Văzând ce se întâmplă în Zona Euro, cuvântul de ordine trebuie să fie „prudenţa”

Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă de mari eforturi făcute de Guvern pentru a ajunge la un echilibru bugetar. Românii au fost afectaţi de măsurile dure pe care le-am luat mai ales în 2010 şi se aşteaptă acum de la noi să apară progresele: să vadă creştere economică, să existe un orizont de timp pentru creşteri de pensii sau de salarii, infrastructura să se dezvolte, serviciile medicale şi învăţământul să progreseze etc.

Tocmai din această perspectivă, este foarte frustrant pentru noi, ca guvernanţi, dar şi ca lideri politici care-şi doresc să se menţină la conducere, să vii şi să vorbeşti despre efectele pe care le are asupra României criza datoriilor suverane din Zona Euro. Adevărul este că această problemă nu are absolut nicio legătură cu noi. Şi, totuşi, ne afectează!

În condiţiile în care datoria publică a României era de doar 36% din PIB în august, în timp ce Spania era la 87%, Franţa trecea de 85%, Germania se apropia de 84%, iar Italia depăşea 120%, e lesne de înţeles că noi nu avem o problemă cu datoriile pe care le-am contractat. Pe de altă parte, situaţia aceasta incertă din Zona Euro ne afectează. Împrumuturile, atâtea câte sunt ele, se fac cu dobânzi destul de mari tocmai din cauza nesiguranţei privind situaţia din Europa.

Pentru că tu ai guvernat cu gândul la însănătoşirea economiei, nu cu ochii la sondaje, când vezi că liderii politicieni ai altor state europene nu reuşesc să arate determinare, iar mass media româneşti îi prezintă pe aceştia ca fiind „eroi”, nu are cum să nu te deranjeze. În astfel de momente, aşa cum bine spunea chiar Preşedintele astăzi, cred că e important ca românii să ştie că acest Guvern, în frunte cu Premierul Boc, a dat dovadă de mai mult curaj şi de mai multă hotărâre decât marii lideri ai Europei. România are un avantaj, lucru recunoscut şi de cei de la FMI, dar şi de Preşedintele Parlamentului European (Jerzy Buzek): are suficientă voinţă politică pentru a lua măsurile care se impun.

Tocmai de aceea, eu cred că felul în care vom construi bugetul de stat pentru anul 2012 va fi de aşa manieră încât să nu genereze excese. Nu vom avea noi măsuri de corecţie bugetară: nu se pune problema de impozitări de pensii sau micşorări de salarii. Pe de altă parte, vom orienta plusul din acest an de creştere economică spre investiţii pentru a crea locuri de muncă.

Susţin ideea unui deficit bugetar cât mai mic. Aşa cum o familie trebuie să se descurce cu ceea ce câştigă cei doi soţi într-o lună, aşa şi statul trebuie să se descurce cu ce produce economia. Lecţia actualei crize economice e simplă: nu poţi trăi la infinit pe datorie!

Chiar cu împrumuturi publice destul de mici raportate la PIB-ul propriu, România trebuie să fie prudentă. Nu putem călca pedala datoriei publice, pentru că altfel riscăm soarta unor ţări europene care se află în pragul falimentului. Cred că pentru noi ceea ce se întâmplă în această perioadă cu Grecia trebuie să fie o lecţie de viaţă: să nu te întinzi mai mult decât îţi permite plapuma.

Sunt convinsă că în 2012 se va duce o bătălie politică extrem de dură în România. De o parte, ne vom afla noi, politicienii responsabili din actuala majoritate de guvernământ, cei care nu am sacrificat interesul naţional în favoarea simpatiei electoratului. De cealaltă parte, se va afla USL-ul, a căror singură strategie de campanie va fi formată în jurul pomenilor şi promisiunilor electorale. Mai sunt convinsă şi de faptul că anul viitor va fi cântecul de lebădă al politicienilor populişti, din România, dar şi din Europa. Cetăţenii vor înţelege că suntem aici din cauza demagogiei şi a lipsei de curaj a unor lideri politici din toată Europa şi vor vota pentru responsabilitate, seriozitate, pentru soluţii realiste şi eficiente. Este limpede că nu mai putem continua cu împrumuturi,  dar şi că nu se vor mai câştiga campanii electorale pe datorie sau amanetând viitorul cetăţenilor.

 

295 thoughts on “Văzând ce se întâmplă în Zona Euro, cuvântul de ordine trebuie să fie „prudenţa”

 1. Domana ministruuuuuuuuuuuuu, pana la problemele din zona euro, ne manaca ZEV, “amicul blogului”
  Eu l-am botezat X+Zevulache, suna mai moldovinesti

  Iata ce zice insinuantul si subtilul, despre dumneavoastra:

  “Doar, bla bla bla, la Iasi, si iar…bla bla bla, la Craiova , dupa care pîș pîș pâș in Delta, apoi pîș pîș pîș la mare si/sau munte si……tot asa”

  Si eu i-am raspuns:

  “Zevulache, tendentiosule, ce faci ataci subtil subtilul?
  Nu ti-a iesit, dar daca, tu ai tupeu sa ataci gazda la ea in casa, mare pervers esti.
  Perversule. Iti plac rau de tot, nu-i asa?

  Deci el, se da amicul dumneavoastra si cand colo este mancatorul de oase al Buldogului si bautorul Monicai Macovei.
  Mai pe larg, el ciugoale resturile si gal-gal de pe fundul sticlei de la tanti macovei.
  E corect?
  Eu zic: NU!
  Si de asta n-am sa-l mai las sa fie suBtil, ca eu mi-s antisuBtil
  😆
  Sa nu va suparati pe mine! 😉

  • Da, ati spus un mare adevar, cuvantul de ordine trebuie sa fie PRUDENTA!
   Dar si in interior adicatelea in badid unde va praseste ca pe barabule si aici pe blog.
   Prudenta maxima la cei cu masca.
   Adica la cei ca Zevulache.

   Auziti la el, cica toata ziua sunteti: ” bla bla bla, la Iasi, si iar…bla bla bla, la Craiova , dupa care pîș pîș pâș in Delta, apoi pîș pîș pîș la mare si/sau munte si……tot asa”

  • Porto, ai rămas în urmă!
   Buldogu l-a tăiat demult din schemă!
   Acum latră pentru gaşca anti-Udrea din Iaşi!
   Ăia de la Xenopol!
   🙂 🙂 🙂
   HHihihi huhuhu hahaha

  • Dă-l în find pe scan-traffic şi vezi de sub ip postează în timpul zilei!
   😉 😉 😉

   Şi după aia dă-l de gol cu copy-paste pe şpion!
   🙂 🙂 🙂

 2. ***E Udrea scrie: Cetăţenii vor înţelege că suntem aici din cauza demagogiei…
  Aşa e doamnă, cu o condiţie – ca cetăţenii să fie informaţi nu lăsaţi la informaţiile date de Antonescu şi Ponta care acuză PDL că a furat banii ţării şi de asta e criză…

 3. Revin la Monica Macovei Gherghescu.
  Încă o dată se dovedeşte că această doamnă care umblă cu J&B -ul în plasa de-un leu prin aeroport, cătinel – cătinel, ca să nu se-mpiedice şi să chice în cur, este o habarnabistă în ale legii şi în ale drepturilor omului! Tocmai i se pregăteşte un proces şi în mod sigur iar va trebui să plătească despăgubiri!
  Daunele cerute vor fi însă extrem de mari! Să vedem acum cine o s-o mai sponsorizeze!
  Hihihihi…..

  Hopa, iaca am mai primit un e-mail!
  Mai vrea cineva s-o dea în judecată!
  Naşpa!

  Beiiii ZeV, dar ia spune-ne bre şi nouă ce ai tu cu Febleţea?
  De ce eşti şopârloi şi doar sâsâi!
  Fii dom’le buldog!
  Latră!

  🙂 🙂 🙂

  • Aveti puțintică răbdare. In curand va veti schimba parerea. Italia este un stat tipic mafiot si populist, cu un presedinte decorativ.

 4. „Susţin ideea unui deficit bugetar cât mai mic. Aşa cum o familie trebuie să se descurce cu ceea ce câştigă cei doi soţi într-o lună”
  Din pacate vine campania electorala si nu cred ca o sa se aplice aceasta regula. Din pacate

 5. ***E Udrea scrie: Sunt convinsă că în 2012 se va duce o bătălie politică extrem de dură în România.
  Să fie dură doamnă, dar nu murdară şi nu cu şmecherii aşa cum fac cei din PSD şi Dvs, PDL-iştii, nu aveţi nici o reacţie…
  Astă seară, Dvs ar fi trebuit să fiţi pe tv-uri să-i fi dat lui Ponta în cap cu condiţia pe care a pus-o ministerului pe care îl conduceţi…

 6. Mare jale, la Antene şi la Realitatea pe jumate, că mâine regele va fi în Parlament şi preşedintele Băsescu nu va fi…
  Ca să vezi… România nu mai are rege din ’47… La ce să se ducă mâine Băsescu în parlament? Să admire un laş bâlbâit şi senil care împlineşte 90 de ani? De ce n-a fost in parlament şi când a împlinit 80 de ani?
  Ne amintim bine că, pe la 70 de ani, il scoteau din ţară ca pe un vagabond, răufăcător, oamenii lui Iliescu cel care azi cică i-ar fi trimis telegramă de felicitări…
  Moşnegăraia asta a dat în minea copiilor. Mai există serviciu de telegrame?

 7. Eminescu mereu actual

  Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală , fie capitalizată , sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă și fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva. Mita e-n stare să pătrunză orișiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele și averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-și petrece viaţa la puscărie.

 8. diaconu eusebiu

  ZeV a scris pe 24 Octombrie 2011, 08:45 pm

  Azi nu mai comentez decat referiri la Cristian Preda si Vladimir Tismaneanu.
  Daca nu diversificam ,,țintele” si comentariile, am rupt-o-n fericire cu ratingul. Ne da Udrea pe usa-afara.
  🙂

  ZeV a scris pe 24 Octombrie 2011, 08:54 pm

  ,,Latru” :
  1. Udrea sa explice pas cu pas ce inseamna accesarea fondurilor europene si de ce procentul de absorbtie este asa de mic.
  2. Udrea sa explice de ce partidul nu se mobilizeaza in Senat, DE MAI BINE DE 7 SAPTAMANI
  3. Udrea sa explice DE CE PDL nu are candidat la Primaria Generala a Capitalei
  4. Udrea se explice de ce nu a candidat cu o motiune proprie la conducerea PDL
  5. Udrea sa explice ce pozitie are vis a vis de criteriile de integritate si mai nou, de Codul Etic
  6. Udrea sa explice de ce a sustinut, la inceputul anului, ca Boc ar trebui inlocuit ca premier
  7. Udrea sa explice ce parere are ACUM de perspectiva inlocuirii primului ministru
  8. Udrea sa explice DE CE s-a considerat necesar a se infiinta noul minister al Afacerilor Europene condus de Orban

  MAI VREI, LICHEA ?
  Eu cand LATRU, LATRU !
  🙂 🙂 🙂

  ZeV a scris pe 24 Octombrie 2011, 08:59 pm

  ..Si ai grija cu calomniile la adresa MM, ca citeste si Presedintele.
  🙂

  • Pe domnul Basescu nu-l intereseaza femeile care ar cadea imediat la testul alcoolemiei
   😆
   Auzi Zevulache, da’ de ce palaria mea numai doamna ministru trebuie sa explice prostovanilor de ce-urile tale, lor?
   Este platita pentru asta?
   Are timp cumva?
   Aha, dupa mintea ta asa crezi ca are timp berechet, citez din Zevulache:

   ” bla bla bla, la Iasi, si iar…bla bla bla, la Craiova , dupa care pîș pîș pâș in Delta, apoi pîș pîș pîș la mare si/sau munte si……tot asa”
   😆

  • Udrea a spus să-ţi raspund eu!
   Vrei?
   😀

   1. Nu este Udrea ministru care răspunde de asta ….există ministru!
   2. Nu răspunde Udrea de asta …există şef de grup parlamentar!
   3. A spus cineva că PDL nu are candidat?….cine?
   4. Că ştie să-şi vadă lungul nasului!
   5. Este o gravă încălcare a drepturilor omului!
   6. Politica este arta dialogului şi compromisului! D-aia! Alianţele se fac şi se desfac!
   7. Cine a spus că va fi înlocuit Prim-ministru? Presa? De atâţia ani presa tot spune că Boc va fi schimbat! Şi pe el îl doare fix în başcheţi! Este Piticul Atomic Nemuritor!
   8. Pentru o mai bună urmărirre a mişcării fondurilor europene!
   Mulţumit?
   Ham-ham!

  • Porto dă-i la gioale!
   Şi stai cu ochii ca pe butelie şi pe Arginţica !
   Văd că a început să facă bîz-bîz în front!
   S-a dat cu duşmanu’ de Zev!
   🙂 🙂 🙂

  • Diacone, sa ma anunți daca optezi sa vorbesti cu mine, sau cu… ,,ecoul” meu.
   Taare seamana cu ghita1964. Pardon, acel amic este ,,ecoul” tau.
   🙂 🙂

  • Beiiiiii ţi-am răspuns!
   Te-ai lămurit?
   🙂 🙂 🙂

  • Calificativ : NESATISFACATOR
   Nu ai vorbit cu Elena Udrea
   🙂

  • Păi de ce să mai vorbesc măh nătărăule?
   De ce s-o deranjez pe doamna ministru?
   Doamna ministru are treabă toată ziua!
   Nu are timp de stat pe bloguri şi pe la televiziuni unde să bată câmpii despre nu ştiu ce reforme şi alţi cai verzi pe pereţi precum “consumatoarele”!
   🙂 🙂 🙂
   Auzi băh, păi dracu a mai auzit?
   Să umbli bartai parlamentarul european prin aeroport cu sticla de rachiu de ploşniţe vârâtă-ntr-o pungă de-un leu!
   Mai mare ruşinea!
   Şi nu ştiu de ce, dar am io un feeling că mai sunt niscaiva poze!
   Aia nu este singura!
   Că şi io când mă duc la “vântoare” pun “shooting mode” pe “continuous”…că deh, din 100 de poziţii iesă una cum trebuie.
   Doar ai văzut cum i-a recunoscut DOS-ul năsosului ochelarist doamna nevastă-sa!
   Când a văzut poza a zis:
   – Uite al naibi mameluc (că aşa-i spune: mameluc), mie îmi spune că se duce la Parlament şi el se duce la femei! Hai încă o dată că nu m-am săturat!
   Să crăp aici dacă nu aşa a spus!
   🙂 🙂 🙂
   Bă, io stau să mă gândesc:
   VOUĂ CHIAR NU VĂ ESTE RUŞINE?
   CĂ DUPĂ CE CĂ SUNTEŢI URÂŢI, BEŢIVI ŞI COMUNIŞTI CUM AVEŢI TUPEU SĂ VĂ DAŢI VIOLETE DE PARMA MĂI BURUIENILOR?
   🙂 🙂 🙂
   Ehehehe dacă ai şti ce tun mi-am luat acum!
   De la 1 km îţi număr bubele de pe fund!
   🙂 🙂 🙂
   Hopaaaa-Penelopa că acum am văzut!
   Porto poartă nădragi cazoni!
   Uliuliuuuu ZeV-ule muică!
   Înseamnă că ori îi place să călărească, şi atunci ai de grijă cum faci de ajungi să zbieri ihaaaa, ihaaaa, iahaaaa în timp ce galopezi cu Porto în cârca ta!
   Sau
   Înseamnă că poartă uniformă, atunci precis este pompier, atunci precis are bardă în dotare, deci ai grijă la capu’ cel porţi pe umeri ca să nu
   …….harşti!…stea lângă picioare!
   🙂 🙂 🙂

  • Silverstar
   Am auzit raspunsul presedintelui. A fost cel mai potrivit cu putință. Eu as fi spus mai multe, dar, imi dau seama ca nu e bine de ziua unui om, oricare ar fi el….

 9. Elena Udrea
  Doamna ministru, cetatenii vor vota un partid puternic, capabil sa se reformeze singur, fara interventia Presedintelui si un partid capabil sa-si mobilizeze deputatii si senatorii atunci trebuie votate LEGILE ESENTIALE PENTRU REFORMA !
  Lupta va fi, intradevar, dura, dar mai intai, TREBUIE sa castigati batalia cu propriile inertii si probleme de coruptie, iar in al doilea rand, sa identificati, cat mai rapid, personalitatile cele mai potrivite pentru confruntarile totale si fara manajamente ce vor urma.
  Oamenii sunt mai inteligenti decat isi imagineaza majoritatea dintre politicieni, prin urmare, sunt dispusi sa accepte si sacrificii, daca cineva este suficient de capabil si persuasiv, prin conduita proprie exemplara, sa le inspire INCREDERE .

  • ,,fara menajamente, scuze.

   Administrator:
   Ip-ul nu dezvaluie genul persoanei care posteaza. De ce nu il/o intrebati?

  • ZeV să mor io de nu eşti la fel de lozincard Macovei!
   La capitolul lozinci staţi bine!
   Mai naşpa staţi la capitolul muncă!
   🙂 🙂 🙂

  • Noapte buna, Eusebiu. Astept comentariile tale urmatoare, referitoare la Cristian Preda si Vladimir Tismaneanu.
   🙂

  • 1. Cristian Preda un oportunist care înainte de ’89 i-a cântat ode lui Ceauşasca şi a proslăvit societatea socialistă iar acum vrea să ne înveţe ce e aia democraţie.

   2. Tismăneanu este o beizadea comunistă!
   Un trădător de ţară!
   Dar mai bine întreabă-l pe Serghei Mizil că-ţi spune el cine a fost Tismăneanu!
   Punct!
   😉

  • …A sa nu uit. Mădă este o fată delicată, asa ca pun intrebarea altfel :
   Stimate PORTO, nu va suparati, domnia voastra sunteți de genul feminin, masculin, sau neutru (adica o struțocămilă) ?
   😉

  • Re ZeV
   Bre ZeV, io cred că ori este masculin adică cal, ori este feminin adică iapă, că neutru, adică măgar, cum eşti tu nu are cum să fie!
   🙂 🙂 🙂
   Oricum, părerea mea este următoarea:
   Porto este Silverstar pe care ai supărat-o acum câteva zile şi care acum face mişto de tine!
   🙂 🙂 🙂

   Re Ion
   Mizil?
   Serghei Mizil?
   Hahaha hai bre Ioane nu te face că nu ştii!
   Că-ţi zic vreo două de primăverii de ţi le aduci aminte pe toate!
   Vrei să-ţi fac cu ochiul?
   😉 😉 😉

  • Noapte buna, Silver
   Mircea Toader face sluj in fata lui Tatulici, live si la o ora de maxima audienta, un Tatulici dezlantuit care pretinde demnitarilor pedelisti sa fie…. SERVI !
   Adica, sa stea cu capul plecat in fata jurnalistilor si ANAListilor de doi bani. A tatulicilor si ciuvicilor.
   Un Tatulici care acuza partidul de furtul si risipa banului public.
   Ma vei intreba ce facea Mircea Toader ?
   Se uita la camera de filmat ca prostu-n balci si zambea stanjenit.
   Are, in acest mod, PDL, sanse semnificative de a castiga alegerile ?
   Putem, noi, contracara imobilismul acestui partid in spatiul public ?
   NU CRED, SILVER !
   Daca ei tac, noi vom vorbi la bec ! Singura alinare va fi data de bazaconiile amuzante ale lichelei , insotite, eventual, de un pahar de palinca.
   🙂

  • Ultima bârfă din piaţă.
   Crin Antonescu bea tot o sticlă!
   Dar nu de vin cum bea înainte, ci de whiski!
   D-aia s-a buhăit precum Monica Macovei Gherghescu!
   Circul mare e să-l apuce şi pe ăsta apoplexia-n neuroni şi să vrea reformarea PNL-ului!
   Că uite ce a păţit Macovei de când umblă cu sticla de whiski în punga de-un leu prin aeroporturi!
   Peste tot vede numai hoţi numai bandiţi numai corupţi şi numai ne-reformaţi!
   🙂 🙂 🙂

  • Uite asta am uitat să întreb Ioane!
   Dar stai liniştit că-l sun mâine la prima oră pe kgb-istu’ şi-mi spune!

 10. La prudence est la mère de l’imbécilité.

  La prudence est la mère de la porcelaine.

  La prudence est une riche et laide vieille fille à qui l’incapacité fait la cour.

  Prudence

  La prudence ne prévient pas tous les malheurs, mais le défaut de prudence ne manque jamais de les attirer.

  Tempérance

  La tempérance est un arbre qui a pour racine le contentement de peu, et pour fruits le calme et la paix.

  Force

  C’est la force et la liberté qui font les excellents hommes. La faiblesse et l’esclavage n’ont fait jamais que des méchants.

  Justice

  L’injustice ne se trouve jamais dans les droits inégaux, elle se trouve dans la prétention à des droits égaux.

  L’homme vertueux, c’est celui qui librement pratique le bien.

  Mouvement Populaire, Nouvelle République !!!

 11. As fi postat un comentariu la obiect dar ma intreb la ce folos?
  Raspundeti la aceste comentarii stimata Doamna?
  Macar sunteti, dumneavoastra, autorul acestor comentarii “la obiect”?
  Cu siguranta ar fi un castig daca s-ar gasi o fereastra, in programul dumneavoastra, pentru cei ce comenteaza de zor pe aici. Sunt multe “lucruri” ce ati pierdut din vedere pentru alegerile urmatoare, iar pe cele existente nu le priviti din toate unghiurile. Si cu aripa de tineret de la PDL din acest moment sincer nu vad nimic bun la orizont. Sunt multi destepti dar prea putini isteti, cu sclipire. Asta e. Le lipseste Sclipirea. Seniorii au pierdut-o de mult SCLIPIREA.
  “productie 20%, marketing 30%, administrare 50% este schema ce reprezinta Noua Politica care ar trebui aplicata Doamna Ministru in cadrul partidului PDL.
  Sa traim bine

  • Trăim-trăim dar nişte salam de Sibiu nu trimiţi şi matale?
   🙂 🙂 🙂

  • Buna dimineata
   Doamna Udrea are unele dintre ,,sclipiri” la orele 01:17, 01:24 si 01:25. ,,Sclipeste” si (i se) ,,fălfâie” atat de tare, incat, daca nu esti atent, ,,orbit” fiind, intri exact cu capul intr-un copac de pe marginea drumului, iar intreaga caruta pedelista, taman cu oistea-n gard.
   Din prea mult tupeu si obraznicie deșănțată, michiduta din povestea lui Andersen a incercat sa-l ,,orbeasca” chiar si pe Cel de Sus. Numai ca oglinda i s-a curbat si tensionat atat de tare, incat s-a ales praful de ea. Sa fim atenti sa nu ne intre vreo ,,țandără” ochi.
   Că asta a rămas din biata oglinda…o amărâtă de țandără.
   😉

  • Nu ZeV!
   TRebuie să fiţi atenţi să nu pierdeţi alegerile din cauza doamnei cu plasa!
   Care plasă?
   Plasa cu J&B!

   Vezi tu ZeV?
   Io sunt un individ raţional.

   NU POT AVEA ÎNCREDERE ÎN CEEA CE SPUNE UN INDIVID CARE LA ULTIMILE ALEGERI DIN PARTID ÎNHĂITÂNDU-SE CU PĂCURARIU DE LA IAŞI ZBIERA CÂT ÎL ŢINE GURA:

   “SUS BLAGA JOS UDREA, BĂSESCULE IA MÂNA DE PE PARTID!”

   ŞI ACUM ŢIPĂ CÂT ÎL ŢINE GURA:

   “SUS MACOVEI!”

   (şi ar fi bine ca cineva să răscolească puţin arhiva şi să aducă aici câteva din vehementele tale comentarii)

   Nu pot avea încredere în indivizi care se sucesc!
   Deoarece suceala asta este totdeauna rezultatul:

   a. Scrântelii la doage. (inconstanţă şi incoerenţă în afirmaţii şi mesaje)
   sau este rezultatul:
   b. Ţip bine pentru cine mă plăteşte bine.

   Eu recunosc şi am recunoscut totdeauna că sunt şi scrântit în doage şi mercenar!
   Dar tu?
   Ce eşti?
   Eu ştiu ce eşti şi ar fi simplu să te reduc la tăcere!
   CREDE-MĂ!
   Dar nu fac asta!
   Ştii de ce?
   Deoarece folosesc comentariile tale în care permanent o proslăveşti pe Monica Macovei Gherghescu un fost procuror comunist, drept trambulină ca să sar cât mai sus cu mesajele mele!
   Căci fair-plaz fiind şi-am spus:
   Interesul meu nu este să mi se comentez ce scriu ci să se citească ce scriu.

   Şi acum iaca problema de logică a zilei:

   TOŢI AŢI APLAUDAT ULTIMA VICTORIE A LUI PINALTI!
   Pun întrebare:
   CE NE FACEM CU PINALTI ACUM ÎNSĂ?
   DEOARECE ŞTIM FOARTE BINE CĂ PINALTI ESTE PE LISTA NEAGRĂ A LUI MACOVEI!
   ÎL DAŢI AFARĂ DIN PARTRID PE EL CARE A CÂŞTIGAT ALEGERILE
   SPULBERÂND USL-ul LA PIATRA NEMŢ ŞI RĂMÂNEŢI VOI TÂRLA DE INTELECTUALI DE LA IAŞI CARE DE ATÂŢIA ANI NU PUTEŢI CONVINGE POPULAŢIA IAŞULUI SĂ NU-L MAI VOTEZE PE NICHITA? PE VOI PE CARE CUM VĂ PRINDE NICHITA CUM V-O TRAGE FĂRĂ VASELINĂ?
   Spune dom’ ZeV!
   REZOLVĂ PROBLEMA!
   Îşi dau o indicaţie ajutătoare:
   Dacă Ponta câştigă alegerile, cărarea de la DNA va fi portocalie!
   A SPUS-O PONTA CU GURA LUI!

   Şi mai adaug ceva:
   ATTITUDINEA CRETINĂ PE CARE O AI ŞI TU ŞI ARGINŢICA FAŢĂ DE REGE NU ADUCE SERVICII PDL!
   IRITAŢI PE MULŢI DINTRE CITITORII TĂCUŢI AI ACESTUI BLOG!
   HAI SĂ LĂSĂM PREŞEDINTELE (CARE ŞTIE EL CE ŞTIE ŞI NU VORBEŞTE DEGEABA) SĂ VORBEASCĂ!
   Voi vedeţi-vă lungurile nasurilor şi nu preluaţi mesajul Preşedintelui aiurea!
   Dacă nu aveţi capacitatea de a înţelege un mesaj şi de al propaga corect, nu-l mai propagaţi!
   Că nu faceţi bine!
   Faceţi rău!
   Nu amestecaţi ograda asta în aceste mizerii!
   La aceste alegeri Udrea va candida!
   Nu va candida nici Băsescu şi nici beţiva aia de Macovei care umblă cu sticla de rachiu în plasa de-un leu prin aeroporturi!

   PS1 Şi tu Arginţico hotărăşte-te în ce luntre stai cu curul!
   În luntrea lui Udrea sau în luntrea lui Macovei?
   Ca să ştiu!

   Pam-pam!
   ZEV REZOLVĂ PROBLEMA!

 12. @Sebi la diaconu Eusebiu a scris pe 24 Octombrie 2011, 09:30 pm

  Ce-i cu grava incalcare a drepturilor omului ? poate ma luminezi, ca eu nu am prea stat pe acilea zilele astea.
  🙂

  • Ai răbdare s-o dea în judecată întâi!
   Astăzi au fost contactaţi avocaţii şi au avut loc discuţiile preliminare!
   Nu de alta dar trebuie şi tanti Macovei asta să priceapă şi ea cum stă treaba cu drepturile omului!
   Că deh!
   Ea se dă mare europeană mare!
   🙂 🙂 🙂

  • Cine s-o dea in judecata ca e vorba doar de un text intern al unui partid.Pentru cine intra este a preindre ou a laisser desigur cu conditia ca textul sa nu fie fascist
   Art 40 al 2 din Constitutie spune:
   “Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale”

   Restul draga Sebi sunt probleme interne de partid si zi mersi ca am dat eu raspunsul ce-l asteptam de la tine, dar eu nu am timp si nu astept mult, nici la gagici nu platesc cu pierderea de vreme si cu complimentari nehioabe, taxa pe stupida speranta masculina. 🙂

 13. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – Ai auzit că doctorul Petrescu, psihiatrul, a instituit o nouă terapie de şoc, care a vindecat o mulţime de oameni?
  – Ce terapie?
  – Le trimite pacienţilor nota de plată înainte de a veni la consultaţie.

 14. Pentru că Preşedintele il trateaza pe ex-regele Mihai cu sictirul cuvenit unui laş şi nu merge la parlament nu e bine. Dacă ar fi mers, ar fi fost acuzat că-şi recunoaşte greşeala de a fi spus că Mihai a fost un trădător în ’47, când şi-a pus palma-n cur şi a lăsat poporul pe mâna ruşilor şi a comuniştilor.
  Oricum ar fi, pentru Băsescu, şi-aşa-i rău, şi-aşa nu-i bine… 😮

  • Buna dimineata
   Eu nefiind presedinte, nu ma sfiesc sa spun tot ce gandesc : exregele A FOST un tradator si un las, crezand ca face bine. Din pacate, doar pentru el si familia lui.
   Oricum, actul de abdicare pe care l-a semnat, ramane in vigoare, atat pentru el cat si pentru urmasii lui, in vecii vecilor amin.

 15. * “datoria publică a României era de doar 36% din PIB în august, în timp ce Spania era la 87%, Franţa trecea de 85%, Germania se apropia de 84%, iar Italia depăşea 120%”

  * “Este limpede că nu mai putem continua cu împrumuturi, dar şi că nu se vor mai câştiga campanii electorale pe datorie sau amanetând viitorul cetăţenilor.”

  Cui nu-i place sa cheltuiasca in mod cumpatat, este invitat sa ceara cetatenie in Grecia …

 16. Tot e ziua regelui: Un zâmbet

  Într-o zi, regele călărea prin împărăţia sa. La un moment dat, a întâlnit un ţăran, care semăna perfect cu el. Regele îl întreabă:
  – Spune, omule, mama ta n-a lucrat la palat?
  – Nu, Maiestate. Însă tatăl meu – da!

 17. Ce spune istoria?
  ***
  În 1866 Alexandru Ioan Cuza, principele Moldovei și al Munteniei, a fost înlăturat de la tron printr-un complot pus la cale de partidele vremii. Puterile europene au recunoscut Unirea Principatelor din 1859 doar pe durata domniei lui Cuza, de aceea in 1866 s-a pornit o activitate diplomatică deosebită pentru aducerea unui prinț străin. Casa Regală a României a fost întemeiată de prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, devenit la 10 mai 1866 regele Carol I al României.
  ***
  În spiritul adevărului pe care îl ştiu eu
  Acest prinţ străin impus în la noi de străinătate, era un aventurier, un sărăntoc care-i făcea de râs pe regii Europei. A venit aici cu traista în băţ ca să se facă om cumsecade şi cu avere.
  Aşa că, tot ce s-a făcut în perioada în care România a fost regat, s-a făcut cu banii şi munca românilor şi nu pentru că regii care s-au succedat până în ’47 ar fi contribuit cu ceva.
  ***
  Astăzi, România nu mai are rege pentru simplul motiv că Mihai a abdicat în ’47, şi-a părăsit poporul pe care l-a lăsat în mâinile ruşilor şi comuniştilor şi a ales calea exilului, cea mai uşoară şi comodă pentru el.
  ***
  Imediat după evenimentele din dec ’89, Mihai a revenit în ţară şi ştim toţi cum a fost primit de Iliescu, cel care, acum a venit cu ideea sărbătoririi lui în parlament. Mihai a fost urmărit şi vânat pe străzile României ca un borfaş de rând şi scos din ţară ca un rău făcător.
  ***
  După ce i s-a permis să se stabilească în România, acest oportunist, neam de traistă goală de la 1866, a cerut – culmea obrăzniciei şi a tupeului! – proprietăţi şi despăgubiri în bani şi a şi primit în condiţiile în care milioane de români trăiesc la limită.
  ***
  Astăzi, Mihai – un bătrân senil şi gângav – a ajuns bătaia de joc a opoziţiei, dispusă să-l folosească exact ca pe hârtia igienică, de cea mai proastă calitate.
  ***
  Sigur că Băsescu a refuzat să participe la aşa mascaradă, la aşa spectacol de prost gust pentru că Băsescu are coloană vertebrală şi nu linge unde scuipă, nu se dezice de vorbele sale.
  ***
  Ce face Iliescu? Scopul scuza mijloacele… Folosindu-se de credulitatea acestui bătrân decrepit, urmăreşte să lovească în Băsescu. Cu ce rezultate? Se va vedea în viitorul nu prea îndepărtat.

  • În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Romane.
   Ca un arc peste timp, este statuat in istorie un alt eveniment marcant, care jaloneaza originile armatei romane moderne:
   La 12/24 noiembrie 1859, Prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83, al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este înființat Statul Major General.
   Presedintele Romaniei a mers astazi sa omagieze PE CINE TREBUIE. Adica, pe ostasii romani morti in numele datoriei patriotice, pe toate teatrele de operatiuni, dar si pe cei inca in viata care s-au remarcat si au innobilat calitatea de militar al Armatei Romane.
   Dupa eveniment, Presedintele va pleca la Bruxelles pentru a se intalni cu
   José Manuel Durão Barroso. Presedintele ARE TREABA, in interesul national al Romaniei si prin urmare, nu are timp de povestile gangavului garbovit de povara istoriei, mult prea mare pentru umerii lui.
   Frecatorii de menta din Parlament, oricum, nu aveau altceva de facut. Pentru ei, campania electorala este un perpetuum mobile.

  • Repet ce am spus mai sus:
   NU MAI AMESTECAŢI ACEASTĂ OGRADĂ ŞI PREŞEDINTELE ÎN ACEST “EVENIMENT PUR ELECTORAL”…căci asta este “DISCURSUL REGELUI!”
   Nu fiţi trambuline pentru mesajele opoziţiei!
   😉

  • ***ZeV – mulţumesc pentru informaţie! Am preluat-o şi eu că numai acum câteva minute am deschis tv. 😮 Şi sincer, mi-e silă de ceea ce văd şi aud…

  • Dacă nu sunteţi inteligenţi măcar încercaţi să fiţi deştepţi….că geme ţara de USL-işti!
   🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – eu sunt inteligenta, aşa să ştii tu, mi-a spus mie cineva în care am foarte mare incredere… 😆 Şi mă mai fac… 😮 Cum cade prima ninsoare, cum mă fac şi mai inteligentă…

  • ..Iar o ia turnul cu taierea capului…ce aveti azi, ma fratilor, nu sunteti cu toate acasa ? Luati mah o mitraliera..virtuala, daca simtiti nevoia sa amenintati in stanga si in dreapta.
   Luati dreak puterea odata, dar sa nu ne spuneti dupa vreun an ca nu stiti ce sa faceti cu ea ! In acel caz, voi pune EU mana pe o arma. De aceasta data, una REALA.

 18. În ce ţară s-a mai pomenit aşa oroare: un ex-rege în parlamentul republicii.
  Spune bâlbâitul: “A venit momentul ca, după 20 de ani, să avem un comportament rupt de trecut.” Adică, să uităm trecutul, să uităm că el a fost un laş şi un trădător şi să-i oferim – ce?

 19. Observ multa confuzie in societatea romaneasca si paradoxal, chiar in suprastructura societatii – clasa politica. Se confunda istoria cu politica. Astazi am asistat la un act cu semnificatii istorice. Astazi romanii au reusit sa puna in paranteze o lunga perioada nefasta din istoria lor – regimul comunist. Prezenta Regelui la tribuna Parlamentului evidentiaza tocmai acest gest de acceptare a trecutului istoric. Tot astazi am remarcat ca cei care se considera democrati si ocupa cele mai inalte functii in stat nu au inteles semnificatia momentului. Nu au reusit sa se desprinda din patima politicianista, confundand istoria cu politica. Prin urmare si-au facut de lucru pe alte meleaguri numai si numai pentru a nu fi prezenti la acest act istoric cu valoare de simbol. Pacat ca niste oameni cu functii atat de inalte nu au simtul istoriei si adopta o pozitie care inseamna o negare a istoriei, a trecutului nostru. De buna seama ca si istoria, daca ii va consemna, va retine doar niste simpli trecatori prin viata, ocazional si prin inaltele functii ale statului, dar care nu si-au inteles menirea. Pentru noi nu este o noutate, cam stim ce fac “inaltele” personaje pentru noi cetatenii acestei tari, dar astazi si-au aratat micimea de caracter. Istoria ii va consemna la categoria “Ciuma lui Caragea”.

  • @Silverstar. Stimata doamna profesoara, nu stiu ce materii ati predat dv. elevilor, dar in mod sigur istoria nu. Pana si dv., formator de personalitati, nu reusit sa va desprindeti de mocirla politicii si faceti acea regretabila confuzie. Candva, ceea ce astazi consideram a fi fpte de istorie, aceste fapte au fost fapte de politica. Timpul a trecut peste ele, le-a analizat, le-a clasificat si le-a pus in “raft” exact la locul cuvenit, iar astazi ne folosesc pentru a ne intelege prezentul si mai ales drumul in viitor. Cine nu isi intelege istoria nu are ce cauta in politica caci va face o groaza de gafe care vor afecta prezentul si chiar viitorul. Va pretuiesc pentru sensibilitatea dv. pentru literatura, dar va rog sa mai puneti mana si pe o carte de istorie. Nu va puteti nega trecutul doamna, ar fi ca si cum v-ati nega parintii.

  • Arginţico, mai sus spuneai că eşti inteligentă!
   Vacs!
   Eşti o biată trambulină pe care Turnul ţopăie acum cu frenezie!
   Inteligent este Turnu care extrem de rapid ţi-a ridicat poalele-n cap şi acum ţi-o trage pe îndesate!
   DACĂ TĂCEAI “PHILOSOAFĂ” ERAI!
   Dar se pare că nu ai înţeles mesajul meu!
   Ataete!

  • ***Du-te domnule, şi trage-ţi un glonte în cap dacă n-ai altă treabă…
   Ce am eu cu regele, cu regalitatea? Ce am eu cu familia asta de trântori, de lipitori?
   Chiar nu ai remarcat că ce s-a întâmplat azi în parlamentul Republicii România e demn de IL Caragiale? Comicul de situaţie creat de aceiaşi care in anii ’90, l-au urmărit şi scos din ţară pe ex-regele Mihai, nu-ţi spune nimic?
   “Interesul poartă fesul” sau “Scopul scuza mijloacele”… Cam asta s-a intâmplat azi… Ce vrei, ce-mi ceri? Să accept, să recunosc un nevolnic, un bâlbâit, un trădător? Nu, domnule!
   M-am exprimat deschis şi cu asta basta…
   Mă duc la bucătărie că menajera mea e iar în weekend prelungit…
   Poftă bună şi ţie… 😮 Şi mai lasă-mă în pace… Ia-te şi de ZeV…

  • Turnule, lasa omule demagogia pe seama politicenilor. Dumneata, amesteci istoria cu politica. Si inaintea dumitale , in trecutul apropiat, au facut-o leprele useliste , care, incapabile de a oferi o idee alternativa credibila pentru aceasta natie, au fost sfatuiti sa se foloseasca de un personaj istoric, de ziua numelui. Desigur ca la aniversarea a 80 de ani, domnii Iliescu si Nastase nu au simtit nevoia sa marcheze in vreun fel acel moment, nefiind implicati, ca acum, intr-un razboi politic. Unul murdar, din care pierde toata lumea, in primul rand , Romania, dar si exregele, care a acceptat sa fie manipulat ca o marioneta. De altfel, asta a fost toata viata : o marioneta a istoriei.

  • @Silverstar. Oare cum este posibil ca o persoana inteligenta sa aiba o astfel de atitudine. Stimata doamna, candva englezii au taiat capul unui rege pentru niste principii. Asijderea au procedat si vecinii lor francezii. Nici prin gand nu l-er trece acestora sa isi nege istoria si sa isi vorbeasca de rau regii din istoria lor. Aceste popoare au un respect pentru trecutul lor, iar acest respect se transmite si prezentului. Mai retineti ceva: cine nu este in stare sa se respecte el insusi (aici intra si istora), nu va fi respectat nici de catre altii. Argumente? Uitati-va la situatia romanilor atat din tara cat si din strainatate. Sta scris si in parcul dv. din Bacau – “Nasc si la Moldova oameni”! Sunt cuvintele cronicarului Miron Costin care privea cu admiratie peste umar catre trecut. Pai daca Miron Costin a fost in stare sa isi aprecieze istoria, dv. astazi cum de nu reusiti? Nu trebuie sa aveti ceva cu Regele sau cu regalitatea. Nu aveti cum, dar facand parte din istorie, le sunteti datoare cu respect, ceea ce la dv. nu se vede din cauza acestei regretabile confuzii.

  • @ZeV. Domnule se pare ca sunteti victima aceleiasi confuzii. Cu istoria nu ai cum si nici de ce sa fii demagog. Fa bine dumneata si te inalta macar intr-un prepeleac si priveste de acolo atat trecutul cat si prezentul si nu le mai amesteca caci nu va iesi decat un ghiveci. Nu este vina mea ca atat Iliescu cat si Nastase au facut aceiasi confuzie pe care o faci dumneata astazi. Ca o faci dumneata nu ar fi mare lucru, dar o face tocmai cel care astazi ne reprezinta. Noi am vrea sa ne reprezinte cu cinste si demnitate. Procedand asa ne dovedeste ca nu are nici cinste si nici demnitate. Inca ceva ZeV – istoria nu consemneaza nicaieri si nicicand vreun “exrege”. Istoria consemneaza doar Regi. Chiar si dupa moarte regii raman tot regi. Tu incerci sa imbraci, ca pe o bucata de branza, un eveniment cu caracter istoric cu o bucata de ziar, din ziarul partidului. Uite, adineaori ne spuneai ca astazi este Ziua Armatei. Asa este, dar nici aceasta zi nu are o semnificatie politica sau mai degraba politicianista, cum inteleg ca vreti sa considetari un eveniment cu caracter istoric. Haideti sa revenim la rationalitate.

  • Regret ca nu am finalizat mesajul anterior, pe aceasta tema. O fac acum:
   Punct.

  • scuze, aici era locul :
   ..Iar o ia turnul cu taierea capului…ce aveti azi, ma fratilor, nu sunteti cu toate acasa ? Luati mah o mitraliera..virtuala, daca simtiti nevoia sa amenintati in stanga si in dreapta.
   Luati dreak puterea odata, dar sa nu ne spuneti dupa vreun an ca nu stiti ce sa faceti cu ea ! In acel caz, voi pune EU mana pe o arma. De aceasta data, una REALA.

  • Incepi sa semeni cu Frank draga Zev si este mare pacat. De la tine ma asteptam la mai mult.

  • @ Turnul de Observatii : In commentariul dumitale de mai jos ai facut o formulare , o fraza extrem de interesanta , o informatie care ar trebui stiuta chiar si de copii din scoala . Spuneti asa : citez aproximativ ” cine nu intelege istoria ( sau nu stie istoria ) sa nu se amestece in politica pentru ca va affecta erronat adevarul istoric , ba chiar face ca acea persoana sa faca gafe inpardonabile ” Pai pana acum singurul om care se incadreaza in ceace spui dumneata , este presedintele Basescu . Gasfele politice si istorice ale dansului au sensibilizat si suparat , nu numai pe romani , dar s-au extins si in afara tarii . Din nefericire cel ce are de pierdut cel mai mult din cauza presedintelui Basescu , este PDL-ul , care nu are nici-o vina , in afara de faptul ca trebuie sa se supuna dansului si chiar sa se associeze la gafele dansului , ceace nu este in regula .

 20. Asa sa fie doamna ministru,DECI PRUDENTA’ domnilor si doamnelor,prudenta de trei ori prudenta,dupa cum spunea un vajnic bolsevic,LENIN.
  Si pt ca doamna min. ELENA UDREA,nu a pomenit nimik despre cum a evoluat prudenta la romani,imi permit eu sa aduc aici pe blogul domniei sale,citeva date statistice,care in raceala lor a cifrelor,intr-un mod sintetic,arata ,CIT DE PRUDENT’ a fost poporul dar si companiile.
  Pt ca pina la urma,din exercitiul de prudenta oferit de ROMANI SI ROMANIA,ar trebui sa INVETE TOATA LUMEA ,inclusiv cei care ne tot dadacesc de peste 20 de ani.
  Si acum sa vedem ciferele,in toata splendoarea si raceala lor:
  Asadar ,multa atentie,pt ca aceste cifre reci,VORBESC’ de la sine si ne spun cu multa exactitate CUM ARATA LA FATA ECONOMIA ROMANEASCA,si lucru demn de retinut-II CONTRAZICE FLAGRANT PE DETRACTORII GUVERNULUI,si-i pune in postura de INDIVIZI RAU VOITORI cel putin,daca nu in postura idiotilor de serviciu.
  ,La sfirsitul lunii septembrie,anul 2011,depozitele in banci ale romanilor si firmelor se ridicau la 161 de miliarde de lei-SI ACUM DESCHIDETI OCHII,CHEMATI-VA VECINII SI SPUNETILE-IN CRESTERE CU 6,6% FATA DE LUNA SEPTEMBRIE A ANULUI 2010.
  Ei pina aici,sa zicem ca surpriza e in limite relativ normale,desi aceste cifre sintetice vin si FAC PRAF TOT DISCURSUL TEMBEL AL USELISTILOR SI AL TROMPETELOR, LOR TELEVIZIUNELE PE POST DE SERVITORI OBEDIENTI.
  SI ACUM ADEVARATA SURPRIZA-COMPARATIV CU ANUL 2010,DEPOZITELE ROMANILOR AU CRESCUT CU PESTE……………..11,7% FATA DE ANUL 2010,IAR AL FIRMELOR[STRIGA NENOROCITII,FALIMENTTTT,FALIMENT…………….] CU 13,2% fata de anul 2010.
  Ei si acum vine INTREBAREA-IN PLINA CRIZA ECONOMICA SI FINANCIARA,INTR-O SITUATIE DE SARACIE LUCIE,ATIT CETATENII CIT SI COMPANIILE,REUSESC SA ISI MAREASCA DEPOZITELE BANCARE,DECI SA ECONOMISEASCA,pt ca din cite stiu ,PADUCHII NU SE POT DEPOZITA LA BANCA-CUM E POSIBIL???????????
  Cine este MINCINOS IN ACEASTA ECUATIE-USELIMEA ORI BANCILE?????????????????
  Apoi,PRUDENTA-se pare ca a fost de mult pusa in aplicare atit de cetateni,cit si de firme-LUCRU CARE ARATA FARA NICI UN DUBIU-FIRMELE SI CETATENII SUNT INTOTDEAUNA CU UN PAS INAINTEA STATULUI SI A GUVERNANTILOR,LUCRU CARE SINCER,MIE UNUL IMI DA UN SENTIMENT DE SATISFACTIE SI DE CE NU, DE BUCURIE.

 21. P.S.-cred ca mai trebuie sa fac o precizare pe acest subiect,asadar economiile romanilor si al firmelor este de 161 DE MILIARDE DE LEI.
  In euro,aceasta suma inseamna aprox. 40 de miliarde de euro,mult peste ceea ce inseamna ,DATORIILE FIRMELOR SI A ROMANILOR LA BANCI.
  Adica cum ar spune un contabil ,COMUNIST-SUNTEM PE PLUS,DOAMNELOR SI DOMNILOR…………

 22. Dragul meu Turnulet,observ amuzat cum incerci sa ne explici noua,neavizatilor,ignoprantilor,ce eveniment ,INALTATOR'[PT CINE??????] ne-a fost oferit astazi si cit de ,MINDRII’ ar trebui sa fim ca suntem contemporani,cu ACEST, CLAUN TRIST’ care inca isi mai spune MAIESTATEA SA’
  Vi recunoaste sincer ca in ,IGNORANTA MEA’ sunt un republican convinsmvoi recunoaste ca de mai multe ori,am asistat ,LIVE’ la evenimente generate de CASA REGALA BRITANICA’ si ca m-am simtit emotionat de cite ori am participat la evenimentele respective,pt ca de cite ori am particiapa prin minte imi fugeau ILUSTRII REGI SI REGINE BRITANICE,si slava domnului,aveai la ce sa visezi.
  Ca si in multe alte situatii,ISTORIA’ este nemiloasa cu TRAITORII EI SI CU PERSONAJELE CARE O FAC-DE ACEEA REGELE MIHAI ARE CALITATILE UNUI CLAUN TRIST-
  Faptul ca acest batrinel acum la 90 de ani isi mai bate joc inca o data de istorie si joaca in favoarea POLITICII-pe mine unul pur si simplu ma scirbeste……….

 23. Turnule-esti intr-o eroare dramatica-Silvestar tocmai ca nu-si neaga TRECUTUL ISTORIC-si de aceea este incarcata de scirba-UN LAS ,UN REGE CARE SI-A TRADAT TARA SI POPORUL NU ARE LOC IN ISTORIE,DOAR IN TOMBERONUL ISTORIEI…….

  • @Frank Zapa. Amice, nu ai inteles nimic. Astazi politica si mai ales politicianismul a fost pus in paranteze. Dumneata si inca vreo cativa va incapatanati sa cantati, chiar si astazi, aria politichiei de care noi ne-am cam saturat. Esti un republican convins? Te cred, dar sa stii ca multi dintre cei ce astazi au omagiat personalitatea Regelui sunt tot republicani convinsi. Astazi nu s-a pus problema de a alege intre Monarhie si republica. A fost o simpla lectie de istorie pe care dumneata ai confundat-o cu un miting electoral. Desigur ca mai sunt si unii (cred ca destul de putini) care au convingeri monarhiste. Este dreptul lor sa aiba aceste convingeri cata vreme respecta Constitutia republicana. Oare de ce recunosc in tine pe “iacobinul” ce a taiat capul unui rege frantuz? Astazi nu mai este cazul. Si apoi sa mai stii tu ceva Frank ‘ mergi la Iasi in orasul lui ZeV si in Palatul Culturii vei vedea galeria tuturor conducatorilor, voievozi sau regi. Cei care inteleg cu adevarat istoria nu au facut nici un fel de discriminare intre acestia, indiferent de meritele acestora. Sunt fapte de istorie si atat.

  • Domnule turn, daca nimeni nu intelege nimic din ,,subtilitatea” istoriei, nu pricepi de ce te ostenesti cu o adunatura de ignoranti care se simt mai emotionati la gandul ca un soldat roman zace , uitat, prin vreo groapa cu var de prin stepele calmuce (pe unde a trecut si taica-meu), decat in fata biografiei unui exrege ,,chinuit” prin vestul Europei de necesitatea de a-si asigura traiul zilnic, un bun conducator de tot felul de automobile, dar unul mai putin bun de popoare. Asta e tot istorie, domnul meu, nu este politica.

 24. Hmm, C faci eusebiule?????????????????drac impelitat ce esti tu,iar te joci de-a intriga???????????????????????
  Te-ai intors acum impotriva lui silvestar pt ca ti-a tras o semetie si un spit ,ACOLO UNDE-I GREU VOINICULUI?????????????????????????????

 25. , PUNCTUL 8 DE LA TIMISOARE-LUSTRATIA-SE REGASESTE IN NOUL COD DE ETICA AL PD-L’

  Daca in ultimele luni,MONICA MACOVEI-SECURISTA,asa cum ii place lui DIACONU EUSEBIU’ sa o alinte a fost tinta unor atacuri cu foc incrucisat,tradari,dar mai ales LINSAJE MEDIATICE,VENITE ,CULMEA TOCMAI DIN SINUL PARTIDULUI-acum avem si explicatia si mobilul-CODUL DE ETICA-ORI PRIMA VICTORIE A MONICAI MACOVEI DE CIND ESTE MEMBRU PD-L.
  Asadar ,LUSTRATIA,EPURAREA COMUNISTILOR,SI CURATAREA PARTIDULUI DE HOTI,CORUPTI PUNGASI,SI DERBEDEI,acum are un cadru cit se poate de LEGAL IN PARTID,SI SIGUR CA EL URMEAZA SA OPEREZE,IN CAMPANIA ELECTORALA CARE URMEAZA SA VINA,DAR SI IN CAZUL,ATENTIE NUMIRILOR IN FUNCTII IN APARATUL STATULUI.
  Asadar acum stim si avem mobilul acestor atacuri impotriva monicai macovei-STIM CARE A FOST MIZA SI PT CINE LUCRAU CEI CARE O IMPROSCAU CU NOROI-PT TOTI CEI CERTATI CU LEGEA SI PT TOTI CEI CARE AU TURNAT LA SECURITATE.
  INTREBARE PT DIACONU EUSEBIU-ITI PLACE CODUL DE ETICA ,NOU ,NOUT AL PD-L???????????????????????????????

  HAAAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

  • Îmi place, dar QUI PRODEST?
   🙂 🙂 🙂
   Pe baba Rada din Poplaca o interesează plasa nu codu’ femeii care umblă cu plasa!
   🙂 🙂 🙂

   RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBAREA CU PINALTI!
   🙂 🙂 🙂

 26. Si acum pt TURNUL DE OBSERVATIE-acest cod de etica,loveste dur in U.S.L.-partide care se sprijina excusiv pe fosti turnatori,colaboratori ai securitatii,fosti militieni,securisti,intr-un CONFLICT FLAGRANT CU PUNCTUL 8 DE LA TIMISOARA.
  Ce face ,de fapt acest cod de etica al PD-L??????????????????ii pune in genuchi pe membrii de partid din psd,pnl si pc….
  E de la sine inteles ca aceste partide nu vor putea trece la un cod de etica si morala atit de dur,pt ca daca ar face-o s-ar autodesfiinta,dar,PUSI FATA IN FATA CU ALBA CA ZAPADA-ACELASI LUCRU SE VA INTIMPLA-se vor autodizolva……………

  • @Frank Zapa. Intradevar, daca s-ar fi adoptat acea Proclamatie de la Timisoara, astazi poate ca societatea romaneasca ar fi aratat altfel. Nu a fost sa fie, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Deci salut gestul de intelepciune al partidului care abia in ceasul al 12-lea a sesizat importanta acestuia. Pai cine s-a opus pana acum in partidul de suflet al domniei voastre? Taman cei care si astazi tin partidul blocat. Pur si simplu le este frica de schimbare deoarece, vorba lui Vanghelie – ar fi primii “ejac…” De ce crezi ca va lovi doar in USL? Va lovi si in unii dintre acestia, dar va lovi chiar si in cei care, ieri, au votat pentru acest Cod de etica. Daca nu ma crezi, te pot informa ca cei mai reprezentativi oameni politici ai prezentului – Presedintele si Premierul, inainte de 1989 au detinut functii de nomenclaturist al PCR, este adevarat, de nomenclaturisti din esalonul 2. Unul dintre ei (ghici care?) a activat si ca informator al Securitatii. Oricum eu apreciez faptul ca s-a reusit adoptarea acestui Cod.

  • Turnule, nu inteleg de ce nu iti asociezi comentariile si cu o atenta documentare si cu acuratețe sporita in ceea ce priveste semnificatia termenilor utilizati.
   NOMENCLATÚRĂ^2 s.f. (În fostul bloc comunist, pînă în 1989 / 1991) 1. Denumire dată celor mai importante funcții de conducere.
   In lumina definitiei de mai sus, as avea rugamintea sa ne luminezi, ce functii inalte au avut Traian Basescu si Emil Boc, in esalonul 2 al aparatul de partid ?
   In atare situatiune, mi s-ar fi parut firesc sa-i vad in balconul CC in decembrie 1989, alaturi de Ion Iliescu.
   In aceeasi ordine de idei, poate incerci sa argumentezi si afirmatia ca ,,cineva” a fost informator al Securitatii. Cine este acel ,,cineva” si care sunt probele. Eu nu am auzit, pana acum, decat trei nume conspirative : Dana, Felix si Porumbacul.
   Referitor la lustratie, cred ca Frank exagereaza. Nimeni nu va suferi, nici din USL nici din PDL, de pe urma detinerii vreunei functii politice inainte de 1989, deoarece, traim , vrand nevrand, intr-o democratie europena bazata pe drepturi fundamentale ale omului. E adevarat ca de obligatii, se vorbeste foarte putin. Mai ales in statele conduse de partide populiste.
   😉

  • @ZeV. Constat cu regret ZeV ca esti neglijent atunci cand citesti opiniile altora. Atentie ca eu am specificat expres – “nomenclaturisti de esalonul 2”. Cei care presupui d-ta ca s-ar fi aflat in celebrul balcon faceau parte din esalonul 1, desigur cu sanse mari ca, peste ani, cei din esalonul 2 sa ia locul celor din balcon. revolutia a fost cea care i-a impiedecat. Vai ZeV, haide degrab’ la un ORL-ist. Numele conspirative vehiculate au fost vehiculate cu duiumul. A fost vehiculat si cel care te intereseaza. retine doar ca se cunoaste pana si numarul de inregistrare al doasarului respectiv. Mergand pe firul apei veti putea descoperi pana si numarul caietului concept in care cineva, cu creionul si radiera, a conceput respectivul document. vei descoperi pana si pagina la care a fost scris. Nu vei mai descoperi chiar caietul caci a fost distrus. Sa stii tu ZeV ca “sinistra institutie’ era extrem de meticuloasa. Referitor la lustratie, sunt de acord cu tine. Intradevar Frank exagereaza.

 27. diaconu eusebiu
  Silver nu poate comenta mesajul unui derbedeu prost crescut. Pentru ca asta esti, măi băiete. Mai mult, un diversionist notoriu si un extremist periculos pentru democratie.
  Ca sa nu mai spun ca esti ilogic, exaltat si de-a dreptul paranoic.
  Ma ameninti , tu pe mine, cu ce ? mah smechere ?…ca eu nu sunt membru PDL. Putintica rusine nu a mai ramas pe nicaieri ?
  Induci INSISTENT in constiinte sperietoarea cu DNA, daca vine Ponta la putere . Ce rezulta de aici ?
  1. Fie vezi perfect posibil scenariul ca intr-o tara europeana sa fie (re)instaurat controlul politic absolut asupra Justitiei ;
  2. Fie sugerezi, implicit, ca PDL este INFESTAT de coruptie. In cazul 2, de fapt, pur si simplu îi ridici mingea la fileu doamnei Monica Macovei !
  Realizezi, ce scrii, mocofane ? Pretinzi ca esti rational ?
  Iata ce spune dexul:
  ,,RAȚIONÁL, -Ă adj. 1. Potrivit rațiunii; logic; (despre oameni) înzestrat cu rațiune; cuminte. 2. Făcut cu judecată, cu măsură; sistematic, metodic”
  Ai tu asemenea insusiri ? Poate doar….persistenta METODICA pe o tinta falsa, menita sa distraga atentia de la ADEVARATELE probleme ale partidului.
  Cine esti tu mah, sa ameniniti , sa dai lectii si sa pui la indoiala inteligenta unei colege de pe blog, la varsta careia, inca nu ai ajuns ?
  Ma mai miram de prietenia ta cu Stefan Huidu, o jigodie care miștocărește pe 60000 de euro pe luna (asa cum am aflat de la Banciu) si care recidiveaza cu 200 la ora alaturi de alt zapacit al familiei !
  In fine, asta e lumea in care traim, dar daca as fi pedelist, te-as da afara din partid direct pe fereastra , ca pe un parazit necioplit, instabil si necontrolabil ce esti.
  Atat,deocamdata, ca nu meriti prea multa atentie. Decat să sai pe ,,trambuline”, mai bine ți-ai trage singur una peste scăfârlie, că eu nu pot face asta de pe blog.
  😉

  • 1. Eu prieten cu Huidu?
   Nu eşti sănătos la cap!
   Am spus că trebuie judecat nu linşat!
   (boule cu bască ce eşti!)

   2. Deci repet ce a spus Ponta:
   Dacă venim la putere coadă o să faceţi la DNA!
   NU AM SPUS EU!
   PONTA A SPUS!
   Venirea USL-ului la guvernare va fi un dezastru!
   Se va nărui tot ce s-a construit până acum!
   Aduceţi-vă aminte cum a fost săltat Ciuvică de pe stradă la ordinul lui Năstase!
   (boule cu bască ce eşti!)

   3. “Fie vezi perfect posibil scenariul ca intr-o tara europeana sa fie (re)instaurat controlul politic absolut asupra Justitiei ;”
   DA!
   ACEST PERICOL ESTE IMINENT ATÂT TIMP CÂT MONICA MACOVEI GHERGHESCU DISTRUGE CREDIBILITATEA PDL!
   (boule cu bască ce eşti!)

   4. Retransmit mesajul pe care până acum l-am împrăştiat peste tot:
   MONICA MACOVEI GHERGHESCU TREBUIE SĂ-ŞI FACĂ PARTID!
   (boule cu bască ce eşti!)
   Repet:
   MONICA MACOVEI GHERGHESCU TREBUIE SĂ-ŞI FACĂ PARTID!
   (boule cu bască ce eşti!)

   5. Ridic mingi la fileu CUI VREAU ŞI CUM VREAU!
   (boule cu bască ce eşti!)

   7. Dacă ai un capital de voturi nu îl divizezi! Îl înmulţeşti!
   (boule cu bască ce eşti!)
   Dacă Monica Macovei Gherghescu şi gaşca ei îşi va face un partid separat voturile se vor înmulţi!
   Dacă Monica Macovei Ghergescu rămâne în PDL voturile se vor diviza!
   (boule cu bască ce eşti!)

   Zapo fă ciocu mic că-ţi trag un şpiţ în fund de nu te vezi!
   Eu nu am nimic cu codul!
   Eu am ce am cu Monica Macovei Gherghescu că este o leneşă şi o puturoasă guralivă care nu vrea să-şi facă partid!
   BOILOR CU BASCĂ CE SUNTEŢI!

   “Cine esti tu mah, sa ameniniti , sa dai lectii si sa pui la indoiala inteligenta unei colege de pe blog, la varsta careia, inca nu ai ajuns ?”
   SUNT UN ROMÂN CARE ŞTIU SĂ-MI RESPECT ISTORIA!
   CU CELE BUNE ŞI CU CELE RELE!
   (boule cu bască ce eşti!)
   V-AM ATRAS ATENŢIA SĂ NU MAI PUNEŢI PAIE PE FOC!
   V-AM ATRAS ATENŢIA CĂ “DISCURSUL REGELUI” ESTE UN “EVENIMENT” PUR ELECTORAL AL USL-ului!
   BOILOR CU BASCĂ CE SUNTEŢI!

   Muuuuuuuuuuuuu, BIVOLILOR!
   🙂 🙂 🙂

  • Am uitat ceva:
   CU CÂT MĂ URÂŢI PE MINE MAI MULT CU ATÂT SUNTEŢI MAI APROPIAŢI DE MONICA MACOVEI GHERGHESCU!
   Urâţi-mă că mi se fâlfâie de ura voastră boilor cu bască ce sunteţi!
   Să vă arît şi degetul mijlociu?
   🙂 🙂 🙂

  • @Stefan Radoveanu. Fanica draga, faci o mica confuzie – UTC-ist de frunte a fost Emil Boc. Daca nu era sa fie Revolutia din 1989, desigur ca ar fi ajuns si un PCR-ist de frunte.

  • Da Radovene!
   Caută pe net şi ai să-i găseşti lucrările în care o proslăvea pe Leana Ceauşescu!
   În care proslăvea societatea socialistă multilateral dezvoltată!
   Deschide Goagălu’ şi scrie: “cristian preda comunist”.
   Ai să vezi ce găseşti!
   🙂 🙂 🙂

 28. Poate sa fie crestere economica de 100%,daca romanii o duc prost, nu conteaza.Ati nenorocit toate clasele sociale.Nu mai asteapta nimic de la voi,decat sa plecati.Ar fi culmea nesimtirii sa mai doriti puterea.Mai bine va retrageti in glorie in 2012,ati nenorocit,ati distrus tot ce era de distrus.Peste 20ani se mai repara ce ati stricat voi.

 29. Si acum pt Turnul de observatie:MASCARICII FATA IN FATA CU ISTORIA IN CEA MAI JALNICA FORMA-REGLITATEA DE ASTAZI PRIN REPREZENTANTUL SAU-REGELE MIHAI’

  Asadar zi festiva,zi importanta pt rege si tutzerii sai,pt FOSTII BOLSEVICII,TURNATORII LA SECURITATE,INDIVIZI CARE AU FACUT POLITIE POLITICA,si care i-au prigonit,dar mai ALES I-AU UCIS PE LUPTATORII ANTICOMUNISTI,SI LE-AU PRIGONIT FAMILIILE SI COPII LOR.
  Cam asa ac arata astazi INTILNIREA LUI MIHAI DE ROMANIA CU ISTORIA-ADICA VICTIMA SE PUPA CU CALAII NEAMULUI ROMANESC.
  Iata inca o lectie trista de istorie,oferita de romani-CALAII PROGENITURILE LOR,sunt astazi ,APAUDACII DE CONJUNCTURA A REGALITATII ROMANESTI.
  Este de-a dreptul incredibil,de un absurd care il face pe EUGEN IONESCU,un amator lipsit de imaginatie atit de infiorator incit pur si simplu ma intreb-CE A INVATAT ACEST DOMN MIHAI DE ROMANIA DIN LECTIILE ISTORIEI??????????
  Daca fascistii ,au sfirsit impuscati si cu ani grei de temnita-CRIMINALII COMUNISTI,SI URMASII LOR ,in anul 2011 isi dau din nou mina ca in anii 40[va reamintesc IASI,1940 SI LEGIONARI,CU OCAZIA ZILEI DE NASTERE A REGELUI MIHAI] sau ca in 1947 cind au pus romania in bratele lui STALIN pt a o jefui,pt a omorii peste 300.000 de romani in lagarele rusesti,dar mai ales pt ,A DECAPITA ELITELE ROMANESTI,DAR MAI ALES PT A SPURCA FIBRA ROMANEASCA CU MIZERIA CARE SE NUMESTE COMUNISM ,care,din pacate si astazi ne cotropeste si ne tine intr-o saracie lucie.
  Cum e posibil ca regele mihai sa-i vorbeasca si sa dea mina cu DAN VOICULESCU,ION ILIESCU,ADRIAN NASTASE,BOLSEVICUL CRIN ANTONESCU,SAU LIBERALUL ROSU,CUM??????????????
  Turnule de Obesrvatie nu simti cumva ca istoria s-ar putea pravalii peste tine si te-ar strivii????????????
  Cum oare va permiteti sa violati sentimentul nobil pe care milioane de romani il au si anume acela de OAMENI ONESTI DREPTI SI IUBITORI DE ADEVAR NU DE FACATURI MINCINOASE.ca cea de astazi echivalentul unei piese de teatru execrabila………..

  • @Frank Zapa. Frank esti un incorigibil. Confunzi trecutul cu prezentul. Campania electorala va incepe ceva mai tarziu. astazi ai asistat doar la o simpla lectie de istorie, indiferent daca iti place sau nu. Tu vrei sa iei la modelat istoria dupa gusturile tale de astazi. Esti intrucatva asemenator cu Procust cel ce isi propusese sa modeleze pe contemporanii sai dupa al sau Pat. Tu crezi ca Regele nu mai poate de dorul lui Iliescu sau Nastase care -lau fugarit pe sosele patriei? Crezi ca nu mai poate de dorul lui Voiculescu cel care era pe atunci inca un pustan cu cas la gura, dar a devenit ulterior una din rotitele “Sinistrei institutii”? Fie ca tu iti dai seama sau nu, Regele a stiut sa se situeze mult deasupra micimilor si patimilor oamenilor politici. Probabil ca ceea ce il deosebeste fata de multi dintre noi este faptul ca Regele are simtul istoriei si intelege sa se comporte ca atare. Sa o punem pe seama intelepciunii varstei venerabile? Putem, dar as inclina sa cred ca simtul istoriei a fost cel care i-a determinat atitudinea. Sa ma striveasca istoria? Nu Frank, pe mine istoria nu ma va strivi deoarece, spre deosebire de tine, eu o inteleg.

 30. ZeV a scris pe 25 Octombrie 2011, 12:10 pm

  “diaconu eusebiu
  Silver nu poate comenta mesajul unui derbedeu prost crescut. Pentru ca asta esti, măi băiete. Mai mult, un diversionist notoriu si un extremist periculos pentru democratie.
  Ca sa nu mai spun ca esti ilogic, exaltat si de-a dreptul paranoic.”

  Zevulache, esti un divesionist de doi bani, pardon de doi soldoveni.
  Esti paltit sa ataci pe doamna Elena Udrea, n-ai servici, n-ai responsabilitati decat sa iti incasezi leutul pe diversiune. Esti paltit de niste prosti di la Iesi.
  Da’ ce barbat mai esti si tu!!!!!!
  Silverstar este un OM fidel doamnei Udrea si domnului Basescu. Pe Diaconu il place, chiar daca se mai enerveaza, deoarece este dintr-o bucata si sincer ca ea.
  Silvestar, este omul de baza al acestui blog, chiar daca mai greseste, iti garantez ca regreta. Nu incerca sa mai faci rau blogului ca o sa te intrebi ce- ai patit.
  Manipulantule, insinuantule, anonimule, gargaragiule, propagandistule, betivule (sugator de pe fundul sticlei lu’ M. Macovei)
  Rusine sa-ti fie, om batran fara minte!
  😆

  • Gata! Eu plec că astăzi am chef MARE CHEF!
   Porto trage-i la gioale lu’ ZeV duşmanul Udrei!
   🙂 🙂 🙂

   Cum ridică botul de buldog şi mârâie cum harşti dă-i peste bot!
   🙂 🙂 🙂

 31. ADMINISTRATOR
  Am rugamintea sa-mi spuneti daca amenintarile sunt permise pe blog.
  Daca da, atunci îi rog pe prieteni să mă ierte, dar cred ca sunt suficient de inteligenti pentru a se descurca si fara mine, in perspectiva confruntarii dure de anul.
  Dumnezeu sa-i ajute pe cei care isi doresc cu ardoare ca Reforma sa invinga in aceasta tara.

  • Hahahaha gata?
   S-a supărat plodul mucos, îşi ia jucăriile şi pleacă?
   Cine te-a ameninţat boule cu bască?
   Spune-mi-l mie ca să-l execut!
   🙂 🙂 🙂
   OFTICOSULE CE EŞTI!
   AFARĂ CU MACOVEI DIN PDL!
   SĂ-ŞI FACĂ PARTID!
   🙂 🙂 🙂

  • Maaaaai da’ ce fricos esti!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Zevulache, nu te mai dai la doamna Udrea si este OK
   Cum bagi cate o cotita cum iti aduc aminte cine esti
   Ai uitat?
   Stai ca-ti aduc aminte
   Citez de la Zevulache spusa:
   ” ” bla bla bla, la Iasi, si iar…bla bla bla, la Craiova , dupa care pîș pîș pâș in Delta, apoi pîș pîș pîș la mare si/sau munte si……tot asa”

  • Gata mai spun ceva şi plec:
   Stai liniştit bre ZeV!
   Că oricât de DURE ar fi alegerile pentru duşmanii Udrei avem destule DUREX-uri în buzunare!
   Avem şi săpunuri DURU ca să-şi spele c-vocală-consoană-r după ce le-o tragem DUR cu DUREX-ul!
   🙂 🙂 🙂

 32. Ei Turnule,trebuie din nou sa intervin pt ca pur si simplu ,SIMT’ca esti o persoana ,STRIVITA’de istoria venita pe filiera arhicunoscuta a celor de virsta ta.
  Asadar sa punem putin lucrurile in matca lor-DESPRE NOMENKLATURISTI-as putea vorbii la infinit,dar pt ca ai comis un sacrilegiu si i-ai facut nemenklaturisti pe TRAIAN BASESCU SI TURNATOR LA SECURITATE,si pe EMIL BOC,ma vad obligat sa-ti spun ferm-ESTI UN MINCINOS DIVERSIONIST.
  Bon dar sa revin la LECTIA DE ISTORIE-pt ca cel mai bine,poti ilustra lectia cind oferi modelul clasic,iata ca si eu voi face acest lucru,voi pune ,PLANSA PE TABLA SI-TI VOI EXPLICA TURNULE,CUM ARATA UN NOMENKLATURIST ADEVARAT:
  ,-OCTAV COZMINCA-Este arhetipul NOMENKLATURISTULUI,CADRISTULUI CLASIC,PROMOVAT ATIT INAINTE DE 1989 CIT SI DUPA 1989 DE CATRE ACTUALUL PSD ,SUSTINUT DE CEL MAI MARE NOMENKLATURIST-ION ILIESCU.
  Ar trebui expus pe post de EXPONAT VIU,A CEEA CE INSEAMNA CADRIMSUL ADIPOS,INCRUNTAT,IPOCRIT,VENAL SI CINIC.
  S-I-A SCRIS,ATENTIE BIOGRAFIE INCEPIND CU ANUL 1990 CA SI CUM S-AR FI NASCUT POLITIC IN 1990.
  Si acum citeva date interesante despre MODELUL ARHATIPAL AL NOMENKLATURISTULUI,de dinainte de 1990:
  1. -A fost mina drepta a lui NICU CEAUSESCU-SEF DIRECTIA CADRE- IN U.T.C.
  2-Devine Aghitantul lui ELENA CEAUSESCU SI SEF PESTE COMISIA CARE SE OCUPA DE CADRE A C.C. AL PCR-
  3-DEVINE MARE FESENIST,PESEDERIST SI PESEDIST.
  ajunge sef de cadre in psd promovind toti ticalosii in -politica,justitie,ccr,i.c.c.j,curtea de conturi,agentii si deconcentrate…..
  Si fara a incerca a jignii pe cineva-ESTE MOLDOVEAN-pt ca in vremea comunismului pt a fi nomenklatuirist trebuia in primul rind sa fii oltean ori moldovean…………..
  Asa ca Turnule,uite sper ca acum vei invata cum se scrie ,ISTORIA-si inca ceva,te rog insistent-NU MAI PUNE MINA PE MACULATURA,NU TE MAI UITA LA ANTENA 3 SI REALITATEA TV SI ORI DE CITE ORI AI INDOIELI,DUBII,ORI NELAMURIRI,INTREABAMA……..cu o placere sadica te voi trage la liman-VOI FACE O FAPTA BUNA-VOI SALVA SUFLETUL UNUI FOST COMUNIST,POSIBIL NOMENKLATUIRIST,DIVERSIONIST,CU REALE CALITATI DE PROPAGANDIST,din cei care erau formati la scoala lui ,STEFAN GHEORGHIU-dej

  • @Frank Zapa. Cat de naiv pot fi Frank. Deci vrei sa ma strivesti cu “istoria”? Dragule nu eu fac sau am facut acele afirmatii. Exista documente ale fostului partid – respectiv “nomenclatorul de functii al PCR”. Conform acestuia, functia detinuta de Traian Basescu la Anvers era una de nomenclaturist de rangul 2. Functia detinuta de Emil Boc – in Comitetul Central al UASCR era tot una de nomenclaturist de rangul 2. Despre activitatea in cadrul Cooperativei “Ochiul si timpanul” a depus marturie in mass-media isusi ofiterul care l-a recolat, ce indicativ a purtat de-a lungul “carierei” si cum ti-am spus se cunoaste pana si numarul de inregistrare al acelui dosar ce astazi este de negasit. De negasit? Este pus bine la pastrare pentru a-l putea controla prin santaj. Cu Cozmanca si colegul aveti dreptate. Din pacate mai avem si dintre acestia. eu am auzit ca ar fi trecut in tabara guvernamentala. Tu ce parere ai? Nu am avut niciuna dintre calitatile pe care le presupui, iar cu Fanica Gheorghiu, nu am avut decat rareori tangenta, doar cand treceam pe la “Leul” si pe trotuarul din fata scolii de partid. Intelege si dumneata ca, uneori pot sa inveti si singur sau cu diversi profesori si nu doar “impins pe teava” de catre partid, asa cum se intampla candva si cum se mai intampla si astazi.

 33. Inainte de a trece la sprturi FULL CONTACT-ii salut pe noii veniti pe blog ,le doresc inspiratie si multa voie buna,nervi de otel dar si ,CAPETE TARI……
  Apoi ii mulumesc lui MADALINA,pt ca a marit familia si uite asa,FAUNA’de pe acest blof a devenit mult mai interesanta si COLORATA,MUUUUUULT MAI VIE.
  Pe viitor vom venea ce ,DANSURI DE SOCIETATE va plac……………

 34. Aloooooooo,diavol cu coarne,copite si belciuge in nas,DIACONU EUSEBIU-SPITUL L-AI INCASAT TU DE LA SILVESTAR-ACOLO UNDE TREBUIA-cred ca si acum esti vinat de durere si ciuda-HAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIII
  Imi vine sa o iau in brate pe Silvestar si sa-i depun un pupic gingas pe obrajorul drept…….
  haaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 35. Elena, guvernul nu a facut nici un efort. Efortul este facut de populatia flaminda. Apoi te bagi in ceva ce nu poti intelege. O tara cu o economie functionala poate sa se indatoreze mai mult decit decit o tara care nu functioneaza deloc. O economie functionala este capabila sa produca valori care sa acopere treptat datoriile, in timp ce Romania trebuie sa-si vinda rinichii ca sa manince. Si e naspa ca rinichii aia sint vinduti pe gratis…Vezi faza cu resursele. Si asa, ca pentru final…in afara de prudenta, chiar nimic altceva nu v-ati propus sa mai faceti ca sa produceti ceva in tara aia ? Poti fi prudent cit vrei, daca nu pui mina putin la munca, mori de foame cu prudenta. Sau asta este si intentia ?

  • ***Marcu^^ scrie: daca nu pui mina putin la munca, mori de foame cu prudenta. Ai dreptate că munca poate fi izvorul bunăstării dar… nu înţeleg de ce îi adresezi acest îndemn lui Udrea… Ţi se pare că Udrea stă degeaba şi aşteaptă să-i pice ceva de undeva sau crezi că ea singură poate să muncească în locul sutelor de mii de români, poate milioane, care aşteaptă cu mâna întinsă, pomana guvernului, deşi sunt sănătoşi şi buni de muncă? Înainte de a scrie, te-ai gândit? După ce ai scris, ai recitit?

 36. Cum “zona” euro naste contradictii si ingrijorari, un eveniment ca acesta(de azi) poate, nu este de trecut cu vederea. BusinessMagazin, citez: Citez: “A devenit fostul suveran un vector al confruntării electorale? Care este dimensiunea reală a unui asemenea gest? Iată doar câteva din întrebările care dovedesc neliniştea naţiei în ajunul unui discurs de rege, în carne şi oase.
  Pentru că nelinişti şi emoţie există, fără îndoială. Dar nu alterate ori prefăcute, precum cele ale republicanilor “sadea”, faţă cu reacţiunea, şi nici din cele exaltate ale monarhiştilor visători. E vorba de neliniştea, de emoţia omenească a unui suveran, care se reîntâlneşte, după mai bine de jumătate de veac, cu poporul său – din păcate nu plenar, ci doar prin reprezentanţii săi, cei mai mulţi, mediocrităţi cu ştaif, cu aere şi cu tupeu, care, din bun simţ, nici măcar n-ar trebui să ridice capul către alegători, implicit către Regele pe care unii dintre ei au refuzat să-l primească, în “Parlamentul lor”.”
  Cum politica este comoda si interpretarile sunt la ordinea zilei, nu lipsesc comentariile. La ce bun?

  • ***Stroe – din ’47, România nu mai are rege.
   Acest bătrân gângav şi senil, care nici mâcar nu mai înţelege ce i se întâmplă şi nu mai are nici brumă de demnitate, a fost adus în parlamentul Republicii România de către comunişti, de către cei care-l urmăreau prin anii ’90, pe şosele, ca să-l scoată din ţară ca pe un derbedeu şi asta ca să-l sperie pe Băsescu… Numai că Băsescu e greu de speriat…

  • ***Stroe – emoţia omenească a unui suveran, care se reîntâlneşte, după mai bine de jumătate de veac, cu poporul său
   Care popor, domnule? Dacă te referi la români, află că pe români nu-i doare de rege nici în Intorsura Buzăului…
   Un rege nu-şi trădează poporul, nu-şi pune palma-n fund şi pleacă în exil, acolo unde-i bine. Un rege, un adevărat conducător, moare de gât cu poporul său şi nu-l trădează, nu dă dovadă de slăbiciune.
   Ăsta rege? Ăsta-i borfaş dacă luăm în calcul şi josnicia la care s-a pretat azi.

   De ce, în 2001, când a împlinit 80 de ani, nu l-a chemat Iliescu in parlament?
   Fii domnule, serios şi nu-i mai subaprecia pe români…

  • ***Stroe – Regele pe care unii dintre ei au refuzat să-l primească
   Politicienii cu coloană vertebrală şi demnitate au refuzat să vadă prostituţie cu public de la tribuna parlamentului.
   Şi care-i problema? Numai pe timpul comunistilor prezenţa la intruniri era obligatorie.
   Trăieşti încă în acele vremuri? Trezeşte-te, domnule!

  • @Silverstar. Doamna profesoara, cu respect va aduc la cunostinta ca va avantati pe un teren pe care nu il stapaniti – cel al istoriei.

  • ***Turnul de observatie – şi care e problema ta? Dacă terenul e accidentat, eu risc să-mi rup gâtul şi pe mine o să mă doară. Logic, nu? 😮

  • @Silverstar. Nu doamna, o profesoara se documenteaza intai si apoi se duce in fata elevilor. Deci riscul cel mare nu ar fi acela ca va veti rupe gatul (Doamne fereste) ci faptul ca inoculati elevilor niste neadevaruri pe care copii le vor lua de bune caci vin de la doamna profesoara. Asa se otravesc constiintele doamna si peste ani ne vom mira de ce tanara noastra generatie nu mai respecta valorile. Nu le mai respecta pentru ca sub influenta “profesorilor” (parinti, profesori, media, anturaje) au adoptat alte criterii ale valorii si ei pe acelea le iau de bune, la ele se raporteaza si in final devin modele pentru ei. Dv. ar trebui sa stiti mai bine.

  • ***Turnul de observatie –
   1. nu sunt profesor de istorie;
   2. dacă cele spuse de mine deranjează atunci sunt adevăruri;
   3. şi tu acum ce vrei, să-mi inoculezi mie ideea că ex-regele Mihai este o valoare? Prin ce?
   Hai să fim serioşi…

  • @Silverstar.
   1. Se vede ca nu sunteti profesor de istorie.
   2. “dacă cele spuse de mine deranjează atunci sunt adevăruri;” Punctul 2 reprezinta o fractura de logica. Faceti ceva cu logica, dati-o lui Becali la reparat. Este atat de priceput incat a reparat si piciorul unei oi. Deci se pricepe.
   3. Nicaieri istoria nu consemneaza termenul de ex-rege. Regii raman regi chiar si dupa moarte. Citi un manual de istorie. La acest punct nu conteaza daca Regele Mihai ar fi sau nu o valoare, ci doar faptul ca istoria cu toate faptele sale, bune si rele, reprezinta o valoare. Pentru asta insa trebuie sa o intelegeti. In sensul asta, enuntul dv. de la punctul 2 ma ingrijoreaza. Cunoasterea trecutului va este necesara pentru a va cunoaste locul in prezent (ca neam si tara) dar mai ales va ajuta sa vedeti care ar fi locul si drumul in viitor. Luati exemplu de la evrei stimata doamna, pentru ca isi cunosc foarte bine trecutul au reusit sa isi creioneze cu meticulozitate viitorul. Marturie sta prezentul.

 37. Masurile Guvernului Boc pot fi traduse astfel: Decat sa-i dai unui om peste, mai bine pierzi ziua de astazi invatandu-l sa pescuiasca, astfel ca de maine incolo sa aiba in fiecare zi ce pune pe masa. Statul social, statul populist si-a dovedit prin numeroase exemple deficientele de-a lungul Europei, astfel ca trebuie cu totii sa intelegem odata pentru totdeauna ca nu trebuie sa asteptam de la stat pomana, ci trebuie sa invatam sa ne ajutam singuri.

  • @Andrei Marcu. Domnule, cu respect trebuie sa va atrag atentia ca faceti unele confuzii. Amestecati caracterul social al statului (asa este definit el de catre Constitutie) cu populismul (si nu statul populist, caci nu statul este populist ci politicienii). Ce intelegeti prin pomana? Pensiile spre exemplu, ar fi tot pomana? Asigurarile de sanatate ar fi tot pomana? Platim pentru ele luna de luna ca si pentru pensii. Ajutorul de somaj reprezinta tot pomana? Si pentru acest ajutor de somaj platim si tot luna de luna. Va rog sa fiti mai explicit.

  • ***Andrei Marcu – românii încă nu înţeleg că, în democraţie, nu mai există tătucu şi că acum suntem pe cont propriu…
   Când Băsescu i-a sfătuit pe români să meargă la muncă, în străinătate, a făcut-o cu un scop bine definit: acela de a vedea cum se munceşte şi cum se trăieşte acolo ca să le povestească şi celor rămaşi acasă. A fost cârcotit luni de zile că cică-i alungă pe români din ţară.
   La fel s-a întâmplat şi cu ministrul Funeriu care i-a îndemnat pe tinerii cu posibilităţi materiale, să meargă la studii, în străinătate.
   Aceste îndemnuri au fost şi sunt bine intenţionate dar cum pot fi înţelese când imediat apare Ponta şi spune că, dacă PSD ajunge la guvernare le dă românilor… Nu spune însă, de unde are ca să dea…

  • Cu aceste indemnuri, vom ramane in tara doar cu Vanghelie si Vali Vijelie, evident si cu cei care i-au adoptat drept modele.

 38. Eu consider ca Doamna ministru are dreptate ! ar trebui sa fiti cu totii multumiti si sa va ganditi ca la noi nu este la fel de rea situatia cum este in alte tari ! Daca noi toti cetatenii in loc sa fim multumiti ca suntem in crestere …ne intoarcem impotriva …atunci sunt sigura ca o sa ajungem intr-o situatie mai naspa … !

 39. situatia guvernului boc este mult mai buna decat cea a altor guverne europene ! asta este ideea principala pe care trebuie sa o tinem minte !

 40. Circul care s-a întâmplat azi în parlament se datorează lui Ion Iliescu, cel care nu mai suportă să fie ignorat şi considerat un gunoi.
  Cine este de partea lui Iliescu, adică, de acord cu venirea acestui ex-rege in parlamentul republicii nu poate fi decat un trădător, un antiromân, un retrograd.

  • @Silverstar. Doamna, nu v-ati saturat de inexactitati, de fapt veritabile neadevaruri. “Circul” cum il numiti dv. a avut loc la initiativa fostului Premier – C.P. Tariceanu si a deputatului Puiu Hasoti. Iliescu chiar nu a avut nici un amestec aici. Ar fi fost culmea ca tocmai el sa fie initiatorul, el care l-a fugarit pe rege pe soselele patriei. “Tradatori, antiromani si retrogazi”? Cine doamna si pentru ce? Stiti dv. ca o perioada familia regala, inclusiv Regele s-a aflat in slujba statului roman facand loby in statele europene ce au ca forma de stat monarhia constitutionala pentru a netezi calea pentru admiterea Romaniei in U.E.? Atunci de ce tradatori, de ce antiromani, de ce retrogazi? Mai stiti dv. ca printre parlamentarii care au votat pentru organizarea acestei manifestari se numara si parlamentari ai PDL? Necazul dv. este urmatorul. Cu ceva vreme in urma, participand la o emisiune la postul B!TV, moderatorul Radu Morar s-a comportat ca un provocator si a adresat unele intrebari ‘delicate” presedintelui. Presedintele nu a intuit imediat intrebarea “otravita” si s-a lansat in niste raspunsuri care il descalificau. Culme este ca acelasi Presedinte – Traian Basescu a avut cu totul alte pozitii cu ocazia altor situatii in care a fost vorba de familia Regala. Necazul este ca nu a avut inspiratia sa corecteze imediat sau dupa un timp rezonabil spusa pe negandite. Ba mai mult s-a inversunat sa sustina afirmatia anterioara. Acum chiar ca nu mai poate da inapoi. Cu aceasta ocazie au aparut diversi “avocati”, tot de ocazie care fac eforturi de a scuza si minimaliza gafa prezidentiala. Sunt convins ca acea gafa nu s-ar fi produs daca Presedintele ar fi fost cu adevarat un om de stat si ar fi avut simtul istoriei. Veti spune ca a fost sincer si a spus exact ceea ce gandeste. Exact, dar asta il descalifica. Un om de stat nu face asa ceva. Sa va mai spun ca persoana in cauza are aceleasi relatii proaste si cu fostii Presedinti – Iliescu si Constantinescu. Mergand pe aceasta logica se poate afirma ca va continua sa aiba relatii la fel de proaste si cu viitorii Presedinti. Nu cumva o fi vorba de altceva, ceva ce ar tine de structura de personalitate a celui ce inca ne este Presedinte, un Presedinte ce ne dezonoreaza?

 41. Astă seară despre ce discutăm?
  Maimuţa-i la operă după care merge să facă nani…
  Noi ne culcăm la ora obişnuită dar până atunci despre ce vorbim? 😮

  • hei,Silver,
   fostul rege, care a renuntat la acea calitate,indiferent in ce circumstante,aduce cu o racla in care se afla un personaj ce inca mai misca.
   nu are nicio legatura cu Romania din 2011,cu problemele curente,cu schimbarile majore la nivel mondial.
   e purtat ca o sperietoare de ciori de catre usl(care il urasc cel mai tare),spre a-i da o copita presedintelui.asta-i tot.maiine va fi cu siguranta,uitat.
   daca fostul rege avea taria morala sa spuna in parlament ca regalitatea ar fi benefica pentru Romania,sau ar fi infierat comunismul,poate mi-ar fi impus ceva.
   asa,nu.nu este decat un om foarte batran si foarte influentabil.

  • ***nell – Bună seara! 😆 De dimineaţa spun şi eu cam aceleaşi lucruri da’ uite că nu mă crede nimeni, ba mi se recomandă să trec la studiu…
   Nu este un secret pentru nimeni că adevăratul conducător al USL este I Iliescu, omul trei in unu’… De aici, de la Iliescu a pornit bătaia de joc, iluzia creată unui decrepit de 90 de ani că ar mai fi bun la ceva… Doamne, iartă-mă! Păcat că cei din jur l-au încurajat şi i-au permis să se preeze la jocul murdar al comuniştilor speriaţi de Băsescu, de votul prin corespondenţă al românilor din diaspora, de guvernul PDL, de regionalizare, intr-un cuvând, speriaţi de votul din 2012, pe care ştiu că-l vor pierde.

  • Ptiu! Ce mai strănut… De vreo jumătate de oră…
   Te pomeneşti că-mi trimiti ex-regele Mihai o şampanie ca să-mi cumpere bunăvoinţa… 😮

  • A discuta Istoria României în funcţie de interesul politic al zilei este o mare tâmpenie.
   Comuniştii au făcut acelaşi lucru.
   Pe de altă parte repet ce am spus dimineaţă:
   DISCURSUL REGELUI ESTE O ACŢIUNE PUR ELECTORALĂ!
   HILARĂ!
   DEOARECE ILIESCU L-A ALERGAT PE REGE CU POLIŢIA!
   NU BĂSESCU!
   A ţipa ca bezmeticii: regele a făcut, regele a dres şi a vă agita zbierând că Băsescu a spus este o mare prostie.
   Văd că Turnu v-o trage sistematic.
   Punct cu punct!
   Şi voi în loc să contracaraţi, zbieraţi lozinci!
   Căscaţi ochii la mine cum se procedează mocoFanilor:

   Deci,
   monseur Turnule am trei întrebări aţi pune:

   1. DE CE IPS DANIEL NU A PARTICIPAT LA ACEST “EVENIMENT ELECTORAL USL-ist?
   2. CARE ESTE CEL MAI MARE SECRET DIN VIAŢA REGELUI MIHAI?
   3. CARE ESTE SUMA DATĂ LUI RADU DUDA DE DAN VOICULESCU?

   Ti pup dulşi pi masele.
   🙂 🙂 🙂
   Aştept răspuns.
   🙂 🙂 🙂
   PS Îţi sugerez să nu încerci a mă face din vorbe cum îl fac io pe nene ZeV duşmanul Febleţii că io n-am şcoala lui! Şi nici cum o faci pe Arginţica că io coleg cu ea nu am fost. Io-s profesor făcut la Cluj!
   🙂 🙂 🙂
   PS2 Zapo vezi că eşti incoerent şi ştii că io oricât de drag mi-ai fi atunci când eşti incoerent ***! Afirmi într-un comentariu de mai sus:

   “Daca fascistii ,au sfirsit impuscati si cu ani grei de temnita-CRIMINALII COMUNISTI,SI URMASII LOR ,in anul 2011 isi dau din nou mina ca in anii 40”

   Păi măi băiat dacă faci această afirmaţie, FOARTE CORECTĂ de altfel, îţi pun o întrebare:
   De ce latri furios pentru Monica Macovei Gherghescu fiica comunistului-securist Gherghescu?
   Sau la ea nu se pune?
   Nici la Tismăneanu nu se pune?
   Nici la Cristi Preda nu se pune?
   Năpârcile astea nu sunt care cumva:
   “…..URMASII LOR ,in anul 2011 isi dau din nou mina ca in anii 40….”
   de care vorbeşti tu
   ??????????????????
   Ia spune măi băiat cucuiat!
   Şi vreau să mai spui ceva!
   S-o spui tranşant exact cum ai spus-o la elgerile din PDL:
   TU CU CINE MĂTĂRÂNGA MEA ŢII?
   CU DUŞMANII FEBLEŢII SAU CU NOI PRETORIENII FEBLEŢII?
   cu comunista Monica Macovei Gherghescu sau cu ne-comunista Elena Udrea?
   Ca să ştim şi noi!
   🙂 🙂 🙂
   PS3 Arginţico dacă strănuţi împinge cu limba-n bolta palatină şi n-ai să mai strănuţi! Sau ia o “aspirina săracului”.
   Tu eşti fată bună dar cam dezorientată!
   Am să-mi sacrific vreo 2-3 nopţi ca să te orientez un pic!
   🙂 🙂 🙂
   PS4 Aloooooo, cuţu, cuţu, cuţu, cârnule unde eşti?
   Hai la tata!
   Ieşi din cuşcă şi nu mai fi botos!
   🙂 🙂 🙂

  • Tuturor:
   Destinul regelui Mihai a fost unul tragic si din pacate el nu a fost un Becket ca sa se ridice la inaltimea acestuia.
   Din pacate.
   Dar nimeni de la noi nu s-a ridicat la asemenea nivel.
   Am sperat ca va fi Basescu, dar este prea mult si pentru el.

 42. In clipa asta o persoana execrabila din punctul meu de vedere, un ipocrit pervers, il insulta la RTV, pe Boc, ptr ca nu a venit azi la parlament.
  Este vorba de dl CTP , care cand Regele Mihai nu a fost lasat de Iliescu-FSN sa calce pe teritoriul roman vitupera contra regelui si a monarhiei in ziarul unde scria pe atunci in Adevarul.
  Si atunci si acum pe bani, ca un mercenar al cui da mai mult, asa cum ii sta bine dlui.
  Tuturor: daca este posibil, gasiti acel articol al lui CTP si publicati-l. Ar fi un gest remarcabil si mi-ati oferi o dovada pentru ce afirm din memorie

  • Si sa mai detaliez cat de cat cele scrise mai sus la 10:08:

   Nu sunt deloc sigur ca soarta romanilor era alta daca Antonescu era lasat sa joace el cartile, nu am destule informatii pentru asta dar sunt sigur ca daca mai tarziu nu accepta sa abdice, riscand sa moara pentru onoarea Romaniei, devenea un Becket, si-si merita azi coroana el si neamul lui.
   Asa ramane doar pe atunci un biet pusti manipulabil(de altfel si azi, daca ma gandesc doar la hrana viermilor de matase) de niste persoane destul de corect caracterizate de Maresal(avea in 41 doar 20 de ani si in 47 doar douazeci si sase de ani)care nu a fost capabil sa se ridice la inaltimea unor momente de exceptie caci au fost de exceptie si el, regele nu poate fi pus nici in tabara lui Hitler cu care a fost aliat dar nici in cea a lui Stalin cu care a devenit aliat si nici in cea occidentala, pentru el jocul se ducea pe muchia colii de hartie dialectica ceea ce cred ca pricepeti ce insemna ca sarcina pentru un biet om si prea tanar pe deasupra?

   Dar de ce sa-l acuz, cand unul mai putin tanar si alaturi de care si azi ma aflu, a ratat si el sarcina istorica sa fie ,intrun alt fel, un alt posibil Becket.

  • Mada,
   Este 4:30, plec undeva departe si ma uitai la vreme si la sit.
   E bine, dar sa fii sigura ca am dreptate. In general nu vorbesc fara dovezi.
   Dar ramane intre noi, caci oricum suntem mai buni decat ei.
   🙂

   Administrator:
   Drum bun Ion Adrian 🙂 !

 43. cum se face ca nu spui nimic elena de discursul regelui…..care este adevaratul conducator al tarii si azi…el fiind obligat sa abdice…..prin constringeri si amenintari tipic comuniste…..?

 44. By the way,
  Chestia cu prudenta sunt vise pedeliste…cade euro …cadse Romania….
  Vrei sa iei masuri care sa duca intr-adevar la echilibrarea balantei de plati…..
  reduceti personalul bugetar cu 70% rapid si atunci vei vedea rezultatul dupa aprox 6 luni…..e usor de inteles dece aceasta perioada de gratie…..
  astea sunt masuri patriotice de salvare a tarii…..prudenta, etc sunt vorbe si iar vorbe……
  Nu liderii din Europa decit soarta Romaniei ci voi liderii dela putere din Romania……voi care nu sunteti in stare sa absorbiti 100% fondurile europene, voi care faceti cheltuieli aiurea……
  dc. mai vrei ioti mai spun….fi corecta si raspunde la cele de mai sus…..
  masurile pe care le-ati luat sunt bune dar nici pe departe cele necesare ptr a salva tara…..

  • “reduceti personalul bugetar cu 70% rapid si atunci vei vedea rezultatul dupa aprox 6 luni”…..stai sa vezi din 2013 daca ies ei din nou ca o sa presteze ce ii indemni tu acum:))….putintica rabdare
   in alta ordine de idei….am inteles ca guvernul e de dreapta….pai dreapta, din ce stiu eu, inseamna un stat care ofera mai nimic, ceea ce se intampla in acest moment, dar un stat pe care nu il simti….in acest moment statul roman este unul foarte scump, sunt impozite si taxe foarte mari si sufoca tot, economia interna nu avem, d-aia nici nu mai avem crestere economica, pentru ca exporturile au cazut iar noi stam ca intotdeauna dupa firimiturile de la altii:))….practic daca in mai 2010 aveam un gras in spatele unuia foarte slab, in prezent cel gras a mai pus pe el, iar cel slab abia se mai tine pe picioare
   e doar un comentariu amarat de pe un blog….dar daca va ramane aici inca un an jumate, ma bag la un pariu:
   – iulie 2012 – revenirea salariilor bugetarilor plus cresterea pensiilor asa cum zice in legea aia
   – inceputul lui 2013 – taieri de salarii bugetari cu 25% plus impozitarea tuturor pensiilor cu 16%
   sanatate, numai bine!

 45. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – Nu pot sa-ti dau un salariu mai mare, n-ar fi echitabil! Uite, Popescu are opt copii si primeste exact aceeasi leafa ca dumneata, care n-ai nici unul !
  – Eu credeam ca firma ne plateste pentru ce facem aici, nu ce facem acasa!

 46. Discursul regelui, prilej pentru CTP de a-l mai cârcoti puţin pe Băsescu… De ce nu? Păi, dacă regele a fost un laş şi un trădător, tot Băsescu-i vinovat…
  – Cum? Şi ce dacă nici nu era născut pe atunci? 😮

 47. @Diaconu Eusebiu. “A discuta Istoria României în funcţie de interesul politic al zilei este o mare tâmpenie”. Perfect adevarat. Ma chinui de ceva vreme pentru a-i face sa inteleaga pe cei cativa “pretorieni” ai unei cauze pierdute, dar ei nu stiu decat ca trebuie sa apere o cauza, chit ca pentru asta debiteaza enormitati. In comentariul dv. imi puneti trei intrebari grele. Spun ca sunt grele pentru mine deoarece posibilele raspunsuri ale acestora nu se afla in cercul destul de stramt in care ma invart eu, iar a da cu presupusul, parca nu s-ar face, mai ales fata de domnia voastra. Deci ma voi margini la un scurt comentariu pe marginea absentei Patriarhului Daniel. Este ceva ce tine de traditia Bisericii Ortodoxe, aceea de a nu se amesteca, spre deosebire de Biserica Catolica, in valmasagul disputelor politice. Patriarhul a intuit usor ca o actiune cu un caracter istoric se va transforma repede intr-o actiune cu caracter politicianist, atat de o parte cat si de cealalta si atunci si-a luat o marja de siguranta pentru a feri Biserica de reverberatiile disputelor politice. Deci traditia si nimic mai mult Eusebiule. Deci profesor facut la Cluj? Toata stima!

 48. Lucrand expresia,

  “Rendez à César ce qui appartient à César, et à Dieu ce qui appartient à Dieu”

  am gasit ca pentru noi Romanii se potriveste astfel sa va o prezint,

  “Il faut parfois savoir rendre à César ce qui est à César.”

  ROMANIA are un CESAR, Presedintele Traian BASESCU, trebuie sa recunoastem.

  Si in plus in aceasta perioada cand se incearca pe orice cale defaimarea puterii actuale.

  Rendre le mérite d’une chose à son véritable auteur.

  Merci si cred ca ati inteles !!!

  • @Stefan Radoveanu. Nu Fanica draga, nu am inteles. Dumneata vrei sa il compari pe Cezar cu temporarul locatar al Olimpului romanesc. Este exact diferenta dintre adevaratul Olimp si un oarecare Deal numit al Cotrocenilor. Daca se intampla sa fiti o persoana cata de cat tanara, am o rugaminte – “Aveti putintica rabdare”. Curand veti citi prin manualele de istorie despre dimensiunea reala a acelui personaj pe care dumneata il compari cu CESAR. Observ ca departarea de casa va determina o anumita estompare a simtului masurii care ar trebui sa va caracterizeze. Ave Cezar!

  • Cher Turnul de observatie

   Ma adresez unui turn, imi pare rau ca va exprimati in cachet, pas grave.

   Trebuie sa realizati, daca priviti din acel turn ca Presedintele ROMANIEI este foarte constient de masurile sale si in acelasi timp foarte responsabil.

   Apreciez sistemul sau de management presidentiel pentruca gandeste cu viitorul in conditiile actuale de criza.

   Imaginati-va glumetul antonescu sau ponta cu un geoana ce ar fi devenit ROMANIA.

   Sa fim mandri de Institutia Prezidentiala si nu de circul din ROMANIA cu regele si sa uitam realitatile momentului.

   ROMANIA este pe drumul bun, evolueaza si se adapteaza foarte bine.

   Trebuie sa fim MANDRI ca nu suntem in situatia GRECIEI, Portugaliei, Spaniei si chiar a ITALIEI.

   Si fara a va deranja ce ati fi asteptat de la Presedintele ROMANIEI si de la guvernul Emil BOC ?

   Iluzii, salarii, vacante, mercedese, vile, mai putina munca ?

   minut par minut mdin ultimele zile.

  • @Stefan Radoveanu. Comentariul dv. de astazi dimineata, spre deosebire de altele, este de bun simt. As avea totusi cateva amendamente. “ROMANIA este pe drumul bun, evolueaza si se adapteaza foarte bine”. Aveti oarece dreptate si sa ne fereasca Domnul de a ajunge in situatia Greciei si a suratelor sale intru suferinta. Deci as fi asteptat de la Prezident ca la vremea potrivita sa numeasca un Premier competent si responsabil. Unul dintre acestia putea sa fi fost Lucian Croitoru. Asa, ni l-a lasat pe Boc care imediat dupa victoria in alegeri s-a pus pe zaiafet impartind functii si ciolane. Zaiafetul a durat exact un an si jumatate. Deabia in iunie 2010 a luat masurile de austeritate necesare, dar si atunci doar la insistentele FMI si nicidecum ca fiind rezultatul managementului Prezidential-guvernamental. Mai mult decat atat, a avut lasitatea de a se ascunde in papuris, lasand in seama Presedintelui ingrata sarcina de a anunta natiunii masurile de austeritate. Pentru a intelege ce a insemnat asta iti voi spune ca ministrul de finante al lui Boc – Sebastian Vladescu ,a afirmat ca daca s-ar fi luat masurile de austeritate la 03.01.2010 salariile ar fi trebuit reduse cu doar 5% si nu cu 25% cat a fost necesar sase luni mai tarziu, basca majorarea de TVA. Un alt argument il ofera Curtea de Conturi care in Raportul pe anul 2009 a afirmat ca s-au cheltuit ilegal 9,9 miliarde de euro. Oricum noi nu ne invatam minte. In raportul preliminar pe anul 2010, aceiasi Curte afirma ca pana la data raportului se cheltuise ilegal aceiasi suma 9,9 miliarde de euro, urmand ca pana la sfarsitul anului suma sa fie depasita cu mult peste nivelul anului 2009. Deci amice Fanica, sa fim mandri de institutia Prezidentiala si mai ales de produsul acestei institutii, produs numit Emil Boc? Va propun sa reveniti la rationalitate.

  • ***Turnul de observatie scrie sa ne fereasca Domnul de a ajunge in situatia Greciei si a suratelor sale intru suferinta.

   Uite, Turnule, acum ai spus şi tu vorbă mare. Aşa e! Ne este greu la toţi, dar nimeni nu moare de foame. Nu ne mai putem alinta şi răsfăta, suntem nevoiti să facem economie şi să renunţăm la unele plăceri, mai mult sau mai putin vinovate. Asta e!

   Şi, ca să nu ajungem în situaţie Greciei, s-au luat acele măsuri de austeritate pentru care Băsescu este injurat şi acuzat public.

   Sigur că nu sunt de acord, mă afectează şi pe mine aceste măsuri dar am tăria să fiu, pe mai departe, alături de preşedinte, să recunosc că e bine ceea ce face chiar dacă mai şi cârcotesc, ştiind că face totul ca România să nu aibă o soartă mai rea decât acum.

  • Cher Turnul de observatie,

   M-ati provocat si am sa va raspund.

   O alta persoana mai buna ca domnul Emil BOC, Premier nu poate fi imaginata la ora actuala.

   Este foarte constient de ceea ce face, si din fericire le face exceptional de bine.

   Subiectul acesta trebuie uitat, ce este de facut ROMANII sa nu ramana prada iluziilor si fantasmelor lui ponta si antonescu.

   Toate problemele la care va referiti sunt sub control, nu icercati sa vorbiti de pe peluza cum se da gol.

   Ca nu merge rapid cum ar dori multa lume este foarte adevarat, chiar in mijlocul coalitiei de guvernare gasim cateva cioate care incetinesc ritmul reformei.

   Va asigur ca totul este bine agendat sase sfarseasca cum a spus Presedintele ROMANIEI, Domnul Traian BASESCU.

   Trebuie sa fiti increzatori si sa sustineti cabinetul in masurile ce se vor lua si care trebuie continuate fara nici un regret.

   Cordialement

   NB
   Si totusi care esta numele DVS adevarat ?
   De cine mai aveti frica ?

 49. Dumitritele, florile Sf Dumitru

  Cand am plecat de acasa sa-mi fac lumea mea, nu mi-am putut lua cu mine fratii, parintii si nici gradina noastra mica, dar bogata si bine ingrijita, unde mama avea grija sa puna adesea, de cu toamna, de toate ca peste vara sa avem cele necesare hranei de zi cu zi.

  Am luat insa amintirile si poate, cea mai vie, cea care m-a insotit peste tot pe unde am fost si unde am colindat e cea legata de dumitrite, de ultimele flori ale toamnei.

  De o parte si de alta a cararii care impartea gradina in doua, erau dumitrite. Cresteau inalt ori mi se parea mie ca sunt inalte pentru ca eu insami eram pe atunci mica, si infloreau toamna tarziu, chiar in ziua de Sfantul Dumitru.

  Tin minte ca, mai ales in primii ani de viata, o intrebam pe mama de unde stiu ele, dumitritele, cand e ziua ca sa-si deschida petalele, indiferent de vreme.

  Dumitritele sunt flori puternice, sanatoase, impunatoare dar nepretentioase. Rezistau toata vara chiar si in cele secetoase cand noi, copiii uitam sa le udam. Cand toate vrejurile din gradina erau uscate si ingalbenite si mama le aduna in cate doua, trei gramezi ca sa le dea foc, singurele verzi, drepte, cu personalitate si cu boboci care stateau gata-gata sa se desfaca, erau tufele de dumitritele.

  Dumitritele sunt flori mici, cam cat nasturii de la palton, si acelea din gradina noastra mi se pareau ciudat colorate, fata de celelalte flori de peste vara, cel putin asa mi se parea atunci, in copilarie. Unele erau de un rosu-ruginiu, altele visiniu-putred. O imbinare de culori cum nu se poate mai reusita in ultimele flori ale toamnei.

  Si cand erau inflorite, imi placea sa strang dumitritele in brate, sa-mi ingrop capul in mirosul lor iute-intepator si unic, nemaintalnit vreodata si sa le respir adanc, minute in sir.

  Daca se intampla ca dupa ziua de Sfantul Dumitru sa fie inghet la sol sau bruma, dumitritele nu aveau de suferit. Rezistau frigului si bobocii ramasi se deschideau chiar si la temperaturi foarte scazute.

  Daca ningea, cu atat mai bine. Florile rezistau sub zapada, se conservau, mai bine-zis, si s-a intamplat chiar ca, ocrotite de zapada, sa avem de Craciun pe masa, dumitrite inflorite, atunci aduse din gradina.

  Unii oameni poarta in suflet, toata viata, un copac, altii o casa sau un chip. Pe mine, m-au insotit, intotdeauna, dumitritele, imaginea celor de acasa, unice prin colorit si aroma pe care o raspandeau in jurul lor. Si totusi, nici dupa atatia zeci de ani, nu am reusit sa aflu.

 50. Am vazut aseara la tv-uri invitatii la concertul de la opera. Tot lume buna, majoritatea politicieni: inculti, agramati, needucati, necivilizati, mincinosi, hoti, oameni fara caracter… La asa “lume buna”, asa popor… Sa nu va mai mirati… Acestea ne sunt modelele. Restul depinde de fiecare dintre noi… Fi-mi-ar scarba!… 😮

 51. Ex-regele Mihai, invitat la BBC, a declarat că nu-i pasa deloc de jignirile preşedintelui Băsescu. Care jigniri? Preşedintele n-a făcut decât să spună, fără menajamente, nişte adevăruri care trebuiau ştiute, mai ales, de tineri, adevăruri care pot fi dovedite cu documente ale vremii.
  De când adevărul a devenit o jignire? De ce Mihai nu a dovedit, tot cu documente, că preşedintele minte?

 52. Am citit că nu ar exista sintagma “ex-rege”, că regele e unsul lui Dumnezeu şi alte explicaţii spre convingere. O fi asa, dar… Ce dumnezeu a putut admite ca Mihai sa-şi trădeze poporul şi să-l lase de izbelişte în mâinile comuniştilor şi a ruşilor?

  • SYN. EX, ANCIEN.,

   Ces deux mots indiquent la cessation d’une fonction, d’un titre.

   Ex est un latinisme qui n’était guère en usage que dans les communautés (Dict. de Trévoux).
   Puis il passa dans le langage commun : ex-commis, ex-laquais furent les premiers employés ; c’est à Mézeray qu’on doit ex-laquais.

   Aujourd’hui, cet ex s’étend à tout, et l’on dit l’ex-cour, l’ex-rue de l’Ouest.

   Mais quand faut-il employer ex ou ancien ?

   Le Courrier de Vaugelas, 15 janv. 1872, pense que la particule ex, grâce à son rôle révolutionnaire, doit surtout être mise dans les cas où il s’agit de quelque mutation ou rapide ou violente, ou peu heureuse ; et que dans les autres cas ancien est préférable.

   DONC,

   EX-REGE EST JUST !!!

 53. De cite ori sunt somat sa fac precizari,ori alte treburi ma enervez si ma enervez pt ca mi se pare ca cineva,persoana ori institutie a statului devine obraznica si simt nevoia sa-i pun la punct.
  Am mai facut concesii pe subiectul asta,asa ca existind precedentul ,daca mai fac o concesie,nu cred ca-mi va stirbii din mindrie,asa ca voi raspunde la ,SOMATIA LUI EUSEBIU’ in speranta ca de data asta i se va intimparii cu majuscule in capm ceea ce am sa-i spun:
  1.-de mai multe ori am spus ca,SPRIJINUL MEU PT O PERSOANA dar si pt un partid nu este neconditionat-NIMENI NU POATE PRIMII DIN PARTEA MEA CECURI IN ALB-pt ca nu-mi parmit acest lucru,nu-mi permit sa fiu ,INCONSTIENT-sunt toma necredinciosul,pina nu vad si pipai nu cred.
  2.-ori ce personaj politic ,IMI ESTE DATOR’ si nu eu ii sunt dator ,deoarece,in afara de idei comune ,altceva nu impartim,ca atare am libertatea sa ma ,SUCESC CIND PE-OM PARTE CIND PE ALTA DE CITE ORI VREAU,asa incit ,INTERESELE MELE SA FIE LA ADAPOST-Eu pun votul si o data cu el,bucatica aia de putere in bratele cuiva doar daca -PERSONAJUL SE DEDICA BINELUI GENERAL,NU INTERESELOR SALE,ALE CERCULUI SAU SI A FAMILIEI SALE.
  3.-Referitor la felul in care ma pozitionez in raport cu diverse personaje din PD-L.Sunt de partea reformistilor,a celor care doresc ca PD-L,sa fie un partid cit mai ,CURAT POSIBIL’fara a fi insa un TALIBAN,ORI EXTREMIST IN ACEST SENS-DETEST ABSURDUL SI OAMENII ABSURZI,NU CONFUND UN PARTID CU O ORGANIZATIE DE sectanti religiosi care si-au propus sa stea izolati departe de tentatia lucrurilor lumesti-DAR,RECOMAND MODERATIA SI ECHILIBRUL.
  4-A pune in antiteza cele doua doamne-ELENA UDREA VERSUS MONICA MACOVEI,e de-a dreptul ridicol-ESTE LOC SUB SOARE PT AMBELE,si nimeni nu le cere sa se ,IUBEASCA ,ci cel mult sa lucreze cu folos pt PARTID.
  Asa ca n-am nici o problema din acest punct de vedere,fiecare din aceste doua doua doamne lucreaza bine pe felia ei,si este de preferat sa se ,TOLEREZE RECIPROC,PT BINELE LOR SI PT BINELE PARTIDULUI,SI EVIDENT SI PT BINELE NOSTRU.
  5-Si acum discut din punct de vedere strict personal,desprins de politica:
  sigur,doamna ELENA UDREA ,are un mare avantaj fata de MONICA MACOVEI,ESTE MULT MAI TINARA,ARE UN CHARM PERSONAL DE EXCEPTIE,cu care isi seduce electoratul atit masculin cit si cel feminin.
  Repet imi permit sa dezbat in acesti subiectul lasind politica deoparte,asadar pe acest plan ,este cit se poate de usor de banuit,AM O SLABICIUNE FATA DE DOAMNA UDREA,dar fiind un om rational nu amestec lucrurile si fac un ghiveci-politica cu politica,simpatiile la locul lor.
  Asadar,sper ca dupa aceasta expunere-DIACONU EUSEIU ,sper ca vei intelege-NICI ELENA UDREA SI NICI MONICA MACOVEI,politic nu au sustinerea mea daca nu se inscriu ,IN LINIA IDEILOR SI ASTETARILOR MELE-odata aceste asteptari inselate voi deveni un critic foarte acid.
  Dealtfel,in toamna lui 2008,ii atrageam atentia doamnei UDREA pe acest subiect,si domnia sa a avut bunavointa de a-mi raspunde,dindu-mi/dindu-ne asigurari ca-POLITICA NU O TRANSFORMA INTR-O PERSOANA CINICA,GROBIANA SI IN CONSECINTA,DETESTABILA.
  Pina in prezent,cu mici dezamagiri ,inerente de altfel,DOAMNA ELENA UDREA ARE LA DISPOZITIE TOT SPRIJINUL MEU,PT CA SI-A URMAT IN MOD CORECT DRUMUL RESPECTIND JALOANELE OMULUI POLITIC DEMN DE A FI VOTAT.

  • Băh ia mai lasă-mă cu gargara!
   Monica Macovei Gherghescu folosindu-se de amantul ei intelectual (precum la numit Roncea pe Tapalagă), a atacat-o de nenumărate ori pe Elena Udrea.
   Atacurile lansate de Tapalagă în presă la adresa Elenel Udrea au fost extrem de mizerabile, deci scuteşte-mă!
   În fond şi la urma urmei tu cu cine ţii?
   Cu beizadeaua comunistă Monica Macovei fiica lui Gherghescu cel bătrân,
   sau
   Cu necomunista Udrea Elena, care nu-mi aduc aminte să fi fost membru PCR!

   Ce tot o zgudui atâta după gard?
   🙂 🙂 🙂
   Alege dreak o dată!
   Ori! Ori!
   Cu amândouă nu se poate!
   Că una-i tânără şi alta-i bătrână!
   Că una-i frumoasă şi alta-i urâtă!
   Că una bea apă plată şi alta bea whiski!
   Că una este ministru şi munceşte de dimineaţă până seara pe când cealaltă a fost ministru şi nimic nu a făcut!
   Că una îşi vede de treaba ei şi alta toată ziua latră pe bloguri şi pe la televiziuni!
   Că….
   Că….
   Că….aşa îţi trag un şpiţ în dosul ăla pe care-l muţi dintr-o luntre în alta de ai să cazi cu el fix între luntrii!
   🙂 🙂 🙂

   Om fi noi amici virtuali dar nu încerca să mă prosteşti pe faţă că te articulez de nu te vezi!
   🙂 🙂 🙂

 54. Re Turnul de observaţie 26 Octombrie 2011, 09:07 am

  Auliuuuuuuu dar matinal mai eşti muică!
  Păi la ora la care ai tastat tu nici găina de lângă mine nu s-a trezit.
  Başca că ieri băui precum boul apă şi am un cap cât 3 baniţe!
  Ca să nu mai spun că dimineaţa când m-am trezit, m-am trezit în pat cu nevasta unuia care dormea în camera de-alături!
  🙂 🙂 🙂

  Hai până îmi vine stacana cu zama de varză s-o luăm cu începutul.
  Adică cu întrebările.
  1. DE CE IPS DANIEL NU A PARTICIPAT LA ACEST “EVENIMENT ELECTORAL USL-ist?
  2. CARE ESTE CEL MAI MARE SECRET DIN VIAŢA REGELUI MIHAI?
  3. CARE ESTE SUMA DATĂ LUI RADU DUDA DE DAN VOICULESCU?
  ———————-
  Şi-am zis ieri în gândul meu:
  Stai niţel, că te dezvăţ
  Fără mătură şi băţ.
  Te învaţă tata minte.
  Şi ţi-am dat un ou fierbinte.
  Văd că nu l-ai îmbucat,
  Doar cu laba l-ai mişcat
  De arsură ai scăpat!
  Nu-i nimic domnule Zdreanţă,
  Cel cu ochi de faianţă,
  Şi mâine mai e o zi
  Deci am timp pentru-a urzi
  Când şi cum te-oi păcăli……
  🙂 🙂 🙂
  Mda,
  lăsând poezele deoparte (poet nefiind) şi trecând la “proză”, remarc că domnia matale, Turnul de Observaţie, eşti un golan!
  Uns cu multe alifii!
  De ce spun asta?
  SIMPLU:
  Deoarece în mod extrem de parşiv îţi asumi riscul de a striga lumea la tine:
  “Huoooooo, neştiutorule!”
  doar pentru a nu recunoaşte că violenţa verbală şi atitudinea tranşantă a impulsivului marinar a fost motivată.
  De ce a fost motivată?
  SIMPLU:
  Deoarece şi tu, şi eu şi marinarul , şi încă câţiva, spre deosebire de nătărăii “care vorbeşte dar istoria nu o citeşte”, ştim exact motivaţia:
  TELEGRAMA DE LA STOKOLM!
  Acesta era răspunsul pe care-l aşteptam de la tine la a doua întrebare.
  🙂 🙂 🙂
  Şi la a treia întrebare ai ocolit răspunsul, cu toate că ştii foarte bine, precum ştiu şi eu, precum ştie şi marinarul, precum ştiu şi încă câţiva, că suma primită de duda aia de Duda de la Dan Voiculescu are câteva “şase zerouri” în coadă!
  Că deh, pseudo-regalul obraz subţire cu cheltuială se ţine.
  Nu mă refer la obrazul Regelui!
  MĂ REFER LA OBRAZUL TOVARĂŞULUI DUDA, UN GIGOLO DE SUCCES!
  CONŢĂRAN DE-AL LUI ZeV.
  Apropo de duda asta de Duda.
  Că tot veni vorba de el.
  Îmi aduc aminte foarte bine iritarea din glasul Siminei Mezincesu când a tranşat-o la fel de brutal cum a tranşat-o şi impulsivul marinar:
  – ŞI CE DACĂ FUGE CU SECURISTU’? O DECAZI DIN DREPTURI ŞI GATA!
  🙂 🙂 🙂
  Şi iaca am ajuns la prima întrebare.
  La care nu ai răspuns ci doar ai comentat. de fapt mai bine spus doar ai dat cu lăbuţa oul mai încolo!
  Moamăăăăăăăă ce golan eşti!
  Răspunsul pe care-l aşteptam de la tine era următorul:
  IPS Daniel cunoaşte foarte bine fauna leprelor din Iaşi şi mai ales cunoaşte foarte bine adevărata istorie.
  Istorie pe care a învăţat-o pe la cele multe şcoli de dincolo pe unde a învăţat.
  Deci nu avea cum să amestece Biserica Ortodcşilor Români într-o astfel de mascaradă!
  Pardon!
  Am vrut să spun: Într-un astfel de “eveniment electoral”!
  Şi aici, dacă tu ai comentat, fiind democraţie, comentez si eu.
  Mai demult am auzit-o pe scroafa din copacul liberal, cum a spus:
  “IPS DANIEL ESTE UN PDL-ist ÎMPUŢIT! ESTE CU BASE!”
  Am tăcut şi am zâmbit, gândind în sinea mea:
  “Fute-te-ar Daniel cu mătărânga lui de gospodar curvo!”
  Rog admin-ul să nu modereze “grobiana mea gândire”, căci asta este viaţa. Atunci când îţi înşeli bărbatul cu ginerele unui coleg de partid curvă te numeşti!
  Şi încă ceva.
  Sper ca niscaiva ortodocşi de p-aci să nu-mi sară la beregată deoarece l-am numit pe IPS Daniel gospodar.
  Căci acesta-i adevărul!
  IPS Daniel este pumnul de fier şi mintea de oţel precum o lamă de Toledo care de când păstoreşte ortodocşii români a întărit şi a îmbogăţit biserica!
  Încet încet observ că Biserica Ortodoxă Română redevine ceea ce a fost:
  OCROTITOAREA ŞI CONDUCĂTOAREA NEAMULUI ROMÂNESC!
  Şi asta este bine!
  O spun io, păgânul diacon….
  🙂 🙂 🙂
  Pam-pam.

  PS1 Şi ca să nu te las neîntrebat pe ziua de astăzi, Turnule iaca ce întrebare îţi pun:
  ESTE ADEVĂRAT CĂ IERI IMPULSIVUL MARINAR LA BĂGAT ÎN CORZI PE MONSEUR BAROSSO OBLIGÂND SĂ ACCEPTE TOATE CONDIŢIILE ROMÂNIEI?
  DA sau NU?
  Şi te mai întreb ceva:
  ESTE ADEVĂRAT CĂ PRESA ŞI TELEVIZIUNILE NOIASTRE DEONTOLOAGE NU SPUN NIMIC DESPRE ASTA? TAC PRECUM SCROAFELE CU RÂTUL ADÂNC CUFUNDAT ÎN MOCIRLA COCINILOR?
  🙂 🙂 🙂

  PS2 Tastez cu majuscule:
  ASTĂZI ESTE O ZI CRUCIALĂ PENTRU EUROPA!

  PS3 Alooooooo, buldogul şi cârnule, nu fii crăcănat, ofticos şi naşparliu că-ţi zic de dulce! Scoate botu’ din coteţ că astăzi am chef de harţă şi nu am cu cine mă certa!
  MI-E DOR DE TINE STRESUL VIEŢII MELE!
  🙂 🙂 🙂

 55. Si acum sa trec la constatari care tin de atmosfera de pe blog,care sincer mie imi place si cred ca in general luarile de pozitie,indiferent de simpatii sunt in limitele a ceea ce se poate numi-,UN MINIMUM DE DECENTA,chiar daca mea culpa,eu uneori sunt ceva mai contondent.
  Asadar ,trebuie sa spun ca simpatiia mea pt unii blogeri,a ramas nestirbita si ca ii citesc cu placere chiar daca am pareri si pozitionari diferite,si aici ma refer in special la EUSEBIU SI ZE.V dar si la turnul de obeservatie,care lucreaza ca un fel de ,APARAT DE MASURA SI CONTROL-pt ca imi pot verifica astfel ideile dar mai ales ,validitatea lor,logica lor si calitatea argumentelor si a argumentatiei.
  N-am uitat-o pe Silvestar,o femeie de toata isprava,chiar daca ,din cite stiu pt ca dealtfel mi-a si spus,parea ei despre mine nu este tocmai onoranta in ce ma priveste.
  Asa ca domnilor si doamnelor,fiti pe pace,nu port pica nimanui,ba in anumite cazuri chiar am simpatii si inca serioase,daca ma gindesc la eusebiu si ze.v.

 56. Admin rogu-te, am un răspuns pentru domnul Turn care am impresia că se băgă în spam-uri!
  Scoate-l mătăluţă din spam ca să vază lumea ce dăştept sunt dup-o noapte de crâncenă beţie!
  🙂 🙂 🙂

  Administrator:
  L-am scos.

 57. Despre ziua de ieri si tot ce sa intimplat nu pot sa spun dect atit-ACEST CLAUN TRIST-EX REGELE MIHAI-este din toate punctele de vedere o deceptie in ce ma priveste-nu-mi voi risipii energiile explicind in detaliu si de ce,am facut-o in ultima vreme,si cu modestele mele cunostiinte am si motivat de ce.
  Din nefericire pt Maiestatea sa,a fi INTIMPINAT LA PARLAMENT DE FIUL UNUI FOST TORTIONAR,MIRCEA GEOANA,A PRIMI O DECORATIE DIN MINA UNUI COMUNIST DE CEA MAI JOASA SPETA,FOSTUL STRUNGAR VALERIU ZGONEA ,SI A TE INTERSECTA PE DRUMUL SPRE MICROFON CU CRIMINALUL ION ILIESCU-CRED CA SPUNE ABSOLUT TOT.

 58. Bey diavole-AI BAUT SI TU LA RECEPTIA MAIESTATII SALE-GRATIS??????????????
  Apoi,ce se intimpla DIACOANE DE NU MAI POT INTRA PE BLOGUL ,LICHEUA POLITICA?????????????

  • Vasile Blaga pentru Monica Macovei Gherghescu>

   “Acest partid nu este constituit din mai multe cluburi. Nu e o adunare de cluburi, ci o structură constituită piramidal. Nu e în regulă să cauţi întruna fisuri. În loc să cauţi fisuri ar fi mult mai bine să le umpli. Dacă tot ceea ce faci e în nume personal, dacă prin ceea ce faci cauţi doar să-ţi constuieşti un nume, atunci e o problemă şi lucrurile pot deveni periculoase”

   🙂 🙂 🙂

  • Nu bre!
   Io nu-s regalist şi nici să ciocnesc pahare cu jalnicul gigolo Duda nu-mi doresc!
   🙂 🙂 🙂

   Referitor la Licheaua schimb un pic partitura.
   Atitudinea jalnică a buldogilor, care nu reuşesc să alunge din haită căţeaua roşie la DOS şi în cerul gurii, m-a scârbit!
   Este inadmisibil!
   Este inadmisibil ca un partid întreg să plece capul în faţa unei misecuveniste!
   ACEASTA ESTE PĂREREA MEA!

  • Eu mor de dorul lui Zevulache!
   N-am din cine cita, mi-a fost ziua pustie.
   Orice numa’ las nu-l credeam.
   😆

 59. @Dle Administrator : Vreau sa fac niste remarci , poate se pot lua in consideratie ceva din ele . Cred ca daca Dna Udrea ar citi ce se scrie pe blogul dansei , nu cred ca ar fi foarte multumita . In primul rand ar vede ca pe blog posteaza continu aproximativ cinci persoane , commenteaza intre ei fel de fel lucruri , argumenteaza intre ei prin schimbari de replici sterile si fara semnificatie , nimic legat de commentariul Dnei Udrea , sau cel putin idei colaterale legat de alti polkiticieni . Nimic din astea . Apoi vad ca nu se poate posta pe acest blog observatii care vizeaza pe presedintele Basescu . Stiti foarte bine ca Dl Basescu are o popularitate foarte scazuta si blogul Dnei Udrea nu ar trebui sa fie associat cu cei care apara gafele istorice si politice ale Dlui Basescu . Asta trage in jos pe Dna Udrea care este un ministru excellent , cel mai bun din guvern . E destul ca presedintele Basescu trage in jos PDL-ul , si face asta cu o viteza de inimaginat . Numai alaltaieri presedintele Basescu a facut acea gafa ca a refuzat sa spuna “la multi ani regelui Mihai ” . Ati vazut ca aceasta lipsa de maniera si bun simt a presedintelui Basescu a facut inconjurul lumii . Credeti ca ar putea sa existe in lume Asta e natura dansului , are abilitatea de a ridica partide politice sau persoane , dar apoi dintr-un fel de inconstienta sau pauze de inteligenta , prabuseste ce a ridicat . Se vede clar ca in functie de tonul pe care il da D-l Basescu , toti politicieni PDL vor canta pe aceiasi voce . Ceace nu este in regula . Libertatea si independenta de a gandi , trebuie sa preleveze , caci a dandi si a vorbi asa cum indica o singura persoana , este ceva bolnavicios , ceva fara viitor , iar unii vad in asta dictatura unui singur om . In general astfel de situatii nu dureaza mult . Dle Administrator , cred ca in loc sa cenzurati si sa eliminati commentarii cum este al meu scris acum , sa acceptati pe viitor si commentariile de dispute politice , pro si c ontra . Desigur ca ar trebui sa eliminati commentarii cu limbaj neadecvat sau de insulte si jigniri nejustificate .

  • După câte observ nu ai fost cenzurat!
   Dar dacă te aştepţi ca noi cei de aici să admitem ca voi cei ce-l înjuraţi toată ziua pe preşedinte să-l înjuraţi şi aici, căci la atât se reduc acele “observatii care vizeaza pe presedintele Basescu” pe care le invoci tu, aştepţi degeaba!

   Iţi pun o întrebare:
   De unde ştii tu că:
   ” Dl Basescu are o popularitate foarte scazuta………..”?
   şi că:
   “E destul ca presedintele Basescu trage in jos PDL-ul—-“?
   Cine te-a informat?
   Presa turnătorului Voiculescu?
   sau
   Presa lui Patriciu?
   sau poate:
   Doamna Săftoiu?
   Cine?
   Să nu-mi spui că cineva din PDL!
   Că nu te cred!

   Deci în concluzie bagă bine la cap ce-ţi spun monseurule Postac:
   VĂ AJUNGE CÂT ÎNJURAŢI PREŞEDINTELE ROMÂNIEI ŞI MINISTRUL MDRT ÎN MEDIA VOASTRĂ DEONTOLOAGĂ!
   DECI SCUTIŢI-NE!
   Prea de multe ori aţi scuipat şi noi cei de aici am întors şi celălalt obraz!

   Vezi că ai nişte răspunsuri în ograda Realităţii:

   Joi, 10 Iulie 12:37
   Silver Aquianti – esti dovada vie a succesului pe care o are manipularea…. Cand ai gandit ultima data singur?si cand ti-ai facut singur o idee consultand mai multe puncte de vedere si dovezi? esti dovada ca totul se va duce pe rapa si ca “masele de oameni” sunt mai usor de manipulat decat se credea…

   Luni, 16 Februarie 15:53
   Acest lingău care-şi zice Silver Aquianti, este genul securisto-bolşevic de care era plină România înainte de ’89. Numai un individ cu mentalitate bolşevică poate recurge la o astfel de diversiune grosolană

   Sunt vechi, dar ele demonstrează faptul că eu nu vorbesc din auzite!
   Ci doar din pipăite şi văzute!
   Adică pe româneşte spus:
   TE CUNOSC CE-ŢI POATE PIELEA SALCIE PLÂNGĂTOARE!
   🙂 🙂 🙂

  • ***Silver Aquianti – domnule/doamna, nu e prima dată când intri aici nu ca să spui ceva ci ca să faci ordine cu nişte oameni care se cunosc de ani de zile şi stau pe acest blog tocmai pentru că atât administratorul cât şi proprietara nu impun reguli şi permit libertatea de expresie.
   – de unde ştii că doamna Udrea nu citeşte ce scriem noi? Ba, când are timp, şi comentează, şi răspunde la întrebări ori nelămuriri – repet, când are timp…
   – ceai vrea tu, ca doamna Udrea să se transforme într-o ţopârlancă de la PSD, eventual, in Aura Vasile? Da’ de ce crezi tu că ar trebui să ne îndemne pe noi să-l înjurăm pe preşedinte? Ca ce chestie? Cum îţi imaginezi tu aşa ceva?
   – de ce crezi tu că un trădător şi un laş, precum ex-regele Mihai, ar trebui felicitat de ziua lui? Şi ce dacă acest gest al presedintelui a făcut inconjurul lumii? Inainte de a-l judeca pe Băsescu, cei care au aflat de gestul lui să pună mâna să ne studieze istoria noastră să afle cine a fost acest derbedeu si oportunist pe care l-a durut in cotul drumului de popor cand l-a lasat la discretia rusilor si a comunistilor.
   – de ce o acuzi pe admin fara nici un motiv, de cenzura si eliminare de comentarii? Cum, cu ce iti justifici tu acuzele? Vrei sa intri asa, dintr-o data, pe blog fara sa fii verificat? Nu se poate. La inceput toti am fost verificati. Si, care-i problema? Nu te simti confortabil?

  • Aşa te vreau Arginţico!
   Dă-i la gioale că ăsta-i postac bătrân!
   Generaţia lui 2007-2008
   🙂 🙂 🙂

  • De câte ori vrea vreunul să-ţi dea cu suliţa-n ochi apleacă-te rapid ca să am io loc să-i trag cu ghioaga-n creştet!
   🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – adică, mă feresc de un nebun şi dau peste altul, mai nebun.
   Nu, mulţumesc! 😮

  • Hahahahah bre Arginţico bre, naivă mai eşti!
   Tu mai trăieşti cu speranţa că ai să găseşti unul sănătos în astă ţară?
   Bre Arginţico ţine minte de la mine:
   Nebuni suntem toţi!
   Doar că unii nu recunosc!

  • RE : Diaconu Eusebiu si Silverstar ……. Trebuie sa va raspund , chiar ca este imperativ ca sa clarific pozitia de confuzie si erroare in care sunteti . Sa incep cu ce este important : uitati-va pe situl meu ” Silver Aquianti ” si o sa vedeti ca inca din 2007 sau 2008 , am postat peste tot si am luat apararea lui Traian Basescu , Dna Udrea , sau mai bine zis am vorbit de bine si am aparat orice politician PDL care era criticat sau attacat de oricine . ERam injurat de atatea ori : ma faceau portocaliu , omul lui Basescu , ziceau ca sunt angajat de PDL sa scriu de bine si sa manipulez in favoarea PDL , altii ma faceau bolsevic si communist , si multe altele . Acum sa ma refer la Dl Diaconu Eusebiu : prietene ai scos de pe situl meu , un segment al unuia care ma injura si spunea ca sunt bolsevic , communist etc. Dar nu spui ca in raspunsul meu catre acela care a postat , i-am spus ca eu nu am cum sa fiu communist sau bolsevic pentru ca eu nu am trait in Romania pe timpul lui Ceausescu , iar in America nu cred ca exista communisti sau bolsevici . Nu mai trebuie sa explic si altele din commentariul tau legat de mine , asa cum ar fi de unde stiu ca presedintele Basescu este foarte jos in sondaje si popularitate , si implicit trage in jos si PDL-ul , si asa mai departe . Pentru Dna Silverstar : vad ca , commentariul meu v-a agitat foarte mult . Imi face impressia ca dumneata nu te uiti la TV , nu asculti commentariile politice ale politicienilor , din ambele tabere , nu asculti plangerile oamenilor de rand , iar necazurile lor afecteaza partidul de guvernamant , respectiv aceasta situatie se reflecta in sondajele de opinie de peste tot . Sigur ca daca nu PDL era la guvernare , ci unul din celelate doua , PSD sau PNL , stiti foarte bine ca nu se descurcau mai bine , sau poate chiar mai rau decat o face PDL acum .Situatia de criza din lume affecteaza toata lumea si toate tarile . Vad ca dumneata faci un commentariu ilarios , intr-un fel . Zici ca oricine attaca pe Basescu este ca si cand ti-ar trage o sageata in ochi . Pai ce te faci daca se fac zeci de attacuri sau critici severe , in general motivate , pana acum trebuia sa-ti pierdut vederea . Poate ti-ai pierdut vederea dar nu realizezi . Din acest motiv ti-am spus ca trebuie sa vezi ,”daca mai poti sa vezi ” ce se vorbeste la televiziuni , etc , despre T. Basescu . Cu privire la opinia ta vis-a-vis de Regele Mihai , este extrem de hazardata , parca nu ai citit istoria ( nu cea communista) , parca nu vrei sa accepti adevarul istoric . Te-ai lipit de adevarul lui T. Basescu si atat . Dar nu vezi ca toti istoricii din Romania spun cu totul alt adevar dupa ce presedintele Basescu a facut acele gafe sau declaratii rautacioase si calomnioase , cand face pe Rege tradator sau lipsa de civilizatie si bun simt de a spune unui om de 90 ” la multi ” . Asta e groaznic pentru characterul unui om care e si presedinte de tara . Astfel de comportament s-a raspandit peste tot in lume . Si immaginea Romaniei nu va cade bine . Stiu ce spun , si-mi pare rau de efforturile Dnei Udrea care lupta pentru immaginea Romaniei , iar pe de alta parte , T. Basescu distruge aceasta imagine . Cum am spus mai sus , am facut commentarii de bine pentru presedintele Basescu , asta mai bine de trei ani , asta pana i-am vazut adevarata fata si mentalitate , pana in ziua cand l-a facut pe Rege tradator . Apoi il face cu dezabilitati . Apoi,ca sef de stat,refuza sa spuna la multi ani acestui om de 90 de ani , rege al romanilor si o istorie vie cu care se mandreste Romania , ba chiar si tarile europene . Doamna , tot ce ai commentat dumneata mai sus vis-a-vis de MS Regele Mihai , este asa de caraghios , rautacios sau mai bine zis , parca ti-a pus cineva pusca in fata si te-a obligat sa scrii asa . Iar cu privire ca incerc sa stric legaturile dintre dumneavoastra , cei 4-5 care commentati pe blogul Dnei Udrea , adica nu commentati , mai de graba va distrati ,si noaptea si ziua , vorbiti intre voi fel de fel de vorbe, parca inadins ca sa treaca timpul .

  • Diaconu Eusebiu : prietene ai scos de pe situl meu , un segment al unuia care ma injura si spunea ca sunt bolsevic , communist etc. Dar nu spui ca in raspunsul meu catre acela care a postat , i-am spus ca eu nu am cum sa fiu communist sau bolsevic pentru ca eu nu am trait in Romania pe timpul lui Ceausescu , iar in America nu cred ca exista communisti sau bolsevici

   NICIDECUM!
   Este de pe Forumul Realităţii!
   😉

   Păi monseur Aquianti, păi dacă prin 2007-2008 (precum am spus şi io) îl apărai pe marinar şi acum în 2011 îi tragi la gioale înseamnă că nu am greşit cu nimic atunci când am spus în comentariul meu:
   TE CUNOSC CE-ŢI POATE PIELEA SALCIE PLÂNGĂTOARE!
   …căci doar sălciile plângătoare se apleacă încotro bate vântul!

   Şui de la băşcălie trec la sobrietate:
   Stimate Silver Aquianti cei ce mă cunosc ştiu că în toată viaţa mea atunci când m-am apucat să mănânc un blid cu căcat l-am mâncat până la capăt!
   Ba mai mult!
   La sfârşit am lins şi blidul!
   Dacă m-am suit pe-o navă, am mers până-n portul de destinaţie!
   Nu am sărit precum şoarecele în apă părăsind corabia la prima suflare de furtună şi la primul zvon de scufundare.
   Căci aşa m-a învăţat tatăl meu cel nelegionar condamnat pentru legionarism de părinţii beizadelelor comuniste, care astăzi, cocoţate sus de tot în copacul democraţiei, precum scroafele, guiţă (unele isteric, altele cu limba împleticită de whiski) despre condamnarea comunismului, despre onoare, despre democraţie, despre reformă şi multe altele). Mă refer la al-de Tismăneanu, Mungioaica, Macovei Gherghescu….etc

   L-am susţinut pe marinar de la prima candidatură şi am să-l susţin până în ultimul minut al mandatului său!
   Indiferent dacă face şi bune şi rele!
   Ăsta sunt şi mama altul nu mai face!
   Căci s-a dus în alte lumi acum vreo lună!

   Sunt sătul de cei ce la bine şi la plăcinte-s înainte iar când este greu şi război dau înapoi!… de-al de ixulescu săftoi!

   Văd că spui:
   “Te-ai lipit de adevarul lui T. Basescu si atat .”
   Era normal ca Arginţica să se lipească de adevărul lui TBăsescu!
   Deoarece adevărul lui are rădăcina în istoria adevărată!
   În istoria TELEGRAMEI DE LA STOKOLM!
   Să trăieşti bine stimabile, dar am o rugăminte:
   Dacă ai chef de aruncat cu noroi în marinar fă-o-n alte ogrăzi!
   😉

  • Re DIACONU EUSEBIU: Am citit replica dumitale referitor la commentariul meu . Ca sa te inteleg mai bine spune-mi , ce inseamna ” daca m-am suit pe o nava , am mers cu ea pana la destinatie ?” . Daca nu ma insel , vrei sa spui ca si dumneata ai fost marinar ca si Traian Basescu ? Daca este asa , atunci te inteleg , si este normal sa nu se poata intra cu dumneata in argument cand vine vorba de T. Basescu , pentru ca nu vei da nici-o sansa celui cu care argumentezi .

 60. Un român de 19 ani a pledat vinovat la Londra pentru furtul a opt flacoane de aftershave dintr-un magazin, iar avocatul său a susţinut în instanţă că, din cauza unor “particularităţi culturale” din România, furtul din magazine nu este privit ca o infracţiune serioasă, relatează BBC, citat de NewsIn.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/aparare-pentru-un-hot-roman-la-londra–in-romania–furtul-nu-este-privit-ca-o-infractiune-serioasa_881879.html#ixzz1btV48CSV

 61. Pe Realitatea tv scrie: “Recenzorii vin sa ne ia CNP-ul”

  Avertisment

  Oameni buni, aveti grija ce faceti cu CNP-urile şi nu-i invatati pe recenzori cu nărav. Inteleg să-l dati de două, trei ori dar, dacă sunteţi prea darnici, o să vi-l ceară şi de câteva ori pe zi.

 62. La prânz, înainte de a pleca din ţară, preşedintele a vorbit iar – sigur că româneşte – dar pentru economişti. N-am înţeles nimic, deşi i-am sorbit fiecare vorbă, AIUREA!… dar presa o tot dă cu “recapitalizarea”… Ce-i asta? Nu mă trimiteţi la DEX că ştiu drumu’… Vreau exemplu concret…

 63. Stefan RADOVEANU says:
  October 26, 2011 at 11:56 VA propun thema, PATRIMONIUL COROANEI :

  1. CAND SE VA REINTOARCE IN ROMANIA !!!

  2. CE LEGATURA ARE VOICULESCU CU PATRIMONIUL COROANEI !!!

  3. TREBUIE SUBVENTIONATA CASA REGALA DIN ROMANIA ???

  4. DECE ACEASTA THEMA ESTE EVITATA ???

  Merci

 64. @Silverstar. Dulce doamna, poate ca am limba cam ascutita si critic prea mult. Marturisesc cu sinceritate ca o fac cu placere, ba mai mult pentru a intensifica placerea obisnuiesc sa torn cate o cinzeaza de acid in calimara de cerneala cu care imi astern ideile pe hartie, doar asa obrazul tintit de mine va deveni mai sensibil si se va stradui sa nu mai “calce in strachini” cum se calca astazi copios. Deci retineti doamna ca adesea critic din placere dar si din dorinta de a corecta neajunsurile, dar niciodata nu am facut critica “cu toporul”. Asa voi proceda si pe mai departe. Uneori mai am si placerea de a alege cate un obraz mai gros si mai simandicos pe care il dezmierd cu un manunchi de urzici, tot din motivele expuse mai inainte.

  • ***Turnul de observatie – treaba ta, de ce simţi nevoia să mi te confesezi?
   Aici, fiecare se exprimă liber. 😮

 65. Draga Doamna Elena UDREA,

  Am remarcat Brendul, Magiunul de TOPOLOVENI, chiar gasit si in marile suprafete de consum din ROMANIA.

  Cateva remarci, odata cu el sau poate inainte sau dupa, MAGIUNUL din KOSOVO pe pietele din ELVETIA si la un pret, raport calitate / pret considerabil mai competitif.

  Un borcan 0,300 cel din Germania la 2 EURO, cel din KOSOVO la 1,5 EURO si fara a fi rasist cel din ROMANIA ( la IASI ) pentru ca lelelante doua au fost à GENEVE 2,25 EURO.

  Draga Doamna Elena UDREA,

  Cum doriti sa va prezentati pe piata UE si a ELVETIEI cu preturi iesite din comun, mai scumpe.

  ROMANIA are nevoie in aceasta perioada sa dezvolte micile si mijlociile entreprize, chiar cele familiare.

  Probabil sunteti obisnuita cu publicul din tara, uitati, daca doriti sa marcati viitorrul ROMANIEI, firmele care nu sunt competitive trebuie sa dispara si NU PROTEJATE.

  LICITATIILE trebuie facute INTERNATIONAL, caietele de sarcini precise si cu penalitati.

  STIU, va confruntati cum spunea PResedintele de lipsa de COMPETENTE PROFESIONALE.

  IESITI din acest joc si faceti apel la specialisti straini, chiar la cei din ELVETIA care sunt IMPARTIALI !!!

  Priviti licitatiile din IASI la drumuri sau alte domenii si veti constata ca afacerile de CUMETRIE nu pot fi ignorate.

  RECESIUNEA de care se vorbeste in ROMANIA nu depinde de DATORIA SUVERANA ci de CORUPTIA generalizata.

  MAFIOTI reuniti in jurul USL ului NU sunt de accord cu masurile GUVERNULUI ca li s-a OPRIT VESESLIA FURTULUI si A INSELACIUNII, pe cealanta parte GUVERNUL nu are Competente Profesionale si o MARE legatura cu MAFIA.

  NU UITATI,

  CUM GANDITI NU MAI MRGE, CE va lasa sa MURITI !!!

  REFORMA, CINSTEA si ONOAREA sunt singurele cai spre BUNA STARE

  Doriti sau nu, Presedintele Traian BASESCU merge pe linia ORDINII si DISCIPLINEI, spre 0% deficit bugetar !

  Draga Doamana Elena UDREA,

  Sunteti la o varsta buna ganditi spre viitorr , ROMANIA, RESPONSABILITATE si RESPECT de NATIUNE !

  Cordialement

  Voi fi maine la BRUXELLES !!!

 66. @Diaconu Eusebiu. Domnule, trebuie sa recunosc ca aveti stil. Probabil ca tocmai stilul dv. caracteristic a determinat-o pe Madalina sa va traga dragalas de urechi ascunzandu-va comentariul in spam. Oricum ii sunt si eu recunoscator Madalinei pentru ca mi-a oferit posibilitatea sa aflu ce idei a mai secretat cel supranumit Popa si inca o multime de alte nume, care de care mai prozaice. Deci amice, rogu-te lamureste-ma ce este cu “Telegrama de la Stokholm”? Intuiesc eu ceva, dar nu as vrea sa ma lansez intr-un raspuns din categoria “nuca in perete”. Asadar contez pe mana intinsa de dv. ca ajutor. In legatura cu Patriarhul ai spus exact acelasi lucru ca si mine, doar ca ati folosit alte cuvinte si, in plus, o exprimare mai colorata. Despre suma cu multe zerouri oferita de Voiculescu lui Duda, presupun ca nu este decat o presupunere a dv. pentru ca, daca s-a facut, s-a facut fara martori si nu vad pe careva dintre ei vorbind singur pe strada, prilej cu care dv. ati fi intrat in posesia informatiei. Sia apoi, la o adica, fiecare face ce vrea cu banii lui. Ce voiati sa manance inghetata de toti banii? P.S. Ce faci domnule, una vorbesti si alta fumezi? Pai se poate? Te dai drept un republican convins si inca din aia cu responsabilitati in cadrul Republicii si de fapt se pare ca ai participat la banchetul Regelui si te-ai cam dat la golit sticlele in asemenea hal incat la culcare ai confundat paturile. Monser, cauta degrab’ stacana cu zeama de varza.

  • “In legatura cu Patriarhul ai spus exact acelasi lucru ca si mine, doar ca ati folosit alte cuvinte si, in plus, o exprimare mai colorata.”
   Exprimarea mea poate fi doar ÎN ALB ŞI NEGRU!
   Dar multora nu le-ar conveni!
   Căci adevărul supără nu?
   🙂 🙂 🙂

   “Despre suma cu multe zerouri oferita de Voiculescu lui Duda, presupun ca nu este decat o presupunere a dv.”
   Poate da, poate nu Turnule!
   🙂 🙂 🙂

   “pentru ca, daca s-a facut, s-a facut fara martori…..”
   Turnule tu eşti cu vârfu-n nori?
   Şi nu vezi ce se-ntâmplă jos pe pământ?
   Stimabileeeeeee trăium vremurile microcipurilor!
   Râzi la un nasture şi te vede toată lumea la Telejurnal!
   Te scobeşti c-un pix în dinţi şi cei de la capătul semnalului îţi numără cariile!
   Deci?
   Cum poţi spune că nu au fost martori?
   Cum crezi că unu ca Voiculescu dă bani aşa fără martori, înscrisuri şi alte poze!
   🙂 🙂 🙂

   PS1. Dacă a tăia frunză la câini şi a umple virtualul cu ale mele lături reprezintă “responsabilităţi-le mele în cadrul Republicii” atunci Turnule să ştii că am responasbilităţi mari!
   De care mă achit strălucit!
   Căci nimeni nu ştie mai bine ca mine a tăia fruze la câini şi a arunca ligheane cu lături!
   🙂 🙂 🙂

   PS2 Referitor la Banchetul Regal am răspuns mai sus:
   Nu am nici-o plăcere de a ciocni pahare de şampanie cu duda asta de Duda care după câte îmi aduc aminte atât de mult respect are pentru monarhie încât a candidat la preşedinţie!
   Greşesc?
   🙂 🙂 🙂

  • @Diaconu Eusebiu. Bun venit Eusebiu. Vorbesti mult si spui putin. Mai degraba insinuezi. Nu mi-ai raspuns la intrebarea principala Telegrama de la Stokholm. Ma mananca limba sa pornesc raspunsul si am o retinere pentru a nu cadea in ridicol, asa ca fii bun te rog si salveaza-ma. P.S. Nu cred ca este cazul sa fiti chiar atat de modest. Nu cred ca doar pentru atata lucru v-a dislocat Boc tocmai de la Cluj. Probabil ca v-a adus de mana cu Andreea Vass precum si cu nepotica. Aud ca de fapt ar fi cu mult mai multi. Vrem sa vedem fapte de pe urma muncii dv. pentru Republica. Pana una alta constat ca timp de un an si jumatate consilierii Premierului au cam taiat chiar frunza la caini. De abia din iunie 2010 Boc a luat cu adevarat masuri. Nu cumva o fi si vina dv?

  • Aloooooooooo!
   Se aude acolo suuuuuus?
   Aloooooo turnuuuuuu scoate capul din nori!
   De felul meu sunt găzar!
   Adică am păcură şi-n dos!
   Ce-i drept ca de prin ’81 am bolentin de Bucureşti!
   ÎN CLUJ DOAR M-AM DISTRAT CAŢIVA ANI CÂND SANCHI SE SPUNEA CĂ-S STUDENT!
   Deci nu fii manipulant de tramvai că eu cu echipa lui Boc, dacă, repet: DACĂ!, ar avea nevoie de un tăietor de frunză la câini şi-un maestru la aruncatul cu lătura, nu aş lucra nici bătut la fund cu urzici!
   Ce dreak bre Turnule!
   Am şi io prestanţa mea!
   🙂 🙂 🙂

   Era mişto pe vremea lu’ Tăriceanu când tăia şi spânzurau moldovenii lu’ nea Relu de la Iaşi.
   Şi ai lu’ David!
   Pardon am vrut să spun Troacă!
   C-aşa-l cheamă de fapt!
   Când păşeai în PVictoria ziceai că ai păsit pe planeta Moldova!
   Dădeau din funduri şi ţâţe caprlii dracului de moldovence de te-apucau durerile de cap!
   Că toţi îţi aduseseră ţiitoarele şi nepoatele la PVictoria -n buric de Bucureşti!
   🙂 🙂 🙂

  • Păi bine măi Turnule aşa mă jigneşti tu pe mine?
   Am io faţă de bugetar?
   Sau ai impresia că dementele mele comentarii le primesc pe fiţuică şi le postez cu copy-paste?
   🙂 🙂 🙂

 67. @Stefan Radoveanu. Domnule, atentie ca va cam jucati cu superlativele. Boc ar fi cea mai buna solutie posibila si pe toate le face exceptional? Haideti sa revenim la seriozitate. V-am oferit in comentariul meu anterior cateva cifre pe care observ ca le-ati trecut sub tacere. Acele cifre demonstreaza cat de catastrofal este Boc. Un Premier inteligent nici nu ar fi avut nevoie de acei bani imprumutati din exterior daca guverna asa fel incat acele cifre sa tinda catre un minim rezonabil. Aceia sunt bani irositi sau furati domnule Radoveanu. Am intrat intr-o perioada extrem de delicata in care TIMPUL este o resursa extrem de importanta. Cine iroseste aceasta resursa va plati sume exorbitante. Este cazul guvernului Boc. Va mai ofer odata numele lui Lucian Croitoru. De vreme ce a acceptat o data propunerea Presedintelui se poate presupune ca ar mai accepta-o inca o data. P.S. Nu stiu de ce va deranjeaza numele meu. Dac va-as spune ca ma cheama Popescu Ion, acest nume v-ar spune ceva. Consider ca pseudonimul meu este in stare sa va spuna mult mai multe. Nu am de ce sa imi fie frica.

 68. BRUXELLES,

  URMARILE pentru ROMANIA

  MUNCA, ORDINE, DISCIPLINA !!!

  Presedintele ROMANIEI Domnul Traian BASESCU NU RENUNTA la programul lansat in cel de al doilea MANDAT.

  VA INFAPTUI tot ce a promis si va INVINGE SISTEMUL MAFIOT din ROMANIA.

  Cine are frica de Presedintele ROMANIEI vor avea PRESEDINTELE ROMANIEI mai PUTERNIC si FRICA !!!

 69. ROMANII trebuie sa se trezasca cat mai au timp din somnul INDOLENTEI.

  UITATI CADOURILE si AJUTOARELE, MERGEZTI LA MUNCA !!!

  EVITATI SA FITI VICTEMELE ILUZIILOR LUI PONTA SI ANTONESCU.

  NU POTI CHELTUI MAI MULT DECAT CASTIGI !!!

  SOLIDARITATEA NATIUNII SI IMPERUNA CU CABINETUL EMIL BOS se va putea surmonta CRIZA.

  CRIZA ACTUALA are si partea BUNA, SALVAREA ROMANIEI de MAFIA INTER PARTINICA.

  MERGETI PE MANA GUVERNULUI SI VETI URGENTA BUNA STAREA ROMANIEI.

  FITI CU ROMANIA si NU CU MAFIA !!!

  • Fanica draga, tot umbland pe coclaurii europeni, te-ai cam rupt de realitatile Romaniei. Unde domnule sa mearga la munca? Stii dumneata ca nu mai gasesti locuri de munca decat in strainatate si prin urmare in aceasta perioada asistam la cel mai mare exod din istoria romanilor? Noi romanii “mergem cu Mafia”? Te inseli amice, cu Mafia merge mana in mana unele autoritati si institutii ale statului. Merg cu Mafia de mana membrii ai unor institutii din subordinea ministrului de interne precum si ai ministrului justitiei. Acestia sunt ajutati copios de catre procurori din subordinea celor trei procuraturi.

  • @
   Turnul de observatie

   coborati si incercati sa intelegeti si sa nu asteptati locuri de munca !!!

   Sa MUNCEASCA BINE IN ROMANIA !!!

   DACA CEI CARE AU DEJA UN JOB MUNCESC MAI BINE ROMANIA progreseaza mult mai repede.

   Probabil este foarte greu sa intelegeti CE INSEAMNA PRODUCTIVITATEA !!!

 70. ***Silver Aquianti – nimeni nu-ţi citeşte un comentariu aşa de lung, nici dacă torni aur pe el. Incearcă să fii concis şi la obiect, transmite esenţa.
  Scrie comentarii mici, leagă-le unul de altul sau numerotează-le aşa cum procedez şi eu când am ceva mai mult de transmis. Sigur că n-am citit, nu-mi pot pierde timpul citind romane fără acţiune…

  • ***Turnul de observatie intreabă: Unde domnule sa mearga la munca?
   Peste tot.
   Pământul nemuncit plânge şi intră în case. Nu toţi românii pot fi bugetari. Dar fiecare român în parte îşi poate face propria lui afacere. Cum? Să prospecteze piaţa, să vadă ce se caută, ce se cere şi pe aceea să se profleze. În care ţară din UE, statul dă de muncă cetăţenilor? De ce crezi tu că, dacă ţara-i plină de bacalaureaţi şi licenţiaţi, cu diplome cumpărate la metru sau kg, sunt şi apţi de muncă? Cei care şi-au cumpărat diplomă nu şi-au cumpărat şi minte totodată că asta nu e de vânzare. Judecă, domnule, şi fii puturoşilor de folos, nu te plânge ca o babă analfabetă şi neinformată că “Unde să meargă la muncă?”

  • @Silverstar. Statul nu creaza locuri de munca. Da, dar poate sa faciliteze crearea acestora. Si apoi la o adica de ce statul nu ar crea niste locuri de munca. John Keynes a imaginat iesirea economiei din criza anilor 1929-1933 prin interventia statului in economie direct alaturi de actorii economici la care se adauga functia de reglementare. Conform acestei teorii economice, in Franta societatile RENAULT si Companie Francaise de Petrol, marea majoritate a industriei aeronautice precum si totalitatea industriei nucleare sunt ale statului si in acest fel regleaza piata. Si in germania veti gasi firma Volkswagen precum si MAN sunt majoritare ale statului. Si in multe alte tari europene veti gasi asa ceva. Doar in SUA situatia este diferita. Nu trebuie decat un singur lucru – statul sa reformeze justitia si atunci veti vedea ca va creste si eficienta administrativa a statului. De ce credeti ca f.multi tineri pleaca din tara? Din lipsa locurilor de munca. Statul a desfiintat multe locuri de munca iar sectorul privat a desfiintat si mai multe. Nu ma plang doamna, dar asta este situatia. V-ati intrebat cate locuri de munca s-ar crea daca statul ar adopta un program de refacere a sistemului de irigatii? Aveti idee cam cate locuri de munca s-ar crea “pe orizontala”? Mai stiti ca printr-un asemenea program am reusi sa devenim un mare producator de alimente. Romanii importa intre 70% si 80% din alementele necesare. Va dati seama ce ar insemna reducerea la 50% a importului de alimente? Iese Romania din criza doamna. Acum investim banii in patinoare si fantani arteziene in sate unde apa se cara cu cobilita de la distanta, parculete, stadioane, sali de sport, patinoare si bazine de inot. Cu astfel de investitii vreti sa iasa tara din criza? Parca ne-a luat Dumnezeu mintile!

  • ***Turnul de observatie – ştiu foarte bine de ce ne pleacă tinerii din ţară, nici eu nu aş fi stat aici să fi fost mai tânără. E trist, e dureros dar nu ştiu ce ar putea să facă statul sau chiar dacă poate… Mă depăşeşte dar nu mă împiedică să întreb: unde e sistemul de irigaţii, cel moştenit de la comunişti?
   Sper, din tot sufletul sper, să nu-l fi furat Băsescu…

  • @Silverstar. Fiti linistita, nu la furat Basescu. Dar nu asta este problema. Avem nevoie de alimente si avem potential pentru a produce. Ne mai trebuie refacerea acestui sistem. De ce nu alocam banii in loc sa ii risipim? Doamna, eu stiu ce ar trebui sa faca statul, dar cei care se afla la haturile puterii orbecaie (din interes) si Romania sufera. Nu ca ei chiar nu ar sti, ca doar nu or fi chiar atat de prosti, dar anumite interese de grupu ii impiedeca sa se mai gandeasca si la restul tarii.

  • STATUL NU CREAZA LOCURI DE MUNCA !!!
   OAMENII DE AFACERI DIN ROMANIA AU OBLIGATIA SA CREEZA LOCURI DE MUNCA, SA NU MAI IMPORTE SI SA PRODUCA IN ROMANIA !!!

   INTREBATI USL CE FAC CAPITALISTI ROSII SI DECE NU INVESTESC !!!

   INVESTITORII STRAINI VIN CU LEURS SAVOIR FAIRE SI NU CU BANII SA FIE CHELTUITI DE OAMENII DE AFACERI DUPA VOIA LOR !!!

   ADIO LA VAESELIA ANILOR PRECEDENTI, MUNCA, ORDINE SI DISCIPLINA !!!

  • ***Turnul de observatie scrie: Acum investim banii in patinoare si fantani arteziene in sate unde apa se cara cu cobilita de la distanta, parculete, stadioane, sali de sport, patinoare si bazine de inot.

   Eu nu mă pricep la bani, investiţii, alocări şi altele şi nici nu am făcut vreun efort să-mi însuşesc măcar termenii. Asta e şi nu din comoditate.

   Cred că te referi la doamna Udrea în fraza de mai sus pentru că ceea ce apare contrastant am auzit la Realitatea spus de Liliana Minca, sub această formă:Românii n-are nevoie de săli de sport…

   Aşa cum educaţia primeşte nişte bani pentru investiţii, aşa primeşte şi ministerul condus de doamna Udrea, nu? Ce-ai vrea să facă din banii primiţi, fabrică de avioane sau de bomboane?

  • @Silvetar. Cu banii primiti ar putea demara lucrarile la siatemul de irigatii Siret- Nordul Baraganului. Stiti pana ar ajunge apa? Pana la Mizil. Ar putea reface digurile pe unele rauri pentru prevenirea inundatiilor. Adaug soselele si autostrazile necesare. Are prea multi bani? Se pot redistribui catre alte ministere prin rectificare bugetara. Stiti ca la constructia acelui sistem de irigatii ar putea sa fie interesata si UE? Inca ceva, nu ma asemuiti cu Liliana Minca. Avem nevoie si de sali de sport, dar le putem construi atunci cand Romaniei ii va merge bine.

  • ***Turnul de observatie scrie: Avem nevoie de alimente si avem potential pentru a produce.

   Aici sunt de acord cu tine. Însuşi şeful a promis nişte depozite pentru fructe şi legume dar… Nu s-a făcut nimic.

   Ştii ce cred eu? Ne-am aruncat ca înecaţii în UE cu condiţii puse de ei, nu de noi. E posibil ca una din condiţiile puse de UE să fie tocmai frânarea agriculturii pentru ca ei să aibă piaţă de desfacere.

   Sigur că avem potenţial şi forţă de muncă dar nu se vrea să ieşim din sărăcie, să mâncăm româneşte, să nu ne mai plece tnerii, de asta nu se face nimic.

   Şi, de bună voie, nimeni nu iese la muncă. Sigur că e greu în agricultură dar, atâta timp, cât mii, zeci de mii de hactare de pământ zac pârloagă înseamnă că foamea încă nu i-a lovit pe români. Când, intr-adevăr, în România va fi foame şi greu, atunci românii vor face treabă. Până atunci, încă mai stau cu mâna întinsă la guvern şi cu ochii în OTV.

   Să nu-mi spui mie de unelte moderne de muncit pământul. Dintotdeauna, ţăranul român şi-a muncit cu cinste şi credinţă pământul că altfel noi, cei de astăzi, nu am fi existat.

  • ***Turnul de observatie – ceea ce ai scris la ora 9,33, spune-i doamnei Udrea, mie-mi spui degeaba, eu nu am nici o putere. Ştiu că se pot face multe lucruri dar trebuie să fie şi voinţă. Cine are interes?

  • @Silverstar. Nu Silver, nu le-am scris degeaba, chiar tu insuti ne-ai asigurat ca doamna ministru citeste cele scrise de noi. Este adevarat ca uneori mai si criticam, eu chiar destul de des. Este insa bine de stiut ca stiu sa si laud, dar vreau sa imi ofere motive. Nu pot lauda asa doar cum fac aplaudacii. Cu stima.

  • ***Turnul de observatie – nu, n-am minţit când am spus că doamna Udrea citeşte. Ce interes să am? 😮 Şi, dacă o să vii mai des pe aici, ai să vezi că şi răspunde la unele comentarii.

  • Re : SILVERSTAR ….. Multumesc pentru suggestia pe care mi-o dai , ca sa fac commentatiile mai scurte si pe essenta caci altfel apare riskul ca sa nu fie citite . Ai dreptate , te cred , dar stii foarte bine ca in timp ce scrii, mai iti vine in cap o ideie , si apoi alta ideie , si apoi alta , si in final te pomenesti cu o scrisoare lunga , pe care nici eu nu as citi-o . Ba chiar nu mai am rabdare sa o mai citesc pentru ca este prea lunga . Dar zic : ei , poate s-o gasi cineva cu rabdare si sa o citeasca . Ai perfecta dreptate in ce-mi suggerezi . Dar pe de alta parte , daca restructurezi ideile , in postari fragmentate , asa cum faci tu , atunci pana scriu alt segment , altcineva poateaza inaintea mea si-mi strica continuitatea . N-am incercat asta niciodata , dar presupun ca se poata intampla . Uite ca nici acum nu am reusit sa scriu in cateva cuvinte , ce am vrut sa spun .

 71. Sommet de la zone euro: “il y a encore beaucoup de travail”

  Le pessimisme s’est installé mercredi sur les chances de voir le sommet de la zone euro apporter la réponse d’envergure promise à la crise de la dette du fait de divergences persistantes. La Chine, la Russie et d’autres pays émergents pourraient apporter leur aide.
  “Il y a encore beaucoup de problèmes à régler et de négociations à mener, donc le travail n’est pas encore terminé”, a dit à son arrivée la chancelière allemande Angela Merkel. “Il y a encore beaucoup de travail” sur la table, a renchéri la directrice générale du FMI, Christine Lagarde.

  Deux réunions étaient programmées. Les chefs d’Etat et de gouvernement des 27 pays de l’Union européenne se sont réunis d’abord dès 18h20 à Bruxelles pour parler de la recapitalisation des banques. Objectif: leur permettre d’amortir le choc de leurs pertes sur la dette grecque.

  Ce point ne fait plus débat. Un projet d’accord entérinera de nouvelles exigences de recapitalisation des banques, avec un ratio de fonds propres relevé à 9% d’ici juillet 2012. Le texte ne donne pas de chiffre, mais selon une source européenne, un montant de quelque 108 milliards d’euros est jugé nécessaire.

  Le plat de résistance suivra lorsque les dirigeants des 17 pays de la seule zone euro se retrouveront en conclave. Les grandes lignes d’un accord ont été tracées. Il s’agit de stabiliser la Grèce en convainquant les banques créancières de renoncer à la moitié au moins de la dette qu’elles détiennent – 100 milliards d’euros environ – et d’empêcher la contagion à l’Italie.

  A ce sujet, les choses s’annoncent beaucoup plus compliquées, alors même que le monde entier attend des actes. Si rien de solide ne sort du sommet, il y a un risque de “massacre jeudi sur les marchés boursiers”, a confié un diplomate.

  Les négociations avec les banques créancières de la Grèce ne sont pas encore bouclées, car ces dernières renâclent à accepter des pertes supérieures à 50%, comme le demandent les gouvernements.

  TREBUIE STRANSA CENTURA !!!!

  ROMANIA ESTE PE DRUMUL BUN, TREBUIE SPUS DE 1000 DE ORI MERCI GUVERNULUI, MERCI PRESEDINTELUI ROMANIE !!!

 72. @
  ELENA UDREA

  CRED CA ESTE CAZUL SA IESITI DIN TURNUL DE FILDES SI SA COMUNICATI CU BLOGHISTI.

  SPER SA AVETI CURAJUL COMUNICARI SI A EXPRIMA POZITIA CORECTA A MINISTERULUI CE-L CONDUCETI PRECUM SI POZITIA DE PERSOANA POLITICA.

  MERCI

  • Hauliu mânca-ţ-aş Radovene!
   Nu-i destul că le avem pe Macovei şi pe Vass?
   Care toată ziua stau pe bloguri?
   Lasă bre Radovene pe doamna Ministru să lucreze!
   🙂 🙂 🙂

 73. ,,Probabil că cea mai mare dintre taine este „Telegrama de la Stockholm”, prin care Moscova anunța în dimineața lui 23 august 1944 că e gata să încheie un armistițiu cu Mareșalul Antonescu. Cu toate acestea, Antonescu a fost arestat, iar sovieticii au intrat pe teritoriul României, fără nici un acord scris. Un interviu incendiar cu istoricul Constantin Corneanu.”

  Citiţi mai mult: Cel mai mare secret din viaţa Regelui Mihai: “Telegrama de la Stockholm” – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cel-mai-mare-secret-din-viata-regelui-mihai-951101/pagina-comentarii/5.html#ixzz1buxkV6j4
  EVZ.ro

  • Apăruşi stresul vieţii mele?
   Lassă bre EvZ-ul!
   Citeşte ce spune tata Corneanu în ale sale scrieri!
   😉 😉 😉

  • 🙂
   =(: dupa 30 de minute =(.. unde punctele reprezinta ochii sariti din cap

  • @Diaconu Eusebiu
   @ZeV
   Te misti greu Eusebiule. astept de ceva vreme o precizare din partea ta, culmea, la o intrebare si o sugestie pusa tot de tine, dar cand ti-am cerut o mana de ajutor, m-ai lasat cu ochii in Soare. Pai asa procedeaza un prieten. Fie, eu te iert. Tin sa multumesc insa lui ZeV care observand cam nefireasca pozitia mea “in asteptare” a gasit cu cale sa imi ofere ajutorul sau. Multumesc ZeV. Asadar “Telegrama de la Stokholm” este exact ceea ce am intuit, dar m-a derutat faptul ca ati denumit-o “secretul regelui”. Repectiva telegrama nu constituie nicidecum un secret. Analistii celui de-al doilea razboi mondial o cunosc foarte bine. Multi dintre cei care analizeaza astazi faptul pe bloguri nu tin cont de contextul acelei telegrame si mai ales de precedente. Concret acea telegrama reprezinta o mostra sugestiva a “maiestriei” diplomatiei rusesti dintotdeauna care inca de pe vremea lui Petru cel Mare a stiut sa exploateze diversele fisuri intre puterile europene si nu numai. Si mai concret, Rusia era angajata in razboi impotriva Germaniei si a aliatilor ei pe mai multe fronturi, pe fiecare front fiind angajate grupuri de armate. Au fost maestri in aplicarea principiului “concentrarii eforturilor”. Niciodata nu desfasurau o ofensiva concomitent pe mai multe fronturi. Planificatorii rusi pregateau ofensiva pe un front ales de ei, in care scop opreau ofensiva pe toate celelalte fronturi si concentrau majoritatea resurselor – forte si mijloace plus logistica aferenta pe frontul unde avea sa se declanseze ofensiva. Exact asta s-a intamplat pe frontul iasi-Chisinau. Au declansat o puternica ofensiva ce urmarea nimicirea armatei romane si scoaterea Romaniei din razboi. Precipitati de evenimente, atat Antonescu cat si Regele au decis sa actioneze. Antonescu prin declararea mobilizarii generale pe care nu o putea declara decat Regele, in care scop s-a prezentat la Palat, cat si Regele care intuind iminenta dezastrului a decis schimbarea cursului razboiului prin arestarea maresalului si intoarcerea armelor. Au fost momente dramatice. Privind retrospectiv, credeti ca rusii ar fi acceptat oprirea marii ofensive de dragul unor negocieri cu Antonescu sau cu Regele? Mai degraba, rusii au reusit sa exploateze o fisura aparauta la varful statului roman in scopul usurarii sarcinii Armatei Rosii. Si au si reusit. Deci toata activitatea secreta legata de intentia celor doua entitati – Antonescu si Rege, de a gasi o cale de a salva Romania, nu era decat expresia “driblingului” practicat de rusi pentru a pune in deruta conducerea politico-strategica a Romaniei si pe un plan mai larg de a pune in dificultate armatele germane prin provocarea acestei defectiuni. In rest alte comentarii pe care le cititi zilnic pe bloguri sunt ale unor “habarnisti” care comenteaza doar ca sa se afle in treaba. Cu regret, trebuie sa constat ca in randul acestor “habarnisti” se inscrie insusi Presedintele Romaniei. Daca pentru noi cei obisnuiti, comentatul de acest tip poate fi considerat doar un exercitiu intelectual, pentru un sef de stat este grav. Multumesc ZeV.

 74. Rog să se revină la bunul obicei de a fi anunţaţi pe blog când doamna Udrea apare pe tv-uri.
  Mulţumesc!

  Administrator:
  Daca stiam va anuntam.

 75. Desi e noapte si tirziu,de data asta mai fac o exceptie si scriu obosit fiind,dar pur si simplu nu rezist tentatiei sa ,II RID IN NAS LUI DIACONU EUSEBIU’care in seara aceasta in emisiunea lui CRISTOIU GOGOSAR,a primit NISTE SPITURI SERIOASE DIRECT IN BILUTE,asa ca in urmatoarele zile,in loc sa le mai mingaie,sa stea cu cuburi de gheata in punga de plastic ,incercind sa mai domoleasca efectul spiturilor si a tocurilor CUI,pe care doamna udrea le avea in seara asta la minunatele cizme cu care era incaltata.
  In alta ordine de idei,ma felicit cu nu m-am grabit sa-i arunc un raspuns plin de vitriol,ironie si bataie de joc,intre ochi lui eusebiu,si uite asa, a primit raspuns la ,NELINISTEA LUI IDIOATA DE UN INFANTILISM INCREDIBIL,tocmai de la cine se astepta mai putin-DE LA DOAMNA ELENA UDREA.
  Stiu,nu este feer ce voi face in continuare,dar REPET,SUNT ATIT DE MULTUMIT,INCIT IMI PERMIT SA FIU ,GRANDOMAN,SI ORGOLIOS,si-i voi spune lui DIACONU EUSEBIU URMATOARELE:
  Materialul publicat de mine la ora 12,02, 26 octombrie ia folosit ca sursa de inspiratie,doamnei UDREA,care in proportie de 90% la preluat ideile,atunci cind a raspuns la intrebarea pusa de moderator cu referire la CAZUL MONICA MACOVEI.
  S-ar putea sa fie doar o coincidenta fericita,chiar nu are importanta,important este insa altceva,ca DOAMNA MINISTRU ELENA UDREA GINDESTE CA UN ADEVARAT POLITICIAN ,si nu se lasa furata de pornirile sanguine,ca nu permite impulsurilor primare si nhormonale, sa-i intunece ratiunea.
  Am fost de-a dreptul incintat sa aud si sa o ascult pe doamna UDREA,dispus fiind sa renunt la paternitatea ,IDEILOR MELE’ pt ca felul in care ia pus la punct pe cei care GINDESC,REACTIONEAZA SI SE MANIFESTA CA EUSEBIU DIACONU,mi-a produs o mare bucurie-ACUM POT SPUNE FARA RETICENTA-DA,IN URMATORUL AN,O VOI SUSTINE NECONDITIONAT PE DOAMNA ELENA UDREA SI II VOI APARA IMAGINEA SI REPUTATIA,IN SFIRSIT MA-TI CONVINS.

  Uite DIACONU EUSEBIU,ca, ce nu ai reusit tu,sa-mi zmulgi o ,ADEZIUNE FARA ECHIVOC’ de tip maniheist,a reusit O FEMEIE INTELIGENTA FRUMOASA SI PLINA DE INTELEPCIUNE.
  HAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII-

  DIACONU EUSEBIU-daca n-ai aparat de facut cuburi la combina frigorifica-ITI TRIMIT EU GHEATA-CU AVIONUL……………………HAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIII,pe care il voi pregati sa ,OPEREZE CA O DRONA AMERICANA din dotarea C.I.A.care va avea CAP COMPAS ,BILUTZELE TALE.

  HAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIII.HAAAAAAA,HIIIIIIIIIII

 76. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  In timpul unei dispute, o femeie ii spune sotului ei:
  – Am fost nebuna cand m-am maritat cu tine!
  – Stiu, da’, cum eram indragostit la vremea aceea, nu am observat!

  • ***diaconu Eusebiu – nu te supăra pe mine dar eşti un intrigant. 😮 Şi spun asta datorită cârcotelilor pe care le-ai lansat pe aici.

   Chiar să ştii, cu dovezi, anumite lucruri şi tot nu ar trebui să semeni discordie între oameni. Ce simţi, care-i satisfacţia ta să vezi doi oameni încăierându-se după ce ai produs, cu bună intenţie, discordie?

  • Hahahaha, păi bre Arginţico, tu n-ai văzut ce amorţeală era p-aci?
   🙂 🙂 🙂

  • Şi să mai ţii minte un lucru de la mine Arginţico!
   Eu nu am cum să mă supăr tine!
   Şi pe nimeni din virtual!
   Ştii de ce?
   Deoarece tastez zâmbind!
   Iar viaţa mi-o trăiesc în REAL….nu în VIRTUAL!
   🙂 🙂 🙂

   PS Da, recunosc sunt un intrigant!
   🙂 🙂 🙂

 77. Printre randuri am vazut emisiunea pe b1tv, palida cu multe bemoluri.
  Ocazia a fost ratata, in termeni politici pas d’orgasme.

  Blogul NASUL a intrat in derizoriu, este greu cand iti desfasori o activitate pe cont propriu.

  De altfel, b1tv precum realitatea nu se intrevade un viitor lung.

  Acest camarad CRISTOIU este probabil excelent acolo in satul de unde este, nu glumesc instalandu-se intr-un catun cheltuelile de functionare sunt mult mai reduse.

  Si in acelasi timp ar ridica satul.

  Celalant domn TURCESCU si-a atins “apogeul”, ce ar mai putea sa faca, sa se instaleze pe cont propriu, buna ideea.
  Dar are curajul ?

  Pentru a inchide bucla mesajului, Doamna Elena UDREA putea sa markeze ideea NOULUI, sa asigurare NATIUNEA de continuarea REFORMEI, RE ORGANIZAREA teritoriala, FISCALITATEA, ajutoarele sociale si ca viitorul NATIUNII este MUNCA si nu visele vandute de papagali ponta si antonescu.

  A incercat sa tuseze cateva cuvinte de Noua REPUBLICA sau MISCAREA POPULARA dar nici eu nu am inteles care sunt un partizan si promotor acestei idei.

  Scuze daca cineva se simte tusat.

 78. Doamnaaaaaa Ministruuuuuu,
  Negoiţă de la III iar mi-a oprit apa caaaaaaaldă!

  Am constat o ciudăţenie!
  De câte ori se opreşte apa caldă, apa rece, netu’, gazele….etc utilităţi, în cartier, soţia lui Negoiţă (care de fapt nu mai este soţie dar de fapt este soţie) apare cu un inel nou, cu o blană nouă, cu o geantă nouă sau cu vreo pereche de cizme noi!
  Oare care o fi legătura?

  Menţionez că treaba cu “opritul utilităţilor” este săptămânală!
  În fiecare zi a săptămânii se opreşte câte ceva!

  Deci astăzi DECLAR GREVĂ!

  PS Turnule ţie îţi răspund mâine.
  Replica ta are o fisură!
  🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – aha, mulţumesc pentru sinceritate! 😆 Mă bucur că nu m-ai dezamăgit. Sigur că şi eu o să-ţi fac o mărturisire dar mai spre seară.
   Să nu uiţi să mă atenţionerzi… Bine? 😮

  • ***diaconu Eusebiu – popo, hai că te-am înţeles, ţi-am înţeles intenţiile nobile, primeşte-mi scuzele şi nu te mai văicări… 😮 Vrei să mă apuc şi eu de plâns lângă tine? Şi ce iese? 😮 Două plânsuri de tot râsu”…

  • INTENŢIILE MELE NU SUNT DELOC NOBILE!
   INTENŢIILE MELE SUNT INTERESATE!

   PS Păi dacă mă pun io pe plâns, vor râde toţi şi arătându-mă cu degerul vor spune:
   -UITE CROCODILU’ PLÂNGĂCIOS!
   🙂 🙂 🙂

 79. Vasile Dancu – Regele şi golanii – un articol realist, un tablou al lumii politice de azi, golanii pusi in contrast cu regele – Merită citit! – Şi un adevăr spus exact ca o palmă când şi de la cine nu te aştepţi: Băsescu – adevăratul iniţiator al chemării/invitării regelui in parlament. Felicitări autorului!
  http://www.citynews.ro/cluj/editorial-4/regele-si-golanii-205775/?fb_comment_id=fbc_10150510326383219_22638109_10150511370358219#f1cb8f812ded696

 80. Nu te grabi sa-mi multumesti, stimate amic din turn.
  Adevaratii istorici, cei dedicati in intregime acestei fascinante cercetari in tomberonul trecutului, ca de altfel si fizicienii, recunosc intotdeauna cat de putine lucruri stiu, tot mai putine, pe masura ce acumuleaza noi date si/sau noi interepretari si sensuri ale diferitelor fapte, documente, declaratii.
  Dificulatea consta si in faptul ca istoria este intrinsec legata de oameni, entitati eminamente subiective si ombilical conexate cu interese de toate tipurile si calibrele.
  Altfel spus, specialistii au ajuns la concluzia ca istoria este un iceberg. Accesul la esențe este cu atat mai dificil, cu cat te afunzi mai mult, fie in profunzimi, fie in trecut.
  De aceea istoria, daca urmariti evolutia ei de-au lungul diverselor regimuri, a devenit altceva decat o stiinta, s-a transformat intr-o simbolistica maleabila si modelabila functie de interese de care ne folosim in gestica prezentului pentru a legitima un anume statut al contemporanilor nostri mai egali decat ceilalti. Evident ca aceasta simbolistica aproximeaza grosier realitatea, uneori o deformeaza si o denatureaza de-a binelea.
  De exemplu, Stefan de Mare a devenit Cel Sfant, pentru ca acesta canonizare si ,,inalțare” serveste imaginii bisericii ortodoxe, regele David a ajuns dintr-un criminal sangeros , necrutator, afemeiat si lipsit de scrupule, un reper moral pentru evreime, iar….exregele Mihai, o minge de ping pong a istoriei…fie un las bicisnic, spoliator de avutii, plecat cu coada-ntre picioare aburcat intr-un tren doldora de averi mostenite de la stramosul sau adus pe tron doar cu hainuța ponosită pe el, fie un salvator de neam, in acceptiunea actuala a fostilor sai dusmani de moarte care l-au fugarit pe soselele patriei, nu cu foarte mult timp in urma. Asta e lumea in care traim , turnule. Din pacate. Iar adevarul, este intodeauna intre extreme, cu greu identificabil si cuantificabil, intocmai ca si electronul lui Werner Heisenberg .
  O lume careia i se interzice accesul la adevarul despre crimele diin 1989, daramite acelea comise in urma prizonieratului a 150000 de militari romani de pe frontul de rasarit. Lucrurile sunt extrem de complicate, turnule, iar daca nu suntem atenti la nuante, riscam, chiar si noi, ditamai ,,savantii” blogosferei, sa cadem in pacatul cliseismului partizan. Am spus ,,noi” la modul impersonal, deoarece eu nu ma consider parte a aceastei multimi. 😉
  Ma gandesc, acum, si la viitor. Isoria care se ,,scrie” in aceste momente, turnule, cu siguranta va fi cu siguranță și cel puțin parțial, rastalmacita de unele ,,scrieri” sau interpretari ale urmașilor.
  De exemplu, este posibil ca Traian Basescu sa ramana cu perceptia de ,,habarnabist” si autor al expresiei celebre (adresate, indirect, in intimitatea masinii, unei vagaboande din presa), recte, ,,țigancă împuțită”, sau, turnule, este tot atat de posibil ca actualul Presedinte sa intre in istorie ca un salvator al statului roman, confruntat cu contextul actual al degringoladei zonei euro si al marii crize financiare a secolului 21.
  Oricum, amandoi avem ceva in comun : nici unul din noi nu va vota in 2014 cu Traian Basescu. Personal, regret (in ceea ce ma priveste) acest lucru.
  😉

  • ..Chiar si George Becali, poate deveni Cel Mare si Sfant. Viata bate filmul, stimate Turn de observatie. Ia incercați ochelarii 3D la un film modern, apoi priviti fara ei. Diferenta de efecte (care iti iau ochii si mințile) este imensa. Uneori, totuși, dupa parerea mea, pentru a vedea mai in adancime, este bine sa inchidem ochii.
   😉

  • @ZeV. Pentru ca nu cumva sa uit esentialul, te sfatuiesc amical sa iti pastrezi regretele pentru mai tarziu, ca nu de alta, parca ar fi pacat sa regreti prea devreme. Am facut aceasta mica introducere pentru a fi in deplin acord cu tonul comentariului dumitale. Prea vrei sa relativizezi totul. Si apoi la ce bun? Sa inteleg ca pana si marele Rege care a fost David iti repugna pentru inca nu te poti hotara daca a fost bun sau rau si pentru ca nu te poti hotara ai decis sa o transezi energic – A fost rau. Cand anume, cand l-a omorat pe Goliat filistenul? Pai ce facem ne apucam sa facem tandari geniala opera de arta a lui Michelangelo doar pentru ca acum ai oarece indoieli asupra corectitudinii si puritatii morale a Regelui David? Inteleg ca nici Stefan cel Mare nu iti prieste deoarece biserica la facut si “Sfant”. Pai atunci rogu-te raspunde-mi la o intrebare, cu ce or fi fost mai sfinti regele Ludovic al 13-lea pare-mi-se cel ce a declansat cruciadele, sau Stefan al Ungariei, cel care i-a civilizat pe unguri (prin crestinare) dar asupra romanilor descendenti ai “pastores romani” a navalit cu sabia de a trebuit sa treaca 1000 de ani pentru a le lua sabia din mana si a taia din trufia ungureasca? Te joci ZeV cu istoria, cu simbolurile care ne reprezinta si asta doar pentru ca vrei tu sa transpui niste idei din fizica in istorie. Unele simboluri este posibil sa nu iti placa, dar au fost validate ca atare si intelept ar fi sa le accepti si tu – cel vesnic razvratit impotriva trecutului, dar ridicol de tolerant cu prezentul. Atentie mare caci pana si acest prezent, odata si odata va deveni tot trecut. Revenind la ideea de inceput a expunerii mele, sau de final in expunerea ta – da Basescu are deschisa calea catre oricare din cele doua variante. Depinde numai de dansul si de conjunctura vremii in care se invarte. De data asta nu iti mai multumesc.

 81. Tot Vîntu conduce Realitatea TV! Bogdan Chireac a povestit cum şi-a luat SOV înapoi televiziunea de la Ghiţă

  Citiţi mai mult: Tot Vîntu conduce Realitatea TV. Bogdan Chireac a povestit cum şi-a luat SOV înapoi televiziunea de la Ghiţă | VIDEO – Media > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/tot-vintu-conduce-realitatea-tv-951448.html#ixzz1byHPgdlr
  EVZ.ro
  Într-o înregistrare video, analistul Bogdan Chireac a fost surprins povestindu-i Corinei Drăgotescu o discuție telefonică în care îl felicita pe SOV pentru modul în care și-a luat televiziunea înapoi de la Sebastian Ghiță. Discuția a avut loc în studioul Realitatea TV chiar în 23 octombrie, la scurt timp după ce Realitatea TV s-a scindat. Mișcarea lui Vîntu a fost catalogată de Chireac drept genială. Înregistrarea video este făcută în culisele Realitatea TV la câteva minute de la momentul în care televiziunea s-a rupt.

  Citiţi mai mult: Tot Vîntu conduce Realitatea TV. Bogdan Chireac a povestit cum şi-a luat SOV înapoi televiziunea de la Ghiţă | VIDEO – Media > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/tot-vintu-conduce-realitatea-tv-951448.html#ixzz1byH9ldDu
  EVZ.ro

 82. ISTORIA-o sursa inepuizabila de controverse,dispute si de multe ori,de mult prea multe ori de conflicte armate singeroase ,care au lasat in urma lor zeci de milioane de morti,asa cum a lasat ultima mare conflagratie,CLASICA’adica cel de-al doilea razboi mondial.
  Daca despre fapte,evenimente si actiuni,acoperite de trecerea timpului ,si lipsa de izvoare autentice a dus la aparitia unor formulari de genul,INVINGATORII SCRIU ISTORIA’,despre evenimentele din ultima conflagratie s-au scris ,tomuri intregi de carti,iar istoricii au cazut de acord asupra derulari evenimentelor.
  Unde insa nu au cazut de acord,sunt NUANTELE,FINETURILE CE TIN DE DIPLOMATIE,pt ca daca s-ar sti tot adevarul ,aceasta ar putea produce mari deranjuri.
  Astfel ,desi germanii,i-au pus la zid pe fascisti,nici astazi ,NOUA ROMANILOR NU NE IARTA ACTUL DE TRADARE DE LA 23 AUGUST,chiar daca nu spun cu subiect si predicat acest lucru-ACTUL TRADATOR, ROMANII SI ROMANIA,il platesc si astazi cu virf si indesat-CAPITALUL GERMAN…………..
  Dar sa revin putin la subiect-REGELE MIHAI SI DIPLOMATIA guvernului condus de maresal,in care guvern MIHAI ANTONESCU ,avea misiunea clara de a tatona aliatii ,cu care atit in suedia cit si in turcia,EMISARII ROMANI NEGOCIAU.
  Sunt zeci de carti de memoprii,ale unor personalitati romane,care surprind evenimentele premergatoare zilei de 23 august de pe urma carora-ISTORICII,cinstiti,si intr-o perfecta armonie cu ADEVARUL-AU DEPLINS ACTUL DE TRADARE FATA DE TARA A REGELUI MIHAI,PRIN ARESTAREA LUI ANTONESCU SI A GUVERNULUI SAU,si ulterior predarea lor sovieticilor.
  Despre aceste marturii,adevarate izvoare istorice aparute in lumea libera-REGELE MIHAI NU VREA SA AUDA,PT CA II SUNT NEFAVORABILE,si pina la urma,atit el REGELE,cit si comunistii cu care s-a inhaitat n-au nici un interes ca ADEVARUL SA TRIUMFE.
  Pina la urma,aceasta aniversare nu a fost altceva ,DECIT O CONTINUARE A UNUI LUNG SIR DE MINCIUNI,LASITATI,SI SLABICIUNI,care i-au insotit viata acestui REGE PE POST DE CLAUN TRIST-despre care doar atit poti spune-A FOST CA MONARH LA NUMAR-DAR CA MONARH NU A EXISTAT,deoarece altii au decis pt el intotdeauna,asa cum acum DUDA,DECIDE………..

 83. Se pare ca prietenul meu Eusebiu,se sfieste sa-mi raspunda,mai ales ca DOAMNA ELENA UDREA,da si un interviu in presa,unde isi exprima cu aceiasi tarie,convingerile si care fac trimitere clara la ,UNITATE IN PARTID.
  Si intr-un mod personal,vede felul in care cei mai nou sositi in partid,sa invete sa traiasca alaturi de GREII partidului ,astazi pe banca de rezerve,unii,altii chiar in tribuna.
  Dar asta e,invitatiile la JIHAD,in interiorul PD-L,pe care le lanseaza eusebiu,pina la urma trebuie intelese,nu toti vedem viitorul in aceleasi tonuri.

  • Mda, ies din grevă deoarece trebuie să-i ard un şpiţ în DOS lui Zapa (başca că a venit şi apa caldă).
   🙂 🙂 🙂
   Deci monseur Zapa!
   Eu de genul meu sunt un individ care dacă scuip o dată, scuipat rămâne!
   Nu mă întorc să ling!
   Deci nu ştiu ce a declarat doamna Ministru şi nici nu mă interesează!
   Eu atât ştiu:

   CĂ AMANTUL INTELECTUAL AL MONICĂI MACOVEI GHERGHESCU (aşa l-a numit Roncea pe Dan Tapalagă) I-A ATACAT DE NENUMĂRATE ORI PE ELENA UDREA ŞI PE TRAIAN BĂSESCU ÎN PRESĂ!

   Nu mă face să dau copy-paste la acele articole.

   UNITATE ÎN PDL NU VA EXISTA ATÂT TIMP CÂT MONICA MACOVEI VA FI MEMBRU AL ACESTUI PARTID. MONICA MACOVEI GHERGHESCU TREBUIE SĂ DEA DEOPARTE LENEA ŞI GARGARA ‘TELECTUALĂ. SĂ ADUNE ÎN JURUL EI CÂŢIVA
   “ADEVĂRAŢI” ŞI SĂ FACĂ UN PARTID! PUNCT!

   Despre interviul din AdEvărul:

   1. Sincer nici nu l-am citit!
   M-AM UITAT DOAR LA POZE!
   UN ADEVĂRAT PICTORIAL!
   E frumoasă mă e frumoasă!
   D-aia ciudoasa de Macovei Monica Gherghescu se oftică!

   2. Varianta cu Monica Macovei Gherghescu la Primăria Capitalei este o aberaţie!
   CĂCI DOCTORUL O VA SPULBERA!
   Pentru a fi primar, trebuie ca:
   – să fii un bun gospodar.
   – să fii un bun manager.
   – să ai carismă.
   – să fie golan.
   – şi să bea whiski cu patru cuburi de gheaţă! Nu cu sticla!
   Deci?
   Doamna asta, fostă procuroare comunistă, care din cele enunţate mai sus le are?
   🙂 🙂 🙂

   Trilili-trilila!

  • Hihihi……..
   VA FI CUM VREA CEL DE SUS!
   🙂 🙂 🙂

 84. Mda, deci Realitatea încornoratului este din nou preocupată de tocurile doamnei ministru!
  Deh, aşa-i în viaţă!
  Când eşti un neputincios şi-un neterminat care toată viaţa ai avut parte în pat doar de rapandule plătite cu bani grei.
  Atunci când vezi că o femeie frumosă, bogată şi de succes nu te bagă-n seamă, nu-ţi rămâne decât să băleşti libidinos şi să-ţi asmuţi potăile asupra ei!
  🙂 🙂 🙂

  • Sunt romani care, efectiv au muncit in viata lor si trăiesc dintr-o pensie de 7, 8 ori mai mica decat a lui Mischie. Unde-i dreptatea? De ce striga aceasta caricatura umana ca merita pensie mai mare? Ce a facut ca sa merite?

 85. Şi ca s-o terminăm cu Discursul Regelui!
  Iată cine susţine Casa Regală!
  Iată interesele pe care le serveşte Casa Regală!

  Izvestia: Regele Romaniei revine in marea politica. Mihai I poate deveni un stindard ideal pentru consolidarea opozitiei romane

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10532671-ivzestia-regele-romaniei-revine-marea-politica-mihai-poate-deveni-stindard-ideal-pentru-consolidarea-opozitiei-romane.htm

  Ruşine să-ţi fie Maiestate!
  Punct!

  • Rusia şi ruşii susţin PSD-ul şi, ca să-i ajute, sunt în stare să-l susţină pe cel care, în ’47, l-au condiţionat să plece.
   Oricum, interesant e faptul că vorbesc despre Mihai de parca săptămâna asta ar fi împlinit 47 de ani şi nu 90, văzându-l până şi prim ministru… Dacă până acum, românii n-au ieşit în stradă pentru monarhie, nici de acum încolo nu o vor face.
   Cu siguranţă…

 86. Eu nu inteleg care este echilibrul bugetar daca tu,guvern te imprumuti LA DISPERARE lunar ca sa platesti niste pensii si salarii supermediocre !!!!!!

 87. Eu nu inteleg ce masuri asa bune s-au luat in 2010 ca de exemplu s-au taiat ILEGAL pensii si salarii ,taieri care conform principiilor elementar-juridice taierile trebuiesc date inapoi….deci vor intra in calculul deficitelor viitoare.Apoi Basescu a recunoscut clar ca a gresit cind a decis crestera TVA numai pentru a salva bugetul pe moment.Care masuri?!!!!!Taierile NUUUU sint masuri….paradoxal ele pe termen mediu vor crea costuri suplimentare si situatii complicate.

  • ***doru0506
   – care şi câte pensii au fost tăiate?
   – sigur că a greşit mărind TVA-ul şi lovind de două ori în bugetari dar acest lucru s-a întâmplat din cauza opoziţiei care a reclamat tăierea pensiilor la CCR. Nu că-i iau apărarea preşedintelui, ce interes aş avea? Dar aici este adevărul.

  • ***silver. Vrem democratie, vrem stat de drept, vrem libertate, vrem respectarea drepturilor etc.? Cand cineva (nu coteaza persoana) spunea ca: citez: “romanilor le trebiue cel putin 20 de ani pana invata democratia”, romanii(prin purtatori de cuvant) s-au simtit jigniti. Citez: “Nu te poti mira, desigur, ca, avand, in perioada formarii lor, in fata ochilor rapacitatea si cinicul dezinteres fata de masa cetatenilor romani pe care l-au etalat Ceausestii si camarila lor, cele cateva partide emanate din PCR si ramase la rotativa parlamentar-guvernamentala nu se omoara cu slujirea binelui si interesului public. Naravuri oligarhice au invatat sa glorifice, ca aplaudaci, la vreme de congrese ale Partidului Unic, asta reproduc astazi, folosindu-se de reguli si institutii democratice.
   Exista insa o limita in toate, iar romanii trebuie sa decida cat mai degraba, fiindca timpul trece ireversibil, daca vor un stat al lor, slujind dreptul, sau daca se pot multumi cu insailari mafiote, in dispretul oricaror principii subsumate conceptului de dreptate.” Ovidiu Pecican profesor la Universitatea Babes-Bolyai

  • @Silverstar. Aici gresesti Silver. Au fost reclamate la CCR pentru ca erau neconstitutionale, deci era de datoria lor sa le reclame. Dar daca nu le reclama, masura nu era tot neconstitutionala?

  • ***Turnul de observatie – te rog eu, te implor, ia-ţi un nume de om. Mi-e foarte greu să te tratez ca atare… Trimite Mădălinei un text cu nume nou şi spune cine eşti. Dar ea ştie…

  • ***Turnul de observatie – da’ mărirea TVA-ului nu-i neconstituţională? Şi preţurile tot cresc. De ce? Cine-i vinovat? Nici nu ştiu ce şi cum să întreb ca să mă fac înţeleasă.

   Uite, iar au venit zăbăloşii de la FMI şi iar vor creşte preţurile… Anul trecut n-am avut nimic pe masă de sărbători ca să-mi ajungă banii de căldură.
   La fel va fi şi anul acesta şi cei care vor veni? Până când? Asta mă enervează cumplit…

  • @Silverstar. La ce bun stimata doamna? Ce mare lucru v-ar spune un nume ca Popescu Ion? Absolut nimic. Mult mai sugestiv poate fi un turn de observatie, nu credeti? Nu am nimic impotriva ca Madalina sa stie numele meu. Va garantez ca nu prezinta importanta. Faceti, din cand in cand cate un mic efort. Va rog eu.

  • @Silverstar. Ce ma fac eu cu tine Silver, esti un ghem de contradictii? Este dreptul guvernului de a stabili impozitele si taxele ce le platesc cetatenii acestei tari. Pe de alta parte, aveti dreptate, masura trebuia luata cu sase luni inainte. Va propun sa puneti aceasta intrebare lui Emil Boc. El este autorul acestei masuri. Vedeti ca nu va enervati pe cine ar trebui?

  • ***Turnul de observatie – ai dreptate, sunt plină de contradicţii pentru că nu înţeleg ingineriile financiare şi nu-mi pot explica ce se întâmplă. Cred că asta mă indispune cel mai mult.
   Aş vrea să înţeleg de ce la noi scumpirile nu se mai opresc şa la italieni, de ex, preţul la mâncare este de aşa fel, încât omul să nu facă foamea. Stai să vezi că ştiu din experienţa anilor trecuţi: până de sărbători toate alimentele se scumpesc în timp ce în ţările din UE se ieftinesc pentru ca tot nenorocitul să se bucure de sărbător.
   Asta vreau să ştiu: de ce la noi mâncarea este aşa de scumpă, de ce ni se pun piedici ca să nu avem momente de bucurie şi cine e vinovat? Asta vreau să ştiu…

  • @Silverstar. Nu peste tot sunt inginerii si foarte adesea nu sunt de vina doar ingineriile. Cauza cauzelor o constituie miopia guvernelor Romaniei. Cateva cauze:
   1. Dezorganizarea agriculturii ceea ce duce la recolte mici si mari suprafete nelucrate, aprox. doua milioane de ha.
   2. Dezorganizarea relatiilor agricole ceea ce face ca atat in anii cu recolte slabe, cat si in anii cu recolte marii, agricultorii abia reusesc sa se descurce. Nu avem un sistem de finantare a agriculturii (Creditul agricol ce fiinta candva pe vremea lui Ion Mihalache). Nu avem sisteme de colectare a recoltelor, nu avem spatii de depozitare a recoltelor, cele existente fie sunt in paragina, fie au incaput pe mana unor trusturi occidentale si acestia practica o politica de maximizare a profitului ceea ce duce la scumpiri. Ele achizitioneaza cerealele de la tarani la preturi derizorii, il depoziteaza si il scot la vanzare la preturi ridicate. Se practica exportul unei cantitati mari de cereale mult mai mari decat s-ar justifica la preturi mici si ulterior in primavara-vara se importa de catre aceleasi firme cereale la preturi foarte ridicate. Se practica exporturile fictive de cereale. Marfa pleaca cu TIR-urile sau vapoarele si se intoarce exact acelasi grau, dar cu preturi mult umflate.
   3. Agricultura nu este fiscalizata astfel incat statul nu are nici un fel de control asupra economiei agricole si prin urmare aportul agriculturii la buget este nesemnificativa. Pentru ca nu este fiscalizata se practica pe scara larga evaziunea fiscala.
   4. Lipsa sistemelor de irigatii ceea ce duce la recolte mici in anii secetosi.
   5. Industriaalimentara in mare parte a fost acaparata de mari firme straine care au achizitionat fabrici de ulei, de zahar etc., pe multe din acestea l-eu inchis sau chiar le-au dat la fier vechi in acest fel externalizand productia in tari ca Bulgaria, Ungaria etc. Si-au pastrat brandul asupra diverselor produse, dar ei achizitioneaza la preturi scazute materia prima agricola pe care o prelucreaza in tarile vecine si ulterior ne aduc produsele cu marci romanesti, evident la la preturi mai mari.
   6. Practica de monopol in domeniul comercial – iubitele noastre supermarketuri.
   7. Superficialitatea in negocierea conditiilor de aderare la UE. In UE se practica cotele de productie. La unele produse nu produci cat vrei sau poti tu ci, cat ti se repartizeaza drept cota. Moldova are cinci fabrici de zahar. Din acestea doar una functioneaza, celelalte patru au fost inchise si ulterior au fost devastate de hoardele de tigani care le-au demontat si vandut la fier vechi, iar fierul a luat drumul otelariilor din Transnistria.
   8. Lacomia comerciantilor.
   9. Cresterea TVA.
   Daca vom mai scormoni, vom mai gasi si alte cauze.

 88. DECE ???

  MOUVEMENT POPULAIRE & NOUVELLE REPUBLIQUE

  Quels sont ces principes ?

  Le premier, le plus fondamental, est le respect de LA NATION.

  Un autre principe ?

  Eliminer le gaspillage sur le flux de valeur.

  Autre principe : l’amélioration continue pas à pas des performances.

  Il y a 3 façons de changer :

  •Innover : faire quelque chose de nouveau

  •Imiter : reprendre quelque chose qui a déjà marché ailleurs

  •Améliorer en continu pas à pas : partir de la situation actuelle et la changer petit à petit

  C’est quoi les avantages et inconvénients de chacune de ces façons ?

  L’innovation est risquée mais peut faire faire des grands bonds. Elle peut être aussi dommageable pour une organisation car elle est souvent initiée par quelques élus au sacrifice potentiel de l’engagement et du leadership des autres.

  L’imitation n’est pas risquée.

  Elle est connotée péjorativement en occident. Par exemple à l’école « tu ne copieras pas ». Pourtant c’est un type de changement très efficace qui permet de profiter des innovations des autres sans courir de risque.

  L’amélioration continue pas à pas n’est pas risquée.

  Elle nécessite un engagement de tout le monde, et une discipline qui assure que chaque pas posé est bien une amélioration.

  L’amélioration continue est difficile à imiter.

  Heu… une prochaine fois peut-être.

 89. Băi năucule, ţi-am spus că io nesimţit fiind pot încasa oricât.
  Şi sunt de acord să mă schingiuiţi cum a fost schingiuit Quasimodo!
  Că io tot pe-a mea o ţin:
  AFARĂ CU MONICA MACOVEI GHERGHESCU DIN PDL!
  MONICA MACOVEI GHERGHESCU SĂ-ŞI FACĂ PARTID!
  🙂 🙂 🙂

  Berbecule cu bască ce eşti!
  Tu nu vezi cât de parşivi sunt ruşii?
  🙂 🙂 🙂

  • Bleah….s-a postat naşpa! Ăsta de mai sus era un comentariu pentru Zapa!
   😉

  • Am uitat ceva:
   Izvestia este ziarul FSB-ului! (Iuri Kovalciuk)

  • Şi am mai uitat să spun ceva:
   Oare cine vrea dinamitarea relaţiilor ruso-române acum când ele au început să se dezgheţe?
   😉

 90. @ZeV. Pentru ca nu cumva sa uit esentialul, te sfatuiesc amical sa iti pastrezi regretele pentru mai tarziu, ca nu de alta, parca ar fi pacat sa regreti prea devreme. Am facut aceasta mica introducere pentru a fi in deplin acord cu tonul comentariului dumitale. Prea vrei sa relativizezi totul. Si apoi la ce bun? Sa inteleg ca pana si marele Rege care a fost David iti repugna pentru inca nu te poti hotara daca a fost bun sau rau si pentru ca nu te poti hotara ai decis sa o transezi energic – A fost rau. Cand anume, cand l-a omorat pe Goliat filistenul? Pai ce facem ne apucam sa facem tandari geniala opera de arta a lui Michelangelo doar pentru ca acum ai oarece indoieli asupra corectitudinii si puritatii morale a Regelui David? Inteleg ca nici Stefan cel Mare nu iti prieste deoarece biserica la facut si “Sfant”. Pai atunci rogu-te raspunde-mi la o intrebare, cu ce or fi fost mai sfinti regele Ludovic al 13-lea pare-mi-se cel ce a declansat cruciadele, sau Stefan al Ungariei, cel care i-a civilizat pe unguri (prin crestinare) dar asupra romanilor descendenti ai “pastores romanes” a navalit cu sabia de a trebuit sa treaca 1000 de ani pentru a le lua sabia din mana si a taia din trufia ungureasca? Te joci ZeV cu istoria, cu simbolurile care ne reprezinta si asta doar pentru ca vrei tu sa transpui niste idei din fizica in istorie. Unele simboluri este posibil sa nu iti placa, dar au fost validate ca atare si intelept ar fi sa le accepti si tu – cel vesnic razvratit impotriva trecutului, dar ridicol de tolerant cu prezentul. Atentie mare caci pana si acest prezent, odata si odata va deveni tot trecut. Revenind la ideea de inceput a expunerii mele, sau de final in expunerea ta – da Basescu are deschisa calea catre oricare din cele doua variante. Depinde numai de dansul si de conjunctura vremii in care se invarte. De data asta nu iti mai multumesc.

  • Inteleg ca sunteti nerabdator sa va acord un raspuns. Este posibil, dupa ce stau la masa. 😉
   Astazi, am umblat de nebun dupa un plan de situatie necesar pentru modificarea unui tronson de gaze naturale din retea de distributie a orasului. In fine, l-am gasit. Prin urmare, incep, deja, sa ma gandesc la ceva.
   Nu pot scrie, cu prioritate, dupa care sa gandesc si sa…regret prematur.
   😉

  • Mda…de fapt, nu pot spune prea multe, m-as repeta, probabil, asa cum dumneata readuci sistematic pe tapet, perfid de voalat, perspectiva suspendarii Presedintelui. Nu stiu cum se face, dar aveti exact ,,fixurile” noastre , însă, in…negativ. 😉
   Spuneti ca depinde de domnia sa cum va evolua destinul in ceea ce-l priveste. Asa este, domnul Presedinte ,,joacă” doar după armonicele propriilor sale muze, nu după manelele opozitiei si ale presei tabloide. Ce va fi va fi, dar sunt convins ca va trece prin toate cu maxima demnitate.
   Indiferent de ,,conjunctura vremii in care se invarte”, marinarul a impins țara , înainte, pe drumul modernității europene și a demnității naționale, chiar dacă a utilizat, uneori, forcepsul. Realizez că e al naibii de dureros și frustrant pentru unii. Dar asta este. Nu toti sefii de stat se ridica la inaltimea exigentelor istoriei si a interesului national. Unii, prefera sa treaca pe dedesupt, aplecandu-se. Iar atunci cand te apleci, coroana iti poate cadea de pe cap. Uneori, cu tot cu cap, asa cum ati remarcat, deseori, chiar domnia voastra.
   😉

  • Uliuliuuuuu, nu-l lăsaţi pe moldovan să umble la gaze că sare Ieşu’-n aer!
   🙂

  • @ZeV. Te inseli prietene, nu sunt chiar atat de nerabdator, desi discutiile cu tine sunt intotdeauna spumoase si pline de miez. Mai dgraba sunt nerabdator fata de Eusebiu care mi-a promis ca vine mai tarziu cu ceva caci mi-ar fi descoperit o fisura. Chiar sunt curios, unde mi-o fi descoperit fisura. Te mai inseli inca o data, nu am avut in vedere perspectiva suspendarii, nici perfid si nici voalat. Nici nu as avea de ce. Treaba cu destinul ramane valabila, atat in spusele mele cat si ale dv. Cu manelele lasati-o mai moale caci reprezinta domeniul exclusiv al marinerului, ma rog trebuie sa imparta domeniul cu prietenii sai Guta, Salam si tot restul. In ciuda “loviturii de bici, cu sfichiul” pe care ai realizat-o si care isi are frumusetea sa ca stil, ei bine, realitatea este ca Basescu a demonstrat in repetate randuri ca nu are simtul istoriei. Nu ar fi o tragedie daca ar apela la consilieri care sa il orienteze, dar cum nu prea asculta de consilieri, cu simtul tocit pe care il are, este oarecum de asteptat sa comita gafe. Pacat ca nu isi revine. Sunt de acord cu dumneata ca a impins in unele situatii tara inainte, dar a apelat la oamenii nepotriviti. Unul dintre ei si cel mai reprezentativ este Emil Boc. In unele momente de sinceritate chiar el a spus ca Boc nu mai este corespunzator. Parerea mea este ca nu a fost niciodata.
   Oricum va doresc o seara buna.

  • Turnul de observatie
   Se prea poate prietene, dar cand vazui acelasi comentariu, postat atat pe pagina curenta cat si pe cea anterioara, avand la loc de cinste chiar numele celui care va raspunde acum, am presupus ca asteptati un raspuns de la acel personaj, nu de la zăpăcitul nostru cel de toate zilele. Pe viitor, voi privi in direcția…iepii. 😉
   Pe de alta parte, am remarcat si la alt coleg, motivatia declarata a comentariilor sale, adresate formal catre X sau catre Y : SA FIE CITITE, IN GENERAL. Cu alte cuvinte, dialogul este doar mimat si utilizat ca pretext, pentru a ,,sparge” monologul mai greu digerabil si pentru a impune un anumit mesaj.
   Este si asta o tactica , draga turnule, dar te asigur ca eu, cand precizez destinatarul, postez primordial in atentia colegul nominalizat in preambul. Nu sunt nici tactician, nici strateg, ci spun doar ce gandesc, sincer.
   Alteori, nu indic nici un nume. Dar asta la comentarii pe teme cu grad (mai) ridicat de universalitate.
   😉 😉

  • @ZeV. Initial am postat acel comentariu in primul loc unde am considerat de cuviinta, iar ulterior am constatat ca era pe o alta pagina cu mult in urma dicutiilor curente. Pentru ca tin la parerea dv. am decis sa il postez din nou pe pagina curenta. In rest postez si eu aidoma dv. Cu bine.

 91. 😆 Pauză de zâmbet

  Duminica, la biserica, o femeie ii zice preotului plangand:
  − Parinte, aseara sotul meu a murit fara lumanare!
  − Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Si a avut vreo ultima dorinta?
  − Da, zice femeia, plangand si mai tare, a zis “Muiere, lasa pusca jos!”

 92. ***Elena Udrea a scris pe facebook

  Am finalizat procesul de reorganizare a Inspectoratului de Stat în Construcţii. Aceasta a luat forma regiunilor de dezvoltare economică. Dacă am iniţiat demersul în iulie şi am reuşit să-l finalizăm în octombrie, în condiţiile în care la mijloc a mai fost şi vacanţa de vară, cred că am reuşit să dăm un semnal că, dacă există voinţă politică, putem realiza reîmpărţirea administrativ-teritorială. Din câte ştiu, suntem singurul minister care a ascultat sfatul Preşedintelui privind reorganizarea.

 93. Doamna ministru Elena Udrea este un manager de exceptie. Omul politic Elena Udrea, este, in schimb, un simplu figurant in partid. De frică ? Nu are timp ? Nu vrea sa supere pe nimeni, nici din interiorul si nici din afara partidului ? E greu de spus.
  Cred că, din punct de vedere politic, excesul de repetiție (auto)laudativă pe subiectele legate de turism si contracte europene, in conditiile in care procentul real al utilizarii fondurilor europene este frustrant de mic prin comparatie cu alte națiuni central și est europene, nu aduce beneficii notabile, nici personale, nici per ansamblu, pentru entitatea politică numită PDL.
  Cineva ne trimitea cu gandul la precedentul ,,Pinalti” de la Piatra Neamț, definit drept un adevărat studiu de caz.
  Acolo s-a inregistrat un succes electoral semnificativ, dar neextrapolabil pentru intreaga țară. De ce ? Simplu. Pinalti este un exemplar uman aparte. Este un vulpoi cu o inteligență sclipitoare, al cărui ,,nas” simte mirosul banului, așa cum petrolistul de meserie simte punga de petrol de la o poștă. Jocul de pocker este pasiunea existenței lui, din studenție, iar toată viața a ,,jucat” la cacialma….si a castigat intotdeauna.
  La Piatra Neamt , intrarea in județ a fost marcata cu indicatorul INTERZIS TUTUROR ,,VEHICULELOR” DE LA….CENTRU. Nici nu vreau sa aflu cum s-a castigat in acel județ.Bine că s-a câștigat, era nevoie de un balon de oxigen.
  Nu cred, totusi, că o victorie de parcurs este suficentă pentru ca onor Oltenii partidului sa faca doar anatomia broscoiului la televizor, in speranta ca voturile vor curge de la sine.
  Nu vor curge, stimata doamnă, poate , doar, câte un pic, pic, pic.
  De aceea, cred că, ar fi bine să scormoniți prin garajul/debaraua lui Cocoș după o bâtă de baseball si o pereche de cizme de cauciuc mărimea 37-38. Lăsați o vreme ministerul pe mâna subalternilor domniei vostre, majoritatea, extrem de competenți. Știu, pentru că acesti oameni isi fac treaba la superlativ, inclusiv in relația profesională cu autoritatile locale din municipiul/judetul Iasi. Fiți sigură că se vor descurca.
  Cu bâta, vă sugerez să dați buzna in fumoarul berbanților din conducerea PDL și să-i fugăriți, ca pe potârnichi, peste tot în țară, că de aia au fost aleși. Eventual și cu un șpiț direct în simetrie.
  Pe cei cu suspiciuni de corupție, luați-i, dvs de o ureche, iar doamna Monica Macovei de celalaltă și faceți zvrrr…cu ei, direct pe geam !
  Alegerile trebuie cîștigate CU PRINCIPII și EXEMPLU PERSONAL, mergând, daca e nevoie, din casă in casă. Nu va temeti să navigati prin noroaie si sa dați mâna cu femeile îmbătrânite prematur de viață și grijile ei. Veți constata, cu surprindere, cât de modești sunt oamenii. Nu au nevoie de găleți și pungi, pur și simplu, simt nevoia de încredere.
  Veți constata, la intoarcere, cat de mare este satisfactia si sentimentul datoriei implinite, mai presus de…bla bla bla la Iasi, bla bla bla la Craiova si (mai adaug) bla bla bla la Constanța, fara a urmari temeinic, ce se intampla pana la capat, cu banii europeni, in ,,mocirla” autoritatilor locale.
  😉 😉
  PS
  Iasul are personalitati de valoare, in PDL. Din pacate, se pare ca o gașcă de interese locale parazitează organizația, iar oamenii instruiți și cu principii, au cam rămas pe margine, contemplând cârdășiile transpartinice care nu oferă o perspectivă prea incurajatoare pentru alegerile din 2012.

 94. Aş vrea să ştiu dacă astăzi, cei care se bucurau şi hăhăiau de zor că am intrat în UE, sunt la fel de fericiţi ca in 2007.

  De când s-a pus problema intrării României in UE nu am fost de acord, considerând acest lucru ca un blestem pentru români, şi mi-am rezervat dreptul de a mă bucura când vom ieşi din UE.

  Astăzi sau ieri, au venit ciocoii FMI. Nici n-au coborât bine din avion şi s-a şi pronunţat “scumpire…”

  • Bucura-te Silverstar caci nu esti singura. La fel ca dv. s-a exprimat si Ion Tiriac care a spus ca nu e bine sa nu ne grabim cu intrarea in UE caci inca nu suntem pregatiti. Dv. poate ca ati avut aceasta pozitie manata de niste sentimente si poate niste presentimente. Ion Tiriac a avut acea pozitie plecand de la o baza rationala. El cunoaste foarte bine cum este in UE, care sunt relatiile intre diferitele state membre si care ar fi perspectiva Romaniei in constructia europeana. Inclin sa cred ca nici acum nu am inteles pe deplin pozitia lui Tiriac. Mai avem inca multe de invatat.

  • ***Turnul de observatie – nu ştiu dacă mai sunt şi alţii dar atunci, anul 2006, au fost numai presentimente. Mi se cereau argumente şi spuneam că nu am, doar că simt că nu e bine să intrăm. Acum, da, am argumente dar ale mele, poate înguste, egoiste, meschine, subiective, dar e ce am constatat eu, ce simt eu. N-am ieşit din ţară, nici măcar într-o excursie, ca să ştiu, de ex, cum trăieşte un profesor dintr-o ţară aparţinând UE.

  • Turnule, in loc sa torni gazul ipocriziei peste foc, mi s-ar parea mult mai colegial (fair play) sa explici cu ce se mananca FMI si alte organisme financiare internationale, celor care nu avut prilejul de a aprofunda aceste teme. Sunt convins ca stii bine despre ce este vorba, mai ales acum, in contextul perioadei istorice pe care o traverseaza Europa in aceste zile. Daca totusi nici dumneata nu intelegi ce se intampla in jurul Romaniei, sper atunci ca va interveni , lămuritor, amicul Ioan Adrian, mai necesar, si pe acest blog, ca niciodata.
   Eu am vorbit suficient pe aceste subiecte, e randul colegilor.

 95. As vrea să ştiu ce/cine este acest FMI, cu apucături de cămătar? Cine-l finanţează, cine munceşte pentru ca FMI să aibă bani, întotdeauna, şi să sară în ajutorul ţărilor în impas?
  Cum se poate ca FMI să fie atât de serviabil incat toate ţările din Europa îi sunt datoare?
  Eu cred că aici chestiile astea cu faliment, bani, lipsa banilor etc sunt nişte făcături de ale unora ca apoi, să bage FMI-milosul la inaintare şi să salveze…
  Ciudată chestia asta cu FMI.
  SIMT că e ceva in neregulă, dar nu ştiu ce… Inca nu-s lămurită… Nu-s economist ca as putea reda ce simt…

  • @Silverstar. Sper sa te lamuresc cat de cat. FMI seamana cu un CAR de pe la noi. Membrii CAR sunt statele membre care prin inscrierea in FMI se obliga sa cotizeze cu o suma de bani functie de nivelul PIB-ului. Deci acestia sunt banii FMI plus cei care au venit ulterior sub forma de dobanzi la creditele acordate. In “bordul” FMI fiecare stat membru are dreptul de vot corespunzator cu suma cu care a contribuit, asa se face ca SUA are cel mai mare numar de voturi, dar nu majoritar deoarece contribuie cu circa 40% la fond si prin urmare are tot 40% din drepturile de vot. Problema grava este aceea ca FMI a inceput sa se implice tot mai mult in politicile economice ale statelor ce luau bani cu imprumut si au impus solutii economice care pe termen scurt au insemnat ceva, dar pe termen lung au blocat dezvoltarea statelor debitoare. Multi critica functionarea FMI, dar nimeni nu stie ce ar putea pune in locul acestuia.

  • ***Turnul de observatie – da, mulţumesc. Acuma-s şi eu lămurită. Chiar că nu ştiam…
   Însă, să spunem că fac eu un imprumut la un CAR de al nostru. Are voie un funcţionar de acolo să mă dirijeze, să-mi dicteze ce să fac şi cum să-mi cheltuiesc banii? Faptul că-i văd pe zăbăloşi venind aici şi dând indicaţii, imi dă senzaţia că suntem străini la noi acasă, (de fapt, nişte nevilnici, nişte neputincioşi,) unde ne dictează evreii ce să facem şi cum să ne gestionăm…

 96. Un zâmbet 😆 şi să aveţi o noapte liniştită!

  – Dragule, ai fi dorit să mă mărit cu altul ?
  – Nu, scumpo. Eu nu doresc răul nimănui …

  Aha, şi să visaţi bimbiline!…

 97. Nu banii reprezinta problema, in acest moment, in Europa, ci puținătatea lor. Din acest motiv, banii devin, din ce în ce mai scumpi.
  Dezvoltarea artificial stimulată prin consum , rostogolire de credite si crestere exponențială a indatorării statelor, a condus la actualul impas in zona euro si prin extensie, in intregul spatiu european.
  Fondul de garantare a stabilitatii din zona monedei unice nu mai poate fi finanțat din resursele proprii ale statelor europene, iar sistemul bancar, primeste un soc puternic prin ștergerea a 50% din datoria Greciei către băncile private. Dar nu exista alta solutie cu consecinte rezonabil anticipabile.
  Urmeaza doua mari evoluții programate :
  – statele, laolalta cu investitorii privati vor trebui sa compenseze acest deficit de capital de cca 9% (per total sistem bancar european), pentru ca fluxurile financiare care tin bugetele in viata sa nu fie inversate spre bancile-mamă ;
  – China, India si alti deținători de lichidități se vor implica, injectând zeci de miliarde de dolari/euro in fondul de garantare a stabilitatii, pentru a se atinge, eventual, plafonul de 1000 miliarde de euro.
  Incerc cateva remarci :
  – Romania, prin Presedintele Băsescu, a fost magistral reprezentată in negocierile dure de noaptea trecută de la Bruxelles. Daca nu se ajungea la un rezultat, Romania putea fi trasa la vale, prin blocarea creditarii statului si a sistemului economic privat autohton, de falimentul Greciei, sau, de neacceptarea recapitalizarii sistemului bancar, in urma stergerii unei parti din datoria acestei tari;
  – Traian Basescu a explicat EXCELENT, in aceasta seara, cum stau lucrurile. Siguranta zilei de maine pentru cetatean si natiune, in general, depinde de asigurarea, in perspectiva , a unui EXCEDENT BUGETAR. Doar astfel, Romani ISI VA PUTEA RAMBURSA CREDITELE.
  ATENTIE ! Cea mai mare a datoriei nu este legata de imprumutul de la FMI, ci, DE PE PIATA INTERNA DE CAPITAL !
  Prin urmare, doar diletanții mai cred că o asazisa relansarea economica bazata pe stimularea consumului poate substitui/compensa AUSTERITATEA BUGETARA.
  Presedintele a raspuns, limpede, si peseudoanalistilor de la televizor : GUVERNUL are responsabilitatea gestionarii bugetului de stat, NU instanțele de judecată, iar cei care dau exemplul altor tari care au venit la buget de peste 40% din PIB, ar trebui sa fie ONESTI si sa spuna cat este in Germania, taxarea si impozitarea.
  Romania, are, in acest moment, UNA DIN CELE MAI MICI IMPOZITARI CUMULATE DIN UE.
  Da, avem un CAS mare. Dar avem de platit pensii, mai multor oameni, ca pondere, fata de alte state, desi s-a atins recordul in materie de contracte de munca incheiate, in urma masurilor guvernului Emil Boc.
  Avem, de asemeni, vreo cincizeci si ceva de programe sociale.
  Onor guvernantii postdecembristi, au trait pe picior mare. Au vandut tot, iar din privatizari, au sporit consumul (salarial) si social, dar, nu au facut nici un km de autostrada !
  In consecinta,stimati colegi care demantelati sistematic guvernul BOC, dar in mod evident nu aveti solutii alternative, eu va spun simplu :
  NU VĂ CRED ! De ce ? Si pentru ca acest guvern, chiar in conditii de austeritate, a asigurat Romaniei LOCUL DOI IN EUROPA LA CAPITOLUL PROCENT DIN PIB ALOCAT INVESTITIILOR. Cât ? 7 %
  Toate acestea le-am ascultat spuse de cel mai responsabil om politic si demnitar roman. Presedintele Romaniei.

 98. Haideti Doamna sa lasam prudenta de-o parte. Pe cand o trambulina, o piscina, un teleferic ? Am o idee super pentru o zona turistica, ce ar atrage zeci sau sute de turisti. O telegondola, piscina olimpica si partie de schi in zona Lupeni sau Uricani. Dam de lucru la oameni, finalizam si complexul de birouri de la Razoare eventual ilsupra inaltam sa avem si noi zgarie nori.. Haideti este o afacere super de zile mari !

 99. trebuie sa scoateti romanii din criza si sa cumparati avioane de lupta ca cu criza in lume nu aduce bine o sa se intaple ceva grav cu lumea de astazi un razboi este aproape

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *