Succesul lui Dacian Ciolos si succesul Romaniei

Elena UdreaAm văzut la tv o mică parte din audierea lui Dacian Cioloş. S-a descurcat de minune dovedind că nominalizarea lui de către Jose Manuel Barosso nu a fost o întâmplare. Şi-a prezentat priorităţile, a răspuns foarte bine la întrebări. Într-un cuvânt, a fost un succes.

Dar nu este doar un succes al lui, este şi un succes al României. Este o dovadă că România contează în Uniunea Europeană şi că vocea noastră începe să capete greutate.

Dacă votul de pe 26 ianuarie din plenul Parlamentului European va decurge fără probleme, ceea ce cred că se va întâmpla, comisarul european pentru agricultură – unul dintre cele mai importante posturi de comisar  – va fi un român.

Pentru noi, românii, succesul lui Dacian Cioloş ne arată că se poate. În primul rând că se poate ca România să devină mai influentă în Uniunea Europeană, cu beneficii economice evidente. În al doilea rând, că se poate să trecem peste această perioadă dificilă de criză. Nu suntem cu nimic mai prejos de ceilalţi cetăţeni europeni şi împreună cred că vom ajunge să trăim timpuri mai bune.

Cel mai important lucru este ca fiecare să-si aducă contribuţia. Indiferent unde lucrează sau ce face, să se gândească că munca lui are un impact asupra celorlalţi. Este ceea ce voi încerca eu la Ministerul Dezvoltării. Voi încerca să schimb în bine viaţa a zeci de mii de tineri, prin construcţia de locuinţe pe care să şi le permită. Să continuu modernizarea turismului românesc, pentru că România are potenţial de a deveni una din destinaţiile turistice favorite ale europenilor. Orice drum începe cu primul pas, iar astăzi România a făcut cu siguranţă un pas în direcţia bună.

603 thoughts on “Succesul lui Dacian Ciolos si succesul Romaniei

  1. Partidul popular…cred ca -i vor adauga si crestin…doctrina populara nu exista…

  2. @silverstar
    daca pd-l nu se va reforma va ajunge la 10-15% si se va transforma in partid “balama” exact cum le convine celor trei “ayatolaci”… nu poti sa castigi viitoarele alegeri scotand in fata pe blaga, videanu, berceanu sau cezar preda ! semnalul a fost dat de presedinte… reforma !

  3. @Silver,
    Diaconescu asta da la nesfarsit emisiunile vechi?
    Eu stiu ca spalata-i ca si noua, dar ors`cat…:)