VOICULESCU DESPRE MARIN SORESCU

Elena UdreaDe dragul de a mă împroşca pe mine cu noroi, o parte a presei, a cărei “independență” şi “imparțialitate” sunt întruchipate de trustul lui Dan Voiculescu, aruncă în derizoriu un act de cultură şi pe distinşii academicieni, scriitori şi poeți care au girat prin prezența lor “Zilele Marin Sorescu”.

Municipiul Craiova a găzduit săptămâna trecută cea de-a noua ediție a deja traditionalului eveniment, o manifestare cu o încărcătură culturală deosebită, la care au participat personalități printre care îi amintesc pe academicienii Eugen Simion şi Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija şi pe poetul Adrian Păunescu. Pe parcursul zilei de vineri, 27 februarie, în Craiova au fost organizate o expoziție de carte soresciană, sesiuni de comunicări şi colocvii, decernarea premiilor “Marin Sorescu”, spectacole de teatru cu piese ale dramaturgului sărbătorit şi recitaluri de poezie susținute de mari actori ai scenei româneşti.

Ca urmare a unei discuții pe care am purtat-o în urmă cu câteva săptămâni cu Mircea Dinescu în legătură cu potențialul de dezvoltare a zonei Cetate, am ajuns si eu, sambata, 28 februarie, la conacul poetului, într-un moment în care se strânsese acolo toată elita care îl omagiase cu o zi înainte pe ilustrul Marin Sorescu. Zona este superbă, o priveam cu ochiul de ministru al turismului, realizând că vasele de croazieră de pe Dunăre ar putea acosta în apropiere şi că turiştilor li s-ar putea oferi o excursie la mănăstirile renumite din Oltenia şi popasuri la ferme unde aceştia ar avea prilejul să cunoască mai în amănunt specificul local. Pentru asta e nevoie însă de investiții consistente în infrastructura portuară şi în cea rutieră. I-am spus şi gazdei gândurile mele.

M-am văzut mai apoi pe micile ecrane, jenată de faptul că am stat alături de oameni care cu siguranță merită cu mult mai multă atenție decât mine, dar care fuseseră complet ignorați de camerele de luat vederi. Deşi reuniunea era extrem de rafinată, ştirile prezentate erau frivole, nu mă recunoşteam şi nu îi regăseam pe cei pe care îi întâlnisem acolo şi de la care as avea multe lucruri de învățat.

Culmea ridicolului a fost atinsă însă astăzi, prin emisiunea de la Antena 3 moderată de Dana Grecu, emisiune la care au fost desființate, din pricina prezenței mele la Cetate, chiar Zilele Marin Sorescu. Ați văzut cumva, în ultimii opt ani, ştiri la Antenele lui Voicuescu despre manifestarea respectivă, manifestare aflată acum la cea de-a noua ediție? Puse pe ecran datorită prezenței mele la conacul lui Dinescu, după ce manifestările omagiale se încheiaseră, Zilele Marin Sorescu au devenit ilegale şi imorale.

O nepoată a poetului revendica drepturi de autor, iar pe ecran curgeau imagini cu mine având un miel în brațe.

Nu am făcut la Cetate niciun gest pe care să îl regret, nu am rostit nicio vorbă pe care să vreau să o retrag, singurul lucru de care imi pare rau este legat de neplăcerile pe care le-au provocat Antenele aşa-zisului profesor Voiculescu distinşilor oameni de cultură pe care am avut privilegiul să îi întâlnesc la sfârsitul săptămânii trecute.

P.S. De ce se intampla atatea atacuri mizerabile in presa ( o parte a ei) in acest moment? Simplu! Pentru ca am intrat in anul alegerilor prezidentiale, anul celei mai mari batalii politice care s-a dus in ultimele doua decenii, batalia pentru inlaturarea lui Traian Basescu. Tintele? Cei considerati a fi apropiati acestuia!

509 thoughts on “VOICULESCU DESPRE MARIN SORESCU

 1. @…

  “…veniti tot timpul si bateti campii. Daca imi dati o arma si acces pe unde va adunati pe toti politicienii la o marire de salar, eu sunt gata sa ma sacrific pt ceilalti si sa va impusc pe toti.”

  Tipu’ asta e mai tare ca Woody Allen!

 2. Îmi pare rău, natura nu m-a dotat cu gândire inginerească. De fapt, dacă mă gândesc bine, nu-mi pare rău.

 3. Maria lu Andrei din landul ….te crezi prea destept ,pe blogul asta nu tine cu chestii de-astea de 2 bani vechi ,vb.lui Ciutacu ,i-ati viteza ….

 4. @silverstar

  “Doar te necăjeşte, dar nu-i periculos…” Adică, numai latră, nu muşcă. Dacă e adevărat, înseamnă că a reuşit.

 5. @puiu
  Aş putea să ştiu la ce anume te referi atunci când spui doi bani vechi? Dacă nu te deranjează, desigur.

 6. buna seara ,asteptam alt material ,pe asta l-am intors pe toate fetele ,mai spuneti ce mai faceti pe la minister ?,este adevarat ca s-au dat plajele la hotelieri ?,

 7. d-na Elena Udrea

  Buna seara,jumatate citim,cealalta jumatate se contrazice 😉 .Dvs.tot intre doua vizite ? In care parte a tarii sunteti ?

 8. @ Elena Udrea
  🙂
  Bună seara!
  Probabil că în această seară au o şansă şi întrebările mele.
  🙂
  Sunt ceva mai sus, March 5th, 2009 at 10:29 pm.

 9. Maria …ai spus ca nu suporti …nu stiu ce ,aici posteaza si alti care au parari care nu coincid cu pixul tau ,mai incet cu suportatul ,sau nesuportatul ….ai venit nou si gata ,pus pe hartag …..mai incet ca nu vin tatari …..

 10. Azi a fost o zi deosebita, Geoana i-a dat cu tifla lui nastase si i-a spulberat orice vis de a candida la “prezidentiale”…ramane ca bombonel sa se razbune pe matusa Tamara , sa-i sparga termopanele ,iar in ultima instanta aranjeaza cu d-na jianu sa mai organizeze inca odata “tofeul calitatii”…cel mai simpatic a fost tariceanu ,care i-a spus lui crin verde-n fata ca amandoi la un loc nu au nici o sansa in fata lui basescu…hihihiiii…asa ca draga ionhut,Geoana va deveni presedintele romaniei,la fel cum a devenit si premier, adica la pastele cailor…hihihi

 11. stefan7777

  Eu am un fix cu situatia actuala in care e Romania.Mi-ar fi placut sa-i vad pe PSD-isti atat de inversunati in cautarea unor solutii viabile pentru a iesi din criza cu daune minime,nu atat de preocupati sa se sfasie intre ei.Jenant si trist. In aceeasi linie se inscrie si PNL.

 12. stefan ….Nastase este inamicul nr.1 pentru tine si idolul tau ,stii si tu ca din aceasta cauza este hartuit cu DNA-ul ,tot asa bine stii ca roata se mai intoarce ,este o vorba sarbeasca ;cine manuieste palosul ,de palos o sa moara ….

 13. @puiu
  Da, am spus că socialismul, comunismul şi, de ceva vreme, ciracii lui Iliescu, în mod special Năstase, au contribuit major la situaţia precară a actualului nivel de trai din România. Da, este adevărat că sunt mai nou pe aici şi că am spus că nu suport socialismul, comunismul, etc. Însă nu sunt pus pe harţag şi nici nu am interzis nimănui să aibă preferinţă pentru “binefacerile” enumerate mai sus. E ceva rău?

 14. Gabriela …la voi in partid cand va intalniti ce solutii viabile pentru Tara ati gasit si ati adoptat ?,in toate partidele se intampla ce s-a intamplat azi la pesedei ,nu va mai credeti vestale cand defilati cu Costelus din orasul lui stefan …..hihihi..

 15. Bibliotecaru
  Comitetul Interministerial s-a creat pentru a determina accesarea fondurilor europene. Se intruneste saptamanal pentru a evalua progresele pe care fiecare AM le-a facut si pentru a identifica problemele pe care le intampina. Din cele doua miliarde de euro pe care Uniunea Europeana i-a trimis deja in 2008 in Romania, anul trecut s-au accesat doar doua sute de milioane. Mai mult, Ministerul Transporturilor nici nu avea creata unitatea de implementare. Problemele cele mai importante sunt cele legate de intarzierile in evaluarea de catre AM-uri a proiectelor depuse de cei care le pot accesa, motiv pentru care se ajunge la termene de un an de la depunere pana la momentul platii. De aceea am modificat astazi Legea achizitiilor. Ne punem mari sperante in accesarea acestor fonduri. Activitatile legate de turism pot fi finantate prin astfel de fonduri gestionate de Ministerul Dezvoltarii regionale, Ministerul Agriculturii si Ministerul Turismului. In ceea ce ne priveste, noi finatam din bani europeni doar proiecte de promovare a destinatiilor turistice romanesti.

 16. Maryland …toata clasa politica a contribuit la situatia actuala ,nu numai ciracii lui Iliescu ….Basescu a fost ministru in 5 guverne plus primar general ,cu ce rezultate domnule american ?….

 17. Bibliotecaru
  Noi nu facem decat sa transferam banii catre administratiile publice locale, care realizeaza investitiile in functie de prioritatile pe care le stabilim si apoi sa urmarim executarea lor. Ele sunt si proprietarii acestora.

 18. puiu

  Costelus nu e un prezumtiv candidat la presedentie 🙂 ….raule. Diferenta e ca Costelus nu s-a adapostit ani la rand sub protectie parlamentara.E liber sa dovedeasca ce are de dovedit,daca are de dovedit.Si apoi nu stiu de ce ar trebui sa-mi plec capul pentru ceea ce se presupune ca ar fi facut un membru de partid.Raspunderea intr-un partid e personala,si daca ai gandi mai putin subiectiv nu ai rasfrange asupra tuturor efectul Costelus.

 19. Maryland ….daca-l consideri si pe Basescu impreuna cu camarila lui ciracii lui Iliescu atunci te cred si-mi cer scuze .

 20. @puiu
  nastase este un cadavru din punct de vedere politic, daca nu sesizezi imi pare rau…a murit politic inaintea lui iliescu,asta e situatia, ti-am mai zis ca Gepeto iliescu l-a creat pe pinochio nastase doar pentru 4 ani …singurul care are duracell din psd e ilici, iar geoana este un bufon care alaturi de vanghelie (alt bufon) conduc psd-ul spre cele mai inalte culmi , pt a avea de unde sa cada…hihihihi…la pnl ,imi este indiferent cine castiga ,crin si tariceanu saunt plafonati ,era mai bun orban pt ca se nimerea cu geoana…hihihhiii…

 21. Gabriela …pe cuvant daca-l pretuiesc pe Nastase dincontra trebuie sa dea socoteala pentru ce-a facut ,dar nu pot sa-l scot pe el tapul ispasitor la toate relele ,eu stiu numai de termopane si ceva bani la alegeri ,ma umfla rasul ,are el alte belele ,de aceea am zis ca-i hartuiala politica .

 22. Maryland

  Politic,da e un lucru bun,eu una imi doresc sa se risipeasca in cele patru zari 🙂 ,insa din prisma aliantei si al unei guvernari in alianta,crearea unui climat de nesiguranta,accentueaza si mai mult imaginea de tara nesigura atat economic cat si ca guvernare.Eu cel putin asa vad lucrurile.Dar dupa cum cunosc comportamentul PSD,acestora nu le pasa catusi de putin de asta,ei au ca obiectiv alegerile prezidentiale si cred ca nu conteaza altceva nici macar linistea propriilor alegatori.

 23. @ Elena Udrea
  Interesant. Eu chiar aş fi curios să aflu amănunte. Din păcate guvernul este foarte zgârcit cu astfel de amănunte şi cred că este unul dintre motivele pentru care presa a ajuns să pândească orice hârtie guvernamentală pe care să o transforme în ştire. De exemplu am înţeles că ştirea cu accizul pentru brichete, telefoane mobile, GPS şi… parcă mai era ceva, nu va fi aplicată. Nu ar fi mai simplu ca Guvernul să facă o informare coerentă, nu ar trebui să pună în discuţie publică planurile sale astfel încât să elimine suspiciunile şi mai ales proiectele legislative lipsite de vitalitate? Eu unul sunt interesat de absorbţia fondurilor europene şi, mai ales, de pricina din care avem probleme în a accesa fondurile comunitare.

  Relativ la promovarea destinaţiilor turistice romaneşti, dacă îmi permiteţi să vă sugerez ceva, ar fi o idee bună adoptarea unor metode neconvenţionale, în urma căreia să rămână mai mult decât hârtie tipărită. De exemplu ar fi utilă o tabără de creaţie sau un festival de film scurt sau o simeză de artă plastică modernă internaţională, evenimente care să constituie un prilej turistic, dar de pe urma căruia să rămână ceva.

 24. stefan …este opinia ta ,o respect dar nu sunt de-acord cu ea …..te rog nu mai vorbi de bufoni si la voi in partid sunt papagali ,trompete si multi bufoni care asculta ….stii cel mai bine , de idolul tau politic sper ca numai politic Baselu .

 25. @puiu
  pe costelus l-am “preluat” de la pnl unde a fost vicepresedinte la judet…acum deh asta e viata, ne-am pacalit cu el,problema e ca nu l-a tinut nimeni in brate ca pe nastase si e deja trimis in judecata…stai linistit ,si in 2010 tot presedintele Basescu o sa-ti ureze “la multi ani”…hihihii

 26. @puiu
  Eu nu am aceiaşi capacitate de generalizare ca şi tine. Eu m-am referit strict la socialism şi actualul inculpat AN. În logica ta de gereralizare, tot poporul a contribuit la situaţia actuală. Dacă, în urma rezultatelor sale, poporul, prin vot, a hotărît ca Traian Băsescu să fie preşedinte şi probabil că va mai hotărî încă o dată la fel, ce înseamnă? E poporul tâmpit sau apreciază altfel prestaţia acestuia. Pe mine, cu ani în urmă, ca ministru, actualul preşedinte, mi-a oferit ceea ce îmi trebuia atunci. Nu vreau să intru în amănunte, dar nu e vorba de aspecte materiale, etc.

 27. Maryland …duci discutia pe unde vrei tu ,eu nu am zis nimic de popor …laso balta ,tie ti-a facut un bine ministrul de atunci ,vezi ca judeci subiectiv ,la altii 1000 poate a facut rau ,atunci …..unde-i echitatea …ok
  am terminat subiectul .

 28. stefan …bine ca i-ati luat spaga de intrare in alegeri ….hihihihi…care n-a fost mica ….

 29. d-na Udrea

  Mai sunteti 😉 ? Pentru ca baietii sunt niste uituci,pentru maine de 8 Martie, va doresc sa fiti rasfatata de toata lumea .

 30. N.G.
  Sunt in Bucuresti. Am avut o sedinta de aproape sapte ore. Nu am mai avut putere sa mai plec undeva.
  Puiu
  Schimb in seara aceasta textul. Am inteles ca au fost deja reziliate contractele incheiate de catre Apele romane cu operatorii de plaja si ca se vor da in administrarea celor care au activitati de turism , hoteluri, in zona in care se afla acestea.
  Traian Basescu a facut drumul rapid catre Moldova si a contractat Autostrada Soarelui. De noua ani, niciun Guvern nu a fost in stare sa gaseasca finantare pentru segmentul Cernavoda Constanta. Ca Primar, a daramat chioscurile care facusera din Bucuresti un talcioc, a amenajat parcurile in care iti era teama sa intri, a incercat sa gaseasca solutie la cainii comunitari si ar fi rezolvat problema daca nu se intervenea legislativ. A asfaltat Bucurestiul care era plin de gropi. A obtinut finantare pentru Pasajul Basarab, Parking-ul de la Gara de Nord si liniile rapide de tramvai. Proiecte la care PSD s-a opus astfel ca nu s-au demarat pana dupa alegerile din 2004, cand am reusit sa le tecem prin CGMB cu un vot luat de la ei. Asta asa, ce imi vine in minte repede.

 31. “Noua conjunctură politică, abnegaţia cu care Traian Băsescu îşi urmăreşte scopul, dar şi ruperea cârdăşiei dintre Tăriceanu şi PSD au făcut posibil exprimarea unui vot pozitiv, cu o întârziere de patru ani, privind punerea în aplicare a răspunderii ministeriale(şi nu ridicarea imunităţii cum geşit spun “meseriaşii” din mass-media) pentru un personaj care a confundat Camera Deputaţilor cu o gazdă a hoţilor. Tânguielile smiorcăite de Năstase până la ultima bilă numărată de chestori nu au făcut decât să consolideze imaginea de fătălău a unui personaj care, odată, reprezenta Guvernul României. Mi-aş fi dorit ca acest om să spună, acum 4 ani, aşa: “Cetăţeni, sunt nevinovat! Dosarul este instrumentat politic la comanda lui Traian Băsescu. Dar eu, ca profesor de Drept şi fost om de stat am încredere în Justiţia română şi mă pun la dispoziţia anchetatorilor”. Atunci aş fi crezut în nevinovăţia lui Adrian Năstase dar, azi, nu mai cred.”

 32. @puiu
  Nu mie mi-a făcut Traian Băsescu un bine, ci mi-a oferit datele de care aveam nevoie pentru a putea face un bine sutelor de marinari abandonaţi, la acea vreme, de companiile de shipping prin porturile lumi. Ori, pe vremea respectivă secretomania era în toi.

 33. “Fostul premier pesedist a uitat să amintească în jalba trimisă la Înalta Poartă de la Bruxelles că actualul preşedinte şi-a dat demisia din Parlament şi s-a pus la dispoziţia Parchetului când a fost pus sub acuzare în dosarul “Flota”. Nu mă pot pronunţa asupra vinovăţiei celor doi, dar asupra bărbăţiei, da. Iar Traian Băsescu s-a dovedit bărbat, comparativ că Adrian Năstase care se jeleşte ca o muiere perversă, ajunsă ţiitoarea satului, pe mormântul soţului decedat.”

 34. @ Maryland Andrei
  Dacă îmi permiteţi să intervin şi eu, în cazul în care politica actuală este justificată de alegerea poporului, politica de dinainte de politica actuală este la fel de justificată de alegerea poporului? Dacă da, ar trebui noi să comandăm trecutul istoric de după revoluţie după interesele momentului sau ar trebui să-l acceptăm ca pe o raţiune irefutabilă, fără acel “ce ar fi fost dacă…”?

  Din păcate poporul hotărăşte prezumtiv, ca să zic aşa, i se iau banii înainte de a constata calitatea prestaţiei. După alegeri el nu mai are nici un cuvânt de spus, nu-şi mai poate nega votul, nu se mai poate răzgândi. Chiar şi în momentul votului, el nu poate alege decât dintre candidaţi. Cum sistemul electoral este astfel gândit încât să blocheze cât mai mult pătrunderea independenţilor, electoratul este silit să aleagă dintre cei pe care politica îi consideră buni pentru postul respectiv. Dar iată că şi politica se înşeală, partidul intră deseori în conflict de interese cu diferiţi aleşi, confuzia este totală.

  Eu nu aş spune că poporul e tâmpit, ci doar că este neputincios instituţional, deşi este suveran.

 35. bine d-na Elena ,va multumesc pentru raspuns ,eu l-am intrebat pe altcineva ,se putea sa nu sariti in apararea sefului ,ca tot ati adus vorba ,urmatorul primar general ce-a facut 4ani ?,trebuia sa finalizeze ce-a inceput Basescu ,treaba cu cainii a rezolvato senatorul Marinescu ,eu asa stiu ,ca nu-i mai omoara ,in rest cainii sunt tot mai multi in capitala .

 36. Biblio

  Permiteti-mi sa va contrazic.In democratie poporului i s-a mai dat o ”institutie” :societatea civila.Care in alte democratii functioneaza minunat,fara sa fie nevoie de o alta institutie ”reglatoare” postelectoral.

 37. Stefan …puca si curaua lata ….poate atunci a fost barbat falnic …hihihihi…celalat poate-i fetita ,care-i baiul ?…

 38. Maryland ,tu esti Onaca ?,eu stiu ca el s-a dus dupa marinarii nostrii sa-i aduca acasa ,vapoare nu mai aveam …hihihihi….stiu eu pe unul care are Flota pe consitinta …zau ?

 39. @Bibliotecaru
  Din păcate, ai dreptate în toate cele afirmate. Un lucru însă nu îl înţeleg. Spui că poporul, desigur cel român, citez:”Chiar şi în momentul votului, el nu poate alege decât dintre candidaţi.” Ce nu înţeleg eu, există vreun sistem prin care, chiar în momentul votului poporul poate alege şi pe cineva din afara candidaţilor? Mai clar ar fi că poporul este neputincios informaţional, nu instituţional. Este adevărat că este suveran. Suveran asupra propriei decizii, iar principiul democratic spune că cei mulţi au dreptate. Cât de utilă este această dreptate, sau decizia pe care o ia poporul, o simpte pe propria piele.

 40. Gabriela …am gustat ,dar Ilenuta noastra stie ca o pretuiesc si ii doresc succes in tot ce face ,trebuie sa-i spun cand ,cred eu ca nu-i bine ,asta barbat falnic ,puiutu nu …..altcineva …hihihi

 41. Gabriela …nu ti se pare ca PSD-ul este un partid viu ,eu cred ca asa trebuie sa fie intr-un partid democratic ,dezbateri aprige ,sa nu intelegi anarhie ,pe cand la voi numai unul hotareste ,parca ceilalti n-au creier ,ce zici viitoare consiliera pe probleme de turism ?…nu ma injura ,a promis Elena ,eu numai ii aduc aminte .

 42. @ N.G.
  Aveţi perfectă dreptate, nu vă pot contrazice. Societatea civilă este minunată, decât că în România lipseşte cu desăvârşire. An la rând am încercat să organizez o “societate civilă” capabilă să strângă semnături pentru o iniţiativă legislativă sau pentru un referendum. Nu am găsit pe absolut nimeni care să dorească asta, NIMENI… şi erau necesar cel puţin 200.000 de oameni. Nu mai cred în societatea civilă românească, nu există.

 43. @Puiu
  Nu, nu sunt eu Onaca. Eu nu am fost prin lume după marinari şi flotă ca să îi aduc înapoi, eu eram ziarist şi am ridicat public şi documentat tragediile acestei categorii de români. Iar în sprijinul a ceea ce vroiam să fac, Traian Băsescu a răspuns corect. La vremea respectivă, Onaca era ceva şmecheraş de cartier, dacă Mangalia are totuşi şi cartiere. Asta e tot.

 44. Maine ar trebui ca accesul baietilor pe blog sa fie restrictionat 🙂 Glumesc desigur…. 😉

 45. @puiu
  daca ai inceput sa fredonezi “pusca si curaua lata…”e clar, trebuie sa te inscrii urgent la actiunea “rabla”…hihihiiii…

 46. da d-na Elena ,de aceea va pretuiesc ….nu mai spun nimic ,ca ma fac bloggeri iubaret tomnatic …hihihi…

 47. @ Maryland Andrei
  Problema este în doi paşi… Electoratul nu poate alege decât dintre candidaţi, candidaţii sunt aproape exclusiv, sau în covârşitoare majoritate propuşi de clasa politică, cu alte cuvinte electoratul nu poate propune candidaţi, clasa politică nu-şi satisface poate cel mai important rol al său, să propună candidaţii care să aibă cunoştinţele şi determinarea necesară ducerii mandatului la bun sfârşit. E mai clar aşa?

 48. @puiu
  la noi gandeste unul singur cat toti de la psd, pnl si pc…i-a “batut” pe toti de unul singur …e mare oftica unora…

 49. Eu cred că am să mă restricţionez singur, că am cam obosit. Nu înainte de a dori tuturor doamnelor, tot ce îşi doresc cu ocazia zilei de 8 Martie. Şi tot aşa şi în următoarele!

 50. mai sunt 2 minute pana in 8Martie ….la toate fetele de pe blog va trimit cate un trandafir rosu ,numai Madalinei ii trimit o floare de Malin sa aiba noroc in dragoste ….LA MULTI ANI doamnelor de ziua voastra …

 51. Bibliotecaru
  Avem multe proiecte de promovare, extrem de interesante si de novatoare. Trebuie schimbata chiar si strategia de comunicare, depasita in acest moment.

 52. nimeni nu a bagat de seama postarea Silviei din Bacau ,este suparata ,a inteles exact invers postarea Elenei de acum 2 zile ,acum a postat o cugetare araba ,…….eu nu ma impac cu tine dar nici nu-ti port pica ,imi pare rau ca nu mai postezi zimbetele de dimineata ……poate revii pe blog .

 53. d-na Udrea

  Se vorbeste mult de promovare,insa asa cum ati avut ocazia sa vedeti,in multe cazuri din pacate,se pot promova anumite zone doar din punct de vedere geografic,pentru ca multe din obiective fie trebuie puse la punct,fie trebuie refacute din temelii.In multe cazuri proiectele se bazeaza pe promovare in primul rand abia apoi pe partea de realizari practice,care sa atraga dupa sine utila promovare. Ce parere aveti ?

 54. @ Elena Udrea
  Aştept o modalitate de comunicare a acestor idei şi proiecte. Înţeleg că nu vor fi promovate pe blog, poate pe noul site al ministerului turismului.

 55. @Elena Udrea
  Noapte bună şi ţie. Dar să şti că la mine e ora cinci dupăamiază. Oricât de mult aş vrea nu pot să mă culc de la ora asta doar pentru a fi în ton cu românii. Mai mult, îmi iau o bere şi mă duc la peşte pentru că aici unde sunt eu a venit primăvara. Să ai parte de un 8 Martie fericit!

 56. Elena …..daca tot mai sunteti pe blog ,poate ne spuneti care-i atmosfera de lucru din guvern ,cu aliatii din PSD?,se urneste caruta in vremurile astea tulburi .

 57. “LA MULTI ANI” ! pt toate doamnele de pe blog si nu numai…primavara sa vina cu multe bucurii ,dragoste si fericire in inimile dumneavoastra !

 58. Doamnelor şi domnişoarelor

  Pe tine te-a făcut întâi,
  Întru desăvârşire,
  Lucrarea Lui de căpătâi
  Ca simbol de iubire.

 59. Multumim ….. Puiu,sa ai noroc de pene si cantalau 🙂
  Maryland,restrictionare placuta 😉 ….. multumim pentru urari.
  Nimrod….galant ca de obicei… touche cu piesa ….. iti doresc ca sotia ta sa te chinuie cu pretentiile de 8 Martie 😉

 60. Puiu
  Atmosfera din Guvern este una de colaborare. Din pacate strica unii din PSD care fie nu si-au dorit aceasta coalitie, fie nu si-au pus oamenii in functii dupa cum si-au dorit, fie sunt in campanie elctorala.

 61. Elena …se stie ca multi nu au vrut alianta ,nu prea conteaza ,guvernul sa fie performant si sa scoata situatia aste grea la liman ,eu am incredere ….va mai intreb ceva ,stiu ca nu va mai prindem mult timp pe aici ,daca fosta dumneavoastra contracandidata din colegiul va cere sprijinul in oarece problema ,il acordati ,stiind ca v-ati cam certat cu Luminita, actuala sub sec. de stat de la Protectia copiilor ….

 62. La Multi Ani stapanei blogului…Dnei Udrea si celorlalte doamne de aici …deja e 8 martie …Tot ce va doriti personal,profesional etc…..

 63. stefan ….tu te gandesti la multe ,asa s-a gandit si Costelus …hihihihgi…..nu s-a potrivit ….

 64. puiu

  17 PDL,12 PSD,3 PNL si baci daca tot il iubesti asa mult…. 😉 Diferenta o vor simti din cauza luptelor intre psd-isti.

 65. stefan7777
  Greu de spus… pe blog. Important este sa fim primii.
  Puiu
  De felul meu nu ma cert. Lupta politica nu este cearta daca asta inseamna discutii in contradictoriu , in termeni decenti si cu argumente .Asta nu inseamna ca altii nu se cearta cu mine! Oricine ar avea nevoie sa stabilim o relatie profesionala, gaseste la mine toata deschiderea.

 66. PUIU….Daca Luminita nu e …cine e secretar de stat la Luminita ?Pentru ca e si ziua ei …sa stim cine ii da florile …la subsecretarul de stat Luminita

 67. N.G.
  Va trebui sa facem promovare la ceea ce avem acum, pana reusim sa realizam investitii in turism.

 68. Oooo…Ce placere ….Eu va multumesc Dna Udrea ….Cu prilejul zilei Dstre iertati-mi toate postarile critice …Promit sa nu o mai fac pana pe 9 martie…..Va asigur ca sunt doar politice si generale si nu cu adresa speciala….
  Sarut mana si inca odata …tot ce va doriti sa se implineasca

 69. noapte faina la toata lumea ,inca odata va doresc sa aveti parte de multa dragoste doamnelor si multe flori de ziua voastra ,Madalina pentru tine ,multa IUBIRE adevarata sa te invidieze toate fetele de pe blog …..

  Administrator:
  Multumesc Puiu 🙂 ! Noapte buna!

 70. Am promis ,dar nu ma pot abtine…..E logic ce spuneti Dna Udrea ,insa sa nu coste promovarea cat poate ceva investitii necesare in turism…Si o sugestie pe care cred ca o aveti deja in agenda…pliati si coroborati proiectele Dstre in turism cu proiectele de infrastructura a Cons Judetene …Schimbati-le acestora eventual ordinea prioritatilor drumurilor nationale,judetene etc…pe interesul Min Turismului
  Gata ,nu mai fac…

 71. silverstar
  Stimata doamna, sper ca nu sunteti suparata pe mine! Va asigur inca o data ca nu exista alt sens la postarea care v-a deranjat.

 72. Am promis ,dar nu ma pot abtine…..E logic ce spuneti Dna Udrea ,insa sa nu coste promovarea cat poate ceva investitii necesare in turism…Si o sugestie pe care cred ca o aveti deja in agenda…pliati si coroborati proiectele Dstre in turism cu proiectele de infrastructura a Cons Judetene …Schimbati-le acestora eventual ordinea prioritatilor drumurilor nationale,judetene etc…pe interesul Min Turismului
  Pana pe 9 martie ..gata

 73. cmorosanu
  Este foarte bine ca imi spuneti opiniile dvs. Cu cat mai multe idei, cu atat mai sigur succesul!

 74. Pe D-nul Presedinte l-am VOTAT si Tot sprijinul din partea mea in continuare,pe TINE NU TE HALESC, dar mi-a parut bine ca cineva ia atitudine cat de cat contra lui VOICULESCU CEL MAI MARE ESCROC DIN ROMANIA.Asta chiar merita sa moara alaturi de CEAUSESCU.

 75. Buna ziua D-na Udrea,

  Va rog sa-mi spuneti Dvstra, sau altcineva care a fost actul de cultura la acea manifertare. A semanat mai degraba a chelmez decat a o manifestatie culturala…. un chelmez ceva cam scump pentru criza care este acum cand se putea face altceva mult mai folositor cu acei bani…
  Numai bine….

 76. Draga doamna, vorbiti de potentialul de dezvoltare a zonei Cetate, dar nu exista potential de dezvoltare in aceasta zona, pentru ca in afara de asa-zisul “port cultural” Cetate, zona nu ofera niciun obiectiv turistic. Corect ar fi ca “portul cultural” sa se numeasca simplu, “Carciuma lu’ Dinescu” sau carciuma “Play cu boi”. Puneti-va i pielea unui turist din Occident, care vine cu un vapor de croaziera de la Viena si vede shandramaua lui Dinescu. Cine e Dinescu?, vor intreba turistii. Un oras? O cetate? O capitala dunareana? O rezervatie? Un baraj de acumulare? Nu, este o carciuma a unui personaj mai ciudat. Ah, multumim, nu ne intereseaza, noi am platit pentru Delta Dunarii. Doamna ministru, nu va amagiti: tursimul nu se reduce la obligativitatea romanilor de a vizita ceva inclus in program, ci realmente, la o oferta universal valabila pentru toata lumea.

 77. nu ma uit la antene deci nu v am vazut in respectivele reportaje…dar mi ar place sa va luati un consilier de imagine …care sa se ocupe de aspectul dvs…sa pareti mai credibila ca om politic…si renuntati la roz si decolteuri k sa nu le mai dati apa la moara…va salut andreea

 78. Tatal lui Strul e evreu si mama-sa tiganca. Intr-o zi vine Strul la mama-sa si zice:
  – Mama, eu sunt mai mult evreu sau mai mult tigan?
  – Nu stiu Strul, zise mama. Du-te intreaba-l pe taica-tau!
  – Unde-i tata?
  – In sufragerie, isi cauta moneda de 10 bani care a pierdut-o ieri!
  Se duce Strul la tata-sau si il intreaba:
  – Tata, poate poti tu sa-mi dai un raspuns la intrebarea asta, eu sunt mai mult evreu sau mai mult tigan?
  – Nu stiu, dar de ce intrebi?
  – Un baiat care locuieste cu noi pe strada isi vinde bicicleta, iar eu nu stiu ce sa fac, *sa incerc sa ma tocmesc sau sa astept pana se intuneca….(?)

 79. Domna Elena
  Eu vreau sa va transmit de ce nu imi place nici Traian Basescu, nici PDL si nici un alt partid. Pentru ca toti fara exceptie si-au batut joc de tara asta. Nu am vazut nici un partid sa nu primesca in randurile lui lichelele de la alte partide atunci cad se schimba puterea. Cand o sa vad un astfel de partid o sa ma duc din nou la vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *