România va trece mai uşor peste valul al doilea al crizei economice, dar are nevoie de stabilitate politică

Din ce în ce mai multe voci vorbesc despre o reintrare a Europei în recesiune anul viitor, pe fondul crizei datoriilor suverane. Deja, în trimestrul al treilea din 2011 s-a simţit o încetinire considerabilă a ritmului de creştere, multe ţări, printre care Germania, Marea Britanie sau Franţa ajungând aproape la stagnare sau la creşteri extrem de mici.

În acest context, perioada imediat următoare se anunţă destul de complicată pentru guvernele ţărilor din Europa. Sunt mulţi care acum sunt obligaţi să vină cu măsuri de austeritate dure şi extrem de tranşante. Spre exemplu, “curajoasa” Ungarie, model de urmat pentru USL când cerea încetarea acordului cu FMI, a ridicat TVA-ul de la 25% la 27%, cel mai ridicat nivel din UE. Mai mult, impozitul pe venit a crescut la 37%, iar premierul Viktor Orban a trebuit să ceară şi el acord precautionary FMI-ului, exact de tipul celui pe care îl are acum România.

În toate ţările intrate în hora crizei datoriilor suverane se anunţă măsuri de austeritate. Grecia, Italia şi Spania au anunţat decizii de reducere a cheltuielilor. Destul de tranşante şi destul de dure, dar nimeni nu le mediatizează, doar pentru a spori sentimentul că numai românilor le este greu. Toate guvernele sunt sub presiune – nu întâmplător, în ultimele două săptămâni, s-au produs schimbări de leadership politic în Italia, Spania şi Grecia. E o criză economică suficient de articulată încât să afecteze toţi politicienii populişti, care le-au vândut cetăţenilor permanent iluzia traiului pe datorie.

E o situaţie politico-economică destul de plumburie la nivelul Uniunii Europene. Intrarea în recesiune a Zonei Euro poate avea un efect similar pentru economia globală cu lucrurile întâmplate în 2007 şi 2008. În această logică, România nu este scutită de posibile efecte negative. Fie din perspectiva scăderii exporturilor, pentru că ţările din Vestul Europei reprezintă principala piaţă de desfacere pentru produsele româneşti. Fie din perspectiva costurilor de împrumut pentru acoperirea unui eventual deficit bugetar.

Totuşi, noi suntem într-o situaţie mult mai bună decât a tuturor celorlalte ţări. Aşa cum plastic spunea ambasadorul Franţei (ţară care are şi ea probleme şi pregăteşte măsuri de austeritate), Guvernul de la Bucureşti a fost „elevul model al FMI”. Mai mult decât atât, aş spune eu, faptul că acest Cabinet a dus la îndeplinire chiar măsurile pe care noi le-am propus a transmis un semnal de încredere atât FMI, cât şi CE. Să fii „elevul model al FMI”, dar cu iniţiativă proprie, nu este deloc un lucru peiorativ, ci, din contră, unul de laudă la adresa unui Executiv care nu a guvernat cu ochii la sondaje, ci la binele economiei. Creşterea din sondaje a PDL şi scăderea USL reprezintă rezultatul direct al faptului că mulţi români încep să-şi dea seama că Guvernul Boc a fost responsabil şi a făcut ce trebuia. Mai mult, că USL-ul este o alianţă împotriva firii, al cărui singur scop este să ajungă la guvernare. Nu au soluţii economice, nu au expertiză, nu au cadre. Dacă ar ajunge ei la putere, toate sacrificiile făcute de români în ultimii ani ar fi fost în van.

Românii încep să-şi dea seama că au nevoie de politicieni responsabili, de politicieni care să le spună adevărul, nu de demagogi şi populişti. Iată adevăratul motiv al căderii USL şi al creşterii PDL. Eu cred că această tendinţă se va păstra şi în continuare.

Cu siguranţă, România va rezista mai bine în faţa crizei economice decât în 2009, imediat după dezastrul alianţei Tăriceanu (PNL) – Geoană (PSD). Toate datele economice pe care le-am prezentat săptămâna trecută confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun şi că suntem, în mod cert, mai bine pregătiţi.

Există însă o condiţie pentru a trece cu bine peste al doilea val al crizei: avem nevoie de stabilitate politică. Or, în acest moment, Uniunea Socialistă, PSD în mod deosebit, reprezintă un factor de dezordine politică de natură să ameninţe stabilitatea economică a ţării. Scandalul creat în jurul funcţiei de preşedinte al Senatului, dar mai ales suspendarea Preşedintelui reprezintă semnale clare că opoziţia va face tot posibilul pentru a crea haos, din urma căruia cred ei că vor câştiga.

Gestul inconştient şi ignorant al USL de a merge înainte cu ideea suspendării Preşedintelui arată un lucru: cei din opoziţie doresc ca românilor să le meargă rău. Numai aşa vor avea ei acces la putere. Dacă economia merge bine, atunci şansele lor se diminuează dramatic. Vor face tot ce ţine de ei pentru a crea instabilitate politică, de natură să afecteze parcursul economic al ţării. Nu întâmplător, acţiunea vine într-un moment în care economia dă semne de revenire, lucru confirmat de datele INS pe trimestrul al treilea.

Pentru cei care se prefac că nu înţeleg în ce fel afectează tentativa de suspendare a Preşedintelui evoluţiile economice, reamintesc faptul că pieţele financiare sunt foarte sensibile în acest moment. Orice urmă de instabilitate politică, aşa cum este această tentativă a USL, este privită ca un semnal că ţara respectivă trebuie ocolită. Tentativa de suspendare ticluită de Ponta şi Antonescu reprezintă un downgrade al imaginii României în ochii posibililor investitori.

Concluzia nu poate fi decât una singură: România e pe drumul cel bun din punct de vedere economic, fiind capabilă să facă faţă unui foarte probabil val al doilea al crizei economice, dar avem nevoie de stabilitate politică.

 

285 thoughts on “România va trece mai uşor peste valul al doilea al crizei economice, dar are nevoie de stabilitate politică

 1. Este fantastic şi pentru mine, aproape de neînţeles, cât de bine sunt calculate şi programate – oare in interesul cui? – crizele, recesiunile si tot ce tine de o viata normală a omului obişnuit…

  Cum se face însă că, în aceste perioade, cei bogaţi, poate nu toţi, îşi dublează ori triplează averile, în timp ce marea majoritate a populaţiei trăieşte mai rău şi mi greu? Până acum nu am găsit nici o explicaţie. So…

  That’s the question… 😮

  • ***Elena Udrea scrie: …cei din opoziţie doresc ca românilor să le meargă rău. Firesc! Numai aşa pot arunca vina tot pe Băsescu, Boc şi Udrea…

  • Cum zici si tu sunt si bogati care-si maresc averile, dar si bogati care-si pierd averile. Si totusi, in perioadele de criza, afacerile nou incepute, care respecta regulile mult mai dure ale pietii, au mai multe sanse de reusita “à la longue” decat cele care sunt incepute in perioadele de acalmie.

  • Silverstar, cum comentezi aceasta stire, stiind ca guvernul a ales pensionarii ca masa de sacrificiu, ei care au fost sacrificati si de Ceausescu, pentru a construi Romania moderna, de care beneficiaza doar politicienii si “amicii” lor, plus BOR, in cardasie cu guvernele postdecembriste, care in loc sa investeasca in invatamant, au ales “invatamantul” asazis religios?
   “Cele 15 ministere reprezentate în Cabinet, alături de Ministerul Public, Secretariatul General al Guvernului şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi excluzând nou-înfiinţatul Minister al Afacerilor Europene, au consumat în acest an de la buget circa două miliarde lei (echivalent a aproximativ 500 milioane euro) numai pentru întreţinerea propriilor sedii. Banii au fost folosiţi pentru rechizite de birou, materiale pentru curăţenie, încălzit, iluminat, apă, canal, salubritate şi reparaţii curente, precum şi pentru achiziţionarea de mijloace de transport, mobilier, servicii de telecomunicaţii”

  • @Silverstar
   Observatia ta este foarte justa. Adeptii teoriei conspiratiei ar spune ca marile elite financiare ale lumii doresc sa stranga cu usa toate tarile si sa creeze un Guvern Mondial care sa gestioneze banii intregii lumii.
   Acum, nu stiu daca o fi adevarata aceasta afirmatie dar ceva este. Banul conduce totul astazi si e posibil orice.

 2. Aveti dreptate, dar, va rog eu, nu mai folositi cuvantul expertiza in loc de experienta. Chiar daca e deja un tic verbal, ca si “ca si” folosit gresit, nu este corect. Multumesc

 3. Un zâmbet la cafea 😆

  Vine sotul acasa beat… Sotia il asteapta in prag, pregatita, cu o tigaie in mana.
  Sotul:
  – Du-te si te culca, nu mi-e foame !

 4. Contextul economico-financiar sumbru din zona euro, pune in evidență orientarea corectă a executivului de la Bucuresti, cu Traian Basescu in calitate de vârf de lance al reformei, mai ales in ceea ce priveste deficitele bugetare si masurile de asigurare a stabilității prin acorduri de tip prevenție cu FMI și alte instituții internaționale.
  In imensa ei inconstiență, opziția s-a ,,dat” oripilată atunci când Presedintele a luat poziție și a exprimat necesitatea vitală pentru un viitor sustenabil, aceea că deficitul bugetar trebuie să scadă, în 2012, la 1,9% din PIB și să TINDĂ SPRE ZERO în 2013. Mai mult, lansarea in public, ca anticipație, a sintagmei că salariile si pensiile AR PUTEA SĂ CREASCĂ, DACĂ, mi se pare o declarație hazardată ce induce confuzie și așteptări care se pot dovedi nerealiste.
  Prin urmare, eu unul, subscriu la atitudinea responsabilă a Presedintelui României, care a declarat că ,,pensiile și salariile nu vor scădea”. Este suficient, decent și precaut, într-un climat tulbure în care economisti reputați evită să mai facă previziuni.
  Este timpul să ne schimbăm mentalitatea indusă de populismul deșănțat al politicienilor, că putem să trăim mai bine decât ne permite munca noastră, a tuturor, cumulată. Traiul opulent pe datorie este exact modul de viață al lăcustei. Devorăm resursele pe termen scurt si mergem mai departe. Unde ? În afara Terrei, nu am indentificat un alt spațiu vital accesibil umanității. 😉
  Este timpul și ca profiturile excesive să fie reanalizate , în vederea unei repartiții mai juste a beneficiilor muncii, iar câștigul din speculă să fie diminuat cât mai mult cu putință. Inclusiv acela obținut din intermedieri/afaceri imobiliare.
  Cuvintele care trebuie să intre în vocabularul curent, sunt : austeritatea (mai ales bugetară) , cumpătarea, productivitatea și competitivitatea.
  Iată că realități recente întăresc calificativul de ,,bună guvernare” pe care Romania il merită cu prisosință.
  Germania, pilonul economic al zonei euro dă semne de contagiune cu virusul crizei datoriilor suverane, in conditiile in care investitorii devin tot mai reticenți în a finanța deficitele prin cumpărare de obligațiuni (titluri) de stat. Sau, le acceptă cu randamente foarte ridicate, adică, cu dobânzi mult mai mari decât sunt dispuse să ofere statele.

  CITAT (sursa-hotnews) :
  ,,Criza datoriilor suverane devine virala. “Dezastru” pentru Germania, semnal socant pentru piete dupa esecul pentru obligatiunile germane pe 10 ani.
  Una dintre cele mai slabe emisiuni de obligatiuni ale Germaniei de la adoptarea monedei euro a avut loc miercuri, ceea ce starneste temeri ca criza datoriilor suverane ar putea incepe sa ameninte chiar si Berlinul, potrivit Reuters. Banca centrala a Germaniei a fost obligata sa intervina cu o suma mare de bani pentru a se asigura ca licitatia de titluri de stat nu este un esec.
  Dobanzile reduse oferite pentru obligatiunile pe zece ani i-au descurajat pe investitori, care au cumparat doar 3,644 miliarde de euro din emisiunea cu o valoare totala de sase miliarde de euro. Acest lucru a fortat Bundesbank sa cumpere 39% din obligatiunile oferite spre vanzare.
  “Este un dezastru complet si total”, a declarat Marc Ostwald, analist la Monument Securities din Londra.”

  Aceasta este realitatea pe care opozanții populiști incearcă să o escamoteze cu obstinație, lăsând impresia că țările se împrumută doar de la FMI.
  NU ESTE ASA. FMI oferă fonduri statelor solicitante in conditii MULT MAI AVANTAJOASE decat deținătorii de capitaluri pe piața liberă, dar , CU O CONDIȚIE : Statele să implementeze măsuri de reformă a propriilor instituții, să reducă deficitele și să se preocupe de asigurarea echilibrelor macroeconomice ( curs, inflație, productivitate, etc).
  Iată de ce, stimați colegi, politicienii populisti, INCLUSIV CEI DIN UNGARIA, dezavuează acordurile cu FMI. Pentru a se menține la putere, ei vor bani, dar fără condiții. Chiar dacă acest comportament amplifică in avalanșă datoria publică și generează inflație cu greu controlabilă, acesti politicieni sunt dispusi la orice, pentru a accede si a se mentine la putere.
  Iată de ce, a vota cu USL, a acorda incredere celor doi bandiți inconștienți, trădători ai interesului național, dispuși să pârjolească totul pentru cuceri puterea și a-și ascunde urmele penale, inseamnă să ne semnăm cu totii sentinta de condamnare la moarte, sau, in cel mai bun caz, la supravietuire ,,care pe care”.
  Pe acest fond al impasului mondial, este de neînțeles cum de oameni inteligenți își dedică timpul elaborării de tot felul de scenarite puerile, participând, cu o inconștiență senină, la jocul perfid și diversionist al politicienilor goi de conținut ai opoziției române.
  Sper ca Dumnezeu să de românului mintea cea de pe urmă, pentru a se concentra pe temele reale de care depind destinele generațiilor în viață, precum și ale celor încă nenăscute.

 5. Legea cu cainii trebuia sa specifice ca:Asociatile ce se ocupa cu ei sa incaseze
  bani din sponsorizari si iubitorii lor pentru a finjanta eutanasierea lor si ai tine inchisi in tarcuri.Finantarea de catre Primarii fiind complect exclusa.

  • @

   Cie

   Nu sponsorizari ci TAXE pe caini
   100 RON / an pe caine
   150 RON / an pentru al doilea caine
   200 RON / an pentru al treilea caine

   Caini prinsi fara zgarda 30 zile la adapost dupa care daca nu este revindecat la etu…

   Aceasta este legea in lumea buna.

   DVS cati caini aveti sau ati adoptat ?

 6. Stabilitate politica?

  Nici nu stiu cum sa incep si de unde sa purced in a-mi spune nemultumirea,in a-mi manifesta indignarea,pt ca ce voi spune si scrie pt ca dv doamna ministru ELENA UDREA,nu sunt noutati,ori situatii nestiute,pt ca DV. STITI,foarte bine ca U.S.L. prin vocea lui VICTOR PONTA,A EURODEPUTATILOR PESEDISTI,SI PENELISTI, au inundat parlamentul european cu minciuni,cu diversiuni,despre TRAIAN BASESCU,si cer OPRIREA FLUXURILOR FINANCIARE SPRE ROMANIA.
  In aceste conditii,despre ce stabilitate politica vorbim aici?Pt ca eu am senzatia ca lupta politica si ura care ia invaluit pe USELISTI, a depasit cadrul democratic oferit de democratie,si s-a transformat intr-o LUPTA ANTINATIONALA,intr-o lupta antiromania si antiromani.
  Eu cred ca a venit momentul ca politicienii ,care inca mai sunt atasati valorilor democratice sa-si asume sarcina de a spune si a informa cetatenii despre actiunile ANTINATIONALE,desfasurate impotriva romanilor,de U.S.L.,care in nebunia lor,au pierdut pur si simplu,linia echilibrata a jocului politic si au trecut la masuri extreme,care tin de ,TERORISMUL POLITIC-
  Pt ca a incerca sa pedepsesti milioane de romani ,care l-au votat pe TRAIAN BASESCU,dar si pe cei care nu l-au votat,mie unul mi se pare un gest incalioficabil in termenii democratiei,si de aceea il cataloghez ca un gest de TERORISM POLITIC’
  Asadar pina la a se ajunge la disctutarea unei posibile suspendari-FOSTII COMUNISTI,ASTZI PESEDISTI SI PENELISTI,AJUNSI IN P.E.-lucreaza cu sirg impotriva romanilor.

 7. Sunt curios cum se va transa acest episod care tine de ,STABILITATEA POLITICA-alegerea nouluyi pres al senatului.
  Nici nu s-au stins bine ecourile vocii lui MIRCEA GEOANA,care ii infiera pe amicii lui pesedesti,ca zeci de scenarii ,care mai de care mai halucinante au invadat piata publica,avind darul sa-i bage pe bietii romani intr-o ceata greu de depasit.
  Poate cel mai toxic DINTRE TOTI A FOST BOGDAN CHIRIEAC-care fara nici un regret ori urma de tristete s-a detasat de MIRCEA GEOANA ,si cu viteza luminii,a inceput sa verse scenarii care mai de care mai abracadabrande,toate in favoarea USELIMII.
  Acest personaj de-o jegosenie greu de acceptat,fost abonat la BANII LUI SORIN OVIDIU VINTU,LA BANII DIN BUGETUL ROMANIEI,oferiti cu generozitate de ADRIAN NASTASE,s-a orientat rapid si de ieri pe unde poate isi arunca laturile,si lupta cu disperare pt a lamurii romanii ,dar mai ales votantii ca U.S.L este pe cai mari.
  A uitat cu usurinta rusinea suferita acum doi ani,cind pt citeva luni s-a ascuns ca un sobolan in urma stenogramelor care au aparut,a uitat ca colegii lui jurnalisti,au scuipat pe obrazul lui gros,si iata-l astazi pe unsurosul,jegosul si parsivul bogdan chirieac,cum s-a pus in serviciul noi conduceri a U.S.L. dar mai ales in serviciul ideii conform careia,TRAIAN BASESCU SI GUVERNUL TREBUIE RASTURNAT,si pt ca acest lucru sa se intimple-U.D.M.R ESTE INVITAT SA TRADEZE.

 8. Nu cred in scenariul,care are ca subiect principal-TRADAREA U.D.M.R-si cind spun ca nu cred am suficiente argumente in acest sens,pt ca nu cred ca U.D.M.R. astazi si-ar dorii sa fie scinteia care ar declansa o CRIZA POLITICA MAJORA,care ar aduce dupa sine si brutale turbulente economice care pur si simplu ar putea spulbera fragilul echilibru de care se bucura romania acum,si ma refer la echilibrul economic.
  Pina la urma acest echilibru a fost atins si cu sprijinul lor si ar fi un act de nebunie politica ca dupa ce ai luptat intr-o armata si ai avut pierderi tocmai cind se semeaza armistitiul sa tradezi si sa treci in TABARA INVINSILOR-USELISTII.
  Si ar mai fi un argument,CRIN ANTONESCU-omul care exact acum doi ani se pupa in public pe tot felul de scene in timpul mitingurilor electorale ,din tara cu MIRCEA GEOANA,astazi pur si simplu l-a decapitat si a sunat la 112 ,pt ca cei de la descarcerari sa vina si sa-l DESPRINDA PE GEOANA DE SCAUNUL PRESEDINTELUI SENATULUI.
  Oare udemeristii sunt chiar atit de naivi?stiut fiind faptul ca PNL,SE HRANESTE DIN TRADARE EXISTA PT A TRADA.
  Eu zic ca nu,si mai zic ca-i vor lasa pe pesedisti si penelistii sa se sfisie intre ei ,lucru care cint de curind se va produce,SEMNE BUNE SUNT,MAI TREBUIE DOAR SCINTEIA-LA CINE SUNT CHIBRITURILE???????????????
  Cred ca stie toata lumea-UITATI-VA ATENT SPRE DEALUL COTROCENILOR………..

 9. Dupa mai multe zile supra aglomerate,iata ca mi-am permis un moment de relaxare si evident nu puteam rata o vizita pe blogul dl VICTOR PONTA,pt ca nu-i asa omul zilelor acestea a fost in centrul unor evenimente despre care va povesti in mod sigur nepotilor,pt ca si-a mai adaugat inca o fila la c.v.-ul sau care are toate caracteristicilev si datele unui oportunist,parsiv,a unui parvenit care si-a condus viata dupa un principiu simplu-FII SLUGA CELOR PUTERNICI-si ,in timp si tu la rindul tau,poti ajunge in rindul celor tari.
  Subiectul ultimei postari a dl PONTA se ocupa de SORIN BLEJNAR,subiect pe care nu am sa-l dezvolt,pt ca mi se pare mult mai interesant cum s-au raportat blogeri fideli la acest subiect.
  Si cind spun blogeri fideli primul care mi-a sarit in ochi a fost ,BIBLIOTECARU’.
  Grijuliu,atent,semanind perfect in atitudine cu JEGUL BOGDAN CHIRIEAC,bibliotecaru sare in mare viteza in sprijinul lui VICTOR PONTA si ne vorbeste -CU ILUSTRATII-despre codul fiscal,insistind pe ,SECRETUL FISCAL’,imagindu-si probabil ca in lumea virtuala este singurul care are acest drept,de a accesa codul fical.
  Sigur,bibliotecaru,ca de obicei are o ,INTERPRETARE’ mai jmult decit comica a C.F. lasind sa se inteleaga ca SORIN BLEJNAR seful A.N.A.F. e un fel de GIGA in ale finantelor,si ca singura lui calitate ar fi accea ca stie sa calce in strachini.
  Dupa ce la aparat cu incapatinare pe ADRIAN NASTASE,trecind apoi rapid si fara remuscari la MIRCEA GEOANA, pt care a luptat pe acest blog ca o hiena dornica de singe,iata-l astazi VESEL,ZIMBITOR SI SARITOR IN CURTEA LUI VICTOR PONTA,de la care astepta ,IZBAVIREA ,IZBAVIREA SOCIALISMULUI PE CARE IL VISEAZA DE ATITIA ANI.
  Recunosc cu mina pe inima,nu-i usor ca intr-un interval de 6 ani sa-ti schimbi stapinii cu atita usurinta de parca ar fi niste ,SOSETE CHINEZESTI,PE TIMP DE VARA ,pe care atunci cind le dai jos,se desprind de picior cu un strat gros de piele,si cu toate astea sa ai UN OBRAZ CARE POATE RIVALIZA CU USURINTA CU TALPA UNEI OPINCI TARANESTI PE CARE TARANII DIN FLAMINZI LE-AU FOLOSIT IN TIMPUL RASCOALEI DIN 1907.
  Uite de aceea ii simpatizez eu pe unii blogeri,sunt adevarate izvoare vii de inspiratie.

 10. C.V.-ul unui neica nimeni CRIN ANTONESCU

  Iata ca prin grija lui DAN VOICULESCU,ZIC FELIX TURNATORUL, am fost obligat sa trec din nou in revista C.V.-ul unui neica nimeni,a unei nulitati,care nici mai mult nici mai putin VREA SA CONDUCA ROMANIA.
  M-am aplecat din nou ca rabdare si multa atentie asupra trecutului acestui individ,incercind sa vad daca nu cumva mi-a scapat ceva esential,daca nu cumva undeva intr-un ungher voi gasi ceva,cit de cit,important care sa-l recomande pe acest nimeni,pt pozitia de PRES. AL ROMANIEI.
  Si nu am avut nici o surpriza,n-am gasit nimik,ABSOLUT NIMIK DIN ELEMENTELE CARE AR TREBUI SA-L RECOMANDE PE CRIN ANTONESCU PT POZITIA DE PRES. AL ROMANIEI.
  Ba dimpotriva as putea spune ca tot C.V.-UL sau cu toate aMANUNTELE SALE,IL RECOMANDA CA FIIND CEL MAI NEPOTRIVIT OM PT ACESTA INALTA DEMNITATE A STATULUI ROMAN.
  Daca in cazul lui MIRCEA GEOANA,SUSTINUT DE CRIN ANTONESCU PT FUNCTIA DE PRES.aflam astazi lucruri incendiare,fiti siguri ca si depre acest NEICA NIMENI FOST AMIC CU PROSTANACUL GEOANA,nu peste mult timp vom afla aceleasi lucruri ca si despre GEOANA-O SCURSURA UMANA.

 11. Elena,
  Ce spui tu indica clar ca, daca nu am sufla si-n iaurt cu drepturile omului, de care de regula la noi cu concursul unei justitii corupta pana-mn maduva oaselor dar inamovibila , profita ticalosii si infractorii mai mult decat oamenii cinstiti si corecti , aceste persoane care decid in USl ar trebui zvarlite in temnita pentru atentat la adresa interesului national, pentru ani buni.
  De ce nu putem asta?
  De ce ne oprim doar la lamentari?
  Chiar nu avem dovezi impotriva lor, macar pentru alte infractiuni mai bine definite in coduri, ca sa procedam precum cu Al Capone care nu a putut fi bagat la puscarie pentru crimele lui majore, adica omucideri la propriu executate personal sau ordonate, dar a fost pus la rece pentru cat i-o mai fi ramas de trait, pentru evaziune fiscala, crima economica majora si de neiertat in SUA, lucru logic in capitalism in acord cu protectia proprietatii si a pietei si pe care voi nu-l pricepeti inca in mod suficient.
  Dar procurorii trebuie sa faca dosare beton si tu ca avocat stii bine ca o cale de a scapa un infractor aruncand doar praf in opinia publica, este sa-l chemi la instanta cu un dosar slab, el sa fie exonerat, ca nici judecatorul nu are ce sa faca in astfel de situatie si apoi a doua oara este cam greu sa-l judeci pentru acelasi capat de acuzare.
  Fata de ce spui mai sus eu iti spun si tie si lui Basescu: GATA CU GLUMA

 12. Revenind la GLUMA adica la ca….ria la care asistam, dupa tot ce stim despre adevarul relatiilor din PSD in care Geoana, Iliescu, Ponta, de fapt se urasc unul pe celalalt fiind insa prin orgoliu si ambitii egoiste nemasurate uniti doar contra acestui neam, sa observam ca si intre Ponta si Crin relatia este de acelasi gen, adica daca maine Crin e debarcat, ceea ce ar fi salutar nu numai cei pe care se baza in PNL dar si toti Psdistii vor vorbi despre el cam cum vorbim si noi azi, caci ce alceva spun Iliescu, Ponta , Geoana , Nasase et co cand vorbesc cinstit decat ce spunem noi despre ei de ani de zile?
  Dovada ca alianta USL este de cacao este ca avand deja un candidat la Presedentie in persoana nemernicului umflat cu vid si compus din domenii multi conexe lipsite de continut, si ma refer la Antonescu, ei stiu ca este cum spun eu(nu ca Ponta et co ar fi mai buni) si nu-l propun drept candidatul USL la sefia Senatului gest logic si consistent cu candidatura respectiva la Presedentie, caci daca azi nu-l pot inca face primul om in stat, au totusi ocazia sa incerce sa-l faca al doilea, macar ca un antrenament util si care sa-l lecuiasca de o lene si suficienta ce pare congenitala .
  Dar nici vorba, punem o alta marioneta psdista . 🙂
  Cum sa nu ai nevoie, nu de jumate de lamaie cum spunea aseara Turcescu ci de una pe ora?

 13. Dacă renunțăm la luciditate și calmitate și intrăm în jocul perfid , andidemocratic și antinațional al USL, participând cu toată energia la dezbaterea unor teme false și uitând că funcționarea normală instituțională nu se desfășoară după regulile bunului plac al partidelor fără ideologie, fără țară și fără Dumnezeu, constituite după principiile grupurilor de interese ilegitime, înseamnă să ne dinamităm singuri puntea către un viitor rezonabil.
  Mircea Geoană era toxic pentru Senat, pentru că a blocat sistematic activitatea normală a acestei insituții. Conform deciziei CCR nr.601/2005, DIN ACEST MOTIV, ar fi trebuit revocat.
  Nu trebuie să ne bucure că a fost eliminat pentru că stă în calea malversațiunilor obscure ale demonilor useliști, care, prin demersul lor diversionist incearca sa comită o nouă lovitură de stat precedată de o demonstrație de forță brută și irațională, cu toate riscurile de instabilitate politică și economică implicate, pentru România, pentru poporul român. Incitarea UDMR la tradare, face si ea parte din acest joc murdar. Acest lucru mă îngrijorează, cel puțin pe mine si nu mă preocupă defel teoriile conspiraționiste care mai de care mai abracadabrante, sau analiza psihologica precum si trecutul tenebros ale lui Mircea Geoana. Este evident că opozitia de azi este identica cu puterea din 2007, la fel de lipsita de scrupule si la fel de unită in jurul unicului scop/program comun, anume, demolarea lui Traian Basescu. Scopul scuza mijloacele, iar ,,mijlocul” Geoană nemaifiind de actualitate, sau devenit (se pare ) incomod, la gunoi cu el si altă marionetă la rând, pentru ca sforarii din umbră să scape de brațul justiției și să-și reîncarce ,,bateriile” oblăduiți de instituții slabe, corupte, oarbe și inerte.
  Constat, in egala masura, că PDL nu realizează pe deplin cât de important este să se reformeze și să strângă rândurile în jurul principiilor. Cifrele privind cresterea economica din trimestrul 3 sunt dătătoare de speranță și confirmă justețea măsurilor guvernului si ale Presedintelui, dar impactul lor electoral , pozitiv pentru PDL, este puțin semnificativ

 14. P.S.-uite de aia ii simpatizez eu pe unii blogeri,adevarate izvoare vii de inspiratii,dar mai ales de…………..TRANSPARATII………..

 15. Citez: “o criză economică suficient de articulată încât să afecteze toţi politicienii populişti, care le-au vândut cetăţenilor permanent iluzia traiului pe datorie.” Chiar nu am inteles nimic. Criza, politicieni, cetateni, trai pe datorie? Aceasta criza este generata de “finantza” internationala.Cred. Nicio economie nu-si permite sa faca mari investitii fara a fi asistata de marile institutii financiare(FMI, Banca Mondiala si cea Europena). Daca nu exista un control al fondurilor imprumutate si destinate acestor investitii, acestea(fondurile) mai sunt folosite si altfel decat menirea lor. Pe alta parte solutiile la “criza” nu sunt bune sau rele. Trebuie vorbit de oportunitati, risipa, “drumul” banilor s.a. Mesajul politic nu explica pe deplin situatiile. Economia si societatea functioneaza dupa propriile legi. Politicile guvernamentale influienteaza … economicul si socialul, iar reactia ultimelor este criza. “Datoriile suverane” nu sunt opera unui partid sau altul, asa functioneaza economia mondiala in epoca moderna. Iata, tari cu economii puternice sunt datoare pana peste poate. Daca am insuma “datoriile suverane’ ale tuturor tarilor, acestea ne-ar plasa in sec 22-23. La noi, pana acum masurile de austeritate au avut menirea de a micsora decalaje intre fonduri si alocarile bugetare. S-au marit taxe si imozite, s-a redus cheltuiala cu salarii(somaj si reduceri salarii), cu alte cuvinte s-a taiat din consumul populatiei. Asta spunea si Roubini.

 16. Schimb de biletele prin fax
  Un om de afaceri ii trimite un fax sotiei sale

  “Draga mea sotie, o sa intelegi ca acum, cand tu ai 54 de ani, eu am anumite nevoi pe care tu nu mi le mai poti satisface. Sunt foarte fericit alaturi de tine, te consider o sotie minunata si, sincer, sper ca nu te vei simti ranita sau jignita cand vei afla ca in momentul in care tu primesti acest fax, eu fac sex in hotelul Camino Real cu Nicole, secretara mea, care are 18 ani. Totusi, voi ajunge acasa inainte de miezul noptii.”

  Cand se intoarce tipul acasa, gaseste pe masa din sufragerie un biletel in care scria:

  “Dragul meu sot, am primit faxul tau si nu pot decat sa-ti multumesc ca m-ai anuntat. Profit de aceasta ocazie sa iti reamintesc ca si tu ai tot 54 de ani. In acelasi timp, te anunt ca atunci cand vei citi acest mesaj, eu voi fi in mijlocul unei partide de sex la Grand Hotel cu John, profesorul meu de tenis, care la fel ca si secretara ta, are tot 18 ani. Si cum, pe langa faptul ca esti un om de afaceri de succes, esti licentiat in matematica, vei intelege cu usurinta ca ne aflam in aceleasi imprejurari, dar cu o mica diferenta: 18 intra de mai multe ori in 54 decat 54 in 18. Deci nu ma astepta in aceasta seara, ma voi intoarce maine . Te saruta sotia ta, care te intelege cu adevarat.

 17. De nenumarate ori, Realitatea tv a condamnat autorităţile că nu le da politistilor bani de combustibili si ei nu se pot deplasa in teren… Aşşşşşşşşş! Lipsa de informatie sau rea vointa…
  Iată, că tot Realitatea tv, vorbeste acum de salariatii MAI care fura combustibili cu tonele…

 18. De nenumarate ori, Realitatea tv a condamnat autorităţile că nu le dau politistilor bani de combustibili si ei nu se pot deplasa in teren… Aşşşşşşşşş! Lipsa de informatie sau rea vointa…
  Iată, că tot Realitatea tv, vorbeste acum de salariatii MAI care fura combustibili cu tonele…

 19. Tiganii solicita ajutor social pentru ca le e frig in palate si nu au bani sa cumpere lemne… 😮
  Cum vi se pare?

 20. Doamna Udrea, eu imi doresc sa avem pirtii de ski ca in Austria, sa nu mai fim nevoiti sa facem mii de km pentru a skia ca lumea.
  Cei care spun ca nu avem nevoie de asa ceva sint cei care nu vor sa facem bani din tursim, din sporturi de iarna, ci vor sa stea cu mina intinsa la altii si sa-si plinga de mila.
  In Moldova nu sint decit 3 pirtii de ski (Piatra Neamt, Gura Humorului, Vatra Dornei). La Durau e varza pirtia ca au luat-o popii inapoi si si-au batut joc de ea. Cred ca ar trebui mult mai multe (la Tg Neamt, mai ales ca va fi si autostrada pe acolo, la Slanic Moldova, la Soveja, la Durau (daca se poate lua inapoi si amenaja, acolo e cel mai usor de facut ceva), la Siriu…
  Faceti ceva si pentru Moldova, ca noi stim sa apreciem lucrul bine facut.

 21. Stimata doamna, ar fi f. bine daca si celelalte membre ale P.D.L.isi vor colora podoaba capilara in nuanta de blond.Infelul acesta ,poate va creste si indicele de inteligenta al sectorului feminin din cadrul PARTIDULUIDEMOCRAT LIBERAL.

 22. Personal ca persoana care a apucat foametea din 1945-46 imi doresc sa nu fie nici un fel de criza. La nivel de turism se pot face inca multe lucruri bune (asta inseamna ca deja ati facut unele lucruri bune ex. noi partii de schi) cu conditia sa se investeasca in infrastructura turistica. Asta inseamna si formarea personalului ce activeaza in sfera serviciilor turistice. Va garantez ca multi din turistii straini ce viziteaza tara noastra nu se reintorc din cauza serviciilor de nivel scazut pe care le practica sistemul hotelier. Ar trebui ca personalul sa fie scolit de tinar in institutii de invatamint special create in care in primul rind trebuie sa invete vechiul dicton” clientul nostru, stapinul nostru” Si aceasta la modul superlativ deoarece in prezent se pare ca foarte multi patroni ca si personalul din subordine nu realizeaza ca profitul vine de pe urma turistului. Cu cit va fi mai bine tratat cu atit va fi mai multumit si cu certitudine va reveni a doua oara. Eu va propun sa studiati posibilitatea deschiderea unor scoli speciale de turism la nivel national care sa intre sub incidenta directa a ministerului turismului si nu ministerului invatamintului care nu are o programa in acest sens. Viitorul se cladeste azi si ar fi o solutie pe plan economic ca avind oameni pregatiti turismul sa contribuie la buget cu sume tot mai mari. Asa cu fel de fel de indivizi care spre ex. vara vin sa faca parale ca ospatari la mare dar ei nici nu stiu sa deschida gura si puna o farfurie pe masa sau cu administratori care umfla preturile sperind la profituri uriase (apropo, se pare ca ei nu au auzid de solutiea profit pe rulaj de marfa) obtinute pe spinarea turistului onest far a oferi acestuia conditii minimale turismul romanesc nu va progresa. Daca dorim progres in turism trebuie sa o luam de la zero. Asta inseamna invetitii in infrastructura. Ati facut cite ceva (mini portul de la Sfantu Gheorghe) dar e prea putin. E necesar ridicarea a noi spatii de cazare(ne terzim ca vin 10 milioane de turisti straini dar nu avem unde sa ii cazam), a constririi a citorva mini aeroporturi in zonele care au impact turistic, reorganizarea pe alte criterii a functionarii rezervatiilor naturale deoarece actualii conducatori prin masurile impuse aberant gonesc turistii (in Muntii Rodnei unui grup de turisti straini le-a fost interzis sa pescuiasca la pastrav desi ei ar fi platit o suma de bani pentru fiecare peste prins, in schimb a doua zi membrii ai RBPD pescuiau la greu de parca ar fi fost riul lor. Bineinteles ca turistii au parasit rezervatia). Ar mai fi multe solutii. Eu sint editor la un director destinat exclusiv turismului romanesc si am descoperit un lucru. Avem atit de multe obiective turistice in Romania incit mi-ar fi imposibil in viata asta sa le descriu in totalitate. In viata mea am fost in multe tari, normal, au si ei frumusetile lor. Numai ca acolo sint puse in valaore deoarece li se face publicitate. Poate se va incerca si la noi dind credit publicitatii pe net care e cea mai ieftina solutie de publicitate. In loc sa datii sume mari pe anumite chestii care doriti sa devina branduri,mai bine folositi pentru publicitate detinatorii de situri despre turismul romanesc care pentru o suma modica vor fi incintati sa insereze textele si imaginile pentru gindite la nivel ministerial. In plus paginile siturilor vor fi citite de milioane de virtuali turisti la nivel national. Caci in final voi spune esenta: turismul de masa e cel care poate revigora turismul romanesc iar vizitatorii de afara sint cei care daca vor fi bine tratati vor aduce la rindul lor alti turisti. Cu stima.
  Constantin C.

 23. Pingback: România va trece mai ușor peste valul doi al crizei, dar are nevoi de stabilitate politică.Ce trebuie să știe Românii despre evoluția Economiei naționale « Românica blues

 24. http://www.ziare.com/basescu/criza/vicepresedintele-bei-felicitari-basescu-pentru-discurs-ai-viziunea-unui-capitan-1135918
  Vicepresedintele BEI: Felicitari, Basescu, pentru discurs! Ai viziunea unui capitan!
  http://www.ziare.com
  Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), Wilhelm Molterer, l-a felicitat joi pe presedintele Traian Basescu pentru discursul tinut in cursul diminetii, apreciind ca acesta arata ”viziunea clara a unui capitan”, seful statului raspunzand: ”Catre destinatia finala”.

 25. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – Doctore, am voie sa beau bere? intreaba un alcoolic.
  – Doamne fereste! raspunde doctorul. Asta v-am interzis acum doi ani!
  – Da, dar mi-am inchipuit ca medicina a mai facut progrese…

 26. Mda….este o mare problema cu ,baietii destepti” din energie, plantati in coasta Hidroelectrica de pe vremurile de aur ale pesedismului, recte, perioada lui Adrian Nastase, Mitrea, Nicolaiciuc, Omar Hayssam, etc.
  Reprosez pedelistilor ca nimeni nu iese in public sa explice de ce nu se poate scapa de capuse. Vad ca si Presedintele este vexat, dar pare-se ca nu poate face nimic.
  In schimb, a avut un excelent discurs pe teme economice la Conferinţa „Analysing Romania’s future economic potential”, organizată de grupul “The Economist”, care poate fi citit integral pe site-ul ,,Presedintele Romaniei”.
  Desigur ca transpunerea in realitate a ideilor (generoase) prezidentiale, depinde de responsabilizarea clasei politice si in egala masura, a electoratului roman. Cum se poate realiza asta ? Desigur ca este extrem de dificil pentru ca ne aflam intr-un cerc vicios. Acesta poate fi spart doar de catre actualii guvernanti care mai au un an la dispozitie pentru a convinge cetatenii ca suntem pe drumul cel bun.

 27. @
  Elena UDREA

  Inainte de STABILITATE POLITICA ROMANIA are nevoie de BANCII SERIOASE si nu de CAMATARII.

  BELGIA nu are stabilitate politica si economia lor merge foarte bine.

  ROMANIA mai are nevoie de PROFESIONISTI !!!

  Ceva mai nou, se aude in ELVETIA infiintarea PARTIDULUI CORUPTIILOR.

  Va asteptam la Ziua Nationala la BERNA sau GENEVA

 28. E liniste pe blog,e o liniste ciudata pt ca nu-i asa viata in romania clocoteste si de atita clocot da pe dinafara,si cu toate astea e liniste.
  O liniste care pe mine unul ma trimite cu gindurile aiurea,la scenarii posibile si imposibile,dar si la un mare adevar-MULTII POLITICIENI SUNT CONTRARIATI,BULVERSATI,INCAPABILI SA ARATE CA STIU INCOTRO SE INDREPTA.
  Ieri justitia a facut un pas decisiv-A STABILIT DATA DE 6 DECEMBRIE ,ca ziua in care se va pronunta pe dosarul unui fost PRIM MINISTRU-ADRIAN NASTASE.
  Dupa mai bine de 3 ani,vom afla in sfirsit,ce au decis judecatorii de la I.C.C.J.
  Va dati seama domnilor si doamnelor-JUSTITIA A DECIS SA SPUNA-RECHINULE ADRIAN NASTASE NOI,JUSTITIA ROMANA TE-AM GASIT ,SAU NU TE-AM GASIT VINOVAT?
  Si cu toate astea,GORNISTII CINTARETII DE PROFESIE,PLATITI,GENEROS AU AMUTIT,ATIT LA TELEVIZIUNILE PE CARE LE STITI,CIT SI IN LUMEA VIRTUALA,si stiti de ce?????????????????
  Pt ca daca……………………….cazul apostu e ,FLOARE LA URECHE,E UN MIZILIC,E NIMIK,E …….puteti sa-i spuneti cum vreti,pt ca un verdict VINOVAT,NU MAI POATE FI CONTROLAT SI TOATA GLUMA ASTA PROASTA POLITICA-U.S.L.-se face praf se duce drakului.
  Si uite asa DE MOS NICULAIE-DL ADRIAN NASTASE CPOATE PRIMII UN CADOU,ORI UN CADOU OTRAVIT…………………….
  De aceea spun din nou,e suspecta linistea e foarte suspecta,e chiar de neinteles………..APARENT-in fond suntem in fata a ceea ce stiam-BAIETII ASTIA DE SUSTIN MIZERIA POLITICA U.S.L. LA RINDUL LOR SUNT SI EI NISTE MARI MIZERII,pt ca ……………..N-AU COHONES…………..

 29. Ponta spune: Daca m-as retrage din fruntea PSD, as pleca satisfacut ca am scapat de Geoana Răspun tipic de copil involuat, de gradinita
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/ponta-daca-m-as-retrage-din-fruntea-psd-as-pleca-satisfacut-ca-am-scapat-de-geoana-1135971#adaugare-comentariu

  Comentariul meu, la articol: Iata ce inteligent se exprima Ponta si cum stie el sa-si dezvaluie adevaratele intentii care au dus la excluderea lui Geoana.
  Asa ca, daca ar fi… Ponta se retrage cu satisfactia lucrului bine facut iar noi, romanii ramanem cu ceea ce a spus Geoana despre Ponta: ca e un oportunist, ajuns in functii de raspundere fara nici un merit decat poate acela de a fi ginerele socrului sau, Ilie Sarbu… “Eu l-am facut om” – spunea Geoana de curand. Rau ai facut Geoana si acum ai vazut si tu cum e ca cineva sa muste mana care l-a facut… MARE… As mai completa ca, tot in timpul sefiei lui Geoana, socrul ginerelui promovat fara nici un merit, a fost ministrul agriculturii si fiica tatalui, Daciana Sarbu, trimisa in PE ca sa nu se prinda romanii ca toata casa Sarbu se hraneste bine de pe urma unui popor amarat.

  • Apel către monarhişti!

   Domnilor monarhist, lăsaţi-o baltă! Ce ne mai trebuie noua casa ragala cand, uitati – avem CASA SARBU!… 😆
   Se pregatesc la grădiniţă – urmasii…

  • Apropo de titlul articolului să ne amintim ce spunea Vanghelie cu ceva timp în urmă despre PSD: “te ejaculează”! Asa se va intampla şi cu Ponta după ce un PDL-ist va ocupa scaunul de şef al senatului: Iliescu şi Năstase îl “ejaculează” pe Ponta…

 30. @
  Elena UDREA

  Am inteles v-a suparat SGG in plus era si urâta, cum a rezistat asa de mult ?

  Nu pierdeti RDV cu Radu MORARU la 15H30 lansarea unei noii comunicatii in ROMANIA si pretutindeni in lume.

  NU UITATI, NOUA REPUBLICA, NOUA MISCARE POPULARA !!!

 31. Cu toata seriozitatea la prima vedere toate lucrurile par a sta foarte bine. Dar acest lucru din perspectiva dvs . Din prezentarea tuturor cifrelor si a maretelor realizari a guvernului din care faceti parte nu se descopera un lucru. Si anume factorul uman care indura efectele deciziilor luate . Si dincolo de aceasta efectele intereselor politicienilor . Faptul ca daca peste 3 ani ca indivizi independenti vom mai apuca sa reconstruim ce a ramas, daca sistemul bancar nu va intra in colaps , daca nu vom deveni clientii fideli ai fostilor amici chinezi pentru portia zilnica de orez , iar politicienii vor actiona in favoarea binelui comun atunci poate ne vom intalni la o discutie privata si punctuala asupra a ceea ce a fost guvernarea PDL ului . Sa nu uitam ca toate deciziile se reflecta asupra omului de rand care preia o mare parte din efectele deciziilor dvs. Sa nu uitam ca la nivel de provincie rata somajului este de 70% , iar aceste cifre seci prezentate tin de cosmetizarea statistica a ceea ce global prezinta un guvern mecanismelor financiare si industriale . Faptul ca pentru un om singura sansa in provincie ramanea emigrarea , care s-a cam incheiat astazi singura sansa ramane probabil sinuciderea asistata . Am fost membru al PDL-ului stiu mecanismele interne ale partidului, stiu structura membrilor retelei interne, cine ,cum si de ce a fost ales , cam care este procentul de fosti membrii ai serviciilor . In ciuda tuturor atacurilor politice , nu se poate spune exact ce poate reprezenta o solutie pe termen lung . O sansa obiectiva pe termen lung este consecventa prezentelor decizii si vom vedea unde ne vor calauzi . Deja la aceasta ora pe piata burselor internationale efectele deciziilor sau indeciziilor tarilor europene tinde sa se vada . Inclusiv in mediul bancar unde proprietarii marilor concerne bancare aplica deciziile dure pentru retrageri masive de fonduri din tarile cu expunere ridicata de risc. Ghiciti pe ce loc se afla Romania in actuala si viitoarea situatie!? Pentru mijlocul lui 2012 sintem inca considerati cu risc mediu spre ridicat in asteptarea viitoarelor alegeri . Fiindca toate resursele actualului guvern se vor indrepta spre acoperirea propriilor domenii de interes .

 32. @ Silverstar

  Daca seful unei banci il felicita pe presedintele Basescu, nu este deloc un semn bun, din contra, inseamna oferta Romaniei pe tava, bancherilor. Pentru orice banca, un client bun inseamna o vaca de muls…..dar ce conteaza, principalul este ca nu ne vindem tara…..

  • Sigur, Katrina-baci, ca in locul aprecierilor bancherului ca tu ai fi preferat dez-aprecierea Moody, care sa fi clasat ideile lui TB la categoria “gunoi”. Relatia ta cu capra vecinului pare mai intima decat cea a romanilor…

  • Judex

   daca te-ai intoarce la scoala, ar fi doar in beneficiul tau si ne-ai priva de comentarii maneliste

  • @Katrina:
   1) Este un progres real faptul ca recunosti ca esti un purtator de cuvant al unui grup oarecare. Din curiozitate, in numele cui vorbesti ?
   2) Ce-ntelegi prin “scoala”, te referi cumva la scoala primara ? Da. poate ca ar trebui generalizat invatamantul in limba romana in toate scolile din tara…

 33. Zex

  Nu inteleg cum o persoana “articulata” ca tine, care in plus are si acces la internet (informatie) poate fi de acord cu decizia guvernului (indiferent de culoarea politica) de a imprumuta bani de la camatarii cu nume de rezonanta, FMI, IMF (in engleza) De ce avea nevoie Romania de acest imprumut ?

 34. România… are nevoie de stabilitate politică I

  … se spune chiar din titlul articolului şi aceasta este şi ideea pentru ca în România să fie mai bine deşi, pe lângă opoziţie, contextul internaţional european se opune acestui deziderat.

  Să vedem despre ce este vorba.

  Din dec 2006, de la momentul când preşedintele Băsescu şi-a permis să condamne comunismul, în plenul parlamentului, în România nu mai avem linişte şi, pentru tot ceea ce se întâmplă, chiar de ninge ori de plouă, există, de atunci, un singur vinovat: Băsescu.

  Şi, împotriva lui sunt partidele din opoziţie, analiştii politici şi mass media, nu în totalitate dar suficienţi. Şi bineînţeles vuvuzelele tocmite de politicieni şi care împânzesc internetul ca să împrăştie zoaiele celor care dau banul şi au interese nu tocmai ortodocse.

  Din ceea ce face sau a făcut Băsescu+PDL nimic nu-i bun şi opoziţia este veşnic pe tv-urile care-i servesc drept rampă de lansare spre publicul amator de pomeni şi lene nesfârşită, ca sa calomnieze, să acuze – fără dovezi – să denigreze, să mintă, să manipuleze dar să şi ameninţe.

  În ce fel ameninţă opoziţia şi ce se înţelege din aceste ameninţări?

  Chiar din dec 2009, de după anunţarea rezultatului oficial de la prezidenţiale, opoziţia ameninţă cu suspendarea preşedintelui, ceea ce poate crea haos, nesiguranţă, instabilitate, devalorizarea monedei naţionale, cheltuieli neprevăzute de la bugetul statului.

  Dacă opoziţia n-a ajuns la putere prin votul românilor, atunci se vrea la putere prin şmecherie, minţind, manipulând şi făcând promisiuni păguboase pentru ţară sau care nu vor putea fi onorate niciodată.

  Tot cu prilejul ameninţarilor proferate la adresa actualei puteri, opoziţia promite că tot ce s-a făcut până acum de către actuala putere – bun, rău sau folositor – va fi ignorat, “indreptat”, din punctul lor de vedere, corijat. Dacă e să ne gândim bine, de asta mass media nu spune nimic măcar de lucrurile bune întâmplate de când e PDL+Băsescu la putere, pentru că, în presa timpului, nu trebuie să rămână nici măcar un cuvânt bun despre actuala putere.

  De asemenea, nimic despre laudele venite din partea autorităţilor europene ori din USA despre felul cum a fost gestionata criza din România şi măsurile de austeritate care au ajutat.

  În opinia opoziţiei care chiar se şi vede la putere, de aceea şi vorbeşte cu atâta patimă despre distrugerea a tot ce a făcut PDL, aceasta perioadă ar trebui să intre în istorie ca fiind cea mai blestemată din istoria actuală, neţinând cont de faptul că, dacă s-a ajuns până aici, opoziţia actuală e cea mai vinovată pentru că ei, politicienii din opoziţie, au guvernat cel mai mult.

  • România… are nevoie de stabilitate politică II

   Acum se culeg roadele guvernărilor de după ’90. Un singur guvern, oricât de afurisit şi hoţ să fi fost, n-ar fi reuşit in cei trei ani de guvernare să facă în ţară atâta distrugere cât au făcut toate guvernările care au pus la pământ industria, agricultura, invăţământul, cultura, cercetarea, au furat şi au cărat banii ţării la băncile din străinătate, i-au imprăştiat pe români în toate ţările lumii, distrugând astfel familii şi nimicind viitorul a zeci şi sute de mii de copii români.

   Asta ar trebui să înţeleagă românii – că actuala putere încearcă să remedieze ceea ce au distrus politicienii care azi sunt în opoziţie, politicieni care mint, care promit blana ursului din pădure. Să admitem că opoziţia ar veni la putere – Doamne fereşte! – tot n-ar reuşi să-şi bată joc de bugetul ţării, pentru că FMI şi autorităţile europene veghează.

   Toate acţiunile opoziţiei arată, pentru cine vrea să vadă şi să înţeleagă, două lucruri:

   1. opoziţia nu vrea reforme, nu vrea progres pentru ţară şi români, nu vrea nimic bun pentru acest popor amărât. Opoziţia preferă un popor sărac, mizer, bolnav, analfabet, needucat, incult, pentru că asemenea oameni sunt uşor de minţit şi de manipulat şi, la nevoie, uşor de folosit.

   2. acţiunile opoziţiei nu fac rău celor de la putere, nu-i afectează pe cei care ne conduc, cei mai afectaţi de acţiunile destabilizatoare pe care le vor cei din opoziţie sunt/vor fi românii, oamenii simpli care, numai Dumnezeu ştie, cum trăiesc şi cum se descurcă.

   Ori, opoziţia, asta-şi doreşte, să fie rău, să fie greu pentru ca populaţia nemulţumită, disperată să se revolte şi ei, ipocrit, să iasă pe tv-uri si să arate cu degetul spre Băsescu+PDL, ca fiind principalii vinovaţi.

   De aceea cred că actuala putere are datoria dar şi obligaţia să facă tot ce trebuie ca să câştige alegerile viitoare
   1. pantru ca să continue ce a inceput
   2. şi românii să priceapă, să înţeleagă de ce au fost necesare măsurile de austeritate.

   A lăsa ţara în mâinile USL din 2012, ar fi o iresponsabilitate din partea actualei puteri şi un dezastru pentru românii care inca mai speră şi mai cred in PDL. Sigur că actuala putere s-ar putea spăla pe mâini, precum Pilat din Pont, lăsând viaţa şi soarta a milioane de oameni la discreţia unui grup de oportunişti şi profitori ca să se convingă ei, românii, de ce sunt în stare politicienii care acum sunt in opoziţie…

   In condiţiile in care actuala putere ar fi depus eforturi de lămurire şi de informare a populaţiei, aş înţelege să facă aşa un gest criminal – îl numesc eu! – dar politicienii puterii nu prea s-au înghesuit ei să explice de ce s-a ajuns la măsuri de austeritate şi cine e vinovat.

 35. La ce s-o fi gandit d-zeu cand a creat omul? Probabil l-a dus gandul ca omul sa-si duca traiul, sa munceasca, sa-si rezolve problemele, sa evolueze. I-a mai dat posibilitatea sa-si aleaga cum sa faca toate astea. Ca orice vietate omul si-a mai ales o ocupatie, sa faca politica. Este comoda, se preteaza la interpretari, poate sa aduca un nivel de trai…super. Cand nu se mai vorbeste de pregatire, competenta, creativitate, competitia valorilor, responsabilitate s.a., sigur avem politica. Unde este plus valoare, acumulare? Investitia (bine platita) in ce se masoara? Daca, macar ar exista un contract cu societatea. Poate si de asta un mesaj politic si-l permite oricine. Iata, se pot lua si masuri asumate dar insuficient “expertizate”. Este adevarat ca nu toti inteleg o masura a Executivului (pe criteriul…Vor vedea ce bine le va fi!), dar aceasta masura rezolva problematica sociala? Pana la urma, mesajele politice sunt preluate usor, dar invrajbeste oameni, produc pierderi, demonizeaza. Se vorbeste despre lenesi, drogati, betivi, smecheri etc. pentru a crea o “imagine” si a justifica masuri. Se vorbeste despre “datorii suverane”, politic mesajul este folosit pentru altceva si fara a fi inteles. Adevarul este absolut, inteligenta este relativa? Inteleg ca traim intr-o lume globalizata, dar nu putem sa venim si noi mai in fata? Qvi prodest? Daca am pune fundamentul unei societati curate(cat se poate) putem ajunge si la dialoguri…politice, despre Putere si Opozitie. PS. Omul ca fiinta superioara hotareste viata celorlalte animale(caini comunitari), unii chiar hotarasc viata semenilor, sunt mai oameni(barbati si femei). Cel mai usor este sa injosesti omul, sa-l pui in situatii incompatibile, sa-i promiti. Este mai greu sa-l ajuti, sa-l intelegi. Cum altfel sa-ti dovedesti inteligenta? Da, eram la “poli-tichie”.

 36. Trebuie sa recunosc cu sinceritate ca m-am inselat. Inca de mult prognozam tulburari in USL, chiar inca de la crearea uniunii, dar eu vedeam defectiune doar intre cele doua componente majore: PSD si PNL pe care le despart niste considerente ideologice precum si de istorie politica relativ recenta. Surpriza cea mare a constituit-o aparitia defectiunii in sanul componentei majore a USL – in PSD. Stiam de conflictul mocnit din acest partid, dar l-am apreciat doar ca pe o durere surda de masea, pe care la un momenta dat o si uiti si mergi mai departe. Geoana a fost de alta parere. In sinea mea eu vad rostul PNL-ului doar alaturi de democrati, dar niste democrati care intr-o buna zi vor reusi sa mearga pe picioarele lor intrucat de acestia ii leaga niste afinitati ideologice. Nici astazi nu au reusit sa mearga in mod autonom pe picioarele lor, partidul fiind condus de undeva dinafara, ceea ce nemultumeste pe unii fruntasi ai partidului. Probabil ca va trebui sa mai astept. Silverstar spunea la un momenta dat ca asa cum a procedat Ponta cu Geoana, tot asa si cuplul Iliescu-Nastase il vor “ejacula” pe Ponta. Eroare. Ponta nu poate fi…, vorba lui Vanghelie intrucat respectivul cuplu nu are pe cine pune in loc. Ba mai mult, la insistentele cuplului respectiv de a-l mai calma pe Ponta, acesta a ripostat dur amenintand cu demisia si prin urmare cuplul a trebuit sa faca pasul inapoi. Ramane de vazut daca victoria lui Ponta nu va fi una “a la Pirus”. Deocamdata alianta ramane unita deoarece ii tine strans imbratisati existenta dusmanului comun – Traian Basescu. La scurt timp dupa ce Basescu va dispare de pe prima scena, alianta se va sfarsi, probabil printr-o cearta. De abia atunci se va pune problema unei noi constructii politice.

  • ***Turnul de observatie – ceea ce am scris eu mai sus despre Ponta, Geoană şi spusa lui Vanghelie a pornit de la articolul a cărui adresă am postat-o şi pentru Dvs, colegii de aici, de pe blog, şi satisfacţia pe care o simte Ponta în urma unui lucru bine făcut.

   Spusa lui Ponta cum că este mulţumit/satisfăcut de sine că a reuşit să-l excludă pe Geoană îmi demonstrează mie că a fost vorba, înainte de toate, pentru că lui Geoană i se pot aduce multe acuze, de o răzbunare personală, deoarece eu asta am gândit văzând îndărătnicia cu care Ponta şi-a urmărit victima şi i-a reuşit, fiind susţinut din umbra ori pe după cireş, şi de alţii care se voiau răzbunaţi.

   Din partea lui Geoană a fost un act de curaj să iasă pe tv-uri şi să spună în auzul întregii ţări că el l-a promovat pe Ponta fără ca acesta să fi avut un merit. Nu cred că Geoană s-a gândit la consecinţe, mai ales, că şefia senatului era singurul loc unde opoziţia era vizibilă şi nici un moment nu s-a gândit la ce va face Ponta numai şi numai ca el să dispară din PSD.

   Ce-a făcut Ponta pentru el însuşi, am văzut. Ce-a făcut pentru PSD? Nu ştiu dacă a făcut bine şi nici dacă va fi felicitat pentru asta, pentru că şefia senatului va reveni, necondiţionat, PDL-ului. În final, pierde PSD pentru că Ponta s-a lăsat dus la vale de dorinţa de a arăta că el e şeful… Şi e, încă e, incontestabil.

   Spui tu că nu-l dă nimeni afară pe Ponta de la şefia PSD pentru că nu au altul şi te cred că nu au altul. Întrebarea e de ce nu au altul, Turnule, că doar de 7, 8 ani sunt în opoziţie şi ar fi avut tot timpul să-şi pregătească oameni noi. Mulţi, nu doi, trei, mulţi.
   Dacă Ponta e tot ce are PSD acum mai bun, atunci e trist.

   Dacă PSD a ajuns să aibă nevoie de proptele ca să fie mai puternic, iar e trist. Dacă PSD a ajuns să se roage de S Oprescu, e drept, fost PSD-ist, să candideze la primăria capitalei din partea PSD e tot trist.

   Şi e trist pentru PSD, acest partid, odinioară mândru, care azi scoate în faţa românilor ce e mai rău şi mai putred. În aproape 22 de ani de când a fost moşit şi scos pe piaţă de Iliescu, PSD a căpătat vârsta iniţiatorului său, sărind peste timp şi ajungând un biet bătrân neputicios, sprijinit de cârje, când la dreapta, când la stânga.
   Trist, foarte trist… Şi vezi tu, nu numai oamenii îmbătrânesc… 😮

  • @Silverstar. Corect comentariul dumitale, cu mentiunea ca Geoana se lauda. Nu el este autorul ascensiunii lui ponta ci Adran Nastase.

  • ***Turnul de observatie – Geoană nu prea are cu ce se lăuda chiar dacă e în PSD de vreo 20 de ani. N-a fost o prezenţă activă ca de pe urma lui să fi rămas ceva care să-l definească ori să-i poarte numele…

   Geoană a existat în partid ori, altfel spus, PSD a existat pentru Geoană, un răsfăţat, o lăcustă, după părerea mea, aşa că se laudă şi el cu ce nu se poate verifica.

 37. Doamna Elena Udrea are intrucatva dreptate. Da tara are nevoie de stabilitate politica. Domnia sa uita insa sa completeze faptul ca alaturi de stabilitate, tara are nevoie si de o buna guvernare. Ori tocmai asta nu se observa. A avea parte de o stabilitate in absenta unei bune guvernari poate fi considerat ca am avea parte de un blestem. Desigur ca se vor gasi multi care sa imi puna la indoiala bunacredinta, ca nu vad “realizarile” guvernului, exagerand in schimb nereusitele. De la o vreme nu trece o zi fara a afla de noi si noi fapte de coruptie, unele mai grave ca altele. A le mai insira si eu pe aceasta pagina ar insemna sa consum in mod inutil din spatiul pus la dispozitie cu generozitate de gazda noastra. Care sunt realizarile guvernului? Pai ar cam fi faptul ca a reusit macrostabilizarea economiei si finantelor tarii. Asa si este, atata doar ca stoparea caderii economice s-a produs la un nivel inacceptabil de jos. Au fost sanse reale ca scaderea economica sa fie oprita la un nivel rezonabil, dar lipsa de reactie a Premierului Boc tim de un an si jumatate dupa ce a obtinut puterea a facut ca Romania sa o ia serios la vale, iar poporul sa faca imense sacrificii pentru a opri caderea economica la un nivel atat de jos. Asta este si explicatia faptului ca atunci cand in restul tarilor s-a trecut la crestere economica, noi am continuat caderea inca o buna perioada, iar in final am inregistrat si noi o crestere de 0,1%, crestere care nu a convins pe nimeni. Sa ne ferim de stabilitate in absenta bunei guvernari!

  • ***Turnul de observatie – fără intervenţia preşedintelui Băsescu, guvernul PDL n-ar fi făcut nici cât a făcut. E păcat că nu au reuşit ori, mai degrabă, din anumite motive, nu au vrut să atragă specialişti, oameni de valoare, pricepuţi să le ofere prilejul să se afirme.

   Dintre guvernanţi doar Udrea, Funeriu, Anca Boagiu care s-au remarcat, oarecum, şi au fost mai vizibili. În rest, nişte anonimi… Eu nu-i înţeleg…

  • @ Turnul de observatie
   Buna seara. Daca-mi permiteti, guvernarea nu a fost si nici nu este una rea. Problema este ca in vremuri de criza, cat de buna ar fi o guvernare, ea este perceputa defavorabil de cei guvernati. Aici intervine, dupa parerea mea, greseala actualei guvernari : nu a procedat la inlocuirea – macar in parte, daca nu in tot – a echipei. Asa, actuala echipa va fi singura depozitara a nemultumirilor celor guvernati – si trebuie sa recunoastem ca este omeneste ca sa vedem si sa facem caz mult mai usor de nemultumirile noastre decat de implicatiile pozitive pe care guvernarea le are asupra vietii de zi cu zi.
   Toate cele bune, tuturor.

  • ***Nicolae – Bună seara! 😆
   La italieni şi greci, sub presiunea mulţimii/a străzii, au fost schimbaţi prim miniştrii. Şi ce s-a schimbat? Nimic… Măsurile de austeritate şi toate celelalte venite/impuse de UE sunt valabile mai departe. Iar populaţia este la fel de nemulţumită.

  • @Nicolae. Desigur ca ai dreptate, comunicarea isi are rostul ei in actul guvernarii, iar atunci cand in calitate de conducator al echipei ministeriale observi poticneli in unele domenii, dupa ce te-ai convins asupra cauzei, nu mai stai sa il lamuresti pe impricinat asupra rolului sau in acea echipa. Prin urmare, este preferabila inlocuirea respectivilor prin actul politic numit remaniere. Acest act mai are o cel putin doua valente: “ii baga in priza” pe ceilalti ministri si totodata populatiei i se creaza impresia ca cineva chiar este preocupat de buna guvernare a tarii. Necazul lui Emil Boc este acela ca fiecare remaniere a insemnat o schimbare a unor ministri incompetenti cu altii si mai incompetenti. Inca ceva – timpul de raspuns nepermis de mare, de intarziat fata de unele manifestari din economie si in general din societate. Analizand atent fenomenul guvernarii din 2009 incoace, vrei nu vrei vei ajunge la concluzia ca cel ce trebuia inlocuit era tocmai Premierul. Poti sa ai o echipa de ministri supercompetenti, daca le-ai pus in frunte un om ca Emil Boc, rezultatul va fi tocmai ceea ce vedem ca aspecte negative ale guvernarii. Boc are un consilier competent – Andreea Paul, dar ce folos caci Boc oricum nu intelege sfaturile Andreei. Cred ca Presedintele trebuia sa actioneze mai din timp pentru inlocuirea lui Boc cu unul mai competent. Se vorbeste acum Ca Vasile Blaga ar fi cel mai potrivit la sefia Senatului. Eroare mare. Este pacat sa dispui de un om cu calitatile lui Vasile Blaga si sa il treci pe “linie moarta” la conducerea Senatului. Calitatile il recomanda mai degraba pentru functia de Premier. Este un om hotarat, se orienteaza repede la situatiile noi care apar si atunci cand situatia impune stie sa fie ferm. Inca nu s-au nascut cainii care sa ii manance din traista lui Vasile Blaga.
   Silverstar are dreptate, daca nu intervenea Basescu nu se facea nici cat s-a facut. Cu atat mai mult ma intreb ce cauta un om ca Emil Boc intr-o functie atat de importanta?

  • @ Silverstar
   Da, dar nemultumirea populatiei nu se mai rasfrange asupra acelorasi persoane.
   @ Turnul de observatie
   Multumesc pentru raspuns.
   In ceea ce priveste rolul Presedintelui, in conditiile actuale el trebuie sa fie din ce in ce mai pregnant. Parerea mea.
   O zi buna tuturor.

 38. As vrea sa vad cum veti mai intra pe bloguri si site-uri de stiri dupa ce PDL va adopta legea prin care toate astea strebuie sa aiba parola si sa platesti pt a le accesa????????
  NE VOM INTOARCE LA STATUTUL DE TARA COMUNISTA SI CHIAR MAI RAU,OAMENI BUNI!
  PREGATITI-VA SA FACETI FOAME SI SA AVETI SERIOS DE MUNCA!

  • ***eugenia – te contrazici: cine are serios de muncă nu poate să facă foame…
   Şi-apoi, cum plată pentru acces? Nu înţeleg şi nici n-am auzit până acum de aşa o lege… Să vedem, să aşteptm.

   Dacă va fi aşa, renunţ la internet, care-i problema că şi-aşa, acum am renunţat la căldură ca să folosesc internetul şi să pot plăti curentul electric. Singura modalitate de a face faţă cheltuielilor…

 39. Motiv de bucurie: Premierul Boc anunţă că, în 2012, salariile şi pensiile nu vor scădea şi cota unică şi TVA-ul nu vor suferi modificări.
  Atât! Ce nu-i suficient? 😮

 40. … atunci, eutanasiaţi oamenii!… 🙁
  A fost odată un primar care a luat măsuri dure împotriva câinilor maidanezi. Când a fost întrebat de ce, a răspuns concis: Pe mine m-au votat oamenii…
  Acel primar care ştia ce să răspundă nu mai este, acum e preşedinte…
  Isteria de pe tv-uri împotriva PDL e jenantă… N-am văzut aşa ceva când câinii au omorât oameni…
  Mai bine PSD să propună eutanasierea oamenilor… Scăpăm astfel de maidanezi…

  • hei,silver,
   cred ca stim cu totii ca e stupid ca animalele,indiferent de regn,nu au ce cauta in spatiul public.eu nu mai suport sa ma feresc de haite de caiini vagabonzi.
   nu sunt politically correct in sensul asta.
   nu ma intereseaza.solutia pentru mine este:nu vreau sa vad animale in urbe.
   ce fac edilii cu ei imi e indiferent,nu-i problema mea.
   e inacceptabil sa vad animale pe bulevard sau strada.

   daca s-ar respecta legile si daca pdl ar avea curaj,nu numai ca ar castiga alegerile,dar ar face Romania mult mai frumoasa.

   eu sper,si am incredere.

  • ***nell – Bună seara! 😆
   Iată un comentariu de al meu, postat azi pe facebook, la PDL Bucureşti:
   “Pe Oprescu l-au votat oamenii si oamenii sunt aceia care au nevoie de siguranta si protectie cand ies pe strada. Daca asa-zisii iubitori de caini ar fi fost activi, nu s-ar fi ajuns aici. Acesti iubitori reactioneaza isteric doar cand se ajunge la masuri extreme dar vina este, in intregime, a lor. Cainii trebuiau sterilizati la timp si plasati la stapan ori in adaposturi si astfel, nu s-ar fi inmultit si nu ar fi ajuns un pericol pentru oameni. Ce fac ONG-urile? De ce devin vizibile numai la demonstratii când simt că pierd nişte avantaje? Ce fac in rest? De ce nu vegheaza, de ce nu iau masuri impotriva celor care arunca, in strada, cainii?”

 41. O cană de ceai de fructe de pădure e minunată înainte de culcare.
  Aşa că… Noapte bună! 😆

 42. ps:de ce nu am popula capitala sau municipii din tara cu:
  cerbi,dropii,lupi,sobolani,castori,lilieci,vipere,ursi,sacali,mistreti,zimbri si varani?
  de ce nu?
  sunt la fel de draguti ca cotarlele bolnave concitadine.
  ii iubim si ii ingrijim.pe TOTI.ca asa vrea ala sau alea,antiromanii.

 43. Sper din tot sufletul sa fie asa si mai sper si ca cei doi caraghiosi care reprezinta opozitia sa inceteze cu scandalurile si sa nu mai saboteze Romania, pentru ca asta fac: un act de sabotaj.

 44. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Unul trecea pe langa o piatra funerara pe care scria: “Aici se odihneste un avocat, un om cu un suflet bun, un om onorabil“.
  – Doamne Sfinte! isi face cruce tipul. Astia au bagat trei oameni in acelasi mormant!

 45. Citatul zilei 🙄

  “Ca sa intelegi ca esti prost, trebuie sa-ti mearga mintea !”
  Creatie populara

 46. Quand un bateau est dans la tempête et qu’il y a des rochers pas loin, il est peu courant qu’il soit dirigé par un comité.

  • ***Katrina – ceea ce spui tu mai sus, eu am spus de mai multe ori, ultima data chiar in primul comentariu de la acest articol, bineînţeles cu alte cuvinte, intuitiv si fara exemple concrete.
   Este evident ce se urmăreşte.

   Nu, guvernul român nu a ales să vândă ţara, guvernul român, din naivitate şi prea mult orgoliu, a picat într-o plasă bine întinsă de nişte escroci pentru că asta sunt cei care fac regullile lumii în care trăim.

   Autorităţile române ne-au vrut in UE… Iaca, suntem in UE şi, la vremea respectivă, mulţi români s-au bucurat că am fost primiţi. Nu suferă autorităţile, suferă marea masă de români şi mulţi, foarte mulţi, habar nici nu au de ce…

 47. În premieră, am fost impresionat de elocința și echilibrul precaut cu care primul ministru a prezentat, națiunii, bugetul pe anul 2012. Cel mai mult m-a surprins , plăcut, faptul ca a preluat , in fine, stilul de expunere concentrat și responsabil al Presedintelui Romaniei, cel care, referitor la salarii si pensii, s-a rezumat la a spune că ACESTEA NU VOR SCĂDEA. Poate că au contat (sper) și apelurile mele repetate destinate politicienilor actualei puteri, cărora le-am propus să folosească predilect ACEASTĂ SINTAGMĂ în spațiul public, pentru a nu fi suspectați de populism ieftin în perspectiva viitoarelor alegeri . Nu pe cea a altor politicieni , sau miniștri , cei care ne spun că DACĂ și cu PARCĂ, PENSIILE SI SALARIILE VOR CRESTE. Cand aud că proferează aceasta bazaconie specifică doar unor politicieni lași și iresponsabili, îmi vine să-mi trag singur palme și să mă dau cu capul de pereți. 😉
  De ca si cum, cei 1.200.000 de bugetari, pe umerii cărora plâng toți jurnaliștii…privați, evident cu lacrimi de crocodil, ar fi mai egali decât restul celor 20 milioane de români. Cineva, ar putea spune că familii intregi depind de veniturile unora dintre salariatii de la stat. Desigur ca este adevarat, dar mai ales, de POZIȚIA unor dintre cei cocoțați in creștetul aparatului de stat. Cum ar fi, familiile similare celei de care aparține doamna Gabriela Andreescu. Asta nu inseamnă, totuși, normalitatea.
  În fine, este bine că totul se termină cu bine. Greul, de-abia de acum încolo începe. Mai ales pentru un partid destul de reticent , până nu demult, la reformă internă, dar, așa cum știm cu toții, viața bate filmul. 😉

 48. Romania poate sa treaca si prin al 2-lea val de criza si suntem de accord , asa cum spune Dna Udrea , ca va trece mai usor daca va fi stabilitate politica . Dar stabilitatea politica este facuta tot de politicieni , in functie de intelepciune si judecata dreapta . Daca se iau actiuni politice sanatoase care nu au cum sa prezinte risk , ar fi inceputul cel mai bun pentru un inceput de stabilitate . Aici ma refer la faptul ca maine 28 Nov , PDL trebuie sa-si recomande un nume la sefia Senatului , tot asa cum va face PSD sau alte partide . Stiu ca se va pune la vot , si se pare ca PDL are ceva exces de votanti . Deci s-ar putea sa castige . Se vehiculeaza , destul de timid , ca cel mai potrivit candidat din partea PDL la sefia Senatului ar fi Vasile Blaga . Realitaea este ca Vasile Blaga este omul cel mai potrivit si care aduce stabilitatea de care vorbeste Dna Udrea . Pe V.Blaga il agreiaza si USL pentru ca il stiu ca pe un om cu verticalitate , onest , de cuvant ,si omul cu care se poate dialoga sau negocia la nivel de fair play . Deasemeni sa stie ca pe Vasile Blaga nu-l agreiaza Traian Basescu , si deci s-ar putea sa se opuna ca sa fie recomandat pentru aceasta pozitie , tot asa cum nu a fost recomandat de Dl Basescu sa fie presedintele PDL . Trebuie luat in consideratie ca presedintele Basescu , in ultimul timp , trage PDL-ul in jos la nivel ingrijoritor , daca nu si mai mult . Or plasarea lui Vasile Blaga la sefia Senatului , deci al doilea om din stat , interimar , conteaza foarte mult . Asta inseamna ca Opozitia nu va mai avea interes sa-l suspende pe Traian Basescu caci nu va face sens . Iar daca T. Basescu este suspendat , PDL va avea un presedinte interimar in persoana lui Vasile Blaga care cu siguranta va fi ales presedintele Romaniei la urmatoarele alegeri presidentiale . Iar daca USL nu se mai incurca cu suspendarea , atunci V. Blaga , oricum devernind cunoscut la ellectorat , cu siguranta va fi ales de ellectorat urmatorul presedinte ( daca eventual va candida) . Un Vasile Blaga presedinte de Senat , distrage attentia ellectoratului cum ca Traian Basescu trage PDL-ul in jos , si asta e bine pentru PDL . Dar daca PDL si Traian Basescu nu agreiaza ca V. Blaga sa fie recomandat la sefia Senatului , ci pe altcineva , nu conteaza cine , atunci se pare ca PDL nu mai are nici-o sansa , nici la alegerile Parlamentare si nici la presidentiale .

  • Se pare ca PDL nu are sa-l numeasca in locul liui Geoana pe Vasile Blaga , omul cel mai potrivit si salvarea PDL-ului . Spun asta ca unii politcieni PDL , din partea lui Traian Baasescu , spun ca in afara de Blaga s-ar putea sa fie numit si Berceanu , adica unul din ei . Dar toata lumea stie ca Blaga nu este agreiat deloc de Traian Basescu . Asta inseamna ca alegerea Dlui Basescu este Radu Berceanu . Radu Berceanu are multe in commun cu Dl Basescu : ambii sunt adeptii sau infestati cu mentalitatea bolsevico-securista , deci este firesc ca alegerea presedintelui sa fie Berceanu , si nu Blaga . Numele lui Blaga a fost vehiculat asa , de ochii lumii .

 49. Hi hi hi – merită citită… Mai ales de bărbaţi… 😆

  La New York s-a deschis un magazin unde femeile pot alege si cumpara un sot. La intrare sunt afisate regulile de functionare ale magazinului: – Poti vizita magazinul O SINGURA DATA! – Sunt 6 etaje si caracteristiciule barbatilor se imbunatatesc pe masura ce urci la etajul superior. – Poti alege orice barbat de la un etaj, sau poti urca la etajul urmator. – Nu te poti intoarce la etajul inferior! O femeie decide sa viziteze magazinul pentru a gasi un barbat care sa ii tina companie La etajul unu, pe usa este urmatorul afis: Acesti barbati au un loc de munca! Femeia decide sa mearga la etajul urmator La etajul al doilea pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca si iubesc copiii! Femeia hotaraste sa urce la etajul urmator. La etajul al treilea pe usa este urmatorul afis: Acesti barbati au un loc de munca, iubesc copiii si sunt extrem de frumosi ! “Wow” isi spune femeia, insa hotaraste sa mearga la etajul urmator. La etajul al patrulea pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa! Incredibil ! exclama femeia. Cu greu pot rezista ! Insa decide sa mearga la etajul urmator La etajul cinci, pe usa este urmatorul afis: Aceasti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa si sunt extrem de romantici! Femeia este tentata sa ramana si sa aleaga un barbat, insa pana la urma decide sa urce la ultimul nivel. La etajul sase se afla urmatorul afis:

  Esti vizitatoarea cu nr. 31.456.012 a acestui etaj. Aici nu sunt barbati, acest etaj exista numai pentru a demonstra ca este imposibil sa satisfaci o femeie… Multumim pentru ca ati ales sa vizitati magazinul nostru!

  Vis a vis de acest magazin, s-a deschis unul asemanator de unde barbatii isi pot cumpara o nevasta. La primul etaj sunt femei care sunt inebunite dupa sex. La etajul doi sunt femei care sunt inebunite dupa sex si nu te bat la cap. Etajele de la 3 la 6 nu au fost niciodata vizitate de barbati !

 50. @MESAJ catre uselisti, în lumina (sau umbele) contextului european tot mai sumbru;
  Adversarii nostri (sper, doar de idei), au mai inventat o gogoriță de oameni retardați și rău intenționați : acțiunile justiției, din ultima vreme, ar fi generate de o așazisă răfuială dintre Băsescu și Boc si/sau de o prezumtivă ură care ar motiva, chipurile, lupta pentru putere din interiorul PDL.
  Măi stimați concetățeni invers orientați (recte, cu capul în jos)…dvs ne atribuiti, NOUĂ, sentimentul de ură ?
  Nu cumva …ura este chintesența programului politic al clicii social-democrat-liberale, incepand cu anul de grație 2007 ? Nu cumva, în spatele copertei, sunt doar pagini goale ?
  Noi (inclusiv susținătorii neimplicați direct în activități politice) , stimați domni, nu am intenționat și nu preconizăm să suspendăm pe nimeni, dimpotrivă, prin Presedintele Basescu v-am invitat deseori la consultări subsumate obiectivului fundamental numit ,,consens national”, pe fondul unui climat international nefavorabil, in continua agravare, pentru ca toate resursele de inteligență și bună credință ale acestei nații să se reunească, nu să se antagonizeze .
  Sau poate ca vreti sa spuneti ca totul este o iluzie, iar somajul spaniol, semifalimentul grecesc, disperarea ungurilor care au renuntat intrucatva la fudulie si au reinvitat FMI, sau degringolada din zona euro nu există ?
  Am inteles ca nu aveti solutii si va canibalizati VOI intre voi (vezi cazul Ponta vs Geoana) si incropiti aliante cu turnatori la Securitate, doar de dragul prezentei sistematic-toxice pe stica antenelor, prin intermediul carora, va permiteti sa dati lectii unor oameni care si-au asumat responsabilitati majore, preluate drept exemple pozitive DE REFERINȚĂ in cancelariile europene presate de propriile datorii strategice cronicizate.
  Pe ce lume traiti, fratilor, treziti-va ! Iar daca nu, ,,dormiti” , chiuliti si incitati la instabilitate politico-sociala undeva, cat mai departe, eventual prin savana africană. Lasati-ne pe noi sa ne vedem de treaba, in interes national si incetati actiunile subversive la limita loviturii de stat, in dezinteresul evident al Romaniei si al poporului roman. Vom guverna, cu siguranță, si in perioada 2012-2016, deoarece cetatenii , asa ,,deprofesionalizati”, cum sugerati dvs (deseori), sunt mult mai inteligenti decat vă imaginați, voi, din laboratoarele izolate/rupte de realitate ale guzganilor rozalii cu fir direct la telefonul roșu situat la cca 2000 km spre răsărit.
  😉

 51. In sfirsit s-a vazut adevarata fata de tantalai si imbecili a lui ponta si antonescu prin miscarile disperate pe care le incearca de a destabiliza poporul roman prin minciuna si populism desart.dupa ultimile sondaje reale usl.are 44 la suta la egalitate cu coalitia de guvernare ,dar pe un trend descendent. asa ca ”pa si pushi” guvernare usl.in 2012.

 52. In sfirsit s-a vazut adevarata fata de tantalai si imbecili a lui ponta si antonescu prin miscarile disperate pe care le incearca de a destabiliza poporul roman prin minciuna si populism desart.dupa ultimile sondaje reale usl.are 44 la suta la egalitate cu coalitia de guvernare ,dar pe un trend descendent. asa ca ”pa si pushi” guvernare usl.in 2012.

 53. In sfirsit s-a vazut adevarata fata de tantalai si imbecili a lui ponta si antonescu prin miscarile disperate pe care le incearca de a destabiliza poporul roman prin minciuna si populism desart.dupa ultimile sondaje reale usl.are 44 la suta la egalitate cu coalitia de guvernare ,dar pe un trend descendent. asa ca ”pa si pushi” guvernare usl.in 2012.

  • Constantine, Constantine , ori esti balbait, ori crezi ca suntem idioti si nu pricepem daca ne spui un lucru doar o data!

 54. Cred ca a venit momentul sa vedem ce astepta electoratul de dreapta,cel mai dezamagit din partea PD-L.IN BIITORUL IMEDIAT,viitor care printre altele cuprinde si viitoarele alegeri.
  Codul etic,moralitatea ,onoarea si cinstea ,sunt in acest moment bagate cu forta in PD-L,pe usa din dos,si viata demostreaza ca e foarte greu sa contrazici cliseul,PUTEREA CORUPE’
  Si cu toate acestea sansele PD-L de a cistiga alegerile ramin intacte,din varii motive pe care nu le voi dezvolta acum,dar voi spune ca pt a nu risipii sansele,ba dimpotriva pt a si le maximiza,pedelistii trebuie sa inteleaga,ca statul in spate,in penumbra,TACEREA,prelungita,nu ii avantajeaza,ba dimpotriva ar putea fi considerata o tacere acuzatoare.
  Cel putin in acest moment eu unul nu inteleg de loc strategia de imagine a partidului,si daca ea exista,dar inteleg ca in curind sansele scapate ,nevalorificate se vor intoarce impotriva lor si drumul spre pierderea alegerilor nu mai poate fi evitat.
  In politica trebuie sa ai tupeu si nerv,trebuie sa stii sa-ti asumi erorile,esecurile si sa le transformi in aliati,pt ca in asta consta inteligenta politica,in asta consta arta de a transforma un esec intr-o victorie.
  N-am dat nume,nu am aratat cu degetul,si nici n-am laudat pe nimeni,cel putin deocamdata,voi spune doar atit-DOMNILOR PEDELISTI ADUCETI-VA AMINTE DE ELECTORATUL URBAN DE DREPTA ,ASTZI DECEPTIONAT SI INCERCATI SA VI-L FACETI ALIAT SI PRIETEN.

  • Citez: “In politica trebuie sa ai tupeu si nerv,trebuie sa stii sa-ti asumi erorile,esecurile si sa le transformi in aliati,pt ca in asta consta inteligenta politica,in asta consta arta de a transforma un esec intr-o victorie”. Pentru cine? Mi-ar place sa inteleg. Poate ar trebui ca politica sa fie…cu picioarele pe pamant. Nu se poate vorbi despre echilibru, viziune, solutii, programe? Daca am mai avea in vedere respectarea legilor, ancorarea in realitate, ratiunea, conlucrarea si bunul simt(de ce nu? Ar trebui sa aiba fiecare), parca ar fi altceva. RO nu duce lipsa de talente, competenta, valori, potential. Iata ce aliati ar putea avea politicienii. Ce facem cu specialistii (forta de munca calificata) care pleaca din RO?

 55. Ce sa mai spuna electoratului pdl-ul?Ca salariile si pensiile sunt inghetate in 2012,an electoral?Ca se scumpeste apa rece cu 50%?ca se scumpesc gazele cu 35%?
  Asa a micsorat pdl birurile?Asa a redus pdl taxele si impozitele?pdl e mai de stanga decat partidul comunist.
  Framky mai viseaza la dreapta?Nu exista asa ceva in taa asta.Toti sunt comunisti sau mai comunisti decat comunistii,dar in primul rand sunt hoti,mincinosi,puturosi,,devasteaza economia,furand mult mai mult decat produce tara.

 56. Parerea mea despre excluderea lui Geoana

  … s-o luam logic: Geoana, fara ajutorul PSD n-ar fi putut sa candideze contra lui Antonescu, candidat unic USL. Si-apoi, tot logic, cine ar mai fi avut incredere in Geoana, cine l-ar mai fi sustinut, in primul rand, material, daca in 2009, a avut totul la dispozitie si a ratat cum nici unul dintre sustinatori nu s-a gandit.
  Daca e sa luam in calcul o declaratie recenta a lui Pota, cum ca “Daca m-as retrage din fruntea PSD, as pleca satisfacut ca am scapat de Geoana”
  Sursa: ziare.com
  … excluderea lui Geoana se arata, in toata splendoarea ei ca fiind un act de razbunare personala. Sa ne amintim ca Geoana a iesit pe tv-uri, de vreo doua ori si a spus ca ca Ponta e un oportunist, ajuns in functii de raspundere fara nici un merit decat poate acela de a fi ginerele socrului sau, Ilie Sarbu… “Eu l-am facut om” – spunea Geoana de curand. Rau a facut Geoana si acum a vazut si el cum e ca cineva sa muste mana care l-a facut… MARE… As mai completa aici ca, tot in timpul sefiei lui Geoana, socrul ginerelui promovat fara nici un merit, a fost ministrul agriculturii si fiica tatalui, Daciana Sarbu, trimisa in PE ca sa nu se prinda romanii ca toata casa Sarbu se hraneste bine de pe urma unui popor amarat.

 57. Doamna Presedinte,

  Ma numesc Ionescu Andrei Florin, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 1, str. Pajura, nr. 4, bl. 6, sc. B, ap. 20, membru PDL si simpatizant al ideilor dumneavoastra.
  Va scriu in numele mai multor cetateni, dvs. fiind ultima noastra speranta pentru gasirea unor solutii la problemele cu care ne confruntam.
  Va relatam ca imobilul din strada Pajura, nr. 6, bl. 3, este un adevarat pericol pentru siguranta cetatenilor datorita starii avansate de degradare. Eu, insumi, am trecut pe langa moarte, deoarece in data de 09.09.2011 aflandu-ma in apropierea acestui bloc cu inca doua persoane, o parte din tencuiala blocului a cazut foarte aproape de mine, provocandu-mi un soc care a dus la internarea mea de urgenta in spital, fiind diagnosticat cu infarct si supus unei interventii chirurgicale de implant a doua stenduri.
  Inaintea acestui accident, avand inchiriata o camera in acest bloc, am fost contactat de doua persoane, pe nume Negoita Mircea si Mincu Georgeta, care m-au intrebat de statutul meu fata de aceasta camera, de chirias sau proprietar. Dupa ce le-am aratat contractul de inchiriere, crezand ca sunt din cadrul Primariei, l-am rugat pe domnul Negoita sa se ocupe neaparat de reabilitarea blocului, deoarece starea acestuia este un pericol public pentru trecatori. Acesta mi-a facut promisiune ferma ca, in cel mai scurt timp posibil, va rezolva aceasta problema.
  Dupa externarea mea din spital, impreuna cu mai multi cetateni care au fost afectati intr-un fel sau altul de pericolul pe care il reprezinta acest imobil, am facut un memoriu catre Primaria Sectorului 1, de unde am primit un raspuns in care se mentioneaza ca acest imobil se afla in proprietatea S.C. ADMINISTRARE CAZARE CANTINE S.A. si ca domnul Negoita Mircea nu face parte din cadrul Primariei si dansii nu ne pot ajuta cu nimic in aceasta privinta.
  Interesandu-ma am aflat ca acest domn este Director Comercial la societatea respectiva si fost Director la AVAS pe timpul guvernarii Tariceanu. Afland aceste informatii, am trimis scrisori recomandate la societatea respectiva cu rugamintea sa reabiliteze fatada acestui bloc, atasandu-le fotografii care dovedesc degradarea accentuata a imobilului, actele mele medicale si semnaturile celorlalti cetateni care au fost sau sunt vizati de starea acestui imobil. Dar cum, guvernul Tariceanu, ne-a promis multe dar n-a facut nimic, cred ca si domnul Negoita a pastrat metehnele acelei guvernari, deoarece nu am primit nici un raspuns.
  Doamna Presedinte, in calitatea dvs. de Ministru care aveti in subordine ISC-ul, va rog sa trimiteti inspectorii acestei institutii la fata locului, sa vada ca ce v-am relatat eu este adevarat si sa sanctioneze drastic pe proprietarii acestui imobil, care nu tin cont de Legea 153/2011 pe care dvs., din grija pentru cetateni, ati elaborat-o.
  V-am relatat ce mi s-a intamplat mie, vazand recentul eveniment ce a avut loc la Targu Mures, unde un copil a fost grav ranit dupa ce o bucata de tencuiala s-a desprins de pe acoperisul unui Oficiu Postal. Mi-am dat seama ca datoria mea de cetatean este sa alertez toate autoritatile pentru a se lua masuri impotriva celor care au imobile si nu se preocupa de mentinerea acestora intr-o stare adecvata, pentru a nu constitui un pericol public, cum este si cazul imobilului despre care v-am scris.
  Va multumim anticipat si va asiguram de tot sprijinul nostru si va dorim, indiferent de rezultatul anchetei dvs., sa ajungeti prima femeie Presedinte a Romaniei.

  Cu stima si respect,
  Ionescu Andrei Florin

 58. Atănăsoaei: 43 milioane de euro, costul anual pentru ţinerea câinilor în adăposturi

  Îngrijirea unui câine comunitar ţinut în adăposturi special amenajate ajunge la costuri de 375 de lei pe lună, iar eutanasierea, la circa 50 de lei, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

  Mai mult, aici: http://www.realitatea.net/atanasoaei-43-milioane-de-euro-costul-anual-pentru-tinerea-cainilor-in-adaposturi_890301.html

  • Ingrijirea unui caine costa lunar mult mai mult decat ingrijirea unui om. Am avut dreptate cand am spus ca in Romania e mai bine sa fii caine decat om. 😮

   Dacă nu era noaptea, ieşeam să-mi ofer un ştrudel cu brânză…

 59. Repet intrebarea.
  Nu e logic daca USL are un candidat la Prezidentiale sa incerce sa-l faca al doilea om in stat sau au si-n asta tot atata incredere cat zic ei azi ca au avut ieri in Mircea Geoana?

  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 60. Apel catre cititorii acestui blog.
  In linkul urmator de pe blogul nasului apar niste intamplari de la conferinta dlui Severin Adrian despre coruptie si corupti tinuta cred in fata unor studenti, ca sa-i invete dlui adicatalea. 🙂
  Acolo apar pe langa o organizatoare cam tanara ca sa fi fost colega la Uascr cu Cristi Preda si doi activisti-securisti poate uascristi . Cine-i poate identifica este rugat sa ma sune aici pe blog 🙂

  http://www.nasul.tv/2011/11/26/in-vremuri-de-criza-e-nevoie-de-solidaritate/#comment-17955

 61. Si o intrebare care decand cu datoriile astea suverane nu-mi mai da pace.
  Daca adunam aceste datorii care se invart in jurul PIBurilor tarilor si sunt multe si cu Piburi mari si consideram ca daca exista state(adica natiuni ca ele dau banul, ele si copii copiilor lor) atunci cine mama lui (lor) sunt cei care au de primit acesti bani care adica au avut in trecut atat de multi sa-i imprumute pe toti imbecilii astia consumisti si plaisiristi din intreaga lume si acum ii strang cu usa . Si daca nu sunt SUA sau China sau Rusia sau UE atunci cine are acea forta ca sa-i tina la degetul mic pe toti acesti datornici jalnici(state si popoare la un loc)? 🙂
  ei cine e in stare sa raspunda? aud? 🙂

  • sper sa nu va fi blocat, ca vad la fel ca de multe ori dupa postari de ale mele blogul intra in transa sau blocaj de meditatie transcedentala :))))))))))))))))))))

  • Ti-as raspunde eu, dar, din pacate, raspunsul neaparand instant, poate fi depasit de evenimente imprevizibile. Asa ca, propun sa ne intalnim, daca vrei, pe unul dintre blogurile libere. Stii la care ma refer.
   😉

 62. Cine conduce tara asta?FMI.Noi nu am votat cu fmi.Basescu si clica lui ne-au bagat fmi-ul pe cap.Dar tot fmi va duce si la distrugerea pdl-ului.Marinarul se urca pe vas si pleaca.I-a ciuruit pe toti,inclusiv pe cei din pdl.

 63. Elena Udrea a declarat, sambata, ca faptul ca Centrul de conferinte al notarilor a fost construit din fonduri private i-a dat posibilitatea de a nu merge in Guvern pentru a cere bani pentru inca o investitie, aratand ca, in trecut, ministerul se ocupa de unele investitii “de-a dreptul traznite”.

  “Mi-ati dat mie posibilitatea sa nu merg in Guvern cu aprobarea a inca unui program de investitii pentru ca, dupa cum stiti, ministerul se ocupa de o multime de investitii, unele dintre ele de-a dreptul traznite”, le-a spus Udrea notarilor, referindu-se la faptul ca Centrul de conferinte al notarilor a fost construit din contributia acestora.

  Potrivit Medifax, Udrea le-a explicat ulterior ziaristilor ca, in trecut, au fost investitii care se regaseau in programul ministerului referitoare la sali de sport din mediul rural unde nu erau suficienti copii sau bazine de inot unde nu era canalizare, patinoare acolo unde nu era clima potrivita.

 64. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  O blonda si o bruneta mergeau pe strada… Bruneta il vede pe partea ailalta pe Gigel:
  – Ia uite-l pe Gigel… Nu-i faci cu mana?
  – Sa-si faca singur!

  • Aforismele cinicului 🙄

   – Nu poţi îngenunchea un popor deprins să se târâie.

   – Nu-i greu să ademeneşti soţia altuia. Greu e să i-o dai înapoi.

   – Prietenia care nu cunoaşte hotare se cheamă expansiune.

   – Când vrei să te arunci pentru o femeie de pe bloc, aminteşte-ţi că n-ai aripi, ci coarne.

   – Oficierea căsătoriei este o formalitate absolut necesară pentru pronunţarea divorţului.

   – Al­coolism e atunci când nu vrei să bei, dar trebuie.

   – Bărbaţii şi femeile sunt de acord într-o singură privinţă: n-au încredere în femei.

   – Dacă munceşti din greu şi te remarci opt ore zilnic, ajungi şef şi munceşti şaisprezece ore.

   – Banii pentru salariile şi pensiile mari ajung întodeauna. Nu ajung banii pentru salariile şi pensiile mici.

   – În viaţă, e loc şi pentru eroism. Totul e să te ţii departe de el.

   – Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

   – Avem un singur fel de a ne naşte şi milioane de feluri de a muri.

   – Oglinda este lucrul care o ajută pe femeie să întârzie.

   – Cei mai buni zece ani din viaţa unei femei sunt între 28 şi 30.

   – Computerele rezolvă toate problemele pe care nu le-am avea dacă n-ar exista computerele.

   – Fiecare om are dreptul să trăiască atât cât poate.

   – Ţara noastră a avut nevoie de când e ea de alt popor.

   – Furtul ideilor unei persoane e plagiat, iar al mai multor persoane, cercetare ştiinţifică.

   – Toţi ne naştem uzi, goi şi flămânzi. Şi acesta e doar începutul.

   – Copilăria grea nu se termină niciodată.

   – Un prieten adevărat nu poate fi cumpărat, dar poate fi vândut.

   – Cumpără deodată trei sticle de votcă şi n-o să te trimită nimeni după a doua.

   – Dacă n-ar pune întrebări, co­piii n-ar afla niciodată cât de puţin ştiu părinţii.

   – O ţigară scurtează viaţa cu o oră, o sticlă de votcă o scurtează cu trei, iar o zi de muncă o scurtează cu opt.

   – Viaţa se compune din zilele pe care le ţii minte, nu din zilele care au trecut.

   – De orice fel ţi-ar fi sănătatea, ea îţi ajun­ge până la sfârşitul vieţii.

   – Dacă vrei să ai o nevastă deş­teaptă, frumoasă şi bogată trebuie să te însori de trei ori.

   – Posibi­li­tăţile medicinii sunt nelimitate, li­mi­tate sunt doar posibilităţile pa­cienţilor.

   – Burta mare nu e de la bere, e pentru bere.

   – Femeia poate să-l facă repede milionar pe orice miliardar.

   – Între primul şi al doilea pahar, e destul timp ca să mai bei vreo şase.

   – Un semn rău de tot e când îţi taie calea o pisică neagră cu căldările goale.

   – Ignoranţa e de trei feluri: când nu ştii nimic, când ştii numai prostii şi când ştii ce nu trebuie.

  • ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆
   Foarte bine! Dacă la noi copiii nu au unde se afirma e bine că străinii le oferă această posibilitate.

  • @ Silverstar
   Sarut mana.
   Cazul acestui copil este totusi – cred – unul pozitiv. Daca mai postez din cand in cand cate o stire privind copii romani talentati este pentru ca am constatat – fara a insemna ca generalizez – ca din ce in ce mai des pe nimeni nu mai intereseaza posibilele valori in devenire – si nu ma refer numai la talentele mai usor, poate, de descoperit, din domeniul sportului sau muzicii. Poate acesta este rostul acestor vremi, cei bogati sa fie preocupati sa devina si mai bogati, oamenii politici sa fie preocupati de capitalul electoral pe care-l presupune soarta celor multi si nu a celor cateva (posibile) valori in devenire, iar restul -adica majoritatea – mult prea preocupati de propria supravietuire.
   Vedeti, se zice ca in urma cu vreo 15-20 de ani un roman bogat a sustinut un grup de tineri aflati atunci pe bancile liceului ca sa-si desavarseasca pregatirea in colegii de renume din occident. Azi, unii dintre acestia isi desfasoara activitatea in centrul financiar al Londrei, in Elvetia, sau ocupa pozitii de responsabilitate in Romania. Iar acel roman bogat este si mai bogat. Sunt convins ca si statul roman ar putea sa faca asta (sa nu-mi ziceti despre bursele acordate pentru studii la sfarsitul carora absolventilor li se spune ca n-au loc aici).
   Pacat insa de valorile care se pierd.
   Numai bine, dumneavoastra si tuturor.

  • ***Nicolae – trăim în aceeaşi ţară şi vedem ce se întâmplă cu noi şi în jurul nostru. E trist că s-a ajuns aici, că nu mai există interes şi respect pentru valori, că românii dăruiţi de Dumnezeu au ajuns faima altor naţii pentru că la noi nu şi-au găsit rostul.
   Nu mai e cine să aprecieze valoarea, talentul, harul. Aici totul e bagatelizat, ironizat, desfiinţat dacă există o intenţie cât de mică…
   E bine dar trist, în acelaşi timp, că pentru unii mai există şi alternativă.

 65. ion adrian 26.11-08:52
  Buna dimineata
  Incerc unul dintre raspunsurile posibile, dupa parerea mea, la problema pusa de tine. Desigur ca trebuie sapat mult mai adanc, pentru a ajunge la esente, dar ar trebui, probabil, scris un roman, pentru asta. 😉
  I.A.
  Pilonii sistemului sunt : banul virtual asociat cu rezervele de aur, profitul, resursele minerale, armele si abilitatea de a folosi inteligenta+munca altora cu costuri minime. 😉
  Sistemul a incurajat lacomia, numita savant ,,instinct natural de posesie”, acumularea inegala si traiul opulent bazat pe risipa.
  Cine detine puterea ? Cei care au acces la resurse, mai ales, aurul, pietrele pretioase, rezervele de combustibili fosili si pot ,,bate moneda”, dar si …. ,,seaua”. 😉
  Din pacate, masa de bani virtuali tinde sa scape de sub control, pentru ca nu are in spate suficient echivalent material palpabil. S-a bazat, paradoxal, pe iluzia viitorul perpetuu prosper, adica, pe plus valoare prezumata.
  La limita, nu este exclus ca apogeul unei crize mondiale sa insemne si prabusirea spre zero a valorii de schimb a banului virtual.
  De abia de aici incolo, totul se va schimba radical. Nu este exclus sa asistam la cartelizarea/rationalizarea resurselor vitale per individ si la prabusirea sistemului democratic bazat pe o libertate, cu care, oricum, am dovedit ca nu stim ce sa facem cu ea.
  Suntem, se pare, abia in zorii civilizatiei, cand diferentele fata de primate inca nu s-au estompat fundamental.
  😉

 66. Nicolae
  Nu este cazul sa ne autovictimizam.
  Exista alte prosturi de televiziune unde se promoveaza talentele romanesti, unele dintre ele, de-a dreptul remarcabile, asa cum este, de exemplu, fenomenul Narcis Ianau.
  Desigur ca, daca vom sta cu ochii lipiti de sticla irealitatilor si antenelor, vom constata ,,recordurile” de non valoare care se perinda prin studiourile acelor televiziuni. Din fericire, lumea reala este cu totul diferita, cel putin, mult mai diversa, in raport cu mistificarea prin ,,cut+paste” efectuata de televiziunile de stiri.
  In ceea ce priveste implicarea statului, ar fi dramatic daca ne rezumam a astepta solutii miraculoase doar din acea directie. Intreaga societate, inclusiv media, este in egala masura responsabila in actul de promovare a valorilor romanesti. Uneori, o fac si strainii bine intentionati, cum ar fi prințul Charles al Marii Britanii. 😉

  • erata
   ,,prosturi” de televiziune se va citi ,,posturi” de televiziune.
   Desi, este foarte posibil ca, fără voie, să fi grăit un adevăr.
   😉 😉

 67. Adrian Severin reinvie mandria de a fi roman Citiţi articolul. Merită!

  Adrian Severin “merita”, probabil, medalia de bronz in ierarhia politicienilor post-decembristi care au reusit sa dea Romaniei cele mai crancene lovituri de imagine.

  Dupa Ion Iliescu, cu mineriada din 1990, si Adrian Nastase, cu “matusa Tamara”, Adrian Severin a aplicat imaginii Romaniei, chiar in Parlamentul European, o lovitura distrugatoare, si asta intr-o epoca in care un brand de tara pozitiv valoreaza, deseori, mai mult decat o mare armata.

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/adrian-severin/coruptie/adrian-severin-reinvie-mandria-de-a-fi-roman-1136290

 68. ,Cu demisia pe masa’

  In sfirsit,a venit primul semnal fara echivoc din partea priomului ministru,care in dimineata asta ,cu suviect si predicat a avertizat,repet si-a avertizat colegii de partid,coalitie si evident si pe cei din opozitie,ca nu va ceda presiunilor populiste,electorale,care ar impinge bugetul tari si fragilul echilibru financiar,spre gesturi iresponsabile,adica mai pe sleau sa deschida punga ,si teschereua,pt ca hraparetii primari,pres. de consilii judetene sa inceapa dansul premergator jafului programatic ,la care se pricep atit de bine.
  E pt. prima data in acest mandat cind PRIMUL MINISTRU, vorbeste deschis despre o eventuala demisie a sa si evident a intregului guvern,in cazul in care cineva isi va permite sa ,CEARA’ bani peste ceea ce va prevedea bugetul,pt a-si putea maximiza sansele in viitoarele alegeri.
  Este dealtfel un gest unicat,in istoria post decembrista,pt ca pina la EMIL BOC,nici unul din inaintasii sai nu a pus problema in acesti termeni duri,transanti si fara echivoc.
  Voi mai spune ca,acest mesaj taios transmis de EMIL BOC,TUTUROR BARONILOR LOCALI,are o puternica rezonanta in interiorul partidului,fiind mai mult de ,UZ INTERN’ si vine ca un raspuns la ultimele iesiri a unor baroni,si cind spun baroni,ma gindesc la ,SOCIALISTUL FRUNZA VERDE.
  Deja ma macina o curiozitate extrema vis a vis de reactia ,DORITORILOR DE STIPENDII DE LA BUGETUL STATULUI.
  Iata prima veste buna la decizia ,COMASARII ALEGERILOR-baronii tradatori sunt prinsi in chingi,si marja lor de manevra in zona tradarii pur si simplu a disparut.
  Acum ori joci in echipa ori……………………..TE MUTI LA U.S.L.

 69. ,Razboie invizibile’

  Dincolo de spectacolul detestabil pe care uselistii ni-l ofera prin intermediul celor doua televiziuni,REALITATEA SI TRUSTUL INTACT, undeva in spate,departe de ochii curiosilor se mai da un razboi singeros,si spun singeros pt ca in joc sunt sute de milioane de Euro-e vorba de Fabricile de diplome,universitare ,doctorate si masterate.
  Cine sunt protagonistii GENERALII CARE au pornit acest razboi impotriva unui ministru curajos si ferm?
  E vorba despre doi fostii ministrii ticalosi care au pastorit invatamintul,ANDREI MARGA SI ECATERINA ANDRONESCU,FLANCATI INDEAPROAPE DE SOTIA UNUI PESEDIST CRISTIAN RADULESCU,O DOAMNA HRAPAREATA,LACOMA,BICISNICA SI CORUPTA.
  Ce ii doare pe acesti trei domni si doamne?????????hotarirea de ministru care tine de clasificarea universitatilor ,hotarire care pur si simplu a ingenunchiat aceste universitati,adevarate benzi rulante de producere de diplome pe bani.
  Dupa lovitura mortala aplicata o data cu examenul pt diploma de bacalaureat,iata ca ,TINARUL SI IMPETUOSUL DANIEL FUNERIU,pune hamul si capastrul pe acesti BATRINI NARAVITI IN RELE,ADEVARATII GROPARI AI INVATAMINTULUI ROMANESC.
  Indivizi rai,lipsiti de onoare ,fatarnici,care si-au construit cariera si viata pe minciuna,hotie si coruptie.

 70. Unde e salariul mediu de 905 euro promis de draga stolo?Unde e pensia medie de 405 euro promisa de draga stolo?Minciuni,sau inselaciuni?

  • Sigur, trebuie prezentat si punctul de vedere al pomanagiilor de catre cineva, iar seful de promotoe de la Spiru este o voce reprezentativa. O curiozitate personala: stii cate capete de pod (incluzand autostrada suspendata, desigur) sunt acum in tara ?

  • ***judex – din cauza pomanagiilor s-a ajuns la aşa o situaţie dar vinovaţi nu sunt cei care încă trăiesc din pomeni şi şmecherii – pensii de boală în condiţii de sănătate – ci cei care i-au învăţat, nărăvit pe români, mai ales PSD-ul, cel care din ’90 a început cu pomeni, jefuind ţara şi bugetul.

  • Silverstar

   Cat la suta din totalul pensionarilor reprezinta aceia care primesc pensii indecente ? Dar bugetarii cu salarii enorme de la stat, nu sunt cumva oameni numiti de politicienii pe care tu ii admiri atat ?

  • Katrina-bacs, eu sunt uimit cum tu, din postura de musafir, nu faci decat sa-njuri amfitrionul si sa arunci cu paine (nu si cu sare) in farfuriile celorlalti invitati, incercand sa te substitui gazdei. Prin corelare cu manifestarile unor Tokes, Bela, Frunda, Hunor – recunoaste si tu ca similitudinea asta devine deranjanta…

  • ***Katrina – din câte ştiu eu, cumnatul lui M Geoană nu e PDL-ist şi salariul acela de 20 000 de euro nu l-a primit de la Boc. Şi ăsta nu e singurul…

   Nu că iau apărarea guvenului Boc, departe de mine, dar convinge-mă cu dovezi că oamenii numiţi de actualii politicieni primesc sume fabuloase…

 71. In tailanda sunt foarte multi caini maidanezi.Sunt oameni care vand pistoale,carabine,electrosocuri si bastoane electrosc,sabii chiar la taraba.Altii vand droguri pe strada sub ochii politiei.Prostitutia cu minore si majore se face tot sub ochii politiei.Toti sunt liberi…de aia “thai” in tailandeza inseamna liber.

 72. Aici Boc anunta ca un investitor va baga sute de milioane de euro in IT -ul romanesc

  Ce este acest IT? L-am mai intalnit. Acum am intrebat pe un blog populat cu oameni care se cred destepti, inteligenti, pregătiti. Nu ştie nimeni. Ce este domnule, IT? Mi-e teamă că mor proastă. De ce Dumnezeu politicienii nu vorbesc ca să-nţeleagă şi proştii? Pentru cine vorbesc politicienii?

  • …lumea zice ca romanii (parca si indienii) sunt buni la lucruri de-astea si ca au un potential peste media europeana.

  • ***judex – mulţumesc!
   Toată tinereţea mi-am petrecut-o în şcoli ca să învăţ să vorbesc literar, corect româneşte, ca la rândul meu, să-i învăţ şi pe alţii şi acum, spre apusul vieţii, aud o limbă care nu-mi mai transmite nimic.

   Faptul că vorbim în abreviaţii, înţelese doar de o mână de oameni, e involuţie, o întoarcere la patru labe şi sunete ininteligibile. Oricât am fi noi de pricepuţi la calculatoare, problema e că se alege praful de ce am avut mai de preţ: limba noastră.
   Sunt atât de revoltată că nici nu pot tasta…

  • Silver, ai observat ca modul de folosire al limbii romane de catre politicienii din Ro urmareste cu precizie delimitarea Basescu-antiBasescu ? Etichetat initial drept “grobian’, Basescu este astazi exempluar in comunicatia politica, atat la nivel de corectitudine lingvistica cat si de mesaj. Pe de alta parte, cei care defileaza mascati sub drapelul bunului simt nu fac decat sa schimonoseasca limba si logica, promovand jargonul de cartier marginas in centrul atentiei publice. Cat despre conflictul nou-vechi la nivel de limba, eu observ multe exemple de perfecta simbioza: Mihai Razvan Ungureanu, Traian Ungureanu, Cristian Preda sunt doar cateva exemple care mie imi dau sperante ca integrarea Ro in UE nu se va face prin renuntarea la identitatea nationala…

  • ***judex – domnul Băsescu este aceeaşi generaţie cu mine şi e firesc să vorbească româneşte corect. Pe mine mă revoltă prescurtările şi englezismele folosite de politicieni. De ce? Cui se adresează că badea Gheorghe nu ştie el engleză… Asta este sfidare şi lipsă de respect din partea politicienilor.
   Eu aşa consider…
   Cât despre identitatea naţională… Nici o grijă, nu ne-o ia nimeni, renunţă românii de bună voie că cei mai mulţi nici nu ştiu ce e asta d’apăi să mai şi exemplifice… Cu ce? Sunt in stare să întrebe dacă nu e cumva o reţetă nouă de salată…

  • Silver, Severin tocmai ne spune ca “mandria de a fi roman” este sinonimul “mandriei de a fi hot”.

  • ***judex – am postat mai sus două link-uri despre acest derbedeu fără ruşine dar cu mult tupeu care a ajuns s-o facă pe lupul moralist.
   Revoltător, paradoxal… Dar, dacă ar fi altfel, nu am mai fi români. Ca un om să facă ce face acest A Severin trebuie să fie tare nesimţit.

 73. De la bruxelles la New York,DE LA LONDRA LA TOKIO,peste tot,pe toate meridianele guvernele se vad nevoite ,SA TAIE,SA TAIE BRUTAL IN CHELTUIELE CU INTRETINEREA STATULUI,MAI EXACT SA REDUCA NUMARUL BUGETARILOR CONCOMITENT CU REDUCEREA VENITURILOR ACESTORA.
  Ce s-a ales de promisiunile lui OBAMA???????????,ce s-a ales de promisiunile guvernului federal CANADIAN????????????
  Ce sa ales de PROMISIUNILE GUVERNULUI MAGHIAR??????????????????Va spun eu precis-PRAFUL DOMNILOR,PRAFUL IAR BUGETARII SI PENSIONARII CU PRAFUL DE PE TOBA.
  De ce s-a ajuns in aceasta situatie deranjanta???????????pt ca bunastarea mult promisa si visata de toata lumea,nu mai poate fi intretinuta prin imprumuturi,nu se mai poate consuma mai mult decit se produce,iar inconstienta politicienilor populisti,dornici de cit mai multe voturi fac ca lumea de astazi sa treaca printr-o criza fara precedent,iar cele mai vulnerabile categorii sociale sa fie deosebit de agitate pt ca isi vad privilegiile pierdute si o buna parte din ei,trebuie sa-si schimbe viata,ADICA SA SE INTOARCA LA MUNCA-situatie nu tocmai placuta pt o buna parte din ei.
  Grecii au fost virful de lance,ei au demostrat fara nici un dubiu,ce inseamna,POLITICIENI POPULISTI,INCONSTIENTI SI AVIZI DUPA PUTERE.
  Acelasi lucru se poate spune si despre SOCIALISTII SPANIOLI SI CEI PORTUGHEZI,care au perfectionat asa zisele ,STATE SOCIALE,IN CARE EMIGRANTII FACEAU MUNCA CEA MAI GREA,iar spaniolii ingrosau rindurile somerilor si asistatilor sociali.
  Si atunci cum sa nu ridic iritat din sprincene cind aud si vad tot felul de neaveniti care se intreaba indignati-DE CE NU SE MARESC SALARIILE BUGETARILOR SI PENSIILE?????????????
  Si atunci cum sa nu ridic iritat din sprincene cind vad tot felul de limbricii,care se cred si se dau mari experti care intreaba guvernul ce program economic are?????????????
  Programul oricarui guvern in criza este simplu ca buna ziua-MUTAM BANII DIN CONSUM SPRE INVESTITII,ACOLO UNDE GRADUL DE MULTIPLICARE ESTE CIT MAI RIDICAT,SI EVENTUAL INCURJAM INVESTITIILE DIN ZONA PRIVATA,atit cit sa nu-ti dezechlibrezi situatia fiscala,si sa nu iriti sensibilitatile celorlati competitori-PUNCT.

  • ***Zapa – nu mai găsesc, oricum, zilele acestea, domnul Boc a spus că la anul nu se vor mări pensiile şi salariile. De preţuri însă, nu a spus nimic, la alimente şi utilităţi că restul nici nu mai contează, cârpim, reparăm şi purtăm.

   ***Zapa – ghinionul meu e că sunt singură. Dacă eu nu am cu ce plăti căldura şi mă dau afară din apartament, ce fac, unde mă duc, unde ajung? Este ideea care mă obsedează din 2010, de când bătrâna de la unu a fost scoasă din apartamentul ei.

   Uite Zapa, cum fără să mă oblige cineva, m-am întors la timpul de dinainte de ’89: căldură este dar eu deschid caloriferul o dată la câteva zile de teama costului. Ce facem? Nu spun nimic împotriva guvernului actual dar ce facem?
   Cineva mă sfătuia să fiu foarte atentă că şi medicamentele sunt scumpe.
   Iar spun cum am spus şi în primul comentariu de la acest articol: criza e pentru cei săraci… Asta e…

 74. Minte de evreu 😆

  Casierul sinagogii ramasese fara nici un ban cu care sa ajute patura saraca. Nici in cutia de ajutorare a saracilor nu se mai introduse demult vreun banut.
  A doua zi dimineata pe usa sinagogii a aparut,cu majuscule, o instiintare:
  “Un barbat casatorit din cartier are legatura cu o femeie necasatorita.
  Daca pana maine dimineata nu apare o bancnota de 100$ in cutia saracilor, voi fi nevoit sa-i dezvalui numele.”
  A doua zi a gasit in cutia saracilor 25 de bancnote de 100$, una de 50$
  si un bilet: “Mai , amana-ma pana maine ca sa fac rost de bani !”

 75. De apreciat prestatia doamnei Elena Udrea la emisiunea de la RTV. Un plus pentru modul de clarificare al colaborarii existente intre ministerul pe care-l conduce si mostenitorul coroanei britanice si, de ce nu, pentru pozitia transanta privind viitoarea conducere a Senatului.
  O seara buna.

  • ***Nicolae – Bună seara! 😆 .
   N-am văzut, nu prea mai deschid tv-ul, dar o sa citesc.
   Mulţumesc de informaţie.

 76. Sikvestar-aparent,doar aparent as putea parea un om insensibil la nevoile semenilor mei,lucru care in viata de zi cu zi nu este asa si atit cit imi permite situatia incerc sa aduc acolo unde se poate o cit de mica alinare si raza de speranta.
  Apoi,as fi un fariseu,daca m-as lansa acum intr-o avalansa de sfaturi adresate tie,in conditiile in care stiu putin,s-au mai deloc care este situatia ta in ansamblu.
  Sunt un om realist si cu capul pe umeri si inteleg gravitatea momentului,dar te rog sa ma crezi,la un alcoolic,ori unui dependent de droguri nu-i faci un bine ajutindu-l sa-si mai cumpere o sticla,ori o doza la drogati.
  Bine ii faci daca il inveti sa traiasca altfel adaptat la greutatile zilnice si inerente,dar pt a-l putea invata trebuie sa ai toate datele.
  Eu cred ca nu sunt retete standard si nici solutii miraculoase,cred ca o analiza atenta si gasirea unor rezolvari tine si de mediul local de existenta unor O.N.G-uri specializate,care ar putea ajuta oamenii aflati in dileme ca cea in care te afli tu.
  E o parere ,nu un sfat,pt ca repet,imi lipsesc informatiile si nici nu am experienta in acest gen de activitati.

  • ***Zapa – e ruşinos şi umilitor să mă gândesc că aş ajunge să trăiesc din mila ONG-urilor. Ca şi mulţi alţii, aflaţi în aceeaşi situaţie, vreau să trăiesc decent pentru că am muncit decent şi am muncit la stat, nu pe tralaua părinţilor. Asta e, Zapa. Dacă nici după o viaţă de muncă nu se poate trăi decent, aici, în ţară, oare ce e mai bine de făcut? Nu pentru mine, eu nu mai pot face nimic, aşa trăiesc, ci pentru cei de după mine…

   Vecinii de ai mei care n-au muncit niciodată, primesc ajutor de încălzire, (asa cum primesc si alimente de la UE, si bani de Pasti si Craciun, şi medicamente gratuite, si calatorii gratuite pe mijloacele de transport in comun). Nu ştiu prea bine, nu cunosc amănunte cum, dar am înţeles că o parte din datorii le plăteşte primăria… Uite, nu ştiu bine că nu mă interesează subiectul. De ce se crede că eu şi alţii că doar nu-s singura, iar repet, din 1032 de lei, mă descurc onorabil? Păi, nu era mai bine… Păi, nici nu ştiu cum să spun că ar fi fost mai bine…

 77. felicitari doamnei Ministru

  pentru excelenta prezenta la irealitatea de asta-seara.am astaptat aceasta emisiune si cred ca pot afirma ca se observa un progres evident de experienta politica,de discurs si de stapanire de sine,pentru care in mod sigur multi politicieni inceti la vorba si impiedicati la minte va vor ura si mai mult,insa asta nu va face decat sa va creasca influenta si sustinerea.
  nici nu am prea mult de adaugat in afara de:impecabil.

  asa va vrem si asa ne place.veti fi acolo unde multi dintre noi va vad.

  cu respect,

  • ***De ce n-aţi anunţat şi aici, pe blog?
   Eu întotdeauna atenţionez. Acum ce faceţi? Inimă rea şi regrete că eu nu am văzut? 🙁

 78. barbati,Silver,barbati,
  …unidirectional setati,
  nici nu as sti sa-ti raspund la intrebare… :))
  poate gasesti un aforism pe masura 😉

  • ***nell – dacă m-ai provocat, n-ai decât să suporţi frumos. Iată ce spunea cândva, George Bernard Shaw: Cel mai mare pacat fata de oameni, nu este ura… ci indiferenta fata de ei. Indiferenta este esenta inumanitatii.

 79. multumesc,Silver,
  foarte frumos,dar nu m-ai nimerit. 😉
  ai scris mai devreme un buchet de aforisme din care am retinut cu placere pe cel care se referea la momentul in care un barbat si o femeie se pot pune de acord:
  ca nu pot avea incredere intr-o femeie.foarte misto.

  am aflat cu putin timp inainte,si nu aveam cum sa transmit.
  altfel,te apreciez foarte mult.si nu numai eu.
  cu drag,

  • ***nell – ei, na! Că n-am vrut să te supăr. Am postat şi eu ce mi-a fost mai la îndemână. Eu am rugat-o pe Mădă să anunţe dar… Nu ştiu de ce n-a anunţat…
   Asta e… N-am vrut să te supăr. Nu pune la suflet, te rog… 😆

   Administrator:
   Pentru ca nu am stiut.

  • ***MădăMădă – aşaaaaa! Nici pe tine nu vreau să te supăr…
   Să ai o noapte liniştită şi o săptămână aşa cum îţi doreşti. 😆

   Administrator:
   O seara buna Silver si o saptamana frumoasa.

 80. Si fiindca maine poate se va alege noul presedinte al Senatului, si fiindca eu am mai tinut niste prelegeri pe acest blog pe aceasta tema publicand si un articol in revista 22, reiau cateva idei structurate dupa urmatoarele intrebari:

  I. Are vreo sansa contestatia lui Geoana la CCR?

  Personal consider ca nu, dar ptr asta trebuie sa analizam constitutional(Constitutia si decizia CCR 601/2005) si regulamentar(Regulamentul Senatului asa cum a ramas el dupa eliminarea de catre CCR a art 30 si 32) materia de drept:

  1. Definitii ale revocarii in domeniul fuunctiilor(demnitatilor) eligibile:

  -Incetarea calitatii de membru intr-un organ ales sau unui mandat obtinut prin alegere.
  -Act prin care organul de stat competent hotărăste încetarea calităţii sale de membru într-un organ ales.
  -Retragere de către alegători a mandatului încredinţat unei persoane de a-i reprezenta în organele de conducere ale statului.

  Nota : A se constata in aceste definitii ca pentru revocare ca nu este implicat in mod necesar un caracter SANCTIONATORIU desi este posibil;

  2. Este functia de Presedinte al Senatului o functie conforma unui algoritm politic ?
  Nu, intrucat alegerea acestuia nu decurge cu obligativitate dintr-o impunere politica, asa cum rezulta pentru numarul membrilor Biroului Permanent asa cum se vede in continuare;

  3. Cum se alege presedintele Senatului si restul membrilor Biroului permanent?

  Articolele din Regulamentul Senatului care reglementeaza problema sunt:

  a) Art.24 Regulament.- (1) Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

  (2) Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenti.(HS 22/2011)

  (3) Dacă nici un candidat nu a întrunit numărul de voturi necesar, se organizează un al doilea tur de scrutin, la care participă primii 2 candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi sau, după caz, toţi candidaţii care s-au clasat pe primul loc, la egalitate de voturi ori primul clasat şi toţi candidaţii care s-au clasat pe locul al doilea, cu un număr egal de voturi. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a obţinut votul majorităţii senatorilor prezenti(HS 22/2011)

  Nota mea : Deci nu este o sinecura, un drept aprioric al unui partid, un drept ab initio a unui partid, ci al unui senator propus de un grup, oricare ar fi el , care intruneste un vot majoritar, desigur propunerea de persoane apartine grupurilor, dar dupa ce se face lista, candidatii concureaza uninominal.

  Concluzie importanta : Nu apare nicio referire la vreo componentza dictata de alegeri, in afara unei ordonari a candidatilor pe o lista, ceea ce nu are nici-o semnificatie, decat doar eventual protocolara.

  b)Art.26 Reg.-(1) Propunerea de repartizare a celorlalte funcţii din Biroul permanent se stabileşte, după alegerea preşedintelui, pentru toate sesiunile legislaturii, respectând configuraţia politică a Senatului rezultată din alegeri, prin negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare.
  (2) Numărul de reprezentanţi în Biroul permanent ai fiecărui grup parlamentar, în care se include şi preşedintele Senatului, trebuie să respecte ponderea numărului de senatori ai fiecărui grup faţă de numărul total de senatori,la inceputul fiecarei sesiuni ordinare .

  Nota : Rezulta ca Presedintele apartine numarului membrilor Biroului la care are dreptul grupul din care face parte el si care l-a si propus si doar in ceea ce priveste numarul de membrii in biroul permanent joaca imediat dupa alegeri compozitia politica, cu remarca ca al (2) modificat prin HS 22/2011 precizeaza ca in permanenta, de la sesiune la sesiune, se tine cont de ponderea actuala a grupurilor parlamentare

  4. Cum se revoca Presedintele Senatului.

  Procedura de revocare in prezent nu mai contine cele doua articole 30 si 32 din Regulament care gestionau tocmai revocarea presedintelui Senatului anulate de decizia 601/2005 a CCR ramanand valabil doar art 31:

  Art.31.-(1) Preşedintele Senatului căruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce şedinţa Biroului permanent sau pe cea de plen în care se discută revocarea sa.

  (2) La conducerea şedinţelor prevăzute la alin.(1), preşedintele Senatului va fi înlocuit de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Biroul permanent.

  Nota: exact asta s-a intamplat in sedinta in care Geoana a fost revocat, deci a fost o procedura corecta.

  Intrucat art 30 si 32 sunt anulate de Decizia 601 /2005 a CCR, vom vedea ce se poate face corect si legal in baza articolelor din Regulament ramase ca operante:

  a) Imposibilitatea revocarii oricarui membru al Biroului permanent deci si a Presedintelui, nu poate fi pusa in discutie, fiind prevazuta pentru ambele camere, in Constitutie art 64 al(2) teza a patra:

  ARTICOLUL 64: Organizarea internă

  (1) Organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Resursele financiare ale Camerelor sunt prevăzute în bugetele aprobate de acestea.

  (2) Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent. Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor. Ceilalţi membri ai birourilor permanente sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni. Membrii birourilor permanente pot fi revocaţi înainte de expirarea mandatului.

  Nota: Acesta prevedere precizeaza durata mandatului normal dar nu reprezinta nicio restrictie privind posibilitatea revocarii daca aceasta apare.

  Acestor prevederi constitutionale generale li se adauga cele din regulamentul Senatului:

  Art.29 Reg.-Calitatea de preşedinte al Senatului, de vicepreşedinte, secretar sau chestor încetează, înainte de expirarea mandatului, ca urmare a pierderii calităţii de senator, potrivit art.70 alin.(2) din Constituţia României, republicată, a demisiei din funcţie sau a revocării în condiţiile prezentului regulament.

  Nota: Cu alte cuvinte nu se poate pune in discutie ca revocarea nu ar putea fi aplicata presedintelui senatului

  Ramane sa vedem care este procedurea aplicabila in speta in masura in care cea recomandata in art 30 si 32 sunt anulate.
  Desi nu mai sunt operante, efective, prezentam totusi aceste articole ptr a se vedea care sunt pasii de facut pe alte baze decat cele din aceste articole acum nule:

  Art.30.Reg -(1) Revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una din următoarele împrejurări:

  a) încalcă prevederile Constituţiei;

  b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului şedinţelor comune.

  (2) Revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

  3) Propunerea de revocare prevăzută la alin.(1) sau (2) se face în scris, sub semnătura iniţiatorilor, o singură dată într-o sesiune.

  (4) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă, îndeplinirea condiţiilor de la alin.(1) sau (2) şi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.

  Art.32 .-(1) Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri, în conformitate cu prevederile art.24.

  Vedem ca, din aceste articole nule, se precizeaza cine initiaza revocarea presedintelui Senatului in situatia de culpa si anume un numar mai mic de senatori, adica o treime fara a se vorbi de grupul caruia ii apartine, cat si fara sa fie necesar sa se invoce nici-o culpa, daca initierea revocarii de majoritatea senatului.

  Propunerea de revocare se voteaza cu majoritatea senatorilor ceea ce este simetric cu majoritatea care l-a ales.

  Nota. Daca aceste articole sunt anulate constatam ca ne raman operante doar principiile generale, motivele anularii lor de CCR si regulamentul prin ceea ce a ramas valabil in el cu privire la aceste aspecte,

  In Regulament mai exista nefiind abrogate, art 33 si art 18, care in lipsa celor desfiintate vor reglementa cine poate declansa procedura de revocare:

  Art.33.- (1) Revocarea oricăruia dintre ceilalţi membri ai Biroului permanent poate fi solicitată de grupul parlamentar care l-a propus

  (2) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent, care decide introducerea ei în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.

  Art.18.- (1) Liderul grupului parlamentar are următoarele atribuţii:

  ………………………………………………………………..

  m) cere, în numele grupului parlamentar, revocarea membrilor Biroului permanent sau a membrilor birourilor comisiilor propuşi de grupul pe care îl reprezintă;

  Din acest art 33(1) ramas constitutional, rezulta ca ptr ceilalti membrii ai Biroului permanent , fiind exceptat Presedintele senatului, membru si el al Biroului permanent, revocarea se face de grupul care i-a propus conditie simetrica prevederii art 26(1) din regulament.Trebuie sa interpretam ca sintagma „ceilalti” trebuie eliminata in consecinta eliminarii art 30 referitoare la revocarea presedintelui rezultand in acord cu art 18 (1) m) de mai jos ca numai liderul grupului parlamentar poate cere revocarea in numele grupului a oricarui membru al grupului inclusiv a Presedintelui Senatului ceea ce este simetric cu propunerea de candidatura la functie, mentionand ca apoi si alegerea si revocarea este nominala cu votul majoritatii senatorilor prezenti.
  Acelas lucru rezulta si daca analizam Decizia 601/2011 in care constatam ca CCR impiedeca revocarea Presedintelui la propunerea unei majoritati a senatului anuland art 30 al(2), motivand aceasta anulare tocmai pentru a impiedeca ca revocarea sa fie facuta de alt grup decat cel care l-a ales.

  In concluzie propunerea de candidatura sau de revocare a Presedintelui Senatului este o actiune libera a grupului senatorial din care face parte respectivul senator, numirea in functie sau revocarea realizandu-se prin votul secret a majoritatii senatorilor si credem ca senatul a procedat legal la revocarea dlui Geoana si deci plangerea sa la CCR ar trebui respinsa.

  • ***ion adrian a scris Si fiindca maine poate se va alege noul presedinte al Senatului, 😮
   Nu se va alege… Deşi Geoană a spus, în mai multe rânduri că, chiar dacă CCR îi dă dreptate, el nu revine la şefia senatului, astăzi a ieşit pe tv-uri şi a spus că ar fi bine să nu se grăbească cu alegerea noului şef şi să aştepte hotărârea CCR.

  • Silver,
   Cred ca stii ca am spus ca mi-ar conveni sa se mai amane cu noul presedinte la Senat si ca existenta contestatiei ar fi un motiv de amanare asa ca nu ma supar de loc sa se intample cum spui tu . Am scris astea doar de placerea unei discutii pe principii juridice. Poate ca tb sa ma abtin dar acu asta este. 🙂

  • Nu stiu , sau nu stim ce rezolva Geoana la Curtea Constitutionala , dar presupunand ca nu rezolva nimic, atunci nu se poate intampla decat alegerea prin vot a noului presedinte de Senat , propus de de cele doua partide , USL si PDL . Lucrurile sunt simple la ce va urma dpa ce se va alege noul sef al Senatului : Daca USL reuseste sa-l voteze pe Corlateanu , atunci se va merge la procedurile de suspendare a presedintelui Basescu de catre Commissia Tariceanu . Se vorbeste ca nu sunt sufficiente voturi in Senat pentru a-l suspenda pe Traian Basescu . Probabil ca nici nu prea conteaza gravitatea motivelor , un lucru este stiut chiar si de psarlamentzarii PDL , ca T. Basescu in ultimul timp a nemultumit enorm clasa politica si intregul popor , prin niste greseli inpardonabile , care au surprins si mahnit nu numai intregul popor , dar si multi parlamentari dela PDL . Ce credeti ca atunci cand Traian Basescu a jignit pe Regele Mihai intr-un fel josnic si deasemeni jigniri pentru dizabilitati fizice si chiar mai oribil , sa refuzi sa spui “la multi ani”( ca sef al statului ) unui om de 90 de ani , care nu era un om de rand , oricum , credeti ca multi dintre parlamentarii PDL au aplaudat asta ?. Din contra , au fost mahniti asa de mult in cat nu au uitat asta , si cand va veni timpul votarii sefului de Senat , vor vota cu USL , alegerea lui Titus Corlateanu , iar acesta nu va pierde prea mult timp si va incepe procedurile de suspendare . Intradevar majoritatea parlamentarilor si politicienilor sunt attasati lui Traian Basescu , si toti poarta in ei mentalitatea bolsevico-securista inprimata in ei de acesta , sau pur si simplu i urmeaza mentalitatea . Mentalitatea bolsevico-securista se identifica prin ura si intentia de distrugere a tot ce este monarhie . Casa Regal romana in prezent este in pericol daca presedintele Basescu nu este suspendat cat de repede possibil . Acum , daca PDL propune la sefia Senatului pe Vasile Blaga si acesta este ales , atunci PDL ca partid este salvat . Blaga are adeziunea politicienilor , chiar si din USL , si este appreciat in popor . Blaga este un mare asset pentru PDL , caci odat fiind al 2-lea om in stat , si daca eventual Traian Basescu este suspendat din functie si Blaga devine presedintele interimar al tarii , are toate sansele de a candida la presedintia Romaniei si va castiga . USL nu are nici-un candidat la talia lui Blaga . Stim ca Blaga nu este simpatizat de Traian Basescu , si asta s-a vazut la allegerile de sefia PDL dela Congress , si deci s-ar putea ca Dl Basescu sa-l nomineze pe Radu Berceanu in loc de Blaga : e plausibil sa faca asa pentru ca Berceanu deaemeni este dotat cu mentalitatea bolsevico-securista ca si Dl Basescu . De va face asa , eventual Corlateanu va castiga si sansele PDL-ului la urmatoarele alegeri parlamentare vor fi foarte diminuate . Iar la presidentiale , nici-o sansa . Dar sa speram ca intelepciunea preleva si ca Blaga va fi nominat .

 81. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  La ora de muzică:
  – Domnule profesor, mama mea spune că am voce…
  – Nu contează ce susţine mama ta. Vecinii ce zic?

 82. Apropo de discuţia de aseară, iată trei lucruri schematice care e bine să fie amintite şi reamintite:

  1. Sacrificiul românilor de dinainte de ’89
  Cei mai de vârsta mea ştiu bine cum s-a trăit în anii ’80, ceva de neimaginat pentru tinerii de azi care aud că atunci românii aveau bani dar magazinele erau goale. Atunci, cuvântul de ordine era economie. De pe urma sacrificiilor noastre, la buget s-au strâns nişte bani de care, după ’89 s-a ales praful. Sacrificiu inutil.

  2. Sacrificiul românilor de acum
  Intr-un fel, dar invers 😆 trăim anii ’80 cu deosebirea că acum nu avem bani dar magazinele sunt pline şi ni se cere, de fapt, ni s-a impus acest sacrificiu tot spre binele ţării. Cel puţin aşa spun politicienii.

  3. Datoria, obligaţia PDL
  Lupta PSD de a accede la putere şmechereşte este acerbă. Prea de mult stau pe mal. Dacă în 2012, PDL nu câştigă alegerile, există toate şansele ca şi de sacrificiul de acum al românilor să se aleagă praful.

  • ***Pianistul – un coleg de pe forumul Naşul, după ce a citit cele scrise mai sus, a spus: O analiza perfecta a destinului poporului astuia, ca sa nu zic o analiza a blestemului…

  • Silverstar

   Ceausescu n-a mai vrut sa plateasca dobanzile ridicate, camatarilor FNI, care reprezentau sute de milioane de dollari, bani cu care se puteau plati pensii sau alocatii cetatenilor tarii. Astazi, guvernul prefera sa plateasca dobanzi…..
   Sacrificiul n’ar fi fost inutil daca nu’l asasinau pe Ceausescu pentru ca nu a acceptat amestecul in treburile interne al camatarilor. Romania avea industrie, mana de lucru calificata, avea totul ca sa devina oChina a Europei. Ce s’a facut cu toate astea ? au fost pradate de baietiidestepti, asa cum se va intampla si cu CFR, in urmatoarele luni, pe motiv de nerentabilitate
   Poporul roman nu este blestemat ci pur si simplu ignorant; asta este influenta BOR in scolile romanesti. E mai simplu sa te resemneze si sa spui ca esti blestemat in loc sa iei atitudine si sa ceri socoyeala celor pe care i’ai ales sa te reprezinte in Parlament., care-i considera pe alegatori o masa amorfa care voteaza emotional nu rational

 83. felicitari pentru prestatia de aseara de la rtv.,adevarat politician cu responsabilitatea afirmatiilor si nu demogog populist necoerent ca cei doi fatalai ai usl.-ului.

 84. Nu cred ca pot fi suspectat de rea credinta,ori ca as fi vre-un antiudrist,asa ca imi voi permite sa nu fiu chiar asa de exaltat in raport cu emisiunea de aseara si de felul in care gazda noastra a reusit sa iasa din momentele mai delicate pe care moderatoarea cu o harnicie tipica unei femei frustrate ,invidioase i le-a pregatit.
  Incep prin a spune ca pe cite-va subiecte DOAMNA UDREA NU A FOST CONVINGATOARE,si as lua doar douacare mie mi s-au parut esentiale,iata-le:
  1.-oprirea finantarii de catre comisia europeana ,datorita suspiciunilor de coruptie la teleorman,buzau .
  Subiectul a ramas in coada de peste,desi BANII SUNT SUBIECTUL LA ORDINEA ZILEI,SI OPRIREA SI CHIAR TEMPORARA A FLUXURILOR CREEAZA MARI PROBLEME.
  Va rog sa recititi scriptul emisiunii si veti constata si dv. ca subiectul a ramas in aer,suspendat si dv nu ati reusit sa punctati corespunzator,desi,sunt sigur ca daca ati fi vrut i-ati fi facut ferfenita pe vinovati,mai ales ca atit u.e a facut verificari cit si autoritatile romane.
  2-Al doilea subiect,DANIELA ANDREESCU-si pe acest subiect n-ati convins ba as putea spune ca ati fost ezitanta,si ati lasat sa se vada ca emotiile incearca sa va copleseasca,ca subiectul in ce va priveste e un ,CARTOF FIERBINTE’ de care nu prea stiti cum sa scapati.
  Dar,in acelasi timp mi-am adus aminte de vara lui 2009-SI DE COMISIA LUDOVIC ORBAN-de presiunile exceptionale la care ati fost supusa si de faptul ca ,colegii dv v-au fost alaturi,asa ca ………..lucrurile sunt mult mai nuantate fata de cum par la prima vedere.

 85. Silvestar,fata de ce ai publicat la ora 8,08 eu unul zic si da si nu.
  Adica ar fi mult prea simplu daca am pune viata in aceasta matrice.Ba as spune comparam mere cu pere.
  Dar ,ma rog e punctul tau de vedere si nu doresc sa te contrazic,voi spune doar ca in acesti termeni pusa problema ,este mult prea simplista si reductionista,si sufera din lipsa de consistenta.
  Uite,sa-ti dau doar un singur argument-in ultimele saptamini,s-au deschis multe super marcheturi in romania.
  Romanii ,dupa ce au stat cite o noapte la rind sa ,PRINDA PROMOTIILE,dupa ce s-au calcat in picioare,au bagat miinile ,ADINC IN PORTOFELE,AU SCOS BANII SI AU PLATIT.
  A,daca la deschiderea acestyor super marcheturi ar fi fost doi-trei clienti………mda era o problema.

  • ***Zapa – nu ai înţeles absolut nimic din ce am scris la 8,08, îmi pare rău… 😮
   Nu asta este ideea – nu supermarket-urile, nu maşinile de lux şi nici cele care mă sufocă de nu pot intra în bloc…

 86. Dupa ce saptamina trecuta au curs tot felul de scenarii in care USL,facea si desfacea,iata-ne astazi in fata deznodamintului ,care se pare va consemna o noua infringere a celor predestinati INFRINGERII-U.S.L- si o noua victorie,nici nu mai stiu a citea a celor care sunt responsabili cu ,VICTORIILE-PEDELISTII.
  As putea scrie zile intregi,as putea face fel de fel de scenarii si prognoze pt viitorul an,dar cel putin in acest moment nu voi face nimic din aceste lucruri,voi constata sec-USELIMEA SE AUTOSABOTEAZA-si se indrepta cu pasi repezi spre ceea ce se stia de cind s-a infiintat-CA VA FI UN FIS,UN FIASCO,UN AVORTON,crescut si intretinut de aparate in laboratoarele lui felix,DAN VOICULESCU-RESPONSABIL CU CREEAREA MONSTRILOR IN ROMANIA.

 87. Se prea poate sa nu fi inteles nimik,pt ca nu am trecut la punctul trei,cel in care spuneai ca daca,DOAMNE FERESTE AJUNGE U.S.L la putere……….PACAT,PACAT DE SINGELE VARSAT………….

  • ***Doamne fereşte, Zapa, ce vorbeşti tu? Nu e nici un sânge vărsat sau tu ai vrea ca la asta să se ajungă? 😮

 88. Ei,Silvestar,metaforic,metaforic,ai uitat cum se striga in ianuarie 1990?????????????????

 89. O data cu nominalizarea lui VASILE VLAGA PT SEFIA SENATULUI-SECUREA RAZBOIULUI IN PD-L a fost ingropata.
  Vin zile grele pt U.S.L.-mda sa vezi si sa nu crezi,ce lucru manual au putut face…..

 90. “In noiembrie 2011, in Romania beneficiaza de indemnizatii de revolutionar 16.154 de persoane, cu 2.000 mai multe decat in noiembrie 2010. Bagati la gramada, adevarati revolutionari si impostori.

  Oameni care au vazut Revolutia la televizor s-au trezit beneficiarii unor drepturi de nerefuzat – 10.000 de mp extravilan, 500 de mp intravilan, prioritate la asigurarea unei locuinte sociale, dreptul la un spatiu comercial, subventii pentru credite bancare, acces gratuit la medicamentatie si spitalizare, legitimatii de transport in comun si CFR gratuite, scutirea de plata impozitelor pe proprietati, pensionare anticipata cu 5 ani,”

  Daca si Blaga are certificat de revolutionar…..

  • ***Katrina – Bună! 😆
   Stimate coleg, ne dai şi nouă adresa unde se spune aşa ceva, apropo de revoluţionari? 😮
   Mulţumesc! 😆

  • ***Katrina – pe mine să nu mă muţi de pe un deal pe altu’ că eu nu-s proastă. 😮
   Am întrebat clar: unde scrie ce ai postat tu între ghilimele?
   Şi mai vin cu o întrebare: de ce la acest subiect nu au sărit in sus Antenele şi Realitatea tv?
   Ce treabă are actuala conducere cu un revoluţionar securist şi pedofil? I-a dat Boc ăstuia certificat de revoluţionar? Eu n-am auzit…

  • @Katrina:
   Imi pare rau ca nu am reusit sa citesc mesajul dvs. de azi noapte (ora Ro) plin de talc despre privilegiatii Frunda, Tokes, etc…Din auzite, am inteles ca in privinta asta avem pareri identice, pentru ca si eu consider ca sefii UDMR isi mentin privilegiile in dauna conationalilor lor din Harghita, Covasna – judete artificial mentinute intr-o nemeritata saracie de politica bazata exclusiv pe etnicitate a politicienilor maghiari locali. Chiar ma mir cum, de la distanta la care pareti sa va aflati fata de Ro, ati pastrat intact interesul pentru tara.

  • judex,

   Interesant cum mesajul a disparut, dar tu l’ai citit totusi…..dar deh! exista “privilegiati” care au acces la anumite lucruri, in schimbul aplauzelor si al folosirii batei ca argument…..

  • judex

   A propos de interesul pentru tara, chiar daca distanta este mare..din cate stiu eu, seful tau, actualul presedinte, a fost ales datorita voturilor celor departe de tara……

  • Silverstar

   Nici nu intentionez sa “te mut de pe un deal pe altul”, pentru ca mi’as pierde timpul inutil…..dar daca in 2011 s’au eliberat 2000 de certificate de “revolutionar”, ceea ce reprezinta o cheltuiala mare si inutila din partea guvernului, cum se face ca actualul guvern are bani de risipit, afirmand in acelasi timp ca nu sunt bani pentru pensii ?

  • @katrina:
   Sa stii ca nu am vrut sa te supar, dimpotriva – apreciez sconservarea spiritului razboinic, combativ al stramosilor, care razbate clar din postarile tale. Am insa o singura nedumerire, legata de ultima ta postare: de ce sustine un membru al diasporei maghiarilor din Ro un partid (UDMR) care se opune exprimarii votului acestora in tara de origine ? Doar din cauze etnice ? Prea putin, zic eu, si contraproductiv (vezi si tu in ce stare au ajuns cele doua judete unde este urmarita indeaproape platforma de dezbinare etnica dusa de sefii egoisti – sau cum le zici tu, “privilegiati” – ai UDMR de azi …
   Este o enigma pe care cred ca numai tu ne-o poti dezlega…

 91. ***Zapa – pe mai târziu, uite, nu pot să stau acum cu tine la taclale pentru că mi-a respins articolul, şi era despre ceapă, specialitatea mea – Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească pe Andrei! – si trebuie să-l refac. Revin după ce termin “refacerea” că am mai multe să-ţi spun, şi bune şi… naşpa…

 92. Cred ca suspendarea presedintelui e un lucru absolut necesar in actualul context economic. Nu avem nevoie de demagogi ci de un om echilibrat ce stie sa uneasca toti romanii ,nu sa ii dezbine. Dezbinati nu o sa insemnam nimic niciodata.

  • ***Harciog – vrei să-mi povesteşti şi mie cum te-a discriminat Băsescu pe tine ❓
   Mulţumesc!

 93. E vrajeala chestia cu stabilitatea politica, in statele cu probleme cum e Romania acum, doar schimbarea frecventa a guvernelor si anticipatele au rezolvat problema evolutiei ca natii: este simplu, cand “conducerea political” are rateuri trebuie inlocuita imediat, nu trebuie sa fie lasata sa isi termine mandatul formal de 4 ani sub pretextul stabilitatii politice. Analizati cazul si solutia Italiei (exemplul e ideal – Romania acum se confrunta cu aceleasi probleme ca Italia in anii ’60) pe care o criticati, desi Italia se afla pe locul 13 ca PIB pe cap de locuitor in UE, iar Romania pe 27 (ultimul): un guvern pe an si anticipate cam la fiecare 2 legislaturi parlamentare. Diferenta: 30 000 US pe cap de locuitor italienii, 12 000 US pe cap de locuitor romanii, Italia e si in G-8 (cele 8 state care le conduc economic pe toate celelalte), deci niciodata nu se va prabusi. Pana cand in Romania nu se schimba guvernele de fiecare data cand au esecuri, si de 3 ori pe an la nevoie si sa aiba loc anticipate ori de cate ori este cazul (de exemplu – chiar acum), Romania nu va depasi ultimul loc din UE niciodata. Pe de alta parte dvs. – ca ministru in statul aflat pe ultimul loc ca PIB la paritatea de cumparare in UE – dati lectii statelor aflate mult deasupra Romaniei? E ca si cum un ministru din Ghana unde locuitorii au un PIB de 4975 US pe cap de locuitor ar critica si ar oferi solutii Romaniei unde locuitorii au un PIB de 12 000 US pe cap de locuitor. Totusi, nu suntem toti ignoranti sa nu stim ce se intampla in EU, insa dvs. chiar nu stiti ce masuri de austeritate s-au luat prin EU? S-au redus cheltuielile publice, e real, dar nu cele cu salarii si pensii, ci in primul rand celelalte care nu aduc niciun profit la buget – de exemplu cu telegondolele, patinoarele si altele – pe care dvs. le denumiti “investitii” desi nu aduc niciun profit, fiind simple achizitii de servicii platite de bugetul de stat catre o anumita clientela. Cateva state ale UE s-au atins si de salarii, in procent maxim de 5% (nu 25% ca in Romania) si doar de salariile peste un anumit nivel, peste 2000 sau 3000 de euro (Spania, Grecia, Irlanda). Referitor la TVA ar trebui sa va intrebati cum de Italia spre exemplu, care nu a taiat niciun salariu si nicio pensie, la marile masuri de austeritate – are un TVA de 4-8% la alimente, Grecia de 10%, Irlanda sau Malta zero%. In concluzie: solutia politica este demisia guvernului si anticipate ori de cate ori este cazul, adica ori de cate ori PIB al unui an este inferior anului precedent (in 2009 si 2010 asa s-a intamplat), scade calitatea vietii cetatenilor (2009, 2010, 2011) sau coruptia nu mai are limite (permanent in timpul acestui guvern, in 2011 deja a dat pe laturi).

  Mai spuneti: “Românii încep să-şi dea seama că au nevoie de politicieni responsabili, de politicieni care să le spună adevărul…”. Este fals, au nevoie de politicieni care sa creasca PIB national si implicit calitatea vietii si care sa isi respecte propriul popor, restul sunt gogorite. Guvernul dvs. nu a respectat niciuna din cele 3 conditii si pentru oricine rezulta extrem de clar si scopul guvernarii: deturnarea a cat mai multor bani din cei publici catre “clientela” sub pretextul unor asa-zise investitii, care faptic nu sunt investitii, ci deturnari de fonduri cu masca.

  • ***ion adrian – nu înţeleg, nu ştiu la ce te referi.

 94. Blaga si aliatii lui a prins trenul mortii (pdl),Base nu mai este sigur de tronul lui,santajul a functionat.
  Intrebare pentru dna ministru:
  GUVERNUL BOC ESTE GUVERNUL ROMANIEI SAU AL TRANSILVANIEI?
  BOC ESTE PREMIERUL ROMANIEI SAU AL TRANSILVANIEI?
  DIN TOT CE SA FACUT IN ROMANIA ACESTOR ANI NU SE CONFIRMA CA BOC JOACA CINSTIT PENTRU ROMANIA.
  Ma refer la investitii,comanda ministerelor,alocare de fonduri,si orice vreti de la o guvernare.
  CONSIDER TRADATORI MEMBRII GUVERNULUI ORIGINARI DIN REGAT DE COLABORATIONISM SI TRADARE A POPULATIEI DIN REGAT.

  • ***cruciatii din Braila – mare-i grădina ta, Doamne, şi multi mai încap în ea…
   Da’ de olteni nu spui nimic? Că aştia-s toţi în parlament şi care n-au mai avut loc au candidat în localităţile din Moldova…

   Ce faci, domnule? Nu ţi-e ruşine, suntem toţi români, vorbim aceeaşi limba şi ducem acelaşi trai. Cum poţi veni cu un aşa comentariu?
   Ce te deranjează domnule, la Boc – că nu e hoţ, mincinos, şpăgar ca ceilalţi premieri? Că e un bun român – gospodar şi iubeşte ţara?

 95. Les Suisses ont touché un salaire médian de 5979 francs (5245 EURO) par mois

  Le salaire brut médian s’est élevé à 5979 francs par mois l’an dernier en Suisse. L’écart entre femmes et hommes reste important. Alors que les premières ont gagné 5221 francs en moyenne, les seconds ont perçu 6397 francs, soit une différence de 18,4%.

  1 EURO = 1,14 CHF (2010)

  En présent

  1 EURO = 1,23 CHF (2011 – novembre-)

  • Fane

   Explica’le colegilor si cat platesc “suishii” statului ( in impozit) statului “suis”, fata de 16% cat platesc romanii, indiferent de venit….Si in Romania exista multi care castiga mult mai mult decat “suishii” dar le ramane mult mai mult in buzunar, bani pe care’i depun la bancile din “suis”…..

 96. 1. Felicit conducerea PDL ca a realizat cat de important este pentru partid sa fructifice experienta, competenta , capacitatea organizatorica si buna credinta a celor din asazisa ,,garda veche” a partidului, atat de blamata, cu argumente puerile decupate din presa tabloidă, inclusiv de catre sustinatori fanatici ai pesonajului X sau Y incapabili a vedea întregul din perspectivă 3D.
  Ma asteptam ca decizia de astazi sa conducă , inexorabil, la varianta VASILE BLAGA, unul dintre cei mai credibili oameni politici ai momentului, singurul capabil de o negociere cu opozitia.
  ATENTIE, fara implicarea unui segment consistent din opozitie, proiectele de reformă vitale pentru Romania, pentru care am acordat votul meu Presedintelui Romaniei, nu vor putea fi niciodată implementate decisiv si ireversibil in societate.
  2. Felicit pe doamna Elena Udrea pentru felul in care s-a prezentat la iRTV, adecvat climatului de austeritate generalizat în aproape întrega emisferă vestică. Dar nu o felicit pentru tonul ezitant cu privire la perspectiva politică a domniei sale. Nu poți veni în fața națiunii și să spui că ,,nu ești pregătită/potrivită” pentru o candidatură la Primăria Generală , această atitudine putând fi percepută de către bucureșteni drept fie o ofensă, fie un gest de lașitate. Mai bine nu comentezi nimic pe această temă, plasând o decizie finală după consultări în interiorul partidului.
  Dacă EU aș fi fost consilerul de imagine al domniei sale, așa aș fi sfătuit-o să procedeze. Uneori, e bine să taci inteligent. 😉
  De asemeni, este încă ezitantă în problema integrității și anticorupției, când exact în acest registru, este mai util ca percepție politică să fi extrem de tranșant, pentru că asta cred eu că așteaptă electoratul, mai ales cel care votează rațional și nu cu stomacul sau cu mâna întinsă.
  3. O felicit pe doamna consilier al primului ministru pentru prestația exemplară de astăzi, ora 13:30, pe Radio Romania Actualitati. Doamna Paul a explicat extrem de convingator pe ce axe de forță s-a construit bugetul de stat, luându-se în calcul interesul național al diminuării spre zero a deficitului bugetar si al maximizarii procentului de PIB alocat investitiilor. De asemeni, a subliniat că din cele două scenarii de evolutie economica europeana (optimist si pesimist) s-a ales calea de mijloc, calea echilibrului, in ceea ce priveste estimarea de crestere economica. Acesta este semn de maturitate si responsabilitate a intregii echipe guvernamentale.
  4. In fine, nu-i felicit pe anumiti colegi de pe blog care si-au permis sa-l suspecteze , maladiv, pe Vasile Blaga de sabotaj, in Senatul Romaniei, a legii Asistentei Sociale, printr-o imaginară incitare la chiul si insubordonare in partid.
  WRONG, domnule Frank Zapa king, a venit timpul să demonstrezi ca esti un barbat adevarat. Nu prin scuze adresate mie. Desi am suportat tone de mizerii, fără drept la replică, precum că aș fi uselist sau bolsevic travestit , le trec cu vederea si pun totul pe seama exaltării și temperamentului coleric ale unui sustinător fanatic al normalității în această țară. Dar scuzele către Vasile Blaga, nu ar trebui să întârzie excesiv de mult, desi, realizez că a te lupta cu propriile orgolii este cel mai dificil lucru din lume.
  😉

  • Cât pe ce să uit…
   5. DECIZIA RESPONSABILA A CCR de astăzi, privind esalonarea drepturilor salariale confirmate de instanțe de judecată, consfințește legitimitatea executivului de a emite o astfel de hotărâre. Se pare că judecătorii Curții, au realizat că instanțele nu sunt entități de pe altă lume paralelă și nu poți decide în detrimentul interesului național.
   Interesant de urmărit, cum vor reacționa paiațele useliste, după ce au declarat că afirmația sefului statului precum ,,că nu sunt bani pentru majorari de pensii si salarii “, este motiv de …suspendare a Presedintelui. (sic!) 😉
   După decizia de a ceda , PROSTEȘTE, sefia Senatului, dând afară din PSD o personalitate care a obtinut, totusi, 5 milioane de voturi, trag concluzia că Dumnezeu le-a luat mințile acestor oameni. Fie-i USL-ului țărâna ușoară. Sau noroiul din care provin și în care se vor reîntoarce. 😉

 97. ***Zapa – spuneam aseară că nu este criză pentru toţi. Iată un exemplu concludent ca să nu mai vorbesc şi despre ceilalţi – miliţieni, militari, SRI-sti – ieşiţi în stradă să li se dea înapoi pensiile “nesimţite”:

  Fostul baron al judeţului Gorj, primul din România care a primit această titulatură, Nicolae Mischie, a acţionat în judecată Casa de Pensii Gorj întrucât consideră că pensia pe care o primeşte, de 2.500 de lei, este prea mică.

  Ex preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Gorj se află în proces la Tribunalul Gorj cu Casa Judeţeană de Pensii. Mischie susţine că pensia i-a fost diminuată în mod nelegal şi cere să se revină la vechiul cuantum pe care-l primea, de 3800 de lei.

  Sursa: adevarul.ro http://www.adevarul.ro/locale/targu-jiu/Targu-Jiu_0_580142004.html

  • Sa asteptam decizia instantei de judecata. Nimeni nu poate interzice unui cetatean al Romaniei sa faca o plangere la tribunal.
   Initiativa lui Mischie nu este un argument precum ca guvernantii promovează inechitatea. Dovada cea mai categorică o constituie chiar hotărârea guvernului de a esalona drepturi salariale castigate in instante, pana in 2016. Iacătă că CCR a validat justețea acestei decizii și orientări responsabile din partea executivului.
   Dar, ca de obicei, guvernanții ezită să comunice coerent ce trebuie si când trebuie.
   Daca eu as fi fost purtator de cuvant, as iesi si as explica faptul simplu ca la militari, LA UNII DINTRE EI, prin recalculare conform PRINCIPIULUI CONTRIBUTIVITATII, pur si simplu, pensiile ai crescut. Legea pensiilor, pe acest principiu se bazeaza, dar jurnalistii, profita ca PDL are alte preocupari si DEZINFORMREAZA !
   NU ESTE VORBA, AICI, DE PENSII SPECIALE !
   Asta se intampla cand schimbi ministri la Munca si Protectie sociala, CA PE CIORAPI, de la Seitan incoace. Se rupe ritmul comunicării. Eu personal il regret pe Seitan, este un specialist care, alaturi de Marian Sarbu a elaborat cele doua legi fundamentale din pachetul de reforma a statului, care reglementeaza veniturile pensionarilor si ale salariatilor bugetari.

  • PS
   ATENTIE, la miltarii pensionati dupa efectuarea STAGIULUI INTEGRAL.

  • ***ZeV – nu asta mă deranjează – procesul deschis de Mischie, vax, e treaba lui – Mischie spune că nu-i ajung 2500 de lei pe lună.
   Mie cum de-mi ajung 1032 de lei pe lună? Şi altora, mult mai puţin decât mine? 😮

  • Corect, in perioda de iarna cand costul utilitatilor creste exponential, nu poti trai, decent, cu 1000 de lei/luna , dupa o activitate didactica de decenii.

  • ***ZeV – aşa se răsplăteşte la noi omul muncitor şi corect. 🙁

 98. Proverbe 🙄

  *** “Cainele moare de prea multa alergatura si prostul de grija altuia”…
  *** “Nu-si vede barna din ochiul propriu dar vede paiul din ochiul vecinului”…
  *** “Capra vecinului îi mai râioasă”…

 99. Şeful Senatului – Vasile Blaga!

  Bravooooo, PSD! Înţeleaptă mişcare ai făcut.
  Acum ce mai ai de dăruit?… Sătrăiască Ponta. şeful PSD! Are cap! Minte la ce-i mai trebuie? 😆

 100. Spuneam, nu demult, ,,Succes, buldogule !”
  Spun acum, FELICITARI, BULDOGULE !
  Dar, te rog, ATENTIE !
  Din acest moment, noua linie de comanda impune : UNITATE de MONOLIT IN PDL SI NEGOCIERI (24 ore din 24) CU OPOZIȚIA DE PE POZIȚII DE FORȚĂ !
  Trebuie, prin Mircea Geoana, hăcuit/rupt PSD-ul , sau, debarcați maimuțoii RATAȚI ai USL. Dracul sa-i ia de tradatori ai interesului national , IN CONDITIILE UNEI EUROPE UNITE AFLATE SUB SEMNUL INTREBARII !

  • Gata cu scenaritele unguresti si suspendarile de trei ori pe zi, Ion Adrian, lasa-l pe Nasul sa se mai hodinească oțâră. Inteleg ca vrea rating cu orice pret, dar, nu tot ce ne trece prin minte ar trebui sa scoatem pe gură. Vorba Presedintelui despre ziaristii români, ,,speriati” ca serviciile , chipurile, le ascultă balivernele, pe care le pot citi pe Net.
   😉 😉

  • ***ZeV – exact la ion adrian mă gândeam şi eu acum şi voiam să-i amintesc de săptămâna trecută de scenariile ungureşti pe care le tot punea pe aici…
   I-am spus atunci şi-i spun şi acum – mai ponderat, mai calculat şi cu logică, dacă se poate. Nu-i normal ca, dacă unui nebun îi vine o idee şi-o aruncă-n presă pentru senzaţie, s-o preluăm şi noi de bună.

   Şi tot săptămâna trecută spuneam că ar cam fi cazul să terminăm cu mitul drobului de sare şi totuşi să avem încredere în judecata/discernământul PDL. Aşa cum sunt ei, nu trebuie să-i desconsiderăm.

  • Silver,
   Asa sunt cei pe care doar norocul ii petrece nici nu inteleg pe langa ce trec . Fericiti cei petrecuti de noroc caci a lor este imparatia cerurilor si cand ajung acolo cred ca este meritul lor. 🙂

 101. Bancurile tineretii mele

  Trăim epoca marilor prefaceri: Eu mă prefac, tu te prefaci, el se preface.
  ________________________________________
  De ce este societatea socialistă multilateral dezvoltată cea maiavansată formă de organizare socială? Pentru că a preluat creator tot ce a fost mai semnificativ de-a lungul istoriei:
  Din epoca de piatră – relaţiile
  Din comuna primitivă – organizarea
  Din sclavagism – retribuţia
  Din feudalism – inchiziţia
  Din capitalism – falimentul.
  ________________________________________
  Capitalismul este pe marginea prăpastiei. Ce face el acolo? Se uită de sus la noi…
  ________________________________________
  România pe drumul construirii socialiasmului
  România pe drumul construirii comunismului
  România pe drumuri…
  ________________________________________
  Leul nu mai are valoare. Ce-i de făcut?
  – Îi dăm patru găuri.
  – Şi asta ar rezolva ceva?
  – Nu, dar am putea să-l vindem ca nasture.
  ________________________________________
  Ceauşescu, aflat într-o istorică vizită peste hotare, este anunţat codificat despre cutremurul din 4 martie 1977:
  – V.R.A.N.C.E.A. (Vino Repede Acasă Nicule Cutremur Economia Ameninţată).
  Răspunsul vine imediat:
  – 5.4.3.2.1. (cincinalul în patru ani, trei schimburi, doi muncitori la un salariu)
  ________________________________________
  Pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese.
  ________________________________________
  În România nu se mai fabrică paturi. Nu mai avem nevoie. Duşmanul de clasă nu doarme, partidul veghează, iar clasa muncitoare lucrează necontenit.
  ________________________________________
  Ce este Securitatea? Inima partidului care bate, bate, bate…
  ________________________________________
  Bulă tocmai iese din sediul miliţiei judeţene şi epuizat, se sprijină de un pom. Un trecător se apropie de el, întrebând:
  – Nu vă supăraţi, nu ştiţi unde se bate la maşină?
  – Nu ştiu, pe mine m-au bătut manual.
  ________________________________________
  Soţul şi soţia stau la masa masa. Deodată, uşa e trântită de perete şi patru securişti dau buzna. Se reped la soţ şi, spre disperarea soţiei, îl iau pe sus şi-l urcă într-o maşină neagră. Trec zile, trec săptămâni şi omul nu mai apare acasă. Disperată, soţia reuşeşte să obţină o audienţă.
  – Vai, ne pare rău, dar soţul dvs. a murit de pneumonie.
  – Nu se poate, spune plângănd soţia, soţul meu nu era bolnav când l-aţi arestat, cum se poate să fi făcut pneumonie?
  – Ei, doamnă, a încercat să fugă, a alergat, şi ştiţi cum este, el transpirat, glontele rece…
  ________________________________________
  La coadă la carne, un glumeţ face haz de necaz:
  – Care este deosebirea dintre porc şi măcelărie? Simplu: porcul are coada mică şi carne multă, măcelăria….
  Un tovarăş de la coadă i se adresează:
  – Da care-i deosebirea dintre ceasul meu şi tine?
  – E bună! Nu ştiu…
  – Ceasul meu merge singur, tu mergi cu mine.
  ________________________________________
  Care este deosebirea dintre vânt şi miliţie? Miliţia bate mai tare.
  ________________________________________
  Prin decret prezidenţial, s-a înlocuit soarele cu un bec de 40w,pentru economie!
  ________________________________________
  Concurs.
  Primul candidat este un tip cu pile:
  – În 1907 a avut loc o mare răscoală populară. În ce an a avut loc răscoala populară din 1907?
  Cel de-al doilea candidat are numai relaţii:
  – În 1907 au fost omorâţi 10.000 de ţărani. Câţi ţărani au fost omorăţi în1907 ?
  Al treilea candidat n-are nici pile, nici relaţii:
  – În timpul răscoalei din 1907 au fost omorâţi 10.000 de ţărani. Vă rugăm să-i nominalizaţi.
  ________________________________________
  Ce sunt ruşii? Prieteni sau fraţi?
  Fraţi. Prietenii ţi-i poti alege.
  ________________________________________
  Expoziţia naţionala de arte plastice a fost închisă.; Sub bustul lui Ceauşescu semna Jalea, iar portretul ei era semnat Baba.
  ________________________________________
  Ce deosebire există între Decebal şi Nicubal? Primul practica cultul morţilor, al doilea moartea culţilor.
  ________________________________________
  De 1 Mai va trebui să defileze toată populaţia, de la mic la mare. Vor să ne numere, să vadă câţi am mai ieşit din iarnă. (1984)
  ________________________________________
  Dilema lui Bulă: să mor acum de frig, sau să mor la vară de foame…
  ________________________________________
  În România a început să cadă zăpadă artificială: nu se topeşte pe calorifer.
  ________________________________________
  La al 5-lea semnal va fi apă caldă:
  Pic, pic, pic, pic, pic! A fost apă caldă.
  ________________________________________
  Care este deosebirea dintre frigul de afară şi cel din casă? Ăla de afară e pe gratis.
  ________________________________________
  Ce este coada? Alinierea poporului pe linia partidului.________________________________________
  Cum se numeşte organizaţia pensionarilor? Şoimii pieţelor.
  ________________________________________
  De câte feluri sunt românii? De două feluri: Mulţumiţi (pe care îi caută miliţia economică) şi Nemulţumiţi (pe care îi caută securitatea).
  ________________________________________
  Anul aceasta am avut o recoltă medie: mai proastă decât anul trecut, dar mai bună decât la anul.
  ________________________________________
  In 1965: – Alo, miliţia economică? Vecinul meu mănâncă!
  – Ei, şi ?
  – Da, dar mănăncă caviar cu polonicul.
  – Venim!
  In 1975:
  – Alo, miliţia economică? Vecinul meu mănâncă!
  – Ei, şi ?
  – Da, dar mănâncă carne de viţel.
  – Venim!
  In 1985:
  – Alo, miliţia economică? Vecinul meu mănâncă!
  – Am venit!
  ________________________________________
  La plecarea în Uniunea Sovietică, cosmonautul Prunaru îi lasă mamei un bilet: Dragă mamă, plec în Cosmos. Vin peste 30 de zile.
  Întors din misiune acasă, Prunaru constată că mama era plecată. Pe frigider găseşte un bilet: Dragul mamei, am plecat să cumpăr brânză, nu ştiu când revin.
  ________________________________________
  Cel mai bun banc politic: Poftă bună!
  ________________________________________
  Au fost introduşi ghizi în magazine: Aici a fost carne… aici a fost brânză…!
  ________________________________________
  Lui Bulă i-au degerat mâinile. A căutat mâncare în frigider.
  ________________________________________
  Supă de pui: pui apă, pui sare, pui morcovi, pui roşii, pui nu pui.
  ________________________________________
  Care este deosebirea dintre măcelăria dinainte şi cea actuală?
  Înainte scria pe firmă: „ La Gogu ” şi înăuntru era carne. Acum, pe firmă scrie „Carne” şi-năuntru e Gogu.
  ________________________________________
  Un ascultător întreabă la radio Erevan dacă cei care au inventat comunismul erau oameni de ştiinţă. Răspunsul este NU: dacă erau oameni de ştiinţă, l-ar fi încercat întâi pe câini.
  ________________________________________
  Ce e mic, negru şi bate la uşă ? Viitorul!
  ________________________________________
  Care este flora României? 22 de milioane de lăcrămioare, un ochiul boului şi o mătrăgună.
  ________________________________________
  Se aude că turiştii străini păstrează hârtia igienică ca o amintire de neşters.
  ________________________________________
  Pesimistul spune: Mai rău nu se poate!
  Optimistul spune: Ba se poate!

  • Re : SILVERSTAR . Excellente bancuri . Le-am savurat ca pe o lectura de care nu te saturi citindu-le De fapt le-am citit si le citesc de mai multe ori . De altfel , ca sa nu le pierd , atat pe acestea ,cat si alte cateva citite mai inainte , le-am scris separat ca sa ma distrez citindu-le . Eu nu am trait in tara cand se spuneau aceste bancuri , asta era in timpul guvernarii Ceausescu , dar mai auzeam dela cate un roman in New York , din cand in cand , cate un banc simmilar cu acestea . Tot ce pot spune este ca as vrea sa mai citesc si sa mai collectionez astfel de delicateturi . Keep on lady .

  • ***Silver Aquianti – mă bucur, sincer mă bucur că am putut să-ţi fac o bucurie. 😆
   Vine decembrie îndată şi scot alte bancuri – premoniţionale – de fapt o altă latura a colectivităţii româneşti.

  • Re : SILVERSTAR , Asta inseamna ca vei scrie mai multe bancuri ? Excellent , abia astept sa le copiez ca sa am cu ce sa ma delectez si mai ales sa le spun si la prieteni . Pentru mine , cand le citesc , parca vizitez o lume cu doua lumi . Bancurile tale sunt mult deasupra tuturor commentariilor politice ale toturor aici pe blog, incluisv ale politicienilor in general . Dupa ce am citit aceste bancuri , si apoi am trecut sa citesc urmatoarele commentarii politice aici pe blog , parca vedeam pe autor ca un razboinic( razboinica ) cu o sabie mare in mana si premarind pe un anumit politician sau partid . Asta nu ar fi nimic , dar la sfarsit autorul parca s-ar addresa celorlalti commentatori adversi si spunandu-le : ” lepadati-va de politicianul sau partidul vostru si veniti la al nostru care sta in glorie si este mult mai slavit decat al vostru , ca de nu , ve-ti fi trecuti prin sabie “. Realitatea este ca in trecutul istoric , asa cum mentioneaza Dostoevski , razboaiele aveau si motive religioase , si se taiau cu sabiile , erau taiati cu sabiile cei care nu se supuneau dumezeului celui mai puternic . Or prin comparatie , este mult mai placut sa citesti bancuri . As zice ca ar fi bine ca , atunci cand le scrii , sa le pui in segmente separate ( spatii separate ) ca sa fie mai usor identificate . Numai bine .

 102. ion adrian
  Toti liderii pedelisti merita respectul nostru, pentru ca, mai presus de particularitati si orgolii, au realizat cu totii ca daca unitate si responsabilitate nu e, nimic nu e.
  😉
  Asta nu inseamna ca trebuie sa scada vigilenta anticoruptie. Dimpotriva, asa cu spui si tu, dar fara absolut nici o discriminare.

 103. Doamna Udrea
  Ar fi cazul sa luati atitudine impotriva colegului de partid Marius Spanu, sa fie exclus din partid si sanctionat pentru luarea de pozitie impotriva homosexualilor. Tin sa va reamintesc ca o asemenea declaratie intr’o tara apartinand UE este admisibil la ani de inchisoare
  “Foarte mulţi dintre copiii abuzaţi sexual devin homosexuali, iar spirala devine din ce în ce mai mare”. Declaraţia, deosebit de tranşantă, îi aparţine lui Marius Spânu, deputat PDL, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind castrarea chimică a pedofililor, şi a fost făcută după ce proiectul a fost aprobat tacit de Senat. Democrat-liberalul susţine că foarte mulţi copii abuzaţi sexual devin homosexuali şi că s-a ajuns la un punct în care trebuie luate măsuri.”
  Mai mult de atat, acest ignorant, confunda pedofilia cu homosexualitatea.

 104. Fiti atenta ce spuneti in fatza camerelor de luat vederi.Ungurii nu pot avea functia aia din senat.De ce nu o pot avea?Si v-ati blocat.L-ati suparat pe seful bozgorilor.Seful pitic v-a mustruluit?

 105. Un zâmbet la cafea 😆

  O bătrână merge încet pe trotuar abia târând după ea doi saci de gunoi. Unul din saci se rupe şi bancnote de 20 de euro încep să se înşire pe trotuar.
  Un poliţist aflat în apropiere o opreşte şi îi spune.
  − Doamnă, vi s-a rupt sacul şi vă cad banii.
  Bătrâna se uită şi spune:
  − Noroc că aţi văzut domnule poliţist, acum trebuie să mă întorc să adun banii!
  − Staţi, că nu-i aşa simplu! De unde aveţi banii, nu i-aţi furat?
  − Nu, domnule, e simplu. Eu stau lângă un teren de fotbal şi unii dintre spectatori vin să urineze printre uluci pe florile mele. Aşa că, atunci când e o partidă, îmi iau foarfeca de vie şi mă aşez în spatele gardului. Când vine vreunul la gard, eu îl apuc bine şi-i spun: 20 de euro sau ţi-o tai! Poliţistul se gândeşte că e just şi începe să râdă.
  − Dar ce aveţi în celălalt sac?
  − Păi, domnule poliţist, gândiţi-vă şi Dvs, nu toţi vor să plătească….

 106. Ieri, imediat ce s-au numarat voturile si a fost anuntat rezultatul, fetita PSD, T Corlăţean, a spus ca va ataca la CCR numirea lui Blaga ca sef al senatului…

  Blaga nu a fost numit, Blaga a fost ales democratic prin vot secret, cerut de opoziţie. 😆

  … ca, in secunda următoare, acelaşi Corlăţean sa-l felicite pe Blaga pentru voturile primite…
  Hop-ş’-aşa… Cum adică? Dintr-un foc, şi numit şi votat?

 107. Nu stiu ce ar mai putea OPRI PUTEREA a realiza programul MODERNIZARII ROMANIEI anuntat in campania sa Presedintele ROMANIEI Domnul Traian BASESCU.

  Fete si Baieti din coalitia de la PUTERE la treaba ca maine suntem in 2012 !!!

  Cordialement

  • Modernizarea României se poate face in ani multi, in zeci de ani şi nu bătând din palme, ca intr-o poveste din o mie si una de nopţi…

  • @
   silverstar

   Modernizare inseamna si legislatie, implementare, etc.

   Nu m-am referit la cazul, MAINE vor CASTIGA ROMANII ca in ELVETIA.

   Aveti dreptate in zeci de ani vor invata cum trebuie muncit si cat trebuie sa primeasca de la stat.

   us LASI au promis ca totul este GRATUIT si li se cuvine, chair acum inca o zi libera.

   Presedintele le-a spus ROMANILOR sa castige mai mult, us LASi au spus sa munceasca mai putin.

   NATIUNEA are de unde sa aleaga, tigaiile ieftine sau sa traiasca la nivelul posibilitatilor si sa nu mai planga ca este SARACIE si sfarsitul lumii in ROMANIA.

   Presa straina lauda ROMANIA, starea ei financiara este cea mai bun din UE.

   Trebuie sa fim mandri ca suntem ROMANII si sa sarbatorim Ziua Nationala cu fruntea sus, avem un Presedinte si un Guvern capabil sa se lupte cu orice furtuna.

   Si de data aceasta DUSMANII NATIUNII au fost CIURUITI.

   Asteptam legile in tarziate puse pe tapet, Reorganizarea teritoriala, uncameratul, 300 parlamentari si votul prin corespondenta.

   LA TREABA !!!

  • ***Stefan RADOVEANU – eu sunt mândră că sunt româncă, înţelegi? Am stat aici, în ţara mea, în casa mea şi când mi-a fost frig şi foame, şi când mi-a fost frică de ziua de mâine. Am stat aici şi-am plâns, şi-am suferit pentru că aici m-am născut şi, indiferent cum a fost şi cum va fi viaţa, nu mă gândesc să plec pentru că nicăieri, în lume, mirosul pâinii nu-i mai îmbietor ca acasă.

   Nu ţi-e ruşine, tu – om bătrân – să ne dai nouă lecţii de patriotism, de acolo unde te-ai aciuat ca să-ţi fie bine? Nu ţi-e ruşine, ipocritule, să-mi spui tu mie să-mi iubesc ţara? Chiar nu ai limite şi puţin bun simţ? Da’ ce/cine te crezi să faci tu instrucţie cu românii din ţară acum, când lumea ni-e deschisă şi am putea şi noi evada ca nişte laşi?…

  • Silverstar
   Iti dau dreptate, el n’a mancat salam cu soia…….dar isi permite sa dea lectii de democratie patriotilor romani care’si apara saracia si nevoile si neamu’….

  • ***Katrina – nu este vorba c-a mâncat ori na mâncat salam cu soia, nici nu m-am gândit la asta dar e obraznicie mare din partea lui să-şi permită să dea lecţii de patriotism. Oare de ce sunt aici, pe acest blog, de atâţia ani? Nu pentru că-mi iubesc ţara şi vreau un pic mai bine pentru toţi românii?
   Lasă ironiile că aici nu prind. Să-şi vadă el de traiul lui şi să ne lase pe noi, românii din ţară, cu ale noastre.

 108. Noaptea strigoilor

  Avem si noi Halloween-ul nostru, 😆 Noaptea strigoilor,când spiritele malefice umblă liber ca sa faca rau celor pasnici. E noaptea Sfantului Andrei, cea care urmează. Şi pentru că strigoilor nu le place mirosul de usturoi, luati masuri: ungeti tocurile usilor si geamurilor cu usturoi ca sa le opriti intrarea in casa si mâncati usturoi cu ce aveti: cartofi, peste, friptură, kaizer. Merge la orice.
  Şi-apoi, usturoiul nu sperie numai strigoii, ci si gripa… 🙄

 109. Voi incerca un raspuns pt Ze.V. la textul scris de el,aici la ora 3,45 ieri si rostogolit si pe alte bloguri.
  Incep prin a te invita sa citesti ce am scris ieri la ora,105 cind spuneam ca securea razboiului in PD-L,a fost ingropata.
  Asa ca cel putin acum atitudinea ta mi se pare cel putin provocatoare,si de ce nu revansarda.
  N-am sa intru in acest joc,cel putin nu acum,cind partile au batut palma si au ajuns la concluzia ca e mult mai important pt ei si viitorul partidului sa lase deoparte ranchiunile si orgoliile personale si sa-si fixeze un dusman comun.
  Chiar daca,personal aceasta ultima decizie imi produce oaresce mici deranjuri,inteleg ,MODELUL’ SI MESAJUL,pe care PD-L tine sa-l transmita in afara partidului,pt noi cei fara de carnet de partid.
  Daca cei direct implicati,incepind cu TRAIAN BASESCU,au avut suficienta intelepciune sa treaca peste momentele delicate din toamna lui 2010,eu,nu am nici o problema in a accepta ca PD-L isi stringe rindurile,isi aduna si-si pozioneaza trupele in vederea viitoarelor batalii politice si electorale.
  Cred ca si tu Ze.V. ar trebui sa-ti infrinezi pornirile plecate direct din ,FICATI’ si sa lasi lucrurile asa cum sunt,pt ca nu am sa-ti raspund si nici n-am sa ma antrenez in conflicte virtuale,care ar putea aduce prejudicii pedelistilor,pe care continui sa-o simpatizez si sa-i sustin.
  Asa ca te invit ,INGROAPA SECUREA RAZBOIULUI’treci ,peste INDIGESTIILE INERENTE,si daca intr-adevar esti ANTI U.S.L. demonstreaza si nu te mai lupta cu pedelistii,CU ELENA UDREA ,SI ALTI LIDERI,si simpatizantii lor,si trage si tu la caruta ANTIUSELE………..

  • Eu vorbesc de mistificare, de denaturarea diformă a adevarului, in relatia dintre Vasile Blaga si grupul senatorial PDL. Nu uit acest lucru si nu te iert, pana ce nu-ti ceri scuze fata de presedintele Senatului. Sau, cel puțin, recunoaște că ai fost în eroare. Aici nu e vorba de adversitati, ci de MINCIUNĂ ! Susținătorii Reformei si ai Presedintelui nu se pot baza decat pe informare corectă, bună credință, patriotism și educație ! Fără aceste atribute, nu vom convinge decât , cel mult, o sperietoare de ciori ! Pricepi, Zapo ?
   Chiar si acum, demonstrezi că nu înțelegi că, pe lângă USL (ca structură de putere), adversarii mei sunt : clișeismul, obediența, adulația, ura, intoleranța și separarea artificială/convențională a societății în buni (,,ai noștri”) și răi ( ,,bolșevicii needucați”), recte, perspectiva simplificatoare binoculară asupra lumii.
   De pe poziția primitivă a războinicului care crede că deține adevărul ,,îngerului nemilos”, șansele de a antrena in proiectul național de modernizare a unei mase critice de cetățeni, sunt extrem de apropiate de zero.
   Nici pe acest blog, ca pe oricare altul, problema nu ar trebui pusă în acești termeni belicosi, incitând perpetuu la un război româno-român, prin comentarii de tip monolog, adevărate sentințe care exclud din start orice amprentă de dialog și nu așteaptă , a priori, nici un răspuns.
   De aceea opțiunea PDL este cea corectă, la Senat, pentru că se simte nevoie de binomul forță-capacitate de negociere, fără de care, partidul , cu greu va ieși din izolare.
   Din fericire, lucrurile evoluează pe drumul cel bun. Adică, cel drept, tendință pentru care, repet, toți liderii PDL merită felicitări.
   Linia de comandă cred că este acum, UNITATEA IN JURUL PRINCIPIILOR SI DIALOGUL INTERACTIV, PERMANENT, CU CETĂȚEANUL.

  • Ho bre Zapo nu te grăbi!

   SECUREA RĂZBOIULUI VA FI ÎNGROPATĂ DOAR ATUNCI CÂND MONICA MACOVEI-GHERGHESCU VA FI DIN PDL AFARĂ DATĂ!

   😀 😀 😀
   Deja pariurile s-au făcut:
   Ori pleacă şleampăta din partid, ori marinarul va fi suspendat!
   😀 😀 😀
   Eu am pariat că pleacă şleampăta!
   😀 😀 😀

   PS Vorbim prin ianuarie-februarie.
   😀 😀 😀

  • Ho bre Zapo nu te grăbi!

   SECUREA RĂZBOIULUI VA FI ÎNGROPATĂ DOAR ATUNCI CÂND MONICA MACOVEI-GHERGHESCU VA FI DIN PDL AFARĂ DATĂ!

   Deja pariurile s-au făcut:
   Ori pleacă şleampăta din partid, ori marinarul va fi suspendat!
   Eu am pariat că pleacă şleampăta!

   PS Vorbim prin ianuarie-februarie.

 110. Silvester,cred ca nu mai vezi nimic decat portocale,in urbea unde traiesc nu sa construit nimic,nimic,drumurile nationale si judetene sunt un dezastru,satele si locuitorii lor sunt asemanatoare cu cele dinfilmul MOROMETII( daca ai vizionat filmul),sunteti o echipa de laudaci a acestui partid si oamenii lui.
  Felicitati pe BLAGA,a ocupat aceasta functie prin santaj cum le sta bine lui si echipei sale.Demonstratia politistilor impotriva lui Base a fost cea mai mare si rusinoasa miscare sindicale din Romania tuturor timpurilor.
  Acest “EROU” a plecat cu treburi in ziua meetingului,a demisionat din solidaritate cu cei mai inversunati si inarmati DUSMANI AI PDL.
  Mai vizitati si alte publicatii,bloguri,va-ti IRADIAT pa acest blog.
  Va salut.
  Astept o replica pe aici si pe blogul,cruciadapdl.blogspot.com

  • ***cruciatii din Braila – Îl acuzi pe Blaga că a şantajat dar nu spui pe cine…
   Nici mie nu-mi place Blaga dar în acest caz nu contează. Principalul e că PSD-iştii au pierdut şefia senatului.

 111. Buna d-na ministru Udrea doresc iar sa va descretesc fruntea cu ceva;

  Puterea si scaunele Senatului

  Puterea a cedat un scaun moale
  De la Senat schimbat cu altul
  Doar Geoana acuza dureri de sale
  Acum a fost inlocuit barbatul!

  Ce daca tot l-au acuzat ciracii
  De spagi piramidale cu regine
  El nici nu stie unde sunt pitacii
  Si asta am vazut-o noi prea bine!

  Iar Geoana este acuzat de soacra
  El a avut si prea multe ambitii
  Dar ea sa nu mai fie poama acra
  Erou el a facut-o-n Revolutii!

  A fost in taina si la bolsevici
  Uitase si schimbarea de la ei
  Voia s-aduca bani pentru mitici
  Fiind filat la timp chiar de lachei!

  Plecand in taina la americani
  A fost deja desconspirat saracul
  Voia sa imprumute niste bani
  Sa nu-i mai spuna lumea prostanacul!

  In noaptea de alegeri el a fost
  La Vantu pentru banii cei promisi
  Degeaba judacam acum un prost
  Si i-am iertat atunci si pe proscrisi!

 112. Sorin Ovidiu Vantu a pierdut procesul in care ii cerea un milion de euro lui Emil Boc

  Sorin Ovidiu Vantu a pierdut procesul in care ii cerea daune de un milion de euro premierului Emil Boc, dupa ce acesta declarase ca omul de afaceri ar pregati o lovitura de stat, transmite TVR Info. Dosarul in care Emil Boc a fost chemat in judecata de Sorin Ovidiu Vintu a fost inregistrat in 15 octombrie 2010. In 2011, toate cele trei termene de judecata au fost amanate.

  Sursa: hotnews.ro http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10819094-sorin-ovidiu-vantu-pierdut-procesul-care-cerea-milion-euro-lui-emil-boc.htm

 113. Idéea merita retinuta a unei initiative care isi propune incurajarea de a merge la vot in 2012, DEDUCTIA FISCALA.

  Intitulata “Recompensarea la participarea la alegeri cu o deductie fiscala” un gest diferit de cratita, galeata,micul si berea sau cartusul de tigari de contrabanda.

  Deductia poate fi de 100 RON pe vot si scurtin.

  • Franţa: un barbat condamnat pentru incapacitatea de a onora soţia sa

   După 21 de ani de căsătorie, o femeie sexual neglijat de către soţul ei a obţinut condamnarea sa de către instanţa franceză să plătească 10.000 de euro în despăgubiri. În 2009, divorţul a fost deja livrate numai să dea vina pe om.

   Ca la proces, instanţa de apel a acordat femeie, căsătorit din 1986 şi mama a doi copii, 10.000 de euro în despăgubiri pentru “fara sex de ani de zile.”

   Ea sa bazat pe articolul 1382 din Codul civil, care prevede că orice persoană “care produce daune la un alt” trebuie să repare prejudiciul.

 114. Cum să nu existe soţul perfect? 😆 Ia citiţi aici…

  Cativa barbati, intr-un bar, urmăresc împreună un meci. Deodata, suna un telefon. Unul dintre ei raspunde:
  El: Alo, da!
  Ea: Iubitule, tu esti? Nu te aud prea bine! Esti in bar?
  El: Da, draga mea.
  Ea: Dragul meu, sunt in fata unui magazin de blanuri si am vazut o haina de vizon pretioasa! S-o cumpar?! Costa doar 3.000 de euro…
  El: Da. Desigur, iubito! Cumpara-ti si o geanta sa se asorteze!
  Ea: Esti un inger… Dar stii, in dupa masa asta am trecut pe la un dealer auto si ma gandeam ca ar cam fi timpul sa-mi schimb masina. N-o sa-ti vina sa crezi, au un BMW ultimul model si nici nu este asa de scump, 55.000 de euro. Sa-l iau?!
  El: Scumpa mea, bineinteles… Dar spune-le sa ti-l dea cu toate optiunile posibile.
  Sotia, vazand ca toate cerinţele ei au succes, isi incerca norocul inca o data.
  Dragul meu, iti amintesti ca mama ar dori sa vina sa locuiasca cu noi. Hai sa facem proba o luna si dupa aceea hotaram.
  El: Bine, bine, dar asta-i tot, sa nu-mi mai ceri si altceva, da, iubi?
  Ea: Da, da, e perfect. Oh, cat te ador, dragostea mea.
  El: Şi eu, iubito… Un pupic dulce.
  Barbatul inchise telefonul, se uita de jur imprejur si intreba:

  Stie cineva al cui este mobilul acesta? 😮

 115. stimatä Doamnä,

  RAPPS, nu v-a face nimic, färä un “ghiot”

  noi vrem sä vedem fapte, afarä cu trantorii,

  “mioritza” cu oile fasonate, sä meargä la päscut, s-au la mosie.

  • Si acum sa va comunic o informatie auzita adineauri la RFI un post de radio pe care-l recomand pentru o cat de cat corecta informare.
   Ieri in Bucuresti s-a intamplat un eveniment interesant si care poate daca este serios asa cum sper eu sa determine viitorul acestui oras sau in orice caz sa-l influenteze consistent.

   Dl. Nicusor Dan , Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul si-a anuntat candidatura la Primaria Capitalei pentru alegerile din 2012.

   Stirea este cofirmata si pe ziare.com cat si de B1TV .

   Motivul esential este faprul ca dl Dan considera ca de altfel multi bucuresteni printre care si dna Elena Udrea ca cu Sorin Oprescu primar general “administrarea actuala este un haos si lucrurile nu mai pot continua asa”.
   Poza i-o puteti vedea pe
   http://www.mediafax.ro/social/a-inceput-cursa-pentru-primaria-capitalei-nicusor-dan-si-a-anuntat-candidatura-asezat-pe-un-scaun-si-cu-o-cana-de-ceai-fierbinte-in-mana-9015841 unde se povesteste cum dl Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, şi-a anunţat, marţi, pe o stradă din centrul Capitalei, aşezat pe un scaun şi cu o cană de ceai fierbinte în faţă, candidatura la Primăria Capitalei, spunând că intră în cursă ca independent şi cu un buget de zero lei.
   El a ales strada Arthur Verona, aşezându-se în spatele unui desen care reprezintă “Bucureştiul în viziunea tinerilor, un oraş gri, cenuşiu, un oraş al speculaţiilor imobiliare, un oraş fără parcuri, unde maşina prevalează în faţa omului”.
   Nicuşor Dan le-a spus celor care au venit la lansarea candidaturii sale pentru Bucureşti că nu are bani de campanie, dar este sprijinit de voluntari din ONG-uri.

   Cine este Nicusor Dan?

   Este presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul infiintata pe 23 ianuarie 2008 despre care aflati date la http://www.salvatibucurestiul.ro/

   Despre trecutul dlui Dan aflu de la RFI ca este un roman revenit din Franta unde a studiat matematica la una din cele mai prestigioase universitati franceze renuntand la un salariu bun pentru a se inapoia in Romania.
   Ca elev in tara ca avut rezultate stralucite la Olimpiadele de mathe-fizica.

   Vorbeşte de matematica ca de iubirea vieţii sale de care însă nu prea are timp, implicat în tot soiul de activităţi de voluntariat în organizaţii de profil.

   Cea mai importantă dintre ele este salvarea Bucureştiului, oraşul care i-a devenit drag odată cu începerea facultăţii şi cu care s-a identificat chiar dacă oraşul nu l-a adoptat şi în acte.

   „Nu am buletin de Bucureşti pentru că nu mi-am cumpărat o casă aici, însă asta nu mă impedică să nu mă identific cu acest oraş. Tot ce loveşte acest oraş, resimt şi eu şi dacă cineva îl agresează, reacţionez pentru că este ca şi cum m-ar agresa pe mine“.

   Primele impresii despre Capitală le are din perioada studenţiei. „Locuiam în Grozăveşti, aveam o Dacie 1100 care avea vreo 20 de ani şi mergea împinsă. Vedeam filme la Cinematecă şi în Preoteasa. Citeam matematică zece ore pe zi, tratate stufoase, convins fiind că în acest fel, voi ajunge cel mai mare matematician al lumii. Nu ratam însă niciun chef studenţesc. Aveam mare succes la chimiste“, îşi aminteşte Nicuşor.

   Nu-şi aminteşte să fi avut acest „spirit revoluţionar“ dintotdeauna şi crede că şi l-a cultivat mai degrabă în cei şase ani de studiu petrecuţi la Paris. A plecat în 1992 cu o bursă pentru studiul matematicii.

   „Cei şase ani în Franţa m-au schimbat în două puncte de vedere: am devenit punctual şi am devenit implicat civic“, recunoaşte Nicuşor Dan. S-a întors în ţară determinat să fie unul dintre cei 1.000 de oameni coalizaţi într-o structură şi care să-şi dorească să schimbe România.

   „Credeam într-o generaţie care îşi ia, în sfârşit, soarta în mâini“. A fost unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei „Tineri pentru Acţiunea Civică“ care îşi propunea să adune oameni foarte pregătiţi în diverse domenii şi care să reacţioneze la deciziile guvernamentale.

   Apoi a înfiinţat Şcoala Normală Superioară Bucureşti, pe modelul şcolilor franceze, o universitate complementară destinată elitelor în ştiinţele exacte. În 2006 a participat la un miting referitor la cazul Cathedral Plaza şi aşa a aflat că Bucureştiul este ameninţat de tot felul de construcţii agresive care ameninţă patrimoniul. Doi ani mai târziu a înfiinţat Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul“.
   „Asociaţia a apărut ca reacţie la agresiunea nesimţită asupra Capitalei din ultimii ani: demolarea a mii de case cu valoare de patrimoniu, construcţia a mii de imobile nepotrivite în zone protejate, dispariţia a mai mult de jumătate din spaţiile verzi“.

   Unul din marile merite ale asociaţiei este că a reuşit să mute atenţia opiniei publice de la subiecte superficiale precum asfaltări şi borduri la probleme reale precum dezvoltarea urbană haotică, traficul sau lipsa spaţiilor verzi.

   Mai multe detalii pe

   http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-_Nicusor_Dan-salvatorul_Bucurestiului_0_183581666.html

   Si acum opinia mea:

   Dupa Funeriu, Paleologu, Baconschi si or mai fi cativa printre care Basescu ete o persoana care a realizat deja ceva in viata, nu este adica un neica nimeni dintre ratatii salvati de ratare prin politica murdara damboviteana sau din categoria “imbogatitilor de razboi” adusi in fata de apele tulburi si murdare post decembriste.
   Probabil ca face parte din cei care tineri fiind sau inca fiind, avand spirit civic si dorinta de bine obstesc incep sa se implice in viata cetatii.

   Trist este ca si oprescu in plan profesional se pare ca nu este un neica nimeni dar este o creatie a ipocriziei ticaloase comuniste si asta se vede.

   important este ca la lansarea lui s-a deranjat si Palrologu care-l stie cred, din perioada de ministru la cultura.

   Dan spune ca nu este si nici nu doreste sa se afilieze politic ceea ce este aproape normal in situatia politica de la noi.
   Asta nu inseamna ca nu poate fi sprijinit de un partid.
   La noi nu se intelege ca un partid este mai mult decat un clan csre-si reproduce si propulseazadoar proprii membri ci ca este oun organism care si-a ales lupta pentru binele public drept motto general si poate deci sa descopere si sa lanseze oameni de valoare si cinstiti de oriunde ar veni ei .
   In SUA partidele sunt astfel si nu ceva de mase care sa imparta efectiv natiunea in bucati.
   De acea si electoratul basculeaza in functie de oferta politica dintro parte in alta. Infine sunt multe de spus dar nici eu nu sunt decat un analist plitic voluntar asa ca este destul… 🙂

   Oricum de urmarit acest Nicusor Dan.

 116. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Un elev la ora de limba română se chinuia să citească ceva din manual.
  Profesorul:
  – Citeşte odată! Crezi că eşti singuru’ chior din şcoală?
  Elevul:
  – Nu, mai este unul la catedră!

  • Silvia, imi alatur si eu gandul plin de regret pentru Andrei….. Mereu atenta…..
   Cu drag si numai bine!

 117. Cugetare de dimineaţă 🙄

  Noi, românii, suntem paradoxali – poate cea mai mare calitate a noastră – si de aceea, cred ca unici in lume…

 118. Ce linişte nefirească! 😮
  Da’ trebuie să apară un articol nou, cred că acum se scrie – e şi timpul şi momentul – şi vin băieţii cu comentariile…

  • Şăzi molcom că-s p-aci!
   🙂 🙂 🙂
   Am io un muşteriu pe care stau cu ochii ca pe butelie!
   🙂 🙂 🙂
   Cum îl prind cu nădragii-n vine cum ţac-pac îl fak!
   🙂 🙂 🙂

 119. ***diaconu Eusebiu – Bună mseara, amice? Ce faci în rest, când nu stai cu ochii ştiu eu pe cine…
  Uite nişte cuvinte frumoase: Are ceva femeia asta. Ori o urasti, ori o iubeşti. Îţi plac, ce zici? 😮

  • Duc războaie grele cu ciupercile lăberale şi ghebele pesedoiste.
   Nu ca voi care staţi aici şi aplaudaţi în funcţie de enteres!
   😀 😀 😀
   La femei nu mă bag Arginţico că nu mă pricep!
   Eu mă pricep doar la capre!
   😀 😀 😀

  • ***diaconu Eusebiu – uite, popo, încă o imagine, de fapt, o metaforă, superbă, după părerea mea: … nu voi uita niciodată cum stătea drept pe un scaun în mijlocul biroului imens, îmbrăţişându-se. Era imaginea perfectă a izolării…
   Superb, popo, şi e vorba tot despre o femeie…

  • Bre Arginţico tu chiar nu pricepi că io nu mă pricepi la fomei?
   EU MĂ PRICEP DOAR LA CAPRE!
   …cum prind vreo capră izolată cu capul în boscheţi, ţac pac şi-am plecat.
   🙂 🙂 🙂

   PS Eu înţeleg unde baţi matale dar nu vezi că eu sunt mic nu ştiu nimic?
   🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – Ba ştii tu foarte multe şi n-o mai fă pe simandicosul că tu nu poţi să rămâi borţos precum stareţa… 😆
   Da’ ce-ai spune tu despre o femeie care, dimineaţa mergea la birou şi după amiaza îşi punea eticheta de “golan(că)” şi mergea în PU să-i susţină pe demonstranţi?…

  • Aş scoate imediat cheile din buzunar şi zornăindu-le aş începe să scandez:
   AM FOST NIŞTE PROOOOŞTI, AM FOST NIŞTE PROOOOŞTI!
   😉

 120. ***diaconu Eusebiu – duminică, la Bucureşti, a avut loc târgul de carte Gaudeamus iar seara am aflat că un tânăr şi-a lansat volumul de proză, “Fanaticii” – zece poveşti de viaţă despre zece contemporani de ai noştri, oameni reali, pe care-i ştim, mai ales, de pe tv-uri. Toţi aceşti zece oameni treiesc şi ard pentru o idee.
  Sublim, nu-i aşa?

  Tot duminică seara am aflat că această carte poate fi comandată pe internet şi mi-am spus că merită pentru că vreau să văd cum scriu tinerii noştri. Astăzi am primit cartea. Un stil simplu, direct, fără zorzoane şi fasoane, ai impresia că povestitorul e-n preajma ta şi toarnă…

  Ce ţi-am spus mai sus se referă la doamna Monica Macovei şi nu văd eu ce interes să fi avut acest tânăr de 32 de ani să scrie despre ea nişte lucruri, în parte ştiute, cunoscute. Metafora izolării e puţin forţată. A fost preluată de autor de la un jurnalist german, impresionat de această doamnă – deşteaptă, sinceră, directă şi extrem de modestă căreia noi, românii, îi datorăm mult fără să ştim.

  Din 2007, de când PD-iştii şi-au dat demisia din guvernul Aliantei DA, după ce doamna Macovei a fost dată afară de la MJ, de Tăriceanu, am ştiut că e un om deosebit dacă pentru susţinerea ei s-a făcut totuşi, un sacrificiu imens…
  Şi… popo, să ştii că şi doamna Macovei spală vase…
  În fond, e şi ea o nefericită…

  • Dar dacă tot m-ai provocat, apoi bre Arginţico hai să te scarmăn:
   Când eu anunţam această carte (eu anunţ cărţile doar atunci când le am pe birou) matale erai mai tinerică cu câteva zile!
   Iată dovada:
   http://miticulpopescu.blogspot.com/2011/11/vlad-mixich.html
   Pe de altă parte, dacă matale ai impresia că la mine pe birou cărţile poposesc doar ca să le admir coperţile, mătăluţă te înşeli.
   Deci în contextul prezentat mai sus înţelegi mesajul din PS-ul meu?
   Adică ăsta:

   PS Eu înţeleg unde baţi matale dar nu vezi că eu sunt mic nu ştiu nimic?

   ??????????
   .
   Dacă nu înţelegi mesajul hai să ţi-o spun pe şleau:

   Tu şi alţii să veniţi la mine ca să auziţi laude despre Macovei atunci când Macovei nu va mai fi o lupoaică solitară care de câte ori dă nas în nas cu haita de lupi face pas în spate, bagă coada-ntre picioare şi intră în bârlogul ei!
   Atunci când Macovei va deveni cu adevărat incisivă, va avea verb şi nu va mai face pas în spate în faţa haitei de lupi, să veniţi să auziţi din gura mea laude la adresa ei!
   Până atunci însă, permanent voi arunca cu lături după ea în sistemul copy-paste!

   Ştii de ce fac acest lucru?
   Deoarece o dată am crezut în ea şi ea m-a înşelat!
   PUNCT!
   PS Pe de altă parte eu sunt un cretin care nici nu uit şi nici nu iert!
   Nu ot să uit şi să iert că ciobanul ăla de Tapalagă l-a atacat şi pe marinar şi pe Udrea în nenumărate rânduri!
   PUNCT!

  • Şi încă ceva mai spun!
   Câţiva din virtualul ăsta afirmă că mă cunosc!
   ÎŢI GARANTEZ ARGINŢICO CĂ NU MĂ “CUNOAŞTE” NIMENI!
   Şi dacă nu mă “cunoaşte” nimeni,
   NIMENI NU ARE DE UNDE ŞTI CARE ESTE ADEVĂRATA MEA PĂRERE DESPPRE ACEASTĂ BLEAGĂ!
   PUNCT!

  • ***diaconu Eusebiu – tu spui că ai cartea pe birou… Da?
   E posibil, dacă ai citit-o, să nu recunoşti nici o replică? Nu se poate… 😮

  • Arginţico, te întreb ceva:
   TU POŢI CITI PRINTRE RÂNDURI?
   Sau trebuie să postez şi poză?
   Ce se înţelege din asta:
   ————————–
   Dar dacă tot m-ai provocat, apoi bre Arginţico hai să te scarmăn:
   Când eu anunţam această carte (eu anunţ cărţile doar atunci când le am pe birou) matale erai mai tinerică cu câteva zile!
   Iată dovada:
   http://miticulpopescu.blogspot.com/2011/11/vlad-mixich.html
   Pe de altă parte, dacă matale ai impresia că la mine pe birou cărţile poposesc doar ca să le admir coperţile, mătăluţă te înşeli.
   Deci în contextul prezentat mai sus înţelegi mesajul din PS-ul meu?
   Adică ăsta:

   PS Eu înţeleg unde baţi matale dar nu vezi că eu sunt mic nu ştiu nimic?

   ??????????
   .
   Dacă nu înţelegi mesajul hai să ţi-o spun pe şleau:

   Tu şi alţii să veniţi la mine ca să auziţi laude despre Macovei atunci când Macovei nu va mai fi o lupoaică solitară care de câte ori dă nas în nas cu haita de lupi face pas în spate, bagă coada-ntre picioare şi intră în bârlogul ei!
   Atunci când Macovei va deveni cu adevărat incisivă, va avea verb şi nu va mai face pas în spate în faţa haitei de lupi, să veniţi să auziţi din gura mea laude la adresa ei!
   Până atunci însă, permanent voi arunca cu lături după ea în sistemul copy-paste!

   Ştii de ce fac acest lucru?
   Deoarece o dată am crezut în ea şi ea m-a înşelat!
   PUNCT!
   PS Pe de altă parte eu sunt un cretin care nici nu uit şi nici nu iert!
   Nu ot să uit şi să iert că ciobanul ăla de Tapalagă l-a atacat şi pe marinar şi pe Udrea în nenumărate rânduri!
   PUNCT!
   ………………………
   Că am citit-o sau nu?
   🙂 🙂 🙂

 121. LA MULTI ANI ROMANI!

  FIE CA STRUCTURA NOASTRA SECULARA SA DAINUIE SI SA NE INMIRESMEZE VIATA ,FIE CA ACEST MINUNAT POPOR SA RAMANA LA FEL DE SIMPATIC,INDEMANATIC,ISTET SI INVENTIV,FRUMOS,MODEST DAR SI MANDRU,ORGOLIOS DAR SI IMPLACABIL.

  LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR DE PE MAPAMOND!

  • La multi ani, tuturor romanilor,
   La multi ani, Romania !

 122. Elena Udrea – pe facebook

  La mulţi ani, România! La mulţi ani tuturor românilor!
  Vă îndemn să sărbătorim împreună Ziua Naţională. Măcar astăzi, fiecare să spună: “Sunt mândru că sunt român!”

 123. Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
  Braţele nervoase, arma de tărie,
  La trecutu-ţi mare, mare viitor!
  Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
  Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Vis de răzbunare negru ca mormântul
  Spada ta de sânge duşman fumegând,
  Şi deasupra idrei fluture cu vântul
  Visul tău de glorii falnic triumfând,
  Spună lumii large steaguri tricoloare,
  Spună ce-i poporul mare, românesc,
  Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Îngerul iubirii, îngerul de pace,
  Pe altarul Vestei tainic surâzând,
  Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
  Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
  El pe sânu-ţi vergin încă să coboare,
  Guste fericirea raiului ceresc,
  Tu îl strânge-n braţe, tu îi fă altare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Tânără mireasă, mamă cu amor!
  Fiii tăi trăiască numai în frăţie
  Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
  Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tărie, suflet românesc,
  Vis de vitejie, fală şi mândrie,
  Dulce Românie, asta ţï-o doresc

  MIHAI EMINESCU

  • Daca scriai adevaratul nume al poetului…..EMINOVICI, poate credeam….

  • Versuri

   Doamne, nu uita de noi
   Suntem saraci, plini de nevoi
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   Doamne, nu uita de noi
   Suntem saraci, plini de nevoi
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   Suntem saraci si plini de-amar
   Plansu’ nostru-i in zadar
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   Suntem saraci si plini de-amar
   Plansu’ nostru-i in zadar
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   Saraca tara bogata
   Mult ai trait suparata
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   Saraca tara bogata
   Mult ai trait suparata
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   Transilvania mea sfanta
   De mult ai fost tu ravnita
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   De-aia nost Ardealu-i sfant
   Cat om mai fi pe pamant
   Doamne, ocroteste-i pe romani

   De-aia nost Ardealu-i sfant
   Cat om mai fi pe pamant
   Doamne, ocroteste-i pe romanï

   Versuri de la: http://www.versuri.ro/

 124. ! Decembrie – ziua nationala a Romaniei trebuie sa constituie prilej de bucurie si, totodata, prilej de reflexie asupra noastra insine. Cu bucuria am rezolvat-o cu un paharel de tuica buna la masa de dimineata. Mai greu este cu reflexia. Totusi voi incerca. Avem un imn nascut in valtoarea anului revolutionar 1848 si reprezinta ingemanarea unei poezii inspirate – Un rasunet a lui Andrei Muresanu, cu o muzica, la fel de inspirata, a lui Anton Pan, care de fapt reprezinta o tema muzicala a unui cantec religios – “Din sanul maicii mele”. Asadar Imnul nostru National este deosebit de generos cu noi, contemporanii. Stau si ma intreb, de ce oare nu suntem in stare sa ne trezim cu adevarat, asa cum ne cere Imnul? Adesea, in momentele de rascruce din istoria noastra nationala, cuvintele si muzica acestui imn ne-au fost calauza si imbold in actiune. Ce blestem face oare ca atat imboldul cat si actiunea sa nu dureze. Prea ne dezumflam repede si cadem la loc in starea de letargie nationala si adesea a fost nevoie de “o sula in coaste” din exterior pentru a ne aminti cuvintele Imnului nostru. Doar sub efectul acestei “sule”, cel mai adesea de sorginte externa, am catacdisit sa parasim dulcele “somn” si sa luam taurul de coarne. Da l-am luat de cateva ori, dar cu ce urmari si mai ales cat a tinut avantul de “toreador”? Mult prea putin, ne-am dezumflat repede si adesea, pe acest fundal s-au gasit altii de prin vecinatatea, mai mult sau mai putin apropiata, sa ne indice sau chiar sa ne impuna directia in care trebuie sa mearga tara. Oare s-au terminat resursele de inteligenta ale neamului nostru? Am indicii serioase ca nu, dar cel mai adesea elita neamului nostru a ales nu sa fie “un om al cetatii”, ci traiul linistit asigurat de confortul propriului barlog – masa de scris, bineinteles ca si de bunavointa indoielnica a stapanilor mediocri. Asa se face ca aceasta tara, in loc sa fie condusa de cele mai luminate minti, cel mai adesea a fost si este condusa de catre oameni lipsiti de inteligenta (pardon au doar inteligenta/instinctul animalului de prada), iar acestia ajung in cele mai inalte functii ale statului datorita retragerii deliberate a elitelor precum si a lacomiei si harniciei paturii celei mai neinstruite si mai denaturate dintre concetatenii nostri, care harnicie si lacomie este stimulata la randul ei tocmai de catre hulpavii nostri guvernanti, indiferent pe ce treapta a puterii s-ar afla acestia. Asadar o concluzie: Romania nu este condusa de catre cei mai inteligenti oameni ci de catre “smecheri” care sunt propulsati acolo de catre cei carora odata li se spunea peiorativ “prostime”, cu deosebirea ca astazi cuvantul prostime trebuie scris fara ghilimele. In ciuda evidentelor potrivnice, eu raman totusi optimist si ma duc undeva unde sa mai pot asculta inca o data acordurile Imnului meu – DESTEAPTA-TE ROMANE.

 125. Buna ziua Eusebiu. Observ ca dupa o lunga disparitie ai reaparut ca un arhanghel cu sabia reascutita si ai acelasi obiectiv – jos M.M. Iarta-ma ca nu pot sa iti doresc succes. P.S. Sa zicem ca turnul meu ar fi dintr-un beton netencuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *