Sansa modernizarii infrastructurii Romaniei: fondurile europene

Astăzi, am fost la Roman şi am semnat două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional. Cele două contracte vizează reabilitarea zonei centrale a oraşului şi creşterea siguranţei în municipiul Roman. Împreună, cele două contracte de finanţare însumează aproape 6,5 milioane de euro.

Se apropie deja sfârşitul lui 2010 şi este timpul unor bilanţuri. Săptămâna trecută, la Sânnicolau Mare, am depăşit borna celor 3 miliarde de euro fonduri europene. M-am ţinut astfel de cuvânt faţă de ce am promis la începutul mandatului de ministru al Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a orientat către această sursă de finanţare tocmai pentru că bugetul propriu din anul 2010 a fost cu aproape 43% mai mic decât în 2009.

Nu vreau să exagerez, dar aproape fiecare localitate din România are şansa să se dezvolte prin proiecte europene. Sunt multe localităţi care au atras bugetul lor de investiţii pe mai mulţi ani printr-un singur contract. Altfel, niciodată nu ar fi avut banii necesari.

Mai mult decât dezvoltarea infrastructurii, proiectele cu fonduri europene înseamnă locuri de muncă, salarii plătite, profituri încasate de firme şi, într-un final, impozite şi taxe către stat. Este cea mai bună şi sigură afacere pe care o poate face România acum.

Semnarea contractelor de finanţare nu echivalează cu executarea lucrărilor şi primirea banilor. Greul abia acum începe. Peste tot pe unde am fost le-am atras atenţia primarilor că trebuie să se şi ţină de contractele pe care le-au semnat şi că vor primi banii doar dacă vor respecta proiectele iniţiale. De-acum totul depinde de ei.

Dorinţa mea este să încheiem contractarea pentru POR, în total 4,3 miliarde de euro, în prima jumătate a anului 2011. Pentru ca apoi să ne concentrăm pe sprijinirea beneficiarilor în implementarea proiectelor. În acest sens, chiar am luat o decizie foarte importantă: introducerea caietelor de sarcini tip, cu prevederi unice, respectând cadrul legal. Astfel se vor evita situaţiile în care autorităţile publice locale favorizează anumite firme prin modul de întocmire al caietelor de sarcini şi va scădea numărul contestaţiilor. Implicit, va creşte ritmul implementării proiectelor. Sper că nu vor mai exista firme fantome care să câştige licitaţii, să nu termine lucrările, să le abandoneze sau să ceară adiţionale la aceste contracte pentru orice motiv.

244 thoughts on “Sansa modernizarii infrastructurii Romaniei: fondurile europene

 1. @Frank
  Te salut din vechea Troie: Ahoe ! 🙂
  Asta spuneam când ne reîntâlneam cu colegii de liceu sau de stud.
  Citesc: ,, Existenta ,cind se reduce doar la nivelul papilelor gustative,te TRANSFORMA INTR-UN PORC,CU COMPORTAMENTUL ADECVAT PORCINELOR,ingrasate pt a fi sacrificate de IGNAT”..
  Bey Frank, de mult nu am mai râs în halul ăsta 😀 😀
  Pe de altă parte mi-am amintit că postul Crăciunului (pe care l-am ținut integral) se apropie de sfârșit, iar curând voi devora o fleică acompaniată cu un pahar de vin roșu ce-l voi închina inclusiv pentru sănătatea voastră, a celor pe care îi simt aproape…..dar și tuturor celorlați le voi dori tot binele din lume și la anul, mai multă minte. Au nevoie de ea în 2012. 🙂

 2. @Frank
  Pentru că probabil Silver este puțin ,,șifonată” pe(de) mine, transmite-i din partea mea să-și aducă aminte că până mai ieri remarca, ca și mine de altfel, abundența de oferte și cozile din supemagazine, pe care ea însăși le frecventa deseori.
  Constat că de două zile ceva (i) s-a întâmplat dar nu (ne)poate spune tot adevărul pe blog.
  Refuz să cred că brusc a rămas fără bani având în vedere că nu îmi amintesc să se fi redus pensiile în ultima lună. Cred mai degrabă ca a intervenit ceva în relația cu ziare.com, sau în familie.

 3. *** ZeV – vreau să înţelegi un lucru. Nu neg nimic din ceea ce am văzut şi rămân pe mai departe susţinătoarea reformelor începute de Băsescu.
  – Pe mine mă deranjează că aceste reforme sunt făcute sacrificând cea mai săracă pătură de români – pensionarii.
  – Mă deranjează că reforma s-a început de jos, de la flămânzi, nu de la hoţi, nu de la oportunişti.
  – Mă deranjează preţurile care cresc şi cresc ca un aluat pus la dospit…
  – Mă deranjează că nu s-a schimbat nimic de când eu tot votez pentru bine dar e din ce în ce mai rău.
  – Mă deranjează minciuna, manipularea, hoţia.

  Scrii că: Constat că de două zile ceva (i) s-a întâmplat dar nu (ne)poate spune tot adevărul pe blog. Mi-am plătit facturile…

 4. poveste cu minune:
  oh, doamne … credeam c’o sa mor si n’o sa apuc sa’l vad pe zaharescu recunoscand ca guvernul a facut vreodata vreo greseala … d’acuma pot sa’nchid ochii linistita … a vazut si el ca guvernul a gresit cand cu impozitul minim … 🙂

 5. Tudor Musatescu spune despre alcool ca este “Reformator religios care transformă pe Dumnezeu, în dumnezeii mă-sii.”

 6. BUNA SEARA TUTUROR-OFER GRATUIT UN EPISOD PILOT DIN SPECTACOLUL LUMII-

  ,SUNT ASCET SI AM TOT CE-MI TREBUIE’

  De multi ani nu mai sunt sclavul PAPILELOR GUSTATIVE’de multi ani duc o viata de ascet,in ce priveste alimentatia,pe care o calculez in calorii,stind departe de tentatiile care fac ravagii prin sanatatea nostra,crescindu-ne COLESTEROLUL,TRIGLICERIDELE,SI FACIND CA BURTICA NOASTRA SA ARATE CA UN CAZAN SUB PRESIUNE.
  Intr-un cuvint tin in primul rind la sanatatea mea si in egala masura la felul in care arat,din punct de vedere fizic,prezintind ,PUBLICULUI’O PERSOANA AGREABILA CU UN FIZIC DE INVIDIAT.
  Asceza mea mai are un avantaj,SUNT TOT TIMPUL TREAZ,CU MINTEA LIMPEDE,CU RATIUNEA LA PURTATOR ,cu logica in cea mai buna forma,lucru care ma fereste de gafele impardonabile,ale celor care se prezinta in lumea asta ca niste lacomi,gurmanzi si bautori.
  Si tot asceza ma mai fereste de ceva,ma fereste de MERCANTILISM,DE GROBIANISM SI EVIDENT DE RAUTATE,DE PARSIVENIE SI IPOCRIZIE,pt ca pe mine nimeni nu ma poate cumpara,pt ca nu are ce sa-mi propuna.
  Sunt ca un practicant al cultului lui budha,care este insensibil la ,POFTELE’GENERATE DE PAPILELE GUSTATIVE’lucru care imi permite sa ma tin departe de afacerile cu ,STATUL’si evident imi permite sa-mi pastrez,constiinta curata,coloana vertebrala ,verticala,iar limbajul cit mai acid posibil fata de toti derbedeii victime ale lacomiei si desfrinarii.
  as putea insira citate din machiaveli,murphy,si alti intelepti ai planetei,care au facut deliciul lumii,si au aratat de ce LACOMII SI GROBIENII SUNT VICTIME SIGURE,dar n-am sa dau,am sa spun doar atit:
  societatea romaneasca ,gindeste in termenii unei societati,atinsa de O TUMOARE MALIGNA,care trece totul printr-un singur filtru;
  ,MATUL GROS,S-AU IN TERMENI MEDICALI,COLONUL’
  Faptul ca societatea romaneasca in cea mai mare majoritate traiesti la acest nivel instinctual,o face atit de vulnerabila,de usor de manipulat si asuprit.
  CITAT DIN TURNATORUL DAN VOICULESCU:
  ,am acceptat sa colaborez cu securitatea ca informator pt a putea pune pe masa,familiei ,O PIINE MAI ALBA’
  incheiat citatul,asadar iata ,CUM SE POATE AJUNGE MILIARDAR IN EURO IN ROMANIA’e foarte simplu,mai intii iti torni,colegii,apoi familia,iar in final-PRADUIESTI NEAMUL DIN CARE TE TRAGI,FARA CA UN MUSCHI SA-TI TRESARA PE FATA.
  Uite de aceea eu am devenit ASCET-PT CA-I URASC PE MOGULII PRADUITORI,LACOMI SI VEROSI.
  Pt ca nu vreau sa-mi pierd respectul fata de mine,chiar daca ar trebui sa traiesc cu piine uscata si apa chioara.
  Dar pt ati educa spiritul in acest fel,trebuie sa stii sa te detasezi de cele lumesti,si in timp vei constata ca zestrea ta creste,si ca desi nu esti lacom,grobian,si praduitor,AVEREA CRESTE IN FIECARE ZI-DE CE???????????????????????
  Pt ca asta e ,SPECTACOLUL LUMII’pt ca lumea asta e pe dos,pt ca………………

 7. poveste cu nonculori:
  frank … paine uscata … asta am inteles … da’ alba sau neagra? … 🙂

 8. Franky

  Cu un lucru sunt de acord:ca lumea e pe dos…in rest este Spectacol romanesc…

 9. OFFFFFFFFF N.G.-m-ai dezamagit,esti de acord doar cu dosul,lumii,offfffffffffff,cu ce sunt eu de vina,daca limba romaneasca e atit de jucausa…………
  haaaaaaaaaaa,hiiiiiiiii

 10. Udrea si Vanghelie prieteni?wow,ce ti-e si cu politica asta…Udrea si vanghelie s-au batut ca sa taie o panglica?hahaha

 11. Nu faceti tampenia sa bagati 3% din cifra de afaceri…veti falimenta economia,veti falimenta mediul privat.Ati mai facut o tampenie cu impozitul lui Pogea…

 12. Revelionul 2008/2009 l-am petrecut cu prieteni la Vidra, aproape de Obirsia Lotrului. Se plingeau ca locuri asa frumoase nu sunt valorificate turistic. Le-am vorbit de experienta Austriei in materie, spunindu-le ca esentiala in acest caz este infrastructura. Tot in acel concediu, la Arad, prietenii imi aratau oferte practicate de firme de turism pentru concedii la schi in Austria, spunind ca in Romania cu acesti bani nu platesti nici permisul de pirtie. Lasind la o parte faptul ca sunt preturi promotionale pentru straini ( lucru confirmat de amici din Austria care mi-au spus ca pentru autohtoni preturile acestea nici nu exista ) le-am spus prietenilor mei ca preturi de discount poti practica doar daca exista un cadru legislativ stabil, care iti permite sa lucrezi cu rate anuale de profit mici, avind in schimb constanta afluxului de turisti; si bineinteles stimulente fiscale din partea autoritatilor. Sunteti primul ministru din Romania care gindeste in aceste dimensiuni. Felicitari pentru faptul ca ati declarat ca Romania are 30 % din apele termale si de cura balneara din UE. Eu a trebuit sa aflu lucrul acesta, in 2008, de la un parlamentar german.
  Felicitari pentru activiatea de ministru al dezvoltarii regionale si al turismului si nu numai!
  Craciun fericit si-un An Nou 2011 plin de succese si bineinteles multe bucurii si sanatate!

  Dr. Victor Badescu
  Austria

 13. poveste cu potol:
  zaharescu’i disparut … sa speram ca nu l’a doborat postu’ … 🙂

 14. Romania trebuie sa renasca.Tu ce faci pentru Romania?

 15. @cenushares
  Buna dimineata
  Sunt inca…. in picioare, cenush, pe care le folosesc in regim de ,,alergare” susținută pentru a-mi finaliza lucrarile de sfarsit de an. Degeaba muncesti tot anul, daca atunci cand e frig, arzatorul doar făsăie, iar cazanul nu scoate apă fierbinte taman atunci cand este mai mare nevoie de căldură.
  E adevărat că datorită postului, cam…gâfâi. Dar funcțiile vitale esențiale, începând cu cele primare și terminând cu cele euristic-superioare, nu-mi sunt afectate 🙂

 16. Mă uitam ieri la televizor şi mă gândeam cum de noi, românii, am chiorât toţi şi n-am văzut, la momentul potrivit, că votăm ţigani, că ne punem viaţa în mâinile ţiganilor. I Iliescu, A Năstase, Eugen Nicolaescu s-au perindat ieri pe tv-uri. Ţigani, trăsături evidente de ţigani. Cum a reuşit politica să-i prostească pe români! Ca să nu mai spun de Ponta… De asta şi zvârcoleşte I Iliescu să-i lase moştenire PSD-ul cu toată şatra…

 17. La Bucureşti, bonele filipineze şi-au sărbătorit Crăciunul în avans cu mâncare tradiţională de a lor. Şi familia Ponta şi-a adus bona. Parveniţii lu’ peşte prăjit… 😆 O româncă nu poate să câştige 500 de dolari pe lună îngrijind un copil. Trebuie aduse sărăcii de peste mări şi ţări că aşa e de bon ton… Fi-mi-ar greaţă!… 😮

 18. FRANK…Ce are colesterolul cu Prefectura….?.Ce are asceza ta cu rautatea ,parsivenia si ipocrizia…?
  Eu as zice ca dimpotriva …in momentul in care ai multe kilograme in plus ai si un psihic labil ..
  primeaza in aceasta faza acceptarea, docilitatea ..uneori bonomia rudimentara ce alterneaza cu violenta rudimentara ..mascata sau vizibila …amandoua combinate cu o mare sensibilitate ce acutizeaza trairile …
  Ei …si cand iti impui un regim de viata special ..nu de placere ci ca tratament impotriva kilogramelor esti ca un bolnav cronic….mult mai critic fata de cei din jur,dominand rautatea unui subiectivism accentuat in rationamente …totul la adapostul unei poze de persoane “echilibrate ” care are un ascendent asupra celorlalti …acela ca el poate ,se supune etc..unui regim ascetic …uitand sa spuna celorlalti si cauzele supunerii la un astfel de tratament ….ceea ce este o mare parsivenie …
  Si este o mare ipocrizie sa acuzi o majoritate covarsitoare de faptul ca tu si poate o mica minoritate duceti o viata speciala,impusa ..autoimpusa ..in timp ce majoritatea refuza acest lucru …
  Deci avem rautate..ipocrizie parsiva …..si mai avem prostia…..care nici ea nu are legatura cu colesterolul sau “burtica”….
  Transpare din postarile tale acuzatia ca romanii nu mananca mai putin ,mai cumpatat si rational …raportezi acest mod de viata la politica …cei care mananca ,gurmanzii dar si cei necumpatati sunt impotriva reformelor din Romania,impotriva lui Basescu si a PDL ului ..nu-i lasa pe acestia sa modernizeze Romania …Cei care mananca sau poftesc altfel decat tine sunt calificati de tine ca fiind porci …
  Nu esti practicant al cultului Budha …deci nu vorbesti in numele unui mod de viata ,al unei religii ..vorbesti in nume personal ceea ce ma face sa te indemn sa cauti adanc in psihicul si viata ta anterioara modul de abordare al postarilor tale …
  Daca nu e boala psihica e prostia care nici ea nu are legatura cu colesterolul sau cu educatia ..prostia e o stare nativa care poate fi sau nu ameliorata de educatie si scoala …dar nu se vindeca ….Poti fi un prost bogat,mogul prost …sau sarac prost …Poti fi un sarac destept ..inteligent sau bogat inteligent si cu bun simt….Nu tine deloc de mancare,preferinte culinare sau posibilitati financiare de a-ti satisface aceste pofte ca sa te poti defini ca un om echilibrat,inteligent si cu bun simt …sau dimpotriva sa fii porc,prost si nesimtit….
  Nici daca tii post negru sau mai putin ,nu devii mai destept si nici mai simtit ,mai curat sufleteste…mai putin ipocrit ,parsiv si nesimtit…Dupa post si spovedanii,dupa rugaciuni ,majoritatea se intorc la viata anterioara …unii la cea de hot,praduitor,interlop, altii la hotiile si smecheriile lor legale din politica…la parsivenie,minciuna si nesimtire …
  Curios e ca toti se considera imbarbatati de biserica ,curatiti de pacate …se intorc la viata lor cu “forte proaspete”…..
  Am luat-o razna …
  Frank…..Daca te nasti marlan si de neam prost,nesimtit nativ, poti sa faci cate facultati doresti ..esti condamnat sa traiesti in aceeasi conditie morala , educationala si sociala ..indiferent de cata bogatie ai …si cat iti “vopsesti” conditia nativa si sociala ….
  Marlania si neamul prost se vede ca ciupiturile de varsat….oricat le-ai pudra …
  Corectitudinea,curatenia morala si bunul simt nu ti le poate da nici cea mai asceta viata …
  Trebuie sa “mananci” din burta mamei si bun simt ,curatenie morala ,sufleteasca ..sa ai sange albastru ca sa devii nobil….Nici o transfuzie nu te poate face altfel decat te-ai nascut….

 19. ***Moro scrie: Am luat-o razna … 😆
  Adevăr grăieşti! Recunoaşterea şi acceptarea e primul pas spre vindecare. Actionează cât încă se mai poate face ceva.

 20. Buna ziua,
  Asadar suntem in saptamana ultimului majorat(cel anglosaxon si nu numai) al lui Decembrie 1989.
  De aceea doresc sa spun cateva vorbe cu aceasta ocazie.
  Este bine cunoscut ca , ideologia comunista este totalitara si ca aplicarea in practica, in mod normativ si legislativ a unei ideologii totalitare conduce la un regim criminal si in masura in care este totalitar si ilegitim.
  Numai religia isi poate permite sa fie totalitara in masura in care Dumnezeu este UNUL, si cat timp nu are pretentia prin oamenii care o propaga sa devina sistem normativ si coercitiv(in istorie s-a intamplat asta). Numai autoritate spirituala poate ea pretinde si nu putere temporala asa cum a pretins comunismul o religie cu capul in jos ca sa parafrazez pe cei care au spus ca Marx a asezat hegelianismul cu piciarele pe pamant.
  Asadar daca suntem cu totii de acord(cine nu este sa ridice doua degete) ca comunismul este criminal nimeni nu ne spune clar ce are rau capitalismul .
  Oare capitalismul este perfect si corect ideologic?
  Oare unele multe probleme ar aparea daca ar fi asa?
  Personal cunosc raspunsul caci de aceea fac parte din cei ce sustin existenta celei de a treia cai de dezvoltare economico-sociala a umanitatii azi in perioada globalizarii de toate soiurile pentru ca aceasta globalizare cu ideologia corectitudinii politice sa nu devina un nou totalitarism de fapt unul vechi imbracat in haine revopsite.
  Dar poate ca putem sa ne punem si astfel de probleme si poate ca asemenea preocupari ar imbogatii in relevanta acest blog.
  Astept macar de la Frank si ZeV o opinie in acest sens. 🙂

 21. ***MădăMădă – Bună dimineaţa şi o săptămână bună! 😆
  Zilele trecute, presa scrisă şi vorbită anunţa cu surle şi trâmbiţe că doamna Udrea îşi va lansa o carte. E adevărat sau a fost aşa, vrăjeală?

 22. ,GRASIMEA TIMPESTE ROMANIA-CALICUL SE VISEAZA CALARE PE CIOLAN

  Voi incerca sa-i explic si in acelasi timp sa ii si raspund lui C.MORO,de ce din atitudine ,exprimare si mod de a rationa,nu poate depasi conditia rimatorului,sacrificat cu ocazia ignatului.
  Rautatea si irationalitatea din textul lui developeaza un caracter de individ dominat de instinctele primare,care are ca unic scop in viata satisfacera la nivel instinctual.
  Nu doresc sa intru intr-o polemica unde i-as avea ca aliati pe nutritionisti,medici,pshiologi,pt ca din textul lui C.MORO rezulta ca indignarea lui ,SLINOASA ,INCARCATA DE GRASIME SI POHTE ANIMALICE,desfrinarea si nu echilibrul trebuie sa fie comandamentele diriguitoare in viata unui individ.
  E foarte clar ca textul meu l-a indignat pe ,FLAMINDUL C.MORO,si l-a indignat pt ca l-am obligat sa se vada in oglinda prin ochii mei,iar imaginea dizgratioasa,dezgustatoare si respingatoare cu care se identifica probabil i-a creeat un mare disconfort.
  Mesajul meu era unul cit se poate de firesc,chemam la moderatie,ratiune si echilibru,la a trece gindurile prin creier si nu prin INTESTINUL GROS,pt ca asta ne deosebeste de REGNUL ANIMAL-ratiunea,cumpatarea,echilibrul,si dominarea viciilor.
  Reactia lui C.MORO,este reactia drogatului care este prins ca FURA DIN CASA BANII DEDICATI TRAIULUI ZILNIC ,este reactia ALCOLISTULUI CARE ATUNCI CIND ESTE INTERNAT LA DEZALCOOLIZARE,ii injura pe medici si viseaza ,DOAR MEDII UMEDE’,ARE REACTIA OBSEDATULUI SEXUAL,CARE ESTE SUPUS PROCESULUI DE CASTRARE.
  Intr-un cuvint este reactia haotica lipsita de logica si ratiune,a animalui care se afla la baza ,LANTULUI TROFIC’care refuza sa gindeasca,cu riscul de a disparea.
  Nu voi face o analiza freudiana,explicindu-i lui C.MORO,ca din nefericire pt el,este bolnav si in acelasi timp,victima propiilor instincte,ca este prizonierul propiilor dorinti,si ca din temnita asta virtuala,nu-l poate scapa nimeni.
  faptul ca a exclus din viata sa ,ratiunea,echilibrul,pina la urma bunul simt,demostreaza FARA DUBIU-ESTE UN VERITABIL OM NOU,SPALAT PE CREIER,CRESCUT SA-SI FOLOSEASCA PRECUM CIINELE LUI PAVLOV DOAR PAPILELE GUSTATIVE,PRIN INTERMEDIUL CARORA VEDE LUMEA.
  ce lume vede?o lume distorsionata,UNSA SI INVELITA IN SORICI -VISUL ORICARUI CALIC,CARE ,tine sa-si mascheze infirmitatea nativa,adica cea de a TRAI PT A MINCA,printr-un potop de insulte.
  CURAT MURDAR-OM VICIAT INTR-O LUME CARE NU DEPASESTE NIVELUL DE ANIMAL DE PRADA.

 23. Ion Adrian-mda,daca tii neaparat sa vb despre defectele pe care societatile post industrializare le au,o putem face,este material din abundenta.
  Totul este de unde incepem constructia analizei.
  Daca acceptam ca in aceasta lume nimic nu este perfect,ca tot ce este construit de mintea umana are suficiente defecte si neajunsuri,deci ca este perfectibila,atunci dezbaterea poate avea sens.
  Asadar avem materie prima girla,nu ducem lipsa de argumente si exemple.
  daca insa acceptam ca,lumea occidentala si filozofiile care sustin aceste state,au cistigat razboiul ideologic,tocmai datorita faptului ca sunt mult mai pragmatice,ca au reusit sa ofere sansa de a se dezvolta la cit mai multi indivizi,atunci e clar ca nu mai e cazul sa fim critici.
  Despre lumea ideala-mda e un subiect de iarna,la caldura emanata de focul unui semineu,dintr-o cabana din creierul muntelui,la un pahar de vorba cu oameni inteligenti,frumosi si placuti,care sa te faca sa regreti ca timpul trece atit de repede,si ca este…………….IREPETABIL…………..

 24. FRANK….Prostia nu doare dar duce sigur la cretinism….
  Sange si patalama de nobil nu le poti cumpara si nici capata prin vot…..Marlania si neamul prost incep sa domine in Romania ..ca minerii in Bucuresti …care rage mai tare isi imagineaza ca e leu ….
  FRANK ..Nu m-au enervat cretinismele tale ci doar faptul ca existi in Romania si ca tine multi altii…Vad ca incerci sa faci analize pe text si chiar psihologice desi tin mai mult de patologie in ceea ce te priveste …ma bucur sa cred ca ti-au navalit gandurile vascoase recunoscandu-te in postarea mea ,stiut fiind ca adevarul doare …In plus vad alt semn de alienare ..faptul ca am indraznit sa-ti spun adevarul in ceea ce te priveste te face sa te comporti la maximul posibilitatilor tale intelectuale …cele juvenile ..ca in joaca aia ..cine spune ala e ….ba tu esti ,ba tu….te spun lui nenea …
  Du-te la un control …daca marlania nu se vindeca ,macar sa nu dai in candreala acuta si sa devii violent …

 25. Frank….Ai “prins ” papilele gustative si carnea de porc ….un Zvac de la ZeV ti-a trebuit sa dai in Caragiale si Freud ..Treci la laringe ….tot oral se numeste ….si intelectual ….

 26. Filipinezele pun foarte mult suflet.Ale noastre cer foarte mult,mai si fura,mai si bat copiii de care chipurile au grija.
  Si chinezii sunt foarte muncitori.Am fost foarte multumit de cum au lucrat in apartamentele dintr-un cartier rezidential.Nici nu au cerut mult.Ai nostri se aruncau la bani.

 27. SPECIAL-

  Pt ION ADRIAN-dintr-un necrolog aparut pe la sfirsitul sec 19. intr-un ziar american:
  ,zvonurile despre MOARTEA MEA,SUNT UN PIC CAM EXAGERATE’
  Este reactia unui american care afla din ziare ca a murit si-si comenteaza necrologul,si ce american,cel care ni la lasat pe TOM SAWYER,si multe alte personaje fascinante care ne-au bucurat la multi copilaria si adolescenta.
  ,AMERICAN DREAM’S si obosita europa,europa ,SOCIALA’si neputinta ei de a se redresa,de a gasi solutii si de a face fata ,crizei economice,pt ca nu-i asa,nu e in stare sa-si ironizeze propiul necrolg.
  banuiesc ca in sinea ta,acest gen de dezbatere ti-ai dori,o dezbatere aplicata care sa puna pe tapet,motivele declinului si de ce criza economica nu-si gaseste cel putin pina in acest moment rezolvari miraculoase,de ce nici puternica america in acest moment nu poate face altceva,decit sa gifie sa stringa din dinti si sa iasa ,SINGURA DIN CRIZA’uitindu-se in urma sa cu regret ca nu-si poate ,cel putin pt moment salva TOTI ALIATII.
  AMERICA NU-I ARCA LUI NOE……………
  te astept ION ADRIAN sa deschiozi subiectul………..

 28. Monica Macovei: Inamicul nr 1
  Citeşte aici: http://www.ziare.com/udrea/pdl/inamicul-numarul-1-in-pd-l-1063383

  Dacă Doamna Monica Macovei, singurul politician român felicitat de UE pentru profesionalism şi seriozitate a ajuns să fie considerată duşman PDL, atunci ceea ce declară public este adevărat şi deranjează tare. De când spun eu că se impune un alt partid şi-ntr-acesta, compromis deja, să rămână ciurucurile, oportuniştii.

 29. Ei uite ,ca in cazul tauC.MORO,prostia doare,si doare dintr-un motiv simplu:

  ,PROSTUL NU-I PROST DESTUL
  DACA NU-I UN PIC FUDUL’
  Si iar mi-am adus aminte C,MORO,ca tu esti foarte aproape de COMUNA FLAMINZI………..
  Iata un punct de sprijin in ce te priveste-FOAMEA,SARACIA INTELECTUALA,CROMOZOMI ALTOITI,car au dat ,RASCULATUL DIN FLAMINZI’iti sunt specifice.MUTANDUL DIN NORD-ESTUL ROMANIEI,COMUNISTUL CU FATA DE FOMIST,GATA ORICIND SA SE RAZBUNE ,PRECUM PRIMITIVUL PE UNELTE,NU SA-SI SCHIMBE MENTALITATEA,parca inantasii tai au ,CONSTRUIT PRIMUL SOVIET IN ROMANIA,NU-I ASA MORO?CE DEMN URMAS AL LOR POTI FI-BOLSEVICULEEEEEEEEEEEEEEE,HAAAAAAAAA,HIIIIIIIIII.
  Asadar ,trecutul ,in ce te priveste,se impleste armonios cu prezentul:
  CONDITIA DE CALIC INTRETINUT,DE STAT TI SE POTRIVESTE MANUSA-fomistule,nu-ti poti depasi conditia-esti ce ai fost si ramii ce ai fost-UN FLAMIND ,care se rascoala impotriva propiei sale neputinte,POMANAGIU PINA LA SFIRSIT’

 30. ***Zapa – nici nu se putea decât un răspuns inteligent, rafinat şi plin de umor din partea celebrului Mark Twain. zvonurile despre MOARTEA MEA,SUNT UN PIC CAM EXAGERATE’
  Puţin macabru şi totuşi câtă subtilitate din partea comentatorului…

 31. Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/william-branza/stiri-william-branza/william-branza-diaspora-se-regaseste-in-basescu-1063430

  Un articol pe care-l recomand mai ales celor cu minte de bibilica, 😳 care şi acum, la un an de la alegerile parlamentare, încă mai susţin, evident fără probe, că Băsescu a plătit voturile românilor din străinătate. Cum? Că asta nu ne-au spus cum s-a făcut plata. Prin poştă, mandat poştal, în sacoşe cu zahăr şi ulei? Atâta rău cât s-ar mânji românii din diaspora cum fac pomanagiii din ţară… 😮

 32. si pt ca am renuntat la ,STILUL CARE M-A CONSACRAT pe acest blog,si am renuntat pt ca nu-i asa ,e luna cadourilor,imi voi lua libertatea sa va mai incint putin TROMPA LUI EUSTACHE,CIOCANELU SI TIMPANUL CU NISTE VERSURI,care mie unul mi-au placut enorm,m-au destins oferindu-mi in acelasi timp optimismul de care cu toti avem atita nevoie.
  este strigatul de durere pe care un OM NORMAL ,l-a adresat PSD,simpatizantilor si sustinatorilor acestui mostenitor al COMUNISMULUI CRIMINAL,pe care astazi cu o indartnicie inexpliocabila,vor sa-l conserve si sa-l tina cu forta pe capul romanilor

  , BLESTUMUL PEDELISTULUI AMBULANT’

  Din Baligi si din cuib de cuci,
  rasar ca viermii politruci[comunistii si progeniturile lor]
  Si din haznalele de bani[ale mogulilor]
  Costume negre cu snapani
  Si ne-ati mintit si ne-ati furat
  Si ati pus pe noi si jug de boi
  Blestem,blestem,blestem pe VOI[PESEDISTILOR]
  Murdari in suflet si in gind
  cu gherele averi stringind
  si v-ati croit si parlamente
  din lichelute repetente[crin antonescu]
  a mai ramas la voi credinta
  ghiolbani de jafuri si ghertoi
  blestem,blestem,blestem pe voi
  blestemul greu sa va loveasca
  doar bube rele sa va creasca
  ochii sa-i aveti ca napul
  si sa va roada viermii capul
  sa putreziti toti prin palate[R.A.P.P.S]
  Toti spulberati in toate
  SI SA AVETI DOAR OASE MOI
  BLESTEM,BLESTEM,BLESTEM PE VOI-……………PESEDISTILOR

  Iata cum inca o data,umorul romanesc,scoate la lumina ,O BALADA ‘adresata lui ION ILIESCU SI TOT NEAMULUI SAU DE PESEDISTI,TICALOSITI,si naraviti in rele.

 33. ***Zapa – şi totuşi despre cine vorbeşti? Iată titlul: BLESTUMUL PEDELISTULUI AMBULANT’

 34. ***Zapa – a zburat comentariul fără să fie terminat… 🙄

  Iată sfârşitul baladei: BLESTEM,BLESTEM,BLESTEM PE VOI-……………PESEDISTILOR

 35. nuuuuuuuuuuuuuu,nu a zburat comentariul,asa se sfirseste,in varianta prescurtata,dar,balada fiind POPULARA,CU AUTOR NECUNOSCUT,DOAR CU ADRISANTUL CUNOSCUT,ORICE ADAUGIRE SI COMPLETARE,CARE PASTREAZA TONUL OBISNUIT ESTE BINE VENITA……….
  asadar silvestar,AI LIBER LA …………….COMPONISTICA……….

 36. ***Zapa – n-ai înţeles nimic. De regulă, eşti mai receptiv. Se pare că până după sărbători n-o să se mai poată discuta aici, logic.

 37. silvestar,hai ca e necesara o pauza.chiar acum cind C,MORO,molfaieste cu nesat si lacomie ,SORICIUL’ vrei sa vorbesc despre ultimele traznai ale lui ION ILIESCU,care ieri cu o ,LIMBA ATOASA,CA DE PARCHET DIN FAG,DAT CU GAZ RUSESC,ne explica la pro.tv cum sta treaba cu romanii.
  ce vrei sa-i stea ,JUMARA’in git lui C.MORO daca as aborda delicatul subiect al puterii in pd-l?
  vrei sa descriu manevrele de invaluire A demisionarilor, B.V.B.care vor sa-l matraseasca pe EMIL BOC?
  S-au despre ,PRIETENIA MONICA MACOVEI,ELENA UDREA?
  hai ca vom avea timp,acum a venit vremea BALADELOR POPULARE SI A COLINZILOR.
  OFFFFFFFFFFFF,greu ma mai inteleg cite o data cu femeile…………….

 38. FRANK …Tu nu stii ca si cancerul nu doare decat in faza terminala ?
  Daca “prostia mea te “doare” nu e vina mea … in cazul tau e cronicizata…cum prostia nu e cancer ,o vei purta cu tine toata viata fara sa stii ce ti se intampla …
  Oricum ai si complicatii …marlania e nevindecabila …e nativa ,genetica …conditia neamului prost la fel…nu te poti dezice de trecut si prezent …e parte din viata ta …
  Flamanzi deci se scrie cu a si a ….dar asta tine de scoala nu de prostie …nici de satietate si nici de foame …
  Insisti si persisti ..exact ca majoritatea politicienilor romani si nu numai …Ti-am zis ca sunt iritat doar de faptul ca exista asemenea specimene in societatea romaneasca…sunteti ca stropii de cerneala care sareau din condeiul scolarilor pe foaia imaculata …Probabil sunt sperante sub generatia voastra …generatiile care vin peste surogatele morale si intelectuale de dupa revolutie …Cand vor veni sa conduca Romania voi veti fi neadaptatii ,neantelesii ,marginalizatii …asa cum acum mai sunt cei din vechea generatie de dinainte de revolutie ….
  Sa traiesti frumos si destept….somnul ratiunii naste monstri…..