Un început de drum mai bun pentru şcoala românească

Mult timp, în mintea mea, startul anului şcolar echivala cu începutul anului. Mai simplu, începerea şcolii era ziua cea mai importantă a anului. Întotdeauna am privit şcoala ca un loc care te formează ca om: pe lângă învăţătura ca atare, extrem de importantă, printre colegi înveţi ce înseamnă prietenia, competiţia şi se stârneşte pofta de cunoaştere.

Cu toate schimbările care s-au produs de când eram eu elevă şi până acum, cred că imaginea copilului care intră în prima zi la şcoală sau care-şi revede prietenii după o vacanţă lungă a rămas aceeaşi. O bucurie nedisimulată şi o energie specifică doar copilăriei.

După doi ani de dificultăţi, cred că toamna aceasta se simte un reviriment la nivelul societăţii în entuziasmul faţă de şcoală. Poate şi pentru că avem ceva mai multe motive să fim optimişti. Noul an e un început de drum, sper eu, lung şi plin de succese pentru învăţământul românesc.

Şcoala românească a trecut în ultimii ani printr-o etapă dificilă, dar, odată cu aplicarea noii Legi a Educaţiei, lucrurile se vor îmbunătăţi. Pentru prima dată, în centrul sistemului de învăţământ sunt copiii. Aceştia nu mai sunt priviţi ca actori secundari ai actului educaţional, ci ca scop final. Rolul copiilor trebuie să fie acela de a creşte şi de a se dezvolta armonios, de a învăţa deopotrivă informaţiile necesare pentru a avea un drum lin în viaţă, dar şi cum să se integreze în societate.

Cred că schimbarea aceasta de paradigmă, dinspre învăţământul orientat către oamenii din sistem spre cel care-i are pe elevi în centrul atenţiei, va aduce o îmbunătăţire semnificativă a şcolii româneşti. Sper din toată inima să nu ne mai confruntăm vreodată cu imaginea negativă a Bacalaureatului de vara aceasta. Există resurse în interiorul nostru, elevi, profesori şi părinţi, pentru a progresa.

Ca decidenţi guvernamentali, e firesc să încercăm să le oferim elevilor condiţii bune de studii şi profesori pregătiţi şi motivaţi. Din experienţa personală, atunci când particip la inaugurarea unei şcoli renovate de către MDRT, a unei săli de sport construite pentru vreun liceu sau chiar a unei grădiniţe pentru preşcolari, am senzaţia că reuşim să contribuim activ la dezvoltarea următoarei generaţii. Înconjurată de elevi bucuroşi că au o şcoală modernă, un laborator bine dotat, o sală de clasă cu mobilier nou, mă încarc la rându-mi de energie pozitivă.

Nu vreau să închei fără a le transmite un mesaj copiilor. Le spun şi lor ceea ce, la rându-mi, am fost învăţată de părinţi: viaţa este o competiţie care trebuie câştigată şi alergătorul care este primul din pluton ridică ştacheta performanţei şi îi obligă şi pe ceilalţi să ţină ritmul. Aveţi şansa ca, ajutaţi de părinţi şi de dascăli, să deveniţi tot ceea ce vă doriţi. Să aveţi parte numai de succes şi de bucurii!

Iar dumneavoastră, dragi părinţi, aveţi datoria să fiţi puternici şi optimişti. La vârsta pe care o au acum, copiii au nevoie de toată iubirea şi atenţia dumneavoastră. Fiţi alături de ei, încurajaţi-i către carte, ajutaţi-i să se dezvolte. Oferiţi-le şansa de a ajunge oameni de nădejde. Fiţi alături de dascăli pe acest drum al educaţiei, care porneşte de acasă şi se definitivează la şcoală.

 

126 thoughts on “Un început de drum mai bun pentru şcoala românească

 1. Ca om al scolii, azi zi mare in IASI, deschiderea anului scolar.

  Bucurie mare, invatamantul pre universitar intra pe normal spuneau parintii din jurul Inspectoratului scolar aproape de scoala sanitara si liceul OLTEA DOAMNA.

  Criticatul FUNERIU a devenit eroul zilei si este foarte apreciat pe buzele parintilor care isi insoteau odraslele, alti mai carcotasi spuneau ca acest Domn MINISTRU a distrus imobilierul pentru ca nu vor mai fi multi studenti in toamna.

  Cata minte proasta la asemenea indivizi.

  Doamna Ministru,

  Accelerati REFORMA si IMPLENTAREA, Romanii doresc si va sustin, golania cu gazonul poate fi lancea de atac la Primaria capitalei.

  Un sef bun de PDL BUCURESTI Elena UDREA trebuie sa gaseasca persoana care sa castige detasat capitala.

  Prietenii din GENEVE cu care suntem in ROMANIA au auzit de pretul comunicat de oprescu de 85000 EU pentru gazon, este o minciuna la fel de mare de altfel cum ii minte si pe cetatenii capitalei.

  Ce faceti cu organizatia din IASI, orasul IASI merita un alt viitor, curatenie, ordine mai mult bun simt !!!

  • Nu credeti ca vorbiti cam mult in numele poporului ? Nu mai pupati capitala, ajunge!

 2. Magistrala „lovitura” cu clasificarea universitatilor. Acum fiecare elev poate alege in cunostinta de cauza ce facultate sa urmeze. Daca vor o facultate buna trebuie sa se pregateasca bine de la inceputul liceului. Altfel vor ramane de categoira 2 sau 3

 3. Doamna Udrea,
  Atata timp cat exista “forte” care vor sa mentina predarea religiei in scoli, tot efortul dumneavoastra de a “impinge” tinerii safaca sport, este periclitat. Investitiile actuale in salile de sport vor reduce pe viitor cheltuielile in sanatate….
  In primul rand, predarea religiei in scoli este anticonstitutionala, pentru simplukl motiv ca Romania este un stat LAIC, iar scolile, sunt institutii de stat…….

  • Hai, tai-o cu prostiile !
   Si….JOS corectitudinea politică. Nu profitati de toleranta noastră.

  • Zev, Daca ai fi mai clar, poate ca as intelege ce vreisa spui….

 4. Va multumesc, domnule DANIEL FUNERIU.
  Constat că urmati neabatut si programatic etapele implementarii Legii Educatiei Nationale.
  Ma bucur ca nu cedati si spuneti : vom fi, in continuare, la fel de exigenti, pentru ca scoala trebuie sa fie OGLINDA REALA a elevului, viitor cetățean cu responsabilitati. Nimic nu se poate cladi pe hotie, impostura, chiul, minciuna , iluzie si ura.
  ACESTE ,,VALORI” au fost cultivate, in mod obstinant de catre predesorii domniei voastre. Programa de bacalaureat a fost cea elaborata in timpul ministeriatului Abramburicăi, cea care a decis, CU INCONSTIENTA, sa uniformizeze IN SUS nivelul de exigenta la examene, netinând cont de realitățile din școală. De fapt, cred că s-au gândit, că și dvs, veți pune accentul pe raportări (fictive) de cifre astronomice privind gradul de promovabilitate, intocmai ca pana nu demult si veti inchide ochii la FRAUDA.
  Iacătă că impostorilor care au distrus sistemul din educatie, distorsionând per ansamblu ierarhiile firesti de valori, NU LE-A MERS. Ori au stiut, ceea ce înseamna ca sunt CRIMINALI, ori au fost SINGURII din sistem in necunostinta de cauză.
  De fapt, de la ,,frumoasa” adormită din padurea (cu uscaturi) pesdistă, ce pretenții se poate avea ?
  Somn ușor, stimata doamna, in continare, ca la Educatie este cine trebuie.
  Numai că, hotărăște-te pentru ce optezi : funcția de parlamentar, sau cea de decan. Dacă nu din bun simț, măcar în interesul partidului social democrat în alegerile care bat la ușă.

  • @
   ZeV

   Temperatura electoratului in MOLDOVA vis a vis de PDL este foarte imbucaratoare, dorinta este mai multa RAPIDITATE, ORDINE si VOINTA POLITICA in implementarea REFORMEI si MODERNIZARII sistemului de administratie si gestiunii banuluzi public.

   Nota zece pentru Domnul FUNERIU !!!

   NATIUNEA nu mai are incredere in IRTV si Antene !!!

   Se asteapta ca la BUCURESTI si IASI primariile sa fie castigate de PDL.

   Mingea este in terenul PDL, trebuie sa stiti sa o jucati, asteptam sa dati GOL !!!

  • draga Zev,
   te respect si imi place cum gandesti.
   ce parere ai de o comasare a fortelor de la dreapta esichierului politic?
   …imi raspund singur:ai o parere foarte buna.
   hai sa incepem sa facem ceva.
   noi,pentru ca vad ca nu se intampla nimic rezonabil in PDL.
   poate isi doresc sa iasa de la guvernare,who bloody knows?
   autism.ok.
   vreau un PDL reformat si puternic.cred ca se poate,dar nu cred ca se vrea.

   …sau invers : )

 5. PDL, acest partid curajios,novator,aduce cultul muncii,cinstea, onorabilitatea,modernismul in politica si in viata publica.As indrazni sa spun ca a inceput o era de civilizatie in romania,incepe cu copii,tinerii si batranii receptivi la schimbare si morernizare.
  Va rog, vizitati blogul,
  cruciadapdl.blogspot.com

 6. Doamna ministru,am citit cuvintele dumneavoastra care sunt foarte frumoase si adaptate la realitatea vietii.Suntem parintii care ne-am implicat foarte mult pentru ca fetita noastra care a luat bacalaureatul anul acessta si care a obtinut mai multe titluri de campioana nationala la box feminin.In luna octombrie are convocare la campionatul european feminin de box din Olanda.Cum federatia romana de box nu are posibilitati financiare ,de o luna de zile cautam sponzori.In Craiova pana acum niciun decident guvernamental nu doreste sa se implice.Ce putem face?

 7. Ma bucur de inceputul anului scolar !
  Ma bucur in primul rand pentru fetita mea care este clasa a-I-A !
  Sper ca reforma din invatamant sa aiba efecte benefice in primul rand pentru copii nostri ! Sa fim optimisti si sa avem incredere ca ministrul isi va face datoria si ca stie ce inseamna de fapt ca un ministru este slujbasul poporului sau !

 8. Da,bine….si atunci sa distrugem 90000 de absolventi de liceu,sa ii facem someri si tot noi sa platim.Dupa care voteaza usl,impreuna cu familiile lor si pleaca in strainatate.
  Deja o bleaga scria la bac,dupa ce a pus numele titlul,subiectul…”mai departe scrie boc”.Au fost si sinucideri.Daca erau psihopati…cam asa zice cretrinoidul funeriu,
  Deja totul este politizat.Tinerii aceea abia asteapta sa voteze.Cred ca daca pun absolventii,familiile lor si profesorii cred ca inseamna multe sute mii de voturi.Voturile astea le-ati pierdut prin comportamentul vostru de copii prosti,needucati,aroganti.Aroganta asta va distruge.Priviti electoratul de parca e sluga voastra,in loc sa fie invers.Credeti ca mintiti,pacaliti mereu electoratul.De asta veti primi o lovitura foarte dura in 2012,o lovitura fatala.Dupa 2012 Romania va va uita.Veti fi la fel ca taranistii.Dar veti avea mai multe procente,desi ati facut mult mai mult rau decat ei.Nu pot sa inteleg cum puteti sa il mai tineti pe boc,asta v-a distrus.E primul vinovat.Nu v-ati prins ca pe basescu nu il mai intereseaza pdl?Va trimite pe fundul marii.Omul asta e cel mai pervers om din romania.E cel mai parsiv om din romania.Dar este om?

  • @balbeck esti intr-o mare eroare. Vointa politica de a reforma invatamantul romanesc trebuia in sfarsit impusa. Este bine si extrem de important ca scoala romaneasca sa scoata elite si nu cretinoizi care nu sunt in stare sa lege doua propozitii, dar care devin ulterior absolventi de invatamant superior la diverse facultati si universitati particulare obscure, doar pentru ca li s-a permis sa-si ia bacalaureatul. Criticati nefondat orice initiativa buna, fara sa aratati nici o alta alternativa. Mai bine ati vorbi doar atunci cand aveti intr-adevar ceva de spus. Succes doamna ministru! Aveti toate sansele sa reusiti.

  • Domnule dinu
   Balbeck nu este chiar atat de rau precum pare. Bietul de el, are un pistol uselist in spate. Ori varsa ce trebuie, ori…nu-si ia tainul. 😉
   Numai un om inteligent si bun intreprinzator , poate fi potent să dețină un automobil pe care să-l conduca cu peste 300 km / ora. 😉
   Apropo, soferia nu este probă de bac. Din pacate. 🙂

 9. N-am sa comentez nimic pe tema subiectului propus de doamna E.U.invatamintul,pt ca am tot comentat de-a lungul timpului si cred ca am spus cam tot ce aveam de spus,voi scrie insa,citeva rinduri despre Reactiile guristilor’ aflati zi de zi,ceas de ceas,minut de minut in studiorile celor doua televiziuni,devenite intre timp,un fel de sezatoare politice,care au un singur scop-promovarea uselimii,a lenei ,a hotiei si evident apararea coruptilor,praduitorilor prin metode deja foarte cunoscute-Amenitarea,venita din gura lui victor ponta si crin antonescu,care dupa ce i-a amenintati pe magistrati,ca o data ajuns la putere,ii scurteaza cu un cap,acum ii amenita pe jurnalisti,asadar voi comenta reactiile la vizita pres. TRAIAN BASESCU IN U.S.A.
  Rau le-a picat aceasta vizita tinuta in secret de administratia prezidentiala,si cind spun ca le-a picat rau celor doi bufoni ,constat si de ce,au disparut si vor disparea din prim plan,au mai pierdut un subiect si inca o data se fac de ris,pt ca BASESCU VA CALCA PE COVORUL ROSU DE LA CASA ALBA,iar ei doi fraieri doi indivizi de doi lei nu vor avea altceva de facut decit sa circoteasca ,sa mirie si sa comenteze,din laboratoarele de creeat minciuni,birfe ale celor doi mogulasi ,ELAN SI VOICULESCU.
  Sigur in timp ce TRAIAN BASESCU II VA STRINGE MINA LUI OBAMA,CEL MAI PUTERNIC OM DE PE PLANETA,crin antonescu si victor ponta ii vor stringe mina lui DAN FELIX MIRCEA VOICULESCU TURNATORUL ,UNUL DIN CEI MAI URITI SI MIZERABILI OAMENI DIN ROMANIA.
  Si atunci cum sa nu-ti creasca ficatul cit o conopida?cum sa nu-ti iasa ochii din orbita si sa ajunga cit o ceapa recoltata la sfirsitul toamnei,CUM SA NU AI FATA LUI CRIN ANTONESCU,de catelus in lesa lui voiculescu??????????

 10. P.S.-si atunci cum sa nu fiu banat pe blogul CIRLANULUI VICTOR PONTA,care a preluat stafeta partidului de la prostanacul pesedeului?
  cum sa nu fiu tinut la poarta blogului,de cirlanul ponta,caruia nu-i prea da ghes inima sa raspunda la intrebarile incomode.
  Daca acum cind nu reprezinta nimik,fiind un pirlit de INTRETINUT AL STATULUI IMPINS IN FATA DE PRADUITORII DE PSD,se comporta asa,ce va face daca,repet,daca cirlanul ar fi un om important in statul roman????????
  prbabil v-a folosii aceleasi metode ca inaintasii sai din partid,ION ILIESCU SI ADRIAN NASTASE-BITA,MINERII ,BOTNITZA SI HAMUL…………….

 11. @nell
  Apreciez asta, dar ca sa poti face ceva, ai nevoie si de notorietate. Notorietatea pe care ti-o confera, eventual, un blog, nu este suficienta.
  Pe de alta parte, am speranta ca si asta conteaza, macar…o câtime. 😉
  Cei care pot face si TREBUIE sa faca mai mult, sunt politicienii si personalitatile actualului arc guvernamental.
  Dupa balonul de oxigen numit Sebastian Lazaroiu, se apropie un alt ,,val mareic”, recte, Leonard Orban. Un om si un specialist, după părerea mea, DE EXCEPTIE.
  Alaturi de valorile mai vechi din guvern, PDL si UNPR, sper sa imprime Romaniei un curs ireversibil, amplificand gradul de absorbtie al fondurilor europene.

  • ai perfecta dreptate,dude,
   eu totusi am sa ma implic,cred ca e drumul bun si chiar daca notorietatea e minora,nu astept rezolvari de la sceptici.
   asadar,voi incepe.voi incepe din biotopul de langa mine : )
   mi-ar place sa te stiu in pluton.
   cred ca in mod logic toti vrem asta.
   cu acelasi respect,Zev,

 12. SALUT, avansul noii MISCARI POPULARE pe scena politica romaneasca.
  Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur considera ca democrat-liberalii au obligatia “morala” de a reprezenta catalizatorul unei miscari populare in perioada urmatoare, astfel incat sa se realizeze o constructie care sa raspunda asteptarilor electoratului de dreapta.”
  COMENTEZ:
  Sunt extrem de curios să văd , cine va țime pasul, din PDL, și cine nu. 😉
  Din fericire, prin LEONARD ORBAN (după Sebastian Lăzăroiu), VIN ÎNTĂRIRI.

  • …Ii astept (de mi s-au lungit urechile), pe Mihai Razvan Ungureanu si doamna Mona Muscă.

  • …Si B1 TV.
   In timp ce la iRTV se comenta despre banii bine pitiți ai lui Ceausescu, pe B1TV era redata, IN DIRECT, semnarea tratatului antirachata si ulterior, discursurile doamnei Clinton si domnului Baconschi.
   Exact acest ultim momnet, Voican Voiculescu afirma ca..CINEVA nu a justificat costul de 7-800.000 de euro al unui penthouse.
   ,,Meseriașă” manipulare..ce spuneți domnule Nicolae ?
   Facem bine că dăm atâta importanță iRTV ? Sau nu ? 😉

 13. Asta da, lovitura de imagine. In tăcere, fără declaratii preliminare, in timpul, sau după, fără comunicate de presă poleite cu festivism de paradă.
  Probabil, în mintea copiatorilor la bac din presă, valoarea unui contact la nivel inalt, se masoara in lungimea covorasului rosu, sau in numarul instrumentistilor care intoneaza imnuri nationale. Chiar isi imagineaza cineva ca presa pune mare pret pe simbolistica statului si a natiunii ? De fapt, pune pret pe ceva cu adevarat valoros , sau semnificativ ?
  Presedintele STIE toate aceste apucaturi ale mediei de tip surogat, si si-a vazut de treabă.
  Prostimea analitică din presă, a rămas din nou in..ofsaid, in timp ce România, un stat tot mai puternic si respectat in lume , ARE UN PARTENERIAT STRATEGIC PE TERMEN LUNG, RESPECTIV, PENTRU SEC. 21. Document istoric, configurat intre oameni care muncesc, in interes national, care nu-si pierd timpul ducandu-se la plimbare peste mari si tari, ca să ,,dea bine” la rânză, cu jurnalistii de tabloide , curgându-le mucii, dupa ei.
  Un parteneriat complex, pe domenii diferite, securitate, investitii, sanatate, relatii comerciale intensive, care aseaza Romania printre tarile CREDIBILE ale lumii civilizate.
  ACESTA este Presedintele nostru și de aceea l-am votat. Pacat ca este limitat, de Constitutie, la doar doua mandate. 😉

  • Din pacate, va fi – cred – un mare gol in politica romaneasca din 2014 incolo. Tot pacat ca abia atunci vor fi dintre noi care vom realiza din realitatile acestor vremi.

  • …M-am amuzat copios in aceasta seară.
   Hoanghina hâdă Mariana Câmpeanu, afirma, la o televiziune, că întâlnirea Basescu-Obama nu a fost la nivel…suficient de inalt (SIC!).
   La care domnul Popoviciu, exasperat de prostia băbătiei penelisde, spune , cam așa :
   ,,Dar unde ați fi vrut, stimată doamnă, să se întâlnească ? În Air Force One, la 10.000 de metri deasupra pământului ? ” 🙂 🙂

  • @ZeV. Hai sa nu fim naivi. “Investitii, sanatate, relatii….”. Nimeni nu investeste daca nu are beneficii, INTERESE(mai ales). Apoi, ca sa fii credibil in lumea civilizata trebuie sa ajungi la standarde si posibilitati care, sa ai ce oferi, sa te impuna ca partener credibil. Avem noi acea societate, institutii, acei cetatenii care cunosc si au educatia/civilizatia sa consimta la valorile democratice? Avem noi un sistem social credibil si functional? Avem noi o baza economica bine pusa la punct, un mediu de afaceri cinstit? Altceva. In care tara civilizata si democratica un presedinte are mai mult de 2 mandate? Constitutia este de vina?

  • Avem DEVESELU, domnule Costea. Si mai avem ceva…PREDICTIBITATE, deci, SERIOZITATE in relatiile externe.

  • Avem DEVESELU, domnule Costea. Si mai avem ceva…PREDICTIBILITATE, deci, SERIOZITATE in relatiile externe.

  • …In Romania, domnule Costea…nici acum specialistii nu au concluzionat, la unison, asupra numarului de mandate ale domnului Ion Iliescu.
   Ca in Harry Potter..2 1/2..sau 2 3/4… ? 😉 😉

  • Beiiiiiiiiiiiiii ZeV!
   Că-i hâdă nu-i problemă!
   Îi pui o pernă pe faţă!
   Problema este că pute de prostie!
   Şi trebuie să-ţi pui masca pe figură!
   😉

  • @ZeV. Cine vrea sa vada, sa ia in calcul ADEVARUL(asa cum este), ajunge sa inteleaga(cine vrea). Politicianist, Iliescu a fost presedinte in primul mandat (90-92, caci despre acesta este vorba) intr-o Romanie fara Constitutie. Constitutia a intrat in vigoare in ’92. Cum o lege NU SE APLICA IN TRECUT, Iliescu s-a considerat in drept sa candideze 2 mandate. Aici este MAREA DISCUTIE care, este tratata/exploatata politicianist si de aici….discutiile si mai ales….interpretarile. Cand legea (litera si spiritul) este interpretata nu mai terminam cu discutiile, iar consecintele sunt greu de suportat. Tine boala. Repet, qvi prodest? Cine inchide aceasta usa? O zi buna!

 14. Doamna ministru,
  In calitatea mea de cetatean cu drept de vot va cer sa luati atitudine impotriva mediei mincinoase ce denatureaza evenimentele producand prejudicii morale,dar si ecomomice grave tarii noastre.
  Ma refer la felul in care vizita Presedintelui republicii Romania este oglindita in trusturile antiromanesti de media.
  As dori ca guvernul Romaniei sa ia in sfarsit atitudine,sa se termine odata pentru totdeauna cu acest macel oribil din presa de mercenariat.
  Nu am cum sa ma consider sustinut de un guvern autist.

  Va rog,luati pozitie.

  Cu respect,

  • SP1, SP2, SP3 de câte ori vrei! Că Windows permite!
   😉

 15. Eu am 20 de ani si n-am inteles nici pana la varsta asta la ce este buna scoala. Ma uit in jur si vad asa: Becali are bani, scoala ce-i mai trebuie, Borcea la fel , Eba este europarlamentar dar nu stie sa articuleze doua cuvinte, in sschimb doctorul Pesamosca care n-am inteles de ce cica i-a placut scoala si a devenit un foarte bun chirurg insa ce sa vezi a murit intr-o saracie lucie, iar exemplele pot continua.Atata timp cat societatea va da exemple de cocalari si ghertoi care au bani si o duc bine nu are rost sa ne agitam atat ca scoala romaneasca nu mai produce elite.Cand mergi la scoala cica ca sa inveti sau asa ceva si vezi trecand pe langa tine un AMG condus de un burtos care se scobeste in nas, numai chef de scoala nu ai.Cei care ne conduc sa nu uite un lucru “Societatea este oglinda lor”, asa ca noi ar trebui sa nu mai votam vorbe ci fapte, sa nu ne mai intereseze aspectul fizic ci cel intelectual si apoi sa incepem sa ne plangem de profesori, policisti, medici si lista poate continua

  • Dacă nici până la 20 de ani nu ai înţeles ce este şcoala, mai fă-o o dată!
   Poate a doua oară ai să înţelegi!
   🙂

   PS Văd că totuşi în ciuda fapului că nu ai înţeles la ce este bună şcoala iaca că la 20 de ani ai o logică perfectă:
   “asa ca noi ar trebui sa nu mai votam vorbe ci fapte”
   🙂
   PS2 Dacă nu făceai şcoală votai cum votează ţaţa Veta:
   NICI DUPĂ VORBE NICI DUPĂ FAPTE! DUPĂ PUNGĂ!
   🙂

  • Florin, nu ,,societatea da exemple de cocalari”, ci PRESA …,,icoana” la care va uitati…ma rog, ne uităm cu toții, mai mult sau mai puțin, in loc sa punem mana pe-o carte. Nu doar pentru a o sterge de praf.
   De fapt, Florine, ,,ne uităm” pe noi înșine și astfel, ajungem cu copiuța în buzunar, la bac. 😉
   E adevarat ca alții ne-au luat-o inainte si acum ne rad in nas din posturi caldute de,,carieră”, extrem de bine remunerate în raport cu cantitatea și calitatea muncii prestate.
   Ei, in aceasta zonă a criteriilor de selecție, trebuie stransi de c…e onor politicienii nostri. 😉

 16. Un zâmbet 😆

  ‎- Domnule politist, mi-a dispărut soţia… un an in urma.
  – Si tu doar acum ne spui?
  – Da, pentru că până acum nici eu nu puteam să cred ca am norocu’ asta!

  • ***Salut, prieteni. N-m semnal. Acum sunt in preajma unei primării. De sambata o sa fie zâmbetul la ora potrivită. Gata, nu mai e alimentat…

  • N-ai semnal?
   Nu contează!
   Important e că ai telefon!
   🙂

 17. @Costea
  Inteleg, prietene, ca intre 1990 SI 1992, nu a existat o (noua) Constitutie.
  Dar..democratie, a existat, domnule Costea ?
  Daca, da, atunci se ,,pune” si acel mandat.
  Daca nu, nu. 🙂 🙂

 18. Este incredibil, dar adevarat, faptul ca fondatorii populismului modern, recte, social-leberalii romani postdecembristi, atribuie ,,atitudini populiste” unui promotor autentic al Reformei. Unui om care a trezit atentia Europei, prin masuri luate la timpul potrivit, atunci cand alte solutii , la orice analiză minim pertinentă, se dovedeau simple paliative de maculatură electorală.
  Unui guvern capabil de gesturi politice de kamikaze , în interes național.
  Auzi la leberali…,,stimularea consumului”… în perioadă de criză financiară si de spargere a bulei imobiliare, pe care tot ei, în cârdășie cu sistemul bancar monopolist, au generat-o (sic!)
  Măi băieți (și fete) care vă revendicați, în disperare, de la trecut, deoarece nu aveți nici un viitor…nici măcar o brumă de logică nu (mai) aveți ? Ca să nu mai spun ,,competență”, că ne râd și curcile. Cum să stimulezi consumul, dacă, în mod necesar , logic și LEGIC, creditarea a devenit mai restrictivă, după anii de dezmăț al împrumuturilor (deșănțate) cu buletinul ?
  CALEA CORECTĂ, cea îmbrățișată, DUPĂ MODELUL ROMÂNESC, de tot mai multe țări europene, se cheamă AUSTERITATEA BUGETARĂ .
  Cheltuielile publice trebuie atent controlate, iar dacă vrem să stimulăm ceva, acela este sectorul investițiilor în infrastructură, pe baza standardelor de cost. De împrumuturi externe nu vom scăpa, dar acestea trebuie să fie în cuantum rezonabil și cu destinație univocă spre investiții. Consumul ? Da, dar în limitele a ceea ce producem. Nu muncim eficient, mâncăm mai puțin. De post !
  Concomitent, statul trebuie să se întărească, iar justiția să-și facă treaba până la capăt. În perioada, fastă, de prezidențiat băsescian , aceste lucruri chiar se întâmplă, cu toată opoziția adunăturii de la Grivco, cu un TURNĂTOR ORDINAR , pe …,,post” de vârf de lance anti-democrație.
  Apropo, înțeleg că dosarul Rompetrol, cel care i-a determinat pe leberali să spargă alianța D.A., își urmează, neabătut, cursul.
  Ce să vă fac dragi (fosti) colegi, dacă ați ales peronul din stânga ?
  Totuși, noi vă așteptăm în MISCAREA POPULARĂ, pentru a continua modernizarea Romaniei. Noi suntem toleranți, nu suspendăm pe nimeni la limita terenului de joc al democrației și credem în valorile , care ne pot uni, ale Europei civilizate.
  Pentru a nu ajunge în incapacitate de plată, așa cum se preconizează, aproape implacabil, în Grecia. Cauza ?
  POPULISMUL, ca ideologie a stângii unite, SOCIAL-[democrat]-LEBERALE.

 19. …Cum sa le faci pe gospodine sa cumpere un metru cub de legume de toamnă, chiar dacă la preturi modice, urmare a unei ….crize de supraproductie ?
  Si mie imi place sa mananc zacuscă și vinete pe pâine , o tocățiță și o ciorbiță cu multe verdețuri.
  Dar totuși, n-o să bag acum în mine ca porcul, de dragul ,,stimulării” consumului. 😉 😉

  • …Nu vă ganditi la prostii..nu mă refer la acel,,porc”. Cel puțin, nu acum. 🙂 🙂 🙂

  • ..Ia-o acasa, puiule. Cred ca dementul m-ar felicita pentru idee. 🙂 🙂
   Desi, cred ca te va refuza. Are (probabil) invitatie la Budapesta. Costul deplasarii il va suporta George Soros. 🙂 🙂

  • Daca ,,nimeni” va insemna cca 40-50% din cetatenii prezenti la votul electronic si comasat , eu ma multumesc cu atat. Trebuie sa existe si opozitie ca sa ,,ne radem”, vorba unui amic de pe alt blog. 😉

  • …vezi ca MADALINA VEGHEAZA…ai grija la exprimarile antisemite. 😉

  • …risti ca, abia intrat in teren, sa primesti cat ai clipi, cartonasul rosu.
   Orcum , CARNETUL de aceeasi culoare, sunt absolut convins ca l-ai pastrat. 🙂

 20. Articolul a alunecat de la…. inceperea noului an scolar la poli-tichie. Acum, totul sta in mana fiecaruia, de cum isi organizeaza viata, cum s-a pregatit sa infrunte greutatile vietii, cum isi rezolva problemele personale. Cine intretine sistemul de spagi? Cine arunca gunoaiele pe plaiurile tarii? Cine asteapta ajutoare sociale? Cati, atunci cand sunt asistati sociali cauta sa se pregateasca, sa-si caute un loc de munca bine platit pentru a nu mai fi asistati? Cati accepta sa fie platiti la negru si nu verifica plata contributiei la stat? Cati accepta sa fie inselati in piete, magazine,etc. Astea sunt doar cateva aspecte practice. Comoditatea este la multi. Deci: cultura, civilizatie, simt civic, coeziune……(ce sunt astea?). Nu s-a inventat societatea care sa-ti ofere pe tava totul. Chiar si religia te invata: sa muncesti(ce este aia? notiune comunista?), sa te pregatesti, sa respecti valorile pamantene, sa nu furi, sa nu ravnesti la bunul altuia, etc. Cum crede fiecare….Parafrazand cantecul “Doamne ocroteste-i pe romani” as spune: -Doamne da-le minte la romani! Multi se erijeaza in “destepti” ca, nu au cazut in plasa consumului fara masura. Au avut noroc. Ii inteleg pe aceia care, chiar au avut nevoie de bani, iar acum au ajuns la mana bancilor. Pe cei care “s-au dat mari” pe seama creditelor din banci, nu-i plang. Abia acum politicienii au inteles ca, a trecut timpul dezmatului pe seama banului public, dar au inteles cam greu. Sigurul aspect care ar trebui semnalat este ca, toti sunt in aceeasi galeata (nu din aia de la campanie electorala), de ar inceta cu mesajele conflictuale si populiste, manipulatoare. Clasa politica este responsabila si, mai ales cei care sunt la conducere. In viata, in societate s-a demonstrat, principiul yng-yang functioneaza, nimic nu este perfect. Nici Puterea nu este doar: buna, frumoasa, desteapta si, nici Opozitia nu este numai: rea, urata si proasta. Fara moderatie, responsabilitate si….investitii (depinde in ce se investeste) nimic nu este posibil.

  • @Costea
   Domnule, iti propun sa deschizi /comuti televizorul pe una dintre cele doua televiziuni de stiri. Nu le mai pronunt numele.
   Te rog, cu acest prilej , sa cauti, fie si o amprenta de moderatie, la politicienii opozitiei si la…asazisii ,,moderatori” implicati non stop in campanii politice murdare.
   Cine acuza de dimineata pana seara, invariabil fara probe concludente, cine suspenda de trei ori pe zi, cine ofera doar perspective asupra dezastrului iminent care ne paste din toate partile ?
   Eu ? Dumneata ? Nu cred.
   Adversarii actualei puteri, ii cer acesteia marea cu sarea, desi, ei, fostii detinatori ai parghiilor decizionale, au generat marile dezechilibre la finele anului 2008 si nu ofera, nici in prezent , vreo solutie constructiva, desi au fost invitati sa-si dea cu parerea.
   Despre a cui ,,moderatie” vorbiti ? Despre cea a unui lider de partid cu nume de floare, care, invitat la Cotroceni, ii transmite bezele Presedintelui, amenintandu-l cu suspendarea ? Este acest om din opozitie, responsabil ? Este , domnul Ponta, un politican constient de ceea ce spune , atunci cand face declaratii halucinante despre vizita istorica a sefului statului roman in capitala unui stat-partener strategic ?
   Stimate domn, imi pare rau, dar timpul moderatiei a trecut ! Ori plange mama noastra, ori plange mama lor. Nu exista, dupa parea mea, Opozitie, in acest moment. Exista doar o clica de derbedei iresponsabili si agresivi, respectiv, o masa tacuta care va trece, in cele din urma, in noua Miscarea Populara, sau, in UNPR.
   Daca va doriti..,,moderatie” si dialog constructiv, va sugerez să intrati pe blogul lui Ponta, Tru, sau AN.
   Acolo, veti da nas in nas, numai cu cenacluri si dezbateri literar-artistice. 😉

  • ..Dar si aceste zone, trebuie sa cunosti semnificatiile mai mult sau mai putin vizibile ale metaforei, in paralel cu cateva elemente de economie politica. Apropo de ,,consumul de legume” si ,,criza… de supraproductie”. 😉

 21. O casa banala in bucuresti poate sa fie o inchisoare pentru cativa teroristi deosebit de periculosi?

  • Prima la mână:
   Defineşte noţiunea “casă banală”
   A doua la mână:
   Defineşte noţiunea “terorişti deosebit de periculoşi”
   🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – ei, na! Şi tu acum… N-ai auzit că sunt teroristi cu suflet de înger? Cum se poate să nu fii la curent cu noutăţile?

  • Bună dimineaţa şi weekend plăcut – Un zâmbet la cafea 😆

   – Ce faci daca in fata navei tale vine un uragan strasnic, chiar cand esti aproape de tarm?
   – Arunc imediat ancora, domnule comandant.
   – Si daca vine un alt uragan din spate?
   – Arunc alta ancora, domnule.
   – Si daca vine altul de la tribord?
   – Ordon aruncarea unei alte ancore.
   – Si de unde naiba ai atatea ancore?
   – Dar Dvs de unde naiba ati facut rost de atatea uragane?

  • “Cand ti-e dor si vrei sa umpli golul din tine, ia drumul spre casa, chiar daca in spatele usilor inchise nu te asteapta decat amintirile.”

  • ***ZeV – unde eşti, domnule? Ai lăsat blogul de izbelişte…
   Eu singură v-am suplinit pe toţi când ai fost în concediu. Şi tu cu ceilali colegi nu v-aţi implicat deloc in ultima perioadă… Să nu mai spui că ai sentimente faţă de PDL că nu te mai cred. Nici pe tine, nici pe ceilali colegi…

  • ***ZeV – uite postarea mea din silverstar a scris pe 04 Septembrie 2011, 10:56 pm
   Poate mă lămureşte cineva:
   Citeam zilele trecute pe un alt site că la alegeri se aplică principiul rotaţiei si ca firesc, votat sau nu, va trebui să iasă PSD, sigur USL – tălăngile pe care şi le-a atârnat PSD ca să atârne mai greu.
   1. Cât e de adevărat?
   2. Se poate asta?
   3. in ţările cu adevărat democrate, s-a intamplat ca un partid sa fie mai multe mandate la guvernare?
   Acum, să luăm şi partea logică: dacă un partid este votat, să spunem, de 3 sau 4 ori consecutiv, ce facem ca să respectăm acest principiu al rotirii, care sigur că nu m-a încântat? Sau… Nu ştiu, nu pot merge cu logica mai departe dar aici, ceva nu se invarte rotund…

  • ***ZeV – ce adresă de site să-ţi dau eu? Era comentariul unui blogger ca mine şi ca tine, aruncat aiurea la un articol. Am reinut ce a scris tocmai pentru că “ceva nu se invârte rotund” aici… Cică un partid de mai multe ori la guvernare, miroase a dictatură.

  • Eu cred că aceste cuvinte, “dictator”, “dictatură” sunt folosite cu foarte multă uşurinţă şi, mai ales, în necunoştinţă de persoane care au trăit în dictatură fără să-i simtă efectele devastatoare ori de tineri care nici măcar nu cunosc semnificaia cuvintelor.

  • poeteso … ZeV ,zapa si alti aplaudaci sunt la sedinta saptamanala de partid ,acolo primesc ordine ,teme de postat si alte chichite bloggeristice 😆 ,o sa apara ei imediat si atunci sa vezi lozinci si laude portocalii 😉 😆 ,tu chiar crezi ca-s oameni liberi ?,nu poeteso ,sunt aplaudaci portocalici ,care acum ii canta pe portocalici si maine trec cu lozinci cu tot in tabara uselista 😆

  • …intr-un raspuns ZeV -ul se joaca ,cica “Funeriu om de stiinta ” 😆 😆 ,am ras mai mult ca la” zambetul de la cafea” ,ok ZeV-le ,daca-i asa ,tu esti Einstein baci din dealul Copoului 😆

  • ***puiu – încă mă abţin de la comentarii pentru că am vrut o deconectare totală, odihnă şi bucuria de a fi în vacanţă. Dacă aveam semnal, acolo unde am fost, ar fi fost altfel… Dar e bine că nu am avut.
   Trebuie să-mi reintru în ritm şi să mă informez cu ceea ce s-a mai întâmplat ca să nu greşesc atunci când scriu ceva.

  • …stai mai bine si prelungeste vacanta ,politicienii astia nu merita nici-o documentare ,toti sunt la fel ,poti sa-i numeri pe degete pe aia competenti si onesti ,din toate partidele romanesti ,restul sunt o adunatura de oportunisti ,carieristi si lotri la drumul mare .

  • …gata ,ma pregatesc sa ma duc la o nunta ,un sfarsit de saptamana fain si voua ,Madalina pe tine te pup pe frunte….

   Administrator:
   Distractie placuta!

  • Viaţa e un joc

   Cu câţiva ani în urmă, Brian Dyson, preşedintele Coca Cola, a ţinut un discurs la o universitate despre legătura dintre muncă şi celelalte “responsabilităţi” pe care fiecare dintre noi le avem în viaţă.

   “Imaginează-ţi viaţa ca pe un joc în care jonglezi cu 5 mingi în aer.

   Aceste mingi sunt: munca, familia, sănătatea, prietenii şi spiritul. Trebuie să le menţii în aer.

   Curând vei înţelege că munca este o minge de cauciuc, dacă o scapi va reveni înapoi. Celelalte patru mingi însă, sunt din sticlă. Dacă scapi vreuna dintre ele, se va zgâria, crăpa sau chiar sparge. Nu va mai fi niciodată la fel.

   Trebuie să înţelegi aceste lucruri şi să te lupţi pentru a obţine echilibru în viaţă. Cum?

   Nu-ţi subestima valoarea comparându-te cu alţii. Fiecare suntem diferiţi şi fiecare suntem speciali.
   Nu-ţi stabili obiectivele după ceea ce susţin alţii că este important. Doar tu poţi şti ce e mai bine pentru tine.
   Nu ignora lucrurile dragi ţie. Ţine de ele ca şi cum ar fi însăşi viaţa ta, pentru că fără ele viaţa este lipsită de sens.
   Nu lăsa viaţa să ţi se scurgă printre degete trăind fie în trecut fie pentru viitor. Doar trăind câte o zi odată vei putea trăi toate zilele vieţii tale.
   Nu renunţa atunci când ai ceva de oferit.
   Nimic nu se termină până în momentul în care te opreşti să mai încerci.
   Nu-ţi fie frică să admiţi că nu eşti perfect. Acesta este firicelul fragil care ne leagă unii de alţii.
   Nu-ţi fie frică să îţi asumi riscuri. Doar încercându-ne norocul învăţăm să fim bravi.
   Nu alunga dragostea afară din viaţa ta spunând că e imposibil de găsit. Cea mai rapidă modalitate de a primi dragoste este să dăruieşti; cea mai rapidă cale de a o pierde este să o ţii prea strâns; dar dându-i aripi vei reuşi să o păstrezi.
   Nu alerga atât de repede prin viaţă încât să uiţi nu numai pe unde ai fost ci şi încotro te îndrepţi.
   Nu uita! Cea mai acută dorinţă emoţională a oricărei persoane este aceea de a se simţi apreciată.
   Nu îţi fie frică să înveţi. Cunoaşterea este o comoară pe care întotdeauna o poţi purta cu tine cu uşurinţă.
   Atenţie cum îţi foloseşti timpul şi vorbele. Niciunele dintre ele nu mai pot fi recuperate.

   Viaţa nu e o cursă, ci o călătorie care trebuie savurată pas cu pas. Ieri e Istorie, Mâine e Mister iar Azi e un Cadou… Bucură-te de el!”

  • Cine-i Funeriu?

   Am văzut pe aici nişte discuţii pro şi contra Funeriu.
   Habar n-am dacă Funeriu e om de ştiinţă. Pot însă să spun că, după ’89, e cel mai serios ministru al învăţământului, serios în sensul că face ce spune, lucru nemaiintâlnit în învăţământ până acum.

   De asemenea, Funeriu este primul ministru care i-a pus la colţ pe liderii de sindicat şi, datorită interveniei lui prompte, bacalaureatul din 2010, s-a desfăşurat în condiţii normale. Funeriu este cel care a readus disciplina in randul cadrelor didactice si le-a reamintit de ce s-au facut profesori – ca să slujească interesele elevilor si nu ale celor care sa-i manipuleze in interesul lor.

   Funeriu este cel care a avut curajul sa arate parintilor si intregii societati, de altfel, la ce nivel se face scoala in Romania. Funeriu este cel care a riscat stiind ca va fi balacarit tocmai de politicienii care au distrus invatamantul.
   Sigur, despre ceea ce a facut Funeriu in invatamantul romanesc se pot spune multe, dar inca nu e ora bilantului.

   Un singur lucru vreau sa le spun profesorilor si elevilor: luati in serios tot ce spune ministrul Funeriu, invatati ceva din ceea ce s-a intamplat anul acesta la examenul de bacalaureat. Uitati-va mai putin la Realitatea tv si Antene, canale tv care ar vrea ca romanii sa fie needucati, neinstruiti si usor manipulabili.

  • Imi cer iertare – Scrisoare

   ”Imi cer iertare sufletului meu ca nu l-am lasat sa se exprime in felul in care ar fi vrut si i-am distorsionat prin prejudecatile mele felul in care ar fi vrut sa experimenteze viata. Ma dezleg si de prejudecatile mele.
   Imi cer iertare corpului meu, organelor mele, partilor corpului meu carora le-am cauzat deteriorari prin comportamentul meu culinar, imi cer iertare de la tot trupul meu pentru ca am fost indiferenta cu el de multe ori si nu l-am ingrijit cand mi-a cerut, nu i-am dat somn, odihna si hrana potrivita atunci cand a cerut si a avut nevoie.
   Imi cer iertare de la sufletul meu, ca nu l-am hranit cu suficienta iubire, cu placere, cu creativitatea de care avea nevoie, cu poezie, cu muzica, cu poveste.
   Imi cer iertare mintii mele ca n-am sadit in ea mereu ganduri frumoase.
   Imi cer iertare si ma dezleg de toti oamenii pe care i-am necajit, fata de care am gresit, sau care au gresit fata de mine iar eu nu i-am iertat, imi cer dezlegare de ei. Ii las pe toti sa isi urmeze drumul asa cum si eu voi fi liber de-acum sa merg, sa plutesc nestingherita in destinul meu, neinfranat in legaturi care trag inapoi.
   Sunt iertat, caci eu sunt iertare.
   Sunt liber in fiecare clipa sa o iau de la capat.
   Sunt liber in fiecare clipa.
   Sunt dezlegat de orice fire inutile, orice iubiri egoiste, de cersetoria sufletului, de asteptari. Nu mai astept salvarea, iubirea, fericirea, ele sunt cu mine din
   aceasta clipa in care sunt dezlegat si liber.
   Sunt liber sa iubesc, sa fiu, sa ma misc, sa creez, sa plutesc, sa fiu ce si cine vreau eu sa fiu. Sunt liber sa fiu…. (spune numele tau.)”
   MA IERT, MA IUBESC, MA ACCEPT SI MA ONOREZ EXACT ASA CUM SUNT!

   Tilbuhoglindă

  • iar nu ai fost atent puiule,dar te iert de data asta,pt ca si grafica blogului este de vina.
   stiu ca ti-a cazut bine textul scris de mine,chiar daca te-a aratat pe tine pe post de trompeta cind ma acuzai ca ,SUNT BAGAT IN SEDINTA’
   Stiu ca te-am surprins cu chilotii in vine,dar asta imi place pt ca dovedeste ceea ce eu spun tot timpul-NIMENI NU PRIMESTE CECURI IN ALB DIN PARTEA MEA SI NICI SUSTINERE NECONDITINATA-PT CA EU SUNT UN OM LIBER-nu port corsaje de partid,nu vreau functii,intr-un cuvint nu sunt ,LIMBIST ANGAJAT CU NORMA INTREAGA……….

  • @Balbek. Oare cand si unde o fi avut C.I.A. ocazia de a invata “bunele maniere”? Adica daca onorabila institutie americana avea ceva de discutat cu cativa “baieti”, fie ei si deosebit de periculosi, s-or fi formalizat ei sa declare respectiva casa drept inchisoare, sa o declare autoritatilor statului roman, sa on inscrie in Registrul Comertului, sa publice anuntul de rigoare in Monitorul Oficial, sa obtina autorizatiile de functionare. mama ce de spagi ar fi trebuit sa dea in stanga si in dreapta. Nu domnule, C.I.A. este o institutie eficienta si nu se formalizeaza ea fata de unele chitibusuri birocratice. Procedeaza ea in America sau altundeva in in lume, altfel? Pai ce pretentii mai aveti in acest caz?

 22. Saptamina asta atit de calda ,care te trimite cu gindul la vara fierbinte a debutat cum nu se poate mai prost pt Conglomeratul politico mediatic de extrema stinga ,cunoscut in popor ca ,USELIMEA’numai ca poporul hitru si plin de umor dar si cusurgiu il substituie pe U din capul cuvintului si-l instaleaza ferm pe ,P’ pe P cu p mare.
  De mult conglomeratul nu a mai fost ingenunchiat in asemenea hal,din cite imi aduc eu aminte doar in zilele de 7-10 decembrie,2009 mai aveau expresiile astea de timpiti,mai ales VICTOR PONTA,care plingea pe scarile din KISELEFF,precum copilul care s-a scapat in pantalonasii cu care mami il imbraca doar duminica si de sarbatori.
  Vizita,in state,asaltul asupra lui OPRESCU din povestea cu national arena,dar mai ales povestea cu MASINA CADOU DE LA UMBRARESCU,au avut darul sa-i scoata din mintii pe Strategii uselisti[faceti modficarea necesara si schimbati u cu p],pt ca nu se asteptau la aceste subiecte surpriza.
  Parca li s-a dus mintea in ,PUSTIE’ atit de debusolati sunt.
  Si cum sa nu observ acest lucru si aici pe blog,daca din subteranele si debaralele pline ,CU STRIGOI’a fost scos la lumina razelor solare,TANDEMUL COMIC:
  ,PUIU-BALBECK’
  Un fel de duo siamez,unde cu mare greutate reusesti sa distingi ,CARE-I BURLANUL SI CARE-I PULANUL…….
  Si ,cu toate astea ,eu in generozitatea mea proverbiala,ma bucur ca a reaparut LOLEK SI BOLECK,devinise cam plictisitoare atmosfera ,si rugina ma asaltase cam peste tot.
  Decit nimik,mai bine asa,un militian si un fost……………..tucalar………..

 23. @

  ELEXIR

  Romania este contagiata de virusul MINCIUNII lansat de IRTV & Antene la comanda PESTEI ROSII a psd si pnl ULUI.

  In zona Molédovei considerata mai inapoiata dupa acesti usl ISTI lumea a inteles ca ROMANIA este pe drumul bun si masurile luate sunt in favoarea viitorului Natiunii si nu precedentei veseliei bolnavicioase a luiTariceanu.

  Cel care intervine in emisiunea lui striblea din Vaslui nu mai are incredere in ponta si absentul antonescu.

  Interesant de regretabil opinia lui asa zisulom de afaceri din carton, PATRICIU, UE cauta zone de ocupatie.

  FRICA lui este de fiscalitatea unica a viitoarei USE (Uniunea Statelor Europeene) si de succesul ROMANIEI in politica sa.

  Iata cine sunt dusmanii ROMANIEI MODERNE ei care nu doresc trecerea la Euro si o gestiune corecta a bogatiilor ROMANIE.

  Acesti dusmani considera ROMANIA cu feuda lor.

 24. @

  ELEXIR

  Romania este contagiata de virusul MINCIUNII lansat de IRTV & Antene la comanda PESTEI ROSII a psd si pnl ULUI.

  In zona Molédovei considerata mai inapoiata dupa acesti usl ISTI lumea a inteles ca ROMANIA este pe drumul bun si masurile luate sunt in favoarea viitorului Natiunii si nu precedentei veseliei bolnavicioase a luiTariceanu.

  Cel care intervine in emisiunea lui striblea din Vaslui nu mai are incredere in ponta si absentul antonescu.

  Interesant de regretabil opinia lui asa zisulom de afaceri din carton, PATRICIU, UE cauta zone de ocupatie.

  FRICA lui este de fiscalitatea unica a viitoarei USE (Uniunea Statelor Europeene) si de succesul ROMANIEI in politica sa.

  Iata cine sunt dusmanii ROMANIEI MODERNE ei care nu doresc trecerea la Euro si o gestiune corecta a bogatiilor ROMANIE.

  Acesti dusmani considera ROMANIA cu feuda lor.

 25. @

  ELEXIR

  Romania este contagiata de virusul MINCIUNII lansat de IRTV & Antene la comanda PESTEI ROSII a psd si pnl ULUI.

  In zona Molédovei considerata mai inapoiata dupa acesti usl ISTI lumea a inteles ca ROMANIA este pe drumul bun si masurile luate sunt in favoarea viitorului Natiunii si nu precedentei veseliei bolnavicioase a luiTariceanu.

  Cel care intervine in emisiunea lui striblea din Vaslui nu mai are incredere in ponta si absentul antonescu.

  Interesant de regretabil opinia lui asa zisulom de afaceri din carton, PATRICIU, UE cauta zone de ocupatie.

  FRICA lui este de fiscalitatea unica a viitoarei USE (Uniunea Statelor Europeene) si de succesul ROMANIEI in politica sa.

  Iata cine sunt dusmanii ROMANIEI MODERNE ei care nu doresc trecerea la Euro si o gestiune corecta a bogatiilor ROMANIE.

  Acesti dusmani considera ROMANIA cu feuda lor.

 26. In noianul de comentarii sterile, cu care distinsul CPreda ne onoreaza, in virtutea calitatii domniei sale de birocrat al parlamentului european, se strecoara, din cand in cand, si cate un mesaj coerent, demne de luat in seama.
  Cum ar fi acesta, de mai jos(CITEZ) :

  Scurtă lămurire
  de cpreda

  M-am adresat săptămâna trecută dlui Ponta, cu rugămintea de a clarifica o problemă politică majoră, și anume felul în care vede constituționalizarea unei limite pentru deficitul bugetar. Nu mi-a răspuns. Regret această tăcere.
  Îi scriau acum din nou, cu o rugăminte mult mai simplă. După ce presa de azi a relatat că șeful PSD a primit cadou de la un om de afaceri o mașină de mare valoare, dl Ponta a tăcut. Ieri, era foarte vorbăreț profețind – eronat – că vizita președintelui în SUA va fi un dezastru. Azi ar fi suficiente câteva vorbe pentru a lămuri dacă da sau nu obișnuiește să primească de la mediul de afaceri cadouri scumpe. Nu e o chestiune de viață privată, ci una de interes public. Spun asta pentru că personal nu mă interesează și cred de asemenea că publicul nu așteaptă lămuriri asupra pasiunilor private ale discipolului lui Adrian Năstase. Altfel spus: nu aștept ca actualul lider PSD să calce pe umerii fostului premier care invita jurnaliștii să îi viziteze colecția privată de tablouri, invitând la rândul său presa să îi viziteze garajul. Opinia publică va fi mulțumită dacă va afla în ce fel vede un social-democrat relația sa cu lumea afacerilor. Iar pentru asta, e suficient ca domnul Ponta să rostească doar câteva vorbe:
  – da, am primit și e legitim!
  – da, am primit și e ilegitim!
  – nu, nu am primit!

  PS
  Apropo de ,,moderatia” si ,,apetenta pentru dialog”, ale Opozitiei. 😉
  Ce sa facem , domnilor , tot tragem de ei ca de mortii din groapă, la dezgropaciunea de 7 ani, in speranta ca ceva, totuși, ,,mișcă”.
  Iar ei, nimic, nimic, nici să-i pici cu ceară. 😉

  • @ZeV. D-le. Se pare ca, putem dialoga. Este o modalitate civilizata si ar fi bine ca, la nivelul societatii sa fie acest dialog. Se poate vorbi (atat cat am inteles Eu) despre , CE INSEMNEAZA OPOZITIA IN DEMOCRATIE? Critica este apanajul Opozitiei. Sunt articole pe net.Un bun jurnalist(avem cativa) de la noi spunea: “Este mai criminal sa critici Opozitia, decat sa lauzi Puterea”.Hai sa lasam toate astea. Pe mine ma intereseaza mai mult responsabilitate celor de la Putere, acestia sunt cei care, trebuie sa rezolve problemele actuale, coerenta mesajelor ce le transmite. Nu vreau sa mai aud despre.”dezastruoasa guvernare”. Ce treaba am eu cu Opozitia? De ce vorbim despre cele 2 posturi tv? Sa vorbim despre toate Ce ne pasa? Chiar d-v le vizionati daca, stiti ce dezbat. Asa au rating. Daca ceva nu-mi place, schimb canalul. Nu le dau satisfactia ratingului. Tocmai asta a fost folosit pentru manipulare, iar politicienii nu sunt straini. Nu ma intereseaza blogul lui Ponta, AN etc. Este ca si cum, as uri/apauda un actor pentru rolul negativ/pozitiv intr-o piesa de teatru. Nu ma intereseaza viata lor privata, este dreptul lor, precum oricare alt cetatean.O zi buna! PS. Nu stiu de ce romanii au pornirile astea, sa “abureasca” incoerentele actuale prin aspecte/stari istorice. DE ACEEA REVIN evenimentele istorice, PENTRU A NU LE MAI REPETA. Nu cumva isi dovedesc propria neputinta in gestionarea vietii lor, aruncand “gaina peste gard”? S-au gasit si vinovatii, sunt mosii, stramosii si rudele celor traitori azi. Ha! In democratie, toleranta fata de Opozitie este normala pentru, a corecta derapajele Puterii.

  • @Costea:
   Ceea ce este cu adevarat fascinant la dvs. este contrastul puternic dintre stilul sfatos si logica de prescolar. Recunosc ca ezit intre o adresare catre dvs. cu umilul “stimate dle Costea” (potrivit aparentei senectuti), sau cu familiarul “haide, bai Costica” (lasandu-ma influentat de logica dvs.).
   Cred ca numai cei cu totul ignoranti si cei dusi cu pluta nu-si dau seama ca aceia carora dvs. le luati partea nu sunt nici pe departe “opozitia”, ci doar niste bagatori de bete-n roate, platiti la numarul de pene pe care le produc pe km. Tocmai in asta consta marea problema a politicii din Ro: d-alde febletile dvs. au acaparat in viata publica locul in care ar fi trebuit sa se afle o adevarata opozitie. In felul asta, cancane de mahala, injuraturi de birjari si mardeiasi de Ferentari au acoperit in viata publica vocea celor care ar fi putut aduce critici adevarate (nu sunt sigur ca intelegeti conceptul de “constructiv”) guvernului si PDL, avand in vedere interesul national si nu firimiturile pe care le-ar putea aduna de la vecinii care le fac cu ochiul de la masa de alaturi.

  • @judex. N-as fi dus commentul meu spre un mesaj politic. De fapt, articolul acestui blog are alta tema. Nu-mi place si, ma dau batut. Totusi, nu as folosi notiunea “interes national” care, este o notiune pretentioasa, iar definirea este larga si cuprinzatoare. Tocmai asta face sa fie interpretata si chiar manipulatoare. Ce poate fi asta in ani de criza(sa o rezolve cei care, au generat-o)?. Inca ceva, nu ma intereseaza sa… iau parte cuiva. De aceea, sunt de acord cu cele semnalate de d-v. De ce oare trecem de la un mesaj, spre “definirea” persoanei. Cine suntem noi sa judecam alte persoane s-au chiar colectivitati? Generalizand, s-a ajuns sa fim “catalogati” neprincipial in interiorul “natiunii” europene. Qvi prodest?

 27. @
  ELEXIR

  Romania este contagiata de virusul MINCIUNII lansat de IRTV & Antene la comanda PESTEI ROSII a psd si pnl ULUI.

  In zona Molédovei considerata mai inapoiata dupa acesti usl ISTI lumea a inteles ca ROMANIA este pe drumul bun si masurile luate sunt in favoarea viitorului Natiunii si nu precedentei veseliei bolnavicioase a luiTariceanu.

  Cel care intervine in emisiunea lui striblea din Vaslui nu mai are incredere in ponta si absentul antonescu.

  Interesant de regretabil opinia lui asa zisulom de afaceri din carton, PATRICIU, UE cauta zone de ocupatie.

  FRICA lui este de fiscalitatea unica a viitoarei USE (Uniunea Statelor Europeene) si de succesul ROMANIEI in politica sa.

  Iata cine sunt dusmanii ROMANIEI MODERNE ei care nu doresc trecerea la Euro si o gestiune corecta a bogatiilor ROMANIE.

  Acesti dusmani considera ROMANIA cu feuda lor.

  Lipsa acestora de vizine ii vor face sa ramana cu FRICA si in curand ROMANIA va disèune de moneda unica EURO si o fiscalitate egala si controlata pentru intreaga USE

 28. Domnul Sebastian Lazaroiu, a reiterat, catre Opozitie, necesitatea stringentă ca Legea Asistentei Sociale să fie discutată, eventual amendata, si votata in regim de urgență.
  Calendarul angajamentelor Romaniei este strans si orice zi de intarziere, agraveaza dezechilibrele din sistem.
  Ce a facut Opozitia ? In urma unei dureri acute in c…., a scos legea de pe ordinea de zi a Senatului !
  Ma intreb si va intreb, LA CE NE FOLOSESTE ACTUALA OPOZITIE ? Doar pentru salvarea aparentelor unui simulacru de dezbatere si democratie care nu conduce, la altceva, decat la blocaje si bete in roate puse, in fond, Romaniei, pe drumul ei catre modenitate si integrare deplina europeană ?
  Nu cred ca mai e nimic de facut, decat sa va recomand, cu toata convingerea, sa mergeti la vot. Poate, incepand cu 2012, vom disloca, impreuna , mafia/pegra comunistoida din toate ungherele imunde ale natiunii, intr-o actiune de deratizare generalizată.
  A nu face asta, cat mai este o sansă, inseamnă sa ne autocondamnăm la saracie, subdezvoltare, incultura si ignoranta, acum, si in vecii vecilor. Amin.

 29. FILO RUSII ROMANI

  Imediat dupa ispravile lui ION ILIESCU din vara lui 1990,cind odata cu venirea minerilor in bucuresti cu bite, lampase si topoare,pe care le-au incercat pe spinarile tinerilor bucuresteni,Romania a intrat in una din cele mai negre perioade din istoria sa,a fost complet izolata si ani de zile nebagata in seama de lumea civilizata.
  Acuzata fara menajamente de lumea civilizata ,ca este incapabila sa se desprinda de rusia,dar mai ales de una din structurile cele mai odiaose ,K.G.B.-UL BOLSEVIC,Romania condusa de ION ILIESCU,adrian nastase ,de fapt de actualii pesedisti,a pierdut anii de zile,de dezvoltare.
  In timp ce polonoia,ungaria cehia,intrau in zona sprijinului occidental,romania ,dar mai ales romanii traversau desrtul SARACIEI SI AL SUBDEZVOLTARII.
  Dar ce sa vezi,astazi,odata cu vizita lui TRAIAN BASESCU,in U.S.A. aceiasi fideli filorusi,critica intr-un limbaj deocheat si cu o agresivitate iesita din comun vizita presedintelui,pe care nu stiu cum sa o mai descalifice in ochii romanilor.
  Dealtfel,acesti filorusi,ROMANI TRADATORI,din politica si trusturile detinute de DAN VOICULESCU SI SEBASTIAN GHITA,si-au demonstrat antimamericanismul in forta pt prima data,odata cu SUMMITUL N.A.T.O. DIN 2008,cind pur si simplu inebunisera.
  Pina si presa rusa,a remarcat cit de BOLSEVICI SUNT PESEDISTII SI presa pe care o controleaza.
  Mai multi analisti din presa occidentala,remarca si comenteaza ca mai ales in romania,comunismul este rebrenduit,incercindu-se atragerea tinerilor,care nu au gustat din teroarea comunista, spre urmasul PCR,promitinduli-se ,o lume bolsevica,in care ,STATUL DA,DA DE TOATE,CASE SALARII,PRIVILIGEII,fara a cere nimik in schimb.
  PROPAGANDISTI GEN SOCIALISTI CU CAVIARUL IN GURA CA VICTOR PONTA,un intretinut al statului,un bugetar get beget,arunca prin intermediul mijloacelor media,promisiunii desarte,desi el,traieste intr-un lux pe care nici unul din tinerii naivi nu si-l va permite vreo data.
  Lux,pe care il are datorita praduirii statului roman.

 30. Sigur o simpla vizita in state practic n-ar fi trebuit sa-i aduca in pragul disperarii pe filorusii romani,in asa hal,pt ca nu-i asa omul s-a dus ,va reveni si ei filorusii isi vor putea vedea pe mai departe de jucariile lor,de jocurile lor imputite,dar mai ales de tnerea romanilor si a romaniei in sfera influentei rusesti.
  Ei de data aceasta ,insa lucrurile chiar au luat-o razna rau,din perspectiva filorusilor,pt ca intre ei,filorusii si rusii pe care ii venereaza atit,s-a sapat un sant adinc,plin de crocodili,si peste toate jivinele din sant troneaza cel mai strasnic sistem de rachete,pe cae omenirea il detine la aceasta ora.
  Zidul chinezesc la vremea lui,pe linga scutul antiracheta,e o gluma ieftina.
  Odata cu semnarea parteneriatului ROMANO-AMERICAN PT SECOLUL 21,s-a semnat si CERTIFICATUL DE DECES AL FILORUSILOR.
  Doar privind componenta delegatiei romane:MINISTRUL APARARII,SEFII SERVICIILOR,si intilnirile care au avut loc,iti dai seama ca,COMUNISTUL VICTOR PONTA CU CAVIAR LA GURA,este inspaimintat,pt ca ei isi pot lua adio de la orice sprijin venit dinspre stepele ruse,acolo unde sute de mii de romani au fost executati de bolsevici.
  Mi-am dat seama de acest lucru,vazindu-l pe CRISTIAN TUDOR POPESCU-TOXICUL BOLSEVIC DIN PRESA ROMANEASCA ,cum se ineca cu propia ura,cum prelua argumentatia tembela a lui victor ponta varsind-o spre camerele de luat vederi,unde MIHAI GIDEA,SERVITORUL LUI VOICULESCU,ii ridica mingi la fileu.Dar mai ales l-am vazut cum luase culoarea ,de fapt paloarea aia cadaverica,pe care toti bolsevicii filorusi romani o plimba prin televiziuni,de cind TRAIAN BASESCU-A PUS COORDONATELE AXEI BUCURESTI,WASHINTON,LONDRA-in fata natiuni,ca fiind cel mai important obiectiv de politica externa.
  Si iata ca,VISUL AMERICAN S-A IMPLINIT,suntem alaturi de americani,desprnsi total si probabil vesnic de rusi,care pur si simplu nu mai pot intoarce cursul istoriei.
  Probabil foarte putini realizeaza,ca de fapt,ABIA ACUM COMUNISMUL A FOST EXECUTAT-comunistii?????????????haaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiii.
  Iii vedeti in fiecare zi la REALITATEA TV SI TRUSTUL INTACT,PE EI PE COPII LOR,cum isi varsa naduful si obida,pt ca stiu ca ,AU FOST CIURUITI,dar mai ales ca pt ei nu exista timpul,la viitor-practic sunt niste cadavre umblatoare.

 31. P.S.-iata de ce s-a spus ca a fost :
  O VIZITA ISTORICA
  O ZI ISTORICA
  UN NOU INCEPUT DE DRUM
  Nu este nimik exagerat in toate astea,nici urma de propaganda,ori abureala,este purul adevar,adevar atit de asteptat de generatii de romani,care au sfirsit ,EXECUTATI IN TEMNITELE COMUNISTE DE PARINTII LUI SORIN OPRESCU,,AILUI PETRE ROMAN,AI OANEI MIZIL,DE SOCRUL LUI ADRIAN NASTASE,DE GENERALUL GEOANA,DE SOCRUL LUI PONTA DE ION ILIESCU ,de sutele de mii de romani internati in lagarele de munca fortata.
  De toata floarea intelectualitatii romane,si ea decap[titata,si spulberata,in locul careia au fost adusi indivizi promiscvui gen,ADRIAN PAUNESCU,EUGEN BARBU,CORNELIU VADIM TUDOR,MIHAI BENIUC,si o intreaga liota de COMISARI DE TIP BOLSEVIC,care i-au indoctrinat pe romani,le-au spalat creierele,transformindu-i in ADEVARATE LEGUME UMANE,IN MONSTRII SOCIALI-CARE REACTIONEAZA DOAR LA POMENI,PROMISIUNI,SI care nu se sfiesc sa puna mina pe bite,atunci cind TATUCUL ILIESCU LE-O CERE.

 32. Din nou trebuie sa fac recurs la trecutul imediat.
  Mii de ore de emisie,tone de cerneala au fost folosite de televiunile si ziarele puse la dispozitia USELIMII,pt a-i pune la zid pe oamenii care cit de cit au facut cite ceva in tara asta.
  Primul luat la intrebari a fost primarul din brasov si patinoarul construit de acesta-SUMA VRE-O 12 MILIOANE DE EURO.
  Atunci s-au urizit tot felul de povesti,mincinoase,TOLONTANII,CIUVICII,GIDEA,OANELE,se isterizau si urlau de dimineata pina seara.
  A urmat atacul la unul din cele mai reusite momente sportive in care a fost implicata si gazda noastra-MECIUL LUI BUTE-
  Iar au explodat TONOMATELE,iar au urmat sute de ore de emisiuni in care ELENA UDREA TREBUIA FACUTA PRAF,desi organizarea m a fost impecabila,iar doamna UDREA,a divedit ca stie si poate sa fie performanta.
  Ei si ce sa vezi-ACUM CIND E VORBA DE VRE-O 250 DE MILIOANE DE EURO,CIND VINOVATUL ESTE OMUL USELISTILOR PT DEZASTRUL CARE S-A PETRECUT,PT CA AM AJUNS RISUL SI CIUCA ,IRONIILOR IN EUROPA-TONOMATELE NU MISCA IN FRONT.
  Iata dovada ca TOTI JURNALISTII,ANALISTII SI POVESTITORII CARE SE VINTURA PRIN CELE DOUA TRUSTURI SUNT SCALAVI-CARE SCRIU SI VORBESC DOAR LA COMANDA.

  Nu-mi ramine sa le spun decit-SA VA FIE RUSINE SERVITORILOR-

 33. Si cum spuneam pdl o sa piarda,pentru ca pdl mereu a pierdut,dar de data asta diferenta va fi foarte mare.Cred ca pdl se va desfiinta singur cand va vedea cu ce scor va pierde.O sa-si bage liderii penali la puscarie,acum ii apara.hahaha

 34. bine spus scoala e locul unde se formeaza omul si invata de toate dar ce ne facemmmmmm???????? ca ne-au fost luate locurile de munca si copii nostri sunt pe drumuri eu cel putin adorm plangand si ma trezesc la fel cand ma vad neputincioasa sa aduc o paiine pe masa si sa am cu ce ii purta in scoala.as prefera sa fie numai noapte sa nu le vad fetele triste

 35. eu nu ma bucur de loc ca mi-am revazut colegii dupa vacanta.de fapt colegi e mult spus ,sincer…sunt an terminal deci ii mai am de suportat putin!ma bucur pentru dumneavoastra ca aveti amintiri frumoase de cand erati eleva!in legatura cu bacul:ma ingrijoreaza,sincer pentru ca sunt clasa a 12-a.acele camere de supraveghere in timpul bacului in salile de clase nu ar trebui sa existe…sunt sigura ca si domnul ministru Funeriu dupa ce i se va termina mandatul isi doreste sa fie tot dumnealui ministrul invatamantului…daca e asa, de ce doreste sa faca copiii sa il urasca???vreau sa spun ca atunci cand se va mai vota crede cineva ca il va mai alege ???acum tineretul voteaza mai mult,nu batranii!Doamna Elena Udrea,daca anul acesta acele camere de supraveghere in timpul bacului va disparea va dau cuvantul meu ca dvs,domnul Funeriu si altii isi vor pastra pozitiile,fiecare tanar va va oferi votul cand vor fii alegeri din judetul meu…sunt sigura ca si in alte judete tineii gandesc la fel!

 36. Un zâmbet la cafeaua de dupa amiază 😆

  Inginerul agronom catre badea Vasile:
  – Bade, cu metoda asta invechita nu o sa obtii nici cinci kile de pere din
  pomul asta…
  – Ai dreptate, e prun…

 37. Lazaroiu ejectat de coruptii din pedele ,cum a incercat sa arate greselile si idioteniile facute de portocalici a fost dat afara cu aprobarea piratului ,ma bucur mult de mazilirea Lazaroiului 😆 asta imi dovedeste ca pedeleul ii un partid nereformat ,condus de un tatuc expirat ,centura politica ii apartine din 2012 impreuna cu DNA-ul care o sa aiba multa treaba cu portocalicii corupti 😆

  • ***puiu – care sunt PDL-istii corupţi şi cu ce le dovedeşti culpa? Ai dovezi, argumente?
   Convinge-mă! 😮

  • poeteso te las sa te convingi singura ,daca n-ai facut-o pana acum ,slabe sanse 😆

  • ***puiu – salut! 😆 Nici nu ştii ce mă bucur că pot folosi din nou internetul.
   Hai s-o luăm puţin logic. Politicienii ăştia fură pentru că legile, făcute tot de ei, le permit.
   Strict la PDL, acum: eu nu spun că nu fură şi nici nu le iau apărarea dar… Daca PDL-iştii ar fi furat în ritmul în care sunt acuzai, de 3 ani de zile, noi, românii, n-am mai fi avut azi nici buruieni pentru borş.

   Ştii care-i paradoxul, puiu? Că cei mai mari hoţi – dovedii – strigă hoţii! în loc să fie la răcoare, acolo unde le este locul.
   Suntem, puiule, un popor plin de paradoxuri…

  • @Puiu. A fost ejectat? De ejectare au parte doar aviatorii atunci cand sunt aruncati din cabina cu tot cu scaun, deoarece avionul urmeaza sa se prabuseasca. Cred ca lui Lazaroiu i s-a intamplat ceva mai prozaic – vorba lui Vanghelie. Nu o mai reproduc deoarece mi s-ar face rusine. Resping categoric ideea de ejectare deoarece a fost aruncat doar Lazaroiu, nu si scaunul care acum va fi ocupat de Sulfina Barbu. Deci ejectarea se face doar cand avionul este pe cale sa se prabuseasca – Doamne fereste, sper ca nu este cazul Romaniei. Ramane cum a zis Vanghelie.

  • Auzi băh Cardinale!
   Ia ia-ţi cavalerista şi retrageţi-vă-n munţi!
   Nu uita să iei şi un măgar cu tine!
   Nu de alta dar o să ai nevoie de ajutor!
   Semnat:
   Fostul Bufon Regal.
   🙂 🙂 🙂

   PS Ce tot îmi agresezi neuronul stingher cu madam Macovei-Gherghescu?
   🙂 🙂 🙂

 38. Va trimit acest e-mail, in numele mai multor parinti, ai caror copii practica inotul de performanta la Constanta si se pare ca anul acesta se vor antrena pe uscat. Acesti copii au fost privati si in trecut de principalul loc de antrenament, si desi au alergat in jurul lacului Tabacariei si au utilizat sala de forta de la sectia canotaj, s-au intors cu medalii de la competitii internationale.
  Este rusinos, ca la noi in Constanta, singurul bazin de inot, din incinta Palatului copiilor,nu isi va redeschide portile din lipsa de fonduri, cum la fel de rusinos este si faptul ca mult promisa Sala Polivalenta, ce ar fi trebuit sa fie inaugurata la 1.06.2010. a ramas doar o macheta prafuita. Sa nu uitam ca de aici a plecat si unicul medaliat olimpic la inot Razvan Florea….Cred ca suntem sufocati de mall-uri…Avem nevoie si de un bazin olimpic, aici la Constanta.

  • ***Sperante ale inotului constantean – Domnule, da primar avei? Ce face primarul Constanţei? De ce, mai întâi, nu i te adresezi primarului? Sau nu îndrăzneşti să deranjezi aşa o personalitate cum este derbedeul Mazăre?

 39. Un inceput de drum mai bun pentru scoala romaneasca? Oare cum ar fi posibil asa ceva cu un ministru catastrofa la conducerea invatamantului? L-am numit catastrofa pe debusolatul Daniel Funeriu.

  • Daca stimabilul locatar al turnului se exprima atat de neplastic impotriva distinsului om de stiinta Daniel Funeriu, este, pentru mine, un indiciu suficent de relevant ca reforma in educatie sa-si urmeze ,neabatut, cursul.
   Prin urmare, domnule Daniel Funeriu, continuati !
   Hotia si compromisul trebuie ….ejectate fara mila din sistemul de educatie al unei natiuni care aspira la RESPECT in Europa !

  • @ZeV. Daniel Funeriu este om de stiinta? Nu e cam mult pentru modesta sa palarie? Pot sa admit ca este (sau a fost) un cercetator intr-ale retortelor, deci poate fi un bun profesionist pe felia lui – chimia, dar de aici si pana a-l considera indispensabil pentru bunul mers al reformei in tara noastra, mai va! Sunt oameni excelenti in mediul lor, dar cum i-ai scos din acel mediu se comporta ca cel mai banal surugiu. Este cazul lui Funeriu. De continuat, d-l Funeriu va continua, dar nu pentru a obtine respectul Europei, ci pentru a obtine o involutie a invatamantului, ca in mai toate domeniile economice si sociale ale acestei tari.

 40. , MAZILIREA LUI SEBASTIAN LAZAROIU-O EROARE DE PROPORTII’

  L-am sustinut si il sustin in continuare pe EMIL BOC,dar ultima lui isprava politica,mazilirea lui SEBASTIAN LAZAROIU,m-a infuriat peste masura.
  Si m-a infuriat pt ca inca o data am realizat de ce partidele romanesti sunt atit de greu de schimbat,de ce partidele romanesti sacrifica viitorul lor politic pt un prezent,care oricum nu le aduce mari beneficii.
  Faptul ca partidul nu a avut intelepciunea sa-l pastreze ca ministru pe un foarte bun comunicator,pe un adevarat specialist in analiza politica,cu o expertiza indelungata,mie unul imi arata ca ,FILONUL FESENIST reprezentat de ION OLTEAN SI FRUNZA VERDE,are inca suficienta influenta ,astfel incit atunci cind acestia devin ,GELOSI POLITICI’s-au mai pe sleau cind li se pune ,PATA’pe cineva care face vorbire cu trimitere spre ei,spre trecutul lor politic incetosat,dar si la prezent,unde ei isi gasesc tot mai greu locul,isi pot duce rautatile pina la capat.
  Daca m-a surprins totusi ceva,a fost atitudinea lui SEVER VOINESCU-O TINARA SPERANTA,care cu o voiosie greu de explicat si cu un zimbet fad intins pe fata,a exlicat amuzat toata situatia.
  Prin eliminarea lui SEBASTIAN LAZAROIU din guvern,PD-L,a perdut enorm,lucru de care acum nu este constient,i-a pierdut pe acei ,NEHOTARITI,DIN MEDIUL URBAN,care stiu sa aprecieze,inteligenta,o fraza plina de duh,dar si adevarurile spuse pe un ton molcom .
  Nu stiu daca IOAN OLTEAN,mai este un adevarat ,CAMPION AL VOTURILOR,pt ca tocmai la el acasa,PESEDEII,IN BISTRITA ,SUB NASUL LUI ISI FAC DE CAP ,si il ataca din toate partile.
  Nu stiu daca ,PRAFUITII SI DEMODATII FOSTI FESENISTI,MAI REPREZINTA O SOLUTIE PT PARTID,pt ca e clar-EI SE TEM DE REFORMISTI,DE MODERNISTI,SE TEM CA SI PESEDEII DE NOU.
  Pt ca sunt dispusi sa se multumeasca cu putin………..in viitor.
  Nu vreau sa reamintesc CE ERORI A COMIS SEITAN PINA SA FIE DEMIS,pot doar sa l;e reamintesc multora-FOSTUL MINISTRU AL MUNCII DL BOTIS ESTE DIN BISTRITA,LA FEL CA SI IOAN OLTEAN.
  Asa ca nu-i de loc intimpltor,atacul lui IOAN OLTEAN LA ADRESA LUI LAZAROIU.DE CE??????????
  Eu nu cred ca de la declaratii i se trage dl LAZAROIU,eu cred ca lucrurile care nu se vad si nu se spun sunt mult mai grave……….
  Inca o data-DL EMIL BOC,a fost o eroare mazilirea lui SEBASTIAN LAZAROIU,v-ati aratat fermitatea intr-o situatie in care trebuia sa fiti mult mai abil si diplomatic,daca vreti cu adevarat binele partidului.

  • Lazaroiu a fost mazilit la presiunea talibanilor corupti din pedele ,a spus niste lucruri evidente si adevarate ca “buna zua ” 😆 ,nu le-a fost pe plac ciocoilor din teritoriu si din conducerea centrala ,aseara Monica Macovei i-a dat dreptate ministrului demis ,putini sunt oameni onesti in partidul portocaliu …..

  • @Frank Zapa. Draga Frank, sunt placut surprins da faptul ca ai renuntat la tirada anticomunista si incepi sa vezi lucrurile la adevarata lor infatisare. Analiza dv. este pertinenta si as putea subscrie aproape in totalitate. Spun aproape deoarece il supraapreciati pe ministrul muncii (pana ieri). Ati insirat niste calitati ale dumisale care sunt reale, dar in calitate de ministru al muncii lui i se cerea sa fie cu totul altceva decat un bun comunicator sau analist politic. Lui i se cerea sa administreze relatiile de munca din aceasta tara, sa clarifice ce este aceea protectie sociala si sa o puna in aplicare. Povestile cu Alba ca zapada putea sa le transfere lui Daniel Funeriu pentru clasa pregatitoare, dupa terminarea stagiului la gradinita. Greseala ii apartine lui Traian Basescu care a pus un om pregatit si competent in domeniul lui, ei bine l-a pus exact la locul nepotrivit – Ministerul muncii. In rest, aprecierea dumitale este corecta.

 41. 1 BRAVO FUNERIU !!!

  2 ORASUL VASLUI MAI CURAT SI GANDIT DECAT ORASUL IASI !!!

  3 SEBASTIAN LAZAROIU A PLECAT DAR IDEEILE LUI NU TREBUIE UITATE !!!

  4 PENTRU CEI CU BANI LE SUGEREZ :

  «Quelle orientation donner à votre portefeuille?»
  «2012 en ligne de mire»
  ou encore
  «Quel est le potentiel du marché suisse?»

  Les conférences et séminaires donnés par les banques auprès des investisseurs se multiplient actuellement dans les palaces lausannois et genevois. L’objectif de ces réunions paraît simple: tenter de prédire ce qui va se passer sur les marchés ces prochains mois et permettre aux clients d’avoir un coup d’avance sur la concurrence. Suivant les avis de plusieurs banques suisses, la Tribune de Genève fait le tour d’un certain nombre de placements existants et décrypte ceux qui actuellement semblent posséder un certain potentiel.

  Etre défensif sur les actions

  Très sensibles aux soubresauts conjoncturels, les marchés actions n’ont plus vraiment la faveur des banques. Dans son rapport du mois de septembre, la banque Pictet annonce sa décision de réduire ses positions en actions, convaincue qu’au vu du contexte actuel, «elles s’inscrivent dans une tendance baissière à long terme».

  La banque Reyl ne constate pas non plus de rebond rapide et linéaire possible et recommande l’adoption d’une position très défensive sur les actions à court terme. En résumé, cela signifie de les vendre ou de miser uniquement sur des actions aux dividendes élevés.

  Pour des placements en actions à moyen terme, UBS évoque toutefois certaines opportunités sur les marchés émergents peu influencés par les problèmes de dettes qui font mal aux économies occidentales vieillissantes. «Les fonds des Suisses dans les pays émergents tournent autour de 10% à 20%.

  Pourtant, la croissance est actuellement alimentée à 100% dans ces régions du monde», a relevé mercredi dernier Andreas Höfert, le chef économiste d’UBS, dans le cadre d’une conférence consacrée aux investisseurs pour en souligner le fort potentiel.

  Les obligations ont le vent en poupe

  Au moment où la Grèce sombre et risque d’entraîner dans son sillage d’autres économies européennes, les obligations ont regagné l’attention des spécialistes de la finance. François Savary, de la banque Reyl, affirmait par exemple mercredi passé devant un panel d’investisseurs «qu’il y a beaucoup à faire dans le milieu obligataire, pour autant que les investisseurs diversifient leur portefeuille».

  Le seul problème est que les experts peinent à accorder leurs violons. Si UBS considère qu’un investissement sur des obligations souveraines issues des marchés émergents va offrir un rendement plus important que sur celles de la plupart des pays développés, la banque privée Pictet & Cie conseille de garder une portion significative d’obligations allemandes et américaines à dix ans.

  En ce qui concerne les obligations d’entreprises (corporate), UBS estime que la solidité prévue des bilans et des bénéfices permet de prendre un risque légèrement plus élevé en s’intéressant à des obligations à haut rendement, mais aux ratios financiers moins bons.

  Un avis que ne partage pas la banque Pictet, puisqu’elle recommande en priorité les obligations de sociétés solides et bien notées.

  UBS signale aussi certaines opportunités sur le marché des obligations convertibles (en actions), ce qui permet d’une certaine manière d’avoir aussi quelques actions dans son portefeuille, mais en en réduisant le risque de volatilité.

  Les fonds de placement

  L’avantage de cet outil financier est qu’il permet une diversification optimale de ses placements, puisque ces derniers sont répartis dans un grand nombre de valeurs différentes. Il permet donc de réduire les risques encourus lorsque les marchés sont très volatils. Les fonds de placement permettent aussi de se focaliser sur des régions particulières du monde, sur des actifs comme les devises et les matières premières ou encore sur des secteurs bien précis (technologiques, écologiques…). Il s’agit donc des investissements les plus défensifs et, peut-être, les plus sûrs dans cette période économique troublée.

  Eviter les hedge funds

  Plus agressifs, ces fonds de placement alternatifs sont beaucoup plus risqués. Depuis le début de l’année, les pertes de certains de ces grands fonds spéculatifs vont au-delà des 20%. Dans le mensuel de la banque Pictet, on découvre même que, selon le Hedge Fund Research, le mois d’août pourrait figurer en quatrième position des performances mensuelles les plus mauvaises jamais vécues par cette industrie. La prudence est donc de mise dans ce marché, cela d’autant plus au vu des incertitudes macroéconomiques qui subsistent actuellement.

  L’intérêt pour l’or perdure

  Depuis des mois, l’or accumule les records à la hausse. Du coup, une question se pose: est-il encore temps de se positionner sur le métal jaune? Du côté d’UBS, la recommandation est de conserver 5% d’or dans son portefeuille et de prendre ses bénéfices sur les surplus.

  Les incertitudes conjoncturelles semblent effectivement garantir un avenir serein au précieux métal jaune. «Nous avons réévalué notre objectif de cours pour le métal jaune de 2000 à 3000 dollars l’once», précise le mensuel de la banque Pictet. Yves Bonzon, directeur des investissements de la banque privée, prévient toutefois dans son édito que «le marché haussier de l’or est entré dans son dernier tiers, le plus spéculatif et le plus volatil certainement».

  Quant à la banque Reyl, elle considère qu’une politique défensive à court terme nécessite 15% d’investissements dans les matières premières, dont 12% en or.

  Diversifier ses devises

  Comme pour l’or, les mêmes questions se posent pour le dollar et l’euro. Selon François Savary, de la banque Reyl, les fondements de l’économie américaine sont plus sûrs et permettent donc d’acheter ou de se renforcer en monnaie américaine, mais d’oublier actuellement la monnaie unique européenne.

  Pour UBS, une diversification est nécessaire entre les quatre monnaies de référence (dollar, euro, livre sterling et yen). La banque perçoit aussi un potentiel de hausse dans certaines monnaies asiatiques, car «la prospérité de l’Asie devrait alimenter les investissements directs étrangers et les flux entrants de portefeuille». Parmi les monnaies sous le feu des projecteurs de la grande banque suisse: «le yuan chinois, le ringgit malaisien, le won coréen et enfin la roupie indonésienne».

  Garder du cash à disposition

  «Le pire est toujours possible, la question est de savoir s’il est désormais probable», prétendait François Savary mercredi dernier. Cette incertitude qui plane sur l’économie mondiale incite les banques à conseiller de garder un certain nombre de liquidités pour revenir sur les marchés une fois la crise passée. La banque Reyl conseille par exemple de conserver plus de 20% de cash, en francs, dans son portefeuille.

 42. Turnule de observatie-uite cum iti pot pica cu tronc atunci cind fac analize pe felia pedelista,dar asa cum am spus inca de la inceputul analizei,il sustin pe EMIL BOC in continuare.
  Apoi,SEBASTIAN LAZAROIU,nu trebuia sa faca altceva,decit sa astepte finalizarea legii in parlament care urmeaza sa reduca nr. de ,SERVICII SOCIALE DE LA 54 LA 9.
  Si sa nu deviem de la cauza-LUI SEBASTIAN LAZAROIU I S-AU IMPUTAT DECLARATIILE FACUT,NU MUNCA DIN MINISTER-declaratii cu un puternic iz politic,si deranjante pt ,FILONUL FESENIST-MOSTENITI DIN VECHIUL PCR[uite ca n-ai scapat de aprecierile anticomuniste].
  La fel ca multi altii ,FOSTI[SI ACTUALI COMUNISTI] MEMBRII P.C.R. aplaudaci ai comunismului,oameni ca FRUNZAVERDE ORI OLTEANU,nu prives cu ochi buni,trimiterile la trecut si epoca respectiva,pt ca daca le deschizi usa trecutului te trezesti in fata unor scheleti……….
  Acest lucru s-a vazut,ATENTIE S-A VAZUT,odata cu condamnarea comunismului in parlamentul romaniei,OCAZIE CU CARE FESENISTII DIN PD-L AU INGHITIT BROASCA RIIOASA SI AU JURAT SA-L TRADEZE PE TRAIAN BASESCU-FALANGA FESENISTA IN FRUNTE CU BLAGA AU FACUT UN PAS INAPOI ODATA CU SUSPENDAREA LUI TRAIAN BASESCU…………
  La vremea respectiva,STRATEGUL SEBASTIAN LAZAROIU,ii furniza zilnic pres. TRAIAN BASESCU MUNITIE IN LUPTA CU CELEBRUL CLUB AL TICALOSILOR DIN PARLAMENT-322-

 43. @Frank Zapa. Vreau sau nu, trebuie sa iti dau din nou dreptate. Intradevar, Lazaroiu a fost expulzat din guvern datorita declaratiilor si nu modului cum “nemunceste” in calitate de ministru. Nu este mai putin adevarat ca domnia sa inca nu este membru al acestui partid, ba chiar are vorbe nu tocmai frumoase despre partidul in care nu doreste sa se inscrie. Ei bine, membrii marcanti ai acestui partid sunt precum o haita de lupi – nu accepta straini in haita, nu recunosc decat suprematia lui “alfa” si cand apare un novice de pe margine, care se mai da si tare si mare, cu prima ocazie i-au sarit la jugulara. Risc o idee: nu era mai bine ca in respectiva functie, dupa ce Nelu Botis a umplut ministerul de ridicol, sa fie pus un om competent – Marian Sarbu aflat oarecum in curtea proprie, dar era o competenta dovedita si se putea baza pe el? Din cate am inteles, Lazaroiu nu ar fi fost preferatul lui Boc pentru acest post, dar a trebuit sa se supuie si el deciziilor lui Zeus. Ca il sustii in continuare pe Boc? Mare eroare. Individul a reusit performanta de a nu gandi cu capul propriu intr-o functie atat de importanta – cea mai importanta, mai importanta decat a lui Basescu, preferand rolul de marioneta. Ce parere ai tu amice de faptul ca pe sub nasul lui Boc s-au strecurat, pe neobservate circa doua miliarde de euro, ce ar fi putut fi obtinuti prin vanzarea certificatelor de Bioxid de carbon. Pana la urma vinovat a fost gasit un secretar de stat. Oare nu cumva vinovat era si ministrul Borbely si chiar Emil Boc? Altii au patit-o pentru culpe mult mai mici. Imi amintesc, ca un candidat la o functie ministeriala a pierdut partida inca inainte de a o incepe pentru ca cuiva nu i-a placut “mapa profesionala”. In alte situatii pentru astfel de indivizi nu ar fi existat decat un singur leac – Curtea Martiala care nu putea decat sa ii decoreze pe impricinati cu cate o decoratie ca. 7,62 care le-ar fi impodobit pieptul. Tu il gratulezi in continuare cu increderea ta. Cat de orb poti fi?

 44. Omul de ştiinţă nu este pur şi simplu o fiinţă curioasă, redusă la un intelect care gândeşte. El este mai perfecţionat decât o maşină de calcul, este o fiinţă vie, iubeşte şi urăşte, are bucurii artistice, îşi pune probleme de etică etc. Toate duc la marea cultură generală, aşa cum ar trebui să fie înţeleasă de toată lumea.

  definiţie de Grigore Moisil în Gânduri despre anii de studenţie

 45. Elevi vs. Profesori
  Sa ne intelegem de la inceput, liceul l-am terminat acum ceva vreme deci nu ma numar printre proaspetii admisi/respinsi si nici in invatamant nu lucrez.
  Se face un mare TAM-TAM pe tema rezultatelor foarte slabe a elevilor la BAC. Toti dau vina unii pe altii, pai sa vezi elevii sunt de vina, nu invata, nu vin la ore, ce sa mai…sunt de speriat. De partea cealalta profesorii nu isi fac treaba, nu dau pe la ore si cand o fac doar asa de prezenta pentru ca daca nu faci pregatire nu existi in catalog pentru o nota buna.
  Nu sunt de partea nimanui, adevarul e intotdeauna la mijloc dar sa o luam logic:
  Ionel are 3 luni incepe sa cunoasca lumea si sa interactioneze cu cei din jur. Parintii sai sunt uimiti cat de istet e, stie ce e telefonul, calculatorul, televizorul si nimeni nu-l intrece la pozne.
  Ionel merge la gradinita, acolo se joaca, invata cantecele poezioare, la serbare toti sunt uimiti cat de repede asimileaza, ce bine se descurca, mai ca e pregatit sa mearga la scoala.
  La scoala incepe sa scrie si sa citeasca, invata geografie, bilologie, istorie etc. Deja e in clasa a 4 a si are el un pic de idee cu ce se mananca scoala. Chiar daca e destul de plictisitor inca este un copil mic si se teme de adulti, de mama de tata si de profesori asa ca nu se pune problema sa chiuleasca.
  In clasa a 8 a Ionel stie ca nu e cel mai bun din clasa chiar daca el e un baiat istet, profesorii sunt de vina pentru notele rele cu asta sunt de acord si parintii lui. Se mai intampla sa plece de la ore, e totusi asa de frumos afara si profesoara e atat de plictisitoare.
  Ionel e la liceu, acum e si el mare deci nu se mai pune problema sa se teama de adulti. Poate chiuli, vorbi urat, invatatul e doar pentru tocilari nu pentru smecheri, asa ca poate veni la scoala doar cand vrea el si asa matematica e un cod secret, iar limba romana are prea multe intelesuri ca sa si-o insuseasca.
  La BAC mama plange, tatal injura, Ionel e nedumerit si profesorii cu satisfactie in glas proclama o intreaga generatie PROSTI.
  Sunteti nedumeriti nu-i asa? Din sclipitorul Ionel n-a mai ramas nimic. Sunt uitate zilele insorite in care el ii uimea pe toti cu inteligenta sa. Acum merge rapus de esec, gata sa ingroase randurile somerilor sau a sclavilor legali.
  Cineva a facut o greseala enorma. Dar cine? Ionel? Tind sa cred ca nu. Se presupune ca Ionel e minor pana la 18 ani ~ cand termina liceul. Asta obliga parintii sa-i poarte de grija pana la vasta aceea.
  Parintii: foarte incantati de Ionel, viseaza la o cariera de succes pentru fiul lor. Ii cumpara de toate, il inscriu la scoala si sunt multumiti. Daca Ionel invata sigur va ajunge un om mare. Si atat – din punctul lor de vedere au facut tot posibilul sa aiba un copil normal, cu un viitor frumos in fata.
  Din pacate nu e chiar asa, chiar daca aveti un copil super istet dragi parinti nu asteptati ca toate astea sa se intample de la sine. Mai verificati ce invata la scoala, cum/cand invata, nu cautati scuze penibile nu e timp, se descurca el, profesorii stiu ce fac.
  Dupa cum se vede PROFESORII NU STIU CE FAC. Cum poti tu aparea public sa spui ca elevii sunt de vina?? Ia sa-l luam noi pe Ionel sa-i dam un test pentru a vedea ce potential are la intrarea in gradinita. Testul spune ca e BINE. Apoi la terminarea gradinitei mai dam un test. Si asta FOARTE BINE. La clasa a 8 a testul spune SUFICIENT. Ooop, avem o problema! Pai cum dintr-un copil cu rezultate FOARTE BUNE a ajuns la SUFICIENT?Si mai rau la BAC RESPINS??? Undeva s-a rupt lantul (nu ala de iubire).
  Profesorul ca orice om respectabil de altfel isi castiga existenta predant ~ invata pe altii mai putini priceputi ce stie el. Cine plateste? Noi cei ce avem copii sau nu. Deci ei presteaza un serviciu platit de noi. Atunci intreb eu de ce mai fac si meditatii platite?E ilegal sa iti dau bani pentru acelasi serviciu de 2 ori(mai ales ca acesti bani nu sunt impozabili nimeni nu stie nimic de ei), imoral pentru ca nu vrei ca la ore sa faci acelasi lucru, si de evitat.
  Nu am vazut sa fi venit vreun profesor sa spuna: nu avem timp sa predam cum trebuie, materia e prea grea pentru elevi, am lasat o clasa repetenta pentru ca nu stiau nimic. NU….ei doar elevii sunt prosti, noi suntem prost platiti si o lunga lista de frustrari.
  Ti se pare ca esti nedreptatit la locul de munca? Ai 2 optiuni : ori accepti si iti faci treaba cum trebuie sperand sa ti se imbunatateasca situatia ori pleci.
  Din moment ce EU te platesc vreau servicii de caliatate, banii mei sunt incasati de stat ce ajunge la tine deja nu mai e problema mea. In schimb tu iti bati joc de mine scotand pe banda rulanta elevi slab pregatiti.
  Nu stiu de un 5 amarat lasa-i corijenti/repetenti , astfel parintii vor deveni alarmati, dar va e cam lene sa veniti vara la scoala asa-i?
  Nu invata elevii de ce le pui note de trecere? Pentru ca astfel iti ascunzi greseala ta si anume ca nu esti in stare sa-i educi. Si daca nu esti in stare si situatia ajunge pe la inspectorat mai esti si sanctionat. De aceea te complaci in situatia asta, sa iti aperi pielea, TIMPUL TRECE, LEAFA MERGE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *