Turismul litoral, în creştere faţă de anii trecuţi

Ca ministru al Turismului, sunt extrem de bucuroasă atunci când văd că structurile de cazare de pe litoral lucrează la capacitate maximă. Din acest punct de vedere, cred că 2011 este cel mai bun an de când mi-am început mandatul.

Pun creşterea numărului de turişti de pe litoral în principal pe seama uşoarei creşteri economice de anul acesta. Ceva mai multă stabilitate financiară pentru români se traduce prin mai multe vacanţe şi, în final, mai mulţi bani cheltuiţi la mare în România. Aşa cum observam şi în urmă cu mai bine de o lună, lucrurile încep să se dezgheţe uşor, uşor. O analiză economică recentă arată că românii şi-au crescut cheltuielile în acest an faţă de 2010. Principala cheltuială făcută în plus era legată de concedii, dacă adăugăm şi datele INS care arată că mai putini români au ales anul acesta să plece în vacanţe din ţară. În plus, numărul turiştilor  români este in creştere cu 10%, iar al celor străini cu 10,7 %.

Se vede, deci, foarte ușor că destinaţiile de turism interne şi în special litoralul sunt pline acum. Numai niște detractori puteau cere, în emisiuni isterice sau prin articole de presă manipulatoare, ca turismul să crească în timp ce toată economia scădea, iar veniturile oamenilor s-au redus consistent!

Nu întâmplător, cred eu, sezonul estival de anul acesta este mai bun şi pe fondul unei campanii de presă mai puţin distructive decât în ultimii ani. Sigur, am avut alge, acum sunt preţuri de Miami, dar nu se compară cu radiaţiile ucigaşe de anul trecut (prezente, nu se ştie cum, doar pe litoralul românesc, nu şi pe cel bulgăresc), cu peştele-dragon de acum doi ani, otrăvitor şi extrem de agresiv, sau cu păianjenii ucigaşi de acum câţiva ani, adevărate tarantule amazoniene. Semn că, atunci când presa nu vrea să facă rău, lucrurile pot să iasă şi bine.

Cu toate acestea, nu mă iluzionez asupra potenţialului litoralului românesc. Vor mai trebui să treacă vreo câţiva ani până să avem o destinaţie cu adevărat atractivă pentru turiştii străini. În bună măsură, avem nevoie de infrastructură. Deocamdată, ne bazăm doar pe cei care îndură, cu stoicism, drumurile către litoral. Terminarea lucrărilor la calea ferată, drumul care leagă nordul litoralului de sud, dar şi încă o porţiune din autostradă au reprezentat un impuls important anul acesta. Cred că, în momentul în care toate aceste investiţii în infrastructură vor fi duse la îndeplinire, situaţia se va îmbunătăţi şi mai vizibil. Mai avem însă de lucru. Iar această sarcină revine statului şi trebuie tratată ca atare. Oricum, s-au făcut mai multe pentru dezvoltarea infrastructurii turistice (chiar a celei de pe litoral) în trei ani de mandat decât în 18 ani de după ’89.

Problemele de funcționare, dezvoltare şi modernizare a staţiunilor sunt, în primul rând, de competenţa autorităţii publice locale, iar uneori ţin chiar de alte ministere. Din cauza mediatizării fără precedent în ultimii trei ani a turismului, a ministerului şi chiar a mea ca ministru, oamenii cred că orice aspect legat de turism este în grădina MDRT. Nu mai reiau veşnica problemă a plajelor, aflate încă, total greşit!, în administrarea ministerului Mediului.

Noi putem să-i sprijinim pe toți cei implicați în fenomenul turismului şi să acţionăm în limita atribuţiilor pe care le avem – în mod deosebit: legiferare şi control. O mare parte a problemei le rămâne însă şi privaţilor. Le-am spus în repetate rânduri că se bucură de sprijinul ministerului, dar că nu putem noi suplini totul. Atât timp cât raportul dintre servicii şi preţuri nu se îmbunătăţeşte, câştigurile lor nu vor fi consistente. În economie, nu preţul mare îţi aduce profitul, ci volumul mare. Când va creşte numărul de turişti, cu preţuri mai mici şi condiţii mai bune, încasările vor fi mult mai mari.

MDRT va continua să ajute litoralul românesc să se modernizeze, investind în infrastructură. Este aproape gata Planul Urbanistic al Zonei costiere, care va aduce o altă înfăţişare plajelor. Aşa cum am discutat cu reprezentanții TUI Scandinavia, va trebui să pregătim o locaţie Blue Village în zona de sud. Asta înseamnă un complex de 400 – 500 de locuri, în care turiștii care vin cu copii, dar nu numai, să aibă la dispoziție toate facilitățile la un loc. Controalele asupra structurilor de primire din acest an s-au dovedit extrem de eficiente, iar ele vor continua şi ele.

Cred că, de la vară la vară, va fi mai bine. Odată rezolvate problemele cu construcţiile pe plajă şi cu hotelurile închise de către speculatorii imobiliari, adevăraţii investitori în turism se vor simţi stimulaţi şi, sunt sigură, vor investi mai mult. Sudul litoralului are şi el şansa construirii unei alternative. Dacă în Mamaia se poate merge pe turism de week-end şi pe distracţie în cluburi, după modelul Tenerife, în staţiunile din sud trebuie să existe alternativa turismului balneo. Sunt câteva centre balneare de renume ajunse în stare jalnică, aflate acum în administrarea ministerului Sănătății, care trebuie urgent să treacă la privaţi.

În încheiere, nu pot decât să mă declar mulţumită de progresele făcute de turismul litoral românesc în 2011 şi să aştept o evoluţie şi mai bună pentru anul viitor. Mai ales că multe dintre probleme vor fi rezolvate şi vom avea, în sfârşit, o Lege a turismului.

PS. În luna iunie a acestui an, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a devansat cu peste 2% valoarea atinsă în luna precedentă şi cu 7,5% luna iunie a anului trecut. În primul semestru din acest an, creşterea înregistrată a fost de 8,6%, activitatea din hoteluri şi restaurante fiind principala sursă de creştere.

 

66 thoughts on “Turismul litoral, în creştere faţă de anii trecuţi

 1. ***Ştiţi ce este ciudat, domna Udrea? Că aceleaşi canale tv care, toată săptămâna, repetă obsesiv şi ostentativ că românii sunt săraci şi mor de foame şi trebuie să iasă-n drum cu paru’ ca guvernul să le dea, în weekend arată şiruri lungi de km de maşini care se îndreptă voios spre mare ori spre munte.
  Nici vorbă, nu e dovadă de bogăţie, nu asta vreau să evidenţiez, ci faptul că românii trăiesc, se bucură, se mişcă şi nu se lasă copleşiţi de ceea ce aud.
  Un popor în mişcare este un popor viu şi asta contează enorm.

  • Întreb şi eu ca un om neştiutor ce sunt, de ce cele două canale tv care plâng de mila românilor săraci, nu-i îndeamnă la muncă pe cei care stau cu mâna întinsă la pomana guvernului? Muncind, făcând, producând ceva, fiecare român şi-ar putea permite măcar un weekend la munte sau la mare şi şi-ar putea procura cele necesare, cât de cât, unui trai omenesc.
   În nici un caz aici, nu mă refer la românii neputincioşi care, ca să trăiască, au nevoie, efectiv, de ajutorul statului.

  • Sa generalizezi de la cateva mii care merg la mare la cateva milioane e semn de “ignoranta”!
   Mai era candva un om politic care, din goana limuzinei, vazand un cartier de vile proaspat construit, a decis ca “iata, romanii o duc bine!” Ceea ce, evident, nu e adevarat.

  • ***sandu – nu generalizez nimic. Este o constatare…
   Şi chestia cu vila: păi, cine-şi permite vilă? Unul care stă şi freacă menta aşteptând să treacă luna ca să primească ajutorul social de la guvern ca să-l toace la crâşmă?

 2. Totusi, rolul presei nu este de a arata ceea ce convine politicienilor! Nici de a-i lauda pe politicieni.
  Oamenii sunt suficient de inteligenti pentru a vedea cu proprii ochi aceste realizari, atunci cand ele exista, de a le compara cu ce au facut altii sau doar cu promisiunile de campanie.

  Sigur, presa poate manipula, in bine sau rau, dar a crede ca oamenii se supun orbeste presei e ca si cum ai crede ca in 1989 oamenii credeau ceea ce scria Scanteia sau aparea la Telejurnal! Daca ar fi fost asa, n-ar mai fi fost revolutie.

  • ***Diana – ştii ce-mi doresc eu? O presă care să critice puterea pentru că eu am votat PDL şi, deşi sunt revoltată împotriva măsurilor care mă afectează cum nu-ţi imaginezi, totuşi, îi susţin în continuare. Mi-aş dori o analiză lucidă a activităţii acestui partid, fără jigniri, calomnii, apropouri şi alte răutăţi cum se procedează acum.
   Scurt: ce a făcut bine, ce nu a făcut bine şi ce ar mai putea face. Vreau să ştiu dacă am greşit susţinându-i…
   Ceea ce face presa nu este jurnalism, este mahala… Păcat.

  • Eu as vrea o presa care sa INFORMEZE, nu sa puna etichete! Asta e treba MEA!

 3. @
  Cristian PREDA

  Vorbim de PATRICIU dar ce cauta profesorasul in grupul bLAGA si doreste guvern de uniune nationala cu USL ?

  Cu toti stim nostalgia profesorasului de origine ieftina ca nu iubeste La bourgeoisie dar a uitat ca a fost impins de la spate de un partid de dreapta.

  Ii reamintesc dictonul Domnului Profesor,

  “C’est avec les bonnes bourgeoises qu’on fait les meilleures grues.”

  probabil, Dsa mai traieste epoca cand se intelegea,

  “Dans la famille, l’homme est le bourgeois ; la femme joue le rôle du prolétariat”

  La primele alegeri il vom vedea in campul psd ULUI.

  Bien Cordialement

  ps
  comentarii va rog

  • Maestre,o să comentăm , cănd o să intelegem ce macini acolo.

  • Este vorba de interventia profesoraasului la thema cu Patriciu.

   Acest DOMN PREDA uita ca numai o clasa mijlocie poate aduce SA TRAITI BINE si un guvern cu USL care doreste socialismul.
   Urmariti interventiile si iesirile adolesciene a acestui puisor de europarlamentar fie pe antena 3 sau realitatea.

   Legatura peste noatpte cu BLAGA este foarte sensibila pentru ca acest tip, BLAGA este sustinut de USL eaua lui ponta.

   Daca nu ati inteles va pot face in engleza, este mai facile ca franceza

 4. Cica-i un succes rasunator de se-nbulzesc turistii in scumpa noastra tarisoara.Silverstar ii vede oameni vii,popor viu etc. La noi 1 milion si la necajitii de Croati 10 milioane.
  Doamna Udrea dar mizeria de la mare nu o vedeti ? Probabil in hotelurile frecventate de dvs. este totul OK. In rest toate cele bune. Vorba lui Silverstar inca mai respir.Noroc cu cresterea asta economica .

 5. Doamnă Udrea, nu lipsa brandului de țară e motivul pentru care nu vin turiștii străini. Apoi, parcuri, telegondole, stadioane, săli de sport, bazine de înot în sate în care nu e apă curentă și canalizare? Părerea mea e că sunt mai urgente șoselele, autostrăzile și utilitățile.

  • ***balbeck – în numai câteva cuvinte ai demonstrat că eşti needucat şi nu ai nici un pic de bun simţ, ca să nu mai spun de respect faţă de semenii tăi, români ca şi tine.
   Doreşti răul? De rău vei avea parte. Să nu uiţi asta!

  • De ce ii tot tinem in brate pe americani?Au facut totul intentiomnat.Toate tarile ar trebui sa intoarca spatele americanilor.M-am convins.Americanii sunt criminali,au fost de acord cu Obama,cand l-a ucis pe Osama si a considerat ca el este judecatorul suprem.Sau a spus ca s-a facut dreptate.Ce treaba mai avem cu oamenii aia?

  • In ROMANIA nu este vorba de CRIZA, mai precis ROMANII trebuie sa invete a munci si a pretui MUNCA.

   Fara a face politica, cei care va invita la o noua guvernare, usl sau IRTV si Antene nu au inteles nimic din situatia actuala.

   ROMANIA face parte din tarile care sufera foarte putin de aceasta perioada, suferinta ei este ca se cultiva ideea ca trebuie sa se castige ca in ELVETIA si sa se munceasca ca in ROMANIA.

   Romanii pot sa mai astepte doua secole daca nu si schimba mentalitatea.

   Cresterele economice bazate pe consum din credite sunt false, Presedintele ROMANIEI o zice intr-una si NATIUNEA nu intelege.

   Fratilor munciti si veti gasi FERICIREA !!!

   Cordialement,

 6. Da doamna Udrea se vede totusi ca se face ceva pe litoral, mai e mult de lucru dar ce ne facem cui ne adresam cand suntem turisti pe litoral de 4 stele si suntem luati drept prosti. Am cheltuit o groaza de bani pentru bilet si sa trebuiasca sa te milogesti la receptia hotelului sa ti dea o hartie igienica sa mergi la restaurantul de 4 stele sa nu aiba aproape nimic de baut si de mancat cui sa faci reclamatie. Cei din conducerea hotelului spun sec >>ce sa va fac daca a=ti luat teapa. Stiti ca lucreaza adolescenti din Chisinau, e ok doar ca lucreaza de la 6 dimineata la 24 in fiecare zi. Credeti ca in asemenea conditii vom mai merge pe litoralul romanesc. Oare cei care se lupta sa faca infrastructura sa le puna totul aproape pe tava si ei macar sa fie lipsiti de bun simt. Stiti am vazut in ei ultimile ramasite de comunisti.
  Vezi hotel Cleopatra Saturn

  • Silverstar, sarut mana, nu-i vina noastra, noi v-am spus sa nu mai jucati la bursa…
   O zi buna si soare (dupa ploaia care vad ca este acum la Bacau).

  • ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆
   Ploaia, ploaia m-a înebunit… De când a început să plouă, a început şi piciorul să mă doară… Este halucinant, ce durere, ce durere…

 7. ***Uite, Nicu! Ştiu că aştepţi zâmbetul 😆

  Un zâmbet la cafea

  Doi prieteni discutau despre banchetul ce urma sa aiba loc seara.
  Unul din ei a promis sa aduca doua tipe.
  – Dar ele cum sunt, bine, nu?
  – A mea e frumoasa, dar a ta, daca ai sa bei putin, tot nu e rau.
  Seara suna la usa. Stapanul deschide cu nerabdare usa si isi vede prietenul cu doua tipe. Gandindu-se putin, le inchide usa in nas si spune:
  – Eu n-o sa pot sa beau atat!…

  • Avem a va multumi.
   Si sa se opreasca ploaia.
   Toate cele bune.

  • ***Nicolae – nu ploaia-i vinovata 😮 ci instabilitatea vremii si, mai ales, variaţiile de temperatură.

 8. Ştiu că aici intră mulţi jurnalişti cărora vreau să le adresez o rugăminte: inainte de a scrie articole despre bursă, pierderi de miliarde şi alte chestii asemănătoare, faceţi, vă rog, informare. Ce e aceea bursa, ce sunt acelea acţiuni, cum poate un om sa piarda la bursa miliarde in cateva zile, bani pe care eu nu cred sa-i fi avut vreodata.

  Romanul nu este informat, de aceea trateaza cu indiferenta si lipsa de seriozitate evenimente deosebit de grave care se intampla in tara si in lume, si cred prosteste in ce aud la OTV sau in promisiunile desantate si fara acoperire ale lui Ponta. Faceti informare, domnilor jurnalişti, ca asta va este menirea!

  • ***Doamna Udrea – pornind de la aceste lucruri: bursă, acţiuni şi alte hau-hau-ri din care eu nu înţeleg nimic, şi nu că-s proastă ci pentru că-mi lipseşte informaţia, clară, concisă, simplă, în limbaj accesibil şi nu de specialitate, trebuie inteles omul acela simplu, neinformat, care habar nu are de ce i s-a luat din salariu ori de ce a crescut pretul alimentelor si utilitatilor si care sunt intenţiile PDL şi a actualei guvernări.

   Nimeni nu vrea ori nu are interes ca mulţimea să fie informată. Sigur, PDL se vrea in continuare la guvernare dar cine să-l voteze dacă românii atât au inteles că li s-a luat din bani pentru că Băsescu, Boc şi guvernul PDL sunt nişte hoţi… Punct…

  • Va citez; ” Romanul nu este informat,..” ROMANUL NU VREA SA SE INFORMEZE, RECTIFIC EU ! Daca ati urmari canalele TV de stiri economice, emisiunile TV cu tema economica, cred ca ati fi un om informat. Dar despre economie nu se poate vorbi la GSP TV, Sport chanel, PRO SPORT, TARAF, etc..

 9. Nu stiu exact daca in raportul de crestere a numarului de turisti fata de anul trecut sunt trecuti si turistii de wekend ? Am fost 2 zile in statiunea Mamaia si…ma luat groaza ! Plaja murdara plina de mucuride tigari, gunoaie aruncate ( deh si lipsa de civilizatie are un cuvant dar si lenea celor care ar trebui sa ia masuri coercitive pt starpirea acestei lipse de civilizatie ), Localuri cu fete de masa murdare,unde puteam deduce meniul fara sa-l mai solicit si multe altele. Am observat ca la noi, turistii sunt cei fara mari pretentii lacuratenie si civilizatie. Dumneavoastra ati fost pe litoral, fara alai si in zone populare ?

  • ***Iulian scrie Dar despre economie nu se poate vorbi la GSP TV, Sport chanel, PRO SPORT, TARAF, etc.. Aveţi dreptate. Numai pe aceste canale tv stau toată ziua. Ador sportul dar, mai ales boxul…

   Cât despre manele… Da, şi astea… Am biografia tuturor maneliştilor cu tot cu arborele lor ginecologic… Merită, domnule, merită! Când mă doare picioru’ ascult “Of, viaţa mea!…” şi-aşa bine-mi trece… Ce viaţă, domnule, ce viaţă…

 10. Elena, gandeste-te putin la urmatoarea problema care a atins deja cote alarmante:

  Trebuie lovit rau in traficantii de droguri “usoare”. Trebuie scos de pe piata tot ce inseamna marijuana si etnobotanice. Legea este buna, dar nu se aplica. Este arhicunoscut faptul ca in cluburi se face trafic cu marijuana si nu intervine nimeni.

  Cand am inceput sa-mi sterg din lista de mess si de pe facebook consumatorii de marijuana si etnobotanice am mai ramas cu jumatate de lista. Cum e posibil asa ceva, ce societate bolnava e asta in care tinerii au acces nestingherit la marijuana care distruge centrii placerii din creier?!

  Si stii ce explicatii am primit pentru consumul de marijuana?

  “Ma face sa ma bucur de muzica, nu mai pot sa ma bucur de muzica fara ea”. Pai lumea se bucura de muzica de 5000 de ani si tu ai nevoie de marijuana ca sa te bucuri de muzica??? Consumul de marijuana i-a anihilat centrii placerii din creier, creierul acelei persoane nu mai functioneaza normal.

  Trebuie luata atitudine. Nu stiu – o propunere pentru intarirea legislatiei, o conferinta, un semnal de alarma in presa, orice numai problema asta sa ajunga in atentia opiniei publice. Nu putem sa lasam copiii astia sa se distruga cu marijuana, lucrurile au scapat de sub control. Sunt cinici, sunt prost dispusi, nu mai au niciun fel de sentimente, mintea lor e la marijuana tot timpul.

  • Parmalat,drogurile se gasesc foarte usor,daca stii unde sa cauti.Se vand la negru.Unii dealeri sunt arestati,altii nu.Nu cred ca fenomenul poate fi stopat.E arestat un dealer,apare altul.
   Un prieten de-al suna pe cineva si ala are droguri.Daca ala dispare(e arestat) nu e nicio problema,sunt altii.Sunt si fete frumoase care vand droguri.Una din ele isi plimba cainele.Nu zici ca e ceea ce e.Multi fluiera dupa ea.

  • A aparut si berea cu marijuana…e de 10 ori mai slaba decat marijuana.Dara daca respectivul bea 15 beri cu marijuana pe zi?Devine dependent sau nu?Cica nu e periculoasa,se vinde legal.

 11. problema turismului romanescu nu este mediatizarea, vremea sau competenta/incompetenta unora sau altora din ministere sau administratii locale. problema turismului si in special al turismului de pe litoral o reprezinta pretul foarte mare comparativ cu alte tari.atata timp cat pot merge in spania, italia, bulgaria la un pret mai mic sau egal cu cel de aici nimic nu ma va face sa merg pe litoralul romanesc.si sa nu mai vorbesc de serviciile oferite turistilor si modalitatea de servire de pe litoral…

 12. PSD-ul si-a trimis omul cu pistolul in mana, la prestat pe stalp, in fata Cotroceniului. E si asta un serviciu, sa nu se mai spuna despre romani ca nu muncesc.

  • 10 august, 11:11. Petrini De la fata locului: 1. In mod suspect Antena 3 a ajuns acolo cu nu mai putin de 3 masini. Curios este ca sunt parcate in spatele cordonului instalat de politie. Se pare ca antenele au aflat de asta in timp record. Au ajuns acolo chiar inaintea politiei. Pura coincidenta? 2. Prin zona si-au facut aparitia niste personaje suspecte de prin senat. Ce treaba are senatul cu Cotroceni? Stim cine e presedinte la senat. Pura coincicenta?
   Comentariu de pe EVZ

 13. Nogociatorii i-au pus laxative viteazului de pe stalpul de la Cotroceni si l-au dat imediat jos… I-a pierit pofta si de presedinte si de impuscat cu pistol cu bile…

 14. PDL-istii cu basescu in frunte nu au vrut 30 miliarde euro de la ue(bani nerambursabili),au vrut sa ingroape romania in datorii.De acolo nu puteau sa fure,asa ca atunci au ingropat romania in datorii si banii tot la ei sunt.

  • ***Mazăre spune: primaria nu are bani de investit in reabilitarea si modernizarea acestuia. Da’ Mazăre de unde are bani să dea alimente puturoşilor şi ţiganilor din Constanţa ca să-şi asigure continuitatea la cârma oraşului şi el să-şi petreacă vacanţele în insule exotice? Iaca eu nu pot merge într-o staţiune aici, la mine, în ţară, pentru că sunt atâţia trântori de întrţinut şi de asta sunt sacrificaţi şi condamnaţi la boală oamenii care au muncit o viaţă… Vezi articolul recomandat la ora 7,59 pm.

  • ***Elena Udrea a spus: trebuie sa ramana in proprietatea constantenilor, prin Consiliul Local Constanta” Aşa este, doamnă! Felicitări pentru asta! Admirabil! 😆

 15. “Repararea” palatului victoria costa 41 milioane euro.Nu stiu daca intreaga cladire(noua) costa atat.Pentru altii guvernul considera ca e criza,pentru el nu mai e criza.Dar de la ce minister au fost luati banii aia?Au fost intrebati cetatenii acestei tari daca sunt de acord sa dea 41 milione euro?

 16. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – In sfarsit, am reusit sa ma las de fumat. Imagineaza-ti, in ultima vreme, cum aprindeam tigara, cum incepea sa-mi curga sange din nas!
  – Nu e nevoie sa-mi imaginez. Sa stii ca si nevasta-mea e o femeie extrem de dura.

 17. Citatul zilei 🙄

  „Să râzi des şi mult; să câştigi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor; să câştigi aprecierea criticilor oneşti şi să înduri trădarea prietenilor falşi; să apreciezi frumuseţea, să găseşti ce e mai bun în ceilalţi; să laşi în urma ta o lume mai bună, fie printr-un copil sănătos, o grădină îngrijită sau o condiţie socială emancipată; să ştii, pur şi simplu, că cineva a respirat mai uşor doar pentru că tu ai trăit. Asta înseamnă să ai succes”!
  Ralph Waldo Emerson

 18. Buna dimineata d-na ministru Elena Udrea,

  Va felicit pt tot ce intreprindeti pe litoralul romanesc mai ales in statiunea Mamaia, unde efectiv ati lezat interesele obscure ale clanului mazare-constantinescu!
  Mai nou toata camarila lor prin portavocea corina martin, sufera ca autorizatiile si clasificarea hotelurilor o face Ministerul Turismului si nu-si mai iau comisionele grase! Dezamagirea cea mai mare este aceasta individa corin martin, care trambiteaza ori de cate ori are ocazia ce nenorociri face Ministerul Turismului si ce salvatoare este ea!
  Nu va lasati d-na Udrea, continuati sa implementati dictatura legii si acest triou mazare-constantinescu-martin va disparea intr-o buna zi!
  Va doresc succes!

 19. sunteti singurul ministru care stiti ce trebuie sa faceti in guvern, cred ca si ungurii,restul o adunatura de cappiati,nu stiu sa lege 2 vorbe,cel de la finante,interne,nu gaseau niste oameni mai destupati la minte,greoi,obtuzi,neprofesionistii,partidul sa dus dracului.a venit si bomba cu inghetarea pensiiloe,bonuri de masa,continuu tneti oamenii intr-un stres.luati-va adio de la puetre,si ungurii va pleaca curand.Adio

  • @
   Elena UDREA

   A ti fost formidabila prin punctarea justa si corecta a evaluarii contractelor supuse verificari de expertii europeeni.

   Imi permit sa fac o constatare, dureroasa, in ROMANIA nu este lipsa de profesionalism este o obisnuita a trisa, a minti si merge si asa.

   Caietele de sarcini sunt superficiale iar legea achizitiilor publice este depasita.

   Cotarea ofertelor este jalnica, predomina mita si smecheria.

   Am sa va trimit modul de cotare a unei oferte in cazul achizitiilor publice.
   Nu ar strica si in acest domeniu sa aplicati sau sa va inspirati din modelul elvetian.

   A propos de ultimele masuri de corectie ; deficit, inflatie , crestere economica sunt de apreciat dar trebuie sa fie acompaniate de oprirea DESFRAULUI existent la nivel local, diminuarea coruptiei si adjudecarea mandatelor publice la adevaratul pret, cum spunem noi pretul JUST.

   Imaginati-va cati km de drum s-ar fi realizat daca era o buna productivitate si caietele de sarcini sa fie corecte, de zece cat s-a realizat pana in prezent.

   O seara placuta

 20. Bani aruncati in aer si risipiti pentru a imbogati pe americani..Testul la poligraf ar trebui sa fie obligatoriu.

 21. Un zâmbet la cafea 😆

  Un tip merge la Guvern să caute de lucru.
  Cel care îi ia interviul îl întreabă:
  – Ai făcut armata?
  – Da, răspunde omul. Am fost în Afganistan timp de 2 ani.
  – Bun, asta îţi va aduce nişte puncte suplimentare, zice angajatorul. Ai fost rănit sau ceva de genul ăsta?
  – Da, zice omul, o grenadă a căzut lângă mine şi mi-a smuls testiculele.
  – Foarte bine, zice angajatorul. Vino mâine dimineaţă pe la 10… .
  Omul întreabă surprins:
  – Dar dacă programul este de la 8 la 16, de ce trebuie să vin eu de la 10?
  – Păi, zice angajatorul, asta e o slujbă la Guvern. Primele două ore stăm degeaba şi ne scărpinăm la biluţe… N-are rost să vii şi tu pentru asta.

 22. Citatul zilei 🙄

  Friedrich Nietzsche credea că „statul este cea mai rece dintre toate dihăniile reci. Statul este unde sinuciderea pe îndelete a tuturor se numeşte viaţă“.

 23. Se declară mari patrioţi şi repetă la nesfârşit că şi-au slujit necondiţionat ţara. În acelaşi timp, dacă le scad pensiile, dau aceeaşi patrie în judecată şi se proclamă discriminaţi, cu drepturile încălcate.

  Citiţi mai mult: Pensionarii bogaţi şi celebri care au dat statul în judecată – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/pensionarii-bogati-si-celebri-care-au-dat-statul-in-judecata-941476.html#ixzz1UnBHdMfs
  EVZ.ro

 24. Spectacolul cerului

  Ca în fiecare an, în luna august îşi face apariţia curentul de meteori Perseide, care va putea fi observat cel mai bine în nopţile de 11, 12 şi 13 august, potrivit Observatorului Astronomic “Vasile Urseanu”. Momentul maxim va avea loc în noaptea de 12 august.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/spectacolul-cerului-perseidele-stelele-cazatoare-pot-fi-observate-in-aceste-nopti_860802.html#ixzz1UnDHrgqY

  • Cad stelele! Perseidele. Am avut marea sansa ca, in doua randuri, in aceasta perioada, sa fiu in statiune, la Soveja, si sa vad stelele cazand. Un spectacol care merita vazut, macar o data in viata.

 25. …la smecheri care controleaza plajele si care inchiriaza sezlonguri la preturi nerusinate nu v-ati gandit? Cine e in spatele acestor afaceristi? Nu dau nici un bon fiscal, asta inseamna ca nu platesc la stat nimic, desi incaseaza intr-un sezon bani cu nemiluita…..si mai sunt si obraznici daca pui cearceaful(toti sunt tiganu). Cu stirea cui isi desfasoara activitatea?

 26. Pe litoralul Romanesc se fura foarte mult.Mie de exemplu mi sa furat bani,aparat foto,buletin si telefon.Aceias problema au patito inca cativa vecini de ai mei si alti prieteni.Uare o fi saracia de vina? Uare cei care fac asta au transformato intr-un seviciu? Ori legea sta la umbra!!!!!!

 27. Stimata Doamna Ministru, explicati-ne va rog si noua de ce licitatiile pentru promovarea Romaniei le organizati in forma “restransa” cu agentiile de publicitate si creeatie “invitate”? Oare daca ar fi licitatii deschise fara conditii “tehnice” aranjate in caietele de sarcini, sa participam si noi, IMM-urile mai amarate, nu ati obtine economii importante la pretul de achizitie, si deci mai multi bani ramasi in bugetul ministerului pentru alte proiecte?

 28. pe litoral sunt foarte multi turisti care apeleaza la pensiuni private …deci cresterea numarului de turisti nu se datoreaza serviciilor oferite de Ministerul turismului…. motivul?? serviciile prestate de hotelieri nu se ridica la nivelul preturilor prestate.. si… ce sa spunem de hotelurile lasate in paragina .. poate din nepasarea celor care raspund de ele.. ex Hotelul Britannia de **** (PATRU stele}din Eforie Nord, lasat de izbeliste.. sa nu mai vorbim de mizeria ce troneaza in statiuni si pe plaje .. rusine celor care raspund de curatenia plajelor si statiunilor.. si rusine mai mare celor care ar tr sa ii sanctioneze pentru ca sunt platiti pt servicii neprestate.. oricum dezamagirea este mare odata ce ai fost in alte tari si te reintorci pe litoralul romanesc.. pacat ca nu se profita de ce a fost bun …si se lasa lucrurile in voia sortii… Am stat 10 zile pe litoral.. am fost de 2 ori in Constanta.. care mi s-a parut un oras plin de gunoaie….. amenzile cred ca sunt necesare pt educarea oamenilor… ar mai fi multe de spus dar ..dezamagirea e prea mare… sper ca romania in care va creste copilul meu sa devina o tara de care sa nu ii fie rusine sa spuna ca apartine….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *