Turismul românesc a crescut anul acesta cu 14% faţă de 2010

Am spus de mai multe ori că 2011 este cel mai bun an de când sunt ministru al Turismului. Am ştiut asta din modul în care-i simţeam pe cei implicaţi în turism atunci când mergeam în ţară (mai tonici, mai optimişti), dar şi din ritmul destul de bun în care au mers investiţiile în infrastructura specifică. Mai mult, săptămână de săptămână, televiziunile au arătat plajele pline, iar hotelierii au anunţat că toate camerele au fost ocupate. Mergând în Deltă destul de des în ultima perioadă, am văzut turişti de 2, 3, 4 ori mai mulţi decât anul trecut.

Acum imaginea generală de progres în turism este confirmată şi de datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică pe iulie. Pentru momentul actual, rezultatele sunt bune, chiar foarte bune: a crescut cu 26,7% numărul de înnoptări faţă de aceeaşi lună a anului trecut. O cifră absolut spectaculoasă, care nu s-a întâlnit în istoria recentă a României – nici măcar în perioada de boom economic. Evident, numărul turiştilor a crescut şi el: avem un plus de 21,8% faţă de iulie 2010. Toate astea înseamnă că turiştii sunt mai mulţi şi petrec mai mult timp în vacanţe.

Revirimentul este, pe de o parte, rezultatul unei uşoare relansări economice, pe de altă parte, meritul celor care activează în turism şi care au început să se adapteze condiţiilor economice. Şi, cu voia criticilor, cred că şi MDRT a jucat un rol decisiv în acest progres.

Ca să nu creadă cineva că extrapolez de la o lună pentru tot anul, fac precizarea că INS a dat publicităţii şi situaţia centralizată pe primele 7 luni ale anului, iar aceasta este, la rându-i, foarte bună: din ianuarie până în iulie, numărul turiştilor a crescut cu 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Cu alte cuvinte, turismul se mişcă semnificativ mai bine decât economia în general.

Nu vorbim numai de turişti români, ci şi de turişti străini. Datorită promovării internaţionale, numărul străinilor veniţi în România a crescut şi el cu 11,6% în acest an. Ceea ce este foarte bine, în condiţiile în care nu a existat un timp suficient de implementare a planului de marketing turistic. Tocmai de aceea cred că rezultatele de anul viitoare vor fi şi mai bune, iar 2012 va fi cel mai bun an pentru turismul românesc de după 1989.

Şi, atenţie, această creştere s-a petrecut în condiţiile în care numărul românilor care au plecat din ţară în vacanţă în străinătate a crescut şi el cu 4,9% faţă de anul trecut. Rezultatul unei redresări economice mici, dar încurajatoare.

Încep să se vadă progresele pe care le-am făcut. Nimeni de la minister nu se îmbată cu apă rece – mai sunt foarte multe lucruri de făcut pentru ca turismul românesc să-şi atingă potenţialul. Mai e nevoie să treacă măcar 3-4 ani de investiţii substanţiale în infrastructură pentru a scoate capul în lume şi a atrage turişti străini, aşa cum fac alte ţări din Europa. Cifrele ne arată însă că suntem pe drumul cel bun. Chiar dacă nu am ajuns la capătul liniei, acolo unde ne dorim cu toţii, e bine să ştii, ca o bornă de parcurs, că te afli pe calea cea bună, că nu greşeşti.

La sfârşit, aş vrea să fac o comparaţie între modul în care înţeleg două ziare diferite să prezinte o informaţie de presă care conţine cifre clare (în acest caz, comunicatul INS). Pe de o parte, în Evenimentul Zilei, se prezintă elmentele statistice – nu laude la adresa mea sau a ministerului, ci date simple şi seci luate din comunicatul de presă al INS. Pe de altă parte, Jurnalul Naţional deturnează în totalitate cifrele din comunicatul de presă şi prezintă date proprii, uitând să pomenească în vreun moment despre creşterea înregistrată, totuşi, de turismul românesc şi despre faptul că am ajuns la nivelul lui 2008, înainte de criza economică. Curat jurnalism practică angajaţii lui Voiculescu.

 

22 thoughts on “Turismul românesc a crescut anul acesta cu 14% faţă de 2010

 1. 1. Despre turism.
  Faptul ca turismul a crescut in 2011 cu 14% merita popularizat prin toate mijloacele posibile. Atunci cand sunteti invitata la una dintre televiziuni, sau prin interventii la emisiunile care va denigreaza, etc.etc. trebuie sa reveniti la cifra cu pricina, precum elevul cu castravetele. Oricum ar fi luata, cifra este cifra , si nu poate fi contestata.
  2. Despre dl. Sorin Oprescu.
  A tunci cand era primar al Capitalei dl. Videanu, era facut vinovat de tot ce misca in Capitala. De cand este primar dl. Oprescu, prieten devotat al USL, d-lui nu este vinovat de nimic. Este prezentat doar la inaugurari de constructii incepute de altii, la concursuri de carnati lungi,etc. La meciul de fotbal cu Franta, am fost impresionati de doua lucruri: de frumusetea stadionului si de starea jalnica a gazonului. In ceea ce priveste stadionul, dl. Oprescu a continuat ce a inceput dl.Basescu si dl. Videanu.
  Singura situatie in care a avut rol decisiv dl. Oprescu a fost cea privind gazonul. Sub indrumarea d-lui s-a desfasurat si alocarea lucrarii, si executia.
  A IESIT O MARE CATASTROFA. ASA CUM DE FRUNTEA D-LUI VIDEANU S-A LIPIT PROBLEMA BORDURILOR, faceti tot posibilul ca DE FRUNTEA D-LUI OPRESCU SA FIE LIPITA PROBLEMA GAZONULUI DE PE ARENA NATIONALA. Nu este vorba de niste iarba, a fost in joc prestigiul tarii, iar presa franceza a scris ca meciul s-a jucat pe un teren bun de cultivat cartofi. A avut o lucrare pe care dl. Oprescu a condus-o de la cap la coada, si a iesit o catastrofa.Acesta este adevaratul primar Sorin Oprescu. NU-L IERTATI NICI DUMNEAVOASTRA, NICI COLEGII DUMNEAVOASTRA!
  3.Despre eterna problema a unui post de televizioune obiectiv.
  SA AUZI SI SA NU CREZI! Cica dl. senator Felix VA MAI CUMPARA CATEVA POSTURI TV ( printre care si PRIMA TV ) precum si cateva posturi radio, IN TIMP CE PDL-UL NU ESTE IN STARE SA CUMPERE NICIMACAR UN POST TV. Asta face parte din lururile care depasesc limita de intelegere a uni om normal !

 2. Doamna Elena Udrea

  Domnule NeaKutare

  Ca să pun și eu gaz peste foc, vă spun că astăzi s-a generat în media, o puternică diversiune.
  La iRTV, era anunțat, pentru emisiunea Laurei Chiriac, subiectul controversat al gazonului buclucas de pe National.
  Stiti cum s-a desfășurat formatul de emisiune ? Cu invitati , Marica si Bogdan Chireac, pe de o parte si domnul Spanu, de la PDL, pe..cealaltă parte.
  Subiectul real ? Omisiunea din imnul national, intonat pe stadion de Marcel Pavel, a strofei care contine numele de TRAIAN !
  ,,Moderatoarea” vorbea de protestul unui parlamentar PDL, care l-ar fi acuzat pe ..Ponta (?!) si de reactia de condamnare a prefectului capitalei.
  In paranteza, spun ca acest prefect, este unul dintre cei mai incompetenti si antipatici indivizi, pe care i-a ,,dat” publicului, vreodată, PDL ! Acest Atanasoaie este pur si simplu o legumă umană lobotomizată.
  Cum este posibil ca liderii PDL să nu se fi sesizat si să decreteze SILENTIO STAMPA la provocările ordinare din media?
  Acum, în loc să discutăm despre afacerile oneroase ale banditului Sorin Oprescu , despre eșecul unei investiții de interes național RATATE, pălăvrăgim la pălăvrăgeală ! Adică, bârfim prostește ! Presa ostilă, atâta așteaptă…ca un pedelist important să deschidă pliscul fără să gândească.
  Vai de c…vostru măi băieți și fete din PDL, gaia o să vă mănânce , că sunteți complet imaturi. Trebuia, să tăceți, naibii din gură, cu mama lui de imn iliescian ! Nu sunteți buni nici de zeama oului !
  Numai bietul Frank, va rămâne ,,la bătaie” cu morile de vânt, în timp ce chelnerii vor urca scaunele pe mese.
  Mă uit la postarea doamnei UDREA. Doamnă, ați uitat de partid ? Sau vă faceți altul, împreună cu domnul Lăzăroiu ? Măcar, spuneți-ne și nouă, să nu rămânem de fazani, sau să murim proști.
  Nu comentez articolul dvs, fără nici o relevanță ÎN ACEST MOMENT, blogul vă aparține și aveți toate drepturile din lume în ceea ce privește utilizarea lui.
  …..A ajuns infractorul sindical, Marica, să vă judece pe o diversiune ilară… Jalnic, stimată doamnă ! Nu aveți oameni capabili, într-masă critică, adică suficientă, stimată doamnă. Ataete. N-om muri din asta. Sper…

  • Mie, sincer, îmi place și acum ,,Trei culori cunosc pe lume” . Are o melodie alertă, optimistă, nu sună a tânguire jalnică, precum actualul imn.
   Dacă apreciez Rusia pentru ceva, este LIPSA DE IPOCRIZIE. Rusia a menținut un imn bine cunoscut de o lume întreagă, în timp ce la noi, o putere ilegitimă care a organizat o lovitură de stat, si-a schimbat, prin imn, DOAR BLANA, prostind, 20 de ani, o națiune întreagă că în 1989 ar fi fost o revoluție !

  • Oprescu a facut, Videanu a inceput, d-na Udrea a investit, Iliescu a facut imnul etc. Iata cum political este in toate si in tot. Parca a mai fost o societate din asta. Cine este Comunitatea? Raspuns; cetatenii si activitatile lor. Cine gestioneaza problemele comunitatii? Raspuns; acei demnitari care au fost votati, politicienii. Ce fac acestia? Pai se duc in Parlament, parlamenteste (este modern sa stalcesti limba romana)), desemneza Executivul. Ei, aici acestia devin clasa conducatoare, nu numai ca nu mai rezolva problemele comunitatii, dar impart dreptatea, arata limba altora( ciocul mic, acum suntem la putere, dezastruoasa guvernare etc), ce ordine, progres, civilizatie s.a. Intrebare. Va renunta clasa politica la rolul ei conducator pentru a-si lua rolul ei firesc, in slujba cetateanului in special si, al societatii in general? Ma indoiesc.

 3. La mai mare !.Orice om cu scaun la cap,poate observa cu usurinta ca in turism lucrurile se misca.Cred ca ciupiturile zilnice ale tonomatelor,va ambitioneaza.Trebuie insa sa faceti conferinte de presa mai des,pentru a putea comunica electoratului rezultatele asa cum sunt si nu mistificate de tonomate.

 4. Continuare:

  5. Ce relevanță au antagonismele tale negativiste și cu ce ajută partidul ?
  Auzi băh?
  Ce treabă am io cu partidul?
  Cu al vostru sau cu a altora?
  EU AM TREABĂ CU OAMENII!
  Ăla îmi place, îl votez!
  Ăla nu-mi place, nu-l votez!
  Este simplu nu?
  Imi place Febleţea că-i frumoasă,că zâmbeşte frumos, că-i tânără, că n-a fost comunistă şi că tot ce-a spus a făcut, o votez!
  Nu-mi place Macovei că-i urâtă, că nu ştie să zâmbească, că-i bătrână, c-a fost membru PCR şi că nimic din ce-a spus n-a făcut, n-o votez!
  Este simplu nu?
  Doar n-am să fiu nebun să-l votez pe Liviu Negoiţă care în fiecare săptămână îmi opreşte apa, gazele, curentul, netul sau apa caldă!
  Ce dacă-i PDL-ist?
  Mi-a tăiat tot anul utilităţile, îi tai şi io o dată la 4 ani votul!
  Este simplu nu?
  🙂

  6. A discuta în acești parametri, este o simplă frecție la picior de lemn. Pură pierdere de timp, într-un perpetuu dialog al surzilor.
  Surd eşti tu, nu eu!
  Tu, te faci că n-auzi atunci când spun un mare adevăr:
  MACOVEI ŞI PREDA SUNT NIŞTE MISECUVENIŞTI ŞI NIŞTE OPORTUNIŞTI CARE ÎN AFARĂ DE CEARTĂ ŞI SCANDAL NU AU FĂCUT NIMIC CONSTRUCTIV ÎN PDL! SUNT DOAR NIŞTE PIPIŢE FANDOSITE ŞI “TELECTUALE PE CARE EU ŞI BUCUREŞTENII D-AL DE MINE N-O SĂ-I VOTĂM CÂT-ÎI HĂUL-BĂULUI ÎN FUNDUL BÂRGĂULUI!
  Pricipişi?
  Este simplu nu?
  🙂

  7. doar un ,,interes particular”, de ce ar face asta un subiect de dezbatere publică
  Eu nu dezbat nimic public! Eu spun public:
  EU CETĂŢEANUL KANE-X AM UN SINGUR “INTERES PARTICULAR”! LEPRELE ŞI BEIZADELELE COMUNISTE TREBUIE SĂ FACĂ PAS ÎN SPATE! INDIVIZI PRECUM MUNGIU, PREDA, TISMĂNEANU, MACOVEI, VOICULESCU, COPOS ŞI TOŢI CEILALŢI DE TEAPA LOR DIN CELELALTE PARTIDE, NU AU VOIE SĂ NE ŢINĂ NOUĂ ROMÂNILOR LECŢII DESPRE DEMOCRAŢIE! EI SUNT EŞALONUL DOI COMUNIST CARE TREBUIE STÂRPIT!
  Dacă vor să facă politică să-şi facă partid! Să fie ce au fost ei şi părinţii lor! NIŞTE COMUNIŞTI!
  Pam-pam.
  🙂

  PS Să ferească Ăl de SUS ca la orele 24.00 (precum scrie pe biletul de pe uşa liftului să nu curgă apă caldă la robinet! Că să vezi ce ghiulea îi trag lu’ Negoiţă Liviu!
  🙂

 5. Beiiiiiii golan moldovan, îţi răspund aici:

  1. “borșar de meserie (adică cu porție dublă)”
  Gura păcătosului adevăr grăieşte! Sunteţi nişte borşari de meserie care nu ştiţi să faceţi o supă fină şi gâdilitoare suav a papiloaielor gustative!
  Puneţi cazanul pe foc, trântiţi în el de toate tăiate cu satârul: barabule mănate, cepe degerate, verze dezlânate, gulii tari şi uscate, morcovi strâmbi, carne de care se nimereşte că deh, aveţi în ogradă şi vaci şi boi, aveţi şi porci şi iepuri (despre peşti, găini bătrâne şi claponi umflaţi nu mai vorbesc….fără număr ca pe Arca lu’ Noe), da-ţi focul mare şi gata peste o oră zbieraţi:
  Hai neamuleeeeeee la borş că nici astăzi n-avem de supă de cocoş!
  Că asta-i principala voastră problemă! Aveţi toate neamurile de orătănii în ogradă, dar n-aveţi cocoşi! Ca să vă dea deşteptarea tu-vă muma-n dos de leneşi şi puturoşi!
  Am uitat!
  În borşul vostru puneţi cu nemiluita ţelină gândind că o să fiţi în stare de-o “porţie dublă”!
  Hahaha, sunteţi pe dreak în stare!
  Că d-aia s-a umplut lumea de moldovence!
  Au fugit bietele de ele în lumea mare să găsească ce n-are moldovanii între chişioare!
  🙂

  2. care freacă lulu
  Luluşor păzea că iar te-atacă bezneticul! Dă-i la gioale!
  🙂

  3. iar tu repeți, obsesiv, fixația paranoică cu trei-patru ținte nominale.
  Beiiii, io-s mercenar!
  Io nu umblu prin cătun precum rusul cu un tun! Tunul rus şi rusul tun!
  Tunurile mele nu trag de-a valma după cum suflă vântul sau după cum vrea bleaga caporalului!
  Io trag doar conform ordinului de la comandament!
  Concentrat, grupat, cadenţat! Salvă, după salvă!
  🙂

  • Mda….Zev din păcate comentariul nu ştiu ce are nu mege postat
   Îl găseşti la mine!

  • Lasa-le unde sunt, ca sunt numerotate. E ordonat ca mine. 🙂
   Punctul 4 l-am gasit in ograda lui.

 6. @diaconu eusebiu says:
  Ăla îmi place, îl votez!
  Ăla nu-mi place, nu-l votez!
  Este simplu nu?
  Imi place Febleţea că-i frumoasă….
  RASPUND :
  Sunt perfect in (a)sentimentul tau si eu votez oamenii care imi plac.
  Dar tot o astept pe doamna ministru sa candideze la ceva, de mi s-au lungit urechile . Iar mana dreapta, cu care votez, lucreaza singură, prin aer : țac-pac, țac-pac.
  Dar cand mă trezesc, totul dispare. ;)))

  • Stai liniștit, că te găsesc și în gaură de șarpe. 🙂
   Dar…și mâine e o zi. Noapte bună.

 7. Aseara, PDL a primit , la fileu, un masiv balon de oxigen , util in batalia pentru Bucuresti, in batalia pentru Romania.
  Va avea stiinta si hotararea sa-l valorifice ?
  Vom trai si vom vedea.

 8. bună seara, este adevărat că au fost mai mulți turiști în acest an, dar și preț. au fost mai mici. Eu am fost anul acesta în staț. Saturn la h. Aida administrat de T.H.R. al ministerului, preț f. bun , dar conditii le lasă de dorit și chiar personalul este de capul lui, are un comportament arogant și lipsit de interes.Camerele trebuie urgent aranjate, de asemenea sunt foarte multe pierderi la băi unde instalațiile sunt stricate.Mobilierul este stricat,eu am căzut cu un fotoliu, noroc că nu am pățit nimic, sunt multe de spus ,dar așa informativ am vrut să știți și d/voastră. Pe nisip oamenii aruncă orice,ar trebui o gardă de mediu și aplicate amenzii. Am fost o zi in Bulgaria să compar, da este mai îngrijit ,dar eu vreau să mă simt bine pe lit. meu. CU un mic efort se pot pune la punct toate. La Mamaia nu mă duc ,nu vreau să vad cum bufonul de Mazăre imparte pomeni și nimeni nu spune nimic,eu am văzut de multe ori fiind acolo cum chema pensionarii la pomeni.Păcat că primăria C/ța apartine U.S.L. Vă doresc succes .

 9. Nefiind tare al matematica,pun si eu o intrebare:Daca o tinem tot asa,incepand cu ce an, toti turistii de pe mapamond, vor veni numai la noi in tara?

 10. ,CRITICISM SI EMPIROCRITICISM VERSUS LAUTARII DUPA URECHE MOLDOVENI’

  Spiritul critic-un adevarat dar ,care arata o minte lucida ascutita precum un bisturiu de chirug celebru,care trebuie sa vina in sptrijinul societatii pt a urnii din loc automatiosmele,a sparge tabuurile si a lovi la temelia ,traditiei.
  Intr-un cuvint Spiritul critic este o adevarata mana cereasca pt natiunile care au aceste minti,atunci cind lucra in folosul comunitatii.
  Ei dar ce te faci cind ,Spiritul critic se transforma intr-un fel de Rafuiala,cind ,CRITICA ‘depaseste cu muilt realitatea si ea critica ascunde in spatele ei adevarate capcane.
  Adica ce te faci ,atunci cind crtica LOVOSETE’exact in grupul cel mai dezinhibat care tocmai lupta impotriva tabuurilor,lupta sa schimbe TRADITIA BOLNAVA SI MALIGNA,si criticii,URECHESTI SI DE SERVICIU INGROASA CORUL ,CRTICILOR DIN GRUPUL CANCEROS?
  Cu alte cuvinte ce te faci ,CU URECHISTII GEN OAJDEA SI DISCIPOLII SAI MOLDOVENI’ bezmetici care lucreaza cu sirg la DEMOLAREA CREDIBILITATII ‘celor care fac reforma,SPARG TIPARELE SI SABLOANELE INCREMENITE’???????????
  Sub aparenta bunelor intentii,invicind concepte generoase gen -INTRES NATIONAL’de fapt acesti crtici urechesti nu fac altceva decit ,SA SAPE LA TEMELIA GRUPULUI REFORMIST’care se lupta cu STATUL BOLSEVIC’
  Acest gen de critica,ESTE O ARMA SUPER PERVERSA’pt ca ea,crtica aparent are intentii generoase si benefice,in realitatea,ACEST GEN DE CRTICA URECHISTA ‘este un ADEVARAT CAL TROIAN CARE JOCA CARTEA INTRIGII,SI CARE ARE UN SINGUR SCOP-SA DIZLOCE SI SA DISTRUGA GRUPUL REFORMIST DIN INTERIOR,MAI PE SLEAU PUNE ZILNIC BOMBE CU FITIL SCURT,INCERCIND SA DUCA GRPUL CIT MAI REPEDE SPRE IMPLOZIE,adica ii grabeste sfirsitrul tocmai acelui grup,care a avut curajul sa propuna dar mai ales sa faca ceva.
  In popor este o vorba:Adica sa biciuesti tot calul care trage’.
  Ce ii impinge pe ACESTI CRTICI URECHESTI VESNIC NEMULTUMITI’sa-si exhibe intrigile?
  Raspunsuri ar fi foarte multe incadrate in tot felul de scenarii,cert este un singur lucru,ACEST GEN DE EMPIROCRITICISM ‘DE TIP BOLSEVIC,CARE IN COMUNISM SUNA CA AUTIOCRTICA VENITA DIN INTERIOR,DAR CARE AVEA SCOPUL SA-I MAZILEASCA PE DEVIATIONISTI,ACUM IN 2011 ESTE DEMOLATOARE.
  In aceste conditii,toti cei care CRITICA ,DE DRAGUL CRITICII,FOLOSESC ARGUMENTELE SI POVESTILE USELISTE,TREBUIE ASPRU COMBATUTI,SI PUSI LA COLT.
  Orice tentativa de a creea-voi folosii un regionalism,borte in sistemul de lupta politic pedelist,IN ANUL PREELECTORAL CIND S-A INTRAT IN LINIE DREPTA,FACE SI ADUCE SERVICII DUSMANILOR-CUM TREBUIE PEDEPSITI DUSMANII??????????????
  TREBUIE ASA CUM AU FACUT,SI FAC ADEVARATII POLITICIENI,SCURTATI CU UN CAP SI SCOSI DIN ANGRENAJ.

  • Zapooooooo, ce nătărău eşti!
   Uitucule!
   Oajdea sunt doi fraţi!
   Unul la “guvernare” şi unul la “opoziţie”!
   Deci îi doare-n başcheţi! Pleac-ai noştri vin ai noştri noi familia la putere tot suntem!
   🙂 🙂 🙂
   Da de reformistul ăla de Prisecariu care la alegerile din PDL a sărit la beregata marinarului şi la fundul Febeleţii precum buldogul nu ne spui nimic?
   🙂 🙂 🙂
   Poate ne spune ceva ZeV!
   🙂 🙂 🙂

 11. ,SALVATORII DE OCAZIE’-IMBECILI INCONSTIENTI-

  Chibitul de fotbal este ,SALVATORUL IDEAL’pt ca el are aceea calitate umana care arata cit de urita este natura umana,NU STIE NIMIK,N-A DAT O DATA IN VIATA LUI IN MINGE,DAR,ATENTIE DA SFATURI,CRITCA VIRTOS ,SCUPIA ,MANICA SEMINTE E FURIOS,VEHEMENT,COMBATE IN STINGA ,IN DRAPTA,IAR LA FINAL SE AUTOFLATEAZA,WOW CE DASTEPT SUNT CHIAR DACA IN VIATA MEA N-AM DAT IN MINGE’
  Acest GEN DE SALVATOR IMBECIL este foarte usor de reperat in politica si media.
  sI ESTE USOR DE REPERAT PT CA ACESTE DOUA SEGMENTE SOCIALE DE NISA,SUNT LEGATE UNELE DE CELELALTE SI SUNT FOARTE VIZIBILE SI EXPUSE SOCIETATII.
  Salvatorul de ocazie este un fel de salvamar care nu stie sa inoate dar ARE COLAC DE SALVARE LINGA EL,si cind este trimis sa salveze pe cineva se ineaca de gitul celui pe care tocmai trebuia sa-l salveze jucind rolul de ,BOLOVAN ATIRNAT DE PICIOARELE VICTIMEI’
  Esecul ,SALVATORILOR IMBECILI,este atit de vizibil acum pt ca a venit nota de plata.
  Astfel asa cum era de asteptat,primii care si-au aratat esecul au fost politicienii-USELIMEA-care prin mina lui MIRCEA GEOANA,si-au semnat certificatul de deces,inca din 2009.
  Iata ca acum dupa doi ani a venit rindul PRESEI,care spera ca o data USELIMEA INSTALATA LA PUTERE BANII VOR CURGE GIRLA,INVESTITIILE DIN CAMPANIE RECUPARETE SI DUPA CUM SPUNEA VINTU SORIN OVIDIU:
  ,TOTA LUMEA RIDE CINTA SI DANSEAZA’ SI NOI NE VOM PUPA PE ,JINJII’
  De ce au ajuns USELISTII DE ASTAZI ,in pragul falimentului ,de ce sunt executati siliti,de ce REALITATEA MEDIA SE INDREPTA SPRE GROPA,SI LA MICA DISTANTA VINE ADEVARUL HOLDING?????????
  Pai in primul rind ca nici unii ,adica politicienii si nici trusturile dar mai ales patronii de presa,NU AU CREDIBILITATE’ au angajati niste jeguri de-a dreptul penibile,iar materialul UMAN’al uselimii este acelasi de peste 20 de ani-adica bolsevic,mizerabil si respingator.
  Sigur ca la acest proces de decredibilizare a USELIMII SI A TRSTURILOR MEDIA PE POST DE GRAMOFOANE POLITICE,au lucrat la GREU SI SALVATORII IMBECILI,acesti amatori,chibiti,pe care ii gasesti peste tot,te impiedici de ei in lumea virtuala,DIND SFATURI,COMENTIND,INFIERRIND,ACUZIND,FACIND PROCESE DE INTENTIE,TOCMAI ACELOR POLITICIENI,CARE DE BINE DE RAU-INCEARCA SI UNEORI REUSESC SA MAI FACA CITE CEVA,SA MAI SCHIMBE PE ICI PE COLO CEVA DIN PORCARIA ASTA CARE A INVADAT ROMANIA.
  Numai ca si salvatorii de ocazie,deghizati,mascati, reberenduiti nu vor avea viata lunga,COLACUL LOR DE SALVARE se dezumfla zilnic si e doar o chestiune de timp,pina le vom vedea pt ultima oara MOTUL DE SALVATORI’care se va grabi se mearga la fund,asa cum se va duce la fund,TOATA CONSTRUCTIA ASTA POLITICO MEDIATICA CARE ESTE U.S.L.si care din nastere a semanat perfect CU UN AVORTON CU CHIPUL IMPRUMUTAT DE LA VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU,AVORTOANE REALE SI IN VIATA DE ZI CU ZI..

 12. Salvati Rosia Montana de la distrugere !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ajutati in zona turismul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ati fost acolo ?? Ati admirat frumusetea naturi de acolo? E o zona superba !
  Decit sa distrugeti natura, daca va trebuie aur puteti redeschide minele de aur din Gura Barza ( Brad ) Acolo a fost din vremea dacica exploatare din subteran care nu distruge natura.

 13. ,PALMA GROASA SI USTURATOARE PESTE BRANDUL ROMANIA’

  In urma nu cu mult timp,isteria romanilor intretinuta de TRUSTURILE MIZERABILILOR MOGULI’era la cote maxime,tocmai cind MINISTRUL ELENA UDREA SE STRADUIA SA PUNA IN CIRCULATIE NOUL CONCEPT DE BRAND ROMANESC.
  desi in timp,noul brand a adus mai multi turisti straini si bani in visteria romaniei, nimeni nu mai aminteste acum de el,cum tot asa TELEVIZIUNILE MIZERABILILOR MOGULI VOR SA INGROAPE PALMA GREA ASPRA SI USTURATOARE PE CARE OMUL USELISTILOR CARE VREA SA RAMINA PRIMAR LA BUCURESTI,sorin oprescu fiul generalului tortionar care ii ridica noaptea din pat pe taranii instarati ducindu-i in lagare de munca fortata,a aplicat-o PE IMAGINEA ROMANULUI,PREJUDICIIND BRANDUL ROMANIEI.
  Imaginati-va ce s-ar fi intimplat LE REALITATEA TV SI ANTEMNE,DACA O ASEMENEA GROZAVIE,S-AR FI PETRECUT INTR-O PAROHIE PEDELISTA????????
  Va imaginati cum ar fi curs otrava si veninul la trusturile cu pricina?????????
  Va imaginati cum ar fi URLAT TOLONTANII,CIUTACII,STANCIULESTILe CHIRIACII,CIUVICII STRIBLEA SI ALTI CIRACI ,care in acest moment sunt amenintati de spectrul falimentului,dar mai ales ce tratament ar fi abvut MINISTRUL ELENA UDREA???????????
  Asa,STRATEGII IN DEZINFORMARE SI DIVERSIUNE AU GASIT SOLUTIA DE A-L SALVA PE SORIN OPRESCU,GUSTERUL PRIMAR,AU MUTAT ATACURILE PE O TINTA FALSA ,SI L-AU LUAT IN TABIRCA PE MARCEL PAVEL,DEALTFEL SI EL UN LAUTAR PESEDIST,AFLAT PE STATELE DE PLATA ALE LUI SORIN OVIDIU VINTU.

 14. Buna Ziua

  Am ajuns in Romania in dulcele targ de IASI.

  Surpriza MARE, MARE SURPRIZA.

  De cateva zile “zisii tineri rosii” fac colecta de semnaturi pentru disfiintarea PDL.

  Am zis iata, inca o initiativa a lui ponta, si sa nu credeti ca este adevarat.

  Babe si mosnegi mituiti cu un mar sau o pruna ii orientau pe cei pregatiti a semna lista, de altfef erau bine pregatiti si la replici.

  Am zis, in loc de dezbatere pe proiecte inca o noua ostilitate, dar la ce trebuie sa te astepti de la ei.

  Am luat un taxi si mi-am facut drumul prin Sararie si fostul 23 aug.

  Santier mare, MARE SANTIER dar nu in toata regula, baieti sa se asigure au scos toate bordurile si au ingreunat circulatia, normal ar fi trebuit sa lucreze pe etape fara mare deranjament a circulatiei.

  In zona Independentei si un act curajos, politia si primaria sanctionau masinele stationate pe trotuar dar nu cele pe trecere pietoni.

  Am intrebat si mi s-a raspuns, categoric nu am avut ordin.

  Iata am asistat la TV la evenimentul cel mare competitia ROUMANIE / FRANCE, bucluc mare, PELUZA ( GAZONUL) si IMNUL.

  Cu aproape 4 saptamani prin minune m-am intalnit pe Rue de MARCHE à GENEVE cu “tanarul” OPRESCU la gât cu o femeiusca.

  Mirat ca a fost recunoscut chiar daca avea ochelari de soare de mafiot.

  I-am spus BINE VENIT à GENEVE si invitat la o cafea, schimb de carti de vizita, el se scuza ca doamna a uitat sa-si pregateasca poseta si asa s-a derulat o discutie banala in acelasi decor stil OPRESCU, baiatul din FERENTARI crescut pe Primaverii.

  I-am spus ca vor fi probleme cu GAZONUL si Technica de securitate pe ARENA, aceasta bine inteles dupa experienta mea cu stade de GENEVE.

  A spus nici o problema OPRISAN mi-a promis LA TOTALE !!!

  GAZONUL ca, GAZONUL dar sa modifici IMNUL NATIONAL este o CRIMA NATIONALA !
  Sa o pedepsesti cu 5’000 RON mi se pare foarte usor !

  Peripetii si la IASi am intalnit un coleg sef la fiscul din IASI.

  L-am intrebat daca cineva isi cumpara un ROLLS este intrebat de unde are banii ?

  Mi-a raspuns, Guvernul Emil BOC nu doreste asa ceva !!!

  Tipul, fostul primar de HARLAU face parte din epoca Ceausescu dar are ganduri bune, dece nu poate sa se aplice asemenea masuri si in ROMANIA.

  Increderea lui in guvernul actual se opreste pana cand cei cu venituri ILICITE VOR FI INTREBATI SI SA-SI JUSTIFICE SAU ALTFEL SA LE FIE CONFISCATE.

  Domnul de la FISC este foarte de actaulitate cu toate ca se apropie de pensie si are de toate.

  Cat priveste SARACIA este o MINCIUNA, ROMANUL nu s-a adaptat muncii, pe buna DREPTATE ATATA TIMP CAT MUNCA NU ESTE SURSA ADEVARATA DE BUNA STARE.

  FOSTUL PRIMAR DE HARLAU, ASTEPTAM DE LA GUVERNUL BOC POSIBILITATEA SA ANALIZAM CASTIGURILE ILICITE SI SA LE PENALIZAM !!!

  SUCCESUL ROMANIEI, CONTINUA FOSTUL PRIMAR, IN SOLIDARITATE, DISCIPLINA, ORDINE SI RESPECTUL INSTITUTIILOR PUBLICE.

  Voi reveni, orasul IASI are nevoie de mai multa informatie ce inseamna viitorul NATIUNII.

  Minciuna sta la masa si cu Seful Judetului, aceasta spune ca vina apartine MENTALITATI si guvernului care nu doreste DESCENTRALIZAREA.

  Mi-am permis sa-l interpelez la PRIMA emisiune unde sunt scosi asa zisi alesii, bascalie totala, MOLDOVEANUL se indulceste cand ii pui in fata si in pahar

  O zi nuna si Felicitarii la Marii si MArinii

  Salut ZeV

 15. Da are cineva pretentii de la Ciutacu? Ala e pus acolo sa dea in Udrea pentru orice din orice. Si mai nou Oana Stancu cu fustele ei mulate derutante care tipa nevrotic sa raspunda Udrea la telefon, sa vina in studiou, sa ne zica ceva 😀 Maine daca anuntati ca BMW isi face fabrica la Timisoara, ca intram in Schengen, ca-s gata autostrazile…orice ar fi de bine…n-o sa vedeti nimic la antene. Gadea va face editii speciale despre spagile date, despre cine a furat, despre posetele Elenei si daca ramane timp despre casa lui Videanu. Lumea stie deja ce fac antenele si JN asa ca nu acolo cautam stiri.
  Ce m-am bucurat ca nu v-ati dus la Ciutacu in emisiune dupa ce s-a umflat in muschi ca veniti la Vorbe grele. Excelenta decizia! Niste macaci la costum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *