Se impune o reorganizare la nivelul MDRT

După câteva luni de la venirea mea în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale, văzând modul cum este organizată şi funcţionează instituţia, dar şi pe fondul crizei bugetare pe care o traversa România în 2010, am avut două iniţiative importante: reducerea cheltuielilor administrative şi realizarea unei analize funcţionale a modului în care gestionează ministerul programele şi resursele proprii.

Aşa se face că în aprilie-mai 2010 am redus cu 17% personalul şi cu 37% cheltuielile cu achiziţiile publice: telefoane, carburanţi, cheltuieli cu reparaţiile etc.

În ceea ce priveşte analiza funcţională, am vrut ca lucrurile să fie făcute foarte serios. Aşa că am cerut ajutorul Băncii Mondiale, care are un acord în acest sens cu Guvernul. Atât eu personal, cât şi alţi funcţionari din MDRT, le-am explicat experţilor BM problemele şi dificultăţile cu care ne confruntam, cerând în schimb soluţii de rezolvare şi eficientizare a activităţii ministerului. Am discutat cu cei de la BM asupra elementelor pe care eu le consideram ineficiente sau redundante. Printre acestea se numărau  suprapunerea programelor ministerului cu cele ale altor ministere peste POR, dar şi nevoia de a eficientiza activitatea instituţiei prin refacerea organigramei şi redistribuirea atribuţiilor angajaților.

Concluziile analizei funcţionale făcute de BM au fost prinse într-un raport ce urmează a fi discutat şi aprobat în Guvern. De menţionat că asemenea analize funcţionale au fost realizate şi în cazul altor ministere.

Sunt de acord cu aproape toate concluziile raportului Băncii Mondiale. Ele vin să întărească toate lucrurile pe care le-am tot spus faţă de activitatea ministerului şi faţă de nevoia acestuia de a se schimba.

Fiecare ministru al Dezvoltării a simţit nevoia, atunci când a ajuns în funcţie, să adauge câte un program de investiţii. Aşa se face că aceleaşi programe le facem şi noi, şi ministerul Mediului, şi ministerul Agriculturii sau printr-un program inventat de Tăriceanu în 2006 direct în subordinea Premierului. S-a ajuns chiar la suprapuneri între programele cu fonduri guvernamentale şi programele derulate cu fonduri europene.

În 2011, prin construcţia bugetului ministerului Dezvoltării, am încercat să eliminăm aceste suprapuneri finanţând mai puţin programele derulate prin bani de la bugetul intern. Însă volumul investiţiilor începute pe care le-am găsit în minister este de peste un miliard de euro, lucrări care nu pot fi abandonate. Noi le-am prioritizat şi am decis să nu începem proiecte noi până nu se finalizează cele deja aflate în derulare.

În timpul mandatului meu, un singur program a apărut, iar acesta este Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. El nu se suprapune peste programele similare derulate cu fonduri europene (Axa 2 a POR sau măsura 322 de la ministerul Agriculturii), ci vine să le completeze. Practic, prin PNDI, se finanţează proiectele care nu au mai prins fonduri europene pentru reabilitarea de drumuri judeţene şi de interes local ori rețelele de apă şi canalizare. Şi tot au mai rămas o mulțime de proiecte fără finanțare, având în vedere cât asfalt si câte utilități sunt încă necesare în România.

O preocupare pe care o avem, în contextul temei reorganizării administrativ-teritoriale a României, este să descentralizăm nu numai atribuțiile pe care le are acum MDRT, cât şi programele pe care le derulăm, lucru pe care l-am anunțat deja în Guvern. De asemenea, prioritară este şi pregătirea proiectelor finanţate din Bugetul de Stat în aşa fel încât cele care nu se realizează până în 2014 să poata fi finanţate pe fonduri europene.

Anul trecut, în urma deciziei de desfiinţare a Companiei Naționale de Investiții, anunțam că programele de construcție de săli de sport, patinoare, cămine culturale vor trece la primării. Acum, cu atât mai mult cred că trebuie ca MDRT să se ocupe de proiecte de anvergură regională, cu potențial de dezvoltare economică a diverselor zone ale ţării, cum ar fi Canalul Dunăre-Bucureşti, iar nu de proiecte locale, punctuale, care se referă la comunităţi mici şi care ar trebui derulate de primării sau consilii judeţene.

Iată de ce este nevoie de reorganizarea administrativ-teritorială – pentru a da şansă şi proiectelor care depăşesc graniţele unui judeţ. Lucru care nu se poate face astăzi, pentru că şefii administraţiilor locale derulează doar acele lucrări care le aduc voturi acolo unde candidează. De aceea este greu să găseşti o investiţie cerută Guvernului de o autoritate locală care să folosească pentru două sau mai multe județe.

În plus, într-un articol pe blog, vorbeam de modelul de funcţionare a ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia, acolo unde multe dintre programele europene sunt derulate direct de la nivelul regiunilor, ministerul ocupându-se doar de crearea unui cadru de dialog între voievodate şi Comisia Europeană.

Pentru că eu chiar cred în nevoia de a reforma adiministraţia publică, MDRT este primul minister care a facut reorganizarea unei instituţii subordonate, (Inspectoratul de Stat în Construcţii), după modelul regiunilor de dezvoltare. S-a făcut o simulare (de altfel, singura la nivelul tuturor ministerelor) asupra felului în care ar funcţiona instituţia în cazul reorganizării administrative: cui ar trebui descentralizate competenţe, de unde ar trebui să se facă reduceri de personal, dar şi de cheltuieli.

E clar că ministerul trebuie să-şi schimbe modul de funcţionare. Raportul Băncii Mondiale evidenţiază racile ale modului în care sunt gestionate diversele programe. Concluzia este una simplă – MDRT trebuie să parcurgă drumul firesc al reorganizării şi descentralizării: atât de competenţe către administraţiile locale, cât chiar şi de gestionare a unor programe, poate chiar să se renunţe la unele dintre cele redundante, în măsura în care contractările pe fonduri europene pe acea direcţie nu se apropie de 100%.

Cred că şi la nivelul Guvernului trebuie o reaşezare a atribuţiilor ministerelor, pentru a nu mai face toți aceleași proiecte, pentru a nu ne mai suprapune, ci pentru a ne completa.

 

228 thoughts on “Se impune o reorganizare la nivelul MDRT

 1. Bună dimineaţa! O altă zi de foc… Da’ merge o cafea cu zâmbet… 😆

  – Nene! Uite, am oprit maşina în pomul ăsta de lângă casa dumitale, vii te rog, să-mi ajuţi?
  – Viu dară? Dar vreau să te întreb: cum opreşti maşina când nu găseşti pom în faţă?

 2. Mda,asadar B.M. dupa ce a analizat ce se intimpla in ministerul dv ,pe linga lucrurile bune pe care le-a memntionat,a gasit asa cum era normal si lucruri si situatii care trebuie grabnic scoase din uz.
  As putea sa va gasesc scuze,sa spun ca ,e greu intr-un an si jumatate sa SCHIMBI CULOAREA PAMINTULUI DIN CURTEA MINISTERULUI,cum tot atit de bine,daca as fi un circotas sa incep sa ma isterizez si sa desfasor atucuri furibunde,populiste la adresa activitatii dv.
  Culmea va fi ca de obicei,ca tocmai cei mai antireformisti politicieni,cei care au perpetuat ,boala comunista in ministere si institutii,CARE S-AU OPUS RESTRUCTURARILOR,TOCMAI EI VOR SARI LA ,GLEZNA DV.
  Una peste alta,e un punct de vedere a unor specialisti,de care puteti s-au nu,sa tineti cont,dar lucru bun ,este ca sunteti dispusa la dialog si nu ati reactionat brutal facind crize de nervi,chiar daca un oarecare disconfort va produce aceasta analiza venita din partea B.M.

  • ***Zapa – trebuie ţinut cont şi de faptul că cei care muncesc mai şi greşesc. Asta e şi e verificată…
   Ferice de cei care nu greşesc niciodată căci a lor va fi împărăţia, acum şi pururea şi în veci de veci…
   Amin!…

 3. @
  Elena UDREA
  (avec mes excuses)
  Buna Dimineata,

  Se impune o reorganizare !!!
  Trebuie inceputa cu cea teritoriala si fara a fi pretentios va sugere la nivel national 7 ministere si la nivel de regiune 7 departamente.

  Astfel se va diminua birocratia !!!

  iata exemplul pentru ROMANIA 2012 !!!
  Curaj si SUCCES !!!

  La nivel de ROMANIA.
  1. Ministerul de Justitie si Politie
  2. Ministerul mediului, transporturilor energiei si comunicatiilor
  3. Ministerul de Interne
  4. Ministerul Economiei
  5. Ministerul Apararii, protectia polpulatiei si a sportului
  6. Ministerul Afacerior Externe
  7. Ministerul de Finante

  Regionalizarea trebuie sa dispuna :

  1. Departamentuil de finante
  2. Departamentul instructiei publice, cultura si sport
  3. Departamentul sigurantei, politiei si a mediului
  4. Departamentul de constructie si technologiilor de informati
  5. Departamentul de interne si mobilitate
  6. Departamentul de solidaritate si servicii
  7. Departamentul de afacerii regionale, economie si de sanatate

  Cordialement

  • Iata ce inseamna apropierea de cetatean a REORGANIZARII TERITORIALE.

   Exemplul in cazul “Departamentul instructiei publice, cultura si sport”

   SERVICE SI OFICE :

   1. INVATAMANTUL PRIMAR
   2. INVATAMANTUL GIMNAZIAL OBLIGATORIU
   3. INVATAMANTUL POSTOBLIGATORIU
   4. INVATAMANTUL UNIVERSITAR
   5. OFICIUL DE ORIENTARE, FORMARE PROFESIONALA CONTINUA
   6. OFICIUL MEDICAL – PEDAGOGIC
   7. OFICIUL TINERETULUI
   8. SERVICIUL REGIONAL DE CULTURA
   9. SERVICIUL REGIONAL DE CERCETARE IN EDUCATIE
   10. SERVICIUL CANTINELOR SCOLARE
   11. SERVICIUL DE BURSE SI ALOCATII PENTRU STUDII
   12. SERVICIUL INVATAMANTULUI PRIVAT
   13. INTERFATA CU ENTREPRIZELE REGIONALE
   14. SERVICIUL DE INFORMATICA SI OFICIUL « SCOALA-MEDIA »

   Cred ca ati descoperit avantajele REORGANIZARII TERITORIALE propusa de Cabinetul Emil BOC si INSTITUTIA PREZIDENTIALA a ROMANIEI.

 4. Doar atit voi mai comenta despre raportul B.M.
  In raport vi se cere o finantare nuantata a judetelor,nu otova,toata lumea cite 100. milioane de euro.
  Sigur aceasta observatie a B.M. vine in sprijinul REORGANIZARII ADMINISTRATIVE,pt ca ar mai atenua din asperitati si discrepante,pt ca pina la urma,totul se reduce la BANI,PROIECTE SI CUM II CHELTUIM.
  Suprapunerea de PROIECTE,este de fapt cea mai delicata problema,dar nu imposibil de rezolvat.Cu oamenio de calitate,bine intentionati,sunt convins ca veti rezolva acest NOD GORDIAN’ cu multa culoare politica locala.

 5. Silvestar-doar nebunii cer perfectiunea,si o cer si o revendica,tocmai pt ca sunt nebuni.
  normalitatea se impaca si cu bunele si cu relele,ele fac parte din viata………..

 6. USELIMEA SE CLATINA

  Nu stiu cita lume a sesizat ,Volta pe care uselistii incearca sa o faca ,si asa dintr-o data incearca si ei sa se bage in seama propunind un fel de comitet care ar trebui sa culeaga roadele masurilor dure luate de GUVERNUL BOC.
  De la negativismul impins la extrem,dintr-o data ,USELIMEA’devine maleabila,receptiva si cu spirit de colaborare.
  Sa nu credeti cum-va ca s-a petrecut vre-o minune,NUUUUUUUUUUUUUUUUUU,si astia de puneau piedici,ieseau in strada,chemau la revolte violente,ii excitau pe liderii de sindicat,pe mamici,politisti,pensionari,dintr-o data au devenit europeni,nuuuuuuuuuuuuuuu.
  Ce i-a speriat????????????
  Pai ,i-a speriat faptul ca,in urma unei cercetari STIINTIFICE FACUTA DE G.F.K-romanii dupa doi ani de depresie si stres ,SI-AU RECISTIGAT INCREDERE IN ECONOMIA ROMANEASCA,IN MASURILE LUATE DE GUVERN SI SUNT CONVINSI CA DRUMUL ESTE CORECT PE CARE I-A DUS GUVERNUL. Astia de la G.F.K. nu sunt slugile lui voiculescu ori ale lui ghita,ASTIA AU LUCRAT PT TOATA UNIUNEA EUROPEANA,PE UN IMENS ESANTION UMAN.
  Din nou s-a ales PRAFUL DE DIVERSIUNILE TRUSTURILOR TICALOASE SI A UNOR POLITICIENI CU UN EVIDENT APETIT PT BOLSEVISM.

  • @Frank, unde putem sa vedem si noi studiul despre care vorbesti?

 7. m-am intors acum dintr-un concediu in nordul moldovei si am recarcat numarul foarte mare de proiecte realizate sau in curs de realizare prin regio. am intlnit panourile cu acest program la manastiri, la repratii si constructii de drumuri(cel spre rarau este o lucrare senzationala), extinderi si modernizari de hoteluri si multe altele…nu ma intereseaza partea politica , dar pentru tot ce am vazut, un sincer Bravo! ministrului

 8. Reorganizare? Dar de ce? Totul merge bine, nu ati reusit sa atrageti fonduri europene, banii ii aruncati pe fereastra cu proiecte precum frunza, telegondole etc. Totul este ok, mai bine va dati demisia decat sa impuneti o reorganizare.

  • Oana, de ce esti suparata? Nu v-a pus dna Udrea camere video la bac ! Pe Funeriu trebuie sa-l injuri ! By the way, cat ai luat la bac ? 1 ? 1.25 ?

 9. @elena udrea
  Reproduc din comentariu dvs:
  ,,,,Cred că şi la nivelul Guvernului trebuie o reaşezare a atribuţiilor ministerelor, pentru a nu mai face toți aceleași proiecte, pentru a nu ne mai suprapune, ci pentru a ne completa.”
  Nu vă supărați, stimată doamnă ministru, dar vă(mă) întreb (retoric)….(despre) ce discutați dvs, miniștrii, în ședințele de guvern ? 😉

 10. Excepțional expozeul domnului academician, celebrul matematician Solomon Marcus, făcut public la Radio România Actualități.
  Învățământul românesc este într-un impas cronic, pentru că aintrat într-un cerc vicios. Conform constatărilor, analizelor și sintezelor făcute de domnia sa, în urma deplasărilor prin toate colțurile educaționale ale țării, diplomele acordate de universități, în anii postrevoluționari, au acoperire doar în proporție de cca 15%. Gravele lacune de competență au reverberat inclusiv în sistemul de educație, pe al cărui frontispiciu a rămas ca unic și reprezentativ blazon, expresia ,,magister dixit”. Nuanța autoritaristă impusă de cadre didactice fără vocație și o minimă înțelegere a menirii de dascăl, a rupt puntea de comunicare și dialog cu elevul, l-a debusolat pe acesta, inhibându-i orice tentativă de a pune întrebări și a cere explicații suplimentare. Desigur că și programa de învățământ este neadaptată cerințelor, este supraîncărcată și modelează universul cunoștințelor cu un grad excesiv de abstractizare.
  Pe acest cadru de criză profundă, decidenții, ultimelor decenii, din minister și din sistem, au uniformizat cerințele , atât la intrarea cât și la ieșirea dintr-un ciclu, la nivelul cel mai de sus, în loc să le diferențieze. De ca și cum, tot omul național are dreptul constituțional de face o facultate, fără a conta dacă este apt pentru așa ceva !
  Din fericire, există speranțe de normalizare a situației, dacă Legea Educației Naționale va fi implementată până la capăt, pe termen lung.
  În lege, se prevăd criterii draconice de selecție și examinare repetitivă a profesorilor, precum și direcții de dezvoltare adaptive la capacitățile , aptitudinile și dorințele realiste ale elevului și/sau studentului, pentru că, nu-i așa, avem nevoie și de oameni pragmatici, care să muncească efectiv, cărora le repugnă matematica, fizica, dreptul roman, sau anatomia.
  Se aude că undeva, în vestul țării, există o fermă unde un tractorist bun câștigă cca 2000-2300 de euro. Excelent. Iată un debușeu pentru oamenii care nu se strufocă învățând teorii , teoreme și paradigme (sau pur și simplu nu pot face asta), inclusiv pentru cei care fac de râs sistemul de educație participând la examenele de titularizare.

 11. Prin comparație cu perlele pe care le-am auzit astăzi, scoase pe gură, sau așternute pe hârtie ( cea care suportă orice 😉 ), de reprezentanți generici ai potențialilor viitori dascăli, elevii care au eșuat la bac îmi (a)par acum….mici copii și simple victime ale sistemului, față de candidații la examenul de titularizare, ,,însoțiți” în demersul lor pockeristic doar de tupeul și ignoranța omului autentic și completamente neinstruit și nu tocmai dotat dpdv intelectual.
  Succes, domnule Daniel Funeriu , în implementarea reformei în educație, pentru a transforma sistemul într-unul centrat pe elev ! Fiecare om trebuie așezat la locul potrivit, incluisv profesorul. MAI ALES, în sistemul de educație națională, care este la originea tuturor lucrurilor.

 12. Un zâmbet la cafea 😆

  Ion si Gherghe se intalnesc pe ulita satului.
  Ion: -Ma Gheo, am auzit ca ai luat bataie de la niste huligani in gara la Dej.
  Gheo: -Meri ma d’aci, d’apai de unde Doamne iarta-ma ai auzit asemenea prostie?
  Ion: – No, apai ase am auzit. Da zici ca n-ai luat bataie?
  Gheo;- Ba da ma, am luat, d’apai aia-i gara?

 13. Reiau și dezvolt comentariul meu de ieri, ora 07:33 :

  Elena Udrea, scrie pe blogul personal:
  …….,,Cred că şi la nivelul Guvernului trebuie o reaşezare a atribuţiilor ministerelor, pentru a nu mai face toți aceleași proiecte, pentru a nu ne mai suprapune, ci pentru a ne completa.”
  …la care, eu COMENTEZ:
  Nu vă supărați, stimată doamnă ministru, dar vă(mă) întreb (retoric)….(despre) ce discutați dvs, miniștrii, în ședințele de guvern ?
  Despre vreme ? Despre ce scrie presa ? Despre prețurile de top la Louis Vuitton ?
  DE CE, DOAMNĂ MINISTRU, NU EXPLICAȚI COERENT ȘI INTELIGIBIL, URMĂTOARELE :
  1. Care este limita de competență a MDRT în problematica absorbției fondurilor europene ?
  2. Care este ponderea proiectelor gestionate DIRECT de ministere, față de proiectele elaborate, licitate și derulate sub oblăduirea administrațiilor locale ?
  3. În ce fază a derulării unui proiect, banii europeni sunt efectiv absorbiți ?
  4. Ce condiții trebuie să îndeplinească un proiect, pentru a fi validat de autoritatea de management ?
  5. Care sunt pârghiile guvenului, care să-i permită controlul implementării și derulării proiectelor aflate în responsabilitatea autorității locale ?
  DACĂ VEȚI EXPLICA LIMPEDE ACESTE LUCRURI, NU VOR MAI VENI TRĂNCĂNITORII SAU NEINFORMAȚII SĂ VĂ ACUZE DE INCOMPETENȚA ȘI IRESPONSABILITATEA ALTORA !
  În plus, lumea va pricepe DE CE ESTE NECESARĂ REORGANIZAREA ADMINISTRATIV-TERITORIALĂ. PENTRU CA, ÎNTOCMAI CA ÎN POLONIA, FONDURILE SĂ FIE ATRASE ȘI GESTIONATE DIRECT DE AUTORITATEA LOCALĂ AVÂND O ACOPERIRE ÎN TEREN SUFICIENTĂ PENTRU DERULAREA UNOR PROIECTE DE ANVERGURĂ, CARE TRANSCED ACTUALELOR FEUDE JUDEȚENE MINUSCULE, ÎN CARE SE SUSȚIN PROIECTE AVANTAJOASE DOAR PENTRU CLIENTELA POLITICĂ LOCALĂ !
  Învățați doamnă ministru să nu mai luați pari în cap pentru vina altora !
  Și fiți mult mai duri cu hoții care strigă hoții și cu impostorii de meserie : Dan Diaconescu bla-bla Direct, Felix Voiculescu, Victor Ponta, Crin Antonescu & cohorta de năpârci mediatice cu diplome ,,fabricate” la o masă cu bere pe terasele bucureștene sau provinciale.
  PS
  Aflu acum că noul premier al Portugaliei, Pedro Passos Coelho, a descoperit o gaură în buget de miliarde de euro !
  Parcă am mai ,,trăit” filmul acesta, dar care nu are (happy) end.
  Nu are, pentru că, guvernul condus de ,,leguma” pe care ați susținut-o la Convenția PDL, NU A FĂCUT UN AUDIT INTERNAȚIONAL SERIOS, LA PRELUAREA MANDATULUI !
  RUȘINE !
  Dacă pierdeți, pierdeți pe mâna voastră, sub torentul de acuze ale unor paraziți sociali lipiți precum căpușele de sistemul bugetar (inclusiv TINERI pensionari din armată, MI și servicii), de politiceni fără viziune , disprețuitori de justiție și distructivi de democrație, de ANALiști media care cred că statul este un studiou de televiziune !
  CHIAR DACĂ existați dvs, CHIAR DACĂ aveți o colegă de forță, recte, ANCA BOAGIU, CHIAR DACĂ aveți în guvern cel mai bun ministru al educației din ultimii 50 de ani !
  Unde ești tu Țepeș… Doamne (lor) ? 😉

 14. MODELUL SORIN OVIDIU VINTU LA SCARA PLANETARA

  Desi lumea occidentala este pur si simplu aruncata in aer de SCANDALUL din presa mondiala declansat de AUSTRALIANUL ROBERT M.in presa si la televiziunile mogulilor,acest subiect este TABU.
  Atit realitatea tv care a trecut printr-un proces similar cu cel prin care trece trustul australianului,dar mai ales TRUSTUL TURNATORULUI DAN VOICULESCU,nici nu vor sa auda de acest subiect,care pur si simplu le frige limbile de slugi,si-i pune in situatii de un ridicol de nedescris.
  Ca si cum nimik nu s-ar fi intimplat cele ,DOUA TRUSTURI TICALOASE,isi continua procesul de dezinformare si intoxicare a opiniei publica,incercind prin cele mai ordinare metode sa PROMOVEZE LA PUTERE SLUGI,DISPUSE SA LE OFERE PUTEREA IN STATUL ROMAN.
  Daca in 2009,CONGLOMERATUL POLITICO-MEDIATIC,a eusat,la MUSTATA’sperantele TICALOSILOR se leaga de alegerile din 2012.
  Speriati de felul in care romanii ar recepta subiectul,CELE DOUA TRSTURI ANTINATIONALE,AU DECIS SA TACA PE ACEST SBIECT,CA SI CUM EL NU AR EXISTA.
  Sigur,NICI MOGULASUL DAN DIACONESCU IN DIRECT,nu sta cu miinile in sin,SI SEARA DE SEARA,FACIND TOT FEL DE AMESTECURI EXPLOZIBILE,SI COCTEILURI MOLOTOV,amestecind frinturi de realitate cu POVESTI MARCA DIACONESCU DAN, LOVESTE TEMENIC LA FUNDAMENTUL FRAGILEI DEMOCRATII ROMANESTI.

  De aici si intrebarile;
  sunt romanii pregatiti mental sa faca fata acestei grosolane diversiuni si manipulari?
  este pregatita societatea civila,intelectualii sa ia pozitie si sa apare democratia de ACESTE HIENE CU BOTURILE PLINE DE SINGE???????????
  si ultima,este PREGATIT PD-L,sa LUPTE ,CU ACEST ADVERSAR????????????

  • Dacă studiul JFK este corect, cred că cetățenii înșiși sunt mai bine pregătiți să lupte cu manipularea și diversiunea, decât PDL. 😉

  • ***Zapa – nu înţeleg nimic, habar n-am despre ce vorbeşti. Cred că e ceva ce mi-a scăpat. 😮

  • @Frank
   Permite-mi te rog să fac o completare și o detaliere la ceea ce vrei de fapt să spui : trusturile de presă, mimând interesul pentru binele cetățeanului, în realitate se află în conflict cu instituțiile democratice ale statului și cu legile, pe care și le doresc controlate/subordonate prin oameni corupți și șantajabili, prin intermediul cărora, ele, trusturile , să beneficieze de contracte grase de publicitate și să poată influența decizii importante privind accesul la banul public, fie direct, fie prin firme interpuse. Este notoriu cazul lui Bogdan Chireac, care a avut, prin societatea sa, până nu de mult, exclusivitate în livrarea de echipamente de telecomunicații speciale de origine israeliană.
   Acum i s-a cam tăiat macaroana.
   Să rememorăm :
   COPY PASTE
   ,,miercuri, 11 noiembrie 2009
   Afacerile “speciale” ale tonomatului Bogdan Chireac

   În urmă cu doi ani, înainte de a fi exclus din mass-media controlate de moguli, am avut posibilitatea să public două materiale de presă despre Bogdan Chirieac. Acest derbedeu de presă, implicat recent în şantajarea unui înalt demnitar al statului, a dezvoltat afaceri de zeci de milioane de euro alimentate de la buget. Nu se ştie, spre exemplu, dacă şi el a folosit, sau nu, şantajul, pentru a ajunge să pună mâna pe contractele cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, dar din ultimele dezvăluiri referitoare la întâlnirea cu şeful ANI, de la restaurantul El Capitan, rezultă cel puţin că aprobă această practică de tip mafiot.
   ……………………………………………………………………………………
   Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a acordat, în 2006, fără licitaţie, contracte de zeci de milioane de euro unor firme „de apartament“ controlate de jurnalistul Bogdan Chirieac .
   Un cotidian central al dezvăluit, implicarea ziaristului Bogdan Chireac într-o afacere dubioasă, de zeci de milioane de euro, cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), condus, la acea vreme, de generalul Opriș”

   MAI ADAUG : Sunt multe de spus, trebuie doar să deschideți ochii spre informații și teme cu adevărat importante.
   Iată de ce, peste tot în lume , marile trusturi de ,,nișă” constituie în pericole tot mai pregnante la adresa securității naționale a statelor democratice. Nu se dau înapoi de la nimic, pentru a accede la informații clasificate și de fapt, LA PUTERE ÎN STAT, PRIN ORICE MIJLOACE, fără a contribui la vreo decizie benefică interesului public.
   De aceea, televiziunile se implică atât de mult în lupta politică, exact din motivul că au nevoie CA DE AER , în funcții de decizii, de oameni de încredere…așa cum se lăuda, nu de mult, Sorin Ovidiu Vântu.
   Și i-au găsit. Cel puțin, așa cred ei. După țopăitorul Geoană cel ,,expirat”, se agață acum de Ponta &Voiculescu (TURNĂTORUL)& Antonescu (zis PORUMBACU). Sper să cadă cu toții în ,,prăpastia” istoriei cu unic sens spre iad și să ne lase.

 15. @
  Madame Elena UDREA

  « L’immobilisme, c’est la mort »

  «Pour rester en 1re division, faut se battre, évoluer»

  Si la ROUMANIE reste immobile elle sera larguée, dépassée. Les emplois partiront ailleurs, les enfants seront dans des universités où personne ne voudra aller et le modèle roumain s’écroulera.
  L’immobilisme, c’est la mort.

  Pour rester en 1re division, faut se battre, évoluer, se donner du mal .
  LA ROUMANIE ne peut pas rester à l’écart de ce mouvement.

  «On ne peut pas continuer à dépenser plus qu’on a»

  La ROUMANIE est specialiste dans la création des postes de fonctionnaires. Comment voulez-vous payer ça ?

  Donc,

  “Le changement est le seul élément permanent de l’existence”.

  L’immobilisme est impossible, sauf chez les sclérosés.
  Stabilité n’est pas immobilisme !!!

  Cordialement

 16. Cine este cel mai mare escroc din sanatate?Lucian Duta,care face n afaceri cu primaria bucuresti si presedintele pdl bucuresti se face ca ploua.O sa vina vremea sa plateasca si oamenii astia…

 17. Stimata Doamna Udrea,

  Constat cu stupoare ca in secolul 21 Romania inca mai incearca sa elimine algele de pe litoral, folosind forta bruta, fara sa descopere cauza care produce acest fenomen numai pe litoralul Romanesc. Cauza o constituie deversarea de ape fecaloid-menajere direct in zona litorala. Algele se dezvolta datorita nutrientilor care vin de la aceste ape uzate deversate de unitatile de alimentatie publica si cazare, in general de catre toate unitatile care constituie dotarile de plaja: terase, bufete, restaurante, discoteci, WC-uri publice, etc. Sistemele de canalizare ale acestor unitati sunt vechi, defecte si nu mai functioneaza la parametrii tehnologici. Fenomenul este amplificat in statiunile litorale cu afluenta mare de turisti, deci cantitati mari de deseuri fecaloid-menajere care sunt deversate in apa de langa plaja datorita sistemelor de evacuare cu deficiente: statii de pompare nefunctionale, conducte cu apa neepurata sparte la cativa metri in mare in zona de imbaiere a turistilor. Un exemplu care confirma aceasta teorie il reprezinta zona Mamaia-Constanta. In comparatie, in zonele cu activitate redusa de alimentatie si cazare, implicit reziduuri mai putine, plajele sunt curate (Navodari, Navodari Nord, Zona Corbu).

  Un posibil scenariu pentru cum s-a ajuns aici este urmatorul. Conductele de evacuare trebuie sa mearga la minim 250 m in largul marii pentru ca apele uzate, pre-epurate, sa fie preluate de curenti. Cu timpul, gura de scurgere din mare se astupa datorita scoicilor, algelor si altor factori si asta duce la refularea apelor uzate in statii. In aceasta situatie, cei care exploateaza statiile si sistemele de evacuare sparg intentionat tevile la distanta mica de plaja, in zona lipsita de curenti. In acest fel, deseurile se varsa langa plaja, scade salinitatea apei, temperatura este crescuta, favorizand dezvoltarea algelor.

  Pe langa aparitia acestui fenomen, sa ne fereasca Dumnezeu de aparitia unor imbolnaviri cu transmitere hidrica precum holera, dizenterie, hepatita, etc.

  In concluzie, rezolvarea tine de verificarea imediata a modului de evacuare a apelor uzate din toate sistemele de canalizare proprii ale unitatilor si persoanelor fizice care dispun de sistem de canalizare. In general, eliminarea tuturor factorilor de risc ce duc la poluarea apei marii din zona litorala de folosinta turistica.

  Va aduc la cunostinta aceste lucruri din perspectiva specialistului in domeniul sanatatii publice. Timp de 10 ani (din experienta totala de 34 de ani pe probleme de mediu) am fost detasat pe litoral in actiunile de control si supraveghere epidemiologica pe timpul sezonului estival. De-a lungul acestei perioade am constatat deficiente majore legate de igiena mediului (care probabil s-au amplificat) carora nu li s-a acordat o suficienta atentie pentru a fi rezolvate.

  Inspector sanitar in sanatate publica,
  Alecsandru Giura

 18. Silvestar-e vorba despre ROBERT MURDOCH-multimiliardurul mare patron de trust de presa in toata lumea…………..

  • ***Zapa – şi? A manipulat? A făcut ce vedem la Rtv şi Antene? Cu ce consecinţe? Câteva cuvinte, doar.

 19. Achizitiile publice, depasirea pretului.

  Inseamna ca cele expuse in caietul de sarcini nu cuprind toate prestatiile si in special sunt lasate.

  Odata cu lansarea caietului de sarcini trebuie facuta si precizarea ca entreprenorul este obligat sa constate deficientele si lipsurile si sa fie evidentiate urmand de cotarea lor.

  In caz contrar, antreprenorul isi asuma respectarea pretului propus si nu mai are dreptul a reclama diferente de pret.

  Concluzia este clara fie :
  – Consultantul sau clientul care a emis caietul de sarcini nu a elaborat un studiu serios,
  – Aranjament intre consultant si client pentru obtinerea de majorare a lucrarii de unde si onorariile cresc
  – dar se poate si lipsa de competenta profesionala a celor care fac caietele de sarcini, lipsa de experienta.

  Spunea candva, Ion TIRIAC, doresti sa faci ceva serios lucreaza cu firme din strainatate, ELVETIA, GERMANIA si vei obtine o prestatie de calitate si serioasa.

  Cumatria din afaceri a creat coruptia, proasta calitate si risipa banilor publici.

  Daca se doreste o schimbare in acest domeniu trebuie schimbat total sistemul, adica diferentele de pret sa nu fie onorate si sa creasca responsabilitate proiectantilor si executantilor.

  Acelasi lucru si la achizitiiele din sanatate.

  Este o RUSINE NATIONALA sa-ti spuna CE si UE ca in ROMANIA CORUPTII sunt ocrotiti de lege !!!

  Si mai GRAV unii din masmedia denatureaza ADEVARUL si se ascund in spatele expresiei proces politic.

  Acestia transmit imagini de mila din ROMANIA, la o biserica se distribuia paine si un oarecare cu bratara la mana intindea mâna. (IRTV)

  Oare mai trebuie crezuta aceasta ROMANIE ?

 20. Astăzi, am trecut printr-o întâmplare nostimă. Mă aflam la un ghișeu de Poștă, cu scopul de a expedia un plic. În fața mea, văd un cetățean agitat, pe fond, un bărbat bine, fără ochelari și fără burtă, la care am remarcat părul negru ca pana corbului.
  Omul vorbea singur, reproșând, retoric, că trebuie să caute EL și să expedieze documente privind recalcularea pensiei militare, în loc ca de aceste operațiuni, să se ocupe autoritățile statului.
  – Este boacăna lui Boc, mormâia cetățeanul, spre funcționara tăcută și impasibilă.
  Nu m-am putut abține și l-am întrebat , cât se poate de serios :
  – Faceți acest demers pentru tatălui dvs ?
  Se uită la mine, de fapt, prin mine și spuse :
  -De ce mă întrebați ?
  -Păi….arătați foarte bine, l-am flatat eu.
  -Mulțumesc, mulțumesc, zise omul încântat, pentru mine trimit documentele….după care își văzu de drum.

 21. Mi-a plăcut gestul ferm al președintelui, care a cerul, spre analiză, raportul tehnic (în afara celui politic) al MCV.
  Raportul se referă, printre altele, la achizițiile publice din zona medicamentelor și la arierate.
  Președintele a concluzionat că trebuie suspendate plățile în contul arieratelor, până când mecanismul de achiziție din instituțiile spitalicești se va restructura.
  Foarte bine, rămâne doar ca guvernul să vrea și să poată face acest lucru.

 22. Reproduc o știre care privește evenimente din 19.07.2011, referitoare la scandalul interceptărilor ilegale din Marea Britanie, care implică leadersheep-ul imperiului media al lui Rupert Murdoch, pentru a răspunde și celor cărora le-au scăpat detaliile cazului:
  CITAT :
  ,,Preşedintele News Corporation, Rupert Murdoch, şi fiul său, James, al treilea în ierarhia companiei, au fost audiaţi, astăzi, în Parlamentul britanic, pe tema scandalului declanşat de interceptările ilegale ale tabloidului News of the World. Audierea nu a fost lipsită de incidente: un manifestant a încercat să îl atace pe magnatul Murdoch.
  Mogulul media, Rupert Murdoch i-a întrerupt discursul fiulului său, James, la audierile care au avut loc, astăzi, în Parlamentul britanic pe tema scandalului interceptărilor ilegale de la News of the World. Cei doi au negat că ar fi ştiut de practica ascultării telefonelor celebrităţilor de către jurnaliştii ziarelor pe care le deţin pentru a afla subiecte în exclusivitate. Ei au mai spus că nu aveau cunoştinţă despre faptul că echipa de la News of the World mituia poliţiştii pentru a se folosi de aparatura lor de ascultare. Acest scandal care a luat o amploare nebănuită i-a determinat pe şefii Poliţiei londoneze să demisioneze. Directorul Scotland Yard şi adjunctul său au fost şi ei convocaţi pentru o audiere în Comisia parlamentară britanică. Audierea nu a fost lipsită de incidente: un bărbat aflat în sală a aruncat cu spumă de ras spre Rupert şi James Murdoch. Soţia mogulului media a sărit imediat în apărarea acestuia şi l-a lovit pe agresor cu recipientul în care îşi ţinea muniţia. Potrivit CNN, individul este un comediant şi a fost arestat. Lucrările Comisiei pentru cultură, mass-media şi sport a Parlamentului britanic au fost supendate pentru câteva minute. Astăzi a fost audiată şi Rebekah Brooks, fostul director executiv al News International. Ea este suspectată de conspiraţie în interceptarea convorbirilor şi de corupţie. Rebekah a recunoscut că s-au făcut greşeli în trecut, dar a adăugat că apoi s-a acţionat în mod corect. Jurnaliştii englezi au catalogat scandalul interceptărilor telefonice ilegale din Marea Britanie drept un nou “dosar Watergate”.”

  • …Mă întorc în timp și mă întreb acum, de unde proveneau interceptările avându-l ca țintă pe Cristian Diaconescu, despre care vorbea atât de enigmatic Floriana Jucan.
   Sa recapitulam faptele: …..,,cu cateva clipe inainte de inceperea votului de la congresului PSD, Cristian Diaconescu si-a anuntat, cu o fata livida si o grimasa de neplacere, retragerea din cursa in favoarea lui Mircea Geoana.
   In urma cu numai cateva momente, fostul ministru de Externe avusese o discutie cu Marian Vanghelie, eminenta tuciurie a taberei Geoana.
   Nici n-au apucat sa apara intrebarile privind un potential santaj, ca jurnalista Floriana Jucan a venit cu raspunsurile: i-a fost oferit spre publicare un material consistent rezultat din monitorizarea timp de 10 zile, in februarie, chiar inainte de congres, a lui Cristian Diaconescu.
   A refuzat sa publice materialul, pentru a nu fi partasa la un astfel de atac, dar a dezvaluit doua momente relevante ale monitorizarii: o vizita a fostului ministru de Externe la SRI si o alta, cu o durata de 4 ore, la un controversat om de afaceri, vizita care ar fi avut, potrivit Florianei Jucan, un potential efect exploziv de tipul “SPA la S.O. Vantu”.
   COMENTEZ: Cine a organizat MONITORIZAREA domnului Diaconescu , cu a cui aparatură și ce legătură are Floriana Jucan cu cazul ?
   Este extrem de important să nu uităm fapte și evenimente relevante, din trecutul relativ apropiat, altfel, devenim victime sigure ale intoxicării și manipulării.
   Poate nu ar strica o atenție sporită, pe care instituțiile statului și societatea civilă, să o acorde rețelelor subterane ale jurnalismului de investigație, pentru care ,,sursele” sunt camuflate de ,,legea tăcerii”…omerta, iar filmările și interceptările efectuate cu camere ascunse, dispozitive camuflate în telefoane și detectivi particulari specializați în acțiuni de filaj, fără nici o validare decătre vreun judecător, sunt la ordinea zilei.
   Culmea cinismului este că tot instituțiile statului sunt acuzate , de către presă, de interceptări ilegale și scurgeri de informații clasificate sau /și confidențiale.
   De aceea statul trebuie întărit, ,,cârtițele” devoalate, iar ziaristul, să fie forțat de lege să respecte…legea ce incriminează șantajul și traficul de influență, ca orice cetățean plătitor de taxe și impozite.

 23. Emil Boc ne spune ca bigetul sanatatii pe programe a fost suplimentat.Mai spune ca bolnavii ce sufera dee boli incurabile se pot trata in Romania.Eu spun ceva.CJAS-urile nu au mai primit retetele pe programe de la farmacii.Farmaciile tin retetele si nu se stie daca mai primesc banii pe ce au eliberat.In aceste conditii,retetele pe programe nu mai sunt eliberate de farmacii,pentru ca cjas- nu primeste retetele.Stiti ce inseamna asta?Sa spuna Boc.Pricepe repede.A spus ca a suplimentat bugetul sanatatii cu…………………1 milion euro.Asta inseamna un strop intr-o piscina goala.Nu e de mirare ca romania e unde e cu asemenea oameni incompetenti.
  1 milion euro inseamna cifra de afaceri a unei farmacii medii,nu mari,nu lant.
  PS: Boc v-a distrus,v-a dus in jos,nu veti castiga alegerile.Nu a facut-o viot,dar e munte de incompetenta.

  • Te inseli domnule , Boc e un erou a tras dupa el reforma cu dintii , acest om si-a asumat erodarea politica . Criza adevarata poate nici nu a venit . America e pe marginea prapastiei acolo deja sunt inchise sectii de politie , politistii sunt trimisi acasa fara bani fara salariu .. si e vorba de America …In Romania datorita masurilor luate de guvernul Boc Romania nu este in situatia Greciei , taierile bugetare erau necesare si ne-au salvat tara de la dezastru … Cand va mai uitati la Ciutacu incercati sa si procesati logic informatiile si nu va mai uitati in gura slugoilor lui Felix . La antene nu se face jurnalism se face ceva de genul cultul personalitatii …Cautati pe google va rog “oda lui Voiculescu” .., veti gasi un film care va aduce aminte cu greata de cultul personalitatii lui Ceausescu …..

  • ***comandant nava – nu daţi atenţie prostiilor scrise de balbeck . 😮 Noi care-l cunoastem, il ignoram. Vine cu comentarii luate de pe alte site-uri ca sa se dea mare anti… E de mirare cum personalul care-l are sub supraveghere ii permite accesul la calculator…

  • Bine ați revenit domnule comandant.
   Avem nevoie de cât mai mulți oameni care privesc tot timpul spre linia orizontului și uneori, dincolo de ea.

  • Despre ce site-uri e vorba silver?Eu spun ce a declarat emil boc la televizor.
   @Comandant,am ajuns sa-i plangem pe americani,greci,protughezi?

  • Da, domnule balbeck, pentru că o criză profundă în SUA și zona euro, ne va afecta oricum. Gradul de afectare depinde de cumpătarea , unitatea și responsabilitatea noastră.

 24. Bună dimineata! Un zâmbet la cafea 😆

  Badea Gheorghe ajunge in ultimul moment pe peronul garii, atat cat sa vada cum ii pleaca trenul de sub nas.
  Necajit, intreaba pe un ceferist:
  – Cind a plecat trenul?
  – Pai de un minut!
  – E bine ca nu am intirziat mai mult!

 25. Buna dimineata
  Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu :
  Reproduc din ceea ce îmi amintesc :
  ,,Dragi jurnaliști, încercarea permanentă de discreditare a instituțiilor statului, vă discreditează pe dumneavoastră.
  Din păcate pentru voi, CE laudă exact ceea ce dvs criticați.
  CITEZ acum din Romania libera:
  ,,”Apelul meu este ca presa să facă o prezentare corectă, echilibrată a acestui raport. Pentru că acea parte a presei nu mai poate minţi la nesfârşit. Una dintre minciuni este că DNA sau ANI acţionează la comandă. Dragi jurnalişti, instituţiile despre care am vorbit nu mai sunt cele din 2004, funcţionează autonom şi toate încercările dumneavoastră, a politicienilor şi a altora de a discredita aceste instituţii nu fac decât să vă penibilizeze”.
  …………………………………………………………………………………
  Traian Băsescu nu a ezitat să menţioneze “aprecierea extrem de pozitivă şi consistentă la adresa Guvernului, care în opinia CE a dovedit determinare şi angajament în procesul de reformă”. Preşedintele a precizat însă că nu este de acord cu mesajul transmis de CE, cum că Parlamentul României trebuie să se implice mai mult în susţinerea efortului de reformare a Justiţiei. Băsescu a explicat că majoritatea parlamentară favorabilă Guvernului a susţinut asumările de răspundere pe care Executivul le-a făcut în domeniul judiciar.
  Preşedintele a mai enumarat, la capitolul instituţii lăudate de CE, DNA, Parchetul General, Direcţia Generală Anticorupţie din MAI, Direcţia Antifraudă din IGPR şi ANI.
  “Instituţii neconvingătoare”, a adăugat Traian Băsescu, “sunt ÎCCJ şi CSM”.
  MAI COMENTEZ:
  Mi s-a părut interesant punctul de vedere al domnului Ion Cristoiu, care sugerează că judecătorii, cu vechime în sistem, OBIȘNUIȚI de politicenii anilor anteriori cu INFLUENȚA POLITICĂ, TERGIVERSEAZĂ DELIBERAT judecarea pe fond a marilor dosare de corupție, pentru a nu-și bate singuri cuie în talpă (și în…scaune), în perspectiva (NEAGRĂ) a revenirii bandiților la putere. Cătălin Voicu, ABIA AȘTEAPTĂ.
  Dar NOI și VOI ce așteptăm și ce ne dorim ? O continuitate cu sincope în dificilul proces de desțelenire și deminare a terenului în drumul spre reformă, sau un ,,somn liniștit” în pânza de păianjen a mafiei ? SUNT ABSOLUT CONVINS CĂ PÂNZA SE VA RUPE REPEDE , CU NOI TOȚI ÎN EA.
  Vreți să știți unde vom cădea ? Nici eu nu știu bine, dar putem afla votând USL și implicit……presa mogulimii !

  • In legatura cu ezitarile CIUDATE ale instantelor, iata ce ne reaminteste un prieten autointitulat (fără nici o legătură cu realitatea) ,,Lichea” :
   1. Dosar Duţă
   inculpat este fostul deputat PSD Vasile Duta ¬- au trecut 2662 zile de la trimiterea in judecata;

   2. Dosarul de corupţie Mischie
   inculpat fostul presedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie – au trecut 2227 zile de la trimiterea in judecata;

   3. Dosarul Armele de vanătoare
   inculpat Serban Mihailescu – au trecut 1896 lei de la trimiterea in judecata;

   4. Dosarul Loteria I
   inculpati George Copos si fostul sef al Loteriei Nationale, Nicolae Cristea – au trecut 1864 zile de la trimiterea in judecata;

   5. Dosar Oprisan
   Inculpat presedintele CJ Vrancea Marian Oprisan – au trecut 1870 zile de la trimiterea in judecata;

   6. Dosarul Stramutatii de lux
   inculpat Ionel Mantog – au trecut 1777 zile de la trimiterea in judecata;

   7. Dosarul Rompetrol
   inculpat Dinu Patriciu – au trecut 1756 zile de la trimiterea in judecata;

   8. Dosarul Zambaccian I
   inculpat Adrian Nastase – au trecut 1709 zile de la trimiterea in judecata;

   9. Dosarul Matusa Tamara
   inculpat Adrian Nastase – au trecut 1510 zile de la trimiterea in judecata;

   10. Dosarul Spaga la penitenciare
   inculpat medicul Serban Bradisteanu – au trecut 1580 zile de la trimiterea in judecata;

   11. Dosarul RAFO
   inculpati sunt Ovidiu Tender si Marian Iancu – au trecut 5 ani de la trimiterea in judecata;

   12. Dosarul Falca
   inculpat Gheorghe Falca, primarul orasului Arad – au trecut 1.363 zile de la trimiterea in judecata;

   13. Dosarul Achizitii de lux la CFR
   inculpat Mihai Necolaiciuc – au trecut 1259 zile de la trimiterea in judecata;

   14. Mita la LPF
   inculpat Dumitru Dragomir – au trecut 1151 zile de la trimiterea in judecata;

   15. Dosarul “Caltabosul“
   inculpati sunt fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Muresan – au trecut 1135 zile de la trimiterea in judecata;

   16. Dosarul Trofeul Calităţii
   inculpat fostul premier Adrian Nastase – au trecut 914 zile de la trimiterea in judecata;

   17. Retrocedările ilegale de terenuri
   inculpati primarul Constantei, Radu Mazare si presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu – au trecut 997 zile de la trimiterea in judecata;

   18. Dosarul I.C.A
   inculpat Dan Voiculescu – au trecut 957 de zile de la trimiterea in judecata;

   19. Dosarul Valiza
   inculpat George Becali – au trecut 943 de zile de la trimiterea in judecata;

   20. Dosarul Păcuraru si Morega
   inculpati fostul deputat PNL Paul Pacuraru si deputatul Dan Ilie Morega pe acuzatii legate de coruptie – au trecut 938 de zile de la trimiterea in judecata;

   21. Dosarul Miron Mitrea
   inculpat fostul ministru al Transporturilor, acuzat ca a renovat casa mamei sale cu bani de la sefa Inspectoratului in Constructii – au trecut 866 zile de la trimiterea in judecata;

   22. Dosarul Privatizari strategice
   Inculpati Codrut Seres si Zsolt Nagy – au trecut 841 zile de la trimiterea in judecata;

   23. Dosarul Mita de la PIC
   inculpat primarul Craiovei, Antonie Solomon – au trecut 483 zile de la trimiterea in judecata.”
   _________________________________________________________________

 26. Pentru doamna Udrea ca măcar să afle ce spun străinii despre staţiunea Soveja că eu spun în zadar de vreo câţiva ani… Asta e, sunt româncă.

  „Înainte de anii 1990, Institutul Francez de Cercetare a Calităţii Aerului a emis un certificat prin ce atesta că Soveja are cel mai ozonat aer dintre toate staţiunile din Europa.”

  Un cătun părăsit http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Statiunea_Soveja-un_catun_parasit_0_272973275.html

 27. DARURI OTRAVITE-DARURI ALE SOCIALISTILOR SPANIOLI-

  Luni ,tam nesam,GUVERNUL SOCILISTILOR SPANIOLI,au anuntat ca ,MUNCITORII ROMANII NU SUNT BINE VENITI IN PENINSULA IBERICA.
  Asa cum am mai spus,caderea primului mare fond de investitii din U.S.A. cel care a contribuit substantial la declansarea crizei economice in lume,se datoreaza SPANIEI,care A AVUT AMBITIA,DAR SI NEBUNIA,sa ofere fiecarui spaniol un APARTAMENT DE CALITATE FOARTE BUNA SI CU MULTI METRII PATRATI,SI IN ZECI DE MII DE CAZURI CHIAR DE LUX.
  Peste 200.000 de mii de apartamente,zac,nevindute,iar restul de pina la 1.000.000 sunt in diverse faze de plata,cu restante infioratoare.
  Dar sa revin la subiect,si la decizia fara precedent luata de SOCIALISTII SPANIOLI care incalca grosolan UNA DIN REGULILE SI LEGILE DE BAZA A U.E.-LIBERA MISCARE A FORTEI DE MUNCA.
  Iata ce spune un reprezentant al unei asociatii ale romanilor din Spania:
  , GUVERNUL SOCIALIST A INCURAJAT MUNCA LA NEGRU SI PE SPANIOLI SA NU PLATEASCA IMPOZITE’
  In spania sunt inregistrati oficial,peste 860.000 de romani,care considera ca GUVERNUL SOCIALIST LE-A APLICAT O LOVITURA SUB CENTURA,incercind sa salveze spania PE SPATELE MUNCITORILOR STRAINI,CARE FAC TOATE MUNCILE BRUTE,IN SPECIAL ROMANI.
  I-ati auzit pe ,BOLSEVIC-SOCIALISTII ROMANI,adica pe pesedei sa comenteze acest afront adus romanilor???????????????????
  NU,DAR I-ATI AUZIT URLIND DISPERATI CA ACESTI ROMANI SA NU POATA VOTA,incercind sa le ia un drept fundamental pe care orice cetean il are,acela de a alege si a fi ales.
  Asadar iata de ce USELIMEA NU A FOST DE ACORD CU NOUL COD AL MUNCII,DE CE A CHEMAT OAMENII IN STRADA SI A ORGANIZAT DEMONSTRATII .
  Iata cum SOCIALISTII GRECI,CEI SPANIOLI ,au indus in ECONOMIA EUROPEI SI A LUMII VIRUSII ROSII,care au imbolnavit ECONOMIILE CELORLATE STATE DIN LUME.
  Dealtfel peste tot pe unde SOCIALISTII AU TRECUT,IN URMA LOR A RAMAS DESERTUL,SARACIA ,SI CORUPTIA.
  Cu totii trebuie sa intelegem-SOCIALISTII,STIU UN SINGUR LUCRU,SA FURE,SA IMPRASTIE SI SA SE IMBOGATEASCA DIN BANI PUBLICI.
  Uitati-va la DOSARELE POLITICIENILOR AFLATE IN INSTANTE DE ANI DE ZILE,SI VEDETI CITI PESEDISTI SUNT PROTEJATI DE JUSTITIE.
  Veti constata ca majoritatea clientilor i.c.c.j. si aparati de aceasta sunt PESEDEI-ACTUALII SOCIALISTI ,ROMANI,FOSTII COMUNISTI.

 28. Domnul CPreda spune pe blogul domniei sale :

  TITLU: ,,Pricepe Ponta despre ce e vorba?

  Daniel Morar, şeful DNA, a explicat în cursul dimineţii că declaraţiile de solidarizare cu politicienii anchetaţi de instituţia pe care o conduce sunt o formă de presiune asupra procurorilor. Mai mult, acuzând ignoranţa în privinţa procedurilor judiciare, Morar afirma că procurorii sunt intimidaţi de oameni politici care dispreţuiesc regulile statului de drept.
  Victor Ponta, solicitat de o televiziune să comenteze spusele lui D. Morar, dă următoarea replică: e clar că şeful DNA se referă la preşedintele Băsescu şi ministrul Predoiu, păcat că s-a trezit aşa târziu!!!
  Morar revine şi spune că îi avea în vedere pe Mihai Voicu, Kelemen Hunor şi Victor Ponta. Da, chiar fruntaşul social-democrat.
  Oare Ponta înţelege despre ce e vorba?
  Sau practica sa de procuror l-a orbit pentru totdeauna în ceea ce priveşte statul de drept?
  Ce ar face el dacă ar ajunge într-o zi premier? Şi-ar folosi poziţia pentru a bloca dosare?”

  Domnul Bibliotecarul comentează :
  CITEZ: ,,Cum anume poate un premier să blocheze dosare, prin ce mecanisme instituţionale? Ştiţi cumva dumneavoastră cum? Aveţi ştiinţă că aşa ceva se poate întâmpla sau se întâmplă?”

  ÎNCERC UN RĂSPUNS PENTRU VEȘNICUL ,,NELĂMURIT”, Domnul Biliotecar :

  Încep printr-un extras de pe ziare.com din data de 30 ianuarie 2011:
  ,,PSD se intoarce in noroi (Opinii)

  La sfarsitul anilor ’90, se producea unul din cele mai triste evenimente pentru democratia din Romania. Conducerea PDSR, actualul PSD, se incolona la tribunal. Nu pentru a plati pentru vreun tun dat. Nu.
  Ci pentru a-l sustine pe colegul lor, deputatul Gabriel Bivolaru. Scopul era sa arate solidaritate si sa se planga de faptul ca sunt hartuiti pe motive politice de puterea de atunci. Si aratau solidaritate. Fata de un escroc fara niciun fel de scrupule. Fata de un om care a furat cateva zeci de milioane de euro. Sub pretextul ca, pana la condamnare, orice om e nevinovat.
  Acum reveniti in zilele noastre. Si uitati-va la liderul PSD, Victor Ponta, care propune un miting de protest fata de arestarea presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Un om acuzat de fapte de coruptie. Mai multi lideri ai PSD il vor sustine. Fara sa aiba vreun element asupra nevinovatiei lui sau vreo dovada ca ar fi victima justitiei politice. Exact ca la Bivolaru. PSD se intoarce in noroi.”

  Gunoiul de sub pres

  De cativa ani incoace, ai fi crezut ca PSD s-a schimbat, chiar daca nu in totalitate. Doar ca nu mai parea partidul lui Octav Cozmanca, Bebe Ivanovici, Nicolae Mischie sau felurite personaje odioase. Si nici macar al lui Adrian Nastase.
  A venit Ponta, un tanar care era la liceu in momentul Revolutiei. A venit si a pretins ca apara democratia de Basescu. Oarecum ciudat, dat fiind ca n-a aparat-o pe timpul mentorului sau, Adrian Nastase.”

  COMENTARIU DE FINAL:
  Stimate biblio, conform regulii de trei simplă, DACĂ Victor Ponta amenință și face mitinguri de intimidare a justiției, în calitate de COlider al opoziției, vă puteți imagina ce poate și va vrea să facă, în calitate de premier, atunci când va putea apăsa pe buton.
  Simultan cu el, pe celălat buton securizat, va apăsa Adrian Năstase. La comanda acestuia din urmă .
  ASTA VĂ DORIȚI ? Vă propun să meditați profund și la momentul potrivit, să votați cu rațiunea și nu cu nostalgia. 😉

  • @ ZeV

   De ce scrieţi aici mesaje pentru mine? E uşor să mă atacaţi când nu vă răspund?

   Pentru a vă arăta lipsa dumneavoastră de maturitatea intelectuală din punct de vedere politic, vă semnalez că…
   1.La finele anilor ’90 ţara era condusă de CDR şi nu de către PSD.
   2. Gabriel Bivolaru a fost judecat şi condamnat în 22 martie 2004, adică pe vremea când preşedinte era Ion Iliescu şi premier era Adrian Năstase. Nimeni nu a intervenit pe la procurori, nimeni nu a intervenit pe la judecători, nimeni nu l-a susţinut după ce a fost condamnat.

   Dumneavoastră realizaţi, măcar un moment, cât de penibili sunteţi când spuneţi astfel de lucruri? Eu înţeleg că vreţi să denigraţi PSD şi să apăraţi PDL. Mai mult, nici nu am nimic împotrivă. Faceţi însă acest lucru la un nivel de inteligenţă mai sus de genunchiul broaştei că râd şi copii de grădiniţă de domnia voastră. Şi v-aş ruga să nu mai mă implicaţi şi pe mine. Iar dacă aveţi ceva de comunicat spre mine, am blog şi puteţi să o faceţi acolo. M-am săturat să mă tot îndemne lumea să intru aici că “nu ştiu cine” a scris “nu ştiu ce” despre mine. Intram odată pe acest blog cu plăcere, dar de când a fost poluat cu comentarii murdare de tot felul de … (ştiu ei cum sunt, nu mai spun eu) … prefer să stau departe de murdăria intelectuală debitată aici.

  • domnule Bibliotecar ..DE ce nu i-au confiscat averea domnului BIVOLARU asa sa stai la puscarie si sa ai milioane de euro si sa fii domn .averea confiscata trebuie nu numai bagati la puscarie

  • @ ana
   Am şi eu o întrebare… dumneavoastră de ce luaţi de bună ce auziţi în stânga şi dreapta fără să studiaţi un pic problema.

   Nicăieri în lume declarată democratică, şi repet, NICĂIERI nu se confiscă averea cuiva condamnat pentru simplul fapt că a fost condamnat şi trebuie să rămână fără avere, peste tot se confiscă averea care are legătură cu fapta ilegală.

   Mai exact, Decizia-cadru nr. 2005/212/JAI spune “confiscare a produselor avand legatura cu infractiunea, inter alia, in ceea ce priveste sarcina probei privind sursa bunurilor detinute de o persoana condamnata pentru o infractiune avand legatura cu criminalitatea organizata”.

   Mai multe pe…
   http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/07/ba-se-poate.html

   În cazul Bivolaru, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dispune sechestru asiguratoriu asupra bunurilor mobile şi imobile, îl obliga pe Bivolaru să plătească BRD 2.253.225.811.840 de lei şi zece milioane de lei către stat, cheltuieli judecătoreşti. Nu aş spune că e chiar un mizilic.

   Repet rugămintea. Am blog şi pot fi contactat acolo.

 29. La o sumara trecere peste dosarele aflate in instanta la I.C.C.J.care zac de sute chiar mii de zile,iti sare in ochi faptul ca peste 75% sunt ale unor politicieni care au fost s-au sunt in continuare IN PSD.
  Plecind de la acesta realitate pot trage si prima concluzie:
  IN ROMANIA PARTIDUL CARE GRUPEAZA LA VIRF CEI MAI MULTI INFRACTORI ESTE PSD,CARE POTRIVIT ACESTEI OBSERVATII,DEVINE PARTIDUL INFRACTORILOR DIN ROMANIA.
  A doua concluzie si mai periculoasa,conform careia,acest partid ATRAGE INFRACTORII CA UN MAGNET PROMITINDU-LE IMUNITATE IN FATA JUSTITIEI,CA SUNT ATOT PUTERNICI SI CA NIMIK NU LI SE POATE INTIMPLA DACA FURA,JEFUIESC,PRADUIESC.
  Si a treia cocluzie poate cea mai dureroasa si inspaimintatoare-IN ROMANIA CEL MAI BINE E SA FII INFRACTOR.
  Au dovedit acest lucru TINERII ABSOLVENTI DE LICEU,CARE AU INCERCAT SA FURE SI SA COPIEZE PE RUPTE,AU DEMONSTRAT PROFESORII,POLITISTII,JUDECATORII,VAMESII PROCURORII,MEDICII,FUNCTIONARII PUBLICI DIN ADMINISTRATIILE CENTRALE SI LOCALE……….
  IATA DE CE E BINE SA FII IN ROMANIA IN PRIMUL RIND PESEDIST SI APOI INFRACTOR,ADICA BUGETARUL ROMAN.

  • Există și o parte bună a realității că tinerii noștri visează cai verzi pe pereți înainte de a pune burta pe carte.
   Majoritatea dintre ei nu vor mai avea loc pe plantațiile de căpșuni din SPANIA răvășită de cataclismul imobiliar și vor trebui să practice o meserie în țara natală. Doar o mică parte cu tenul brozat de la …mama naturală, vor încerca marea cu deștul pe străzile Italiei sau Franței.
   Sper că ciordeala din buzunare prin metrou, tren, tramvai și autobuz nu-i va contamina și pe majoritari. 😉
   Dar acest lucru depinde de continuitatea reformei.

  • ***Zapa – aşa e! De asta Robert Negoiţă s-a făcut PSD-ist şi şi-a cumpărat pe dată loc în parlament crezând că o să scape şi n-o să plătească impozite la stat.
   Sigur, e doar un exemplu mic şi la-ndemână dar, în ceea ce-i priveşte pe PSD-işti, cam fiecare are ceva de ascuns, ceva care l-ar putea duce direct… la răcoare mai ales, pe caniculă.

 30. Ce se poate constata din ce a spus aseara dna Monica Macovei la emisiunea de la B1?
  1. Adrian Nastase si ceilalti politicieni pentru care niste judecatori jegosi amana la nesfarsit judecata pentru a se prescrie, asadar favorizare evidenta a inculpatului in raport de aplicare a legii sau poate doar de tragere de timp din teama perpetuata din comunism de nu fi pe placul unuia care maine poimaine este adus la putere de o majoritate la fel de jegoasa ca si ei, sunt fara doar si poate niste infractori, si datorita functiilor avute in conducerea statului sau a unor partide care au condus statul cred ca putem conchide ca au dreptate cei care spun demult(printre care ma numar si eu) ca Romania a devenit prin grija agentului KGB care a condus-o un timp destul de lung un stat condus de o imbarligatura mafiot -securista desigur ca infractionala si anti romaneasca cat cuprinde.

  • PS Desigur ca ce am spus mai sus este regula, azi avand insa si cateva exceptii vizibile in structura de putere a statului, si foarte important doua chiar la varf, adica dl Basescu si cu dl Boc.

  • @ion adrian
   BINGO ! Ca de obicei. 😉
   PS
   Ce ne facem cu ,amicul” Diaconu Eusebiu, care, în ultimul timp, cam ,,vântură” apele pentru ca orbeții să-l nu-l deosebească pe fostul procuror Victor Ponta de fostul procuror Monica Macovei.
   Ba chiar să-i ,,îndulcească” imaginea, primului.

  • Există două variante:
   1. ori îl convingeţi cu puterea argumentului!
   2. ori îl convingeţi cu puterea pumnului!

   Enunţul meu a fost clar şi total logic.
   Orice cetăţean dacă n-are capul pe umeri doar ca să nu-i plouă în gât ascultă şi în dreapta şi în stânga!
   Corect?
   Eu, o dată de mult am ascultat şi “fostul procuror” din dreapta şi “fostul procuror” din stânga şi din ambele părţi am auzit numai vorbe de ocară îndreptate “ştim noi spre cine”!
   Deci, deoarece uituc nu sunt şi deoarece consider că atunci când ai binevoit să intri într-un partid nu ai voie să-ţi ataci colegii public (nu ai decât să participi la şedinţe şi să spui ce ai de spus acolo) am şi voi avea această atitudine vehementă, extrem de vehementă, la adresa Monicăi Macovei!
   Deci!
   Măi iezi cucuieţi uşa lupului descuieţi, la mine dacă ai călcat strâmb odată CUCU VOT!
   Indiferent dacă te cheamă Macovei, Grivei sau Ardei sau dacă ai sprijinul nu ştiu cui!
   🙂 🙂 🙂

   PS Mădălina dacă tu consideri că nu e bine să apară acest comentariu pentru a nu aprinde spiritele, te rog să nu îi dai drumul!

  • ZeV,
   Sebi are niste pareri privind niste comportari si opinii ale dnei Macovei in stilul acelui domn fandosit care este CPreda(si acesta de multe ori spune lucruri foarte corecte-no problem, dar tot un fandosit ramane) . La vremea respectiva am sfatuit-o pe Monica M sa se diatanteze de astfel de imaturi . O fi priceput , n-o fi priceput 🙂 ?
   In orice caz cred ca nu referitor la ce a spus ieri are ce are Sebi cu ea, asa ca nu cred ca are rost o dicutie in acesti termeni. 🙂

  • Corect!
   Sunt de acord să închidem subiectul şi să-l redeschidem doar dacă cei doi mai sus menţionaţi de Adrian vor cere la următoarele alegeri să fie din nou în lista PDL pentru PE.
   Sper să nu uite cat de mult rau au facut partidului, să nu uite vehemenţa cu care şi-au atact colegii, sa nu uite că in loc sa stea şi sa-şi facă treaba la PE au stat mai mult pe la televiziuni şi pe bloguri.
   Dacă vor uita, în mod sigur eu şi cei asemeni mie le vom reaminti aceste aspecte.
   Deosebit de vehement!
   În politică nu au ce căuta cei ce sunt IMPUŞI pe liste!
   În politică trebuie să se regăsescă doar cei capabili SĂ CÂŞTIGE!
   Este simplu să stai în turnul de fildeş şi să privesti cum altii luptă si muncesc iar tu, precum înţeleptul, din când în când să mai deschizi fereastra turnului şi să mai dai nişte indicaţii preţioase!
   La muncă!
   Voturile se căştigă greu!
   Doar prin muncă!
   Nu prin vobe goale şi discursuri utopice.
   Atât am avut de spus şi stop subiect.
   😀 😀 😀
   PS1 Dacă aveţi ceva de comentat ştiţi unde mă găsiţi.

 31. România condusă de Ponta, Antonescu și Năstase, un sanatoriu de lux pentru corupți
  Dacă Ponta, Antonescu, și Năstase ar reveni la putere, România ar fi transformată într-un sanatoriu de lux pentru marii corupți. Afirmația îi aparține președintelui PDL, Emil Boc, care pornind de la raportul CE pe justiție a făcut o comparație a modului în care arată justiția acum și cum arăta pe vremea lui Nastase.

  Citiţi mai mult: România condusă de Ponta, Antonescu și Năstase, un sanatoriu de lux pentru corupți – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-condusa-de-ponta-antonescu-si-nastase-un-sanatoriu-de-lux-pentru-corupti-938869.html#ixzz1Sk8ixj2E
  EVZ.ro

  • Măcar pentru ceea ce s-a făcut bun până acum şi este menţionat, recunoscut de CE, PDL trebuie să lupte pentru încă 4 (patru) ani la guvernare ca să termine ce a început dar să-i termine şi pe PSD-işti că PNL-iştii n-au nevoie de ajutor, ei se termină singuri.

   ***De ce nu m-a luat doamna Udrea pe mine consilier măcar pentru câteva luni? Cred că mai multă voinţă şi dorinţă de guvernare am eu, mai mult suflet şi pasiune, decât mulţi PDL-işti cu carnet.

  • Silver , daca ai sti tu ce dorinte frustre au cei care nu au ce cauta unde spui tu ca se afla in treaba. Si sa stii ca si le si realizeaza cu brio 🙂

 32. Bine,ma,ati castigat.Medicamentele nu se mai vand in romania,ca asa vreti voi.Ati castigat,sunteti caposi.Sa moara bolnavii din tara asta.Si as ane imputinam,ca toti pleaca in strainatate…dar sa va luati adio de la vot in 2012.

  • Dreptatea, cred, este undeva la mijloc. Am dedus din postarile dumneavoastra anterioare ca aveti legatura cu ceea ce presupune piata medicamentelor. Vreau sa cred ca dumneavoastra nu va numarati, spre exemplu, intre farmacistii care vin la medicii sefi de sectie si ii conving sa prescrie un anumit medicament, aprovizionat de respectivii farmacisti si, fiind fara desfacere, cu risc de expirare in perioada imediat urmatoare. Sau intre farmacistii la care vin sefi de sectie cu retete prescrise unor bolnavi care nu intra niciodata in posesia respectivelor medicamente, pe care medicii le fac jumi-juma cu farmacistii ? Si exemplele pot continua.
   Si nu se va schimba nimic. Fata nevazuta a lumii medicale este pe zi ce trece mai puternica. Si intangibila datorita fie si numai temerii celor care ar putea sa faca ceva ca intr-o zi vor apela la marele profesor. Este, daca vreti, cam aceeasi teama pe care o presupune justitia, in care judecatorul iti poate da pentru aceeasi fapta, trei ani cu suspendare sau cinci ni de puscarie.

  • @Nicolae
   Problema este că nu se judecă pe fond , iar dosarele trenează de sute și mii de zile, așa cum rezultă și din lista lui Eusebiu repostată de mine.
   Să-i achite pe toți, dacă probele nu sunt concludente, dar așa , în nonacțiune iresponsabilă pe bani grei acordați de ei înșiși lor înșile, nu se mai poate continua.

  • Nicolae,aia nu sunt farmacisti,aia sunt patroni de farmacie,cu farmacisti angajati.Distribuitorii de medicamente vin cu retete babane(smechere),care nu ajung in farmaciile normale.Dar bisnitarii fac afaceri cu distribuitorii,fac comenzi mai mari si primesc si retete babane si cjas-urile sunt nevoite sa plateasca.In niciun caz farmacistii nu se duc la medici sa le dea retete de 8000 lei-12.000 lei.Distribuitorii se duc peste medici.Distribuitorii iau retetele si se duc la bisnitari.Si eu stiu un caz din asta.Face pe luna 600.000 lei,prin smecherii.L-am urmarit.Si nimeni nu are ce sa-i faca,pentru ca nu e infractiune.Nu e moral.Asta e altceva.
   Farmacistul trebuie sa stea in farmacie,nu el se duce la medici ca sa ia retete babane.

  • PS: 600.000 lei pe luna reprezinta doar partea decontata de casa,dara asta inseamna 7.2 miliaone lei pe an,iar daca pun si de la om cat ia,inseamna o cifra de afaceri de 2.5 miliaone euro pe an si nimeni nu are ce sa-i faca.Are si profit 500.000 euro.

  • PPS: Eu am spus de o farmacie micuta,cu o cifra de afaceri de 2.5 milioane euro,dar lanturile de farmacii practica mereu aceasta smecherie.Lanturile sunt si producatori de medicamente,au si fabrici.Acest lucru trebuia sa fie ilegal.Unde e concurenta loiala?
   Banii sunt furati legal.Asta e culmea.Nu e infractiune.Infond nu sunt retete fictive,acei bolnavi chiar exista.

 33. Alain Delon a été entendu mercredi après-midi au Palais de Justice, en tant que représentant légal de son fils, révèle “Le matin” du jour.

  Ce dernier est impliqué dans une affaire de coup de feu. Le drame s’était déroulé le 30 juin au domicile de l’acteur et en son absence. Alain-Fabien Delon, 17 ans et un autre ami avaient fini au poste de police après un coup de feu tiré accidentellement qui avait atteint une jeune fille de 16 ans au ventre.

  L’audition s’est achevée vers 16h. Selon Me Alec Reymond, cité par le Matin, l’enquête touche à sa fin et le coup de feu, accidentel, est parti à l’occasion d’une bousculade.

  • Alain Delon a bien roulé avec de vraies fausses plaques. C’est ce que confirme le Tribunal fédéral en rejetant le 8 juillet 2011 un recours de la star contre la décision de la Chambre pénale du canton de Genève, a appris la «Tribune de Genève». L’acteur doit supporter les frais de la procédure et verser 2000 fr. au titre des frais judiciaires.

   L’acteur a perdu la dernière manche d’une bataille qui a commencé en 2005. A cette époque, il est accusé d’avoir fait fabriquer à Paris de fausses plaques d’immatriculation et de les avoir utilisées. Des faits dénoncés par le Service des automobiles et de la navigation à Genève.

   Le ministère public le condamne alors à 10 000 francs d’amende, une peine pécuniaire de 50 jours-amende à 600 francs le jour, ainsi que 510 francs de frais de procédure. Contestation de l’acteur, qui fait opposition. Second round le 3 septembre 2010: le Tribunal de police écarte certaines infractions à la Loi sur la circulation routière concernant sa Porsche. Mais il le condamne à une amende de 1500 fr., à 30 jours-amende avec sursis à 600 fr. le jour, concernant sa BMW. Motif: les juges considèrent «peu crédible» le fait qu’Alain Delon n’ait jamais circulé avec cette voiture en Suisse durant quatre ans.

   L’affaire part en appel et la Chambre pénale genevoise confirme le 14 février 2011 la condamnation à 10 jours jours-amende à 300 fr. pour avoir utilisé des plaques de contrôle falsifiées.

   Le recours contre cette décision est finalement rejeté par la plus haute instance judiciaire du Tribunal fédéral. Par trois fois, l’acteur se voit donc sanctionné. Son avocat, Me Dominique Warluzel, joint en fin d’après-midi par téléphone, réagit brièvement. «L’amende a été réduite de 10 000 francs, comme initialement infligée, à 1500 francs. Ce n’est donc pas une victoire absolue, c’est une demi-défaite, donc une demi-victoire.» Après avoir épuisé toutes les instances suisses en six ans de procédures, compte-t-il maintenant en appeler à la Cour européenne des droits de l’homme? «On ne va quand même pas aller jusqu’au Vatican pour cette affaire. C’est la fin de ce tragique feuilleton judiciaire.»

 34. @Diaconu Eusebiu
  Pot fi de acord in ceea ce priveste inconsecventa doamnei Macovei, care, pe de o parte promoveaza un set revolutionar de criterii de integritate, iar pe de alta, il sustine pe Emil Boc la conducerea PDL. Acelasi Emil Boc care le-a intors spatele celor trei, desi anterior, se exprimase public in favoarea criteriilor.
  A doua contradictie, înscrisă în prima, a doamnei Macovei, constă în afirmația că Emil Boc este un prost premier care și-a epuizat resursele, dar simultan decide să opteze pentru moțiunea acestuia la Convenție și acceptă totodată o funcție onorifică (de facto) în stafful PDL. Aceste lucruri, i le-am reproșat, în mod repetat, doamnei Monica Macovei.
  Dar ai mers mult prea deoparte , la ani lumină distanță, comparându-o pe distinsa doamnă cu procurorul ratat și politicanul imatur, Victor Ponta, alăturând-o, IMPARDONABIL de jignitor, pe Monica Macovei, cu unul din frânarii reformei în statul român.
  Argumentul privitului (și) spre stânga, NU ȚINE, pentru că ai avut timp 20 de ani să faci acest lucru ! De asemeni, poți privi și ,,peste gard”, spre țările care și-au orientat destinele , tot spre stânga. Ce a ieșit ? O degringoladă economico-socială pe tot cuprinsul zonei euro.
  De asemeni, impactul doamnei Monica Macovei în promovarea reformei în justiție este remarcabil, fiind apreciat la superlativ în Europa, dar și la Cotroceni.
  Îmi amintesc anul 2005, Parlamentul României…parcă a fost ieri. Cei mai vehemenți critici și contestatari ai doamnei Macovei, ASOCIATĂ INTRINSEC CU REFORMA, erau pe atunci…cine credeți ? …. aceeași care s-au reunit și peste ani: Victor Ponta și Crin Antonescu.
  De ce se manifestau (și se manifestă neobosit) atât de vehement ? Evident cazurile de mare corupție care au urmat, a căror finalitate excede prerogativelor și competențelor ministerului public , ministrului de justiție , guvernului și președinției, explică cu limpezimea cristalului reacția dură și obraznică a celor doi saltimbanci. Precum și a tuturor celor care apar în lista TA repostată de mine, favorizați de indeciziile sau…temerile instanțelor. Nu de neprofesionalismul procurorilor, așa cum sugerezi ulterior, într-o inexplicabilă contradicție cu tine însuți .
  Afirmația ,,în politică nu au ce căuta cei ce sunt IMPUȘI pe liste”, nu poate fi promovată ÎN MOD CREDIBIL de un om care a susținut NECONDIȚIONAT implicarea președintelui în treburile interne ale unui partid politic,chiar dacă viața a dovedit că opțiunea prezidențială este ce mai proastă cu putință !
  Dovada ? În PDL ÎNCĂ NICI NU A ÎNCEPUT REFORMA INTERNĂ !
  Iat eu, am anticipat această evoluție , FIIND ÎN FIECARE SECUNDĂ CONSECVENT CU PRINCIPIILE MELE . În atare situațiune, cel/cea care este capabil/capabilă să CĂȘTIGE și să tragă partidul înainte, este TOT DOAMNA MONICA MACOVEI.
  Așa că dragă Eusebiu, “Volens nolens grigorius aghiasma bibent.” 😉 😉
  Cred că un sondaj de opinie, te-ar lămuri și …lecui , sper, definitiv. De vanitate și/sau deșertăciune. 😉 😉

  • Trăim şi vedem!
   🙂
   Dar nu uita!
   🙂
   La ultimile alegeri dacă nu era impusă pe listă, nu lua niciun vot!
   🙂
   Fii vesel până în săptămâna premergătoare votării!
   🙂
   Că în acea săptămână vedem noi cine şi cum o să râdă!
   😀

 35. Buna seara tuturor

  Hai sa va descretesc fruntile,sau cred ca mai degraba sa vi le incretesc.In timp ce multi dintre reprezentantii guvernului si mai ales doamna Ministru se straduiesc sa imbunatateasca imaginea Romaniei,unii conationali de-ai nostri reusesc foarte simplu,fara strategii,programe sau prea multa gandire-doar cultul banului castigat smechereste-sa distorsioneze aceasta imgine si s-o asocieze cu orice altceva decat ceva onorabil.Ieri am vizitat Londra din nou,si am avut neplacuta surpriza sa imi vad romanii in plin”act creator”.Nu sunt genul sa imi reneg apartenenta,ba as spune ca insist sa spun ca sunt roman chiar cand vad reactia vizibil negativa a unui eventual interlocutor strain,pentru ca personal cred ca daca toti romanii de bine se vor ascunde,suntem sortiti esecului ca societate.Nu m-am putut abtine sa nu filmez,si am trimis Realitatii tv.Au facut o stire-si ma bucur pentru asta-dar nu au declansat o dezbatere serioasa pe un subiect extrem de sensibil,care ne afecteaza deopotriva pe romanii de acasa si pe cei dinafara,si in special afecteaza valorile romanesti care atunci cand trec granitele Romaniei trebuie sa poarte stigmatul celor care transmit doar semnale negative.Media este o forta in lume,iar in ceea ce priveste imaginea de tara cred ca avem o dedia care ar putea aloca o parte din timp si resurse pentru acest lucru,chiar daca probabil acest subiect nu ar fi aducator de venit,iar patriotismul nu ne alunga din casa.Cred ca Romania ar avea nevoie de cineva care sa se ocupe exclusiv de echilibrarea balantei intre imaginea negativa-mereu si usor vizibila in societatile obisnuite straine si care este de impact puternic-si imaginea pozitiva,a oamenilor cu bun simt,pozitii bune,onesti si cinstiti,simpli muncitori in tari straine,sportivi,actori care nu se vad,dar care sunt si ei mesageri ai romanilor de acasa.
  Va las sa urmariti,sincer cu drag l-as fi aruncat pe respectivul in Tamisa,doar sa nu mai aud ritmurile muzicii care a devenit”etalon”pentru tara noastra.Printre oamenii obisnuiti ai societatilor de dinafara,aceasta este Romania care le zgarie retina.
  http://webtv.realitatea.net/actual/manele-in-centrul-londrei

  • @N.G.
   Apropo de ,,balanta”, ma intreb de ce nu ați filmat exemplele pozitive , pe care apoi, să le trimiteți la RTV ?
   Desigur că sunteți conștientă că șansele de difuzare a unor asemenea imagini sunt minime, pentru că, media este întradevăr o ,,forță”, dar cred eu, una care focusează obstinant spre rău. Nu pentru a-l eradica, pentru că jurnaliștii de pretutindeni nu-și doresc asta. Deh, ratingul, mama lui de rating. 😉

 36. hei@ all,my lovely babes ;
  in primul rand recunosc-sunt dezamagit de noua conducere a PDL,scriu mai tarziu pentru ca am sperat in modul cel mai sincer ca se va intampla ceva capital la nivelul conducerii partidului.Nu este cazul,lipsa de strategie pe termen mediu-lung va va aduce prejudicii majore.
  nu ati invatat sau nu sunteti capabili sa detectati oameni valorosi ce v-ar ridica mult.
  nu ascultati de nimeni.daca nu ar fi existat Presedintele nu ati fi contat in nicio ecuatie.
  nu comunicati,nu ma intereseaza daca nu sunteti in stare sau sunteti autisti genetici,ati facut foarte multe lucruri foarte bune,asa ca neproliferarea lor pare o infractiune.
  eu va voi vota.voi vota ce mi-as dori.

  …nu-i subestimati pe sustinatori.sunt cei mai valorosi.
  cu drag,

  • Iata un model pentru o adevarata critica constructiva. Desi un pic exagerata – tinand cont ca actiune guvernului a fost incurajatoare, cel putin in domenii ca invatamantul, munca, descentralizarea administrativa si politica externa – mesajul lui @nell vine sa arate lipsurile adevarate ale guvernului: comunicarea si strategia unitara. In cazul comunicarii, prezenta publica mai apasata a unor Lazaroiu, Macovei sau Vass nu poate singura suplini mediocritatea majoritatii colegilor de partid. In cazul strategiei, cred ca o solutie la indemana ar fi Lazaroiu at trebui sa-si uneasca eforturile cu vocea a lui TRU.

  • @judex
   Si dumneata, ca multi altii, confunzi , parca intentionat, actiunile guvernului cu cele ale PDL.
   Mesajul lui nell nu vizeaza actiunile guvernului, ci labilitatea suportului politic si de imagine al acestuia , care este (sau ar fi trebuit sa fie) partidul.
   In mod explicit, nell mentioneaza ca ,,este dezamagit de noua conducere a PDL. ” NU A GUVERNULUI.
   Eu personal, sunt dezamagit chiar de la momentul zero, reprezentat de Conventia partidului. Un partid neinvatat sa ,,gandeasca” singur, sa-si cristalizeze strategii pe termen lung si sa-si aleaga un leadersheep cu personalitate , capabil sa impuna respect si (de ce nu ?) TEAMĂ, in interior si in exterior.
   Un partid obedient și dependent de ,,inspiratia” sefului de la Cotroceni, nu poate face multi purici in politica.
   Tenta malitioasa a formulei …,,daca nu ar fi existat Presedintele nu ați fi contat în nicio ecuație”, este mai mult decât evidentă. 😉
   PDL NU a ales LIBER si RESPONSABIL o nouă conducere PUTERNICĂ și cu VIZIUNE;
   PDL NU a implementat criteriile de integritate;
   PDL NU a inceput nicio reforma interna cu NOUA CONDUCERE;
   Mă și mir că doamna Monica Macovei , TRU și alții ca ei, au rămas în partid. Poate, de dragul președintelui. 😉
   Culmea culmilor, in ,,viziunea” unora, cum ar fi Diaconu Eusebiu, tot doamna Macovei este de vină. ,,Culpa” principala constă în faptul ca a,,indraznit” sa critice corupții din propriul partid și mai ales, CSM, instantele si procurorii care nu-si fac treaba unitar, consecvent, profesionist si intr-un interval de timp rezonabil, instituțiile respective avand cadrul de libertate asigurat in perfecta normalitate, garantat de Constitutie. Se pare ca unora nu le place ,,libertatea” excesiva, nestiind ce sa faca cu ea. Ba chiar, unii o acuza si de rapoartele MCV, pe care ea insasi le-ar fi sugerat. Sa-ti dai cu tesla……nu altceva. 😉
   Dupa ultimul raport, presedintele CSM, nu avea ABSOLUT NIMIC a-si reprosa, vina exclusiva apartinand IN TOTALITATE clasei politice corupte pana-n maduva oaselor. Cat despre raspunderea pentru deciziile inconsecvente si/sau infirmate la CEDO ? Este doar vina legislativului…nu-i asa ?
   Amestecul sistemului de justitie in treburile executivului, cum ar fi executia bugetara, este absolut firesc, dar ,,intruziunea” inversa si tragerea de maneca a judecatorilor care comit abuzuri sau sunt corupti, este INTOLERABILA in ochii ce ne privesc de sus, de deasupra robelor.
   De aceea fosta ministra a justitiei trebuie strivita si redusa la tacere, pentru a nu mai ,,experimenta” politici publice care functioneaza in tari dezvoltate. Noi nu facem parte din acel grup de elita….pare-se ca nici nu de dorim cu prea mult aplomb. Ce ar face politicenii, justitarii si ziaristii, intr-un stat cu institutii puternice si functionale ? Trebuie evident sa munceasca mai mult si sa respecte legile tarii. 😉
   Cand NU critica PUBLIC (doamna Macovei n.a.) , rareori, si coruptii din PDL, iar este atacata si facuta albie de porci, de oameni patimasi, ,,consecventi” in orgolii, nu in principii.
   Pana si presedintele sa fie ,,orbit” de influenta ,,malefica” a acestei doamne, din moment ce gandeste la fel, pe fond ? 😉

  • @ZeV:
   1) Expresia publica a unui partid de guvernamant este actiunea guvernului pe care l-a pus in fruntea statului. Mai clar, PDL si Guvernul sunt acelasi lucru si au si o emblema comuna: Boc. Punct. Punkt. Puncto. Point. Full stop. Daca te referi insa la faptul ca Boc se pliaza (ma rog, se supune, este dirijat, zi-i cum vrei – nu te contrazic, mi-e egal, eu sunt un pragmatic) pe viziunea lui Basescu, atunci iti dau dreptate, da’ nu vad care e deranjul ca un PM si un partid sa se plieze viziunii impuse de cel care a castigat (…cam uninominal, adica pe barba lui, nu ?) alegerile din tara. Nu ar fi fost alegerea lui Blaga la sefia PDL (in locul lui Boc, cum iti doreai tu), un Blaga care si-a facut campanie de pe o platforma de “independenta” fata de presedinte (mascand, de fapt termenul mai clar de “opozitie”), tocmai tradarea electoratului national de catre PDL prin generalizarea platformei antibasesciane la nivelul INTREGII clase politice pe care, culmea, tot tu o critici dupa aia pentru monopol ideologic anti-presedinte ?
   2) Galagia care transpare si mizeria de pe si de sub presul PDL formeaza decorul si ne da o idee despre componenta generala a partidului. Deciziile apr a se lua insa la un nivel superior, unde valorile sunt concentrate, spre deosebire de celelalte formatiuni care tind sa concentreze in varf cu precadere manglitori, cersetori si diversionisti.
   3) De ce mai sunt TRU, Macovei, Funeriu, etc…in PDL ? Pai baietii si fetele alea care-ti plac tie si sunt inca in PDL stiu ca un partid este carmit mai greu decat o caruta si ca procedeele de jiu jitsu sunt mai eficiente decat tranta clasica in lupta politica. Asta e “misterul” care-ti scapa si din cauza asta vezi Guvernul ca o mana de sinucigasi manevrati din ceruri care se lupta mai ales cu PDL…

 37. Au fost si medici care au prescris retete unor persoane moarte,dar cazurile sunt rare.Nici nu le iau in seama.Sunt prea rare si se numara pe degete.

 38. Sunt sigur ca Premierul Emil BOC suprima indemnizatiile pentru falsii revolutionari si va desfiinta functia de secretar de stat a lui cOSTIN.

  In caz contrar PDL nu mai poate fi considerat un partid serios.
  ROMANII din ELVETIA cred in seriozitatea Cabinetului Emil BOC !!!

 39. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  La maternitate, asistenta intra si ii spune proaspetei mamici:
  – Tatal copilului e pe coridor cu un buchet de flori. Poate sa intre?
  – Fereasca Dumnezeu! Sotul meu poate veni din clipa in clipa.

 40. Solomon isi poate relua activitatea de primar.Si fusese suspendatBaa…i-am luat apararea.A stat si 7 luni in arest preventiv,degeaba?
  Cum ar fi sa-si ceara si salariul din urma?Justyitia asta e praf,DNA-ul trebuie sa se desfiinteze.Adriane,de ce ai mai creat PNA-ul?

  • …Pentru dosarul ,,Flota”. 😉
   Dar când te joci cu focul, te mai și ,,arzi”. 😉

 41. Bibliotecaru a scris pe 21 Iulie 2011, 08:01 pm
  ZeV
  De ce scrieţi aici mesaje pentru mine? E uşor să mă atacaţi când nu vă răspund

  COMENTEZ:
  Ca de fiecare data, ma avertizati IN SCRIS, ca nu-mi raspundeti. Eu vă multumesc pentru asta. 😉
  Aș mai face totuși câteva observații:
  1. Confundați o precaritate informațională (admițând că ea chiar există), cu ,,(i)maturitatea intelectuală” a interlocutorului.
  Este ca și cum ați spune că un computer, înzestrat cu o întreagă ,,bibliotecă” de date, este prin definiție inteligent. 😉
  2. Ca de obicei, fugiți ca de aghiuță, de o dezbatere pe fond, atunci când nu vă convine și deviați de la subiect eludând esențialul aflat în discuție.
  Era vorba de mentalitatea NEDEMOCRATICĂ a pesedismului instituționalizat, de a se solidariza cu ,,victimele” așazispolitice și a face presiune pe justiție. Așa s-a întâmplat cu Bivolaru, la fel s-a acționat recent prin mitinguri, pichetări și amenințări întru susținerea lui Nicolescu.
  Nu puteți distruge realitatea, domnule bibliotecar, o puteți doar escamota, sau vă puteți băga capul în nisip. Dacă nu ați fi fost demn de respect pentru erudiție și elocință, v-aș fi indicat un cu totul alt loc în care să vă ,,introduceți” capul, pentru reacredință. 😉
  Vă reamintesc, de asemeni, amenințările publice ale cuplului de comici vestiți ai ecranului A3 și iRTV , adresate instituțiilor statului, în primul rând DNA, atunci când vor reveni (cred ei) la ,,butoane”.
  Totul pe fondul ,,autovictimizării politice” , ce reprezintă EA ÎNSĂȘI o formă de presiune pe instanțe și procurori, prost obicei devenit leitmotivul apărării în cazurile de mare corupție de culoare roșie și/sau galbenă. Sper totuși, ca domnul Adrian Năstase să-și demonstreze nevinovăția PE FOND și nu să tergiverseze ,laș, judecarea multelor sale dosare, invocând ,,chichițe” procedurale.
  Ați priceput, domnule bibliotecar ? Sau vreți să repet ? Din păcate, nu mai am mult timp disponibil pentru domnia voastră, prin urmare trec la punctul 3 😉
  Deci, 3.
  În ceea ce privește confiscările, ȘTIȚI PREA BINE că în țările civilizate, sarcina probei, pentru averile dobândite de persoane incriminate și condamnate, revine persoanelor și nu statului. Cu alte cuvinte, acolo, averea nu se prezumă că are caracter licit, în Constituție. Hai să revedem câteva puncte de vdere pertinente :
  CITEZ:
  ,,■In statele Unite sunt doua forme de confiscare. Exista confiscarea criminala, infractionala, urmare a unei condamnari. In cazul celor care in urma infractiunii a dobandit o avere sau bunuri. Nu exista o limita a bunurilor confiscate. Toate bunurile provenite dintr-o infractiune pot fi confiscate. Mai exista si confiscarea civila pentru care nu este nevoie de o condamnare si prin care statul poate confisca bunurile printr-un dosar civil. Toate fondurile si bunurile confiscate merg intr-un fond al statului, iar fondurile pot fi folosite pentru despagubiri sau pentru finantarea unor structuri ale statului. (Mark Gitenstein – SUA)
  ■In Marea Britanie, inainte de 2002, bunurile si sau averea puteau fi confiscate abia dupa condamnarea penala, si de cele mai multe ori se confiscau doar bunurile provenite din traficul de droguri sau activitati de terorism. (Peter Thomas, Marea Britanie).
  ■Spre exemplu, pentru cineva care este gasit cu mai mult de 1.000 de lire asupra sa pe care nu-i poate justifica, poliţia sau vamesii pot confisca suma de bani fara vreo hotarare in instanta. Daca acea persoana contesta si vrea sa dovedeasca legalitatea banilor, beneficiaza de un proces rapid in instanta. In primii 5 ani de cand s-a introdus aceasta masura, doar 70% dintre persoane s-au prezentat in instanta pentru a justifica banii. (Peter Thomas, Marea Britanie).
  ■In caz de stabilire a “stilului de viata infractional”, instanta presupune ca toate bunurile dobandite de condamnat au provenit din activitati infractionale pana la proba contrarie.In ceea ce priveste Recuperarea civila, procurorii pot ataca in instantele civile pentru a recupera produsele infractiunii. Actiunea in instanta este impotriva bunurilor si nu impotriva persoanei si nu necesita vreo condamnare. (Peter Thomas, Marea Britanie)
  ■Exista cazuri cand persoane nevinovate sunt implicate, dar in majoritatea cazurilor faptul ca bunurile au fost transferate la o terta persoana este irelevant. Daca bunurile sunt acumulate ilicit, nu mai conteaza ale cui sunt. Odata ce statul ia bunurile, sarcina de a dovedi ca ele sunt acumulate legal revine celui care solicita acest lucru. (Mark Gitenstein – SUA)”

  PS
  Vă propun să reveniți pe acest blog de elită, dezbrăcat de prejudecăți, orgolii și stări negative inhibitoare de raționare corectă, iar eu, împreună cu colegii mei, vă stăm la dispoziție pentru a vă lămuri cum stau în mod real lucrurile. 😉

  • E bine ca ai reamintit pentru cei care nu stiu desigur ca ptr cei de rea credinta asta nu are imprtanta, cum stau lucrurile in tari mame si tati ai democratiei.:)

  • PS Desigur ca Biblio nu va raspunde facand fie pe mortul in papusoi fie pe suparatul sau va veni cu o sofistica buna pentru un popor care nu a fost invatat logica in scoala.

 42. Hm observ din nou,ca cineva baga discret batul prin gard si,acum cind ar trebui sa fim mai concentrati pe vara,vacanta etc,incep dezbateri care duc la scindarea celor care simpatizeaza cu PD-L.
  Desi lupta ,INTERNA’de partid ar fi trebuit sa fie data uitari din moment ce ,BOBORUL PEDELIST A VOTAT’iata ca dezbaterile referitoare la CUM AR TREBUI PD-L’SA INTERACTIONEZE CU SOCIETATEA REVINE,SI ODATA CU ELE SI CRITICILE,MAI MULT S-AU MAI PUTIN VOALTE.
  De ce????????simplu,pt ca URMEAZA O REMANIERE GUVERNAMENTALA,si diversele grupari din PD-L simt din nou MIROSUL unor posibile sinecuri,a unor contracte grase si de ce nu,posibilitatea de a inscauna in deconcentrate ,DIVERSI’anonimi care stiu si au bune abilitati in a lipi afise.
  Ca de obicei ,NIMIK NOU SUB SOARE’ ca de obicei fripturisti,gasesc metode subtile dar si pervrese de a face presiuni,si de a santaja.
  Pe de alta parte ,sunt convins ca EMIL BOC,are suficienta experienta politica,si sa procedeze in consecinta-SA LE DEA DISCRET PESTE MINUTE CELOR CARE ISI IAU NASUL LA PURTARE,SI DOAR PT CA LA UN ANUMIT MOMENT AU LIPIT afise,nu ii califica pt a emite pretentii peste posibilitatile lor intelectuale.

 43. Este adevarat ca individul Adrian SEVERIN este nepotul fostei ticaloase comuniste Ana PAUKER ?

  Informatia am vazut-o pe IRTV.

  Iata cu cine s-a inhamat NATIUNEA dupa dec 89.

  • Pe Romani nu intereseaza de unde vine CIUMA si RAUL dupa dec 89

   Cel mai important pentru ei sa ia ceva de la cine nu mai conteaza.

   Traian BASESCU se lupta sa prezinte viitorul NATIUNII, NATIUNEA spune ca doreste sa manâce si nu sa se dezvolte.

   La fel precum ajutorul ori undite sau peste prajit in gura.

   NATIUNEA noastra a ajuns sluga usl a lui antonescu si ponta.

   FARA MUNCA si TRANSPIRATIE nu se poate atinge nivelul din UE .

   Cei care va promit altceva REVENIREA la salarii la nivelul UE au uitat ca nu au de unde !!!

   NATIUNEA trebuie sa se TREZEASCA si sa vina la REALITATEA posibilitatiilor ei.

   La ora actuala si salariile actuale sunt mai mult decat MERITA FUNCTIONARII !!!

  • Pe mine, birocratii europeni sau de aiurea, incep sa ma calce pe nervi.
   Tot mai multe tari din zona euro SCÎRȚÎIE strident, iar ei, pentru că trebuie să-și facă rapoartele bine plătite cu zeci de mii de euroi din banii contribuabililor internaționali, ne toarnă NOUĂ lecții de bună purtare, în timp ce lor li se rup bretelele lăsându-și chiloții găuriți la vedere.
   ..Iar presa română, ce are de făcut, că doar n-or da ei soluții în semianalfabetismul lor proverbial.
   Să vină idioții în România și să ne spună :
   1. Cum poate controla MDRT circuitul banilor în județele useliste
   2. Cum se poate face regionalizarea
   3. Cum se poate obține o majoritate reformistă în România, PRIN VOT DEMOCRATIC !
   Dobitocii europeni, nu pricep particularitățile politichiei românești:
   Pe de o parte avem o putere fragilă și o majoritate relativă a populației OSTILĂ SCHIMBĂRII, iar pe de alta, o MAFIE ORDINARĂ bazată, în feudele proprii, pe clientelism, incompetență și reacredință. Sabotează și pun bețe în roate cu o inconștiență demnă de cartea recordurilor !
   PS
   Totuși, doamna UDREA nu citește ce îi propunem mereu :
   -să precizeze unde se termină responsabilitatea MDRT și unde începe a altora !
   ..Și mama lor de bani europeni…ÎN CE FAZĂ A IMPLEMENTĂRII PROIECTELOR SUNT EFECTIV ABSORBIȚI ȘI ÎN CE CONDIȚII, INCLUSIV DE COFINANȚARE ?

  • ..iar doamna Udrea, ar trebui ca la scoala, ca nu toti inteleg la fel :
   1. Se face proiectul…cine il face, prin ce proceduri ?
   2. Se auditeaza proiectul…cine face asta, prin ce proceduri ?
   etc, etc.
   Pe mine ma sunt tot felul de smecheri din Bucuresti, care imi propun auditare de proiecte si sprijin in obtinerea de fonduri europene.
   Cine sunt aceste firme ?
   Ce fac ele de fapt ?
   Care este sprijinul lor efectiv ?
   Etc, etc.
   Analitic, sintetic, abecedaric, să priceapă tot prostul mioritic !
   În loc de asta, doamna Ministru se fandosește elegant si roz bombon , bla bla bla contractul x, bla bla programul regional y….de nu pricepe nimeni nimic.

 44. Glumiţe 😆

  *** ‎”- Vrei sa ne uitam la un film bun?
  – L-am vazut deja…”

  *** ‎”- Ce-ai spune daca te-as cere de nevasta?
  – Nimic. Nu pot sa vorbesc si sa rad in acelasi timp!”

  *** ‎”- Nu te supara, nu ne cunoastem de undeva?
  – Cum sa nu, te-am mai refuzat de vreo doua ori pana acum…”

  *** ‎”- Nu ne-am intalnit odata? Sau poate si de doua ori?
  “- Nu cred. De obicei nu repet aceeasi greseala…”

  *** ‎”- Cred ca te-as putea face foarte fericita…
  – Da? De ce…pleci deja?”

  *** ‎”- Iesim sambata in oras?
  – Imi pare rau, weekend-ul asta am dureri de cap!”

  *** “- Te deranjeaza daca fumez?
  – Nu m-ar deranja nici daca iei foc!”

 45. Bun ă dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – Mânca-l-ar mama de cățel deștept, cum aduce el ziarul dimineața!
  Soțul, iritat:
  – Deștept, pe dracu ! Și câinii vecinilor fac asta!
  – Da, dar noi n-am fost niciodată abonați la ziar!…

 46. Buna dimineata
  Superba tinuta doamnei Udrea la aniversarea patriarhului.
  Nevasta-mea tine mortis sa-si faca ceva asemanator. 😉

  • ***ZeV – ai grijă ca mai apoi să nu vrea să intre şi în politică… 😮

  • …E cam tarziu….și e brunetă 😉
   Și oricum e prea ocupată cu treburile zilnice. 😉

 47. Simple spaculatii

  Pe data de 11 au avut loc multe lovituri care au zguduit lumea. Sunt de data recenta si le stim. Ce-a fost in Norvegia, inca nu se stie bine ori nu se spune. Oricum, s-a intamplat pe 22, de doua ori 11.
  Sa continui cu speculatiile: de ce de doua ori 11?
  In functie de cele auzite pe tv-uri, au fost doua actiuni cu scop distructiv: explozia din centrul capitalei si atacul armat unde, se spune ca ar fi murit peste 80 de oameni…

  • Dar pe 11 septembrie cate au fost? :)))))))))))))))))))
   Exista numerologie interesanta si un exemplu l-am prezentat demult daca l-o fi priceput careva…Era vorba de povestea cu cei 153 de pesti mari din Evanghelia dupa Ioan….

 48. @Preambul la evenimentele din Norvegia
  1. 18.03.2011
  ,,Norvegia va participa la intervenţia militară din Libia, după autorizarea dată de ONU, a declarat vineri ministrul norvegian al Apărării, Grete Faremo.”

  2. 21.03.2011
  ,,Între timp, cele şase avioane F-16 promise de Norvegia pentru operaţiunea din Libia au decolat luni de la baza Bodoe, din nordul Norvegiei, îndreptându-se spre Marea Mediterană, conform imaginilor difuzate de televiziunea norvegiană.
  Aparatele de zbor, care urmau iniţial să fie staţionate în bază sicialiană de la Sigonella, au fost în cele din urmă îndreptate spre Creta, unde îşi vor aştepta misiunile, a declarat lt. col. John Espen Lien, purtător de cuvânt al statului major al armatei norvegiene.”

  3.02.07.2011
  ,,Daca NATO nu inceteaza atacurile impotriva Libiei, locuintele, birourile si familiile europenilor ar putea deveni tinte militare, ameninta Muammar Gaddafi. Retrageti-va, inainte de a suferi o catastrofa!, a strigat liderul libian in uralele sustinatorilor sai.”

  4. 22.07.2011
  ,,
  Norvegia este doua ţară europeană (după Danemarca) care a publicat, în urmă cu câţiva ani, caricaturi în care apărea profetul Mahomed, figură centrală a Islamului. Caricaturile, care au apărut mai întâi într-un cotidian danez au fost preluate şi de ziarul norvegian Magazinet.”
  Publicarea caricaturilor a declanşat furia musulmanilor, organizaţiile radicale din lumea arabă ameninţând cu răzbunări încă de acum 5 ani. Analistul de politică internaţională, Dan Petre, consideră că pista islamistă „e cu siguranţă posibilă“ “

  • ***ZeV – problema e că mor oameni nevinovaţi…
   Şi-apoi, caricaturile… Ăştia chiar nu au simţul umorului? Cu cât o treabă dintr-asta e mai puţin adusă în discuţie, cu atât se “topeşte” mai repede în uitare şi nici pe alţii nu-i incită s-o promoveze.

  • @silver
   Nu intelegi. Arabii nu glumesc cu simbolurile lor , pe care le venereaza si pretind si celorlalți sa le respecte. Acesta este crezul lor de sute de ani si acestea sunt valorile lor care le dau sens existenței.
   Daca noi, cei care, in numele libertatilor noastre, ne-am demolat propriile repere , nu pricepem ca islamisul este fundamental diferit si ca nu te poti juca cu sentimentele religioase ale nimanui, vom suferi in continuare toate consecintele derivate din ura si resentimentele celor care se simt profund jigniți in ființa lor națională și religioasă.
   Imi amitesc parodia jenanta despre Isus Christos promovată pe o scenă de teatru, de concitadina mea, Alina Mungiu Pippidi. A fost o persiflare rușinoasă, ofensatoare, pentru care și acum o critic pe distinsa polit-oloaga.
   Nu putem fi CU ADEVĂRAT liberI dacă tăvălim în noroi valorile, credințele și interesele altora.
   Este firesc să nu-i înțelegem pe alții, dacă ne batem joc de noi înșine, în numele democrației.

  • ***ZeV – o fi aşa cum spui dar e lipsit de raţiune: ei, arabii sau cum se vor fi numind, n-au decât să-şi respecte valorile dar de ce alţii să fie obligaţi să le respecte? De ce le impune şi altora acelaşi lucru? Ce treaba am eu, tu şi alti europeni cu zeii lor?
   E absurd, crede-mă!

  • Da, silver și terorismul este absurd, dar totuși se întâmplă.
   Și se va mai întâmpla, dacă nu mișcăm nici măcar un deget pentru a-i înțelege cauzele și persistăm în ,,ignoranța” noastră ,,superioară” și sfidătoare.
   Pe de altă parte, ține minte un lucru. Niciodată nu vei fi respectat, dacă nu înveți să respecți părerile, crezurile și valorile celuilalt, chiar dacă sunt diametral opuse în raport cu ale tale.
   Doar dacă ațintești asupra lui, un Kalashnikov. 😉
   PS
   Și mai e ceva….putem respecta și prin tăcere inteligentă, dacă nu credem în valorile lor. De ce trebuie să ne batem joc, în public ?

  • @ZeV
   Inlantuirea de evenimente prezentata mai sus pare foarte logica, cu exceptia faptului ca tragatorul este un norvegian extremist de dreapta, cu vederi antiislamice.
   Eu zic sa mai asteptam pentru ca nu au aparut toate cartile pe masa.

  • Preambul post factum :).
   Vezi ZeV, asa apar uneori si teoriile conspirationiste. 🙂
   PS. Desigur ca si investigatia politieneasca functioneaza la fel dar nu accepta decat teoriile sprijinite de dovezi certe si eventual multiple.

  • ..Oricum, scrisesem pentru prietenii de pe blog că este vorba de două evenimente diferite, primul fiind revendicat de o grupare islamica.
   Sper că autoritatile norvegiene vor descalci lucrurile rapid.

 49. ZeV,
  In continuarea unei discutii mai vechi:
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/adevarul-despre-datoria-americanilor-in-fata-cui-s-au-indatorat-de-fapt-150331.html

  PS Ca amuzament la rubrica de pareri si opinii la articol unul spune asa:

  Ce bine era daca Amariti de Americani nu veneau in al II – lea razboi sa-i opreasca pe nemti .Scapam de bruneti astia si de communism .Aveam o rasa care lucra si nu ne faceam de c….t in Europa. =))

  • Si un alt comentariu de data asta serios:

   “E normal ca statul sa se indatoreze in primul rand fata de populatia sa … asa se face intr-o tara in care conduce cine trebuie…atunci cand ai nevoie de lichiditati pentru proiectele nationale.

   E normal ca mai apoi, daca nu se ajung banii, sa contracteze datorii externe de la creditorii dispusi la negocieri…

   Urmand ca mai apoi sa se stranga cureaua… pentru ca altfel dobanda inghite mai mult decat s-a preconizat la inceput. Si e nasol sa devina un stat intreg un simplu ‘asistat social’ pe banii ALTORA.

   Interesant e ce vor face americanii cu banii imprumutati… si ce vor face cu taierile din buget care vizeaza restituirea dobanzilor si a unor parti din imprumuturi? Au imprumutat bani pentru proiecte care vor fi fructificate sau le-au luat pentru a acoperi gaurile??? etc.”

  • De acord, cu conditia ca ponderea indatorarii sa fie mentinuta in limite rezonabile.
   Faptul ca America si alte state dau acum din colt in colt, arata de fapt comportamentul POPULIST al politicienilor, care au folosit ineficient banii, recte, pentru consum.
   Deh…aceasta este MAREA HIBA a democratiei, se bazeaza pe VOT PERIODIC. 😉

 50. Madalina,din nou am,CAZUT IN SPAM,asa ca din nou apelez la bunavointa ta.

  Administrator:
  Din pacate nu este in spam.

 51. Brrrrrrrrrr,cred ca azi noapte in loc de apa de ploaie mi-a plouat in gura WISKY.
  atfel nu-mi explic ce s-a intimplat Madalina………haaaaaa,hiiiiiiiiiiii

 52. Piersici şi mazăre… 😆

  O femeie a furat un compot de piersici dintr un market si este prinsa de politie. Este dusa la tribunal, iar judecatorul o intreaba:
  – Cate piersici erau in borcan?
  – 6.
  – Atunci, pentru fiecare piersica vei sta la inchisoare cate o luna…
  Din spate, se aude vocea sotului ei:
  – Domnule judecator, a furat si un borcan de mazare.

 53. @ion adrian
  ..,,Jurnalistul Eugen Zainea a remarcat, bazându-se pe datele Băncii Mondiale și OECD, că Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Olanda sau Germania au datorii cuprinse între 38-51 la sută din PIB”
  COMENTEZ:
  Eugen Zainea este in mare eroare si face ghiveci din informatii disparate….probabil este antibasescian, dar și incompetent 😉
  Păi ce propune Traian Băsescu prin modificarea Constituției ? LIMITAREA datoriei publice la 60%, ea fiind în prezent la 30-35%. Deci , spusele președintelui, sunt corecte, recte, că statul social, adică POPULIST și RISIPITOR, este epuizat, dar asta nu înseamnă că România nu se va mai împrumuta PENTRU PROIECTE DE INVESTIȚII, ÎN SPECIAL, așa cum se propune de asemeni prin Constituția modificată. AȘA SERVEȘTI OPTIM INTERESUL CETĂȚEANULUI, asigurând locuri de muncă pentru sectorul privat, prin investiții, implicit, taxe și impozite mai mari, NU ACORDÂND FACILITĂȚI ȘI VENITURI NESUSTENABILE, ÎN SCOP EVIDENT ELECTORAL (NU CĂ-I…. GRIJA DE CETĂȚEAN), care se întorc ca un bumerang chiar înpotriva beneficiarilor direcți !…vezi ,,cazul” TVA.
  Țările date ca exemple de Zainea, NU SUNT STATE SOCIALE, ADICĂ ASISTENȚIALE OTOVA, ci STATE EFICIENTE.
  Asta este direcția în care crede Traian Băsescu și în care cred și eu.
  Un stat SOCIAL, în sensul dezavuat de Președinte, este Grecia, unde se plătesc salarii la sute de mii de bugetari care TAIE FRUNZĂ LA CÂINI și unde se tolerează evaziunea fiscală….unde datoria publică a depășit cu mult PIB-ul și unde organismele financiare amână scadența falimentului… 😉
  Să vină domnul ZAINEA la noi pe blog, să-l lămurim cum stă treaba. 😉
  PS
  Și să nu uite domnul ZAINEA, că Germania are mai puțini bugetari, în cifre absolute, în raport cu România. Chiar și așa, doamna MERKEL vorbește de reduceri de cheltuieli.
  IA FI ATENT, ION ADRIAN :
  …,,Germania a adoptat bugetul pe 2011, care prevede reducerea cheltuielilor, in ciuda protestelor care sustin ca acestea ocolesc bogatii si vizeaza saracii.
  Camera inferioara a Parlamentului Germaniei a adoptat, vineri, bugetul pe anul 2011. Germania planuieste sa cheltuiasca in 2011 aproximativ 305,8 de miliarde de euro, cu patru procente mai putin decat in 2010, potrivit PressTV.”

  Mă duc eu în locul…liberalului (de doi bani) ZAINEA, să scriu articole serioase. Nu cer nici un ban. 😉

 54. Si cateva vorbe despre atentatele din Norvegia:

  Se pare ca incepem sa ne lamurim adica:
  a) ambele atacuri ar fi produse de blondul respectiv un arian pur sange dar care pe deasupra cica este un fundamentalist crestin.
  Ma intreb daca nu face parte si din Klu klux klan, ca daca este mason , asta, adica KKK a fost creatia si a lui Albert Pike cu statuia in Washington DC 🙂

  Dar:

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-9518926-premierul-norvegiei-atacurile-vineri-tragedie-nationala-cea-mai-grava-dupa-doilea-razboi-mondial.htm?cfnl=

  Sambata dimineata, politia a anuntat ca a retinut un suspect in acest caz – un norvegian in varsta de 32 de ani: “Avem motive sa il credem responsabil pentru cele doua atacuri”, a declarat un reprezentant al politiei, adaugand ca este posibil sa fi fost vorba despre un act de fundamentalism crestin.

  PS Ce ti-e si cu crestinii astia. La pogrom cu ei . =))

 55. Altex anunta reduceri de 24% la masinile de copt paine. Bine, imi doresc si eu de mult. Dar de ce Altex nu afiseaza preturile reale ca sa stiu si eu ca nu minte?
  Ce hoti, ce hotii in tara asta, ce escroci si nu-i inhata nimeni…

  • ….Vorba lui ion adrian:
   ,,Ce ti-e si cu ,,crestinii” astia. La pogrom cu ei . =))

 56. Motto
  ,,Faptul că rolul băncilor este esenţial în economie nu trebuie să ne facă să uităm că pentru orice bancă un client bun este un client îndatorat.”

 57. Adrian Nastase se retrage din activitatea publica si politica.
  Stirea vine de la un grup folcloric care isi prezita talentul pe straziele centrale din GENEVE.

  Pe afisul lor scria, nastase se retrage !!!

  Stirea apartine strazii la fel ca cea ca USL ul se va dizolva in septembrie.
  Multa prudenta trebuie avut in vedere, se mai spune ca NASTASE se va preda la DNA pentru a fi tratat ca simplu cetatean.

  Cu acest individ trebuie avut multa rezerva, este periculos si mincinos spunea un apropiat al sau din PNL.

  Noi speram ca DNA va reusi sa-si faca datoria.
  Sa nu uitam rezistentele din muntii FAGARAS spunea acest grup de muzicieni care isi propagau muzica.

  JERFA pentru ROMANIA a acestora care si au dat viata in FAGARAS merita a fi cunoscuta de NATIUNE.

  • Corect ” jertfa” . Acum inteleg de ce preferati sa vorbiti in franceza , aveti sanse sa va inteleaga mai multi, decat daca ati vorbi in romana .

  • Cand NATIUNEA va accepta ORDINEA si RESPECTUL !!!

   Guvernarile trecute au incurajat HOTIA, LENEA, MINCIUNA si FRAUDA, actualul Cabinet condus de Domnul Emil BOC doreste intoarcerea la NORMAL si MODERNIZAREA ROMANIEI.

   TERGIVERSAREA va costa foarte mult tara.

   «On ne peut pas continuer à dépenser plus qu’on a»

 58. De unde stie emil boc ca medicamentele pe programe se vor gasi?Un om bolnav de diabet a caut siofor in 12 farmacii si nu a gasit.Si de ce nu a gasit?Pentru ca distribuitorului nu ii convine sa mai dea farmaciei medicamente cu adaos foarte mic,le da in strainatate.Farmacistului nu ii convine sa se aprovizioneze cu medicamente pe programe cu adaos foarte mic.Boic(poc) in ce tara traieste?

 59. Zev

  Raspund acum de pe cealalta pagina.Dupa ce am filmat scena respectiva,primul gand mi-a fost spre exemplele pozitive ale romanilor din strainatate.Problema este ca nu sunt usor de gasit.In general sunt oameni cu bun simt,care lucreaza 10-12 ore pe zi,respectabili si onesti dar care nu se vad.Ceilalti insa sunt pe strazi,vizibil,la orice colt,zgomotosi si deranjanti.
  Acestia sunt motivele pentru care tari ca Spania deja ne impun din nou restrictii,si sub pretextul protejarii propriei populatii si a locurilor de munca,ne trezim din nou discriminati.Media si politicul sunt cei care pot schimba ceva in acest sens,noi doar putem sa ne autoeducam dar e un proces extrem de lent ca impact.

 60. E nevoie de oameni cu experienta din vest…atentie nu de genul uiliam brinza….
  care sa faca treaba in Romania….

 61. Buna dimineata si duminica placuta! 😆

  Seful plutonului de politisti:
  – La dracu, cum a putut sa ne scape infractorul? Nu au fost pazite toate iesirile?
  – Ba da, dar probabil ca a scapat pe usa de intrare, ii raspunde un coleg…

 62. Tot ce s-a realizat in Romania este bine de evidentiat, nu sunt membru de partid si deci nu stiu si nu inteleg foarte bine, nici pe cei pro cum nici pe cei contra, ce-i determina sa iasa la atac. Daca fostele partide de guvernare realizau pe jumate ce a realizat P.D.L. azi nu aveam motive sa ne temem de ce ne poate rezerva viitorul. Ei, pina la urma, s-au descurcat, am simtit toti ce inseamna criza, nu avem timp de cearta :http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bancherii-se-pregatesc-de-dezastru-adevaratul-motiv-pentru-care-soros-isi-tine-banii-cash-150.html

 63. Fiul unui PD-list din Deda a injunghiat cateva persoane. Tatal acestuia ar trebui sa-si dea DEMISIA imediat pt. a nu compromite INTREG partidul. Acum, la antena 3, comentatorul de la emisiunea ”news magazine” jubileaza, necontenind sa arate cum acest partid se compromite. Nu aminteste nimic de calitatea emisiunilor de pe antene, care ” educa” spre obraznicie, marlanie, grobianism, grosolanie, atatare la ura,violenta. Cred ca trebuie facut ceva in privinta celor care mentin starea de infectie sociala in tara asta : PDL-ul sa-si elimine ”uscaturile” iar societatea civila RESPONSABILA sa incerce sa elimine productiile media care indeamna la comportament deviant, la alienare mintala.

  • ***DAN – domnule, chiar nu ţi-e ruşine să vii cu o asemenea informaţie. Fiul omului pe care tu îl incriminezi are 31 de ani, nu este un puşti fără minte aşa cum încearcă tv-urile să manipuleze lumea. Să răspundă pentru ceea ce a făcut. Ce treabă are tata cu un descreierat matur? Sau, n-ai mai văzut până acum derbedei în familii onorabile?
   Habar n-am cine este această familie, nu iau apărarea unui criminal dar vino cu informaţii clare, precise. Sau aşa eşti plătit ca din trei cuvinte, doua să fie PSD.

 64. Vorbe goale,gargara,care inca se pare ca mai prinde la unii! Nu ati facut nimic innafara sa va bateti joc de tara asta si de romani! Vor veni alegerile si sincer nici nu mai conteaza cine va castiga,atata timp cat nu sunteti voi!!!

 65. Nu stiu de ce, dar de vineri, de la cele intamplate in Norvegia si puse pe seama unui singur om, imi vine sa cred ca si tanarul acela maghiar (i-am uitat numele) ar fi in stare sa faca si la noi asa o nenorocire. As vrea sa nu fie o premonitie si sa existe o monitorizare in ceea ce-l priveste.

 66. Bună dimineaţa! Să aveţi o săptămână plină de bucurii 😆

  – Draga mea! Am decis, te parasesc!
  – Ai gasit una mai buna?
  – Mai buna nu. Mai ieftina!

 67. SALVAREA DEMOCRATIEI in ROMANIA este votul prin corespondenta.
  ROMANII din strainatate sustin votul si democratia in ROMANIA.

 68. Am laudat blogul lui Bleen. retrag tot ce am spus caci cenzureaza pe oricine care-si pemite sa fie original si sa nu intre in jocul lor de laude reciproce. Ce mai niste jigodii ale taberei cica probasescu. poate ca Bleen(Axinte Mirel) sau Mihai Neamtu, altfel un intelectual de rasa daca n-o fi tot un soi de increzut precum Cristian Preda
  .
  De fapt dupa ce au facut niste magarii blogeristice cum ar fi sa postezi ceva scris dupa o replica deja postata intr-o pozitie anterioara ca sa anulezi astfel respectiva replica, smecherii ieftine pe care nici CPreda nu le utilizeaza dar ANastase sau Nenorocita aia de Roxana Iordache si altii multi pe care nu-i stiu da, si eu am replicat atragandu-le atentia cat se poate de politicos au sters tot ca sa nu fie o dovada a jegoseniei de care da acea gasca dovada.

  Eu nu m-am asteptat si deci nu am copiat ca dovada textul postat si care a stat un minut pe blog cum am mai facut la AN sau CPreda.Textul pe care-l dau mai jos este ultimul scris pe acel fir dar care dupa ce l-am postat nici macar nu a mai apatrut semn ca mi-a fost blocat IDul lucru pe care AN atacat si contrazis dur sde mine, nu l-a facut, jigodia de Roxana Iordache l-a facut cand am raspuns la insulte directe pe care mi le-a adus .
  Va spun astea ca sa vedeti cine sunt unii din aliatii pe care credem ca-i avem.

  Urmeaza acea incercare de postare blocata total copita si cu ultima postare a unuia guta care se afla desigur inaintea alor mele de azi a lui fiind de aseara:

  guta yodda
  July 24th, 2011 at 23:28

  in mod normal comentariul de la 17:50 ar cam trebui sa linisteasca apele.

  îţi place ? 1 0

  Leave a Reply Cancel replyYour email address will not be published. Required fields are marked *

  Name *

  Email *

  Website

  Comment (de) caractere rămase

  Mai mari nemernici sunteti . Voi comunica asta pe unde voi putea. Mai nemernici decat Adrian Nastase sau Cristian Preda.Poate ca Bleen si Mihai Neamtu nu stiu dar voi stiti.

  • PS Am avut noroc si dand back pe blogul in discutie am regasit postarile sterse nu pe blog ci in momenul anterior postarii cum a fost si asta trimis mai sus:

   guta yodda
   July 24th, 2011 at 23:28

   in mod normal comentariul de la 17:50 ar cam trebui sa linisteasca apele.

   îţi place ? 1 0

   Leave a Reply Cancel replyYour email address will not be published. Required fields are marked *

   Name *

   Email *

   Website

   Comment (de) caractere rămase
   Foarte interesant poate imi explici dle Daniel cum se face ca dupa ce eu postez un raspuns pentru un domn Florin Cojocaru care mi-a raspuns in locul tau si nu mi-a replicat la ce i-am spus dlui, apare ulterior acestei postari o postare de a ta?
   Daca dadeai acest raspuns inaintea ajutorului generos care ti s-a acordat era ok. Dar asa!?
   Poate ca voi aici sunteti o gasca de “perfecti plini de superioritate pretentioasa si de snobisme puerile ” si va protejati reciproc fata de orice intrus care nu va seamana. Oare am dreptate? As vrea sa gresesc dasr nu stiu cum voi mai ajunge la o astfel de concluzie caci nu e prima intamplare similara(adica un procedeu denumit de francez a fi “vache”) si si chiar la cea anterioara am reactionat cu scuze ca sa nu-l bag in ma-sa pe vinovat dar sa nu raman nici eu dator.

   PS Daniele ca sa fie mai clar este vorba de acea postare a ta ante datata si pusa de tine cica la ora 18:22 adica anterioara in fals postarii mele de la ora 18:38

   In momentul cand am observat ca sunt banat:

   guta yodda
   July 24th, 2011 at 23:28

   in mod normal comentariul de la 17:50 ar cam trebui sa linisteasca apele.

   îţi place ? 1 0

   Leave a Reply Cancel replyYour email address will not be published. Required fields are marked *

   Name *

   Email *

   Website

   Comment (de) caractere rămase
   PPS Daca mai raman pe acest blog, va trebui sa-mi copiez postarile inconjurate de altele, atunci cand apar, ca sa pot dovedi lucruri asemanataoare de se vor mai intampla.
   Este frumos sa practicati aceasta cenzura nu dictatoriala ci totalitara?
   Cine o face, sa spuna, daca are macar curajul sa-si asume raspunderea.

   guta yodda
   July 24th, 2011 at 23:28

   in mod normal comentariul de la 17:50 ar cam trebui sa linisteasca apele.

   îţi place ? 1 0

   Leave a Reply Cancel replyYour email address will not be published. Required fields are marked *

   Name *

   Email *

   Website

   Comment (de) caractere rămase
   Mai mari nemernici sunteti . Voi comunica asta pe unde voi putea. Mai nemernici chiar decat Adrian Nastase sau Cristian Preda si ma intreb daca suntem in mod real in aceiasi tabara. Nu cred ca Bleen sau Mihai Neamtu stie ce faceti. Dar vor afla.
   Nu va spun decat va salut desi un siktir ar fi mult mai indicat. 🙂

  • @ioane, am revenit, dupa ce am inlocuit tastatura defectata de surplusul de spuma golden brown de sambata seara. 🙂
   Am citit uimit cele de mai sus si-ti marturisesc sincer ca nu am inteles nimic.
   Pe de alta parte, ti-am mai spus, lasa blogurile sa vina la tine, nu te cobori tu la ele. 😉
   Apropo, cine naiba este acest bleen ?
   Cat despre AN, promit ca voi intra in dialog cu domnia sa, doar atunci cand ni se va adresa dintr-o celula de maxima securitate. Un politician de o atat de mare notorietate, merita, cel putin, un laptop si un telefon mobil. Dar asta, dupa o sentinta definitiva si irevocabila, pentru a nu influenta martorii. 😉
   PS
   Ce mai face bibliotecarul ? 😉

 69. Din pacate atitudini similare cu cele ale politistilor din Deta le gasim si in alte orase din Romania.Problema,pe langa niste obiceiuri corupte perpetuate de-a lungul anilor(protectie unora,discriminarea altora)este faptul ca subordonarea politiei primariei asociata cu posibilitatea disponibilizarii daca politistii ”calca stramb”adica se leaga de cine nu trebuie,nu face decat sa creeze o politie areactiva cand e vorba de cineva cunoscut cu relatii,si excesiv de reactiva-uneori cu incalcarea grava a unor drepturi si proceduri legale-cand este vorba de omul de rand necunoscut.Toate acestea duc la desconsiderarea institutiilor si de aici la susceptibilitatea tuturor masurilor de reforma ale acestora in relatia cu populatia.

 70. De ce copiii fac atatea belele?Primarul pdl Roman din ce se aude e bun gospodar,munceste si face.Locuitorii sunt foarte multumiti de el.

 71. Se pare ca tiganii taiati de fiii primarului au intervenit dupa ce tiganii au intrat in club cu un pistol cu bile si au inceput sa ameninte lumea.

  • Fiii primarului au intervenit dupa ce tiganii au intrat in club cu un pistol cu bile si au amenintat lumea.Mai bine isi vedeau de treaba.In Romania e bine sa nu te bagi,in Germania poti sa tragi cu pistolul intr-un suspect urmarit de politie,ca nu pateste nimic.E chiar laudat de societate.Nu cred ca meritau sa fie arestati toti pentru 29 zile.

 72. #Guvernul şi-a făcut temele la economie, iar opoziţia la dezinformare#
  SURSA: Curentul
  Scris de: Mihaela Dobrescu
  ,,Ştirile despre ucigaşul din Norvegia, moartea violentă a cântăreţei Amy
  Winehouse şi băiatul bătăuş al primarului din Deta au aruncat în planul doi vizita în România a reprezentanţilor FMI, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, deşi, în mod firesc, ar trebui să fim mult mai interesaţi de ziua de mâine decât de relaţiile din lumea interlopă a unui oraş din Timiş. Potrivit datelor oficiale, România se îndreaptă spre direcţia cea bună, în ciuda pronosticurilor pesimiste ale analiştilor supercalifragilistici care ne anunţă seară de seară, pe un ton grav, cum ne vom prăbuşi din punct de vedere economic. Astfel, deficitul bugetului general consolidat a fost de 11,3 miliarde de lei în primele şase luni ale anului, echivalentul a 2,07% din PIB, sub ţinta de 12,6 miliarde lei prevăzută în scrisoarea suplimentară a acordului de tip stand-by încheiat cu Fondul Monetar Internaţional. Conform datelor prezentate de MFP, cheltuielile bugetare au fost de 96,2 miliarde de lei, în vreme ce veniturile au ajuns la 85 miliarde de lei. Datele mai arată că veniturile estimate la bugetul general consolidat sunt cu 9,6% mai mari decât cele din perioada similară a anului trecut, iar cheltuielile cu 0,7%. La capitolul venituri, încasările din taxa pe valoare adăugată au urcat cu 31,5%, cele din accize cu 27,1%, iar veniturile din capital cu 58,9%. Încasările din contribuţii de asigurări sociale au continuat să se îmbunătăţească, fiind cu 4,7% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, iar încasările din impozitul pe profit au depăşit pe cele din aceeaşi perioadă a anului precedent cu 1,42%. Faţă de anul precedent, principalul decalaj se menţine la încasările din venituri nefiscale care s-au micşorat cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
  Sumele primite de la Uniunea Europeană în contul plăţilor efectuate au crescut cu 16,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Pe partea de cheltuieli, Ministerul Finanţelor arată că cele cu bunuri şi servicii au crescut cu 14,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Astfel, la bugetul de stat creşterea a fost de 21,9% ca urmare a reclasificării unor cheltuieli la bunuri şi servicii la Ministerul Sănătăţii, la bugetele locale avansul a fost de 21,4% din cauza preluării spitalelor de către unităţile administrativ-teritoriale, iar la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate creşterea a fost de 14,6% ca urmare a plăţilor efectuate pentru servicii medicale şi medicamente. Reprezentanţii MFP mai arată că unele categorii de cheltuieli se menţin în continuare sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului precedent. Cheltuielile de personal s-au redus cu 18,9%, cele cu asistenţă socială – cu 18,6%, iar subvenţiile s-au diminuat cu 18,6%. Totodată, plăţile pentru proiectele finanţate din fonduri UE au crescut cu 60,9% faţă de primele şase luni ale anului 2010. În acelaşi timp, cheltuielile cu dobånzi au crescut cu 29,3% ca urmare a datoriei contractate pentru finanţarea deficitelor bugetare acumulate din anii precedenţi şi a celor curente. Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost pe primele şase luni în sumă de 14,86 miliarde lei, faţă de 11,67 miliarde lei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului precedent. Potrivit înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional şi celelalte instituţii internaţionale, deficitul bugetar nu trebuie să depăşească în acest an 24 miliarde lei, echivalentul a 4,4% din PIB.”
  COMENTARIUL MEU : NO COMMENT
  A…e totusi ceva…parte cu dezinformarea cititi-o voi, pentru ca cei doi minotauri cu cap de…autohtoni, cu greu mai pot surprinde pe cineva. 😉

 73. DE NECREZUT, DAR TOTUSI, SE INTAMPLA.
  Unde ? Evident in Romania. 😉
  Productia de legume a Romaniei este in acest an, una dintre cele mai mari din istoria ultimelor decenii.
  Si totusi, sunt mari riscuri ca pe tarabele din piete, sa gasim in continuare rosii turcesti sau olandeze.
  Sa vedem de ce : Un fermier din Ciurea (jud Iasi n.a.) , cultivator de legume in sere, se plange ca vegetatia legumicola neasteptat de buna ar putea sa ramana pe rug (sau in strat).
  Omul a dat sfoara peste tot, in cele patru zari judetene, inclusiv la fortele de munca, in cautare de personal necalificat dornic sa castige un salariu lunar semnificativ mai mare decat cel mediu pe economie.
  SURPRIZA….Nu s-a inghesuit nimeni sa raspunda apelului, ba mai mult, un consatean țanțoș și…mort de beat, declara reporterului de la PROTV că nu se apleacă după cules roșii, fără 40 de euro PE ZI, ca in vest ! (sic)
  Dupa care, viteazul nostru mandru de publicitate, a gasit, in fine, calea dreapta spre usa crasmei din sat, plina ochi cu ,,victime ale crizei”.
  CONCLUZIE ?… Daca ne gandim ca in Iasi sunt vreo 7000 de asistati social, multi dintre ei clienti fideli ai comertului cu alcool diluat in proportii necunoscute, raspanditi ca ciupercile pe toate ulitele judetene, ne putem da seama de ce misiune reformista a guvernului Emil Boc , este intr-atat de dificila.

 74. Vrea unu` sa-si faca o balastiera in apropiere Bucuresti,exact pe terenul meu.Si asa mai pun niste milioane euro deoparte.Maine ma vad cu el.E disperat sa cumpere.Eu nu am fost disperat sa vand.M-a gasit el,nu stiu cum.

 75. @ion adrian
  M-am amuzat copios citind ce scrie prietenul zărghit, Diaconu Eusebiu :
  ,,Nu îmi place absolut deloc că în România, o formaţiune organizată pe criterii etnice (un “partid ne-partid “) a ajuns să fie balamaua politicii. Cum n-o ungi, cum scârţâie! ” (UDMR n.a.)
  Ce a provocat această iritare pe timpan a distinsului (în)soț(itor) al celui mai bun jurnalist din România ?
  Iacătă ce (CITEZ) :
  ,,Nu îmi place absolut deloc exprimarea premierului maghiar:

  COMENTEZ:
  În atare situațiune, amicul nostru comun, are două alternative :
  Fie,
  1. deschide rastelul , îi ia de-a dreapta și la stânga sa pe domn metraleră și pe domn locatar de mansardă, după care pleacă în misiune ,,norvegiană”,

  Fie,
  2. își răvășește intelighenția din dotare pentru a găsi o formulă credibilă adresată târlanului autohton…cum ar fi : ,,frate rumân, citește bine Constituția, recte articolul 1, după care du-te la cabina de vot și votează cu capu la dreapta, nu cu capu la stânga, pentru a realiza o majoritate ROMANEASCA credibilă în Parlamentul României. Și implicit în Guvern….dar credibilă și în Europa. Centrală.” 😉

  • …exprimarea guvernului maghiar este :
   ”În privinţa reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste.”

  • Băi golane, de ce-mi răstălmăceşti tu mie vorbele?
   🙂
   Ce am spus greşit?

   – Este UDMR partid? Eu ştiu că nu!
   Sau poate nu ştiu eu bine!
   🙂
   – Nu a fost totdeauna în toate guvernările din 2006 încoace? Asta nu înseamnă că este O BALAMA?
   Sau poate nu ştiu eu bine!
   🙂
   – Base nu a spus că Orban în loc să-şi dea cu părerea de împărţeala de la moi ar fi mai bine să-şi rezolve problemele de la el! Care nu sunt deloc puţine? Sau poate nu ştiu eu bine!
   Sau poate nu ştiu eu bine!
   🙂
   Când a spus-o a spus-o calm sau puţin iritat?
   Sau poate mi s-a anchilozat mie şi ultimul neuron valid pe care îl mai aveam şi am ajuns să nu mai pot a-mi da seama când este Base bine dispus şi când este iritat! …când îşi înfige privirea aia tăioasă în cineva de-i îngheaţă ăluia fecalele în budigăi!
   🙂
   Eu aş avea a treia soluţie (ce-i drept cam marinărească):
   Să zic ca ei şi să fac ca mine!
   🙂

   PS Eu îm misiuni norvegiene nu am să plec fii sigur!
   Ştii de ce?
   Deoarece eu am alte misiuni!
   Hihihi…..oftiiiiicosule!
   🙂 🙂 🙂

 76. Doamna ministru,Elena Udrea,
  buna seara.
  Observati ca am renuntat sa mai fac unele propuneri,pentru ca am observat ca si noua garnitura guvernamentala se comporta 100% ca si vechii ministri,Vasile Blaga,Adrian Videanu,Barceanu,adica in problema restructurarilor de personal bugetar rezultatele sunt egale cu zero. Premierul Emil Boc a fost si este in continuare sabotat pe linie. Stim ca la ora actuala avem in plus peste 630.000 de bugetari,din care 26.300 politisti,unde se consuma suplimentar peste 4,76 miliarde de euro/an din bugetul acestei tari. Mentionez ca Polonia desi are o populatie mai mare de 40 milioane de locuitori, au numai 1,2 milioane de bugetari iar noi cu o populatie mai mica de 22 milioane avem peste 1,3 milioane de persoane bugetate. Asa se explica de ce Polonia nu a cunoscut criza economica.Daca aceasta restructurare de personal nu va mai avea loc,alegerile din 2012 pot fi castigate de “nepotii matusii Tamara”. Ar fi mare pacat!

  • …Nici nu se putea o exprimare mai potrivita, care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe sustinatorii neconditionati ai implicarii prezidentiale ,,in tot ce misca (sau nu)” in PDL :
   CITEZ:
   ,,Amorteala aceasta de rinocer batran ar putea duce PDL in galeria fantomelor politicii, alaturi de PNTCD. Si, pana la urma, cauza acestei degenerari a partidului, pe vremuri la fel de agil ca o felina, ar putea purta numele de “sindromul Basescu”.
   Precum un copil rasfatat al unui parinte foarte autoritar, dar si foarte protector, PDL s-a obisnuit sa fie tractat spre victorii fara niciun efort. Sigur ca postura aceasta comoda a avut si dezavantajele ei, limitand libertatea odraslei, dar, dincolo de bombanelile periodice, ea s-a obisnuit cu lancezeala si traiul electoral pe spatele tatalui. Si acum ca parintele e cu un picior in pensie, odrasla nu prea stie ce sa faca.
   Exista in mentalul colectiv al acestui partid siguranta adanc inradacinata ca vine el, presedintele, si gaseste o cale sa rezolve problema, oricare ar fi ea. Deci nu e nevoie de agitatie si efort, ci doar de incredere si ascultare, pentru ca Traian Basescu aranjeaza lucrurile. ”
   OARE DOMN PRESEDINTE MAI ARE VREUN AS IN MANECA ? Pe Lazaroiu deja l-a folosit 😉

 77. Bună dimineaţa! Nu mi-e deloc bine dar nu vă pot lăsa fără zâmbet 😆 şi cafea

  Mos Gheorghe, de 80 de ani, pleaca pentru prima oara din satucul lui de
  departe, la oras, sa-si faca niste analize. Si pe drumul de la gara
  la spital, vede o poarta mare pe care scria “Gradina zoologica”. Curios din
  fire, intra. Iese dupa cateva ore bune, absolut incantat. Isi rezolva
  treburile si se-ntoarce in sat.
  “Ei, mosule, cum o fo’ la spital ?” il intreaba cei de-acelasi leat cu el.
  “La spital o fo’ cum o fo’, da’ sa vedeti voi gradina zoologica !”
  “Ce-i aia ?”
  “E un loc asa, mai mare, unde vezi tat felu’ de animale, care de care mai traznite”.
  “Ce animale ?”
  “Pai, de-un exemplu, zebra”.
  “Cum ii zebra ?”
  “Cum sa va spui io… Stiti magaru’ lu’ Vasile, ala ce paste pe sant ?”
  “Da”.
  “Ei, zebra seamana cu magaru’ lui Vasile, numai ca ii colorata pe tat trupul cand cu dunga alba, cand c-o dunga neagra”.
  “Nu se poate !”
  “Zebra ca zebra, da sa vedeti voi girafa !”
  “Cum ii girafa ?”
  “Girafa ii… Stiti magaru’ lui Vasile ?”
  “Cum sa nu !”
  “Girafa seamana la trup cu magaru’ lu Vasile, da’ are niste picioare de doi
  metri si un grumaz de tri”.
  “Nu se poate !”
  “Ba se poate ! Dar cel mai interesant dintre tate ii hipopotamu”.
  “Cum ii hipopotamu’ ?”
  “Apai, cum sa va spui io… Stiti magaru’ lu’ Vasile?”
  “Stim”.
  “Ei bine, hipopotamu’ nu seamana deloc cu el”.

 78. Se stie ca familia Nastase este bogata.Ce inseamna 400.000 euro?Un apartament in strainatate.O tot tin cu matusa Tamara…sunt penibili si procurorii astia.

  • Si cum s-o fi imbogatit aceasta familie?
   prin jaful comunist al lu tata socru sau prin cel de tranzitie al ginerelui?

 79. In Romanica noastra cea de toate zilele, jurnalisti, bloggeri, telespectatori, s.a.m.d. , se dau de ceasul mortii atunci cand pe plaiul mioritic diverși cetateni se înțeapă cu săbii sau cuțite, când insi schizofrenici scăpați de sub observație medicală se cocoață pe stâlpi, sau când vreun pensionar nostalgic posesor de uniforma la naftalina vede prea multe filme cu piromani.
  Puțini sunt, se pare, preocupați la modul serios, de lipsa de apetență a românului pentru munca eficientă, prestată în tăcere, ,,nondeprindere” exersată atât în țară cât și peste hotare, cu excepțiile de rigoare ce întăresc regula.
  Ne oripilăm acut, atunci când țări ca Spania, afectată puternic de șomaj, sau Olanda, Finlanda, Franța, etc, pun la îndoială dreptul cetățeanului român de a umbla brambura prin Europa, în căutare de clienți creduli ai șmecherului dâmbovițean.
  Între timp, în România se construiesc orașe și cartiere chinezești, multiculturalismul troian se infiltrează încet dar sigur pe la spatele hărțuielii perpetue româno-române, iar până la urmă, cultivatorii de legume vor trebui să caute forță de muncă în alte zone, cea autohtotă visând cai verzi pe pereți prin birturile și crâșmele ,,fără număr, fără număr”.
  Mă întreb, cum vor aborda comentatorii profesioniști și amatori un caz similar cu cel din Norvegia, care ar confrunta, ipotetic, Romania ? Probabil vor începe prin a-și smulge părul din cap și vor continua cu ruperea hainelor de pe ei, că vorbe și cuvine noi nu mai există de mult în vocabularul limbii române.

  • *** ZeV comentariul tău de aseară, de la ora 8.48 pm este grăitor despre ce se intamplă azi în România şi cum banii ţării se risipesc pe puturoşi, pe netrebnici şi beţivi. Îl postez pentru informare şi pe ziare.com pentru că vine dintr-o realitate extrem de dureroasă.
   Mulţumesc pentru aşa ştire!

 80. PDL are foarte multi infractori in partid.Unul din ei este Nicolae Nacu.Cum o fi fost un asemenea individ vice-presedinte pdl?

  • ***balbeck – iar te-a scăpat personalul medical de sub observaţie? Iar nu ţi-ai luat pastiluţele şi vorbeşti aiurea?
   Deschide, bă, televizorul ACUM să-l vezi pe infractorul Ponta şi colegul lui Şova şi nu mai vorbi aiurea de PDL. Sigur că şi în PDL sunt infractori, cine a spus că nu, dar cei mai mulţi sunt în PSD că, dacă ar fi să-i aresteze pe toţi, în frunte cu tata lor, ar scăpa România de infractorii comunişti.
   Aşa că mai domol cu clanţa că prea scârţâie uşa… 😮

  • @balbeck
   PDL are în primul rând un guvern reformist, capabil să ferească România de pericolul sindromului grecesc și de un eventual colaps al ,,american dream” urmare a cheltuirii cu nemiluita de bani virtuali fără acoperire în realitatea economică.
   În rest, mă doare în șpiț cine intră în colimatorul justiției, aceasta trebuie lăsată să-și facă treaba până la capăt, indiferent de culoarea carnetului de partid al prezumtivului infractor. Sper ca judecătorii să nu mai tergiverseze judecarea pe fond a marilor dosare de corupție și de infracționalitate organizată, probabil, de teama revenirii (sper improbabile) la putere a așaziselor ,,victime politice” ale lui…Traian Băsescu.
   PDL nu regizează pichete de sprijin și nu face presiuni pe justiție, prin declarații politice iresponsabile, pe care, le auzim, zilnic, din gurile otrăvite ale useliștilor și presei aservite lor. Sau vițeversa, că nu mai știi, cine cui este aservit, în realitate. 😉

 81. Aloha,oameni buni,citesc in mare graba cele cite-va postari,sa nu pierd contactul cu voi.
  Putine postari,si pe acelasi calapod.
  Nici chiar carnagiu din norvegia nu a stitnit emotii mari.
  Ceva vinzoleala s-a simtit odata cu stirea ca ,copii unui primar pedelist i-au ,ARTICULAT PE NISTE TRAFICANTI ROMI.
  Sigur subiectul nu putea fi ratat de SERVITORII LUI VOICULESCU SI GHITZA.
  Despre executia IN PLINA STRADA IN VIENA A UNEI FAMILII DE ROMANI,TATA,MAMA SI FIU,NICI O VORBULITA,DIN PARTEA SLUGOILOR.
  N-U-I INTERESEAZA CA ROMANI DE-AI NOSTYII SUNT EXECUTATI DE UN AUSTRIAC EXTREMIST,ce conteaza,subiectul nu-i aduce beneficii lui ponta si antonescu,pt ca AUSTRIACUL NU ESTE PORTOCALIU.
  Ticalosia acestor posturi de televiziune este majora,iar in felul in care fac presa,IMPOTRIVA INTERESELOR GENERALE ALE NATIEI ROMANE,ar trebui drastic amendata.
  DE ACEEA INTRB INCA O DATA:DOMNILOR SI DOAMNELOR PEDELISTI,PE CIND O COMISIE PARLAMENTARA CARE SA ANALIZEZE ACTIUNILE ANTINATIONALE ALE CELOR DOUA TRUSTURI MEDIA CARE TRAIESC EXCLUSIV DIN BANI PUBLICI SI PUBLICITATE PRIMITA DIN PARTEA STATULUI?
  ATI PROPUS COMSII CARE SA ANCHETEZE CUM A APARUT GAURA LA MACAROANA,APA CALDA,SI MULTE ALTE TRASNAI,DAR FAPTUL CA CETATENII SUNT JEFUITI DE BANI,DE CELE DOUA TRUISTURI,CU CONCURSUL UNOR POLITICIENI SI FUNCTIONARI SE PARE CA NU INTERESEZA PD-L.
  Nu credeti ca a venit momentul sa renuntati la LASITATE SI COMPLICITATI????????????????????

 82. ECONOMIE
  ,,Cum poate Romania sa devina un “rezervor de gaze” pentru Europa

  de Claudia Pirvoiu HotNews.ro

  Marţi, 26 iulie 2011, 13:23 Economie | Energie

  “Romania poate deveni un rezervor de gaze naturale pentru intreaga UE”,

  declara, recent, pentru HotNews expertul in energie, Ionut Purica. Pornind de la aceasta idee, HotNews a incercat sa afle care este potentialul real al Romaniei in privinta stocarilor de gaze si cine ar fi interesat sa dezvolte depozite de inmagazinare. O informatie esentiala este ca Romania a incheiat cu Gazprom discutiile si analizele preliminare privind dezvoltarea a 10 depozite de gaze in Romania. “In perioada urmatoare, daca una din parti identifica un interes legitim, se va trece la analize si discutii concrete”, sustine Ministerul Economiei. Tot acesta mai spune ca Romania dispune de un potential important de stocare a gazelor in cavitatile saline, mai ales in depozitul de la Ocna Mures.
  Discutiile cu Gazprom pe tema depozitelor de gaze au demarat cu mai multi ani in urma, iar in iunie 2009 a fost semnat un memorandum de colaborare.
  Recent, expertul in energie, Ionut Purica, spunea ca un avantaj competitiv al Romaniei este posibilitatea stocarii de gaze in depozitele de gaze saracite in urma exploatarii gazelor si petrolului (dupa 100 de ani exploatare a gazului si 150 de ani de exploatare a petrolului). “In raport cu interesul de control al exportului de gaz de catre Federatia Rusa prin Gazprom, Romania reprezinta un potential rezervor de alimentare catre regiune in cadrul UE, precum si un potential catre Ucraina. Acest lucru creaza o oarecare putere de negociere care insa va trebui folosita in mod corespunzator”, a spus Ionut Purica.

  •Hotnews a aratat recent ca Romania se afla in plin proces de renegociere a Conventiei semnata la Moscova in 1996 cu Rusia referitoare la importurile de gaze. O modificare esentiala a conventiei va fi introducerea dreptului de a revinde in alte state gazele exportate din Rusia. In plus vor fi negociate si cantitatile de gaze pe care Gazprom le va exporta in Romania, putand ajunge la 10 miliarde de metri cubi pana in 2020, de 4 ori mai mult decat anul trecut.”

 83. ANAF sesizeaza DNA in cazul lui Victor Ponta si Dan Sova

  de A.N. HotNews.ro

  11:33 Actualitate | Esenţial

  ,,Inspectorii ANAF au decis sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie in legatura cu presedintele PSD, Victor Ponta, care ar fi primit sponsorizari ilegale pe “suveica” termocentralelor de la Rovinari si Turceni, transmit televiziunile de stiri. Inspectorii fiscali au sesizat procurorii anticoruptie si in ceea ce-l priveste pe senatorul social-democrat Dan Sova. In iunie, presa scria ca un control facut de ANAF la complexurile energetice Turceni si Rovinari ar fi demonstrat ca firma de avocatura condusa de Sova, din care a facut parte si Victor Ponta ca “senior partner”, a incasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatarilor, in raportul facut de ANAF se concluzioneaza ca mai mult de jumatate din banii incasati de SCA “Sova & Asociatii” de la Turceni si Rovinari – 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost platiti necuvenit in baza unor contracte intocmite defectuos, prin incalcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achizitiile publice.”

  • “Hotzul striga…”,ce?Blejnar ce nu poate sa justifice aproape 500.000 euro,reclama?aaaaaaa,pai cine sa se ia de Blejnar?Doar e seful anaf.

  • Ia să vedem domn balbeck cum stă treaba :
   1. Sursa A – Antena3.ro – 09 mai 2011
   ,,Sorin Blejnar, șeful ANAF, este din nou în centrul unui scandal. Preşedintele ANAF şi-a cumpărat o casă de aproape jumătate de milion de euro. Achiziţia a fost făcută chiar în anul în care a fost numit la conducerea Fiscului.
   Din conturile lui Blejnar, aşa cum apar ele în declaraţia de avere, au dispărut însă mai puţini bani decât a costat casa. ”

   2. Sursa B – evz.ro- 07 iunie 2011
   ,,Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat că poate justifica până la ultimul leu banii cu care a cumpărat, în 2009, o casă la un preţ de 500.000 euro.
   Seful Fiscului a precizat, aseară, în cadrul emisiunii “Evenimentul zilei”, difuzată de B1 TV şi moderată de Robert Turcescu, că a avut banii din vânzarea unui teren pe care îl cumpărase în 2005, de la nişte persoane fizice, cu aproximativ 100.000 euro şi cu plata tuturor taxelor către stat.
   Blejnar a spus că a vândut terenul în 2006, când nu se afla în fruntea Fiscului, iar banii au fost ţinuţi în cont. Banii din această investiţie imobiliară s-au îmulţit de circa cinci ori.
   Era vorba despre un teren agricol intravilan din oraşul Arad, care a fost vândut către o firmă străină care intenţiona să construiască un mall, dar s-a răzgândit între timp, a dezvăluit Blejnar.
   Valoarea de impozitare a casei, situată aproape de Piaţa Domenii, în Sectorul 1 al Capitalei, este de 800.000 lei, a adăugat Blejnar.”

   COMENTEZ: Comentează tu, cât vor ,,mușchii” tăi. 😉

 84. Am intalnit deseori, comentarii postate pe paginile unor publicatii, de asa-numita ,,miscare de competenta”.
  Cine este in realitate, aceasta ,,miscare de competenta” ?
  Ia sa analizam puțintel ce spun acești ,,tovarăși”, pe pagina ziarului Curentul :
  ,,Ce valori aveam insa atunci (PE TIMPUL LUI CEAUSESCU n.a.) ca societate? care era viata de zi cu zi a fiecarui roman? De ce puneam cartea si scoala as ad esus in ierarhia valorilor de atunci? Cum de nu sarea nimeni cu sabia la tine pe strada? Cum de politia avea curaj sa te aresteze indiferent cine era tactu’? De ce seriozitatea si competenta se regaseau in cosul de valori al mentalului colectiv?”
  CONCLUZIE LOGICA :
  Pentru miscarea de (chipurile) ,,competență”,
  USL=Regim Ceaușescu reîncarnat.
  A….nu cu presă de stat, nu vă gândiți la așa ceva…ci cu CONTRACTE DE PUBLICITATE FĂRĂ NUMĂR, FĂRĂ NUMĂR. CU STATUL. Adică cu NOI, ,,PROȘTII SATULUI”. 😉
  ps
  Domnilor ciutaci, tolontani, chireaci și securisto-voiculescieni ( și roșca-stănești), secătuiți de …indiferența publicitară a guvernului Boc Emil, am senzația că îi subapreciați pe români. Atenție la votul prin corespondență. Nu-i așa că vă țâțâie posteriorul ? 😉

  • Si pdl de unde a plecat?Un sef mare este utc-ist.Seful cel mai mare a condamnat comunismul,desi a mancat o paine buna de la comunisti.Daca nu era comunist si securist,nu ajungea el in anvers,Un securist mic nu avea iesire decat spre est.Securistii mari o intindeau spre vest in timpurile alea.

 85. DECE NU SI IN ROMANIA !!!

  L’Etat de Genève se lance dans la production d’énergie solaire
  Trois centrales photovoltaïques viennent d’être installées sur les toits d’écoles

  Après la Ville, c’est au tour de l’Etat de se mettre à produire de l’énergie renouvelable. Trois installations solaires viennent d’être réalisées sur les toits d’établissements scolaires. L’école de commerce Aimée-Stitelman, à Plan-les-Ouates, compte 2870 mètres carrés de cellules photovoltaïques, le cycle d’orientation de Drize 2057 m2, et le collège et école de commerce André-Chavanne 927 m2. 540 m2 de panneaux solaires équipent déjà le cycle de Cayla.

  En tout, cela permettra de produire un gigawattheure d’électricité par an, soit la moitié de la consommation des bâtiments concernés, et 1,7% de celle du parc immobilier total de l’Etat. Cela représente l’équivalent des besoins de 445 ménages.

  D’ici à 2014, un second volet du «plan solaire» de l’Etat prévoit de produire 2,5 GWh de plus. L’Etat passerait donc à 3,8% d’autoapprovisionnement électrique.

  En parallèle, le canton poursuit ses efforts d’économies d’énergie et d’assainissement de ses bâtiments, qui lui ont permis, depuis 2005, de réduire de 10 700 tonnes ses émissions de CO2, économisant au passage plus de 25 millions de francs (pour un investissement de moins de 3 millions).

  SUNT SIGUR CA EXPERIENTA ELVETIANA AVA FI APLICATA SI IN ROMANIA

  SUCCES !!!

 86. Buna ziua !
  Poate citeste personal si Doamna Ministru . Oare o putea sa faca si altceva decat licitatii si fonduri europene ? Dar pentru educatia prin sport o fi auzit ? Haideti Doamna , faceti ceva in Scoli si Licee ca sa fiti si mai iubita !
  Ma ofer eu voluntar sa va iubesc la maxim dar faceti ceva pentru sportul romanesc si copii din tara asta !
  Multumesc

  S-a stins din viata Cornel Burada, fost presedinte al FRR

  Posted by admin on Jul 26, 2011 | Leave a Comment

  Cornel Burada

  Cornel Burada, fost presedinte al Federatiei Romane de Rugby intre 1971-1977 si 1982-1986, s-a stins din viata la varsta de 82 de ani.

  Ca Ministru al Transporturilor Cornel Burada a introdus rugbyul in scolile apartinand Ministerului incepand cu anul 1971.

  Echipele respective au participat la campionatele organizate de Ministerul Transporturilor in paralel cu competitiile de juniori organizate de FRR.

  FRR transmite sincere condoleante familiei indurerate.

  Fostul presedinte al FRR va fi inmormantat miercuri, 27 iulie, la Cimitirul Bellu Militar (Capela Militara).

  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 87. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Un cuplu ia cina intr-un restaurant de lux. La un moment dat se
  apropie de masa lor o femeie foarte atragatoare si clar mai tanara
  decat sotia.
  Necunoscuta se apleaca si-l saruta pe barbat cu un gest plin de
  familiaritate si tandrete. Sotia hiper-revoltata intreaba:
  – Cine e fufa asta? – la care sotul raspunde calm:
  – E amanta mea!
  Sotia riposteaza pe un ton ucigas:
  – Divortez! Ma mut inapoi la mama!
  Sotul nu-si pierde calmul si-i raspunde:
  – Bine, daca tu crezi ca iti va fi mai bine asa. Dar nu uita ca dupa
  divort se vor termina vacantele in strainatate, shopping-ul de Craciun
  la Paris , vacantele de schi in Alpi si asa mai departe. Eu nu tin
  neaparat sa divortez dar nu iti voi sta in cale.
  Minute de tacere in clinchet de tacamuri. Deodata se deschide usa si
  intra cel mai bun amic al cuplului la brat cu o femeie tanara si
  atragatoare. Sotia intreaba consternata:
  – Cine-i tipa care a intrat cu Mitica?
  Sotul raspunde fara vreo modificare in tonul vocii:
  – Este Fifi, amanta lui.
  Dupa alte cateva secunde de tacere se aude vocea sotiei spunand:
  – A noastra-i mai frumoasa!

 88. DOAMNA UDREA,
  Pe neasteptate, postul OTV se ocupa, seara de seara, de cazul ” Ciocoiului Oprescu”. ( NOTA: ghilimelele sunt puse pentru a reda exprimarea postului )
  Nu imi explicam de ce , dar intre timp au parut informatii ” pe surse”.
  Conform acestora, Domnul Diaconescu, exasperat ca nu isi poate inregistra Partidul Poporului, si sfatuit ( dupa toate aparentele) de catre Cosmin Guse ( actual consilier al d-lui Vanghelie) a pus la cale ” inghitirea partidului PIN ( fondat de dl. Guse si, dupa esecuri repetate, lasat mostenire d-nel Lavinia Sandru ), prin acesta miscare D.D. avand, in sfarsit, un partid.
  Dar ce amestec are dl. Oprescu in aceasta afacere? Ei, bine, pretul cedarii partidului ( se zice ca ) ar fi SUSTINEREA D-LUI VANGHELIE PENTRU CANDIDATURA LA PRIMARIA GENERALA A CAPITALEI !
  Si se stie ca, in politica noastra damboviteana, primul lucru pe care il face un ” cinstit” competitor, atunci cand incepe o lupta poltica, este sa isi bage in… noroi ( ca sa zicem asa…) adversarul .
  Lucrurile se leaga foarte bine: dl. Diaconescu va avea partid, nemultumitul domn Vanghelie va fi sprijinit de un post TV in campania electorala, iar PIN-ul ( copilul de suflet al d-lui Guse) va fi resuscitat.
  IN ACESTE CONDITII CRED CA SANSELE DUMNEAVOASTRA IN A CASTIGA PRIMARIA CAPITALEI, DEVIN REALE, SI AR FI PACAT SA SE PIARDA ACEASTA SANSA !
  CEL PUTIN PANA LA CLARIFICAREA ACESTOR MANEVRE, CRED CA AR TREBUI SA VA NUANTATI DECLARATIILE PRIVIND CANDIDATURA LA PRIMARIA CAPITALEI, IN SENSUL CA , DEOCAMDATA, NU V-ATI FIXAT ACEST TEL.
  VA UREZ SA AVETI SUCCES IN TOT CE VA PROPUNETI SA FACETI !

  • ***NeaKutare – nu, ferească Dumnezeu, nu doamna Udrea la primărie! De ce crezi tu că o susţin de ani de zile, pentru primărie, la numărat mături? Doamna Udrea poate mult mai mult, pentru toţi românii, nu îngropată-n praf şi reclaaţii, la primărie.
   N-o mai susţin, să nu mai aud de dumneaei dacă se decide să candideze la primărie. Ce face? În loc să urce sau să se menţină acolo unde este, coboară?

  • Așa este, domnule NeaKutare.
   Doamna Udrea ar fi bălăcărită îngrozitor pe cele trei posturi de nișă, pentru o funcție de primăreasă a unui oraș murdar , imposibil și incontrolabil, locuit de pleava societății, o funcție mai puțin importantă decât cea de consilier general, având totodată în coastă pleiada de primari de sectoare, de coloraturi diferite.
   Să dea Dumnezeu și…votul prin corespondență ca PDL să confirme trendul de revenire în sondaje, domnul Președinte să renunțe, în fine, la…prejudecăți și să desemneze în….premieră un prim ministru feminin…dar masculin prin tărie de caracter. 😉

  • @ZeV
   L-a impartit la primarii lor, mama lor de … (asa si pe dincolo…).
   O zi buna tuturor.

  • O zi buna, prietene cu sufletul curat si intotdeauna animat de cele mai bune intentii.

 89. @Silver Aquianti
  Am retinut din expozeul dvs o formulare ce mi-a atras atentia (restul, fiind clisee de ,,regalist” și ,,leberal” cu simbrie, pe care le pot ,,citi” chiar inainte de a fi scrise 😉 ):
  ,,PDL mergea bine , politicienii PDL sunt niste oameni cuminti , nu jignesc pe cei din Opozitie , nu se razbuna , nu injura pe nimeni , sunt niste oameni civilizati si de bun simt . Pe politicieni PDL todeauna i-am asociat, prin comparatie, cu politicienii americani .”
  COMENTEZ:
  Fereasca-ne Cel de Sus de orice similitudine cu politicianul american, ,,cuminte” și ,,civilizat”, care, a urcat, cu zâmbetul pe buze și dând frenetic din mâini, plafonul datoriei federale la cotele amețitoare ale lui ,,14300 miliarde de dolari”.
  Mă întreb, cu o acută curiozitate, ce veți comenta în eventualitatea colapsului ,,american dream”, proces echivalent cu o dură trezire la realitatea…de coșmar ?! 😉
  Deja se închid posturi de poliție și birouri ale administrației, din lipsă de fonduri salariale.
  Ca să nu mai vorbesc de campaniile electorale americane, unde coexistă aiuritor și nefiresc : discursuri fără fond, confetti, baloane colorate, pălării cu Unchiul Sam, țipete isterice de delir colectiv, apaluze furtunoase, speranțe puerile, imagini cu adversarii politici din perioada prunciei (din care rezultă dacă au supt de la sânul drept sau stâng 😉 ), sondaje de tot felul teleghidate, clipuri televizate meșteșugite, cadouri…simbolice, etc, etc, etc.
  Inițial mi se părea ciudat ca un monarhist să facă apologia politicianului republican (și…democrat ( 😉 ), dar am realizat că nu ar trebui să fiu de fapt surprins, fie și gândindu-mă la ideea nefericită a altoiului Radu Duda de a candida la prezidențiale, decizie care se integrează armonios în ,,viziunea” dvs despre lume. Sau nu a fost ideea lui ? Mă rog.. 😉
  Dar să revenim la ,,cumințenie”. Vă referiți probabil la genul de politică răzgândeano-vosgănească, promovată în sensul dorințelor populației de avea mai repede ceea ce-și dorește, chiar cu riscul amanetării viitorului, dar cu certitudinea consolidării pe moment a puterii și clientelei politice.
  Cu alte cuvinte, mă îndoiesc că cetățenii patriei ar fi aplaudat entuziast măsurile de reducere a cheltuielilor necesare întreținerii instituțiilor obeze ale statului precum și a fondului salarial din sistemul bugetar, chiar dacă anunțul primordial ar fi fost efectuat de către Emil Boc și/sau ministrul de finanțe.
  Pe de altă parte, mi se pare perfect firesc ca decizii majore, care vizează schimbări fundamentale de optică în ceea ce privește administrarea statului, să fie asumate de Președinte în fața națiunii, așa cum se întâmplă și în…America , pe care o utilizați deseori în argumentațiile dvs, ca unitate etalon de măsură a democrației.
  Vedeți ? EXACT la acest capitol se văd diferențele esențiale dintre personalitățile istorice : pe de o parte, avem un Președinte remarcabil, capabil să își asume bărbătește decizii nepopulare, așa cum îi stă bine unui marinar experimentat și ferm la timonă, iar pe de alta, un exrege penibil, un purtător imatur de coroană a înaintașilor iluștri, a cărui domnie transparentă (adică invizibilă) a fost marcată de o succesiune de lașități și trădări, doar pentru că…l-a convins pulpana mamei sale, un exrege care se dezice de ascendența istorică si trântește ușa in nas Casei de Hohenzollern. Când face asta ? Taman după nunta ducesei de Cambridge, prilej la care ,,prințul” actor Radu Duda a fost probabil ținut la intrarea din dos a catedralei Westminster Abbey, alături de majordomul de serviciu.
  Sincer să fiu, după umila mea părere, prințul Paul și prințesa Lia mi se par mult mai potriviți pentru o ipotetică , virgulă, continuitate istorică, oricum sunt cu mult mai simpatici la aparițiile în public. 😉
  Aș spune că se aplică dictonul rebrănduit : ,,spune-mi dacă ești pro sau antibăsescian, ca să-ți spun cât de valoros și…patriot ești.” 😉
  Mai afirmați că ,,Basescu nu va mai avea simpatia romanilor din tara sau din Diaspora , mai de loc” și că PDL se apropie de zona vizibilității microscopice.
  Cred că vă trebuie ochelari și vă recomand totodată să vă întoarceți la poziția normală…adică cu capul în sus și picioarele pe pământ, pentru că, este posibil ca votul prin corespondență să vă dezamăgească profund. Atât pe dvs, cât mai ales, pe jigodiile exliberale care vă sunt în spate și care orăcăie din supa primordială a pesedismului fesenist , în care tind să se dizolve până la dispariție, dacă…Dinu Patriciu nu ia măsurile potrivite la timp. 😉

  • @ZEV : Am citit cu attentie ce scrii legat de commentariul meu . Din start pot sa-ti spun ca dumneata esti un om cult si care manuieste bine limba romana . Eu cred ca si eu , la un anumit extent , ar trebui sa fiu un om cult , in masura in care te educatia universitara Americana conteaza . Nu inteleg dece te irrita faptul ca fac simmilitudine intre politicieni PDL ( exceptie T. Basescu ) si politicienii americani ?. Cunosc bine politicienii americani , eu insumi fiind cetatean american .Ce e drept nu cunosc communismul lui Ceausescu pentru ca nu am trait in Romania, dar am citit ziare si am auzit destul ca sa stiu cum a fost in Romania . Cat priveste deficitul bugetar enorm al Statelor Unite , nu te ingrijora , se va gasi solutia , curand . America stie sa faca sacrificii daca este nevoie si deasemeni stie ce inseamna sa se solidarizeze ca sa treaca greul . Imi pare rau de tine pentru ca gandesti la fel ca Traian Basescu . Echilibreaza-ti mentalitatea prin a accepta realitatea . Mentalitatea si realitatea lui Traian Basescu te va trage in jos , la deceptie .Eu de cativa ani am scris foarte convingator de T. Basescu , primeam numai injuraturi dela cei care erau anti-Basescu . Nu ziceam nimic si continuam sa scriu numai de bine de T. Basescu . Asta pana cand T. Basescu si-a dat jos masca si am vazut pe cine am venerat si apreciat .Chiar de las de o parte faptul ca a botezat copilul lui Paul Lambrino si i-a dat numele regilor istorici ai Romaniei , dar iau in consideratie faptul ca T. Basescu l-a facut pe regele Romaniei ca fiind tradator de tara , asta m-a suparat si indignat enorm , tot asa cum a indignat pe milioane de romani multi oameni politici , etc . Daca te gandesti domnule ca regele Mihai , azi 90 de ani , oricand poate sa plece dintre noi , si va pleca cu o tristete pentru ca presedintele Basescu , l-a facut tradator al propriului popor al carui rege a fost (si este ). Asta nu pot sa uit si-mi creiaza o repulsie pentru T. Basescu . Vad ca dumneata jignesti pe regele poporului in care traiesti , tot asa ca si T. Basescu .Asta imi spune ca este ceva in neregula cu mentalitatea dumitale . Poate esti din familie de communisti si securisti care vedeau in rege un obstacol pentru statul socialist . Oricum , ura si adversitatea dumitale ( simmilara cu a lui T. Basescu ) contra Regelui are niste motivatii politice din timpul communismului . Eu nu cred ca Monarhia mai poate sa se restaureze in Romania , dar o respect ca istorie si mandrie a poporului roman . Regele Mihai este ultimul supravietuitor dintre oamenii de stat din timpul cel de al 2-lea razboi mondial .Regele Mihai este cunoscut ca fiind singurul om care i-a intors spatele lui Hitler atunci cand i-a spus sa opreasca razboiul ,atunci cand ajunsese aproape de Moscova, caci altfel il va pierde caci se apropria iarna . Hitler nu a vrut sa asculte asta , iar regele Mihai s-a intors si i-a parasit biroul . Si apoi istoria se cunoaste . Dumneata urasti si vrei ( ca si Basescu ) sa desfiintezi Coroana Regala a Romaniei . Dar stii dumneata domnule , ca acest popor sarac si cu nevoi ,este privit de lumea din afara diferit datorita Regelui Mihai ?. Chiar daca romanul de rand este sarac si cu nevoi , dar poarta pe frunte o coroana , Coroana Regala . Do not forget that . Daca primul ministru al Angliei ar jigni pe Regina Elisabetha , iti imaginezi ce ar fi ? Sau daca dumneata ai fi in Anglia si ai spune de regina Elisabetha ce spui de regele Mihai , iti immaginezi ce ar fi ? Deocamdata stai sub umbrela lui Traian Basescu , dar dupa ceva timp Traian Basescu nu va mai fi presedinte , si de acum stiu ,ca nu vei mai scrie nimic ,nu vei mai avea cu cine sa te mai mandresti . Eventual , nu se va mai auzi nimic de ZEV , caci nu va mai avea ce sa scrie . PS: Nu sunt Liberal , dar am apreciat gestul lui Crin Antonescu cand a scris Regelui Mihai si i-a cerut iertare , in numele poporului roman , legat de jignirile care i le-a adus Traian Basescu . Iar faptul ca Traian Basescu nu a vrut sa retracteze jignirile aduse Regelui , se deducea ca era vorba de ceva satanic .

  • @Stimate domn, m-ati convins ca punctele dvs de vedere sunt sincere si ferme.

 90. PARINTI-COPII-SUNT RAPORTURI OTRAVITE?

  Cazul Deta se pare ca a demonstrat ceea ce stiam de mult,SLABICIUNEA POLITICIANULUI ROMAN,LABILITATEA LUI SI FRICA DE CAMPANIILE MEDIA.
  Am urmarit cu multa atentie felul in care PARTIDUL PRINCIPAL DE GUVERNAMINT a gestionat acest scandal,sperind ca in sfirsit,PD-L a inteles cum trebuie sa gestioneze,un ,EVENIMENT BANAL’ ,un conflict martunt intre niste TINERI CU MULTE BUBE,pe constiinta,evenimente care de altfel se petrec cu sutele in fiecare zi in romania si despre care nimeni nu aude.
  Daca despre ,IDIOTENIA GROSOLANA A JURNALISTILOR PE POST DE SLUGI AM TOT VORBIT,e cazul sa vedem de ce un partid care are in mina FRIILE STATULUI ROMAN,TREMURA IN FATA UNUI BANAL EVENIMENT?
  Se pare ca doua scanarii devin plauzibile,si anume:
  1.-Politicienii pedelisti,sunt intr-adevar masiv implicati in tot felul de smenuri,amestecindu-se cu lumea pestrita a interlopilor,si atunci e de inteles,reactia lor mai mult decit penibila.
  2.-Departamentul care se ocupa de IMAGINEA PARTIDULUI,este incapabil sa reactioneze la ,CAMPANII MURDARE’este incapabil sa aibe raspunsuri corecte si rapide la problemele din societatea romaneasca,cazind in plasa ,MEDIATICA’ a celor doua trusturi CARE STIU UN SINGUR LUCRU,MINTE,MINTE ,COMPROMITE,COMPROMITE,COMPROMITE.
  N-am sa cad in gresala sa dau eu sfaturi ori ,INDICATII’dar stiu precis ca la o campanie furibunda,declansata de niste idioti,nu-i poti raspunde decit cu aceiasi moneda,pt ca atfel cazi de ,FRAIER’
  Am sa dau doar un exmplu,iata ce intrebare juca pe buzele jurnalistilor,pusa mai marilor pedelisti:
  ,CREDETI CA PRIMARUL DIN DETA TREBUIE SA-SI DE-A DEMISIA??????????
  Pai daca la o asemenea intrebare cretina,mai marii pedelistii se bilbiiau,e clar ca ,MAI MARII PEDELISTI,STAU CU OCHII PREA MULT SPRE REALITATEA TV SI ANTENE.
  Un posibil raspuns:
  DA,SA-SI DEA DEMISIA,DAR DUPA CE LIVIU DRAGNEA VA FI EXCLUS DIN PD-L,DA DOAR DUPA CE ION ILIESCU VA FI BLAMAT DE TOTI PESEDISTI,DA,DUPA CE CORUPTUL ADRIAN NASTASE VA FI RENEGAT DE TOTI PESEDISTI ,DA……………
  Da,dupa ce TOTII FII DE GENERALII DE SECURITATE ISI VOR ACUZA PUBLIC PARINTII,DA,DUPA CE TOATE PROGENITURILE NOMENKLATURITILOR ISI VOR INFIERA IN CEL MAI BOLSEVIC MOD INAINTASII,CARE AU AVUT DE GRIJA SA-I INTRODUCA IN SISTEMUL TICALOSIT.
  Si da…………….PEDELISTILOR,faptul ca tremurati de frica in fata intrebarilor puse de niste amariti de jurnalisti si va lasati dominati,arata clar-NU SUNTETI POLITICIENI CU FIBRA,VINA SI SINGE IN INSTALATIE,VA TEMETI SI DE UMBRA VOASTRA.

  • ..Da, Frank și mai ales DUPĂ ce Șova va fi exclus din PSD, iar Victor Ponta trântit de pământ din funcția de lider al partidului, o pălărie cu mult prea mare pentru el.
   Măcar Adrian Năstase, chiar ESTE ceea ce pare, recte, un politican șmecher, alunecos, cu potențial de infracționalitate și dictatură, dar inteligent și instruit.
   Ceva în genul bibliotecarului… 😉
   Prin comparație, Victor Ponta, chiar dacă se screme la foc automat în brațele securiștilor Voiculescu, SRS și Bogdan Chireac, nu poate fi mai mult decât nimic.
   Ataete, vorba lui Diaconu Eusebiu. 😉

  • …verifică te rog dacă primarii din localitățile europene, unde au fost agresați români, sunt tot pedeliști.
   Bănuiesc că nu, din moment ce nu văd (indirect, prin ochii vostri) comentarii pe aceste teme la televiziunile de ,,nișă”.
   Ia să ne informăm noi de pe google (absolut suficient) :
   CITEZ:
   1. ,,Doi români au fost înjunghiaţi în noaptea trecută, unul dintre ei fiind internat în spital, după ce s-ar fi bătut cu un grup de bărbaţi în capitala Danemarcei. Poliţiştii spun că nu au reuşit să comunice deocamdată cu ei pentru că nu vorbesc nicio limbă de circulaţie internaţională.”
   2. ,,Doua familii de tigani din Romania, stabilite in Austria s-au luat la bataie in timpul unui gratar, in ziua de Paste, pe malul vienez al Dunarii, …,,Vreo 30 dintre ei au sarit unii asupra altora”,…..,,a fost o lupta in toata legea in care ustensilele de gratar au fost folosite ca arme albe”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei Camellia Anssari.Printre armele folosite de romani s-a numarat si un topor, care a fost aruncat in Dunare, la sosirea celor 10 masini de politie si a unei ambulante”
   3. ,,Familie de romani, masacrata in Austria, de un barbat care s-a simtit amenintat de ei.
   Tatal, de 65 de ani, a fost ucis, iar mama de 63 si fiul de 37 de ani grav raniti, potrivit agentiei de presa APA. Incidentul s-a produs in localitatea Traun, districtul Linz Land.”
   MAI VREI ? Uite de aia, dragă prietene sunt calm și detașat, pentru că IGNOR prostiile care se propagă pe cele două-trei tembeliziuni. 😉

  • Domnule Zapa ,
   Am de facut doua observatii la acest comentariu:
   1.Liviu Dragnea nu-si poate da demisia din PDL ,asa cum sugerati , din motive lesne de inteles (nu e membru al acestui partid).
   2.Nu inteleg de ce PDL trebuie sa astepte exemplul PSD-ului pentru a-si face curatenie in propria ograda . Nu ar trebui ca ,dimpotriva ,sa fie el primul care sa faca acest act , pentru a demonstra ca se deosebeste radical de PSD ?

 91. , SCOALA DE VARA’

  Ieri la Tusnad s-a ichis scoala de vara a prietenilor nostrii maghiari.Parca mult mai anosta si plictisitoare fata de anii anteriori.
  Nici chiar giumbluscurile lui LASZLO TOKES,prafuite si previzibile nu au reusit sa-i scoata din amorteala pe politicienii romani,care s-au uitat,au zimbit superior si si-au vazut de vacante,distractii,ori facut bani.
  Lucru care pe mine m-a pus pe ginduri.Cum se face oare ca USELIMEA NATIONALISTA,a ratat ocazia sa mai DEMONSTREZE INCA O DATA CIT SUNT EI DE INGRIJORATI DE SOARTA TARISOAREI??????????????
  Cum se face ca ei,USELISTII CARE AU 65-80%,din voturile romanilor in buzunar nu s-au ratoit si nu i-au scuipat pe UNGURI,ASA CUM ORICE MOTAN SI PISICUTA ARISTOCRATA,o face pt a-si mentine si pastra blazonul.
  Un singur raspuns rational exista-CELE 6-7 PROCENTE ALE UDEMERISTILOR , SUNT MAI MULT DECIT NECESARE PT USELIMEA NACAJITA,PT A INCERCA SA FACA UN AMARIT DE 50,0001%.
  Vrmea ,SONDAJELOR UMFLATE CU POMPA DE DAN VOICULESCU,SI SEBASTIAN GHITZA,a cam trecut iar cei doi CLOVNI DE SERVICIU,PONTA SI ANTONESCU,au griji si multe batai de cap.
  In teritoriu,uselistii se paruiesc in draci intre ei,in cele doua provincii unde sunt mai vizibili-moldova si oltenia.
  In transilvania,sunt pe aceleasi pozitii ca in noiembrie 2004,daca nu mai rau,iar PESEDEII PE UNDE SUNT PRINSI SUNT FACUTI VARZA.
  La orizont APARE ULTIMA COMETA-DAN DIACONESCU IN DIRECT,CHITIT RAU PE USELISTI,TOCMAI IN FIEFURILE PESEDEILOR.
  Toamna se anunta cum nu se poate mai interesanta pt cei doi BUFONI,PONTA SI ANTONESCU.

  • Basescu s-a legat de farmaciile multinationale(adica lanturi de farmacii).a spus ca dau doar tva-ul si profitul pleaca din tara.Pai de ce le-a lasat sa se infiinteze?doar spune ca e seful tuturor,…din 2004 pana acum s-au infiintat foarte multe lanturi de farmacii.S-au infiintat cateva pe vremea psd-ului.Ce se plange atat basescu?Inseamna ca e sef prost,nu trebuia sa le lase sa se infiinteze,e deasupra parlamentului,e deasupra magistratilor,doar a spus ca e seful…

 92. @Frank, prietene
  Te surprinde că pedeleii stau ca morți-n păpușoi ca o adunătură de sperietori de ciori ? Că nici nu reacționează, nici nu trimit ,,instalatori” la televiziuni , dar par, totuși, că le curg mucii-n ceai cu ochii beliți la televizor ? Că dau importanță foștilor jurnaliști SRS și Bogdan Chireac ? Cine este Bogdan Chireac ? Da, el este, acel individ cu exclusivitate la livrarea de echipamente de telecomunicații speciale. Un bandit șantajist alunecos și otrăvit de o obrăznicie fără margini !
  Tocmai în fața acelor jeguri, pedeliștilor le tremură bermudele, tanga și sutienele din dotare. Cu o excepție : Elena Udrea. 😉
  De ce se întâmplă așa ?
  Păi măh, prietene, de câte luni mănânc un mare c…… vorbind la bec că PDL NU ARE LIDER ?
  Pe de o parte, cei din actuala conducere sunt SLABI și INCOMPETENȚI (cu excepția…Elenei Udrea 😉 ), iar celorlalți, mai ales din teritoriu, mulți dintre ei dezamăgiți și/sau scăpați de sub control, li se fâlfâie sinusoidal în plan vertical, fiind legați mai mult de comunități/interese locale.
  Este timpul ca actuala conducere a PDL să procedeze la doi pași :
  1. Să scoată televizoarele din priză (dar să lase Internetul funcțional) și,
  2. Să se apuce de treabă
  Dacă nu, să facă ce scriu la punctul ultim, alternativ :
  3. SĂ PLECE ȘI SĂ NE LASE !
  Congres extraordinar al aleșilor locali, cu 10.000 de participanți !
  N-au sală ? Este vară și avem destule poiene și câmpii pe meleagurile mirifice ale patriei.
  PS
  ..Și fără Președintele României la Congres …sau cu el, dar cu scotch pe gură. 😉 😉

 93. Da,eraoare LIVIU DRAGNEA UN FOST PEDEIST,stazi este pesedist.
  Curatenie in ograda propie-Hmmmmmmmmmmmm,usor de spus ,da greu de facut.
  Operatie atit de complicata ,incit sunt convins ca DACA O ASEMENEA OPERATIE AR REUSI,PACIENTUL AR FI UN MORT CELEBRU.
  Inca o data trebuie sa va atrag atentia,PARTIDELE NU POT FI MAI CURATELE,MAI BUNE SI MAI FRUMUSELE DECIT SOCIETATEA ROMANEASCA.
  Asa arata societatea,asa arata si partidele.
  Mai baieti,nu mai toti bateti cimpii,OPERATIA DE ASANARE A PARTIDELOR NU POATE FI SCOASA DIN CONTEXTUL GENERAL DE ASANARE A SOCIETATII,romanesti.Ce dreak,NU STIM CUM GINDESTE ROMANUL NOSTR DIN BOBOR?sa se de-a deoparte IONICA CA SA FINA LA FURATGEORGICA.
  Adica dai afara niste ticalosi,pt a aduce altii noi,mai flamizi,mai lacomi.

  • Frank,
   Doamna Gimar are dreptate, un partid trebuie să adopte propriile măsuri de integritate, în raport strict cu deciziile forurilor interne abilitate, indiferent de ce fac ceilalți și MAI ALES, indiferent de campaniile de presă ostile.
   Orice măsură în acest sens trebuie luată la timp, dacă este cazul, după o analiză calmă, pragmatică, cu statutul intern și legile României pe masă și prin dialog direct cu persoanele suspectate a știrbi imaginea partidului.
   Sindromul de ,,inchiziție” pe care presa vrea cu totdinadinsul să ni-l inoculeze în conștiințe, trebuie evitat cu orice preț, dar și mai nocivă, este lipsa de reacție și pasivitatea. De ce ? Pentru că un partid nu este ,,un turn de observație” închis ermetic, ci se expune permanent privirilor cetățenilor cărora, din când în când, le cere votul. 😉

  • Cred ca PDL , Presedintele Traian BASESCU si Cabinetul Emil BOC vor reusi sa introduca ORDINEA, DISCIPLINA si RESPECTUL LEGII in ROMANIA.

   Masurile luate acompaniate de inceputul REFORMEI dovedesc seriozitatea acestor institutii.
   Probabil se recomanda o noua accelerare si un bilan la nivel national.
   Este foarte important RE ORGANIZAREA teritoriala, cea anuntata pe regiunii 8 sau 9 este cea mai buna.
   ROMANIA trebuie sa ia exemplul din UE si sa faca o apropiere de gandire cu cei care deja au asemenea regiunii sau altfel numite aglomerarii de zonenationala.
   Exemplul ELVETIEI in cooperarea inter cantonala a politiilor sau a spitalelor poate fi luat in consideratie.
   Majoritatea politicienilor raspund NU SUNT FONDURI, fondurile sun in RE ORGANIZARE.
   Imaginati-va organizarea sistemului spitalicesc in GUVERNANTA SPITALICEASCA ce avantaje aduce pentru pacient, medic, finante.
   Dar nu se dorete pentruca unitatea spitaliceasca este utilizata feuda medicilor si a clanurilor din sistem.
   Clanurile din sistem de la intrarea bolnavului, pat cersaf, sora asistenta medic, medicamente, morga, etc.

   Daca PUTEREA actuala nu este ajutata de NATIUNE totul va fi un vis.

  • Ce (ne) facem cu UDMR, domnule Stefan ?
   Nu poti promova o reforma adminstrativ-teritoriala , daca nu ai o majoritate consistenta in Parlament. O majoritate ROMANEASCA, domnule Stefan.
   Sa speram ca anul 2012 va aduce …nu sfarsitul lumii, ci mai multa minte si discernamant in capetele romanilor. 😉

 94. Mada, ce caut eu un spam? :)))))))))))))))))))))))))))

  Administrator:
  Am scos comentariile.

  • Erata :in
   Dar daca asta a trecut sa mai incerc odata cu postarea din spam:

   Ce politie faina au si norvegienii :)))))))))))

   hotnews.ro/stiri-international-9573437-masacrul-din-insula-utoya-schimb-sms-uri-intre-mama-fiica-emotioneaza-norvegia.htm

  • Ce politie faina au si norvegienii :)))))))))))

   masacrul-din-insula-utoya-schimb-sms-uri-intre-mama-fiica-emotioneaza-norvegia.htm

  • Nu pot sa postez ceva despre stralucita activitate a politiei norvegiene. 🙂

  • ..Civilizația norvegiană…de sticlă…..atât de admirată…. PERMISIVĂ LA IMIGRANȚI PRIMITIVI, are o poliție (era să scriu poluție) pe măsură…adică pe post de porțelou de bibelan. 🙂
   Nu trebuie permisă brambureala transmutației mondiale. Vor mai fi, REACȚII DE AUTOAPĂRARE !

  • Locul cetățeanului, este în țara lui de baștină. ACOLO, trebuie ajutat.
   ÎN MEDIUL LUI NATAL, cultura specifică trebuie și poate fi conservată și dezvoltată.
   Multiculturalismul și coctail-ul de religii antagoniste , pe aceleași areal geografic, dizolvă civilizația și democrația, nu le potențează !
   În Elveția, cetățenii iau atitudine împotriva moscheilor, apărute ca ciupercile după ploaie. Este inadmisibil , ca în numele toleranței și corectitudinii politicie, să promovăm de fapt, agresiunea minoritară și culturală împotriva valorilor tradiționale.

  • Very ciudat sau wonderful ? Un link de pe hotnews cu remarcabila politie norvegiana de departe peste a nostra intra in spam.

  • ZeV
   Corectitudinea politica: noua ideologie comunista a lui new age si deci a viitorului, totul pentru a distruge civilizatia si crestinismul european.

  • ..Da…am citit linkul si preiau finalul ca motto :
   ,,Deocamdata am un singur raspuns: Never say never” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *