Sportul romanesc are nevoie de sali polivalente

Noua conducere promitea de curând că va dezlipi de pe Realitatea Tv eticheta Sorin Ovidiu Vântu – patronul care le dicta jurnaliştilor acontaţi pe cine, când şi cum să atace. Începutul este, evident, prost. De două luni, parcă se întrec în a-şi arăta lipsa de profesionalism. Nu se simte absolut nicio schimbare în bine.

Seara trecută, am avut parte de o nouă doză de manipulare şi cinism. Nici mai mult, nici mai puţin, se spunea că, din cauza unui program naţional de construcţie de săli polivalente, Guvernul ar fi decis să reducă perioada concediului post-natal. Şi asta fără ca jurnaliştii Realităţii să se informeze, fără să citească proiectul de Hotărâre de Guvern sau sursele de finanţare pentru respectivul proiect, dovedind lipsa oricărei deontologii profesionale.

Programul construcţiei de săli polivalente este doar un proiect. Nu este aprobat, deci, nu are cum să fie bugetat.  Se află la nivel volitiv – ne-am dori să găsim banii necesari pentru punerea lui în practică. Ei nu există acum în Bugetul de stat pentru 2011.

Proiectul este rezultatul direct al discuţiilor pe care le-am avut cu mai mulţi şefi de federaţii sportive din România, care au pledat pentru construirea acestor săli polivalente. Mi-au declarat ani de zile au căutat un reprezentant al Guvernului cu care să discute această problemă.

Îmi spuneau că România nu este capabilă să organizeze nicio competiţie sportivă europeană la nivel de echipe. Şi este păcat că lucrurile stau aşa într-o ţară în care rezultatele sportive reprezintă puţinele succese ale României în exterior. În perioada aceasta se desfăşoară Campionatul European de handbal feminin din Danemarca şi Norvegia şi vedem acolo exemple foarte bune de infrastructură pe care România ar trebui să le copieze.

Parteneriatele Public-Private sunt şansa acestui program. Dacă nu vom reuşi să găsim parteneri economici care să vină alături de noi, atunci aceste săli polivalente nu vor putea fi construite. Şi încă o dată o spun: pentru sportul românesc, ar fi mare păcat.

Aceleaşi personaje despre care am tot obosit să vorbesc pun placa bugetului mare pe care l-ar avea MDRT. Spun că bugetul ministerului pe care-l conduc creşte în 2011 faţă de 2010, dar ei se raportează la execuţia bugetară doar pentru primele 11 luni ale anului acesta. De fapt, bugetul din 2011 este mai mic decât cel din 2010. La fel cum cel din 2010 este cu mult mai mic decât cel din anul precedent. MDRT a avut în 2010 un buget cu 43% mai mic decât în 2009, când ministerul era condus de altcineva. Şi în condiţiile acestea, a trebuit să plătim o bună parte pentru datoriile de anul trecut. Faţă de obiectivele acestui minister, banii alocaţi din Bugetul de stat nu acoperă nici pe departe necesarul nostru de cheltuieli.

Eu m-aş bucura să am un buget mai mare. Pentru că asta ar însemna mai multe investiţii şi o funcţionare mai bună a economiei. Un pas mai aproape pentru ieşirea din criză. Din păcate însă nu se poate şi trebuie să găsim alte surse de finanţare. Care pot fi fondurile europene, unde am făcut mari progrese în 2010, şi PPP-urile.

La final, îmi exprim convingerea că sportul românesc are nevoie de programul de construcţie de săli polivalente. Cu siguranţă însă nu are nevoie de atacuri precum cel de ieri.

194 thoughts on “Sportul romanesc are nevoie de sali polivalente

 1. Doamna E Udrea – vă rog, aş vrea să ştiu dacă se impozitează pensiile de peste 750 de lei.
  Şi mă refer doar la pensiile pentru vechime integrală şi limită legală de vârstă. Restul – e pomană electorală.

 2. “Programul construcţiei de săli polivalente este doar un proiect. Nu este aprobat, deci, nu are cum să fie bugetat. Se află la nivel volitiv – ne-am dori să găsim banii necesari pentru punerea lui în practică. Ei nu există acum în Bugetul de stat pentru 2011.”
  Daca aceasta este realitatea si nu cea de la Realitatea TV ..comentariile tendentioase care sa inventeze noi subiecte artificiale …nu mai incap comentarii decat in ceea ce priveste Proiectul-Program de constructie a salilor polivalente …oportunitati,zone ,regiuni care au nevoie de sali polivalente in raport cu existenta si performantele sportivilor si echipelor din regiunea respectiva..etc etc….Pentru ca oricand frumosul proiect -program poate fi dorit pentru oportunitatile comerciale pe care le-ar oferi salile polivalente cu toate constructiile anexe …Vaci de muls pentru diversi interesati locali …si in parteneriat public-privat oricand “privatizabil ” …dupa ce ministerul cheltuieste pe studii ,proiect ,arhitect avize si pe partea de constructie (atat cat ii revine) ….plus locatia ,terenul etc…

 3. Doamna Silver…..Va pot eu informa ca pensionarii care au pensii peste 750 vor plati 5,5% la fondul CNAS…(fondul de sanatate si infrumusetare) ..Mai ramane sa vedem daca pensionarii vor plati 5,5% pentru ceea ce depaseste 750 sau pentru toata pensie “care depaseste” fiindca “depaseste”….

 4. SILVER….Mai exista pensiile cu vechime incompleta si limita de varsta ,cu vechime completa si anticipata etc…Aceste pensii nu sunt pomeni electorale ..respectivii au platit cat au muncit la fondul de pensii …primesc ce e al lor ….Pomana electorala este pensia minim garantata a lui Boc ..350 lei..pentru batranii care nu au platit un sfant la stat ,pentru nimic….din mediul rural,urban…etc…dar care si ei sau parte din ei..cei din mediul urban in special trebuie sa traiasca ..pentru ca batranii din mediul rural care au muncit isi transfera de regula odata cu dragostea pentru copii si nepoti si mica sau media lor avere catre acestia ..cu obligatia ca acestia sa-i intretina ..din dragoste si din obligatie morala …plus ca mai striga cate o gainuta cu margica sau cocosul cu punguta cu doi bani,prin preajma casei …

 5. , RAZBOI TOTAL’

  Asa cum ma asteptam,unele subiecte sunt tabuu,pt bravii nostrii bloggeri care nu au ochisori decit pt curtea portocaliilor,desi apa le-a ajuns pina la nas celor care astazi isi spun cu scirba,OPOZITIA.
  Cum bolsevicilor le plac ,SCRISORICILE’iata ca romanii au sansa ,ISTORICA’sa vada la lucru ,ticalosia pesedista’la cel mai inalt nivel.
  Rupindu-si botnitza pusa cu forta de Victor ponta pe botul prostanacului,acesta mai face una ,NEFACUTA’si singur singurel,isi ia lui insasi un interviu,interviu in care ,PROSTANACUL NATIEI’il face mincinos pe acest ,PITICOT’al politicii romanesti care raspunde la numele ,VICTOR PONTA’.
  Daca anul 2009,a fost anul lui MIRON MITREA,pt ca ii tot cauta beregata lui lui geoana ca un ADEVARAT VAMPIR BOLSEVIC,se pare ca anul 2011 va fi anul lui GEOANA,pt ca reglarile de conturi intre gastile mafiote din psd,intotdeauna se lasa cu SINGE SI DESPARTIRI CU SCANDALURI MONSTRU.
  Pina la urma de fapt ce aflam noi dupa ultima isprava a prostanacului?pai aflam ce fel de relatii se cultiva in gasca asta mafiota ce-si zice PSD,mai aflam ce calitate infecta ,mizerabila au oamenii din PSD,si mai aflam ceva,foarte importanta-TRADAREA IN PSD,ESTE UN MOD DE VIATA.
  Iata suficiente motive pt ca adunatura asta de praduitori sa nu ajunga in vecii,vecilor la putere,sa fie lasati sa se canibalizeze gatile intre ele,pt ca in opozitie,CU FOAME-N BEREGATA PROCESUL DE CANIBALIZARE ESTE MULT MAI ACCELERAT.
  Asadar mie nu-mi ramine altceva de facut decit sa le spun din toata inima:
  ,POFTA BUNA PESEDEILOR,CIND TERMINATI,VIN EU SI STING LUMINA IN KISELEFF’

 6. Dar nici Crin Antonescu,n-are astimpar,si pt ca visul penelistilor este SA AIBE IN CURTEA LOR O TELEVIZIUNE,penelistii vesnic cu coada pe sus,au inceput sa faca frumos si sa dea din codita lor pleostita de cite ori au ocazia,atunci cind voiculescu VARANUL’ii ameninta pe pesedisti ALIANTA CU PNL,lucru care ii va aduce lui ANTONESCU ,in curte tot ,APARATUL PROPAGANDISTIC’ cu toata liota de lachei,servitori,sclavi si pupincuristi,care latra ,fac spume,urla ,se enerveaza la comanda varanului si pe banii acestuia.
  In lumina ultimelor stenograme care ii are ca actori pe SCLAVUL SERES CODRUT SI STAPINUL DE SCLAVI TURNATORUL TICALOS DAN VOICULESCU,aflam cu lux de amanunte tehnicile lui VOICULESCU,care opreaza ca un adevarat vechil in trustul intact,calcind in picioare cadavrele jurnalistilor cu o placere sadica.
  pt ca jurnalistii din trustul intact ca si cei de la vintu,SUNT MORTI PE DINAUNTRU’au ramas niste carcase ,ca cele de porc,expuse pe sticla de camerele de luat vederi ale mogulu;ui voiculescu ,recitind textele ce li se pun in fata.
  Asadar,penelistii sunt pe punctul de a se pricopsii cu ,INCA UN TURNATOR LA SECURITATE,CUNOSCUT FIIND FAPTUL CA NUCLEUL DUR AL PNL,ESTE ALCATUIT EMINAMENTE DIN FOSTI COLABORATORI AI SECURITATII.

 7. Astazi a aparut in ziare.com un interviu cu Dna Udrea .
  Daca nu stiti , aflati ca aceste asa-zise interviuri nu sunt decat prilejuri pentru a mai arunca cu mizerii in PDL , Presedintele Basescu , premierul Boc , sustinatorii lor .
  Iata reactia mea , pe care o sustin :
  “Ghilotina
  08.12.2010 astazi, 11:59
  Avand in vedere postarile numitului “etc” — pe care nici nu ma mai obosesc sa le reclam , stiind dinainte ca tot mie or sa-mi stearga puncte inventand bazdaganii — consider interviul o MANIPULARE .
  O manipulare pentru faptul ca — avand in vedere exoperienta dobandita pana acum pe aici — articolele la adres anumitor persoane sunt menite da dezlantuie un val de alegatii , de imprecatii , jigniri , denigrari , defaimari postate de jurnalistii de la Intact , iRealitatea-Vintu sau chiar ziare.com .
  La adapostul anonimatului .
  Urate manevre asa-zis jurnalistice !
  Dna Udrea va merge mai departe , avand sprijinul nostru .
  Mogulii nu au decat sa-si muste din pumni si asa-zisii jurnalisti sa tremure de frica .
  Stima .

 8. HMM….Sprijinul Ghilotinei (probabil politice) ..Nu suna prea incurajator …
  E de preferat ca Dna Elena Udrea sa-si faca treaba bine ,sa fie atenta si prudenta la prieteni si dusmani …”De dusmani te poti pazi ,dar de prieteni niciodata “….

 9. Acest demers este binevenit si sper sa-l puteti duce la bun sfarsit Dv. si MDRT impreuna chiar si cu fosti sportivi sau absolventi ai facultailor de educatie fizica si sport.
  Nu doar sportul romanesc are nevoie de sali de sport ci si populatia inca activa,respectiv tinerii,adolescentii copiii.
  Ideea vine si in sprijinul insanatosirii cetatenilor avand in vedere ca inactivitatea imbatraneste prematur coloana vertebrala.Mai mult chiar si turistii pot beneficia de pachete de programe de aerobic,fitness si alte tipuri de exercitii care-i pot determina ca odata cu intoarcerea acasa sa-si adauge in programul zilnic si cateva exercitii fizice invatate in respectivul concediu.Nu este neaparat nevoie de bicicleta medicala,sa zicem, in casa pentru asta.
  Dupa darea in folosinta,periodic, s-ar putea organiza sesiuni de gimnastca,zic eu,cu vedete sau instructori de intretinere corporala sau profesori de kinetoterapie,gimnastica medicala -demonstrativ- pentru sanatate.
  Prea multi cetateni romani varstnici pot fi intalniti cu probleme ale coloanei vertebrale,ale circulatiei periferce,ale aparatului locomotor datorat in special vietii nesanatoase,privata de exercitii de intretinere corporala in tinerete.

  Revin un picutz cu problema creselor:
  Odata cu construirea de noi crese vreau sa propun ca in farmacii,magazine alimentare sau de profil sa se gaseasca din abundenta ceai de scai vanat fiindca este cel mai bun remediu pentru problemele respiratorii frecvente ale copilashilor din astfel de colectivitati.
  Eu,ambii copii mi-am dus la astfel de centre de ingrijire si supraveghere a copilului.
  Iar bona pe care am avut-o la un moment dat, mi-a dus baietii in parc la joaca si,pentru ca erau plini de energie inca de atunci, cel mic a fost lovit in frunte avand alegandu-se,din fericire,doar cu 3 copci si un semn in frunte pe viata -amintire din perioada cand i-am luat bona (era o fosta profesoara batrana care nu mai avea simturile active pentru protejare-supraveghere astfel de copii).
  N-ati vrea sa stiti ce am simtit in clipa cand la servici fiind si sunand acasa nu-mi raspundea nimeni si intr-un tarziu m-a sunat de la spital ul de chirurgie infantila-urgente(bona era in stare de soc si nu m-a sunat) si m-au anuntat ca juniorul imi este internat si cusut in frunte in urma loviturii,fiind in acel moment la reanimare sub efectul anesteziei.Si avea 3 ani !
  Cam asta ar fi comentariul meu pe aceasta tema azi.

  Va Doresc Mereu Toate Cele Bune !

 10. Dle Guillotin,
  M-ati facut curios cu postarea de mai sus si am intrat pe articolul indicat (vad ca politetea nu va caracterizeaza) imediat de Puiu(multumesc Puiule).
  Citindu-l, recunosc ca in viteza nu am observat nimic din ce spuneti ca va supara, poate doar ca interviul este o prima parte si ca este semnat.
  Intrebarile si raspunsurile repeta lucruri cunoscute si unde nu vad ceva deranjant sau manipulator .
  poate reclama pe care v-o faceti aici sa fie singura manipulare produsa cu aceasta ocazie.
  Dar poate ca daca eu gresesc sa veniti dvs cu oarece completari lamuritoare 🙂
  Numai bine,
  i.a.

  PS Desigur dna Udrea va merge mai departe si doresc si eu ca mogulii sa-si muste mainile dar nu cu acazia acestui interviu, care nu are nimic exploziv nici intrun sens nici intraltul.
  pate insa datorita declaratiei de mai sus a dnei Udrea pe care o mai transcriu odata:

  ” Noua conducere promitea de curând că va dezlipi de pe Realitatea Tv eticheta Sorin Ovidiu Vântu – patronul care le dicta jurnaliştilor acontaţi pe cine, când şi cum să atace. Începutul este, evident, prost. De două luni, parcă se întrec în a-şi arăta lipsa de profesionalism. Nu se simte absolut nicio schimbare în bine.
  Seara trecută, am avut parte de o nouă doză de manipulare şi cinism. Nici mai mult, nici mai puţin, se spunea că, din cauza unui program naţional de construcţie de săli polivalente, Guvernul ar fi decis să reducă perioada concediului post-natal. Şi asta fără ca jurnaliştii Realităţii să se informeze, fără să citească proiectul de Hotărâre de Guvern sau sursele de finanţare pentru respectivul proiect, dovedind lipsa oricărei deontologii profesionale.”

  🙂

 11. Dna Ministru Elena Udrea,
  Ref propunerea lui Marko Bella , probabil ca efectul economic este similar caci ori reduci cuantumul alocatiei pastrand perioada(2 ani) ori pastrezi cuantumul reducand perioada(un an) probabil ca socotind pe datele de detaliu obtii aceiasi reducere.
  Propunerea lui Bella este simtita imediat de nou intratele in plata care iau unar mai putin iar cealalta nu le afecteaza un an apoi insa este brutala.
  Spuneam ca ptr guvern economia se realizeaza imediat daca se aplica propunerea lui Bella dar apar niste inechitati intre mamele deja intrate in plata si cele care vor intra dupa adoptarea legii, exact ca deosebirile din trecut dintre doi pensionari identici ca contributie, dar cu pensii diferite in functie de momentul pensionarii.
  Asta poate avea azi si aspecte juridice neprevazute pe tema discriminarii (nu sunt sigur, dar cine stie?) asa ca una peste alta cred ca daca trebuie redus acest efort financiar al statului, atunci este preferabila propunerea guvernului si nu cea a lui Bella.

  PS. Folosesc ocazia ca sa atrag atentia ca ce am scris este un exemplu de abordare constructiva a unei probleme, fiind la polul opus fata de stilul vuvuzelelor, pe care unii nu stiu de ce il agreaza 🙂

 12. @ion adrian:
  Este arhicunoscut, cel putin in zona mea de trai, grija si chair respectul pe care il au cetatenii romani de etnie maghiara nu doar pentru mame ci si pentru copilasi.
  Stiu cazuri de familii care, chiar la liceu fiindu-le fetele, le duceau si le aduceau,le insoteau la scoala.
  Iar respectul primit de acesti copii se intoarce inmiit catre parintii lor.
  Cred, de altfel, ca statistic vorbind, in aceste familii procentul de agresiune,fizica sau verbala sau psihica sau psihologica asupra copiilor este aproape nula.
  Sunt un exemplu din acest punct de vdr.

 13. Ce am spus eu nu are legatura cu ce spui tu.
  La cestiune, te rog, daca este posibil.

 14. A vrea sa stiu si eu de ce este lasat Dero Lever sa polueze Ploiestiul in halul asta.Autoritatilor chiar nu le mai pasa de cei ce sunt expusi?De ce ii lasa pe criminalii astia sa polueze mediul asa?Dero isi plateste impozitele?Nici bilantul nu si-l fac.Se pare ca nu ii amendeaza nimeni.Ploiestenii se pot imbolnavi de cancer.De ce poluatorii nu sunt mutati in afara orasului?
  Ce spune tratatul de la Kyoto?De ce nu sunt respectate normele de poluare?

 15. PS. ptr 16:20
  Ma bucur ptr solutia combinata data azi de guvern.Parca mi-ar fi citit interventiile de ieri si de azi, care considera ambele solutii cu valente bune si s-a lucrat cum chiar tastam mai sus adica pozitiv, constructiv, spre disperarea vuvuzelelor care sperau sa aiba o stire cu vreo paruiala intre Marko si Botis.:)
  Desigur ca solutia lui Botis este dinamica si este mai de dreapta decat cea mai protectionista social a lui Marko, dar ambele sunt necesare ptr actualul nivel al Romaniei si Botis a inteles asta, nu stiu daca si Marko a inteles exact sensul de dinamism dar cum UDMRistii au un coeficient IQ ridicat, banuieas ca da. 🙂

  In concluzie :
  Bravo Marko, bravo Boc, bravo Botis si sunt convins, desi nu stiu si oficial, ca trebuie sa spun si
  Bravo Elena. 🙂

 16. Daca inca nu avem sali polivalente cum si-ar dori Elena Udrea si sefii sportului romanesc avem in schimb un Boc polivalent ….
  A anuntat intai o decizie a guvernului privind idemnizatia si concediul maternal ….1an ..etc..conform dorintei si deciziei presedintelui Basescu …a iesit Marko ,Sulfina Barbu ,au declarat ca nu sunt de acord cu aceasta “decizie ” a guvernului si a lui Boc …Presa s-a infierbantat …incandescent si dur Antena 3 si Realitatea…mamele in strada ..Apoi au iesit altii si au aburit-o ..ca ce a anuntat Boc nu era decizia finala ci una graham sau intermediara …Partenerii din interiorul coalitiei puterii s-au asezat la masa negocierilor .A iesit compromisul maternal ….
  Iar Boc polivalent …premier,avocat abil si smecher a imbracat haina seninatatii si inocentei anuntand ca la decizia anuntata de el s-a mai adaugat o alta decizie …complementara si nu altceva decat a anuntat el anterior, ca premier al guvernului ..Membrii coalitiei au tinut cont de sensibilitatile premierului (dar nu si de cele a presedintelui Traian Basescu) si au formulat ordonanta in asa fel incat aceasta cuprindea si “decizia ferma” anuntata de Boc si dorintele celorlalti …care au contestat in prima faza “decizia ” lui Boc….ferindu-l pe Boc de ridicol ….
  Din toate eforturile celor anti a iesit o ordonanta buna,rezonabila si echitabila …
  Dincolo de toate acestea incep sa cred ca Boc prin “calitatile” sale e cel mai tare din PDL..avand si spatele asigurat de presedintele Basescu ..ce are nevoie ca de aer de un asemenea premier….
  De aceea indraznesc sa ii reamintesc Dnei Elena Udrea ….Atentie la dusmani dar mai ales la prieteni ….

 17. Deoarece nu pot sa cred ca Boc este de acord cu aceasta forma finala a ordonantei privind concediul maternal pot spune doar bravo UDMR…Bravo pentru abilitate Sulfinei Barbu ..si bravo lui Botis care parca si-a mai intrat in mana ..a aparut informat,echilibrat ,coerent si vertical (avand in vedere ca si-a sustinut si in declaratia de azi prima varianta ..A….).
  Cred ca declaratiile pripite pe aceasta tema a premierului Boc,Botis ai ale altor PDL isti au fost foarte inabile politic si anuleaza buna credinta si intentie a guvernantilor din forma finala a ordonantei ….generata de presiuni din interiorul PDL pe calcule rationale electorale ,din interiorul coalitiei (UDMR) ,mame ,femei ,presa …etc….
  Poate au fost ratiuni de strategie politica si guvernamentala …acestia sa prezinte autoritar varianta cea mai rea a ordonantei ca mamele,femeile si restul populatiei sa accepte o varianta mai putin rea…..Dar tot raman declaratiile grabite si inabile politic si electoral….

 18. Am descoperit ce cadou are nevoie Dl.Presedinte al patriei mele de la …Mos Craciun:
  ultimul tip de Blackberry 9700 Bold -fie el cu cristale Swarowski sau nu sau o agenda-organizator-memento/bloc-notes care sa devina “jurnalul” Dansului zilnic de activitate si alte notite -asta ca sa nu mai aiba nevoie,sa fie salvat de “hartiutzele” astea flushturatice.

  Caut sponsor.

 19. Sportul are nevoie de sali polivalente si bolnavii au nevoie de sanatate.
  Studentii de la medicina au omorat un rrom si l-au taiat bucati.16 ani la prima strigare…
  Trei traficanti de droguri condamnati la 24ani,22,4 ani,22,6 ani de tribunalul Constanta,la prima strigare…Nu au omorat pe nimeni.
  wow,ce justitia incompetenta avem!

 20. Acelasi tribunal(Constanta) a condamnat cu suspendare niste dealeri de droguri.Vindeau si ei droguri prin piata.Nu erau consumatori,vindeau.

 21. Numai sportul romanesc are nevoie de sali polivalente?:))
  Sanatatea are nevoie de oameni sanatosi,mamele au copii ca de aia sunt mame,pensionarii au pensii,ca de aia sunt pensionari,somerii au somaj,ca de aia sunt someri,Justitia are nevoie de spor pentru zambet mai mare,ca altfel nu poate sa condamne la zeci de ani aiurea,educatia are nevoie de educatori,altfel toti copilasii ajung ca placinta,agricultura are nevoie de agricultura,dar cam lipseste,haha…drogatii au nevoie de droguri,altfel devin teroristi.Ministerul comunicatiilor cu ce se mananca?Muncitorii trebuie sa munceasca,de aia sunt muncitori.Copiii trebuie sa alerge,ca de aia sunt obezi.Ce-ar mai fi de spus?Comunismul nu a disparut in nici o ramura,parca cel mai rau vine din justitie.Acolo cei rai sunt imbracati in negru.Acolo e urgie.Acolo e satana.Mascatii trebuie sa fie… mascati.Astia sunt subalternii celor imbracati in negru,din subsol.Apartin satanei si astia.Satana ii trimite si pe la oameni nevinovati,de multe ori mai gresesc usile,le sparg pe cele pe care nu ar trebui sa le sparga.Dupa aia isi cer scuze.Multi ajung in fatza procurorilor aiurea.
  -Ba, tu ai facut hotzii in Franta.Meriti cel putin 15 ani.
  -Eu nu am fost niciodata in Franta.
  -Nu?Atunci esti liber.Scuze.
  Justitia e penibila.

 22. Am inteles, dintr/o interventie a d/nei Ministre Sulfina Barbu, ca ar exista mari sanse sa se reabiliteze si revitalizeze Cresele. Sunt director la o gradinita din Timisoara. Din nefericire fosta crese de pe langa aceasta institutie a fost, la decizia fostei conduceri si a autoritatilor locale, abandonata si spatiul inchiriat unei fabrici de mobila.
  As dori tare mult sa se reinfinteze cresa, cereri pentru locuri in crese sunt f. multe nerezolvate in Timisoara.
  Am inteles ca, daca se aproba noua Lege a Educatiei, educatia copiilor,( cum ar fi si firesc dealtfel),de la nastere, deci si cresele, trec sub egida M.EDUCATIEI.
  Sfatuiti/ma va rog ce demersuri as putea sa fac pentru a reinfiinta cresa…….
  Exista sanse de a aplica un proiect pe o strategie guvernamentala ???????????//
  Multumesc mult!
  VA DORESC DIN SUFLET SUCCES! SI MA BUCUR CA IN SFARSIT EXISTA O FEMEIE PRESEDINTE AL UNEI MARI ORGANIZATII DE PARTID!

 23. Nu mai suport justitia asta.Ar trebui desfiintata din temelii.Trebuie facut ceva.Leii sunt condamnati de cineva cand omoara girafe?Nu…Omul ce e?E animal…superior.Dar leul,desi e inferior,il mananca.Asta pateste animalul…superior pe uscat.In apa animalul…superior e mancat de un amarat de peste.
  S-ar distruge planeta asta daca nu ar mai fi condamnat nimeni?Nu cred.Magistratii nostri mai bine sa ramana doar cu zambetul si atat.

 24. Moro, iar mananci cu lunguroiul. Nu era nimeni in guvern si in coalitie anti. anti erau vuvuzelele si voi care nu admiteati sa se schimbe ceva in legatura cu concediul de crestere al copilului.
  Solutii erau mai multe toate conducand la economii de acelasi ordine de marime si s-a ajunns in final la o solutie mai putin comoda pentru guvern care trebuie sa lucreze cu doua tipuri de reduceri ale indemnizatiei. Asta este tot si s-a ajuns la solutia rationala.
  Ce nu-mi place mie este ca se face in public aceasta discutie, dar probabil ca aici guvernul a vrut sa cunoasca reactia persoanelor implicate si desigur ca nu de la vuvuzele le-a recoltat ci din teritoriu cu sistemul de strans informatii si de evaluare a opiniei pe care-l are.

 25. Dlui Ion Adrian si Dlui cmoro .
  Precizari .
  Interviul in sine este corect , nevinovat chiar .
  Nu interviul este problema .
  Ci faptul ca este folosit drept pretext pentru a permite unora din umbra , la adapostul unor nick uri —- sa arunce porcarii pe net , pe un site care este pe prima pozitie pentru diaspora cand cauta “ziare romanesti” .
  Nu stiati de metoda , de practica asta ?
  Pacat .
  Sunt indivizi anume platiti , numiti de noi “postaci” , care folosesc zeci de nick uri — asa , ca sa arate ca o multime diversa — si care de fiecare data can apare o stire cu -despre Dna Udrea profereaza injurii , alegatii .
  Aluziile cum ca … ma lasa rece . Nu cred ca am intrat decat de vreo 3-4 ori pe blogul Dnei Udrea — pe care vad ca l-ati luat in stapanire , sa fiti sanatosi !– asa ca nu pupincuresc pe nimeni .
  Este pur si simplu o reactie personala , sunt sustinator PDL , ma deranjeaza cand se intampla astfel de lucruri , i-am scris personal si Dlui Preda cand am crezut ca greseste prin declaratiile dumnealui folosite de smekeri ca sa dea in PDL si Basescu , si altora ….. — si nu vad care e problema unora in privinta asta .
  E opinia mea si fac ce vreau eu cu ea .
  Si atentionarea mea , in caz ca citeste cineva ce se scrie pe aici .
  Salutare .

 26. Inca o precizare , cu voia Dumneavoastra .
  M-am referit la interviul acordat ieri ; vad ca a aparut si partea a 2 – a .
  Atentie la comentarii .

  PS . Sali de sport polivalente trebuie sa existe . Trebuie sa se faca . Bani de-ar fi ….
  PS2 – Dana ministru , in caz ca cititi pe aici …. promovati va rog

  TOALETELE PUBLICE

  ca o obligatie a primariilor .
  In statiuni mai ales , e penibil sa fii turist si sa te taie necesitatile , ca nu gasesti unde sa te duci . Reglementati , va rog , stiu ca se poate .
  Stima .

 27. Baaa,ma pedepseste justitia ca am terfelit-o in halul asta.Dar ea de ce si-a votat singura salariile,sporurile si pensiile?Aia nu e infractiune?De ce magistratii nu pierd si ei 40% cum pierd toti bugetarii?Magistratii nu sunt bugetari?

 28. ION ADRIAN….Cronologia evenimentelor si declaratiilor premierului Boc si apoi a celorlalti din interiorul PDL si din coalitie (UDMR) a fost publica ..pe TV …
  S-a anuntat solutia A ca unica si valabila ..de catre premier ….apoi au inceput restul declaratiilor si sedintele de guvern …s-a elaborat si varianta B …
  Te asigur ca vuvuzelele sunt barometrul pentru guvernul Boc si altele..pentru ca vuvuzelele prezinta doar criticile si aspectele negative ….li se calculeaza dimensiunea si se trag concluziile ….Nu poti lua decizii pertinente si responsabile tinand cei care aproba tot ce zice guvernul si care cauta doar aspectele pozitive ale prestatiilor guvernului ..pentru ca guvernul are proprii specialisti si consilieri care sunt mult mai aplicati decat cei din presa proguvernamentala…..si atunci trebuie sa privesti si sa tii cont de presa antiguvernamentala pentru a avea un tablou complet a partilor ,aspectelor negative ale deciziilor si a efectului lor public …sa descoperi punctele vulnerabile ale deciziilor…politice si electorale….
  Asa spun si eu ..ca si tine….ca guvernul trebuia sa propuna dezbaterii publice varianta A(guvernamentala ) ca varianta si nu ca decizie ..apoi sa lucreze pe varianta de compromis..A+B ….in guvern si nu public ..in interiorul coalitiei …si in cele din urma decizia finala a guvernului …De la linguroi la polonic nu e mare diferenta ….

 29. Ce cauta pivniceru aici?Sa se duca in moldova.
  Cum pot sa gasesc si eu informatii despre noul cod penal?Netul e varza,nu gasesti nimic.Gasesti doar carti de cumparat on-line.Eu vreau gratis.
  Vreau tot codul penal.Il gasesc eu pana la urma.Am o turma de avocati…dar vroiam de pe net.
  Vezi codul din 2005,2006,2009,(2010 parca e proiect),asa apare.Nu e nimic.Varza…raman vechiturile,ca nu se pot sterge.Am cautat la deputati,parlament,nu vad nimic,doar decizia 524,altceva nimic.Ori cumperi carti on-line,ori primesti informatii detaliate pe bani.De ce sa platesc?Sunt papagal?
  Trei tineri care nu au omorat pe nimeni,primesc pedepse de doua ori mai mari decat criminalii.Ce justitie e asta?Eu stiam ca cea mai grava infractiune e crima.Dar se pare ca nu e.Vad ca si violul la fel e pedepsit.Un criminal primeste 15 ani,un violator tot 15.
  De ce sunt pornit asa pe justitie?Pentru ca justitia ii trateaza ca pe animale,ca pe insescte,ii imbolnaveste.Nu ii ajuta deloc,ii distruge si psihic.Cei ce fac puscarie multa,nu mai pot fi reabilitati.Sunt pe viata distrusi.Am vazut niste sentinte aberante.
  Nu mai zic de Nicolae Popa,e pedepsit la fel ca un criminal,desi nu a omorat pe nimeni.
  Eu sunt de partea cealalta,eu cred ca bolnavii ar trebui sa se insanatoseasca.In familia mea sunt si medici.De aia sunt pornit asa.Justitia e contrara sanatatii.Astia nu dau doi bani pe oameni cand dau sentintele alea.Ei zambesc,iau spor pentru asta.Am vazut procurori sarind in sus de bucurie,cand au obtinut ce au vrut.Le-au crescut actiunile.Sunt avansati.Primesc mai multi bani.Nu e normal.

 30. Sportul romanesc are nevoie de sportivi,inotatorii au nevoie de piscine,patinatorii de patinoare,criza ofera zero lei pentru toti.Exceptie fac politicienii.Ei jongleaza cu miliarde euro/an din bugetul tarii.Unde se duc miliardele alea de euro?Cine beneficiaza de ele?Chestia cu ” e criza” e pentru prosti,pentru cei ce platesc taxe si impozite.

 31. Mamicile Pesediste -Manifestatia din fata guvernului-

  Asa cum am mai spus,subiectul,CONCEDIUL MATERNAL,este un subiect marginal,care vizeaza un numar foarte mic de romani,DAR ESTE ADUS IN DEZBATERE CU OBSTINATIE,de media mogulilor pt a trece sub tacere subiecte mult mai interesante si care vizeaza un fenomen de mare amploare,CORUPTIA’.
  Si sunt palmate aceste subiecte,asa cum au palmayt furaciunile pt ca ei mogulii sunt figurile centrale in ceea ce priveste coruptia impreuna cu marionetele lor,politicfienii pe care ii sustin,ii promoveaza pt a-si putea continua jafurile asupra banului public si a-si pastra libertatea.
  STIATI CA IERI PRIETENUL POLITIC A PENELISTILOR SI PESEDISTILOR,CEL DE A CARUI PRIETENIE CRIN ANTONESCU ESTE MINDRU-DAN VOICULESCU-a aparut in fata judecaturilor pt o hotie de peste 60 de milioane de euro?
  Ati vazut vre-o dezbatere tv la televiziunile mogulilor pe acest subiect,care ii priveste pe toti romani,inclusiv pe mamici?
  Ati vazut vre-o dezbatere in care sa se discute despre urmarile pe care le va avea EXTRADAREA LUI NICOLAIE POPA,PT PSD,PT MULTI POLITICIENI PLATITI,SI FINANTATI DE MOGUL?
  Ati vazut vre-o dezbatere despre ce se va intimpla cu cei peste 300.000 DE MII DE ROMANI PAGUBITI DE POPA SI VINTU?
  NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU,NU ATI VAZUT,PT CA TICALOSIA INTRECE ORICE IMAGINATIE.
  Parsivenia,si manipularea romanilor sunt principalele preocupari ale celor 3 moguli?
  Numai ca,acesta stare de lucruri nu mai poate fi multa vreme tinuta sub ,Capac,urmeaza sa explodeze,si ca in cazul oricarei expolozii,VA FACE VICTIME SI VOR FI RANITI.

 32. buna ziua
  Stau in Drumul Taberei si tot incerc sa iau legatura cu dvs. unde pot veni in audienta?
  De doi ani de zile cei de la primaria ma plimba la apa nova si invers…v-am mai scris si dv. despre strada Valea Ursului ca dorim ceva normal … APA SI CANAL in mijlocul Bucurestiului.
  am inteles ca exista un program Primaria_ Apa Nova (BUCUR) in care se vor solutiona aceste probleme .
  unde trebuie sa ma mai adresez sa putem beneficia si noi(strada noastra)

  multumesc anticipat

  Elena Udrea:
  Buna seara! Sper sa primiti mesajul meu. Cu regret va spun ca abia acum vad mailul pe care inteleg ca mi l-ati trimis anul trecut! Va astept la Minister, langa Casa Poporului, luni 21 februarie, la ora 14.00. Va rog sa imi confirmati.

 33. Televiziuni cu dedicatie-MOGULII MASOCHISTI-

  Dupa rostirea celebrei sintagme-SOLUTIE IMORALA-vinosul DAN VOICULESCU,s-au varanul din politica romaneasca,s-a decis sa-i demonstreze lui Traian Basescu,ce Barabat este el,asa ca ANTENA 3,a devenit de fapt televiziunea lui Traian Basescu,pt ca din 100% programul antenei 3,80% ii este dedicat lui Traian Baseescu.
  Ceva mai tirziu,alaturi de varanul voiculescu ,a venit si S.O.V.si uite asa,fara sa plateasca nici un sfant Traian Basescu s-a pricopsit cu doua televiziuni,care au o singura preocupare-TRAIAN BASESCU.
  Cei care mai stiu cite ceva despre P.R.stiu ca promovare se poate face si ,PE NEGATIV’nu doar pe stiri si atitudini pozitive.
  N-as fi scris aceste rinduri,daca MIRCEA GEOANA,care se credea ,FAVORITUL SI RASFATATUL CELOR DOUA TELEVIZIUNI TEMBELE A CAROR MOGULI SUNT DE-A DREPTUL MASOCHISTI,nu ar fi tinut sa incheie anul 2010,in aceiasi nota ca si anul 2009-ADICA IDIOTUL PERFECT.
  Dealtfel,pt mircea geoana trebuie sa fie cu adevarat o consolare gindul ca el PROSTANACUL,s-a jucat de-a presedintele pe banii mogulilor MASOCHISTI,IAR PSD SI PNL,EVIDENT SI PC,AU MAI DEMONSTRAT INCA O DATA ,DACA MAI ERA NECESAR,ca baza de selectie a acestor partide trebuie radical schimbata-PREA MULTI DOBITOCI PE METRU PATRAT,PREA MULTI D’OMLE.

 34. , MAMICILE DE AZI-CLIENTELE CRESELOR , CAMINELOR SI ORFELINATELOR COMUNISTE’

  Despre felul in care erau tratati copii in comunism,adica de ACTUALII PESEDEI IN MAREA LOR MAJORITATE,ar trebui sa stie toata lumea,pt ca e bine de stiut,CUM AU FOST NASCUTI,CRESCUTI SI FORMATI CEI CARE ASTAZI SUNT PARINTI,AU COPII SI ,trebuie sa faca la rindul lor educatie ,dar sa si pretinda un viitor bun pt generatiile viitoare.
  Aceste rinduri le scriu pt a oprii demagogia ,si populismul desantat la care se dedau tot felul de indivizi ipocriti,parsivi si mirsavi.
  Asadar o scurta istorie a FELULUI IN CARE ERAU CRESCUTI COPII IN CRESELE SI CAMINELE PT COPII DIN VREMEA CIND AMICII NOSTRII DE PE BLOGG,MORO ,PUIU SI ALTII DE VIRSTA LOR,ERAU CEVA MAI TINEREI, si in mod sigur serveau cauza COMUNISMULUI,FARA A AVEA VRE-O MUSTRARE DE CONSTIINTA CA ,ACESTE CRESE SI CAMINE,DAR MAI ALES ORFELINATE,I-AR FI FACUT PE NAZSTII LUI HITLER INVIDIOSI,PE PERFORMANTELE CELOR CARE LUCRAU IN ACESTE CRESE,CAMINE ORFELINATE.
  FRIGUL,FOAMEA,BATIILE,CORECTIILE FIZICE,BOLILE,PADUCHII,PARAZITII DE ORICE FEL,INCLUSIV CEI UMANI,ERAU LA ELE ACASA IN ACESTE CRESE,CAMINE SI ORFELINATE.
  UNDE ERATI ATUNCI BRAVI LUPTATORI IPOCRITI PT BUNASTAREA COPIILOR DE ASTAZI?
  Uitati-va atent la mamicile de astazi-ISI CRESC COPII …………………ASA CUM AU FOST INVATATE SI EDUCATE INTR-O PERIOADA CONTROLATA DE COMUNISTI SI NEOCOMUNISTII LUI ADRIAN NASTASE.
  ATI UITAT DE ORFELINATELE DE TIP LAGAR,DE SCANDALURILE DIN TIMPUL GUVERNARILOR PESEDISTE?
  ASTAZI VA DATI APARATORII MAMELOR SI A COPIILOR,IAR CIND ERATI LA PUTERE FACEATI TRAFIC DE COPII?
  Pedelistilor ,presa moguliana,ati uitat de baroneasa EMMA NICHOLSON SI SCANDALURILE DIN GUVERNAREA NASTASE?

 35. @Frank Zapa[King] says at 10.39:
  Ceva e totusi, putred…
  Inca n-am descoperit daca ICA mai are angajati sau a fost dezasamblat si vandut la vre-un remat.
  Eu sufar acum de grija doar pentru salarul Dlui.Mircea Badea, ca restul sunt “descurcareti”.
  El nu.
  🙁

 36. Silvia…bun articolul ,putea sa fie foarte bun ,daca aratai cu degetul spre guvernul portocaliu pe care-l iubesti ….ei sunt vinovati de toate taierile si haosul generalizat in toate institutiile statului…una peste alta ,mi-a placut articolul scris de tine….

 37. MDA-argintico ti-am citit articolul,de pe ziare com,corect si adevarat din punctul tau de vedere si a altor milioane de romani in aceiasi situatie ca tine.
  sunt reprosuri drepte,dar,si aici deja eu vad lucrurile poate,zic poate altfel,in acest moment,greu pt noi,ca si pt multe alte natii,intrebarea care se pune este-CE-I DE FACUT?
  Solutii si idei putem avea cu toti,pt ca pe gramada asta de bani,atitia citi sunt,stau calare………..multe milioane de romani.
  Logica e simpla-iei de unde mai este ceva si dai si celor,care in paranteza fie spus nu merita,le dai atit cit sa supravietuiasca.
  n-am sa-ti vind iluzii,si nici povesti,asa-i de cind lumea,dar mai ales intr-un stat ca romania,care ac trait in iad ,si peste noapte i s-a vindut iluzia ca a fost tractat de PNL,SUSTINUT DE PSD IN RAIUL COMUNIST:
  CONSUMAM DUPA NEVOI SI PRODUCEM CIND SI CIT AVE, CHEF’

 38. ***Zapa – pensionarii sunt categoria cea mai defavorizată, lipsită de mijloace de a forţa ori de a şantaja guvernul. Ai văzut ieri cum muierile împuţite cărora le este lene să spele scutece şi-au scos, de mici, copiii la cerşit? Aceia sunt viitorii protestanţi care nu peste mult timp vor ieşi singuri în stradă ca să oblige guvernul să le dea…

  Eu, pentru mine, nu vreau pomană, vreau să trăiesc decent nu şi acum să ţin în spate, lipitori, din puţinul pe care îl primesc după o viaţă de muncă.

  Ştiu că reforma se face cu sacrificii dar, dacă se confiscau averile celor care au devalizat România, se obţinea mult mai mult decât condamnând la foame şi la umilinţă milioane de români care nu au nici o vină că timpul a trecut peste ele. De ce Zapa, în România, de sacrificiu, sunt tot românii săraci? Ce-a făcut, de ex, Antonescu în viaţa lui ca să trăiască bine din taxele şi impozitele plătite de românii conştiincioşi?

  Vin sărbătorile şi la mine. Cu ce rămân marţi, din pensie, după ce-mi plătesc facturile şi datoriile? Se va întâmpla la fel ca luna trecută. Asta-i viaţă?

  Ce diferenţă este între mine şi putorile care primesc pensie socială, medicamente gratuite, abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun, alimente de la UE, bonuri valorice de la primărie?
  Cine e mai favorizat, Zapa? Nu-i aşa că-i preferabil să fii asistat social?

  Ce se urmăreşte, de fapt? Să ieşim toţi la cerşit?

 39. ***Puiu – articolul nu-i bun pentru că nu poate reda în totalitate toată umilinţa şi revolta pe care o simt… Regret tot ce nu am făcut pentru că ocazii am avut să-mi fi strâs şi eu, rezerve.

 40. FRANK…..Nu am uitat nimic din amanuntele vietii colegilor mei de scoala care stateau in caminele de stat,pentru orfani sau defavorizati social din vremea lui Ceasca …De uniformele lor de elevi din postav gros,de alta calitate decat cele ale nostre cumparate din magazin ..de lenjeria de corp care aducea cu cea a soldatilor si chiar a celor din timpul razboiului ..de mirosul de urina din hainele lor care erau spalate aiurea la cateva saptamani …Copiii aveau un miros special ..specific lagarelor ,cazarmelor sau puscariilor din vremea lui Ceasca ..mancarea era pe acelasi model ..si stiu amanunte din viata lor pentru ca saptamanal facusem un program cu cativa colegi de ai mei “de oras” sa invitam 2-3 copii institutionalizati sa vina in vizita in familiile noastre ,sa manance ,sa-si primeneasca hainele ,sa-si faca lectiile alaturi de noi …sa le schimbam mentalitatea si rautatea pe care o aveau fata de ceilalti din cauza unei inocente invidii si judecati preconcepute fata de noi ceilalti …Ni-i doream prieteni din compasiune,curiozitate dar si interesati ,egoisti ..pentru ca erau cei mai buni si mai loiali prieteni atunci cand reuseai sa le castigi inimile …
  Stii cine erau cei vinovati de ceea ce li se intampla acelor copii? Nu sistemul ,nu Ceasca si nici liderii comunisti …erau vinovati chiar cei care trebuiau sa se ingrijeasca de starea lor fizica ,morala si educationala etc…de la spalatoresele neglijente si imputite ,bucatarese care le furau si le injumatateau mancarea pana la pedagogii din caminele de copii si invatatorii de la scoala care aveau o unitate de masura diferita fata de ei..cand venea vorba de atentie,respect ,grija si educatie …romani egoisti si lepre ..cu exceptia catorva femei miloase ..cate o bucatareasca,invatatoare etc ce intareau regula …
  Sistemul s-a perpetuat si in vremurile noastre ..chiar daca la o scara mai mica si practicile romanesti diminuate de teama locului de munca,verificari si controale …Asa se intampla si in sanatate,si in invatamant si in asezamintele cu copii institutionalizati ,crese,gradinite …
  Omul sfinteste locul ….sau il maculeaza cu indolenta ,nesimtirea ,iresponsabilitatea si furtul ..”calitati” genetice ale romanilor …Daca nu educam generatiile viitoare in spirit european avand la baza educatia ,bunul simt,responsabilitatea si respectul fata de comunitate si fata de individ nu se va schimba nimic in Romania fata de regimul lui Ceasca ..in mentalitatea individuala a fiecarui roman raportat mereu la intreaga societate romaneasca ….

 41. Moro,
  Nu am vazut la vuvuzele discutii constructive, cum am facut eu de exemplu la tema cu aceste concedii parentale, desigur o discutie in miniatura fata de sutele de pagini care ar iesi daca s-ar tipari tot ce se trancaneste la tonomate.
  Faptul ca guvenul o fi folosind ca o parte din instrumentele de luat temperatura si pulsul si aceste emisiuni si sper ca la evalueaza la justa lor valoare mult mai mica decat s-ar crede si uneori si cu efect invers cum a fost de la un moment dat si in noiembrie anul trecut este o alta problema.
  Este foarte bine ca guvernul poate sa revina si sa completeze caci a completat in sensul recomandat mai ales de Pdlistii care au defilat pe la B1 precum Sulfina in sensul ca sa se lase optiuni si parintilor.
  Dar cum eu nu scriu numai din logoree la tastatura voi da si cateva date pentru cei interesati desi pe aici sunt mai degraba pensionari asa ca problema tinerrlor familii nu intereseaza decat doar de pe post eventual de bunici 🙂 :
  1. Pachetul A nu schimba cu nimic situatia actuala ca suma primita in perioada de plata, decat ca reduce alocatia calculata intre cele doua limite 600 si 3400 , la cea rezultata din procentul de 75% din salariul mediu pe 12 luni inaintea intrarii in respectivul concediului dar le reduce perioada la jumate si deci suma totala incasata ca alocatie se reduce la jumate primind insa o compensatie de 500 lei daca aleg acest pachet si vor lucra
  2. Pentru cei cu pachetul B cu salarii mai mici si care de aceea obtineau o alocatie mai mica de 1200 nu se schimba nimic.
  3. Pentru cei cu pachetul B cu salarii mai mari adica cei care dupa vechea lege primesc o alocatie peste 1200 lei pierd diferenta intre alocatia rezultata si valoarea limita de 1200.

  Asta este tot si este mai bine sa existe asa ceva decat daca ar fi existat fie doar pachetul A sau pachetul B.

  Dar vad ca Moro nu are problema sa se ajunga la o solutie optima la o problema pusa, care problema este una de reducere a alocatiei per total, ci sa vedem cine, de ce, cum a ajuns la compromis, pe principiul vuvuzelelor: intarata-i drace ca lui Vantu-i place. 🙂

 42. ION ADRIAN….Un singur lucru nu evidentiaza vuvuzelele si nici cei buni ,de la B1TV…De la intrarea in vigoare a legii (1ian 2011) si cei cu pachetul A si cei ce opteaza pentru pachetul B ,vor primi doar 75% din salariu si nu 85% ca pana acum….Un castig aici,unul pe pachetul B ..plafonarea la 1200 ..dar cred ca per total legea e rezonabila ..ofera optiuni …chiar daca diminueaza cuantumul idemnizatiei pentru ambele pachete la 75% din salariu….
  Tu ai mentionat aceste lucruri ..daca nu o faceai tu,o faceam eu …guvernul si coalitia la putere s-au comportat ca veritabili comercianti la taraba …a iesit cam tot pe a lor ..cu acceptul clientului ..bucuros ca nu a iesit mai rau din aceasta negociere si s-a ales doar cu o mica parte din marfa depreciata ,de proasta calitate …
  Comertul e comert…hotul neprins,negustor cinstit ….Vuvuzelele si altii nici macar nu mai pomenesc de aia 75% in loc de 85% ….
  Mare negustor inocentul Boc….si senin de nu se poate …cred ca era bucuros ca a iesit cu bine din incurcatura …de aia a recitat in final atat de frumos….

 43. Este bine sa se faca sali de sport, polivalente sau nu, dar cred ca mai repede s-ar amenaja niste terenuri de fotbal cu gazon si bineinteles porti astfel incat tineretul dar si cei mai batraiori sa poata face miscare, sa joace fotbal sau sa alerge. Este mai ieftin si are rezultate bune pentru sport. Eu cand eram copil jucam zilnic fotbal pentru ca aveam unde sa joc, terenurile erau ale CAP si jucam pe camp undeva, nu conta. Acum terenurile ori sunt ale oamenilor si sunt ingrijite dar nu poti intra pe locu omului ori sunt ale primariei si sunt pline de gropi si de iarba. Mai este si varianta sa inchiriezi terenuri de fotbal dar asta n-o poti face zilnic.

 44. poveste cu zidire de polivalente:
  atunci a fost ana … acuma sunt cateva zeci de mii de pensionari … 🙂

 45. off-topic:
  de Ziua Constitutiei am iarasi un shok primit din vizionarea stirilor tvr1:
  Exista studii care au dus la concluzia ca patria noastra/mea nu mai are nevoie sa incurajeze medicii de familie din zonele rurale? Poate se anticipeaza o insanatosire subita a taranilor, a muncitorilor din agricultura si, totodata a cresterii culturilor spontane de…leacuri babesti in zonele mentionate …?!
  Cred ca sunt probleme de judecata la CNAS si in randul consilierilor si secretarilor de stat din Ministerul Sanatatii. …se simte nevoia sa se lucreze o perioada voluntar, fara retribuire -vreo 4-5 luni- pentru limpezirea si curatarea de impuritati a creierelor acestora !
  Imi cer scuze pentru cinism !

 46. Fata de ce se intampla cred ca trebuie sa repostez ceva anume:

  · ion adrian says:
  18.11.2010 at 12:06
  Si acum ca si ieri, sa reincepem osteneala
  1. Este ingrozitor si ingretzosator sa vezi cum persoane creditate si de electorat si de opinia publica a fi dintre cei ce cunosc ce este acela salariu precum si ceace este pensia vezi ca ori sunt idioti ori doar se fac ca sunt.
  a)Asadar la legea pensiilor desi principiul contributivitatii a fost statuat de intreg parlamentul din 2000, in ultimul an o groza se faceau ca nu inteleg in ce consta el.
  Desi se stie clar de cei care discuta despre lege, ca acest sistem de pensionare este un sistem piramidal, in care cei care sunt pe o treapta mai de jos si lucreaza, platesc pensiile celor care au urcat o treapta ajungand pe palierul pensionarilor, ultimul palier fiind nu mai spun unde,dar oricum cu verdeatza…., toti acestia sau mai toti se fac ca ei considera ca banii primiti de pensionari sunt restituirea integrala a banilor dati in trecut(CAS) indiferent de ce CAS se aduna azi, de parca din ce au cotizat ei atunci, nu alti pensionari care azi nu mai prea sunt , si-au primit pe atunci pensiile.
  De ce se raspandeste acesta confuzie si nu se doreste a se intelege cele de mai sus?
  Pai daca lumea ar intelege, cei de buna credinta ar pricepe ca legea asa cum este, este corecta si asigura pe cat se poate si pensiile celor care azi sunt salarizati si ca pensiile necontributive nu au ce cauta in acest sistem.
  b) Acum ajungand la legea salarizarii unice, observi cum se fac toate jagardelele astea, si ma refer la activistii PSDNL si posturile TV care-i stapanesc sau care le sunt aservite(cred ca mai degraba este corect care-i stapanesc), ca nu inteleg ca esenta legii este, asa cum ptr legea pensiilor era calculul unui punctaj contributiv corect, ca sa iesim din arbitrariul socialist, tot asa ptr a iesi din acest arbitrar si in cazul salarizarii bugetarilor, este necesara stabilirea unei grile cu coeficienti de salarizare, care ierarhizeaza toate salariile bugetarilor intro scara unica, scara care desigur poate fi mai buna sau mai putin buna.
  Daca in cazul pensiilor era doar o chestie laborioasa, dar in niciun fel legata de vreo echitate relativa principiul contributivitatii, acesta fiind perfect echitabil, in cazul acestei grile lucrurile sunt mult mai complicate, relationand material sumedenie de activitati utile social si finantate de cei care produc plusvaloare, prin intermediul bugetului de stat proiectat, administrat si executat de Guvern si aprobat/legiferat de Parlament si Presedinte prin promulgare.
  Legea este gata si perfect aplicabila daca se ajunge la un acord intre stat(guvern) si salariatii bugetari ai acestuia reprezentati de sindicate, eventuale inadvertente care probabil sa apara in practica urmand desigur sa fie corectate pe parcursul aplicarii legii.
  Valoarea ca atare a salariului este dependenta de salariul de baza reprezentand valoarea unui punct care azi se considera a fi si salariu minim posibil a fi dat in aceasta grila.
  Daca salariul acesta este 1 unitate monetara(dati ce valoare doriti acestei unitati) salariul maxim al unui bugetar va fi actualmente de 15 unitati(anul trecut ecartul era mai strans fiind de 12 unitati) dupa ce in mostenirea socialista amplificata de debandada bugetara postcomunista se ajunsese parca la 70.
  Desigur ca toate celelalte salarii sunt intre aceste limite si sunt etic si corect date (nu spun indestulatoare) daca grila este etic si corect intocmita, si despre asta deja am discutat.
  Ori in loc sa se reliefeze aceste lucruri, se discuta de cat va avea la anul un profesor sau un doctor sau un functionar si nu de relatia data de grila intre aceste salarii.
  Valorile salarilor, depedente de valoarea alocata acelei unitati de baza, depinde de ce poate economia si putem, daca plecam de la aceasta realitate, discuta corect si acest aspect, exact cum putem discuta daca punctul de pensie trebuie sa fie acum atat sau atat.
  Adica daca toate astea sunt sustenabile si care ar fi consecintele economice daca s-ar aloca sume nesustenabile.
  Doresc sa precizez ca salariul si pensia de stat sunt doi din pilonii relatiilor sociale de repartitie corecta.
  Salariul sau retributia pentru munca depusa este o relatie care se stabileste intre angajat si angajator si care in societatea democratica cu economie de piata, se regleaza cu instrumentul economic numit piata libera(in fine aproape libera sau mai mult sau mai putin libera-problema pentru multe doctorate in stiinta economica) si prin contradictorialitatea, potential de principiu dar care poate deveni si devine si efectiva, intre munca si capital, trebuind a fi rezolvata constructiv, in interes social, de relatia patronat sindicate.
  In cazul sistemului bugetar, actioneaza acelasi principiu, doar ca angajatorul este contribuabilul producator de valoare adaugata, reprezentat de stat in relatia cu angajatul.
  Acestor doi piloni legati de repartitie, trebuie sa li se adauge pilonii care furnizeaza fondurile pentru activitatea statului, reprezentati de taxe si impozite cu asigurarea atat a unei stabiliri judicioase si eficiente social a acestora precum si a completei lor colectari, cat si in replica, corecta lor cheltuire in interes social, fara risipa caracteristica administratorilor necontrolati sau prost controlati, prin prioritizarea eficienta a cheltuielilor pe termen scurt , mediu si lung, de catre reprezentantii contribuabililor, care sunt instrumentele social economice ale statului respectiv legislativ, executiv judecatoresc
  Am zis.

  Si ca un soi de concluzie la acest text pe care desi puteam, nu m-am ostenit sa-l mai pieptan, postez chintesenta unui text compus “artistic” de Frank in stilu-i inconfundabil realizata de Sebi zis si Dementul, protectorul Febletii:

  “Da, este un guvern populat numai de proşti!
  DEOARECE, PROŞTI SUNT CEI CE ÎNCEARCĂ SĂ SALVEZE NIŞTE IDIOŢI CARE CU OBSTINAŢIE VOR SĂ-ŞI PUNĂ LAŢUL DE GÂT ŞI SĂ-ŞI INCEDIEZE CASA!”

  La Zapa era si o continuare cred eu ca necesara, desigur ca usor stilizata de moi: idioti care se incranceneaza sa-i linseze pe pompieri si sa-i pupe in ….pe incendiatori (pentru ca nu toti idiotii sunt incendiatori ci doar unii, ridicati din ambele soiuri umane)

 47. Moro,
  Pe nici-un soi de vuvuzea n-o da desteptaciunea afara din casa. A spus asta foarte clar ministrul si am spus-o si eu.No problems. 🙂

 48. Ref la linkul de la # 18:06
  Daca cuvantul rom inseamna “om” si nimic altceva, nu este cumva rasismul cel mai categoric sa-l introduci ca fiind definitoriu ptr etnia ta rezultand eventual( ca sa fac si eu un rationament tipic “minoritarilor opresati” 🙂 ) ca eu ca roman sunt poate vre-o planta sau vreun extraterestru sau poate vreun peste, nu nu ala in care sunt specializati aia cu comertul cu carne vie?

 49. Un roman condamnat in Spania la 58 de ani pentru proxenetism………….Ce fac autoritaile noastre?Macar sa incerce extradarea lui aici,poate primeste o mpedeapsa mai blanda.In curand o sa auzim de romani condamnati in strainatate la 15 ani pentru ca au furat o paine.E aberant ce se intampla.
  A innebunit lumea asta.Iti vine sa ii executi pe toti magistratii astia.

 50. Vlad Costel, cunscut si ca Nasul (el Padrino), e cel nenorocit de magistratii din Alicante.

 51. Ziua buna si treceti la munca ca PSDNL dau faliment si ei si nu vor mai da banu 🙂
  Ce spuneti voi cei care va priviti cu admiratie doar propriul buric?
  Ce spuneti de triplarea taxelor universitare de trei ori in Albion?
  Dar de faptul ca referitor la inca vreo doua state din SUA se pronunta ca si mai demult fata de California cuvantul faliment?

 52. ION ADRIAN…Fiindca esti informat,lumineaza-ma …In legea salarizarii sunt incluse si salariile celor care lucreaza la companiile de stat ?
  Unde se regasesc cei de la companii? In legea salarizarii bugetare sau in partea privata a economiei romanesti ?

 53. ION ADRIAN….Magistratii…tot in legea unica a salarizarii?

 54. Moro,
  Nu prea stiu exact si nu am nici chef sa aflu, dar cred ca tu te asemeni lui Biblio, cand pui o intrebare actiunea asta este retorica si introductiva , asa ca probabil stii tu.
  Magistratii sunt acolo asta o stiu sigur ca m-am uitat dupa salariile lor care sunt bune adica sunt cei mai importanti asimilati pana la Prim Ministru ceea ce este foarte bine desi un inalt magistrat de la o Curte de Apel de Stat(in sensul de nivel al unui stat din SUA) la a carui alegere(acolo ei se aleg cea ce la noi ar fi o adevarata catastrofa) lobyurile cheltuiesc chiar si milioane de dolari, castiga mai putin decat un medic de familie de 35 ani.
  La noi Judecatorii, si cred ca este bine asa, doar ca ei din vina mea, ca le-am dat inamovibilitatea inainte de a le da cu maturoiul, sunt primii prin care egalam la salariu UE.

  Spune asadar matale.

  Dar se pare ca legile pe care si le-au facut sunt protectoare si-l voi cita pe dl Bozan cu un text edificator in acest sens, multumindu-ti ca-mi dai ocazia s-o fac:

  “Bolsevicii si-au croit legi si decrete, ordonante si HCM-uri pentru batranetile lor linistite. Pentru ca vremea contactului cu viermii timpului de dupa, sa se produca cat mai tarziu.
  Viermii ne asteapta numai pe noi, carora ni s-a hotarat si lungimea timpului cat avem drept sa vedem lumina.”

 55. Sigur ca si justitia din Romania nu e tocmai corecta.Nicolae Popa a primit 15 ani….atat primeste si un criminal.El nu e criminal.

 56. Nicolae Popa e un las.In mod normal trebuia sa vina singur in tara.Ioana Maria Vlas a fost foarte curajoasa.A acceptat sa fi pedepsita,probabil pe nedrept.Singura a venit.Nu a adus-o nimeni.Merita respect.

 57. C.Moro-am citit ,incercarea ta,de a gasi o exlicatie situatie in care au fost cfrescuti copii in romania ,mai ales in perioada comunismului.
  Si recunosc,m-am amuzat,si m-am amuzat pt ca ,asa cum procedezi de obicei,ai trecut la explicatii atit de simpliste,incit mai ca-mi vine din nou sa fac ce faceam cind eram pioner-SA CINT BINEFACERILE COMUNISMULUI SI PE TOV. SI TOV.
  Cum oare poti uita ce spunea tov. ELENA CEAUSESCU:
  ,NU POTI FI O MAMA BUNA DACA NU ESTI COMUNISTA’
  Ai auzit C.MORO?,AI AUZIT?
  NEREUSITA SI PUERILA EXLICATIA TA,IN CE PRIVESTE acarul PAUN,REPREZENTAT DE DATA ACEASTA DE FEMEILE CARE LUCRAU SI CARE IN SALBATICIA LOR FURAU,BATEAU SI NEGLIJAU COPII.
  NUUUUUUUUUUUUU,C.MOROOOOOOOOOOOO,NU ASTA A FOST POLITICA DE STAT,PT CA IN REGIMUL CRIMINAL COMUNIST,NIMENI NU MISCA IN FRONT,FARA VOIE DE LA IMPARATIE.
  asadar ama
  ritele ale,,ERAU INCURAJATE SA PROCEDEZE ASA,ERAU INCURAJATE DE SEFII LOR,IAR SEFII LOR DE SEFII SEFILOR LOR-PINA IN VIRFUL PIRAMIDEI.
  explicatiile tale mi-au adus aminte de un episod comic-omul ramas cu pistolul in mina dupa ce a facut un masacru,si care isi cauta scuze-D’OMLE DEMOCRATIA ESTE DE VINA PT CA,IN DEMOCRATIE,POTI AVEA ARME,POTI SA FACI CE VERI,PT CA NU-I AS E LIBERTATE.
  Este motivatia LASULUI-am primit ORDINE,EU DOAR LE-AM EXECUTAT………….
  Dilema cine este mai vinovat?-CEL CE ORDONA ,ORI CEL CE EXECUTA,C.MORO,a fost de mult rezolvata,odata cu judecarea NAZISMULUI,IAR IN TARI PRECUM CEHIA,POLONIA,DILEMELE TALE AU FOST REZOLVATE ODATA CU JUDECAREA SI CONDAMNAREA COMUNISMULUI.

 58. Obsesia lui Antonescu pentru suspendarea lui Băsescu…

  http://www.ziare.com/politica/presedinte/antonescu-solutia-globala-e-suspendarea-lui-basescu-1061292

  … e ca în bancul acesta cu nebunu’…

  Un nebun dintr-un spital de nebuni, care fusese internat pentru ca avea obsesia de a sparge geamuri cu prastia, este testat de o comisie in ideea ca s-ar fi insanatosit, pentru a fi externat.
  – Ce-ai face daca ai fi externatat? il intreabă comisia.
  – M-as duce acasă, m-as aranja după care as pleca in oras să agăţ o tipă.
  – Bun, si după aia?
  – As aduce-o acasă, i-as scoate rochia, sutienul, chilotii…
  Comisia, considerand ca raspunsurile evidentiaza normalitatea pacientului, se pregateste sa semneze externarea, cand il aude pe pacient continuand:
  – …dupa care, as lua chilotii, le-as scoate elasticul si as face o prastie cu care as sparge toate geamurile…

 59. …nici-un comentariu despre Vladu ,directorul portocaliu de la Mintia…asta-i guvernarea portocalie…ati dus tata asta in lumea a 7-a ….

 60. @puiu
  Cu o structura parlamentara favorabila si cu un presedinte axat pe reprezentare, varianta nu cred ca ar fi asa cum ati calificat-o dumneavoastra. Dimpotriva.
  Toate cele bune.

 61. Doamna Ministru:
  Parerea mea este ca un pachet turistic trebuie sa cuprinda si informatia -implicita- despre serviciile medicale de urgenta din zona unde merge turistul respectiv in concediu/vacanta.
  Pensiunile din zonele pitoresti ale Romaniei,zonele rurale, au nevoie de astfel de -sa-i spun asa- serviciu turistic.
  VA ROG FRUMOS sa faceti ceva macar in aceasta privinta printr-o discutie cu Ministrul Sanatatii si cel al finantelor/economiei !
  Va multumesc anticipat din nou!

 62. Niculae…daca vrea si presedintele nou ales ,sa fie jucator …hihihi…asta-i intrebarea ?…

 63. poveste cu tupeu:
  elena udrea crede ca e fat frumos care a aruncat buzduganul si trebuie sa se duca dupa el … sper ca buzduganu’ n’a nimerit una din alea 35 de camere de supraveghere din sanicolau mare … ca au costat, dragele de ele, “doar” 12000 de euro fiecare … pensia lu’ silverstar pe vreo 4 ani … 🙂

 64. Din câte am înţeles eu este vorba de 30 de săli polivalente. Îmi este greu să cred că avem 30 de oraşe atât de mari încât să necesite polivalente PE CRIZĂ. Eu înţeleg că pe criză se fac investiţii care aduc profit, iar din profit, dacă o fi, se pot construi şi polivalente…

 65. FRANK…Nu fii Dobby..Te faci de KK singur….Adica sefii de partid le spuneau la spalatorese sa fure sapunul si sa le spele copiilor lenjeria cu cenushe ..odata la cateva luni…spuneau bucatareselor sa fure jumatate din mancare ,din produsele de baza..lapte,carne,oua ,orez etc in sacosele burdusite cu care plecau…pedagogilor sa-i bata bine pe copii sa-i disciplineze comunist ..invatatoarelor sa-i ciocaneasca in cap cand nu stiau la lectii pentru ca aia de la camine ii puneau la munca si nici invatatoarea nu se mai ostenea sa se ocupe de acesti copii necajiti….
  Afla ca acesti copii deja usor tarati psihic spuneau la scoala tot ce li se intampla in camine ..unii plangeau,altii mai mari intelegeau sa se impotriveasca ,sa se revolte impotriva celor care-si bateau joc de ei …cu riscul de a fi si mai tare “pedepsiti “….
  Deci in mintea ta acestea erau ordinele primite de la sefii PCR…..Acum aceleasi categorii daca fura..plus ceilalti hoti mai mascati… tot din ordinul sefilor de partid fura ? Pare-mi-se ca acum e la putere partidul tau..PDL..
  Esti nauc rau amice….Am trait acele vremuri alaturi de copiii de care-ti vorbeam ..mai tarziu alaturi de categoriile de care-ti vorbeam….unele din persoane erau chiar date afara de sefi in urma reclamatiilor copiilor si dupa anchete …nu mai vorbesc de magazioneri administratori…
  Revina la realitate

 66. Un comentariu anonim de pe un blog, care mi-a placut, este instructiv ptr cine doreste sa inteleaga:

  Statul social” a falimentat Europa (Marţi, 7 decembrie 2010, 9:16)
  O civilizatie mare nu e doborata, se sinucide [anonim]
  Modelul stangist promovat de guverne social-democrate si preluat de partide de dreapta din motive electoral-populiste a falimentat.
  Si odata cu el economii intregi, state pana nu demult considerate „bune eleve” (Grecia, Ungaria, Irlanda) au fost salvate in extremis cu imprumuturi uriase care adancesc de fapt si mai mult problema datoriilor.

  Ideea ca e suficient sa taxezi cu inversunare orice misca pt a sustine pe cei care nu prea misca s-a dovedit una sinucigasa pt multe economii europene.

  Pentru ca trebuie sa ai un sistem economic, financiar, fiscal, administrativ, foarte bine pus la punct, pt a scapa de faliment. Si nu e de ajuns. mai trebuie sa ai si cetateni suficient de educati, muncitori si onesti pt a avea cu cine pune in aplicare acel sistem eficient. Altfel, legislatia minunata ramane doar pe hartie, si fiecare face cum vrea el ca oricum stie el mai bine decat ceilalti, ca in Romania. Sau Grecia.

  Statul, in general, cam oriunde in lume, se ocupa prost de bani, daca il lasi sa intre prea mult in sfera activitatilor private (cum e economia) e un dezastru, se comporta ca un mare cheltuitor stupid pacalit de tot felul de excroci.

  Statul ar trebui sa se margineasca la elaborarea unei legislatii-cadru cat mai eficiente, la un control strict al aplicarii legilor, normelor de concurenta si protectiei consumatorilor, la investitii doar in cateva domenii strategice (educatie, sanatate, infrastructura, aparare, resurse naturale sensibile) si la mentinerea si protectia unei identitati colective valorizante pt cetatenii acelei tari.

  Peste tot in Europa criza a scos la iveala minciuni, ipocrizii, politici imbecile, incompetenta clasei politice si a multor „experti” in economie si finante.
  Si mai ales sfarsitul ideii simpliste ca statul trebuie sa dea tot timpul tuturor celor care ii cer ceva.

  Daca grecii vor o tara puternica atunci mai trebuie sa si plateasca impozite si sa respecte legile. La fel si romanii !

 67. ION ADRIAN…..Ungaria….”imprumuturi uriase”?….”salvata in extremis”?…La ce au mai marit concediul maternal de la 2 la 3 ani?Cred ca nu-si dau seama in ce prapastie sunt ..saracii unguri….

 68. CMoro,
  Poate nu au nevoie de forta de munca si e mai ieftin si eficienta social solutia asta. Ce somaj au ungurii?

 69. Nu lasati FMI-ul sa distruga tara asta.De fapt el impune,FMI nu distruge nimic.Voi ii terminati pe toti.Executati fara resentimente ce va cer astia.Va simtiti bine cand vedeti in jurul vostru oameni distrusi?Va pare bine ca bolnavii de sida,bolnavii de diabet,bolnavii de cancer nu isi gasesc medicamente?Voua va pare foarte bine.Nu pot sa inteleg cum niste romani,ajunsi sus,vor sa ii distruga si pe cei ce i-au votat.Romani cu rang inalt,de ce urati Romania?De ce distrugeti tara?De ce faceti genocid?Ceausestii au fost omorati pentru exact ce faceti voi.Dar ei au fost ucisi miseleste,fara proces.

 70. @balbeck 10.12.2010 17:37
  Chiar nu stii cine ti-a distrus tara? Amice, tu visezi filme de groaza cu FMI! Te-ai intrebat vreodata de unde se dau atatea pensii anticipate si atatea ajutoare-pomeni in judete intregi care nu produc un leu? Te-ai intrebat vreodata de ce o tara minuscula precum Slovenia te hraneste cu fructe prin supermarket in timp ce satenii romani stau la bodega? Nu se simte nimeni bine cand vede in jurul vostru oameni distrusi de altii! Numai ca unii concetateni s-au distrus singuri, si-au furat dalele si tevile din sistemele de irigatii, si-au taiat livada ca s-o faca lemne de foc, si-au distrus fabrica pentru terenul de sub ea si pentru fierul vechi din ea. Medicamente se gasesc, dar trebuie platite, ia spune Balbecke cine si de unde trebuie sa le plateasca? Si ce este mai grav e ca faptele daunatoare precum furtul, delapidarea si inselaciunea la scara mare nu sunt pedepsite suficient de aspru pentru a fi descurajate. La urma urmei tu ce-ti doresti? O inflatie ca cea din anii 1993-1999, perioada in care s-au facut marile averi pe spinarea ta, sub iluyia ca-ti crestea leafa cu cate 10% in fiecare luna?

 71. Un bolnav de diabet intra intr-o farmacie.El are o reteta.
  Farmacistul ii spune ca nu il poate ajuta,pentru ca nu are medicamentele pentru diabet.Dar de ce nu le are?Pentru ca Boc reduce adaosul la 1.5%…………Nici o farmacie nu mai ia medicamente pe programe.Bolnavii de diabet nu isi gasesc medicamentele,cei bolnavi de cancer la fel,cei de sida la fel.Nici in spitale nu se gasesc.
  Boc face genocid…..
  Daca nu ma credeti,puteti sa va informati,dar probabil nici nu va pasa.

 72. Sau probabil guvernul vrea sa ii ruineze pe farmacisti,omorand bolnavii.

 73. @ion adrian
  Bună seara, Ioane !
  Am ascultat azi un comentariu privind un sondaj interesant, recent realizat, din care rezultă că aproape jumătate dintre cetățenii patriei își doresc un stat providențial, care să le asigure case, locuri de muncă și un venit decent garantat și care să gestioneze (el, statul și nu sectorul privat) economia națională.
  Comentariul sublinia totuși o idee, pe care televiziunile destinate haosului și neîncrederii o trec obstinant cu vederea, anume că ,,bunăstarea” unui sărac german se situează pe alt plan de valoare în raport cu trestia zilnică (de zahăr) cubaneză sau mărimea blidului zilnic de orez nord corean (stabilită științific de la CENTRU).
  Desigur că până la nivelul ,,sărăciei” germane avem cale lungă , pe care o putem parcurge doar dacă ne decidem să muncim și să învățăm mai mult decât pălăvrăgim. (Nu mă refer la tine, bineînțeles 🙂 ).

 74. Cand isi plateste datoriile guvernul boc catre farmacii?Ati ajuns la 10 luni cu platile.Nu ma credeti,informati-va.Eu am pe cine sa intreb.Am sursa.Sunteti in februarie….10 luni.
  Voi vreti ca firmele sa-si plateasca datoriile la zi.Le penalizati cu fiscul,le blocati si conturile.Dar voi sunteti magarii, ca nu va achitati datoriile.De la voi pleaca tot ce e rau in tara asta.Niciodata nu s-a intamplat ce se intampla acum,ca farmaciile sa astepte sa va platiti datoriile atat de mult.Voi vreti sa plateasca impozitele in aceeasi luna,dar voi platiti la 10 luni.Poate depasiti si recordul asta si va duceti la 11 luni.
  Va bateti joc de cei bolnavi.Sa va fie rusine!!!

 75. @Balbeck
  Te asigur că va fi, în perspectivă și mai rău. Am urmărit la televizor manifestația ,,pașnică” a tineretului ,,educat” al Marii Britanii (nu știu câți dintre ei erau englezi autentici și câți imigranți, deoarece purtau măști).

 76. ..a aparut dulcegaria demagogica ,asta-i ca apa chiora ,nu spune nimic ….du-te si nu te mai intoarce pe blogul asta ,l-ai facut fara trafic ,asa a ajuns blogul, cu neica-nimeni ca tine si zapa…

 77. @Ana Armanca Ardeleanu
  Stimată doamnă, vă recomand să citiți și textul (nu numai titlul) comentariului doamnei Udrea.
  Pentru ușurința înțelegerii, vă fac o scurtă recenzie a textului respectiv:
  ,,Programul construcţiei de săli polivalente este doar un proiect. Nu este aprobat, deci, nu are cum să fie bugetat. Se află la nivel volitiv – ne-am dori să găsim banii necesari pentru punerea lui în practică. Ei nu există acum în Bugetul de stat pentru 2011.
  ………………………………………………………………………………………………………
  Parteneriatele Public-Private sunt şansa acestui program. Dacă nu vom reuşi să găsim parteneri economici care să vină alături de noi, atunci aceste săli polivalente nu vor putea fi construite. Şi încă o dată o spun: pentru sportul românesc, ar fi mare păcat”.

 78. daca nu va place Realitatea Tv aveti telecomanda;puteti sa va uitati la B1 Tv sau TVR !

 79. @puiu
  Eu nu fac în mod superficial trimiteri la linkuri atent (și tendențios) selectate, eu gândesc întotdeauna cu mintea mea, sau cel mult, selectez un pasaj semnificativ pe care îl integrez în comentariul meu.
  Desigur că este mult mai comod să nu-ți strufoci neuronii…încă valizi. 🙂
  PS
  Cred că o tastatură în miniatură cu doar două litere ( H și I ) + ENTER ți-ar fi arhisuficientă 🙂 ….deși ESC mi s-ar părea mai potrivită.

 80. zaharescu…o seara buna si tie ,daca apesi pe off ,ii foarte bine…hihihi…chiar imi pare rau de blogul asta ,s-a terminat cu el ,atata ura si patima pusa, pentru niste idioti de politicieni au facut pe multi bloggeri de calitate sa nu mai posteze ,ma refer la toti indiferent de simpatii….acum ii dau dreptate lui Biblio ,a fost primul care si-a dat seama de finalitatea conflictelor noastre neortodoxe de pe blog…pe Ilenuta noastra n-am ajutat-o deloc ,razbelul nostru marlanesc.

 81. @Nae
  Bună seara
  Din câte înțeleg, balbeck nu locuiește în România, cu alte cuvinte poate adopta fără probleme atitudinea suporterului de fotbal (diferită semnificativ de cea a fotbaliștilor), adică să huiduie tribune…că tot aia e.

 82. @puiu
  Foarte corectă observația ta, dar îți recomand să-ți revezi clișeșele presetate, postate în regim de foc automat privind ,,furăciunea” și ,,incompetența dezastruoasă” ale guvernării portocalii, precum și disprețul visceral evident față de susținătorii puterii, pe care eu îi asociez cu promotorii reformei (dureroase, dar absolut necesare, cam în genul unei intervenții chirurgicale pe…viu).
  Nici eu, nici celalți nu suntem fascinați de …,,perfecțiunea” guvernului Boc, dar având mai mult discernământ și neavând (în schimb) obligații față de sponsori, deosebim mai bine bo(c)bul de ,,neghina” chiulangiilor și sabotorilor.

 83. zaharescu…este adevarat ,nu santeti fascinati ,sunteti de dreptul orbiti de” binefacerile “guvernului Boc ,sa fiti sanatosi ,nu vorbi de sponsori pe blogul asta ,aici s-a platit la greu discernamantul portocaliu…hihihih…este drept ,guvernul Boc face interventie chirurgicala necesara ,taie de la cine nu trebuie ,mai pe intelesul tau ,pacientul ii bolnav de pancreas si-i scoate unghia mica de la piciorul stang…rezultatul ZERO ,s-a cheltuit cu operatia si pacientul moare,aici ii hiba amice zaharescu….s-a taiat unde nu trebuia ,ti-am postat niste linkuri cu furaciunile portocalii babane ,chiar acum se da pe televizii :Vladu de la Mintia ,care a ras pe toti neportocalii din intreprindere si-a dat 1.5 miliarde vechi la campania electorala pierduta de portocalici…

 84. Nae, eu vreau sa se duca pdl-istii la puscarie.Asta vreau.Dar asta nu schimba cu nimic situatia din tara.

 85. puiu … pai ce ai fi vrut, puiu? .. noi sa folozofam pe blogurile lor in timp ce ei isi umfla conturile? … macar atata sa facem si noi … sa le teminam blogurile … 🙂

 86. anul trecut pe vremea asta cunosteam vreo 50 de basescieni …. rand pe rand au renuntat la iubirea de basesc … azi au renuntat ultimi doi … deci eu nu mai cunosc nici un basescian … :))

 87. dle. NAE-se poate domnule,chiar asa,sa trinesti cu adevarurile astea brutale in fetele astea tumefiate de alcool si desfrinare?
  pai cine te crezi matale?ce esti vre-un sfint,vre-un ,HERUVIM NEPATAT,de vii matale,asa ca din inaltul cerului si-i certi pe TICALOSII ASTIA?
  Pai stii matale cine-i BALBECK?cum nu stii?haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,haaaaaaaaaaaaaa,pai iti recomand sa nici nu stii,pt ca probabil lista de idiotii e suficient de plina ,astfel incit sa nu fie nevoie sa mai treci inca un idiot SADEA PE RABOJ.
  dealtfel daca ai citit cu atentie p’acilea,nu ducem lipsa de personaje care au un farmec aparte,SE CRED PERSONAJE POTRIVITE IN FILMUL,IDIOTUL ROMAN.
  Mi-a facut placere sa te citesc,omule,pt ca intotdeauna cind mai intilnesc o minte lucida,mai cresc in inaltime un cm.in ciuda si spre necazul ,IDIOTULUI ROMAN MEMBRU al clubului PSD PNLPC.

 88. @puiu
  Nu ai înțeles , Vladu spune că nu a contribuit cu nimic la această campanie, iar sponsorii contactați de el au cotizat la partid suma invocată, cumulată de prin 1998 încoace de când este el membru PDL.
  În ceea ce privește ,,binefacerile” guvernării Boc, mă îndoiesc că îți imaginezi (nefiind prost, după părerea, foarte corectă de altfel, exprimată de Ion Adrian în ceea ce te privește) că România , sub o gvernare de stânga (adică PSDNL), ar fi putut naviga contra curentului, mai ales după dezmățul bugetar din anii anteriori. Poate că dacă am fi fost cumpătați precum polonezii și am fi pus bani albi deoparte pentru zile negre , șocul ar fi fost cu mult mai suportabil. Ar fi fost mai mic oricum, dacă ar fi existat consensul politic național invocat în mod repetat de președinte începând cu anul 2009.

 89. @Frank
  O seară bună, frank, sunt impresionat de consecvența afirmării principiilor în care crezi (credem).

 90. Inspirat de cenushares,care intra putin in trecutul imediat,mi-am facut putin de lucru la arhiva,sa-mi aduc aminte cum a fost ingenuchiata cea mai mare coalitie Politico mediatica.din instoria moderna a romaniei.
  Pt ca ce se intimpla astazi,adica iesirea in lumea blogosferei,cu autointerviul si autofilmarea pe care si-a facut-o PROSTANACUL,ZIS SI MIRCEA GEOANA,MIHAIELA DRAGOSTEA MEA,este un lucru fara precedent,SA-TI INTORCI SINGUR CUTITUL IN PROPIA RANA SI SA-TI MAI ASASINEZI INCA O DATA PROPIUL PARTID.
  E o adevarata desfatare sa citesti ce-si spun pesedeii astazi,ascunsi prin boschetii din provincie,departe de ochii presei,e o adevarata orgie,politica sa citesti SCRISOAREA CELOR 26 DE TICALOSI PESEDEI,IN FRUNTE CU VIOREL HREBENCIUC EXTRASENZORIALUL,CEL CARE A DESCOPERIT RAZA VIOLET ,CA MOTIV A PIERDERII ALEGERILOR.
  si e o adevarata placere sa-i vad pe aceiasi bloggeri pupincuristi,din echipele de agitatori ai SISTEMULUI TICALOSIT,CUM SE IZMENESC IN CONTINUARE FARA NICI CEA MAI MICA JENA,CA SI CUM NU S-AR FI INTIMPLAT NIMIK.
  este incredibil cita nesimtire pot avea baietii si fetitele astea.
  mai oameni buni,ati uitat ce spume faceati anul trecut prin noiembrie p’acilea?
  censhares,puiu,c,.moro-UNDE VA ESTE OBRAZUL MAI NEOAMENI?

 91. SALUT ZeV
  ,mi-ai lipsit si mi-au lipsit textele tale,un week-end incarcat de multumire.

 92. …haosul si saracia generalizata pe o parte ,coruptia ,furaciunea si praduirea la drumul mare de conducerea portocalie, ii singurul adevar care se vede ,restul sunt vorbe de aplaudaci de doi bani vechi…asta-i rezultatul carmaciului de la Cotroceni ,care s-a vrut presedinte jucator ,a fost jucator prost ,cotonogar care a imbarligat toate echipele cu voluptatea lui conflictuala….ii trebuie cartonasul ROSU….hihihihi…care-i trimite la DNA pe toti ciracii lui….

 93. @cenush
  ai uitat esentialul… basescu nu mai candideaza ! hihihihiiiiiiiiiiiiiiii

 94. INTREBARE-de ce nu creste in sondaje PSD?IAR VICTOR PONTA ESTE ATIT DE MIC,IN SONDAJE INCIT……………

 95. wowwwwwwwwwwwwwwmce-mi place de TRAIAN BASESCU-si-mi place ca a rascolit in asa hal ,SISTEMUL TICALOSIT,incit astazi GEOANA II VREA BEREGATA LUI PONTA,PONTA II VREA BEREGATA LUI ANTONESCU CRIN,IAR CRIN ANTONESCU VREA…..TELEVIZIUNILE SI ARGATII LUI VOICULESCU,
  dar cei mai doritori sunt procurorii D.N.A-care incet,incet aduna,tot aduna.
  in curind il vor avea in ograda lor pe NICOLAIE POPA,CARE IL VA TRAGE PE sorin ovidiu vintu,care vintu…………..II VA TRAGE PE MULTI DUPA EL.
  Alooooooooooooo,ati uitat de CATALIN VOICU SI CELEBRA SA RETEA PESEDISTA???????????????????????ALOOOOOOOOOOOOOOOOO SISTEM TICALOSIT,ALOOOOOOOOOOOOOOOOOO
  Va dau o veste trista,LUNA IANUARIE VA INCEPE IN FORTA……………sfatul meu dezinteresat-BAIETI ,CEI CARE VA STITI LEGATI DE CEI PE CARE I-AM AMINTIT,FACETI BINE SI LUATI-VA UN BILET DOAR DUS……………..cine stie,poate aveti noroc si o stergeti………………

 96. Profeţiile lui Gupta Swami despre România

  În primăvara lui 2004, România a fost vizitată de Gupta Swami, profesor indian, doctor în istoria religiilor, maestru spiritual al multor discipoli, atât din ţara sa natală, cât şi din întreaga lume.

  Necunoscut publicului român, profesorul indian e celebru în afara Indiei, mai ales ca prezicător şi clarvăzător, el profeţind, cu o acurateţe extraordinară, evenimentele cruciale ale sfârşitului de secol şi începutul noului mileniu: căderea lui Gorbaciov, atentatul terorist din Indonezia, căderea navetei Columbia, dar şi căderea şi execuţia cuplului Ceauşescu. Din această cauză, de-a lungul timpului, indianul a fost contactat de mulţi preşedinţi de state şi guverne. Chiar şi Elena Ceauşescu a apelat la Gupta Swami în 1983, însă, deranjată de prezicerile acestuia, soţia dictatorului l-a obligat pe guru să părăsească urgent ţara. Aflat în vizită în Bucovina “trimis de viitor”, gurul indian a făcut o serie de profeţii cutremurătoare care, dacă se vor adeveri, vor schimba faţa României şi a planetei.

  Ceauşeasca m-a făcut şarlatan

  “Românii care m-au abordat nu s-au interesat decât de propriul lor viitor. Ultima a fost Elena Ceauşescu, dar nu i-a plăcut viitorul pe care i l-am prezis. M-a făcut şarlatan şi peste două zile eram invitat să părăsesc România. Acest lucru se întâmpla în anul 1983. Un înalt personaj din Guvernul României, care a participat în calitate de revoluţionar în procesul soţilor Ceauşescu (a refuzat să precizeze numele acestuia) mi-a mărturisit cu oarecare teamă, că printre şuşotelile Elenei cu Nicolae ( la proces ) a distins de două ori, foarte clar, numele meu. Probabil acţionau târziile regrete.”

  Moartea actualului preşedinte va declanşa o explozie socială

  “Concomitent, va începe un scurt şi înfiorător război mondial – al treilea şi ultimul – programat, declanşat şi întreţinut de forţele oculte care conduc omenirea. România va participa la război încă înainte de extinderea şi mondializarea acestuia, din cauza unei politici aiurite a conducătorilor ei. (Nota mea: vezi aici ştirile din România care anticipează aceasta: “România se pregăteşte de război”, “Băsescu, ‘loial’ Israelului!”, “Este târâtă România în războiul altora, fără ştirea poporului?”)

  Tinerii români vor muri pe capete în ţări străine, în locul unor străini, pentru o cauză străină de interesele românilor. Preşedintele României va fi ucis într-un atentat pus la cale de opozanţii din propriul partid de guvernământ. Moartea sa şi fariseismul ucigaşilor aflaţi la conducerea României vor declanşa explozia socială care se va rostogoli ca un bulgăre de zăpadă pe covorul nenorocirilor româneşti.”

  Românii vor trăi mai crunt decât pe vremea lui Ceauşescu

  “Să vorbim despre ceea ce va fi, despre România şi poporul său. După ce actuala guvernare va căştiga din nou alegerile, la jumătatea mandatului (perioada 2010-2011 este jumătatea actualului mandat – nota mea) se va declanşa altă revoluţie română, una cu totul diferită de cea din 1989. Guvernarea va fi brutală şi va arăta aproape ca o dictatură, deşi se va numi, în continuare, democraţie. Românii o vor duce extrem de rău. Viaţa lor va fi mai cruntă ca pe vremea lui Ceauşescu. Legile vor fi deosebit de aspre, conducerea va fi violentă şi necruţătoare. Criza se va adânci, iar cei care i-au ales pe reprezentanţii lor vor înţelege, într-un târziu, că prin înlăturarea lui Ceauşescu au adus la conducere sute de dictatori, mai cruzi şi mai lacomi decât răposatul şi că, de fapt, în România, prin revoluţie s-a “evoluat”de la rău la foarte rău.

  Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi

  Mii de români vor muri sub pretextul înfăptuirii dreptăţii pe care o aşteptau de atâţia ani. Va începe o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva comuniştilor şi a ceea ce dvs. numiţi securişti. România se va scălda într-o baie de sânge, demnă de personajul Dracula pe care l-a impus un scriitor englez. Vor muri oameni vinovaţi, dar şi mulţi oameni nevinovaţi. Temporar, autoritatea de stat va dispărea. Opinia publică internaţională, şocată, dar preocupată de propriile griji ale războiului, va sta în expectativă şi nu va interveni. Populaţia României se va reduce aproape la jumătate. Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi în mâinile rebelilor scăpaţi de sub autoritatea statală.
  Din acest haos însângerat, România va ieşi purificată.”

  Militarii români îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii glorioase

  “Ceea ce mi-a purtat paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei e faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici, va porni la întâlnirea cu destinul său, cea mai puternică personalitate politică pe care o va cunoaşte poate mileniul care a început. Am venit să mă familiarizez cu aceste sfinte locuri, de unde va porni Mântuitorul omenirii viitoare… şi trebuie să recunosc că acesta are circumstanţe favorabile. Spun asta după ce am vizitat stâlpii spiritualităţii româneşti, concretizaţi în incomparabile opere de artă, cum sunt mănăstirile Moldovei. Din Bucovina se va ridica un om bun şi credincios, tare ca o stâncă. O mână de fier, un om înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge în scurt timp la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică. Militarii români, aduşi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât ale înaintaşilor lor. Va fi posibil, deoarece vor avea un ţel, o cauză şi un conducător care să-i călăuzească. Secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii.”

  România – pilonul noii orânduiri internaţionale

  “Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea ultimului război mondial. Ţările puternic spiritualizate vor dobândi supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi comunism printr-o mişcare socială mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, bazată mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii lipsite de suflet.

  Structurile statale lipsite de suflet şi istorie, precum SUA, UE, NATO se vor prăbuşi. SUA au picioare de lut, fiindcă au fost consolidate pe false premise. Slăbiciunea lor va fi demonstrată în al III- lea război mondial, în urma căruia vor dispărea.”

  Primit pe mail

  Nu-i obligatoriu sa si credem. Profetii apar in fiecare an, la sfarsit sau la inceput.

 97. Citatul zilei 🙄

  Marile dezamăgiri vin numai după marile speranţe.
  UA

 98. poveste cu linii si puncte:
  am ascultat azi de dimineata discutiile dintre pdl’istii de frunte ai judetului hunedoara inainte de alegerile de acum cateva zile … parca era sos’ul transmis de pe titanic … numa’ beep’uri … mai lungi sau mai scurte … astia’s oamenii pe care i’a strans basescu traian in jurul lui … astia reformeaza romania … si bineinteles astia sunt oamenii care vor candida la alegerle viitoare … ca basescu nu mai poate candida dupa cum m’a atentionat rasputin … nici nu stii daca sa razi sau sa plangi … 🙂

 99. Sunt plecat in afara romanie de cativa ani si ceea ce vad la trusturile de asa zisa presa,,,REALITATEA TV SI ANTENA3,,este o imagine foarte trista a romanie,in sensul ca romanul de buna calitate,si cu frica de d_zeu,este mintit si manipulat cu asfel de stiri negative ale acesturor trusturi.Credeam ,ca macar acum in pragul sarbatorilor de iarna,devenim mai buni si avem speranta ca totusi romania merge pe calea cea buna ,dar din ce arata aceste trusturi de asa zisa presa ,este foaerte clar ca cineva este in spatele acestor stiri negative si aduce o imagine proasta a romanie,pt ca orice guvern ar fi la guvernarea romanie trebuie sa ia astefel de masuri de austeritate dureroase pt orice om,dar necesare,decea nu pot crede nimic din ce spun cei din opozitia partidelor dinromania.Acum in pragul sarbatorilor de iarna trebuie sa dam dovata ca suntem uniti si nu sa ne lasam influentati de mincina si manipularea presei,,,,SARBATORI FERICITE SI D_ZEU SA DEA PUTEREA , ACESTEI PUTERI ACTUALE A ROMANIE SA DUCA PANA LA CAPAT GREUTATILE ROMANIE

 100. @cenushares:
  Este trist ca ciobanescul mioritic este pe cale de disparitie in timp ce ciobanescul bulgaresc stie deja …limbi straine. 🙂

  Trist si pentru turismul din patria mea.

 101. Am vrut si eu sa-l laud pe Nae pentru postarea sa interesanta si evident in 3D…oricand interpretabila …parca imi vine sa nu o mai fac daca l-a laudat Frank…..
  Totusi tinand cont de 3D pot pot licita si eu ..pot spune ca postarea e OK …depinde din ce parte o privesti ….si ce partid e la guvernare….
  ………….M-as intoarce la un cos minim lunar care sa fie asigurat romanilor incluzand plata utilitati,asociatie etc plus mancare …care sa asigure o stare de sanatate fizica si psihica minima ….iar de la acest cos minim sa porneasca gradual si crescator o taxa de solidaritate ,taxa fond pensii,fond sanatate …pe evidente reale ,concrete privind populatia Romaniei….Pariez ca daca s-ar realiza aceste prioritati ale statului ,ale institutiei prezidentiale si ale romanilor ,arcul puterii si in primul rand PDL ul nu ar avea probleme la viitoarele alegeri …pentru ca majoritatea populatiei Romaniei are o structura materiala ,psihica , educationala si emotionala care o va determina sa nu le mai pese de o lege a salarizarii ,lege a pensiei ,lege a educatiei si nici daca salariile si pensiile mari si foarte mari vor scadea ….sau alea speciale ….ultimile pot sa dispara sau nu pentru ca nu va mai conta electoral daca obiectivele si prioritatile romanilor majoritari medii si saraci nu vor fi indeplinite …Toate tinand cont ca majoritatea conturilor rotunde ,grase sau obeze,averile si multe din marile afaceri din Romania nu au fost obtinute integral pe munca cinstita impozitata si taxata …si atunci un minim bun simt si decenta ar trebui sa-i indemne pe cei vizati ..voluntar sau obligatoriu la solidaritate cu cei aflati acum in nevoie de la care au “luat”…incepand cu 1990 ……
  Sa traiti frumos …..

 102. La mine emite canalul 10tv cu Naşul Moraru. 😆 Chiar acum se transmite, în reluare. Se pare că a început mai de mult deşi naşu’ spunea că începe pe 10 dec.

 103. @balbeck 10.12.2010 20:37
  Măi Balbecke, vezi cum minţi de pute de-a ajuns duhoarea pân’ la mine prin firele de Internet. Nevastă-mea are diabet insulino-dependent şi până acum şi-a primit medicamentele gratuit pe baza de adeverinţă plătitor CAS. Pe vremea lui Năstase plătea şi CAS şi plătea şi medicamentele din buzunar!, o fi fost corect? Bănuiesc că şi la celelalte boli e la fel. Maică-mea, pensionară în alt oraş, primeşte compensate. S-ar putea ca problemele expuse de tine să fie despre persoane neplătitoare de CAS – spune tu cine trebuie să le întreţină şi vezi şi dacă şi acceptă. Arieratele sunt o problemă reală, recunoscută, şi e veche de când lunea. Funcţionarul român aşa s-a obişnuit, să penalizeze cetăţenii la întârzieri, şi să facă grevă oridecâte ori trebuie penalizat statul, adică el. Ştii tu să fi fost vreodată altfel? Când? Adaosurile comerciale ale farmaciilor au fost negociate. Marile lanţuri de farmacii acordă şi reduceri pe bază ce card de fidelitate, chiar şi când adaosurile sunt mici, semn că totuşi câştigă. Dacă dugheana ta vinde pastile si nu ştie să-şi atragă clienţii am senzaţia că sunteţi de vină tu şi angajaţii tăi. Explică-ne şi nouă cum se face că profiturile din sectorul farmaceutic au fost atât de mari, şi cum se face că pe lângă bănci şi asiguratori, cei cu farmaciille sunt printre cei care ocupă cele mai bune spaţii comerciale 🙂

  @balbeck 10.12.2010 22:02
  Crezi tu că pedepsind oameni a căror vină n-ai dovedit-o nici tu nici autorităţile competente, ai vreun câştig? Mă surprinde să ceri aşa ceva ştiind că, bine ziseşi “nu schimba cu nimic situatia din tara” – păi asta-i idioţenie în formă superconcentrată. Înţeleg să-ţi doreşti ceva care să ducă la o situaţie mai bună, nu de dragul de a bulversa totul.

 104. Bine ca au scapat toti in accidentul de lA Otopeni.Am fost blocat la dus,mai putin la intoarcere.Am si filmat…
  Totusi sunt doua persoane grav ranite.

 105. Silver,
  Ma amuza profetiile post factum si nu ma ingrijoreaza cele ante factum, dar sa stii ca cel mai mult mi-a placut:

  “Din acest haos însângerat, România va ieşi purificată.”

  Sper sa nu fie si asta printre acele profetii nu false dar aducatoare de Cristosi falsi, adica de Antihristi.

 106. PS. TV10 a inaugurarat ieri, pe 10dec 2010 ptr ca si Nashului ca si mie ne plac coincidentele numerologice.
  Deocamdata nu are decat o emisiune zilnica adica emisiunea Nashul care incepe la ora 20(este si diseara) si se reia a doua zi de la 10,00.
  Bine ca nu se suprapune peste serialul corean care-mi place foarte mult. Gasesc ca acesti coreeni sunt cei mai aproape de noi dintre cele trei ramuri: chineza, japoneza ,coreana , au limba cea mai armonioasa ca sonoritate si gestica cea mai reusita.
  Au ce oferi lumii si ma mira cumplit cum ii mai suporta pe comunisti. 🙂

 107. MIRAJUL STATULUI ATOTPUTERNIC-s-au comunismul cu fata umana,

  Intr-o discutie telefonica cu un roman plecat in statele unite de prin anii 80,dar bun cunoscator al ,STARII GENERALE ALE BOLNAVULUI ROMANIA’ am cazut amindoi de acord,IN ROMANIA,UN SEGMENT AL POPULATIEI,BINE FEZANDAT DE O PRESA IDIOATA,ARE O MENTALITATE COMUNIST-UTOPICA,incredibila,care l-ar face invidios pina si pe seful comunistilor nord coreeni.
  Pt ca nu-i asa STATUL ATOTPUTERNIC COOREAN,COMUNIST SI-A TRIMIS POPORUL LA……………..PASCUT.
  Statul SOCIAL-O BALEGA IN CAPUL PUTUROSILOR,care in lenea lor proverbiala,cred ca singurul vinovat pt ca ei sunt saraci este statul social,care de atita GRIJA LA FACUT MILOGUL EUROPEI.
  Pai daca romania este un stat social-DE PESTE 20 DE ANI,CUM DREAK SE FACE CA DIN CODASII EUROPEI,DE CIND NE STIM NOI ROMANII NU NE POATE SCOATE NIMENI?
  CE fel de stat social a construit PARINTELE PSD SI TARICEANU ,ca o amarita de criza SA NE PUNA PE CHITUCI?
  E de-a dreptul penibil sa poti crede ca in 2 ani de cind guverneaza PD-L cu tot felul de aliati,a reusit performanta rara sa DUCA DE RIPA ATOTPUTERNICUL STAT SOCIAL CONSFIINTIT DE CONSTITUTIA LUI ION ILIESCU,CARE ESTE ILEGALA PT CA NU A FOST VOTATA DE NUMARULDE VOTANTI, CERUT DE LEGE.
  Treziti-va PUTUROSILOR,STATUL SOCIAL la fel ca si comunismul,A ADUS CRIZA ECONOMICA,PT CA A INCURAJAT CONSUMUL PE DATORIE,LUCRU CARE …………….A FACUT CA TEORIA SINDICALIST,SOCIALISTA SA FIE UNA DE-A DREPTUL CRIMINALA.
  Dupa criza tarilor din lagarul comunist de la sfirstul anilor 80,care a dus la prabusirea LAGARULUI COMUNIST,ASTAZI SUNTEM IN FATA CRIZEI STATULUI SOCIAL,CARE SI EL VA DISPAREA,LA FEL CA STATUL COMUNIST,PT CA SUNT FRATI VITREGI.
  Pomenile,ajutoarele nu duc nicaieri.
  OMUL TREBUIE SA INVETE CA ESTE RESPONSABIL DE VIATA LUI SI A COPIILOR LUI,NU STATUL S-AU VECINII,EL,DOAR EL,iar statul intervine doar in cazuri speciale,si cum putin romani sunt speciali…………
  ,LA MUNCA PUTUROSILOR SI DE CRACIUNUL ASTA VA RECOMAND SA NU MAI CINTATI CELEBRUL COLIND:
  ,ne dati ori nu ne dati
  CIRNATI DE PE TIRNATI’
  Ca in anul asta se dau doar…………..MERE PADURETZE’
  Asa ca,C.MORO-degeaba cinti la masa asta ,NE DATI ORI NU NE DATI’
  La ce masuta ai putea cinta????????????uita-te pe harta,si unde vei vedea ROSU INANTEA OCHILOR-du-te si cinta din toata puterea ta;
  ,NE DATI ORI NU NE………………DATI
  astepta si vezi ce vei primii……………haaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiii

 108. @Frank 13.33
  😀 😀 😀
  Asta cu ,,MERE PADURETZE” …e tare…bună 🙂
  PS
  Face bine la colesterol 🙂

 109. Mai Frank…..Cand am scris de cosul minim m-am referit la pensionari si salariati ..la asistati social trecuti de 55 ani sa zic ,la copii ..Nu la “puturosii” care iau pe nedrept pensia minima garantata a lui Boc ..aia de 350 lei ,indiferent daca ai lucrati sau nu,daca ai platit vreodata taxe si impozite la stat etc…”puturosii” din mediul urban si majoritatea “puturosilor” din mediul rural …puturosii in putere care se dau loviti de lipsa locurilor de munca si stau la coada la ajutoare sociale ..majoritatea din ei fiind tigani….care se dau loviti si de discriminare…
  Era vorba de salariati si pensionari ,copii,persoane bolnave cronic,handcapati etc ce ar trebui sa primeasca drepturile lor si nu mila statului ..drepturile lor calculate incepand de la minimul si decentul cos zilnic….
  Nu poti pretinde ca aceste categorii ,segemente cum iti place sa spui sunt comuniste daca au dreptul si pretind un cos minim care sa le asigure hrana,asistenta medicala ,plata la utilitati ,educatie in cazul tuturor copiilor …
  De la acest cos minim ar trebui sa plece calculele oricarui guvern care doreste sa ramana la putere,sa respecte Constitutia si sa conduca un popor roman sanatos fizic si psihic …nu numai Romania ca stat ..care stat nu poate exista decat prin cetatenii sai …daca populatia e bolnava atunci si statul e bolnav ..incepand de la guvernanti in jos ..pana la individ…
  Ce ai gasit tu in postarea mea comun cu obsesiile tale comuniste (care probabil te-au chinuit tare de tot in viata) nu pot intelege….Probabil in mintea ta si cainii si pisicile sunt comuniste ..pentru ca asteapta ingrijire si hrana de la stapan ….
  Iar o dai in candreala …Las-o jos macar in weekend….

 110. ***ion adrian – eu nu cred în profeţii şi ştii de ce? În preajma sărbătorilor de iarnă apar tot felul de nerozii. Fosta mea colegă, stabilită acum în Anglia, care-mi trimite tot felul de chestii dintr-astea e superstiţioasă şi crede în ghicit, în profeţii. Eu nu…

 111. Eugene Ionesco: Testament spiritual

  Mesajele nu au nici un efect asupra mea. În acest moment mi-e totuşi atât de rău încât îmi este greu să scriu. Nici ideile nu-mi vin când durerea este atât de violentă. Este aproape ora 5, va veni noaptea, noaptea pe care o detest dar care îmi aduce totuşi, câteodată, un somn atât de plăcut. Mi se joacă piesele cam peste tot în lume şi cred că aceia care se duc să le vadă râd sau plâng, fără a simţi dureri prea violente. Ştiu că se va sfârşi curând, dar, cum am spus-o de curând, fiecare zi este un câştig.

  Mi-e greu să continui, din pricina acestui vid existenţial

  Câteodată vin să mă vadă prietenii, câţiva prieteni devotaţi. Îmi face mare plăcere să-i văd, dar după o oră obosesc. Oare ce altceva făceam, mai bine, înainte? Cred că mi-am pierdut timpul şi că am alergat în van. Îmi simt mintea goală şi mi-e greu să continui, nu din cauza durerilor ci a acestui vid existenţial de care e plină lumea, dacă pot spune că lumea este plină de vid. Ca de obicei, mă gândesc că poate voi muri în această seară sau, să nădăjduim, mâine ori poimâine. Sau, chiar, cine ştie cât timp mai târziu. Când nu mă gândesc la tot ce poate fi mai rău, mă plictisesc. Câteodată mă gândesc că mă gândesc, mă gândesc că mă rog. Cine ştie, poate că va fi totuşi ceva, va fi ceva. Poate că după va fi bucuria. Care este forma lui Dumnezeu? Cred că forma lui Dumnezeu este ovală…

  Am fost ajutat de mulţi oameni cărora le datorez recunoştinţă

  Am fost ajutat în carieră – carieră, cum se spune – de un mare număr de oameni cărora le datorez recunoştinţă.

  A fost, mai întâi mama, care m-a crescut, care era de-o incredibilă tandreţe şi plină de umor în ciuda faptului că unul dintre copii îi murise la o vârstă fragedă şi că fusese abandonată – după cum am povestit adesea – de soţul ei ce a lăsat-o singură în marele Paris. Dar pe parcursul vieţii, mai ales soţia mea, Rodica, şi fiica mea, Marie-France, au constituit pentru mine cel mai mare ajutor. Fără ele, este limpede că n-aş fi făcut nimic, n-aş fi scris nimic. Le datorez şi le dedic întreaga mea operă. Apoi, mai târziu, au fost toţi profesorii mei de la liceul din Bucureşti.

  Datorez mult şi unui escroc, Kerz, care s-a declarat falit în ziua ultimei reprezentaţii cu Rinocerii la New York, ceea ce lui I-a adus, în 1940, suma de 10.000 de dolari, dar şi mie mi-a adus renumele în Statele Unite. El m-a ajutat fără să vrea. Au fost, apoi cronicile literare engleze şi franceze. În plus aceste cronici au ridicat împotrivă pe criticii de stânga care crezuseră la început că eu însumi sunt de stânga aşa după cum ceilalţi mă credeau de dreapta.

  Apoi, încă o dată soţia mea, mereu soţia mea, care m-a obligat să-mi trec examenul de licenţă. Şi mi-a făcut bine, dorind să mă distrugă, cea de-a doua soţie a tatălui meu, Lola, care m-a dat afară din casă, provocându-mă în acest fel să mă descurc şi să reuşesc. Mi-au făcut bine profesorii de la Liceul Sf. Sava care m-au gonit din liceu, ceea ce m-a determinat să-mi iau bacalaureatul într-un liceu de provincie, ocrotit de sora soţiei mele, Angela, care ţinea o pensiune pentru liceeni (liceeni care, după câte ştiu eu, n-au reuşit în viaţă). Vagabondând de la unul la altul, de la unii la alţii, eu, cel fără adăpost, am acum unul din frumoasele apartamente din Montparnasse .

  Am mai fost, în sfârşit, ajutat câteodată de rude mai mult sau mai puţin îndepărtate, de către mătuşa mea Sabina şi mătuşa mea Angela, de către profesori care îşi imaginau că am geniu. Am fost ajutat, mai recent, în timpul războiului din 1940 de Anca, mama soţiei mele, care în ciuda durerii proprii, cu inima sfărâmată, i-a lăsat pe ginerele şi fiica ei să plece în Franţa. A murit, sperând să se reîntâlnească cu noi la Paris , unde nu a putut ajunge. A murit cu această nădejde.

  Poate Dumnezeu este acela care m-a ajutat toată viaţa şi eu nu mi-am dat seama

  Am fost ajutat de Dumnezeu atunci când, refugiat la Paris pentru că nu voiam să mă alătur comuniştilor de la Bucureşti, am plecat într-o zi la piaţă fără un ban în buzunar şi am găsit pe jos 3000 de franci (din 1940!). Atâtea întâmplări mi-au venit în ajutor! Poate Dumnezeu este acela care m-a ajutat toată viaţa, care mi-a sprijinit toate eforturile şi eu nu mi-am dat seama. Am fost ajutat, apoi, de proprietarul meu din strada Claude Terrasse, dl.Colombel, Dumnezeu să-l binecuvânteze, care nu a cutezat să arunce în stradă un biet refugiat care nu-şi plătea chiria dar era poate trimis de Domnul.

  În ciuda eforturilor mele, în ciuda preoţilor, n-am reuşit niciodată să mă las în voie, în braţele Domnului

  Şi astfel, din mână în mână, am ajuns să obţin un soi de enormă celebritate şi să ajung împreună cu soţia mea la vârsta de 80 de ani, chiar 81 şi jumătate, cu frica morţii, cu nelinişte, fără a-mi da seama că Dumnezeu îmi dăruise atâtea binefaceri. El n-a abolit, pentru mine, moartea, ceea ce mi se pare inadmisibil. În ciuda eforturilor mele, în ciuda preoţilor, n-am reuşit niciodată să mă las în voie, în braţele Domnului.

  N-am reuşit să cred destul. Eu sunt, din păcate, ca omul acela despre care se spune că făcea în fiecare dimineaţă această rugăciune: “Doamne, fă-mă să cred în Tine”. Ca toată lumea, nici eu nu ştiu dacă, de cealaltă parte, există ceva sau nu este nimic. Sunt tentat să cred, ca şi Papa Ioan Paul al II-lea, că se desfăşoară o luptă cosmică enormă între forţele tenebrelor şi cele ale binelui.

  Spre victoria finală a forţelor binelui, cu siguranţă, dar cum se va produce aceasta? Suntem oare fărâme dintr-un tot, sau suntem fiinţe care vor renaşte? Lucrul care mă întristează poate cel mai mult este despărţirea de soţia şi fiica mea. Şi de mine însumi! Sper în continuitatea identităţii cu mine însumi, temporală şi supratemporală, traversând timpul şi în afara timpului.

  Cu toate acestea, este greu să-ţi imaginezi o lume fără Dumnezeu

  Nu apărem pe pământ pentru a trăi. Apărem pentru a pieri şi a muri. Trăieşti copil, creşti şi foarte repede începi să îmbătrâneşti. Cu toate acestea, este greu să-ţi imaginezi o lume fără Dumnezeu. Este totuşi mai simplu să ţi-o imaginezi cu Dumnezeu.
  S-ar putea spune că medicina modernă şi gerontologia doresc, prin toate mijloacele, să reconstruiască omul în plenitudinea sa, aşa cum divinitatea n-a putut s-o facă: în pofida bătrâneţii, a stricăciunii, a slăbiciunii, etc. Să-i restituie omului integritatea, în imortalitate, aşa cum divinitatea n-a ştiut sau n-a vrut s-o facă. Cum n-a făcut-o divinitatea.

  În acelaşi timp, în ciuda a orice, cred în Dumnezeu

  Înainte, sculându-mă în fiecare dimineaţă spuneam: slavă lui Dumnezeu care mi-a mai dăruit încă o zi. Acum spun: încă o zi pe care mi-a retras-o. Ce-a făcut Dumnezeu din toţi copiii şi vitele pe care I le-a luat lui Iov?
  În acelaşi timp, în ciuda a orice, cred în Dumnezeu, pentru că eu cred în rău. Dacă răul există, atunci există şi Dumnezeu.

 112. ***ion adrian – sper să-ţi placă testamentul spiritual al lui Eugene Ionesco.

 113. CMoro,
  “Era vorba de salariati si pensionari ,copii,persoane bolnave cronic,handcapati etc ce ar trebui sa primeasca drepturile lor si nu mila statului ..drepturile lor calculate incepand de la minimul si decentul cos zilnic….”

  Nu intelegi ca nu exista nici un drept material, care sa se bazeze pe mijloacele de realizare ale lui?
  Daca esti dispus sa renunti la jumate din salariul sau pensia ta ptr a completa vreun cos zilnic e ok, dar daca nu, las-o balta si ocupa-te de cum ar putea creste eficienta si randamentul economic.
  Dar nu cu solutii PSDNListe sau DDiaconesti, pe care le intrec doar alifiile vanzatorilor din balciuri pentru dublat instrumentele muzicale ale masculilor orgoliosi.:)

 114. Erata: Nu intelegi ca nu exista nici un drept material, care sa nu se bazeze pe mijloacele de realizare ale lui?

 115. Cred ca Elena Udrea a devenit o obsesie pentru unii asa zisi oameni de presa. Care, culmea, isi inchipuie ca pe mine sau pe vecinii mei de bloc ne intereseaza mai mult decat orice de cate ori stranuta omul Elena Udrea si nu ce realizeaza ministrul Elena Udrea.

 116. ***Nicolae – cine o are în ziar pe Elena Udrea face raiting. 😆 Şi jurnaliştii ştiu asta.
  Cred că ai observat că nici un jurnalist n-a vorbit vreidată despre realizările ministrului, omului politic Elena Udrea. Se caută senzaţionalul, strănutul, cum îl numeşti tu… 😮

 117. ION ADRIAN…..Raule…care esti….Fii bun,fii darnic…..
  Pensionarii au platit,au fost obligati sa plateasca pentru pensiile de acum..salariatii de azi sunt obligati sa plateasca pentru pensiile lor viitoare ..Important e ca acest sistem “piramidal” al pensiilor sa dureze,baza sa fie consolidata si sa nu se depuna paraziti politici si administrativi pe aceasta piramida….
  Salariatii de azi ..salariu decent care sa acopere cosul minim …in sistem bugetar si privat (mai ales la gainarii privati )care fura si de la salariati si de la stat…(evaziune,contrabanda etc)…Ce parere ai despre o posibila greva generala in Romania ..si in sistemul bugetar si in sistemul privat ..o greva generala care sa “sporeasca ” profitul privatizatilor …totul pentru un salariu minim decent care sa acopere cosul minim al salariatului raportat la preturile actuale ..alimente,utilitati ,transport ….
  Adevaratii privati ,solizi si competenti au luat-o deja inaintea legilor guvernului…acorda acel salariu de care vorbeam,respecta angajatul si chiar e preocupat de starea sa de sanatate fizica si psihica aflata in raport direct cu conditiile de munca,tratament din partea angajatorului si a sefilor directi si nu in ultimul rand de salariu…
  Restul ..probabil majoritatea …gainari privati romani….cu unele exceptii pe cazuri fortuite ,cazuri de forta majora ,generate de politica economica si fiscala a guvernantilor .
  Fii bun,fii darnic…..ca a ta va fi imparatia cerurilor ….

 118. FRANK…..”Cu gandul si cu ochii,pe harta Europei “…si rosu vad in fata ochilor numai cand sunt in Romania….Totul pentru clasa conducatoare..pentru partidul iubit ..si doar ce pica printre degete pentru restul fraierilor romani …La fel a facut si PSD ul si PNL ul …dar parca cu mai multa prudenta si decenta….

 119. Pai credeam ca stii ce torpileaza acest sistem piramidal(mare lucru ca intelegem cu totii asta, si cu modestie te intreb cand combateam anul trecut in toamna pe tema asta si dadeam intrun fel niste lectii gratuite starnit de biblio cati oare pricepeau asta cand mie doar acum 5-6 luni un cunoscut profesor de la ASE(l-o fi avut si Andreea Vass) imi argumenta categoric de la inaltimea catedrei dlui ca banii pe care-i primeste el la pensie ca e si pensionar, deh, famelie mare- renumeratie mica, sunt nici mai putin banii dati de el in perioada de cotizant CAS care nu-i asa au produs si profit si dobanda si nu intelegea ca a acest sistem nu e unul de tip privat adica de tip fond de investitii ) si anume:
  -Scaderea varstei de pensionare sau facilitati in a te pensiona sub diverse motive;
  -Cresterea duratei de viatza dupa varsta de pensionare
  -Scaderea numarului de contributori la CAS atat din cauze de scadere a natalitatii, emigrare dar si a celor doua de mai sus;
  -existenta pensiilor necontributive adica suportate de la buget , si mari in valoare, care pe baza scaderii incasarilor la fondul de pensii incarca si mai mult sarcina tot mai mare a acestuia;
  -scaderea eficientii economice care reduce suma totala ce se aduna la fondul de pensii si la orice fond care alimenteaza bugetele statului;
  -propaganda populista care nu explica aceste realitati ci contribuie la starea de marasm social realizand de fapt un sabotaj generalizat al intereselor celor corecti si dornic de viatza neparazitara incurajand orice soi de parazitism, lucru cu atat mai usor pe fiondul gravelor deficiente legislative si de guvernare competenta ca doar nu suntem guvernati de nemti competenti ci tot de ai nostrii putin doar mai buni si nu atat de ticalosi ca fosilele comuniste si progeniturile lor din PSD si azi din ce in ce mai mult si din PNL.
  Sunt de astia si in PDL dar poate ca sunt aici si nu acolo ptr ca nu mai vor sa fie ca si parintii lor.
  Nici Tismaneanu nu mai e ca Tismenitzki sau cum l-o fi chemat pe comunistul internationalist care i-a fost tata, dar putea cu sanse mari sa fie la el ca regula si nu ca exceptie a aschiei ce sare de pe trunchi. 🙂

  Daca este sa ma refer la sanatate de unde sa mai primesca adevaratii bolnavi asistenta medicala cand contribuabili sunt doar 20 % , daca pun si copii la socoteala, din cei care apeleaza la srvicii medicale subventionate.
  De unde mai Moro, de unde ? De la Vantu, Voiculescu, Patriciu si vuvuzelele lor? De la PSDNL si toate taraturile, interlopii si infractorii aciuiti prin ograzile lor?
  De la tine Moro si de la Puiu sau poate de la Frank care cred ca produce si altceva decat postari majusculate pe aici si pe aiurea.
  Uite Silver dovedeste ca nu doar vorbeste, ci si face in zona ei de competenta, ca de vorbit poti vorbi de orice ti se, oriunde ti se , dar de facut e mai greu chiar si cu Viagra 🙂

 120. Erata: Nici Tismaneanu nu mai e ca Tismenitzki sau cum l-o fi chemat pe comunistul internationalist care i-a fost tata, dar putea cu sanse mari sa fie ca el, ca regula si nu ca exceptie a aschiei ce nu sare departe de trunchi.

 121. @cmoro
  Bună seara, cmoro
  Nu știu ce înțelegi tu prin coșul minim, având în vedere că un pensionar care a afăcut rareori mișcare în aer liber și s-a obișnuit până mai deunăzi cu o hrană bogată în grăsimi toxice de origine porcină trebuie să-l umple acum cu medicamente al căror preț de monopol este la mâna mafiei distribuitorilor (mondiali și autohtoni) de frecții scumpe la picior de lemn, în timp ce persoane precum Silver de exemplu care cred în sintagma ,,men sana in corpore sano”, se descurcă (nu foarte ușor, e adevărat) cu o pensie de neprivilegiat, având bani și de o carte.
  De fapt, din câte constat în viața reală și nu cea televizată, multă lume trăiește la nivelul… căruciorului zilnic pe care îl umple cu promoțiile marilor lanțuri de supermarket-uri.
  Probabil, cmoro, că dacă îți vei petrece tot restul vieții stând cu posteriorul pe scaunul din fața monitorului, vei avea nevoie în curând, nu de un coș, ci de un cărucior de medicamente. 🙂
  Viața noastră depinde (și trebuie să fie așa, cmoro), de noi înșine în primul rând….vorba aceea…cum ne așternem, așa vom dormi (somnul rațiunii) 🙂

 122. Orice sistem piramidal nu poate dăinui decât dacă baza se extinde mereu sau scade corespunzător ,,masa” unităților componente , astfel încât presiunea, care se definește dimensional ca forță per suprafață, să rămână constantă și să nu depășește limita de…curgere sau prăbușire de-a dreptul, precum se întâmplă cu orice joc pueril de tip FNI sau Caritas.

 123. @Silver
  Am un vecin care-și paște uneori trei capre pe tăpșanul din fața casei mele și am să-l întreb (când îl mai văd) dacă nu cumva are lapte de vânzare.
  Nu, nu pentru procreere, dar pentru…simulare, nu strică 🙂

 124. @cmoro
  ,,Adevaratii privati ,solizi si competenti au luat-o deja inaintea legilor guvernului…”
  BINGO, cmoro (vorba lui Ion Adrian), exact asta aștept de la stat, să stimuleze dezvoltarea sectorului privat autentic, adică acela care transformă inteligență+ingrediente materiale în locuri de muncă și valoare adăgată pe termen lung și nu cel speculativ (imobiliar) adept al filozofiei de cartier ,,dă-mi-o mie, na-ți-o ție” , adică ,,viziunea” pesedisto-liberală a șlehtei de tăriceni , antonesci, ponți, iliesci și tot neamul lor de lichele prăduitoare care au încăput lejer sub ,,umbrela” primilor.
  Auzi la tine….cică aceștia au furat decent…În realitate, bieții de ei nu au furat nimic, ci (doar) au transferat cu acte în regulă avuția națională în buzunarele proprii și în paradisurile fiscale, după care, au demolat ,,cojile” supte de sevă piatră cu piatră pentru…,,investiții” imobiliare. Adică sedii de birouri și cvartale de locuințe în care praful nu este șters de nimeni.

 125. ***ZeV – pe când mergeam la Soveja, am cunosccut turişti care veneau acolo special ca să bea lapte de capră. Ştiu că era mult mai scump decât cel de vacă şi extrem de lăudat de unii care veneau pentru al treilea sau al patrulea an.

  Soacra nepoatei mele are capre şi, de ani de zile, se hrăneşte, în mare parte, cu lapte şi brânză de capră. E trecută de 80 de ani dar, la muncă, te întrece şi pe tine şi pe orice blocar. Dă pe dinafară de cât de voinică şi sănătoasă este.

  Ştii cum se mai numeşte capra? Vaca săracului… 😆

 126. Doamne, fa-ma prost!
  versuri: Anonim si Victor Socaciu

  De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
  Si actualii dar si fostii,
  Cei mai destepti de pe Pamant
  Au fost intotdeauna…PROSTII.

  Nu te ruga la ursitoare
  Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
  Mai bine urla-n gura mare:
  “Iubite Doamne, fa-ma….PROST!”

  De ce sa tragi ca la galera,
  Sa-nveti atatea fara rost,
  De vrei sa faci o cariera
  Ajunge numai sa fii…PROST.

  In lumea asta cu de toate,
  Unde se-nvata contra cost,
  Pacat ca nici o facultate
  Nu da si diploma de….PROST.

  Avem impozite cu carul
  Dar inotam in saracie
  Si ce buget ar avea statul
  Dintr-un impozit pe…..PROSTIE…

  Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
  Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
  O, Doamne, de ne-ar creste graul
  Cum cresc recoltele de …PROSTI.

  Si-n lumea asta rasturnata,
  Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
  Savantii nostri mor de foame
  Si numai PROSTII sunt destepti.

  Primită pe mail, de la prietena mea.

 127. @Silver
  Sărac, sărac, dar are moșu’ punguța cu doi bani la teșcherea ? Are… 🙂

 128. ***ZeV – nu înţeleg la ce te referi cu moşul…
  Am înţeles că o capră dă un litru de lapte pe zi.

 129. Bogdan Hosu, lider sindical si mai demult aparent promotor al reformelor o fi bolunzit?
  Adicatelea ce vrea el, cu… cica un referendum ? Care referendum? Sau este o stire falsa?

 130. Buna ziua!

  Are cineva in colectia muzicala piesa lui DJ.Sebi intitulata “M-am suit in Dealul Clujului” ?
  Pe iutub n-am gasit decat:
  http://www.youtub.com/watch?v=A_mbItr3Y3g
  Multumesc

  p.s.ieri eu am avut probleme cu trimiterea de e-mail catre o persoana de care aveam mare nevoie! -abonament internet romtelecom IPtv. 🙁

 131. @ion adrian
  Bogdan Hossu este un așazis lider de sindicate bugetare care și-a depășit cu mult limita de competență impusă de prerogativa de sindicalist și de legislația în vigoare privind procedurile de urmat pentru inițierea și desfășurarea unui conflict de muncă.
  Acest individ veros, arogant și cu comportament de anarhist, îndeamnă cu insistență pe toate canalele media la nesupunere civică și destabilizare a insituțiilor statului de drept, în numele unei reprezentativități dubioase situate în afara cadrului politic și instituțional stabilit de Constituție.
  Din acest motiv, cred că Parchetul General ar trebui să se autosesizeze pe baza indiciilor clare de subminare a ordinii constituționale de drept și a securității naționale.

 132. doamna ministru, tinand cont ca avem o gastronomie cat de cat recunoscuta pe plan european,oare infiintarea unei scoli puternice de gastronomie nu ar fii indicata?sau pregatim doar soldatei prin scolile profesionale din tara(bucatari)si nu generali(chef executivi) capabili sa conduca marile restaurante ale lumii?oare doar sportul este prioritar nu si cum ne alimentam?apropo intre sportiv si alimentatia acestuia este o mare legatura….un sportiv prost hranit nu da randamentul scontat

 133. Elena ai mare dreptate ca trebuiesc sali polivalente… dar de ce asa multe… pentru inceput faceti vreo doua-trei… dar nu de 2-3000 de locuri. Pentru a organiza competitii sportive de amploare (campionate europene, mondiale etc) avem nevoie de cel putin 2 sali de sport cu minim 20.000 de locuri si toata infrastructura aferenta, (locuri de parcare, vestiare, sali de recuperare si forta, sali de conferinta si media etc). Ca sa nu trebuiasca sa mergeti prea departe sa vedeti despre ce e vorba, eu zic sa trageti o fuga pana in Serbia, la Belgrad si sa vedeti despre ce Sala vorbesc. Acolo se organizeaza de la concursuri de Miss World, la Eurovision si se termina cu competitii sportive (Campionate Europene si Mondiale la sporturi de echipa).
  Dar… sfatul meu… aveti grija cu cine va apucati sa construiti aceste sali ca s-ar putea sa platiti pe una cat au dat altii pe 3-4…
  Toate cele bune…

 134. Buna seara tuturor!

  Nicolae

  Elena Udrea este obsesia politicienilor din opozitie.Presa este doar instrumentul prin care acestia incearca sa o faulteze ori de cate ori au ocazia.Partea interesanta este ca pare ca toata presa este a opozitiei,asa ca probabil nici nu vom vedea prea degraba in media si partile bune a vreunul ministru a acestui guvern.

 135. erata la “08.12.2010 at 15.50” :
  in loc de “bicicleta medicala” se va citi “bicicleta medicinala”

  Nu a fost cu intentie, dar nu mi-am recitit comentariul inainte de a-i da “ok-ul”.

 136. PROBLEME GRAVE LOCUINTELE ANL BAIA MARE ZECI DE MILIOANE DATORII LA INTRETINERE SALARII DE MIZERIE, AVEM COPII LA SCOALA NE DUCEM TRAIUL DE AZI PE MAINE CALITATEA LOCUINTELOR LASA DE DORIT CHIRII MARI TAXE LA FEL DE MARI BLOCURI CONSTRUITE DE DOI ANI FARA CONTOARE MACAR LA APA CASTIGAM CAT TREBUE SA PLATIM CHIRIE SI TAXE . VA INTREB CARE ESTE ATUNCI AJUTORUL PT TINERI IN LOC SA NE AJUTAM PARINTII TREBUE SA NE AJUTE DANSII PE NOI SINCER IMI ESTE RUSINE DE TARA IN CARE TRAESC,SPER SA VEDETI ACEST MESAJ ,SA NE RASPUNDETI SA STIM CINE ESTE DE PARTEA NOASTRA TIMP DE UN AN AM PLATIT O CHIRIE DE 472.50 RON ACUM PLATIM 350 RON DAR CU TAXELE AJUNGEM LA PESTE 800 RON SI TRAIM DIN SALARII MIZERABILE AVEM COPII LA SCOALA AVEM SI ALTE PROBLEME NE GANDIM CU GREU LA ZIUA DE MAINE CU GREU CA VIN SARBATORILE SI NU AI BANI PT COPII TAI

 137. De fapt…vroiam doar sa Va urez o seara frumoasa si linistita !

 138. Se circula foarte greu de la Brasov pana la Targu Mures.Este zapada de 3 cm pe sosea si drumarii lipsesc cu desavarsire.

 139. Dacă a fi să ne luăm după ce spune Dan Diaconescu pe OTV, în curând numărul membrilor partidului poporului va întrece numarul românilor din ţară şi de pretutindeni. 😆

 140. La cat e cotat Dan Diaconescu dupa propriul sau sondaj pentru presedintie? 75%?Probabil din 100 de angajati ai sai,75 il voteazaAsa e aranjamentul.hahaha

 141. daca dumneavoastra, doamna Udrea, reusiti sa duceti la capat acest proiect, imi scot palaria in fata dumneavoastra! Romania e cu infrastructura la pamant, avem nevoie de o sala noua si intre 5.000 si 15.000 locuri in fiecare municipiu!

  325 de milioane de euro nici macar nu sunt foarte multi bani, cat doua stadioane nationala de fotbal

  MI-E RUSINE CA IN TARI PRECUM SERBIA, CROATIA S-A PUTUT SI LA NOI NU! O FAC SI BULGARII ACUM

  INCA MANDRU CA SUNT ROMAN, DAR DIN CE IN CE MAI PUTIN DACA NU SE REALIZEAZA NIMIC

  FACETI ACEST LUCRU, DOAMNA UDREA, SI RAMANETI IN ISTORIE!

 142. Ar trebui sa se dea o lege care sa-i scoata la plata pe magistratii ce au gresit.Stiu ca e un proiect de lege,asigurarea obligatorie a magistratilor,dar despagubirea e prea mica.Asa cum ei cer daune morale si materiale de sute mii euro,tot asa sa plateasca si ei cand gresesc.Ar trebui sa ramana in sistem cei competenti.Cei ce gresesc sa fie exclusi,iar victimele lor sa primeasca sute de mii euro,in functie de cat au suferit.
  Viorica Visan merita 1 milion euro sa primeasca de la magistratii ce au condamnat-o pe nedrept.A suferit foate mult.
  Tot dam exemple de afara…un american a stat 5 ani dupa gratii de pomana si a primit despagubiri de 3 milioane dolari,nu de la stat.
  Nu noi trebuie sa platim pentru ca magistratii au gresit,cand ne sanctioneaza CEDO,ei sa plateasca.
  Intr-o tara normala daca ai gresit,platesti.Magistratii sunt privilegiati in tara asta,fac ce vor,dar fac foarte prost.Dar nu raspund in niciun fel.Au facut greva ilegala anul trecut,nu a fost nimeni tras la raspundere.Bugetarii au pierdut 25%-60%,magistratii au ramas la fel.Mai sa fie…

 143. Culmea e ca unul din magistratii ce i-au pecetluit soarta Vioricai Visan este socrul lui Andrei Volosevici,primarul.Magistratul asta a fost nitel si prin CSM.Are o vila asta in Pulestii noi…a primit bani multi de la camatari,petrolisti,etc.S-a imbogatit si el un pic asa…miroase a “petrol”.

 144. Un student si o studenta au omorat un om de afaceri.El a fost condamnat la 23 ani,ea la 20.Pe ea o cheama Alina Horeanu.Nu comentez aceasta sentinta definitiva.Poate e drastica.Magistratii ii obliga sa plateasca 900.000 lei daunele.De unde sa plateasca?Asa sa fie obligati si magistratii sa plateasca, atunci cand gresesc.Nu au de unde,puscaria,munca in folosul comunitatii niste ani.
  2 oameni au fost arestati preventiv.Unul din ei a fost director in ministerul transporturilor.tribunalul Bucuresti a respins propunerea de arestare preventivsa,dar curtea de apel a admis recursul procurorilor si astfel cei doi sunt in arest preventiv.Asta e bataie de joc.In mod normal e greseala.Niste magistrati sa plateasca,ori aia din tribunalul bucuresti,ori aia din curtea de apel.Le scriu cu litere mici pentru ca ii “respect” foarte mult.
  Soferul ce a circulat cu bena ridicata pe dn1 si a lovit pasarela aia a fost condamnat la 3 ani cu suspendare,dupa care a fost condamnat la 3 ani cu executare.E bataie de joc ,nu se poate asa ceva.Nu se poate asa ceva.Petre Tundrea a fost omorat de magistrati.tribunalul Constanta a condamnat 3 traficanti de droguri la peste 22 ani inchisoare,desi nu au omorat pe nimeni si marfa a fost confiscata in intregime.Un tanar de 19 ani a fost condamnat la 20 ani pentru ca a impuscat mortal un politist,dupa care a fost condamnat la inchisoare pe viata.Doi soti condamnati initial la 17 ani,in final au fost condamnati la 30 ani.Gigi Becali arestat preventiv,Solomon,Platon,Penescu,Oana Timis,etc puteau fi judecati in libertate.Numai erori a facut justitia si nu plateste ea,noi platim.In plus tot noi platim si intretinerea puscariasilor.

 145. poveste cu migratori mincinosi:
  udmr’istii declarau prin vara ca daca la sfarsitul anului nu se va reveni la salariile de dinainte de reducerea cu 25% vor iesi de la guvernare … 🙂

 146. ***cenushares – hai las-o baltă că nu s-a făcut nici o reducere de 25%… În oraş la mine, la învăţământ, nu le-a luat nici 5 bani de când cu bulibăşeala asta de umblat la venituri, ba le-a dat şi al 13-lea salariu…

  Chiar nu te-ai prins că singura intenţie a Preşedintelui a fost să ajungă la pensionari? Pensionarii sunt singurii taxaţi, singurii care, în opinia celor de la putere, trebuie să scoată ţara din criză…

  Mă întreb de ce nu ne dau nişte cianură… Şi-ar lua o grijă…

 147. CUI I-AR FOLOSI REINVIEREA DEFUNCTEI ALIANTE D.A.?

  In ultimele luni mai pe fata mai pe dos,diversi leaderi PD-L,dar si P.N.L.TRANSMIT SEMNALE CONFORM CARORA,UNDEVA IN SUBTERAN SE POARTA NEGOCIERI.
  Desi public,cocoselul CRIN ANTONESCU,are puseuri de-o idiotenie,pe care doar MIRCEA GEOANA SI VICTOR PONTA,le-ar intrece,sunt convins ca in spatele usilor inchise lucrurile sunt mult mai agitate.
  Dreapta romaneasca-iata un subiect pe care intelectualitatea romaneasca refuza cu obstinatie sa-l abordeze,si refuza dintr-un motiv simplu,PNL,ATIT IN TIMPUL LUI TARICEANU,DAR MAI ALES ACUM,ESTE UN PARTID ANTIREFORMIST,care se opune cu indirjire reformelor din curtea statului:
  -INVATAMINT
  -SANATATE
  -administratie,centrala si locala
  Desi se revendica a fi un partid de dreapta,PNL,din felul in care a guvernat,iar astazi din felul in care voteaza in parlament a tradat valorile dreptei,dovedint ca este in anumite situatii chiar mai la stinga decit social democratii.
  In aceste conditii stau si ma intreb,CE SENS ar avea refacerea aliantei D.A.?
  Pt ca sunt convins,ca lucrurile ar merge pe acelasi traseu ca si in 2007.
  Curtat atit de psd cit si de PD-L,crin antonescu se crede un personaj providential,desin zestrea lui,dar mai ales a partidului este saracacioasa.
  Si ca situatia sa se inscrie in linia idioteniei peneliste-CRIN ANTONESCU SE ALATURA TURNATORULUI DAN VOICULESCU,UNUL DIN CEI MAI TOXICI INDIVIZI,CARE FAC UMBRA pamintului,tragind partidul si electoratul sau intr-o lume promiscua,si respingatoare,facind aproape imposibila apropierea de PNL.
  Si atunci stau si ma intreb,OARE INCET,INCET,ACEST PNL,NU A DEVENIT SI EL O SOLUTIE IMORALA?
  Eu cred ca da,eu cred ca PNL,nu mai are de multa vreme nimik in comun cu un partid de drepta,ca derapajele evidente spre extrema stinga plaseaza aceat partid,in rindul partidelor ,NEFRECVENTABILE’despre care e bine sa afli doar de la altii cum mai traieste,si din behaiturile lacheilor lui vintu si voiculescu,pt ca apropierea de acest partid,are efecte ingrozitoare.

 148. De ce nu obosesc lichele?

  Recunosc ca aceasta intrebare pare a nu avea raspuns,pt ca analizind doar perioada ultimilor 20 de ani si pur si simplu ma minunez de cita vitalitate dau dovada lichele care par a se alimenta de la PARINTELE,mineriadelor OCTOGENARUL ION ILIESCU,cel care intretine cu toata energia un populism devastator,pt aceasta tara.
  Populism care isi are radacinele in lunga istorie comunista ,dar si din perioada interbelica,cind aceleasi subiecte politice framintau societatea romaneasca.
  Este de-a dreptul sinucigas sa nu vezi realitatile crunte,cu care aceasta tara se confrunta.
  Avem neobrazarea sa pretindem sa traim ca occidentali,,uitind ca nu avem in spatele nostru ca natie nimik care sa ne recomande ca un neam serios.
  Intreb ce brand-ri au romanii,unul singur,care sa fie OPERA GINDIRII NOASTRE?
  O marca de masini,dar care sa fie a noastra si sa fi rezista in tim asa ca mercedes,opel,ww,reanault?
  In domeniul electronicii?
  IN TURISM:
  nimik nu ne recomanda,n-am facut nimik,DAR AVEM PRETENTII.si avem pretentii ca guvernul boc in doi ani sa stearga DECALAJUL ISTORIC,DE PESTE 50 DE ANI si sa-i aduca pe romani la nivelul de trai al occidentalilor,care fie vb. intre noi,au muncit,muncesc ,si vor muncii serios si cu randament.

 149. Astazi 13.12.2010 pentru Mircea Geoana este o zi de ghinion. Partidul Social Democrat a decis ca pe o perioada de sase luni de zile,Mircea Geoana sa fie suspendat din partid. Apreciez ca incepand de astazi presedintele senatului,Mircea Geoana, pe o perioada de sase luni,este considerata o persoana apolitica,respectiv independenta. Nu pot concepe ca seful senatului sa fie o persoana independenta,nesubordonata unui anumit partid politic. P.S.D-ul daca l-a suspendat sase luni din partid, pe Mircea Geoana ,rezulta ca a renuntat in totalitate la serviciile acestuia, inclusiv subordonarea functiei de sef a senatului. Daca juridic se considera ca Partidul Social Democrat a renuntat la serviciile politice a lui Mircea Geoana, inclusiv la functia de presedinte de senat, REZULTA CA FUNCTIA DE PRESEDIINTE A SENATULUI ESTE DE AZI DETINUTA NU DE O PERSOANA POLITICA, CI DE O PERSOANA INDEPENDENTA,situatie fara precedent. In aceasta situatie P.S.D-ul pierde dreptul de preemisiune,de a mai avea in continuoare,functia de PRESEDINTELE SENATULUI si ramane o functie disponibila. Se poate apoi trece la alegerea unui nou presedinte a senatului,desemnat de partide si aprobat de parlament.

 150. poveste cu struguri acri:
  frank says: ” … stau si ma intreb,CE SENS ar avea refacerea aliantei D.A.?” … 🙂

 151. ***ZeV – de asta îşi şi permite Geoană să iasă cu declaraţii belicoase şi cu acuze la adresa lui Tonta. Ştie că PSD-ul îl va ţine-n braţe şi nu de dragul lui ci ca să aibă senatul la dispoziţie. Să nu-ţi imaginezi că Geoană o să tacă. Oricum, ce-a fost mai tare a fost spus şi anume că fam Sârbu-Ponta s-a bucurat de foarte multe privilegii cât a fost el şef PSD şi că Tonta a promovat în partid fără merite.

  Ponta=un fel de Dinu Păturică modern, din “Ciocoii vechi şi noi” a lui N Filimon.

 152. @Frank
  PNL a devenit de mult, din ,,stea pitică”, o ,,gaură neagră” cu miros de hidrocarburi, pe care PDL ar trebui să o ignore total până la alegeri, deoarece nici o ,,sclipire” de inteligență și de bună intenție nu mai transpare din câmpul gravitațional al interesului de castă, ce caracterizează această șlehtă de derbedei care se autoinitulează emfatic ,,liberali”.
  Încep să cred că o coabitare cu un partid declarat social, transparent,pe față, este preferabilă unei asocieri cu o cireadă de brutuși…dovedită neviabilă odată cu exluderea PD de la guvernare.
  Oricum îmi doresc ca alianța PDL-UDMR-UNPR, să câștige alegerile viitoare. Acesta este interesul național al românilor, pe care unii, încă mulți, nu-l înțeleg.
  NICI UN COMPROMIS CU CRIN ANTONESCU, IMPOSTORUL NR.1 AL LIBERALISMULUI ROMÂNESC !

 153. Tara are nevoie de sali polivalente sau PDL-ul are nevoie de comisioane grase?

 154. Frank,
  PNL ca si Pntcd este uzat, este expirat si corupt si trebuie svarlit la lada istoriei (nu spun de gunoi din respect ptr isoria lui antecomunista) .