Ultimele zile ale USL la guvernare

Am intrat in ultima saptamana a campaniei electorale. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de CSOP, USL se mentine la sub 50% din intentia de vot, mai exact 48%, in timp ce ARD ar fi preferat de 23% dintre romani. Adica sondajul cel mai credibil, datorita casei de sondare care l-a realizat. Altfel, avem sondaje dupa toate gusturile, ale celor care le comanda si ,dupa toate buzunarele, rolul lor fiind de a influenta atat militantii partidelor cat si electoratul.

Un rezultat interesant al acestor sondaje este clasamentul partidelor. In ciuda tuturor Casandrelor care prevestesc un rezultat slab la alegerile de pe 9 decembrie pentru ARD, vedem ca doua dintre cele mai mari partide: PNL si PSD, alaturi de UNPR si anexa Antenei 3, PC nu reusesc sa stranga mai mult de 48% ! Este evident ca PSD si PNL  ar fi obtinut separat un scor mult mai bun.
Mai mereu s-a intamplat ca adversarii nostri sa ne prevesteasca infrangerea inainte de alegeri, cu scopul de a ne demobiliza si demotiva electoratul. As vrea sa le reamintesc nu doar ca de fiecare data s-au bucurat prea devreme, dar ca PDL a reusit sa le dea peste cap toate teoriile si sa castige bataliile electorale.  Acum, pare ca singura lor grija ramasa este nominalizarea Premierului. Si fiecare are propria ingrijorare.

Adversarii lui Victor Ponta din PSD, au grija ca acesta sa nu fie nominalizat. Adversarii lui Antonescu din PNL au grija sa nu fie nominalizat cineva de la PSD. Antonescu are grija sa nu fie  nominalizat cineva de la PNL, iar Voiculescu are grija sa nu fie lasat pe dinafara, in oricare dintre situatii.  Despre situatia in care a ajuns economia nimeni de la USL nu are grija, ba chiar nici grija votantilor nu o mai au.

Au aruncat niste sloganuri mincinoase pe panouri in toata tara si, crezandu-se deja invingatori, nu se mai sinchisesc sa mai vorbeasca electoratului. Au inceput la vedere impartirea pradei, adica a viitoarei guvernari. O singura grija ii uneste pe toti: ca Presedintele Romaniei, Traian Basescu ar putea propune un alt premier decat de la USL! Asa ca singurele atitudini comune sunt amenintarile la adresa acestuia, cea mai frecventa fiind cea cu suspendarea. Ce va decide  Presedintele, vom vedea.

Personal cred ca daca vor avea mai mult de jumatate plus unu, ar trebui sa guverneze, cu atat mai mult cu cat vine cel mai greu an de la declansarea crizei economice. Romanilor nu le va trebui mult sa inteleaga ca au ales cel mai mare rau, daca este sa pornim de la ideea ca niciun partid politic nu este suficient de bun. Multi dintre ei deja realizeaza ca desi guvernarea PDL nu a fost perfecta, USL ne conduce cu pasi repezi si apasati catre prapastie.

In nenumaratele intalniri pe care le am, oamenii imi spun ca platesc substantial mai mult pe alimente in ultimele luni, ca nu mai fac fata ratelor, ca le este frica pentru locurile de munca vazand ca mii de oameni devin someri din cauza inchiderii combinatelor Mechel de la Targoviste, Campia Turzii si Otelu Rosu, din cauza a ceea ce vad la Oltchim, din cauza opririi oricaror investitii de catre actualul guvern. Ca le e frica de factura de la intretinere care se anunta a fi cu peste 30% mai mare in aceasta iarna.

Colegii din teritoriu cu care discut, fie ca este vorba despre Bihor, Bucuresti sau Botosani imi spun acelasi lucru. Deci, daca acum ar lua totusi majoritatea voturilor, pana la vara s-ar lamuri romanii cate parale fac cei de la USL. De aceea, cred saptamana aceasta trebuie sa ne mobilizam total pentru a le demasca incompetenta, lipsa de intelegere a problemelor economice, lipsa de viziune, minciuna, demagogia, iresponsabilitatea, coruptia, hotia etc. Nu este greu, daca ne arde de munca, de campanie pana in ultima zi, daca nu ne trece prin cap deja sa abandonam lupta, daca nu facem blaturi in colegii.

139 thoughts on “Ultimele zile ale USL la guvernare

 1. @ Elena Udrea

  Doamnă deputat,
  “Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de CSOP”, USL are 48%, ARD – 23%, PPDD – 14% şi UDMR – 6%.

  Pe lângă acesta este şi un sondaj CCSB în care USL este creditata cu 62 la suta din voturi, fiind urmata la mare distanta de ARD, cu 17 la suta, PPDD, cu 10 la suta si UDMR, cu 5 la suta.

  Pe lângă acestea mai este şi un sondaj CSCI cu USL – 61 la suta, ARD – 19 la suta, PPDD – 12 la suta si UDMR – 5 la suta.

  Din aceste sondaje, din toate trei, de maximă importanţă este dacă nu cumva UDMR-ul nu obţine procentul necesar depăşirii pragului electoral… La 48% intenţie de vot, oricum USL-ul obţine peste 50% în urma redistribuirii mandatelor, deci nu prea are prea mare importanţă dacă este 48% sau 60%. Dacă însă UDMR nu obţine 5%, distribuţia politică în România se schimbă radical pentru că dispare practic paradigma eliminării statului naţional din Constituţie (până la urmă Constituţia este miza).

  • Bucuria USL-ului dacă UDMR-ul nu mai intră în Parlament, fiindcă uslaşii îşi vor putea dezvolta şi impune politica naţionalistă deşanţată, anti-europeană, fără prea multă dificultate, spre marea satisfacţie a canaliei de uliţă, pro-nord-coreeană. 🙂

  • Pai, CSOP si IMAS, doua institutii de sondare a opiniei publice onorabile si credibile, au aratat clar ca USL se afla sub 50%, cam 47-48 %, iar tendinta e de descrestere, in timp ce ARD are 23-24 % si poate creste cu 2-3 procente…restul partidelor sunt decorative dar necesare in obtinerea unei majoritati parlamentare care s-ar putea sfarsi prin revenirea PDL la guvernare !!! USL stie asta si se zbate ca pestele pe uscat, nemaigasind mijloace de prostire a oamenilor simpli ! Udrea e relativ linistita…spun relativ, deoarece nu stie care va fi scorul cu care va castiga alegerile…desertaciune este numele celorlalti competitori ai ei !

  • @ Tase

   Nu uitaţi că redistribuirea voturilor celor care nu intră în Parlament cresc aceste procente obţinute din vot. Astfel, 48% voturi înseamnă mai mult de 50% mandate şi o majoritate.

   Sunt oricum tulburat la această oră, domnul preşedinte practic a spus că mă va nominaliza drept premier… practic sunt exact acel “orice om” şi nu am nici dosar penal, nu am nici măcar paşaport, nici măcar permis de conducere… 😀 Nu am absolut nimic. 😀

   Ia uitaţi cum domnul preşedinte spune exact ce spuneam eu, că se votează LEGISLATIVUL şi nu EXECUTIVUL… 😀 SURPRIZĂ!!!

   Oamenii trebuie să ştie, şi ştiu cu siguranţă, că alegerile parlamentare sunt despre Parlament, şi nu despre primul-ministru. Prim-ministru poate fi orice cetăţean al României care îndeplineşte nişte condiţii, şi politice, şi de pregătire, dar, la alegerile legislative, nu se alege primul-ministru.

   Faptul că preşedintele subliniază exact mesajul meu mă face să cred că la mine se referă… 😀

  • @Bibliotecaru
   Pe scurt, lasand la o parte sondajele. Acum am am vazut articolul din Constitutie unde se arata ca; partidul care a obtinut x nu alinata care a obtinut x da un premier. Pentru mine este foarte clar. Presedintele stie bine ce are de facut.

  • @ Tase

   Stimate domn,
   Dacă tot aţi făcut efortul să citiţi constituţia, nu mai ascultaţi ce spune unul şi altul pe la TV căci aveţi acces direct la sursă.

   Constituţia nu spune nicăieri că un partid “dă un premier”. Rolul preşedintele este să medieze între forţele politice astfel încât să găsească o soluţie a unui program de guvernare care să obţină o majoritate parlamentară. De aceea constituţia vorbeşte despre consultările PARTIDELOR (deci nu vorbim despre grupuri parlamentare, şefi de grup parlamentar, parlamentari… ci PARTIDE care au reprezentanţi în parlament… este ceva sensibil diferit).

   ARTICOLUL 103 – Investitura
   (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.
   (2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.
   (3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

   Echipa guvernamentală este secundară unui Guvern, piesa de rezistenţă este PROGRAMUL DE GUVERNARE, acest program este raţiunea POLITICĂ a guvernului… miniştrii EXECUTĂ politica. Premierul şi mai ales echipa (lista Guvernului) sunt nişte specialişti care au capacitatea de a pune în operă Programul de Guvernare. Cum anume? Asta este treaba lor, când acceptă să ocupe funcţia ei ar trebui să ştie cum. Acest program de guvernare nu este o dimensiune a unui partid (nu aparţine unui singur partid or alianţă) ci dimensiunea politică a Guvernului României (aparţine României). Foarte puţină lume sesizează că acest Program de Guvernare ar trebui dezbătut (în mod real, cu amendamente) în Parlament înainte de a se acorda încredere Guvernului României astfel încât să reprezinte ceva mulţumitor, nu pentru 50%, ci pentru o parte cât mai mare din Parlamentul României astfel încât acesta să reprezintă, prin reprezentare, voinţa politică a unei cât mai mari părţi a cetăţenilor români. Parlamentarii nu reprezintă partide în parlament (ar fi vot imperativ), nu reprezintă cetăţenii din colegiul lor (ar fi vot imperativ), ei reprezintă, fiecare, toţi cetăţenii României. Atenţie deci, nu se acordă încredere echipei guvernamentale, respectiv premierului şi listei Guvernului, ci Guvernului României, respectiv Programul de Guvernare şi, în consecinţă, şi celor care se angajează să ducă la îndeplinire, întocmai şi la timp, Programul de Guvernare. Sigur, politicienii deturnează această realitate pentru că ei sunt mai interesaţi de persoana premierului şi numele miniştrilor decât de natura Programului de Guvernare… dar aberaţia funcţională a politicii româneşti este o altă discuţie.

   Dacă aici aveţi încă un dubiu, mult mai clar este exprimată importanţa Programului de Guvernare în instituţia moţiunii de cenzură.

   Moţiunea de cenzură, respectiv retragerea încrederii acordate de către Parlament Guvernului României, vizează efectiv acest Program de Guvernare.

   Haideţi să vedem ce spune Constituţia.
   Mai întâi se vorbeşte despre schimbarea componenţei politice a Guvernului.

   ARTICOLUL 85 – Numirea Guvernului
   (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament.
   (2) In caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, Presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
   (3) Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului
   , Presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru.

   Structura sau compoziţia politică nu se referă la faptul că pleacă Ionuţ şi vine Ionel, se referă chiar la Programul de Guvernare. Remanierea înseamnă manieră nouă, respectiv o nouă manieră de a guverna… deci nu se referă numai la o schimbare de echipă, dar mai ales la schimbarea politică… deci la o nouă modalitate de execuţie a Programului de Guvernare, eventual modificarea Programului de Guvernare într-o anumită zonă a lui.

   Un alt loc unde intervine Programul de Guvernare este angajarea răspunderii guvernului, Această instituţie nu înseamnă un fel de legiferare rapidă ci modificarea programului asumat ca Program de Guvernare. Atunci când Programul de Guvernare trebuie schimbat este necesară reconfirmarea lui de către Parlament. Acest lucru se face prin angajarea răspunderii guvernului.

   ARTICOLUL 114 – Angajarea raspunderii Guvernului
   (1) Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.
   (2) Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata in conditiile articolului 113.
   (3) Daca Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern.

   Guvernul propune schimbarea (mai superficială sau mai profundă, respectiv asupra unui program, cea mai profundă modificare, sau a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege) şi Parlamentul, dacă este de acord, exercită acest acord în mod tacit sau explicit prin moţiune de cenzură (caz în care poate reacorda încredere Guvernului pe noul Program de Guvernare sau poate respinge modificările impunând o nouă listă a Guvernului pe acelaşi Program de Guvernare sau pe un Program de Guvernare diferit).

   În sfârşit, există moţiunea de cenzură şi moţiunea simplă care sancţionează echipa Guvernamentală pentru că nu respectă Programul de Guvernare, fie că face ceva ce nu este în Programul de Guvernare, fie că nu realizează în termene Programul de Guvernare.

   ARTICOLUL 102 – Rolul si structura
   (1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.

   ARTICOLUL 112 – Intrebari, interpelari si motiuni simple
   (2) Camera Deputatilor sau Senatul poate adopta o motiune simpla prin care sa-si exprime pozitia cu privire la o problema de politica interna sau externa ori, dupa caz, cu privire la o problema ce a facut obiectul unei interpelari.

   ARTICOLUL 113 – Motiunea de cenzura
   (1) Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
   (2) Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.
   (3) Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.
   (4) Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea potrivit articolului 114.

   Sesizaţi că moţiunea simplă nu este un punct de vedere al unui parlamentar sau a mai multor parlamentari, reprezintă punctul de vedere al Senatului sau Camerei Deputaţilor CU PRIVIRE LA O PROLEMĂ POLITICĂ. Deci instituţia Parlamentului reacţionează asupra unei probleme politice.

   Nu ştiu eu ce aţi înţeles domnia voastră că ştie preşedintele, sper că acelaşi lucru cu ce am spus şi eu aici.

   Revin şi la preşedinte…

  • @ Tase

   Să vedem ce a spus preşedintele.

   Oamenii trebuie să ştie, şi ştiu cu siguranţă, că alegerile parlamentare sunt despre Parlament, şi nu despre primul-ministru. Prim-ministru poate fi orice cetăţean al României care îndeplineşte nişte condiţii, şi politice, şi de pregătire, dar, la alegerile legislative, nu se alege primul-ministru. Atributul constituţional, de desemnare a primului ministru, este al preşedintelui României, sigur, ţinând cont de capacitatea acelui prim-ministru, de a forma o majoritate în Parlament şi, de asemenea, ţinând cont de interesul naţional, exprimat sintetic.
   Aici sunt absolut de acord cu domnul Preşedinte şi am exprimat această opinie deseori şi pe acest blog.

   Aş adăuga doar că majoritatea în Parlament…
   1. este o majoritate de tip ad-hoc, ca orice majoritate parlamentară, formată în timpul votului… orice altă majoritate ar însemna vot imperativ
   2. majoritatea se construieşte nu în jurul premierului ci în jurul Programului de Guvernare DUPĂ DEZBATEREA PARLAMENTARĂ.
   3. preşedintele are rolul ajutării acestei majorităţi să se creeze
   4. dacă majoritatea există, rolul preşedintelui încetează, de aceea apare acea delimitare “in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.”

   Preşedintele însă merge mai departe.
   Primul şi cel mai important element este Constituţia României, articolul 103, în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a consultărilor. Al doilea lucru care trebuie ştiut pentru consolidarea unei corecte interpretări este Legea partidelor, este Legea 14/2003, unde este definită şi alianţa, şi coaliţia, şi partidul. Cele ce veţi citi în Legea 14/2003 se pun lângă articolul 103 şi se află cum se desfăşoară, legal, consultările.

   Cu Constituţia cred că ne-am lămurit, să vedem ce spune legea. Citez din legea partidelor politice aplicată din septembrie anul acesta… sper că nu s-a mai schimbat între timp.

   Legea defineşte partidul politic:
   Partidele politice sunt asociaţii cu caracter politic ale cetăţenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la
   formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţie. Ele sunt persoane
   juridice de drept public.

   Nu veţi crede, dar alianţa politică este tot asociere, tot cu caracter politic, tot ale cetăţenilor cu drept de vot… şi aşa mai departe.

   Citiţi cu atenţie legea

   http://ebookbrowse.com/legea-14-2003-a-partidelor-politice-forma-aplicabila-de-la-1-septembrie-2012-pdf-d350602873

   Veţi vedea că din punctul de vedere al legii alianţa are aceiaşi valoare ca un partid, peste tot stă scris că prevederile de la partide se aplică corespunzător şi alianţelor… alianţele sunt înscrise la tribunal, la fel ca partidele…

   Sigur că da, ALIANŢA NU ESTE UN PARTID, dar electoral reprezintă acelaşi lucru ca un partid.

   Mai avem şi definiţiile oferite de legea pe seama căruia se fac alegerile.

   becparlamentare2012.ro/DOCUMENTE/Legislatie/legea%2035%20%281%29.pdf

   7. alianţă electorală – asociere la nivel naţional între partide politice şi/sau alianţe politice şi/sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, în scopul participării la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, înregistrată la Biroul Electoral Central;
   8. alianţă politică – asociere între partide politice pe baza unui protocol de asociere înregistrat la Tribunalul Bucureşti, potrivit Legii partidelor politice nr. 14/2003, cu completările ulterioare;

   Dar mai e o definiţie interesantă…
   “6^1. partide politice parlamentare – partide politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ce au grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului;”

   Sesizaţi nuanţa? Partidele Politice devin PARLAMENTARE în măsura în care au un grup parlamentar (trimitere directă la consultarea preşedintelui cu partidele parlamentare). 😀 Dacă ne uităm însă la Regulamentele Parlamentului României…

   La Deputaţi:
   Art. 12. – (1) Grupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaţilor. Ele se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

   Deci nimic nu opreşte ca USL să-şi facă un grup parlamentar comun la deputaţi.

   La Senat:
   Art.16.- (1) După validarea mandatului şi depunerea jurământului, senatorii se constituie în grupuri parlamentare care sunt structuri interne ale Senatului. Un senator poate face parte dintr-un singur grup parlamentar.
   (2) Un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale.

   Deci nimic nu opreşte ca USL să-şi facă un grup parlamentar comun la senatori.

   Şi acum fiţi atent ce vă va spune domnul Băsescu mâine.

   Vă pot spune însă ce a spus domnul Băsescu în data de 15 decembrie 2008

   Întrebare: De ce aţi optat pentru domnul Boc?

   Preşedintele Traian Băsescu: Pentru că este preşedintele partidului şi, în conformitate sau în baza consultărilor pe care le-am avut cu partidele, am constatat că la momentul consultărilor trei partide doreau să desemneze prim-ministru, vă readuc aminte – PNL, PSD şi PD-L – şi decizia mea a fost să încredinţez mandatul pentru formarea guvernului unui membru al PD-L ca partid ce are cel mai mare număr de mandate. Deci, din acest motiv, am desemnat un nou candidat pentru funcţia de prim-ministru din acelaşi partid.

   Ce spunea domnul Băsescu în decembrie 2004:
   „S-a vehiculat în ultima perioadă ideea că Uniunea PSD+PUR ar avea mai mulţi parlamentari. Realitatea politică şi realitatea legală ne spun cu totul altceva: Uniunea PSD+PUR nu a fost înregistrată ca persoană juridică, ea a fost înregistrată doar ca alianţă electorală, la Biroul Electoral Central. Pentru astfel de structuri, Legea partidelor politice nu recunoaşte calitatea lor de persoane juridice, nefiind înregistrate în registrul partidelor. În aceste condiţii, singura alianţă înregistrată juridic, care are responsabilitate juridică în faţa electoratului, rămâne Alianţa Dreptate şi Adevăr”, a afirmat Preşedintele Traian Băsescu.

   Deci tare sunt curios cum o să mai întoarcă ceea ce a spus până acum… 😀

  • @ Tase

   După ce citiţi tot materialul şi cele două legi (Constituţia înţeleg că aţi citit-o deja), aş vrea să vă cunosc şi concluziile, respectiv ce anume vă este foarte clar? Sper că nu vă gândiţi că preşedintele va da premierul de la PP-DD fiind singurul partid major care nu e în alianţă cu cineva. 😆 Oups, am deconspirat planul prezidenţial… 😀

 2. Stimata Doamna, din pacate chiar si daca USL ia “numai” 48″ e greu sa le tai macaroana. Ar trebui sa scada la 44, ca si cu redistribuire sa fie sub 50%

 3. Inca o data Elena Udrea surprinde. Trebuie sa recunoastem ideea de campanie a fost geniala. Pozele le puteti vizioan pe Facebook. merita 🙂

  Protest in Roman: Ceasuri desteptatoare si perne pentru “somnorosul” Antonescu

  Un protest cu perne si ceasuri desteptatoare a avut loc, duminica, la Roman. Zeci de tineri au venit la un miting, echipati cu perne imprimate cu pozele liderilor USL in ipostaze jenante.

  Pe acestea apareau si mesaje care faceau aluzie la obiceiurile neobisnuite ale lui Crin Antonescu in Parlament, de genul “Antonescu doarme dus, din zori pana la apus!”.

  Elena Udrea, candidat pentru alegerile parlamentare intr-un colegiu din Roman, Neamt, a postat pe contul de Facebook mai multe fotografii din timpul protestului organizat de tineri imbracati in geci de campanie imprimate cu numele ei.

  Udrea: Candidez la Roman pentru ca la Bucuresti am fost atacata mediatic

  protest Roman Crin Antonescu

  Democrat liberala a apreciat initiativa tinerilor de a imprima perne cu mesaje critice la adresa liderului liberal Crin Antonescu.

  “Tinerii din Roman au dat dovada azi de foarte multa originalitate si au organizat o manifestatie inedita. In cadrul unui protest desfasurat in centrul orasului, acestia i-au adus lui Crin Antonescu perne si ceasuri desteptatoare.

  Pe perne erau lipite pe foi A4 mesaje de genul: “Invatati sa munciti, nu sa dormiti”, “Somnorosul Antonescu, senatorul absentescu” sau “Antonescu doarme dus, din zori pana la apus!”. Se pare ca reputatia presedintelui PNL de Intaiul Somnoros al tarii este binecunoscuta peste tot:))”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

  Elena Udrea a inaugurat la Roman o zona pietonala finantata in timpul mandatului sau

  Nu doar Crin Antonescu a fost tinta protestatrilor. Tinerii au avut si mesaje destinate premierului Victor Ponta: “Victor Ponta, pisicul condus de motanul Felix”, “Victor Ponta, xerox pozitiv” sau “S-a pierdut un pisic brunet in zona Pietei Victoria”.

  Tinerii au impartit apoi pernele si ceasurile desteptatoare trecatorilor.

  Elena Udrea candideaza din partea ARD in colegiul 4 deputati format din municipiul Roman si comuna Ion Creanga, unde a inceput mai multe proiecte, in timpul mandatului sau de ministru, pe care acum doreste sa le continue.

  Elena Udrea isi castiga detasat colegiul de deputat din Roman

  Printre cele mai importante se numara cele legate de crearea locurilor de munca, prin atragerea de investitii, dar si reabilitarea termica a blocurilor.

  Conform unui sondaj de opinie realizat de Asociatia pentru Demnitate si Valoare Umana, Elena Udrea va obtine voturile a 56,75% dintre alegatorii din colegiul in care candideaza pentru Camera Deputatilor, in conditiile in care 98% dintre locuitori o cunosc pe candidata ARD.

  Liviu Bratescu (USL), principalul ei contracandidat, nu este cunoscut decat de 28,5% dintre alegatorii care urmeaza sa voteze, fiind creditat cu numai 30,51% din intentiile de vot ale alegatorilor.

  • Udrea indeama pe buna dreptate la unitate,mobilizare si lupta adevarata cu mafia USL care nu inceteaza sa faca o campanie mizerabila improscand cu noroi si manipuland prostimea. Udrea inca o data arata ca este puternica si nu se lasa intimidata de puscariabili. Ea vorbeste lumii, este zilnic printre ei, nu conteaza culoarea politica la ea, are curaj sa le arate ce a facut si sa le demonstreze cine este cu adevarat. Ce fac lasii de la USL? Mitinguri unde mint cu nerusinare, tiparesc afise cu lozinci mincinoase, atacuri in lipsa de argumente, la adresa lui Basescu- deoarece, le este teama de el. Mafiotii se tem de “animalul’ politic Basescu, este bine nimic de zis! Basescu le va da intre coarne cat de curand. Udrea la fel.

 4. Toata campania USL s-a bazat pe minciuna, ura, invrajbire, atacuri murdare, la adresa PDL-ului, la adresa Elenei Udrea. Niciodata n-am auzit de la ei o vorba despre un proiect macar, un program cu solutii de salvare a tarii de la saracie…doar minciuni, minciuni! Snut incredibil de perversi si periculosi, tinta lor este ca sa ramana cu orice chip la guvernare, inca viseaza la Justitie, le este teama, deoarece au in proportie de 90% au dosare penale.
  Nu vor sa inteleaga ca Legea, Constituta trebuie respectate si ca alianta USL nu este partid ci doar o adunatura de penali deci. PSD, PDL trebuie vazut cate procente vor avea.

 5. Doamna Udrea! Nici Ponta nu trebuie iertat. Scoateti in strada toate copiatoarele din Roman! Sa nu-l iertati, doamna! Lumea trebuie sa stie ce e acela plagiat mai ales, ca azi Ponta a declarat ca romanii nu sunt deranjati ca el a plagiat…

 6. E cat se poate de firesc apelul Elenei Udrea pentru mobilizarea colegilor sai…din pacate e printre putinii care face asta…sper ca in aceasta saptamana sa vedem o unitate de idei si actiuni pentru a confirma ceea ce stiam inca ce ieri : USL este sub 50% din optiunile electoratului,tendinta fiind de descrestere, iar ARD este la 23-24 % si poate creste 3-4 procente, asta presupune si descresterea celorlalte partide intrate in marea competitie…Campania lui Udrea la Roman a fost mai mult decat democratica si europeana si va castiga la pas…
  Interesant faptul ca media sustinatoare a USL tine sub tacere aceste sondaje efectuate de CSOP si IMAS, institutii foarte cunoscute si respectate…dar, poruncile Felixului securist sunt clare si…din fericire nu se vor materializa si la urne…

 7. Cu sondaje mincinoase, au mai luat ei ţeapă şi altă dată…. Să ne amintim de 2009, că nu-i mult de atunci. Vor lua şi acum că, în disperare, prea îi cântă prohodul Preşedintelui ales şi abia astă seară, după ce a vorbit Domnul Preşedinte am înţeles unitatea de idei şi manipularea – “Dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i!” Exact ce urmăresc ei acum…

 8. Ctiti cu atentie acest bilant dupa sapte luni de guvernare USL

  “In curând se împlinesc 7 luni de la momentul în care USL a preluat guvernarea. Temele de dezbatere economică lipsesc cu desăvârșire din această campanie și actuala Putere nu deschide acest subiect pentru că bilanțul este unul foarte nefast. La ora actuală, situația economică de la nivelul anului 2013 se anunță mult mai gravă decât cea din 2009.

  La începutul anului se prognoza un avans economic de 2,3% – 2,8%, la două luni de când au preluat puterea au micșorat această prognoză la 1,8%, iar apoi la 0,9%. Cu alte cuvinte, nu au făcut nimic să stimuleze creșterea economică! Iar în 2013, economiștii anunță că, cel mai probabil, economia va intra pe minus. În plus, toate sectoarele economiei sunt în scădere: construcțiile sunt la minus 6%, după ce, în mai 2012, erau la plus 19%, transporturile și comunicațiile sunt la minus 3,5%, după ce, în mai, erau la plus 2,1%, iar exporturile sunt la minus 9%, după ce înainte ca USL să preia guvernarea se situau la plus 3,8%.

  Acestea sunt cifrele, conform indicatorilor economici. Dar ce înseamnă acest lucru la nivelul buzunarului românilor și al familiei? Faptul că inflația a crescut de trei ori în 7 luni de zile a șters, practic, creșterea salariilor bugetarilor și pune mari probleme pensionarilor. Față de luna mai, avem creșteri de prețuri de 34% la legume, 17% la fructe, 14% la ouă, 7% la ulei, 19% la energie termică, 12% la salubritate și 8% la carburanți.

  Deprecierea leului reprezintă un alt eșec al guvernării USL. Venită pe fondul scandalului politic al suspendării, deprecierea s-a produs într-un ritm galopant, astfel că leul a pierdut 6% în fața monedei europene și 12% față de dolar, în primele trei luni de la instalarea Executivului USL.
  Nici în privința gestionării fondurilor europene, guvernul condus de Victor Ponta nu a avut, până în acest punct, realizări notabile. Astfel, Uniunea Europeană a tăiat finanțarea pentru trei programe operaționale: Transporturi, Creșterea Competitivității Economice și Programul Operațional Regional. La acestea se adaugă și presuspendarea POSDRU, în luna august. În total, pierderile pot ajunge la 10 miliarde de euro. În ceea ce privește rata absorbției fondurilor europene, aceasta a fost de 0,02% în luna august și de 0,01% în septembrie.

  “Eu sunt profesoară și i-aș da nota 3 guvernului USL. Ne-au mărit puțin salariile, dar nu rămânem cu nimic în buzunar, pentru că au crescut foarte mult prețurile. Au promis verzi și uscate și normal că nu îi mai credeam eu, dar chiar așa de rău să fie nu mă așteptam. Să vedeți jale acum, după alegeri. E posibil să nu mai aibă de unde să plătească pensiile și salariile”, a spus Lorena, profesoară, 47 de ani.

  “Doamnă, ei nu au treabă decât să își pună prietenii în funcții. Nici fonduri europene nu mai luăm, dar, când mă duc la piață, mă întorc cu portofelul gol. Vă spun cinstit: plătesc mult mai mult la facturi și la mâncare, la întreținere, decât înainte să vină ei. Copilul meu și-a făcut credit anul trecut. A crescut euro astă-vară până la cer și, acum, plătește mult mai mult în plus. Sunt foarte necăjită când mă gândesc că am avut încredere în ei”, a spus Mariana, 63 de ani, pensionară.

  “Nici nu mă așteptam la altceva de la ei. Dar dumneavoastră nu știți ce a făcut PSD-ul în Romanul nostru drag și în toată Moldova? Numai eu am nu știu câte rude care au fost date afară de la muncă atunci când au fost închise fabrici și au rămas atâția fără loc de muncă. Știu să dea din gură, dar văd cum crește factura la întreținere, crește rata, crește inflația. E rău și o să fie și mai rău cu ei”, a spus Miron, 39 de ani, muncitor.

  • Nu se cade ca pe un blog al unui politician in campanie sa scrii nepotrivit despre o minoritate oricare ar fi ea. Exprima-ti ura oriunde, dar nu aici.. Niciodata n-am auzit-o pe Elena Udrea atacand pe cineva doar ca este maghiar, sas, aroman, evreu…

 9. Doamna, nu stiu cine va face, la PDL, temele de replica, dar chiar il lasati pe Ponta si ai sai sa minta sfruntat, fara nicio reactie, punctuala. Iata astazi au luat-o de la 9,00 dimineata cu ministrul Dusa si au terminat, fireste, cu Ponta, ca PDL nu si-a platit datoriile de la JO 2008, de la Beijing, catre dinamovisti, dar au indreptat ei etc, etc. Pai, in anul in care trebuiau platiti banii au fost ministri, mai intii liberalul David, apoi, din 22 decembrie 2008, Gabriel Oprea, Dragnea si, apoi, din februarie pina in octombrie 2009, Nica, iar banii trebuiau dati, ca acum, de MAI! Cum puteti sta si lasa golaniile astea sa curga in nestire, de 4 luni se tot vorbeste asta si nimeni nu a observat ca datoriile sunt ale lor?????

 10. M-am plictisit de campania asta de 3 lei.Vreau liniste in tara asta.In scurt timp tara asta cred ca va fi de nelocuit.La cat de stresati,nervosi sunt romanii sunt in stare sa ucida pe oricine din nimic.Politicienii i-au adus in starea asta.Din cauza lor sunt pierduti,Au ajuns la capatul rabdarii,nu mai suporta umilinta,bataia de joc.Nu mai trecuie stransa cureaua.Au strans-o de 22 ani.Nu s-a facut nimic bun pentru ei….numai spmaj,salarii si pensii mici,taxe,impozite imense.Cat sa mai reziste?Voi nu intelegeti lucrurile astea.Va ganditi numai la beneficiile voastre.M-ati facut sa regret ca m-am nascut in tara asta,unde din 10 romani 9 sunt incruntati.Vreau sa vad zambet.Nu vad decat tristete,amaraciune,saracie.Asta ati provocat voi.Nu conteaza cine a fost la guvernare.V-ati batut joc de romani.
  Daca un sofer greseste si ii atragi atentia,ala sare la bataie sau scoate pistolul.Tot din cauza voastra…..voi l-ati adus in starea asta,Din cauza voastra multe milioane de oameni au parasit tara.

  • Domnule balbeck,
   Ştiţi de ce nu-şi dau demisia cei ce provoacă război în această ţară? Pentru că demisia nu şi-o poate da decât cineva care înainte de demisie are o “misie”. Este un criteriu foarte simplu de a elucida lucrurile prin prisma aceasta. Cine se ţine cu dinţii de putere nu poate avea o misie istorică, nu lucrează pentru România şi poporul român. Fie că sunt dintr-o tabără sau alta (nu e rolul meu să nominalizeze acum politicieni de această teapă), toţi cei ce nu-şi pun, măcar intim, problema unei demisii în momentul în care fac rău acestei ţări… sunt impostori-pungaşi care fraudează funcţionarea unui post în stat pentru a obţine avantaje. Istoria ne învaţă, în această situaţie că, Cu siguranţă, aceşti oameni vor avea un sfârşit dramatic, dacă nu tragic sau altcumva umilitor-punitiv, măcar pentru faptul că zeci sau sute de ani milioane de oameni vor scuipa pe numele lor cu dezgust.

  • Va felicit ca ati reusit sa redati in cateva cuvinte ceea ce simt eu si, ca si mine, multi, foarte multi oameni din aceasta tara! Asteptam de la clasa politica sa termine cu scandalurile, sa indrepte aceasta tara pe un fagas normal, sa ne simtim linistiti si cu incredere in viitor, stiind ca avem la conducere oameni in stare sa faca acest lucru pentru popor.

 11. 🙂 Interesant. Mie mi se par toate la locul lor iar romanii, desi se tavalesc pe jos ca sunt saraci, intorc banii cu lopata. De exemplu, ce om intreg la minte, cu o minima educatie, daca nu chiar doar cu un minim bun-simt economic capatat la piata, ar face credit in valuta fara sa aiba un spate zdravan?
  In rest, nervozitatea e de la nivelul de coruptie, pentru unii muma pentru altii ciuma, da’ interesant e ca, daca cineva aminteste de necesitatea reducerii coruptiei toata Romania sare in sus, cu manie proletara, sa-i ia gatul celui care vrea sa schimbe lucrurile. 🙂

 12. Daca vreti sa ne regasim tara, iesiti la vot, romani! Si
  votatii pe politicienii care stiu ce trebuie sa faca.

  “Spuneti-mi, n-ati văzut cumva o tară ?
  Am fost plecat vreo patru ani pe-afară;
  Azi am venit si-o caut cu ardoare,
  Dar n-o găsesc si-n suflet rău mă doare.
  O caut peste tot, am fost si-n sate,
  Ogoare plang in buruieni lăsate,
  Inspre păduri, potecile uitate
  M-au rătăcit intr-un pustiu de cioate.
  Acasă poarta nu e zăvorată,
  Căci mama tot mai iese si se uită;
  Atata dor i-a mai rămas pe lume,
  Feciorii să-i mai strige iar pe nume.
  Mosneagul iese-n cale si-o intreabă:
  “Vine? La anul, cred! Acu-i la treabă,
  La noi in tară-i multă sărăcie.
  Stiu ei – că de-or veni, la ce să vie?!”
  Spuneti-mi, n-ati văzut cumva o tară
  Cantată de poeti odinioară,
  Cu ochi de cer si plină de verdeată?
  Am fost si-am căutat-o si la piată.
  Acolo nu era, de bună seamă,
  Că prea o injurau romani de mamă;
  Harbuzul, pătrunjelul, biata prună,
  Erau culese parcă de pe Lună!
  Chiar, voi nu ati văzut pe jos o tară,
  Călcată in picioare si murdară?
  Ce-aveti cu ea? Nimica nu vă cere,
  Eu o declar singura mea avere!”

 13. Bibliotecaru,din ce vad cei mai mari dusmani ai Romaniei sunt tot politicienii nostri.Nu strainii,nu oligfarhii din clubul ala…..tot ai nostri sunt si tradatori.Au vandut tara asta pe nimic strainilor,care se umfla in pene si cresc preturile ca sunt proprietari si ne cosnidera sclavii lor.

  • @ balbeck

   Stimate domn,
   Când românul merge la război este simplu, nu sunt nelămuriri, ridici puşcociul şi tragi în cel care trage în tine. Românii d’aia s-au apărat destul de bine în faţa unor duşmani cu mult mai numeroşi pentru că atunci când joci în apărare dai în cel care dă.

   Politicienii sunt însă dintre cei care te înjunghie pe la spate având la îndemână sloganul propagandistic care ţipă, din toţi rărunchii, că totul este spre binele tău.

 14. 🙂 Băi frate, parcă aş locui, pentru unii, în Triunghiul Bermudelor!
  În timp ce oamenii candidatului USL au trecut de trei ori pe aici (cu însuşi băiatul lui tata ca specially guest star, din prima, aşa cum am mai spus-o) iar acum vreo juma’ de oră oamenii lui Chelaru mi-au burduşit cutia poştală cu sacoşe, prospecte, calendare şi agenduţe de bunzunar, că ieşisem să-mi refac stocul de beri Corona Extra şi nu m-au găsit acasă, PDL-ul, nik!
  Am mai spus-o, sunt sute de voturi de cules de pe-aici… Sau se tem băieţii cu materialele de comisarul uslaş din zonă, recte femeia de serviciu a asociaţiei de locatari, că pe domn’ colonel de Prăvălie nu l-am mai văzut prin zonă?! 🙂

 15. De acord cu indemnul Elenei Udrea si asta voi face toata saptamana. Iata ce a promis Ponta ca face IMEDIAT DUPA CE AJUNGE LA GUVERNARE. Si tot el spunea ca n-o sa imprumte bani niciodata. Nici la o saptamana a imprumutat pentru luxul si mofturile lor. Iar de salaraii si pensii a luat de la ministere si primarii fondurile de investii. de asta avem zero locuri de munca, somaj in crestere si saracie lucie.

  Iata ce spunea in luna mai:
  Aducerea salariilor la nivelul dinainte de taiere – RATAT
  Neimpozitarea pensiilor mici – RATAT
  Depolitizarea administratiei – RATAT cu BRIO!!
  Cresterea salariului minim – RATAT
  Indexarea cu inflatia – RATAT
  Reducerea impozitarii muncii – RATAT
  Zero contributii la angajator pentru 12 luni – RATAT
  Marirea revedentelor – RATAT
  Plata datoriilor statului catre firmele private – RATAT
  Inghetarea pretului la energia electrica – RATAT! Pretul chiar a crescut cu 5%
  Reguli mai stabile privind taxele si impozitele – RATAT
  UN MILION de locuri de munca (cu asta se batea in piept somnorosul) – RATAT

  Guvernul Ponta:
  -zero fonduri de investii
  -zero investii
  -zero fonduri europene
  -zero locuri de munca
  -zero dezvoltare zonala
  -zero buget
  -zero bani de salarii si pensii
  -zero ajutor extern
  -zero viata mai buna
  -zero crestere economica
  -zero credibilitate in Europa
  -zero cresterea nivelului de trai
  Au marit taxele si impozitele, au marit euro, au marit ratele la banci, au marit preturile la alimente, au marit pretul benzinei, energiei si gazului, au mai inventat noi taxe desi spuneau ca vor scoate peste 20 de taxe- minciuni, minciuni, minciuni POPULISTE care, au crescut indicele de inflatie (anuntat de BNR) PIB-ul facut praf cu 0,05%…si vor mai urma dragii mei dezastre. Va compatimesc deoarece alegeti o astfel de viata, din inconstienta , sunteti orbiti de atata dezinformare din partea Antenei 3 fara sa tineti cont ca acolo se baga bani grei pentru asa ceva si voi cadeti in plasa lor. Treaba voastra, dar va plang de mila din ianuarie….rau de tot va fi. Nu va enervati si nu dati replici stupide, DOAR ANALIZATI in caz ca sunteti ancorati la realitate. Multumesc!

 16. Un popă dacă lângă Udrea ar fi fost.
  Pe umeri ar fi ridicat-o
  Să nu mai ţopăie caraghios
  Ca s-o admire-electoratul!

  —————

  Ziarul de Roman spune:
  Conform unui sondaj de opinie realizat de voluntari ai Asociației pentru Demnitate și Valoare Umană pe un eșantion de 1.000 de persoane, cu marja maximă de eroare de +/-3,2%, în perioada 9-12 noiembrie, candidatul ARD la Camera Deputaților în colegiul 4 va câștiga detașat alegerile de pe 9 decembrie, întrunind 56,75% din intențiile de vot. Conform aceluiași sondaj, candidatul USL, Liviu Brătescu se află la mare distanță de Udrea, fiind preferat de doar 30,51% din alegători. Pe locul trei se află Gabriel Andrici, candidatul PP-DD, care va obține 7,99% din voturi, urmat de Constantin Ghica din partea PER, cu 2,71%. Pe ultimele locuri se află Daniel Enache (PRM), ce ar obține 1,42% intenție de vot, Denis Popovici (PP) – 0, 42% și Eros Levente, din partea UDMR, ce ar întruni 0,14% din intențiile de vot.
  Cifrele au fost obținute prin redistribuirea nehotărâților care reprezintă 30% dintre totalul respondenților.

  Liviu Brătescu nu vroia să candideze în Roman
  Conform unui articol publicat de Evenimentul Zilei, candidatul USL, Liviu Brătescu- în ciuda faptului că mizează pe faptul că provine din Roman-, a declarat că nu se poate realiza în Roman, de mai bine de 10 ani toată activitatea sa desfășurându-se în Iași, unde s-a mutat cu mulți ani în urmă. De aceea, și la alegerile parlamentare din acest an, Brătescu a dorit să candideze pentru un loc în Parlament într-un colegiu din Iași, sperând că va obține susținerea liderului PNL Iași, Relu Fenechiu. Însă, candidatura acestuia a fost respinsă în condițiile în care nu are anvergură politică și nu s-a remarcat printr-o activitate politică deosebită, relatează același cotidian central.
  Fiind refuzat în Iași, Liviu Brătescu s-a văzut nevoit să-și încerce norocul pentru un loc de deputat în colegiul din Roman.

  http://www.ziarulderoman.ro/26618/elena-udrea-castiga-detasat-in-colegiul-4-roman/

  • La începutul campaniei am promis unui boşorog (care s-a ţicnit la bătrâneţe) că nu voi deschide gura mea cea spurcată.
   Asta nu înseamnă însă că trebuie să privesc cum la România TV sinecuristul Mihail Neamţu o atacă pe Elena Udrea.
   Deci:

   Mesaj pentru Mihail Neamţu
   Mihail Neamţu eşti un sinecurist mizerabil jalnic atât timp cât în plină campaniei continui să o ataci pe Elena Udrea!
   Nu vei fi parlamentar aşa cum nu vor fi marea majoritate a sinecuriştilor care au parazitat PDL-ul.
   ŢI-O GARANTEZ!
   Electoratul vă urăşte!
   Vă urăşte şi electoratul USL şi electoratul PDL neinfectat de comunismul Monicăi Macovei Gherghescu!
   Tu – Mihail Neamţu şi ei – tovarăşii tăi de sinecurism, sunteţi nişte PUIUŢI DE COMUNIŞTI!

  • @ diaconu Eusebiu

   O să-mi permit un comentariu un pic mai lejer… special pentru domnia voastră (ştiu că nu vă place vorba scorţoasă).

   Lumea sinecuriştilor începe să se năruie. Era şi cazul, conceptul intelectual în România s-a compromis prin acest co-concept de sinecură. Desigur, nu toţi “sinecuriştii” s-au folosit de post pentru a concepe un trai călduţ şi îndestulat, unii au făcut ceva pentru România… conceptul de sinecură însă este foarte, foarte grav.

   Să luăm de exemplu cazul domnului Patapievici. Domnia sa, după părerea mea, a făcut foarte multe la ICR, fie şi din motivul că ICR a devenit o prezenţă cotidiană sub “bagheta” domniei sale. Nu e puţin lucru. Numai că în momentul în care domnia sa a pierdut şefia ICR, căci şefi se mai schimbă din când în când, s-a pornit un fel de taifun mediatic, anumiţi politicieni au luat foc, s-a spus că USL vrea (de)Cantarea României… chestii din acestea. Schimbarea unui şef într-o instituţie, un post considerat de foarte mulţi o sinecură, a trezit un asemenea val de propagandă. Eu nu sunt ca alţii, consider că domnul Patapievici a făcut treabă bună la ICR. Poate că ar fi fost necesară un pic mai multă mediatizare a evenimentelor ICR, dar aici este probabil şi vina televiziunilor ce nu caută decât senzaţional… pe de altă parte nici nu pot accepta această propagandă (destul de “ieftin” concepută) pentru că se schimbă un şef de instituţie. Cineva mi-a semnalat ieri următorul articol apărut în prestigiosul Frankfurter Allgemeine Zeitung şi preluat, “cu totul întâmplător”, de România Liberă.

   În germană textul sună cam aşa:
   “Horia-Roman Patapievici, einer der prominentesten Intellektuellen des Landes, ist seit mehreren Monaten arbeitslos. Der 55 Jahre alte Physiker und Philosoph bewohnt eine Zweizimmerwohnung in einem Plattenbau am Stadtrand von Bukarest.”
   (faz.net/aktuell/politik/ausland/hatz-auf-korruptionsermittler-rufmord-auf-rumaenisch-11979946.html)

   Adică, într-o traducere aproximativă (că habar nu am de germană)… Horia-Roman Patapievici, unul dintre intelectualii cei mai proeminenți ai țării, este în șomaj de mai multe luni. Fizicianul și filosof de 55 de ani, trăieşte într-un apartament de doua camere într-un bloc cu apartamente la marginea Bucureștiului.

   Veţi spune că nu este acţiune propagandistică, că acest articol nu are nimic de-a face cu ceea ce este în ţară legat de campania electorală… După ce mi-am smuls o lacrimă cu gândul la starea intelectualului în România (desigur, gândindu-mă şi că intelectul meu deja a trecut în scleroză fără a câştiga măcar un ban cu el), am avut proasta idee de a mă uita prin declaraţia de avere a domnului Patapievici, ca să văd totuşi cât de amărât înseamnă şomer.

   icr.ro/files/items/4099_5_Patapievici%20august%202012.pdf

   Domnule dragă, “Năstase patru case” a avut casele din vânzări anterioare căci la un moment dat nu avea decât două, deşi presa îl credita cu patru, cea din Bucureşti şi cea de la Cornu… domnul Patapievici are, pe lângă cele două camere, şi două case de vacanţă, plus “o moştenire cotă indiviză” (asta nu se pune, că nu e făcută prin forţa muşchilor creierului şi adunarea de o viaţă). Evident, domnul Patapievici nu a făcut casele din sinecură, le avea şi înainte… dar e totuşi în afara spectrului sărăciei.

   Pe de altă parte, domnul Patapievici în 2000 avea (rotund, că nu suntem la farmacie) ca pe la 300 de mii de RON prin bancă… după sinecură a avut 600 de mii de RON (tot rotund). Parcă nu este totuşi omul ce stă să aştepte ajutorul social. Încă o dată, eu nu spun că domnia sa primeşte bani aiurea, ia bani din cărţile pe care le scrie, mai apare şi pe la TV… sunt convins că nu din ICR a scos banii, pe de altă parte însă este evident că articolul din ziarul german este propagandistic alcătuit şi continuă o lungă serie de astfel de articole apărute aiurea prin străinătate, începând chiar cu plagiatul domnului Ponta care, dacă vă amintiţi, a fost semnalat întâmplător tot în străinătate.

   Şi ce mai spune articolul respectiv? Mai trosneşte nişte scatoalce şi Antenei 3, asta ca să fie clară comanda propagandistă.

   “Jahrelang verleumdete der TV-Sender Antena 3 Patapievici als „Pornograph“, als „Zerstörer der Nationalkultur“ und „Feind des Volkes“, der eigentlich gar „kein Rumäne“ sei. Dieser Hass, sagt Patapievici”

   Adică, într-o traducere şi mai aproximativă… De ani de zile, postul de televiziune Antena 3 la calomniat pe Patapievici ca fiind “pornograf”, “distrugători ai culturii naționale” și “dușman al poporului”, că nu este de fapt “un român”.

   Micuţii dau tare în Antenele voiculesciene… dar nu se opresc aici…

   “Im Juni wurde Patapievici von der Regierung Ponta mit Hilfe einer Notverordnung in einem Handstreich abgesetzt. Auf seinem Nachfolger lastet der Verdacht der Kollaboration mit der Securitate.”

   Adică… în iunie Patapievici a fost detronat de către Guvernul Ponta cu ajutorul unei ordonanţe de urgenţă printr-o lovitură de stat.

   Tare, sau ce? Handstreich nu ştiu cum să-l traduc altfel… dar bănuiesc că acesta este sensul în folosinţa articolului.

   Evident, se adaugă şi că… Succesorul său poartă povara suspectării colaborării cu Securitatea.

   Pricepeţi unde bate dumnealui, autorul articolului… au venit securiştii la putere şi au îndepărtat pe cei ce promovează democraţia. 😀

   Acest război ajuns prin F.A.Z. pentru o simplă sinecură? Mă îndoiesc că este vorba numai despre asta. Am impresia că domnul Patapievici asigura funcţionarea unei reţele externe care este plină de astfel de scriitori precum domnul Karl-Peter Schwarz, un om care, cum ar spune România Liberă, este “cunoscut deja publicului din România pentru materialele sale despre ţara noastră, subliniază că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) din România este una dintre instituţiile statului de drept angajate în lupta împotriva corupţiei”. Şi atunci, dacă această impresie reprezintă şi un adevăr, înseamnă că domnul Patapievici este unul dintre ungureni.

   Stimate domn,
   Eu am vaga bănuiala că sinecuriştii la care tot facem referire sunt de fapt agenţi ai serviciilor secrete. Cum credeţi că cineva de calitatea uşor îndoielnică (eu îl suspectez de “simnopupu”) a domnului Neamţu ajunge, peste noapte, un asemenea personaj mediatic? Ceva nu se leagă, tare îmi este teamă că oameni precum domnul Neamţu (şi nu mă refer aici neapărat la domnul Patapievici) reprezintă de fapt “ungurenii” domnului Ungureanu. Sigur, cele ce le spun sunt vorbe în vânt, dar simţiţi cum se leagă Serviciul Ungurenilor din Externe cu uşurinţa prin care cuvântul doamnei Monica Macovei pătrunde prin minţile străinătăţilor? Se cam leagă toate…

   Cum spuneam însă, această transparenţă impardonabilă când cineva doreşte să fie “ungurean”, năruie lumea “sinecuriştilor”. Eu cel puţin nu mai cred în patriotismul acestor doamne şi domni.

 17. Formularea aceasta Fiind refuzat în Iași, Liviu Brătescu s-a văzut nevoit să-și încerce norocul pentru un loc de deputat în colegiul din Roman, mi se pare complet nepotrivita si nu face decat sa devoaleze scopul meschin al acelui Liviu Bratescu de a accede in parlament.

 18. PROPUN O SOLUTIE FOARTE BUNA SI PLAUZIBILA DUPA ALEGERI: PRESEDINTELE SA-L NUMEASCA PE CRIN ANTONESCU PREMIER. CACARAU VA REFUZA MAI MULT CA SIGUR SI VA CADEA IN PENIBIL SA-l SUSPENDE PE BASESCU FIINDCA CE…CA N-A VRUT SA-L NUMEASCA PE PONTA IN LOCUL LUI CRIN ???? SE VOR FACE DE TOATA RUSINEA IN EUROPA !!! PS. CONFORM PRINCIPIULUI DEZBINA SI CONDUCE !!!

 19. 🙂 Cine a scris despre Liviu că “… s-a văzut nevoit să-și încerce norocul…” se vede că e pe dinafară faţă cu problema stabilirii unei candidaturi “la parlamentare” în general şi cu a ăsteia în discuţie în special.
  Liviu nu şi-a “incercat norocul” fiindcă, vorba poetului, n-are bani nici împăratul să-şi cumpere condiţia de candidat în nişte alegeri, interesele de partid, recte de alianţă, fiind mai presus de orice sumă de bani pe care o poate oferi cineva.
  Liviu, pur şi simplu, l-a înlocuit în ultimul moment, la solicitarea în primul rând a PNL-ului local, pe Neculai Stan (60 de ani, ca să-l parafrazez pe Teodor Baconschi când s-a referit pe blogul propriu la Andrei Marga…), un personaj eminamente provincial şi fără urmă de carismă, care chiar că n-avea nici o şansă în faţa EU. Atât şi nimic mai mult. Restul sunt d’ale propagandei scorneli.

 20. Cateva inexactitati intr-o postare relativ corecta si in speranta ca il voi ajuta si pe dnul Tase sa separe graul de neghina care este omniprezenta la pretenul Biblio, nu stiu sigur daca intentionat sau din cauza atingerii acelui “nivel” despre care se vorbeste intr-o lege de-a lui Murphy:

  1) “Constituţia nu spune nicăieri că un partid “dă un premier””
  Este corect, cu observatia ca spune ca:
  * Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.
  Asta se traduce cu buna credinta astfel: Consultarea care este o negociere in urma careia trebuie sa se ajunga la un consens, desi se poate si fara caci presedintele poate sa riste propunand orice . Si intradevar in acest caz risca suspendarea.La consultare participa ori partidul majoritar ori tot ce a intrat in parlament.
  Evident este de asteptat ca partidul majoritar sa recomande un membru marcant si pe care poate ca l-a anubtat anterior caci nu este interzis acest anunt asa cum este cazul cu Ponta. Dar sa zicem ca presedintele avand decizia il propune pe Dragnea sau pe crin sau pe Geoana sau pe etc.
  Are dreptul acesta dl presedinte 🙂 , si daca acel personaj formeaza un guvern, treaba lui cum constitutional sa fie si care trece, procedura s-a terminat si se poate striga Habemus Papam!
  2) “majoritatea se construieşte nu în jurul premierului ci în jurul Programului de Guvernare DUPĂ DEZBATEREA PARLAMENTARĂ”
  .Programul de guvernare este desigur elementul esential , central dar este rezultatul vointei cetatenilor care au mandatat acei parlamentari care voteaza respectivul program iar el, premierul,este cel care primeste mandat sa incerce sa coaguleze fortele politice si nu numai parlamentarii cat timp inca exista sistemul democratiei cu partide politice, desi evident ca parlamentarii sunt pioni importanti ai partidelor care i-au sprijinit in alegeri. Si aceasta coagulare este eviident ca se face in jurul unui program, care, daca premierul reprezinta o majoritate de partid sau de alianta politica trebuie sa fie programul cu care s-a prezentat forta politica respectiva in alegerii iar daca nu, se negociaza un program comun intre fortele politice care se aliaza pentru guvernare, desigur candidatul de PM fiiind vioara principala(cazul cu Lucian Croitoru, cu Boc in 2008 mai putin cu Tariceanu in 2005 caci “solutia imorala” nu a pus conditii de program 🙂 ) Prima varianta cu un program guvernamental trecut prin alegeri si cu PM dat doar de cei care au mers pe acel program, nu stiu sigur sa fi fost, poate in 1992 ? Deci nu acum amendamente, nu acum modificari, eventual se pot face la votul din parlament ceva sugestii, dar programul si lista se accepta sau nu, .cu consecintele respective .
  Apoi desigur ca se vor putea face ajustari, dar in mod normal si rational, nu majore fata de programele cu care te-ai prezentat in alegeri.
  3)Intrebare: De ce aţi optat pentru domnul Boc(in 2008)?
  Preşedintele Traian Băsescu: Pentru că este preşedintele partidului şi, în conformitate sau în baza consultărilor pe care le-am avut cu partidele, am constatat că la momentul consultărilor trei partide doreau să desemneze prim-ministru, vă readuc aminte – PNL, PSD şi PD-L – şi decizia mea a fost să încredinţez mandatul pentru formarea guvernului unui membru al PD-L ca partid ce are cel mai mare număr de mandate. Deci, din acest motiv, am desemnat un nou candidat pentru funcţia de prim-ministru din acelaşi partid.
  Nota mea : Era desigur decizia libera a lui Basescu considerata de el oportuna atunci si poate si maine dar nu creea un precedent impertiv
  Ce spunea domnul Băsescu în decembrie 2004:
  „S-a vehiculat în ultima perioadă ideea că Uniunea PSD+PUR ar avea mai mulţi parlamentari. Realitatea politică şi realitatea legală ne spun cu totul altceva: Uniunea PSD+PUR nu a fost înregistrată ca persoană juridică, ea a fost înregistrată doar ca alianţă electorală, la Biroul Electoral Central. Pentru astfel de structuri, Legea partidelor politice nu recunoaşte calitatea lor de persoane juridice, nefiind înregistrate în registrul partidelor. În aceste condiţii, singura alianţă înregistrată juridic, care are responsabilitate juridică în faţa electoratului, rămâne Alianţa Dreptate şi Adevăr”, a afirmat Preşedintele Traian Băsescu.
  Nota mea : Intre doua structuri pe care era liber sa le aleaga sau nu Baescu a ales-o pe cea care era mai aproape de el ca orientare politica si care avea si juridic un pas in plus dar nu a spus vreodata ca era un pas necesar sau suficient pentru a fi imperativ. Imperativa a fost voina sa politica la care il inreptatea Constitutia
  4)Si acum sa ne ocupam serios inca si nu dupa ureche sau crezand ca altii nu stiu ce-i si cu legea 14/2003 care defineste partidul , aliantele politice si aliantele electorale fiind definite in legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.
  Asadar:
  a)Partidele politice sunt asociaţii cu caracter politic ale cetăţenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţie. Ele sunt persoane juridice de drept public ;

  b) alianţă politică – asociere între partide politice pe baza unui protocol de
  asociere înregistrat la Tribunalul Bucureşti, potrivit Legii partidelor politice nr. 14/2003, cu completările ulterioare, iar art 28 din legea 14/2003 precizeaza acest aspect :
  „Partidele politice se pot asocia pe baza unui protocol de asociere, constituind o alianţă politică” precizandu-se pe langa altele „obiectivele alianţei, modul de organizare şi factorii de decizie”
  Deasemeni si foarte important, in art. 33 din legea 14/2003 se precizeaza ca „Partidele politice membre ale alianţelor politice sau ale altor forme de asociere îşi păstrează personalitatea juridică şi patrimoniul propriu.
  Iar in art 35 foarte important si acesta se constata ca aliantele politice se pot realiza si fara ca sa participe obligatoriu in alegeri partidele daca nu participa inseamna ca renunta la obiectul muncii
  Art. 35. Obiectivele alianţelor politice, precum şi modul lor de organizare trebuie să se conformeze prevederilor art. 2 şi 3, cu excepţia participării cu candidaţi în alegeri, care este opţională
  Iar in art 31 se constata acelasi lucru:
  Art. 31
  În cazul în care alianţa politică se va prezenta în alegeri cu liste comune, candidaţii trebuie să facă parte dintr-un partid politic membru al alianţei.
  Nota mea: Asadar nu e obligatoriu sa mergi in alegeri si nici daca mergi sa mergi pe liste comune, deci nu este intrinsec grupul parlamentar unic si programul politic unic, sau PM emanat de la alianta politica . Desigur ca nici nu este interzis dar nu este vreo obligatie.
  Deci nici presedintele de principiu nu are vre-o obligatie, nu executa un exercitiu impus ci la fel ca si alianta este la liber alese si nicaieri nu se specifica ca fiecarei mod de procedare in alianta ar decurge simetric si unul obligatoriu pentru presedinte.
  Deci chiar daca alianta politica are posibilitatea sa semene cu un partid mai mult sau mai putin are totusi niste limitari caci altfel ar fi o fuziune care si aia se poate realiza in diverse modalitati.
  Faptul ca presedintele a procedat asa sau altfel in trecut incadrul gradelor de libertate delimitate doar de lege nu creaza o jurisprudenta de tip precedent.

  Si in fine cireasa de pe tort este art 36:
  Art. 36
  Dacă nici unul dintre partidele politice participante la scrutin nu a obţinut majoritatea absolută în Parlament, partidele politice cu reprezentare parlamentară pot constitui coaliţii pentru asigurarea guvernării. Coaliţiile nu sunt supuse înregistrării, iar protocolul de constituire va cuprinde numai dispoziţii privind asigurarea guvernării şi a sprijinului parlamentar

  Se vede deci cum apare aici notiunea de coalitie parlamentara care de altfel este solutia pe care o cauta Presedintele in partea a doua a aliniatului 1) din art 103 din Consitutie:
  1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament
  Se constata ca consdtituirea unei astfel de coalitii intr-un stat normal ar fi rezultatul unor negocieri politice si a unui consens obtinut cel putin cu o majoritate ad hoc care sa formeze acea coalitie rezultand tot din acea negociere si desemnarea candidatului la functia de PM care desigur trebuie sa faca ce spuneam la inceputul acestei interventii ca trebuie sa faca.

  c) alianţă electorală – asociere la nivel naţional între partide politice şi/sau alianţe politice şi/sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, în scopul participării la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, înregistrată la Biroul Electoral Central;
  Nota mea: Se constata ca se pot forma si aliante cu scop pur electoral care pot contine partide si/sau aliante politice . Nu stiu daca ARD nu este o astfel de alianta
  PS Evident ca la formarea de grupuri parlamentare program de voie dar nu are legatura cu ce ne intereseaza.

  • Polologhie fără de rost şi fără de sens.
   Ceva de genul “Auliu şi vălilio o să pice drobul se sare!”
   Mă amuz teribil că încă mai există nărozi care să creadă că vreunul din consilierii marinarului (CARE ORICUM SUNT VAI MAMA LOR!) ar avea tupeul să se prezinte în faţa lui cu asemenea “gânduristo-cugetătorisme bazaconice” în faţa lui.
   🙂 🙂 🙂
   BĂ NĂROZILOR BĂGAŢI-VĂ O DATĂ-N CAPETELE ALEA PLINE DE TEORIE CĂ NIMENI NU POATE ŞTI SAU INFLUENŢA DECIZIILE MARINARULUI!
   DACĂ CINEVA AR FI REUŞIT SĂ FACĂ AŞA CEVA DRACU NE-AR FI LUAT! NE BĂTEAM ÎN STRADĂ PRECUM GRECII!

   PS1 Toată această polologhie gânduristo-cugetătoristă conţine trei erori fundamentale.
   🙂 🙂 🙂

   PS2 Adriane, cu toate că am fost rugat să te menajez, am să mă ţin după tine precum râia după ţap.
   Până nu te disociezi răspicat de gruparea gurist-‘telectuală şi n-o mai scalzi din lighean în cadă şi din cadă-n ceaşcă cum te prind cu te falerg!
   Ioane, lasă lozincile că nimeni nu ţi le citeşte.
   Poate, tu fiind de felul tău un individ cu capul în nori, nu ai aflat că:
   http://www.youtube.com/watch?v=WCF2h5QHL1I
   🙂 🙂 🙂

  • Mai fanfaroane, vad ca tii mortis sa te bag in seama. Dar vorba turcului: IOC.
   Cred ca Andrei, mortul, (eu cred ca traieste bine mersi cu alt nick) a intrat in pielea ta, ca ai capatat acelasi stil de securist.
   Dar de fapt ce ti-am facut de te tii dupa mine? Ai comanda FSBista? 🙂
   Nu vezi ca mi se f…za.

  • PS. Da e razboi si tu faci parte din tradatori. De cand indemnai lumea sa mearga la vot la Referendum mie mi-a fost clar, desigur ca nu am copiat acele postari si tu ai avut grija, cum faci periodic, sa inlaturi dovezile.
   Dar ti-am spus i repet, fiind tu mercenar, nu te acuz, te acuzi singur.
   Cat despre menajamente, nu te osteni, caci repet mi se r…e.
   Si oricum incepusem sa ma plictisesc . )

  • Ho bre ce te-ai aricit aşa?
   Nu ştii că cine se tachinează se iubeşte?
   🙂 🙂 🙂

   N-am bre Cap în Nori nimic cu tine!
   Dar vreau să te zgândăr un pic ca să-ţi sară muştarul ….. că-mi place cum faci când eşti nervos..
   🙂 🙂 🙂

   În fond şi la urma urmei eu de cine să mă iau?
   Tu nu vezi că Luluşor nu răspunde la provocări?
   Nici măcar la telefon, uitând zgârcita că-mi este datoare c-o masă la cârciumă.
   Dar nu-i nimic.
   Trec ele şi alegerile astea, Udrea iar va fi parlamentar şi să vezi cum o să se îmbrace Luluşor precum Scufiţa Roşie şi c-un coş plin de bunătăţi o să vină în bârlogul bunicuţei…….. ca să vadă ce ochi, ce colţi şi ce limbă are domnul Lupu!
   Hihihi…….. hau-hau-hauuuuuuu!
   🙂 🙂 🙂

   PS Şi încă ceva (apropo de replica tranşantă care mi-a parvenit în monitorizare):
   Eu când acuz aduc totdeauna dovezi care sunt publice şi pot fi verificate de oricine!
   Dar aceasta este altă poveste şi nu-i locul ei aici.

 21. “Am aprins crucea Sfantului Nicolae (2 fotografii)
  Am aprins cea mai inalta cruce din Moldova. Dumnezeu ne-a ajutat ca o veche dorinta a locuitorilor din comuna Ion Creanga sa fie acum implinita. De pe Dealul Muncelului de langa Roman, crucea Sfantului Nicolae lumineaza inima Moldovei. ”
  http://www.facebook.com/EUdrea

  Dragii mei, iata ca Elena Udrea s-a tinut de cuvant si a indeplinit o dorinta mai vehe a comunitatii de acolo. Acest gest este unul special infaptuit din suflet pentru mai multe suflete. Mai multe cuvinte ar fi de prisos, desi, se vor gasi carcotasi sa critice si acest gest facut in numele crestinatatii.

  • Ma bucur mult si sa fie intr-un ceas bun nu numai pentru Elena dar si pentru Romania.

   Si daca tot dam you tuburi asta distrus de Paunescu dar din care a mai ramas o strofa si refrenul:

   http://www.youtube.com/watch?v=qkgxMbzHr-8

   Auditie placuta si patrundeti-va de refren.

 22. Nu inteleg o chestie……….de ce un candidat nu candideaza in zona de domiciliu?
  Atunci de ce un candidat nu candideaza la Polul Sud?Poate sunt si pe acolo cercetatori romani sa il voteze.hahaha

  • D-AIA ŞI NU MAI PUNE ATÂTEA ÎNTREBĂRI!
   🙂 🙂 🙂

   PS Tot ceeea ce legea nu interzice este permis.
   Ce tot o “retoricim” atâta?

  • Bă nărodule, Domnul Moldovei – Ştefan cel Mare de câte ori îi babardea pe turci “CIOC-BOC!” construia o biserică.
   Doamna PDL-ului – Udrea Elena deorece în mod evident îl va babardi pe dom’ Profesor (care-i susţinut de Ciucurel Paşa) “CIOC-BOC!” a construit o cruce.
   CĂ-I CRIZĂ BĂ ŞI NU E CASH PE PIAŢĂ!
   Acum ai priceput cum stă treaba?

   Apropo de Ciucurel Paşa.!
   I-am trimis lu’ tata Nisto nişte poze cu doamna Lenuţa.
   Să şi le pună sub pernă!
   Cred că de nervi a spart toate vazele casă.
   🙂 🙂 🙂

 23. Nu inteleg o chestie….lui Adrian Nastase i se scad cele 6 zile de spitalizare din sentinta,decizie data de instanta superioara,pentru ca magistratii instantei inferioase au considerat ca zilele de spitalizare nu se scad.

 24. Iar nu inteleg o chestie….un om e condamnat la inchisoare 25 ani pe probe indirecte,face 17 ani si e declarat nevinovat.E vorba de Moldoveanu.Are blog si a scris si pe aici o data.Cerea ajutor,cerea sa fie chiar eutanasiat,dar nimeni nu l-a bagat in seama….o vorba buna,o pila la presedinte,o gratiere…..

 25. Ce zbatere nationala si ce subiect principal al campaniei care via PSD spune cam asa cine nu-l mai vreti pe Basescu votati USL si Ponta va fi premier imediat si obligatoriu si-l dam jos pe basescu si-l punem pe Cacarau.
  Desigur ca PDL(ARD) sunt mai domni sau mai domnisoare si nu reusesc sa expliice ca exista si o replica adica cei care-l doresc pe Basescu pe functie pana la termenul normal ar trebui sa micsoreze numarul USlistilor sau altora similari ajunsi in parlament ceea ce inseamna automat cresterea numarului ARDistilor votati si trimisi in parlament dar cat timp sustinatorii(asa zisi) ai lui Basescu intarata atmosfera in interiolul ARD , cat timp insasi unii candidati ARD calca in strachini aratand ca le convine asta, ARD isi da singur cu stangul in dreptul si rduce atat sansele sale cat si ale presedintelui.

  Dar sa inchei cu o gluma: Basescu il va nominaliza pe dl Adrian Nastase in continuare membru PSD, fiind in continuare presedintele CN al PSD, asa cum v-am demonstrat de mai multe ori, la acest nivel blatul fiind relativ clar ca mai nimeni nu a reactionat la acest aspect aratat de mine. 🙂

 26. Si cum postarea anterioara la subiectul desemnarii primului ministru a avut si un aspect dialogal in sens ca am raspuns si la niste sustineri mai mult sau mai putin in opinia mea corecte acum voi posta sec ce cred eu din punct de vedere legal despre acest subiect:

  Referitor la desemnarea Primului Ministru,

  a)Voi porni de la Constitutie spre legi si acolo unde este o chestiune de procedura regula este sa se respecte litera si nici sa se scoata dar nici sa se adauge.
  Asadar art 103 al (1) din Constitutie spune:

  ARTICOLUL 103: Învestitura

  (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament

  Daca suntem de buna credinta stim ca termenul de consultare nu inseamna impunere de la cei consultati la cel care-i consulta si care in final decide si face desemnarea si mai stim ca partid inseamna partid si partidele reprezentate in parlament inseamna toate partidele reprezentate in parlament

  Rezulta ca pentru a desemna un candidat la functia de PM , Presedintele trebuie sa consulte fie un partid care se califica , fie pe toate.

  Nu este esential daca in cazul in care consulta toate partidele discuta si cu aliante politice mai ales daca acestea cum este USL au avut candidati comuni si program electoral (de guvernare) comun

  Daca insa sa zicem ca PSD are majoritatea absoluta atunci presedintele invita PSD si nu USL si este problema doar a USL adica a celorlalte partide ce o formeaza, daca sprijina candidatul PSD.

  b) Totul este clar, doar ca unii sustin ca o alianta politica in interpretarea art 103 al(1) este identica cu un partid politic ori articolele din legea 14/2003 si din legea 35/2008 care se refera la acestea, arata ca in nici-un caz nu se poate face o astfel de echivalare.

  Sa trecem in revista aceste prevederi legale:

  a)Partidele politice sunt asociaţii cu caracter politic ale cetăţenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţie. Ele sunt persoane juridice de drept public ;
  b) Alianţă politică – asociere între partide politice pe baza unui protocol de asociere înregistrat la Tribunalul Bucureşti, potrivit Legii partidelor politice nr. 14/2003, cu completările ulterioare

  Astfel art 28 din legea 14/2003 precizeaza acest aspect : „Partidele politice se pot asocia pe baza unui protocol de asociere, constituind o alianţă politică” precizandu-se pe langa altele „obiectivele alianţei, modul de organizare şi factorii de decizie”

  Deasemeni, foarte important, in art. 33 din legea 14/2003 se precizeaza ca „Partidele politice membre ale alianţelor politice sau ale altor forme de asociere îşi păstrează personalitatea juridică şi patrimoniul propriu.
  Iar in art 35 iarasi foarte important se constata ca aliantele politice se pot realiza si fara ca sa participe obligatoriu in alegeri dar stim ca pentru partide acest lucru ar fi fara sens caci partidele daca nu participa inseamna ca renunta la obiectul muncii:
  Art. 35. Obiectivele alianţelor politice, precum şi modul lor de organizare trebuie să se conformeze prevederilor art. 2 şi 3, cu excepţia participării cu candidaţi în alegeri, care este opţională
  Iar in art 31 se constata acelasi lucru:
  Art. 31. În cazul în care alianţa politică se va prezenta în alegeri cu liste comune, candidaţii trebuie să facă parte dintr-un partid politic membru al alianţei.
  Nota mea: Asadar nu e obligatoriu sa mergi in alegeri si nici daca mergi sa mergi pe liste comune, deci nu este intrinsec grupul parlamentar unic si programul politic unic, sau PM emanat de la alianta politica . Desigur ca nici nu este interzis dar nu este vreo obligatie.
  Deci nici presedintele de principiu nu are vre-o obligatie, nu executa un exercitiu impus, si la fel ca si alianta este la “liber alese” si nicaieri nu se specifica ca fiecarui mod de procedare in alianta iar corespunde simetric si unul obligatoriu pentru presedinte.
  Deci chiar daca alianta politica are posibilitatea sa semene cu un partid mai mult sau mai putin, are totusi niste limitari in raport de un partid, caci altfel ar fi o fuziune si totusi nu este cazul.
  Faptul ca presedintele a procedat asa sau altfel in trecut in cadrul gradelor de libertate delimitate doar de lege nu creaza in acest caz o jurisprudenta a precedentului.
  Si in fine cireasa de pe tort este art 36:
  Art. 36
  Dacă nici unul dintre partidele politice participante la scrutin nu a obţinut majoritatea absolută în Parlament, partidele politice cu reprezentare parlamentară pot constitui coaliţii pentru asigurarea guvernării. Coaliţiile nu sunt supuse înregistrării, iar protocolul de constituire va cuprinde numai dispoziţii privind asigurarea guvernării şi a sprijinului parlamentar
  Se vede deci cum apare pentru asigurarea guvernarii si notiunea de coalitie parlamentara care de altfel este solutia pe care o cauta Presedintele in partea a doua a aliniatului 1) din art 103 din Consitutie cand daca nu exista nici-un partid (si nu coalitie , sa fie clar)cu o majoritate absoluta de parlamentari consulta toate partidele reprezentate in parlament si apoi decide.

  Se constata ca constituirea unei astfel de coalitii intr-un stat normal ar fi rezultatul unor negocieri politice si a unui consens obtinut cel putin cu o majoritate ad hoc agreeata si de presedinte
  c) Alianţă electorală – asociere la nivel naţional între partide politice şi/sau alianţe politice şi/sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, în scopul participării la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, înregistrată la Biroul Electoral Central;
  Nota mea: Se constata ca se pot forma si aliante cu scop pur electoral care pot contine partide si/sau aliante politice .

  Cred ca din cele aratate este clar ca dl presedinte Basescu nu are aprioric nici-o obligatie azi privind nominalizarea cu nume si prenume a unui candidat la functia de Prim Ministru si nici macar sa indice partidul(alianta, coalitia)forta politica care il va procura pe acest candidat si ca de fapt toate aceste discutii sunt doar niste diversiuni manipulatorii ca sa se evite problemele demne de o campanie electorala serioasa.

 27. Nu inteleg o chestie….presedintele Basescu a spus ca face referendum daca romanii doresc ca Romania sa se imprumute la FMII sau nu.Este inregistrat cand a spus asta.De ce nu a mai facut referendum?

 28. Nu inteleg o chestie…….de ce euro este 45.454?Mugur Isarescu ce face acolo?Ba,cretinilot,v-ati vazut sacii in car?Va vedeti deja alesi?

  • Careva să-i dea ăstuia nişte pastile de priceput că mă seacă rău!
   🙂 🙂 🙂

 29. BRAVO ANCA BOAGIU,
  UNIVERSITATEA OVIDIUS PE CARE AI ABSOLVIT-O SE VA MANDRI CU TINE

  Ce faci tu din pozitia de vicepresedite al celui mai mare si important partid european (PPE) are o foarte importanta semnificatie pentru Romania in plin proces de subminare si tradare nationala.

  Eu unul, in baza legii apararii nationale ca ofiter in rezerva iti multumesc.

 30. Elena Udrea scrie pe facebook cum un grup de tineri din Roman i-au întâmpinat pe cei de la USL Roman într-o acţiune de campanie a acestora, protestând “cu pisicuţe simpatice de pluş pentru motanul Felix”.
  Concret, în faţa sălii unde urma să fie o acţiune de susţinere a USL, inclusiv a contracandidatului lui Udrea, Liviu Brătescu, mai mulţi tineri au afişat diverse mesaje anti-putere, piesa principală din arsenalul lor fiind pisici de pluş, o aluzie la Victor Ponta şi Dan Voiculescu.
  La acţiunea USL au fost şi Cornel Nistorescu şi Mugur Ciuvică.Elena Udrea a postat pe facebook fotografii şi un clip video despre acţiunea tinerilor.

  “Tonomatele de la Antena 3 au arătat, încă o dată, ce înţeleg prin imparţialitate jurnalistică. Corneql Nistorescu şi Mugur Ciuvică, însoţiţi de Mircea Diaconu au venit ieri, la Casa de Cultură din Roman într-o acţiune organizată împotriva mea şi pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidaţii USL. Au fost întâmpinaţi cu un protest al tinerilor romaşcani, care au venit cu pisicuţe simpatice de pluş pentru motanul Felix şi foi A4 pe care erau scrise mesaje de tipul:,sau.
  Tonomatele lui Felix şi-au dau seama că doar câteva zile îi mai desparte de o înfrângere usturătoare şi îşi dau arama pe faţă. Romascanii nu s-au lasat pacaliti si i-au citit imediat.”

  • Dupa ce au fost umiliti la maretul miting unde au participat toti mafiotii cu greutate de la USL, ce s au gandit tovarasii barbati care de ani buni se bat cu Elena Udrea fara ca ea sa i bage in seama?! Sa trimita haita de masculi castrati compusa din Ciuvica, Nistorescu si Mircea Diaconu, toti penali, ca sa mai salveze din onoarea necunoscutului Bratescu! Ei, nestiind nici acum la batranete, ca nebarbatii nu pot avea onoare si ca Udrea se amuza copios pe seama frustratilor impotenti. 🙂 🙂

  • Nu i-ar mai rabda pamantul de javre. Imi pare rau pentru Mircea Diaconu, Ce face banul din unii oameni. !

 31. Astia ce verifica incarcatura masinilor de marfa(in special a tirurilor) stau in padure.Se plictisesc si dn cand in cand uda pomii Ce rad soferii de tir de ei.,,,

 32. Lulu cum se spune corect:
  N-AM TREABĂ
  sau
  NU AM TREABĂ
  ????????????
  🙂 🙂 🙂

  Observaţie:
  Nisto şi Ciuvică nu-s castraţi.
  SUNT INVERSAŢI!
  🙂 🙂 🙂

  Mircea Diaconu este artist.
  Adică un fel de Ion Adrian!

  • @ diaconu Eusebiu

   Aş fi tăcut, dar trebuie să o spun ca o plată la atacul lui ion adrian… poate aşa înţelege să nu mai vorbească tâmpenii.

   Cornel Nistorescu şi Mugur Ciuvică, însoţiţi de Mircea Diaconu au venit ieri, la Casa de Cultură din Roman într-o acţiune organizată împotriva mea şi pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidaţii USL. Au fost întâmpinaţi cu un protest al tinerilor romaşcani, care au venit cu pisicuţe simpatice de pluş pentru motanul Felix şi foi A4 pe care erau scrise mesaje de tipul: “Romaşcanii nu sunt slugile lui Felix”, “Cu televizorul aţi minţit poporul” sau “Vrem incoruptibili, nu incompatibili”. Tonomatele lui Felix şi-au dau seama că doar câteva zile îi mai desparte de o înfrângere usturătoare şi îşi dau arama pe faţă. Romascanii nu s-au lasat pacaliti si i-au citit imediat”, scrie Udrea, mândră de gestul protestatarilor.
   (http://www.obiectivbr.ro/politic-o-actiune-a-usl-roman-boicotata-de-un-protest-cu-pisicute-de-plus-de-_id74706)

   Nistro şi Ciuvică sunt castraţi pentru că doamna Udrea le-a arătat pisicuţa pufoasă şi romaşcană şi ei nu au avut nici un fel de reacţie virilă. 😆 Au trecut pur şi simplu mai departe. Agresivitatea lor este, se pare, numai de imagine. De imagine TV… Rămâne de văzut cine controlează imaginea, şi pe orizontală şi pe verticală… vorba serialului. Îmi aduc aminte de o revistă postdecembristă… Pisicuţele. 😀

   Parcă şi văd titlul de ziar, un candidat pentru Parlament a pus cruce oraşului Roman, fie memoria lui veşnică.

   D’aia tot spun, greu urcă dealul alegerilor politicianul cu consilieri mici dar scumpi.

   M-aş fi putut abţine de la răutăţi, în general m-am tot abţinut în această campanie, deşi se zbat pamfletele în mine… dar trebuie să-i plătesc cumva domnului adrian ion care văd că are o gravă problemă cu mine şi nu poate tăcea. Mă provoacă o dată, a doua oară… dar văd că insistă să mă scoată din pepeni.

  • Da-i naiba ca tot aia e…fiind castrati pare firesc sa ajunga pe invers! Bleahhhh!
   Cand scriu de pe tableta scriu naspa rau…n-am timp sa iau semenele toate……sunt mereu in viteza……

 33. @ Bibliotecaru on 05/12/2012 at 10:57 said:

  Referitor la ce spun la “ion adrian on 05/12/2012 at 10:59 said”, ca sa vezi telepatie din coincidenta temporala la 2 minute distanta,adica stiam la ce eram obligat sa replic, se intelege cat de util ptr Usl este acest gen de text si in consecinta cat de “util” si pentru Presedinte.

  Nu mai esti sarpe Kaa? , Ai fost avansat la piton, sau, si mai si la anaconda? 🙂

  • Si ca sa ilustrez si cu argumente care vad ca-mi sunt aduse pe tava iata ca buzoianul simpatic mie Cezar Preda o da iar cu batul in balta suparacios nevoie mare. Ia bai baietica niste distonocalm

   http://www.ziare.com/cezar-preda/traian-basescu/cezar-preda-suparat-ca-nu-mai-are-loc-la-televizor-de-traian-basescu-1205493

   PS Dar bai buzoienilor, asta nu inseamna ca va indemn la altceva decat sa veniti la vot si sa-l votati pe Cezarica coada de purcica, caci chiar daca este irascibil si chiar daca Basescu l-a mai gadilat uneori, am vazut din vara ca nu merge la tradare.
   Daca ar avea blog l-as instrui ca pe omologul lui Cristian caruia scoala care am facut-o destul de intens cu el, chiar daca a scrasnit din dinti, i-a folosit ca vre-o 25% tot s-a prins de el. 🙂
   Desigur nu am iluzia ca ar fi capabil de recunoasterea unui astfel de ajutor gratuit. 🙂

  • Pe de o parte îmi demonstraţi, a câta dată oare?, că habar nu aveţi de lege… respectiv pentru că pierderea drepturilor electorale reprezintă pierderea implicită a calităţii de membru de partid fără a fi nevoie ca cineva să mai facă ceva, nici domnul Năstase nu trebuie să-şi dea demisia sau altceva, nici PSD nu trebuie să-ş excludă… respectiv că domnia voastră nu aveţi nimic cu PDL sau alt personaj satelit al PDL, doar îl iubiţi intim şi maladiv pe Traian Băsescu… respectiv faptul că domnul Cezar Preda nu l-a atacat nici un moment pe preşedinte în acea afirmaţie, acuza mai voalat televiziunile care nu reuşesc să-şi organizeze grila astfel încât să poată vorbi şi preşedintele şi să-şi exprime şi domnia sa opinia de campanie netulburat de alte ştiri (şi aici îi dau dreptate, pentru că preşedintele îşi anunţă ieşirile cu ceva timp înainte, nu are sens un breaking news).

  • Mda.
   Din nou Biblio are dreptate.

   Cezar Preda nu l-a atacat nici un moment pe Preşedinte în acea afirmaţie, acuza mai voalat televiziunile care nu reuşesc să-şi organizeze grila astfel încât să poată vorbi şi preşedintele şi să-şi exprime şi domnia sa opinia de campanie netulburat de alte ştiri

 34. Am o întrebare pentru USL:

  Măi băieţi, în afară de “JOS BĂSESCU!” voi mai aveţi ceva de spus în această campanie?

 35. Bai sarpe ipocrit,

  Cum isi incalca PSD-ul statutul este problema lui dar cred ca este politic si problema atat a sustinatorilor cat si adversarilor sai.
  Evident ca dl Basescu poate ca s-a asociat mistoului meu amar desi m-a depasit caci eu nu-l ropusesem si pe Turnator, caci dupa PSD Nastase ar putea fi PM dar desigur in final a spus ca legea si nu statutele pertidelor il impiedeca la o astfel de numire.

  Dar daca vrei sa faci pe destepul nu ai decat ca sunt unii care au cam inceput sa-ti tina isonul.
  Le urez sa te pupe si pre din dos.
  Desigur au inteles ca esti un pic mai inteligent decat ei si te scot in fata, dar asta nu inseamna ca Murphy nu functioneaza in continuare.

  PS. Nimeni nu a spus ca Cezarica fara frica a atacat dar diversiunea distorsioneaza faptele sau cuvintele de cate ori poate, anm sugerat doar ca nu-l da afara din casa(desigur este doar opinia mea) politetea si inteligenta aferenta acesteia si am regretat ca nu a absolvit lectile pe care le-a absolvit tizul sau .

 36. Pe un blog Emma scrie:

  “Buna seara,
  Lumea-i satula de USL dar nu are alternativa. Candidatii ARD par niste singuratici, niste independenti, care candideaza doar pentru a candida, care nu reprezinta un partid. Si nici partidul nu-i ajuta pe ei. Nimeni nu stie ce se va intampla cu ei daca vor ajunge in Parlament. Se vor inscrie in USL? ARD nu a reusit sa-si faca cunoscuta politica, politica de partid (ma refer la cea economica, in principal, si de care as fi interesat eu). Liderii ARD parca au stat mai mult cu ochii la Antene, si ce criticau aia, ei au vrut sa “indrepte”. Cred ca ruptura de Guvernarea Boc a fost ucigasa.
  Pe mine nu ma intereseaza cat obtine ARD, cred ca doar pe candidatii ARD ii intereseaza asta (si mai presus de asta, daca ei sunt alesi). Dar ce se va intampla maine ma intereseaza, si la un moment dat parea ca ARD ar fi o alternativa..”

  Si raspunsul meu care sper sa o scoata din marasmm daca nu este o manipulatoare ca cei mai multi de pe aici:

  @Emma,
  Maine se poate intampla ca USL sa domine copios, asta se poate intampla daca ai astfel de ganduri.
  Ce vrei de la candidatii ARD , fiecare activeaza in colegiul lui si cca 10-15 apar national de regula candidand in Bucuresti .
  Tu unde votezi si de ce crezi ca cel de la ARD nu e mai bun decat cel de la USL sau de crezi invers, dina cauza prestatiei din colegiu, din cauza multimii banerelor sau de fapt din cauza efectului emisiunilor manipulatoare nationale?

  Am scris undeva ca nici nu ma uit la candidatii ARD, caci mai rau decat sa treaca la USL nu pot face, dar poate ca nu o fac, in schimb cei de la USL sunt deja la USL.
  Nu crezi ca este destul in aceasta stare de lucruri?

 37. hihihiiiiiiiiiii… ‘”mihaela dragostea mea”…hihihiiiiiiiii ! viorele, eu te-am facut… eu te “omor”! hihihiiiiiiiiiiiiiiiii… avantaj van ghelie…hihihiiiiiiiiii

  • hihihiiiiiiiiiii… ‘”mihaela dragostea mea” ….. .VAX!
   hihihiiiiiiiii ! viorele, eu te-am facut… eu te “omor”! ,,,,,,,, VAX!
   hihihiiiiiiiiiiiiiiiii… avantaj van ghelie…hihihiiiiiiiiii ……. VAX!

   Altu-i hihihiul!
   Fiara i-a tras-o lu’ Victoraş!
   I-a spus-o de la obraz:
   Băh dottore nu io sunt securistul ci tu!
   Şi ai o singură soluţie:
   SĂ SPUI ACEST LUCRU!

   În concluzie:
   Fiara s-a jucat de-a “Luaţi-l bă de pe mine că-l omor!”
   🙂 🙂 🙂

 38. Ma tot suna vecinul ala de la usl sa imi dea tigai,pahare,etc.si eu nu mai deschid usa.Am treaba,nu mai am timp de prostii.Iar m-au apucat aia….cu corne si nu ma duc la vot.Oricum castiga usl…..ARD poate ca moare de ciuda,dar asta e realitatea.Eu de foarte mult timp am averitizat si pe blogul acesta ca daca veti continua asa va duceti mult in jos.Nu ati vrut sa intelegeti.Ce sa va fac?

  • Balby nu-i nimeni ofticat din PDL, iti garantez 100%
   Ofticati sunt tot cei de la USL deoarece stiu ce au facut in aceste 7 luni si mai stiu ce dezatru urmeaza din ianuarie. Un dezastru economic si financiar pe care trebuie sa-l gestioneze. Dezastru adancit strict de USL, fara aportul nimanui. Intelegi ?
   PDL isi vede de campaie, stie foarte bine ce scor va face duminica seara, nimeni nu se imbata cu apa rece.
   Poporul va dori mai repede decat crezi sa dea cu USL de pamant.
   Fii si tu calm ca si noi suntem calmi!

 39. 🙂 Deci, am obtinut aseara, de pe strada si nu de la cort ci de la “raspandaci” al patrulea rand de materiale de propaganda USL, inclusiv pix. ARD in continuare nimic… Interesant, cvartalul in care locuiesc, repet, cu sute de alegatori, este peste gard de sectia de vot. Neglijenta? Sabotaj? Inteleg ca asfalt nu, da macar un A4, colo… Ca de la pix mi-am luat adio si tura asta.

  La multi ani tuturor celor care, la vedere sau acoperit, poarta numele Nicolae!!! 🙂

 40. Lulu,poate ca oamenii s-au saturat de usl,inca nu dau de pamant cu usl,pentru ca nu exista inlocuitor…..ARD s-a vazut ce a facut.In plus nici Dan Diaconescu,impreuna cu partidul sau,nu reprezinta o solutie.USL e in mare voga.O sa obtina aproape 70%(mai infloresc si eu nitel) hihihi

 41. Sa va aduca Mosu si jucarii dar si nuiele mai lungi sau mai mici, adica pe masura si lui Nicolae si celorlalti care se numesc tot asa La Multi Ani!

 42. Avem parlamentari tampiti,care dau legi proaste.
  Un exemplu….
  Cumperi un apartament.Dar ai euro.Nu poti sa platesti in euro,decat daca esti cetetean strain.Daca esti roman,trebuie sa schimbi euro in lei si pierzi din diferenta de curs.Asa ca noi tot colonie suntem,strainii sunt avantajati,in schimb romanii sunt batjocoriti la ei in tara de catre niste parlamentari cretini,care nu sunt in stare de legi ca lumea.

 43. Interesant ce a spus azi Videanu. Evident ca dosarul Panait trebuie redeschis. Eu o spun de cativa ani si in fine se pare ca imi dau dreptate dar de ce asa tarziu, chiar adevarul nu se poate afla doar de dragul sau?

  Oricum dupa actiunea constancentei plgiatorul are sanse sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor chiar inainte de redeschiderea dosarului “sinuciderii” lui Panait.

 44. Maine este ultima zi a campaniei electorale.
  In finalul acesteia o postare pentru cei de buna credinta, postare din care sper ca acestia vor intelege cine si cum a incercat sa-i manipuleze.
  Asadar in acest moment sunt doua categorii de electori:
  cei care nu au votat in 2008 nefiind interesati de parlament sau din alte motive si cei care au votat.
  Ma voi referi doar la cei care au votat in trecut spunand ca acestia pot vota din nou sau pot sa nu mai voteze in acest scrutin.
  Cei care vor vota din nou pot sa-si schimbe sau nu orientarea din trecut si deci stiu sau cred ca stiu ce fac si deci este treaba lor, in schimb cei care nu vor vota fiindca nu-si schimba orientarea, de fapt si-o schimba fara sa realizeze asta caci ei cred ca suparati pe partidul cu care au votat in trecut vor sa-l sanctioneze .
  Dar in acest caz trebuie sa inteleaga ca cineva care a votat in trecut cu partidul X , daca sta acasa da indirect o superioritate partidului Y.
  Daca nu-i deranjeaza asta adica daca ei vor sa pedepseasca PDL sau pe Basescu aducandu-l pe Ponta, CRin ,Voiculescu si USL atunci e in regula, dar daca nu vor asta abtinerea lor de la vot are tocmai efectul pe care nu-l vor.
  Deci cei care au incercat sa-i determine nu atat sa treaca in tabara ailalta, cat sa renunte la vot cu lozinci de tipul toti fura, toti sunt la fel, de fapt au fost si sunt agenti comandati din acea tabara ailalta.

  Asa ca dragilor ganditiva la ce v-am spus si s-auzim numai de bine!

 45. 🙂 🙂 ) 🙂 🙂 etc
  Am eu un feeling ,uite asa, pentru viitorul PM, dar nedorind sa influentez procesul electoral va spun doar un tribut al numelui lui: are 8 litere.
  Peste cateva zile o sa va dau si numarul literelor prenumelui sau poate prenumelor ca mai toti avem multiple prenume. 🙂

  • Baţi câmpii cu graţia unui elefant cocoţat pe-o masă plină de porţelanuri.
   Numele viitorul prim-ministru începe cu P şi sfârşeşte cu A.
   Fac această afirmaţie deoarece marinarul:

   DEOARECE:
   1. MARINARUL NU ÎNCĂLCAT NICIODATĂ SFÂNTA CONSTITUŢIE!
   2. USL VA CÂŞTIGA MAJORITAR!
   3. PDL-ului ]I VA VENI MINTEA LA CAP ARUNCÂND PESTE BORD LOOSERII ‘TELECTUALI (care vor pierde ruşinos în colegiile lor deoarece marea majoritate a elctoratului îi urăşte) ŞI SE VA AŞEZA LA MASA DIALOGULUI POLITIC.

   🙂 🙂 🙂

   PS Pot să-ţi spun şi numele viitorului Preşedinte care în niciun caz nu începe cu A şi sfârşeşte cu U.
   Dar nu vreau!
   🙂 🙂 🙂

  • Sebi ai ajuns rau, adica sa te bagi singur in seama, ca Biblio nu se pune 🙂
   Dar tu esti in seviciu comandat si deci te inteleg. 🙂

  • Domnule Diaconu aveti mare dreptate Presedintele nu a incalcat niciodata Constitutia iar acum, de ce ar face asa ceva?! Ponta va fi numit Premier si va guverna tara fara ca poporul sa miste un deget chiar daca va fi infometat. Aici s-a ajuns din pacate.

  • Re Ion (că e şi el om):
   A enunţa adevăruri generate de un raţionament logic, nealterat de propaganda partinică, nu are nimic comun cu “băgatul în seamă”.
   E mai degrabă un mod de a te enerva băi Cap în Nori!
   Îţi readuc aminte că nu eu ţi-am trimis e-mail-uri disperate în care îmi cereai să-ţi dau o adresă validă pentru a-mi comunica nu ştiu ce păreri şi teorii, ci tu!
   NU EU SUNT CEL CE CAUTĂ CI EU SUNT CEL CĂUTAT!
   🙂 🙂 🙂
   Să nu te-mpingă Aghiuţă a încerca să mă contrazici că ţi le public pe toate!
   Ştii că sunt dement.
   🙂 🙂 🙂
   PS Hihihi, cred că după asta cu “e-mail-urile” o să-ţi sară muştarul până-n tavan şi o să mă spurci aprig.
   Din păcate pentru tine, mie (fiind un vânător de lei nicidecum un vânător de muşte cu idei) – şagadigadanga – mi se rupe ştanga, Waliuuuuuuu ce mă amuz când îmi imaginez cum o să-ţi rozi unghiuţele.

   Re Tase.
   Nu mă laud atunci când spun că îl “cunosc” pe marinar destul de bine.
   Nopţi întregi, ani de-a rândul, am studiat înregistrări video sau audio cu el.
   ESTE DIABOLIC, INFORMAT, NEIERTĂTOR ŞI INTELIGENT!
   TOCMAI DE ACEEA ÎI PLACE SĂ-ŞI BATĂ JOC DE PROŞTI!
   CĂCI DOAR PROST POŢI FI ATUNCI CÂND CONFRUNTÂNDU-TE CU TRAIAN BĂSESCU SPUI CĂ TE VEI RETRAGE DIN POLITICĂ DACĂ REFERENDUMUL NU VA AVEA SORŢI DE IZBÂNDĂ.
   ŞI TOT PROST EŞTI CREZÂND CĂ AVÂND ŞANSA SĂ “GRAVITEZI” ÎN JURUL LUI TRAIAN BĂSESCU, PRECUM UN ELECTRON ÎN JURUL NUCLEULUI, AI DREPTUL SĂ-ŢI BAGI MÂINILE PÂNĂ LA COATE ÎN BORCANUL CU MIERE.
   Toţi cei care au crezut astfel de aberaţii au fost RAŞI! (exemple sunt multe).
   Restul sunt bârfe şi vorbe fără de rost aruncate la întâmplare de către hoarda de troglodiţi ce vor a fi ceea ceea ce nu pot fi.

   TRAIAN BĂSESCU NICIODATĂ NU A ÎNCĂLCAT SFÂNTA LITERĂ A SFINTEI CONSTITUŢII!

   Şi să mai ţii minte ceva Tase:

   BOBORUL VA FI ŞI VA TRĂI AŞA CUM VA VOTA!

   Deci?
   De ce trebuie să plângem de mila boborului?
   🙂 🙂 🙂
   Oricum, mai sunt doar trei zile până la ultima noapte de dragoste şi-întâia zi de război şi atunci de ce să ne grăbim?
   Din contră, trebuie să savurăm zbaterea fără de rost şi fără de sens a hoardei de postaci, jurnalaci, analaci şi tot felul de astfel de vârcolaci ale căror minţi înfierbântate de ură nu pot genera decât bazaconii din ciclul: DACĂ-N ROMÂNIA PROSTIA AR FI DUREROASĂ, AM FI O NAŢIE DE SURZI DEOARECE URLETELE DE DURERE NE-AR ASURZI!
   Pam-pam.

   PS Cui nu-I convine comentariul meu să bea un ceai fierbinte.
   Ca să aibe buzele calde!

 46. Fiindca vazui ca unii nu au invatat inca lectia predata de mai multe ori despre putere in politica voi repeta poate ca se prinde de vreun tzugulan
  a) Corect si fertil este preceptul care imi apartine: Scopul nu uza orice mijloc ;
  b) Puterea politica se cucereste(in democratie prin mijloace democratice), se pastreaza asisderea si se exercita in interes general, orice alt concept despre putere trebuie sanctionat cu sabia statului de drept sau poate cu a lui Dumnezeu.

  • Erata: e pacat sa gresesc o zicere originala atat de profunda, adica in raport de care tot ce s-a scris mai remarcabil pe blogurile din Romania si indraznesc sa spun de peste tot sunt la genunchiul broastei

   Asadar: SCOPUL NU SCUZA ORICE MIJLOC;

 47. Anca Boagiu, in urma atacurilor violente la adresa lui Ponta, astazi, de Mos Nicolae s-a ales cu DNA-ul in ghetute!

 48. La masa de la restaurant senatorul si deputatul au spus clar ca Basescu nu are ce face.Trebuie sa fie de acord ca premier va fi Ponta.hihihi
  Daca nu e de acord,va fi suspendat.Eu am mers mai departe si am intrebat de cvorum.Mi s-a spus ca nu se va mai tine cont de el.Basescu daca vrea se poate incuia in Cotroceni.Dar va fi scos cu forta de mascati.hahahahaha

  • Ca să nu fie nevoie de mascaţi, putem muta peste noapte cetatea de scaun la Târgovişte şi acolo punem pază. 😆

  • Mai balby , ce suspendare si cand? Imediat vine Craciunul, lumea se rupe de politica , pleaca fiecare pe unde poate…este preocupata sa bea si sa manance pana cheama 112. Apoi, vine Anul Nou, unde dai cu bautura si mancare, pana iar crapa…vine ianuarie, romanii fara bani deoarece si-au mancat si bruma de economii pentru stomac si, si, siiiii hoooop in cutiile postale apar facturile triplate fata de clele din decembrie! Sa vezi atunci cum se trezesc romanii din betie si se pun pe spurcat….Politicienii la fel, imbuibati, mai burtosi, mai hidosi unii dintre ei…nu vor mai avea bani de referndum deoarece tara va fi in colaps…..In cazul in care da Felix vreo 25 de milioane de euro, s-ar putea pune de-o petrecere cu tema – referendum.

 49. Dna Udrea,

  De ce credeti ca nu s-au dat pana azi si doar prin somatie numarul alegatorilor romani?

  Pai ca sa nu iasa la lumina cea mai abjecta si jignitoare minciuna la adresa poporuui si electoratului roman din perioada referendumului.
  Un popor care ar intelege asta si ar avea si onoare ar trebui sa dea zero taiat in patru numar de voturi pentru USL.

  • Hihihi, păi şi pe “Mihaela dragostea lui” ai uitat-o?

   Îţi mai aduci aminte Noaptea Preşedintelui?
   Când s-a dus muieretul să sărbătorească victoria?
   Şi-au sărbătorit până pe la 3 dimineaţa când le-a dat telefon Viorică şi le-a spus:
   -Fă tutelor, roiu’ la casele voastre şi nu vă mai faceţi de râs sărbătorind victoria că iar ne-a tras-o marinarul!

   Îţi mai aduci aminte Noaptea Preşedintelui când marinarul, obosit, înainte de a se urca în maşină a spus: Am câştigat!
   Şi nimeni nu-l credea.
   Hihihi, vai mama lor de neputincioşi!
   NIŞTE NEVOLNICI!

  • Păi şi pe “Mihaela dragostea lui” ai uitat-o?
   🙂 🙂 🙂

  • Îţi mai aduci aminte Noaptea Preşedintelui?
   Când s-au dus muoieretul să sărbătorească victoria la cârciumă?
   Şi au sărbătorit până pe la 3 dimineaţa când le-a dat telefon Viorică şi le-a spus:
   – Băăăăăă tutelor strângeţi calabalâcul şi plecaţi acasă că vă faceţi de râs! Iar ne-a bătut marinarul!
   🙂 🙂 🙂

  • Las’ că lu’ Obama i-a mers cu Mihaela dragostea lui… americanii mânăresc alegerile profesionist. Mergeai la votul electronic şi click-ul pe Mitt Romney selecta pe Obama… I-au jucat pe alegători cu taguri de tip “map” şi “area shape” definite aiurea… 😆 Sunt avansaţi, nu ca noi. 😀

 50. Zilele acestea am tot auzit la televizor, mai ales pe la OTV şi pe la Antena 3 (mai ales domnul Ciutacu era tare neliniştit), o întrebare obsesivă… de ce nu dă Ponta numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente?

  De ce nu dă Ponta? Pentru că…

  Ce spune legea 35/2008?
  ART. 16
  (1) La nivelul fiecăreia dintre cele 43 de circumscripţii electorale se constituie un birou electoral de circumscripţie, format din 3 judecători, un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente şi din cel mult 9 reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, conform prezentului titlu, în circumscripţia electorală respectivă. Biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării are sediul în municipiul Bucureşti.
  (2) Desemnarea celor 3 judecători se face în şedinţă publică, în termen de 21 de zile de la începerea perioadei electorale, de către preşedintele tribunalului, prin tragere la sorţi dintre judecătorii în exerciţiu ai tribunalului judeţean, respectiv ai Tribunalului Bucureşti pentru Circumscripţia Electorală Bucureşti şi pentru circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Data şedinţei se aduce la cunoştinţă publică, prin presă, de preşedintele tribunalului, cu cel puţin 48 de ore înainte. Rezultatul tragerii la sorţi se consemnează într-un proces-verbal, semnat de preşedinte, ce constituie actul de învestire. În termen de 24 de ore de la desemnare, judecătorii, prin vot secret, aleg preşedintele biroului electoral de circumscripţie şi locţiitorul acestuia. Din acel moment biroul astfel constituit îndeplineşte toate atribuţiile ce îi revin potrivit prezentului titlu, urmând a fi completat cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, conform prezentului titlu.

  ART. 17
  (1) Birourile electorale de circumscripţie au următoarele atribuţii:
  k) aduc la cunoştinţă publică, în termen de 48 de ore de la constituire, numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente ale fiecărui colegiu uninominal.

  Deci Ponta nu are treabă cu listele electorale, ci primarii şi serviciul civil al Evidenţei Populaţiei care le întocmesc şi Birourile electorale de circumscripţie care le comunică.

  Să calculăm când sunt constituite Birourile electorale de circumscripţie ca să poată da publicităţii ceva…

  9 noiembrie plus 21 de zile înseamnă 30 noiembrie. Încă o zi cu tragerea la sorţi… 1 decembrie. Deci cam din 2 decembrie Biroul electoral de circumscripţie este legal încropit şi poate face ceva. Sigur, se începe cu completarea cu reprezentanţilor partidelor şi cei care mai sunt… în art. 16 cu termene şi chestiuni… Deci mai trec două zile prevăzute de lege… 4 decembrie.

  Şi acum este de înţeles de ce…

  Birourile electorale ale secţiilor de votare au următoarele atribuţii:
  a) primesc de la structurile teritoriale ale Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, prin intermediul primarilor, pe bază de proces-verbal, cu 3 zile înainte de data alegerilor, două copii de pe listele electorale permanente care cuprind alegătorii din secţia de votare. Un exemplar este pus la dispoziţia alegătorilor pentru consultare şi un exemplar este utilizat în ziua alegerilor.

  Deci la cunoştinţa publicului listele electorale ajung pe data de 9-3… 6 decembrie. Oare când au ajuns ele la cunoştinţa publicului, în ce dată? Şi acum, de ce nu arată premierul Ponta câţi participanţi sunt la scrutin? 😆 SĂ VINĂ PREMIERUL!!! PE JOS SĂ VINĂ! SĂ NE ARATE LISTELE… 😀

  Tocmai asta cu OTV candidat la Parlament ne era necesară, că în rest aveam de toate… 😀

  Eu mă întreb cum participă nişte oameni la alegeri dacă nici măcar nu citesc legea care reglementează scrutinul electoral.

 51. Sebi,
  Am spus deja ca nu are sens sa-ti raspund. Repet asta. A venit aici si Andrei mortul cu misiune de la Ohrana sa ma discrediteze, acum incerci si tu, dar nu ai cum sa reusesti. Adevarul este peste minciuna . Mereu.

  • Faptul ca pe vremea cand te bucurai de respectul meu ti-am trimis niste mailuri in niciun caz disperate , nu inseama decat ca am avut incredere in tine. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Biblio. Daca nu le-a sters si el poate ca are cateva mailuri din epoca cand il apreciam destul de mult. De altfel aceasta apreciere a mea a si fost vizibila si cred ca i-a folosit, asa cum si tie poate ti-a folosit aprecierea pe care se parea ca ti-o confera si altii inafara de mine.
   Te rog sa ma scuzi ca am folosit o fraza ca aia cu bagatul in seama desi era si adevrata dar era si glumeata.
   Oricum voi evita sa-ti raspund direct la afirmatii care ma fac gratios cat si un elefant, chiar si numai pentru a=ti spune ca nu e cazul sa faci efortul asta.
   Nu ai decat sa te bagi in seama cum vrei, sa publici ce vrei si daca asta te va face mai plin de incredere in tine, te priveste.

  • Băi patefon stricat!
   Tu nu vezi că repeţi la infinit “Am spus deja ca nu are sens sa-ti raspund…” dar tot îmi răspunzi?
   🙂 🙂 🙂
   Hai recunoaşte că te mănâncă!
   🙂 🙂 🙂

 52. @ Elena Udrea
  Vă doresc alegeri corecte şi să învingă cel mai bun, cel mai cinstit, cel mai cu grijă pentru România şi români.

  PS.
  Recunosc că am fost dezamăgit că nici măcar în campania electorală nu v-aţi făcut timp să intraţi pe blog.

  • Doamna Lenuţa eu nu vă doresc “alegeri corecte şi să învingă cel mai bun, cel mai cinstit, cel mai cu grijă pentru România şi români.”
   EU VĂ DORESC SĂ CÂŞTIGAŢI!

   Doamna Lenuţa aţi procedat corect deziluzionându-l pe şarpele ăsta de Biblio prin neintrarea pe blog şi concentrându-vă pe campania din teritoriu.

   ALEGERILE NU SE CÂŞTIGĂ ÎN BLOGOSFERĂ CI ÎN TERITORIU!
   ALEGERILE NU SE CÂŞTIGĂ VORBIND VORBE CU CU BIBLIO, CU ION ADRIAN, CU LULU CU MINE SAU CU MAI ŞTIU EU CARE SUSŢINĂTOR SAU NE-SUSŢINĂTOR CARE ORICUM NU VOTEAZĂ ÎN COLEGIUL MATALE!
   ALEGERILE SE CÂŞTIGĂ VORBIND CU ELECTORII DIN COLEGIUL DUMNEAVOASTRĂ!

   Trilili-trilila
   🙂 🙂 🙂

  • @ diaconu Eusebiu

   Stimate domn,
   Sunt cam 9 milioane de utilizatori internet în România. Asta înseamnă că unul din doi români utilizează internetul. Sigur, pensionarii sunt o ţintă demografică minoră pentru internet, în cazul lor este importantă bătaia în uşă… pentru ceilalţi însă…

   Poate că doamna Udrea a câştigat foarte mult mergând pe străzile colegiului, nu pierdea însă nimic 10 minute pe zi intrat pe blog şi vorbit cu cei de aici.

   Câţi dintre cei de pe blog sunt “romaşcani”? Doi, trei? Logica internetului spune că dacă doamna Udrea îşi impresiona susţinătorii din colegiu… ar fi trebuit să fie cu sutele pe aici. De ce nu au intrat? Cred că ştim cu toţii că… Sau poate că nu ştim cu toţii.

   Mai sunt 3 minute şi se închide campania electorală… aşa că mai vorbim duminică după ora nouă…

  • Măăăhhhhhh!
   TU EŞTI TRILILI LA AXONI?
   Tu nu înţelegi că-i pe viaţă şi pe moarte, nu pe proiecte şi soluţii?
   DOAMNA LENUŢA TREBUIE SĂ CÂŞTIGE DEOARECE E “CARE PE CARE”!

   Tu ai fost în 4-Ion Creangă să vezi ce-i acolo?
   Babele şi moşii d-acolo n-au bani de-o pâine deci crezi că îi gâdilă care cumva grija de postatul pe blogu’ lu’ doamna Lenuţa?
   Sau tu eşti pus pe miştouri şi subtiliciuni?
   🙂 🙂 🙂

   Acum se va vedea dacă doamna Lenuţa e tare-n tocuri!

   Şi încă ceva:
   Terminaţi-o bă dracului cu ideile, cu soluţiile şi cu programele!
   NU EXISTĂ AŞA CEVA ÎN POLITICĂ!
   În politică de oriunde există trei noţiuni sunt fundamentale:
   PUTEREA!
   BANUL!
   COMPROMISUL!
   Şi toate acestea sunt guvernate de DIALOG!
   Dacă nu cunoşti arta dialogului ci doar pe aceea a datului cu pumnul în masă, nu eşti politician!

   Politicienii de dincolo sunt mai corupţi şi mai mincinoşi decât politicienii noştri!
   Italienii, franţujii, nemţii din sud….TOŢI JOACĂ CUM LE CÂNTĂ PUTIN!

   Vrei exemple?
   AM O GRĂMADĂ!

   PDL se va putea redresa dacă acum greii partidului dovedesc la vot că sunt capabili să intre în Parlament (indiferent cum!
   – prin prin 50%+1, prin redistribuire …NU CONTEAZĂ!).
   PDL se va putea redresa dacă acum se va feri ca dracu’ de tămâie de guvernare!
   SUB NICI-O FORMĂ PDL NU TREBUIE SĂ GUVERNEZE ÎN URMĂTOARELE LUNI!
   Normal că tot felul de jurnalişti şi jurnalizde, directoraşi, secretare şi secretăraşi vor chiţăi de foame, dar ataete!
   SĂ MOARĂ!

   Greii PDL trebuie să intre în Parlament şi sinecuriştii trebuie daţi toţi afară din partid!
   În frunte cu baborniţa beţivă!
   Să plece la Forţa Civică, să plece la Noua Republică, să plece la dracu să-i ia că destul au distrus PDL-ul!
   Pam-pam!

   PS1 Îţi vând un pont Biblio:
   ÎN MAREA LOR MAJORITATE TOŢI ĂŞTIA CARE BAT CÂMPII PE NET NU SE DUC LA VOT!
   PS2 Şi-ţi mai vând un pont:
   Guşă i-a tras un şpiţ în cur lu’ Dinescu.
   OARE DE CE?

   ÎN CONCLUZIE:
   Ponta se frige urât de tot!
   În loc să fi pus mâna pe Justiţie, s-o execute pe cotoarba bătrână şi să-l belească pe guzganul ăla de la DNA, a lălăit-o!
   A stat şi şi-a tras-o la gioale cu doamna Lenuţa pe blog!
   Acu’ să vezi ce-l aşteaptă, că fiara s-a trezit, şi tocmai i-a lansat avertismentul!
   ŞI CÂND FIARA LANSEAZĂ UN AVERTISMENT E CAM NAŞPA!

 53. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151212561394584.457744.349853434583&type=1

  Concertul de sfarsit de campanie
  Actualizat acum 12 ore · Fotografiat în Oras Roman – Judetul Neamt
  Romanul s-a impodobit de sarbatori, de dimineata orasul era acoperit de ninsoare. Seara romascanii au venit sa se bucure alaturi de noi la concertul de inchiderea campaniei pe care l-am oferit in Parcul Municipal . Aproape 5000 de oameni au cantat, dansat si aplaudat pe ritmuri de muzica populara, moderna si latino.

 54. 🙂 Azi am dat nas în nas cu omul-drapel. Bietul de el. Eu nu cred că tariful pentru fluturat steaguri în frig (şi ce frig!) aşa, de unul singur, printre oameni străini, care râd de tine, se apropie măcar de ăla pentru provocarea scutierilor în buricul Capitalei. Măcar de-ar fi lăsat şi el un graffiti ceva pe un perete, Aşa, vorba lui Bob Dylan, e doar fluturare de vânt.

  PS. În sfârşit a ajuns şi la mine în cvartal Manifestu’…
  Cred că pe şefa de cuib USL o s-o pocnească depresia mâine dimineaţă când o să vină la maturat scările blocurilor din subordine şi o să le găsească inundate cu materiale de propagandă ostile. 🙂

  • Dacă va fi depresată trimite-o la mine c-o represez eu!
   🙂 🙂 🙂

 55. Ce zice un schimbas basist?
  “Daca presedintele il propune iar pe Ponta premier,este dobitoc”.
  PS: Am fost la o casa de schimb si patronul casei era foarte suparat….

 56. @dE

  Cum doriţi, da’ să ştiţi că-i naşpa rău, mai rău chiar decât nemţoaica lui Henric, aia de-a făcut-o din pixeli Holbein Junior şi măcar Anna târâia după ea un sac de bani, pe când asta târâie un sac de rafie low cost, murdar, vorba lui Saul Bellow, ca un camion american în Câmpia Flandrei.
  Să nu băgaţi, deci, reproş că nu v-am spus. 🙂

  • Hahaha nobelianul care-a fost “măritat” cu fii-sa lu’ Flori Bagdasar prima femeie ministru din România?
   Nu-i vorbă că nici Alexandra Bagdasar n-a fost mai prejos decât mumă-sa!
   O briliantă a matematicii româneşti!
   Şi-a făcut doctoratul la Yale cu Shizuo Kakutani ta-su’ lu bezmeticul ăla de Michiko.
   Prin ’83, dacă nu mă înşel, după ce a scos pe piaţă “Iarna Decanului”, pe Ceauşescu l-au trecut toate spumele.
   I-a dat verboten în România.
   Mda, în concluzie despre cine vorbeam?
   Despre Bellow?
   Să-l ia naiba că habar n-am cine este.
   Noi nu ştim d-aste, noi nu ştim d-astea…….
   Te pomeneşti c-o fi şi ăsta vr’un intelectual Hahaler al Legiunii de Oroare!
   🙂 🙂 🙂

   PS Când cerem un sfat de obicei căutăm un complice
   (Saul Bellow)
   Hihihi, iaca d-asta nu dau io sfaturi niciodată.
   Deoarece nu vreau să fiu complicele nimănui!
   🙂 🙂 🙂

 57. Elena iti doresc SUCCES in alegerile din 9 dec. as vrea sa castigi colegiul ,multi s-ar” gutali “din partidul tau ,dupa castigarea scurtinului ,neaparat trebuie sa-i faci o propunere si-o invitatie “raspopitului ” Eusebiu Diaconu sa-ti fie consilier ,ai mare nevoie de EL ,un sfat de la Puiutzu dragutzu 😆 ….hihihiih….de lozincarii din astia de doi bani [Onu Adrian ,zapa zis kingu si altzi aplaudaci ] n-ai NEVOIE ….Doamne-Doamne sa te ajute Duminica ,……colegilor tai din pedele le doresc necastigarea colegiilor in care candideaza …hihihihihihi….

 58. Victorie deplina Elena Udrea!
  Succes cat mai consistent ARD,, caci daca nu intelegem ca Duminica infruntam Mordorul, nu intelegem nimic.

  • Dar si ce spune Ioana Ene pe ziare.com este frumos:

   Iar daca Iulian Craciun il va invinge pe Felix, indiferent de rezultatul national al acestor alegeri, eu una voi socoti ca ele nu au fost degeaba si ca indiferent de apatia generala, Romania chiar are o sansa.

   Multumesc Ioana

  • Normal!
   DEOARECE VA CURGE SÂNGE!
   Fiara s-a trezit şi acuşica-acuşica va sări în mijlocul haitei de potăi.
   Să vezi zdupăiala şi chirăiala dracului atunci!
   🙂 🙂 🙂

 59. Gata noapte bună!
  Bucuraţi-vă din plin de ultima noapte de dragoste!
  Căci după ea va veni întâia zi de război!
  😉 😉 😉

 60. Eu sunt un oarecare
  Nu sunt o culme a inteligentei
  Vreau sa spun doar atat

  D-NA UDREA VA ADOR !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *