Ziua Mondială a Turismului 2012

Astăzi este Ziua Mondială a Turismului – un motiv de sărbătoare pentru toţi cei care văd în această ramură o posibilitate de creştere şi dezvoltare atât economică, dar şi culturală. Pentru România, în special, ultimii ani au reprezentat un adevărat exemplu privind potenţialul turismului. Deşi încă în criză, ratele de creştere ale turismului românesc au depăşit 15%, acesta fiind rezultatul deopotrivă al investiţiilor în infrastructură, dar şi în promovare. Pentru mine personal, este un motiv de bucurie şi mândrie că munca depusă a început să dea roade.

De aceea, cred că Ziua Mondială a Turismului este momentul perfect pentru a face din nou un dublu îndemn. Pe de o parte, responsabililor guvernamentali să continue investiţiile în infrastructură şi promovare. Numai aşa turismul românesc poate să se dezvolte şi să devină ceea ce ne dorim cu toţii: un adevărat motor economic. Pe de altă parte, privaţilor pe care îi sfătuiesc să investească în continuare în ţara noastră, tocmai datorită potenţialului uriaş pe care îl are. Profiturile obţinute în ultimii ani de hotelieri şi dezvoltarea durabilă a domeniului, aşa cum a fost ea gândită în timpul mandatului meu de ministru, sunt elemente importante care trebuie avute în vedere.

Pe această cale, aş vrea să le mulţumesc tuturor asociaţiilor din turismul românesc pentru colaborarea fructuoasă pe care am avut-o, ale cărei rezultate se văd acum, şi să le doresc mult succes în continuare. Mai este mult până să ajungem la nivelul pe care ni-l dorim cu toţii, dar, cu siguranţă, şi cu ajutorul privaţilor din turismul nostru, ţinta este mai aproape.

În altă ordine de idei, tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Turismului este „energia regenerabilă”. Într-o lume în care protejarea naturii şi dezvoltarea durabilă sunt priorităţi din ce în ce mai pregnante, legătura dintre turism şi ecologie este aproape indisolubilă. Din această perspectivă, nu pot să nu mă bucur de cât de actual este brandul turistic al României. Este unul dintre puţinele branduri eco la nivel global. Suprapunerea sa peste o perioadă în care întreaga lume este mult mai orientată către verde arată încă o dată profesionalismul cu care a fost realizat brandul şi importanţa sa în promovarea turismului românesc. Aduc aminte că la Munchen, în 2011, România a câştigat un premiu de excelenţă tocmai pentru brandul eco pe care îl are.

Legătura turismului românesc cu ecologia este, deci, indisolubilă. Practic, elementul principal promovat pe plan internaţional este natura neatinsă. În timpul mandatului meu de ministru, au început să se deruleze primele investiţii în turismul verde pentru ariile protejate, exemplul cel mai la îndemână fiind chiar Delta Dunării.

Închei cu speranţa că actualii factori de decizie guvernamentali îşi vor reveni din abulia actuală şi vor începe din nou să investească în infrastructura turistică de la noi, dar şi în promovare. Numai printr-o atenţie sporită şi un flux constant de investiţii putem progresa. Avem nevoie de continuitate.

 

 

23 thoughts on “Ziua Mondială a Turismului 2012

 1. Doamna ministru, remarc indemnul la continuitate! Cui faceti acest indemn? Actualului guvern care nu se face cunoscut decat prin esecuri? Actualului ministru de la MDRT care a ingropat tot ce ati realizat si ca, a gonit toti operatorii importanti de turism din Europa?
  De cate ori scrieti despre turism se simte ca va afecteaza neregulile de acolo. Nu va puteti detasa sau sa treceti cu vederea peste gafele de la MDRT; cred ca pana la dumnevoastra nu s-a mai intamplat sa mai avem un politician caruia sa-i pese si dupa ce nu mai este ministru. Daca am pierdut ceva de pe urma guvernarii Boc, este ca, a trebuit sa renuntati la acest minister chiar daca, de multe ori n-ati fost inspirata cu unele investitii dar, ati reusit sa reanimati si sa reinventati notiunea de turism in Romania dar si peste hotare. Nu ramane decat sa reveniti in linia intai pe scena politica si poate ca roata norocului se va opri din nou in dreptul MDRT-ului pentru dumneavoastra. si pentru “continuitate”.

  • Remarca buna .Doamna Udrea ,va asteptam la taifas,in cel mai bun sens al cuvintului.Secaturile se pot abona la usl sau la antena3 ,unde un personaj feminin (cu riduri intre ochi),miriie,tipa,dadin miini.Ceva le-a ramas in reflexele innascute

  • Bravo tie, eu ma multumesc cu locuri mioritice prin Elvetia si Germania 🙂

 2. 🙂 Cred că în momentul de faţă prima grijă ar fi să nu dea faliment Taromu’, că falimentul MALEV-ului, de exemplu, i-a lăsat pe unguri, din prima, fără vreo două milioane de pasageri în tranzit, care măcar de-o cafea şi un suc tot lăsau nişte bani la Budapesta.
  Altfel, ca să pun cap la cap două dintre comentariile de mai sus, eu în raport cu oferta de turism din România, ori nu ies din casă, ori plec pe-afară, cât mai repede şi cât mai departe.

 3. CU FATA SPRE EST-VOCEA RUSIEI-SI TURISMUL DE STEPA

  Mda,datorita vremii,si evident si felului in care guvernul BOC,SI DOAMNA UDREA,au pregatit anul 2012,turismul ,pe acest an,s-a miscat binisor,ocazie cu care ,jurnalistii lui SEBASTIAN GHITZA,posibil viitor parlamentar,cu o ciuda si ura proletara se intreaba si acum ,cam cit au cistigat hotelierii si nu numai.
  Numai ca astazi nu EMIL BOC,este P.M. ci dl PLAGIATOR,SI MARE MITOMAN ,VICTOR PONTA,care urmare a felului in care s-a sters cu el pe jos pe holurile bruxellesu-lui,nu mai vrea turisti britanici,nemti,ori olandezi,NUUUUUUUUUUUUUUUU.
  Dl VIKTOR VIOREL SI PONTA-domnilor si doamnelor viseaza o data cu vocea RUSIEI,TURISTI CU CIUBOTE CAZACESTI,RUSI DIN SIBERIA ,si de ce nu-MAFIA RUSA,DE CARE SE SIMTE FOARTE ATRAS SI O INVIDIAZA.

  In acest context,ma gindesc ca,daca lucrurile se indrepta ,acolo unde vrea sa le impinga PONTA,multi romani vor redeveni TURISTI,NUMAI CA ISI VOR LUA BILET DOAR DUS……..
  Ce ziceti doamna UDREA????????????nu va ia asa cu un tremurat la gindul ca viitorii turisti ,vor venii din stepa rusa???????
  Cu legitimatie de kaghebist,in loc de pasaport????????????

 4. Daca Romania nu mai are un ministru al Tourismului de talia Dnei Elena Udrea , cel putin cel mai intelept ar fi ca actualul ministru sa continue proiectele dansei . Dna Udrea a fost un adevarat asset pentru timpul cand era ministru al Tourismului . Ce pacat ca multi nu au putut sa vada asta : in schimb vedeau cu ce geanta , pantofi sau rochie se imbraca . Parca in cazul dansei se potrivesc vorbele profetului : ” ochi sa vedeti dar sa nu pricepeti , urechi sa auziti , dar sa nu intelegeti ” . Asa a fost perceputa de multi Dna Udrea pe timpul cand a fost in guvern . As vrea sa spun si ceva cu ce se intampla azi pe scena mediatica . Dan Diaconescu , o entitate de 48 kg , reuseste sa zdruncine clasa politica , sociala si chiar economica . Tinteste in V. Ponta si PSD . Nu se ocupa sau nu-l intereseaza PNL . Dar PSD si V. Ponta vor fi f.mult afectati : li se ia din popularitate , poate mai mult din jumatate . Se estimeaza ca pe 9 Dec , la alegerile parlamentare D. Diaconescu va lua peste 35% , sau chiar mai mult , majoritatea voturilor dela PSD . Se pare ca D. Diaconescu tinteste sa fie prim ministru , iar daca va fi partidul cu cei mai multi parlamentari , T. Basescu trebuie sa-l numeasca . Daca D, Diaconescu ar fi facut acest circ mediatic legat de privatizarea Oltchim , in alta tara mai civilizata sau mai evoluata decat Romania , cu singuranta ca nu-i dadea nimeni nici-o attentie . Dar in Romania primeste adeziunea si sustinerea tuturor celor necajiti de saracie , tuturor celor saraci cu duhul , tuturor celor nemultumiti social sau celor cu dorinti de razbunare pe politicieni , celor frustati de un motiv sau altul etc , iar acestia sunt foarte multi , chiar si multi intelectuali , poate sunt 70% din populatie . Guvernul nu a intuit ca atunci cand a acceptat ca D. Diaconescu sa se implice in acea privatizare , si-a dat foc fara sa prinda de veste caci nu va mai scapa de el pana la alegerile parlamentare sau presidentiale . Acest om , chiar daca nu este lasat sa semneze acel contract , nu va inceta sa vorbeasca de ciocoii dela PSD care sunt contra poporului , si va face asta pana la alegerile presidentiale si sperand ca sa fie ales presedintele Romaniei . Numai atunci nu va mai fi arrestat de nimeni .

 5. Si totusi,e o simpla opinie,nicidecum un repros,m-as fi asteptat ca sa aveti o reactie,cit de mica,aici pe blog,de incurajare a noii coalitii,chiar daca acum sunteti un membru obisnuit.
  S-au poate m-am grabit eu sa ma aflu in treaba si intentionati sa comentati mai pe larg evenimentul la care partiduldv este parte,si care partid va adus multe satisfactii.

 6. Pentru ce sa transmita Dna Udrea urari !??
  Sau telegrame de felicitare ?
  Ca sa ce , sa faca semnale de vasalitate cum se obisnuieste la USL ?
  Si eu sunt un membru PDL , unul simplu , si uite ca nu ma grabesc sa ma apuc de urari si ianaltari .
  Din contra , eu remarc absenta liderilor charismatici , a liderilor cu discurs simplu , direct , cugetat . Am vazut azi improvizatii facute alandala fiecare dupa mintea lui , fara insa sa fie adresate alegatorilor nici un fel de tinte , de mesaje .
  Mie nu-mi place .
  Dl Preda zice ca sa tacem din gura , sa nu facem galagie si sa nu producem decat ascultare ca mai e putin pana la alegeri .
  Dar , pana acum de ce nu s-a facut analiza ?
  Pana acum de ce nu am apucat sa discutam intre noi ce s-a intamplat ?
  Nu inteleg de ce nu e voie la competitie pt toti membrii ; ce , vi se pare ca numai unii sunt destepti si restul e doar carne de tun si pe post de zombi !??
  Doamna Udrea e libera sa faca si sa gandeasca cum vrea domnia sa .
  Mie unuia insa nu-mi place si o spun .
  Aici , pe bloguri , ca in alta parte unde !??
  Ia zi , nu mai vrei ceva felicitari musiu Zapa ?

 7. Mie nu mi-a plăcut chestia aia cu smerenia, spusă de MRU, de inspiraţie naţional-legionară şi nici ameninţarea cu procesele a Monicăi Macovei, cu nimic mai ofertante electoral decât “România, stat socialist”, proaspăt aruncată pe piaţă, cu obrăznicie, de Ponta, chiar sub nasul instituţiilor europene şi constat cu amărăciune că în afară de exaltarea mistico-justiţiară a ARD şi expunerea la vedere a idealurilor comunistoide ale uslaşilor, nu e nimic de ales, aşa că mă gândesc deja să votez din nou UDMR-ul. 🙂

 8. Ghilotino-hmmmmmmmmm,ai si nu ai dreptate,doar ca din ce am citit,nu-mi dai alta sansa decit sa constat ca nu prea intelegi bine,VIATA SI RELATIILE ,intr-un partid care se vrea modern,ba mai mult ,nu intelegi ca atunci cind esti in spatele ,CA SEF,al unui esec electoral[vezi bucuresti] decontezi,si decontezi cu functia.
  Un politician de anvergura,stie sa priveasca spre viitor,dar mai ales stie sa astepte.
  Felul,de-a dreptul visceral,in care vezi,problema………nu te va ajuta ca viitor politician.
  Eu nu sunt membru de partid ,asadar n-am constringerile unui membru de partid,care isi propune o cariera politica,care presupune o anumita disciplina si conduita.
  Nu dau si nu primesc sfaturi,ceea ce eu am exprimat,cu reticentele de rigoare era doar un punct de vedere ,nu un repros.

 9. In rest cu totii avem libertatea sa empatizam cu o persoana,ori nu,numai ca alegatorul care voteaza emotional de regula sfirseste intr-un ocean de dezamagire.
  Un alegator inteligent si informat nu se agata de persoane ,care sunt vremelnice si trecatoare,ci de idei,doctrine si filozofii.
  Omul din motive subiective ori obiective poate gresi,poate lua decizii nepopulare,asa cum a luat GUVERNUL BOC din care a facut parte si doamna UDREA,dar necesare ca aerul,O IDEEA ESTE INSA,PERENA SI ARE VIATA LUNGA.

 10. Un doi si trei de zero….
  PS: Ce mai face TUI?Cand ne aduce nemti in tara?Vreau sa vad si Berlin Airlines….
  sau vin strainii cu vase de croaziera de cinci stele si nu gasesc in muzeele noastre hartie igienica?

  • Coorect si bine zis ! Nu am vazut Romania in planurile turistice ale marii agentii TUI si nici in agentiile medii. Sa nu uit, Romania nu este inclusa nici in reteaua feroviara RAILPLUS

 11. Revin cu textul usor corectat:

  O alta tiganie?

  Cine stie caci:

  Bulgaria si Romania,

  1. Piburi apropiate pe cap de locuitor cam la jumate din media europeana;
  Nota mea: corect pentru Bulgaria si fals pentru Romania
  2. Turism
  a) Veniturile Bulgariei din turismul internaţional vor depăşi, în 2012, trei miliarde de euro,
  b) Veniturile industriei turistice din România s-au redus cu 16% în ultimii patru ani, până la 1,5 miliarde euro în 2011;
  Asadar de cca 6 ori mai mici pe cap de locuitori in Romania decat in Bulgaria ;
  3. Evaziunea fiscala si economia neagra probabil ca de multe ori mai mari decat in Bulgaria, daca numeri masinile de lux si in general mai toate produsele consumate in Romania si Bulgaria, adica PIBul raportat de noi este fals, este mult in minus fata de cel din Bulgaria, cu tot turismul lor care-l descalifica pe al nostru, caci la ei este vizibila o saracie compatibila cu pibul pe care-l raporteaza iar la noi o opulenta pe masura tiganiei de aici
  4. Tiganie? Desigur, si daca te uiti si numai la balciul DD, ceva ce in Bulgaria si cred ca nici chiar in Papuasia nu poti vedea.

  • PS Si, in topic cu tigania, un text atribuit lui Plesu

   “România e, în multe privinţe, o alcătuire paradoxală. De aceea e greusistematizabilă, de aceea e greu de guvernat. Reuşim lucruri care, în mod normal, nu merg împreună. Reuşim de pildă, constatase deja Titu Maiorescu, să producem forme, pentru care ne lipseşte cu totul fondul. Aşa ceva nu e la îndemâna oricui. Şi ceea ce e spectaculos ecă, una peste alta, ţara funcţionează, aşa paradoxală, improbabilă cum
   este! Să dăm câteva exemple:

   Una dintre neobişnuitele noastre reuşite este să avem un coeficient imens de poluare (în aer, în apă şi pe pământ), fără să avem o mare industrie. Industria noastră este sublimă, dar imperceptibilă altfel decât prin cantitatea de toxine pe care o emană. Ne otrăvim, aşadar, fără otravă sau, mai exact, obţinem otravă din te miri ce.

   O altă reuşită paradoxală: avem medici foarte buni şi spitale foarteproaste.. E inexplicabil cum poţi avea medici de calibru, când mai tuturor le lipseşte instrumentarul necesar pentru a-şi face meseria onorabil. Şi totuşi şi-o fac. Medicul te salvează, “sistemul” te omoară.

   Alt miracol: avem o mare concentrare de “atracţii turistice” şi n-avem turism. Turismul n-ar da rezultate la noi decât dacă s-ar generaliza un mod de teleportare a turiştilor, aşa încât ei să ajungă în faţa frumuseţilor patriei fără să aibă nevoie de drumuri, de hoteluri şi de servicii în general. Paradox colateral: suntem ospitalieri, dar umflăm grosolan nota de plată, pe baza ideii că “străinul” trebuie jumulit.

   Mai departe: ne lăudăm cu elevi eminenţi, foarte bine calificaţi la felurite olimpiade internaţionale, dar ştim cu toţii că învăţământul autohton e în criză, că profesorii s-au descalificat, că şcolile sunt delabrate şi salariile sunt mici.

   Avem tradiţii agrare incontestabile, pământ fertil, mână de lucru, dar nu prea mai avem agricultură: mâncăm pâine turcească, fructe şi legume comunitare, iar carne şi produse din carne importăm din toată lumea.

   Suntem săraci, dar am umplut Bucureştiul de automobile pretenţioase, cârciumile sunt pline, călătorii români se înghesuie prin avioane trans-europene şi trans-atlantice cu bagaje de apocalipsă.

   Suntem patrioţi, dar n-avem patriotism: adică nu ne preocupă
   grădinăritul limbii strămoşeşti, viitorul imediat şi concret al ţării,
   istoria ei, monumentele ei, instituţiile ei. Avem la chefuri
   romanţioase suspinuri naţionale, dar primul gând când ne amintim de ţărişoară e s-o delapidăm.

   Pe măsură ce avem elite mai puţine, dezvoltăm faţă de ele un dispreţ tot mai mare.

   Avem şomaj, dar muncim la negru, n-avem bani, dar ne descurcăm, suntem creştini, dar la câte un hram sau la câte o sărbătoare ortodoxă ne îmbulzim, ne ocărâm şi vociferăm ca o hoardă fără istorie şi fără credinţă.

   Orice analiză a României contemporane (sau eterne?) se blochează, la un moment dat, în paradoxuri asemănătoare. Inventarul lor pare infinit.

   În rezumat, s-ar spune că ori avem evoluţii interminabile, care nu culminează niciodată într-un scop atins, ori avem împliniri care nu se justifică prin nici o evoluţie. Ori drum fără ţintă, ori ţintă fără drum. Creşterea organică, cu rezultat conştient şi = previzibil, continuitatea, consecvenţa, organizarea, tenacitatea iată virtuţile care ne lipsesc. Dar ne descurcăm noi şi fără…

   Desigur:
   Nici în străinătate nu e totul perfect. Nici vorbă.În Franţa
   disciplina rutieră e şleampătă, infinit mai rea decât în Germania;
   portofelul îţi poate fi furat oriunde pe glob;
   şmecheri şi obraznici se găsesc pretutindeni;
   surpriza restaurantului scump şi prost e mereu posibilă;
   unele locuri sunt murdare;
   blocuri dizgraţioase s-auconstruit, mai ales în anii ’60, peste tot;
   companiile aeriene occidentale oferă servicii mediocre, provoacă întârzieri, nu te scutesc, la o adică, de pierderea bagajelor.

   Pe scurt, oriunde te-ai afla, poţi întâlni numeroase prilejuri
   de indispoziţie.

   La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de
   educaţie, nesimţirea, ilegalitatea, aproximaţia, mă rog, toată
   ornamentica “milenară” a ţărişoarei ilustrează o tradiţie durabilă.

   Nu e vorba de accidente, de “din când în când”-uri tolerabile, inerente, compensate de un fundal general agreabil.
   Fundalul a ocupat avanscena. Şi e esenţialmente neplăcut. E muşchiulos, vital, indestructibil. Turcii vin şi pleacă, fanarioţii
   vin şi pleacă, ruşii vin şi pleacă, comuniştii vin şi pleacă. Noi
   rezistăm fălos, fudul, chefliu şi dârz. Dăm vina pe ei, pe toţi, şi ne vedem de treabă.

   NATO încearcă să ne organizeze, UE încearcă să ne domesticească.

   Degeaba. Apa trece, pietrele rămân, avem şapte vieţi în pieptul de aramă, românul nu piere. Nu moare şi nu se transformă. Se adaptează. Se descurcă.

   Ţine cu dinţii de specificul lui naţional. Şi tocmai de aceea,
   sunt pesimist. Cred că nu ne vom schimba niciodată. Vom continua să stăm în calea tuturor binefacerilor şi noroacelor, fără să luăm decât caimacul de primă instanţă.

   În rest, vom dospi, somnolenţi, în dulcele borş autohton, cu mici accese de enervare tandră…

   Străzile vor rămâne mereu betege, pline de gropi şi asfaltate cu gumilastic, autostrăzile, dacă vor exista, vor fi nişte şantiere
   perpetue, şoferii “profesionişti sau amatori” vor conduce bezmetic, isteric, mitocăneşte. Îşi vor parca maşinile în poarta ta, în curtea ta, în sufletul tău şi, dacă protestezi, te vor înjura exterminator sau vor zâmbi suveran, de la înălţimea limuzinei proprii.
   Justiţia va fi mereu o loterie, ziarele vor evita orice urmă de decenţă şi de nobleţe.
   Limba se va strica zi de zi, televiziunile vor atinge culmi de manipulare şi trivialitate. Laura Andreșan e doar începutul. Oricine va putea striga în piaţa publică orice despre oricine. “Relaţiile”, pilele, bacşişul vor fi la fel de greu de înlăturat ca şi câinii vagabonzi, politicienii vor perora obscen despre patrie şi se vor gândi strict la găştile de partid şi la conturile personale.

   Toate scursurile vor ajunge vedete, toţi derbedeii vor deveni campioni ai dreptăţii. Vom fi sufocaţi de proasta creştere, de incultură, de muzică proastă şi de fast-food. Prostia va avea bani, iar nepriceperea va avea putere. Aerul se va umple de invidie, ură şi băşcălie. Comunismul va reînvia, roz şi cochet, cu sprijinul unor băieţei de bani (şi idei) gata, semidocţi şi trendy, netrăiţi, iresponsabili, grăbiţi să găsească înainte de a căuta. În schimb, icoanele vor fi evacuate din viaţa publică, în numele unei libertăţi
   de conştiinţă care nu ştie încă nici ce e libertatea, nici ce e
   conştiinţa.

   Manelele se vor multiplica, urbanistica va intra în colaps, vom avansa trudnic printre răgete şi scuipături. Şi vom vota, o dată la patru ani, în funcţie de clubul sportiv care ne place.

   Cum vedeţi, sunt pesimist. Ba pot, pentru ca să spun, că sunt apocaliptic.

   Totul a început când, întors la Bucureşti după o vacanţă
   agitată pe alte meleaguri, am constatat două lucruri: mai întâi că e mai cald decât în restul Europei, mai cald decât la Mediterana şi apoi că singura scară rulantă care urca de la autobuze la ghişeele de
   control-pașapoarte nu funcţionează. Am urcat gâfâind, cu mireasma patriei în nări.

   Sunt prea pesimist? Să dea Dumnezeu. De-abia aştept să fiu contrazis.
   A. Plesu ”

   Nota mea: Nimeni, dupa ce vine aproape din orice alta tara nu te poate contrazice. Si eu adaug ca si tu Plesule esti un exemplar compus de fapt din acelasi aluat pe care ai uneori luciditatea sa-l contemplii, dar nu stiu daca nu te si extragi din el, ceea ce nu ar fi tocmai corect siconform realitatii. 🙂

 12. De uncde am stiut ca DD nu are bani si va face show costisitor pentru el si gratis pentru noi?L-a dat afara pe Vulpescu.A reusit lucrul asta.
  S-a dus prin Europa sa caute investitor….de unde?a fost turist pe acolo si s-a bronzat.De fapt e el bronzat din start.

 13. De ce hotelierii au inchis hotelurile de la mare?Puteau sa le mai tina o luna deschise.A fost frumos si cald.Daca te duci la mare acum,totul pare inchis.E o atmosfera trista.Mai bine te duci cu masina,stai o zi la soare sau in apa si pleci.Daca vrei sa stai mai mult,te duci cu cortul.
  @Pe mine Tatoiu ma enerveaza foarte mult.E genul de femeie care te bate la cap tot timpul.Vrei sa iti deschizi un butic,ea iti spune ca nu se poate,ca trebuie plan de afaceri.Eu mi-am facut SA-uri multe si nu m-am gandit la un plan de afaceri.De ce sa imi bat capul cu prostia asta?Si imi merge bine treaba,chiar si fara plan de afaceri.M-am asociat intr-o firma in urma cu niste ani cu doi dobitoci.Amandoi vroiau plan de afaceri.Le-am spus ca nu ne trebuie asa ceva.Vroiau si o echipa de juristi.De ce sa risipesti aiurea?Avem firme de peste 20 ani si nu avem asa ceva si nu am avut nevoie nici de plan de afaceri,nici de juristi.Nu,ca trebuie juristi,ne trebuie o firma mare de contabilitate.Un contabil trebuie,Boc vroia sa ne impuna doi.Saracii contabili,nu isi gaseau de lucru.

  • Care turism ? Am fost prin statiunea Ranca, peisaj frumos dar..esti pur si simplu jefuit. Conditii de mizerie la preturi ridicate ( Preturi asemanatoare la cazare cu cele din Grecia, dar la conditii mult inferioare ) Daca nu ai masina, in Romania nu poti face turism. Nu avem retea feroviara pusa la punct cu legaturi bune sa ajungi in zone turistice. Nu avem retea de autobuze asemeni celei din Austria sau Elvetia. (OBB sau POSTBUS )

 14. Investiţiile în infrastructură şi promovarea turismului reprezinta acum, mai mult ca oricand, o prioritate majora. Trebuie intr-adevar continuate proiectele incepute. Felicitari pentru articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *