USL se laudă cu proiectele PDL

Cât timp PDL a fost la guvernare, nu am auzit din gura reprezentanţilor USL decât faptul că toate investiţiile derulate sunt clientelare şi inutile. Nu cred să fie proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din timpul mandatului meu care să nu fi fost desfiinţat în presă sau să fie luat în colimatorul opoziţiei de atunci.

Lucrurile se mai schimbă însă. Ajunşi la guvernare, domnii din USL descoperă deodată că proiectele sunt bune şi încearcă să obţină capital politic de pe urma lor. Până unde mai ieri totul era prost, doar pentru că s-a schimbat ministrul, lucrul a devenit bun.

Să vă dau un exemplul din MDRT: investiţia de la Bacău de realizare a unui pasaj rutier subteran între străzile Oituz şi Ştefan Guşe este acum mai mult decât bine-venita. E un proiect care „creează condiţii de secol XXI în Bacău”, după cum se exprima chiar noul ministru. Şi uite aşa un proiect de 30 de milioane de lei prin fonduri europene a trecut brusc în rândul realizărilor măreţului Guvern USL. Asta după ce, la momentul anunţării sale, opoziţia de atunci, puterea de acum, vorbea despre faptul că ar fi inoportun.

Cazul de la Bacău nu este singular. USL încearcă să confişte politic şi realizarea metroului din Drumul Taberei. După eforturile deosebite depuse de PDL pentru a îndeplini condiţiile de urbanism necesare, după exproprieri, studii de fezabilitate şi PUZ-uri aprobate cu dificultate, după ce s-au găsit cu greu surse de finanţare, candidatul USL la Sectorul 6 se laudă alături de noul ministru al Transporturilor cu realizarea acestui obiectiv de investiţii.

Până şi mult-hulita telegondolă de la Vulcan, pentru care am fost atacată săptămâni în şir de presa obedientă opoziţiei de atunci, este bine-venită. Primarul de acolo s-a vopsit repede „roşu” şi s-a mutat cu tot cu investiţie la USL, în timp ce candidatul la preşedinţia CJ din partea USL îi ţine isonul.

Concluzia e destul de evidentă: noua guvernare este plină de plagiatori şi copiatori. Nu numai de lucrări ştiinţifice, ci şi de oameni care sunt dispuşi să-şi aroge meritele altora.

Închei într-o notă umoristică – până şi renumita„frunză” a devenit un exemplu de bune practici. Cel puţin aşa a anunţat săptămâna trecută MDRT după prezentarea brandului de turism al României participanţilor la cea de-a 54-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), eveniment organizat la Batumi în Georgia. Semn că frunza USL străluceşte sus pe cerul ţării.

33 thoughts on “USL se laudă cu proiectele PDL

 1. In legatura cu proiectele – asa va trebuie daca nu le faceti marca inregistrata. Ideile politice sau economice se fura la fel de usor ca si inventiile …pentru ca aduc capital de bani sau de putere. si cum populatia e sentimentala si poate fi manipulata usor asupra proprietatii intelectuale asupra unui proiect singura sansa sa va pastrati atuurile – alea putine care au mai ramas – este inregistrarea acestor proiecte ca marca inregistrata PDL.
  In privinta reprezentarii Romaniei la UE – cine naiba o sa discute serios cu un premier de “buzunar”, cu mandat de 7 luni, mandat prefigurat a fi strict pe “alegeri si anticipate” ? Reprezentarea Romaniei in UE trebuie sa aiba continuitate si reprezentativitate. Continuitate e clar – mandatul presedintelui se intinde peste cele 7 luni ale premierului actual. Ce va fi dupa .. mai vedem. Nimeni nu poate garanta ca va veni USL-ul la putere. As spune dimpotriva – cu fiecare zi care trece isi arata stangaciile ca sa nu zic prostia. Reprezentativitate iar e clar – presedintele e ales prin vot direct, de cetateni… premierul e ales de presedinte si-si face guvernul la masa negocierilor din Parlament. Cand intervin divergente de opinii de acest gen premierul e totdeauna – legal si moral – pe locul 2 in reprezentarea externa a Romaniei.
  Prin absurd daca actualul premier isi ia raspunderea reprezentarii externe a Romaniei in UE si semneaza un acord international … pe cine tragem la raspundere noi (si Parlamentul European !!!) dupa alegerile din noiembrie ? Pe dl Ponta ? OK …Si daca nu el va fi premier ?
  Crede cineva ca in actuala criza mondiala si europeana avem timp de “orgolii Antonesciene” si “Poante” , pliate pe un guvern care sta la carma tarii nici macar 9 luni – ci doar 7 luni, ca la avortoni ? Care e forta politica legitima pe care o reprezinta acest guvern ? Traseismul si dezertarile politice din partide alese de votul popular ? Cam slabuta motivatia “legimitatii de reprezentare” pentru pretentia de a reprezenta Romania in UE !

 2. Nici pasajul Baneasa nu conteaza si in general Gadea si sclavii lui ascund ceea ce s-a facut bun. Asa cum se face acum si cu RON cand scadea, pe vremea lui Boc era de vina Boc, Basescu, Udrea si casa lui Videanu, acum copilotul o da ca sunt cauze externe. Cand ai presa e foarte usor sa manipulezi informatiile. Ei se si bazeaza pe faptul ca multi nu stiu, iau de bune orice mizerii le dau ei. Noroc cu B1 sau Digi24 care mai echilibreaza balanta stirilor si informatiilor. La accidentul cu tramvaie din Pasajul Lujerului s-a ajuns pana acolo incat s-a dat vina pe Basescu ca din cauza lui a avut loc accidentul. Deci orice se poate spune.

 3. Sinteti de apreciat pentru tot ce ati facut in Valea Jiului si mai ales in Vulcan unde telegondola e doar o parte din proiectul “Castelul din Carpati” si care va fi o statiune superba de munte cu un potential turistic si sportiv deosebit, dar cred ca a fost o carenta cu privire la comunicare,data viitoare pote ar trebui mai multa atentie la explicare proiectului pe intelesul omului simplu respectiv al ziaristiilor.

 4. S-a tot spus si scris ca USL NU ARE PROIECTE, nu are alternative… Nu ma mir, doarece privind cine este la guvernare, o trupa de xerox-isti, un Ponta copil de mingi a gardei vechi din PSD, un biet barbatel care crede ca poarta “razboaie” cu Basescu si Udrea, nu ma face decat sa ma amuz dar si sa-l compatimesc. Ponta, nu stie ceva foarte important, ca la nivelul lor de “fiare” politice, nu este capabil de a purta “razboie” cu ei!!
  Cand a venit Ponta in Parlamentul Romaniei sa prezinte programul de guvernare, n-a facut decat sa prezinte PLANUL DE GUVERNARE PDL!
  Sa mai spun ca mie imi da o satisfactie deosebita neputinta USL-ului?! O daaa, spun!! 🙂 🙂
  Si ca o sa vina ziua cea mare cand “boboru” asta autist se va trezi din somnul prostiei?! O daaa, sper si cred! Deoarece USL deja a intrat in fibrilatie: acuza PDL, cauta acul in carul cu fan, aplica metode militienesti de amentare….. Habar n-au ca euro a fost transformat din ceva stabil intr-un balon urias care sta sa faca poc, benzina devine lux, preturile la fel, nu constuiesc nimic, nu au niciun plan, au venit cu promisiunea populista de a mari salarii si pensii…. planuri de dezvolatare, locuri de munca, absortii de fonduri europene (!!!) Ioc!
  Si, hai sa fim seriosi, cu cine naiba sa faca Pontanel treaba, cu incultii de la guvernare??? El ???? Bleahhhh!
  Inca o data Elena Udrea, a aratat cu materialul clientului ca USL este mic-mic in ale guvernarii si mare-mare in ale amatorismului si dorintei diabolice de dictatura “cu fata umana” .
  USL este cea mai sinistra alianta de la revolta pana azi! PUNCT!

  • Iata ce declara ” premierul ” carator de servieta:
   “Sper să avem o şedinţă cât mai eficientă şi mai rapidă deoarece în urma vizitei(în Afganistan-n.a.) am o mică restanţă la partea de odihnă şi, sigur, dacă sunt şi alte probleme la ordinea suplimentară sunt gata să le acceptăm dacă sunt probleme absolut urgente.”
   „Pentru lista suplimentară…sunt obosit că n-am dormit bine…şi mai accept de data asta propuneri. De săptămâna viitoare o să fiu din ce în ce mai restrictiv.”
   De unde programe? Asta-i nascut obosit!

 5. Ne-am facut de cacao in EU:

  Un purtător de cuvânt al Consiliului European afirmă că va exista un singur scaun pentru reprezentantul României cu ocazia reuniunii informale de miercuri, relatează site-ul EurActiv.com.

  Întrebat ce se va întâmpla dacă atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Victor Ponta vor veni la summitul informal de la Bruxelles, programat miercuri, purtătorul de cuvânt al Consiliului European, Jesús Carmona, a explicat că cei doi lideri vor primi permisiunea de a intra în clădire, dar, în sala de şedinţe, va fi un singur scaun pentru reprezentantul României.

  “Ei vor trebui să decidă cine va sta pe scaunul” destinat României, a explicat Carmona, insistând că oficialii UE nu vor arbitra aceste disensiuni.

  Jesus Carmona a subliniat că un singur reprezentant român va putea asista la discuţiile din cadrul summitului informal, celălalt lider de la Bucureşti neavând dreptul să stea nici măcar în rândul al doilea în sală şi nici să facă declaraţii.

 6. sper din tot sufletul sa nu le iasa nimic celor din usl.sunt uluita cum toti romanii sunt manipulati.ori suntem prosti ori pur si simplu incep sa cred in astre ca stau invers….faceti ceva si dat i jos.adevaratul dictator ANTONESCU care vrea 2 partide. mi e rau pur si simplu.

 7. Stimata Doamna Udrea,

  Poate acum cind a-ti intrat in opozitie aveti timpul necesar de a face o vizita in Texas Comunitatea Rominilor din Dallas va asteapta cu mare drag, avem niste proiecte vizibile pe care as dori sa vi le prezint , daca doriti ma puteti contacta pe email, administratorul acestui Blog va poate da adresa mea
  Vamultumimim

 8. Critici au fost şi vor mai fi la adresa celor care au guvernat. Mobilurile criticii sunt deseori multiple, proprii indivizilor şi necesare lor, în scopurile urmărite doar de dînşii. Sunt interese de tot felul, sunt mulţi actori politici şi sociali care vor să deţină rolul principal pe scena politică. E mai uşor a căuta motive ca să camuflezi anumite merite şi realizări, decît să înţelegi şi să admiri acele lucruri făcute, obţinînd astfel capital politic. Despre însuşirea şi arogarea meritelor altora, ce să mai vorbim ! Dar cine îşi va mai aminti, peste ani , cine a stat la baza acelor realizări : eu, tu ei sau milioanele de oiameni care s-au perindat pe acest pămînt şi au trudit, din greu, la realizarea lor. Important este că obiectivele realizate vor rămîne şi vor atrage probabil admiraţia, judecăţile generaţiilor viitoare. Dwight Morrow spunea, cîndva : “ Lumea este împărţită în oameni care fac lucruri măreţe şi în oameni care îşi atribuie meritele. Încearcă să faci parte din prima categorie, concurenţa este infinit mai redusă. “
  Dar, cred că la ora actuală, nimeni nu e fără pată, nimeni nu e drept să arunce cu piatra. Iar USL-ului îi dorim să strălucească nu numai în cer, ci şi pe pămînt, dar cu o strălucire proprie şi meritorie şi în folosul nostru, al tuturora.
  Vă dorim să nu vă dezechilibraţi la brînciurile primite, uitaţi dezamăgirile. În locul lor păstraţi-vă simţul umorului, răbdarea şi fiţi pe mai departe o femeie frumoasă, inteligentă şi puternică. Îmi place modelul politic ales : Margaret Thatcher, prima femeie premier din Europa şi a patra din lume. Sper să-i semănaţi.
  Cu speranţe, Lucica

 9. De fapt ,Grajdan a zis :”In nemernicia mea ,ca un caine turbat ,am muscat mana care m-a platit ,am aratat procuroruilor DNA dosarele ,le-am aratat unde isi ascunde Nastase ouale …am ras in timp ce stapinii mei se uscau de sete de furaciune prin salile de tribunal.”

 10. “filmul cu prosti continua:SENZATIONAL!!! E oficial!!Balaban Grajdan minte cu rerusinare! Azi NU se implinesc 150 de ani de la infiintarea de catre Al. I. Cuza a Inspectoratului de Stat in Constructii. Acesti 150 de ani se vor implini pe 4 august 2012.

  Iata dovada irefutabila: http://www.isc-web.ro/sites/default/files/cuza.jpg
  hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… e de plans !

 11. Ce mi-am batut joc de Victor Ciutacu pe blogul sau.S-o fi suparat?
  Scria ceva despr hitul politic….si eu am inceput sa comentez la subiect.Am mancat o litear la Gadea…

  E tare hitul asta…
  @Gdea i-a pus marelui tenor intrebari foarte stupide…pana si omul s-a blocat.
  aoleo,iar am scris tot ce imi trece prin cap?Bine ca a fost finala la fotbal,a cam pierdut intact media…hihihihi
  De balbeck pe 24 May 2012 la 09:22 (#)

  Hai sa pun si eu o intrebare pertinenta…de la ce vine intact(media)?de la lipsa de tact?

 12. Asistam la o ,,efervescenta” accentuata in activitatea actualei coalitii.S ar putea crede ca este o activitate constructiva ,un interes deosebit pentru rezolvarea problemelor tarii.
  Nu este asa.
  Actuala clica are scopuri precise;scaparea de justitie a celor ca nastase,voiculescu,etc si doi;
  Destructurarea acelor institutii ale statului ce au inceput sa lucreze constitutional,independente.
  Cum altfel pot fi interpretate toate aceste miscari ,schimbari la nivelul acestor institutii.
  Se doreste limitarea atributiilor curtii constitutionale,in asa fel incat tot ce vor intreprinde sa nu poata fi declarat neconstitutional.
  Se doreste desfiintarea sau macar limitarea ANI,se vor schimba procurorul general si cel al dna, a fost demis tismaneanu,etc.
  Este destul de clar ca se doreste pregatirea terenului pentru o dictatura clara,prezentata prostimi ca o democratie a poporului(si comunismul era tot democratie in acceptiunea lor)
  Personal nu am capacitatea de a intreprinde miscari de strada,insa cu siguranta doar in felul asta putem arata ca sunt inca oameni constienti ce inteleg trendul initiat de aceasta mafie.
  Poate fi prea tarziu peste 6 luni.

  • Nu e normal sa fie schimbat procurorul dna si procurorul general?Mie mi se pare foarte normal….cate “succesuri a avut daniel morar?Eu i-am numarat procurorului general cel putin 3 erori grave.Doar dintr-o singura eroare putea sa fie demisa,dar nu s-a vrut.

 13. Sub conducerea lui Ceausescu au fost construite cartiere intregi, drumuri, poduri si tot ce se poate si nu se lauda la nivelul asta.

 14. Procuror general este penal.A in tervenit intr-un dosar,la rugamintea tatalui sau,in numele unui prieten ce are o agentie de turism si transport ,A dat stenograme din dosare,acum e acuzat si de plagiat.

 15. Asadar COLONELUL IN RETRAGERE,da ati auzit bine,colonelul in retragere GRAJDAN,joaca in una din cea mai pericoloasa telenovela postdecembrista, in care PRADUITORUL ,este ADRIAN NASTASE.
  Iata tocmai in acest moment stirea ca a fost demis,ruleaza pe ecrane.
  Oricum raul a fost facut,IAR INTENTIA DE A INTERVENII IN PROCES ESTE EVIDENTA.
  VICTOR PONTA TREBUIE DEMIS,si inca rapid-DL VICTOR PONTA ESTE UN OM AL SISTEMULUI-crescut si format de ION ILIESCU SI ADRIAN NASTASE.

 16. ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO-unde sunt OENGISTIIIIIIIIIIIIIIIII?????????
  Unde sunt aparatorii drepturilor omului????????????
  UNDE SUNT MARII DEONTOLOGI DIN PIATA UNIVERSITATII??????????????
  Va spun tot eu-II GASITI IN GUVERN,CONSILIERI,DIRECTORI,SI DRACU MAI STIE CE……………
  Ati inteles de ce erau in PIATA UNIVERSITATII??????????????
  De ce nu-l intreba nimeni pe DERBEDEUL REMUS CERNEA????????????????????

 17. Hollande nici nu a ajuns bine presedinte,ca deja i-a trecut prin cap o nebunie:vrea sa impoziteze cu 75% averile de peste 1 milion euro.Francezii sunt disperati…au votat un nebun.Dar daca aceasta nebunie ajunge si la noi?

  • mai balbeck,tu esti mai suferind ca pres. francez-n-ai inteles inca??????????????
   haaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 18. Nu cu mult timp in urma,doamna UDREA,spunea ca in citeva luni,romanii vor ajunge sa-i regrete pe portocalici……….
  Si uite ca asa este.Dupa GRAJDAN,urmeaza episodul doi-CEL DE LA MIN. AGRICULTURII,unde in rolul lui GRAJDAN VA JUCA DANIEL CONSTANTIN,DATOR VINDUT LUI DAN VOICULESCU………….

 19. Se schimba legea suspendarii presedintelui…daca 10 oameni se pezinta la referendum si 6 oameni voteaza pentru suspendare,Atunci presedintele e suspendat.hihihi

 20. In legatura cu daniel constantin
  Prevad urmatorul scenariu;ca si in cazul grajdaru care a fost doar o piesa,o manusa pentru a scoate castanele din foc,vom asista la acelasi scenariu.
  Constantin va trimite judecatorului o nota in care ministerul nu se constituie parte prejudiciata,voiculescu se va alege cu 600 de milioane euro,ponta l va demite pe constantin dar care va ramane si el cu o vila(suficient pentru o luna ,doua de ministeriat)
  Dupa demitere subiectul va fi uitat repede.Si uite cum sa rezolvat o problema urgenta fara a se putea spune ca cineva este vonovat.

 21. Cineva spune:
  secretul ascuns de Ponta e simplu: la Consiliul European fiecare tzara are drept de veto. [In urma unui mandat de la Ilici] Ponta vrea sa saboteze economic UE punand veto pe taxa pe tranzactii financiare si/sau politici de integrare europeana. Dezmembrarea UE si aderarea la CSI -visul secret al prorusilor din PSD…..

  si eu raspund:

  Excelent!Punct ochit, punct lovit. 🙂

 22. Din nou ma vad pus intr-o situatie neplacuta,adica de a recunoaste ca m-am inselat,si cind spun ca m-am inselat ma gindesc la unul din cei mai mediatizati ,CETATENI ROMANI,din ultima luna:Victor Ponta.
  Am cazut si eu in capcana aparentelor,oferindu-i gratuit calitati acestui domn,pe care el nici in cel mai frumos vis al sau nu le-ar putea avea,pt ca in lumina ultimilor sale ispravi,e cit se poate limpede-ARE O MINTE ATIT DE PRIMITIVA,INCIT SI UN BARBAR DIN JUNGLA AR FI INVIDIOS PE EL.
  Cum sa faci o asemenea nefacuta?????????dupa magariile cu ALISTAR,CORINA DUMITRESCU,MANG,DANIEL CONSTATIN,il aduci in fata pe acest COLONEL IN RETRAGERE GRAJDARU,pt a face praf dosarul ,TROFEUL CALITATII’
  Cum sa procedezi in modul aceasta GROSOLAN BRUTAL ???????????????
  Ce o fi in mintea si logica acestui VICTOR PONTA??????????????
  Cit de timpiti si idiotii ii poate considera VICTOR PONTA PE ROMANI??????????
  Este incredibil cum acest domn,lucreaza din postura de PRIM. MIN. ca si cum romanii toti,ar fi sclavii PSD, si el ,VICTOR PONTA,are drept de viata si moarte asupra noastra.
  Cita vanitate de cea mai proasta calitate,poate exista in acest domn sa procedeze,asa cum procedeaza????????????
  Nici nu vreau sa mai vorbesc despre furia schimbarilor,despre felul in care ,LACUSTELE USELISTE,SUNT INSTALATE IN DECONCENTRATE,dovedind O POLITIZARE DE-A DREPTUL PERICULOASA-Flaminzii si lihnitii uselisti au navalit precum vizigotii peste romania………..

  • Frank,
   Eu am spus mereu ca este doar o javra idioata. Se pare ca, mai ca intotdeauna am dreptate. 🙂

 23. VICTOR PONTA SI TOT GUVERNUL USELIST-daca mai aveti un dram de respect fata de romani-DEMISIONATI,PT CA ATI DOVEDIT CA SUNTETI UN GUVERN CARE APARA SI-I FAVORIZEAZA PE INFRACTORI?????????
  DEMISIAAAAAAAAAAAA
  DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAA
  DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *