Vă provoc să realizăm împreună harta problemelor Bucureştiului! Pentru că avem soluţii!

Astăzi am lansat pe blogul meu Bucureştiometrul – un instrument online prin care încerc să  aflu, în cel mai interactiv și transparent mod posibil, care sunt principalele probleme ale Capitalei, în viziunea concetăţenilor mei.

Nu, acesta nu este un anunţ că aş candida pentru Primăria Generală, după cum sigur se vor grăbi mulţi să interpreteze, ci un lucru absolut normal pentru preşedintele organizaţiei Bucureşti a PD-L.

Fireşte, ca mai tot ce mă străduiesc să fac, proiectul are o finalitate clară si practică: problemele semnalate, care îşi vor putea găsi un răspuns, vor avea soluţii ce vor fi cuprinse în proiectul de lege pe care il susţin, Legea Capitalei.

Altele mă vor ajuta, ca preşedinte PD-L, să contribui la realizarea unui proiect electoral coerent pentru PD-L şi pentru candidatul partidului pentru București, oricare va fi acesta.

Îmi doresc ca Bucureştiometrul să fie oglinda în care se vor răsfrânge problemele bucureştenilor și unul dintre mijloacele prin care, în timp, aceste nemulţumiri se vor putea rezolva. Acest lucru nu se poate face decât prin voinţă politică şi prin demersuri legislative coerente şi ferme, care să ofere instrumentele necesare atingerii obiectivelor.

Cred că bucureştenii s-au săturat de cai verzi tropăind pe autostrăzi suspendate, de „investiţii” de zeci de milioane de euro în floricele şi de alte promisiuni aiuritoare, care nu au nimic în comun cu nevoile lor de zi cu zi.

Legea Capitalei nu reprezintă doar gândirea noastră politică pentru Bucureştiul de azi, ci e un demers absolut necesar mai ales  pentru Bucureştiul anului 2020, când eu, una, sper să trăiesc intr-o capitală europeană adevarată.

Dincolo de orice interes politic meschin, e o lege necesară oricărui primar general care vrea sa faca treabă cu adevarat. Indiferent ce partid il susţine.

Este nevoie de viziune pe termen mediu şi lung, nu doar pe patru ani, cât este ”termenul de valabilitate” obişnuit pentru un primar.

Dacă vrem să vorbim într-adevăr de o capitală europeană, avem nevoie de strategii clare privind traficul auto, transportul în comun, problemele de urbanism, corupţia din primăriile de sector, lipsa locurilor de parcare sau câinii comunitari, şi multe alte chestiuni ce se află pe buzele oricărui bucureştean care doreşte să trăiască într-un oraş frumos.

Şi, dacă tot suntem online, îmi permit şi un mic joc: imaginează-ţi că nu îi vei spune toate problemele tale Elenei Udrea, ci vecinei tale care, întâmplător, poate sa încerce să rezolve câte ceva 😉

Și nu te aştepta la promisiuni demagogice de genul ”mulţumesc, se va rezolva!”. Tot ce vreau este să aflu care sunt priorităţile celor care trăiesc în acelaşi oraş cu mine. Astfel, cu ajutorul Dumneavoastra, cred ca pot fi un preşedinte PD-L Bucureşti, un ministru şi un om politic mai bun şi mai eficient.

PS

Într-un fel, demersul meu e şi un răspuns la atacurile josnice la adresa mea la care, constat cu tristeţe, se coboară câţiva „domni” din alianţa PNL-PC printr-o campanie care, după părerea mea, nu îi onorează. Decizia lor, alegerea lor. Alegerea mea e să comunic deschis, civilizat şi constructiv. Dumneavoastră? Ce alegeţi?

 

182 thoughts on “Vă provoc să realizăm împreună harta problemelor Bucureştiului! Pentru că avem soluţii!

 1. Parabolă – a te ruga înseamnă să crezi că ceea ce doreşti vei şi primi

  Pamanturile erau arse si crapate, frunzele, ingalbenite sau chiar uscate de arsita, abia se mai tineau pe crengi. Iarba de pe pajisti si fanete se ofilise cu totul. Oamenii erau ingrijorati si nelinistiti. Cercetau mereu cerul ca de cristal. Nici un norisor. Saptamanile se insirau una dupa alta tot mai fierbinti. De luni de zile nu cazuse niciun strop ploaie. Preotul se hotari sa organizeze in piateta din fata bisericii o ora de rugaciune, pentru a-L implora pe Dumnezeu pentru ploaie. La ora stabilita, piateta era plina de lume. Multi adusesera obiecte care dadeau marturie despre credinta lor.
  Preotul privea cu admiratie Bibliile, cartile de rugaciuni, icoanele, crucile, metanierele. Atentia ii fu atrasa insa, in chip deosebit, de o fetita care statea cuminte in primul rand, avand in mana o umbreluta.
  A te ruga inseamna sa ceri ploaia, a crede, insa, inseamna sa-ti iei umbrela!

 2. Stimata Doamna,

  Daca doriti sa faceti ceva din capitala trebuie totul a REFACE.
  Ma voi referila cateva puncte nervralgice pentru o capitala moderna:

  Un nou concept a politiei de proximitate, mai multa capacitate de a interveni. = securitatea cetateanului =

  Un adevarat serviciu de salubritate. = ERADICAREA MURDARIEI =

  Afisajul salbatic trebuie eradicat prin punerea la dispozitie de panouri de speciala utilitate care sa faca parte din domeniul public si inchiriate pentru a deveni rentabile. = ACTIONARIAT PUBLIC – PRIVAT =

  Eco containere pentru a ameliora reciclajul.

  Utilizarea domeniului public prin parcari cu timp de stationare variabil de 30 min la 90 min, zona de stationare bleu, locuri de parcare pentru cei cu handicap, rezervari politie, salvare, etc. = RESURSE FINANCIARE , ORDINE, DISCIPLINA =

  Stimata Doamna,

  A rezolva problemele capitalei este foarte simpla, armata de functionari din primarie trebuie pusa la munca.

  Dialogul cu acesti functionari este “NU SUNT BANI” si iata cum arata orasele tarii.
  NU BANI sunt problema in ROMANIA.

  Mergeti la IASI si va veti minuii de murdarie, cainii maidanezi, drumurile mai rau ca la razboi, pubelele mai bine nu ar exista.
  Cât priveste reciclarea deseurilor iti este rusine de modul cum au fost concepute.

  De circulatie, parcarile sau panourile de circulatie mai rau ca in CONGO.

  Brainstorming,
  lansat este foarte bun, merita aplicat si colaboratorilor DVS din minister la sosirea din tara si mai ales cand se reintorc din misiunile lor din strainatate.

  Cordialement

 3. cand despre problemele bucurestiului se pronunta la comentariul #1, 2 si 4 o tanti pensionara din BACAU care bate campii…prefer sa ma abtin. O sa constatati dragostea si interesul nostru la referendum stimata doamna

  • Stimate domn, Udrea este prima care a vorbit despre referendum. Iar PDL a declarat ca il sustine inca de la inceputul anului. Deci pe cine contrati voi, liberali si pesedisti cu strangerea de semnaturi, chipurile pentru a obliga la organizarea referendumului, daca toata lumea il vrea? Sau va motiveaza frica de a nu va pierde sursa de finantare reprezentata de bugetul sectorului 1, din care va alimenteaza Chiliman?

 4. ***Doamna Udrea – n-o să reuşească nimeni Din coadă de câine să facă sită de mătase. Bucureştiul trebuie dărâmat şi nu aşteptaţi cutremurul cel mare că vor fi multe victime, şi reclădit.
  Iar populaţia de azi a Bucureştiului, necivilizată, needucată, fără reguli de viaţă şi lipsită de principii, ar trebui împrăştiată în patru părţi ale lumii pentru că, dacă oraşul arată într-aşa un hal, marea vină este, mai ales, a celor care-l locuiesc.

 5. Pingback: Elena Udrea (PDL) a lansat Bucurestiometrul, harta problemelor Capitalei: Bucurestenii s-au saturat de cai verzi tropaind pe autostrazi suspendate | Informational

 6. De acord, si mi se pare o idee buna sa facem un inventar al problemelor si sa stabilim eventual prin referendum ce se va face, in ce ordine astfel incat la schimbarea primarilor sa nu se ia totul de la zero.
  As mai adauga ideea folosirii liniilor de cale ferate deja existente (Centura-Lujerului-Razoare-CFR Progresu) pentru realizarea unui transport cum este cel din Germania S-ban-ul.

  • dece orice idee inseamna campanie electorala?chiar nu trebuie inceput odata cu ceva?algerile locale vor fi peste un an asadar propunerile de acum vor fi uitate dar vor aparea efectele.haideti sa gandim pozitiv si sa lasam politica in seama celor care sunt inregimentati

 7. buna ziua si sper numai de bine!
  sunt intoarsa dupa 14 ani de absenta. pacat de un oras care era frumos.
  probleme ale bucurestiului de care ma izbesc zi de zi:
  1.problema ciinilor vagabonzi – nu o sa poata fi niciodata solutionata fara o hotarire dureroasa de eutanasiere in masa urmata de un control strict
  2.problema linistii publice incalcate in mod repetat de cluburi si terase deschide fraudulos sau nu (nu stiu unde in lume este posibil un zgomot pina la 5 dimineata (care a inceput deja in cartierul floreasca de la cluburile fratelii si bamboo-instalate in baraci deci afara. vorbesc de 5 dimineata. am scris in repetate rinduri la prefectura si primarie sect 2 fara rezultate. oare 1 noaptea nu e suficient ca dupa un cartier intreg sa poate sa se odihneasca linistit
  3.in parcuri sunt acum mai multe wc-uri volante decit irigatii cu un miros patrunzator. probabil detinatorul respectivelor trebuia sa le vanda
  4.problema curatarii strazilor. daca masinile sunt parcate sau abandonate nu pot fi curatate. deci instituirea interdictiei pe o parte a strazii ce urmeaza a fi curatata o data pe saptamina ar curata orasul de masini abandonate si al obtine bani din amenzi pentru cei care nu le muta, plus asigurarea curatirii necesare.
  –practica frecventa in orase din sua
  5.informarea populatie despre reciclare, prin massmedia si alte mijloace
  6.oare banere-le sunt cu adevarat necesare sa ne bombardeze zilnic; fluturasii ne invadeaza cutiile postale, inutil si nu mai vorbesc de consumul de hartie inutil –un sondaj ar dezvalui utilitatrea lor..
  exista solutii acolo unde este dorinta de asa ceva
  cu stima.
  sorina

 8. Probleme punctuale:
  – Linia de autobuz 301 este atât de aglomerată încât trebuie sa fii jucător de rugby ca să te poţi urca la Aviatorior si coborî mai departe unde ai nevoie. Problema trenează de ani de zile şi nesimţitul actual primar general se face că nu vede;
  – De când a venit onor Dr. Oprescu in scaunul de primar general intervalul mediu la care circulă garniturile de metru pe relaţia Pantelimon-Dristor2 s-a mărit de la 3 minute la vreo 7, dimineaţa cand lumea se duce la serviciu. Ce parere are dom’doctor despre asta, nu le creşte cetăţenilor colesterolul şi adrenalina în sânge din cauza aglomeraţiei şi stresului suplimentar generate de administraţia domniei-sale?

 9. 1. trotuare si strazi distruse de sapaturi – santuri pt tevi, neacoperite sau acoperite prost. asfaltul pus caazut. trotuare distruse, borduri facute praf
  2. mii de kilometri de cabluri atarnate de stalpi. zici ca e india in bucuresti
  3. cainii vagabonzi
  4. blocuri si cladiri GRI si cu tencuiala cazuta – trebuie reabilitare
  5.linii de tramvai distruse si refugii pentru calatori deplorabile
  6. neasfaltarea corecta sau chiar deloc in urma interventiilor la reteaua de tevi, gaze, electricite etc…

  • dar ce culoare vrei sa aiba blocurile? roz bombon? galbene? verzi? mov? du-te in sectorul 5 acolo unde le-a vopsit vanghelie in toate culorile pamantului.
   culoarea naturala a tencuielii este GRI

 10. da da da hai sa o vad pe udrea cu lopata in mana plantand copacei :))
  avem solutii de 6 ani
  si nu avem rezultate
  cine o fi la guvernare :-s

 11. Buna ziua,
  Pana mai ieri eram unul dintre cei tacuti si care votau PDL. Cu toate “reformele” de “-25%”, cu toate legile “constitutionale” ale unui profesor de drept constitutional, cu toate … multe, multe altele. De cand cu legea asta a capitalei eu, si altii cativa ca mine s-au gandit mai bine si au spus: BASTA!!! AJUNGE!!! Pai cum adica? Vreti sa luati bani de la cei care fac treaba cu ei sa ii dati “pomana” – alte pomeni – celor care stau cu mana intinsa? De ce? Nu stiu, si sincer m-am saturat sa caut raspunsuri.

  Ma exact de ce sunt suparat (sau care a fost picatura care a umplut paharul): oricine se uita pe “harta problemelor” o sa constate un lucru evident: acolo unde primarul face treaba NU sunt probleme. Si ma refer la sectorul 3 al d-lui Negoita.
  Eu, ca si locuitor si cotizant al sectorului 3 vad lucrurile asa: in sectorul 3 nu sunt probleme, hai sa luam bani de la “prostii” din sectorul 3 care nu are probleme sa le dam acolo unde stau cu mana intinsa (in principal sectorul 5, daca ne uitam pe “harta”). De ce? Ca sa apara probleme si in sectorul 3 sa fie la fel ca restul bucurestiului. Ca oricum cei din sectorul 5 mai au mult pana departe.

  In consecinta, nu cred ca e o idee buna sa pui la Bucuresti un baron cu 6 vasali (numiti de baron). Ba sa mai si zici: acolo unde sunt “probleme” vom directiona fondurile. Ce vor spune cei care pana acum au platit tocmai pentru a nu mai avea probleme? Vor spune exact ce spunem noi: BASTA!!! AJUNGE!!!

  PS: nici dl. Poanta si nici dl Dreapta stanga sa nu se bucure – votantii ca mine vor face una din doua: nu vor merge la vot sau vor vota extreme (Vadim spre exemplu) Cu asa politicieni, asa ne trebuie.

 12. DOAMNA UDREA,
  Ideea de a discuta cu bcurestenii, in legatura cu problemele lor, este binevenita. Nefiind bucurestean, nu pot participa la discutie. Dar pot sa va asigur ca ACTIUNEA VA AVEA SUCCES, NUMAI IN CAZUL IN CARE VETI RASPUNDE CAT MAI DES, DACA SE POATE, ZILNIC, CELOR CARE VA VOR SCRIE.
  Cei care va scriu, trebuie sa aiba sentimentul ca sunt luati in seama.
  In caz contrar, actiunea este sortita esecului.

 13. Pingback: Vecina Udrea, maidanezii de la Guvern şi “cai verzi tropăind pe autostrăzi suspendate” « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

 14. @ silvrstar
  Nu pun la indoiala buna dvs. credinta. Va semnalez doar ca articolul ” Monica Macovei promite sa naseasca un nou partid” (articol de care ati amintit in 02 aprilie, ora 11,29 p.m.), este scris la data de 07 decembrie 2010. Deci nu este vorba de o problema de actualitate, cum s-ar fi putut crede, la prima vedere.

 15. Buna ziua. ma bucur ca pot sa-mi exprim oful in mod civilizat,
  1.Bucurestiul incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un ghetou. Seara ai peretii blocului curat si dimineata te trezesti cu niste desene graffiti de toata frumusetea. Chiar nu se poate lua nici o masura impotriva acestora. Sincer nu am bani ca as da Primaria in judecata. a devenit oribil.
  2.Sunt o mare iubitoare de animale .Am in casa 3 pisici si=mi plac si cainii foarte mult. Dar ma deranjeaza foarte mult rahatii imprastiati pe trotoare. Daca stapanii sunt NESIMTITI macar municipalitatea sa curete trotoarelele. Daca ma imbolnavesc de ficat il chem in judecata pe dl. Primar General oricine o fi acela . altfel nu se mai poate.
  3. La noi o minune tine 3 zile. s-a dat o lege cu reabilitarea termica a blocurilor. Dar acum ..a stat. Poate imi explica si mie cineva cum a putut Ontanu si chiliman sa reabiliteze atatea blocuri si fara a mai cere cei 20% de la locatari.iar domnul Negoita a reabilitat 20 de blocuri la care proprietarii au platit niste preturi exorbitante, si acum mai sunt litigii pentru unele blocuri reabilitate. Sigur daca dl.Negoita trebuie sa-si reabiliteze singur vila atunci sa moara si capra vecinului.
  3.propun ca primariile sa fie abilitate sa dea amenzi pentru:aruncat hartii si resturi pe jos, pentru masinile vechi care sunt parcate in fata blocurilor si ocupa spatiul de pomana. Numai arzandu-i la buzunar se vor civiliza.
  4. Sa se puna in apropierea blocurilo containere pentru aruncarea obiectelor nefolositoare pentru unii si sa fie ridicate de cate ori este nevoie.
  5 Nu mai dati legi prin care sa bagati mana in buzunarul oamenilor.
  6 Mi-as dori sa dispara toate benerele de pe blocuri si din oras. Arata jalnic.

 16. Ideea e buna, sa vedem daca veti si actiona pe baza sesizarilor bucurestenilor. Nu de idei si proiecte bune ducem lipsa, ci de oameni capabili sa le puna in practica. Foarte important pentru noi, bucurestenii, este SA NE REDATI SPATIUL DIN JURUL LOCUITEI, SA PARCAM MASINILE. Acum, acest spatiu este ingradit cu POPICE pe care edilii au dat bani grei, cu scopul de a ne bloca accesul pe trotuar, unde parcam. In schimb, edilii au dat aprobare florarilor si vanzatorilor de ziare sa-si instaleze cate 4-5 puncte de vanzare pe 50 mp, unele langa altele, desi unii nici nu aduc vreun castig la buget, fiind evazionisti. In intersectia Stefan cel Mare – Barbu Vacarescu trotuarele sunt sufocate de 5 florarii si 3 chioscuri pentru presa. Florarii se intind cu marfa pe suprafete duble decat cele acordate – cu prea multa si suspecta bunavointa – de Primaria Sectorului 2, dar pe ei nu-i amendeaza nimeni. In aceste conditii, ridicarea masinilor parcate si unde nu permite legea este ABUZIVA, si mult, mult prea scumpa – aproape un salariu mediu!!!! De asemenea, avem nevoie de mai multe CENTRE SPORTIVE CU PISCINE si LINII DE METROU. Pe astfel de lucruri sa se duca banii nostri, nu pe panselute plantate in noiembrie, popice, borduri schimbate anual si marcaje in exces!

  • sunt intru totul de acord cu finalul. cu panselele din noiembrie si, in special cu tonele de vopsea—fonduri alocate, doar ca trebuiau ??? —sunt cetatean al sectorului 2, pe raza acestui sector pe stradute mici, mititele, tone de vopsea ce nu au reusit sa acopere tonele de praf

 17. Presa a semnalat, iar primarul Chiliman nu a negat, ca reabilitarea unor blocuri a ajuns la 35.000 de euro de apartament, bani cu care cumperi un apartament mai modest. De ce nu-l ia nimeni la bani marunti? In 2008 si 2009 Chiliman a cheltuit peste 120 milioane euro pe flori, iarba si copaci. De ce nu il controleaza nimeni? De ce mai platim o Garda Financiara cu megasalarii? Ca sa mai ia si megaspagi? Propunere: cheltuirea banului public sa fie transparenta, sa fie publicate cheltuielile primariilor in amanunt. Pana la lamurirea cazului sectorului 1, Chiliman trebuie suspendat.

  • Scrie, te rog, ce ai scris aici, si pe forumurile publicatiilor, la Adevarul, Curentul, Gandul, Revista 22, ziare.com. Trebuie sa vada si sa se autosesizeze cine trebuie. Nu sunt bucuresteanca dar desre acest Chiliman si risipa financiara pe care o face am mai citit si auzit. Trebuie actionat pe forumurile publicatiilor cu trafic mare.

 18. Stimata Doamna ministru , vedeti ca cineva a sifonat la liberali si aia au pornit campanie de denigrare .
  Au lasat in urma “lovilutia bunului simt” si au trecut la atac , cu hanorace pe care scrie ” sa nu lasam Bucurestiul pe mana Elenei Udrea ” (aprox) si cica cer semnaturi pt un referendum . Sambata i-am intalnit in fata la Unirea .
  Faceti si Dvs o actiune cu tineri care sa explice bucurestenilor ce anume doriti sa faceti . Sa stea chiar langa aia cu hanorace pe care sa scrie , de ex. ” sa lasam gargara si sa punem osul la treaba , dle antenescu !” .
  Eu unul sunt adeptul conceptului door-to-door , al discutiilor cu fiecare cetatean in parte . Nu bagand capul in nisip ca strutul ci abordand cu curaj fiecare problema in parte ; care pe urma pot fi ordonate pe categorii . Sa se faca tabele cu problemele cetaenilor , functie de zona , cartier . Dispecerat 24/24. Pagina de net complexa .
  Parerea mea este ca se poate cu o actiune coerentya sui hotarata .

  Sfatul meu : extindeti blogul si faceti-l ca un fel de forum , in care sa incapa mii de postari . Lasti sa fie si injuraturile , sa stie lumea ce sunt in stare astia care cer “respekt” , care fac apel la bun-simt zvarlind cu mizerii .

  Succes .

  PS daca aveti nevoie in echipa , ma ofer voluntar .

 19. Prin prezentul mesaj as dori sa readuc in prim plan o problema fundamentala pentru bunastarea umana, anume odihna. Intr-o societate din ce in ce mai solicitanta, cind sarcinile de serviciu sint mai multe si mai intense, cind stresul cotidian datorat traficului sau problemelor financiare este urias, intervalul de odihna 21.00 – 09.00 devine critic pentru fiecare om. Nu putem lasa la voia intimplarii sau la bunavointa oamenilor o regula de baza intr-o societate civilizata: perturbarea linistii publice sa fie interzisa intre orele 21.00 si 9.00. Desi este vorba de 12 ore, cred ca este acoperitor pentru toate categoriile de oameni activi din societate, unii vor prefera intervalul 21-06 altii 23-09, dar nu putem face o medie, iar ca sa multumim pe toata lumea va propun acest interval. Dincolo de intervalul obligatoriu de pastrare a linistii, care face obiectul unei reglementari legale initiate de parlamentul Romaniei, la nivelul primariilor din marile orase revine sarcina de a aplica in mod ingenios niste principii de pastrare a linistii publice, cu consecinta pozitiva imediata asupra starii de sanatate a populatiei (cu totii ne dorim oameni mai pasnici, mai putin agresivi, calatori cu mijloacele de transport in comun mai putin artagosi sau soferi mai putin violenti). Astfel, va enumar citeva solutii care tin doar de primarii si care se pot aplica cu putina vointa. Va rog prin prezentul mesaj a initia demersuri ca sa obtineti urmatoarele:

  1. interzicerea amenajarii de locuri de joaca in apropierea blocurilor de locuit. In zonele rezidentiale, amenajarea unor astfel de locuri de joaca reprezinta un stres continuu pentru cei care locuiesc in apropiere. Putem spune ca sacrificam o minoritate (locatarii direct afectati de locul respectiv de joaca) ca sa multumim o majoritate (pe cei cu copii sau tinerii), dar nu cred ca dvs ati fi foarte incintat sa va aflati in acea minoritate. Sa nu omiteti, va rog, faptul ca un loc de joaca amenajat atrage tineri si dupa ora 21, ceea ce complica si mai mult viata celor oricum afectati in timpul zilei de zarva continua. Zonele de agrement si cele rezidentiale trebuie separate intr-un oras mare.

  2. acolo unde exista deja locuri de joaca in apropierea unor zone rezidentiale, sa interziceti orice activitate dupa ora 21 si pina la ora 9. Stau linga parcul Circului si va pot spune ca un loc de joaca pentru copii si un teren de baschet din apropiere au transformat viata locatarilor dintr-un singur bloc intr-un cosmar. Sint prea putini locatari afectati (doar un bloc din 5 cite sint in zona parcului) si prea in virsta unii ca sa mai reactioneze, s-au resemnat ca viata lor linistita va fi de acum incolo un zgomot continuu. Ca si contribuabil la bugetul primariei, prin taxele locale pe care le achit constant, fara intirziere, nu pot accepta ca pe banii mei sa nu fiu lasat sa ma odihnesc: sint gardieni publici care nu fac nimic (lasa grupurile de tineri sa se manifeste zgomotos pina la 3 dimineata, cind pleaca singuri, doar patruleaza fara efect), sint reflectoare pe terenul de baschet care functioneaza non-stop si care ii face pe tineri sa bata mingea pina pica de oboseala. Va rog prin prezenta sa instituiti o regula generala ca iluminatul locurilor de joaca si a terenurilor sportive publice sa fie oprit dupa ora 21 iar gardienii publici sa se asigure ca nimeni nu mai desfasoara activitati in zonele respective. Acest iluminat aduce tineri fara ocupatie sau supraveghere in zonele respective, care fac zgomot pina la 2-3 dimineata deranjind pe locatarii din apropiere, iar factura acestui iluminat se achita din banii nostri, a celor deranjati. Eu ajung sa fiu si deranjat si cu banii luati.

  3. ciinii comunitari. Lumea vorbeste in principal de pericolul de a fi muscat, care este cu siguranta cel mai mare, dar va asigur ca animalele fara stapin sint si o sursa considerabila de zgomot. Nu exista noapte sa nu apara conflicte intre haitele de ciini care sa deranjeze locatarii. Sintem intr-un oras si nu intr-un cimp parasit, consider inacceptabil ca dvs sa mai tolerati in ziua de azi sa exista in spatiul public ciini fara stapin.

  4. politia comunitara sa aiba puteri sporite. Nu doar o data am sunat la politia comunitara pentru a reclama diverse perturbari ale linistii publice. Politia comunitara nu face nimic. Vine, constata, noteaza datele din buletinul meu (al reclamantului) si pleaca. Eu ramin si cu zgomotul, si cu datele luate. Va rog sa permiteti politiei comunitare sa amendeze (iar amenzile sa fie usturatoare), si in cazuri extreme sa duca la sectie pe cei care se fac vinovati de perturbarea linistii publice. Doua-trei vizite la sectie, si va asigur ca persoanele respective se vor gindi de doua ori inainte sa mai deranjeze pe cineva.

  Alte probleme care ne afecteaza pe toti:
  1. infrastructura: sosele, cai de acces, locuri de parcare. Va rog un lucru: redati trotuarele pietonilor, in totalitate, sa nu mai existe 1 masina parcata pe trotuar in acest oras!
  2. transportul in comun: nu exista banda separata pentru autobuz, troleibuz si ambulante! Iau ca reper Barcelona, unde transportul in comun este un vis, insa cu un cost pentru soferi: nu au ce cauta pe banda destinata autobuzelor sau ambulantelor, amenzile sint uriase si nu scapa nimeni, sint politisti care doar asta urmaresc, nimeni sa nu ajunga pe acea banda.
  3. fluxuri fortate de masini datorate mall-urilor. In marile orase din aceasta lume, mall-urile sint in zone periferice orasului, si nu in oras. Ce cauta Carefour langa Regie, sa nu vorbesc de Mall Vitan, sau Sun Plaza! O mizerie, s-a dat peste cap un intreg ecosistem din cauza acestor monstruozitati.
  4. locuri de agrement: in Bucuresti nu exista nici un parc sportiv destinat publicului! E nevoie de un spatiu de recreere, de relaxare, de descatusare departe de zonele rezindentiale! Daca vreau sa urlu, sa urlu, dar sa nu deranjez oameni care tocmai s-au intins putin in pat sa se odihneasca!
  5. o politie activa, pozitiva, implicata, motivata. In Bucuresti asist zilnic la raliuri, frecvent soferii grabiti ating 90-100 km/h pe distante scurte (300-400 metri), nu cistiga in realitate nimic, dar sint lipsiti de educatie. Nu e suficient doar sa fie amendati din cind in cind, legislatia din Romania trebuie sa aiba sanctiuni graduale, in functie de gravitate si recidiva, acum daca ti se ia carnetul 3 luni si peste un an iar 3 luni, asta e, nu simti, dar daca dupa o retinere de 3 luni urmeaza o retinere de 1 an, cred ca oamenii mai putin educati din trafic ar fi mai atenti. Politia trebuie sa aibe puteri sporite in trafic si sa inspire respect, putina teama daca vreti, dar in sensul bun. Astazi simt ca sint lasat la voia intimplarii, nu vad politia in trafic, vad doar mitocani, nesimtiti fara pic de respect fata de restul oamenilor.

  Consider ca PDL are o datorie fata de bucuresteni pe care nu si-a indeplinit-o in ultimii 4 ani de cind oprescu e primar… nu puteti, dna, sa trimiteti un looser in campania pentru primaria acestui oras, ma refer la blaga, chiar daca e un baiat bun, nu stie sa cistige, nu stie sa mobilizeze oamenii. Aveti obligatia de a ne scoate la vot pentru un om care poate sa schimbe lucrurile. Pina acum, am avut 2 care au schimbat fata Bucurestiului, Basescu si Videanu (sa nu credeti ca sint vreun fun, Videanu e idiot ca s-a bagat in afacerea cu bordurile, iar Basescu e idiot ca s-a complicat cu casa din Mihaileanu – dar, recunosc, au schimbat fata acestui oras). Discutati ce aveti de discutat in PDL, insa aduceti in fata oameni puternici, care fac lucrurile sa se intimple si care scot oamenii la vot. Doamne fereste sa ne mai prinda oprescu inca 4 ani…

  • dar consilierii din primariile de sector , primaria municipiului Bucuresti ai partidului ?? nu se lovesc in activitatea lor de problemele bucurestenilor?? doar un primar al partidului poate realiza ceva ??

 20. hello, fac o lista cu cateva lucruri care mi se par importante:

  – bugetul este decimat de subventiile la caldura si la transport: 1 As subventiona izolarea termica a cladirilor si de aceasta suma as scadea subventiile. Toata lumea este castigata pe termen scurt, mediu si lung, sa nu mai vorbim de aspectul estetic al cartierelor-dormitor.
  2 Metrorex si RATB: as scumpi, suportabil, costul transportului in comun. In acest moment costul unei calatorii cu metroul este prea mic.

  – l-as lasa pe Oprescu sa isi continue marile proiecte de infrastructura, Bucurestiul are nevoie de asa ceva.

  – incurajarea bucurestenilor sa foloseasca mijloacele de transport in comun si a bicicletei. Piste speciale pentru biciclete, preturi mai mari la parcare, program extins (noaptea) pentru transportul in comun.

  – legea sa fie aplicata pentru cei care arunca gunoaie si nu intretin curatenia.

  – Bucurestiul transformat intr-un oras turist-friendly: Indicatoare bilingve, puneti-va in locul unui turist strain: ce ar trebui facut sa-i faceti viata mai usoara.

  • subventia izolarii termice—dar cu pierderile din retea ??? cu tevile vechi ??? ce-i de facut ????

 21. De ce nu se scrie aici cea mai mare problema a bucurestenilor? Faptul ca VOI TRAITI BINE!!! Va lafaiti in bani in timp noi,restul cetatenilor incercam sa facem fata birurilor puse de voi.Va imbracati in haine de firma iar restul populatiei care munceste si isi castiga CINSTIT traiul se multumesc cu o bucata de paine pe zi! Ce ar fi sa traiti si voi cu salariul minim sau cu pensia minima pe economie.Ati auzit de expresia: BABA SE PIAPTANA SI TARA ARDE?!! Asa sunteti voi toti,NU conteaza culoarea politica, TOTI ne ati/ne furati si voi va lafaiti cu salarii peste 4000 de ron si ati dus tara in criza,se vede clar in turism,industrie, agricultura.Am ajuns o tara DE CONSUMATORI, ROBI LA BANCI ca sa supravietuim birurilor voastre,exact ca in EVUL MEDIU!!!TRAIASCA NESIMTIREA SI SA TRAITI VOI BINE CACI RESTUL DE 20 DE MIL DE LOCUITORI NU MAI CONTEAZA!!!!

 22. 8 ani de zile pdl a avut primaria capitalei si doar sau schimbat niste borduri, sau darimat chioscuri si cam atit. De ce consilierii pdl din primaira capitalei au oprit fintare ptr. proiectele aflate in derulare, asa bune proaste cum sint ele? Vreti o lege a capitalei, dar nu v-ati nascut in capitala sa stiti problemele ei cele mai importante.Nu doar sa ridicati masini cum se intimpla in S6, sectorul care va propulsat in functia parlamentara, de ati promis spital, metrou samd.

 23. Un zâmbet 😆

  La ora de religie:
  – Şi acum, Jimmy, spune-mi, cum ar trebui sa fie un baiat ca sa ajunga in rai?
  – Mort, domnule …

 24. http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-s-a-produs-atacul-care-l-a-ucis-pe-romanul-din-afganistan-925802.html

  .a mai murit un roman in teatrul de operatiuni ONU ,era un tanar ofiter diplomat ,pacat …..asa fac americanii ,in timpul razboiului ruso-afgan ,i-a intruit pe talibani ,dupa aceea s-au razboit cu ei ,Bin Laden era un protejat american ,acum ii “inamicul nr.1 “…Basescu a simtit bine conflictul actual ,a tras de timp cat a putut ,constrans de tratate n-a avut ce face ,mergem cu-o fregata .Conflictul si miscariile din lumea araba au “amnarul “in Israel ,acolo se fabrica conflicte in lumea araba .

 25. @elena udrea
  Stimată doamnă minstru, problema de fond a bucureșteanului, nu are nici o legătură cu starea actuală sau viitoare a urbei , care , din păcate, este și capitala României.
  Ca …observator din exterior ( nu din…..turnul de fildeș, în nici un caz 🙂 ) și avand în vedere rarele deplasări în ,,centrul” artificial deplasat (spre sud) al nației, pot spune că percep elemente definitorii ale acestui conglomerat pestriț și haotic, care , poate, cetățenilor cu buletin de București, le scapă. De ce ? Pentru că pur și simplu au luat chipul malformat al orașului cenușiu, ilogic și construit împotriva firii, nu pentru confortul cetățeanului sau asigurarea cadrului optim de sublimare a potențelor profund umane, ci doar cu scopul supraviețuirii și /sau acumulării de resurse de către ,,deștepți” în detrimentul fraierilor de meserie.
  Tipologia dvs psiho-educațională nu este compatibilă cu standardul bucureșteanului mediu: cel de șmecheraș încrezut și agresiv , insolent în dispute și certat iremediabil cu bunul simț.
  Ca să nu mai vorbesc de fauna interlopă dă cartier formată din pești, cămătari, prostituate de lux, ospătari veroși care încarcă nota de plată, hoți de buzunare, spărgători/hoți de mașini, mâncători de mici și bere la vanghelio-reuniuni, intermediari colorați prin piețe, plimbăreți buluc prin week end-uri, lideri de sindicate naționale, politicieni mafioți și/sau incompetenți, vipuri de duzină (pe fond haimanale la drumul mare) , televiziuni de nișă (spre iad), etc, etc, etc.
  DEZGUSTĂTOR oraș, așa cum arată el în prezent, un oraș în care cei cât de cât educați NU VOTEAZĂ. Să le fie rușine, acestor indolenți fără Dumnezeu și care cred că ego-ul lor este suficient pentru România ! Nu este , iar în acest ritm spre decadență și nepăsare, praful se va alege de noi toți !
  Prin urmare, nu veți putea concura cu pseudodoctorașul obraznic , licențiat în tupeu și flirteur-șef cu asistentele din spitale. Această ,,goliciune” de vizune , chiulangiu notoriu în stilul altei paiațe arhicunoscute, realmente o jigodie poleită, este chintesența viețuitorului tradițional al ,,capitalei”…capitala goanei după aur, călcatului în picioare a oricărei persoane incomodante și a succesului obținut după clasicul principiu ,,scopul scuză mijloacele”.
  Vă sfătuiesc să vă mutați în Ardeal, sau la Timișoara, acolo unde trăiesc și muncesc oameni foarte îndepărtați de luminile rampei, dar care sunt extrem de atașați de ..România.
  În București, probabil trebuie construită o centrală nucleară, taman în centru. 🙂

  • la urma , urmei nu este vorba de atasament ci doar de EDUCATIE, BUN SIMT — ceea ce lipseste cu desavarsire unor bucuresteni—nu este corecta generalizarea. SE VEDE F. BINE DIFERENTA CAND TRECI CARPATII ( SÂC!!).ALTI OAMENI, ALTE ORASE, ALTA EDUCATIE.

 26. Printre multe altele, sa nu uitati de “Information Point”. Nu ajuta direct pe bucuresteni. Ii ajuta in primul rand pe cei care vin in Bucuresti.

 27. Buna ziua,
  Ar trebui sa aveti un link mai direct catre “Bucurestiometru”, pe prima pagina.
  Sper sa se si tina cont de acest sondaj de opinie.

 28. Problemele bucurestenilor:
  1. nesimtirea
  2. traficul haotic (cauza principala este nesimtirea)
  3. mizeria (cauza principala este nesimtirea)
  4. constructiile haotice (aici cauza principala este hotia…)
  5. cainii vagabonzi (cauza principala este lipsa de decizie politica)
  6. comertul ambulant (cauza principala este hotia)
  7. etc

 29. “Cred că bucureștenii s-au săturat de cai verzi tropăind pe autostrăzi suspendate, de „investiții” de zeci de milioane de euro în floricele și de alte promisiuni aiuritoare, care nu au nimic în comun cu nevoile lor de zi cu zi.”
  Am citat din mesajul Elenei Udrea. Pai acesti cai verzi nu sunt cei ‘vopsiti’ de cel mai ‘iubit’ fiu al poporului – Iubesc B! – pe vremea cand era primar al Bucurestiului? Nu s-au alocat atunci fraudulos – fara aprobarea Consiliului Municipal – 40 de miliarde de lei pentru un studiu de fezabilitate care a avut o concluzie ridicola, aceea ca transportul public trebuie avantajat in dauna celuii personal???!!! Acum pasajul Basarab se blocheaza in primul semafor montat la 50 de metri de capatul sau. Cine raspunde pentru acesti bani cheltuiti inutil, cand se puteau face doua pasaje scurte la Crangasi si in Virtutii care ar fi fluidizat traficul de pe Podul Grand si Turda. iar costurile ar fi fost la cel mult 10% fata de cele de la aberatia din Basarab.
  Singura provocare pe care o astept de la dv. este aceea de a ne lasa in pace. Nu aveti capacitatea si nici pregatirea de a cheltui bani publici in beneficiul poporului roman.

 30. Copilul meu cand se intorcea din vacanta petrecuta la Buzau, la bunici, se plangea ” la Bucuresti nu am macar un copac in fata casei, nu canta pasari, aerul este imputit si nici nu imi mai este foame”
  Locuim pe Calea Victoriei(sect. 3) dar la noi nimeni nu stie de colectare diferentiata a deseurilor(macar a hartiei)…Se fac atatea lectii teoretice in scoli pe aceasta tema, dar practic nu poate fi aplicata.

  Sa te plimbi este o utopie: seara iti este teama sa iesi din casa, nu mai zic de parcul Cismigiu unde ploua cu gainat de la ciorile locale.

  Ma uit cu tristete la frumoasele imobile construite in perioada interbelica si ma apuca jalea gandind ca peste putin timp va veni un bogatan sa darame si sa ridice un bloc din beton si sticla…Oare de ce la noi nu se consolideaza si restaureaza aceste bijuterii? De ce in zonele care au astfel de cladiri se construiesc noi blocuri care nu respecta aspectul si stilul celor vechi? Oare nimeni nu mai stie sa construiasca imobile frumoase?

  Acum Bucurestiul este un oras trist, murdar, galagios, nesigur, strident (prin reclamele stresante).
  Cu nerabdare asteptam sa existe un cadru legislativ care sa incurajeze bucurestenii sa devina demni cetateni ai “Micului Paris”.

 31. Ca un umil medic rezident care invata germana intensiv 🙂 consider ca la nivelul bucurestiului lucrurile se misca, iar ceea ce ar trebui sa faceti dumnevoastra e sa le lasati sa se miste si sa va ganditi cum sa faceti ceva acolo unde sunteti. Ce anume? Orice. Numai sa vedem si noi ceva concret iar daca ar putea sa iasa si ceva bani din asta care sa nu se duca toti in conturile dumneavoastra ar fi si mai bine.
  Va multumesc pentru secundele acordate!

 32. Stimata ELENA UDREA,
  1. Rezolvati actiunile incepute in Bucuresti, finalizati-le, stiti care sunt?
  2. Plecati din Bucuresti si stati 2-5 ani in Viena, Londra sau in vreun oras din GERMANIA, daca nu va permiteti sa lipsiti atat de mult, mergeti mai des in BRASOV, apoi faceti comparatie cu BUCURESTIUL..

  • nu se poate face comparatie cu brasovul, acela este un oras mic care poate fi pastrat curat si in regula cu mici eforturi. cand vorbim de bucuresti, ne gandim la alta scara…pana la urma, capitala are 6 orase, nu e unul singur. si de aceea arata atat de dezastruos si exista atat de multe probleme. fiindca primariile de sector actioneaza dupa cum bate vantul, fara a lua in calcul ce se intampla in alte sectoare, si astfel avem de-a face cu un bucuresti in haos…ca-i trafic, constructii ilegale, caini maidanezi…etc. eu cred cu tarie in desfiintarea primariilor de sector. doar o viziune si o administrare unitara a capitalei poate schimba Bucurestiul in bine. si poate atunci vom arata ca viena, londra sau munchen….pana atunci, slabe sanse!

 33. Stimata Doamna E. Udrea ! Sunteti o doamna draguta, tin sa spun asta, inca , din primele randuri… Dar, pe mine nu ma intereseaza cat de frumos, dragut sau urat este cel ce tine in maini viata a 22.000.000 de “neputinciosi” sau pacaliti. Nu ma intereseaza daca este chel, blond, sasiu, sau dimpotriva, sosia lui Alain Delon. Contrar celor ce se afirma despre oamenii acestei tari pecum ca ar fi hoti, criminali, etc., cetatenii Romaniei sunt asemeni tuturor de pe mapamond.Au crezut ceea ce le-a fost promis, si-au dorit schimbarea celor despre care se spunea ca sunt corupti. Nu ma hazardez sa spun ca nu ar fi asa. Justitia poate sa puna etichete pe un individ sau altul, ca ar fi infractor sau cetatean respectabil. Stimata doamna Elena Udrea, asa ati ajuns dvs. la putere… Ne-am dorit altii, mai cinstiti si mai aproape de noi. Nu…, sa nu credeti ca ne dorim sa stam cu burta la soare si sa fim platiti de guvern. Nu ! Nu asta ne dorim! Vrem sa muncim si sa fim platiti pentru ceea ce facem. Ca membra a U. E. Romania trebuie sa prospere. Daca aceasta tara prospera inseamna ca romanii muncesc si prospera si ei odata cu tara, ca nu se mai duc sa-i slugareasca pe bogatii Europei, sa-si bata joc niste unii de noi numai pentru ca suntem romani iar ei sunt bastinasi. D-na Elena Udrea, poate ca este si segmentul dvs. de responsabilitate in guvern, ma refer la cei ce umbla hai-hui prin lumea asta mare, romanasi cu cazierul judiciar full, de ce sunt lasati sa plece la furat, jefuit si inselat prin alte tari? Nu cred ca ar fi valabila ideea ca oricine este liber sa plece… Daca esti unul dintre aia care pateaza obrazul tarii si numele de roman nu mai ai dreptul sa depasesti granitele tarii. Ar fi nevoie de o lege in acest sens. Din cauza acestor infractori, romanii sunt blamati oriunde in lume, sunt haituiti si jigniti. Va rog sa ma credeti, nici 10% dintre cei plecati nu ar fi ales aeasta cale daca sloganul “Sa traiti bine!” ar fost pus in pactica. Ati pus problema autostrazilor suspendate ale lui Oprescu, acolo unde “tropaie cai verzi… “. Nu vreau sa credeti ca sunt adeptul unui partid sau altul, sunt adeptul vietii decente, adeptul traiului fara taieri de 25%, adeptul traiului decent cu preturi aliniate la venitul din Romania, nu la venitul din UE. Deci, prefer sa “tropai” pe autostrazi suspendate decat sa stau ore in sir in traficul superbei noastre capitale europene. Prefer sa “tropai” pe acele autostrazi decat sa patinez pe patinoarele clientilor politici. Asta ne mai lipsea in Bucuresti: patinoare. Mi se pare o idee buna, faceti cat mai multe patinoare la preturi cat mai mari, poate asa vor avea unde sa-si petreaca timpul liber cainii vagabonzi, mai instituiti o taxa pentru patine canine. Nu va faceti probleme, ne vor fi si noua de folos, vom ajunge mai repede la promotii sa ne cumparam un kg. de zahar sa le indulcim ceaiul copiilor inainte de a merge la scoala. Veti spune ca nu este treaba dumneavoastra cum o duc romanii… Daca-mi permiteti, ati vazut cum arata in anul de gratie 2011 statiunile balneoclimaterice din Romania? Ati vazut cum arata Baile Herculane, Sovata, Buzias si toate celelalte? Nici asta nu tine de responsabilitatea dvs? In Buzias se zvoneste ca intrega familie Basescu ar avea cate un hotel cumparat. Nu stiu ca de adevarat este dar statiunea arata jalnic… Ce spuneti d-na Elena Udrea, aveti curaj sa priviti romanii in ochi? Nu simtiti o jena ca sunteti colega de partid cu Roberta Anastase? D-l presedinte Basescu si d-l prim ministru spun tot timpul ca cei ce incalca legea trebuie sa fie pedepsiti. Parerea dvs. sincera, atunci cand al treilea om in stat face astfel de “greseli” nu trebuie sa plateasca. Mi se parea de bun simt sa-si depuna mandatul in clipa urmatoare, chiar daca ar fi fost o greseala si nu ceva deliberat. Nu, la noi nu se poate asta, suntem prea lipsiti de… Nu este singurul caz, l-as aminti si pe Adrian Severin care a decis sa ne faca, in continuare, de rusine in parlamentul european. Stimata d-na Elena Udrea, as putea sa scriu saptamani in sir si tot nu as termina ceea ce am de scris la adresa celor ce ne conduc si a intregii clase politice… Deci, va doresc sa fiti un presedinte PD-L foarte bun, un ministru excelent, un om politic de succes dar sa vedem cine va mai voteaza. Am trait bine atatia ani, sa vedem “saraca tara bogata” ce-om mai pati in viitor…

 34. 3. atata timp cat invitati “vecinii” sa va spuna, sa se vaiete, sa reclama ceea ce acestia o fac “neauziti” de zeci de ani, in loc sa afle ce-ati facut pt ei pt a le preintampina asteptarile in functie de ce spuneam mai inainte, asteptarile neauzite, nerezolvate, inseamna ca nu traiti in BUCURESTI, nu traiti in ROMANIA ci traiti in ROMANIA proprie a turnului de fildes al afacerii “COCOS” si-n BUCURESTIUL lui “COCOS”.
  Ceea ce ati facut cu BUCURESTIOMETRUL este pura propaganda..

 35. Buna ziua

  Eu am doua problme, “simple”
  1. Problema cainilor maidanezi : nu este posibil ca intr un parc sa existe mai multi caini, decat oameni. Cred ca stiti ce se va petrece la un moment dat…oamenii vor adopta propriile legi…
  2. Problema tiganilor…

  Multumesc pentru atentie

  • mai mult,copii pe biciclete atacati in parcuri de acesti caini,chiar daca par a fi sterilizati .care este atunci destinatia parcurilor daca nu odihnei si relaxarii?

 36. Probleme ale Bucurestiului:
  -cainii vagabonzi (prezenti chiar si in haite )
  – lipsa educatiei civice a unor proprietaril de caini (excrementele cainilor lasate pe strada, plimbarea cainilor in locuri unde accesul animalelor e interzis) .
  -iluminatul necorespunzator al parcurilor mici.
  -problema locurilor de parcare (mai exista inca locuri cu garaje unde se platesc chirii ridicol de mici )
  – urgentarea lucrarilor in vechiul Bucuresti si evidentierea monumentelor istorice (ex Vechea curte domneasca)

 37. Recent am avut, din pacate, de facut cateva drumuri la Bucuresti si prin Bucuresti. De ce spun din pacate? Pentru ca imi aminteam un altfel de Bucuresti, mai civilizat. Am ramas uimita ca in loc sa avem o capitala europeana ne apropiem tot mai mult de o capitala a lumii a treia (era sa zic balcanica dar mi-am dat seama ca si o capitala balcanica poate fi europeana). M-a socat mizeria, sutele de caini care ii intalnesti peste tot, lipsa oricarei strategii in constructie astfel ca aspectul strazilor este deplorabil, lipsa totala de civilizatie a noastra, a oamenilor. Trafic infernal in primul rand din cauza noastra a soferilor si lipsei de respect de care dam dovada fata de ceilalti participanti la trafic, altfel nu imi explic cum parchezi constient fiind ca blochezi o banda a bulevardului sau intri in intersectie chiar daca iti este clar ca vei ramane blocat in mijlocul ei si astfel nimeni nu mai circula in intersectia respectiva. Principalele probleme ale Bucurestiului sunt si ale tarii – nimeni nu are taria sa aplice legea, avem legi pentru disciplina in trafic dar politia se face ca nu vede, avem legi sau ar trebui sa avem pentru cei care sapa trotuarele si soselele pentru tot soiul de tevi dar nu se obosesc sa le asfalteze, avem legi sau ar trebui sa avem pentru cei care arunca gunoaie peste tot si nimeni nu ii amendeaza. Bucurestiul are cladiri superbe pe care nimeni nu le mai pune in valoare ba mai mult le coloram in grafiti si trantim un colos de sticla in zona istorica si nimeni nu este tras la raspundere. Deci primul lucru care trebuie facut d-na ministru in Bucuresti si in tara (ca tot aruncam bani pe fereastra pe reclame de city break si redescoperirea Romaniei) este curatenia si instaurarea unor amenzi si legi usturatoare care sa ne oblige sa ne civilizam. Mereu aud ca nu sunt bani, pai haide sa ii adunam din astfel de amenzi si sa punem la treaba miile de oameni la care le dam de pomana ajutoare sociale. Pot foarte bine sa ajute la curatenia oraselor si a zonelor din jur. Pomeneam mai devreme de campania recent lansata de promovare a turismului romanesc ca pe tot drumul Cluj – Bucuresti, pe Valea Oltului, am ascult reclamele respective la radio. Am incercat sa privesc zonele prin care treceam cu ochi de turist. Intr-adevar peisajul era minunat, pacat ca pe marginea drumului zaceau zeci de gunoaie si din masinile de zeci de mii de euro pe care ne place sa le conducem aterizau pe asfalt pahare de plastic (in alte tari astfel de fapte sunt sanctionate de politie – acesta este secretul civilizatiei din alte tari). Inchei insa prin a imi exprima dezamagirea ca totul este dora cu iz populist pentru ca din pacate nu va vad in stare sa faceti (cum de altfel nu este in stare intreaga clasa politica) ceea ce trebuie facut in tara si particular in Bucuresti. De ce spun asta? E foarte simplu: aruncati bani grei pe promovarea unui turism care aproape nu exista (exceptie fac unele pensiuni private); investiti in constuirea a 100 de sali de sport sau polivalente care nu zic ca nu sunt utile dar nu sunt o prioritate. Acesti bani, ca tot se plange guvernul ca nu ii avem, ar trebui directionati spre infrastructura de drunuri si autostrazi. Asta ar permite economiei sa creasca si intr-o economie puternica vin si banii pentru salile de sport. Tragedia este ca nimanui nu ii pasa de fapt ce se intampla cu tara aceasta si de ce a ajuns codasa Europei. Toata lumea mimeaza ca ii pasa.

 38. – eliberati trotuarele de masini!
  – sensuri unice si parcare la marginea bordurii!
  – calea victoriei – pietonal
  – demanelizati centrul istoric!

 39. din pacate multi bucuresteni vor sa primeasca tot fara ase implica cu nimic nici macar cu un vot gandit
  ei cred ca li se cuvine tot si tipul de politician preferat este cel ce vb. cam asa: ce ba ce vreti, pă bune e misto oprescu e da-l nostru dacia,

  cat despre prpiecte ei asteapta sa gandeasca altii pentru ei, boc nu le place ca este onest, eio vor unul smecher, da-n capitala!!!

  ei ce spuneti doamna …proiecte!?

 40. Decalogul succesului la romani :

  1 – Traieste ca sa te odihnesti.
  2 – Iubeste-ti patul, el este templul tau.
  3 – Daca vezi pe cineva odihnindu-se, ajuta-l!
  4 – Odihneste-te ziua ca sa poti dormi noaptea.
  5 – Munca este sfanta, nu te atinge de ea!
  6 – Nu lasa pe maine , ceea ce poti face poimaine.
  7 – Munceste cat mai putin posibil; ce poti tu poate si altul, deci lasa-l pe el sa faca.
  8 – Fii calm, pana acum nimeni nu a murit daca nu facut nimic, asa ca ai grija sa nu te accidentezi muncind…
  9 – Cand simti dorinta de a munci, aseaza-te si asteapta sa-ti treaca.
  10 – Nu uita, munca inseamna sanatate, asa ca las-o pentru cei bolnavi.

  La final, aminteste-ti ca:
  Cine munceste mult, greseste mult;
  cine munceste putin, greseste putin,
  cine nu munceste nu greseste,
  si cine nu greseste merita sa fie promovat.

  IATA, UNDE AU AJUNS ROMANI SA-SI CALCULEZE SALARIILE IN 2012 DE ACEEA DORESC USL, ponta si antonescu

 41. este o idee extrem de buna. cetatenii bucurestiului au de-acum incolo unde sa-si posteze nemultumirile din sector si nu numai….si din pacate, sunt foarte multe…ma bucur ca s-a gasit cineva sa ofere ascultare si oamenilor de rand si de ce nu, sa-i ajute! primariile de sector oricum ignora cerintele oamenilor si au conducere din ce in ce mai stangace…

 42. E posibil sa fi postat si aici cele ce le citeez de pe blogul lui Sebi dar nefiind sigur si nereusind sa caut in spate folosesc textul de acolo la care adaug cateva linkuri
  Acea postare transcrisa isi propunea ca impotriva celor care au incercat sa peioratizeze evenimentul Wiki , sa arate relevanta acestuia, caci o gasesc confirmata cu multe, foarte multe cuvinte de alti comentatori mai cunoscuti desigur.

  Asadar in 30 martie,

  ion adrian spunea…

  1. daca condamnarea facuta comunismului de Basescu de la tribuna parlamentului pe baza unui text scris de o comisie prezidentiala legal instituita si compusa din specialisti(nu discut nominal calitatea astora, mai buna sau mai rea ca tot ce bantuie pe mapamond) este cu totul altceva dpdv relevanta si semnificatie fata de ce credea Contantinescu ca a facut si ca a epuizat cestinunea, adica parca un spich pe la Sighet cu Ana Blandiana langa el careia ce sa-i cer saracutza ca este poeta luptatoare dar in niciun caz capabila sa inteleaga exact deosebirile de relevanta ale gesturilor politice;
  2. daca raportul lui Dumitru Mazilu in ajunul revoltei din 1989, facut in calitate oficiala de raportor ONU pentru Romania, are cu totul alta relevanta decat ce scria unul sau altul ca persoane particulare chiar si daca se asociau sase ca sa scrie o scrisoare;
  3.atunci trebue sa fim de acord ca faptul ca ce stim cu totii este confirmat de texte care pana una alta nu sunt considerate falsuri ci inscrisuri nonpublice, emanate chiar de la ambasada SUA are relevanta si abia acum putem discuta cu siguranta despre ceva ce altfel ramanea convingere, prezumtie, deductie personala sau obtinuta “pe surse” ceea ce nu certifica nimic.
  PS in rest nu am de facut niciun comentariu

  30.03.2011, 20:38:00

  Cele spuse de mine ref la relevanta Wiki se intr-un anume fel mult mai detaliat si amplificat se ragasesc in:

  http://www.hotnews.ro/stiri-8459052-wikileaks-romania-cateva-teme-esentiale-efectul-turnesol.htm

  cu trimitere si la:
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/wikileaks-rusia-sua-romania/

  http://www.contributors.ro/global-europa/telegramele-si-mitul-politic-anti-american/

  cat si in continuarea din hotnews:

  http://www.hotnews.ro/stiri-8463023-romania-wikileaks-pretul-loialitatii-dublul-discurs-romanesc.htm

  cu trimitere spre
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/america-si-cauzele-pierdute-221202.html

 43. Stimata doamna Udrea, ce credeti ca va recomanda in incercarea de a va impune in rezolvarea problemelor bucurestenilor? Va exprimati opinia in calitate de simplu cetatean ori de “autoritate in domeniu”?

 44. Administrator ma descurc si singur si in consecinta sa fiu iertat de cititori ca am trunchiat linkurile

  E posibil sa fi postat si aici cele ce le citeez de pe blogul lui Sebi dar nefiind sigur si nereusind sa caut in spate folosesc textul de acolo la care adaug cateva linkuri
  Acea postare transcrisa isi propunea ca impotriva celor care au incercat sa peioratizeze evenimentul Wiki , sa arate relevanta acestuia, caci o gasesc confirmata cu multe, foarte multe cuvinte de alti comentatori mai cunoscuti desigur.

  Asadar in 30 martie,

  ion adrian spunea…

  1. daca condamnarea facuta comunismului de Basescu de la tribuna parlamentului pe baza unui text scris de o comisie prezidentiala legal instituita si compusa din specialisti(nu discut nominal calitatea astora, mai buna sau mai rea ca tot ce bantuie pe mapamond) este cu totul altceva dpdv relevanta si semnificatie fata de ce credea Contantinescu ca a facut si ca a epuizat cestinunea, adica parca un spich pe la Sighet cu Ana Blandiana langa el careia ce sa-i cer saracutza ca este poeta luptatoare dar in niciun caz capabila sa inteleaga exact deosebirile de relevanta ale gesturilor politice;
  2. daca raportul lui Dumitru Mazilu in ajunul revoltei din 1989, facut in calitate oficiala de raportor ONU pentru Romania, are cu totul alta relevanta decat ce scria unul sau altul ca persoane particulare chiar si daca se asociau sase ca sa scrie o scrisoare;
  3.atunci trebue sa fim de acord ca faptul ca ce stim cu totii este confirmat de texte care pana una alta nu sunt considerate falsuri ci inscrisuri nonpublice, emanate chiar de la ambasada SUA are relevanta si abia acum putem discuta cu siguranta despre ceva ce altfel ramanea convingere, prezumtie, deductie personala sau obtinuta “pe surse” ceea ce nu certifica nimic.
  PS in rest nu am de facut niciun comentariu

  30.03.2011, 20:38:00

  Cele spuse de mine ref la relevanta Wiki se intr-un anume fel mult mai detaliat si amplificat se ragasesc in:

  …..w.hotnews.ro/stiri-8459052-wikileaks-romania-cateva-teme-esentiale-efectul-turnesol.htm

  cu trimitere si la:
  …..w.contributors.ro/fara-categorie/wikileaks-rusia-sua-romania/

  ….w.contributors.ro/global-europa/telegramele-si-mitul-politic-anti-american/

  cat si in continuarea din hotnews:

  ….w.hotnews.ro/stiri-8463023-romania-wikileaks-pretul-loialitatii-dublul-discurs-romanesc.htm

  cu trimitere spre
  …..w.romanialibera.ro/opinii/editorial/america-si-cauzele-pierdute-221202.html

 45. Bucurestiul se confrunta cu foarte multe probleme: lipsa locurilor de parcare ar fi unul dintre exemplet, insa masinile care ridica sunt mereu la locul potrivit si momentul potrivit. Mai intai sa fie locuri de parcare, atatea cate masini sunt, apoi sa fie ridicate masinile. Spatii verzi – prea putine, insa mall-uri sunt. Strazile neasfaltate, pline de gauri, care azi sunt “plombate”, maine apare o alta groapa langa.

 46. stimata doamna,
  personal va admir si ma bucur ca sunte-ti o prezenta deosebit de frumoasa pe scena politica dar din punct de vedere al partidului pe care il reprezentati va rog sa ne lasati cu “problemele Bucurestiului” pentru ca suntem satui de ceea ce au facut pentru Bucuresti domnii Basescu si Videanu. PARTIDUL DVS. NU A FACUT NIMIC PENTRU BUCURESTI SI NU O SA CISTIGATI NICIODATA IN BUCURESTI. Am vazut emisiunea dvs de la Nasul si am vazut ca sunte-ti foarte suparate pe dl. Chiliman, oare de ce? Nu vrea sa traga utilitatile in cartierul de fite ANL Henri Coanda?

 47. Doamna Ministru,
  Ma numesc Florea Emil, sunt posesorul unui lot in cartierul ANL Henri Coanda, momentan sunt gazduit cu familia mea la o cunostinta, deoarece am fost evacuati din casa. Astept de 2 ani sa ma mut in locuinta pe care am contractat-o prin credit ipotecar in cartierul ANL H.COANDA. Va rog din inima, faceti tot ce se poate sa inceapa utilitatile in acest cartier, sa ne putem muta. Asteptam de prea mult timp, suntem disperati.Va rog,ajutati-ne.
  Va multumesc
  E.Florea

 48. Pe scurt:
  1. Avem infractionalitate la greu, la vedere sau nu. Cea ascunsa genereaza frica , cea de la vedere genereaza umilinta pt cei ce doresc sa traiasca cinstit.
  2. Mijloacele de transport din Bucuresti sunt foarte prost gestionate. Ma intreb cand or sa apara ca in vest , la intervale regulate.
  3. Avem prea putine parcuri, prea putine locuri unde se poate face sport, prea putine piscine.
  4. Orice capitala civilizata are un program de evenimente, festivitati, concerte, etc.

 49. BUNA ELENA imi permiti sa-ti vb asa ca unei prietene ,ma numesc ANA MARIA am 35 ani o fetita de 15 ani si traiesc alaturi de “sotul” meu de 17 ani nu ne-am casatorit inca pt ca am avut alte prioritati . Locuiesc cu soacra mea de 11 ani intr-un ap de 2 cam conf 2 iar de 3 ani am inceput sa umblu pe la primaria din sect 4 unde am adresa din buletin si pe la primaria capitalei la oprescu luni bune saptamanal mergeam acolo pt o locuinta sociala sau anl .la primaria de sect m-au pus sa fac dosar si dupa ce l-am depus am intrebat si eu ca “vaca” cam cat dureaza si ce sanse am si sti care a fost raspunsul lor “eeeeee altii asteapta de 8 ani si tu vrei asa repede? asteapta sa-ti vina randul” nu am mai fost la ei sa reinoiesc dosarul pt ca am considerat ca nu merita.Atunci am mers la oprescu care in campanie cand m-am intalnit cu el mi-a zis sa-l caut daca iese primar ca rezolva el cazul meu si binenteles ca iar am stat cu orele si saptamanal pe holul primariei sa-l prind sa vb cu el si tot asa ma pus sa fac dosar sa-l depun la primarie tot degeaba m-au dus cu zaharelul acum m-am lecuit am inceput sa strang bani si sa-mi cumpar un apartament din licitatie care ajunge la 20000 E dar mai dureaza .Am jurat ca nu mai merg la vot pt ei am sa votez PDL pt ca voi in sect 6 ati facut anl pt tineri si asa sper ca o sa aibe tinerii din sect nostru o casa a lor ca tare rau e sa stai cu socrii in casa si sa dansezi cum vor ei pt ca altfel te dau afara din casa ca e casa lor au uitat ca daca nu erea CEAUSESCU ereau in aceeasi situatie .Dupa ce imi iau casa o sa fac cununia si nunta promit si am sa te invit ca PRIETENA si martora la o casatorie unica dupa 17,18 ,19 ani de convietuire neintrerupta va fi ceva deosebit .Am sa-ti mai scriu promit si am sa te sustin in demersul tau.te pwp si te las sa vizionezi un clip cu noi 3 http://observator.a1.ro/monden/Logodna-marca-Radio-Zu_32398.html

 50. Doamna,
  Toate realizarile mare pornesc de la lucrurile ce se vad si…deranjeaza. 2 cuvinte: “cainii vagabonzi”, o problema simpla la prima vedere dar…cu multe implicatii si pe care multi au incercat sa o rezolve.
  Primiti provocarea?…Impactul realizarii ar fi urias.
  Un alt aspect este mizeria in care se scalda Bucurestiul. Nu se pune problema ca societatile de salubritate nu isi fac treaba mai bine sau mai rau. Provocarea o condstitue mentalitatea si nepasarea oamenilor si mai ales…neimplicarea in activitatea civica.
  O alta provocare majora este daramarea cladirilor si a altor oniective construite fara autorizatie si mentinute prin….mite si relatii date factorilor de decizie.
  O alta provocare ar constitui …transprtul urban care ar trebui sa aiba ore precise de sosire in statii si o ritmicitate normala.
  Ar mai fi multe probleme cu care se confrunta bucurestenii dar ar trebui mii de oameni sa le rezolve intr-um mod onest si nu sa profite pentru avantaje personale.
  Va doresc sincer ca macar cateva din problemele majore ce va sunt semnalate sa puteti rezolva.
  Mult succes!

 51. Buna ziua,sunt unul dintre cei care v-au votat,lococuiesc in Dr Taberei-zona valea ialomitei si va supun atentiei-doua probleme care cred eu ca sunt prioritare- mafia din Piata Valea Ialomitei-asa zisi comercianti care vand si sunt apropiati celor ce gestioneaza piata si a cainilor al caror numar a crescut foarte mult in ultima perioada.Va multumesc anticipat si sper ca poate o schimbare a celor ce conduc piata va fi in avantajul celor ce cumpara zi de zi.

 52. Dai inainte mai Elena si lasa-i pe prostii care te critica si incearca sa te denigreze cu tot felul de vorbe rele.
  Sunt multi care te apreciem pentru ceea ce faci, si mai stiu si ca e greuuu sa razbesti prin atatea piedici. Dar te rog nu te lasa.

  Un bucurestean care incearca sa nu fie ignorant.

 53. Stimata VECINA,

  Daca tot incercati sa gasiti solutii am si eu o intrebare la care DVS si echipa dvs trebuia sa gaseasca solutii.
  Este vorba de CARTIERUL HENRI COANDA.
  Acest cartier lansat cu surle si trambite de PSD inca din 2003.
  In 2004 am semnat un contract la fel ca alti 1000-1200 de pagubiti pentru o casa (3 dormitoare-100 mp). Nici pana la aceasta data desi trebuia finalizata din 2006 casa nu este gata.
  De ce oare?
  Ministerul dvs stie?
  Era oare nevoie sa mai incepeti inca un proiect in Bucuresti fara ca celelalte proiecte sa fie finalizate?

  Chiar vreti sa gasiti solutii sau doar faceti propaganda?

  Va multumesc anticipat pentru raspunsul pe care sper sa-l primesc

 54. @
  Elena UDREA

  Pentru ca in viata trebuie sa si sa fim veseli.
  Un banc cu blondele

  “Une blonde entre dans une pharmacie et demande :
  – Avez-vous des lunettes ?
  – Pour le soleil ?
  – Non non, pour moi ! ”

  Merci et bonne chance !!!

 55. O problema majora este comportamentul stapanilor de animale de companie care nu vor sa inteleaga ca daca au un animal sa si tranga si dupa ele.. a venit primavara si nu poti merge pe aleea care duce spre mijlocul de transport ca trebui sa calci in excremetele animalelor de companie.. rog sa se faca ceva in vedera acestor oamenii care au animale sa se aplice o amenda sa se poata educa acei oamenii .. daca ai animal nu inseamna ca nu ai si responsabilitatii..

 56. Probleme majore ale Bucurestiului:
  0. Enel-ul si Distrigazul, dar mai ales Enel-ul, au probleme cu calitatea serviciilor oferite. E inadmisibil sa lucrezi la o avarie 6-7 ore, si ea sa se repete peste doua zile, apoi iar peste trei luni, tot doua zile la rand, si tu sa nu fi niciodata in stare sa respecti termenul estimat de reparare pe care il comunici prin telverde (vezi Enel). Este tot inadmisibil sa cumperi componente care fac imposibila realimentarea cu gaze dupa o oprire, fara interventia echipelor Distrigaz (cea mai noua gaselnita a Distrigaz).
  1. Parcarea autoturismelor pe trotuare – trotuarele sunt pentru PIETONI!!! Se ridica prea putine masini, si niciodata din cele parcate aiurea pe trotuare, de care nu ai loc sa treci. Daca ar avea bani, si-ar cumpara oare avioane si le-ar parca si pe alea pe trotuar, in ideea ca “Domne’, n-am unde altundeva”?! Inteleg ca le trebuie parcari, dar nu pe trotuare!!!
  2.Traficul infernal din Capitala – in multe capitale civilizate, in centrul capitalei traficul este restrictionat pentru autoturisme proprietate particulara, iar cetatenii sunt deserviti de diferite forme de transport in comun Deci se poate, educatia lipseste!!!
  3. Murdaria – ar trebui demarate simultan o campanie de educare a nesimtitilor “indignati” de mizeria din Bucuresti, dar care arunca fara jena gunoaie pe jos, in metrou sau pe strada si in parcuri, si o initiativa legislativa pentru sanctionarea severa a acestui tip de contraventii (pana la urma, frica pazeste bostanaria).
  4. RATB-ul – are trasee pe care se circula cu un parc mult prea mic fata de necesar
  5. Tulburarea linistii publice – ar trebui interzisa prin lege functionarea restaurantelor, cafenelelor etc la parterul blocurilor de locuinte, pentru binele tuturor partilor implicate.
  6. Problema cainilor vagabonzi – ca si oamenii, cainii fac in general ce au fost invatati sa faca. Deci, daca musca si alearga lumea, probabil au fost loviti si batuti aiurea. Doar pentru ca unii sunt echivalentul canin al ceea ce la oameni numim “jigodie’ nu inseamna ca trebuie eutanasiati toti. Daca ar fi sterilizati, in timp nu ar mai fi caini fara stapan. De aici si pana la lagarele de gazare nu mai e mult. Doar pentru ca nu ne place de cineva nu inseamna sa-l terminam – deci, tot lipsa de educatie!

 57. …Citind punctele de vedere, majoritatea dintre ele pertinente, ale unor cetățeni ai capitalei, care au prin urmare un plus de legitimitate în a se exprima vis a vis de urbea în care viețuiesc, nu mă pot totuși opri să-mi exprim uimirea ce mă lasă de-a dreptul cu gura căscată, constantând repetându-se la nesfârșit CLIȘEUL UTOPIC referitor la parcări.
  Păi dragi conaționali, este mai fezabilă o atostradă suspendată decât a rezolva problema parcării a milioane de automobile, MAI MULTE chiar decât înșiși locuitorii capitalei, cu tot cu câinii citadini cu sau fără buletin de București. Este pur și simplu IMPOSIBIL DIN PUNCT DE VEDERE URBANISTIC ! (evident, după umila mea părere) .
  Tot neamul bucureștenesc nu se poate duce la toaletă, decât cu curul, confortabil așezat pe scaunul ergonomic al mașinii din dotare. Tot bucureșteanul, nu poate trăi fără weekend-uri pe valea Prahovei , sau la mare, destinații spre care pleacă, evident, bulucindu-se toți odată, în grămadă dezordonată. Vă imaginați probabil că nici autostrada Los Angeles-San Francisco, cu 6 benzi pe sens, nu va face față, în viitor, la apetența bucureșteanului pentru automobil, pe care mă aștept să-l conducă, într-o bună zi, chiar și cățelul personal. Cine vor urla că autoritățile nu-și fac datoria, construind șosele late precum un stadion de fotbal ? Bineînțeles, bucureștenii.
  Pe lângă eliminarea de pe străzi, prin orice mijloace, a câinilor maidanezi, dvs, bucureștenii, mai aveți o a doua problemă, cel puțin la fel de importantă și anume, RENUNȚAREA LA MAȘINI !
  În această direcție trebuie concentrat efortul edilitar, respectiv, accent pe:
  – transport în comun performant;
  – educație cetățenească în sensul utilizării bicilcletei;
  – stimularea mersului pe jos;
  Din rezolvarea celor două probleme majore, decurg:
  -disponibilizări de spațiu pentru masă verde, pentru ca voi, bucureștenii, să nu vă axfisiați în excesul de oxigen de la munte, de care vă veți dezobișnui, cât de curând 🙂
  -potențial de resurse suplimentare pentru curățenie pentru ca mersul pe jos să devină o plăcere lipsită de pericole canine;
  NOTĂ:
  Desigur că educația cetățenească trebuie să înceapă cu exemplul propriu al politicienilor, care trebuie să meargă la serviciu pe bicicletă, exact ca în Amsterdam, Roterdam, Oslo, etc, unde nu este nici o rușine ca o femeie îmbracată cu stil să pedaleze spre minister. 🙂
  Eventual, trăind și activând totuși în România, poate îmbrăca o pereche de blugi, urmând ca la sediul instituției să beneficieze de o garderobă de rezervă. 🙂

 58. Buna Elena,

  De ce trebuie sa te implici in a face ceva din Bucuresti cand ar TREBUI sa te gandesti la orasul tau natal BUZAU?. Lasa pe altcineva care este de aici sa aiba grije de el. Aveti exmplul Dlui Basescu care constantean fiind nu a facut mai nimic din acest oras si cate a promis…….Vorbiti de o capitala europeana si ma intreb daca in afara de a vizita o capitala din EU a-ti trait efectiv acolo sa vedeti toata structura, transport etc Este o mare diferenta si mai cred ca avind o asemena clasa politica no o sa ajungem la parametri clasici nici in 50 de ani indiferent de ce promisiuni veti face!

  O seara cat mai profitabila va doresc

 59. Este farte caraghioasă această iniţiativă: Din titlu presupuneţi că aveţi soluţii la probleme încă neidentificate…
  Ulterior îi atacaţi pe Oprescu, atacaţi sectoarele (conform cu iniţiativa d-voastră de a le desfiinţa), reproşaţi “atacurile josnice” ale unor membri PNL-PC pe care-i numiti domni in ghilimele.
  Dacă problema “constructiilor ilegale” nu primeste suficiente voturi, rezulta ca trebuie tolerate? (subliniez cuvantul ilegale)
  Impresia mea este că acest chestionar mai mult afirmă decât întreabă.

 60. Tu vorbesti serios cu campania asta “Bucureștiometrul” ?
  Sa te vedem ce-o sa faci …
  Daca esti si tu falsa si-o faci pentru imagine, daca o faci pe bune … o sa vedem mai tarziu.

  Pana atunci, suntem cu ochii pe tine, blondo.
  Ai curaj sa fii inteligenta si sa faci si tu ceva constructiv? Sau o s-o arzi in minciuni electorale de 2 bani. Oricum votul meu la prezidentiale n-o sa-l ai … iti spun de acum. Sau o sa te coste …

 61. – caini vagabonzi
  – praf
  – noroi
  – Pentru Oprescu :- pasajul INUTIL Splaiul Independentei – MIhai Bravu blocat la o luna de la deschiderea santierului – traficul a ramas blocat in zona
  – Pentru Piedone : zona cel mai prost gestionata din Bucuresti – Piata Sudului –

 62. Madalina o noapte faina si-o saptamana productiva ,multe antipatii primesti de la aplaudacii astia, fiind corecta ….iarta-i doamne …

  Administrator:
  Multumesc la fel!
  Noapte buna Puiu.

 63. Doamna,sunteti Ministru in Guvernul Romaniei si ar trebui sa va preocupe in primul rand problemele din toata tara si numai dupa aceea cele ale Capitalei,care daca nu stiti are primari de sector si un primar general care se pot ocupa singuri de problemele Capitalei.Intrebarea este ce faceti pentru restul tarii ,in afara de telegondole?

 64. Ai 27 de luni de mandat de deputat in Bucuresti.
  Ai majoritate in Consiliul General.
  Ai trei primari de sector.
  Nu mai vorbesc de guvern si alea-alea.
  Acum vrei sa afli care sunt principalele probleme ale Capitalei???????

  • 1. Atunci cand va adresati unei doamne, pe care nu o cunoasteti personal, ar fi indicat sa folositi un mod de adresare politicos.
   2. Doamna ministru stie principalele probleme ale bucurestenilor. Asa cum a explicat d-sa in prezentarea actiunii, scopul este evidentierea, la zi, a problemelor aparute in diverse zone ale capitalei, asa cum sunt ele percepute ( ca importanta si ca urgenta ) de catre cetateni.

 65. Buna Elena,
  Locuiesc in Colentina si am o mare problema: “cainii vagabonzi”. Este o problema grava intrucat ne este interzisa libertatea de miscare in comunitatea in care traim. Daca vreau sa alerg sau sa ma plimb cu bicicleta este o intreaga aventura. Atat pentru mine cat si pentru copiii mei. Intre blocuri, pentru a iesi pana la cel mai apropiat parc, daca vedem o haita de caini aciuata pe langa o scara de bloc, eu si baietii mei trebuie sa ne dam frumos jos de pe biciclete si sa mergem incet pana trecem de pericol. Este grav ceea ce se intampla! In acelasi timp, stiu ca este greu sa scapam de acest flagel datorita mentalitatii oamenilor care vor sa pastreze acesti caini pe langa blocuri. Dar daca ar fi o lege clara si metodologii clare de aplicare a acestei legi, cu bugete transparente atunci poate ne-ar fi si noua mult mai bine.

 66. As dori un Bucuresti in care sa ma simt in siguranta cand ies pe strada, sa nu risc sa fiu accidentata de cateva ori pana ajung la supermarketul aflat la 500 m distanta sau sa pot sa stau la o terasa sau sa merg in RATB fara sa fiu agresata de cersetori.
  Felicitari pentru initiativa!

 67. Ei au solutii…mah,sa rezolve problemele capitalei.hahaha
  Mai degraba rezolvati problemele oamenilor,daca aveti solutii,pentru ca i0ati distrus,Sau solutiile voastre sunt numai de distrugere?APe ce puneti mana,distrugeti.

 68. din cate stiu exista o reglementare sau o hotarare de guvern prin care cei care primesc amenzi pot presta munca in folosul comunitatii in loc sa plateasca amenda. Pentru proprietarii de caini care nu strang excrementele imediat ,nu le-as mai da amenda in bani ci direct i-as pune sa spele trotoarele si sa faca curat timp de o luna in fiecare sambata si duminica iar daca nu se comfomeaza deciziei sa stea frumusel in arest. Cred ca ar fi o solutie si ar avea mai multa grija ,macar de frica.

  • Mihaela,dar de ce nu stau toti oamenii in arest pe motiv ca nu au facut nimic,nici macar excremente?

 69. Buna ziua. Imi aduc contributia la tema aceasta cu o problema. Suntem 16 familii si, de doi ani de zile, pe aleea de acces in locuintele noastre se afla o groapa sapata de unul dintre locatari pentru o lucrare personala. Groapa este un pericol pentru copiii nostri. Desi am facut mai multe interventii la primarie, primarul PDL al sectorului 3 nu a catadicsit sa faca nimic pentru a implementa legea si a-l forta pe cel ce a sapat groapa sa o si astupe.

 70. Buna dimineata si o saptamana cu multe impliniri! Cafeaua si zambetul! 😆

  Un baietel s-a pierdut pe culoarele unei sali de gimnastica si a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au inceput sa tipe, sa insface prosoape sa se acopere si sa fuga in toate partile, ca sa se ascunda. Baietelul le-a privit uimit, dupa care a intrebat senin:
  – Ce s-a intamplat? N-ati mai vazut un baietel in viata voastra?

  • Multumesc, chiar imi facusem cafeaua si nu aparuse zambetul.

 71. Pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi ar trbui facut un referendum.In cazul in care se doreste pastrarea lor ar trebui sa se introduca o taxa locala astfel incat sa poata fi intretinuti in adaposturi.In ceea ce priveste curatenia ,proprietarii de caini n-or sa stranga dupa ei atata timp cat pot sa dea vina pe cainii vagabonzi dupa care nu strange nimeni.

 72. Multumesc televiziunilor de stiri care, prin transmisiuni in direct, m-au asigurat in aceasta dimineata ca starea de sanatate a Oanei (Zavoranu) este buna. Am fost atat de multumit ca nu am mai acordat atentia cuvenita stirii privind termenul de azi al procesului dintre Moni si Iri.
  Sa aveti o zi buna.

  • ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆 Minunat, domnule, genial! Nu ştiu cât te amuză pe tine “zâmbetele” de fiecare dimineaţa dar eu am râs cu lacrimi după ce ţi-am citit postarea de mai sus. Mulţumesc, prietene, pentru pilula de râs în hohote… Aşa e! Îmi permit s-o transmit mai departe cu convingerea că nu te vei supara pe mine.
   Să ai o săptămână minunată, exact cum mă simt eu acum. 😆

  • ***Tot pentru Nicolae deoarece am văzut că adoră senzaţiile tari:
   Breaking news: Un regizor de desene animate olandez s-a luat la bataie cu personajele sale!

 73. BUNA ZIUA
  MA NUMESC DUTA AUGUSTIN LAURENTIU SI AS DORI DACA SE POATE SA-MI EXPUN PE ACEASTA CALE CATEVA OPINII PERSONALE FATA DE MASURILE CE SE IAU LA NIVEL DE CONDUCERE A PDL-ULUI.CRED CA IMI POT PERMITE ACESTE OPINII DEOARECE AM ACTIVAT LA SECT.1-PD IN TIMPUL MANDATULUI DOMNULUI CANACHEU IN CAL DE PRESEDINTE REL MASS-MEDIA AL OTPD SECT 1.ACTUALMENTE NU MAI SUNT IN ACEST PARTID DIN CAUZA DERAPAJULUI IN CARE EL A INTRAT DE MAI MULTI ANI SI VA POVESTESC PE SCURT CUM SI DE CE S-A INTAMPLAT ACEST LUCRU.CAND D-L BASESCU A DEVENIT PRESEDINTE AL PARTIDULUI AM AVUT OCAZIA SA-L CUNOSC PERSONAL LA O CONFERINTA DE PREZENTARE CE S-A TINUT LA SALA ARTCUB-VIZAVI DE AMBASADA SUA ,AM CREZUT CA ESTE OMUL POTRIVIT PENTRU PD SI INLATURAREA D-LUI ROMAN, AL SINDROMULUI APACA A ACESTUIA.CHIAR MA ENTUZIASMASEM DUPA NISTE ANI MI-AM DAT SEAMA CA ECHIPA CE ESTE IN JURUL LUI(D-LUI BASESCU) SUNT IN MARE PARTE OPORTUNISTI CARE PE LANGA FAPTUL CA SAU ALATURAT NERESPECTAND STATUTUL PARTIDULUI AU SI ASA ZISE CAPACITATI PARANORMALE MANJIND IN VIOLET NISTE IDEALURI FRUMOS CONTURATE IN ROSU GALBEN SI ALBASTRU.SA SPUS DESPRE PETRE ROMAN CA ESTE INCONJURAT DE CATRE INTIMI DIN FAMILIE SI CA A PIERDUT LEGATURA CU PARTIDUL ,TERITORIUL SI DIN ACEST MOTIV TREBUIE SCHIMBAT CU D-L BASESCU DAR IN SCHIMB ACESTA A ADUS INTREAGA FAMILIE SI MULTI INTIMI IN FUNCTII DE CONDUCERE CARE DUPA URECHE AU INCEPUT SA FACA POLITICA. DUPA URECHE CUM ESTE SI ACEST PROIECT AL BUCURESTIULUI CU O SINGURA PRIMARIE.S-A SUSTINUT ATAT TIMP DESCENTRALIZAREA SI ACUM SE FACE CENTRALIZARE-FRUMOS,FOARTE FRUMOS!SA TE APUCI SA FACI UN BUCURESTI CENTRALIZAT ESTE O MARE PROSTIE DAR LUPTA ESTE PENTRU CONTROLUL FONURILOR ,FONDURI CARE NU PREA AJUNG LA CETATENI CI INTRETIN O GASCA DE ACOLITI DIN CARE SINCER CRED CA FACETI PARTE.LA ASTA SE ADAUGA CAPACITATEA DV. MANAGERIALA CE ESTE ,SINCER,FOARTE PROASTA.SA CONDUCI UN MINISTER CARE AR PUTEA SALTA ROMANIA SUS SI SA NU ITI DAI SEAMA CA AI IN SUBORDINE O PLEIADA DE PROSTI ESTE O MARE CAPACITATE MANAGERIALA,PROSTI CE NU SUNT IN STARE SA ATRAGA TURISTI CU BANII,ALTII AU FACUT BANI DIN NISTE PIETRE PRACIC-TURCIA IAR NOI PAUZA -DE CE?!………..SI MAI VRETI SA FITI PRESEDINTE?!CRED CA O SA ESUATI LAMENTABIL IN ACEST PROIECT SI CRED CU TARI CA D-L BASESCU VA FI INLOCUIT DIN PDL IAR D-VOASTRA STIMATA DOAMNA NU O SA MAI STAI NICI 3 ANI IN ACEST PARTID,IMI PARE RAU SA VA SPUN CA POATE AVETI SI CALITATI PE CARE EU PERSONAL AM OBSERVAT UNA-PERSEVERENTA-UN LUCRU BUN DEOARECE CONSIDER CA O FEMEIE ESTE MULT MAI PERSEVERENTA DE CAT UN BARBAT.NU AR TREBUI*SA VA CONSUMATI ACEASTA CALITATE IN ACEST *UNIC BUCURESTI*DE CE NU VA RIDICATI SI SPUNETI CLAR SI RASPICAT GERMANIEI CA ARE O DATORIE DE 19 MILARDE $?CE ARE SCADENTA IN ANUL ASTA.DOMNA -FITI BARBATA.
  VEDEAM O ROMANIE MANDRA CONUSA DE UN PRESEDINTE MANDRU SI TRANSANT,NU O ROMANIE CARE A INCEPUT IAR SA SE COCOSEZE IN FATA VESTULUI SI CARE TINDE SA DVINE DEPANDENTA IN TOT SI IN TOATE DE VEST SI AICI MA REFER CA VOM FI O TARA CONSUMATOARE SI NU PRODUCATOARE .
  CAND MA GANDESC CA AM VOTAT ACEST PARTID SI ACEST PRESEDINTE IMI VINE IN MINTE URMATORUL LUCRU*AM FOST UN PROST*,DA DOAMNA ,UN PROST!
  POATE O SA FACETI CEVA SA-MI DEMOSTRATI CA NU AM FOST UN PROST.

  VA MULTUMESC

 74. Stimata doamna,
  Ideea dumnevoastra mi se pare foarte buna, mai ales ca vorbiti de dorinta bucuresteanului de a trai “intr-un oras frumos” si, as adauga, cu adevarat european. Or un asemenea oras nu poate fi cel al masinilor, fiindca e greu sa te bucuri de un ansamblu de locuri privindu-le din … masina. Frumusetea unui oras este un primul rand cea a arhitecturii sale. Nu dezvolt aici aceasta idee, a carei evidenta n-o veti nega, sper. Arhitectura ce trebuie p a s t r a t a, asa cum se intampla azi in t o a t e orasele europene. Nimeni nu mai darama case vechi, nu se mai atinge de centrul istoric – care nu inseamna doar “centrul vechi”. Si totusi aceste orase se dezvolta, si inca cum! Ganditi-va de exemplu la Viena. Bucurestiul ar putea deveni un oras foarte atractiv pentru turisti – mai multi prieteni straini mi-au spus asta – daca indivizi cu prejudecati nu ar inventa contradictia artificiala, absurda dintre necesitatea dezvoltarii orasului si cea a pastrarii arhitecturii sale. Este ca si cum am vrea sa alegem intre mana dreapta si mana stanga…
  Va multumesc.
  Stefan Vianu

 75. Pingback: Elena Udrea (PDL) a lansat Bucurestiometrul, harta problemelor Capitalei: Bucurestenii s-au saturat de cai verzi tropaind pe autostrazi suspendate | Ziare net - Stiri din presa

 76. @
  Elena UDREA

  A propos de colegul DVS Cristian PREDA

  Dsa accorda importanta la forma si ignoreaza fondul.

  “O reformă fără formă”

  Buna Ziua

  Citind comentariul DVS. ma interb care este problema.

  Sunteti Homme politique sau vanator de greselii ortografice ?

  Cred ca cel mai important ar fi fost sa gasiti solutia politica pentru reforma invatamantului sa fie aplicata imediat.
  Nu este vorba de austeritate se poate vorbi cu totul altceva de acest cancer din invatamantul romanesc din 90 pana in prezent.

  Fabricile de diplome, disfiintarea scolilor profesionale, inlocuirea lor cu masteratele, doctoratele pe bani, plagiatul si fara sa mai vorbim de jalnicia adusa de fosta ministru.

  Daca considerati superficialitatea reformei prin acele greseli de ortografie, Cher Monsieur Cristian PREDA v-ati gresit cariera.

  ROMANIA are nevoie imperatif de REFORMA GENERALA, MODERNIZARE, ORDINE in sistem si RESPECTUL legi.

  Orice AMANARE duce ROMANIA la anarhie si la instaurarea PRCR = USL , intoarcerea de unde a plecat ROMANIA.

  Nu sunteti capabil sa asumati acest deziderat, MODERNIZAREA ROMANIEI, Domnule Cristian PREDA aveti ocazia sa luati exemplul camaradului care a trecut la PC si are deja o functie de vice lingau.

  Merci

  • Sint uimitä cit de putin sin cetätenii dispusi sä treaca pur si simplu la fapte, sä räspunde concret la intrebare. Preferä sä se ascundä in critici, in insulte si supozitii. Subterfugii care ii fac sä fugä de responsabilitatea comunä.
   Fiecare crede cä tot restul lumii este vinovat, iar el insusi nu are nici un rol in existenta problemelor. Nici o indatorire. Ce ar fi, dacä fiecare si-ar lua in serios rolul de cetätean. Sinteit rugati sä faceti o listä a problemelor. De ce nu o faceti ? Vä este teamä cä vi se solicitä ajutorul? Nu este normal ca fiecare sä-si aducä aportul mai mic sau mai mare, asa cum poate?
   Revoltätor este cä orice initiativä este cälcatä in picioare, murdäritä si deturnatä. Asa nu se pot rezolva probleme, moderniza o tarä. Dragi compatrioti, incercati sä acuzati mai putin si sa participati mai mult.
   PS Si acum stiu cä va urma un potop de injuräturi si murdarii. Invätati vä rog sä dialogati civilizat.

 77. Problemele cu care se confrunta bucurestenii sunt nenumarate, probabil s-ar putea scrie o carte. De rezolvat nu cred ca se vor putea rezolva vreodata toate.
  Referitor la domeniul public, am sa fac eu referire.
  Nu inteleg un lucru. Cu bani mai multi sau mai putini, s-au amenajat parcari de resedinta, care apoi au fost inchiriate posesorilor de masini. Numarul lor este insuficient. Criteriul de atribuire a fost aproape in toate cazurile functie de relatia de amicitie cu presedintele asociatiei de locatari din blocul in care locuiesc posesorii auto. Suma cu care aceste spatii au fost inchiriate este modica.
  Nedumerirea mea: cu ce drept consiliul local inchiriaza unei persoane pt timp nelimitat o suprafata de 3x5m pt o suma nesemnificativa (o sticla de bere pe luna practic) vitregind ceilalti catateni de utilizarea acestui spatiu. Acest spatiu public apartine tuturor banuiesc, ca d’asta se numeste public. Ar trebui sa il folosim cu totii, asa ar fi corect, sau asa vad eu lucrurile.
  Eu si altii care nu am avut “norocul” sa inchiriem un asemenea spatiu pt “o sticla de bere pt 30 de zile” daca punem masina pe locul cu pricina ne trezim cu o amenda. Nu mai vorbesc de disconfortul fonic creat, la ora 23 claxoane interminabile.
  Eu zic ca se poate corecta asemenea greseala, daca o sa-mi spuneti ca primaria aduna niste bani, eu va zic ca se poate gasi o alternativa, introducerea in impozitul auto anual a unei sume pt parcare si astfel absolut toti posesorii auto ar putea beneficia in mod egal de locurile de parcare, bineinteles in limita in care acestea exista fizic.
  Pt carcotasi: ce a-ti spune daca consiliul local, pt a aduna fonduri, s-ar apuca sa inchirieze alei in diversele parcuri (hai sa zicem pt o suma mai maricica, echivalenta a cateva sticle de bere/luna) iar cine nu a avut “norocul” sa prinda o banca in parc, sa nu aiba dreptul sa se plimbe ?

 78. Pingback: Bucureştiometrul – primele imagini ale aparatului! « Un blog cu atitudine

 79. pai si care e “instrumentul?………ca nu l-am putut identifica pe blogul dvs…sau e vorba de cardul de comentarii?…mmmmmmmmrrrrrrrrrr………

 80. de acord cu ZeV. cand va intelege romanul ca nu e practic ca fiecare membru al familiei sa pelce cu cate o masina la serviciu/scoala mai ales daca merg in aceiasi directie vom putea vedea un bucuresti mai decongestionat. insa nu cred ca se va intampla asta vreodata. norocul meu ca merge metroul foarte bine 😀

  • ***Razvan – de ce eşti rău, Razvane? De ce te opui tu familiei care vrea să-şi arate bunăstarea rupând gura târgului cu cinci maşini şi două de rezervă? De ce să se gândească omu’ şi la confortul celorlalţi dacă lui îi merge bine?
   Şi să mai spună RTV şi Antenele că suntem săraci… Da’ de unde?…

 81. Recunosc,da voi avea o saptamina plina si rodnica dupa ce am primit cu satisfactie stirea ca ,OANA ZAVORANU,este in afara oricarui pericol.
  Si parca pot privi ceva mai destins spre blogerii care mai scriu p’acilea.
  Cum sa ma supar pe TURNUL DE CONTROL,cind ieri intr-un spectacol de-o parsivenie rara,CRIN ANTONESCU MUSAFIR LA PARANGHELIA LUI FELIX MOTANUL,si-a dezvelit PIEPTUL DE GALINACEE DE GOSTAT,care nu a fost alimentata cu hormoni de crestere ori steroizi, dar cu toate acestea se lupta,CULMEA CU SECURITATEA SI COMUNISMUL?Ei,asa mai vii de acasa ,TURNULE DE CONTROL,VEZI CE VALURI AI REUSIT SA STIRNESTI?Sunt sigur ca ANTENESCU,te citeste,da ce zic eu aicea te citeste,TE SORBESTE,pt ca nu-i asa ,ORATORUL GAGAUZ,care ii ridica tensiunea lui W.C.TUDOR,este tare sensibil si atent cu CEI DE VIRSTA LUI.
  Cum sa nu am o saptamina linistita,cind aflu din gura MANAGERULUI REALITATEA TV.SEBASTIAN GHITA ,CA UNUL DIN SPONSORII U.S.L.SORIN OVIDIU VINTU,CEL CARE SUSTINEA LA PRES. ROMANIEI PE PRESEDINTELE PSD,ESTE SEFUL UNEI ORGANIZATII CRIMINALE SI MAFIOTE,CARE FOLOSESTE SANTAJUL,AMENINTARILE CU MOARTEA PT A IMPUNE EL PROGRAMUL EDITORIAL,ADICA JOSSSS GUVERNUL,JOSSSSS BASESCU,SUS U.S.L.SUS PESEDEII SI PENELEI?
  CUM SA NU DUC LOGICA MAI DEPARTE SI SA NU MA INTREB,PAI DACA SUSTINATORUL FERVENT,VINTU ,AL U.S.L ESTE UN CRIMINAL,CARE AMENINTA CU MOARTEA,CEI PE CARE II SCOATE IN FATA,VICTOR PONTA,CRIN ANTONESCU SI PARTIDELE LOR,OARE CE SUNT????????????????????
  Oare cei care sunt platiti de SORIN OVIDIU VINTU,INCLUSIV LIDERII DE SINDICAT,SEFII MARILOR CENTRALE SINDICALE,JURNALISTI,ANALISTI,TROMPETISTI SI TOT FELUL DE BORFASI CARE STAU TOATA ZIUA PE STICLA LUI VINTU,OARE ASTIA CE OR FI?
  Sper sa ne scoata din dilemele acestea TURNUL DE CONTROL,am incredere in logica lui fara cusur,in atitudinea lui ireprosabila,in bunul lui simt,de care a cam facut risipa pina in prezent.
  Asadar pot avea o saptamina linistita,senina-TURNUL DE CONTROL VEGHEAZA,?????????????????????????????????????

  • @FRANK
   1.Are dreptate ion, cu ce prilej a spus ce spui că a spus, Giță Asesoft, despre SOV ?
   2. Fii atent că diversioniștii ,,se hrănesc” din atenția excesivă pe care le-o acordăm. ȘI MAI ALES, din… starea de patos (în opoziție cu calmul diamantat și amuzat ) care transpare, uneori, din comentariile pe care le postăm în replică.
   Ignorându-i și/sau argumentându-ne cu detașare ideile, îi putem reduce exact la dimensiunea lor reală: aceea de simplii cetățeni de altă părere, la care au , de altfel, dreptul democratic consfințit prin Constituție. Atuul nostru este exact crezul constant și neabătut în valențețe democrației autentice, de tip occidental și atunci când ne convine și când nu.
   Așa îi vom învinge pe adepții scenariilor de tip ,,fraudă electorală” argumentate cu probe (adică decupaje din presă) care încap într-o cutie de pantofi, fiind prea mare cheltuiala aferentă închirierii unui camion. 🙂

  • Frank,
   Tu esti chiar atat de egoist sau de indiferent(de ce mai scrii atunci?) incat nu poti indica si un link si o sursa.
   Frank, si ca sa te invatz minte :
   MINTI FRANK , SOV este minunat ! 🙂 🙂 🙂

 82. Buna ziua!
  pai sa incepem cu o problema cat se poate de simpla. In putinul timp pe care il am (deoarece o mare parte a timpului o petrec in trafic….dar asta este o alat problema) imi scot copilul afara. Aproape in orice loc de joaca amenajat as merge am urmatoarea problema: sunt flancat pe de o parte de oameni ai strazii si haite de catei iar pe de cealalta parte de doamne cu alti catei(care sunt crescuti in casa si “fac caca foarte putin” asa ca nu e nevoie sa adune. La mijloc sunt eu cu copilul in jocurile mult deteriorate. atat de deteriorate ca reprezinta un adevarat risc. Stiu ca nu sunt deterioarate de dumnaeavoastra si e adevarat ca ele prezinta urme de vandalism….dar de la fostele alegeri nu a mai trevut nimeni sa le verifice. Deci?

 83. M-tot codit,daca sa zic si io ceva,pe subiectul asta,ori sa-mi vad de treaba.Pina la urma,am cedat ispitei si uite ca voi spune si eu ce cred despre toata tarasenia asta,cu iz electoral.
  Voi spune pt inceput ca nu ma sprijin pe vre-un studiu sociologic eleborat ,astfel incit sa pot formula idei si analize pertinente,ma bazez exclusiv pe ,Filingul meu,pe nasul si experienta mea.
  Asadar,cred,spun cred,ca dv nu trebuie sa ,INCERCATI TRASEUL BASESCIAN-DEPUTAT,PRIMARIE BUCURESTI-PRESIDENTIA ROMANIEI.
  Si iata de ce:
  1.-]Nu pun la indoiala calitatile dv.manageriale,si nici determinarea,dar,personal cred ca,acum suntem intr-o alta etapa politica,si pt a ajunge in virful piramidei,e nevoie de altceva,pt a ajunge ,NUMBER ONE’
  2.-Nu cred ca EXPERIENTA intr-o primarie este determinanta,in cariera unui politician,care vrea sa conduca romania,cred ca ,UN VIITOR PRESEDINTE TREBUIE SA-SI DEZVOLTE ALTE ABILITATI,si sa lucreze la o anumita imagine,care sa-l recomande romanilor.
  3.-Din punctul meu de vedere,intreb si sper sa primesc si niste raspunsuri,cum ar fi:
  a.-daca veti cistiga primaria,dar nu veti avea majoritate in CONSILIUL GENERAL,realizati ca veti avea o problema,si riscati enorm?
  b.aveti evaluari,referitoare la ce scoruri ar putea face PD-L ,in capitala?????????
  c.asa ca,urmarind acest scenariu,cred ca imi veti da dreptate,mandatul dv ar fi ,DEGEABA’si carira politica ar fi ………….IN MARE PIERDERE DE VITEZA.
  4.-Eu cred ca PRIMARIA-chiar si a capitalei,in ce va priveste este o fundatura.
  Repet,este opinia mea,luati-o cu titlu de inventar,desi,dupa cum bine stiti,in general pun diagnostice exacte,fara a fi lipsit de modestie.
  Personal,cred ca trebuie sa cautati un alt drum,unde puteti sa va exersati cu succes aptitudinile si talentele,astfel incit atit imagologic,cit si practic sa marcati puncte serioase in favoarea dv.
  Repet,SCHEMA-PRIMAR,PRES. ORI PRIM MINISTRU,NU MAI TREBUIE FOLOSITA.
  Impreuna cu consilierii dv. trebuie sa imaginati altceva,deja drumul asta e mult prea batatorit si plin de ,CAPCANE’

 84. Stimata doamna,
  Am identificat foarte multe probleme ce tin de ministerul pe care il conduceti. Turismul este la pamant in Romania, ati aruncat sume importante in brandul turistic, in amenajarea standului de prezentare de la München si totul degeaba. Ce-ar fi daca dvs. v-ati ocupa de problemele pe care le aveti in fisa postului si sa lasati problemele Capitalei sa fie rezolvate de cei care sunt in masura sa faca asta. Am inteles ideea de a arata ca femeia romanca se pricepe la toate, dar nu puteti dvs. sa le faceti pe toate.

 85. Ce-a facut idiotul de gadea aseara la antena 3 nu este altceva decat instigare la rasturnarea guvernului prin violenta si un motiv destul de clar suspendare a postului antena 3.Trebuie sa luati masuri drastice impotriva celor care faceau comparatie intre filmul postat pe youtube si guvern.

  • @constantin
   Eu am ,,suspendat” de mult acel post, scoțându-l din grila de programe. Ca dovadă, dacă nu vă citeam pe dvs, habar n-aș fi avut cât c…. au mai mâncat gâzii, ciutacii, sau firele . 🙂
   PS
   Auzi , gâdea…cum naiba un om inteligent poate să asculte un neica nimeni (vorba lui puiu) în loc să facă orice altceva ? 🙂

 86. In ordinea prioritatilor

  1. Cainii vagabonzi – NU SE MAI POATE
  2. Mizeria. In Bucuresti in ultimii ani se face si mai putina curatenie ca in trecut. Vad pe trotuare, in parcari, pe marginea soselelor tone de praf, mucuri de tigara si hartii
  3. Vanzatorii ambulanti. Disparusera candva, dar acum parca se inmultesc. fiecare nene isi aduce 2kg de rosii, 3 sosete si niste tinichele si le vinde la iesirile din metrou…. NU NU NU
  4. Parcuri. Hai sa ne oprim cu constuctiile inutile si sa ne ingrijim de putinul spatiu verde pe care inca il mai avem
  5. Parcari… cred ca stiti povestea

 87. Buna ziua Doamna Udrea,
  1. Consolidarea blocurilor cu grad seismic sporit. Altfel nu veti mai avea multi bucuresteni pe care ati putea conta. Nu stiu, un proiect de lege care sa impuna consolidarea pentru cei care locuiesc in astfel de blocuri. Sau un proiect de lege similar celui cu reabilitarile termice, ajutor de la stat partial, etc. (piata Rosetti, sector 2)
  2. Faceti ceva cu tiganii din cladirile parasite. Prezinta un pericol din punct de vedere social si salubritate. (Str. Sfintilor, sector 2 – drogati, hoti, etc.)
  3. Cainii vagabonzi, dar nu eutanasiere. Crearea de adaposturi decente si hrana decenta. Nu 10 caini in spatiu de 4, tinuti nemancati, sfasiindu-se unul pe altul de foame. Probabil ma gandesc prea departe, dar tot un proiect de lege, sa donam fiecare 1 ron / luna pt. hrana acestora. Din vina noastra sunt pe strazi.

  Multumesc,
  Ana Maria

 88. O problema pe care doresc sa o propun ca dezbatere este tulburarea linistei publice datorita “popuarii fonice “de catre cluburi ,terase situate in zone rezidentiale si mai nou vezi” Zone Arena”intre Floreasca si Tei care datorita apropierii de zonele respective si a lipsei oricarei protectii fonice si a unei infrastructuri (locuri de parcare ,toalete…)face ca in ziua unui concert traficul sa fie aglomerat, parcarea masinilor rezidentilor imposibila ,spatiile verzi devastate iar scarile blocurilor Wc-uri publice.

 89. Cainii vagabonzi (stransi de pe strada, eutanasiati sau nu, dar stransi acum, nu castrati si lasati liberi, ca vorba lui Base, ne musca nu ne f+t ), parcuri in Militari, locuri de joaca pentru copii intre blocuri (sunt acele mici terenuri din jurul centralelor termice, care, in loc sa fie amenajate pentru copiii, isi parcheaza vecinii masinile, iar copiii joaca fotbal pe strada), repararea si a strazilor dintre blocuri, nun numai a strazilor principale, un transport in comun mai eficient (mai mult metrou!), agremet in jurul capitalei (un circuit de masini de ex, ca sa nu mai faca baietasii curse pe bulevarde noaptea, o gradina zoologica decenta), desfiintarea sectoarelor!!!!!!
  Mult succes!

 90. In martie 2007 (sau 2008) a plantat pe mijlocul Bd Unirii arbori pe multi km. Peste 3 saptamani i-a scos si a pus niste braduti. (email catre primari, din 2009). In martie 2011 operatia s-a repetat: au fost scosi bradutii si inlocuiti cu brazi iar cand s-au terminat brazii, au apelat la niste tufe ciudate. Ce e mai grav, s-au apucat sa mascheze fantanile de pe Bd Unirii cu tufe. Probabil vor sa le umple cu pamant ca pe cele din Mamaia/Litoral, ca-s ‘greu’ de intretinut. Au vazut ei la TV sau altfel, fantanile din Las Vegas, Versailles, Place Concorde, ‘astupate’ cu tufe sau palmieri, ca acolo ar avea si asa ceva ? Ce vor vedea sau filma din balconul Casei Poporului spre Piata Alba Iulia vizitatorii straini si romani ? Pe spatiul verde din lungul Bd Unirii lipsesc peste o mie de copaci de ani de zile si ei n-au replantat unu !!
  In 2008 am trimis acest email (catre primari): Se lucreaza la fundatia unei cladiri pe un teren demolat de NC pentru a continua Bd Octavian Goga spre autostrada A2 pe 6-8 benzi de circulatie, blocand astfel posibilitatea largirii Caii Dudesti. Nu se mai poate face nimic pentru a opri o asemenea tampenie ? Haussmann a daramat mii de cladiri pentru a lasa Parisului Marile Bulevarde. N-am primit niciun raspuns. Acum oricine poate vedea acea cladire in mijlocul drumului langa Posta Vitan.

  Similar 29 mar 11 2:02 pm

 91. ,REALITATEA TV.-RAIUL OFITERILOR DE INFORMATII AI ARMATEI’

  Sigur pt persoanele foarte informate nu voi spune lucruri iesite din comun,dar pt omul obisnuit ,da,aceste lucruri ar putea sa-l inspaiminte si sa-i puna in garda-PERICOLUL PE CARE ACEST TRUST,CA SI CEL A LUI VOICULESCU,ASUPRA DEMOCRATIEI ROMANESTI,ESTE MAJOR,IAR STATUL DE DREPT ESTE INTR-UN MARE PERICOL.
  Anchetele si investigatiile facute de jurnalisti scot la iveala situatii de-a dreptul infioratoare,care arata fara dubiu ca :
  INALTI OFITERI DIN SERVICIUL DE INFORMATII AI ARMATEI,PROGENITURILE LOR,NEAMURILE LOR SUNT IN SLUJBA LUI SORIN OVIDIU VINTU,PT CARE LUCREAZA DE ANI DE ZILE.
  Prima lor mare lovitura a fost tilhareala numita F.N.I-CARE A AVUT CA SCOP,SA-I JEFUIASCA PE ROMANI,LASAINDU-I FARA BANI DE SICRIU.
  Dupa acest succes,nu a mai fost decit un pas,pina la lucrarea,care se CHEAMA-PRELUAREA PUTERII IN ROMANIA DE CATRE CLANURI MAFIOTE.
  Pt ca schema este extraordinar de stufoasa,voi puncta doar cite-va situatii si nume,CARE VIN SI INTARESC IDEEA-COMUNISMUL SI SECURISTII,IN ROMANIA,INCA MAI REPREZINTA UN PERICOL,ASA CA SA INTELEAGA SI TURNUL DE CONTROL,CARE MA/NE TRIMITE SA CAUTAM IN CARTILE DE ISTORIE COMUNISTI,DE PARCA SUNTEM LA 500 DE ANI DISTANTA DE DICTATURA CRIMINALA SI NU LA ABIA 21 DE ANI.
  Dupa ce MINERIADELE ,s-au dovedit a fi depasite ca metode,CEREBERII MAFIOTI,au trecut la scheme lai sofisticate,intelegind ce forta reprezinta,MANIPULAREA PRIN PRESA SCRISA,VORBITA SI VIDEO.
  Si uite asa,apar MARII MOGULI,care astazi stapinesc si tin presa sub calciiul lor,obligind-o sa lucreze la comanda,interesul si mofturile mogulilor.
  Dar sa vedem cite-va unelte folosite in culise:
  GENERALULGHEORGHE ROTARU SI GENERALUL SI GENERARUL MAIOR,MARIUS OPRAN,FOST SEF LA SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE
  GENERALUL DECEBAL ILINA,FOST SEF LA D.G.I.A.
  TIBERIU URDAREANU JR. SI SOTIA SA FOSTI OFITERI IN SERVICIILE SPECIALE.
  In aceasta schema exclusiv militara,sunt si citi-va civili,pe care ii cunoasteti,e vorba de UN AGENT K.G.B.ASA ZISUL SCRIITOR FILO RUS MIRCEA POPA,SI EVIDENT COZMIN GUSE.PE GENERALUL MEDAR DEOCAMDATA DOAR IL POMENESC,insa sunt convins ca incepeti sa vedeti cum arata la fata ACEASTA CARACATITA MAFIOTO-SECURISTA,si de ce REALITATEA TV LUCREAZA CA O FICINA DE INFORMATII ,LOVIND LA TEMELIA STATUL ROMAN.
  INTARITI-VA STATUL-NE IRONIZA VINTU,IN URMA CU CITI-VA ANI,LADINDU-SE CU DIVIZIILE LUI DE MERCENARI.
  Dar sa ma opresc,pt ca deocamdata e destul,dar nu ma pot abtine sa nu-i trimit o sageata otravita TURNULUI DE CONTROL:
  ce zici stimate domn,baietii astia sunt din pepiniera de CALUGARI A BISERCII ORTODOXE,S-AU SUNT NISTE VEROSI SECURISTI SI COMUNISTI CRESCUTI DE CRIMINALUL COMUNISM?
  Ti se pare cum-va ca am,VEDENII SI AM O DOAGA SLABITA?
  S-au tu,TURNULE DE CONTROL,ai o mare problema-DE LA INALTIMEA TURNULUI TAU ,ATENTIE DE CONTROL, ROMANICA,PARE O TARISOARA ,adica o zona libera de comunism si comunisti??????
  auleooooooooooooooo,turnule,un zimbet precum lama unei spade de ,TOLEDO,mi s-a intiparit pe fata,noroc ca suntem in lumea virtuala,pt ca altfel un ris sanatos te-ar fi izbit in urechi …………………..

 92. Cand spuneti ca ” aveti solutii” va referiti la PD-L? Partidul care a condus Bucurestiul mai bine de 10 ani si una reusit decat sa desfinteze chiscurile in 90?
  Iar acum cand in fine se face ceva pentru Bucuresti ati blocat in consiliu stadionul national, podul din pipera ……?

 93. @FRANK
  Poate nu te întorci să citești, așa că repet mai jos:
  @FRANK
  1.Are dreptate ion, cu ce prilej a spus ce spui că a spus, Giță Asesoft, despre SOV ?
  2. Fii atent că diversioniștii ,,se hrănesc” din atenția excesivă pe care le-o acordăm. ȘI MAI ALES, din… starea de patos (în opoziție cu calmul diamantat și amuzat ) care transpare, uneori, din comentariile pe care le postăm în replică.
  Ignorându-i și/sau argumentându-ne cu detașare ideile, îi putem reduce exact la dimensiunea lor reală: aceea de simplii cetățeni de altă părere, la care au , de altfel, dreptul democratic consfințit prin Constituție. Atuul nostru este exact crezul constant și neabătut în valențețe democrației autentice, de tip occidental și atunci când ne convine și când nu.
  Așa îi vom învinge pe adepții scenariilor de tip ,,fraudă electorală” argumentate cu probe (adică decupaje din presă) care încap într-o cutie de pantofi, fiind prea mare cheltuiala aferentă închirierii unui camion.

 94. Stimata Doamna Udrea

  E foarte bine ca doriti sa stiti problemele concetatenilor Dumneavoastra.
  Totul este sa incercati sa le si rezolvati si nu sa le folositi in campania ce va urma in 2014.
  Iata doar cateva din aceste probleme cu care cred ca se confrunta intreaga populatie care locuieste in acest oras:
  1.Poluarea
  2.Mizeria din oras-iar aici nu cred ca numai angajatii adp au o responsabilitate, ci o campanie puternica in media care ar trebui sa faca EDUCATIA CIVICA , incepand din gradinite si terminand cu pensionarii
  3.Rata de infractionalitate in randul minorlor si existenta drogurilor in toate scolile si liceele!!!
  4.Lasand la o parte sistemul slab al invatamantului romanesc, cred ca dotarea si modernizarea scolilor din cartiere lasa de dorit
  5.Pe de-o parte cainii vagabonti pentru care ar trebui sa existe un adapost, iar pe de alta parte posesorii de animale de companie pentru care ar trebui sa existe spatii special amenajate, precum si pungi pentru stransul rahatilor de caine-pe toate strazile.
  6.Insuficienta spatiilor de parcare
  7.Insuficienta spatiilor verzi-iar cele care inca mai exista arata jalnic.Pe langa faptul ca s-au dat si se dau in continuare autorizatii de constructie pentru terenuri care sunt spatii verzi(vezi Victoria Center-cladirea de birouri de pe Calea Victoriei) si care inainte au fost chiar parculete.In plus acele putine spatii verzi care exista arata jalnic.Ati vazut ca in orice tara-pana si in Bulgaria iarba este frumos crescuta si ingijita chiar de langa bordura!!!
  8.IN NICI O TARA CIVILIZATA NU MAI EXISTA CABLURI ATARNATE DE STALPI!!!Acestea sunt o amenintare si sunt total inestetice!!!
  9.Acces pentru handicapati sau carucioare in/pe orice cladire/magazin/strada/mijloace de transport in comun si includ aici chiar si blocurile vechi!!!Poate incercati sa va imaginati pentru o clipa in locul celor ce sunt condamnati sa stea intr-un carucior si locuiesc intr-un bloc vechi-cum coboara scarile?cum urca?dar trotuarele?s-au facut niste adaptari pe anumite strazi, dar sunt jalnice!!!
  10.Reabilitarea si conservarea cladirilor istorice!!! Din putinele valori ale trecutului acestui popor macar acestea sa incercam sa le pastram cat de cat! In rest ne-au invadat manelistii si ne-educatii!!!
  11.Inexistenta pistelor clar deliminate pentru biciclisti.E adevarat au fost incercari, dar jalnice.
  Asteptam, cred toti cei care v-au scris, sa vedem ce veti infaptui din toate aceste nevoi.
  Cu stima,
  Georgiana Anghelus

 95. OFFFFFFFFFFFFFFFFF,Ze.V si Ion ADRIAN-curiosilorrrrrrrrrrrrrrr,ia vedeti voi comunicatul dat publicitatii de ASESOFFT INTERNATIONAL SI PLINGEREA PENALA LA I.C.C.S.J.
  Gasiti acolo tot felul de lucruri interesante.INTREBARE:
  OARE NU PE POSTUL REALITATEA TV DE DIMINEATA SI PINA SEARA SE STRIGA JOS GUVERNUL???????????????
  S-au poate in parcul CISMIGIU,SUGARII ,CU BIBEROANELE IN MINA,AGITINDU-LE PRECUM NISTE CIOMEGE STRIGA IN DRACI,JOSSSSSSSSSSSSS BOC…………
  CRIN PRESEDEINTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE…….

 96. cainii sunt o problema pentru bucuresti,iar sterilizarea nu e o solutie.este necesara constructia de adaposturi,iar periferia Bucurestiului are destul teren pentru ridicarea unor locatii,asta ca sa nu fiu cinica.cainii trebuiesc eutanasiati.

 97. Dorim sa va prezentam situatia actuala critica in care se afla patinajul romanesc, cu speranta ca poate, intr-o zi, se vor gasi fonduri necesare salvarii acestui sport.
  Patinajul romanesc, un sport cu traditie in tara noastra, si cu cele mai bune rezultate obtinute in cadrul sporturilor de iarna, se confrunta, in momentul de fata, cu conditii extrem de vitrege practicarii sportului de performanta.
  Patinoarul M Flamaropol este un patinoar foarte vechi, depasit tehnic, neeficient, construit initial acum mai bine de 50 de ani sub forma unui patinoar descoperit, iar ulterior a fost acoperit. Acest patinoar nu mai corespunde din nici un punct de vedere standardelor internationale pe care trebuie sa le indeplineasca un patinoar modern, artificial si cu care capitala Romaniei sa se poata mandri.
  Patinoarul din Bucuresti se afla intr-o stare avansata de deteriorare, fara incalzire (conditie de baza pentru organizarea de competitii internationale), acoperisul a fost supus acum 2 ani unor lucrari mici de reparatii, deoarece exista posibilitatea prabusirii acetuia.
  De specificat este ca nu numai patinoarul este prost ci si amplasamentul acestuia, deoarece malul dinspre lacul din incinta “Parcului National” a inceput sa gliseze datorita greutatii patinoarului. Acest lucru se intampla datorita faptului ca sub ttribunele patinoarului se afla umplutura de pamant si nu exista o structura de rezistenta corespunzatoare epocii in care traim (asa cum a fost construit si stadionul “Lia Monoliu”, ale carei tribuni se sprijineau pe pamant).
  In scopul evitarii prabusirii patinoarului, s-a incercat o consolidare in in anul 2004, insa probleme majore ale stabilitatii constructiei au ramas si in prezent, asa ca trebuiesc luate masuri urgente care sa preintampine o eventuala tragedie de proportii!

  Anexele patinoarului, cum sunt vestiarele, toaletele, precum si celalate mici incaperi ale patinoarului, toate se afla intr-o stare avansata de deteriorare. De asemenea instalatia patinoarului este veche, consuma multa energie, ceea ce nu permite functionarea patinoarului mai mult de 5 luni pe an, adica din Octombrie pana in Februarie. O perioada de numai 5 luni este total insuficienta pentru un sport de performanta cum este patinajul. Sportul de performanta trebuie sa se desfasoare pe toata durata anului, asa cum se intampla in toate tarile din Europa.
  In ciuda tuturor acestor conditii vitrege pe care le are patinajul in tara noastra, totusi Federatia Romana de Patinaj se poate lauda cu cele mai bune rezultate in cadrul sporturilor de iarna! Iar acest lucru ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru tara noastra.
  Singura sansa de dezvoltarea in Romania a patinajului artistic o reprezinta construirea de urgenta in Bucuresti a unui patinoar artificial modern, care sa corespunda noilor standarde internationale. Aceasta reprezinta o conditie absolut necesara pentru a putea solicita Federatiei Internationale de Patinaj Artistic organizarea in viitor a unor competitii de mare anvergura, cum sunt Campionatele Europe si Mondiale de Patinaj artistic. (Federatia Internationala de Patinaj este dispusa sa ajute tarile mai putin dezvoltate, cum e Romania, Bulgaria.
  Organizarea de competitii de mare anvergura in Bucuresti ar atrage un numar foarte mare de turisti straini, incasari foarte mari de la spectatori, televiziune (tinand cont ca pe plan international patinajul artistic este cel mai mediatizat sport de iarna). De asemenea se pot obtine profituri foarte mari prin organizarea de spectacole, reviste pe gheata, prin aducerea unor patinatori de renume international (ne amintim cu placere de renumitele spectacole ale marelui patinator Evgheni Plusenko

  La 3 milioane de locuitori, un patinoar poate fi eficient din public, pentru recreere, pentru spectacole, reviste pe gheata si poate fi folosit si pentru perfomanata (pentru practicarea hocheiului, patinajului viteza, short track-ului si a patinajului artistic). Un patinoar cu o administratie eficienta poate deveni o sursa de venit la Bugetul local.

  Existenta unui patinoar in Bucuresti -care sa poata functiona 12 luni pe an – este absout necesara intr-o capitala, ducand la cresterea calitatii vietii si oferind posibilitatea unui sport de agrement pentru copii si tineri. Existenta unui patinoar este singura alternativa petru sporturile de iarna in capitala Romaniei.

 98. plata tva – ului la stat daca ai facturat si nu ai incasat cat o sa mai fie o practica in Romania. De ce trebuie sa suportam noi cei corecti intotdeauna? De ce oare este atat de greu sa initiati o lege ( ma refer la partidul pe care l-am votat) care sa puna punct acestei idiotenii. Eu inchei un contract cu un client, prestez, facturez si nu incasez. Trebuie sa platesc la stat tva si toate celelalte dari in timp ce clientul meu sta linistit. Daca il dau in judecata dureaza un an si cand in final doresc sa il execut silit nu are nimic in proprietate si zero lei in conturi. Sunteti obligati sa rezolvati aceasta problema!!!!!Multumesc

 99. Stau in zona de case razoare. am un baietel care in decurs de 6 luni a fost muscat de 2 ori de doi caini diferiti. Este principala problema a Bucurestiului. Nu ma impresioneaza discursurile dnei topescu, davidescu, dragomiroiu ecc. Sa ii ia acasa daca sunt atat de disperate. Strazile unei capitale trebuie sa fie sigure macar din punct de vedere caine maidanezi. …

 100. Onorabila Doamna Ministru,

  Ma adresez Dvs. in calitatea de deputat pe care o aveti, va rog sa decretati Bucurestiul, zona libera de Tzatzoiu. Nu mi-e frica de cutremur, de tzunami, de radiatii, de 2012 sau de criza. Mi-e frica de aceasa strutzo-camila autodeclarata, inteligenta si specialista in toate tainele universului. Singura ei specialitate fiind limba gimnastica, tremuratul, acel rictus pe post de zambet, rautatea comunista depozitata in acest hardau uman pot dauna grav sanatatii populatiei.
  Cred ca nu ati realizat efectele acestui specimen sunt ditirambice, Dvs. ajungand asociata in idei cu Mircea Badea si C. V. Tudor si domniile lor dorindu-si dispatia acestei pensionare agresive, posesoarea unei spoieli culturale, incomensurabile si incalculabile.
  Mai tare decat secretul piramidelor este cum si unde se schimba Tzatzoiu: ora 7- Otv rezolva problemele sexuale si comportamentale ale tineretului; ora 8 – Razvan si Dani- continua cu mici probleme, vindecarea ebola, sida si cancerului la pachet; ora 10 – antena 3-Rezolavrea crizei recesiunii si a tuturor problemelor economice; ora 12 – Realitatea – Crede-ti ca ati scapat, vai voua muritori … ora 14 – Antena 3 – umple de zoaie toate partidele politice; ora 15 – din nou Realitatea – cursa de mare viteza continua; ora 17- Kanal D, Drept la tinta; ora 18 – Antena 1, Acces direct; pana la ora 20 mai face cateva calatorii prin Euforia tv, Tvr 1, Tvr 2, Tvr Cultural, Prima tv, Utv, Cartoon Network, revenind in forta la Antena 3 si pana dupa miezul noptii la Realitatea. Acest program continua zilnic distrugandu-ne increderea pe care o avem in mass-media.
  Om de afaceri nu a fost niciodata fiind angajata Oriflame, facandu-si singura spoturi pe banii companiei si distrugand in acelasi timp imaginea acestui brand.
  Tzatzoiu poate rezolva orice, criza economica, efectul razelor gama asupra anemonelor, cancerul, terorismul, educatia tinerei generatii, pe care o uraste si nu poate sa o inteleaga, uraste frumusetea Dvs. si cariera politica de succes pe care o aveti. Ne-am dorii ca Tzatzoiu sa aiba interdictia de asi da cu parerea si de a se juca prin minciuni si excrocherie cu creierele populatiei.
  Propunem campania “Dati un leu pt plecarea lui Tzatzoiu” si asa din ura de tara si populatie, isi doreste emigrarea in Sua.
  La singurul test politic pe care l-a dat, a obtinut 0,002 voturi, de la Nikita si Fernando de la Caransebes, cetateanul turmentat negasind urnele. Campania se va finaliza printr-un clip in limba gimnatica in care dna. Tzatzoiu este un adevarat sensei universal. Daca aripile unui singur fluture poate creea haosul, tzunamiul poate fi provocat de limba gimnastica, vartejul si uraganul scapat de sub control a acestei precupete filosof.
  Ajutor, va rog sa fi-ti miloasa cu noi si sa ne salvati de Tzatzoiu.
  Oare cu ce se ocupa aceasta pensionara?
  Rasul, plansul vinde Romania pe rating. Rusine!

 101. Probleme sunt peste tot in lume…nu numai la noi in Bucuresti….Problemele sunt locurile de parcare, furtul la drumul mare, aglomeratia infernala, tiganii razvratiti(si nu sunt rasista), educatia primita de la parinti si educatia din scoala astea cred ca sunt doua probleme majore si greu, cel mai greu de realizat in toata Romania.Vorbim despre sistemul de invatamant care se duce pe apa sambetei in fiecare zi de parca ar fi sambata zi de zi.Si daca dvs doamna Elena credeti ca maidanezii, care si ei sunt intr-adevar o problema pentru Bucuresti, trebuie eutanasiati sa stiti ca gresiti amarnic….nu este o solutie civilizata…nu este o solutie demna de un om care pretinde ca indeplineste niste reguli morale si care se doreste a fi un om de o buna conduita morala!

 102. Măi frate, este incredibil cu câtă nonșalanță , oameni în toată firea, nu realizează că nu este posibil, ca pe una și aceeași suprafață, care este Bucureștiul actual, să ai SIMULTAN spații verzi CONSISTENTE, trotuare curate, parcări suficiente, piste pentru bicicliști și…adăposturi pentru câini.
  Mama lor de filme SF 🙂
  ….Nici dacă doamna Udrea s-ar clona în 6 primari de sectoare + ? membrii în Consiliul General.
  PS
  Centrul capitalei ar trebui declarat liber (în afară de comunism, bineînțeles), dar și de mașini. Se pare că benzina/motorina este încă MULT PREA IEFTINĂ în România.
  Pentru bicicliști nu trebuie amenajate piste înguste pe trotuare, cum am văzut prin alte orașe (unde pieton-bicilist intră inevitabil în coliziune) CI STRĂZI ÎNTREGI, în totalitate la dispoziția lor. Așa este prin mari metropole ale lumii ,unde edilii sunt cu adevărat interesați de mediu și de starea de sănătate a populației.

 103. Ne-ar fi un pic mai bine daca :

  1- Soferii (unii) n-ar mai claxona aiurea – ma intreb daca o fac intentionat ca sa deranjeze si sa amplifice nemultumirea prin disconfort, daca suficienta lor da pe afara si vor sa dea cu claxonul daca nu pot cu biciul sau indicatiile lor pretioase, daca sunt inconstienti pur si simplu crezand ca ei sunt totul.

  Problema este rezolvabila, metode posibile : educatie prin mass-media (TV ar fi indicat – ar fi util un program bun de educatie a maselor), coercitie ( de ce nu? – corect si fara abuzuri)

  2- S-ar creea mai multe locuri de parcare in jurul blocurilor prin identificarea tuturoe spatiilor si optimizarea folosirii lor (de ex: nu pui un chiosc pe un spatiu de parcare mai ales cand e un mare deficit de locuri de parcare in zona). Ar fi cazul sa dispara coteteala din jurul unor blocuri si parcari (imprejmuiri si garaje oribile prin care unii isi marcheaza teritoriul la care cred ca au dreptul in exclusivitate).
  De ce unii au dreptul la un loc de parcare iar altii nu ? – dupa cum a avut norocul sa-l obtina – acea suma modica platita pt locul de parcare ar plati-o oricine – asta nu inseamna ca solutia este marirea taxei – solutia este crearea de locuri de parcare suficiente.

  3- Unii administratori si presedinti de bloc nu s-ar purta ca si cum ar fi pe propria feuda – terorizand si impovarand oamenii prin diverse metode. Ati putea spune ca e simplu – trebuie inlocuiti , ca sta in puterea lor sa o faca. Sa nu va fie de mirare cand spun ca oamenilor le este inca frica, altii stau deoparte – nu se baga – altii… Un mandat limitat la max 2 ani si max 2 mandate consecutive i-ar mai potoli . Cum ajung presedinti de bloc cum prospera! Interesant! Presedinte, contabil, casier … de toate la un loc, mai creeaza si fonduri pentru diverse investitii, mai mult sau mai putin utile, de ajung oamenii sa plateasca vara intretinerea ca si iarna, pun penalitati pentru restante mai mari decat cele prevazute prin lege . Ii controleaza cineva? Da jurnalul de casa si miscarea banilor in cont ? Deci impovararea populatiei datorita necinstei unor presedinti/administratori de bloc ar putea fi eliminata!

  4- Se impune elaborarea unui proiect pe intreaga capitala pentru colectarea sortata a deseurilor si prelucrarea lor. De asemenea trebuie revizuita gandirea privind preluarea deseurilor nemenajere . Comandarea unei bene sau a unui camion, dupa caz, pt. deseurile nemanjere nu e o solutie buna – cred ca postarea unei bene din loc in loc care sa fie ridicata si inlocuita imediat ce este plina ar fi mai eficienta – am scapa de depozitarea in locurile virane si transformarea lor in focare de infectie.

  Deocamdata atat!

 104. pai si problemele adevarate din Romania? De ce nu face Doamna Udrea si o harta pentru toate problemele? Bucurestiul nu inseamna Romania…

 105. Legea Capitalei? Interesant… Deci în România a apărut încă o categorie care trebuie tratată separat. Măine se va propune o lege a celor care îşi beau apa minerală în Dorobanţi, una a celor care beau apă plată cu lămâie….
  Ştiam că ţara asta e ţicnită, dar credeam că mai are un pic de decenţă.
  Îşi declară cumva independenţa Bucureştiul? Altfel nu înţeleg de unde şi până unde o lege pentru un oraş. De ce? E capitală, OK, dar nu văd de ce trebuie tratată altfel decât restul oraşelor.
  Bucureştiul are o foarte mare problemă, e suprapopulat de mitici (miticii şi bucureştenii sunt chestii diferite, toţi miticii sunt bucureşteni, dar nu toţi bucureştenii sunt mitici, unii sunt oameni).
  Problemele mele nu au nici o legătură cu Bucureştiul, dar văd acolo în ceea ce priveşte construcţiile o bulibăşală înfiorătoare, construcţii care au etaje suplimentare faţă de cele prevăzute în proiect, de exemplu. De asemenea, văd că există o preocupare faţă de renovarea faţadelor. Ăsta e un lucru bun, probabil miticii vor fi foarte fericiţi ca atunci când curemurul de care se tot vorbeşte îşi va face milă şi va veni vom vedea probabil mulţi mitici fericiţi că mor într-o clădire cu o faţadă cu fiţe de Mic Paris.
  Ca să se înţeleagă ce vreau să spun, am să dau un exemplu de la inundaţiile care au lovit Moldova şli despre care nimeni nu îşi mai aminteşe se pare nimic.
  Vădeam o casă mare şi frumoasă dărâmată, cu termopane şi faţate finisate frumos zugrăvite, avea şi făcut din tencuială probabil un soclu care imita un placaj cu granit lustrit. Ce mai, casă frumoasă, învelitoarea (acoperişul era din ţigle din beton emailat). După câteva ore de stat în apă, o parte a casei s-a dărâmat. Probabil propietarul, zicea că el s-a săturat, era a treia casă care i se dărâma la inundaţii. De ce? Pentru că din punct de vedre al rezistenţei, casa era varză. Era construită din cărămidă nearsă şi nu afea fundaţie, deci o casă parcă făcută să se dărâme. Cărămida nearsă este un foarte bun izolator termic, dar are prostul obicei că sub acţiunea apei devine practic noroi. Aceste case au ce-i drept o structură din lemn, dar lemenul poate putrezi…
  În Bucureşti, foarte multe din clădirile care ar urma să primească faţade frumoase au un intoric interesant, unele au trecut prin cutremure repetate iar în interior ar putea să fi apărut fisuri care aşteaptă doar un nou cutremur pentru a se dărâma. De asemenea foarte multe din case au pereţii afectaţi de ingrasie sau de vibraţiile slabe dar continue aproape provenite de la traficul auto, degradarea faţadelor e doar una din urmările vibraţiilor şi a igrasiei.
  Soluţia? Ar trebui ca aceste case fie testate din punct de vedere al rezistenţei. Dacă nu se va ajunge ca la noile beliri de porci electorali prin parcuri să nu mai meargă nimeni.
  Altă problemă a bucureştenilor? Traficul auto.
  Văd că la bucureşteni e o boală cât se poate de serioasă transportul propriei personalităţi cu otomobilul din dotare, indiferent unde au treabă, iute în maşină şi hai să se aruncâm în şuvoiul de maşini.
  Evident, dimineaţa toţi merg la serviciu, la prânz toţi vin de la serviciu şi culmea e că observ că mulţi locuiesc desul de departe de locul unde muncesc. În week-end, toţi buluc la munte sau la mare, după caz, la finalul week-end-ului toţi se întorc. Treaba e că toţi merg în aceleaşi locuri pe aceleaşi drumuri. N-am înţeles de ce transportul în comun nu e folosit mai intens, poaate rutele mijloacelor de transport în comun nu “bat” cu rutele pe care şi le-ar dori călătorii, sau poate problema reală e în mintea bucureştenilor care consideră ,mă gândes, că dacă îşi transportă fizicul cu transportul în comun le scade demnitatea.
  Poate trebuie revăzut în ansamblu tot ce te legat de trafic, sau poate ar trebui ca unii specialişti care freacă menta degeaba să-şi bată capul cu problema asta. De exemplu sensurile unice ar putea rezolva o parte din probleme, ar putea fi crescută astfel viteza de “curgere” a traficului.
  Dar cumva ar trebui umblat la intimitatea neuronilor bucureşteanului, sunt oameni extrem de stresaţi, factor care aduce încă o chestie negativă.
  Sau, poate, pe termen lung, are dreptate cine susţine că ar trebui mutată capitala. Am senzaţia că Bucureştiul a devenit un oraş care sufere tocmai pentru că are statutul de capitală şi, din păcate, până acum a avut la conducere oameni nepotriviţi.
  O altă problemă care este specifică românilor, dar care în Bucureşti se vede foarte pregnant. Demagogia.
  Pe unde vrei sau unde nu vrei, vedem oameni care explică de ce aia sau ailaltă nu se poate face. Nu prea vedem oameni care chiar fac ceva la modul serios de la cap la coadă. Din acest motiv în ţara asta cam totul arată anapoda. Dacă o treabă merge bine, cu siguranţă că se va găsi cineva care plecând de la ceva care, teoretic, se va putea întâmpla.

  Legea Capitalei? Pe când legea Cucăi Măcăii, a cătunului x sau Y?
  Nu de o lege care să trateze special un oraş e nevoie, ci de aplicarea mai întâi a legilor existente, măcar aşa, de probă, aplicare la sânge şi fără partipriuri.
  Dar nu cred că mă fac înţeles, la noi fiecare categorie consideră că i se cuvine un tratament special. Sunt stupefiat de exemplu de ceva.
  De încălcarea cu neruşinare a Constituţiei care prevede că toţi cetăţenii sunt egali, iar imunitatea se referă la chestiuni politice.
  Eu văd că pentru acuzaţii de corupţie Parlamentul trebuie să îşi dea acordul pentru trimiterea în judecată deşi corupţia nu e o chestie politică. Sau e? Dacă mai apare încă o lege, cine garantează că se va aplica altfel decât cele existente?
  Ei, uite aşa, consider că o lege a Bucureştiului este o lege care face diferenţa între bucureşteni şi restul românilor ceea ce e inadmisibil.

 106. Postare.17.03
  Ma gandeam ca nenea ala care a zis ca premierul e noul Stefan cel Mare,
  avea dreptate.Pai avea.Amandoi nu prea inalti de statura.Este.Amandoi
  buni la sfat.Este.Mie mie drag sa-l ascult pe premier.Mai ales ca vorbeste
  in reluari.L-as asculta toata ziua pronuntand lunile anului.
  Ei,la chestia cu vitejia nu prea iese.Ala,primul facea de capul lui.Putea
  Sultanul sa-l ameninte,sa-i trimita porumbei cu tot felul de ocari.Nimic.
  Ce face Fane asta nou?Pai asta nici caciula de noapte nu si-o da jos de
  pe cap daca nu vine gugustiucul de la inalta poarta.
  Dar nu stiu cum se face ca Fane 1 mai si pierdea.Fane 2 nu.
  Deci,nenea ala avea dreptate Fane 2 e un erou.

  Completare:
  Vad ,ca lui Fane2 ,ii este frica de razesi.
  Sa o ia la fuga prin palat?Trucaj.
  Marea hoinareala ,marea alergare?

 107. In Bucuresti exista multe probleme, in parte pentru ca orasul s-a dezvoltat haotic, in parte pentru ca o multime de edili au fost incompetenti, ba chiar unele probleme au ramas mostenire de acum cativa zeci de ani.
  In primul rand, as mentiona tot ce tine de traficul auto: intersectii gandite prost, de pe vremea “cealalta”; strazi prost asfaltate, de pe vremea “asta” (chiar de acum un an sau doi, as putea spune), strazi la care asfaltul deja prezinta gropi (ce e mamaliga asta cenusie pe post de asfalt de calitate? Firmele alea nu sunt platite pentru o lucrare care sa dureze?); prea putine parcari pentru autoturismele din Bucuresti (trebuie musai parcari subteranee sau supraetajate, prea multi parcheaza pe trotuare); prea multa indisciplina nepedepsita drastic pentru multi soferi (mai ales aia “de fitze”, care sunt in stare sa te calce cu seninatate pe trecerea de pietoni, chiar daca semaforul e pe verde.
  In al doilea rand, as mentiona furnizorii de utilitati: Distrigaz, Enel, Apanova, Radet. Ar trebui constransi sa isi imbunatateasca furnizarea (m-am saturat de intreruperi de curent si de gaze, parca am fi in Japonia dupa cutremur, desi la noi nu s-a intamplat nimic)
  In al treilea rand, fiindca tot veni vorba de cutremur, trebuie gasita o solutie pentru cladirile care stau sa cada si pentru care de atatia zeci de ani nu s-a facut nimic.
  In al patrulea rand, trebuie desfiintate toate magazinele de etnobotanice. Stiu ca exista orase din tara in care acestora li s-a interzis functionarea, de ce nu si in Bucuresti? Dorim sa eutanasiem fara discernamant cainii asa zis vagabonzi (de fapt ei nu vagabondeaza, stai si ei pe unde pot, pe langa un magazin sau la o scara de bloc, unde sunt tolerati…) pe motiv ca musca oamenii, dar nu ne preocupam de loc (decat in teorie si vag de tot) de consumatorii de astfel de droguri, care, pe langa faptul ca pot fi mult mai periculosi, sunt si oameni tineri, se distrug aiurea, tinuti in lat de niste traficanti mizerabili carora li se permite sa aiba si dugheana la strada!!! Eutanasiem cainii si lasam tinerii sa se autodistruga, e fain de tot, suntem europeni!

 108. In primul rand necesita atentie factorii ce ameninta direct siguranta noastra pe strada zi de zi: – infractionalitate foarte mare si agresivitatea multor indivizi pe strada; inexistenta asigurarii securitatii de catre “oamenii legii”; cainii vagabonzi …

 109. A propos de USL = PRCR = ponta & antonescu

  PRCR = polul renasteri comunismului roman

  “Je suis communiste parce que cela me dispense de réfléchir = USL.”

  Le communisme, c’est une des seules maladies graves qu’on a pas expérimentées d’abord sur les animaux.

  Le communisme est l’opium de l’intellectuel.

 110. Isi aminteste vreun coleg cat a fost anul trecut kg de carne de mie? La noi, un cioban a spus pe tv local, ca anul acesta va scumpi mielul cu cel putin 2 lei pe kg fata de cat a fost anul trecut. Si ne-a amenintat ca trebuie sa avem carne de miel pe masa pentru ca mielul aduce noroc.

  • silverstar a scris pe 03 Aprilie 2011, 12:00 pm
   ***Doamna Udrea – n-o să reuşească nimeni Din coadă de câine să facă sită de mătase. Bucureştiul trebuie dărâmat şi nu aşteptaţi cutremurul cel mare că vor fi multe victime, şi reclădit.
   Iar populaţia de azi a Bucureştiului, necivilizată, needucată, fără reguli de viaţă şi lipsită de principii, ar trebui împrăştiată în patru părţi ale lumii pentru că, dacă oraşul arată într-aşa un hal, marea vină este, mai ales, a celor care-l locuiesc.”””

   Urat,foarte urat.As putea spune si eu ,Bacaul este in coasta Vrancei.
   Romanul are memorie scurta,e recunoscut faptul acesta.
   Dar.trebui o pauza de cateva zile la” Un zambet la o cafea”

  • ***Goguta – este părerea mea şi, ca şi tine, am dreptul la liberă exprimare. Sau nu?
   În ceea ce priveşte “zâmbetl la cafea” întreabă-l pe Nicolae. Vezi ce părere are el.

  • Doamne,iarta-ma,cine a spus ca nu ai dreptul al opinie? Doar ca mie,”opinia’ mi s-a parut extraordinar de deplasata.Opiniile tale erau la obiect ,pertinente,dar scuza-ma ,nu xenofobe.
   Atata timp,cat tu inveti oamenii sa traiasca sanatos(si bine faci),sa vii cu punctele acestea de vedere…..mie mi s-a parut complet deplasat.Si noi mancam salata verde,ceapa verde,usturoi……
   Si mai tii minte cun li se spunea moldovenilor ,care intr-o perioada nu prea indepartata veneau in Bucuresti? Bucurestenii i-au primit in oras.Inafara de bancuri si “mistouri” eu nu tin minte sa se fi intamplat ceva.
   Acum ,sa ajungem ,sa ne certam intre noi?

  • Silverstar, generalizarile nu sunt bune aproape niciodata…
   Bucurestenii sunt si ei, ca mai toti orasenii tarii, de toate felurile. Cu alte cuvinte, multi dintre ei, prosti si smecheri, semianalfabeti sau mafioti sunt bine reprezentati de primari ca Oprescu, Vanghelie, Lis sau Piedone. Mai sunt insa si altfel de oameni in Bucuresti, de care nu auzim pentru ca bunul simt si gospodarii nu se vand bine, vezi, de exemplu, dintre primari, cazul lui Liviu Negoita. Este adevarat, proportia reprezentata de cele doua categorii este serios deformata de mass media tabloida, amplificand cu mult ponderea celor care te enerveaza. Eu as zice ca, in acest moment, proportia adevarata este cam juma’-juma’ (deh, cei 20 de ani ilicism au dus la dublarea ilicitilor, ce sa-i faci…). Sa speram, insa, ca urmatoarele alegeri se vor purta in mod onest, fara pactizari meschine…Cred ca Bute ar trebui sa devina mascota viitoarei competitii pentru postul de primar al bucurestenilor, poate chiar si consilierul principal al candidatului.

 111. Va rog poate totusi gasiti solutii conform UE pt rezolvarea problemei cainilor comunitari si nu cu introducerea eutanasierii lor. Va multumesc

 112. Domnule Goguta,
  Parerea mea este sa va adresati ” vecinei ” dv. cu “DOAMNA NELI”. De altfel, nu cred ca la blocul dv. ( de unde faceti relatari interesante ) le spuneti vecinelor tinere si frumoase ” TANTI…X “…

 113. Toata lumea este deranjata de prezenta cainilor comunitari. Inainte de a fi sterilizati sau eutanasiati, cred ca ar trebui sa tragem cu ochiul la ceea ce au facut altii, care s-au aflat in situatia noastra. Am citit undeva ( nu mai stiu unde ) ca , in urma cu destul de multi ani, un neamt care lucra in domeniu si avea la indemana ” materie prima” din belsug ( cum avem noi acum ), a selectat o rasa de caini, din multimea exemplarelor care veneau, periodic, la exterminare. Eu nu am cunostinte in domeniu, si deci NU STIU CAT DE IMPORTANT ESTE SA AI O RASA DE CAINI OMOLOGATA, dar banuiesc ca e ceva, avand in vedere ca intre Romania si Ungaria s-a dat o lupta, acerba, pentru dreptul de a omologa o rasa de caini ciobanesti ( parca cea mioritica, dar nu sunt sigur). Nu ne-ar strica sa avem o rasa de caini… MAIDANEZ…de exemplu.

 114. O problemă mare,care apasă de multă vreme buzunarele bucureştenilor şi nu numai a lor ci şi a tuturor contribuabililor oneşti la bugetul de stat este risipa banului public cu gaura neagră de peste 1 miliard de dolari numită Combinatul minier Krivi Rog!!!Guvernul Boc a continuat şi continuă politica celorlalte Guverne de a arunca 2 milioane de dolari anual pe apa sâmbetei pentru “Paza şi întreţinerea combinatului minier Krivoi Rg” şi să protejeze JAFUL SISTEMATIC AL COMBINATULUI de către cele 3 filiale de acolo!!!Când vă veţi hotărâ să ne spuneţi adevărul???Ce interese ascunse sunt în joc???Vă mulţumesc.Cu deosebită stimă şi admiraţie pentru această iniţiativă.

 115. Un zâmbet la cafea 😆

  Într-un magazin, intra o femeie foarte grasa:
  – Aş dori să văd un costum de baie care s-ar potrivi pe mine…
  Vanzatorul:
  – Şi eu!

 116. vreti sa stiti problemele bucurestenilor, sa stiti de ce anume are nevoie Bucurestiul pentru a deveni o capitala europeana in adevaratul sens al cuvantului? e simplu. coborati o ora pe zi din palatul de cristal, din elicopter, din masinile flancate de spp si priviti in jur, vorbiti cu cei ce v-au ales si v-au dus in parlament, lasati pentru o clipa circulatia pe magheru si intrati pe strazile adiacente, faceti pentru o zi cumparaturi in magazinele din diverse cartiere, traiti pentru o luna cu salariul unui profesor sau al unui medic, renuntati la gentile Luis Vuiton ( sper ca am scris bine numele, nu am asa geanta acasa) si poate veti vedea problemele muritorilor de rand. Renuntati pentru o clipa sa vedeti romania si bucurestiul ca tara sau orasul unde nu se omoara lumea la pomana la biserica in zile de sarbatoare si poate veti vedea si problemele reale ale bucuresteanului de rand. mergeti o data pe zi cu transportul in comun bucurestean, mergeti cu masina personala fara garda spp prin bucuresti la ora 9 de la progresu pana in baneasa si veti vedea o parte din probleme. sa imi imaginez ca spun unei vecine problemele de zi cu zi? pai vecina mea traieste ca si mine. nu ca domnia voastra. ea se trateaza in spitalele bucurestene cu mine, traieste viata la fel de mizerabil ca mine, ea stie deja problemele cu care ma confrunt. cu tot respectul dar nu veti putea considerata niciodata vecina mea. eu imi respect vecinii. ei imi stiu deja problemele fara sa ma intrebe deoarece le vad pe fatza mea, le traiesc si ei. iar daca ma pot ajuta o fac fara sa le-o cer eu.

 117. Cum puteti spune ca aveti solutii? Puteti spune ca aveti solutii DOAR atunci cand nu mai pleaca oamenii din romania, chiar si in conediu. Turismul este la pamant si dvs credeti ca aveti solutii pt buc? Sunteti de ras…

 118. Buna ziua,

  Abia asteptam sa-mi pot spune opinia despre doua din lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult:
  1. Vreau sa intreb si sa primesc si raspuns de ce in parcul fost IOR actualmente ALEXANDRU IOAN CUZA se joaca cineva cu banii nostri?
  Inteleg ca se infrumuseteaza parcul domnule dar lucreaza la tot parcul nu scoate in fiecare an bordurile si asfaltul din acelasi loc si pune alte tipuri de pietricele iar in zona POTCOAVA la intrarea in parc zici ca e izlaz parasit.
  2.Faceti ceva sa dati o lege corecta si coerenta in care sa specificati clar de ce trebuie sa platesc eu locatar de bloc, posesoare de centrala termica tevile care trec prin casa mea sa distribuie caldura celorlalte etaje? (Mentionez ca sint dispusa sa le izolez termic sau chiar sa le scot prin afara peretelui numai sa nu ma mai prosteasca RADET-ul cu aberatiile lui de calcul )
  Aceste doua probleme nu sint doar ale mele ci a multor locuitori ai capitalei , de aceea asteptam o masura cit de cit rapida ca doar conduceti si sectorul 3, aveti influienta si la RADET sa puteti pune lucrurile la punct.

 119. nu sunt bucurestean, dar ma inclin in fata ideilor bune, opozabile tuturor.
  imi scot palaria in fata unei doamne, care dovedeste inca o data eficienta in a face ceva bun pentru fiecare cetatean, pentru ca orice drum bun, incepe cu o dorinta….de a-l face!
  urez tuturor celor ce posteaza, sa gandeasca pozitiv…!
  sarut mana tuturor doamnelor domnisoarelor si un salut tuturor domnilor! celorlalti le urez sa devina…!

 120. Romania/BUCURESTIUL SI-A PIERDUT VALOAREA ARHITECTONICA, si asta ma doare cel mai mult ca roman, ca n-am prea multe optiuni cu care sa-mi laud tara/capitala, in comparatie cu vecinii nostri.
  La ce ne gandim cand amintim de:
  Bucuresti – Ateneul Roman, Palatul Parlamentului, Arc de Triumf…
  Brasov – Biserica Neagra, Piata sfatului, la frumoasele vederi panoramice de pa Tampa…
  Constanta – Cazinoul si, cam atat, ca momentan cocalarul de mazare sa ocupa cu distrugerea centrului istoric in favoarea “modernizarii”
  Timisoara – cladiri vechi cu arhitectura nemaipomenita, dar care au urgenta nevoie de renovare
  Sibiu – Capilala Culturala Europeana a Romaniei 2007, si asta pt. cladirile istorice
  … si tot asa.
  De ce ne gandim la orasele noastre prin prisma cladirilor vechi/istorice, si nu prin prisma cladirilor “moderne” pt. care le distrugem pe cele vechi si frumoase ? Sunt ele importante pt. noi, pt. turisti ? Atunci de ce le tot distrugem ? Pt. ca-s ruinate ? Atunci, daca anumite interese le-au ruinat, de ce nu le restaturam, sa redevenim o tara care nu ofera doar “Carpathian Garden”-ul si o arhitectura internationala (cladirile “moderne” de sticla), ci si arhitectura europeana complementara ? Cladirile moderne din beton, tabla si sticla nu au identitate, asa cum spre ex. cladirile neoromanesti, brancovenesti au. Tu, ca turist in alta tara, ce vrei sa vezi ? Cladirile din beton, tabla si sticla, sau cladirile istorice, monumentale, cu statuete, cariatide impunatoare, cu coloane din piatra marete… ? Cand vedem poze pe net, ce primeaza, sau oamenii cu ce cladiri se pozeaza ? Nu cu cladiri reprezentative tarilor pe care le-au vizitat ? Si ce e mai reprezentativ pt. o tara cu istorie in spate, cladirile “moderne”, sau cladirile care dovedesc acea istorie ? Cand te duci la Roma, nu vrei sa vezi Coloseumul, Fantana DiTrevi… ? Romanul este condus de oameni inculti, cu minti incuiate, care nu inteleg ca viitorul este incapator atat pt. cladirile noastre de patrimoniu, cat si pt. cele “moderne”, si nu este sanatos sa-ti construiesti viitorul ruinandu-ti trecutul, ca-n cazul asta, unde raman dovezile istoriei noastre ?

  Ce nu-mi place la Bucuresti (Romania in general):

  1. bordurile vopsite negru-galben, alb sau orice alta culoare decat culoarea natura a bordurii, dupa model civilizat european, si tulpinile copacilor varuite in alb;
  2. geamurile pvc (termopane) la cladiri istorice, in special acolo unde si balconu-i imbracat in termopan si arata de un violent prost gust in constrast cu arhitectura cladirii;
  3. cladirile istorice cu acoperis de tabla ieftina;
  4. aparatele de aer conditionat pe orice fel de cladire, in special pe cele istorice;
  5. izolarea termica individuala la blocuri. Adica, daca vecinu’ de la 2 nu doreste sa participe, perimetrul exterior al apartamentului sau va fi exclus din proces, ceea ce arata… :((
  6. renovarile incomplete (lipsa statuetelor, basoreliefurilor si a multor elemente arhitecturale care dadeau frumusetea Bucurestiului interbelic) ale cladirilor istorice, care nu tin cont de integritatea arhitecturala initiala (ex. sunt FOARTE multe, ultimu-i la Sp. Coltea, dar amintesc si de Antipa), si asemenea renovari incomplete fac din Bucuresti o atractie turistica neatractiva;
  7. kitsch-ul, in multe cazuri dus la extrem chiar sub nasul indiferent al autoritatilor;
  8. cabanele “de munte” ridicate in orase care n-au nimic de-a face cu muntele;
  9. copaci de orice fel, plantati aiurea peste tot;
  10. afisele publicitare montate agresiv peste tot;
  11. cladirile noi care sunt tunate cu cotete de termopan (balcon inchis), antene parabolice si aparate de aer conditionat montate pe unde-i vine fiecarui proprietar de apartament, varuirea balcoanelor tot dupa placul proprietarului de balcon…
  12. Biblioteca nationala careia i-au fost distruse coloanele imbracandu-se in patratele de TABLA GRI (culoare preferata a romanilor), care dau aspectul de interior al unui wc public. Per total cladirea arata jalnic, si singura parte care-i reusita e cea de sticla, insa, daca se pastra o parte din fatada originala alaturi de partea de sticla, ar fi iesit ceva frumos, asa… 🙁
  13. Se “arunca” blocuri moderne printre/peste cladirile vechi/frumoase, ducand imaginea zonei intr-un dezechilibru arhitectonic
  14. nu se stabileste o zona istorica, si una moderna (precum s-a facut in alte orase europene), ci se amesteca ambele anulandu-se urmele trecutului nostru
  15. nu se reconstruiesc fantasticele cladiri distruse, desi loc exista, metode sunt, dupa cum ne-a dovedit Polonia, Ungaria… si ne dovedeste si Germania in prezent, ridicandu-si cladirile distruse, pana la cel mai mic detaliu, lucru demn de tot respectul. Daca “motorul europei” are asemenea initiative pt. dezvoltarea capacitatii, ofertei turistice, Romania ce pozitie are, avand in vedere ca fondurile europene sunt GRATIS si nu vor fi prea mult la dispozitie ? Unde e mandria nationala ? Chiar ne condamnati sa fim ratatii Europei ?

  Ce nu-mi mai place la Romania, e ca politicienii, inafara faptului ca se poarta ca niste antinationalisti, se poarta (dupa modelul Ceausist) si ca niste arhitecti, peisagisti…, si-n loc sa lase profesionistii sa se ocupe de orase, se ocupa incultii de ei, pe rand, in functie de mandat, iar rezultatul… H A O S !! Costisitor de trist e ca nu se pricep la niciuna din aceste “meserii”.
  Ma uitam la felul in care Ungaria s-a aranjat, arhitectural vorbind, si arata fabulos, este o perla a Europei, in timp ce Romania inca se complace in rolul ratustei cea urate, si pierde in fiecare an tot mai multe cladiri care ar putea sustine turismul.

  Ca roman, am multe nemultumiri, si toate sunt rezultatul conducerii guvernelor incapabile si arogante a acestor ani, si rezolvarea ar putea veni doar din partea unor oameni modesti, cu dragoste pt. tara, popor, pt. arhitectura si cultura noastra, oameni cu rabdare si caracter puternic, oameni corecti, care nu ignora nevoile poporului, ale Romaniei, oameni pt. care banii nu inseamna decat mijlocul prin care munca, vointa, unitatea si nationalismul lor ar duce la reconstruirea imaginii unei tari puternice, a Romaniei, tara romanilor.

 121. O problemă mare,care apasă de multă vreme buzunarele bucureştenilor şi nu numai a lor ci şi a tuturor contribuabililor oneşti la bugetul de stat este risipa banului public cu gaura neagră de peste 1 miliard de dolari numită Combinatul minier Krivi Rog!!!Guvernul Boc a continuat şi continuă politica celorlalte Guverne de a arunca 2 milioane de dolari anual pe apa sâmbetei pentru “Paza şi întreţinerea combinatului minier Krivoi Rg” şi să protejeze JAFUL SISTEMATIC AL COMBINATULUI de către cele 3 filiale de acolo!!!Când vă veţi hotărâ să ne spuneţi adevărul???Ce interese ascunse sunt în joc???Vă mulţumesc.Cu deosebită stimă şi admiraţie pentru această iniţiativă.

 122. astazi am trait o mare dezamagire…inca una!,din partea celor ce ne conduc:aprobarea eutanasiei! nu ajungea ca suntem de rasul Europei,acum vom fii si barbarii ei! dar deja avem renume in acest domeniu,nu?ce rost ar avea sa ni-l stricam?suntem europeni cu numele,caci la caracter am ramas undeva departe in trecut..nu inteleg de ce nu se procedeaza in toata tara precum in orasele care au ajuns in cativa ani de la un numar de mii de caini la cateva sute,prin :STERILIZARE!! oricum,toata lumea stie ca aici sunt alte interese…ce rost ar avea sa ii intereseze pe alesii nostri de acele suflete chinuite din strada,ajunse acolo tot prin inconstienta semenilor nostri,si care dupa o viata haituita,vor sfarsi in agonie sub lovituri de bata sau ranga?banii vor fii folositi in alte scopuri iar bietele animale….nu va ganditi ca au suflet??si eu am fost muscata de caine,dar tot le iubesc si le ajut!nu inteleg de ce violatorii si criminalii si pedofilii traiesc bine mersi in inchisoare,la caldurica,nu inteleg de ce li se platesc ajutoare sociale tiganilorcare n-au muncit o zi in viata lor,(nu inteleg multe….),iar bietelor animale li se iau cu promptitudine viata…s-a donat un teren de cateva hectare special pentru a construi un adapost de caini langa bucuresti.n-am auzit de nici un demers…daca e atat de greu(!!!!),lansati un apel si va garantez ca noi,iubitorii de animale,vom ajuta la construirea lui,ne vom implica cu tot ce putem…bunavointa nu este,pentru ca solutii se gasesc..ca intotdeauna noi si parerea noastra nu conteaza!nu va ganditi ca a face rau e usor,dar a face bine e OMENESC!?!puteti fi macar o data UMANI????

  • Cata vreme nimeni nu-si asuma responsabilitatea cainilor maidanezi sau sa-i tina intr-o curte sa-i ocroteasca ( necesita costuri- hrana, medicamente, etc ) solutia este cea aleasa Ne plac dar cand ar fi vorba sa adoptati un caine, sa-l cresteti sa-l hraniti si ingrijiti, dati inapoi !

 123. Buna ziua ,nu sunt din Bucuresti dar cred ca este o problema generala si anume investitia in infrastructura electrica in cartierele nou formate (planul cartierului unde am casa este din 2004 si am cumparat de atunci ).
  Electrica nu vrea sa investeasca (dar primeste de a doua zi reteaua in cazul in care este facuta ) primariile nu au,, fonduri ” dar arunca bani fara a fi trasi la raspundere pe fantani ,licitatii supraevaluate,palmieri, inlocuirea uui asfalt cu altul etc iar noi proprietari de buna credinta care am cumparat terenul si am investit nu putem macar sa ne asiguram locuinta de hoti prin firma de paza neavand curent .Canalizarea am pus mana de la mana si ne-am legat la ea (am facut canalizare de strada care a trecut in administrarea Raja )drumuri nu avem ,cand ploua nici nu putem intra…conditii demne de Romania .Apa a apucat sa fie trasa pe 2 strazi (acum 3 ani )din cartier si am fost norocoasa .Programele de dezvoltare rurala nu se pot aplica locuind in ..municipiu ,cu numele si taxele aferente .Locuiesc in Mangalia in cartierul Dobrogea 1 si am fost pradata eu si vecini mei de cate 2-3 ori fara a se putea gasi vinovatii sau se stiu dar nu se rezolva nimic (in combinatie cu cei de la fier vechi ) hoti smulgand instalatia lectrica din pereti dupa cupru sau furand geamurile si usile proaspat puse .Inca o problema apa meteorica la cei cu case (fara strazi amenajate ,in camp )de ce este lege sa se plateasca,se ia la mp al terenului detinut chiar daca tu ai gradina si apa nu ajunge la canalizare.Multumesc

 124. Zicea chilman ceva la b1: ca exista 100 de milioane de euro la dispoziția consiliului general, bani care ar putea ajunge la bugetele mai mici ale sectoarelor. E adevărat? Nu vreau răspuns, vreau sa ne dați banii la sectorul 5, ca tot ne plângeti de mila. Sa avem si noi serviciu de salubritate, străzi, condiții civilizate. Pana faceți (mă indoiesc ca vreți dar si ca veți reuși) o singura primărie, după modelul provinciei din care proveniti, da-ți-ne banii pe care-i aveți la dispoziție. Măcar anul asta. Multumesc

 125. Problemele Bucureștiului:
  – CAD blocurile
  – ne musca câinii
  – ne rupem mașinile când apucam sa circulam, ca mai mult stam blocati in trafic
  – n-avem verde, iar singurele locuri de verdeata sunt ocupate de terase scumpe, la care stau numai smekeri. Apropos: nu va deranjează ca la terasele de pe Nordului sta numai functionarimea pd-Ista, cea de la primăria bucurești sau niște firme prietene cu pd-ul? Măcar asa, înainte de alegeri, mai puneti-i sa-si facă cafea la birou sau sa-si ia de mâncare la pachet

 126. Sunt bucurestean de cand ma stiu.
  Cunosc si mai ales simt toate problemele Bucurestiului si mai ales ales bucurestenilor.
  As dori sa pot vorbi direct cu dumneavoastra sau cu cineva din echipa dumneavoastra care se ocupa cu “problemele Bucurestiului” mai bine zis cu solutionarea unora dintre problemele Bucurestiului. Aceste probleme sunt multe si complexe. Problema circulatiei (personelor, marfurilor, masinilor) este una dintre cele mai vizibile si deranjante.
  Am toata disponibilitatea si doresc sa va prezint si sa propun dvs sau echipei dumneavoastra cateva dintre solutiile ce le-am identificat si structurat, …fezabile / usor realizable si as indrazni sa spun spectaculoase prin eficienta si eficacitate. In mod sigur va fi o solutie cu un impact semnificativ asupra bucurestenilor.
  De exista disponibilitate si vointa (dorinta de a face), chiar de maine am si putea incepe.
  Cred ca merita sa acordati cateva minute, din timpul dvs. evident insuficient fata de multimea problemelor pe care va trebui sa le rezolvati, in pozitia de viitor Primar General al Municipiului Bucuresti.

  Va tin pumnii…

 127. Am trimis o sesizare la sfarsitul lunii februarie catre Primaria sect 2, unde locuiesc, privind agresivitatea cainilor maidanezi, dar nici pana astazi nu s-a intamplat nimic: Sesizarea dumneavoastra a primit nr. de inregistrare 11420/23.02.2011 , urmand a primi raspuns.

  Cu deosebita consideratie,
  Daniela Ilie
  Consilier
  Serviciul Secretariat si Relatii Publice
  De aici s-a trimis la Primaria Capitalei, de unde chiar nu am primit nici macar raspuns, nu mai zic sa se intample ceva. Sunt dubite care vin noaptea si lasa caini maidanezi in cartierul Floreasca !
  Sterilizarea lor nu este o rezolvare, deoarece de muscat pot musca si sterilizati! In afara microbilor pe care ii raspandesc !
  De asemenea, o mare problema este si cea a cainilor de companie! Aproape fiecare familie are un caine. Fiecare iese cu el sa-si faca nevoile afara ! O gramada de excremente si urme de pipi sunt peste tot ! Daca fiecare detinator ar plati o taxa si pe aceasta poluare si raspandire de microbi s-ar aduna sume considerabile!! Aceste sume sa se foloseasca pentru un mediu mai curat !

 128. In sfarsit o idee buna! Sa intrebati locuitorii orasului ce vor.
  Ce ne deranjeaza pe multi sunt:
  1) cainii vagabonzi, care terorizeaza strazile seara;
  2) lipsa locurilor de parcare si hingherii de masini care ne terorizeaza ziua (actionand abuziv pe bulevardele administrate de primaria capitalei, nu de cele locale cu care au incheiat contractele).
  Mi-e mila de caini dar mai mult mi-e mila de oamenii muscati sau chiar ucisi de maidanezi. Dupa ce doua femei au fost sfasiate anul asta de cainii vagabonzi mi-am dat seama ca eutanasierea e totusi singura solutie. Caci tot ce s-a incercat pana acum evident nu a rezolvat problema. Haitele de caini vagabonzi ne strica imaginea orasului, murdaresc strazile si ne infecteaza aerul, alunga turistii straini si ne ataca fizic.
  Nu mai merge cu solutii de compromis. Nu sunt bani pentru a crea atatea adaposturi de animale in Bucuresti. Firmele private au luat destui bani pana acum pentru sterilizarea cainilor dar in realitate n-au facut-o, ci doar le-au aplicat marcajul galben la ureche. Oricum, sterilizarea nu impiedica haitele flamande sa te atace seara pe strada.
  Voi vota acel primar care va scapa orasul de maidanezi.
  Chiar daca eutanasierea este o masura dura, sunt mult mai multi locuitori speriati de maidanezi decat iubitorii de animale care ies sa protesteze in strada.
  Voi vota primarul care va face locuri de parcare inainte sa ridice abuziv masinile de la domiciliu, cu taxe mai mari decat salariul minim pe economie.
  Macar daca acesti bani ar merge la primarii pentru a crea noi locuri de parcare. Dar cu exceptia sectoarelor 1 si 6, care primesc o mica parte din aceste taxe, banii intra in buzunarul unor firme infiintate de apropiatii primarilor locali.
  S-a format o mafie a hingherilor de masini, complici cu politia rutiera si cu primaria locala. In ultimii 2 ani s-au ridicat 90.000 de masini in Bucuresti si doar 1% din proprietari s-au adresat justitiei.
  Mi se pare revoltator ca populatia sa fie terorizata cand isi tine masina parcata corect la domiciliu si peste noapte se schimba indicatorul si se ridica imediat masina.
  De aceea voi vota pentru Legea Capitalei care sa duca la starpirea coruptiei din primariile locale si reducerea abuzurilor contra unei populatii saracite de criza economica.
  Nu avem nevoie ca banii primariei sa fie irositi pe marcajele facute pe trotuare pentru circulatia bicicletelor. Nici ca peste tot sa se planteze indicatoare rutiere de oprire interzisa fara a crea deloc parcari in zonele de resedinta.
  Vrem ca primarul sa ne consulte inainte de a lua deciziile in locul nostru, pe considerente politice sau de interes in afaceri.

 129. Conform acestei harti mai mult de jumatate din problemele Bucurestiului sunt reprezentate de cainii vagabonzi, cine rezolva aceasta problema rezolva jumatate din problemele capitalei.

  • Sper sa aveti forta sa promovati legea cu un singur primar(proiect,plan de dezv,consiliu,etc) al Capitalei .
   Cea care a spus “Vasile liftul te rog” si l-a facut mat pe isusi Orban (cand insemna ceva) trebuie sa poata !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *