Vantu si Voiculescu, chemati la Vulcan sa afle adevarul despre telegondola

Bat ţara în lung şi în lat, dar nicăieri nu mi-a fost dat să văd atâta bucurie pe feţele oamenilor ca la Vulcan, în Hunedoara, unde am fost astăzi să inaugurez telegondola. A fost de-a dreptul fenomenal, localnicii m-au primit cu mare căldură, cu un entuziasm ce nu credeam că mai poate exista în aceste vremuri de criză, mai ales într-una dintre cele mai sărace zone ale ţării.

„În sfârşit, cineva s-a gândit şi la noi, a făcut ceva ce ne este necesar, fiindcă doar turismul ne-ar mai putea salva, altceva nu mai avem pe aici”, mi-au spus mulţi localnici. Fiecare cu alte cuvinte, dar esenţa era aceeaşi.

Investiţia de la Vulcan, făcută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Vulcan, este poate cea mai justificată din toate cele de până acum. În sufletele oamenilor a apărut convingerea că ţinutul pe care-l iubesc şi de care nu vor să se despartă, unde mineritul a murit, poate renaşte prin turism.

Elena Udrea la inaugurarea telegondolei Vulcan

Picture 1 of 8

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a participat la inaugurarea telegondolei Vulcan, judetul Hunedoara, obiectiv cofinantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Consiliul Local Vulcan in cadrul unui amplu proiect inclus in Programul Schi in Romania.

Prima parte a acestui proiect îndrăzneţ, inclus în programul „Schi în România”, s-a finalizat azi: s-au inaugurat telegondola în Pasul Vulcan, între cotele 770-1310 m, pârtia de schi, cu trei teleschiuri, drumul de acces la staţiile telegondolei şi o parcare, precum şi instalaţia electrică pentru telegondolă. În etapa următoare se vor construi telegondola între cotele 1310-1620 m, încă două pârtii de schi cu instalaţii nocturne, dar şi o instalaţie de producere a zăpezii artificiale cu opt tunuri.

Văzând cu ochii mei mulţumirea şi bucuria oamenilor, mi-e foarte greu să înţeleg cum această adevărată sărbătoare  – la care a participat mare parte din populaţia din Vulcan, dar şi oaspeţi din Petroşani, Petrila si alte localităţi ale Văii Jiului –  s-a transformat pe ecranele Realităţii şi Antenei 3 într-o adunare rece, formală, tensionată, în care aş fi fost apostrofată şi admonestată de participanţi.

Lucrurile au fost tocmai pe dos: cei certaţi de mulţime au fost chiar membrii echipelor de filmare de la cele două televiziuni, care, joi seara, când telegondola nu fusese încă  inaugurată, s-au dat de ceasul morţii să demonstreze că proiectul Vulcan este unul neviabil, una dintre “extravaganţele” Elenei Udrea. Oamenii le-au cerut reporterilor să nu mai mintă, să spună adevărul, iritaţi de emisiunile în care li s-a explicat, de la Bucureşti, că ei n-au nevoie de telegondolă şi de turism. Am intervenit în discuţie şi i-am scuzat, explicând celor prezenţi că ei nu au nicio vină pentru ce se transmite în studiourile Realităţii sau ale Antenei 3.

Soluţia propusă de localnici a fost simplă şi de mare bun simţ: să vină la Vulcan cei doi moguli, Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu, şi le vor explica ei ce mult înseamnă dezvoltarea turismului într-o zonă moartă din punct de vedere economic după închiderea minelor.

Am văzut azi cum albul devine negru, la ordin, atunci când e vorba de Elena Udrea. Ştiu că, orice aş face, pentru mulţi dintre realizatorii şi invitaţii de la Antena 3 şi Realitatea este doar rău. Bine ar fi, probabil, doar dacă m-aş retrage din politică şi m-aş specializa în mânuirea cratiţei.

Dar ştiu, şi martori îmi sunt cel puţin 1.000 de oameni din Vulcan, Petrila sau Petroşani, copii, tineri, adulţi sau bătrâni, că am asistat la cea mai mare explozie de bucurie de când sunt eu om politic. Am auzit urale din suflet, aplauze pe bune, am văzut o mare de oameni fericiţi şi mulţumiţi. I-am văzut năpustindu-se să parcurgă primul drum cu telegondola.

Instalaţia s-a blocat, fiindcă în loc de 8 persoane, în fiecare din cele 73 de cabine s-au urcat 10-12 persoane, iar senzorii s-au defectat. A fost nevoie de resetarea sistemului, iar în 40 de minute telegondola a pornit. Nimeni nu s-a supărat şi nu mi-areproşat mie defecţiunea. Cu totul altceva, însă, au aflat telespectatorii celor două televiziuni. Acolo, fireşte, Udrea era vinovată. Vinovata de serviciu…

N-aş fi scris aceste rânduri dacă – spre deosebire de alte dăţi, când mi se imputau diverse lucruri – nu aş avea drept martori pentru afirmaţiile mele, atâţia locuitori ai Văii Jiului. Iar oamenii aceştia nu mint, ei ştiu ce au trăit astăzi, alături de mine, cum eu ştiu ce am trăit astăzi, alături de ei. Nimeni nu are dreptul să deformeze într-atât adevărul, să manipuleze grosolan opinia publică, să pătrundă în casele oamenilor şi să-i intoxice cu ştiri false. Nici când nu sunt martori care să demonstreze contrariul, nici când sunt prezenţi sute sau mii de oameni, care pot depune oricând mărturie că lucrurile s-au petrecut în alt mod decât în cel în care sunt relatate de televiziuni sau ziare.

Avem nevoie de mass media, dar ea trebuie să fie în slujba adevărului, a realităţii obiective.

Toate relatările despre sărbătoarea de la Vulcan au fost o mistificare. Veniţi să vorbiţi cu oamenii de aici, cu cei din valea Jiului care au ţinut să fie prezenţi,  şi veţi afla adevărul. Fiindcă ce se face pe sticlă, în aceste momente, nu mai este informare, ci dezinformare a opiniei publice, este demonizarea oamenilor politici ai puterii în ochii mulţimii.

Sunt procese de intenţie publice, cu realizatori şi invitaţi procurori, care mint fără să clipească atunci când ne declară vinovaţi de tot ce se întâmplă, suflă, zboară sau merge în România.

321 thoughts on “Vantu si Voiculescu, chemati la Vulcan sa afle adevarul despre telegondola

 1. Nu pot sa dorm !!! Nimerind,intamplator,pe Antena 3, am prins un moment in care d-na Firea ii reprosa d-lui Ponta ca s-a purtat necivilizat cu dumneaei.A fost un moment penibil !!! Dl. Ponta nici nu a mai raspuns la ultima intrebare,pentru a nu mai spune inca o prostie ,care sa o supere pe distinsa d-na Firea… Vai,vai,dl.Ponta,cascadorul de la Cioca Boca ( acesta este numele localitatii in care dl. Ponta s-a rasturnat ,pe cand se dadea cu masinuta) sa jigneasca o atat de finuta doamna… Pur si simplu nu pot sa dorm…( de fericire…)

 2. Bun articolul, felicitari ! Pai era evident sa apara si o ” Vinovata de serviciu” , altfel televiziunile mogulilor nu ar mai face rating. Mai nou sunteti acuzata ( voalat) si pentru tragedia de la Uricani. Pe Realitatea se dezbate intens subiectul Telegondola vs. Mina Uricani. Se merge pe premisa “daca nu se facea telegondola, se investea in mina si nu mai mureau minerii” . Totusi e bine ca mogulii au descoperit problema existentiala pentru Romania : Telegondola. Dar au uitat sa vorbeasca si de visul lui Mazare de a face insula in Mamaia, vrand sa copieze Dubai-ul, sau alte si alte chestii. Ma mir ca inca nu au extins partea de vina cu privire la moartea minerilor, si asupra Presedintelui Traian Basescu. Sigur trebuie sa aiba si el vreo vina ca au murit acesti mineri. In fine, astea sunt televiziunile la care se uita unii oameni cu interes, in ziua de azi nu mai primeaza realizarile si lucrurile bune, in care se arunca cu noroi, ci doar parerea mogulilor si interesele lor. Chiar stau si ma gandesc ce-o face Vantu sau Voiculescu cand noi suntem bombardati cu informatii false, care intr-un mod barbar ne tulbura gandirea logica. Cred ca diferenta dintre oameni este cea care primeaza, fiindca ma gandesc ca orice om stie sa deosebeasca binele de rau, iar un om care vrea sa afle adevarul asa cum este, sigur va face maretul pas, de a schimba canalul, pe alt canal care relateaza exact evenimentele reale. Concluzia este ca nu trebuie sa ne lasam manipulati si bombardati cu asemenea informatii false, ce ne determina sa nu mai gandim obiectiv.

 3. Un zâmbet la cafea 😆

  Bulă se prezinta la examen, la Academia de Politie.
  El merge îmbrăcat frumos, la pălărie şi costum nou, iar acolo poliţistul îi spune că pentru a deveni poliţist trebuie să aibă curaj, şi dintr-o data scoate pistolul şi-l împuşca în pălărie. Bulă stă neclintit la care poliţistul îl felicită pentru curajul lui:
  – Bravo, Bulă, aşa trebuie să fie un poliţist adevărat. Poftim nişte bani pentru pălărie.
  – Da, domn’ poliţist, pentru panataloni nu-mi daţi?

  Să aveţi o săptămână minunată!

 4. Citatul zilei 🙄

  Marius Torok: “Deşi viaţa este un spectacol, nu ne îmbrăcăm în fiecare zi ca de sărbătoare.”

 5. RASPUTIN ..Buna dimineata …..Ca aperitiv ….Niciodata nu a fost huiduita Elena Udrea …
  A fost huiduita culoarea sa portocalie care acum le da frisoane romanilor si faptul ca e in acest guvern ….In rest ,toti sau aproape toti (chiar si politicieni din PSD,PNL etc )ii recunosc carisma si notorietatea ….Asta nu inseamna ca e suficienta aparitia Elenei Udrea pentru ca toti sa inceapa sa iubeasca din nou PDL ul si sa-l mai voteze odata …din motivul expus mai sus ….
  Din acelasi motiv multi primari PDL nu vor mai fi votati …chiar daca sunt “buni ” pentru localitati si cetateni…..nu vor mai fi votati pe motiv de Portocaliu si PDL,sau chiar Basescu …aceleasi motive pentru care unii dintre cei de mai sus au fost votati …In toate localitatile sunt asistati social acum fara idemnizatie ,mame cu idemnizatia taiata ,bugetari si pensionari,medici etc etc…..
  Deci nu te bizui prea tare pe locale ….nu mai sunt fiefurile nici unui partid …Localele vor fi o repetitie generala pentru alegerile parlamentare …cu aceeasi actori si aceeasi spectatori….nici o legatura cu persoanele candidate la functia de primar ,presedinte Cons Jud,consilieri(??) etc…Alegerile locale vor fi acum foarte politizate pentru ca toti cetatenii votanti au simtit binefacerile sau austeritatea portocaliului …Nu prea e deloc bine asa pentru locale dar asta e …..
  O saptamana buna

 6. ***Moro – Bună dimineaţa! 😆
  Fii logic, te rog. Indiferent ce partid ar fi fost la guvernare, situaţia ar fi fost aceeaşi în condiţiile în care PNL, în 2008, a lăsat potopul în urmă.

  Diferenţa ştii care e? PSD-iştii stăpânesc arta dialogului şi ar fi ştiut cum să lămurească, să convingă şi prostu’ şi deşteptu’ în legătură cu ce se întâmplă, lucru pe care PDL nu l-a făcut. Românii nu iubesc oamenii tăcuţi şi există şi nişte ziceri legate de această stare.

  Ori, PDL tace şi asta o face cel mai bine. Şi pe mine mă scoate din sărite dar nu am ce face…

 7. “ECATERIANA ANDRONESCU-UN RECTOR MODEST,ANONIM AS PUTEA SPUNE,NECUNOSCUT IN LUMEA ACADEMICA EUROPEANA”

  In toate tarile unde invatamintul universitar are o pondere insemnata in dezvoltarea si evolutia societatii,mediul, universitar este populat cu Rectori de mare anvergura,recunoscuti,dar mai ales cunoscuti prin ceea ce au publicat de-a lungul vietii.
  si tot asa in toate tarile cu invatamint universitar solid,alegerea rectorilor se face transparent,urmare a ceea ce indeobste numim Meritocratie-adica LUCRARILE LA CONTROL SI CE AI PUBLICAT MAICA?????????????????
  Ei si ce sa vezi,cind incercam sa vedem C.V. doamnei ecaterina andronescu dam peste o adevarata drama,aceasta doamna DR.PROF.ING.-ECATERINA ANDRONESCU este o adevarata ANONIMA,in lumea universitarilor,pt ca doamna in cauza sta cam prost cu MATERIALELE PUBLICATE,adica mai pe sleau doamna andronescu si cind publica-CITEAZA ALTI AUTORI,si lucru si mai grav a publicat in tot felul de ,FITUICI’CVASI NECUNOSCUTE.
  Termenul care i s-ar potrivi cel mai bine ar fi,submediocru’adica un personaj inexistent in lumea universitarilor ,asa cum dealtfel a fost si invatamintul pastorit de distinsa doamna ,care in perioada cit la condus s-a evidentiat doar prin celebrele scandaluri de plagiat,de mita la bacalaureate,si prin rezultate zero.
  si cu toate astea ,aceasta submediocritate,ECATERINA ANDRONESCU,este sefa peste RECTORII DIN ROMANIA-ei aceasta stare de lucruri depaseste orice limita a bunului simt.
  si daca mai tinem cont si de prestatiile ei publice zic eu , fara teama de a gresi,aceasta doamna ar trebui invitata sa-si ia jucariile,pixurile si hirtia igienica,pt ca e singura hirtie cu care se mai joaca,si trimisa repejor acasa.
  domnia sa este o adevarata pacoste pt invatamintul romanesc ,pe care l-a tinut incremenit,in submediocritate,asa cum dealtfel este si domnia sa.

 8. Pingback: Vantu si Voiculescu, chemati la Vulcan sa afle adevarul despre telegondola | Elena Udrea | Șmen.ro

 9. N-am comentat absolut de loc,comedia asta cu Marea unire,pe care televiziunile mogulilor au regizat-o dupa retetarul atit de invechit folosit pt redarea in imagini de pe la plenarele si congresele P.C.R.,intr-u exaltarea vajnicilor indoctrinati si pupincuristi comunisti,astazi bine deghizati in pesedisti de frunte si penelisti retardati.
  n-am sa deschid acum un subiect pretentios cu trimitere la doctrine,incompatibilitati,pt ca nu-i inca momentul,am sa scriu doar despre grotescul spectacol in sine,care trebuie neaparat spus a beneficiat de aportul substantial al parintelui F.S.N.-ION ILIESCU.
  Adunati cu catel ,purcel,moguli,infractori de drept comun,borfasi,jefuitori,si derbedei,adica tot ce societatea normala poate respinge,in aula parlamentului romaniei,personajele in cauza au vrut sa ne atraga din nou atentia,ca n-au de gind sa se desprinda de trecutul lor mirsav,ca singura lor tinta este razbunarea,si ca in planul razbunarii pe primul loc sta ELIMINAREA LUI TRAIAN BASESCU SI DISTRUGEREA PD-L,subiect pe care adrian nastase,dan voiculescu,crin antonescu,victor ponta cirlanul,il tot mesteca si studiaza pe toate fetele din 2004 decembrie.
  in fond ce-i nou in toata mizeria asta?ce s-a schimbat,ce fetze noi au aparut?nici una,de fapt au disparut,adica in locul lui Geoana il avem pe ponta iar in locul lui tariceanu pe crin antonescu.
  ce ramine,insa si este peren,e ipocrizia si nerusinarea acestor indivizi frustrati ,batuti mar de traian basescu in toate luptele politice,si dorinta lor de razbunare,pt ca in MANDATELE LUI BASESCU-sunt luati de guler de justitie,si cercetati,basca ca mai primesc si niste bijuterii platite tot de statul si contribuabilul roman-catusele.
  si cum pres. TRAIAN BASESCU,duminica a spus apasat,lupta impotriva coruptii continua si mai nemilos,dar mai ales pierderea innfluentei asupra C.C SI A C.SM.ii aduce in pragul turbarii pe acesti comici vestiti ai politichiei romanesti.
  asadar nu-mi ramine altceva de facut decit sa urez tuturor-LA TZEPE BAIETI-………………

 10. ***Zapa – pe Antena 3 scrie că “există premise parlamentare ca, până la 25 martie 2011, preşedintele să fie suspendat din funcţie.” Asta spune Dan Voiculescu.
  Dar nu spune motivul suspendării.

 11. ***Zapa – tot de ultimă oră şi asta o spune Isărescu: se preconizează noi scumpiri. De ce? Euro se menţine. Ce vor să facă din noi?
  Să ne scoată pe toţi la cerşit? Sau să crăpăm toţi şi să rămână guvernul, preşedintele şi FMI?

 12. buna argitntico-hai sa descifram putin discursul destul de tehnic al guvernatorului:
  -inflatia pe anul 2011,va fi de 3.6%-fata de 6,8%in anul 2010,asadar suntem in plin proces de dezinflatie,care a inceput in luna decembrie a anului 2010.
  -cursul va fi stabil ,fara a inregistra puseuri de cresteri pe parcursul anului,care sa creeze emotia pe piata valutara.
  si acum redau textual ce spunea guvernatorul:
  ,nu suntem deloc de partea celor care au lansat zvonuri si prognoze alarmiste in ceea ce priveste preturile la alimente.avem o scadere a cererii.asteptarile producatorilor sunt mai degraba de scadere ,decit de crestere’incheiat citatul.
  bon,asadar draga mea argintica,prietena de blogg,te invit sa fii calma si increzatoare.nu am pretentia ca am cea mai buna expertiza pe economie,dar,stiu sa citesc semnele si simt pulsul pietei.
  am sa-ti fac o confidenta,dupa 15, aprilie,romania va cunoaste o crestere semnificativa a economiei si a consumului,sunt sigur de acest lucru.
  acest lucru il stiu si Alarmistii’ceea ce ii inebuneste si-i face sa anute apocalipsa,pt ca daca nu reusesc nimik acum cind este cel mai greu,datorita iernii,in primavara sunt terminati si tot discursul lor minicinos se duce dreakului.
  nu vind gogosi,pt ca nu-mi sta in caracter,vei vedea ca estimarile mele sunt corecte.

 13. ***Zapa – mulţumesc pentru lămurire. Eu nu l-am auzit pe guvernator că, de dimineaţa scriu, şi încă mai am. Dar am citit pe ecranul tv-ului. Înseamnă că o să fie… stagnat. Mai bine.
  Încă o dată, mulţumesc şi să trăieşti! 😆

 14. OFFFFFF,argintico,ce temperament navalnic de moldoveanca ai,nu-i cu suparare,dar e bine sa fii mai atenta,nu-i un repros,e un indemn sincer si prietenesc.
  trebuie sa stii ca tuturor ne este greu,nu doar tie,si in primul rind celor din mediul privat care trebuie sa aduca in buget taxe,C.A.S-URI si plata T.V.A.
  Sa plateasca facturi la energie si sa pastreeze locurile de munca,asadar grijile sunt mari,dar acest lucru nu trebuie sa ne dezarmeze,cu inteligenta si calm punem lucrurile pe sina si tot noi vom redeveni ce am fost si sper eu ceva mai mult.furtuna a trecut,acum suntem pe punctul de a termina curatenia si a redeschide CASA PT VIZITATORI-o zi buna iti doresc argintic-o…………..

 15. @cmoro, scrie cu mâna lui ceea ce (sper că) mintea păpușarului din spate, fabrică:
  ..,,Niciodata nu a fost huiduita Elena Udrea …
  A fost huiduita culoarea sa portocalie care acum le da frisoane romanilor si faptul ca e in acest guvern ….In rest ,toti sau aproape toti (chiar si politicieni din PSD,PNL etc )ii recunosc carisma si notorietatea”….
  Încerc să mă conving că nu mintea lui cmoro a produs o asemenea mojicie perfidă, altfel m-aș simți îndreptățit să-i transmit distinsului coleg:
  Cmoro, dacă de-a lungul vieței și carierei unui om, testele de inteligență ar fi înlocuite cu teste de parșivenie, am convingerea că le-ai trece, pe toate, cu ,,magna cum laude”.
  Un astfel de personaj care poate convinge cititori superficiali sau semeni săraci cu duhul că este inteligent, el fiind de fapt parșiv, trebuie conservat post mortem, iar creierul lui așezat la loc de cinste alături de cel al lui Einstein. Posteritatea va putea astfel studia extremele minții umane ale secolelor de tranziție dinspre regnul animal către regnul uman.
  PS
  Poate că tocmai din acest motiv, ești tolerat pe acest blog…..ca element de contrast. 🙂

 16. @Of, of, silver…mama lui de televizor…. 🙂
  @Frank
  Mulțumesc, m-ai scutit de explicații vis a vis de discursul guvernatorului și de perspectivele economiei, prin urmare pot să-mi văd de alte treburi până diseară. 🙂

 17. silver-ps
  Uite de ce, ți-am recomandat o anume emisiune și reiterez:
  TVRCultural-azi orele 20.00 – ,,Dragostea de bani”- reportaj BBC premiat în 2010, care tratează mecanismele care au declanșat criza…și care, silver, încă nu a luat sfîrșit, ba chiar se poate agrava în zona euro.
  De aceea, Președintele a anunțat un acord de prevenție cu FMI.

 18. …Creșterile de prețuri au cauze multiple dar care pot fi descifrate în urma unei analize lucide:
  – majorarea TVA (urmare a deciziei CC de invalidare a diminuării pensiilor cu 15%);
  NOTĂ : Președintele a avertizat că este posibil ca ceea ce pensionarii câștigă (aparent), să piardă prin scăderea puterii de cumpărare.
  Sesizarea CC a fost făcută de către opoziția criminal de demagogică.
  – scăderea ofertei de alimente , pe plan mondial, în raport cu cererea;
  – creșterea prețurilor la combustibili fosili (ȘI PERSPECTIVA NU ESTE DE LOC ROZĂ, CI ARE CULOAREA…. PETROLULUI (dacă nu chiar a antracitului 🙂 ) ;
  – datoriile strategice ale multor țări, care oricând pot reîncălzi criza în spațiul european;
  – eșecul politicii economice a guvernului Obama, care a scăzut taxele și a introdus în sistemul financiar-economic mii de miliarde de dolari, fără ca șomajul să scadă și fără să readucă încrederea investitorilor la parametrii normali;
  – instabilitatea politică din Orientul mijlociu, la care (și) PRESA TABLOIDĂ ESTE COAUTOARE, prin supramediatizare și interpretare…proprie a evenimentelor;
  -instabilitatea politică din România, ca urmarea a blocajelor și imposturii inconștiente emanate din zona opoziției;
  Cu toate acestea, trebuie să remarcăm stabilitatea cursului, inflația rezonabilă și rentabilizarea mediului de afaceri pe zona exporturilor, având în vedere circumstanțele de mai sus.
  Aceste realități se datorează RESPONSABILITĂȚII ASUMATE de către trei factori de putere din România : Președinție, BNR, Guvern, precum și capacității de adaptare a unei părți semnificative din mediul privat.
  Dacă nu vor surveni crize majore, neprevăzute, România va intra repede pe un trend de creștere sănătoasă și sustenabilă. Asta nu înseamnă că reducerile din sistemul bugetar se vor opri, ci dimpotrivă, ele trebuie să continue și să tindă spre nivelul existent pe timpul guvernării …Năstase (cca 900.000 de bugetari).

 19. ZeV…baga lozinci la greu ,se vede meritul presedintelui si a guvernului ,lumea-i saracita si nici nu se vede luminita lui Ciorbea de la capatul tunelului…Isarescu n-a spus nimic imbucurator ,numai niste aplaudaci sunt bucurosi de prognoza guvernatorului ….

 20. …Comentând excesiv ceea ce debitează impostorul securist (incapabil să intre în Parlament prin forțe proprii), este exact ceea ce vor adversarii democrației din România.
  Ei vor să semene confuzia, îndoiala, neîncrederea, deruta și abandonul. Adică să ne punem (și) întrebarea: dar… dacă au totuși dreptate ?
  După cum se vede nu mai insistă pe motivații legale, ci se bazează doar pe stimularea emoțiilor iraționale menite să-i ajute în câștigarea alegerilor parlamentare. Au ,,inventat” concomitent așazisa ,,expertiză psihiatrică”…credeți că Ei cred sincer în necesitatea acestei măsuri ? Îi vedeți pe Ei supunându-se unei astfel de expertize ? Vă asigur că ar rămâne fără candidații cu notorietate.
  Mama lui de….guzgan rozaliu, cu tot cu consilierii lui americani.. 🙂
  Tipic, ca de manual clasic al manipulării maselor. În România, SUA și orice alt stat.

 21. Care este utilitatea acestei telegondole ? Nu am inteles exact ce puncte leaga si care ii obiectivul turistic de la capatul traseului acesteia ….

 22. Buna ziua, doresc sa transmit un e-mail catre doamna Ministru Elena Udrea dar din pacate adresa dansei de pe site-ul PDL nu functioneaza, am mai multe sugestii pentru turismul din Romania si nu numai.
  Ma poate ajuta cineva?

  Multumesc anticipat.

  Administrator:
  Puteti trimite e-mailul pe adresa admin.eudrea@gmail.com.

 23. Episodul Vulcan marcheaza un moment important in presa si blogosfera din tara: trecerea de la manipulare la minciuna gogonata. Impreuna cu aparitia USL, iata doua semnale ca panica a pus stapanire pe gunoiul de sub presul parlamentului, si ca initiativa a fost preluata de manuitorii maturii. Unirea publica precipitata a PNL cu PSD este impusa de iminente schimbari in sistemul de votare. Primul rezultat notabil al menajului general ce tocmai a inceput este expunerea publica a imposturii competitiei politice intre PNL si PSD. Cred ca urmatorul pas va fi clarificarea publica a misiunii si adevaratului liant al USL. Doua vesti bune, zic eu !

 24. ZeV ..Nu te irita….Ce am scris e adevarul meu..gol golut ….Nimeni dintre romani nu huiduie persoane ..mai ales daca arata ca Elena Udrea,presteaza ministerial pe felia sa ca aceeasi Elena Udrea …Romanii huiduie intregul care le influenteaza viata de zi cu zi…Ori politica PDL si guvernamentala nu o face Elena Udrea ..sau nu doar ea …si nu depinde de ea rezultatul gandirii “profunde” a guvernului….
  Ceea ce e pe sticla e doar o pozitie politica de partid ..a intregului …o pozitie onorabila in raport cu atasamentul fata de partid…
  Numesti parsivenie sinceritatea mea pentru ca deja ti-e frica de realitate,de adevar …
  Pariez ca nici un roman nu e preocupat de cheltuielile MDRT atat vreme cat ele construiesc si nu darama ….atata vreme cat Elena Udrea le da,le lasa ceva si nu le ia….
  Romanii gandesc despre PDL in intregul sau ca le ia prin guvernul Boc …nici o legatura cu persoana Elena Udrea ci doar cu politicianul si membrul guvernului PDL,Elena Udrea …
  Observi ca nu am spus ministrul Elena Udrea pentru ca dincolo de ironii si rautati politice sau de presa Elena Udrea face ,lasa ceva in urma sa …singurul ministru care nu demoleaza prin “reforme” intregul sistem institutional si intreaga societate romaneasca ..poate doar ca parte din intregul guvernului Boc sa-si asume pe nedrept zic eu anumite
  culpe….Din punctul asta de vedere am scris ….Nu am nici un interes sa laud sau sa tamaiez vreun politician PDL …dar in cazul Elenei Udrea fac o exceptie pentru ca am mai vazut la treaba ministri din toate guvernele de pana acum….si Elena Udrea merita apreciata in raport cu ceilalti ministri ai celorlalte partide care s-au aflat la guvernare ..unii competenti altii incompetenti sau chiar nesimtiti si iresponsabili .altii nevertebrate in gradina zoo a partidelor politice si a Cotroceniului ….
  Am scris deja prea mult pentru supararile tale intime….am facut-o de dragul unor clarificari …..Mai bag de seama ca te preocupa mai mult zona Cotroceniului decat Elena Udrea si te mai preocupa sansele intregului PDL de a mai fi la putere in mandatul viitor ..de dragul “interesului national”…..Iti inteleg iubirile ..vezi sa nu devii gelos sau sa cazi in depresii grave….

 25. @cmoro
  Dacă vrei să-mi demonstrezi că ești onest și nu ești parșiv, spune-mi te rog, la care ,,huiduieli” te referi. Cu mine nu țin ,,învăluirile” și ,,vrăjelile” șarpelui Kaa din Cartea junglei.
  Eu sunt asemeni tigrului, te calc direct pe scăfârlie, dacă umbli cu fofârlica 🙂
  Nu uita, că citesc acest blog și participanți la evenimentul inaugurării telegondolei și în general, oameni inteligenți.
  Dacă simți cu nu poți ține pasul, ia o pauză. Și eu, când realizez că nu am ceva nou de spus, prefer să nu postez nimic. Cu atât mai mult ar trebui, cred eu, să-ți faci o analiză retrospectivă, având în vedere că toate, dar absolut toate comentariile tale sunt identice…au un singur obiectiv: subminarea credibilității guvernului și PDL. Argumente ? Speculații și insinuări. De asta spun că poți să-ți comprimi comentariile cu raportul (să spunem) wav/mp3 și astfel și tu și cititorii veți/vor avea numai de câștigat.

 26. PS-CMORO
  …Cotroceni și Elena Udrea sunt două entități inseparabile. Sper, ,,legate” peste timp…nu prea îndelungat. 🙂

 27. Mâine, pe TVR1,orele 21.00, vine în fața națiunii, Președintele României, domnul Traian Băsescu.

 28. Proiectul nu este rau.In vederea unei viitoare dezvoltari a turismului din zona este binevenita. Dar problema e ca, dupa parerea mea s-a inceput cu sfarsitul. Degeaba avem telegondola daca nu putem ajunge la ea pentru ca drumurile sunt praf. Si romanu poate mai merge acolo indiferent de drumuri, dar un strain face cale intoarsa.Si doar cu romani ca turisti batem pasul pe loc.

 29. @Silviu Prigoană
  Domnule parlamentar, dacă ți-ai pus în minte să soliciți un concediu maternal de 2 ani, îți fac două propuneri:
  -fie o aduci pe Bahmuțeanca în parlament, dacă plenul aprobă,
  -fie te prezinți cu copilul în parlament….la câte orăcăieli și onomatopee se aud în timpul dezbaterilor, un gângurit de bebeluș ar ,,îndulci” atmosfera (sonoră)… 🙂

 30. iesiti bai fratilor si contracarati pe acei nenoriciti in frunte cu nenorocitul de serviciu,felix ,pe care nu-l mai ia dracul odata sa scape tara de el .cu visul asta cu suspendarea lui basescu o sa moara si el si nus si rtv.forza base forza pdl.,forza udmr.si forza unpr.

 31. ZeV ….Apropos de huiduieli ..ma refeream la huiduielile de fond ..din Romania ..care acompaniaza toate masurile intelepte si foarte “elaborate” ale acestui guvern ..Or fi fost martori la “lansarea la apa” a telegondolei …dar probabil ramasesera blocati la inaltime de au auzit doar aplauze si urale prin puterea autosugestiei …Deci vezi ce (in) ce calci ….
  “Cotroceni si Elena Udrea sunt doua entitati inseparabile .Sper …legate peste timp ..nu prea indelungat “…..Mai Zev …nici eu nu as fi reusit o asemenea “parsivenie” …Bag seama ca te inspir…..
  Ca sa glumesc un pic ..pot sa fiu de acord cu tine ..”sper “legate” peste timp…nu prea indelungat ” …E normal ..maxim pana in 2014 …atat cat e mandatul lui Traian Basescu …
  desi personal nu as fi deloc bucuros pentru Elena Udrea …Politician tanar fiind ,Elena Udrea ar trebui sa fie independenta de orice si oricine ….si “separabila “….
  ZeV …Am inteles perfect ce ai gandit dar sincer cand am citit m-am gandit la parsveii din esalonul doi care l-au gonflat si pe Ceausescu si pe Iliescu si acum pe Basescu …apoi i-au intepat la fel de parsiv….
  Sper sa nu tina figura la Elena Udrea ….La Cotroceni ? Doar cand “va da mana” cu toate
  partidele politice din Romania ..si cu toti romanii indiferent de culoare politica …Nu te poti gandi la Presedintie din interiorul unui partid de max 30% …din turnul de fildes al PDL…..Elena Udrea la Cotroceni ? Poate peste doua mandate prezidentiale ….cand va fi cu adevarat o piesa grea in politica romaneasca ….fara alt lest politic ..de la Cotroceni sau din PDL….Poate dupa macar un mandat,doua la sefia PDL …De acolo ar putea decola catre Cotroceni …
  Sper si cred ca Elena Udrea gandeste aproximativ ca mine …Mai are multe de facut pana la Cotroceni ….

 32. ZeV ..Silviu Prigoana e prea naravas si da cu copita ..nu e bun pentru PDL dupa cat vad din pozitia ta obiectiva….Nu lupta …ca si Blaga ….Dupa cate vad “lupta”,parsivenia propagandistica si nesimtirea sunt pentru tine virtuti politice PDL iar cei care incearca sa vada si sa isi spuna punctul personal de vedere ,indiferent daca acesta coincide cu “politica” partiidului sau nu ,daca incearca sa fie politicosi si civilizati cu interlocutorii cu alte opinii ,sunt indezirabili ,persoane non grata in PDL…..
  Uite vezi….din aceasta cauza PDL devine din ce in ce mai greu suportabil si frecventabil…
  Apropos …Cred ca Traian Basescu ar trebui sa lase sa se deschida supapa de siguranta sociala si prezidentiala …schimbarea puterii si a guvernului …iar el sa vegheze la respectarea Constitutiei si a democratiei in Romania …reancarcandu-si bateriile pentru batalia politica post prezidentiala ….dupa 2014 …pentru ca nu cred si nu doresc suspendarea sa din functia de presedinte …ajunge schimbarea majoritatii parlamentare si formarea unui nou guvern pentru ca noua putere sa-si demonstreze potenta politica si guvernamentala ….sau sa plece cu coada intre picioare ..daca schimbarea guvernului si a puterii se va petrece in aceasta primavara au timp pana la alegerile la termen din 2012 sa aplice amandoua variantele ..in functie de …..

 33. ZeV …As fi foarte curios sa vad cati mai intra pe acest blog pentru a-si declara simpatia si sustinerea Elenei Udrea daca PDL trece in opozitie ….As fi curios sa citesc si sa-i “cunosc” pe ceilalti mai bine….Pe mine ma cunosc ..voi fi aici indiferent de situatie ….si voi avea aceeasi pozitie vis a vis de Elena Udrea si ..restul….

 34. Bei,dar flutur asta nu poate sa stea si el mai in spate, asa,sa nu mai iasa in fatza mereu?Penalii sa stea mai la coada…

 35. @cmoro
  Sper că ai urmărit primul episod din celebrul serial BBC pe TVR Cultural, ,,Dragostea de bani”.
  Dacă nu, îți povestesc mâine.
  PS
  În legătură cu așazisa suspendare pe care în mod ,,democratic” o vântură în fața opiniei publice , în lipsă de program alternativ pentru țară, cine altcineva, decât portdrapelul revanșei securisto-comuniste, recte infractorul mafiot Dan Voiculescu, îți pot spune că pe un sugaci îl faci să tacă îndesându-i în gură un biberon.
  Desigur că pentru domnul Voiculescu, un biberon este prea mic și insuficent pentru a-l reduce la tăcere. Prin urmare îi trebuie unul mai mare. Pentru aceasta, sunt dispus să mă sacrific eu însumi 🙂
  Noapte bună, cmoro și să visezi frumos, că viziunea ta utopică despre lume, chiar se va îndeplini. 🙂

 36. ***ZeV – Bună seara! 😆
  Se dă în reluare mâine la ora 11. Eu atunci o să-l urmăresc că asta seară nu am avut cum.

 37. Hai sa NE râdem 😆

  Vine sotia acasa si isi gaseste sotul pregatind valizele pentru voiaj.
  – Ce se intampla? intreaba ea.
  – Am castigat la loto 10 milioane de euro.
  – Si plecam in concediu? spune ea bucuroasa.
  – Doar eu. Tu pleci inapoi la ma-ta, acasa!

 38. Back in URSS via USL, cântecul de sirenă al scursurilor bolşevice Iliescu şi Voiculescu

  “Duminică şi ieri au fost zilele relansării la scenă deschisă a demonicilor Saruman şi Sauron, cei doi siniştri (adică de stånga) vrăjitori boşorogi îmbătråniţi în rele, adevăraţii komisari politici ai aşa-zisei Uniuni Social Liberale (USL) mai pe scurt a Uniunii Jos Băsescu (UJB). Iliescu şi Voiculescu au căpătat în comunitatea online a puştimii isteţe aceste nick-uri, care li se potrivesc perfect, aşa cum i se potriveşte şi lui Crin Antonescu nick-ul Chucky, iar lui Ponta – Tonta. Puştimea asta este tocmai ţinta electorală a aşa-zisei Uniuni, care speră că va găsi suport în masa electorală a tineretului care nu a prins Mineriadele, care nu ştie de morţii „revoluţiei“, care nu ştie de marile jafuri patronate de securiştii lui Iliescu – SAFI, Caritas, Gerald, FNI. Din acest motiv, de imagine, aparatkicul Iliescu a scos din tolba agitpromului propagandist cartea „tineretului“ Ponta, Crin, Şova etc, plimbaţi pe sticlă pe post de papagali deşălaţi, recitatori ai textelor învăţate pe de rost în catacombele ideologice ale structurilor ce controlează de fapt circoteca politichiei.
  Tataia Iliescu, umplånd ecranul cu faţa sa de vampir senil plină de pete cafenii, ca de piele de broască råioasă, a subliniat clar care e rolul Uniunii Slugilor Licheliste (USL): „pavăza libertăţilor cåştigate la Revoluţia din 1989“ – în traducerea din rusa de baltă din capul cårpei kaghebiste: „pavăza infractorilor comunişti, a impostorilor kaghebişti şi a tartorilor fărădelegilor aduşi la putere de lovitura de stat moscovită“.
  Putorile acestea comunistoide cu tot cu papagalii lor de catacombă speră şi mizează pe puterea uitării, pe manipularea şi „prelucrarea trecutului“ imediat. În timp ce în fosta URSS sondajele actuale arată că 70% dintre ruşi vor să îi îngroape mumia lui Lenin, Realitatea TV îl învie pe leninistul Ion Iliescu! Tupeul nu este că îl dezgroapă, dar mai şi defilează cu cadavericul criminal cu måinile roşii de sånge pånă la coate propunåndu-l drept model şi mentor al noilor generaţii. O cårpă kaghebistă reşapată, apretată, călcată şi parfumată!
  Cine poate fi atåt de naiv, de credul să îşi dorească restaurarea comuniştilor cu måinile pătate de sånge, cu trădarea în inimi, cu hoţia şi jaful celor mulţi în conştiinţe şi conturile personale? Ei bine, Trusturile securiştilor Nuş şi Felix îşi încearcă şansa, izbind zi de zi cu ciomagul mediatic, doar doar prostesc pulimea.

  Cadavrul sinistrului Iliescu spălat în direct la Realitatea TV

  Realitatea TV s-a ocupat intensiv de tămåierea lui Iliescu, prezentat pe sticlă cu mutra deformată de rånjetul său caracteristic, de oligofren surprins cu un morcov în fund, şi înconjurat de o şleahtă dintre cele mai ciudate: Hurezeanu, cu un discurs vomitiv de exonerare a crimelor lui Tataia Ilici, Iosif Boda, elefantul asudat de la Ştefan Gheorghiu, aproape decent pe långă Hurezeanu, şi fosta mea colegă de la „Ziua“, Miruna Munteanu, cea care a vituperat o viaţă împotriva criminalului Iliescu, nepoată de general al Armatei Regale, pus la index de bolşevici. Acest ales ansamblu a lins meticulos osemintele putregăite ale bolşevicului, cu a sa aromă specifică de cadavru împuţit, curăţind de viermi, în direct, mumia lui Iliescu, atåt pe sub masă, cåt şi la vedere, de faţă cu publicul.
  Aşezaţi în genunchi i-au pupat inelul, i-au schimbat delicat vata din nas cadavericului Ilici, l-au aerisit la nădragii asudaţi suflåndu-i delicat în curul său comunist, pentru a-l cita pe Vladimir Ilici Lenin cel căruia îi datorează Iliescu pånă şi patronimicul nu numai ideologia, ca şi în cazul altui limbist mai din vechime al lui Iliescu, Vladimir Tismăneanu, al cărui nume – Volodea, provine tot de la tovarăşul Lenin. Înaintaşul limbiştilor de ieri seară nu poate fi depăşit decåt cu greu, dar s-a simţit våna sa din trecut, asimilată pe vårful limbii de Hurezeanu, inspirat de Opera scrisă de Vladimir Tismăneanu, „Stalinism pentru eternitate – o istorie a comunismului romånesc“, o grosolană deculpabilizare a revoluţionarului de profesie Ion Iliescu şi a faptelor komiterniştilor din gaşca sa.
  Interviul extensiv găzduit de Realitatea a devenit o încercare penibilă de disculpare a crimelor lui Iliescu, a sistemului instituit de haita sa de bolşevici urmărind tiparul cărţii de căpătåi a istoricului personal a lui Iliescu, Volodea Tismăneanu, savantul tătuc al grupării coalizate astăzi în jurul starului de cinema, de tv şi de Uniune (USL). Obiectul interviului era întemeierea noii jucărioare politice a lui Iliescu, care nici nu îşi mai ascunde principalul, unicul obiectiv: răsturnarea prin orice mijloace, „îngroparea lui Băsescu“, pentru a-l cita pe Sorin Ovidiu Vîntu, cel care a anunţat recent că e gata să plătească oricåt oricui îl scapă de problemele penale pe care el le atribuie „dictatorului“ marinar.
  În afară de frontul propagandist anti-Băsescu, golănaşii lui Vîntu nu mai fac nimic altceva. La Realitatea TV se munceşte la greu doar pe munca altora – marea lor „ştire“ de ieri era că au luat un interviu unei alte ziariste (Amanpour, nevasta lu’ unu’ Rubin, mare iubitor de arabi), care i-a luat un interviu lui Mubarak. La aşa presă cu aşa mari ziarişti de top – gen BBC, să îl tot crezi pe Stelică Poulică (aşa îi zicea Cristian Paţurcă în Piaţa Universităţii fostului dealer de bilete la spectacole Stelică Tănase).

  Voiculescu: „Garantez că până la 25 martie Băsescu va fi suspendat“

  Nici Voiculescu stăpånul Antenelor, „profesorul“ Biancăi Drăguşanu, n-a stat degeaba, a ieşit şi el la rampă, secondåndu-l pe bulibaşa Vissarionovici Iliescu, şeful de reţea al clanului ticăloşiţilor. Voiculescu a tråmbiţat din goarnă chemånd la marea bătălie împotriva lui Băse, trebuşoară care îl priveşte personal deoarece tocmai s-a finalizat dosarul ICA, (prezentat extensiv doar în „Curentul“), în care Voiculescu personal poate încălţa peste 12 ani de puşcărie, pe care se pare că nu prea vrea să-i utilizeze pentru a-şi scrie memoriile alături de SOV, cu ale sale alte şapte dosare pe rol, unde ar putea să capete, dacă am fi mai filo-americani, în jur de 80 de ani de penitenciar. La noi nu se procedează la cumulul pedepselor, din păcate, ca la americani, astfel că Vîntu se va alege doar cu vreo 12-13 anişori, dacă fireşte nu-l va împiedica rotulita cronică să mai ajungă vreodată în sala de judecată.
  Cum termenele de finalizare curg exact în acest an, nu doar la cei doi dioscuri ai lui Iliescu, ci şi la dosarul Rompetrol, în care Patriciu figurează în top, ca şi cap de crimă organizată este evidentă graba viitorilor pårnăiaşi. Voiculescu a dat şi termene deja – pånă pe 25 martie trebuie trecut la procedura de suspendare a lui Băsescu, tot de el introdusă în agenda parlamentară, încă de anul trecut.
  „Am anunţat deja că, după constituirea Alianţei PSD-PNL-PC, obiectivul următor este schimbarea majorităţii. În Senat, Opoziţia mai are nevoie de un singur vot. Din momentul în care vom avea majoritatea în Parlament, vă garantez că pånă la 25 martie, Traian Băsescu va fi suspendat“, a anunţat Voiculescu, plin de entuzisam, ca un Sauron ce este, aflat la ordinele duhului întunericului, Saruman.
  Complotiştii se bazează integral pe puterile oculte ale relicvei comuniste Ion Iliescu, un Saruman de la care se aşteaptă activarea armatei de troli alimentaţi la marele heblu de la Răsărit. Greu de crezut că un manelist ca Iliescu, după cum îl descrie vărul tatălui lui Iliescu, Radu Sava, ce povestea recent tot pe Realitatea că se producea în tinereţea sa cot la cot cu ţiganii lăutarii, ca purtător de cobză a ajuns să cobzărească o Romånie întreagă, devenind „blestemul Romåniei“, pentru a-l cita pe fostul deţinut politic, Ticu Dumitrescu. Încă de pe atunci se pregătea sinistra cucuvea să le cånte romånilor cåntecul de îngropăciune învăţat la Moscova, unde s-a specializat în melodii de top ruseşti la seceră şi ciocan.

  Relicva comunistoidă a lui Ilici, lustruită de crema fetidă a „intelectualităţii“

  Este un mister cum a ajuns cobzarul Ilici, din lăutar de Olteniţa, să-l întruchipeze pe demonicul Saruman, vrăjitorul devastatoarelor forţe ale întunericului aduse cu tancurile ruseşti pline vårf cu orci ca vechii Tismenenski, Patapievici, Cornea, Ana Rahbinson Pauker, Iosif Roitman (aka Iosif Chisinevschi), Lev Oigenstein (aka Leonte Răutu), Saul Bruckner (aka Silviu Brucan), Roller şi încă mulţi alţi komisari de aceeaşi mamă. Nu trebuie însă uitat aportul contemporanilor lui Iliescu, în ridicarea sa pe piedestal.
  Iliescu, acest răufăcător, acest rusofil tradător al Romåniei şi al romånismului, a fost proslăvit, în 1990, şi ulterior, de directori de opinie ca Buzura, Eugen Simion, Sorescu, Andrei Pleşu, Hăulică, Breban, N. Manolescu, a fost susţinut public de o întreagă listă de inteleftuali, fie numele lor nemuritor în cartea de rahat a iliescianismului: Gabriela Adameşteanu, Ana Blandiana, Doina Cornea, Anca Oroveanu, Adriana Babeti, Smaranda Vultur, Carmen Muşat, Marta Petreu, Ruxandra Cesereanu, Magda Cårneci, Monica Spiridon, Mariana Celac, Sanda Cordos, Paler, Pavel Cåmpeanu, Oişteanu, Mihai Sora, Doinaş, Liiceanu, Pleşu, Manolescu, Alex. Ştefănescu, I.B. Lefter, Cassian Spiridon, M.H. Simionescu, Dimisianu, Pavel Susara, Dan Oprescu, Andrei Cornea, Andrei Codrescu, Mircea Martin, Antonesei, Stelian Tănase, Leonard Oprea, Mihăieş, Tismăneanu, Gavriluţă, Paleologu, Iorgulescu, Patapievici, Sorin Alexandrescu, Negrici… lista de mai sus a fost completată de Paul Goma, cu ocazia unei inedite treceri în revistă a „intelectualilor“ lui Ilici, pupincurişti de frunte din mediul „cultural“.
  Se poate spune aşadar că, pånă la SOV, Iliescu a beneficiat de un suport consistent din mediul nostru jegos cultural, culturnici premiaţi şi remuneraţi cu osårdie de un Sorin Ovidiu Vîntu, cel care l-a relansat la debutul acestui an prin contribuţia specială lui Hurezeanu, premiantul Herder, via Ana Blandiana, bună prietenară a lui Gogu Rădulescu, tartorul bolşevic care a mijlocit „meditaţiile“ şi relaxarea unei bune felii a „sectorului cultural“ reprezentat de mulţi dintre cei de mai sus, trecuţi şi pe la vechea Securitate, îninte de ‘89, să le dea paşapoarte şi pe la casieria lui Vîntu, în anii din urmă, cu sarsanalele pregătite pentru a fi umplute cu biştarii şterpeliţi de cinicul infractor/informator cu sprijinul tot al reţelei vechii Securităţi, de la pulimea romånească.”(george roncea)

 39. Rasputin,lasa-ne cu americanii odiosi…judecatorii sunt criminali.Acolo se incalca drepturilem omului si nimeni nu face nimic.
  In Florida sunt 55 de femei care asteapte sa fie executate.Multe din ele au si copii.Au comis o crima la nervi,au fost maltratate,in fine…
  ele stau 23 ore in celula si o ora sunt duse intr-o cusca.Stau la izolare…
  Noi vorbim de criminalii astia?Nu am incredere nici in monica macovei,fost procuror ceausist.

 40. Duminica,06.02.2011,orele 23:45,am postat o informatie pe care am considerat-o interesanta la actuala conjunctura politica,si anume conflictul intre d-na Firea si dl.Ponta,la “Stirea Zilei”.Mi s-a parut benefic, pentru Romania, ca Uniunea AntiBasescu scartaie inca de la inceput,cu protagonistii:seful PSD si “delegata” PC-ului. Nu a “percutat” nimeni. In Evz de azi,la Stirle zilei ,prima stire este despre caz. Cine vrea sa afle amanunte,le poate gasi in articolul: “Ordinul lui Voiculescu; Gabi Fii-rea cu Ponta”.

 41. Un zâmbet la cafea 😆

  Un beţivan vine la doctor şi îi spune că este bolnav. Doctorul îl consultă, după care îi spune:
  – Nu pot să pun diagnosticul maladiei Dvs… Cred că de vină este alcoolul.
  – Nici o problemă, domnule doctor, am să vin când sunteţi treaz…

 42. BALBECK …USL (“uslasii” lui Flutur) probabil ameninta oile teroriste de pe deal ale aceluiasi Flutur …
  Voiculescu si suspendarea presedintelui …Nu m-as mira ca Voiculescu sa impinga USL in aceasta directie ,complet gresita care poate aduce prejudici electorale si de imagine noii constructii politice USL…Voiculescu-PC se joaca de-a Basescu-PDL….asa cum s-a jucat si Iliescu -PSD….sau in ordine inversa….Cred ca Motanul vrea doar sa-si dezvolte afacerile “in lniste” ..vrea probabil non combat din partea PDL,Basescu ,institutii ale statului …etc…
  Joaca in hora cu toti,joaca Perinita si se pupa cu toti din hora politica …plecand mereu cu batista …

 43. liniste suspecta,nimeni nu comenteaza nimic,tocmai cind sloganul,LA TZEPE’ se vede atit de bine.
  nici un deontolog din hoardele voiculesciene nu scoate nimik pe guritza.
  mda,nu-i a buna,de la pesedistul nicolescu,la frontiera,vamesi si politisti de frontiera,toata lumea e intr-o stare de agitatie maxima.
  gata nu se mai aude nimik de ponta,antonescu,marea uniune.
  haaaaaa,hiiiiiiiiiiii,si cind te gindesti suntem abia in 8 februarie,avind in vedere ca luna februarie a fost anuntata ca o luna a curateniei.

 44. haaaaaaa,hiiiiiiiiiiiii,toata lumea sta cu ochii lipiti de ecranele televizoarelor…………….a dat strechea in U.S.L-si ei stiu de ce………..da sa avem rabdare…………..urmeaza sa vina si greii pe scena…………

 45. @frank
  din cate am inteles vor fi de la toate partidele … politistii lui blaga de la frontiere …hihihihiiiiiiiiiiii… blaga si berceanu doi looseri au ridicat sabia…hihihihiiiiiiiiii…

 46. ***Zapa – şi totul mergea aşa de bine şi banii curgeau şi uite, s-a găsit unul să strice liniştea celor care-şi imaginau că veşnic vor trăi în aşa bine…

 47. si nu pot sa uit-invitatia lui SORIN OVIDIU VINTU:
  ,TOATA LUMEA CINTA RIDE SI DANSEAZA,iar noi[?,mogulimea ticaloasa,haaaaa,hiiiiiiiiiiii]ne vom pupa pe jinjii
  haaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiii-ei uite-i ca incep sa se pupe pe jinjiiiiiiiiiii…………

 48. vi-l aduceti aminte pe DAN NICA?????????????????????ATENTIE LA ACEST NUME DE PESEDIST,care a disparut brusc de pe ecranele lui vintu/
  dar de mos craciun,va mai amintiti cum in plina vara se intilnea cu MAREAN VANGHELIE???????????????
  a sa nu-l uit pe baiatul care are obiceiul sa mai traga pe nas,CRISTIAN DAVID TROACA……………..
  nu uita-ti aceste nume,ca in curind o sa auziti cite ceva despre ei………..

 49. Bine ca deputatul Pasat e aparat,dar de ce oamenii simpli nu sunt aparati de pdl?Justitia face n abuzuri.

 50. in replica-rusine parlamentarilor din arcul puterii care s-au solidarizat cu deputatul pasat-RUSINE DRAGILOR-ati votat in formula secretizata,dar va putem intui si ghicii.
  ati aruncat cu noroi in lupta impotriva coruptiei.
  nu ,eu decid cine trebuie arestat,dar nici nu pot accepta ca pe unii justitia ii poate aresta,iar pe un deputat nu-l poate retine in arest preventiv.

 51. bey zapaievici lasa-i tu pe troaca si alti politicieni ,vezi in partidul tau mult iubit de corupti ,hoti si nu in ultimul rand prosti profesionisti ,niste lichele .Tot arunci lozinci si minciunele pe blog ,opreste-te bey nebunaticule….

 52. @puiu
  PORUMBACU’

  George Crin Laurenţiu Antonescu (n. 21 septembrie 1959, Tulcea) i se mai zice Chucky,
  este un politician roman, în prezent preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL).
  Dosarul de securist al lui Crin Antonescu este 2456sca/ DSS 01429. Antonescu chiar a fost turnător la securitate. Aşa cum se cunoaşte din biografia lui,
  după absolvirea Facultăţii de Istorie-Filosofie, cu doi ani de repetenţie ( meteahna veche chiulul la acest impostor), isi incepe activitatea ca profesor, mai exact în comuna Soleşti, din judeţul Vaslui,
  după care în comuna Niculiţei, din judeţul său natal, Tulcea. Pentru a merge la oraş, însă, a trebuit să facă pactul cu diavolul, fiind recrutat de Securitate.
  Bineînţeles că imediat după aceea, ca avantaj, se mută în Tulcea, la oraş, unde activează ca muzeograf. Numele său de sursă era Porumbacu şi cu această sursă
  au fost predate Securităţii comuniste o serie de note informative pentru care mai primea şi bani. Practic, erau plătite într-un soi de “acord”, la bucată.

  Note informative de 300 lei bucata

  Dat fiind faptul că avea nevoie de bani, Antonescu a început să trimită cât mai multe note informative şi cât mai “poetic” realizate, adică cuprinzând o serie
  de invenţii şi de născociri, care nu aveau nimic de-a face cu realitatea despre diverşi oameni care erau în anturajul său, prieteni sau duşmani. Acest lucru il
  afirma chiar ofiterul al carui informator era… “Motivat de bani – pentru fiecare notă informativă primea 300 de lei de pe vremea lui Ceauşescu, în condiţiile în
  care un salariu de profesor era cam de 2.000 de lei, deci era plătit bine.

  „Crin Antonescu a început să imi furnizeze din ce în ce mai multe astfel de note informative, majoritatea, inventate, ca în literatură, la care pretindea că se
  pricepe, despre oameni reali din anturajul său (colegi, prieteni, iubite etc)”, spune Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene.
  Cum aceste note informative începeau să fie din ce în ce mai multe, se pare că locul iniţial de întâlnire şi de predare, restaurantul Danubius din Tulcea nu a
  mai fost suficient, astfel încât Securitatea l-a invitat la un apartament conspirativ, unde să-si predea notele, respectiv pe strada Păcii.
  “Banii pentru imaginaţia sa bolnavă şi-i primea prin CEC, fiind depuşi în contul său, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei” isi aminteste fostul sef al lui Ichim,
  Pavel Ionescu.

  “Avea o fire care “ştia” să se bage în sufletul tău cu forţa, pentru a se face apreciat, deosebit de “prietenos” cu toată lumea, nu fără interes desigur,
  asa cum a rămas până azi” spune aceeasi sursa din fosta Securitate a Statului.

  Spion printre elevii sai

  “Dosarul lui Crin Antonescu este unul deosebit de amplu şi are numărul 2456sca/ DSS 01429. În tinereţe, printre principalele sale atribuţii era aceea de a spiona
  copii, mulţi dintre ei chiar elevi de-ai săi, pentru a afla ce au părinţii lor în cap, dacă se plâng de sărăcie, dacă înjură partidul, dacă nu sunt de acord cu
  Ceauşescu etc. Bineînţeles că pe lângă ceea ce-i spuneau adolescenţii oamenilor din Tulcea, le mai lînflorea şi el. În paralel, a dus o viaţă amoroasă deosebit
  de tumultoasă, la vremea respectivă fiind cercetat de militie pentru intretinere de relaţii cu minore”, a mai spus Pavel Ionescu.

  Astfel încât, aşa cum Securitatea cunoaşte, el are chiar şi un copil din flori, un băiat, pe nume Andrei, conceput cu o minoră. Pentru a musamaliza cazul, la
  vremea aceea mai-marii Securitatii au aranjat fetei o căsătorie de formă cu un cetăţean moldovean. Femeia se numeste Slavka Popov, iar soţul său, Ioan Atodiresei.
  Andrei Atodiresei, în vârstă acum de aproximativ 23 de ani este de fapt fiul lui Crin Antonescu, despre care nimeni în afară de părinţi şi de Securitatea din România
  nu cunoaşte absolut nimic.

  Activitatea de turnătorie a lui Crin Antonescu, în special cea legată de copii nu s-a oprit aici. I s-a dat misiune să se ocupe de copiii ai căror părinţi erau
  urmriţi de Securitate, cu care avea abilitatea de a se împrieteni repede, făcându-li-se “simpatic”.

 53. FRANK HA HA ….Cauta cine i-a numit pe vamesi in functie …de la ei in sus …vamesii erau doar perceptori …colecta este pentru “sus” si pentru partid …sau in numele lor …Oricine la orice hotie sau gainarie poate invoca numele sefului direct acesta la fel …pana sus …
  Apropos …ai auzit chestia cu tirurile …care vor fi scanate aleatoriu …pentru a se evita “blocajul” din vami ?
  Apropos si de spaga din vami …multi luau spaga ,ciubuc pentru a trece peste rand masini,tiruri etc….precum ospatarii,frizerii …..De coruptia mare cat tirurile si containerele din dane nu se ocupa nimeni….
  Probabil s-au facut retineri pentru un pic de galagie Schengen dar si pentru a pune putina liniste peste noua alianta USL….
  Ceea ce se intampla acum prin actiunile guvernamentale sau ale altor institutii sunt doar frectii la un picior de lemn….
  Cam asta e Dle HAHA …..

 54. FRANK….Niciodata securitatea nu s-a ocupat de informatori ..sa-i sprjine sau sa musamalizeze ilegalitati comise de acestia ….Securitatea s-a ocupat doar de proprii salariati ..angajati ….
  Slavka Popov are nume de rusoaica sau hermafrodita etnic din actuala Rep Moldova iar Ioan Atodiresei nume de roman sadea …deci ati citit invers informatiile SF ….
  Daca Securitatea s-a ocupat de aranjarea casatoriei “minorei armonice” cu un cetatean moldovean pentru a-l salva pe spionul de copii inseamna ca spionul Crin era un adevarat James Bond sau Carlos,pentru Securitate …cred ca a fost trimis la Tulcea sa numere firele de papura ….
  In orice caz ,daca securtatea l-a protejat pe James Bondul liberal ,putea foarte simplu sa faca disparut dosarul acestuia de la Militie sau sa stopeze orice ancheta …nu mai trebuia Securitatii casatorii aranjate,nunti si lautari ….
  Ori securistul cu jumatate de norma democratica e nebun ,ori minte cu nerusinare politica ori tu nu esti normal ….
  HAHA …..Altceva nu ai despre Crin Antonescu ? Daca tu ai,daca Dl SECU are….CNSAS de ce nu are ?Daca nu e la CNSAS …cum poate proba Dl SECU sau tu …Ai nr de dosar securitate …de ce nu face nimeni o reclamatie in acest sens …Il desfiintati pe Crin cu “probele ” voastre ….Nu au facut-o si nu ai facut-o atunci cand Crin Antonescu a candidat la Presedintie …nu o faceti acum …..De ce ?
  Singura explicatie posibila este ca mintiti cu multa nesimtire si tupeu …si chiar va da frisoane Crin Antonescu ….conform legii …

 55. Frank,dar de ce rusine parlamentarilor ce nu au lasat justitia sa-si faca “datoria”?Asta e justitie?

 56. …ce liniste pe aici ,nici-un aplaudac nu iasa hihihihih….dupa pocinogul din parlament ,opozitia n-a votat ,nu a mai putut da vina pe ei ,asa cum au facut in alte ocazii…unde-i deontologul portocaliu zaharescu ? ….hihihihi…

 57. @puiu
  Bună seara, puiu…de azi noapte până acum 10 minute, am rămas fără curent. Mama lor de derbedei care au vândut rețelele de distribuție către EON-Gaz. Huoooooo !! 🙂
  PS
  Pentru parlamentarii PDL care nu știu ce naiba au făcut (eu având acces doar la lumina lumânării, dar presupunând că au făcut ceva rău, le transmit : Huooooo !!.

 58. Bey parlamentari din arcul puterii, cu ministerul vostru de justiție cu tot, v-ați câcăit să modificați codurile penale după criterii și directive europene, dar tot nu pricep…. de unde avalanșa asta de solicitări privind arestările preventive ?
  Nu puteți să-i țineți pe derbedei imobilizați în propriile lor locuințe ? Bruiați-le telefoanele mobile, tăiați-le cablul TV și de Internet, confiscați-le laptop-urile wireless ,puneți pază la ușa principală și cea de serviciu.
  La urma urmei, este o contradicție în termeni, cum naiba arestezi pe cineva prezumat nevinovat ? Care dreak a pritocit asemenea aberații procedurale ?
  PS
  Procurori
  De ce nu vă faceți temele până la capăt, nu finalizați dosarele , după care judecătorii să decidă pe fond, a priori, eventualitatea arestării ? Este vinovat, îl băgați direct la zdup, perfect legitim.
  Faptul că inclupatul este eliberat la recurs, după arestarea preventivă, apoi judecata trenează luni și chiar ani, NU ESTE ÎN REGULĂ într-un stat de drept.
  Poate greșesc, dar atunci, doamnă PROCUROR GENERAL AL ROMÂNIEI, mișcați-vă fundul și ieșiți la interval, adică pe sticlă și lămuriți prostimea care se prezumă că suntem și care tot așteptăm motivații și explicații, de ni se lungesc urechile, până la calendele grecești.

 59. @ZeV:
  1) Doar 114 din cei 124 parlamentari PDL au votat corect (pentru acceptarea cererii DNA). Crerea a fost respinsa, PNL+PSC au fost in sala, s-au obtinut in masa si au crescut masa de votanti la vreo 300, astfel ca cele vreo 35 de voturi contra ale puetrii, plus cele peste 150 de abtineri ale opozitiei au consfintit votul negativ.
  2) Toader incearca, neinspirat ca de obicei, sa dilueze vina PD-L (mobilizare ineficienta intr-un moment crucial – 114 din 124).
  3) Raluca Turcan spune ca votul parlamentarilor nu poate fi impus de la varf (mai bine tacea)
  Concluziile mele:
  A) PD-L si-a semant astazi actul de deces, cel putin sub actuala conducere.
  B) Daca conducerea PD-L vrea sa se salveze, PD-L trebuie sa actioneze imediat prin eliminarea prevederilor absurde care acorda parlamentarilor imunitate pentru delicte penale.
  C) Un partid in care coruptia este de ordinul a 10 din 124 NU POATE curata sistemul politic romanesc. Votul de astazi ne arata ca doar un partid 100% curat poate curata politica din Ro. Iata o dovada clara pentru necesitatea introducerii de urgenta a criteriilor de integritate in PD-L. Asa cum prevedea mai de mult Sebastian Lazaroiu, apar tot ma clar premizele favorabile aparitiei formatiunii sale, Alba-ca-Zapada.

 60. JUDEX ….Deci de cate voturi beneficiaza puterea acum ,prin care are majoritatea in Parlament ? Sau majoritatea e valabila doar cand e vorba de trecut legi si alte nazbatii ale guvernului Boc cu sau fara dedicatie ?
  Dar…..De ce sa voteze parlamentarii pentru arestarea lui Pasat ,incalcand in Parlament unul din principiile de baza intr-o democratie ..”prezumtia de nevinovatie”?Pasat a cerut acum DNA ului sa trimita dosarul sau in instanta pentru judecare…arestarea sa nu ar fi schimbat si nu schimba cu nimic datele din dosar,probele si datele pentru care el va fi condamnat sau achitat…De ce judecat in stare de arest si nu in libertate ?
  De ce sa voteze pentru arestarea lui Pasat ca o compensare la arestarea lui Nicolescu si probabil la un “indemn”?..Si revin ..cei din arcul puterii de la UDMR si UNPR nu au responsabilitatea votului lor in aceasta speta si nu sunt solidari cu hotararile luate de cei de la PDL?
  Vreti un partid PDL “curat “? Lazaroiu bate campii …cei “curati din PDL si UNPR insumati nu ar trece pragul electoral … ceva de genul 0,1 -1 %…..Nu poti pleca la drum doar cu vrajeala curat electorala si cu aceleasi personaje …Personajele curate si idealiste sunt 1% maxim din PDL …mai sunt vreo 2-3% “curati” dar sunt atinsi in fibra lor interioara de oportunism ….Despre cei din UNPR nu mai are rost sa vorbim….s-au definit singuri fugind din alte partide si lipindu-se de putere …invocand nesimtit si tupeisti “interesul national “…..ca si cum aia de la PDL si de la Cotroceni il poarta la butoniera din nastere..
  Si B …..De ce a rtrebui sa se elimine imunitatea parlamentara “pentru delicte penale “?
  Cine poate da o sentinta de “delict penal ” inaintea judecarii dosarului pe fond ?
  Poate sa se elimine imunitatea pentru anchetarea parlamentarilor si eventual a trimiterii acestora in fata instantei …care si asa lasa loc la abuzuri politice si e prea mult …mereu va fi o suspiciune sau o pledoarie de imagine pe tema “dosarului politic ” in situatia eliminarii imunitatii parlamentare pe aceste segmente ….dar sa elimini imunitatea parlamentara pentru cererea de retinere sau arestare preventiva a DNA,Parchet etc e o idiotenie intr-un stat democratic de drept ….Sa arestezi pe oricine la cererea DNA sau a Parchetului ,sa privezi de libertate o persoana inainte de judecarea pe fond si a pronuntarii sentntei defintive si irevocabile este un abuz si un atentat la libertatile fundamentale ale omului …cu exceptia infractiunilor care au presupus flagrant sau violenta ,care intr-adevar prezinta pericol public prin caracterul infractiunii de care e acuzata persoana sau prin recidiva in aceeasi speta ….
  Pasat e PDL ,are mutra de interlop ,interceptarile ii demonstreaza si caracterul …dar de ce sa fie arestat si nu judecat in stare de libertate de vreme ce “altii” sunt liberi ,sunt judecati in libertate ,se “chinuie” sa-si demonstreze “nevinovatia ” si calitatea de “Alba ca Zapada ” cu care sa vina in partidul ingerasilor lui Lazaroiu ….?

 61. ZeV …Am citit abia acum dupa ce am postat raspunsul pentru postarea lui Judex care m-a iritat un pic dar mai mult m-a uimit….
  Este OK pozitia ta …se intalneste cu a mea …

 62. ZeV…a fost mai bine ca n-ai avut curent ,n-ai pierdut mare lucru….

  judex…nu stiu de unde ai luat cifrele …PD-L 124 -106 votat,UDMR 22-18 vt.UNPR 16-12 vt.
  Minoritati 17-14vt.Indep.5-4vt…nu-ti iasa samadasul ,au votat 154 celaveci ,116 pentru ,34 impotriva si 4 anulate ….tot vrei sa-i scoti bazma curata pe pedelisti la punctul 1 ,dupa aceea ti-ai revenit si-ai spus lucruri corecte.http://www.cotidianul.ro/136868-PDL-UNPR-si-UDMR-i-au-tras-clapa-lui-Basescu

 63. @cmoro:
  Poate ca nu ai aflat inca: imunitatea nu este tot una cu impunitatea. Pe scurt, Parlamentul nu este stabor.

 64. PUIU ….In conformitate cu principiile mele eu cred ca s-a votat bine …Derbedeii oportunisti au votat pentru arestare in sensul degetului iar cei impotriva au votat corect …daca nu cumva s-a facut “distributia ” inaintea votului …care si cum….Unde au fost cei din arcul puterii UDMR si UNPR ?
  Intr-adevar PSD si PNL plus PC le-au tras-o celor de la putere abtinandu-se de la vot …pentru clarificari …pentru aritmetica lui Roberta ….etc….
  Pasat numai nevinovat nu e …dupa cum cred eu ..dar cum a zis Zev ..de ce arestare ,apoi eliberare la recurs si apoi trai neneaca cu fundul pe dosare …pana uitam de ele ..si de “ei” ?
  Arestarea asta preventiva fara condamnari definitive si irevocabile sunt ca palmuta la fundul gol …ii rusineaza public si preventiv ..sa nu ma faca niciodata pozne …apoi ii iarta prin “uitare”…..
  Personal as fi de acord cu retinerea sau arestarea preventiva pe orice speta si la orice nivel …cu niste conditii ..
  1- Procurorii care au propus retinerea sau arestarea sa raspunda civil si penal daca au comis un abuz,daca judecarea pe fond a dosarului nu produce condamnare in zile de detentie ….
  2- Procurorii sa plateasca personal si in solidar cu statul pentru ca despagubirile sa fie pe masura zilelor care au privat prezumatul vinovat de libertate …i-au afectat cariera profesionala sau politica …in acest sens luandu-se in calcul un coeficent de multiplicare
  a daunelor produse celui retinut sau arestat ….plus daunele morale …
  Poate atunci,cu aceste prevederi legale in codul de procedura ..cu sanctiuni civile si penale pentru anchetatori ,procurori si judecatori (poate chiar si pentru alte categorii profesionale care pot produce abuzuri si daune ..din sfera bugetara….raspunderea personala civila si penala a respectvilor bugetari) ..poate ca atunci vom avea o imunitate naturala impotriva abuzurilor ,o protectie creata chiar de cei pusi sa faca justitie si sa vegheze la respectarea legii ….macar si de teama sanctiunlor civile si penale pe care le risca …

 65. de ce nu v-ati dus la Uricani? Banii din telegondola puteau fi alocati la Uricani!

 66. Pauză de zâmbet 😆

  – Suntem împreună de aproape cincisprezece ani. Avem şi doi copii. Nu crezi că ar trebui să ne căsătorim?
  – Poate că da, dar cine ne mai ia la vârsta noastră?

 67. JUDEX …Asa cum parlamentul nu este stabor tot asa nici procurorul nu este om ..de cele mai multe ori …Majoritatea procurorilor nu apara interesul statului ci al propriei cariere profesionale pe care o masoara in numarul de condamnari ..si face mari eforturi pentru asta ..de genul retnerilor sau arestarilor preventive pentru a-l cerceta pe invinuit in stare de stres ,presiune psihica ,depresie sau char stare de boala ….in speranta ca prin presiune sau santaj va rezolva vreo alta condamnare daca nu a celui cercetat ..pe marturiile si informatiile obtinute de la invinuit prin forta ….pentru ca tot prin forta se numesc marturile obtinute de la un invinuit in conditii de arestare preventiva ….as numi-o chiar tortura psihica ….santaj ….
  Iti imaginezi ,sau macar incerci sa-ti imaginezi starea psihica a arestatilor …cu exceptia celor recidivsti sau infractori care utilizeaza violenta in comiterea faptelor ….?
  Din persoane normale chiar onorabile ,dn functii onorabile sau chiar inalte ,din mijlocul familiilor si a cercului lor de prieteni,..etc etc…..in celula cu infractori de regula recidivisti si periculosi …cu anchete de noapte interminabile …apoi amenintarile s santajul ….etc….
  Poti numi aceste situatii respectarea drepturilor omului si cercetarea corecta si legala ,impartiala ..in conditii normale si legale …
  Mai iau in calcul un rationament ….Daca un jurist al unei companii poate castiga sau pierde un proces …daca avocatul nu reuseste sa-l scoata nevinovat pe un inculpat …de ce un procuror ..reprezentant al statului nu ar putea pierde un proces sau sa finalizeze un dosar in cercetare ?….In latura cealalta ..in munca stahanovista de a obtine cu orice pret condamnari..chiar cu pretul unor abuzuri ..de a-si numara si face contabilitatea la nr de condamnari si dosare “rezolvate ” procurorul poate fi numit usor infractor penal sau civil si foarte usor procuror pe model comunist ….

 68. @cmoro
  Hai să ne lămurim, pentru că iar amesteci tendențios lucrurile :
  1. parlamentul nu votează pentru arestarea sau nearestarea cuiva, această decizie este luată numai de judecător, la propunerea procurorului.
  2 imunitatea parlamentară este un exces constituțional, care permite parlamentului să interfereze ilegitim (și de multe ori politicianist) cu acțiunile justiției, o altă putere în stat, generând astfel enorme prejudicii de imagine României.
  3. politicienii, prin intermediul parlamentului, au avut și au prerogativa de a elabora coduri de procedură care să facă referiri exprese la condițiile arestării preventive.
  Poate că ele există, sunt bine argumentate, dar prost comunicate opiniei publice.
  NOTA: INSTITUȚIILE JUSTIȚIEI AU OBLIGATIA DE A APLICA PROCEDURILE SI LEGILE EXISTENTE, ÎN INTERESUL FUNDAMENTĂRII ȘI FINALIZĂRII ACTULUI DE JUSTIȚIE. Dacă se situează în afara lor , atunci ele însele înseamnă că încalcă legea.
  4. Și cmoro….TOȚI cetățenii trebuie să fie egali în fața legii. Sau… nu ?
  De aceea susții, mai mult sau mai puțin transparent ,,Uniunea Sadică a Lichelelor” condusă de perechea de comici (vestiți ai ecranului) -vorba Președintelui- Antenescu ș..Po(a)nta …la care se adaugă maimuțoiul ,,ideolog” Felix Motanul ? 🙂
  Auzi ce spune pigmeul parazit de 1,5%…că pe 25 martie îl ,,suspendă” pe Băsescu..până și Ponta ia tras una peste bot. 🙂

 69. MAGISTRAL discursul prezidențial..
  1. Aviz pentru PDL : ori te reformezi, PRINTR-O COMPETIȚIE INTERNĂ AUTENTICĂ, TRANSPARENTĂ ȘI DURĂ, fără a face compromisuri populiste, ori te du…
  2. Acordul cu FMI este unul de prevenție…a POPULISMELOR. De aceea acoperă perioada 2011-2013.
  3. Justiția trebuie să meargă până la capăt, indiferent care este acesta. Rămâne și ca instanțele să judece . Atât, dar repede.
  4. Sistemul mafiot se clatină din temelii, liderii de sindicate CARE ȘTIU MULTE dau din colț în colț, apar dovezi și acuze din interior că liderii sunt parte a sistemului ticăloșit.
  Ajunge pentru această seară..
  PS
  RUȘINE PDL PENTRU VOTUL DE AZI !
  Noapte bună tuturor.

 70. @cmoro:
  Mai, omule, ma crucesc de ce ii poate fata mintea unui om aparent normal:
  1) Din ce secol postezi ? Tu confunzi, pur si simplu, profesia de procuror cu aceea de calau.
  2) Acum, chiar daca acceptam parerea ta ca procurorul in chestiune este un “neom” (….se poate ca istoria ta personala sa fie sursa antipatiei personale fata de oamenii care practica meseria asta) , da’ actorii, cantaretii, precupetii, soferii, muzeografii, fotomodelele, etc…care populeaza azi Parlamentul, cum pot ei cenzura pe “neomul” ala care este, totusi, format ca procuror ? De ce acuzatul trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie, dar procurorul, nu ?
  3) Tu ai macar habar de ce trebuie separata justitia de politica ? Sau nu esti de acord nici cu asta ?
  P.S.
  Imi aduci aminte de un personaj la fel de impiedicat in propria-i gandire, disparut de pe blog de cateva luni (probabil, de rusine, el avea…) .

 71. Rusine PDL! Ati uitat un lucru esential, voi existati datorita dlui Basescu, ati fost scosi din anonimat si ati fost facuti politicieni de prima mana, ati uitat ca cei care v-au votat au facut-o in primul rand ptr dl Basescu!
  RUSINE PDL!
  Dar….poate e mai bine asa….

 72. Uitai de nervi…dna Elena Udrea a votat cu bilele la vedere, pentru arestarea baronului PDL! Sa nu ne auzim vorbe la “proces”!
  Si dna Turcan era fff indignata ptr atitudinea colegilor! Mda, asta e!

 73. @lulu:
  Asa este, PD-L nu ar fi obtinut nici voturile necesare si nici pozitia de partid de guvernamant fara aportul substantial al lui Basescu. Iesirea de sub carma directa a lui Basescu pare sa fi readus PD-L la situatia de acum 15 ani, cand era doar o simpla carapace amorfa pentru Petre Rroman. Exista acum pericolul ca tot ce ramane pozitiv din acest partid sa fie doar programul de guvernare al lui Boc.
  Reversul medaliei, insa, este ca acum in trena lui Basescu se poate forma in mod natural primul adevarat partid politic de dupa 2000 (a mai existat un partid onest dar idealist, PSD al lui Cunescu, pe la inceputul anilor ’90…).
  Ceea ce este insa ingrijorator pare insa altceva. Cred ca interviul de asta-seara ne-a aratat pentru prima oara un Basescu singur, deziluzionat intr-atat de lovitura josnica a PD-L incat sa para scarbit de rromeala de pe scena politica din Ro. Sper sa fie doar o stare de moment, datorata poate orei tarzii a interviului la TVR. In caz contrar, este timpul ca, asa cum TB a scos tara din rahat de atatea ori, acum cei care se simt capabili sa preia stafeta progresului tarii sa iasa din letargie (neutralitate, introspectie, echidistanta, turnulete de fildes, recluziune creativa, etc) si sa-si scoata mentorul din starea de lehamite. Nu cred ca locomotiva Basescu si-a terminat carbunii…

 74. Un zâmbet la cafea 😆

  La interviu:
  – Sunteti casatorit?
  – Nu.
  – Ne pare rau, noi avem nevoie de persoane care sunt obisnuite sa se subordoneze…

 75. ZeV ….Nu ma irita cu Motanul Felix si cu suspendarea lui Basescu …Acesta din urma trebuie sa-si duca crucea pana la capat …o cruce construita de el,asumata si luata in carca cu mare voiosie …Eu inca mai sper la Basescu ,presedinte constitutional …nu pe cumul de functii ..presedinte,premier si sef de partid….Inca mai sper ca Basescu dupa evolutiile politice care urmeaza sa -si schimbe complet atitudinea fata de partidele politice ,sa fie echdstant ,mediator si factor de echilibru pentru Romania si romani …

  JUDEX …Chesti cu procurorul “neom” era doar o versificatie ,o metafora ….Restul ramane valabil…..Nu ai comentat nimic pe fondul postarilor mele ….Arestarea preventiva este o masura exceptionala si nu o regula ..cel putin asa ar trebui sa fie …
  In umila mea parere procurorii …cu exceptiile de rigoare au distorsiuni asupra intelegerii profesiei lor de procurori ,asupra metodelor de lucru si a scopului final al prestatiei lor …
  Eu cred ca prin munca lor ei nu sunt obligati de statut sa demonstreze “vinovatii” si sa procure cu orice chip probe pentru acuzare ….Ei trebuie sa caute doar adevarul,sa culeaga probe existente si nu viitoare sau colaterale …apoi pune pe masa judecatorului rezultatul muncii sale iar acesta decide pe cauza si gen de infractiune daca se impune arestarea preventiva ….
  Nu mi-ai scris daca procurorii,judecatorii si “ceilalti” ar trebui sa raspunda civil si penal in cazul unor erori profesionale,neglijente,abuzuri etc ce aduc atingere drepturilor constitutionale si fundamentale ale cetatenilor …nici daca arestarea preventiva ar trebui sa fie o situatie exceptionala sau una normala in constructia unui dosar al procurorilor …
  Asta ar trebui sa va preocupa si nu votul PDL care a indraznit sa nu execute ordinele lui Basescu sau mai degraba nu ale lui ci ale consilierilor sai de la Cotroceni care trag sfori sub presedinte….staful PDL de la Cotroceni ..ti se pare normal ?

 76. LULU….Deci esti de acord cu Traian Basescu Presedinte,Premier si presedinte PDL?
  I-a scos si acum ii baga pe cei de la PDL….
  O zi frumoasa

 77. Stimata Doamna Udrea, “boborul”, pardon romanii (ca sa folosesc un cuvant drag politicienilor)…sunt profund miscati de spiritul de solidaritate care exista in partid..Dan Pasat nu e un pericol public, doar, n-a facut nimic altceva decat sa ameninte cu moartea si sa santajeze…adica, intr-adevar, prea putin pentru un om politic. Puscariile si arestul sunt doar pentru muritorii de rand. Pentru mine unul, ar fi un cosmar sa revina PSD la guvernare insa, va marturisesc faptul ca din pacate, tot cosmar e si guvernarea dumneavoastra. Ca nu merge economia intr-un context global de criza…e de inteles. Ca taiati veniturile amaratilor, e mai greu de inteles dar, daca-i musai..cu placere!…Insa faptul ca ne mintiti zilnic cu “reformarea statului” si pana acum n-ati miscat un deget..asta e chiar bataie de joc…Si stiti de ce?..Pentru ca ucideti si viitorul copiilor mei, nu doar prezentul meu.Aduceti-va aminte si de tema campaniei prezidentiale..
  Si mai am un “of” mai vechi, e adevarat : de ce in vremuri atat de grele cand, poate mai mult ca oricand ar fi nevoie de specialisti de prima mana in guvern, mi-e dat sa vad in guvern persoane daca nu grotesti dpdv profesional, cel putin neglijabile : Ialomitianu, Artion, Botis si Igas…Pentru numele lui Dumnezeu, in afara de faptul ca sunt niste politruci, ce alte calitati mai au?..Ei, cu solidele lor cunostinte in domeniu sunt garantii reformei ??? Cu respect va spun ca lipsa unor specialisti de marca in partid, nu e problema mea ci tot a dumneavoastra, a celor care ne implorati sa va acordam votul. Ganditi-va va rog la asta!

 78. @cmoro
  Mă băiatule, tu chiar ți-ai pierdut mințile ? Scrii pentru JUDEX:
  ..,,apoi pune pe masa judecatorului rezultatul muncii sale iar acesta decide pe cauza si gen de infractiune daca se impune arestarea preventiva”….
  Până și un cameleon gelatinos ar trebui să-și dea seama ,dacă nu în timp real, măcar după ce-și recitește elucubrațiile, cât de mare este enormitatea și cât de penibil este autorul care a (d)ejectat-o.
  Păi măh gânganie, de când procurorul arestează discreționar ? Eu am vorbit , până acum, la pereți ? Nu ți-am spus că JUDECĂTORUL DECIDE ARESTAREA PREVENTIVĂ pe baza probatoriului procurorilor ?
  Ți-am mai spus că toate prevederile legale datează de ani buni și mă întreb, ce naiba au făcut până acum politicienii (pe care acum îi pupi în c……), de care depind în fond legile penale ?
  Aaaa…..erau bune doar pentru a-l hărțui pe Băsescu în perioada de control total al justiției de câtre pesedismul otrăvitor al lui Voicu și Rodica Stănoiu, nu-i așa ?
  Văd că ai prins curaj , după aglutinarea ,,uniunii scursurilor lamentabile” iar jigodismul monstruos și execrabil al totalitarismului revanșard, între căpățânile căreia se află și tărtăcuța ta, începe să creadă că este legitim.
  Nu este legitim băiete, iar luciditatea, reformismul în România, precum și disponibilitatea noastră de a lupta până la capăt , prin toate mijloacele democratice permise de apartenența convingerilor noastre la valorile europene, nu au murit, ba chiar se vor intensifica, în jurul simbolului reformei și luptei anticorupție care poartă numele de Traian Băsescu.
  PS
  Președintele nu poate fi echidistant decât cu poporul său și nu cu lichelele. Auzi mă, autistule ? Nici un compromis cu mafia și cu impostura. Așa cum a spus și aseară, lupta cu infracțiunea va continua FĂRĂ MENAJAMENTE !

 79. PS-cmoro
  Ai grijă cu manipularea, că aici nu ești acasă la Ponta ! Nici măcar moderația lui N.G. și Nicolae (care vor înțelege până la urmă și ei că am intrat în faza ,,mama lor” sau ,,mama noastră”), nu te mai pot salva !

 80. Sunt foarte curios, dacă stimata doamnă Udrea pregătește și un comentariu legat de comportamentul lamentabil al colegilor dânsei de ieri și poate, ne împărtășește câteva gânduri despre viziune domniei sale privind reforma în PDL.
  M-am săturat de inaugurări de telegondole și parcuri de distracție, precum și de enumerarea de contracte privind fondurile europene, că și așa coeficientul de absorbție este de vreo 2 %. E adevărat , ,,mingea” este acum în curtea administrațiilor locale.
  Dar simt nevoia să aud ce spune și..politicianul Elena Udrea, nu numai ministrul MDTR, pentru că partidul trebuie scos din starea de plachie speriată de bombe și să demareze odată competiția internă de jos în sus, dacă nu vrea să-și dezamăgească susținătorii….și mai ales dacă vrea să convingă partea pasivă a populației.

 81. ***ZeV – eşti pornit rău, băiatule!
  Ţine cont de faptul că, la guvernare, sunt mai multe partide. Sigur că asta nu-l absolvă cu nimic pe partidul de guvernământ. Toţi îşi apără pielea şi asta pentru că au băgat mâna unde nu trebuie. Ce să le faci? Cu cine să te baţi ori pe cine să tragi la răspundere?
  Hoţi, mafi(H)oţi, inconştienţi. Îşi bat joc de noi şi ăştia… 😮

 82. @silverstar
  Nu-mi plac minciuna, impostura, lașitatea și reaua credință. În rest accept orice.
  Acum înțelegi de ce mă refugiez, uneori, în calmitatea și măreția așezămintelor de cult ? Fie ele ortodoxe, catolice sau evanghelice. Nimic nu se compară cu un cor bizantin de valoare sau cu muzica de orgă a lui Bach.
  Doar astfel mai putem uita de mizeria lumii. Binele și răul coexistă în noi, dar trebuie, cu orice efort, să ne autocontrolăm răul…să-l ținem ,,suspendat” așa cum plasma de fuziune este captivă la 100 milioane de grade celsius într-un câmp (electro)magnetic toroidal , puternic. Îți dai seama ce se întâmplă atunci când rămânem …fără ,,curent”. 🙂

 83. Pauză de râs 😆

  Acum cativa ani, la o clasa, nu mai stiu, a V-a, a VI-a, o eleva tot intarzia la prima ora si de fiecare data spunea alta minciună, altă trasnaie. Intr-o zi, intra in clasa tot dupa mine si-am intrebat-o ce-mi mai spune de data asta. Si mi-a raspuns ca:
  – Nu s-a trezit ceasul…

 84. E timp… DNA o sa vina cu propunere de ridicare a imunitatii pentru,Videanu,Boureanu,Flutur si multi altii si in mod sigur se va vota ridicarea imunitatii in cazul lor…gluma,momentan DNA-ul face spectacol,trimite elicopterele sa culeaga vamesi si politisti,probabil stateau de pomana elicopterele alea si a vrut sa arate “arsenalul” sau televiziunilor.
  Cate victime invizibile face “bomba Schengen”?E limpede ca smecherii stau la televizor si rad de ce vad,ma refer la adevaratii beneficiari.

 85. @ion adrian says:
  ,,Si acum o analiza necesara:

  Datele problemei:

  a) Acuzele la adresa lui Pasat:

  “DNA il cerceteaza pe deputatul PD-L de Giurgiu Dan Pasat pentru trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie, pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, precum si pentru infractiunea asimilata infractiunilor de coruptie prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000, constand in fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, asimilata infractiunilor de coruptie (2 acte materiale).

  In perioada 2009 – 2010, Dan Pasat, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa (SC PROD INVEST SRL), pe care o controla.

  “Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta”, potrivit comunicatului remis joi de DNA.

  Pe 18 februarie, fata de parlamentar s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Dan Pasat si sub aspectul celorlalte infractiuni mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

  Procedura parlamentara:

  In temeiul art. 72 din Constitutia Romaniei, republicata, deputatii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei Deputatilor, dupa ascultarea lor.
  Cererea de retinere, arestare sau perchezitie se adreseaza presedintelui Camerei Deputatilor de catre ministrul justitiei.”

 86. Din motive care tin de politica bologului,am evitat sa-mi exprim opiniile.
  respect dorinta admin. si a propietarei blogului,asa ca am apelat la o mica stratagema.
  cine doreste sa stiecum am primit si comentat evenimentele de ieri,imi gaseste comentariile pe blogul ANTIDENTOLOGUL,s-au DIACONU EUSEBIU.
  sigur limbajul e ceva mai colorat si presarat din cind in cind cu metafore si epitete gustate de BAIETII DESTEPTI’.
  ada ca……………..

 87. Trofeul calitatii-intimplator s-au nu ieri a fost un nou termen de judecata in unul din dosarele lui ADRIAN NASTASE.
  PT FAPTE PETRECUTE IN 2004,DAR PT CARE a putut ajunge in instanta abia dupa 4 ani.
  bon,ati vazut vre-un comentariu din partea luii PUIU,ORI A LUI C.MORO ?
  absolut nimik,daramite sa mai fie critici si acuzatori.
  asadar,asta este deosebirea intre noi SI EI.
  In timp ce ei se solidarizeaza pina la contopire cu stapinii lor ticalosi,pe care ii spala cu mare fervoare,noi acuzam public neruisinarea din PD-L.
  Asadar inca o data-FERITI-VA DE ACESTI SERPI,VENINOSI ,PARSIVI SI IPOCRITI.
  Unde ling astia noi trebuie sa lovim.

 88. De ce Camelia Tapoi nu este gratiata?Nu a omorat pe nimeni,dar e inchisa pe viata.Din 1996 face inchisoare…la targsor.

 89. http://www.primatv.ro/stiri-focus/agoni … rtier.html

  “Agonia unui cartier
  4 februarie 2011

  Cartier de lux fără apă curentă, fără canalizare, fără asfalt şi fără curent! Se-ntâmplă în nordul Capitalei, acolo unde, de şapte ani şi mai bine, orgoliile politice şi lipsa banilor au lăsat baltă cartierul proiectat să fie… mândria ANL! Este vorba despre cartierul Henri Coandă. Locul unde au contractat locuinţe şi aşteaptă să se bucure de confortul lor… peste 1500 de familii. “

 90. zapaievici …am vazut aseara ,ca ti-a pus Zebi poza acolo ,asa ai facut nebunule ,ai si muscat ….hihhihih…mare sportiv esti ….hihihihihi…

 91. Văd că pe ăştia de la vămi îi tot adună şi-i reţine, evident, pe banii statului, mai corect, ai contribuabilului dar nu am auzit, până acum, de nici un condamnat.
  TV-urile le arată vilele şi maşinile şi cam la atât se reduce circul. E cam monoton.

  Scria pe manşetă la o tv că, pentru un post de vameş, se dă ori s-au dat în jur de 400 000 de euro. Este de neînchipuit. Cel care vrea să se angajeze de unde-i are? Şi dacă-i are, de ce se mai angajează?

  Sau, şi altceva? În cât timp îşi recuperează şpaga dată, ca să înceapă să producă pentru el?
  E de neimaginat… În ce ţară trăim? Cu siguranţă că şi până acum s-a ştiut ce se întâmplă la vămi. Şi? Vameşii ăştia sunt, ca şi mine, bugetari… Ce vile au! Din muncă cinstită nu se căpătuieşte nimeni…

 92. @Frank 13.09
  Nu Frank, nu cred o iotă din ce spui despre politica blogului, te rog ca, fără ,,limbajul ceva mai colorat si presarat din cind in cind cu metafore si epitete”, deci într-exprimare decentă,demnă și concentrată, să-ți spui punctul de vedere aici și acum. Altfel, ce sens mai au cuvintele gen ,,democrație”, ,,adevăr”, ,,bună credință” și ,,interes național” ? … Devin simple clișee.
  Maniera colorată permisă pe bolgul numit de tine este utilă, doar atunci când simțim nevoia să ne refulăm sentimentele negative sau să exersăm scrima virtuală cu ,,finețea” cuvintelor de argou generatoare de emoții rafinate similare cu cele indus de un whishy de bună calitate….cu două, trei, sau patru bucăți de gheață. 🙂
  Problemele cu adevărat importante nu se abordează dintr-o asemenea perspectivă. Așa că, mă interesează ce gândești.

 93. @Frank
  Spui : ,,In timp ce ei se solidarizeaza pina la contopire cu stapinii lor ticalosi,pe care ii spala cu mare fervoare,noi acuzam public neruisinarea din PD-L.”
  Da, Frank, trebuie acuzați public, din simplul motiv că avem nevoie de CREDIBILITATE ca de aer. Cel mai puternic argument împotriva lichelelor și năpârcilor este EXEMPLUL PERSONAL.
  Încă o dată spun, cetățenii sunt mult mai inteligenți decât ne îmchipuim noi, chiar dacă pe moment…tac. Nu-i putem convinge decât prin reformă internă profundă a partidului de guvernământ cu efecte imediate și cu atitudine fermă, unitară și consecventă în reprimarea oricărui act de corupție, INDIFERENT de cine a călcat pe bec.
  Doar așa îi vom lăsa pe nemernicii revanșarzi…fără oxigen.

 94. …A mai căzut o ,,piesă”, șeful vămilor Mărginean.
  Atenție procurori ! Dacă dosarele nu sunt ,,betonate”, liota avocățească de sute de mii de euro, abia așteaptă să se agațe de o ,,chichiță”. Doar…Ei, AVOCAȚII, au elaborat constituția, legile și au introdus amendamente (pioleți pe peretele stâncos) special pentru a tergiversa cazurile și a trena judecata pe fond. Un scenariu malefic, avînd ca obiective principale : MONEY ȘI PUTEREA.
  Și în aceste ultime cazuri, ca în multe altele (începând cu dosarele posesorului de ouă la Cornu și cu dosarul Rompetrol ), dacă nu veți convinge instanțele, se va alege praful de lupta anticorupție !

 95. Justitia face deja un prim mort.Sotul uneia anchetate pentru luare de mita la vama a murit.El nu avea nici o treaba.Ce vina are?Cine e de vina?Mortul?

 96. ….credeți că avocații cred în vorbe frumose gen libertatea și demnitatea umană, prezumția de nevinovăție etc. ?…Doar bla-bla-bla ! PITACUL este amprentat pe cristalinul lor, dacă-i privești cu atenție în ochi !