USL vrea o Constitutie pe placul lui Adrian Nastase si Ion Iliescu

Preocuparile actualului guvern USL nu inceteaza sa ma uimeasca. Dupa ce anul trecut, Uniunea nu a fost de acord cu revizuirea Constitutiei, spunand ca nu este necesara, iata ca in decurs de doar cateva luni, punctul lor de vedere s-a schimbat radical. Tin sa va reamintesc ca anul trecut, presedintele Traian Basescu a fost cel care a adus in atentia publica necesitatea de a modifica Constitutia. Mai mult, Presedintele a propus ca in schimbul revizuirii Constitutiei, sa demisioneze din functie. Tot ceea ce trebuia USL sa faca era punerea in aplicare a referendumului din 2009, atunci cand romanii au decis, in procent de peste 85% , micsorarea numarului de parlamentari la 300 si Parlamentul unicameral, dar si sa accepte scurtarea mandatului presedintelui la 4 ani.

Ieri seara, premierul Ponta a anuntat ca vrea o modificare- fulger a Constitutiei, astfel incat revizuirea sa aiba loc pana la jumatatea anului 2013. Imi pare foarte rau ca USL trateaza Legea Fundamentala ca si cum ar fi vorba despre regulamentul unei asociatii de proprietari.

As vrea sa fiu foarte clar inteleasa: cred ca revizuirea Constitutiei este necesara. Dar acesta este un proces care nu trebuie facut pe genunchi, rapid, ci urmare a unor etape de negocieri si dezbateri, care sa implice in mod obligatoriu societatea civila si la sfarsitul carora, orice roman sa stie ce articole din Constitutie vor fi modificate. Singurul motiv pentru care USL  a venit acum cu ideea de a revizui Constitutia este pentru ca nu e in interesul sau sa se vorbeasca despre ce a facut in cele 6 luni de cand se afla la guvernare. Mai exact, absolut NIMIC. 0% absorbtie a fondurilor europene, crestere economica apropiata de 0%, Zero locuri de munca create, depreciere fara precedent a leului, inflatie care a crescut de trei ori in 6 luni, izolarea Romaniei pe plan international, taieri la capitolul investitii, etc…

Prin modificarile pe care le propun, ceea ce se vede de la o posta este preocuparea USL de a subordona Curtea Constitutionala. Practic, actuala Putere vrea sa dea dreptul Parlamentului de a invalida deciziile CCR. Romania nu ar face altceva decat sa se intoarca la Constitutia lui Ion Iliescu din 1991, atunci cand Parlamentul putea sa schimbe hotararile Curtii dupa bunul plac. Iar intre a modifica deciziile CCR si a interveni asupra deciziilor altor instante judecatoresti este doar un pas.  Nu m-ar mira ca in scurt timp, USL sa decida ca Parlamentul are dreptul de a interveni asupra deciziilor de condamnare in instanta ale unor membri ai PSD sau PNL.

Nu in ultimul rand, observ ca in continuare, principala preocupare a USL este intretinerea razboiului cu Traian Basescu, iar principalele puncte ale revizuirii Constitutiei sunt dupa chipul si asemanarea obsesiei liderilor USL de a scapa de seful statului. De exemplu, USL doreste sa elimine obligativitatea cvorumului de prezenta la referendum, mintind ca acesta nu exista in niciun alt stat din Europa.

Orice politician responsabil stie ca revizuirea Constitutiei nu este un  demers ce trebuie facut peste noapte, ci toti pasii trebuie indepliniti cu temeinicie si cu seriozitate. Revizuirea Constitutiei nu poate fi moftul unei singure persoane, ci trebuie facuta atunci cand exista motive solide. Sub nicio forma nu trebuie repetata situatia din 2003, atunci cand actualul puscarias Adrian Nastase, pe fondul conflictului cu presedintele de atunci, Ion Iliescu, a dictat forma actuala a Constitutiei care azi nu mai corespunde realitatilor sociale si politice.

 

52 thoughts on “USL vrea o Constitutie pe placul lui Adrian Nastase si Ion Iliescu

 1. E Udrea scrie: USL doreste sa elimine obligativitatea cvorumului de prezenta la referendum, mintind ca acesta nu exista in niciun alt stat din Europa. Nu, doamnă, USL-istii nu mint chiar deloc.
  Ei mizează pe lipsa de informare a românilor. Dacă românii habar nu au de legile ţării, de constitutie, dacă aplaudă, la tribunal, un condamnat – A Năstase – sau ies în stradă, incitaţi de un ministru – P Haşotti – si cer eliberarea unui primar prins cu ocaua mica – de unde sa stie ca politicienii romani mint si ii mint ca sa-si croiasca o lege care sa-i favorizeze?

 2. Apropo de al patrulea paragraf: mă întreb care ar fi fost reactia USL daca in locul lui Mircea Diaconu ar fi fost un membru PDL?

 3. Inseamna ca USL-ului ii cam fuge pamantul de sub picioare…primesc si ei vesti din tara si anume ca, poporul asta incercat nu prea mai crede in povestile lui Ponta bovis si din acest motiv preseaza pe alte cai incearcand sa ingradeasca cat mai mult accesul opozitiei la putere, pana si prin acest plan de revizuire a Constitutiei facuta de mantuiala ca sa le dea lor bine…
  Ponta este tot mai presat, i se cere socoteala ca doar nu credeti ca mafia USL a aruncat bani de pomana ca in decembrie sa nu mai fie la guvernare!! Ne putem astepta la tot felul de manevre miselesti din partea lor, dar n-o sa fie cum vor ei, ci cum vom dori noi cei lucizi si care nu uitam de ce s-a murit la Revolutie! Ciuma USL, in mod normal, nu are cum sa reziste mult la guvernare. Am spus in mod normal, sa vedem daca anormalul va invinge!

 4. Genial, am ras cu lacrimi 🙂 🙂

  Dragă Victor, je t’aime! Cu stenograme!
  54
  Comentează88
  text
  Tipareste

  20 nov 2012
  3956 afişări

  Oui, je t’aime, Victore! Te iubesc franţuzeşte, dragul meu premier! Ştiu cât de tare îţi place acest grai!

  Ne-ai mărturisit când făceai mişto de nemţoaica aceea, Angela, parcă aşa o cheamă. De atunci te-am iubit! Şi mie îmi place franceza! Te iubesc şi pentru că tu, dragă Victore, eşti un bărbat adevărat, şi puternic, şi cu funcţii, şi cu „spate”!

  Aşa-mi plac mie bărbaţii, cu vână! Să zică ei răspicat ce au de zis! Să nu se împiedice ei de europe şi americi. Să bată cu pumnu-n masă la străinii ăştia care vor să ne jefuiască ţara şi să ne ţină cu forţa în uniuni europene! Bărbaţi de ăştia îmi plac mie, ca tine! Care să ceară, nene, stenograme! Da, stenograme, cum ceri tu, Victore! Păi tu nu vorbeşti fără dovezi, ca toţi marinarii sau păpuşarii de pe la Bruxelles! Tu ceri stenograme şi gata! De asta te iubesc eu pe tine!

  Şi eu aş vrea să fiu mare ca tine, dragă Victore! Să fac mişto de nemţi. Ce popor de băsişti! Să ne dea ei nouă ordine? Să ne pună ei pumnu-n gură la referendum? Să ne spună ei, hulpavii, cum sunt legile la noi în ţară? Să nu ne lase ei să facem un puci? Să ceară ei răspicat să ne taie UE bugetul? Victore, noi ne-am dat viaţa pentru nemţi în al Doilea Război Mondial! Cum? I-am trădat? Prostii! Să scoată stenogramele! Să scoată Angela stenogramele că i-am trădat!

  Păi, ce, noi suntem proşti? Proşti ca băieţii ăştia care vor să ne arunce acum ceva mărunţiş de miliarde de euro? Păi, noi de asta am acceptat să ne primească în UE? Să-i ţinem noi pe ei în spinare? Să-şi bată ei joc de noi? Victore, Victore, cât te iubesc eu pe tine! Le-ai zis-o şi de data asta, tot cu vână: „Dacă ni se spunea în 2007: dom’le, nu o să aveţi nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI și DNA, poate că ne gândeam de mai multe ori”. Bravo, Victore, aşa, zi-le bărbăteşte! Cum? Noi suntem proştii? Noi n-am atras decât vreo 8% din banii pe care ni i-a dat UE? Prostii! Să scoată Rompuy stenogramele! Să ne arate el nouă, negru pe alb, cu stenograma-n faţă, că noi n-am luat toţi banii!

  Oh, dragă Victore, dacă n-ai fi tu… Să sari tu să ne aperi! Să nu ne fure nouă nenorociţii de europeni câte 400 de euro de la fiecare. Bani munciţi pe brânci de noi, românii, de noi, speranţa Europei, de noi, inteligenţii planetei, de noi, harnicii lumii! Victore, cât eşti tu de deştept! Ce repede ai făcut tu calculul ăsta! Păi tu eşti om învăţat, Victore! Şi ai şi doctorat… Cum? Nu prea ai doctorat? Prostii! Tu crezi că eu mă uit la toţi analfabeţii de pe la nu ştiu ce reviste străine, care te invidiază, Victore? Eu nu ştiu că-s plătiţi de Băsescu să te ponegrească, Victore? Eu nu ştiu că toţi jurnaliştii ăştia vânduţi şi profesorii ăştia corupţi sunt la comanda marinarului? Să scoată ei stenogramele, să-i credem c-ai plagiat!

  Dragă Victore, copilotule, dottore, premiere, cât te iubesc eu pe tine! Te aştept în faţa altarului, Victore! Sau, mai degrabă, la poarta cimitirului. Să o deschid larg, să duci dricul cu România la mormânt.

  Ramona Ursu este jurnalist

 5. ***E Udrea scrie: … revizuirea Constitutiei este necesara… dar nu trebuie facuta pe genunchi – asa este, dar nici sa favorizeze “adunătura de bandiţi, aşa cum numeşte regizorul Andrei Şerban actualul guvern.

 6. Cvorumul a fost impus de Bilderberg,pentru ca acest grup oligarh il doreste pe Basescu.Se stia ca nu va fi atins cvorumul.Planul a reusit.Desi au fost mari emotii la un moment dat.
  Dun pacate Pontanel a dovedit ca este copil.A cedat.Crin a dormit nitel pe la Cotroceni si cand a vazut ca presiunile Bilderbegilor sunt atat de mari,a ales sa renunte si sa plece in concediu in Italia.A abandonat 7.5 milioane de oameni.Si-a batut joc de ei.Omul asta nu s-a vrut decat presedinte si a reusit.A avut ce sa invete de la nevasta lui,prostituata de Castor.

 7. AChtung! Achtung!
  Tema modificarii Constitutiei acum in campania electorala este o deturnare de la subiectele esentiale, caci nu din cauza inperfectiunilor Constitutiei nu ajunge fondul de pensii sau evaziunea fiscala este cat este sau nu avem inca reformat sistemul de sanatate si sabotata reforma in invatamant.
  Nu spun ca nu e o tema importanta dar daca este sa discuti cu electoratul despre Constitutie intai ttrebuie sa explici de ce nu ai aplicat pana acum vointa exprimata in 2009 la referendumul pe tema reducerii numarului de parlamentari si al numarului camerelor.
  Vad ca si voi ca mai toti pe la TV-uri voit sau manipulati ati picat in aceasta cursa.
  Daca USL castiga fabulos ceea ce nu cred va modifica Constitutia fara aceste discutii.

  Noi nu trebuie cand vine vorba de alde de astea decat sa intrebam de ce bai voi astia care faceti in permaneanta gargara cu poporul si 7 milioane nu ati respectat vointa poporului din 2009 care era chiar peste 7 milioane?

 8. In 2009 au fost nitel peste 5 milioane peste pentru…..acum au fost peste 7,4 milioane impotriva presedintelui.So,Basescu este un presedinte antipatic,nedorit de romani.Este si nepopular.Vasul se scufunda,e cu prova in jos….Basescu tine carma si saluta,dar se scufunda.

  • Traian Basescu a luat decizia de a-si asuma o serie de masuri nepopulare (posibil ca la acel moment nici dansul nici cei aflati la guvernare sa nu fi putut cuantifica influenta sociala a acelor masuri). Nu sunt convins ca acei care erau la guvernare in acele momente au realizat valoarea gestului Presedintelui, cum nu sunt convins nici ca realizau ca meritul de a fi la guvernare ii apartinea in primul rand Presedintelui.
   Sper sa nu se supere nimeni pe mine.
   Toate cele bune, tuturor.

 9. Obama a facut o fapta buna….Israel nu mai bombardeaza Palestina.
  Mirabela Dauer era prin Israel.Ce zicea distinsa doamna?
  “Eram in Israel,dar era liniste,nu este razboi cum zice lumea.Pai trebuia sa se duca in Palestina.Bilderbergii au omorat si au ranit sute de oameni.Si romanii si-au pierdut casele pe acolo.Obama a facut liniste….pe moment.
  Palestinienii au iesit la miting de bucurie.

 10. @Nicolae,
  “Influenta sociala” de care vorbiti a fost de fapt cea mai consistenta constructie securistica din ultimii ani, o facatura ordinara, o exploatare lipsita de scrupule a reflexului comunistoid din lumea bugetarilor si asistatilor.

  • Bugetarii şi asistaţii social vor hotărî, pe 9 dec, soarta ţării şi a
   românilor. Că vor regreta mai târziu, asta-i altă problemă.

  • In evidenta ANPIS exista urmatoarele tipuri de beneficii sociale:

   rincipalele tipuri de beneficii de asistenţă socială acordate ţintit anumitor categorii de beneficiari sunt următoarele:

   1. Sprijin acordat familiilor cu venituri reduse

   Ajutorul social;
   Ajutorul încălzire;
   Alocaţia pentru susţinerea familiei;

   2. Politici familiale

   Alocaţia de stat pentru copii;
   Alocaţia de plasament;
   Indemnizaţia pentru creşterea copilului şi stimulentul de inserţie;

   3. Sprijin acordat persoanelor cu handicap

   Drepturi acordate persoanelor cu handicap în conformitate cu Legea nr. 448/2006;
   Bugetele personale complementare acordate lunar persoanelor cu handicap;
   Indemnizaţia lunară de hrană HIV/SIDA;
   Indemnizaţia lunară acordată persoanelor cu handicap grav şi accentuat;
   Indemnizaţia lunară de însoţitor pentru persoanele cu handicap vizual;
   Alocaţia lunară de hrană pentru copiii cu handicap de tip HIV/SIDA;

   Numarul total al beneficiarilor acestor alocatii, atentie ca pensionarii nu au alocatie ci pensie care este restituirea si aia partiala a unei contributii la CAS, este de cca9.600.000 adica peste 45% din populatie .

  • ***ion adrian – cand am spus “bugetarii şi asistaţii social” m-am referit strict
   la cei care freaca menta in asteptarea salariului fix care vine, indiferent de imprejurari,
   si la abonatii la ajutorul social, cei carora munca le produce cosmaruri…
   Bugetara am fost si eu si nu uit asta si, daca a sa ma iau dupa domnul Presedinte Basescu, ca
   pensionara sunt asistat social, desi expresia suna tare urat…

 11. Crucea din satul Muncelu, ridicata cu sprijinul Elenei Udrea

  Crucea va fi ridicată printr-o donație făcută de deputatul Elena Udrea. Crucea va avea hramul Sfântul Nicolae și va fi sfințită pe 6 decembrie. La slujba de sfințire a locului unde se va înălța simbolul credinței au participat deputat Elena Udrea, candidat din partea ARD pentru Colegiul 4, autorități locale și locuitori ai comunei.

  Deputatul Elena Udrea, fost ministrul al Dezvoltării Regionale și Turismului, candidat din partea ARD pentru Colegiul 4 Roman – Ion Creangă pentru Camera Deputaților, a participat, miercuri, la slujba de sfințire a locului unde se va ridica o cruce înaltă de 27 metri în satul Muncelu, din comuna Ion Creangă. La eveniment au participat primarul comunei Ion Creangă, Petrică Prichici, consilieri locali, alți reprezentanți ai autorităților locale, preoții din parohiile de pe cuprinsul comunei, alături de localnici.

  Manifestarea a început cu slujba de sfințire a locului unde se va ridica acest simbol al credinței, săvârșită de preoții Mitică Bighiu și Mihai Buda din comuna Ion Creangă. “Doamna Udrea ne-a adus această bucurie în ajun de Crăciun, o cruce care va lumina ca un far și ne va călăuzi. Am sfințit locul unde va fi înălțată crucea mult așteptată de noi. De foarte multă vreme ne-am gândit la acest reper al comunei Ion Creangă. Toată lumea va ști, după ce va fi înălțată, că este «crucea de la Ion Creangă», simbolul credinței noastre. Peste tot vedem biserici, troițe, cruci înălțate care reprezintă recunoștința pe care poporul român o aduce lui Dumnezeu. Ștefan cel Mare ridica o biserică nu doar atunci când câștiga lupta, ci și când pierdea o bătălie”, a spus preotul Mihai Buda.

  Proiectul simbolului credinței, început din 2004

  Până de curând, despre localitatea Muncelu, cu 27 de case, 57 de suflete și doar patru copii, nu se cunoștea nimic. Doar primarul comunei Ion Creangă știa de la localniciii din Muncelu că își doresc o biserică în satul lor. Cum construirea unui lăcaș de închinăciune era mai greu de realizat, din cauza numărului mic de locuitori ai satului, primarul Petrică Prichici s-a gândit că ridicarea unei cruci pe dealul Muncelului ar însemna o binecuvântare pentru localnici. “Satul Muncelu este atestat documentar din 1408, dar cercetările istorice dovedesc că satul are o vechime mult mai mare. Lângă această cruce ne dorim să ridicăm și o bisericuță din lemn”, a precizat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

  Crucea va fi ridicată în punctul cel mai înalt al comunei Ion Creangă, aflat în satul Muncelu, la 284 de metri altitudine, pe un soclu din beton și va fi luminată noaptea. “Dacă oamenii din satul Muncel nu au avut parte de o biserică a lor, vor avea un simbol al credinței care se va vedea chiar din Roman. Crucea va fi confecționată din fier și va fi luminată pe timpul nopții. Este un proiect îndrăzneț, pe care îl realizăm cu ajutorul doamnei ministru Elena Udrea”, a spus primarul comunei Ion Creangă.

  Elena Udrea împlinește o dorință veche a sătenilor din Muncelu

  Visul locuitorilor satului Muncelu va fi împlinit mai curând decât se așteptau. “Atunci când am venit în comuna Ion Creangă, am vrut să cunosc oamenii și am întrebat care sunt problemele lor. Aveam să aflu că o dorință mai veche a locuitorilor satului Muncelu stătea în sertarul domnului primar Prichici, din anul 2004. Ridicarea acestui simbol al credinței va fi un reper pentru comuna Ion Creangă, pentru romașcani, dar și pentru cei care călătoresc pe drumul național și european. Dacă cele materiale le putem face împreună, pot da un sprijin pentru un proiect de suflet într-un loc plin de religiozitate, așa cum este și Romanul, și cred că pe acest deal s-ar potrivi foarte bine să-l realizăm. Nimic nu este întâmplător. Astăzi, într-o zi de mare sărbătoare, sfințim locul unde această cruce se va ridica”, a spus deputatul Elena Udrea.

  40.000 lei pentru ridicarea crucii

  Proiectul se realizează printr-un parteneriat încheiat între administrația publică locală și biserică. Primăria Ion Creangă pune la dispoziție terenul de 200 de metri pătrați, iar deputatul Elena Udrea va dona bisericii fondurile necesare pentru ca acest proiect să devină realitate. “Vrem să înălțăm crucea pe care oamenii și-au dorit-o, vrem să fie un semn al credinței și un semn al deschiderii cu care am venit în această comunitate”, a spus Elena Udrea.

  Dacă așteptarea localnicilor a fost atât de lungă, înălțarea crucii se va realiza într-un timp record. Până pe 6 decembrie, crucea – ale cărei costuri sunt estimate la aproape 40.000 lei – va fi înălțată. “Vreau să fac ceva în amintirea tatălui meu, care se numea Nicolae. Dacă oamenii sunt de acord, hramul acestei cruci, pe care dorim să o sfințim pe 6 decembrie, am vrea să fie Sfântul Nicolae”, a adăugat deputatul Elena Udrea.

  Oamenii locului cred ca, prin construcția acestui simbol al credinței în dealul Muncelu, satul lor va deveni un loc de pelerinaj atât pentru romașcani, cât și pentru cei care vor fi în trecere prin oraș. Crucea ar putea fi și motivul organizării unor ample manifestări religioase.

  Întâlnirea cu deputatul Elena Udrea a fost un motiv pentru localnici și primar de a-și face cunoscute problemele. “Vrem să găsim finanțare pentru a stăvili problemele pe care ni le crează Siretul în satele Ion Creangă și Recea. Un proiect care ar însemna o deschidere pentru investitori este introducerea gazului metan în comună, ce ar conduce la crearea de locuri de muncă pentru locuitorii comunei”, a spus primarul Prichici.

  Acesta a fost asigurat de deputatul Elena Udrea de același sprijin în derularea proiectelor comunei de care s-a bucurat în timpul mandatului său ministru.

  • ***balbeck – de mirare, nu-i asa? Mai ales ca demnitarul e PSD-ist.
   Ma intreb cum de Ponta si ceilalti PSD-isti nu merg sa ceara cont celor
   de la DNA cum de si-au permis asa ceva chiar in campanie…
   Daca demnitarul era de la PDL, era bine, nu-i asa, balbeck? Şi
   ţi se părea normal…

  • ***balbeck – Trebuie sa folosesti numele persoanei la care te referi
   ca sa stie omul despre cine este vorba in propozitie.
   Eu am crezut ca te referi la PSD-istul acela din Dambovita, parca,
   pentru ca el este arestatul zilei.

 12. Eu am zis in general.Nu am dat nume,dar m-am referit la cei doi.
  “Uite flagrantul…..dar unde e?”Nu stim,hai sa ii retinem totusi”.
  Cam asta e DNA-ul.

 13. Silver,
  Pensionarii nu intra in categoria asistatilor social si daca Basescu i-a inclus a gresit din proasta informare sau neatentie.
  Oricum chiar daca unii asistati nu intra in mod corect, pe bune, in categoriile unde se afla, in schimb sunt unii care ar trebui sa fie si nu sunt, cum este cazul a sumedenie de persoane cu handicap care sunt in continuare considerate o rusine pentru familie si nu sunt declarati ca atare. Azi la noi se considera ca sunt intre 600000-700000 persoane cu dizabilitati ceea ce este evident o subevalure procentul in Europa fiind de cca 10%.

  • ***ion adrian – La noi, la Bacau s-au dat ajutoare de incalzire, pentru iarna trecuta.
   Zilele acestea am auzit la tv locala ca sunt cateva mii de persoane care au mintit
   si sunt somate sa restituie banii. Cum ti se pare? Asta tot furt se numeste, nu-i
   asa?

  • Da desigur trebuie sa restituie dar cred ca tot asa cum i-au primit adica lunar pentruca unii desi mincinosi sunt foarte amarati de ex o persoana cu handicap si cu o pensie de 4 milioane care ar plati caldura peste un milion poate a ascuns ca ia cele 2 milioane ca ajutor de handicap sau nu a stiut ca trebuie sa-l declare ca nu toti stiu ce inseamna o pensie si ce un ajutor si deci au luat un coeficient de compensare mai mare decat cel cuvenit. Vai de capul lor. Desigur ca nu ma refer la asistatii cu vile si masini.

 14. Daca cineva scrie rau despre Adrian Nastase in aceste conditii,inseamna ca e rau.Toti politicienii pot sa ajunga acolo unde este el.Poate ca el a vrut sa se vada cu niste ingerasi.De ce nu scrie nimeni asa?

  • ***balbeck – De ce sa ajunga “acolo” toti politicienii? Ce vrei tu sa insinuezi, ca toti fura?
   Mai gandeste-te!

  • Balby tu privesti la tv China? Citeste si analizeaza! Eu zic altceva: Basescu a reusit mai mult decat se asteptau multi, in aceste doua zile …..
   Sursa: mediafax

   – Sunt state care contribuie cu 23 miliarde, cu 15 miliarde, cu 18 miliarde, nu-i puţin. Altor contributori mai mici li s-a cerut acum o creştere a contribuţiei de 85%. Nu trebuie să dăm cu pietre în contributorii neţi, pentru că e criză şi acolo, şi în statele contributorilor neţi s-au făcut amputări masive în bugete, la educaţie, sănătate, ordine publică

   – Aş mai face o menţiune: cred că astăzi şi ieri am văzut la toţi liderii politici dorinţa de a găsi soluţii. Nu ne place că unele state vor să aibă contribuţii mai mici. Poate nici altora nu le place că noi vrem să avem sume mai mare, dar numai aşa putem rămâne loiali unei Europe unite, dacă decalajele între vechii şi noii membri se vor reduce

   – Fermierii români sunt afectaţi datorită diferenţei dintre subvenţii

   – În momentul de faţă, pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, agricultorii români vor avea la plăţi directe o creştere graduală de cel puţin 5 miliarde de euro

   – Documentul de azi-noapte rămâne un document bază, adică cele asupra cărora deja s-a convenit, aşa rămân

   – Ce am reuşit parţial: prefinanţare. În propunerea Van Rompuy a fost 2%, în momentul de faţă s-a acceptat o plată de 4%. Îmi propun în intervalul de negociere să ajungem la 7%

   – TVA eligibilă şi cofinanţare de 85% înseamnă pentru bugetul anual al României între 2,2 şi până la 2,4 miliarde de euro anual. S-a acceptat şi o prefinanţare de 4%, deci acele plăţi în avans. Sigur, la infrastructură este mult, iar la bugetul de stat este destul de mult, dar îmi propun ca în acest interval de negociere să ajungem măcar la 7% prefinanţări, ceea ce ar fi extrem de important

   – Cofinanţarea proiectelor am reuşit să o readucem de la 75% la 85% şi aşa este deja înscirisă în proiectul care a fost circulat azi-noapte

   Citeşte şi: Băsescu: Am reuşit să readucem cofinanţarea la 85% de la 75%. Ce s-a convenit aşa rămâne

   – În aceste două zile, România a reuşit să generalizeze aceste facilităţi pentru bugetul 2014-2020

   – Pentru noi devenea esenţial în primul rând să ne asigurăm condiţiile de cofinanţare naţională la banii europeni

   – Problema pe care noi o aveam tot timpul era lipsa banilor autohtoni, care era o condiţie de utilizare a banilor utilizaţi, pentru cofinanţare

   – În acelaşi timp, cel puţin din punctul nostru de vedere, obiectivul a fost relaxarea condiţiilor de accesare. Documentul care a fost circulat ieri noapte şi care este rezultatul negocierilor atât între state cât şi a fiecărui stat cu preşedintele Consiliul, Van Rompuy, şi preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, reflectă aceste negocieri, aceste discuţii. Pentru România era foarte importantă condiţia de accesare a banilor europeni

   – Până în prezent s-au găsit nişte soluţii nişte soluţii mai mult sau mai puţin acceptate pentru reducerea a cel puţin 70 miliarde, urmează soluţii pentru alte 30 de miliarde

   – Măcar acum ştim precis un lucru: reducerea va fi de o sută de miliarde. Reducerea faţă de propunerea Comisie

   – Cert este că, deşi în această aparentă contradicţie, s-au făcut foarte mulţi paşi pentru ajungerea la un buget al Uniunii în următorul Consiliu

   – Am ajuns pe la jumătatea Consiliului European. Prima în 2012, a doua se va desfăşura în prima parte a lui 2013, să sperăm că undeva în ianuarie-februarie

 15. daca as fi in locul marinarului l-as propune pe Geoana premier… hihihiiiiiiiiiiiiiiii… ponta 48,7 %…hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 16. Parerea mea e alta….bilderbergii vor sa tina banii pentru ei.Celorlati,adica saracilor, le dau resturile.Ei au ciolanele si friptanele.noi iadesul.

 17. Din ce am inteles Ponta va ramane.premier.USL nu doreste altul.Daca USL are peste 53%,si presedintele nu il doreste pe Ponta,presedintele va fi suspendat .Asa se aude.de la ei.USL nu renunta la Ponta.E sigur.
  Daca usl are peste 60% nici nu se mai pune problema daca Ponta ramane premier sau nu.Sigur ramane.Nu ii iau apararea.Eu sunt suparat pe el.
  Doar daca nu apare o negociere,o tradare,ceva…..altfel totul e batut in cuie.

  • Balby eu zic sa nu te mai preocupe cine si ce va fi dupa alegerile parlamentare. Bucura-te si atat deoarece sunt ai tai la guvernare. PDL isi vede de treaba in opozitie si, savureaza neputinta USL-ului. Pacat de noi ceilalti- trebuie sa suportam nedrept saracia impusa de catre Ponta & mafia, din ultimile sapte luni. Acum la tv. s-au anuntat mari scumpiri incepand cu saptamana care vine!! Asta ati vrut, asta aveti si daca nu v-ati lecuit, o sa mai aveti.

 18. Lulu,e treaba lor.Nu ma intereseaza…..deja e timpul sa iau o pauza.M-am dus cam des la restaurant.Mi-am scos cartela care nu e importanta si am bagat alta,unde sunt prietenii mei..Numarul fara importanta l-am dat lor.
  Bine ca sapatamana viitoare plec in Braila.Ar fi culmea sa ma ia cineva la restaurant si acolo,sa imi dea felul1,2,3,tuica si vin.Ma duc cu alta treaba acolo.Ma duc la business.hahaha
  PS: iN 2008 Daniel Savu cerea ca Andrei Sava sa fie sanctionat pentru ca si-a pus corturi peste tot.Oamenii mergeau si pe strada ca sa-i ocoleasca acele corturi.Acum sunt cei mai buni prieteni.

 19. PDL isi vede de treaba in opozitie si, savureaza neputinta USL-ului Problema e ca neputinţa USL-ului afecteaza milioane de români.
  Se anunţă mari scumpiri ? Nici o problemă! Poate vor fi simţite până-n alegeri, până-n 9 dec. Păcat insă că până atunci nu apar şi primele facturi, din această iarnă, la căldură. Apar după 15 dec. Atunci mulţi români se vor dezmetici, dar degeaba, va fi prea târziu… 🙁

 20. Imi vine sa ma rad si chiar sa-i dau un pic- un picutz,, dreptate dementului:

  Monica Macovei se vaita privitor la stilul mafiot de conducere a PSD direct din puscarie . Am incercat s-o consolez scriindu-i urmatoarele care sper sa si apara. Desigur ca aici vor aparea cu siguranta.

  Stimata dna Monica Macovei,
  Stiti definitia impotentei intelectuale si politice?
  Daca nu, o gasiti aici mai jos afisata ostentativ de partidul specialist in incercari de lovituri de stat azi esuate dar maine, on sait jamais, si azi ca si ieri si ma tem ca si maine asisderea, oricum direct vizat dpdv al potentei fiind PDL sau daca doriti, ARD, caci nu de AN putem vorbi de rau la capitolul potenta, caci el in puscarie sau afara tot nu mai termina de numarat produsul galinaceelor sale si mai ales troneaza nestingherit in capul CN al PSD 🙂

  http://departamente.psd.ro/departamente.php

 21. http://www.facebook.com/EUdrea

  “M-am întâlnit din nou azi, cu sute de romaşcani, de această dată în Piaţa Smirodava din Roman. Împreună cu domnul primar Leoreanu am discutat despre problemele pe care le au şi le-am împărtăşit viziunea noastră cu privire la Roman. Le mulţumesc din suflet pentru primirea caldă, cu care de fapt, ne-au şi obişnuit 🙂 ”

  Priviti si pozele va rog, o sa remarcati cat de calzi si primitori sunt oamenii. Elena Udrea prectic, face baie de multime… femei, barbati, copii o privesc, o admira…cred in ea, ii vorbesc…Udrea este printre oameni peste tot in oras, are curajul sa fie printre ei deoarece se prezinta cu toate realizarile facute in decurs de trei ani. Nu este lasa, nu se ascunde pe o scena in fata unui microfon batand campii despre contracandidati… ce ar putea spune despre ei? Sunt niste necunoscuti care niciodata n-au facut nimic pentru comunitate dar, ca sa se faca remarcati se folosesc de numele Elenei Udrea si gata camania lor!!! Daca ati remarcat, ei nici nu ies printre romascani, au avut o seara cu iz de trecut, la sala de cultura cu muzica populara si acest mitig amarat unde n-au strans mai mult de 1000 de suflete… si astia adusi cu autocarele din tot judetul altfel ar fi riscat sa vorbeasca celor DOI MAGARI din zona unde s-a tinut mitingul. 🙂 🙂

 22. Ponta bazat? Hai ca ai nimerit ca nuca in perete!! Ponta are deja stabilite etichetele 🙂 imberb, infantil, prostanacul zilelor noastre…unul pervers.

 23. Doamna Udrea : Voi participa in aceasta seara la emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 Tv, “Sub semnul intrebarii” incepand cu ora 20:00.

  -Inregistrarea emisiunii de la B1 Tv >>>aici< << .

 24. Vom cunoaşte, după 9 decembrie care a fost adîncimea si realitatea promisiunilor făcute, în campania electorală, de către partidele politice. Om avea parte de cea mai frumoasa zi sau de cea mai urîta zi din viata noastră ? Vom strînge mai multe zile bune sau rele ? Vom vedea atunci şi mai tîrziu cîtă stimă, întelegere si respect au avut oamenii politici pentru noi. Nu i-a obligat nimeni să ne promita binele, dacă erau constienti ca anumite conditii de realizare nu sunt inca create, nu există. Au făcut-o de buna voie si nesiliti de nimeni. Dar, nici nu erau obligati, prin nici o lege, să nu facă promisiuni desarte sau să nu ne amăgească. Nu am vrea simple promisiuni cu care să ne ridice moralul, ci am vrea promisiuni reale care se pot înfăptui, apoi, spre binele nostru si spre cinstea lor. Atunci, le vom vedea adevarata calitate umana si politică si motivele care au stat în spatele acelor promisiuni facute. Atunci, se va vedea adîncimea dragostei lor pentru noi. Dupa ei, sper să nu urmeze „potopul”. Cei din opozitie, oricare vor fi acestia, să nu ne spună : noi v-am fi ajutat mai mult, însă voi nu ne-aţi crezut, nu ne-ati ales, ci sa conlucreze cu cei alesi si care vor guverna în viitor. Si să nu uite : adevăratul caracter se arată în timp de criză !!!
  Sigur, ei au libertatea de a promite, noi libertatea de achibzui, reflecta, a alege si a-i crede. Si alegerea este expresia libertăţii. Pentru a determina corectitudinea lor ne-ar trebui un om, care nu a gresit si nu a mintit niciodată, cu ajutorul căruia să măsurăm cu un fir cu plumb aflat în mîna lui, acea calitate.

  Mult succes, doamnă – E. Udrea !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *