TOTUSI, UNINOMINALUL

Astazi am avut din nou ocazia sa intelegem cat de util este votul uninominal. Am aflat cu totii cum pe ultima suta de metri, parlamentarii din toate partidele, cu buna stiinta sau din neatentie, si-au votat un alt privilegiu, majorarea pensiilor. Sigur ca reprezentantii PSD, Doru Ioan Taracila si Nicolicea, venisera cu piesa’ pregatita’ in sedinta Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, astfel ca aceasta majorare sa fie acceptata in unanimitate, bazandu-se pe complicitatea unora si profitand de lipsa de vigilenta a celorlalti. Cu totii sunt vinovati ca au votat in avantajul lor, acum cand sunt aproape de terminarea mandatului si foarte multi nu se vor mai regasi in Parlamentul viitor. Nimeni nu zice ca parlamentarii ar trebui sa munceasca benevol ori ar trebui sa fie discriminati. Dar nici nu este admisibil sa isi creeze privilegii,’ mai ales’ ca oricum au demonstrat ca in cazul lor nu prea sunt de acord sa fie aplicata legea. Nu ma mir ca Parlamentul este institutia cea mai putin credibila in ochii cetateanului. PDL are in Programul de guvernare , la Capitolul Reforma Constitutionala, optiunea pentru Parlamentul unicameral cu un numar de 300 de parlamentari fata de 469 cati sunt acum’ precum si cresterea responsabilitatii parlamentarilor si lipsa de privilegii pentru ei. Este evident ca acestea sunt si asteptarile cetatenilor si ca pe buna dreptate trebuie sa facem aceasta reforma parlamentara, indiferent cat de nemultumiti sunt cei care vor fi afectati de ea.

1,120 thoughts on “TOTUSI, UNINOMINALUL

 1. bibliotecaru,

  “…şi dacă ştim scopul, poate înţelegem prin ce modalitate înţelege guvernul să calculeze suma.”

  pai tu esti capacitatea acestui blog .. tu trebuie sa ne spui care ar fi scopul acordarii alocatiei … scuza’ma ca te tutuiesc da’ io’s tzaran (ai observat deja?… :))… ) si nu prea sunt obisnuit sa vorbesc cu “domnule”

 2. viorel

  Sunt curioasa de prin ce zona a tarii esti.Esti extrem de carcotas…nu de altceva… 😉

 3. Loredana, eu am fost ca tine dar, spre rusinea mea, habar n-am avut la varsta aceea de alocatie si alte lucruri pe care voi, copiii din ziua de azi le stiti. Si e bine ca le stiti…
  De alocatie am aflat foarte tarziu… Nici atunci si nici acum, alocatia nu permite o intretinere lunara, completa a unui copil… Pe timpul comunistilor, alocatia era o momeala pentru ca femeile sa faca copii.

  Si legat de alocatie, ca de aici am pornit sa-ti povestesc ceva, cat de succint pot… Mama nu a fost de acord ca eu sa mai merg la scoala dupa ce am terminat cl a VIII-a… Dar nici nu s-a putut opune pentru ca si atunci eram la fel de rea si dracoasa cum sunt acum. Si, m-a conditionat crezand c-o sa renunt la visul meu.

  Asa ca vara mergeam la Constanta, eu ma laudam ca merg la “mare” si munceam la gradina la o sora de a mamei. Asta dura trei luni… Udam “paturile” de rosii, ardei, vinete si, cand se facea marfa, vindeam in piata Grivitei… Eram un copil… Si s-a intamplat de cateva ori sa uite de mine si sa vina sa ma ia la 10 sau 11 noaptea.

  Asta, munca asta, a durat pana am terminat facultatea… Sa nu crezi ca eu am primit vreodata bani in mana. Nu! Banii pentru munca mea ii primea mama… E drept ca-mi dadea de mancare cat tinea anul scolar si, desi castigam vara niste bani, tot imi reprosa ca ma tine…

  Toamna cand ma intorceam acasa, colegele ma invidiau ca statusem o vara la Constanta, numai ca se intampla ca nici sa nu vad marea… Ai inteles de ce… Dar, nimeni nu se deranja sa-mi priveasca mainile batatorite de la furtunul gros si greu pe care singura il intorceam si-l caram ca sa-l mut de la un strat la altul… Sau juliturile si intepaturile pe care mi le faceam cand caram lazile pline…

  Niciodata nu am urat-o pe matusa pentru timpul cat am slugarit-o… Datorita ei, eu am reusit sa invat… Altfel…
  Insa niciodata nu am aflat la cat imi evalua munca…

 4. bibliotecaru,

  iar ai dreptate … scuze … eu stiu ca’i un “ajutor al statului pentru cresterea si educarea copilului” .. nu cred ca are scopul de a ajuta la cresterea natalitatii desi asta ar putea fi un efect secundar … da’ nesemnificativ dupa parerea mea … mai degraba cred multi copii raman sa creasca in familia naturala pentru ca parinti lor ii tin tocmai pentru alocatiile care le primesc … prevenirea abandonului scolar nu cred ca mai conteaza pentru ca de la o vreme cred ca se dau alocatii si celor care nu merg la scoala … daca ne uitam doar la cuvantul “ajutor” atunci oricat ar fi de mica pare destul .. daca ne uitam la “cresterea si educarea copilului” pare foarte mica … acuma vad ca se numeste doar “alocatie de stat pentru copii” … asta merge cu orice suma … ca nu spune de ce se da

 5. Din câte am reuşit eu să găsesc, motivul pentru care statul plăteşte alocaţia de stat pentru copil porneşte din istorie. Mai exact, la 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a O.N.U. a adoptat şi proclamat Declaraţia universală a drepturilor omului.

  Mai exact:
  Articolul 25.

  1. Orice om are dreptul la un nivel de trai care sa-i asigure sanatatea si bunastarea lui si a familiei sale, cuprinzând hrana, îmbracamintea, locuinta, îngrijirea medicala, precum si serviciile sociale necesare; el are dreptul la asigurare în caz de somaj, boala, invaliditate, vaduvie, batrânete sau în celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenta, în urma unor împrejurari independente de vointa sa.
  2. Mama si copilul au dreptul la ajutor si ocrotire deosebite. Toti copiii, fie ca sunt nascuti în cadrul unei casatorii sau în afara acesteia, se bucura de aceeasi protectie sociala.

  Iată că în Declaraţia Drepturilor Omului, document obligatoriu ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, se vorbeşte despre protecţia socială la nivel de individ. Evident că munca nu implică astăzi asigurarea nevoilor de bază, adică hrana, îmbrăcămintea, locuinţa, îngrijirea medicală, dar statul alocă nişte bani pentru a asigura ceea ce el numeşte nivelul minim de trai. Este evident că sumele alocate de stat, chiar şi dacă vorbim de salariul minim, nu numai de alocaţii şi ajutoare, nu asigură nivelul minim de trai… dar măcar am identificat sursa principiului.

  Prima referire pe care am reuşit să o găsesc în legislaţia românească (nu am acces la o bază de date completă a Monitorului Oficial) este DECRET nr.410 din 26 decembrie 1985 privind alocaţia de stat şi indemnizaţia pentru copii, ajutoarele ce se acorda mamelor cu mai multi copii şi soţiilor de militari în termen, care abrogă un act legal anterior, anume Decret nr.197 din 2 iulie 1977.
  Acolo se spunea…
  “In cadrul politicii partidului si statului nostru de faurire a societatii socialiste multilateral dezvoltate, de ridicare continua a bunastarii materiale si spirituale a tuturor cetatenilor patriei, o atentie deosebita se acorda cresterii si educarii copiilor, sprijinirii familiilor cu copii.
  In ansamblul acestei preocupari, pe linga conditiile ce sint create tuturor copiilor in vederea dezvoltarii lor fizice si intelectuale, statul acorda sprijin material familiilor cu copii, alocind in acest scop importante fonduri banesti, sub forma alocatiei de stat si indemnizatiei pentru copii, precum si a ajutoarelor ce se acorda mamelor cu mai multi copii si sotiilor de militari in termen.”

  Iată deci că pe timpul societăţii socialiste justificarea acordării alocaţiei pentru copii este politică. Nu este interesant?

  Există şi o justificare Constituţională, mai precis:
  ARTICOLUL 49 – Protectia copiilor si a tinerilor
  (1) Copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie si de asistenta in realizarea drepturilor lor.
  (2) Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru ingrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege.
  (3) Exploatarea minorilor, folosirea lor in activitati care le-ar dauna sanatatii, moralitatii sau care le-ar pune in primejdie viata ori dezvoltarea normala sunt interzise.
  (4) Minorii sub varsta de 15 ani nu pot fi angajati ca salariati.
  (5) Autoritatile publice au obligatia sa contribuie la asigurarea conditiilor pentru participarea libera a tinerilor la viata politica, sociala, economica, culturala si sportiva a tarii.

  Ultima modificare a legii este făcută prin ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.16 din 27 februarie 2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

  Acum cred că se poate discuta despre alocaţii ştiind cam ce înseamnă ele din punct de vedere instituţional.

 6. Cam cum s-ar putea schimba în această alocaţie.

  Un Guvern de stânga ar putea mării alocaţia la familiile cu venituri mici şi ar putea elimina această alocaţie la familiile cu venituri mari.
  Un Guvern de dreapta ar putea face această alocaţie pe seama unui sistem naţional. O parte din impozit se duce automat către un fond al alocaţiilor pentru copii. Astfel alocaţia va deveni şi ea o funcţie a salariului mediu brut, ca şi pensia.

  Nu aş putea spune ce sistem se potriveşte PD-L pentru că adăugând conceptul popular la cel democrat şi liberal, nu-mi este prea clar unde s-ar înscrie punctul de vedere. Probabil ori cel de stânga, ori cel de dreapta, ori o a treia cale.

 7. G,

  sper ca’mi permiti sa’ti spun asa mai ales c’am avut o prietena buna (da’ n’a fost sa fie) pe care o chema ca pe tine … am trait jumatate din viatza in sud , jumatate in ardeal si restul prin strainatatzuri … nici io nu mai stiu unde’am capatat tendintza spre carcoteala

 8. Buna seara tuturor,
  Bibliotecarul,
  Pentru a intelege rolul alocatiei pentru copii,precum si pentru a intelege mai profund ce inseamna dreapta,stinga,centru stinga…..in politica roamaneasca rurala,iti recomand un trai de minim o luna intr-un sat nenorocit din Moldova.Altfel se vede politica de aici,are alte principii si o alta oglidire in viata sociala.E chiar f interesant.

 9. carcotash , necarcotash, mie nu’mi place cum vorbesti despre mama ta … si nici ca folosesti cuvantul “slugarit” cand e vorba despre matusha ta care din cate inteleg te’a ajutat sa’ti urmezi visul

 10. @ lorenzo
  🙂
  Păi aveţi impresia că la oraş este mai bine? Cheltuielile sunt mult mai mari, nu poţi creşte o găină, nu ai de unde să iei nişte coceni să pui pe foc…
  Dumneavoastră spuneţi de fapt altceva, anume că “un sat nenorocit din Moldova” are mult mai puţin şanse, oportunităţi, de bunăstare. Şi aveţi perfectă dreptate. Toate investiţiile Guvernelor post decembriste s-au concentrat pe sistemul orăşenesc, şi, în special, în jurul capitalei. Este un mod de gândire extrem de nesănătos, pentru că duce rapid la zone nepopulate sau, şi mai grav, la o foamete atât de accentuată încât încălcarea legii ajunge să fie singura sursă de venit. Vreţi sfatul meu? Nu aşteptaţi să vină statul să rezolve problemele, pentru că nu vor veni decât în scurte vizite. “Cumpăraţi” un primar adevărat, unul care poate face un management adevărat.

  Principalele probleme?
  1. Infrastructura. Fără apă, curent, şosele… nu se va face nici o firmă, uzină, fabrică, instituţie.
  2. Plecarea celor tineri la oraş… sunt sate în România unde media de vârstă este 60 de ani, de fapt sunt bunici şi nepoţi lăsaţi de părinţi “la ţară”
  3. Lipsa unui dispensar cu medic, medic veterinar, cinematograf, magazin…
  4. Lipsa de informare. Ca şi cei de la oraş, cei din sate habar nu au ce să facă pentru a lua banii “de la europa” cum spune o reclamă tâmpă la TV. Cei de la oraş dau bani de consultanţă, cei de la sat nu au cum. Consultantul celui de la ţară trebuie să fie gratuit, la primărie. Statul trebuie să facă acte şi să umble după bani, omul trebuie să muncească.
  5. Oameni ar trebui să fie sfătuiţi să-şi investească munca în zone care vor fi profitabile. Se încălzeşte globul, atunci sunt necesare soluţii de microclimat, nu mai trebuie mers pe producţii în câmp care se investeşte muncă şi bani ca la loterie.

  Este o banală idee, nu am eu toate soluţiile.

 11. Bibliotecarul
  In mare parte ai dreptate cind spui despre neajunsurile satelor neajutorate…mai sunt de enumerat multe…..
  As dori sa-ti atrag atentia ca nu mai e valabila chestia cu gaina si cocenii de pus pe foc…erau valabile pina in anii 95,97….acum e mult mai groaznica realitatea.
  Nu intram in polemici despre cheltuielile de la oras si cele de la tara,precum nu discutam nici de confortul unora in detrimentul altora.
  Consider ca politica ar trebui reinventata la sat,prin prisma nevoilor celor multi,..cu viziuni ,fonduri si aspiratii europene….. de aici trebuie plecat….
  E ca si lupta impotriva coruptiei..dorim doar nume mari,sa fie gasiti vinovati(nu ca nu ar fi)..dar trebuie plecat de la mica spaga,mica relatie ..etc.

 12. bibliotecaru

  Sunteti un bun teoretician,insa nu e suficient doar sa identificam problemele,ci sa gasim solutiile cele mai practice aplicabile in perioade scurte de timp nu pe cincinale.La romani insa practica omoara pentru ca avem sisteme greoaie si legi interpretabile,nemaivorbind de factorul uman….

 13. sara buna ,care-i baiul pe aici ,bag sama ca-i liniste ne pregatim de intalnire si nu ne mai certam ,zapa a fugit in jungla Amazoniana si nu are semnal …hihihihi..
  Vacaroiu s-a plans lui Vadim ca nu-l primeste Basescu ,de trei zile pentru o discutie privind lege Curtii de Conturi ,matelotul invocand ca are sedinte ….cam asa se lucreaza cu bossul ,al doilea om in stat face anticamera 3 zile la presedinte ,ce parere aveti portocaliilor ?,pentru unii din voi Basescu ii IDOLUL absolut ….

 14. Abia astept sa-l vad pe Nica la realitata ,,dupa 22,am o simpatie aparte pentru el…..

 15. **********************************************************************
  Datorita nenumaratelor cereri am hotarat sa amanam intalnirea cu o saptamana deoarece dorim ca majoritatea dintre dvs. sa ne onorati cu prezenta!
  Va voi tine la curent cu noutatile.
  ***********************************************************************

 16. Pe 28 asteptam verdictul la recursul facut de prm privind votul uninominal…..Pe fondul acestei crize ne putm astepta la orice.Eventual alegeri in primavara….

 17. Ministrul Sanatatii de ce nu iese pe post sa spuna ca a mintit?

 18. @ lorenzo, N.G.
  Sunt absolut de acord cu domniile voastre. Vorbesc “din teorie” pentru că teoria înseamnă prin definiţie acoperirea unei nevoi medii. Dacă aş lucra la nu ştiu ce minister aş avea de ales să vin în satul nu ştiu care unde mi s-a semnalat o problemă şi se pun acolo pe timp de o lună un om priceput de la minister (eu ne fiind specialist) care să ofere la sfârşitul celor 30 de zile o soluţie viabilă.

  Astăzi eu ce pot să fac, nu am nici o putere, sunt un nimeni, nu am nici o pârghie, nu am nimic, doar o ştampiluţă pe un buletin pe vot. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun este să nu mai votaţi oameni pe care îi cunoaşteţi, faceţi o listă cu ce aveţi nevoie înainte de alegeri şi întrebaţii pe candidaţi soluţiile efective, nu declarative. Eu sunt convins că toată floarea politicii româneşti este preocupată de starea deplorabilă a şcolilor de la sat, faptul că nu au un sistem de încălzire, nu au toaletă, grup sanitar, un frup de prim ajutor, dacă nu dispensar, şi apă curentă, nu au o tablă, un PC, o legătură internet… dar interesaţi-vă la fiecare candidat din circumscripţie ce soluţie are. Cine nu ştie ce soluţie şi nici nu se interesează pentru o soluţie exactă, efectivă, reală, ceva care merge sigur… înseamnă că nu va face nimic. Dacă cineva are o soluţie, înregistraţi această soluţie şi, după alegere, insistaţi în fiecare săptămână cu o audienţă, un email, un telefon, o ieşire publică în spaţiul internet… până va face ceea ce este de făcut.

  Vin de exemplu alegerile parlamentare, din câte văd eu partidele mizează mai puţin pe mesajul pachetelor de legi (totuşi se votează parlamentari nu guvernanţi) şi mai mult pe soluţii de guvernare. Poate că poporul ar trebui să înţeleagă că, în loc să ceară mărirea salariilor, ar trebui să rezolve alte probleme, de exemplu cele legate de satele sărace din Moldova. Guvernul PNL se gândea să ofere un laptop fiecărui elev din clasele a noua şi a zecea. Apoi s-au gândit că laptopul e prea scump şi s-a făcut un PC. De ce nu s-au gândit ei ca în loc de această investiţie, în parte inutilă, (sunt mulţi elevi şi liceeni care au deja PC) să ofere măcar 5 PC-uri fiecărei şcoli de la sat şi o legătură internet. Poate că nu au telefon acolo, dar desigur funcţionează o legătură mobilă. Probabil că Zapp sau Vodafone ar putea oferi la o negociere directă abonamente de internet la 3 euro/lună (contractul e cu o cantitate mare, deci reducerile ar trebui să fie şi ele importante) şi, de ce nu, şi câte un calculator la fiecare şcoală, nu ai de unde să ştii dacă nu întrebi.

  De ce omoară practica? Pentru că românul este umblat de colo colo, la mii de birouri cu semnături, aprobări, referate, planuri, proiecte, iar aprobări, contracte ferme, bănci… Când românul va învăţa să ceară fără să se scuze de deranj, cunoscând mai bine decât funcţionarii paragrafele de lege şi propriile drepturi, atunci totul va începe să se schimbe. Eu aşa cred.

  N.G. spunea că este practic imposibil să obţii un fond european pentru ceva. Întotdeauna un refuz trebuie justificat. La un moment dat refuzul nu va mai putea fi justificat şi aprobarea va veni. Totul este o luptă cu nesimţirea instituţionalizată a funcţionarilor. Când o soluţie de aprobare va fi găsită, restul vor merge şnur. Dacă fiecare ar cere, conform legii şi drepturilor cetăţeneşti, mecanismele s-ar unge şi ar ieşi din gripare.

  Aud că Mariana Mihuţ a avut un accident pe scenă… Este incredibil. Parcă cineva ar fi blestamat fiinţa acestei ţări.

 19. biblio..
  La teorie stam foarte bine,din pacate practica ne omoara……

 20. Balbeck
  Stiu eu pe unul mai mare decat un ministru dar si mai mincinos…

 21. Importatorii de medicamente comercializeaza la un curs de 3.3 lei.Acum euro a ajuns la 3.9 lei.Greva generala,nu se mai distribuie medicamente in farmacii.Sa le plateasca ministrul sanatatii paguba lor

 22. Puiu,
  Eu stiu de ce Zapa e obsedat de PDL. Tu stii cine poarta in SUA uniforme portocalii ?

 23. Argus …doamne fereste sa fie condamnat ….nici nu vreau sa postez …ii el nebun ,dar ii al nostru …hihihihi

 24. Puiu
  O fi fost, dar in Romania, apoi vizitand SUA, a facut o fixatie pentru culoarea asta, i-a cazut cu tronc si nu poate trai far’ de ea..

 25. @ lorenzo
  Eu nu vă pot oferi soluţii practice, fie şi numai pentru că nu pot ştii exact ce probleme aveţi domnia voastră acolo, la faţa locului. Dar şi domnia voastră vă puteţi ajuta. Mai întâi dumneavoastră. Izolaţi problema adevărată (care nu este întotdeauna acolo unde plezneşte buba), studiaţi cu atenţie şi cât se poate de în profunzime cauzele, apoi faceţi un plan de rezolvare a cauzelor şi armonizaţi totul pentru a se rezolva cât mai temeinic şi problema care arde. Dumneavoastră ar trebui să vă rezolvaţi aceste probleme fie cu primarul, fie cu deputatul sau senatorul dumneavoastră, fie cu prefectul. Puteţi să-mi spuneţi câte audienţe aţi cerut pentru a rezolva, practic, o problemă cetăţenească la primar, parlamentarii din circumscripţie şi prefectul judeţului? Ba chiar şi la preşedintele consiliului judeţean… Dacă simţiţi că aveţi dreptate, că legea este de partea dumneavoastră şi, mai ales, dacă merita financiar, consultaţi şi un avocat, respectiv un consultant financiar.
  Părerea mea.

 26. @bibliotecaru
  Vreau sa va spun ca guvernul Tariceanu a fost obligat prin demisia fostului ministru al invatamantului(mircea miclea -pd)sa puna la dizpozitia acestui minister sume foarte mari de bani (5%din buget).
  Acesti bani care au fost destinati in cea mai mare parte investitiilor in infrastructura au ajuns in buzunarele unor patroni de firme( care au efectuat lucrari de mantuiala sau fictive) , ale directorilor de scoli si primarilor din localitatile respective.
  In realitate doar 50% din bani au fost efectiv folositi pt scopul destinat, restul au fost folositi la constructia unor vile sau cumpararea de autoturisme personale de catre cei care au manevrat banii!
  Daca se va ancheta vreodata cum au fost folositi acesti bani ,vom ramane stupefiati de dimensiunea jafului …
  De exemplu in satul meu cand s-a montat tamplaria termopan la scoala,aceeasi firma a montat “termopane” la primar si contabilul scolii,la fel cu aerul conditionat si exemplele pot continua.
  La nivel de tara e vorba de sute de milioane de euro,bani furati !
  NU PUTEM SCHIMBA NIMIC ,DOMNULE FLORESCU !SISTEMUL NE EJECTEAZA …

 27. Silver,
  povestea ta este impresionanta ,sincer,si cred ca munca inobileaza omul ,sincer am crezut ca esti vreo doamna de oras cu tot de-a gata,cu fite….Vreau sa iti spun ca tot gandindu-ma la cei cu care viata a fost mai aspra am si vorbit de alocatii (eu sunt singura la parinti si nu e problema banilor)dar sunt multi copii in tara care nu au aproape nimik si cred ca nu e usor.Eu am avut un coleg care desi e sarac si cu probleme de familie este olimpic national.Cred ca nu trebuie sa fim nepasatori,nu e cinstit.Si daca vremurile copilariei tale au fost grele nu trebuie sa fie la fel.Oricum vremurile s-au schimbat ,si oamenii.Nu stiu daca ma insel dar am impresia ca putin ai asa ceva cu copiii,de ce?Adika parca nu ii indragesti f tare.La scoala la tine copii obisnuiesc sa-si spuna mereu punctul de vedere?Sa sustina actiuni din proprie initiativa in folosul socetatii?As fi curioasa sa imi povestesti ce fel de elevi ai….daca nu te deanjeaza.

 28. L-a injurat Tariceanu pe Adomnitei? 😮

  Premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi scapat luni seara intr-un platou al televiziunii nationale niste “calificative” ceva mai condimentate despre membrii Executivului, si, in special, despre mirele si ex-ministrul Cristian Adomnitei, care a ajuns cu un elicopter al MIRA la nunta.

  “Daca se confirma este o atitudine care nu are ce sa caute la un ministru, de a folosi un elicopter care, daca nu este particular, banuiesc ca ar apartine unei structuri de stat. Am sa verific, iar consecintele politice ale unui astfel de gest trebuie sa le suporte persoana in cauza”, este ceea ce am auzit cu totii ca ar fi spus premierul Tariceanu.

  “Nu sunt responsabil pentru toti prostii din Guvern. Mai da-l in ma-sa de idiot”, ar fi auzit urechile celor prezenti…

  Sursa: Ziare.com

  De fapt, nu se comenteaza, n-aşa?… S-a intamplat intre ei, n-aşa?

 29. ministrul Sanatatii e de n ori mai vinovat decat Adomnitei.Ce sa cautre un mincinos la Sanatate,cand isi bate joc de toti?

 30. @ stefan7777c
  Să presupunem că eu sunt patronul sau managerul sau directorul unei firme de construcţie. Să mai presupunem că am câştigat o licitaţie a unui bloc. Mă apuc şi angajez oameni sau alte firme pentru a face diferite lucrări. După ce fac un plan de execuţie cumsecade… ce fac eu ca şef al firmei, vin să tai panglica blocului? Păi ar fura toţi blocul şi l-ar face în altă parte în timp ce eu aş rămâne cu gaura fundaţiei. Cel mai important om este dirigintele de şantier, un om calificat, care ştie cât ciment, cât nisip şi cât pietriş intră în metru cub de şapă şi nu poate fi păcălit.

  Luând acest caz imaginar al dirigintelui de şantier, folosit de orice firmă de construcţii serioasă, îmi puteţi spune ce face statul român ca să urmărească ce se întâmplă cu banii pe care îi alocă diferiţilor titulari de proiect? La guvern vine o şcoală care nu are grup sanitar, cineva îl trece ca primă necesitate, ajunge la ministru sub formă de o parte dintr-un total, altfel invizibil, ministrul aprobă, bani ajung la şcoală, destul de târziu, dar ajung, şi… şi directorul îşi pune termopan la cancelarie sau televiziune digitală. Cine joacă în acest caz rolul dirigintelui de şantier? Cred că ar trebui ca cineva de la prefectură să bată localităţile din judeţ şi să vadă ce se face cu banii daţi de guvern, pe ce sunt investiţi, ar trebui să verifice facturile, chitanţele cu lucrarea efectivă, să ia notiţe, să nu poată fi păcălit şi prin el guvernul deci noi toţi… Dacă stimata comunitate este responsabilă şi nu părtaşă, ar trebui ca onoraţii consilieri să vegheze ca nimeni să nu fure, să facă scandal, să scrie la ziare, să cheme emisiunea “D’ale lui Mitică!”, nu ştiu… eu dacă m-aş simţi furat, şi în cazul localităţilor mici să furi fonduri este ca şi cum ai fura din buzunarul fiecăruia… deci, dacă aş fi furat aş face un scandal monstru cu reclamaţii peste reclamaţii.

  Sunt de acord că sistemul ejectează… dar ştiţi când ejectează sistemul?, numai atunci când ceilalţi tac ruşinos. Dacă primarul ar fi singurul care fură împotriva tuturor celor cinstiţi, vă asigur eu că nu ar avea cum să-i dea pe toţi afară. Ar fi anunţat prefectul, ar fi anunţată procuratura, s-ar face scandal, s-ar da la ziar, ar veni Realitatea TV, Antena 1, TVR sau altă televiziune, nu s-ar mai putea muşamaliza.
  Poate că primarul a folosit firma de termopane, dar nu şi-a pus termopane pe banii şcolii sau ca “reducere” la cantitate. Dacă însă aşa a făcut, este ruşinos.
  Uite, eu vă dau un sfat. Faceţi un blog sau un site al localităţii în care să scrieţi, cu responsabilitate însă, că puteţi fi dat în judecată, toate “manevrele”. Astfel de bloguri devin un centru de interes al comunităţii.

 31. @ balbeck
  Ministrul Sănătăţii are un spate beton, nu e ca dl. Adomniţei. Chiar sunt curios cine este acest spate. Poate vom afla la un moment dat.

 32. Buna seara Madalina, buna seara tuturor!

  @balbeck
  Ma bucur ca nu m-ai uitat.Este drept ca am avut o masina din 1988, doar ca nu era Dacia ci Mercedes 190E.


  Administrator:

  Buna seara Democrat!

 33. Eugen Nicolaescu e al doilea om in PNL..E f bun prieten si cu primul din partid.Cand o sa pice nr1.,o sa pice si el.Nr1 e un nenorocit.Si-a marit cifra de afaceri firmei de aproape 1000 de ori din 2004.

 34. Doar nickuri,dar mai aflam si noi cine se mai afla in spatele lor.:))

 35. Noutati blogeristice,
  Caliopii si-a transportat penatii la AN blog. Desigur nu am citit si ce compuneri face pe acolo.

 36. Biblio..
  E frumos a scrie versuri,
  Cind nimic ,nu ai a spune……………..

 37. Buna seara. Subiecte politice interesante sunt dar vad ca ocoliti . Personal il inteleg pe Adomnitei vis-a-vis de casatorie , de zbor dar il pierd cind vad functia lui fosta . Citiva politicieni nu s-au incadrat niciodata statutul de ministru, aratind idioti si pacalici . Partidele nu au membrii competenti pt toate functiile de raspundere si coordonare . Fiecare vedem cum vrem si intelegem ce dorim. Normal. Ma deranjaza ca nu exista competitie reala in niciun sector de activitate . Vad cite un blogger care persista in comentarea unui subiect pina la iritarea celorlalti . Citesc cuvinte murdare si ma intristez . Cei mai vechi stiu ce dezbateri aprinse, uneori vulgare , dar limitate au fost . Dupa alegerile locale au disparut unii si au aparut citiva care nu au dorit o dezbatere politica , tema blogului , ci doar atacuri la persoana aratind lipsa de educatie , cultura si inteligenta . Au gasit internetul si au realizat ca se pot manifesta liberi . Ma uit la comentariile de pe ,,ziare. com ” si vad ura, mojicie, mizerie, huliganism, etc . Nu credeam ca acest popor este atit de ,,mic”. Dar , cum stim, exemplele aratate de societate devin modele . Fetele tinere sunt ,,indemnate” spre ORICE dar sa devina ,,cineva”, iar tinerii , baietii, dezorientati, au trecut , majoritatea , ba la o ,,liniuta”, o seringa . o cinepa etc Vedem ce vrem si intelegem ce dorim . Ne meritam soarta .
  Am simtit nevoia sa scriu citeva rinduri pt ca sunt , multumesc Domnului, un om realizat cu citeva societati si cca 8700 angajati si aproape zilnic sunt supus ,,ofertelor” multor femei care vad ,,O PRADA” , o pusculita si viseaza precum vrabiile . Aici postati subiecte diverse , va manifestati dupa simpatii dar in general constat ca va respectati . DE CE?? De ce m-am oferit s-o ajut pe ELENA UDREA?? Va intrebati si va raspund. Pt mine este o victima a sistemului politic , a fost folosita (politic)si cind a ridicat capul si a devenit un concurent , un adversar, masculii misogini au trimis ,,armatele” specifice , presa , delatorii si mai recent , tiganii( pralea Madalin) sa o ,,tamponeze”, discrediteze, linseze mediatic dar , cum fiecare are steaua lui, aceasta doamna s-a ridicat la lupta si i-a surprins atacind si popularitatea dumneaei creste zilnic si tot creste . Nu este un elogiu!! Am mentionat ca financiar sunt mult superior, nu am relatii de niciun fel , nu cunosc nicio persoana ruda sau apropiata de ELENA UDREA . Mi-am oferit ajutorul si voi folosi toate mijloacele ca sa devina parlamentar pr ca multi , prea multi au ridicat ,,piatra” si putini, foarte, s-au pus in calea pietrei . La urma urmei este o femeie simpla , populara ca orice sotie, mama , sora , vecina , concetateana ce doreste sa lupte in terenul nemernicilor care 18 ani au expus minciuni si au folosit credinta si sinceritatea acestui popor in agonisirea ilegala a unor bogatii care familii de regi si imparati nu le au de sute de ani , In speranta ca nu v-am indispus , va doresc o seara buna .
  Participantii la intilnirea bloggerilor care vin din provincie au cazarea gratuita si toti aveti , la cerere transportul decontat si hrana la discretie . Voi onora un CONCURS tip tombola la intilnirea care va fi unde voi premia cu un laptop sau calculator , o camera filmat , un tel mobil si citeva premii in bani . VA INVIT SA VENITI PT CA VETI RAMINE CU O AMINTIRE PLACUTA > MULTUMESC FRUMOS> CRISTI

 38. @ lorenzo
  Am înţeles. 🙂
  Domnia voastră nu aveţi probleme, nu doriţi nici soluţii, vreţi doar să-mi puneţi mie o talpă cu impresia că aţi jucat mingea. 🙂
  OK, nici o problemă, nu face nimic.

 39. @Bibliotecaru,
  Scuze si recunosc este foarte prost redactat textul respectiv , in timp ce-l scriam vorbeam despre altceva cu altcineva si i-am dat drumul cand am scis ultima litera. Mai demult ma descurcam in asemenea simultane, dar vad ca nu mai tine.
  Cred ca totusi, daca citesti doar cuvintele, intelegi ghicind.
  Doream sa-ti spun ca la multi tineri apare obsesiv verbl a se simti: bine rau etc etc intr-o totala indiferenta de cum s-ar simtii altcineva si mie mi se pare un soi de simptom .
  De aceea printre altele nu-mi pun mari sperante nici in ce ne asteapta.
  Ce il impiedeca pa Adomnitei sa fie un bun ministru?
  Faptul ca nu este profesor ? Nu cred, puteau sa-l ajute zeci de profesori remarcabili.

  Presupunand ca nu este un prost ca daca este s-a terminat discutia atunci cred ca singura lui problema a fost acest feeling si atat cu consecintele care se vad.

 40. Biblio…
  Iertata sa-mi fie obraznicia.Nici o clipa nu am dorit sa-ti ofensez bunele intentii.Doar vreau sa spun ca nu se poate.E usor sa vorbesti depre proiecte,audiente,avocati..etc,dar cu totii stim cum functioneaza societatea .
  In zona saraca a Moldovei….e chiar realitatea dura a acestei societati.Daca in mediul urban se vede ceva gri…in rural chiar totul e negru…prea negru.Negru precum peticul de pamant care le asigura exsistenta miilor de nepastuiti .Pentru segmentul acesta doresc eu solutii.
  Nu interesaeaza pe nimeni de personalitati,programe de guvernare….toti intreaba ce ne dati?Sau cit?Chiar daca in procentajul electoral se pare ca sunt nesemnificativi,in economia electorala chiar sunt insemnati.Dat fiind faptul ca mai au taria sa iasa la vot(obligati,cumparati,platiti…nu prea conteaza)..important e ca modifica scorul electoral general.
  Inca o data scuze daca considerati ca am incercat sa va supar.Departe de mine gindul.

 41. PS Nici acum nu am pus virgulele necesare, dar aici te mai descurci.

 42. Cristi …pentru prieteni ..poate gasim si un suflet cald in camere ,daca-i poamana sa fie intreaga ….lasand gluma la o parte ,nu-i corect asa ,nu suntem coldusi sau nima-n drum cu decontarii si de-astea …noi aici am atacat pomenile si noi facem la fel ,cine vine ,are pus un Leu de-o parte ,cine nu sta acasa ,eu cred ca s-ar simtii prost cu atatea gratuitati ,mai bine ai da banii astia la altii ,care au nevoie de ei .Parerea mea ,daca altii au alta ,sa beneficieze de serviciile tale ,eu in privinta asta sunt neamt ….

 43. Salutari domnule Cristi.
  Si ieri v-am salutat dar nu ati sesizat….

 44. puiu

  Credeam ca esti…. ardelean 🙁 Cristi a facut o propunere.Lasa lumea sa aleaga.Sunt sigura ca daca vom dori sa fim nemti,nimeni nu ne va impiedica sa fim.

 45. balbeck,

  trei pdl’isti la toplitza? … hm .. nu cuma acolo s’o fi rasturnat carutza cu pdl’isti?

 46. A inceput pomana electorala,azi in satul meu pensionarii au primit pachete cu faina(20 kg) .
  Pachetele sunt distribuite de personalul primariei ,iar primarul le spune pensionarilor ca faina e de la Geoana!
  In urma cu 30 de minute m-a sunat un consilier judetean si mi-a spus ca deja pt bugetul comunei mele vor fi virati de catre Consiliul Judetean 4 miliarde lei la aceasta rectificare.
  Am uitat sa va spun ca primarul este psd-ist.
  Sunt curios daca in localitati unde sunt primari pd-l se desfasoara activitatea cu faina sau e doar cu dedicatie.

 47. NG…nu ma lasi sa fiu si eu odata ceva mai de soi …mi-am spus parerea care-i baiul ,sa faca cum vrea el ,stiu ca a facut multe acte de binefacere ,dupa parerea mea ,aici nu e cazul ….a ca aduc eu ceva palinca si o slana buna pentru dimineata ,la un zimbet de-a lui silverstar este alta poveste ….gata faceti cum vreti ,nu sant bagat in organizare ….dar vreau ca la intalnirea propriuzisa sa fie ca la revederea de la scoala …numai noi bloggeri in clasa ,fara insotitori …la chef ii altceva …puteti veni si cu amantii …hihihihihi sau amante .

 48. @N.G.
  Nu c-as vrea sa-i tin partea lui Puiu, dar sa fii ardelean nu inseamna sa fii, printre altele si mandru?

 49. A mai murit un vecin.28 ani avea.A murit in SUA.Infarct…

 50. Stefan 7777
  Se desfasoara peste tot e vorba de faina si zahar,oferite de guvern.Chiar daca folosite electoral.E o moneda electorala care are succes in functie de particularitatile zonei unde sunt impartite….

 51. mda … stiu … astia’s peste tot … s’au intins ca pecinginea peste toata romania

 52. stefane …toti fac asa ,nimic nu-i nou in campaniile electorale ,acum cu uninominalul ,candidatul face ce vrea ,daca-l tine punga ,nu ?…

 53. lorenzo – da’ cu zaharul si faina date de guvern nu se face inflatie, nu se produc destabilizari in economie? 🙄

 54. salut democrat ,multam fain ,nu-i chestia de mandru …s-o lasam ,nu vreau sa mai discutam ,poate se strica adunarea si eu o sa fiu TAPUL ISPASITOR …chiar nu vreau asta …Cristi a inteles ce-am vrut sa zic ,am avut multe meciuri cu el …ii merge mintea brici …

 55. demo

  Mandru….da cu cap 😉 Stii tu vorba ceea….mandria si prostia… Din mandrie se pierd prietenii pretioase…din mandrie…

  Puiu

  Tu chiar crezi ca vom veni cu catel,purcel,pisic… 😉 ? Eventual cu un aparat emisie-receptie pus de soti… 🙂 )))

 56. Ideea este ca dusul rece al majorarilor salariale,a oprit robinetul pomenilor electorale de la buget.PSD-PNL vor fi nevoiti sa apeleze la resurse proprii si nu cred ca buzunarul personal se va deschide asa larg.

 57. NG….Mada o sa ne spuna in cateva zile ,puteti s-o sunati ,eu am vorbit azi cu ea …..,

  Administrator:
  Asa este 🙂 . Cand voi avea informatiile exacte o sa vi le comunic.

 58. @ lorenzo
  Eu v-am oferit căi logice. Ce aţi vrea să vă spun, să puneţi mâna pe furci şi topoare. Ori poate ar trebui să vă sfătuiesc să vă sinucideţi în grup. Ori, poate cel mai fericit caz, să staţi pe prismă şi să vă rugaţi la Dumnezeu să câştigaţi la LOTO.
  Dacă vreţi să luptaţi cu autoritatea care vă nedreptăţeşte, singura cale este cea legală, cea instituţională şi o persuasiune calmă, controlată. Nu se poate altfel pentru că ar fi o încălcare a legii şi aţi fi, desigur, arestat.
  De ce în tot acest timp nu am auzit de nici o iniţiativă legislativă venită din partea cetăţenilor? Oare nu s-a găsit nici un ţel pentru care să lupte 100.000 de oameni neimplicaţi în politică? De ce nu am auzit de nici un referendum, măcar local, de demitere a primarului, iniţiat de cetăţeni. De ce aproape nimeni nu-şi cunoaşte drepturile şi îndatoririle… Pentru că lumea stă şi aşteaptă să vină cineva să le rezolve problemele.

  Nu stimate domn, soluţia nu este nici furca, nici toporul, ci eliberarea de constrângerea celui care se simte mic. Vin alegerile, aveţi dreptul de a cere, şi dumneavoastră în loc să cereţi ceva, în loc să cereţi garanţii, în loc să impuneţi soluţii, spuneţi că este un rău negru, de nepătruns şi izbucniţi în lacrimi. Atunci să stăm cu toţii să aşteptăm ca onorata clasă politică să descopere responsabilitatea, de la sine. Nu stimate domn, nu va veni niciodată cineva de la guvern care să vă dea bani să trăiţi cenuşiu, ca la oraş… trebuie luptat pentru a obţine un drept.

  Unul dintre drepturile dumneavoastră este libertatea părerilor. Puteţi deci să vă exprimaţi părerea că ce spun eu aici este apă de ploaie… nu este nici o problemă. Eu vă respect acest drept.

 59. NG…voi in consiliul local cum ati votat ?,pentru indemnizatia de sedinta ,sau asta este fixa pentru toate consiile ?

 60. puiu

  Indemnizatia vine de sus…. nu poti fii rau pe tema asta 😉 Poti sa-ti smulgi un fir de par drept pedeapsa si sa mi-l dai cand ne vom intalni 🙂

 61. NG …eu am organizat multe intalnirii ,nu matrimoniale …hihihihi..toti participantii trebuie sa stie PROGRAMUL summitului …hihihi..asta am vrut sa zic ,poate o sa ne trimita Mada la cei care confirma participarea sigur ….programul stabilit de Ilenuta noastra si Cristi ,asta este problema ,in rest poti sa vii cu cine vrei si Marko Bella poate sa te insoteasca ,eu vin cu Balby …hihihihi la intalnire ,dupa aceea treaba mea ….hihihi

 62. Biblio..
  Judeci cu masuri diferite probleme sociale.Daca era ceva spumos ,ceva politic cu rezonanta,notorietate..ai fi fost probabil mai interesat de subiect.Dar cind e vorba de cei sarmani si uneori saraci cu duhul…le servesti doar ”initiative”si spirit patriotic.
  Sper sa discutam pe caz, la intilnirea organizata…sper ca vii.

 63. G,

  pe bune sunteti doar trei pdl’isti acolo la voi la toplitza .. asa se explica faptul ca in decembrie ai devenit membru si in iunie te’ai ajuns consiler?

 64. NG…toate vin de sus …acum port si barba …ai de unde smulge ,minte nu prea am …hihihi

 65. Buna seara!
  O da, am citit postarea lui Cristi si m a uns la suflet, si sper sa NU mi se mai strice zilele si serile cand mai vin aici pe blog! De multe ori am spus ca nu suport asocierile cu cineva care urmareste DOAR scopul de a parveni, urzelile ieftine, daunatoare gazdei noastre. Dar, ma rog fiecare cu judecata lui!

 66. viorel

  Uuuu…. esti un om al detaliilor.Pd-ista am fost de mult dar fara acte,in ultimele doua campanii.In decembrie am hotarat ca este timpul sa ma implic activ,satula de dezastrul ultimilor 18 ani din orasul nostru,satula de psd-isti,hoti si oportunisti.Crezi ca cu apropo-urile tale ma intimidezi ?Au incercat si altii si nu le-a mers 😉 Te ascunzi sub un nick si arunci informatii despre mine cu pipeta.Crezi ca esti invizibil 😉 ? A….si nu m-am ajuns ca consiliul nu e proprietatea lu’ tata,oamenii au ales.

 67. @bibliotecaru
  Pentru ca in localitatile mici ,primarul taie si spanzura ,politia e la discretia lui…nimeni nu are curajul sai treaca peste cuvant ia taranii cand se duc la primarie sa-si plateasca taxele se descalta la usa de la intrare si vorbesc cu primarul cum vorbeau stramosii lor cu boierii …iar cand vin alegerile le cumpara voturile .
  Tinerii sunt plecati la munca in spania si italia iar viitorul localitatii este hotarat de niste amarati ,cumparati cu 50 de euro!
  asa arata politic jumatate din romania …

 68. As adauga la ce spune stefan….ca la tara politica e primarul,preotul si directorul de scoala(daca exista).Politistul nu,ca el face ca primarul…deci se contopesc.

 69. NG, ziceai ceva de manusi de box, e mai indicata o bata, rapida si eficienta! ma gandeam ca manusile sunt moi si nu au rezultatul scontat

 70. NG….aha ,asa a fost, numai in Decembrie ai devenit membra ?,nu-i nimic fata lui tata ,dar poate ne spui cum ai urcat asa de sus pe lista ,locul trei ii o performanta ,nu ?…sper ca la voi nu s-a dat bani in campanie ,nu ?…eu stiu, esti prea buna pentru oraselul ala cosmopolit .

 71. Va doresc o noapte linistita..
  Mada vise linistite fara ”zburator” sa-ti tulbure odihna……..

  Administrator:
  Multumesc Lorenzo. Noapte buna!

 72. Urmaresc pe realitatea despre hotiile facute la drumuri si in special despre cauza, de nu avem autostrazi. 16 ani de hotie, 16 ani indiferenta , 16 ani de involutie…..ca asa a vrut psdul. Jalnic!

 73. lulu

  Depinde unde aplici lovitura….stiu eu un loc eficient 😉

  Jalnic,e adevarat,eu nu ma mir,in 18 ani psd-ul a dus orasul nostru in pragul depopularii si zero economic…

 74. **Puiu** tara este bogata dar oamenii sunt saraci, nu toti , doar 99%. Atit! Am eu stiinta ca multi doresc sa vina si nu au posibilitati . Au acasa cite un calculator de la actiunile celor de la mediu sau luat la ocazie si se expun aici pe blog pt ca este multa libertate si simti activitatea. Nimeni nu jigneste pe nimeni si nu dam de pomana decit la sarbatori unde comemoram mortii. Dar o camera la hotel e 2-3 mil, un bilet tren sau microbuz poate duce dus-intors 1-2 mil sau 1-2 plinuri de benzina sau motorina costa ceva . Am stat azi in Modrogan si ne-am consultat si am gindit ca nu-i rau sa se bucure cit mai multi si am venit in intimpinarea celor fara resurse. Am special pt tine un vin vechi, ff vechi, scump, ff scump dar ti-l ofer cu drag gratis si-i din cramele mele achizitionate de curind si unde am gasit acest produs bahic. Vei vedea .
  **stefan *** de unde B ?? bou? bivol? bruta? betiv? beteag ? in ce comuna in Dolj esti?
  ***Cipri** salut . scuza-ma , prins cu alte analize am avut impresia ca ti-am raspuns . Sorry/… Esti ok?? Am arat, discuit , semanat .m incheiat campania de toamna in judetul tau . am avut un an agricol exceptional .
  ELENA este ff ocupata si toti dorim sa cistige alegerile si a intervenit aceasta schimbare de program . Oferta premiilor este a mea pt a va multumi ca de aproape 1 an ne intretinem .

 75. G,

  of, of … si io care te’am laudat ca esti calma … 🙂 … si cum sa arunc cu pipeta? … 🙂 … niciodata n’am intimidat femeile, asa ca nu’mi fac sperantze ca o sa reusesc sa te intimidez pe tine … si informatiile astea pe care zici tu ca le pipetez sunt publice … vrei sa’ti spun de unde le stiu?

 76. @ lorenzo
  Sunteţi nedrept.
  Dacă recitiţi ceea ce scriu veţi vedea că eu vorbesc despre principii, chiar mă feresc să folosesc un nume atunci când nu este neapărat nevoie. Cu atât mai mult nu mă interesează bârfa sau probleme… spumoase. Pe mine mă interesează ca fiecare cetăţean şi aibă conştiinţă de sine şi să-şi ceară drepturile. România trăieşte încă frica unei posibile vinovăţii inventate de autoritate. Eu nu înţeleg cum se dau la televizor arestări în miez de noapte, absolut contrare legii, cu uşi fărâmate cu berbecele, cu o violenţa nejustificată a mascaţilor, cu violenţă de limbaj din partea autorităţii… şi absolut nimeni nu se sesizează.

  Şi mă mai interesează ca legea să se aplice la fel tuturor, mă deranjează când sunt anumiţi oameni mai egali decât “simpli muritori”.

 77. Pai au fost o caracatita si inca mai intind tentacolele, inca se mai agata de naivitatea unora, inca MAI VOR dar pana cand? Ca deja mi e sila si lehamite, de faptul ca starpirea lor se face MULT PREA lent. Vreau actiune, dar…….

 78. @ stefan7777c
  Aşa este, uneori primarul este boierul localităţii, dar poliţie este şi la Judeţ, există şi Inspectoratul general. Credeţi dumneavoastră că dacă există o sesizare semnată de 100 de cetăţeni care ajunge la IGP, va fi ignorată?

 79. viorel

  Si doar ti-am postat si niste zambareti in mesaj…. 😉 Am un calm ardelenesc….pan’aci’…Puiu stie… 😉 Nu informatiile sunt problema….ci modul alunecos pe care il folosesti.

 80. @bibliotecaru
  DA.Cunosc foarte bine si iti spun ca din reclamant poti deveni parat…

 81. În plus, dacă primarul este aşa de rău, de ce nu alegeţi altul? Vreţi să vin eu să vă fiu primar, nu există acolo un primar cumsecade, dintre domniile voastre?

 82. Cristi ..ok ..eu vreau sa castige Ilenuta noastra ,pe cuvant de onoare ,tare mult as vrea ,sa fiu sincer cu tine ,este cam singura din Pd-l care vreau sa castige de restul portocaliilor ma doare-n palarie …hihihih de aceea si vreau sa vin ,imi place de ea ,nu-i suparacioasa ,fitaoasa,increzuta si cred ca -i si fata de treaba ,de frumoasa-i ,sclipitoare nu alta …..

 83. balbeck

  Ptiu,dracilor….cand te gandesti ca asemenea lucruri nici pe mine nu ma intereseaza…da curiosi mai sunteti bata-va norocul.

  bibliotecaru

  Problema e cei 100 cetateni.Ce nu vreti sa intelegeti e ca reactivitatea sociala,civica,politica si de care mai doriti NU EXISTA.Ea este mama tuturor lucrurilor anapoda si fara sens care ne sufoca zi de zi.

 84. bibliotecaru,

  dac’ai sti tu cat de greu e sa strangi la tzara 10 semnaturi pe o amarata de lista d’apai 100

 85. noapte faina la toti ,Madalina sa fii fercita si iubita in acelasi timp …sa le fie ciuda la toate fetele pe tine ….

  Administrator:
  Multumesc Puiu, dar nu sunt egoista, impart fericirea cu toate fetele 😀 . Noapte buna!

 86. @ stefan7777c
  Dacă dumneavoastră sesizaţi o neregulă şi oficialitatea întoarce totul invers, în măsura în care nu aveţi nici o vină, înseamnă că este o problemă de sistem. Aici poate interveni cu succes parlamentarul circumscripţiei dumneavoastră. Aţi fost în audienţă la unul dintre ei? Puteţi sesiza şi presa locală sau presa centrală…
  Dacă chiar nu se poate face nimic, o daţi anonimă, “un grup de cetăţeni îngrijoraţi”. 🙂

  Nici nu ştiu ce să zic, dacă nimeni nu face nimic, cine să schimbe ceva în ţara asta? Numai votând nu se va schimba nimic, trebuie să intervenim, fiecare dintre noi. Chiar şi vorbind pe un astfel de blog, tot este ceva. Ideal ar fi să daţi şi amănunte…

 87. Noapte buna tuturor,Mada ce-ti doreste Puiu,sa ”patesti”de doua ori,sa vezi ca nu suntem invidioase 😉

  Administrator:
  Impart cu voi 😀 ! Noapte buna N.G.

 88. @ N.G. şi viorel

  Dacă nu se pot strânge 100 de semnături pentru o problemă, dacă nu se face nici acest minim deranj (nu cred că putem vorbi de frică, au trecut ceva ani de când trăiam în societatea socialistă şi aveam un preşedinte totalitar), atunci poate problema nu este atât de importantă.
  Eu nu pot să cred că nu există într-o comunitate 100 de persoane, cel puţin, care să-şi exercită spiritul civic.

  Dacă domniile voastre spuneţi că de fapt vă este frică de repercusiuni, indiferent dacă justificat sau nu, este o problemă mai gravă decât problema pentru care doriţi strângerea semnăturilor. Sentimentul de securitate a tuturor cetăţenilor este o obligaţie a statului. Eu aş merge cu această sesizare până la preşedinte, este unul dintre domeniile în care ar prerogative să intervină, mai ales dacă s-a ajuns la un fenomen în cazul localităţilor mici.

 89. Un individ extrem de periculos ce e parlamentar preda la Spiru Haret.Cum il cheama?Dan Radu Rusanu pnl?Asta nu poate sa fie anchetat pt ca e prea batran.Ce declaratie de avere are?De el chiar nu se ocupa nimeni?

 90. lulu,

  “Vreau actiune, dar…….”

  aoleu lulu draga … dac’ai sti tu cat imi doresc si io niste actiune da’ la fel ca la tine si la mine exista un dar ….

 91. @bibliotecaru
  O sa-ti spun mai multe dar nu pe blog.
  noapte buna!

 92. buna dimineata!
  Azi astept o noua demisie(demitere) din guvernul Tariceanu…

 93. buna dimineata tuturor

  Cred ca Tariceanu incearca sa-si reinoiasca ministrii in mers,astfel incat la alegeri ii va prezenta pe noii ministri ca pe o echipa merituoasa,capabila,menita sa duca Romania pe cele mai inalte culmi….. Poate fi o strategie interesanta.

 94. buna dimineatza g,

  probabil ca pnl’ul va lua locul udmr’ului … adica fara el sa nu se poata face nici o majoritate … in acest caz n’ar fi exclus ca domnul tariceanu sa negocieze in asa fel incat sa ajunga din nou prim ministru … pericolul mare e ca ar fi posibil ca psd’ul sa castige fooooooooarte mult la alegerile astea … si cel putin pentru mine principalul vinovat ar fi presedintele basescu

 95. Buna dimineata tuturor.
  @ viorel
  Probabil in eventualitatea prezentata de dumneavoastra gorjenii mei s-au gandit ca n-ar strica sa se puna bine cu posibil “totprimministrul” Tariceanu, asa ca din partea
  PD-L candidat la parlamentare va fi domnul Corneliu Visoianu, finul premierului Tariceanu, Mare Maestru al Marii Loje a Romaniei.
  (Informatia este preluata din ziarele si posturile de radio locale, ca si din surse ale Evenimentului Zilei. Pentru corecta informare a dumneavoastra se cuvine sa va mai spun ca in timp ce Impact in Gorj il da pe domnul Visoianu ca descendent al lui Constantin Visoianu, fost ministru de externe al Romaniei antebelice, Evenimentul Zilei sustine ca domnul Visoianu si-ar fi luat acest nume in 1999. Dincolo de aceste informatii cu iz de cancan, este foarte probabil – si este si de dorit – ca domnul Corneliu Visoianu sa fie un om de toata isprava).
  Toate cele bune, tuturor.

 96. in primele doua zile ale saptamanii copilul meu a avut 12 ore de curs …. din cele 12 ore la 4 a lipsit profesorul … deci 4/12*100=33% … lucrul asta se intampla in toate scolile din tzara … sunt profesori care trimit inlocuitori, de obicei profesori pensionari, pe care ii platesc probabil … da’ aia nu e scoala .. e labareala … si uite ca nu mai sunt multumiti cu cat primesc pentru labareala asta .. le trebuie mai mult cu 50% … alooooooooo .. domnule presedinte basescu .. nu promulgati domnule legea prin care li se mareste salariul cu 50% ca nu merita atatia bani … fac munca de doi bani sa’si primeasca doar cei doi bani

 97. Buna dimineata!
  Nu stiu voi, dar eu remarc o “liniste” gandita de cateva zile la noi pe blog, dar si in viata politica. De ce? Cred ca, gafele monumentale ale psd si pnl, i au mai ponderat pe sustinatori, s au trezit si ei in sfarsit, si au zis-gata luam o pauza nu mai putem acuza prosteste pdl de gafele noastre. Daca e asa felicit gruparea rivala! E un semn de maturitate si intelepciune, atnci cand recunosti ca ai dat-o in bara si ca ai puterea asumarii prostiilor facute! Dar va fi o lectie pt ei? Vor recunoaste ca PDL, este altfel?

 98. tot stand aici si deplangand soarta trista a profesorilor* care sunt nevoiti “saracii” sa traiasca cu salarii de cate douazeci de milioane de lei pentru cateva zeci de ore “lucrate” pe luna am gasit solutia pentru venituri suplimentare la buget, care vor permite sa li se mareasca salariile cu nerusinatul procent de 50% … sa plateasca si ei “saracii” impozite pentru sumele exorbitante pe care le incaseaza din meditatii … ce? .. ei nu sunt romani ca si noi? … noi de ce sa platim impozit pentru orice venit si ei nu? … si ar mai fi un avantaj daca s’ar intampla asta … unii vor face evaziune fiscala vor intra la puscarie si fondul ala de salarii se va imparti la mai putine persoane deci fiecare va lua si mai mult …

  * slujbasi ai statului care mimeaza lucrul