Un prim pas concret pentru Bucuresti

Aşa cum am promis, înainte de fiecare şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va avea loc o întâlnire cu consilierii locali ai PDL. Cum mâine este şedinţă la CGMB, astăzi m-am văzut cu consilierii noştri şi împreună am luat câteva decizii asupra votului.

Vom susţine planul primarului Oprescu de reducere a numărului de angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai instituţiilor subordonate. Cu câteva amendamente, majoritatea referindu-se la chestiuni de ordin practic – mai bine să rămână mai mulţi poliţişti comunitari care să patruleze efectiv pe străzi, decât să rămână numărul mare de personal TESA, pentru a da numai un exemplu.

Reducerea numărului de angajaţi nu va avea niciun efect negativ asupra funcţionării instituţiilor aflate în contact direct cu cetăţeanul. Acestea îşi vor păstra numărul de angajaţi, cu menţiunea că pregătim un plan pentru debirocratizarea serviciilor în care este nevoie de interfaţă directă cu bucureştenii.

Susţinând planul primarului, cred că reuşim să transmitem un dublu semnal. Pe de o parte, nu ne vom opune niciunui proiect care este bun pentru Bucureşti. Suntem dispuşi să colaborăm cu oricine are interesul cetăţeanului în prim-planul acţiunilor sale. Pe de altă parte, PDL este dispus de acum încolo să fie mult mai transparent cu deciziile pe care le ia.

Nu în ultimul rând, vreau să subliniez că am preluat ideea bună venită dinspre Bibliotecaru referitoare la comunicarea directă dintre cetăţean şi consilierii locali ai PDL prin intermediul video-chat-ului. Problemele sunt de ordin tehnic, pentru că avem nevoie de o interfaţă prin care să se realizeze această comunicare. Vom vedea cât de interactiv se poate face site-ul PDL Bucureşti, pentru a se putea pune în practică această idee. În orice caz, şi pentru cei care nu au acces la internet, din varii motive, vom face întâlniri în care să poată să-şi spună păsurile. PDL Bucureşti intră într-o nouă perioadă de deschidere faţă de cetăţenii Capitalei.

334 thoughts on “Un prim pas concret pentru Bucuresti

 1. Ce ne puteti spune despre incidentul din Shanghai?Nu cel cu avionul…artistii nu au fost platiti?Cu ce firma a incheiat contract ministerul turismului?A cui e firma?Sa nu mai vorbiti de pnl si psd,sunteti la fel.Doar ca voi furati pe fatza,nu stiti sa furati,aia stiau sa fure.PNL a furat mai putin,hotia mare mi se pare in Sinaia.

 2. Agricultura lipseste cu desavarsire in Romania,nu avem drumuri ca lumea,dar platim cateva taxe de drum,sanatatea nu a mai primit banii din noiembrie 2009 si astia fact contracte din astea in familie.Asta inseamna ca sunt bani,dar nu pentru ce trebuie.Ne ametiti cu tva majorat,cu salarii mai mici cu 25%,etc,si voi furati asa.

 3. ***buddywonca – Mulţumesc! 😆
  Oricând e binevenit un zâmbet… 🙄

 4. @bibliotecaru
  sa-l intrebi pe a. nastase de ce a privatizat petromul, sidexul in defavoarea romaniei si de ce i-a pus pe tava lui patriciu petromidia ! cand voi vedea pe blogul lui nastase aceste intrebari , jos palaria dle florescu !

 5. Sunt membru PD-l v-am crezut , iubit si votat, dar va spun asa Iubirea s-a transformat in URA TOTALA SI SCARBA TOTALA! Am crezut ca am scapat de comunisti nenorociti : Iliescu , Tariceanu, Nastase, Hrebenciuc si altii, si am dat peste alti comunisti , dar de data asta sub acoperire! Toti sunteti la fel ! Am crezut ca faceti viata romaniilor de rand, putin mai buna ! Aveti banii, aveti masini, aveti vile , aveti tot ce va doriti! SI Romania Reala MOARE DE FOAME in strada! Si eu sunt la Universitatea Dimitrie Cantemir, acolo unde a-ti terminat dumneavoastra ! Nu stiu ce sa spun, am avut incredere in voi toti ! Tineretul de azi, este dezamagit tottal de voi! Nu stiu in lumea asta ce presedinte de tara , ii indeamna pe cetatenii lui de rand , sa plece din propria tara ! Numai un descreierat poate vorbi asa! Un om lipsit de caracter! Numi vine sa cred unde a fost adusa Romania! In ce hal ! Imi pare rau de Romania Mea in ce hal a fost adusa de niste impostori ca voi!

 6. *** rasputin – permite-mi! 😳 Cred că ai vrut să spui când vei vedea pe blogul lui A Năstase răspunsurile la aceste întrebări…
  Răspunsuri pe care şi eu aş vrea să le cunosc… 🙄
  Mare bangit Năstase ăsta…

 7. Sa nu mai spun ca pdl a fost foarte darnic cu firmele ce au sponzorizat partidul,stiu toate firmele din Ploiesti,stiu si cine sunt patronii ce au primit bani de la stat.De aia nu sunt bani,i-ati impartit bine in familie.

 8. Stimata doamna,
  Intamplator am vazut azi, intr-o emisiune la tv, adresa blog-ului dvs. Din curiozitate am intrat si eu, pentru ca sincer pana acum nu m-a interesat absolut nimic din viata dvs ca persoana..nici macar ca persoana publica. Dar am vazut cu stupoare ca pregatirea dvs. profesionala nu are nici o legatura cu turismul sau economia. M-a mirat faptul ca aveti cateva cursuri si master ..nu le mai numesc..la Academia de Aparare, iar acum sunteti si doctorand la aceeasi institutie .
  Stimata doamna, ce legatura are una cu alta? Ori va pregatiti de Aparare .. ori pentru turism si industrii.. sau ce Dumnezeu faceti? Eu am impresia..ca d.p.d.v. psihologic dvs… scuzati.. aveti ceva frustrari, probabil din copilarie. Sincer .. cate femei au facut studii la A.A.??!!!! Doctorand in…ce? De ce nu faceti un doctorat in turism sau servicii sau economie?!! Doamna.. eu spun s ava reveniti si sa lasati Apararea pe mana barbatilor. NU mai cochetati cu asa ceva ca nu va cresc epoleti pe umeri. V-o spun direct..nu faceti cinste nici macar sa pasiti pe acele trepte ale Academiei.. imi pare rau si scuze daca v-am jignjt. In rest? toate bune in tara asta… v-am lasat id-ul poate intrati sa vb personal.. nu ma feresc.Toate cele bune. Cu stima….

 9. “Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că maneliştii vor putea fi impozitaţi ca orice contribuabil care realizează venituri, subliniind că acest lucru va fi posibil prin practica controlului indirect, normele de aplicare urmând să fie aprobate prin ordin al şefului ANAF până la sfârşitul lunii.”

  Ce veste mare din partea Primului Incompetent al Romaniei: au hotarat sa’i impoziteze si pe manelisti, pana acum, chiar daca faceau milioane de euroi, aveau dreptul sa nu fie impozitati, probabil, din cauza “manelelor” compuse in timpul campaniei de alegere a presedintelui manelist, Basescu. Deci insusi Primul Incompetent recunoaste ca au impartit Romania in Politicieni, amicii politicienilor, manelisti si fraieri care’i voteaza.

 10. A propos, ca tot se vorbeste de bugetari, popii BOR in ce categorie intra daca sunt pe statul de plata al statului ? Aha, ei sunt doar alta categorie de bugetari, nu din cei care stau cu mana intinsa……..

 11. @ rasputin
  Spuneţi:
  sa-l intrebi pe a. nastase de ce a privatizat petromul, sidexul in defavoarea romaniei si de ce i-a pus pe tava lui patriciu petromidia ! cand voi vedea pe blogul lui nastase aceste intrebari , jos palaria dle florescu !

  Şi ce finalitate ar putea avea un astfel de lucru? Credeţi că se va cutremura societatea românească şi lucrurile se vor schimba? Credeţi că un astfel de gest va aduce în Justiţia Română oameni mai buni decât doamna Lidia Bărbulescu, credeţi că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi mai presus de orice îndoială?

  Atacul diferitelor persoane politice, folosind nişte informaţii de presă, nu produc eliminarea demagogiei, nu produc curăţenia şi calitatea liderilor României, dimpotrivă. Şi dacă nu obţin nici un rezultat prin reacţia mea, dacă nimic nu se schimbă, dacă viaţa merge înainte cu singura diferenţă că fiecare dintre noi este mai iritat, ce folos am eu, ca cetăţean, să fiu purtătorul de mesaj al unui partid împotriva altui partid în continua lor luptă pentru putere. Obţin ceva ca cetăţean român?

  Sigur, şi eu mă întreb de ce s-au făcut privatizările începând tocmai cu ce mergea bine, cu ce avea valoare strategică, şi eu m-am întrebat, nu numai despre Sidex, Petrom respectiv Petromidia, dar şi despre reţelele de apă, telefonie, energie electrică, marile platforme industriale. De ce statul român a avut interesul de a vinde la preţ de fier vechi absolut tot ce producea în ţara asta şi a păstrat pentru sine numai ce era neperformant şi păgubitor, de ce aceşti bani luaţi din privatizări, în loc să fie folosiţi pentru a dezvolta, pe bazele noilor tehnologi şi a criteriilor de eficienţă, sectorul industrial şi producţia de bunuri care altfel le importăm, s-au folosit pentru consum? Şi eu m-am întrebat de ce, după 20 de ani de import zero ceauşist pentru plata datoriei externe au urmat 20 de ani de import 100% pentru acumularea datoriei externe?

  Şi mie îmi vine să pun aceste întrebări, tuturor celor care ne-au condus în ultimii 20 de ani, chiar şi pe domnul Videanu care numai ce vinde 9,84% din pachetul de 20,64% de acţiuni pe care statul le deţine la OMV Petrom şi câte 15% din acţiunile deţinute de stat la Transgaz, Romgaz şi Transelectrica?

  De ce vinde statul tocmai lucrurile care aduc profit? De ce nu lasă aceste lucruri să producă, să facă bani pentru români şi România?

  Poate că nu suntem în stare să producem un automobil de talie mondială şi avem nevoie de Renault, Ford… dar biciclete nu putem produce? Cei care s-au perindat pe la putere au vândut tot ce aveam, fiecare câte ceva… Astăzi România este dominată de consum. Mai mult, în perioada 2004-2008 am copiat o societate de consum din occident fără a avea o producţie pentru a satisface acest consum provenită din capital românesc, “încălzind” de fapt economia ţările din care am făcut importurile…

  Dar ce pot să fac eu, cetăţeanul Florescu. Toată lumea mă îndeamnă să înjur de parcă înjurătura este ultima găselniţă, să trag de urechi, să fiu agresiv… Vă spun eu, lumea nu se schimbă pentru că sunt eu agresiv, cel puţin nu în bine.

  Dacă aş ştii că schimb ceva cu întrebările mele, le-aş adresa o dată pe oră, în fiecare zi, şapte zile pe săptămână. Nimeni nu oferă însă răspunsuri la astfel de întrebări, nimeni nu încetează aceste privatizări pentru că pun eu întrebări, nimic nu se schimbă…

  Eu nu v-am întrebat ce aş putea face eu să-l irit pe domnul Năstase, asta ştiam şi singur. Să iriţi un om este foarte simplu, îl calci pur şi simplu pe bătătură şi, în ziua de azi, toată lumea are o bătătură. Eu vă întrebam ce pot face pentru a schimba societatea, pentru a aduce în România democraţia autentică în locul celei declarative, vă întrebam cum pot schimba natura oamenilor, natura celor care nu-şi dau seama nici atunci când îşi fac sieşi rău, nu mai vorbesc de adevărata plăcere pe care o au făcând rău altora? Domnul Năstase nu poate provoca schimbarea unei societăţi formate din indivizi dezbinaţi, bănuitori, răutăcioşi, puţin pe gâlceavă, nu poate schimba nici o clasă politică formată din acelaşi tip de indivizi… Am vaga bănuială că nici unul dintre politicienii de astăzi nu poate schimba societatea. Poate toţi la un loc, dacă s-ar uni… şi încă e greu de crezut.

  Încă o dată vă întreb, CE AŞ PUTEA FACE EU pentru a schimba real România în bine?

 12. IONASCU ….Se pare ca si eu am gresit sau am jignit ..in legatura cu studiile de la Spiru Haret,Elena Udrea si restul….academia de aparare etc..
  Nu am dorit sa trimit in derizoriu toti absolventii…dar sa sari etapele universitare e cel putin o noua incercare de automanipulare ,de inamicitie etc etc…
  Sunt cred someri,liber profesionsti ,blogheri cu mult mai multa calificare decat actualii universitari politici ..Omule…e o infatuare si o ignoranta legata de prostie ce nu poate fi inteleasa …
  Pun pariu ..ca de obicei ,ca Elena Udrea nu are nevoie de banii de la academia de aparare…E doar o pasiune ,un orgoliu si un mimetism politic…daca ala e…eu de ce nu?
  Mor de ciuda cand ii descoperiti Elenei Udrea ,vulnerabilitati….pe mana ei…

 13. Am mai traversat o noapte de coşmar 🙁 dar am rezistat şi s-a făcut iar ziuă…
  Să vedem cum va fi şi această zi… 🙄
  În popor se spune că după 6 aug, Schimbarea la faţă, zilele capătă tot mai mult aspect de toamnă… Ei, nu-i chiar aşa… Vremea contrazice până şi tradiţiile, ceea ce ar trebui să se întâmple…

 14. Un zâmbet la cafea 😆

  – Domnule doctor, uitaţi poza soţiei. Cât m-ar costa o operaţie estetică?
  – O! Doamne… De cârmit nasul… de micşorat gura… de mutat urechile… Vreo 5.000 de dolari.
  – Dumnezeule! De unde atâţia bani?!
  – Omul renunţă. Peste o vreme, însoţit de nevastă, se întâlneşte pe stradă cu doctorul, căruia i se face milă şi-l ia deoparte:
  – Hai ca ţi-o operez pentru o mie de dolari!
  – A! nu mai e nevoie, don’ doctor, am găsit pe cineva care pentru o sută mi-o-mpuşcă!

 15. Citatul zilei 🙄

  Democrat înseamnă cineva care vrea să înalţe poporul pe umerii săi, nu cineva care vrea să se înalţe el pe umerii poporului.
  Nicolae Iorga

 16. @ FARAONUL DIN MUNTENIA
  Buna dimineata.
  Am sa incep prin a face o marturisire: si eu sunt membru PD-L. Sau, oricum, am fost, pentru ca avand in vedere multiplele probleme pe care le-am avut in ultimul an, prezenta mea in randurile colegilor s-a redus pana la disparitie. Am ales acest partid nu pentru ce promitea, ci pentru omul politic Traian Basescu. Am crezut foarte mult in el si inca mai cred, chiar daca la ora actuala increderea se imbina cu intelegerea pe care i-o acord. Imi pare rau ca vremurile, oamenii ( aici nu cred ca trebuie sa ne excludem nici pe noi doi ) si cine stie ce alte restrictii stiute sau nestiute, au facut ca lucrurile in tara asta sa nu fie asa cum ne-am dorit cu totii. Inteleg ca sunteti tanar, probabil student. Eu am un copil, cred ca de varsta apropiata cu a dumneavoastra. In fata incercarilor la care viata ma supune, binele lui este singurul lucru pe care mi-l mai doresc. Si am ajuns la concluzia ca decat 600 lei cat primeste acum dupa cinci ani de facultate, mai bine, asemeni altor colegi ai lui, incearca un contract in Vest. O sa ma intrebati de ce nu am fost capabil sa-i las o afacere, o sursa de renta viagera sau alte asemenea. Poate aveti dreptate, dar asta este situatia acum. Iar eu, tatal copilului meu, consider ca lui, cel putin pentru o vreme, i-ar putea fi mai bine dincolo. Atunci cum as putea sa ma alatur acuzelor dumneavoastra ?!
  Va doresc mult bine, dumneavoastra si tuturor.

 17. am discutat ieri cu cel care s’a ocupat cu distribuirea mitei electorale pdl’iste in satul meu … am aflat ca s’au organizat 17 excurstii … majoritatea intre cele doua tuturi de scrutin … apoi au fost zaharul, faina, uleiul, malaiul, biscuitii, vinul, gecile, tricourile, pilotele, brichetele, frigiderele, galetile si toate celelalte …. in acest fel s’a ajuns ca basescu traian sa creasca de la 223 de voturi in turul I in 540 la turul II … si cand te gandesti ca toate astea le’au facut unii care ii acuzau pe psd’isti ca mituiesc electoral … 🙂

 18. faraoane … io zic sa nu mai spui nimanui ca esti student … zi ca dai cu sapa sau ca lucrezi in italia … cel putin pana cand te lamuresti cum e cu cratima asta si ce rol joaca ea in limba romana …. 🙂

 19. @bibiotecaru
  …,,Poate că nu suntem în stare să producem un automobil de talie mondială şi avem nevoie de Renault, Ford… dar biciclete nu putem produce? “….
  Stimate domn, care le știți pe toate dar nu aprofundați nimic, rețineți doar ,,amănuntul” că într-o economie globalizată alocarea de resurse pentru reinventarea perpetuă a roții, este o risipă de cea mai pură esență.
  China i EXPORTĂ în toată lumea, produse manufacturate sub licența unor branduri celebre cum ar fi Panasonic, Sony, Apple, IBM, etc, generând prosperitate pentru un segment important al poporului chinez și lichidități pentru stat, iar în ultimul timp, prin realocările acestor fonduri, Lenovo sau alte firme autohtone, tind să rivalizeze cu ,,monștri sacri” din domenii specifice.
  A nu se uita că ȘI în România există Dacia-Renault, un mare succes industrial, care poate fI o cale SĂNĂTOASĂ de redresare și revenire pe creștere economică SUSTENABILĂ.
  Din păcate, pentru presă, este mai importantă ,,teoria chibritului”, urmată acum cu frenezie de ….,,teoria scobitorii”.
  S-auzim de BINE.

 20. e tare zaharescu asta … mai intai ne vorbeste despre cum prospera economia chinei … si dupa aia acuza presa ca’n timpul asta ea e preocupata de teoria chibritului … da’ guvernantii? .. guvernantii, vere, zaharescule, de ce sunt preocupati in timpu’ aista? … sau ei nu conteaza in aceasta ecuatie? … ei ar putea sa’si vada in continuare de furat, ca noi am prospera daca presa n’ar mai fi preocupata de teoria scobitorii? … si daca vrei sa stii vorbesti dupa ureche … ca’n romania se fac biciclete … proaste, pentru ca sunt facute de niste chinezi … 🙂

 21. Stirile de ieri si de azi cuprind, din pacate, si vestea mortii unei tinere profesore, fosta deputat si cea a mortii tatalui lui Adriean Videanu. La fiecare exista si comentarii ale cititorilor din care, incredibil, razbate satisfactia !
  Oare asa de jos am ajuns ?!

 22. Haoleuuuuuuuuu, jaleeeee, jale mareeeeeee…
  Ce-a făcut tu, Boooooc
  De-au luat televiziunile fooooooc?

  Plânge OTV-ul,
  Plânge RTV-ul
  Şi Antena 3
  Cu ciutacii ei
  Toate plâng în cor
  Plâng de mila lor
  A maneliştiloooooooooor…
  Of, of, măi, măi Boc
  Ce-ai scos tu pe cioc…
  Vrei impozitare
  Pe a lor cântare?
  Of, of, măi, măi Boooooooooc…

 23. noicolae … pe acest blog au fost “oameni” care si’au manifestat satisfactia cand au murit oameni politici … antonie iorgovan si fiul lui rosca stanescu sunt doar doua exemple … atunci am fost “singurul protestant” … de ce nu te’ai intrebat si atunci cat de jos am ajuns? … pentru ca aia erau politicienii adversarilor? … 🙂

 24. @ cenushares
  Pentru mine si as fi vrut sa cred ca pentru noi toti, oamenii sunt egali in fata mortii si a lui Dumnezeu. Regret ca nu am reactionat atunci cand faceti dumneavoastra vorbire. Nu-mi amintesc despre postarile de atunci, v-as fi insa recunoscator daca m-ati crede ca n-am judecat niciodata nenorocirea unui om dupa afectiuni sau antipatii vremelnice si prostesti.

 25. ***Nicolae – bună! 😆
  Nu e tocmai bine ca tu s-o primeşti pentru acţiunile altora dar aşa se întâmplă când anumite persoane caută, cu tot dinadinsul, să facă dialog… Postarea lui cenusheres mă viza de fapt, pe mine…

  Când a murit Iorgovan, activam dincolo, pe forum Realitatea… Nu eram aici dar am povestit că, la moartea lui, pe Realitatea forum s-a râs dacic şi s-a făcut băşcălie trei zile… Ca-n balade… Bineînţeles că eram şi eu pe acolo…

  Oare cine să fie vinovat dacă am ajuns să ne bucurăm de moartea altora mânaţi de antipatii vremelnice si prostesti cum spui tu?…
  De ce să-mi ascund resentimentele şi să joc teatru? 😳

 26. asta cu “rasu’ dacic” e buna rau … mai ca’ti vine sa razi basescian … asa, cam cum rade basescu traian de glumele lui … 🙂

 27. Sugestie la 07.08.2010 22:57 :
  Spuneti celor de la Dimitrie Cantemir ca in context A-TI se scrie ATI, sau a fost din tastare si ora tarzie, in care caz am fost rautacios.

  Similar 5 aug 10 11:52

 28. SILVER…Despre Basescu ce-a zis Iorga?Noi suntem pe umerii sai sau invers?
  Personal cred ca Basescu nu are vreo legatura cu noi…el e un Robinson Crusoe pe insula din marea europeana numita Romania….De aia cred ca e si nevinovat pentru ceea ce se intampla in Romania si pentru ce face guvernul papagalului sau,Boc…

 29. ***Moro – Iorga e de-al tău, botoşănean… Ştii foarte bine că atunci când a murit, Preşedintele Băsescu nu exista nici măcar ca idee… Aşa că Iorga nu putea spune nimic despre cineva care nu exista, pe care nu-l cunoştea…
  În rest, văd că aberezi… Nu ştiu ce vrei să spui… Cred că-i foarte cald şi la tine… 😳

 30. CENUSHARES….Ma adresez tie ,sa nu creada Silver ca o jignesc….mai ales ca era si ea printre dacii aia….De fapt e o exprimare plastica pentru exprimarea zgomotoasa a bucuriei de a fi marlan si cretin..rasul dacic ..e misto…cred ca exprimarea lui Silver e inspirata de rasul bravului dac,celui dantai dac al tarii ….pariez ca Silver repeta zilnic “rasul dacic”..rasul ingrasa,iti da sentimentul de implinire si bucuria de a fi dac intr-o tara condusa de Traian..

 31. SILVER…Nu am vrut sa-ti spun pana acum…sa nu zici ca ma laud…de fapt eu sunt Iorga ..si e destul de inconfortabil ca exista si Basescu ,odata cu mine…pot deja sa-ti spun…in cazul lui Basescu e clar..e un invingator..el e pe umerii nostri si nu invers….
  Al tau Nicolae

 32. omu’ cat traieste’nvatza … eu am aflat zielel trecute un lucru de care pana acuma, habar nu aveam … ca betzele au un “capat gresit” … si urmand un rationament cat se poate de logic am aflat ca betele au si un “capat corect” … trebuie sa recunosc ca am fost putin dezamagita … m’as fi asteptat ca betigas sa ne impartaseasca din experienta castigata cu aceasta ocazie si sa ne spuna care capat e “gresit” … cel din dreapta sau cel din stanga … sa n’ajungem si noi la rivanolul din ureche … da’ n’a facut’o … lucru caere demonstreza ca nu’i pasa de poporul in carca caruia s’a instalat … cacofoniea e, oarecum, voita … 🙂

 33. @silvestar 11.49
  Acum am revenit cu soția de la liturghia duminicală și am constatat similitudinea cu motanul meu….Exact ca și el, stai pe burtă, ca o felină de rasă și când te aștepți mai puțin….jap o labă la scăfârlia ectoplasmelor ieșite din cenușa crematoriilor care nu-și găsesc ,,calea” spre lumină…..bieții de ei. Am râs 10 minute de mă doare burta.

 34. TB amintea ca dupa 20 de ani ajunsese de la 2000 la 6000 lei pe luna. Aceleasi categorii pot spune acum ca in ultimii 20 de ani au ajuns de la 2000 la 800 lei si nu prea mai pot face nici turism, la preturi comparabile.
  S-ar parea ca ne-au intrecut chinezii.

  Similar 8 aug 10 12:59

 35. @Nicolae
  @CAP-istul
  @Alții care scriu sau se gândesc la….personajul de mai jos.
  Plecând de la referirile domniilor voastre la Adrian Videanu, am încercat să înțeleg ce anume a determinat ,în opinia publică, percepția diabolizantă cu privire la această personalitate politică. M-am întrebat, deseori, ce a făcut Adrian Videanu astfel încât analiștii și adversarii politici să-l etichiteze drept hoț și mafiot ?
  Să fie…echilibrul și civilitatea discursului ? Statulul de manager de succes care-și achită taxeele și REDEVENȚELE către stat ? Faptul că dansează elegant cu soția (proprie) la evenimente mondene ? Performanțele de la ministerul economiei, din zona căruia s-au înregistrat CREȘTERE DE PRODUCȚIE ȘI EXPORT ? Șantierele deschise în București preluate și CONTINUATE de actualii edili (ce vor da capitalei, în timp, o față europeană )? Incapacitatea de a răspunde mârlănește la josnicia presei ?
  Și am înțeles….într-o lume înghețată în care mai viețuiesc adepți ai sistemului geocentric imaginat de Ptolemeu, este posibil ca NORMALITATEA să fie percepută ca ANORMALITATE (mai ales în trendul ,,omorârii” caprei vecinului, devenit sport național).
  Pe fondul obscurantist al ,,informării” NUMAI de la OTV/iRTV/A3, poate părea extrem de firesc ca ,,soarele” lui Vântu și Felix ce răsare de la RĂSĂRIT în fiecare dimineață, să fie singurul corp sesizat ,,în mișcare”, față de reperul ,,fix” (în gîndire) care este cetățeanul…turmentat.

 36. TV-istii discuta prelungit despre mariri de salarii in 2011. TB se opune si intre altele zice “autostrazi” in alt context decat cel cunoscut. Ne trebuie autostrazi sa ne legam de reteau europeana, inainte chiar de canalizari la sate care oricum nu se pot face decat in cateva si alea cu tot mai putini locuitori. Roma antica n-a fost sat a fost oras, cu viaducte, bai, strazi pavate, Coliseum. peste 20 de ani vor fi niste sate cu canalizare, in loc de o tara cu cateva zeci de km de autostrada, care i-ar avantaja si pe sateni.
  20 de ani de mariri de salarii, de la 500 la 5.000.000 lei si fara nicio autostrada, sant de ajuns. “Moare lumea de foame”, n-au banane, n-au porocale, n-au 70 % din mancare, campurile stau parloaga, au distrus irigatiile pe 3.000.000 Ha, motoare, pompe, retele, tevi.
  In 1946, 1947 cu seceta, plata despagubiri de razboi, cote, cartele de piine, puncte pentru haine, a fost mai usor ? Si tot s-au construit fabrici, scoli, spitale, irigatii, electrificare.
  Porniti odata autostrazile, lasati ulitele, strazile, toate drumurile si toate investitiile care n-aduc venit, pana nu legati tara de reteaua europeana. Am fi mai pricopsiti daca nici caile ferate n-ar fi legate la reteaua europeana ?

  Similar 8 aug 10 13:31

 37. Pe cine mai votam?Toti sunt la fel…hoti.Pdl a distrus cel mai rau tara,a distrus-o mai rau decat taranistii.

 38. Faraonul din Muntenia

  Mi-a atras atentia raspunsul lui Nicolae,asa ca voi spune si eu cateva cuvinte referitor la postarea ta si cuvintele presedintelui.Reprezint si eu PDL aici unde traiesc si daca vrei sa iti fie scarba de ceva,atunci sa iti fie scarba de acei membrii PDL(si aici cred ca putin te potrivesti si tu),care atunci cand lucrurile nu merg bine aleg sa fuga acuzand pe altii,aleg sa faca jocuri duble doar,doar le-o fi lor bine si tot asa.Daca esti membru PDL la tine in localitate,pai atunci nu crezi ca e mai simplu sa te”lepezi”decat sa incerci sa faci in asa fel ca acolo unde esti sa arati tinerilor dezamagiti ca in zona unde sunt ei pdl incearca sa miste lucrurile? Ia-ti tinerii dezamagiti si incercati sa va faceti auziti,si daca nu reusiti atunci alegeti sa plecati sau sa sa aruncati cu noroi.Nu poti fi dezamagit decat cand ai incercat prin toate mijloacele sa schimbi lucrurile in bine.Nu te poti declara dezamagit stand si asteptand.
  Baiatul meu e la liceu…l-am ajutat sa aleaga un profil care sa il ghideze in alegerea facultatii tinand cont de piata mondiala a muncii.Va fi(sper)inginer electronist…Daca pana atunci Romania nu va fi competitiva in a-si plati forta de munca cum trebuie il voi sprijini sa plece unde va fi multumit.Fa un exercitiu de imagine si imagineaza-ti o Romanie cu granitele inchise in plina criza…Jumatate din familii supravietuiesc datorita faptului ca un membru din familie munceste inafara.Sunt oameni cu afaceri mici care si-au reactivat meseriile de baza,au inchis firmele pentru doi trei ani,au plecat sau vor pleca pentru a putea salva ce se poate si se vor intoarce pentru a le relua cand vremurile vor fi mai bune.Nu spun ca e bine,dar nu e rau si nimeni in lumea asta nu ar trebui sa condamne ALTERNATIVA acolo unde este.Si eu am simtit frustrare cand l-am auzit pe presedinte…dupa ani de munca si investitii sa vezi ca alternativa nu e cea mai usoara si placuta.DAR dincolo de asta,viata e o lupta permanenta si orice ai face,orice decizie ai lua,regretele si dezamagirile fac parte din efectele colaterale.Cred ca noi ne-am obisnuit sa fim mereu mintiti ca ne va fi bine fara efort,incat nu mai acceptam realitatile atunci cand vin din gura celui de la care asteptam minciuni frumoase,sau pansamente pentru suflet-Presedintele.In ceea ce ma priveste,adevarul despre situatia Romaniei pe termen scurt ma ajuta sa iau decizii corecte pentru familia mea.Cei care vreti sa fiti mintiti ca va fi bine maine,puteti alege sa amanati ce sa faceti in viitor si sa fiti dezamagiti asteptand…

 39. Cum a luat hotul de videanu muntele din care scoate bani cu marmura?Muntele nu e ceva de vanzare.

 40. Şi care-i problema că Piţurcă a plecat de la Steaua? Au înnebunit şi televiziunile – RTV şi Antena 3… Da’ se poate? Din cauza lui Piţurcă să nu mai fie calomniaţi şi bălăcăriţi Băsescu şi PDL?… Se-nvaţă cu binele dacă sunt neglijaţi…

  Piţurcă!… Ca să vezi… Piţurcă a plecat de bine, domnilor…
  Că dacă pentru mâine n-avea bani de pâine nu pleca el cu “staf”-ul lui… C-aşa a spus pe TV-uri că-şi ia şi “staf”-ul…

 41. ***Gabi – Bună! 😆

  Tu scrii aşa: imagineaza-ti o Romanie cu granitele inchise Dacă ***Faraonul din Muntenia este student înseamnă că este şi foarte tânăr şi n-o să priceapă cam cum se trăieşte, cum este viaţa într-o Romanie cu granitele inchise. Eu, noi care suntem mai în vârstă, ştim că România de dinainte de ’89 era o închisoare. Cine voia să plece risca nu numai libertatea ci şi viaţa…

  Ferească Dumnezeu cum s-a trăit în acea Românie!

  Băsescu a spus clar că oriunde în UE suntem acasă. Problema e că nu i-au fost înţelese cuvintele şi că nici presa nu revine asupra lor pentru că n-ar mai fi motive să-l calomnieze…

  Şi-apoi, ca ţară membră UE, România a intrat în procesul de globalizare, de uniformizare. E de mirare cum tinerii nu ştiu aşa ceva pentru că de regulă tinerii sunt foarte receptivi… Să ne amintim cu câtă uşurinţă au adoptat Sf Valentin, de ex…

 42. Cine e Pițurcă ?
  Cine e… Becali ?
  Ce legătură au cu…sportul ?
  Ce legătură au sutele de mii de euro plătiți lunar unui fotbalist sau antrenor, cu VALOAREA și IMPORTANȚA muncii prestate de acești inși ?
  Fluxul de bani din fotbal este controlat (controlabil) și impozitat corespunzător ?
  Un ceas la mână de 20.000 euro, o mașină bengoasă și o…damă ,,fotomodel” zâmbitoare și purtătoare de țoale elegante (pe care ,,merg” banii fotbaliștilor), eventual o mică ,,doză” de droguri la întâlniri mondene, sunt idealuri demne de urmat de către tânăra generație ?
  Vrem politicieni cu profilul ,,maicii Tereza” care bineînțeles NU TREBUIE să semene cu noi (deși de cele mai multe ori sunt după chipul și asemănarea noastră) și care să ne pună în palma întinsă tot ce visăm noaptea, dar în rest….putem ,,arde” etape și obține succesul material și de imagine cu sau fără educație ca și cum ar fi cel mai firesc lucru din lume, nu-i așa ? Halal, societate de… cacao.

 43. gabriela … ma lesi? … una e sa analizezi daca e bine sau nu sa lucrezi in alta tara si altceva e indemnul marlanesc al domnului betzigash care ne’a spus ca daca nu ne place sa plecam … n’o mai trageti voi pe academiei ca nu merge … 🙂

 44. Ma bucur ca nu sunteti similari cu opozitia. Daca un primar independent are un plan bun il sustineti

 45. @balbeck 15.58
  Mai bine, stai acasă, sau mergi la un picnic cu mici și bere. Oricum, votezi cu c…..(înțelege ,,capul”, dacă-ți face plăcere).

 46. Comentariu “prin urmare pot sa plece in strainatate…”

  De ce minti, domnule? De ce dai o alta interpretare cuvintelor Presedintelui?
  Basescu a spus clar ca in UE romanii sunt acasa indiferent de tara in care locuiesc şi muncesc…
  Era mai bine inainte de ’89 cand in Romania se traia ca intr-o inchisoare? Presa a condamnat adesea practicile comuniste de a-i tine inchisi pe romani, departe de realitatile care aveau loc dincolo de granite.

  Acum suntem liberi, putem circula dupa vointa, nu trebuie sa ne mâne Basescu din spate… Ce e rau in faptul ca romanii au alternative?… Au posibilitatea de a trai si castiga mai bine?…

  De globalizare o fi auzit oare acest liberal-vuvuzela?

  Sursa: ziare.com Uioreanu: Băsescu şi Boc ar trebui să emigreze şi să trimită bani în ţară…

 47. Chiar buna ideea cu video chat-ul, in felul asta va puteti apropria si mai mult de cetateni

 48. ***zaharescu valeriu at 13:21: Mulţumesc! 😆 Şi altă dată desigur…

 49. Reducerea numarului de angajati e o veste bine venita, si asa erau prea multi functionari care stateau la cafele toata ziua

 50. Eu din cate am inteles cam 90% din posturile care vor fi desfitate sunt posturi care nu erau ocupate dar exista finantare pentru ele. Banii respectivi se intorceau la buget, deci ce economie facem ?

 51. @Dan nu e chiar asa , un numai relativ mic de posturi sunt cele care nu erau ocupate cat despre intorsul banilor, sigur mai ajungeau si la sporuri sau cine stie ce cheltuieli

 52. Banii alocati de la buget pentru salarii nu pot fi folositi in alte scopuri. A spus si oprescu asta la tvr

 53. Nu conteaza ca nu pot fi folositi, conteaza ca o sa trebuiasca sa mai restructureze pentru ca nu se vor face economiile mult asteptate

 54. Ne-am dori cativa piturca la steaua si la nationala,nu zic altii mai buni.In plus e si antrenor bun.
  Piturca a fost un fel de filippo inzaghi al romaniei,statea in fatza la pomana si dadea goluri.

 55. Poate totusi va raznangiti si os acandidati impotriva lui oprescu la primarie, ca aveti multe ideei bune si va tineti si de promisiuni.Cu siguranta se gasesc multi care ar vera sa va voteze

 56. la mehedinti una loredana a ajuns, propulsata de partidul cinstitilor pdl, director la agentia de prestari mehedinti dupa ce a obtinut nota 1,75 la examenul de titularizare … numa’ buna de director de agentie … 🙂

 57. Cenushares

  Personal cred ca Romania se va schimba si va merge spre normalitate cand mai mult de 50% din populatia activa a tarii va experimenta viata in UE.Atunci,intorsi in tara vor avea asteptari mai mari vor dori normalitatea(alta decat cea originala romaneasca)si vor avea toleranta zero fata de demagogia politica si politicieni.Viata inafara tarii e un curs intensiv de democratie si societate civila.Se pare ca noi stim la frecventa redusa si termen lung(vezi 20 de ani trecuti degeaba),asa ca din punctul meu de vedere fiecare cetatean roman care experimenteaza democratia UE,este un castig pentru societatea civila romneasca si o pierdere pentru tipul de electorat mai putin ”iesit”dorit de politica romaneasca.

 58. Cenushares

  Si asta tine de selectia de/si a unui partid in optiunile electoratului…Un partid isi asuma riscurile atunci cand isi promoveaza oamenii,electoratul are datoria de a selecta,tinand cont de tabloul politic in ansamblul sau.

 59. mda … fiul unui pdl’ist de frunte din caransebes a accidentat patru persoane dupa ce a intrat cu masina pe pista unui concurs de moto-cros … nimic nou … am vazut d’astea multe de la raducanoiu incoace … interesant este altceva … cica tacsu’ … seful pdl din caransebes e medic si se ocupa cu pensionarile pe caz de boala in caransebes … i’auzi ia … da’s sigura ca la caransebes toti pensionarii de boala sunt pensionati pe bune …. 🙂

 60. gabriela … da’ cu conditia ca electoratul sa stie ca lucrurile astea se intampla … d’aia uraste basescu traian televiziunile “manipulatoare” … pentru ca daca n’ar fi ele electoratul n’ar prea avea de undne sa stie … si ar vota dupa punga cu alimente sau sticla de vin pe care i’o da partidul imaculatilor … 🙂

 61. Cenushares

  Sunt absolut convinsa ca fiul n-a facut accidentul cu ”sarcina” de la partid…E o mare nebunie sa sugerezi asta…Niciun parinte nu isi doreste asa ceva…E un accident nefericit,invatatura de minte pentru toti,sper sa plateasca vinovatii,restul sunt speculatii de presa care ne arata inca odata noroiul in care se scalda aceasta,construind pe necazul oamenilor subiecte politice…

 62. gabriela … voi ii gasiti lu’ basescu traian intotdeauna o scuza … daca el ii da unuia un sut in fund, sa zicem, voi veti face front comun in a demonstra ca orice sut in fund e bun … pentru ca inseamna un pas inainte … care’i intotdeauna binevenit … 🙂

 63. @cenushares
  Știu că nu meriți, dar hai… fie…îți arunc totuși un osicior de atenție..e duminică…
  Fără să vrei, recunoști că tot românu’ e pedelist, din moment ce tot ce se petrece în țara asta are legătură cu acest partid.
  E și normal, din moment ce partidul proeuropean PD-L, nu are alternativă…asta e, cenușă…împrăștia-te-ai în cele patru zări…. hihihihi

 64. gabriela … reciteste … despre fiu n’am zis prea multe … doar ca s’au mai vazut cazuri … important era ce am spus despre tata … 🙂

 65. gabriela … accidentul fiului era doar pretextul pe care l’am folosit pentru a face legatura intre un pdl’ist de frunte si pensionarile de boala … ca sa’nteleaga lumea cine ne sunt pdl’istii …. 🙂

 66. Cenushares

  Stii tu bine ce arata Tv-urile…uite d’aia nu va place ideea ca romanii sa iasa in lume…pentru ca dupa,nu mai pot fi manipulati cu televizorul…

 67. zaharescu … multumesc, preamarite, pentru atentia ce mi’o acorzi … de cand ma stiu n’au contat pentru mine decat cei care sunt la putere … p’astia i’am urmarit .. p’astia i’am criticat … ceilalti nu ma intereseaza in acest moment … or sa ma intereseze cand vor fi la putere … 🙂

 68. Cenushares

  Ei,pai atunci cu atat mai neplacut pentru tine…a te folosi de o tragedie pentru a manipula sentimentele celor ce te citesc,arata cu adevarat pana unde poti merge cu argumentele pentru a-ti apara convingerile.Destul de urat si crud…

 69. gabriela … esti neconvingatoare … da’ io tot o sa te iubesc … ca esti si simpatica in acelasi timp … 🙂

 70. gabriela … importanta’i informatia nu modul in care ajungi la ea … 🙂

 71. ziua buna la toti ….multi inasi portocalici pe aici ,au aparut ca ciupercile dupa furtuna portocalie,asa inasi la asa aplaudaci ….
  Gaby neni ,serbus …langa scoala aia de doftoroaie ai facut si aia de avocatura ?…aperi tot spectrul portocaliu ,nu televizorul manipuleaza ,voi ati manipulat sa nu spun mintit grosolan ,cu solganuri electorale ,nimic nu s-a materializat ….

 72. Hopa…Serbus Puiu… 😉 L-ai simtit pe Cenushares la inghesuiala… 🙂 ? Lasa-l ca e baiat mare,se descurca… Nu apar nimic in ce nu cred.In general principii,mai putin oameni.

 73. Popii BOR sunt bugetari si ei, atunci de ce nu li se reduc salariile sau posturile ? De ce nu se opreste investitia in BOR ? Din 89 incoace statul a cheltuit miliarde de euroi pe BOR; care’i scopul adevarat ?

 74. am umblat prin tara lui Silvia ,Argus si dragul de moro ,faina regiune ,pacat ca i-a atins efectul guvernarii portocalii ,sunt profund dezamagiti ….

 75. cenuse …te salut ,de acord cu postarea de la 18,09 …hihihihi..

 76. Puiu

  La mine”guvernarea locala”e psd-pnl,si dezastrul economic la fel de 20 de ani…Mai,mai,cum stiti voi sa plangeti pe umeri cu lacrimi anti-portocalii…

 77. katrina … hai, pentru ca’i dumnica sa’ti fac si tie pe plac … zilele trecute era pe la una dintre televiziuni un titlu cam asa “cate o biserica la fiecare doua zile” … nu m’am oprit sa vad despre ce e vorba da’ cred ca stiu … recunoaste ca la biserici v’am luat … 🙂

 78. ***Puiu – bine ai revenit… 😆
  Cum ţi s-a părut oraşul meu? Pe unde ai trecut? Ce ţi-a plăcut mai mult? Ce te-a impresionat? Ai prins vreun apus bacovian?

 79. Gabi …ai dreptate ,toti o apa si-un pamant ,niste neispraviti ,astia din urma au pus capac la tot….

 80. Silvia …in Bacau n-am fost acum ,am zis asa in general Moldova ,am fost in Piatra Neamt ,Suceava ,Iasi ,Vatra Dornei …etc….

 81. gabriela … serios … la voi dezastrul economic e la fel ca acum 20 de ani? … cum tu? … pai basescu traian a fost ministru in astia 20 de ani de nu stiu cate ori … a fost in partide sau in coalitii la putere cel putin 10 ani … chiar nimic nimicutz n’a facut pentru voi toplitzenii? .. da’ pentru cine a facut, scumpete? … pentru el si pentru familia lui? … aham … d’aia nu aveti voi apartamente de cate 1 milion de euro … 🙂

 82. ***Katrina – glumeţule, unde eşti domnule? Când aici, pe blog, am îndemnat lumea să iasă la muncă dacă vrea să trăiască bine, m-ai făcut comunistă spunându-mi că numai în comunism se munceşte… 😳
  Iată însă că vine un articol la gazetă, articol care te contrazice şi care spune că şi la americani se munceşte în condiţiile în care tu ai spus că acolo nu se munceşte şi, în naivitatea mea, eu mi-am imaginat că în USA, în copaci, cresc dolari în loc de frunze…

  Care a fost primul loc de munca al miliardarilor americani?

  V-o imaginati pe Oprah Winfrey drept vanzatoare la alimentara sau pe David Murdock lucrand la o benzinarie? Desi pare greu de crezut, majoritatea miliardarilor celebri au avut, in tinerete, unele din cel mai prost platite joburi.

  Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, este o raritate printre miliardari, reusind sa aiba un imens succes cu primul sau loc de munca. El a pus bazele Facebook cand era inca in facultate, in 2004, iar acum averea sa este evaluata la 4 miliarde de dolari.

  Insa multi miliardari au inceput de jos, relateaza Forbes. Oprah Winfrey, una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimata la 2,4 miliarde de dolari, a inceput sa-si castige traiul de mica, lucrand intr-un magazin alimentar. Pana la 16 ani, a reusit sa se angajeze la postul de radio WVOL, unde citea stiri. In prezent, este una din cele mai importante figuri din mass media, avand emisiuni TV, o revista si chiar propriul post de televiune.

  David Murdock, proprietarului firmei Dole, a renuntat la scoala in clasa a 9-a si a lucrat la o benzinarie, inainte sa fie recrutat in armata, in 1943. A intrat in afacerile imobiliare, reusind sa aiba succes dupa reabilitarea companiei Castle & Cooke din Hawaii, care, in prezent, se ocupa de agricultura si imobiliare. Valoarea averii sale se ridica la 2,5 miliarde de dolari.

  Charles Schwab, devenit bogat si celebru din afacerile din domeniul brokerajului, a lucrat pentru prima data ca vanzator de alune, pui si oua.

  In timp ce era inca in liceu, co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a primit un job de vara la Hewlett-Packard. Aici l-a intalnit pe Steve Wozniak, cu care a lansat Apple, in 1976. Averea sa se ridica la 5,5 miliarde de dolari in prezent.

  Miliardarul din domeniul bancar Andrew Beal obisnuia sa repare televizoare, pe care le vindea apoi familiilor sarace, mergand din usa in usa, iar fondatorul IAC/InterActiveCorp obsnuia sa aduca corespondenta in agentia de recrutare de talente William Morris.

  Sursa: ziare.com

 83. gabriela … io zic asa … la noi in sat am avut de cand ne stim primar pnl … la noi s’au schimbat multe in ultimii 20 de ani … fiecare ulita e asfalatata, avem canalizare, scoala noua, la standarde europene, pentru ca cea veche a ars … toate strazile sunt luminate “a giorno”, avem serviciu de salubritate si multe altele … 🙂

 84. biserica noua n’avem … si nici nu cred c’o sa avem prea curand … 🙂

 85. gabriela … scuze, da’ am uitat “sa zic” … sa va puneti si voi un primar pnl’ist ca uite ce buni au fost ai nostri … asta daca vreti sa va mearga si voua asa bine cum ne merge noua … 🙂

 86. s’ar parea ca prefectul caras-severinului a aparut pe la televiziunile manipulatoare si a spus ca fiul potentatului pdl’ist nu era baut si ca nici nu se poate sa fi consumat droguri si ca ce baiat bun e el si s’a ratacit pe pista si apoi s’a speriat si n’a mai stiut ce face … hm .. .miros de musamalizare … 🙂

 87. Cine-mi pune şi mie o pilă la meteo… 🙄
  De dimineaţă au spus pe TV-uri că şi-n oraşul meu vor fi ploi şi vânturi… Nu Vântu, ăla cu FNI-ul…
  Nu ştiu ce s-a întâmplt… Ori au minţit ori au uitat să mai trimită… Vremea a fost la fel de fierbinte ca-n toată săptămâna…
  Poate intervine cineva şi pentru oraşul meu că se face noapte şi dacă nu pot dormi, iar mănânc… 😳

 88. ***cenusheres – ce ai intrigantule cu PDL-ul de tot legi accidentul de la Caransebeş de PDL? Chiar nu ţi-e ruşine?
  Citeşte aici http://www.ziare.com/stiri/accident-motocicleta/motociclisti-raniti-la-un-concurs-un-sofer-beat-a-intrat-cu-masina-pe-pista-1034131 art făcut după ştirile de la Realitatea tv şi Realitatea nu se agaţă de PDL deşi nu-i iubeşte şi asta ştie toată lumea…
  Termină domnule şi ai puţină ruşine că nu eşti pe blogul tău… Tu nu vezi că nimeni nu-ţi ia spusele în serios şi continui singur, de nebun să acuzi PDL fără motiv?

 89. @silvestar
  Eu, din principiu, nu intru pe blogurile celor din opoziție, din respect pentru susținătorii lor. Nu vreau să-i jignesc din greșeală…
  Dar dacă d-ta ai vizitat, să spunem, blogurile lui Antonescu,Vanghelie, Ponta, Hrebenciuc, Voiculescu (presupunând că ele există și că inițiatorii lor au știința, imaginația și voința de a comunica prin astfel de mijloace ) ce ai constatat ? Aceeași aglomerație de ,,sfătuitori” (a se citi viruși) de această dată ,,portocalii”, cu scopul sau menirea de a dezagrega coerența prin dialog ale acelor bloguri ? Dacă, DA, să le fie rușine…

 90. ***zaharescu valeriu – sincer – nu am intrat niciodată pe blogurile celor numiţi de tine – nu din grijă pentru ei ca să nu-i jignesc ci din respect pentru mine.

  Dar cred că la întrebare ţi-ar putea răspunde cmoro, Bibliotecaru… Ăştia – simpatizanţii PSDPCPNL care ştiu din discuţiile de aici că intră dar niciodată nu au comentat sau acuzat că acolo ar fi vuvuzele PDL… Nu, niciodată… Nu le-ar fi scăpat lor aşa o ocazie…

  Dar cenusheres este extrem de obraznic şi insistent… Nu are limite… Un timp destul de lung nu i s-a permis să intre şi blogul era curat… Acum iar e întinat când nici nu te aştepţi…

 91. silverstar … stiu .. io intinez nobilele idealuri pdl’iste … insinuez ca fiul era al tatalui pdl’ist … si nu un pdl’ist de rand … era vicepresedinte pe judet si medic ce se ocupa cu pensionarile de boala … si mai insinuam ca’s sigura ca toti pensionatii de boala din caransebes sunt pensionati pe bune … ca doar un pdl’ist, nu’asa, nu se poate manji cu prostii d’astea … cand seful lui tuna si fulgera impotriva pensionatilor de boala fraudulosi el n’ar putea sa dea certificate pe bani … nu? … 🙂

 92. silverstar … stiu … visu’ tau de’o viata este sa ma vezi pe bine afara de pe acest blog … e destul de greu sa se intample asta … unu’ pentru ca madalina are niste principii sanatoase privind modul de administrare a unui blog … si doi, pentru ca eu nu ma enervez niciodata si nu jignesc pe nimeni … eu imi exprim argumentat parerile, vin cu fapte care cu greu pot fi puse la indoiala … 🙂

 93. silverstar … asta’i preluat de pe site’ul pdl caras-severin … alta dovada n’am … 🙂
  “Lansare Ioan Ungur
  Joi, 10 Aprilie 2008 00:00 Scris de Administrator

  Sorin Frunzăverde, preşedintele Partidului Democrat – Liberal, filiala Caraş-Severin a participat Duminică, 13 aprilie, la lansarea candidatului PD-L, Ioan Ungur, la funcţia de primar al municipiului Caransebeş. Cu acest prilej au fost prezentaţi şi candidaţii PD-L la funcţia de primar ai comunelor arondate Caransebeşului precum şi Iancu Simion-Simi, candidatul PD-L la functia de primar al oraşului Oţelu Roşu.”

 94. @rasputin:
  Se pare ca n-ati mai citit in ultimele zile blog-ul dlui.A.N., altfel ati fi vazut esplicatia domnului mentionat legat de Petromidia…
  @silverstar:
  Suntem saraci pentru ca…Romania e…florareasa Europei acum.
  Exemplificare: vizionati filmul “My Fair Lady” …sau punerea in scena a lui G.B.Shaw (poate se joaca pe una din scenele Bucurestiului).
  Speram in …final fericit…!

 95. Francezii ii trimit pe rommanii lui Basescu acasa ..sa mai ciordeasca si sa traiasca bine in Romania …iar Basescu ii indeamna pe toti sa plece inapoi ..pe motiv ca suntem europeni si ca Franta poate fi si casa noastra ,daca ne descurcam acolo…
  PUIU…Bine ai revenit….sa traiesti ….
  Nicolae..Iorga de la Botosani,contemporan cu Basescu…..tocmai ii scriu istoria romantata ..plagiez…”Romanii sub Traian Basescu Jucatorul”

 96. Unde dai si unde’i …..Silver…….n’am spus niciodata ca nu se munceste in America, am spus ca nu te trimite nimeni la munca, atunci cand nu’i convine parerile tale. In america nu exista ideea de “parazit”, pentru ca nu se poate trai pe spinarea societatii (cum ziceti voi, comunistii), chiar daca exista ajutoare sociale.

 97. ***Alice of Vonderland – am să-ţi explic eu de ce suntem săraci dar mai întâi vreau să explic ceva aici ca să nu se creadă că sunt duplicitară. L-am susţinut şi-l voi susţine în continuare pe Domnul Preşedinte Băsescu pentru reforme deşi mă deranjează foarte tare măsurile de austeritate care lovesc în cei mai săraci şi neputincioşi români şi nu am de gând să tac…

  Mi-am şi rezervet de altfel dreptul de a înjura guvernul ori de câte ori mă doare piciorul pentru că în vara aceasta nu am mai mers în staţiune pentru tratament că nu-mi pot permite să plătesc pentru 17 zile preţul de trei ori cât aş fi plătit un bilet luat de la pensionari…

  În sfârşit, vine toamna… Şi ştiu cum e…

  Eu îi găsesc Domnului Preşedinte trei greşeli mari:

  1. a fost onest şi l-a numit PM pe Tăriceanu în 2004 deşi ştia că Tăriceanu este sluga lui Patriciu… Ce a urmat şi cum s-a manifestat Tăriceanu până în 2008, ştim cu toţii…

  2. ne-a băgat în UE fără referendum, fără să ne informeze, fără să ştim ce ne aşteaptă, ce înseamnă şi ce obligaţii trebuie să ne asumăm şi să onorăm… Şi nu numai… A fost coautor tacit desigur, la distrugerea agriculturii româneşti pentru ca UE să ne aibă ca piaţă de desfacere. Sunt pline pieţele româneşti de produse modificate genetic aduse din UE la preţuri foarte mari în timp ce terenurile noastre zac nelucrate. Lasă că nici românii nu dau brânci la muncă de aceea am ajuns să folosim şi pătrunjel din UE…

  3. pentru că guvernul de pămpălăi n-a făcut ce trebuie, a luat la repezeală hotărârea să-i sacrifice pe românii nevoiaşi pentru ieşirea din criză… Aici a greşit… Reforma şi măsurile de austeritate trebuiau luate de sus în jos… Nu mai spun ce trebuia făcut pentru că ştii şi tu la fel de bine ca şi mine… Şi reducerea salariilor, creşterea TVA care loveşte de două ori în bugetari dar şi în pensionari, trebuiau să fie soluţiile de rezervă, ultimele aplicate şi numai dacă mai era nevoie…

  Nu l-am auzit pe Domnul Preşedinte ori pe Domnul Boc luând atitudine împotriva parlamentarilor care şi pe perioada vacanţei îşi menţin aceleaşi venituri lunare… Firesc să-şi apere colegii! Şi unii şi alţii sunt politicieni, nu?…

  Şi-acum “De ce suntem săraci?” Este întrebarea pe care Domnul Preşedinte a pus-o şi şi-a pus-o într-o ieşire a sa pe TV-uri cât încă mai era guvernul Tăriceanu… Şi tot dumnealui a răspuns: pentru că aşa vor politicienii… Ok, acum o să-i răspund şi eu exact cum merită: suntem săraci pentru că aşa vrea Preşedintele…

 98. ***Katrina – chiar nu ţi-e ruşine să n-ai nici măcar simţul răspunderii… Cum poţi tu – susţinător PSDPCPNL – să-mi spui mie că sunt comunistă şi să mă acuzi de comunism când am spus că românii ar trebui să muncească dacă vor să trăiască bine…
  Gata, domnule! Nu mai umili românii şi nu ne mai considera needucaţi şi neinstruiţi… Ţi s-a dovedit de zeci de ori pe aici că românii sunt oameni inteligenţi şi cu mult bun simţ, lucru care te deranjează tare…
  Hai, pa!

 99. Cel ce a intrat cu masina pe pista pentru motociclisti e de vina,nu tatal sau care este mare in pdl acolo.Ce vina are acel om ca fiul sau s-a dat smecher pe pista aia?Sa fiu sincer nu as vrea sa ajunga dupa gratii teribilistul.Dar normal ar fi sa plateasca(cash).

 100. Silverstar, intr’adevar, romanii ar trebui sa munceasca, dar nu au unde, pentru ca politicienii romani nu considera crearea locurilor de munca o prioritate, ci doar furtul din visteria tarii.
  A propos, cand am sustinut eu PSDPCPNL, ca nu’mi aduc aminte ? dar daca tu sustii asta, nu prea vad cum ai putea face parte dintre romanii aia inteligenti si harnici si cu bun simt…..

  Si a propos de Presedinte, care a fost ales pentru ca a promis ca va combate coruptia…..dar s’a dovedit ca n’a combatut decat propriile promisiuni…

 101. Silverstar spune:
  “L-am susţinut şi-l voi susţine în continuare pe Domnul Preşedinte Băsescu…”

  Important este sa persisti in ….idei si sa crezi ca in tara vor fi reforme sub conducerea PDL

 102. @all
  Citesc cu plăcere tot ceea ce postează oameni educați,de bună credință și care realmente au ceva de spus, cum ar silver, ng, rasputin și alții ca ei.
  Totodată, citesc cu interes și clișeele decupate din presa de scandal, fără prelucrare sau contribuție proprie a bloggerilor emitenți. Nu este cazul să le judec eu nivelul de instruire, oricine sr poate edifica, citindu-i.
  Raportând cele două perspective, una de nivel european și cealaltă afectiv difuză cu specific balcanic, rezultă o singură concluzie, liniștitoare pentru mine. Și în 2004 și 2008 și în 2009, am votat corect, în deplin respect pentru interesul național. La fe se va întâmpla în 2012 și 2014. Un om normal la cap, nu poate gândi și proceda altfel.

 103. Zaharescu

  M’ai dat gata cu “am votat corect, în deplin respect pentru interesul național.”….Tovarasu’ daca ai votat pentru atat, inseamna ca ai pus si tu umarul la distrugerea tarii. Inainte de a merge la vot, invata ce’i aia democratie…, cetatean, etc.

 104. Buna Seara tuturor romaniilor, va multumesc frumos celor care mi-au transmis sms si mesaje, aici pe blogul Doamnei Udrea! Dap sunt tanar, sunt student si sunt o fire de foc sunt in zodia sagetatorului, sunt vesel, sunt mandru ca vin din Romania! Nu o sa uit de unde am plecat! Dar am in suflet un : OF , cu ce a gresit tara asta de a ajuns pe mana acestor impostori! ” . Toti batraneii mei din cartier , ma intreaba : ” FARAOANE , cu ce am gresit, ce am facut de am ajuns aici! ” si va spun sincer ca aproape ca imi dau lacrimile numai cand ii vad! Nu stiu ce sa spun…… multi dintre colegii mei , doresc sa plece departe! Ca tot acest Presedinte, nu stiu daca il mai pot numai al Romaniei, ca mie scarba !

 105. ***Noapte bună! Şi celor care mai şi muncesc o săptămână plină de bucurii… 😆

  ***MădăMădă – O noapte liniştită şi vise plăcute. 😆

  Administrator:
  Noapte buna Silver!

 106. T. Basescu la TVR 1:
  “Sunt incapabil să ofer românilor o viaţă mai bună”, si cu asta cred ne-a spus totul, mai ales ca presedintele vorbeste intotdeauna sincer.

 107. Tinerii ar trebui educati cum trebuie.Sa presupunem ca tata are o situatie materiala foarte buna.Nu trebuie sa ii dea bani copilului sau decat pentru o bere,pentru nimicuri.Tanarul poate sa ii ceara tatalui sa ii cumpere un ferrari.Tatal sau trebuie sa ii spuna ca nu ii da,daca vrea ii ia o dacie.Tatal sau ii plateste facultatea.Daca se supara ii poate cere fiului sau sa isi caute de lucru,nu conteaza unde,in constructii,la sant,in uzina,combinat,etc., sa isi plateasca singur facultatea.In final ii da mostenirea.Dar nu mai e copil,nu mai e chiar tanar.Poate are mai multa minte.Dar nu trebuie sa ii dea impresia ca ii da mostenire.Nu trebuie sa primeasca totul de-a gata.Tanarul si-o ia in cap ca e smecher,ca tata e nu stiu cine…si se intampla ce s-a intamplat pe pista aia.

 108. @bibliotecaru
  nu poti face nimic pt a schimba romania in bine ! sper ca presedintele basescu sa invinga sistemul , urmatorul an este decisiv … sper in schimbarea clasei politice, doar astfel romania se va schimba in bine , e ultima sansa !

 109. ar fii interesant sa ne zica doamna udrea cu ce s-a afirmat prin politica, ca de promisiuni suntem satui peste cap, ala fura, ala fura, alalaltu` fura… pana cand ma nene ? NU VA MAI SATURATI MINCINOSILOR ? ce-ar fii sa va luati toata clica de mincinosi, sa va urcati toti in masini si sa va aruncati in lacul vidraru de pe baraj ? macar scapam dracului de voi toti… cum ca presedinte sa spui ca mai bine sa plecam afara daca ne descurcam mai bine in tara ? pai nu e logic sa ii atragi pe romani acasa, sa le dai posibilitati de investitie a banilor economisiti (eventual), sa se relanseze economia ? ca toti care au posibilitate fug din tara ca dracu` de tamaie, incercand sa-si faca un rost in viata mai bun, decat ca acasa. asa ca eu va intreb scurt si la obiect: aveti de gand sa faceti ceva odata bun pentru tara romaneasca, sau asteptati sa se intample un al doilea ’89, cand lumea o sa va sara in cap si o sa va puna pe toti la zid, strigand in cor: pana cand ?!
  si a doua chestiune, legata de brandul de tara: tara arde, baba se piaptana, sau mai bine zis, batranii si copii mor de foame, incercand sa cheltuiasca banii in asa fel incat sa o duca de pe azi pe maine, si doamna udrea ce face? cheltuie 900 de mii de euro pe o frunza verde-n vant, care seama izbitor cu alea gratuite sau care le poti lua pe o suma modica de NUMAI 200 euro. iar o zic la obiect: cine a avut nevoie de masina noua, de o piscina terminata, de un acoperis la vila, sau cizme, sau genti prada sau mai stiu eu cum le zice ? de ce va trag la raspundere: pentru ca in primul rand l-am ales pe omul pe care l-ati “sustinut” atata amar de timp, si cred ca e timpul sa fiti trasa la raspundere pentru niste chestii care pur si simplu nu se fac. chiar atata lipsa de minte este acolo la ministerul turismului incat sa nu se poata sa ne uitam si in ograda vecinului sa luam exemple de cum se poate face din nimic (bulgaria), in ceva super-vizitat ? am sa mai revin, imediat cum mai aud de cate-o boacana de-a lui boc, basescu si a dumneavoastra, doamna udrea, poate eventual va faceti si curaj sa raspundeti in direct la tv acuzelor de gen, ca sunt multi care se intreaba DE CE, dar nu or sa va intrebe niciodata in fata. eh ca o fac eu.

 110. ANAF va verifica indirect(?)averile manelistilor….OK…Dar averile tiganilor,interlopilor,proxenetilor,functionarilor si demnitarilor publici ,politicienilor,membrilor de partid de la consilierii locali si pana la ministri…pe cand?

 111. ***Moro – ai şi tu insomnie? 🙁
  Nu plouă aşa cum au minţit de dimineaţă…

 112. Doamna Udrea,

  Nu credeti ca romanii vo-r pleca? in Australia Canada? nu credeti ca in programul Partidului ar trebui sa deschideti locurii de munca, ca oamenii sa plateasca impozite?

  Am 63 de ani , am experientza capitalista de peste 25 de ani in Statul Texas, in 5 ani s-au construit aici in Texas, orase la marginile Dallasului

  Eu nu pot intelege ce se intimpla n Romania? atitea Guvernarii care au condus au facut afacerii pentru interesele lor partinice, totii au cautat in runte cu reprezentantii Parlamentului sa faca afacerii si sa fure avutia Nationala

 113. Intrebare pentru Elena Udrea: Este adevarat ca si consilierii PDL din Primaria Capitalei au intrat in jocurile MAFIEI IMOBILIARE, mosite de PSD?
  Dna Elena Udrea, este strigator la cer ca, în vreme ce eu nu am unde locui -, sunt nevoita sa dorm pe la diverse manastiri, fiind si pensionată pe caz de boală, cu incapacitatea totală de muncă pentru “deficienţă funcţională accentuată” si cu o pensie de numai 218 lei -, o familie de rromi sa se lafaie în imobilul proprietate a bunicii mele Lăzărescu Ioana, situat în Str. Odoarei nr. 8, sector 5, imobil pe care eu l-am revendicat in temeiul LEGII 10/2001, potrivit Notificarii nr. 696 (dosar nr. 8737) din 3 august 2001, adresat Primariei Capitalei.
  Rromii care locuiesc aici cu contract de inchiriere de la ICRAL se lauda ca ei vor deveni proprietarii casei, intrucat sunt prieteni sau rude ale primarului Marian Vanghelie, si ca eu voi fi despagubita cu titluri de stat. Adica, tot pe drumuri voi fi.
  Au trecut atatia ani de la notificarea Primariei, si nu primesc nici un raspuns. M-am adresat chiar si Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, insa raspunsul, dat sub nr. 793061/25.03.2009, a fost descurajant, in sensul ca „institutia nu are competente cu privire la cererile de restituire”.
  Cui sa ma mai adresez, doamna Elena Edrea, pentru a nu muri pe strazi, ci sa-mi vad realizat visul de a locui in casa stramosilor mei?
  Sunteti ultima mea speranta.

 114. Un zâmbet la cafea 😆

  După multă vreme, Popescu îşi scoate nevasta la restaurant. Când îşi lasă pardesiele, garderobiera zâmbeşte:
  – Bună seara, domnule Popescu!
  Nevasta îl interoghează imediat:
  – De unde te ştie asta!? Tu ai mai fost aici fără mine!
  – Nu, dragă, a fost femeie de serviciu la noi la firmă!
  Se aşează. Vine chelnerul:
  – Bună seara, domnule Popescu, la aperitiv ca de obicei?
  Soţia se face vânătă:
  – Aha! Te cunoaşte şi ştie şi ce-ţi place!
  – Da, sigur, a lucrat la noi la bufet dar s-au făcut restructurari.
  Scena se repetă cu tot personalul din restaurant, inclusiv portarul care le cheamă un taxi. În maşină femeia explodează:
  – Tu mă crezi proastă, adică eu nu-mi dau seama că… vorbind intr-un torent tot drumul, până ce şoferul se întoarce râzând:
  – Don’ Popescu, pe cinstea mea, din câte c u r v e am dus cu Dvs, asta-i cea mai a dracului!

 115. Citatul zilei 🙄

  Nu rămâne în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ţi mintea asupra prezentului.
  Buddha

 116. @silvestar
  Plec pe un traseu turistic care include Târgoviște, lacu Vidraru,mănăstirea Nămăiești, Bran,etc……și când te gândești că alții preferă (probabil din snobism) pietrele de pe (unele) plaje grecești doar pentru a-și încărca stomacul all inclusive…și a povesti apoi prietenilor prin câte aventuri au trecut…dar nu spun și CÂT i-a costat efectiv distracția pe scaunele tavernelor…inclusiv sub aspectul sănătății…

 117. ***zaharescu valeriu – Bună dimineaţa! 😆
  Ăştia sunt snobii… Nu-şi cunosc ţara dar îşi fac concediile prin cele străinătăţuri ca să rupă gura târgului nu că n-ar fi mine la marea noastră…
  Să ai vreme bună… Asta contează şi să te simţi bine.

 118. nuuuuuu …. nu’i de vina tac’su pentru ca ala s’a imbatat si a lovit cu masina motociclistii … desi, e sigur ca acolo’s grave vicii de educatie … da’ e bine de stiut ca doctorul, seful pdl’ist, da’ aprobari pentru pensionari de boala … si nu se poate sa nu te’ntrebi cate din pensionarile de boala falsa din caras-severin or fi date de el … adica de un membru la partidului imaculatilor … aia care impreuna cu cel mai “destept” si mai “cinstit” dintre romani, basescu traian, vor elimina coruptia din tara noastra … doamne, si cand te gandesti ca inca mai sunt unii care cred asta … 🙂

 119. @zaharescu valeriu
  Deoarece nu vreau sa ramai cu impresia ca am ceva cu oamenii de afaceri voi incerca sa explic pe indelete cum a ajuns Videanu atat de “simpatizat” de public.

  Prima greseala, ca sa nu zic prostie, a fost sa devina (firmele lui) furnizor de borduri pentru capitala in timp ce era primarul capitalei. Chiar nu erau suficiente contractele castigate cu alte primarii din tara? Pur si simplu i s-a parut normal. Mai mult, cand a fost luat la intrebari de catre presa singurul lucru pe care a gasit de cuviinta sa-l spuna a fost ca, de fapt, firma lui nu a livrat decat o cantitate mica, raportat la totalul contractelor pentru borduri pe Bucuresti.
  A doua mare prostie a fost sa se afiseze in campania lui Blaga pentru Bucuresti, cand stia ca exista deja problema bordurilor. S-a incapatanat sa iasa si sa vorbeasca, inclusiv in dezbaterea televizata, si i-a facut praf sansele lui Blaga de a scoate un scor bun. Iti amintesti scandarile “BORDURA” din dezbaterea televizata? Ca sa faci asa ceva trebuie ori sa fii prost gramada ori sa fii extrem de arogant (o alta forma de prostie). Miscarea lui de atunci este similara, ca efecte, cu cea a lui Adrian Nastase cand a bagat presa in casa ca sa vada muzeul Louvre.
  O alta mare prostie: raspunsul ca-si va pastra functia in partid atat timp cat va dori. Mesaj subliminal: “La cati bani am bagat in partid, s-o creada ei ca ma voi da la o parte!”
  O alta greseala: atitudinea ironica in dezbaterile televizate. Chiar daca stii ca moderatorii si/sau coparticipantii nu sunt decat niste slugi ale lui Vantu sau Felix, tu te afli acolo ca sa comunici catre public si nu pentru a-ti regla conturile cu oponentii. Atitudinea ironica este gresita, mai ales pe timp de criza.

  O alta problema care, de data asta, nu este o greseala a lui Videanu dar este un element de care ar trebui sa tina seama.
  Videanu face parte din categoria oamenilor publici care, cand apar la televizor, nu trec sticla, mai mult, au o aparitie care irita involuntar. In aceeasi categorie intra personaje ca Hrebenciuc si Valeriu Stoica. Spre deosebire de Videanu cei doi sunt constienti de acest lucru si-si limiteaza iesirile pe televiziuni, preferand sa ramana in planul doi si sa se ocupe cu ce stiu mai bine: negocieri, combinatii etc.

  Poate ca lucrurile enumerate mai sus nu par importante, nici pentru el, nici pentru tine dar au devenit o problema pentru imaginea guvernului. De asta am spus ca trebuie sa faca pasul in spate.

 120. cap’istu’ … nu, frate … io nu’s de acord cu tine … cum e posibil ca videanu, omul lui basescu, ala de’i sorbeau portocalii orice cuvintel cand aparea pe tv’uri, sa faca grozaviile astea de care ne zici tu … nuuuuuu .. .pai pornind pe panta asta poate’o sa constatam in curand ca toti pdl’istii sunt interesati numa’ de averea personala si nu de binele tarii … nuuuuuu, e imposibil … trebuie sa intelegi odata pentru totdeauna ca rezistenta unui lantz este data de rezistenta celei mai slabe verigi … daca in pdl’ exista verigi atat de slabe si atat de sus inseamna ca lantzul e fix-pix … 🙂

 121. @ rasputin
  Vedeţi, aici este problema. Fiecare dintre noi nu putem schimba nimic. Pe de altă parte, chiar dacă toţi am dori schimbarea, aceasta nu se va produce decât dacă fiecare dinte noi dorim să ne schimbăm. Problema este că nu avem o direcţie, nu avem o ţintă.

  Creştinismul a ales un model derobat de trăirile animalice, un om compus dintr-un minim animalic şi un maxim spiritual. Bunul creştin priveşte spre Iisus ca spre un exemplu de urmat. Comunismul a venit şi el cu un model, cel al omului noi. Omul nou este mânat de conştiinţă, de altruism, de grija faţă de ceilalţi; omul nou este un model prin renunţările sale, pentru lipsa dorinţei de a avea, a poseda, a râvni… o morală asemănătoare cu cea creştină, se face vorbire tot despre omul perfect, numai că din alt punct de vedere importantă pentru societate. Nazismul a captat populaţii întregi cu discursul despre omul perfect, de data aceasta pe cu totul alte principii. Se vorbeşte despre eugenie cu o uşurinţă cu care cercetătorii vorbesc astăzi despre ameliorarea raselor la taurine, dar nu aici era marea provocare a nazismului. Să omori “imperfecţii” este foarte uşor, marea provocare era renunţarea fiecărui individ la autodeterminare socială şi mutarea dorinţei de parvenire personală spre dorinţa de a clădi statul ca formă superioară de existenţă a societăţii umane, un stat condus de un lider absolut.

  Astăzi trăim fără un model, bun sau prost, în consecinţă trăim fără morală. Zeul absolut este banul, lui i se închină aproape toţi.
  Teoretic democraţia înseamnă o medie a voinţei, un anti-nazism, însă tot liderii acestei ţări conduc totul fără să ne întrebe nimic, fără să ne ceară părerea asupra interesului nostru. Pe de o parte noi trebuie să ne învăţăm să cerem prin voci colective, pe de altă parte, politica trebuie să se dezveţe să judece cu minte proprie ce trebuie să hotărască poporul. Vedeţi cum se bat politicienii în soluţii împotriva crizei şi de fapt nu spun nici o soluţie reală, numai vorbe? Totul este o piesă de teatru, totul este un scenariu menit să ne facă să trecem mai departe o zi şi încă o zi… Toată punerea în scenă a războiului politic este să nu cumva să ne prindem noi că de fapt democraţie înseamnă că poporul hotărăşte şi politica, prin pârghiile statului, execută.

  De ce ar lua poporul hotărârea să fie din ce în ce mai sărac? Este evident că ceea ce se întâmplă astăzi în România nu este ceva hotărât de popor. Dacă aveam de 20 de ani o economie înfloritoare, aşa cum îşi doreşte poporul român, puteam să mă gândesc la democraţie. Timp de 20 de ani însă intenţia poporului român s-a pierdut pe undeva, politica a acţionat pârghiile statului român altfel decât poporul a hotărât. Poporul a ieşit la vot, de fiecare dată, căutând un mai bine şi acest “mai bine” nu s-a împlinit. Nu poate fi alt vinovat decât clasa politică, un organism care, ca şi poporul, nu poate fi decât colectiv şi nu împărţit pe partide sau indivizi. De ce a “greşit” politica? Poate că unii nu au ştiut ce să facă, nu au avut pricepere, şi totuşi şi-au angajat “expertiza”, poate că alţii şi-au dorit averi personale sacrificând scopul politicii, acela de a muncii pentru popor şi nu pentru sine. Poate am greşit cu toţii pentru că nu ne-am dat seama că pentru a trece, de la societatea socialistă la societatea de consum avem nevoie pentru asta nu numai de alţi oameni care să ne conducă, ci de un alt tip de oameni, oameni care să nu aibă reflexe provenite din statul totalitar, ci o mentalitate nouă, democratică. Am tot avut oameni cu alte idei decât cele comuniste, am avut oameni cu idei anti-comuniste, dar nu am avut alt tip de oameni, mentalitatea lor este aceiaşi, raţiunea lor intimă este aceiaşi, ei vin “la putere” şi nu “la muncă”, doresc puterea pentru a hotărî ei înşişi şi nu pentru a urma hotărârea poporului… Astăzi poporul nu este privit ca cel ce ia hotărârea, ci ca masa ce trebuie manipulată pentru a justifica propriile hotărâri. Modelul este eşuat în România, nu există sau uneori ne este arătată o păpuşă drept model fals, toţi jucăm un rol pe care nu-l înţelegem, după un scenariu scris pentru alt teatru. Interpretăm şi ascultăm o piesă scrisă într-o limbă pierdută şi ne mirăm că nu înţelegem nimic din ea.

  Domnule rasputin,
  Eu nu cred că domnul preşedinte (oricine ar fi preşedinte ca persoană nominală) ar putea câştiga lupta despre care vorbiţi. Nu cred, de asemenea, că, în democraţie, rolul preşedintelui este să se lupte cu sistemul ci, dimpotrivă, el trebuie să apere sistemul, dar sistemul aşa cum este el definit ca normalitate. Preşedintele ar putea însă să adune sub personalitatea sa, sub patronajul Preşedinţiei Române şi rupt de decizia politică, un grup de excelenţă care să construiască noul model social, să determine lucrări publice, o doctrină socială chiar, care să ne ajute în înţelegerea democraţiei, care să ne schimbe mentalitatea. Nu mă refer la Comisiile Prezidenţiale, ci la academicieni, filosofi, eventual cercetători aduşi din străinătate. Acest grup de expertiză este menit să se auto-educe, ca grup de inteligenţă superioară capabil să facă asta, şi apoi, prin scrierile doctrinare, să ne educe pe toţi ceilalţi.

  Părerea mea este că niciodată nu vom putea înainta dacă nu vom avea o ţintă comună pentru întreaga societate şi nici dacă fiecare dintre noi nu va avea o mentalitate adoptată că un model social clar pentru înţelesul democraţiei.

 122. bibliotecaru … “Bunul creştin priveşte spre Iisus ca spre un exemplu de urmat.” … arata’mi’l si mie pe crestinu’ ala de urmeaza exemplui lui iisus si’o sa’l mananc … in primul rand ca 90% dintre romani habar n’au care’i “exemplul demn de urmat al lui iisus” … ei se tarasc in genunchi pe la nicula sau se calca’n picioare pe la cozile la aghiasma … ceilalti 10%, in frunte cu preotii, desi cunosc exemplul de urmat nu’l urmeaza decat la nivel declarativ … in 2000 de ani de cand exista crestinismul, a dat numa’ rateuri … e drept ca nici celelalte religii nu’s mai breze … 🙂