Vreau un parteneriat intre ministerul Dezvoltarii si constructori bazat pe solidaritate si implicare

Elena UdreaJoi am fost avut o discuţie detaliată cu firmele de construcţii în care am prezentat priorităţile şi principalele proiecte ale ministerului Dezvoltării. S-a vorbit direct despre problemele firmelor de construcţii, despre ce vrea şi poate să facă ministerul Dezvoltării într-un moment dificil în care trebuie să ieşim din inerţia crizei economice de anul trecut.

Construcţiile au dat o parte importantă din creşterea economică dinaintea crizei şi orice plan de revenire trebuie să găsească soluţii mai ales pentru reluarea activităţii în acest sector, iar aici, MDRT vine cu un plan de câteva miliarde de euro de investiţii, pe câţiva ani.

Câteva concluzii:

1.Construcţia de noi case ANL. Ministerul va începe licitaţia pentru primele 20.000 de apartamente. O parte din fondurile pentru construcţie vor veni din vânzarea locuinţelor ANL prin programul „Prima casă”. Am să grăbesc procedurile birocratice pe cât posibil, ca să începem cât mai repede construcţiile.

2. Programul 10 case pentru specialişti – un program de 800 de milioane de euro pe care vreau să-l pornim în vară. În iulie sper să turnăm prima fundaţie. Voi fi acolo.

3. Am primit solicitarea ca firmele de construcţii româneşti să fie susţinute să aibă prioritate la proiectele de investiţii locale, care acum, de multe ori, sunt câştigate de fime străine. De acord. Mi se pare fair-enough; şi europenii fac la fel, aşa că am să discut detaliile birocratice să vedem cum putem, onest şi clar să le dăm românilor o şansă în plus.

4. Am cerut firmelor de construcţii să sponsorizeze pe cât pot, reabilitarea unor obiective de interes public, fie că este vorba de căminele culturale de la sate sau de obiective de patrimoniu naţional. Cert este că avem nevoie de ajutorul lor, şi de multe ori, o lucrare minoră pentru o firmă, rezolva o problemă mare pentru o comunitate. Mi se pare un gest de solidaritate de care beneficiem cu toţii în mod egal, şi pe care suntem datori să-l facem cu toţii, în măsura posibilităţilor.

5. Vreau un parteneriat între ministerul Dezvoltării şi constructori bazat pe solidaritate şi implicare, iar discuţia clară şi „la obiect” de joi a fost un pas important pe drumul ăsta…

94 thoughts on “Vreau un parteneriat intre ministerul Dezvoltarii si constructori bazat pe solidaritate si implicare

 1. O sa-mi permit sa ma refer la punctul 4 pe care, daca s-ar si pune in practica, il apreciez de bun-simt. Nu este normal sa asfaltezi drumul pana la capatul si dincolo de podul dintr-o comuna oarecare si sa nu acoperi cu doua galeti cu ciment gropile de pe pod, doar pentru motivul ca nu a facut obiectul contractului tau. Poate nu este cel mai fericit exemplu, dar este vazut de mine.
  Toate cele bune.

 2. Buna ziua tuturor,
  Practic, placut si foarte frumos colorat noul spatiu virtual destinat dialogului si pus la dispozitie de Doamna Ministru. Felicit echipa care a lucrat la acest nou ”chip”.
  Astept reactiile rautacioase din partea media cu referire clara la culoarea utilizata. Ne vom amuza impreuna.
  Felicitari.

 3. Sunt sigur si convins ca peste un an de zile avem cu siguranta motive de mandrie si dialog pozitiv despre punerea in practica a multor proiecte indraznete realizate , patronate , initiate de Ministra noastra. Cu siguranta in acest domeniu se vor realiza foarte multe lucruri concrete care vor ajuta la impulsionarea economiei si vor fi oglindite pozitiv in viata societatii prin multe aspecte benefice populatiei.( locuri de munca, dezvoltarea comunitatilor rurale, dezvoltarea segmentului economic dependent de domeniul constructiilor)
  Ma bucur ca programul Prima Casa (construita), program pe care-l anticipam cu ceva timp in urma si despre care am scris aici, se realizeaza intr-o forma distincta, diferita accesibila.

 4. E o atmosfera placuta in PNL… aduc aminte latratul distinsilor domni liberali despre democratie, libertate, ” partidul stat”.!!!!
  Ei dragilor, asistam la nasterea oficiala a ”partidului Crin”.!… partid liber sa se miste atat cat permite lantul stapanilor din umbra care nu prea doresc in prima linie vizuala………
  Deci randul Independentilor se va ingrosa de saptamana viitoare, e si firesc…. nenea Crin cu al sau discurs si proiect independent, liberal, de dreapta ( ce o fi facand cu mana stanga???) asteapta comanda banului …adica e independent fireste fffsssss

 5. Eu am vandut un apartament langa casa poporului.Apartamentul l-a cumparat fiul directorului de la ANL(pe vremea aia director).
  Fiul sau era director la gelsor.Gelsor era foarte aproape de casa poporului.Apartamentul era la 200 m de firma gelsor.
  Asa puteam sa discut cu directorul anl sa imi iau apartament,vila,dar nu am facut-o.Totul e pe pile…am avut pila,dar nu m-am folosit de ea.

 6. Crin…inconsecventa intruchipata…uite Catarama simbol al liberalismului acum 1 an…nu-i Catarama ce trebuie exclus la acest congres…Bat-o vina de politica lui Crinulet… 😉

 7. @E.U.
  cine va face receptia lucrarilor la casele construite pt specialisti in mediul rural ? sper ca vor fi specialisti din cadrul ministerului …

 8. @N.G.
  crin a fost si va ramane portavocea lui patriciu … psd i-a daruit rompetrolul lui patriciu asa ca omul e dator vandut la social democrati … hihihiiiiii… pnl= micul psd !

 9. Si bineinteles ca apare avalansa de intrebari dastepte…cine construieste, cine plateste, cine proiecteaza, cine gateste muncitorilor, cine tipareste banii care vor fi platiti, cine va , cine ce, cine unde ,ce, cum, cat si in ce mod.????…oooofffffffffff
  Raspunsul e simplu..NOI ,noi poporul asta nelinistit si puturos, noi cei rai si haini, noi ….doar noi.

 10. Nu stim sa intrebam ceva de genul : Cum putem ajuta noi? Ce ar trebui sa fac eu ca cetatean al acestei tari ca lucrurile sa mearga mai bine? Cum as putea sa ma implic? Cum as putea sa fiu mai bun? Cum as putea sa renunt la ” pomana” ?

 11. Doamna Ministru Elena Udrea

  O rugaminte a cuiva implicat in viata comunitatii…Va rog sa aveti in vedere ca intr-un fel sau altul,firmele sa foloseasca in lucrarile demarate de Ministerul dvs.forta de munca locala.Nu ma refer la toata forta de munca,este evident ca garantia unei lucrari consta si in muncitorii pe care ii folosesc constructorii,dar cu exceptia specialistilor ce sunt folositi de firmele constructoare,un procent de sa zicem 30-40% din mana de lucru sa fie luata de pe piata muncii locala.Stiu cazuri cand firmele ce au castigat licitatia au venit cu proprii muncitori,astfel ca nu s-a resimtit deloc la nivel local investitia pentru anveloparea unor blocuri.Ba din contra s-a creat o oarecare tensiune…
  In comunele in care se vor construi acele locuinte pentru specialisti,aceasta folosire a fortei de munca ce acum beneficiaza de ajutor social(multi tineri si apti de munca) pentru cateva luni ar relaxa bugetul primariilor respective.In unele cazuri intr-o comuna sunt si 300 de persoane care beneficiaza de ajutor social si in procent foarte mare tineri.

 12. Nenea Crin…revin la puterea media de a da notorietate, cosmetizand personaje relativ banale si simple. Media poate scoate staruri la luna….dar ce ,cine se ascunde in spatele acestei intentii de mediatizare cu scopul vadit de a pune mana pe putere si a rasplati apoi truda celor din umbra ? Ca despre binele poporului…..ne mai gandim noi.
  Chiar cum mai e povestea cu 500 – 600 milioane datorie catre stat ceva cu tov Patriciu,??? care mai e situatia? Parca tre sa se plateasca acesti bani ca daca era pnl la putere..se gasea solutia reesalonarii sau amanarae platii sau chiar eliminarea. Nu stiu exact dar parca este vorba despre niste banuti care sunt si prinsi in buget. Sper sa nu fi spus prostii mari, nu sunt documentat pe cazul in speta.

 13. Bv N.G. e o tema pe care am ridicat-o si eu aici cu ceva timp in urma. Muncitorii necalificati si o parte dintre cei calificati trebuiesc obligatoriu folositi din localitatile direct implicate.

 14. Mada multumesc pentru mica fotografie, cu cai parca…sper ca tu ai introdus-o la postarile mele.

 15. Lorenzo

  Probabil acordarea libertatii constructorului de a alege in functie de nevoile lui ceea ce ia de pe piata muncii locale,calificati sau necalificati,ar fi corecta fata de ei,dar cred ca un anumit procent impus ar fi corect fata de comunitatile unde se implementeaza proiectele ministerului.

 16. Poate cineva sa ma lamureasca ce ”societate civila ” reprezinta Cumpanasu in aparitiile tv? Dar Ciuvica pe cine reprezinta? Cand vad domni din seria celor doi ma apuca jalea ….
  Si cam ce salarii au distinsii jurnalisti tv? stie cineva? Cumpanasu, ciuvica, stan,etc..ce onorarii primesc pentru vesnica ( lor pomenire….) prezenta pe tv?
  Pot sa fac si eu o asociatie civila ( de bloc, de sat, de grup) si sa fiu perpeu invitat la tv?

 17. Lorenzo

  Caii sunt ai mei… 😉 Cam asa simt ca traiesc in Romania…alergand in viteza… 🙂

 18. LORENZO…..Cum ar fi fost sa incepi postarea cu Nenea Traian,Nenea Boc,Videanu,Berceanu,Tanti Elena ….si sa raportezi la “binele poporului”…..?Totul suna a imbufnare infantila ,juvenila…a invidie prost mascata …a supararea vacarului pe sat …..
  Din fericire si din pacate (in functie de reperul politici la care ne raportam) Crin Antonescu a facut ,face si va face valuri in politica romaneasca …..PNL va fi dreapta care va guverna sigur….chiar si in parteneriat,alianta….iar Crin Antonescu are de pe acum cele mai mari sanse de a castiga urmatoarele prezidentiale ….Pana la urmatoarele prezidentiale …in apropierea lor vad multi liberali de la PDL in PNL …..poate si o alianta durabila,curata,corecta curatata de neocomunisti,pseudodemocrati,pseudoliberali ,impostori si oportunisti din politica ..o alianta intre PNL si PDL…..in functie de guvernarea Boc,de alegerile parlamentare si locale din 2012….
  Pe criza economica.pe guvernarea Boc ,pe lipsa liderilor carismatici ,cu notorietate si imagine politica buna din PDL ,acest partid va avea viata grea de tot daca nu se modernizeaza,primeneste,aeriseste si nu face compromisuri politice …vor pierde putin sau mai mult in 2012 si tot la urmatoarele prezidentiale ….
  Si PNL si PSD au facut miscari politice interne destepte cu efecte pozitive politice si electorale de durata pe fondul guvernarii Boc pe timp de criza …..care cu un pseudopartid etnic UDMR si “independenti” fugiti inspre putere si privilegii din partidele de care nu-i lega nici un principiu moral sau politic nu va reusi sa ne convinga ca a dorit sau doreste “binele poporului” si nu recompensarea si plata datoriilor electorale catre clientii politici din afaceri,institutii ale statului etc etc …..in schimbul unor responsabile acte de guvernare menite sa scoata tara din criza economica ….De de parte se vede un PDL care risca totul,si moral si electoral si principii si responsabilitati pentru o acumulare materiala,financiara,acumulare de parghii institutionale ,ferecarea starii actuale de fapt si de drept in corsetul unor legi si poate articole din Constitutie in speranta ca le vor putea folosi la viitoarele alegeri parlamentare si locale sau de ce nu ca rezerve de subzistenta politica si personala pe perioada de opozitie si hibernare politica dupa 2012 ….Daca analizam pe uninominalii PDL ,independenti acestia ,avand in vedere cele de mai sus vor putea pleca fericiti spre PSD sau PNL…..fara sa priveasca in urma catre fostul PDL…..sau micutul PD-L
  Acestea fiind zise ……spre binele poporului PDL ist de aici inchei dorind la toti un weekend placut in continuare

 19. cmoro..da da, ai dreptate intr-un picior. Esti la congres? scuze atunci ….vot linistit.

 20. Doamna Ministru Elena Udrea, draga Mada, N.G., Silverstar, Lulu, domnisoarelor, doamnelor, domnitelor si mamelor, va doresc anticipat, un sincer LA MULTI ANI!!!
  Sa fiti iubite, respectate, apreciate si rasfatate mai ales maine de 8 Martie.

  Administrator:
  Multumesc Lorenzo! O primavara frumoasa doamnelor si domnisoarelor din viata ta!

 21. LORENZO…..Intrebai retoric mai sus cum ai putea sa te implici sa ajuti tara si guvernul Boc….Imi permit sa-ti sugerez sa donezi tarii,poporului si guvernului Boc venitul tau si al familiei tale pe un an…..cam asta ar fi si strategia guvernului Boc de a scoate tara din criza….In timp ce ei imprumuta,cetatenii sa doneze pentru binele tarii….
  Cum era “Dati 1 leu pentru Ateneu” ….pentru salvarea Ateneului Roman….Dar gandindu-ne ca nici Boc si nici guvernul sau nu e vreun lacas de cultura a neamului nu cred ca merita…..ar fi ca si caratul apei intr-o sita….
  Cetatenii ar mai putea ajuta guvernul sa faca economii strangand hartiutele si chistoacele de pe strazi pentru recuperarea si reciclare ,sa manance putin si sanatos,pentru a evita cheltuieli pe vaccinuri contra gripei,cheltuieli ale min sanatatii ….etc etc

 22. Crin Antonescu, presedinte al PNL. In tot ce ar putea insemna lucruri bune pentru tara noastra si implicit pentru noi toti, sa-i dorim si domniei sale mult succes.

 23. Ce pot sa spun referitor la tema, decat ca va urez succes in cele ce va propuneti. E bine ca incercati sa vedem la ce se ajunge. Intentiile sunt frumoase.
  Veti primi sugestii utile ca si pana acum aici si poate ca si pe guestbook.
  Succes.

 24. Dna Udrea,
  Fiind insa pe blogul si al unui parlamentar, chiar daca nu senator ci un om de drept si lider intr-un partid care incearca pe drept cuvant sa acceada la Presedentia Senatului va supun atentiei si dvs dar si celorlati pentru a fi eventual sprijinit sau contrazis in cele ce-i spun lui Adrian Nastase care a redeschis un subiect vechi de care a fugit in 2007 cand l-am provocat .
  O sa vad daca fuge si acum, dar textul este importatnt ptr toti cei care sunt interesati de acesta problema a schimbarii lui Geoana, vizitator pe blat al unui SOV si nu numai, doar ca asta macar este in tara si nu cred ca este agent strain:

  E lung, nu putea fi mai scurt si sper sa nu va plictisesc si daca cititi va multumesc ptr atentie:

  “Asadar cum am promis, intre noi doi dle Adrian Nastase,
  dar nu inainte de a-ti aduce aminte ca principalul motiv ptr care te-am acuzat de lipsa de capacitate de obiectivare, a fost in 2007 constatarea faptului ca din interese personale sau poate ca de partid, ai introdus in situatia in care te-ai aflat, legat de presedentia Camerei Deputatilor, a unor confuzii inacceptabile pentru un jurist de talia dtale, dar care-ti permiteau ca avocat, sa-ti aperi pozitia, cum este confuzia intre sanctiune si revocare, revocarea fiind in mod fals considerata pe atunci de tine si se pare ca si azi, ca fiind un gest sanctionator-punitiv, desi sfera notiunii excede cu mult punitivitatea.(vezi explicatia de dictionar), revocarea fiind de fapt dreptul celor care te-au ales sa te si destituie si fara prea multe explicatii caci asta este democratia.

  Totusi te ajut si iiti explic ce inseamna Revocarea :
  a) juridic
  Desfacere unilaterală a unui act prin manifestarea de voinţă a persoanei care l-a făcut . Revocarea presupune o manifestare sau un acord de vointa subsecvent celui care a dat nastere unui act juridic, prin care se pune capat de catre o parte sau de parti a unui act juridic civil valid.
  Deci a se vedea ca nu e o sanctiune ptr vicii ale actului, ci un acord de vointa al partilor care l-au facut sau macar a uneia.
  Desigur ca pot exista motivari care fac din revocare un gest sanctionator dar nu numai: Revocarea consta in inlaturarea efectelor actului juridic civil, datorita ingratitudinii manifestate de cel gratificat sau a neexecutarii culpabile a unor sarcini asumate.
  Nota: in art 30 al regulamentului desfiintat de CC asa era definita revocarea initiata de o treime din senatori dar nu si cea ceruta de jumate plus 1 care se incadra in sensul general acordat mai sus revocarii
  b) In domeniul functiilor publice : A scoate dintr-o funcţie publică, în baza unui drept legal, pe cineva care a fost numit în aceea funcţie printr-un act de guvernământ

  c) In domeniul fuunctiilor(demnitatilor) eligibile incetarea calitatii de membru intr-un organ ales sau unui mandat obtinut prin alegere: Act prin care organul de stat competent hotărăste încetarea calităţii sale de membru într-un organ ales. ♦ Retragere de către alegători a mandatului încredinţat unei persoane de a-i reprezenta în organele de conducere ale statului.

  Acesta este, evident cazul in care ne aflam noi si se vede ca elementul de nemultumire, de culpabilitate poate sa fie sau nu, ACTUL DE REVOCARE FIIND SANCTIONATOR SAU NU.

  Dle AN, propagand deliberat confuzia intre revocare si pedeapsa, spuneai atunci aparent corect :
  Dar care sunt erorile sau culpele mele care ar trebui sanctionate? si cf Regulamentului Camerei de atunci era practic imposibil de gasit asa ceva si Camera nici nu este organ de cercetare, punere sub acuzare si judecata, deci o asemenea cerere de fapt aparent nevinovata era aberanta in mod deliberat. Dar vedem mai sus , ca asa ceva nu era necesar a fi gasit ptr ca sa fii revocat .
  Nu mi-ai raspuns niciodata, caci stiai ca nu poti raspunde fara sa se observe smecheria.

  Asadar la cestiune pe baza Regulamentului Senatului cu modificarile sale :

  1. Cum se alege Presedintele Senatului:

  Art.24 Regulament.- (1) Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.
  (2) Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor.
  (3) Dacă nici un candidat nu a întrunit numărul de voturi necesar, se organizează un al doilea tur de scrutin, la care participă primii 2 candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi sau, după caz, toţi candidaţii care s-au clasat pe primul loc, la egalitate de voturi ori primul clasat şi toţi candidaţii care s-au clasat pe locul al doilea, cu un număr egal de voturi. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a obţinut votul majorităţii senatorilor.
  (4) După cel de-al doilea tur de scrutin, în cazul în care candidatul aflat pe primul loc nu a obţinut votul majorităţii senatorilor, se organizează noi tururi de scrutin, la care participă candidaţi după sistemul prevăzut la alin.(3), în urma cărora este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit majoritatea voturilor senatorilor prezenţi.
  (5) Constatarea rezultatelor votului şi întocmirea procesului-verbal se fac de către o comisie constituită din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar.

  Nota mea : Deci nu este o sinecura, un drept aprioric al unui partid, un drept ab initio a unui partid, ci a unui senator propus de un grup oricare ar fi el , care intruneste un vot majoritar, desigur propunerea de persoane apartine grupurilor dar dupa ce se face lista, candidatii concureaza uninominal.
  Si este foarte corect acest Art 24.
  IMPORTANT :Nu apare nici-o referire la vre-o componenta dictata de alegeri in afara unei ordonari a candidatilor pe o lista ceea ce nu are nici-o semnificatie decat doar eventual protocolara.

  Problema configuratiei politice se pune ptr intreg Biroul senatului si ea se repune in discutie la fiecare sesiune, acesta fiind o prevedere constitutionala nu-i asa dle AN ?
  Art.26 Reg.-(1) Propunerea de repartizare a celorlalte funcţii din Biroul permanent se stabileşte, după alegerea preşedintelui, pentru toate sesiunile legislaturii, respectând configuraţia politică a Senatului rezultată din alegeri, prin negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare.
  Nota : Intrucat mai intai se alege presedintele Senatului, intrucat nu se tine cont de culoarea lui politica in cadrul constituirii dupa culoare politica a membrilor biroului permanent, rezulta ca culoarea lui politica nu este predeterminata el putand fi orice senator propus de un grup parlamentar.
  A se vedea si la revocarea acestora art 33(1)
  Sa te vad AN pe unde scoti camasa ?

  2. Durata normala a demnitatii :

  Art.25.Reg.-(1) Preşedintele este ales pe durata mandatului Senatului.

  Nota: in conf cu art 64(2) din Constitutie;

  3. Exceptiile la acesta detinere a functiei sau cum se poate totusi pierde ea inainte de expirarea normala a mandatului, urmand desigur ca postul sa fie scos din nou la concurs cf procedurii de la Art 24:

  Art.29 Reg.-Calitatea de preşedinte al Senatului, de vicepreşedinte, secretar sau chestor încetează, înainte de expirarea mandatului, ca urmare a pierderii calităţii de senator, potrivit art.70 alin.(2) din Constituţia României, republicată, a demisiei din funcţie sau a revocării în condiţiile prezentului regulament.

  Revocare este prevazuta si in Constitutie art 64 al(2) teza a patra:

  ARTICOLUL 64: Organizarea internă

  (1) Organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Resursele financiare ale Camerelor sunt prevăzute în bugetele aprobate de acestea.
  (2) Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent. Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor. Ceilalţi membri ai birourilor permanente sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni. Membrii birourilor permanente pot fi revocaţi înainte de expirarea mandatului.

  Nota: Rezulta foarte clar in conexiune si cu art 64 al(1), ca procedura si conditiile revocarii se lasa la reglementarea de catre Regulament care si o face la art 30 si art 32(2)

  Art.30.Reg -(1) Revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una din următoarele împrejurări:
  a) încalcă prevederile Constituţiei;
  b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului şedinţelor comune.
  (2) Revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.
  (3) Propunerea de revocare prevăzută la alin.(1) sau (2) se face în scris, sub semnătura iniţiatorilor, o singură dată într-o sesiune.
  (4) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă, îndeplinirea condiţiilor de la alin.(1) sau (2) şi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.

  Adaug si:

  Art.31.-(1) Preşedintele Senatului căruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce şedinţa Biroului permanent sau pe cea de plen în care se discută revocarea sa.
  (2) La conducerea şedinţelor prevăzute la alin.(1), preşedintele Senatului va fi înlocuit de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Biroul permanent.

  Art.32 .-(1) Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri, în conformitate cu prevederile art.24.
  (2) Pe perioada vacanţei funcţiei de preşedinte al Senatului, atribuţiile acestuia vor fi îndeplinite de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Biroul permanent.
  (3) După alegerea unui nou preşedinte al Senatului se renegociază, dacă este cazul, de îndată, repartizarea celorlalte funcţii din Biroul permanent, procedându-se potrivit dispoziţiilor prezentului regulament, astfel încât noul Birou permanent să reflecte configuraţia politică rezultată din alegeri.

  Art.33.- (1) Revocarea oricăruia dintre ceilalţi membri ai Biroului permanent poate fi solicitată de grupul parlamentar care l-a propus.
  (2) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent, care decide introducerea ei în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.
  De aici rezulta foarte clar adica din art 33(1) ramas constitutional ca numai ptr ceilalti membrii ai Biroului permanent adica fiind exceptat presedintele senatului membru si al acestui Birou permanent revocarea se face doar de grupul care l-a propus conditie simetrica prevederii art 26(1) din regulament

  NOTA mea: desigur consider ca art 30 si 32(1) sunt evident constitutionale , caci am citit opinia lui Vida et co si nu o consider consistenta, asa cum este opinia separata a ungurului Judecator Kozsokar Gabor care ca orice ungur este mult mai obiectiv, cand nu joaca interesele strict ale etniei sale nu intodeauna avuabile, dar si a romanului Judecător,Constantin Doldur(cinste lor)
  Ceilalti judecatori din pacate nu se eliberezaza de sub imperativul considerentelor politice.
  Trist dar adevarat si perfect simetric cu felul in care au fost numiti, adica politic.

  Dar retinem ca fiind obligatoriu : aceste articole sunt azi sterse din Regulament.

  Insa revocarea ca modalitate de concediere a presedintelui Senatului ramane in Constitutie si deci se poate realiza cu mijloacele disponibile legale.

  Rezultand ca vor actiona in acest caz principiile generale si anume :
  a) Revocarea, fiind anulat art 30 nu mai trebuie motivata, desi doar eventual doar asa din considerente de respect pentru functie

  Interpretez asta ca o dovada ca Curtea constitutionala a considerat definitia corecta a revocarii nonsanctionatorie sau nu obligatoriu sanctionatoriu a celui ales, cum v-am aratat mai sus(aici este spilul si ai stiut asta in vrenme manipularilor efectuate in trecut)
  b) In lipsa altei prevederi revocarea se solicita la initiativa unui numar de parlamentari egal cu cel care l-a votat adica de majoritatea Senatului, nefiind conditionata de apartenenta la grup, lucru exclus cum am precizat de art 33(1) din Regulament.

  In concluzie dle AN sunteti intr-o eroare totala, produsa cred eu nu prin incompetenta, ci prin rea credinta si rasturnare a adevarului cu fundul in jos , incercare buna ptr avocatii infractorilor, caci cele ce sustineti :

  O eventuală cerere de revocare trebuie să îndeplinească una din cele două condiţii:
  – Să fie depusă de grupul parlamentar PSD+PC;
  – Să existe o sancţiune juridică pentru încălcări grave ale ordinii de drept.
  Lipsa acestor condiţii duce la inadmisibilitatea cererii şi nu la supunerea acestei cereri votului Plenului

  ESTE TOTAL FALS

 25. NG,
  foarte corect, sintetic si direct scris articol.
  Dar oare numai PNL sufera de astea?

 26. ***lorenzo – mulţumesc pentru urări dar mâine e 7 martie…
  Să fii iubit şi tu de toate femeile din viaţa ta: mamă, soră, prietenă, soţie, soacră etc…

 27. @ N.G.
  Sunt de acord partial cu folosirea fortei de munca locale….
  Dc. nu te superi iti voi explica …. cu exemple de aici de roman americanizat cum zici tu…. asta trebuie in final sa se intimple si in Ro. nu rugaminti fierbinti pe blog ….
  Eu sa presupunem ca vin si licitez cu firma mea care e firma de familie deci sa zicem 4 persoane …. si obtin un contract….bazat pe pret nu “solidaritate”
  Dc. intradevar se doreste eficienta si calitate deviza “no strings attached” este cea mai corecta. Pretul contracului ramine batut in cuie pe o perioada de 6 luni….ptr ca intre timp cresc preturile de materiale, etc.
  Deci ce facincep lucrarea si caut subcontrac tori.. singura modalitate de a tine pretul jos si o garantie a unui lucru de calitate….binenteles ma uit pe piata locala si sa zicem nu gasesc…constructiile de azi de case tip specialisti ptr sate, etc. sunt f specializate….deci nu gasesc… atunci apelez la cei cu care am mai lucrat si absorb eu cheltuielile cu deplasarea lor in zona respectiva….si asa incerc sa finalizez contractul….
  Dc. e nevoie de munca necalificata binenteles ma uit tot dupa forta locala dar tot pe baza de subcontract….
  Trebuie sa intelegeti ca nicaieri in lumea asta nu se practica in constructii atacarea unui proiect de catre
  o singura firma cea de general contracting….Bun deci eu in felul asta ajut chiar si persoanele aflate pe ajutor social sa devina active, sa inteleaga notiunea de firma mica sa-si inscrie o mica firma , sa plateasca taxe la stat si sa se specializeze in anumite lucrari care nu necesita calificare speciala dar necesita calificare generala…. sa zicem facuta la locul de munca de catre contractorul general….
  In acelasi timp autoritatile locale trebuie sa asigure un cadru rapid de specializare a unor mici contractori prin cursuri de o sapt in anumite domenii… de aici aparind si nevoia de instructori…tot din mediul privat, mici intreprinzatori care pot face aceste cursuri rapide ….
  apare totodata la nivel local nevoia de inspectie pe etape a acestor case deci primaria care nu poate sa tina angajat permanent un inspector… apeleaza la inspectori individuali pe durata proiectului fiind platiti tot la contract, lucrare…. si in felul acesta se dezvolta o economie in scara sa zicem …. Eu va zic ca 75% din ridicarea unei case se face in ziua de azi cu contractori cu calificare minima… daca se face o planificae si organizare pe faze si operatii si in felul acesta se ajuta oamenii sa isi inceapa propia afacere plecind de la cerinte minime si extinzindu-se mai apoi intr-un domeniu sau altul….
  Cam asa se lucreaza in lume , fara ingerinte ministeria;le si solidaritate pe baza unor sponsorizari care oricum vor fi de mintuiala….In asta consta capacitatea UNEI SOCIETATI DE A SE AUTOIMPLICA IN CONTRACTE IN CARE BENEFICIARUL E STATUL….
  NU O SPUN CU IRONIE, O SPUN DIN TOT SUFLETUL PTR A SE PUNE INCETUL CU INCETUL BAZELE UNEI ORDINI SIMPLE DAR FARA POMENI, SPAGI, INDATORARE DE ORICE FORMA A UNEI PARTI SAU ALTEIA…
  Asa ca N.G. incearca sa intelegi ce vreau eu sa spun poate si printre rinduri ca nu pot sa scriu asa mult…..

 28. Duminica, 7 Martie la ora 21:30 doamna Udrea va participa la emisiunea “Serviciul Roman de Comedie”, PRO Tv

 29. @ Admin.
  Nu inteleg prea bine ce este aceasta emisiune “Serviciul Roman de Comedie”… ce inseamna de fapt , actori, comedianti, etc… sau altceva ?

  Administrator:
  Divertis.

 30. Eu am verificat serverul de unde ma pot uita pe Pro Tv in Canada si merge….o sa urmaresc cu mare atentie emisiunea…. poate va face referire si la munca ei si obstacolele pe care le vede etc…..Faptul ca incearca sa se implice in proiecte care sa dezmorteasca tara de criza acuta care bintuie inca peste tot, spune multe…. sper sa accepte criticile si observatiile spre mai bine….

 31. MădăMădă – Bună seara! 😆
  Da’ Doamna Udrea ştie că blogul e foarte greu de accesat pentru unii. Abia am reusit să intru iar… Nu mi s-a întâmplat niciodată şi doar folosesc Mizilla Firefox…
  O zi încărcată de evenimente şi eu am stat pe lângă… în loc să comentez… 😳

 32. Eu cred că şi păduchii sunt mai mari decât literele de aici, de unde scriu… Să fie vreo greşeală, chiar că n-o văd… 🙄

 33. Buddywonca

  Cu cat iti atrag atentia ca esti ironic,cu atat devii si mai…o.k.pot face abstractie de asta…Cei ca exemplul descris de tine sunt afaceristi cu laptop-ul.Cunosc personal asemenea afaceristi in domeniul device-uri pentru exploatarile petroliere din Texas.Ei preiau comanda si subcontractorii fac totul la un pret mai mic,castigatorii fiind cei”destepti”In constructii ce spui tu inseamna ca oferi servicii,respectiv constructii la mana a doua de lucru.Daca iti merge,felicitari,din ce stiu se practica in Romania,nu esti cel care a descoperit asta…Partea interesanta este ca deja s-a facut precizarea ca firmele de apartament vor avea restrictie la licitatiile proiectelor initiate de MDRT.Ceea ce spui tu pare viabil,in conditiile in care omul cu laptop-ul si 3 angajati nu se erijeaza in dezvoltator pe orizontala a unei intregi economii locale… 😉 In plus proiectele doamnei ministru presupun finantarea unor constructii,partea de implementare revine autoritatilor locale sub supravegherea celui ce finanteaza.Vorbesti de mici contractori de parca acestia nu ar exista…as spune ca acum la vremuri de criza se calca pe picioare,piata e saturata si chiar foarte calificata iar inspectia si receptia lucrarilor banuiesc ca va fi realizata tot de cel ce finanteaza pentru a se asigura de calitatea lucrarilor.Banuiesc,nu avem nicio informatie in acest sens…Repet…suna frumos,dar nerealist la vremuri de criza.Merge la vremuri linistite cand ar exista resurse si mai ales timp…

  p.s.acele”rugaminti”care ti-au zgariat retina,nu erau pentru mine,ci pentru cei care nu se mai regasesc pe piata muncii in micile orase.Can you believe that… 😉 ?

 34. ***buddywonca – tu crezi că, dacă Doamna E Udrea merge la un show de comedie “va face referire si la munca ei si obstacolele pe care le vede”?… Nu ştiu că să-ţi spun despre acest show pentru că eu de ani de zile nu m-am mai uitat la ProTV… Dar o să mă uit mâine seară… Poate… Dacă nu uit… 🙄

 35. @ N. G.
  te rog asculta-ma si nu-mi replica, de replici sunt satul in Ro…..
  deaiaq nu se face nimic , replici, contrareplici, etc….
  Intelegi gresit general contractingul….
  nu se face cu mapa si laptopul…
  general contractingul aici in constructii si retine ma refer la 10 case ptr specialisti nu la constructiile ANL care sunt deja blocuri si sunt firme mari implicate….se face cu firme individuale de 3-5 oameni in general aceeasi familie in care toti muncesc , nici unul cu mapa…
  Ce fac… este f usor de presupus.. fac tot ce pot face ca de ex… cauta subcontractori, arvunesc lucrarea, comanda materiale ptr acea etapa, faza, operatie, supravegheaza zilnic, aduc inspectorii arvuniti de primarie….
  tin legatura cu cklientul (local, sau nu), pregatesc terenul ptr faza, operatia urmatoare, etc etc, fac operastii de finisare tri…. etc.
  Doar in Ro se face cu mapa si laptopul… romanul lsa nu se murdareasca, etc…. iti convine sau nu asta e….
  aici nu e asa….10 case cu buna organizare si planificare si pregatire se fac in max 4 luni local….
  I can’t believe that….anybody can start a small firm a very simplizied objective… only it is necessary to bring
  that small objective there….
  Sa-ti mai spun inca una , sper sa nu se inceapa cu … gata avem bani facem licitatie cine construieste in cutare loc…. ca se face tot ca in comunism….aici se face altfel… se incepe cu inceputul mai ales ca E.U. prevede si construiirea de drumuri locale….etc.
  Tu ce ceri este ca si cum E.U. si ministerul respectiv trebuie sa te traga de mineca sa vii la lucru sau sa faci ceva….sorry…
  Proiectul la care se inhama dc. e facut cu cap, organizat, etc poate fi un nou inceput ptr Ro….
  Iar cu stiutul din Ro. ce se face prin America, las-o moale ca eu am exemple din Ro. cind au venit unii din agricultura si au ramas cu gura cascata cind li s-a exemplificat pe viu cam cum merge treaba aici… si cei din Ro erau ingineri agronomi, administratori de soc. agricole care mergeau mai bine sau mai rau si cind au vazut ce face aici un fermier si-au dat seama dece s-a ajuns unde s-a ajuns aici, eu i-am urmarit pe 2 care s-au intors, unul s-a prins si merge f bine, nu intram in amanunte ca nu are rost, celalalt merge cu jeepul si da sarcini oamenilor si pleaca in oras pe urma , merge si la el ca in Ro, i-a bani de la euripeni, si guvern si face ce poate si in rest da vina pe vreme, etc…. numai el nu e de vina, ti-o spun din sursa sigura ca sunt implicat direct intr-o forma….

 36. se aude ca vor fi remanieri in guvernul Boc…la transporturi

 37. Buddywonca

  Imi pare rau dar nu pot sa nu iti raspund…Hai ca reformulez…poti include in categoria fortei de munca locala firmele locale?Fara contractorii care initial castiga licitatia?Din relatarea ta doar acestia ma deranjeaza…ii percep ca intermediari si aceasta intermediere a dus in Roamania practicarea unor preturi in imobiliare de te doare mintea si la imbogatiti fara efort si la comisioane si la ce vrei tu…Cred ca pe undeva printre postari nu ne-am inteles reciproc si de aici nerabdarea ta…Personal nu cred in modele universal valabile…adaptate pe specificul unde se doresc a fi implementate le mai acord sanse…

  p.s. promit sa nu mai replic… 😉

 38. @ U. G.
  Exista module universale adaptate la limba, obiceiuri….
  Trebuiie sa invatam de la ce fac americanii si canadienii, credema sunt umblat prin lume, nici nu se compara ce fac astia aici cu ce se face in europa de vest, o spun insasi italienii veniti aici, englezii, nemtii, etc.
  general cotractorul ala pe care il intelegi tu e de Ro, mitic, costic cum vrei sa-i spui nu america si canada….
  sa-ti mai spun ceva exista firme inRo care construiesc ieftin si repede orice dar voi nu le vedeti ptr ca acolo totul e politizat… cred ca intelegi ce vreau sa spun…
  in legatura cu ce spui tu cu excluderea firmelor mici de apartament, nu asta e solutia, solutia este una dinamica de corectare si urmarire, etc… iar pretul il face piata si dc. incurajati firmele de care zic eu, aceeia cresc si pot sa vinda si mai ieftin…
  sunt unele pe linga voi, nu mi-o cere sa spun direct ca eu am muncit mult pina sa-i gasesc sa discut cu ei ce si cum, dar exista… ti-o spunsigur simplu si ieftin chiar f ieftin….si bun ca pe aici dar e loc si de mai bine, eu de pe aici vad ce si cum si am termen de comparatie…
  inchei discutia ca nu terminam niciodata… nu uita sunt roman care traiesc de 20 ani afara, am votat T.t. dintr-un motiv bine intemeiat …

 39. Buddywonca

  o.k…dar pot sa iti spun un lucru,sansele ca acum in criza firmele mici sa creasca sunt aproape nule…nu au”razbit”nici pe vremea bum-ului economic,acum nici atat…din pacate.Ele vor fi mereu apanajul clasei de mijloc ce construieste…ori acum tocmai acea clasa e in suferinta si in mediul privat la fel…incheiem deci…si daca nu poti schimba Romania,bafta in ce faci pe meleaguri straine…

 40. Se pare ca situatia este cotoibila. Nu nu ma refer la Sever dar:
  Din cate am inteles, cererea de revocare a lui G. este depusa de doar 57 senatori si deci tb respinsa, nefiind jumate plus unu cat am spus eu ca trebuie sa fie.
  Asa ca ori e joc de glezne ori si ei sunt la un nivel de amatori ghebosi.

 41. @ buddyvonca
  Spuneti : “… exista firme inRo care construiesc ieftin si repede orice dar voi nu le vedeti ptr ca acolo totul e politizat… cred ca intelegi ce vreau sa spun…”. Cum tot dumneavoastra spuneti ca ati plecat de 20 de ani din tara, este de inteles de ce nu aveti perceptia pe care am avut-o in acesti ani multi dintre cei ramasi aici, cum ca pentru o functie sau pentru un contract e bine (daca nu cumva chiar esential) sa ai un “spate”.
  Din pacate, chiar daca poate numai la nivel “macro”, reteta cred ca este valabila si pentru zona de pe glob unde inteleg ca va duceti veacul.
  Toate cele bune.

 42. @ ion adrian
  Sper ca dilema privind sefia Senatului isi va gasi curand un deznodamant si parlamentarii nostri isi vor face timp sa discute putin si pe tema salarizarii unice, a noii legi a pensiilor, a codurilor de procedura civila si penala, adica asupra acelor legi de care ne amintim brusc doar cand urmeaza sa ne calce vreo delegatie de la FMI sau cand ne trage Uniunea de urechi.
  Si dumneavoastra, o zi buna.

 43. @Nicolae,
  Buna dimineata,
  Daca te gandesti putin, daca depasesti contingentul si daca asezi lucrurile in ceea ce se cheama realpolitik vei intelege importanta acestei chestiuni.
  Mai multe nu pot spune. Poate iti explica Hamangia.
  Asa ca deznodamantul este potential foarte important si ar fi pacat ca din neatentie, suficienta sau amatorism sa nu fie cel care e bine, e corect si e posibil sa fie.
  Oricum iti multumesc ca in multimea problemelor economic vitale ce se discuta ai gasit timpul sa te apleci si peste o astfel de cestiune arida. 🙂

 44. Buna dimineata,va citesc mereu,tin aproape,aveti initiative f frumoase,felicitari! 🙂

 45. Ola,coca-cola…
  Piata imobiliara isi “revine”.Apar blocuri noi,apar programe noi,locuintele inca se ieftinesc,bancile nu dau credite si aproape toate locuintele raman fara cumparator.
  Langa ploiesti se dezvolta un cartier rezidential.In 2 ani s-au vandut 3 vile,din 60.A venit un olandez si a luat un bloc intreg.In rest cam bate vantul.

 46. EPITAF LA UN CONGRES APARENT DEMOCRATIC

  Mare teama ca sa nu spun teroare, domneste sub ipocrizia antonesciana.
  Dar prosti si slabi de inger trebuie sa fie, ca sa le fie frica de un asemenea ipochimen

 47. ***Bună! 😆
  Numai acum am reuşit să intru, de pe Opera…
  Mare panaramă cu forma asta nouă a blogului…

 48. ***Nicolae – Bună! 😆
  Văd că ai fost foarte matinal. Cu siguranţă, ca de obicei, ai căutat şi ai aşteptat zâmbetul la cafeaua ta… Ei, asta e! De vineri seara, strig, precum lupii în pustiu dar nu mă aude cine trebuie… De când au schimbat “colorul”, intru foarte greu… Acum am incercat cu Opera şi mi-a ieşit, adică am intrat…
  O după amiază plăcută! 😆

 49. daca 9 firme liciteaza pentru un contract de 100 lei (sa zicem ) una dintre cele 9 firme vrea sa se asigure ca devine castigatoare si liciteaza cu 1 leu (sa zicem ). Aceasta firma normal a castigat licitatia si le-a descalificat pe celelalte 8 ! Mai departe firma poate sa mareasca cu 50 % devizul general de plata fata de cat a licitat ( un leu ) ?
  sau fata de 100 de lei care era valoarea lucrarii stabilita de auditor?
  Ne confruntam cu aceasta situatie si avem nevoie de ajutor. suntem un bloc in curs de reabilitare termica Primaria a organizat licitatia si refuza sa ne puna ( noua proprietarilor de apartamente ) la dispozitie preturile cu care firma a castigat licitatia ( avem cerere scrisa la care s-a depasit termenul limita de raspuns) , constructorul spune ca pe noi nu ne intereseaza preturile din licitatie deoarece primaria a fost manadatata si ea este beneficiara

 50. Un zâmbet la cafeaua de după amiază… 😆

  Crin Antonescu, stupefiat de filmuletul in care Traian Basescu loveste un copil, suna la radio Erevan sa ceara lamuriri. Radio Erevan ii raspunde:
  – Este adevarat ca Traian Basescu a lovit un copil de doua ori: copilul era de fapt, Mircea Geoana si prima data l-a lovit inainte de vizita la Moscova iar a 2-a oara dupa!
  Alte detalii: matusa era de fapt viitoarea soacra, omul cu basca Ion Iliescu, omul fara basca Crin Antonescu iar despre omul cu videoclipul va garantam ca nici usturoi n-a mancat si nici a petrol nu-i miroase gura!…

 51. Citatul zilei 🙄

  “Scoate-i boului belciugul din nară si-ti va dărama grajdul!”
  (Folclor)

 52. Sa nu ravnesti la capra vecinului… 🙄

  Un tăran sărac, sugubet din fire, pe nume Vasile, neavand bani, s-a hotărat să-si vandă capra la targul din apropiere. Atat avea si el, o capră dolofană, dar cam raioasă. Ce si-a zis: o vand pe asta, imi iau una mai mică si imi răman si bani.

  In drum spre targ, cand să plece de acasă, se intalneste cu Ion, vecinul lui, mai sărac decat Vasile, care mergea tot intr-acolo. Erau bucurosi că au acelasi traseu, fiindcă, ziceau ei, o să treacă timpul mai usor.

  Pe cale, Vasile, glumet, cum spuneam, ca să radă de Ion, ce-i zice acestuia:

  – Măi Ioane, dacă tu iei in spate capra mea si o duci pană la targ, ti-o dau tie…

  Ion, care demult si-ar fi dorit o capră ca a lui Vasile, l-a crezut si n-a stat mult pe ganduri. A insfăcat capra, cat era ea de grea, si a pus-o după umeri. Vasile nu se astepta la asa ceva, fiind convins că Ion nu o poate duce.

  Bietului animal insă nu prea ii convenea să stea in carca lui Ion; s-a tot zbătut, l-a rănit cu copitele, l-a murdărit si l-a umplut de raie. Pe la jumătatea drumului, Ion, transpirat, simtind că nu mai poate duce povara, ii zice lui Vasile:

  – Măi Vasilică, uite ce m-am gandit, dacă iei tu in spinare capra si o duci pană la targ, jumătatea asta de cale care a rămas, nu ti-o mai iau; rămane a ta.

  Auzind Vasile că-si recuperează capra, ce si-a zis in gand: e bine asa, că dacă mă voi intoarce acasă si fără capră, si fără bani, mă omoară nevasta…

  Si iute luă capra din spinarea lui Ion si o urcă la sine in carcă.

  Capra, tot neastampărata; l-a lovit, l-a rănit, l-a obosit, l-a umplut de raie si l-a murdărit si pe Vasile, la fel ca si pe Ion.

  După ce au ajuns in iarmaroc, amandoi epuizati, murdari, scărpinandu-se după ceafă, ce-i zice Ion lui Vasile:

  – Mă Vasile, pentru ce am cărat noi capra asta in spate si ne-am murdărit, si ne-am ostenit? căci suntem acum la fel cum am plecat de acasă, fiecare cu sărăcia lui…

  Asa se intamplă si la oameni, la crestini, cand pleacă in călătoria vietii: goi pleacă si goi ajung la “iarmarocul cel de obste”, numai că, pe parcurs, se ostenesc, se murdăresc, se rănesc, se umplu de “raie” si isi dau seama la capăt că sunt tot ca la inceput si n-au avut nici un folos din toată osteneala.

  Asa că, fratilor, să nu facem nici ca Vasile, adică să radem, să-l batjocorim pe aproapele nostru, punandu-i in spate poveri inutile, dar nici ca Ion, adică să ravnim la capra vecinului, ca să nu pătim ca ei…

  Sursa: popasduhovnicesc.ro

 53. Buna seara,il ascult pe Crin de ceva vreme pe RTV…mi se pare mie sau incet si sigur Crin derapeaza si duce in derizoriu nu numai politica liberala ci si politica in general… ?

 54. @ N.G.
  Sarut mana.
  Exceptandu-i pe Ion Iliescu si Traian Basescu (cu toate lipsurile lor, ca intotdeauna mai usor de constatat de cei de pe margine), ce oameni politici romani ai ultimelor doua decenii puteti sa evidentiati ? Si pentru ca anticipez ca lista nu poate fi prea lunga, imi permit sa intreb de ce aveti asteptari asa de mari ? Sau, va mai intreb, credeti ca schimbarea in viata mea sau in viata dumneavoastra era sesizabila in situatia in care azi, in locul unui Crin Antonescu se afla un Ludovic Orban, sau Tariceanu, sau Catarama ?! Dupa umila mea parere Crin Antonescu va incerca in anii ce urmeaza sa-si conserve imaginea de fair play in politica, mizand pe un eventual culoar favorabil care sa-l propulseze spre Cotroceni. Desigur, mai e mult pana departe si multe se mai pot intampla. Dar daca stam putin si privim in urma, parca ieri il ovationam pe Emil Constantinescu in balconul de la Universitate si tot parca ieri petreceam o noapte alba in asteptarea rezultatului final in batalia Traian Basescu-Adrian Nastase. Altfel spus, timpul isi urmeaza mersul sau implacabil, indiferent la maruntele noastre bucurii dar si la multele noastre greutati si necazuri.
  Sa aveti o seara buna, iar maine, o zi minunata.

 55. Nicolae

  Intr-adevar,lista nu este prea lunga dar nici inexistenta,iar asteptarile mele nu le pot pune deoparte oricat am incercat si incerc sa fac abstractie de ele.In fond nici nu cred ca sunt atat de mari…este atat de maret si imposibil de realizat sa faci o politica transparenta,sa faci compromisuri corecte atunci cand crezi ca beneficiul este al celor care te-au ales? Sunt asteptari atat de mari cand vrei ca politicienii macinati de orgolii personale si resentimente si frustrari sa nu le puna mai presus decat alegatorii care asteapta altceva?Cred ca asteptarile tuturor sunt mai mici decat ne inchipuim,insa politica s-a indepartat atat de mult de oameni,incat pana si asteptarile par mai mari decat sunt.Crin…pare orice numai fair nu,este un incremenit in proiectul sau-care o fi-si daca ar privi inteligent in trecut ar realiza ca drumul catre Cotroceni nu este presarat cu vorbe…Si asa este,timpul trece implacabil,dar pentru ca si noi suntem mai mult decat simpli trecatori prin lume nu putem fi doar asistenta nereactiva la spectacolul vietii…

  O zi minunata si dvs.si maine sa aduceti zambetul femeilor din viata dumneavoastra.

 56. @NG,
  Si totusi cum explici apetenta a cca 2 milioane, cei mai multi tineri ptr acest individ inconsistent si gaunos?

 57. Peste o ora si jumate este ziua Ta si a Ta si a Ei si a Lor, asa ca :
  La Multi Ani ! cu sanatate si noroc! 🙂

 58. Ion Adrian

  Multumesc,la fel si femeilor care va sunt dragi…

  In privinta lui Crin a fost”atractia”noului si de moment,a stiut inteligent sa para proaspat si promitator-asa imi explic iesirea lui pe ultima suta de metri la rampa-stia ca pe termen lung risca sa iasa la iveala superficialitatea care il caracterizeaza.Cred ca acum sustinatorii cuceriti de el sunt undeva la jumatate…

  O seara buna tuturor!

  p.s.mi-a placut doamna Elena Udrea azi la PRO tv. 😉

  Madalina o noapte frumoasa si maine de 8 Martie sa terorizezi toti barbatii din jurul tau…noi stim ca vor suporta orice… 😉

  Administrator:
  Multumesc N.G., eu sunt mai indulgenta.
  Iti doresc un 8 Martie calduros 🙂 !

 59. +++Gabi – eu cred ca a fost lipsa de informare. Cati din cei 2 mil care l-au votat stiau despre Antonescu – repetentul, Antonescu – chiulangiul, Antonescu – politicianul ratat…

 60. Toate gandurile de bine pentru doamnele si domnisoarele ce se regasesc ori s-au regasit pe acest blog.
  Lor, precum tuturor mamelor, fiicelor, surorilor si iubitelor din lume, La multi ani !

 61. @ N.G.
  Sarut mana.
  Pentru ca trebuie audienta si la aceasta ora matinala, am vazut in reluare emisiunea cu Crin Antonescu despre care cred ca vorbeati aseara.
  Nu mi-a placut nici mie.
  O zi minunata.

 62. Un zâmbet la cafea 😆

  Mama m-a învăţat RELIGIE: “Roagă-te să nu rămână murdar covorul.”
  Mama m-a învăţatt să APRECIEZ UN LUCRU BINE FĂCUT: “Dacă aveţi de gând să vă omorâţi unul pe altul, duceţi-vă afară – aici abia ce am terminat curăţenia!”
  Mama m-a învăţat LOGICA: “Pentru că am spus eu, de-aia.”
  Mama m-a învăţat IRONIA: “Continuă să plângi că îţi dau eu ţie motiv să plângi.”
  Mama m-a învăţat despre ştiinţa OSMOZEI: “Taci şi mănâncă-ţi supa!”
  Mama m-a învăţat CONTORSIONISM: “Te “uiţi” vreodată la murdăria de pe gâtul tău!”
  Mama m-a învăţat despre REZISTENŢĂ: “Vei sta aici până termini tot spanacul.”
  Mama m-a învăţat despre VREME: ” Parcă a trecut ciclonul prin camera ta.”
  Mama m-a învăţat IPOCRIZIE: “Ţi-am spus o dată, ţi-am spus de un milion de ori – nu exagera!”
  Mama m-a învăţat CICLUL VIEŢII: “Eu te-am făcut, eu te omor.”
  Mama m-a învăţat INVIDIA: ” Sunt milioane de copii mai puţin norocoşi în lume care n-au părinţi aşa de buni ca tine!”

 63. Pentru că nu poate fi pretutindeni, Dumnezeu a creat mama… 😆

 64. Un adevăr crunt: Iliescu a chemat trupele sovietice!

  Un document inedit confirmă: la 23 decembrie 1989, Ion Iliescu a cerut să fie apărat de trupele sovietice! Temându-se că ar putea pierde puterea, viitorul preşedinte a solicitat Ambasadei URSS la Bucureşti sprijin armat.

  Sursa: adevarul.ro http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Iliescu_a_chemat_trupele_sovietice_0_220778347.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=458714%40yahoo.com&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20100308

 65. LA multi ani doamna Elena!,La multi ani tuturor doamnelor care onoreaza acest blog si care mi-au devenit dragi citindu-le..:)
  Fara legatura cu ziua de astazi si sper sa ma iertati,imi permit si eu un banc.
  A propos de flacari..
  Era un fermier: pe nevasta-sa o apucasera durerile facerii.
  Urmasul lui Esculap lua un felinar, inhama calul la cabrioleta si o porni in noapte.
  Cu chiu, cu vai, ajunse la destinatie.
  Fermierul il conduse pe medic in dormitor, gonindu-i pe cei mici care se holbau curiosi.
  Rutinat, doctorul incepu sa-si faca datoria. Dupa un timp se auzi un oracait.
  – Felicitari, baiete, ai o fetita!
  Nu apuca sa raspunda, ca i se porunci:
  – Da felinarul mai aproape, mai e unul pe teava. Asaaa! Gata! Gemene! Bravo fiule, ai fost bun.
  Dai de baut!
  Intunericul din incapere nu permitea sa se distinga nuanta spre care vira tenul fermierului.
  Iar cand receptiona din nou vocea medicului, incremeni:
  – Fa lumina mai mare. Am impresia ca vine si al treilea!
  Simtind ca face apoplexie, taranul sopti:
  – Domnu’ doctor, sa stingem naibii felinarul ala! Am impresia ca lumina ii atrage!

 66. LA MULTI DOAMNELOR-o zi plina va doresc ,cei dragi sa va rasfete,cu de toate.
  Despre politica mai incolo,nu prea ma trage ata spre subiectele care tin capul de afis zilele acestea,poate doar,zic poate,m-a intrigat informatia care il priveste pe acest ION ILIESCU.
  a si apropoo unde-i marele sau avocat-BIBLIOTECARU?cum de nu a aparut sa-si apere mentorul?cum de nu a gasit pina acum ceva scuze,explicatii,justificari?
  COMUNISTILOR-RUSI V-A TREBUIT?HMMMMMMMMMMMMM
  pe cine a impus iliescu in fruntea PSD?PE TINARUL PONTA?
  ei,ei,nu-i cuser,deloc,ceva-i putred in ………….danemarca asta……….
  si cum dreak se face ,ca CRIN ANTONESCU este fascinat de …………ION ILIESCU/
  s-a reinfiintat K.G.B-in varianta 2010?ptiu…………………ochii pe ei mai oameni buni……..

 67. Stimată doamnă,
  În ianuarie anul acesta am publicat pe blogul meu un articol care făcea referire la atitudinea misogină avută faţă de dvs de mass media şi nu numai: http://bloguldindrumultaberei.blogspot.com/2010/01/elena-udrea.html. În prima parte a emisiunii grupului Divertis de duminică seară am avut ocazia să ascult din gura lui Toni Grecu cele scrise de mine. Chiar dacă am fost copiat sau folosit ca sursă de inspiraţie, bucuria mea rămâne neştirbită văzând că mai există oameni care se străduiesc să gândească normal.
  Să auzim de bine!

 68. E tareeeeeeeee de tot,LEONARD ORBAN CONSILIER PREZIDENTIAL,E DEMENTIAL.
  Geneial TRAIAN BASESCU,………….as vrea sa folosesc o licenta…………..dar ma abtin,stiti voi la ce ma refer…..
  ii astept la colt pe circotasi,………….hai mici latratori,iesti din transeeee……..

 69. @ Frank Zapa [king]
  De ce consideraţi domnia voastră că trebuie să iau neapărat apărarea cuiva?

  S-a “găsit” în arhiva de externe a polonezilor un document care reprezintă un mesaj cifrat decriptat, mesaj cifrat care trebuia să fie distrus dar a cărui decriptare a fost arhivată, un document care informa ce a vorbit Ion Iliescu cu ambasada sovietică în aceiaşi zi (probabil că polonezii ascultau telefoanele ruşilor sau şi ale românilor) când convorbirea s-a efectuat.

  Ce anume aţi vrea să comentez eu? Dacă Ion Iliescu a cerut ajutor ruşilor, este treaba istoriei şi a domniei sale. Dumneavoastră ce comentaţi?

 70. Bibliotecaru 15 feb 10 19:42

  Raspunsul dv ma indeamna sa revin la un mod mai liber si mai placut pentru mine si poate treptat voi atinge si cele 9 “masuri” ramase.
  Acolo era: “EU poate sugera min. invatamantului ca limba engleza, cu maxima viteza, sa devina limba straina prioritara in scoli”.
  Ziceti: “Nu-mi dau seama exact cum ar putea face doamna Udrea ca hotelierii să cunoască engleza…” Analizati cele doua fraze. Acolo se sugera intre altele ca lucratorii de maine din turism au azi 5 ani.
  PARTIDELE. Sant prea multe. 300 milioane de americani se descurca cu doua. 1,3 miliarde de chinezi se descurca cu unu si inca destul de bine, PIB-ul lor a crescut cu 8,7 %, al nostru a scazut cu 7,1 % in 2009.
  Dupa ce ca au mai ramas putini oameni de valoare in tara si acestia sant impartiti in sapte si trag care incotro, ca in basmul cu racul, broasca si o stiuca. Cauta disperati sa-si puna bete-n roata unii altora. Nu-i vei auzi zicand “hai sa facem hidrocentrala pe Dunare cu bulgarii”, nu mai zic de autostrazi ca sa nu se repeada careva la mine cu “mai lasa-ne cu autostrazile”, ci “hai sa facem o catedrala”, ca aduce voturi, chiar daca nu te scapa de criza.

  Similar 15 feb 10 18:36

 71. @ nae8
  Limba engleză este deja limba străină prioritară în şcoli. Nu pot fi sigur, dar cred că peste tot în România una din cele două limbi străine este engleza, şi, în majoritatea cazurilor, engleza este limba de avansaţi. Aşa este de peste 30 de ani şi, după cum se vede, nu a rezolvat mare lucru.

  Pe de altă parte, mă gândesc că orice strategie în educaţie trebuie gândită şi pusă în execuţie de ministrul educaţiei.

  Mai spuneam că hotelierii sunt, în marea lor majoritate, entităţi private. În consecinţă nu poate veni o comisie de la Ministerul Turismului care să atesteze pe cine au voie şi pe cine nu au voie să angajeze. Ministerul Turismului însă poate să impună în standarde (stele, margarete sau ce or fi) ca hotelierii să cunoască engleza (de exemplu). Asta spuneam acolo, “Poate în condiţiile de acordare a gradaţiilor să fie o clauză a limbii străine.”

  Despre chinezi spuneam că spaţiul electronic este supravegheat şi cenzurat de un serviciu specializat. Printre altele, Google chinezesc nu “vede” în afara Chinei. În spaţiul românesc am observat că anumite informaţii devin volatile din punctul de vedere Google. Deşi ele există fizic, deşi ele au fost găsit anterior exact prin aceiaşi metodă, după două sau trei zile devin invizibile. De aceea spuneam că s-ar putea ca şi la noi să existe un serviciu al cenzurii. Desigur, poate este totuşi o chestiune tehnică.

  Despre partide nu mai ştiu ce am spus… au trecut o lună de atunci.

  Poate că Partidul Comunist al Chinei este singurul partid din China, dar are peste 70 de milioane de membri.

 72. ***Bibliotecaru – tu, de regulă, iei apărarea PSD-iştilor. Eşti în stare să mănânci jar numai să ne convingi că PSD-iştii sunt îngeraşi…
  Apropo! Nu spui nimic de Geoană… Va primi nişte şuturi în fund… Îmi amintesc cum, în 2007, a fost iniţiatorul suspendării Preşedintelui Băsescu. Au trecut deja 3 ani de când noi, electoratul, încă nu ştim de ce a fost suspendat preşedintele şi de ce statul a trebuit să cheltuiască milioane de euro pentru un referendum care să reconfirme votul românilor pentru Băsescu… Ni s-a tot spus că Preşedintele Băsescu a încălcat constituţia dar niciodată, nimeni – politicien, analist politic sau jurnalist – n-a ştiut spune ce anume din constituţie…
  Vezi tu – simpatizant PSD-ist ce eşti – Geoană face parte din categoria oamenilor care nu trebuie să moară ca să ştie cum este iadul. Pentru Geoană, iadul este aici, pe pământ, şi se pare că acum Geoana trăieşte penultimul episod de iad… Ultimul episod îl va trăi când va fi dat afară din PSD…

 73. @ nae8
  ” 1,3 miliarde de chinezi se descurca cu unu ( un partid ) si inca destul de bine,”
  Vă rog , să nu exagerăm cu aprecierile .

 74. Silver
  Pentru Geoana cred ca ultimul episod o sa fie cand o sa-l demita si soacra si nu o sa-i mai faca placinte. Probabil ca nu mai e mult pina atunci. La multi ani insa tuturor femeilor de pe acest blog ,in mod special Madalinei!

 75. Revocarea lui Mircea Geoana este ilegala.Dar cum pd-l-istii sunt infractori,hoti,totul e posbil.Sunteti niste hahalere.

 76. ***M Andrei – nu ştiu, acolo e în familie şi nu mă bag… Eu vorbesc numai de politicianul Geoană care văd că-şi petrece iadul aici, pe pământ…
  Cred că ceilalţi politicieni ar trebui să înveţe dar… Numai oamenii înteligenţi învaţă din experienţele trăite de sine sau de ceilalţi… 🙄

 77. @ Silverstar
  Pe cât posibil, eu încerc să vorbesc despre principii şi despre argumente, respectându-mi principiile şi argumentând.

  Mai sus domnul Frank spunea o chestie de tipul:
  1. Iliescu a chemat ruşii
  2. Iliescu l-a susţinut pe Ponta
  3. Crin Antonescu este fascinat de Iliescu

  Concluzia:
  S-a reînfiinţat KGB 2010.

  Pe mine nu mă deranjează dacă cineva vorbeşte despre PSD, Ion Iliescu, sau orice alt partid sau personaj politic, cu informaţii, argumente şi logică. În momentul în care însă “logica” este cea de mai sus…

  Eu am încercat, nu să iau apărarea cuiva, ci să imprim o anumită responsabilitate a comentariului, să fiu, cât de cât, “avocatul” celui în lipsă, oricine ar fi acela. Dacă dumneavoastră, domnul Frank şi oricine altcineva chiar nu doreşte să se exprime responsabil, ce pot eu să fac? Să stau aici să fiu izbit de violet? Faceţi ce vreţi, stimate doamne şi domni.

  PS.
  De exemplu, relativ la “chemarea ruşilor”, o discuţie interesantă ar fi fost dacă cineva şi-ar fi amintit că domnul Sârbu a filmat în acele zile exact în acel comandament şi, printre momentele înregistrate, a fost exact şi episodul “chemării ruşilor”. Poate că acel episod ar trebuie revăzut, mai ales pentru că problema chemării în ajutor era legată de anumite evenimente care sugerau invazia unei puteri armate străine (ulterior s-a văzut că era o intoxicare). Poate privind acele casete se va observa şi dacă ruşii au fost sau nu au fost chemaţi. Poate că cei care au studiat revoluţia îşi mai amintesc că absolut tot ce scrie acolo a fost filmat şi prezentat la televizor, inclusiv “reacţia ruşilor” (care, din câte ţin eu minte, nu a fost ca urmare a unui apel), şi cred că de acolo şi-au luat polonezii informarea şi nu prin nu ştiu ce spionaj. Desigur, cei doi jurnalişti au folosit “bomba de presă” fără să se gândească că această bombă a fost prezentată chiar în timpul revoluţiei la televiziunea română.

  Eu vă întreb… merită să mă agit pentru aşa ceva? De ce eu? Treaba lor, să scrie ce vor, treaba dumneavoastră săi credeţi şi să-l înjuraţi pe Iliescu, Ponta, Antonescu şi pe cine mai vreţi… eu ce treabă am?

  Pe mine mă preocupă astăzi şomerii de la CFR, mă preocupă că astăzi în Senat este prima lege adevărată de eliminare a birocraţiei (Legea Ghişeului Unic), mă preocupă că s-au terminat de atâta timp alegerile şi politica încă nu s-a liniştit pentru a şi muncii prin posturile cu salarii grase, se ocupă în continuare de dueluri politice într-o inconştienţă care duce ţara asta la pieire. Ce telefoane a dat acum 20 de ani Ion Iliescu, vă las dumneavoastră plăcerea de a comenta.

 78. PS.
  În dezastrul în care este adusă astăzi România, cine este preşedinte la Senat este cea mai mică grijă a mea.

 79. ***Bibliotecaru – lasă-mă domnule, în pace, cu principiile tale… Apăi, dacă şi tu ai mai fi “om cu principii” se duce de râpă ţara asta… Ferească Dumnezeu!… Geme pământul când calci şi tu vorbeşti de principii…
  Mai bine merg să-mi beau cafeaua decât să-mi pierd timpul cu tine… 🙄

 80. CATEDRALA. Pe ce mai arunca romanii 200 km de autostrada: o catedrala a “mantuirii neamului” in 2010 si apoi. Care neam ? Al Uniunii Europene ? Cui foloseste ? Crizei ? “D-zeu” a stat 1500 de ani fara catedrala. Se stie ca el a fost creat in manuscrise din acel timp. Pe vremea lui Iulius Cezar, Cleopatrei, Traian, Decebal, nu exista. Erau alde Zeus, Neptun, Bacchus, Cupidon, Venus, Afrodita, Diana, Minerva. Altii i-au creat pe Buda, Allah, Bog, Dio, God, Gott, (Napoleon e Napoleon pentru toti). Chinezii nu construiesc catedrale pentru niciunul, desi in 2009 PIB-ul lor a crescut cu 8,7 % iar al constructorilor de catedrale si de biserici, adica al nostru, a scazut cu 7,1 %.

  similar 8 mar 10 12:23

 81. @ silverstar
  Dacă sunteţi atât de dezgustată de persoana mea şi de ceea ce spun, de ce mă întrebaţi de vorbă?

 82. ***Nae8 – de acord. În ian, când a fost ger şi zăpadă mare, oamenii străzii au fost adunaţi şi duşi la spitale. Ce s-a întâmplat cu ei după această perioada, nu ne-a mai spus nimeni, nici chiar S oprescu, primarul capitalei sau primari din alte oraşe.
  De ce nu se fac adăposturi pentru aceşti oameni – de rehulă copii şi bătrâni… Din câte am observat, românii şi-au cam pierdut credinţa… Pentru cine aşa o construcţie într-o ţară în care oamenii mor de foame, la propriu nu la figurat, nu ştiu…

 83. Desigur ca unii se pricep la intoxicari. Un exemplu remarcabil este ca intoxicarea care sa acopere o anume decizie sa fie facuta de de chiar de cei care au comis actiunile care sa duca la intoxicare.
  Adica aici ipoteza ar fi: Iliescu si ai lui realizeaza intoxicarea montand scenariul terorist ca sa poata chema rusii. Nu este chiar lipsit de sens. 🙂