Ţinutul Secuiesc se dezvoltă prin fonduri europene. Putem creşte nivelul de coeziune dintre români şi maghiari

Timp de două zile mă aflu într-o vizită în Harghita şi Covasna, pentru semnarea mai multor contracte cu fonduri europene. Mult timp, politicienii partidelor de la Bucureşti au lăsat comunicarea cu etnicii maghiari sau germani din Ţinutul Secuiesc aproape exclusiv în sarcina UDMR, preocupându-se destul de puţin de problemele oamenilor de aici. Ceea ce uneori a mărit distanţele dintre români şi maghiari, creând o barieră artificială.

Încă de acum trei ani, de când am venit prima dată în calitate de ministru în Harghita şi Covasna, am putut să constat că situaţia din zonă şi nevoile acestor oameni sunt de aceeaşi natură ca ale românilor din restul ţării, în special cele economice şi sociale. Şi aici se pune problema locurilor de muncă (poate chiar mai acut), se pune problema lipsei de infrastructură care duce la un standard de viaţă scăzut, în special în zonele rurale, şi aici lumea îşi face griji cu încălzirea pe perioadă de iarnă, oamenii au preocupări privind viitorul copiilor, populaţia este destul de îmbătrânită şi şirul problemelor poate continua.

De trei ani îi ascult deopotrivă pe oamenii obişnuiţi şi pe politicieni şi mi-am dat seama că adevărata problemă este tot în zona politică: sunt unii politicieni, deopotrivă români şi maghiari, care, în loc să rezolve problemele locuitorilor din Harghita şi Covasna, preferă să dezvolte un discurs naţionalist lipsit de substanţă, miza reală fiind puterea politică şi economică. Realitatea de aici este însă alta: nu există dispute interetnice, ci doar nevoi comune. Cred că Ţinutul Secuiesc are nevoie de investiţii în infrastructură, de locuri de muncă şi de şanse pentru tineri, la fel ca toate celelalte judeţe ori ţinuturi sau comunităţi din România!

De douăzeci de ani, investiţiile au ocolit această zonă, dar nu poţi spune că din motive etnice, cât timp UDMR a fost mai mereu la guvernare, iar eu, spre exemplu, am acordat o atenţie deosebită proiectelor de aici încă din primele luni ale mandatului de ministru, când UDMR era în opoziţie. Poate o explicaţie ar fi dorinţa politicienilor din toate partidele de a ţine subdezvoltate comunităţile din Harghita şi Covasna tocmai pentru a le putea manipula electoral mai uşor, aşa cum s-a întâmplat şi în Moldova, aici dând însă vina pe diferenţele etnice pentru lipsa proiectelor majore dedicate celor două judeţe.

Eu cred în şansa de a creşte economic prin turism, aşa că am decis finanţarea proiectelor de punere în valoare a resurselor turistice pe care le au, în special cele de turism balnear. Ca unul dintre politicienii români care s-au preocupat foarte mult de dezvoltarea zonei, am spus chiar că aş putea candida la funcţia de preşedinte al Ţinutului Secuiesc, ca o soluţie de a tranşa controversele legate de înfiinţarea acestuia. Am spus-o în glumă, dar şi ca un mesaj că politicienii care vor avea credibilitate în rândul locuitorilor din cele două judeţe vor fi cei care îi vor ajuta să trăiască mai bine, nu cei care le vând forme fără fond, prezentate cu un discurs naţionalist frumos, dar inutil şi lipsit de realism. Aşa cum mi-am propus să sprijin dezvoltarea economică şi socială a Văii Jiului ori a Deltei Dunării, vreau să le fac viaţa mai bună şi celor din Ţinutul Secuiesc.

Numai în această vizită am adus aproape 130 milioane de lei din fonduri europene. Dacă adăugam restul banilor europeni contractaţi sau care urmează să vină, dar şi cele aproape 800 milioane de lei, valoarea proiectelor finanţate din bugetul MDRT aflate în implementare, avem o imagine corectă a preocupării faţă de soarta celor care trăiesc în cele două judeţe. Avem proiecte de  drumuri, de canalizare, blocuri ANL, proiecte de reabilitare termică, bazin de înot, patinoar, sală de sport sau reabilitare de monumente istorice şi cămine culturale. La Borsec, derulăm un proiect pilot pentru reabilitarea staţiunii, care astfel s-a schimbat în totalitate. Investim şi la Tuşnad, Şugaş Băi, Covasna, Malnaş Băi etc. Toate acestea s-au făcut chiar în condiţiile în care Executivul nu a mai avut aceleaşi fonduri ca pe perioada mandatului lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Ieri, spre exemplu, am semnat cinci contracte în Harghita: două la Topliţa, pentru introducerea unui sistem de monitorizare video şi reabilitarea unei centrale termice; trei la Miercurea Ciuc, care presupun modernizarea parcului central, promovarea mai multor obiective turistice din zonă (situri arheologice, castele, cetăţi şi biserici vechi), dar şi un contract pentru un festival de muzică veche. În total: 13,3 milioane de lei.

Iar astăzi în Covasna am semnat 7 contracte a căror valoare se apropie de 115 milioane de lei. Dintre care peste 87 de milioane pentru reabilitarea spitalului judeţean, 15 milioane pentru reabilitarea străzilor din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, peste 6 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii turistice din zona Şugaş Băi sau chiar 1 milion pentru promovarea unor destinaţii turistice specifice judeţului Covasna: Biserica din Ghelniţa, Muzeul Haszmann Pal din Cernat, Biserica Reformată din Biborţeni, Muzeul Breslelor din Târgu Secuiesc, Biserica Reformată din Ilieni, Calea ferată forestieră şi planul înclinat de la Covasna-Comandău, situl Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci. Sunt bani pe care altfel judeţul nu i-ar fi avut niciodată pentru aceste investiţii.

Spre meritul acestui Guvern, dar şi al Preşedintelui Traian Băsescu, atenţia acordată etnicilor maghiari, saşilor sau secuilor a fost mult mai mare în ultimii ani. Am încercat astfel, cu eforturi considerabile, să dezvoltăm economic aceste comunităţi, dar şi să mărim nivelul de coeziune şi înţelegere între populaţia majoritară şi cea minoritară. Coaliţia noastră de guvernământ cu UDMR nu trebuie să se reducă doar la un calcul politic, ci trebuie să şi fructifice şansa majoră de a închide falsele dispute de natură etnică şi de a alege calea dialogului permanent, real, onest, al bunei înţelegeri şi al interesului comun, de prosperitate economică şi socială a tuturor cetăţenilor români. Şi aici, cred că noi, politicienii, avem multe de învăţat de la oamenii simpli. Mai ales că avem acum o generaţie de politicieni tineri, fără complexe, deschişi abordărilor constructive, nemarcaţi de anumite clişee consolidate mai ales în perioada comunistă.

 

89 thoughts on “Ţinutul Secuiesc se dezvoltă prin fonduri europene. Putem creşte nivelul de coeziune dintre români şi maghiari

 1. Unde sunt padurile?Cine le-a taiat?PSD?pdl?udmr?
  @Silverstar,eu am spus o realitate,pdl a reusit ceva maret, 1 euro=4.3668 lei.Asta e o realitate.Ce am zis rau?

  • Nimic rau, balbeck. Prostia este in general inofensiva, cu conditia sa nu conduci USL si sa nu aspiri la demnitati publice. 😉

 2. ***De mult n-a fost aşa monotonie în viaţa politică românească. De fapt, monotonie e peste tot, nu se mai întâmplă nimic.
  Să iasă domnul preşedinte pe tv-uri să mai animeze puţin atmosfera. Parcă suntem în basmul Frumoasa din padurea-adormită şi nimeni nu vorbeşte ca să n-o trezească pe prinţesă… 😮 Pssst…

 3. Pauză de zâmbet…

  Nevasta unui ardelean vrea sa dea divort. Ajunsi in fata judecatorului, ea spune:
  – De 10 ani suntem casatoriti si inca nu am facut dragoste!
  Judecatorul, mirat, il intreaba pe ardelean:
  – Ba, tu ori nu vrei, ori nu poti, ori nu stii?
  Ardeleanul raspunde:
  – De putut, pot; de vrut, vreau, si de stiut, stiu; dar nu vad de ce atata graba… 😆

 4. @
  Elena UDREA

  “Quand il s’agit d’argent, tout le monde est de la même religion.
  Quand on parle pognon, à partir d’un certain chiffre, tout le monde écoute. ”

  si in Romaneste

  “Cand vine vorba de bani, toată lumea este aceeaşi religie.
  Când vorbim despre parale, de la o anumită valoare, toată lumea ascultă.”

  Totusi eu prefer sa candidati in VASLUI pentru a termina cu CIUMA ROSIE

  Bien CORDIALEMENT

  NB

  La IASI am identificat LA DAME DE FER !

 5. De necrezut, de neimaginat ce idei au PSD-iştii, numai şi numai din dorinţa de a ajunge la guvernare…

  Premierul Emil Boc susţine că iniţiativa unor parlamentari PSD ca elevii să intre la facultate fără promovarea examenului de Bacalaureat reprezintă “o sfidare a normelor de bun simţ” şi că este “degradant” pentru un partid să facă o asemenea propunere.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/boc-propunerea-psd-ca-elevii-sa-intre-la-facultate-desi-au-picat-bacul-sfideaza-normele-de-bun-simt_875305.html#ixzz1ZSdjmF3m

  • Atâta rău cât îi doare pe PSD-işti de situaţia elevilor picaţi la bacalaureat.
   Dacă într-adevăr ar fi fost interesaţi, n-ar fi încurajat şpaga la examene. n-ar fi desfiinţat admiterea la facultate şi profesorii nu şi-ar fi uitat menirea.
   Ăştia care se dau profesori universitari – cine şi când i-o fi făcut? – pierd mulţi bani, nu mai au fraieri cărora să le vândă diplome.
   De ce a fost greu la bacalaureat în condiţiile în care au existat note de zece şi licee la care toţi elevii au promovat examenul? De ce despre aceşti minunaţi copii şi profesorii lor, presa şi PSD nu spune nimic?
   De ce au fost candidaţi pentru catedrele libere care au luat note de 1 (unu)? De ce despre aceştia nu se spune nimic in condiţiile în care ISJ se face vinovat de angajarea lor pe catedre bune, la licee?
   De ce presa şi PSD pomeneşte numai de ceea ce cred că le-ar aduce câştig?
   Toţi politicienii îşi ţin copiii la şcoli, în străinătate, deoarece ştiu că un sistem la distrugerea căruia au contribuit şi ei, nu poate oferi invăţământ//pregătire de calitate.

  • E plină România de semianalfabeţi cu diplome cumparate de la tarabele universitarilor. Este inadmisibil ca un profesor să fie corectat, la tabla, de un elev de cl a VI-a.
   La liceu nu se merge nici pentru golăneală, nici din ambiţia părinţilor ca să rupă gura vecinilor şi a neamurilor ca au copil cu diploma cumpărată. Se merge, deocamdată, pe aceeaşi linie pcr din anii ’80 când liceul era obligatoriu pentru tot tontul de aceea nu mai există meseriaşi cum existau odinioară. Şi aici tot PSD-ul şi-a băgat coada că doar ei sunt continuatorii comuniştilor cum s-au şi declarat.
   Liceul se face pe banii statului. Dacă ar fi cu taxe ca-n USA, cine şi-ar bate joc de banii proprii?

 6. Citez:…” avem acum o generaţie de politicieni tineri, fără complexe, deschişi abordărilor constructive,…” Mi-as permite o sugestie. Ar trebui delimitat, pana unde putem discuta cu politicienii si….de unde incep sa-si intre in rol specialistii, profesionistii. Sa nu punem “carul inaintea boilor (scuze, asa este proverbul)”. Inainte de a face o investitie trebuiesc: studiu de impact, de mediu, oportunitate s.a. O investitie consuma fonduri si cand se intrerupe (apar probleme pe parcurs), necesita resurse chiar dupa finalizare, cu functionarea. Iata. S-au trasat autostrazi pe hartie, s-au facut licitatii etc. In decursul realizarii s-au pomenit specilistii ca: erau terenuri neeliberate, s-au intalnit forme de relief cu probleme suplimentare, au fost intalnite asezari arheologice, alte NIMICURI care, au dat probleme majore.A insemnat: fonduri suplimentare, reproiectari, intarzieri, tergiversari s.a. Exemple sunt destule. Asa este cand, vorbesc politicienii, oricat ar fi de…fara complexe si deschisi.

  • E simplu domnule Daniel, cel putin in teorie. Politicienii ,,tineri (sau nu n.r.), fără complexe, deschişi abordărilor constructive”, pot discuta pe orice problema fara nici o delimitare. Cu conditia ca, atunci cand se pronunta sau iau decizii sa o facă în conivență strictă cu argumentatia specialistilor si pe concluziile studiilor de tot felul. Care exista, din abundenta, va sigur. Va spune asta un inginer. 😉
   Se poate si altfel : sa existe studii si analize aprofundate, iar politicienii sa manipuleze tema/subiectul luand decizii cu ,,impact”…electoral, sau mai rau, neluand nici o decizie.
   Asa se intampla cu exploatarea aurifera de la Rosia Montana, unde s-au facut si parafacut si mama studiilor de impact si oportunitate, dar din pacate, doar Presedintele se ,,bate” cu…. morile de vant.
   Daca vom face doar ,,vanturi” in spatiul public, prin toate metodele ,,patentate” de omenire, si nu vom purcede la treaba, cu siguranta ca vom culege…furtuna. Deocamdata suntem exact in ,,ochi”. Daca n-o putem confrunta, cel putin sa ne ,,deplasam” odata cu el…in speranta ca ,,turbionul” isi va diminua, in timp , intensitatea. Aici, taman aici, intervin aptitudinile ,,politicienilor tineri (sau nu n.r.) , fără complexe, deschişi abordărilor constructive”.

  • …Deplasarea odata cu ,,ochiul” nu se poate face in stilul lui Zapa, mergând, rigid, doar spre dreapta. Sunt necesare calcule de traiectorii extrem de complexe si aparent paradoxale.
   ,,A treia cale” nu este un drum rectiliniu, si nici bisectoarea unghiului (vectorial) de 180 grade, ci este unul ADAPTIV. Ei, aici e cuiul lui Pepelea. Unii politicieni , de fapt, majoritatea dintre ei, pe care nu-i prea duce capul (au luat BAC-ul cum l-au luat) , o cam iau direct cu oistea-n gard. 🙂 🙂

 7. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Doctorul se uita, manios, la bolnavul din fata lui.
  – Nu ti-am spus sa nu mai bei? De ce bei atat de mult, cand sanatatea dumitale este in joc?
  – Ce sa fac, doctore? Trebuie sa beau, ca sa-mi inec necazurile…
  – Dar bine, omule! Ai baut o viata intreaga! Tot nu ai reusit sa le ineci?
  – Nu, doctore! Parsivele au invatat sa inoate!…

  • Acum tind să cred că A Năstase, pe când era premier, întindea mâna să-i fie pupată atunci când credea el că a făcut un serviciu caritabil.

 8. Cine întreabă e prost pentru 5 minute, cine nu întreabă e prost pentru toată viaţa.

  Dezavantajul de a fi orăşean şi blocar

  Se culege porumbul. Partea aceea pe care sunt boabele se numeşte ştiulete. Cum se numeşte partea lemnoasă care rămâne după ce se iau boabele?
  Cum se numeşte băţul lung, cu frunze, pe care este ştiuletele?
  Ştie cineva să-mi explice?

  • Cocean şi Ciocan!
   În Moldova coceanu’ ţine loc de hârtie igienică iar ciocanul de vibrator!
   Ai pricipit?
   🙂

   D-aia au moldovenii curul roşu precum maimuţele!
   🙂

 9. Degeaba…ungurii isi vor tinutu dupa harta lor si vor face presiuni mereu pentru asta. Ungurii politicieni si mai ales cei din Ungaria nu neaparat omu simplu din Har-Cov care e mai interesat de viata lui decat de refacerea hartilor. Uitati-va cat au reusit sa obtina in ultimii 20 de ani UDMR si extrapolati pentru urmatorii 20 de ani si vedeti ce concluzii obtineti. Si mai mult, de cate ori avem reactii la cererile UDMR toata Europa ii apara pe unguri ca noi suntem nationalisti si xenofobi. Sau in cel mai bun caz nu se baga daca UDMR vrea niste judete. In schimb daca noi cerem niste drepturi pentru romanii din vecini, tarile sar ca ne bagam in treburi interne. Ideea ca suntem in UE si ca avem drepturi egale e poleiala. Interesele sunt interese noi suntem mici si dezbinati si nu ne apara nimeni.

 10. Noua organizare medicala in România

  😆 .lol: 😆 Într-una din zile, Bula îşi facea de lucru prin bucatarie. O clipa de neatentie la tocat zarzavaturi şi sângele începu sa curga. Ia repede o cârpa, înfaşoara degetul şi o taie la dispensar. Intra în dispensar şi vede doua uşi : “Bolnavi” şi “Accidentati”. Ca un cetatean disciplinat ce este, Bula intra la “Accidentati”. Acolo, ce sa vezi ? Alte doua uşi: “Cu sângerare” şi “Fara sângerare”. Aşa cum era firesc, intra la “Cu sângerare”. Alte doua uşi: “De importanta vitala” şi “Fara importanta vitala”. Deschide uşa “Fara importanta vitala” şi se trezeste în strada …
  Pleaca nervos acasa unde familia îl întreaba:
  – Ei, Bula, te-au tratat bine ?
  – Pe naiba! Nu s-a uitat nimeni la mine, dar organizarea e BETON!

 11. Licheaua politica
  (Postez aici, cu voia gazdei, pentru ca blogul lichelei este, momentan, inaccesibil)
  Tudor Ciohodaru este un peste extrem de alunecos. Nici un partid nu a reusit sa-l tina strans in mana/pumn, mai mult de o.. noapte de dans (a se citi țopăială). 😉
  Individul este un cameleon lipsit de scrupule, imprevizibil si daunator Iasului. Mai bine….continuam cu Gheorghe Nichita. 🙂
  …Referitor la comentariul de la gerulieni, scris, parca, de detinatori, probabili, ai notei de (cel mult) 5 la BAC, spun urmatoarele :
  …Sunt ,,mladios”, deci nu mi se rupe…de logica.
  Din lectura textului, ar rezulta implicit ca Emil Boc se opune…legii asistentei sociale (sic!)
  Spune LICHEA…am eu față de prost ? Semăn, eu, cu… gogutza ? :)))

  • Stai să vezi când Dan Diaconescu va face coaliţie cu PDL ce-am să mai râd de tine!
   Hihihihahahahahuhuhu!
   Decât cu veneticul Robinet mai bine cu medicul Ciuhodaru!
   Ciocu mic!
   Hihihihahahahahuhuhu!

   PS (pentru ZeV)
   ZeV io nu sunt mlădios! Deci:
   AFARĂ CU MONICA MACOVEI DIN PARTID! AFARĂ CU CRISTIAN PREDA DIN PARTID! SUNT NIŞTE PROFITORI! sUNT NIŞTE MISECUVENIŞTI!
   Hihihihahahahahuhuhu!

 12. felicitari lui ciuhodaru si piedone pentru alegerea facuta de a se alatura coalitiei de guvernare.a-ti reusit pana la urma sa vedeti adevarul despre aceasta mascarada de uniune socialista.pacat de liberali adevarati tarati de fataul de antenescu in W.C.ul lui felix,iliescu si nastase.Liberali sa se trezeasca pana nu e prea tarziu.

  • Ciohodaru a fost la PSD , a migrat la UNPR, a trecut la PC, apoi, din nou la UNPR.
   Se pare ca…doctorii au o problema de adaptare. 😉
   Ciohodaru este un pierdere pentru USL, dar, deocamdata, nu cred ca este un castig pentru coalitia aflata la guvernare. Este momentat un ,,cartof fierbinte”. Sa vedem cum il va…gestiona actualul partid de destinatie. 😉

  • ..o pierdere, scuze.
   M-am gandit, probabil, la un pierde-vara. 😉
   PIERDE-VÁRĂ s. târâie-brâu, (reg.) suflă-n-vânt. (Un ~ pe care nu te poți baza.)

 13. Punctul pe i :

  “sunt unii politicieni, deopotrivă români şi maghiari, care, în loc să rezolve problemele locuitorilor din Harghita şi Covasna, preferă să dezvolte un discurs naţionalist lipsit de substanţă, miza reală fiind puterea politică şi economică.”

 14. Good morning Dna Udrea ! Legat de articolul Dstra , am scris un commentariu la Realitatea tv , caci acolo aparuse un articol la care se cereu commentarii si care avea un titlu cum ca veti candida pentru Tinutul Secuiesc . Commentariul meu nu l-am gasit pe situl meu , ” Silver Aquianti ” ( sau poate nu l-am observat) dar oricum , atunci nu stiam ca in realitate ati facut o gluma , si ca nu candidati pentru Regiunea Secuiasca . Am inteles ca aceasta regiune este formata din unguri , dar atunci dece se numesc ” secui ” ? Pai daca se numesc secui , inseamna ca niciodata nu s-au numit unguri , si deci secuii nu sunt unguri . Si atunci dece se tin atat de apropiati de Ungaria ?. Poate aceasta regiune e formata si din romani si mai multe minoritati si care inca nu s-au omogenizat . Ma gandeam ca daca candidati pentru acesti oameni ,poate i ajutati sa se integreze mai bine cu majoritatea romaneasca . Nu uitati ca acesti oameni , intr-un fel desorientati , puteti sa-i ajutati sa se apropie de majoritarii romani . Si apoi nu uitati ca acesti oamenii nu au perceptele pe care le au cei din Bucuresti , ma refer la jurnalisti si politicieni din Opozitie care si-au facut , nu un obicei , ci un motiv de existenta , prin a va critica si toca zilnic , cum ca ca va imbracati ellegant ( Doamne ce mentalitate ) , ca purtati pantofi si rochii scumpe , sau ca aveti bugetul cel mai mare dintre toti ministri . Din partea acestora nu veti avea destul support , dar la cei din Tinutul Secuiesc puteti avea tot supportul ellectoral. Asta era parerea mea . Dar faptul ca faceti atat bine acestei regiuni , cu fel de fel de proiecte din banii europeni , pentru dezvoltarea si inbunatatirea vietii acestor oameni desorientati social , in final va vor tine minte , va vor apprecia si va vor vrea aproape de ei . I general oameni se apropie de o femeie politician care le face bine , mult mai mult decat de un barbat . Cred ca daca va concetrati pe aceasta regiune , va veni ziua cnd se vor mandri cu Dstra . Am auzit ca in prezent acesia au foarte mare hostilitate fata de romani , ca nu vor sa vorbeasca romaneste , ca vor sa se uneasca cu Ungaria sau ca vor sa faca un fel de tara autonoma de a lor , in acel tinut sau regiune. Acesti oameni traiesc cu o mentalitate din sec . XVIII , sau asa ceva , iar Dstra personal, in afara de proiecte , sau concomitent cu proiectele si constructiile ce se fac acolo ,puteti sa educati pe acesti oameni cum ca si ei trebuie sa se adapteze si sa-si schimbe mentalitatea la realitatea timpurilor in care traim . Mai intai , sa invete limba romana , caci altfel in no way vor putea sa se adapteze . Inteleg ca va este greu caci , datorita invidiei , nu aveti nici cine stie ce supprt chiar din partea propriului partid . Dar nu au ce sa va faca , pentru ca sunteti cel mai efficient ministru . Nici Traian Basescu nu are ce sa va faca . Tot ce a putut sa va faca T.Basecu , din invidie, v-a jignit atunci cand spunea ca intr-o seara sau zi , va-ti dus la Cotroceni ca sa va italniti , nu cu dansul , ci cu vre-un consilier . Omul are un caracter deplorabil . Ce e drept este un politician destept cu al 6-lea si al-7-lea simt , dar nu este inteligent . Iar lipsa de inteligenta neutralizeaza cealalta calitate a dansului pe care am mentionat-o . In afra de asta , Dl Basescu pastreaza in el si cu el acea mentalitate bolsevico-communista , ceace il face sa fie hostil Casei Regale romanesti , in special hostilitate feroce contra Regelui Mihai , caruia nu i-a facut nici-un rau . Jignirile aduse Regelui Mihai , azi de 90 de ani , cum ca a fost tradator sau jigniri aduse referindu-se lla handicapuri fizice si multe alte lucruri urate si desgustatoare pe care T. Basescu le spune , este din lipsa de inteligenta cum am spus. Dar ce este uimitor , este ca si multi alti politicieni dela PDL , au aeiasi mentalitate bolsevico-communista ca si Dl Basescu , cum ar fi Ion Oltean , Mircea Toader , care irronizeaza pe Rege si-l face egalul regelui Cioaba al tiganilor . Am vazut ca acest om simplu , Cioaba , a dat o lectie inteleapta aestor politicieni PDL , spunandu-le sa nu-l puna pe el la nivel de galitate cu Regele Mihai , caci Regele Mihai este chiar si regele lui . Apoi cu aceiasi mentalitate este si Berceanu , si cine stie cati alti politcieni au exact aceiasi mentalitate ca aDlui Basescu ? Lista merge in jos . Asta te face sa crezi ca PSD , de care se spunea ca sunt communisti , in realitate sunt niste copii de gradinita fata de politicienii PDL , care cu adevarat au pastrat cu ei mentalitatea bolservico-communista si care o pratica si in ziua de azi asa cum s-au demascat cu regele Mihai . Sunt politicieni PDL asa cum este Dna Udrea , Dl Paleologul si poate si altii , care nu au nimic deaface cu politicienii mentionati mai sus si multi altii din PDL . Acesti politicieni ,impreuna cu T. Basescu , pana acum sut numai cativa care s-au dat de gol si s-au manifestat , acestia in final vor trage partidul in jos , deja toata tara si strainatatea le-a vazut mentalitatea de cum s-au purtat cu Regele , mai ales atunci cand l-au refuzat sa vina si sa vorbeasca in Parlament. Lumea a vazut asta si nu va uita . Acest subiect se va relua de Opozitie , ori de cate ori pana la 25 Oct si dupa , vre-un politician PDL sau T. Basescu va face vre-o declaratie ostila Regelui sau mai stii ce actiuni de blocare . Nu vedeti ca cei dela PSD sunt mai intelepti , nu au spus nimic rau de Rege ? Pana si Iliescu care a l-a oprit sa vina in tara ( de frica sa nu restaureze monarhia ?) , a devenut conciliant , vorbeste frumos de un simbol al istoriei romanesti , si parte al istoriei Europei si al lumii de dupa cel de al 2-lea Razboi Mondial . Alte tarii nu au un supravietuitor al istoriei din acele timpuri, azi de 90 de ani , probabil ca daca ar avea un astfel de om , fost sef de stat si Rege , probabil ca la aniversarea dansului invitau toti leaderii lumii ca sa asculte ca acest om , are de spus un ultim cuvant al acelor timpuri tulburi , in urma cu peste 60 de ani .

 15. Mamaliga si puterile ei tamaduitoare 😆

  Nu suntem mamaligari asa cum cred unii, suntem oameni cu gusturi rafinate care, de-a lungul celor 200 de ani de cand porumbul a intrat in cultura si-n bucataria romaneasca, am invatat sa combinam mancarurile si stim acum ce e bun numai cu mamaliga: branza cu smantana, pestele, sarmalele, tochitura noastra moldoveneasca, branza de burduf. Mai mult, aici: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/durere/mamaliga-si-puterile-ei-tamaduitoare-1124293

 16. Pt ca imi place sa ma amuz,pt ca am simtul umorului,dar mai ales pt ca am un dezvoltat simt al perceptiei,nu pot sa trec asa de repede peste acest subiect atit de drag lui Ze.V.-A TREIA CALE SI Oamenii care imbratiseaza aceasta idee pina la urma amuzanta pr ca ea n-are contur,n-are substanta,n-are nimik,este ceva in genul programelor useliste.
  Dar sa revin la fapte,imediat cum NOKIA si-a anuntat plecarea,ZE.V. preluind rapid informatia din media ,pe acest blog,s-a lansat intr-un atac virulent,in data de 29 sept. ora,5,49 la adresa guvernului,IN COPRPORE’ folosindu-se de mai multe fraze scoase din context spuse de PRES. TRAIAN BASESCU.
  Eu ca traitor in cluj stiam de mai multa vreme,ca NOKIA,se TIRESTE,STIAM CA ATIT IN UNGARIA CIT SI IN POLONIA,COMPANIA ARE PROBLEME DE DESFACERE,SI MAI STIAM CEVA-de luni de zile,se cauta solutii pt inlocuyirea NOKIA IN PEISAJUL ECONOMIC CLUJEAN CU COMPANII PUTERNIOCE CARE ADULMECAU MIROSUL UNOR POTENTIALE AFACERI BANOASE SI AVANTAJOASE PT TOATA LUMEA.
  Dealtfel in 29 am comentat scurt,si am spus ca este regretabil ca pleaca NOKIA,DAR CA ASA CUM A VENIT,LASANDU-I PE NEMTI CU OCHII IN SOARE,TOT ASA VOR PLECA.
  De fapt nu NOKIA ar fi subiectul acestui text,ci subiectul este ,LABILITATEA INDRAGOSTITILOR DE A TREIA CALE-LASITATEA LOR.
  Sunt foarte vocali la orice succes,SI-SI REVENDICA SI EI PATERNITATEA ,DAR DEVIN ADEVARATI KILLERI,UCIGASI PLATITI IN CAZUL ESECURILOR-ADICA ACEASTI ADEPTI AI CELEI DE-A TREIA CAII SUNT OPORTUNISTII,FRIPTURISTII,FARISEII PERFECTI,cum spune un proverb moldovenesc:
  ,La placinte inainte,la razboi inapoi’.
  Faptul ca mintea lor functioneaza in aceste scheme,ii descrie ca fiind TRADATORII PERFECTI,FAPTUL CA SUNT SETATI SA FIE NISTE FARISEI SI OPORTUNISTI,PINA LA URMA,SPUN, COMPROMIT,IDEEA DE A TREIA CALE,DACA CUM-VA EA AR EXISTA,pt ca asemanea MATERIAL UMAN,DE CEA MAI PROASTA CALITATE-A TREIA CALE ,DACA PRINTR-UN MIRACOL S-AR NASTE,ARE O SINGURA SANSA,SA MOARA DIN FASA.
  Impostura,oportunismul nu l-am observat doar eu,si nu doar eu i l-am reprosat lui ze.v-acest lucru l-au facut si alti,DIACONU EUSEBIU,CARE II SPUNEA LUI ZE.V CA SE UNDUIESTE PRECUM SALCIA,DUPA CUM BATE VINTU-SI NICIODATA CU EL SI CEI CA EL N-AR MERGE LA RAZBOI.
  De ce?pt ca asa dupa cum spunea DIMITRIE CANTEMIR,IN DESCRIPTIO MOLDAVE,moldovenii ,spre deosebire de polonezi,daca dupa prima sarja nu reusesc sa-si sperie dusmani,imediat ,FUG CA LASII DE PE CIMPUL DE LUPTA,IN SCHIMB POLONEZII ATACA ,IAR SI IAR CU RISCUL DE A MURII TOTI PE CIMPUL DE LUPTA.
  Asadar iata cit de simplu,pe o schema logica de clasa a doua,am ajuns in fata unei concluzii socante:
  ,A TREIA CALE=TRADARE,DUPLICITATE SI OPORTUNISM

  • ***Zapa – subiectul nu m-a preocupat deloc dar, daca-mi amintesc bine, in 2008, cei cu Nokia au venit din Germania. De atunci era stiut ca vor pleca, in clipa in care vor gasi ceva mai convenabil pentru buzunarul lor. Nu ar trebui sa surprinda pe nimeni acest nomadism.
   De ce? 😮

 17. TUDOR CIHODARU,LA FEL CA SI CONTEMPORANUL SAU MOLDOVEAN CA SI EL,OAJDEA E UN SARPE CU OCHELARI-periculos,dezgustator si respingator-
  dupa cum spune prima metafora din limba romana,folosita de un genial cronicar moldovean:
  ,PE DINAFARA POM INFLORIT
  PE DINAUNTRU LAC IMPUTIT’
  INCHEIAT CITATUL…………….

  • ***Zapa – Atutudinea lui T Ciuhodaru, acţiunile lui, zvârcoleala dovedesc clar, si mai clar de atat nici nu ştiu daca se mai poate, că în politică nu există “prinţipuri”, vorba lu’ nea Iancu, Dumnezeu să-l aibă-n paza Lui, că tare mai e contemporan cu noi şi după atâţea ani de când a plecat…

  • Sau altfel spus cand te uiti la ei par NORMALI dar in realitate sunt niste LEPRARI

 18. A TREIA CALE EXISTA DE CIND LUMEA,ea se bazeaza pe cite-va concepte simple,care de-a lungul timpului au fost deturnate,pingarite si violate,iata-le ,pe ele principiile celei de-a treia cai:

  1.-MORALITATE
  2.-MERITOCRATIE
  3.-PLUS VALOARE PT CEI CARE MUNCESC.

  Sigur ca musai trebuie sa ma folosesc de zicerea unui ilustru personaj istoric,pt ca astazi din cite vad,imi dau ghes ,zicerile celebre’:

  ,IUBESC TRADAREA,DAR II CONDAMN LA MOARTE PE TRADATORI’
  Asadar in politica,,IDEIILE SI PERSONAJELE IMACULATE’ pina la a deveni transparente,sunt imposibil de gasit,indiferent pe ce meridian ne-am face cautarea.
  Pt ca politica insasi,are acest microb ,AL MIZERIEI’de cind s-a nascut ea,IN TRUPUL SAU,si toate incercarile de a IMPUNE SFINTI, in politica au esuat lamentabil.
  Sigur oamenii si-ar dorii conducatori,asa cum ei nu vor fi niciodata-ADICA:
  MORALI
  DEZINTERESATI
  CURATI SUFLETESTE
  ei,ori acest lucru nu se poate,pt ca liderii,nu vin dintr-o alta lume,ei se nasc din ,PACATUL SI MIZERIA UMANA,TRAGIND DUPA EI ACELEASI METHNE CA SI OMUL OBISNUIT,BICISNIC,HOT,LACOM PLIN DE POFETE SI INSTINCTE.
  Si atunci intreb:ASTA SA FIE A TREIA CALE??????????????

 19. Ieri, la Cluj, Ministrul Udrea a spus:

  “E o bucurie şi pentru mine să pot participa la inaugurarea acestui obiectiv extre, de important. Nu numai mişcarea sportivă va avea de câştigat ci şi aveţi posibilitatea să organizaţi tot felul de evenimente, spectacole care pe lângă că vor bucura clujenii, vor atrage vizitatori şi turişti. Nu o să plec de aici cu o brazdă de gazon în tocuri” , a declarat Elena Udrea.

  Cluj Arena a fost inaugurată sâmbătă în prezenţa premierului Emil Boc şi a altor oficialităţi.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/udrea-nu-voi-pleca-cu-o-brazda-in-tocuri-de-pe-cluj-arena_875443.html#ixzz1ZWHLTTSK

 20. Hmm.Silvestar,mi-ai ,FURAT’piinea de la gura,EVENIMENTUL LEGAT DE INAUGURAREA NOULUI STAFION’
  Trebuie sa ma ,AUTODENT’ca m-am pretat la un mic act de coruptie.
  Asa cum am spus de nenumarate ori,SUNT UN CURIOS,O MINTE ISCODITOARE’ si dupa esecul LUI NATIONAL ARENA DE BUCURESTI’n-am rezistat tentatiei sa nu incerc sa vad cum se prezinta ARENA CLUJEANA.
  Si uite asa,INARMAT CU UN BLIDON[NU=I NICI O GRESALA] DE BERE DE DOI LITRI,MARCA TIMOSOREANA[DESI EU SUNT ANTIALCOOLIC CONVINS,CHIAR BIGOT] m-am dus la stadion si am mituit pe cineva cu scopul de a ma lasa cite-va minte sa vad ,OPERA ARHITECTONICA DECI VIITORUL TEMPLU AL FOTBALULUI CLUJEAN IN TOATA SPLENDOAREA SA.
  Voi spune doar atit,pt ca in urma cu doua saptamini am scris tot aici un text-O PALMA CLUJEANA PESTE OBRAZUL GROS AL MITICULUI OPRESCU’
  Va fi un succes pe care il voi savura si traii alaturi de alte zeci de mii de clujeni,LIVE,LA FATA LOCULUI,astazi odata cu ocazia primului meci si a portilor deschise,incepind cu ora 14.
  Mai trebuie sa spun ceva,STADIONUL DE 30.000 DE LOCURI A COSTAT 35 DE MILIOANE,IAR CEL DIN BUCURESTI DE 50.000 DE LOCURI,PESTE 200 DE MIL. DE VEURO-faceti o socoteala si comparati ONESTITATEA ARDELENEASCA CU PERVERSITATEA SI LACOMIA USELISTA.
  Apoi pe mijloacele de socializare-USELIMEA,ATITA CIT EXISTA EA IN CLUJ,A CHEMAT ASTAZI ORA 9 LA UN PROTES-NU A VENIT NIMENI,ATENTIE,NIMENI,PROTESTUL TREBUIA SA AIBE CA TEMA-VIATA GREA DIN ROMANIA SI DESTRABALAREA GUVERNATILOR CARE CONSTRUIESC STADIOANE.
  Dar pe semne speriati de ce s-ar putea intimpla,USELIMEA DUPA ESECUL SI FURACIUNILE LUI OPRESCU AU RENUNTAT.

  • ***Zapa – a primit Oprescu o palmă peste ochi, lungă ca de la Cluj la Bucureşti…
   Vezi tu, de asta o iubeşte opoziţia pe Udrea că le zice, şi le zice bine, şi la momentul potrivit… 😆

 21. A propos de HARGHITA, COVASNA si ROMANIA,

  C’est ensemble que les singes ramassent les fruits.

 22. ,,Traian Băsescu merge la Varșovia însoțit de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban (pentru implementarea Parteneriatului Estic, precum şi integrarea economică şi comerţul- NOTA MEA).

  Iniţial, potrivit unor surse politice, delegat pentru summit-ul din Polonia era premierul Emil Boc, dar, ulterior, s-a luat decizia ca preşedintele să reprezinte România.”
  COMENTEZ : ??

  • Buna ziua.
   Nu cunosc nivelul de reprezentare al celorlalte tari, dar sper ca suntem de aceeasi parere ca una este cand un stat este reprezentat de seful guvernului si cu totul altceva cand este vorba de seful statului.
   Degeaba credeti ca rusii il vor pe Putin presedinte si nu premier ?
   Toate cele bune tuturor.

  • @
   ZeV

   Singura si ultima sansa a ROMANIEI este Presedintele ROMANIEI, Domnul Traian BASESCU.

   Cei care n-au inteles, maine va fi foarte tarziu !!!

  • Domnule Stefan, pana nu de mult, Emil Boc era unul din preferatii dvs, in calitate de vector al reformei . Nu mai este ? 😉

  • Domnule Nicolae, Vladimir Putin este la fel de respectat/temut/urât/admirat/iubit/adulat, indiferent daca este presedinte sau premier. Ca specific temporar, Putin este acum, un presedinte…. camuflat. La anul, va deveni complet vizibil. 🙂
   Ce nu poate fi Putin, este, un politician ..indiferent (altora) 😉

  • @
   ZeV

   Domnul Emil BOC va fi continuatorul Presedintelui ROMANIEI.

   Dar pana atunci mai sunt multe de realizat in Mall ROMANIA a deveni o ADEVARATA tara europeeana.

   MIRACOLE nu se pot face in doi ani dupa o distrugere si PARANOIE de 20 ani.

   Nu ma dezic, dar tot ce au promis au realizat intr-un tandem de neimaginat.

   BRAVO si felicitari celor doi.

 23. 1) Traim pe fuga, mancam pe fuga, iubim pe fuga, dormim pe fuga. Intre dimineta si noapte este sprintul. Ne trezim ca, anotimpul a trecut peste noi. Apropos, este cumva toamna? Noroc cu ceasul si calendarul. Ne trecem viata la munca (scoala, job), la piata si magazine, mai vizionam ceva stiri si talk-showuri, mai intram pe google, radem pe facebook, ne intalnim pe mess. Mai intram pe bloguri, citim si dam “supreme” raspunsuri celor care nu ne plac(mai ales), le aratam ce cultivati suntem, intelegatori si ce cunostinte solide avem, adevaruri ce nu pot fi contrazise. Ii mai injuram pe batranii ce ne incurca, care se plang de boli sau suferinte, vinovati ca, nu au stiut sa ne ofere acea lume pe care, trebuiau sa ne-o dea, finisata si la cheie. Noroc ca ne-am nascut Noi. Ne mai sunam prietenii, facem haz, ne simtim bine, viata este pentru cei care, ne-am nascut in timpurile astea. Ce s-ar fi intamplat daca nu ne nasteam Noi? Pentru asta este timpul, pentru noi cei cultivati, receptivi la nou, am inteles cum stam cu modernismul. Discutam, ne facem nervi, ca nu suntem intelesi, pana la urma ne luam viata in piept, ignoram totul, ne dam cu cei Mari, sau, ii injuram… dupa plac. Ca sa ne eliberam de stress (notiune emancipata), evadam in vacante si wek-end o zi, doua, o saptamana. Stop! Respira.
  Nu te detasa! De cine fugi? Mediteaza! Cine esti? Ce vrei? Ce faci? Pana cand? Generatii de roboti, ce faceti cu viata voastra? Suntem fara vlaga, suntem inversunati pe semenii nostri, ca sunt alti tineri, batrani, adolescenti sau maturi, copii. Altii sunt de vina, ca nu stim ce sa facem cu viata noastra, putem iubi, respecta, dar putem jigni, arunca vorbe, invinovati. Cine esti TU, sa judeci pe altii si timpurile lor? Ai trait cu Ei? Da, suntem liberi, putem orice! Dar, pana unde? Adunam prejudecati, suntem manipulati, purtam poveri si ganduri fara rost, fara putinta de a gandi ca, suntem oameni, cu bune si rele. Citim, dar uitam ce am citit, nu pretuim omul, cea mai desavarsita (parca mai era nevoie de…”cea mai”) creatie a speciei noastre. Toti vor plati la randul lor. TIMPUL SI VARSTA nu te iarta. Asculta, gandeste, priveste-ti propria existenta, ai sanse, inca. Nu ai voie sa vorbesti despre altii, fiecare are viata lui. Ii ocolim pe cei care nu ne intelegem, au si ei rostul lor. NU AM TIMP? Timpul costa bani? Atunci de ce te impiedici de altii? Nu sunt vrednici de tine? Poate! PS. Multumesc d-nei Udrea pentru gazduire.
  2) DEX. Politica; mijloc abil si demagogic al unei personae, de realizare a unor interese personale.

 24. Rastălmăciri de presă

  Un reporter ii ia un interviu unui om de stiinta:
  – Deci, lucrati la un nou tratament impotriva cancerului?
  – Da, am reusit sa distrugem 10% din celulele canceroase dintr-un soarece.
  A doua zi, in ziar scrie: ,,A fost descoperit un tratament impotriva cancerului”

  Omul de stiinta, il suna pe repoter si ii spune:
  – Nu am reusit sa VINDECAM cancerul, ci ne deplasam cu mare viteza spre un tratament in viitor.
  Urmatoarea zi, in ziar: ,,Masina timpului a fost descoperita!”

  Omul de stiinta, furios, il suna din nou pe reporter:
  – Sa te f…. nu-mi mai rastalmăci vorbele…
  A doua zi, in ziar: ,,Un reporter a fost violat de catre un om de stiinta!”

 25. @
  ZeV
  Cie

  Am si argumente DECE,

  Ce si-a dorit si ce in contiunare isi doreste Domnul Presedinte Traian BASESCU,

  « Gândurile sale se îndreaptă către toti ROMANI care n-au inteles programul sau. Vrea să le spuna că, dincolo de lupta politică, dincolo de diferenţele de opinie, pentru el nu există decât o ROMANIE. »

  « Ca este un Preşedinte al tuturor Românilor. »

  « A dorit si Doreste in continuare a reabilita munca, autoritatea, morala, respectul si meritul. Vrea sa readuca onoarea natiunii si identitatea nationala. Vrea a da ROMANILOR MANDRIA de a fi ROMANI. »

  « Prioritatea lui este de a face toate eforturile pentru a se asigura că Români au dorit întotdeauna să vorbească, să înţeleagă, să lucreze împreună. »

  « Face apel la toţi Români indiferent de partidele lor, convingerile lor, originile lor, să se alăture cu el pentru ca ROMANIA sa intre in lumea moderna. »

  « Vrea să fie prietenul tau, aliatul tău, partenerul tau. Dar acesta să fie un prieten drept, un aliat independent, un partener de drum liber.»

  « Traian BASESCU stie cel mai bine bogatia resurselor humane din social democratia din Romania. »

  « Crede că cea mai mare provocare a timpului nostru este de a găsi un echilibru corect între protecţie şi risc. »

  « Ce este un om care crede acest lucru este un om care speră? »

  « Omul nu este un produs ca oricare altul »

  « Traian BASESCU nu va merge înapoi, deoarece ROMANIA a scăzut prea mult timp. »

  « Solidaritatea, pentru el, acest lucru nu este caritate, nu este chiar asistare, este un sentiment nobil al natiunii in conditii de insecuritate si criza »

  « ROMANIA nu este o etnie, nu este o rasa ; ROMANIA este o comunitate de valori. »

  « ROMANIA trebuie sa revina Românilor »

  Portretul lui Traian BASESCU cel care a initiat RENASTEREA ROMANIEI,

  « Traian BASESCU prefera riscul indrazniând decat sa regrete ca nu a profitat de ocazia oferita in sine. »

  « Traian BASESCU este inainte de toate un ADEVARAT ROMAN, prestigiul functiei nu-l intereseaza. »

  « Proiectul sau prezidential, nu poate si nu este un catalog de masuri. »

  « usl UL psd & pnl UL propun sa se lucreze mai putin. Traian BASESCU propune sa se castige mai mult.»

  « Trebuie facut ca munca sa raporteze mai mult decat asistarea sociala, sustine Traian BASESCU contrar dumpingului social a lui PONTA si ANTONESCU. »

  « Traian BASESCU este contra egalitarismului, asistatilor, nivelarii ; este pentru merit, justa recompensare a eforturilor si a pomovarii sociale. »

  Cine are frica de Traian BASESCU Presedintele ROMANIEI, va avea FRICA si

  Traian BASESCU cel care a declansat RENASTEREA ROMANIEI !!!

  Cititi cu atentie si imi veti da raison !!!

 26. @
  ZeV,
  Cie,
  Si celor care nu cred in RENASTEREA ROMANIEI

  Am si argumente DECE,

  Ce si-a dorit si ce in contiunare isi doreste Domnul Presedinte Traian BASESCU,

  « Gândurile sale se îndreaptă către toti ROMANI care n-au inteles programul sau. Vrea să le spuna că, dincolo de lupta politică, dincolo de diferenţele de opinie, pentru el nu există decât o ROMANIE. »

  « Ca este un Preşedinte al tuturor Românilor. »

  « A dorit si Doreste in continuare a reabilita munca, autoritatea, morala, respectul si meritul. Vrea sa readuca onoarea natiunii si identitatea nationala. Vrea a da ROMANILOR MANDRIA de a fi ROMANI. »

  « Prioritatea lui este de a face toate eforturile pentru a se asigura că Români au dorit întotdeauna să vorbească, să înţeleagă, să lucreze împreună. »

  « Face apel la toţi Români indiferent de partidele lor, convingerile lor, originile lor, să se alăture cu el pentru ca ROMANIA sa intre in lumea moderna. »

  « Vrea să fie prietenul tau, aliatul tău, partenerul tau. Dar acesta să fie un prieten drept, un aliat independent, un partener de drum liber.»

  « Traian BASESCU stie cel mai bine bogatia resurselor humane din social democratia din Romania. »

  « Crede că cea mai mare provocare a timpului nostru este de a găsi un echilibru corect între protecţie şi risc. »

  « Ce este un om care crede acest lucru este un om care speră? »

  « Omul nu este un produs ca oricare altul »

  « Traian BASESCU nu va merge înapoi, deoarece ROMANIA a scăzut prea mult timp. »

  « Solidaritatea, pentru el, acest lucru nu este caritate, nu este chiar asistare, este un sentiment nobil al natiunii in conditii de insecuritate si criza »

  « ROMANIA nu este o etnie, nu este o rasa ; ROMANIA este o comunitate de valori. »

  « ROMANIA trebuie sa revina Românilor »

  Portretul lui Traian BASESCU cel care a initiat RENASTEREA ROMANIEI,

  « Traian BASESCU prefera riscul indrazniând decat sa regrete ca nu a profitat de ocazia oferita in sine. »

  « Traian BASESCU este inainte de toate un ADEVARAT ROMAN, prestigiul functiei nu-l intereseaza. »

  « Proiectul sau prezidential, nu poate si nu este un catalog de masuri. »

  « usl UL psd & pnl UL propun sa se lucreze mai putin. Traian BASESCU propune sa se castige mai mult.»

  « Trebuie facut ca munca sa raporteze mai mult decat asistarea sociala, sustine Traian BASESCU contrar dumpingului social a lui PONTA si ANTONESCU. »

  « Traian BASESCU este contra egalitarismului, asistatilor, nivelarii ; este pentru merit, justa recompensare a eforturilor si a pomovarii sociale. »

  Cine are frica de Traian BASESCU Presedintele ROMANIEI, va avea FRICA si

  Traian BASESCU cel care a declansat RENASTEREA ROMANIEI !!!

  Cititi cu atentie si imi veti da raison !!!

  • @Domnule STEFAN
   1. « Traian BASESCU stie cel mai bine bogatia resurselor humane din social democratia din Romania. »
   Corect, si eu sustin ca in toate zonele societatii exista valori ce trebuie valorificate. 😉
   2. « Crede că cea mai mare provocare a timpului nostru este de a găsi un echilibru corect între protecţie şi risc. »
   Corect, asta îi spun și eu lui Zapa, dar, se pare că vorbesc la un bec ars. 😉

  • PS
   ,,Domnul Emil BOC va fi continuatorul Presedintelui ROMANIEI.”
   INTREBARE : Si acum ce este, domnule STEFAN ? 😉
   ,,Dar pana atunci mai sunt multe de realizat in Mall ROMANIA a deveni o ADEVARATA tara europeeana.”
   INTREBARE : Acele ,,multe de realizat”, nu fac parte din fisa postului de Prim Ministru al Romaniei ?
   ATENTIE, NU suntem in Statele Unite ale Americii. 😉

  • @
   ZeV

   Regret, dar nu ati inteles NIMIC.

   Premierul nu are o fisa de post, este prin excelenta SEF de CABINET si in subordinea lui sunt ministri.

   Mall ROMANIA a fost putificat cu multe fecale, vezi andronescu, nastase, mitrea, etc.

   De putificarea este foarte grea si ia timp dar sigur se rezolva.

   Dati incredere Cezarului si Cezarul va fi recunoscator.

   Totul va veni, ELVETIA este o tara saraca dar are incredere in CEZAR ul ei.
   Puneti MUNCA inaintea assitanatului, CINSTEA si ONOAREA inaintea MINCIUNEI si UMILINTEI si veti fi NATIUNEA care isi poate recastiga INCREDEREA.

   NU DEZESPERATI,

   La confiance est un élément majeur : sans elle, aucun projet n’aboutit.

   CRIZA ACTUALA ESTE UN MARE ALIBI PENTRU ROMANIA, INCEPUTUL RENASTERII, SFARSITUL PARANOII SI INCEPEREA UNUI ALT MODE DE VIATA.

   CORDIALEMENT,

   nb

   luni incep activitatea si va las sa reflectati, probabil veti iesi din PARANOIA ponta & antonescu & cie

  • Vorbe, vorbe! Cu cine d-le, cu cine? Nu cred in omul providential. Cred in programe, proiecte, planuri puse pe hartie, discutate, analizate, luate hotarari. A mai fost unul, doi.

  • uite,eu cred in renasterea Romaniei,dar tot ce scrii tu sunt truisme,toti cei care frecventeaza acest blog sunt constienti de aceste locuri comune.
   cred ca esti cu un pas in spate,sau chiar doi,Romania actuala e mult mai misto decat ti-ai dori sa fie,doar ca sa te recitesti.
   nu te supara prea tare,dar fii sigur ca majoritatea celor ce scriem aici suntem in primul rand romani nativi,de limba materna,si in al doilea rand cunoscatori perfecti de franceza,engleza,germana,italiana,scl.

   asa ca scrie in romana ca nu faci eczeme la degete.
   vino si investeste-ti banii,daca ii ai.daca nu ii ai,da idei,daca le ai.daca nu,e misto elvetia,am si eu o gagica pe-acolo,si cativa prieteni.
   nu e o postare scrisa cu rautate.te apreciez.dar inca nu iti intelegi propria tara.lumea se schimba,dude,

   cu respect,

 27. Felicitari, catre toti cae care au contribuit la realizarea sifinalizarea stadionului din Cluj.
  Felicitari pentru design, pentru raportul pret/calitate si mai ales, pentru pista de atletism. Mari atleti romani au fost prezenti, imnul a fost intonat corect, iar cu acest prilej, ne-am reamintit care este adevaratul sport olimpic, cel care se desfasoara in cel mai deplin fair play cu putință.
  O lecție de creativitate, profesionalism, decență si patriotism, pe adevărata ,,arenă națională” a României.

  • ***ZeV – într-adevăr, motiv de bucurie şi de felicitări.
   Ardelenii se respectă şi ştiu să respecte.
   Felicitări ardelenilor!
   Şi iar spun – De asta-l iubeşte opoziţia pe Emil Boc – că-i ardelean dintr-o bucată – corect, cinstit, muncitor, adept al lucrului bine făcut.

 28. Bună dimineaţa şi duminică plăcuta! Un zâmbet la cafea 😆

  Vine o femeie la cabinet cu nasul umflat ceva de speriat. Doctorul o
  intreaba:
  – Ce-ati patit?
  – O albina, raspunde femeia.
  – S-a pus pe nasul Dvs?
  – Da.
  – V-a intepat?
  – N-a avut timp, ca sotul meu a si lovit-o cu lopata.

 29. Parabolă – Bancnota de 20 de dolari

  Un consultant de renume şi-a început un seminar ţinând în mâna o bancnotă de 20 USD în faţa a 200 de oameni. A întrebat:
  – “Cine vrea această bancnotă de 20 $?” Imediat au început să se ridice mâinile iar consultantul a adăugat:
  – “Am să dau această bancnotă unuia dintre voi, dar mai întâi am să fac ceva cu ea.”
  Nici nu a terminta bine de vorbit că a şi început să mototolească bancnota. Apoi a întrebat din nou:
  – “Cine o mai vrea?” În aer mai erau ridicate mâini.
  – “Bine”, adăugă consultantul, ”dar dacă fac asta?” şi a scăpat bancnota pe podea după care a început să o calce cu piciorul. Apoi a ridicat-o. Era mototolită şi murdară.
  – “O mai vrea cineva?”, întrebă el surâzând. Normal că încă se mai vedeau mâini ridicate.
  – “Dragii mei prieteni, tocmai aţi învăţat o lecţie foarte valoroasă. Indiferent ce am facut eu cu banii, voi tot i-aţi vrut fiindcă aceştia nu şi-au pierdut valoarea. Încă valorează 20 $!”

  Morala

  De multe ori suntem părăsiţi, jigniţi, stropiţi cu noroi din cauza deciziilor pe care le luăm şi a circumstanţelor de care avem parte în viaţa. Ajungem să credem că nu avem nicio valoare.
  Dar să ştiti că indiferent ce s-a întamplat şi ce se va întâmpla nu va vei pierde niciodată valoarea. Pentru cei care te iubesc tu eşti de nepreţuit. Valoarea vieţii noastre provine nu din ceea ce facem si pe cine cunoaştem, ci din ceea ce suntem.

 30. Ciuhodaru ala e dus cu capul?Cum sa fie obligati romanii sa voteze?Cum sa fie amendati cei ce nu se duc la urne cu 1000 lei?Cum sa propuna asa ceva Ciuhodaru?Asta mai e democratie?Disperati mai sunteti…

 31. Aparent,e o liniste atit de suspecta,incit te duce cu gindul la normalitate,si te-ar putea impinge spre idei trasnite,cum ca Romania si romanii,si-au gasit in sfirsit ceea ce-si doresc din totdeauna-echilibrul-.
  Dar e doar o aparenta liniste si foarte inselatoare,pt ca de fapt,in aceasta perioada se intimpla asa de multe lucururi ,MARUNTE’incit nici nu le poti tine socoteala,pt ca tot aparent ele sunt perfiferice,dar care toate aceste ,MARUNTISURI’adunate si puse intr-o anumita ordine,intr-un joc inteligent de puzzle,dau un intreg si o anume imagine-BUTOIUL DE PULBERE CARE ESTE ROMANIA,ARE FITILUL PREGATIT,si eu am o singura necunoscuta,la cine-i chibritul?????????
  Sigur aparent unele evenimente nici ca ar avea vre-o importanta,cum ar fi:
  -am frunzarit presa sportiva sa vad cum comenteaza marii deontologi in frunte cu TOLONTAN,inaugurarea stadionului din cluj,pur si simplu iti vine sa-i iei de guler si sa dai cu ei de pamint.
  Pt ca pur si simplu,pina si pe un stadion al nostru,al tuturor romanilor,pt ca e ,O REUSITA PORTOCALIE’vor sa o compromita.
  I-am vazut pe cei de la trustul intact ,ieri cu ocazia portilor deschise,umblind printre vizitatori,incercind sa-i provoace sa spuna ceva rau despre guvern,stadion,emil boc,traian basescu,elena udrea………….nu au reusit,ba citi-va tineri i-au pus pe fuga,avind soarta lui COZMIN GUSE,IN TIMPUL SUSPENDARII LUI TRAIAN BASESCU.
  Sigur nu v-au arata aceste imagini,si nici ce le strigau tinerii respectivi,in aplauzele mai multor vizitatori-pt ca daca vi le-ar arata……………ABIA ATUNCI LE-AR CRESTE CU ADEVARAT AUDIENTA.
  N-au avut succes,asa cum au pe la tot felul de pomelnice,ori sarbatori religioase,unde romani de-ai nostrii isi rup hainele de pe ei,pt o sarmala,un mic si un pahar de vin.
  Tot din recuzita maruntisuri,pare a fi si intiativa ECATERINEI ANDRONESCU-AN PREGATIROR PE BANII NOSTRII,IN FACULTATILE PRIVATE PT LENESI,IDIOTI ,tineri absolventi de liceu care nu au luat BAC-UL.
  Culmea este ca aceasta ,VIPERA BATRINA,NU DE GRIJA TINERILOR ,cu pricina nu mai poate,ci de grija BUZUNARELOR TICALOSILOR CU CARE EA,ECATERINA ANDRONESCU ESTE IN CIRDASIE.
  -Un alt maruntis,de data asta politic suta la suta-Doi pecisti,mediatizati in draci de ANTENE SI REALITATEA TV,TUDOR CIUHODARU SI PIEDONE-sperantele VARANULUI VOICULESCU,l-au lasat pe voiculescu in fundul gol.
  Dupa ce a bagat o caruta de bani in imaginea lor-MII DE ORE DE TRANSMISIE IN DIRECT,REPORTAJE TOATE LAUDATIVE,DECI MILIOANE DE EURO,fugiti din punga ZGIRCITULUI VOICULESCU,astia doi i-au dat cu flit si…………………DUSI AU FOST.
  Tot la categoria maruntisuri as putea trece si NOUA REPUBLICA-un eveniment care trebuie atent monitorizat,pare a fi interesant si ofertant,depinde cum va evolua in timp,dar cel putin in acest moment,pare o promisiune interesanta.
  Si ultimul cu voia dv. POVESTEA CELEI DE-A TREIA CAI,IMPLETITA PE SCENARIUL CONSPIRATIILOR MONDIALE,AL SOCIETATILOR SECRETE,care vin sa ne spuna ca peste ELITE,MAI ESTE CEVA,super elitele,cele care sunt grupate in organizatii secrete si care in functie,de ce doar ei stiu,imping umanitatea spre a treia cale,despre care stim doar atit-NIMIK-SI POVESTI,si citi-va zapaciti care se declara FOARTE SUFICIENTI,AROGANTI SI IMPERTINENTI IN ACELASI TIMP,CU AERUL CA DOAR EI AU PUS LIMBA PE………..PIATRA FILOZOFALA.
  Ar mai fi si alte maruntisuri demne de luat in seama,maruntisuri in care ,INDIVIZI DE TIP CHITIBUS,ISI ETALEAZA OBRAZNICIA DAR MAI ALES NEPUTINTA.

  • Nu impinge nimeni umanitatea spre binele ei. Ea se afla pe un tobogan periculos impinsa de mediocritate si de suficienta aroganta si increzuta, suficientii si mediocrii desigur ca sunt in procent maxim si asta este un risc asumat al democratiei. Dar ramane in continuare valabil sloganul: e cel mai rau sistem politic dar altul mai bun nu exista. Desigur ca A treia cale nu poate coexista sau nu se poate croi decat in democratia maximala, a nu se confunda cu corectitudinea politica stupida.

  • Stimate domn. Nu ati observat ca, putem fi valabili si putem discuta (pentru cei dispusi) orice tema. Totul este OK pana trecem la interpretari politicianiste (altceva decat politica). Politicianismul poate fi accesibil oricui, iar o idee poate fi compromisa, nefiind bine explicata sau inteleasa. Asa ajung chiar si persoane onorabile, sa fie compromise. Poate imi spunti o singura idée (poate fi si in premiera) care poate fi buna, nuantata, explicata, nuantata si sa-si gasesca valabilitatea? Sigur, a preluat-o un… politician. De aceea societatea se “scalda” in mediocritate. Nu avem timp sa intelegem, sa ascultam, dam verdicte. Ii inteleg pe politicieni, dar nu-i inteleg pe aceia care, produc judecati preluate de la politicieni si se fac precum, au inteles si devin purtatori de mesaje manipulatoare. Politica nu admite ca, s-ar putea sa nu ai dreptate, de aceea nu exista dialog, avem vinovati si compromisi. DACA VREI SA-TI AFLI DEFECTELE, INTREABA-I PE POLITICIENI. STIU MAI MULTE DECAT STII TU. Afli si ce nu stiai. Asa vrea muschii mei? Nu m-as hazarda sa dau verdicte, nu as judeca oameni doar pe baza de evenimentele prezentate de massmedia. La Cluj bag seama ca, jurnalistii voiau sa dea tenta politica(este mai usor) evenimentului.. Ma bucur de aceia care, nu au dat astfel de curs. Stiti, “pestele se curate de la coada”.

 32. Zapa, sustinatorii celei de-a treia cai, care nu este altceva decat calea echilibrului inteligent, mai presus de ideologiile traditionale, desfid orice asociere cu teoriile conspirationiste la care se face, deseori, trimitere, pe anumite bloguri, inclusiv pe cei care le colporteaza. Scurt pe (radical din) doi !
  Sper ca , odata si odata, in capul tau cubic se va aprinde vreun filament, ca sa nu mai faci tocaniță de idei care se bat… cap în cap. Măcar dacă ar fi fost cubul lui Rubik, sau cubul cvadridimensional din filmul SF cu acelasi nume. 😉
  Cat despre aceasta fantoșă a asazisei ,,schimbari de scutece” a clasei politice în spațiul virtual, cunoscuta sub numele de ,,Noua Republica”, spun răspicat, că nu am încredere în capacitatea și in (altceva decat) bunele intenții ale promotorilor acestei, să-i spunem, ,,mișcări”. Au mai fost de-al lungul timpului si au ,,fâsâit” prematur.
  Ia să vedem ceva detalii, că fără ele, nu știm încotro duce ,,drumul” pavat cu ele.
  CITEZ:
  ,,UN POPA PEDELIST VREA “NOUA REPUBLICA”
  Mihail Neamţu, apropiat de PDL, membru fondator al unui ONG obscur, botezat Asociaţiei Blogary, vrea să înfiinţeze un partid gen “Alba ca Zapada”, in perspectiva realizarii Miscarii Populare şi, potrivit unor surse politice, ar viza chiar obţinerea unui mandat de deputat în 2012.
  Mihail Neamţu (33 ani) este licenţiat în Filosofie şi Teologie, are un doctorat în teologie si colaborează cu ISP – fundaţia PDL – şi cu Fundaţia Creştin-Democrată, al cărui preşedinte este Teodor Baconschi. Din 2010 şi până în 15 septembrie 2011 tanarul portocaliu a fost pus sa conduca, in calitate de director ştiinţific, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. După renunţarea la funcţia de la IICMER, Neamţu, a lansat manifestul “Noua Republică”, prin care propune înnoirea dreptei. Pe site-ul său, el publică şi un decalog, un acrostih care formează cuvintele “Alba Zăpada”. Intr-o postare pe site-ul său intitulată “Cifra magică: 25.000”, Neamţu susţine că “Noua Republică” obţine în fiecare zi sute de semnături. El face referire la Legea partidelor politice, conform căreia pentru înregistrarea unui partid politic sunt necesari “cel puţin 25.000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti”.
  IN JURUL CUI SE INVARTE ACEST PERSONAJ?
  Numele acestui pedelist a fost vehiculat ca fiind una dintre “figurile noi” care ar putea participa la crearea Mişcării Populare, proiect politic ce ar urma să se coaguleze în jurul PDL. De altfel, el a participat şi la Şcoala de vară a tineretului PDL de la Eforie, unde i-a şi luat un scurt interviu premierului Emil Boc”
  COMENTEZ:
  Stimati pedelisti, lasati stratagemele politicianiste menite sa distraga atentia ca nu vreti, de fapt, sa va reformati. Nu va trebuie un nou ONG, ci, pur si simplu, purcedeți la implementarea criteriilor de integritate, faceti reforma internă, pastrati culoarea, determinati-i pe parlamentarii dvs sa faca prezență in parlament si sa voteze LEGILE REFORMEI in regim de urgență.
  Dau poate ca vreti, de fapt, să o lălăiți după principiul românesc ,,ce poți face azi, lasă pe poimâine, că poate nu mai e nevoie”.
  De aceasta data, chiar nu merge. Valul doi al crizei sistemice bate la usa.
  M-am saturat de discutii despre remanieri, peste remanieri. Fiecare remaniere a dus la scaderea performantei guvernului si la pierdere de timp pretios. Poate ca, totusi, au dreptate cei care vorbesc ca ,,pestele de la cap se împute”.
  Inca nu-mi dau seama ce legatura are SEBASTIAN LAZAROIU cu acest…curent informatic. Daca este si el implicat, inseamna ca se umbla cu șolticării in genul scenariilor de tip ,,guzgan rozaliu”, destinate prostilor si naivilor. Bleahhh.
  Inca odata : FACETI REFORMA, INTARITI-VA CA PARTID , INTARITI STATUL si lasati prostiile !

  • Faceti reforma interna , incurajati emulatia, din INTERIOR si deschiderea spre PERSONALITATI, asa cum au spus-o , in zilele lor bune, intelectualii partidului.
   Deveniti credibili si mandri de insemnele voastre si nu incercati ,,o alta palarie” ca nu tine !
   Miscarea populara trebuie sa se nasca, daca se va naste, PE CALE NATURALA, IN MOD TRANSPARENT, nu prin forceps programat din exterior.
   Iar in centrul ei , trebuie sa fie PD-L , si nu altceva sau altcineva ! Un PD-L cu o conducere puternica si limpezita dpdv doctrinar, pe care in prezent, nu o are !

  • Nu cred in ,,greii si usorii” partidului, sau in ,,vechea si noua garda”. Cred doar in trei lucruri : competență , bună credință si (nu in ultimul rand) curaj.
   Iar peste toate, in DIALOGUL ORIENTAT CATRE CONSENS LUCID SI RESPONSABILITATE.

  • Cititi istoria unei alte mari sperante, URR-Uniunea Pentru Reconstrucţia României(2002),cand saracul Victor Rebengiuc s-a lasat pacalit chiar pana la a deveni membru al acestui partid laudat de Liiceanu, Plesu sau Patapievici 🙂
   A fuzionat in lipsa de altceva mai bun, dupa ce a irosit sperantele multor tineri(se declara un partid al tinerilor), in 2005 cu PNTCD condus de Ciuhandru aparand PPCD care cred ca a disparut apoi ca nume caci nu se mai gaseste pe google in Romania ci in Basarabia. 🙂

  • Ceea ce a spus azi domnul Boc, eu am spus până acum de câteva ori, si aici şi pe ziare.com.
   Şi, dacă domnul Boc ştie că se alege praf şi pulbere de ţară şi de români dacă vine USL la guvernare, mă întreb şi-l întreb şi pe dumnealui, de ce PDL tace, de ce nu se afirmă, de ce nu ies PDL-iştii pe tv-uri să-i cunoască românii? Cum crede domnul Boc că PDL va mai câştiga o guvernare cu oameni care nu fac nimic să se afirme, să fie cunoscuţi? Românii ştiu că PDL înseamnă Udrea, Funeriu, Anca Boagiu. În rest? 😮

  • Să iasă PDL-iştii pe tv-uri, să meargă între oameni să le cunoască viaţa şi să le asculte păsurile.
   Cum îşi închipuie domnul Boc un alt mandat cu aşa PDL-işti muţi.
   Dacă PSD-ul acum, că nu e la guvernare, imaginează şi lansează în public, legi aberante, în speranţa că vor câştiga bunăvoinţa electoratului şi vor ajunge la guvernare, să ne imaginăm ce vor face aceşti inconştienţi, odată ajunşi la butoane după o şedere de atâţia ani pe mal…

 33. Ecaterina Andronescu l-a ameninţat pe ministrul Funeriu cu darea în judecată. Are tupeu dânsa. Oare cine-i în spatele ei?
  E bine c-o deranjează adevărurile care i se trântesc in faţă, fără menajamente. Invăţământul a fost distrus, cu bună ştiinţă, de lunga guvernare PSD-istă şi acum se văd rezultatele. Cine-i vinovat că există la catedră profesori de nota 1. Incepând cu această femeie, care a fost ministru invatamantului şi a tolerat toata corupţia din învăţământ până la ultimul lector ar trebui să plătească cu libertatea, pe mulţi ani, faptul că există la catedră oameni nepregătiţi, cu diplome cumpărate, la metru sau la kg, de la taraba universitarilor. Asta ar trebui sa se intample cu Abramburica, garantata lui Vanghelie.

 34. Tdl Romania scrie si pe bună dreptate, apropo de legea lansata de E Andronescu, PSD ‎100 de mii de picati la bac nu inseamna doar 100 de mii de voturi. Inseamna si voturile parintilor si ale bunicilor acestora, eventual chiar ale fratilor si matusilor. Dar si ale loazelor care se pregatesc sa pice bac-ul anul viitor si ale familiilor lor, care ii fac, probabil, voodoo ministrului Funeriu in fiecare zi. Adica batem milionul de voturi daca nu chiar peste.

 35. Si acum provocarea-am tot asteptat,am tot asteptat,dar in zadar,aud aceleasi clisee prafuite si obosite:CONSENS[MARCA ION ILIESCU] care puir si simplu s-au demonizat-REFORMA DIN INTERIOR,OAMENI NOI ELITE,GREI USORI,NEGRI ,ALBI,VERZI PORTOCALII,ETC.
  Borbarie,vorbarie,vorbarie,logoree si iar logoree-FARA SENS ,DAR MAI ALES FARA NUME.
  Si acum va provoc-VREAU NUME SI PRENUME DE OAMENI DIN PD-L CAPABILI SA FACA CEEA CE TU ZEVUILE ,TOT CINTII P’ACILE PE LA MASA DOAMNEI ELENA UDREA,VREAU SA-I STIU SI EU,IN CARNE SI OASE PE CEI PE CARE TU II CREZI APTI SI CAPABILI.
  M-aM SATURAT DE nihilismul tau de mensevic,RUS.
  Daca MIHAIL NEAMTU NU-TI PLACE DIN CITE VAZ,PROBABIL E DE VINA CA N-ARE NISCAIVA SCOALA FACUTA PE LA STEFAN GHIORGHIU.
  Asa ca fii barbat si spune cu subiect si predicat-CINE’S AIA D’S APTI DE O REFORMA AMPLA IN PD-L.

 36. ION ADRIAN-citesc istoria partidfelor,in general,ele partidele ca orice organism viu,se nasc traies si unele chiar dispar,dar,acest lucru nu trebuie sa fie o piedica,ori un handicap in calea altor partide care se vor naste.
  PNT-este un ex. clasic de partid care e in agonie,dar,cine stie,poate o data si o data isi va revenii miraculos.
  In politica sa nu spui,niciodata-pt ca te inseli-pt ca asa-i in politica……….

  • Ce sa raspund la acest comentariu? Ai dreptate dar si exemplele din trecut desigur cu titlu de inventar e bine sa fie cunoscute. Atat.

 37. Pdl a inceput campania electorala….a dat de mancare,i-a facut pe batrani sa se calce in picioare…1000 de batrani s-au luat la bataie pe mancare si inauntru erau scaune si mancare cat pentru 2000 de amarati.Nu le-a spus nimeni ca e mancare suficienta?Nu le-au mai conditionat mancarea de intrarea in partid,cum a facut roberta anastase?

 38. Tinutul Secuiesc nu exista, vorbind de el ati contribuit la bariera “artificiala” de care ati vorbit.

  Un roman din Covasna

  • E multa pologhie aici, si mi-am aruncat doar privirea sa vad ca dl Radoveanu scrie: “NU DEZESPERATI”,
   Biata limba romana , suporta multe… nu cred c-a fost greseala de tipar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *