Tinerii, prima prioritate

Elena UdreaNu este un slogan. Este un obiectiv pe care îl voi urmări pe toată durata mandatului de la ministerul Dezvoltării şi pentru care voi face tot ce este necesar pentru a fi realizat. Îmi doresc ca politica de construcţie de locuinţe a ministerului să devină un argument puternic şi concret pentru ca tinerii să simtă real că au o şansă în plus de a se realiza în România, la fel de bine care în oricare altă ţară din Europa.

În şedinţa de guvern de marţi am mai făcut un pas concret pentru facilitarea vânzării locuinţelor ANL.

În primul rând, Guvernul a modificat legea ANL prin care chiriaşii ANL pot cumpăra locuinţele după numai un 1 de stat cu chirie, până acum termenul legal era de minim 3 ani. Am susţinut această modificare tocmai pentru a permite cât mai multor tineri, care au intrat de curând cu chirie în aceste locuinţe, să-şi poată cumpăra casa. Ori, condiţia de 3 ani cred că era prea restrictivă. În al doilea rând, am stabilit valoarea de vânzare a caselor, care este valoarea de înlocuire plus 10% diverse cheltuieli. Prin această modificare ajutăm stabilirea unui preţ astfel încât din cele 22.000 de locuinţe pe care le scoatem la vânzare, să avem bani pentru a construi alte 22.000. Suma pe care o estimăm este 500 milioane de euro, bani care adăugaţi bugetului ministerului Dezvoltării ne ajută să atingem obiectivul pe care cred că îl ştiţi cu toţii: 100.000 de locuinţe în 3 ani.

Obiectivul meu este să stimulăm ciclul vânzare-construcţie-vânzare, astfel încât şi ministerul să aibă fonduri pentru noi construcţii, iar pe de altă parte, aceste locuinţe să ajungă cât mai repede la cei care vor să le cumpere.

Ceea ce vreau însă să subliniez este că toate demersurile astea au o ţintă prioritară: susţinerea tinerilor să-şi cumpere propria locuinţă. Vreau să desfiinţăm ideea „prea tănăr pentru a-mi permite o casă”, pe care am auzit-o anul trecut într-o discuţie cu câţiva proaspăt absolvenţi de facultate din Bucureşti.

140 thoughts on “Tinerii, prima prioritate

 1. Dna ministru Udrea
  Totul e OK dar ramane valabila observatia lui Radu Zilisteanu pe care am transmis-o si pe fire anterioare, cum ca pretul national constant indiferent de pretul pietii, aduce avantaje celor din orasele mari si dezavantaje celorlalti si ca aceste pot perturba si piata imobiliara ceea ce in capitalism nu este tocmai un lucru fericit.

 2. Frank
  Nu merita sa intri in polemica pe care o doreste Ion. El nu are nici capacitatea sa inteleaga si nici sa exprime un punct de vedere logic si coerent. El se extaziaza in fata aparatului de radio, iar din ideile care i se plimba prin cap, extrage cuvinte, pe care le alatura si le posteaza peste tot, de pe pozitii de superioritate intelectuala. Nu stiu ce anume vrea, insa pe mine ma deranjeaza doar prostia, la fel ca si partizanatul excesiv si fara sens. Nu are cum sa inteleaga ca, atita timp cat presa a acuzat ministrul PDL de Interne ca beneficiaza de drepturi si titluri de erou al revolutiei fara sa participe la Revolutie, iar el nu-si precizeaza pozitia, cade sub incidenta legii penale. Pe care o accepta, tacit si o igonora prin functia lui din partid si guvern. Omul intelege din astea ca sunt impotriva PDL si atit. Iar cand am spus, pe blogul lui Mitrea, ca Vanghelie este marele castigator al alegerilor din acel partid, am avut dreptate, cu toate ca pentru PSD-isti este o mare jignire. Dar tiganul a castigat o imunitate totala. El nu-si da demisia, pierzand astfel si primaria pentru ca a fost ales democratic, iar Ponta nu poate sa-l dea afara. Iar Vanghelie poate, in aceasta marja, sa faca ce vrea. Ceea ce presedintele partidului nu poate, pentru ca are responsabilitati si cariera lui e limitata de reusitele viitoare.

 3. @Frank,
  Vazand eu ca Andrei nu are liniste , nefiind sigur ca vei citi raspunsul meu de pe firul celalalt il postez si aici dar insotit si de textul la care si tu dar si eu cand iti raspund ma refer ca sa fie inteligibil:

  ion adrian says:
  25 February, 2010 at 5:58 pm
  Daca am tot fost forfecat pot si eu acum sa raspund cu dovezi, nu numai cu deductii logice .
  Asadar acum am materialele necesare ptr a face si dovada celor spuse in 25 February, 2010 at 12:07 pm, respectiv ca dl Andrei este un infiltrat printre cei de aici care avem o anume atitudine politica, lucru banuit de mine demult prin faptul ca facandu-se ca protejeaza blogul contra unor marunte greseli de tastare sau de compunere facute de mine, produse de viteza cum se poduce cand schimbi o fraza si nu esti destul de atent sa acorzi celelalte ramase cu elementele textuale nou introduse etc a incercat sa ma exaspereze si sa ma faca sa renunt asa cum au facut si adversarii declarati.
  Adica nici-o deosebire fata de comportamentele de tip Ionhut doar ca avand o alta acoperire.

  1. Nu ma voi referi la inexactitati de interpretare intentionate sau nu, din relatarile dsale ref la postari de ale mele pe alte bloguri, unde desigur ca nu intru intamplator si nici sa incerc sa-mi creez “o situatie, un job” mai ales ca unele postari cu un continut similar le-am afisat si pe aici , inexactitati care si ele se pot dovedi dar ar trebui careva sa fie mult prea atent si generos cu timpul sau ptr a reusi sa demontez niste calomnii;
  2. Avem insa azi, un comportament instinctiv care arata de fapt de ce parte este in realitate Andrei M. si anume reactia sa fata de argumentul explicativ pe care l-am dat pentru comportamentul dlui Baconschi, care domn Baconschi este atacat cu totala rea credinta si noi cei de aici, cred ca ar trebui, macar pana nu suntem convinsi ca el cu certitudine ar fi gresit, sa-i acordam prezumtia de nevinovatie si dubiul fata de asa zisa lui culpa de rasism, acuza foarte grea in ziua de azi si pe care ca s-o inlaturi , ca si orice avocat, cata inteligenta ai, atata succes vei avea, desigur daca vei fi si ascultat.

  Asadar este suficient sa citesti atent , foarte atent, ce-i raspunde lui Biblio care desigur ca il acuza pe omul lui Basescu dl Baconschi in 25 February, 2010 at 1:33 pm si in continuare in 25 February, 2010 at 2:34 pm si sa vezi referirile rautacioase la apararea pe care am incercat-o eu.

  Desigur daca apararea pe care incerc sa i-o fac lui Baconschi vi se pare inconsistenta si nemeritand sa fie incercata si are cineva una mai buna decat ce vor aia si probabil si Biblio dar si Andrei, adica pusul cenusii in cap de catre dl Baconschi , nu am ce sa spun, dar daca considerati ca in 18 februarie cand am lansat acesta aparare pe firul Despre casele ANL si despre lupta cu cliseele din 18 February, 2010 at 2:21 pm nu am gresit si nici in cele zise azi si la care au replicat acesti doi domni, atunci trebuie sa fiti de acord ca am produs dovada materiala ptr a-l pune pe A.M. in randul tradatorilor, al celor in serviciu comandat in misiune de infiltrare si sabotaj de discreditare a adevaratilor adeversari ai stapanilor sai sau in cel mai fericit caz al unui oportnist care se amuza pe bloguri facand raul din placere, ca atunci cand s-a comportat cum s-a comportat cu dna Silverstar.

  Revin la aparea pe care o incerc prin alta interpretare decat cea data de ONG spuselor dlui Baconschi, care cred ca este sau macar ar trebui sa fie si cea a dlui Baconschi caci altfel nu poate decat sa-i dea dreptate lui Biblio si tuturor ONG tiganesti, sa recunoasca ca-i rasist, daca chiar a gandit asa cum este acuzat ca a gandit si atunci nu mai incape nici-un dubiu, adica daca dl Baconschi gandeste asa, atunci este rasist, ca doar nu-i un idiot care nu stie ce vorbeste.
  Asadar singura sansa a dlui Baconschi inafara de soarta , noroc si alte imponderabile, ar fi doar acesta interpretare pe care am dat-o eu spuselor sale si Biblio, desigur inteligent, calitate pe care nu i-o neg, asa cum nici lui Andrei nu i-o acord, a sezizat ca esentialul in argumentatia mea este ca dl B. a vorbit de mai multe comunitati si nu numai de romi si a atunci el Biblio, a vrut sa izoleze cazul la Franta, unde celelalte comunitati de romani nu au scuza saraciei decat in mica poportie . Dar de la Bibliotecaru nu am ce astepta, el in acest proces este avocatul acuzarii ca intotdeauna si eu aproape ca intotdeauna, adica atunci cand cred ca acuzarea este ipocrita, tendentioasa, de rea credinta, sunt avocatul apararii.
  Ei bine in acesta situatie A.M. s-a dat de gol, caci s-a vazut ca el de fapt, in sinea sa, ar vrea ca Baconschi sa piarda meciul, iar poate singurul argument care l-ar putea face sa-l castige, in loc sa-l sprijine, eventual sa-l imbunatatrasca daca ar fi de partea lui Baconschi, a incercat doar alaturi de Biblio desigur nu atat de evident sa-l discrediteze acestei aparari, dandu-i dreptate lui Biblio.

  S-a intamplat exact ca intr-un foarte bun roman politist unde Hector Poirot demasca o echipa de trei criminali care ucid un personaj si fac in asa fel incat pe rand banuiala sa cada pe fiecare , ceilaltidoi ca din intamplare furnizandu-i un alibiu celui banuit, astfel ca in final nici unul nu mai putea fi banuit, decat daca intelegeai ca lucreaza in echipa. Evident ca respectivii asasini nu aratau ca se cunosc, nimeni nu stia asta si nici detectivul nu avea nici-un motiv sa-i banuiasca.
  Jucand insa bridge cu ei, cine cunoaste jocul va intelege de ce, el a inteles ca cei trei formeaza o echipa in sensul ca se sprijineau subteran toti trei contra lui Poirot, desi pe rand fiecare i-a fost coechipier, si tradandu-se astfel prin aceste chestii destul de greu de perceput, dar pe care Poirot fiind si un bun jucator le-a sezizat si atunci i-a banuit si mai departe a fost un joc de copil sa le puna catusele.
  Asa ca draga Mary in seara asta ti-am pus si eu “catusele” . Pentru mine lucrurile erau demult clare, dar cred ca vor fi si pentru cei care se vor osteni sa urmareasca cele spuse de mine si daca nu le pasa asta este , eu am facut maximul posibil

  Frank Zapa[king] says:
  26 February, 2010 at 9:15 am
  Fascinatia PUTERII.-nu am sa vorbesc prea mult astazi despre jocul puterii in stat,as vrea sa vorbesc despre jocul puterii in aceste organizatii private care sunt partidele si in care lupta pt putere in sinul partidului ia accente dramatice uneori.
  si n-am sa vorbesc nici macar de PSD,unde lupta acum a capatat o imagine de adevarat carnagiu.
  voi spune cite-va cuvinte despre jocul pt putere in PD-L si felul in care diverse voci,si personaje se pozitioneaza in partid pt a avea sanse cit mai mari sa ocupe pozitii de forta in partid.mi-as permite sa afirm ca asimilarea gruparii liberale inca nu s-a terminat si ca asimilarea a suferit mutatii odata cu intrarea in partid a citor-va intelectuali veniti din societatea civila ori direct de la cotroceni.
  asadar acesti ,Civili’in acest moment incearca sa provoace in partid o discutie si curente bine camumflate in spatele ,unor asa zise orientari doctrinare,invocind ideea ca PD-L nu si-a definit suficient de clar doctrina si ca din punct de vedere organizational lucrurile ar trebui schimbate.
  ca statutul nu ofera suficiente sanse tuturor.
  pina la urma Civilii’de fapt ce reclama?pai ei reclama ca puterea este doar in mina puternicului pivot format din :
  VASILE BLAGA
  RADU BERCEANU
  ADRIEAN VIDEANU
  ELENA UDREA
  in jurul acestor patru persoane sunt adevarate centre de putere ,care in acest moment sunt adevarate tinte mediatice pt toti nemultumitii din PD-L care nu au ascces direct la resurse,care nu au ce impartii in circumscriptiile lor,adica CLIENTILOR POLITICI.
  dialogurile din lumea bloggosferei de ieri intre SEVER VOINESCU SI CRISTIAN PREDA sunt doar o picatura din tot oceanul de nemultumiri care s-au acumulat in PD-L in acest moment luind tonuri destul de agresive.
  asadar,ION ADRIAN,nu trebuie sa te mire faptul ca A.M.si nu numai astazi iti lasa impresia ca au devenit dusmanii PD-L.
  nu,nu sunt dusmanii pd-l,ci a unor leaderi din pd-l,care este cu totul altceva.priveste cu un ochi atent,aceasta zbatere pt a ajunge cit mai aproape de centrul puterii.
  in acest joc sunt implicate multe persoane,care astazi iti ridica semne de intrebare in raport cu noile lor pozitionari.

  ion adrian says:
  26 February, 2010 at 9:32 am
  Frank,
  Nu cu A.M., nu e cum spui, eu l-am mirosit la un timp dupa ce a aparut pe aici . Am comunicat-o din ce in ce mai direct. El a simtit ca l-am mirosit si de aici aversiunea sa. El ataca usor si apoi linguseste pe unul sau pe altul ptr a-si creea aliati de moment, bazandu-se pe aceste slabiciuni omenesti.
  Cu mine nici nu a incercat, stiind ca se va demasca si mai repede.

  ion adrian says:
  26 February, 2010 at 9:36 am
  PS Cred ca si Cristian Preda si sever Voinescu nu sunt in tabere diferite, ambii sunt langa T.B dar acum o batalie fiind castigata s-au relaxat prea tare si intelectuali fiind, nu de talia celor importanti, au de altfel ca noi toti si slabiciuni si orgolii omenesti care la intelectuali cand ele se ciocnesc capata o amplificare. Eu incerc sa temperez aceste “pustisme”

 4. Si un PS ptr a evidentia calitatile de originalitate ale dlui Andrei:

  ion adrian says:
  26 February, 2010 at 9:25 am
  1. Din gandirea lui Ion Adrian

  ion adrian says:
  21 February, 2010 at 9:44 am
  Felicitari Victor Ponta,
  Felicitari Marean Vanghelie,
  Cei doi castigatori ai acestui Congres.

  Fraza epocala a Congresului a emis-o Vanghelie spunand ca spera ca Victor Ponta sa scoata PSD de sub cele doua mari acuze:
  CORUPTIA si COMUNISMUL.

  Bravo Mareane, cu asta m-ai dat gata.Sancta simplicitas!
  De altfel si in 21 decembrie sus pe baricada nu statea Petre Roman si in niciu-un caz Adrian Nastase ci tot niste baieti de baieti ai strazii: Dinca si Dan Iosif

  Ei, asa-i viata, acestia inconstienti de curajosi, apar in momentele de cotitura.
  Acum sa vedem acesta cotitura : fara coruptie si fara comunism.

  2. Din gandirea lui Andrei prezentata pe un alt blog:
  ……………………………………………………………………..
  Paradoxal, Vanghelie este marele castigator al alegerilor.
  ………………………………………………………………………….
  Andrei – februarie 25, 2010 la 7:37 am

  3. E original baietul, nu-i asa? 🙂

  ion adrian says:
  26 February, 2010 at 9:27 am
  PS
  Atentie,in Romania in 21 februarie dimineata, dupa stiinta mea acesta idee nu fusese inca exprimata.
  Atunci toti serbau victoria lui Ponta si demolarea lui Geoana, apoi incet incet au observat cum stam cu vicepresedintii etc, etc, dar totusi, apoi.

 5. Niciodata, nici un articol al lui Vadim nu are nicio valoare. Ca de altfel nici cei care recomanda astfel de lecturi. Vadim este o scursura umana, este un poet de curte al “savantei” fara scoala, un nostalgic al comunismului devastator, care nu vrea decat ceea ce este mai rau. Pentru el, libertatea si democratia sunt principalul dusman. Este chiar scarbos sa-i recomanzi lectura punctelor lui de vedere.

 6. PPS. Eu nu spun ca nu a avut Andrei dreptate in cele spuse ref la Vanghelie si cum sa spun asta cand eu o afirm aici in 21 februarie, ci spun doar ca este “original”, asa ca cine citeste ce a spus A. mai sus, are inca o dovada in plus daca mai era nevoie in ce priveste caracterul acestuia.

 7. @infiltrat,
  Nu ti-am cerut parerea, dar daca ma fortezi replic mai mult ptr cei care ne citesc caci aspectul este important in ordine Rationala si de Teorie a Adevarului, spunant ca numai ptr dobitoci mesajul este in totalitate conform emitentului. Valorile de adevar nu depind in totalitate, cu certitudine de natura emitatorului- nu spun ca nu pot avea rezerve oricat de mari fata de acesta si deci si fata de emisiunile lui , si asta am si spus, scurt, si in textul postat mai sus – dar repet adevarul nu sta in emitator, ci in insusi mesaj, mesaj care se judeca si cu alte criterii.
  Personal am avut ocazia sa verific in mod cert niste ziceri ale lui Vadim, care intamplator erau exacte.

 8. @infiltrat,
  @frank spre stiinta,
  “infiltrat”, de ce minti cu nerusinare spunand cu referire la mine :

  “Nu stiu ce anume vrea, insa pe mine ma deranjeaza doar prostia, la fel ca si partizanatul excesiv si fara sens. Nu are cum sa inteleaga ca, atita timp cat presa a acuzat ministrul PDL de Interne ca beneficiaza de drepturi si titluri de erou al revolutiei fara sa participe la Revolutie, iar el nu-si precizeaza pozitia, cade sub incidenta legii penale. Pe care o accepta, tacit si o igonora prin functia lui din partid si guvern. Omul intelege din astea ca sunt impotriva PDL si atit.”

  Cand am spus eu ceva ref la acest subiect?

  Spui “Nu stiu ce anume vrea”
  Ca esti un infiltrat, exact asta vreau sa arat,si asta se dovedeste si acum, cand ca sa aduci din nou atentie din nou problema asta ref la Blaga pe care cred ca ai mai postat-o, dar nu te-a bagat nimeni in seama , sau poate ca da, ca nu am fost atent cine stie ce, si vor interveni, cred cei care atunci ti-or fi raspuns.
  Cred ca la asta se referea acum Frank in postarea de la 26 February, 2010 at 9:15 am
  pe care de altfel am si transcris-o mai sus, si lui evetual trebuia sa-i raspunzi, dar tu in micimea ta de caracter si putin pasandu-ti de adevar, adica fiind similar la urma urmei cu un Vadim, imi pui mie in sarcina ce nu am spus ca sa te scuzi indirect sa ma insulti pe mine si sa eviti o replica daramatoare de-a lui Frank.
  Recunosc, ai avut profesori acceptabili la Baneasa.

 9. Cineva iar a utitat sa-si respecte tratamentul medicamentos. Si asta se vede. Problema Blaga este cu adevarat o problema de gravitate extrema, iar eu am atras, in repetate randuri atentia asupra ei. A face scut in jurul ministrului de Interne, este mult mai devastator decat cel facut in jurul Monicai Ridzi, iar adversarii nu vor trece cu vederea aceasta chestiune. Si o sa coste. Este de natura penala, iar ministrul de Interne sau premierul trebuie sa o solutioneze. Reamintesc faptul ca acesta este acuzat de doua ziare importante, Evenimentul zilei si Academia Catavencu, de faptul ca a beneficiat de drepturi acordate revolutionarilor, fara a participa in niciun fel la Revolutie. Dincolo de aspectul moral al imposturii, ministrul nostru de Interne a incalcat si numeroase capitole ale legii penale. Eu vroiam doar ca PDL sa nu-si diminueze cota de popularitate prin partizanat cu acest personaj asupra caruia planeaza acuzatii penale foarte grave si la care nu ofera nici un raspuns. Nu este, in aceasta situatie, nici o diferenta intre comportamentul premierului Boc si Adrian Nastase sau Vacaroiu. Daca isi inchipuie cineva ca eu as avea nevoie de Ion Adrian pentru a solicita astfel de lamuriri si a aborda astfel de subiecte, inseamna ca nu am logica. Ori eu cred ca am. Restul sunt acuzatii de scelerat si dezechilibrat psihic, sunt rodul unei gandiri bolnave, exprimate incoerent, dar cu dificultate.

 10. Revenenind la tematica propusa de Elena Udrea, tin sa apreciez generozitatea subiectului, dar sa fac si unele precizari. Este foarte bine ca se doreste acordarea atentiei principale generatiei tinere. In economia vietii tinerilor, a avea o casa, este un vis care rareori se implineste. Ce nu-mi place mie este ca tinerii, poate datorita lipsei experientei profesionale si eficientei in munca, sunt printre care sunt destinati somajului. Sistemul de salarizare si nivelul extrem de redus al veniturilor, ii plaseaza pe tineri in randul celei mai sarace paturi a populatiei. Faptul ca reusita acestora este generata de stat, ca sunt o destinatie a pomanei, produce schimbari de mentalitate. Aduce o greutate mai mare a rolului statului si nu promoveaza rolul eficientei in evolutia propriei cariere. Nu inteleg de ce trebuie sa permanentizam in viitorul tinerei generatii dependenta de stat, cand foarte simplu, sistemul bancar, are instrumentele cu care sa ajute tinerii, in functie de valoarea lor, prin credite pe termen foarte lung si perioade mari de gratie, sa-si achizitioneze case si apartamente. Ei trebuie doar sa fie constienti ca nivelul lor de pregatire si eficienta muncii, este elementul principal care sa asigure prosperitatea in viata. Si nu pomana statului. Pentru ca cei 65 e ani de crize eterne si de interventii subiective ale statului, au facut din poporul roman, un popor de cersetori. Peste tot in lume intalnesti romani care ceresesc si asta trebuie sa inceteze. Dar ce spun eu acum, este doar un punct personal de vedere si nu contest ca si sprijinul care se doreste acordat tinerilor care doresc sa-si cumpere o locuinta, are avantajele lui. Dar eu sustin ca acest gen de sprijin sa fie doar ca o contrapondere a crizei actuale si sa fie diminuat in viitor. La maxim.

 11. Si noul radar BEE III poate fi batut de cateva detectoare radar:cel mai bun detector radar e Valentine ONE,altul este Whistler 690,altul Whistler pro78.
  Asa ca degeaba a dat politia 35000 euro pe bucata.Dai aproape 350 euro pe un detector bun si te apara de un aparat ce costa 35000 euro
  Asa ca putem sta linistiti…daca vrem ne facem si receptoare pe frecventa radarului si il prindem de la 10 km cel putin.Radarul ne prinde de la 1.5 km.
  O sa prinda multi fraieri,e adevarat,dar nu e perfect.Are o gramada de puncte slabe.
  @Anl-ul ce mai face?A dat in primire?:)

 12. Si acum revenind pe blog, am mai obeservat ceva, asa ca tb totusi sa adaug ca nu e o rusine ca un tip de soiul sufletesc din care este confectionat si Patriciu sa te faca scelerat. Si Patriciu l-a facut scelerat pe dl Basescu si apoi i-a inscenat o porcarie.
  “Infiltratul” este in stare de asemenea lucruri, asa ca sper ca nimeni din PDL sa nu-l bage in seama. Sa-l lase ptr Mitrea sau Nastase, ca-i sta mai bine acolo. 🙂

 13. Domnilor,fiti calmi,nu-i cazul sa va bruscati,pt ca in acest moment nu sunt in masura sa confirm ori sa infirm ceva.in ce-l priveste pe ministrul VASILE BLAGA-
  1.-presa-hai sa fim seriosi,cita credibilitate poate avea un atac frontal la cel mai puternic om din guvern?
  2.-de unde stim cine a COMANDAT ARTICOILUL CU PRICINA?
  3.- este oare obligatoriu ca un om politic,pina la urma orice persoana publica sa raspunda oricarei acuzatii care ar veni din partea presei?
  4.in cazul asta TRAIAN BASESCU,ar trebui sa se mute cu catel ,purcel in studiorile MOGULILOR.
  dar,nu sunt eu chemat sa joc rolul de ,MAMA RANITILOR’fiecare dintre noi gindeste si judeca in functie de propiile asteptari,de propiile dorinte si de ce nu de propiile interese.
  am capacitatea de a intelege ca sunt si interese,eu personal nu am interese personale,nu m-am agatat de fustita ori de bermudele nici unui politician.
  singurele mele dorinti tin strict de legislatie,de felul in care gindesc taxele si impozitele guvernantii in acest moment.
  sigur si de felul in care este cheltuit banul public.
  daca sunt si deranjat,atunci sunt deranjat de clientela politica,pt ca e clar-RAMURICA LIBERALA E NEMULTUMITA DE FELUL IN CARE SE IMPART DARURILE.
  si de aici senzatia ca partidul are probleme,doctrinare ,de organizatie si statut.
  prin natura mea umana eu sunt un pic mai greu de pacalit si manipulat,pt ca nu am incredere in nimeni.
  asa ca ion adrian si andrei-nu-i cazul sa va administrati lovituri sub centura,mai avem timp pina la alegeri.

 14. Marian Sârbu a plecat din PSD… 😆
  Cine urmează? 🙄

 15. E criza,dar politia a gasit aproape 16 milioane euro pentru 449 de aparate radar.Pe ce dau unii banii…

 16. ANDREI-daca am fi dat crezare presei in ce o priveste pe doamna MIN. UDREA,te intreb oare cum ar fi trebuit sa reactionam?cum de nu te-ai gindit la acest lucru?mai ales ca zilnic ,conform presei doamna udrea mai face cite o nazbitie.s-au tu dai gir presei,doar cind vrei si cind nu…?
  personal nu credeam ca esti atit de sa zicem credul.
  se vede ca abia te-ai rentors in tara.
  nu prea te-ai acomodat cu noile metode si artificii ale presei-mult mai soft,decit in perioada cind lucrai tu.
  nu-ti pot da sfaturi,dar pot sa-ti sugerez,sa fii mai circumspect,daca vrei,daca nu……….asta e ,crezi ce vrei si reactionezi in consecinta.

 17. daca se confirma cele scrise de maryland despre blaga e foarte grav… pe langa berceanu care are grave probleme de imagine si nu numai, videanu care a tras partidul in jos cel putin 5 procente datorita bordurilor sale, iar pd-l a pierdut alegerile in bucuresti, problema lui blaga pune capac… cei trei “scufunda” partidul … incet dar sigur

 18. @E.U.
  proiectul va fi un succes din toate punctele de vedere, social, economic si politic !

 19. Frank,
  Stiu mult prea bine si metodele dure si metodele soft ale presei. Pot sa fac o deosebire intre un articol de imagine, de analiza si comentariu rautacios si un articol de informatii de investigatii. Poate ca nu intamplator, autorii articolelor respective imi sunt prieteni. Si tot nu intamplator, am afirmat pe aici ca am lecturat un dosar, in original, plecat de la CNSAS, care demonstra legatura a 100 de revolutionari cu informatori ai securitatii, cu date complete ale trecutului acestora. Tot in acest context am aflat ca si mnistrul Blaga, un fost vames de la Oradea, a reusit sa se includa in randul revolutionarilor, dupa 9 ani de la evenimente, la cativa ani dupa ce Legea 42/1990, nu mai permitea acest lucru. Numele lui nu este in randul celor circa 2000 de revolutionari, publicata in Monitorul Oficial din 1992. Dupa aceasta data, in randul eroilor revolutiei au intrat circa 30 000 de impostori, printre acestia, in ultimele randuri si ministrul care tace acum. Unul din articole afirma concludent ca Blaga a primit si un apartament in baza drepturilor sale de revolutionar, ulterior facind declaratii ca apartamentul a fost donat unor amariti. Este o dubla incalcare a legislatiei, deoarece nu avea dreptul si calitatea sa-l primeasca, iar daca il primea, nu avea dreptul sa-l instraineze. Donatia este tot o forma de instrainare de bunuri. Mai stiu, din sursele mele, ca acasa la ministrul PDL-ist, pe vremea cand era vames, seara, cei din tura veneau sa predea cotizatia si sa imparta spagile. Sunt declaratii, probabil rautacioase, dar ele trebuie verificate si luate in consideratie. In fine, pe baza acestei legi, statul roman a platit circa 400 de milioane de euro si plateste cam 100 de milioane de euro, anual, unei mase de impostori. De remarcat ca Blaga nu a obtinut acele drepturi cat timp comisiile prevazute de lege puteau sa faca verificari, ci dupa ce a intrat in politica mare. Ori cu un astfel de personaj, la nivel de varf de ierarhie politica, nu o sa se mai mire nimeni cand optiunile populatiei se vor adresa altor formatiuni politice. Cred ca este de interes general ca aceasta chestiune sa fie clarificata. Tu nu crezi?

 20. Intrebare:
  Oare cati din tinerii care vor sa cumpere o casa de la ANL au banii pregatiti in contul de banca sau la saltea ?
  Daca acei tineri trebuie sa se indatoreze la banci ca sa’si cumpere casele, chiar daca sunt mai ieftine decat cele din domeniu privat, la o analiza mai atenta, putem constata ca prioritatea ministrului este trimiterea de clienti la banci, contracte pentru constructorii care au cotizat la PD-L si abia in ultimul rand tinerii….Daca ministrul se preocupa atata de tineri, esential ar fi crearea de locuri de munca in primul rand………

 21. @katrina
  daca E.U. ar fi vorbit de locuri de munca , ai fi spus ca tinerii au nevoie de o casa in primul rand… s-a terminat campania electorala…hihiiiii

 22. Cu 16 milioane euro se poate face un cartier rezidential cu 16 vile.Dar unii dau 16 milioane euro pe 449 aparate radar.

 23. Eu am ce am cu politia asta hoata ce toaca bani publici aiurea pe 449 aparate radar.De aia platim noi impozite?Ca sa se umfle politia?Nu trage nimeni MAI la raspundere?

 24. Andrei,in perioadele intre campanii lumea in general se linistete si priveste cu mai multa detasare si calm scena politica.
  in romania ,cel putin in acest moment ,eu am detectat doua tipologii de oameni:
  1]-cei putini,chiar foarte putin care sunt atasati de valorile unei filozofii,care nu intra in politica minati de interese meschine,mercantile si pt a face o cariera ca angajat al statului-VECHI VIS AL ROMANULUI-.
  un singur ex. am sa-ti dau,cum iti explici ca e o inghesuiala incredibila la scolile de politie,si cam tot ce tine de zonele militarizate?
  iar facultatile care altadata erau asaltate de tineri,astazi nu-si mai ocupa locurile?,am sa raspund eu-pt ca in romania,si doar in romania e mai bine sa fii BUGETAR,PROST GRAMADA NU CONTEAZA,ODATA INTRAT IN SISTEM NU TE MAI SCOATE NIMENI.
  Slariul mediu la stat este mai mare decit in mediul privat,unde siguranta locului de munca………
  2.]a doua categorie este cea mai penibila-clientelismul jegos politic.al lipitorilor,fara nici un dumnezeu,care vad in politica o trambulina pt ei si neamurile lor.
  uita-te la tv. si ii vei vedea pe oportunistii politici,care defileaza cu o nerusinare incredibila,ora de ora pe ecranele televizoarelor.
  asadar,tinerii,asa zisii tineri,care au intrat in politica sunt mai ticalosii decit batrinii.sa-ti dau exemple?suteeeeeeeee.

 25. Madalina-cam de multisor nu ti-am spus un sart-mina apasat,uite ca astazi,la inceput de wek-end o fac.
  sper sa ai o zi cit mai buna si o seara minunata.

  Administrator:
  Multumesc la fel Frank!

 26. @Frank,
  Nu te-am solicitat si in felul in care te-a implicat Andrei si nu eu, numai pe post de Mama a ranitilor nu erai pus sa fii.
  Eu nu am interese aici, decat poate sa le bag pe toate astea in masa si sa uit ca exista aceste bloguri 🙂
  Ti-am mai spus mai demult ca ma ocup singur de alde Andrei daca este nevoie.
  Tu ai pomenit de Blaga, de Videanu si ai dat o explicatie neceruta de mine privind nickul Andrei dar fara sa-l numesti, , el a profitat de ocazie ca sa ma insulte in continuare folosindu-te pe tine drept paravan, si deasemeni sa readuca problema Blaga in discutie, confirmand astfel si cele spuse de tine pe celalalt fir privind unele jocuri politice.
  Dar motivele care il mana in lupta fiind insa dupa mine altele decat cele pe care le invocai si anume cele care tin se conditia lui de agent infiltrat ptr diversiuni si nu de adept al vreuneia din taberele posibile a fi in PDL si care pe mine nu ma intereseaza.
  Ulterior am pus acel spre stiinta, nu ca sa te implic ci ca sa fiu sigur ca citesti, caci ma refeream si la tine, fortat de minciuinile neobrazate ale unui individ cu care vad ca-ti face placere sa discuti, nefiind totusi tu un prea dornic de discutii cu altii din cate am vazut eu, dar probabil ca tu consideri ca acest Andrei merita osteneala.
  OK, dar eu consider ca nu o merita. 🙂
  Oricum toti care au urmarit acest schimb de mingi, au constata ca fara sa insult dur, in schimb se pare ca nimerind la fix, l-am facut sa-si iasa din pepeni si arate adevarata fatza, care nu se jeneaza sa folosesca in mod cu totul serios cuvinte ca scelerat, dezechilibrat psihic.
  Ma simt stanjenit cand ma pui pe acelasi plan cu acesta si asta este singurul lucru care ma intristeaza, caci ce este altceva decat un soi de corectitudine politica din dorinta de a parea impartial cand spui :
  “asa ca ion adrian si andrei-nu-i cazul sa va administrati lovituri sub centura,mai avem timp pina la alegeri.”

  Insa astfel nu esti deloc impartial, caci eu nu lovesc sub centura ci in plina figura, el insa asa loveste tot timpul si de mult doar asta face, ca atat stie.
  Acum as fi dispus sa accept si acest sfat impaciuitorist si echidistant 🙂 al tau, doar daca ma gandesc ca ai avut o subtilitate demna de un Mihnea Georgescu, sugerand astfel ca am dreptate eu in ce afirm despre acest cetaean, adica urmand ca la viitoarele alegeri sa fim in tabere opuse. 🙂

  Te salut si repet ca cu tine imi place sa discut asa ca… oricand cu placere 🙂

 27. Trufia de a fi tanar
  de Alice Nastase in Conversatii

  Imi amintesc perfect cum priveam catre cei mai in varsta atunci cand eram foarte tanara: cu
  politete, dar si cu mila, cu parere de rau pentru ei, cu bucurie pentru mine… Nu am sa uit niciodata cat de convinsa eram ca voi schimba lumea si voi trai tot ce e esential pana in 30 de ani. Cum credeam ca iubirile venite dincolo de deceniul al treilea de viata nu pot fi decat niste incercari expirate de a salva ceea ce nu mai poate fi salvat.

  As fi putut sa jur ca oamenii trecuti de 35, hai, 40 de ani, nici nu se mai gandesc sa faca
  dragoste. Ca orice tentativa erotica a cuiva trecut de prima tinerete n-ar fi decat un gest
  libidinos al unui om care si-a trait deja traiul, dar acum nu stie sa-si duca batranetile cu demnitate.

  Si, cu mare rusine si umilinta, imi amintesc mereu cum am spus cand aveam vreo 19 anisori si-o minte cat o gamalie, despre o femeie de cincizeci si un pic de ani, care mi se parea mult prea cocheta pentru varsta ei, ca e cu un picior in groapa, dar ii mai arde sa faca pe fasneata.

  Trecusem bine de 20 de ani cand am descoperit o formula cinica prin care numeam femeile trecute de 40. Sunt doamne “in etate”, spuneam, zambind superior. Si ma simteam bine
  gandindu-ma ca eu sunt cu mult mai dezirabila decat toate femeile acelea peste care viata a curs deja.

  Nu am cum sa sterg din istoria mea trufia pe care am purtat-o in gand ani de-a randul. Dar pot sa incerc sa ispasesc vorbind despre asta, cersind oprobriul care m-ar face sa ma simt certata si, dincolo de care as putea fi iertata. Viata mi-a platit fara mila politele pe care le meritam.

  Oricat de mandra am fost de anii mei tineri, n-am fost in stare sa-mi gasesc nici iubirea, nici rostul. Asa frageda si dezirabila cum eram, n-am fost nici pe placul, nici pe potriva cuiva care sa-mi fie partener de mare iubire. Marile deznadejdi le-am trait pe vremea cand niciun fir de rid nu-mi brazda chipul. Dar inima imi imbatranise de-atata nenoroc…

  A fost nevoie sa ajung in preajma “etatii” de care, odinioara, radeam pe furis, ca sa-mi gasesc dragostea si linistea. A trebuit sa astept decenii de-a randul ca sa descopar miracolul implinirii in tot si in toate.

  Si abia acum stiu ca nu exista varsta pentru dragoste, nici pentru frumusete. Ca tinerele care privesc cu dispret femeile mai in varsta, convinse fiind ca dragostea va veni mai intai la ele pentru ca au anii de partea lor, sunt doar niste proaste care se mandresc cu o calitate pentru care n-au niciun merit si care, oricum, se va risipi curand.

  Pentru ca nu exista numaratori care sa ne tina departe de implinire. Exista doar obstacole pe care ni le ridicam noi insine in calea fericirii. Exista doar lipsa de curaj sa traiesti, oricand, orice iubire ca si cum ar fi cea dintai si cea de pe urma.

  Sursa: http://www.coffeechat.ro/2009/11/trufia-de-a-fi-tanar/

 28. @ Catre Doamna Ministru DRTL plus a “TINERETULUI”!

  Prima prioritate sociala: tinerii, dar nu numai cei biologici tineri (sub 35 ani) ci si cei care se
  simt tineri chiar biologici mai “batrani”: Traian Basescu dar mai ales Neagu Djuvaru la 92 de ani!
  Prima prioritate politica: reducerea 471 la sub 300 parlamentari; unicamerali sau nu!
  Prima prioritate militara: crearea conditiilor strategico-tactice pentru implementarea pe termen lung a scutului “OBAMA” care cred ca in viitor ar trebui sa se numeasca scutul
  DRACULA!

  Felicitari pt. acordul regional cu Bulgaria!

  S-auzim numai debine!

  PBV

 29. Silver

  Nu e trufie,este doar frumusetea inconstienta a tineretii…toti trecem prin asta…maturitatea e doar trezirea din inconstienta…depinde de noroc daca ne trezim brusc si dur,sau frumos si lin…In rest…doar pansament pentru suflet…in momente interesante ale vietii…

 30. ***Gabi – ai dreptate… 😆 La tinereţe te crezi veşnic şi cel mai mare cuceritor şi descoperitor… Ai impresia că lumea începe cu tine şi de la tine…
  Adesea am pomenit şi eu, în monologurile mele, de “frumusetea inconstienta a tineretii…”

  “depinde de noroc” – Am auzit adesea spunându-se că norocul şi-l face omul… Nu este aşa!… Care om poate fi aşa de inconştient ori de duşman al propriului “eu” şi să nu-şi facă norocul după dorinţă… Eu cred că la naştere nu venim numai cu moştenirea genetică ci şi cu destinul în mâini… Şi oricât am vrea, orice am face – asta e! Când e să nu fie nu este…
  Nu ştiu dacă ai citit partea introductivă de la cărţulia aceea… Şi acolo spun cam aşa ceva… 🙄

 31. KATRINA …Proiectul Dnei Udrea e OK pe calculul din birou al consilierilor sai ….desigur ca nu neg paternitatea ideii ANL urilor pentru tineri ca apartinand Dnei Udrea…
  Ceea ce ai postat ar putea fi corect cu un amendament…poate doua …..proiectul pe orizontala creaza locuri de munca de la proiectare la executie ,cladiri,utilitati,materiale constructii etc etc…
  dincolo de faptul ca sigur ai dreptate privind licitatiile organizate de primariile din zona constructiilor sau chiar de la minister …unde vor castiga clientii politici ,creditorii electorali…
  Privind trimiterea tinerilor ,beneficiarilor la banci ….nu ar fi nimic aiurea daca ratele catre banci,pentru apartament ar fi egale cu o chirie a unei locuinte sociale (ca cele stabilite de primarii pentru fondul locativ propriu )Astfel ar putea obtine case toti tinerii ..indiferent de originea sociala ….stare materiala …Altfel …pe rate normale catre banci (plus intretinerea apartamentelor etc etc) ar putea cumpara apartamentele doar odraslele de politicieni ,patroni marisori si mari,lucratorii sau odraslele lor din agentii,regii ,justitie ,politie,servicii etc etc….Ceilalti tineri modesti ca stare materiala ,la inceput de drum si fara sprijin de la eventuali parinti instariti chiar daca ar avea curajul sa riste creditul pentru casa risca sa piarda dupa un interval de timp casele din diverse motive care ii baga in incapacitate de plata ….stiut fiind ca banca va credita doar cu ipoteca …..Deci o adevarata capcana sau excrocherie din partea bancilor sau a slujbasilor statului ( si ai nostri) ..functionari inalti sau mai mici,primari,frecusteti ,juristi,avocati,notari etc etc ..alta “dezvoltare ” si locuri de munca pe orizontala ……Tinerii pot pierde deci si casele si acoperisul de deasupra capului ( locuinta) si banii platiti pana la un moment dat la banci…..
  Ar fi cateva solutii ca proiectul sa devina social si realizabil …si sa nu devina un simplu proiect de dezvoltator imobiliar ..DE STAT..bugetar dar si pe banii romanilor aspiranti la casa……
  Ratele sa fie pe termen lung …25-30 ani ….rate la nivelul chiriilor sociale ale caselor de stat ..
  Contractele sa poata fi transferate catre terti in cazul incapacitatii de plata catre banci ,din momentul in care ai cumparat casa pe credit …sa se poata transfera contractele de cumparare ..deci si/sau contrctele de credit …..pentru a evita abuzul autoritatilor statului,avocati,excroci,vanatori de datornici,camatari …abuzul bancilor care se comporta in aceste cazuri ca cel mai dur camatar care iti ia tot dupa ce cauta mijloace de a te trimite in incapacitate de plata (dobanzi ascunse,termene dure si limite la judecarea unui dosar in aceste spete)….
  Si ca o cireasa de pe tortul ideii si proiectului Dnei Udrea …Ordonanta sau promulgarea Legii insolventei persoanelor fizice ..gandita si promovata de parlamentarul PDL Urban ….pentru a evita situatiile de mai sus si poate chiar introducerea prevederii cu cedarea contractului catre tert ….apropos…..tertul poate fi o alta banca sau fond de investitii ..poate fi chiar primariile de care apartin terenurile …poti deveni din nou chirias al primariei care achita diferenta ramasa de plata catre banca in cazul in care tinarul proprietar nu mai poate plati…astfel ramane in locuinta dar din nou ca si chirias…..Si cate si cate chichite trebuie rezolvate pentru a ramane aceasta lege “valabila ” pentru toti tinerii din Romania ….dincolo de ideea generoasa a Elenei Udrea …..

 32. moro

  Ideile generoase de multe ori se pierd in desisul implementarii…Dar asta nu inseamna ca sunt sortite esecului.In Marea Britanie,cesionarea este posibila si mostenitorii pot continua sa plateasca ipoteca.E o masura care scade stress-ul ipotecii mai ales daca e o perioada foarte lunga.Dar rolul statului se opreste in momentul achizitionarii locuintei.Toate acele amendamente la care ai facut referinta sunt la mana bancilor…acesti camatari cu acte in regula…ori cred ca acest domeniu este la discretia lor…de aceea criza in sistemul privat si in Romania este mai acuta si va dura mai mult decat in alte parti.Sistemul bancar a fost liber si neingadit de reguli care ar fi putut pune la adapost economia romaneasca,iar rezultatul este tocmai acest deficit pe care nu mai reusim sa il acoperim.Sau ma rog…acoperim profitul sistemului bancar.Nu poti acuza statul ca trimite clientii la banci…au ramas unica sursa de finantare pentru orice,as spune ca oricum o dai exista un singur castigator pe piata mondiala in plina criza…creditorii.

  p.s.bancile pun in vanzare aparaturi electronice ale unor firme de telefonie mobila…ce facem cu cei ce sunt afectati de concurenta neloiala realizata de acestea,practicand preturi sub cele ale pietii?cine este jucatorul si cine pune muzica?E o problematica complexa si orice solutie poate parea partinitoare la un moment dat…

 33. Ion Adrian-ai sesizat bine,sunt un singuratic,si e explicabil-13 ani de emigratie,de incercare disperata de a reusi,de incercare disperata de a-ti dovedi ca esti un invingator,te transforma intr-o persoana mai egoista ,si destul de reticent in raporturile cu ceilalti.
  sigur fiecare dintre noi purtam dupa noi,IN RANITA,propiile experiente,care ne urmaresc si in acelasi timp ne definesc.
  cu toate astea in viata de zi cu zi,am inteles TRAGIND CU URECHEA[PRECUM GEOANA]ca se spune despre mine ca sunt o persoana agreabila,ei,hai sa nu fiu asa generos cu mine,usor de tolerat.
  n-am cautat sa fiu eu pe post de judecator,nici n-as putea fi pt ca probabil intr-un fel s-au altul sunt implicat emotional,asa ca probabil as fi subiectiv.
  si dupa cum probabil ai observat imediat dupa stingerea scandalului cu fraudarea alegerilor-CAPAT DE LINE-tonul meu s-a muiat semnificativ iar atitudinea de BATAIOEUR,am ferecat-o in seif pina…..nu ca nu ar fi luari de pozitie pe blogg care ma irita,dar in acest moment sunt dispus sa accept orice opinie,pt ca e normal si firesc sa gindeasca fiecare cum doreste,pt ca suntem intr-o perioda normala si nu se aduna capital politic,asa ca accept orice si pe oricine.
  asa ca ,te rog sa ma crezi si sa-mi dai credit,singura mea intentie a fost sa va aduc atit cit se poate la o relatie rezonabila,fara a stabilii vinovatii.
  asa ca te rog sa ma scuzi daca ti s-a parut cumva ca n-am fost drept si obiectiv.

 34. doar atit vreau sa spun-nu exista intiativa care sa nu poate fi combatuta,atacata,pina la urma desfiintata.
  faptul ca ELENA UDREA,are ideii,e de bine,cit si cum va reusi,e o alta problema.
  pt moment nu am motive sa o critic,nu pt ca ar fi perfecta,ci pt ca este bine intentionata si vrea-SA SPERAM SI ,CA VA PUTEA SI VA REUSI.
  tinerii care vor deveni propietari prin intiativa doamnei udrea o vor tine minte toata viata-E SI ASTA O MARE VICTORIE.
  citi ne putem mindrii cu asa ceva?

  Doamna elena udrea-pt felul elogios in care va sustin proiectul,vreau si eu ceva-UN TORT MARE DE INGHETATA PT TOTI BLOGGERI CARE SCRIU SI TIN VIU ACEST BLOGG.INCLUSIV PT MADALINA…
  ramin in asteptare.

 35. Adrian,pina la urma tu esti singurul care hotaresete cum se va pozitiona.ei, mi-am dat si eu cu parerea,n-am pretentia ca as fi si nimerit cea mai buna solutie.

 36. ***Frank Zapa[king] – înţeleg că iar vrei o întâlnire… 😆 Dar nu-i suficient că înţeleg numai eu… În iarnă ar fi fost cu şampanie franţuzească… Acum fie şi cu “UN TORT MARE DE INGHETATA” numai să fie… 😆

 37. Felicit reusitele dvs cu privire la modificarea legii, dar daca primaria nu vinde cu ce ne ajuta?

 38. NG

  Ideea ministrului EU este generoasa……..dar nu pentru tinerii fara loc de munca stabil….Cesionarea (transferul) unei ipoteci se face numai cu acordul bancii, in urma unei anchete de credit, avand in vedere ca “adevaratul” proprietar este banca…iar perioada, cu cat este mai lunga, cu cat dobanda este mai mare ( avantaj banca). Toti ne plangem de nesatul bancilor, dar cand vine timpul sa cumparam o casa, tot banca ne scoate din……..pretul fiind dobanda. In concluzie, prioritatea ministrului EU nu este nicidecum tineretul ci bancile si companiile de contructii care au cotizat la PD-L.

 39. @ Doamna Ministru Elena Udrea
  O intrebare respectuoasa: sunteti si domnia Voastra deceptionata ca si dl. Prim Ministru Boc
  in legatura cu stadiul lucrarilor la podul Vidin-Calafat? De vina, daca da, este partea romana
  sau cea bulgara?
  S-auzim numai de bine!
  PBV

 40. @ Administrator
  Cu respect pt multele postari cu care ne “ademeneste” la comentarii d-na Ministru am de facut o scurta corectie gramaticala (din repezeala probabil): la randul 4 de sus, citez: ” la fel de bine CARE(?) in oricare alta tara……” ; corect fiind evident: ” la fel de bine CA in oricare alta tara….”
  @ Doamna Ministru
  Ideea atragerii tineretului roman cu ajutoare palpabile, nu vorbe bla, bla in vant mi se pare
  insa f f bine venita si in acest sens va urez multe succese si glumind in plus “succesuri”!Apropos, sa stiti, sincer ca sunt pozitiv impresionat de munca drei EBA in Parlamentul European!
  Cu gratitudine si admiratie nonconformista si nepupincurista
  PBV

 41. Un zâmbet la cafea 😆

  Un om foarte batran zacea pe patul de moarte. Deodata, simti aroma prajiturii lui favorite cu ciocolata, cum urca incet si ademenitor pe scari. Si-a adunat fortele ramase si s-a ridicat din pat. Sprijinindu-se de perete, a mers pana la usa si, cu un efort si mai mare, a coborat scarile, tinandu-se cu ambele maini de balustrada. Gafaind, s-a sprijinit de tocul usii si a aruncat o privire in bucatarie.

  Daca n-ar fi simtit durerile acelea cumplite, ar fi zis ca este deja in Rai. Acolo, puse pe un ziar, erau sute de prajituri favorite cu ciocolata. Era asta raiul sau era ultima dovada de iubire din partea sotiei, care se asigura ca sotul ei parasea lumea fericit?

  Cu un ultim efort, s-a aruncat inspre masa. Mana tremuranda a ajuns la o prajitura de pe marginea mesei, cand brusc este lovit cu o lingura de catre sotie.

  “- Nu te atinge de astea”, spuse ea, “sunt pentru inmormantare!”

 42. Citatul zilei 🙄

  “Nu-ti fie frica de umbre, pentru ca ele iti arata ca exista undeva si o lumina.”
  Jonathan Santos

 43. Buna dimineata silvestar,da imi umbla prin capsor tot felul de intilniri.ai vazut ca m-am gindit la toata lumea,n-am fost egoist sa CER,doar pt mine.
  si inca ceva,daca clientela politica cere POSTURI,CALDUTE si cu spor la portofel,pt clientela bloggurilor,mi s-a parut cel mai nimerit un tort de inghetata.MAREEEEEEEEEEEEEEE.
  nu stiu daca vre-o data il vom vedea,dar eu mi-am facut datoria pt ,Mandatul asta’
  si m-am gindit la inghetata pt ca sunt tare multe creiere infierbintate,de parca saptamina viitoare ar fi alegeri.
  sa ai un sfirsit de saptamina,asa cum ti-l doresti,al meu nu va fi grozav,ploua in draci,asa ca voi sta pe linga calculator….

 44. ***Frank Zapa[king] – Bună dimineaţa! 😆

  Şi la noi plouă dar plouă în bine cunoscutul stil bacovian: lălâu, mocăneşte, leneş, cu acel “lasă-mă să te las” caracteristic nouă, moldovenilor… E-aşa cenuşiu şi aşa deprimant ca o zi de toamnă târzie…

  Întâlnirea la care visezi… Aşteaptă cu răbdare 2012… Atunci sigur va fi… Şi, printre priorităţile acelui an: ÎNGHEŢAREA preţurilor la alimente şi utilităţi şi mărirea pensiilor şi a salariilor de o să ne întrebăm ce bine a dat peste noi… 🙄

  Nu te iluziona… Am păţit-o şi eu cu nişte zile în urmă când am fost întrebaţi cam unde ne-ar plăcea să petrecem weekend-ul… 😳 M-am gândit că se pune de o întâlnire undeva, la munte…

  În sfarşit, asta e…
  Şi eu voi sta pe lângă calculator numai că am decis să mă risipesc pe ziare.com…
  Toate cele bune pentru un weekend de vis pe care să ţi-l faci tu… 😆

 45. Murim ca maine… de Magda Isanos

  E-asa de trist să cugeti ca-ntr-o zi,
  poate chiar maine, pomii de pe-alee
  acolo unde-i vezi or să mai stee
  voiosi, in vreme ce vom putrezi.

  Atata soare, Doamne,-atata soare
  o să mai fie-n lume dupa noi;
  cortegii de-anotimpuri si de ploi,
  cu par din care siruie racoare…

  Si iarba asta o să mai rasara,
  iar luna tot asa o să se plece,
  mirata, peste apa care trece-
  noi singuri n-o să fim a doua oara.

  Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate
  gasi atata vreme pentru ura,
  cand viata e de-abia o picatura
  intre minutu-acesta care bate

  si celalalt – si-mi pare nenteles
  si trist ca nu privim la cer mai des,
  ca nu culegem flori si nu zambim,
  noi, care-asa de repede murim.

 46. NG…FRANK…Buna dimineata…Deci tinerii o vor tine minte toata viata pe Dna Udrea …si daca vor deveni proprietari si daca vor plati ani de zile si apoi vor pierde casa pentru care nu mai pot plati la un moment dat ratele la banci …
  Pentru a evita exercitiul camataresco -financiar al bancilor trebuie ca la nivel national ,ministerial sa se negocieze clauze la contractul de imprumut care sa prevada ca tinerii,beneficiarii imprumutului si a locuintei sa poate cesiona contractul si/sau transfera casa catre terta persoane(cu tot cu imprumut,rate etc)…care pot fi pers fizice,alte banci sau primarii ….Astfel bancile vor evita creditele neperformante ..beneficiarii,tinerii vor “lucra”gratuit pentru ele cautand si perfectand noile contracte cu noii clienti terti…tinerii beneficiari isi vor negocia singuri soarta banilor dati la banci pana la un moment dat,statutul locuintei la care sperau …recuperarea banilor dati pana atunci etc etc evitand clestele camataresc al bancilor in care sigur pierd tot ..si banii dati si locuinta ….
  Aceste clauze ar trebui avute in vedere si la alte contracte de imprumut pentru locuinte,bunuri de folosinta indelungata etc…in care beneficiarii imprumutului sa–si poata cauta singuri solutii de salvare,de evitare a falimentului total ,a pierderii casei,masinii ,altor bunuri ,banii dati catre banci sau alte entitati financiare de creditare sau liesing …..pot sa caute alti beneficiari care ar putea negocia sub pret cu persoana in criza financiara ,casa ipotecata,masina in liesing bunuri etc….
  Banca isi va primi in continuare ratele si dobanda fixata evitand alte activitati nespecifice bancare (procese,executari silite etc)…clientii neperformanti sau in faliment ai bancilor vor avea certitudinea ca nu au fost inselati de banca sau societatile de recuperare ..capusele sistemului bancar romanesc care jupoaie de fapt cetatenii cred eu ..si nu bancile care cedeaza contractele preferential catre aceste societati in loc sa introduca in clauze preferinta catre chiar clientii neperformanti care sa-si rezolve imprumuturile si situatia bunurilor proprii …Poate ar falimenta un pic societatile de recuperare,executorii judecatoresti ,camatari capuse,excroci imobiliari etc ce stau pe langa societatile de recuperare….dar ar induce si bancile si statul roman prin reglementarile sale o stare de liniste,siguranta si transparenta ..chiar speranta in randul populatiei Romaniei ..care a trait si sigur va trai inca o perioada din imprumuturi …evident pentru a-si achizitiona o casa,o masina sau alte bunuri de folosinta indelungata ….
  Prin reglementarile de mai sus pe care sa le negocieze guvernul ,ministerul EU etc bancile …sau BNR …prin grija guvernului si a Presedintelui Romaniei eventual….intr-adevar tinerii si nu numai din Romania vor tine minte si ANL urile si ideile Dnei Udrea si guvernul si TB…..
  Cred ca se inscriu si in masurile de protectie sociala de dreapta la nivel national…o formulare curioasa poate dar de dreapta deoarece beneficiarii imprumuturilor care cauta sa iasa cat mai putini sifonati ,terminati din afacerea cu imprumutul se vor adresa pietii libere pentru a ceda contractele de imprumut ,de cumparare a casei,masinii etc….isi ver negocia singuri soarta si destinul lor fara interventiile parsive ale “tertilor”impusi ,preferati de directori de banci contra comision gras….si toti preferatii lantului de societati,persoane care-si dau mana legal sa jefuiasca populatia …banci-soc de recuperari-avocati-executori judecatoresti-camatari excroci imobiliari etc etc….
  Si in cazul achizitiei de locuinte pentru tineri si pentru alte imprumuturi ,pe timp de criza,recesiune,somaj excesiv guvernul,BNR,bancile trebuie sa gaseasca solutii comune si rezonabile de rezolvare a creditelor neperformante ….banca trebuie sa acorde perioade de gratie 6-12 luni debitorului timp in care acesta trebuie sa gaseasca solutia cea mai favorabila pentru el si familia sa de a achita imprumutul si dobanzile catre banca …(eventual cu dobanda mult redusa sau fara dobanda pe perioada de gratie ) tot banca trebuie sa accepte ca tert,persoana sau institutia preferata de clientul debitor care a negociat in prealabil conditiile cesionarii contractului de casa,liesing,imprumut etc….Nici o entitate fizica sau juridica implicata si mentionata direct in contracte nu va pierde …Vor pierde parazitii si jigodiile ce misuna legal sau mai putin legal pe langa aceste afaceri cu banii,vietile si destinele persoanei,familiei sale si poate a unui colectiv de angajati etc etc …
  Practic am postat mai sus gandindu-ma la amici de-ai mei care si-au pierdut case,masini dupa ce au platit ani ratele ….au pierdut si banii platiti ca rate si dobanzi si bunurile …de ce?
  Daca executi casa sau masina …de e nu inapoiezi diferenta de bani platita ca rate,dobanzi si de pret ?
  de ce se subevalueaza bunurile la orice licitatie sau executare silita ….arbitrar fara control sau consecinte juridice si penale …?
  De ce nu se doreste reglementarea acestui sistem bancar ,juridic etc din Romania ..toti cu exceptia persoanei debitor incearca sa fure,sa jefuiasca legal romanii prin diferite mijloace legale profitand de lipsa de decizie si responsabilitate a politicienilor fata de romani ..
  Eu cred in continuare ca fara reglementarile de mai sus nici proiectul Dnei Udrea si nici proiectele personale ale romanilor nu au sorti de reusita multi ani de aici incolo …referindu-ma la toti romanii ..bogati,medii si saraci…….
  O zi buna la toti ….

 47. Buna dimineata MORO-vad ca ai trecut la ginduri mai bune in ce ma priveste si te-ai hotarit sa mai schimbi ceva ginduri si cu mine.
  m-am inarmat cu rabdare si am parcurs tot textul tau,incercind sa patrund sensul spuselor tale.
  admit ca asa ,intr-o lume perfecta ideile tale nu ar fi tocmai rele si ar face lumea mai buna,poate,rezolvind dificila problema a locuintelor
  dar recitind inca o data textul tau,m-am intrebat daca undeva in lumea asta s-ar putea derula un asemenea program atit de idealist incit si ideologii chinezi,cei care fac un mixt intre comunism si capitalism nu ar fi invidiosi pe ideile tale mai mult decit generoase.
  vreau sa fiu bine inteles,nu am de gind sa sanctionez idealismul tau,altruismul tau,vreau doar sa spun ca traim in lumea ,CARE ESTE’
  alta ,pt moment nu avem,n-am descoperit lumea perfecta si nici sanse nu sunt pt urmatorii 200 de ani.
  statul marinimos pe care il invoci ar trebui sa aibe banii care sa securizeze invenstitia in case, a tinerilor,lucru pe care nu il poate face decit deturnind banii din taxele celorlati cetateni.
  luru imposibil de facut intr-o lume capitalista ,a concurentei,care printre altele implica si……Riscul,optiunea,concurenta etc.
  poate esti tu un vizionar si noi astilalti nu suntem capabili de altruism,e foarte posibil si asa ceva,cert ramine insa realitatea care ne inconjoara,lupta pt supravietuire,incercarea disperata de a tine barca deasupra valurilor si salvarea celor pe care ai hotarit sa-i legi de calitatile tale.
  asa cum am spus de nenumarate ori,eu sunt un om de dreapta cu o viziune a vietii in care competitia are un loc foarte important,statul TATUC,nu prea imi inspira multa incredere.
  exceptia,in cazul nostru-TINERII DORITORI DE CASE-nu trebuie sa creeze precedente,majore.
  pt ca miine mai gasim o exceptie,poimiine alta si uite tot asa….
  pina ajungem un popor de exceptie-CARE S-A ARUNCAT SINGUR IN GROAPA CONSIDERINDU-SE EXCEPTIONAL.
  nu trebuie sa ma aprobi,suntem in mod evident pe pozitii doctrinare diferite,dar trebuie sa vezi ca doctrinele de stinga in care s-a pus prea multa generozitate [vezi grecia si chiar romania] sunt falimentare,si au dus tarile respective in colaps.

 48. Moro

  Te rog sa ma crezi ca inteleg perfect ce spui,si sunt in totalitate in acord cu tine.Experienta bancara in vremuri de criza nu o doresc nici celui mai mare dusman…Intrebarile tale sunt si ale mele si sunt sigura ale tuturor romanilor care trec prin traume ca cele descrise de tine.Ceea ce este mai tragic si nu cred ca guvernantii isi dau seama de asta,este ca din totalul celor care isi vad afacerile prabusite cu ajutorul politicilor bancare scapate de sub control sau chiar niciodata controlate,un procent infim din acestia vor mai avea forta financiara si morala chiar,sa se replieze astfel incat economia romaneasca sa simta in mod real o crestere.La nivel personal,dincolo de afaceri sunt oameni care nu isi vor mai reveni moral niciodata,Romania pierzand astfel o clasa de oameni energici si intreprinzatori care ani de-a randul au sustinut economia.Nu doar tu ai prieteni,toti avem…este un fapt general in Romania.In orasele mici unde replierea pe piata e practic imposibila pentru ca nu exista niciun fel de piata,astfel de practici fac parte din tragedia locala…un teatru la care asistam si speram sa iesim normali la cap,fara a te mai gandi in viitor la a o lua de la capat.Nu stiu cata vina are statul in toata aceasta stare de lucruri,nu stiu cata autoritate are sa intervina in stabilirea clauzelor contractuale,in fond riscurile oricarui apelant la serviciile unei banci este asumat si cunoscut.Problema este ca de nicio parte,banci,imprumutat,stat,nu s-a prevazut conduita in caz de criza economica,atunci cand planul de afaceri sau planurile personale-respectiv achizitionarea de case masini sau alte facilitati-devin dependente de evolutia economica generala si nu de capacitatea manageriala sau vointa celui care a vrut o casa pentru copiii sai.Aici cred ca este lacuna pe care nici statul si nici bancile nu au acoperit-o,pentru ca pur si simplu au exclus-o din scenariul posibil al evolutiei unui plan de afaceri sau personal.Poate pe aceasta nisa,a conditiilor economice speciale,ar putea guvernul sa opreasca ceea ce a inceput in romania: Jihadul bancar in sectorul privat,ce va avea efecte profunde in acest sector,in opinia mea,va crea cel putin 3-4 ani de pauza investitionala(si cred ca sunt optimista),iar efectele derivate din aceasta pauza le putem previziona cu totii.Sa nu uitam ca orasele pana in 50.000 de locuitori,in general ocolite de investitori cu potential si care acum sunt in colaps datorita prabusirii economiei locale asa mici cum a fost,vor fi piatra de moara a intregii economii romanesti,fara perspective de revenire odata cu disparitia clasei de intreprinzatori de mijloc demoralizate de toata aceasta stare de lucruri.

 49. Buna dimineata. Economia de tip concurential, libera, este singura care a produs progres si prosperitate. Socialismul, comunismul, societatile in care statul are un rol major, au fost catastrofa ultimei sute de ani. Mie imi pare penibil sa amintesti macar despre aceasta optiune. Ea este pentru oameni slabi, fricosi, lasi, fara valoare. Pentru cersetori.

 50. @Frank,
  M-am gandit la ce mi-ai spus.
  Adu-ti aminte ca dupa ce l-am felicitat le PM Boc inainte de afi din nou nominalizat si apoi acesta a format guvernul am spus ca intru intr-o vacanta mai lunga, neprecizata gandind cam asa(probabil ca si tu la fel):
  Ne-am batut alaturi de voi, am castigat, Basescu alt mai dat nu mai poate avea in vedere asa ca acum este treaba voastra sa guvernati si peste o perioada de gratie o sa mai vedem.
  Daca ma intreba cineva atunci cat este acesta perioada de gratie as fi fost tentat sa zic , ca pana in 2012 la alegerile ce urmeaza.
  Apoi mi-am dat seama ca asta ar fi valabil intr-o societate normala, asezata uinde nu se duce intre partidfe o lupta aproape ca virulenta verbala cu lupta sau ura de clasa, atat doar ca fara asasinate de tip bolsevic sau carlist, cu un stat care inca se comporta ca dusman al cetateanului care-i permite material existenta si exemple sunt destule, adica ca intr-o societate in care daca un prtid votat nu-si tine in mod suficient angajamentele il vei vota pe altul, care trecut prin purgatorul opozitiei va fi atunci mai convingator si cu asta basta.
  Dar la noi nu este inca asa continua acesta lupta antinationala si anticetateneasca si este suficient sa vezi cum se comporta trusturile de presa aservite inamicilor caci termenul de opozitie nu-l pot de fapt folosi in mod justificat.

  Desigur ca tunurile acestora sunt puse pe actiunile guvernului cu impact nu evident pozitiv pe termen scurt , termenul lung fiind ceva indiferent miticilor si deci atacul se duce pe efecte locale, pe erori, pe lucruri corecte pentru unii (raderea pensiilor nesimtite) si nedorite de altii care fac de regula parte si din clanurile puterilor ce s-au succedat si aici televiziunile inamice se ocupa de tot felul de argumente de tipul sexul ingerilor , deformari, interpretari ultra legaliste si ingust si chiar fals constitutionaliste.

  Guvernul are de lucru, ministrii nu urmaresc la nivelul unora dintre noi ce se intampla in media sunt prinsi pe picior gresit nu au gasit niste purtatori de cuvant care profesional sa fie la nivelul lor, care sa le impartaseasca atfel fundamentat optiunile si care sa aiba si talentul mediatic necesar asa ca asistam si daca nu ma asculta incepand sa-si asculte mai mult tacerea decat sa doreasca sa se auda vorbind o s-o mai pateasca.

  Acesti ministri care se ocupa de astfel de masuri sunt cei vulnerabili.

  Doamna Udrea nu poate fi atacata decat pe teme ca si in anul trecut legate de cheltuirea banilor si cum nu mai sunt majoritari, ca sa creeze comisii “cu Organe ” deocamdatanu-i preocupa dar vor veni si astea la rand.

  Acum despre ce face dna Udrea nimeni nu poate sustine nimic rau, pot fi discutii in media cum au fost opinii si aici pe blog, cu siguranta mai importante decat ale noastre , dar constructive si asta pe inmici nu-i intereseaza, iar pe latura distructiva, singura care-i intereseaza, ca si pe unii de aici, nu pot ataca decat pe tema ca efectul proiectelor nu va fi cine stie ce etc, dar nu poate mobiliza impotriva lor ONG, sindicate, judecatori sau fosti generali etc, precum la cele de interes foarte general si cu unele pobleme(sa recunosc asta) cum sunt legile astea esentiale ale guvernului.

  Si daca asta este situatia si daca ministrii nu au timp sa se informeze atunci actiunile noastre posibile in acest razboi in care am fost soldati intr-o batalie nu trebuie intrerupte adica nu ne putem inca lasa “la vatra”.

  Trebuie adica sa ramane pe baricade.

  Actiunea de acest fel si ma dau de exemplu fara falsa modestie(cum ar fi cu apararea lui Baconschi unde doar Biblio a atacat-o de pe pozitii de “corectitudine politica” obtuza, fiind interesat de fapt sa atace, sa distruga apararea lui Baconschi, el fortand principiile, sau de vre-un Andrei care gasind o exprimare nefericita in loc s-o corecteze sau doar s-o semnaleze anatemizeaza intregul text si implicit si mesajul pe care-l poarta) daca ar fi sprijinita de mai multi care sa se implice in a ajuta initiatorul si nu a-l sabota atat prin indiferenta mai mult sau mai putin intentionata sau superioara, cat si prin atacuri marsave de destructurare a argumentatilor, nu cu scop de a pune ceva mai bun in loc ci doar distructiv, pentru a scadea increderea celor ce citesc si mai ales a destinatarilor adevarati, care in postarile mele de acest tip sunt dna Udrea personal in activitatile dnei si pe care le prezinta pe blog, guvernul in calitate sa de membruintr-un guvern cu raspundere solidara, parlamentul prin calitatea de parlamentar care apoi discuta si voteaza oferta legislativa a guvernului, membru in conducerea PDL deci referitor la aspectele plolitice concrete, care se degaja din celelalte destinatii mentionate dar si pentru unele de natura constitutionala, generala sau doar de doctrina politica.

  Sper ca am raspuns astfel la cele ce mi-ai spus in legatura cu felul in care privesti acum, blogareala noastra pe aici.

 51. PS Acum am citit interventia lui Moro, raspunsul lui Frank si NG care mi-a oferit un argument la cele pe care i le spun lui Frank si astfel tuturor, care sunt un exemplu de abordare constructiva la cele propuse de dna Udrea.
  Si eu in prima postare pe acest fir am atras atentia asupra unui aspect, corect ridicat de un expert imobiliar pe care-l cunosc de mult si care are si condei, caci a fost unul din cei ce publica in presa imediat postrevolutionara.
  De altfel iarasi parca este o coincidenta ca tocmai in timpul in care eu imi scriam textul de mai sus, pe blog sa apara o discutie exact in sensul dorit de mine
  Pot fi desigur si postari de tipul: sa ne aflam in treaba de cat de destepti suntem si sa nu se spuna ca nu am tras noi concluziile, dar astea nefiind nocive, nu au relevanta si deci nu conteaza

 52. Erata: inainte de a fi, Basescu alt mandat nu …
  🙂 si or mai fi, si doar n-o sa ma mai citesc odata, asta era la inceput si mi-a sarit in ochi

 53. Pentru a putea sa fie intelese, cuvintele insiruite, cu sau fara logica, tebuie sa se constituie in propozitii si fraze. Ele au niste reguli, dar pentru coerenta, obligatoriu trebuie sa constina, cel putin subiect si predicat si sa fie incheiate cu punct, dupa fiecare idee. Din pasajul urmator, eu personal, nu inteleg absolut nimic. Nu stiu daca ma injuri sau ma lauzi, daca vrei sa spui ceva sau nu. Redau aici, fraza respectiva, pe care o apreciez ca fiind cauzata de tulburari psihice si nu o simpla eroare gramaticala. Ii rog pe cei care au inteles despre ce este vorba, sa-mi traduca si mie:
  “Actiunea de acest fel si ma dau de exemplu fara falsa modestie(cum ar fi cu apararea lui Baconschi unde doar Biblio a atacat-o de pe pozitii de “corectitudine politica” obtuza, fiind interesat de fapt sa atace, sa distruga apararea lui Baconschi, el fortand principiile, sau de vre-un Andrei care gasind o exprimare nefericita in loc s-o corecteze sau doar s-o semnaleze anatemizeaza intregul text si implicit si mesajul pe care-l poarta) daca ar fi sprijinita de mai multi care sa se implice in a ajuta initiatorul si nu a-l sabota atat prin indiferenta mai mult sau mai putin intentionata sau superioara, cat si prin atacuri marsave de destructurare a argumentatilor, nu cu scop de a pune ceva mai bun in loc ci doar distructiv, pentru a scadea increderea celor ce citesc si mai ales a destinatarilor adevarati, care in postarile mele de acest tip sunt dna Udrea personal in activitatile dnei si pe care le prezinta pe blog, guvernul in calitate sa de membruintr-un guvern cu raspundere solidara, parlamentul prin calitatea de parlamentar care apoi discuta si voteaza oferta legislativa a guvernului, membru in conducerea PDL deci referitor la aspectele plolitice concrete, care se degaja din celelalte destinatii mentionate dar si pentru unele de natura constitutionala, generala sau doar de doctrina politica.”

 54. Maryland

  Foarte corect ce spui,dar in conditii economice normale.In mod normal nu sunt de acord cu interventia statului in economia de piata,dar daca este sa fim democrati si concurantial de tip liber,atunci putem spuna ca cel mai neloial concurent la ora actuala pe piata este sistemul bancar,care prin preturile subevaluate ale bunurilor supuse sechestrului pe care le practica saboteaza voit sau nu piata libera.Cum vrei ca dezvoltatorii imobiliari spre exemplu sa investeasca in constructii,cand pe piata gasesti la discretie imobile de la cele mai simple la cele mai moderne la preturi la sfertul celor de pe piata? Si pana acest lucru nu se va opri,investitiile in constructii vor avea de suferit.Am amintit ieri,si nu am primit raspuns,de lovitura pe care au primit-o comerciantii de telefonie mobila…cand la banca gasesti telefoane performante la preturi de nimic…si tot asa…Poate gresesc,dar aici e vorba de interventie a statului astfel incat acesta sa nu devina victima a unui sistem bancar care incet si sigur devine proprietar pe un procent serios din Romania,si nu neaparat de a proteja intreprinzatorii de riscul la care acestia cu buna stiinta s-au supus,sau de a regla piata concurentiala.E o problema complexa si fiecare considera ca are dreptate din punctul sau de vedere…

 55. Hopa-si-a facut apritia si N.G.-pe toti ii gratuleaza cu cite un raspuns,o atentie ceva acolo,doar pe mine a trecut la rubrica ,Ignore’
  dupa ce ca e o vreme naspa rau de tot,nici N.G…..

 56. Franky

  Ia si o inghetata langa tine…sa iti tina de cald… 😉 Mie imi place ploaia…

 57. Amuzant si daca tot vorbiram atat de Blaga iate ce spune amuzant dar poate nu total fals un bloger:

  “Blaga a spus, nu cu mult timp in urma, ca guvernul Nastase a fost cel mai bun guvern al Romaniei Asa de mult i-a placut ce-a zis ca mare parte din ministrii si secretarii de stat s-au transferat: Sarbu, Diaconescu, Steriu, Emacu, Oprea, Mihailescu, Theodorescu, poate si Tanasescu. Daca-i cum se zvoneste ca next step ii cuprinde si pe Bejenariu si Saniuta, apoi o sa avem un ipotetic cabinet Nastase fara Nastase. Asta da post-modernism politic.”

  Ei,nu e rau sa tot avem tot next step-uri de acestea. 🙂

 58. NG
  Aparent si tu ai dreptate, dar si eu. Ceea ce invoci tu, sunt elemente concurentiale pe piata si ele, in mare parte sunt fals intretinute, tocmai de interventia statului. In concurenta libera, fiecare element are rolul sau, de la un simplu zambet sau pozitionare diplomatica, pina la strategiile de politica financiara pe termen lung. Practic, poti sa vinzi cel mai bun telefon din lume, daca nu gasesti pretul corect, in raport optim cu puterea de cumparare, tu faci eforturi in pierdere. Si atunci, bancile iti vand marfa, poate ca bonus la propriile produse, mult mai ieftin. Dar, repet, acesta este un element de lupta concurentiala. Pe de alta parte, nenumaratele interventii si reglementari ale statului pe piata bancara, sustinerea subiectiva a unor jucatori pe aceasta piata, precum si politca deloc transparenta a Bancii Nationale, fac din aceasta piata, un jucator discretionar. In Statele Unite, acest tip de practici este sanctionat din start de legile antitrust. Politica de dumping, de practicare a preturilor sub nivelul minim, unanim acceptate, este intezisa, in primul rand de regulile morale. Ori la noi se practica. Nu cred ca trebuie sa-ti spun eu, ca Banca Nationala, functioneaza cu un sistem secret de reglementari, la care ajunsesem la un moment dat. Acest sistem, este insasi mecanismul care permite bancilor private, sa ocoleasca legile normale ale concurentei. Sunt multe de spus aici, dar in esenta, este o interventie care nu se vede, a statului in economie. Tot ce s-a schimbat, in cei 10 ani in care eu am stat in America, este ca la orice faci apel, functionarul nu te mai refuza obraznic, ci iti zambeste si iti ofera amabil niste explicatii care te amina sau te trimit la plimbare. Pe scurt,. lasati hartiile aici, va sunam noi. In privinta ideii de sprijin a tinerei generatii, pot sa afirm ca este nobila si demna de luat in seama. Dar cand ea se face din banii tuturor, prin facilitarea atribuirii unor locuinte noii generatii, este o incalcare a regulilor concurentei. Prin politica bancara corecta, prin facilitati de creditare acordate de banci pe criterii juste, tanarul care este ajutat, devine direct raspunzator de rambursarea a ceea ce a primit in avans. Altfel ramine statul si tanarul, cand se plictiseste de munca, nu mai este constrins sa munceasca in continuare. Pentru ca pierde statul, nu el sau banca.

 59. Ha, ha, ha, ha, cat de caraghios se continua cu demagogia liderilor PDL-isti….Minciuni dupa minciuni…Rog sa ne spuneti si noua in concret, stimata doamna, cati tineri beneficiaza de aceasta favoare inventata ad-hoc pentru impresia artistica .

 60. @infiltrat,
  Recunosc sunt fraze lungi dar cine face efortul sa le citeasca. bine, cine nu, nu.
  Cei care adorm numarand pana la zece nu vor reusii niciodata.
  Nu scriu ptr tine, asta ti-am spus-o si nu mai muri permanent precum cainele de drum lung, pentruca dl CAINE este un animal cu care tu nu suporti comparatia.

 61. E criza, sinteti intr-o perioada dificila pentru guvernare. Va tin pumnii. Va-ti facut poate dusmani, prin deciziile pe care le luati, dar trebuiau luate masuri, si asta de oricine ar fi fost in locul dvs.
  Va sint sustinator. Mult succes. Continui sa va urmaresc.

 62. PS. Pentru cunoscatori: si mai stii, oi fi, n-oi fi reincarnarea lui Balcescu, lui Joyce sau a lui Faulkner si mai putem cita, dar se depaseste lungimea numararii pana la zece, si somniferele costa la farmacie si trebuie si reteta. 🙂

 63. Asta spuneam si eu. Fraza, este lunga, dar nici nu spune nimic. Eu apreciez asta, dat fiind ca este o practica, nu o exceptie, o bataie de joc pentru oricine citeste aici. Sigur ca eu, avizat fiind, ocolesc, pe cat posibil, dar, in acelasi timp nu pot sa nu ma intreb, este o bataie de joc fata de acest mediu de socializare sau este produsul unei minti incetosate?

 64. locuiesc intr-o locuinta ANL unde conditiile nu sunt tocmai bune ploua prin acoperisi ‘tavanele rigipsul sau unflat m-am adresat autoritatilor si au spus sa-l repar cu bani mei. referitor la noua lege este ok dar pretul locuintelor sa fie stabilit in functie de pretul pietei unde este situata locuinta si nu la general si felul in care s-au degradat datorita lucrarilor defectuase

 65. Si inca ceva interesant:

  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  februarie 27, 2010 la 11:04 am
  @Ioana,
  Asa ar fi sa fie corect, cu o exceptie in sensul ca nu e vorba ca partidul sa-si pastreze apriori postul, dupa cum spui tu, dar e dupa muschii lor cata vreme legea permite.
  La obiectia lor ca au castgat uninominal, raspunsul meu este: nu numai nominal dlor, ca atunci trebuia sa fi luat peste 50% din voturi, ceea ce de regula nu e cazul .Desigur ca pot sa candideze din nou la turul partial ce ar urma, dar ca independenti sau de la alt partid ca sunnt liberi, dar postul trebuie din nou scos la concurs
  Asa vad eu modificarea legislativa ce raspunde la ce soliciti tu.
  Cred ca AN nu ma va contrazice in raspunsul ce ti-l va da

  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  februarie 27, 2010 la 11:50 am
  “PSD pierde un simbol

  Sunt foarte trist. Prietenul si colegul meu Marian Sarbu a anuntat ca paraseste PSD dupa 16 ani de activitate neintrerupta in acest partid. Este pentru prima oara, in cariera mea de om politic, cand imi gasesc foarte greu cuvintele. Dincolo de a-mi fi prieten, Marian este unul dintre putinii lideri de stanga autentici din Romania, este un simbol pentru PSD. Cei care spun ca plecarea lui nu e mare lucru habar n-au ce inseamna politica de stanga, habar n-au ce inseamna social-democratie. Iar cei care timp de un an si jumatate s-au uitat la lupta mea cu Geoana si fie m-au criticat, fie au tacut academic sa se uite acum unde au adus partidul. N-au nici o remuscare pentru situatia critica in care a ajuns astazi PSD?”

  Aceasta este ultima postare a lui Miron Mitrea pe blogul lui si care cred eu trebuie cunoscuta.
  I-am mai retras un credit lui Ponta. 🙂

 66. PS. Aceste doua postari le-am facut la AN blog raspunzand unei idei cum ca un parlamentar care pleaca din partid ar trebui sa piarda automat locul in parlament in favoarea unuia din acelasi partid, ceea ce nu este corect si ilustrez plecarile astea cu zicerea lui Miron Mitrea ref la dl Marian Sarbu.
  Acum cred si mai mult, ca un nou partid de stanga care sa inlocuiasca pe scena acest vetust si nereformabil PSD este posibil sa aibe relevanta.

 67. Buna ziua la toti care au raspuns postarii mele ….
  Nu am vorbit de interventia statului in relatia contractuala client-banca ….deci nici socialism nici comunism….vorbeam de reglementari ale BNR privind incheierea de contracte de imprumut catre persoane fizice ….si evident in legatura cu desfasurarea in bune conditii a unor proiecte de genul celui promovat acum de Dna Udrea….
  Negati existenta lantului de tip mafiot (chiar daca e si de piata ) banca-evaluator(expert)-jurist(avocat)-societate recuperare-justitie – executor judecatoresc-client?Negati existenta parazita pe acest lant a ilicitilor agenti excroci imibiliari,camatari,interlopi etc?Negati ca profitul,comisionul etc a acestor verigi din lantul mafiot este in cele din urma platit,se regaseste tot in pretul imprumutului,casei masinii etc a clientului bancii ?
  Toate cele de mai sus fac parte dintr-o economie de piata concurentiala si corecta in conditiile in care nu vorbim real de piata concurentiala bancara in Romania ,unde toate bancile au aceleasi principii comerciale diferind doar procentual cu zecimale dobanda,comisioane etc….in conditiile in care pentru romanii pers fizice sau juridice exista o singura solutie monopol –imprumutul din banca …o banca monopol cu capete avand denumiri diferite …..Economie de piata si politica liberala nu inseamna dupa parerea mea sa lasi tara si romanii fara legi si protectie a legilor …daca cetatenii au obligatii si platesc impozite si taxe la buget din care se platesc cei din guvern si parlamentarii….Sa lasi Romania ca o bucata de cascaval asezata la indemana tuturor din exterior ,clasei politice si niciodata cetatenilor majoritari a Romaniei …
  Despre ce interventie a statului vorbim in conditiile in care bancile ar fi constranse prin anumite reglementari contractuale sa lase clientului optiunea de a lasa bancii casa ipotecata sau de a ceda contractul de imprumut sau de cumparare catre o terta persoana acceptata ca solvabila de banca creditoare…persoana juridica sau fizica …alta banca sau primarie ..?
  In principiu am pornit in rationament de la ideea ca orice banca doreste prin politica sa atragerea clientilor ,imprumuturi performante si profit…..intr-o relatie corecta banca -client …recuperarea creditului impreuna cu dobanzile este tinta unei banci respectabile …tot ce am propus mai sus era in sprijinul clientului si a bancii …..pentru ca acestia sa-si atinga obiectivele ..evident ca am scos din ecuatie omul,natura umana ,morala romaneasca …directorul de banca fie el de la Bucuresti sau provincie .si roman ….functionarul de la ghiseu….va perturba perturba mereu procedura corecta si legala prin apartenenta sa la lantul mafiot de mai sus ..fara ca acesta sa aiba vreo legatura cu economia de piata si concurentiala ….
  Acum pe reglementarile existente bancile si parazitii amintiti au toate drepturile asupra bunurilor clientului ipotecate sau nu …asupra vietii si destinului clientului ….prin proceduri costisitoare,procese prelungite,”actori” platiti tot de catre client in ultima instanta ……Pe aceste reglementari clientul nu are nici un drept in aceasta relatie contractuala ..doar obligatii …e deci un contract legal sau abuziv ..care profita de lipsa reglementarilor pe piata concurentiala si libera ….lipsa concurentei ,a alternativei pentru cetatean ..un santaj mascat ….?
  Unde au incalcat ideile mele principiul economiei libere si concurentiale si unde a aparut ideea de interventie a statului in economie…un stat ,guvern care dupa opinia unora nu ar trebui sa reglementeze nimic in Romania …doar sa incaseze si sa reglementeze eventual obligatiile cetateanului catre stat si principiile economiei de piata …nu si drepturi ale cetateanului roman care plateste pentru a fi protejat in fata oricarei incercari de abuz… de catre stat …fie el si abuz al economiei de piata si a democratiei impotriva cetateanului roman ….
  Sper ca am fost mai explicit….Sa fie concurenta ,banca sa castige dar cetateanul trebuie sa aiba dreptul de optiune mereu..de la contract pana in interiorul sau si al clauzelor …dreptul de optiune privind solutionarea eventualelor litigii care ar aparea in relatia contractuala cu banca …dreptul de optiune asupra modului in care achita catre banca imprumutul si dobanzile aferente care constituie profitul si motivatia bancii de a imprumuta si a exista…..
  Nu cred ca putem pleda pentru altfel de solutii in Romania fara riscul de a deplasa principiile economiei de piata libere si concurentiale care functioneaza in tarile dezvoltate si civilizate catre tarile africane,colonii economice,protectorate .. tari ale nimanui unde functioneaza legea bunului plac …unde cetatenii au doar obligatii nu si drepturi …in numele economiei de piata libere si concurentiale modelata dupa dorintele guvernantilor,politicienilor de varf ..altor institutii deloc dezinteresate …
  O zi buna ….

 68. Moro
  Banca nu este, dar trebuie sa fie un prestator de servicii catre populatie. Ea trebuie sa existe, sa faca profit, numai din creditele acordate, ceea ce nu se intampla, deocamdata. Firesc, dincolo de reguli, de regulamente, de principii, exista si sistemul coruptiei, cel mafiot, care are si el influentele lui. Un aspect al acestuia este finantarea preferentiala a firmelor de import-export de apartament, desigur cu castiguri. Ca sa dau doar un exemplu, pe piata internationala, preturile, sa zic ale cerealelor, ale petrolului, de ce nu a alimentelor sau bunurilor de consum, se manifesta sub forma unei sinusoide. Ea are puncte de minim, creste previzibil, ajunge la un maxim, dupa care scade din nou. A patrunde pe astfel de afaceri, impune un capital foarte mare, pentru a realiza, nu obligatoriu, un procent foarte scazut de profit. Dar cum se opereaza cu milioane sau miliarde de unitati de masura, kilograme, litri, tone, barili, o diferenta de 1 cent la kilogramul de grau, se regaseste in profituri de sute de mii de dolari, la fiecare operatiune. Ei bine, pentru cei care sunt, cum se spune, in carti, bancile gasesc variante de finantare, iar acestia castiga. La fel castiga si bancile. Astea sunt realitati ale pietei, problema este ca nu orice competitor poate sa acceseze astfel de fonduri sau creditari.

 69. În lumina cutremurelor din luna februarie, nu puţin el număr… mă întreb dacă aceste case noi construite au o protecţie anti-seism cumsecade?

 70. “Cum reactioneaza oamenii la cutremur”? Idioata intrebare pusa pe RTV acum doua minute…
  Un copil de 4 ani s-ar bucura enorm ca vede lustra clatinandu-se (s-a întâmplat la cutremurul din 1977; băiatul vecinilor) dupa care s-ar apuca de urlat, in bratele tatalui, ca mai vrea o data… Mai vrea sa se clatine lustra, adica…

  Sa fie oare adevarat ca şi jurnalistii au scoala? Si daca au, toti au absolvit USH?

 71. Biblio
  Asa cum ne spuneau si profesorii de la Baneasa, atita timp cat nu exista case, ci doar proiecte, mai mult sau mai putin pe hartie, cutremurul nu prezinta un pericol. Atunci care sa fie rostul unui sistem antiseismic? Aceste case nici macar nu prezinta o importanta din punct de vedere imobiliar, au doar scopul de a creste influenta statului, acum, efemeric, identificat cu reprezentantii marcanti ai PDL. La fel a fost in ultimii 20 de ani, doar ca initialele partidelor care s-au prelins la guvernare erau altele si numele celor tari diferite. Numai un cutremur major, total, poate sa schimbe aceasta stare de fapt. Si imi e teama ca acest cutremur o sa fie de natura sociala. E mai mult decat previzibila o noua revolutie de tip socialist si abia atunci o sa cada cu adevarat, toate constructiile.

 72. @ Maryland Andrei
  Încărcările în construcţie au o varietate foarte mare. Contează, de exemplu, şi încărcarea propriei structuri, şi destinaţia clădirii (pentru că încărcarea asupra planşeelor se tratează diferit funcţie de mărimea şi tipul încărcării) şi zăpada care se strânge pe terasă sau acoperiş şi încărcarea din cauza vântului… la finalul unei liste lungi şi influenţa cutremurelor. Toate acestea generează un coeficient. În proiectarea clădirii acest coeficient se traduce în grosimea grinzilor, a tipului de fier-beton, deschiderea grinzilor… Este evident că nu se poate face un proiect fără să ai acest coeficient… de aceea mă gândesc că rezistenţa la seism este deja cunoscută.

  Eu am înţeles ironia, din păcate mi-e şi frică că stilul românesc de a fura un pic de ciment, un pic de nisip, un pic de armătură, un pic de agregat, uitarea vibraţilor de după turnarea cimentului, necurăţirea de rugină a elementelor metalice înaintea turnări… toate la un loc scad mult rezistenţa clădirilor, deşi aparent totul este OK. Dacă mai sunt făcute şi din proiectare ceva “ieftiniri” care subţiază structura de rezistenţă, s-a dus toată siguranţa. Din păcate, o bună parte din aceste “economii” nu se văd pentru că sunt în clădire şi nu la suprafaţă, unde să se poată constata. De exemplu eu am descoperit, făcând reparaţii pentru a vopsi baia, că onor constructorul a pus sifonul de pardoseală de deasupra mea exact prin mijlocul grinzii şi, în consecinţă, în loc de o grindă monolit deasupra capului am ceva ce abia se ţine în vopsea şi într-un un tub de plumb pe post de scurgere cu nisip pe lângă el.

 73. Trebuie spus ca Patapievici deja are deja in spate niste realizari exceptionale.
  Bravo lui si toate felicitarile!
  Asemenea oameni care schimba fata lucrurilor, au fost promovati si pusi unde merita sa fie, de dl Basescu si nu de altcineva.

 74. Nu stiam ca aici avem si specialisti care deosebesc intensitatea de magnitudine si deci au opinii personale in domeniu 🙂 🙂 si ca printre noi se pare ca avem un structurist.

 75. PS Erata: … si deci au opinii personale de exceptionala importanta in domeniu. 🙂 🙂 🙂

 76. Sa-l vad pe Marmureanu care garanta dimineata neproducerea unui tsunami , caci acum(ora 13.55) se comunica:
  “Insula Pastelui ar putea fi atinsa de valul tsunami intr-o ora, in acest moment are loc o operatiune masiva de evacuare, anunta seful statului chilean.”

 77. Alo, dl Marmureanu, dvs cica sunteti seismolog si nu incurcati intensitatea cu magnitudinea sau nu fugiti pe Goagal cand auziti ca cineva vorbeste simultan despre aceste marimi seismice. 🙂

 78. moro

  Avand in vedere ca sistemul bancar nu poate fi reglementat, concluzia ar fi una simpla : principalul beneficiar al programului EU nu e “tineretul”, chiar daca am lasa sa se inteleaga acest lucru…..E bine cand putem sa ne razbunam pe banci, dar a nu se uita ca ele ( bancile) iau cel mai mare risc, imprumutand pe o perioada de 20-30 de ani. O banca nu este un organism de caritate, scopul ei este sa faca profit, ca si oricare alta intreprindere……
  Dar daca scoatem bancile din peisaj, ma intreb de unde ideea ca posesia unei case ar putea “lega” tineretul de glie, daca nu se asigura si sursa de venit, pe romaneste, loc de munca stabil, care sa le permita tinerilor ca sa’si plateasca ratele lunare…dar cum spun unii blogeri de pe aici, important este ca EU vrea sa faca ceva pentru tara, dar i se pun bete in roate…..

 79. State of catastrophe

  Chilean President Michelle Bachelet declared a state of catastrophe as the country suffered a series of aftershocks. The Santiago airport was also closed.

  A geologist told CNN the earthquake was more than 1000 times more powerful than the quake that hit Haiti last month killing more than 200,000 people.

  The earthquake was followed by a 6.2-magnitude aftershock, which was followed by a second tremor with a magnitude of 5.6. The third aftershock, the strongest yet, measured 6.9.

  Ms Bachelet confirmed more than 50 people had died with many more deaths expected.

  “We have had a huge earthquake,” Ms Bachelet said, speaking from an emergency response centre in an appeal for Chileans to remain calm.

  “We’re doing everything we can with all the forces we have. Any information we will share immediately.”

  She urged people to avoid travelling in the dark, since traffic lights are down, to avoid causing more fatalities.

  Buildings in the capital city of Santiago collapsed and phone lines and electricity were down, making the extent of the damage difficult to determine, AP reported.

  The earthquake shook Santiago for more than one and a half minutes.

 80. ANDREI-eu ramin fidel inghetatei,dar nu strimb din nas cind linga mine se bea un vin rosu de calitate,fiind antialcool,imi pastrez orientarile si stau departe de orice viciu.
  acum referitor la banci,nu sunt un specialist in sisteme bancare,in oferte si pachete bancare,ultimul credit l-am luat in iulie 2009,in plina criza.
  este foarte adevarat,mi-a luat cam vreo 2 luni pina mi-am dovedit bonitatea finaciara,fiind monitorizat atent de banca careia i-am solicitat creditul.
  nu ii acuz ,in aceste momente ca sunt excesivi de prudenti,atit cu firmele cit si cu persoanele fizice.
  pot insa sa am o parere ca simplu cetean,ca om care lucreaza zilnic cu o banca-BANCILE NU SUNT SOCIETATI DE CARITATE.
  ele isi urmaresc propiile interese,si ori de cite ori vor mirosii ca este loc de cistig vor fi si ele acolo.
  intentia de a diaboliza bancile arata un reflex comunistoid,visul oricarul COMUNIST,DEGHIZAT IN SOCIALIST,este sa nationalizeze bancile private.
  tocmai bancile care sunt motorul dezvoltarii,cele care baga singe in organismul tarii pt a se revigora.
  toate schemele acestea care vin sa ,STOARCA’bani de la bancheri pe o ipotetica garantie…………….
  dau un simplu exemplu:
  care din dv. ar imprumuta o familie de betivani,batausi care isi beau salariul in prima zi dupa ce au luat leafa?
  ati face lucrul acesta?nuuuuuuuuuuuuuuuuu
  ei nici bancile nu o fac,pt ca vad in noi in romanii un mare BETIVAN.
  povestle frumoase,siropoase,sentimentale si incarcate de emotie-LA FOSTA EMISIUNE,DIN DRAGOSTE’
  in viata reala……..domnilor si doamnelor trebuie bonitate si seriozitate.
  regret sincer brutalitatea tonului,rece si implcabil,dar trebuie si noi romanii sa intelegem-STATUL NU-I MAMICA SI TATICUL-e obligatia noastra a tuturor sa luptam pt bunastarea noastra,sa riscam.odata cistigi,de 10 ori te ridici.
  asta-i viata ,nimeni nu vrea sa care povara altuia,asa ca insist,incercati sa iesit din postura de victime,uitati-va la lumea din jurul vostru-SUNT NATII DE INVINGATORI,nu de plingaciosi,de oameni care tot timpul ridica privirea timpa spre guvern.
  lamentarile si argumentatiile unuia ca BIBLIO,ORI MORO,arata cit de slabanoaga este FIBRA,unor indivizi,care mai bine cer,decit SA FACA CEVA.
  oamenii buni-SUNTEM LIBERI,SUNTEM IN U.E.intr-o cumunitate de peste 500 de milioane-ginditi ,analizati si incercati sa aveti curaj,prea multa moliciune in fibra acestei natii.

 81. Asa e cu seismele astea: magnitudini mult mai mari, distrugeri si pagube mult mai mici. Meserie grea domle 🙂

 82. Criza imobiliara din SUA care a dus la primele faliment sperctauloase din 2008 a acelor doua banci din imobiliar, al caror nume acum iimi scapa, desi la vremea respectiva cred ca m-am referit pe aici fost insamantata cand, mi se pare Clinton continuand un impuls al lui Carter, a fortat intr-un fel bancile, sa dea credite neacoperite prin nimc, cetatenilor americani de conditie destul de precara financiar. Se pleca de la ideea generoasa( si Gaddafi o propaga) ca fiecare om liber trebuie sa aiba in proprietate o locuinta (la Gaddafi este si cort), o masina(poate fi si cal, camila) si cred ca si o arma cu care sa le apere pe primele doua(pistol ,iatagan etc) si uite ce a iesit.
  Deci excesul stangist a dus la situatia de azi nu cum se bucura azi un alt prostovan, de data asta unul strict ideologic, si-l numesc pe Ion Iliescu.

 83. Toate asertiunile de mai sus sunt or ireale or subiect lingvistic ptr unii care se au bine cu “eseul” si vor sa-si arate talentul pe blog si altii mai slabi in eseistica sa se minuneze ce destepti ar fi primii… Nu fac atac la persoana ci la ideile persoanei respective care nu au nici in clin nici in mineca cu threadul propus….
  Nu trebuie de asemenea sa uitati ca prin acest subiect E.U. isi ia intr-un fel pulsul opiniei publice atit cit e ia pe acest blog.
  Ptr. personaje ca virgula Katrina, care stim noi pe unde mai scrie si prin ce ape se scalda….Banca este un instrument in mina unei societati responsabile, instrument folosit de membrii societatii ptr facilitarea unor tranzactii legale….
  Lipsa de respect ptr institutia ministeriala pe care E.U. o reprezinta, imi lasa un gust amar…Fiecare partid are o strategie de a merge inainte de a face un pas util, asta e strategia lor si trebuie respectata si poate din mers corectata daca se poate. Sa nu uitam ca o sociatate merge inainte invatind din greseli ….
  Chiar dc. sunt un simpatizant democrat liberal nu inseamna ca trebuie sa aprob orice….
  Personal chiar dc. vad intentia buna in aceasta actiune cu case ANL cumparate dupa un an la un pret sub pretul de productie zic eu, consider ca actiunea este putin depasita de realitatea din tara… cu o societate capitalista in stadiu incipient….
  In N. America exista un Say “you get what you pay for” deci ieftin cumperi ieftin ai.
  Ce fel de infrastructura exista in jurul acestor cartiere ANL….
  Credeti ca se va mai ocupa cineva de imbunatarirea acestei infrastructuri odata ce apartamentele sunt inchiriate si mai tirziu vindute…?
  Uitati-va in unele zone din Bucuresti unde se vind case si blocuri care sunt cum sunt facute , se incearca vinzarea lor la niste preturi mult mai mari sau cel putin egale cu cele din Canada sa zicem, iar infrastructura este uneori la nivel de sat sau in cel mai bun caz la nivel minim….
  In Canada de ex. nici nu se incepe constructia unei case sau unui bloc dc. nu exista deja aceasta infrastructura….Dar ptr ca in atributiile min. dez regionale nu intra pregatirea tinerilor ptr viitor, acest minister incearca sa faca ceva in limitele lui de competenta…Eu zic ca aceasta actiune trebuie coroborata cu programele altor ministere in special min Invatamintului, min transporturilor, min muncii, si min economiei.
  Eu oricum ii doresc succes lui E.U. in actiunea de a misca ceva in Ro. unde greu se poatye misca ceva….
  Cineva mai sus spunea ca bancile sunt cel mai mare exploatator, ca vind ce nu ar trebui sa vinda (ex telefoane mobile, etc)
  Eu cred ca ei incearca sa puna in vinzare si sa vinda la un pret mic ce au recuperat din anumite sechestre ptr asi recupera cumva unele pierderi….
  Banca are o singura licenta, sa vinda bani, simplist spus… alte activitati sunt doar colaterale si de moment…..
  Ptr a vedea cam cum si cit cistiga o banca dintr-un imprumut ptr o casa sau apartament, duceti-va la mortgage calculator pe internet, introduceti date si vedeti cam cit trebuie sa plateasca cineva ptr un astfel de imprumut pe o durata de 25-30 ani.
  De aici rezulta si o contradictie intre anumiti termeni de vinzare a apartamentelor ANL deja ocupate cu ceva timp in urma….
  Un apartament sau o casa nu-si reduce valoarea de intrebuintare prin trecerea timpului, cu alte cuvinte nu devine mai ieftina prin cresterea gradului de uzura (a se citi trecerea timpului) ptr simplul motiv ca dc e construit bine are un grad de intrebuintare normal pe durata a 50-60 de ani, perioada in care locatarii mai fac si imbunatatiri interioare si la case exterioare….
  Dupa aceasta perioada apare acel grad de uzura de care trebuie tinut cont (uzura fizica inaintata care presupune investitii mari si uzura morala ).
  Subiectul propus trebuie dezbatut responsabil fara apucaturi antipartinice… fiind prea important ptr Romania viitoare.

 84. Presedintele Universitatii Ecologice din Bucuresti, prof.univ.dr. Mircea Dutu, distins cu Diploma de onoare pentru Excelenta in domeniul mediului in 2009, un alt impostor in domeniul seismic, se afla si el in treaba la RTV, comunicandu-ne vre-o trei intensitati pe scara Richter in trei locuri diferite.
  Hala! si Bravos Natiune .
  Asta intelege el de pe Goagal si basta. 🙂

 85. Frank
  Vinul rosu, de calitate nu se vrea o alterntiva la inghetata, ci, mie, imi parea mai brbatesc, mai putin siropos. Dar sigur ca e o chestiune de gust si asta nu se discuta. Iar in privinta tematicii bancare, vad ca ai cam prins esenta, ceea ce nu pot sa afirm despre toata lumea. Precizarea mea este ca nu numai in domeniul bonitatii bancar, a creditului pe care poti sa-l primesti, sau nu, il ai sau nu o sa-l ai niciodata, este ca in toate domeniile profesionale, trebuie multa seriozitate si responsabilitate. Chiar si cand glumim, trebuie sa o facem serios. Altfel, discutam de dragul discutiilor si ne pierdem timpul. Sa ai un sfartit de saptamina corespunzator aspiratiilor.

 86. “Tinerii prima prioritate” ar trebui sa fie.Dar tinerii din Romania aleg sa traiasca in alte tari.Unii nu vor sa se mai intoarca niciodata in Romania.Ar trebui sa va multumeasca pentru ca i-ati gonit definitiv.

 87. Inca un domeniu in care bulgarii au trecut pe pozitii superioare in top, in fata romanilor. Cu toate ca in Chile traiesc intre 120 si 150 de cetateni bulgari, sistemul lor de relatii externe a dat informatii privind faptul ca nici un singur bulgar nu a suferit fizic din cauza cutremurului devastator. Amanunte aici: http://www.sofiaecho.com/2010/02/27/865774_no-bulgarians-reported-injured-in-chile-earthquake
  Pe de alta parte, MAE inca face calcule si verificari pentru a descoperii romanii din Chile si a verifica daca se afla si romani printre victime. Dar la noi e sambata, iar MAE se relaxeaza. Pot sa pun pariu ca daca nu suna la telefon, din proprie initiativa, romani din tara respectiva, nu o sa aflam nimic, nici macar luni sau marti. Misiunile noastre in strainatate sunt din ce in ce mai rupte de romanii plecati din tara, a caror soarta justifica totusi si salariile diplomatilor.

 88. @ Frank Zapa[king]
  Spuneţi:
  “oameni care tot timpul ridica privirea timpa spre guvern.
  lamentarile si argumentatiile unuia ca BIBLIO,ORI MORO,arata cit de slabanoaga este FIBRA,unor indivizi,care mai bine cer,decit SA FACA CEVA.”

  Realizaţi cât de socialist sună ce aţi spus mai sus?

  În plus eu nu ridic privirea spre guvern, nu am de ce să o fac. Mă interesează numai ca cei care ocupă sistemul organizaţional al statului român să ducă la bună îndeplinire a rolului statului.

 89. Si cum ma plictisesc foarte expertii astia seismologi de doi bani revin la un hoby mai vechi si la o rectificare si unor scuze datorate dlui Seitan,un profesionist si nu un urechist precum astia cu seismologia lor, ca tot se vorbeste de inlocuirea sa si daca nu ma grabesc ,nu va mai avea sens acest gest:
  a) L-am atacat tare in toamna pe Seitan despre care credeam ca-i mai PSDist decat Sarbu cand am aflat de renuntarea la corelarea punctului de pensie strict cu salariul mediu brut cu adjudecarea acelui 0.45(45%) cum pare a fi rational(corelarea ca valoarea procentuala este altceva dar ea nu poate scadea ca fiind asta cu adevarat un soi de bun castigat desi aici si eu si cred ca si Frank avem rezerve), daca ne gandim la modul de calcul al punctelor de pensie care a ramas la fel si acum ca si in 2000, caci in asta sta tot principiul contributivitatii introdus de guvernul CDR din 2000;
  b) L-am iertat apoi, cum spuneam si pe aici, cand am inteles ca este un profesionist, dar acum intamplator am gasit in programul de guvernare 20010-2012 urmatorul indicator:

  Salariul mediu brut – lei/lună An
  1580 2008
  1702 2009
  1925 2010
  2175 2011
  2450 2012

  Si 0,45 x 2450=1102,5 lei valoare punctului in 2012(50% peste cea de azi) abia iesiti dintr-o crija economica majora cu un PIB care nici nu suntem siguri ca va fi in preturi reale peste cel din 2008-2009?

  O crestere de cca 50% a pensiei actuale, foarte posibila daca toti astia corecti politic ar fi de acord sa li se mareasca si CAS cu 50%, dar daca ar fi vorba de asa ceva ar gutza tot cei care guita azi in tr-un sens dar in sens invers si ar zice pe noi nu ne intereseaza guvernul etc si etc. 🙂

 90. Drragi tovarrasi si prretini…Bonitatea se masoara evaluand trecutul ,prezentul si previzionand viitorul financiar al clientului …Banca acorda sau nu acorda imprumut ..pentru ANL ul Dnei Udrea sau alta casa ..vorbind de conditii egale de creditare..fie ca e vorba de ANL ul ministerial fie alta casa..fie ca vorbim de tineri sau batrani….
  Opiniile mele analizau dincolo de bonitate sau momentul creditarii …in interiorul contractului ..derularea sa si eventualele “conflicte ” privind reuturnarea ratelor la termen ,a dobanzilor …etc…Intr-o Romanie nesigura economic,instabila financiar si ca salarizare,piata a muncii etc ,orice creditare a bancilor ar putea reprezenta un risc pentru banca ..dar care nu justifica metodele de recuperare a creditului ,termenele de recuperare ,jefuirea clientilor dincolo de suma creditata si a dobanzilor aferente….banca are voie si liber la terti recuperatori ,evaluatori experti ,executori judecatoresti….clientul nu are dreptul si liber la nimic …desi atat clientul cat si banca isi asuma un risc egal in momentul creditarii …desi clientii bancilor sustin existenta bancilor….
  Cred ca piata libera,concurentiala in domeniul bancar ar trebui sa se manifeste in politica creditarii bancilor,dobanzi ,procente,comisioane ..si nu dincolo de ele privind metodele de recuperare a creditelor si a dobanzilor ….reglementarile in domeniul recuperarii creditelor neperformante ,cuantumul sumei executate,evaluatorii ,executorii etc ..ar trebui sa se supuna legilor romanesti deoarece aduc atingere drepturilor cetateanului ,care ar trebui protejat in interiorul legilor romanesti si a reglementarilor in orice domeniu si nu in fata justitiei ….care ar trebui sa functioneze doar in cazuri de forta majora …pe aceste spete civile si uneori penale….
  Sunt de acord si cu piata libera bancara si cu bonitatea etc etc ….ce are creditarea cu smecheriile romanesti la care sunt supuse creditele neperformante ..cu moralitatea romanilor directori de banci,functionari bancari,firme de recuperare ,executori etc etc care intervin si lucreaza in folos propriu dincolo de termenul limita de returnare a imprumutului …Nu de banci vorbeam privind protectia cetateanului ci de fauna,praduitorii care misuna in jurul creditelor si a debitorilor dupa ce banca a cedat la kg ,pachet ,creditele neperformante incheind relatiile contractuale directe cu clientii …clientii care din acest moment nu mai sunt protejati de legi si alte reglementari corecte …uneori ultimile devenind chiar instrumente ilegale in mainile celor de mai sus…
  Probabil am deranjat ceva din categoriile mentionate de mine mai sus….nici o problema ….Eu tot cred ca fara reglementari in aceaste domenii nu sunt posibile proiecte de genul ANL sau alte proiecte legate de imprumuturi bancare ….tot mai cred ca bancherii straini ,actionarii ,sunt informati doar de profit si pierderi ..incluzand si pierderile neperformante …..restul tin de moralitatea si smecheria parazitilor romani ..care de la revolutie incoace se straduie sa faca profit de pe resturile lasate de altii ..parazitand viata ,destinele romanilor majoritari dar neinformati,slab organizati si prea saraci pentru a protesta in fata abuzurilor politicului ,administratiilor si a celor de mai sus …
  in acest sens am postat pe acest subiect …..si cititnd ceva mai sus…sunt total de acord ca proiectul ANL ..PDL nu va ajunge sa influenteze viata tinerilor salariati la privat sau la stat cu salarii intre minim si aproape de mediu …..posibil sa se adreseze doar tinerilor favorizati de parinti bogati,parinti politicieni care le pregatesc sau le tin rezervate locuri in politica romaneasca ..joburi foarte bine platite si evidend catre care se indreapta creditele corecte sau preferentiale ale bancilor prin grija directorilor ,functionarilor care sunt tot romani …

 91. Deci Maryland….discutam de sefii de banci romani ,functionari romani si de parazitii sateliti care misuna in jurul oricarui credit sau banca ….ca si in politica exista stabilite legaturile cu “clientii” paraziti care asteapta incapacitatea de plata a vreunui client pentru a lua o gura de oxigen…sunt paraziti legali,cu staif si firma si mai sunt parazitii ilegali in stransa legatura cu parazitii legali…inrudite prin moralitate,indeletniciri gene de parvenitism prin parazitism …paraziti legali si ilegali care asteapta smeriti si tristi decesul financiar al vreunui cetatean sau firma…..
  Din acest punct de vedere as fi adus in Romania functionari germani ,francezi,englezi etc etc ..functionari operativi de banca,in administratiile centrale si locale …restul romanii sa fi ramas functionari de contact,la relatii cu clientii ,beneficiarii etc …
  Specialisti straini care sa faca reglementarile in diferite domenii si chiar sa elaboreze legi adaptate la actualitatea romaneasca …care legi si reglementari sa fie apoi aprobate de parlament si promulgate de presedinte …cred ca ar fi legi mai bune,specialistii si functionarii de stat nesantajabili,dezinteresati etc etc….
  O seara buna

 92. Budywonca

  In ceea ce ma priveste,aprecierile pe care le-am facut vizavi de sistemul bancar se refera doar la acest moment-criza economica.Inteleg perfect rolul acestui sistem intr-o societate democratica.
  Vorbeati de actiuni colaterale si atat…Ei,cand aceste actiuni colaterale devin atat de dese si au impact pe piata,atunci din punctul meu de vedere,acest sistem nu mai este eficient in ”a vinde bani”,sau nu este suficient de flexibil in solutii astfel incat sa recupereze bani si nu bunuri subevaluate care stim bine ca inseamna pierderi.Nu puneti modelul bancar romanesc peste cel american,pentru ca stim bine ca al nostru este inflexibil,si creat asa pentru ca desi e venit dinafara s-a adaptat rapid la o societate needucata din punct de vedere bancar si vulnerabila la politicile bancare care au gasit in Romania un teren fertil.Odata cu criza,cand societatea romaneasca a descoperit diferenta de echitate intr-un impropriu spus”contract”de imprumut,este fireasca si as spune eu democratica reactia de aparare vizavi de acest sistem.Spuneti-i exercitiu democratic,care va duce in final la un reglaj de termeni si conditii care sa protejeze pe cei ce hotarasc sa recurga la unele servicii bancare.Reglaj ce se va produce in timp,inevitabil pentru ca face parte din procesul de adaptare la conditiile pietei.Acest timp,suprapus pe criza economica va duce la prelungirea acesteia mai mult decat ar dura daca statul ar gasi cai ca in momente speciale(retineti)ar avea grija ca economia sa sa nu fie sabotata de politici nesanatoase si inflexibile.
  As aprecia cand va referiti la cei de pe blog sa o faceti punctual,sa intelegem si noi….nu traiesc toti visul american,dar nici oameni ai cavernelor nu sunt… 😉

  Franky

  E valabil si pentru tine…inghetata are efect ciudat la tine…

 93. Moro

  Se pare ca noi doi percepem”comunistoid”sistemul bancar… 😉 Of,of…societatea noastra nu o sa invete niciodata ca are dreptul sa ia atitudine…

 94. NG
  tu percepi corect. Iar societatea a invatat sa-si foloseaca dreptul la atitudine. Ca nu este eficient, tine doar de timp. In privinta inghetatei, eu ramin totusi la parerea ca vinul rosu …

 95. Preocupari stupide la stirile RTV:
  Notoritatea campaniei internationale de promovare a Romaniei, Land of choice, in interiorul tarii fascineaza RTV care constata ceva de asteptat ca asta fiind o campanie de promovare in strainatate nu notorietatea de aici este relevanta de cca 50%.
  Eu zic ca este foarte bun procentul asta si cred ca la acest procent a contribuit si inscenarea comisa in Parlament de dl Organ si mediatizata la Rtv la care venind sa se apere si dna Udrea telespectatorii au aflat mai multe la acest subiect, decat ar fi aflat daca dna Udrea era lasata sa-si faca netulburata, treaba de la Ministerul turismului..

 96. Desi am facut precizarea ca nu sunt specialist in operatiuni bancare de TIP creditare,ma vad obligat sa va reamintesc tuturor cite-va elemente care poate v-au scapat.
  1.-reglementarile bancare ,referitoare la termenii creditari,s-au contractul bancar intre creditor si debitor,este aliniat la normele europene,adica la NORMELE U.E.
  asa se si explica gama variata de pachete bancare oferite din 2007 de cind rom. este membru u.e.
  2.-nu neg,atentie nu neg ,ca ar fi posibil ca pe linga banci sa infloreasca tot fel de societati si experti evaluatori-AGREATI DE BANCA RESPECTIVA-dar repet acest lucru este valabil in toata lumea.
  3.trebuie sa mai amintesc ceva,foarte multi romani,invadati de bucuria obtinerii creditului nu au citit atent hirtiile care li s-au pus sub nas,si de aici….unele drame .
  N.G.-repet ce am mai spus,,DE CE M-ATI DAT DE LINGA VOI’…….se pare ca inghetata in anumite situatii are efecte ciudate asupra rationamentelor mele,care nu pretind ca sunt perfecte.desi vad ca Budiwonca,este destul de aproape de cele afirmate de mine ca nespecialist, de om cu o lipsa serrioasa de expertiza in acest domeniu.
  4.Biblio-EROARE,WRONG-citu-si de putin comunistoid-SUPER LIBERAL ,este indemnul meu.
  statul minimal,initiativa personala ,competitia-DACA ACESTE trei elemente au stat la baza comunismului MA IMPUSC IN SECUNDA 2.
  ai dat o chifla blblio….cred ca ai stat cam mult pe blogguri astazi si ai vrut sa-i raspunzi altcuiva.
  5-Andrei,SA INTELEG CA MASCULINITATEA ,este asociata cu VINUL ROSU?
  din cite am inteles eu pina astazi,topirea unei bucati de gheata in zone delicate in anumite situatii are un efect devastator..haaaaaaaaaaa,hi
  iti propun sa incerci-si sunt sigur ca vei mai incerca de n ori.

 97. Povestea martisorului

  Simbol al primaverii si al dragostei, martisorul este un obicei specific romanesc, dar, se pare, cu radacini ce ajung pana la Imperiul Roman. Chiar daca in fiecare an cumparam si purtam martisoare tot mai fanteziste, traditia ramane aceeasi daca incercam sa ne reimprospatam sufletul si mintea.

  Povestea martisorului are mai multe acceptiuni. Una dintre acestea este ca obiceiul dateaza de pe vremea romanilor, care sarbatoreau pe 1 martie “Matronalia”, zi dedicata zeului Marte. Acesta patrona atat agricultura, cat si razboiul, iar sarbatoarea coincidea cu solstitiul de primavara. Copiii romani purtau la gat monede gaurite, insirate pe un fir impletit alb-negru sau alb-rosu. Moneda era, dupa rangul purtatorului, de aur, de bronz sau de argint si aducea noroc. Culorile simbolizau, in acest caz, iarna si primavara sau pacea si raboiul.

  Alte surse arata ca cele mai vechi martisoare au fost descoperite in zona Mehedintiului si ca au fost faurite acum 8000 de ani, de catre geti. Podoabele erau pietricele albe si rosii, insirate pe o ata de asemenea bicolora. Dacii credeau ca aceste amulete aduc fertilitate, frumusete si previn arsurile cauzate de soare. In vechime, martisoarele erau tinute la mana sau la gat pana cand incepeau sa infloreasca pomii, iar atunci erau legate de crengi, pentru a asigura o recolta bogata.

  Intr-o alta varianta, firul alb-rosu ar simboliza uniunea dintre barbat si femeie. Daca rosul focului, al sangelui si al soarelui era asociata femeii, albul era specific intelepciunii barbatului. Rasucirea celor doua fire sugereaza unirea eterna a celor doua instante, intr-un ciclu nesfarsit.

  Martisorul mai este explicat si printr-o sumedenie de legende. Una dintre acestea este cea a babei Dochia (babele se sarbatoresc intre 1 si 9 martie), despre care se spune ca avea o fata vitrega pe care nu prea o iubea. Intr-o zi geroasa de iarna, femeia a trimis-o la rau si i-a cerut sa spele o haina neagra pana cand devine alba. Fata a incercat din rasputeri, dar nu a reusit. Atunci a aparut Martisor, un tanar chipes, care i-a oferit o floare magica. Cand a ajuns acasa, fata vitrega a fost uimita sa vada ca panza devenise alba. Vazand floarea din parul fetei, Dochia a crezut ca a venit primavara si a plecat cu turma de oi pe munte. Incalzindu-se de la urcus, batrana a lepadat pe rand cele noua cojoace pe care le purta. Cand a ajuns in varf, vremea s-a transformat in vifor si atunci s-a aratat Martisor: “Vezi cat de rau este sa stai in frig si umezeala” a grait el, “tu, cea care ti-ai obligat fiica sa spele haine in raul inghetat.” Apoi a disparut. Batrana a ramas singura pe munte, a venit gerul si oile au fost transformate in pietre (vezi Babele din masivul Bucegi). De atunci rosul si albul simbolizeaza lupta intre bine si rau, intre iarna si primavara.

  O alta legenda spune ca Soarele a coborat odata pe pamant sub forma de o fata frumoasa. Un zmeu rau a rapit-o insa si a inchis-o in palatul lui. Nimeni nu se incumeta s-o salveze si timpul s-a oprit in loc, in tristete si intuneric, pana cand un tanar voinic a plecat in cautarea palatului. El s-a luptat cu zmeul si a eliberat fata, insa a fost ranit de sulita dusmanului. Sangele i s-a scurs pe zapada, iar unde neaua s-a topit au rasarit ghiocei. Culoarea rosie simbolizeaza dragostea catre frumos si aminteste de curajul tanarului, iar cea alba este a ghiocelului, prima floare a primaverii.

  Simbolistica Martisorului demonstreaza, inainte de toate, apetenta romanilor pentru legende si povesti, care nu sunt altceva decat impletiri ale credintelor si valorilor populare. Purtand Martisorul, ne atestam inca o data apartenenta la neamul romanesc si la cultura lui.

  Sursa: http://www.stiridebine.ro/povestea-martisorului

 98. Nu am spus ca cineva care traieste in canada traieste visul american… asa ceva nu exista verbal…. “The american dream” se refera in special la faptul ca fiecare familie are un vis , sa aibe propia casa in care sa traiasca… dar sunt f putini care au fizic propia casa okay si eu stau intr-o casa, dar nu e a mea e a bancii si eu platesc rate lunare plus o taxa de propietate pe an care e f mare…
  De asemenea nu am spus ca cei de pe blog sunt oamenii cavernelor, spun ca vorbarie multa saracia omului… eu personal nu pot extrage de la unii care scriu citeva postari zilnic, mai nimic , vorbe vorbe si deflectari spre subiecte politice unde romanul e maestru….
  de asemenea spun ca nu se intelege exact rolul bancii in societatea capitalista….
  In Ro. bancile practica dobinzi mari la imprumuturi ptr ca piata in care activeaza este o piata cu risc mare deinvestitii….banca nefiind propietatea cuiva ci actionind pe principiul “Share”- actiuni
  de aici deduceti poate mai multe
  Pe de alta parte singurul care poate “mustrului” legal banca este guvernul unei tari care prin legislatie bancara poate pune o anumita ordine si prin banca nationala poate frina anumite excese de moment….
  Dar lipseste experienta, imi dau seama numai dupa actiunile si iesirile in presa ale actualului min. de finante …..
  Ca un investitor particular cind incep o investitie ma cuplez cu o banca care ma ajuta in baza unor termeni conveniti de comun acord si care imi ajuta clientii in baza termenilor cadru convenite….
  Programul ANL mi se pare ca contine indirect asa ceva prin “noua Casa”…
  Problema joburilor in Ro. trebuie deasemenea reglementata sau facilitata si/sau garantata de guvern…
  problema invatamintului postliceal care este piatra de tem,elie a unei societati cu pregatire buna in domenii diferite, este de asemnea deficitara in Ro, dar nu prin reglementari de genul actual devine mai eficienta, ci prin facilitati atit ptr institutii cit si studenti ptr a obtine mai repede o calificare utila… aici intevenind uneori decisiv si investorul perticular….

 99. Buddywonca

  o.k…incet suntem de acord…trebuie insa sa fii indulgent,un blog nu este o institutie publica si bloggerii nu sunt specialisti,sunt societatea civila in mare parte,deci sunt scuzabile devierile de la subiect…

  p.s. simpatic avatarul…pare hotarat sa isi impuna punctul de vedere,dar n’asa…cati oameni atatea opinii… 😉

 100. @ N.G.
  Trebuie neaparat sa pun puncte rpintre initiala ca altfel unul de pe aici din N. America ar intelege altceva (NG sau NFG in limbaj de shop industrial inseamna not good sau not f’ng good)
  Multumesc ptr apreciere, a luat multe in bot pe alte bloguri asa zis pur liberale….
  este cel mai bun prieten al meu….
  totusi cind propui un subiect incerci sa duci discutia numai pe acest subiect, nu ce zice si face Ponta, sau Goeana, etc… poate veni momentul cind printr-o npoua postare se poate discuta si pe acest subioect….
  de aici iti dai seama de inutilitatea postarilor unora si lipsa lor de experienta in raport cu subiectul….
  si totodata pe mine personal ma oboseste sa caut printre eseurile unora acel gem de care poate am nevoie…
  apropo nu mai vad ca apare “democrat” cu care reusisem sa am o discutie….

 101. @ Frank Zapa[king]
  Spuneţi:
  “Biblio-EROARE,WRONG-citu-si de putin comunistoid-SUPER LIBERAL ,este indemnul meu.”

  Eu nu sunt ca alţii, eu argumentez ce spun. În primul rând nu am spus “comunistoid”, ci “socialist”.

  Nimeni nu cere de la statul român să facă altceva decât ce este prevăzut constituţional să facă. Nimeni nu cere statului român să aibă pensii mai mari decât au dreptul să fie, doar că cei care guvernează sparg sistemul de pensii şi oferă mai puţin de trebuie unora, mai mult decât merită altora. Domnul Boc vorbeşte astăzi despre pensii nesimţite. Uită însă că domnia sa ca membru de partid şi alături de întreg partidul pe care îl conduce, a validat aceste pensii atunci când tot statul român a făcut legile respective. Nu există un stat de ieri şi un stat de astăzi, nici un stat de mâine, statul român este definit de teritoriu, populaţia şi puterea politică, iar puterea politică nu este definită de cei aflaţi vremelnic la putere, ci de întreaga clasă politică. Eu nu am auzit nici un om politic care să fi provocat manifestaţii de stradă pentru că statul construieşte legi cu pensii nesimţite.

  Revenind la “ajută-te singur”, sau, cum spun liberalii, “prin noi înşine”. Când FACI CEVA o faci întotdeauna pentru tine. Dacă faci ceva pentru ceilalţi, intri pe teritoriul colectivităţii, în consecinţă, devii stat.

  Există o sintagmă destul de greu de definit numit “stat de drept”. Una dintre caracteristicile acestui stat de drept este că în faţa legii statul şi cetăţeanul sunt egali. Ei bine, din câte privesc eu spre statul român, el nu numai că nu este egal în faţa legii, dar nici măcar nu ajunge în faţa legii. A făcut cineva puşcărie pentru că a siluit sistemul de pensii? Desigur că nu. Face cineva puşcărie că o lege sau o OUG este în mod voit neconstituţională (atât Guvernanţii cât şi Parlamentari depun un jurământ de respectare a legilor şi Constituţiei)? Desigur că nu. Face cineva puşcărie pentru că sunt călcate în picioare drepturile civice? Nicidecum… Toate acestea au devenit atât de normale încât nici nu mai sar în ochi.

  Există două realităţi paralele, una a băieţilor deştepţi care nu au nici o treabă cu legea, cum era şi în socialism, “politica mai presus de lege, politica face legea”, există o realitate a noastră, a cetăţenilor banali, o realitate în care legea este un mijloc de presiune, de intimidare, de coerciţie.

  Ce spuneţi dumneavoastră, nu mai priviţi spre guvern, spre stat… vedeţi-vă de treabă… Păi nu-i asta o zicere socialistă? Nu înseamnă asta statul opresiv care face orice fără ca poporul să aibă un cuvânt de spus? Domnia voastră îl numiţi minimal pe acest stat opresiv pentru că nu-l doare de ce se întâmplă cu poporul?

  Şi mai adăugaţi apoi… faceţi ceva? Bănuiesc că vă referiţi la ceva economic şi nu la încă o revoluţie. Nimeni în România nu poate face nimic decât dacă face parte din prima realitate, cea care îşi permite să nu respecte legea. Un om corect, care face totul conform legii, trebuie să alerge un an sau doi după autorizaţii, să plătească taxe, oameni, avocaţi… şi în timpul ăsta să nu facă nimic, pentru că nu poate face nimic până ce legea nu este respectată. După doi ani, când poate începe în mod legal firma, dinamica economico-politică i-a aruncat ideea în aer… nu mai poate decât să dea faliment şi să piardă toţi banii cu care a venit drept capital, în majoritatea lor cheltuiţi pentru a achita “oameni deştepţi”.

  Într-un stat minimal afacerea poate începe a doua zi după ce ţi-a venit ideea şi statul te va ajuta să iei toate actele de care ai nevoie (cât timp respecţi condiţiile), pentru că este în interesul comunităţii (adică al statului) ca tu să produci valoare cu ideea care ţi-a venit.

  Interesul acordat de mine către statul român este, nu să fie un stat minimal (nu avem încă societatea pregătită pentru aşa ceva), dar să fie un stat constituţional, un stat în care regula, legea, principiul să fie mai presus de interesul personal. Mai vreau ca statul să fie condus de specialişti care mai ştiu şi politică pe lângă expertiza domeniului lor şi nu ca statul să fie o îngrămădeală de neaveniţi de pe stradă care se caţără pas cu pas în vârful grămezii. Ei bine, acest lucru nu l-am putut face în socialism, atunci nu am avut un cuvânt de spus, statul era un concept tabu dirijat de voinţa politică supremă. Astăzi eu nu mai vreau să fie socialism, şi mă chinui să fac pe cei la vârf să înţeleagă că eu, cetăţeanul Gheorghe Florescu, voi protesta de fiecare dată când în România se întâmplă ceva arbitrar şi în interes “politic personal”. Poate nu am întotdeauna dreptate, dar risc pentru că nu vreau să-mi reproşeze cineva mai târziu că am lăsat politica să instaleze o dictatură, aşa cum este astăzi în America, care să calce în picioare cetăţenii români, legile, principiile, Constituţia. Puteţi înţelege asta? Am trăit dictatura partidului comunist, nu voi lăsa ca în România să se instaleze dictatura “democraţiei” oligarhice.

  Dacă aveţi o problemă cu asta, dacă vă deranjează ce fac, puteţi spune… trăim într-o ţară “liberă”.

 102. Buddy
  De bun simt parerile tale. Cam asta remarcasem si eu. De la o vreme, aici pe blog pare sa fie locul ideal pentru niste plictisiti sa-si exprime parerile despre ce asculta la diverse postuti de radio. Sigur ca topicul expus de Elena Udrea trebuie sa se afle in topul discutiilor. Poate colorat cu evenimente la zi, subiecte gen breaking news de exceptie sau comentarii pe tematici adiacente subiectului. Insa acum tot e bine, ca au fost banati comunistii, cei care erau obraznici si cei care foloseau un limbaj vulgar. Nu spun ca nu se poate transforma in mediu de socializare placut, ceea ce este chiar ideal. Insa noi nu suntem idealistii ideali. Spune-mi ai experienta pe teritoriul american sau asa imi pare mie?

 103. Buddywonca

  Demo e prin zona…Sa inteleg ca pe blog nu reusiti sa aveti discutii… glumesc…daca pronuntati de trei ori ”democrat”sigur va aparea… 😉
  Ma intreb insa daca ”ghemul”nu trebuie sa il cautati in viata reala…pe bloguri misuna in general idealistii… 😉

  p.s.frumusetea blogurilor consta in schimbul de idei si faptul ca nu sunt restrictive,in special cel al doamnei Elena Udrea.

 104. @ Maryland Andrei
  Eu locuiesc in Canada chiar la granita cu America si lucrez aqcolo, deci fac zilnic commutingul.
  @N.G.
  Gem inseamna acea piatra pretioasa (a se citi idee0 pe care o cauti in carul cu fin…
  Eu nu degeaba scriu pe acest blog….
  Democrat, democrat, democrat…..

 105. Buddy
  Deci acum circa 2 luni, cand eram undeva upstate New York, la fix 250 de mile de Montreal, eram oarecum vecini. Am fost tentat sa ajung si eu pina in Canada, dar m-am multumit cu imaginile de la Niagara Falls. Pot insa sa afirm ca nu-mi place aici in tara, dar nici acolo nu mai vreau. Aceste doua tari imi sunt straine. In State am invatat foarte mult, stiam cam tot, dar eram strain. Aici nu prea mai stiu mare lucru, iar tara imi pare si mai straina.

 106. Buddywonca

  Am dat eu un alt sens ”ghemului”? Sunteti in penurie de idei… 😉 ?

  Demo va transmite ca nu este in preajma unui calculator dar o sa faca tot posibilul ca foarte repede sa continue discutia cu dvs.(mi-am luat libertatea sa il anunt ca ati amintit de el).

 107. Maryland

  Trist,nu-i asa sa te simti strain…acasa ? Acum poate intelegeti de ce tinerilor leeste foarte usor sa plece si sa nu mai priveasca in urma…

 108. NG
  In general e trist, dar mai ales inexplicabil. Probabil ca am sa plec si eu din nou, dar in alta parte. Daca renunta si tinerii la facilitatile statului, care sunt total lipsiti de experienta internationala, pentru mine este o joaca de copii. Partea mai proasta este ca am revenit aici cu intentia de a-mi rezolva niste acte si de a nu mai pleca. Ori vad ca e inca evul mediu aici si nu-mi place.

 109. NG..Sarut mana …Noi doi percepem comunistoid sistemul bancar iar altii percep liberalismul ca o anarhie de piata liberala inclusiv in sistemul bancar…percep dreapta si liberalismul ca pe o ideologie care permite la liber abuzuri ,santaje legale ,inselatoria ascunsa cu scopul de a realiza profit…ce e reglementat sau limitat de legea este un exercitiu comunist ..ce e la liber ,fara limite si constrangeri se numeste exercitiu al economiei de piata….
  Ma mai intreb pe langa multe altele…de ce bancile care stiu ca risca si percep dobanzi mari ,sau isi iau anumite precautii in contract nu ar accepta (ca si persoane de aici ) ca in contract sau clauze sa riste constient ca in cazul unui imprumut neperformant clientul sa aiba dreptul de a-si alege din mai multe solutii prevazute in contract pentru recuperarea unui credit ,solutia considerata de el cea mai convenabila ….de ce bancile nu ar accepta optiunea clientului de a returna creditul intr-un termen dat prin cedarea contractului de imprumut sau /si al contractului de cumparare catre un tert ales de client si nu de banca …si in conditii negociate cu tertul ales…daca banca urmareste doar recuperarea creditului si a dobanzilor ?
  Cine spune ca la banca se negociaza conditiile contractuale cu clientul in conditiile in care negociezi doar tipul de imprumut si termenul de returnare (care sunt publice ) iar contractele sunt formulare tip?
  Banca este un sprijin pentru cetateni si firme dar de multe ori imprumutul este o constrangere ,un santaj pe fondul unei situatii financiare precare sau insuficiente pentru realizarea unui scop,dorinte …
  pe fondul unei crize economice prelungite ..cum este acum in Romania …criza financiara …..la situatii speciale la nivel national trebuie luate si masuri speciale in sprijinul populatiei ….reglementari ,legi care sa tempereze cele de mai sus si sa protejeze cetateanul in relatiile cu bancile,administratiile ,sau lumea interlopa…
  NG ..ma gandeam ca termin cu subiectul asta dar ma irita lozincile de dreapta si asa zis liberale ,clamate,fluturate fara ratiune si logica ..doar din dorinta de a-si demonstra personal si altora ca e departe de stanga ,de partidele social democrate pe care inca le confunda cu cele comuniste …ma-ntreb daca ar indrazni asta intr-o tara europeana dezvoltata si cu socialistii la putere …eventual in piata publica ..si mai ales acum pe fondul crizei economice ….
  Ma iriata ca cei ce doresc legi,reglementari si norme de desfasurare a unor activitati sunt de stanga si chiar comunisti iar liberalii ar trebui sa-si desfasoare activitatile economice fara legi si reglementari ..separat de majoritatea cetatenilor ….Totul de dragul unei gargare anticomuniste si a unei demagogii jalnice….De fapt faceam speculatii pe tema ANL urilor Dnei Udrea si a beneficiarilor proiectului …..Daca achizitioneaza ANL un tanar …chiar cu un pret sub pretul pietii ( diferenta de la guvern ???) tanarul trebuie sa contracteze un imprumut la o banca….plateste 5-10 ani ratele la zi ..dupa ,intra in incapacitate de plata a ratelor …..loc de munca,boala ,deces etc….dupa 5-10 ani de constrangeri …banca executa silit debitorul ….tanarul …ii ia casa prin executori care executori au deja “clientii ” pregatiti sa cumpere ….ce se intampla cu viata si destinul acelui tanar devenit matur ,familist cu copii ….ce se va intampla cu banii platiti la banca pentru nimic …unde va locui impreuna cu familia?In mintea mea ..tanarul ,matur…intr-o situatie de incapacitate de plata vinde contractul de cumparare a casei catre un tert…recuperandu-si o parte din banii platiti catre banca ..tertul achizitionand o casa sub pret si preluand ratele la banca ale tanarului batran acum ….
  Banca isi primeste in continuare banii,ratele ,sau suma totala …tanarul batran nu-si vede munca de 5-10 ani irosita in conturile bancii pentru nimic …etc etc….ce e comunist in aceasta afacere banca-client-tert …?Eu cred ca trebuie putina minte si responsabilitate pentru a aseza lucrurile la locul lor evitand convulsii sociale,drame personale ,jaf si specula,santaj,coruptie etc etc ….
  O seara buna…..chiar nu mai abordez acest subiect ….

 110. Maryland

  Nu este evul mediu…este doar democratia la inceput…Cui ii place pionieratul?Presupune sacrificii si renuntari,ori la ce durata de viata avem,nu prea dorim sa experimentam…Toti ne-am pierdut rabdarea,dar nu toti putem pleca,unii suntem patrioti,altii legati de familii,altii alegem sa traim asa,sau altii suntem idealistii care mai credem ca putem schimba ceva si desi ne impiedicam,ne ridicam si mergem mai departe…As spune ca cei ce nu sunt in niciuna din aceste categorii sunt adevaratii oameni liberi…

  Moro

  Am mai spus…in totalitate de acord…la vremuri speciale,reguli speciale,dar nu mai mult de atat…vorba a tot mai multi mici intreprinzatori…”sanatosi sa fim ca apoi le rezolvam pe toate…”(din folclorul psihologia colectiva de criza 😉 )

 111. @Moro,
  Bancile exista numai in masura in care exista deponenti. Niciodata ele nu sunt integral solvabile si mai cer si reducerea rezervelor minime obligatorii cat mai mult adica cer sa li se reduca gradul de solvabilitate, cu motivatii desigur cat se poate de intemeiate economic.
  Daca maine toti locuitorii Terrei si-ar retrage banii de la banci, acestea ar fi in incapacitate de plata, caci nu pot acoperii niciodata integral sumele depuse. Adica ar intra in faliment.
  Ma intreb daca libertatea omului si drepturile sale ar mai fi permise intr-o asemenea ipoteza, adica daca pur si simplu cererile de retragere nu ar fi fara explicatie respinse, adica daca si temporar nu s-ar realiza de catre banci nu o nationalizare, ci o bancolizare a banilor deponentilor.
  Bancile zicand atunci cam asa: ce-m ceri mie banul, du-te si te bate si ia-l de ala caruia eu i l-am imprumutat si care nu are obligatia sa mi-l dea pe loc , asa la o simpla cerere.

  Am spus asta, ca sa ne gandim la raporturile dintre atotputernicia bancherilor si cea a deponentilor adica a amarasteanului de cetatean, caruia banca pare ca-i face niste servicii atat de mari incat pot toti din domeniu sa-si traga venituri astronomice si desigur ca foarte inflationiste.

 112. 100000 de locuinte in 3 ani !! D-na Udrea sunteti o tanara politician care viseaza frumos 🙂
  Optimismul dvs, este debordant , se pare ca traiti singura intr-o Romanie ideala .
  Dar ce-ar fi daca am vedem macar 100 km de autostrada in 3 ani? Sau nu e pe domeniul dvs . , scuze .
  Va doresc in continuare vise placute , tanara doamna in paradisul lui ” the land of choise “.

 113. PS : 1ooooo de locuitori reprezinta populatia municipiului Piatra Neamt . Doriti sa mai infiintati un oras cu locuintele pe care le veti construi in 3 ani ? Va sugerez si un nume , care sa poarte in istorie amprenta dvs : orasul Elena Doamna .
  Succes doamna ministru , avocat , doctor ….
  Semneaza o doamna emigrant care a descoperit de 2 ani ca oamenii au dreptul la viata , daca tot s-au nascut .

 114. Citatul zilei 🙄

  Unii oameni nu greşesc niciodată, pentru că nu-şi propun nimic inteligent.
  Johann Wolfganag von Goethe

 115. Un zâmbet la cafea 😆

  Un puradel îi cere tatălui său ceva de mancare. Ţiganul zice:
  – Bea şi tu o cană cu apă.
  – După ce să o beau?
  La care ţiganul, nervos:
  – După uşă!

 116. Podul

  Doi fraţi care trăiau în gospodării alăturate, au avut un conflict. A început cu o mică neînţelegere şi a luat amploare până când s-a produs dezbinarea între cei doi. Totul a culminat cu un schimb de cuvinte dure, urmate de săptămâni de linişte…
  Într-o dimineaţă, cineva a bătut la uşa fratelui mai mare. Când a deschis uşa, a văzut un bărbat cu unelte de tâmplărie.
  “Caut de lucru pentru câteva zile, a zis străinul. Poate aveţi nevoie de mici reparaţii aici, în gospodărie, eu v-aş putea ajuta”. “Da, a zis fratele mai mare. Am ceva de lucru pentru dumneata. Vezi acolo, pe partea cealaltă a râului, locuieşte vecinul meu. Mă rog, de fapt este fratele meu mai mic. Vreau să construiesc un gard de doi metri înălţime, nu vreau să-l mai văd. Eu plec la câmp, la treburile mele, dar aş vrea ca până mă întorc diseară, dacă se poate, să fie gata”.
  Tâmplarul a muncit mult, măsurând, tăind, bătând cuie. Aproape de asfinţit, când s-a întors de la câmp fratele mai mare, tâmplarul tocmai terminase treaba. Uimit de ceea ce vede, fermierul a făcut ochii mari şi a rămas cu gura căscată. Nu era deloc un gard de doi metri. În locul lui era un pod care unea cele două gospodării peste râu.
  Tocmai în acel moment, vecinul lui, fratele cel mic, venea dinspre casa lui şi, copleşit de ceea ce vede, şi-a îmbrăţişat fratele mai mare, şi i-a spus: “Eşti un om deosebit, să te gândeşti tu să construieşti un pod aşa de frumos după tot ce ţi-am spus şi ţi-am făcut! Iartă-mă, frate!” Şi s-au iertat.
  Tâmplarul, văzându-şi treaba terminată, începu să-şi adune uneltele, ca să plece întru ale sale. “Aşteaptă, stai, i-a zis fratele cel mare. Mai stai câteva zile. Am mult de lucru pentru dumneata”. “Mi-ar plăcea să mai rămân, a spus tâmplarul, dar mai am multe poduri de construit…”

  Ce “meserie” frumoasă, să construieşti “poduri”! Iar dacă nu ne pricepem să construim “poduri”, măcar să nu le stricăm pe celelalte construite cu migală de ALŢII…

  Sursa: http://www.popasduhovnicesc.ro/

 117. Buna dimineata-pt ca ieri spiritele s-au incins pe tema bancilor ,a rolului lor,a coruptiei care ar putea inflorii in jurul lor am sa incerc sa spun ca romania nu este ,Unicat’ca lumea asta e plina de excroci lacomi si ca ,Foamea lor de bani nu-i opreste din a face orice,pina la pune in pericol sanatatea oamenilor.
  singura deosebire intre noi si lumea civilizata este ca in alte colturi ale lumii,vinovatii ,NU SCAPA’ajung acolo unde este locul infractorilor si platesc scump pt matrapazlicurilor la care s-au dedat.
  toata luna februarie U.S.A.a fost zgduita de un mare scandal de luare de mita,de catre un oarecare ROBERT WATSON,director la ….KRAFT FOODS.
  care nici mai mult nici mai mult a decis sa le bage pe git americanilor SUC DE ROSII………plin de mucegai ,mult peste limita admisa si nu numai.
  nu ma voi oprii prea mult asupra scandalului in sine doar asa pasager,spunind ca ,TOT O INREGISTRARE’a procurorilor,mai exact o inregistrare telefonica,a darimat intreaga retea de corupti si corupatori din cea mai mare companie alimentara,de fapt din sistemul corporatist american.
  de fapt ce am vrut sa scot in evedinta ,amintind de acest scandal?ceva care continua sa ma surprinda,si anume o impingere spre o situatie ideala si anume ,spre omul PERFECT,a sfintului care se sacrifica spre binele general,care s-a abandonat pe sine si care e in stare de orice sacrifciu spre binele tuturor.
  aceasta idealizare excesiva a realitatilor dintr-o societate ,facind abstractie de natura umana,de realitatea cruda ma duce cu gindul la EUGENEE IONESCU,la teatrul absurd.
  adica ,noi cei multi CEREM,altora sa faca ceea ce noi nu am fi capabili sa facem niciodata,si chiar reusim sa construim lumi perfecte in care cineva vine pe un cal alb si face minunea-ne salveaza pe noi cu toate pacatele noastre,fara ca noi sa incercam macar o secunda sa fim mai buni.
  sigur un pshilog ar spune ca e o masura de autoconservare,de aparare,eu insa nu cred,eu cred ca e un exercitiu MASOCHIST,de tip mioritic.ne place sa credem despre noi ca suntem cei mai………

 118. 100000 locuinte in 3 ani?De ce nu pocnim din degete sa se faca 10.000.000 locuinte in 3 s?
  Sunt mai preocupat de tsunami acum.Ma uit pe CNN.Asta se intampla acum,nu peste 3 ani.Daca murim peste 3 ani?:))

 119. Deputatul Viorel Balcan si-a dat demisia din PSD

  Sursa: ziare.com

 120. Ziua si PSD-istul. Mai e putin si o sa vedem cine stinge lumina. Geoana si campania impotriva lui Basescu s-au atras in tsunami pentru PSD, asa cum era si previzibil. Acum nu trebuie sa-i mai deranjeze nimeni. Se autodistrug, cu minutele lor. Dar asta meritau. Acum se apropie valul si de PNL. Este foarte putin probabil sa nu loveasca, macar coastele, si acolo.

 121. ***Maryland Andrei – ştii cum mă simt eu? Exact ca o codoaşă care stă la pândă, cotitură să vadă ce şi cum se mai întâmplă şi, cum află ceva, vine şi deşartă sacul cu noutăţi… 😆

  Aşa de bine-mi pare, aşa mă bucur când văd ce se întâmplă la PSD-işti… Sigur ştiu că nu e creştineşte să te bucuri de răul altuia dar şi ei cât rău au făcut, cât joc şi-au bătut de ţara asta şi de actuala conducere… Trebuie să plătească tot răul făcut… Dumnezeu nu uită şi nici nu bate cu parul… A venit perioada decontului… 🙄

  Şi fie ca Iliescu să trăiască până şi-a vedea şandramaua dărâmată filă cu filă şi om cu om… 😆

 122. Stiu cum este si ce efect a avut marsavia cu care ei au evitat inscrierea Romaniei in randul tarilor civilizate. Stiu si ce pret am platit fiecare din cauza lor. Merita sa dispara de pe piata politica, insa, ca dupa o boala grea, mai ramin sechele. Daca si PC-ul lui Voiculescu, la cele 2 procente ale sale, paraseste corabia, e clar ca pentru ei, nu numai ca s-a sfarsit vremea, dar a venit si vremea sfarsitului. Si nici PNL-isti, asociatii lor, nu o sa scape chiar ieftin. Alaturat faptului ca vine primavara, ca vine 1 Martie, iata ca incep sa apara si vestile bune.

 123. ***Maryland Andrei – Cine scoate sabia de sabie să piară… (Folclor)

 124. Buddy spune :

  “”Ptr. personaje ca virgula Katrina, care stim noi pe unde mai scrie si prin ce ape se scalda….Banca este un instrument in mina unei societati responsabile, instrument folosit de membrii societatii ptr facilitarea unor tranzactii legale….””

  Lasa’ne Buddy, ca de lozinci ne’am cam saturat. Tu unde ai fost cand bancile americane au falimentat un sfert din populatie, sau vrei sa zici ca societatea americana este iresponsabila ? Dar spalarea banilor nu tot prin intermediul bancilor se face ?

  Inafara de faptul ca ne explici cum e pe la voi prin America de N si traduceri ieftine pentru a’ti etala cunostintele de engleza, nu prea spui mare lucru, iar mai mult de atat, nici macar nu ti’ai dat seama ca NG sunt initialele unei persoane reale, care nu inseamna “not good”……Poate ar fi indicat sa’ti ceri scuze de la o persoana atat de sharmanta precum NG……..

 125. In primul rand vreu sa spun ca o admir pe Doamna Udrea foarte mult. Iar desper subiect asta si celelalte cu casele ieftine sau ANL ptr tineri:

  1) In primul rand un tanar care abia a terminat facultatea si nu are unde sa se angajeze ( ca asa e in RO) nu are bani sau nu are cum sa-si faca credit la banca.
  2) In al II lea rand eu care lucrez cu 10 mil pe luna si stau in chirie si platesc 250 euro/luna nu am cum sa strang bani s-mi cumpar casa si nici credit nu pot sa-mi fac.
  3) in al III lea rand TOATE ANL-urile in majoritatea oraselor se iau cu spaga, in fata tuturor blocurilor de ANL se vad in parcare: Mercedes SLK , BMW seria 7 sau X5 ,X6 etc nici urma de o masina mai ieftina.Chiar la mine in oras cu ani in urma erau camine ptr tineri care lucrau in statiune , acum sunt ale tuturor angajatilor de la primarie ptr chefuri.
  4) Si acum as vrea sa-mi spuneti voi cum si cand imi voi lua eu casa daca lucrez in Romania?
  Si am sa rasspund tot eu: NICIODATA.Ptr ca noi tineri stam in somaj iar cei batrani stau si muncesc pana la 60 de ani(chiar daca nu mai vad,aud etc etc) Suntem obligati sa ne facem bagajele si sa plecam din tara pentru a munci printre straini sa facem un banut sa avem un trai mai bunicel.
  Deci aveti voi cei de la conducere vreun gand vreodata sa faceti ceva si ptr noi cei care va dam votu an de an? O sa putem vreodata sa ne luam case? O sa mai platim mult chirii?
  Eu asta as vrea sa aflu nu ca dati case si atat. Ca defapt casele alea le iau tot cei cu multi bani si isi fac hoteluri sau gasoniere de lux si le dau in chirie cu 40 – 50 euro pe noapte.

 126. Va doresc o zi buna asa cum am si eu ! Nu credeti ca se fac prea multe discriminari in tara asta ?Eu sunt medic de familie in mediul rural si nu .am avut parte de nici un beneficiu de la stat pina acum!Fac naveta la 40 de km de 20 ani,nu pentru ca asa am vrut ci pt.ca nu am avut alta solutie!Nu locuinta,nu teren .Doar taxe,sanctiuni,penalizari ca incurajare sa ramin acolo.As vrea sa plec si eu dar la 55 de ani nu mai am solutii.Sunt condamnata sa fac naveta pina la pensie si sa-mi fie scose de la cheltuieli si bonurile de benzina ca ,ar trebui sa zbor, probabil ,pina acolo si sa stau intr-un ap.vechi de 50 ani,(unde am copilarit)cu igrasie ,sa fac teren fara mijloc de transport si sa dau mai mult de jumatate din ce cistig cinstit inapoi la stat,restul unor institutii care sunt sustinute tot de stat.NU E CORECT !NOI CARE MUNCIM SI SUSTINEM CORECT BUGETUL NU PRIMIM NIMIC.Si intre noi medicii sun discriminari :cei cu sc-uri (desi in formele de organizare conform legii95sanitare nu exista aceasta forma de organizare) imp.pe venit a foast de 3%,scm-urile nu platesc contrib pt sanatate,in timp ce C.M.I.-urile sunt cele mai exploatate:toate obligatiile si nici un drept.As vrea sa renunt la tot,dar am datorii la banci,nu am nimic al meu,casa,masina(abia in 2008 am putut s-o iau)sunt ale bancilor.Am in itretinere si fiica care nu are servici de 2 ani(apropo sunt femeie singura ).Sunt fericita, ceea ce va doresc tuturor legiuitorilor !