România va trece mai uşor peste un posibil al doilea val al crizei economice

Situaţia economică internaţională se complică din ce în ce mai mult, iar Europa pare să fie epicentrul unui posibil nou episod al crizei economice. Toţi ochii sunt aţintiţi pe liderii politici europeni, dorind să vadă în ce măsură aceştia sunt capabili să ia măsurile de corecţie bugetară astfel încât criza datoriilor suverane să nu se transforme într-o recesiune globală. Economiştii şi companiile le cer politicienilor să se sacrifice, chiar impunând măsuri nefavorabile, pentru a salva economia.

Pentru prima dată de la intrarea în Uniunea Europeană, România este dată drept exemplu pozitiv pentru ţări pe care până acum le priveam ca fiind mult înaintea noastră. Adevărul este că Guvernul Boc este probabil unul dintre cele mai curajoase executive de la nivel european. În timp ce politicienii din alte ţări (grecii, portughezii, spaniolii, italienii sau chiar englezii) au dat din colţ în colţ şi nu au luat măsurile de corecţie bugetară necesare, Guvernul român a luat măsuri nepopulare, dar a rezolvat în cea mai mare parte problema bugetară. Nu ştiu câte ţări din UE vor reuşi să atingă anul acesta ţintele de deficit bugetar stabilite sau să coboare în 2012 sub 3%.

Confirmarea progreselor făcute în ultimii doi ani, cu costuri sociale, dar şi politice semnificative, a venit ieri chiar din gura Preşedintelui Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek: „România va fi mai bine pregătită decât celelalte state membre, de ce? Pentru că voi veniţi după reforme grele. Există o probabilitate destul de mare ca multe alte state membre, în curând, să fie forţate să treacă prin reforme similare, doar peste câteva luni sau un an, mai târziu. Deci veţi fi într-o poziţie avantajoasă”.

Ne aflăm într-un moment în care la nivel global încrederea în politicieni se prăbuşeşte. În cea mai mare parte pentru că aceştia au vândut cetăţenilor iluzia unui trai îmbelşugat, fără probleme, dar pe datorie. Ei bine, epoca politicienilor populişti a început să apună. Nu mai merge cu pomeni electorale, nu mai merge cu creşteri de salarii şi pensii (practici întâlnite nu numai în România), nu mai merge cu costuri nejustificate pentru sănătate (a se vedea situaţia din Marea Britanie sau SUA). Toate acestea trebuie să înceteze. Statul asistenţial dispare. Peste tot problema care se pune este aceeaşi: trebuie să creăm locuri de muncă.

Iată de ce România este ţara din Uniunea Europeană care a alocat cele mai multe fonduri (proporţional cu bugetul votat) anul acesta pentru investiţii în infrastructură. În 2011 au fost alocate 36,1 miliarde de lei investiţiilor (6,6% din PIB şi 17,5% din buget). Cifrele pe care le propunem pentru 2012 sunt şi mai bune: 43,1 miliarde de lei pentru investiţii (19,8% din cheltuielile bugetului general consolidat şi 7,3% din PIB).

Mai este mai bine de un an până la alegeri. Cred şi sper că până la momentul respectiv românii vor reuşi să se convingă de progresele făcute de Guvern, să vadă că altă cale nu a existat. Am făcut ceea ce trebuia făcut. Există o singură cale de a ieşi din criză: austeritate la programe sociale şi crearea de noi locuri de muncă. E lecţia crizei pe care acum o învaţă şi occidentalii.

 

205 thoughts on “România va trece mai uşor peste un posibil al doilea val al crizei economice

 1. @
  Elena UDREA

  AVANTAJUL ROMANIE este ca totul trebuie REFACUT !!!

  Perspectiva este sumbra dar nu pentru ROMANIA !!!

  Revin cu mesajul,

  MOBILITATEA DURABILA poate crea in ROMANIA in urmatoarele 12 luni 50’000 – 70’000 locuri rentabile (nu functionari) de munca si revenituri la bugetele locale de 80’000’000 Euro pe an.

  MDR a Doamnei UDREA impreuna cu municipalitatile sunt in masura a declansa acest program.

  SUCCES !!!

  BIEN CORDIALEMENT

  • Domnule STEFAN
   Romania, nu este Elvetia. Daca cetatenii constienti de necesitatea reformei nu vor forma o masa critica, iar politicenii nu vor renunta la principiul prioritatii interesului personal sau de casta, atunci efectele crizei vor devasta, cu siguranta, si tara noastra….de bastina.

 2. Celor care nu inteleg ca definitia unei dezbateri este o intersectie a punctelor de vedere diferite (uneori de semn contrar) si nu o insiruire terna si insipida de monologuri monocromatice, le contrapun o viziune a unui economist reputat, diferita de conceptia clasica exasperanta a liberalismului pur ca doar…electrosocul perpetuu al stimularii consumului si legitatile..subiective ale economiei implacabile de piata rezolva , de la sine, problemele lumii :
  CITEZ:
  ,,Economistul Nouriel Roubini, poreclit Dr. Doom, din cauza previziunilor apocaliptice pe care le face, a lansat, recent, o noua ipoteza: capitalismul se autodistruge si a confirmat, cel putin partial, una dintre afirmatiile lui Karl Marx, care declara ca, la un moment dat, sistemul capitalist poate face implozie.
  In opinia lui Marx, capitalismul creaza doua clase majore: cea burgheaza, superioara si clasa proletariatului. De asemenea, Marx aprecia ca membrii clasei din urma se vor rascula impotriva primilor, nemultumiti de faptul ca trebuie sa isi vanda forta de munca pentru a putea trai.
  Cu alte cuvinte, muncesc pentru un salariu fix si nu pentru a putea primi o parte din profitul total obtinut.”
  COMENTEZ : Este posibil ca reactia domnului Roubini sa fie generata de neputinta si exasperare, la constatarea ca aproape toate remediile incercate, nu numai ca nu au dus la depasirea crizei, ci, chiar tind sa o agraveze.
  Dupa parerea mea, atata timp cat repartitia resurselor se face dupa principiul BUlGARELUI DE ZAPADA, prin intermediul FETISIZARII CONCEPTULUI DE EXTINDERE SI MAXIMIZARE A PROFITULUI, in conditiile in care NEVOILE REALE ale individului raman PE FOND constante, nu cred ca se va iesi prea curand din acest impas major.
  Se impune, cred, o noua filozofie a dezvoltarii, o noua grila valorica de prioritati si o rapida si masiva trecere la sursele de energie neconventionale.
  Pentru Romania, calea austeritatii pare a fi cea corecta, impartasita, de altfel, de tot mai multe tari europene, dublata de alocare masiva de resurse catre investitii cu impact economic major. Una dintre caile principale de asigurare a stabilitatii, cel putin pe termen mediu, este mineritul aurifer. Paradoxal (aparent), este singura cale ce permite finantarea si implementarea proiectelor de ecologizare si de conservare a patrimoniului istoric din zonele adiacente.

  • @ZeV…Citez : ‘’ FETISIZARII CONCEPTULUI DE EXTINDERE SI MAXIMIZARE A PROFITULUI, in conditiile in care NEVOILE REALE ale individului raman PE FOND constante, nu cred ca se va iesi prea curand din acest impas major.’’ Consider ca, maximizarea profitului nu rezolva problematica lumii contemporane. Individul isi vinde forta de munca, dar doreste ca acesta sa fie CORESPUNZATOR platit, nu pe un salariu fix. Necestatile(Constante? Nu cred) lui nu pot fi exagerate atat cat, acesta este platit corespunzator daca, a CONTRIBUIT la maximizarea profitului(recunoasterea efortului). Cum a ajuns Bill Gates multimiliardar? Nu a acordat asistenta personalului si colaboratorilor sai? Aici cred ca este problema, patronul capitalist isi aroga doar produsul final, nu si contributia. Statul la randul lui, intervine si regleaza luand si acesta din profit, se comporta ca un stapan desi, doar a reglat fenomenele economice. De unde acest concept de STAT ASISTENTIAL? Statul are 2 directive, reglarea fenomenelor si investitii proprii in: sanatate, invatamant, ramuri economice unde se manifesta deficit. Iata si….asistenta.

  • @ZeV,

   In mod exceptional, pentru tine: aceasta filozofie este la mine in buzunar de 25-30 de ani si se numeste “A treia cale by me”.
   Cand o sa vrea muschii mei, daca pana atunci nu se gaseste unul suficient de doxat s-o gaseasca si el singurel atunci o s-o public. Poate pe blogul asta sau poate la Andreea. Dar e o chestie de axiome si ca oriunde acestea nu se demonstreaza ci se accepta sau nu.
   Asadar ori inapoi spre maimutoi si spre autodistrugere, ori inainte spre regnul uman (nu spun supraOM, ca nu-mi place , IIsus a fost “fiul omului”)

  • Statul asistential este acel stat care acorda contributie/sprijin financiar unor largi categorii de cetateni peste limita de productivitate a acelui stat, care cheltuie mai mult decat incaseaza din taxe si impozite.

 3. @Diaconul Eusebiu
  Nu ma intereseaza daca MM ramane sau nu in barca. Personal, as prefera, daca tot facusi vorbire de reunire si unitate, ca fiecare sa-si gaseasca locul si rolul potrivit. PDL nu-si permite sa se dispenseze de nimeni, dar, pentru o asezare corecta si disciplinata in grila, tot are nevoie de un Sef Adevarat.
  Pe de alta parte, repudiez atat tolerarea erorii de incompetenta si/sau reavointa, dar, in egala masura, excesul de critica supradimensionata, de multe ori, bazat pe resentimente si avand ca efect atribuirea unor intentii fictive persoanelor-tinte, sau, bazat pe asazise ,,origini nesanatoase” neconfirmate, intotdeauna, de fapte semnificative .
  Cred in egalitatea de sanse si in judecata bazata pe fapte si realitati indubitabile.
  Vremea dosarelor de cadre, de tip zapoist, a trecut, este timpul analizei lucide si echilibrate , recte, ierarhizarii raportate cu strictețe la valoarea intrinseca a persoanei si la gradul de sincronicitate dintre vorba si fapta cu impact pozitiv.
  Trebuie sa incetam a mai da sentinte publice in stil stalinist, imaginandu-ne, cu imensa naivitate, ca sustinem fundamentele democratiei. Punct.

  • …nu se poate dispensa de nimeni, cu exceptia celor condamnati penal, definitiv si irevocabil.

  • Afară cu Monica Macovei – Gerghescu!
   😉
   Beiiii Zev, se pare că tu şi încă câţiva nu înţelegeţi cel mai simplu lucru:
   DACĂ PDL RĂMÂNE CU CRISTIAN PREDA ŞI CU MONICA MACOVEI – GHERGHESCU EU NU VOTEZ PDL ŞI ARUNC ŞI CU OUĂ CLOCITE-N EI PE UNDE-I PRIND DEOARECE ESCROCII ĂŞTIA DOI MI-AU ÎNŞELAT ÎNCREDEREA!
   NICI EU ŞI NICI TOŢI CEILALŢI CA MINE NU-I VOR VOTA!
   ŞTII CÂTE MII SUNTEM?
   Ghergheasca şi cu Preda să se ducă să-şi facă partid!
   Să umble din uşă-n uşă, să lipească afişe…etc!
   Să înceapă de jos ca să ajungă în turn!
   Nu fâl-fâl precum cioara şi corbul fix în vârful turnului:
   Crau-crau Blaga fură,
   Crau-crau Berceanu fură,
   Crau-crau Videanu nu-i bun,
   Crau-crau nici Udrea nu-i bună!
   (Ba nu! La udrea este crau-crau-crau de trei ori, că mai intervine şi invidia feminină!)
   Crau-crau ăla nu-i bun,
   Crau-crau nici ăla nu-i bun,
   şi iaca acum am ajuns la ceea ce spuneam eu după alegerile din partid:
   Crau-crau nici marinarul nu mai este bun că nu vrem noi Roşia Montana!
   Iaca-aşa că noi suntem cioara şi cu corbul ‘telectualii din turn ai bardidului!
   Măcar dac-ar fi ciori din alea originale!
   Dar sunt ciori roşii!

   Şi mai bagă una la capul ăla care văd că se roteşte în toate direcţiile şi se apleacă precum salcia după toate vânturile trase de Macovei – Gherghescu şi Cristian Preda, deoarece giroscopul ţi-a luat-o razna:

   Eu sau ceilalţi avem voie să “crau-crau” toată ziua că nu suntem membrii de bardid! Suntem alegători!
   Dar ei, cioara şi cu corbu, să facă ciocu’ mic!
   Că nu i-a obligat nimeni să intre în PDL şi le-a plăcut când au pus botu’ la caşcaval!
   În jur de7.600 brutu, başca mărirea din martie 1.500, başca diurna pe zi 300, başca 149 coşniţa pe zi, başca 4000, başca 16-17.000 cheltuieli cu staff-ul! EUROIIIIII! Trai nineacă!
   🙂

  • Auzi beiiii şi mai ia una din fundul grădinii:
   Până suceşti tu cu gargarismele lu Macovei-Gherghescu şi Preda 2-3 ‘telectuali să voteze cu PDL (observi că am spus ‘telectuali, că intelectualii nici nu se uită la ei) io sucesc 200-300 de pălmaşi de ăşti ne-‘telectuali! 2 ore dacă le parlesc pe limba lor ca să înţeleagă bieţii oameni ce şi cum e treaba cu politica, teleghidaţi se duc să voteze!
   Pricipişi?
   Şi acum te întreb!
   PDL ce vrea?
   2-3 voturi aduse de Macovei-Gherghescu şi Preda sau 200-300 aduse de mine?
   Înmulţeşte 2, 3 voturi cu 2 şi apoi înmulţeşte 200-300 de voturi cu 20-25 de demenţi din ăia răii şi talibanii care de când se ştiu au urlat doar pro-băsescu şi pro-udrea!
   Ia spune monseurule?
   Că numai neamul meu dacă le dau adunarea generală şi mă uit urât o dată la ei zbierând: “Marş la vot!” au pişat chiloţii şi lasă dâră de praf în urma lor!
   Că oi fi io beţiv, fustangiu şi dement, dar şi când mă apuc de explicat că 1+1=2, apoi ştiu să explic!
   🙂
   Asta trebuie să înţeleagă PDL!
   Pricipiţi căposule şi îndărătnicule!
   Una-i gargara şi altu-i votu’!

  • ***diaconu Eusebiu – ce ai, domnule, cu Monica Macovei? Spune-mi şi mie, te rog, lămureşte-mă. Eu am tot respectul pentru această doamnă.

   PS: ştiu că-ţi plac întâmplările haioase. Dacă stai pe aici, prin zonă, în jur de ora 6, când sper să termin articolul de mâine, îţi povestesc una… delicioasă…
   Cu o condiţie: să fii cuminte…

  • Înainte de viitoarele alegeri am să public toate e-mail-urile şi mess-urile din noaptea alegerii lu’ Băsescu! Când o groază de şoareci opăriţii chiţăiau: Vai, ce ne facem a pierdut Base. Ţi-am spus noi?
   Şi io le spuneam: N-a pierdut! Nu are cum!
   Când am văzut mutra talibancei când a venit acasă şi a spus: “am pierdu”t m-a apucat pandaliile! Atât am spus: BASE NU A PIERDUT! NU ARE CUM CĂ POPORUL ĂSTA NU ESTE UN POPOR DE TÂMPIŢI!
   Şi nu a pierdut, şi toţi şoarecii opăriţi hop în frunte: CHIŢ-CHIŢ-CHIŢ! VREM CAŞCAVAL CĂ AM FĂCUT ŞI AM DRES!
   Unde era Preda măh atunci?
   Ia spune?
   În Congo freca pe maimuţa Bongo?
   🙂 🙂 🙂

  • Hai gata că m-aţi enervat cu Monica Macovei a voastră!
   Pa ura şi la gară!
   Beiiii voi chiar atât de repede aţi uitat că doi dintre cei mulţi care au sărit la beregata udrei au fost comuniştii ăştia doi de preda şi macovei?
   Ha! Io n-am uitat!
   Voi nu vedeţi că acuma sar potăile la bregata marinarului?
   Bleahhhhhh, scoateţi băh capetele din traista cu ovăz şi luaţi 2-3 linguriţe de lecitină zilnic! Ajută la memorie!
   Ce am cu Macovei!
   A vorbit foarte urât de România dincolo de graniţe!
   ASTA AM!
   😉 😉 😉

  • ***diaconu Eusebiu – mai domol ca faci infarct.
   Aşa-i în politică, aşa-i în viaţă. Cine-i deştept dă din coate, cine-i prost scrie articole pentru ziare.com , pe te miri ce…

 4. Adevarat! nu mai merge cu mariri desalarii si de pensii! bine ca in sfarsit a aparut sineva (Dv) care doreste sincer sa opreasca sarabanda majorarilor de venituri din ultimii ani.
  cat despre sanatate aveti din nou dreptate.Prea multe cheltuieli.Nimeni nu este vesnic. Toti murim. De ce sa mai cheltuim bani. Adevarat USA are cel mai prost sistem de asigurari de sanatate dinlumea civilizata. cam 50 de milioane de oameni nu au nici o forma de asigurare de boala. de ca sa nu luam exmplu “marelui licurici”
  Am o singura nedumerire : de ce daca invstiti atat de mult in infrastructura,
  nu sunt autostrazi ( desi sunt cele mai scumpe din lume)?
  Inca ceva: de ce austeritatea in Romania este selectiva?

 5. Doamna Udrea , Jerzy Buzek este colegul dumneavoastra din PPE asa ca aprecierea lui la adresa guvernarii PDL este irelevanta asa cum si sotul dumneavoastra are doar opinii pozitive la adresa dumneavoastra. Probabil si Eva Braun ar fi spus despre Hitler ca e un om bun si milos.
  Revenirea crizei ne prinde de fapt cu salariile deja taiate pana la limita suportabilului si din care nu se mai poate taia nimic , cu cele mai mari taxe din Europa care nu se mai pot mari fara a falimenta si companiile care de bine de rau au reusit cumva sa supravietuiasca si cu un ritm de crestere a datoriei ametitor. Unde este pregatirea Romaniei pentru a doua criza?
  Ultimele randuri imi aduc aminte de Ceausescu care si el dadea exemplul beneficiilor societatii socialiste multilateral dezvoltate pe care cu mandrie a construit-o si deplangea societatea capitalista putreda , plina de nedreptati si saracie. Sa nu uitam ca pana si cel mai sarac occidental are un venit de cateva ori mai mare decat romanii pe care Lazaroiu i-a categorisit drept “bogati”

 6. @
  Ministrul Elena UDREA
  ZeV

  ROMANIA este ceva mai mult ca ELVETIA este o tara bogata !!!

  DEZVOLTAREA DURABILA prin segmentul MOBILITATE DURABILA asigura crestere economica si locuri de munca.
  Precizez, nu locuri de munca in administratia publica si centrala (functionari) ci agenti specializati in MOBILITATEA DURABILA.

  Problema este de alta natura mai precis politica !!!
  Este capabila Doamna UDREA sa intervina si sa accepte proiecte publice si privat – publice in acest domeniu al MOBILITATI DURABILE ?

  MOBILITATEA DURABILA asigura ORDINE, DISCIPLINA RESURSE FINANCIARE la bugetele locale.
  DE MENTIONAT CE SPUNEA spunea primarul IASI asemenea proiecte nu aduc si voturi !!!

  Doamna UDREA desigur doreste si voturi, dar pentru un turism durabil, a iesi din criza este nevoie si de disciplina si ordine care se realizeaza prin MOBILITATEA DURABILA.

  Cred ca MOBILITATEA DURABILA poate assigura VOTURI, DISCIPLINA, ORDINE SI UN TURISM DE CALITATE !!!

  Nu stiu daca Doamna Ministru a inteles bine despre aceste locuri de munca, resurse financiare la comunitatile locale, disciplina si ordine ce legatura este.

  Imi cunoaste adresa d’Email, studiul de impact facut la GENEVE acum 30 este valabil pentru ROMANIA de azi.

  Municipalitatea din GENEVE si facultatea de MOBILITATE DURABILA este incantata a prezenta realizarile in acesti ultimi ani.

  Guvernanti din ROMANIA trebuie sa accepte si sa utilizeze experienta altor tari avansate si sa nu incerce a descoperi caldura sau apa calda.

  Bien Cordialement

 7. ***diaconu Eusebiu – hai să-ţi spun ce mi s-a întâmplat ieri ca să te amuzi şi tu.
  M-am dus de-am făcut o radiografie şold şi m-a urcat pe o masă dintr-aia înaltă. Şi cum stăteam eu aşa, de-a lunga, şi aşteptam să-mi facă poza, am dat frâu imaginaţiei şi… m-am văzut moartă, întinsă pe masă. Mi s-a făcut aşa milă de mine că eram gata, gata să plâng după zilele pe care le-aş mai fi avut de trăit, când doamna asistentă mi-a spus să mă ridic.
  M-am ridicat, am pus piciorul pe treapta aia ca să cobor şi pe urmă nu mai ştiu, că m-a trezit o palmă zdravănă primită peste faţă.
  Mă-ntreb şi-acum, de unde atâta putere la fătuca aceea, jumătate cât mine, să mă ducă până la scaun… Biata de ea…

 8. Realitatea pe care o traim este o “realitate mobila” , traim o paradigma a schimbarii, multi recunosc ca ne aflam in tranzitia schimbarii, dar putini reusesc sa ii vada sensul si parametrii socio-economici, majoritatea stau pe marginea drumului asteptand “pomana trecatorului”, dar trecatorii inteligenti sunt cu un pas inaintea celorlalti si vor reusi sa depaseasca perioada, restul vor ajunge in gramada lmetaforica “vae-victis”….

 9. ROMANIA iese ea cumva din criza, trebuie sa vedeti cum iese PDL din criza in care se gaseste, cu un management catrastofal al dlui IOAN OLTEAN,vezi org GALATI, BRAILA ESTE IN CADERE LIBERA,oamenii ne parasesc, org este vraiste, la pensionari sa gasit DUMITRIU sa puna presedinte un COLONEL DE SECURITATE, lucru nemaintalnit decat la PRM ( daca si acolo o mai fi).
  Daca se mai ocupa cineva de pdl sa mai treaca pe la Braila.
  Vizitati blogul,
  cruciadapdl.blogspot.com

  • domnule…sau domnilor 😉
   Bietul Ioan Oltean are un potential exceptional. Motivul pentru care acest individ nu-si poate lua zborul spre inaltimile persuasiunii, este…doua : Monica Macovei si Cristian Preda. Dupa excluderea acestor doi ,,telectuali” (conform definitiei amicului Diaconu Eusebiu, zis si Zăpăcilă, sau ,,Pititul sub pat”), acest pedelist ,,telegenic” si ,,stiutor” la perfectie de limba romană, va ajunge, cu siguranță, șeful statului. 😉 😉
   PS
   …statului degeaba cu …..în mână 🙂

 10. Diacone, ți-ai finalizat setul de e…..ri precoce ? 😉
  Am avut privilegiul de a citi, cele mai amuzante comentarii pe care le-ai postat vreodată. 😉
  Altfel spus, am înțeles că , în vocabularul și mai ales în…simțirea ta, nu există cuvântul/starea (de) ,,imparțialitate”.
  Dacă un moldovean oarecare ,,îndrăznește” să NU arunce cu ouă clocite în cei doi intelectuali, înseamnă, în algoritmul ,,logicii” tale desprinse (parcă) din tenebrele meandroase ale (ne)concretului, că, îi curg balele într-o stare de extaz apoteotic.
  Mă întreb…DACĂ PDL îi exclude pe cei doi (conform statului lui…Diaconu Eusebiu), va câștiga 50%+1 din voturi ? Dacă cineva mi-ar oferi argumente credibile în acest sens, aș spune : Stați oțâră pe tușă, stimată doamnă și stimate domn. 😉
  PS
  Apropo, dacă NICOLE este talibancă, atunci, Osama Bin Laden este mic copil de țâță, față de tine. 🙂 🙂 🙂

  • Zîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîît!
   Lasă că vin ele alegerile!
   🙂 🙂 🙂
   Ţi-am spus că deja am plătit ouăle!

 11. Stimatul meu concitatdin RELU FENECHIU, a cerut excluderea PC din USL.
  Se pare că PN[L] descoperă ,,roata”…recte, că PC este, întradevăr, ,,soluția imorală”.
  Încet încet, se pare că, până și cei mai înverșunați adversari ai băsescului, revelează, fără (bineînțeles) a recunoaște pe față, providențialismul actualului șef al statului. Curios, de ce acum, când, lucrurile sunt evidente, de ani de zile. 😉
  Probabil că useliștii gândesc profund, ceea ce implică timp. Le sugerez să nu se ,,afunde” prea mult, pentru că riscă să nu mai poată ieși la suprafață. 😉

  • ***ZeV – mai devreme a spus şi pe tv-uri de propunerea făcută de Fenechiu, PC-ului. Se pare că ăştia de la PC vor cam mult comparativ cu cât pot oferi şi cu cât sunt de “doriţi” de alegători.

  • Silver
   Pecistilor li s-a dat prea mult nas, de dragul Antenei 3. Daca intinzi o mana varanului felixoid, tinde sa ti-o haleasca pe toata. Acest securist obraznic si periculos pentru democratie trebuie strivit dpdv politic fara menajamente.
   Niciodata acesti paraziti n-au intrat in Parlamentul Romaniei prin forte proprii, ci numai in carca unor partide mari.

  • Iar s-a imbatat popa ca un p…. c cu Chivasul lui si nu mai guiță nimic. Doar grohăie..sforrrr…hmmmm…sforrrr….hmmmm 😉

  • ***ZeV – exact cum a spus domnul presedinte Băsescu în 2004, la formarea guvernului: soluţia imorală. Ăştia sunt, ăştia ne sunt…Şi ei sunt conştienţi că fără o locomotivă care, ori să-i tragă, ori să-i împingă, nu pot face nimic…

  • ..Sa vedem ce va iesi din comasarea alegerilor , din votul uninominal pur si , eventual, din votul electronic.
   Poate tragem si noi, in sfarsit, niste carti valoroase….ca de popa prostu’ m-am cam saturat.
   PS
   Aoleu, acum mi-am dat seama…sper sa nu sara cineva ca ars. Sincer, nu m-am gandit la el. 😉 😉

  • ***ZeV – eu tind să cred că, la adăpost şi în tăcere, există nişte oameni care lucrează. 😮

  • ..La un moment dat, trebuie sa-i auzim si noi. Nu de alta, dar riscam sa dobandim sindromul ,,cetateanului turmentat”: ,,Eu cu cine votez ? ” 😉 😉

  • Azi n-am băut Chivas!
   Am băut roşu şi sec!
   Că am avut program de loveală!
   Hihihi

 12. Pentru un amic leberal care ne vorbeste, pe blogul lui CPreda, despre teoria relativitatii, fotoni si neutrini, am postat urmatoarele :
  @antim
  Ce ti-am spus, nu demult ? Un flux dens de fotoni a interferat cutia craniana a domniei tale si a generat, conform principiului actiunii si reactiunii, un alt flux de particule necunoscute pe care numai Dumnezeu le intelege…ASTA se intampla atunci cand nu porti palarie.
  Apropo, neutrinii si fotonii au viteze comparabile, perfect compatibile cu lumea fizicii in vigoare. Poate ai vrut sa ne vorbesti de tahioni.
  Dar, nu exclud posibilitatea ca tahionul sa fie marca inregistrata a PN[L] , adică a leilor cu pene, cu a cărui viteză veți dispărea de pe scena de prim rang a politichiei dambovitene. Veti ramane si fara masa si fara…sarcină. 😉

  • Uneori, atunci cand ,,liberalii” aciuati pe-acolo isi fac de cap. Cum îi văd că bat câmpii, cum dau iama în ei. 😉
   Si mai e ceva…domnul profesor CPreda, posteaza, uneori, comentarii interesante, chiar daca Eusebiu este de cu totul alta parere. 😉

  • “Dom’ profesor” Preda nu are cum să posteze comentarii interesante!
   Nu-i permite limba de lemn şi mintea îmbâcsită de comunist ratat!
   “Dom’ profesor” Preda postează doar gargarisme, poate valoroase din punct de vedere teoretic, sau poate nu, darîn mod clar fără absolut nicio noimă în viaţa cea de toate zilele!
   🙂 🙂 🙂

 13. Gata…noapte buna, Silver.
  Ma duc sa ascult putintica muzica New Age pentru un nani nani cat mai linistit. E greu, dar incerc. 😉

 14. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Mama vorbeşte cu Bulă:
  – Fiule, ţi-am cumpărat manualele pentru şcoală, au fost scumpe, aşa că… ai grijă de ele!
  – Bine mama, nici nu mă ating de ele!

 15. Buna dimineata
  Theodor Paleologul spune :
  ,, Cred ca respectul fata de monarhie si fata de regele Mihai e o chestiune de igiena. Domnule, vrei sa te speli pe dinti? Vrei sa faci baie? Vrem sa fim niste impuțiți, asta e.
  Ioan Oltean (zis si ,,telegenicul”), raspunde (indirect):
  ,,”Mi se pare exagerat. Dacă mâine vine regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?”.
  COMENTEZ :
  Cum e, domnule Eusebiu, cu unitatea ? A…unitate in diversitate…inteleg.
  Am fost la Costinesti, pe langa tarabele cu shaorme, mititei, porumb fiert, pizza, vata pe băț, etc. Moaaaamă ce diversitate in unitate.. ;))))

  • ***ZeV – mare panaramă şi cu bâlbâitu’ care nu mai e rege din ’47…
   El a renunţat la ţară şi popor… Dacă era român şi iubea poporul, murea de gât cu românii şi nu pleca…

  • ***ZeV – domnul Oltean e un sufletist. Iubeşte partidul, îşi respectă colegii. Sigur, omul are nişte limite, ca fiecare dintre noi. Mie mi-e drag, să ştii.

  • Silver
   Ioan Oltean este un ins simpatic, dar poarta o povara politica pe umeri mult prea mare pentru potența sa. Iar fața…barem dacă ar vorbi doar prin gesturi. 🙂
   Ca de altfel si domnul Paleologu. Noroc că pipa îl face (aparent) mai serios. 😉

  • ZeV rămâne cum am stabilit:
   Boicot total dacă Monica Macovei şi Cristian Preda nu sunt daţi afară din partid.
   Ouă clocite aruncate în capul lor!
   🙂 🙂 🙂

   Cineva din PDL m-a întrebat acum vreo două săptămâni:
   – Te ştiu dus cu pluta, chiar ai de gând să faci asta?
   Am răspuns răspicat:
   – DA!

   🙂 🙂 🙂

 16. Şezătoare la Realitatea tv, în trei acte şi trei invitaţi

  Evenimentul e consemnat aici, in caietul meu de notiţe şi a avut loc pe 9 sept, a doua zi după ce Elena Udrea a fost desemnată cetăţean de onoare a municipiului Târgovişte.

  Nu ştiu cum am ieşit din cameră şi-am lăsat tv-ul deschis. La întoarcere, ochii mi-au picat pe emisiunea în plină desfăşurare.
  Să vedem…

  • Actul I Opoziţia o vrea pe Udrea

   Vorbea Mădălin Voicu. Omul când vrea poate fi şi simpatic şi-am dat mai tare să şi aud ce spune. Păi, spunea de… Udrea că Udrea, Boc, Băsescu, PDL sunt principalele subiecte pe Realitatea. Şi spunea că Udrea e o femeie puternică, ambiţioasă, muncitoare, carismatică şi face treabă. Şi mai spunea că PSD-ul şi-ar dori-o în partid dar numai dacă se leapădă de… Băsescu…

   Nu mai ştiu, Mădălin Voicu mai este membru PSD?

  • Madalin Voicu este un țigan spilcuit si destept, chiar dacă…afemeiat. In rest, mi-e simpatic. 😉

  • Actul II Claudiu Săftoiu explodează…

   Vânăt de furie şi negru-n ceru’ gurii, imediat după Voicu, se repede la vorbă Săftoiu. Subiectul – tot Udrea, obsesia lui. Mda, şi zice omu’ că Udrea e prea tânără pentru funcţia pe care o are, că a “urcat” prea repede, că nu e normal… Şi a ţinut-o aşa câteva minute că n-ar trebui ca Udrea să fie acolo unde e…

   Dacă eu aş fi fost moderator, l-aş fi întrebat ce propune? Să-i punem pe tineri la conservat, să aşteptăm să facă 50 de ani, să se acrească, să se plictisească şi să se plafoneze? Dacă nu se afirmă în plină tinereţe, când entuziasmul şi puterea de muncă şi dăruire sunt la apogeu, atunci când?…

  • Actul III Cine n-are un bătrân să şi-l cumpere…

   Subiectul? Aţi ghicit… Nu e Udrea ci Igaş, tot ministru, tot PDL-ist, tot în focuri. Obsedant a fost mediatizat un dezacord făcut de ministru şi Paula Iacob invitată să comenteze. Doamna a refuzat să comenteze, spunând că nu e de interes public o greseală gramaticală care pentru majoritatea românilor a trecut neobservată.
   Şi Paula Iacob a făcut o propunere: “Să promovăm valorile!” Şi a pus o întrebare, desigur retorică: “De ce nu sunt promovate valorile?”

  • Concluzie

   Moderatoarea, Cristina Şincai, spumega, pur şi simplu nu i s-a permis de către invitai să intervină şi să ducă discuţia unde voia…
   Bine măcar că n-a facut infarct…

  • Daca USL o va vrea pe Udrea, atunci trebuie sa renunte la Săftoaica și Olguța Vasilescu. Altfel, putem asista la un stol zburător de ochi scoși, pantofi și smocuri de păr, în toate direcțiile. 🙂 🙂 🙂

  • Revin cu o completare la Actul III

   Tot Paula Iacob a spus că ar fi bine să ne ocupăm de lucrurile mult mai grave care se intampla, apropo de guvern, politicieni, autorităţi si mai puţin sau deloc de greşelile lor de ortografie.

  • ***ZeV – Udrea stă foarte bine acolo unde e şi PDL va mai fi la guvernare încă mult de acum încolo.
   PSD nu poate renunţa la Olguţa cum nu va renunţa nici la Aura Vasile, un fel de Vanghelie feminin, pus să facă treburile murdare ale partidului.
   Dacă cineva vrea să ştie cum arată PSD, s-o privească pe Olguţa în acţiune.

  • Bineinteles ca asa stau lucrurile, Silver, dar, din cand in cand, trebuie sa mai si glumim fara preluare de poante de la altii, pentru a nu plictisi auditoriul. 😉

  • ***ZeV – am înţeles că e glumă dar trebuia să dau replica, altfel mă sufocam. Trebuia să mă agăţ de ceva să spun ce am pe suflet… 😮

  • Dintre colegi, e cineva din Buzău?

   De ceva timp, Benone Sinulescu se luptă ca lunar să primească 5000 de lei de la primar pentru că ceasul oraşului bate ora exactă pe melodia populară “Cât e Siriul de mare”, despre care interpretul susţine că-i aparţine. Singurul lui merit e că a cules-o şi, din spirit de mândrie locală, a făcut-o cunoscută. Atât. Melodia insa, nu ştiu dacă si versurile, apartin localnicilor, celor care l-au nascut de-a lungul timpului.
   Sa puna mana pe carte Benone Sinulescu si sa se informeze cum e cu creatia populara, un bun comun, nu personal. E ridicol ceea ce face. Oare nu s-a gasit nimeni sa-l lamuresca? O creatie populara nu poate fi decat colectiva. Cand apartine unui individ – poet, narator, cantaret – nu mai e populara.
   Sa demonstreze interpretul ca el e compozitorul melodiei, si atunci se poate discuta altfel.
   N-am auzit ca Alecu Russo care a cules “Mioriţa” din Soveja şi, mai apoi, Vasile Alecsandri, care a publicat-o în volumul lui de poezii pupulare, să-şi aroge paternitatea acestei creaţii.

 17. @
  Cie

  Sa lasam pentru un moment MALL ROMANIA si sa vorbim de lucruri mult mai serioase.

  L’insoutenable excès de vitesse des neutrinos.

  Physique

  En mesurant une anomalie de dix nanosecondes du temps de parcours des neutrinos sur un trajet de 730 km, les physiciens du CERN ébranlent les lois établies de la physique moderne.

  Après six mois de calculs intensifs, les physiciens du CERN sont en mesure de l’annoncer: le neutrino aurait une vitesse supérieure de 6 km/s à celle de la lumière.

  «Si ce résultat avait été attendu, on aurait crié à la découverte, assure Stavros Katsanevas, directeur adjoint de l’Institut national de physique nucléaire et de physique des particules du CNRS. Mais le fait qu’il ne sorte de nulle part et compte tenu des répercussions possibles de ces mesures, il faut d’abord les confirmer.» La nouvelle dévoilée jeudi soir est en effet une bombe: des physiciens du CERN ont mesuré des neutrinos voyageant plus vite que la lumière. Cette limite infranchissable selon la théorie de la relativité d’Einstein!

  C’est un des paradoxes de la recherche fondamentale: quand on ne trouve pas ce que l’on cherche, même si c’est énorme et bouleversant, on traite le résultat d’«anomalie». Une anomalie qui échauffe les esprits des collaborateurs de l’expérience Opera depuis six mois. Partis pour étudier les facultés transformistes des neutrinos, les physiciens sont tombés sur un os: les mesures montrent que ces étranges passe-murailles dépourvus de charge électrique défient les lois de la physique établies depuis cent ans.

  «Durant six mois, les chercheurs ont refait les calculs à l’interne, explique Stavros Katsanevas. Nous avons aussi fait des vérifications au niveau du CNRS. L’information commençait à susciter des rumeurs, nous avons décidé de sortir du bois.» L’anomalie était devenue insoutenable. «Nous attendons avec impatience des mesures indépendantes qui permettront d’évaluer pleinement la nature de cette observation», souligne Antonio Ereditato, coordinateur de la collaboration Opera qui observe un faisceau de neutrinos envoyé depuis le CERN à une distance de 730 km, au Laboratoire du Gran Sasso, en Italie.

  Sur le fond, les collaborateurs d’Opera sont sûrs de leurs calculs. Les chercheurs se sont associés à des experts en métrologie et d’autres instituts afin de mesurer très précisément la distance entre la source et le détecteur, ainsi que le temps de vol des neutrinos. La distance entre l’origine du faisceau de neutrinos a été mesurée à 20 cm près. Le temps de vol des particules a été déterminé avec une précision inférieure à dix nanosecondes, grâce notamment à des systèmes GPS de pointe et des horloges atomiques. Les chercheurs estiment n’avoir rien oublié, prenant même en compte l’effet de la dérive des continents, des marées, de la rotation de la Terre ou le tremblement de terre de L’Aquila, qui a secoué le laboratoire en 2009.

  Rien n’y change: les neutrinos arrivent avec dix nanosecondes d’avance sur les photons. Ce qui représente 20 mètres sur le parcours de 730 km, correspondant à une vitesse de 6 kilomètres par seconde supérieure à celle de la lumière, qui avoisine les 300 000 km/s. Le hasard est exclu: le résultat d’Opera se fonde sur l’observation de plus de 15 000 événements, comme le détaillent les chercheurs dans un article publié sur le site de la revue spécialisée en libre accès arxiv.org.

  «S’il y a un problème, il doit être coriace parce que les choses triviales, nous sommes assez malins pour les débusquer», conclut Antonio Ereditato, de l’Université de Berne. D’où la démarche de laisser à d’autres le soin de reproduire l’expérience et d’exprimer leur scepticisme. Et si le résultat est confirmé? C’est énorme. La découverte peut mener à appréhender «l’existence d’une nouvelle dimension, raison pour laquelle les particules sembleraient voyager à une vitesse supérieure à celle de la lumière, estime Stavros Katsanevas. Sans pour autant donner tord à Einstein. Quoi qu’il en soit, les théoriciens regarderont désormais leurs modèles avec des yeux différents.»

  Chute du satellite de la Nasa: l’Europe devrait être épargnée

  Le satellite américain de 6,3 tonnes devant retomber sur Terre ce samedi matin a changé d’orientation, rendant possible la chute de débris sur une vaste zone incluant l’Afrique, l’Australie et le Canada

  Cine va fi sef la PD L IASI :

  . Gabi GRIGORE
  . MOVILA
  – POPA

 18. Este cineva din Buzău?

  De ceva timp, Benone Sinulescu se luptă ca lunar să primească 5000 de lei de la primar pentru că ceasul oraşului bate ora exactă pe melodia populară “Cât e Siriul de mare”, despre care interpretul susţine că-i aparţine. Singurul lui merit e că a cules-o şi, din spirit de mândrie locală, a făcut-o cunoscută. Atât. Melodia insa, nu ştiu dacă si versurile, apartin localnicilor, celor care l-au nascut de-a lungul timpului.
  Sa puna mana pe carte Benone Sinulescu si sa se informeze cum e cu creatia populara, un bun comun, nu personal. E ridicol ceea ce face. Oare nu s-a gasit nimeni sa-l lamuresca? O creatie populara nu poate fi decat colectiva. Cand apartine unui individ – poet, narator, cantaret – nu mai e populara.
  Sa demonstreze interpretul ca el e compozitorul melodiei, si atunci se poate discuta altfel.
  N-am auzit ca Alecu Russo care a cules “Mioriţa” din Soveja şi, mai apoi, Vasile Alecsandri, care a publicat-o în volumul lui de poezii pupulare, să-şi aroge paternitatea acestei creaţii.

  • VISAN actorul care face popularitate la pierderea idealului Romanilor si aducere aminte, nostalgia trecutului.

   O RUSINE NATIONALA SA FACI PROPAGANDA SI SA APARI LA REALITATEA TV.

   ROMANIA este PROSPERA si CU UN VIITOR EXTRAORDINAR LA CRIZA CARE SE ANUNTA.

   PIATA MUNCII NU ESTE RACORDATA LA SCOALA ROMANESCA DEZVOLTATA DE REGIMURILE PRECEDENTE.

   SCOLILE PRIVATE NUMITE UNIVERSITATI AU SCOS PE BANDA SOMERI CU DIPLOME CUMPARATE.

   SATUL ROMANESC ESTE FORMIDABIL TREBUIE CONSERVAT SI PROTEJAT PRIN INFRASTRUCTURII DE DEZVOLTARE SI MOBILITATE DURABILA.

  • ***Stefan RADOVEANU – Vişan de mult face treburi dintr-astea, nu-i azi prima dată. 😮 Omul are nişte nostalgii mari de tot…

  • Visan a interpretat la greu pesonaje gen secretar/activist de partid, director de fabrica, lider de sindicat, CAP-ist, etc. Se pare ca s-a identificat intratat cu
   personajul, incat a intrat definitiv in ,,pielea” lui. Jalnic actor.

 19. OMUL POLITIC,POLITICA SI MASMEDIA

  ROBERT MURDOCH-unul din cei mai mari magnati de presa de pe glob,este astazi intr-o situatie cel putin jenanta daca nu catrastofala,si a ajuns aici pt ca pur si simplu a vrut sa controleze mintile oamenilor cu ajutorul mediei,sa le spele creierele si toti americanii,cel putin daca nu toata lumea anglo-saxona sa-i asculte sfaturile si sa-i sprijine pe republicani-ADICA PE CEI DIN PARTEA DREAPTA a esicherului politic american
  Eu ,asa cum am spus de mai multe ori sunt un om de drepta,care a imbratisat valorile de drepta si care crede sincer in ele,pt ca istoria omenirii,pina in ziua de azi,a demonstrat ca nimik nu-i perfect in lumea asta,deci nici lumea in care traim,ca peste tot in lume este nedreptate si inegalitati,numai ca din ce modele s-au testat pina in prezent-MODELUL CONSERVATOR DE DREPTA A ARATAT CA POATE ACOPERII CEL MAI BINE NEVOILE MAJORITATII.
  Am facut aceasta lunga introducere pt a-l face pe Ze.V. sa priceapa un lucru elementar,si foarte simplu,si anume,nu poti invata sa inoti in ,BAZINUL GOL’ nu poti sa inveti sa patinezi ,IN PAPUCI DE CASA PE PARCHET,si poti intelege lumea,si complexele fenomene politice ,ideologice,dar mai ales economice din tribuna-TREBUIE SA FII ACTOR,CHIAR SI FIGURANT,DAR SA FII PE SCENA SI SA TESTEZI FENOMENUL,CU PROPIILE MIINI,MINTE SI SA-TI IMBOGATESTI EXPERIENTA.
  ZE.V.imi aminteste de o situatie de un comic rar,HORTY MIKLOS,CONDUCATORUL FASCIST AL UNGURILOR,ERA DE FAPT ISI ATRIBUISE SINGUR TITLUL,RANGUL DE AMIRAL,INTR-O TARA FARA IESIRE LA MARE ,CU CITE-VA BARCUTE DE HIRTIECARE NAVIGAU PE DUNARE.
  Unde mai pui,ca din cite s-a putut intelege,ZE.V. nu este strain de doctrina COMUNISTA,pe care si-a insusit-o foarte bine,si de care uzeaza,ori de cite ori are ocazia.
  Asa ca zevule,asa ca sa nu o mai tot dau pe dupa cires,si sa-i fac frectii la ridiche,DOMNULE ESTE EVIDENT CA ESTI UN OM DE STINGA,IMPREGNAT DE SOCIALISMUL ANILOR 90,DESUET SI INEFICIENT.
  Este evident ca locul in care ai ajuns,din punct de vedere,idelogic si mental pe scara intelegerii fenomenelor multiple si complexe ale evolutiei omenirii ,este maximum,in acest moment,peste stadiul de ,SOCIALIST-nu vei putea trece si evolua.
  Stiu ca aceste constatari nu iti vor cadea bine,ca vei protesta,ai toata libertatea,dar in ce ma priveste,nu pot decit sa ,CONSTAT SI SA TE ETICHETEZ,DEFINITIV SI IREVOCABIL-ESTI UN OM CU PROFUNDE VALENTE DE STIGA,CHIAR DACA AI CEVA DIN LABURISTII BRITANICI,ORI DEMOCRATII AMERICANI,DAR TOT DE STINGA ESTI.
  Nu zic ca ar fi ceva rau in asta,nu,departe de mine acest gind,doar ca tu ZEVULE,trebuie sa te impaci cu gindul ca esti ,UN ADEVARAT PRODUS AL SOCIETATII ROMANESTI ,IN TON CU GENERATIA DIN CARE FACI PARTE CU PPRONUNTATE VELEITATI DE OM DE STINGA.

 20. O corectie terminologica….statul asistential se refera la cu totul alte lucruri decat la salarii si pensii. Acestea din urma sunt obligatii ale statului, iar nu favoruri, beneficii pe care le acorda din generozitatea sa. Salariul reprezinta contreprestatia muncii, iar pensia e rezultatul contributiei din perioada cat titularul a fost angajat. Iar cei care le primesc, o fac in contul unor obligatii deja executate fata de stat, respectiv munca depusa si contributia la fondul de pensii.

  • Corect, cu conditia ca salaritul sa reflecte fidel calitatea prestatiei si nivelul ierarhic. Daca esti retrogadat, este aberant sa afirmi ca salariul trebuie pastrat ca un asazis ,,drept castigat”.
   In ceea ce priveste pensiile, da, ele pot fi acordate in rapport cu multe criterii. Eu, retin doar doua : contributivitatea si limitat de suportabilitate a bugetului. Ce folos daca mentii, sa spunem, o pensie medie de 1500-2000 de lei, dar inflatia scapa de sub control ? Resursele unui stat nu sunt infinite si pot fi afectate de crize globale si/sau sistemice. Se pare ca nimeni nu are solutii miraculoase in buzunar. Poate, doar Dumnezeu…daca nu ar fi scarbit de rautatea , lacomia, lenea, smecheria si perversitatea omeneasca.

  • Pt Zev: Bine spus….dar ceea ce ati afirmat este exact nuanta pe care guvernul nu o vede, in problema salariilor bugetarilor si anume ca restructurarea lor trebuie sa se faca pe criteriul eficientei si nu prin taiere in bloc. Ultima, desi mult mai comoda, mie imi da de gandit daca se vrea reforma pe bune. Mai ales ca ei spun ca sunt vreo 300.000 in plus. Si tocmai asta, cu salarii mici pentru cat mai multi in loc de reforma imi aduce a asistenta sociala:)) Se ajunge prin politica asta exact la opusul a ceea ce se declara….reducerea statului care da pomeni. Pentru ca eficienta si calitatea muncii se apreciaza individual pentru ca taierea pentru toti inseamna ca din mai 2010, toti 1.200.000de angajati muncesc mai prost si mai putin eficient cu 25%. Iar relativ la criteriul posibilitatilor bugetului, mi se pare foarte periculos de aplicat, pentru ca da posibilitatea ca responsabilitatea politicienilor sa fie golita de insasi substanta sa. Pentru ca alta raspundere nu au decat sa asigure echilibrul statului si capacitatea de plata….a invoca aceasta scuza inseamna ca nu mai avem criteriu sa ii evaluam, pentru ca pana la urma posibilitatea bugetului decurge din calitatea masurilor pe care le iau. Tot din perspectiva asta….nu imi place exprimarea pe care o vad tot mai des la televizor “statul nu isi permite”….caracterul impersonal al acesteia mi se pare ca incurajeaza si mai mult lipsa de raspundere. Statul nu e ceva care face lucruri de unul singur….statul face ce ii spun cei care tin haturile sale.

 21. Si pt ca mi-am facut mina ,trecindu-l prin ciur si dirmon pe amicul socialist ZE.V.acum imi cam vine sa spun citeva cuvinte si despre SOCIALISTUL CU MULTE DIOPTRII’scolit strunit si mustrulit de mentorul sau ADRIAN NASTASE.
  Cu un patriotism deprins in timpul cit era ,SOIM AL PATRIEI’socialistul cu multe dioptrii,dar si cu un mare gol in educatie,comportament si grave tulburari de personalitate,nu a ratat ocazia sa se mai faca inca o data de TIDULA’dupa cum se spune in ardeal.
  Neintelegind nimik din ce se intimpla romaniei,pe drumul spre schengen,VICTOR PONTA,sare precum prostul in bazinul gol ,asupra lui TRAIAN BASESCU si a ministerului de externe,acuzindu-i in cel mai pur stil bolsevic-ADICA IN MOD MINCINOS,DIVERSIONIST SI AIUREA.
  In loc ,intr-o asemenea situatie delicata pt statul roman,care plateste la greu datorita IMAGINII PROASTE A ROMANIEI,LA CARE PARTIDUL SAU A CONTRIBUIT LA GREU PRIN EXCROCII DIN PARTID,PT CA OLANDA ACUZA JUSTITIA CA NU A LUCRAT DOSARELE DE MARE CORUPTIE,UNDE PRINCIPALII CANDIDATI SUNT PESEDEII,sa de-a dovada de inteligenta si diplomatie,cirlanul incarcat de dioptrii,a mai scos pe goarna citeva ineptii,incercind sa mai adune ceva capital politic pe spatele tuturor romanilor.
  ne-a mai desconsiderat inca o data si ne-a insultat inteligenta-doar pt a-si apropia o mina de tembeli.

  • Pentru a-l ,,atinge” pe ZeV, ai nevoie de mult mai mult oxigen si hidrogen lichid in racheta purtatoare. Ar fi mult mai simplu daca ai cauta argumente credibile, pe care le tot astept de mi s-au lungit urechile. 😉 😉
   Noroc de ion adrian, care, s-a detasat de placa bidimensionala cu doua extreme interschimbabile (exact ca polii magnetici) si-si pune intrebari adevarate si complexe legate de destinul semintiei omenesti, dintr-o alta perspectiva, ,,inaltata” undeva in zona celei de-a treia cai.
   Populismul nu are , se pare, culoare politica si nici lacomia si/sau lenea omeneasca.
   Dupa cum vezi, marii economisti ai lumii dau din umeri a neputinta, incercand sa aplice electrosocuri stimulative de tot felul. Se pare ca ceea ce s-a aplicat pana acum, nu mai genereaza efecte viabile pe termen mediu si lung.
   Cosmelia sociala, politica si economica este gripata, dar tu refuzi cu vegementa evidenta, facandu-te perpetuu de ras sfichiuind aerul cu sabia virtuala si in stanga si in dreapta.
   Prietene Frank, tu chiar nu ai simtul ridicolului ?
   Uite, atat eu cat si, mai ales, ion adrian, te asteptam. Dar fa-o prin forte proprii, noi nu putem decat sa-ti bagam un ardei iute in fund pentru a ,,decola” in sfarsit. 🙂 🙂 🙂

  • Majoritatea celor care au preluat puterea in 1989, nu au nici o legatura, dar absolut niciuna, cu comunismul.
   Acesti oameni au dat, tot din banul public, simple pomeni electorale sau contributii pentru clientela politica. Au dat, nu pentru ca simteau vreo durere de burta preocupati existential de soarta bietului cetatean. Au dat, de fapt, tot din munca acestora din urma si nu din prinosul lor. Ba chiar, ei si-au prezervat, intotdeauna, partea leului. 😉
   La fel se intampla si alte tari, chiar daca la putere nu sunt intotdeauna social democrati sau socialisti. Desigur ca putem admite ca ,,roata” afost inventata de ei, dar si alte culori politice au intrat in acest carusel greu de oprit al statului asistential. Populismul se datoreaza lacomiei si dorintei de putere a politicienilor, cu slabiciunile lor, omenesti, la purtator, care constientizeaza ca au nevoie, periodic, de….voturi.
   De asta, democratia trebuie regandita in fundamentele ei : obligatia trebuie sa fie la paritate cu dreptul.

 22. Nimeni nu e perfect, toţi greşim şi cei mai mulţi dintre noi purtăm prin viaţa greutatea unei dureri, a unei greşeli ori a unei pierderi care ne-a marcat.
  Dar avem bun simţ şi asta înseamnă foarte mult.
  De ce spun acest lucru. Deschid tv-ul şi privesc la cei care au neruşinarea, nesimţirea să dea lecţii de democraţie românilor. Îi ştiţi. Sunt cei care-şi fac veacul în anumite studiouri pentru că sunt vânduţi şi trădători şi pentru că asta au făcut toată viaţa.

  Mă uit cu groază şi cu silă la Monica Tatoiu, această fiinţă vulgară, în stare să apară şi-n pielea goală ca să convingă.

  Mă uit la Liliana Minca. Era foc şi para într-una din zile şi a strigat că “Oanenii n-are nevoie de telegondole. s-a corectat după câteva minute, probabil după ce, din studio, i s-a atras atenţia.

  Sunt astea modele de urmat? Ce transmit către public şi ce ajunge la public de la ele?

  • De ce spun asta? Propoziţia Lilianei Mincă Românii n-are nevoie de telegondole o am notată în carnet din zilele când eram departe de casă şi nu aveam internet. Era perioada în care Paula Iacob făcea apel pentru popularizarea valorilor. Şi Realitatea tv asta a înţeles că Monica Tatoiu şi L Mincă sunt nişte valori…

  • Nu, sunt antimodele. Dar sunt atat de prosti, infatuati si, mai ales, interesati si TEMATORI, incat nu-si dau seama de asta. 😉
   De asta pierd , sistematic, alegerile.
   Prostia crasă a uselimii este marea șansă a PDL, partid, care nici el nu excelează la capitolul personalități cu viziune.

 23. Am vazut un comentariu. Eu sunt de dreapta, tu esti de stanga. Si, ce daca. Yin-yuag exista. Cine poate defini alegand ce este pozitiv si ce este negativ? Retorica “statului asistential” este folosita de politicieni (SI) pentru a defini “cetateanul iresponsabil” care paraziteaza mediul social. Asistatii sociali sunt: pensionarii pisalogi, handicapatii prefacuti, femeile care nasc copii in loc sa munceasca, salariatii care ies in somaj si cumuleaza venituri din “munca la negru”etc. Comentatorii isi expun puncte de vedere care, sunt rod al intelegerii proprii. Mai important este ca, D-na Ministru sa ne spuna, ce se intelege prin retorica asta politica a guvernarii, notiunile vehiculate. Asa, vorbim de “Statul bunastarii”, acesta devine utopie atata cat, nu-l defineste, precum si: metodele, mijloacele si etapele (puse intr-un Proiect) ce trebuie parcurse pentru, a ajunge la acest tip de Stat. In rest, discutam…. discutii.
  O parere. STATUL ASISTENTIALIST (ce notiune !) este o ‘’chitibusenie’’ aruncata pe piata de politicieni INTRE si NU in campanii (electorale). O oarecare asistenta este normala. De la Stat Asistentialist la asistenta este cale lunga. Nu asta duce la probleme daca, ‘’asistenta’’ este folosita cu scopuri precise si acolo unde este cazul. Problematica actuala (este nevoie de fonduri, bani) nu este asta ci : evaziunea fiscala, economia subterana, cheltuirea banilor publici pe te miri ce, colectarea taxelor, atragerea banilor si fondurilor Europene. Cred ca, este o abatere de la problemele care, cu adevarat ard. Criza este FINANCIARA, a fost creata de politica bancilor si de guvernanti cu politici care, au supralicitat posibilitatile ec. si sociale. PS -Dilema Min. Finantelor : cat este 16% din…. ‘’fara numar, fara numar’’ ; -Uite asa deficit avem. Ne gandim cum sa obtinem….spor ; -‘’Prosti, prosti, dar multi’’. Asa isi spune DD cand, citeste ratingul ;. -Pe drumul reformei si modernizarii avem succesuri…..la anul si la multi ani ;. -Ba, dar prosti mai sunteti ! Va spune seful vostru ; -Reforma ati vrut, reforma aveti ; – In CV la rubrica ‘’intretinuti’’ am trecut : functionarii si toti care fac parte din institutiile statului, politicieni s.a.

  • Oricum am lua-o si oricum ne-am pozitiona dpdv ideologic, o realitate economica exista in mod obiectiv : datoriile suverane.
   Ori se gasesc solutii pentru a fi achitate intr-un timp rezonabil, ori convenim cu totii ca ele sa fie sterse cu buretele, cocomitent cu aplicarea unei noi filozofii de dezvoltare. Nu cred ca este posibil, in acest moment, nici una nici alta.Nu avem o masa critica de oameni competenti si responsabili, la noi, dar nu numai.
   ..Iar lumea isi amplifica numarul de indivizi, in fiecare zi, si pare-se ca nu are nici rabdare nici capacitate suficienta de intelegere. Este mult prea mult de procesat.

  • ***Nicolae – Bună seara! 😆
   Aha! Să vezi ce-o cârâie iar, tv-urile. Iar iese Liliana Mincă şi strigă oripilată şi revoltată că Oamenii n-are nevoie de mini-port…

 24. hei,guys,
  sunt putine lucruri care ma irita sau dezavantajeaza ca cetatean sau alegator.si le voi enumera pe loc:

  .Justitia-absolut aleatorie,nelumeasca si in mare,sau in cea mai mare parte profund corupta.

  .Ministerul agriculturii,unde nu cred ca trebuie neaparat sa te nasti geniu spre a conduce un asemenea for cu succes,

  Birocratia,cea mai mare devoratoare de fonduri in orice societate.aceasta problema se poate rezolva cel mai usor,prin aplomb si interes sincer.

  cam asta ar fi. nu vorbesc de coruptie,pentru ca aceasta este un dat al societatilor unde alegatorii interesati ar trebui sa se implice benevol.altfel nu se poate reduce,e si istoric imposibil.

  in rest,eu sunt multumit de tara noastra.se poate si mai bine,dar se poate si mult mai rau.
  eu imi respect concetatenii,indiferent de orientare.

  ma bucur ca pe zi ce trece dispare cate o cuanta din incrancenare.
  nu putem importa politicieni,asa cum nu putem importa cetateni perfecti.

  as dori sa ne regasim ca natiune,indiferent de orientarea politica,altfel vom fi etern folositi ca masa de manevra.nu vrem asta,sau cel putin o clamam.

  desi unora l-i s-ar putea parea patetic,evolutia globala a pietelor de capital si deriva economiilor nationale,mai ales in Europa,ar trebui sa constituie o sansa reala pentru Romania.

  pe platforma PDL(si Base,care este si va ramane mult timp gurul suprem),se poate construi foarte mult,mult mai mult decat acum,trebuie doar curaj si viagra cu pumnul.

  sincer cred ca un nucleu super hitec din pdl va coagula candva indivizi care gandesc ca mine,care n-au nevoie de o cariera de-a lor,care au trait destul de mult in strainatate incat sa inteleaga mecanismele administrative precare din Romania,oameni ce au invatat sa-si respecte semenii indiferent cum gandesc acestia,cetateni normali si calmi,condamnati la moderatie.

  eu iubesc Romania,si stiu ca si voi toti.
  va urez,si imi urez si mie un viitor asa cum ni-l meritam.

  • ***nell – şi eu te iubesc! 😆
   Ai scris un comentariu minunat pe care ar trebui să-l citească toţi colegii.
   Felicitări!
   Ai reuşit să mă emoţionezi.

  • nell
   Ok, prietene, suntem condamnati, fie la moderatie si luciditate, fie la autoanihilare.
   Oricare din cele doua scenarii este inca posibil. Trebuie sa facem tot ce depinde de noi ca sa amplificam la maximum gradul de probabilitate al primului.
   Din pacate, nu suntem singuri in lume si depindem de evolutii pe care nu le putem controla decat in mica masura. Nici o tara nu mai poate evolua , in acest moment, impotriva curentului. Prin urmare, apetenta pentru moderatie si dialog trebuie sa devina un concept planetar. Altfel……

 25. @
  Elena UDREA

  Cred ca sunteti maine la IASI la alegerea sefului PDL IASI, sper sa castige cel mai bun un gand bun pentru Gabi GRIGORE.

  Merdre !!!

 26. ..este adevarat ce scrie Elena in titlul ,cu un singur amendament ,o sa trecem mai usor printr-o noua criza cu o guvernare uselista si un guvern performant ,nu incompetent ca asta portocaliu 😆 😆

  • ***puiu – Bună dimineaţa! 😆
   – guvernare USL zici? Niciodată!
   – guvern performant? Cu cine dacă nenorociţii n-au oameni nici pentru primăria capitalei şi-l iau în cârcă pe acel ruginit Oprescu…
   – guvern incompetent PDL – se poate să ai dreptate dar, aşa cum este, pentru cum a gestionat situaţia din ţară a fost felicitat de UE, dat exemplu de Obama, şi acum, de curând, iar felicitat la scoala de vară a PP european…

   Sigur că “incompetentul” PDL va fi încă mult timp, de acum încolo, la guvernare.

 27. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Când era însărcinată nevastă-sa, Ion i-a zis:
  – Iubito, dacă o să semene cu tine, o să fie magnific…
  La care ea i-a răspuns:
  – Şi dacă o să semene cu tine, o să fie miracol…

 28. La un moment dat, ieri, pe Realitatea tv scria ca Într-o toaletă, un tânăr a primit o sută de lei de la Emil Boc
  Şi tânărul a început să povestească cum s-a întâlnit cu E Boc într-un WC puplic şi cum i-a cerut acestuia un loc de muncă şi EB i-a dat bancnota pe care o tot flutura să vadă şi telespectatorii cum arată o sută de la un ministru.

  E halucinant, domnilor, să auzi aşa o ştire, născută din mintea cuiva lipsit complet de logica.
  – E Boc e premierul acestei ţări şi nu frecventează toaletele publice precum Gheorghe sau Ion;
  – E Boc nu dă locuri de muncă pentru că el nu e târg ambulant de job-uri;
  – E Boc nu încurajează lenea şi cerşitoria;
  – Ce-a făcut tânărul să primească bani de la premier când nici perioada sărbătorilor de iarnă nu a început?

  Bă, Rtv-iştilor, sunteţi jalnici cu asemenea ştiri… Aţi început şi voi să obosiţi şi nu mai ştiţi ce să imaginaţi ca să calomniaţi şi să compromiteţi…

  • SILVER
   Pasarea pre limba ei piere.
   Putem contribui si noi la accelerarea sfarsitului, punandu-le celor de la iTEMBELIZIUNI, capac. Facand țac țac pe telecomenzi.
   Recunosc că e greu, ca și cu fumatul. Ori te lași dintr-o dată, ori încerci de mai multe, foarte multe ori. 😉

  • ***ZeV – nu! Nu pot să nu-i urmăresc şi să nu le dau peste bot, ori de câte ori mint şi exagerează. Trebuie să-nţeleagă şi cei de la Rtv că în ţara asta mai există şi oameni care raţionează şi nu pot fi manipulaţi aşa cum vor ei.
   Nu-i bună nici indiferenţa, nici poziţia struţului faţă de duşman. Eu nu-i las şi nu-i iert.

 29. De ani de zile procurorii de la DNA il ancheteaza pe Mazare in timp ce acesta a devenit miliardar.De aceea , cred ca ar trebui taiate salariile acestor baieti destepti pentru ca nu ii merita.

 30. Dosarul de ofiter al tatalui meu a fost aranjat ca sa nu il deranjeze pe petre roman in urma unui santaj cind a fost pus sa falsifice declaratii verbale de informator cu deportari la Poarta Alba pentru santaje.

 31. Boc+DD+Oprea+Becali+Vadim sub conducerea lui Basescu singura alianta fezabila care poate trece tara cu brio prin valul doi a-l crizei care iminent se anunta.Sprijiniti aceasta alinta Camarazi!!!

  • Vadim e cam veriga slaba.
   Personal, as prefera o Alianta Populara, extensie si continuatoare a Aliantei D.A., in care sa fie inclusi si liberalii de dreapta din actualul PN[L].
   A pune la gramada personalitati mai mult sau mai putin dubioase, cu orgolii si interese divergente, cu suspiciuni de coruptie, sau cu instabilitati psihice, poate conduce la disipare si/sau implozie dupa alegeri. Cam asa cum s-a intamplat cu CDR si…cum se intampla acum cu USL. 😉 😉

  • Cele trei noroace ale lumii.
   (din ciclul Filosofeli Demenţiale)

   – NOROCUL nr1
   Norocul lumii este că Cel de Sus nu face ce vrem noi cei de jos.

   – NOROCUL nr2
   Norocul lumii este că noi cei de jos nu suntem Cei de Sus!

   CONSECINŢĂ:
   “FACĂ-SE VOIA LUI” este o consecinţă hazlie a celor două noroace ale lumii.

   🙂 🙂 🙂

  • Cele trei noroace ale lumii.
   (din ciclul Filosofeli Demenţiale)

   – NOROCUL nr1
   Norocul lumii este că Cel de Sus nu face ce vrem noi cei de jos.

   – NOROCUL nr2
   Norocul lumii este că noi cei de jos nu suntem Cei de Sus!

   CONSECINŢĂ:
   “FACĂ-SE VOIA LUI” este o consecinţă hazlie a celor două noroace ale lumii.

  • Norocul 3 deocamdată nu vi-l spun!
   🙂 🙂 🙂

  • De multe ori, in cautarea norocului, pana la Cel de Sus te mananca sfintii. 🙂 🙂 🙂
   (Din ciclul Filozofeli Lucide)

 32. Mesaj catre bibliotecar (aflat inca in asteptare pe blogul domnului profesor CPreda) :
  @Bibliotecaru 25.09.2011-orele 10:28
  Stimate coleg, am avut referendum pe teme constitutionale.
  Ce au facut, politicienii, cu rezultatul acestui referendum ?
  Veti spune ca romanii nu inteleg prea bine mecanismele si resorturile intime ale democratiei. Dar, constat ca, dupa domnia voastra, sunt experti in problematici de securitate.
  Intotdeauna, domnule bibliotecar va voi spune ce gandesc in fata : sunteti un diversionist abil, periculos pentru democratie, periculos pentru natiune. Un dictator de opinii autoerijat in ,,luminat”. Va asigur ca nu e suficient pentru o contrapondere la impasul filozofic de dezvoltare in care se afla lumea in acest moment. Apelul dvs subtil si sistematic/programatic de intoarcere la un trecut resapat, sper sa ramana fara consecinte si sa intepeneasca…doar in rafturile bibliotecii.

 33. inca nu avem o criza adevarata… avem doar o situatie neplacuta !!! Criza inseamna : prăbuşirea completă a economiei, a instituţiilor, a structurilor sociale şi a bazei de producţiei a ţării…..

 34. Gabi GRIGORE in lupta pentru sefia PDL IASI la salvarea orasului IASI de PESTA ROSIE si VIRAREA MOLDOVEI spre DREAPTA.

  • ***Stefan RADOVEANU scrie salvarea orasului IASI de PESTA ROSIE
   Acest lucru trebuie să-l vrea, în primul rând ieşenii dar, se pare, că inutil Iaşul este plin de intelectuali. Nu fac nimic nici pentru ei înşişi, nici pentru populaţia obişnuită. 😮

 35. Les coins les plus tranquilles du monde

  Jungfrau

  La région de la Jungfrau, déclarée Patrimoine Mondial de l’UNESCO, est un paradis Made in Swiss qui compte 213 km de pistes de ski, 100 km de sentiers pour les excursions en hiver, 50 km de pistes de luge et plus de 500 km de sentiers signalés.

  Châteaux Vallée de la Loire

  Lieu au charme féerique, la vallée de la Loire évoque des histoires de princes et de princesses, avec ses trois cent châteaux dont font partie le château d’Amboise, le château de Villandry et le château de Chenonceau.

  Laponie finlandaise

  Bien qu’elle soit connue du monde entier comme le “Pays du Père Noël”, la Laponie finlandaise est un lieu merveilleux durant les 12 mois de l’année : outre l’hiver glacial, l’été aussi avec ses longues journées réserve d’agréables surprises, surtout pour les sportifs.

 36. Romania va fi in criza atit timp cit politicienii se vor comporta ca tribul mazare, cu lipsa de respect fata de lege si comportament de rachet.

  • ***George – lasă că Mazare îşi albeşte comportamentul delirant cu banii primiţi de la prietenul miliardar pentru săracii din România.
   Un PDL-ist doar a dansat şi l-au cârâit tv-urile şi încă îl cârâie când nu au noutăţi… Despre Mazăre, nimic acuzator… E de-al lor, din tabăra lor care vrea s-ajungă la guvernare…

 37. Cred ca nu lipsa locurilor de munca este problema asa cum se tot spune, ci neocuparea locurilor vacante cum ar fi cele din agricultura. Multi investitori se orienteaza spre orase mari deja dezvolatate cand exista facilitati in orase ceva mai micute. Noi romanii nu aram atinsi de criza daca dupa revolutie agricultura ramanea macar la nivelul din ’89. Merita sa investiti si in industrie http://www.valeaterovei.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=53&lang=ro

 38. Un zâmbet la cafea 😆

  Sotia:
  – Barbatul trebuie sa fie un pic mai frumos ca maimuta!
  Sotul:
  – Barbatul trebuie sa fie un pic mai frumos ca maimuta cu care traieste!

  Să aveţi o săptămână plină de bucurii!

  • ….Asta inseamna ca maimuta este mult mai desteapta decat barbatul.
   Buna dimineata 🙂

  • ***ZeV – cred ca-ti amintesti bancul acesta: 😆

   Leul cheama toate animalele si le spune:
   – Cei frumosi in stanga, cei destepti – in dreapta.
   Toate animalele se conformeaza, numai maimuta ramane pe loc.
   – Dar tu ce faci? Intreba leul.
   – Ce vrei, sa ma rup in doua?

   Uite aici, la maimuta sa vezi cum desteptaciunea se ingemaneaza cu frumusetea…

 39. O DAMA DE FER in PDL IASI, Doamna Liliana Romaniuc.

  Cred ca viitoarele candidaturii de la judet si primaria IASI sa duca MOLDOVA prin exemplul IASI in lumea civilizata.

  • ***Las-o baltă, Radovene, cu civilizaţia din Iaşi. E un oraş cu retrograzi, cu oameni necivilizaţi, care refuză progresul, mersul înainte. Vezi Neamtul, Suceava, Bacaul care au luat-o înaintea acestui Iaşi bătrân, şi la propriu, şi la figurat.
   Nu-i mai umili pe alţii cu exemplul unui oraş de râsul curcii…

  • M-am referit ca orasul si judetul vor vira in lumea civilizata.

   2 saptamani la IASI mi a lasat aceiasi impresie IASI este un mall din periferia Istanbulului.

   Am vizitat Piatra Neamt BRAVO, nu-mi explic cum se accepta asemenea situatie, LEPRA este cuvantul la adresa primarului cu oprirea apei calde dar de vot nu vor sa mai voteze.

   Cred ca isi merita situatia.
   Care este parerea cu doamna de FER ?

  • ***Stefan RADOVEANU – nu, Radovene, nici oraşul, nici judeţul nu vor vira în următoarea sută de ani, la civilizaţie cu oamenii pe care şi-i aleg. Comuniştii, întotdeauna, s-au opus progresului, reformelor, culturii. Oamenii Iaşului sunt săraci, analfabeţi, uitaţi de Dumnezeu şi de autorităţi, ca mai toată Moldova noastră, şi PSD mizează pe înapoierea lor ca să câştige, pe mai departe, voturi.
   Ţi-a plăcut Piatra Neamţ? Curând, am fost şi eu acolo. Zâmbeşte şi străluceşte pentru c-a ales calea progresului şi a civilizaţiei.

 40. De sâmbătă, se tot vehiculează în presă chestia asta cu Becali, Vadim si DDD + PDL si Basescu = guvern…

  Eu cred că e o simpla speculatie de presa pentru un weekend lipsit complet de evenimente, un weekend in care nici vantul n-a batut…

 41. A TREIA CALE?-si totusi,cine plateste?

  Suntem asaltati zi de zi de presa folosita ca organ de partid ,dar si de politicienii care au ocupat partea stinga a esicherului politic de promisiunile pe care acestia le fac in ce ne priveste,promisiuni pe care de fapt ,tot acesti politicieni le fac de peste 20 de ani si de care s-a ales praful.
  Nu voi face acum o analiza a crizei economice,ci doar efectele pe care aceasta le produce.
  Sunt indignat si deranjat ca in Romania subiectul:CINE PLATESTE COSTURILE SOCIALE ESTE PUR SI SIMPLU INGROPAT-cu o adevarata frenezie sunt scosi in fata doar beneficiarii statului asistential,cei care in inconstienta lor endemica si cronica spun cu o seninatate dezarmanta-NU MA INTERESEAZA E TREABA STATULUI SA-MI REZOLVE PROBLEMELE-
  Dealtfel STATUL ASISTENTIAL,a fost inventat de politicienii de stinga deveniti niste experti in manipularea banului public incasat din taxele si impozitele oamenilor cu care ei si-au cumparat voturi,si-au cumparat puterea,dar mai ales bunastarea lor prin acumularea de averi impresionante.
  Este interesant ca pina acum MARII PLATITORI DE TAXE SI IMPOZITE IN ROMANIA NU AU VORBIT,NU AU LUAT POZITIE,IN FATA DESANTATULUYI POPULISM,cu care inconstienta opozitie defileaza ,si pe care PRESA CA ORGAN DE PROPAGANDA O POPULARIZEAZA.
  Mai multi specialisti,dealtfel aceiasi care au tacut milc atunci cind dezmatul PE BANII PUBLICI era in floare,acum,inca timid ne spun,MAI EXISTA SI O A TREIA CALE-
  Fara a mai face prea mult praf vin si ii intreb de la obraz;
  MAI BAIETI,VOI CARE VA ILUZIONATI CA AVETI CA SOLUTIE O A TREIA CALE,VA INTREB,PE BANII CUI,SI CINE PLATESTE??????????????
  Asistatii sociali,milogii care stau in permanenta la usile institutiilor de stat,pensionarii,somerii,cei care primesc pensii desi nu au muncit si platit in viata lor un leut la bugetul statului???????????
  CINE PLATESTE MAI OAMENI BUNI????????????????????????cui i-ati pus gind rau???????????

 42. Nu stiu citi din dv. ati avut sansa ,aseara sa asistati la un moment cum rar mi-a fost dat sa vad in romania-daca filmul,AM VAZUT TIGANI FERICITI’ma inspira,eu voi spune:
  ,AM VAZUT UN PESEDIST NORMAL’
  Despre ce este vorba,la REALITATEA TV,asa cum se intimpla in fiecare seara la emisiunea lui STRIBLEA,TALONAT DE CORINA DRAGOTESCU,BOGDAN CHIREAC SI MAI NOU DE RAZVAN TEODORESCU,GURISTI PLATITI SA FACA PRAF GUVERNUL,GUVERNAREA,PD-L SI PE TRAIAN BASESCU,unul din subiecte a fost,o comuna din judetul cluj,despre care IDEOLOGII NESIMTITI DE LA R.TV spuneau mintind cu nerusinare ca TOTUL ESTE DE FURAT IN ACEA COMUNA SI CA VEZI DOAMNE SIGURANTA CETEANULUI A FOST SPULBERATA DE MASURILE LUATE DE MIN DE INTERNE.
  Dupa difuzarea unui filmulet de-a dreptul tembel,a fost introdusa in direct primarita din comuna ,CHINTENI,PT CA DESPREA EA ESTE VORBA.
  De cum am vazut-o am spus-E PESEDISTA,numai ca doar pina aici am avut dreptate,pt ca mai departe,FEMEIA A FOST O ADEVARATA REVELATIE-UN OM DE-O NORMALITATE MULT PREA SUPARATOARE PT LUMEA ISTERICA SI ANORMALA CARE ESTE CEA DE LA R.TV SI CARE A INVALUIT U.S.L.
  Pur si simplu,prin tot ce a spus DOAMNA PRIMARITA,I-A FACUT PE CEI DIN STUDIO SA PARA NISTE IDOTI,SLUGI MIZERABILE,NISTE MINCINOSI ,DIVERSIONISTI,care urmaresc un singur scop,SA DEZINFORMEZE SI SA ADUCA VOTURI USELIMII.
  ULTIMA INTREBARE PE CARE MODERATORUL INDIGNAT IRITAT SI ISTERIZAT A FOST DEZARMANTA:
  DOAMNA SUNTETI DE LA PD-L??????????
  -NU,NU SUNT ,SUNT PESEDISTA????????????????
  Pur si simplu am simtit cum studioul de la realitatea tv a devenit neicapator,ca BASTARZII DIN STUDIO SE SUFOCA SI CA AU RAMAS INTERZISI
  Bogdan CHIREAC SE SUFOCA IN DIRECT-A FOST O SCENA MEMORABILA CARE AR TREBUI SA FIE PUS PE NET SA O VADA TOATA LUMEA,A FOST CULMEA A CEEA CE EU NUMESC-DEMASCAREA IMBECILOR…….
  Inchei,spunind ca e pt prima oara cind imi ridic palaria in fata unui pesedist, care s-a dovedit a fi un mare caracter.

  • ***Zapa – ceva similar, întâmplat tot pe Realitatea tv, am descris eu pe 24 sept, la ora 09:42 am. Moderatoarea, Cristina Şincai, a scăpat frâile din mână, fiind total ignorată de Medelin Voicu şi avocata Paula Iacob care, efectiv, au făcut show, au spus ce aveau pe suflet şi nu s-au conformat scopului cu care au fost invitaţi.
   Bine măcar că n-a făcut infarct. A spumegat tot timpul dar n-a putut să intervină pentru că cei doi au dominat-o.

 43. Sivestar,aceste momente se vor inmultii,pt ca ne apropiem cu pasi repezi,de alegeri si dupa cum probabil stii,ele vor fi comasate,primarii fiind alesi din primul tur.
  Lupta va fi crunta si crincena,asa ca -omuletii astia care au nereusinarea sa-si spuna jurnalisti,cind de fapt sunt pur si simplu AGITATORI POLITICI USELISTI,vor fi nevoiti sa treaca prin iad.
  Tine minte ce spun acum,vor fi folosite toate armele,nimik nu va fi lasat in voia sortii.

  • ***Zapa – aşa să fie cum spui că eu mă bucur şi ţara va avea de câştigat.

 44. Sivestar-
  Sociologi si specialisti in P.R.gindesc strategii,si scenarii,care vor trebui sa demonteze bucatica,cu bucatica actiunile trusturilor INTACT SI REALITATEA TV.
  Vor avea zile grele,oamenii astia,si dupa campania din 2012,spun fara nici o urma de regret-CEL PUTIN UNUL DIN ACESTE TRUSTURI VA DISPAREA,REPET CEL PUTIN UNUL,DACA NU AMINDOUA.
  Gindestete,dupa emisiunea de aseara ratata-realizatorii au de dat explicatii- bani cheltuiti cu deplasarea de la cluj pina in comuna,timp de emisie pe satelit,carul de reportaj,oameni care au lucrat,una peste alta peste 50.000 de euro,bani aruncati in w.c.
  Ba mai mult,emisiunea le-a adus puncte si imagine PEDELISTILOR.
  Pt ca nu intimplator emisiunea si facatura a fost organizata in JUDETUL CLUJ,LA CITIVA KM DE LOCUL DE BASTINA A LUI EMIL BOC.
  Si ce sa vezi-O PESEDISTA ARDELEANCA LE-A DAT CU FLITUL,PUR SI SIMPLU LE-A SPUS DE LA OBRAZ-SUNTETI NISTE PORCI.

  • Zapa – uite, regret, sincer regret că nu am urmărit emisiunea dar am încredere în cele povestite de tine.
   Dacă e să vorbim de compromiterea premierului, iată ce au prezentat sămbătă cei de la Realitatea: La un moment dat, ieri, pe Realitatea tv scria ca Într-o toaletă, un tânăr a primit o sută de lei de la Emil Boc
   Şi tânărul a început să povestească cum s-a întâlnit cu E Boc într-un WC puplic şi cum i-a cerut acestuia un loc de muncă şi EB i-a dat bancnota pe care o tot flutura să vadă şi telespectatorii cum arată o sută de la un ministru.
   E halucinant, domnilor, să auzi aşa o ştire, născută din mintea cuiva lipsit complet de logica.
   – E Boc e premierul acestei ţări şi nu frecventează toaletele publice precum Gheorghe sau Ion;
   – E Boc nu dă locuri de muncă pentru că el nu e târg ambulant de job-uri;
   – E Boc nu încurajează lenea şi cerşitoria;
   – Ce-a făcut tânărul să primească bani de la premier când nici perioada sărbătorilor de iarnă nu a început?
   Bă, Rtv-iştilor, sunteţi jalnici cu asemenea ştiri… Aţi început şi voi să obosiţi şi nu mai ştiţi ce să imaginaţi ca să calomniaţi şi să compromiteţi…

   E postată şi aici, ceva mai sus…

 45. Mai este foarte mult de construit in Romania. Cei cu bani de dincolo vor veni sa investeasca intr-o tara cu potential economic iar noi vom beneficia. Va depinde de noi cat

 46. CRIZA DE IDENTITATE LA PD-L IASI–o veriga slaba in PD-L-asa dupa cum stie toata lumea ISUL,este unul din fiefurile puternice ale P.S.D.care imediat dupa 90 s-a instalat confortabil la conducerea orasului si a judetuilui si nu l-au mai scapat din mina de atunci
  Practic judertul IASI,ESTE UNUL DIN JUDETELE CHEIE,CARE ASIGURA NUCLEU DUR AL PSD,un judet rosu,unde INTELECTUALITATEA CRESCUTA SI FORMATA IN COMUNISM,duce o adevarata cruciada,IMPOTRIVA MODERNIZARII JUDETULUI ,SI EVIDENT AL TARII,devoalindu-si din timp in timp reflexele bolsevice.
  In acest judet,zilele acestea PD-L si-a ales un nou presedinte in persoana deputatului PETRU MOVILA.
  Un politician de doar 44 de ani,in PD-LDIN 1992 si care a pornit de jos de la liptul de afise si pina la actuala functie,pres. org. judetene.
  Ca deputat,si politician la nivel national nu s-a remarcat prin nimik,nu ,ESTE O VOCE’a partidului,probabil pt ca nu a fost trimis,DE LA CENTRU’ pt a se expune si manifesta,asa ca pt publicul larg acest domn nu spune mare lucru,cel mult o stire din care am aflat ca a fost atacat de un cetean cu o bita in fata casei sale.
  De ce spun acest lucru,si suna a repros?pt ca in timp ce PESEDISTUL NICHITA,este un personaj de care cel putin saptaminal te impiedici prin media,acest DOMN MOVILA,purtator al unui nume celebru,este inexistent in spatiul public.
  Si atunci cum sa nu intreb:
  pedelistilor,asa vreti voi sa ,CUCERITI MOLDOVA,IASUL,SI SA-L TRIMITETI PE NICHITA LA PLIMBARE????????????????????

 47. CINISMUL POLITIC-de multe ori m-am intrebat care din politicieni sunt mai cinici,cei care precum uselistii promit,promit,promit,desi stiu ca nu vor putea oferi nimik din ceea ce promit,s-au politicienii care le spun de la obraz oamenilor,ca trebuie sa-si caute rezolvari pe cont propiu,ca STATUL’nu-i poate cara pe toti in spate si ca ei sunt obligati si datori sa-si organizeze vioata in asa fel,incit sa poata supravietui in perioade grele si dificile,cind si statul,are aceiasi problema-NU MAI ARE BANI.
  Sigur eu mi-am raspuns de mult la aceadta intrebare si probabil toata lumea care intra si ma citeste pe acest blog si-a dat seama de acest lucru.
  Din nefericire,LUMEA CELOR CARE ISI CAUTA SALVAREA IN BRATELE STATULUI PE BANUL PUBLIC’refuza cu obstinatie sa inteleaga ca -VREMEA STATULUI CU PUNGA PLINA SI DOLDORA DE BANI,LUATI CU JAPCA DIN BUZUNARELE CELOR CARE PLATESC TAXE SI IMPOZITE,a trecut,ca STATUL ASISTENTIAL ESTE UN SCHELT,care a fost golit de carne,asadar nu mai are nimik de oferit.
  Iata de ce sunt indignat deranjat si suparat pe cei,care insista sa VINDA MINCIUNI,CARE CHEAMA LA PROTEJAREA CETETENILOR PRIN VORBE MIEROASE SI MINCINOASE,PT A LE MENJA SPAIMELE,DESI ACEST MOD PERVRES,de a-i minti-ESTE DE UN CINISM UCIGATOR………….ii duc pe bietii oameni spre esafod ,oferindu-le iluzia ca vor merge intr-o calatorie in locuri exotice,unde bunastarea si abundenta ii va coplesii.
  SCOPUL-VOTATI-L PE CALAU…………….

 48. D-na ministru, faceti din start trimiterea la faptul ca tara noastra a alocat mai muti bani pentru investitii, raportandu-va la buget. Al nostru, fireste. Care este MIC, chiar FOARTE MIC. Saracii vestici, care au alocat bani mai putini decat noi. ( rapotat tot la bugetul lor, care este MARE, chiar FOARTE MARE) . Da spuneti-ne, va rugam mult, cum sa ne raportam la foame: cum va fi a noastra, a romanilor compartiv cu a lor” MARE sau FORTE MARE?

 49. Stimata doamna ,
  laudati atit de mult tara dvs si guvernul din care faceti parte . asta e bine, imi plac oameni care nu vorbesc de rau tara lor casa lor etc.
  dar am o intrebare.
  Ce face Romania cu bani statului? ( bani de la tva , bani de la taxe etc?)
  plateste pensii? face autostrazi? da la poporul? dezvolta economia?
  De exemplu… ati pomenit de grecia ( tara de unde provin) da intradevar grecia a esuat , a imprumutat si acum nu are de unde sa da inapoi… ( deocamdata romania a imprumutat dar inca nu a inceput ratele )
  Dar grecia a construit autostarzile, infrastructura , scoli , spitale , jocuri olimbice, a dat pensii , a dat salarii bune etc de vro 20 de ani de la bani imprumutati , un piticiean grec a afirmat …. impreuna am cheltuit bani ( se refera la popor) Sa ne intoarcem in romania , a imprumutat , a taiat pensii , a scazut salariile deza mult mai mici de cit al grecilor , nu a costruit NIMIC , deci…. grecia a imprumutat si a dat la poporul , Romania unde le a dat?

  Multumesc

 50. NAPIRLITI DE CONJUNCTURA-cam asta ar fi marele talent al unor politicieni pe care cu multa generozitate trusturile arhicunoscute ni-i poarta prin fata ochiolor ca pe moastele sfinte.
  Adica de ce zic eu ca-s ,NAPIRLITI DE CONJUNCTURA-pai uite de ce:
  Ion iIliescu,ADRIAN NASTASE,C.V.TUDOR ,in 1991,erau in fruntea minerilor si calareau fragila democratie romaneasca.
  tot acestia si multi altii tot la vremea aia,II APLICAU CIOMEGE ZDRAVENE SI MAIEASTATII SALE EX. REGELE MIHAI
  Tot aceiasi incasu scuipati plini de ibida pe unde indrazneau sa apara,si cu toate astea dupa ce o vreme stateau pititi,ieseau ca noi,NAPIRLITI SI SCAPATI DE PARUL VECHI SI profintind de memoria scurta a VONTATULUI PE POST DE CETEAN TURMENTAT ,HART IAR MINE PE PUTERE.
  Acelasi lucru il fac si astazi,cind aceiasi asa brusc peste noapte s-au trezit mari sustinatori a regalitatii si brusc si-au adus aminte ca EX REGELE ARE SI EL CA TOT MURITORUL O ZI DE NASTERE.
  Ce conteaza ca a mai avut momente jubiliare ,DE EX. LA 80 DE ANI CIND PRES. ERA ILIESCU SI P.M. ADRIAN NASTASE IAR PONTA MINISTRU,ACUM E IMPORTANT CA DEH E RAZBOI CU BASESCU,SI BIETUL BATRIN ,CARE ESTE ASTAZI REGELE MIHAI,ESTE TIRIT DE INCONSTIENTUL DUDA INTR-O MIZERIE,CARE UMPLE DE RUSINE CASA REGALA.

 51. Daca iara va apucati sa impozitati toate pensiile asa cum se aude chiar ca nu mai aveti nici o sansa…….

 52. FALIMENTE IDEOLOGICE
  Criza economică globală a adus la faliment nu doar un număr de bănci trans­na­ţionale, dar şi toate ideologiile practicate şi promovate de către intelectualii şi po­liticienii din Vest. Astăzi, ne aflăm la începutul unei noi etape a crizei economice şi ne aşteaptă o dezintegrare a sistemului financiar-bancar, o dezintegra­re a sistemului monetar global şi o scă­dere dramatică a economiei, atât la ni­vel global, cât şi la nivel naţional. În acest context, fiecare ţară va trebui să identifice o ideologie călăuzitoare, o idee des­pre cum trebuie să interacţioneze capitalul, munca şi statul astfel încât rezultatul să fie pozitiv. Atât “intelighenţia” româ­neas­că, cât şi politrucii de toate culorile încearcă să ne convingă că ideologiile expirate care le-au fost livrate pe la diverse seminare, conferinţe şi şezători amicale pe la ONG-urile europene sau ame­ricane sunt în continuare nişte so­luţii valide pentru România în perioada post-criză. Realitatea este foarte diferită de iluziile aberante ale consumatorilor de granturi. Fiecare dintre ideologiile ma­jore ale Vestului a dat faliment într-un mod spectaculos. Atât dreapta, cât şi stânga politică şi-au văzut conceptele fundamentale distruse de loviturile im­placabile ale crizei.

  Dreapta vestică a fost şi rămâne în­dră­gostită de mirajul “societăţii proprie­tarilor” (“ownership society”), încercând să îndrume populaţia spre o utopie ca­pi­talistă în care o bună parte din servi­ciile sociale au fost privatizate, fondurile de pensii garantate de stat au fost treptat înlocuite cu nişte conturi care depind de evoluţia pieţei de acţiuni (programul 401k din SUA), iar fiecare cetăţean este un mic burghez-investitor şi capitalul lucrează pentru el, în timp ce chinezii lucrează în fabrici şi uzine pentru a produce bunurile pe care micul burghez le consumă, plătind cu cardul de credit. În practică, tentativele de construcţie a “so­cietăţii proprietarilor” au fost dezastru­oase. Companiile private care au scăpat de supravegherea şi controlul statului au “exportat” locurile de muncă în Chi­na şi alte ţări în curs de dezvoltare, iar veniturile le-au “parcat” în entităţi off-shore. Sectorul financiar-bancar şi-a dez­lănţuit “forţa creatoare”, transformând pieţele bursiere din mecanisme de atra­gere a capitalului pentru dezvoltarea eco­nomiei productive într-un cazinou în care băncile păstrează tot ce câştigă, iar pierderile sunt compensate de contribuabili. După căderea dramatică a preţurilor la acţiunile tranzacţionate pe pieţele europene şi americane, atractivi­tatea ideii conform căreia piaţa de capi­tal ar putea asigura o formă de protecţie socială a devenit inexistentă. Sfârşitul epocii accesului la creditare ieftină mar­chează şi sfârşitul epocii în care politicienii vestici aveau posibilitatea să-şi convingă alegătorii de faptul că aceştia pot avea un nivel de viaţă ridicat, în timp ce toată munca necesară menţinerii acestui nivel de viaţă va fi “externalizată” către muncitorii din ţările în curs de dezvoltare. Dictonul “cine nu munceşte, nu mănâncă” reintră în actualitate, atât în Vest cât şi în România.

  Stânga vestică a fost îndrăgostită de o altă idee, ideea “statului social”. Sus­ţi­nerea electoratului a fost cumpărată prin pomeni generoase şi promisiuni de securitate socială. Alegătorii americani, greci, italieni şi spanioli au avut pensii generoase, salarii generoase şi indemnizaţii care sfidează logica şi imaginaţia. Majoritatea tinerilor care au participat la luptele de stradă din Londra şi alte oraşe britanice nu sunt săraci, ci trăiesc din banii statului, în locuinţe cumpărate de stat şi au posibilităţi la care majoritatea populaţiei din ţările mai puţin dez­voltate nici nu poate visa. “Statul social” creat de stânga europeană a condus la apariţia unei clase sociale formate din milioane de oameni care duc un mod de viaţă absolut parazitar, storcând bani din membrii productivi ai societăţii şi conducând la îndatorarea excesivă a statelor în care trăiesc. Ca­pacitatea statelor de a se îndatora pentru a-şi menţine populaţiile într-o stare de opulenţă relaxată s-a terminat şi urmează o perioadă în care toate programele sociale vor trece prin nişte tă­ieri drastice. În contextul în care statul nu mai poate asigura finanţarea utopii­lor socialiste, ideologia stângii euro­pe­ne a dat faliment.

  Este interesant faptul că stânga şi dreapta au reuşit, prin eforturi comune, să construiască în Vest un sistem care însumează vulnerabilităţile “societăţii de proprietari” şi vulnerabilităţile “sta­tului social”. În România, atât ideile liberalismului sălbatic, cât şi idealurile statului social au fost nişte paravane ideologice în spatele cărora se des­fă­şura dezmăţul furtului instituţionalizat şi transpartinic, însă această situaţie nu reduce necesitatea identificării unei ideologii viabile pentru perioada post-criză, ci, din contră, face ca această necesitate să devină mai pregnantă.

 53. (2) Mo­dul în care ar trebui să arate o ideologie viabilă pentru viitorul post-criză al ţării noastre

  Vom încerca să creionăm conturul unei ideo­lo­gii optime pentru perioada post-criză, descrierea exhaustivă fiind evident imposibilă în cadrul unui singur editorial. În mod con­ştient, vom evita tentaţia de a-i da acestei ideologii un nume pentru că o etichetă “lipită” de o ideologie devine o ţintă pentru atacuri care nu au nicio legătură cu aspectul ideatic al propunerilor noastre. Nu avem pretenţia că propunerile noastre sunt originale sau inedite. Ideologia socio-politică la care subscriem a avut precursori, a avut exponenţi în sfera practică şi academică, dar foarte rar a avut şansa să atragă voturile unui electorat curtat în­con­tinuu de cei care îi promiteau accesul gratuit la utopii liberaliste sau etatiste.

  Principiul de bază după care trebuie să se ghi­deze orânduirea socio-economică post-criză este “cine nu munceşte, nu mănâncă”, dar cu două precizări importante:
  1. Statul face tot posibilul ca fiecare cetăţean să aibă acces la posibilitatea de a munci, însă fără crearea de sinecuri.
  2. Statul nu va limita în niciun fel posibilităţile cetăţeanului de a face profit, atât timp cât profitul nu provine dintr-o activitate dăunătoare pentru in­te­resul general al societăţii.

  Istoria a demonstrat, fără echivoc, faptul că pie­ţele complet libere de interferenţa coercitivă a sta­tului generează probleme care afectează întreaga societate. Dacă dorinţa de profit a companiilor nu este restricţionată de stat, apare o serie întreagă de fenomene negative: sectoare întregi ale economiei devin subordonate intereselor unor carteluri sau monopoluri, iar siguranţa publică (economică, fi­nan­ciară, alimentară, socială) devine victimă a lăcomiei deţinătorilor de capital. Susţinătorii “liberalismului sălbatic” (a se citi: apologeţii darwinismului social) consideră că actuala criză economică va deveni pre­textul perfect pentru anularea “vestigiilor socia­lismului european” cum ar fi salariul minim, săptămâna de lucru de 40 de ore şi indemnizaţiile de şomaj, ceea ce arată că o bună parte a “dreptei in­telectuale” suferă de amnezie acută şi incapacitate cronică de a gândi pe termen mai lung decât un trimestru. Toate mecanismele de securitate socială care au fost construite în procesul de luptă între muncă şi capital trebuie păstrate pentru menţinerea stabilităţii sociale, însă statul trebuie să nu permită transformarea mecanismelor de securitate socială în mecanisme de parazitare asupra membrilor productivi ai societăţii. Nici patronatele şi nici sindicatele nu pot fi lăsate să devină decidenţii principali în această problemă. Statul trebuie să-şi asume rolul de evaluator neutru care să forţeze la cooperare munca şi capitalul.

  Interacţiunile economice între stat şi sectorul privat trebuie limitate, pentru a reduce potenţialul de creare a unor scheme corupte. Statul trebuie să de­vină capabil să execute proiecte majore fără a apela la serviciile sectorului privat. În cazul în care implicarea sectorului privat este inevitabilă, trebuie urmate proceduri stricte de transparentizare. Niciun document care vizează interacţiunea între stat şi o companie privată nu poate fi secret de stat, se­cret de serviciu sau secret comercial. Absolut toate do­cumentele care vizează desfăşurarea proiectelor şi achiziţiilor publice trebuie să devină accesibile oricărui cetăţean, astfel încât publicul să aibă la îndemână toate elementele pentru a depista orice neregulă posibilă.

  Există o necesitate pregnantă de a eradica pentru totdeauna mitul conform căruia statul nu poate fi administrator eficient. Statul trebuie să se implice foarte activ în ramurile strategice ale economiei: agricultura, energetica, metalurgia, high-tech etc. Managerii companiilor de stat trebuie să fie remuneraţi în condiţii echivalente cu cele existente în sectorul privat, dar cu criterii de performanţă foarte dure. Implicarea statului în sectoarele strategice nu înseamnă crearea de mastodonţi monopolişti şi ineficienţi, ci crearea de zeci, sute sau chiar mii de companii care vor funcţiona în regim de concu­renţă liberă pentru determinarea viabilităţii şi eficienţei diferitelor modele de organizare şi echipe manageriale. Mai mult decât atât, statul trebuie să devină principalul finanţator al dezvoltării aface­ri­lor private mici şi mijlocii pentru a oferi mobilitate socială pentru cât mai mulţi cetăţeni. Companiile care lucrează în domeniul tehnologiilor înalte trebuie să devină beneficiari prioritari ai finanţării de stat pentru a menţine competitivitatea globală a economiei naţionale.

  Statul trebuie să devină un jandarm dur al pieţelor de bunuri şi servicii, iar lupta împotriva exploatării poziţiei dominante de piaţă trebuie să devină mai importantă ca lupta antitero. Activitatea statului nu trebuie să se oprească doar la blocarea cartelurilor sau monopolurilor. Fiecare lanţ de producţie trebuie analizat şi “curăţit” de elemente ne­pro­ductive. De exemplu, dacă ţăranii sunt forţaţi să-şi vândă ieftin marfa intermediarilor pentru că nu au unde să o stocheze sau nu au cum să o aducă la oraş, atunci statul trebuie să intervină, dar nu prin interzicerea “speculei”, ci prin finanţarea construcţiei de silozuri comunale sau înfiinţarea unei companii pentru “transport agricol” care va funcţiona cu profit minim. În acest mod, statul trebuie să eficientizeze toate circuitele economice, asigurând condiţii cât mai prielnice pentru antreprenorii care se ocupă de activităţi productive.

  Pentru dezvoltarea stabilă a societăţii, statul nu trebuie să se limiteze la rolul de jandarm al pieţelor de bunuri şi servicii. Este nevoie ca statul să asi­gure securitatea alimentară şi securitatea energetică a ţării şi, pentru a atinge aceste două scopuri, statul are dreptul moral să utilizeze banii publici pentru investiţii masive şi ample programe de cercetare. Susţinătorii ideilor liberale vor obiecta că asemenea investiţii nu au cum să aducă profit pe termen scurt sau mediu, dar asemenea investiţii trebuie să fie tratate ca nişte poliţe de asigurare menite să garanteze stabilitatea economică şi socială a ţării noastre în orice conjunctură geopolitică. Un şofer nu obţine profit din banii cheltuiţi pentru asigurarea maşinii, dar asta nu înseamnă că banii pentru asigurare au fost cheltuiţi inutil. Demonstraţia necesităţii imperative a asigurării securităţii alimentare o vedem chiar astăzi. Preţurile alimentelor cresc la momentul cel mai nepotrivit, inclusiv din cauza dependenţei de im­porturi şi anemia sectorului agricol propriu, infestat de intermediari şi clepto-oligarhi.

  Evident, sistemul socio-economic pentru care milităm este dependent de calitatea capitalului uman cu care lucrează. Dacă structurile statului sunt populate de şmecheraşi corupţi şi academicieni ai şmenului, atunci un asemenea sistem nu poate funcţiona, dar acelaşi lucru se poate spune despre orice orânduire socio-politică. În cazul unui sistem extrem de liberal, eficienţa depinde de cali­tăţile profesionale şi morale ale elitei economice, adică ale deţinătorilor de capital. În cazul unui sistem ultra-socialist, eficienţa depinde de calităţile profesionale şi morale ale funcţionarilor statului. Problema modului în care poate fi creată şi adusă la putere o elită politică responsabilă şi aptă din punct de vedere profesional va fi subiectul unui studiu separat. Avem deplina încredere că şi în România poate exista o clasă politică profesionistă şi eficientă, iar detronarea actualei clase politice este doar o chestiune de timp.

  • Repet….Avem (AM) deplina încredere că şi în România poate exista o clasă politică profesionistă şi eficientă, iar detronarea actualei clase politice este doar o chestiune de timp.
   Depinde de acuitatea valului doi al crizei, sau, de capacitatea coalitiei de guvernare , actuale, sau potential extinse in Miscarea Populara, de a stapani efectele ei si de a comunica coerent cu cetatenii.

  • MAI REPET CEVA, ESENTIAL:
   Sfârşitul epocii accesului la creditare ieftină mar­chează şi sfârşitul epocii în care politicienii vestici aveau posibilitatea să-şi convingă alegătorii de faptul că aceştia pot avea un nivel de viaţă ridicat, în timp ce toată munca necesară menţinerii acestui nivel de viaţă va fi “externalizată” către muncitorii din ţările în curs de dezvoltare. Dictonul “cine nu munceşte, nu mănâncă” reintră în actualitate, atât în Vest cât şi în România.

  • IN FINE, INCA CEVA PENTRU FRANK ZAPA KING.
   Maine, ii dau extemporal si-l scot la tabla ( 😉 ) :
   REPET:
   ,,Este interesant faptul că stânga şi dreapta au reuşit, prin eforturi comune, să construiască în Vest un sistem care însumează vulnerabilităţile “societăţii de proprietari” şi vulnerabilităţile “sta­tului social”. În România, atât ideile liberalismului sălbatic, cât şi idealurile statului social au fost nişte paravane ideologice în spatele cărora se des­fă­şura dezmăţul furtului instituţionalizat şi transpartinic, însă această situaţie nu reduce necesitatea identificării unei ideologii viabile pentru perioada post-criză, ci, din contră, face ca această necesitate să devină mai pregnantă.”

 54. NICI PATRONATELE SI NICI SINDICATELE NU POT FI LASATE SA DEVINA DECIDENTII PRINCIPALI IN ACEASTA PROBLEMA (mecanismele de securitate sociala n.r.).
  STATUL TREBUIE SA-SI ASUME ROLUL DE EVALUATOR NEUTRU CARE SA FORTEZE LA COOPERARE MUNCA SI CAPITALUL.

 55. Există o necesitate pregnantă de a eradica pentru totdeauna mitul conform căruia statul nu poate fi administrator eficient. Statul trebuie să se implice foarte activ în ramurile strategice ale economiei: agricultura, energetica, metalurgia, high-tech etc. Managerii companiilor de stat trebuie să fie remuneraţi în condiţii echivalente cu cele existente în sectorul privat, dar cu criterii de performanţă foarte dure.

  • Politicul a acaparat prea mult societatea. Cetateanul anonim a inceput sa fie mai mult preocupat de politica si politicieni., mai putin de :pregatire, rezolvarea problemelor sale, profesie, cunostinte, evolutie. Trebuie sa stie cine a mai furat, ce miscari s-au mai facut, cine si ce interese apara, cine mai trebuie patat. Se stie bancul cu politicienii care fura, cetatenii fac politica si, altcineva trebuie sa munceasca.Doar POLITICUL retragandu-se la locul lui de dezbatere a conceptelor si doctrinelor si nu de ROL CONDUCATOR, poate transforma RO. Politicul sa-si vada de rolul lui, sa dezbata si elaboreze (in Parlament) legi si sa ia hotarari in concordanta cu societatea. Guvernul(fie si politic, doar ministri) are rol de reglare a mediul social si economic, intervine acolo unde se manifesta neconcordante si deficite, oportunitati, fenomene, relatii. Statul prin instututii serveste cetateanul si societatea. Acesta este posibil dandu-se credit catre: economisti, sociologi, juristi, specialisti in domenii, ecologisti, medici, profesori etc., mai pe scurt…valorilor(exista !). Sigur, este o intreaga schema. Important este…..sa se doresca. ceea ce este bun pentru colectivitate. Hai, este degeaba. PS. Intr-un simplu comment nu poti cuprinde toata problematica.

  • Rolul de reglare al statului trebuie sa devina unul decisiv. De acea, statul, trebuie sa se intareasca, nu prin institutii de forta, ci cooptand elitele intelighentiei romanesti, in toate domeniile si prin….transparenta procedurilor. Trebuie contracarat impusul nativ al capitalui de a devora si sufoca , fara limite, resurse si totodata, descurajata tendinta sepre populism toxic pentru societate al majoritatii politicienilor.
   Desigur ca, daca educatie nu e, nimic nu e. Reforma fara democratie nu se poate. Dar nici democratie fara educatie.

 56. Sper ca viitorii ideologi ai Miscarii Populare, sa tina cont, macar cu titlu informativ, de cele de mai sus.

  • O Miscare Populara nu poate fi politica, s-ar pierde in lupte sterile si politicianiste, populiste. Apoi, daca Politicul ar accepta si conlucra cu aceasta, chiar legiferata, sa aiba raspunderi, implicari, asumari stricte. Sa se termine cu interpretarile si ducerea in derizoriu a vinovatiilor si raspunderilor generalizatoare. Toti sunt vinovati si….nu raspunde Nimeni. Nimeni este vinovat, Nimeni raspunde !?

  • @Filip
   Trebuie ca cineva, nu stiu cine (in afara electoratului) sa decida daca mai avem nevoie de politicieni, sau punem altceva in loc.
   Si aici avem de-a face cu mitul incompetentei statului. Depinde cel fel de oameni sunt promovati in zona politicului si mai departe , in demnitati publice de mare responsabilitate si CINE ÎI ALEGE/PROMOVEAZA.
   Cine contesta vehement, en gos, sa faca bine sa se implice direct si nemijlocit.
   Nu merge doar cu…,, nu e bine asa..de ce ? ..nu e treaba noastra”.

 57. Buna ziua,
  Daca tot incurajati explorarea Gradinii Carpatine va invit sa mergeti si in Rezervatia Naturala Valea Horoabei, mai precis sa incurajati vizitarea Pesterei Ialomitei, Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei si mai ales lacul Bolboci(care este comparabil cu ce vedem prin Austria sau Elvetia).
  Eu am mers pentru prima oara in aceasta zona sambata trecuta si desi este superba zona sunt dezamagita ca nu am gasit nicaieri pe internet o pagina despre locatiile mentionate. Si mai ales, imi pare rau pt ca, alegand pentru urcat varianta dinspre Targoviste, prin Satul Glod, desi drumul este foarte lat, starea acestuia este dezastruoasa si daca nu ai o masina 4×4 risti sa ai avarii serioase pana ajungi sus. Va recomand sa alocati interes aceste zone deoarece poate atrage vizitatori. si poate vedem si asfalt intr-un viitor nu prea indepartat.
  Cateva fotografii o sa gasiti pe blogul meu http://tapuseanumihaela.blogspot.com/

  Va multumesc anticipat pentru luarea in consideratie,
  Mihaela

  http://www.apispm.ro/pages/activitate.php?id=11

 58. Daca ar conduce lumea asta niste oameni capabili,competenti am mai avea o sansa,dar lumea e condusa de evrei…hopa,ce am zis?Dar asa e.
  @Elena Udrea iar era sa cada.Oare cand pica?Se impiedica de foarte multe ori,dar nu pica.Cat mai rezista?

 59. Ţopârlanii pe val! Acesta era titlul de pe Realitatea tv intr-una din serile din urmă şi moderatoarea, parcă C Dracotescu, era foarte ofensată cum de artistii din generaţia de aur nu au loc pe tv-uri din cauza acestor agramaţi, consideraţi vedete fără să se fi afirmat vreodată prin ceva.

  Întrebarea ar fi: Cine i-a făcut vedete pe acesti ţopârlani? Chiar televiziunea… De generaţia de aur a artiştilor se pomeneşte numai atunci când mai moare câte unul…

 60. Observ ca s-au inmultit numarul Casandrelor. Cine este Casandra? Prezicatoarea vestilor rele. De la o vreme diversi specialisti intr-ale politologiei si economiei prognozeaza ca din actuala criza nu se va putea iesi decat printr-un razboi mondial. Nu, nu va impacientati, viitorul “meci” mondial nu va semana cu precedentele, decat pe ici-colo. Daca vedetele ultimului razboi mondial au fost diviziile de tancuri si aviatie si pe ultima suta de metri – bomba nucleara, in viitorul razboi, locul diviziilor de tancuri si aviatie va fi luat de silozurile pline de cereale, precum si de conductele ce vor transporta gazul si petrolul catre infometatii de energie, este adevarat, la umbra armelor nucleare. Poate parea hilar ceea ce voi spune, dar Romania pare a fi inzestrata pentru acest tip de razboi. Putem hrani 89 milioane de oameni. As zice ca avem sansa de a fi una dintre puterile regionale ale acestui spatiu geostrategic si al carei cuvant sa conteze la incheierea viitoarelor ostilitati. Viitoarelor? Unii specialisti mai avizati ar putea spune ca al treilea razboi mondial deja a inceput. Argumente? China, urmata de India cumpara alimente si alte materii prime intr-o veselie fara a se uita la pret. Mai mult, aceste tari sunt foarte active pe continentul african unde cumpara sau concesioneaza potentiale terenuri agricole sau exploatari de resurse minerale. Locul englezilor si francezilor este astazi luat de chinezi si indieni. Actiunile lor poate fi caracterizate drept luptele de avangarda ale marii batalii ce urmeaza sa inceapa. Ei bine, Romania este favorizata (vorba vine) in cazul unui astfel de razboi. Pacat ca politicieni romani (si nu numai) ai zilei, habar nu au ce atuuri au in mana si sunt pe cale sa le cedeze pe “oglinjoare si margele de sticla” precum odinioara sefii de triburi africane si americane. Imprumutam miliarde de euro, taiem pensii si salarii doar pentru echilibrarea unui buget ce pare a nu avea decat un singur taler – cheltuielile, uitand si de cel de-al doilea – veniturile. Totodata, justificam aceste grele sacrificii prin necesitatea creerii unui fond de investitii care sa duca la relansarea economiei. Facem grele sacrificii pentru un fond de investitii din care se construiesc sali de sport in localitatii unde nu mai are cine face sport, bazine de inot si fantani arteziene in sate unde satenii cara apa cu cobilita si multe alte “investitii” absurde. De ce nu se concentreaza aceste fonduri. chipurile de investitii, pentru repunerea in functiune a sistemului de irigatii pentru a asigura hrana populatiei (70-80% din hrana o importam) precum si pentru a potenta actiunea guvernului Romaniei in viitoarea conflagratie. Dezgropati fosta Lege a Agricultorilor seriosi a lui Ion Mihalache, reluata relativ recent de catre taranistul Vasile Lupu si inmormantata de catre votul unor persoane pe care le trec deocamdata sub tacere. Adaptand aceasta lege la realitatile de astazi a Romaniei aveti ocazia de a fi cu adevarat reformatori, nu al intregului stat ci doar al agriculturii. Veti avea ocazia de a va inscrie in randul unor personalitati reformatoare precum A.I. Cuza, Kogalniceanu si Bratianu. Ce faceti dv. in schimb? Va epuizati energiile in lupte sterile care nu vor duce nicaieri. Romania are astazi nevoie de oameni cu viziune si curaj politic si din pacate nu vad nici unul. Macar faceti voi ceva portocaliilor (cat veti mai fi portocalii).

  • ..Tocmai de aceea este necesara Alianta Populara, un cadru extins de dezbatere, mult mai mult decat un conglomerat electoral de conjunctura. Sper sa fie asa, si doar un deziderat utopic lipsit de continut, in consonanta cu USL.
   Sunt asteptati toti romanii de buna credinta si cu o substantiala zestre de educatie si informatie, inclusiv , dvs, domnule Turn de observatie. Este timpul sa iesiti…din expectativa, pe fondul epuizarii resurselor ideatice si …materiale de catre cele doua ideologii traditionale.
   Vremea pomenilor si a traiului speculativ a trecut, ratingul Frantei si Germaniei scade, iar China ,,absoarbe” cu banii obtinuti prin MUNCA REALA, tot ce are valoare de intrebuintare sau…nutritiva.
   A sta doar cu ochii la ce face si/sau ce spune Basescu descalifica insasi ideea de opozitie in Romania, opozitie, ce trebuie sa devina una reala si constructiva. Altfel, cu totii vom pierde, nu incape nici o indoiala, stimate coleg.

  • @ZeV. Sa ies din expectativa? Nici nu am fost colega. Luarile mele de pozitie sunt tocmai expresia faptului ca nu imi este indiferent daca Romania reuseste sa iasa din mocirla crizei, sau se afunda mai rau in ea. O idee am avansat deja. Daca mai doriti, mai pot avansa inca una. Din puct de vedere tehnic sistemul de irigatii a functionat aproape foarte bine, dar administrarea acestuia a fost un dezastru si nimeni nu intrevede o idee pentru a-l face viabil. Sugerez pe aceasta cale domnului Presedinte, daca tot vrea sa fie jucator, atunci sa faca ceva constructiv, sa treaca peste orgolii si sa o invite la o dezbatere pe doamna Zoe Petre – eminenta cunoscatoare a istoriei antice si sa ne informeze despre modul cum era administrat sistemul de irigatii al Mesopotamiei antice din vremea marilor regi – Nimrod, Nabucodonosor si Hamurabi. Desigur ca se vor gasi unii care sa imi reproseze ca experienta asiriana ar fi mult prea indepartata pentru a mai fi valabila si astazi. Evident ca asa si este, dar stimata doamna v-ar putea releva niste adevaruri (administrative) al caror sambure de adevar sa ii inspire pe oamenii nostri politici pentru a extrage acel sambure de adevar si a-l adapta realitatilor Romaniei de astazi. Ei ce ziceti, mai sunt in expectativa? Ca stam cu ochii la ce spune sau face Olimpianul nosatru zeu? La drept vorbind nici nu ar trebui sa ne uitam, pentru ca in conceptia mea, Presedintele nici nu ar trebui sa faca politica. El ar trebui sa aiba exact aceleasi atributii ca si Regina Angliei, evident mai putin dreptul de a purta coroana si de a-si desemna urmasul la tron. Daca Presedintele vrea sa se plimbe cu valeasca, nu are decat, voi fi ultimul care sa ma leg de asta. Insist asupra necesitatii renuntarii la calitatea de “jucator” – sursa multor rele ale mandatului sau. Promit ca ma voi mai implica.

  • @Turnul de observatie
   Mi se pare ciudat, domnule turn, ca nu v-ati gandit la apeductele romane. Inginerii romani au fost printre cei mai buni ai antichitatii, iar drumurile construite de ei sunt si acum, pe alocuri,…practicabile. 😉
   Cat despre Olimpian, va asig ca a reprezentat o sansa istorica a Romaniei de a nu derapa ireversibil sub impulsul distructiv si populist al vosganienilor si taricenilor. De asemeni, a ferit justitia de a ajunge sub ,,protectia” patricienilor, voiculestilor si nastasilor. E adevarat ca Ion Iliescu a ramas o notabila exceptie, sacrificandu-l, in contrapartida, pe prietenul sau Miron Cosma. Sper ca nu pentru totdeauna.
   Ce sa facem, domnule turn, daca au fost promovate in politica romaneasca mormane fara numar de impostori, incompetenti si hoti ?
   In astfel de situatiuni, ca de altfel si in alte epoci sau spatii istorice, principiul actiunii si reactiunii a impus personalitati de exceptie care s-au opus curentului. Romania îi datoreaza enorm presedintelui Basescu, iar modelul romanesc pare-se ca atrage atentia (in sens pozitiv) in zonele dezvoltate ale Europei. Uneori, apar si lideri parasutati in demnitatile lor, fie genealogic, fie adusi si strecurati de valul istoriei. Printre ei, as numi exregele mihai si fostul presedinte ,,invins de sistem” , țapul pițigăiat , rigid si (în prezent) amnezic, Emil Constantinescu.
   Probabil, daca v-ar fi avut PE DVS consilier si nu pe doamna Zoe Petre, nu ar fi uitat , intr-un mod atat de penibil, nici un moment, ca a fost unul dintre liderii marcanti ai Pietei Universitatii.

  • …Au fost atat de buni, incat deranjeaza pana si pe unii dintre contemporanii nostri epigoni, la peste 2000 de ani distanta. De aceea un anumit imparat a ajuns in disgratia interpretilor de imn national. 😉

  • Mai precis, domnule Turn, Podul a fost finalizat exact in urma cu 1906 ani si vreo cateva luni.

  • @ZeV. Domnule, observ ca mi-ati rastalmacit ideile. Ideea de la care am plecat a fost nefunctionalitatea sistemului administrativ si nicidecum tehnica si tehnologia irigatiilor. De altfel, sistemul Siret-Nordul Baraganului reia tocmai un vechi principiu mesopotamian – cel al irigatiilor gravitationale. Sa fie intr-un ceas bun, caci inteleg ca avem oarece sanse sa il facem cu ajutor strain. In primul rand ar trebui sa stiti ca proiectul respectiv este 100% opera inginerilor romani si nicidecum a lui Nimrod. Nici comunistii nu au excelat la administratie, dar urmasii lor capitalisti au fost sub orice critica, deci mi-am zis ca trebuie inceput de undeva si am ajuns la Nimrod intrucat caracteristicile vietii noastre seamana intrucatva cu situatia din vremea lui Nimrod. Deci daca el a gasit rezolvarea pentru a fertiliza campia Mesopotamiei si noi apeland la principii (samburele de adevar) am putea adapta acest sambure la conditiile mizere ale vietii nostre administrative si apa ar trebui sa curga prin canalele de irigatii. Depinde doar de intelepciunea politicienilor, caci inginerilor nu am nimic a le reprosa. Daca in discutie ar fi fost vorba de drumuri, puteti fi sigur ca puteam gasi exemple la stramosii nostri romani, desi tehnologia a vansat mult intre timp. Daca ati citit cu atentie eu m-am referit la partea administrativa si nicidecum la cea tehnica. Cat despre Olimpian, problema dumisale eu am trata-o tangential si doar in subsidiar. Daca veti considera ca este cazul o pot dezvolta. Va pripiti insa cu judecatile de valoare la personalitatile trecutului apropiat. Observ ca stati mult mai bine cu judecarea trecutului indepartat. Nu-i bai caci incet-incet ajungem cu judecatile rationale si in zilele noastre.

  • Depinde de intelepciunea politicienilor….cine o cuantifica, stimate domn ?
   Sper ca nu va referiti la maimutoii retardati , in calitate de depozitari ai…,,intelepciunii”, cocotati in varful USL, ca ma-mpusc in cap. 😉
   De asta e nevoie de Alianta Populara. Sper, asa cum spune si doamna Udrea, sa nu fie doar o structura de interese conjunctural-electorale.
   Cat despre asazisa rastalmacire, sunt convins ca va inteleg perfect. Nu am nici o indoiala. Asa cum am convingerea ca Emil Constantinescu a facut de ras idealurile pietei Universitatii si a clacat lamentabil in confruntarea cu caracatita mafiota.
   De asta il sustin pe Traian Basescu, pentru ca este primul presedinte capabil sa o infrunte si chiar sa o invinga. Sper ca….nu va deranjeaza acest lucru.
   Va prezum, totusi si inca, cu buna credinta si apetenta fata de interesul national. Eu personal, voi ramane neclintit intru sistinerea lui (interesul national n.r.).

 61. Un zâmbet la cafea 😆

  O masina se loveste brutal de o caruta. In urma accidentului calul si carutasul sunt raniti destul de grav. Politistul vine la fata locului si vazand calul chinuindu-se, intr-un acces de mila, il impusca. Apoi, cu pistolul in mana, se indreapta catre carutas si il intreaba:
  – Si Dvs sunteti ranit?
  – Nu, nu! Doamne fereste, asa de bine nu m-am simtit niciodata!…

 62. Interesant, preluat din BZI lansat de un GIGI

  “Liliana Romaniuc, Doamna De FER candidata excelenta la Primaria din IASI. Numai astfel orasul IASI poate extirpa CANCERUL EXTINS de actualul primar Gheorghe Nichita. “

  • -FÉR elem. „care poartă, conţine“, „care produce“. (< fr. -fère, cf. lat. ferre, a purta)

   Vreti sa spuneti ,,doamna de fier".
   De fier (dex)= tare, puternic, rezistent; neînduplecat; riguros, sever. 😉 😉

 63. Am citit materialul preluat de Ze.V. aparut nu cu mult timp in urma in presa si trebuie sa spun dintr-u inceput,mi se pare ca tot efortul pe care l-au depus cei-atentie spun cei,care l-au redactat,este o risipa de idei fractionate,preluate,insailate si fara nici o finalitate.
  Orice student din anul 2 de la stiinte politice,ceva mai rasarit si citit il demonteaza cu atita usurinta,incit eu cred ca nu merita sa-mi pierd vremea pt a combate cu argumente un asemenea material,produsul unor semidocti,care pur si simplu sfideaza cite-va lucruri elementare-A TREIA CALE,A APARUT CU MULT TIMP IN URMA,CA EA A TREIA CALE A FUNCTIONAT DUPA FIECARE MARE CONFLAGRATIE,DUPA FIECARE MARE RAZBOI CIVIL,DUPA MARILE FRAMINTARI SOCIALE ALE INCEPUTULUI DE SEC. 20.
  Clivaje,rupturi ori fracturi puternice ,in societate care sa scoata la iveala,astazi,SALVATOAREA ,OMENIRII PE POST DE A TREIA CALE,ESTE TOT O UTOPIE,asa cum utopie s-a dovedit a treia cale-SOCIALISMUL DISTRUCTIV-un fel de struto camila,nici stinga clasica,nici drepta conservatoare.
  Prin definitie,eu sunt un optimist,si am incredere in capacitatea omului de a-si depasi propia conditie,in capacitatea de a se adapta ,cum tot asa cred in instictul de conservare al omului.
  Dar optimismul meu nu este frate vitreg cu nebunia,si sa o iau razna pe cimpiile patriei,insufletit de tot felul de teorii care n-au nici un fundament stiinfic,plecate din capetele unor indivizi,care nici macar nu au avut curajul sa-l semneze,limitindu-se la numele de NOI’si nici sa-si boteze,OPERA’de frica celor care vezi doamne ar dorii sa-i duca in ridicol si derizoriu.
  Asadar in fata unor concepte,atit de neclare,ambigue si fara cap si farac cur,sincer-nu pot sa spun altceva decit,fratilor,cind scrieti si ginditi,beti un pahar mai putin si nu mai trageti pe nas,ca produsul gindirii voastre alambicate este o adevarata comedie.

  • Instinctul de conservare al omului, ca individ motivat de instincte, lacomie si un rudiment de constiinta, conduce inexorabil la interese divergente. Fara un arbitru competent si puternic, seminitia umana o va lua pe aratura, sau direct cu oistea-n gard. Viata si evenimentele dovedesc cu brio aceste realitati funeste.
   Daca se va dovedi ca Germania a ascuns o datorie publica de 5000 de miliarde, optimismul meu, spre deosebire de al tau, o va lua abrupt in jos.
   Zeflemeaua si dispretul nu ne vor salva pe nici unul dintre noi, fiind , cu totii, asezati instabil pe aceeasi ,,craca” fragila.
   Calcatul bolsevicilor in picioare, pe blog, este o indeletnicire datatoare de satisfactii cel mult erotice. Dar, draga Frank, din pacate , orice placere efemera sfarseste intr-o balta de….ce vrea muschiul tau. 🙂 🙂 🙂

 64. Cred ca se impune un pic de rigurozitate si disciplina atunci cind vorbim despre concepte filozofice si doctrine politice.
  Cu permisiunea dv a celor care scrieti si cititi acest blog,permiteti-ma sa fac si aduc la lumina cite-va elemente care definesc doctrinele politice si cum au aparut ele.
  Conceptul de stinga si drepta a aparut in 1789 in Franta,cind adunarea constituanta a trebuit sa ia o decizie majora.
  Pt a simplfica ,dar mai ales pt a evita ,FRAUDA LA NUMARATOARE[ATENTIE LA CE SE INTIMPLA ASTAZI]regele a propus ca cei care sunt de acord cu el sa treaca in drepta lui,iar cei care nu sunt cu propunerile regelui,care ii confereau puteri sporite sa treaca in stinga lui.
  Din acel moment,a inceput sa se vorbeasca despre STINGISTI SI DESPRE DREPTACI,cu aceea ocazie a aparut ,ASA CUM ESTE CUNOSCUT IN STIINTELE POLITICE ,MARELE CLIVAJ.
  Daca in crestinism stim ca ,MAREA SCHISMA,a impartit lumea crestina in romano catolici si ortodocsi,in poltica din acel moment am avut doua mari trunchiuri,pe care ulterior au tot crescut ramurele,unele viguroase si pline de fructe,altele care s-au uscat de-a lungul timpului ,mincate de ,FURNICI SI CARII.
  Mi-ar lua prea mult timp sa vorbesc despre toate curentele,despre toate ,NUANTELE ,atit din partea stinga,cit mai ales din partea DREAPTA,pt ca din acest punct de vedere,drepta s-a dovedit mult mai activa si plina de energie si imaginatie,reusind sa nuanteze,ba chiar sa creeze ,CONCEPTE NOI,IN INTERIORUL CONSERVATORISMULUI DE DREAPTA CLASIC.
  Pt a-l putea intelege pe TRAIAN BASESCU,si mai ales masurile luate de guvern,voi scrie cite-va rinduri despre unul din conceptele atit de dragi mie.

  • Traian Basescu nu face teoria chibritului, domnia sa vorbeste de austeritate, responsabilitate, echilibre , competente si justitie, IN MOD DURABIL.Aceste concepte sunt adevaruri prin ele insele si nu au culoare politica.
   Nici o ideologie actuala nu detine adevarul absolut. Singurul adevar valabil care se intrevede in acest moment, este unul singur : ,,mananci daca muncesti, esti ajutat daca ai REALMENTE nevoie”.
   Dreapta traditionala a creat mentalitatea ca se poate trai din speculatie si din munca cetatenilor din tarile in curs de dezvoltare, iar stanga, ca o majoritate parazita poate trai din munca celor apti si…cinstiti din propriile state.
   Remediile traditionale, asa cum canstata marii economisti, NU MAI DAU REZULTATELE SCONTATE.
   Asta e Frank…speranta este doar in imaginatia ta. Sau poate, cine stie, intr-o idee miraculoasa pe care o vei produce live la o ora de maxima audienta 🙂

  • ..Sper ca preconizata Alianta Populara, initiata de presedinte, sau nu fie doar un mare fâs, așa cum s-a dovedit și conducerea partidului democrat liberal, incapabila sa promoveze, pana in prezent, o reforma interna, incapabila sa cristalizeze o orientare doctrinara coerenta.
   Pana la urma, dupa ce i-au dat un sut in fund domnului Lazaroiu, tot in Baconschi , cel atat de criticat, se pare ca ramane o speranta in acest sens. Poate ca si doamna Udrea se va implica efectiv, că potential, are din belsug.
   Pana la urma, Presedintele isi va pierde rabdarea, impingand, de unul singur, un pietroi derutat si intepenit. Sa speram ca domnii si mai ales doamnele din PDL, se vor mobiliza exemplar, IN INTERESUL NATIONAL.

 65. @
  ZeV

  Mama mia sunteti carcotasi(a) de aceea traiti asa.

  Dame de Fer este expresia justa la ce ma refeream
  Gabi GRIGORE este mai tanar poate astepta turul urmator peste 4 ani

  Liliana ROMANCIUC este intr adevar La Dame de FER la PDL IASI.

  Va recomand sa fiti consistent(a) si nu superficial(a).

 66. NEOLIBERALISMUL-concept politic aparut odata cu avintul tehnologic,cu aparitia si utilizarea la scara mare a noilor tehnologii,a societatii post industriale.
  Fac o paranteza si voi spune ca noile concepte filozofice sunt obligate sa tina pasul cu evolutia tehnici ,dar mai ales cu noile relatii interumane care se realizeaza odata cu schimbarea modului de viata aparut o data cu noile tehnologii,asa incit ,POLITICILE PUBLICE sa tina pasul cu nevoile individului,care este in centrul politicii NEOLIBERALE-EL INDIVIDUL CU LIBERTATEA INDIVIDUALA CU RESPECTAREA PROPIETATII,CU LIBERTATEA DE EXPRIMARE ,dar si cu statul alaturi de el,care trebuie sa aibe rolul de REGULATOR AL RELATIILOR DIN SOCIETATE SI NU PE POST DE ZBIR,PE POST DE GENERATOR DE LEGI ,ASA INCIT CADRUL IN CARE SE MISCA INDIVIZII SA DEA SANSE EGALE TUTUROR.
  Neoliberalismul de sorginte europeana este ceva mai fad si mai conservator,personal,eu sunt adeptul NEOLIBERALISMULUI ,PROVENIT DIN SCOALA DE LA CHICAGO,care din punctul meu de vedere este mult mai fiabil pt nevoile societatii mileniului trei.
  Ma opresc si fac o paranteza-CRIZA DIN STATELE UNITE ALE AMERICII,este rezultatul renuntarii unor politicieni americani la valorile neoliberale,care in mod bezmetic au incercat ,O GREFA DE STINGA PE TRUPUL VIGUROS AL LIBERALISMULUI AMERICAN.
  Aceasta grefa,ideatica,A FOST APLICATA DE BILL CLINTON,care pt a-si sporii sansele pt a obtine cel de-al doilea mandat,a recurs la ,DOCTRINA LABURISTA BRITANICA,si a introdus in societatea americana acest VIRUS CRIMINAL-IDEIILE SOCIALISTE-
  Nu voi dezvolta acum aceast scenariu sumbru,care a lovit intreaga omenire,voi spune doar atit-POPULISMUL A GENERAT ACEASTA CRIZA FARA P[RECEDENT,SI EA,CRIZA NU POATE FI OPRITA SI DISTRUSA DECIT CU MASURI SI POLITICI PUBLICE CARE SA DESFIINTEZE TENDINTELE POPULISTE.-PUNCT.

  • PE TIMPUL LUI BILL CLINTON, BUGETUL AMERICAN A FOST EXCEDENTAR.
   IAR ECONOMIA AMERICANA A AVUT CEL MAI CONSTANT AVANT, DIN ISTORIA SA.
   Nu umbla cu prostii, Frank Zapa, ca mai citim si noi. 😉
   SPRE READUCERE AMINTE A DIVERSIONISTULUI ZAPOIST :
   ,,in ultimii 40 de ani, Bill Clinton a fost singurul presedinte american in timpul caruia, timp de 2 ani (ultimii din al doilea mandat), bugetul american a fost pe plus.
   – in 1993, cand Bill Clinton l-a schimbat pe George H. W. Bush, datoria SUA era la 70% din PIB, in 2001, cand Bill Clinton a fost schimbat de George W. Bush, datoria SUA scazuse la 57% din PIB. Incepand cu 2001, datoria SUA a crescut fara intrerupere, pana la 93% din PIB (14.300 de miliarde de dolari).
   – Guvernul condus de Bill Clinton s-a descurcat excelent cu un buget mai mic de 2000 de miliarde de dolari. Astazi, guvernul condus de Obama are mari probleme cu un buget de 3800 de miliarde de dolari. Bine, stiu ca a fost si inflatie, insa nu intr-atat incat sa se impuna aproape dublarea bugetului.
   – pe timpul lui Bill Clinton dolarul era mai puternic decat Euro, astazi 1 Euro este 1,43 USD.
   – in 8 ani, cu Bill Clinton presedinte, americanii s-au imprumutat 1.400 de miliarde de dolari. Tot in 8 ani, cu George Bush presedinte, americanii s-au imprumutat de 6.100 de miliarde. In doar doi ani, cu Obama presedinte, americanii s-au imprumutat cu 1000 de miliarde de dolari mai mult decat s-au imprumutat in opt ani cu Clinton.
   – Cu Bill Clinton presedinte, americanii aveau primul si al treilea producator auto mondial (GM si Ford). In perioada aceea, Ford a cumparat marcile Aston Martin si Volvo, GM vindea 5 milioane de masini, iar Chrysler a fuzionat cu Mercedes-Benz, formand DaimlerChrysler. Astazi GM vinde la jumatate decat vindea atunci, Ford a vandut marcile Aston Martin, Volvo, Jaguar, Land Rover si o mare parte din procentele pe care le detine la Mazda, iar Chrysler este abia al 16-lea producator auto mondial.”

  • ..IN CONCLUZIE, FRANK, MARS CU BURTA PE CARTE.
   La extemporalul pe care ti l-am promis (deci nu poti spune ca nu stiai), ai, de la mine, NOTA 2 (fara felicitari). 🙂 🙂 🙂

 67. P.S.-uite ZEVULE,eu am iesit la tabla-si ti-am dat ,TEME PT ACASA-.
  Inca o data repet NU MAI FOLOSI METODA COPY PASTE-vreau productii propii,vreau sa vad ce produce mintea ta,vreau sa vad pozitii care pleaca din educatia pe care o ai,care sa reflecte gradul tau de instructie,nu vreau sa recitesc ceea ce a aparut prin diverse ziare ori bloguri-VREAU PRODUCTII IDEATICE ORIGINALE-de copii,de CLONE,SUNT SATUL.

  • Nu , Frank, nici la scoala elevul nu scoate propozitii doar din tartacuta lui, ci trebuie sa invete. Altfel este trimis in banca. Traim intr-un univers informational complex, iar cel mai important lucru este sa stii unde sa cauti, ce sa selectezi si MAI ALES, sa interpretezi, cu mintea ta, cat mai corect semnificatiile noianului de informatie.
   Nu reinventam roata, o studiem si doar daca concluzionam ca este mai buna una patrata, o inlocuim. Desi, sincer, iti recomand sa o montezi doar la masina ta. Eu ma multumesc cu cea rotunda, dar incerc sa caut si apoi sa pastrez directia corecta tinand bine de volan. Asta mi se pare relevant. 😉

 68. Urechistule-ZEVULE,ESTI UN URECHIST-si nu ai inteles nimik,daca mai ai asemenea reactii ,voi trage concluzia ca nu merita sa-mi pierd timpul cu tine.
  Intelege omule-BILL CLINTON A DESCHIS DRUMUL SPRE CREDITE CU BULETINUL,EL A INDATORAT copii americani,CARE AU AVUT ACCES LA CREDITE DE LA VIRSTA DE 16 ANI,PT A-SI PUTEA FINANTA STUDIILE.
  EL a inventat creditul IPOTECAR,GARANTAREA CREDITULUI CU BUNUL CUMPARAT ,ADICA EL A DUS LUMEA BANCARA IN PRAPASTIE-CITESTE PRESA AMERICANA A DIN VREMEA LUI BILL CLINTON,VEI AVEA O MARE SURPRIZA-LUMEA A FOST ATUNCI AVERTIZATA CA DERAPAJELE SPRE STINGA ALE LUI CLINTON,VA ARUNCA AMERICA IN AER.

  • ..Si ceilalti, care au urmat, ce contributie au avut in a stopa ,,relele” lui Clinton. admitand ca simpaticul presedinte le-ar fi initiat ?
   Vezi Frank, cand cineva iti spune ca esti nepregatit si fanatic, te superi si-l acuzi fie de URECHISM , fie de BOLSEVISM.
   Eu ti-am mai spus, prietene : ia-ti un mic concediu de meditatie, eventual la o manastire retrasa in munti si vei constata cat de benefic iti va fi timpul petrecut in aerul curat si ozonificat. Abia acolo, vei fi la ,,inaltime”. 😉
   Nu de alta, dar ma doare sufletul sa constat ca rupem inutil si steril din timpul cititorilor inteligenti ai acestui blog.

 69. Cocluzie-ZEV-este sustinatorul GREFEI DE STINGA-haaaaaaaaaa,la o asemenea concluizie ajungi,atunci cind in mod reductionist il judec si il tratez pe stingistul,MOLDOVEAN ZE.V.

  • Nu Frank, eu fac un lucru simplu, pe care tu il eviti cu obstinatie : gandesc. 😉

 70. P.S.-NR2-si pt ca ZEVUL NOSTRU ESTE ATIT DE INDRAGOSTI DE A TREIA CALE,MA VAD OBLIGAT SA-I SI DAU UN EXEMPLU DE A TREIA CALE,CU CARE EL SE CONFUNDA-MUTANDUL-ai inteles zevule-AI TOATE CARACTERISTICILE UNUI MUTAND COMUNIST-
  HAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIII

  • HiiiiiHaaa, Frank, ma duc la treaba. Iti las tie ultima moara. 😉

 71. Pauză de zâmbet 😆

  ***
  Toata lumea trebuie sa creada in ceva.
  Eu cred ca o sa mai beau o bere!
  ***
  Ion si Maria s-au dus la padure sa culeaga floricele. Pentru ca era foarte multa lume acolo, chiar asta au facut.
  ***
  ‎- Sunteţi ginecolog?
  – Nu, dar aş putea arunca o privire.

 72. @
  ZeV
  Cie

  “Le bonheur est toujours futur ou passé, mais rarement présent.”
  “Fericirea este întotdeauna în viitor sau trecut, dar rareori prezent.”

  “La gloire, en politique USL, est le salaire de l’injustice.”
  “Gloria, in politica USL este salariul de nedreptate.”

  “La politique des partis USL fatigue les organes génitaux de la République.”
  “Politica partidelor din USL obosesc organele genitale ale Republicii.”

  “La bonne politique n’est pas de s’opposer à ce qui est inévitable ; la bonne politique est d’y servir et de s’en servir.”
  “Bună politică este să nu se opuna la ceea ce este inevitabil, o bună politică este de a servi şi de a se folosi.”

  Ati inteles ceva ?

  • Mdaa…doar un lucru n-am inteles. Care sunt ,,organele genitale” ale Republicii ? 😉

 73. Cugetare – atât… 🙄

  Dragoste e atunci când fratelui tău îi oferi mai mult decât ţi-ai oprit ţie, gândindu-te că acasă îl mai aşteaptă câţiva se le ducă pâine. Recunoştinţă? Nu, nici măcar respect.

 74. @ion adrian
  Reposrez un raspuns pentru tine (cu completari), de pe blogul lui CPreda:

  As prefera sa fie un cadru extins de dezbatere (Alianta/Miscarea…Populara n.r.) , un creuzet in care curente, ideologii, strategii si proiecte sa se intalneasca si daca se poate, sa interfereze intre ele in numele interesului national.
  Sincer sa fiu, de cand Sebastian Lazaroiu a fost ,,scos” precum o masea stricata, optimismul meu nu mai este la cele mai inalte cote.
  Nu poti face doctrine coerente si credibile , sau o forta politica redutabila cu Sulfina Barbu , Ioan Oltean, Oajdea, oportunistul Frunzaverde .
  Dar poti face asta cu Sebastian Lazaroiu, Leonard Orban, CPreda, Baconschi, Aurescu, Sever Voinescu, Monica Macovei , Andreea Vass, Anca Boagiu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Cristi Boureanu, Cezar Preda, Marian Sarbu, Cristi Diaconescu, Gabriel Oprea si (sper) nu in ultimul rand , Elena Udrea.
  Nu l-am mentionat pe Emil Boc, pentru ca el are treaba pana peste cap in calitate de prim ministru.

  • @ZeV. Nu-i vorba, pentru ca pe ultimul nici capul nu-l duce.

  • Observ stomate ZeV. ca iti pui mari sperante in inca nenascuta Alianta sau Miscare Populara. Intr-o buna zi se va naste, dar cand te uiti cine o va popula am o vaga banuiala ca te va apuca disperarea. In general, piesele grele ale acestei viitoare Aliante sunt cam tot aceleasi personaje care nu au reusit mai nimic pe planul conturarii ideilor ce ar trebui sa stea la baza celei de-a treia cai. Recunoaste ca mai toate persoanele cunoscute se invart excelent in sfera banului si a unui anumit gen de afacere si nicidecum in sfera ideilor. Ar fi totusi vreo cativa, dar cuvantul acestora nu se face auzit sau oricum nu conteaza. Se intampla un lucru neplacut cu acestia, au inceput sa fie chiar ostracizati. Observ spre ex. pe domnu Eusebiu care isi incepe fiecare discurs cu celebrul dicton “Cartagina trebuie distrusa” (pardon, nu Cartagina ci Monica Macovei). Cati or fi ca el? Auzi la ei, vor Comsie si criterii de integritate! Afara cu ei! Vei fi oare chiar atat de surprins cand unul din preferatii dumitale – Th. Baconschi va fi mazilit cat de curand la prima remaniere guvernamentala? De Lazaroiu nu mai vorbesc pentru ca prea a zgandarit pe baronii portocalii. Leonard Orban este un om inca tanar capabil de a genera idei, dar nu uita, el este un independent, calitate in care va sta ca un ghimpe in ochi baronilor care au toate sansele sa se instaleze la conducerea viitoarei aliante. Trebuie sa recunosti draga ZeV ca acest partid nu are nici o sansa sa se reformeze cata vreme sunt la guvernare. Au avut o sansa la Congres, dar au irosit-o. Ipotetica Alianta nu va fi decat un “alter ego” al vocii acelorasi baroni. Eu sunt convins ca acest partid se va reforma intr-o zi, indiferent cum se va numi si ce culoare va adopta, dar inca nu a venit momentul. M-ai persiflat referitor la “inteligenta politicienilor” din comentariul meu anterior. Este valabila si pentru necesara dezbatere in viitoarea Alianta. Crezi ca are cine purta dezbaterea menita a gasi ce-a de-a trei-a cale? Marile placi tectonice ale geopoliticii mondiale s-au pus deja in miscare. Credeti ca ceea ce va hotara acest partid in presupusa Miscare sau alianta va mai corespunde liniilor de forta trasate de miscarea ipoteticelor placi tectonice? Arareori s-a intamplat ca cei mici sa faca miscari chiar asa de capul lor, cel mai adesea acele miscari sunt impuse vor-nu vor de directia in care cei mari vor hotara ca trebuie sa bata vantul si parca noi mai stim ca impotriva vantului nu poti face chiar orice.

  • Sper ca cei mari sa ia deciziile corecte. Daca nu vor fi corecte, sau in interesul Romaniei, exista cativa oameni capabili sa spuna asta. Unul dintre ei, este marinar, deci stie ce spune si nu ezita sa o faca. 😉
   Eusebiu are, intradevar, o idee fixa. Inca nu stiu daca joaca un rol, sau chiar crede ce spune. Ar fi trist daca ar fi asa.

  • Ce stii despre dosarul acestui cetatean , balbeck ?
   Cati condamnati isi recunosc vina ?

 75. Cauza crizei-recesiunii economice NUUU este statul ‘asistential’…..nu stiu de unde s-a scos o asemenea ineptie……in loc ‘sa ne ocupam’ de rezolvarea cauzelor adevarate care au dus la producerea crizei si sa se caute solutii viabile economice pentru iesirea din criza…exista o preocupare dubioasa ,nesanatoasa,de luarea de masuri antisociale!!!!!!Iesirea din recesiunea din anii ’30 s-a iesit cu masuri de stinga,si dupa parerea mea este logic….de ce?….pai este antieconomic taxarea veniturilor mici pentru ca cei care le au NUUUU stocheaza bani,resurse ,asa cum fac cei bogati din frica,lacomie…stocare care creaza blocaj economic…iar la statul ‘asistential’ s-a ajuns in urma unor studii stiintifice economice care se bazeazea pe principiul stimularii si recuperarii fortei de munca….statul ‘neasistential’ NUUUU se poate impune democratic…..eu cred ca lumea ‘buna’ politica si economica ar trebuii sa-si puna problema PLAFONARII bogatiei si limitarea ratei de imbogatire…..imbogatirea ,monopolul,specula trebuiesc impozitate la singe peste 70%…asta este solutia corecta pentru ca acestea sint cauzele crizei….

 76. Odata deschisa cutia Pandorei cu aceasta teorie inepta a statului ‘social’ se va redeschide mult mai acut problematica luptei de clasa dintre cei bogati si cei multi…..pur si simplu in lacomia lor cei bogati au uitat de pericolulul bolsevismului,practic cu acest stat ‘social’ au cistigat razboiul rece si nu numai ,practic un intreg razboi ideologic…..ca acum se constata ca de fapt totul este o cacialma…..practic aceasta ideologie falsa fara nici un suport valabil a statului ‘social’ va consolida ,va face beton armat teoria comunista….practic se distruge din stupiditate ,pentru profitul de moment ,tot ce s-a construit in privinta democratiei,a statului capitalist cu exploatare rationala a fortei de munca =cea mai superioara forma de organizare socio-economica asocietatii umane.

 77. Va laudati cu asa zise ‘reforme ‘ care respecta niste directive date de niste anonimi-mediocri superbogati,care sint niste nulitati dpv al stiintelor economice si sociale….acesta idee a statului ‘social’ pune in pericol in primul rind si-n primul rind insasi capitalismul si democratia….Daca esti bogat asta NUU inseamna ca te pricepi la economie….eu NUUU am vazut nici un bogat sa ia premiul Nobel pentru economie …bogatia si imbogatirea se bazeaza pe providenta,pontul gras si monopol …siiiii foarte multa imoralitate….Vin pe la tv tot felul de imbogatiti si ne dau sfaruri economice de 2 lei …ar lua nota 0,0…01 la un examen de management de la ISE ….numai zic ca sint varza dpv al istoriei economice sau filozofiei economice.Practic criza se va adincii atita timp cit se merge in aceasta directie a unei ideologii false…siii finalul va fi tragic….societatea se construieste pentru oameni nuuu pentru profit…Dpv al conservarii energiei profitul NUUUU exista….profitul este o ILUZIE economica…problema este ca pentru acesta sint sacrifacati la propriu in mod primitiv oameni in masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *