Si lucrurile incep sa se miste spre bine…

Elena UdreaDupă ce am criticat felul în care se mişcă operatorii de turism şi hotelierii când vine vorba de turismul litoral, pot spune că, după Consiliul Consultativ al Turismului de ieri, se întrezăreşte o schimbare în bine. Ne-am adunat la aceeaşi masă, ne-am spus tot ceea ce aveam de spus şi am decis că schimbarea în bine nu o putem face decât împreună. Dialogul şi conlucrarea sunt calea spre reuşită.

După ce anul trecut, de Paşte, cu promovare şi cu implicarea directă a ministerului, am reuşit să atragem pe litoral 12.000-15.000 de turişti, anul acesta, fără promovare, au venit maximum 2.000. Semn că promovarea turistică (internă şi internaţională) este absolut necesară şi trebuie insistat pe această direcţie.

Ca prim efect, ministerul se va implica activ în promovarea zilei de „1 mai” pe litoralul românesc. Vom fi, evident, ajutaţi şi de cei de la ANAT şi FPTR. Sunt convinsă că rezultatul va fi cu totul diferit faţă de ceea ce s-a întâmplat de Paşte. Al doilea proiect pe care am luat decizia să-l sprijinim este „Litoralul pentru toţi”, program derulat în perioada 1 mai – 15 iunie. Aşa cum am mai spus şi cum am căzut de acord cu toţii, e nevoie ca România să aibă un turism puternic şi în extrasezon. Cu cât ne ducem spre all seasons, cu atât mai bine.

De pe 18 mai, TUI revine în România şi aduce primii turişti străini. Din discuţiile avute în cadrul Consiliului Consultativ al Turismului, am înţeles că pregătirile vor fi gata până atunci şi România se va prezenta mai bine decât a făcut-o până acum. A venit timpul să-i şi fidelizăm pe turiştii străini.

Am abordat şi problema finanţării campaniilor de promovare. Pentru că banii pe care ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului îi are alocaţi promovării sunt mult mai puţini anul acesta, am stabilit că vom găsi formule conjugate (minister-privaţi) care să asigure o comunicare coerentă.

În final, le-am reamintit tuturor că MDRT are în plan să realizeze un port de agrement pentru staţiunea Mamaia şi altul la 2 Mai şi Mangalia, are proiecte importante de reabilitare stradală în Mangalia, construirea unui complex sportiv la Costineşti şi a încă unui complex de agrement în Saturn.

Sunt încrezătoare că, ieri, s-a făcut un pas important spre normalizarea situaţiei existente şi că, de-acum, vom auzi numai de bine despre turismul litoral românesc.

224 thoughts on “Si lucrurile incep sa se miste spre bine…

 1. Excelenta inaugurare de pagina , daca nu mai vad nu mai este nevoie nici de scaun 🙂

 2. Despre asa zisa conducere gen,UNIUNE NATIONALA’si eu m-am exprimat,este pina la urma un vis irealizabil,ar fi raiul pe pamint,ori pamintul nu a fost desemnat sa gazduiasca RAIUL.
  lumea in sine a fost gindita de ,CREEATOR’imperfecta,asa ca……….cele lumesti,inclusiv politica au acest defect din constructie-ESTE IMPERFECTA.
  dialogul?evident ca trebuie sa continuee,nu cred in oamenii incapabili sa poarte un dialog,chiar si atunci cind dialogul beneficieaza de citi-va decibeli in plus,dar ramine in limitele dialogului si nu a bitei.
  asa ca,bibliotecaru,spectacolul trebuie sa continuee,nu trebuie oprit,iar opinile,parerile aflate intr-o confruntare ideatica,ideologica si morala sunt necesare.
  uniformitatea,liniaritatea,CONSENSUL ABSOLUT,ar omorii progresul si competitia,exact ce asigura sarea si piperul vietii.

 3. Ce este surprinzator in ultima perioada este reticenta de care dau dovada unii bloggeri, in a comenta cu sinceritate evenimentele politice in derulare.
  pt a nu fi banuiti ca s-ar afla intr-o tabara s-au alta,foarte multi au recurs la ,LIMBAJUL DE LEMN’
  si ma refer strict la lupta pt putere in PD-L.
  iata,pres. BASESCU, a comentat,dur ultimele 3 luni de guvernare PD-L, facind din pd-l un adevarat sac de box.
  eu spun ca in unele situatii are dreptate,dar in altele greseste,total,incercind sa influenteze partidul in a-si aduce in fruntea partidului a unor ,CETATENI’nu tocmai interesanti.
  dar poate fiind doar inceputul,inhibitiile sunt inca la ele acasa.

 4. @ Frank Zapa [king]
  Încă o dată nu m-aţi înţeles. Sau faceţi domnia voastră eforturi să nu mă înţelegeţi, sau eu sunt atât de afectat de supra-realismul zilei de astăzi încât nu mai ştiu să mă exprim.

  Eu nu am spus că Uniunea Naţională este o stare de naturaleţe simpatică care ar trebui să devină permanenţă. Eu spuneam că această criză dublată de cele trei partide aflate pe poziţii sensibil egale, putea duce la un guvern de Uniune Naţională.

  Normalitatea? Am să vă fac diferenţa dintre normalitate şi realitate după cum o văd eu. Nu afirm nimic, poate ce observaţiile mele nu sunt adevărate, personal recunosc însă că, până acum, nimeni nu mi-a adus îndeajuns de multe argumente pentru pentru a fi dubitativ.

  Normalitatea ar trebui să conducă la un Guvern de maximă competenţă care să îndeplinească Programul de Guvernare stabilit (negociat) de forţele politice din Parlament. Eu nu cred că dacă premierul este de la un partid sau propus de un partid, atunci el trebuie să fie obligat să folosească pentru miniştri oameni de la partidul său sau de la partidele coalizate cu partidul său. Nu cred nici în coaliţii pentru guvernare. Nu cred în scindarea putere/opoziţie. Această ţară trebuie deservită de întreg Parlamentul său, nu de o parte a parlamentului, în timp ce cealaltă parte îşi vede de treabă pentru că este în “opoziţie” şi nu are nici o putere.

  Guvernul nu trebuie să fie un organism “de partid”, el trebuie să fie un organism politic în măsura în care Programul de Guvernare reprezintă o politică distinctă. Guvernul nu trebuie să facă politica unui partid, ci politica Programului de Guvernare. În momentul în care Programul de Guvernare părăseşte Parlamentul, prin acordarea încrederii de către Parlamentul Guvernului, el este deja politizat.

  În concluzie este nevoie de un om politic la cârma unui minister, dar nu să facă acolo ce vrea el, ci să execute exact programul de guvernare.

  Problema românilor este simplă. Fiecare dintre românii atunci când este numit undeva, nu se va sili să facă ce trebuie, dimpotrivă, “ce trebuie” este ultima grijă. Românul numit pe un post se va chinui să lărgească pe cât poate “forţa” postului, încercând din răsputeri să-şi depăşească atribuţiile. Apoi va începe să-şi numească drept subordonaţi “oamenii săi”. Calitatea principală subordonaţilor este loialitatea, priceperea nu prea contează. Prin acest sistem se construieşte reţeaua, fiecare are sub el nişte oameni loiali şi deasupra lui nişte oameni cărora le este loial. Toţi la un loc încearcă să profite cât mai mult de posturile ocupate.

  Este evident că un asemenea sistem de interese şi incompetenţe conduce la ceea ce spuneţi dumneavoastră mai sus.

  Numai că în timp ce dumneavoastră aplaudaţi pe unii şi înjuraţi pe alţii, eu încerc să-i oblig pe toţi să renunţe la situaţia împământenită, şi competenţa împreună cu interesul public legitim să fie repuse în funcţie. În timp ce lupta dumneavoastră, deşi este şi ea, ca şi a mea, împotriva efectelor, acoperă totuşi “activitatea” din sistemul anormal, real, eu încerc ca măcar la viitoarele schimbări de garnitură să nu mai avem numiri de slujitori politici, yesmani, profitori de bani publici, conturarea reţelelor de interese…

  Aveţi tot dreptul să luptaţi împotriva mea dacă consideraţi că ceea ce fac este împotriva interesului public sau al dumneavoastră personal, puteţi să sugeraţi publicului cititor că-mi doresc să vină stânga la putere (adică că urmăresc un interes de acest tip) sau că am ceva cu cei care sunt deja la putere, eu nu am nici o problemă că dumneavoastră spuneţi asta la adresa mea, chiar dacă este neadevărat, pentru că eu nu vreau să ajung în nici un post şi nu am o imagine publică de apărat, din păcate sfărâmaţi ceea ce încerc eu să clădesc, adică competenţă, oameni care vor să facă bani în organigrama statului, desfacerea “afacerilor” pe bani publici… Sunt convins că asta nu vă doriţi să fie rezultatul activităţii dumneavoastră pe internet, dar asta faceţi… Poate că totuşi aţi putea să fiţi alături de mine în această luptă pentru statul-gaşcă, sau, cum este numit el clasic, statul totalitar condus de o gaşcă dictatorială, combătându-mă pe orice idee sau zisă care vi se pare că o spun greşit, desigur, asta dacă nu cumva vă convine acest stat-gaşcă sau nu sunteţi chiar domnia voastră undeva în “reţeaua de interese”, caz în care este de înţeles să apăraţi acest mod de viaţă. Dacă însă sunteţi sincer şi doriţi un mai bine pentru România, aş avea rugămintea să-mi permiteţi să lupt împotriva sistemului şi nu împotriva persoanelor.

 5. @Frank,
  Curtea Constitutionala a respins legea privinnd statutul functionarului public.
  Asta ma face sa nu mai fiu atat de dragalas.
  Dupa ce acest lucru s-a mai intamplat, la cel de al treilea esec, dupa doua ordonante pe aceasta tema a numirilor, nu mai cred ca este numai neatentie .
  Din doua una: ori este incompetenta si nu cred ca dl Boc nu este totusi lipsit de cunostinte in domeniu ori se urmareste deliberatl sa nu se rezolve lucrurile si ca sa nu-i suparam pe nici unii sa le dam la toti salarii pe spinarea noastra. 🙂
  Dl Basescu a anticipat corect asa ceva cand a spus ca nu e de acord cu aceasta campanie de schimbare pe mai toate functiile.

  Daca Basescu isi ea mana de pe PDL, acesta cu imaginea de azi va pati nici mai mult nici mai putin decat PNTCD, asa ca Baieti dle Boc va rog mai multa atentie!

 6. Erata: si nu cred ca dl Boc este totusi lipsit de cunostinte in domeniu

 7. Ion Adrian

  Aceasta lege a respectat observatiile CC invocate ca neconstitutionale in precedentele cazuri.Astfel ca ma intreb a cui interes este cand aceasta lege din nou e neconstitutionala,desi au fost respectate cerintele CC?Oare nu a opozitiei interesate sa ramana aceste neclaritati la nivel de deconcentrate,sa scada autoritatea acestora si inclusiv a legislativului?Pana si tu ai cazut in capcana si ai sarit la E.Boc.Punct ochit,punct lovit…

 8. @NG,
  Tu crezi ca a gresit CC?
  Pai poate ca CC nu a analizat exhaustiv inainte sau poate ca era ceva pe muchie de cutit si atunci este evident caci stim ca in majoritate nu-l iubesc pe Boc, dar eu pretind ca tocmai de aceea sa fie mai atent si sa sufle si-n iaurt.

 9. @NG,
  Dar e posibil sa fie cum spui tu si asta m-ar bucura. O sa urmaresc special motivarea CC.

 10. Din punctul meu de vedere ar trebui o lege clara care sa presupuna schimbari politice pana la nivel de conducere in deconcentrate.Astfel ca un minister are asigurat pe verticala siguranta ca programul politic al acelui partid aflat la guvernare se realizeaza.Directorii astfel numiti vor fi constienti ca mandatul lor este limitat,stipulat clar in contract,fara posibilitatea de a fi atacat in instanta sau alte lamentari.Daca e bun si performant un director poate fi agreat si de urmatoarea guvernare,daca nu…e riscul asumat la acceptarea unei functii politice cu durabilitatea unui mandat.Cred ca taraganarea unei asemenea legi nu face altceva decat da apa la moara opozitiei care va specula la infinit aceasta situatie,cand de fapt este ceea ce incepand cu 2008 au facut PSD-PNL la nivel de deconcentrate,si acum striga cu o ipocrizie aproape obraznica despre neconstitutionalitate.Daca PDL e pregatit sa accepte o asemenea lege in cazul in care nu ar iesi primul la alegerile viitoare,ar trebui s-o dea.De undeva trebuie inceput.Sunt inca doi ani in care lucrurile se pot redresa astfel incat sa nu se puna problema pierderii alegerilor si sa se incheie povestea aceasta,iar institutiile sa poata lucra linistite.

 11. Ion Adrian
  O sa urmaresc si eu motivarea CC si chiar comparativ cu celelalte…Daca se vor contrazice(dar cred ca sunt prea destepti pentru o asemenea gafa)vom avea dimensiunea intereselor ce mana aceasta decizie.

 12. 1.sa incepem cu ultima decizie a C.C.R-un singur comentariu intr-o singura propozitie-C.C.R.este intr-un vadit conflict de interese,decide pt buzunarul sau-INTREBARE :
  CUM E POSIBIL?
  2.ION ADRIAN-dl.BOC,are misiunea unui KAMIKAZE,care stie ca isi risca cariera politica,dar,in acelasi timp are si sansa sa fie un mare invingator-VOM VEDEA.
  DL. PRES.este ombilical legat de dl. BOC SI PD-L,si trebuie,repet trebuie sa inte;leaga ca nu-i de dorit un RAZBOI FRATIOCID SI SINGEROS IN PD-L.
  daca il va provoca si incuraja………….HMMMMMMMMMMM,nu-i de bine.
  nu cred ca personaje GEN CRISTIOAN PREDA,MERITA DERANJUL SI SUFERINTA UNEI NATII.
  3.bibliotecaru,ca sa nu prelungesc prea mult comentariu,acum pt ca promit ca voi reveni,mai urma sa-mi vorbesti de CORUL INTELEPTILOR,surdo-muti,care sa decida soarta CETATII.
  repet,ce am mai spus,NU SE POATE,ASATA-I JOCUL DEMOCRATIC,PARERI,CONFLICTE,CIOCNIRI DE IDEI,DE INTERESE,ASATA-I DEMOCRATIA.
  pacea aia -nu-i normalitate-E DICTATURA…………..
  ori eu,nu doresc asa ceva………

 13. BUNA SEARA N.G.-nu prea ti-ai dat cu parerea vis a vis de ultima apartie tv a pres.de ce?
  nu esti de acord cu ce a sustinut dl BASESCU,adica ca ati devenit niste mici BOLSEVICI?
  ma tot gindesc ,de cind cu bolsevizarea,de cite ori deschid bloggul si vad chipul doamnei udrea:
  OARE ASA ARATA BOLSEVISMUL?
  haaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiii
  daca da,atunci devin confidentul lui BIBLIO-SI TREC LA ……………STAHANOVISTI…………
  HAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIII

 14. Franky

  In orice caz sigur eu nu ma simt bolsevica… 😉 idealista,poate prea democrata,dar sigur nu bolsevica… 🙂 Nu am vazut emisiunea,si nu pot vorbi pe ce aud sau citesc in presa.In plus cred ca presedintele poate sa aiba drept la opinie chiar daca PDL l-a sprijinit la prezidentiale.Asta nu inseamna sprijin neconditionat neaparat…Chiar si tu spuneai ca democratia presupune schimb de idei.

 15. OTV
  De ceva timp, pe OTV, se tot vorbeşte de legea Cojocaru, lege potrivit căreia fiecare român ar putea primi 20 000 de euro. Alte amănunte nu cunosc şi nici nu am aflat de unde se poate lua/procura această sumă. Am încercat s-o înmulţesc cu 22 de milioane de români, cam cât se crede că suntem dar calculatorul meu de buzunar a refuzat să-mi arate suma.
  Pentru ca această lege să ajungă la Preşedintele Băsescu e nevoie de un milion de semnături… S-au strâns 830 000 de semnături. Mai e nevoie de 170 000…
  Ce înţeleg eu din toată tărăşenia asta…
  1. românii sunt bogaţi, românii nu au nevoie de bani;
  2. românii nu mai cred în poveşti, românii nu mai pot fi minţiţi;
  3. chiar poate să-şi imagineze cineva, şi mă refer strict la salariaţi, la cei care au muncit şi/sau încă muncesc, că în condiţiile în care nu sunt plătiţi cinstit nici pentru munca pe care o prestează, cineva – nevăzut, necunoscut – le-ar da aşa, pe ochi dulci, 20 000 de euro? 🙄

 16. atunci N.G.-nu-mi ramine decit sa fac urmatoare urare-BOLSEVICI DIN PD-L UNITI-VAAAAAAAA?
  haaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiii
  sper sa gusti gluma si sa nu te superi,o seara minunata iti doresc.
  spun acest lucru,adica aceasta mentiune,pt ca m-am fript cu glumele,asa ca…atentionez.

 17. OTV
  Tot la OTV, seara, târziu, apare scris că, în următorele momente, cineva??? va câştiga o sumă de bani, de regulă, câteva zeci de mii de euro… Ca ce chestie? De unde provin aceşti bani şi cine-i dă cu atâta generozitate? A se reciti pct 3 din postarea de deasupra…
  Cineva încă nu a înţeles că românii s-au schimbat, că nu mai sunt cei de cu 20 de ani în urmă… 🙄

 18. Frank,
  Uiti ca sunt poate primul pe acest blog care l-am indicat ca PM si l-am si felicitat ca atare cu o zi inainte sa fie renominalizat de Basescu?
  Dar cat esti de kamikadze mai trebuie sa fii si beton si de multe ori nu a fost. Sa stii ca daca eram eu langa el ar fi fost beton, si nu ma laud deloc, caci i-as fi dedicat 16 ore pe zi nu una doua cand si cand .

 19. Silver,
  Propunerea lui Cojocaru privind iesirea populatiei in mod individual din indiviziunea socialista desi cam utopica principisl era corecta si putea fi discutata in 1990, azi este depasita . De fapt s-a si aplicat partial prin acele cupoane care ne-au facut pe toti capitalisti 🙂 si apoi cu adevarat pe Vantu care le-a cumparat cu o tuica prin toata tiganimea angajata in proces la colt de strada.
  Eu macar am reusit sa transform milionul primit sub forma de actiuni la Sicomed(a fost optiunea mea) in cca 8 milioane la momentul cumpararii acestuia de catre Zentiva care desigur ca a adunat si actiunile astea dispersate pe piata.
  Poate ca Cojocaru o sustine ca neprimind noi cum ar fi fost drept(si nu greseste) dar ar fi fost ineficient statul care a vandut ar trebui sa ne dea ceva. Dar statul vanzand pe langa faptul ca smecherii au furat mult din pret au vandut pe nimic etc a investit si-n salarii si pensii deci nu prea mai avem ce astepta.
  Gata asta este o chestie fumata.

 20. ***ion adrian – eu nu aştept nimic. Mie mi se pare o escrocherie ce tot spun ăştia la OTV… 😳 Voiam să ştiu de unde câte 20 000 de euro pentru fiecare român sau are Cojocaru fabrică de bani? 🙄

 21. Sigur ca este o excrocherie. De fapt, Dan Diaconescu este excroc de profesie. Castigul sau se rezuma la audienta postului OTV, in randul celor slab pregatiti, ca sa ii denumesc elegant. Facuse si el un lucru bun, in campania electorala, dar cred ca a cerut mai mult decat face si a pierdut din nou. Si nu el este prost, prosti sunt cei care urmaresc astfel de canale de televiziune si astfel de subiecte. El este doar javra.

 22. @ Maryland
  el (dan d) este doar capitalist, nu javra…
  te-ai intors cumva definitiv in Ro si ai uitat ce-i prin America si Canada.
  Dan D stie sa faca bani si atit…
  Si fiecare urmareste ce vrea si trage concluziile pe care le vrea.
  Mi se pare un pic cam mult spus prosti sunt cei care urmaresc postul x sau y.