Soluţia americană la situaţia economică dificilă: 200 de miliarde de dolari investiţi în infrastructură

Barack Obama a fost numit de foarte mulţi comentatori politici „primul preşedinte socialist al SUA”. În România, opoziţia şi mass media l-au prezentat ca pe un exemplu de succes al modelului socialist care a ajuns peste ocean, uitând să spună că tentativa sa de a introduce modelul statului asistenţial l-a coborât la o cotă de încredere extrem de joasă.

Ce e însă mai interesant de atât este faptul că preşedintele american începe în această toamnă un proces de recâştigare a încrederii cetăţenilor printr-un plan amplu de refacere a infrastructurii americane, lucru care va genera locuri de muncă. Asta pentru că şomajul în SUA se situează la 9,1% şi creează îngrijorări la nivelul economiei mondiale. De aici şi fluctuaţiile bursiere, dar şi neîncrederea generală în capacitatea politicienilor de a redresa corabia.

Preşedintele american a ţinut aseară un discurs în plenul Congresului american, având un mesaj clar: avem nevoie de investiţii care să creeze locuri de muncă. The American Jobs Act will repair and modernize at least 35,000 schools.  It will put people to work right now fixing roofs and windows; installing science labs and high-speed internet in classrooms all across this country.  It will rehabilitate homes and businesses in communities hit hardest by foreclosures.  It will jumpstart thousands of transportation projects across the country”. Rezultatul: aproape 200 de miliarde de dolari investiţi în infrastructură.

Interesant este ce spune Preşedintele american şi despre unul dintre pachetele sociale cele mai costisitoare – cel privind sănătatea. Millions of Americans rely on Medicare in their retirement.  And millions more will do so in the future.  They pay for this benefit during their working years.  They earn it.  But with an aging population and rising health care costs, we are spending too fast to sustain the program.  And if we don’t gradually reform the system while protecting current beneficiaries, it won’t be there when future retirees need it.  We have to reform Medicare to strengthen it”. Rezultatul nu e încă cert: tăieri între 500 şi 1200 de miliarde de dolari pe perioada următorilor 10 ani.

Din această perspectivă, discursul lui Barack Obama nu diferă cu nimic de ceea ce spun eu, ca ministru al Dezvoltării, de ceea ce spun Premierul Boc, ministrul Anca Boagiu sau Preşedintele Traian Băsescu: din criză se iese cu investiţii, nu cu mărirea nivelului asistenţei sociale.

Românilor trebuie să le oferim oportunităţi, trebuie să le creăm locuri de muncă, să stimulăm creşterea salariilor muncitorilor, să încurajăm investiţiile private şi rularea capitalului, să scădem deficitul bugetului asirugărilor sociale. Românii nu au nevoie să ţină mâna întinsă la stat, nu trebuie ţinuţi într-o perpetuă sărăcie. Trebuie încurajaţi să prospere, să se dezvolte individual. Sunt câteva lecţii pe care societatea românescă trebuie să le înveţe de aici:

 • Decât subvenţii pentru căldură (practic, bani aruncaţi într-un sac fără fund), mai bine retehnologizarea CET-urilor, investiţii în sistemul de transport al energiei termice, introducerea sistemelor de cogenerare, încurajarea românilor să-şi reabiliteze termic locuinţele.
 • Decât bani aruncaţi de-a valma în sistemul de sănătate, mai bine închise robinetele de pierderi, mai bună e introducerea de tehnică şi aparatură medicală nouă sau reabilitarea spitalelor. De asta, m-am convins chiar astăzi la Vâlcea, unde reprezentanţii administraţiei locale îmi spuneau că, dacă nu ar fi fost cele peste 58 de milioane de lei fonduri nerambursabile, nu şi-ar fi putut permite să reabiliteze Spitalul Judeţean.
 • Decât doi ani concediu maternal, mai bine un program de construcţie de creşe şi grădiniţe.
 • Decât creşterea şomajului şi a ajutoarelor sociale, mai bine locuri de muncă, mai bine drumuri reabilitate, autostrăzi nou construite şamd.
 • Decât dereglementarea turismului, mai bune investiţiile în drumuri şi obiective turistice.

Dacă lui Antonescu şi Ponta nu le place discursul Guvernului privind investiţiile, ar putea, totuşi, să asculte lecţia lui Barack Obama. Până la urmă, limba dezvoltării unei societăţi este universală. Cu siguranţă că şi ei vor pricepe că oamenii în general, fie ei români sau americani, nu doresc să fie asistaţi social, ci vor şanse să progreseze şi să ajungă singuri la bunăstare.

 

PS. Nevoia de investiţii în infrastructură se simte peste tot în ţară. Am discutat despre acest lucru chiar astăzi cu primarul Craiovei, Antonie Solomon, alături de care am semnat trei contracte în valoare de peste 50 de milioane de euro, pentru reabilitarea unor străzi, construirea unui pasaj rutier subteran în zona centrală a Craiovei şi realizarea unui waterpark. Îmi spunea primarul că, pentru a acoperi necesarul de lucrări şi pentru a crea locuri de muncă pentru aproape toţi şomerii din oraş, ar avea nevoie de încă 4-5 ori pe atâta.

 

 

77 thoughts on “Soluţia americană la situaţia economică dificilă: 200 de miliarde de dolari investiţi în infrastructură

 1. BRENDUL RUSINII NATIONALE = OPRESCU PRIMARUL CAPITALEI.

  GAZONUL A DEMASCAT ADEVARATA FATA A LUI OPRESCU !!!

 2. Sper sa fie cat mai multi romanii care se vor lasa convinsi de adevarurile cuprinse in afirmatiile dumneavoastra. Sper de asemenea ca vor fi din ce in ce mai putini romanii care vor irosi – sub orice forma – oportunitatile pe care le reprezinta alocarile de fonduri pentru realizarea investitiilor preconizate. Restul, sunt mai mult vorbe. Vorbe in care sunt convins ca nu cred cu adevarat nici macar cei care le exprima, indiferent im numele carei “griji” fata de traiul celor multi o fac. Recunoscandu-mi nota de subiectivism, sper – pentru viata mea, pentru viata si viitorul copilului meu – sa reusiti, sa reusim impreuna si astfel sa reusim cu totii.
  O seara buna tuturor.

 3. Sunt farmacista si am considerat ca aici este locul potrivit pentru un proiect de relansare a unui fel de turism care pe langa alte lucruri bune ar putea salva “sanatatea”
  M-am intors recent din America si am ramas foarte impresionata de Clinica doctorului Stanislaw Burzynski,este medicul care de 30 de ani vindeca anumite forme de Cancer in faza terminala.Are pacienti de pe intreaga planeta.Daca aveti un consilier care poate rascoli internetul despre realizarile acestui medic,o sa va dati seama mai bine despre ce anume este vorba
  Problema este faptul ca ,ceea ce i s-a intamplat medicului Nicolae Paulescu,cel care a descoperit Insulina pentru prima data,risca sa i se intample si doctorului Burzynski,insa in America(huston Texas).
  Daca l-am chema la noi,comisia pentru medicamente i-ar patenta descoperirea,care oricum nu are reactii adverse,am dezvolta un turism medical ,nou pentru Romania,insa salvator pentru tara.Domnul doctor are momentan programari pentru jumatate de an,in avans si o mare afluenta de pacienti din toata lumea,care s-ar caza in hotelurile noastre,ar consuma din restaurantele noastre,ne-ar folosi mijloacele de transport si astea toate ar aduce bani;in realitate fiecare pacient este liber sa isi aleaga mijlocul de tratament care i se pare cel mai convenabil adica fiola de citostatic care poate costa pana la 10.000 lei cu reactii adverse ca alopecie,greturi ,diaree,etc sau tratamentul revolutionar al doctorului care in afara de usoare stari de slabiciune nu am vazut sa aiba alte reactii vizibile.
  Daca chiar va intereseaza sa scoateti tarisoara aceasta la liman ,veti lua in considerare aceasta propunere,care in afara de un spatiu corespunzator si acceptul doctorului Burzynski,nu cred ca ar mai necesita altceva

 4. ZeV a scris pe 10 Septembrie 2011, 07:26 am

  @administrator
  Stergeti, va rog si expresia domnului Diaconu Eusebiu, inserata in comentariul postat pe 09 Septembrie 2011, 06:34 pm ( topicul anterior), care suna cam asa :
  CITEZ DIN PUȚUL GANDIRII POPII :
  ,,Monica Macovei, cavalerista zilelor noastre de azi, era vai mama ei elevă!
  DE-ABIA TRECEA CLASA!
  HAI SICTIR MONICA MACOVEI!”
  Comentez : Sau…cand te adresezi unei terte persoane, orice este permis, sub pretextul ,,licentei literar/poetice” ?
  Banuiesc, pe cale logica, ca tot…solicitarea mea va fi stearsa .

  • Sunt de acord şi nu am de ce să mă supăr!
   🙂
   Dar chiar şi ascunsă sub preş, realitatea tot realitate rămâne!

 5. ..SOLUTIA AMERICANA este un simplu paliativ, doar doar o lungi boala, in speranta ca se va vindeca de la sine !
  Wrong !
  Maimuta americană trage, in disperare, de timp, pentru a mai obtine un mandat la Casa Alba.
  In loc sa faca restructurare si sa confrunte datoria suverana, in 2008, OBAMA a rispit peste 1000 de milarde de dolari , injectati in institutii fianciare bolnave, cele care au raspandit boala in toata lumea. Rezultate ? Bonusuri nesimtite , din bani publici, ale actionariatului conglomeratelor financiare cu chicioare de chirpici, dar locuri de munca, NIXAM.
  Bașca, datoria publica a atins pragul limita prevazut de lege, iar sutele de miliarde de acum, o vor ingrosa, in continuare.
  Dupa cum se observa, nimic nu s-a schimbat. In continuare, se fetiseaza ,,idolul consumismului” ca panaceu universal al oricarui impas economic, foarte probabil , atat din considerente electoraliste, cat si sub presiunea marii finante si a lăcustelor transnationalelor, care nu se vor opri, decat dupa ce vor devora si secatui totul in jur, in perpetua lor sete de PROFIT.
  Ati accentuat, doamna Udrea, doar latura investitionala, a programului lui Obama. Dar nu ati spus ca nu se atinge, programatic, de zona cheltuielilor publice, ba mai mult, vrea sa reduca taxe si impozite, subtiind veniturile statului, oricum mult prea firave. El nu pricepe ca , pentru prima data in istorie, schimbarea mentalitatii (prin traditie mai inertiala) a luat-o inaintea regandirii cailor de dezvoltare. Pur si simplu, omul devine tot mai precaut si mai conservator si nu mai acceptă, cu usurinta , sa-si puna destinul pe tavă, el si urmasii lui, pe altarul sistemului bancar, de dragul unei iluzii de o noapte.
  Culmea, Obama propune un buget de ,,aparare”, de peste 700 miliarde de dolari, cel mai mare din istorie. La ce bun, doamna ? Incotro ne indreptam, stimata doamna ? Cred ca spre iad ! Mama lui de afroamerican inconstient, premiat ABUZIV cu un premiu NOBEL pentru…PACE (sic!).
  De aceea ma tem pentru viitorul lumii, dar, ma simt relativ in siguranta, in Romania…cel putin pana in 2012.

  • Hihihi, precum bursucul te-aşteptam la colţ ca să-ţi pălesc un “paliativ” după ceafă dacă tastele tale tastau “paleativ”!
   Ai auzit-o pe hoaşca aia stearpă de Dragoteasca cât de suav rosteşte:
   “paleativ”?
   Hahahahihihihuhuhu….. 🙂

 6. Barack Obama este criminal,in adevaratul sens al cuvantului.A omorat un om fara judecata si considera ca el a facut dreptate.El inseamna si justitia?Mai spunea unul de la noi ca el este in varf,peste parlament si justitie.

  • Auzi bă Balbeck!
   Dar că omul ăla omorât de Obama a omorât aproape 3000 de civili nevinovaţi nu este un criminal?
   Beiiiiiiiiiiiii ţie chiar nu ţi-e ruşine să afirmi o asemenea cretinitate?
   Beiiiii, io am impresia că de la piscina aia ai tras umezeală la mansardă şi ţi sa ruginit neuronul!
   Adică după părerea ta creatura aia nenorocită de Osama o fi vreun erou?
   Creatura aia nenorocită de Osama în loc să fie stârpită, trebuia judecată?
   Şi asta intreb eu cel ce am un enorm respect pentru lumea arabă, pentru cultura lumii arabe pentru lupta lumii arabe!
   Dar acest respect nu mă face a avea vreun fir cât firul de praf de respect pentru odioasa creatura Osama!
   Turna-ţi-aş beton în piscină conţărane!

  • @Balbek. Te cam pripesti domnule. SUA se afla in plin razboi cu Al Qaeda inca din 11 sept 2001, este adevarat un razboi atipic si asimetric, dar tot razboi se cheama, razboi in care ne-am prins si noi, cam ca la hora, dar te asigur ca este un razboi in care se moare. Ce este atat de surprinzator ca in acest razboi care inca nu s-a incheiam a murit chiar comandantul suprem al adversarului. De ce trebuie facut Obama criminal pentru un act de razboi pe care l-a inceput tocmai relativ proaspata victima. Dumneata ai auzit de acea zicala ostaseasca care spune ca “decat sa planga mama, mai bine sa planga mama-sa”? Este valabila si in cazul de fata.

 7. Pesedinti americani valorosi, de data mai recenta:
  -Ronald Reagan, pentru : ,,“Mr. Gorbachev, tear down this wall”;
  -Bill Clinton : pentru EXCEDENT bugetar american;
  -George W. Bush : pentru demolarea logisticii terorismului si intarirea capacitatii de reactie rapida a Americii. Tot el, a pus bazele lichidarii lui Osama Ben/BiN Laden;
  La aniversarea a 10 ani de le One Eleven, spun , cu toata fermitatea :
  FELICITARI, DOMNULE George W. Bush !

  • @ZeV. Poate ca ar fi cazul sa nuantati putin pe unii dintre valorosi. Cu unul dintre ei va ajut eu benevol. Premiantul dv. se numeste Bill Clinton si i-ati acordat coronita pentru reusita unui excedent bugetar. Sa o luam mai de la inceput. Bill Clinton a candidat in primul mandat cu o politica populista. Piesa sa de rezistenta o constituia reformarea sistemului american de sanatate. De aceasta reforma urma sa beneficieze fiecare american fie ca muncea si deci contribuia sau nu. Clinton nu a reusit sa isi puna in aplicare de reforma pentru ca s-a opus Congresul unde republicanii au fost majoritari. S-a ajuns la o stare de conflict, Congresul refuzand sa voteze bugetul si prin urmare guvernul american a trebuit sa isi reduca drastic cheltuielile, inclusiv rechemarea acasa a personalului diplomatic, iar altii au muncit pe gratis. Congresul dorea reducerea deficitului, pe cand politica lui Clinton ducea la majorarea acestui deficit. In cele din urma, dupa doua runde ambele pierdute de Presedinte, Clinton a decis – Faca-se voia voastra. Pana la sfrasitul mandatului a obtinut succese importante in echilibrarea bugetului ceea ce i-a asigurat castigarea celui de-al doilea mandat. La care dintre cei doi Bush va referiti, la senior sau la Praslea?

 8. In replica la solutia americana,ar fi interesant de vazut ce spun si analistii economici,asadar iata cum am grupat eu cele trei mari scenarii propuse de marii analisti economici ai lumii,probabil este pt prima data cind le veti gasi aranjate in aceasta formula:
  1.-INFLATIA
  2.-DEFLATIA
  3-CONFLAGRATIA
  Decamdata ma feresc sa dezvolt cele trei scenarii,din motive mai mult s-au mai putin subiective,pt ca din punctul meu de vedere fiecare din cele trei scearii in parte sufera,sufera de pacatul major ,care ar fi ca scoate din scenariu ,REACTIILE IMPREVIBILE ALE OMULUI,sunt destul de reductioniste ,considerind natura umana ca fiind atit de previzibila incit nimic nu se poate intimpla.
  Mai pacatuieste pt ca scoate din joc,CREATIVITATEA OMULUI,FORTA LUI DE A SUPRAVITUII,dar mai ales de a sparge tiparele.
  Amintesc aici un eveniment care a revolutionat lumea si pe care nimeni nu l-a bagat la vremea lui in seama-TIPARUL SI GALAXIA GUTENBERG-
  Mai tirziu calculatorul si lumea suporturilor electronice.
  De aceea consider ca a face abstractie de capabilitatile oamenilor este o mare eroare, pt ca prin definitie-OMUL ESTE ASOCIAT CU PROGRESUL SI EVOLUTIA-
  Ii defid pe cei care zilnic pun pe piata scenarii catastrofice si ii invit sa scrie pt HOLLYWOOD.

 9. Si acum sa vedem cam cum a vazut Turnul de observatia explicatia mea referitoare la decizia C.C.R.care raspundea unei solicitari din partea opozitiei,referitoare la ,ATENTIE,PRESUPUSE’incalcari ale constitutiei.
  Dl TUNULET-aveti o viziune atit de deformata despre lume si viata,incit,acum cind ii vad pe egipteni cum iau cu asalta ambasada ISRAELULUI,cred ca o TERAPIE CU CIOCANELE ALEA GIGANT NU TI-AR STRICA.
  Dar sa ma explic si de ce:
  daca decizia C.C.R. de astazi este un apendice,atunci hai sa vorbim despre PACATUL ORIGINAR.
  DRAGA TURNULE,ACEATA CONSTITUTIE,CONSTRUITA DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI ION ILIESCU,DECI O CONSTITUTIE COMUNISTA ,FARDATA RIMELATA SI COAFATA IN SALOANELE DE INFRUMUSETARE KAGHEBISTE ESTE EXPRISIA UNOR MINTI VARZA,BOLNAVE,ANTINATIONALE SI PROFUND BOLSEVICE[folosesc termenul bolsevic,cu riscul ca prietenul ze.v. sa vada rosu inaintea ochilor]
  In aceste conditii Draga domnule TURN,matale despre ce vorbesti aici??????????????despre acest ,MARE RAU INDREPTAT IMPOTRIVA STATULUI DE DREPT,AL NATIEI ROMANE CARE ESTE CONSTITUTIA PESEDISTA???????
  HaI DOMNULE CA ESTI ATIT DE COMIC,incit chiar ca imi vine sa-ti scriu un pamflet usturator.Turnule,fa o rasucire la 90 de grade de la stinga spre ,DREPTA’si uita ca ai fost comunist,uita ca ai fost indoctrinat si incearca sa-ti ajuti in felul asta copii,nepotii si prietenii.
  Uitate in jurul tau si vezi ca peste tot unde au pastorit stingistii,in special pe flancul sudic,in zona mediteraneeana-ESTE DEZASTRU-
  Scoateti din cap AMINTIRILE CU BRIGAZILE ROSII,PASOOK,SI ALTT SOCIALISTI EUROPENI SI ROMANI,UITA-I DOMNULE,UITA-I.
  Iar actuala constitutie,roagate sa devina o amintire urita cit mai repede posibil.

  • @Frank Zapa. O sa te surprinda Frank draga, dar sa stii ca sunt de acord cu tine atunci cand te referi la viciile Constitutiei actuale. Este o necesitate revizuirea ei si la vremea la care Traian Basescu a venit cu niste propuneri de revizuire a Constitutiei, nu stiu daca iti mai amintesti, am declarat ca eu nu as avea nici o problema sa votez acele propuneri. Tot atunci afirmam ca Traian Basescu a facut primul pas al revizuirii cu stangul si ca nu sunt intrunite conditiile pentru acea revizuire. Pentru aceasta trebuie pregatit un consens al tuturor fortelor politice, ori Traian Basescu nu are timp pentru asa ceva. Personal eu as opta pentru abrogarea Constitutiei actuale si redactarea alteia. Actuala Constitutie este atat de imperfecta incat revizuirea ei ar insemna de fapt o carpeala si inca nu se stie ce modificari vor incerca sa aduca opozantii. Totodata procesul de revizuire este extrem de complicat, inclusiv o aprobare prin referendum si nu se stie daca in final revizuirea va fi incununata de un esec. Eu as prefera o noua Constitutie. Ma ingrijoreaza doar faptul ca noua Constitutie ar urma sa fie redactata de mintea infierbantata a acelorasi politicieni. Cat despre retorica dumitale anticomunista, mai bine lasa-te pagubas. Nu ai inteles ca pana si ZeV te sfatuiesti sa cobori de pe Rosinanta?

 10. Zevule-salut prietene,ce facem astazi?????????????ne mai jucam,s-au ne indreptam tirul spre adevaratii nostrii adversari????????????????

 11. Se suna adunarea pt oamenii de drepta-MISCAREA POPULARA-

  Ca sunt un om de drepta cu viziuni neoliberale,este un lucru cert,ca sunt atasat reformarii statului roman din temelii,iar este deja o teorema nu o axioma,ce nu este insa cert si sigur este ,CINE’vor fi cei care vor reusi sa adune sub faldurile steagului ,DREPTACILOR’toate grupurile,grupuletele,mai mari ori mai minuscule,astfel incit tot ce misca in tara asta ,SPRE DREPTA’sa poata fi adus in batatura ,POPULARILOR’.
  Daca la inceput timizi si prevazatori mai multi ,CETATENI’satui de ,DICTATURA NEOCOMUNISTILOR STINGISTI SI STINGACI,atit de stingaci ca ne-au adus in sapa de lemn ,POVESTEAU DESPRE ALBA CA ZAPADA’iata ca astazi,ideea incepe sa prinda ,CONTUR’ea urmind ca ORICE FORMA,SA FIE UMPLUTA SI FOND,ADICA CU OAMENI.
  Ei abia de aici incepe adevarata problema,pt ca nu-i asa,dupa 21 de ani de INCERCARI TRADARI,REVENIRI,PERTRACTARI,NAVETISM POLITIC,multe figuri care intr-un fel s-au altul se revendica de drepta au cam ,OBOSIT SI PALIT,AU DEVENIT,CHIAR NESUFERITE,ASTFEL CA IN ZIUA Z. NU STIU CITI VOTANTI NEHOTARITI VOR REUSI SA SCOATA DIN CASA,DIN LOCURILE LOR CALDUTE,PT A-SI PUNE STAMPILA PE O MEGAORGANIZATIE POLITICA DE DREAPTA.
  Dupa trista experienta cederista,imi vine sa-i spun din start ,INTELECTUALUI BACONSCHY-Frate stai in banca ta si nu te mai obosii-DUPA EMIL CONSTANTINESCU TU NU PREA MAI AI CE SPUNE SI ARATA-MODELUL TAU DE POLITICIAN ,IN ROMANIA NU ADUNA VOTURI NICI CIT PECE-UL LUI VOICULESCU.
  AAAAAAAAAA,acolo cu mungioagele,gedesistele,ori nu stiu ce alte figuri sclifosite de fetite abandonate,datorita straturilor de celulita ce le-a invadat trupul rotunjor,da acolo poti vi votat,adulat si chiar dorit.
  Insa cind vei iesi in teren,PRINTRE COTOROANTELE ROMANIEI,GEN AURA VASILE,ECATERINA ANDRONESCU,LIA OLGUTA VASILESCU,FRATE AI INCURCAT-O RAU,ASTEA ITI VIND SI OCHELARII IN TALCIOC.
  Astazi in EMISFERA DREPTA,in ce ma priveste-SPERANTE IMI DA UNUL CA SEBASTIAN LAZAROIU-spre care ma uit cu interes si incredere si pe care il doresc tot mai activ ,tot mai in forta.
  Cred ca este un adevarat om de drepta,si un redutabil ,BATAIOR’cu singe in instalatie,capabil sa-i tavaleasca pe cei doi GUGUSTUCI-PONTA SI ANTONESCU.
  De aceea zic,sper sa nu gresesc,DATI-I CORNUL SA SUNE ADUNAREA LUI LAZAROIU’merita incercat,in lipsa de o alta alternativa mai energica…………

 12. Amicul ,,patefon”, spune :
  ,,-OMUL ESTE ASOCIAT CU PROGRESUL SI EVOLUTIA-
  COMENTEZ (concentrat) : Care, OM, Frank Zapa King ? Bacalaureabilul autohton ?Tastacul pe FACEBOOK si MESSENGER ? Trăgătorul cu ,,Laser Gun” în spațiul virtual ?
  Precupețul ? Cersetorul ? Telespectatorul de telenovelă ?…Politicianul ?…Jurnalistul ? …Comerciantul de băuturi alcoolice ? 🙂 🙂 🙂

 13. Si pt ca tot am vorbit despre cine ar trebui sa ,Inhate cornul si sa sune adnarea,nu ma pot abtine sa nu remarc ceva ce s-ar putea sa nu fie prea in ordine.
  Adunarea PENALILOR-ei,aici se pare ca partidele au o problema cu P. mare,problema care tine se pare doar de acest neam ,adica cel romanesc care de cind se stie el priveste cu mult dispret spre LEGE,MORALITATE,ONOARE,SI APLAUDA HAIDUCIA.
  Si acum sa intru abrupt in subiect-Doamna ELENA UDREA,i-a invitat pe ANTONIE SOLOMON SI MIRCEA GUTAU SA REVINA IN PARTID.
  Hopaaaaaa,OUPS……………….
  Stimata doamna ministru-din punctul meu de vedere,ca nemembru de partid invitatia dv este o gafa impardonabila,pe care ati comis-o cu o lejeritate care ma infioara.
  Stimata doamna,nu sunt procuror ca victor ponta ca sa impart vinovatii,nici judecator ca ,CRIN ANTONESCU,DAR,credeti-ma fac parte din acel grup de romani care ,ATENTIE,INCA MAI CREDE IN LEGE,IN MORALITATE SI CARE ,crede ca ,OAMENII CU PROBLEME ,CARE NU SI-AU REZOLVAT CESTIUNILE LEGATE DE ACTE DE CORUPTIE,ba mai mult au fost judecati si si-au ispasit pedepsele,ar trebui sa stea ACASA,.ORI IN ALT PARTID.
  Stiu,cunosc toata argumentatia PRO ACESTEI ATITDINI,CONFORM CAREIA,OAMENII RESPECTIVI ADUC VOTURI SI VOTURILE……………..
  Da,or fi aducind ei voturi pe de-o parte,dar pe alta usa si fereastra va fug stimata voturile-pt ca oameni ca mine,niciodata nu vor vota partide intesate de penali……………..
  Nu credeti cumva ca si noi ALEGATORII AVEM DEMNITATEA NOASTRA ,SI PRINCIPIILE NOASTRE PESTE CARE NU PUTEM TRECE??????????
  Cu ce ne-am deosebii noi de PESEDISTI,PENELISTI SI PECESTI???????????????
  Va rog sa meditati atent la acest aspect. Noi alegatorii suntem toleranti,acceptam multe compromisuri,DAR NU ACCEPTAM SA NE COMPROMITEM-chiar daca dv si partidul dv are capacitatea sa-si lege sigla de domni precum dl GUTAU,CARE SI-A ISPASIT PEDEPSA.
  Aria scopul scuza mijloacele,IN POLITICA ORICE E PERMIS ,BLA,BLA, TINE PINA LA UN LOC…………DE ACOLO INCEPE DEMOCRTIA STIMATA DOAMNA SI AIASTA NU SE VA PUTEA.

 14. Mda vaz ca mi-ai raspuns zevule cu un tir scurt si cam imprastiat,asa ca eu un om exact si la obiect trebuie la rindul meu sa-ti raspund:
  da ASA ESTE CUM SPUI TU ZEVULE,DAR CE AI SCRIS TU ESTE VALABIL,ACOLO LA TINE,IN DEMOCRTIA DE BORDEI,CU PEDELISTI DIN CHIRPICI,ADICA IN BATATURA MOLDEVEANULUI.
  Dincolo de batatura ta,MAI OMULETUZULE DIN CHIRPICI,AFLA CA LUMEA NU STA PE LOC,GINDESTE,CREEAZA PT CA CONATIONALII TAI AIA DE STAU IN BORDEIE SA POATA BENEFICIA DE INTELIGENTA LUMII,DE DESOPERIRILE CELOR CARE SI-AU DEDICAT VIATA PROGRESULUI,EVOLUTIEI,SI NU BETEI,LENEI,POMENILOR,VAICARELI,DOAR PT CA SI-AU CISTIGAT DREPTUL DE A PUNE MINA PE O STAMPILA SI A VOTA.

 15. ZEVULE-daca te superi iti tai nasul,raspunsul meu a fost ,Aspru’tocmai pt ca de la unul ca tine nu accept un pesimism de tip……………..BOLSEVICULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE……….
  HAAAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINu-ti permit pt ca iti sunt priten sa fii catrastofic,pesimist si cantaretul apocalipsei invetibaile………

  • Stai la rând cu tăiatul nasului!
   Primul io i-l tai!
   CU BARDA!
   🙂 🙂 🙂

   PS Oricum treaba-i naşpa! Că lu’ ZeV nu prea ai ce-i tăia! E cârn buldogul!
   🙂 🙂 🙂

 16. Frank Zapa[King] a scris pe 10 Septembrie 2011, 11:04 am

  Zevule-salut prietene,ce facem astazi?????????????ne mai jucam,s-au ne indreptam tirul spre adevaratii nostrii adversari????????????????
  Frank, spre deosebire de tine, care arunca in lichele (a nu se confunda) cu tot felul de petarde, eu , de mai bine de un an, îi dezbrac și îi arăt lumii așa cum sunt de la mama natură…..adică nespălați și hidoși . Ei nu sunt comuniști, nici BOLȘEVICI. Sunt, pur și simplu, o adunătură de paiațe obraznice, incompetente și certate cu democrația, manevrate de sforari diabolici, pe bani grei, deseori publici. Între sforari, se află, la locuri de cinste, jurnaliștii și șefii lor. În curând, o țară întreagă va râde copios de ei, așa cum s-a/s-au distrat și cu Geoană. Poate că și ei vor râde de propria lor prostie, în cele din urmă. Dar , rânjetele le vor îngheța pe moacele grotești, atunci când vor simți atingerea, deosebit de rece, a ,,cătușelor” din tomberonul istoriei. Și nu numai. 🙂

 17. @Frank
  Băi frate, cum naiba îți trece prin tartac, precum o alică rătăcită, ,,ideea” că mă pot supăra pe amicul ,,bâzâilă cel simpatic”? ? Ce dreak, te-ai țicnit precum Dementul ? 😉 🙂 🙂

  • Beiiii era vorba de celelalte lichele, nu de licheaua “eu” ce sunt eu o lichea!
   Iar citeşti pe diagonală?
   🙂 🙂 🙂

 18. @Frank@Licheaua
  Tot ,,bătătura” neamului este chemată să suțină și pe DREPTACI și pe STÂNGACI și pe..SUGACI.
  Politrucii nației, incaltați cu adidasi si/sau cisme de cauciuc, vor naviga per pedes prin glodul (încă) prezent printre proiectele doamnei Udrea în încercarea de ai convinge pe cetățenii gliei să-și miște c….. la secția de votare. Pe bătrâni și bolnavi, îi vor lua cu totul pe sus, cu mijloace de transport adecvate : masini de teren, căruțe, micro/macro autobuze, scutere, biciclete.
  Deh, tot pătura de jos , cea care a asigurat continuitatea istorică a integrității românismului, va fi cea de la care se asteaptă să răspundă la îndemnurile pompieristic-patriotarde ale vrăjitorilor de verbe meșteșugite.
  Da, ei, sătenii, vor fi, pentru o zi la patru ani, REGII Romaniei. Doar…pentru o zi.
  În această situațiune, conducerea PDL, are două opțiuni : fie să purceadă pe teren și să pună osu’ la trebă, fie…să lase locul altei garnituri, compuse, printre alții, din: Sebastian Lăzăroiu, Vasile Blaga, Cristi Boureanu, Elena Udrea, Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, TRU, Anca Boagiu, Andreea Vass, Marius Spinu, Cezar Preda.
  Restul, în linia a doua. 😉

  • Monica Macovei şi Cristian Preda trebuie daţi afară din partid!
   🙂 🙂 🙂

 19. Da doamna Udrea, aveti dreptate, insa citati un document care se numeste “American Jobs Act” si al carui principal subiect este acesta, American Jobs si in principal New Jobs… De ce nu citati si reducerile de taxe pentru companiile care ce fac noi angajari sau care cresc salariile angajatilor deja existenti, acestia daca se limiteaza la o cifra de 50 de milioane de dolari(cresteri salariale noi) nu platesc taxele pe salariu sau dupa caz acestea sunt reduse la jumatate: “Firms that add workers or give current employees raises would pay no wage tax on up to $50 million in new payroll.” Ideea fiind de a stimula companiile sa angajeze sau sa mareasca salariile si astfel sa sustina o crestere a consumului si avand in vedere ca noi avem tva de 24 % sunt sigur ca si pentru romania e o masura foarte buna de relansare a economiei fara sa afectati veniturile bugetare prea mult. Ca si in articolul atasat si eu sunt convins ca nu e o solutie magica, dar pe termen mediu e o solutie ce poate functiona.

  • Nu le mai mentioneaza pentru ca acestea sunt ,,daruri otravite”, adevarate bombe cu efect intarziat. Consumismul desantat nu va reveni niciodata la ceea ce a fost. Trebuie regandit si reprioritizat, totul…pe ici pe colo, prin partile esentiale.
   Oamenii, ca si bancile, se vor mentine in zona de reticenta, constientizand ca, oricand, castelul construit din carti de…joc (la bursa) se poate prabusi.
   Omul a fost transformat, prin diverse condiionari , intr-un animal de experiment, pe care s-a incercat totul : alimente modificate genertic, torente de E-uri, medicamente de tip ,,frectie la picor de lemn”, ,,produse” bancare care mai de care mai toxice.
   Iacătă că omul începe să-și pună întrebări. În Romania, o putere responsabilă, chiar incearca sa gaseasca raspunsurile potrivite. Nu neaparat cele mai..convenabile. Pe moment.

  • Zev..nu stiu cine esti, dar in mod evident nu cineva care intelege un mecanism economic, ok…vrei sa faci propaganda pe forumul asta…bafta multa…nu ma lua cu formulari de genul consumism desentat si putere responsabila, nu de alta dar sunt convins ca nu esti in stare sa imi definesti nici pe una si nici pe cealalta, cat priveste consumul ca si element in economie..te-as sfatui sa iei manualul de economie de clasa a 10-a(parca atunci se face economie,posibil sa gresesc clasa) si sa citesti formula de calcul a pib-ului. Sau daca vrei putem discuta pe modele care se fac in facultate de genul ISLM si altele, dar pentru asta ar trebui sa ai o intelegere economica ceva mai larga decat cea a unuia ce incearca doar sa faca propaganda. Eu personal sunt in mare masura de acord cu teoria din spatalele unor masuri luate de guvern, nu cu toate… si nu sunt de acord cu punerea in practica a multora din ele…putem elabora daca doresti… dar aceste masuri trebuie dublate de masuri de repornire a economiei si nimic nu face asta mai rapid decat cresterea consumului, nu de alta…dar logica dupa care se investeste e departe de una care sa genereze miscari in economie..fie pe orizontala..fie pe diagonala….fie pe ce axa mai doresti. Si inca ceva, ai decenta sa iti pui numele intreg si nu … ZeV…

 20. Obama reduce taxele, nu le mareste ca Emil Boc. Daca asta o fii acelasi lucru judecati si dumneavoastra.

 21. Sa ne reamintim ce impuls a avut economia romaneasca in 2004 o data cu reducerea taxelor. Ma gandesc ce ar insemna acum o reducere cu 4% a TVA-ului. Dar pentru asta ar trebui barbati adevarati care sa-i spuna lui Traian ca democratie inseamna sa se aseze toti la masa si sa hotarasca impreuna ce-i de facut. La noi nu sufla nimeni din conducere in front, si se face ce hotaraste presedintele, ca el stie mai bine

  • Paiatețe au fost , deseori, invitate, la consultări cu președintele, la Palatul Cotroceni. Ce au facut maimuțoii ? Fie au chiulit, ca deobicei (în stilul caracteristic), fie s-au dus acolo pentru a avea de unde pleca….si a face declaratii politice sforaitoare, la iesire, in fata padurii de microfoane insetate sa aspire…scandalul generator de rating. 😉

  • erata ..paiațele, arlechinii, saltimbancii, cum doriti. 😉

  • Auzi…,,berbantii” adevarati….singurii disponibili pe piata, sunt doar doi : Diaconu Eusebiu si Frank Zapa King. 🙂 🙂

  • Beiiiii, io nu-s berbant adevărat!
   Io-s doar berbant demant!
   Mănânc beau şi fzbang!
   🙂 🙂 🙂

 22. PREZIDENTUL, prin vocea domnui Turcan, a spus : Victor Ponta refuză să se maturizeze. Purtătorul de cuvant, se referea la demersul de paradă al domnului Ponta, in justiție, sustinut de….beneficiarul de favoruri de la Hidroelectrica, recte, avocateanul Sova, demers destinat sa distragă atentia de la impostorul hâd, puturos, incompetent si…,,endependent”, Sorin Oprescu.
  Mi-aș permite să-l contrazic pe domnul Turcan..domnul Victor Ponta, NU POATE să se maturizeze. Și-a atins, de mult, limitele. Din păcate pentru el, datul în stambă se petrece în public, iar nimeni din partid, nici macar Ion Iliescu sau Adrian Nastase, nu-i spune : ,,Victoraș , vezi că nu ai haine pe tine. Îmbracă-te, fiule, că ți se văd pampersii.” 😉

 23. Investitiile in infrastructuri sunt fumate de mult, Doamna Udrea, iar in conditiile actuale au acelasi efect ca un ceai de musetel la un bolnav de cancer. Atata timp cat China ramane “atelierul” industriei americane si nu numai, situatia va continua sa se degradeze.
  In cazul Romaniei, va trebui sa incepeti prin eliminarea impozitarii de 16% si introducerea unui sistem de tip lift, adica, cu cat castigi mai mult, cu atat platesti mai mult…..
  Avand in vedere ca evaziunea fiscala este un “sport national”, care aduce pierderi de miliarde de euro anual, crearea unui sistem fiscal “draconian”, ar putea aduce bani frumosi statului, fara ca “imbogatitii” de carton sa sufere prea mult, ceea ce va crea in sanul populatiei un sentiment de justitie sociala.
  Considerati ca este normal ca un pensionar sa primeasca 700 de lei pe luna dupa 30 de ani de munca, in timp ce Guvernul vrea sa plateasca sute de mii de euro unor “manageri” ( conform teoriei Andreei Vass, care n’a muncit nici 5 minute intr’o intreprindere) pentru redresarea companiilor de stat. ?

 24. Investii trebuia sa faceti cu banii de la FMI, nu sa platiti pensii si salarii sau sa platiti voturile cu care ati castigat campania electorala. Credeti ca toti romanii sunt prosti si mai cred ceea ce spuneti dumneavosatra? Numai promisiuni faceti de cand sunteti la putere,dar nimic care sa-i ajute pe cetateni.
  Proiectele de infrastructura sau altele le-ati facut numai cu milioane sau miliarde de euro pentru a putea intra si in buzunarele dvs.Astfel incat sa aveti sufiecienti bani pentru a va face case ,,parintilor” sau sa va cumparati haine, bijuterii, masini de lux.
  Deci concluzia este, ca de cand suneti la putere numai ati mintit o tara intreaga si ati profitat de ea!!!

  • Yeeeeeeeeeeep!
   Monseur Stelian Tănase face spume la TV pe această temă!
   Hihihi…..iar le-a tras-o Base!
   Dragoteascoooooo, vezi naibi să nu bei prea mult de oftică şi să vii iar beată în studiou!
   Upssssssssssssss, beiiiiiiiii ce gură nenorocită şi slobodă am!
   Nah că iar am scăpat-o!
   🙂 🙂 🙂

  • Silfida Dragotescu ar trebui sa-fie profund recunoscatoare…Madalinei. Putea fi mult mai rau, daca scoateam, eu, pe gura, ce-mi trece prim minte, despre ea. 😉 😉

 25. Mda, nu înţelegeam io de unde şi până unde doamna ministru hodoronc-tronc zbang cu mămăliga-n geam, adică cu americanii pe blog!
  De s-au turbat ăia de la Realitatea azi-dimineaţă cât au bârfit această postare!
  Hihihi, acum clanc mi-a picat fisa!
  Doamna ministru este bandit mare!
  Vine ţup-ţup-ţup pune bomba, pleacă ţup-ţup-ţup şi aşteaptă zâmbind în timp ce ceasul bombei face tic-tic-tic.
  Când ceasul bombei nu mai face tic-tic-tic, face BUUUUUUUUM bomba!
  Şi le pică elefănţeilor USL-işti trompa!
  Hihihi….bandit, mare bandit!
  🙂 🙂 🙂

  • Bingo !….si mie mi-a cazut, cu un uruit asurzitor prin cotloanele prafuite ale mintii mele, fisa. 🙂 🙂
   Noroc de Nicolae. 🙂 🙂

  • @ ZeV
   ” de Nicolae” ? Eeee, ar fi bine…
   Dar lasa, ca nici “cu” nu e rau !
   Sa aveti o zi buna.

  • Realitatea TV este în spume!
   A fost iar prinsă cu budigăii în vine!
   Habarnabistul de Dancă este de-a dreptul stupid!
   Se strâmbă în studio precum cimpanzeul!
   Chiar acum o mai bârfeşte un pic pe Udrea!
   Săftoiu îi ţine hangul!
   Corlăţeanu e cu pluta total şi în lipsă de informaţii haţ şi el la beregata Udrei!
   Uitaţi-vă la ei cum nu au habar de nimic şi de la Obama şi vizita în America au ajuns din nou la Udrea! Habar nu au de ce se duce Preşedintele acolo!
   Uraaaaaa asta este televiziunea deontoloagă a Elanului!
   🙂
   PS Dragoteasca s-a îmbătat mangă!
   Creţuleasca iar şi-a bătut bărbatul de nervi!
   🙂

   PS Am uitat! Marinarul râde de se zguduie Neptunul!

  • Chiar acum Realtatea TV anunţă:
   ANDREA MARIN A FOST VIOLATĂ LA INTIMITATE! DETALII ÎN JURNALUL DE LA ORA 20.00

 26. Dați-i dreak pe elani , dragotesti, cretulesti, etc….sa vorbeasca la…lumanare.
  Că, în curând, vor rămâne și fără bani de becuri. 🙂
  Mai bine să vă spun una, de la Marinar citire, care ma uns ,,în interior” :
  ,,Un model, ar trebui să provină de prin zona vârstei a treia”…desigur dacă nu a trecut ca gâsca prin apă (completez eu).
  Continui : …,,Un model este ca un om care sădește un pom, știind , cu certitudine, că nu va apuca să stea sub umbra lui. ”
  Ei ? Neșlefuită inteligența Marinarului…dar a dreak inteligență mai are. Face ce face și lasă , mereu, plevușca uselistă cu boturile căscate…spre ,,nade”. De fiecare dată, hap hap……..și nu mai scapă. 😉 😉

  • mama ei..tastatură… m-a uns. In cazul de mai sus, ,,m-a avut”. 😉

  • Beiiiiii, nătărăule!
   Deci fugi cu gâsca ta d-aci!
   N-auzi că în clasele primare se ducea mamă-sa la şcoală ca să o treacă pe lista de premianţi?
   Asta de mică a fost mereu trecută pe liste!
   Hihihi

   Stai că a intrat Blejnar care spune că Ponta e pompier şi că are o imaginaţie fulminantă!…mai spune şi alte câteva ….este haios! Dar Dancă rămâne tot prost!
   🙂

  • Hopa că am uitat de madam PIN!
   Aia de umblă călare pe PIN!
   Situaţia ei este teribil de ingrată!
   Acum vreo două luni şeful ei i-a spus:
   Fă, dacă mai dai în Base te duc pe centură!
   Acum săraca de ea este hilară!
   Face un teribil balet în ceaşcă!
   🙂

  • ….’țiar gâsca de râs să-ți fie, golan si derbedeu. 🙂 🙂 🙂

  • Mai bag un mesaj şi mă duc:

   Mesaj pentru Mihaela:
   Miţooooooo vezi că Marinca e la Realitatea lui Elan!
   Păi cum permiţi tu aşa ceva?
   Cum permiţi tu ca duşmanca ta de moarte să fie la Realitatea?
   🙂

  • @Diaconu Eugen. Hatrule, nu cumva vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri? Ai vrea dumneata sa intri in partidul ei, dar nu se poate. Este un partid pentru doi oameni si al treilea nu mai incape. Oricum nu se stie niciodata asa ca stai la panda si cum s-o face locul liber cere sa intri in partid. Cand va fi sa reusesti sa stii ca ti-a pus Dumnezeu mana in par caci asa bucatica nu mai gasesti la nici un alt partid. Eroare pentru care cer scuze – este cazul Partidului Republican din SUA care are o bucatica al naibii de buna si auzi tu la misoginii americani, unde crezi ca au pus-o guvernator? Tocmai in inghetata Alaska. Desigur ca ai intuit ca bucatica se numeste Sarah Palin.

  • Scuze stimate domn, chiar acum ma duc sa caut un miel pentru ca v-am schimbat numele.

  • Turnule
   Nu un miel, dați-i un pui de lup. Pe miel îl halește cât ai zice…behehe. 🙂
   Sarah Palin si-a ales postul. Nici dreak n-o vede, cineva, ce face prin nămeți. Urșii polari nu se,,pun”. Dar, mai știi ?. 😉

  • ..Eusebiu
   Bey, nu m-am uitat…unde zici că a intrat Ponta ? În boscheți ? 😉

  • Turnule te rog nu-mi distrage atenţia!
   Noi râdem aici de leşinăm!

   SUNTEM PE REALITATEA. SCRIE MARE:
   ANDREEA MARIN A FOST PRINSĂ DE PAPARAZZI!

   Cât de cretin poţi să fii să scrii aşa ceva când biata femeie era cu soacră-sa la masă!
   Nu îmi place absolut deloc Andreea Marin, dar acum are perfectă dreptate!

   Şi mai spun ceva care pe mulţi dintre cei ce mă cunosc îi va mira:
   Eu, care la viaţa mea a spurcat din greu, abia aştept luna lui octombrie!
   Să nu mai poată nimeni arunca cu noroi! Nici în presă nici în virtual! Presa tabloidă să crape!
   Această “lăturiadă” care dureză de vreo 8 ani în România, trebuie să ia sfârşit!
   Eu să nu mai pot scrie bazaconii despre Macovei, dar nici slugile lui Macovei adică Dabalagă şi ţiitorul său Biro să nu mai poată scrie bazaconii despre Udrea!
   Să se revină la un dialog civilizat!
   Lucrurile au luat-o razna!

   Revenind la doamna călare pe PIN!
   Centurista, cum i-a spus Iliescu!
   Spun precum spunea tata sireacu’:
   IO AŞA CODOBATURĂ NICI BĂTUT CU URZICI LA DOS, N-AŞ …..ALERGA ÎN JURUL PATULUI!
   🙂
   Oricum monseur Guşe este de comă!
   Ca de altfel şi jupân Elan!

   PS1 Nu sunt supărăcios, deci nu-i nevoie de miel dar, într-adevăr, în ultima vreme sunt extrem de iritat de haita cusurgiilor care toată ziua spun:

   Udrea nu trebuie să faca asa ca nu face bine!
   Trebuie să facă cum zicem noi ca doar atunci face bine!

   Mesajul din spatele acestui mesaj este extrem de periculos pentru Udrea!
   Indirect se încearcă acreditarea ideii că Udrea ca să funcţioneze are nevoie ba de sfaturile marinarului, ba de sfaturile soţului, ba de sfaturile opoziţiei, ba de sfaturile lui Cristian Preda comunistul PDL-ului, ba chiar de sfaturile celor de aici de pe blog, care, fiecare crede că ar fi bine dacă Udrea ar face cum zice el!
   Păi bre fraţilor!
   Dacă situaţia ar sta astfel, atunci Udrea ar fi în locul vostru şi voi în locul lui Udrea!
   Ori să avem pardon!
   Asta nu cred că este posibil!
   Sincer vă spun că nu este posibil!
   Punct!
   Acum cred că ai înţeles de ce am rânjit colţii la tine zilele trecute!

   Cât despre ochelarista Sarah Palin ţiitoarea de şliţ a lui MCCaine, woaliuuuuuu ce-aş mai alerga-o pe băbăciune în jurul patului! Precum ursul polar! E bunăăăăăăăă, woaliuuuuu ce bună e!
   🙂

  • Niet!
   N-a intrat în boscheţi că nu-i boschetar!
   A intrat în belele cu Blejnar!
   🙂

 27. Observ ca multa lume este nedumerita asupra intempestivei vizite a iubitului nostru prezident in America. Ni se mai spune ca se va intalni cu Obama. Ei as! Vizita era intradevar necesara, dar intalnirea cu Obama nu este decat o diversiune. Ce naiv mai poate fi si Obama asta. El crede ca Traian Basescu vine pentru el pentru a-i mari sansele la alegerile de anul viitor. Obama se afla in mare dificultate, americanii nu mai au incredere in el, iar prietenul sau din Romania – Traian Basescu s-ar fi hotarat chipurile sa ii dea o mana de ajutor, sa-i repereze imaginea si onoarea stirbita. Pe la noi prin sat circula o informatie obtinuta “pe surse” care spune ca de fapt totul nu este decat o cacialma. Lui Basescu i se rupe in 14 de prietenul sau Obama. Se va intalni intradevar cu el doar asa de ochii lumii si ai ziaristilor. Dupa consumarea intalnirii cu Obama, Traian Basescu, la ceas de seara tarzie si ferit de ochii indiscreti ai ziaristilor s-ar intalni cu magnatul Soros., pentru a-i para pe nenorocitii de ecologisti care refuza sa fie de acord cu exploatarea aurului de la Rosia Montana cu ajutorul cianurilor. Cei doi prieteni – Basescu si Soros – fiecare un fel de Zeus in ograda proprie, au fost pusi in dificultate de niste amarati de ecologisti care nu vor sa le dea aurul pe mana, chipurile pentru a umple subsolurile lui Isarescu de la BNR. Cei doi prieteni si frati de cruce vor cauta impreuna cale si modalitatile prin care nenorocitii de ecologisti si restul poporului roman vor putea fi pacaliti astfel incat aurul sa poata fi impartit intre cei doi pirati. Cu poporul roman o rezolva Traian Basescu care cica ar putea sa ii momeasca cu niscai pungi cu malai, zahar si ulei, la nevoie cu ceva mici, bere si manele si treaba se rezolva. Dificultatea apare in cazul ecologistilor si cu acestia trebuie sa gaseasca o rezolvare Soros. Va vom tine la curent.

  • Bre Turnule!
   Dacă-i vorba de ecologişti e simplu!
   Soros să-mi dea mie un leu doi de-un mic şi-o bere şi-i rezolv eu!
   Că şi aşa am io boală pe ecologiştii ăştia!
   Mai ales pe un ecologist de la sectorul III.
   Woaliuuuuuu ce boală am!

   Iu însă cred altceva!
   Io cred că marinarului i s-a făcut de citit şi ca să nu fie deranjat de vreo papararzzoaică de al-de fii-sa lu’ Mateuţ, aşa cum a fost deranjată tanti “Surprize-surprize iaca ce pantaloni scurţi cu bulane am” , se duce tocmai în America! Ăstai zvonul ce umblă la noi pe uliţă!
   😉

  • @Diaconu Eusebiu. Draga sa stii ca m-ai linistit. Deci stirile de pe ulitele satului meu ar fi false si dimpotriva ar fi adevarate cele de pe ulita matale. Fie, pentru ca eu am incredere in ziaristii ce au urmat facultatea la “deontologie”. Apropos, poate ma lamuresti si pe mine, dar ce urmeaza sa se intample in octombrie de nu mai poate nimeni arunca cu noroi? Ce dracul dom’le, pai la noi asta este sport national. Pai daca am sfeclit-o cu fotbalul, acum nu ne-a mai ramas decat placerea balacaritului in noroi. … ‘rea-ti ai dracului de politicieni sunteti in stare sa luati omului toate placerile. Intai ne-ati luat 25% din salariu, acum vreti sa ne luati si singura bucurie care ne-a mai ramas? Pai democratie este asta?

  • Turnule nu începe să-mi întorci vorbele cum vrea crenelurile matale că doar n-oi fi vreun al doilea ZeV!
   Nu de alta dar mi-ajunge unul!
   Eu nu am spus că zvonul de pe uliţa mea ar fi adevărat!
   Am spus
   “Io însă cred altceva!
   Io cred că marinarului ….bla, bla, bla”
   Ori de la “a crede” până la a fi adevărat e cale lungă tro-trop să ne ajungă!

   De la 1 octombrie intră în vigoare noul Cod Civil!
   Deci:
   Ai spus despre unul că este şchiop şi el îţi aduce adeverinţă de la medic că-i ciung, ai b puncte puncte belengherul mamaie! Decartezi o pălărie de bani!
   De a doua oară nu-ţi mai trebuie să te trezeşti vorbind dacă n-ai dovada vorbelor în buzunar, mapă sau rastel!
   E destul 2-3 “vorbitori din auzitelea şi crezutelea” să şi-o fure, că să vezi ce linişte se face!
   Atunci se vor vedea aşii peniţei ascuţite!
   Peniţa aia care înţeapă fără a putea fi ştirbită!
   😉

 28. Turnule
  Intr-o pauza de ras, poate iti dirijezi, oțâră, gândurile și , eventual, întrebările, asupra istoriei contractului controversat avand ca obiect (si subiect de…presa) exploatarea aurifera de la Rosia Montana.
  Concomitent (sau succesiv), îți sugerez să revezi , cu evenimentele semnificative de rigoare, toata perioada colaborarii lui George Soros cu statul roman si cu politiceni, oameni de afaceri, ONG-uri, diverse alte personalitati, inclusiv, cu orientari ecologiste. Daca doresti, iți stau la dispozitie cu o baza de date extrem de bine ordonata. Dar, evident, nu in aceasta seara, că plictisim auditoriul. 😉
  Este foarte interesanta, strategia voastra de (contra) imagine, stimate turn.
  Ea consta din preluarea ,,din mers” a unor controverse, unele reincazite, ce dateaza din perioade anteriore anului 2008, chiar 2004 , ,,îmbracarea” in poleială propagandistica si …,,agatarea” lor de turul pantalonilor băsescieni.
  Nu mai contează dezbaterea pe fond, continuitatea unui eventual interes național, important este, sa-l decredibilizam pe Basescu.
  Iti reamintesc , ca un exemplu bonus, de participarea Romaniei la razboiul din Irak, incepand cu anul 2003. Tineți minte ce curent entuziastic pro american coplesea, pe atunci, discursul public ?
  Ei bine, a intervenit ruptura dintre Basescu si liberali (urmare a deciziei lui Dinu Patriciu), iar ,,vinovat” de prezenta in Irak, a devenit..oare cine ? 😉
  A mai contat intersesul national, in coniventa directa cu respectarea angajamentelor Romaniei si predictibilității politicii externe romanesti ?
  Desigur ca nu, stimate domn, orbirea politica si interesele de putere ale clicii de la Grivco erau mult prea importante in raport cu o țărișoară ,,amărâtă”.
  Domniile lor, erau preocupate de suspendari si contre la televizor in …interesul cetateanului.
  In fine, stimate turn, dupa ce veti medita, măcar o țandără de timp, la cele ce v-am spus , vă asigur că îmi voi rezerva un weekend, să stăm în jurul focului cu un CHIVAS intre dește, bârfind pe zvonistica tabloidelor asupra procentelor din aurul extras, ce urmează să intre în buzunarele celor doi ,,pirați”. Vă propun , ca locație, tabăra ,,Cravata Roșie” de la Eforie Nord. 🙂 🙂

  • Si inca ceva…
   Cand Basescu tace, e bolnav;
   Cand Basescu vorbeste, deranjeaza. Nu pe toti, presa de-abia il asteapta, pentru rating;
   Cand Basescu alege axa Londra Washington, mulți spun că ea trebuie să înceapă la Moscova;
   Cand Basescu nu merge la Washington, inseamna ca nu are relatii normale cu licuriciul de vest;
   Cand Basescu se duce la Washington, o face pentru…intalniri de afaceri cu George Soros;
   Prin urmare, turnule, cineva nu este normal la cap in aceasta tara si/sau pe acest blog.
   Eu stiu, cine, turnule, dar nu șpui.. 😉 😉

  • De ce nu spui măh secretosule?
   Eşti neam de partizan?
   🙂 🙂 🙂

 29. Nu, d-na Udrea ! Nu prin investitiile de stat se iasa din criza ! Toata istoria crizelor secolului trecut ne invata contrariul. Ideea absurda a statului ca antreprenor principal e o fundatura dovedita

  • Pai autostrazile vor fi construite de firme private? Infrastructura poate fi construita numai de autoritati publice pe bani publici pe teren public. Infrastructura poate fi intretinuta de firme private. Guvernul roman este impotent/frigid o reflectie a poporului roman. Nu sunt in stare macar sa copieze proiecte de succes daramite sa investeasca in cercetare/dezvoltare .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *