TARICEANU A PLECAT. OBSESIA “BASESCU RAMANE”.

Elena Udrea, conferinta PDLPNL ar avea nevoie de un preşedinte care să prezinte alegătorilor programe şi idei liberale, nu doar placa de patefon zgâriată cu “Jos Băsescu”. PNL ar avea nevoie de un lider care să creadă în partid şi să îl ajute să îşi regăsească identitatea.
Schimbarea care s-a produs la vârful PNL vine cu câteva învățăminte.
În primul rând, politica pe care o faci doar pentru a conserva, pentru tine şi pentru câțiva apropiați, anumite avantaje, nu îți aduce câştiguri pe termen lung. Acesta este principalul motiv pentru care Călin Popescu Tăriceanu a pierdut preşedinția PNL. Şi au spus-o chiar liberalii. Vorbeam în urmă cu mai bine de doi ani despre faptul că Tăriceanu imediat ce va pierde funcția de prim-ministru, va fi înlocuit şi din funcția de preşedinte al partidului. Pentru a rămâne în funcția de premier, acesta a aruncat în aer Alianța Dreptate şi Adevăr, a condus tot felul de jocuri subterane care să îi asigure sprijinul PSD şi, în fine, a subminat şansele liberalilor de a rămâne la guvernare după alegerile din 30 noiembrie, alături de PD-L. Cred că atitudinea lui Tăriceanu a înnourat atmosfera politică din aceşti ani şi a diluat identitatea partidului pe care l-a condus.

Urmărind desfăşurarea liberalilor la congres am mai constatat că firul roşu al dezbaterilor l-a reprezentat obsesia pe care mulți dintre aceştia o au față de Traian Băsescu. Nu am văzut o efervescență bazată pe idei sau pe programe care să capteze mase de alegători, nu am auzit soluții la probemele cu care oamenii de rând se confruntă acum în viața lor. Nu am observat nici o referire la politicile actualei coaliții guvernamentale. Nu am regăsit niciun miez ideologic, niciun vânt de liberalism. Doar o raportare frustrata si obsesiva la o singură persoană, Preşedintele Romaniei, cu care întregul partid pare ca va concura la toate tipurile de alegeri, la locale, parlamentare, europarlamentare, nu numai la prezidențiale. Ca şi cum nu ar mai exista alți candidați, ca şi cum nici nu ar exista în țara asta partide politice. Cred că nu e posibil ca PNL să nu aibă şi alte mesaje pentru alegători decât, la micul dejun, la prânz şi la cină “Jos Băsescu!”.

Te puteai astepta ca alegerea lui Crin Antonescu în funcția de preşedinte al PNL să aducă o schimbare în discursul politic al liberalilor. Dupa luarile de cuvant si pozitiile exprimate la Congres, sunt putine sanse sa asistam la o competiție pentru preşedinția României în care Crin Antonescu sau alți candidați să demonstreze că sunt capabili să construiască ceva, şi nu doar că sunt mânați de obsesia de a-l demola pe Traian Băsescu.

Schimbarea de gardă de la PNL s-a produs, ramane inca aşteptarea de a vedea cine şi unde sunt liberalii de azi.

1,764 thoughts on “TARICEANU A PLECAT. OBSESIA “BASESCU RAMANE”.

 1. s’a consumat deja aproape 10% din mandatul actualului guvern … pana acum nimic bun … doar balbaieli … foarte multe balbaieli … 🙂

 2. FRANK….Esti un tip OK..Cand te-aiocupat de Norica Nicolae nu ai adaugat nimic in plus….ai adaugat in minus cate ceva cred….Ai uitat de performantele lui Monica …..mai canta-mi ceva de Monica….
  Curios cum prind drag de PDL si invers jurnalisti,societatea civila ,analisti,migratori…Cristian Preda,Monica Macovei,Avramescu,Voinescu.,Ungureanu..Liiceanu e si el pe acolo….Costa mult dar face …nu da nici Basescu si nici PDL din buzunarele lor …Tot de la bietul buget….Asa sa-ti tot faci prozeliti…
  Mai am un singur dor ….Cu totii cei de mai sus nu sunt mai multi de vreo 20 sa zic…max…
  Restul sunt pe invers…Ori din convingere,ori fiindca nu au incaput etc….
  Doresc sa vad ce fac cei mentionati dupa Domnia lui Basescu si cu PDL in mica opozitie ….Chiar se intrezareste cate ceva …Cei de mai sus ..cu exceptia lui Avramescu si Voinescu iau calea codrului..spre Bruxelles…Acolo sunt asigurati 5 ani…Poate si pe viitorul mandat al lui Basescu…
  Dupa ..ma intereseaza inspre ce zari vor apuca ….sau isi vor scrie memoriile ,sau memoriile presedintelui…?
  Tu ,Frank…..care esti? Sau esti inca in practica …?Cu propaganda de partid……
  Sa traiesti voios amice

 3. Compania care vrea sa dea de lucru romanilor din Rosia Montana, dar ei nu vor, din cauza Muzeului Galeriilor romane, care atesta ca romanii au extras aur, ceea ce pentru nationalisti este un argument de aur, iar pentru ceilalti, zero barat, atata timp cat oamenii traiesc inca in Epoca de Piatra, poate mai rau ca pe vremea romanilor…..

  http://www.gabrielresources.com/home-ro.htm

 4. Am obervat că avem aici pe blog, uneori, un şef de detectivi particulari. Acuma, aş vrea să profit şi eu un pic de faptul că acesta a mai lăsat la o parte propaganda marilor realizări ale socialismului şi să-l angajez. Mi-am cam pierdut entuziasmul pentru viitorul prosper al României şi aş vrea să ştiu cam cât ar costa la agenţia lui să-l găsească. Nu e chiar uşor, că am stat prin peste 20 de state, iar în ultima vreme doar prin 4-5. Menţionez că nu vreau poze sau dosare profesionale de specialitate, cu probe, cauze sau date precise, vreau doar adresa precisă unde s-a pierdut, eventual un număr de telefon acolo. Îl recuperez eu dacă e cazul, pe urmă.

 5. Katrina, eu ştiam că galeriile romane sunt la Gura Zlatna, nu la Roşia Montană. Poate confund, dar nu cred.

 6. daca compania aia vrea sa le dea de lucru oamenilor da’ ei nu vor mie nu mi se pare a fi o problema … compania sa mearga in alta parte unde gaseste oameni care vor lucrul pe care il ofera ea … 🙂

 7. maryland,

  prosperitatea … un termen destul de relativ … desi tie ti se pare de necrezut sunt multi oameni in romania care nu vor sa’si dea viata lor asta mai putin prospera pe ceea ce tu crezi ca ar insemna prosperitatea … tu dac’ai plecat in alea 20 de tari sa cauti prosperitatea probabil c’ai gasit’o .. asa ca nu inteleg de ce te mai intereseaza prosperitatea mea … 🙂

 8. @cenushares,

  Ideea e că exact formularea asta “mai sunt şi alte ţări” ar trebui să învăţăm să o evităm altfel n-o să mai vină nimeni, niciodată, pe la noi, nici măcar nişte migratori cu instinctul progresului…

 9. sever voinescu, cel mai nesuferit dintre toti politicienii care apar la televizor … 🙂 … nu penru ce spune ci pentru felul in care spune ce spune

 10. nimrod,

  nu inteleg ce’i cu “mai sunt si alte tari” … eu n’am spus ca firma aia trebuie sa mearga in alte tari .. poate sa mearga in alt loc in tara unde cei carora vrea sa le dea de lucru sunt dispusi sa accepte “darul” oferit .. 🙂 … eu nu inteleg cu ce sunt oamenii aia vinovati ca desi traiesc in “epoca pietrei” nu vor lucrul pe ca il ofera firma aia … e dreptul lor sa refuze … 🙂

 11. DRAGUL MEU MORO-daca as tine mortis sa ramin cantonat in stiulul tau de a-mi transmite ,SEMNALE’ar trebui sa-ti amintesc nenumaratele cearsafuri pe care le-ai postat in sprijinul unor cetateni si printre altele si politicieni.
  ar trebui sa trag un pomelnic aici cam de vreo …haaa pagini si nume.
  dar nu o voi face doar iti amintesc in treacat nenumaratele tale atitudini partizane si mult peste ceea ce in mod normal numim-opinie subiectiva.
  de ce ai facut acele lucruri?tu, cu mult elan ai incercat sa ne explici ca esti dezinteresat-ca nimic din ce se intimpla acum in lumea intelectualitatii romane nu te afecteaza-tu de mult luindu-ti zborul din cuibul intelectualilor blamabili-nu pt ce au scris,ci pt implicarea lor directa si majora in politica.
  l-ai uitat pe HORIA-ROMAN PATAPIEVICI-din cei pe care i-ai amintit si al sau I.C.R.
  moro daca as fi un naiv,vreun gugustiuc mai ca te-as aplauda,dar din pacate pt tine nu sunt-si in repetate rinduri ti-am imputat atasamentul fata de aceea parte a intelectualitatii -COMPROMISA TOTAL,DECREDIBILIZATA DE HIDOSENIA CARACTERULUI URIT SI ORDINAR DIN PERIOADA COMUNISMULUI.
  la nivel de banuiala te suspectez ca ai fost unul din ei-ca din motive care imi scapa ai dezertat dintre ei poate,nu sunt sigur,dar un sentiment major de frustrare te macina si faptul ca probabil ai fost refuzat,ti-au fost refuzate avansurile de a fi acceptat printre intelectualii cit de cit curatei te -doare moro,vad ca te doare si-ti citesc si simt durerea si frustrarea ta.
  in spatele scriiturii tale,de altfel de regula de cea mai buna calitate,usor ironica si sprintara eu unul ghicesc remuscarea si regretul,iar rafuielile tale cu acesti intelectuali tradeaza un mare off.
  faptul ca intimplator SUNT MAI APROAPE DE BASESCU DECIT DE GEOANA,DE TARICEANU SI MULTI ALTI TICALOSI-l-a transformat si pe basescu in dusmanul tau,vorba aia,prietenul dusmanului meu este si el dusmanul meu.
  adica basescu este victima si trebuie lovita pt prietenia pe care le-o poarta celor cu care tu esti in conflict.
  s-ar zice victima colaterala,asa cum se pare ca si eu la rindul meu am devenit-o piesa din jocul de popice.
  asa ca odata explicata corect offuscarea ta-iti doresc ceva mai multa pace si liniste-se apropie saptamina patimilor-pregateste si usureazati sufletul de pacatele tineretii care nu iti dau pace.

 12. Sever Voinescu – bărbat frumos, deştept, prezentabil, PD-L-ist, cu răspunsuri pertinente rapide, spontane. Sigur că stârneşte invidii părinţilor cu copii retardaţi! 😳

 13. Sulfina Barbu ar trebui sa’si dea demisia pe motiv de subminare a economiei nationale, daca nu elibereaza autorizatiile de exploatare. Probabil canadienii n’au dat destula spaga……..si de aceea inca nu pot sa inceapa exploatarea. Demisia guvernului este o necesitate.

 14. @…

  Textul de mai jos e, dacă nu în litera, cel puţin în spiritul soluţiilor anti-criză care ar trebui să ne convingă să terminăm cu mofturile… Nu mai stau să-l traduc fiindcă, n’aşa, orice blogger de faţă sau viitor e mai deştept decât mine…

  “The Federal Writers Project employed 6,686 writers at its peak in April 1936, with active projects in all 48 states and the District of Columbia. Directed by Henry Alsberg until 1939, the Writers Project had produced 3.5 million copies of 800 titles by October, 1941.

  The Federal Writers Project is best-known for its American Guide Series, intended to produce comprehensive guidebooks for every state, Alaska, Guam, Puerto Rico and Washington, D.C.; similar guides were published for many localities. Each guide included detailed descriptions of towns and villages, waterways, historic sites and the like, often along with extensive collections of oral history and folklore, essays about local life, photographs and other artwork. Exception for the ponderous flagship of the Series, the two-volume guide to Washington, D.C., each edition was published at the expense of local cosponsors. To this day, the American Guide Series constitutes the most comprehensive encyclopedia of Americana ever published; several volumes have been reissued recently, some in updated form.

  Other activities of the Federal Writers Project included studies on such topics as architecture, science for children, and American Indians. Among the most important are oral history archives created by FWP workers, including priceless archives like the Slave Narratives and collections of folklore. In addition to working on FWP projects, writers provided research, writing and editorial services to other government agencies. “

 15. intimplator am vazut destul de multe muzee nationale,ale unor state europene-majoritatea lor onorabile si pline de exponate care reproduceau istoria locurilor respective.
  in majoritatea dintre ele sunt cioburi,resturi de ceramica,etc,care fac .NUMELE MUZEELOR RESPECTIVE.
  cind vine vorba de citturi istorice vigilenta se ridica la cote maxime si toate sunt conservate si pazite cu mare grija.
  dar uite ca un oarecare migrator vine si ne propune noua romanilor sa ne abandonam istoria trecutul vestigiile si sa facem cam ce i se pare lui-DEALTFEL UN CAP PATRAT DE IREDENTIST-
  omul se revolta pe orice aduce in fata trecutul nostru al romanilor-nici nu are sens sa explic de ce-istoria vestigiile si tot ce tine de fiinta noastra nationala si de inaintasii nostrii trebuie conservat si tratate ca bijuterii foarte valoroase-adevarate tezaure de continuitate a romanismului pe aceste meleaguri.

 16. @cenushares,

  E prima dată când dau peste cineva care crede că o companie occidentală ar trebui să străbată România într-o căruţă cu covilitir întrebând din poartă în poartă dacă nu e cineva care să accepte pesmeţi de moka şi însiropaţi pe deasupra…

  Vă doresc o seară plăcută!

 17. Semidoctii cred ca romanii au facut parte din familia “inaintasilor” lor, de aceea considera ca trebuie pastrate vestigiile trecutului, care sunt dovezi clare ca “inaintasii romani” au exploatat bogatiile din teritoriu. Probabil, acesti semidocti considera ca trebuie sa fim mandri si de urmasele “inaintasilor” care frecventau caminele studentesti, aducand in acst fel pe lume, urmasi ai lui Darius…..

 18. @nimrod

  Cred ca ti’ai dat seama de nivelul unora care’si dau cu parerea, exact cum ar da cu caciula de pamant…..

 19. nimrod,

  companiile occidentale s’au cam obisnuit sa vina p’aici si sa ne fluture margelele colorate pe la nas … uite c’a venit si vremea in care daca vrem primim margelele daca nu ii invitam frumos sa le bage’n dos … lasa aurul acolo ca’l scoatem noi cand ‘om avea chef … 🙂

 20. FRANK…..Pe onoarea mea ca nu am nici o frustrare in directia mentionata de tine …
  Incerc doar sa gasesc posibile afinitati ale intelectualilor mentionati cu Basescu si crede-ma nu reusesc…
  Fondul,structura lor intelectuala e complet diferita …Cei mentionati foarte posibil sa fie democrati si liberali
  in conceptii,idei etc…Dar nu se pliaza deloc pe “democratia ” si”liberalismul” lui Basescu….
  Si atunci normal ,caut alte explicatii …iar raspunsurile se indreapta mereu catre oportunism,bani,cariera ,job politic..ca nu mai tine cu literatura,analiza obiectiva etc pe fondul crizei…
  Era o teza in timpul PCR…..ca scriitorii,marii artisti…trebuie sa se implice si sa faca politica PCR , pentru tara si popor….teza care mi se pare caraghioasa acum …in democratie si libertate …cand pentru a gandi ajunge o singura minte ,pentru a crea iti trebuie libertate reala si coloana vertebrala ,individualitate ,personalitate etc…..
  Deci singura mea problema ar fi ca personalitatile culturale,scriitori,artisti,pictori,critici ,jurnalisti chiar sa aiba independenta reala,obiectivitate,individualitate si personalitate fara sa depinda de banii vreunui partid,fara sa devina “clienti politici ” ai vreunei guvernari sau partid,oricare ar fi acesta….iar guvernele succesive ,sipolitica de stat ar fi sa protejeze aceste categorii ,sa le protejeze independenta si obiectivitatea …..altfel sunt incovoiati,le scade valoarea creatoare si de creatie …si devin inutili in timp pentru romani si Romania ….utili doar la 4 sau 5 ani……
  Sa nu crezi cumva ca in acest context nu ma pot gandi si la Paunescu,Razvan Teodorescu,Dinescu etc etc….
  Avand in vedere ca esti destul de ingaduitor cu mine si postarile mele …ca gandesc ca poate incerci sa intelegi cate ceva din ideile si principiile mele …
  Nu am nici o problema cu Basescu si PDL….chiar ti-am zis ca am anumite simpatii personale pentru anumiti membri PDL…..Dar cred ca PDL ,liber si cu un alt lider ar zburda prin politica romaneasca si ar zbura mult mai gratios….Mi-e simpatic Basescu…dar nu mi-ar place sa cred ca romanii toti sunt dupa chipul si infatisarea sa….Ar fi un tablou destul de tern si prea uniform….nemaivorbind de multe alte lucruri.
  Fiecare lider are perioada sa de glorie ….dar multi lideri forteaza timpul…..uitand sa mai plece atunci cand le vine vremea …si sa lase discipolii lor sa zboare singuri….Altfel vom avea doua entitati politice,doua personaje abstracte invalide sprijinindu-se reciproc….ca un batran cu un copil in scaunul cu rotile …..batran care isi poate reprosa ca a adus copilul in acel scaun….
  Hai sa traiesti frumos …M-a apucat iar seriozitatea si filozofia ….O mie de ani pace

 21. Frank …Am uitat ….cand am scris m-am gandit si la Iliescu si PSD…..cu multi invalizi….

 22. silverstar,

  unul dintre copiii mei aia “retardati” a tradus deja doua carti din limba engleza … nu cred ca se pot compara cu tine care ai tradus probabi mult mai multe da’ are doar 22 de ani … pan’o ajunge la 60 de ani sunt sigur ca iti va egala performantele in domeniu .. 🙂

 23. gabriel e disperat … contractul a fost facut pentru 10 tone de aur desi se pare ca in zona ar exista cam 3-400 de tone de aur … desi nici din alea 10 tone romania n’ar fi luat decat praful de pe toba din celelalte 390 de tone nu va mai lua nimic … va dati seama cat e gabriel de disperat .. mai ales ca au trecut deja 10 ani de cand s’a semnat contractul si peste alti 10 ani va expira perioada de concesiune .. 🙂 … a cam luat’o in bot occidentalu’ … 🙂

 24. zapa…iara te legi de viata particulara a politicenilor care nu-s portocalii ,bietul Crin si-a pus si el iubita pe lista ,era oricum europarlamentar ,care-i baiul ?…stiu eu un presedinte care si-a pus amica ministru ,ma crezi ????????…ti-am mai spus ,nu mai sta singur ,manufactura dauneaza sanatatii ….in loc sa-ti placa ca se iubesc ,tu dai cu barda ….daca ma nervozezi te trimit sa citesti postarea Siviei de la 8,24….hihihihi….

 25. in cazul in care noi vom distruge acum acele vestigii sunt sigura ca peste 20-30 de ani se vor ivi cei care vor nega ca aceste dovezi ar fi existat vreodata … nu poate nimeni sa ne spuna ce e important si ce nu din istoria noastra … 🙂

 26. moro-regret dar nu pot da curs logicii tale-dintr-un motiv simplu-pleci dintr-un inceput de la premiza ca acesti intelectuali sunt ,VINOVATI’-adica funciar sunt legati de basescu prin fire nevazute care de fapt ar fi interese pecuniare si materiale.
  imi aduci amite de reactia unui functionar din min. de finante ,care in 2004 imi spunea cu emfaza-domnule noi astia din finante va consideram pe voi oamenii de afaceri aprioric hoti.
  nu voi spune ce a urmat pt ca nu face obiectul acestui subiect.
  insa trebuie sa vad ca fiind prada unei anumite scolii de gindire-ADICA TOT HOTUL STRIGA HOTUL-acuzi indivizi la gramada ca ar fi animati de dorinti mercantile,ca sunt grobieni,iar cintaretii consacratii in lumea lui ceasusescu sunt fundamental; niste baietii dedicatii valorilor comunismului si ca ei au prestat la ceausescu din convingere.
  faptul ca toti cintaretii sistemului comunist si-au gasit salvarea in sinul PSD-nu-ti spune nimic?
  faptul ca generatiile de intelectuali aparuti dupa 90 sunt toleranti si ingaduitori cu basescu nu-ti spune nimic?
  nu ti se pare ca planeaza o intrebare care rezolva clar si fara umbre aceasta situatie:de ce mostenitorul partidului comunist-PSD si i-a asumat pe acesti caraghiosi si respingatori intelectuali?
  cum se face ca un partid liberal sa fie parasit de intelectualii romani,avind in curte doar doua nume asupra carora planeaza atit de multe suspiciuni:
  STELIAN TANASE-un fost parmamentar
  MIRCEA DINESCU-un fost poet,ramas fara muza-restul ….il stiti
  cum se face ca intelectualii tineri evita sa se lipeasca de aceste partide si fug ca dracul de tamiie cind aud ca la vreo sindrofie vin oameni din PNL SI PSD?
  de ce nu cauti raspunsuri la aceste intrebari?

 27. va salut dom puiu-mosule ce faci astazi?KAKAIA -nacazul?era asa o mica remarca,nu era o acuza-pe calici nu-i opreste nimeni sa-si schimbe nevestele cind vrea ,dar mai ales cit ,POATE MUSCHIUL LOR’
  tu ,dom’puiu ai liber la TROSCOTEL’-neputincios si ruginjt faci un bine vecinilor si prietenilor.
  am si eu un of-ca nu sunt vecin cu tine-multe din problemele mele s-ar rezolva-vinu-i bun nevasta tinara-
  puchinosu la munca-haa hiiii ,sa traiti bine dom’puiu si roagate sa nu-mi vina gindul de a ma muta prin alba…haa hiii

 28. zapa…intelectuali aparuti dupa 90 sunt igaduitori cu Basescu …hihihihhahahahihih…bey zapaievici te rog frumos stai o saptamana si nu mai posta ,imi esti prieten si nu vreau sa te faci de batjocura pe blog ,…spune repede ce intelectuali il iubesc pe timonier ….iti spun eu Patapievici si filozoful parat Liicianu…l-am uitat pe TRU …daca astia sunt intelectualii tai ….ia o pauza …

 29. Cenushareasu’ spune :
  “copiii mei aia “retardati” a tradus deja doua carti din limba engleza…”
  Hahahahahaha!!! poate carti de poker,,,,,,,Pe cand va traduce si jocul de barbut in engleza ?

  @Silverstar
  Acum ti’ai dat seama ca tipul este platit sa destabilizeze discutiile pe bloguri ? Cenushareasu’ este un asistat social, celibatar, semidoct, incapabil de a invata cel putin o meserie, un exemplu de om ratat.

 30. silveratar,

  spec ca acuma ai intels cine’mi sunt .. 🙂

 31. katrina,

  afla si tu doctule ca e foarte greu sa traduci o carte de poker … oricum e mult mai greu de tradus decat o carte obisnuita … 🙂 … asa ca daca cele doua carti ar fi fost de poker n’ar fi fost foarte rau

 32. sa zicem ca doctu’ are cum sa stie despre mine ca sunt “asistat social”, “semidoct”, “incapabil de a invata o meserie”, “un om ratat” da’ ce formula o fi aplicat de a tras concluzia ca sunt “celibatar”? … 🙂

 33. “Acum aproximativ un an s-au întâmplat lucruri interesante care explodează azi. Adică Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, s-au deplasat în Băneasa pentru a vizita locuinţele construite acolo, fiind însoţiţi de domnul Sorin Creţeanu, care este patronul firmei de construcţii Comnord şi, de asemenea, unul dintre asociaţii lui Puiu Popoviciu”, a declarat jurnalistul Sorin Roşca Stănescu la Sinteza Zilei de luni.
  În cadrul emisiunii, jurnalistul a făcut o serie de dezvăluiri care au ieşit la iveală odată cu arestarea unuia dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, Puiu Popoviciu, de către procurorii DNA. Una dintre aceste informaţii este că Ioana Băsescu, fata cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, se află în posesia unei case (de 550.000 de mii de euro fără TVA şi fără finisaje) în cartierul din Băneasa ridicat de Puiu Popoviciu.
  Sorin Roşca stănescu a explicat şi care este legătura cu Sorin Creţeanu în toată această poveste încurcată.
  “La acea dată Sorin Creţeanu apărea în toată presă pentru că i se deschisese un dosar penal, era o mare anchetă pentru afacerea cu poşta şi proiectul său imobiliar de pe Calea Victoriei. Firma Comnord a făcut o parte însemnată din proiectul Băneasa. În schimb, a primit bani dar şi imobile pe care le putea comercializa”, a precizat Sorin Roşca Stănescu.
  Revenind la ceea ce s-a întâmplat în 2008, potrivit jurnalistului, “Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, se întâlnesc cu Sorin Creţeanu şi vizitează mai multe apartamente din cartierul Băneasa”.
  “După două săptămâni, Sorin Creţeanu se întâlneşte cu Ioana Băsescu, care întârzie. Creţeanu nu mai are timp să o aştepte, cere personalului să-i arate Ioanei Băsescu apartamentele mici pentru că “nu am de gând să-i dau gratis un apartament din acela scump”, conform celor declarate la vremea respectivă de Creţeanu”, precizează Roşca Stănescu. Potrivit acestuia, Ioana Băsescu a vizitat câteva apartamente mici, nu i-au plăcut şi apoi s-a întâlnit din nou cu Creţeanu care i-a arătat şi apartamentele mari, dintre care a ales unul pe care l-a şi achiziţionat.
  “Acest apartament mare are 270 de metri pătraţi în interior şi 140 metri pătraţi terasă, adică 410 metri în total”, precizează Sorin Roşca Stănescu.
  “În partea a doua a a poveştii, Ioana Băsescu îl convinge pe Creţeanu “să-i vândă” un apartament, cu toate că Sorin Creţeanu le-a spus oamenilor săi că nu are de gând să-i dea gratis un apartament mare. Totuşi, asta nu înseamnă că a dat apartamentul gratis, sunt convins că s-au făcut acte”, a explicat jurnalistul.
  Potrivit lui Sorin Roşca Stănescu “apartamentul era nefinisat şi s-a pus poblema de gresie, faianţă, mobilă. Ioana spune că a costat în jur de 100.000 de euro dar, de fapt, nu cred că ştie cât a costat, deoarece factura nu a mai plătit-o la Creţeanu, deoarece factura pentru finisaje a plătit-o altcineva, şi anume domnul Căşuneanu. Deci Ioana Băsescu nu va putea să ne dovedească că a achitat firmei din Germania în nume propriu aceste materiale”.
  Pentru a-şi proba nevinovăţia în toată această poveste, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu i-a cerut Ioanei Băsescu să aducă cinci documente. “Trebuie să prezinte 4 sau cinci documente şi cu asta s-a terminat, eu vin şi îmi cer public scuze, şi are şi dreptul să mă dea în judecată şi să mă condamne”, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.

 34. ***Katrina – Bună! 😆

  Eu am pomenit despre părinţi cu copii retardaţi numai că nu am pomenit nici un nume. De ce s-o fi simţit cenushares, nu ştiu?… Omu’ e plătit la nr de postări. Numără să vezi cum postează aiurea, fără să-l bage nimeni în seamă. 😳

  L-am rugat să nu se mai ţină după mine prin blog, să nu-mi mai comenteze spusele, dar cum nu are un pic de mândrie, de respect de sine, mi se adresează doar, doar l-oi băga în seamă, numai că nu-s dispusă mereu să mă aplec asupra gângăniilor… 😮

  Ieri spuneam că omu’ are idei puţine şi fixe şi mintea odihnită… El nu face decât să confirme că e aşa…

  De ceva timp tot spus că e aici, pe blog, să destabilizeze, să mute discuţiile peste munţi şi peste văi, să abată atenţia de la ce se întâmplă zi de zi în viaţa noastră şi cu viaţa noastră. N-ai observat că nu trăieşte în prezent?… Este rupt de prezent şi postează aceleaşi lucruri ştiute despre PNL şi învăţământ… 😮

  Ignoră-l dacă poţi, că tot se va lua de tine cum se va lua şi de mine şi de toată lumea de prin jur, pentru că nu are pic de jenă, dar are nevoie de un anumit nr de postări ca să-şi primească leafa… 🙄

 35. silverstar,

  esti in eroare … sunt platita pentru doar cinci postari/ zi/ blog … pentru restul nu ma plateste nici dracu’ … alea’s pentru placerea mea … 🙂

 36. • Maryland Andrei Says:
  March 31st, 2009 at 3:17 pm
  ……….Nu e chiar uşor, că am stat prin peste 20 de state, iar în ultima vreme doar prin 4-5. Menţionez că nu vreau poze sau dosare profesionale de specialitate, cu probe, cauze sau date precise, vreau doar adresa precisă unde s-a pierdut, …..

  In primul rand constat ca iar te mananca-n freza si n-ai liniste, dar ataci doar atunci cand nu sunt prezent.In al doilea rand cred ca poti judeca singur cam cat valoreaza si cat de important poate fi unul care a haladuit de acolo acolo „prin peste 20 de state, iar în ultima vreme doar prin 4-5.”.In atare situatie eu cred ca mai degraba esti urmarit de FBI, asa ca lasa pe altadata comenzile.Totusi, fiindca insisti, neaparat asupra unei adrese, o sa-ti pot indica o anume gaura neagra pe unde ai mai trecut, dar n-ai dat atentie, din cauza ca te gandeai numai si numai la viitorul tarii…

 37. PD-L şi-a dovedit măsura arătându-ne cât le pasă lor de Uniunea Europeană şi, în general, de România. Andreea Vass a obţinut locul 24.

  Probabil că cei care au făcut lista s-au gândit ca cei băgaţi pe locuri eligibile şi nu au nici o treaba cu doamna Europa nu ar trebui să arate prost pe lângă un om care chiar se pricepe şi a studiat mecanismele europene. Am rămas cu un gust amar din această experienţă şi nu am de gând să uit.

 38. Acrostih aniversar

  Nicicând n-a existat o forţă mondială de descurajare
  Atât de strălucită, ce poate fi oricând năucitoare.
  Tot globul o admiră, chiar cei ce-o fac cu-ngrijorare.
  Oceanul planetar, uscatul şi văzduhul le are la picioare.

 39. Puiu
  toti asa-zisii intelectuali “care-l admira” pe matroz (adica aia 4-5 ) fac asta , deoarece sunt legati de el prin interese materiale…In rest, imediat ce matrozul le va taia subventiile (de ex. ICR), se vor schimba si sentimentele lor..

 40. DETECTIVUL IONHUT-CITAT APROX. DIN adinca CUGETARE A COLONELUI-:o sa-ti pot indica o anume gaura neagra pe unde ai mai trecut…..dar n-ai dat atentie findca te gindeai la viitor.
  buna zicere,uite cum ajung sa-l aprob pe bietul colonel transformat in pinditor pe ,GAURA NEAGRA A CHEII’-
  pai daca ma gindesc la cea putut scoate PE GAURA AIA NEAGRA-dl ADRIAN NASTASE-CUNOSCUTA POPULAR SI SUB NUMELE DE GURITA-e clar ca dl. fost prim ministru se gindeste la viitor.
  ce nu stim insa este daca se gindeste la viitorul acelei gauri negre ori la domnia sa.
  eu zic ca la domnia sa se gindea,adica la obsesia domniei sale-VREA O LEGE ,MAI EXACT VA DEPUNE O INTIATIVA LEGISLATIVA CA SA CE…..haaa hiii omul asta a luat-o rau de tot pe aratura.
  se culca cu gindul la basescu,si se scoala cu gustul in gura a gaurii negre.

 41. FRANK….Ca de obicei ai raspuns doar pe jumatate ….si nu la prima parte a postarii mele…O tacere care te onoreaza daca a fost dictata de buna credinta ….
  Daca nu,incearca sa-mi expui cateva argumente care mi-ar demostra afinitatile morale si de structura intelectuala ale celor mentionati cu Dl Basescu ..ce ar demonta supozitiile mele
  In fine …..lasam….chiar nu pot cere unei persoane angajate politic,unui agent electoral voluntar sau platit sa se acordeze cu alte puncte de vedere decat cele pentru care a fost sau spera sa fie platit …..
  Din toate postarile tale din ultima vreme se vede mai putin preocuparea ta pentru afacerile sanatoase pe care le ai,pentru mediul de afaceri din Romania,pentru politica economica pe termen lung promovata de PDL si se vede mai mult preocuparea ta de a cosmetiza,estetiza ,imbunatati imaginea politicienilor PDL si a Dlui Basescu…dar mai mult a deteriora ,defaima imaginea tuturor politicienilor romani altii decat PDL,a posibililor contracandidati ai Dlui Basescu….Ceea ce nu e un lucru prea intelept avand in vedere ca esti destul de nesemnificativ aici pe blog sau singular public in raport cu televiziunile si presa de toate culorile …si care da o nota de zbatere a unui pestisor pe uscat…..
  Ia note de la Maryland,Stefan,uneori Andrian…care puncteaza la obiect pe aceleasi teme parca mai eficient si curios uneori cu bun simt si obiectiv….pe aceleasi sentimente de atasament pentru niste principii,persoane ,partid….Basescu….
  O seara frumoasa ….amice Frank……..si sa stii ca nu cantitatea da masura valorii( in cazul nostru al postarilor partizane) ci calitatea….Aplici prea corect si sarguincios Aria calomniei …..dar crede-ma ..exista un auditoriu ,spectatori mult mai educati si intelepti decat cei carora la vremea respectiva le era adresata aria si invataturile sale …

 42. Da’ sa vezi ce-a scos nu pe gaura neagra, ci exact pe gura pacatoasa, unul “Matrozu” care de vreo cinci ani incoace ne-a bombardat numai cu minciuni marinaresti, dar in schimb n-a facut absolut nimic pentru natie.Un mincinos jalnic cu “doua pusculite” recent deconspirate, care chema in mod fals la tepe (probabil alea pe care le-au dat mogulii lui), la adunari lunare in piata, la care a uitat sa mai vina, la cinste si corectitudine, la independenta justitiei, etc. : zilele trecute acesta a incalcat din nou in mod grosolan prevederile constitutiei si a comentat laudativ la TV ,investitiile facute de acel Puiu Popoviciu, in consditiile in care a doua zi respectivul urma sa apara in fata justitiei, sugestionand astfel judecatorilor ca “individul e un mogul de bine”…
  “Nastase patru case” e mic copil pe langa “Basea-majestate, doua pusculite si cinci palate”….
  oricum din toamna si-a prins rand la DNA si atunci sa te tii distractii…si filmulete…

 43. cmorosanu,
  Am sesizat si eu de mai multe zile superficialitatea si lipsa de argumente si profunzime a postarilor lui Zapa si am inteles ca si-a dat seama in sfarsit ca lupta s-a este cam in van…matrozul e pe chituci, si-a inmultit enorm gafele elementare, isi intinde singur capcane si cade-n ele, se balbaie prin conferintele de presa, dovedeste multa nesiguranta si nervozitate, simtind sfarsitul aproape…
  Cand corabia ia apa, sobolanii se pregatesc sa fuga….

 44. azi am vorbit c’o femeie care saptamana trecuta ar fi fost in stare sa te taie daca ziceai ceva rau de basescu … mi’a zis ca nu’l mai iubeste pe basescu c’a vazut cate vile are … desi stiam ca popularitatea lui basescu e in cadere libera am fost socata … mi’am dat seama ca e mult mai rau decat credeam eu … 🙂

 45. in toamna adica dupa ce basescu nu va mai fi presedinte si pdl’ul va scadea sub 15% probabil ca voi deveni portocaliu … 🙂

 46. e curios cum chestia asta cu casa de 1 milion de euro a fiicei l’a lovit atat de tare pe basescu … e o chestie care a prins foarte bine la popor …. eu drept sa spun nu prea m’asteptam … credeam ca nu prea mai sunt oameni care nu’l cred pe basescu printre cei mai bogati oameni din romania … ce’i distractiv e ca ar fi posibil ca toata povestea asta sa fie o lovitura cu stangu’n dreptu’ data de basescu … hm … taman de el care se credea un maestru al loviturilor … 🙂

 47. Fruntasule IONHUT

  Nu inteleg care-i problema lui S R Stanescu, ce vrea el sa demonstreze, ca din postarea ta n’am inteles nimic.,….

 48. @cenushares
  e o simpla iluzie , nu-ti face sperante ,Basescu ramane !

 49. Buna seara tuturor !

  Cenushares esti casnica 😉 ? Intreb si eu pentru ca observ ca te-ai lipit de blog cu strasnicie…..
  Chestia cu casa fiicei sale nu l-a lovit pe TB,presa e cea care doreste sa imprime o astfel de directie intregii situatii. Inca nu ai realizat ca noi toti suntem masa de manevra si piata de desfacere pentru media ? Cred ca e singura piata neafectata de criza,ba si mai infometata….

 50. stefan,

  de unde stii ca nu’i iluzie impresia ta ca basescu este de neinvins? … 🙂

 51. Argus….Basescu a castigat alegerile cu lozinca ,sistemul ticalosit ,Nastase hotul …etc…acum dupa dezvaluirile aste s-au desumflat toate lozincincile lui ,tare as vrea sa-l vad ce zice in campanie …nu mai tine ,lumea nu-l mai crede ,chiar daca este un animal politic ,tupeist ,mincinos ,manipulator si oportunist ,nu mai are nicio sansa ….cum zicea de Nastase -4 case ,acum Basescu 2 fete -5 palate ….eu cred ca vor iesi multe alte manarii savarsite de justitiarul corupt pana in maduva oaselor….

 52. ng,

  impresia asta e si din cauza ca a cam scazut numarul comentariilor … bibliotecaru n’a mai postat aproape deloc … nici lulu sau silverstar … poate s’a plictisit lumea de jucaria asta … 🙂

 53. @ionhut
  dupa cum postezi esti mai disperat decat s.r.stanescu…o singura intrebarea: unde este ilegalitatea ioanei Basescu ?incearca cu propaganda in alta parte ,aici nu poti influenta nimic…nu am experienta ta,dar cred ca peste cateva zile va exploda “litle boy”,imi pare rau ca-l subapreciati pe presedinte…hihihhiiiii…cine rade la urma,rade mai bien !

 54. hihhi…acum presa intoxica ,cand vorbeste de altii este credibila ,Gabriela tu ai alta sursa de informare ?,noi astia mai mici o avem din presa ,nu postezi corect ,asa cum gandesti …hihhi…postezi portocaliu …am inteles.

 55. @puiu
  salutari !da-i inainte cu tunurile pe basescu pana la urma incepi sa crezi si tu ce scrii….hihihiiiiii

 56. @N.G.
  Nu te obosi sa le demonstrezi,deja se vede cat de disperati sunt mogulii si acolitii psd…lasa-i sa viseze !

 57. stefan…..nu vreau sa fiu caraghios ca unii care nu vreau sa vada realitatea ,eu stiu ca nu o s-o duc mai bine cu alt presedinte ,as vrea sa vad ca incearca si este un om elegant,scolit ,onest si nu unul care numai imbarliga ,dezimformeaza si se crede buricul pamantului ….

 58. stefan,

  io nu cred ca va fi suficient pentru ca basescu sa castige … si oricum mi se pare cam aiurea sa crezi ca vei castiga pentru ca tu organizezi alegerile .. pai partidul de cinstiti unde e? .. ala care va scoate romania din mocirla in care se zbate .. 🙂 … o sa porneasca de la fraudarea alegerilor … 🙂

 59. stefan ….toate televiziunile ,majoritatea jurnalistilor si a ziarelor ,mediile de informare sunt timpiti si rau voitori dupa rationamentul tau si altora aplaudaci ….chiar toti Mai oltenutule ,sa fiu elegant ,nu ca idolul tau Basescu ,sa-ti zic caraghiosule ,nu zic ,imi esti simpatic chiar daca nu ai rezolvat nimic cu Rabla …esti in mare suferinta …hihihi..

 60. silverstar,

  contractul ala e unul semnat in 1992 pe vremea cand prim-ministru era teodor stolojan … poate dac’ai fi citit cu atentie sau daca ai fi fost in stare sa intelegi ce citesti nu ne’ai mai fi trimis sa vedem cum a dat un pdl’ist de frunte bagatiile tarii strainilor .. 🙂

 61. Monica Macovei locul 2 pe listele portocalii este acuzata de 2 reputati europarlamentari ,Frunda si Severin ca denigreaza Romania la PE cu niste minciuni sfruntate ….s.cotidianul.ro……

 62. ng,

  manevra cu un apartament de un milion de euro? … e greu sa’i mai explici unua care’l credea pe basescu cinstit si care acuma a aflat ca familia lui isi permite un apartament de un milion de euro ca e de fapt o manevra a mogulilir … s’a dus … chestia cu mogulii nu mai merge cand e vorba de milioane de euro …. 🙂 … iti spun eu .. chestia asta e o lovitura napraznica pentru basescu … pana si utlimii naivi au inteles ca si el face parte din acelasi sistem ticalosit … 🙂

 63. puiu,

  poate’o fi fost beata … asta ar putea fi o circumstanta atenuanta? .. 🙂

 64. hihihi…ce liniste pe blog ,nici-un portocaliu …hihihi….am un amic care zice una buna ….o zi fara nevasta ,e ca o luna de concediu in Bahamas …hihihi….si tacerea-i un raspuns ….sunteti pe un drum bun ,ati inceput sa cugetati ,o sa deveniti niste comentatori corecti …hihihhi….

 65. puiu

  O,da …. liberul cugetator Puiutul 😉 . Cum le stii tu pe toate……

 66. ok ,ma retrag la un cantalau ,noapte buna tuturor ,Madalina sa dormi bine, dimineata sa fii frumoasa si iubita….

  Administrator:
  Noapte buna Puiu!

 67. Gabrieluta …noapte faina si tie …..stii bine ca te-am citit cu mult timp in urma …este adevarat te intelg si acum ,vad ca apari tot mai rar pe blog ,te-a inselat clasa politica ,mai ales portocalicii …hihhih…

 68. Vilele de lux au ajuns la cel putin 1 milion euro.Asa ca nu mi se pare cine stie ce ca fata presedintelui are vila din aia.
  Probabil poate sa justifice de unde a avut banii…

 69. Madalina,pentru ca esti specialista in asta,pot sa fac o comanda speciala pentru un tort virtual pentru un sarbatorit 😉 ? Este vorba de un blogger special, care a facut posibila intalnirea noastra,a bloggerilor cu d-na Elena Udrea si multe alte lucruri …..
  Ai ghicit,nu 😉 ?

  LA MULTI ANI , CRISTI D. !

  Sa ai parte de toata bucuria si fericirea din lume,de oameni dragi alaturi,de sanatate de fier si prieteni adevarati multi,multi ani de-acum inainte !

 70. noapte buna…somn linistit Madalina!

  Administrator:
  Noapte buna Stefan!

 71. n-am stiut de ce m-am omenit in seara asta ,am inteles ii ziua lui Cristi ,ma duc sa mai aduc un cantalau ,nu inainte sa-ti urez CRISTI …Sanatate ,noroc , banii multi si mult timp de acum incolo sa te bucuri de ele …La Multi Ani …..cand mai ai timp liber,poti sa mai intri pe blog …..

 72. ***CRISTI – LA MULŢI ANI, SĂNĂTATE ŞI TOT CE DOREŞTI SĂ SE ÎMPLINEASCĂ! Şi, mai vino pe la noi! 😆

 73. Bună dimineaţa! >lol>

  Citatul zilei

  “Experienţa este cel mai dur profesor, pentru că întîi îţi dă testul şi apoi îţi spune care era lecţia.”
  Vernon Law

 74. Buna dimineata tuturor.
  La multi ani stimate domn Cristi D.Sa aveti parte de fericire,sanatate si doar impliniri.

 75. Buna dimineata !

  Madalina,am gustat din tort…… yami…..foarte gustos 🙂 . Sper sa-i placa si lui Cristi 😉

  LA MULTI ANI,CRISTI !

 76. La Multi Ani,Cristi…..Cine e Cristi …? Am uitat si nici nu-l vad prea des pe aici…
  Azi de 1 aprilie se aude ca Dl Basescu are noi contracandidati puternici:nerabdarea ,dezamagirea ,sperante noi ale electoratului si nu in ultimul rand plictiseala acestuia…..
  Armele cu care a venit in campanie Dl Basescu…presedinte jucator,presedinte atotputernic care va pune ordine in societatea romaneasca ,va face ca romanii sa o duca si” sa traiasca bine”si va da cu coruptii de pamant ,nu mai au munitie si nici acoperire prea mare…
  Pe fondul crizei dar si pe bajbaielile guvernului Dsale apar clar semne de deteriorare a vietii romanilor ,somaj accentuat,preturi mari la alimente si alte produse ,preturi mari la utilitati….apar si crize la nivel institutional….sistemul justitiar ,codul fiscal nou,cele 4 coduri penale si civile …posibila coruptie la nivel inalt
  Crin Antonescu,Geoana,Nastase etc etc pot sta deoparte privind erodarea imaginii prezidentiale indiferent ce persoana ar fi fost la Cotroceni…..
  Inducerea in mentalul colectiv al electoratului ca numai Dl Basescu poate salva Romania ,ca numai el poate regla mecanismele de baza ale societatii romanesti,numai el poate curata Romania de corupti si poate face ca romanii sa traiasca bine …omitand sa-i informeze pe acestia despre atributiile ,prerogativele prezidentiale si limitele acestora …se intorc ca un bumerang impotriva Presedintelui…
  Imixtiunile in problemele executive ale guvernului ,parlamentului si a PDL sau eventuale aliante ,asumarea de responsabilitati personale ii aduc acum Dlui Basescu o scadenta la plata electorala…poate nemeritat si pe fondul entuziasmului si a dorintelor personale …dar si pe fondul asteptarilor romanilor care inca nu cunosc prerogativele si limitele functiei de Presedinte .
  Cred ca o strategie electorala de detasare si distantare de problematica politica din Romania ,de problemele executive si revenirea la pozitia de presedinte echidistant ,mediator si factor de echilibru in politica romaneasca ,societatea romaneasca etc etc i-ar aduce inapoi de cei nemultumiti,pe fostii simpatizanti etc ….Postura de Presedinte jucator intr-un an de criza si intr-o echipa condamnata sa piarda in ochii electoratului pe fondul crizei nu-i creste cota de popularitate si de voturi….
  A venit pe culme criza
  Zana opozitiei
  Spaima puterii si doamna
  Sperantei …..iluziei

 77. Acum ceva timp băiatul domnului Prigoană “trecea” şi el graniţa. Dacă totul este adevărat, autorităţile române ar trebui sa răspundă la o întrebare simplă, de ce nu a sunat antiaeriana. Reamintesc că România a investit imediat după intrarea în NATO în cel mai performant sistem radar.

 78. M-a rugat Cristi sa va multumesc in numele lui pentru urari, momentan se afla intr-un loc unde nu are internet 🙂 .

 79. Madalina,
  pun si eu o intrebare de ziua lui Cristi, mai ales ca e intr-un loc fara acces la internet :
  Cristi il cunoaste pe Andrei Maryland ?

  Administrator:
  Ar trebui sa-l intrebati personal.
  P.S. Sunt persoane diferite. Clonele nu sunt admise pe acest blog.

 80. Conform legii transparenţei decizionale, Guvernul a pus la dispoziţia celor interesaţi proiectul noului Cod Fiscal. Personal eram interesant cum s-a rezolvat problema Cazanelor de Ţuică, dar mai vroiam să ştiu dacă acest guvern este de stânga sau de dreapta, cât anume înseamnă mărire taxe şi cât majorare taxe.

  Merg eu pe portalul ministerului finanţelor publice, accesez secţiunea Transparenţei Decizionale, văd (cu încântare) “Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal” şi Nota sa de Fundamentare… Mă reped sa dau clic… şiiiii…

  Http Status Code: 404

  Reason: File not found or unable to read file

  Am stat 30 de minute să-mi dau seama cum de şi-au dat seama cei de la finanţe că eu “unable to read file”. Eu ştiam că nu sunt un cetăţean capabil al României, dar credeam că am învăţat să citesc. 🙁 MĂI, INCAPABILULE! De la un timp reprezentanţii statului român au cam început să se răstească la oameni, ba relaxaţi, ba caraghioşi, ba găozari…acum şi incapabili.

  Mai artistic tradus… ar putea fi şi neputincios. De unde ştie ministerul de finanţe că sunt… impotent? Desigur, mă refer la o impotenţă a înţelegerii Codului Fiscal, la ce vă gândeaţi?

 81. @bibliotecaru
  nu vad cum ai ajuns la presedinte cu comparatia , sau asta era pretextul intentiei…

 82. @ stefan7777c
  Preşedinte?!?!?!
  Eu vorbeam despre ministerul de finanţe, haştetepe punct portal mfp punct m finante punct ro
  Eu mai vorbeam despre mimarea respectării legii transparenţei decizionale, practic opinia publică nu se poate exprima relativ la un proiect legislativ, adică un fel de indolenţă a statului român.
  Dumneavoastră despre ce vorbiţi?

 83. @bibliotecaru
  “De la un timp reprezentanţii statului român au cam început să se răstească la oameni, ba relaxaţi, ba caraghioşi, ba găozari…acum şi incapabili.”

  ori esti ironic, ori te prefaci…o zi buna !

 84. @ stefan7777c
  Stimate domn,
  Chiar să fi vrut eu să fiu ironic, chiar să mă fi referit eu la preşedinte (deşi nu era cazul, eu mă gândeam la stat în ansamblul lui, cuvintele acelea mi-au venit natural, fără să mă gândesc neapărat la preşedinte… mai ales că problema pe care o semnalam, indolenţa, era referitoare la funcţionari, nu neapărat la ministru), dumneavoastră, ca susţinător PD-L şi al lui Traian Băsescu nu trebuia să spuneţi niciodată “ai ajuns la presedinte cu comparatia”. De ce? Pentru că ceea ce afirmaţi de fapt dumneavoastră este că gruparea de cuvinte “relaxaţi, “caraghioşi”, “găozari”, “incapabili” reprezintă pentru dumneavoastră imaginea preşedintelui, ceea ce, să recunoaştem, nu este tocmai măgulitor. Din punct de vedere politic este desigur o greşeală.

  Deşi par, eu nu sunt împotriva PD-L-ului ci împotriva indolenţei celor care nu-şi îndeplinesc sarcinile instituţionale cum trebuie. Nu este posibil, după părerea mea, ca secţiunea proiectelor aflate în dezbatere să fie o mascaradă. După ce că nimeni nu ţine seama de ce spune populaţie, fie că este vorba despre legi, fie că este vorba despre proiecte de dezvoltare (vezi scandalul din primărie de acum câteva zile). Pe mine mă deranjează că cei care ajung sus, după o îndelungă propagandă “electorală” prin care dau asigurări că vor face ce trebuie şi vor fi nişte îngeraşi, devin, o dată ajunşi pe post, brusc nesimţiţi şi nu le mai pasă. Nu ştiu dacă observaţi, dar nu menajez pe nimeni, de la nici un partid, pentru că nesimţirea este generalizată.

  Ştiţi cum văd eu asta? Un angajat al statului este un angajat al românilor. Este ca şi cum te-ai duce la un hotel şi băiatul cu bagajul, în loc să te ajute la cărat, ar porunci să te mişti mai repede cu bagajele pe scări… şi la final ar pretinde şi un bacşiş. Românii, în loc să fie ajutaţi de stat şi de către cei angajaţi în organigrama instituţională a statului, se chinuiesc ca să mulţumească ei pe funcţionari. Cum vine asta? Noi muncim pentru ei sau ei muncesc pentru noi? De aceea eu am pretenţia la normalitate. Nu vreau de la funcţionari să se sacrifice pentru ţară, nu vreau simboluri idilice ale patriotismului, dar ar fi foarte uşor să renunţe la aroganţă şi la afişarea unei superiorităţi… să pun în loc… normalitatea.

 85. Va salut pe toti!
  Iar nu sunt printre primii care sa-l felicite pe CRISTI, LA MULTI ANI prietene! Sa ti implineasca Bunul D-zeu toate dorintele. Ma alatur si eu, o olteanca apriga, hihihihi! celor care te au felicitat sincer pana acum. Pe orinunde ai fi, iti transmit numai bine, sanatate si insule multe cu palmieri….Dar mi ar fi placut ca din tortul Madalinei sa fi iesit o “comoara”. LA MULTI ANI!

 86. • stefan7777c Says:
  March 31st, 2009 at 10:22 pm
  @ionhut
  dupa cum postezi esti mai disperat decat s.r.stanescu…o singura intrebarea: unde este ilegalitatea ioanei Basescu ?incearca cu propaganda in alta parte ,aici nu poti influenta nimic…nu am experienta ta,dar cred ca peste cateva zile va exploda “litle boy”,imi pare rau ca-l subapreciati pe presedinte…hihihhiiiii…cine rade la urma,rade mai bien !”

  1.Fanica, din postarea ta nu rezulta decat neputinta de a contraargumenta ceva si resemnare…De ce sa fiu eu disperatul cata vreme lucrez exact cu materialul clientului, iar tu doar cu cateva vorbe goale ?De ce as fi eu disperat, cata vreme nu-i in joc postul meu, prestigiul meu, onoarea mea, etc. iar politicienii, indiferent care-ar urca pe tron, sunt in mare parte le fel de daunatori pentru tara ? Dar, cu siguranta ca daca ar veni altul in locul matrozului, ar avea alte maniere si ar crea o alta imagine externa…
  2.Cat priveste „pusculita” Ioana, vreau sa explice, sa argumenteze si sa demonstreze cum a adunat in cativa ani un milion de euro + 22.000(operatia de la Viena a lui tata) + bani pentru toale, alimentatie, intretinere , taxe si impozite, etc, mai ales ca eu, un fost inginer militar cu salariu destul de bun, n-am reusit intr-o viata de om sa adun o asemenea suma…(si am fost destul de econom).De asemenea , marinarul sa demonstreze cum a reusit procure 340.000 euro cu care a cumparat prima sa casa din capitala…Numai asa il voi crede cinstit si indreptatit sa se erijeze in marele justitiar si sa cheme alti hoti la tepe.Pana atunci, pentru mare parte din populatie ramane un simplu panglicar care-n ultima vreme calca-n strachini si-n gropi..
  3.Chestia cu „incearca cu propaganda in alta parte ,aici nu poti influenta nimic…” mi-a placut foarte mult, asta dovedind ca „AICI”ma gasesc in preajma unor necinstiti identici, obisnuiti cu acest mod de a procura bistari insalubri de la popor.
  4.Cat priveste faptul ca ” peste cateva zile va exploda “litle boy”, confirma inca odata, daca mai era cazul ca marinarul nu s-a tinut niciodata de lucruri cinstite si corecte, de aia a pus mana de serviciile secrete, pe DNA si pe alte institutii ale statului asa-zis de drept : DOAR PENTRU A LANSA BOBBE, TIRIBOMBE, INTRIGI, SFORARII, MINCIUNI, POVESTI, ETC, IMPLICAND IN ACEST MOD POPORUL ROMAN IN FARSE GEN ALBA-NEGRA, L-A IMPARTIT IN TABERE DUSMANOASE, SI TOATA DOMNIA SA NU A FOST DECAT O MARE GOLANEALA .

 87. http://www.youtube.com/watch?v=IEL5RoD_xZc
  Priviti ce inseamna craiova culturala: tudor gheorghe, filarmonica, corul filarmonicii, artisti de suflet ai baniei. CRISTI iti dedic in primul rand tie, o doina pasionala a lui tudor, dar si voua prieteni.
  Asa este vara in craiova, plina de concerte in aer liber, pt sufletele oltenilor iubitori de arta..

 88. Argus, de ce te miri? D Basescu este un om bogat, are afaceri de prin anii ’90, sigur si a ajutat fata sa si cumpere prima vila….apoi sa vanda si tot asa, pretul crestea de la an la an, deci a speculat si piata. Ca nu iese bine ceea ce a declarat, pare suspect ori asa a fost invatata. Normal ca nu a avut cum sa stranga atatia bani din avocatura n a practicat-o ca o profesionista, cum nici fata cea mica a sultanului n a stralucit in nimic, chiar ea a spus ca nici pe podium n a fost pe masura unui manechin….Lasa le argus sa traiasaca si ele, n ai ce face, odata in viata ai astfel de oportunitati. A fost o perioada cand te puteai imbogati subit in zona imobiliara, cred ca si fam asta a facut la fel….Vad ca problemele tarii sunt din ce in ce mai grave, asta ar trebui sa preocupe pe toata lumea. Boc ce face, ca nu prea mai stiu?

 89. Cristi, văd că toată lumea de pe aici te felicită, aşa că, ori te cunosc ori nu, îţi transmit şi eu un călduros La Mulţi Ani! Toată lumea o face, probabil că ştiu ei de ce sau ştiu că meriţi. În altă ordine de idei, am analizat puţin ce se întâmplă pe aici pe blog şi am ajuns la o concluzie, cred eu, corectă. Elena Udrea, prin tăria şi capacitatea sa de politician, total diferită de restul clasei politice, a început să devină o ţintă a unora, atacată chiar de pe propriul blog. Este evident că o reuşită a sa în Ministerul Turismului, îi deschide orice posibilitate de ascensiune politică viitoare. Ori, în mintea comuniştilor, care încep tot mai mult să piardă teren, acest lucru nu este posibil. “Hai să-i dăm în cap” ar fi cuvântul de ordine, iar una din modalităţi poate fi, distrugerea blogului, care, are totuşi o audienţă remarcabilă. Agresivitatea, obrăznicia unora, postarea unor subiecte fără nici o legătură cu topicul sau cu realitatea, postarea unor mult prea lungi comentarii şi argumentări ilogice, abordarea unor subiecte fără sens, etc. scad cota de interes pentru acest spaţiu virtual, dar public. Blogul este un fel de barometru, de mare precizie, al atenţiei care ţi se acordă, iar o scădere a ratigului, ar avea menirea, dacă nu să deranjeze, cel puţin să conducă la repoziţionări. Eu nu văd altă legătură între ce fac unii aici şi realitate. Lovitura indirectă dată de calitatea discuţiilor ţinteşte în Elena Udrea. Şi indirect în Traian Băsescu. Repet celor care încearcă, mârşav să facă valuri în acest fel, România nu are la ora actuală un contracandidat mai capabil ca actualul şef de stat. Iar tentativa de a creea o imagine falsă pentru un Geoană sau Crin este o stupiditate rezultată din disperare. Femeile ştiu mai bine, oricâte farduri foloseşti, dacă eşti urâtă, tot aşa rămâi.

 90. Andrei, te salut, bine ai spus ca acest blog poate fi un barometru, dar in primul rand pt d Udrea… Daca scade audienta aici, inseamna ca e o problema! Pana la urma prin noi se poate tine blogul in top.

 91. “lulu Says:
  April 1st, 2009 at 2:50 pm

  Argus, de ce te miri? D Basescu este un om bogat, are afaceri de prin anii ‘90, sigur si a ajutat fata sa si cumpere prima vila….apoi sa vanda si tot asa, pretul crestea de la an la an, deci a speculat si piata. …”
  Marinarul este intr-adevar un om foarte bogat, dar singura afacere publica a fost fabrica de inghetata cu care ajunsese in preajma falimentului.. Si atunci, de unde ?
  Apoi, partea proasta e ca marinarul nu a declarat niciodata ca si-ar fi ajutat fiicele cu bani, ci invers, anume ca fiica cea mare i-a platit operatia. Si atunci, de unde ? Vezi tu, oamenii astia se incurca in prea multe minciuni, asta-i adevarul gol-golut si ca atare seria gafelor mari ale prezidelului din ultima vreme, continua…in vazul telespectatorilor.

 92. Biblio, tu spui indolenta pdl ului. Eu zic neputinta lor. Ma uit stupefiata la ei si par pierduti pur si simplu intro lume ireala. Acum vb roberta la realitatea, sta alaturi de un mare om-isarescu- pana si asta ma sperie…Ma surprinde ca nu cer ajutorul unor oameni care chiar gandesc prin tara asta!

 93. Argus de asta spuneam ca nu s-au consultat si ioana a fost luata prin surprindere seara tarziu de realitatea, vorbea monosilabic, ca sora ei, abia cauta o justificare…Mi am dat seama ca fetele astea au o problema cu gandirea. Mult rau vor face D Basescu o sa vedeti cu totii. Il vor trage in jos… Multi politicieni au platit din cauza odraslelor, n ar fi primul caz. Pacat! Avem nevoie de politicieni adevarati, cand se va intelege acest fapt, atunci vom fi pe calea cea buna. Vreau ca d Udrea sa faca ceva acum cat e momentul, vreau sa renasca ideea de politica, vreau sa nu cada in rutina cotidiana, trebuie sa iasa in fata acum nu maine… Gandul meu e mai vechi de a o propulsa mai sus, poate sigur, dar…

 94. Criteriul vechimii neîntrerupte în muncă era o stupiditate comunistă, menită să menţină prostia, prin creearea unor uşoare avantaje materiale. Un fel de legare de glie, mai modernă decât a feudalilor. Tocmai faptul că am locuit în peste 20 de state Americane, i s-a părut unui trompetist a fi un criteriu de neperformanţă, de nerealizare. Ei bine, în profesia mea, cu cât cunoşti mai multe, cu atât e mai bine. De fapt, de aia şi sunt aici. Că mai fac şi altceva, din care câştig suficient ca să nu-mi lipsească nimic, nici măcar perspectiva viitorului, este treaba mea şi ţine strict de libertate. Îi anunţ pe toţi comuniştii care mai cred în princiipiile trecutului, că pe lângă aceste state Americane, am stat vreme multă şi prin Spania, Insulele Canare, Maroc, Franţa, Germania, Bulgaria, unele ţări arabe, Isarael şi ceva insule tropicale din Atlantic. Aş fi preferat să vorbim mai mult despre turism, dar văd că înjurăturile comuniştilor nu vor asta. Topicul blogului este atcul obsedant asupra lui Băsescu, aşa că înjuraţi băeţi, că tot degeaba.
  Ca să revin la chestiunea cu “agenţia de detectivi”, îmi amintesc că am vizitat, cu ani în urmă una situată într-o garsonieră la parterul unui bloc din zona Tineretului. Acolo, şef un fost securist cu 2-3 colonei în jur, mi-a explicat că ei de fapt nu fac muncă de detectivi, ci recuperare de bani cu mijloace şi metode specifice, contra un anumit procent din sumele recuperate. Tot ei au oferit de muncă şi “faimoşilor” rackeţi din rusia şi plutonierilor de miliţie rămaşi pe drumuri. Erau chiar mândri de ce făceau şi le mergea bine. Acelaşi gen de mândrie şi obrăznicie perfidă l-am văzut şi ieri într-un mesaj pe aici. Eu cred totuşi că e jenant.

 95. Popoviciu asta il darama pe Basescu.Tocmai acum a aparut,in campanie.

 96. @ lulu
  Ba să avem iertare, nu despre indolenţa PD-L-ului vorbesc eu ci despre indolenţa omului care se vede pe o funcţie politică. Nu este vorba despre PD-L ci despre toţi care se perindă de atâta timp prin posturile statului român, vorbesc despre oamenii obişnuiţi care brusc se văd un pic de supra-oameni sau supra-cetăţeni şi încep să privească în jos spre popor.

 97. În loc să dea de gândit scumpirile de astăzi şi cele preconizate, o grijă e aici, pe blog: casele fetelor preşedintelui. Care părinte nu-şi ajută copiii? Ori, după unii, Băsescu nu are voie să fie om şi tată? 😳 E chiar revoltător cum unii au pus stăpânire pe blog şi conduc nişte discuţii absurde, aberante, deja… 🙄 Noi care, de regulă, ducem greul blogului şi ne implicăm cu suflet, de fiecare dată când este nevoie, ce suntem sfătuiţi să facem? Să plecăm ori să vă citim aberaţiile?

 98. silverstar
  Cam asta spuneam şi eu mai sus. Nu trebuie să facem nici una nici alta şi nu o să facem. Nu merită, iar cei care scriu prostii se compromit ei înşişi. Nu numai în faţa noastră, ci şi a celorlalţi care citesc.

 99. ***Maryland Andrei – chiar că e revoltător, deja. De câteva zile stau mai mult deoparte în speranţa că vor realiza cât sunt de penibili, dar ţi-ai găsit bun simţ la comunişti.
  Ăştia-i întrec până şi pe tonomaţii de pe Antene… Unii dintre ei au bloguri. Mă întreb de ce nu merg să abereze pe blogurile lor sau pe site-ul preşedintelui? De ce sunt laşi şi nu merg să-i spună personal lui Băsescu ce cred, ce gândesc?

  Şi IONHUT are o “agenţie de detectivi” despre care scriai mai sus, a cărui şef este… Îţi dai seama ce a fost şi cu ce s-a ocupat… înainte…

  Vezi tu că tot comuniştii şi securiştii fac jocurile în ţară… .I

 100. silverstar
  Răspusul la întrebările tale e simplu: pentru că ţinta lor este Elena Udrea. Totuşi eu văd şi o soluţie. Ea constă în moderarea mai penetrantă a textelor, ceea ce nu înseamnă în nici un fel, cenzură. În orice redacţie, un text prost este oprit de la publicare, pe criterii pe care doar redactorul şef le dictează. Eu chiar aş sugera să se mişte ceva în sensul ăsta pe aici. Administrator, tu ce crezi? Dacă-mi este permis să te întreb.

 101. Timpul meu nu mai îmi permite să stau aici cu voi, până diseară, când voi domiţi. Dar aş aminti doar că partidul comunist a fost scos în afara Legii, printr-un Decret Lege, publicat în Monitorul Oficial, în ultimele zile ale anului 1989. Se pare că s-a uitat de asta, la fel ca şi faptul că şeful statului român, în fluierăturile comunist-naţionaliştilor, agreeaţi de Mircea Geoană, a condamnat şi el comunismul. Pe această bază, eu cred că orice text favorabil ideilor pro-comuniste ar trebui oprit şi eliminat, iar asta nu este o limitare a dreptului de expresie sau o cenzură. O zi bună!

 102. maryland,

  “Ea constă în moderarea mai penetrantă a textelor, ceea ce nu înseamnă în nici un fel, cenzură. În orice redacţie, un text prost este oprit de la publicare, pe criterii pe care doar redactorul şef le dictează. Eu chiar aş sugera să se mişte ceva în sensul ăsta pe aici. Administrator, tu ce crezi?”

  ce ziceai despre sechelele comuniste? … 🙂

 103. Oameni buni, va spuneam mai devreme, despre cum si alti politicieni au avut probleme cu odraslele lor. Iata ca realitatea asta face acum, o analiza pe aceasta tema! Ce coincidenta!
  Cenush, ce spunea andrei legat de cenzura intro redactie de ziar, asa este, nimic nu trece fara supracontrol. Si aici pe blog sunt niste limite, apoi teme precum, comunismul si rasismul chiar ma fac sa nu deschid blogul cu zilele sau doar in treacat…spicuind.

 104. ***lulu – tu crezi că acum, Preşedintele Băsescu are o problemă cu fetele dumnealui? 😳 Cum, care sunt acele probleme? 🙄 Eu nu le ştiu…

 105. Este scârbos, degradant să vezi – să auzi cum doi rataţi, şi mă refer aici la Ciuvică şi Guşă, îşi permit să discute despre Băsescu-părintele şi despre fetele acestuia!… 😮 Unde este CNA? Ce vină au acele tinere decât că sunt fiicele tatălui lor? 😳

 106. “Ce vină au acele tinere decât că sunt fiicele tatălui lor?”

  Cât de rău sună această frază pentru Traian Băsescu! Offff, cum se spune, “Fereşte-mă de prieteni că de duşmani mă apăr singur.”

 107. Da silver, trebuia sa le lase in pace si el sa se concentreze pe ceea ce l asteapta, campania…. Nimic n- au facut de capul lor, el le dicteaza orice initiativa. Crezand ca isi mareste imaginea …Dar vezi cum planul din familie nu e mereu potrivit si in afara casei? Iar cumpararea acelui apartament extrem de scump si pt un miliardar in euro, n a fost facuta la intamplare, sunt decizii majore o investitie extrem de luxoasa. Asa ca, asta ar fi problema, legaturile care existra intre ei, uite ca singur si le a pus in cap. Vezi cum in viata trebuie sa mai fii si cumpatat, mai ales la o anumita varsta…unde se spune ca devii mai intelep, sau cand iti urmaresti niste interese-in cazul dansului candidatura din toamna. Sper sa iasa “nesifonat”, dar …iar spun dar…

 108. ***Bibliotecaru – lasă analiza pe text că nu te prinde, şi du-te la munca pământului sau în gară la-mpins vagoane cu capu’. Poate acolo te vei descurca mai bine… 😳

  Poţi cumva să negi? Ştii tu că ar avea un alt tată? Te ştiu în stare de orice, numai să compromiţi… 😮

 109. ***lulu – văd că şi tu te laşi influenţată de tonomaţi… 😮 Chiar că nu mai am ce spune…

 110. Nu, gusa a spus ca n au nicio vina, ca s fete la la locul lor… Dar, mi se pare ca se exagereaza cu expresia, ce vina au ca se numesc basescu. Nu i chiar asa.

 111. Eu nu ma las influientata de nimeni, faptele vorbesc, nu pot sa sustin in nestiinta ceva. Nu cred nicio parte doar analizez greselile mult prea dese. Si nu mi convin, atata timp cat sustin pdl si pe d Udrea.

 112. Cert e silvia, ca nu era momentul pt asa ceva. Isi risca imaginea si isi afecteaza votul din toamna. Asta este ideea, ca greseste pe mana lui.

 113. Ce credibilitate prezintă Ciuvică, această caricatură umană, sluga lui Emil Constantinescu, care de ani de zile se străduieşte să-l compromită pe Băsescu? 🙄

  De ce nu s-au făcut asemenea talk show-uri ca să aflăm şi noi cum au făcut avere, de ex, Patriciu şi Voiculescu? Ce e cu circul acesta? Frica de Băsescu a atins cote groteşti, pentru unii chiar halucinante… Nu ştiu ce să mai aducă în discuţie. Au ajuns acum şi la nepotul lui… 😳

  Să-i ia naiba pe toţi, nu ştiu cum au ajuns la asemenea proprietăţi şi averi şi nici nu mă interesează… Dar de ce nu sunt judecaţi toţi cu aceeaşi măsură? Asta mă deranjează pe mine…

 114. Făcând analiza pe text…
  “Ce vină au acele tinere decât că sunt fiicele tatălui lor?”

  Acest lucru nu ai de ce să-l spui decât dacă tatăl este un “element social” negativ, hulit de societate, altfel relaţia de rudenie nu ar avea de ce să implice o vină. Spunând această frază este ca şi cum ai declara implicit ceva de rău despre preşedinte. Nu trebuie să gândeşti ca un geniu ca să înţelegi acest lucru simplu.

  Eu încercam să-l apăr pe preşedinte de această frază şi să spun că nu e nici o vină în a fi copilul preşedintelui. Eu cred că este o onoare în a fi copilul preşedintelui, nu ai de ce să te ruşinezi… Cum a reieşit din asta “alt tată”, oricât m-aş chinui, nu pot să-mi dau seama. Probabil că nu sunt atât de inteligent. Cred că se vede clar acum cine este cu adevărat împotriva preşedintelui. Semnalizarea simpatiei pentru PD-L şi Traian Băsescu este doar o mască menită să adoarmă simţurile.

 115. ***lulu – a fost Băsescu în situaţii mai grele şi nu a riscat nimic. 🙄 Eu nici nu laud, nici nu apăr că doar nu merg la Băsescu să-mi dea borş, cumpăr din piaţă…

  Tu crezi că electoratul e interesat de circul de pe TV-uri? Aiurea! Nu vezi că se merge pe presupuneri? Stai că apar acuşi tonomatele… O să-i întreacă pe cei care au lătrat pân-acum pe Tv-uri şi-o să dea totul ca sigur… 🙄

 116. ***Bibliotecaru – du-te domnule, unde ţi-am recomandat şi nu mai lătra pe aici aiurea! 😮 Ce te tot iei de mine dacă vezi că nu-ţi dau atenţie? De unde ţi-a venit ideea că eu aş fi împotrive preşedintelui? Nu ţi-e ruşine? 😕 Sau ce vrei să faci? Să-mi demonstrezi că nu ştiu ce vorbesc? Păi, tocmai asta te deranjează… Ce spun, spun bine şi-ţi clocoteşte în tine sângele otrăvit, de comunist…
  Stai în banca ta şi nu mi te mai băga în peste mine! 😮

 117. Cat valoreaza vila Ioanei Basescvu?La inceput se zicea ca 600.000 euro,pe urma 800.000 euro,acum 1 milion euro.Maine poimaine ajung la 2 milioane?Aici e licitatie?400.000 euro chiar nu inseamna nimic?

 118. DOAMNA UDREA,SUNT UN CADRU DIDACTIC DIN MEDIUL RURAL SI EXPRIM OPINIA A CEL PUTIN TREI UNITATI SCOLARE LA CARE IMI DESFASOR ACTIVITATEA.CADRELE DIDACTICE IN TOTALITATEA LOR,NU SUNT DE ACORD CU “TIPUL”DE DESCENTRALIZARE PROPUS DE MINISTER,IN SENSUL CA NIMENI NU VEDE CA PE UN LUCRU NORMAL CA ANGAJAREA DUMNEALOR SA FIE FACUTA DE UN REP[REZENTANT AL PRIMARULUI,CARE REPREZENTANT POATE SA NU AIBA NEAPARAT STUDII SUPERIOARE CI DOAR “ACTIVITATI POLITICE”.CA ATARE VA RUGAM SA DUCETI MAI DEPARTE (ATITA CIT PUTETI DUMNEAVOASTRA) DEMERSUL NOSTRU CARE ,VA ASIGUR,ESTE SINCER,SUSTINUT SI GENERAL.MENTIONAM,CA DIN ACEST TIP DE DESCENTRALIZARE ARE DE CISTIGAT PESEDEUL CARE CONDUCE CA NUMAR DE PRIMARI IN MEDIUL RURAL,UNDE INFLUENTA ACESTORE ASUPRA CETATENILOR ESTE DIRECTA SI DUPA CUM STITI DE CELE MAI MULTE ORI NOCIVA.VA MULTUMIM SI SPERAM SA NE AJUTATI.

 119. De ceva vreme posteaza pe acest blog un individ cu creier neted, care crede, doar pentru faptul ca a smangalit o foaie volanta a imigratiei din USA, ca-i mare ziarist, mare ganditor si emitator de adevaruri absolute si judecati de valoare.Respectivului ii pute mereu cate ceva ce nu-i convine si imediat taxeaza aspectul drept „comunist”, sperand in sinea sa ca din moment ce mananca chisca cu mustar american, automat e si el un american superior.Las deoparte faptul ca insignifiantul din cand in cand n-are liniste sufleteasca si incearca marea cu destu aruncand diverse „roade ale gandiurii sale personale” in directia subsemnatului si vreau doar sa evidentiez limitele creierului de babuin.De cele mai multe ori analfabet dar plin de suficienta, afirma : ” Criteriul vechimii neîntrerupte în muncă era o stupiditate comunistă, menită să menţină prostia, prin creearea unor uşoare avantaje materiale. Un fel de legare de glie, mai modernă decât a feudalilor. Tocmai faptul că am locuit în peste 20 de state Americane, i s-a părut unui trompetist a fi un criteriu de neperformanţă, de nerealizare.” nestiind ca asa numitele SPORURI DE FIDELITATE LA O FIRMA au fost creatie capitalista 100% si nicidecum comunista.Si, daca vietuitoarea ar putea judeca omeneste si-ar putea da seama ca este foarte logica stabilitatea unui salariat, aceasta reprezentand pur si simplu seriozitate, atasament pentru firma, maturitate.Ori, de calatori, de nomazi dintr-astia care in cinci ani au avut peregrinari prin 20 de state, nu are nevoie nici un patron.Cred ca n-a auzit nimeni prin Americuta si nicaieri in lume ca vreun bun specialist, un lucrator inalt calificat sa umble mereu cu traista-n bat.Se admite insa aceasta fluctuatie doar in cazul sezonierilor, zilierilor, a lucratorilor necalificati.
  Apoi, cum nomadul nostru n-are pace-n bibilica si-l mananca undeva, trage iarasi o teorie care, dupa mintea sa trebuie sa fie universal valabila.” Ca să revin la chestiunea cu “agenţia de detectivi”, îmi amintesc că am vizitat, cu ani în urmă una situată într-o garsonieră la parterul unui bloc din zona Tineretului. Acolo, şef un fost securist cu 2-3 colonei în jur, mi-a explicat că ei de fapt nu fac muncă de detectivi, ci recuperare de bani cu mijloace şi metode specifice, contra un anumit procent din sumele recuperate. Tot ei au oferit de muncă şi “faimoşilor” rackeţi din rusia şi plutonierilor de miliţie rămaşi pe drumuri. Erau chiar mândri de ce făceau şi le mergea bine. Acelaşi gen de mândrie şi obrăznicie perfidă l-am văzut şi ieri într-un mesaj pe aici. Eu cred totuşi că e jenant.”
  Din moment ce el a intrat intr-o maghernita impreuna cu niste bagabonti, prieteni, tot asa trebuie sa fie toate celelalte firme de profil.Asta fiindca asa vrea el, atat a putut sa-i creeze mintea sa neteda in ideea de a ma „atinge in punctul nevralgic”.
  Cred ca traind in USA de ceva timp si nereusind sa afli ca meseria de recuperator tot acolo s-a inventat, inmseamna sa-ti sune bine a gol cutia ucraineana..Da’ poti face ceva cu gusturile omului, cata vreme el tine mortis ca recuperatorii sa fie tot de sorginte comunista ?
  In concluzie, nu stiu cum a procedat matrozul de a reusit sa polarizeze in jurul sau tot felul de neterminati, de vulgari si impulsivi, insa mie sincer imi creste inima precum o paine cand vad asa ceva.Are succesuri garantate pe la toamna, mai ales ca toti oamenii seriosi si demni de crezare care la-u sustinut odata „au intors definitiv armele”.
  PS
  Il mai informez pe acest neica-nimeni ca partidele comuniste sunt din nou permise in Romania, asta datorita UE, care nu are nicio lege de interdictie in aceasta directie.Inca o dovada ca respectivul palavragiu „e in plus” pe toate liniile si-si da singur importanta..

 120. ***Bibliotecaru – ascultă, dacă tu ai dreptul la păreri, drept de care, uneori, faci atâta caz pe aici, atunci înţelege că suntem egali şi am şi eu dreptul la părerile mele şi nu-mi mai sta în cale şi nici nu mă obliga să-mi însuşesc ideile tale pe care, cel mai adesea, le ignor…

  Bune, rele sunt părerile/ideile mele… 😳 Nu mi le-am însuşit de la alţii şi nici duplicitară nu sunt… 😮 Asta gândesc, asta spun că-ţi place ori nu… 😕

  Nu ştiu ce vrei să insinuiezi invocându-i pe acei “alţii…” 😕 Nici nu ştiu ce/cine sunt acei “alţii”, nu înţeleg la cine te referi şi nici nu mă interesează ce crezi tu că le-aş putea transmite eu… 💡

 121. ***IONHUT scrie: Il mai informez pe acest neica-nimeni ca partidele comuniste sunt din nou permise in Romania…

  Fals, slugoii de altă dată ne conduc astăzi, securiştii şi astăzi ne pândesc pentru că slugoilor de altă dată le este teamă de popor.

  Slugoii de altă dată au schimbat numele partidelor, dar au rămas tot comunişti în mentalitate şi comportament…

  Ba unii merg cu nesimţirea atât de departe, să se numească membrii şi chiar urmaşii celor care au făcut parte din aşa numitele azi, “partide istorice…” Sic!… 😮

  E penibil, ridicol şi cei care chiar se cred liberali sau ţărănişti sunt de plâns… De ce? Pentru că şi ei fac parte din rândul slugoilor de ieri… 😳

 122. Andrei …postezi numai prostii si neadevaruri ,Geoana a fost ambasador in Tara unde tu speli blide ,nu-l fa tu pe el comunist …una peste alta ,esti asa de binevenit cu postarile pe blog ,ca si telefonul care suna in timpul sexului ….se vede ca esti obosit si orbit de ura contra unora care nu-s portocalii ….tu ii faci rau Elenei cu postarii din astea lingusitoare ,mai roago pe Madalina sa-i baneze pe bloggerii care nu-i ridica osanale idolilor tai …ai mai facuto….democrat parat ce esti ….tu ai o logica a la Belarus &Lukasenko…poate faci o excursie si acolo ,unde ti-ai gasi de lucru ca jurnalist ….

 123. In afara nomadului de care tocmai am vorbit mai sus, pe blogul acesta mai bantuie o fiinta nedefinita, plina de istericale dar goala de minte, care simtindu-se mereu stinghera, se agata cu multe sperante de fiecare lucrator venit cu periuta sa curete toalele de matroz. Dupa o serie de deceptii datorate firii sale imposibile, a incurcat niste cuvinte intre ele, le-a citit unor elevi retardati sau care aveau nevoie de note de trecere si a primit aplauze, le-a definit imediat „versuri albe” si „poezele”, iar ‚mneaiei s-a intitulat pompos si plina de importanta „poiata”.In consecinta, avand mare incredere in talentul sau literar-muzical-artistic, a purces sa „dea carbuni” pe toate blogurile, forumurile, etc unde putea sa inalte osanale matrozului fara flota..si bineinteles camarilei. Dar persoana este atat de agasanta si plina de ilogic incat de cele mai multe ori,prin postarile sale, desi probabil ca vrea binele marinerului si al proprietarei blogului acesta,nu le face decat deservicii.Oricum nu-i singura in postura aceasta…
  Chiar astazi, vazind iarasi „o mana cereasca”, adicatelea unul care sa-i dea cat de cat ascultare, nu ca preia o idee de doi bani a respectivului, ci pur si simplu il copie pe loc si-l aproba :”……..Şi IONHUT are o “agenţie de detectivi” despre care scriai mai sus, a cărui şef este… Îţi dai seama ce a fost şi cu ce s-a ocupat… înainte…
  Vezi tu că tot comuniştii şi securiştii fac jocurile în ţară…
  .
  Nu vreau sa ma refer la faptul ca individa a jignit fara motive intemeiate aproape toti blogerii, la faptul ca stie exact cu ce m-am ocupat deoarece am spus de nenumarate ori, dar vreau sa reliefez nesimtirea de a icrimina pe oricine nu-i este ei pe plac deoarece nu face poezele ca ale ei…Pai, Coana mare (de ani), daca as fi fost eu vreun agent secret , chiar crezi ca ma deconspiram taman in fata celor care n-au nimic pe umeri ?
  Si stii ceva ? Decat sa avem parte de un capitalism alcatuit si construit de alde tine si inca vreo cativa nefinisati, eu prefer epoca pietrei slefuite, c-atunci nu existau „profesori”.

 124. un document aflat in posesia MAE din Austria scrie negru pe alb ca Basescu a cerut capul lui Nastase ,acum se vede cine conduce DNA-ul si cum politicul conduce justitia lui Baselu….sursa ..evz.ro

 125. alooo-mai colonei comunistii ia mai linistiti-va mai baieti-smecheriile astea ieftine nu tin -la fel v-ati napustit si asupra mea in haita -pt ca voi nu va simtiti bine decit atunci cind va tineti de mina ca si nenorocitii aia de la misa-dealtfel guse omul misa se ocupa acum de voi-.
  asa ca dupa ce ani de zile ati stat in genunchi in fata secretarilor de partid v-ati tirit hoiturile prin fata lor,acum incercati sa fiti bipezi-nu sunteti-ati ramas si veti fi niste ingenunchiati pina la adinci batrinete.
  asa ca nu sariti cu atita rautate la MARYLAND ANDREI- incercati sa va imbunatatiti repertoriul-schimbati textele ca eu m-am plictisit de poezile voaste revolutionare-creier neted,mai lasane cu comunismul etc.
  nu fratilor nu va lasam-VOI RAMINETI PE VIATA-niste amariti de roscovani-voi si maimutica sunteti roscovani la popolet.

 126. zapa…hihihi..asa zapaievici ,tu o sa ramai un om de afaceri care serveste cina la cantina sociala..hihih…lasa-l pe Andrei se apara el singur ,comenteaza treaba cu Baselu care conduce si DNA -ul,acum zici ca minte si MAE austriac ….vezi ca nu te-am jignit ,tu esti hoit urat mirositor …

 127. CLONELE CONTRAATACA-intr-o stare de isterie avansata in ultimele zile aceiasi isterizati pe care ii stie toata lumea se excita la cote alarmante atingind punctul de explozie.
  si este explicabil-cazul popoviciu-developeaza grave probleme in psd-GELOZIE SI CARTONASE ROSII.
  fratele saniuta sare la bergata lui nica,madalin voicu il ataca pe vanghelie,iar DAN VOICULESCU PARINTELE TURNATORILOR Apare la dana grecu si ne explica charmant cum vede el lucrurile din romania.
  toata tevatura asta cu casele fam basescu se vede clar ca nu da rezultate-NU SUNT PROBE,DOAR POVESTILE UNOR ISTERIZATI SI PRESUPUNERI.
  dar tot cazul popoviciu ni-i arata pe adevaratii beneficiari-TARICEANU,GEOANA SI AI LUI SI SE PARE CA SI CRIN ANTONESCU NU ESTE STRAIN DE BAZA TINERETULUI.
  dupa ce au picat trei ministrii pesedei-dupa ce si-au dorit pina la nebunie un serviciu secret-acum se vad cu bomba in brate-victemele colaterale-se vad si se simt.
  incercarea de a-l lipi pe basescu si familia de acesta afacere cu terenul din baneasa-ESUEAZA LAMENTABIL.

 128. @ silverstar

  “***Bibliotecaru – ascultă, dacă tu ai dreptul la păreri, drept de care, uneori, faci atâta caz pe aici, atunci înţelege că suntem egali şi am şi eu dreptul la părerile mele şi nu-mi mai sta în cale şi nici nu mă obliga să-mi însuşesc ideile tale pe care, cel mai adesea, le ignor…”

  Eu nu mă cobor la nivelul de vocabular pe care îl folosiţi la adresa mea şi nici nu am făcut niciodată caz de felul în care vorbiţi, fiecare după educaţia sa, asta deşi, de multe ori, ceea ce spuneţi depăşeşte cu mult limitele bunului simţ şi al unei comunicări civilizate. Vă comunic şi eu părerea mea, anume că îmi este evident ce faceţi domnia voastră pe acest blog şi nu mă mai păcăliţi.

  Dacă vă deranjează că m-am prins, este treaba domniei voastre, nu a mea. Puteţi defila oricât şi oricând doriţi cu bunele intenţii, poate păcăliţi pe alţii. Eu m-am lămurit.

  Altfel… vă urez o seară excelentă!

 129. puiu-nu uita ceva important-eu nu sunt si nu am fost servitor-voi in schimb-haa hii-explicatine voi noua cum ati invatat sa raschetati cu lama toalete-hai puiu depeanati experientele comice de pe vremea cind erai un biet elev intr-o scoala de fraieri-care pregatea viitorii paznici din spatele militarilor care isi aratau curajul pe cimpurile patriei la strins stiuleti de malai.

 130. Document oficial aparut in Austria din care rezulta clar cum T.Basescu cere justitiei capul lui Nastase. Saracul om neutru, corect, cinstit etc. El si Monica Macovei, care face declaratii in strainatate impotriva Romaniei.Multe succesuri vor dobandi..
  urmariti la Realitatea TV de la ora 20.00 si va veti cruci de corectitudinea marinarului si a trepadusilor sai..

 131. zapa…n-am ce discuta cu tine ,cand ramai fara argumente ,jignesti …sa fiu sincer ,niciodata nu ai postat cu argument ,numai minciuni facile ,esti mic bey zapaievici …de acum poti vb. singur ,esti un papagal porocaliu calic ….

 132. ***IONHUT – ai dreptate în tot ce spui dar am şi eu un minim de calităţi: nu am fost comunistă şi nu mi-am trădat familia, prietenii, colegii, vecinii, rudele… 😮

  Am conştiinţa curată. De aceea şi un somn sănătos… 😮

  Să-ţi fie ruşine, turnătorule! Dacă lumea nu te-ar cunoaşte, mi-aş face probleme, dar aşa… 😮 Nu este cazul… Sic… 😳

  Niciodată n-o să te ridici la înâlţimea unui adevărat intelectual datorită tarelor comuniste de care nu vei scăpa niciodată… 😮

  Hai, “delicatule” – în vocabular! – continuă să-ţi verşi otrava roşie care te sufocă ori de câte ori ţi se aminteşte cine-ai fost şi ce eşti… Sic… 😮

 133. IONHUT- SI PUIU-va raspunde in acest moment CRISTIAN DIACONESCU UN PESEDIST-iar ce scriu oamenii aia…..nici nu ma intereseaza e treaba asutriecilor-si nu-i de mirare in fond gasca-322 nu i-a vruit capul lui basescu?haaa hiiiii

 134. ***Bibliotecaru – chiar că nu ai nici un pic de bun simţ… 😮 Ce vrei de la mine? Ce intenţii am eu? Eu nu sunt vândută nimănui… Pe mine nu mă plăteşte PSD. Pe tine, da şi ai arăta-o de mii de ori…

  Ce te tot iei de mine? Ce vrei de la mine, ce nu-ţi convine? 😮 Vrei să mă racolezi şi pe mine pentru PSD… Nţţţ! Nici pentru milioane…
  Ieşi la aer, fă-ţi un duş, fă ceva să te calmezi, să-ţi revii şi nu te mai lua de mine ca boala de om sănătos…

  Încă n-ai înţeles că fac alergie la comunişti? Cum vrei să vorbesc cu un vândut ca tine? Vrei respect de la mine? Doamne fereşte! Cum se poate?

  Înseamnă că nu ştii cât te dispreţuiesc. Prefer vecinătatea unui hoit în descompunere decât să-ţi văd numele pe aici şi postările cu care încerci să compromiţi tot ce e PD-L şi Băsescu… Sic!… :p

 135. Unde sunt aia care sustineau ca matrozul nu se amesteca in justitie si nici ca Monica Macovei nu i-a subordonat justitia ?

 136. Zapa,
  Mi se pare mie ca razi manzeste ? daca nu-ti dai seama, te anunt eu : marinarul e pe tobogan in jos, jos, si… gata..

 137. GEOANA -factor pertubator-haaa hiiiiihaa hii-bruiaza flacaul-si cind te gindesti ca asta a fost si min. de externe-auzi d’omle bruiaza ,haa hii

 138. “# FRANK ZAPA[KING] Says:
  April 1st, 2009 at 8:11 pm

  IONHUT- SI PUIU-va raspunde in acest moment CRISTIAN DIACONESCU UN PESEDIST-iar ce scriu oamenii aia…..nici nu ma intereseaza e treaba asutriecilor-si nu-i de mirare in fond gasca-322 nu i-a vruit capul lui basescu?haaa hiiiii”
  da, dar vezi ce spune Chireac…
  E adevarat ca “cei 322” i-au vrut capul lui TB, dar pentru motive reale si totul in cadru legal…Aici e deosebirea : Basea a demonstrat clar ca nu respecta independenta justitiei si , mai mult o foloseste ca pe o arma politica, murdarind justitia si convingand Bruxelesul ca nu trebuie ridicata monitorizarea pe justitie ci din contra…
  Totodata se confirmas ca marea majoritate a dosarelor facute de DNA au fost comenzile marinarului, exact ce sustineau PSD si PNL…

 139. puiu spune:

  “scrie negru pe alb ca Basescu a cerut capul lui Nastase …”…..”Sursa informaţiilor care au stat la baza redactării nu este menţionată…”
  Tot negru pe alb scrie ca Lupul a mancat’o si pe Scufita Rosie si pe Bunica, iar Vanatorul………..Hahahahahaha!!!

 140. Cel mai important lucru este urmatorul :
  FAPTUL CA A FOST OBTINUT ACEST DOCUMENT DE LA AUSTRIECI (CARE ARE REGIM DE DOCUMENT INTERIOR) INSEMNA CA SUNT ORGANISME IMPORTANTE CARE VOR CADEREA MARINARULUI.

 141. IONHUT,PUIU-nu ,e doar dorinta dar nema putirinta,adica degeba vreti voi…si nu va imbatati cu tot felul de licori care n-au nimic in comun cu O TUICA ADEVARATA-basescu isi spulbera adversarii.
  mai baieti basescu nici nu va baga in seama-ii mai trage la omul lui FELIX-BADIN O SCATOALCA ,HAAA HII-IL FACE CARAGHIOS-IAR GEOANA II EXPLICA LUI BASESCU CA JUCARIILE LUI FELIX SINT TABLOIDE,HAA HII.
  ADICA DANA GRECU SI VRINCEANU FIREA-sunt fetele de la pagina 5 ,executa miscari provocartoare la bara-iar voi in ton cu carghiosii ii credeti,haa hii.
  mai sa fie ,oare si voi sunteti caraghiosi-vedeti ca primul galonat a picat-TOV MILITIAN DINU-haaa hii

 142. @ silverstar
  🙂
  Nu-mi spuneţi mie, eu m-am prins… la ceilalţi care vă ascultă trebuie să vă promovaţi curăţenia ideologică. Pe ei să-i convingeţi…

 143. Zapa,
  Cred ca-ti dai seama ca nu faci decat haz de necaz..Deci calm, baiatu calm, si nu-mi mai povesti despre Lei-Paralei, ca nu mai sunt..

 144. ma baieti .ma voi chiar ginditi ca niste aprozaristi-dezbatem idiotenii-adica un oarecare din ambasada austriaca ,care era responsabil sa faca sinteze din presa romaneasca-scria -….pt ca noi avem o informatie trunchiata ,scoasa din context si o simpla propozitie.
  haa hii-si ce sa vezi ca toata lumea sare in sus….dar faptul ca ,marea china comunista a spart calculatoarele unor ambasade romanesti?si ….o dezmintire si gata.
  ce insa nu intelegeti voi este altceva-,desi informatia nu este adevarata-ginditi-va ce satisfactie le da aceasta informatie falsa,celor circa 70%din romani care doresc sa-l stie PE BOMBONEL LA BECI,HAAA HII-AIA II TRIMIT PUPICURI LUI BASESCU.
  voi insa ati intrat in panica-VA RAPESTE IUBITA BASESCU,HAAA HIII SI O DA LA TEMNITERI,HAA HIII

 145. in argoul baietilor de baieti se foloseste foarte des expresia,A PUS BOTUL’-ei uite am constatat usor indignat ca e unii,mai exact unele care sunt dispuse sa puna botul-exprimindu-si vezi doamne regretul ca fetele lui BASESCU AR FI CAM SARACE CU DUHUL -fiind incapabile sa tina piept tirurilor de intrebari venite de la un cird de jurnalisti.
  chestiune cum nu se poate mai falsa si ,DEGEABA’-in ce calitatea era luata in intrebari ioana basescu,cine-i turnatorul si derbedeul stanescu/.
  incet ,incet ,apar micile tradari-si ele sunt si explicabile-se pare ca asteptarile unora nu s-au implinit,au ramas suspendate.
  sa cazi prada unei campanii murdare stiind cine a pornit grosolana manipulare,si sa te declari deceptionat de PROGENITURILE PRESEDINTELUI ,mi se pare o obraznicie.
  nu te declari indignat de o sumedeie de alte magarii,dar…..ti se pare ca fetele au probleme.
  curat murdar coane fanica-si astia se declara fani….haa hii-dar stau cu cutitele ascunse in mineca,haa hiii

 146. auzi la calicul asta ,turnatorul Stanescu …hihihihi…turnatorul asta a fost prieten la catarama cu matelotul corupt ,i-a dat telefon presedintelui santajandu-l cu o implicare a lui intr-un proces ….asa prieteni a avut matelotul ….acum se intoarce foaie ,Stanescu stie cel mai bine in ce zoaie se spala presidentul ….o sa iasa multe la iveala ….

 147. Katrina …Nu stii corect povestea cu Scufita Rosie…..auu…acum imi dau seama …pana si Scufita Rosie era comunista ….purta scufita rosie si probabil cravata de pionier…..Lupul era Frank….si nu a mancat-o de tot ..doar din priviri…..si foarte pofticios la cele delicioase din cosuletul Scufitei Rosii….Pe bunica nu a mancat-o de frica toxinfectiei alimentare…pentru ca Bunica a murit de infarct cand l-a vazut….credea ca e violatorul pe care-l astepta de multa vreme …. dezamagirea si insatisfactia i-au produs infarctul….odata vine un violator la casa ei ..si acela fara” putirinta”…cum recunoaste chiar Lupul in memoriile sale…
  Iar Bunica inainte de a deceda i-a facut acestuia o reclamatie la DNA dincauza ca…..DNA a trimis Vanatorul….pe numele sau Ciomu ,care i-a facut Lupului o incizie unde trebuie pentru a-i implanta un Cip ….
  Scufita Rosie a asistat la fel de neputincioasa ca si Lupul la cele petrecute si a scapat doar cu violul moral..din cuvintele si privirile Lupului …..Lupul a fost dat afara din PDL….din cauza neputintei sale si a raportului DNA…..Scufita Rosie s-a maritat cu Crin Antonescu spre furia si dezamagirea Lupului care a emigrat in SUA pentru a cauta leacuri de 100$ si explicatii pentru esecurile sale mult mai mari decat succesurile
  Iata Katrina adevarata poveste Scufita Rosie