Sa ne aparam Statul!

Elena UdreaAm făcut în acest sfârşit de săptămână o vizită de lucru pe litoralul românesc să văd cât de pregătiţi suntem pentru sezonul estival. Am descoperit un haos cvasi-generalizat, mai ales în ceea ce priveşte construcţiile ilegal amplasate pe plajă. O parte a autorităţilor locale cu care am vobit mi-a spus clar: „nu avem ce să facem, au pile pe la Bucureşti şi pe la Constanţa şi, chiar cu ordin judecătoresc prin care sunt obligaţi să oprească de urgenţă lucrările, acestea merg înainte conform planului”.

Nu numai că aceste construcţii au fost ridicate fără a avea documentaţia în regulă, dar respectivii constructori, atunci când li se atrăgea atenţia cu privire la încetarea lucrărilor, nici nu se sinchiseau. Mi s-a părut că am de-a face cu categoria aceea de oameni care te privesc lung printre gene şi nu răspund la întrebări, ştiind că şmecheria şi tupeul îi va ajuta, că vor găsi o cale „să se scoată” şi că, într-un final, dreptatea va fi tot de partea lor. De aceea, am decis înfiinţarea unui Comandament format din reprezentanţi ai Poliţei Judeţene, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Gărzii de Mediu, care să acţioneze rapid şi decisiv pentru înlăturarea respectivelor construcţii.

Mi-am adus atunci aminte de o declaraţie şocantă a unui important om de afaceri: „Apăraţi-vă Statul!” Şi câtă dreptate avea! Personaje ca respectivul afacerist vor încerca mereu să profite de fragilitatea Statului de drept.

La fiecare pas, orice ai încerca să întreprinzi, te loveşti de interesele cuiva sau de pilele cuiva. Atunci când te decizi să tai nodul gordian, se găsesc mulţi să spună că acţionezi brutal, dai dovadă de forţă discreţionară sau, pentru că tot este la modă expresia, acţionezi ca într-un regim totalitar. De bună seamă, ca ministru, nu sunt suficient de înţeleaptă pentru a-mi cheltui toată energia în vederea rezolvării „mutual-avantajoase” a acestor conflicte legislative.

Trăim într-o cultură marcată de stagnare, de tertipuri, de piedici artificiale puse, de contestaţii şi, în sfârşit, de lipsă de acţiune. De aceea avem contracte nerespectate, de aceea firmele care câştigă licitaţii întârzie cu lucrările şi trebuie să cotizeze şi către celelalte competitoare iniţiale, de aceea calendele greceşti au devenit „Paştele cailor” la români. Nu lipsa de viziune ne lipseşte, ci capacitatea de a ne pune în mişcare, hotărârea în a spune că „şmecheria nu are întotdeauna câştig de cauză”. Construcţiile ilegale de pe litoral sau de aiurea sunt simptomatice pentru realitatea pe care o trăim, în care regulile se aplică doar pentru unii.

Iar noi, noi nu ştim să ne apărăm Statul. Îl lăsăm fragil în faţa celor care cred că „merge şi-aşa” sau, chiar mai mult, „e mai bine-aşa”. Sunt oameni de afaceri pe care nu-i interesează investiţia, trăinicia în timp a lucrării începute sau efortul depus. Nu se bucură atunci când creează locuri de muncă sau contribuie la bunăstarea generală. Îi interesează doar profitul net şi cât mai apropiat în timp. Sunt oameni care ridică în câteva luni construcţii, sperând ca, în cel mai scurt timp, să-şi fi amortizat deja investiţia şi să aibă un minim de profit. Sunt oameni care vor „să-şi facă plinul în două luni pentru tot anul”, oameni care ies la pensie anticipat, eventual pe caz de boală fictivă, pentru că, nu-i aşa?, „munca provoacă apariţia cearcănelor”.

102 thoughts on “Sa ne aparam Statul!

 1. ***Bună seara, Doamnă Ministru – Dacă art de mai sus va avea şi sfârşit, fericit sau nu – să ne spuneţi şi nouă… Colegul Eugen a punctat exceptional: Lupta cu morile de vânt…

 2. Nu cred ca veti reusi sa-i convingeti pe patronii romani sa faca un turism ieftin si civilizat cat de mult efort faceti.Ar fi trebuit sa le spuneti despre programul guvernului spaniol pentru seniorii din C.E sau despre all inclusive de la TURCI.va tin pumnii ,vreau sa va multumesc pentru felicitarea trimisa cetateniilor al caror deputat santeti! Va doresc un Paste fericit!

 3. ***În atenţia Doamnei Ministru, E Udrea – Astă seară la TV locală BACĂU s-a vorbit despre programul case pentru specialiştii de la ţară…. S-a spus că jumătate din primari solicită aceste case… Din cealaltă jumătate, mulţi primari au spus că au solicitări dar că nu au pământ… I-aş fi crezut dar… Primarii care au spus că nu au pământ sunt toţi de la PSD.

 4. Tot de la TV local am aflat că doi deputaţi PNL – Banu şi Oprea (parcă) vor trece, după Paşti, la PDL… Vor face ei anunţul la momentul potrivit…

 5. Rectificare – este vorba de deputaţii PNL – Mihai Banu şi Gabriel Berca…

 6. Problema este ca cu cat incercam sa aparam statul cu atat mai mari valuri starnim si tot mai singuri ramanem…E un paradox romanesc.Veti starni un cuib de viespi si e important sa aveti”costumul”potrivit si oameni in jur care sa aiba acelasi scop cu al dumneavoastra.

 7. E bine sa fie infiintat acel Comandament, care insa trebuie sa lase manusile si sa puna mana pe bisturiu si pe bici. Desigur conform legii si tocmai de aceea fara nici-o tocmeala.Succes!

 8. Cine stabileste daca acele constructii sunt amplasate ilegal ?
  Exista vreo lege care stabileste limitele intre plaje si constructii ?
  Cum de s-au demarat acele constructii ? Nu cred ca cineva se apuca de construit fara o autorizatie de constructie obtinuta in prealabil .
  Din partea mea sa dispara toti bogatanii si interlopii care-si permit asemenea constructii , dar unde-i lege nu-i tocmeala .
  Daca au construit legal , nu aveti ce mai face .

 9. ***dana mladin – şi tu cum ţi-ai dori să fie construite aceste locuinţe: legal sau ilegal?

 10. Cugetari… necugetate

  1. Daca tatal tau este un om sarac, nu ai ce-i face, asta ti-este soarta dar, daca socrul tau este un om sarac, asta este numai din cauza prostiei tale…

  2. Exercitiul duce la perfectiune… Dar nimeni nu poate fi perfect… asadar, de ce sa mai exersam?

  3. Daca este adevarat ca menirea noastra pe pamânt este de a-i ajuta pe ceilalti semeni, atunci, mai exact, pentru ce se afla ceilalti aici?

  4. Având în vedere ca lumina circula mai repede decât sunetul, oamenii îti par “stralucitori”… pâna când îi auzi vorbind.

  5. Banii nu înseamna totul. Exista “Mastercard” si “Visa”.

  6. Ar trebui sa îndragim animalele. Sunt atât de gustoase….

  7. Economiseste apa. Fa dus împreuna cu prietena.

  8. Iubeste-ti vecinii. Dar ai grija sa nu fii prins în flagrant.

  9. În spatele fiecarui barbat de succes exista o femeie. Iar în spatele fiecarui barbat falimentat exista doua.

  10. Fiecare barbat ar trebui sa se însoare. La urma urmei, în viata nu trebuie sa alergi numai dupa fericire.

  11. Iubirea este fotogenica. Ai nevoie de întuneric ca s-o developezi.

  12. Copiii care stau pe bancheta din spatele masinii pot cauza accidente. “Accidentele” pe bancheta din spatele masinii pot cauza copii.

  13. “Viitorul tau depinde de visele tale”. Asa ca du-te si te culca!

  14. Ar trebui sa existe o modalitate mai buna de a-ti începe ziua… decât sa te trezesti în fiecare dimineata.

  15. “Nimeni nu a murit din cauza muncii”. Dar, de ce sa risti?!

  16. “Munca ma fascineaza”. Sunt în stare sa-i privesc ore în sir pe altii muncind !

  17. Rudele ne sunt date de Dumnezeu. Sa-i multumim lui Dumnezeu ca ne putem alege prietenii.

  18. Când doi înseamna o companie, trei înseamna rezultatul !

  19. O rochie este ca un gard din sârma ghimpata… Protejeaza interiorul, fara a restrictiona privelistea…

  20. Cu cât înveti mai mult, cu atât stii mai mult, cu cât stii mai mult, cu atât uiti mai mult, cu cât uiti mai mult, cu atât stii mai putin. Asadar… de ce sa mai învatam?

 11. ALARMA

  Nu stiu daca este adevarat si cu ce se poate gasi pe google nu am putut verifica acest zvon aflat de la un medic care are teren agricol mostenit in Baragan.
  Mi-a spus ca a auzit ca la noi in tara se vinde si deci se transporta spre alte meleaguri cernozion (sol agricol) .
  Nu stiu daca cei care ar vinde sunt romani sau straini care au cumparat teren agricol.
  Mi-a spus ca a retinut doar Malta ca stat de desinatie din mai multe.
  Medicul nu fusese in Malta si nu stia ca intradevar Malta care are numai stanca si face agricultura pe mp de teren aduce sol ca sa-si creeze zone mai fertile.
  Asa dar cumpararea de sol este o practica care exista pe plan mondial.

  Distrugerea cernoziomului produce condiţii de creştere foarte slabe, putând să lase solul într-o condiţie complet nefavorabilă nici unui tip de recoltă.
  Lipsa sau distrugerea cernoziomului produsa in mod natural sau artificial duce la desertificare fenomen care a aparut si amplificat si la noi in sudul tarii(Oltenia)
  Cernoziomul este distrus de 16 ori mai rapid decât pate fi refăcut, pentru formarea a 2,5 cm de sol fiind necesară o perioadă de timp cuprinsă între 200 şi 1000 de ani.

  Asadar decaparea si scoaterea stratului de sol conduce practic la un proces ireversibil.

  Ce nu stiu este daca cele de mai sus sunt o alarma reala sau falsa si de aceea o lansez in blogosfera.

 12. Exista o ideie legalist -diversionista care se numeste ireversibilitatea unui avantaj castigt de parca o eroare nu ai avea dreptul s-o anulezi, de parca ce se da nu se poate si lua inapoi daca darul sau asa zisul drept, incalca principii mai adanci aflate in spatele unei legi si fara de care legile isi pierd sensul social.
  Acesta este argumentul tuturor jefuitorilor plantati de Iliescu -Nastase in aceasta tara.
  De exemplu:teoria dreptului castigat este ceva inexistent in relatiile salariale din economia reala de piata . Nu poti anula dreptul permanent al partilor la negociere si bate in cuie.
  Nici Constitutia nu bate in cuie decat cateva aspecte esentiale pentru statul roman.

 13. Completare: Nu poti anula dreptul permanent al partilor la negociere si bate in cuie un anume rezultat convenabil, doar unei parti si obtinut pe cai obscure de respectiva parte.
  Relatiile sociale nu trebuie croite dupa regula unei permanente trageri in piept
  a uneia sau celeilalte parti si a protejarii excrocului sau nocivului social.

 14. Politicienii spun lucruri trasnite…

  “Trebuia sa ma nasc si sa fiu parlamentar european.”
  CV Tudor

  “Toate armele din arsenalul securistic sunt folosite pentru manjirea numelui meu.”
  Mircea Geoana

  “Pana acum nu s-a facut nici o schimbare in educatie, doar o carpire a ei.”
  Traian Basescu

  “Marian Vanghelie l-a “autosuspendat” pe Voicu…”
  Victor Ponta

 15. Rusii vor sa ii omoare pe toti cei ce au organizat atentatele.Pentru teroristi viata nu inseamna nimic,moartea are prioritate.Rusii ar trebui sa isi “omoare”propriul FSB.

 16. Albanezii sunt perversi.Te impusca pe la spate.
  Ucrainenii nu sunt deloc prietenosi.Sunt parsivi ca albanezii,dar sunt mai mari.Daca simt ca ai pe tine 1000 euro,esti in pericol de moarte.Nu poti sa ai prieten ucrainean.
  Cei cu motoarele sunt periculosi.Fac trafic de droguri,fac prostitutie,trafic de arme,sunt cunoscuti pe plan international.Sunt nebunii cu motoarele.Cand intra astia intr-un club,se face liniste.Ii vedem peste tot in lume,cu motoarele lor,chiar si in Noua Zeelanda ajung.Sunt smecheri.Dar se tem de cei blonzi.Aia sunt rusii.Sunt mielusei cand ii vad.
  Rusii cand vor sa lichideze pe cineva, intreaba unde sta respectivul,in ce bloc,din ce clan face parte.Ei nu se razbuna doar pe ala,ci arunca in aer blocul.Mor sifemei si copii.
  Autoritatile ce spun?A fost scurgere de gaze si a sarit blocul in aer.Se baga vreun procuror?
  Rusii sunt prietenosi,nu ca ucrainenii.

 17. Pingback: Sa ne aparam Statul! (Elena Udrea) | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 18. Pingback: Promoveaza-l

 19. Doamna ministru,
  V-am trimis o scrisoare,prin care va faceam o propunere de achizitie a unei suprafete de teren pentru a construi case pentru specialisti.Nu am primit nici un raspuns.Va rog analizati si raspundeti.Va multumesc.

 20. Ma bucura enorm sa vad ca Elena Udrea incearca sa stopeze acest fenomen ingrijorator. Aesti oameni cu mult tupeu si nesimtire isi aroga drepturi pe care nu le detin. Nu au nici cel mai mic respect pentru stat si pentru institutiile acestuia. Mi-ar placea sa-i vad pe toti dupa gratii.

 21. Oamenii astia “cu influenta” au distrus litoralul cu constructiile lor haotice. Sper sa plateasca inzecite pentru faptele lor. Bv Udrea, pune-i la respect!

 22. Mi se pare incredibil ca si in prezenta ministrului oamenii aia inca mai continuau sa construiasca. Lumea asta se duce de rapa. Noroc ca mai avem politicieni precum Elena Udrea, dispusi sa-si consume nervii si energia pentru a ajuta tara asta.

 23. Ideea unui astfel de comandament ar putea fi eficienta. Ma bucur sa vad ca o femeie puternica tine piept tuturor escrocilor din tara asta.

 24. Va doresc din suflet mult succes in ceea ce faceti si, daca intentiile de mai sus vor deveni realitate, veti fi probabil modelul de ministru pe care ni l-am dorit de mult. Imi place ca nu va lasati intimidata de campaniile mass-media de descurajare intensa din Romania si incercati sa faceti “ce trebuie” chiar si in ciuda opiniilor negative generalizate care se incadreaza perfect in regula “la noi nimic nu se poate” pe care romanul a imbratisat-o cu drag. Sau poate numai romanul infectat de negativismul comunist, de care D-voastra si generatia noastra, din fericire, nu suferim. Nu va lasati cu nici un pret, sunt multi care va admira pentru ceea ce faceti!

 25. Se zice ca statul dispare cand nu mai e nevoie de el. La noi a slabit prematur. EU zice sa nu-l lasam sa moara pentru ca el lupta cu raul, nu cu morile de vant. Iar de mici stim ca binele invinge raul. Pe multi ii doare sa vada ca un bob de M (al doilea b nu este o greseala de tastare) “urbanizeaza” MAMAIA creata in milioane de ani si distrusa partial in cateva zeci. Sau ce sa zicem de mica zona turistica din NEPTUN in care se putea ridica un hotel/restaurant, ocupata de casa popii si o biserica, pentru cine, pentru ce ? Cum nu vii tu Tepes Doamne…
  Ar fi de dorit ca statul prin min. d. si turismului sa castige rapid batalia cu cainii vagabonzi, sa ne ridicam la nivelul Frantei si Germaniei macar sub acest aspect.

  Reiau pe aceasta tema din blogul EU din 15 feb 10 11:32 am:
  Statul. Statul e “cel mai prost manager” ? In criza actuala, practic toti managerii din lume, poate mai putin chinezii, PIB-ul lor crescand cu 8,7% in 2009, au alergat cu limba scoasa la stat sa le dea mii de miliarde de euro si dolari si sa-i scoata din… reaua situatie. Destui erau afundati atat de mult, ca statul i-a lasat acolo si au disparut. General Motors, nu demult cea mai mare companie din lume, a iesit decimata. Managerii destepti au alergat la “cel mai prost manager” ?

  Similar 26 mar 10 19:54, 27 mar 10 11:16

 26. Pingback: Elena Udrea: Să ne apărăm statul! • Atom News – Știri și revista presei

 27. “Întăriţi-vă statul, domnilor”, spunea SOV într-o declaraţie de un cinism revoltător, dar de o acurateţe formidabilă. Cu cine să facem asta? Sau cu ce? Cu puşca şi cureaua lată?

 28. Doamna Ministru, titlul m-a facut sa citesc articolul, este excelent. Sunt sigur ca stiti dar in cazul in care nu, va aduc la cunostinta ca Italia are unitati ale armatei cu destinatie speciala de a demola constructiile ilegale, se poate si la noi, doar vointa sa existe.

 29. Umilinţa uniformizării la români

  În ultimii ani, am auzit adesea vorbindu-se despre uniformizare şi globalizare. Eu îmi propun să vorbesc despre uniformizarea la români, practicată de politicienii noştri, mai ales în ultimii ani, de când au constatat că dă roade la urne…

  Pornind de la realitatea românească, de la ceea ce caracterizează viaţa noastră din ultimii ani, de la minciuna în care trăim şi ne complacem cu toţii, de la manipulările că statul-politicienii-clasa politică la putere ar avea grijă şi că i-ar interesa cum trăim – bla, bla, bla – iată ce am constatat.

  Se ştie că în România se trăieşte greu, foarte greu. “De ce trăiesc românii greu?” se întreba Preşedintele Băsescu la una din ieşirile sale pe TV-uri. Şi tot dumnealui a răspuns îndată: “Pentru că aşa vor politicienii!…”
  N-am înţeles atunci dar mi-am propus să urmăresc în timp să văd, să înţeleg ce a vrut să spună şi se pare că l-am descifrat.

  Să vedem cum şi ce fac politicienii ca nouă să nu ne fie bine şi să trăim greu şi rău.

  Se spune că în România, numărul pensionarilor este mai mare decât al salariaţilor şi că numărul asistaţilor social depăşeşte 11 milioane. O fi aşa, nu ştiu dar bănuiesc că cei care ies pe TV-uri şi fac asemenea afirmaţii, au nişte date de care se folosesc.

  Nu spun o noutate pentru nimeni că pensionarii trăiesc foarte greu şi mă refer aici strict la pensionarii obişnuiţi, nu la pensionarii de lux, pentru că nu aceştia alcătuiesc majoritatea.

  După o viaţă de muncă, de sacrificii, pensionarii abia trăiesc de pe o zi pe alta în ciuda faptului că politicienii ies pe TV-uri ca să anunţe, cu mândri proletară, că au mai mărit pensiile cu nişte procente… Nu-i contrazic, se poate să fie aşa cum spun ei, numai că în secunda următoare se anunţă scumpiri la… la… Şi bietul pensionar nici nu apucă să se bucure pentru că nu are de ce… În lunile următoare constată că, de fapt, n-o duce cu nimic mai bine faţă de luna trecută, acum 2 sau 5 ani…

  O să mă refer acum la o altă categorie de bătrâni, acei bătrâni care, din diferite motive, nu au avut niciodată serviciu, nu au ştiut ce e acela program, condică de semnat, trezitul de dimineaţă, fuga spre locul de muncă pe orice vreme, care nu au ştiut ce e acela plan de realizat că altfel nu eşti plătit… Şi o voi face fără ironie, răutate sau invidie. Repet ce am spus şi în prima parte: sunt simple constatări personale.

  La tinereţe, aceşti oameni nu s-au gândit, pentru ei, că vine un timp când vor avea nevoie de bani pentru care nu vor mai putea să muncească. Timpul acela, pentru toţi oamenii, se numeşte bătrâneţe şi asta înseamnă neputinţă, boală şi, adesea, sărăcie.

  Şi, pentru că fiecare vrea şi trebuie să trăiască, politicienii s-au gândit la o pensie socială, pensie cam la fel cu a bătrânilor pensionari de drept, bătrâni despre care spuneam că trăiesc foarte rău şi greu după o viaţă de muncă.

  De unde, din ce bani, din banii cui? Tot din banii celor care au muncit. Adică, celor care au muncit şi au pensii de drept li se dă atât cât să nu moară de foame şi de ce să nu li se dea şi celor care la tinereţe nu s-au gândit la zilele bătrâneţii?

  Ce se întâmplă totuşi de s-a ajuns la un număr atât de mare de asistaţi, peste 11 milioane?… Nu iau în calcul persoanele cu adevărat defavorizate, oamenii bolnavi, handicapaţii care, realmente, au nevoie de grija statului. Aceştia nu intră în nici o discuţie de a mea…

  Sunt mii, poate zeci de mii de tineri – sănătoşi şi buni de muncă – care trăiesc din ajutor social. Ies din curţi cu case somptuoase, cu maşini de lux, le atârna greu la gât lanţul de aur şi-ţi străluceşte-n faţă ghiulul de pe deget şi ei întind mâna la pomana statului, ba se mai şi bat pentru asta, cu “concurenţa”, strigând că e un drept care li se cuvine…

  Cine face anchetele sociale? Şi cum? Pe ce criterii se acordă ajutoare sociale şi, mai ales, cui?

  Oameni buni, aceşti tineri apţi de muncă, asistaţii sociali de astăzi, mâine vor ajunge să aibă pensie socială cel puţin egală cu a unui bătrân, pensionar de drept, care a muncit, a fost la program dar n-a avut şcoală, n-a avut diplome…

  Pornind de aici, de la aceste categorii, oarecum favorizate, şi o să explic şi de ce le consider favorizate, deşi veniturile lor sunt sub 700 de lei lunar…
  – iarna primesc ajutoare de încălzire;
  – medicamente compensate 90%;
  – bani sau alimente la sărbători;
  – ajutoare săptămânale sau lunare de la cantina socială sau primărie;
  … şi poate şi alte ajutoare de care eu nu ştiu ori nu-mi amintesc acum, ajung să mă întreb cum se poate bucura de pensie şi ce-şi poate oferi o persoană care are o pensie de peste 700 de lei lunar, un om care a învăţat şi a muncit?… Am aici în vedere un intelectual, de ce nu că şi dintr-aceştia există destui necăjiţi…

  Păi, nu prea se bucură pentru că pensionarul cu o pensie peste 700 de lei, plăteşte – indirect, desigur – servicii şi pentru cel care are pensie sub 700 de lei şi care primeşte serviciile ori gratuit ori achitând o sumă infimă.

  Aşa că, în condiţiile date, în ceea ce priveşte calitatea vieţii în România, concluzia mea este următoarea:

  asistat social = pensie socială = pensie de drept = pensie de peste 700 de lei lunar…

  Şi, dacă după ani şi ani de şcoală şi o viaţă de muncă, din pensia primită, un intelectual pensionar ajunge să trăiască ca o persoană asistată, spuneţi-mi vă rog, la ce foloseşte în România să înveţi carte şi să mai fii şi pasionat de ceea ce faci?

 30. Nicolae

  Buna seara,e o situatie care apare si in alte zone din tara din pacate…Am mai spus,bum-ul economic a lui Tarceanu a prostit lumea incurajand creditarea pentru investitii si dezvoltare,mai ales in turism.Rezultatul incepe acum sa se vada…Turismul romanesc in unele zone va suferi o sincopa intre momentul in care unii proprietari vor pierde investitiile si pana cand altii le vor prelua(lucru putin probabil in aceste momente)si vor relansa turistic aceste zone.

 31. @ N.G.
  Acum ar fi momentul pentru cineva cu bani si dispus sa investeasca in turism, sa cumpere la preturi extrem de atractive active din cele scoase la vanzare. Stiu ca este extrem de dureros pentru cei care au investit bani, munca si sperante in afacerile esuate, dar macar sa se gaseasca cineva care sa continue. Mai stiu ca este si extrem de putin probabil.
  O seara buna.

 32. ***M Andrei – e original şi a apărut şi pe ziare.com, la Opinii.

 33. Nicolae
  Candva am spus si eu asa…Raspunsul a fost rece si franc…suntem sentimentali iar cel cu posibilitati gandeste calculat si practic.Nu e momentul pentru investitii si riscuri.De aceea odata cu disparitia sentimentalilor care investesc suflet si munca in micile afaceri-clasa de mijloc a sectorului privat-vidul creat va fi destul de greu de umplut cu oameni care nu isi asuma riscuri decat in zone sigure.
  O seara buna tuturor!
  Madalina…spor la cozonaci! Noapte buna…

 34. Mda….nimic nou ca sa zic asa. Au fost, sunt si probabil vor mai fi. Stau de 6 ani chiar intr-o statiune (Paralia Katerini) intr-o tara (Grecia) care, stim foarte bine este una din destinatiile preferate ale turistilor romani.
  Si cu toata criza lor, chiar cu benzina ajunsa la 1,4 euro/litru sunt convins ca romanii nu vor renunta la concediul lor in aceasta tara. De ce? Extrem de simplu si…complicat in acelasi timp, enumar mai jos cele mai importante diferente:
  – DRUMURILE : pana si bulgarii au soselele mai bune ca ale noastre. Tocmai ce am traversat Romania de la Baia Mare la Giurgiu si nu mai este nevoie sa reiterez starea drumurilor noastre. In Bulgaria doar cateva plombe sarite ici, colo. De Grecia…no comment.
  – TURISMUL DE GRUP: cand o sa avem drumuri, o sa poata circula si autocarele noastre pe intern; cand o sa avem drumuri o sa ne putem permite sa deschidem gura la targurile internationale propunand circuite serioase, fara teama ca turistul german/englez/etc sa se uite pe geamul autocarului ce ruleaza pe Pitesti – Rm. Valcea si sa aiba impresia ca a ajuns in Bangladesh.; cand o sa avem drumuri o sa vina pe litoralul romanesc si cel din Satu Mare, Oradea fara sa faca 20 de ore pe drum. Cand ati vazut ultima oara agentii de turism care organizeaza grupuri (nu individuali) care merg pe litoralul romanesc?
  – TARIFELE & MENTALITATE: cand proprietarii/managerii din turism (intelegand aici cazare si masa) vor intelege ca nu pot cere pe o cazare in full sezon la 2 stele, 40 de euro/noapte, ca nu pot cere pe un halfboard 10-12 euro/zi/persoana, atunci poate vom incepe sa avem o sansa de revigorare a turismului
  – SERVICIILE: atunci cand un picolo va sta la intrarea in restaurant si va pofti/atrage clientii inauntru, atunci cand vanzatoarea nu se va criza daca ii intorci magazinul pe dos si nu cumperi nimic, atunci cand la receptie iti va zambi si nu va parea deranjat ca ai venit la el la hotel….atunci poate vom avea o sansa. Atunci cand strazile vor fi spalate si curatate, atunci cand mergand la munte in poienita nu gasesti o tona de pet-uri si 10 vetre de foc, atunci cand in nisip copilul nu se va taia la picior intr-o sticla de bere sparta si nu va calca pe chistoace si nu va risca sa fie calcat de un jeep care iese din apa !….atunci vom avea o sansa.
  – ACTIVITATILE CONEXE: puzderia de vile/pensiuni aparute in te kiri ce colt de munte sau de …teren. Fragmentarea prea mare a pozitionarii unitatilor de cazare nu permite dezvoltarea activitatilor colaterale: restaurante, baruri, cafenele, discoteci,magazine, parcuri de distractii, etc. Aceeasi fragmentare nu permite agentiilor de turism sa poate organiza (nu numai sa vand cazare si masa) excursii si tururi la obiectivele inconjuratoare si de interes general sau local; Obiective turistice de interes: ma indoiesc ca vor fi apreciate termopanele montate la Curtea Domneasca de la Targovsite sau acoperisurile de plexiglas din acelasi loc.; sau bazarul de covoare din incinta Bastionului Macelarilor din Baia Mare; sau usa inchisa a Turnului lui Stefan din acelasi oras. Si multe altele……..
  Turul Atenei cu autocarele etajate descoperite (www.citysightseeing.gr) costa 18 euro/persoana. Cat ar costa in Bucuresti acelasi tur presupunand ca in urmatorii 20 de ani s-ar concretiza asa ceva?
  In detaliu ar fi prea multe de spus pentru un spatiu atat de restrans al blogului. De la strategia autoritatii pana la mentalitatea turistului si educarea lui.

 35. MA OPRESC SI IAU SEAMA… Walt Whitman
  Acum ca şi atunci…

  Ma opresc si iau seama la toate durerile lumii, la asupriri si rusine,
  Aud suspinele tainice si hohotul de plans al tineretului chinuit, impovarat de remuscari;
  Vad in vagaunile vietii cum mama e lovita de copil, e pe moarte, parasita, cadaverica, deznadajduita;
  Vad femeia lovita de barbatul ei, il vad pe amagitorul de fete cum se mai preface;
  Ma uit si vad chinurile geloziei si-ale dragostei neimpartasite cum vor sa se-ascunda – vad toate acestea, pe intregul Pamant;
  Vad faptele razboiului, ale molimelor, ale tiraniei, vad martirii si prizonierii;
  Ma uit si vad foamea pe mare, zaresc matrozii cum trag la sorti ca sa stie, pe care-l ucid ca sa scape cu viata celalalt…
  Ma uit si vad dispretul si injosirea cu care trufasii lovesc in cei ce muncesc, in saraci, in semenii lor;
  Toate, toate – josnicia si agonia aceasta fara sfarsit – ma opresc si iau seama la toate…
  Si le vad si le aud in tacere…

  – Anul 1860 –

 36. Sa ne param STATUL ? care stat, statul vostru, al politicienilor, pe care va credeti stapani ?
  In cazul relatat de ministrul EU, e de datoria ministrului justitiei sa vegheze la aplicarea legilor, nu al cetateanului de rand, sau chiar al ministrului Turismului….. care are alte treburi, nu sa “aresteze” coruptii si corupatorii.
  Relatarea faptelor petrecute in vizita de lucru, democstreaza ca Basescu a mintit in prima campanie electorala, cand spunea ca daca va fi reales va combate coruptia….au trecut 6 ani de atunci, iar EU isi da seama abia acum ca mai exista coruptie………..
  Intrebarea ar fi urmatoarea : Si daca cei care au construit, vor da telefoane la Bucuresti, iar destinatarii vor fi din PDL ( tot atat de corupti si coruptibili ca oricare politician roman), domana EU va continua “batalia” sau va abandona ?

 37. Un zâmbet la cafea 😆 – Generozitate…

  Un tip elegant iese dintr-un magazin select împingînd un coş plin cu şampanie, caviar, mezeluri fine etc.
  Cînd să le bage în portbagajul BMW-ului, observă un individ slab, prăpădit, care umbla de colo-colo rupînd ierburi de la marginea drumului.
  – Dar ce faci, domnule, acolo?
  – Adun iarbă ca să mănînc. Trebuie să duc şi la copii, că nu mai avem nimic.
  – Cum aşa?! Păi atunci, uite cartea mea de vizită şi vino să mîncaţi la mine acasă!
  – E frumos din partea dumneavoastră, domnule, dar am 8 copii, plus nevasta…
  – Şi mai bine! Veniţi cu toată familia!
  – Sunteţi foarte generos! Numai că, din copii, unii sunt deja căsătoriţi, au şi ei copii…
  – N-are-a face, să vină toţi! La mine acasă iarba e uite-aşa de înaltă, dacă sunteţi mulţi, în 3 ore terminaţi!…

 38. George Bacovia – Nervi de primăvară

  Primăvară…
  O pictură parfumată cu vibrări de violet.
  În vitrine, versuri de un nou poet,
  În oras, suspină un vals de fanfară.

  O lungă primăvară de visuri si păreri…

  O lungă desertare zvoneste împrejur,
  E clar si numai soare.
  La geamul unei fabrici o pală lucrătoare
  Aruncă o privire în zarea de azur.

  O nouă primăvară pe vechile dureri…

  Apar din nou tăranii pe hăul de câmpie,
  În infinit pământul se simte tresăltând:
  Vor fi acum de toate cum este orisicând,
  Dar iar rămâne totul o lungă teorie.

  O, când va fi un cântec de alte primăveri?! …

 39. Dna Udrea,
  excelenta ideea cu Teo Trandafir.
  Politic este mai buna si mai util acest test ptr PDL decat ar fi fost cu Florin Calinescu.
  Care Florin cat este de el de dur nu a facut-o praf intr-o emisiune pe cocoana aia de la loterie.
  Teo este ce se putea mai potrivit sa se infrunte pe sticla cu respectiva cocoana.
  Ma bucur ca cele spuse de mine ref la aceste partiale acum o luna cand am facut analiza invatamintelor din partialul din sectorul 1 au fost luate in considerare .
  Numsi bine si succes in continuare .

 40. Ipocrizie la nivel maximal:
  Dl Ponta: Teo este excelenta dar ce cauta in politica (bine ca nu a spus ca risca sa se murdareasca)
  Toti spun ca este bine sa se reinoiasca clasa politica si achimba foaia, cand vine un om nou cu intentii cred ca foarte bune, cu dorinta sa nu fie javra(javre sunt cei care tin ciolanul in gura si cum termenul de cipolan este larg uzitat… 🙂 ) si cum a facut pana acum in meserie sa faca si in politica adica lucruri bune.
  Cealalta are calitatea ca este sprijinita de niste partide care l-ar sprijini si pe Voicu, ca s-a imbogatit cu venituri absolut nesimtite si ca are un tupeu absolut odios, dar vezi doamne asa trebuie sa fii in goana dupa ciolan si deci este buna.
  Aici este nevoie de interventia noastra a opiniei publice ca sa contram aceste porcarii.

 41. @ ion adrian
  ” si cum a facut pana acum in meserie sa faca si in politica adica lucruri bune .”
  Da , Teo a facut multe in meserie . Printre altele a promovat manelismul pe micul ecran .
  Iata , se potriveste perfect portretului pedelistilor care joaca in politica in ritm de manele .

 42. Si deacum incolo pentru saraca Teo numai insulte, iar despre specialista aia de la loto , scuze ptr termen, numai bine si parfum de Trandafir 🙂

 43. Sa ne aparam statul?Statul actual distruge tot ce e privat in tara asta,distruge sanatatea,profesorii,pensionarii,face o gramada de someri si noi sa il aparam?Am face cea mai mare tampenie sa il aparam.

 44. O blogeritza in replica la o alta :

  “Foarte misto alegerea PDL. Eu nu-s curioasa ce zice Badea. Teo e fata desteapta si cu bun simt si asta e tot ce conteaza pentru mine. Si m-am saturat de falsitatea dnei Minca si de logoreea ei agresiva. Nu cu persoane ca Minca schimbi fata politicii romanesti. Cu Teo, da. Bine, eu nu votez in colegiul 19, ma ambalez degeaba 🙂 “

 45. Si putina ideologie marxista ca sa mai schimb subiectul :

  Istoria SE REPETA !!!????

  “Owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable.

  The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks which will have to be nationalized and State will have to take the road which will eventually lead to communism.”

  Karl Marx, Das Kapital, 1867

  Traducere:
  Proprietarii capitalului vor stimula clasa muncitoare sa cumpere din ce in ce mai multe bunuri scumpe, case, tehnologie, impingandu-i sa faca credite cat mai mari, pana datoriile lor devin de neplatit.
  Acestea vor duce la falimentul bancilor, ce vor fi nationalizate, iar statul o va lua pe drumul care duce in final catre comunism.

  Ca sa vezil… Karl Marx in 1867!!!

 46. ***ion adrian – nici eu nu-l înţeleg pe Po(A)nta… Se poartă ca şi cum PDL ar fi trebuit să-şi ceară permisiunea pe cine să numească pentru a candida. Obrăznicie, lipsă de educaţie la micuţul acesta… Şi-a rezolvat totul în partid şi acum are grija altora?
  L-am văzut că e disperat… Înseamnă că PDL a făcut exact ce trebuie – alegerea potrivită…
  Ca de obicei – susţin PDL şi candidatul lor. 😆
  Hai, Teo! Nici nu ştii cât de mulţi suntem…

 47. Ce este nostim este ca diferite persoane nu vad legatura dintre un realizator cu notorietate si un deputat.
  Intrebare : care era legatura dintre multi candidati(sute)la alegerile parlamentare unii niste neica nimeni in raport cu notorietatea lui Teo, si functia de parlamentar .
  Se pare ca daca nu ai notorietate, nu ai problemele lui Teo in tara asta cu fundul in sus. 🙂

 48. GUVERNUL A LUAT O MASURA POZITIVA CU DUBLU IMPACT PENTRU ECONOMIE

  Se stie ca principala metoda de a dinamiza economia este prin creditarea de catre banci. Din pacate asa cum am aratat intr-un alt material acest lucru nu a fost posibil si tocmai de aceea din lipsa de creditare a populatiei si agentilor economici sute de mii de oameni si-au pierdut locurile de munca in timp ce bancile in aceeasi perioada scoteau profituri de milioane ca adevarati oportunisti, deoarece in loc sa imprumuta pe agentii economici si populatia creditau Guvernul.
  ACUM O DATA CU BANII PRIMITI DE LA FMI
  Guvernul nu va mai avea nevoie de banii de la astfel de oportunisti si atunci bancile vor fi nevoite sa ofere credite pentru agentii economici si populatie.
  DIN ACESTE MOTIVE NOI NUMIM ACEASTA MASURA CA UNA CU DUBLU IMPACT POZITIV

  Si care va relansa cu adevarat economia

 49. IN ROMANIA AVEM PESTE UN MILION DE MENBRII DE PARTID

  Se stie ca multi dintre ei detin cite o firma sau un ong-ul care este condus de un prieten sau interpus si care fac bani cu statul. Avand in vedere ca in curand vom avea peste 1 milion de someri, la un calcul de artmetica simpla daca doar 10% dintre membrii de parti ceea ce insemna un numar foarte mic ar realiza macar un proiect cofinantat de catre UE si are creea un minim de 5 locuri de munca ,am rezolva imediat cu jumatate din cei concediati pana acum

  CUM AM PUTEA SA MOTIVAM POLITICIENII SA FACA ACEST LUCRU
  Este in interesul presedintilor de partide sa indemne membrii lor sa faca acest lucru mai ales ca urmeaza doua alegeri uninominale si acolo conteaza ce a facut individual si mai putin de la ce partid

 50. HAOS LEGISLATIV SI INEFICIENTA PARLAMENTARA

  Este exact precum am fi aruncat vreo 400 de oameni in jungla din Panama fara nici o harta ,si nici o busola ,ar sta acolo 20 de ani irosind timp energie si bani si nu ar reusi sa iasa de acolo Asa s-a intamplat cu Romania in ultimi 20 de ani si de aceea este nevoie ca societatea civila ,elita romaneasca ,Diaspora ,specialisti in fiecare domeniu in parte ,politicieni si Guvernanti sa se intalneasca pentru a incepe elaborare o strategiai pe termen lung care vor ii vor ajuta atit pe parlamentari cit si guvernanti sa iesa din haos din aceasta jungla ,in care se afla

 51. ***ion adrian – tu nu înţelegi că asta-i sperie? Notorietatea lui Teo…
  Astăzi, Teo a stârnit o furtună, la alegeri va fi uragan, uraganul Teo… 😆 Dacă este criticată înseamnă că este bună… Le-a dat fiori ăstora din opoziţie… 🙄
  Las’ că-i bine… 😆

 52. Buna ziua tuturor!
  Se pare ca Teo face valuri…Daca face valuri inseamna ca potentialul castigului e mare si asta deranjeaza.

 53. Nu este greu să ne amintim că, în 2007, când Doamna Monica Macovei, ministru al justiţiei, pe atunci, a fost dată afară din guvern de PM Tăriceanu pentru că UE a îndrăznit să o laude pentru rezultatele bune obţinute de justiţie la acel timp…

  Iată că tot PNL este cel care face gât şi acum câd CE îndrăzneşte să laude DNA…

  Un europarlamentar roman critica CE pentru ca a laudat DNA

  Europarlamentarul Ramona Manescu a transmis o interpelare adresata Comisiei Europene in care critica recentul raport pe justitie si laudele aduse de CE Departamentului National Anticoruptie (DNA).

  Manescu sustine ca DNA este ineficienta, inutila si nu reprezinta altceva decat un “un instrument de presiune politica la indemana Presedintelui Basescu”. Ea solicita lamuriri din partea Comisiei Europene care, in opinia sa, incurajeaza o institutie a carei ineficienta a fost dovedita ani la rand.

  “Un exemplu concret in acest sens este chiar faptul ca in perioada cuprinsa intre 1 iulie si 31 octombrie, Departamentul National Anticoruptie (DNA) a trimis in instanta 122 de invinuiti dintre care doar 17 pot fi incadrati in categoria ‘coruptiei la nivel inalt’. Prin urmare, datele prezentate chiar in Raportul Comisiei arata clar faptul ca, din punct de vedere al dosarelor solutionate, rezultatele Departamentului National Anticoruptie sunt neconvingatoare”, se arata in interpelarea eurodeputatului PNL.

  Ramona Manescu e de acord cu faptul ca raportul Comisiei Europene apreciaza rezultatele parchetelor judetene, aflate in directa subordonare a Parchetului General.

  Comisia Europeana are la dispozitie sase saptamani pentru a raspunde interpelarii adresate de Ramona Manescu.

  A.B.

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/politica/03-31-2010/un-europarlamentar-roman-critica-ce-pentru-ca-a-laudat-dna-1006564

  Şi asta pentru că tot vorbim aici despre stat…

 54. Silver,
  In cazul asta, felicitari. Nu platesc aia de la ziare.com prea grozav pentru opinii, dar este de luat, nu de dat. Perseverenta si mai multa munca, plus o usoara crestere a preturilor pentru fiecare material, poate sa devina o solutie de infrumusetare a vietii. Lumea evolueaza, totusi in directia buna.

 55. ***M Andrei – mulţumesc! Ar fi un pas pentru mine, un venit, cât de mic, pe care aşa e, îl iei…
  Aici, la noi, aş fi vrut să mă angajez oriunde, chiar vânzătoare la un magazin, să mai câştig ceva, că nu mă pot descurca numai din pensie dar, după ce le răspund la întrebările legate de studii şi unde am lucrat, nu mai au nevoie… S-a ocupat…

 56. @ silverstar
  Aha, dumneavoastra n-ati aflat despre interdictia cumulului pensie-salariu ?!
  Norocul dumneavoastra ca tocmai au prezentat la tv ca si parlamentarii nostri si-au votat in unanimitate abrogarea restrictiei in cauza ( e adevarat ca doar pentru domniile lor, dar ce mai conteaza unul (una) in plus ?!)
  Stiu, o sa veniti cu justificari, gen : pai eu nu ajung la plafonul care limiteaza cumulul …. Va spun ca nu tine cu astfel de scuze; ce, noi v-am pus sa invatati carte ? Asa va trebuie !
  PS – Oricum, sper ca stiti ca va doresc (si va dorim) numai bine.

 57. ***Nicolae – legile sunt făcute ca să nu fie respectate. Aş fi vrut undeva dar să nu fie la stat… Am explicat mai sus motivele pentru care nu se poate…
  Ai perfectă dreptate: cine m-o fi pus să învăţ carte… 😳
  PS: cozonac, ouă roşii, ceva? Sau mergi iar acasă, ca de obicei?
  Aici plouă şi e frig… Se pare că a fost întreruptă căldura… 🙄

 58. Doamna Udrea este acum la emisiunea “Nasul”, B1 Tv

 59. Un spectacol de zile mari avuram in seara asta la b1 tv. 🙂

 60. ***Îmi pare rău… Am intrat prea târziu când deja era pe sfârşite. 🙄
  Dar e foarte bine că Doamna E Udrea iese pe TV-uri să-şi facă proiectele cunoscute pentru că ăştia de la PSDPNL ar fi în stare să se dea drept autori cum au mai făcut-o, de fapt…
  Românii trebuie să ştie cine munceşte, cine se străduieşte. Şi trebuie să mai ştie românii că se poate… Cu multă dragoste şi sacrificiu – se poate. 😆
  Succes, Doamnă şi multă putere! Aveţi nevoie! 😆

 61. Se pare ca si eu am ratat emisiunea…Sunt sigura ca a fost interesanta.

 62. LA MULTI ANI !…. pentru Cristi…Alaturi de sanatate,bucurii,mereu oameni dragi in jur si tot ce va doriti…
  Madalina,pot comanda un tort vitual… 😉 ? Cu dedicatie de la blogerii mai vechi…

 63. cred ca ar trebui sa ne aparam statul in primul rand de “cosa nostra” din justitie !

 64. EFICIENTA PARLAMENTARE ,SI GUVERNAMENTAL VA EXISTA NUMAI ATUNCI CAND

  Politicenii ,guvernantii ,ong-urile, diaspora si comunitatea in general se vor intalni nu la Cotroceni, nu pentru a face poze pentru o actiune de relatii publice a dlui Presedinte, ci pentru a discuta in vederea elaborarii unei strategii pe termen de cel putin 16 -20 de ani ,

  1) din acel momentul orice guvern care va veni timp de 20 de ani va urmari acea strategie ,va sti de la ce etapa va prelua lucrurile , ce are de facut imediat ,si nu va mai sta sa piarda timp sa vada pentru ce interes trebuie sa faca lucrurile ,si cum poate proceda pentru a multumi cit mai bine clienteala politica in asa fel incit sa continue sa cotizeze cum trebuie la partid. Toate lumea stie ca in Romania ,cum vine un alt guvern la putere pierde aproape 6 luni ca sa descopere neregulile facute de predecesori, anul urmator da citeve ordonante de urgenta ,iar apoi tot ce face pana la expirarea mandatului este sa imprestie bani publici si sa multumeaca clientela politica.
  2) Fara o astfel de strategie pe term lung adevaratii investitori vor continua sa ocoleasca Romania
  3) Activitatea parlamentara va fi la fel de haotica si ineficienta ca si acum
  4) Daca se elaboreaza o astfel de strategie Romania va incepe sa fie respectata de catre partenerii Uniunii Europene, iar peste doi ani cand se va incepe discutia pentru Bugetul comunitar, pentru perioada 2013 -2020 Romanai va primi un buget cum trebuie, nu furnituri de sub masa asa cum s-a intamplat in perioada 2007 -2013 ,si aceasta nu este tot ,in plina criza economica ,intr-o situatie in care gradul de absortie a Romania este doar de 10 % in diverse domenii numai sunt fonduri structurale pentru anul acesta
  5) Pentru economia Romaneasca este foarte necesar acest lucru, deoare chiar daca am iesi din criza azi ramanem traumatizati. Este ca in acea situatie in care am suferit un soc puternic suntem in covalescenta si cu greu mai prindem incredere in noi, in cei din jurul nostru si in tot ceea ce se intampla .Astfel de initiativa va provoca un efect psihologic ,daca vreti este o forma de a reabilita un pacient sa il faca sa prinda incredere ,dorinta de a face ceva ,si din acest motive o data ce milione de romani vor fi cuprinsi de un astfel de efect, energia si capacitatata de actiune este mult mai mare.
  6) Pentru politica romaneasca o astfel de initiativa vine ca un balon de oxigen .Intr-un alt proiect vom prezenta diverse avantaje pe care clasa politica le pot avea cu aceasta ocazie

 65. iata dece trebuie o astefel de strategia daca in Romania exista o strategie elborata pe termen lung ,in asa fel incit sa permita o continuaitate in toate ariile de activitate.Guvernul dl-ui Tariceanu ar fi fost obligat sa continue ceea ce a facut dl Nastase insa fiindca lucrurile nu se intampla asa. Cum a ajuns Guvernul Tariceanu la putere a desfintat Ministerul de Turism

 66. 1) Inca din 2004 se stie ca Sibiul devenea capitala cuturala Europeana si urma sa fie vizitata de un anumit numar de turisti. Din aceste motive pentru a face acest numar sa creasca ,inca din 2004 ,trebuia facut ceva in asa fel sa contribuie la schimbarea perceptiei pe care o are Romania, deoarece avand in vedere ca zilnic in tarile lor de origine vad la stiri ca romanii jefuisc si ucid cu singe rece pe cetatenii lor in propria lor tara ,si atunci indiferent cit are fi Sibiul de cultural si cita sete de cultura ar avea nu ar veni s-o stinga in Romania si ar pleca in cu totul alta parte.Din aceste motive oricit de informat ar fi de ceea ce se va intampla la Sibiu nu ar fi avut nici un efect intrucit perceptia data de catre acele imagini ce sunt prezentate zilnic pe la toate televiziunile ,este mult mai puternica decit continutul unei informatii

 67. 2) Din aceste motive inca din 2004 trebuia pusa in aplicare o strategie care este recomandata pentru astfel de situatii in care perceptia criminala a unei tari este deja forte bine cristalizata in mintea umana ,deoarece nimeni nu este dispus sa isi pune viata in pericol pentru nimic din lumea aceasta. Felul in care se procedeaza in astfel de cazuri este prezentat la capitol Branding de natiune. Din cauza ca nu au facut nimic din toate acestea Capitala Culturala din 2007 ,a fost una din cele mai putin vizitate zone vreodata in Uniunea Europeana ceea ce a insemnat o pierdere uriasia pentru Romania, de aici se naste o intrebare :cine a platit pentru aceasta ?cit trebuie sa mai lasam pe politiceni sa aduca prejudii Romaniei fara ca ei sa fie trasi la rapundere? Din aceste motive ca sa terminan o data pentru todeauana cu incompetenta oricarui Guvern care va mai veni la guvernare trebuie sa elaboram o strategie pe termen lung care sa functioneze exact ca si legea fundamentala a Romanei , pana atunci sa continuam sa va aratam ce mai trebuia facut de Guvernul Tariceanu atunci

 68. 3) pe langa o astfel de strategie de schimbare a percetiei pe care Romania o avea si o are in exterior de hot si criminal ,in asa fel incit milioane de turisti sa nu le fie frica sa viziteze Capitala Culturala Europeana ,trebuie pus in practica un alt plan in care Guvernul impreuna cu agentii economici prezentau anumite produse turistice care se intamplau atit la Sibiu cit si la Brasov si pe Valea Prahovei intr-o forma combinata, in asa fel incit in momentul in care turistul isi satisface setea de cultura ,mergea la Brasov si pe valea Prahova sa participe activ in diverse programe turistice care le oferau posibilitatea sa convertuiasca cu ceilalti exact asa cum am prezentat la capitol produse turistice de convietuire .Din cauza ca nu au facut nimic in acest sens dintr-un milion de turisti care au vizitat Capitala Culturala Europena in 2007 ,nici unul nu a trecut si pe la Brasov ,Valea Prahovei ,Bran ,Sighisoara si tocmai de aceea din acel un milion de turisti nici unul nu a mai revenit ca sa viziteze Romania dupa 2007 ,ceea ce denota incompetenta, iresponsabilitatea ,care au adus pierderea de miliarde ,si tocmai de aceea in conformitate cu responsabilitatea ministeriala ,abuzuri in serviciu se puteau lua masuri oricand despre cei responsabil. Din aceste motive politicenii ar trebui sa fie cei mai interesati sa se elaboreze o astfel de strategie pe termen lung deoarece in felul acesta atita timp cit repecta cele stabilite si actioneaza in limita a ceea ce este conceput ,in vederea atingerii unui anumit obiectiv ,nu pot fi trasi la raspundere. In schimb la cum este acum, oricand un grup de cetateni pot considera ca Romania a avut prejudiciu din cauza ca nu s-a facut un anumit lucru ,si sa aiba castig de cauza

 69. 4) inca din 2004 ,Romania stia ca in 2007 va trebui sa stea la masa bogatilor , si atunci avand in vedere aceasta perceptie, faptul ca e o tara de hoti si criminali trebuie sa aiba grija sa schimbe hainele patate in singe, sa arunca armele crimei la gunoi si in loc sa vina la masa bugatilor cu un cutit ,sau topor sa se inarmeze cu un pix cu care ar putea lua fel si fel de notite, iar din punct de vedere a imaginii personale sa renunte la barba si parul neingrijit ,care o ajuta sa se deghizeze si sa vina la o astfel de intalnire cu camasa alba si uniforma exact asa cum se prezinta orice boboc in prima zi de scoala ca sa fie bine primit. de colegi .Din pacate nu s-a intamplat asa cum a fost anuntat ca trebuie sa se prezinte la masa bugatilor ,a plecat din mocirla de unde se cearta ca la usa cortului cu haine murdare mirositoare a petrolul si patata de singe si cu un aspect neingrijit ,si din acest motiv cum a aparut la intrare si a fost prezentat ca un nou venit la masa bogatilor fiecare invitat din politete si- a gasit un motiv si a plecat de la masa timp in care gazda a strans repede bucatele intrucit stie cine era cel care intrase pe usa. In astfel de conjunctura noul venit ,vazand ca nu a fost nici macar invitat la masa a cerut si el ceva furnituri care au ramas pe acolo dupa ce s-a strans tot .Acestea sunt si motivele pentru care dupa doi ani de la post aderare Romania are un grad de absortie de doar 10% in timp ce Ungaria avea dupa aceeasi perioada 35%.Era normal sa se intample asa , aceasta deoarece intr-un moment in care oficiaii de la UE ofera doamnei Monica Macovei ,credit pentru ceea ce face Dl Tariceanu pentru a demonstra ca putea sfida Uniunea Europeana care a dat-o afara si a adus un om din partid intr-un moment in care intreaga opinie publica planetara stia ca dl Tariceanu incercase disperat sa il salveze pe sponsorul sau de partid din ghearele justitiei. Atunci a fost momentul cand Uniunea Europeana prin vocea unui oficial a cerut Guvernului in mod transant sa se faca ceva, si a demonstrat clar ca Romania nu va primi usor bani pentru ca nu dorea ca banii cetatenilor din Uniune sa ajunga in buzunare gresite. Din aceste motive Romania a avut de pierdut si tocmai de aceea intreb :chiar nu exista nici o lege care poate condamna astfel de atitudini sfidatoare a unui guvernant atunci cand aduce prejudicii grav unei natiuni ?Avem memoria atita de fragila incit nu reusim sa amintim aceste lucruri ?Daca imediat dupa aceste atitudini sfidatoare fata de Romania si de UE si dezastrul ce a urmat a venit criza ,unde credeati ca ajunge Romania ?Daca nu ar fi vorba de o tara unde traiesc oameni eu as fi propus pe cei care au venit dupa ei sa le lasa sa se descurce singuri

 70. 5) Daca Romania stia ca in 2007 va adrera la UE si va beneficia de fel si fel de fonduri trebuia, inca din 2004 sa declanseze o campanie de informare ,pregatire ,agenti economici ,autoritati ,Ong-ul ,diaspora ,si comunitatea in general in asa fel incit o data cu aderarea sa stie exact ceea ce trebuie sa faca pentru a beneficia de astfel de fonduri .In acest sens inca din 2004 putea angaja consultanti straini din Irlanda si Spania, tarile care au avut cel mai mare grad de absortie din toate celelalte tari ,si care puteau tine cursuri ,seminarii,dezbateri etc Guvenul Tariceanu nu numai ca nu a facut acest lucru, dar a adus consultanti pe problema de marketing politic, care erau platiti din bani grei ,pentru a-l sfatui cum putea sa ramana in frunta bucatelelor sa faca ce vrea, fara sa fie deranjat de nimeni si aceasta nu a fost tot. Guvernul fiindca era sfatuit din spate de doi cetateni cu probleme grave in justitie si dupa ce au demonstrat ca pot sfida si UE au mers mai departe si s-au gandit ca ar fi bine sa puna mana si pe celelalte palate. In tot acest timp in loc sa se faca autostrazi, scoli ,spitale cu acesti bani ,i-au folosit pentru a atinge ambitiile personale a unor cetateni care aveau probleme cu legea. Acestea nu sunt lucruri care trebuie uitate si punctate mai ales ca au fost posibile datorita cumplicitatii cu partidul PSD ,condus atunci de dl Geoana ,deoarece, altfel o minoritate de 20% nu aveau cum sa conduca Romania nici macar pentru o zi. Daca PSD nu ar fi primit si el ce a primit ,ar fi trantit imediat un astfel de guvern. Din astfel de motive avem un PSD care devine cumplice la o serie de dezastre si nenorociri petrecute din 2005 pana 2008 ,dupa care trece de la statutul de cumplici din umbra, in partener cu drepturi legate musca din bucata, si dupa fuge repede,se spala pe gura si incepe sa vorbeasca de ceea ce nu a facut un guvern din care a facut parte. Din aceste motive ne intrebam :dar chiar suntem prosti? Dupa toate aceste s-au mirat de ce de zece ani dl Basescu castiga alegeri dupa alegeri TOATE AU FOST CASTIGATE PE GRESEALA ADVARSARULUI, inclusiv aceea in care in 2004 Nastase stiind ca avea intreaga mass medie cumparata a subestimat puterea adversarului .

  DACA AR FI SA CAUTAM VINOVATI CARE AR FI TREBUIT SA PLATEASCA
  Pe langa ziaristii santajisti si petromaganti care au stat in spatele tuturor relelor, din momentul in care a vazut ca a fost ajutat sa treaca cu bogancii peste neregulile comise si prejudiciul adus statului roman ,si luand in calcul numarul de ani in care PSD si PNL au fost implicati in guvernare putem vedea ca este aproape dublu ,decit timpul petrecut de PD-L si aceasta in perioada mai putin buna inceputul lui 2004 cand inca cresterea economica era relativ mica, presiunea Uniunii Europene mare ,si 2009 in plina criza si intr-un moment delicat in care alegerea prezidentiala ar fi influentata in orice tara din lume o astfel de guvernare etc

 71. DE CE AM FOST NEVOIT SA FACEM O ANALIZA DESPRE FELUL IN CARE A FOST GUVERNATA ROMANIA IN PERIOADA DE INAINTE SI IN SPECIAL IN 2004 -2008
  Am vrut sa demonstram
  1) datorita faptului ca din lipsa unei strategii pe termen lung care obliga pe fiecare guvern care vine sa continue munca facuta de celelalt ,guvernantii distrug ceea ce fac predecesori lor ,sau nu continua proiectele incepute de acestia sau fac ce vor ,pot ajunge sa puna in practica chiar si ambitie personala a unor prieteni pe bani publici si cum s-a vazut fara ca cineva sa fie tras la raspundere. Din cauza ca nu se elaboreaza o astfel de strategie nu numai ca se mai iroseste o gramada de timp si bani ,dar este obligat de fiecare data sa devina poligonul de incercare pentru ambitia personala a unor indivizi sau grupuri de interese care folosind bani public fac ce vor muschii lor ,in loc sa realizeze ceea ce este cu adevarat important pentru Romania in contextul unei dezvoltari socio –economice care sa fie benefica atit tara cit si poporul sau.
  2) Din aceste motive am prezentat exemplu de lucruri care nu au fost facute si care au adus Romaniei prejudicii nemasurabile si invit pe cititori sa-si imagineze ca la momentul respectiv chiar daca nu exista o strategie pe termen lung ,dar ar fi intervenit in mod hotaritor elita romaneasca ,societatea civila prin vocea unor specialisti si ar fi aratat acel guvern de atunci ce trebuia facut ,iar ei ascultau sfaturile si puneau in practica astfel de sfaturi ar fi ajuns Romania unde este azi ?s-ar fi intamplat o astfel de nenorocire, in care o data cu venirea crizei sa fie cincediati peste 1 milion de oameni intr-o tara in care aproape ca toti romanii au plecat sa munceasca in strainatate ?
  3) O data ce am prezentat lucrurile care trebuiau facute atunci s-a vazut ca din cauza ca nu au fost realizate, ba nu s-a obtinut nici un rezultat, ba Romania a avut prejudicil incumensurabile ,atunci am decis ca este mult mai bine pentru Romania sa nu lasam sa se comita astfel de grozavii, ca apoi sa aratam unde s-a gresit ,si trebuie inainte sa se comita astfel de erori care duc la dezastre ,sa prezentam calea cea buna stabilita nu de o persoana ci de toti factorii de care am vorbit anterior. Numai asa putem evita ca in Romania sa se mai iroseasca resurse, timp si bani, iar in acest sens asa cum am prezentat si in alte capitole trebuie ca autoritatile, guvernantii politicenii ong-uri ,societatea civila ,diaspora ,elita romaneasca sa se intalneasca de urgenta pentru a elabora o strategie pe termen de lung care trebuie pus in practica, respectand anumiti termeni de executie si obiective de atins de catre fiecare guvern care va veni la putere timp de 16-20 de ani. In astfel de situatii se termina o data pentru todeauna cu haos legislativ si guvernamental ,cu pierdere de timp si resurse ,cu legi care sunt facute pentru a creea avantaje unor grupuri de interese in defavoarea tarii.

 72. am prezentat un studiul de caz evident si care ne arata ca pentru a ne apara statului pentru o reforma trebuie eleborat o strategia pe termen lung asa cum am prezentat in alt material Stiu ca dl Basescu are intentie buna la fel si dl Emil Boc si tocmai deacea publicam astfel de idei de proiecte in asa fel incit consilieri lor sa le poate analiza si coate din ele ce este util in vedere unei procesul de desvoltare socio economica a Romaniei Tim de 20 de ani a predominat haos legislativ executiv etc in 2010 am putea alegea o alta retea ceea in care absolut tot ceea ce se face este ghidat de catre o strategia pe termen lung de la care nimeni sa nu poate face abatere

 73. Ma uit on-line la protestul transportatorilor de la RATB .
  Mai rasfoind printre ziare si site-uri citesc cu gura cascata la ultima declaratie a Elenei Udrea de la emisiunea Nasul de labe1 . Suna cam asa :
  ‘ Tara asta mai are nevoie de o dictatura luminata “.
  Ce spui Silver ? Te bagi ? Tu sustinatoare inflacarata si cantareata de ode in versuri !
  Voi sunteti urmasii lui Traian , ai lui Traian Basescu .

 74. PROCESUL DE RECONSTRUCTIE SOCIOECONOMICA A ROMANIEI
  Aspectele general

  Dl presedinte da dovada de multa diplomatie si spune doar reforma statului insa cei de la ora derecreatie .ro merg mai departe si spune ca problemele sunt asa de grave incat dupa 20 de ani in care nu s-a facut nimic din ce trebuie acum trebuie sa facem mai mult decit atat

  Din aceste motive azi in loc sa vorbim doar de reformare statului trebuie sa mergem mult mai profund si sa incepem cu
  RECONSTRUCTIE
  Un astfel de proces se incepe prin a asigura anumita conditie familiei si individului Deoarece numai asa se poate aduce pe lumea un copil sanatos care ulterior va putea sa participa la un astfel de procesul de reconstructie si sa poate sa aiba pregatire si capacitate de a deveni competitivi fata de ceilati cetateni din Uniunea Europeana

  In acest scop trebuie sa primasca educatie potrivita de la parinti si o pregatire profesionala corelata cu nevoile de pe piata muncii .
  Numai asa individual va putea sa fi eficent la locul sau de munca ceea ce insemna ca va contribui in mod corect la productivitatea muncii care duce la cresterea economica si la prosperitate .Pana atunci daca astfel de lucruri nu sunt facute in mod coerent si correlate cu nevoile de care le are Romania,orice masuri ce vor fi luate nu vor aduce rezultate.

  ,

 75. PENTRU O ADEVARATA REFORMA SOCIO-ECONOMICA A ROMANIEI TREBUIE SA INCEPEM PRIN A OFERI FAMILIEI O ANUMITA STABILITATE

  In asa fel incat sa poate sa aiba liniste si conditie pentru a aduce pe lume un copil sanatos .Stim cu toti ca o mama stresata care traieste intr-un mediu nociv si care datorita educatiei are o alimentatie nepotrivita nu poate aduce pe lume un copil sanatos .Dar aceasta nu este tot,cel mai mare factor de neliniste si stres intr-o familie este data si de legea divortului care a fost facuta nu pentru a oferi liniste si stabilitate in familie,ci dimpotriva incurajeaza curvasaria ,infidelitatea, intrucat cei care recurg la astfel de practici nu sunt pedepsiti de nici un fel ,ci dimpotriva incurajati de felul in care este facuta aceasta lege.
  ESTE INADMISIBIL CA INTR-O TARA CRESTINA SA EXISTE O ASTFEL DE LEGE Si tocmai de aceea ne vom adresa Patriarhiei Romane si vom cere anumite amendamente, in asa fel incat intr-un eventual divort provocat de infidelitate ,violenta in familie,droguri ,alocool cel vinovat sa nu aiba dreptul nici la partaj, nici la custodia copilului
  IN ASTFEL DE SITUATIE
  Sute de mii de oameni casatoriti care azi dupa ce isi ating un anumit nivel de buna stare incep sa traiesca fel si fel de fantezii si orgii sexuale de diverse naturi, chiar daca sunt casatoriti ,
  1) nemaiexistand astfel de aventuri extraconjucale cei doi menbri ai familiei vor evita astfel de risipe care azi se fac pentru a intretine un amant sau o amanta
  2) va predomina mai multa linista incredere si stabilitate in familie , ceea ce va ajuta ca cei doi menbri a familiei sa aiba rezultate mult mai mari decit acum in activitatea lor profesionala grija pentru a construi un viitor comun
  va fi mult mai mare decit acum avand in vedere ca se va reduce apetitul pentru aventuri extraconjugale ,atunci statutul de amant (a) va scadea, si in acest sens
  3) multe domnisoare care azi practica aceasta meserie de amanta care trebuie intretinuta cu bani grei va disparea ceea ce va face ca ele sa fie fortate sa urmareasca o pregatire profesionala mult mai serioasa.

 76. DE CE TURISTII SI INVESTITORII NU ALEG ROMANIA
  CA PRINCIPALA DESTINATIA DE VACANTA
  Sau pentru a plasa investia lor ?
  Aceste lucruri se datoreaza in primul rand imaginei nefavorabile pe care Romania o are in exterior. Din aceste motive turisti si investitori ,aleg tari considerate mai sigure din toate puncte de vedere pentru destinatia lor de vacanta sau pentru investitia lor

  S-au vazut ca taxele mai mici si facilitatile de tot fel pentru investitori nu sunt de ajuns ca investitori sa alega o anumita tara ca destinatia pentru investitiile lor mai intervin diverse alte probleme care sunt date de perceptie imaginea publica a tarii respective in exterior in cazul Romaniei.
  Este de inteles o astfel de decizie ,deoarece pleaca de la un mod de gandira rationala in care turistul si investitorul intr-un mod introspectiv se intreaba daca romanii ne fura ne da in cap ,ne taie gatul in propria noastra tara si statul nostru cu toate masurile de siguranta si parghiile legislative nu le pot impiedica sa comita astfel de atrocitati, de altminteri daca mergem la ei in tara Din acest motive ,pentru mai multa siguranta nu aleg Romania ca destinatie, nici pentru vacanta, nici pentru investitie ,si prefera alte zone mai sigur din mai multe puncte de vedere
  DIN CAUZA IMAGINII PROASTE A ROMANIEI IN EXTERIOR
  accesul agentilor economici romani la fondurile structurale ,imprumuturile externe ,este foarte dificil ,poate din aceste motive dupa doi ani de la aderare Romania a reusit un grad de absortie de doar 10% in timp ce in Ungaria ,dupa doi ani de zile depasise procentul de 35% etc.Datorita unei astfel de perceptii pe care Romania o are in exterior ingreuneaza acest proces ,ceea ce duce la descurajarea agentilor economici sa depuna energia necesara si sa iroseasca timpul intr-un astfel de proces. Datorita acestor si a altor motive economia romaneasca are de suferit deoarece , in astfel de conditii pe langa unele consecinte negative care afecteaza nivelul de trai a populatiei , mai avem de a face si cu o alta problema deoarece ,in coditiile unor astfel de situatii nefavorabile romanilor din punct de vedere economic nu exista o concurenta loiala intrucit celelate tari au primit fonduri structurale la timp si in cantitati mult mai mari decat Romania ,beneficieaza de credit mult mai avantajos decat agentii economici romani etc. Din acest motiv perceptia ca fiecare agent economic roman care apeleaza la astfel de fonduri este Hot ,escroc care nu vrea decit sa fure acesti bani ,este profund pagubos si face ca astfel de venituri sa zaca acolo in timp ce milioane de oameni sunt dati afara de la munca, altii din cauza aceasta sunt cu bancile la usa lor gata sa-i scoata in strada etc etc

 77. CUM POATE DIASPORA SA OBTINA LOCURI DE MUNCA MAI BINE PLATITE ?
  Acest lucru se poate intempla numai daca in timp se va putea schimba perceptia pe care au strainii despre Romania si poporul sau .Pana acum nici un Guvern nu a facut ceva in asa fel incit Romani sa nu mai fiu priviti ca hoti si criminali si din cauza aceasta milionae de romania aflati in strainatate au de suferit la fel si familia si tara lor
  Am aratat intr-un alt material ca o imagina buna a Romaniei va aduce mai multi turisti ,investitori, si va ajuta sa se obtina credite mult mai avantajoase si sa se aproabe mult mai usor proiecte de la UE care vizeaza accesare de fonduri de catre autoritati si companii din Romania. Daca guvernele de pana acum ar fi constientizat acest lucru si ar fi actionat in aceasta directie, atunci s-ar fi obtinut mai multi bani de la toate cele 5-6 surse de finatare externe. Fiindca de 20 de ani nu s-a facut nimic in acest sens am putea sa spunem ca avem de a face cu vreo 5-6 robinete in care nu curg venituri
  PANA ACUM NICI UN GUVERN NU A FACUT CEVA IN ACEST SENS IN ASA FEL INCAT
  Sa se poata obtine mai multi bani de la fiecare sursa in parte si nici nu a intreprins ce trebuie in asa fel incit in timp sa poate ajuta la SCHIMBAREA ACESTEI PERCEPTII PE CARE STAINII AU DESPRE ROMANIA SI POPOARUL SAU .Romanii care lucreaza in strainatate au fost lasati singuri sa se descurce, in acest sens ceea ce a facut ca el sa piarda mult timp pentru a determina pe patron sa schimbe parerile despre el sa se convinga ca nu este hot, ca nu ii va jefui casa in absenta lui ca nu ii va viola familia etc DIN ACESTE MOTIVE DIASPORA INTOTDEUANA A SUFERIT .A suferit pentru ceea ce nu a facut, a platit un pret foarte mare pentru ceea ce au facut altii si in tot acest timp doar el si tara lui au fost victima, deoarece altii au profitat de toate aceste situatii si au facut milioane in complicitate cu cei care trebuie sa impiedice sa se intample aceste lucrurile .Pe langa toate acestea
  2) Diapora sufera ca nu se poate bucura cu voce tare de nationalitatea lui
  3) ca nu poate fi privit separat de o perceptie care exista despre romanul in general

 78. Citatul zilei
  Poti sa pierzi averi si ranguri, fericiri cu raiu-n spic:
  Daca n-ai pierdut CREDINTA, n-ai pierdut inca nimic!

  (Folclor)

 79. ***dana mladin – Bună dimineaţa! 😆
  Nu am văzut aseară emisiunea. Am aflat prea târziu când deja era pe terminate… Aşa că nu te pot seconda în discuţie… Eu cred numai în ceea ce aud spus de persoana în discuţie şi nu în ruperi din context…
  Susţinătoarea E Udrea sunt, de ce nu? Unii îl susţin pe Iliescu…
  Ode nu i-am cântat… Dac-aş avea inspiraţie, aş scrie ode pentru un bărbat…
  Dar, Dana Mladin – altceva: aseară, la ora 17.55, am postat adr unui art care ar trebui să dea de gândit oricui, indiferent de apartenenţa politică ori simpatii…
  Nimeni nu a spus, nu a comentat nimic.
  Oare de ce? Oare să fie atât de puţin lucru să-ţi denigrezi ţara şi să-i reclami pe cei care îndrăznesc să laude o instituţie din ţara ta? Ţi se pare firesc?

 80. Conform tradiţiei, astăzi gospodinele vopsesc ouăle pentru sărbătoarea de Paşti…
  Un zâmbet la cafea 😆

  Un barbat bine intra intr-un magazin alimentar si o intreaba pe vanzatoare:
  – Nu va suparati, aveti cumva vopsea de oua?
  Vanzatoarea raspunde cu un zambet sagalnic:
  – Ce te mai ingrijesti, dichisitule!

 81. STATUL. Politia, componenta a statului a fost criticata aseara la TV pentru ca ar fi stabilit o norma de 10 amenzi, pe politist. Comisarii sefi care au intervenit n-au prea aparat-o. Un politist in opt ore cred ca vede sau ar putea sa vada peste 50 de incalcari ale legii la care are datoria sa intervina. Deci ar fi vorba sa amendeze cam 20% din vinovati. Unii parcheaza masina pe spatiul verde apoi ies cu noroiul fie pe trotuar fie pe strada, de zeci, de sute de ori, si nu-i amendeaza nimeni, nu mai zic de motociclisti si altii, sa nu risipesc mult timp. Ce procent din amenzile ce ar trebui date, ar sugera acei TV-isti utili si cei ce le cinta in struna, 0%, 100% ? Puteau sa critice politia pentru atatea altele: ca s-a lasat insultata, impinsa, lovita, de o judecatoare, sau de o profesoara, vazute la TV, si nu le-a INCATUSAT imediat, cum se vede pe alte TV in tari mai avansate, pedepsiti fiind tot politistii care au incercat sa apere STATUL si legea, sau ca s-a lasat jefuita la Timisoara in propria casa, dar nu pentru ca vrea ca politistul sa inceapa sa-si faca datoria cu mai multa eficienta, numarul amenzilor dand o buna indicatie in acest sens. Numarul amenzilor sa scada cu cresterea nivelului de civilizatie si respectarea legilor, nu cu lenea sau indiferenta politistului, omit spaga, cum probabil ar vrea acei TV-isti.

  Similar 30 mar 10 13:16

 82. @ Silver , buna
  Te referi oare la laudele CE aduse DNA-ului ?
  Daca da , atunci hai sa ne gandim la ce a devenit tara asta . Un stat politienesc cu profunnde legaturi dictatoriale .
  O tara in care este incurajata non valoarea si dispretul pentru identitatea nationala .
  O tara cu o guvernare superficiala , fara solutii , gata oricand sa fie vanduta pana la plasele pentru imprumuturi haotice care nu-si gasesc locul in economia nationala .
  Si cine este girantul ? Nimeni altul decat poporul asta supus psihologic , paralizat din temelii .
  Explica-mi tu cum vezi ca lucrurile sa se aseze . Arata-mi un singur domeniu economic care respira dupa astfel de solutii si tratamente . La ce vor duce toate aceste inovatii intr-un stat de drept , un stat democratic si european ?
  Chiar tu , Silver nu simti nimic ce se intampla in jurul tau ? Familia sau vecinii tai sunt linistiti ?

 83. ***dana mladin scrie – Un stat politienesc cu profunnde legaturi dictatoriale . Dacă ar fi aşa cum spui, nu ar exista la noi atâţia Voicu, Hrebenciuci, Vanghelii, Mazăre, Mitrea etc şi nici tu nu ţi-ai permite să condamni, să araţi cu degetul pentru că, indiferent cine-ai fi, ţi s-ar închide gura automat şi poate definitiv. Îţi aminteşti liniştea din perioada 2000-2004? Eu da, mi-o amintesc… Şi, pentru că am trăit şi înainte de ’89, încă nu am uitat cum se manifestă dictatura…
  O tara in care este incurajata non valoarea… Da, ai dreptate… O ţară în care cei bogaţi îşi cumpără diplome de licenţă şi doctoratele de la tarabă… Cine a permis? PSD pentru că ei au guvernat şi când nu au fost la guvernare…
  … dispretul pentru identitatea nationala N-am remarcat.
  O tara cu o guvernare superficiala Nici eu nu pot spune că sunt mulţumită de actuala guvernare dar am răbdare. Măcar guvernanţii de acum se străduiesc, încearcă. În câteva luni, un guvern pe muchie de cuţit, nu poate repara ce a distrus PSD în 20 de ani. Pentru cât s-a furat şi cât s-a distrus, nu poate fi învinuit un partid, nu poate fi învinuit PDL.
  imprumuturi haotice? Oare de ce? Ce a făcut PNL secondat de PSD în 2008, în ultimele luni de guvernare? Ce a făcut PNL cu banii ţării? Pe ce i-o fi risipit? Şi-apoi, criza în care se zbate lumea, nu a fost provocată nici de PDL nici de Băsescu cum se încearcă să se insinueze… Ce se întâmplă la noi se întâmplă în toată lumea afectată de criză. De ce crezi tu că viaţa noastră ar fi fost altfel cu PSDPNL la guvernare? Ferească Dumnezeu!
  poporul asta supus psihologic , paralizat din temelii . Asta este starea poporului impusă acum 20 de ani de Iliescu şi partidul lui de golani, de derbedei care au distrus tot fără să pună nimic în loc…
  Explica-mi tu cum vezi ca lucrurile sa se aseze . Nu pot să explic pentru că eu nu sunt guvernant… Habar n-am… E treaba celor aleşi să facă lucrurile să se aşeze… Nu-i nepăsare, nesimţire şi nici apatie. E simplu – neştiinţă…
  un stat de drept , un stat democratic si european Despre care stat vorbeşti tu?
  Chiar tu , Silver nu simti nimic ce se intampla in jurul tau ? Ce se întâmplă?
  Familia sau vecinii tai sunt linistiti ? Da, ne pregătim toţi de sărbători… 😆
  Întreb şi eu acum: tu gândeşti ca un democrat şi chiar ai vrea să vină din nou la guvernare şobolanii roşii? Poate da, aşa vrei tu dar cu tine să trăieşti departe de ţară, nu-i aşa?
  Câtă ipocrizie, Doamne!

 84. Silver,
  Te ostenesti prea mult,
  era destul doar: “Câtă ipocrizie, Doamne!”

 85. Silverstar spune :

  “Oare să fie atât de puţin lucru să-ţi denigrezi ţara şi să-i reclami pe cei care îndrăznesc să laude o instituţie din ţara ta? Ţi se pare firesc? ”

  Asta e un fel de “dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine “? Pai ce facem, ascundem gunoiul sub pres, aparandu’ne saracia, prostia si nevoile si neamu’ ?
  Ce neadevar a spus femeia ? Basescu s’a angajat sa combata coruptia, iar rapoartele catre UE sunt doar minciuni.

 86. Sa ne aparam Statul, in traducere libera ar insemna “Nu ne vindem tara ” ???

 87. Ticalosie trasa la indigo-din buncarul in care sta ascuns DAN VOICULESCU,l-a scapat din lesa PE TOLONTAT,trimitindu-l sa arunce cite-va grenade defensive in curtea min. pastorit de doamna udrea./
  scenariul se repeta tras la indigoo,va mai aduceti aminte primavara anului 2009?
  eu da,asa ca iata cum nimic nu-i nou sub soare,poate doar FOAMEA,mult mai mare ca in 2009 a unor jurnalisti.
  uitati-va atent la privirea sui a lui TOLONTAN………………..veti intelege rapid ca aveti in fata OMUL NEGRU.

 88. ***Zapa – Bună! 😆
  Ce s-a întâmplat? Vrei, te rog, să povesteşti? Mai am treabă la bucătărie şi nu am timp să stau pe TV-uri.
  Mulţumesc!

 89. silvestar-CAUTA IN GAZETA SPORTURILOR-vei gasi acolo o poveste de doi lei.
  ceva, ceva s-a vb acum dupa masa la tv.
  dar,din cite vad e din nou in pregatire un scandal.sigur anul asta nu au nici o sansa sa mai faca o COMISIE DE ANCHETA………WOW CE LE-AR PLACEA.

 90. P.S.-ma mir ca nu au aparut deontologii,cu dezbatrea pe blog.
  aloooooooooo,unde sunteti fratilor?mai bateti covoare,faceti maionezeeeeeeeeeee,ati primit PRIMA DE PASTI?
  HAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIII

 91. Madalina-numai salutari de bine din partea mea………….si nu ma pot abtine,te intreb stii sa faci prajituri bune?

  Administrator:
  Buna Frank! Torturile sunt specialitatea mea 😆 .

 92. In Romania lui 2010 politistii sunt evaluati de un…soft de calculator !?Cuantumul amenzilor e un criteriu de evaluare…deci romani pazea…Ma intreb serviciul de resurse umane ce rol mai are in institutia Politiei ?Cum poate un soft sa analizeze obiectiv munca unui politist?

 93. Madalina…daca mai esti pe aici…intr-adevar torturile sunt specialitatea ta…multumesc pentru cel pe care l-am”comandat”astazi… 😉
  Noapte buna…!

  Administrator:
  Cu placere N.G.
  Noapte buna!