Wikileaks – Cine vrea sa duca Romania spre Vest, cine spre Moscova

Cablogramele apărute ieri aruncă lumină asupra unora dintre temele lăsate în coadă de peşte în ultimii ani. Cu ocazia aceasta, putem vedea clar cine cum vrea să orienteze România, cine cum vrea să sacrifice interesele românilor pentru a avantaja pe unul sau altul dintre prea mulţii moguli de la noi.

Avem confirmarea strategiei opoziţiei de acum referitoare la suspendarea din 2007 a Preşedintelui, dar şi implicarea lui Sorin Ovidiu Vântu şi a lui Dan Voiculescu. Avem confirmarea apropierii acestora de cercul de interese economice ruseşti. La fel cum avem confirmată orientarea pro-occidentală, pro-americană, a Preşedintelui şi a PDL. Românii pot să vadă foarte clar cine vrea să îndrepte ţara către Vest şi cine către Moscova. Şi pot să aleagă în consecinţă.

PDL şi Traian Băsescu au spus mereu că România nu trebuie să încapă pe mâna mogulilor. Asta înseamnă ca PSD şi PNL să nu ajungă la putere, pentru că ei vor ceda tot după o negociere scurtă şi cuprinzătoare.

Cablogramele arată slăbiciunea liderilor politici ai opoziţiei. Aceştia sunt dornici să negocieze orice oricând, doar, doar se plasează într-o poziţie de putere superioară. Observăm foarte clar cât de aproape a trecut România de dezastru politic, de aservirea cvasitotală în faţa unor grupări economice mafiote în 2007, la referendum, şi în 2009, la prezidenţiale. Iată de ce eu nu pot să percep liderii opoziţiei, dincolo de lipsa soluţiilor cu care ar trebui să vină, ca pe o alternativă. Pentru că toţi sunt la fel: negociatori, iar nu oameni de stat, care să aibă coloană vertebrală.

Sunt multe răspunsuri care ar mai trebui date. Sunt convinsă că vor mai apărea cablograme. Sunt multe interpretări, e posibil să existe şi intoxicări, aşa cum este întâlnirea mea cu Viorel Hrebenciuc, dar firul director este clar. Fac un apel către românii de bună credinţă să privească imaginea de ansamblu, pentru că aşa vor vedea cine sunt cu adevărat Voiculescu, Vântu, Patriciu şi cât de docile şi supuse sunt PSD şi PNL. Se va vedea foarte clar strategia lor de „alianţe” geo-politice (pro-ruseşti) şi raportarea pe care o au unii faţă de ceilalţi.

 

227 thoughts on “Wikileaks – Cine vrea sa duca Romania spre Vest, cine spre Moscova

 1. Cine are rabdare sa le citeasca si-un gram de discernamant, poate sa traga 2-3 concluzii, referitor la adevarul din telegrame, pe care o parte a presei il tot striga dar in lipsa de probe… lumea uita, justitia iarta. Atunci cand astia dintr-o tabara (ca-i PDL, ca-i Vantu sau PSD) vor sa se apere, sustin ca acuzatiile impotriva lor sunt barfe si minciuni inventate de persoane neimportante, fara credibilitate. Cand aceleasi persoane vor sa atace tabara opusa se folosesc de informatiile acuzatoare ca adevaruri absolute si de nezdruncinat, emise de cele mai respectabile persoane. Deci doamna Udrea…trebuia sa incepeti cu acuzele referitoare la dumneavostra

  • ***andrei – de ce n-ai scris şi sursa de unde ai luat citatul pe care nici nu l-ai pus măcar în ghilimele.

 2. Indiferent cine suntem si ce ne dorim fiecare, consider ca pentru oricare dintre noi este evidenta delimitarea clara intre pozitia omului politic, sef al statului, Traian Basescu si majoritatea celorlalti oameni politici pe care viata i-a adus in pozitii mult prea inalte pentru ceea ce sunt ei in realitate.
  Dar dincolo de toate acestea, cred ca este mai mult decat regretabil ca am dat ocazia unor straini – fie ei si americani – sa ne priveasca cu acest amestec de mila si dispret – este o parere personala – pe care per ansamblul sau, poporul roman nu-l merita.

 3. ***Bună seara, doamnă E Udrea – nu văd şi nici nu înţeleg de ce ar trebui să privim temele din aceste stenograme ca pe ceva nou. Cine a avut răbdarea să-l asculte pe Domnul Preşedinte în ieşirile televizate, ştia aceste lucruri. Aseară, urmărind discuţiile de pe diferite canale tv, am avut, la un moment dat senzaţia că asist la o sinteză a ştirilor prezentete de Preşedinte în ultimii ani. Că mai sunt şi cârcoteli, asta e. Ştiaţi în ce vă băgaţi când aţi intrat în politică.

  Mai devreme, am văzut că se spunea pe tv-uri că se ştia de criză încă din 2008. Sigur că se ştia. Dar, în 2008, la butoane era Tăriceanu. Şi risipa de bani de la buget Tăriceanu a făcut-o. În 2009, au fost prezidenţialele. Dacă opoziţia a fost bine intenţionată, de ce n-a ieşit pe tv-uri să le spună ce-i aşteaptă? Era an electoral şi nu voia să-şi şifoneze imaginea. Acelaşi lucru l-a făcut şi PDL-ul, la guvernare, tot din dorinţa de a câştiga. Aşa e în an electoral: toţi politicienii mint, toţi promit pentru că toţi vor să câştige.

  Şi încă ceva. Dacă vreţi ca blogul să mai trăiască, vă rog să vă implicaţi, un minut doar, şi să cereţi să se pună capăt jignirilor. Nu înţeleg de ce simpatizanţii PDL sunt permanent jigniţi, huliţi, huiduiţi ca ultimii oameni, asta în virtutea dreptului la liberă exprimare, fără ca cel care întreţine pe blog atmosfera de mahala să fie atenţionat sau pedepsit.
  Mulţumesc!

  • Asa este.Sunt de acord cu ambele puncte de vedere.Dar nu vi se pare ca si
   reciproca trebuie sa fie privita la fel.Adica si cei care poate nu sunt simpatizanti pdl ,sunt jigniti, huliti…… Deci cum d.vs nu vreti sa fiti jignita, hulita – absolut de acord- poate nici eu nu vreau,chiar daca am pareri contrare.Nici eu nu vreau sa mi se bage pumnul in gura .Ca si d,vs accept gluma,bancul,pamfletul chiar si” luatul peste picior ” dar in limitele decentei.
   Sa nu ma intelegeti gresit.Nu la d.vs m-am referit cand am zis de jigniri si de
   ……..
   O seara buna.

  • ***Gogută – cred că ar trebui puţin respect, puţină decenţă. Nu sunt duşmanul nimănui. Ca oricare de aici, de pe blog, am şi eu dreptul la liberă exprimare. Sunt ani de acum de când aceeaşi şi aceeaşi persoană, jigneşte, bagă pumnul în gură, îşi bate joc de cuvântul scris al celorlalţi colegi. Nu ai voie să spui nimic pentru că el e prezent să desfiinţeze. N-are decât s-o facă dar se poate şi civilizat. Totul are o limită dar lui, nu ştiu, nu înţeleg de ce, i se permite totul…

 4. …in stenogramele publicate nu-i vorba de filorus sau contra rusi ,sa fim seriosi Elena ,sunt niste barfe la o cafea imbunatatita ,poate apare ceva mai serios ,astea de pana acum sunt fix-pix .Cu rusii trebuie sa fim prieteni ,ii o mare putere din toate punctele de vedere ,toate marile puteri sunt interesate de prietenia si colaborarea cu rusnacii ,sunt vecinii nostri ,au resurse si putere economica enorma ,in concluzie mai incet cu :cine ne duce la est sau vest ,pana acum nu ne-ati dus niciunde ,sa fiu sincer ,in jos ne-ati dus.Suntem o tara membra UE si Nato ,nu mai tine cu prostii din astea ,ne duce spre rusi si bla bla…total neinspirata ideea care decurge din articol.

 5. Stimata doamna ministru,
  Locuiesc in Sulina,zona de interes turistic,unicat in Europa,din care se pot obtine bani atit pt.cei care presteaza servicii cit si pt.bugetul statului.Daca tara are contribuabili bogati are si buget mare,daca nu o sa ajungem mai saraci intr-o tara bogata =prostie.Nu era destul ca au desfundat toate strazile deodata ca sa introduca moderna canalizare si retea de apa,acum desfiinteaza spitalul intr-un oras in care accesul este numai pe apa,spital care servea toata zona deltei,cu turisti cu tot.Ca sa vedeti ce gindire au conducatorii judetului Tulcea va aduc la cunostinta ca vaporul face 4 ore intre Tulcea si Sulina,iar pe timp de ceata nu poate zbura nici elicopterul,nici salupele rapide nu se pot deplasa cu urgente medicale.La asta nu s-a gindit nimeni,ca pot muri cu zile cei din aceasta zona absolut izolata.Spitalul Sulina sau Centrul de sanatate,a fost modernizat cu bani grei,modernizarea s-a terminat in 2008.Va doresc mult succes in activitate,dar colaboratorii nu va ajuta deloc,si va fi greu.

 6. …toata presa si emisiunile discuta numai de uichilics-ul asta ,ce repede punem botul la toate barfele si turnatoriile unor oamnei mici ,oportunisti ,carieristi ,care au crezut ca ,ambasada SUA ii poate ajuta…..jalnici oameni .

 7. Elena,
  Ai dreptate cat cuprinde.Te felicit pentru acest text scurt si cuprinzator . Aproape ca nu am nimic de adaugat.:)

 8. Grav e ca nu va dati seama ca veti pierde alegerile din cauza lui Basescu.Il tine pe boc in fruntea partidului si v-ati dus la fund.
  Oricum nu aveti ce face…ce schimba.Ati distrus tot,oricat de mult veti fura,nu aveti cum sa castigati alegerile,nici data trecuta nu le-ati castigat.Sunteti in pericol sa nu intrati nici macar in parlament.

  • @balbeck de la Spiru Haret:
   …BA DIN CONTRA !
   Formatiunea fara nicio sansa sa preia guvernarea in viitorul previzibil este USL (acestia au pierdut inca inainte sa-nceapa cursa, fii convins !) . Odata dezvaluite mecanismul formarii aliantei si obiectivul antinational major al acesteia, USL a devenit un cadavru politic. Optiunile politice (demagogia), economice (bete-n roate) si calitatea politicenilor din varful USL (Voiculescu, Antonescu, Ponta, Vosganian, Severin, Iliescu, Nastase, Vanghelie, Voicu-penitenciar, Vasile, etc…), plaseaza acesasta formatiune in afara jocului politic, situand-o mai curand in atentia CSAT decat in cea a alegatorilor. In plus, iesirile publice ale duetului de opereta pus in fruntea USL i-au adus decredibilizarea si la nivel international: diaspora, Parlamentul European, SUA. Cum crezi ca o asemenea adunatura ar putea fi acceptata la guvernarea unei tari din UE ?

   In schimb, cred ca lipsa de concurent electoral pentru PDL in 2012 va fi utila pentru Ro doar daca PDL va reusi sa se primeneasca si el in rastimpul de pana la alegeri, astfel incat urmatorul guvern sa aiba in spate un partid cu adevarat credibil si curat, eliberat de balastul care a facut ca guvernul Boc si Basescu sa fie singurele motoare eficiente ale progresului tarii (pentru ca PDL a avut piciorul mai mult pe frana, decat pe acceleratie).
   Asta este, de fapt, mostenirea pe care Basescu trebuie s-o lase romanilor: primul partid cu adevarat aplecat asupra destinului tarii, spargand blocada imposturii politice care a monopolizat Ro inca de la inventarea democratiei originale a lui Ilici. PDL are inca sanse sa rupa panglica de la finisul tranzitiei de 20 de ani, spre deosebire de toate celelalte formatiuni ireversibil contaminate de impostura, si condamnate de neputinta reformarii. Este insa posibil si ca PDL sa nu fie in stare sa se reformeze in scurtul timp ramas, si sa se alature actualilor parteneri de pe scena politica din Ro, pe calea spre cosul de gunoi al istoriei. Oricum, acum este clar ca un vid de putere ca acela din 1989 nu va exista in 2012. Orice eroare a PDL va fi prpmpt exploatata de o masa critica de reformisti deja existenta in poitica, economie si mass media: Boc, TRU, Macovei, Isarescu, Tanasescu, Ciolos, Cristian Preda, L. Negoita, Udrea, Aligica, Cristian Campeanu, Pora, Tia Serbanescu, Dan Tapalaga, Deletant, Gallagher, Turturica, Dan Badea, uneori chiar si AMP, …printre (suficient de) multi altii.

 9. @puiu 28.03-10.47
  Puiule, eu știu că ai potențial, de altfel vă cunosc acum pe toți, ia și citește stenograma întâlnirii de la Cotroceni și nu mai umbla cu șolticării pe un blog de oameni entelegenți.
  Mai gândim și noi când și când. 🙂
  Băsescu nu manipulează nimic, Băsescu este sperietoare voastră…și o veți visa până la deces și poate și după. Îți dai seama, o eternitate cu această obsesie care o să vă bântuie conștiințele…mai bine reveniți șa sentimente mai bune. 🙂

  • ***ZeV – Bună dimineaţa! 😆
   Se spune clar: dosarele lui Năstase au fost construite pe baza reclamaţiilor făcute de colegii lui de partid, adică de PSD-işti… Dar, tot PSD-iştii strigau că sunt dosare făcute la comandă, la comanda lui Băsescu, adică. Şi pe drept cuvânt, Băsescu, văzându-se acuzat. pe nedrept, a spus acel “Nu mă faceţi să dau drumu’ la dosare…” Ce-i aşa greu de înţeles? E cât se poate de simplu pentru cine nu are interesul să-i apere pe hoţi…

  • Dosarele erau la Basescu ca sa fie avizata conform legii urmarirea penala, deci nu detinea el informatii oculte via procuratura, cum incearca sa acrediteze ideea, agentii de influentza ai puterilor straine ostile Romaniei.

 10. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  La ora de muzică:
  – Domnule profesor, mama mea spune că am voce…
  – Nu contează ce susţine mama ta. Vecinii ce zic?

 11. Din ciclul Paradoxuri romaneşti

  Constantin Nicolescu, şeful CJ Argeş, întors la serviciu, a fost primit în sala de şedinţe de supuşii săi cu aplauze. Doar hoţii se mai bucură azi, în România, de aşa onoare…

 12. Buna dimineata tuturor, In primul rand vreau sa-i multumesc domnului ZeV pt lamuriri.Banuiam ca e vreo denaturare a adevarului si daca mai avem vreo indoiala am auzit aseara la Robert Turcescu inregistrarea cu discutia data de Presidentie.Dupa toata povestea asta cred ca am avut noroc in 2009 desi unii dintre noi o duc greuu In alta ordine de idei,sa stiti ca acest blog este foarte civilizat in comparatie cu altele si e foarte placut sa-l fregventezi chiar daca ai putin timp liber

 13. @MINCINOSUL ,,TELEGENT” ADRIAN NĂSTASE (bleahhh)
  Așa cum m-am așteptat de altfel , ,,telectualul” de serviciu al partidului socialist derbedeiesc nu ,,înghite” adevărul și zbiară în continuare ca tonomatul măgăresc în câmp deschis că Băsescu nu mai prididește să depășească planul la dosare politice, instrumentate ,,fetelor mari” din opoziție.
  Bey Adrian Năstase, mergi frate la psihiatru, poate-ți scoate (chrurgical, adică prin extirpare, că tot nu ți-e de folos toată masa cerebrală) ,,vocile” care te bântuie și te fac să comporți ca un descreierat în râsul tuturor ambasadelor și prin extensie, a întregii lumi.
  Reproduc și aici, cu voia gazdei, primul și ultimul comentariu pe care ți l-am dedicat, în speranța (extrem de subțire, recunosc) că te va pune pe …,,gânduri” și te va scoate din scenarita gângurită care ne face să ne întrebăm dacă ești cu adevărat în deplinătatea facultăților mintale:
  ,,@Rușine stimate domn, Adrian Năstase !
  Nu pentru că sunteți pesedist, ci pentru că NU vă demonstrați bărbăția decât atunci când manipulați mormanul ouălelor de la Cornu și simultan, ne credeți , prin definiție, fraieri de meserie.
  Haideți să încercăm, pe cît posibil și cu bunăvoința domniei voastre, să redăm adevărului, (care, am convingerea că există independent de orientarea politică, deși unii încearcă cu disperare să-l relativezeze… colorându-l) rolul de pivot principal în orice analiză și/sau sinteză pertinentă.
  Referitor la dosarele dvs despre care declarați emfatic și cu o nemărginită ipocrizie, că vi le doriți pe masa instanței, în realitate, ele sunt suspendate între universuri paralele prin chichițele procedurale invocate fervent de avocați veroși plătiți în aur, speculatori de verigi slabe în lanțul legislativ, scopul dvs nedeclarat fiind de fapt, amânarea sine die a judecății pe fond.
  Să revenim la cablograma Wikileaks, pe care dvs, pur și simplu în virtutea inerției, încercați să o întoarceți împotriva celui care nu vă lasă să furați și să devalizați, începând cu 2005 încoace (am folosit plurarul, în care , dacă vă considerați nevinovat, n-ar trebui să subînțelegeți că vă includ):
  1. INTRODUCERE
  Nu există nici o mărturie , nici măcar o dovadă circumstanțială, că vreun dosar instrumentat de procurori ar fi fost imixtionat de către factorul politic cotrocenist, de când este Traian Băsescu președinte. S-a încercat, e adevărat, implicarea președintelui și a doamnei Macovei în…stoparea dosarului Rompetrol, dar inițiativa motocicleanului a eșuat, urmată fiind de ,,bilețelul” buclucaș și de….suspendarea președintelui României.
  Eu nu uit nimic, niciodată și nu pot fi manipulat, domnule Adrian Năstase, din simplul motiv că sunt fost fan al BBC România și al stilului de jurnalism practicat acolo.
  Președintele s-a referit la informații la care a avut acces în virtutea dreptului și obligației constituționale de a aviza (sau nu) începerea urmăririi penale, așa cum rechizitoriile procurorilor existente în dosarele contrabandei din vămi, sunt accesibile publicului, prin intermediul presei.
  Băsescu a spus un lucru de mult cunoscut, repetat public de-a lungul timpului, că plângerile penale în cazul Năstase, sunt transmise justiției de apropiați/colaboratori ai domniei voastre, cu probele de rigoare și nicidecum nu sunt inventate sau instrumentate de președinte, așa cum mințiți cu o senitătate perversă, demnă de Niccolo Machiavelli.
  Stimate domn, este foarte ușor să ne pierdem…mințile , dacă dăm crezare orbește manipulatorilor care, pe de o parte, vor să scape cu orice preț de ,,sabia” lui Damocles a justiției, iar pe de alta, își doresc cu ardoare revenirea la putere. Cele două obiective sunt, se pare, intim legate între ele.
  2. CUPRINS
  Iată, cu mai multe detalii, respectiv CU CELE CORECTE, despre ce este vorba:
  Pe 17 februarie 2009 a avut loc, la Palatul Cotroceni, o intalnire a presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii institutiilor cu responsabilitati in domeniul reformei justitiei, care a vizat o analiza a masurilor necesare la acel moment astfel incat Romania sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana.
  ……………………………………………………………………………
  Purtatorul de cuvant al sefului statului i-a acuzat, luni (28.03.2011 n.a.), pe Mircea Geoana si Adrian Nastase, in contextul informatiilor Wikileaks privind dosarele fostului premier, ca distorsioneaza afirmatiile presedintelui, el punand la dispozitia agentiei Mediafax fragmentul din stenograma sedintei din februarie 2009.
  IATĂ CE CONȚINE ACEASTA:
  ,,”Aceste dosare au fost la mine si eu le-am avizat pentru inceperea urmaririi penale si pot sa va spun ce era acolo, ca sa vedeti cat sunt de politice. Era plangerea lui Sergiu Sechelariu ca i-a dat spaga lui Adrian Nastase. Era plangerea doamnei care a fost inspector la Inspectoratul in Constructii, care si ea spunea ca pentru a fi numita a trebuit sa faca nu stiu ce. Era plangerea consulului sau declaratia consulului de la Beijing, care spunea cum domnul Adrian Nastase i-a dat 500 de mii de dolari ca sa cumpere mobilier. Si pe urma era iarasi declaratia lui Sergiu Sechelariu cu containerele din China au venit la Bacau”, a afirmat Traian Basescu, potrivit stenogramei discutiei.

  “Ei, asta e dosarul politic. Eu ce sa va spun? Politic, nepolitic, doar daca vi l-ati facut in acelasi partid. Ca domnul Sergiu Sechelariu a fost membru PSD, dansul a initiat plangerea, doamna de la Inspectoratul in Constructii a fost de la PSD, dansa a facut plangere. Consulul era numit de primul-ministru, la Beijing, deci consulii nu se numesc de presedinte, deci nu domnul Iliescu l-a numit, ci l-a numit primul-ministru. Omul asta a scris ce a trebuit. Dosarele astea au fost la mine. Deci de unde le scoateti politice? Chiar este o chestie de eleganta. Eu am aici acest dosar. Prima data cand mai aud ca dosarele lui Adrian Nastase sunt politice le fac publice ca sa ne linistim odata cu minciuna asta. V-ati facut voi de la PSD dosare unii la altii si tipati toata ziua ca e vinovat Daniel Morar si Traian Basescu”, a adaugat seful statului.”
  NOTA( mea) SUPLIMENTARĂ:
  Informațiile privind date din dosarele celor pentru care DNA, prin Procurorul General al României, a cerut începerea urmăririi penale, sunt cunoscute și la nivelul parlamentarilor_comisiei juridice , la care respectivele dosare au ajuns în vederea ANALIZĂRII și AVIZĂRII EVENTUALE A ÎNCEPERII PROCEDURILOR JUDICIARE.
  ps1
  După cum se vede, este extrem de simplu să sintetizezi informațiile relevante, trebuie doar câteva lucruri simple de făcut: MARE ATENȚIE LUCIDĂ și mai ales, DECUPLAREA DE MOGULIZIUNILE DIVERSIONISTE, ireversibil compromise.
  ps2
  Informațiile distorsionate privind discuțiile de la Cotroceni, au fost puse la dispoziția ambasadorului american de către liderii ,,pârâcioși” ai PSD. Este perfect firesc ca Wikileaks să le preia ca atare, fără nici o prelucrare, din cablograma ambasadei remise Departamentului de Stat.
  ps3
  Indiferent dacă veți….aviza pozitiv (sau nu) inserarea comentariului meu pe blogul domniei voastre în care sunteți suveran, oricum această ,,penetrare” a unui blog inițiat de un politician pe care-l disprețuiesc profund, este o premieră care nu se va mai repeta. Le cer scuze prietenilor cărora le-am promis că nu voi face acest lucru și de asemeni, susținătorilor dvs cărora le respect opiniile.
  3. ÎNCHEIERE
  Sper din toată inima ca cetățenii, cărora de fiecare dată le-ați subapreciat inteligența și discernământul (și de aceea pierdeți sistematic în confruntarea cu Traian Băsescu) , să vă scoată definitiv din viața publică în 2012.
  Rolul de profesor vă este mult mai potrivit, așa cum cred , sincer, același lucru și în ceea ce-l privește pe domnul….. Cristian Preda.

  • …Și la urma urmei, domnule ADRIAN NĂSTASE, DE CE nu recuzați la CSM , procurori, instanțe și nu faceți PLÂNGERE PENALĂ împotriva președintelui și a factorilor implicați din justiție, pentru hărțuire și manipulare de dosare ?
   DE CE STIMABILE ? AUD ?
   DE CE STIMABILE NU RECLAMAȚI RAPOARTELE PE JUSTIȚIE ALE UE CARE INCRIMINEAZĂ PARLAMENTUL AUTOHTON PENTRU TERGIVERSARE, GENERÂND O IMAGINE EXECRABILĂ A ROMÂNIEI ÎN EUROPA ?
   DE CE ? Pentru că nu vă pasă, așa cum și pe Severin îl doare-n cot de imaginea României, vă interesează doar să țineți prostimea românească în ignoranță , pentru a recupera puterea CU ORICE PREȚ !
   Jigodii neocomuniste…sper ca tăvălugul trezirii la realitate a românilor să vă transforme în praf și pulbere la alegeri, pentru că în colbul istoriei vă este locul.
   LUAȚI GHEARELE DE PE ROMÂNIA , ADUNĂTURĂ DE TRĂDĂTORI ȘI BANDIȚI !

  • Evident mutu’ se face că plouă… 🙂 …nu-i place adevărul pe blogul lui, prin urmare l-am repostat, cu următoarea completare:
   ..Ești laș (AN n.a.) , nu-i așa ? Exact cum m-am așteptat, ești, pentru mine, o carte deschisă…nudă și fără haine. 🙂
   ,,Repostez, cu câteva completări, pentru că sunt convins că cel puțin dumneata vei citi și poate poate vei începe să gândești normal, adică responsabil: ….”

   NOTĂ (doar pe blogul EU) : Sunt un idealist netratabil, nu-i așa ? Îmi fac iluzii deșarte, este ? 🙂

 14. “Ponta este considerat ca fiind un ferm opozant al reformei efective a sistemului judiciar. (…) Indatorirea lui Ponta fata de garda veche, tineretea sa, conexiunea sa cu Nastase si provocarea de a gestiona de unul singur multiplele interese de grupuri in PSD fac ca perspectivele pentru o reforma reala in PSD sa fie foarte slabe. Victoria sa poate fi considerata ca fiind revenirea lui Nastase si, cu siguranta, razbunarea lui Iliescu impotriva lui Geoana”, se arata intr-o telegrama trimisa la Washington de catre Ambasada SUA la Bucuresti in anul 2010 si consultata de HotNews.ro. Subiectul telegramei: “PSD, partid de opozitie, a oferit surpriza alegandu-l pe Victor Ponta ca noul lider”. Oare de ce se opune Ponta reformei în justiţie?
  Sursa:HotNews.ro http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8452065-wikileaks-spunea-ambasada-sua-despre-ponta-dupa-alegerile-pentru-sefia-psd-din-februarie-2010.htm?cfnl=

  • le-a tras-o presidentul si la yankey …hihihih…i-a pacalit de cate ori a avut ocazia ,incepe sa-mi placa de president….hihihih…

  • Auzi Puiu,
   Hai sa lamurim putin lucrurile, ca sa demontam manipularea ta care o sprijina pe cea comisa de acel nemernic numit Craescu. acest agent al cui o fi fost el moare de frica, literalmente se…pe el si vrea sa obtina protectie de la toate institutiile profesioniste ale statului, caci daca maine i se clinteste un fir de par se va striga :s-a razbunat Basescu!
   Aasa ca saracul Baserscu, conducand un popor cretinizat si psihopatizat de munca neobosita de 20 de ani a agentilor de influenta, colegi cu Iliescu si Militaru ce sa faca o sa-l pazesca si o sa-l protejeze.
   Este exact la fel cum Ceausescu il pazea pe dusmanul sau Brucan ca sa nu fie apoi acuzat de cine stie ce porcarie pusa la cale tocmai de stapanii acestuia.

 15. La peste brune, elle arrive !

  PESTA BRUNA = USL = PRCR (Polul Renasterii Comunismului Roman)
  Fascismul neo comunist este in curs de crestere in ROMANIA.

  Este momentul a spune ca de aceasta data ROMANIA si-a ales calea MODERNIZARII si OCCIDENTALIZARII

  NU ORIENTALIZAREA, NU FASCISMUL NEO COMUNIST.

  • ,CIND RICA VENTURIANA SE CREDE VLAD TEPES’

   Dupa ce citesti toate aceste telegrame care ne-au fost oferite pina in prezent,asta e sentimentul care imi da tircoale si nu ma lasa in pace obligindu-ma sa-mi fac publice gindurile.
   Acest sentiment ma incearca cind ma gindesc la liderri opozitiei de astazi,la putere in anii 2007-2008.
   Cum sa-i privesti pe cei doi clovni paranoici,PONTA SI ANTENESCU?????????Ar fi de-a dreptul penibil sa nu-i tratezi ca pe niste schizofrenici patologici,OBSEDATI SI URMARITI DE SPIRITUL LUI TRAIAN BASESCU,atunci cind cu piciorutele precum doua scobiotori,tremurinde se urca la tribuna,inhata fioros microfonul muscind din el,varsind in acelasi timp minciuni,si tot felul de prostioare pe care te astepti sa le auzi din gura unor copii timpiti,care iau zilnic bataie de la baietii de baieti,iar ei,batutii,dupa ce iau distanta care sa le asigure protectia,incep sa strige mascari si sa faca semne obscene.
   E cit se poate de clar,cei doi PONTANESCU SUNT VARIANTA LUI RICA VENTURIANO,REBRENDUIT PT SEC 21,CARE SE VISEAZA CA SUNT VLAD TEPES,LOVIT DE TRICHINELOZA.
   N-am sa incep a insira toate ispravile celor doi acum,pt ca sunt numeroase,voi spune doar ca dupa ce au fost gonflati peste masura de TRUSTURILE CELOR TREI PUSCARIABILI,baietii astia doi,se dezumfla cu mare rapiditate,si vor ramine in final doi pitici,care vor aduce sub lupa cu CHIPUL LUI RICA VENTURIANO,PT CA E CLAR,SUNTEM IN FATA A DOI IMPOSTORI,LOVITI PUTERNIC DE SCHIZOFRENIE.

 16. Stau si ma intreb de ce oare Floriana Jucan se baga in seama? Inca nu stiu raspunsul, dar ma intreb cat de prosti ne cred unii astfel incat sa credem ca Basescu care stia de suspendare cu cel putin 2 luni inainte brusc se socheaza cand e suspendat si tot brusc da peste cap o sticla de alcool si tot brusc isi ia tigarile si pleaca la ambasada SUA si tot brusc isi aduce aminte de Stolo si incepe sa planga si tot brusc devina amnezic si uita ca un ambasador nu poate schimba votul din parlament (al celor 322) si tot brusc uita de colegi, prieteni si familie. Poate mai lipsea un pui cu gripa aviara si un casetofon cu muzica tiganeasca si basmul era complet. Despre ce vorbim? Inventam si noi “telegrame” ca tot e sezonul de suspendari de presedinti? sau se apara impotriva unor dezvaluiri inca “nedezvaluite”. Curiozitatea mea este ce spun americanii de distrugerea sistematica a agriculturii de dupa ’90, sau cum a disparut Comtimul., sau de ruinarea combinatelor si fabricilor, sau poate ne spun ceva telegrame despre marea cuponiada, sau de afacerea Tigareta; pentru ca asta e Romania nu cea de 1.5 ani a lui Boc, sau poate fac un calcul ce a presupus marirea pensiilor si nu doar a salariilor profesorilor (aprox. 1% din PIB). Din cablograme ar trebui sa filtram prin creierul nostru ca sa nu facem o varza. sa luam ce e important pentru tara, nu pasajele cu barfe de 2 lei.

  • Întotdeauna fac o reverență în fața unei minți lucide.
   Felicitări, cristi.

  • Cat timp va exista public care sa se uite in gura uneia ca Floriana Jucan, vom avea si astfel de presa. Cand publicul se va mai destepta, aceasta specie jurnalistica va disparea de la sine; ca in tarile civilizate.

 17. Scris de George Roncea
  ,,Ieşirea pe ţeavă a „dezvăluirilor“ wikileaks legate de România s-a dovedit doar o scurgere imundă de zoaie, fără nimic spectaculos. Dar chiar nimic, nimic. Ori au fost foarte intens editate şi periate, că doar nu degeaba s-a întâlnit Nistorescu cu Asange la începutul anului pentru a negocia cumpărarea setului de cablograme trimise de la Ambasada României de la Bucureşti, ori oficialii americani ai ambasadei de la noi nu sunt buni de nimic şi ar trebui trimişi la muncă în nişte ţări mai fierbinţi, în loc să taie frunza la câini pe meleagurile noastre, fără a produce nimic decât nişte note compuse din bârfe şi ciocofoneli modeste, de colţul blocului.
  Fireşte, imaginea politicienilor români, care vin să se toarne între ei, la Înalta Poartă, e savuroasă, însă noi o ştim prea bine. Nu era nevoie de notele wikileaks ca să ştim că Geoană este cretin, sau că Hrebenciuc este un şobolan tembel, care şi-l visează pe Titus al său, copchilaşul său de suflet, drept preşedinte. „Hrebenciuc a insistat că are în minte un potenţial «dark horse candidate» care l-ar putea înfrunta cu succes pe Băsescu într-o bătălie electorală pentru preşedinţie“, se arată într-o telegramă din 2007.
  E drept, să crezi că ar putea ajunge preşedinte al României unul precum Corlăţean, măruntul slujbaş atârnător pe lângă un colonel SIE (l-a dat în gât public şi pe el tot un coleg de-al său, acum slujbaş tot la SIE, aripa ICR), este dovadă de idioţenie, cumva neaşteptată la Hrebenciuc. E dovada însă că omul s-a senilizat.
  „Rapoartele“ ambasadei americane sunt neaşteptat de puerile şi au savoare doar în măsura în care conţin turnătorii ale pesediştilor între ei, gogomănii de-ale lui Geoană sau măgării de-ale lui Ciprian Nastasiu, care, ca procuror, s-a descalificat oferind unor străini fragmente din dosarele sale în lucru. Dar cine nu s-a descalificat şi cine nu este descalificat şi de rahat în istoriile ciripite la fumoarul ambasadei? Practic toţi actorii pe care îi cunoaştem prea bine sunt nişte terchea-berchea, nişte scroafe suite în copac pe umerii securiştilor.
  „Ovidiu Tender – un personaj legat de Securitate care şi-a construit averea în afacerile cu petrol şi a înşelat guvernul român cu circa 93 milioane de dolari înainte de a fi trimis temporar după gratii“.
  „Vîntu şi-a adunat averea făcând tranzacţii cu cupoane de privatizare, bazându-se pe o reţea de foşti ofiţeri ai Securităţii pentru a obţine informaţii din interiorul marilor companii. Practicile sale de afaceri sunt controversate şi sunt, probabil, de natură infracţională“.
  Că Patriciu recunoaşte că a dat Rompetrolul la ruşi, că Voiculescu este un securist nenorocit, că Gigi Becali este un cârnăţar plecat în viaţă de la ciungă şi iaurt, că Verestroy Attila este un derbedeu îmbogăţit tot prin participare la jaf, asta ştiam cu toţii de mult, după cum ştiam şi că americanii sunt îngrijoraţi de influenţa oligarhilor („este îngrijorătoare mărirea influenţei oligarhilor din România şi rolul lor ca unealtă a intereselor ruseşti (…) Alt semn al ambiţiilor crescânde ale Rusiei include şi vânzarea uzinei Daewoo din Craiova“.
  Haida de, asta-i tot?

  GARGARĂ DE AMATORI DE BÂRFE, ZVONURI, ȘUȘANELE

  Păi am scris câteva sute de pagini de ziar despre Patriciu, Vîntu, Voiculescu, oligarhii securişti şi colaborarea lor de trădători jegoşi cu reţelele, conspirate sau nu, ruseşti din sistemul politic, manevrele desfăşurate în spaţiul economic, înhăţarea unor ramuri întregi industriale strategice. Mă aşteptam să văd de exemplu lista înaltelor foste cadre ale serviciilor româneşti care lucrează acum pentru ruşi, respectiv pentru CSI. Să văd şi eu un nume mai răsărit dat în vileag, un general de rang înalt din SRI, ca Bidireci de exemplu, angajat la Alro, la ruşi, un fost şef de divizie contrainformativă angajat la Rompetrol, diverse alte cadre de vârf implicate plenar în reţeaua infracţională şi de trădare de ţară a lui Sorin Ovidiu Vîntu, mă aşteptam la o listă cu susţinătorii din umbră ai sistemului corupt pesedist, care a distrus România, ca generalii Rogojan şi Ovidiu Soare, acesta din urmă cercetat penal la nesfârşire.
  Că pielea p…lii de Chirieac e turnător ad vitaem şi că bârfeşte ca o babă senilă, după ce l-a părăsit amanta, nu era o noutate. Că la poarta cea largă a ambasadei se înghesuie fără pic de demnitate, la un fursec şi o pungă cu pixuri şi calendare, sute de papagali notorii ai „societăţii civile“ şi ai lumii politice se ştie şi se vede cu ochiul liber. Sindromul turnatului e vechi la români – înainte la Ambasada Rusă, acum la Ambasada SUA şi, mai înainte, – în epoca istorică – la Ambasada Imperiului Otoman şi a Imperiului Habsburgic. Până şi Caragiale dădea cu ciocul şi-l vărsa stăpânirii pe Eminescu. Toată lumea toarnă acum pe toată lumea oriunde sare de-o viză, de-o bursă, de un salam.
  La nivel mondial diverşi boşorogi senili şi marţafoi de prin administraţia americană îi cer capul lui Assange, omu’ cu scurgerile, care a devenit astfel un fel de erou al liberei informaţii şi alte vrăjeli şi gargariseli leşinate. Eu i-aş arde un şut în cur, după câte fiţe îşi dă. Păi cu wikileaks ale sale despre România ne râd şi curcile. N-avem şi noi un secret de Doamne ajută, n-avem şi noi ceva sinistru de ascuns decât cât bea, dacă bea, Băsescu şi că Udrea e apetisantă, şi că Geoană e debil mintal, şi Hrebe o fleandură, şi că securiştii noştri sunt toţi kaka-maka? Chiar aşa, n-avem valoare? Suntem second-hand până şi pe piaţa informaţiilor?”

  • Aștept informații din surse independente despre această cârtiță psedisto-rusească cu numele de Silviu Crăescu.
   Deocamdată :
   1. știm că A FOST DAT AFARĂ DIN AMBASADA SUA;
   2. știm motivația Tribunalului București, respectiv:

   ,,Tribunalul Bucuresti a respins, la 29 septembrie 2010, prin sentinta civila numarul 6650, emisa in dosarul cu numarul 10668/3/2010, contestatia fostului angajat al ambasadorului SUA la Bucuresti Mark Gitenstein, Silviu Craescu (foto) impotriva deciziei de concediere, pe motiv ca, in concordanta cu prevederile Conventiei de la Viena, ambasadorul SUA la Bucuresti se bucura de imunitate de jurisdictie totala fata de instantele romane, atat penala, cat si civila si administrativa, neputand fi chemat in judecata la fel ca oricare alt angajator, astfel incat asemenea litigii de munca nu sunt de competenta instantelor de judecata romane.”

   3. mai știm ceva istorie, respectiv:

   ,,Concret, imediat după căderea regimului Ceaușescu, CIA a numit la conducerea centralei sale de la București un agent cu experiență, pe nume Harold James Nicholson . Profitînd de căderea regimului comunist și de vidul contra-informativ care, potrivit lui Virgil Măgureanu, ar fi durat pînă la cristalizarea noilor servicii românești, serviciul secret american a demarat o acțiune amplă de racolare de noi colaboratori, coordonată de Nicholson timp de doi ani. Exact în acea perioadă se năștea noua clasă politică de la noi, care continuă, unii dintre ei, să aibă și azi un cuvînt greu de spus. O parte dintre aceștia au avut în mod cert contacte în anii de după revoluție cu ambasada SUA, locul de unde își lua ”lumină” opoziția de atunci sau liderii nou-formatei societăți civile autohtone.

   Un fenomen contrar, dacă vreți, orientării spre Moscova a altei categorii de lideri autohtoni, care avea loc în aceeași perioadă, în continuarea unor legături mai vechi. Despre Virgil Măgureanu, șef al SRI pe atunci, spre exemplu, s-a aflat abia în 2003 că, la scurt timp după numirea în post, s-a întîlnit în aprilie 1990, în secret, la Moscova cu Evgheni Primakov, șeful KGB. Este limpede ca lumina zilei, deci, că, în perioada rezidenței la București, Nicholson a avut importanta misiune a racolării și pregătirii unui lot masiv de politicieni, afaceriști și vectori de opinie autohtoni, în special din rîndul opozanților regimului fesenist, considerat de sorginte moscovită. Nimic ieșit din comun pînă aici, la urma-urmei însuși Iuliu Maniu, politician de excepție, artizan al Marii Uniri de la 1918, erou-martir, a fost deconspirat ulterior ca agent secret aflat pe lista de plată a englezilor, cu numele de cod TOM.

   Problema reală a apărut cîțiva ani mai tîrziu, în noiembrie 1996, cînd Nicholson a fost arestat de FBI pe aeroportul Dulles, sub acuzația de a fi agent al Moscovei, de ani de zile. Nicholson și-a recunoscut faptele și a scăpat de condamnarea la moarte, el executînd în prezent o condamnare de 23 de ani de închisoare. Este, pînă azi, agentul CIA cu cel mai înalt grad care a fost condamnat pentru spionaj, în SUA. Spre stupoarea generală, arestarea fiului său, anul trecut, a scos la iveală faptul că activitatea pro-moscovită a tatălui fusese continuată, bine mersi, de către Nicholson junior.

   Concluzia se impune de la sine: toată rețeaua de colaboratori români, inclusiv politicieni, creată de CIA după revoluție, se aflase, permanent, în mîinile Moscovei, care a putut opera liniștită, probabil, în anii care au urmat, prin mijloace specifice, o veritabilă selecție ”naturală”, ori o exploatare în orb, a acestora. Arestarea lui Nicholson ar putea explica dispariția ulterioară din prim plan a unor politicieni români de prim rang, considerați de viitor, dar, la fel de bine, e posibil ca și azi, unii dintre factori de influență ai SUA la București, racolați de Nicholson, să sugă pe șest de la țîța Rusiei, ceea ce ar putea explica multe meandre stranii ale politicii dîmbovițene. Mai ales în anii electorali, cînd ba apare un scandal tip ”firul roșu cu Moscova”, ba se fac vizite de taină în Rusia șamd. (Bogdan Tiberiu Iacob)”

  • dle Roncea,
   nu e suficient a stii din cafenea sau “pe surse “. E foarte bine sa fi confirmat de o ambasada. Imi pare rau ca nu poti rezista tentatiei de a te da frustrat.
   Desigur era bine sa mai aflam si lucruri mai de detaliu si poate ca vor apare si alea.

  • – GREUA MOSTENIRE SI OPOZITIA-

   TRTECUTUL,bata-l vina,asta vine si-i ingroapa definitiv pe acesti impostori,de doi bani,insignifianti si fara nici o calitate.
   DuPA CE LUNI DE ZILE,IMEDIAT DUPA ALEGERILE DIN 2008,TRUSTURILE INFRACTORILOR AU REFUZAT SISTEMATIC SA VORBEASCA DESPRE GUVERNAREA LUI TARICEANU SUSTINUT DE TICALOSII PESEDISTI,invocind cu obstinatie cliseul conform caruia ,ce a fost,a fost,ne intereseaza doar viitorul,iata ca astazi,nolens volens ODATA CU TELEGRAMELE NE REAMINTIM TRECUTUL IMEDIAT,SI AFLAM SI NE READUCEM AMINTE DE CE ROMANIA ESTE ASTAZI,IN CRIZA ECONOMICA,DE CE INFRACTORII POLITICIENI,GEN NASTASE,LUDOVIC ORBAN,TARICEANU,CHIOARIU,VOSGANIAN AR TREBUII TRIMISI DUPA GRATII.
   Si pt ca cel mai fierbinte subiect este lupta IMPOTRIVA CORUPTIEI,CRED CA TREBUIE SA MA OPRESC ASUPRA MOMENTULUI CIND TUDOR CHIOARIU,ACEST IDIOT CU CRAVATA A FOST INSTALAT IN JILTUL MIN. JUSTITIEI,PT A BLOCA SI PUNE PE CHITUCI JUSTIA ROMANESCA.
   MERITA REAMINTIT CA CHIUARIU,A VENIT LA JUSTITIE,DUPA CE MONICA MACOVEI A FOST ELIMINATA DIN GUVERNUL TARICEANU,PT CA IL TRIMISESE PE PATRICIU LA BULAU IAR PE REMES IL FILMASE CU CALTABOSII SI PALINCA IN PAPORNITA.
   Dar sa va reamintesc prima isprava a lui CHIUARIU,SERVITORUL LUI RELU FERCHESIU[FENECHIU] baronul de iasi:
   la doua saptamini de la instalare ,in timpul suspendarii lui traian basescu,prima lui mare gafa care a oripilat toata uniunea europeana,a fost incercarea de a-l elimina pe DORU TULUS,ADJUNCTUL LUI MORAR.
   REAMINTESC SCANDALUL MONSTRU DE ATUNCI,LA SEDINTA C.S.M. AU FOST PREZENTI TOTI AMBASADORII STATELOR U.E.,EXERCITIND A PRESIUNE NEMAINTILNITA ASUPRA GUVERNULUI TARICEANU SI A POLITICIENILOR DE ATUNCI DIN PSD SI PNL.CE CREDETI CA A SPUS DOBITOCUL DE TARICEANU ATUNCI?,IATA CITATUL:
   ,DEMERSURILE DIPLOMATICE AU DEPASIT CADRUL OBISNUIT’
   Infrinti,facindu-se de rusine ,SISTEMUL TICALOSIT SI-A ARATAT FATA SPURCATA.
   Asa ca,invatind din greselile trecutului,ROMANII TREBUIE SA INTELEAGA,CA ACTUALA OPOZITIE,DACA DINTR-O EROARE AR PUNE MINA PE PUTERE,AR ARUNCA ROMANIA CU 15 ANI INAPOI,ADUCIND-O DIN NOU IN SITUATIA UNUI STAT BANANIER,IN CARE DERBEDEI GEN PONTA,VOICULESCU,NASTASE,CRIN ANTONESCU NE-AR CALCA IN PICIOARTE,DAR MAI ALES NE-AR JEFUII,SI NE-AR LASA IN FUNDUL GOL.

 18. @ion adrian
  Sunt tot mai convins că România , dacă nu este sprijinită din interior și/sau din exterior, riscă să reintre în sfera de influență a Moscovei.
  Argumente:
  1. Europa este divizată, sufocată în birocrația comunitară extrem de costisitoare și dependentă de resursele energetice rusești, PE FONDUL CURENTULUI ECOLOGIST POTRIVNIC CENTRALELOR NUCLEARE și a incertitudinilor din Africa de Nord și Orientul Mijlociu;
  2. Mișcarea socialistă europeană, ÎN SPECIAL CEA FRANCEZĂ, a fost întotdeauna tolerantă cu excesele totalitarismul est european și ostilă capitalismului autohton respectiv valorilor creștinismului ;
  3. SUA, sub conducerea unui debil afroamerican, tinde să se retragă din zona de interese ale Rusiei, din Europa, în general, (și)sub presiunea organizațiilor pacifiste, multe dein ele infiltrate cu agenți ruși, de pe teritoriul american;
  4. Criza sistemică a creat derută și confuzie de valori în întreaga Europă și diferențe de viziune, care au ostilizat populații întregi împotriva ideii de unitate europeană și contra măsurilor de austeritate absolut inevitabile dar greu acceptabile;
  De aceea, spun, că șansa României stă în gradul de luciditate și responsabilitate al propriilor cetățeni. Vor percepe, ei, corect, la nivelul unei mase critice, care este direcția corectă spre viitorul încă nescris ?
  Grea dilemă, inclusiv pentru mine.

  • FILORUSII-SI SPAIMELE CE VIN DINSPRE EST-nu cu mult timp in urma,un bun amic mi-a oferit o lista,consistenta cu ,ATENTIE POLITICIENI ROMANI FILORUSI.
   Filorusi,fiind un termen elegant care defineste de fapt niste tradatori romani,prinsi in mrejele serviciilor rusesti si ghidonati ,trasi de atisoare de acestia.
   Dar,cu toate acestea,trebuie sa recunosc ca,ROMANIA TREBUIE SA-SI IMBUNATATEASCA RELATIILE,POLITICE SI ECONOMICE LA MAREA RASIE.
   Sigur,e foarte dificil avind in vedere realtiile pe care noi romanii le-am avut in ultimii 300 de ani,de la tarul petru incoace cu rusia,dar mai ales tristele si singeroasele experiente cu rusii.
   cum sa-i privesti cu seninatate,pe acesti salbatici din stepele rusesti,chiar,imbracati in costume ,ARMANII’cind istoria ne spune ca,UN RUS E BAIAT BUN,DOAR DUPA CE TI-A VIOLAT NEVASTA SI TI-A FURAT SI ZAHARUL DIN CEAI?
   Daca cu rusii trebuie sa lucram cu abilitate,nu cred ca acelasi lucru trebuie sa-l facem cu ,TRADATORII DE NEAM’
   SORIN OVIDIU VINTU-este cheia de bolta in jurul caruia se invirte o ADEVARATA RETEA DE CRIMA OPRGANIZATA CONTROLATA DE RUSI:
   FAPTUL CA I-A INLESNIT DOUA VIZITE SECRETE LUI MIRCEA GEOANA,LA MOSCOVA,FAPTUL CA COZMIN GUSE,UN ALT FILORUS CU VALENTE DE TRADATOR,ASTAZI SE INVIRTE PE LINGA MARIAN VANGHELIE,MIE UNUL IMI SPUNE CA ,ACESTI FILORUSI,CU CARNET DE TRADATORI DE NEAM,NU S-AU POTOLIT,SI RAZBOIUL INVIZIBIL,DUS DE SERVICIILE SECRETE RUSESTI,ISI CONTINUA NESTINGHERITE ACTIUNEA DE A INGENUNCHIA ROMANIA.
   MIZELE??????????????,SUPREMATIA IN ZONA MARII NEGRE,RESURSELE MINERALE ALE ROMANIEI,SI EVIDENT HEGEMONIA IN EUROPA DE EST.
   De partea cealalta spun fara nici o reticenta,U.S.A-NU SE RETRAGE,DIN ‘JDEMII DE MOTIVE,CINE CITESTE CU ATENTIE ACESTE TELEGRAME,SI MA REFER DOAR LA IDEEA TIMPITA A LUI TARICEANU SI A FILORUSILOR ROMANI,DE A RETRAGE TRUPELE DIN IRAK,VA INTELEGE CE IMPORTANTA DAU AMERICANII ROMANILOR.
   V-AS SUGERA TUTUROR,SA INTRATI PUTIN SI IN PRESA STRAINA,CEA GERMANA ,BRITANICA,CHIAR FRANCEZA SI SA URMARITI CUM EVOLUEAZA SCANDALURILE TELEGRAMELOR.
   O sa aveti mari surprize,citi filorusi,bine platiti de rusi,SE JOACA IN BATRINA EUROPA,SI CE CRED AMERICANII DESPRE EI.
   Sigur,nu avem nici macar un RAPORT DE SINTEZA,AL MARELUI LICURIC,PT A PUTEA INTELEGE CUM REACTIONEAZA AMERICA.Pt ca daca am avea…………..WOW CE S-AR BUCURA FILORUSII CA LE-A CAZUT IN MINUTZA O ASEMENEA PLEASCA…..

  • Cand comunismul se aliaza cu fascismul si isi ia ca manta de siguranta sindicatele pericolul este dublu de cel care l-a provocat HITLER.

   RENASTEREA ROMANIEI MODERNE este in PERICOL !!!

  • ZeV, sunt niste ani de cand ma bat cu agentii acestia de influenta. Eram contrazis si facut exagerat nu numai de ei dar mai ales de naivii din masa lor de manevra, cand puneam intrebarea asta de bun simtz:
   “Pai daca toti recunoastem ca agenturili nu stau de geaba oare pe unde si in ce fel vor fi actionand ele? 🙂 “

  • PS. de aceea nu-l pot inca intelege pe Base ca a oferit acea mare satisfactie kgb-ului si gru-ului, jignindu-l post mortem pe Trosca.

 19. Cristi…ai uitat declaratia marinerului ;daca sunt suspendat ,demisionez in 5 minute ,nu-i asa usor dupa o suspendare ,se putea intampla multe in luna suspendarii ,Vacaroiu a dat dovada de bun simt si nu a marsat pe scenariul care era facut de pupincuristul presidential de azi ,Dancu pe nume .Nici nu cred tot ce spune Craescu ,dar nici ce postati voi ,nimeni nu stie adevarul ,poate le scrie marinerul in memorii ….eu le consider barfe toate cablogramele astea ….

 20. ..Am mai spus și repet, va fi o campanie electorală murdară FĂRĂ PRECEDENT, în continuarea scenariilor privind ,,traficul de arme”, ,,filmulețul cu palma”, ,,fuga lui Haysam”, ,,cazul Popoviciu”, ,,dosarul Flota”, ,,casa Mihăileanu”, ,,afacerile imobiliare cu…puieți de pomi fructiferi” ale fratelui președintelui, etc, etc, toate acestea urmate acum de cablogramele ATENT PERIATE (negociate de Nistorescu cu Asante), cu aparență de veridicitate prin introducerea numelor celor trei moguli pentru a crea un pseudoechilibru în mentalul public și un aer de ,,independență” jurnalistică a trusturilor media, dar având de fapt ca scop final DECREDIBILIZAREA lui Traian Băsescu ca locomotivă a PDL.
  De aceea spun și repet: PDL, ÎNTĂREȘTE-TE, pentru că de unul singur, președintele nu te poate salva de la înfrângere !
  ..Iar intrarea României pe mâna USL, ar fi o mare tragedie pentru acestă țară !

  • Dacă SUA își respectă angajamentele strategice față de România , așa cum țara noastră și-a respectat CU BRIO cuvântul dat, atunci, poate demonstra acest lucru, FĂCÂND PUBLICE, DETALIAT, TOATE CABLOGRAMELE DEVOALATE DE WIKILEAKS !
   Poate că ambasadorul actual gândește la fel ? Rămâne de văzut.
   Sau…România rămâne doar un biet pion pe tabla de șah ,doar o…zonă efemeră ( și nu o… țară) de interes strategic ?

 21. Eu nu inteleg ce e asa rau pana la urma sa fi sub influenta Moscovei?Adica pana la urma gazul de unde il luam?Care piata de desfacere (daca am avea ce exporta) ar fi mai aproape?America sau Rusia?Plus ca pe americani nu cred ca ii intereseaza prea mult apropierea sau departarea noastra de Moscova.Daca le dam bazele pentru actiuni militare si ii mai ascultam din cand in cand sunt multumiti.Parearea mea e ca ar trebui sa fim prieteni in primul rand cu vecinii si dupa aceea sa ne gandim si la cei de peste drum.

  • Mă băiatule, nu te supăra , tu paști oi pe coclauri unde nu există curent electric și implicit surse de informare ?
   De când piața de consum rusească se poate compara cu cea europeană, americană sau asiatică ? Rusia se bazează, economic, pe export de resurse energetice, iar banii încasați îi bagă în armament strategic și nu în stimulare capitalistă a consumului.
   România, are deja piețe de export, pe care vinde produse CU GRAD ÎNALT DE VALOARE ADĂUGATĂ.
   Ia citește aici și mai închide televizorul:
   ,,Exportul României a crescut cu 51,8% în ianuarie 2011.
   Nivelul exporturilor s-a apropiat la 186,2 milioane euro de cel al importurilor
   Exportul continuă să fie motorul economiei naţionale şi în 2011. Potrivit estimărilor preliminare ale Institutului Naţional de Statistică, în luna ianuarie, exporturile FOB au însumat 14.596,3 milioane lei (3.419,4 milioane euro), iar importurile CIF, 15.391,4 milioane lei (3.605,6 milioane euro).
   Comparativ cu luna ianuarie 2010, exporturile au crescut cu 51,8% în lei (47,8% în euro), iar importurile au crescut cu 32,8% în lei (29,4% în euro).
   Deficitul comercial FOB-CIF în luna ianuarie 2011 a fost de 795,1 milioane lei (186,2 milioane euro), în scădere cu 1.178,9 milioane lei (286,7 milioane euro) faţă de luna ianuarie 2010.
   Exportul romanesc este dominat de produse cu valoare adaugata mare. Pentru prima data, electricele si electronicele au depasit produsele care au legatura cu industria auto.
   Electronicele romanesti sunt cele mai vandute produse la export depasind componentele auto care detineau suprematia pana in 2009, scrie MONEY.ro.
   Astfel, potrivit datelor INS pentru primele 11 luni din 2010, aparatele electrice precum si cele de inregistrat si redat sunetul s-au exportat de 6,32 miliarde de euro. Pe locul doi gasim autovehiculele, al caror varf de lance este Dacia. Acestea au fost cumparate de 4,27 miliarde euro.
   Turbinele, motoarele si dispozitivele mecanice fabricate in Romania s-au vandut de aproape 3 miliarde de euro fiind urmate de otel, fonta si carburanti.
   De 1,45 miliarde de euro s-au exportat obiectele de imbracaminte romaneasca, altele decat tricotajele si cele crosetate. ”

   MAI VREI, BĂIETE ? Nu ți-a plăcut cartea, nu-i așa ? Nu-i nimic, nu ești singurul. Se poate și la case mai mari. Dacă îl cauți cumva pe tizul tău , cu siguranță, nu-l găsești momentan în Parlament. Lipsește nemotivat 🙂

 22. Ce poate sa faca wikipichi din om.
  Alelei,pe ei fratiorii mei,racnea administratorul pe scari.Locatarii incremenira.
  Cate o banchiza avea fiecare pe sira spinarii.Parul li se ridicase ca la panchisti.
  -Iar vine asta sa ne taie tot si sa ne mareasca intretinerea.Tocmai acu cand a
  zis ca iesim.Lui nea Costica ii iesisera ochii cat cepele.Era la masa si se inecase
  cu tocanita de kiwi.Cartofi ni isi permite.Nevasta sa arunca gogonelele in toaleta.Madam Ica il ascunse pe ala micu in sacul de la aspirator.Vasile inoda de
  zor la cearceafuri.Pai mai bine facea parasuta ,ca de la etajul la care sta el se deschidea pana jos.
  Toti dardaiau.Doar lui nea Marin nu-i pasa.Era mort.De beat.Si se culcase.Asa a
  fost si la alegeri.
  Saracu administrator,fara sa vrea a bagat spaima in locatari.Si-a cumparat pantofi
  noi si vorbea cu picioarele.Adica se adresa picioarelor.Ca sa se dea mare a
  luat pantofi cu trei numere mai mici.Si a pus in varful lor si niste cablograme
  dastea wikipichi.Ca acusica vine 14 mai si vrea sa arate gigea.Ca cica alalaltu
  e mai fioros si mai testos.Si sa contrabalanseze lipsa de fiorosenie si testosenie
  si-a lat pantofi.Noi ne-am luat gandul.
  Oricum locatarii au ramas in pozitie de fuga.Ca multi au fugit.Aia mai tinerii.
  Acu, cum dracu sa mai fuga nea Sandu ,la 80 de anisori facuti alaltaieri.Si unde
  sa fuga? Ce nu au si aia babalicii lor?Da ,dar aia nu fug.Aia merg cu 25 sau 30
  de noduri cu Queen Mary 2.Sau 3?

  • ,LOCATARII BLOCULUI FANTOMA-AULIU…………….fratii mei roscovaniiiiiiiiiii,auiuliuuuuuuuuuuu,avizierul nostru si panoul de onoare a fost invadat cu tot felul de fituici pe spatele carora scrie mare si citet-CITESTE SI DA MAI DEPARTE,parca am fi in vremurile noastre de glorie,cind eram ,MARI SI TARI,si nimeni nu cricnea in fata noastra,chiar daca din spatele usilor zavorite cu sapte lacate,se auzeau vocile celor de la ,EUROPA LIBERA,chiar daca PAUL GOMA ERA BATUT,INCARCERAT IAR UNIUNEA SCRIITORILOR OFEREA TABERE DE CREATIE GRATUITE, UNDE ADRIAN PAUNESCU,DAR SI MIRCEA DINESCU SE IMBATAU CA PORCII SI RECITEAU POEZII IDIOATE MOBILIZATOARE PT LUPTA DE CLASA ,CINTINDU-L PE TIMPITUL PROLETAR,ASZTAZI LOCATAR SI VECIN CU AMICUL GOGUTZA,care cu mult talent ,DE GAZETAR PROLETAR,SE SCREME SA INFINFIEREZE CU CLISEE GEN, DOBITOCI DIN BLOCUL MEU ASCULTATI-MA’ROMANIA ANULUI 2011,
   De ce face acest gest ,SINUCIGAS GOGUTZA?Nu-i greu de banuit ,pt ca nu trebuie sa fii MEMBRU AL ACADEMIEI ROMANE SA-TI DAI SEAMA,CA BIETUL GOGUTZA,ESTE UN FRUSTRAT NOSTALGIC AL COMUNISMULUI,OBISNUIT SA-L VADA PE ADMINISTRATORUL BLOCULUI SA PRIMEASCA PANTOFII GRATIS,DIN PARETEA SECURITATII,DREPT MULTUMIRE A TURNATORIILOR LA CARE SE DEDA MAGARUL DE ADMINISTRATOR DE BLOC,DE FAPT,UN MIC LAGAR COMUNIST ETAJAT,UNDE NISTE TARANOI,LA FEL LA GOGUTZA,SMULSI DIN LUMEA SI PEISAJUL SATULUI ROMANESC,AR FI TURNAT-O SI PE MASA,DOAR LUI SA-I FIE BINE,SA SE VADA CU UN TELECOLOR IN CASA SI VRE-O 10 PETREUSI IN FRIGIDER,SI CITE-VA DAMIGENE DE………….NU,NU DE ZAIBAR,NUUUUUUUUUU DE BENZINA.
   Mdaaaa,unde sa fuga bietii nostalgici??????????ca deh vorba aia,filantropul vintu,bunul samaritean care le-a papat economiile vecinilor lui gogutza,nu prea ii da ghes inima sa le inchirieze un avion spre moscova,ca ei nu candideaza la PRESIDENTIA ROMANIEI.
   ASA CA DRAGII MEI LOCATARI DIN SILOZUL ETAJAT SI COMUNIST-AVETI CE MERITATI,AVETI CE ATI SEMANAT PT CA V-ATI IROSIT VIETILOR TICALOASE PUPINDU-I IN FUND PE COMUNISTI,
   SA-TI FIE DE BINE GOGUTZA,SI LA MAI MARE DRAGULE,POATE ADRIAN NASTASE,ALA CARE VA INVITA SA-I NUMARATI OULE,FACE UN GEST DE BUNAVOINTA SI VA DA SI VOUA CITE-VA OUA DE PESEDISTI-………..

 23. Vineri 25 mar 11 la TV, unde se ‘rezolva (prost) problemele tarii’, MD, de obicei un bun ganditor, exprima pareri foarte dure la adresa lui EB. Trebuia intrebat, EB i-a indemnat pe vamesi ‘abuzati functia cat puteti, faceti-va vile sa vada lumea cine santeti voi’. Este EB vinovat ca mii de politisti, platiti cu greu de un popor nenorocos, trec zilnic pe langa zeci de mii de masini parcate sub semnul “oprire interzisa” sau in statiile de transport in comun fara sa miste un deget. Marii ganditori ai opozitiei se intreaba ce a facut EB pentru economie, somaj, popor. Cand sa faca daca pierde atata timp cu atatea motiuni ? Si totusi a reusit sa ajute poporul cu cateva legi, pe care ei ar fi vrut sa le “dezbata” pana prin 2055 si apoi sa lipseasca de la vot; in lumea civilizata daca esti platit sa faci ceva si nu faci, te da afara.

  Similar 3 feb 11 13:39

  • @puiu
   Să așteptăm capetele de acuzare ulterioare ale DNA, după efectuarea cercetărilor conexe.
   Deocamdată, ceea ce știm cu certitudine, la acest moment, este că DNA
   DISPUNE:

   1. Trimiterea în judecată a inculpaţilor:

   FLORIAN LIVIU, domiciliat în mun. Cluj Napoca, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

   – trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 257 Cod pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000,
   – trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 257 Cod pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000,
   – cu aplic. art. 33 lit. a Cod pen.

   SAVU ION, domiciliat în mun. Cluj Napoca, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

   – complicitate la trafic de influenţă, pre. şi ped. de art. 26 Cod pen. rap. la art. 257 Cod pen. şi art. 6 din Legea 78/2000,
   – complicitate la trafic de influenţă, pre. şi ped. de art. 26 Cod pen. rap. la art. 257 Cod pen. şi art. 6 din Legea 78/2000,
   – cu aplic. art. 33 lit. a Cod pen.

   NIŢU IOAN – ROMEO domiciliat în Satu Mare, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

   – complicitate la cumpărare de influenţă, prev. şi ped. de art. 26 Cod pen. rap. la art. 61 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.
   – complicitate la cumpărare de influenţă, prev. şi ped. de art. 26 Cod pen. rap. la art. 61 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.
   – cu aplic. art. 33 lit. a Cod pen.

   FEHER FLORIN DANUT, domiciliat în loc. Vama, jud. Satu Mare, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

   – complicitate la cumpărare de influenţă, prev. şi ped. de art. 26 Cod pen. rap. la art. 61 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.
   – complicitate la cumpărare de influenţă, prev. şi ped. de art. 26 Cod pen. rap. la art. 61 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.
   – cu aplicarea art.33 lit.a C.pen.
   Punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatei

   DOBRESCU NICOLETA MANUELA, domiciliată în Satu Mare, fără antecedente penale pentru săvârşirea infracţiunii de:

   – cumpărare de influenţă prev. şi ped. de art. 61 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 7 alin. 3 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 19 din OUG 43/2002.
   Neînceperea urmăririi penale faţă de Dobrescu Nicoleta Manuela sub aspectul săvârşirii infracţiunii de:
   – cumpărare de influenţă prev. şi ped. de art. 61 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 7 alin. 3 din Legea nr. 78/2000, întrucât există cauză de nepedepsire prev. de art. 61 alin. 2 din Legea 78/2000.

  • ZeV…sa asteptam domnule ,vinovatii sa fie pedepsiti exemplar ,hotia ,coruptia si mita n-au culoare politica ,la noi ii generalizata…hihihihi…Valeriule sa se termine odata cu hotiile si tunurile mari din tara asta ,asta ne exclude din lumea civilizata ,[vezi cazul Severin ]….

 24. P.S.-la suparaciosi le taiem nasul,chioar daca sunt pesedisti astazi,iar ieri erau comunisti-ADEVARUL NU POATE FI VIOLAT,NICI CHIAR DE COMUNISTII DE IERI,PESEDEII DE ASTAZI.
  Asa ca GOGUTZA,DRAGULE,PUNE-TI POFTA-N CUI SI NU MAI AVEA VISE EROTICE CU ADEVARUL,NU MAI VISA CA AI SA-L SILUIESTI,CA PE VRE-O PRIMARITA COMUNISTA,PRINSA DE TRACTORISTUL ,CEAPIST,nascut beat,si care a facut cursuri de scurta durata la ,STEFAN GHEORGHIU’

 25. zapa…ai uitat eratele la postari …hihihihih….ce injuraturi primesti de la colegii tai destepti…hihihihi…

 26. Buna ziua tuturor!

  Cand i-am urmarit interviul proprietarului Wikileaks la Realitatea tv.nu m-am putut opri sa ma intreb oare ce va urma si ca impact va avea asupra Romaniei un asemenea contact stabilit de SOV prin acest interviu mascat? Ei bine,vedem acum ce a urmat.Am urmarit indelung povestea Wikileaks in Marea Britanie,care a fost indelung defalcata de presa britanica si explicata foarte bine de ziaristii britanici.Am urmarit si scandalul sexual in care a fost implicat Assange si care inca nu s-a sfarsit cu un verdict definitiv.La momentul respectiv,cand Romania nu a fost implicata in asa zisele”dezvaluiri”am fost tentata sa spun ca dezvaluirile referitoare la SUA si alte guverne sunt benefice in masura in care aduc in vizorul public diverse actiuni menite sa ascunda coruptia si alte practici imorale. Si pentru ca era vorba de alte tari credeam ca sunt indeajuns de obiectiva.Cand Romania este implicata insa,nu pot privi altfel aceste ”dezvaluiri”decat o incercare de manipulare atat a politicii cat si a societatii civile romanesti.Pana unde putem crede aceste in dezvaluiri in masura in care nu au aparut singure,din neant precedate de introducerea in peisajul romanesc al lui Assange de o televiziune a opozitiei? Aceste dezvaluiri sunt un amestec de presupuneri,barfe si date puse intr-un mixer numit -nebunia politicii romanesti-si care fac praf creierii societatii romanesti si asa deja confuzata de indelunga agonie post electorala a politicii noastre.Ceea ce s-a dorit o bomba in curtea guvernantilor,a fost aruncata,acum urmeaza efectele in randul societatii civile care pune stampila de vot.Punct ochit,punct…vom vedea cat de lovit,in masura in care guvernantii vor sti sa demonteze inteligent acest mixt de informatii fara prea mult explozibil daca privesti de unde trebuie.Asta daca guvernantii vor stii sa arate de unde trebuie privite aceste informatii.Traian Basescu chiar asta face,de aici fervoarea cu care este atacat de opozitie.Dar nu e suficient,pentru ca nu ajunge la fiecare nivel al societatii civile.La fel cu ceea ce spune doamna Udrea,si care ajunge doar la posesorii de tehnologie informationala conectata la internet.Ori oamenii obisnuiti au surse de informatie mult mai manipulative.Aici e problema.Guvernantii insa,au oameni in teren care ar avea potential sa contrabalanseze atacurile manipulative,dar aici vorbim de capacitate de organizare si alte aspecte.

 27. Salve, Frank. 🙂
  Toți cetățenii românii, fie că locuiesc la bloc, în case din chirpici sau în vile păzite de bodyguarzi care îi permit accesul…doar lui Mircea Geoană, au dreptul la viață, libertate , inclusiv libera exprimare, atâta timp cât nu încalcă legile țării.
  Evident că merită mult mai puțin …respectul nostru și/sau atenția noastră , în cazul în care bat câmpii la greu.
  Din fericire, uneori, au un umor….involuntar. E suficient amuzamentul discret 🙂

  • ..sa terminam odata pentru todeauna cu plecarea capului in fata tuturor puterilor care nu ne ajuta cu nimic ,numai interesul lor ii pe primul loc ,ce mai ramane ,ii pentru noi .Trebuie sa intelegem sa fim filoromani in primul rand ,de 20 de ani incoace niciun guvern nu a fost filoroman,asta-i drama noastra ,fiecare individ [care se afla la butoane ]tradeaza, sa-i fie lui bine ,gloata nu-i de actualitate .

  • Puiu

   Ce spui tu se numeste DIPLOMATIE.Ceea ce inseamna sa fii atat de vulpe incat sa iti pastrezi mandria si sa aduci si beneficii celor pe care ii reprezinti.Cam grea misiune cand romanul are o istorie politica democratica doar de 20 de ani,cea de dinainte fiind cea a capului plecat…

 28. Sa fim optimisti! Astazi este a doua zi cand pe TVRinfo se transmite editie speciala, un talk show despre evenimentele zilei. Se discuta calm, civilizat, la obiect, fara atacuri la persoana. Jurnalistii zambesc, se complimenteaza desi fiecare-i cu parerea lui. Se poate ca si presa sa se faca in limitele decentei. Exista sperante de normalitate si in presa. Cred ca nu peste multa vreme, RTV si Antenele vor deveni istorie, o istorie de care lor, celor care o scriu acum, le va fi rusine.

 29. Domnule programator, de ce ati schimbat ora postarii de la formatul de 5 caractere, la cel de 8, rar folosit ?

  Similar 29 mar 11 01:18 pm

 30. Intr-adevar, cablogramele ofera multe raspunsuri pe care deja le cunosteam sau le intuiam. Deja m-am saturat pana peste cap de dezvaluiri despre S.O. Vantu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, PSD, televiziuni, moguli, foaie verde… Dar, in egala masura, m-am saturat si de Traian Basescu, Emil Boc, Gabi Oprea, Blaga, Berceanu, PD-L, Adriean Videanu si, fara suparare, chiar de dvs, Elena Udrea. Domniile voastre va porcaiti zilnic prin presa si pe la televiziuni iar noi o ducem mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. Stiu, domna Udrea, nu trebuie sa-mi mai spuneti, Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt principalii vinovati!.. Poate ca sunt, dar si dvs. sunteti. Nu faceti cu nimic nota discordanta fata de toata clasa politica. Adevarul este ca voi, toti “politicienii”, ne-ati nenorocit si v-ati imbogatit pe seama noastra. Sper sa platiti candva, in frunte cu Ion Iliescu si Traian Basescu! Suntem in urma Bulgariei la toate capitolele, avem infrastructura ca-n Zimbabwe, n-avem o sfecla pe camp sau o ceapa-n frigider si voua va arde de frunzulite si turism… Cred ca sunteti pe alta lume!

 31. Gaby neni draga trebuie sa inceapa odata ,m-am saturat de filo-filo si iar filo ,noi ne-am dat francofoni si nici 2% dintre celaveci nu vorbeste limba lui Voltaire ,suntem prea smecheri [asa credem noi ],gata cu placaciunile ,suntem in UE ,membrii NATO ,in acte suntem egali ,sa demonstram si prin politica interna ,aici ii hiba-n bai ,ne-a despartit marinerul pe toti ,sa fiu sincer niciodata n-am fost prea uniti ,acum ii de toata jena.

  • Puiu

   Problema cu despartitul natiunii este una artificiala,ca multe alte polemici.Politica de dupa 89 ne-a despartit si anii in care constant politica romaneasca a tras in toate partile de oameni au dus la aceasta dedringolada in societatea romaneasca.Modelele promovate au fost unele false,ceea ce a dus la cresterea unor noi generatii malformate,cu false si imorale idealuri,si multe alte cauze care ne-au adus unde suntem.Si totul sub girul si ochii celor ce ar fi trebuit sa imprime Romaniei un cu totul alt curs.A da vina singular pe un singur om este extrem de simplist si de convenabil.Este calea sigura de a nu privi obiectiv in urma,de a nu identifica culpa comuna a tuturor,de a nu invata din greseli si de a nu incerca sa reparam ce ar mai fi de reparat.Se spune ca o cladire mancata de mucegai pentru a o recladi e mai bine sa o darami si sa o incepi din nou,decat sa o peticesti in permanenta.Sincer,daca pretul nu s-ar cuantifica in destine omenesti,mi-as dori ca Romania sa atinga aceasta”demolare”daca asta ar insemna un alt viitor.

  • …ok Gaby ,nu poti invinui un singur om ,este adevarat ,stiu ca pedeul a avut in statut ,necolaborarea sau alianta cu pesedeu ,s-a revenit dupa ceva timp ,chestiile astea lasa urme si-n electorat .Sant de acord cu tine ,trebuie inceput ceva nou ,nu mai petecim nimic ,un nou fel de-a face politica in Romania ,nu prea vad pe nimeni sa fie capabil de asa ceva din actuala clasa politica ,tineri actuali sunt virusati de batranii partidelor ,Ponta ,Boureanu ,asta de la PC ,nu stiu cum il cheama ,sunt mai inversunati ca batranii.Poate nepotii tai o sa aiba o clasa politica performanta si dispusa spre dialog in tara noastra.

  • @puiu
   Nu marinarul ne-a despărțit, ci cu totul altceva : interesele personale, deprinderile, nostalgiile, educația, gradul de competență, gradul de informare, puterea de adaptare, gradul de apetență pentru respectarea legii, gradul de transparență al muncii prestate, apartenența la un grup sau altul de interese, nivelul pensiei (fie prea mici, fie prea mari 🙂 ) și nu în ultimul rând, capacitatea de procesare/înțelegere derivată din nivelul de inteligență (IQ). 🙂
   Marinarul nu face altceva decât să țină timona pe CAP COMPAS VEST , chiar dacă unii dintre noi caută să devieze ,,corabia” de la direcția corectă, generând artificial un plus de tangaj și un plus de ruliu…suprapuse peste cele obiective și independente de voința noastră, amplificând subiectiv un dezechilibru care ne afectează pe toți.
   Eu , împreună cu prietenii mei întru convingeri, vom sta alături de el, adică de Președintele cu adevărat dedicat interesului național, PÂNĂ LA CAPĂT ! Este singura opțiune (după părerea mea) pentru o ființă gânditoare și care își iubește țara.
   Scuze pentru lipsa de modestie, dar….. asta e. 🙂

  • @puiu
   Nu sunt de acord, dacă PSD ar fi respectat Parteneriatul pentru România, elaborat, negociat și semnat ÎN MOD TRANSPARENT, s-ar fi creat premisele unei stabilități sociale și economice în România. Și în PDL, ca și în PSD , există oameni responsabili.
   Din păcate, în PSD, aceștia nu mai au nici un cuvânt de spus (sau nici o putere) în acest moment.
   Adică de ce ar fi legitimă o susținere netransparentă a unui PNL minoritar, de către PSD, sau actualul USL, CU SINGURUL PROGRAM VIZIBIL, demolarea președintelui ?
   De ce ? Pentru că politicienii se vor mai presus de justiție.
   Halt, suntem membrii UE și nu se mai poate.

 32. @ZeV: 1. cine e tizul meu? 2.imi dau seama ca piata ruseasca nu se compara cu cea europeana, americana, asiatica dar repet. Gazul vine de la ei si daca ii ignoram prea mult poate se supara si ne ionchid robinetu sau il scumpesc. 3.daca te crezi prea destept nu inseamna ca iti poti permite sa ma jignesti .nu sti cata carte am sau nu si nici ce fac.iar faptul ca deocamdata importam mai mult decat exportam nu cred ca e un motiv sa ne bucuram.si nici cand exporturile vor fi mai mari nu stiu ce motiv de bucurie ar fi daca nu se va vedea in cheltuielile zilnice.ca pe mine nu ma incalzeste cu nimic faptul ca firma x sau y exporta de nu mai poate si se imbogatesc actionarii.bravo lor dar nu ma pune sa fac tumbe de fericire.

  • @razvan
   Nu mă cred prea deștept, ci chiar sunt, suficient cât să înțeleg pe ce lume trăiesc, iar pe tine nu te jignesc, ci îți spun adevărul despre tine…respectiv ești neinformat și nici nu dai semne că vrei să înveți.
   Export sporit înseamnă venit național suplimentar, un leu stabil, locuri de muncă directe și/sau pe orizontală, respectiv în întreg mediul economic aferent furnizorilor de servicii și componente pentru marea industrie implicată în asamblarea și vânzarea de produse înalt manufacturate pe piața mondială.
   Faptul că și importul a crescut, desigur într-un ritm mai moderat, înseamnă pe de o parte că cererea internă (consumul) crește, urmare a faptului că veniturile populației nu sunt atât de mici pe cât s-ar părea la prima vedere…televizată, iar pe de alta, că se crează premizele unei creșteri sănătoase a economiei, în limite controlabile de deficit comercial, deficit bugetar și balanță de plăți.
   Dezechilibrul uriaș dintre consum/import și export în anii 2007-2008, dublat de creșteri salariale nejustificate în sistemul bugetar a contribuit , în bună măsură, la criză, prin supraîncălzirea unei economii bazate pe bule imobiliare și nu pe productivitate internă.
   Desigur că nu mă aștept să înțelegi foarte bine ce spun dacă nu ești preocupat , în profunxime,de problematica macroeconomică , sau ești o părticică a sistemului bugetar.
   În ceea ce privește prețul la gaze și/sau petrol, contractele sunt semnate cu intermediari ai Gasprom de câtre guvernările anterioare, iar petrolul românesc a fost vândut pe un pumn de arginți către OMV….nu spui de cine. 🙂
   Din fericire, actuala putere, în frunte cu Președintele, PRIMA CU ADEVĂRAT RESPONSABILĂ DIN ROMÂNIA POSTDECEMBRISTĂ, pledează pentru soluții alternative, în cadrul unei politici energetice comune a UE, unul dintre aceste proiecte fiind Nabucco.
   Îți mai dau o informație, care datează de prin octombrie 2010, despre care văd că mogulii nu prea vorbesc:
   ,,Ieri (14.10.2010 n.a.) a fost inaugurata conducta Szeged-Arad, care permite tarii noastre sa importe gaze din Europa.
   Reteaua din Romania s-a conectat oficial de ieri la piata europeana de gaze prin punerea in functiune a conductei Szeged-Arad. Aceasta magistrala va pune capat monopolului importurilor de gaze rusesti pentru ca firmele autohtone pot interactiona cu marii furnizori europeni care trateaza altfel cu producatorii, fie ei din Rusia, Norvegia, Danemarca, Olanda sau țări africane.
   Gazoductul Szeged-Arad, investitie de aproape 70 de milioane de euro, a fost inaugurat ieri dupa 10 ani de la primele discutii intre Romania si Ungaria. Aceasta magistrala conec­teaza reteaua de gaze din tara noastra la cea din Occident, permitand astfel companiilor impor­tatoare sa aiba acces la piata europeana.
   felul acesta, va fi eliminat monopolul impor­turilor de gaze din Rusia, al carui pret este stabilit politic si pe termen lung. Practic, importatorii autohtoni vor putea incheia con­tracte de achizitie de gaze cu marile companii de furnizare din Europa care au o alta putere de negociere cu producatorii din Rusia, Norvegia, Olanda, Danemarca sau Libia. Aceasta conectare permite, de asemenea, importatorilor sa cum­pe­re gaze de pe Bursa din Viena la preturi mai scazute decat din Rusia. Astazi, mia de metri cubi de gaze se tranzactioneaza in jur de 200 de euro, in timp ce aceeasi cantitate venita din Rusia costa in jur de 280 de euro. Totodata, Romania va putea fi ajutata de tarile din regiune in cazul in care se opreste furnizarea de gaze din Est, din cauza unui eventual conflict ruso-ucrainean. La Bruxelles se discuta de schimbarea unei directive cu o reglementare care prevede un mecanism de solidaritate regionala. Mai exact, daca vremea este capricioasa, Romania ar putea lua gaze din depozitele din Ungaria, unde exista o capacitate mai mare de extractie.
   Capacitatea actuala a gazoductului este de 1,7 miliarde de metri cubi pe an, iar gazele pot fi transportate doar dinspre Ungaria spre Romania. Aceasta va creste ulterior la 4,4 miliarde de metri cubi si va permite si transportul in sens invers. Intreaga capacitate de transport a fost deja rezervata. Exporturile spre Romania vor fi facute de catre GDF-Suez, Mol, E.ON si EconGas in timp ce rezervarea de capacitate pentru conducta de pe partea romaneasca a fost facuta de catre Petrom, E.ON, GDF-Suez Energy Romania, Mol Energy Trade. Intreaga lungime a conductei este de 109 km, din care 62 km se afla pe teritoriul romanesc.”

   MAI VREI ? BINE : 🙂
   ,, Pana sa luam gaze prin conductele Nabucco sau South Stream, autoritatile romane se apropie tot mai mult de gazul din Azerbaidjan si Georgia.
   Marti (08.02.2011 n.a.) s-a infiintat compania care va construi un terminal de gaze naturale lichefiate in portul Constanta, unde va ajunge metanul din Marea Caspica si va pleca apoi in toata Europa.
   Terminalul care va costa 4 miliarde de euro va avea o capacitate de 12 miliarde de metri cubi, iar constructia s-ar putea incheia in trei ani.”
   PS
   Să-mi comunici dacă mai vrei. Îți stau la dispoziție, în măsura timpului disponibil. Eu nu mă informez de la iRTV și A3, deci poți conta pe veridicitatea celor spuse de mine 🙂

  • nici eu nu ma informez doar de la irtv cum ii zici tu 🙂 si a3.ii ascult pe toti si incerc pe cat pot sa vad unde e adevarul pe cat pot.nu stiam de conducta de gaze din europa si ma bucur sa aud asta.problema cu gazul din Azerbaidjan si Georgia e ca am impresia ca e controlat tot de rusi.sau mai bine zis de oligarhii rusi.iar vizavi de exportul care creaza locuri de munca sunt putin cam sceptic.la fel cum sunt sceptic ca daca scade tva-ul la alimente acestea s-ar ieftini, asa nu vad de unde e venitul national rezultat in urma unor exporturi a unor companii private.prin taxele pe venit,profit,tva?de acord, dar astea mai trebuie sa fie si platite catre stat.si din cate vad la noi e o traditie sa nu se plateasca la stat darile si din cand in cand acestea sa fie sterse de x sau y guvern.iar importul nu cred ca arata neaparat ca populati ar consuma mai mult.poate sa insemne si ca nu mai producem la fel de mult ca anul trecut ce importam acum.eu ceea ce vad deocamdata e ca painea care ieri o luam cu 2 lei e azi 2,5.si vanzatoarea zice ca e posibil sa mai creasca.

  • @ZeV. Domnule, observ cu usurinta ca sunteti un om informat. Comiteti totusi niste erori. Conducta cu care va laudat (ne laudam) permite si exportul de gaz. Este de asteptat ca societatile de distributie sa nu prea mai aiba acces la gazul extras de OMV si drept urmare vor cumpara gaz rusesc la pret mare. Gazul romanesc va ajunge insa pe piata austriaca la preturi de invidiat. Alta eroare: Ungaria nu are o productie de gaze substantiala si nu isi poate asigura nici necesarul intern, asa ca nu v-a avea de unde sa suplimenteze livrarile pe piata romaneasca. Inca o eroare: Gazul norvegian ce se consuma cu predilectie in vestul Europei (la concurenta cu cel rusesc) are un pret de iti cad plombele. Germanilor le convine sa consume acel gaz, dar romanilor? Mai bine cumpara de la rusi. Uite ca am mai gasit o eroare: gazul din Nordul Africii se consuma pe piata din Sudul Europei si nu ramane disponibil pentru Estul Europei. Ultima eroare: Conducta pe care o viseaza o buna parte a europenilor are un nume f. frumos, dar este numai un nume – Nabucco, sa vedem daca chiar vom vedea o conducta serpuind din Asia pana in mijlocul Europei. Cea mai mare problema a ipoteticii conducte ar fi aceea ca nu se stie cine va umple cu gaz respectiva conducta. Rusii se pare ca sunt pe cale sa achizitioneze gazul produs de tarile Asiei Centrale. Concluzia este aceea ca prin conducta ce o invoci ca pe o mare victorie, gazul va curge intr-un singur sens. De acord cu observatiile dv. privind rolul de factor motor al exporturilor. Imi este cu adevarat frica doar de un gand scapat, poate involuntar, lui Basescu: “daca economia mondiala intra din nou in criza?”

  • Domnule…turn (recunosc, sună ca naiba 🙂 ), prima eroare nu există. Reproduc fragmentul : ,,Aceasta va creste ulterior la 4,4 miliarde de metri cubi si va permite si transportul in sens invers”.
   În ceea ce privește celelalte ,,erori” dvs vă imaginați că un gazoduct de 70 milioane de euro s-a implementat fără un studiu de impact detaliat și profesional ? Eu personal, nu cred asta.
   Pe de altă parte , se prea poate ca scepticismul dvs să fie justificat de evoluțiile ulterioare, deși, nu uitați că proiectul Nabucco nu este exclusiv al României, ci al Uniunii Europene, cel puțin, al unei părți semnificative din ea.
   Ce ați vrea ? România să nu facă nimic în direcția spargerii monopolului rusesc și în realizarea unei relative independențe sau alternative energetice ? Întreaga Europă își pune această problemă, mai ales, după ,,accidentul” ruso-ucrainean.
   Este de datoria autorităților române, având în vedere că suntem țară membră în UE și în NATO, să facă tot ce depinde de ele, în interesul național, în interesul cetățenilor României. Iar interesul național al României este legat , în primul rând, de apartenența la valorile democrațiilor europene autentice și de crearea premiselor salvgardării demnității naționale.
   Desigur că a contesta, este un act facil, accesibil oricui, inclusiv domnilor..Crin Antonescu și Victor Ponta. Dar sunt convins, că este cu mult mai dificil să elaborezi proiecte și mai ales, să le și pui în practică. Aceasta este pe fond diferența între actuala putere , care construiește și face reformă și actuala opoziție, care opoziție, pe moment, nu oferă absolut nici o speranță că poate conduce la dezvoltări ulterioare în direcția cea bună. Dimpotrivă (după părerea mea), oferă doar perspectiva demolării și întoarcerii la trecutul vechilor deprinderi.

 33. Suntem aburiti si manipulati in acelasi fel ca si in 89.
  Nu mor de dragul domnului Basescu dar … ca PRESEDINTE are obligatia sa respecte acordurile internationale – inclusiv pe cele emise de PRESEDINTII dinaintea lui.
  http://www.legestart.ro/Acordul-2001-intre-Romania-Statele-Unite-ale-Americii-statutul-fortelor-Statelor-Unite-ale-Americii-Romania-(MjM1MTE-).htm

  Pupincurismul fata de “Inalta Poarta Americana” este mostenit oficial prin “Acord international” de la predecesori… inca din 2001 -2002
  Pentru ca acest presedinte a avut tupeul sa indemne romanii sa nu se mai comporte ca “ramele” , pt ca acest guvern a avut tupeul sa ridice pretentii la independenta, vor fi supusi unei campanii de satanizare mediatica ! Nimic nou sub soare
  – Intrebarea este – Vom fi atat de idioti incat sa ne dezbinam la indemnul altora ?

 34. Pe timpul cand eram o domnisoara foarte tanara si aveam o geanta plina cu tot felul de nimicuri… necerare dar… inutile, baiatul doamnei la care eram in vizita, un pusti de vreo 3, 4 ani, imi cere o bombonica. Aveam in geanta, sigur ca aveam. Si incep sa caut. La un moment dat, exclam cu naduf pentru ca nu gaseam mai repede ce caut…am:
  – Uf, numai bunica lipseste din geanta mea.
  La care micutul, care astepta rabdator rasplata dulce pentru ca-mi recitase o poezie, vine cu completarea:
  – Da, bunica de la Husi…

 35. Doamna ministru cum vreti sa va votam cand Domnul Boc minte cu grupele de munca am iesit in 1996 la pensie si nu am primit nimic mincinosilor de PDL.

 36. Am citit cu atentie postarile lu razvan si ZeV(ca sa nu mai fac greseli).
  Amandoi sunt destepti in felul lor(chit ca unul spune ca e mai destept decat celalat).
  Eu as spune in felul meu (caracteristic),ca toti suntem fraeri.Nu vreau sa jignesc pe nimeni-luati-o exact cum am spus.
  Si mai frate, cum fac si eu sa apara “maimutoii” aia care sa” rade”?.M-ar scuti
  de ceva scris.Nu fac aluzii rautaciose.

  • de acord cu tine. pana la urma suntem toti fraieri. maimutoii se fac astfel (fara spatiu) : ) face 🙂

  • PS
   Bey goguletz, nu există ,,mai (mult) sau mai (puțin) deștept decât…” , ci doar ,,deștept”, sau ,,tont”.
   Răzvan nu este în nici un caz ,,tont”, ci este doar mai puțin informat. Desigur că această deficiență poate fi corectată prin efort de voință.
   În schimb, în ceea ce te privește, prefer să mă abțin. 🙂 🙂 🙂 🙂

 37. Cred ca ar trebui sa aflam daca aceste cablograme sunt adevarate sau false, pentru ca vad ca nimeni nu contesta continutul lor. Cum sunt, doamna UDREA?

  • Şi la ce ţi-ar folosi să ştii dacă sunt false sau adevărate? Sau îţi imaginezi că fiind de-o culoare sau alta îţi achită facturile şi-ţi ieftinesc mâncarea?

  • @Ba da, domnule pedelist, deja apar semne de întrebare, cum ar fi cel legat de confuzia pe care a făcut-o, cândva, un delegat american la Centrala Nucleară, care a perceput o echipă de întreținere locală drept o comisie CNCAN, trăgând concluzia (falsă) că Cernavodă nu ar fi sigură și că nu există proceduri de intervenție bine puse la punct în cazuri de dezastre sau accidente.
   Aceste alegații neprofesioniste și tendențioase au fost demantelate în fața unei comisii parlamentare de specialitate, chiar astăzi, 29.03.2011.
   Pot confirma eu însumi că centrala este sigură, întrucât am lucrat, un timp, la montare de conducte de abur sub presiune, în secțiunea clasică.
   Știu bine cum s-au selectat componentele, fiecare cu part number de atestare a calității oțelului, cum s-au efectuat sudurile și controalele defectoscpice, supervizate de firma AnsaldoEnergia Italia, iar la partea nucleară, a existat permanent asistența tehnică a firmei canadiene care a livrat reactorul CANDU 600.
   Componente și dispozitive esențiale din Sistemul de Manipulare Combustibil Nuclear , au fost realizate de firma TITAN ECHIPAMENTE NUCLEARE S.A. înfiinţată în anul 1982 ,care dispune de un sistem de management al calităţii implementat în conformitate cu standardele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare şi cu cerinţele Codului ASME Secţiunea III art. NCA 4000, compania fiind autorizată ca producător de echipamente nucleare clasă 1 începând cu anul 1985 şi până în prezent, neîntrerupt.
   Societatea deţine şi certificarea conform SR EN ISO 9001/2008, precum şi certificările ISCIR aferente domeniului de activitate și ESTE RECUNOSCUTĂ ȘI AGREATĂ PE PLAN INTERNAȚIONAL pentru că respectă cele mai înalte cerințe de calitate în domeniul securității nucleare.

 38. FELICITĂRI DOMNULE PRIM MINISTRU EMIL BOC !
  FELICITĂRI ANCA BOAGIU !
  FELICITĂRI TRAIAN IGAS !
  Vă întrebați pentru ce ?
  Pentru finalizarea și inaugurarea noului terminal cu aspect de vioară, de la Otopeni, cu 24 porți de acces al pasagerilor.
  O investiție de 60 milioane de euro, la standarde Schengen.
  Urmează extinderea metroului, racordul rutier în regim de autostradă și modernizarea traseului feroviar.
  România este pregătită pentru aderare, mai rămân două condiții : piticania cu hachițe de la Elysee să revină la gânduri mai bune, odată cu preluarea , treptată, de către NATO a misiunii complexe din Libia și a doua, instanțele românești să judece în sfărșit pe fond și să dea ODATĂ sentințe definitive marilor corupți ai neamului !
  Aștept ca Anca Boagiu să se țină de cuvânt și să termine autostrada București-Constanța în 2011 și să demareze în forță coridorul 4 de autostradă, pentru care Europa ne finanțează.
  ÎMI CREȘTE INIMA CÂND VĂD CĂ ȚARA MEA SE MIȘCĂ ÎN DIRECȚIA CEA BUNĂ.

 39. @razvan
  Nu-l baga in seama pe Zev.
  Este singurul,pe care l-am intalnit,cel putin pe acest blog ,care foloseste copy/paste si dupa aceea mai da si 28 de erate si 5 ps-uri.
  Cu mine la inceput a facut la fel .M-a jignit fara retineri.Da-i inainte si spuneti parerea ,fara sa jignesti ,atata timp cat gazda noastra d.na Udrea ne va permite sa postam pe blogul dunmneaei.Este casa dumneaei, nu al lui Zev.

 40. Mult stimată doamnă ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului,

  Urmăream întâmplător azi-dimineață, pe TVR 1, reluarea unei emisiuni recente cu privire la dezvoltarea și perspectivele turismului bihorean (Ne vedem la TVR). Atmosferă relaxată, o moderatoare simpatică și spontană, era invitat și Cristi Tabără, el fiind bihorean la origine, până și formația HOTEL FM era în platou, câștigătoarea ediției din acest an a Eurovision România, solistul trupei, englezul David Bryan, fiind stabilit la Oradea. Cu alte cuvinte, toate bune și frumoase, până când, la un moment dat, apare în cadru o figură locală care în niciun caz nu avea ce să caute într-o emisiune de acest gen: cea a d-lui Florian Serac, directorul general al S.C. Turism Felix S.A.
  Știți foarte bine, d-na Udrea, că acest om a fost numit pe criterii politice, în anul de grație 2005 (guvernare PDL+PNL!!!) la conducerea vestitei stațiuni bihorene. A fost și mai este încă unul din oamenii de încredere ai d-lui Ion Iliescu, cel datorită căruia a fost ales, pe liste, senator și mai apoi numit prefect PSD (PDSR) de Bihor!
  Acest om, dacă pot să-l numesc astfel, nu are ce să caute la cârma unei stațiuni atât de importante pentru turismul balnear românesc!Datorită lui, această stațiune a devenit jucăria și pușculița PSD! De aproape 6 ani de când a fost numit, repet, POLITIC, la conducerea acestei stațiuni, toți indicatorii de profitabilitate sunt negativi. Și știu despre ce vorbesc, find bihorean și eu și activând în cadrul acestei stațiuni pentru o perioadă de aproape 8 luni acum 4 ani, înainte de a accepta o ofertă de muncă în străinătate, tot în turism, pe o poziție de management.
  Singurul segment de turiști pe care se mai bazează vestita stațiune Băile Felix pentru a supraviețui sunt pensionarii trimiși de Casele de Pensii județene cu bilete de tratament cu valoare redusă de până la 80%, sau, în cel mai bun caz, muncitori, membri sau nu de sindicat, trimiși tot cu bilete de tratament cu ”discount” , însă prin Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
  Iată câteva din ”performanțele” d-lui Serac, de când se află la conducerea acestei stațiuni:
  – numărul turiștilor străini este infim sau aproape inexistent
  – numărul mic sau aproape inexistent al turiștilor locali, de ex. al orădenilor, datorită serviciilor de proastă calitate și care nu pot în niciun fel justifica tarifele și prețurile occidentale practicate de hotelurile din stațiune, chiar și de cele renovate sau modernizate
  – 2 (două) hoteluri din stațiune sunt închise mare parte din an, chiar și în sezon, (Unirea și Nufărul) iar altele urmează, vă pot garanta asta
  – renovarea hotelului Internațional la sume exorbitante (prietenii știu de ce!), iar de calitatea lucrărilor nici nu mai are rost să discutăm. Faceți o vizită neanunțată în zonă și convingeți-vă singură!
  – renovarea și modernizarea ștrandului în aer liber la sume de asemenea exorbitante (prietenii știu din nou de ce!)
  – politica de personal impusă de acest mic și, în același timp, patetic dictator, în sensul că nu contează câți ani de experiență internațională în mari companii din industria ospitalității ai în spate, sau cât de competent ești, dacă ai plecat, să spunem temporar, să muncești și să-ți îmbogățești cunoștințele profesionale în domeniu, și vrei să te reîntorci, pentru a aplica aici, acasă, ceea ce știi și ai învățat cu greu, cu sacrificii, nu se mai poate! Cel puțin nu atâta timp cât dumnealui este director general!
  – credeți că ar fi cazul să mai menționez și încrengătura de pile, cunoștințe și relații care colcăie în jurul acestui personaj? Corupția generalizată, ridicată la rang de artă de acest vajnic reprezentant al PSD-ului? Întrebare retorică, bineînțeles…
  – etc., etc., etc.
  Doamna ministru Udrea, știe toată lumea interesată și cu atât mai mult și d-voastră cine îl susține pe acest om de atâția ani în această poziție pentru care nu are competența, pregătirea și nici aptitudinile necesare. Și nu mă refer aici doar la PSD…Ceea ce vă cer este să luați atitudine și să demonstrați că vă pasă cu adevărat de soarta turismului românesc, la modul general vorbind. Stațiunea Băile Felix este falimentară, iar dacă nu se iau de urgență măsurile care se impun a fi luate, toată discuția cu privire la modernizarea și eficientizarea turismului românesc, la transformarea acestuia într-o sursă importantă de venituri la bugetul de stat, este apă de ploaie. La propriu…
  Cu indivizi de teapa celui despre care v-am relatat aici nu avem nicio șansă! Credeți-mă, știu despre ce vorbesc! Lucrez în domeniu de peste 18 ani, pentru mari companii din străinătate și din țară, companii unde am învățat ce înseamnă profesionalismul și exigența în această industrie…
  Cu respect și considerație,

  29.03.2011
  Oradea, România

 41. Ce pedeapsa merita Gadea, care deliberat dezinformeaza romanii, spunand ca pe el, il scarbeste ca presedintele Basescu declara ca va face astfel ca ucigasul lui Teo Peter sa nu faca nici macar o zi de puscarie?

  Puiu ce-i faci lui Gadea?

 42. 1. Din cauza crizei de timp, citesc selectiv extrasele din cablogramele WikiLeaks, si comentariile aferente. O caracterizare excelenta ( dupa opinia mea ) a prezentei lui Bogdan Chiriac in cablograme, o face un ziarist (Florin Negrutiu), de la Gandul: “nici o masa fara peste, nici o stenograma fara Bogdan Chiriac”
  2.Revenind la problemele noastre de zi cu zi, constat,cu regret, ca se adanceste falia dintre sustinatorii d-lui Boc si cei ai d-lui Blaga, fapt care reprezinta un mare pericol pentru viitorul PDL.
  DOAMNA UDREA, am mai scris despre necesitatea incheierii unui PACT POST ALEGERI intre cele doua grupari. DATI-LE CA EXEMPLU COLABORAREA CARE EXISTA ,ACUM, INTRE DL. OBAMA SI D-NA CLINTON, FOSTI ADVERSARI IN CAMPANIA DE ALEGERI PRELIMINARE PENTRU DESEMNAREA CANDIDATULUI DEMOCRAT LA ALEGERILE DIN SUA.
  Cam asa ar trebui sa procedeze si PDL, daca vrea sa nu aiba surprize, dintre cele mai neplacute, la alegerile din 2012.
  3.Prin noianul de stiri proaste, a aparut si una buna : s-au (re)descoperit rezerve importante de titei ( in Tansilvania) si de gaze ( prin Buzau,parca).
  O veste buna pentru romani, dar MAI ALES pentru austrieci.

  • @NeaKutare. Imi place concizia dv. Referitor la punctul 2. poate ca ar merita sa reflectati la utilitatea acelui PACT POST ALEGERI. Trebuie sa va puneti intrebarea daca mai exista viata pentru PDL pentru timpul ce se va scurge dupa temutele alegeri. Invocati colaborarea dintre Obama si D-na Clinton, fosti adversari in campania electorala americana. Acel pact nu a fost general de atitudinea milostiva a celor doi ci de catre interesele celor care se afla in spatele acestora, care interese nu sunt tocmai mici. La noi cine sa genereze intelegerea intre diferitele categorii de “talibani” portocalii – dupa spusele unui fruntas politic PDL-ist? Ei stiu deja de la inaintasul lor – ateul Ion Iliescu, ca nu exista rai si ca atare nici fericirea promisa, asa ca vor sa stoarca aceasta tara si acest popor ca pe o lamaie macar un an sau cat vor mai putea sta la putere. La punctul 3, intradevar ati dat austriecilor o veste f.buna. Mai adaugati la cele doua rezerve inca una. In lunca Siretului, in aval de Adjud s-a descoperit un important zacamant de gaze – de mare presiune. Intradevar, fericiti oameni mai sunt austriecii astia.

  • Imi cer scuze ca nu am precizat ca era vorba despre ALEGERILE INTERNE ALE PDL. Interesul pentru ca sa se inteleaga gruparea Boc cu gruparea Blaga este obtinerea unui ” procent bun” ( notiune relativa ) in alegerile generale din 2012.

 43. Bună dimineaţa şi un zâmbet 😆

  Un copil de 12 ani intră într-un bordel, târând o broască moartă după el:
  – Sarut mâna. Vreau şi eu o femeie!
  Matroana, mirată, îl întreabă cam ce femeie ar vrea.
  – Vreau o fată cu o boală venerică, dacă se poate! Plătesc oricât.
  – Bine, dacă tu vrei. Du-te cu Sandy.
  Face sex cu Sandy, apoi dă să plece.
  Matroana îl opreşte:
  – Auzi, da’ de ce ai vrut o fată cu astfel de boală?
  – Păi, să vedeţi: eu acuma mă duc acasă şi vine baby-sitterul. Ei îi plac copiii mici, asa ca mine; şi-o să facem sex… O să ia boala. Diseară, tata o duce acasă cu maşina. Eu îl cunosc pe tata: o să i-o tragă… Şi-o să ia boala. La noapte o să şi-o pună cu mama. Şi-o să ia şi mama boala… Eu o cunosc pe mama: mâine o să şi-o tragă cu vecinu’ de-alături, ei bine ăla e omul care mi-a omorât broasca…

 44. ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆
  Te rog, vrei să-mi spui şi mie, cine a avut aceste cablograme/telegrame? De fapt, cine şi cu ce scop le-a dat publicităţii? Toată lumea le pomeneşte dar nimeni nu vorbeşte de provenienţă.
  Mulţumesc! 🙄

  • @Silverstar. Stimata doamna (presupun ca ma adresez bine), credeam ca sursa va este clara de mult – centrala Departamentului de stat, respectiv ambasadele americane ce transmit informatii acelei centrale. Mai interesant mi se pare faptul ca nimeni nu le contesta continutul. Continutul acestora nu reprezinta un adevar absolut ci doar perceptia functionarilor ambasadelor asupra acelor adevaruri. Faptul ca nu sunt contestate spune multe. Cine a avut aceste telegrame? De buna seama ca Iulian, mancal-ar seriviile secrete. Scopul? Vom vedea acele scopuri doar cand fenomenul se va derula pana la capat iar noi vom vedea devenirea unor fapte de la cauza la efect. Inafara faptului politic prin care “cineva” incearca producerea unor fapte generand in prealabil niste cauze (chestia cu broasca acelui copil de adineaori), ar mai fi posibile si anumite trasaturi de caracter ale individului numit Iulica – o imensa vanitate precum si dorinta, meritata dupa parerea sa, de a agata in cui o rama cu Premiul Nobel pentru pace. Gluma este gluma, dar jocul in sine este unul cu miza mare. Inclin sa cred ca Iulica nu este decat un executant.

  • @Silver
   Buna dimineata 🙂
   Dezvaluirile Wikileaks se refera la cablograme/telegrame transmise de catre ambasadele SUA la Departamentul de Stat american( echivalentul ministerului de externe) si contin informatii culese de personalul ambasadelor din tarile unde acestea functioneaza. Este vorba de sute de mii de documente, care au ajuns pe mana lui Julian Assante în urma unor scurgeri de informatii din serverul central de la Departamentul de Stat, unde exista o ,,cărtiță”.
   Unii spun ca ele contin, in proportie de 95%, simple barfe decupate din presa locala sau rezultate in urma unor ,,pâre” ale politicienilor și/sau jurnaliștilor din țările respective adresate ambasadorilor, dar contin, se pare și informatii legate de interesele de securitate nationala si…internationale ale Statelor Unite.
   De asemeni, unii spun ca Assante ar fi agent rus, alții, dimpotrivă, ca ar fi agent Mossad si ar promova, de fapt, interesele SUA si Israelului.
   Probabil ca nu vom afla niciodata intregul adevar. 🙂

  • Repet întrebarea: cine, de la noi, le-a avut şi cu ce scop le-a dat publicităţii?

   Oare ca să nu mai realizăm în ce hal se scumpesc alimentele acum, în prag de primăvară şi de sărbătoare? Ce facem la Paşti? Iar ne uităm la tv-uri cum se distrează cei care trăiesc bine din banii noştri şi salivăm? Sau ieşim la păscut că şi-aşa nu mai avem cu ce cumpăra o carte şi îndemnul e să ne întoarcem la grotă şi animalitate…

  • @Silverstar
   Din câte știu de la alții, cablogramele rezultate din tranzitul informațional între ambasada SUA la Bucuresti si Departamentul de Stat al SUA, au fost cumpărate de iRTV, în urma negocierii dintre Cornel Nistorescu și Julian Assante.
   Ele conțin bârfele politicenilor și jurnaliștilor autohtoni care au avut contacte cu personalul ambasadei, sau colaje din presa românească, de-a lungul timpului.
   Scopul publicării lor, în România, este să suprasatureze piața media și să creeze confuzie, din care să rezulte în final că tot Băsescu este de vină. 🙂
   Cred că dacă cei de la iRTV au dat bani pe ele, au risipit banii de pomană. 🙂
   Românii sunt mult mai inteligenți decât cred ei.

  • @Silver
   Te rog să nu te superi că sunt puțin malițios, dar nu mă pot abține să fiu sincer cu cei pe care îi percep ca prieteni și îi prețuiesc ca atare.
   Paștele este ÎN PRIMUL RÂND, cea mai mare sărbătoare creștină , este o sărbătoare a sufletului care speră în propria-i mântuire și mai puțin…. a trupului. 🙂
   De altfel, până atunci, trebuie să postim și să ne limpezim mintea și să ne preocupăm de curățirea spiritului, chiar dacă televiziunile, care nu au decât ,,dumnezeul” numit rating ne vântură doar informații legate de ,,masa de Paște”. Până atunci mai este și oricum, nu aceasta este semnificația (și scopul) sărbătorii.
   E adevărat că românul nostru ancestral a făcut din ORICE sărbătoare (inclusiv la nunți și înmormântări) un prilej de a-și cinsti…propriul stomac. Ce urmează după tot acest ,,efort” ?
   Doar un drum (sau mai multe) la..toaletă. 🙂

  • Ce mi-ai scris mie la 11.02, spune-le politicienilor sa vedem daca ei te cred. Post? In fiecare lună, până să primesc pensa, ţin post. Ce suflet, domnule? Inca nu ai inteles ca religia e o gaselnita de a-i subjuga pe prosti? Unde scrie in Biblie de post? Unde spune ca oamenii nu trebuie sa manance? Fii rational, domnule! O cruce ne-o facem toti si toti avem nevoie de ajutor dar tu crezi ca, daca ar exosta un Dumnezeu corect si demn, ar permite atata hotie si nedreptate?
   Las-o domnule, balta, ca nu suntem toti tampiti. Cate unul mai si judeca…

 45. Sunt foarte dezamagita de cea ce se petrece in PDL. In timp ce tripleta BVB cu Berceanu varf de lance face declaratii belicoase spre deliciul trusturilor “prietene ” Presedintelui care comenteaza tot timpul despre luota ascutita, deriva, dezagregarea…PDL, in timp ce aceleasi trusturi sapa la temelia credibilitatii singurei dvs. inca locomotiva (cel putin pentru inca sustinatorii dvs.) ciuntind cablogramele si dandu-le interpretare proprie-conform plan de lupta comun USL-RTV-A3, in timp ce sirena Antonescu deja momeste PD:-isti cu posturi de parlamentar- se vor gasi multi prosti care au uitat ca PSD si ACD au spus ca isi impart jumi-juma locurile eligibile deci nu mai au ce oferi, si ca vor face sondaje pentru a vedea cine e pe primul loc in preferinte si nu “dau” locuri pur si simplu, nu faceti nimic, nu va treziti, nu va uniti. “spate in spate” cum zicea d-l Blaga pentru ca nu aveti nevoie sa va dusmaniti intre voi caci aveti destui dusmani. Aveti grija!

  • PDL are norocul ca ( inca ) il mai salveaza dl. Basescu, in momentele in care parlamentarii pedelisti ( si sefii lor ) fac erori. Pana acum, dl. Presedinte Basescu s-a dovedit a fi un strateg politic desavarsit. Mi-am pus problema, si eu , de ce sunt lasate cele doua televiziuni sa-si faca de cap, fara a se combate , mai dur, campania lor mizerabila. Sper sa existe o strategie . Sa mai vedem…

 46. Buna dimineata telegramele sunt de la wiki leaks dar in Romania cum au ajuns?Suntem siguri ca sunt numai originalele sau printre ele s-au strecurat si falsuri cu scopul de apune intr-o anume lumina pe unii politicieni.

  • @AURA
   I-am răspuns lui Silver la 9.46 și 10.48, poți citi, de asemeni și răspunsul domnului Turn de Observație (atentă) 🙂 de la 8.35.

 47. Aveti si dvs. un mogul de presa in curte: George Constantin Paunescu. Aveti chiar mai multi decat opozitia, dar mai putin sonori si prezenti pe ecrane. Plus de asta, planeaza asupra dvs., personal, prin asocierea imaginii cu Marian Vanghelie, si asupra presedintelul Traian Basescu, prin asocierea imaginii cu Bercea Mondialul, suspiciunea asocierii cu mafia tiganeasca. Castigati „electorat„ fara buletin si pierdeti electoratul roman. Politica este 80% imagine. Alegerile nu se castiga sau se pierd prin ceea ce esti, ci prin impresia pe care reusesti s-o induci electoratului. Ca presedinte de Camera a Deputatilor nu te imbraci cu haine care iti scot in evidenta sanii, de exemplu. Din perspectiva asta, nu intereseaza pe nimeni sanii Robertei Anastase. Chiar nu aveti consilieri de imagine deloc?

  • LISTA LUI SEVERIN ,S-AU DE CE A PLINS VANGHELIE?????????

   Multa lume s-a grabit sa-l ironizeze pe BIETUL MAREAN VANGHELIE,pt ca in timpul sedintei la care ADRIAN SEVERIN IDEOLOGUL REFRACTAR SI DOGMATIC,al PSD,presat din toate partile si-a dat demisia,uitind lucruri esentiale,cum ar fi ca acest frustrat de-o rautate inimaginabila,a fost unul din artizanii ,HAOSULUI POLITIC DIN ROMANIA ULTIMILOR 10 ANI.
   Alaturi de DAN VOICULESCU,ION ILIESCU SI PRIETENUL SAU ADRIAN NASTASE,el ADRIAN SEVERIN,SE POATE MINDRII CA ESTE UNA DIN TOXINELE LETALE CARE A AGRESAT POLITICA ROMANEASCA SI IN ACELASI TIMP SOCIETATEA ROMANEASCA.
   Toata cariera lui post decembrista il recomanda ca fiind un OPORTUNIST CARE POARTA IN ORGANISMUL SAU CEA MAI PERICOLOASA TOXINA,CEA A COMUNISMULUI ILUMINAT,,ceva mai slefuit decit BARBARUL COMUNISM DE SORGINTE BOLSEVICA,dar care in anumite momente este mult mai salbatic si feroce decit insasi bolsevismul rusesc.Si este asa pt ca ,caracterul acestui BOLSEVIC AL SEC 21 ESTE MIZERABIL,PE ACELASI PLAN CU CARACTERUL LUI ADRIAN NASTASE.
   Castrati din punct de vedere sexual,cei doi ,HERMAFRODITI’ au tinut toata cariera lor politica sa compenseze lipsa ,ORGANULUI MASCULIN SI POLITIC ,PRIN PARSIVENIE,INTRIGA SI IPOCRIZIE.
   MITOMANI DE FORMATIE,CEI DOI SUNT PROPAGANDISTII PERFECTI,SUNT APOSTOLII PERFECTI AI COMUNISMULUI DE SEC 21,pt ca au inteles un lucru important,poti controla scena politica si din linia a doua,din ,CULISE’.
   De aceea l-au scos la inaintare pe VICTOR PONTA SI S-AU ALIAT CU GUGUSTIUCUL CRIN ANTONESCU.
   Cei doi trompetisti sunt folositi pe post de ,CIRPE PUBLICE’cu sarcina precisa de a ,STERGE MIZERIA LASATA IN URMA DE 45 DE ANI DE COMUNISM SI 20 DE NEOCOMUNISM.
   Lista lui SEVERIN,A FOST PRIMA MARE GAFA DIN CARIERA LUI SEVERIN,pt ca ,MITOMANUL FRUSTRAT,atunci si-a dat masura ipocriziei si fatarniciei pt prima data.
   Intrat pe scena politica cu o sintagma care a intrigat lumea,,GUVERN DISIDENT'[???????????????] spusa cu emfaza in U.S.A.ADRIAN SEVERIN IESE DIN PRIM -PLANUL POLITICII ROMANESTI,EXACT PE ACOLO PE UNDE A INTRAT-PE GEAMUL DE LA TOALETA,loc pe unde vor iesi si toti ceilalti care impartasesc aceleasi valori ca el.-,GARANTAT MAREAN VANGHELIE’-

  • @Stimate domn, bună ziua
   Dacă v-ați fi exprimat doar o opinie, vă asigur că nu aș fi intervenit.
   Dar o fac, atunci când consider că cineva dezinformează, cu mai multă, sau mai puțină, bună credință.
   În primul rând , George Constantin Păunescu nu este un ,,mogul de presă”, iar în al doilea rând, BI TV, la care patron este un cineast de notorietate, nu este angrenat în decredibilizarea statului de drept.
   Dvs v-ați dori În spațiul media doar două televiziuni de știri, cu emisie 24 de ore din 24, recte RTV și A3 ? Doar informațiile care îl desființează pe Traian Băsescu sunt cele obiective și/sau neutre , conform ,,deontologiei” jurnalistice ?
   Îmi pare rău, dar am și eu dreptul la câteva ore de alternativă pe zi (în rest, B1 trasnsmite filme românești de dinainte de 1989) , la o altă televiziune decât cele enunțate mai sus, unde puterea nu este non stop călcată în picioare (cum se întâmplă la ,,ceilalți”, de cele mai multe ori nejustificat și tendențios) dacă pretindem că prețuim democrația. Mai ales că nu recepționez, pe cablul UPC, 10TV, unde, din nefericire pentru mine, s-a mutat Nașul. 🙂
   Ca să nu mai spun, că am rămas și fără BBC România.
   De acord că ,,Politica este 80% imagine”, dar asta nu înseamnă că, dispunând de resurse, doar două televiziuni au dreptul să monopolizeze această imagine și să o configureze după propriile lor interese.
   Și mai este ceva, domnule Albu Ferdinand : trebuie să aveți puțină încredere în discernământul românilor. Eu am.

  • Ati uitat televiziunea publica. Traian Basescu, guvernul si PDL-UDMR detin, pe moment, puterea. Ei se pot exprima cand vor si cum vor pe aceasta televiziune. Televiziunea publica, proasta sau nu, are un bazin electoral imens, mai ales la sate. Din pacate pentru actuala putere, traditional, omul de la carciuma satului e pro PSD. Si uitati si televiziunile fratilor Micula, care, chiar daca nu evident, sunt de partea puterii. Fara B1TV si OTV, acum, Traian Basescu plimba cainele prin parc, iar doamna Udrea nu era ministru. Sa ma lasati in pace cu adevaratul proprietar al B1tv; sunt in familie. Asa, si Voiculescu a trecut totul pe numele fetei. Cat despre discernamantul romanilor, suradeti, maine va fi mai bine! Maine, 30 martie 2081.

  • Bai albule de fapt Negrule si cu un nume pe care-l mianjesti:
   Dupa tine relatarile obiective care nu-si propun da-l balacareasca pe Basescu sunt lipsite de obiectivitate . Du-te bah si matura scarile la Vantu, la Voiculescu la A3 sau la RtV.Si cred ca deja le-ai vidanjat haznalele si mare eroare in loc sa le returnezi produsele in capul lor si asa destul de manjit le transporti pe bloguri lasand cate putin pe unde poti.
   Dupa tine puterea nu ar avea dreptul sa se exprime cu claritate in raport cu populatia ci doar sa fie anchetata de scarbele de tonomate, care le reteaza orice incercare de explicatie.
   Nu ti-e rusine?

 48. ZeV…bravos amice ,ai gasit raspuns si la scumpirile de Paste ,tu chiar ne crezi berbeci bey electronistule ,este adevarat cu postul pana in Duminica invierii ,dupa aceea poti manca un miel ,sunca fiarta ,oua rosii ,cozonaci si alte bunatati ,foarte multi romani nu-si permit nici un sfert din toate astea ,aici ii problema .Nu mai incerca sa-i aperi pe impotentii astia care ne conduc ,cazi in ridicol ,asa si eu ti-am spus ca-mi esti amic….hihihihu…si-mi pasa de tine .

  • @puiu
   ….,,si-mi pasa de tine ”
   Serios ? Mă simt flatat puiule…și implicit încurajat să continui. 🙂

 49. Mai este putin pana la Pasti.Haideti sa facem un concurs.
  Cine reuseste cu salariul minim pe economie sa puna pe masa cat mai multe
  bunatati.Ca premiu sa oferim un bilet la petrecerea de 14 mai.
  Va dau un pont.Daca vreti sa nu ramaneti restanti pe viata la intretinere,nu
  folosti:carne de miel,organe de miel,ulei,zahar,faina,ceapa verde,branza,oua.

  • Buna ZIUA DRAGII MEI COMUNISTI,care activati pe acest blog-INCEP PRIN A VA SPUNE ,CA MENTORII VOSTRII BOLSEVICII CRESCUTI IN STEPELE RUSE POSESORI DE DAMF PROVENIT DE LA CIUBOTELE CAZACESTI,IN PERIOADA INTERBELICA,DECI 1918 -1939,AU BOTEZAT ROMANIA,JANDARMUL EUROPEI,CARE II VINEAZA PE COMUNISTI.
   Din cite vad eu,voi comunistii nu puteti renunta la obiceiurile voastree ordinare,si mizerabile,PROPAGANDA DESANTATA ,SI FACETI TRIMITERE IN PERMANENTA LA INTESTINUL GROS,SI LA CARNITZA,FAINA,ZAHAR ,ULEI SI ALTE ALEA,CARE FAC DELICIUL VIETII,CELOR CARE S-AU NASCUT CALICI,DAR MAI ALES LENESI SI PUTUROSI.
   Pt voi dragilor,merita sa fac efortul de a oferi gratis cite-va lamuriri.
   ,SUNTETI CEEA CE SUNTETI SI TRAITI ASA CUM TRAITI PT CA 45 DE ANI DE COMUNISM SI ALTII INCA VRE-O 18 DE NEOCOMUNISM ATI NENOROCIT ROMANIA,FACIND DIN EA CEA MAI SARACA TARA A EUROPEI,SI PE ROMANI I-ATI DISTRUS,INVATINDU-I SA NU MUNCEASCA,SA FIE LENESI,IAR PE TARANI,CEI CARE AR FI TREBUIT SA ASIGURE PAPICA TARII,I-ATI INVATAT SA FURE,I-ATI FACUT CEAPISTI,EI,ACUM DRAGILOR NU AVETI DECIT SA ,HALITI’CE PRODUC CEAPISTII PE CARE VOI NISTE DERBEDEI,PROVENITI DIN PEGRA ROMANIEI,I-ATI INVENTAT.
   Intr-un cuvint ce ati semanat aceea culegeti-CU FOAME-N GITLEJ FRATILOR PUTETIO DEFILA ACUM CU TABLORILE LUI ION ILESCU NICOLAIE VACAROIU,ADRIAN NASTASE,dar si cu poze ceva mai mici,de tip buletin,ale lui VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU.
   Din punctul meu de vedere,CRED CA O DUCETI PREA BINE,INCA HUZURITI FRATILOR,cred ca ,O DIETA MAI SEVERA NU V-AR STRICA,PT CA UITE CUM BATETI CIMPII,INCA GHIFTUITI,SI PROFITIND DE BUNAVOINTA UNUI STAT MULT PREA BLIND CU PUTORILE,DERBEDEII SI MAI ALES COMUNISTII.
   Nu stiu de ce am senzatia ca inca nu v-au iesit ,PE NAS’ ratacirile din tinerete,INCA NU V-A VENIT NOTA DE PLATA PT NEBUNIILE DIN VREMEA COMUNISMULUI SI NEOCOMUNISMULUI.
   Mai baieti,ati facut ceafa groasa precum porcul,DIN NEMUNCA,DIN HOTIE SI DIN PROPAGANDA-LA MUNCA FRATILOR,DACA VRETI MAI MULT,NU VA SFITI,PUNETI MINA PE SAPA,HIRLET,INTOARCETI-VA DE ACOLO DE UNDE ATI PLECAT-DE LA GLODUL SI NOROIUL SATULUI ROMANESC,PE CARE L-ATI UITAT,L-ATI PARASIT,SI LA CARE ,DACA VRETI SA……………..TRAITI BINE……………TREBUIE SA VA INTOARCETI.

  • @Frank,pana la urma nu am inteles-intri sau nu in concurs?
   Ca de mancat vad ca nu mananci.Numai comunistii si taranii mananca.
   Acu nu fi rau si spune-ne si noua cum de existi.

  • Foarte bine. Ramanem la gem si tocana de legume… Cand ne plictisim, le inversam…

 50. 2006-DOUA BALENE TINTITE CU HARPONUL-HOT NEWS-TELEGRAME ………

  Iata cum usor,usor,aflam si de ce BALENELE DE FAPT AU MINCAT POPORUL ROMAN,ANI DE ZILE LA MICUL DEJUN.
  Iata de ce bietul LOCATAR ,DIN BLOCUL LUI GOGUTZA,va avea ocazia sa se TRATEZE,DOAR CU MINCARURI TRADITIONALE ROMANESTI-CIOROBA DE URZICI,SI FRIPTURA DE LOBODA ORI STEVIE.
  E o adevarata incintare sa vezi cit de naivI si cretinoizi pot fi unii romani,cit de penibil se raporteaza ei,la nivelul de trai.
  Dar sigur,doar o mica iesire in aer liber,si o plimbare prin super marketuri,iti da o cu totul alta imagine a romaniei si romanilor.
  Dar, pt cei care ,GUITA TOT TIMPUL,ca fac foame,le mai recomand inca o data,tot cu caldura-MUNCITI MAI OAMENI BUNI,MUNCITI si daca se poate ,BINE’cu harnicie si devotament.
  Intoarceti-va la obiceiul vechi,de cind lumea de a munci,si nu va mai tot vaicariti,pt ca ,VAICARERILE VOASTRE,PRECUM VOCEA MAGARULUI SE AUDE DOAR IN IAD……………

 51. GOGUTZA-am si eu o curiozitate,ca deh doar si eu sunt roman:
  ce treaba ai tu cu salariul minim pe economie?te intreb si eu asa precum mucalitul,oare beneficiarii salariului minim pe economie,nu vor sa devina patroni?????????
  Pt ca nu-i asa,e o adevarata desfatare sa platesti ,SALARII,C.A.S.[49%]sa-i asiguri un loc de munca caldut angajatului,[CALDURA,IGIENA CORESPUNZATOARE,WEEK-END,SARBATORI LEGALE CIT INCAPE,PRIME DE VACANTZA,DE CRACIUN SI ATENIE DE PASTI] sa platesti impozit pe profit,T.V.A,SA PLATESTI AMENZI VENITE DE LA TOT FELUL DE DOBITOCI,ETC…..
  Asa ca eu propun ca PATRONII SA AIBE DOAR JUMATATE DIN SALARIUL MINIM PE ECONOMIE,PT CA NU-I ASA,ce mindrii sunt ei cind sunt intrebati:
  CU CE VA OCUPATI????pai cum cu ce,SUNT PATRON,SI INCA ROMAN,SUNT SLUGA STATULUI ROMAN,A PENSIONARILOR,A BUGETARILOR,CARE SUNT PRECUM IN INDIA ,VACA’,ADICA ANIMALE SFINTE,LA CARE NICI SA PRIVESTI NU AI VOIE.
  ASADAR GOGUTZA,TE BAGI DRAGULE????????????si vei avea de toate:
  militieni la usa
  salvarea la poarta
  fiscul in pat cu nevasta-ta
  pompieri pe casa
  Dar mai ales vei AVEA UN CAP MARE SI UN CORP…………RAHITIC STORS DE PUTORILE NEAMULUI.

  • Frank,vad ca nu vrei sa castigi un loc la petrecerea de pe 14.Sau poate il ai asigurat.
   Am inteles ca se servesc ecleruri.

  • Domnule F.Z.K.
   Va inteleg starea de nemultumire. Totusi, a-i baga in aceeasi oala pe bugetari si pe pensionari, nu pare corect. Numarul bugetarilor a fost umflat,peste masura, pe timpul guvernului Tariceanu, probabil pentru a se plati niste obligatii. S-a ajuns ca , intr-o tara in care aproape ca nu mai este industrie de stat, sa fie mai multi bugetari decat erau pe timpul lui Ceausecu, atunci cand totul era etatizat.Si , in plus, sa aiba salarii mai mari decat la particulari. Deci, cu bugetarii aveti dreptate.
   In privinta pensionarior, este altceva. Cu totii ne dorim o pensie normala ( ca durata si ca valoare). Pentru asta cotizam pe perioada cat lucram. Pensiile nu le vom primi din banii pe care ii cotizam noi. Acesti bani se folosesc acum, iar atunci cand vom fi la pensie, vom fi platiti din ceea ce cotizeaza cei care lucreaza. A spune ca sunteti SLUGA PENSIONARILOR ( si , in consecinta, ca va vor slugari cei care vor cotiza , atunci cand veti fi la pensie ) nu este chiar elegant.

 52. Aseara,pe un post de televiziune,unul din NASII PRESEI,post decembriste,spunea ca presa romaneasca e la ,NIVEL DE LATRINA’
  Las deoparte meritele lui ION CRISTOIU,IN A ADUCE PRESA LA ACEST NIVEL,dar voi reconoaste ca da,are dreptate,mai ales cind spune ca un merit special in aceasta speta ,o au MOGULII ,CEI TREI,PATRICIU,VINTU SI VOICULESCU.
  Cristiou a insistat asupra lui VINTU SI VOICULESCU,care s-au intrecut in a transforma presa in organul lor de vorbit,TRANSFORMINDU-I PE JURNALISTII ANGAJATI AI LOR,CARE SIGUR NU LUCREAZA PE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE,DECI NU FAC FOAME,AU CARNITA,ULEI ,ZAHAR,SI VACANTE BINE PLATITE,IN ADEVARATI VIERMI,CARE DIN LATRINA ,CARE ESTE ASTAZI PRESA,SCOT TOT CE PUTE MAI RAU DIN SOCIETATEA ROMANEASCA.

  • Cele spuse de tine sunt dovedite in discutiile intre Vanu si cei de la Rtv inregistrate si existente in niste dosare dar care se pare ca deja sunt uitate.
   Acolo Vantu spunea cam asa :daca azi eu spun ca Boc e rau e rau si daca miaine spun ca e bun este bun iar voi tb sa rezolvati aceasta.

 53. Nici eu n-am inteles GOGUTZA-TE BAGI DE PATRON??????????si asa cum am spus vei avea de toate,de ce fugi de raspuns.
  eu nu fug,in ce ma priveste,ziua de 14 martie nu are nici o semnificatie-PT CA GOGUTZA,DRAGULE,EU SPRE DEOSEBIRE DE TINE,N-AM CARNET DE PARTID,N-AM INTERESE ,IN ZONA.
  Spre deosebire de tine,care nu de pacatul ,DELICTULUI DE OPINIE POTI FI ACUZAT.
  Tu trebuie sa fii acuzat de altceva-CA TRAIESTI,EXISTI SI RESPIRI CA UN ADEVARAT COMUNIST.lucru care se CITESTE PRINTRE RINDURI,CELE PE CARE CU MULTA HOTARIRE LE ASEZI.
  Daca nu stii iti spun eu-STATUL SOCIAL,ALA CE PUNE MINA PE CRESTET PUTORILOR,BETIVILOR,LENESILOR,CU CARNET DE PARTID ROSU-NU MAI ESTE-VEZI CE A SEMNAT ROMANIA ZILELE TRECUTE SI LA CE A ADERAT,IN INTERIORUL U.E.
  O sa-ti fuga pamintul de sub picioare,HALT KOMUNISM.

 54. scumpa doamna pana acum 2ani nu va creditam cu mare incredere.Recunosc ca am gresit si acum sant un fan al dumneavoastra,am incredere ca actiunile dumneavoastra vor ramane in interesul nostru al tuturor.Daca televiziunile mogulizate vor inceta campania de denigrare a persoanei Elena Udrea atunci inseamna ca nu mai santeti o persoana ONESTA.

 55. @Silverstar
  Sarut mana si scuze pentru intarzierea cu care incerc sa va raspund. Din cate am inteles, WikiLeaks este un site specializat in tot felul de dezvaluiri, care in cursul anului trecut a publicat mii de documente secrete obtinute se pare prin intermediul unui militar american. Aceste documente, majoritatea rapoarte provenind de la ambasadele SUA din lume, au o tematica extrem de variata, de la fenomenul OZN (fara gluma, tratat foarte serios), trecand prin cancanurile de pe holurile palatului Elysee si ajungand pana la problema de o importanta planetara pe care o reprezinta adoptiile internationale de copii din Romania.
  Din cate stiu eu, majoritatea telegramelor privind Romania puteau fi accesate in mod liber pe site-ul WikiLeaks, asta pana cand i-au dat americanii la cap. Ca ele au fost descarcate de pe site, sau ca au fost achizitionate de cei care azi le publica, nu stiu. Publicarea lor acum nu cred ca are un scop bine definit. Pentru majoritatea oamenilor care le citesc, ele nu pot decat sa vina ca o confirmare a imaginii deloc favorabie pe care din ce in ce mai multi o aveau fata de clasa politica, in ansamblul ei. Nu trebuie insa sa-i bagam pe toti politicienii in aceeasi oala. Cum nu trebuie sa trecem cu vederea ca ambasada SUA la Bucuresti a fost (si probabil mai este) un fel de Mecca si culmea, nu numai pentru politicieni, ci si pentru ziarist sau chiar pentru diversi demnitari.
  Ce va pot spune cu certitudine este ca aici unde lucrez, deja respectivele ‘dezvaluiri” nu mai intereseaza pe nimeni. Ca sa nu mai vorbim despre batrana mea mama, care a ramas “calata” pe ideea ei : sa-l schimbe pe Boc, ca i-a taiat pensia !
  Toate cele bune.

  • Nicolae,
   Imaginile, cat timp nu denaturam referiri le la Basescu sau nu preluam cancanuri de doi bani, caci cum spui si tu sunt si de alea, sunt evident defavorabile fostilor comunisti si securisti , neamului lor blestemat sa fie el, celor aflati in solda rusilor si tuturor celor ce-i ajuta si azi, adunati sub stindardul aliantei PSDNLC si al instrumentelor mediatice ale diversiunii interne si externe A3 si RTV.

  • ***Nicolae – Bună! 😆
   De acord cu doamna Mama, de ce mie/nouă, celor cu pensie mică ne-a făcut-o şi mai mică în timp ce cei cu pensie mare ies în stradă pentru că li s-a luat luxul, răsfăţul, risipa…

   În rest, rămâne ca în tren. Nimeni nu ştie cine le-a făcut publice.

   Oricum, cine l-a urmărit pe Domnul Preşedinte, pe tv-uri, din 2007 încoace, nu a găsit nimic nou iar cancan-urile deja au început să plictisească şi nu au credibilitate… Nu le mai crede nimeni. Astăzi, dacă nu ai imagini cu care să probezi spusele, zoaiele celor de la tv-uri nu valorează nici doi bani.

 56. Ieri s-a mancat si baut suficient excrement in televiziunile tonomat.
  Desigur ca nu le-a scapat dezinformarea referitor la actiunea lui Basescu legat de datoria Irakului care nici nu stiu daca in final a fost finalizata adica daca SUA a acceptat propunerea facuta de basescu in interes national. In ce consta aceasta cititi si lamuriti-va singurei:

  “Presedintele Traian Basescu i-a anuntat in 2005 pe diplomatii americani ca Romania renunta la 80% din datoria istorica, pe care Irakul trebuia sa o plateasca tarii noastre, se arata intr-un document Wikileaks, publicat de Kamikaze.

  Datoria totala era de valoare de 2,6 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca Romania a renuntat la circa 2 miliarde de dolari.

  Datorie iertata versus sprijin din partea americanilor pentru reforma in domeniul apararii

  Intr-o discutie cu Richard Jones, ambasadorul american din acea perioada, presedintele a subliniat faptul ca Romania isi va respecta neconditionat angajamentul de a mentine trupele in Irak.

  Din telegrama ambasadei americane, rezulta ca Romania ar fi cerut la schimb asistenta suplimentara din partea SUA pentru reforma in domeniul apararii.

  Mai exact, in telegrama ambasadei se spune ca “Basescu a subliniat greutatile financiare pe care le intampina Romania cu intretinerea fortelor armate, in contextul recentelor inundatii si a declarat ca un sprijin suplimentar din partea Guvernului Statelor Unite pentru reforma in domeniul apararii ar putea permite Romaniei sa mareasca contributia in Irak”.

  In plus, se arata in document, “desi nu este membru al Clubului de la Paris, Traian Basescu a confirmat ca Romania a fost de acord sa stearga 80% din datoriile Irakului, care se ridica in total la 2,6 miliarde de dolari”.

  sursa: http://www.econtext.ro/eveniment–2/international/wikileaks-basescu-a-sters-datoria-irakului-pentru-a-primi-sprijin-din-partea-sua.html

 57. @Albu Ferdinand
  Așa este, domnule Albu Ferdinand, datorită singurului sondaj…măsluit transmis pe B1 TV, fix la ora 21.00, domnul Geoană, deși avea în spate armata de moguli (cu filmulețe trucate cu tot), partide de opoziție, lideri de sindicate bugetare, Crin Antonescu, Mircea Dinescu, doamna Mihaela Geoană (pe post de sufleur), etc, etc, până la urmă a țopăit degeaba, ajungând acum și în dizgrația propriului partid, prins de cablograme cu piciorul drept la Washington și cu cel stâng, la Moscova. 🙂
  Deh, ce să-i faci, dacă ,,flacăra violet” a fost de partea domnului Băsescu … 🙂
  Adevărul este, domnule Ferdinand, că, în general, diaspora votează corect, având o mai bună percepție a realității , datorită posibilității de a se informa de la surse pertinente, departe de influența nefasă a mogulimii, indiferent pe cine am prezuma că ar face parte din ea.
  Fiți fără grijă, la fel se va întâmpla și în 2012, pentru că, pur și simplu, asta este normalitatea , pe moment, neavând opoziție credibilă. Chiar dacă ,,democratul” Antonescu sugerează o taxă suplimentară de participare. Sau poate, tocmai de aceea, lumea lămurindu-se definitiv cu cine avem de-a face 🙂

  • Bai Albule, de fapt Negrule si cu un nume frumos Ferdinand, pe care-l manjesti:
   Dupa tine relatarile obiective care nu-si propun da-l balacareasca pe Basescu sunt lipsite de obiectivitate . Du-te bah si matura scarile la Vantu, la Voiculescu la A3 sau la RtV.Si cred ca deja le-ai vidanjat haznalele si mare eroare in loc sa le returnezi produsele in capul lor si asa destul de manjit le transporti pe bloguri lasand cate putin pe unde poti.
   Dupa tine puterea nu ar avea dreptul sa se exprime cu claritate in raport cu populatia ci doar sa fie anchetata de scarbele de tonomate, care le reteaza orice incercare de explicatie.
   Nu ti-e rusine?

  • ZeV…pe cuvantul tau de onoare ,filmuletul cu Basescu a fost trucat ?..asta vreau sa-mi spui sub cuvant de onoare ,in rest ii polologhie goala ,sa te ajut sa-ti aduci aminte ,la RTV a fost intrebat marinerul de incident ,s-a incurcat si-a zis ,trebuie sa vad ,sa-mi aduc aminte si bla bla-uri din care intodeauna iasa bine marinerul .Vezi Valeriule doamne-doamne nu bate cu boata ,ii aperi ,cocoloseti ,nu prostii o natie ,nu ?….

 58. PUIU-tocmai de aceea are dreptate-PT CA STIE DIN INTERIOR,CUM MERGE TREABA.
  Ca te oftica pe tine este ca,DA DIN CASA’ei aiasta-i alta problema,eu am spus ca si el are merite deosebite in a transforma presa in latrina.
  in rest ramine cum am stabilit-TU MILITIANULE NU EXISTI,PUR SI SIMPLU NU EXISTI,PT CA ESTI UN AMARIT DE PENSIONAR,PROVENIT DIN CADRELE DE NADEJDE ALE MILITIEI-FUGIT DIN SATUL ROMANESC,CU GLODUL INTRE DES’TE,SI PRAFUL ULITILOR PRINTRE DINTI.
  LOCUL TAU ESTE INTRA-DEVAR ACOLO UNDE ESTE ASTAZI PRESA-unde??????????unde a spus ION CRISTOIU,CARE RECUNOASTEV CA ESTE ULTIMUL ZIARIST COMUNIST SADEA.
  Fa si tu acelasi lucru,si cine stie,POATE VEI INCEPE SA INSEMNI CEVA…………..MAI MULT DECIT UN LIMBRIC COMUNISTOID.PUNCT

  • @Frank Zapa. Domnule Zapa, ma uimesti. Am intrat de putina vreme pe acest blog si ai reusit sa imi atragi atentia. Manifesti o fervoare in exprimare de care nu mai era capabil decat Ignacio de Loyolla – seful Inchizitiei. Te declari un anticomunist pana in maduva oaselor. Pana in 1989 unde ai trait domnule si cum se face ca nu sunteti unul din martirii revolutiei? Sa nu ma intelegeti gresit, am avut candva un carnet rosu din cel pe care-l condamnati acum cu atata vehementa, dar nu as putea afirma ca asta a insemnat ceva pentru mine. Nu simt nici acum dupa 22 de ani vreo nostalgie dupa vremurile purpurii, desi poate ca privind la ce se intampla astazi in jurul meu, poate ca nu ar fi de condamnat nitica nostalgie cum deja observ la multa lume. Comunismul a murit de mult stimate domn, nici chiar in patria sa comunismul nu mai naste pasiuni, si nu mai naste pasiuni nici chiar in singura tara ramasa chipurile comunista – China. Ceea ce vedeti acolo nu mai este de multa vreme comunism – cam de pe vremea cand Deng Siao Ping si-a indemnat concetatenii sa mearga me calea modernizarii tarii. Dumneavoastra veniti astazi si lansati tirade impotriva comunismului. Tiradele dv. sunt fara obiect – sunt ceva de genul “latratului la Luna”. Haideti va rog sa revenim la decenta.

  • Bey, stați calm, dacă acum vă consumați muniția, ce mai rămâne în 2012 ? …dați cu capu la monitor ? Pierdem cu toții, atunci, bâjbâind ca orbii-n târg. 🙂 🙂

  • @Turnul de Observație
   Ați comis o eroare…..uitând de Coreea de Nord și poate, (încă un timp) Cuba. 🙂
   A…mai există și un Hugo Chavez.
   China este un stat aparte, în care statul controlează mediul de afaceri (în interesul expansiunii geopolitice) și nu invers. 🙂

  • @ZeV. Aveti dreptate domnule, dar respectivele erori reprezinta ceea ce profesorii de filozofie numesc “exceptiile care intaresc regula”. Nu domnule, nu le-am uitat, dar acestea nu mai reprezinta nimic. Cuba ca si Vietnamul deja au pornit pe calea reformelor, timide la inceput, dar logica de evolutie ne spune ca tot acolo se va ajunge. Coreea de Nord reprezinta chiar un caz aparte, acolo daca nu se va merge pe calea reformelor (si se va merge, pentru ca batranul este cu un picior in groapa, iar fiul nu va avea puterea sa inoate mult timp impotriva curentului) explozia sociala va fi inevitabila. Inclin sa votez pentru reforma mai degraba decat pentru explozie. Mai exista si Hugo Chavez? Da, dar s-a nascut prea tarziu. De China se va mai auzi. A spus-o chiar Nostradamus.

 59. Cand am scris comentariul nu aparusera raspunurile pt Silvester.Acum le-am citit si m-am lamurit oarecum desi marturisesc ca nu am nicio incredere in Nistorescu. Cred ca ne lipseste un post de stiri Tv echidistant care sa critice fie puterea fie opozita sau sa le laude cand merita.Asa cum sunt acum ,daca te uiti pe cele doua posturi simti ca-ti cade tara in cap Va spun sincer ca as vrea sa mai aud si cate o stre pozitiva.M-am mai uitat si pe MONEY CHANEL si acolo am vazut catva invitati care spuneau ca s-au facut si lucruri bune si deoarece erau oameni de afaceri nu am motive sanu-i cred.

  • @Aura. Nu se pune problema de a avea sau nu incredere in ziaristi, fie ca se numesc ei Nistorescu, Chireac sau altfel. Uitativa de unde vin telegramele – din Centrala Departamentului de Stat american. S-au sustras de acolo cantitati impresionante si din mai toata lumea. Acele telegrame de fapt au un format de fisier informatic si poarta data, ora si minutul cand au fost create si nu poti sa i le modifci. Deci daca cineva ar incerca sa strecoare un fals, atunci un specialist sau chiar doar un om avizat ar descoperi cu usurinta falsul. Deci documentele sunt autentice desi si aici se poate discuta pentru ca adevarurile cuprinse in continutul acelor telegrame reprezinta doar perceptia functionarilor americani care, neindoielnic, au strecurat o urma de subiectivism datorita intereselor specifice ale americanilor. Deci informatiile sunt corecte, dar cu unele ingrosari dictate de subiectivismul intereselor proprii ale americanilor. Pe dv. cred ca va deranjeaza altceva: comentariile care se fac de unul si de altul pe marginea acelor informatii. Pentru a distinge adevarul de minciuna ghidativa dupa faptul daca au fost sau nu contestate acele informatii. Dupa stiinta mea nimeni, nici in tarile lumii si nici in Romania nu a gasit cu cale sa le nege. Deci informatiile sunt reale, atata doar ca au fost scrise cu cerneala americana. Sa auzim de bine.

  • @aura
   Îți recomand emisiunea ,,Judecă tu” redactată de Rodica Culcer, joia, orele 21.00, pe TVRI, sau emisiunile de seară ale lui Robert Turcescu pe B1TV.
   Eu am renunțat de mult le talk-show-urile de pe RTV și A3 și crede-mă că mă simt excelent. Calm, încrezător și plin de speranță pentru viitor. În general,sunt o persoană care gândește eminamente pozitiv și din această postură, te asigur că se văd mult mai bine adevăratele (și nu cele inventate) erori ale puterii actuale.
   Oricum, sunt de acceptat în contextul mai larg al reformei, decât nihilismul oligarhic al opoziției. Aici îi dau dreptate domnului Turn, nu se pune problema recrudescenței comunismului, pentru că pur și simplu indivizii grupați conjunctural în USL, nu cred în valori, de nici o culoare, ci doar în interese meschine de grup ilegitim, certat cu democrația și adevăratul interes național. Principalul lor obiectiv (dacă nu singurul) este, bineînțeles, ,,Jos Băsescu” . 🙂
   De ce ? Pentru că se tem de justiția independentă.

  • nISTORESCU, Andreea CRETULESCU sunt platiti de vANTU.

   Toti cei care participa la emisiunile dela IRTV si a3 sunt slugile lui vANTU si vOICULESCU.

   Ma intreb ce cauta cei din coalitia la putere ?

   Aceste posturi trebuie evitate si compromise.

   Pe baza prezentei celor din coalitie isi fac retingul si castiga din publicitate.
   Trebuie exterminate prin concurenta, adica sa nu aiba audienta.

   Daca cei de la putere le mai acorda publicitate sunt complici si trebuie demascati, demascare este trecerea pe alt post, pe NASU

   Cordialement

 60. @ZeV a scris pe 30 Martie 2011, 04:46 pm

  Chiar ai dreptate Zev.Pai daca o tinem asa …..Consumam energie cat 7 Fukusima
  sau cum s-o chema centrala aia.
  Dar vezi tu,ne putem abtine?
  Un pic de adrenalina strica?Ca tot adrenalina este.

 61. PESTA BRUNE = USL = PRCR (polul Renasterii Comunismului Roman) = SINDICATE = PERICOLUL ROMANIEI MODERNE si a RENASTERII.

  REVENIREA la COMUNISM si spre MOSCOVA trebuie spulberate din gandirea NATIUNII

  • @Stefan Radoveanu. Domnule, va urmaresc de ceva vreme si sunt intrigat la dv. ca va mentineti in niste tipare din care nu reusiti sa iesiti. Nu puteti, sau nu doriti?

  • …nulitatile care ne conduc sunt periculoase ,celalalte sunt cancanuri de tabloide si emisiuni de noapte ….

 62. @Turnul de Observație
  Ba se pune domnule Turn , problema îmcrederii în ziariști, de aceea există conceptul, respectat ,în general, în lumea civilizată, anume, ,,deontologia jurnalistică”.
  Iresponsabilitatea presei poate cauza mari prejudicii stabilității unui stat și implicit siguranței cetățenilor săi, cărora ziariștii, le oferă , de cele mai multe ori, cadouri otrăvite pe care le digerăm instinctual, dar care nu aduc beneficii pe termen lung, decât cel mult, patronilor de media.
  Doamna Aura, pe bună dreptate, își dorește vectori purtători de informație credibili, care să transmită adevăr și nu manipulare. Exact asta simt și îmi doresc eu însumi.
  În schimb, dvs, ori nu ați înțeles despre ce este vorba, ori ați încercat o redeturnare a atenției spre subiectul efemer și controversat, la ,,modă” în aceste zile, anume cablogramele wikileaks.
  Cablogramele vin și trec, dar presa și politicienii rămân. Incertitudinea și confuzia pe care le generează, în mentalul public, aceste așazise ,,dezvăluiri”, derivă și din credibilitatea îndoielnică a mediei, fiecare părticică a ei, punând accentul , prin definiție pe altceva, în raport cu concurența.
  Este posibil, ca tocmai confuzia, să fie de fapt scopul ,nedeclarat, al anumitor trusturi de presă ?
  Pare extrem de probabil.

  • @ZeV. ZeV si dv si inca multi altii inclusiv din cei cu haturile guvernarii in mana sau care fac legile acestei tari, ei bine si dumneata si toti acestia comiteti eroarea de a va lua la harta cu presa. Nu cred ca va spun eu o noutate, pentru ca va vad om citit, dar oameni cu greutate din tara si din multe alte tari au afirmat, in cunostinta de cauza, ca nimeni nu a castigat un razboi cu presa. Acesta este un supliment al Postulatului lui Euclid. Luati-l ca atare. Nu va place de figura unui ziarist sau de ziarul ori televiziunea la care lucreaza? Ignorati-l si treceti mai departe. Veti vedea ca in scurt timp parca si vocea celui mai aprig jurnalist se va mai inmuia si va trece la sentimente mai bune. Pentru a ma face mai bine inteles voi face o comparatie. Va aflati in situatia unui oarecare mergand pe strada si de undeva dintr-o curte un caine i-l latra printre ostretele gardului. Vajnicul nostru oarecare, indignat de obraznicia cainelui, gaseste un bat cu care vrea sa il potoleasca pe caine printre ostretele gardului. Va imaginati ca acea galceava nu se va termina niciodata? Dar ce vor zice ceilalti trecatori de pe strada, pe cine credeti ca vor da vina, pe trecator sau pe caine? Trebuie sa admiteti ca avand responsabilitati mari in stat este imposibil sa nu comiti si greseli, dar acestea trebuiesc asumate si nicidecum solutia nu consta in a sari la gatul presei. Procedati asa in continuare si aveti esecul asigurat. Generic, se vorbeste ca Presa ar fi a patra putere in stat. De ce nu luati in seama acest aspect? Si apoi sa mai stiti dv. ca orice curte trebuie sa aiba un dulau care sa latre. Presa constituie “cainele de paza al democratiei”.

  • @Turnul de Observație
   Domnule, constat cu regret, că nu ați percepeput corect sensul comentariului meu. Așa cum am precizat în majoritatea postărilor mele, pe teme conexate cu rolul presei în societate, eu nu sunt în război cu nimeni, cu atît mai mut cu presa sau cu jurnaliștii certați (după părerea mea) cu deontologia profesională. Procedez exact așa cum sugerați și dvs, respectiv îi ignor, folosind banala telecomandă. Am renunțat de mult la a mai ,,dialoga” steril, în contradictoriu, în fața televizorului și mă informez numai din sursele pe care le consider pertinente.
   Și apropo, o parte a presei, cea mogulizată, își dorește nu a patra, ci prima poziție în stat, pe care și-l dorește aservit intereselor oculte ale grupurilor de interese.
   Din păcate pentru inițiatori, statul român chiar s-a…întărit, condus fiind de un președinte neobedient, evident deranjant pentru rețelele mafiote de tip Voicu-Costiniu-Sorin Ovidiu Vântu-Voiculescu-Patriciu care nu se pot împăca în nici un chip cu o justiție cu adevărat independentă.

  • ..l-am omis, din rețeaua antijustiție, pe celebrul numărător de ouă, domnul Adrian Năstase. Fac acum această corecție, dând cezarului ce-i al cezarului, cu scuzele de rigoare. 🙂 🙂

 63. Pentru cine se simte fascinat de modelul economic chinezesc, pe fond, identic cu cel occidental, ofer în acest moment, o informație, care , inclusiv pe mine, m-a bulversat.
  În sudul Chinei, zonă de intens boom economic în ultimii ani, există orașe construite de la zero pentru milioane de locuitori, dotate cu toate facilitățile, inclusiv moluri imense, sublime, dar care …NU SUNT LOCUITE !
  Prețurile au fost artificial umflate, astfel încât, așa cum s-a întâmplat în SUA, pare acum iminent în China : O uriașă bulă imobiliară în faza de coacere , ce tinde să se spargă la un nivel ,,seismic” mult peste cel american. Aceasta sunt previziunile specialiștilor imobiliari.
  Se pare că și acolo s-a marșat pe sistemul capitalismului de tip piramidal, generator, prin definiție, a crizelor ciclice în forma dintelui de ferăstrău: creștere de prețuri la imobiliare și de valori ale acțiunilor peste nivelul de productivitate și al puterii de cumpărare reale, PENTRU A FORȚA PIB-ul NAȚIONAL, urmată, inevitabil, de prăbușire abruptă.
  Să așteptem cu atenție, viitoarele evoluții. Sunt extrem de curios.

  • @ZeV. Domnule ma fascinati prin usurinta cu care treceti de la una la alta intr-o gama destul de larga. China l-a fascinat pana si pe Marco Polo, iar sursa fascinatiei chiar si astazi este inepuizabila. China dupa ce a scapat de inchistarea feudala in urma unei revolutii gomindaniste (socialiste) a incaput pe mana unui revolutionar de profesie – Mao Tze Dun. Revolutia era necesara, mai putin excesele asa numite-i “Revolutii culturale”. La umbra Marelui Mao activa un aparatcic numit Deng Siao Ping. Putina lume auzise de el cat a trait Mao si ulterior Ciu En Lai. Dupa disparitia acestora, Deng, acum si el un bataran venerabil are o sclipire de geniu si propavaduieste o noua modernizare a Chinei. D aca lansa acea idee un activist de nivel mediu catre superior avea sa fie jupuit de viu pe stadion. Marele Deng a fost ascultat. Ideea geniala a lui Deng a constat intr-un altoi al economiei de piata pe trunchiul “dictaturii proletariatului”. A iesit un hibrid ce, la inceput a fost privit cu neincredere de catre lumea Occidentala. A admis patrunderea capitalului strain in China pentru investitii in domenii impuse de stat si sub un riguros control. Ei bine, daca pe vremea lui Mao s-a considerat drept o mare victorie asigurarea unei mese de orez pe zi pentru fiecare chinez, astazi situatia a fost de mult depasita dar impetuoasa dezvoltare economica a Chinei da deja frisoane in cancelariile Occidentale. S-a declansat o goana furibunda pentru acapararea resurselor minerale precum si a hranei iar China este campionul acestei goane. O vorba romaneasca spune “fiecare pasere, pre limba ei piere”. Se poate aplica si chinezilor. Occidentul spera ca mareata civilizatie chineza va veni cu un nou model de dezvoltare, adaptat conditiilor concrete. Nu a fost sa fie asa. Daca in prima faza chinezii au furat secretele industriale occidentale, ulterior au furat si modelul economic si social al Occidentului. Da, dar la scara Chinei acest model inadecvat a pus o problema imensa economiei mondiale. Vestul este pe cale sa isi revina, dar simptomele semnalate de dv. in China ascunde un imens pericol – revenirea crizei cu o virulenta si mai mare. Este Romania pregatita sa ii faca fata? Are niste atuuri, dar este total nepregatita.

  • @Turnul de Observație
   ,,Ușurința” de care vorbiți , se datorează modalității mele de informare, pe care am explicat-o mai sus și nu numai. Selectez atent ceea ce mi se pare relevant și cu impact la nivel macro și pe termen lung, prin dezvoltări gen ,,bulgăre de zăpadă”. Această deprindere s-a format încă din studenție, într-o perioadă în care calitatea de student la una din facultățile tehnice frecventate la zi, legate de electronică , electrotenică sau automatizare, avea o altă semnificație decât astăzi. Pe atunci, chiar se învăța carte la greu , veneai cu plăcere la cursuri și ți se imprima, de către profesori competenți, abilitatea de a sintetiza un noian informațional necesară sine qua non pentru adaptarea permanentă la o nouă viziune, la o nouă perspectivă. Dar atunci nu exista aberantul concurs de dosare care permite, acum, oricui, să absolve o instituție de studii superioare fără a învăța în mod necesar carte sau a participa la cursuri și fără relevanță pentru piața muncii 🙂
   De aceea a fost nevoie de noua lege educației , bazată pe acordul (se pare, ipocrit al unora) consfințit prin Pactul național pentru educație.
   Revenind, cred că România, unde s-au luat măsurile anticriză autentice și la îndemâna statului democratic, respectiv acelea care au stabilizat finanțele publice și au diminuat dezechilibrele (pregătind astfel revenirea sustenabilă a economiei, bazată pe investiții strategice, export, productivitate și un consum intern REZONABIL) ESTE (după părerea mea) PREGĂTITĂ să facă față unei recrudescențe a crizei. Dar pentru aceasta, este nevoie imperioasă de stabilitate socială, comunicare coerentă și inteligibilă din partea guvernanților, consens politic în interes național pe direcțiile majore de dezvoltare și nu în ultimul rând, de o …presă responsabilă. 🙂

  • PS
   Întradevăr, goana după hrană a Chinei, transformată într-un adevărat ,,aspirator” de alimente de pe piața mondială, în condițiile unei recolte de cereale sub așteptări (inclusiv în China n.a.), a contribuit, în mare măsură, la creșterea prețurilor la alimentele de bază. Aceasta este cu adevărat O MARE PROBLEMĂ, nu numai pentru România, iar ACEASTA mi se pare o temă de dezbatere adevărată, cu mult mai importantă decât bârfele ,,vichilics/chics”.

 64. zapa si alti portocalici de pe blog ,s-a dat verdictul cu facatura Anei Birchall din 2008 ,cu filmuletul din masina ,care a facut atata valva pe blog ,imi aduc aminte de toti care ati incriminat-o ,asta-i facatura ,nu filmul cu marinerul.

  • @puiu
   Am ascultat-o pe această doamnă, la emisiunea de aseară a lui Robert Turcescu.
   Sincer, îmi place aaceastă femeie, din toate punctele de vedere. 🙂

  • ZeV…nu m-am referit la tine ,numerosi colegi de pe blog au desfintat-o acum 2 ani ,singurul motiv ,era pesedista …in privinta sponsorizarilor la vedere ,sunt de acord cu tine….

  • @ZeV. Chiar din toate? Esti sigur ca ti-a scapat vreunul? Eu o stiu pe aceasta doamna inca de pe vremea cand Ion Iliescu era puternic contestat si atunci cand s-a pus problema moderarii unor interviuri sau a concursurilor electorale gen “Cine stie castiga”. Mi s-a parut o femeie de bun simt si a adus intradevar o nota de echilibru in disputa politica. Probabil ca a contribuit la acea destindere poate chiar si faptul ca era femeie si inca una inteligenta. Sincer sa fiu si mie mi-ar place. Nu imi voi dezvolta ideile pe aceasta tema, caci sigur voi ajunge in situatia vulpii care in final a conchis ca “strugurii sunt acri”. Sa auzim de bine.

 65. Un zâmbet la cafea 😆

  La scoala:
  – Copii, sa presupunem ca as baga mana in buzunarul unui om si i-as lua banii. Ce ar insemna ca sunt?
  – Bula: Ministru de finante…

  • @Silverstar. Virtutile curative ale usturoiului sunt arhicunoscute. Incercati va rog si cu LEURDA. Acum primavara padurea este plina de leurda (in limbaj popular i se mai spune si “ai tiganesc”). Am vazut in padurea Snagov cohorte de chinezi culegand cantitati impresionante si apoi daca nici chinezii nu se pricep la plante… Spor la cules.

  • ***Turnule – am scris si despre leurda in vreo doua articole. Intra pe ziare.com, la colaboratori, sus, dreapta, intra pe articolele mele si citeste… Spor!

   Eu nu sunt bucureşteancă asa că n-am ce căuta în pădure, la Snagov. Dacă românii sunt neingormaţi şi fraieri, pe deasupra de nu ştiu ce bogăţii de sănătate ne oferă pământul nostru, atunci lasă-i pe chinezi să culeagă ce este pentru sănătate. Şi… Leurda se mai numeste şi usturoiul ursului deoarece ursul, când iiese din hibernare, leurda e prima planta pe care o mănâncă.

  • @puiu
   Bună dimineața
   Ai reprodus un cuvânt magic : ,,la vedere”.
   Îmi doresc ca toate partidele politice din România să facă publice, în mod transparent, toate sursele de finanțare, iar statul, să se rezume la un minim, stabilit prin consens, alocat doar partidelor, care pot dovedi prin trei sondaje credibile efectuate de institute acreditate, cu cca 3-6 luni înainte de alegeri, că depășesc pragul electoral.
   Este o părere, aștept și altele.

 66. Presedintele,a spus ca azi iesim.De anuntat,ne-a anuntat administratorul.
  Mai frate , intreb si eu asa ca omul de la tara.Iesim,iesim,dar unde intram?
  Ca daca iesi trebuie sa intri undeva ,nu? Iesi din dormitor,intri pe hol,iesi din
  casa intri in curte……
  Vezi, nimeni nu ne spune si noua clar.Mai,frate,iesim din… si intram in….
  Ca nu o sa iesim si stam asa agatati cu mana de clanta.Da sa fie ceva clar si
  sigur,nu azi ceva si maine inversul.

 67. „Comentariile lui Silviu Crăescu din articolul apărut recent în revista „Q magazine” (a lui Floriana Jucan n.a.) , referitoare la incidente petrecute la reşedinţă sau la relaţiile mele cu vreun cetăţean român în perioada mandatului meu de ambasador sunt în întregime inventate şi nu conţin nici o urmă de adevăr.”
  Nicholas Taubman
  COMENTARIUL MEU : NO COMMENT.
  …Doar o remarcă: eram convins, oricum…. Apropo de selecția atentă a surselor de informare. 🙂

  • @ZeV. Unii au ajuns maestri ai minciunii sau dezinformarii. Unii chiar au incercat sa creeze imperii, iar altii chiar au si reusit apeland la aceasta metoda. Evident ca nu este cazul lui Jucan. Observi ca acele comentarii incriminate ale lui Craiescu nu fac parte din fondul telegramelor americane ci ar fi, chipurile, observatiile unei terte parti. Duduia Jucan a incercat o manipulare. Si-o fi zis domnia sa ca unde merge mia, merge si suta. De cele mai multe ori chiar merge, dar acum nu a fost cazul. De buna seama ca ziarista a incercat aplicarea principiului economiei de forte si mijloace – “cu minimul de cheltuiala sa obtinem maximum de rezultate”. Am vaga senzatie ca disputa in jurul acestor telegrame seamana cu jocul de biliard – a lovi o bila cu o asemenea maiestrie incat ciocnirile in avalansa sa provoace un efect naucitor asupra unui ipotetic adversar, ca doar nu s-a inscenat un asemenea spectacol doar asa din prietenie. Apropos, Nastase – cel cu ouale va fi desigur incantat ca nu l-ai uitat. Intrase saracul intr-un con de umbra si chiar ca avea nevoie ca cineva sa il scoata la rampa.

  • OK, domnule Turn de Observare. 🙂
   Indiferent de eventualele disparități de opinii, trebuie să ne străduim, din răsputeri, să ne opunem stării de confuzie. Este esențial pentru viitor și mai trebuie ceva…ați urmărit imagini preluate de către cosmonauți de pe lună ? Ce ..,,observați” ? Un disc albastru, mirific dacă îl privești de la distanță, dar cu o puternică aparență de fragilitate, suspendat fiind (dacă se poate spune așa) în neantul lipsit de viață. Taare mai seamănă cu o cracă de sub picioare. 🙂

  • ..Acum îmi cer scuze, dar trebuie să mai și muncesc. 🙂
   Mai revin diseară.

 68. In cinstea marii iesiri,locatarii au hotarat sa faca marea hoinareala.
  Mai bine zis o intrecere,care fuge mai repede.
  Startul il da administratorul.
  S-a betonat,s-a asfaltat,sau construit tribune(unde vor sta cei din blocurile mai din vest,care sa urmareasca intrecerea),s-a construitnocturna,blokstarturi.
  Baloane,confeti,artificii,majorete,fanfara,mici,bere,portocale,mandarine….
  Copii,nu au voie sa participe.Pai astia mici sunt in stare sa paraseasca pista
  si asa vezi ca nu-i mai vezi.Ne-am gandit si la cei bolnavi sau cu handicap.
  Ei nu vor lua startul cu noi ci mai din fata ca sa aiba si ei un avantaj.Acum,
  daca aveam mai multi bani(dar i-am cheltuit pe baloane) le cumparam si
  lor carucioare electrice ,dar asta e.
  Problema cea mare e cu cei mai in varsta.Ca noi trebuie sa-i ajutam si pe
  ei.
  Acu,la banii care i-au dat ei trebuiau sa fie dotati cu role solare,dar am
  cheltuit banii pe tribune.
  De ajutat,ii ajutam dar ce te faci,ca suntem cam unul la unul si e cam greu.
  Una e sa cari unul pe unul si alta doi sau mai multi pe unul.Si asa o sa vezi
  ca pica norocul pe mine sa o ajut pe tanti Gianina.Si are 92 dimineata
  la prima ora.
  Si ca sa fie hoinareala mai interesanta,la sosire s-au pus niste tarabe
  cu zahar si ulei.
  Oricum pana la 23.59 mai e ceva timp.

  • buna dimineata!Daca s-au pus tarabe cu ulei si zahar succesul e asigurat si o sa se bata si recordul de viteza.Eu zic sa se puna si cafea ca sa-i faca mai fasneti.

  • Nu stiu daca zaharul si uleiul chiar asigura succesul. La o cafea m-as inscrie si eu, dar inca nu m-a invitat nimeni. Si apoi sa mai stiti dv. ca daca nu pune si manele petrecerea data “de iesire” va fi searbada, iar ziaristii aia de le zice “tonomate” iar or sa critice ca niste carcotasi ce sunt.

 69. Doamna Udrea nu fiti chiar asa de bucuroasa.Sa duci tara spre vest este OK, dar sa o duci “sarind” peste Europa este o mare “timpenie”. Asa ceva “nu se exista”.

 70. Stire:
  Englezii anunta ca au termminat sau ca termina un stadion olimpic mai devreme si cu o economie de peste 10 milioane de euro.
  Noi probabil ca o sa anuntam ref la stadionul Lia Manoliu, care este intarzierea si cat a costat in mod suplimentar, precum la mai toate investitiile de stat . 🙂
  Asadar la noi nu se va trai mai bine pana nu se termina cu coruptia generalizata si cu hotia gainaria sau furgaseala(depinde de nive) care au drept cauza adevarul ca in Romania este mult mai rentabil sa furi sa corupi si sa fii corupt cat timp statul este de fapt amicul si paznicul nedeclarat dar efectiv al infractorilor si pe picior de beligeranta cu omul cinstit platitor de impozite
  Diagnosticul scris bolduit nu este prima oara cand il comunic dar desigur ca mai nimeni nu l-a remarcat nefiind o barfa oarecare.

  • ***ion adrian – minunată ştirea dar şi explicaţiile care o însoţesc. La noi se anunţă plusul cheltuit ca pe un trofeu şi care spune cam aşa: “Asta e ceea ce am furat noi, fraierilor…” “Noi” fiind cei care au avut de gestionat o construcţie, de ex.

 71. @-Turnul de observatie-INCHIZITIE,INCHIZITOR????????????-Turnuletz de observatie din citadela care adaposeste ce a mai ramas din fostul activ de partid,imi voi permite sa constat felul superficial in care tratezi ,FENOMENUL ROSU’si scuza destul de puerila ,prin care ai incercat sa-mi spui ca subiectul ,COMUNISM,SI COMUNISTI’nu ar mai exista,si ca din punctul tau de vedere bat cimpii ,cu o gratie divina,imi intareste convingerea ca el,FENIOMENUL ROSU SI NOXA NUMITA COMUNISM ESTE VIE,LA VEDERE SI TREBUIE ,ATACATA,ASTFEL INCIT,PE CIT POSIBIL ACEASTA NOXA SA FACA CIT MAI PUTIN RAU,DELOC DACA S-AR PUTEA.
  In aceasta situatie voi incerca sa-ti explic,sper pe intelesul tau,de ce inca romania nu a reusit sa iasa definitiv de sub vraja ,ROSIE’nici institutional si nici la nivel mental.
  -Turnuletzule-UTOPIA COMUNISM ESTE IN PRIMUL RIND O STARE DE FAPT,e un mod de a gindi trai si a te manifesta,e un mod de a te raporta la problemele esentale ale vietii,pina la urma este ,O MATRICE PSHILOGICA’pe care concetateni de-ai nostrii o poarta in bagajul genetic,si pe care il vor transmite generatiilor viitoare.
  Carnetul de partid,ca si certificatul de casatorie nu ,ESTE O GARANTIE’este pina la urma o hirtie care nu dovedeste nimik.
  Faptul ca ai reactionat,si ai simtit nevoia sa-ti expui pozitia,mie unul imi spune ca ceea ce am scris,am sustinut,te deranjeaza,si probabil te regasesti in portretul robot,AL COMUNISTULUI DE SERVICIU,CU ,S-AU FARA CARNET.
  Comentariile mele se bazeaza pe fapte,toate petrecute in trecutul imediat si in prenzentul atit de zbuciumat,unde fermentul scandalului,cei care otravesc atmosfera sunt DE FAPT FOSTII COMUNISTI.
  Cred ca nu esti atit de naiv,imi cit sa ma obligi sa cred ,ca in 21 decembrie ’89,te-ai culcat comunist,tu si cei peste 4,8 milioane de comunisti,iar in 22 decembrie,’89 te-ai trezit o persoana athiata dupa DREPTURILE INDIVIDUALE Ale omului,dupa lege si ordine,dupa un stat in care PRIVILEGIILE OFERITE DE CARNETUL DE PARTID SA DISPARA,SI MERTOCRATIA SA FIE LA LOC DE CINSTE.
  Inchei spunindu-ti ca cine a fost,VIRUSAT CU NOXA COMUNISTA,nul mai poate salva decit DOCTROR LUT SI DANGATUL CLOPOTELOR DE LA MINASTIREA CERNICA P[E POST DE TRATAMENT CU ULTRASUNETE.
  In rest Turnule De Control,iti doresc sa-ti duci POVARA COMUNISTA,cu aceiasi gratie cu care eu,,INCHIZITORUL DE SERVICIU,MI-O PORT PE-A MEA.

  P.S.-Uitasem,rezistenta in fata modelarii statului roman,a institutiilor,introducerea de legi care sa dinamizeze economia si societatea romaneasca sunt argumentul suprem-IN ROMANIA INCA,COMUNISMUL MAI DA CEL PUTIN DIN PICIORUTZE,sigur fara efecte seriase,dar inca se zbate si se opune.
  Faptul ca acest DENG AL ROMANIEI,NOMENKLATURISTUL ION ILIESCU CONDUCE FERM PESEDEUL,este un alt argument irefutabil.

 72. ,ANTIAMERICANISMUL ROMAN SCOS LA LUMINA’

  Odata cu intrarea in spatiul public a cablogramelor,in sfirsit am putut vedea la lucru ,OAMENII MOSCOVEI’OLIGARHII,ANALISTII,JURNALISTII,DAR MAI ALES POLITICIENI.
  Este de-a dreptul impresionant felul in care aceste unelte ,TRADATOARE ALE STATULUI DE DREPT,FATA IN FATA CU IMAGINEA LOR,PROIECTATA DE OFICIALII DIN AMBASADA AMERICANA,au rectionat ,dar mai ales felul in care MASINA DE PROPAGANDA A FOSTILOR SECURISTI,TURNATORI,NOMENKLATURISTI COMUNISTI,incearca sa decredibilizeze aceste cablograme.
  Ca de obicei,virful de lance este OFICINA SECURISTA A LUI DAN VOICULESCU,LABORATORUL UNDE SE PRODUCE INTENS TOXINA COMUNIST-SECURISTA.
  Sigur pe mine nu m-a surprins citusi de putin reactia TRUSTULUI INTACT,unde multi ,PRESUPUSI TINERI,CARE AR TREBUI SA NU FIE AFECTATI DE TOXINA COMUNISTA CARE DUCE LA INDOCTRINARE SEVERA,lucreaza in beneficiul unor ,TICALOSI COMUNISTI IMBOGATITI DE PE URMA RASTURNARII LUI CEAUSESCU SI INSTALARII ESALONULUI DOI AL NOMENKLATURII COMUNISTE,MULT MAI LACOMA,RAPACE ,SI LA FEL DE TRADATOARE.
  Aceste cablograme,au darul de a-i pune in evidenta pe toti cei care se opun occidentalizarii romaniei,si lepadarii de refelexele unui stat comunist,si mentinerea lui in sfera de interese rusesti.
  Cu aceasta ocazie,publicarea cablogramelor,PUTEM VEDEA LA FATA PE ADEVARATII ANTIROMANI,IN TOATA HIDOSENIA LOR;
  ,pe mircea geoana,il vedem asa cum este,un PROSTANAC SADEA,TRADATOR,CU VIZITE LA MOSCOVA PE ASCUNS PLATITE DE INFRACTORUL SORIN OVIDIU VINTU,UN AGENT RUS.
  PE CALIN POPESCU TARICEANU,IL VEDEM ASA CUM ESTE EL DE FAPT,un neica nimeni,care si-a facut averea prin jaf.
  PE BALENA ADRIAN NASTASE,DAR SI PE CONSOARTA LUI DANA NASTASE,II REGASIM IN POSTURA DE HOTI MARUNTI,MARI IUBITORI DE CHINEZARIILE LUI DEANG.
  Si uite asa,pina la ultimul cretin,laudaros ,care se vintura pe la poarta ambasadei.
  Si atunci ,cum sa nu-l intreb pe TURNUL DE CONTROL-KAKAIA COMUNISM???????????pai asta ce transpira ,din trupurile acestor mizerabili,care nici in ruptul capului nu se impaca cu ideea ca………..A FOST SI S-A DUS.

 73. @-TURNULE DE CONTROL-am lasat la urma,raspunsul la intrebarea ,pe care ai strecurat-o,si care mie unul mi se pare ca este un adevarat turnesol,in ce te priveste.intrebarea strecurata cu multa abilitate mie unul imi spune ca esti periculos,ADICA DE CE NU SUNT UNUL DIN MARTIRII REVOLUTIEI’?
  Sigur la adapostul anonimatului as putea sa gindesc ‘jdemii de raspunsuri,si ‘jdemii de variante si exprimari,dar nu raspunsurile mele sunt importante,este important mesajul tau,si modul in care gindesti-UN ANTICOMUNIST E BUN,SI MERITA APRECIAT DOAR ATUNCI CIND PESTE EL STA O PIATRA FUNERARA.
  Eroare fatala in ce te priveste -TURNULETZULE-te-ai desconspirat ca un pusti cu fata plina de cosuri ,care prin tremurul miinilor si a vocii, fata in fata cu o fata frumoasa se tradeaza singur,pur si simplu se piraste singur,recunocind ca e un ,ONANIST CONVINS.

  • Usurel,Frank,usurel.
   Maine incepe marea hoinareala,ar fi pacat sa patesti ceva si sa nu te avem langa
   noi.Las-o mai bland ca sperii omul.

  • zapa …perversule ,te-ai lovit cu cotul de pian in baie ….nebunaticule ,manufacturierule….hihihihihihi….

  • Dupa cate am constatat si in alte cazuri, dl. F.Z.K. este extrem de impulsiv in raspunsuri, ceea ce il face ( probabil ) ca, in timp, sa regrete unele exprimari facute ” la cald”. Dl. Turn ( suna cam ciudat,dar n-am ce face ) ar fi bine ( cred eu ) ca, inainte de a-i raspunde d-lui F.Z.K., sa numere pana la 10. Apoi sa raspunda, pe puncte, fara a transforma discutia intr-o rafuiala. Acest blog este unul dintre cele mai civilizate , si orice disputa se poate incheia fara ca fetele competitorilor sa arate ca ale unor boxeri, dupa un meci de 12 reprize.

 74. NeaKUTARE-nu stiu de ce,dar eu nu simt ca as fi impulsiv,poate contondent,poate foarte dur,poate mult prea coroziv pt gusturile unora.
  eu cred[deh,pot fi si eu subiectiv,nu?] ca atitdinea,HARD’in acesta perioada a romaniei,ESTE mult mai potrivita decit dulcegariile ieftine si perverse.
  21 de ani de ,TRATAMENT SOFT’aplicat unei societati romanesti,osificata in SINDROMUL COMUNISMULUII’a dat rezultatul care se vede cu ochiul liber.
  in loc sa speram ca tinerele generatii vor fi deschise valorilor occidentale,specifice statuli de drept.ce putem constata,CA DINOZAURII COMUNISTI ARUNCA IN FATA ULTRASTINGISTI,CONSERVATORI CA VICTOR PONTA,CARE ISI SFIDEAZA VIRSTA DIN BULETIN,SI SEAMNA CU COMISARII SOVIETICI DIN VREMEA LUI ANA PAUKER.
  Si ce mai constatam,printre multe alte boli a romanilor,ca au o aplecare periculoasa spre cenumim, PROMISIUNI,POPULISTE.
  Deci daca atitudinea elevata,eleganta ,folosind duhul blindeti a esuat,nu ne ramine alta varianta decit sa le trintim acestor impostori,ADEVARUL ,NUD,FRUST IN FATA SI SA-I BATEM CU EL,PINA REUSIM SA-I EXORCIZAM SI SA SCOATEM DIN EI,DIAVOLUL ROSU,COMUNIST.

  • Eu cred ca una dintre cele mai grele mosteniri ale comunismului este aceea ca ne-a transformat in tara lui “da si mie”Ma uit ca o parte a populatiei sta cu mana intinsa la guvern poate mai da ceva(ca si la cozi de altfel)in loc sa incerce sa se descurce singura.Nu ma refer la cei batrani si bolnavi desigur .

 75. Cica de la 1 apr nu se mai elibereaza algocalmin fara reteta. Rau, foarte rau… Eu mai luam cate o tableta de algocalmin cand ma durea in cotul drumului ori in rotula lui SO Vantu…. De-acum, sper sa nu ma mai doara nici acolo…

 76. Cum isi speriau-sperie mamele pruncii cand nu sunt cuminti la noi in tara?
  Stai cuminte ca vin romanii.
  Stai cuminte ca vin tatarii.
  Stai cuminte ca vin turcii.
  Stai cuminte ca vin haiducii.
  Stai cuminte ca vine holera.
  Stai cuminte ca vine Tepes.
  Stai cuminte ca vine ciuma.
  Stai cuminte ca vin nemtii.
  Stai cuminte ca vin rusii.
  Stai cuminte ca vin chiaburii.
  Stai cuminte ca ne colectivizeaza.
  Stai cuminte ca vin comunistii.
  Stai cuminte ca ne privatizeaza.
  Daca nu esti portocaliu,esti comunist
  Daca ai vederi de stanga esti comunist.
  Daca nu esti mereu de acord cu ce face presedintele esti comunist.
  Daca nu esti de acord cu ce face guvernul esti comunist.
  Daca te duci la mitinguri esti comunist.
  Daca vrei o viata mai buna:esti puturos,astepti mila statului,deci esti comunist.
  Mie a inceput sa mi se aplece de sloganurile astea.
  Niciodata nimeni nu a aratat(prin fapte) ca daca stai cuminte iti merge bine.
  Si acum din nou:
  Stai cuminte ca vin comunistii.
  Stai cuminte ca vine bau-bau.

  • Nu trebuie sa fim cuminti si sa nu criticam portocalii sau alte culori,dar asta nu inseamna ca nu trbuie sa incercam sa ne ajutam si singuri caci 0 vorba romaneasca spune ca : Dumnezeu iti da dar nu.-ti baga si in traista.De aceea imi place doctrina liberala “prin noi insine.Din pacate la noi liberalii au luat-o la stanga iar formatiunea luil Oprea desi e de staga a luat-o la dreapta.Zau daca maistii ce sa crezi !

  • Care dreapta aura? Pdl-ul acuza pnl-ul ca a luat-o la stanga.Pnl-ul acuza pd-ul
   (cum zic ei )ca a luat-o la dreapta fara sa semnalizeze.Psd-ul acuza pdl-ul ca se da de dreapta, dar merge aiurea.
   Hai sa facem un exercitiu de imaginatie.Deseneaza o cruce care sa repezinte o
   intersectie.Inscrie crucea asta intr-un cerc(o centura).Esti cu masina,cu caruta,cu bicicleta,pe jos…… Ajungi in intersectie.Fa de acum numai la dreapta,sau numai la stanga,o sa vezi ca te invarti ca intr-o galeata.
   Nimeni nu spune sa nu te dai de dreapta, sau stanga,dar mai fa si la stanga un pic si la dreapta un pic.Altfel se tocesc cauciucurile doar pe o parte si ramai cu caruta in drum.

  • ***Aura – aminteşte-ţi ce spune poetul: “Nu cerceta aceste legi căci eşti nebun de le-nţelegi…”

  • ***Aura – similarul proverbului pe care l-ai citat deasupra, este unul arab, la fel destul de elocvent: “Dumnezeu îţi dă nuci dar nu ţi le şi sparge.”

  • i.a.
   I-am răspuns acelui jurnalist de pe hotnews…..,,graalul” pe care el/ei îl caută prin gunoaie, există chiar în curtea lor, numai să dorească cu adevărat să-l vadă….el se numește ,,deontologia” profesională.
   Desigur că, de multe ori, pădurea este obturată de copacii bătrâni, groși (de obraz) și găunoși. 🙂

  • @puiu
   Încă te mai miră, puiule ? Băi frate, parcă ai fi încă la școală. 🙂 🙂
   PS
   Totuși, am urmărit ultima confruntare Băsescu-Geoană, iar mare parte din ,,dialog” afost dedicat problematicii economice, urmare a matriței de întrebări prestabilite.
   După părerea mea, aceste discuții pe teme economice sunt exagerate, ele vor fi utile, în campania prezidențială, doar atunci când vom trece la sistemul american: președintele este și șeful guvernului și vine cu echipa proprie, de sus și până jos. Adică până la cățelul de pe peluza Casei Albe. 🙂

  • ZeV…a avut dreptate presidentul cand a propus alegerile presidentiale sa fie concomitent cu cele parlamentare ,s-ar evita pierderea unui an electoral [cum a fost 2009 la noi ] ….sant de acord cu schimbarea echipei pana la subsecretar de stat ,restul conducatorilor de institutii sa fie dupa competenta si profesionalism.

 77. @Incredibil ! (dar adevărat..sâc, v-am luat-o înainte 🙂 )
  Nu comentează nimeni platforma celor 35 de principii supuse spre dezbatere de trio-ul Macovei, Preda. Voinescu, la care, ATENȚIE, s-a adăugat și Ionuț Popescu-fost ministru de finanțe ?
  Le-am citit, chiar merită o discuție, cu excepția punctului utopic din program, referitor la creșterea, până în 2012, cu 50%, a salariilor profesorilor și medicilor.
  Mai lăsați încolo caca maca de pe vichilics/chics. 🙂

  • ZeV…le-am citit dimineata ,n-am comentat nimic, stiind ca actualii politicieni [,nu numai din pedele] nu sunt de acord cu toate cele 35 de puncte sugerate de trio reforma din pedele ,plus Ionut Popescu…politicienii care conduc acum ,harsiti in rele n-o sa fie niciodata de acord cu o reforma adevarata in partidele dambovitene.

 78. Puțin mai devreme, m-am distrat copios, parvenindu-mi știrea că ministrul de externe libian, un anume Moussa Koussa, a demisionat și a tăiat-o cu avionul în Marea Britanie.
  Fiți atenți, unde cred eu că e șpilul: Autoritățile britanice afirmă că Moussa nu va primi imunitate, dar, în același timp, fac apel la toți colaboratorii lui Kaddafi să-și părăsească liderul, întrucât regimul este în curs de destrămare din interior. (auzi, hal de ,,logică” 🙂 ).
  În paralel, agențiile de presă anunță că acțiunea intempestivă a câtorva țări occidentale, care chipurile este destinată apărării civililor, are rezultate MULT SUB AȘTEPTĂRI, armata colonelului recucerind localitate după localitate.
  Cum ,,citesc” eu :
  Moussa este ,,cârtiță” MI6 infiltrată de mult în guvernul Libiei, iar deconspirarea lui cred că devenise o problemă de timp, prin urmare, băieții l-au recuperat în ultima clipă.

 79. V-am spus eu ca incepe marea hoinareala?
  Iesim dar nu se stie unde intram.
  Auzi,vor sa plafoneze salariile profesorilor.
  Sa vezi hoinareala ,ca nu or sa se opreasca aici.
  Si frumos,iar asumare ,deci decrete.
  Sper sa nu fie adevarat.

 80. Marius Nistor va fi arestat pentru 29 de zile. PSD – ieşi în stradă. Marius Petcu e omul vostru…
  Pe cand şi ceilalti? Marius Nistor, Hossu, D Costin şi restul pomelnicului… Toti au făcut bani folosindu-se de funcţie.

  • Nu te contrazic,dar eu stiam ca prin iarna a batut palma cu unpr-ul.Ma rog.
   Astia de la sindicat,am mai scris.Daca in politica ai sanse ca din 4-5 ani sa schimbi ceva, liderii de sindicat sunt alesi pe viata.

  • ***Gogută – şi cine i-a ales pe viaţă? Ştii tu că eu de vreo câţiva ani încerc să aflu şi nu pot.

   Şi-apoi, noi, românii, am trăit experienţa unui lider care a fost ales preşedinte pe viaţă şi ai văzut că a murit lângă un zid din Târgovişte, acolo unde câinii maidanezi făceau pişu…

   Nu, liderii trebuie aleşi pe perioade limitate, controlaţi de către membrii de sindicat şi zvârliţi din funcţie ca nişte gunoaie urât mirositoare dacă se ţin de şmecherii şi nu luptă pentru interesele angajaţilor care i-au ales.

   Ca o concluzie: liderii de sindicat să fie aleşi de angajaţi, dintre oamenii lor, pe durată determinată, şi nu să se aleagă ei între ei, cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani…

  • Asa ar trebui:”liderii trebuie aleşi pe perioade limitate, controlaţi de către membrii de sindicat şi zvârliţi din funcţie ca nişte gunoaie urât mirositoare dacă se ţin de şmecherii şi nu luptă pentru interesele angajaţilor care i-au ales”.
   Silvestar.nu vezi ca noi romanii suferim de “blegeala”cronica?Astia se aleg ei intre ei pe ei.Mai ales cei de sus.Nu prea stiu mecanismul alegerilor in sindicat,dar poti gasi o gramada de exemple de lideri care sunt in functie cam din ’90-91.

  • @Silverstar. Doamna, dupa stiinta mea un consumator de usturoi al ursului nu poate fi decat democrat. De ce va contraziceti? Ca va place, sau nu, sindicatele fac parte din sistemul democratiei adevarate. Vreti cumva o democratie fara sindicate? Vin vremuri grele si vom avea o mare nevoie de sindicate, dar din alea cu adevarat militante si nu genul de sindicate care fac blaturi cu patronii sau chiar statul. Ca unii lideri de sindicat s-au dovedit corupti? Cine ii opreste pe sindicalisti sa aleaga altii? Chiar daca sindicalistii nu se hotarasc, atunci uite ca intervine legea si cine este dovedit infractor nu are decat sa plateasca. Nedumerirea mea provine din faptul ca aveti pica pe sindicate in general si abia apoi fata de liderii de sindicat pe care observ ca ii bagati in aceiasi oala. De ce introduceti in aceiasi oala pe Marius Nistor de ex. cu Marius Petcu?

  • ***Turnul de observatie – lunganule, unde am scris eu că nu e nevoie de lideri de sindicat? Citeşte domnule ce am scris şi numai după aceea răţoieşte-te la mine. Am scris că e nevoie de lideri de sindicat dar aleşi pe perioade limitate, controlaţi/verificaţi şi daţi afară când se constată că nu fac ceea ce trebuie.

   Cei de azi, toţi sunt compromişi. Toţi trebuie schimbaţi…
   Altceva?

  • @Silverstar. Doamna, spunem amandoi cam acelasi lucru. Cine ii opreste pe sindicalisti sa isi schimbe liderii? Perioada? Cei care se dovedesc ca apara interesele salariatilor si nu comit ilegalitati nu vad de ce ar fi schimbati si chiar nu cred ca sindicalistii vor dori schimbarea lor. Cu ceilalti care se afla in situatia lui Marius Petcu solutia ar fi simpla, chiar nu stiu de ce sindicalistii nu ii schimba. Cei de astazi toti sunt compromisi? Pai este dovada incontestabila ca de fapt aveti ceva cu sindicatele in general si nu cu liderii lor? Spre ex. eu am o parere f.buna despre lideri ca Marius Nistor sau Hadar ca sa ma refer numai la cei din invatamant. Nu am informatii ca cei doi sa fi comis ilegalitati. Deci nu toti doamna ci cu discernamant, numai pe cei care nu isi fac datoria sau comit ilegalitati.

 81. @FrankZapa. Domnule, virulenta dv. este fara obiect. Ai navalit asupra mea precum odinioara Alexandru cel Mare pentru a-i lua lui Darius atat imperiul cata si pe frumoasa Roxana. Daca Alexandru a avut ce-i lua lui Darius, dumneata ce vrei sa imi iei? Nu am nici imperiu iar fiicele mele sunt deja la casa lor. Te pomenesti ca vrei sa imi capturezi ideologia comunista pe care banuiesti ca as ascunde-o in citadela mea. Amice, efortul tau este zadarnic. Te asigur ca vei pleca cu mana goala. Nu am avut vreodata vreo tentatie de a dosi o cat de mica particica de comunism pentru a o salva de vajnicii revolutionari. Nu dragule, comunismul a murit de mult, numai ca tu nu ai observat si precum cei ce au suferit o mare pierdere si nu accepta inca acea pierdere ajungand sa ameninte cu cu pumnul la Luna. Faci confuzii grave. Stiu ca nu iti place de Felix, nici de SOV si nici chiar de Patriciu doar pentru ca cineva ti i-ar fi indicat ca acestia ar fi dusmanii. Dumneata ca un revolutionar vigilent ce esti ai dedus ca trebuie sa le sari musai la beregata. Acestia trei ar fi fost comunisti sau chiar ca inca ar mai fi? Eroare amice, indivizii, chiar daca au avut vreodata vreun carnet rosu, te asigur ca nu au fost comunisti. De unde o stiu? Din evolutia ulterioara a acestora. Se zice ca partidul comunist ar fi avut vreo patru milioane de membri. In realitate adevaratii comunisti au fost extrem de putini. Inafara de Ceausescu (nu si fii) eu mai stiu doar un singur comunist – Ion Iliescu, cel care incerca imediat dupa Revolutie ca Ceausescu ar fi intinat idealurile comuniscului. Pe el cred pentru ca remarc un om sincer. Referitor la ceilalti am mari indoieli. Ar fi chiar culmea sa acuzi oameni ca Patriciu, SOV si Voiculescu ca ar fi comunisti, va contrazice evidenta domnule. Atitudinea dv. mi se pare cel putin bizare la 22 ani de la Revolutie – sa zicem ca aveti o marota. Observandu-te mai cu atentie remarc ca semanati f. mult cu Che Guevara – celebrul revolutionar latino-american. Un fel de Guevara, dar intors pe dos. Cine stie, poate ca intr-o zi o anumita categorie de tineret va purta tricouri imprimate cu chipul dv. – chipul marelui revolutionar anticomunist – Frank. Ce se va intampla oare cand grupul acelor tineri se vor intalni cu grupul celorlalti tineri ce il au pe tricou pe adevaratul Che Guevara? Doamne ce de scantei or sa mai iasa. Pentru sanatatea dv. psihica va recomand sa aruncati la cosul de gunoi atat reminiscentele comuniste cat si pe cele anticomuniste. Nu mai sunt de actualitate amice, au ajuns niste zdrente carora abia li se mai distinge culoare si nu merita sa faci puseuri de tensiune din cauza lor. Apropos, la o parte din acele zdrente abia disting culoare rosie, rogu-te, gramada cealalta de zdrente o fi cumva de culoare portocalie ca eu nu disting f.bine? Inca un apropos va rog, in ultimul mesaj m-ati gratulat cu un compliment – cel inspirat de biblicul Onan. Pai se poate domnule revolutionar, dumneavoastra va coborati chiar pana in vremurile biblice? Haideti domnule fiti mai actual, puneti mana pe o arma adevarata si rezolvati problema in ce va priveste. Ascultati-ma pe mine, lasati naibii atat comunismul cat si anticomunismul, pentru ca altfel veti ajunge a fi considerat drept unul ciudat.