Triunghiul Mănăstirilor – un proiect extrem de important pentru Deltă

Pentru a doua săptămână consecutiv, week-end-ul mi-l petrec în Delta Dunării. Dacă joi am fost în Valea Jiului şi Arad, ieri la Timişoara, astăzi, dis de dimineaţă, am pornit către Tulcea.

Şi tot pentru proiecte extrem de importante pentru Delta Dunării. Săptămâna trecută am fost la Sulina şi Sfântu Gheorghe şi am verificat, printre altele, stadiul investiţiei în miniportul turistic. Astăzi, am inaugurat un proiect de suflet: Triunghiul Mănăstirilor. Este, practic, vorba de un drum care leagă trei mănăstiri din Dobrogea: Celic Dere, Saon şi Cocoşu. Deşi relativ puţin promovate la nivel naţional, acestea atrag zeci de mii de turişti români şi străini în fiecare an.

Ţin foarte mult la acest proiect şi din cauza faptului că a fost foarte greu de realizat. Costurile sale, 75 de milioane de lei, pentru reabilitarea a 38,2 de kilometri de drum, se aflau la limita superioară pe care ne-o permiteau contractele cu fonduri europene. Am reuşit însă să facem economii de la alte licitaţii şi iată că, la un an distanţă de la demararea lucrărilor, am reuşit astăzi să inaugurăm acest proiect. El rivalizează ca scop şi importanţă cu celălalt mare proiect de infrastructură rutieră din Deltă, drumul Tulcea – Dunavăţ – Murighiol.

Drumul Triunghiul Mănăstirilor are o importanţă deosebită şi dacă-l privim din perspectiva viziunii mele asupra turismului. Spre deosebire de USL, eu cred că statul are un rol foarte important în activitatea turistică, în contextul economic actual, şi este dator să participe la dezvoltarea acestei ramuri economice şi din perspectiva legislativă şi a reglementărilor, dar şi din perspectiva investiţiilor majore în infrastructura turistică – în acest caz, rutieră. Nu e suficient să renunţi la legi şi reguli pentru ca turismul să se dezvolte. Ba din contră! Când vorbim de obiective turistice atât de importante precum Delta Dunării, regulile stricte referitoare la protejarea ecosistemului trebuie să stea la baza oricăreia dintre acţiunile pe care la întreprinde statul sau potenţialii investitori acolo.

Este evident că turismul nostru nu va fi cu adevărat dezvoltat până în momentul în care infrastructura conexă nu este, la rându-i, pusă la punct. Rezultatele investiţiilor din ultimii trei ani încep să se vadă. Dar ele vor deveni cu adevărat spectaculoase în momentul în care toate vor fi duse la îndeplinire. De aceea, sunt convinsă că, aşa cum 2011 este cel mai bun an pentru turism din mandatul meu, 2012 are şansa de a fi cel mai bun an pentru turismul românesc de după 1989.

Vizita mea se va încheia abia mâine târziu, pentru că pregătesc o surpriză frumoasă legată de un proiect de protejare a cailor sălbatici din Delta Dunării. Până mâine după-amiază, rămân un turist incognito :).

 

184 thoughts on “Triunghiul Mănăstirilor – un proiect extrem de important pentru Deltă

 1. Deşi toate vacanţele copilăriei şi din studenţie mi le-am petrecut la Constanţa, până după ’89, nu am ştiut de existenţa acestor trei mănăstiri: Celic Dere, Saon şi Cocoşu. Ar fi interesant de văzut şi de comparat arhitectura lor cu cea a mănăstirilor de la noi, mai ales cele din zona Neamţului.

 2. Va felicit pentru tot ceea ce faceti bun in turismul romanesc. Va critic in acelasi timp pentru tot ceea ce nu faceti foarte bine sau nu faceti deloc pentru acesta. Turismul romanesc are nevoie de prospetime, de noutate, de planificari si organizari riguroase de evenimente, etc. As dori sa va propun un tip de turism care la noi s-ar putea sa fie foarte bine primit avand in vedere faptul ca nu se mai face armata: turismul militar. Si aici as include: participarea populatiei civile, contra cost la aplicatii militare, la tabere, trageri in poligoane, chiar si 1-2-3 zile de “cazat” in cazarmi, participarea acestora la programele de instructie ale militatrilor, cu servitul celebrei fasole, etc, etc. Se pot atinge mai multe obiective in acelasi timp: cresterea incasarilor din turism, participantii (turistii) vor beneficia la final de o minima pregatire militara, o legatura mai apropiata intre armata si popor, unitatile militare ar obtine si ele fonduri din care ar putea sa se intretina, etc. Multumesc.

 3. Bună dimineaţa şi… Un zâmbet la cafea 😆

  Doua amice :
  – Draga mea, n-am sa uit niciodata noaptea in care sotul meu mi-a descoperit dragostea!
  – A fost romantic?
  – Aiurea! A fost groaznic! Mi-a snopit dragostea in bataie, apoi si pe mine !

 4. Un pahar cu lapte

  Intr-o zi, un tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta ca sa-si plateasca studiile la universitate, gasi in buzunar doar o moneda de 10 cents si-i era foame. Decise sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Dar nervii lui l-au tradat cand ii deschise usa o femeie superba. In loc sa ceara ceva de mancare, ceru un pahar cu apa.

  Ea se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte.

  El il bau incet si dupa aceea intreba:

  -Cat va datorez?
  -Nu-mi datorezi nimic, raspunse ea. – mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi..
  – Si el raspunse: va multumesc din suflet…!

  Cand Howard Kelly pleca de la casa aceea, nu numai se simti mai usurat, dar si increderea in D-zeu si in oameni deveni mai puternica. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei.

  Dupa cativa ani, femeia se imbolnavi grav.

  Medicii din satul ei erau ingrijorati. Dupa putin timp au trimis-o in oras. Il cautara pe Dr. Howard Kelly pentru o consultatie. Cand el auzi numele satului din care provenea pacienta, simti in ochi o lumina speciala si o senzatie placuta.

  Imediat Dr. Kelly urca din holul spitalului in camera ei. Imbracat in halatul lui, doctorul intra sa o vada. Capriciile destinului, era ea, o recunoscu imediat. Se intorase in sala vizite determinat sa faca tot posibilul sa-i salveze viata. Din ziua aceea urmari cazul femeii cu cea mai mare atentie, ea fu operata pe cord deschis si se recupera foarte incet…

  Dupa o lunga lupta, ea invinse boala…! Era in sfarsit sanatoasa..!

  Dat fiind ca pacienta era in afara oricarui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O recontrola si o semna. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii si o trimise in camera pacientei.

  Factura a ajuns in camera pacientei, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate…

  In sfarsit o deschise si ceva ii atrase imediat atentia: pe marginile facturii citi aceste cuvinte…

  “Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte”
  (Semnat) Dr. Howard Kelly

 5. Bună dimineaţa! Special pentru olteni. Avem vreounul? 😮

  ‎- Ce s-ar intampla daca ar fi puricii fosforescenti?
  – Oltenii ar arata ca un pom de Craciun si Craiova ca Las Vegasul.

 6. După ce citeşte, fiecare intelege ce vrea. Eu nu-l consider banc…

  Patronul unei companii discuta cu un tanar care a venit la interviu:
  -In primul rand, firma noastra este foarte obsedata de curatenie, zice patronul.V-ati sters picioarele pe covoras inainte de a intra aici?
  – O , da! Bineinteles…
  – In al doilea rand, continua patronul, cerem angajatilor nostri sinceritate. Nu exista nici un covoras la intrare…

 7. Citatul zilei 🙄

  “Trebuie să ne urmăm visele şi să facem ceea ce ne place, trăind fiecare zi ca şi cum ar fi ultima”.
  Steve Jobs, fondatorul Appl

  • Mai trebuia un “e” la apple…
   Sunt bulversată. Cică acest Steve Jobs e unul din cei mai bogati oameni din lume. Şi, la ce-i foloseşte bogăţia, dacă e bolnav?

 8. Felicitari pentru ceea ce faceti!
  Cred ca acordarea unei atentii sporite pentru turismul pedagogic este necesara mai ales acum cand am avut masura valorii invatamantului romanesc. Colaborarea cu Ministerul Educatiei este obligatorie pentru taberele educationale. Nu stiu cum sa mai numesc acum la noi, dar in alte tari li se spune cercetasi. Cred ca se poate organiza la nivel national o “actiune” de acest gen precum si stimularea taberelor arheologice pentru copii. Cred ca este buna ideea preluata dupa modelul Croat de a face o ministatiune de nudisti unde poate exista “libertatea” de care vorbea opozitia nu asa cum vrea USL o depravare generalizata pe litoral. Cred ca acea statiune special amenajata si destinata “turismului liber” este potrivita pentru a nu deranja alti turisti cu alte gusturi, iar daca are succes, in mod natural vor lua nastere si altele.

 9. In Saschiz,pe un deal, e o cetate foarte bine conservata.S-ar putea asfalta pana la ea.Nu ar trebui decat un km de asfalt.Sunt turisti amatori.Niste copaci au crescut pe zidurile cetatii.Nu stiu cum au reusit.

 10. @
  Gabi GRIGORE

  Nu inteleg acest “Silence Eglise” à IASI in PDL.

  Un fost ami spunea,

  “Parler est le plus moche moyen de communication. L’homme ne s’exprime pleinement que par ses silences.”

  Cordialement

  Probabil ca este si putin adevar

  • Unde este bisaa ZeV ?
   Astept comentarii Gabi GRIGORE si ce este la PDl IASI

   Cordialement

 11. Felicitari!Deveniti un adevarat cunoscator!Asteptam initiative noi!
  Poate va ganditi si la DJ 103A din judetul Brasov, care face legatura intre Vama Buzaului si Brasov si este intr-o stare jalnica.Atunci si zona aceea frumosa cu rezervatia de zimbri, cu cascade si cu un peisaj de poveste ar fi pusa in valoare!Capacitati de cazare sunt de toata mana – infrastructura e slab dezvoltata!
  SUCCES!

 12. Observații din elicopter de la nunta superbă dintre un mârlan și-o parașută

  Nunta lui Borcea e un eveniment atât de important că pâna și uraganul Irene s-a oprit. Obama a ridicat starea de urgență și a ordonat poporului american să asculte niște Vijelie. Iar Vadim Tudor a rupt cămașa de pe el, și-a pus un halat alb aproape la fel de frumos ca al ginerelui și s-a dus la Realitatea ca să se amuze în direct că la nuntă a venit și fostul bucătar al lui Michael Jackson.

  Ecaterina Andronescu a fost și ea invitată în direct, recomandată de Vanghelie sau nu, ca să facă împreună cu Regele Cioabă mici adunări și scăderi pe marginea meniului.

  Particula lui Dumnezeu a venit cu decapotabila și două costume de schimb tocmai de la CERN, chiar dacă Becali a fost ales naș în detrimentul ei. Elicopterul Realitatea TV dă lupte în văzduh cu un OZN care transmite în direct spre Alpha Centauri. Nu mai lipsesc decât Kate, William și Monica Tatoiu.

  (Stați așa că tocmai povestește Cioabă cum a fost Dumitrache fanul lui în tinerețe și cum trebuie să respecte el și tradițiile și legile, revenim cu amănunte.)

  Sursa: http://www.kamikazeonline.ro/2011/08/observatii-din-elicopter-de-la-nunta-superba-dintre-un-marlan-si-o-parasuta/

 13. Un zâmbet la cafea 😆

  Doi tractoristi scot pita, slana, bat o ceapa de roata de la tractor si se pun sa manance. Vine seful turbat de nervi si ii intreaba:
  – Voi de ce nu semanati ?!?
  Unu dintre ei raspunde:
  – Pai… nu suntem frati!

 14. Şi incă unul 😆 că e sărbătoare

  – Doamna, luati cainele de aici! Simt un purice pe picior!
  – Rex, mars de aici! Domnul are purici!

 15. Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul – obiceiuri si traditii

  In fiecare an, pe 29 august, biserica noastra crestin-ortodoxa praznuieste, cu tristete si evlavie, Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, zis si Inaintemergatorul, cel mai important profet al lui Iisus.

  Ioan Botezatorul, adept si sustinator al lui Iisus Hristos, aduna in jurul lui multime de oameni dispusi sa-l urmeze in credinta si smerenie.

  Irod, pe atunci rege al Iudeii, era suparat si ingrijorat, totodata, de puterea profetului pe care-l banuia ca ar vrea sa-i intoarca pe oameni impotriva lui. N-avea curaj sa-l ucida, dar l-a aruncat in inchisoare.

  Cum se apropia ziua de nastere a lui Irod, Salomeea, fecioara care-i luase mintile, urma sa danseze pentru el numai ca aceasta l-a conditionat pe rege, promitandu-i sa danseze doar daca primeste in dar, pe tipsie de argint, capul profetului.

  Dorinta lui Irod de a o vedea pe tanara feciora dansand a fost mai mare decat frica de a-l ucide pe profet si asa a ajuns cinstitul cap al Botezatorului pe tipsie, in mainile Irodiadei, mama Salomeei.

  Irod, insa, se temea ca Botezatorul ar putea invia cum, de altfel, se mai intamplase, de aceea le-a poruncit ucenicilor sa-i ingroape numai trupul undeva, in Sevastia, iar capul a fost ingropat in curtea Irodiadei, la mare adancime.

  Se spune ca, dupa un timp, sotia unui dregator al imparatului a dezgropat capul profetului si l-a ingropat la Ierusalim, in muntele Eleonului.

  In calendarul popular, ziua de 29 august este numita Crucea Mica. In trecut, oamenii care faceau pacate grele, furau, ucideau, talhareau, ca sa fie iertati, tineau un post foarte aspru, netrecut in calendarul ortodox, numit de la Cruce pan’ la Cruce, adica de pe 29 august pana pe 14 septembrie, cand se sarbatoreste Inaltarea Sfintei Cruci.

  Traditia spune ca, in ziua de 29 august, crestinii trebuie sa tina post negru sau aspru in care sunt permisi doar struguri si apa. Nu se bea vin rosu, deoarece in credinta acesta reprezinta sangele Botezatorului.

  Nu se mananca fructe sau legume rosii si nici varza pentru ca pe varza ar fi fost taiat capul profetului. De asemenea, nu se mananca fructe rotunde, nuci, mere, pepene care au forma capului.

  In aceasta zi, nu se taie nimic cu cutitul, totul se rupe cu mana si nu se mananca fructe si legume in cruce, pepene si usturoi. Se mai spune ca din aceasta zi incepe si frigul toamnei asa cum fiecare om este cuprins de friguri, de fapt, frisoane, cand afla felul in care a fost sa moara Sfantul Ioan Botezatorul.

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/social/religie/taierea-capului-sfantului-ioan-botezatorul-obiceiuri-si-traditii-1116890

 16. Obiectivul lui Crin Antonescu pentru 2012

  Dupa cum a declarat sambata, 27 august, la scoala de vara a TNL, Crin Antonescu are ca obiectiv pentru perioada care urmeaza pana la alegerile din 2012, distrugerea PDL pentru ca pe scena politica romaneasca sa ramana doar PNL si PSD. Nimic, nici un program, nici un proiect, nici o initiativa. E trist daca Antonescu vrea sa castige alegerile doar asa, distrugand.

  In viziunea lui Antonescu, PDL, votat de romani, mandatat de romani sa guverneze este o “infectie” si asta pentru ca membrii acestui partid au avut curajul, tupeul, sa iasa public si sa demaste o parte din hotiile si smecheriile la care s-au dedat politicienii de mai bine de 20 de ani.

  Din spusele lui Antonescu se intelege clar ca PSD si PNL nu si-au unit puterile pentru binele romanilor, asta nu-I intereseaza pe ei, nici ca sa porneasca economia tarii sau sa creeze locuri de munca ci doar sa scoata partidul de guvernamant de pe scena politica, lucru spus fara nici o jena tinerilor care acum, fac primii pasi in politica si care, mult timp de acum incolo, vor crede ca partidele pot fi eliminate de un politician bolnav de ura si nu sanctionate de alegatori.

  Distrugerea PDL-ului este obiectiv vechi al lui Antonescu. In ultimii ani, Antonescu a mai iesit de mai multe ori si a amenintat public PDL-ul cu distrugerea, lucru care, daca s-ar fi intamplat intr-o tara cu democratie reala, sanatoasa, ca in Germania, de exemplu, ar fi fost imediat sanctionat si politicianul condamnat la ani de inchisoare. Ori, la noi asa amenintare nu se pedepseste ba din contra devine motiv de incurajare, de admiratie pentru sustinatori si admiratori.

  Daca n-a stiut, atunci Antonescu sa afle acum ca, “cine sapa groapa altuia are toate sansele sa pice in ea”, se rupe vreun mal, pica vreo lopata si-l trage dupa ea si pe ce-l ce-o tine de coada… Daca stam si privim bine inspre USL si cu foarte mare atentie spre PNL, vedem ca sefii sunt tot mai agitati, mai ales de cand li s-a aratat negru pe alb ca mint si s-au folosit de sondaje umflate.

  Faptul ca au ajuns, pentru a cata oara pana azi, sa ofere UDMR-ului blana ursului inca nevanat si promisiunea de a fi la guvernare pana in 2016, spune multe despre aceasta alianta nascuta din ura, lacomie, dorinta de putere si distrugere si viitorul ei.

  Antonescu a realizat, singur sau i-o fi soptit cineva, ca nici in formatia in care este acum, 2+1, PNL+ PC si PSD nu are nici o sansa sa ajunga la guvernare si, in loc sa astepte sa castige alegerile si sa fie curtat de UDMR, cum se intampla de 20 de ani, a ajuns el sa curteze uniunea maghiara.

  Antonescu nu realizeaza insa, un pericol mai mare decat pierderea alegerilor din 2012, si anume pieirea PNL-ului,exact ca si PNTcd, in 2000, si asta se poate intampla deoarece exista putine sanse ca in conditiile actuale, PNL sa mai poata intra in parlament asa cum s-a intamplat in 2008. Sa tina cont Antonescu de faptul ca acum, mingea e pe terenul altuia, nu mai sunt liberalii cei care sa stabileasca regulile jocului dupa interesele lor si, daca se va alege praful de partidul liberal, Antonescu va fi singurul si marele vinovat.

 17. Buna dimineata,la toata lumea,offfffffff,ce liniste p’acilea.Ei dar s-a cam terminat cu vacantele,asa ca……………sa revenim la obiceiurile mai vechi,si sa ne amuzam cu politichia,ca deh e cel mai tare mod in care te poti distra.
  Asa ca…………sper sa ne distram pe cinste.

  • @
   Frank Zapa

   Ce s-a petrecut la PDl judeteana IASI ?

   Lupta mare intre POPOA si OPREA, al treilea va castiga, Gabi GRIGORE.
   Cred ca Doamna UDREA trebuie sa calmeze spiritele batranului si sa promoveze tinerii.

   In serperia de acolo sunt inca multi a ejacula (vorba lui Vanghelie).

   Spunea cineva ca un anumit Carlan doreste revenire pe piedestal.
   Iar cel care se numeste Movila mai este pe acolo ?

   Cordialement

 18. Abia acum observ ca citind articolele pe care Dna ministru Udrea le scrie pe blogul dansei , am sansa si opportunitatea sa iau cunostinta sau sa invat multe lucruri de grografie si istorie din Romania . Dansa alearga peste tot in tara pentru a vede fel de fel de locatii si pentru fel de fel de proiecte . Ferice de cei care merg cu dansa caci au occasza sa cunoasca tara . Si apoi , nu mai inteleg un lucru : cum poate o femeie eleganta , frumoasa, sensibila , sa se expuna la o astfel de munca , pe care nici un barbat , ori cat ar fi de athletic si sanatos , nu prea ar putea sa o faca . Dar ce este mai interesant este ca tot ce face Dna Udrea , face bine si cu curaj . Un barbat nu ar avea un astfel de curaj . Nu cred ca sunt gresit , dar cred ca Dna Elena Udrea va intra in istorie . Poate generatia viitoare va sti mai mult despre dansa . Eu imi permit sa spun despre Dna Udrea ce gandesc dela distanta sau chiar din Bucuresti , si todeauna fac acest lucru printr-un etalon de comparatie cu cei mai deosebiti politicieni americani . Vreau sa spun ceva de dragul amuzamentului : Totdeauna am stiut ca pres. Ronald Reagan va intra in istorie datorita darzeniei si curajului . El a fost acela care , dela zidul Berlinului , s-a uitat catre rasarit si i-a spune lui Gorbacev : ” tear down this wall Mr Gorbacev ” . Si la putin timp dupa , zidul a fost daramat si in acelasi timp , daramaturile zidului au ingropat si acoperit Communismul . Si Dna Udrea impressioneaza tot prin curaj . Am spus ca dansa alearga peste tot prin tara . Ronald Reagan la varsta lui de 75 de ani , alerga si el , dar pe un cal . Zicea ca are motive sa alerge cu calul . Zicea : ” todeauna calaresc pe un cal mai batran ca mine , ca sa arat tanar americanilor “. ESte interesant ce spune Dna Udrea in legatura cu acele manastiri din Delta Dunari . Pai cum de sunt manastiri in Delta , caci in delta inteleg ca trebuie sa fie un teren mlastinos ?. In Delta , asa cum stiu , sunt trei brate ale Dunarii care se revarsa in Marea Neagra . Si ca terenul este mlastinos cu multa apa si cu peste . Atunci unde puteau sa fie construite manastirile si cand au fost construite ,si cu ce scop ?. Caci credinciosii nu puteau merge prin mlastina sa ajunga la ele . Oricum , exitenta acestor manastiri intr-o astfel de zona , este ceva foarte pictoresc , attractiv si misterios si interesant . Va immaginati , trei manastiri in zone izolate si mlastinoase care striga pentru ajutor ca sa se arate lumii ? Cred ca Dna Udrea face un lucru extrm de intelept pentru a salva aceste manastiri . Foarte ciudat , stiam ca manastiri sunt numai in Moldova , si mai este una langa Bucuresti , dar departe de a crede ca ar putea sa existe trei manastiri , izolate in delta Dunarii si uitate acolo . Se vede ca , incet , incet , manastirile sunt pe cale de disparitie, asa ca ce face Dna Udrea pentru aceste manastiri , nu va fi uitat de postritate .

  • Multumesc pentu rectificare .

   Administrator:
   Cu placere!

 19. „Spre deosebire de USL, eu cred că statul are un rol foarte important în activitatea turistică, în contextul economic actual”.
  Corect. In situatia economica actuala, peste tot in lume, statul si-a protejat prin interventie directa resursele. Fie ca a preluat banci sau companii. La noi turismul este o resursa importanta si trebuie ajutata prin investitii guvernamentale.

 20. Silvestar,inimoasa ca de obicei,dar ai rabdare,ca intr-un viitor apropiat se va trage cu tot armamentul din dotare,ce crezi tu cumva ca scolile astea de vara s-au facut asa ,pai acolo draga mea s-a pus la bataie banet-ACOLO S-AU INSTRUIT DIVIZIILE DE BLOGERI MERCENARI,S-AU STABILIT TARIFE SI SARCINI………stai nitzel ca-i vezi cit de curind.

  • ***Zapa – e trist că cei tineri sunt educaţi să atace mişeleşte. Nu aşa se face politică. Nu ameninţând că distrugi un partid precum un ou strâns în mână. Partidul dispare în clipa în care nu mai are susţinători. S-a întâmplat cu PNTcd, cu PRM…

 21. Dle.RADOVEANU,cu regret trebuie sa va spun ca nu sunt in tema cu ce se intimpla la Iasi,pt ca eu sunt clujean si pt ca am cam lipsit din tara,asa ca multe chestii mi-ai scapat in luna asta cit am tot hoinarit,si iar am hoinarit……………

  • ***Ce se întâmplă la Iaşi scrie în presa de ieri dar nu e de mirare. Iaşul a fost dintotdeauna PSD-ist. Nu există tragere de inimă pentru altă culoare. Păcat de intelectualii de acolo care au ajuns să gândească numai pe roşu…

 22. Foarte interesante manastirile din tara noastra , obiective f atractive pt turisti ,dar , eu am un mare of!. Aproape imposibil de cumparat obiecte de cult mestesugite de maicutele sau calugarii nostri. Lipsesc aproape cu desavarsire obiecte de cult made in Romania. Ce este de facut? Cu cine trebuie vorbit pentru a promova manastirile si prin astfel de lucruri minunate ???

  • ***lorenzosp – ştiu că pe lângă fiecare mănăstire există ateliere de sculptură în lemn, pictură…
   Cred că în curând o să merg pe la Agapia şi Văratec şi-o să fiu atentă la ce se vinde. O să şi întreb dacă se mai fac obiecte de cult şi cum se vând. Cunosc şi o măicuţă pe acolo cu care pot discuta mai deschis.

 23. Colegul Eugen de pe FB a scris apropo de nunta de ieri si circul de la tv-uri

  BISERICA ORTODOXA ROMANA=BATJOCURA LA ADERESA ROMANILOR!
  N-am inteles niciodata de ce intr-o tara care traieste la limita de jos a saraciei e necesar ca biserica romaneasca sa ne tina lectii de moralitate, iar preotii ei sa incalce orice regula, atat legile in vigoare cat si normele crestine? Romani, va acuz pe voi, cei care sunteti la fel de oripilati ca si mine de ceea ce se intampla in Romania plina de dobitoci si idioti. Oare cate mizerii trebuie sa mai inghitim? Poate ar fi interesant de studiat cati bani a dat “mirele” Borcica unei institutii (Biserica Romana Ortodoxa) si celor care se autointituleaza servitori crestini ai bisericii (opt sobor preoti, pentru a-i consfinti curvasaria). Sau ce fel de credibilitate se asteapta gunoaiele de popi si preafericitul parinte Daniel, patriarhul bisericii ortodoxe romane sa aiba cand condamna public diverse pacate, odata ce au demonstrat ca nu au nicio problema cu adulterul si recasatorirea lui Borcea. Cum sa aveti incredere intr-o biserica care, de multe ori, pare ca are la baza iubirea de bani, in timp ce cartea sfanta numeste aceasta dragoste “raul cel mai mare pe pamant”? Din pacate, suferiti toti de o boala incurabila: indiferenta, intoleranta si pasivitate in loc sa luati atitudine. Nu faceti nimic, nici institutiile statului, nici voi!! La urma urmei, sunteti multi cei saraci, batjocoriti, furati si indobitociti.

 24. Vand auto inmatriculat in UE. Are unele probleme, daca il cumpara un cunoscator poate avea multe avantaje. Are unele probleme cu directia, nu tine linia dreapta, merge in zig-zag (cand dreapta, cand stanga. In ultimii ani a mers dreapta, dar degeaba) Cutia de viteza s-a blocat acum in marsarrier. Se poate circula doar de azi pe maine. Este fabricata cu 2000 de ani in urma, a fost avariata in repetate randuri. Prima data a fost condusa de niste ciobani, dar au mai venit si altii, doar s-o folosesca pentru Ei. A fost reparata de mai multe ori. O perioada a fost data pe mana unor nemti, apoi a intrat pe mana “unora” care, au bagat-o prin toate gropile. A fost revopsita acum 21 de ani, dar a fost devastata in interior. Acum dau vina unii pe altii. A avut catava reparatii capitale (1600, 1859, 1918), dar I s-au luat din piese. Acum este data in grija FMI, nu trebuie sa va speriati. Ratele se platesc pe ritmuri de manele (io sunt number one, sa moara dusmanii mei, io sunt smecher si va fac etc) Au zis unii ca o baga in reforma si modernizari, dar a fost asa, pentru populism. Sincer, o vand ca nu ma pricep la ea, chit ca se lauda unii ca stiu sa o conduca, degeaba, nu se pricep. O folosesc doar pentru Ei. Pot sa o schimb cu alt auto, poate sa fie si din Africa. La nevoie o dezmembrez, o vand bucata cu bucata. Este pacat, poate cineva se pricepe sa o aprecieze. PS. – Poti sa pui un politician sa lupte cu coruptia? Nu, este ca si cum ai folosi votka pentru a combate alcoolismul. – Puterea este cinstita, iar Opozitia este vinovata pentru toate relele? Nu? Este invers? Nu iti bate capul, oricum ai zice, este valabil..

 25. Sunt sigur ca cei doi flacaiandri ponta si antonescu se vor opune suspendarii subvemtiei pentru incalzire.

  Au uitat ca ideologia PDL si a guvernantilor actuali are ca prioritate FAMILIA si deci prin excelenta ajutorarea celor in adevarate nevoi.

  Sebastain LAZAROIU a fost clar, se suspenda SUBVENTIA si cei in nevoi nu vor plati mai mult ca in prezent si chiar vor fi ajutati daca este cazul.

  Trebuie sa fii IDIOT sa nu intelegi ca SUBVENTIA trebuie suspendata- disfiintata si ajutati numai cei care au nevoie cu adevarat.

  Trebuie sa mai explicam ce inseamna USL, Uniunea Sarlatanilor Liberali ?

 26. Jigotism la Realitatea 😮
  Sâmbătă şi duminică s-au folosit de nunta ăluia şi azi îl critică ba au găsit fraieri care au fost la nuntă şi acceptă să vină în studiou să povestească ce şi cum…
  Cu-aşa naş, e uşor de ghicit calitatea invitaţilor…
  Rău s-a mai ajuns la noi…

 27. Din ce vad Nastyboy cam tine cu puterea,tine si cu basescu.De ce a fost gonit de aici si de ce se tot zice ca Nastyboy sunt eu?Eu nu tin cu puterea.

  • Dar tu cu cine ţii Balbecikă turna-ţi-aş beton în piscina aia de burghez?
   Că anul trecut te dădeai independent prin virtual! Mare aliat civic!
   Hihihi

 28. Doamna Elena Udrea a fost apreciata de multa lume ca fiind “cel mai harnic ministru al guvernului”. Personal mi-as fi dorit sa fie mai putin harnica. Sa ma explic. Turismul romanesc este in mare suferinta dar pentru acest bolnav nu exista leac miraculos. Oricati bani am cheltui pe “medicamente”, bolnavul nostru – turismul tot nu se va face bine. Bine, pai il lasam sa moara? Nicidecum, dar banii cheltuiti cu larghete nu vor produce roada. De ce? Turismul, ca fenomen economic, are un caracter conjunctural. In situatia de criza accentuata oamenii au tendinta de a renunta la placerile oferite de turism si a-si dramui resursele pentru satisfacerea nevoilor stricte ale existentei. Desigur sunt si o serie de oameni carora le merge foarte bine oameni la care banul trage ca “paduchele la golan”. Da, dar acestia fac alergie la turismul intern si prefera sa isi petreaca vacantele musai in statiuni de lux din strainatate. Deci pe acestia i-am pierdut. Mai sunt oameni cu venituri medii care practica asa numitul turism de wekend. Multi isi aduc de acasa atat carnea ce o vor praji pe gratare cat si berea asociata. Desigur din randul acestora mai sunt si unii care fac un turism adevarat, dar datorita putinatatii resurselor si-au redus sejurul de la 12 zile la 6, iar numarul acestora este destul de redus. Ca urmare turismul ca ramura economica isi va prelungi agonia, indiferent de sumele cheltuite pentru dezvoltarea sau promovarea acestuia. Cineva ar trebui sa ii spuna doamnei ministru si mai ales Premierului, ca daca vrea dezvoltarea turismului atunci ar trebui sa cheltuiasca putinatatea resurselor financiare pentru dezvoltarea industriei si a agriculturii. Facand asa usor-usor se va constata ca turismul prinde din nou viata, iar incasarile din turism vor creste si ele.

 29. @Silverstar. Am lipsit o vreme de pe blog si acum la revenire am avut parte de o surpriza placuta. Sunteti cel mai harnic blogger stimata doamna. Realizati o productivitate de invidiat, atat ca buna dispozitie cat si ca substanta a analizei. Tineti-o tot asa. Sarut mana!

 30. A treia oara

  Mos Gheorghe, de 80 de ani, pleaca pentru prima oara din satucul lui de
  departe, la oras, sa-si faca niste analize. Si pe drumul de la gara
  la spital, vede o poarta mare pe care scria “Gradina zoologica”. Curios din
  fire, intra. Iese dupa cateva ore bune, absolut incantat. Isi rezolva
  treburile si se-ntoarce in sat.
  “Ei, mosule, cum o fo’ la spital ?” il intreaba cei de-acelasi leat cu el.
  “La spital o fo’ cum o fo’, da’ sa vedeti voi gradina zoologica !”
  “Ce-i aia ?”
  “E un loc asa, mai mare, unde vezi tat felu’ de animale, care de care mai traznite”.
  “Ce animale ?”
  “Pai, de-un exemplu, zebra”.
  “Cum ii zebra ?”
  “Cum sa va spui io… Stiti magaru’ lu’ Vasile, ala ce paste pe sant ?”
  “Da”.
  “Ei, zebra seamana cu magaru’ lui Vasile, numai ca ii colorata pe tat trupul cand cu dunga alba, cand c-o dunga neagra”.
  “Nu se poate !”
  “Zebra ca zebra, da sa vedeti voi girafa !”
  “Cum ii girafa ?”
  “Girafa ii… Stiti magaru’ lui Vasile ?”
  “Cum sa nu !”
  “Girafa seamana la trup cu magaru’ lu Vasile, da’ are niste picioare de doi
  metri si un grumaz de tri”.
  “Nu se poate !”
  “Ba se poate ! Dar cel mai interesant dintre tate ii hipopotamu”.
  “Cum ii hipopotamu’ ?”
  “Apai, cum sa va spui io… Stiti magaru’ lu’ Vasile?”
  “Stim”.
  “Ei bine, hipopotamu’ nu seamana deloc cu el”.

 31. Ce cauta UDMR la guvernare

  De curand, un roman de al nostru, intors in tara dupa foarte multi ani, m-a intrebat mirat si contrariat, in acelasi timp, ce cauta UDMR la guvernare. Intrebarea m-a luat si pe mine prin surprindere si l-am rugat sa-mi dea putin timp de gandire sa-mi pot raspunde intai mie, ca traitor dintotdeauna pe aceste meleaguri, de ce, de 20 de ani, UDMR e la guvernare, cand cu stanga, cand cu dreapta ca pentru ei nu conteaza decat sa guverneze.

  Din cate stiu eu, UDMR nu e partid si totusi, alaturi si impreuna cu partidele de la guvernare, conduce tara avand putere de decizie la fel ca partidul de guvernamant. Daca s-a ajuns la aceasta situatie ca, de cele mai multe ori, o lege, importanta pentru tara, sa treaca numai dupa ce UDMR santajeaza ca sa obtina ce-si doreste ori sa-si impuna nu stiu ce vointa, atunci vinovatii nu trebuie cautati in alta parte decat la politicienii romani.

  In ultimii ani, ori de cate ori, PNL a fost invitat la guvernare ori a impus conditii, imposibil de acceptat de PDL, ai carui membri au intrat onorabil in parlament si nu la redistribuire, ori Crin Antonescu a strigat, isteric si nemotivat, desigur, ca Basescu vrea sa distruga PNL.

  Pana acum, Basescu si nici un alt membru PDL nu s-au atins de PNL si, cu siguranta, nici n-o va face dar partidul liberalilor este, dupa cum se stie, pe marginea prapastiei, ii mai trebuie un branci si nu foarte puternic, acum dupa ce s-a predat cu totul PSD-ului si lui Voiculescu.

  Si, ca o dovada ca PNL-ul este din ce in ce mai nesigur pe el si pe viitorul lui, aud cum Crin Antonescu, seful partudului liberal, le cere UDMR-istilor ca din septembrie sa iasa de la guvernare si le promite, nici mai mult, nici mai putin, sa fie la guvernare, alaturi de USL, pana in 2016, asta in conditiile in care alegerile inca nu au avut loc si optiunile romanilor nu se indreapta, nici pe departe, catre USL asa cum incearca sondajele sa convinga.

  Pentru ca politicienii romani, cei alesi sa serveasca interesele nationale si nu pe cele de grup sau personale, cum se procedeaza acum, nu se inteleg, lasandu-se manati de orgolii nemotivate, se apeleaza, de 20 de ani, la solutia UDMR, care nu convine si nu a convenit niciodata, nici chiar partidului de la conducere.

  Asa s-a ajuns ca UDMR, fara sa fie partid si fara sa reprezinte o populatie majoritara, sa conduca Romania, sa accepte ori sa respinga legi, sa se impuna, sa-si impuna proprile-i cerinte ca fiind, din start, acceptate si asta pentru ca arma cu care lucreaza UDMR este santajul. Daca UDMR inca este la guvernare si, poate va mai fi, asta se intampla numai din cauza neintelegerii dintre politicienii romani de care UDMR-istii stiu sa profite magistral, si nicidecum pentru ca ar fi iubiti si doriti in guvern de catre romani.

  Si, ca sa raspund cat se poate de sincer si corect romanului care m-a intrebat, mirat si contrariat, ce cauta UDMR la guvernare, mai trebuie spus, folosind de data aceasta chiar cuvintele lui Marko Bela, din 2009, imediat dupa alegerile prezidentiale, mai este si „Ciolanul”! Si-apoi, cine sa stie mai bine decat UDMR-istii care sunt la guvernare de 20 de ani, ce e acela ciolan…

 32. “Si l’on passait l’année entière en vacances ; s’amuser serait aussi épuisant que travailler.”

  William Shakespeare

  Donc au travail.

  Le travail, c’est la santé… Mais à quoi sert alors la médecine du travail ?

  Une amitié fondée sur le travail est préférable à un travail fondé sur l’amitié.

 33. @Turnul de Observatie
  Buna dimineata
  Stimate coleg, profit ,punctual, de revenirea dvs si subliniez urmatoarele :
  1. Industria Romaniei fiind, in cea mai mare parte, in proprietate privată, guvernul nu poate sprijini sectorul productiv decât indirect, prin investitii masive in infrastructura.
  Ceea ce se și întâmplă, în realitate, domnule Turn. In ultimii 2 ani, procentul din PIB alocat investitiilor (in opozitie cu chetuielile pentru consum), este cel mai mare din ultimii 20 de ani, iar programe de succes in alte state, cum ar fi Rabla, Prima (2,3…)casă, facilități/stimulente acordate firmelor pentru noi angajați, au fost deja transpuse în practică. Dar totul are limite obiective și…subiective, generate (și) de precauția amplificată a cetățenilor în ceea ce privește contractarea de noi credite sau rispirea puținelor economii în beneficiul profitului vânzătorilor de iluzii. Este o stare de spirit generalizată pe plan mondial, iar dacă ar fi să vorbesc despre mine, vă asigur că nici o campanie privată sau de stat nu mă va convinge să cheltui mai mult decât în pot permite și în nici un caz pe ceva care nu-mi folosește în mod real.
  Sintagma precum că guvernul trebuie să…sau nu trebuie să…în speranța unui reviriment abrupt, spectacular și miraculos, pe fonsul crizei globale a datoriilor suverane, este o simplă lozincă de campanie specifică unei opoziții lipsite de viziune , soluții concrete și realism. Aș spune, chiar lipsă de bun simț în raport cu inteligența românilor. 😉
  2. Cât despre turism, vă reamintesc că, la începuturile crizei, atunci când nu se anticipa gravitatea și profunzimea sistemică a acesteia, draga noastră Opoziție (la tor ce este portocaliu), susținea sus și tare că România nu are nevoie de un minister al turismului.
  Ghiciți de ce…. vă spun tot eu, pentru că era manageriat de doamna Elena Udrea. Și era BINE manageriat, domnule, asta îi deranja, de fapt, pe distinșii cheguevariști și/sau muzeografi. Doamna Udrea le stătea, cum le stă și acum, exact ca un os de dinozaur în gât. Contraziceți-mă, stimate domn, abia aștept. 😉
  În fine, după acea atitudine din trecutul apropiat, ce auzim în zilele noastre ?
  Ia să vedem, stimate domn :
  CITEZ : ,,….uselistii spun ca vor infiinta un Minister separat al Turismului si nu cum este acum, alaturat Dezvoltarii. (SIC !)”
  COMENTEZ:
  Sesizați, domnule, duplicitatea jegoasă a uselismului grivcoidian ?
  Ca să facă ce ?
  Un paradis al viciului, gălăgiei și bunului plac pe litoral și a tarnsforma România într-o țară în care să fie permis tot ce este interzis în UE din care face parte.
  După ce, culmea, pe distinsul primar de Constanța l-a durut exact în pix de…Cazinoul din Constanța !
  În atare situațiune, ce credeți că ar trebui să facă alegătorii români interesați de viitorul lor, de cultură, civilizație și moralitate?
  Să plece (probabil) în Brazilia, la studii. Eventual, în perioada sfârâielii dosiere de la marele carnaval, nu-i așa ? 😉
  PS
  Poate învățăm și cum se fumează havana și, de ce nu, o țigară de marijuana.
  Și-așa vine sfârșitul lumii, barem să ne simțim bine, măcar câteva clipe. 😉

  • Beiiii, te cheamă cumva MMacovei sau CPreda ca să ne vorbeşti din turn!
   Ia fă bine şi coboară din turnul de observaţie!
   🙂 🙂 🙂

   Când vă văd că atâta vă agitaţi cu USL-ul ăsta mă pufneşte râsul!
   Păi cu un copilot cu un bolnav psihic pe care-l tratează un doctor franţuz şi cu un turnător gazos voi aveţi impresia că vreodată USL va câştiga alegerile!
   Hahaha, vai si-amar de capul ei opoziţie!
   O să fie exact cum a prezis marinarul:
   VOR PIERDE ALEGERILE ÎNTR-UN MOD RUŞINOS!

 34. In dimineata asta dupa o lunga perioada in care mi-am protejat starea de spirit de atacurile violente executate de cele doua ,FETITE IN CASA’SLUJITOARELE DORNICE DE CISTIGURI USOARE PRIN SERVICIUL DE PROSTITUTIE MORALA SI NU NUMAI,am deschis televizorul,si grabit am tastat sa aflu,care ar mai fi ,SUBIECTELE ZILEI’pt care sunt platite prostituatele ,si slujitoarele,care presteaza pt VOICULESCU SI PESEDISTUL SEBASTIAN GHITA.
  Pe toata linia,SUBIECTUL FIERBINTE’este -DISPARITIA SUBVENTIEI SI TRECEREA LA AJUTOARE TINTITE SPRE CEI IN NEVOIE,SPRE CEI CARE AU UN VENIT PE CAP DE FAMILIE MAI MIC DE 786 DE LEI.
  Peste tot,pe buzele jurnalistelor noastre ,sta cuvintul ,CATASTROFA,MOARTE PRIN INGHETARE,DEZASTRU,SFIRSITUL LUMII ETC.
  Nici nu are importanta ca anul trecut AJUTORUL PT INCALZIRE ERA ASIGURAT PT CEI CARE AVEAU CISTIGURI PE CAP DE FAMILIE DE PINA LA 650 DE LEI ,SI PLAFONUL A FOST MARIT,NUUUUUUUUUUUUU,PE DISTINSII NOSTRII JURNALISTI II DOARE PINA LA URMA ALTCEVA,AJUTOARLE DE INCALZIRE AU FOST TRTECUTE IN GRIJA PRIMARILOR,care vor fi obligati sa lucreze si sa deciza,IAR GAURILE NEGRE,BANII PT PUSCULITELE DE PARTID PESEDISTE SI PENELISTE,DRENATI PRIN SISTEMELE CENTRALIZATE DE INCALZIRE PRIN ACEASTA METODA VOR FI STOPATI.
  Unde mai pui la socoteala lovitura pt BAIETII DESTEPTI DIN ENERGIE,CARE SE ALIMENTAU LA GREU,DIN ACESTE SUBVENTII.
  Striga toti trepadusii,urla ca din gaura de sarpe,pt ca GUVERNUL BOC’a mai inchis inca un robinet pe unde picatura cu picatura,BAIETII DESTEPTI ISI ROTUNJEAU AVERILE SI MAI COTIZAU SI LA PARTID.
  Presedinti de consilii judetene,cu parul vilvoi si ochii cit cepele sunt indignati,PRIMARI PRECUM NICHITA DE LA IASI ANUNTA SFIRSITUL LUMII,SI TOATE ASTEA PT CA SEBASTIAN LAZAROIU,PRINTR-O MISCARE INTELIGENTA LE-A PUS IN BRATE ACESTOR PRADUITORI O BOMBA GATA SA LE EXPLODEZE IN FATA.
  Mai sa fie,STATUL ASISTENTIAL’ala de da pomani cu toptanul,fara discriminare si la bogat si la sarac,ala de face praf ,CHEFUL PT MUNCA’se duce dreakului,sub ochii lui PONTA SI AI LUI CRIN,NUMAI CA O DATA CU EL,SE DUCE DREAKULUI SI SANDRAMUA USELISTA,PT CA POMENILE IN JUDETELE CONTROLATE DE USELISTI ERAU CU ADEVARAT TINTITE-DOAR PT USELISTI,RESTUL LUMII??????????????
  Dai votul,ai ajutor de handicapat,dai votul ai salariu de INSOTITOR LA HANDICAPAT.
  Si uite asa PESEDEII,AU TOT INTRETINUT UN NUMAR MARE DE VOTANTI PE BANII NOSTRII……….

 35. Ce cauta U.D.M.R. la guvernare????????hmmmmmmmmmmm,daca aceasta intrebare ar fi fost pusa in martie 1990,cind conflictul de la TIRGU MURES,a lasat pe caldarim mai multi raniti,poate ca nu as fi fost interesat sa dau vre-un raspuns,astazi,insa dupa atitia ani,parca ma minca degetelele si-mi vine sa trintesc un raspuns de sa sara in sus tot blogul asta.
  Sunt roman ardelean,cu descendenti in transilvania,care totdeauna s-au mindrit ca sunt romani,dar care niciodata,absolut niciodata in perioda dominatiei maghiare,in transilvania n-au batut palma cu asupritorii,iar cind ardealul a revenit la patria mama,nu au sarit sa se razbune.
  Noi romanii ardeleni,am inteles ca,trebuie sa invatam sa convetieuim cu minotarii ,dar mai ales ca nu putem face abstractie de existenta lor si ca nu avem dreptul sa decidem in numele lor,ca nu avem dreptul sa le impunem si sa le bagam pe git tot ce ne trece noua prin cap.
  Adica am invatat sa traim in liniste cu ei,sa-i respectam si sa ne respecte,sa nu le deranjam sensibilitatile,tot asa cum nici ei sa nu indrazneasca sa ni le deranjeze pe ale noastre.
  Adica am inteles ca spatiul public le apartine si lor,tot atit cit ne apartine si noua,si ca puterea trebuie impartita cu ei,in functie de numarul lor,pt ca este inadmisibil ca ei sa fie eliminati de la ,MASA LA CARE SE IAU DECIZII’.
  E simplu,si de bun simt-E DEMOCRTIA PE CARE TOTI O CLAMAM, si pe care ne-o dorim cu totii.
  E dialogul, pe care ,EUROPENII CIVILIZATI IL PRACICA DE PESTE 50 DE ANI,dialog pe care noi romanii pina in 1n 1989,l-am desconsiderat si am fost indragostiti DE ,ARTA MONOLOGULUI’ pe care l-am imprumutat din stepele ruse,de la cazaci………..
  Iata si raspunsul la intrebarea ce ,CAUTA U.D.M.R. LA GUVERNARE,asta cauta ,……………………………….
  Ma intreb ce CAUTA ,OARE CEL CARE A PUS INTREBAREA??????????? Ma intreb din ce BANTUSTAN AFRICAN VENEA INDIVIDUL?????????????????????????

  • ***Zapa – ai observat si tu ca suntem o ţară plină de paradoxuri?
   Ies pe tv-uri şi se plând de sărăcie tot cei bogaţi, tot cei care au din belşug. Tu crezi că lor le pasă de cum s-or descurca românii la iarnă?
   Cu un timp în urmă, a ieşit pe tv-uri, nenorocita aceea de Monica Tatoiu şi-i incita pe români la revoltă, folosindu-se de ceea ce se întâmpla la greci ca într-un final, tot ea să concluzioneze că românii, dacă sunt proşti, n-au decât să sufere…

 36. Realitatea tv, atenţie! Ştiu că intraţi aici, zilnic:

  Jurnalistii lui peste prajit de la Realitatea tv. Nu va este rusine, dobitocilor sa strigati ca ministrul x sau y nu stie matematica, nu stie geografie, nu vorbeste corect. Da’ voi cum scrieti, cum va exprimati? Nu e prima data cand aud sau citesc si constat ca voi habar nu aveti sa faceti un acord. Scrieti asa, jurnalisti de USH: “Un grup de romani… s-au stabilit…” Analfabetilor, acordul predicatului se face cu subiectul: un grup… s-a stabilit… Acest lucru se invata in cl a V-a dar cu conditia sa mergeti la scoala, sa nu fiti chiulangii… Rusine sa va fie, nesimtitilor! Invatati sa scrieti corect, invatati sa vorbiti corect si-apoi iesiti sa calomniati si sa denigrati daca pentru asta sunteti platiti. De fapt, ce angajati sa aiba un patron semianalfabet. De unde pretentii la un maidanez biped.

  Sursa: http://www.realitatea.net/presa-argentiniana-yoghinii-porno-ai-lui-bivolaru-starnesc-rumoare-intr-un-oras_865993.html

  • Realitatea tv, atenţie! Ştiu că intraţi aici, zilnic:
   Ghiţă te ia mama naibii dacă nu faci ordine în turma aia de lichele puturoase!
   Te dau pe mâna lui Grigoriu şi te beleşte ăla!
   Sare îi dau eu!
   Hiiiiiiiiiihaaaaaaaaa
   🙂 🙂 🙂

 37. Pt ca tot se poarta in sezonul asta ,PARASUTELE’astea de se marita cu MILIONARII ASTIA DE CARTON,mi-am dat seam,a ca intre CICIOLINA SI CRIN ANTONESCU AR FI OARESCE ASEMANARI FUNDAMENTALE.
  Trebuie sa fiu corect si sa spun ca ideea mi-a venit dupa ce am citit un material care batatorea drumul in acest sens,adica ,CA AMICUL CRIN ANTONESCU ARE REALE CALITATI DE PROSTITUATA POLITICA,si ca ideile lui geniale,SUNT DE FAPT NISTE IDEI FURATE DE LA UNUL SI DE LA ALTUL,CA PINA LA URMA BIETUL; LIUPOVEAN REPETENT,MAI REDUS MINTAL DECIT CALUTII AIA DIN DELTA DE TREBUIAU ASASINATI,ESTE UN ADEVARAT URECHIST,GAUNOS DAR MAI ALES GOL PE DINAUNTRU,O FORMA FARA FOND.
  Ultima lui isprava il plaseaza ,exact in CLANUL PROSTITUATELOR POLITICE,si cind spun acest lucru ma refer la subiectul,COMASAREA ALEGERILOR’idee pe care initial a agreat-o s-a cel putin nu a combatut-o.
  Dar ce sa vezi,dupa nici 24 de ore,dar mai ales dupa o interventie televizata a LUI VASILE DINCU,CRIN ANTONESCU SI USELIMEA ,dintr-o data devin ,zic ei intelepti,grijuluii fata de votanti care vezi doamne ar fi tulburati si n-ar sti pe cine si ce voteaza si se pun de-a curmezisul.
  Si uite asa aceasta CICIOLINA PENELISTA,CU GURA STRIMBA,SI RINJITA DE ATITA RAUTATE SI POFTA DE PUTERE SE LANSEAZA IN NISTE EXPLICATII DE-A DREPTUL IDIOATE,JIGNIND INTELIGENTA VOTANTULUI ROMAN,PE CARE II CONSIDERA NISTE ANALFABETI ,LA GRAMADA,INCULTI DAR MAI ALES IDIOTII CA EL,REPETENTUL SI CHIULANGIUL.
  Da ,in cel priveste sunt convins ca ATUNCI CIND A FOST VOTAT PT UN POST DE PARLAMENTAR,ASEMENEA IDIOTII L-AU VOTAT,DE ACEEA A SI INTRAT IN PARLAMENT PE USA DIN DOS,CA UN INFRACTOR,NUMAI CA CICIOLINA LIBERALA TREBUIE SA STIE SIO SA-I INTRE BINE IN CAP,SUNTEM 22 DE MILIOANE DE ROMANI,SI MAJORITATEA COVIRSITOARE ,SUNTEM SUFICIENT DE DESTUPATI LA MINTE,SA NU ADUCEM IN CONTINUARE IN PARLAMENT PROSTITUATE POLITICE CA EL,SI SA LE TRIMITEM ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL-LA CENTURA SI PRODUS CU VOI………..MAZARE V-A CHEMAT LA EL SI VA ASTEPTA,ASA CA…………SA INCEAPA DANSUL…………..

 38. @Teodor
  Nu există putere absolută, asa cum nu exista nici opozitie absolută.
  Cele doua entităti se intersectează intr-o zonă larg-difuză, în care , politicieni de toate culorile spectrului politic ocupă demnităti publice, mai mari sau mai mici, mai alese sau mai numite, la centru și/sau (mai ales) în teritoriu.
  Adică, exact în segmentele decizionale unde se organizează licitațiile si se repartizează banul public către firmele angajate în implementarea diferitelor proiecte. Locale , regionale , sau naționale.
  Dacă dvs considerati că un politician, oricare ar fi el, nu poate, prin definiție , sa se opună corupției, atunci există o singură concluzie logică , ce se impune cu necesitate: DESFIINȚAREA PARTIDELOR POLITICE.
  Ce punem in loc ? Nu stiu. Aștept părerea dumneavoastră.

  • In loc lor mă puneţi conducător pe mine! Am să vă conduc cu mitraliera de la spate!
   Alahhhhhhh PreaLuminatule şi preaÎnţeleptule roagă-L pe vecinul tău Dumnezeu să le mai dea nişte minte creştinilor că iaca ce temă de discuţie au găsit!

   Nici în glumă să gândiţi sau să acreditaţi ideea că
   DESFIINŢAREA PARTIDELOR POLITICE ESTE POSIBILĂ!

   Dacă aşa ceva ar fi posibil atunci aţi decalotat belengherul români!
   Înseamnă că vă va conduce un dement ca mine!
   Vă va conduce cu mitraliera de la spate!

   Deci repet:
   Absolut niciodată, nici măcar în glumă, să nu acreditaţi ideea desfiinţării partidelor politice!
   🙂

  • ,,Absolut niciodată, nici măcar în glumă, să nu acreditaţi ideea desfiinţării partidelor politice!”
   Demențială propoziție. Și …decisivă, în accepțiunea fabricantului.
   Dacă o punem în contextul atitudinii, concertate, de denigrare și decredibilizare a politicienilor, devine, de-a dreptul, mefistofelică. Ca să nu mai spun, intens ipocrită.
   Ne întrebăm, atunci, de ce unii dintre concetățeni, mai ales cei din interiorul, sau din afara cercului jurnalistic (dar tangenți la el 😉 ), au nevoie viscerală de ,, structuri iremediabil și ireversibil corupte” ?
   Simplu, din același motiv pentru care derbedeii scuipători de semințe de pe stadioane, au nevoie de…fotbal. Pentru ei, stadionul este un loc de defulare/defecare și un spațiu 2D al urletelor primordial-pătimașe, pe care aleargă ,,toți o apă și-un pământ”, dizolvați, premeditat, în aceeași oală. 😉

  • ZeV, tu ai băut fără apă aseară?
   Sai iar ai umblat prin soare fără bască?
   Eu îţi spun că merele nu-s coapte şi tu îmi spui că perele se fac la toamnă?
   Nu înţeleg maleabilule care-i treaba!
   Hihihi…ce-mi place să te inirvez!

  • Cum, oare, îți poți imagina că mă poți ,,inirva”, din moment ce constat că…nici măcar nu ți-ai bătut capul. ??? 🙂 🙂
   De unde știu ? Recunosc replicile ,,șablon”. 🙂 🙂

 39. Subscriu în totalitate la ce spune Frank Zapa despre UDMR la guvernare.
  Atâta timp cât maghiarii sunt buni când intră în coaliție cu AI NOȘTRI, dar sunt răi, atunci când intră în coaliție cu AI LOR, noi, românii, nu avem dreptul să-i judecăm.
  Ba mai mult, ne trebuie o autocritică zdravănă de tot. 😉
  Dar așa ne putem ,,lumina” mințile , doar astfel putem înțelege că fără educație și spirit sincer de patriotism lucid și unitate națională , pe direcțiile fundamentale, nu avem un mare viitor. Dimpotrivă.

 40. De vre-o cite-va zile ma roade o nedumerire la care pur si simplu nu-i pot da de capat;
  O.T.V.-DAN DIACONESCU-SI SORIN OPRESCU-

  Stiu,il citesc pe DIACONESCU DAN IN DIRECT,IL SIMT,II VAD TOATE MARUNTAIELE PINA IN VIRFUL ANUSULUI,tocmai de aceea,pur si simplu nu pot descilcii ,AFACEREA ASTA’care inteleg ca se deruleaza de mai multe saptamini-MATRASIREA LUI SORIN OPRESCU-
  Dupa cum vedeti cu toti,si stiti,daca SORIN ROSCA STANESCU,pe blogul lui,repet pe blogul lui debita o nerozie,sareau toate SERVITOARELE LUI VINTU SI ALE LUI VOICULESCU SA LE COMENTEZE SA LE ROSTOGOLEASCA,dar cind pe O.T.V. APAR INFORMATII,DOCUMENTE DE TI SE FACE PARUL VILVOI TOATA LUMEA TACE.
  In 2007,2008,ADRIEAN VIDEANU ERA TOCAT MARUNT,FACUT VARZA DE DIMINEATA P[INA SEARA,EL ERA VINOVAT DE TOATE RELELE DIN BUCURESTI,AGLOMERATIE,AMBUTEIAJE ETC.JUBILAU SERVITOARELE ,TOATA ZIUA,AVEAU ORGASMURI JURNALISTICE DE DIMINEATA PINA LA MIZUL NOPTII,ASTAZI PARCA TOTUL A DISPARUT,CHIAR DACA LUCRURILE STAU TOT ASA.
  O mentiune,VIDEANU NU ESTE SIMPATIA MEA,DAR,PEDELISTII L-AU LASAT PUR SI SIMPLKU PRADA SERVITOARELOR,DE CE???????????
  Cum de autoritatile statului ,FISC,A.N.I.,dar si alte organisme a statului ,NU SE SESIZEAZA,PAI E VORBA DE O AVERE DE TI SE FACE PARUL VILVOI?
  Cum se face oare ca,ORGANIZATIA PD-L DE BUCURESTI,CONDUSA DE ELENA UDREA NU ARE NICI O REACTIE?????????????????
  Cum se face ca,PD-L,este atit de linistit,stiut fiind faptul ca SORIN OPRESCU FIUL DE GENERAL CARE MATRASEA ROMANI INAINTE DE 1989,VA CANDIDA PT PRIMARIA CAPITALEI SUB SIGLA U.SA.L.??????
  Ceva aici nu se lega,si creeaza multa nedumerire in rindul celor care privesc cu atentie scena politica.
  Cred ca a venit momentul ca ORGANIZATIA DE BUCURESTI,PRIN VOCEA SEFULUI ORGANIZATIEI ,sa ia pozitie,pt ca gluma se ingroasa,si MULTA LUME AR PUTEA DEDUCE CA,SORIN OPRESCU DE FAPT A LUCRAT PT TOATA LUMEA.
  Repet inca o data,nu-i de gluma,ba as putea spune ca e groasa rau de tot,si subiectul asta ar putea dinamita credibilitatea doamnei udrea.
  Mazare e un pigmeu pe linga OPRESCU,e un paduche insignifiant.
  Daca ANCA ALEXANDRESCU A FOST MATRASITA SI DATA AFARA,IN TOATA TREABA ASTA CEVA E PUTRED RAU.

 41. Cel mai sigur este sa iti faci o firma in strainatate,chiar si in bulgaria.Aici pdl a luat-o razna,nu isi achita datoriile din urma cu un an.In schimb daca ai 1 leu de plata catre fisc si ai intarziat plata cu o zi,ti s-a blocat contul.
  Lasa ca vin ele alegerile si ce o sa mai planga pdl dupa un os…s-ar putea sa primeasca oscior,daca intra in parlament.

 42. Președintele României, domnul Traian Băsescu, a fost la Roșia Montana, unde, s-a întâlnit cu oameni concreți din partea locului, abandonați de politicieni ,ani în șir, fără număr.
  Ce s-a întâmplat , urmare a gestului prezidențial ? Presa face scandal (ca de obicei), Emiul Boc așteaptă la ,,pleznează” (încă) părerea specialiștilor (care, specialiști ? n.mea), iar opozanții puterii (la guvernare), se mărginesc a se uita în gura președintelui și a pune instantaneu un NU categoric la TOT ce iese, sub formă de cuvinte articulate în propoziții, de acolo.
  ONG-urile ? Ecologiștii ? Sforăie gălăgios că trebuie protejat mediul și salvgardate interesele …comunității locale (SIC!). Cum ? Ei, asta-i bună !
  De când, oengeurile și ceilalți clămpănitori există pentru a da vreo soluție fezabilă și eficientă , indicând, totodată, și sursa de finanțare ? Păi de asta avem guvernanți, noi doar…. le cerem !
  În fine, pe mine mă surprinde starea de isterie oripilată a unei părți din opinia publică. Eu, ca votant fără rezerve al actualului președinte, nu uit că acesta, s-a angajat în ultimul duel televizat cu paiața lui Sorin Ovidiu Vântu, CĂ SUSȚINE PROIECTUL AURIFER DE LA ROȘIA MONTANA !
  Eu, ca votant lucid și deci, conștient, rememorând acest lucru, îi cer Președintelui SĂ MEARGĂ PÂNĂ LA CAPĂT, deoarece a promis acest lucru în campanie !
  La final, vă mai spun că mă amuză teribil unii colegi bloggeri (care mai intră, accidental și pe acest blog) , (auto)declamați MARI profesioniști în învârteala FĂRĂ ROST a cuvintelor, fără nici o finalitate pentru destinul românesc, care, ce fac ? … îl susțin CERBERIC pe președinte, dar critică opțiuni FUNDAMENTALE ale acestuia, pentru care, unii dintre noi, i-au acordat votul !
  Aceiași care critică vexați și peste limita bunului simț, evreii de pretutindeni, conspirația mondială, Monica Macovei, Tismăneanu și pe alții deveniți ținte, mai mult sau mai puțin….. dezinteresat. Parcă și-au pierdut mințile. Mă rog, să le dea Dumnezeu sănătate, că e mai bună decât toate. 😉
  PS
  De fapt, mă refer la un singur blogger. Restul , care îi cântă-n strună, sunt umbre epigonice. 😉 😉

  • ***ZeV – ce ştiu legat de această localitate e ca are aur. De ce nu se exploateaza nu ştiu, n-am inţeles deşi, se pare că intenţia există din 1996. M-am uitat acum pe hartă. De fapt, ce se vrea? Sigur că-mi zboară gândul tot la unguri, că nu degeaba vor ei Ardealul… Ştiu ungurii ceva dar au răbdare…

  • @Silverstar
   Ministrul mediului, face , azi, o declarație la RFI , pe acest subiect. De ce acolo ? Pentru că acolo sunt jurnaliști profesioniști, care nu răstălmăcesc tendențios vorbele politicienilor.
   Și mai arată ceva, acest interviu, anume, pragmatismul maghiarilor, care se dovedesc parteneri credibili la guvernare, de la care avem multe de învățat :
   CITEZ:
   ,,Proiectul minier de la Rosia Montana este “o prioritate, oricum am lua-o”, spune, intr-un interviu la RFI, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El precizeaza ca “tehnologia bazata pe cianuri este acceptata in UE”. Borbely se intreaba ce tara din UE s-ar gandi sa nu exploateze un zacamant de trei sute de tone de aur si 1.600 de tone de argint. Ministrul cere insa garantii ca proiectul aurifer nu va dauna mediului.
   Intrebat cum comenteaza interventiile publice ale presedintelui Traian Basescu in favoarea acestui proiectul, Borbely a raspuns: “Punctul de vedere al presedintelui nu e o noutate. El a avut acelasi punct de vedere cred ca de la inceput, dansul a sustinut acest proiect.” ”
   COMENTEZ :
   Înțelegi, Silver ? Îți imaginezi că Traian Băsescu este inconștient și promovează o tehnologie (chipurile) INTERZISĂ în UE și cu (ipotetice) mari riscuri pentru populație….așa cum se strufocă să ne facă să credem, deontologii manipulatori de la aiuriziuni ?
   Complet fals. Realitatea este exact vițeversa.
   CITEZ:
   ,,Cianura este folosita la extragerea aurului pentru ca este una dintre cele mai sigure, mai putin daunatoare pentru mediu si mai economice metode existente. Tehnica de tratare cu cianura, prin care aurul este în prezent extras din zacamântul în care se afla, se foloseste în mod normal în 95% din
   operatiunile miniere aflate în desfasurare pe plan mondial. Se foloseste în egala masura în Suedia, Finlanda si Canada.
   Tehnologia moderna foloseste cianura numai în cerc închis si întregul proces de tratare este controlat automat prin calculator.
   UE considera procesul de tratare cu cianura cea mai buna tehnologie
   disponibila în prezent si a stabilit cele mai stricte norme pe plan mondial pentru concentratiile de cianura din iazurile de decantare.”
   COMENTEZ: Vezi Silver ? ACEASTA este părererea DE FOND a specialiștilor, adică, a acelora care chiar se pricep la exploatarea aurului.
   Uite ce concluzie trag aceștia :
   CITEZ:
   ,,..o eventuala propunere care sa vizeze interzicerea folosirii cianurii în industria miniera într-o anumita tara ar lipsi de facto acea tara si regiunile aurifere de aceasta posibilitate de dezvoltare.”
   NOTA : Evident că, dacă se respectă CU STRICTEȚE legislația europeană ÎN VIGOARE , riscurile sunt MINIME, dar dezvoltarea este MAXIMĂ.
   Cam cum este prin Suedia și Finlanda. 😉
   Iar Președintele a mai spus ceva, în contextul în care tot mai multă lume se refugiază în siguranța depozitelor în metal prețios : CÂT MAI MULTĂ VALOARE REALĂ/DE REFERINȚĂ (adică aur) ÎN DEPOZITELE BNR.
   În interesul viitorului României.

  • ***ZeV – mulţumesc! 😆 Uite, chiar mi-au fost utile explicaţiile tale. Acum înţeleg de ce ieri, preşedintele efectiv a accentuat ca să înţeleagă tot prostu’ că extragerile se vor efectua cu tehnologie modernă. Şi-a tot avut timp să se informeze…

 43. Frank,
  Tăcerea suspectă a PDL , vis a vis de cazul patologic ,,Sorin Oprescu”, ne poate conduce raționamentul pe trei direcții :
  – fie PDL nu va participa , cu un candidat propriu, sau asumat, la competiția pentru primăria generală a capitalei;
  – fie PDL îl va susține, alături de USL, tot pe Sorin Oprescu;
  -fie organizația de București, DECI, PDL, nu a terminat (încă) tratativele cu Marian Vanghelie. 😉

  • Hahaha,
   Beiiiiiiii, dacă tăceai filosof rămâneai!
   Pam-pam

   PS Bună dimineaţa la toată lumea!
   Pe udrişti îi salut, pe anti-udrişti îi fsparg!
   🙂

  • ..Vezi că ai niște scuze de acordat, dar te fofilezi. Cui ? Să recapitulăm :
   – Către doamna Monica Macovei (căreia i-ai atribuit, speculativ, intenția de a candida, jignind-o absolut impardonabil;
   -Către doamna Elena Udrea (pe care o ferești de competiția directă, lăsând loc la …speculații și ironii la adresa PDL);
   -Către…. în fine, cele către mine pot lipsi. Am realizat că cer prea mult, ba chiar, imposibilul. 😉
   PS
   ….Mă gândesc totuși, dacă nu ar trebui să-l incluzi și pe marinar ca destinatar de scuze. 😉
   PPS
   Chestia cu spargerea, las-o baltă. Eu am, spre deosebire de tine, doar 0,1-1,5% carbon. 😉

  • 1. Cu MMacovei rămâne cum am stabilit:
   – NU POT CERE SCUZE UNEI FEMEI NEPUTINCIOASE CARE ŞI-A ATACT PERMANENT COLEGII DE PARTID!
   – NU POT CERE SCUZE UNEI FEMEI NEPUTINCIOASE CARE A PROVOCAT NUMAI CEARTĂ ŞI SCANDAL ÎN PARTID!
   – NU POT CERE SCUZE UNEI FEMEI NEPUTINCIOASE CARE ÎN AFARA GRANIŢELOR A VORBIT ROMÂNIA DE RĂU!
   🙂 🙂 🙂
   2. Ce şmecheri mai sunteţi voi buldogii ăştia!
   Ce-aţi mai vrea voi să scoată Febleţea cu mâna ei castanele neputinţei voastre din foc! Şi dacă nu reuşeşte să daţi buluc afară din coteţul unde staţi acum cu botul pe labe şi să lătraţi acuzator:
   FEBLEŢEA E DE VINĂ!
   Beiiiiii ţi-am mai spus dar normal că n-ai băgat la cap deoarece tu reţii numai ce-ţi convine
   DACĂ FEBLEŢEA VA CANDIDA LA PG-CAPITALĂ VĂ SPULBERĂ PE TOŢI FRAIERICILOR!
   Ham-ham buldogule ofticosule ce eşti!
   🙂 🙂 🙂
   3. Io am spus că mi-ar displace ca Febleţea să fie “O COANĂ MARE PRIMĂREASĂ” în loc să fie o “FEBLEŢE POLITICĂ”! DOAMNĂ MINISTRU sau VICEPREŞEDINTE DE PARTID!
   Al naibilii de moldovan ce eşti tu!
   Le întorci pe toate cum îţi convine ţie!
   Huo!
   🙂 🙂 🙂
   4. Hahaha ai puţin carbon deci eşti incasabil?
   Da bre ZeV, recunosc, eşti incasabil că nu te spargi! Dar eşti şi maleabil că: azi cu Blaga, mâine cu Febleţea….hihihi ne leşiiii bre cu maleabilitatea matale!!
   🙂 🙂 🙂
   5. Marinarului nu trebuie să-i cer io scuze!
   Trebuie să-i ceri tu!
   Că tu ai spus că şi-a băgat coada elefantină în partid!
   Că tu ybierai la alegeri că marinarul să lase partidul în pace!
   TU! NU EU!
   🙂 🙂 🙂

  • @ZeV. Domnule ai darul sa complici lucrurile. Cestia cu candidaturile posibile ale lui Silviu Prigoana si T. Paleologu nu sunt decat niste glumite portocalii. Respectivii sunt lipsiti de orice sansa. Cineva chiar remarca faptul ca Prigoana ar aduna mai multe voturi ca independent decat sub culoarea portocalie. Adevarul este ca in conditiile in care nici USL-ul nu va desemna un candidat propriu si il va sustine pe Oprescu, nu ar fi de loc dezonorant ca si PDL-ul sa procedeze identic. Vanghelie? Este o alta gluma. Nu are nici o sansa la Primaria Mare, dar este imbatabil in Ferentari si Zabrauti. Ce vreti sa mai negociati cu el?

 44. “Motivul pentru eliminarea subvenţiilor de căldură este selecţia naturală, crede Corina Creţu”

  Cine este aceasta blonda Corina CRETU ?

  Dupa mine ori se face ca nu intelege sau mai GRAV este dusa cu caldarea la PRUT sa caute apa calda .

  mia clar ca exprimarea lui Sebastian LAZAROIU nu se poate, SUBVENTIA esta ELIMINATA si vor beneficia de preturile actuale cei care cu adevarat au nevoie.

  SUnt sigur ca de aceasta subventie PROFITA si tov. Corina CRETU.

  Este normal ?

  • …O persoană care îi ținea de cald lui…Ion Iliescu. 😉

  • Domnule Stefan
   CITEZ:
   ,,În al doilea episod (“Cum au pierdut ruşii controlul din cauză că Adrian Năstase nu a ajuns preşedinte”) (DIN ROMANIA LIBERA n.r.) am relatat despre modul în care foşti ofiţeri ruşi, cu ajutorul ofiţerilor români corupţi, l-au folosit pe electricianul Constantin Samson ca paravan pentru înfiinţarea, în 2003, a Centrului de Afaceri Româno-Rus cu scopul de a crea “ o mare bază de date” şi de a controla petrochimia românească. În numărul de astăzi dezvăluim numele politicienilor care au sprijinit înfiinţarea Centrului, aşa cum au fost relatate de Samson. Între oamenii politici figurează nume grele precum Ion Iliescu (fost preşedinte), Ioan Talpeş (fost şef al administraţiei prezidenţiale), Mitică Honciu (fost şef al protocolului prezidenţial), foştii consilierii prezidenţiali Şerban Nicolae, CORINA CREȚU , Emil Cico Dumitrescu, Dumitru Iliescu sau fostul şef al SPP, gen Gabriel Nagy. Din partea Guvernului, Samson spune că avea sprijin total de la premierul de atunci Adrian Năstase, prin ministrul Industriilor, Dan Ioan Popescu. Dezvăluirile lui Samson despre susţinerile politice de care a beneficiat (redăm fragmente din interviu) au fost confirmate pentru România Liberă de generalul (r) Ioan Talpeş.”

  • @ZeV. Chiar crezi ca mosul mai putea sa fie sensibil la caldura ce presupui ca ar fi emanat-o respectiva persoana?

  • Blonda Corina Creţu este fata marelui şi regretatului profesor de fizică Traian Creţu!
   Pe vremuri când gaşca noastră de zurlii beam de rupeam pe la Turn, Creaţa faţă de toţi ciumpalacii care pentru o insignă se duceau să se inscrie la liberalii Câmpenului sau la ţărăniştii Seniorului ea s-a dus la Iliescu!
   Şi spre cinstea ei şi până acum a rămas tot acolo!
   🙂 🙂 🙂

  • @
   ZeV

   Merci,
   Nu intelegeam PROSTIA, deci daca a tinut de patura lui ILIESCU se explica dece gandeste asa si a ajuns eurodeputata.

   Cred ca mai este una cea care a fost ministru la educatie, cum deschide gura iti dat seama ca este gurista.

   Era specialitatea celor care veneau din COCIOC, din spatele CREMATORULUI de pe Calea Serban VODA.

   Mama mia ce merita acestia, au distrus ROMANIA si acum au GURA mare.

   Nu inteleg RABDAREA PRESEDINTELUI si a Guvernului.

  • Şi încă ceva:
   CORINA CREŢU NU A FOST O “TOVARĂŞĂ” NICIODATĂ!
   A fost un om normal care faţă de noi care credem în principiile dreptei, ea crede în principiile stângii!
   Consecvenţa ei pe această direcţie şi neumblatul din partid în partid sau ţopăitul din ideologie în ideologie, face din ea un om de admirat!
   Trebuie să învăţăm a a respecta şi oamenii de stânga!

   Hahaha, precis acum ZeV va primi o fiţuică şi pac mă va executa că-s trădător că-s etc şi etc!
   🙂 🙂 🙂

  • Dacă plecaţi de la principiul că toţi din opoziţie sunt nişte bezmetici pontinieni şi nişte imbecili antonescieni vă asigur că faceţi o mare greşeală!
   Pam-pam!

  • ..Așa…am revenit în fața monitorului….ia să vedem ce elucubrații mai spune dementorul.
   Pe care să o aleg , în acest moment , din noianul de mai sus ? A, da… pe cea cu ,,fițuica”… 😉
   Spune stimabile, dar cu PROBE (altfel, deci, decât în stilul tău inimitabil) CINE este emitentul fițuicii ?
   Dacă vei spune ,,Blaga”, te asigur, în mod sincer, că mă voi simți puțin jignit. Am ceva mai multe pretenții de la mine însumi. 🙂

  • În fine, propun să trecem la o analiză , comparativă, (mai) serioasă.
   Iată ce declară Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj, în 5 august:
   CITEZ:
   ,,Deşi au promis că vor aduce bani pentru judeţul Cluj, toate fondurile sunt doar pentru clica portocalie. Într-o analiză apărută în mass media, Clujul este în coada listei în clasamentul făcut în funcţie de sumele pe care judeţele le primesc de la bugetul statului în raport cu banii daţi la acelaşi buget (…)”
   …Şi acum o declaraţie dată azi (17 august n.r.) , de Corina Creţu, europarlamentar PSD (ca să fie vorba de membrii aceluiaşi partid):
   CITEZ:
   ,,“Dacă te duci în alte judeţe şi apoi vii în Cluj, poţi să vezi diferenţa. Se vede că premierul României este din Cluj şi că a pompat bani importanţi aici. De aceea grupului USL îi va fi foarte greu să lupte cu actualii lideri din administraţia locală. ”
   COMENTEZ : Sună contradictoriu, nu ?
   Ce are, Diacone, ..,,stânga” cu prefectura ??! 🙂

  • De acord, Diacone, că adepții autentici ai ideologiei moderne de stânga, trebuie respectați.
   Ba chiar îi admir, pe domnul Gabriel Oprea, Marian Sârbu , Cristi Diaconescu și Vali Steriu. 😉

  • …pentru că pun interesul național MAI PRESUS de interesul de partid.
   În această zonă trebuie să se întâlnească, atunci când viața și țara o cer, promotorii tuturor ideologiilor, indiferent pe ce parte a drumului circulă fiecare.
   Este mult mai rău, când toți o iau în direcții diametral opuse și invariabil, pe arătură. 🙂

 45. Observ ca unele persoane au o incredere oarba in tehnologie. Ma refer la tehnologia de exploatare a aurului cu ajutorul cianurilor. O fi ea moderna aceasta tehnologie doar in ce priveste randamentul extractiei, dar in ce priveste mediul respectiva tehnologie este un dezastru. Este o tehnologie care poate fi valabila in state precum Canada, Australia sau Africa de Sud, tari in care zacamintele aurifere sunt situate in zone nelocuite. In conditiile Romaniei si ale Europei in general, aceasta tehnologie este inacceptabila. Ceea ce ma surprinde este faptul ca printre cei cu increderea oarba in tehnologie se afla alaturi de unele personaje simpatice de pe acest forum tocmai Presedintele Romaniei. Sa nu il banuim de naivitate pe domnia sa. Pai daca de naivitate nu poate fi vorba, atunci nu cumva o fi vorba de interese? Circula unele zvonuri cum ca Soros – miliardarul americano-maghiaro-evreu – cel care a decis sa se retraga din afacerile bursiere tocmai la 81 de ani, ei bine, domnia sa a decis ca inainte de retragerea definitiva sa mai dea un tun – aurul din Apuseni. Cica saptamanal l-ar suna pe Basescu cerandu-i in mod imperativ sa dea odata drumul la exploatarea aurifera. Sa il credem ca se grabeste caci are 81 de ani si nu se stie niciodata. In consecinta Basescu a evoluat de la o prefacuta neutralitate – va asculta de parerea specialistilor, la acuzarea politicienilor de lasitate. Domnia sa vrea ca musai aurul sa ajunga in subsolul Bancii Nationale. Ori este naiv, ori ne crede pe noi naivi. As inclina catre a doua varianta. Extrem de putin aur va intra in rezerva BNR, mai ales ca acest aur va trebui cumparat, iar acum pretul este prohibitiv si apoi BNR nu are nevoie de prea mult aur – o spune chiar Mugur Isarescu. Daca va fi sa fie extras acest aur, acesta va ajunge in rezerva americana de la Fort Knox. Presupun ca este mult mai avantajos pentru romani ca acest aur sa ramana in adancurile muntilor ca mostenire pentru nepotii si stranepotii nostri. Unde mai pui ca nici nu poate fi furat asa cum au fost furate bancile, fabricile si vapoarele Romaniei. Si apoi la o adica, tehnologia oricum va evolua si este posibil ca nepotii nostri sa extraga acest aur si minereurile adiacente in conditii de siguranta ecologica. Sa nu uitam apoi un lucru semnificativ – cheia problemei sta in mainile ungurilor, respectiv ale ministrului mediului – Laszlo Borbely. Pentru a semna acea hartie care ar deschide calea instrainarii aurului, UDMR-ul va pune conditii inacceptabile si ma ingrozeste gandul ca vremelnicii fruntasi politici ai tarii vor accepta si acele conditii inacceptabile. In zilele noastre se reactualizeaza vechiul slagar “Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta in poarta!”

  • Io n-am auzit zvonul că:
   “Cica saptamanal l-ar suna pe Basescu cerandu-i in mod imperativ sa dea odata drumul la exploatarea aurifera.”

   Io am auzit zvonul că:
   “Cica saptamanal ar suna-o pe Macovei şi pe încă câţiva pe care i-a sponsorizat la greu cerandu-le in mod imperativ sa dea odata drumul la exploatarea aurifera.”

   Oare care zvon o fi neadevărat?
   Al meu?
   Al tău?
   Sau ambele?

   Hmmmmm, oare marinarul iar s-a procopsit cu vreo “ploşniţă săftoaică” care varsă pe mes tot ce se întâmplă prin palat?
   sau
   Hmmmmm, oare marinarul s-a ramolit şi toată lumea a ajuns să ştie ce are el de gând să facă?
   sau
   Hmmmmm toată lumea bate câmpii vorbind din auzitelea pe la cârciumi şi cititelea pe bloguri?

   Oare există vreun domeniu in care românii să nu fie specialişti şi să nu-şi dea cu părerea?
   Hihihihi…..cred că nu!
   🙂 🙂 🙂

  • @Diaconu Eusebiu. Si cam care credeti ca ar fi diferenta intre cele doua variante? De buna seama ca dv. trebuie sa stiti ca pe la Cotroceni sunt tot felul de slujbasi, care de care mai zelosi si toti cu urechea fina. Sa nu uitam ca atat STS-ul cat si SPP-ul sunt parti componente ale vechii securitati, iar meseria de baza a acelora/acestora era si este de a fi la curent cu tot ce misca. Intr-un astfel de serviciu nu poti raporta dimineata la predarea serviciului cu clasica formula “In timpul serviciului meu nu s-a intamplat nimic deosebit”. De vei raporta asa vei fi luat drept prost si bineinteles ca nimeni nu doreste asta. Prin urmare raporteaza pe cale ierarhica pana la cele mai inalte nivele ale institutiilor respective, ba chiar si dincolo de ele. Asa se face ca fostii generali de securitate sunt cei mai informati oameni, iar acestia chiar stiu ce sa faca cu informatiile. P.S. Te rog sa faci economie de “hihi-uri”. Cu stima.

  • diaconu eusebiu
   turnul de observatie
   (În ordine strict alfabetică)
   – Eu personal, am mai multă încredere în creatorii de tehnologie, adică în oamenii care se pricep și mai puțin în palavragii care au făcut din ,,a nu face nimic” un adevărat blazon existențial.
   – Exploatarea auriferă se practică ȘI în Europa, în conformitate cu DIRECTIVELE și LEGISLAȚIA UE. Mai concret, domnule Turn, Suedia și Finlanda, sunt primele două mari producătoare de aur din Europa, producând în jur de 11-12 tone de aur pe an. România, cu cele 13 tone anuale extrase de la Roșia, ar putea deveni lider la nivel european.
   Repet și pentru dvs, stimate turn, Suedia și Finlanda SUNT în Europa, nu în China, Canada sau Africa de Sud. 😉
   – A-l acuza pe președinte de interese meschine ,,comandate” de Soroș, mi se pare o nemernicie de individ retardat, sau, mai probabil, extrem de rău intenționat. La așa ceva, singurul comentariu pertinent este NO COMMENT.
   – Cineva, nu spui cine ( 🙂 ), afirma că…. ,,Oare există vreun domeniu in care românii să nu fie specialişti şi să nu-şi dea cu părerea?”
   SUBSCRIU, fără rezerve, la răspunsul dat, lui însuși, de colegul care a pus întrebarea retorică. 😉

  • …Asta cu economia de ,,hi hi” -uri mi-a plăcut teribil. 🙂 🙂 🙂 🙂
   PS
   Cred, totuși, turnule, că mai mult arată a rânjete și grimase (grotești) de ciudă. 😉

  • @ZeV. Domnule, chiar stii ce este aia cianura? Ai grija sa nu o confunzi cu sarea de bucatarie, Doamne fereste. In Transilvania si in special in Apuseni nu sunt intrunite conditiile din amintitele tari. E cianura ZeV-ule, chiar nu te cutremura?
   Sa zicem ca Basescu nu ar fi telecomandat, ei bine atunci ce il mana pe el in lupta, caci aurul este mai in siguranta in maruntaiele muntelui decat sub forma de lingouri care va fi scos la vanzare si dat celui ce plateste pretul zilei. Banii unde crezi ca se vor duce? Bineinteles ca la actionari functie de cota parte la capitalul social. In final aurul va ajunge la Fort Knox, iar banii prin marile banci Occidentale sau mai degraba in bancile obscure instalate in paradisurile fiscale. Romanii? Vor cersi din poarta in poarta. Nu-i vorba ca sau ales totusi cu ceva – cu cianurile.

  • Re Turnul de observatie a scris pe 30 August 2011, 06:54 pm

   Eu de hihihi-uri nu am de ce să fac economie!
   În plus nu mă pot abţine ca să nu mă hihiesc când văd atâţia filosofi cum cată chietrele pe fundul bălţii!
   Referitor la STS şi SPP eu cred că matale ar cam trebuie să te duci un pic la biroul de informţii şi să ceri nişte niscaiva informaţii!
   Sincer ţi-o spun!
   Adică a afirma în augustul de graţie al anului de ne-graţie 2011 că:

   “Sa nu uitam ca atat STS-ul cat si SPP-ul sunt parti componente ale vechii securitati, iar meseria de baza a acelora/acestora era si este de a fi la curent cu tot ce misca.”

   denotă cruntă necunoaştere, sau poate şi mai rău: CRUNTĂ REA-CREDINŢĂ!
   hihihihihihi….

   PS Auzi? Tu crezi că dacă io-s prost am şi faţă de prost? Te întreb aşa….privindu-te-n ochi!
   🙂

 46. Repet (poate-i intră-n cap) : 😉

  De acord, Diacone, că adepții autentici ai ideologiei moderne de stânga, trebuie respectați.
  Ba chiar îi admir, pe domnul Gabriel Oprea, Marian Sârbu , Cristi Diaconescu și Vali Steriu.
  …pentru că pun interesul național MAI PRESUS de interesul de partid.
  În această zonă trebuie să se întâlnească, atunci când viața și țara o cer, promotorii tuturor ideologiilor, indiferent pe ce parte a drumului circulă fiecare.
  Este mult mai rău, când toți o iau în direcții diametral opuse sau browniene și invariabil, pe arătură.

  • Astia reprezinta ideologia moderna de stanga? Te-ai intrebat cati dintre ei au dosare penale si cati s-au lasat santajati pentru a intra in aceasta “stanga moderna”? Doar maiestria ucenicului vrajitor (nu spun cine, persoana importanta) a facut posibila aceasta stanga. Atentie mare insa ca, de regula, ucenicul vrajitor isi scapa vraja din mana (deh ca doar este inca ucenic, nu?). El ca el ca nu prea mai conteaza (conteaza dar nu avem ce-i face), dar raul de abia urmeaza sa vina, atat pentru creatia sa – livada de portocali, dar si pentru tara. Pana acum s-au furat bancile, fabricile, vapoarele, petrolul, gazele si otelul, ei bine acum a venit si randul aurului. De acolo din maruntaiele muntilor nu il poate fura nimeni, decat o data cu Ardealul, dar odata scos la lumina veti ramane surprins cat de putin va intra la BNR. Maini hraparete abia asteapta sa il insface. Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta in poarta.

  • @Turnul de observație
   DA ! Am expus motivele, în mai multe rânduri.

 47. Mai pescuiesc o perlă mistică :
  ,,ŞI-A ATACT PERMANENT COLEGII DE PARTID! (Monica Macovei n.r.)
  Mai facem o analiză comparativă :
  1. Monica Macovei declară că Emil Boc este un premier ,,expirat”. Am criticat-o pentru această declarație nelalocul ei.
  Dar, hai se ne amintim de o declarație a unui ministru din cabinetul Emil Boc :
  CITEZ:
  ,, Ministrul Dezvoltarii şi Turismului Elena Udrea crede ca inlocuirea actualului premier Emil Boc ar reda încrederea românilor în Guvern.
  Schimbarea prim-ministrului ar putea fi decisă „cât mai repede”, potrivit ministrului Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea. „Putem s-o facem cât mai repede, avem şi condiţionarea alegerilor, dar vom vedea”, a declarat Elena Udrea pentru „Adevărul”, refuzând să nominalizeze un posibil înlocuitor.”
  COMENTEZ: Ce mai este de comentat ? 😉 😉
  Vezi Diacone, ce a ajuns bietul Emil Boc ? O biet copil de mingi pe ,,terenul” amazoanelor din PDL, Elena Udrea, Andreea Vass, Anca Boagiu și Monica Macovei.
  Din păcatem ,,terenul” din 2012 va di mult mai extins, iar adversarii vor fi COMUNI. Înțelegi eusebiule, ce spun ?
  Dacă mai întârzie mult cu nominalizările pentru PG a Capitalei, propun să mergem noi la răzbel. Dar pentru că ești miti….pardon, bucureștean, îți acord întâietatea. Eu voi fi ultimul și în ultimă instanță. Exact ca Vasile Blaga. 😉

  • Iar eşti manipulant fire-ar tramvaiele lui Nichita Robinet ali naibii!
   Nu mai lătra pro-macovist buldogule că latri la lună! Bagă o dată la cap că MMacovei nu a fost în stare o dată să câştige nişte voturi! Ea totdeauna a fost impusă pe liste!
   Monica macovei nu este o amazoancă!
   ESTE O CAVALERISTĂ!
   Bleahhhhhhh……..
   Monica Macovei pe unde a fost, doar ceartă şi scandal a produs!
   Nimic productiv sau constructiv!
   Stai să vezi acum când va sări la beregata marinarului aşa cum am prezis la alegerile în partid! Cât de curând se va întâmpla!

   În rest terminaţi-o dreak cu pătlăgica asta montană că nimeni nu are habar ce are marinarul în cap! Nu vă mai daţi cu părerea!
   Chiar dacă, hai să spunem, se va da drumul la exploatare, în mod garantat vor fi respectate legile europene! Că dacă nu sunt respectate puia gaia ne ia!

   Beiiiii, IO AM SPUS OAMENI DE STÂNGA, NU AM SPUS DOAR UNPR!
   Şi nu vă legaţi de UNPR că mă deybrac de caracter si de pantaloni şi vă alerg în jurul patului până obosiţi sau vă împidicaţi!

   N-am înţeles? Care cumv nu am dreptate? Nu am dreptate când spun că romanii se pricep la toate dar la nimic bine? Nu am dreptate când spun că Băsescu se distrează teribil aruncând cu chietre-n baltă ştiind că o turmă de atot şi toate – ştiutori bâldâbâc se-aruncă-n baltă ca să le găsească?

   BĂSESCU A SPUS CLAR CE ŞI CUM STĂ TREABA CU PĂTLĂGICA MONTANĂ!
   VOI CE DREAK O AMI ARDEŢI CANON PE LÂNGĂ PLOAPA FĂR’DE SOŢ?

   hă hă hă

 48. @Turnul de observație 03:53 pm
  Turnule, eu nu negociez cu nimeni, pentru că eu, nu fac parte din partidul de guvernământ. Sper ca nimeni din acest partid (PDL n.r.) să nu negocieze cu Marian Vanghelie, sau, să cocheteze cu ideea abracadabrantă a susținerii actualului și cel mai mare impostor ocupant de la PG. Ar fi o lovitură directă și perpendiculară cu tesla-n……
  Dar….mai știi, domnule turn ? Necunoscute sunt căile Domnului. 🙂

  • Hahaha bre ZeV voi în loc să aveţi grijă că vin alegerile şi iar vă bate-n Iaşi nea Robinet de vă scoate primăria din cap, voi aveţi grjă de ce-o să fie în Bucureşti!
   Parcă aţi vota voi!

  • @ZeV. Mai tii minte domnule cine era supranumit “Dirigintele”? Ei bine, Dirigintele a ajuns la mare ananghie caci clasa sa a primit spre rezolvare o ecuatie al dracului de complicata si el nu ii poate ajuta. Ecuatia se refera la Primaria Capitalei pe care toti ar dori-o, dar nimeni nu a invatat cam cum s-ar putea rezolva o astfel de ecuatie, inclusiv Dirigintele care parea un specialist in genul asta de probleme. Nimeni nu poate propune un candidat valabil in locul lui Oprescu asa ca acesta a pregatit doua tesle pe care sa le imparta celor doi principali protagonisti. Sa negociati? Cu cine si care sa fie obiectul negocierii? Cu Vanghelie nu ar fi decat o diversiune pentru a crea disensiuni in PSD. O fi el Vanghelie “cel care este”, dar prost nu este. O fi dorind si el sa mai “taie nasul” unora din propriul partid care il privesc cam de sus si bineinteles ca va reusi pentru ca el este imbatabil in sectorul fatidic. Greu il va mai scoate cineva din fotoliul sectorului 5. Tin sa te combat – dimpotriva caile Domnului sunt extrem de clare, cel putin in acest caz. Ar trebui sa va satisfaca totusi ideea de simetrie, in sensul ca daca nu putem noi, ei bine uite ca nu pot nici ceilalti.

 49. @Turnul de observație
  Pe dvs nu vă cutremură fisiunea izotopului de uraniu U235, sau MAI ALES a izotopului de plutoniu Pu239 ? Pe mine mă face circumspect, dar NU CUTREMURAT.
  Legat de cianură, vă rog să citiți cu ochii deschiși multiplele utilizări , în industria de medicamente, exploatări miniere, etc, ale acestei substanțe toxice dar controlabile. Citiți nepartizan și în spiritul nivelului de educație pe care îl prezum că-l aveți.
  Pe scurt, despre tehnologia de la Rosia Montană:
  CITEZ:
  ,,Fluxul tehnologic general pentru prepararea şi procesarea minereului, include următoarele faze
  principale:
  – concasarea într-o singură treaptă a minereului brut nesortat, cu ajutorul unui concasor
  giratoriu;
  – stocarea minereului concasat;
  – reluarea minereului concasat şi măcinarea umedă într-o moară semiautogenă, urmată de
  măcinarea în două mori cu bile dispuse în paralel;
  – leşierea cu cianură, începând din circuitul de măcinare de unde produsul fin sortat
  granulometric este trecut printr-o baterie de rezervoare CIL (Carbon-in-Leach) prevăzute
  cu agitatoare, unde suferă un proces continuu de leşiere cu cianură;
  – adsorbţia aurului şi argintului pe cărbune activ în rezervoarele CIL urmată de separarea
  cărbunelui încărcat şi de eluarea aurului şi argintului din cărbunele activ în vase de
  presiune;
  – recuperarea electrolitică a aurului şi argintului stripat de pe cărbunele activ, sub forma
  unui nămol de metale preţioase şi topirea acestui nămol pentru obţinerea lingourilor de
  aliaj de aur şi argint (aliaj doré);
  – îngroşarea sterilelor de procesare rezultate;
  – denocivizarea cianurii reziduale din sterile de procesare înainte ca acestea să părăsească
  zona de retenţie a uzinei de procesare;
  – depozitarea sterilelor de procesare denocivizate în iazul de decantare;
  – recuperarea apei din sistemul iazului de decantare, în vederea recirculării şi reutilizării;
  – captarea de apă brută din râul Arieş.”
  MAI MULTE INFORMAȚII GĂSIȚI, DOAR DACĂ VREȚI CU ADEVĂRAT SĂ FIȚI INFORMAT.
  Personal, spun un DA categoric, demarării acestui proiect, benefic României, destinat să salveze o comunitate . O comunitate situată, din nefericire, în ,,ochiul” înțepenit în acalmie al unui război politic murdar și neproductiv!

  • …Domnule , m-ai înnebunit cu acest clișeu de clasa a patra referitor la ,,munții care aur poartă”.
   Tocmai pentru că este necesar ca ,,noi să nu mai cerșim din poartă-n poartă”, este timpul să vorbim mai puțin și să facem mult mai mult. !
   Acesta este argumentul principal pentru care subscriu , fără rezerve, la ințiativele prezidențiale.
   Cu excepția ,,inițiativei” de a se amesteca în treburile interne ale unui partid politic. 😉

  • Mda, gata plec să beau un şpriţ şi s-o mângâi sub fustă pe Miţa!
   Doar atât vă mai spun:
   TOTDEAUNA MARINARUL ARE O SOLUŢIE DE REZERVĂ ÎN BUZUNAR!

   PS Ceea ce spui tu ZeV este perfect adevărat! Te rog printează şi trimite-i un print şi lu habarnabista aia de Macovei! Ca altă dată să mai stea naibii în banca ei şi să nu mai găgăie vrute şi nevrute!
   Haides paides.
   hihihihihhihihhihihihihihihihihihi!

  • Tin sa va felicit pentru rapiditatea cu care obtineti anumite informatii. Nu e de colea. Sa zicem ca procesul tehnologic expus de dv. va functiona ireprosabil, lucru de care ma cam indoiesc. Esti inginer ZeV-ule si stii sa apreciezi fiabilitatea unor instalatii precum si rolul disciplinei in munca al celor ce vor deservi respectivele instalatii. Sa nu uitam si factorii naturali care pot da peste cap chiar si tehnologia cea mai sofisticata. Sa zicem ca va functiona la perfectiune. Ce se va intampla cu aurul extras? Dar cu banii? Stii cum vom ramane ZeV-ule, vom ramane vorba ceea – “Si batuti si f… si cu banii luati”. Afacerea a fost astfel pornita incat putem fi siguri ca daca o demaram o scapam din mana. Dar ce te faci ca esti la mana “mancatorului de papricas” care va semna zapisul doar punand niste conditii greu de acceptat? Chiar merita acceptate? Cred ca muntele este cel mai bun prieten al romanilor. Cum a reusit sa pastreze aurul de-a lungul miilor de ani, cu siguranta ca poate sa il mai pastreze inca vreo suta de ani, cand nepotii si stranepotii nostri vor gasi tehnologia adecvata exploatarii acestor metale in conditii de securitate ecologica, dar mai ales ca aceste bogatii sa fie extrase doar pentru folosul tarii si nicidecum spre beneficiul marii finante internationale. Ma ingrijoreaza si fisiunea Uraniului sau a Plutoniului, dar din fericire, tehnologia Candu pare a fi cea mai sigura, cel putin pana acum. De alte ambitii nucleare nu am stiinta. Apropos, odata mi te-ai destainuit cat de bun prieten esti cu cel numit Google. Cum il folosesti domnule de obtii informatii pe care pana si serviciile secrete le-ar obtine cu greu? Oricum va felicit.

 50. Domnule Turn, cu regret, trebuie să admit că, în premieră, sunt pe aceeași fecvență cu popa : aveți simptome, cu greu controlabile, de rea credință. Faceți un amalgam prestabilit ce conține sistematic cuvântul ,, vapoare” , pe care-l asortați, spre inducere în eroare, cu petrol, bănci, oțel, etc. , laolaltă cu alt cuvânt drag românilor, cel de ,,furt”. Dacă noi, decidem că ceva s-a furat în mod indubitabil, la ce ne mai folosește justiția ? 🙂

  • A, să nu uit.
   Dacă dumneata insiști să mă incluzi în ,,voi”, deși eu am subliniat că sunt apolitic, rezultă extrem de logic, că DUMNEATA ești ombilical legat de interesele uselismului autohton. Pe acest blog nu ține eschiva. Cu mine, în nici un caz. Noapte bună. 😉

  • Scartaie treaba asta rau de tot – oamenii din Delta Dunarii sunt MULT mai dezavantajati si nu vad ca dezvoltati ceva serios p-acolo decat in Sulina si Sf.Ghe. – ce ati facut cu indiguirile spre exemplu (eu in 2006 caram saci de pamant cu satenii – iar recent nu am mai avut ce sa car pentru ca apa a luat sate intregi dupa cate indiguiri ati facut), ce ati facut cu canale de absorbire, ce ati facut in privinta unui sistem sanitar de urgenta acolo, etc – eu zic ca nimic, dvs veti spune “pe moment, dar se va vedea ulterior”. Cine a platit ptr dezastrul recent cu inundatiile in Delta? Doar satenii – ca restul sunt bine mersi.
   Omiteti un lucru esential : puterea economica nu consta in cat aur ai in rezerva!

 51. Că Dan Voiculescu a fost securist, lătrător şi trădător ştie toată lumea si ceea ce s-a spus azi: “Magistratii dau dreptate CNSAS: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea” – http://www.ziare.com/dan-voiculescu/cnsas/magistratii-dau-dreptate-cnsas-dan-voiculescu-a-colaborat-cu-securitatea-1117379
  nu trebuie să mire pe nimeni.
  Mie insa, nu-mi da pace o intrebare: oare senatorii nostri au fost toti securisti? De ce? Pentru că nici unul nu e deranjat ca are langă el un coleg securist, turnator care si-a reclamat si neamurile ca sa se puna bine. N-am auzit pe nici unul sa ceara demisia nesimtitului de Voiculescu sau sa propuna excluderea lui Voiculescu din senat.
  Pe cine reprezinta Voiculescu in senat?

  • @silverstar …sincer nu m-ar interesa un astfel de om. Majoritatea oamenilor politici de acum au colaborat cu securitatea si ii vad inca neafectati – dar ce vrem sa facem? Inlocuim fostii securisti cu hoti si parveniti?
   Intreb un singur lucru – de unde au hotii si parvenitii actuali bani? De la fostii securisti si colaboratori – nu? Rog a nu se lua intrebarile retorice de mai sus ca flaming sau rautate – e doar un punct de vedere.
   Nu mai am energie si timp sa arat cu degetul, ar fi risipa. Pacat e ca majoritatea nu a invatat nimic – multi cred ca schimbarea unui partid le va schimba viata, cand de fapt nu are nici o legatura.
   Prostovanilor! Doar voi va puteti schimba viata.

 52. @
  @
  ZeV

  Bisa este din nou prezenta si activa.
  Nu am inteles, Gabi GRIGORE este sau va fi candidat la sefia PDL IASI sau la primaria IASI ?

  Si dupa maine vine,

  “L’automne est le printemps de l’hiver.”

  Les nouvelles sont comme les feuilles d’automne. Le vent qui les porte les malmène.

  Bien Cordialement,

  Merci

 53. Un zâmbet… 😆 Dimineaţă n-a vrut să intre, poate intră acum…

  O bunicuta se prezinta la examenul de admitere la facultate. Ia toate examenele cu brio si intra. Totusi, examinatorii, curiosi, o intreaba, la ce ii mai trebuie scoala la varsta asta, ca doar e pensionara…
  – Ah, nicidecum pentru cariera. Barbatul meu, deunazi, se falea prin birt si spunea, ca de aniversarea lui de 70 de ani, isi doreste sa se culce cu o studenta… Na, iaca ii fac si eu un cadou…

 54. Bună dimineaţa şi… Un zâmbet la cafea 😆

  – Nu ţi-e ruşine că te-a adus chelnerul acasă la miezul nopţii?
  – Păi, dacă mai devreme n-a fost liber…

 55. „Cosul de solidaritate”

  Pe 27 iulie, in entuziasm general dar fara fanfara, guvernul a avizat „cosul de solidaritate”, un proiect propus de UNPR pentru sprijinul pensionarilor. Nu s-a spus insa cine sunt cei care se solidarizeaza cu pensionarii si nici motivele pentru care o fac dar care pot fi usor intuite.

  Proiectul prevede infiintarea unor magazine-economat, in toata tara, magazine de unde pensionarii sa cumpere produsele alimentare de baza precum ulei, zahar, orez, faina la pret de productie. Pentru pensionari nu conteaza cine pierde sau cine castiga cu acest proiect. Un pensionar nu consuma numai ulei, zahar, orez, malai, faina ci, ca orice om, mult mai mult.

  Daca tot exista intentia de a ridica putin nivelul de trai al pensionarului, si cand spun pensionar ma refer la omul acela care a trudit o viata si a avut rabdare sa implineasca anii ca sa iasa la pensie de drept si nu a inselat statul cu lungi concedii medicale si pensionare pe baza de boli fictive, de ce nu i se da celui care merita o pensie decenta ca sa nu ajunga coleg de coada cu o persoana de aceeasi varsta care nu a avut niciodata serviciu ori, din diferite motive, a renuntat la serviciu inainte de a implini varsta legala.

  Daca cineva isi imagineaza ca la aceste magazine se vor gasi marfuri proaspete si de calitate, atunci acel cineva ori este foarte naiv ori se multumeste asa cum este numai sa plateasca marfa cu cativa bani mai putin. Nu am auzit pana acum de vreun comerciant care sa lucreze in pierdere deci si aceste economte sunt gandite tot de comercianti care nu vor sa piarda si au gasit cui sa-i plaseze marfa chiar daca la pret mai mic.

  Toate produsele care nu se vand ori sunt pe punctul de a expira vor fi bagate la magazinele-economat, in conditiile in care se vor infiinta in toata tara, asa cum s-a spus. In primele saptamani, vor fi si clienti, pensionarii, ca doar pentru ei se deschid aceste magazine, cei care vor accepta aceasta pomana de moment, in locul unei pensii binemeritate, pana cand vor constata calitatea precara a produselor pe care le-au cumparat.

  Dupa ce pensionarii se vor lamuri ce e cu aceste magazine-economat, se vor indrepta iar spre supermarket-uri ori magazinele de cartier unde au posibilitatea sa opteze pentru un produs sau altul.

  De cativa ani, efectiv se lupta pentru uniformizarea pensionarilor considerati de cei care ne conduc a fi o paguba pentru bugetul tarii, pensionari care, din nefericire, se inmultesc pe zi ce trece, pentru ca anii ‚50 au fost prolifici. Nu e drept si nu e omeneste ceea ce se face si se si intampla.

  Guvernantii nu fac decat sa imparta saracia, aducandu-i la acelasi nivel de viata pe toti pensionarii dar sacrificandu-i grosolan pe oamenii care au muncit, s-au straduit, si-au petrecut viata mai mult la locul de munca. Daca acesta e finalul vietii unui om care a invatat si a muncit, sa traiasca precum un asistat social, din pomana statului, de ce mai trebuie romanii sa munceasca? Este mult mai simplu pentru toti ca, dupa ce termina scoala, sa devina, automat, asistati social.

 56. Cum ? Sunt cai salbateci in Delta Dunarii ? Si sunt neprotejati ? Pai protejarea acestor animale pe cale de disparitie ar fi prioritatea numarul unu . Mare surpriza sa auzi ca in Delta se gasesc nu numai trei manastiri izolate , dar si animale salbatece cum sunt acesti cai . Sunt atat de multe noutati si curiozitati in Romania pe care nu ai cum sa le stii . Daca Dna Udrea nu scria acest articol nu aveam cum sa aflu ce se afla in Delta Dunarii , in afara de peste . Desigur ca protectia acestor cai ar trebui sa fie prioritatea Nr 1 , caci probabil ca in curand vom vede cai numai la gradina zoologica . Am vazut ca sunt multi politicieni care critica pe Dna Udrea , in special leaderii din Opozitie . Si nu-i inteleg dece ? Dna Udrea nu le ameninta posturile lor de leaderi in USL , ci simplu se ocupa de activitati nobile , aparent in numele tourismului , dar este mai mult decat tourism . Refacerea , reconstituirea , renovarea sau amenajarea anumitor locuri si institutii de istorie si cultura , eventual refacerea de drumuri ca sa ajungi la aceste locuri , si cel mai mult protectia acestora , toate astea sunt mai mult decat tourism : un cadou pentru posteritate . Iar apoi , protejarea acestor cai salbateci , este foarte necessara , pentru ca sunt vulnerabili . Si e cu totul altceva sa vezi acesti cai , liberi , cum pasuneaza in Delta , decat sa-i vezi intr-un tarc la Zoo .

 57. Băieţii noştri s-au lenevit. Au fost la munte, au fost la mare, s-au odihnit, la întoarcere m-au lăudat pentru activitatea de pe blog şi… gata. Încă le sună-n cap zgomotul valurilor ori hăuiala de la munte şi încă se cred în concediu. Ce faceţi, domnilor? Tot singură, în calea duşmanului, mă lasaţi? Păi, ce-ar fi să plec şi eu pentru vreo două, trei săptămâni? Ce se alege de blog? 😮

  • @SILVERSTAR
   Bună
   Băieții nu s-au lenevit, dar, după concediu, au găsit o grămadă de probleme nerezolvate, de a căror soluționare, depinde încasarea bănișorilor.
   Mama lor de bani…. fără ei și fără femei , nu se poate trăi….BINE. 😉 😉

  • ***ZeV – bună! 😆 Mă bucur că eşti receptiv.
   Nu-ţi fă probleme, sunt răbdătoare…
   Să ai o zi bună!
   PS: ai văzut şi tu acum ce se întâmplă când pisica nu-i acasă…

  • Daca cineva cu neutralitate politica , echidistant si realist , ar citi commentariile facute pe blogul Dnei Udrea , ar observa ca cei care posteaza parca ar fi niste gardieni si aparatori la ceva ce nu trebuie aparat . Blogul Dnei Udrea nu are nevoie sa fie aparat . Commentariile pe care dansa le face pe blog, au substanta . Mai de graba as vrea sa citesc pe acest blog commentarii ale celor care nu simpatizeaza cu Dna Udrea sau PDL , sau Traian Basescu . As vrea sa vad ce nu le convine , ce critica , si daca ceva nu le convine ( de ce spune Dna Udrea ) , atunci as vrea sa vad care e motivatia . Si atunci pot sa intervin si sa scriu pe Blog aici , si sa-mi spun parerea apropos de motivatiile lor. De e nevoie sa am o opinie differita , o pot posta aici pe blog , dar intr-un fel civilizat , fara a insulta sau ameninta , asa cum am fost eu odata amenintat . Vad ca cei care posteaza aici pe blog , sunt cam aceiasi oameni , parca ar fi intr-o familie de ” rude apropiate”` . Nu prea interpreteaza ce scrie Dna Udrea ci mai mult communica intre ei , ce probleme au , ce inconveniente au , cum o duc cu sanatatea , sau cum a fost in concediu , ce gust are cafeaua si multe altele de felul acesta . Pai credeti ca ar fi cineva curios sau interesat sa citeasca astfel de commentarii de familie , pe blogul Dnei Udrea ? Nu cred . Un cititor al blogului Dnei Udrea ar fi attras , mai ales atunci cand obiectivitatea este adusa in fata , chiar daca ar fi ceva care nu face cinste unui politician PDL , sau PDL-ului for that matter . De exemplu nimeni nu a criticat pe presedintele Basescu atunci cand a facut acea gafa si a jignit pe Dna Udrea , spunand ca dansa se dusese intr-o seara la Cotroceni , nu sa se vada cu presedintele , ci ” poate s-a dus sa se vada cu vre-un consilier” . Aceasta a fost o jignire adusa Dnei Udrea si Traian Basescu trebuia criticat , absolut de toti cei care scriu aici blog . Abia atunci se vedea ca aparati pe Dna ministru Udrea . Dar nu ati facut asa . Eu am scris asta peste tot . Si Presedintele nici nu si-a cerut scuze . . Sau cealalta gafa cand T. Basescu jigneste pe regele Mihai : chiar daca Regele in acele vremuri tulburi de razboi , nu a luat decizia cea mai inteleapta , sau ca nu s-a last sa fie inpuscat cand a fost fortat sa abdice , totusi acum este un om de 90 de ani , un fost sef de stat care trebuie respectat si nu jignit , cand poate maine , poimaine pleaca dintre noi si va pleca cu tristete si amaraciune produsa de seful de stat al Romaniei . Orice alt politician , putea sa-l jigneasca , dar nu seful statului . Si presedintele Basescu nu si-a cerut scuze . Ati vazut ca Regele nu a dat nici-o replica lui T. Basescu . S-a comportat ca un rege . Nici Dna Udrea nu a dat nici-o replica la jignirea care i-a fost facuta . Dansa nu putea sa spuna nimic , se intelege de ce : pentru subaltern nu este intelept sa arati ca esti suparat pe sef . Dar ceilalti aparatori ai dansei de aici de pe blog , puteau sa zica ceva , caci T. Basescu nu le putea face nimic . Probabil ca acest commentariu nu va fi postat , am zis probabil , si asta e sufficient .

  • ERRATA : desconsiderati fraza ” fara a insulta sau ameninta , asa cum am fost eu odata amenintat ” Sorry . A fost o erroare .

 58. @
  silverstar,
  ZeV,
  Turnul de observatie,
  diaconu Eusebiu
  & CIE

  Este adevarat anuntul lui Ponta si Antonescu ca datoriile la bancii ale Romanilor vor fi preluate de USL dupa venirea la puterea a lor ?

  Aceasta informatie vine dela realitatea tv prin vocea unui oarecare STRIBLEA sau asa ceva.

  Stirea scrie un jurnal elevetian a produs umor, “cand lumea face eforturi de austeritate” un partid socialist promite luna.

  In continuare ca Nastase incepand cu septembrie va fi mai des la DNA.

  Sunt formidabile stirele care ajung in UE, fosta madona de la justitie asteapta si ea ceva, dar este sigura ca anumite grupuri interpartinice s-au decis sa-l vanda si pe OPRESCU.

  Concluzia informatiilor se focalizeaza nu pe lipsa de bani in ROMANIA ci pe mijloacele de a scapa de puscarie si diminuarea grupurilor interpartinice.

  Guvernul Emil BOC a mostenit o ROMANIE MAFIOTA ?

  Este capabil seful statului a pune ORDINE si DISCIPLINA in ROMANIA ?
  Tarile civilizate accorda foarte multa atentie ROMANIEI pentru orice derapaj si au incredere in Presedintele Traian BASESCU

  • ***Stefan RADOVEANU ascris: Este adevarat anuntul lui Ponta si Antonescu ca datoriile la bancii ale Romanilor vor fi preluate de USL dupa venirea la puterea a lor ? Ştirea este extrem de amuzantă… N-am auzit-o…
   De ce Ponta si Antonescu nu preiau datoriile romanilor inainte de alegeri, de pe acum, de exemplu? De ce dupa alegeri? Miroase a şantaj, a promisiune care, niciodata, nu va fi onorata. Să fim serioşi şi logici.

  • ***Stefan RADOVEANU – nu mai ţin minte, dacă în 2004 sau în 2008, Sechelariu care se mai voia primar, a promis că preia toate datoriile băcăuanilor la întreţinere dar… numai după alegeri…
   Sigur că n-a mai fost ales.
   E de ras, nu-i aşa? Să renunţe băcăuanii la aşa un cadou dar uite, ca s-a intamplat…

  • @
   silvestar

   Este vorba de toate datoriile la bancii a Romanilor inclusiv casa, masina cele de consum, concediile, toate la un loc de la inceputul lor si pana la alegeri si dupa.

   Va dati seama ce MINCIUNA li se pregateste Romanilor !!!
   A cspa de judecata grupurile interpartinioce dau totul.

  • ***Ştii ce e trist, Radovene? Că sunt români care vor crede… Nu ştiu, din prostie, din lăcomie dar vor pune botu’ la aşa promisiuni deşănţate…

 59. ,FRUMOASA SI BESTIA’

  Nu mi-am ascuns niciodata simpatiile politice,chiar daca n-am carnetel de partid,si n-am facut acest lucru pt ca am fost scirbit de JEGURILE FOSTE COMUNISTE,care dupa 90’deghizati in jurnalisti independenti,analistii,consileri,si cine dreaku mai stie ce,isi vinturau ,NEUTRALITATEA ANGAJATA FERM IN SLUBA NOMENKLATURISTILOR SI SECURISTILOR,PRIN ZIARE,PE LA TV.
  Dar nu despre acesti jegosi parsivi vreau astazi sa vorbesc,ci despre doua personaje care la ora actuala ,ii fac pe USELISTI sa ajunga in pragul nebuniei.
  Este vorba de FRUMOASA SI INTELIGENTA NOASTRA GAZDA,FEMEIA DE FIER ELENA UDREA,ASTAZI MINISTRU,SI DESPRE BESTIA INTELIGENTA,CU SINGE RECE SI O FORTA INCREDIBILA,SEBASTIAN LAZAROIU.
  Daca in ce o priveste pe doamna UDREA,mi-am cam spus de multe ori parea,as vrea sa ma focusez pe domnul SEBASTIAN LAZAROIU,care in acceptiunea mea,ARATA CALITATI EXCEPTIONALE,care ar putea si trebuie sa fie valorificate,prevazind in el un politician de exceptie,cu un viitor cel putin interesant,daca nu de exceptie.
  Si pt a argumenta cu ,PROBE’ca omul ,ARE VINA,SI COHONES,trebuie sa dau un ciotat din ultima lui zicere,cu care intr-o singura propozitie a ster pe jos,ATIT CU OPOZITIA CIT SI CU TELEOPOZITIA,ADICA SERVITOARELE PASTE DE LA VINTU IN CURTEA PESEDISTULUI SEBASTIAN GHITZA.
  Asadar sa vedem zicerea:
  ,UN POPA POLITICIAN CU SUTANA DE SECURIST[ESTE VB DE ILE SIRBU SOCRUL LUI PONTA] SI O HAITA DE HIENE PLATITE DE PSD SA MINTA IN FIECARE SEARA LA TV.’
  SAH MAT-Dintr-o singura propozitie,iata ce lipsea PD-L,dupa ce CRISTIAN BOUREANU,s-a retras in carapacea lui de IUBARET.
  Nu-mi raline altceva de facut decit celor doi sa le urez,si sa le doresc sa cistige TOATE LUPTELE CU COMUNISTII USELISTI,DAR SI CU TELEOPOZITIA ,SERVITORI,PLATITI DE PESEDEI SI PENELISTI.

 60. @Domnule Stefan Radoveanu
  Nu stiu ce promisiuni au mai facut paiațele useliste, dar, așa cum a subliniat și Silver (11:11 n.r.) , oamenii de prin provincie nu mai pun botul la vrăjeli. Provincia a depășit Capitala la acest capitol. 😉
  Pot să vă spun altceva, în schimb :
  PSD, are datorii de vreun milion de euro, probabil, câte firmele care au sponsorizat la greu banere și afișe pe toți stâlpii patriei. Numai la Iași, am văzut moaca lui Geoană și prin toalete publice , sau pe banerele amplasate din 10 în 10 metri, transversal în raport cu drumurile publice principale.
  Pe Băsescu trebuia, în 2009, să-l cauți cu lumânarea și cu lupa pe vreun stâlp din kilometru în kilometru.
  Deoarece maimuțoiul țopăitor s-a făcut de râsul lumii, pesedeii, în acest moment, abia dacă se mai pot c….. de foame.
  Pentru a prelua și datoriile românilor către bănci, PSD are o soluție la îndemână, chiar în acest moment : să majoreze exponențial cotizația propriilor membri de partid. 😉
  Dacă , prin reducere la absurd, vor câștiga alegerile, atunci votanții naivi cu dare de mână, vor plăti Ei ratele celorlați, prin taxe și impozite mărite.
  Acestea sunt singurele variante practic posibile.
  Eu o prefer pe a treia…PSD+PNL în opoziție, următorii 50 de ani. 🙂

  • @
   ZeV

   Au lansat deja èpropaganda prin e mail si scrisri la Romanii din strainatate, in special Spania si ITALIA

   “Cine-i sărac, nici rate la bănci să nu mai plătească. ”

   Sa contravina disfiintarea subventiei la caldura a lui LAZAROIU.

   Ce a ramas cu Gabi GRIGORE ia sefia sau merge la primarie ?

   Regret ca nu pot asista sambata la IASI la decizia cu BACAU

   Cordialement

  • @Stefan Radoveanu
   Gabi Grigore este secretar general al PDL Iasi, ales in mai 2011.
   Despre alte intentii de viitor ale acestu domn, nu am aflat decat (CITEZ) :
   ,,Întrebat dacă el ar putea fi cel vizat pentru a prelua PDL Iaşi, Grigore a replicat că nu este cu siguranţa acea persoană, deşi în ultima perioadă a preferat să stea „în umbră”.

 61. Doamne, ce-am ras… Aici, pe ziare.com este un articol: “Ilie Sarbu: Dupa sapte ani de mandat, Basescu acuza clasa politica de lasitate?” http://www.ziare.com/rosia-montana/gold-corporation/ilie-sarbu-dupa-sapte-ani-de-mandat-basescu-acuza-clasa-politica-de-lasitate-1117563

  Sigur că lumea şi-a amintit de impuşcatul in biluţe, Ilie Sarbu, şi un coleg s-a prezentat cu bancul:
  “Cica, la vanatoarea lui Nastase , organizator era Sarbu. Trec mistretii prin fata vanatorilor si nimeni nu trage. Apare nervos Sarbu si tipa la ei:
  – Trageti odata in —a mea!
  Şi au tras…”

 62. Mda…am citit ce a scris amicul Frank, pe un subiect pe catr tocmai mă pregăteam să-l expun într-o doză concentrată.
  Nu am ascultat live declarația lui Sebastian Lăzăroiu, extrem de pertinentă și în acord deplin cu…realitatea. 😉
  În schimb, butonând telecomanda, am surprins frăsuiala celor doi clămpănitori de la iRTV, făcuți hiene de domnul Lăzăroiu.
  Băi fraților, să-i fi văzut pe animăluți cum se dădeau de ceasul morții, pentru că un politican, de mare viitor, ,,a îndrăznit” să le spună verde (sau portocaliu) în față, adevărul despre ei înșiși.
  Domnul Sebastian Lăzăroiu a fost, după părerea mea extrem de delicat în alegerea metaforei.
  Ce doi vizați, ar trebui să fie mândri că au fost asociați cu un animal de pradă.
  Eu, m-aș fi gândit la maimuța hoață cu ochelari. Probabil, domanul Striblea, de atâta iritare și indignare sparge în fiecare seară câte o pereche de ochelari. Ia să vedeți ce a mai făcut o surată de-a domnului Striblea de peste mări și țări.
  CITEZ:
  ….,,maimuta i-a adus la exasperare pe locuitorii orasului indian Shimla. Animalul a bagat spaima in oameni, pentru ca s-a dovedit a fi un adevarat hot de ochelari de vedere.
  Doar in ultimele zile, aceasta a reusit sa sustraga peste 10 perechi de ochelari de la localnici. Maimuta se strecoara cu predilectie in cladirile de birouri, de unde fura numai ochelari de vedere, informeaza teenproblem.net”
  🙂 🙂 🙂

 63. JEGURI FOSTE COMUNISTE-IOSIF BODA SI PROGENITURA-

  V-ati obisnuit sa-l vedeti pe FOSTUL PROFESOR DE LA STEFAN GHEORGHIU LA REALITATEA TV,PE POST DE MARE ANALIST POLITIC,este vorba de IOSIF BODA-OTREAPA COMUNISTA,FOST NOMENKLATURIST,care cu limba lui de sarpe veninos,scupia de ani buni otrava ,inselind si manipulind cetateni romani.
  Uns cu toate alifiile,unui comunist scolit,acest VIERME COMUNIST,a otravit opinia publica cu nenumarate minciuni.
  Din putul gindirii lui ,se trage cliseul confom caruia,NU SE POATE SA EXISTE POLITICA FARA PARTIDE DE STINGA,NIMENI NU A CISTIGAT RAZBOIUL CU PRESA SI MULTE ALTELE.
  Ce insa,NU A SPUS NICIODATA ACEST GROBIAN SI VEROS NOMENKLATURIST ESTE CA IN BUNA TRADITIE A COMUNISTILOR,EL SI-A ANGAJAT ODRASELE LA STAT,SI NU ORI UNDE,CI ACOLO UNDE SE POT FACE BANI FRUMOSI,IAR MITA SI PESCHESUL VINE SINGUR LA USA BUGETARULUI.
  De ce credeti ca era atit de INDIGNAT DL IOSIF BODA CIND BUGETARILOR LI S-A REDUS SALARIILE?Pai simplu pt ca ODRASLELE SALE ,NISTE PARVENITI UTECISTI SUGEAU DIN BUGETUL STATULUI.
  Despre DEONTOLOGIA LUI PROFESIONALA SI OBRAZ CE DREAK SA MAI SPUN,ADICA EL ARE INTERESE IN ZONA BUGETAR,DA VINE LA REALITATEA SI NE SPUNE CA ESTE JEG NEUTRU.
  Dar cind comenta CU NISTORESCU SI HUREZEANU ,SUBIECTE CE TIN DE FAMILIA PREDITENTIALA,ORI A ALTOR POLITICIENI CE SA MAI ZIC???????????
  Numai ca CE AI INVATAT IN CEI 7 ANI DE ACASA,AIA AI SA FACI,si uite ca DREPTATEA DIVINA NU SE LASA PREA MULT ASTEPTATA.:
  -,DANIEL BODA FIUL NOMENKLATURISTULUI COMUNIST IOSIF BODA,ESTE TRIMIS IN JUDECATA DE PROCURORII D.N.A.PT LUARE DE MITA’
  ASADAR CE SE NASTE DIN PISICA COMUNISTA SOARECI VA MINCA.

 64. Cat il mai rabdati pe Mircea Badea ?????????????????????????????
  Golania si cretinitatea a atins cote absolute !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
  Eu l-as fi ” interzis ” demult !!!!!!!!!!!!
  CE MAI ASTEPTATI ???? SA SCOATA PISTOLUL SI SA VA ARATE CUM VA IMPUSCA ???

 65. Subvenția la căldură, alături de asistența socială practicată pe scară industrială, este catalizatorul care a permis PSD să-și construiască un bazin electoral tradițional. Recte, guvernul a dat subvențiile în conformitate cu listele făcute pe genunchi de autoritățile locale, după care, vine la primărie un..Mazăre care spune , cam așa (reproduc din minte) : ,,EU v-am dat bani și ajutoare, din… muncușoara mea, d-aia nu am cu ce repara Cazinoul. VOI sunteți mai importanți decât o clădire, fie ea și istorică.”
  Se pare că, domnul Sebastian Lăzăroiu, i-a lovit pe pesedei fix în moalele capului și le-a închis ROBINETUL.
  Iată ce declara, recent, Victor Ponta :
  ,,Presedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat, luni, Guvernul si pe ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, ca folosesc instrumentul transformarii subventiei la incalzire in ajutoare sociale pentru a-i “pedepsi” pe alegatorii din orasele conduse de USL deoarece nu au sustinut PDL”. “Este o masura politica(…) ” (sic!)
  Încerc să înțeleg ,,logica” distinsului (în sens de excepție) domn Victor Ponta, dar recunosc că este peste putințele mele. 😉
  Culmea este că, PNL, un partid din ,,buzunarul” PSD, s-a raliat acestei ,,viziuni”, prin vocea doamnei Mariana Câmpeanu și a altor vârfuri de organigramă.
  Cum vine asta ? La ce folosește PDL, din punct de vedere electoral, ,,să pedepsească” alegătorii PSD+PNL ?
  Vedeți, asta înseamnă să privești lumea exclusiv prin dioptriile interesului îngust de partid. Ajungi, încet dar sigur, să bați (cu) Câmpii (Câmpenii) la greu, expunând cetățenilor alura unor politicieni iresponsabili și rupți de realitate. Economică, socială, politică și…toate la un loc și încă ceva pe de-asupra.
  Problema este de fapt una de bună administrare a banului public și de echitate.
  Doar cei îndreptățiți prin venitul real per membru de familie, pot primi un discount la factura de încălzire.
  CITEZ:
  ,,„În iarna trecută, fiecare român a primit 750 de lei subvenţie de la stat şi de la bugetul local, fie că era sărac sau bogat, notar sau pensionar cu un venit de trei milioane de lei. În plus, săracii mai primeau încă 600 de lei ajutoare de încălzire. Anul acesta subvenţia n-o mai dăm tuturor, ci doar celor vulnerabili”, a explicat ieri ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.”
  MAI ADAUG încă un argument al iritării useliste :
  CITEZ:
  ,,El a anunţat că se vor schimba şi regulile de acordare a subvenţiei, astfel că vor fi verificaţi 60% din cei care depun la primării dosare pentru subvenţie, iar aceştia vor fi aleşi aleatoriu de către minister. Până în prezent erau verificaţi doar 3% din cei care depuneau cerere de subvenţie şi declarau în nume propriu că îndeplinesc condiţiile pentru ajutor. „Când am făcut un control pe anul trecut, din 30% din dosarele verificate, 18% aveau nereguli, fiind vorba de fraudă, respectiv un milion de lei – sumă acordată necuvenit”, a spus Lăzăroiu. ”
  COMENTEZ:
  Vedeți ce nu le place pesedeilor și peneleilor ? Guvernul Emil Boc ,,îndrăznește” să-i controleze la dosare pe cei care gestionează administrația locală.
  Opoziția își dorește ca TOT PROSTUL de contribuabil de pe cuprinsul patriei, să…subvenționeze așazisa stângă românească !
  Bravos națiune, că ai permis unor paraziți politici, numiți social democrați, să penetreze parlamentul României . Au ajuns acolo, ,,penetrând” interesul fiecărui cetățean român plătitor de taxe și impozite.
  De fapt, ceea ce vrea Sebastian Lăzăroiu, este SĂ MĂREASCĂ numărul beneficiarilor , respectiv de la 200.810, la 331.296 și SĂ MAJOREZE plafonul de venit al celor considerați vulnerabili, la 786 de lei (unde se acordă o subvenţie de 5%), iar pentru persoanele singure, la 1.082 de lei.
  Anul trecut s-a acordat subvenţii între 100% şi 10% celor cu venituri de până la 615 lei pe membru de familie, plus subvenția la gicacalorie, de care a profitat, otova, tot românul.
  Aceasta din urmă trebuie eliminată, în acord cu cerințele și obligațiile de stat membru UE, iar CET-urile nerentabile să fie ori restructurate masiv, ori închise definitiv. ,,Găurile negre” , adevărate sugative de bani publici, inclusiv companiile naționale, trebuie, bucată cu bucată, suprimate.
  Dacă va reuși în acest demers, echipa Emil Boc (în fundamentele ei) va avea, cu siguranță, …continuitate în 2012, urmare a bunei guvernări.

  • erata
   Fraza…,,Culmea este că, PNL, un partid din ,,buzunarul” PSD, s-a raliat acestei ,,viziuni”……sună exagerat.
   Nu este nici o ,,culme”, ci este perfect natural și predictibil.
   Mirarea mea a fost excesivă și nejustificată. 😉

  • ANALIZA este foarte corecta.
   Ajutorul social trebuie sa ajunga la ceivulnerabili si sub control ca date financiare a nivelului financiar corespund cu realitatea.
   Altfel cei care profita ilegal sa fie supusi exigentelor legii si cu recuperarea sumelor incasate ilegal.

   Nu se poate concepe ca cei cu masina, apartament sa fie subventionati la incalzire sau sa-si plateasca ratele.

   este inuman fata de cei in nevoi.

   Adevarata politica de familie trebuie sa fie orientata spre ajutorarea celor in NEVOI !!!

 66. Aici, http://www.ziare.com/liliana-minca/pc/liliana-minca-o-plac-pe-boagiu-o-admir-pe-udrea-voiculescu-e-un-exemplu-tv-ziare-com-1117639#adaugare-comentariu
  Liliana Minca spune: O plac pe Boagiu, o admir pe Udrea, Voiculescu e un exemplu – Tv Ziare.com
  Iata comentariul meu, dupa ce am citit: Felicitari, doamna, pentru aceste spuse. E de admirat ca in cei de la putere nu vedeti niste dusmani, cel mult, niste adversari politici. Spuneti-le, va rog, acest lucru si lui Ponta, Antonescu, Iliescu, Nastase, Voiculescu de la care e de dorit sa se poarte omeneste ca sa fie exemplu si pentru multime. Multumesc!

 67. Va reamintesc, stimati domni si (eventual) doamne, că Presedintele Romaniei s-a pronuntat in favoarea proiectului aurifer, inca din campania electorală a anului 2009.
  Domniile voastre (unii dintre dvs) fiind, probabil, cu ochii atintiti spre paiața lui SOV, sau, în stare de hipnoză urmare a influenței malefice a flăcării violet, nu ați sesizat acest ,,amănunt” doar aparent nesemnificativ.
  SĂ vă fie de bine, stimabililor. 😉
  PS
  Ca să nu spun rușine. Și în Suedia sau Finlanda, exploatările aurifere sunt efectuate de companii private.
  În contextul creșterii prețului aurului pe plan mondial, se impune cu necesitate demararea acestui proiect , în deplină corelare cu legislația europeană.
  Ceea ce faceți domniile voastre, se cheamă un război politic murdar, care nu are nimic de-a face cu interesul comunității (căreia nu-i oferiți nici o alternativă credibilă) și/sau interesul național. Practic, condamnați această țară la înapoiere și ignoranță.
  Normal, din moment ce segmentul …social al politichiei românești (și nu numai) , își trage seva doar din manipularea și aservirea a milioane de oameni statului asistențial de tip ,,sac fără fund”.
  S-a terminat domnilor cu joaca de-a politica și vorbăria perpetuă fără rost. Nu mai este timp de așa ceva. România trebuie să purceadă neîntârziat, la treabă.
  Vă mai citez ceva, poate vă intră în scăfârlie :
  ,,Finlanda urmareste sa pro­mo­veze, im­pre­u­na cu Suedia, masuri pentru incurajarea industriei miniere la nivel comunitar, a afirmat Riika Aaltonen, consilier in Ministerul Economiei de la Helsinki. In prezent, cele doua state scandinave pro­moveaza industria extractiva, in special in zona metalelor, ca o masura de a reduce impactul crizei eco­nomice mondiale si de a ma­ri competitivitatea eco­no­mi­ca, prin reducerea im­por­turilor.”
  NOTA:
  Foarte recent, cotația bursieră a principalelor companii europene a crescut, în conivență directă cu avansul înregistrat de industria extractivă.
  CONSIDERAȚIE PERSONALĂ: Greu e cu mentalitățile românilor când li se pune pata. Mai bine sărac și cinstit….sau mai corect, prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul. 😉 😉

  • @ZeV. Domnule draga, nu stiu daca esti suficient de atent, dar plangi la mormant strain. Personal nu sunt impotriva exploatarii aurului. As fi in contrasens cu istoria. Problema apare atunci cand analizezi si observi ca de acest aur si metalele asociate nu vor profita romanii si nici Romania ci mai degraba marea finanta internationala.Vin apoi la rand si considerentele ecologice care nu sunt de neglijat. Practic Romania castiga daca nu se atinge de acest zacamant sau, dimpotriva pierde daca va scoate acest aur la suprafata. Avem un motiv foarte valabil pentru a amana exploatarea acestui zacamant – pozitia U.E. care se opune tehnologiei de exploatare preconizate. Dupa parerea dumitale, ce ar fi de preferat, ca acest aur sa intre in visteria BNR la pretul de productie sau la pretul zilei? A achizitiona acest aur la pretul zilei ar insemna un dezastru economic. Cu ce bani il vom achizitiona? Cu aurul pastrat in adancurile muntelui putem avea aproape aceiasi credibilitate financiara ca in conditiile in care aurul sub forma de lingouri ar fi pastrat in depozitele BNR. De-l vom scoate la lumina, acest aur ni se va scurge printre degete. Vorbesc de parte derizorie ce ar reveni Romaniei, caci parte care ar reveni companiei straine nu o mai pun la socoteala. Daca vom fi in stare sa ne mutam gandul de la acest aur vom gasi destul “aur” in productivitatea muncii noastre care musai ar trebui sa creasca in conditiile in care tara ar fi condusa de un guvern competent.

  • Trei intrebari/enunturi, inainte de noapte buna, stimate domn :
   1. Ce inseamna guvern competent, in acceptiunea dvs ?
   2. Cine sa formeze acest guvern, care sa se manifeste cu totul altfel decat precedentele echipe post decembriste ?
   3. Enumerati cateva masuri concrete, eficiente si cu efect imediat, care sa stimuleze suficient de semnificativ, productivitatea muncii….in sectorul privat, si care sa aduca rapid bani la bugetul statului, redimensionat la nivelul lunii… decembrie 2008.
   Nu repetati ceea ce deja implementeaza guvernul cel mai competent (dupa parerea mea si nu numai) al Romaniei ultimelor două decenii.
   PS
   Nu va grabiti si , va rog insistent, renuntati, cel putin pe acest blog, la cliseele penibile ale perechii de ,,no name” politici care (nu) conduc USL , tabula rasa in materie de viziune, solutii si…speranță credibilă pentru romani. Din ce in ce mai multă lume realizeaza cat de …goi sunt acești saltimbanci, prin comparație cu un premier reformist si…prezent non stop la servici, respectiv, un presedinte vizionar si responsabil. Mare noroc am avut cu totii in 2009, chiar dacă jumatate dintre noi nu am realizat, pe moment, acest evident adevar. Da, vom deveni, cu siguranta, majoritari, in 2012.
   Am spus ,,vom”, pentru a ilustra normalitatea , prin contrast cu obsesia demolarii din zona situată in exteriorul istoriei. 😉
   Noapte buna 😉
   PPS
   De fapt, nu astept neaparat un raspuns.Sper doar că veți medita mai profund și mai îndelung. Până anul viitor, este timp suficient să vă limpeziți mintea. Evident dacă veți dori, sincer, aceasta. Este nevoie si de dvs, sau de cei asemeni dvs, pentru a duce la capăt reformarea acestei nații, incusiv a mentalității și percepției cetățenilor ei.
   Lăsați, naibii, pesedeul, că e muribund și semiîngropat…în gropile săpate pentru alții. 😉

  • @ZeV. Stimate domn si draga ZeV, observ ca invarti gramatica pe dupa deget functie de interesul de circumstanta. In ultima postare de ieri imi reprosai faptul ca te-am cam bagat, asa cu de-a sila, in oala in care se prepara tocanita portocalie in conditiile in care te declari nepartinic. Te cred pentru ca prea o spui cu vehementa. Astazi tu insuti cu tibisirul in propria manuta scrii pe un plaivaz virtual – forumul ce ne gazduieste schimbul de idei, ei bine tu te incluzi prin pronumele “noi” asociat cu acea promisiune numita “vom”. Cand sa te cred draga ZeV? Ei bine sa stii ca chiar te cred pentru ca intuiesc ca esti plamadit din acelasi aluat cu mine. Sunt in stare sa pun mana pe baltag pentru o idee asupra careia nu am drept de proprietate, dar o fac pentru ca pur si simplu imi place ideea. Mai zi tu daca fostul purtator de carnet rosu ce am fost odata poate fi acuzat de materialism sau idealism. Guvern competent? Iti voi da un exemplu. Croatia nu a putut inca accede in U.E. datorita rolului sau in razboiul sarbo-croat. In conditiile in care Romania era pusa cu genunchii pe coji de nuca de madam Europa pentru a grabi aplicarea reformelor, ei bine Croatia a ciulit bine urechile si a rationat astfel: locul nostru al croatilor este in U.E., dar pe moment usa este inchisa. Pentru a nu pati ceea ce patesc acum romanii, noi croatii (guvernul si parlamentul) vom proceda la reformele necesare fara a ni le impune nimeni astfel incat atunci cand se va pune problema accederii in U.E. noi sa fim deja reformati. Noi si astazi inca mimam reforma si asta ne va costa. Vreau reforma adevarata ZeV-ule draga si nu surogate. Poate ar fi cazul sa stii ca nu oricine este capabil de reforme. Reforma este apanajul oamenilor cu viziune si astazi noi ducem lipsa de asa ceva. Nu cunosc decat 6 reformatori veritabili ai societatii romanesti. Acestia sunt Mavrocordat, Voda Cuza, N. Kogalniceanu, I.C. Bratianu, Carol I si Spiru Haret. Vrei sa il alaturi pe Boc celor 6? Daca mi-a scapat vreunul, cer iertare, dar adauga-l tu si iti voi fi recunoscator. Imi cereti sa “las naibii PSD-ul”. Chiar credeti ca il tin in brate? Credeti ca ma inchin la icoanele Sf. Ponta sau Iliescu? Parca am mai afirmat in dialogul cu d-ta ca Alianta numita USL desi a fost declarat ca valabila pentru 20 ani, ea va sucomba aproape imediat dupa disparitia cauzei care a generat-o – Traian Basescu. PSD-ul e muribund? Te inseli amice. Intr-o tara cu atat de multi oameni saraci PSD-ul are un viitor de aur. Obisnuieste-te cu ideea.

 68. Fragment din informarea prezentata de doamna Elena Udrea la sfarsitul sedintei de Guvern de azi :

  ” Bună seara, informarea mea este mult mai scurtă decât cea a primului-ministru. Am o veste bună pentru constănțeni, pentru români: guvernul a aprobat preluarea cazinoului de la Primăria Constanța la MDRT, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a acestuia, după care îl vom transmite înapoi, în administrarea Primăriei Constanța. Vă reamintesc că, după 100 de ani de existență în proprietatea statului, cazinoul era cât pe ce să fie dat de domnul primar al Constanței unei companii private, urma să îl înstrăineze – decizia fusese luată – dar, la presiunea opiniei publice, s-a încercat găsirea unei alte soluții. Soluția a venit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, am găsit posibilitatea de a finanța lucrările de reabilitare, scopul final fiind acela de a menține cazinoul în proprietatea statului, cu destinație publică. Indiferent ce fel de activități se vor desfășura acolo, ele trebuie să fie destinate publicului, constănțenilor, turiștilor de pretutindeni, nu numai din România, și trebuie să se constituie într-un punct de atracție pentru litoralul românesc.”.

  Felicitari Doamnei Ministru Elena Udrea, felicitari Guvernului Romaniei.

  • @Nicolae
   Absolut meritate aceste felicitări.
   Dar cele mai calde, mai numeroase și mai intense, vor veni la finalizarea lucrărilor. 😉
   Personal, cred că acest edificiu ar trebui să rămână în custodia ministerului, cel care să decidă în final concesiunea, în funcție de natura activităților pe care o vor stabili cetățenii constănțeni printr-un eventual referendum.

 69. Planul B prevede compromiterea TOTALA a CRIMINALILOR ROMANIEI.
  Desigur momentul nu este inca propice, putintica RABDARE, totul la timpul sau.
  Dupa FURTUNA vine si vremea buna.

  Trebuie sa-i lasam pe acesti CRIMINALI din USL si sustinatorii sai sa-si termne munitile !!!

  Cordialement

  NB

  Aveti incredere in VIITOR si ca SA TRAITI BINE depinde numai de NATIUNE !!!

  NU VA LASATI INSELATI DE MAFIA Neo comunista azi cea usl ISTA, ponta si antonescu !!!
  Ei n u sunt altceva decat niste purtatori de apa !!!

 70. Cum ii ancheteaza cei de la dna pitesti pe cei de la agentia nationala a medicamentului?Nu exista mnartori,nu exista flagrant,nu exista denunt.Conducerea agentiei se pare ca e a psd-ului si cineva portocaliu probabil o doreste.Stiu ca sunt si dosare foarte multe fabricatel.Cunosc cativa din cei ce sunt anchetati la agentia nationala a medicamentului.Si acum pot sa ii sun…probabil urmeaza sa fie arestati.

 71. O replică dintr-un serial coreean pe care-l urmaresc cu mare plăcere: un neputiincios pe care-l bate nevasta pentru ca nu mai are serviciu, ii spune altuia, de care-si leaga sperantele de mai bine: “O sa-ti fiu alături în tot ce faci. Nu mă lasa de izbelişte!” ii spune plângăcios.

 72. Un zâmbet 😆

  Sotul: – Incercam o noua pozitie in seara asta?
  Sotia: – Sigur! Tu sa stai si calci, speli, faci mancare, iar eu stau pe canapea, beau bere si ragai!.

 73. @
  Elena UDREA & Cie

  Romanii din SPANIA au crezut ca merge ca in ROMANIA.

  Munca la negru si ne descurcam noi, NU MAI MERGE !!!

  Situatia este foarte diferita, Romanii care erau inscrisi in nume de afaceri nu plateau taxele si nici cotizatiile aferente regimului social declarat se gasesc in situatia catastrofica.

  SPANIA nu mai poate accepta ne regulile si aceste ilegalitati, ROMANI trebuie sa-si declare fiscalitatea daca doresc sa mai ramana in SPANIA.

  Acelasi lucru se va intampla si cu ROMANII din ITALIA.

  MUNCA la NEGRU nu mai este posibila !!!

  ELVETIA are nevoie de adevarati porfesionali, electricieni, caloferisti, sanitaristi si nu de universitari cu diplome fara valoare !!!

  Doamna UDREA,

  Trebuie sa intelegeti fara cinste si o meserie nu se poate avansa in progresul economiei.

  TURISMUL din ROMANIA are nevoie de servicii profesionale, de securitatea turistului, de infrastructura si de un climat de BIEN VENU.

  ROMANIA mai are mult a face in acest domeniu, PEISAJUL NATURAL este FORMIDABIL, securitatea tiuristului este problema nr. 1

  ROMANIA merita transvesata in lung si lat, multi operatori mi-au spus , venim cu 3 milions de turisti, ce face ROMANIA ?

  ROMANIA este capabila sa-i primeasca ?

  Doamna UDREA,

  Astep un raspuns particular, KOHNI este dispus a investi in ROMANIA, deasemenea DIREC T REISEN !!!

  Cordialement

  NB

  Astept raspuns si pe adresa profesionala

 74. -Am pictat mai bine de jumătate de an în zona respectivă, în urmă cu patru,cinci ani.Am văzut cetatea de la Enisala,care trebuie restaurată şi multe alte obiective turistice .Drumuri,clădiri se pot ridica relativ uşor.Mentalitatea oamenilor este din nefericire cel mai greu ,,clădit,, Am avut curajul de a merge cu cortul, în jur de două sute de kilometrii . Nu mai sfătuiesc pe nimeni să se aventureze de unul singur.Printre altele am plătit o amendă la Poliţia de frontieră .Deşi nu am părăsit teritoriul României ,nu am avut intenţia şi am campat numai în apropiere de zone locuite. Da cred că aceste drumuri sînt binevenite .Cunoscînd ambiţia şi determinarea ce vă caracterizează,cred că vor fi construite în puţină vreme !

 75. Bună dimineaţa! Şi un zâmbet la cafea 😆

  Două prietene:
  – Dragă, spune şi tu, nu e viaţa asta groaznică? Ori de cîte ori dau şi eu de un bărbat cumsecade, descopăr că fie ca el e însurat, fie ca eu sunt măritată !

 76. E toamna iar – ZI DE TOAMNĂ, de Rainer Maria RILKE

  Doamne, e timpul. Vara a fost mare.
  Aşterne-ţi umbra pe cadranele solare,
  şi vântului dă-i drumul pe câmpii.

  Poruncă pentru pârgă dă poamelor târzii,
  mai dăruie-le două zile calde,
  grăbeşte împlinirea să se scalde
  o ultimă dulceaţă în vinul greu din vii.

  Cel care n-are casă, nu-şi va mai construi.
  De-acum, cel singur, singur o să fie:
  veghind, citind, el lungi scrisori va scrie
  şi pe alei mereu va rătăci
  neliniştit, când frunzele adie.

  Traducere de Dan DĂNILĂ

 77. Turnul de observatie
  (Buna dimineata, tuturor)
  Asa cum am anticipat, nu am primit nici un raspuns.
  Doar eschive, trimitere la istorie, apelul la recuzita unor nume prafuite (originalele fiind de mult oale si ulcele) si…asa cum m-am asteptat (repet) , omniprezenta si premeditata mentiune ,,jos Basescu” in variantă soft.
  Jalnic, prietene, inteleg ca aveti anumite obligatii asumate, dar, ma asteptam, de la un om instruit si inteligent , la mult mai multa viziune.
  Nu ati definit niciodata ce intelegeti prin reforma, nu ati nominalizat niciodata nume de persoane inca in viata, avand in vedere ca ..mortii nu pot face altceva decat sa ne motiveze, nu sa ne conduca. 😉
  Dvs, de fapt, nu vreti nici o reforma, va doriti, doar, atingerea obiectivului formal constituit din indepartarea de la putere a actualei garnituri politice.
  Mereu faceti, deliberat, confuzie, intre sustinerea mea pentru actuala strategie de reforma (atentie, nu fata de persoane, fata de care nu am nici o obligatie) si o prezumtiva inregimentare politica. Pur si simplu, cred in patriotismul lucid si in dreptul acestei natii la viata demna si decenta, pe termen lung.
  Un om absolut independent nu exista, pentru ca asta inseamna …retragerea pe muntele Athos , ruperea oricaror legaturi cu lumea si implicit…. neprezentarea la sectia de votare.
  Ma intreb : la ce va foloseste inteligenta , stimate domn ? 😉
  Am senzatia ca de ea se folosesc oameni bicisnici, care nu va merita, care nu au nici o idee despre cum trebuie sa arate un viitor solid pentru Romania. Cred ca de fapt, nici nu-i intereseaza. Scopul lor este ca, prin indepartarea Presedintelui Traian Basescu, sa scape de bratul justitiei, ba chiar sa o controleze, in interesul lor sau a acolitilor, asa cum au facut (si au invatat) de 20 de ani.
  S-a terminat , domnule, suntem la macazul unei noi evoltii globale, iar noi, si datorita domnului Traian Basescu, suntem in pole pozition. Nu uitati nici un moment ca avem interese comune, volens nolens, pe marea agitata a unei civilizatii in perpetua cautare de repere.

  • ..Stiti ce mi se pare amuzant, stimate coleg ?
   Am privit indelung la numele insirate de dvs si m-am oprit la Voda Cuza.
   Este foarte interesant si demn de subliniat contextul istoric al debarcarii acestei mari personalitati….reformiste.
   Cine isi mai aminteste de monstruasa coalitie a…grupurilor de interese autohtone .care a premeditat si organizat indepartarea de la putere a unuia dintre ctitorii Pricipatelor Unite ?
   Amalgamul de epigoni aglutinati in clanuri si caste intrepatrunse meschin SI CONJUNCTURAL, in dispret profund fata de interesul national, s-a dizolvat in ceata istoriei…a ramas simbolul Cuza.
   Tare ma bate gandul sprințar că, dacă Alexandru Ioan Cuza ar ma fi fost în viață, ar fi generat aceeași percepție și ostilitate morbidă într-o clasă politică ilegitimă, care a pierdul startul cu istoria.
   Dar, ca la români. Trebuie să fi mort sau …pe mări și oceane, pentru a fi apreciat la justa valoare. 🙂

  • ..Spre deosebire de Cuza, Traian Basescu este un familist convins si nu face compromisuri cu nimeni vsi a vis de angajamentele din campanie :
   – reforma Constitutionala
   – votul uninominal
   -redimensionarea in limitele decentei si eficientei a Parlamentului Romaniei
   -reforma institutiilor statului
   – ….explatarea miniera de la Rosia Montana, pentru a da o sansa comunitatii si a intari visteria statului roman. Evident, dupa obtinerea tuturor avizelor si asigurarea ca interesele statului sunt salvgardate.
   Fac o scurtă paranteză, spre aducere aminte, chiar daca unii si-ar dori sa se aștearnă ceața și tacerea, exact ca pe ,,cazul” Sterling:
   CITEZ:
   ,,Problema este, insa, faptul ca societatea mixta, SC “Eurogold Resources” SA, formata de RAC Deva (33,8%), Gabriel Resources Ltd. Canada (65%) si inca cateva societati romanesti cu procente insignifiante (Cartel Bau SA Cluj-Napoca, Foricon SA Deva si Comat Trading SA Bistrita), s-a infiintat in 11.06.1997, cu doua luni dupa inscrierea “Gabriel Resources” pe bursa. Acordul pentru infiintarea societatii mixte si l-a dat si ministrul de atunci al Industriei si Comertului, Calin Popescu-Tariceanu. (REPET, CALIN POPESCU TARICEANU).”

   PS
   Este un familist convins, spre deosebire si de…Calin Popescu Tariceanu, sau Petre Roman.
   Viata privata a politicianului ii apartine, in masura in care nu traduce instabilitate emotionala si rabat de la principii si moralitate.
   Va imaginati de s-at fi intamplat daca…Traian Basescu ar fi fost surprins pupandu-si nașa ,relativ pe ascuns și ar fi procedat inticmai ca cei susnumiti ?
   Accetam ipocrit orice excentricitati de la Antonescu, Tariceanu, Becali, Vadim, Borcea, pentru ca, este exocit si genereaza rating. De la Basescu , unii dintre noi, asteapta doua lucruri : sa taca si/sau sa plece, pentru a nu…deranja grupurile de interese, pe care (am fost conditonati subliminal sa credem asa, prin intermediul tembeliziunilor), le confundam cu partide si coalitii dedicate intereselor noastre.
   Imi pare rau, dar nu pot accepta ca o alianta sa pretinda ca exista drept alternativa pentru Romania, in timp ce tolerează ca pivot central si structural, UN SECURIST NOTORIU cu decizie definitiva si irevocabila de colaborator cu politia politica! Este inadmisibil că mare parte din opinia publică si chiar din randurile partidului de guvernamant, accepta in parlament (sau la aceeasi ,,masa”) un asemenea impostor. Doar pentru ca detine un trust media, pe mcare il foloseste ILEGITIM si NEDEMOCRATIC drept arma politica. Stau marturie, în acest sens, inclusiv declarațiile unor angajați ai aceste oficine toxice.
   Cum se poate promova reforma pe care v-o doriti cu oameni care, din 2007, si-ai propus un singur obiectiv ?
   Ce credibilitate pentru romani au Dan Voiculescu, Ion Iliescu, Crin Antonescu, Adrian Năstase, Calin Popescu Tăriceanu (care si-a batut joc de finantele publice), (actualmente) Victor Ponta, etc, etc ? Nu mai spun de păpula Geaoană, cel care a lansat, alături de Voiculescu, campania destinată unei lovituri de stat, în 2007 ? Cred și sper că Geoană este într-un proces de meditație și reconsiderare a propriilor priorități (și interese) politice.
   Ce reformă, vă doriți și cu cine, stimate domn ?
   Spuneți exact ce vreți, concret, cu subiect și predicat, cu obiective precise și fezabile, implementabile doar cu oamenii pe care îi avem în viață. Nu avem alții, stimate domn, iar dacă nu ne plac. propun atunci să ne implicăm noi, direct și nemijlocit. Altfeș, ne pierdem timpul ascultându-ne vorbind steril, cu satisfacția efemeră de parcurs că ,,i-am zis-o” interlocutorului. Ei și ? Ce urmează ?
   Vedeți, asta e diferența dintre percepțiile noastre, asta e…diferența dintre responsabilitatea perfectibilă a unora și impostură elegantă (uneori), dar sterilă (permanent) și fără fond, a altora.
   Cred că am anticipat eventualele linii de forță ale intervențiilor ulterioare și am răspuns în avans. Azi am activități pe teren și nu la birou. 😉

  • erata…scuze pentru grabă
   ,,ar fi procedat inticmai ” , se va citi : ,,ar fi procedat intocmai”
   si
   ,,este exocit si genereaza rating” , se va citi : ,,este exotic si genereaza rating”
   NOTA : daca mai identificati si alte erori de ortografie, va rog sa le corectati dvs, in minte.
   Eu trebuie sa plec de urgenta.

  • ..Buna dimineata, Siver
   Dupa bani, Silver, dupa bani.
   Vrei sa ma dea, nevasta, afara din casa ? 😉

 78. Elena mai taie din bulucul ala de lume” care cica” au sarit pe astea trei manastiri fiindca de astea nu au auzit inainte nici popii care oficiau slujbe acolo. In rest este bine.

 79. Spune cineva(?)
  “aurul este mai in siguranta in maruntaiele muntelui “.
  Eu as clasifica asta drept
  CUGETAREA MILENIULUI. Care? Pai a tuturor mileniilor.
  De “aplicat”, mai tarziu. Adica de interpretat aplicarea acestui “principiu” in diverse alte locuri. Adica “ce-ar fi daca…”

 80. Panseu de la G…

  Cat de ironica e viata. Cheltuim atat de multi bani pe haine scumpe, dar cele mai plăcute momente din viata sunt cele fara haine.
  Mare panaramă… 😮

  • …De acord, dar, totusi, macar cu ciorapi diafani, pojartiere si pantofi cu toc cui de 12 cm. 🙂

 81. Am sa plec in comentariul meu de la comentariul pe care TURNUL DE CONTROL,il face,si unde vorbeste despre reformele din romania,care conform spuselor sale de fapt sunt inexistente.
  Sigur acest subiect ,REFORMAREA STATULUI DIN TEMELEI,este mai mult decit fascinant,si trebuie sa ai o instrctie solida pt a putea in primul rind intelege ce inseamna REFORMA PROFUNDA ,SI SPULBERAREA UNUI STAT CONSTRUIT PE SCHELETUL, MODELUL ,STATULUI COMUNIST,ASA CUM A FACUT ION ILIESCU SI OAMENII SAI,DE FAPT O INTREAGA GENERATIE DE POLITICIENI,VENITI DIN ESALONUL DOI AL NOMENKLATURII COMUNISTE,TOTI,DAR ABSOLUT TOTI ATINSI PINA IN CEA MAI INTIMA FIBRA A LOR DE COMUNISMUL ASA ZIS LUMINAT,CEVA MAI LAX DAR DOAR ATIT.
  Cartea cartilor,CONSTITUTIA ILIESCIANA STA MARTURIE SI VINE CA ARGUMENT SUPREM IN SPRIJINUL AFIRMATIILOR MELE.
  Si pt ca uneori imi plac expresiile plastice voi incerca sa folosesc una de data aceasta,pseudo=reforma pe care a ,COMIS-O ION ILIESCU CU AL SAU PSD,ESTE UN FEL DE OPERATIE PLASTICA DE GREFA DE PIELE,RESPINSA DE PACIENT.
  Da dle.TURN DE OBSERVATIE,REFORMA ADINCA FACUTA DE TRAIAN BASESCU SI PD-L INCEPIND CU ANUL 2010,ESTE CEEA CE TREBUIA FACUT:
  1.-schimbarea codului penal si a codului de procedura penala-INCEPIND CU 1 OCTOMBRIE,JUSTITIA ROMANA VA OPERA CU CODURI MODERNE SI CELERITATEA VA DEVENII REALA-CINE S-A IMPOTRIVIT?ACTUALUL U.S.L. IN FRUNTE CU VICTOR PONTA.
  schimbarea codului civil si de procedura-GARANTIA PE CARE COMPANIILE STRAINE O CEREAU DE MULT PT A FI SIGURE CA SUNT EGALE IN FATA LEGII IN LITIGIILE COMERCIALE-cine s-a impotrivit-aceiasi uslasi,de ce?????????
  O NOUA LEGE A INVATAMINTULUI-care va pune invatamintul romanesc pe coordonatele unui invatamint modern-CINE S-A OPUS-ACEIASI,PERSONAJE FOSILIZATE,CHIAR DACA VIRSTA LOR AR SPUNE ALTCEVA.
  Schimbarea din temelii a codului FISCAL SI CEL DE PROCEDURA FISCALA,CARE INCEPIND DE IERI,CU ULTIMELE MODIFICARI USUREAZA SARCINA FIRMELOR MICI SI MIJLOCII
  -Un atac fara precedent asupra JAFULUI DIN SANATATE-ULTIMUL CAZUT?PROGENITURA LUI IOSIF BODA NOMENKLATURISTUL,UITAT IN AGENTIE DE PE VREMEA LUI ADRIAN NASTASE-?????????????
  Reforme in min de interne,de finante ETC………
  Iata doar citeva din ,CORECTIILE CARE REMODELEAZA STATUL ROMAN,sigur ca sunt si altele,dar nu e cazul sa le amintesc,poate doar ar mai trebui sa vorbesc despre NOUA FILOZIFIE,CARE VINE SA ZDROBEASCA O MARE INEPTIE,CARE A IMPINS STATUL ROMAN LA SARACIE-STATUL ASISTENTIAL,ASA ZIS SOCIAL-care s-a dovedit a fi cea mai mare catrastofa pusa in practica de PNL SI PSD,DOAR PT A INCASA CIT MAI MULTE VOTURI,NEINTERESINDU-I CA ASTFEL DUC ROMANIA INTR-UN DEZASTRU GREU DE CONTROLAT ASTAZI.
  Asadar ce-i atit de greu de inteles ,TURNULE DE CONTROL?
  Nu-i nevoie de un I,.Q. de exceptie,pt a putea intelege ca :ROMANIA NU MAI PUTEA CONTINUA PE DRUMUL PE CARE O APUCASE.
  Trebuie sa fii cel putin de rea credinta ,daca nu PROPAGANDIST POLITIC,pt a te declara DERANJAT DE TOT CE FACE ACEST GUVERN,DAR MAI ALES,un adversar ,AL STATULUI ROMAN MODERN,ALINIAT STANDARDELORPE CARE U.E. LE PRETINDE ,SI LUCRU FOARTE IMPORTANT LE SI IMPUNE.
  N-am in intentie sa va cert,dar nici nu ma pot abtine sa nu fac o remarca malitioasa-SE VEDE CA SUNTETI UN SCHELET DIN DEBARAUA COMUNISTA,caruia nu-i poti oferi alta varianta,decit sa se declare ,COMUNIST PE VIATA,RESTUL FIIND VORBE GOALE SCOASE DIN LIMBAJUL DE LEN,GAUNOS DAR MAI ALES GOLITE DE CONTINUT.

 82. …poate se gandeste cineva si la oamenii din Delta inainte de a se gandi la cai. Sulina si Sf.Gheorghe nu sunt singurele localitati de acolo, poate mergeti un pic si spre C.A.Rosetti, Letea sau prin Maliuc, sau Ceatalchioi – oamenii aia pe langa faptul ca au spitalul departe si se ajunge cu salupa la el (sau elicopter – dar rar) nu au drum cat de cat, sa poata circula cu mai mult de 30km ora fara sa rupa masina la propriu in bucati – sa nu mai spun ca daca nu esti o clipa atent pierzi drumul total. Prin prisma dezvoltarii nu va intereseaza si asta? O tot dam cu binefaceri PSD, PDL, PNL, PC, blabla, etc… Mi-e ciuda sa vad tineri corupti de sistem si desi aveam sincer mari sperante in dvs sunt complet dezamagit, atatia ani trecuti, si mai nimic facut efectiv. Insa sunt fericit… pentru ca de anul viitor plec definitiv din tara pentru un contract IT de eficientizare si centralizare in domeniul adm.publice care aici nu a putut fi realizat pentru ca nu aveam suficient sa dau o spaga de 20,000E. E adevarat nu fac afaceri cu borduri, nu cu asfalt, nici rigole, nici spatii verzi, dar am un potential foarte bun de a aduce o gramada de bani statului, mai mult decat reusesc in limitele impuse de sistemul asta gaunos pe care nu puteti sa il vindecati.

 83. De multe ori am scris si argumentat pe acest blog ideea conform careia,CEL MAI TOXIC MELANJ POLITIC ESTE ACEST U.S.L.care pur si simplu a secatuit romania,dar lucru si mai grav,A AMANETAT VIITORUL MULTOR GENERATII DE TINERI ROMANI,UNII CARE PROBABIL NICI NU S-AU NASCUT INCA’
  El ,MELANJUL ORI GHIVECIUL POLITIC SI-A DOVEDIT TICALOSIA IN PERIOADA 2007-2008 CIND AU GUVERNAT IMPREUNA SI CIND ASA CUM, SPUNEAM,PUR SI SIMPLU AU NARUIT FINANTELE ROMANIEI DAR SI VISELE SI SPERANTELE MULTOR ROMANI,care inca de la nastere vor fi datornici.
  Dar pina in prezent nimeni nu a facut un studiu aprofundat,cu calcule si analize care nu mai sufera comentarii pt ca sunt facute de specialisti care nu au implicari politice,si ca atare spun ,ADEVARUL SI DOAR ADEVARUL’
  Mai trebuie remarcat un lucru foarte important,STUDIUL A FOST COMANDAT DE B.N.S-deci de o confederatie sindicala,folosind bani europeni.
  Rezultatele sunt naucitoare-CRESTERILE PENSIILOR DIN ANII 2007-2008 AU PONDEREA CEA MAI IMPORTANTA IN PRABUSIREA FONDULUI DE PENSII SI CREEAREA UNUI DEFICIT DE PESTE 14,9 MILIARDE DE LEI NOI,APROX 4 BMILIARDE DE EURO.
  Cresterea nesustenabila a PENSIILOR,si cresterea numarului de BUGETARI DE LA 800.000 DE MII LA 1,4 MILIANE IN 2008,DOAR PT A STRINGE CIT MAI MULTE VOTURI,MASURI LUATE DE GUVERNUL PNL SUSTINUT DE PSD-AU INGROPAT ROMANIA SI PE ROMANI,SI AU FACUT CA VIITORUL ROMANILOR SA FIE UNUL FOARTE DIFICIL,CU MULTE SACRIFICII SI RENUNTARI.
  Nu vorbim aici ,DE GREUA MOSTENIRE’VORBIM DE INDIVIZI,AVIZI DUPA PUTERE CARE IN MOD CONSTIENT AU NENOROCIT STATUL ROMAN,SCOPUL FIIND UNUL SINGUR,LOR SI NUMAI LOR SA LE FIE BINE.
  Si pt a-si ascunde ACEASTA MIRSAVIE,PSD SI PNL,I-AU PUS LA LUCRU PE SCLAVII DE LA REALITATEA TV SI TRUSTUL INTACT,CARE PRIN MINCIUNA,DEZINFORMARE SI MANIPULARE GROSOLANA,VOR SA-SI STERGA URMELE,SI SA-I NARCOTIZEZE PE ROMANI,OPERATIE FOARTE DIFICILA DAR NU IMPOSIBILA,DACA,ATENTIE,DACA ACTUALA PUTERE NU-SI SCOATE OAMENII PE TEREN,INSTRUITI,PREGATITI,TOBA DE INFORMATII,ASTFEL INCIT MINCIUNA SA FIE DEMASCATA SI FAPTUITORII ACESTUI DEZASTRU ARATATI CU DEGETUL,ASA INCIT OPROBIUL PUBLIC SA SE ABATA ASUPRA LOR.

 84. Inca o data,incerc sa trezesc interesul celor care par,a fi adormiti,ori inca in vacanta.
  BUCURESTI ,CAPITALA ROMANIEI-in aceste zile se joaca poate unul din cele mai importante meciuri politice-PRIMARIA CAPITALEI-meci din care,unul din cei mai importanti jucatori-PD-L,lipseste nepermis, ca si cum acest partid nu ar fi interesat politic,pe mina cui va incapea capitala romaniei.
  Las deoparte FRECUSURILE,din u.s.l. in teriotoriu,MAI DEGRABA O CIOLANIADA MIZERABILA,O SATISFACERE A CLIENTELEI POLITICE,pe care tot asa,o tratati cu indiferenta,in loc sa punctati,politic,dar tot trebuie sa intreb:
  ,MAI OAMENI BUNI,CHIAR NU VEDETI CA TREC OPORTUNITATI,POLITICE,IN PLANUL IMAGINII PE CARE PUR SI SIMPLU LE SCAPATI SI LE INTOARCETI SPATELE.
  Va reamintesc ca in ce priveste PD-L,este exclus ca sa mai jucati pe partitura victimei,pt ca sunteti la putere si nimeni n-ar putea inghiti o victimizare mincinoasa.

 85. SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE DOAMNA MONICA MACOVEI

  Stimata doamna Monica Macovei.
  Doresc sa va reamintesc :
  ,,ca societatea mixta, SC “Eurogold Resources” SA, formata de RAC Deva (33,8%), Gabriel Resources Ltd. Canada (65%) si inca cateva societati romanesti cu procente insignifiante (Cartel Bau SA Cluj-Napoca, Foricon SA Deva si Comat Trading SA Bistrita), s-a infiintat in 11.06.1997, cu doua luni dupa inscrierea “Gabriel Resources” pe bursa. Acordul pentru infiintarea societatii mixte si l-a dat si ministrul de atunci al Industriei si Comertului, Calin Popescu-Tariceanu. (REPET, CALIN POPESCU TARICEANU).”
  și că :
  ,,Toata povestea a inceput in 1994, cand Ministerul Industriilor a elaborat o lista a proiectelor prioritare pentru cooperare internationala in industria miniera. Dintre acestea, cel mai important era cel de la Rosia Montana, despre care existau informatii certe cu privire la concentratia ridicata de aur care exista in acest zacamant. Un an mai tarziu, in 1995, Consiliul de Administratie al RAC Deva, transformata intre timp in Minvest, a elaborat un caiet de sarcini prin care se prevedea gasirea unui partener strain care sa asigure surse de finantare si care sa primeasca 49% din afacere, restul de 51% urmand sa ramana partii romane. ”
  Vă întreb (probabil, retoric) :
  Din 1994, până în 2011, au trecut 17 ani.
  17 ani de dezbatere potențială, stimată doamnă. Ce a făcut clasa politică până acum, ce a făcut societatea civilă, ce a făcut domnia voastră ?
  Este incredibil că ne oripilăm acum, este siderant că nu ascultăm și punctele de vedere ale specialiștilor autentici, neimplicați politic, nu ținem cont de experiența unor state, precum Suedia și Finlanda, care pot fi acuzate de orice, dar în nici un caz de dispreț față de ecologie și conservarea habitatelor naturale !
  Nu țineți cont nici de…punctul de vedere al distinsului dvs coleg, CPreda.
  Toată blogosfera este plină ochi cu stridențe și spume la limita iraționalului și paranoiei la adresa acestui proiect și nu în ultimul rând, la adresa Președintelui României.
  Ați devenit, cu toții, amnezici ? Ați urmărit, cu atenție, ultima dezbatere televizată Băsescu-Geoană ? Nu ați remarcat susținerea fermă a președintelui pentru acest proiect, în interesul României, în interesul comunității locale ?
  Bineînțeles, că și Traian Băsescu conștientizează (și a spus-o deseori) că trebuie aplicate cele mai exigente măsuri de precauție și protecție, iar statul român să nu fie lezat sau prejudiciat în interesele lui, în interesele tuturor cetățenilor !
  Ce își dorește lumea ? Ca șeful statului să se dezică de propriile angajamente și opțiuni ? Eu l-am ales ș-i cer să-și respecte promisiunile , în conivență, nu numai cu exploatarea auriferă, dar și cele legate de Constituție, votul uninominal autentic, reforma statului.
  Apropo, doamnă Macovei, ați susținut reforma în justiție, reforma instituțională în general, ați pretins, în toată Europa, că promovați binele în România, chiar de va fi să fie impus prin forceps.
  Ce mai susțineți , acum, în PDL, stimată doamnă, ce poziție aveți – vis a vis de Primăria Generală, de conducerea impotentă și incoerentă a partidului, de criteriile de integritate neimplementate, de justiție/CSM și nu în ultimul rând, versus acuzele sub centură ale multor colegi de bloggoreală, din partid , din media și societatea civilă, care vă spun că sunteți distructivă, conflictuală, generatoare perpetuă doar de scandal și subminați imaginea României în Europa și/sau în lume ?
  ACESTE LUCRURI doresc să le aud de la domnia voastră, nu lamentări emoționale , după 14 ani de indiferență generalizată, taman când prețul aurului crește vertiginos, iar cotația principalelor companii europene a crescut TOCMAI datorită avansului industriei extractive de pe continent.
  Noi, ce facem pentru locuitorii acelei zone și ce le oferim în contrapartidă ? Ce facem pentru România ?
  Doar vorbe goale, paralele cu argumentația specialiștilor și un război politic murdar ce are ca țintă un singur om, incomod pentru grupurile de interese ilegitime : Traian Băsescu.
  JALNIC, stimată doamnă !
  PS
  Sunt aproapte convins că dacă șeful statului român ar fi fost un adversar al proiectului de la Rosia Montana, fluxul atitudinii ostile politico-mediatice, ar fi fost exact vițeversa.
  Trăim, din păcate, într-o țară de nebuni. Sau…..eu sunt nebunul, iar ceilalți, normali. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *