Ţinta PDL Bucureşti este recâştigarea Capitalei

Alianţa PDL-UNPR la Bucureşti reprezintă dovada cea mai clară că organizaţia condusă de Elena Udrea nu are soluţii”. Asta am auzit pe parcursul ultimelor două săptămâni. „Nesemnarea protocolului electoral dintre cele două partide reprezintă o dovadă clară că PDL Bucureşti este în degringoladă”. Asta am auzit aproape încontinuu ieri. Aceste două afirmaţii, deşi de sens contrar, sunt folosite de aceiaşi oameni care se dovedesc excesiv de preocupaţi de ce se întâmplă în organizaţia pe care o conduc. E clar că, oricum aş face, nu este bine.

Aceiaşi oameni care prevestesc grozăvia de la PDL Bucureşti sunt cei care în 2008, când partidul şi-a desemnat candidatul pentru Primăria Generală cu câteva zile înaintea începerii campaniei electorale, nu au scos un cuvânt. Pentru că, evident, nu eram şi eu implicată. Sunt cei care uită să spună că în 2008 s-a pierdut Capitala, anul în care partidul a scos cel mai mare scor din istoria sa la nivel naţional. Care nu spun că eu am preluat organizaţia la 13%, două procente sub scorul de atunci al partidului la nivel naţional, şi astăzi are 23%, 3% peste media naţională, conform sondajelor.

În primul rând acestora le spun: PDL Bucureşti este cum nu se poate mai puternic, în contextul general dat. Suntem una dintre cele mai bine organizate filiale din ţară, una dintre cele mai active, atât comunicaţional, cât şi acţional, şi vom obţine cu siguranţă peste media partidului la nivelul ţării. Avem o ofertă clară şi extrem de bună pentru bucureşteni, avem unii dintre cei mai buni candidaţi, suntem determinaţi şi foarte încrezători în şansele noastre. Aşa cum văd eu lucrurile, PDL poate recâştiga în acest an Capitala.

Şi o poate face în ciuda tuturor piedicilor care i se pun. Iar aici mă refer, din păcate, şi la cei care atacă şi după încheierea competiţiei interne candidatul desemnat, sabotând astfel partidul şi plasându-se în afara organizaţiei. Nominalizarea lui Silviu Prigoană la Primăria Generală este rezultatul unor analize, sondaje şi dezbateri interne. Este candidatul pe care bucureştenii îl plac cel mai mult, oricât s-ar minuna unii, şi care a fost votat de 60% dintre cetăţenii colegiului său in 2008. Silviu Prigoană este un om competent, onest, foarte hotărât, care ştie ce vrea să facă şi, poate mai important, un personaj foarte charismatic. O mai spun odată: în politică, votul decide şi fiecare cetăţean are un vot cu relevanţă egală. Nu există electorat de categorii diferite din acest punct de vedere.

În ceea ce priveşte protocolul cu UNPR, organizaţia de Bucureşti a PDL a fost iniţiatorul acestui proiect şi ne-am ţinut în permanenţă cuvântul dat. Am pornit la drum cu ideea unei parităţi, dat fiind numărul egal de primari, câte doi, cu care venea fiecare formaţiune. Plecarea lui Piedone din UNPR a schimbat acest calcul şi strategia construită pe cei patru piloni. Am propus de aceea să mergem singuri pe liste şi să avem candidaţi proprii la sectoare. Votul unanim în favoarea acestei soluţii îmi întăreşte încrederea în scorul bun pe care îl vom obţine în această vară. Este o dorinţă incredibilă a organizaţiei de a arăta, în contextul naţional al dezertărilor de tot felul, că suntem puternici şi putem câştiga Bucureştiul.

PDL şi UNPR nu s-au certat la Bucureşti. Rămânem parteneri şi aici, aşa cum vom rămâne şi la guvernare, şi ne propunem ca lucrurile să stea aşa şi după parlamentarele din noiembrie. Strategia decisă ieri împreună cu UNPR poate să ne ajute mai mult să avem, după alegeri, majorităţi împreună la Consiliul General şi la consiliile de sector. Candidând separat, cele două partide vor obţine mai multe voturi decât dacă ar fi mers împreună. E un calcul electoral simplu, pe care îl ştiu, de altfel, şi cei din USL. Partidele separate iau mai mult decât împreună. Numai că la ei liantul este ura viscerală şi maladivă pentru Preşedintele Băsescu.

Închei prin a sublinia faptul că PDL Bucureşti este cel mai important partid din Capitală, are candidaţi de succes şi cele mai bune proiecte pentru bucureşteni. Le reamintesc tuturor că toate marile proiecte de infrastructură puse în aplicare în Bucureşti au aparţinut PDL şi cei mai buni doi primari au fost tot de la noi: Traian Băsescu şi Adriean Videanu. Lor li se va adăuga în curând Silviu Prigoană.

220 thoughts on “Ţinta PDL Bucureşti este recâştigarea Capitalei

 1. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Păi să începem cu soluţiile pentru Bucureşti, cred că este cea mai bună cale, căci prea multă planificare politică, sărăcia partidului.

  Să luăm o problemă a Bucureştilor, la întâmplare…

  De câteva zile, când deschid fereastra după miezul nopţii, simt un miros greu de praf, de fapt am aceiaşi senzaţie de când cu norul de praf de la vulcanul islandez Grimsvotn de acum un an.

  Dumneavoastră aveţi idee de ce anume?
  A început iarăşi Grimsvotn să scuipe cenuşă sulfuroasă, o fi alt vulcan, vor americanii să ne reducă la număr, vor ai noştri să ne împuţineze… Mă îndoiesc să fie de la construcţii pentru că de fiecare dată norul vine cam pe la miezul nopţii…

  Iată o temă de campanie interesantă pentru toţi cei care stau în Bucureşti şi observă că îi cam ia tusea pe la 12 noaptea şi nu ştiu de ce… Nici culoarea cerului nu mai este ca odinioară, semn că nici atmosfera nu mai e ce a fost o dată. Unii au aer condiţionat care filtrează aerul pe care îl respiră, recunosc că eu nu.

  • Cand doamna Udrea v-a fi minstrul mediului,inrebarea este corecta.Dupa atatea jigniri si denigrari facute la adresa ei,acum o trageti la raspundere si pentru ^praf^ AM OBSERVAT CA UNII , CARE SCRIU PE ACEST BLOG,AU SARCINA SA DISTRUGA ORGANIZATIA BUCURESTI NUMAI PENTRU CA IN FRUNTEA EI ESTE O FEMEIE SI ESTE FIDELA PRESEDINTELUI.MULTI AR TREBUI S-O URMEZE. EXEMPLUL DAT DE S.FRUNZAVERDE ESTE CEL MAI PROST, DATORITA LUI BASESCU ESTE ACUM ASA DE SUS. TRADAREA LUI FATA DE ROMAN SE CUNOASTE , ACUM IL TRADEAZA SI PE BASESCU DU-CA-SE !!!!!!!!!!

  • POANTA minte.Datele privind trim.I nu pot fi cunoscute decat pe 25 aprilie cand se transmit la statistica si finante FORMULARELE CERUTE-RAPORTAREA.

  • -chemati tinerii la vot si verificati cine-i impinge din umbra si pe citi bani pe mingicarii lui ROBERT NEGOITA ?Va doresc mult succes.

  • Ma bucur ca s-a rezolvat candidatura lui Silviu Prigoana astfel incat sa ramaneti impreuna pentru Bucuresti.Pe Oprescu l-a avantajat mereu calibrul verbal ce il depaseste mereu pe cel al ideilor sau faptelor dar Silviu Prigoana poate fi remediul perfect ce poate surclasa toate lacunele acoperite de vorbirea dibace a lui Oprescu.Lupta va fi grea,cu vorbe mari si grele din partea opozitiei,veti fi bombardata cu tot felul de apelative nastrusnice dar pentru ca toti va stiu o persoana ce incaseaza cu demnitate si raspunde cu fermitate,va face lupta si mai interesanta.Este pentru prima data cand lupta electorala pe Bucuresti va avea in fundal o confruntare intre doi presedinti de partid si o presedinta de organizatie Bucuresti,intre doi sacali si presupusa lor ”victima”pe care nu reusesc nicicum s-o devoreze.Pentru mine si cred ca pentru multi,imagistic alaturi de Prigoana alegatorii vor fi cu ochii si pe dvs.pentru ca tangential Prigoana va fi atacat de opozitia care va face mereu trimitere mereu la dvs.asa ca eu cred ca aproape candidati amandoi,pentru ca opozitia va crea aceasta imagine. Mult,mult succes si multa tarie. Pana la urma coltii sacalilor pot fi subrezi de arata ros in gol… 😉

 2. Asta e pacaleala de 1 aprilie?Aaaaa,se vor butoanele,m-am prins.De aia se vrea Capitala.lol
  Eu am stiut tot timpul ca Prigoana va aspira la Primaria Capitalei….doar pentru rosal.

  • Aha…ai inceput Balbeck… 🙂 Abia astept sa iasa opozitia sa il numeasca pe Prigoana ”gunoier”astfel incat toti alegatorii ce fac munci de ”jos” sa simta ”respectul”opozitiei…Ma astept ca in ”inteligenta”lor,opozitia sa jigneasca jumatate din populatie doar pentru a-l denigra pe Prigoana.

  • @ N.G.

   Vă întrebam pe firul trecut cum de aţi priceput răspunsul meu drept un ”laudatio”. Nu am sesizat să-mi oferiţi un răspuns.

  • Biblio

   Ar trebui sa nu va raspund asa cum nu mi-ati raspuns nici dvs.vizavi de acel cititor de bloguri care v-a numit ”liberalul biblio ce scrie pe blogul ”Elenei Udrea”si nu mi-ati raspuns daca intr-adevar aceasta este orientarea dvs,reala dezvaluita chiar de dvs.prin postarea dvs.a vorbelor acelui cititor,dar uneori si tacerea este un raspuns…
   ”Laudatio” l-am simtit in tonul admirativ si de acceptare al postarii dvs.vizavi de jurnalistii platiti sa fie mercenari si de interpretarea sucita a acestui cuvant astfel incat aproape l-ati facut sa para o calitate nu o extrema…

   MERCENÁR, -Ă, mercenari, -e s. m., adj. 1. S. m. Persoană angajată cu leafă într-o armată (străină); fig. persoană care, pentru bani sau pentru unele avantaje materiale, face orice fel de servicii. 2. Adj. Care aparține mercenarilor (1), privitor la mercenari; care se compune din mercenari. – Din fr. mercenaire, lat. mercenarius.

   retineti: armata straina,si orice fel de servicii… Va rog sa nu imi explicati din nou conotatiile acestui cuvant astfel incat sa pareti un ingeras nevinovat… 😉

  • Condoleante pentru pierderea suferita de d-na Maria sotia Presedintelui Traian Basescu…

  • @ N.G. 01 Aprilie 2012, 10:21 am

   Cred că am spus pe puţin de 50 de ori că nu sunt membru de partid şi nici susţinător al unui partid. Că nu sunt crezut, asta nu mai e treaba mea. Nu sunt mai mult liberal decât democrat-liberal sau social-democrat, conservator, ţărănist, popular, progresist… am uitat vreun partid în vogă?

   Răspunsul pe care vi l-am oferit atunci a fost acesta:
   Bibliotecaru a scris pe 13 Martie 2012, 07:41 pm

   @ N.G
   😀

   Cum am fost aici omul lui Iliescu, a lui Voiculescu, a lui Năstase… alţii, prin alte părţi, spun că aş fi liberal sau pedelist… sau că m-aş da liberal or pedelist… sau… până la urmă important este că absolut nimeni nu pare să accepte că nu sunt nicicum, aşa că oricum nu contează.

   Dorinţa celui care a spus acele cuvinte era să mă “ironizeze” pe un blog liberal cum că scriu pe blogul doamnei Udrea şi nu mă înjură nimeni, deci aş fi cumva simpatizant pedelist sau acceptat de simpatizanţii PDL… nici eu nu am înţeles ce anume a vrut să spună exact. 😆 Mă mir că nu aţi înţeles imediat asta.

   Poate ar fi necesară o emisiune în prime-time în care să se strângă toţi oamenii politici pe blogurile cărora scriu pentru a dezbate ce sunt eu, cu cine ţin, cu cine nu ţin… nu credeţi? 😀

   Şi cu toate acestea consideraţi că nu v-am răspuns.

   Mercenar înseamnă Legiunea străină… este adevărat… dar…
   Urmează punct şi virgulă, adică o altă definiţie, şi spune aşa… figurativ mercenar înseamnă o persoană care face pentru bani orice fel de servicii. Evident că relativ la ziarişti cuvântul nu înseamnă militar… rămâne semnul figurativ… Şi asta şi spuneam, că un ziarist se duce unde este trimis să culeagă ştirea, nu alege el dacă este vorba despre un sinistru sau o maternitate cu cel de al 10.ooo-lea de nou născut. Un ziarist care alege ştirea, nu este angajat, este freelancer, or poate este redactor, or editorialist şi atunci scrie ce vrea şi vinde cui cumpără.

   Eu asta v-am şi solicitat, să-mi citaţi paragraful unde îmi exprimam eu admiraţia. De unde aţi dedus această admiraţie? Ce va făcut să credeţi că vorbesc cu admiraţie sau cu orice altfel de raportare la ziarişti sau la ziarişti care au o relaţie de mercenari, la sensul figurativ, desigur, pentru că sunt angajaţi la un patron şi plătiţi să scrie despre ceea ce crede redactorul şef că trebuie să scrie?

   Vă spun sincer că nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva de la domnia voastră. Recunosc că sunt dezamăgit. Înseamnă că nu aţi crezut în independenţa mea faţă de partidele politice ci doar v-aţi prefăcut. Încă o dată… sunt foarte dezamăgit.

 3. Stimata doamna Udrea,
  Pentru eforturile pe care le-ati facut in timpul ministeriatului pentru realizarea obiectivelor propuse sau continuate de la predecesori , aveti toata stima si consideratia pe care pot sa vi le acord.
  Constat ca si in calitatea de presedinte al organizatiei PDL bucuresti aveti acelasi tonus si va implicati in solutionarea problemelor pe care organizarea campaniei electorale le pretind.Ce constat eu , este lipsa totala a sprijinului din partea conducerii partidului. Neimplicarea conducerii partidului in solutionarea problemelor organizatiilor judetene , aici includ toate structurile descendente , o percep ca pe o neputinta ,ca pe lasitate si de ce nu , ca pe o dorinta ca cineva sa-si rupa gatul. Eu as vrea sa-l vad pe domnul Emil Boc prin judete , prin localitati , sa discute cu oamenii si sa mai stearga din mazga pe care dumnealui a intins-o peste partidul la care foarte multi am avut asteptari . As vrea sa faceti in asa fel si va stiu capabila ,incat sa nu dati satisfactie acelora din partidul dumneavoastra care asteapta doar esecuri cum s-a intamplat in campanbia din 2088 , la Constanta , cand domnul Onaca a fost lasat de izbeliste de catre conducerea locala a partiduluii si rezultatul a fost mentinerea la primarie a unei caricaturi.
  Va doresc sa vi se implineasca asteptarile .

 4. Doamna Elena Udrea,nu ma trezesc dimineata tare,tare,ca atare n-am cum sa fiu primul care posteaza,asa ca prima batalie pt suprematie am pierdut-o,dar pot si eu la rindul meu sa va cer sa faceti cite-va lucruri pt bucuresti,acum ca v-ati desemnat candidatul.
  Cum sa ratez eu aceasta ocazie,daca Biblio nu a ratat-o,asa ca iata ce va cer,EU CU TITLU DE CADOURI GRATIS:
  -1.-va rog ca prin organizatia de bucuresti,a’mai mare din Romania,sa opriti fenomenul de incalzire excesiva a pamintului.
  2.-face-ti cumva si ,VA ROG EU FRUMOS’pt amicul nostru Biblio-eliminati ,EFECTUL DE SERA’
  3.-sI ACUM PE ULTIMUL LOC,AL CERERILOR MELE,IATA CE VA ROG:pt a oprii asaltul aceasta incredibil asupra dv. va rog eu frumos,faceti cumva si gasiti ,pe unde stiti dv MAI MULTE ELENA UDREA ,ASTFEL INCIT SA FIE UNA PT PESEDEI,UNA PT PEDELEI SI VRE-O 2-3 PT AMICUL DV .VOICULESCU.
  Asa toata lumea va fi multumita,si multumiti,DL PONTA SI DL. ANTONESCU,cu poza dv in mina vor putea dormii linistiti,isi vor gasi calmul si posibil si fericirea,pt ca credeti-ma oamenii astia sufera,sufera acolo in intimitatea lor.
  Sigur,ati putea apela si la solutia,care zic eu ar fi izbavitoare pt ei,inscriti-va si in psd si in pnl si in pc,astfel veti devini ,POLITICIANUL UNIVERSAL’ al Romaniei,si armonia ar coborii asupra politicii romanesti.
  Politicienii ar deveni cinstiti,jurnalistii ar scrie doar si numai basme,blogerii si-ar trimite zilnic,doar,si numai bezele,iar bloggerul dv favorit,BIBLIO,V-AR DEDICA O ODA,PE CARE SI ADRIAN PAUNESCU,daca ar mai fi in viata ar invata-o pe de rost si ar recita-o la televiziunile MOGULILOR.

 5. P.S.-Mobilizat si inspirat de ziua de 1Aprlie,am scris textul de la ora 11,12 minute[de fapt 12,12]
  Sper ,ca toata lumea sa inteleaga ceea ce de inteles.

 6. E adevarat ca Prigoana doreste introducerea in Europa(inclusiv in Romania) a “pedepsei” cu moartea?Atunci ce cauta acest gunoier in sistem?Sa plece.Nu are decat interese acolo.
  Ca imiagine pdl e zero cu Prigoana…asta se va dovedi la alegeri.E posibil sa gresesc,dar daca pierde,am dreptate.Nu il agreez deloc.
  Blaga e cel mai tare,dar nu e nici el curat.

 7. Stau si ma uit nauc ,la ce se intimpla in societatea romaneasca ,incercind sa inteleg ce se intimpla si de ce ,MINTI DIABOLICE’ ascunse undeva ,departe de ochii omului obisnuiit,ne manipuleaza,arunca teme false, si ne fac agenda zilnica.
  Este incredibil cum ieri,simbata,toata ziua televiziunile de stiri sa repete pina la saturatie aceleasi subiect ,iar probabil cel mai important subiect pur si simplu ingropat.
  De parca ar fi devenit un obicei banal,de paraca asa ceva se intimpla peste tot in lume zilnic,MAS-MEDIA DIN ROMANIA A TRECUT SUB O TACERE SUSPECTA,COMPLICE SI ACUZATOARE CONDAMNAREA IN AL DOILEA DOSAR A LUI ADRIAN NASTASE MEMBRU PSD,SEFUL C.N.C.,LIDER MARCANT AL ACESTUI PARTID,si al sostiei acestuia dana nastase.
  In fata acestui fenomen de distorsionare flagranta a realitatii si mutarea atentiei spre evenimente minore,cum ar fi plecarea lui PIEDONE,ORI REPLICILE DINTRE PEDELISTI,STAU SI MA INTREB DACA NU CUMVA ACEASTA CONSPIRATIE POLITICO-MEDIATICA,nu ar trebui denuntata-CIND VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU STAU ALATUIRI DE ASEMENEA PERSONAJE ,PUSCARIASI SI TURNATORI LE SECURITATE,HOTI SI PRADUITORI,OARE NU SE INTENTIONEAZA INSTALAREA LA PUTERE A UNUI STAT AL HOTILOR,CORUPTILOR SI PUNGASILOR???????????

  Cum tot asa stau si ma intreb;
  ,DOMNILOR SI DOAMNELOR PEDELISTI,CUM E POSIBIL CA NICI UNUL DIN DV SA POMENEASCA IERI O VORBULITA DESPRE ACEST SUBIECT,ATI FOST DESTUL DE PREZENTI ,PE STICLA,CINE V-A OPRIT SA SPUNETI CE TREBUIA SA SPUNETI????????????????????
  CUM E POSIBIL SA RATATI ASEMENEA OCAZII,SI MAI INTREB CEVA-CINE FACE STRATEGIA DE COMUNICARE?????????????????
  Iesiti din defensiva,IESITI LA BATAIE SI LOVITI-VA ADVERSARII-nimeni nu va opreste,doar daca………………….nu care cumva ,cu adevarat unii dintre dv sunt obositi si-si doresc 4 ani de opozitie………….

  • Biblio minte,Biblio e un mincinos,e mitoman ,biblio este angajat politic,si marturie sta blogul sau.
   Cum tot marturie stau iesirile lui in lumea virtuala.
   Ascuns in spatele unui stil pervrs si parsiv,jucind rolul unui individ interesat de RASPUNSURI,folosind o gama de intrebari,care contin in corpul lor-ORIENTAREA SA,bibliotecaru ,este la fel de ,INDEPENDENT SI NEUTRU CA SI GIDEA,CIUTACU,CIUVICA,NISTORESCU.
   Dar cel mai bine seamna cu BOGDAN CHIARIAC.
   Sigur ca atitudinea lui este o jignire a inteligentei noastre,sigur ca ,are obiceiul sa ne trateze de sus,si ascuns in spatele unor explicatii de-a dreptul hazlii,el continua sa-si clameze neutralitatea ,USELISTA’
   Culmea este insa altceva-TOTI SUNT ORBI RAUTACIOSI SI PORNITI PE RELE,in ce-l priveste,doar el este depozitarul adevarurilor si doar el are dreptate intotdeauna-SIGUR IN LUMEA LUI USELISTA………….

  • Biblio

   Am incercat sa cred in independenta dvs.pana cand am observat ca nici macar odata nu ati recunoscut acele lucruri cu impact pozitiv ai unor membrii ai acestei guvernari,in schimb ati cautat si cautati mereu scuze tuturor celorlalti.Eu percep impartialitatea altfel si nu imi voi cere scuze pentru acest lucru chiar cu riscul de a va dezamagi din nou 😉 …si totusi nu ati rezistat tentatiei ca dupa raspunsul dat lui Lulu,sa imi repetati argumentatia si mie…

  • @ N.G. 01 Aprilie 2012, 12:34 pm

   “nici macar odata nu ati recunoscut acele lucruri cu impact pozitiv ai unor membrii ai acestei guvernari”

   Aşa este, nu am recunoscut nici un lucru cu impact pozitiv ale unor membrii ai guvernării Ungureanu. Am recunoscut însă două lucruri cu impact negativ, vinderea Cupru Min şi demararea exploatării gazelor de şist bituminos. Au mai fost câteva mai mici (cam zece apreciez rapid), dar acestea mi s-a părut cu adevărat grave. Dumneavoastră ce lucruri pozitive aţi recunoscut în ceea ce a făcut cabinetul Ungureanu până acum?

 8. NG,care sunt lucrurile pozitive realizate de PDL?De udmr,m-am lamurit…a taiat padurile,niste membri udmr s-au imbogatit peste noapte in Romania.PDL s-a unit cu niste infractori la guvernare.

  • Pai ce am spus e adevarat,am venit cu argumente.
   PDL,prin masurile luate,a fost impotrvia eletoratului.De ce pdl mai vrea voturi?
   Am intrat si in recesiune,conform declaratiei lui Ponta.Avem doua trimestre de scadere economica?
   Inteleg ca pdl vrea puterea,dar ce a facut sa merite lucrul asta?A fost impotriva romanilor.

 9. Locuiesc in sectorul 1 .Nu am simtit niciodata ca cei care lucreaza la primarie lucreaza pentru cetatean.Daca ai nevoie de ceva trebuie sa te ploconesti,sa te umilesti,sa ti se bage bete in roate si sa platesti taxe marite cu 300 la suta ca deee daca ai de ce sa nu dai si la altii sa puna ceasuri si sa schimbe florile de doua ori pe luna.Sunt consternata ca primari ca Vanghele si Piedone nu au contracandidat.De ce ne umiliti ? Nu toti bucurestenii sunt idioti. Dati-ne alternative.Poate nu o sa reuseasca din prima,dar merita incercat.Nu ne mai condamnati la mediocritate.De Chiliman, ce sa zic,nu cred ca e un primar rau. Dar e de prea mult timp.Cred ca legea ar trebui schimbata astfel ca sa nu ai posibilitatea de a avea mai mult de 2 mandate. Nu cred ca e sanatos pentru nimeni.In rest, succes ,ca aveti nevoie.

  • Balbeck

   🙂 nu zau…. s-a trezit din somn Ponta si ne anunta ca e recesiune…am un deja vu…2008 cand tot mapamondul era in criza,PNL-PSD propovaduiau ”bum-ul economic”… Acum dupa 3 ani de recesiune vine Ponta si da verdictul…”suntem in recesiune”Cam pe unde au fost pana acum de nu au observat acest lucru? Probabil inca resimteau efectele bum-ului economic 😉 Mi se pare mie sau deja pregatesc electoratul pentru o eventuala guvernare USL lamentabila… ?

  • Biblio

   Iarasi rasuciti discutia sa va fie convenabil…nu ma refeream la guvernul Ungureanu,ci la guvernul BOC. Cat priveste ceea ce Ungureanu a semnat,astept mai multe informatii inainte de a vorbi dupa ureche despre asa zisul impact negativ a acestor tranzactii…Deocamdata speculati ceea ce presa spune,eu inca astept precizarile premierului vizavi de aceste masuri apoi voi putea aprecia-sau nu. Asta tinand cont de presupusa impartialitate a comentatorilor…

  • NG,Ponta m-a amuzat tot timpul.Dar de votat voi vota ceva nou,ce nu a mai fost la guv. pana a cum.Asa ca nu stiu ce face usl.Pe mine m-a distrat doar ce a zis fostul procuror,desi nu stiu daca e chiar de a te distra.Fostul procuror parea serios.Avem doua trimestre de scadere economica?Ce inseamna?

  • @ N.G. 01 Aprilie 2012, 02:08 pm

   😀 Dacă aş răsuci cum nu-mi este convenabil, probabil că aş avea tente de masochism.

   Dintre măsurile Guvernului domnului Boc am primit cu bucurie, şi sunt convins că am spus-o şi aici pe blog, programul 10 Case în mediul rural, Primul Siloz şi Programul Rabla pentru tractoare (din păcate nici unul dintre ele nu prea a funcţionat atât de mult pe cât m-aş fi aşteptat, dar conceptul a fost lăudabil).

   Am să caut ceva la repezeală pentru a dovedi măcar un lucru… să văd exact cum aţi spus ca să nu greşesc…

   “nici macar odata nu ati recunoscut acele lucruri cu impact pozitiv ai unor membrii ai acestei guvernari”

   Ei bine, caut la repezeală un lucru pentru a nu spune că nu am lăudat niciodată…

   Iată:
   Bibliotecaru a scris pe 18 Februarie 2010, 11:09 pm

   @ Elena Udrea
   Am auzit câte ceva despre Patinoarul olimpic de la Braşov. Recunosc, mai ales când am citit începutul, credeam că veţi vorbi despre acest eveniment. Nu sunt un fan al sporturilor de iarnă, nici al sportului, în general, mă bucur însă că există oportunităţi pentru viitorul acestei ţări. Prefer patinoare decât cluburi de noapte.

   Este destul “de laudă”?

 10. Sincer sa fiu. Cristi Preda asta n-a adus nimic bun de cand e persoana publica. Tot timpu e contra, tot timpu e nemultumit…Ori cu el ori fara el PDL nu pierde nimic. Si mai sunt cativa d-astia guralivi public care in afara ca tot cauta galceva, altceva nu produc.

  • PDL ar pierde un om cult,poate singurul.Dar asta nu inseamna mare lucru.
   PS: Ar trebui sa se dea o lege ca sa se anihileze traseismul politic.Ori esti la pdl,ori la psd,ori la pnl,etc.Dar nu se poate in toate.Nu e moral.Unul dupa un mandat paraseste partidul ca sa candideze din nou la functia de presedinte al cj.4 ani a fost sprijinit de fostul partid,dar acum nu mai e sprijinit.Asa ca pleaca la alt partid care il sprijina.Nu e normal.
   Eu nu stiu ce a fost nici cu Badulescu…..pentru ca pdl nu l-a sprijinit pentru a candida la primaria Ploiesti,atunci a plecat la psd,unde candideaza pentru aceasta functie.pdl nu l-a sprijinit si a plecat.Nu trebuie sa se mai intample lucruri de felul asta.
   La inceput m-am referit la Frunzaverede,ultimul dezertor.

  • Imi place cum vorbeste doamna de la RTV despre turismul romanesc.Nu stiu cine este,dar pare informata si Agaton nu prea ii face fata desi se straduieste…

 11. Cui nu-i mai tace gura in ultimile zile din PDL?! Intrebare cu raspuns sec: lui Cristian Preda! Cine este acest individ in afara de a fi un frustrat, un politruc al vremurilor prezente, un comunist cu state vechi si poate printe cel mai mare fan al ODELOR aduse fam Ceausescu, un neadpatat, un C.P. care nu s-a confruntat niciodata cu electoratul, care n-a adus un vot partidului, un numit pe liste si ATAT.
  Da, lui nu-i mai tace gura si este impotriva propriului partid!!!!!!!!
  Nu inteleg pe acest “entelectual’ de ce nu pleaca din PDL?
  Nu inteleg pe acest “entelectual” de ce nu-si face propriul partid dupa gustul si placerile lui!!!
  Nu inteleg pe acest politruc de ce nu-si vede te traba lui acolo la Bruxelles stiind ca el habar nu are ce inseamna sa fii cu adevarat POLITICIAN si care este rolul lui, cum isi justifica aceasta calitate de POLITICIAN!
  PDL este un partid puternic, a demonstrat asta pe toata perioada crizei, n-a fugit de responsabilitati, de asumarea programelor antisociale- dar atat de necesare- ca azi sa putem respira cat de cat usurati!
  PDL este un partid modern, UNIT si deschis reformei. PUNCT! Restul sunt povesti inventate de frustrati, de cei slabi care simt ca lupta nu este o joaca atunci cand e vb de PDL si de Udrea.

 12. Minciuna este usor de recunoscut pentru ca are picioarele scurte si comentariile lungi: DExtozaurii la datorie. Cu biblioflecarul in frunte, ei zic ca de aerul nociv de care au parte bucurestenii noaptea sunt de vina americanii, islandezii sau criminalii pe care romanii si i-au ales in frunte cu unicul scop de a-i ucide pe tacute. De fapt, ei vor sa sugereze ca Prigoana este de vina de praf, ca el e responsabil cu curatenia, da’ se feresc sa nu li se taie macaroana. In niciun caz primarul in functie, do’n Oprescu. Sa mentinem Donul linistit.

 13. Mă voi aţi auzit ce vor ăştia? De mâine cică obligatoriu comentatorilor de pe blocuri o să le ceară să-şi declare : vârsta, orientarea sexuală, orientarea politică şi religioasă. Să luăm atitudine ( puţină apă în gură ) şi să luptăm ca să facem bine ( vb. lui Hagi ) ca să nu fie rău… zic şi eu aşa… că de, azi e 1 Aprilie, ziua noastră a românilor de vreo 22 de ani şi ceva… Vă pupă Ghiţă la portiţă! Să mă aşteptaţi!!!

 14. Elena Udrea , Anca Boagiu si Daniel Funeriu au fost cei mai buni ministri de dupa 1990,speram sa revina cat mai repede in functiile de ministri.

 15. D-na Udrea, nu ii este permis nici lui Prigoana sa il insulte pe dl.Cristian Preda.Afirma la Realitatea tv ca sapatamana viitoare il veti exclude pe dl.Preda din cauza atacurilor la adresa lui. Sper ca nu dati apa la moara USL.
  Dl Preda a gresit atacand partidul dar a-l inlatura acum inseamna sa faci un serviciu USL-ului.
  Eu insami as fi preferat la capitala un alt gen de candidat. Un Videanu de pilda.
  Dl Prigoana nu ma face mandra cand ii ataca pe intelectuali!

  • Carmen…. lasa Rtv ,acum la B1 “telectualul “asta al tau C.Preda arunca atacuri la adresa pedelistilor ,mie imi convine ca-i ataca 😆 😆 ,mergand pe disciplina de partid ,asta seara Preda ar trebui ejectat definitiv din pedele ,de la atacurile pe blog a trecut pe televizii ,nu asa se face ….

  • Cristian Preda, ataca frecvent colegii de partid, in mod special pe Elena Udrea.
   Acest individ, nu poate intelege ca o femeie politician poate fi cu 100 de clase peste un oricare alt barbat politician. Preda, nu intra in acest calcul deoarece, nu este politician ci un biet comunist, un biet politruc.
   PDL trebuie sa-l elimine din partid, a facut numai rau, a starnit divergente, a presarat venin intre colegi…..bine ca nu si-au pus mintea cu el, dar acum intrece masura. Vin alegerile, toate partidele cauta sa fie cat mai unite, Preda dezbina sau incearca sa dezbine de parca e pus sa faca asa ceva!!!!

  • Preda intelectual???? Pai a spus si el pe blog ca nu este intelectual!!! Si cui foloseste intelectualitatea pe care si-o etaleaza (!!) daca el, ca politician este nul? Intelectualii au un mare rol in societate: de a forma caractere, de a le lumina, de a le indruma ……Preda ce face????? Clampane la el pe blog sau pe la cate o emisiune unde fonfane pe nasul al mare, dar nu spune nimic! Urmariti discursul lui atent si, o sa vedeti cum il tradeaza idiologia trecutului lui de comunist activ.

 16. E o buna alegere a PDL-ului.in persoana Domnului Prigoana,omul care spune lucrurilor pe nume si care este un exemplu pentru reusita in afaceri.Oricum marea batalie electorala ,va fi intre Domnul Oprescu si Domnul Prigoana .Si cum oamenii mai vor si schimbare,s-ar putea sa aiba succes cel ales de PDL.

  • lulu…chiar o suta de clase !!!!. 😆 😆 ,98-99 mai merge …hihihi…o centa ii prea mult 😆 😆 ,n-ai mai trecut pe la palat ,l-ai lasat in “adormire ” ????

  • Puiu, timpul imi este dramuit, dar voi il puteti face viu palatul si tare v-as multumi. Adun “maculatura” depsre Cristian Preda asta ca sa i-o dau peste nas. 🙂 🙂

  • Poate vreti sa cititi cateva spicuiri din cele facute de comunistul Cristian Preda:
   “Preda Cristian, student la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti, era expert în marxism. La faza naţională a Concursului profesional-ştiinţific studenţesc de ştiinţe sociale, Secţiunea „Materialism dialectic şi istoric“, a obţinut punctajul maxim – 20 de puncte. Lucrarea sa era o odă la al XIV-lea Congres al PCR şi 45 de ani de la „revoluţia de eliberare socială şi naţională, antifascistă şi antiimperialistă de la 23 august 1944“.Concursul a fost vizat personal de tovarăşa Elena Ceauşescu. Iar tovarăşul Preda a fost pe podium…” Tovarăşul Preda, marele aşa-zis „anticomunist“ de azi, era un respectabil premiant la comunism, viitor lector la „Ştefan Gheorghiu“ Temele preferate erau: „Ce este partidul revoluţionar al clasei muncitoare?“, „Dialectica contradicţiilor în viaţa socială. Concepţia PCR a Secretarului său General, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, despre cunoaşterea şi soluţionarea contradicţiilor în socialism“. Trebuie amintit ca C.P a fost unul din sustinatorii ideii de al scoate din circuit pe Eminescu: ” Preda explica cum, din cauza lui Eminescu, cultura romana este moarta, spre deosebire, de exemplu, de cea franceza, care nu are “un om deplin al culturii!” Cata sila produci domnule!!!

  • Tot cotrobaind prin diverse cotloane despre cel care o ataca frecvent pe Udrea, am gasit urmatoarele despre Cristian Preda:

   “Preda s-a remarcat, a fost selectat si urcat apoi, de la un simplu asistent la Facultatea de Stiinte Politice pana in varful dealului, la Palatul Cotroceni…
   Preda a fost pescuit de la Facultatea de Stiinte Politice – “Stefan Gheorghiu” -, unde si in prezent ocupa functia de decan in ciuda celorlalte atributii oficiale ale sale.

   Pepiniera GDS

   Preda este membru al Grupului pentru Dialog Social, noua pepiniera de cadre a societatii in civil, aceeasi care l-a dat lumii si pe Adrian Cioroianu, cel mai mare gafeur impertinent din istoria diplomatiei romane sau pe Andrei Plesu, eminenta cenusie prezenta in toate guvernele Romaniei de dupa 1989. Pentru angajarea lui Preda la Cotroceni a intervenit reteaua clientelara reprezentata la vremea respectiva in Administratia Prezidentiala si de colegul sau de la “Dilema”, Teodor Baconsky, fost consilier pe probleme de politica interna ca succesor al lui Claudiu Saftoiu. Nu stim cat de folositoare a fost experienta lui Baconsky-Jacuzzi pentru consilierea lui Basescu, dar nici cea a lui Cristian Preda nu este de lepadat, mai ales ca aceasta este castigata si pe un teren cu implicatii penale…..

   Mai este de amintit ca Preda a aderat la Partidul Comunist in 1987, cand muncitorii revoltei anticomuniste de la Brasov erau macelariti si torturati de fortele regimului. Fericitul eveniment s-a petrecut imediat dupa ce a intrat la “filosofie”, care, pe atunci, insemna de fapt “socialism stiintific” si o trambulina catre o functie in Partid sau Securitate.

   Puteti citi pe larg despre MORALISTUL CRISTIAN PREDA, aici:
   http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=610&Itemid=1

  • Conncluzia mea dupa ce am citit ore intregi despre el, este urmatoarea:
   C. Preda, nu este un intelctual veritabil.
   Este un parat- un adevarat comunist indoctrinat si mai grav- un neadaptat zilelor noastre!
   Daca si pe Eminescu il uraste, atunci acest individ are probleme psihice.

  • Poate, dar nu cu Prigoana. Dna Udrea, nu stiu de ce pedelistii, care de obicei sun bataiosi, au intrat in defensiva. Se face atata caz cu demisia Robertei Anstase, dar nu stiu de ce nu va aparati, spunand ca sarcina numararii voturilor in sedinta respectiva era a lui Voicu de la PNL. USL-ul l-a sanctionat pe acesta ?

 17. Imi doresc si va doresc sincer sa castigati.
  DAR!
  Constat cu tristete ca…parca va este teama de lupta ce va sa vina.
  In timp ce USL nu pierde nici-un moment pentru a iesi la tot felul de declaratii la tv.,PDL-ul parca nu mai exista.
  Chiar si dvs. in emisiunea lui Tatulici,nu ati avut replicile de altadata in fata acestui moderator care a fost extrem de obraznic.
  DE CE?
  De ce nu ati avut tupeul necesar?
  NU mai este timp nici pentru zambete,nici pentru ,, nu vad,nu aud”.
  Cei doi mascarici Ponta & Antonescu nu precupetesc nici un efort pentru a lovi sub centura.
  Ce mai asteptati?
  Tacerea nu aduce voturi.
  Nu spun sa treceti la injuraturi dar daca tot nu ati explicat suficient pana acum,tot ce ati facut,faceti-o acum.
  Reamintiti-le romanilor (care uita repede) ce au facut in trecut USLasii.
  Ce vor sa faca ,,maine”,de vor veni la guvernare.
  Nu-i iertati,pentru ca ei recurg la cele mai josnice atacuri cand este vorba de Boc/Basescu/Udrea si nu numai.
  Repet: NU MAI ESTE TIMP.

 18. ,Bsescianismul,Bita si BIBLIOTECARU’

  Nuuuuuuuu,de data aceasta nu bibliotecaru este cel vizat de mine,el este cel care de fapt m-a inspirat,de fapt textul sau,si ce spunea acolo,si anume ca,el Biblotecaru,l-ar fi avertizat pe dl CRISTIAN PREDA,ca va fi victima basescianismului,si ca va cadea zdrobit de bitele basescienilor.
  Da imi amintesc,pt ca exact in acea perioada,imediat dupa alegerile europarlamentare,undeva prin luna septembrie 2009,eu II AVERTIZAM PE PEDELISTI,pe acest blog,ca dl. CRISTIAN PREDA-ESTE UN TRADATOR,care loveste in partid si culmea in TRAIAN BASESCU,COALIZINDU-SE CU CONGLOMERATUL POLITIC DE ATUNCI ,ACELASI CA SI ASTAZI,care lupta sa-l instaleze ,ATENTIE PE MIRCEA GEOANA SI TOT CE A REPREZENTAT EL,CU TOATA LIOTA DE SERPI,PRADUITORI SI DERBEDEI.
  Apoi a mai urmat un episod,pe care se vede ca l-ati uitat-TEO TRANDAFIR SI TRADAREA ACESTEIA,CARE A VOTAT IMPOTRIVA PROPIULUI PARTID SI PROPIULUI GUVERN-va aduceti aminte,gestul acesteia???????????
  Bon lucrurile au tot evoluat,din rau in mai rau,si iata-ne astazi 2 aprilie,2012,fata in fata cu dl CRISTIAN PREDA,suparat ca nu a ajuns ,candidatul PD-L la primaria capitalei.
  N-am sa fac nici o trimitere la trecutul dl PREDA,este deja cunoscut si comentat,am sa fac doar o referire-ACEST DOMN ARE VRE-O URMA DE CARACTER????????????????
  Pt ca daca ar avea,ar trebui sa ne spuna care sunt meritele domniei sale in partid,prin ce s-a remarcat,si cite batalii politice a dus,si din acestea cite a cistigat?????????
  Sigur ,nu-l voi intreba pe intelectualul CRISTIAN PREDA,cite afise a lipit,cite nopti nu a dormit si le-a dedicat partidului,cum tot asa nu-l voi intreba cite voturi a adus la zestrea partidului,il voi intreba doar atit-DE CE DL CRISTIAN PREDA???????????????????

  • Ei si acum ii sugerez in primul rind lui Bibliotecaru,si evident si tuturor pedelistilor,face-ti urmatorul exercitiu de imaginatie:
   ,imaginati-va un CRISTIAN PREDA,IN PSD,si ce i s-ar fi intimplat’
   Imaginati-va un CRISTIAN PREDA,IN PARTIDUL DICTATORULUI CRIN ANTIONESCU,si evident incercati sa va imaginati in cite secunde ar fi zburat din PNL.

   N-am sa fac o digresiune care sa aibe ca subiect democratia in partid,versus disciplina de partid,voi spune simplu:
   AFARA CU CRSTIAN NPREDA DIN PD-L,SI UN AVERTISMENT FERM SI PT MONICA MACOVEI,care este in spatele lui cristian preda,pe acelasi drum si-i sufla in ceafa…………

  • Domnul Cristian Preda este o victimă în context, domnia sa ajuns politician într-un hei-rup de găsire a candidaţilor… avea alte visuri şi alte speranţe.

   De ce? Pentru că a intrat într-un partid cu o idee preconcepută relativ la ceea ce ar trebui să fie un partid. Apoi a văzut că PDL nu este ceea ce crede domnia sa că ar trebui să fie un partid politic. În urma acestei neconcordanţe avea două soluţii, să lupte ca să schimbe partidul la forma pe care domnia sa o credea, sau să accepte că partidul politic nu este ceea ce domnia sa credea, respectiv apoi să rămână sau să nu rămână în partid cu un gest asumat.

   Băsescianismul în PDL este realitatea obiectivă a partidului. Băsescianismul (cuvânt inventat, se pare, de către un coleg al domnul Cristian Preda, domnul Voinescu) înseamnă că PDL este supus influenţei personalităţii preşedintelui Traian Băsescu. Este evident că legătura dintre PDL şi Traian Băsescu este foarte puternică, încă foarte puternică, de la începutul mandatului de preşedinte al domnului Băsescu din 2004 anormal de puternică. Partidul nu s-a schimbat de când domnul Cristian Preda a intrat în partid, pe de o parte, domnul Cristian Preda nu s-a schimbat, pe de altă parte. În concluzie există un anacronism nerezolvat care îl va doborî pe domnul Cristian Preda, “bâtaşii” alde Frank Zapa[King] îşi vor face timp să-şi pune bâtele mediatice în mişcare.

   Şi pentru că tot am vorbit despre bâtaşi… Îmi amintesc de o poezie pe care am scris-o din timpurile de început ale noii Românii, timpuri pe care le credem nedemocratice, fără să ştiu că România nu se îndreaptă spre mai multă democraţie ci spre mai multă anomie. Atunci speram la îndreptare, acum îmi dau că speranţa nu-şi are rost… Încă o dată se vede că observaţia corectă a prezentului devine universală în stânga şi dreapta timpului.

   O anti-istorie într-o anti-poezie

   La început,
   Pe vremea legilor nescrise,
   Totul era mai simplu.
   Cel cu bâta mai mare
   Şi cu braţul mai tare
   Dădea în cap
   Celui cu bâta mică.

   De la un timp
   Cel cu bâta mare
   S-a cam săturat să alerge
   După cel cu bâta mică
   Şi şi-a zis
   „Să facem deci o societate!”
   Bineînţeles s-a pus şef
   Şi totul mergea bine
   După regula:
   „Primul la masă, primul la primejdie.”

   Dar vremea trecea istoric
   Şi evoluţia şi-a băgat coada
   Făcând pe cel cu bâta mică
   Să gândească.
   Şi atunci cel cu bâta mare
   A zis:
   „Bine, să punem un lider spiritual!”.

   Iată că au apărut
   Vraciul şi preotul
   Pe care îi ascultau toţi
   Fără să crâcnească.
   Cel cu bâta mare
   A văzut că locul lui de şef
   Se cam uzurpase,
   Dar acum
   Erau prea mulţi cu bâta mică,
   Deci se mulţumi
   Să meargă la război
   Şi să facă din când în când
   Câte un copil.

   Chiar şi aşa
   Tot era bine,
   Linişte şi pace.
   Multă linişte şi…

   Mă rog, câte o bătaie
   Pe femeia cu părul lung
   Şi ţâţe mari
   Sau pe vaca a’ mai mare,
   Mai erau, dar rare.
   Apoi s-a trezit
   Un bâtă mică să bâlbâie ceva
   Cum că ar trebui să stea acasă
   Să facă agricultură,
   Alţii să se ducă la vânătoare
   Şi alţii să apere satul.
   Isteţimea vorbelor părea nemăsurată.
   „Tu să fi şef!”
   Strigară toţi.

   Iată cum a apărut
   Primul om care nu făcea nimic,
   Doar era „purtător de cuvânt”
   Al întregului sat.

   Şi uite că evoluţia
   Şi-a făcut în continuare treaba
   Şi „şeful” şi-a luat
   Câteva soţii de şef,
   Copii de şef,
   Nepoţi de şef.

   Când au fost prea mulţi
   Au început să se certe.

   Cum cearta nu prea are sens
   Fără, acolo, o bătaie,
   Zburau căpăţânile
   Care încotro.

   Şi evoluţia s-a dovedit
   Total neputincioasă.

   La un moment dat
   A venit unul şi a strigat:
   „Staţi fraţilor că putem conduce
   Bicefal, tricefal, multicefal!”

   Şi iată că s-a inventat politica.

   A schimbat asta ceva?

   Nu chiar, decât că acum
   Nu mai spuneau
   „Ba pe-a mă-ti” ci
   „Pe a mamei dumneavoastră!”,
   Nu se mai tăiau capete în iatacuri
   Ci în piaţa publică,
   Nu se mai duceau bătălii
   Ci războaie,
   Că dacă tot e rău
   Măcar să fie organizat.

   Cei de jos au răbdat ce au răbdat
   Dar după o vreme au început să se împotrivească,
   Evoluţia le dăduse şi lor creier
   Şi, oricât s-au împotrivit fruntaşii.
   Au învăţat să-l folosească.

   S-au gândit cei de la vârf,
   Au discutat, au răs-discutat,
   Până la urma au inventat
   O altă gogoriţă:
   Oameni politici şi alegeri.

   Nu mai putea spune nimeni nimic.

   Este adevărat că erau tot ei
   Dar acum erau aleşii poporului.

   Când câte unul de la putere
   Face o boacănă
   El este pedepsit să stea la colţ,
   Adică în opoziţie.

   Asta nu că în opoziţie
   Ar fi prea rău,
   E cam acelaşi lucru,
   Dar nu prea poţi să faci
   Tot ce-ţi trece prin cap.

   Şi apoi, nu vin alegerile…?
   Cine ştie cine iese de data asta?

   Acum pentru cei mulţi
   E lege scrisă şi nu-i tocmeală.
   Parcă şi birul se strânge mai uşor
   De la cei săraci.
   Bătaia este în continuare
   Şi bătălie şi război.
   Fiecare vrea să fie un mic şef
   Pe stradă, pe cartier, pe oraş,
   Pe lume,
   Indiferent de câţi „ceilalţi”
   Ar fi să moară.
   Acum moartea se face în urma unui tratat,
   Mai în concordie.

   Mi-e dor de timpul legii nescrise
   Cu legea parului mare şi a braţului tare.

   Bâtaşii măcar au un rost, sunt potenţi, virili, mintea le este limitată la o descărcare de violenţă; Cei care gândesc sunt perverşii care strâng zgarda bâtaşilor şi strigă “Şo, pe el!”.

  • Biblio prietene, nu ma duce pe la Ploiesti spre Bucuresti ca eu tot direct o iau- Pitesti via Bucuresti! 🙂 🙂
   Preda, este asa cum am aratat eu. N-a avut nicio idee, n-a avut dorinte, el se pune de-a latul in mijlocul drumului si da din picioare si din maini ca sa fie ocolit de masini, carute si alete mijloace de transport. Nu s-a implcat in absolut nimic in PDL. Culmea, iti zic ceva haios din interior, la sedintele de partid nu are capacitatea de a asculta pe cei care iau cuvantul. Vorbeste non stop chiar si singur cu voce tare si fara noima!!! Te buseste rasul pur si simplu dar si mila!!! 🙂 🙂
   Zau de nu are probleme acest om, la mansarda!!!!

  • @ lulu 02 Aprilie 2012, 08:49 am

   Stimată domniţă,
   V-aţi întrebat de ce oare domnul Cristian Preda a fost primit în PDL, ba şi mai important, a fost pus pe lista de candidaţi ai PDL pentru Parlamentul European într-o poziţie foarte, foarte bună. Mai ţineţi minte cine au fost candidaţii sigur aleşi?

   Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu, Cristian Preda şi Marian – Jean Marinescu, grupul de “intelectuali” prins între doi politicieni, să zic aşa, normali ai PDL.

   După cum vedeţi, după domnul Stolojan care era (şi este încă) un fel de co-preşedinte al PDL, apoi urmează direct tripleta Macovei-Ungureanu-Preda. Aceştia nici nu ştiu dacă erau membrii de partid în acel moment, sau, dacă erau, erau membrii primiţi de cinci minute. Ţin minte că atunci am vorbit foarte multe despre faptul că ei au ajuns pe lista de candidaţi chiar FĂRĂ SĂ FIE MEMBRII… şi nimeni nu m-a contrazis. Alături de domnul Voinescu, care a preferat Parlamentul României, cele trei personaje din P.E. reprezintă ceva unitar. Domnii Ungureanu şi Voinescu s-au adaptat structurii de comandă din PDL, la fel cu ceilalţi membrii de partid, au rămas Macovei-Preda care nu au făcut-o. Exact de aceasta se naşte impresia de oameni puşi împotriva curentului. Domniile lor susţin pe preşedintele Traian Băsescu, nu vor însă comenzi de la “Şefii” PDL. Cum spuneam şi mai sus, problema apare din raportarea vis-a-vis de partid.

 19. Sunt sigur ca Dl Prigoana este de 1000 de ori mai capabil decat Oprescu !
  Ramane sa convingem si alegatorii .

  • Normal ca este mai bun Prigoana!
   Oricine este mai bun decat Oprescu- alta lichea comunista!

 20. Ieri fiind week-end,mi-am permis sa fiu visdator,pt ca vremea era atit de urita,incit singurul lucru posibil si acceptabil in acelasi timp a fost visarea si trecerea in revista a unor episoade hazlii din trecut.
  Si uite asa,mi-am adus aminte de o chestia hazlie de pe vremea cind tinar ,TERIST IN ARMATA,am avut placerea sa ma bucur de ceea ce la vremea respectiva eu si mii de tineri ca mine ,numeau CAPARARIE DE DOI BANI.
  Episodul e cu trimitere la plecarea din partiod a dl SORIN FRUNZAVERDE, dpt ca comicul dar mai ales morala se pliaza perfect pe evenimentul in care SORIN FRUNZAVERDE A FOST ACTORUL PRINCIPAL,PLECIND DIJN POZITIA DE AL DOILEA OM DIN PD-L intr-una de vicepresedinte intr-un partid balama aflat la remorca ,MOSCVICIULUI LUI ION ILIESCU.
  Si acum scurta povestioara:
  Eram proaspeti avansati in grad si mutati la trupa.Eram in asteptarea noilor recruti,de care noi terstii trebuia sa ne ocupam.In uniotatea eram doar teresti,deci DOPAR OAMENI CU GRADE,lucru care producea grave pertuirbari,pt ca ;femeile de serviciu……inca nu venisera,vasele trebuiau spalate,curatenie trebuia facuta,W.C. TREBUIAU INTRENUTE,GARZI,SANTINELE ETC…..
  Si uite asa razmerita era pregatita si gata sa izbucneasca si noi sa ne luam la bataie.
  Picatura care a umplut paharul a fost faptul ca neavind cine sa se ocupe de masina de spalat hainele ramaneau nespalate si cel mai greu de suportat era faptul ca nu avea cine sa ne spele sosetele.
  Si uite asa,constituiti in doua tabere intr-o seara ne-am luat la bataie,sigur stimulati si de niste vin,ADUS DE LA MACHEDONII DIN NICOLAIE BALCESCU[JUD CONSTANTA], bataie care a trebuit oprita de superiori.
  Am dormit cu totii pe pista aeroportului din constanta,mai exact pe breateau unde de obicei stateau avioanele pregatite pt exercitiile de a doua zi.
  Dimineata,comandatul s-a infipt in fata noastra si ne-a luat la judecat.
  dupa ce ne-a ascultat cu atentie pe cei care am reprezentat partile ,omul a stat pe ginduri un pic dupa care cu o voce tunatoare ne-a ordonat:

  Schimbati-va sosetele,noi bucurosi ne-am apucat rapid sa ne descaltam de bocanci si sa scapam de sosetele puturoase………….
  Numai ca a doua comanda a fost criminala:
  DAR O SA LE SCHIMBATI INTRE VOI NATARAILOR……….

  Atunci a fost un adevarat cutremur,dar in armata ordinul se executa nu se discuta.

  Ei, plecarea dl SORIN FRUNZAVERDE ,este ceva SIMILAR CU SCHIMBAREA SOSETELOR PUTUROASE,ARUNCATE DE PD-L SI INCALTATE DE PENELISTI,eu asa percep plecarea acestui domn mason din PD-L………..

  • Nu uitati-DL FRUNZAVERDE A FOST MINISTRUL APARARII…………………si cum nimik nu-i intimplator pe lumea asta……………….

  • Asa Zapa, rupe-i pe tot, nu ierata nimic! 🙂 🙂
   Va las acum….sa aveti spor la toate!

 21. Între 1981-1987 a fost comandant de navă[7] în cadrul flotei comerciale a RSR. În perioada 1984-1987 a fost comandantul petrolierului Biruința. Începând cu 1987 a făcut parte din reprezentanța Navrom la Anvers. În anul 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu, funcție pe care a îndeplinit-o până la Revoluția din 22 decembrie 1989.

  A fost membru al Partidul Comunist Român. După căderea comunismului a declarat că s-a înscris în PCR doar pentru a putea face carieră în marina comercială.
  PS: Mai tarziu a condamnat comunismul….ce om,n-am mai pomenit asa ceva.E unic.

  • Balbyyyyyyyyyyyy, vezi ca am doua betoniere pline cu balast, vin spre tine cu ele???? 🙂 🙂
   In jumatate de ora te rezolv. Adica iti rezolv piscina! 😉

 22. Spuneam mai demult ca se vor pune tunurile pe MRU. E iata au inceput. Tendentios si fortat in stilul Gadea, masinaria de instigat si manipulat cu slugile lui de zi cu zi. Pe de alta parte unii inca au ceva cu Udrea 😀 Deci clar e personal, nu cu ce ati facut la minister, nu cu ce idei veniti in politica, cu nimic. Pur si simplu e obsesie. Se ajunge la Udrea de la orice subiect s-ar porni. E si asta un talent.

 23. Băietii de bani gata nu stiu nimic, nu învaţă nimic la scoală, că doar tăticul are bani. Problema baietilor de bani gata e ca au fost obisnuiti sa primeasca totul de-a gata fară să dea nimic. Când băieţii de bani gata devin bătâni, ei uită că au fost băieţi de bani gata şi atunci ei scot perle pe gură, ceva de genul acesta: “Tineretul din ziua de azi nu mai vrea să munceşte, domne. Așteaptă să-i țină părinții și nu face nimic. Cică face școală. Ce școală? Aia-i școală, de nu faci nimic cu ea? Termină școlile și trăiesc tot pe spinarea la părinți. Nu e normal așa ceva, domne, pe vremea noastrăăăăăăă… munceam de la 16 ani, ăștia de-acuma nu mai face nimic, doar țipă să li se dea să primeşte…. E o rușine, ascultați-mă pe mine, e o rușine domne!”. Un astfel de băiat de bani gata, uituc este şi Sorin-Hirsch Oprescu! Îmbătrânit în “reţeaua” eşalonului doi, eşalon care a acaparat puterea după lovitura de stat di 89, acesta şi-a “demonstrat competenţele” ca primar în capitală! Rezultatele se văd atât în Bucureşti cât şi în conturile lui! Sorinache are credinţa că “ideologia” lui zeflemeaua şi caterinca mai poate păcăli odată electoratul bucureştean…: ” băi l-am bătut pe Blaga cine se poate compara cu mine ”? Cum cine Sorine? Un alt zeflemist învârtitor de caterincă! Numai că de data asta Sorine “ zeflemistul ” nostru are şi ceva în mapa profesională ceva ce tu nu ai avut şi nici nu ai habar să faci: ARE PUTEREA SĂ MUNCEASCĂ ŞI TĂRIA SĂ CONSTRUIASCĂ! Tu nu ai aşa ceva Sorine! Silviu Prigoană ARE, el nu este un băiat de bani gata! A demonstrat-o! Este palbabil totul Sorinel! Totul poate fi văzut! Aşa că Sorinel “măi dragă”, electoratul bucureştean o să folosească proteza lui Silviu împotriva protezei tale, ghici pe care o să-l doară mai tare? Să înceapă Prigoniada! La gunoi cu ei Silviule!

 24. ,Sa ne intoarcem la ………….BUGETARI’

  Nu spun un secret ori vre-o chestie geniala,nu,citu-si de putin,PSD+PNL+PC.sunt partide construite exclusiv pe scheletul BUGETARILOR DIN ROMANIA,ca atare aceste partide si evident constructia lor politica ,va fi una retrograda,contraproductiva,lipsita de imkaginatie,si evident una care consuma la greu resursele statului roman,adica resursele puse la dispozitia romanilor de sectorul privat,cel care ,INTRETINE STATUL ROMAN.
  Si uite asa,ajung acolo unde doresc,la o analiza facuta de I.N.S. despre ,STAREA FORTEI DE MUNCA DIN ROMANIA ,SI SOMAJUL.
  Imbucurator faptul ca in luna februarie somajul a scazut,dar de loc imbucuratoare sunt alte date din statistica cu pricina.
  Urmatoarea informatie m-a bulversat definitivsi m-a facut sa fiu si mai virulent decit am fost cu aceste categorii profesionale ,ANGAJATE LA STAT.
  Iata cam cum suna ea:
  ,cei mai neinteresati de schimbarea locului de munca,sunt ANGAJATII LA STAT CU STUDII SUPERIOARE’……..
  ,Si,atentie,este culmea IDIOTENIEI,DOAR 1[UNUL] ANGAJAT DI 1000 DE LA STAT ISI CAUTA UN ALT LOC DE MUNCA’………….PUNCT

  Ei abia de aici putem intelege ce-i de inteles:
  1.-Cum e posibil asa ceva,dupa ce salariile au fost drastic,DIMINUATE-DE CE STAU ANGAJATI LA STATUL ROMAN ,DESI AU SAlarii mici???????????
  2-Daca sdunt nemultumiti,de ce nu-si schimba locul de munca?????????????
  3.-Lipsa de imaginatie,inflexiunea arata ca ,ANGAJATII LA STAT,DECI BUGETARII ,CHIAR CU STUDII SUPERIOARE SUNT DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL SI UMAJN DE CEA MAI PROASTA CALITATE,PT CA NU AU CURAJUL SA INTRE IN COMPETITIE,SA LUPTE ,ETC.

  Si de la aceasta ultima constatare ,e doar un pas,in a spune-U.S.L ESTE O ORGANIZATIE POLITICA, DE CEA MAI PROASTA FACTURA,CAE ARE IN VIATA UN SINGUR SCOP-JEFUIREA BANULUI PUBLIC PRIN ORICE METODE.
  Am tras doar cite-va concluzii,asa pe repede inainte,fara o analiza mai profunda,cert este insa un lucru-U.S.L. O ORGANIZATIE POLITICO-SINDICALA,ALCATUITA EMINAMENTE DIN BUGETARI-TREBUIE TINUTA DEPARTE DE BANUL PUBLIC-…………………….

 25. , VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU-DOI BUGETARI DE PROASTA FACTURA’

  ,Nimeni nu ma poate contrazice,in aceasta zicere-PONTA SI ANTONESCU,sunt doi bugetari pur singe-EI NU POT ,NU STIU, SI NU VOR SA TRAIASCA IN AFARA ACESTUI STATUT-BUGETARI.De ce????????
  Pai in ce-i priveste explicatiile sunt de-o simplitate infioratoare-E CEL MAI SIMPLU MOD,DE ATI ASCUNDE INCOMPETENTA,INABILITATILE SI DE CE NU,PROSTIA.
  Un membru C.S.M cam de virsta dl Ponta,subtil ii dadea peste obraz dl Ponta spunind ca un PROCUROR,CIT DE CIT EFICIENT SI PROFESIONIST,TREBUIE SA AIBE CEL PUTIN 5-7 ANI DE ACTIVITATE CA PROCUROR.
  In acest caz cum sta afirmatia lui Ponta,care se impauneaza cu TITULATURA DE MARE PROCUROR??????Pai cam asa cum stam cu toate afirmatiile lui,un mitoman,un inginfat,de fapt un individ gaunos,de cea mai proasta calitate,si asa cum se spune inntr-o frumoasa poveste,EL ESTE CEL MAI MARE PITIC IN TARA PITICILOR’
  Despre bugetarul crin antonescu ce sa spun,de departe il intrece chiar si pe piticul PONTA,pt ca sa nu uitam,ANTONESCU ESTE MAI APROAPE DE PENSIONARE DECIT PONTA,asadar el si-a dat masura valorii,este imposibil de schimbat-ADICA UN BUGETAR JANGHINOS,RESPINGATOR,GALAGIOS,DEMAGOG POPULIST,LIPSIT DE ORICE CONTINUT.
  In aceiasi linie se inscrie ,SI SORIN OPRESCU-care zic eu,impleteste cu succes defectele celor doi:
  -ZERO DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL,
  -ESTE UN TIMP NOCTURN,SI INSOMNIAC CA SI CRIN ANTONESCU
  -GARGARAGIU,LENES,INCAPABIL,MITOMAN,LAUDAROS,ZEFLEMITOR,OPORTUNIST,ADICA TOT CE POATE FI MAI TOXIC.

  Intrebare:IL VOR VOTA MITICII BUGETARI PE SORIN OPRESCU MASIV ,ori il vor vota pe intreprinzatorul SILVIU PRIGOANA??????????????

 26. Pomeni electorale oferite de PNL-electrocasnice si o dacie,LOGAN…………….
  Uite revolutia bunului simt-marca bugetarului crin antonescu………………

  Ufffffffffffffff,ce intersanta e politichia romaneasca,PONTA FLANCAT DE ADRIAN NASETASE,ASTAZI NU MAI ESTE SI SPATE CASE,ASTAZI ESTE DOUA DORSARE…………………..

 27. cine urmeaza dupa cristi preda ?
  mihaela popa a demisionat din functia de vicepresedinte pdl… berceanu santajeaza pdl spunand ca pleaca cu 5 parlamentari dupa el…hihihiiiiiiiiiiiiiiiiii… pdl a scapat de un mare corupt f.verde, poate scapa si de… campionul coruptiei la nivel national radu mircea berceanu ? curaj ! hihihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 28. Dna Udrea, din punctul meu este ok pana acum, nu sunt probleme, ati actionat corect si cu UNPR, si cu PROGOANA si cu C. PREDA.
  Deci mergeti inainte!

 29. De ce nu faceti lucrurile pana la capat?De ce nu o excludeti si pe Monica Macovei?Plange dupa colegul sau Cristian Preda.
  Daca tot ati inchis 70 de spitale din tara asta,de ce nu le-ati inchis pe toate?De ce nu ati inchis CNAS,CJAS-urile si ministerul sanatatii?Faceti lucrurile pana la capat.
  Un lucru e cert,in pdl e dictatura,nu democratie.

 30. aflata (inca) sub influente bahice, mihaela popa ( a auzit cineva de ea pana acum?) a dat fuguta la tapalaga -hot news trimisa de vasile blaga pentru un interviu anti boc,anti udrea…! hihihhiiiiiiiiii… mihaela , urmeaza-l pe sorin in pnl si i-ati toata gaska bvb-ista dupa tine, doar asa se curata partidul de blaga si berceanu “marii politicieni” care au pierdut alegerile cand a fost vorba de candidaturi uninominale !

  • Nu-l baga si pe Blaga in discutie…………. E om bun. 😉

 31. Doamna Udrea,
  Domnul Prigoana a mentionat, dupa desemnarea d-sale ca si candidat la functia de Primar General al Capitalei, ca ( citez din memorie ), in termen de 6 luni, fara investitii deosebite, va rezolva problema cainilor vagabonzi si a locurilor de parcare.
  ” Binevoitorii ” s-au grabit sa considere aceasta declaratie drept proiectul d-lui Prigoana pentru Bucuresti.
  Pentru a lamuri lucrurile, cred ca dl. Prigoana, IMPREUNA CU ORGANIZATIA PDL BUCURESTI, ar trebui sa precizeze care sunt proiectele candidatului Prigoana , etapizate, in genul:
  1. Obiectivele pentru primele 6 luni de mandat,
  2.Obiectivele pentru mandatul de 4 ani,
  3.Obiectivele pe termen lung.
  Fiind precampanie electorala, obiectivele se vor referi la domenii, prezentarea detaliata urmand sa se faca in campanie.
  Consider ca o asfel de precizare i-ar lamuri pe bucuresteni ca au in fata un candidat serios, nu cum s-au repezit aplaudacii d-lui Oprescu sa-l prezinte drept ” un gunoier care are are ca principal proiect rezolvarea problemei cainilor vagabonzi “.

  • @ NeaKutare

   Am fost şi eu atât de optimist ca dumneavoastră, am cerut şi eu, tuturor, să facă aşa ceva. Ştiţi ceva însă, niciodată politicienii nu mi-au oferit o asemenea satisfacţie. Este mai mult mai simplu să spui că vom lua măsuri, vom eradica, vom propune un pachet de… Din câte observ eu politicienii se gândesc mereu reali în termeni de “vedem ce facem după aceea”…

   Ştiţi de ce? Pentru că politicienii noştri nu fac politică, ci un fel de afaceri şi jocuri de imagine.

   În realitate domnul Prigoană nu ar trebui să promită decât că va îndeplini întocmai şi la timp Hotărârile Consiliului Local, pentru că la nivelul Consiliului Local se iau deciziile politice iar la nivelul primarului se pun în practică. Consiliul Local votează bugetul care nu-i musai să fie asemănător cu proiectul propus de primar (şi cei de la PDL ar trebui să ştie asta de vreme ce au măcelărit până la nerecunoaştere proiectul de buget al primarului Oprescu… sigur, poate într-o formă mai bună, dar categoric diferită de cea propusă de primar)

   Ei bine, de aici se trage concluzia că ar trebui să studiaţi soluţiile politice privind, nu la primar, ci la consilieri. Cam cât la sută din consilieri credeţi că veţi cunoaşte după nume. Călin Murg şi… chiar aşa, dl. Călin Murg va mai candida la consilieri? Cam câţi consilieri vor apărea la TV pentru a propune un program politic coerent al PDL? Asta vom vedea. Ceea ce vreau eu să vă transmit este că dacă domnul Prigoană vine cu un proiect politic, dacă orice primar vine cu un proiect politic, atunci înseamnă că nu-şi înţelege rostul.

 32. Sugerez domnului Mihai Razvan Ungureanu-premierul Romanieiimplicarea
  urgenta si directa in viata PDL!

  Asa cum spunea Ion Cristoiu aseara la B1,primministrul

  este seful guvernului datorita presedintelui si prin

  sustinerea democrat-liberalilor!

  Dataorita campaniei furibunde lansata de Opozitie acum

  circa 3 ani si sutinuta salbatic de catre Antena 3 si

  RTV,peste care s-a suprapus criza economica,Pdl a suferit

  o erodare grava, indusa, iar acum are nevoie si merita

  o sustinere reciproca din partea lui MRU!

  Notorietatea si increderea de care se bucura premierul

  trebuie transferata in contul partidului care a dus

  greul ,povara consecintelor crizei si a masurilor de

  austeritate!

  Este o raspundere naturala,morala si de onoare a unui

  intelectual pretuit si apreciat de cei mai multi romani!

  Sper ca in scurt timp aceasta necesitate sa devina o

  realitate,pentru ca PDL nu merita denigrat pana la

  distrugere!

  Va multumesc domnule premier pentru intelegeresi stiu ca

  sunteti

  constient de aceasta onoare si responsabilitate,ca in

  cel mai scurt timp sa deveniti o noua locomotiiva

  a incercatului partid democrat-liberal!!

  Succes guvernului Ungureanu!

  Succes Romania!!

 33. Ion Cristoiu: Cristian Preda trebuia dat afară demult din partid. Omul politic trebuie să renunțe la independența de gândire

  Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, luni, în cadrul emisiunii “Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, știrea zilei, respectiv înlăturarea europarlamentarului Cristian Preda din PDL, ca urmare a numeroaselor sale atacuri asupra anumitor membri din partid.

  Cristoiu a apreciat că europarlamentarul trebuia dat afară din partid de mai mult timp. Acesta a apreciat că din moment ce a ales cariera politică, Preda trebuia să renunțe la o parte a gândirii independente.

  “Nu doamna Elena Udrea l-a scos pe Cristian Preda, el trebuia dat afară demult din partid. Dacă au avantaje politice trebuie să și renunțe la o parte din independența de gândire. Vrei să ai independența de gândire și alegi cariera scrisului, cu riscurile de a muri de foame uneori, sau alegi cariera politică și atunci ești mult mai prudent”, a apreciat jurnalistul.

  • , NU FACETI AFACERI CU CHELNIRII’

   Nu cred ca este cineva care sa nu fi intrat in contact direct cu aceasta profesie,care de multe ori ne aduce la exasperare-GHELNERUL-
   Nu cred ca este cineva care sa nu fi avut macar o experienta urita si mizerabila,cu reprezentantii,acestei meserii,dealtfel onorabila,care este-CHELNERUL
   Sigur in jurul acestei meserii,de chelner,sunt multe legende,unele de-o picanterie si comic rar,pe care nu am sa le invoc acum,dar voi spune ca,CRISTIAN PIEDONE, prin tot ce face el reuseste sa imbogateasca,cu virf si indesat,colectia cde legende ,DESPRE CHELNERI SI CUM TE CIUPESC EI.
   Si,cum nimik nu-i intimplator sub soare,cred eu,ca dl CRISTIAN PIEDONE,a facut ceea ce trebuia,adica sa se intoarca printre ai lui,printre chelniri,printre cei care ,AU IMPINS,IMPING SI VOR IMPINGE TAVA,cu care este SERVIT DAN VOICULESCU.
   Stapinul de la grivco,nu s-a multumit doar cu cei trei chelneri,PONTA-ANTONESCU -CONSTANTIN-, nuuuuuu, nu a putut inghiti afrontul,de a sti ca unul din chelnerii lui va impinge tava in alte saloane,nu in cele de la grivco,si a pus la bataie ,tot ce stie el ca poate impresiona un chelner si l-a transferat ,RAPID’ inapoi.
   Ce valoare are ciubucul?????????????? nu stiu,dar il pot banui,cum tot asa pot banui,nu aici gresc,stiu sigur ca ,CHELNERUL CRISTIAN PIEDONE NU-SI VA TRADA OBICEIURILE SI CU PRIMA OCAZIE,VA SCUIPA CU RAUTATE IN FARFURIA STAPINULUI DE LA GRIVCO………….

 34. Fonduri la dispoziţia Guvernului

  Art. 30. – (1) În bugetul de stat se includ Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

  (2) Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.

  (3) Alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru bugetele locale, se face prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat sau a transferurilor de la bugetul de stat către bugetele locale pentru investiţii finanţate parţial din împrumuturi externe, după caz.

  (4) Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor acţiuni urgente în vederea înlăturării efectelor unor calamităţi naturale şi sprijinirii persoanelor fizice sinistrate.

  (5) În cursul exerciţiului bugetar Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului poate fi majorat de Guvern din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în funcţie de necesităţile privind asigurarea sumelor pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale.
  (LEGE nr.500 din 11 iulie 2002 privind finanţele publice )

  Când trebuia folosit acest fond? De exemplu când cu sinistraţii captivi sub zăpadă… Doar că atunci guvernul a fost neputincios, nu a avut bani. Unde se duseseră banii destinaţi exact acestor situaţii? Se poate da un răspuns exact? Probabil vom vede unde se vor duce cei 170 de milioane euro în continuare…
  Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cedat în cele din urmă presiunilor liderilor democrat-liberali. Deşi a ameninţat că va demisiona dacă i se cer în continuare bani, Mihai Răzvan Ungureanu a decis în cele din urmă să le dea primarilor 170 de milioane de euro din fondul de rezervă, aflat la dispoziţia primului ministru, care este echivalentul a 0,44% din PIB.

  Privesc în jur şi nu văd mormane de zăpadă, nu văd inundaţii, nu văd cutremure… războiul nu bate la uşă, nu e secetă… nici o urgenţă. Asta înseamnă că modificarea de buget trebuie să se facă cu acordul Parlamentului printr-o banală rectificare bugetară (Art. 6. – Legile bugetare anuale pot fi modificate în cursul exerciţiului bugetar prin legi de rectificare, elaborate cel mai târziu până la data de 30 noiembrie. Legilor de rectificare li se vor aplica aceleaşi proceduri ca şi legilor bugetare anuale iniţiale, cu excepţia termenelor din calendarul bugetar.). Sunt curios cum anume se va stabili urgenţa. După cum îl cunosc eu pe domnul Ungureanu, acesta nu va încălca legea… cred că este una din acele dezinformări…

  • Si eu privesc in jur si vad mari primejdii,si pericole pt romania.
   Il vad inca in liberatate pe SEFUL C.N.C. ADRIAN NASTASE DE LA PSD.
   Il; vad in liberate pe DAN VOICULESCU,TURNATORUL,HOTUL SI PUNGASUL CARE A SPOLIAT STATUL ROMAN.
   VAD SUME IMENSE,BANI NEGRII PUISI LA BATAIE DE BARONII ROSII,CARE JEFUIESC BANII ROMANILOR,BANII DIN BUGETELE JUDETENE SI AI PRIMARIILOR.
   Vad un adevarat razboi MEDIATIC,care zilnic inghite SUME FABOLAOSE,PT A-I PROMOVA PE CHELNERI DE LA GRIVCO,PT A MANIPULA SI PT A SPALA CREIERELE ROMANILOR M,AI SLABI DE INGER.

   Il vad pe DAN VOICULESCU concepind FALSURI,SI TRECIND PE LISTELE PARTIDULUI MORTI,MINORI SI OAMENI INEXISTENTI.
   Vada muta URA,MULTA DORINTA DE REVANSA-vad un posibil dezastru CARE VINE DINSPRE U.S.L.

   Ei atunci si in atare situatii-DA ESTE NEVOIE DE FONDUL DE REZERVA AL GUVERNULUI-DEMOCRATIA IN ROMANIA ESTE IN PERICOL SI CIUMA COMUNISTA AMENINTA……….

  • @ Frank Zapa[King]
   😀
   Spre deosebire de alţii, muţi alţii, Adrian Năstase este supus unui proces în justiţie şi, iată, apar şi condamnări, deci după lupte seculare ne apropiem de un deznodământ final care va însemna fie dovada instrumentării politice a dosarului fie a vinovăţiei şi a puşcăriei. Într-un fel sau altul justiţia va ajunge la final. Nu Adrian Năstase este problema în acest moment, ci cei care nici măcar nu au fost puşi sub acuzaţie.
   😉

  • bibliotecarul
   la finalul mandatului guvernului tariceanu (daca poti,vrei sa ti aduci aminte)printr un artificiu s a facut o rectificare bugetara prin care s au alocat circa 1,5 miliarde euro catre primariile ,c.judetene,reprezentate de psd si pnl.
   Chiar daca atunci boc striga foarte tare ca acesti bani reprezinta de fapt mita electorala(dovedit ca adevarat) si nu trebuie sa i aruncam in vant ,puterea pnl -psd constituita adhoc,ranjea superior.
   Vorbesti acum de perspectiva(fiind doar o ipoteza) cheltuirii unei sume de zece ori mai mica ,probabil chiar pe proiecte de dezvoltare .
   De aceasta data simtul tau civic foarte ascutit si bineinteles,,echidistant” se aprinde instantaneu.
   Poti oferi garantia ca actualul psd-pnl nu va face acelasi lucru ca in 2008?
   Si daca adrian nastase este judecat(si nu singurul) poti atribui vreun merit vechilor conducatori ,sau este exclusiv meritul tandemului basescu -boc?
   Cati membrii pnl sau psd au fost pedepsiti in guvernele anterioare?…spre deosebire de membrii pdl pedepsiti chiar de boc….
   Este sau nu un lucru pozitiv instituirea unei justitii corecte si impartiale?al cui este meritul ?
   Sau te pomenesti ca afinitatea sentimentala ce te leaga de usl te determina sa suferi?
   Spun sentimentala deoarece sunt convins ca nu beneficiezi material,fiind doar un aplaudac din convingere,si un carcotas din placere.

  • @ aurel 03 Aprilie 2012

   Stimate domn,
   Aveţi o logică surprinzătoare.

   De ce ar trebui să scuz eu cumva activitatea guvernului Tăriceanu? Dacă sunt vinovaţi, dacă au dat bani cu încălcarea legii, să fie cercetaţi, găsiţi vinovaţi de deturnare de fonduri şi condamnaţi. Domnul Boc ţipa în ce calitate că acei bani despre care spuneţi că au fost daţi de domnul Tăriceanu din fondul aflat la dispoziţia guvernului? Domnia sa era primarul Clujul, nu era parlamentar, nu era procuror… Care era calitatea domniei sale?

   De ce ar trebui eu să garantez pentru ce va face, şi aş spune “eventual va face”, un viitor guvern USL. Mie ar trebui să mi se garanteze că cei de la Guvern, fie ei foşti, actuali sau viitori, vor plăti dacă încalcă legea. Până una alta nu simt această garanţie. Dimpotrivă, simt că cei ce trec pe la guvernare sunt cam abuzivi fără să-i tragă nimeni de mânecă.

   Dacă Adrian Năstase este judecat, în asta ar trebui să nu existe nici un fel de amestec politic. Sancţiunea politică a unui guvern este demiterea sa prin moţiune de cenzură şi se aplică exclusiv de către către Parlament (cetăţenii nu pot sancţiunea prin vot pentru că cei de la Guvern nu se votează în România), condamnarea în Justiţie a unui membru al guvernului este o sancţiune penală şi se aplice de către justiţie. Dacă politica are un rol într-o condamnare penală înseamnă că ne aflăm în faţa unui dosar instrumentat politic. Nu sunteţi de acord?

   Aşa este, sunt un aplaudac… asta pentru că-mi place să iau politicieni care abuzează de funcţia pe care o ocupă la palme… un adevărat ropot de aplauze îmi face plăcere să provoc de fiecare dată când cineva se foloseşte de poziţia şi funcţia sa pentru a folosi forţa mecanismelor statului ca să-şi “tragă” ceva foloase necuvenite. 😀 Vreţi să vă aplaud un pic şi pe dumneavoastră? 😀

 35. S-a pronuntat sentinta (la Tribunalul Bucuresti, prima instanta) in procesul unora dintre conducatorii fotbalului romanesc.
  Intre cei douazeci de ani de inchisoare ceruti de procurori si achitarea dispusa de judecatori, parca este o diferenta foarte mare. Parerea mea.
  O zi buna tuturor.

  • Procurorii astia sunt…sa nu jignesc.Jucatorii aia s-au vandut cu un pret,dar au declarat mai putin ca sa plateasca impozit mai mic.Asta se face legal la notar.
   E cum ai vinde un teren cuiva si cumparatorul iti propune sa se declare terenul la un pret mai mic,nu la pretul real.
   Ce infractiune este?Nu inteleg.

  • balbek..balbek
   mai bine nu intrebai …ramaneai cu o imagine de filosof.
   Pai cum adica, un,, fotbaliator” este proprietatea cuiva pe persoana fizica?
   Un club de fotbal este o societate comerciala care in schimbul unei sume de bani cedeaza drepturile de munca a unui fotbalist in folosul alteia .
   Ca in toate schimburile intre societati si acestea trebuie facturate la valorile corecte pentru a putea fi inregistrate contabil in vederea platii datoriilor catre stat.

 36. Aurel,vinzi un teren,sa zicem.Terenul costa 2 milioane euro.Cumparatorul nu doreste sa fie trecut pretul de 2 milioane euro,ca sa nu plateasca impozit atat de mare.Si declarati terenul la 500.000 euro,sa zicem.Asta la notar,cu acte in regula.In prima faza zici ca este evaziune fiscala.Dar oare chiar este?Dupa aia potsa mai bage o spalare de bani,o constituire de grup infractional,ce doresc procurorii.Apoi pot sa ceara 20 ani,mai mult decat ar primi un criminal.Astea sunt legile de la noi,foarte proaste.Tot parlamentarii le-au facut.

 37. Genica Boerica a fost condamnat la 12 ani pentru spalare de bani.A omorat pe cineva?A fost pedofil?A fost traficant de droguri?
  O familie a obtinut un imprumut de 250.000 euro cu buletine false.Batranul (65 ani) a fost condamnat la 14 ani,sotia lui la 4 ani(s-a bagat mai putin),fata lui la 14 ani,o banchera la 13 ani.E normal asa ceva?
  Legile astea au fost facute de parlamentari.Au primit mai mult decat criminalii.Stiu criminal care a luat 10 ani pentru ca si-a recunoscut fapta.Si-a injunghiat victima.A fost omor calificat.

  • @ balbeck
   Şcoala românească produce prea mulţi filosofi şi prea puţini oameni care au efectiv o calificare. Acest om a primit un omor calificat… avem nevoie de oameni calificaţi. Dacă era omor prin impudenţă, din nimereală… ce să facem cu el, amatori pe toate drumurile.

  • balbek
   am inteles perspectiva ta.
   Intradevar ,in prima faza am explicat din punct de vedere tehnic.
   Ai perfecta dreptate.
   Nu este normal(punctul meu de vedere) ca un cetatean sa fie condamnat pentru ca incearca sa si apere veniturile cu o pedeapsa ca pentru crima sau viol.
   Pentru stat ,pentru reprezentantii sai ,alesi,a devenit o prioritate spolierea contribuabilului.Crimele si violurile din punctul lor de vedere ,au devenit o abatere a atentiei opiniei publice de la hotiile lor..deci necesare.
   Din aceasta perspectiva ai dreptate totala.

 38. Un prieten,sef la droguri, mi-a spus ca cea mai grava infractiune din codul penal este omorul.Acum ajung sa rad de el,nu a avut deloc dreptate.Luarea de mita,spalarea de bani,violul,traficul de droguri,furtul pot insemna mai multi ani de inchisoare decat omorul.
  Furtul…..de la 3 la 15 ani.Ce inseamna asta?Daca fura cineva o bicicleta,ia 3 ani?Daca fura 30 insi 30 de biciclete,inseamna 15 ani de caciula?
  Culmea e ca prietenul de la droguri nu mi-a zis cat de grav e traficul de droguri de mare risc.Mi-a zis doar ca aia ce sunt consumatori de droguri sa fie ajutati,nu ar trebui inchisi.Dar omorul e mai grav decat traficul de droguri.Cu toate astea avem niste condamnati in Constanta,au primit peste 22 ani inchisoare,pentru o tona de cocaina.Acum mai au un dosar,au incercat sa introduca 4 tone de cocaina in tara.Asta inseamna ca tinerii(3 baieti si o fata vor fi condamnati pe viata?Ar fi a doua fata condamnata la inchisoare pe viata fara sa fie criminala la noi.

  • …a inebunit Porra neni ,o face franjuri pe Elena in revista 22 ,m-am saturat de uratzenia asta de femeie ,asa scrie cum ii gura ei tzuguiata si stramba ,se vede ca-i invidioasa pe femeile frumoase ,i-am trimis un e’mail si lui Turcescu sa n-o mai invite la emisiunile lui ,sa vad daca marseaza Turcitu …gata ,ne intalnim dupa Pastele Ortodox ,prin 20 aprilie …sa fiti cumintzi si s-o sustinetzi pe Ileana noastra .

 39. Cum se face ca 22 de primari pdl din 42 ,din Caras Severin,nu mai pleaca dupa Frunzaverde?Au primit bani multi inseamna.S-au gasit 170 milioane euro pentru asa ceva?Pentru domenii mai importante de ce nu se gasesc bani?Ati inchis spitale si ati omorat oameni.
  Iar dupa alegeri vreti sa mariti si impozitele cu 16%.De ce nu le mariti acum?Va e frica?

  • balbek
   dar cum se face ca voi ai primiti pe cei ce pleaca?
   Impozitele nu se mai pot mari in acest an fiscal…sumele au fost stabilite cu un an in urma.
   Impozitele sunt locale si sunt stabilite de primarii in functie.
   Remarc ca esti foarte vehement si dominat de emotii partizane.
   O oarecare analiza si cateva momente de gandire inainte de a afirma ceva ti ar fi necesare.

  • Daca ar fi dupa mine le-as trage cate un glont in cap la toti.Eu nu primesc pe nimeni.Niciun politician nu-mi intra in suflet.

  • @ balbeck
   Te intrebi de ce numai pleaca toti primariidin Caras,iti spun eu de ce.
   In judet sant cca 17 proiecte incepute.multe cu finantare europeana si este nevoie de fonduri,ca sa le termini.In prima faza s-au speriat ca daca nu trec la USL,nu vor mai primi bani.Cineva a avut grija sa le explice ca nu este asa.Santajul politic al d-lui S.F.nu a functionat peste tot . NU cred ca MRU da bani numai pentru campanie electorala.Daca se constata o neregula ,toate proiectele risca sa fie suspendate de EU,in toata tara.Iti amintesti anul trecut cazul dela Teleorman ,cu Liviu Dragnea ? Pe operioada de cateva luni s=a oprit toata finantarea si ministerul transportului a terbuit sa faca rost de bani din alta parte,sa termine lucrarile incepute. Asa va fi si anul acesta daca statul Roman nu contribuie cu sumele angajate. Sper ca am fost clara in explicaii.

 40. Aseara, la Realitatea, dl. Hurezeanu l-a avut invitat pe dl. M.R.Ungureanu. Prestatie f. buna a Primului Ministru.
  L-a temperat, atunci cand a fost cazul, pe dl. Hurezeanu (care este, totusi, ” altcineva” decat dl. Gadea,sub toate aspectele ) si i-a dat cateva indicatii d-lui Ponta, prima fiind aceea de a mai invata ceva carte, inainte de a discuta despre CupruMin ( cu referiri concrete la ce erori a facut in legatura cu subiectul), alta despre legalitatea cererii de motiune de cenzura, etc. Nici dl.” istoric ” Sova nu a fost uitat.
  TOTUL, INTR-UN LIMBAJ FOARTE CIVILIZAT.
  Se pare ca avem , ca Prim Ministru, o persoana care este si foarte bine pregatita profesional si un politician de mare perspectiva.

 41. good news: berceanu si-a anuntat retragerea din politica “la varf” si din fruntea organizatiei pdl dolj !!!! sa speram ca nu se razgandeste… hihihiiiiiiiiiiii…

  inainte de acest anunt radu berceanu si-a desemnat candidatii la primaria craiova – marinica dinca 6 % in sondaje si stefan stoica candidat la consiliul judetean in marja de eroare dupa sondaje… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!! gurile rele spun ca deputatul Visan e cel mai bine plasat in sondaje pentru sefia cj dolj, dar berceanu se teme de ascensiunea lui Visan si nu-l are deloc la suflet , prietenii stiu de ce… hihihiiiiiiiiiiii sunnnn o il !

 42. Oare mai trebuie ceva in plus pentru a descrie comunismul caruia dl Cristian Preda i-a ridicat osanale si l-au servit cu zel si nu doar din obligatie si cu sila in suflet destui din cei care si azi au pretentia sa ne determine viata si viitorul:

  “Emil Bobu ajunsese să vorbească oficial chiar şi cu animalele lui Ceauşescu: «Fiţi cuminte, vă rog, tovarăşe Corbu!» “

  • Erata:
   caruia dl Cristian Preda si altii i-a ridicat osanale

  • E de mirare ca ati descoperit asta de abia acum. Oare de ce?

 43. Asa este corect asa ar trebui sa fie sanctionat si Patriciu et comp :

  Condamnare definitivă pentru investitorul american George Soros. Acesta a pierdut ieri și ultimul apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în fața Franței privind scandalul cu tranzacții financiare ilegale.

  Soros a cerut mutarea speței la Marea Cameră A Curții, unde există 17 judecători, dar solicitarea sa a fost respinsă.

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului recunoscuse în octombrie 2011 ca fiind bine-fondată condamnarea de către justiția franceză a omului de afaceri american George Soros, pentru delict de intenție în afacerea cu banca Societe Generale, din 1988.

  Scandalul îl vizează pe miliardarul american, care a speculat împotriva băncii franceze după ce a primit o serie de informații confidențiale și privilegiate care nu ar fi trebuit fi folosite în scop speculativ.

  La finalul anului 1988, Soros a cumpărat un pachet de acțiuni Societe Generale pentru suma de 50 de milioane de dolari. La câteva zile, fondul de investiții deținut de Soros a vândut o parte din ele, profitul fiind de 2,3 milioane de dolari. Amenda pentru aceste tranzacții se ridică la nivelul de 940.000 de euro, redusă de la suma de 2,2 milioane de euro. Prima instanță s-a pronunțat în 2002. Reducerea amenzii a fost făcută în 2007.Soros a cerut în 2006 mutarea cazului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a-și curăța imaginea. De fapt, George Soros voia să demonstreze faptul că statul francez i-a violat drepturile în condițiile în care reglementarea bursieră franceză nu era suficient de clară.

  George Soros a acumulat o avere imensă din speculaţii prin intermediul fondului său de investiţii Soros Fund Management. În septembrie 1992, el a mizat împotriva lirei sterline şi a câştigat peste un miliard de dolari la Bursă.

  • Ce legatura au aceste informatii cu blogul si activitatea doamnei Udrea ???
   Este cumva o trimitere voalaata la cineva ??? Cine a trimis dupa revolutie calculatoare pentru scolile din Romania ? Nu stiu de ce se fac speculatii aiurea cu aceasta fundatie c a lui George Soros. Esti cumva OTV-ist ?????

 44. De ce doamna ,ANDREEA Pora??????????

  Sa spunem ca lucrurile incep sa prinda contur,si sa devinaa foarte vioaie,ba as putea spune,chiar violente,pt ca ultimul atac la baioneta a doamnei PORRA ,impotriva lui ELENA UDREA,ridica in sfirsit valul care acoperea presupusa miscare a pseudo intelectualilor,care se pretind a fi de dreapta.
  Incep prin a face o paranteza-CINE INCA MAI ARE DUBII,ACUM CRED CA VOR INTELEGE,DE CE PNT-CD IN ANUL 2000 S-A DEZINTEGRAT,UITE PT CA ACEIASI ASA ZISI INTELECTUALI ,DE ASTAZI PUR SI SIMPLU I-AU FACUT PRAF MEDIATIC,I-AU TRADAT SI CA SI ACUM AU BAGAT ZINZANIA INTRE TARANISTI,PUNINDU-I PE TAVA LUI ION ILIESCU SI AL SAU PDSR,PT A PUTEA FI MINCATI PE PIINE LA MICUL DEJUN.
  Aceiasi ,CAI TROIENI’ probabil cu alte nume,ADICA NU UN CRISTIAN PREDA,ORI MONICA MACOVEI CI ALTII,care in numele UNEI ONORABILITATI INCHIPUITE ,IN NUMELE UNEI MORALE RIDICOLE I-AU COCOTAT PE ILESCU SI ADRIAN NASTASE LA PUTERE ,ADUCIND PESTE ROMANIA CORUPTIA,JAFUL,PRADUIALA,CENZURA,PUMNUL IN GURA SI EVIDENT PRIGOANA POLITICA.
  Iata de ce nu ma pot abtine si o intreb pe ANDREEA PORA ,AICI SI NU IN PAGINILE REVISTEI 22 PT CA ACOLO ATENTIE SUNT CENZURAT,DE CE SUSTINETI SISTEMUL TICALOSIT DRAGII MEI INTELECTUALI SOROSISTI?
  Ce aveti de cistigat de pe urma gestului vostru?
  Pt ca sunt constient ca stiti ce faceti si stiti ca ,ATACURILE VOASTRE FURIBUNDE LA ADRESA PD-L SI A LIDERILOR LOR,NU FAC ALTCEVA DECIT TRASEAZA PIRTIA PT A PONTA-VOICULESCU-ANTONESCU-si toata liota de ticalosi uselisti sa vina la putere.
  Ati spus la ultima emisiune ca -SUNTETI O LIBERALA DOAMNA ANDREEA PORA??????????????????Oare??????????
  Eu cred mai degraba ca sunteti o ,TRADATOARE ‘ nu o liberala,care sub ambalajul pe care vi l-ati confectionat,ascundeti multa frustrare,la fel ca si CRISTIAN PREDA-ADICA DACA NU NE ACCEPTATI MOFTURILE,PRETENTIILE,SI DORINTELE-MAI BINE PIERITI.
  O data va reusit si i-ati EXECUTAT CU SINGE RECE PE TARANISTI,MAI PE SLEAU I-ATI CIURUIT,DE DATA ASTA,INSA VETI DA GRES,pt ca lumea s-a schimbat si datele problemei sunt cu totul altele.
  O A TREIA CALE,CEL PUTIN IN ACEST MOMENT PT VOI,DAR SI PT NOI CEI CARE IUBIM LIBERALISMUL,LIBERTATEA SI DEMOCRATIA,NU PREA EXISTA-ORI CISTIGA LUPTA SISTEMUL TICALOSIT PT CARE IN ACEST MOMENT LUCRATI,ORI NOI,SI ATUNCI……….
  Oricum,in oricare din variante,PT VOI,CEI DIN GRUPUL VOSTRU TOT PROST IESE………..ma indoiesc ca VICTOR PONTA VA V-A RECUPERA…………..

  • Frank,
   De ce?
   Prostia , invidia si orgoliul cu subiectivismul bolnav ce- le insoceste ,pacate de care cu regret iti spun, desi suntem de aceiasi parte a frontului, nici matale nu esti total strain, dar oricum esti cu mult peste, in sens bun, toata aceasta cohorta de dobitoci fripturisti si pseudo moralisti.

  • Dragul meu ION ADRIAN-cu toata dragostea,aici nu-i vorba de mine si de defectele mele-AM DECLARAT EU CUMVA CA EU SUNT DOMNUL PERFECTIUNE????????????
   Am declarat eu cumva ca sunt ,UN SFINT’????????????????????????????
   Nu, nici una nici alta,aici e vorba de OAMENI CARE IN MOD PROGRAMATIC,ATACA SENSUL DEMOCRATIEI DIN ROMANIA,TOCMAI,INVOCIND VALORILE DEMOCRATEI.
   Cum sa nu stie DOAMNA ANDREEA PORA SI GRUPUL EI,CA ATACURILE DISPERATE LA ADRESA ,LIDERILOR PD-L II AJUTA PE TICALOSII USELESTI.
   DE CE PT ANDREEA PORA PUR SI SIMPLU NICI NU VREA SA AUDA DE REALIZARILE ACESTEI GUVERNARI-EA PEDELEAZA DOAR PE NEREUSITE SI ERORI?????????
   In atare situatii nu ti se pare logica intrebarea:CUI FOLOSESTE????????
   Vezi ADRIAN,ca am scris cite-va rinduri lamuritoare si la SEBY……….

  • Eu nu prea mai intru la Sebi . Nu ma mai amuza.
   Ai dreptate, nu am aparat-o pe Pora am explicat racilele de care sufera acesti “intelectuali” onanisti si frustrati, dar de fapt de dragul tau, am profitat de ocazie si de posibile paralele, nu de fond ci de colorit. 🙂

 45. In sfirsit s-a facut dreptate-SI LUMINA-

  Iata ca PC partdidul lui DAN VOICULESCU,AL MORTILOR DIN CIMITIRE,al identitatilor false dar si al minorilor,a fost desfiintat-SINGURUL LOR PARLAMENTAR VIU,FOSTUL SLUJBAS LA SCINTEIA BATRINA,A FOST REVOCAT DIN FUNCTIA DE PARLAMENTAR SI ARUNCAT DE JUSTITIE PESTE BORD-ESTE UN TICALOS-ASTA A SPUS JUSTITIA.
  La fel ca stapinul lui TURNATORUL LA SECURITATE,CEL CARE A FACUT POLITIE POLITICA,A PIERDUT DEFINITIV SI IREVOCABIL LUPTA CU ADEVARUL,ONORABILITATEA SI MORALA,A PIERDUT LUPTA CU DEMOCRATIA,SI OBRAZNICIA SA A FOST ZDROBITA-IESE DIN POLITICA SI P[ARLAMENT ASA CUM MERITA-AZVIRLIT CU VIOLENTA PESTE GARD,CA ULTIMUL DERBEDEU.
  Il las acum in plata domnului si trebuie sa-mi exprim satisfactia,ca o ALTA PERSOANA L;A FEL DE TOXICA,PERVRSA SI PARSIVA PESEDISTA ECATERINA ANDRONESCU A PIERDUT LUPTA CU JUSTITIA,SI ACUM ESTE SIGUR-AVEM IN FATA NOASTRA IN PERSOANA LUI ECATERINA ANDRONESCU O MINCINOASA ,O PROFITOARE O PRADUITOARE,CARE A FORMAT INVATAMINTUL DUPA HIDOSUL EI CHIP-MA BUCUR CA S-A FACUT DREPTATE SI ASEMENEA SPECIMENE UMANE A CAROR LOC ESTE INTRE BORFASI SI PRADUITORI AU FOST DEMASCATI DE JUSTITIE……….

  LA TEPE OAMENI BUNI,CA S-AU CAM INMULTIT SI UITE ACUM IN LOCUL DEMONSTRANTILOR PLATITI DE USELISTI,IN PIATA UNIVERSITATII AVEM TEPE IN CARE ATIRNA DERBEDEII SI BORFASII NEAMULUI ROMANESC……..

  • ALOOOOOOOOOOOOOOOOOO-BIBLIOTECARUUUUUUUUUU-NU ESTI INDIGNAT??????????????????

   Te dadeai de ceasul mortii ,faceai ca toate ,LOCOMOTIVELE CU ABUR,ori de cite ori scriam ceva despre ispravile DOAMNEI ECATERINA ANDRONESCU,CEA GARANTATA DE MAREAN VANGHELIE-DE CE TACI,DE CE NU SCRII NIMIK PE BLOGUL TAU?????????????

   Unde-i neutralitatea ta??????????????????????????? s-au esti de acord si-i sustii pe ticalosi si plingi in tacere si singuratate,injurind intre cei patrui pereti justitia unui STAT EUROPEAN SI DEMOCRATIC-HAI CA TOT INTREBAI DE TEPE,ACUM NU LE VEZI,S-AU AI ORBUL GAINII,SI AI ASURZIT??????????????

  • @ Frank Zapa[King]

   Poate dacă aţi scrie ceva mai clar, aş avea idee la ce vă referiţi.

   Văd că spuneţi ceva despre Dan Voiculescu, dar nu prea se înţelege ce anume şi nici nu am răbdarea să mă chinuiesc să deduc ce vă chinuiţi să exprimaţi într-un limbaj numai bun de vorbit cu cimpanzei (eu sunt probabil mai involuat, căci nu vă înţeleg). Relativ la dl. Dan Voiculescu, este de urmărit ceea ce spune Dan Diaconescu, pentru că practic l-a acuzat la OTV de “denunţ calomnios”… şi tare sunt curios ce se întâmplă mai departe, că se pare sunt şi acte, martori… 😀 Am cerut lămuriri pe blogul domniei sale… dar nu le-am primit. Asta mi se pare interesant mie, ce vi se pare dumneavoastră important e treaba domniei voastre.

   Ceea ce scriu sau nu scriu eu pe blogul meu, nu e treaba domniei voastre. Nu aveţi decât să vă faceţi un blog şi să scrieţi ceea ce credeţi domnia voastră că este important. Dacă nu ştiţi cum, vă ajut eu să vă faceţi unul. Nu aveţi calitatea să-mi dictaţi ceea ce trebuie să scriu.

  • Cred ca nici-un om cu scaun la cap nu se indoia de asa. Dar putin stiu ca este si criminala caci dorea si a si incercat in aceea duminica din primele zile ale asa zisei manifestatii pro Arafat sa trimita studentii din regie intr-o provocare care trebuia sa produca victime pentru studenti adica munitie pentru Antene dar mai ales ptr tradatorul Ponta care era special pentru asa ceva la bruxelles proata de Rovana plumb efectuand deja pregatirea propagandistica pentru asa ceva. De aia moare acum de frica Ponta caci MRU era inca la SIE si evident ca stie toate acestea.
   Le stiu si eu. 🙂

  • PS…… nu se indoia de asta, cu referire la Ecaterina Andronescu.

 46. V-ati gandit ca poate nu aveti oameni eligibili pentru conducerea Capitalei? Mie mi se pare ca din haosul care este acum in pd nu va iesi nimic bun. Voi l-ati ales pe Prigoana in ciuda faptului ca multi dintre greii si intelectualii partidului nu-l vor, ba mai mult si Basescu il ironizeaza. Avand in vedere ca USL are peste 50% peste tot, inclusiv in Capitala, eu va dau sanse minime sa o castigati.

 47. @ Elena Udrea

  Doamnă deputat,
  Ca fost ministru şi ca om care ştie cum se învârt rotiţele statului român, vă adresez şi eu o întrebare sensibilă. Desigur, nu doresc să vă pun într-o situaţie jenantă, dacă nu îmi daţi un răspuns clar voi înţelege că nu lovesc departe de adevăr şi nu-mi puteţi oferi un răspuns fără să vă periclitaţi poziţia politică.

  Iată întrebarea:

  Există o legătură între cererea DNA de ridicare a imunităţii pentru ministrul Borbely şi faptul că domnul Laszlo Borbely nu vrea, cu nici un chip, să dea nişte autorizaţii ale ministerului mediului pentru exploatarea anumitor resurse ale României? (mai ales cele legate de cianuri şi fracturări hidraulice în şisturi bituminoase)

  • Ce vorbesti tu ,STRAINE?????????????????e doar treaba ta??????????
   Ei aiasta sa o crezi tu,BOLSEVICULE IPOCRIT-e treba noastra pt ca nu te limitezi doar la scris pe blogul tasu-CI INTRI PE BLOGUL UNUI LIDER PEDELIST,incercind sa-l pui in dificultate,LUCRIND IN INTERESUL USELISTILOR TICALOSI,DE A CAROR FAPTE NICI NU VREI SA AUZI,D’APOI SA LE MAI SI COMENTEZI.
   Esti de-o perversitate rara-ASA CUM AM MAI SPUS-ESTI UN SARPE VENINOS-UN PESEDIST AUTENTIC.
   A ca nu joci in stilul celor mai barbari pesedisti,da ,am recunoscut,ESTI MAI STILAT,DAR IN ACELASI TIMP SI MAI PERICULOS,ESTI INSINUANT SI ARUNCI UMBRE ,PESTE TOT UNDE GASESTI O CIT DE MICA FISURA,DAR IN FATA EVEDENTELOR A TICALOSIEI USELISTE TACI CA UN SARPE…………..

  • Frank ,
   Cred ca este in slujba celor care stapanesc si PSd -ul si alte institutii antinationale.

  • @ Frank Zapa[King]

   😀

   Am eu impresia sau chiar vă fuge pământul de sub picioare? Văd că vă cam pierdeţi cumpătul şi daţi în isterie. Ce se întâmplă? Se activează nişte dosare care au numele domniei voastre pe copertă sau ce?

  • @ BIBLIOTECARU
   vad ca ai luat informatia dela A3 ,sa demonstreze ei cu argumente de ce este rau sa deschizi o mina ,de ce dai de lucru la oameni ,sa mai aduci ceva bani la buget si de ce nu au urlat din 2006 de cand terbuia privatizata Cuprumin, si nu a vrut nimeni sa investeasca in ea. Acum trebuie sa-i caute ceva lui MRU,sa-l discrediteze ,ca prezinta pericol pentru Pontescu Te plimbi pe toate blogurile ,esti un provocator.

 48. 😀

  Un banc despre România la care nu mai râde nimeni…

  Care sunt fazele realizarii unui proiect?
  1. Entuziasm.
  2. Sudoare.
  3. Deznadejde.
  4. Cautarea vinovatilor.
  5. Pedepsirea nevinovatilor.
  6. Premierea celor care n-au avut nicio treaba cu proiectul.

  Al doilea banc la care nu mai râde nimeni (asta pentru că nu mai există primă de Paşte absolut de loc)

  Angajatii unei companii multinationale sunt intrebati ce vor face cu bani din prima de Pasti:
  Elvetianul : Din bani de prima imi cumpar o barca;
  Reporterul : Si cu restu?
  Elvetianul : si cu restu imi renovez fatada casei.
  Englezul : Din bani de prima imi cumpar o masina sport.
  Reporterul : Si cu restu?
  Englezul : si cu restul ma duc intr-o excursie in Africa
  Romanul: Din bani de prima imi cumpar un pulover.
  Reporterul : Si cu restu?
  Romanul: Restul mi-l da mama.

  Şi încă o glumă care vorbeşte despre influenţa (şi aici nu mă refer la “aviar gripa”) conceptelor occidentale în politica românească:

  Daca intr-un grup de 40 de persoane doua se gandesc la sex si restul la mancare… este nunta.
  Daca intr-un grup de 40 de persoane toate se gandesc la mancare si niciuna la sex… este parastas.
  Daca intr-un grup de 40 de persoane toate se gandesc la sex si niciuna la mancare… este “team building”

  După ce am aflat despre chiulangii de la USL care nu vin în Parlament şi îşi iau salariile, “ceilalţi” au luat o vacanţă ceva mai devreme, desigur, cu plată… În cinstea acestui fapt un ultim banc.

  Diãr coligs,
  Tumorãu ai uil bi in holidei, sãu ail ud nat bi in ofis. If iu uant tu contact mi pliz ruait mi tu zã falouing imeil adres:
  nuraspundATlatelefon.ro
  nuamATsemnal.ro
  mailasati-maATinpace.ro
  ocupatATmereu.ro
  cespagatuATmeu.ro

 49. La Capitala nu castiga PDL decat daca ipotetic vorbind il propune pe MR Ungureanu, unul din putinii oameni politici care impune respect (aproape) oricui si care stapaneste foarte bine arta dialogului. Personal am apreciat cateva initiative legislative ale d-nului Prigoana, si-a dovedit si calitatile de administrator, dar nu cred ca il va putea invinge pe Oprescu.

 50. Încă un om de afaceri şi-a tras un glonte în cap.

  Insist încă o dată pentru o lege a eutanasierii la cerere. De ce să ne sinucidem când putem face totul civilizat, fără dureri, fără cercetări penale…

  • Nu va mai tineti de bancuri. Sper sa-mi intelegeti sensul mesajului, cel pozitiv. Romanul cand nu are solutii face bancuri. Constat cu uimire ca nu se doreste insanatosirea climatului in RO. Bancurile au intrat in folclorul romanului, dar este ca un demers platonic, nu se schimba nimic. Se perpetueaza stari si fapte care nu au de-a face cu valorile civilizatiei, factorul politic se cramponeaza in masuri menite sa consemneze un “statul pe loc” acolo unde convine si schimbare acolo unde… ar mai vrea. Parafrazand pe Nea Iancu, sa se modifice, dar pe ici colo, nu prin partile esentiale. Societatea romaneasca trebuie sa se innoiasca, romanii sa intelega ca nu mai este bine asa. S-a reusit “performanta” ca sa avem 2 Romanii, nu mai este posibil decat plecarea spre alte zari. Globalizarea este inteleasa diferit, are forme de manifestare paguboase pentru noi. Libera circulatie este inteleasa prin plecarea din tara, asa, unele societati atrag forta de munca bine pregatita, vom avea zone unde civilizatia va inflori, altii vor fi tot mai saraci. RO este binecuvantata, doar divinitatea pote sa mai faca ceva.

 51. @ Bibliotecaru, 03.04.2012, 10:23 a.m.
  Revin la o problema comentata de dv. pe pg.1, intrucat consider ca anumite lucruri trebuie precizate.
  Spuneti: ” In realitate, domnul Prigoana nu ar trebui sa promita decat ca va indeplini in tocmai si la timp Hotararile Consiliului Local , pentru ca la nivelul Consiliului Local se iau deciziile politice, iar la nivelul primarului se pun in practica”.
  Si…” Ei bine, de aici se trage concluzia sa studiati solutiile politice privind, nu la primar , ci la consilieri “.
  Domnule Bibliotecaru,
  1. Primarul aplica H.C.L.
  2. Proiectele de H.C.L. pot fi inaintate atat de catre primar, cat si de catre consilieri.
  3.Uneori, propunerile primarului nu sunt validate de consilieri.
  Pana aici, ati prezentat situatia in mod corect. Dar…
  4.Dv. discutati despre Consiliul Local ca despre un grup unit ( sau mai multe grupuri unite ) in vederea elaborarii unor solutii politice.
  Nu trebuie uitat ca membrii C.L. sunt persoane de diferite profesii : medici, ingineri, profesori,oameni de afaceri, persoane cu pregatire medie in diverse domenii, jurnalisti, scriitori, actori, economisti, etc. ( enumerare aleatorie ) care , dupa orele de program, se intalnesc de 3-4 ori pe luna, in sedinte de comisii sau de plen. Cel putin la inceput de mandat, sunt destul de putini in cunostinta de cauza cu legile tarii sau chiar cu regulamentul C.Local, cei aflati la primul mandat fiind, de-a dretul dezorientati.
  Deci ce solutii pot oferi consilierii, in perioada de inceput de mandat, care inseamna aprox. 6 luni ? ( Despre periodele urmatoare, vom vorbi mai jos).
  5. In campania electorala, candidatul la functia de primar general isi prezinta solutiile lui politice pentru ca ( daca aveti timp si disponibilitate putei verifica ) PROIECTELE DE H.C.L. SUNT ELABORATE, IN PROPORTIE DE PESTE 90 %, DE CATRE PRIMAR.
  In mod practic, primarul stabileste prioritatea actiunilor care trebuie intreprinse si , implicit, elaboreaza Proiecte de H.C.L. Asa este si logic, pentru ca primarul are la dispozitie o mare echipa administrativa care lucreaza cu cetatenii, deci cu alegatorii.
  IN CONSECINTA, ESTE NORMAL CA ALEGATORII SA STIE FOARTE BINE CE PLANURI ARE CEL CARE DORESTE SA DEVINA PRIMAR . ALEGATORII OPTEAZA PENTRU PROGRAMUL UNUIA DINTRE CANDIDATI, NU PENTRU PRESUPUSELE PLANURI ALE UNUI CONSILIU CARE…NICI NU SE STIE CUM VA ARATA.
  Iar ideea dv. ca acei care candideaza la functia de primar sa spuna doar ca vor aplica bine Hotararile Consiliului Local , ar reduce campania pentru primar la o situatie comica, in care unul ar zice ca va aplica bine H.C.Local, altul ar zice ca EL ar aplica mai bine Hotararile,etc.
  Bineinteles ca , in cadrul sedintelor de C.Local, consilirii pot schimba unele prevederi ale Proiecturlui de H.C.Local, le pot deturna sau chiar anula.
  Dar aici intervine atat competenta si abilitatea primarului, cat si mai multe elemente : propriile convingeri ale consilierilor, interesul personal ( direct, al sotiei, al fratilor, nepotilor,etc. ) care poate fi foarte bine speculat, disciplina de partid ( care ii obliga pe consilieri sa voteze inmtr-un anumit mod ) etc.
  Problema este complexa. Dar, daca tot ati citat situatia d-lui Oprescu, rationanad dupa conform opiniei dumneavoastra, rezulta ca el nu si-a putut aplica nici o idee care nu a coincis ca a majoritatii membrilor C.Local ( de alta culoare politica decat cea folosita la vopsirea mascata a d-lui Oprescu ) , ceea ce este fals.
  Ar insemna ca DACA DL. OPRESCU A FACUT TREBA BUNA ( asa cum apreciaza USL, de vreme ce l-au racolat drept candidat ) , A AVUT UN CONSILIU FOARTE BUN, DECI TREBUIE FACUT TOT POSIBILUL CA SA SE PASTREZE ACTUALA MAJORITATE DIN C.L. BUCURESTI. Iar in functia de primar sa fie aleasa o persoana docila, care aplica bine Hotararile Consiliului Local.
  NU CRED CA AR FI O SOLUTIE BUNA !

  • @ NeaKutare

   Nu ştiu cum să zic, pentru că pe de o parte aveţi dreptate, pe de altă parte nu aveţi dreptate.

   De exemplu… “Cel putin la inceput de mandat, sunt destul de putini in cunostinta de cauza cu legile tarii sau chiar cu regulamentul C.Local, cei aflati la primul mandat fiind, de-a dretul dezorientati.” Aşa este, nu vă pot contrazice, numai a cui este vina că ei sunt dezorientaţi şi nu cunosc legile, nu este cumva chiar vina domniilor lor, a celor care candidează fără să ştie despre ce este vorba în acel post şi care nu au o minimă “şcolarizare” care să le permite să-şi exercite funcţia din prima zi şi nu mai puţin putem vorbi despre o vină a partidului (mai ales a organizaţiei locale) care îi pune pe liste deşi nu sunt pregătiţi (şi nici nu le asigură o pregătirea necesară într-o şcoală politică în interiorul partidului). Eu vă spun şi altceva, şi primarii care sunt pentru prima dată primari habar nu au de nimic, la fel ca şi consilierii despre care vorbiţi. Cu siguranţă au habar cei din secretariatul primăriei şi cei din cadrul serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului… Ei sunt “profesorii” tuturor, primar şi consilieri.

   Stimate domn,
   În străinătate există o instituţie a stagiaturi. Cel ce vrea să candideze drept consilier stă gratis pe lângă un consilier şi învaţă ce şi cum trebuie să facă. Partidul apoi ar trebui să ţină seama că respectivul membru de partid a stat patru ani sau mai mult ca stagiar şi a învăţat unde duc uşile din primărie şi circuitul actelor… că este competent, sau mai competent decât unul care nu are habar de capul lui.

   Sigur, primarul stabileşte o propunere de buget, este adevărat. Ce ar trebui însă să conţină o propunere de buget venită din partea primarului? În nici un caz nu ar trebui să reprezinte o politică locală (aceasta este în mâna Consiliului) ci doar o repartizare a cheltuielilor funcţie de principalele cereri ale ordonatorilor de credit. Primarul face o propunere funcţională, Consiliul stabileşte o soluţie politică (cu alte cuvinte “prioritizează” cheltuielile, le poate mări, le poate micşora, le poate muta dintr-o parte în alta).

   Proiectele de hotărâri, conform Legii 215/2001, art. 46 alin. 6, Proiectele de hotarari pot fi propuse de consilieri locali, de primar, viceprimar sau de cetateni. Redactarea proiectelor se face de cei care le propun, cu sprijinul secretarului unitatii administrativ-teritoriale si al serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

   Aceiaşi lege spune la art. Art. 21 alin. 1 foarte clar: Autorităţile administraţiei publice prin care se realizează autonomia locală în comune şi oraşe sunt consiliile locale, comunale şi orăşeneşti, ca autorităţi deliberative, şi primarii, ca autorităţi executive.

   Este deci evident că cei din consiliu iau hotărârile, primarul execută ce hotărăşte Consiliul Local. Cine le propune contează mai puţin.

 52. 1. Cer scuze pentru ca,in postarea de mai sus, din viteza, am facut cateva erori : un ” DUPA ” ramas necorectat din formularea initiala, si cateva litere ” agatate ” la tastare, in locuri unde nu aveau ce cauta.
  2.Ultima postare de pe pag. 1 imi apartine, eu avand un adevarat talent ca, in rarele momente in care intervin, sa o fac inainte de schimbarea paginii.
  Scrisesem despre prestatia foarte buna ( dupa parerea mea ) a d-lui Prim Ministru, la Realitatea, in discutia cu dl. Hurezeanu.
  …SE PARE CA NUMAI EU AM DAT PESTE EMISIUNEA CU PRICINA

 53. Daca avem bani foarte multi,sanatate si nu avem datorii,nu am avea motive sa ne sinucidem.Cu toate astea….
  Daca am avea bani,nu am mai fura,decat de placere sau ca sa avem si mai mult.Poti sa ai hotel,zeci de vile,avion,bugati Veyron,yacht.De ce ai mai lua mita?
  Asta e ciudat la noi.

  • Doamna Udrea va fi invitata in seara aceasta la emisiunea “Sub semnul intrebarii”, ora 20:00, B1Tv.

  • @ balbeck 04 Aprilie 2012, 06:35 pm

   😆

   Mita e pentru benzina necesară unei bune funcţionări: încălzire hotel, zeci de vile, avion, Bugatti, Yacht… Proprietatea e fudulie, benzina e temelie…

   Bugatti Veyron consumă 45.000 de litri pe minut, şi asta numai aer… adică aerul unui om pe patru sau cinci zile în numai un minut de viteză… respectiv… vă ţineţi bine?… 78 L/100 km. Teoretic ar trebui să ajungi de la Bucureşti până la Constanţa în mai puţin de o oră, practic trebuie să te opreşti din 5 în 5 minute să realimentezi. E greu cu Veyronul, mai greu decât cu Vuittonul… Pentru Vuitton nu ai nevoie decât de muşchi ca să-l sprijini pe braţ, consumul energetic este mai micuţ. Cu Veyronul ai nevoie din loc în loc de cisterne care să te alimenteze în mers, ca la F16.

  • Stăteam liniştit, pentru că ştiam că domnul Turcescu nu mai adresează întrebările mele de când l-am luat un pic la rost… dar apoi m-am gândit că ar putea fi şi doamna Pora la emisiune…

   Am verificat…

   Nu e.

   😆

 54. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea, mi-aţi produs o surpriză extrem de plăcută. Aţi identificat intelectualul cu cel care are preocupări intelectuale şi nu cu cel cu diplomă de intelectual. Mie cel puţin această afirmaţie mi-a produs o plăcere (intelectuală) deosebită. Puţini oameni înţeleg profund această realitate.

 55. Stimata doamna Udrea,va urmaresc aproape zilnic

  de ani de zile din diaspora europeana si traiesc alaturi

  de dvs tristetea si frustrarea de a nu avea parteneri

  pe masura in partid,inafara de Emil Boc si Adriean

  Videanu,si astainteleg pentru ca am… studiat printre

  altele si psihologie!

  Aveti o logica, bun simt,onestitate,viziune politica

  mult peste media clasei politice din Romania ,dar

  ura,pizma,analfabetismul,naivitatea,instinctul primar

  mai dezvoltat la romani,va coplesesc!

  Credeti-ma sufar alaturi de dvs ca si cei care au

  discernamant si va inteleg asa cum sunteti!

  Sper ca membrii PDL din tara sa isi revina,sa se

  autocontroleze ca si niste oameni maturi,sa nu

  mai faca jocul meschin al profitorilor liberalo-socialisti

  sa nu mai tradeze,iar PDL sa faca un scor bun la

  alegeri!In fond aveti nevoie de 28% doar pentru a

  continua reformele de dreapta in Romania!

  Sper din tot sufletul sa reusiti,dar efortul oamenilor

  sinceri care au ramas in PDL va fi colosal,datorita

  locomotivei usl,sustinuta nedrept ,imoral si

  rusinos de televiziuni infiintate de mafiotii si

  securistii din epoca ceausescu!

  Sa nu uitam ca si Basescu s-a luptat singur cu

  aceasta pelagra si a reusit!

  Mai sper ca domnul premier intr-un tarziu sa vi

  se alature si sa salveze adevarata dreapt,indiferent

  de formula dar fara Tariceanu si Antonescu-cele

  mai sinistre fete ale originalului liberalism!

  Va felicit pentru interviul acordat moderatorului

  Turcescu;intotdeauna ati fost un partener de dialog

  desavarsit!

  Va doresc mult succes si Dumnezeu sa salveze Romania

  de relicvele liberalo-socialiste!

 56. STIMATA DOAMNA UDREA,
  MA ADRESEZ DUMNEAVOASTRA INTR-O PROBLEMA PE CARE O CONSIDER FOARTE, FOARTE IMPORTANTA, SI ANUME:
  Se apropie alegerile si , in mod logic, vor avea loc mitinguri electorale.
  AVAND IN VEDERE INDELUNGATA SCOALA A SABOTAJULUI, URMASII PCR VA VOR SABOTA MITINGURILE. Si in precedentele alegeri au fost acte de sabotare a mitingurilor dar acum, cand batalia se va purta mai dur ca oricand, mitingurile Puterii vor fi insotite de antimitinguri ” NEORGANIZATE” , care ( antimitinguri ) vor face imposibila transmiterea unui mesaj catre participantii la miting.
  DIN ACEST MOTIV, VA PROPUN CA SA II CONVINGETI PE CEILALTI PARLAMENTARI PENTRU A ADOPTA O ” LEGE A MITINGURILOR ELECTORALE”.
  Aceasta Lege ar trebui sa prevada ca, la mitingurile electorale aprobate oficial sa fie interzisa participarea fortelor turbulente si provovatoare, astfel de manifestari urmand a fi pedepsite.
  Logica este simpla: LA MITINGUL ELECTORAL AL UNUI PARTID,DESFASURAT CU TOATE APROBARILE LEGALE, PARTICIPA SIMPATIZANTII ACELUI PARTID.
  Deci la un astfel de miting nu au ce cauta cei care NU SUNT SIMPATIZANTII PRTIDULUI RESPECTIV. Cine vrea sa organizeze un miting IMPOTRUIVA MODULUI IN CARE PROCEDEAZA UN ANUME PARTID,ARE TOATA LIBERTATEA SA ORGANIZEZE UN MITIG DE PROTEST.
  Va rog sa analizati aceasta propunere, pentru ca “cetateni revoltati in mod spontan” se pot organiza foarte usor.

  • @ NeaKutare
   😀
   Stimate domn, pentru “forţele turbulente şi provocatoare” există “tulburarea liniştii publice” care poate fi aplicată de poliţie şi jandarmi foarte bine. De ce credeţi că este nevoie de o lege suplimentară? Cum arată un “sabotor” ca să-l ştie poliţia şi să nu-l lase la un miting fără ca acesta să se manifeste într-un anumit fel… cum s-ar putea aplica o astfel de lege?

   Constituţia este foarte clară:
   ARTICOLUL 39 – Libertatea intrunirilor
   Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.

   Aş vrea însă să vă întreb o chestiune, şi vă rog să nu răspundeţi după primul impuls, analizaţi un pic întrebarea. De ce ar face un partid un miting electoral la care să vină NUMAI cei de care este sigur că vor vota partidul respectiv? Care ar putea să fie scopul unui astfel de miting, la ce rezultate se aşteaptă un partid de pe urma unei asemenea acţiuni?

 57. Bibliotecaru,cam asa e.
  @In Italia au inceput niste controale ciudate.Cineva (sa zicem) are un Bentley.E oprit in trafic,ca de unde a avut bani sa-si ia masina aia,ce salariu are…si nu e politia.Sunt niste civili.Probabil ca sunt de la garda financiara,nu stiu.Daca nu pot justifica,au probleme.E vanatoare in strada.Dupa aia se mai leaga si de vile.
  Parca nu e chiar placut.Se plimba cu iubitele si pot sa ramana fara masini,vile,etc.
  Daca in Italia ai un apartament,dar te duci la parinti,se considera ca e a doua proprietate,chiar daca nu e pe numele tau.Platesti impozit.Sper sa nu se golaneasca ai nostri ca italienii.Noi in general luam lucrurile rele de la altii.

  • @ balbeck
   Ştiu şi eu…
   Văd că la greci s-a făcut o ditamai revoltă că un pensionar s-a împuşcat pentru că nu a vrut să-şi piardă demnitatea. La noi se sinucid pe capete şi degeaba, revolte sunt mai mult “fiecare la el acasă”.

   Mă uit pe cer şi văd nişte nori HAARP… Să vedem deci unde loveşte cutremurul. Ieri nu am putut decât să mă gândesc că au folosit HAARP să măsoare zăcămintele de la Cupru Min şi Roşia Montana Gold Corporation, de unde şi intensificarea mişcărilor seismice. Dacă mai se apucă să fractureze în marginea zonei Vrancea… o să aibă guvernul ce să reabiliteze seismic o ţară întreagă. Numai să nu se mişte şi zona Dobrogeană, că de acolo vin cutremurele cu adevărat dezastroase. Şi după cutremurul dezastru, nu mai contează care-i cu vilă, care-i cu maşină, că tot moloz o să fie.

  • comentariu pe blogul vosganian

   Bibliotecaru spune:
   aprilie 4, 2012 la 9:32 pm
   Nu ştiu de ce, dar de când a venit domnul Ungureanu la Palatul Victoria nu prea se mai aude nimic politic, este doar un zumzet continuu despre nimic.

   Intradevar esti impartial….aici pui intrebari carcotase,nimic nu ti convine
   Acelasi lucru faci si cu domnul V….chiar impartial

 58. Chiar daca orice cetatean al romaniei stie faptul ca politicianul nu are principii,niciunfel,ramai stupefiat,oripilat sa ai confirmarea.
  Pe blogul domnului vosganian se vehiculeaza idea ca usl ul sa faca un targ cu udmr ul pentru al scapa pe borbely de urmarirea penala.
  Atat de jos sa ajunca politicianul roman,in speta vosganian,intratat sa scapi un corupt in detrimentul poporului?
  Si tocmai ca ei se dau de ceasul mortii de grija hotiei guvernului actual,se dau de ceasul mortii de saracia romanului.
  Niste mafioti ordinari.

  • @ aurel

   Dar dumneavoastră ce credeţi, are legătură acest moment al ridicării imunităţii cu faptul că domnul ministru nu vrea să dea aviz de mediu pentru Roşia Montana, fracturări în şisturile bituminoase, exploatarea Cupru Min… Impresia dumneavoastră, nu trebuie să fie fundamentată pe ceva.

  • bibliotecarul
   Nici in 20 de vieti nu poti multumi pe toata lumea…in mod cert.
   Cu atat mai mult romanul carcotas.
   Vrem sau nu vrem sa scapam de coruptie?..,,regimul”basescu dovedeste ca nu are mama nu are tata cand e vorba de coruptie,acest lucru l poate vedea orice individ ce nu are un par infipt in dos.
   Fiecare lucru trebuie sa fie luat pe rand.
   Crezi cumva ca are interes personal in ce priveste rosia montana?spune ne si noua…cine?
   Fi convins ca pana la urma se va incepe exploatarea…..fie ca acum,fie ca mai tarziu.
   Apropo de aprecierea facuta….probabil ai remarcat sensul peiorativ…

  • biblio
   remarc ca subiectul principal il eviti.
   Ce parere ai de aceasta pozitie a domnului V vizavi de perspectiva unui targ facut cu udmr ul ,pentru a da jos guvernul,scapand ul in schimb pe borbely?
   Ne reprezinta sau nu, interesele un asemenea politician?

  • @ aurel 05 Aprilie 2012, 10:39 am

   Observ că dumneavoastră nu reacţionaţi la aluziile ceva mai fine şi atunci trebuie să folosesc un vocabular ceva mai dur, care nu-mi este specific decât atunci când folosesc un stil ludic (ceea ce nu este cazul acum. Spuneţi că<,,regimul”basescu dovedeste ca nu are mama nu are tata cand e vorba de coruptie. Sincer eu observ că politică nu are tată, nu are mamă, nu are nici popor sau ţară… doar interese. Domnule Aurel, domnul Laszlo Borbely este pus în discuţie mecanismul de excludere din “imunitatea” ministerul mediului pentru că nu ştiu cine a zugrăvit casa soacrei sale… dar şeful fiscului stă de aproape un an în fruntea celui mai important organism financiar deşi este bănuit că ar fi “regina” statului mafiot român. Când nu ai mamă şi nici tată… poţi încerca cu un frate, o fiică… vorba preşedintelui, că nu îţi alegi rudele.

   Politica începe să insinueze (din nefericire fără nici o probă, dar cu oarecare logică) că anumite personaje ale lumii politice româneşti, care astăzi ocupă posturi importante în statul român, sunt de fapt agenţi de influenţă ale unor state străine, în consecinţă există acest interes de vânzare a resurselor româneşti… înţelegeţi, sper că nu trebuie să vă fac o schemă. Poate este adevărat, poate nu este adevărat… recunosc că logica mea îmi creează totuşi o suspiciune, tocmai pentru că o astfel de insistenţă şi o astfel de secretomanie, o astfel de excludere din ecuaţie a Parlamentului… ocolirea procedurilor… Ceva nu este în ordine iar reacţiile celor care sunt puşi astăzi în posturile cheie ale statului român accentuează această suspiciune.

 59. Scenaristii si scenariile S.F.-Asa cum m-am obisnuit in ultimii ani,ori de cite ori,un inalt demnitar ,este chemat la ,ORDINE’ de catre justitie,apar tot felul de CASSANDRE’ care intr-un mod insidios,incearca sa explice,FARA ARGUMENTE,FARA PROBE,dar cu multa parsivenie ca ACEASTA CHEMARE LA ORDINE,l-ar avea in spate pe insusi ,ZEUS-ALIAS TRAIAN BASESCU.
  Mentiunea ar fi ca SCENARITA NU FUNCTIONEAZA IN CAZUL PEDELISTILOR,ATUNCI SI IN ACESTE CAZURI,ATENTIE JUSTITIA ESTE BUNA,CORECTA DE APLAUDAT SI EVIDENT CHEMATUL ESTE APRIORIC VINOVAT-PREZUMTIA DE NEVINOVATIE NU MAI EXISTA ,IAR JUDECATILE PUBLICE DE SORGINTE BOLSEVICA SUNT BINE VENITE.

  Unul din scenaristii BOLSEVICI ,CA GINDIRE,CONDUITA SI EXPRIMARE,care evolueaza pe acest blog este bibliotecaru.
  Trecind in revista doar ce a scris in in ultimele 24 de ore,iti dai seama,de ticalosia acestui domn,care cu mijloacele persuasiunii,incearca sa introduca ,INDOIALA,NEINCREDEREA,cu argumente de tot risul-adica argumente de tip .S.F.-de fapt procese de intentie care nu au nici o proba in spate-PUR SI SIMPLU FABULATII,MINCIUNI PRELUATE DIN PRESA ANTIBASESCIANA.
  Sigur intrebarea este de ce face acest lucru?????????
  Raspunsul este cit se poate simplu-DECREDIBILIZAREA JUSTITIEI A MAGISTRATILOR,A PRES. ARE UN SCOP FOARTE BINE DEFINIT-ESTE UN MOD PERFID DE A-I APARA SI PROTEJA PE RECHINII MARI,GEN NASTASE,COPOS,VOICULESCU,ION ILESCU,SI TOATA LIOTA DE PUSCARIABILI ASCUNSI IN USL-care evident ca invoca-COMANDA POLITICA,DOSAR POLITIC,VICTIMA POLITICA ETC.
  Aceasta atitudine ,MIRSAVA,PERVERSA ,DE A DISCREDITA JUSTITIA-ESTE DE FAPT COMPLICITATE CU INFRACTORUL-pt ca inducerea in societate teme de acest gen, ca PROCURORII LUCREAZA LA COMANDA ,REPET FARA PROBE-ESTE DE FAPT COALIZAREA CU INFRACTORII ,DERBEDEII SI BORFASII.
  De aici nu este decit un pas ,logic,deaktfel,care te duce in fata adevarului-INDIVIZI GEN BIBLIOTECARU-LUCREAZA PT SISTEMUL TICALOSIT,LUCREAZA PT RETELELE DE INFRACTORI BINE PITITI IN ADMINISTRATIA STATULUI ROMAN,si pe orice cai doreste sa ,obstructioneze JUSTITIA SI ACTUL DE JUSTITIE.
  Repet intrebarea:
  ,PE CE TE BAZEZI BIBLIO CIND ACUZI,SI FACI ASEMENEA ACUZE,CARE SUNT PROBELE SI ARGUMENTELE PE CARE TE BAZEZI-FA DOVADA LOR,ALTFEL DIN ACEST MOMENT TE VOI COSIDERA SI PE TINE IN IFRACTOR,UN APARATOR AL HOTILOR,PRADUITORILOR……….

 60. Nostalgici indignati-dupa comicaria din luna ianuarie,vinduta pe POST DE REVOLUTIE,DE TELEVIZIUNILE TICALOSILOR MOGULI,si terminata intr-un mod execrabil,din lipsa de PARTICIPANTI,unii nostalgici se uita peste gard,la greci,SI INVIDIOSI,PINA LA TURBARE,isi varsa naduful,si oftica,ca vezi doamne noi romanii…………
  Sigur acesti nostalgici OFTICATI,de fapt sunt cei mai buni reprezentanti,AI SEGMENTULUI DE POPULATIE CARE ARE TATUAT PE FRUNTE-,SUNT UN LAS-pt ca ei in gausenia lor,ASTEPTA CA ALTII SA FACA REVOLUTIA,SA SCHIMBE REGIMUL,iar ei din fata televizorului,ori monitorului sa dea sfaturi si eventual sa aibe oaresce avantaje.
  Acesti nostalgici lasi ,N-AU CURAJUL SA INFRUNTE BASTOANELE JANDARMILOR ,sunt niste viermi,niste ciumpalaci,niste milogi,plingaciosi,care si-au facut din lasitate un mod de a fi si a traii.
  Acesti revolutionari virtuali-SUNT NISTE HOLOGRAME,ALE UNOR IMBECILI,CARE SE CRED CHE GUEVARRA,FIDEL CASTRO,ORI CHAVEZ,care la prima actiune mai violenta ,se uda in pantaloni……….

 61. MESAJUL LUI VOICULESCU CATRE SUPUSII SAI:GASITI-I CEVA LA M.R.U.

  Iata ca se facu de doua luni,de cind servitorii lui voiculescu se dau de ceasul mortii,tot cautind sa-l discrediteze pe M.R.U. si sa-i gaseasca vre-o vina,vre-o ruda,ceva acolo sa fie ,cit DERBEDEII PLATITI REGESTE DE HOTUL VOICULESCU,sa aibe de ce se agata si sa vitupereze in tromba.
  Au avut o spernta-INTERVIUL CU MIHAI GIDEA-numai ca episodul s-a terminat cu un fiasco,si UMILUL PUPINCURIST VOICULESCIAN,s-a ales cu o smotoceala de nedescris.
  Acum ,unii s-ar intreba,bine,bine dar de ce s-ar sustrofoca servitorii lui VOICULESCU,PE LA TELEVIZIUNI,BLOGURI ,sa-l lichideze pe M.R.U.?
  HE,HE,HE,aici e aici,CU ARICI POGONICI-pai ascensiunea lui M.R.U. face praf toata munca si stradania DERBEDEULUI TURNATOR.
  Il trimite acolo unde ii este locul-la GHENA DE GUNOI A ROMANILOR TICALOSI.\ Faptul ca M.R.U.-este mai bine cotat decit CRIN ANTONESCU,faptul ca sondajele arata ca PONTA SI ANTONESCU si-au cam epuizat sansele de crestere datorita uzurii,ii aduce in pragul nebuniei pe TARTORII ILIESCU NASTASE SI VOICULESCU.
  Dupa aproape 4 ani in care VOICULESCU SEBASTIAN GHITA,SI VINTU-ELAN,au cheltuit sute de milioane de euro,pt ca SISTEMUL TICALOSIT SA POATA INHATA PUTEREA,ei constata ca iar sunt in pragul unui esec majopr.
  Desi s-au straduit din rasputeri sa convinga electoratul ca EI SUNT CURATI-viata de zi cu zi arata tocmai reversul-ADICA CA SI IN OPOZITIE USL ESTE O FORMATIUNE DE TIP MAFIOT CARE FURA DE STINGE,SI CA ESTE CONSTITUITA EXCUSIV DIN HOTI SI PRADUITORI.
  Chiar daca televiziunile mai sus mentionate nu pomenesc un cuvint DESPRE FAPTELE SI HOTIILE USELISTILOR,OPINIA PUBLICA AFLA,PT CA SLAVA DOMNULUI,MAI SUNT SI ALTII PE PIATA MEDIA.

 62. Revolutia din IANUARIE-se pare ca dupa ce mai bine de o luna,TELEVIUNILE AFLATE IN TIUL REVOLUTIEI IN PRIMUL RIND PE POST DE PARTICIPANTI,subit apetitul pt REVOLUTIE,a scazut in asa masura incit pur si simplu nimeni nu face o analiza pertinenta a ceea ce s-a intimplat ,dar mai ales de ce s-a intimplat,cine au fost FINANTATORII ,SI DE CE AU ESUAT????????
  Dupa un inceut in forta,care anunta SFIRSITUL LUI TRAIAN BASESCU SI DESTRUCTURAREA PD-L SI A GUVERNARII ACESTORA,dintr-o data,asa ca la un semn,totul s-a oprit si s-a incarcat in ridicol si rusine-OARE LI S-AU TERMINAT BANII USELISTILOR????????????????????
  Da e si asta un motiv,dar principalul motiv a fost cu totul altul-ROMANII AU REFUZAT IN MOD CATEGORIC SA PARTICIPE LA FARSA USELISTILOR SI LE-AU SPUS UN RASPICAT NU ,BOLSEVICILOR-SI LE-AU MAI SPUS CEVA:
  Voi faceti revolutii cu VOICULESCU???????????CU PRADUITORUL NASTASE CU ION ILESCU?????????????
  Voi faceti revolutii adunind pegra romaniei,profitorii si hotii din tara asta?????????????????

  Iata de ce deocamdata nimeni nu s-a apropiat de acest subiect,pt ca fiind inca mult prea proaspat in memoria colectiva ,MINCIUNILE ,DIVERSIUNEA SI MANIPULAREA NU PREA FUNCTIONEAZA,SI EVIDENT CA AR DA PROST LA POPOR.

  • Te inseli Frank si se vede ca nu ai timp sa citesti ce scriu eu sau poate si altii avand obsseia proriului ombolic.Sau citesti si te feresti sa recunosti,ceea ce este si mai jalnic. 🙂

 63. bibliotecarul
  ma tot intreb care sunt aluziile tale subtile…..??????
  Si tot atat de intens incerc sa remarc duritatea aia de care tot vorbesti…..

  • Acum am sa va spun un secret,de cite ori vreau sa-mi amintesc ca lumea in care traim e rea,urita,bicisnica,dar mai ales de-o ticalosie greu de explicat in cuvinte pt ca limba romana dovedeste oaresce handicap,atunci cind vine vorba de a descrie in cuvinte TICALOSIA UNOR ROMANI, fac cite o vizita incognito pe doua bloguri surori,care abordeaza aceiasi tematica,acelasi subiect,sigur intr-un alt invelis de cuvinte.
   Este vorba de blogurile care apartin domnilor:
   -VICTOR PONTA
   -BIBLITECARU
   Daca ar fi sa gasesc o comparatie plastica care sa exprime in cuvinte ce inseamna pt mine sa vizitez aceste bloguri,as putea spune fara teama de a gresi ca a vizita cele doua bloguri este ,ca experienta si stare sufleteasca,CA SI VIZITA LA UN STOMATOLOG,despre care sunt convins ca nu este om care sa nu poate spune cite ceva,ce a simtit si de ce nu doreste sa se mai intoarca acolo.
   Sigur pt unii ar putea parea curios,ca cei doi VICTOR PONTA SI BIBLIOTECARU,abordeaza aceleasi subiecte pe blog in acelasi timp,dar doar pt cei mai putin familiarizati cu cele doua personaje si cu felul in care ,LUCREAZA DIVIZIA DE POSTACI DIVERSIONISTI.
   Pt mine ,evident ca nu,si asa cum am spus,a trece si a vizita aceste aceste bloguri,pt mine este o experienta traumantizanta,pt ca imi arata cit DE RAU,URIT ,SI DISTRUGATOR POATE ARATA VIITORUL,chiar daca pt moment este doar o proiectie holografica…………

  • Politica ar trebuie să fie mai atentă şi să nu ne creadă nişte tâmpiţi. Astăzi la ştiri premierul Ungureanu a trecut pe lângă nişte cetăţeni care protestau în faţa instituţie în care intra (nu guvernul, probabil ministerul mediului zic eu). S-a întors pentru o secundă înapoi după care a spus, “vă voi rezolva problema”, după care, l-a insistenţa ziariştilor, “voi face locuri de muncă”. Până aici a fost OK ştirea. Numai că ziariştii au întors camera spre protestatari (care la început nu au apărut în imagini) şi au dat la iveală nişte şomeri, îmbrăcaţi adecvat, cu cipilică, credibil… doar că aveau cu ei un panou fermecător făcut absolut profesional. Poate nişte cuie în şipci or fi ştiind acei domni să bată, dar de unde au domni şomeri o imprimantă profesională format A1?

   Oups! Nici nu cred acum că acei oameni au fost puşi acolo de “resursele Gabriel”. 😀 dar ştiţi cum… absolut deloc. 😉

  • Uneori imi aduc aminte de calugarul de la Rohia:

   Trei fenomene ale timpului
   “1937, Paris
   Manole despre trei fenomene ale timpului:
   invazia verticală a bar­barilor (expresia a lui Rathenau), domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

   Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

   Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.

   Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi”.

   ( Nicolae Steinhardt )

  • Ce raspuns astepta votantul roman din partea U.S.L.??????????????????

   E liniste???????????? doar aparent e liniste pt ca dupa ce propunerea facuta de pres. TRAIAN BASESCU, a devenit publica urmare a scrisorii acestuia,in mod firesc ar trebui sa urmeze un raspuns pe care votantul roman sa-l poata considera serios,matur si benefic pt tara,nicidecum pt niste partide constituite pe sloganul,VREM CIOLANUL.
   Numai ca,asa cum era de asteptat,aceasta adunatura de pripas,in jurul lui DAN VOICULESCU SI ANTENELE SALE,si-a dovedit inca o data gaosenia,lipsa de apetit pt democratie,si evident,dorinta lor de face ceea ce au facut in toti acesti ani-SA NE FURE,SA NE JEFUIASCA’.
   Pt ca e inca in desfasurare,GLUMA ASTA DE CEA MAI PROASTA FACTURA-CONGRESELE CELOR TREI PARTIDE,nu o voi comenta prea mult,pt ca inca o data noi romanii avem ocazia sa vedem cea mai mare aglomeratie de HOTI,TICALOSI SI PUNGASI PE METRU PATRAT,cea mai mare aglomeratie de mitomani,dar si un lucru de luat in seama-TOATA LINIA ESALONULUI DOI A PCR, o putem regasi la congresele uselistilor.
   Subiectele dezbatute de fapt sunt o ciorba profund alterata ,reincalzita si livrata celor care pur si simplu accepta sa se indoape cu orice,doar pt a spune ca sunt satui,si cu zimbetul timp ,de fapt un rinjent,asezat pe fetele lor timpe,arata dispretul acestor politicieni veniti pe filiera PECERISTA.

   Am sa incerc sa fac o socoteala,socotnd citi ani de temnita vor fi per total atunci cind toti uselistii vor fi adunati la un loc.

  • Te bate gandul la Teoria conspiratiei, dar poate exista specialisti ca doar nu niste amatori buni la toate si la nimic precum politicienii(exceptiile confirma regula) intra pe bloguri si pot sa aibe pareri:

   METODA FRACTIONARII HIDRAULICE
   Acesta sa fie inceputul sfarsitului, acela prezis ca ne autodistrugem ?

   METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE care din filmul de mai jos pe care l-am
   vazut in intregime este o metoda CRIMINALA DELIBERAT REALIZATA.
   Poate daca il veti difuza si voi mai departe si o parte macar sa il vada se va face ceva ccum in al 12-lea ceas cit inca nu e prea tirziu.
   >>Video: “GASLAND” – OTRĂVIREA VOITĂ A APEI
   Un documentar despre METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE
   Motivând exploatarea gazului, vor de fapt să distrugă pânza freatică?

   Video la :
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iLal7aUqZRM

   >>(apăsaţi pe butonul CC pentru a activa subtitrarea în limba română)

   America e distrusa. SUA este impanzita de sonde de gaz prin fractionare hidraulica.
   Localitati parasite, sonde si instalatii peste tot, pe pamanturile
   oamenilor, in spatele curtilor, cimitirelor, oraselor.
   Se imprastie gaze otravitoare peste tot. Oameni bolnavi cu probleme neurologice de la chimicalele volatile folosite in procesul de extragere.
   Apa otravita si toxica. Panzele freatice contaminate, rauri contaminate, pamanturi otravite, aer ucigator cu miros de iad.
   Oamenii au incercat sa filtreze totusi aceasta apa care nu e buna nici de spalat. N-au reusit nici cu cele mai performante instalatii. Chimicalele au topit membranele de la filtre.
   Cate o sonda pe km patrat. toata America ce impanzita. New Yorkul risca sa ramana fara apa.
   Garda de mediu din Sua a ramas fara fonduri in urma acestui documentar.
   Strategia corporatiilor este sa se miste rapid, fulger. Iar daca cineva vine cu obiectii sau cu acuze ca e poluare si apa este otravita, corporatia cere sa fie actionata in instanta si sa se prezinte dovezi din partea celor ce reclama. Adica un fel de vanare de vant. Si daca unltimul om va sta in fata lor trec peste el si sondeaza mai departe.
   Procesul de extractie este laborios si cere o logistica formidabila. Sute de camioane fac un dute vino continuu. Se consuma resurse multe si se obtine nu mai mult de o “butelie de gaz”.
   Aparent este o goana dupa resurse. Dar de fapt este lucrarea satanei de a parjoli pamantul.
   Oameni ff bolnavi, animale care-si pierd parul, orase si localitati parasite, oameni tratati cu dispret si ironie…America anului 2010. Astazi este si mai rau si este pe cale sa se intample si la noi in Romania in 3 zone la inceput. Barlad-Vaslui, Dobrogea, Bihor, adica zonele cu cele mai mari panze de ape freatice de adancime care vor fi spurcate.
   Ca daca stirile sunt adevarate, astia se vor apuca de treaba rapid si in timp ce noi borborosim pe aici, astia ne-au si otravit.
   Corporatiile au experienta si un PR fenomenal. E greu sa le stai impotriva daca si-au inceput treaba.
   Asa ca sa traducem acest documentar si sa-l imprastiem rapid.
   Polonezii l-au tradus deja căci şi ei sunt luaţi în vizor.
   Zonele din România programate pentru exploatare prin fisurare hidraulică:
   >>BARLAD (VASLUI)
   >>Voivozi (Bihor)
   >>Tria (Bihor)
   >>Baile Felix (Bihor)
   >>Tulca (Bihor)
   >>Adea (Arad)
   >>Curtici (Arad)
   >>Periam (Timis)
   >>Biled (Timis)
   >>Paulis (Timis)
   >>Parta (Timis)
   >>Buzias (Timis)
   >>Crai (Timis)
   >>Macin (Tulcea)
   >>Babadag (Tulcea)
   >>Capidava (Constanta)
   >>Eforie (Constanta)
   >>Costinesti (Constanta)
   >>Vama Veche (Constanta)
   >>Adamclisi (Constanta)
   >>
   >>Cititi va rog si:
   >>§ CHEVRON (Rockefeller) vor incepe exploatarea GAZULUI DE SIST DIN ROMANIA, prin metoda fractionarii hidraulice. Ne iau gazul si ne ofera cutremure si poluare .
   >>§ Dupa carbunele din Kosovo. SOROS pune mana si pe gazul de sist din Polonia
   >

  • PS Raul cel mare pe care-l fac teoriile conspirationiste este ca fac sa se intample si in realitate povestea cu Ciobanul care striga Lupul pana nu-l mai crede nimeni si ala atunci chiar vine. 🙂

  • Opriti ascesniunea UNUI POSIBIL REGIM VOICULESCU -PONTA-ANTONESCU-opriti ascensiunea unui posibil REGIM AL SECURISTILOR AL NOMENKLATURISTILOR DIN ESALONUL DOI SI AL FRIPTURISTILOR DE CARIERA.
   Atita minciuna falsitatea si populism,n-am mai vazut si auzit de la CONGRESELE PECERISTE.
   Atitia ,CINTARETI AI MINCIUNII TELEVIZATE CAM TOT DE ATUNCI N-AM MAI VAZUT.

  • Domnule Frank Zapa[King],
   Nu cred ca AICI este absolut necesar sa adresati indemnuri de acest fel. Presupun ca toti (sau, oricum, majoritatea) cei care accesam acest blog avem deja formate niste convingeri la care nu cred ca renuntam asa usor (chiar daca, la case mai mari, se pare ca se poarta). Daca dumneavoastra credeti in niste principii, daca dumneavoastra sunteti convins ca un anume partid – respectiv PDL-ul – poate inca sa joace un rol important si necesar in viata Romaniei, faceti-va auzita convingerea de cei care au indoieli, ca si de catre cei cu adevarat dezamagiti de ansamblul politicii autohtone. Eu unul m-as bucura sa va faceti auzit.
   O zi buna.

  • Hai mai Frank nu intra in panica.
   Relaxeaza-te cu astea:

   1)Trei fraţi plecaţi de acasă şi realizaţi, reîntâlnindu-se dupa o vreme, au inceput sa se laude fiecare cu darurile facute mamei.
   − Eu i-am facut mamei o casa !
   − Iar eu i-am trimis un Mercedes ultimul tip, cu şofer cu tot !
   − Eu v-am intrecut ! Ştiti cât de mult ii placea mamei să citeasca Biblia şi că nu mai vede să citească. I-am trimis un papagal mare, care ştie toată Biblia pe de rost. 12 călugari au lucrat cu el, timp de 20 de ani. Le-am dat 1.000.000$ , dar a meritat. Mama trebuie să zică numai ce capitol vrea să audă şi papagalul i-l recită !
   Dupa ceva timp mama scrie fiecăruia câte o scrisoare.
   Primului ii scrie: “Casa pe care mi-ai făcut-o este prea mare. Stau doar intr-o camera, dar trebuie să fac curăţenie in toată”.
   Celui de-al doilea: “Sunt prea batrană ca să mă plimb. Stau toată ziua acasă, aşa că nu folosesc Mercedesul”.
   Iar ultimului ii scrie: “Iubitul meu fiu, tu ai fost singurul care ştii ce-i place mamei tale… Puiul a fost delicios !”…:)))

   2) Doi politisti merg pe strada. Deodata se impiedica de un cap de mort, il ia
   unul in mina, se uita la el si zice:
   -Mai, asta-i capu lu sefu !
   -Cum sa fie capu lu sefu , mai ?
   -Daca-ti spun! E capu lu sefu !
   -Nu fii bou, mai ! Sefu e mai inalt

   3) Marie, tie ti-ar placea sa fii barbat?
   -Da, mai Ioane. Da’ tie?

   4) Nu mai suport ! Iubitul meu, se poarta cu mine ca si cu un caine!
   – Cum asa, va bate?
   – Nu, vrea sa-i fiu credincioasa!

   5) arna, un frig napraznic. Un cuplu foarte batran se pregateau de somn,
   incalzindu-se la gura sobei. Cautand o plapuma mai groasa, batrana zice:
   -Mai tii tu minte barbate, in tinerete, inainte sa ma ceri de la mama, cum
   ma asteptai tu seara de seara la stejarul din fundul gradinii, eu ieseam din
   casa sa vin la tine si cu cata pasiune ne mai iubeam?
   -Da…ce vremuri!
   -Hai sa o mai facem odata ca pe vremuri, zice batrana, ca suntem batrani si
   nu se stie cat timp mai avem.
   Entuziasmat de ideea nevestei, pleaca batranul la stejar. O asteapra si o
   asteapta si o tot asteapta pana se invineteste tot de frig si cum nu mai
   rezista, dupa vreo ora merge in casa unde o gaseste pe batrana infofolita in
   plapuma.
   -Da bine mai nevasta, bine ca stai la caldura sub plapuma si eu te astept sa
   paralizez de frig in viscol langa stejar, de ce n-ai venit?
   La care batrana raspunde sec:
   -Nu m-a lasat mama!

  • Liderii USL?
   NISTE CARAGHIOSI si atat! Vai de Romani daca atat vor sti sa faca, sa aduca la putere niste CARAGHIOSI.

   PS. Interesanta analiza unuia Ivan Zubeldian :http://www.nasul.tv/2012/04/07/ivan-zubeldian-mutarea-lui-basescu/

   la care eu adaug:
   Mai este un motiv pentru aceasta mutare: Prin refuzul fatis al USL sa respecte vointa de la referendum,exprimata de natiune, Basescu ofera cartuse PDL et co in campania electorala, in locul vechilor cartuse cu mogulii utilizate in 2009.

   Hei Frank, treci la treaba baiatule ca ai aici o groaza de lucru.:)

  • LA MULTI ANI TUTUROR FLORILOR!

   Nu stiu ce este cu blogul? a fost parasit?
   Doar nu v-a speriat Ponta care scoate buldozerele ca sa raspunda sahului dat de presedinte(sintagma mu-mi aprtine dar nu fac reclama ci doar copy paste unor afirmatii public:.

   Deci:

   Demonstratia de forte de ieri, de la Romexpo, cu aducerea a 10.000 de oameni, a fost impresionanta, trebuie sa recunoastem. Discursul lui Ponta a fost foarte bun pentru toti activistii USL, ceilalti vorbitori, chiar si Crin, fiind mult sub asteptari! Felicitari Antena 3 si B1 pentru o transmisiune demna de premiile Oscar, cu lumini, efecte speciale si macara, costuri pe care le estimez la vreo 30.000 de euro, aproape cit o transmisiune de Champions League. :)(da banu Voiculesc da banu, da si Elanu)
   Daca punem in antiteza Revelionul USL de ieri cu disparitia liderilor PDL dar si degringolada din Coalitia de la Putere, am zice ca USL va lua 70% in alegeri! Dar…
   Gestul lui Victor Ponta m-a pus insa pe ginduri, fiindca nu e un prost! Nu avea nevoie sa rupa scrisoarea lui TB! Gestul sau dar si anumite lucruri pe care le-am observat, plus citeva declaratii politice, ma fac sa cred ca USL joaca la cacealma! Una mare cit o divizie de buldozere! Uitind ca pokeristul Basescu a trecut pe sah la ultima sa mutare!
   Daca e sa ma iau dupa declaratiile si gesturile lui Victor Ponta si Tariceanu la un loc, aflam caUSL arunca la gunoi referendumul in care milioane de romani au cerut “ceva” si ca Parlamentul este ilegitim, din cauza traseistilor!!!!! Si ca revizuirea Constitutiei va trebui facuta de viitorul Parlament!!!!
   In concluzie, USL trece cu buldozerele peste vointa a aproximativ 7 milioane de romani, USL arunca la gunoi Constitutia si, tot USL, considera ca singurul Parlament legitim va fi doar acela pe care il vor controla EI, pesedistii, liberalii si pecistii!(nota mea: concluzie foarte importanta si care trebuie sa devina o arma pentru PDL si dna Udrea)
   Show-ul de ieri, cu ruperea scrisorii-capcana de la Cotroceni, a fost o petarda, buna pentru activistii USL! Sa-i tina mobilizati, sa se creada invingatori! Sa ia banii fraierilor care vor sa devina parlamentari!
   Intrebare: activistii USL stiu ca, desi li se promit aproape 300 de locuri in Parlament de catre Conducere, vor avea doar jumatate?! 🙂
   Alte intrebari: daca USL se va desfiinta dupa alegerile generale din noiembrie, ce garantii are Crin ca va mai fi sustinut de PSD?! Sau ce garantii are PNL ca ministrii sai nu vor fi zburati pe capete din guvernul condus de premierul Ponta?! Nu de alta dar la locuri putine in Parlament vor fi multi pesedisti flaminzi dupa functii ministeriale!
   Prin gestul ruperii scrisorii, Ponta arata ca e gata sa faca orice pentru ca USL sa cistige peste 50% din voturile romanilor! Altfel, cariera lui politica se sfirseste! De aceea, VP va fi gata ca, in urmatoarele luni, sa sacrifice pe oricine ii va salta USL-ul in sondaje!

   Nota mea: analiza corecta si demna de a fi bagata in seama.

  • PS la ion adrian a scris pe 07 Aprilie 2012, 04:50 pm
   Din ce transcriu mai apoi, se pare ca si altii au ajuns la concluzii asemanatoare.

  • @ ion adrian 07 Aprilie 2012, 12:43 pm

   Începe să vi se ia pâcla de pe ochi. Continuaţi. Căutaţi şi despre Roşia Montana. Vă dau un pont gratis, existe pe internet nişte reviste specializate în minerit. Acolo puteţi foarte simplu să vă informaţi corect şi inginereşte de la nişte oameni străini de România care au numai interesul exploatării resurselor şi nu protejarea României. Dacă şi ei recunosc indirect anumite lucruri, nu are sens să ne mai întrebăm că sunt lucruri neadevărate.

   Ştiţi ce scria despre Cupru Min într-o astfel de revistă online? Că deşi este foarte aproape de Roşia Montana încă nu există un protest social de natură ecoloigică. Cu alte cuvinte transmiteau faptul că ar fi posibil să ia avizul de mediu fără să bage de seamă românii, pe şest. Astăzi încă nu se vorbeşte despre poluare… toată lumea vorbeşte că nu se scot destul de mulţi bani… Dar cu cât mai mulţi îşi vor pierde pâcla de pe ochi…

  • Biblio,
   De cand crezi tu ca as avea pacla pe ochi si vata in urechi ?
   Nu draga Biblio, toate instrumentele si sculele mele functioneza perfect, cu supra masura, ca sa-l parafrazez pe Bufon. 🙂 🙂 🙂

  • Cu singura desosebire ca eu nu umblu cu rigla de 22 in buzunar cum se lauada el la cine vrea sa-l creada. 🙂

  • De acord ca doar nu o sa iau cu mine ruleta de teren.

  • Pt astazi doar atit-nuuuuuuuu,nu am emotii,si nu am pt ca eu am uritul obicei sa citesc corect partitura politica.
   Iata de ce ,astazi in criza de timp voi spune doar atit:
   1.-Odata cu alegerile parlamentare,deci in toamna pt ca PRES. TRAIAN BASESCU,va repeta o figura cistigatoare-VA CONVOCA SI UN REFERENDUM PT SCHIMBAREA CONSTITUTIEI-Iata de ce VICTOR PONTA,un cirlan nevricos si-a tras o data cu ruperea scrisorii un glont in bijuterii-ESTE GENEIAL PRES. TRAIAN BASESCU-este……
   2-Mesajele politice au fost execrabile-MI-AU AMINTIT DE PERIOADA LUI MARTIAN DE LA INCEPUTUL ANILOR 90,CU UN PRONUNTAT CARACTER NATIONALIST COMUNIST-dar cu analize pertinente voi revenii miine
   3-Va multumesc pt sfaturile pe care mi le dati,dar cum sunt incapatinat si indaratnic ca un catir,imi voi pastra linia fara a ma abate de la principiile care ma calauzesc.
   Dl. Nicolaie,va sugerez sa verificati traficul acestui blog,si sa va puneti urmatoarea intrebare,cit la suta din cei care intra pe acest blog sunt PORTOCALII,CITI USELISTI SI CITI NEHOTARITI??????????
   Si aveti simultan si raspunsul si explicatia.
   In ce priveste semnalul si mesajul CIRCULUI MEDIATIC DE IERI-haaaaaaaaaam,hiiiiiiiiiiiiiii,va reamintesc ca cu totii suntem deja familiarizati cu aceste mascarade-IN 2009 S-AU CHELTUIT SUME FABULOASE,pe care astazi dupa atita opozitie USELISTII NU LE MAI AU……………….SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?????????????????????????

  • P.S.-pres. TRAIAN BASESCU,pina in acest moment ,nu a intrat de loc in joc,nu a facut nimik ,pt a demostra ca EL CONDUCE JOCUL,SI CA TOT EL ARE CARTILE CELE MAI BUNE.
   Nici PD-L nu a facut nici o miscare-ACUM LA MUTARE SUNT PEDELISTII-ii astept si le astept miscarile,si stiu ca vor fi in forta-IERI 9 PRIMARI PNL,AU ANUNTAT CA VOR TRECE LA…………………….PD-L…………….ATI AUZIT 9 DE LA PNL????????????
   A comentat ceva ANTENA 3???????????????????????
   Daca R.TV. la ora de maxima audienta il invita pe DAN DIACONESCU IN DIRECT-se citeste cam asa-DISPERAREA E MARE,si esecul in tabara uselista a prins contur si a capatat MIROS…………

  • @ Elena Udrea

   Cred că ar fi cazul unei noi postări, nu de alta, dar “unii dintre noi” nu mai ştiu ce să inventeze… 😉

  • Concluzie:
   Dupa ce am vazut in acestecateva zile dupa nivelul la care a ajuns iresponsabilitatea agresiva si autosuficienta acestor redusi mintali nu ma pot gandi nici macar o clipa ca ar putea ajunge sa conduca Romania.

   Daca suntem inca in stare de salbaticie si ne jucam cu margeluse este totusi posibil.
   Dar problema este alta si o afirm de mult : de la Miorita citire adica de la fondare in natia nostra raportul intre bine si rau este de 1/3 la 2/3.
   Cam asa s-au terminat alegerile cand aceste doua opuse s-au infruntat si s-au implicat cu adevarat, respectiv in 1990.
   Desigur ca in 1990 Binele nu era structurat (era imprastiat prin lumea libera din tara noastra) Mordorul iliesciano-kgbist fiind foarte bine structurat.
   Azi, daca PDL, el singur ar reusi cu adevarat sa motiveze binele existent(nu pe Alina Mungiu sau pe Soros) si sa-l adune, ar putea avea 30% cu care ar face el cartile, dar pentru asta trebuie sa asculte de cine trebuie si inca nu a inteles acest lucru.

   Si in cele din urma mai cred ceva si anume ca cei care ne-au impins in NATO si-n UE sa nu ne lase sa recadem in ghiarele FSB.
   Spun asta dar nu sunt sigurul care simte acestea caci iata ce spune un bloger inteligent si atent la ce se intampla:

   “Sa fti siguri ca ceea ce urmeaza (continua, in fapt), va fi si mai urat,mai mizerabil. Minciuna, delatiunea, manipularea vor inunda spatiul public mai dihai ca oricand. Comunisto-securisto-kgbisto-mafiotii regimului “emanat” dupa ’89 mizeaza pe vulnerabilitatea oamenilor la manipulare, asa cum au facut-o intotdeauna. Miza este uriasa: daca pierd alegerile din 2012, daca nu revin la putere, ceea ce s-a inceput in ultimii ani, in ciuda crizei si a greselilor puterii actuale (nu putem nega ca au existat greseli si ca PDL-ul are falitii lui, dar nu se compara cu cei din opozitie), deci, ceea ce s-a inceput, un program de reforme importante si necesare, un sens de drum menit sa normalizeze, sa insanatoseasca institutiile statului, economia, scena politica si societatea romaneasca, isi va arata roadele si lumea o sa inceapa sa inteleaga si sa aprecieze eforturile actualului presedinte si ale fostului si actualului guvern.
   Premierul Ungureanu este o imensa amenintare pt interesele liderilor opozitiei si pt sforarii lor din umbra, asa ca acestia nu vor ezita sa foloseasca orice prilej si orice metoda murdara (doar sunt experti, nu?) pt a-l decredibiliza in ochii opiniei publice, in ochii electoratului. E destul sa vedem ca “tonul” atacurilor la adresa lui Ungureanu vine de la Rasarit, desigur asta se observa de cine este mai bine informat 🙂
   Avem sansa, in acest complicat si furtunos 2012, de a inchide un cerc, de a inchide un parcurs initiat de lovitura de stat iliesciana si de a intra, dupa mai bine de 20 de ani, intr-o etapa de normalitate. Nu ne asteapta lapte si miere, dar vom avea sansa de rezolvare a multor probleme care ne-au tinut pe loc atata amar de vreme. Vom avea sansa diminuarii coruptiei, recredibilizarii justitiei, vom avea sansa unei reforme sanitare, a insanatosirii sistemului de invatamant etc.
   Marii “iubitori” ai neamului, cei ce nu mai pot de grija noastra, sunt cei ce s-au imbogatit furandu-ne si care stiu ca ii asteapta dosare grele. Vor sa revina la putere pt a-si reconsolida sistemul mafiot si pt a nu da socoteala in fata legii.
   Pe acest blog am vazut atacuri, “dezvaluiri” la adresa lui MRU, avand ca sursa Vocea Rusiei (via cronicaromana.com)
   Sper ca tot mai multi romani sa iasa de sub influenta manipularilor, sa deschida bine ochii si sa judece corect lucrurile. Avem o sansa anul acesta. Va fi nefast s-o ratam in favoarea inamicilor neamului nostru (din interior si de la Rasarit!!!) “

  • Erata: Cum am spus am citat un bloger si am uitat sa sterg o referire la blogul unde a postat si care nu are ce cauta aici.
   Asadar propozitia:
   “Pe acest blog am vazut atacuri, “dezvaluiri” la adresa lui MRU, avand ca sursa Vocea Rusiei (via cronicaromana.com)”
   trebuie ignorata , nu ca ar fi falsa pe fond dar se refera la un alt blog 🙂

  • Cred ca voi renunta la ideea de a face analize pe discursurile oferite cu generozitate mebrilor uselisti de,CEI TREI MUSCHETARI’ de fapt trei bule de sapun politice,pt ca dupa ce le-am mai trecut inca o data in revista,concluzia a fost ca,toate trei se inscriu,in linia discursurilor care cap coada ,MINCIUNI GROSOLANE’ folosind ca,condimente diversiunea,manipularea si eveident lipsa de bun simt.
   Un singur exemplu voi da:
   ,Dl Crin Antonescu in discursul sau,la un moment dat ne vorbeste despre parlament folosind urmatoarea metafora:,PARLAMENTUL ESTE ALTARUL DEMOCRATIEI’
   Hmmmmmmmmm,scirbit,cu o senzatie de voma pronutata mi-a venit sa strig de sa se auda pina la buruxelles:CUM E POSIBIL SA IASA PE GURITA TA,ASTFEL DE LUCURURI DL. ANTONESCU,CUMMMMMMMMMMMMMMM????????????
   Tu care esti ,CHIULANGIUL NR.1 DIN TOATE TIMPURILE,AVIND PREZENTA 0 IN PARLAMENT.
   Cummmmmmmmmmm,tu care dupa 20 de ani de ,TRAI PE BANUL PUBLIC ,in parlamentul romaniei n-ai lasat nimik in urma ta,nici macar o lege?????????????????????
   Cum sa vorbesti despre democratie,despre vointa votantilor,cind calci cu o scirba de nedescris peste vointa celor peste 9 milioane de romani,care in 2009 au votat la referendum ,reducerea numarului de parlamentari si parlament cu o singura camera???????????????????
   Acum ramine o singura intrebare:
   Intr-o lume normala cind minti,cind sfidezi democratia,si treci cu buldozerul peste ea-PLATESTI,in aceste conditii,oare cum vor platii cei 10.000 de USELISTI COMPLICI LA ASEMENEA GROZAVII?????????????
   De parca,sfidarea la nivel ideatic si prin discurs,a romanilor, nu ar fi fost suficienta,a mai fost nevoie de inca ceva-O IMPRESIONANTA DESFASURARE A OPULENTEI,O DEFILARE A POTENTEI A FURTISAGULUI SI A PRADUIELIOR COMISE IN ULTIMII 22 DE ANI DE ACESTI USELISTI.
   Doar ARMATA ROSIE A MAI FACUT ASA CEVA LA DATA DE 23 AUGUST 1944,CIND INTR-O DESFASURARE DE FORTE MECANIZATE,PE SENILELE TANCURILOR RUSESTI I-AU INSTALAT PE STRAMOSII USELISTILOR LA PUTERE IN ROMANIA.
   De data aceasta,in 2012,UN ADEVARAT ,CONVOI DE S.U.V-URI,LIMUZINE,SI MASINI SPORT,ZECI DE MILIOANE DE EURO,FURATI DE ACESTI BUGETARI DIN BUZUNARUL ROMANILOR,au defilat la ROMEXPO………….
   Asadar ACESTI BARONI ROSII SI GALBENI PLINGA DE MILA SARANTOCILOR ROMANI?????????????????
   Astia sunt cei care pretind ca -NU POT DORMII DE GRIJA CELOR CARE SE ZBAT IN NEVOI????????????????

  • 😀
   Tocmai am văzut cum Jandarmeria a bruscat o doamnă deputat micuţă şi uşoară ca fulgul… ÎN PLINĂ STRADĂ
   În ce ţară din lume se face aşa ceva? Poate că Jandarmeria o urcă în dubă şi o duce şi la secţie să-i controleze actele… 😆

   Să fie oficial, politica românească mi-a oferit o eroină: Doamna Deputat Diana Tuşa. 😀

  • Haaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiii-AULEOOOOOOOOOOOOOOOO-BIBLIOTECARU VREA IMUNITATI SPECIALE PT PARLAMENTARI,HAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIII.

   Uite-l pe LIBERALUL CRIN ANTONESCU,cum i-a ridicat imunitatea INTELECTUALULUI CHILIMAN -si l-a executat cu SINGE RECE DE BUGETAR……….

   PS. oare ce or intelege pedelisti din patania INTELECTUALULUI CHILIMAN?????????????????

  • Update laexploatarea gazelor de sist prin procedeul Fractionarii Hidraulice:
   Opinia specialistului corecta si neutra politic:

   O parere de specialist pe care o consider perfect corecta:

   “Fractionarea hidaulica in sist este o noutate pentru tara noastra. Pentru exploatarea gazelor de sist este nevoie de realizarea unor studii amanuntite bazate pe informatiile din zona perimetrelor pentru care exista aprobare, respectiv zonele din Dobrogea. E nevoie de un studiu deoarece se lucreaza in necunoscut, in adancime si nu stii comportamentul in stratul sistului. Astfel, pot avea loc accidente foarte grave si chiar la distante mari fata de locul in care s-a forat”, a declarat Maria Cristescu, conferentiar doctor inginer in cadrul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti.

   “Discutia incepe de la tipul de roca in care se face fractionarea hidraulica. Este foarte greu sa estimezi ce gasesti la o adancime de 2.000-2.500 de metri. Ca sa cedeze roca, astfel incat sa realizezi o fisura, trebuie invinsa presiunea litostatica, iar fisura se extinde cu ajutorul fluidului, a apei gelatinoase. Pentru a estima presiunea de fisurare trebuie cunoscuta densitatea medie a rocilor aflate deasupra zonei ce urmeaza a fi fisurata. Sistul este o roca alcatuita din mai multe placi sau foi, ca o felie de tort, cu grosime de circa jumatate de centimetru fiecare. Aceste sisturi apar sub forma unor pachete neconsolidate ce pot aluneca foarte usor. Nu ai de unde sa stii cum vor reactiona mineralele din compozitia sistului in contact cu substantele din apa sarata introdusa sub presiune. Fluidul introdus nu mai poate fi controlat, el isi cauta punctele de minima rezistenta pentru a inainta. Astfel, fisura nu mai are nici o geometrie, iar fluidul nu mai poate fi controlat”, a mai explicat Maria Cristescu, pentru sursa citata.

   In SUA, metoda a produs mai multe cutremure

   Acest tip de exploatare a provocat in SUA cutremure cu magnitudinea de pana la 4 grade pe scara Richter, se arata intr-un raport al Institutului de Seismologie din Ohio trimis in 19 martie premierului bulgar Boiko Borisov de ambasadorul american la Sofia, James Warlick.

   12 seisme au avut loc in zona orasului Youngstown, Ohio, in 2011. Epicentrul tuturor cutremurelor a fost localizat in apropiere de un put de exploatare a gazelor de sist. Potrivit geologilor americani, seismele au fost provocate de tehnologia fractionarii hidraulice, folosita in productie

   Nota mea: acest tip de seismicitate se numeste seismicitate indusa si este produsa in urma activitatilor umane care schimba si perturba echilibrul scoartei terestre . Cel mai mare cutremur indus a foat produs de lacul de acumulare Koyna din India unde s-a produs un seism de intensitate 7 . Au fost si in Grecia si la noi in zona lacurilor de acumulare dar foarte slabe.
   Cred ca riscul poluarii freaticului si acviferelor de mare adancime este poate mai important decat riscul seismic.

  • @ ion adrian 09 Aprilie 2012, 04:15 pm

   Unde găsiţi astfel de specialişti? “Discutia incepe de la tipul de roca in care se face fractionarea hidraulica” Păi dacă nu sunt şisturi bituminoase, nu ai de ce să fracturezi nimic pentru că nu sunt gaze acolo. Cred că şi un puşti de cinci ani îşi dă seama de asta. În plus, fracţionarea este la ţuică… distilare fracţionată… Aici vorbim despre fracturare.

   Ca să vă mai dau un ajutor în cercetare, vă spun că există alternative mai puţin poluante (dar nicidecum total nepoluante), cea a fracturării prin metan lichefiat şi cea a fracturării prin arc electric.

 64. HAARP????? 3.6 MW. 2.8 mhz-10 MHZ,cancer,ionosfera,dezastru.Pare ceva ciudat.Foloseste de 3600 ori mai multa putere decat mine.Eu folosesc 1000w.
  Nu am auzit nimic in 2.8 MHZ-10 MHZ.Trebuie sa fie un semnal.
  Asta e haarp?

  • HAARP are o putere de ordinul Tera Watt. Poate genera fluxuri de energie care concentrează în câteva minute cam cât consumă România într-un an.

  • Informaţiile pe care le aveţi sunt foarte vechi.
   Dacă veţi căuta pe Google Map cuvântul HAARP şi vă veţi apropia, veţi vedea că acolo este un colţ din zona cu antene (ea este mai albă), care arată practic la mărimea fotografiilor de prin anii ’90, după care o zonă foarte, foarte mare blurată… Evident că se dau de gol şi nu ai cum să nu te gândeşti că au blurat exact cât este noua zonă cu antene… 😀

   Mai nou au pus staţii HAARP într-o reţea în întreaga lume. Personal cred că radarele de mare putere din Scutul Anti-rachetă ar putea avea legătură cu HAARP, pentru că consumul energetic este mult prea puternic decât ar putea un radar să înregistreze (asta pentru că pământul este rotund). Că să bată departe, radarul ar trebui pus în vârf de munte… or el este pus pe la nivelul mării, prin Deltă, dacă nu mă înşel… exact unde poluează mai mult. Nu-mi pot da seama cum poate să vadă până în IRAN. Probabil deci că este o gogoriţă.

 65. O admir in multe privinte pe doamna Udrea si il simpatizez pe domnul Prigoana, dar cred ca ar fi fost mult mai bine daca acest articol nu ar fi fost postat pe 1 aprilie.

 66. Haarp are putere de 10 kw…dar inmultim cu 6 cu 2 cu 30.Puterea totala e de 3600 MW.dar emitatorul are 10 kw.
  E cum ai spune ca ai 600 wati in masina,de fapt 6 boxe de 100 de wati.De fapt puterea e de 100 w.

  • Stimate domn, înţeleg ce calcul faceţi, dar aici nu vorbim despre transmisii radio cu concertul de la Viena. Calculele despre care vorbiţi sunt făcute cu formulele de unde radio de la telecomunicaţii.

   Cineva a studiat însă patentul obţinut “Method and apparatus for altering a region in the earth’s atmosphere, ionosphere, and/or magnetosphere” a cărui căutare pe site-ul guvernamental provoacă mai întâi o eroare de tipul “nu am putut găsi” şi, după ce am insistat, a apărut un mesaje de eroare cum că un mesaj va fi transmis administratorului… (sâc!) şi că se va repara în scurt timp… dar probabil nu a fost aşa întotdeauna… Şi ce a găsit analizând ştiinţific patentul, cu alte cuvinte nu a plecat de la metodă, ci de la efectele descrise de patent.

   However, this patent covers a technology whereby “excitation of electron cyclotron resonance is about 1 watt per cubic centimeter” while HAARP only achieves 3 microwatts per cm2–thus the patent specifies an energy 333,333 times greater than what HAARP is capable of. Further, the patent requires “excitation of electron cyclotron resonance is initially carried out within the ionosphere and is continued for a time sufficient to allow said region to rise above said ionosphere”. In other words, it is the intent of this patent to actually move plasma from the ionosphere above the ionosphere. HAARP does not do this.

   In short, the “evils” attributed to this patent (interference with satellites, aircraft, missiles, etc.) depends to a great extent in applying over 300,000 times as much power as HAARP is capable of applying. Considering that 3.6 Megawatts is needed by HAARP to achieve 3 microwatts per cm2, it would appear that the device described in the patent would require 300,000 times that: 1,080,000 megawatts which is 1.08 terawatts.

   Consumul Mondial la acea vreme era 12 TW.

   Stimate domn,
   Am auzit astfel de concluzii din mai multe surse independente. Mai mult am urmărit şi ştirile legate, nu de proiectul HAARP în sine, ci despre consumul energetic în zonă. Emisia unui astfel de flux nu se face direct de la priză, se încarcă zile întregi nişte acumulatori imenşi şi apoi semnalul se descarcă concentraţi în timpi scurţi, cu toate aceasta este evident că tot este nevoie de mari resurse energetice.

   Mă opresc aici, că cine ştie cine mai citeşte acest blog… şi aşa am atras atenţia că am căutat patentul, nu-i aşa?

  • Puterea e mica.Nu poate provoca acele cutremure devastatoare.hihihi
   10 kw nu inseamna putere mare.Cativa oameni s-ar putea imbolnavi de cancer,daca sunt in zona.Dar nu e demonstrat stiintific faptul ca de aia au facut cancer.
   Eu folosesc 1000w,cand ma enervez.Asta inseamna de 10 ori mai putin decat folosesc ei.

  • Exista un radar care detecteaza avioanele si intrerupe automat alimentarea.hihihi
   Daca nu ar intrerupe alimentarea….

 67. 😀 Să nu mă pună pe mine dl. Ungureanu ministrul mediului, că eu nu dau nici un aviz… ba dimpotrivă, aş pune mâna pe facturier să trag nişte amenzi tuturor de nu se vede patron cu poluarea. 😀 Atunci să vezi creşterea PIB-ului… 😆

 68. PENTRU IULIAN LECA-CEL MAI IMPATIMIT CRITIC AL PRESEDINTELUI SI AL

  PDL,REFERITOR LA ARTICOLUL APARUT ASTZI 06.04.2012 LA ziare.com!!

  Trebuie amintit slujbasului USL, ca procentul de 5% in dreptul doamnei

  Udrea este totusi mare

  dupa ani de zile ,24 de ore pe zi de

  cacofonii,minciuni,ura cu tonele,pizma,populisme,venin,

  palamida,imprastiate de nistejivine pretinse indivizi

  apartinatori rasei umane,angajate la cele mai draconice

  posturi tv din Europa si posibil din emisfera nordica,

  posturi care nu au nimic cu transparenta,democratia,

  informarea,bunul simt si civilizatia!

  Toate emisiunile lor sunt regizari repetate in prealabil

  intre moderatori si invitati in culise!

  Analizele jurnalistilor-tonomate,sunt …note de

  complezenta ale canalelor,ale rudelor mogulilor!

  Daca o doamna ca si Elena Udrea care poate reprezenta un

  model de femeie,manierata,onesta,agreabila,ca sa nu mai

  spun frumoasa,care poate da lectii de politica,de

  comporatment,de dialog,poate fi terfelita ani si ani,

  doar pentru ca a fost profesional in apropierea celui

  mai bun politician al Romaniei si face parte din cel mai

  reformator partid post 89,inseamna ca romanii s-au

  intors ireversibil in evul mediu timpuriu!

  Sa numesti evidentele care iti sar in

  ochi …inexistente,sa denaturezi flagrant adevarul,sa

  calomniezi la comanda si instictiv o perosoana,fara

  argumente inseamna ca in secolulul XXI ,circa 95% dintre

  romani,conform sondajului autampit!

  Este singura concluzie logica si pertinenta!

  Pe langa alte bazaconii,Leca si sleahta,profita si de

  faptul ca limba romana este foarte bogata si permite

  o gama intreaga de combinatii stilistice si …sensuale,

  care divagheaza si coloreaza,,amplificand scopul

  diabolic al …inventatorilor!

 69. ,MISCAREA POPULAEA-SPAIMA USELISTILOR-ANGOASA LUI VOICULESCU’

  Inregistrata si devenit ,BUN PERSONAL’brandul politic ,MISCAREA POPULARA’ avind de trecut ,PACATUL FACERII’ incepe ,incet sa prinda contur si din perioada de miscare brauwniana,sa devina o ,MISCARE’ cu adevarat politica,de centru drepta,care sa adune sub umbrela sa cam tot ce gindeste ,liber, cu respect fata de propietate,fata de munca dar mai ales fata de lege.
  Nu voi incerca acum sa schitez doctrinele care se simt bine in miscarea populara,voi spune doar ca timpula preseaza,ca e scurt si toti cei care se simt de drepta,si au aspiratiile unei drepte moderne,daca nu vor sa se lase cotropiti,de populismul desantat,cu tot ce inseamna el,trecind prin DAN DIACONESCU IN DIRECT,VICTOR PONTA PINA LA CRIN ANTONESCU,trebuie sa se decida,sa-si infrineze vanitatile si sa puna umarul,la aceasta constructie ,care trebuie sa reprezinte viitorul Romaniei.
  Vremea ifoselor,a tifnei gratuite,a orgoliilor ridicole trebuie sa inceteze,si ratiunea ,dar mai ales pragmatismul ,sa trimfe.
  Politica nu-i un club excusivist,nu-i un bordel unde trebuie sa ne iubim,politica este un mijloc prin care oameni care simt si gindesc la fel ,isi pot realiza dorintele,intr-un cadru organizat,legal ,avind un vot in spate.
  Mihai Razvan Ungureanu,actualul P.M. alaturi de PD-L,are o mare sansa,pe care sper eu ca nu o va rata,ba dimpotriva o va maximiza,trebuie doar sa vrea si sa stie,pt ca romanii sunt pregatiti sa vina linga o asemenea miscare.
  Iata unde era secretul stiut de toti,secret care ii inebuneste pe USELISTII LUI VOICULESCU,iar lui CRIN ANTONESCU ii da cosmaruri de neimaginat.
  Tot ce vedem astazi ca venind dinspre U.S.L. se inscrie in ceea ce am spus-COSMARUL USELISTILOR ESTE MISCAREA POPULARA.
  Daca mai luam in considerare ca IN U.E. MISCAREA POPULARA CONDUCE,si are o mare influenta,e de asteptat ca U.S.L. sa-si rupa gitul si de data aceasta-SI RECUNOSC O SPUN CU MARE PLACERE-DETEST STINGA,DETEST POPULISMUL DESANTAT,DETEST SI II DETEST PE URMASII BOLSEVICILOR………….

 70. alina mungiu pipidii-ati observat,am scris cu litere mici,in semn de protest fata de aceasta doamna ,OENGISTA’care intra cu bocancii in scena politica romaneasca,fatis partizana ,si cu o mare dorinta de rezbunare si revansa ,pt ca la un moment dat a fost refuzata politicos.
  Este adevarat aceasta doamna ca si CRISTIAN PREDA,este un intelectual,produs de scoala romaneasca la sfirsitul perioadei ceausiste,purtind in identitatea lor ,in personalitatea lor ,tot ce a avut scoala oumunist -ceausista,bun,dar mai ales rau.
  Nu voi pune la indoiala eruditia lor,nu voi pune la indoiala expertiza lor in domeniile,unde ei s-au profesionalizat,ce insa pot pune la ijndoiala si sa detest,este caraterul acestor indivizi si a celor ca ei.
  Tupeisti,oportunisti,OBRAZNICI,AROGANTI ,stapiniti de aere de superioritate,ei intrupeaza perfect ,FIGURA COMISARULUI BOLSEVIC,instruit,slefuit,educat-DAR LA FEL DE PERICULOS,DACA NU CUMVA CHIAR MAI PERICULOS,DECIT PROPAGANDISTII PRIMITIVI DE LA INCEPUTUL EREI COMUNISTE DIN ROMANIA.
  Daca pt inceputurile anilor ’90,faceau nota discordanta in raport cu VECHII SIMBRIASI COMUNISTI,PROPAGANDISTI PROVENITI DIRECT DIN MISCAREA PROLETARA, alina mungiu pipiddi,are in caracterul ei toate datele ,COMUNISTULUI LUMINAT.
  Dupa evolutia de aseara la ROBERT TURCESCU-nu mai am nici o indoiala-DOAMNA ALINA MUNGIU PIPIDDI ESTE UN EXPERIMENT COMUNIST ESUAT,la fel ca si CRISTIAN PREDA-nu au in amprenta genetica datele unor intelectuali DE DREAPTA AUTENTICI-nu locul lor este ALATURI DE DAN VOICULESCU,ADRIAN NASTASE,ION ILESCU,SI MAI TINERII PONTA SOVA,NEGOITA,PT CARE DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC LUCREAZA,LOVIND FARA MILA IN VALORILE DREPTEI…………

  • Frank,
   Si tu crezi ca astia sunt intelectuali?
   Nu sunt dragule, nu sunt, sunt doar surogate.

 71. Daca am sta sa adunam toate statiile din lumea asta, ar fi de nu stiu cate ori mai puternice decat HAARP.Milioane de statii si toti operatorii folosesc cel putin 100w.Ar fi trebuit sa se distruga de foarte mult timp omenirea.Dar nu s-a intamplat nimic.Un japonez folosea 5 kw,eu folosesc cand nu sunt auzit cu 100w 1000w,un italian folosea 3 kw.Numai eu stiu vreo 20 care lucreaza cu foarte multi kw.Si sunt si in Romania destui…

 72. Adrian,mi-a facut placere faptul ca ai adus in atentia noastra o firmitura din nenumaratele,perle gindite scrise si spus de NICOLAIE STEINHARDT.

 73. Tot acest spectacol,mie unul imi da senzatia unui deja vu,pt ca imi aminteste de anul 2009,din peisajul de astazi 2012,lipseste MIRCEA GEOANA,de ce???sunt sigur ca stie toata lumea.
  De fapt ,ce vreau sa spun,este ca acesti uselisti n-au intel;es nimik din esecul din 2009 si repeta pas cu pas aceisi pasi,mergind pe acelasi drum pe care au mai mers si i-a dus la dezastru,esec si rusine.
  Acest lucru dealtfel este explicabil,pt ca ,ECHIPA DE FACUT ZGOMOTE,GILCEAVA SI DIVERSIUNE ESTE ACEIASI,FIGURANTII IN LINII MARI ACEIASI,ASA CA E CLAR CA NU MA POT ASTEPTA LA ALTCEVA DECIT LA UN SPECTACOL GROTESC ,LA DECLARATII SFORAITOARE SI GOALE DE CONTINUT-pe care le auzim in fiecare zi la ANTENE SI TELEVIZIUNILE pe care le stim cu totii,ca sunt arondate uselistilor cu tot ce inseamna ele,JURNALISTI,ANALISTI,SI TOATA LIOTA DE PUPINCURISTI,care pt o masa calda sunt in stare de orice.

 74. Discursul lui Frunza si imbratisarea cu cel mai mare dusman al
  liberalismului istoric,al PDL si al presedintelui,mi-a

  provocat o greata incomensurabila!

  Este exact aceeasi practica la care apeleaza femeile

  stricate tradandu-si partenerul de o viata!

  Fac abstractie de faptul ca sunt un sustinator al

  PDL,dar acest gest este infect,animalic si primitiv,la

  orice nivel al societatii s-ar manifesta,de la gradinita

  pana la institutii ale statului!

  Este terifiant sa constati astazi ca Basescu si PDL,

  cei care au fost castigatorii alegerilor din 2004,cei

  care au fost considerati cei mai buni,cei care au

  inceput pentru prima oara reformele institutiilor

  comuniste din Romania si au luat cele mai potrivite si

  urgente masuri de austeritate apreciate de UE in fata

  celei mai mari

  crize economice postbelice,sa ajunga de batjocura

  romanilor,dupa ce au salvat tara de la insolventa!!!!!!

  Doar pentrtu ca in partid au fost depistati cativa

  oameni care au comis ilegalitati si intamplator au

  fost mai puricati decat cei din opozitie,unde per

  ansamblu(usl)sunt mult mai multi corupti!

  Am spus in repetate randuri ca PDL a comis cateva

  greseli fundamentale copilaresti care acum se rasfrang

  logic asupra prestigiului sau:

  Imediat dupa plecarea PSD de la guvernare trebuiau sa

  isi schimbe sigla si imnul,blasfemiate 24 de ore pe zi

  de Opozitie prin massmedia;trebuiau sa isi deschida un

  post de tv si radio(un efort financiar mare,dar care ii

  scuteau acum de grijuri) prin care sa explice,sa puna pe

  romani in tema cu masurile si proiectele guvernului;

  sa dea replici la toate acuzatiile din partea opozitiei

  in secunda doi si nu sa lase zile in sir dezbaterea lor

  pe micile ecrane;sa trimita la dezbaterile televizate

  oameni cu sange in instalatie,tupeisti si insistenti;

  sa nu permita in platouri prezenta impara intre putere

  si opozitie,cum s-a intamplat in 90% dintre cazuri!

  Acum aceste inabilitati se razbuna!

  Sper totusi ca romanii cu inteligenta cati au mai ramas,

  sa realizeze ca stanga,mai ales in alianta cu o dreapta

  artificiala de complezenta si conjunctura,nu mai este

  de actualitate in UE!

  Astept cu interes si optimism,cateva reactii si solutii

  din partea presedintelui si a pdl,pentru a reduce din

  decalajul nedrept si imoral la a carui contributie un

  rol covarsitor l-au jucat cele doua canale de partid

  Antena3 si RTV,caci ce alta fomatiune politica sau de

  alta natura nu ar fi profitat si crescut in ochii

  telespectatorilor avizi de carnagiu in live, inegal,

  imoral si instinctual de o asa…mana cereasca…doua ecrane gratuite???

  Sa vedem pana unde va duce escaladarea teribilista a

  unor partide care fac campanie televizata cu doi ani

  inainte de declansarea adevaratei campanii!

  …Si apropos,care sunt timpii de…antena rezervate

  partidelor vis a vis de acuzatiile Opozitiei,cum ca

  Puterea beneficiaza de toate parghiile de manipulare
  O intrebare la care nu vor putea sa raspunda nici tonomatele!

 75. La cele doua mari sarbatori crestine de azi, celor cu nume de floare, La multi ani si tuturor, lumina-n suflet si in viata.

 76. @eUdrea Doamna Udrea,lasand la o parte sarbatorile,ma preocupa ca si roman ,un apropiat al PDL din diaspora …neafiliat,soarta partidului dvsAcum 4 ani intr-o vizita cu domnul presedinte la ICR din Viena am avut placerea de a va strange mainile si a va atentiona sa nu ramaneti fara replica in fata criticilor si sa raspundeti la toate atacurile in secunda doi!Nu ati facut-o si ati ajuns intr-o situatie limita!Acum va rog eu frumos nu ma dezamagiti pana la capat,iesiti la televiziuni si combateti viguros opozitia,sustinandu-va proiectele!Este singura sansa!Folositi toate parghiile din partid si angajati un purtator de cuvant cu alura,statura,convingator,cu prestanta,cu un discurs fluid.Va fi o buna gura de oxigen pentru perspectiva.Sondati posibilitatile in jurul premierului,colaborati cu fostul presedinte de partid si porniti motoarele!Orice minut conteaza!Nu lasati segmentul de sustinatori ai PDL in aer.Va doresc succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *