781 thoughts on “S-AVEM SUCCES!II

 1. @moro

  Pe linga faptul ca suntem rasisti, mai suntem si “nombrilisti” ( furculition), ca sa inteleaga si Zapa, ne credem buricul pamantului. Adica europarlamentarii romani se plang la UE pentru descriminarea romanilor in UE, dar in secuime instaleaza administratori romani, aterizati de prin Moldova…..”Noi” avem dreptul sa’i trimitem la ei in tara pe unguri daca’si cer drepturi, italienii spaniolii, englezii…nu.
  PS. Cat de fericit e Zapa ca unii politicieni romani i’au spus ca situatia economica din Ungaria e mai critica decat in Romania, dar de fapt el nu stie ca e invers, pentru ca Boc zicea acum o luna ca iesim din recesiune, iar Basescu a constatat ca abia acum am intrat in recesiune…….

 2. A propos de tiganii din Belfast, credeti ca Biserica Ortodoxa si’ar fi “spurcat” lacasul cu oameni de alta confesiune, catolici de exemplu…..? De fapt, n’o fac nici pentru proprii enoriasi…..sunt capabili sa’i lase in strada sa moara de frig…daca nu dau “taxa”….

 3. Conform unui raport BEC EBA a primit donatii mai mari decat UDMR, PRM…..dar se stie ca acele donatii se vor reintoarce la donatori sub forma de contracte sau functii, in timp ce Basescu si PD-L lupta impotriva coruptiei……..

 4. @cmorosanu,

  Regret, dar eu sunt la polul opus în raport cu etnia în discuţie atât din cauza conflictelor directe dar mai ales din cauza uluitoarei uşurinţe cu care românii i-au lăsat să li se urce în cap, până la cel mai înalt nivel.
  Când am ocazia sunt de-a dreptul demonstrativ, de exemplu mă ridic de la masă şi ies dintr-un restaurant în care intră ţigani chiar dacă plătesc o consumaţie neconsumată. Mai greu e prin avioane, dar măcar am satisfacţia că cei mai mulţi dintre ei mor de frică în timpul zborului… Am stat odată lângă un ţigan cuprins de panică şi care tot zborul a suflat într-o pungă de rău de aer spre amuzamentul însoţitoarelor de bord şi al meu evident… În puţine cuvinte, pe mine, dacă nu mă deranjează, etnia asta nu mă interesează. Ţiganii au elite, au bani grămadă să se emancipeze singuri… Dacă însă e vorba de etnii aşa, mai larg, nu pot să nu reproşez românilor fascinaţia pentru orizontul ţigănesc în contrast cu respingerea oricăror forme de colaborare raţională cu minorităţi de prima mână, pe care le-au respins, le-au alungat sau le-au vândut. Katrina a ridicat o problemă interesantă şi chiar o să verific dacă biserica ortodoxa română asigura protectia oricarei persoane patrunse in interior. Am rezerve, fiindcă am aproape de mine exemplul uluitor al atitudinii de respingere pe care BOR o are faţă de o româncă ortodoxă, fiică de preot dar măritată cu un evreu…

 5. @ cenushares
  Ideile au fost transcrise pe PC in graba si nu de catre Dna Mazurencu, ci in numele acesteia. Eu cred ca importante sunt sugestiile.

 6. elevule

  cea mai tare sugestie a fost cea cu turismul ecumenic adresat femeilor singure si sarace……o noua forma de exploatare a fraierilor saraci, pentru salvarea economiei nationale…….Din start, turismul ecumenic este doar o aiureala electorala fara nicio valoare turistica……
  “Dezvoltarea turismului ecumenic. Atat de multe femei pensionare singure cu resurse financiare precare ar trebiu sa aiba acces la acest gen de turism. ‘

 7. E cam mare tacerea de pe acest blog….Ce se intampla ?Am epuizat toate subiectele vis a vis de turism ,de dna Udrea ,de politica PDL-Boc-Blaga -Basescu ?Din care doi posibili candidati la Prezidentiale ,unul iepuras altul ogarul care ajunge la finish ?
  Blaga e buldog dar poate fi si iepuras in inimioara ….a demostrat-o la candidatura pentru Capitala …
  Boc e mai sprintar si mai bursuc ….dar tot iepuras in blana de bursuc …care poate sari oricand la perlele coroanei ….Il simt si ii simt deja dorintele napoleoniene …..isi cauta mereu bastonasul de maresal …..

 8. KATRINA ..Postarea Dnei Profesoare prin mana Elevului e poate dictata de compasiune fata de femeile respective …si poate tusata de propria conditie de femeie singura si bigota …..Poate ar trebui ca ministerul turismului sa faca turism matrimonial ecumenic …preot sau calugar este si poate oficializa la solicitare casatorii de o vara sau de mai multe veri…..
  Poate ar trebui si un turism caritabil …..tichete de vacanta la primarii care sa distribuie la mamele singure,vaduve ,matusi ,surori ale primarilor ,consilierilor etc….
  Poate primariile sa le distribuie si la someri,asistati sociali care sa aiba dreptul de optiune : ori la turism ori sa le vanda pentru a-si plati intretinerea ca altfel devin turisti permanenti ai Romaniei in diferite locatii indicate de Primarii ……
  Dar la modul serios …turismul trebuie sa atraga in primul rand straini care pot chiar si prin pensionarii Europei occidentale sa contribuie la dezvoltarea turismului si la economia romaneasca …
  Poate trebuie redeschise,renovate ,remodernizate statiunile balneoclimaterice pentru straini dar si pentru romani …..Daca economia merge pe acest trend descendent in anul viitor nu vom prea vedea turisti romani prea multi …..chiar si interlopii si marii oameni de afaceri cu odraslele lor isi vor epuiza resursele si se vor gandi de doua ori inainte de a pleca in vacante ….

 9. @moro

  “Ie” cam scumpe tichetele pentru asistati social, cand se poate rezolva doar cu doi mici si o bere sau in cel mai fericit caz PD-L cu o plasa cu carnati….iar coruptii care au dat brichete, pixuri, pitici de gradina, elefanti, cocori, dropii si caschete, n’au decat sa’si puna pofta’n ….cui.
  Comentariile asupra destinatiilor ecumenice din turism se epuizeaza rapid, dar ideea cu turismul ecumenico-matrimonial ar aduce milioane de adepti, calugari si alte soiuri de clientela…..

 10. e deja intrat in cartea de istorie recenta faptul ca PSD este un partid care incalca in extaz orice lege,dar mai ales libertatile individuale.
  stim ca in intervalul 2000-2004 in perioada guvernarii nastase presa si tv. erau incalecate de guvernul nastase iar cenzura lucra la capacitate maxima.
  cu toate ca oficial in perioada 2007-2008 psd nu a fost la putere a reusit sa-si instaleze omul la conducerea TV.R.[ALEXANDRU SASSU]urmare a trocurilor smecheresti cu pnl,continuind aceleasi metehne din anii cind adrian nastase bagase hotarit pumnul in gura mass-media din romania.
  dar ce mi se pare si mai cumplit este ca si astazi suntem cam in aceiasi situatie.
  asa se face ca suntem din nou in fata unui scandal la TV.R.1.conform ziarului COTIDIANULUI,care publica astazi un articol in care se precizeaza ca in 6 iunie cu o zi inaintea alegerilor la telejurnalul de seara este impus ca invitat liviu dragnea vicepresedinte psd,care fusese invitat in calitate de pres. al c.j.
  ce mi se pare de-a dreptul scandalos si un atentat la libertatea de exprimare si incalcarea drepturilor jurnalistului este faptul ca realizatorul Mihai constatin a primt intrebarile prin telefon si e-mail fiind fortat sa i le puna invitatului.
  cred ca ati inteles-TV.publica pe care noi o intretinem prin abonamentele platite este considerata de geoana-iliescu si ai lui ca fiind o anexa a psd unde bunul plac al partidului trebuie sa troneze.
  iata cum disperatii pesedei nu se mai multumesc cu sprijinul pe fata pe care il primesc din partea celor trei trusturi :
  ANTENELE LUI DAN VOICULESCU
  REALITATEA CATAVENCU-A LUI S.O.V.
  TRUSTUL ADEVARUL-a lui dinu patriciu
  si atunci ma vad obligat sa intreb din nou cum e posibil ca romanii sa uite cine este acest psd,cum e posibil sa nu inteleaga ca acest partid niciodata nu se va desprinde de obicieurile unui partid dictatorial ,practitcate de inaintasul sau pcr.
  cum sa nu-i dai dreptate pres. basescu ,cind acum cind nu are decit foarte putina putere face ce face,daramite cind va ajunge sa detina din nou puterea cam ce credeti ca va face?
  ma intreb cum au curajul sa vorbeasca despre democratie si alte alea?

 11. FRANK…Buna dimineata ….Am avut aceeasi senzatie ca si tine despre PSD 2000-2004…..si nu numai privind control si monitorizare TVR ci in multe domenii sociale si culturale de activitate ,la nivel central si in teritoriu …..
  Dar am acceasi senzatie despre PDL -Basescu de acum …..plus PSD ….Grea povara ….
  Privind trusturile mentionate de tine ca ar fi subordonate cred ca gresesti …Am vazut pe Antene comentarii destul de acide si la adresa PSD plus membrii de vaza cat si la adresa Basescu-PDL …
  Cred ca trusturile respective fac politica de opozitie la putere ..ceea ce e foarte bine ….Ne-ar incaleca de tot cei peste 70% din aceasta alianta la guvernare fara aceste trusturi ….
  Priveste in ansamblul politicii media ale acestor trusturi …poate suplinesc lipsa de putere a opozitiei actuale a PNL ..ceea ce iar e de bine ….
  Ceea ce irita la aceste trusturi ..la adeptii si simpatizantii Basescu este critica la adresa presedintelui..de fapt monitorizarea zilnica a sa …Frank…e normal acest lucru ..avem un singur presedinte si trusturile nu au termen de comparatie …poate doar cu trecutii presedinti ..dar subiectul nu e de interes major pentru rating al trusturilor ..asa ca Dl Basescu ramane calul de bataie al trusturilor si anumitor emisiuni …Nu ti se pare ca neocupandu-se de Presedinte acesta ar derapa mai repede decat normal datorita consilierilor sai de la Cotroceni fara aceste trusturi?

 12. Buna dimineata!
  Voua nu vi se pare ca madame Andronescu e cea mai mincinoasa ministru din acest guvern? Nu este coerenta si aproape ca uita lucruri esentiale de pe o zi pe alta, ma gandesc sa nu aiba totusi probleme de sanatate! Chiar nu sesizeaza nimeni? Trebuie corectata si ajutata mereu de la presedinte pana la colegii de guvern, poate oboseala a ajuns-o din urma….cred ca se cere o interventie asupra ei si a ministerului, altfel se duce naibii invatamantul. Sigur este depasita de evenimente creeaza numai confuzii, bulverseaza tot sistemul de invatamant.

 13. E clar psd, nu mai guverneaza. Se joaca doar de a guvernarea. Nu au nici un fel de initiativa, nu se zbat, nu participa la sedinte, sunt practic de decor. Ati vazut ca toate ministerele lor sunt inexistente. O sa ziceti ca n au bani suficienti, nu i chiar asa. Scopul lor acesta a fost, sa poata jongla in avantajul lor acum pe criza si la toamna si dupa alegeri. Iata ca le merge, pdl nu zice nimic si mi se pare curios!

 14. PSD vrea sa fie imaculat la toamna. Nici geoana nu mai misca in front si face pe mieluselul, pe diplomatul si a dat seama ca a “sarit calul” prea repede cand si a lansat candidatura, tactica a fost gresita iar acum joaca rolul lui Simon Templar, dar sa l mai joace si bine sa ne amuzam si noi… 🙂

 15. Lulu
  Buna dimineata. PSD si cand era singur la guvernare, tot se facea ca guverneaza, tot fara initiativa, tot de decor si interes strict personal. Nu e o noutate, dar asta a rezultat dupa ce romanii au votat. Cat priveste pe femeia aia de la ministerul Invatamantului, am observat si eu ca nu prea face parte din decor si nu prea are calitatile unui demnitar. Mai ales acolo. Dar si daca femeia respectiva este ministru, ea este un ministru mincinos, nu ministru mincinoasa. Poate ca totusi este putin bolnava, dar comunistii PSD-isti, nu retrag pe nimeni din functii, decat prea tarziu.

 16. Ha,ha,ha…dl Basescu a spus d lui Liiceanu ca: scoala scoate tampiti!!!!!! Mamaaaaa iar a dat-o in bara Presedintele nostru…Pai si d lui a spus candva ca nici el nu prea a invatat carte si uite ce a ajuns…PRESEDINTE de TARA. Nu mai inteleg nimic, poate e mai bine asa, nici nu merita efort 🙂

 17. LULU ..Buna dimineata ….Invatamantul nu e bulversat datorita lui Andronescu si sigur nu are nimic fizic ..poate surmenaj ,stres …singura ei “vina” e constructia sa nativa si educationala care o impiedica sa fie tupeista,nesimtita si mincinoasa …care sunt acum dezideratele si atributele unui bun politician …ar mai trebui sa fie foarte vocala si mediatizata ..ceea ce se vede de la distanta ca o deranjeaza ….
  Incearca sa-i analizezi constructia morala,intelectuala si educationala si raporteaza rezultatele la jungla in care incearca sa supravietuiasca …PDL-Basescu-sefi PSD ….
  Si cand primesti sub 6% din PIB pentru educatie din care iti mai taie la rectificare in conditiile in care si Basescu si PDL si PSD au declarat in alegeri si dupa ,invatamantul ca prioritate nationala …cand proiectele lui Miclea sunt folosite doar ca arma politica ,atunci cand Basescu declara prioritare specializarile in tinichigerie,mecanica auto,ospatarie etc…..Si cand “apoteotic ” Basescu incheie critica la adresa ministrului invatamantului …”Nu taiati orele de sport ” ….comentariile sunt de prisos …pentru ca politica Basescu -PDL in domeniul invatamantului ca prioritate nationala exclude din start bani pentru salariile profesorilor ,bani pentru investitii in infrastructura si incearca sa “rezolve ” problemele invatamantului transferandu-le in sfera birocratica de reorganizare ,planuri si proiecte de viitor care nu costa nimic nici Cotroceniul ,nici bugetul …..Totul devine o hohaiala si gargara politica …toata buna credinta a lui Basescu si PDL se duce ca puiul cu ata …..
  Toata bunavointa ,buna credinta si munca lui Andronescu devin inutile ….invatamantul la fel de “inutil” in ordinea prioritatilor de la Cotroceni si PDL ….Util doar pentru lupta politica a celor mai sus mentionati …
  O zi frumoasa ca tine iti doresc

 18. Daca nu puneam in FATA MADAME Andronescu da, era asa cum spui tu. Dar eu am spus clar ca: DOAMNA Andronescu este cea mai mincinoasa … nu puteam spune asa cum vrei tu, adica: doamna Andronescu este cel mai minicinos ministru….. Deci, este corect….dar e bine ca ai incercat, eu nu incerc la altii astfel as demola fraze intregi 🙂
  Va las, spor la …fiecare ce are de facut.

 19. LULU ….Presedintele Basescu stie ce spune cand afirma ca scoala romaneasca scoate “tampiti” …
  doar are exemple in imediata sa apropiere …..numai ca de durere si oftica generalizeaza nepermis …daca ne gandim la premiul NASA pentru proiectul celor din Constanta ….la care el nu avea cum sa participe sau sa-i cunoasca macar pe protagonisti si castigatori ….dar nici consilierii sai de la Cotroceni care croiesc proiecte nu pentru NASA ,Nobel sau Pulitzer ci doar pentru parlamentul european si prezidentiale….

 20. Da Moro asa e, dar nu trebuia sa generalizeze. El a jignit si pe cei amintiti de tine. Ce vor spune oare elevii nostrii care invata cu adevarat, auzind aceasta fraza?
  Si tu sa ai o zi frumoasa ca noi toti asa e corect 🙂

 21. @ lulu
  E doar o parere sau cu adevarat la majoritatea institutiilor publice – exceptand cateva cazuri punctuale cand, sa ma ierte dumnezeu, probabil trebuiesc rezolvati niste baieti – se manifesta o lancezeala, un mers in gol, determinate probabil de schimbarile de sefi, de lipsa de solutii, dar si de o stare de asteptare a “ce va fi la toamna” ?
  Dumneavoastra, in zona dumneavoastra, cum percepeti acest fenomen ? Se manifesta el ?
  Va multumesc si va doresc o zi buna.

 22. in primaria in care lucrez a fost lancezeala …pana azi .
  cand a venit zvon de concedieri.
  solutii?
  aceleasi
  haos provocat si intretinut!

 23. IERI-fara a sti ce urmeaza am afisat un text pe bloggul dl A.N.-text in care faceam un mic istoric al ultimilor 9 ani,amintindu-i dl. nastase urmatoarele:
  1.-]-in 2001,dl nastase a organizat o potera,gen vestul salbatic alcatuita din procurori,delatori,si tot felul de gindaci pesedesti ,pe care i-a pus pe urmele lui traian basescu si dosarului flota.intentia declarata fiind dezintegrarea pd si distrugerea lui traian basescu.
  2.]-4 ani a tocat potera banii publici nereusind sa-l agate pe basescu cu nimic-ba, reamintesc celebrele stenograme pesediste,in care min justitiei de atunci rodica stanoiu se angaja sa faca un dosar fals.
  3]-i-am mai reamintit dl. nastase ,geoana si iliescu ca ei au patronat unul din cele mai corupte guvernari din istoria rom. fara ca ei sa dea socoteala si sa se explice in fata procurorilor si a judecatorilor.
  textul a ramas in moderare si a disparut,mai as aminti ca pomeneam si de dl. necolaiciuc,la vremea respectiva inca liber.
  ce am vrut de fapt sa spun,emilian cuteanu,necolaiciuc,sunt deja 2 pesedisti importanti unul condamnat celalat arestat de f.b.i
  de ce am scris aceste rinduri?ca un raspuns clar la intrebarea-ce ati facut dl presedinte cu coruptia?unde sunt tepele?
  hopa,au aparut baieti primele tepe in care sunt atirnate capete de pesedei.numai ca pe linga spinzuratele capatini de pesedeii mai vine ceva-reactia opiniei publice,reactie furioasa care se va indrepta spre pesedei .
  iata de ce ADRIAN NASTASE-psd+pc+pnl=udmr sunt disperati,acesta-i motivul pt care au fugit din sala si l-au protejat pe nastase.
  ce va urma?un dezastru pt pesedei si peneli,pt geoana si crinulet,pt ca boborul va taxa violent aceste partide.
  tavalugul a inceput sa se urce peste acesti domni cu minute lungi si buzunare….
  sper sa nu aud ca oresce bloggeri au plecat in bejenie,m-as supara rau de tot.

 24. dosarul invatamintului romanesc-ce am tot spus pe acest blog,de multe ori,cirdasia dintre leaderii de sindicat si politicieni din psd ,a confirmat sl pres. basescu.
  dar personal sunt incintat sa vad ca aceasta legatura bolnava care macina invatamintul romanesc este pe punctul de a fi dezintegrat.
  odata cu descentralizarea invintamintului si trecerea scoliulor in directa supraveghere a autoritatilor locale va produce un adevarat cataclism.
  de ce?pt ca multe gasti,construite pe actualul sistem comunist ,care au in compozitie sindicalisti,si baieti din insp[ectorate,pur si simplu vor sucomba.
  ei sa vedem ajunsi la mina parintilor cum vor mai motiva profesorii lenea,nemunca,lipsa de respect fata de morala si educatie.
  multi vor disparea din invatamint raminind amintirii neplacute,de genul omul nepotrivit la locul nepotrivit.

 25. Zapa,
  Cred ca ce nu afiseaza AN, poti posta la la Anca, desi ea acum este toata numai o mama de gemeni. Acolo vin si din cei ptr care ai postat tu la AN blog.
  Deasemeni analize cum zici ca ai postat acolo poti si chiar te indemn sa postezi si aici, ele or sa apara si vor fi si cativa care te vor contrazice.
  De ce esti egoist si-i dai prea mult AN-ului? 🙂

 26. Zapa,
  Totusi de si sunt de acord cu fondul celor spuse de B. il rog sa fie mai atent si mai grijuliu cu expresia folosita macar ca peste un timp sa nu fie nevoit sa dea explicatii sau unele retractari, chiar si partiale.

 27. Mesaj importamt pentru cultura generala a lui Zapa zis si King la ei in sat.

  “Fostii oameni ai Securitatii si-au gasit locuri caldute in toate partidele.
  Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a verificat aproape 15.000 de persoane anul trecut, din care a deconspirat peste 200 de fosti lucratori ai Securitatii, peste 600 de fosti informatori si a trimis in instanta aproape 300 de dosare, pentru constatarea colaborarii cu Securitatea ca politie politica
  Cei mai multi descoperiti in 2008 au apartinut, in ordine, PDL (11), PNG (9), PNL (8) si PRM (8). Adunati in coalitie, PSD si PC conduc insa la capitolul “turnatorii de ieri, politicienii de azi”, cu 15 fosti colaboratori. ” RL

  Hahahahahahaha!!! PD-L pe primul loc…..

 28. ministerul condus de monica iacob-ritzi (pdl) a cheltuit 800 000 opt sute de mii de euro) pentru doua concerte care la pretul pietei ar costa 30 000 (treizeci de mii de euro) … 🙂

 29. pentru ca nimeni nu’mi raspunde o sa’mi raspun singur

  cenushares,

  le trebuie bani ca sa poata lupta cu coruptia … 🙂

 30. Iliescu basma curata…!!!!?????

  “Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în dosarul privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, scoaterea de sub urmărire penală a lui Ion Iliescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de propagandă pentru război, genocid, tratamente neomenoase şi complicitate la tortură. Fostul preşedinte a fost scos de sub urmărire penală şi în dosarul Revoluţiei. “

 31. Aha, pricepui, dl Presedinte a raportat fraza celebra ca …scoala scoate tampiti…strict la mediul din jurul d- lui, altfel nu pot intelege cum un om cu functia suprema in stat jigneste nu numai elevii silitori cat si dascalii adevarati. Parintii d lui or fi fost tot dascali, a trait intr un mediu intelectual? De- o sti ce inseamna invatatura cu adevarat! Si mai uita ca TAMPITII aia, nu rezulta datorita profesorilor ci, datorita genelor transmise de la parinti, precum genele d- lui date fetelor din dotare… Nu pot sa cred, m a dezamagit , nu mai merita creditul celor care se respecta, celor cu decenta, celor care au rusine… Daca a gandit asa cum spun mai sus, atunci sa o spuna public.

  Katrina nu te mai framanta, nu te mai agita, la noi toti sunt onesti (ma refer la iliescu si altii ca el), prosti si fraieri dupa gandirea unora…

  Cenush, pai informatia ta e cel putin ciudata! Valoarea concertelor…or fi fost poleiti in aur participantii!!! Zic si eu ca am dreptul. Rezulta de aici ca nu avem nico criza, nicio recesiune si ca totul este OK. Ca de aia traiesc eu bine 🙂

  Necolaiciuc asta in ce perioada a furat si de l au lasat? 🙂 Saracu’ greu i-o fi fost bietului om, ce povara a avut de dus…acolo pe malul oceanului 😉

 32. a mai aparut un Nicolaiciuc,pe nume Monica Iacob -Ridizi ministru TS in cabinetul lui Basescu…..a facut jaf la minister cu banii ,a cheltuit 75000euroi pentru o scena ….in toatal cca700000moneda europeana pentru manifestarile din 1-2 Mai ….cine spune ca suntem in recesiune ….alo Basescule i-ati protejatele si tragele de codite ,poate are cineva curiozitatea sa vada cat a cheltuit si min. Turismului pentru iarmaroacele facute de Paste ….o sa avem surprize ….astia au absolvit scoala de timpiti de care face vorbire Baselu ,au mai facut si un curs de hotie ,si-au completat studiile ….ce are de spus Morar de la DNA ,nu are motiv se se autosesizeze….

 33. tariceanu, cel mai bun prim-ministru pe care l’a avut romania vreodata .. 🙂

 34. lulu,

  nu vrei sa stii ce’i cu nicolaiciuc … dac’o sa afli n’o sa’l mai iubesti pe basescu .. 🙂

 35. Dosarul complicat al invatamintului romanesc,se pare ca reaprinde tot felul de controverse ,tratate de cei implicati intr-un fel s-au altul in invatamintul romanesc cu mult ,foarte mult subiectivism si judecind sectar un serviciu gratuit oferit de statul roman,deci pe banii romanilor generatiilor care vor veni sa ne inlocuiasca pe noi care astazi suntem activi.
  sigur ,intr-un sistem in care sunt angrenati aproape 400.000 de mii de oameni sunt si exceptii,oameni dedicati meseriei pe care si-au ales-o si pe care o practica cu vocatie si multa daruire,toata stima pt toti acesti bravi profesori care muncesc intr-un mediu ostil,creeat si intretinut in primul rind de zecile de mii de profesori care n-au bnici o legatura cu aceasta nobila meserie,de fapt un mod de a fi ,de a trai,de a daruii din prea plinul cunostiintelor tale.
  bon,toata lumea intelege ca sunt oameni dedicati,dar ce ne facem cu ceilalti citeva sute de mii de neoameni,de adevarate tumori maligne care s-au instalat in invatamint si scot pe banda cretinei inutili romaniei,ajungind sa fie propiilor dusmani,niste inadaptati care ajung in circa statului pe post de someri de intretinuti din banul public din taxele si impozitele celorlati care de bine de rau s-au integrat si mai sunt atrasi de munca.
  cit de ingrat trebuie sa fii sa refuzi a vedea dezastrul din invatamint si mai departe din societatea romaneasca ,provocat tocmai de iresposabilitatea unor degenarati care au ajuns sa lucreze in invatamint si pe deasupra platiti de intreaga societate.
  adica ne facem ca nu vedem ce se intimpla la nivelul moralitatii acestor oameni?
  teze unice aiure
  -bacaloreate trucate pt bani
  universitati pe post de diplome false
  profesori care isi abandoneaza nevestele pt a-si ostoii pofetele cu elevele
  profesoare care dau lectii de erotism pubertilor
  profesoare intrate in lumea sexului si a retelolor care vind placerea si sexul.
  si…….ma opresc .adica cu astia vrem noi sa avem o romaie civilizata,adica astia pregatesc viitorii romani care vor trebui sa-i concureze pe ceilalti europeni?
  cita albeata pe ochii trebuie sa aive unii romani ?refuzind sa vada adevarul care ii incaleca si le bate obrazul?
  si atunci intreb cine exagereaza TRAIAN BASESCU,

 36. Dosarul complicat al invatamintului romanesc,se pare ca reaprinde tot felul de controverse ,tratate de cei implicati intr-un fel s-au altul in invatamintul romanesc cu mult ,foarte mult subiectivism si judecind sectar un serviciu gratuit oferit de statul roman,deci pe banii romanilor generatiilor care vor veni sa ne inlocuiasca pe noi care astazi suntem activi.
  sigur ,intr-un sistem in care sunt angrenati aproape 400.000 de mii de oameni sunt si exceptii,oameni dedicati meseriei pe care si-au ales-o si pe care o practica cu vocatie si multa daruire,toata stima pt toti acesti bravi profesori care muncesc intr-un mediu ostil,creeat si intretinut in primul rind de zecile de mii de profesori care n-au bnici o legatura cu aceasta nobila meserie,de fapt un mod de a fi ,de a trai,de a daruii din prea plinul cunostiintelor tale.
  bon,toata lumea intelege ca sunt oameni dedicati,dar ce ne facem cu ceilalti citeva sute de mii de neoameni,de adevarate tumori maligne care s-au instalat in invatamint si scot pe banda cretinei inutili romaniei,ajungind sa fie propiilor dusmani,niste inadaptati care ajung in circa statului pe post de someri de intretinuti din banul public din taxele si impozitele celorlati care de bine de rau s-au integrat si mai sunt atrasi de munca.
  cit de ingrat trebuie sa fii sa refuzi a vedea dezastrul din invatamint si mai departe din societatea romaneasca ,provocat tocmai de iresposabilitatea unor degenarati care au ajuns sa lucreze in invatamint si pe deasupra platiti de intreaga societate.
  adica ne facem ca nu vedem ce se intimpla la nivelul moralitatii acestor oameni?
  teze unice aiure
  -bacaloreate trucate pt bani
  universitati pe post de diplome false
  profesori care isi abandoneaza nevestele pt a-si ostoii pofetele cu elevele
  profesoare care dau lectii de erotism pubertilor
  profesoare intrate in lumea sexului si a retelolor care vind placerea si sexul.
  si…….ma opresc .adica cu astia vrem noi sa avem o romaie civilizata,adica astia pregatesc viitorii romani care vor trebui sa-i concureze pe ceilalti europeni?
  cita albeata pe ochii trebuie sa aive unii romani ?refuzind sa vada adevarul care ii incaleca si le bate obrazul?
  si atunci intreb cine exagereaza TRAIAN BASESCU?care spune lucrurilor pe nume ori cei care vor sa bage toata mizeria din invatamintul romanesc sub pres,doar pt ca mindria si orgoliul lor asa are chef.
  e clar ca pres. basescu are dreptate si toti oamenii onesti stiu acest lucru.

 37. imi cer scuze pt nenumaratele erori de scriere ,dar….

 38. Iata ca si Liiceanu a recunoscut ca dl Basescu nu trebuia ” sa exprime uniform aceasta acuzatie, si ca este falsa”. Practic a jignit toata populatia Romaniei care a trecut prin scoala, or mai fi si lipiti de privilegiu!

 39. Dar tinichigiii cum sunt perceputi in viziune d lui Presedinte?
  Stati ca am aflat intre timp, nu trebuie sa citeasca, iar daca vor, sa dea cautare pe Google nu e nevoie de scoala. 😉

 40. Cititnd marile evenimente ale zilei, tin sa’i spun cenushareasului ca poporul roman nu e tolerant deloc…..e mai rau…..sufera de sindromul Stocholm, cand iobagul se indragosteste de stapan si ii iarta orice……

 41. @lulu

  In romania se poate face orice, dar a nu se atinge de mandria nationala…..Cand Brucan a declarat ca romanii sunt stupid people, “scandalul” a fost deasemenea de proportii, desi omul avea dreptate. Daca Basescu spunea ca suntem cei mai inteligenti, avera asigurat 80% din voturi, plus acceptau si cartele pe alimente…..E jenant cat de usor poate fi manipulat acest popor…..

 42. Daca si dl Liiceanu a spus ca EBA nu are ce cauta in politica si ca nu impartaseste gestul d lui Basescu, ehe…s-a trezit adevarata intelectualitate a Romaniei. E un semn bun, mai avem sanse sa scapam de mediocritate. Dar legat de EBA e cam tarziu , cica nu renunta si- a cumparat deja ap in Bruxelles si e pact sa stea nelocuit. 😉

 43. Katrina, aici era vorba de cu totul altceva nu de orgolii gadilate….Nu d lui era in masura sa spuna asta. Credeam ca tu vei intelege mesajul. Si tu ai trecut prin scoala romanesca, cum te simti?

 44. FRANK…….Stima ta trebuia directionata catre majoritatea profesorilor ,a corpului profesoral in ansamblul sau si adversitatea si dispretul catre exceptiile din aceaste categorii…Tu ai inversat,ai multiplicat exceptiile pentru a scuza expresia jignitoare a presedintelui la adresa elevilor si a profesorilor in ansamblul lor ….”scoala romaneasca scoate tampiti ” ….Nu poti rasuci sensul lor niciodata tocmai prin generalitatea expresiei ….
  Liiceanu este prototipul oportunistului intelectual …este in criza economica la fel cu toata lumea ,este in criza de idei si atunci militeaza de zor pentru patronul sau Basescu ….Nu poti scuza trecutul unui om printr-o simpla declaratie ,improscand cu noroi in ceilalti de aceeasi teapa numai pentru ca nu au facut sau nu au avut posibilitatea sa-si faca declaratia impotriva comunismului in public pe toate TV urile sau presa …Probabil ideea cu declaratia de condamnare a comunismului a avut-o tot Liiceanu la fel cu trecuta inchizitie cu “te lepezi de Satana ” ?….Te caiesti ? Liiceanu cu ideea pusa in practica de Basescu pentru ca acest Liiceanu sa aiba scuza morala de a se aciua pe la Cotroceni si a trage foloasele cuvenite ……
  Ori s-a cretinizat ori este nesimtit daca jigneste inteligenta romanilor prin acest fariseism si circ de doi lei …
  Nu acuz pe cei care au trait alaturi sau in PCR ,servicii speciale ,servicii de informatii ,daca nu au adus prejudicii de orice gen si de orice marime persoanelor prin activitatea lor si poate au activat din convingerea ca apara sau protejeaza Romania …Un anumit gen de activitati si de la un anumit nivel in sus presupuneau anumite obligatii si rapoarte catre cadre PCR sau Securitate ..multe din ele formale si la kg dar intregistrate ca activitate a celor ce le erau adresate ….
  Acuz noua nomenclatura care a luat locul PCR si Securitatii : politicienii,SRI ul ,revolutionarii lui Peste ,pseudoluptatori impotriva comunismului …Noua clasa dominanta ce suplineste sau chiar completeaza vechea clasa dominanta comunista ….Acuz oportunistii propagandisti de genul lui Liiceanu care apara cauze in folos personal si pe teme care nu intereseaza romanii in ansamblul lor,teme rasuflate si depasite care ne tin in loc sau ne arunca inapoi in timp ….
  Reluarea acestor teme ca profesie profitabila e deja in faliment ca activitate si probabil falimenteaza si imaginea presedintelui in conditiile in care poporul roman este din ce in ce mai informat ,romanii trecuti de o anumita varsta au trait in acelasi regim ,au fost in majoritatea lor membri PCR sau cei mai batrani chiar activisti in PCR sau Securitate ….acestia sunt totusi electoratul roman ..inca ….
  Basescu a facut declarati impotriva comunismului probabil sincer dar o declaratie fara valoare de anulare a activitatii sale din trecut …care trebuia tratata ca o delimitare a Romaniei de trecut si ca hotarare de a evolua inspre valorile democratice europene ..Dar indivizi ca Liiceanu nu lasa ca gestul presedintelui sa aiba valoare reala de simbol si sa poata construi un viitor fara tare si angoase ipocrite ,revanse etc….Cred ca gestul lui Basescu a fost facut in numele tuturor romanilor si are valoare generala pentru romani …asa am inteles eu gestul lui Basescu si nu un gest unilateral ,personal …un gest simbolic in numele poporului roman ..ceea ce Liiceanu nu doreste sa inteleaga …El spala si tamaiaza doar pe cel care in calitate de presedinte a tuturor romanilor a condamnat comunismul in numele romanilor si Romaniei ca indemn la reconciliere si depasire a tarelor si obsesiilor comuniste …Daca Liiceanu ar gandi in acest mod si ar declara-o public si-ar pierde obiectul muncii si sursele de venit personale sau in gasca cu alti cativa …..
  Am pierdut timpul postand iritat de aceasta lichea filozofa …..si care paraziteaza si omoara tocmai copacul din care se alimenteaza …la adapostul rolului sau de Mesia noii intelectualitati romanesti in conditiile in care el este deja uscat ….la adapostul tupeului sau de a se crede panaceu universal ca si planta parazita Vascul….
  O seara frumoasa la toti

 45. LULU ….Eu am inteles altceva din spusele lui Liiceanu si am expus mai sus …Este un intelectual dar probabil numele sau real era cu o litera in plus ..
  Sant iritat ca un grup de intelectuali de rasa si marca pot fi oportunisti,lipsiti de bun simt si-si cauta interesele personale prin politica romaneasca ..Cand mai au timp de scris?
  O seara buna

 46. Si totusi a spus ca un intelectual ce se respecta nu are ce cauta in politica….a avut acest curaj sa afirme asta. Mi se paru putin resemnat, dezamagit…

 47. WOW,am asitat la un adevarat regal oferit de doi intelectuali de mare anvergura.gabriel liiceanu si emil hurezeanu.
  de mult n-am mai asistat la un asemenea duel al opiniilor intre doi adevarati maestrii ai minuirii floretei ,a doi oameni la care cuvintul si fraza se poate transforma in tun s-au in cea mai minunata mingiiere.
  nici nu cred ca are vreo importanta de partea cui am fost si sunt ,important a fost spectacolul oferit de cele doua minti super instruite si de-o ascutime de invidiat.
  pacat,mare pacat ca atit de rar ni se ofera regale.
  pt ca din cite am fost informat -cultura in doze mici nu produce dureri si nu a omorit pe nimeni.
  evident ca sunt si exceptii-dar nu le voi nominaliza.
  voi intreba doar in ce lume ne dorim sa traim ?
  in lumea lui vanghelie si garantata tot de el?
  ori in lumea lui gabriel liiceanu,girata de acest fin si de exceptie intelectual.
  asa ca sa vedem pe cine a garantat vanghelie?ce sa vezi pe actualul min. al invatamintului.
  dar liiceanu pe cine gireaza in primul rind pt ca a condamnat comunismul?de necrezut pe traian basescu ,cel care o acuza pe garantata lui vanghelie ca nu face reforme,ca vrea sa mai sacrifice copii romani aducindui in pozitia si posturua de timpiti.
  asa ca cei care s-au suprat pe basescu au tot dreptul sa traiasca in lumea lui MAREAN CARE ESTE ALMANAHEE ,DECIT VANGHELIE.

 48. Moro, a strecurat si cateva adevaruri asa mai discret sa nu se prinda ceilalti intelectuali. 😉

 49. morp moro,i-ar ti-a crescut adrenalina,iar vezi negru inaintea ochilor-trecutul tau rosu nu-ti da pace ori de cite ori cineva pomeneste de vechii comunisti,de cei care au slujit crima,oprimarea si distrugerea filonului romanesc.
  moro ce te apasa?
  spune-i la duhovnicul tau zapa-nu ne aude nimeni-te salvez si te eliberez eu de trecutul apasator si acuzator.
  moro ce ai scris,ce ai cintat in timpul comunismului de te simti cu musca pe caciula-te-a deranjat ex. dat de liiceanu cu cenaclul flacara?
  ti s-a parut ca discursul meu si argumentele mele seamana izbitor cu ale dl liiceanu?
  stii de ce?chiar daca probabil ne despart vreo 25 de ani.
  pt ca atit eu cit si liiceanu putem privi detasati si critic comunismul pe cind tu…..esti parte din acest sistem renegat si dezavuat.

 50. @Zapa

  “Fostii oameni ai Securitatii si-au gasit locuri caldute in toate partidele.
  Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a verificat aproape 15.000 de persoane anul trecut, din care a deconspirat peste 200 de fosti lucratori ai Securitatii, peste 600 de fosti informatori si a trimis in instanta aproape 300 de dosare, pentru constatarea colaborarii cu Securitatea ca politie politica
  Cei mai multi descoperiti in 2008 au apartinut, in ordine, PDL (11), PNG (9), PNL (8) si PRM (8). Adunati in coalitie, PSD si PC conduc insa la capitolul “turnatorii de ieri, politicienii de azi”, cu 15 fosti colaboratori. ” RL

  Hahahahahahaha!!! PD-L pe primul loc…..

 51. @lulu

  Din fericire, am luat totul, aproape de la capat si mi’am dat seama de marea diferenta. Nu zic ca anumite chestii nu mi’au servit, ba as putea zice ca m’au avantajat, dar e o mare diferenta…..in timp ce sistemul romanesc de invatamant are la baza memorizarea, in Occident se pune baza pe intelegere…..cercetare, studiu de caz, etc…..Am avut ocazia sa citesc parerile unor “specialisti” din acelasi domeniu, si crede’ma, inafara de titluri pompoase ( doctori, conferentiari, etc) nu sunt capabili sa inteleaga concepte de baza, pe care orice licean de aici le’ar cunoaste……
  A propos, Liiceanu este filozof ? Ce a publicat ?

 52. Liiceanu a garantat pentru Basescu ,care a garantat pentreu Monica furacioasa ,care a garantat pentru infanta absolventa a scolii de tampiti si uite asa o hora romaneasca ,condusa de un prapadit de filozof pe care si unicul lui fiu il renega ,bravo neispravitilor ,dansati mai departe pe grumazul romanilor,sunt destui aplaudaci care va apreciaza ,se vede si pe blog…..

 53. Liiceanu minte cu nerusinare,auzi usi inchise la cenaclu Flacara si te obliga sa strigi lozinci,am fost la 10 spectacole ale cenaclului cred,niciodata nu s-a intamplat asa ceva ,mare jigodie hotul asta care a furat tiparnita Humanitas …..in cenacluri se facea adevarata cultura ,poezie buna ,muzica super faina si nu se facea apologia comunismului cum sugera L .asta care a spus de vreo 6-7 ori ca este intelectual ,nu se prea vede si nici opera lui nu-l prea ajuta ….in cenaclul Flacara au debutat aproape toti folkisti nostri de prima mana ….

 54. puiu eu am crezut ca tu erai recuzitier,responsabil cu recuzita la cenaclul flacara.
  hai fii sincer si recunoaste ca peste nivelul cenaclului flacara te pierzi.
  am stiut eu de la inceput de unde ti se trag tie toate relele-puiu dragul meu,mai visezi cu adrian paunescu?

 55. zapa nu fii ridicol,Paunescu este de 1000x mai bun decat filozoful asta care te-a lasat cu gura cascata,tu vb. dupa ureche ,n-ai participat ,esti cam afon ,de aceea postezi prostioare zapaievici….in plina paranoia a lui Ceausescu ,cenaclu Flacara a fost o adevarata oaza de cultura adevarata ,intreba-ti si tu parintii ,neamurile ….esti singur pe lume ….in 85 Ceausescu l-a inchis ,…..dupa mintea ta si a filozofului de carton ,il lauda prea mult ,nu ?….vezi cum faptele il contrazic pe mincinosul de Lii…..

 56. -Gabriel Liiceanu-nascutcut in 1942 in rimnicu vilcea-poet si filozof.absolveste facultatea de filozofie in 1965,citiva ani mai tirziu,1976 facultatea de limbi clasice.
  doctoratul sau se ocupa de o tema generoasa,Tragicul-O fenomenologie a limitei si depasirii.
  in anii 70 alaturi de andrei plesu se alatura miscarii elitiste creeata in jurul celebrului noica.

 57. Puiu
  Iar ai sarit putin calul, poate cu spritul. Mai incearca sa recitesti despre Paunescu, incluziv scrisorile si poeziile adresate carmaciului si savantei. Iar patriotismul comunist promovat de porcul acela, este tot o apologie a comunismului. Care vad ca-ti place. E o chestiune de gust. Si porcul la fel, are gusturile lui si maninca ce vrea el. Bine cel putin ca nu te plasezi in tabara celor care contesta afirmatia lui Basescu referitoare la scoala care produce tampiti.

 58. zapa…te-a invatat Vanghelie unde sa cauti …hihihihi….inveti repede …..

 59. @lulu

  “Lucruri vagi, poate cele mai vagi, sunt omul, Dumnezeu, libertatea”

  Asta nu e discurs de filozof…….filozofia este altceva……cu toate astea, nu pot afirma ca ar fi “tinichigiu”, departe de mine gandul…..
  Din pacate, Romania nu are cum sa dea lumii un filozof, pentru ca o clasa muncitoare nu poate naste filozofi….Majoritatea filozofilor au fost oameni instariti, care nu au avut nevoie de un loc de munca, altfel nu aveau timp sa gandeasca…..Hint….: daca vei auzi vreun filozof “credincios” sa stii ca e fals, pentru ca discursul filozofic e diferit de cel religios, tocmai pentru ca in centrul atentiei este omul si nu Dumnezeu….ceea ce in religie este considerat pacat, omul fiind doar un simplu servitor…

 60. Problema este ca in Romania sunt considerati filozofi cei care obtin o diploma la facultatea de filozofie……Filozofii greci n’au terminat nicio facultate……

 61. printre primele volume scrise de liiceanu ,urmare a perioadelor in care frecventa paltinisul ,miscarea girata de noica sunt:
  Jurnalul de la paltinis
  -Epistolar
  -Cearta cu filozofia
  -APEL CATRE LICHELE
  -Despre limita
  ma opresc ,spunind ca opera dl gabriel liiceanu numara peste 25 de cartii.este considerat un ginditor existentialist
  facind parte din curentul agnosticilor.
  am raspuns acelor ignoranti inculti si redundanti indivizi care in penibila si neinsemnata lor viata nu vor lasa nici o urma.
  singurul lor merit va fi ca vor ingrasa solul.
  este deplorabil sa vezi cum pegra ,lumpenul isi permite sa-l judece pe acest intelectual autentic tradus in limbile franceza si engleza,unul din putinii filozofi din est recunoscut si apreciat in lumea elitista a europei occidentale.
  dl. liiceanu,de fapt lucrarile domniei sale pot fi gasite cu usurinta in bibliotecile din canada si usa.
  cu o conditie ,sa intri in aceste biblioteci,sa ai un card astfel incit sa poti accesa un campus studentesc.
  numai ca……..

 62. acum intelecualii astia care il omagiaza pe Basescu ce fac ?….apologia unui fost comunist ,care prin minciuna ,oportunism si frauda a ajuns presedinte ,astia au voi ca-i iubiti voi astia portocalici….cu voi nu se poate vorbi ,aveti virusul BoTo in sange ,se vindeca greu ,poate in decembrie dupa alegeri…..
  legenda;BT….Basescu Traian ….oo….zero in performante …..

 63. wow,tocmai ce-am vazut imagini de la sediul PSD de pe kisellev-revolutionarii care se luptau cu fortele de ordine.
  de ce?pt ca dupa hotul cuteanu nenea ilescu il vrea pe……omul cu barba,numai ca revolutionarii au vrut sa-l scalpeze pe iliescu.
  puiu,ai grija pe unde circuli-te rog eu frumos ai grija de tine,vezi ca poti fi usor recunoscut dragul meu,sa nu patesti oaresce preietene.

 64. ok zapa ,bine ca lasi tu oarece in viata ….postari pe toate blogurile ….mare realizare ….pentru-ca imi esti amic ,iti dau un sfat …du-te la munca si lasa blogul …..nu realizei nimic aici,cand o sa tragi linie =o

 65. de Monica nu posteaza nimic deontologii astia portocalici din lumea larga ,o apreciati pe ea si amica ei….sa fi-ti sanatosi …

 66. Madalina o noapte faina si odihnitoare iti doresc…..

  Administrator:
  Multumesc la fel Puiu.
  Noapte buna!

 67. Arestarea fostului director al cfr in sua , provoaca frisoane in psd…prietenii stiu de ce !

 68. Puiu
  Daca faci o analogie intre spritul tau si aceea persoana cu calitati umane si intelectuale recunoscute profund in UE, te inseli. Dar nu e prima data.
  Stefan
  Immigration, serviciul care il are in custodie pe Nicolaiciuc, are meseriasi care o sa-l storca de toate informatiile privind complicii, inainte de a-l urca in avion. Macar asa preventiv, ca sa se poate intervenii daca cercetarile de acolo nu vor ajunge pina la capat sau Justitia se face partinic.

 69. Mey ZAPa Frank….Nu te dezminti deloc…..Tu alaturi de Liiceanu ….chiar va asemanati ..dar nu la intelect ….Pentru ca Liiceanu e un causeur redutabil….si intelectual veritabil …De aia ma si irita ..ca poate fi si lichea vascoasa ….(ma obsedeaza vascul ca parazit si totusi util) ….
  Basescu e parazitat de vascul intelectual grupat in jurul unui ideal :”maria sa banul” …..
  Fara ei dar cu consilieri politici si profesionisti veritabili Basescu chiar era valabil pentru peste 50% din electorat ..mereu valabil……Acum e hermafrodit in faza incipienta : pseudoutil pentru romani-psudointelectual (prin simpatie )……
  Cam asta e amice Frank……De scris ,de simpatizat sau de iubit ..nici vorba …Nu aveam timp pentru ei atunci si nici acum ….si nici pentru cei de azi…..Timpul meu l-am ars si il ard mai repede sau mai lent doar pentru mine si principiile mele ….Sant un egoist veritabil cand e vorba de principii si judecati …..Noli me tangere …..Dar spre deosebire de tine mie imi trece repede si ii iubesc pe toti semenii mei ceea ce la tine nu se intampla …..

 70. cmorosanu
  Nimeni in Europa nu poate sa fie pe picior de egalitate intelectuala cu Liiceanu. Nici macar nu suporta comparatie, chiar si in randul celor care se cred de acelasi ideal. La fel de corect si punctul de vedere privind semenii tai.

 71. Revolutionarii aia din strada erau destul de sanatosi si de intregi …voiau unul de-al lor…de care ..din aia care dau cartoane pentru scutiri de impozite si terenuri gratuite ?Din terenul excedentar celui atribuit in cimitire pentru mortii revoutiei …..Vreun ordinar revolutionar i-a scos in strada …poate ala de pe la 22 sau cam asa ceva care vrea sa-si mai traga cateva consignatii si magazine…..
  Ar trebui retrase toate privilegiile pentru revolutionarii de rang doi,trei,patru etc…..
  Sa fie date privilegii orfanilor revolutiei,mamelor si tatilor ce-si plang copiii ,mutilatilor revolutiei ,vaduvelor cu copii de revolutionari …..
  Asa nu ar mai iesi in strada panaramele alea care la revolutie stateau la coada la lapte sau paine si s-au lipit si ei urland “jos comunismul ” …..dupa ce a fugit Ceausescu ,dupa ce cainele turbat a fost inchis in cusca si potaile de mai jos au fugit schelalalind sau urland alaturi de altii “jos comunismul”,armata e cu noi ..etc…..
  Acum striga ca vor un secretar de stat de al lor ……si cand vor vedea ca nu le iese nimic iar vor iesi in strada si vor striga ca vor altul de al lor ……In timp ce gastile de lideri de asociatii de revolutionari ranjesc in cafenele proprii sau magazine dezbatand cu cine sa tina la prezidentiale …..sa mai traga vreun smen ….

 72. MARYLAND …E cam mult spus ca nimeni in Europa nu se poate compara cu Liiceanu …Poate din punct de vedere al etniei sau natiei …..
  Ce criterii ai cand afirmi aceste lucruri ..? Eu nu sant prea bine informat dar spune-mi tu ce editura din Franta,Germania ,Anglia etc… a semnat vreun contract cu Liiceanu pentru a avea dreptul de a-i tipari operele ?
  Daca sunt opinii personale e OK …nici eu nu pot sa-l critic pe Liiceanu privind spiritul si educatia sa intelectuala …ma irita doar valorile sale morale ,de conduita civica ,sociala …..si apartenenta sa la grupul oportunistilor postrevolutionari din lumea politicului …..
  Putem sa-l ridicam pe un piedestal pe Liiceanu dar e piedestal romanesc ,in Romania ….ca de obicei ..avem nevoie de repere valorice dar Liiceanu nu e tocmai acel reper de care avem nevoie pentru a fi sinceri si cinstiti ….dincolo de calitatea lui de mare filozof ….

 73. Moro
  Sigur ca din punct de vedere romanesc, am vrut sa spun. Profunzimea unui filozof nu se regaseste permanent in numarul contractelor cu marile edituri din vest. Acestia au si ei, alte persoane de ridica pe piedestale. Dar Liiceanu poate fi un reper si este un om normal, departe de ceea ce se cheama un oportunist. Cu toate ca este o prostie sa refuzi o oportunitate, daca ti se ofera. Am apreciat recenta lui parere sincera despre fiica lui Basescu: ” macar de dragul traditiei nepotismului nu trebuia sa intre in acest joc”. Si are dreptate, atit aici cat si in faptul ca a spus ca nu ii place. Un oportunist nu facea asta, in actuala conjuctura si degringolada din tara.

 74. @moro

  Cand unii nu’i cunosc pe ceilalti din Europa, e normal ca Liiceanu sa fie cel mai bun…….

 75. KATRINA ….Ai fost ironic ….Iata ca Maryland si-a precizat pozitia ….a dimensionat corect valoarea lui Liiceanu la reperele romanesti ….
  Parerea mea este ca romanii au nevoie de repere si modele morale,educationale …Au nevoie de medici de inima si minte in conditiile in care se abrutizeaza,se inraiesc in fiecare zi si legea junglei pune stapanire pe Romania ..care legi le si exportam in Europa prin infractionalitatea practicata ca meserie de bruneti dar si de romani …
  Nu multi romani il cunosc pe Liiceanu,Plesu etc etc ….In schimb ii cunosc pe politicieni ,pe Basescu ,isi cunosc primarii si pe functionarii institutiilor statului …..
  Incepand de la Basescu si terminand cu ultimul functionar ,toti ar trebui sa fie repere morale si educationale .si la acestia adaugati jurnalistii,..sa fie corecti ,buni,cinstiti etc etc….Poate ar trebui sa se legifereze un Cod moral al onoarei profesionale …..care sa fie impus celor de mai sus …Iar in caz de derapaje sa fie judecati de catre o Comisie Nationala de Onoare care sa analizeze si sa publice periodic “sanctiunile ” aplicate mergand pana la pedepse ce tin de excluderea din viata publica …prin mediatizari succesive ale incalcarilor codului …Comisie care sa aiba si filiale teritoriale ….
  Pentru politicieni si jurnalisti ar fi dezastruoase asemenea campanii si sanctiuni ….Daca derapajele ating codul civil si penal comisia sa inainteze dosarele catre instante …
  Poate asa s-ar asana societatea romaneasca ……Intr-o societate romaneasca bazata de cinste ,onoare,corectitudine ,buna relationare interumana am trece mai usor peste orice criza ..cu incredere ,optimism si speranta …Cand te ciocnesti zilnic cu agresivitati verbale ,profesionale ,cand te feresti mereu de semenii tai e greu sa-ti mai faci sperante si proiecte de viitor …cu incertitudini ce pleaca de la Presedintele statului,guvern,legislativ …..expusi si fara aparare in fata functionarului statului ,justitiei,Politiei,SRI,Primarului ..pana sus …..
  Societatea romaneasca ,moralitatea si educatia romanilor sunt in criza morala si educationala ..o criza mult mai periculoasa pentru cetateni decat cea economica …..

 76. lulu,cine iti scrie textele?
  sau ia vezi cine posteaza sub numele asta?
  ca ma intorc ceva timp in urma si nu gasesc nici o asemanare in discurs!
  sau atunci te intimida silverstar?
  sau poate a ramas la tine o urma din stralucirea Bibliotecarului?

 77. sia,

  oamenii destepti (lulu, katrina) au inteles c’au sustinut pe cine nu trebuia (basescu si pdl) si si-au schimbat discursul… ceilalti, printre care te numeri si tu, continua sa sustina minciuna si incompetenta (basescu si pdl) … 🙂

 78. romanii campionii nihilismului-asa cum bine se poate vedea si pe acest blogg nihilismul este adinc infipt in genele multor romani,reminescenta mostenita si insusita din vremea colectivismului comunist.
  adica mai corect spus toti trebuie sa fim egali, in toate cele,in primul rind in saracia duhului a spiritului ,dar si in saracia materiala.
  e un lucru binecunoscut imediat dupa instalarea comunismului , elitele romanesti,crema romanilor a fost executata.
  odata decapitata floarea intelectualitatii romanesti si distruse modelele istorice a romanilor venite pe firul istoriei ,culturii si continuitatii acestui neam,au fost promovate modelele venite pe tancurile rusesti de cea mai proasta calitate asa zisi comisari sovietici care au impinzit romania.
  istoria recenta consemneaza ca odata cu armata rusa au descins si impinzit romania 1000 de asemenea nulitati care in foarte scurt timp s-au inmultit in progresie geometrica lovind in traditionalul caracter romanesc venind din negura istoriei.
  as putea spune ca a fost cel mai devastator val migrationist de data aceasta politic si cu un scop precis-distrugerea ROMANIEI SI A ROMANILOR.
  PT A INTELEGE SCOPUL EXACT AL ACESTEI ACTIUNI-trebuie sa vedem rezultatele ei-moldova de dincolo de prut este rezultatul acestui demers de stergere a memoriei si de omorire a respectului de sine,produsul? un animal cu chip de om ,un tabula rasa perfect.
  asa se explica excesele de nihilism,atacurile impotriva personalitatilor puternice,frica de oameni adevarati,de concurenta si competitie,frica de inteligenta creatore a celor care in afara de negarea adevaratelor personalitati folosind argumente cel putin timpite,aceste nulitati nu isi pot depasi conditia de urmasi ai comisarilor sovietici.
  acesti romani.urmasi ai anei pauker,gizselei vasz[vedeti aportul minoritatilor?] instalati in anii 80 in tot aparatul de indoctrinare a statului totalitar comunist,astazi neaga tot,dar mai ales isi neaga trecutul,originea si pacatul originar-dusmani ai neamului romanesc-acesti urmasi ai comisarilor sovietici,de fapt progeniturile si urmasii acestora sunt adevaratul balst care trage romania in lumea a treia si care se opon progresului.
  asa se explica atacul impotriva lui gabriel liiceanu,asa se explica rezistenta invatamintului romanesc fata de modernizarea lui.
  dorinta de incremenire,de inghetare a invatamintului in schema actuala arata fara echivoc ca multi din cei care la modul general doresc modernizarea,reforma progresul ,devin cei mai mari inamici ai acestor teze atunci cind ele ajung la usa lor.
  se dovedesc ca nu inteleg ca progresul inseamna acceptarea noului,iesirea din imobilism si acceptarea ca o schema care se dovedeste nefunctionala care produce rebuturi trebuie aruncata la lada de gunoi a istoriei.
  da asa este reformeele printre altele produc si victime,cine sunt victimele/
  cei care din varii motive nu pot tine pasul cu noile modele,cei care ramin incremeniti intr-un model perimat.
  ce se intimpla cu ei?ne spune doctrina neoliberala,vor deveni intretinutii statului dar pe bani mult mai putini,eventual recalificati.
  o natie nu se poate impotmolii in mofturile unor neadaptati.
  forta unei natii tocmai in acest curaj consta-a-si trimite retrograzi acolo unde le este locul-in decor.

 79. Buna ziua tuturor.

  Un subiect frumos Intelectuali versus tinichigii …. Infinite discutii de purtat,si definitii de dat….
  Eu as spune ca de multe ori vedem intelectuali tinichigii si tinichigii intelectuali 😉 Si cum in orice trebuie pastrate proportiile,cred ca paradoxal,desi producem tot mai putini muncitori,nici numarul intelectualilor nu creste….

 80. Nu inteleg ce tot o tine semidoctul Zapa cu comunistii, cand in PD-L s’au adapostit cel mai mare numar de securisti. Oare din marea admiratie pentru carmaci nu’i vede sau e atat de……incat nu’si da seama ce vorbeste ? Mai mult, nu scoate o vorba despre deturnarea de fonduri a ministresei incompetente Ridzi….Unde mai punem ca latra zilnic impotriva salariilor bugetarilor si e de acord cu politica de “inghetare” a lor pe care guvernul a promis’o, in timp ce Videanu mareste salariile unor protejati care “muncesc” mana in mana cu baietii destepti…..Guvernul PD-L este cel mai incompetent din ultimii 20 de ani………

  “Ministrul economiei, Adriean Videanu, merge la şedinţa de guvern cu mapa cu măriri de lefuri pentru şefii de la societăţi în care statul este acţionar majoritar. Numai pentru directorii de la Hidroelectrica fondul de salarii e de 100.000 de euro. Generozitatea lui Videanu umple şi buzunarele directorilor de la Turceni ale căror salarii au crescut pana la 50.000 de euro.
  Directorii de la Hidroelectrica nu o duceau rău nici până acum, scrie antena3.ro. În varianta iniţială a bugetului li se alocaseră 275.000 de lei. Ministerul lui Videanu s-a gândit însă că nu e suficient, aşa că a majorat lefurile şi directorii din firmele unde statul este acţionar majoritar au ajuns la 406.000 de lei. Cu 47,6% mai mult, adică. Şi ca să nu îşi pună subordonaţii în cap, s-au gândit şi la ei. Aşa că salariul mediu în companie va ajunge la 4.800 de lei. Deloc rău, dacă ţinem seama că venitul mediu pe economie pentru populaţie este de 1.400 de lei. “

 81. @NG

  O societate are nevoie si de unii si de altii, altfel nu se poate avansa. In perioada ceausista s’au “fabricat” ingineri pe banda rulanta, poate cu mult mai multi decat tinichigii, 80% din ei nefiind nici tinichigii dar nici ingineri, dar aveau o diploma……in ce priveste dreptul, ce sa mai vorbim, o secretara juridica din Occident cunoaste mai mult decat un membru al Baroului din Romania si asta tot datorita invatamantului performant…….
  Planificarea calificarii fortei de munca se face in functie de nevoile “prietenilor” nu in functie de cerintele pietei, asa cum in politica se creaza ministere pentru rasplatirea serviciilor……aduse puterii…

 82. -nepotul risipitor-din izvoarele istorice ajunse pina la noi contemporani cu sec 21 stim ca sclavii cind se rasculau incepeau spectacolul cu distrugerea uneltelor dupa care ardeau si distrugeau casele stapinlor si sfirseau in riuri de vome provocate de betiile interminabile din bauturile alese ale stapinlor de sclavi.
  sigur in timp mijlocele de exprimare a slugilor s-au mai rafinat,s-au mai cizelat,astfel ca in momentul de fata,socialistii proveniti din comunism rispisec dar in cu totul alte lucruri.
  dar,sa revenim la nepotul risipitor ,cel care in 4 ani de opozitie a reusit performanta sa risipeasca un milion de dolari.
  milion provenit de la misterioasa,galactica matuse TAMARA CERNASOV,care in mod de-a dreptul surprinzator a reusit o performanta incredibila-intr-o gubernie ruseasca[republica moldova],comunista a reusit sa doseasca o avere iesita din comun-in valoare de 1 milion de dolari.
  iata insa ca asa cum a reusit sa arunce in aer averea romaniei,vezi ultimul caz necolaiciuc,adrian nastase a reusit sa-si spulbere si averea mostenita prin dana nastase de la galactica matuse TAMARA.
  cu un elan revolutionar de invidiat dl nastase a umplut buzunarele avocatilor care lucreaza pt pastrarea lui in libertate,asa ca averea matusii s-a transferat si s-a transformat in zestre in conturile unor avocati celebrii.
  daca vreti sa stiti mai multe despre cum s-au volatilizat cei 1 mil. de euro din averea lui nastase cititi articolul din EV. ZILEI.
  va veti dumirii cum sta treaba cu averea,cu socialistul provenit din comunism si de ce in perioada guvernului pesedist din perioada 2001-2004 pesedeii s-au comportat precum scalvii rasculati cu averea romaniei si a romanilor-i-au dat foc au aruncat-o in aer.

 83. Draga mea, ma “intimideaza” doar prostia combinata cu rautatea la un singur om, dar pe cine nu sperie?!
  Decat ode mai bine cate o critica asa de trezire… 😉
  In rest, nu pot sa ti raspund la postarea ta, decat asa 🙂 🙂 Numai bine si sincer iti spun nu merita sa te incarci cu ganduri rele, ar fi pacat si necivilizat.
  Si cum azi e vineri, ne asteapta un weekend frumos de ce sa nu ne bucuram?

 84. @NG

  Ne povesteai despre “marele scandal” din Anglia, unde alesii poporului si’au permis sa cheltuiasca sume astronomice de pana la 100-200 de euro din banii contribuabilului, pentru nevoile personale, care s’au lasat cu demisii…..Ce parere ai de tunul de peste 600 de mii de euro pe care ministresa Ridzi l’a dat in banii contribuabilului, fara a fi nevoita sa’si dea demisia sau sa fie eliberata din functie ? Pana si motiverea cheltuielii e puerila, cica a reusit sa scoata 100 de mii de tineri….Wow!!! Un bun administrator ar fi reusit sa mobilizeze dublu cu mai putin de jumatate din suma, ceea ce dovedeste ca locul acestui personaj nu e in fruntea unui minister……..dar cum “ai nostri” sunt la putere, ce conteaza contribuabilul, nu i’a dat plasa cu carnati ?

 85. In timp ce Nastase este acuzat de coruptie, pentru ca a primit cadou gheme de rafie, pitici de gradina, peruci si coifuri, :

  “Necolaiciuc a fost propulsat pe scaunul din care a devalizat statul cu zeci de milioane de euro de miniştrii PDL ai transporturilor, Traian Băsescu şi, respectiv, Anca Boagiu, şi a fost menţinut în funcţie, până în 2003, de „omologul” lor din PSD, Miron Mitrea. “

 86. scoala romaneasca intre cirpaci -timpiti,zapaciti si nauci[atentie nauk in slavona inseamna om cu carte]
  bunicul meu imi spunea cind eram un pusti in pantaloni scurti ca decit sa fii un om care le stie pe toate dar nu-i in stare sa faca nimic,mai bine un meserias bun.
  si pt a-si intarii spusele imi spunea un cliseu vechi din perioada interbelica-,meserie bratara de aur’
  ce a facut invatamintul romanesc din perioada comunista este un adevarat carnagiu.in loc de adevarati meseriasi a scos niste cirpaci nefolositori care in comparatie cu un meserias german arata ca o caricatura hazlie,un fel de manole in versiunea sec 20.
  absolventii de liceu sunt niste tonamate care au memorat informatie in stare bruta si pe care nu au la ce o folosii.
  intr-un cuvint niste nauci care niciodata nu vor gasi drumul cel mai scurt spre performanta.
  cam asa arata scoala romaneasca din anul 2009,perpetuata de indivizi inconstienti care refuza sa schimbe acest sistem total infecient,de frica ca tocmai ei profesorii nu vor putea sa se adapteze noilor conditii si vor fi rejectati de noul sistem care ar trebui sa puna accent pe imaginatia si abilitatile copiilor.
  referitor la discutia dintre dl basescu si dl. liiceanu,accept ca nu a fost o exprimare tocmai fericita,de multe ori o idee buna ambalata in cuvinte nepotrivite poate sa nu dea rezultatele dorite,dar pe fond orice om de bun simt trebuie sa recunoasca-avem un invatamint perimat depasit care la capatul a 12 ani de scoala scoate niste personaje care nu-si gasesc locul in sec.21.

 87. Katrina, eu am curaj sa spun ca “minunatii” nostri guvernanti (in special cei din psd care nu fac nimic) ne au adancit criza si vor continua cu pasi repezi sa ne falimenteze la nivel national. Un ex demn de urmat si pt Monica Ridzi, ar fi fost modul de lucru al doamnei Udrea, cautand sponsorizari pt diverse actiuni …spectacole.
  Vad acum ca si dl Videanu a marit salariile la “bietii” oameni din sistemul energetic!!!! Oare ce se intampla, eu chiar il apreciam pe distinsul domn. Cum s-au stopat maririle de salarii si pt cine? Pana si lor si au facut un bine …vor lua prima de vacanta desi, dl Boc a zis caldut in voce ca nu vor lua!!!! Parca e un joc 🙂 Se pare ca i am votat pt a distruge economia, nivelul de trai decent al bietilor oameni….
  Asa cum politicienii au distrus invatamantul schimband si iar schimband programele de lucru, tot ei vor distruge si economia. Nu vom mai avea nimic, nici pepenii de Dabuleni ai lui Geoana, asta asa ca sa ne mai amuzam 🙂

 88. Daca a ajuns Nastase sa crtitice MT… el care sta la aceeasi masa cu Vanghelie si-l asculta spasit! Cata ipocrizie Doamne!

 89. @lulu

  Deocamdata, MT este doar un simplu turist care’l acompaniaza pe presedinte in vizitele oficiale….pe banii contribuabililor. Singurele “succesuri” sunt tichetele de vacanta, care sunt tot din banii contribuabililor care nu au acces la acele tichete. M’am lamurit si cu EU si MT……

 90. Aflaram cum gandesc ” baronii” si capo di tutti capi din psd, despre unii membrii din pdl 🙂 Nu se dezmint…ei striga hotii, ce amuzanti sunt!

 91. Nu credeti ca daca s-a trezit si dl Liiceanu, unii de pe aici mai bine s-ar duce sa faca nani?

 92. pt ca tot sunt acuzat ca nu am o atitudine prea critica fata de pedelisti imi voi permite sa fiu critic fata de citiva pedelisti care in opinia mea in ultima vreme creaza animozitati in pd-l si mai pe ,fata mai pe dos’dau o mina de ajutor corului antipedele.asa ca sa-i dam drumul la critica:
  @-Voi incepe cu supararile unui primar dintr-un judet considerat un judet rosu si fiind fieful unuia din contracandidati lui traian basescu,contracandidatul avind calitatea de senator de dabuleni-mircea geoana.
  suparatul nostru este primarul din craiova dl solomon-despre c.v. domniei sale nu cred ca trebuie sa amintesc prea multe ,doar ca se supra relativ usor si urgent isi ia jucariile si pleaca mutindu-se cu arme bagaje,catel purcel,clica si simpatizanti acolo unde considera domnia sa este ,BINE’
  si uite asa se face ca dl solomon in aceste zile iar este suparat si pe picior de plecare ,domnia sa amenintind public ca ar putea parasii pd-l asa cum am mai spus cu tot cu catel purcel,clica adica-gasca,SI SIMPATIZANTI.
  supararea domniei sale oficial pleaca de la faptul ca in timpul campaniei pt P.E. nu a fost utilizat la capacitate maxima .
  domnia sa reclamind cu onor ca dl BERCEANU, nu a apelat la serviciile lui.oare asa sa fie?oare astea sa fie adevaratele lui suparari?
  pt ca din anturajul dl. solomon transpira alte motive de suparare,care daca ar fi date public ar putea crea oaresce emotii in fieful rosu ,adica judetul dolj,creeind deranjuri multora ,dar mai ales a acelora care sunt legati prin fire nevazute de dl solomon si care si-au pierdut rabdarea pt ca nu si-au primit micuta bucatica de cascaval lucru pe care ei il considera ofensator in conditiile in care sutin ei au muncit la greu la alegerile din noiembrie si acum s-au ales cu praful de pe toba.
  ce este insa alarmant e faptul ca suparaciosul primar impreuna cu supracioasa gasca s-a grupat in spatele unui politician de la centru pe care cred ei il vor putea manipula si sprijini in lupta lor pt posturi,pozitii ,adica a avantajelor pe care ti-o aduce puterea,a beneficiilor majore a guvernarii.
  cam asta ar fi situatia belicoasa din craiova orasul cu cea mai scumpa fintina arteziana din romania,dar cu multe cartiere ramase in evul mediu din punct de vedere al infracstructuri,cu cei mai corupti judecatori din romania dar si cu grave probleme de moralitate si onestitate.
  asa se face ca guralivii olteni incearca sa foloseasca tot felul de trompetele care sa clameze suprarile dl solomon a sustinatorilor domniei sale dar si a catelului si a purcelului.

 93. apropo de gangsteri-ii voi oferi o explicartie acestui domn cu mintea dusa rau in pustii,de o rautate antiromaneasca cum rar am avut ocazia sa vad .
  cel mai clar argument a faptului ca romanii sunt copii mici in ale coruptiei ,iar despre gangsterismul romanesc…..
  criza economica plecata de pe continetul american se datoreaza tocmai faptului ca,coruptia a atins cea mai sensibila zona-zona bancara si a asigurarilor.
  acesta-e motivul pt care criza s-a extins in europa occidentala ea multiplicindu-se la o scara ingrijoratoare.
  pt mintea odihnita fugita in pustii este suficienta acesta scurta explicatie,fara a intra in amunante pe care oricum nu le-ar intelege si nici in mecanismele subtile ale finantelor nord americane.

 94. Criza din America a fost provocata de programul Prima Casa, sau ceva asemanator. In topul celor bogati din America, daca sunt doi trei care fac afeceri cu statul ( armament) pe cand in Romania, 100% si’au castigat averile din jefuirea statului cu ajutorul politicienilor…..Problema este ca aceste amanunte nu se prea cunosc prin satele de langa Cluj, ei afland doar ca presedintele Basescu se lupta cu coruptii care au primit cadou pitici de gradina si cocori din plastic……Cand Basescu vorbea de esecul scolii romanesti, se gandea la postarile semidoctului Zapa ????

 95. UDMR va propune un candidat la presedentie…In sfarsit, voi vota si eu un om capabil…..

 96. Raman uluita de cati admiratori are doamna asta.Adevarat ca ne meritam soarta unii dintre noi.Pentru dezvoltarea turismului ar fi de ajuns ca acei ca dansa sa se deconecteze de la conductele cu bani ale statului poate asa s-ar face niste strazi si pe la noi…ca turistii nu se teleporteaza.Va salut!

 97. mda … aici bozgoru are dreptate … udmr’istii si’au demonstrat de’a lungul vremurilor capabilitatile … cea mai tare e capabilitatea de a defrisa si a vinde zeci de mii de hectare de padure … urmeza capabilitatea de a-i duce de nas pe bulgarii (secuii) care inca mai traiesc in covasna, harghita si mures si a le promite tot felul de aiureli cum ar fi aia cu autonomia … 🙂 … e evident ca vor avea drept candidat un capabil

 98. FRANK …..Salut ….In sfarsit esti corect si impartial ….Dai in Primarul PDL ,Solomon care critica PDL si ameninta ca pleaca din PDL ….Bine ca nu dai in Berceanu care e PSD ca ma indoiam de tine …
  Bravo Frank…..Da in toti PDL istii carora nu le convine de Basescu si stabii din PDL….Daca dai in PSD ,PNL da si in opozitia din PDL ..asa vei fi obiectiv ,echidistant …..

 99. Basescu paseaza problema Ridzi la Boc ,care tace malc ….intrebat de reporteri care-i baiul cu cheltuirea a mai mult de jumatate de milion de euro de catre prietena si sustinatoare principala a ficei Elena ,Basescu a spus sa fie intrebat Boc ,care a tacut la intrebarea reporterilor …..daca era vb. de o alta culoare politica ,sa vezi ce richizitoriu facea Baselu si trompeta lui ,urmati aici pe bloc de aplaudacii astia jalnici….

 100. Afirmatia Dlui Basescu precum ca scoala romaneasca scoate tampiti are in general acoperire gandindu-ne la facultatile particulare ….Scolile generale si liceele scot in general absolventi mai pregatiti din punct de vedere cultural si educativ decat multe scoli europene …cea franceza,engleza etc….
  Basescu are iar dreptate ca in Romania ar trebui restructurat invatamantul romanesc
  Scolile primare,generale obligatorii si liceele teoretice cu examene de admitere …selectand 2-3 licee teoretice umane,reale per judet …un liceu pedagogic ,unul economic .
  Apoi restul transformate in scoli profesionale cu ateliere scoala si practica in productie platita pentru elevi (pentru a se evita exploatarea nejustificata a acestora ) Scolile profesionale cu posibilitatea de a accede intr-o anumita treapta de liceu dupa absolvirea celei profesionale pentru ca absolventii sa aiba egalitate de sanse cu ceilalti de a accede intr-o facultate …Poate si un curs intensiv intr-o limba de circulatie internationala (engleza) si secundar germana ,franceza,italiana ,greaca ….Si la absolvire o diploma profesionala acceptata in UE …..Daca ne gandim ca Basescu nu a spus si unde vor lucra toti tinichigiii,mecanicii auto ,nave ,ospatarii,hotelierii ,bucatarii ,confectionerii constructori etc in Romania …in conditiile in care economia e la pamant ,falimenteaza intreprinderi mari si mici …salariul minim pe economie este indecent si nesimtit si nu corespunde sub nici o forma muncii prestate de romanii exploatati si dispretuiti prin lege de guvernanti,politicieni si patroni….
  Si daca ne gandim ca romanii care vor lucra pe contracte legal in afara tarii vor aduce mai multi bani in tara decat incaseaza acum statul pe impozitele pe salariile in general minime sau pe profitul declarat al patronilor……
  Poate la aceste lucruri s-a gandit Basescu si atunci are dreptate …Expresia folosita insa in extenso asupra scolii romanesti a fost nefericita ,inadecvata si neexplicita …necontrolata …ceea ce nu e permis unui sef de stat referindu-se la o chestiune de politica interna si blamand un intreg sistem si in general pe toti profesorii din Romania …O expresie a unui sef de stat sigur mediatizata acum pe toate canalele media din intreaga lume ,cauzand prejudicii de imagine Romaniei dar si elevilor si studentilor romani straluciti ,absolventilor care incearca sa acceada la un job onorabil si profitabil in lume sau primei categorii aflate in competitii internationale ….
  Nu stiu daca a facut-o dar daca nu ,ar trebui sa iasa public sa-si nuanteze si sa-si argumenteze expresia ….Cum a condamnat public comunismul (mi-l imaginam in sutana,cu o legatura de funie la mijloc ,tonsura adecvata are ) asa ar trebui sa faca penitenta acum tot public ….

 101. @frank

  Solomon are dreptate in tot ce a declarat vizavi de alegerile europarlamentare !
  Primarul Solomon este singura persoana din pd-l dolj care poate invinge psd-ul in acest judet, din pacate Berceanu si Marinescu cei care conduc acum organizatia judeteana a pd-l, au pierdut toate “bataliile” contra psd , Solomon a castigat din primul tur la alegerile locale, surclasandu-si adversarul politic de la psd !
  Fara Solomon , pd-l dolj nu reprezinta mare lucru in viata politica locala…

 102. Dl Basescu “Primul roman al tarii” ……Daca romanii sunt tampiti cum ar trebui sa-l numim pe Dl Basescu ?..Evident m-am inspirat de la TV …..

 103. @cenushares
  atat de capabili sunt cei de la udmr incat ,desi au facut parte din mai toate guvernele de dupa revolutie, au transformat Harcov-ul in polul saraciei din Romania…majoritatea liderilor udmr sunt milionari in euro…verestoy&comp au devastat padurile din zona …capabili sa fure !

 104. multumesc moro-stiam eu ca tu esti unul din cei care intelege la adevarata ei valoare situatia si citeste,adica interpreteaza dupa ureche partituira politica din romania la ora actuala.
  nici nu-i de mirare ca e asa daca tot te conduci dupa minunata lozinca care nu-ti da pace ,fie zi fie noapte, vorba poetului:
  JOSSSSS BASESCUUUUUUUUUUUUU
  stiam ca tu un personaj vertical bine instruit si educat in comunism vei intelege cum nu se poate mai bine cum trebuie interpretata si cintata partitura atit de draga unor romani intrata in istoria noastra milenara ca partitura tradatorului.
  din cite vad eu apropape faci un laudatio tradatorilor,cestiune care mna indeamna sa te chestionez cu eleganta, te conduci in viata dupa minunata zicere a lui caragiale:
  tradare,tradare,da sa stim si noi
  pt ca daca asa stau lucrurile nu voi mai avea nici un comentariu de facut.
  s-au poate tu nu ai facut armata si nu stii ca un comandant de ostii cind pleaca la razboi primul lucru pe care cauta sa-l evite este sa fie ,TRADAT DE LOCOTENENTII’ sai.
  moro,limba ta de catifea incerca justificari,argumentatii si explicatii pt cele mai reprobabile gesturi-tipic pt gena otravita a natiei romane.
  ai auzit de loialitate si verticalitate?dar de demintate?atunci cind constati ca nu mai esti compatibil cu o constructie de tip partid pleci,te retragi si gata,nu procedezi ca ultimul sarpe cu clopotei.
  s-au pe acolo pe la voi prin indepartata moldova nu se poarta asemenea obiceiuri care tin de integritatea morala o omului adevarat?
  de ce tii neaparat sa constat in fiecare zi ca ,comunismul a putut sa deformeze omul atit de rau si l-a transformat intr-o hidosenie morala?
  conform normelor mele si a principiilor eu nu prea inteleg si nu pot accepta jocurile murdare ieftine de trepadus politic agatat tot timpul la remorca puterii.

 105. moro…scoala din toate regimurile a produs si timpiti ,s-au mai strecurat cate unu doi pe an la fiecare facultate din trecut ,o deosebire mare este ca ,aia din trecut nu ajungeau la conducerea Tarii cum au ajuns astia de azi ,la asta s-a referit Baselu ,el face parte din aia 1-2 pe an ,nici la Mircea cel Batran nu erau toti dotati ,se mai strecurau si unii care au intrat la 22ani la institut ,nu la 19 cum era normal ,semnau o declaratie la secu si terminau bine ,ajungeau mari stahanovisti …..

 106. @cmorosanu
  crin antonescu a renuntat la atacurile impotriva lui Basescu, nu i-au adus procente…pana si geoana si-a dat seama ca nu are nici o sansa…hihiiiiiii…cred ca trebuie sa schimbi si tu tactica…am o intrebare, cu cine votezi in turul 2, Basescu sau Geoana ?

 107. STEFAN …Salut …..E OK si logic ce ai postat vis a vis de Solomon ….Intotdeauna primarii cu electorat majoritar fac diferenta in localitatile lor la alegerile generale ,prezidentiale etc….
  Cred ca Basescu trebuie sa gaseasca o modalitate sa-l decoreze pe Solomon pentru ceva …..asa cum imparte cu multa televiziune de fata decoratii la multi merituosi romani ….care or fi ei tampiti dar sunt buni de decorat ……Poate cu decoratia in piept Solomon se imbuneaza si-l va sustine la prezidentiale ..altfel inca doi trei primari de astia si s-a dus electoratul Dlui Basescu ….

 108. -stefan 7777c-nu intentionez sa te contrazic,dar mie imi miroase a altceva,de aceea nu neg faptul ca i-ar putea invinge pe pesedei,dar intreb atunci ,cum se face ca la alegerile din noiembrie doljul a ramas tot rosu?
  alegeri in care domnul cu pricina s-a implicat major.
  fara a mai discuta despre dl care se ocupa cu sechestrarile.
  dar e posibil ca pe lungul drum de la craiova pina la cluj informatia sa aive de suferit.

 109. FRANK…..Ce ai inteles tu din lunga mea postare ?Sau nu ai citit-o si te oboseste sa citesti mult …sau iti place sa fii “cel ce gandeste singur”?…..Dimpotriva am argumentat ca Basescu are dreptate mai putin iesirile sale verbale necontrolate …sa zic nefericite de dragul tau…….
  Cred ca ai citit pe fuga ,selectiv doar ce crezi ca i-ar dauna lui Basescu …..
  Credeam in logica mea umila ca ma vei lauda ……De ce jos Basescu ?….Poate si sus Basescu oricand ….poate sa se gonfleze si sa pluteasca deasupra tuturor …..Aaaa,si recitind …te gandesti la Solomon cand ma gratulezi cu frumoasele complimente ?Pai iata si Stefan care nu e de aceeasi parte cu mine in general judeca logic pozitia lui Solomon in raport cu Berceanu ….
  Citeste lunga mea postare de mai sus si lauda-ma ….imi fac bine pe seara masajele sentimentale ..
  Chiar crezi ca se numeste tradare atunci cand reactionezi la atitudini gesturi care-ti tradeaza propriile principii si crezuri ? Solomon e suparat probabil ca nu a fost in ecuatia alegerilor europarlamentare pentru PDL dar probabil e acuzat ca nu a facut mai mult pentru castigarea lor …tapul ispasitor …al lui Bergeanu ….gandindu-ma la le berger ……
  Sus Basescu amice Frank……..Apropos ..ai facut pe aici un adevarat rechizitoriu scolii romanesti ..pe inima lui Basescu ….Cu respect te intreb…tu unde ai terminat scoala,ca nu esti chiar cum a zis Basescu ……?Cred ca Basescu era suparat pe profesorii fiicei sale mai mici cand a rostit faimoasa expresie …mai ales aflandu-se in compania lui Liiceanu …..
  O seara frumoasa ,vesnice amic Frank (in ciuda tuturor )

 110. stefan….aveti si voi un primar de isprava si el provine de la pesedei ….hihihihi….nimic nu aveti bun de la voi ,numai ce ati furat de la altii .

 111. Ca sa fie ceva mai bine precizate lucrurile si discutia si opiniile mai putin lautaresti(urechiste) citez:

  PRECIZARE. Presedintele Traian Basescu i-a spus, ieri, lui Gabriel Liiceanu, referitor la declaratia sa facuta duminica la guvern, ca a vrut sa spuna: “Scoala scoate tampiti”.

  Cei doi s-au intalnit, la Bookfest, iar seful statului i s-a adresat lui Liiceanu cu formula: “Ce faceti, domnu’ filosof?”. Gabriel Liiceanu l-a intrebat, la randul sau, pe Traian Basescu ce face, iar acesta i-a raspuns: “Incerc sa aleg si eu intre un tinichigiu si un filosof”. Liiceanu i-a relatat sefului statului ca, dupa declaratia de la guvern, a fost sunat de presa, pentru a comenta afirmatiile. Basescu s-a repliat: “Acu, si eu am gresit. Eu am vrut sa spun: scoala scoate tampiti, si in ultima clipa am zis sa nu spun aceasta vorba, este o prostie ce voiam sa spun. Ea, pe fond, era corecta

  Asa este dle Basescu, pe fond cele spuse chiar asa sunt, dar formal ati gresit caci pentru o societate tampita iaproape ntegral 50 de ani si in continuare de corectitudinea politica a limbajului si metalimbajului comunist, ba mai mult decat tampita adica de fapt schizofrenizata , caracterul formal al limbajului domina permanent aspectul de fond sau ascunde ticalosia de fond, ma refer la aia congenitala a ciobanilor mioritici fratricizi.

 112. moro-dragule scolile mele faptul ca le-am absolvit,magna cum laude[s-au cu coronita]ori m-am tirit prin ele si vb aia am scapat din apa precum gisca nu cred ca are vreo semnificatie.
  nu sunt eu subiectul ,eu sunt un amarastean care de pe margine vede,constata uneori greseste dar spune intotodeauna ce gindeste.
  fac acest lucru fara nici o emotie pt ca nu am interese personale-nu candidez,nu am nevoie de sprijinul vreunui politician,intr-un cuvint sunt liber ca pasarea cerului.
  dupa cum bine ai vazut,atitdinea mea uneori supara,deranjeaza ,creaza emotii chiar intre pedelisti pt ca nu accepta sa fie atentionati atunci cind isi arata pe fata interesele meschine.
  asa ca amice moro fii sigur doar de un singur lucru-stiu sa decriptez corect orice joc de glezne.
  in textul urmator voi decripta ultimele scheme ale psd.

 113. ambuscadele pesedeilor deconspirate si demontate de traian basescu:
  -1.]-figura cu invatamintul,cheluielile mai mari fata de cit le permite bugetul citorva ministrii pesedisti ,a fot sanctionata hotarit de basescu si dejucata imediat prin faptul ca a facut public aceste tentative-ce urmareau de fapt acesti ministri?haaa hii de aceea s-a produs atita deranj in psd,pt ca prezenta lui basescu in guvern si atacul frontal deschis i-a obligat pe respectivii ministrii sa dea inapoi.
  2.]-codurile-in 2004 au fost votate codurile lui rodica stanoiu-suspendate pina in iulie 2009 conform o.u.g.
  daca guvernul nu-si asuma raspunderea pe aceste coduri ele ar puteau intra in actiune si ar fi o adevarata catrastofa.
  acesta-i motivul pt care pesedeii de minuta cu penelistii s-au hotarit sa traga de timp si codurile discret pe sub masa sa intre in lucru.
  numai ca…..inca ratiunea nu doarme si trucurile lui hrebenciuc si poantele lui nastase sunt usor contracarate.
  asa ca….degeaba se tot intilnesc pesedeii si fac tot felul de conclavuri prin hotelurile lui dragnea-nu acolo gasesc ei piatra filozofala.
  ii sfatuiesc sa mearga la mormintul lui marx si la trupul imbalsamat a lui lenin-acolo vor intilnii multi frustrati comunisti,de la rusi pina la unguri,cehi,sirbi si multe alte semintii.

 114. baiii, ati innebunit tot facand cartile cu base sau geoana sau crin; gata, am stabilit: van-ghe-li-eeee care este presedinte

 115. Buna seara.
  Nu am remarcat eu, sau cu exceptia lui FRANK ZAPA[KING] – si dansul doar tangential – nimeni nu a facut referiri la continutul discutiilor care inteleg ca s-au purtat intre liderii PSD ?
  Din ceea ce probabil va constitui prima pagina a cotidianului ZIUA ce va apare maine, imi permit sa va redau fragmentul urmator :

  “Strategii interne ale liderilor PSD in relatia cu PDL si cu Traian Basescu, discutate “intre patru ochi” de liderii PSD la intalnirea de la Turnu Magurele, au fost devoalate vineri de Realitatea TV, care a obtinut inregistrarile audio ale discutiilor. In cadrul inregistrarilor se aud replici acide
  ale lui Mircea Geoana, Ion Iliescu si Radu Mazare, la adresa lui Basescu si a ministrilor PDL, replici pe care liderii PSD nu indraznesc in mod normal sa le afirme in public.
  “Suntem aici sa ne batem capul sa scapam de Iuda asta de Basescu, ca asta e cel mai rau”, a spus Radu Mazare, primarul Constantei, in cadrul unei discutii cu colegii din Comitetul Executiv al PSD la intalnirea de vineri de la Turnu Magurele. Pe de alta parte, Ion Iliescu le-a comunicat pesedistilor ca trebuie sa arate ca au o gandire care porneste de la nevoile tarii, informeaza Realitatea TV.
  Radu Mazare, presedintele PSD Constanta a catalogat programul Prima casa al Guvernului Boc ca fiind o “vrajeala”: “Ce e asta ‘prima casa’? A venit Boc cu vrajeala asta. Pai cum il las eu pe Pogea, cand am jumatate din Guvern, sa faca bagabonteala asta? Astia cum ajung ministri de Finante, cum sunt destepti”.
  Mazare a mai subliniat
  ca unul dintre scopurile intalnirii de astazi ar fi sa scape de Traian Basescu. “Suntem aici sa ne batem capul sa scapam de Iuda asta de Basescu, ca asta e cel mai rau”, a spus Mazare.
  Geoana: Cand vorbeste Videanu in spate e un business
  Mircea Geoana a spus in cadrul CEx, ca situatia economica este dramatica, dar ca pe aceasta tema trebuie lasat sa vorbeasca doar Traian Basescu.
  “Din punct de vedere al realitatii economiei si a ceea ce numim economie reala, lucrurile arata azi greu, dificil. Aceasta inrautatire a situatiei social-economice a tarii il afecteaza electoral in primul rand pe Traian Basescu, considerat de majoritatea populatiei ca fiind principalul responsabil”, le-a spus Geoana pesedistilor.
  “Suntem in spatele lor. Tot timpul reactionam la Basescu. Este gresit din punct de vedere strategic. Cand vorbeste Videanu in spate e un business. Cand respira vrea sa faca bani. Dati, ma, in ei, ca sunt vraiste la chestia asta! Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri. Ăstia stiu ca e omul de casa al lui Videanu. Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Sa ii atacam”, a spus Geoana.
  Potrivit lui Geoana, ministrii PSD sunt peceputi ca o masa
  amorfa, care nu stie sa comunice.
  “Va trebui sa facem o analiza foarte serioasa pana la inceputul lui septembrie, pentru a putea sa vedem daca o schimbare strategica din pozitionarea noastra in cadrul guvernarii este un lucru pozitiv sau nu din punct de vedere electoral. Nu existam, nu existam ca structura distincta, nu avem propuneri distincte, nu stim sa comunicam politici alternative distincte, suntem o masa amorfa in care Boc comunica in numele intregului Guvern”, a spus Geoana
  Presedintele PSD a mai vorbit si despre relatiile sale cu Traian Basescu.
  “A treia ambiguitate e cea a relatiei mele cu Traian Basescu. Am incercat sa fac acest gest cu CSAT-ul pentru a face o ruptura simbolica, o disociere cu acest individ care efectiv face rau tarii”, a spus Geoana”.
  Sa aveti o seara si o noapte buna.

 116. Niculae am inteles ca esti din Valea Jiului ,mai bine posteaza tu ce scriu ziare de Monica de la sporturii ,este de la tine din zona ,lasa-i pe pesedei ,bine au spus ce au spus…..vad ca umblii dupa cancanuri ieftine ,vezi ca o sa gasesti la piluga din partea stanga la a 7-a armatura de la front….stii tu ce gasesti acolo……hai noroc bun.

 117. mare ‘abureala” a psd…totul a fost premeditat, iar realitatea tv este partasa la jocul psd !regie ieftina marca hrebenciuc…s-a inregistrat cu acordul psd,pt a transmite mesaje electorale dure la adresa pdl…

 118. Madalina o noapte faina si un sfarsit de saptamana cu mult soare …..

  Administrator:
  Multumesc la fel Puiu!
  Noapte buna!

 119. @ Buna dimineata.
  Nu sunt din Valea Jiului si in prezent nu cunosc multe amanunte, nici tehnice nici de cancan, din zona. In ceea ce priveste postarea mea anterioara, pentru mine a aparut interesanta macar prin prisma faptului ca mi-a intarit convingerea pozitiei pe care eu o ocup in societate, regasindu-ma in ipostaza de “Astia” pentru politicienii nostri. Asociind perceptia celor care ne conduc fata de masa amorfa din care fac parte cu perceptia dumneavoastra si tinand cont de zicala “cand doi iti spun ca esti beat, sa te duci sa te culci”, nu-mi ramane decat sa ma conformez si sa-mi urez somn usor.
  Iar dumneavoastra tuturor, numai bine.

 120. Buna dimineata ….Romani treziti-va ,intinde-ti-va si zambiti …..E o noua zi frumoasa,multe emisiuni la TV ……Priviti spectacolul Romaniei in comentarii si imagini ….la TV sau din mers….
  Zambiti acum ..poate peste zi nu veti avea de ce …..Sau detasati-va de toata politica romaneasca si zambiti toata ziua …puteti rade si in hohote ……daca nu va doare decat in regiunea coatelor de politicienii si partidele romanesti ….
  O zi frumoasa

 121. @Nicolae,
  Ce am auzit de la sedinta PSD demonstreaza incaodata ce nemernici au condus , conduc partial si inca vor sa conduca acesta tara.
  Din citatele tale care sunt doar cateva omiti sa-l prezinti pe Iliescu in adevarata lumina caci grija lui fata de tara se continua cu o indicatie nu total fatisa dar in stil kgbist ca in viitor si cat mai repede PSD sa se ocupe de niste institutii importante ale statului si sa le ocupe. TVR nu a fost pomenita fiind deja ocupata.
  Deci ideile de baza sunt ticalosia psdista care are in fata pe inamicul public nr 1 Iuda Basescu.
  Daca romanii care se considera liberi mintal(din pacate foarte multi, nu sunt decat , asa cum am spus ieri decat doar niste schizofrenizati si nauciti(vezi nauka) de 50 ani de corectitudine politica securist-comunista — chiar si Biblio cu o minte stralucita si desi tanar deci mai putin contaminat are grave sechele in acest sens), mai pot sprijini din tot peisajul politic romanesc altceva decat pe acest inamic public nr 1(tragicomedie cat timp superbul film al lui Fernandel este doar o comediie) care este dl Presedinte Basescu asa lipsit de stil, grobian de multe ori si necunoscator sau in orice caz neutilizator al uzantelor corectitudinii politice comunistoide, atunci chiar ca suntem niste tampiti.

  PS. Stefan, cele inregistrate sunt numai cartuse de dinamita, daca se stiu a fi folosite , sub fundul unei parti a PSD, mai ceva decat stenogramele din 2004, si este momentul ca partea cealalta, care nu doreste distrugerea totala a Romaniei sa iasa din combinatiile de soiul Iliescu-Nastase sprijinite de tot felul de interlopi.

 122. @dna Elena Udrea,
  M-a facut Zapa sa intru din nou pe la AN-blog . Ce sluga este si acest Instalatorul pe care l-am si creditat aici pe blog la un moment dat ba chiar mustram pe dna Udrea ca PDl nu-l baga mai mult in seama.
  Mea Culpa, dna Udrea.

 123. Si mai vazui ceva la AN.
  Acel domn Harabula din Botosani, pe care-l admir, este incoltit de cateii lui AN si nu face greseala mea(am pierdut vremea si mi-am satisfacut un orgoliu) este mai in varsta decat mine mai putin intempestiv si cu siguranta mai intelept.
  Nu le raspunde nici-odata el dialogheaza cu AN care ca si mai demult cu mine ii cam stie de frica si ii mai raspunde fie ca sa-l maguleasca fie ca sa indulceasca el AN semnificatia celor spuse de Harabula.
  Constat ca si Andrei si Dragos mai stopeaza ceata de aplaudaci Nastasisti si-i felicit ca reusesc s-o faca asfel incat sa nu fie banati, Zapa din pacate ne avand rabdare ptr asta.

 124. ION ADRIAN …Buna ziua…..Ceea ce am auzit de la PSD reprezinta strategii pentru castigarea alegerilor prezidentiale si poate a anticipatelor..poate strategie pentru a guverna alaturi de PNL…
  Nicidecum nu e guvernarea si conducerea tarii ….PDL si Basescu nu se pot confunda niciodata cu tara cu cei 30% a lor…..Strategiile de atac la PDL si Basescu nu sunt totuna cu exercitiul guvernarii si conducerii tarii…..e o lupta politica din semiopozitie …o lupta inegala in conditiile in care acum Presedinte este Basescu care controleaza discret DNA ul,Kovesi etc iar PDL are ministerul finantelor,economiei ,turismului -minister de imagine,de tineret si sport care a cam dat-o in bara dar tot poate penetra in randul tinerilor……
  Lupta lui Basescu si PDL impotriva PSD se manifesta vizibil si “legal” in conditiile carotarii sistematice a ministerelor PSD…dosare tot legale ,aparitii pe posturi TV invocand problemele tarii si functiile in stat etc…
  PSD nu poate decat sa se manifeste vocal pe unde apuca ….Politicienii PDL si PSD au afirmat de mai multe ori ca alianta la guvernare functioneaza iar ceilalti PSD exceptand ministrii au dreptul sa se manifeste ca opozitie in vederea castigarii alegerilor prezidentiale ….Nu cred ca Basescu si-a facut iluzii si o strategie politica aducand PSD alaturi de PDL la guvernare pentru a-i reduce la rolul mincinos de aliati si nu opozanti ….Daca consilierii sai au gandit in acest mod sigur au gresit …
  Mie mi se pare fireasca in Romania politica asemenea strategii si discutii intr-un partid care candideaza prin Geoana la Prezidentiale asa cum Basescu va candida pentru PDL …..
  Restul e gargara si vrajeala electorala ….Pariez ca in PDL se discuta in acelasi mod si probabil cu ceva dosare pe masa…avand instrumente mult mai concrete si mai discutabil de onorabile in aceasta lupta politica …..
  Am pretentii la tine ca esti o persoana logica si echilibrata ….
  O zi buna si frumoasa

 125. @Moro,
  Adica tu crezi ca toti acesti gangseri pot avea si alte probleme decat demolarea adversarului, minciuna, jaful, unii suplimentar bautura si curvele?
  In rest nu are sens sa polemizez. Harabula procedeaza corect.
  PS. Si te rog nu avea nici-un fel de pretentii. Pentru a le avea trebuie sa existe o acoperire la cel care ar dori sa le aiba.

 126. ION ADRIAN …..Adica eu cred ca da …Pentru ca PSD sa castige si sa guverneze intai trebuie sa castige alegerile prezidentiale si eventualele anticipate ….apoi poate fi evaluat si judecat prin prisma evolutiilor PSD la guvernare si eventual Geoana Presedinte …..
  Pretentiile mele la tine erau pur retorice …..Ni eu nu sunt in aceste postari ce par pro PSD prea corect si echilibrat probabil …dar mult mai logic da…..

 127. @Moro,
  O intrebare pentru logica ta : este Romania o tara normala si daca da de ce si daca nu dece?

 128. @ion adrian-stimate domn,in general textele mele sunt admise ,sigur sunt unele cu tenta clara nu cu subtilitati care nu au sansa sa ajunga la lumina.
  in ce priveste dialogul cu ceilalti bloggeri,nu am atita orgoliu incit sa-i pot ignora in totalitate.
  sigur raspund foarte rar provocarilor si atunci cind o fac am mare grija pt ca altfel….
  si inca ceva,faptul ca nu-mi afiseaza anumite texte mie unul im arata clar frica acestui domn de adevar.
  universul bloggul sau nu-i o fortatreata de unde dl nastase sa controleze lumea si informatia,stiu ca si-ar dorii foarte mult acest lucru.
  bloggul domniei sale are culoarea corurilor antice grecesti.studiazai cu atentie pe antibasescieni,vei constata doua lucruri la toti:
  1.-frica,frica de o lume normala-toti se tem de normalitate de o societate libera-desi clameaza valorile democratiei atunci cind le folosesc lor in mod direct,de fapt ei sunt cei mai inversunati dusmani ai democratiei.
  tipic comunist-nu era romania in anii 80 cea mai democratica tara din lume?intreba-i pe moro,pe puiu vezi ce o sa-ti raspunda,nu vezi cum apara cu cerbicie sistemul anchilozat mostenit de la comunisti?
  nu vezi cum oameni tineri care s-ar presupune ca nu sunt pervertiti,datorita unor interese personale si meschine se opun reformelor,descentralizarii etc.
  2.-se maninca intre ei-pt ca unii simt,instictual ca sfirsitul lor e aproape si vor sa se salveze si sa mai salveze ce se poate salva,de aceea sunt atit de fractionati-nastase cu garda veche indeparetata brutal de la cascaval si garda relitiv noua care vrea mai mult cascaval.

 129. pt ca ieri l-am criticat pe dl solomon astazi cu voia dv voi mai critica un pedelist de frunte-voi spune citeva pareri personale despre pacifistul adrean videanu.
  letargicul ministru al economiei brusc aseara s-a trezit la realitate si-a pus armura si a iesit la lupta.
  mai sa fie , da ce se intimpla mai frate de dl. videanu tam-nesam a redevenit un asa tenace luptator?
  si imediat am primit si raspunsul,pesedeii prietenii lui i-au dat rau de tot la gioale si l-a cam durut pe pacifistul videanu.
  pt ca pina aseara dl videanu era intr-o fratietate si o armonie de invidiat cu pesedeii.adica dupa principiul nu ma ataci ,nu te atac nici eu.
  da,sigur numai ca dl videanu vrea sa fie si vector de imagine,calitate in care ar fi trebuit sa se bata pt partidul sau,pt colegii lui atacati in baza unor minciuni sfruntate.
  da ,domnul videanu asista pasiv la balacarirea colegilor sai dupa care isi spunea poezioarele domniei sale,strict legate de economie,ca si cum subiectul politic este mult prea murdar pt el dl. videanu sa se murdareasca si sa-l dezbata.
  de aceea eu sincer sunt mai mult decit amuzat si aprpoape ca-mi vine sa arunc si eu un scenariu ,neverficat inca,destul de fantezist.
  mai ca as spune ca dl. videanu i se trage de la niscaiva colegi satui sa-l vada pe dl videanu in postrura de mare dandy care strimba din nas cind vine vorba de lucrurile lumesti.ei uite acum are posibilitatea sa se remarce ca un adevarat luptator dedicat partidului si nu,doar propiilor interese.

 130. P.S.dealtfel in inregistrarea respectiva este o trimitere clara a dl geoana,alintatul pres cu apelativul prostanacul,la faptul ca pedelisti aui prestatii lamentabile pe sticla.
  unul din cei care intr-adevar se poarta lamentabil este si dl videanu-si mai am o lista….

 131. Interesanta declaratia lui Geoana din care rezulta cat de mult doreste el ca acest guvern sa functioneze, caci functionarea lui nu-i asa ii scad sansele lui la prezidentiale, chiar daca in caz de esec il valideaza contra gastii Nastase Iliescu la presedenytia PSD deci Geoana joaca pe totul sau nimic.
  Cititi asa dar:

  Presedintele Traian Basescu are o influenta “de-a dreptul perversa asupra capacitatii si luciditatii” ministrilor democrat-liberali, care vin la sedintele de Guvern cu “notitele invatate”, a dezvaluit, vineri, presedintele Senatului, Mircea Geoana.

  “Are o influenta de-a dreptul perversa asupra capacitatii si luciditatii celor din PD-L. Uneori am impresia ca mergem acolo, la coalitie, si discutam sa ne aflam in treaba. Ei vin in sedintele de Guvern cu notitele invatate”, a declarat Mircea Geoana, vineri, la Antena

 132. buna ziua !
  @ frank
  ai dreptate in privinta lui Videanu, trebuie sa se hotarasca ori om politic dedicat pd-l ori jucator la doua capete…cum este si Berceanu !

 133. ce am aflat ieri din gura psd-ilor :
  -crin antonescu e varza, iar oprescu a refuzat propunerea lui patriciu de a candida la prezidentiale ca independent sustinut de pnl
  -voturile ungurilor se indreapta spre Basescu
  -prm trebuie momit de psd cu niscaiva functii pt a obtine sprijinul lui vadim in turul 2
  -psd nu pleaca de la ciolan indiferent ce s-ar intampla
  -lui van ghelie i s-a “taiat” din nas
  -iliescu nu mai este luat in seama de psd-isti
  -nastase a devenit “garantat van ghelie ”
  -pnl vrea la guvernare cat mai repede, indiferent de partener
  -basescu e favorit , baronii psd vor face joc dublu…

 134. dle. nicolaie-sigur ca doar in treacat am amintit de poznele pesedeilor.
  aproape ca nu mai e nimic de adaugat in plus,sobolanii rosii au spus tot ce era de spus,si-au devoalat in mod intentionat,repet in mod intentionat acest scenariu.
  dealtfel nu e doar parerea mea.pesedeii s-au folosit de aceasta stratagema,dealtfel cam puerila de a transmite mesaje dure.
  va aduceti aminte de documentele ambasadei austriei uitate pe o banca in parc?dar de episodul nr. 2?
  nu vi se pare ca in felul acesta i-au obligat pe pedelisti sa aive o atitudine reactiva si sa raspunda ei la acuze ,nu pesedeii.
  nu vi se pare ca dezbaterile publice au fost deturnate de aceste,SCAPARI’ale organizatorilor acestei sindrofii de partid organizata de securistul dragnea?
  asa ca dl nicolaie-nu pun botul la asemena comicarii,acest tip de ambuscade politice ma lasa rece.
  sigur ,am folosit prilejul sa-i atrag atentia dl videanu ca prea……si nu se face.dupa prestatia de la primarie,care a costat in toamna pd-l citeva procente bune,care trebuie neaparat imputate dl videanu ,odata instalat in fotoliul de ministru dl videanu si-a continuat letargia politica fara nici o remuscare.

 135. Frank,
  Am vazut si eu, cu acesta ocazie in care am intrat la AN, un text recent al tau, moderat dar de substanta, dar te-am crezut pe tine care alta data ai spus, si de mai multe ori chiar, ca la AN nu se poate posta. Cred ca atunci te-am si usor contrazis, dar m-am gandit ca AN da drumul selectiv unor preopinenti care sa-i ridice nivelul blogului, sa se stapaneasca la virulenta si oricum care sa nu fie peste 2-3 in economia blogului.
  Pe atunci, si eu si Harabula aveam verde, dar eu fiind mai categoric, eram atacat permanent si in modul netrbnic pe care -l cunosti. Azi Harabula este cel atacat de catei fiind cel mai activ intre cei care-l contreaza foarte argumentat si logic pe AN.

 136. stafan 7777c-din nou specific,sunt pareri personale.ce se intimpla in dolj intr-un judet controlat brutal de pesedisti din 90 incoace arata de fapt o stare de lucruri care ar trebui sa dea de gindit leaderilor pedelisti pt ca acolo situatia este foarte fluida.
  nici pedelisti si nici pesedisti ,foarte multe ,oficialitati locale sunt legate intre ele prin fire nevazute,afaceri cumetrii etc,asa incit e foarte greu sa-ti dai seama ce urmaresc.
  personal nu am incredere in ei si am si argumente-vezi dle, stefan semnalele date de diversele trompete din anturajul acestor baroni locali.
  cind isi vad interesele personale s-au a grupului in pericol devin vocali si vad tot felul de defectiuni pe care pina atunci le ladau si le prezentau ca ,succesuri’.
  asa ca in lupta asta intestina cu caracter local e greu sa spui cine are dreptate si cine nu.
  cel mult pot spune ca oportunismul baronilor locali este mai mult decit evident si ca sigur,acesti baroni se lasa condusi de mult prea mult orgoliu.
  de aceea nu ma voi pronunta cine are dreptate berceanu s-au solomon.
  desi ca sa fiu totusi sincer pina la capat filingul imi spune ca dl solomon nu-i de baza.s-ar putea sa gresesc,dar asta-i senzatia mea.

 137. ai sa fii surprins dle ion adrian-dl nastase s-a deranjat si chiar mi-a raspuns,usor ironic constatind ca ….dar poti citi singur raspunsul.fiind dealtfel si cel mai lung si consistent raspuns.

 138. ION ADRIAN …..Deci ….
  Romania este o tara normala…cum a fost si pana acum 20 de ani.Fara schimbari esentiale in viata de zi cu zi a romanilor majoritari si obisnuiti …Normala din punct de vedere geopolitic,al habitatului si comunitatilor care populeaza teritoriul Romaniei….
  Normala pentru ca romanii nu au o alta constructie morala ,educationala ,civica altele decat in urma cu 20 de ani….Aceleasi plus “obiceiurile” pamantului romanesc:furtul,delatiunea,invidia ,rautatea si egoismul ca arme de supravietuire……Nimic in afara tiparului normal de roman …al celui pe care il cunosc eu din regimul trecut si de azi …
  Daca inainte se fura pe rupte din averea “comuna “…de la stat (intreprinderi,fabrici,uzine,ogoare CAP etc acum se fura din fosta avere comuna dar trecuta in maini private ….Marii hoti care au devenit privati fara sa cumpere nimic din banii castigati de ei si doar cu imprumuturi bancare nerestituite sau
  imprumuturi restituite dupa ce au cumparat sub pret si au vandut cu profit ….si micii hoti romani …unii haiduci cu acte in regula in justitie ,cu condamnari respectabile etc…..
  Si hotii de sperante,iluzii ..politicienii care sunt romani si ei ….care conduc destinele romanilor ,sperantele lor ca in vremea raposatului PCR si a Securitatii,a militianului care scoate bulanul daca nu dai spaga ,sau scoate dosare daca nu dai mita ….
  O Romanie normala ….fara schimbari si fara sperante de schimbare ……
  Romania este si o tara anormala …….pentru ca cu toate “normalitatile” de mai sus suntem in Uniunea Europeana ,clamam peste tot ca in Romania este democratie si libertate ,ca Romania se doreste un stat modern si de drept ….
  Deci ION ADRIAN …Romania este o tara seminormala …un stat hermafrodit ca si romanii care il populeaza …..declarativ democrati ,socialisti sau liberali dar in esenta aceeasi romani de 70 de ani incoace ,aceleasi odrasle bolnave genetic de” romanism ” …nealiniati la valorile europene si occidentale …mereu in contrast si contradictie morala cu cei de mai sus..europeni si occidentali cu state vechi ….

 139. KATRINA …Am zis intotdeauna ..desi nu prea m-am abtinut nici eu ,ca nu e productiv atacul la persoana …Cel mai bine e sa postezi likuri,site-uri ale ministerelor ,articole argumentate din jurnale etc pentru a lasa opinia publica fie ea si virtuala sa judece fiecare dupa constructia sa morala activitatile si faptele politicienilor romani …..Iar motivarile sa le dea cei vizati ……
  Nici demisiile politicienilor controversati , pe care le clameaza unii ca ar fi de onoare nu sunt productive si semnificative pentru societatea romaneasca de azi ,in conditiile in care cu frageda noastra democratie si fragilul nostru stat de drept oricand se poate derapa de la valorile de mai sus cu acuzatii si campanii de presa ale jurnalistilor tonomate ,dosare intocmite pe picior si niciodata finalizate cu condamnari ale politicienilor vizati ..fortand demisiile “de onoare” dar de fapt urmarind sa distruga vieti,idealuri ,cariere politice ale adversarilor personali si politici
  Demisiile trebuie sa intervina dupa sentintele definitive si ierevocabile ale tribunalelor
  Comentariile presei vis a vis de Min turismului si a Dnei Udrea trebuie sustinute ca ilegalitati cu dovezi ….in cazul postat de tine exista doar culpe morale si eventual profesionale la vedere dar nu ilegale …Zona lui Pinalti,zona Piatra Neamt e de vis si merita sustinuta turistic …de vis e si Piatra Neamt …Pinalti pe care nu-l prea agreez datorita stilului sau e un primar bun si destoinic …apreciat de locuitorii pe care-i pastoreste …..
  Evident ca repartizarile finantelor pe turism au fost facute pe simpatie politica dar sigur nu se vor irosi degeaba banii …Si Neamtul face parte din Romania turistica……
  Sper ca nu ma vei acuza de subiectivism vis a vis de Dna Udrea ….Am comentat la general de fapt ….
  Ritzi e de departe mai “nepriceputa” in manipularea finantelor ministerului sau……si probabil se crede de neinlocuit in functia sa doar pentru ca a sustinut-o financiar pe EBA si militeaza constant si epuizant pentru PDL si Basescu …..De aici si tupeul sau care frizeaza nesimtirea ….

 140. Buna dimineata …Iar e liniste ,iar nu e nimeni pe la birouri si pe culoarele blogului ….
  Sunteti plecati pe la ceva actiuni turistice sau ale MTS si eu nu stiu nimic ….Sa-mi spuneti si mie cum a fost
  O zi frumoasa la toti

 141. Buna ziua !
  Astept reactia pd-l la marsavia pusa la cale de psd si realitatea tv !sunt atacati ministrii pd-l ,se incearca discreditarea subtila a pd-l si a lui Basescu !
  Dupa cum observati atacurile la adresa pd-l sunt “construite” de geoana,mazare,dragnea,iliescu…acestia nu fac parte din guvern … psd s-a impartit in baietii buni (ministrii din guvern) si baietii rai (cei care ataca pd-l), o tactica marca hrebenciuc,dupa cum am mai spus.
  Cred ca este momentul ca pd-l sa rupa pisica si sa-i bage pe psd-isti in opozitie…se va crea un soc iar populatia va reactiona impotriva psd, e si o buna ocazie de a invita pnl la guvernare ,partid ce nu poate zice nu in acest moment !

 142. io dac’as fi pnl v’as da cu flit intre felinare .. 🙂

 143. STEFAN…..Daca PDL ii “baga ” in opozitie pe PSD unilateral reactia populatiei Romaniei va fi inversa ..iar PSD poate ataca mult mai eficient ..pe genul vor sa bage tara in…vor sa fure ..sa nu-i stie nimeni…vor sa controleze si sa fure alegerile prezidentiale etc…
  PNL sigur nu va marsa la invitatia PDL pentru ca ar pierde si cei 15 % prin gestul politic de subordonare la PDL si Basescu si de tolerati …..pierde si sprijinul UDMR….in economia alegerilor prezidentiale dar si viitoarelor anticipate sau alt guvern ..Cred ca PDL va conduce minoritar dupa gest ..daca va fi …si va fi mereu carotat de puternica opozitie formata ….
  Nu cred ca va dori cineva din opozitie sa sustina PDL la guvernare asa cum a facut PSD cu PNL …
  PDL e mereu stresant si iritabil ….cu Basescu la carma sa nu e un partid confortabil si simpatizat de oricare partid din Romania …vorbesc de partide si nu de electorat ….
  Basescu ar trebui sa dea dovada de fair play ,sa dea semne vizibile de reconciliere nationala si politica ..sa se detaseze de luptele politice interne pentru a promova un viitor presedinte pentru ultimul sau mandat ,corect,echidistant si constitutional ..detasat de luptele politice si preocupat doar de Romania si romani …veghind la respectarea Constitutiei si a legilor din Romania si europene de catre partidele politice si politicieni ……Apoi ,dupa 5 ani de viata politica pasnica in Romania ,de constructii economice ,culturale menite sa mentina identitatea spirituala dar si economica in Europa
  Basescu se poate intoarce in PDL ca presedinte sau /si ca Premier al Romaniei ….daca se va mai intampla ……Orice constructie politica ,la fel si PDL ul lui Basescu cu ingredientul de baza Basescu are un termen de valabilitate ,de expirare in constiinta electoratului …Basescu trebuie sa lase dupa alegerile prezidentiale PDL independent de el ,trebuie sa lase PDL singur fara sprijinul sau pentru ca acesta sa se defineasca , sa renasca cu lideri noi ,sa se modernizeze …sa apara ca un partid nou pe esichierul politic romanesc ..partidul nou de care vorbeam in alte postari …de ce s-ar infiinta unul nou si PDL nu ar alimenta aceasta dorinta a romanilor ? Pentru PDL este un moment bun sa se reconditioneze ,sa se modernizeze …..e pe un trend bun si pana la viitoarele parlamentare ar avea tot timpul pentru o noua constructie politica …..
  Daca e fantezie ce am scris atunci sper asta de la PNL care deja a turnat temelia unui partid nou modern cu toate riscurile de rigoare ….

 144. @Moro,
  De data asta sunt complet de acord cu analiza ta. Vezi ca te bate PNL si PSD, ca-l inveti prea de bine pe Basescu si mai ales pe PDL. 🙂

 145. @Stefan,
  Nu te avanta ca daca PDL te-ar asculta ar pune o cruce de doi metri pe mormantul lor si al lui Basescu.
  PDL trebue acum sa fie baiatul bine crescut care discuta cu prietenie si cu plscere cu colegii din guvern, adica cu baietii bine crescuti din PSD si nu-si pierde vremea cu garantatii lui Vnghelie, iar Basescu trebue sa ramana in sferele inalte ale crizei si binelui general.

 146. @cenushares
  nu uita ca este criza, viata in opozitie este foarte grea , mai ales pt primarii si activistii pnl din teritoriu…inca 3 ani de opozitie si pnl scade sub 10% !

 147. Sa radem chiar daca Silver ne-a parasit:

  “In blocul vecin e un baiat rau, care ne tot bate”. “Pai sa-l batem si noi”, au decis, darji, membrii Comitetului Executiv al PSD!

  Au pandit rautatea pana a adormit si au delegat un candidat sa o smotoceasca. Mircea Geoana se opri la coltul blocului. “Ataca-l!”, strigara confratii, pititi dupa frigider. Duse sufliciul la buze si slobozi un graunte, atingandu-i fruntea. Dihania tasni spre curajos, il prinse de-un picior si-l musca de glezna. “Luati-l de pe mine, ca-l omor”, reusi sa strige liderul social-democrat.

  L-au gasit plangand de ciuda, cu glezna infasurata in cravata. Printre lacrimi, liderul decreta: “sa facem, cumva, sa scapam de dracu”.

 148. Dar de fapt Silver ne-a parasit, pe bune?
  Ca de Biblio sunt sigur ca este asa.

 149. O vorba din popor spune: “frumoasa tara, pacat ca este locuita”…de romani, as adauga eu. Am cautat blogul d.nei ministru, in speranta ca voi gasi opinii si comentarii legate de turismul romanesc. Mare dezamagire insa, pentru ca am gasit mai mult osanale, balacareli, ‘dat la gioale”….
  Oare doar asta se poate discuta pe un astfel de blog?
  M-am intors de cateva minute dintr-o plimbare in zona Pietrii Craiului. Zona este una rupta parca din basme. Un peisaj de vis…. Pacat insa, deoarece ca sa ajung acolo a trebuit sa merg mai bine de 15 km pe un drum plin de hartoape, pe raza localitatii Zarnesti si mai apoi pe un macadam, unde masinile aproape ca nu se mai vedeau din norii de praf si exista in orice moment pericolul sa te trezesti cu o piatra in parbriz.
  Cu sa dezvolti turismul romanesc in astfel de conditii??? Cati turisti se incumeta sa mearga pe astfel de drumuri??
  Doamna ministru, daca doriti cu adevarat sa dezvoltati turismul romanesc, luptati pentru asfaltarea drumurilor din romania…. Sunteti in barca celor care impart banii. Convingeti-va colegii sa investeasca in drumuri pentru ca altfel “turismul” este doar un subiect de dezbatut la televizor, un pretext de a bate apa in piua… Lasati parada, chiolhanurile si reclamele costisitoare….pentru ca acestea nu ajuta oamenii sa circule mai bine pe drumurile Patriei. Cea mai buna reclama este realitatea, reclama “din gura in gura”. Nu castigam nimic aratand poze cu peisaje si locatii frumoase, pentru ca tusistul care vine odata intr-un astfel de loc, a doua oara nu mai vine si povesteste si altora cat praf a ingitit si in cate gropi a intrat ca sa ajunga in Piatra Craiului sau in alte asemenea zone.
  Eu va doresc SUCCES…insa ca sa-l aveti trebuie sa treceti de la vorbe la fapte!!!!

 150. stefan,

  nu’i suficient sa spui ca pnl scade … ar trebui sa spui si cine va creste cu procentele pierdute de pnl … cred ca esti destul de realist incat sa nu crezi ca alea 5 procente se vor duce la pdl .. 🙂 … eu nu cred ca pnl o sa scada sub 15% … si nici nu cred ca poate lua mai mult de 20% … 🙂

 151. maria,

  de ce nu’ti dai mataluta posterioru jos din masina sa mergi pe munte cu rucsacu’n spate? … 🙂

 152. @cenushares
  Sa te duci tu cu rucsacul in spate 200 km de la Bucuresti la Zarnesti sa vad daca mai ai shi chef de urcat pe munte dupa aia.

 153. dle. ce ceteanca indignata-doamna maria-aplaudaci,dat la gioale etc…
  probabil doamna cu pricina nu stie ca acest blogg a intrat in lumea bloggosferei cu mult inainte ca propietara lui sa aive vreo functie ,ori sa fie votata de romani.
  si ma vad obligat din nou sa repet cine ii opreste pe cei care vor sa o consilieze ,ori sa-i dea sfaturi min. turismului?
  eu cred ca orice roman care are ideii bune si care se pot aplica imediat in turism este luat in seama.
  imi permit totusi sa adug inca ceva-sa indice sursa de finantare-
  pt ca din cite vad eu cam prea multa lume are pretentia ca doamna udrea sa faca ce nu a facut poporul asata de cind este el .
  ciudat mod de a gindi,adica in 6 luni guvernul asta trebuia sa faca tot,absolut tot.
  ma intreb oare ce ar mai fi facut urmatorul guvern?
  probabil ca puteam pune lacat pe palatul victoria si sa mergem cu totii in vacante la munte ,la mare….

 154. ION ADRIAN…..Sincer ,chiar nu-mi pasa daca PDL si Basescu aplica sau sunt in stare sa aplice vreo strategie macar asemanatoare cu cele scrise in postarea mea ….pentru ca m-am convins de 20 de ani incoace ca membrii de vaza din partide ,liderii se inconjora de consilieri ,strategi facuti la norma pe diplomele astea noi sau importati ,rupti de perceptia electoratului ,de realitatea sociala romaneasca ….Fac totul din cititul presei si din birouri ,singurul lor tel e acela de a da mai tare in adversarii politici decat sa se adreseze constructiv si pozitiv electoratului de la vladica la opinca …
  Vox populi,vox dei…..Uneori consilierea oamenilor simpli ,neimplicati politic dar deranjati si suferind din cauza ei ,e mai folositoare si mai ieftina decat consilierii si strategii contractuali pe bani multi ..pariez ca si din asemenea contracte menite sa salte partidul in sondaje cineva de la partide castiga bani buni ….si contracteaza firme care dau mai mult …totul in dauna propriului partid…..
  Am postat gandindu-ma ca totusi trebuie sa apara in Romania un partid responsabil si corect fata de cei pe care ii doresc ca votanti si-i si aleg la un moment dat…..
  Orice partid da semne ca doreste o evolutie pozitiva pentru romani va fi bun pentru mine ….sa-mi iau primul carnet de partid din viata ..si probabil ultimul ….
  Ca va fi PDL,PSD ,PNL sau unul nou chiar nu e de interes pentru mine cu sigla si culoare cu tot ….
  Partidele si politicienii sufera deja de maladii periculoase si pentru ei si mai grav pentru romani: aroganta,suficienta ,proasta relationare si lipsa de comunicare cu electoratul roman care nu traieste doar 4 sau 5 ani …..
  O seara buna

 155. Maria are dreptate cu drumurile …Nici un presedinte de Cons Judetean nici un primar nu misca nimic in localitatile pe care le pastoresc daca nu au alocate sume bune de la guvern …pentru ca din contractele grase isi trag vile,masini si bani in conturi …
  Fara bani ,stau si asteapta la soare,mai impart vreun teren,mai face pe judecatorul (sau taurul) comunal etc…..La sponsori apeleaza pentru interesul partidului sau cel personal ….
  Daca cei din comune ,sate ar apela la solidaritatea cetatenilor ,la spiritul lor gospodaresc ,la sponsori cu masini transport si afaceristi cu piatra ,utilaje pentru drumuri sigur ar pietrui macar drumurile de interes in comuna ,de interes turistic ..care turisti sigur ar schimba fata comunelor ….
  Locuitorii trebuie invatati din nou sa fie gospodari ,sa lucreze pentru comunitatile lor dar si pentru propriul interes ….Sa curete de buruieni rigolele si in fata curtilor ,sa sape canalele de scurgere ale apelor la ploi pentru a nu se mai plange ca apa de la ploi le inunda curtile si casele …sa diguiasca voluntar apele in dreptul localitatilor lor ….Trebuie invatati ,indemnati …si daca nu vor trebuie obligati …
  In loc ca functionarii din Primarii sa ia mita pentru hartii mai bine i-ar pune sa lucreze pentru comunitate ..la claca..macar o zi pe luna ..sau sa contribuie material la lucrarile de mai sus ….
  Primariile incaseaza taxe de la cetateni …..care nu se regasesc pentru beneficiul comunitatii …si normal cetetanii reactioneaza si nu dau nimic in plus sau nu lucreaza pentru comunitate …iar Primarul nu indrazneste sa le-o ceara stiindu-se cu buzunarul mai umflat decat cetatenii carora li se adreseaza…
  Maria are dreptate dar greseste adresa …..E.Udrea poate sa faca lobby pe langa Min transporturilor ,mediului,administratiei locale etc……si sa contribuie la promovarea localitatilor de interes turistic si poate si la drumurile de acces catre obiective turistice …dar nu singura ..totul tine de administratiile locale ,min transporturilor si mediului….

 156. @cenushares
  cele 5% pe care pnl le va pierde, se vor imparti intre psd si pnl !

 157. pdl? … buna gluma .. .pai pdl’ul va ajunge intr’un an la 10% … si spui tu ca din alea 10 procente 2.5 procente vor fi de la pnl? … lumea s’a plictisit de minciunile lu’ basescu si’a ale lu’ boc … 🙂

 158. spirala nebuniei-in seara aceasta,peste citeva minute se pare vom fi fericiti de realitatea tv. cu un alt set de inregistrari din celebra de acum intilnire din casa lui dragnea.
  pt ca abea acum m-am aplecat mai atent pe discutiile avute de pesedei pot trage concluzia clara si indubitabila,acest partid este un pericol pt romani,iar batrinul edec ,comunistul ION ILIESCU ESTE UN ADEVARAT BESTLEM PT ROMANI.
  nu stiu cu ce a putut pacatui poporul asta ,dar e clar ca este foarte aspru pedepsit din momemnt ce dupa ion iliescu extrema stinga il propune candidat la pres. romaniei pe unul ca geoana.
  zice iliescu-sa le aratam ca ne pasa-Aadica ,tradus intr-o romaneasca mai exacta ar suna cam asa:bay fraierilor pe noi ne doare in basca de voi,de fapt nici acolo.
  ba mai mult ,zice batrinul nomenclaturist:sa-i retragem in linia a doua pe patati sa aratam ca ne pasa.
  suntem in plin spectacol in care oamenii astia,pesedeii chiar ne considera pe toti timpiti.cred si sper ca romanii sa inteleaga in sfirsit ca acest partid comunist care isi spune psd e o pacoste peste romania.

 159. Aici la mine e fotbal tare. Italia vs Brazilia. Nu e mai important decat PNL, PSD, PLD sau Iliescu?

 160. sara buna ….s-ar putea ca Ebuta sa nu prinda grupul europarlamentar al PPE,ungurii nu sunt de-acord ,mai trebuie sa marseze un grup si adio afilierea la marea familie popular crestina….o sa faca un duo cu Becali ,sunt de acelasi calibru ,succesurii pe toata linia ….bravo….zapa cauta blestemul romanilor la Cotroceni ,acolo este ,nu mai umbla dupa fantome …..se termina tot in …escu ,dar incepe cu Ba…..,asta este drama Tarii noastre ,toti presedintii s-au terminat in …escu….in decembrie gata …..

 161. nu transmit yankeii meciul lor cu Egiptul ?,s-au tu esti in Matto Grosso …..hihihi….la tine ma astept la orice ,asa inteligent esti….hihihihi…

 162. @puiu
  schimba si tu caseta, Eba a castigat ,restul e barfa…iti dau un pont, priveste pe realitatea tv, ai s-o vezi pe olguta cum rade ca proasta -n balci fara motiv…razvan dumitrescu a devenit un bufon, se pare ca si TV sov(realitatea) are aceleasi directive ca TV felix…adica “jos Basescu”…rusine tonomate !

 163. Puiu
  Nu. Transmit Italia – Brazilia. Ma mir si eu. Acum e pauza si dau in reluare golul ala amarit al americanilor. Astia opteaza pentru calitatea previzibila a meciului si pe urma pe nationalism. Oricum, nu prea sunt ei interesati de fotbal. Da brazilienii au facut macel in prima repriza. Cam cum face Basescu in meciul cu Geoana. 3-0 la pauza si Geoana isi da si autogol.

 164. Deputatul psd Bănicioiu a vorbit în aprilie la telefonul mobil de 2888 de lei …bani publici …cata ipocrizie !

 165. stefan….poate sa rada ,are de cine , este o olteanca frumoasa ,doua aveti si voi ,una blonda -lulu si una bruneta -olguta ,ce carcotas esti stefanut…..in loc sa te lauzi cu ele ca sunt din urbea ta ….misoginule ….oare de ce ,toata lumea este impotriva portocaliilor si-a idiologului sef…Baselu.?????….s-a terminat cu portocalicii ,nu mai este mult pana in dec…..centura politica este calea voastra…hihihihi……prea v-ati facut de cap ……nu aveti oameni pregatiti si onesti in partid,numai oportunisti si manglitorii….pe 2 dintre ei ,tu i-ai nominalizat ,Videanu si Berceanu,lista este lunga si in fruntea ei este piratul de la Cotroceni.

 166. 2888lei fata de 700000euro….hihihihi…cata ipocrizie in Craiova…..

 167. @puiu
  banicioiu o critica pe ridzi….asta am vrut sa spun

 168. Madalina o noapte faina si linistita …..

  Administrator:

  Noapte buna Puiu!

 169. Buna dimineata!
  Si eu va doresc o saptamana racoroasa dupa un weekend fierbinte 🙂 Am lecturat postarile voastre cu placere, am remarcat decenta discursului vostru asta insemnand respectul de sine in primul rand si apoi de partenerul de blog. In rest ce sa zic? Sa vedem ce surprize ne mai ofera cotidianul in politica, ca asta ne intereseaza… ei ne tulbura existenta 🙂

 170. Nefiind prea mare aglomeratie, incerc sa lamuresc definitiv o disputa intre mine si Biblio , disputa de acum un an, in care eu sustineam ca dl Paunescu Adrian a comis o crima literara pastisand(probabil ca la ordin) o poezie frumoasa pe care Alifantis compusese o muzica nu mai putin frumoasa si care fusese lansata la cenaclul Flacara , pastisa fiind astfel utilizata ptr proslavirea lui Ceausescu, folosindu-se ceva ce avusese mare succes, “copiii frumosi si liberi” nefiind foarte atenti la cuvinte entuziasmati de ritm si de muzica si schimbarea facandu-se destul de rapid. Evident ca Alifantis a fost complice, cantand melodia pe care el o compusese special pe versurile initiale si in varianta pastisei lui Paunescu.S-a dorit eliminarea referirii la provinciile istorice si introducerea numelui de Nicolae Ceausescu ceea ce Ion Nicolescu nu a acceptat si atunci a facut “porcul” treaba murdara. Probabil ca de aceea , ca sa se stearga urmele, ulterior, toate textele autorului poeziei, poetul Ion Nicolescu, au disparut din biblioteci si deasemeni si varianta initiala a cantecului. Azi vedem ca pastisa se afla in doua variane cu sau fara nicolae ceausescu, caci varianta actuala, existenta la linkul de mai jos, a fost de curand cosmetizata scotandu-se (cine este atent observa ca este ceva scos, ca este un hiatus de vre-o doua ori in text)sintagma esentiala in epoca “traiasca ceausescu”;
  http://videos.mensup.fr/youtube/video/22j-Ivu81aA/traiasca-romania-traiasca-tricolorul.html

  urmeaza ca proba un link in care numele lui Ceausescu nu a fost inca eliminat, ca sa vedeti cum se scrie istoria in comunism si in neo sau post comunism:

  http://www.youtube.com/watch?v=8jRD0Y6sbRQ

  Si acum iata versiunea poeziei initiale, pe care cu greu am gasit-o si judecati voi singuri:

  ALMA VENUS

  noi cavaleri ai doinei noi liberi cetateni
  din dragoste ne nastem din soare si polen
  aluat al nemuririi pastori si militari
  cu podul palmei viata ne-o mangai si ne-o ari
  noi freamatul de codri noi lanciile lui
  noi nu suntem o tara onor a nimanui

  vom fi stramosii vostri urmasi ne tineti minte
  o clipa-n care-o mana de oameni si cuvinte
  au pus un pic de suflet un pic de tricolor
  ca sa-ti ramana toate in vis la locul lor
  ca sa-ti ramana hora oratia-n pridvor
  am pus si trup si suflet la inaltarea lor

  noi fiii tai nu ardem pe rug cuvinte mari
  noi te rugam cu piatra batrana de hotar
  noi te rugam cu brazda de sange de sub plug
  noi fiii tai nu ardem cuvinte mari pe rug
  noi fiii tai nu suntem a mare sau a mic
  noi te rugam cu viata si nu cerem nimic

  tot ce doreste tara asa se implineasca
  moldova si ardealul si tara romaneasca
  sa aiba vecinic pace si dragoste sa nasca
  moldova si ardealul si tara romaneasca
  moldova si ardealul si tara romaneasca
  copii frumosi si liberi si vivat sa traiasca
  Traiasca Romania Traiasca Tricolorul
  Traiasca – Alma Venus – Maria Sa Poporul

  ION NICOLESCU
  (1975, Vox populi vox dei, 1979)

  Nota: am pastrat textul exact cum era in cartea unde a aparut, dar am pus i din a.

  PS. Poetul nu stie de aceste actiuni ale mele, el traind intr-o alta lume, a lui, poate mai frumoasa si desigur neputand sa se apere si sa-si apere memoria in nici -un fel in fata ligioanelor ….pe care le-a calificat mereu destul de exact si fara teama.

 171. Celei care imi sugera “sa-mi dau fundu jos din masina” as dori sa-i adresez invitatia de a veni la Plaiul Foii, cu trenul pana la Zarnesti, apoi de acolo pe jos 15 km pana la Plaiul Foii, dupa care sa faca un traseu de creasta de 15 ore…si pe urma sa mai discutam.
  Eu de fapt am unde sa fac drumetii fara sa am nevoie de masina. Cred ca mai dornici de aer curat sunt cei din capitala, care “inunda ” toata zona montana in weekend si de ale caror masini nu mai ai loc sa circuli pe jos.
  Lasand bascalia la o parte, eu ma refeream la faptul ca doamna Udrea in calitate de ministu al turismului, ar trebui sa faca lobi pentru investitii in infrastructura in zonele de interes turistic, cum ar fi Zona Pietrii Craiului, dar si multe alte zone. Cu banii aruncati pe activitatile “cultural – artistice ” EBA sau RiTZI” s-ar putea imbunatatii cateva drumuri de acces in zonele turistice. Nu cred ca ar fi lipsit de importanta nici aportul tinerilor dornici de drumetii. In loc sa croseteze sau sa dea cu mopul, tinerii ar trebui sa fie antrenati in actiuni de “civilizare ” a turistilor si nu numai.
  Noi pensionari ne-am alatura cu placere sa dam o mana de ajutor.

 172. buna ziua !
  geoana a plecat azi in china, evitand intalnirea cu pd-l …era de asteptat . sa speram ca nu se intoarce cu gripa porcina…”hai sa-i atacam”…hihihiiiii