Viitorul premier va fi dat de ARD

Atmosfera de la lansarea candidatilor ARD de azi, de la Opera Nationala mi-a reconfirmat ca Dreapta este pregatita sa guverneze dupa alegerile de pe 9 decembrie.
Cu toate acestea, ARD are o luna grea inainte: trebuie sa convingem romanii ca suntem singura forta politica in stare sa gaseasca solutii la problemele cu care ne confruntam in continuare si sa puna capat haosului economic generat de actuala Putere. Puterea egala cu Zero. Zero locuri de munca, Zero investitii, Zero atragere fonduri europene, Zero privatizari de succes. Nu putem sa lasam Romania sa continue si din decembrie pe acest drum.
Faptul ca romanii inteleg ce se intampla se reflecta in sondaje. De luni bune de zile, acestea arata ca USL se afla in cadere libera. Si cum ar putea fi altfel, in conditiile in care singurele lor preocupari sunt rafuielile politice, vanatoarea de vrajitoare si demiterea lui Traian Basescu? Daca USL ar consuma la fel de multa energie pentru gasirea de solutii economice pentru situatia in care se afla Romania, sunt sigura ca tara noastra s-ar afla pe o traiectorie mult mai favorabila. Ce vrea USL sa obtina prin atacurile politice zilnice si prin intretinerea unei stari permanente de conflict? Tocmai sa distraga atentia de la dezastrul guvernarii si de la faptul ca habar nu au care sunt solutiile la adevaratele probleme ale romanilor.
In privinta revenirii salariilor, USL nu poate nega ca tot guvernele PDL au asigurat fondurile necesare pentru aceasta recuperare. Dar chiar si asa, revenirile salariale au fost sterse de inflatia care a crescut intr-un ritm dezastruos in timpul guvernarii USL. In actualul context economic si in ciuda promisiunilor populiste ale Puterii, 2013 nu are deloc perspective imbucuratoare. Inflatia, altfel tinuta sub control de guvernele Boc si Ungureanu a crescut si va continua sa creasca. Se va simti in pretul alimentelor de baza, al gazelor si energiei electrice, dar si al gigacaloriei.
Greselile adversarilor ARD sunt evidente si costa enorm romanii. De aceea, este absolut necesar sa le propunem cetatenilor un program de guvernare si un posibil premier. USL si-a dovedit inca din prima zi limitele prin nominalizarile neinspirate pe care le-a facut in majoritatea functiilor de ministri. Alianta Romania Dreapta este pregatita sa intre la guvernare, sa dea premierul, fara a fi vioara a doua intr-o coalitie de guvernare.
ARD trebuie sa-i protejeze pe cei care imping Romania din spate: romanii din clasa de mijloc. In primul rand, trebuie sa aparam cota unica de impozitare. Prin majorarea ei, asa cum isi propune USL, clasa de mijloc va fi principala afectata. In plus, este datoria noastra de a impiedica USL sa creasca taxele. Mai mult, acestea trebuie reduse pentru a da o mana de ajutor mediului de afaceri si micilor intreprinzatori.
ARD trebuie sa fie la fel de preocupata si de investitii. Dupa ce la fiecare rectificare bugetara principala activitate a USL este aceea de a taia banii pentru investitii si de a-i directiona arbitrar catre primariile lor, ARD este obligata sa aiba o alta abordare. Noi intelegem ca investitiile conduc nu doar la dezvoltarea comunitatilor locale si a Romaniei, in general, dar acestea creeaza locuri de munca si aduc incasari la bugetul de stat.
Romanii isi doresc un nivel de trai mai ridicat, salarii mai mari, un nivel mai scazut al somajului. Guvernul USL a dovedit timp de sase luni ca nu stie cum sa obtina toate acestea, dar este specialista in scandaluri paguboase pentru tara. Doar ca, de la Bucuresti, pana la Roman romanii sunt satui de galceava politica ! In schimb, isi doresc fapte, nu vorbe !

 

8 thoughts on “Viitorul premier va fi dat de ARD

 1. @ Elena Udrea

  Spuneţi: “trebuie să convingem românii că suntem singura forta politica in stare sa gaseasca solutii la problemele cu care ne confruntam in continuare si sa puna capat haosului economic generat de actuala Putere”.

  Vă daţi seama că această afirmaţie este profund anticonstituţională şi încalcă şi legea partidelor politice, dat fiind că este împotriva pluralismului. ARD ar trebui să dovedească că are soluţii mai bune pentru o parte cât mai mare dintre români şi, în general, pentru România, nicidecum că este singura forţă politică reală. Altfel ne întoarcem la Constituţia din 1965, “In Republica Socialista Romania forta politica conducatoare a intregii societati este Partidul Comunist Roman”, desigur, înlocuind PCR cu ARD şi RSR cu România.

  Domnia voastră trebuie să criticaţi Guvernul Ponta, societatea românească aşteaptă asta de la dumneavoastră, aşteaptă să controlaţi ceea ce face Guvernul României, doar sunteţi parlamentar. Problema, aşa cum o văd eu, este că contrabalansaţi totuşi activitatea viitoare a unui organism ARD, nou-nouţ, cu activitatea curentă a unui USL care nu face altceva decât să târâie România până la alegeri… pentru că asta este situaţia.

  Stimată doamnă,
  Dumneavoastră sunteţi un parlamentar al României, ba chiar mai mult, şi un fost ministru important al României. Cetăţenii se aşteaptă deci nu numai la afirmaţii ci şi la argumente.

  De exemplu, spuneţi că: “Zero atragere fonduri europene”.

  Ei bine… http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/10/absorbtie-fonduri-europene.html

  Ce am aflat de aici.

  Am aflat că absorbţia până la data de 30 aprilie, respectiv perioada în care a fost demis Guvernul Ungureanu, s-au absorbit un total de 1.433,76 milioane euro. La data de 30 septembrie, deci cu ceva timp în urmă, s-au absorbit fonduri europene în valoare de 1.862,87 milioane euro. Asta înseamnă că în cele cinci luni s-au absorbit 429,11 milioane de euro. Deci în cele cinci luni s-au absorbit 30% din ceea ce s-a absorbit până în 30 aprilie. O fi bine, o fi rău… Nu ştiu cam din ce an a început Absorbţia fondurilor structurale și de coeziune ca să număr câte luni au trecut… o fi din 2008 sau aşa ceva.

  Doamna Andreea Paul Vass mi-a dat şi o replică la această constatare…
  Numai pe proiectele incheiate de noi. Nota bene! Despre asta e vorba. Pe spinarea altuia nu are rost sa te lauzi. In buget trebuiau sa vina 6 mld euro din bani europeni in acest an.“, a spus domnia sa.

  Totuşi, dacă proiectele “încheiate de noi” se manifestă cu nu ştiu câte luni întârziere… nu e normal ca şi proiectele USL să se manifestă şi ele cu câteva luni întârziere? Ceva nu este tocmai raţional-corect aici. Argumentul cu “Zero atragere fonduri europene” trebuia însoţit de o statistică reală legată de acest fapt care să ateste această ne-atragere a fondurilor europene. Respectiv trebuia să specificaţi de unde aveţi această informaţie? Unde scrie că USL-ul nu a atras fonduri europene. La fel şi în cazul celorlalte afirmaţii…

  Dumneavoastră şi colegii dumneavoastră din politica românească sunteţi miniştri, parlamentari, primari şi aşa mai departe tocmai pentru că aveţi o pregătire superioară nouă, cetăţenilor de rând. De fapt este unul din principalele roluri ale partidelor politice, motiv pentru care partidele sunt “de drept public” şi nu “de drept privat”. De aceea recomandarea mea este să exprimaţi fapte la care noi cetăţenii nu avem altfel acces, pentru că nouă nu ne permite nimeni să scotocim prin acte. Un hei rup care înfierează pe “celălalt” în acerba luptă dintre “clasa burghezo-moşierească şi proletariat”… nu prea ne este de folos, este lipsită de argumente ca şi acum 50 sau 60 de ani. Părerea mea.

  PS.
  Nu este păcat să aveţi prilejul să faceţi cu adevărat o cenzură reală şi eficientă a actului guvernamental şi, în loc de asta, să spuneţi că ARD este unic şi indispensabil?

  Administrator:
  Ati intrat in spam, nu sunteti banat sau cenzurat 🙂 .

 2. Inainte de a scrie aceste randuri am stat sa ma gandesc daca a fost sau nu a fost o lansare care sa surprinda?! Astazi pot spune ca da, a surprins daca este sa ma iau dupa reactiile din presa!
  -Unii spun ca a fost decenta, discreta respectand limita bunului simt vis-a-vis de starea actuala tarii, ca a lipsit fastul, risipa de bani, fanfaronada, fudulia….. Subscriu!
  -Altii spun ca a fost o lansare mai mult ascunsa, obsucra (la Opera luminile au un cu totul alt rol, pot intregi mesajul), fara patima de alta data, fara un lider care sa ridice sala in picioare (uitand ca la Opera te porti decent), fara huiduilei si fluieraturi (acestea le gasiti pe stadion la USL), fara un mesaj violent, isteric (lumea s-a saturat de politicinei violenti in exprimare), fara culoare….ma rog si cate altele cu “fara”
  Ce este mai important s-a uitat de catre critricii pe tema “Opera” -ca acolo s-a atins un mesaje de sufelt, unul uman, s-a vorbit de ïnima noastra a tuturor. “Motorasul” tarii nu mai functioneaza cum trebuie si, ca de 7 luni este in ” moarte clinica ” pentru ca asa ii este mai comod lui Ponta: sa tina plebea in MOARTE CLINICA pana in decembrie, apoi ii va trezi pentru cateva minute si le va spune: ori va adaptati la saracie si la regulile mele , ori inapoi la “somn” Si o sa mai spuna el: n-am bani ca i-am risipit pe referndum, pe alegerile parlamentare …Dragnea mi-a mancat bugetul pe fraude, suntem priviti ca paria Europei, nu ne mai dau bani….ce mai vreti? M-ati ales asa va trebuie!” PDL este vinovat, nu?
  Si nu zice bine Che Guevara de Romania? Da. Zice bine, deoarece o parte a populatiei prin votul gresit ne condamna pe toti la exact ceea ce nu mai credeam ca o sa se intample…..
  De ceva timp imi tot spun ca sunt inca atat de multi nostalgici si ca inca foarte multi nu inteleg de ce au trebuit luate acele masuri de austeritate…Nu mai explic, e o cauza pierduta.
  Prefer la “Opera” in orice moment al vietii mele asa cum s-a vazut de catre unii: cu lumini prea potolite, “culoarea” trista dar in ton cu evenimentele pe care le traim, mesaje plastice special pentru a evita violenta verbala, lumea prea civilizata, prea eleganta……dar, care ne-au propus sa repornim “ïnima ” acestei tari si ca Dreapta este speranta, Europa, lumea civilizata. Asa cred si asa voi crede orice s-ar spune!

  Nu mai putem avea un guvern- Ponta, numai putem permite sa fim iar in groapa saraciei, nu mai putem accepta viermaraia comunista sa fie iar la butoanele tarii….Trebuie sa avem un premier de dreapta si sa punem punct cancerului U S L! Amin.

 3. 😆 😆 ,s-au uitat “iarmaroacele ” portocalii de acum ceva timp in urma ,atunci erati la butoane ,acum 😆 😆 a ajuns criza si la voi …hihihihi… nimic nu s-a schimbat ,tot oportunisti ,carieristi si nima-n drum au ajuns la butoane ,”aiasta-i TARA mea” ,restul ii CANCAN dambovitzean ….bleahh

  • N-a uitat nimeni nimic Puiu, iar esti tendentios! 🙂 🙂 Parsivenie care-mi esti parsivenie!
   Dar, au avut minte sa puna punct “ïarmaroacelor” . Intelegi?
   In schimb ceilalti continua cu “iarmaroacele ” nu le mai ajung spatiile terestre, astia daca vor mai avea vreo lansare ajung pe Luna, deoarece stadioane mai mari ca Arena nu avem. Pana la urma asta este adunatura USL o gloata de baroni ridicati la rang de “mafioti” si slavit de plebea tarii! Spun plebe fara intentii denigratoare, ii cataloghez asa deoarece se lasa manipulati, nu cauta informatia corecta, isi vand votul in baza unor mesaje populiste si, din pacate sunt tare multi………..Votul lor poate costa evolutia tarii si aprecierea noastra in lume!

 4. Viitorul premier va fi de la alianta care o sa aiba procentaj foarte mare.Nu poti pune premier de la ARD,daca are o sa aiba doar 15%.
  Va fi scandal monstru si probabil va urma o noua suspendare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *