România îşi va atinge toate ţintele economice în 2011. Turismul are creşterea cea mai mare

Anul 2011 a venit pentru toţi românii cu promisiunea unei relansări a economiei naţionale. După 10 luni, pot spune că sunt aproape sigură că România îşi va atinge toate ţintele asumate pentru anul acesta.

Preşedintele Traian Băsescu sublinia mai devreme într-o conferinţă de presă că trimestrul al treilea din 2011 poate aduce o creştere cu 3% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. Ceea ce este evident un plus semnificativ chiar faţă de estimările noastre. Cu o creştere de peste 19% a turismului, de peste 12% a agriculturii şi de peste 10% a construcţiilor, toate condiţiile sunt îndeplinite pentru un avans economic de 1,5% faţă de 2010.

Pentru mine, vestea cea mai bună este că turismul a crescut cel mai mult anul acesta, în raport cu economia. Şi asta nu poate decât să mă bucure, fiind rezultatul firesc al muncii depuse. Acest lucru ne obligă pe cei de la MDRT să muncim şi mai mult pentru a menţine ritmul de creştere şi a aduce turismul românesc la potenţialul pe care îl are în construcţia produsului intern brut. Dar şi creşterea din construcţii, un alt domeniu important în care este implicat ministerul pe care îl conduc, arată că politica de susţinere cu prioritate a investiţiilor a fost şi este cea corectă. Faptul că România a avut în primul semestru cel mai mare procent din bugetele ţărilor UE alocat investiţiilor se vede acum în rezultate: nivelul redus al şomajului, creştere economică, stabilitate în faţa manifestărilor crizei economice din Europa şi din regiune, în ultimele luni.

În altă ordine de idei, s-a trecut însă mult prea uşor peste, poate, cea mai importantă ştire economică a ultimelor luni: pentru prima dată după 1989, Banca Naţională a României este pe punctul de a atinge ţinta de inflaţie de 3% plus sau minus 1%. În septembrie, a fost anunţată o inflaţie anuală de 3,45%. Ceea ce înseamnă că preţurile s-au stabilizat în ultimul an. Dacă raportăm asta la o creştere cu 15% a salariilor bugetarilor şi o creştere de aproape 8% a celor din mediul privat, putem spune că 2011 a adus cu sine o creştere uşoară a nivelului puterii de cumpărare a românilor. De altfel, acest lucru se vede şi în uşoara relansare a consumului. Sigur că mai este mult până să ajungem acolo unde ne dorim cu toţii, dar mai important este faptul că după măsurile de redresare bugetară din vara lui 2010, la un an distanţă, se înregistrează un reviriment cât de mic.

A treia ţintă deosebit de importantă pe care Guvernul Boc şi-a asumat-o anul acesta şi care cu siguranţă va fi atinsă este coborârea deficitului bugetar sub 4,4% din PIB. Săptămâna trecută, ministerul Finanţelor a anunţat că după primele trei trimestre deficitul bugetar se situează la 2,5% din PIB. În ritmul acesta, am putea coborî chiar sub 4% deficit anul acesta. S-a ajuns la o cifră atât de bună datorită unui exerciţiu bugetar coerent şi a încasărilor care au crescut cu 9,3% faţă de perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2010. Colectările au fost mult mai bune, semn că ANAF-ul şi-a făcut mai bine treaba şi că e foarte posibil ca acţiunile DNA din vămi să fi redus contrabanda, iar noul Cod al Muncii să fi redus numărul românilor care lucrează la negru. Dacă la aceste lucruri adăugăm şi faptul că nivelul cheltuielilor bugetare a crescut cu doar 1,1%, semn al unei gestiuni mult mai corecte a banului public, ajungem la concluzia că exerciţiul bugetar din 2011 este poate unul dintre cele mai bune din perioada post-decembristă. Şi spun asta gândindu-mă la faptul că în 2008, anul celei mai mari creşteri economice, Guvernul Tăriceanu a reuşit contraperformanţa de a obţine un deficit de 5,2% din PIB.

Concluzionând, 2011 va aduce cu sine o creştere economică de 1,5%, aşa cum am prognozat la începutul anului, un deficit bugetar sub 4,4% şi atingerea ţintei de inflaţie pentru prima dată după 1989. Sunt argumentele cele mai evidente ale corectitudinii reformelor asumate de Guvernul Boc, care au pus România pe drumul unei creşteri economice sustenabile.

În final, aş vrea să punctez faptul că prudenţa la care Preşedintele şi reprezentanţii Guvernului au făcut apel în construcţia bugetară pentru 2012 nu trebuie privită ca un semnal de pesimism privind evoluţia economică a României anul viitor. Personal, sunt convinsă că vom avea creştere economică, că vom avea bani pentru investiţii, pentru crearea de noi locuri de muncă şi că aceste noi setări bugetare vor oferi avantaje considerabile în anii următori, când se presupune că şi Europa va ieşi din situaţia dificilă în care se află acum. Trebuie însă înţeles că e mai bine să fim prudenţi cu cheltuielile şi cu deficitul bugetar în asemenea situaţii: dacă economia va merge bine, în vara anului 2012 va avea loc o rectificare bugetară care va permite şi creşterea salariilor bugetarilor, şi indexarea pensiilor. Dar, întâi de toate, trebuie să fim noi siguri că vom avea banii necesari.

 

68 thoughts on “România îşi va atinge toate ţintele economice în 2011. Turismul are creşterea cea mai mare

 1. Să dea Dumnezeu să fie aşa cum spune optimismul Dvs şi, în 2012, binele despre care vorbiţi să se regăsească şi în portofelul românilor pentru că doar aşa mai puteţi drege, oarecum, busuiocul după măsurile de austeritate pe care aţi fost obligaţi să le luaţi pentru a salva România din dezastrul în care azi se află Grecia.

  • PS. ZeV, Sebi, v-am scris cate ceva ieri si mai amu, pe firul anterior.

 2. PS. Dar mai intai si mai intai:
  Multam Doamne ca daca nu ne-ai bagat in traista, ne-ai dat totusi o meteorologie favorabila 🙂

 3. Realitatea întrece gluma

  Un om, pleaca de la serviciu in pauza de masa, si, grabit, da o fuga la administratia financiara sa-si plateasca impozitul pe garsoniera.
  Ajunge acolo, intra si vede fericit ca nu mai e nimeni…
  Se apropie de ghiseu:
  – Buna ziua… am de platit impozitul, va rog!
  Casierita:
  – Va rog sa va intoarceti la coada, si sa va asteptati randul, ca toata
  lumea…
  Omul nostru, nedumerit, se uita in jur, iese din sala, apoi intra din
  nou, tot nimeni… asteapta putin, apoi merge la casierie:
  – Buna ziua… am de platit un impozit, va rog.
  Casierita il invita iar sa astepte la coada pana-i vine randul.. la
  care omul nostru se intinde peste ghiseu si-i arde o palma sanatoasa!
  Casierita, zbuciumata:
  – Cine-a dat?
  Omul nostru raspunde:
  – Nu stiu, nu vezi ce aglomeratie e aici?

  Exact acelasi lucru mi s-a intamplat mie cand am mers sa-mi plătesc impozitul pentru casă. Pentru evitarea aglomeraţiei, Primăria Bacau a pus pe hol, inainte de a intra la ghiseuri, un apart de la care se iau numere de ordine, de existenta căruia nu am ştiut. Am intrat bucuroasa ca nu era aglomerat si m-am oprit la primul ghiseu. Spre mirarea mea, am fost trimisa sa iau bon de ordine. Am spus ca sunt singura, ca… Dupa ce m-am lamurit ce e cu asta, am luat bon de ordine si am fost lasata sa astept vreo 10, 12 minute, timp în care nu a intrat nimeni la ghiseuri, eram singura pe holul acela, apoi a fost chemat, la un difuzor, numarul pe care-l aveam pe bon…

 4. @
  Elena UDREA

  DINAMISMUL ROMANIEI poate incepe prin GUVERNANTELE inter Judetene.

  GUVERNANTA ESTE O INSTITUTIE CU PUTERE EXECUTIVA la niveleul unei zone de dezvoltare ( 3- 4 judete)
  Executivul ei este desemnat de ministru sau secretarul de stat si plasati sub autoritatea Premierului.

  Trebuie retinut GUVERNANTELE pot fi aplicate si la nivel municipal.

  Este vorba de “county councils” sau altfel spus “olectivitate territoriala”

  Directiile judetene de agricole, sanitare, constructi desfiintate si creat in locul lor o GUVERNANTA inter judeteana care sa tina cont de RE ORGANIZAREA TERITORIALA.
  La nivel local putem sa ne referim la GUVERNANTA spitalelor universitare din IASi ca prim exemplu.

  Aceasta etapa poate fi considerata premergatoare noii organizari in zone teritoriale.

  Se castiga bani, rapiditate, uniformitate si se diminueaza coruptia (SPAGA)pe tara.

  Deci Doamna Ministru LA TREABA si dati-le exemplul ca sunteti PRIMA !!!

  Bien Cordialement

 5. Bunnă diminaţa la toată lumea.

  Radovene am băgat nasu-n ograda ta, sper să fie mereu aglomerată şi atenţie:
  TOTDEAUNA AGLOMERATĂ!
  🙂 🙂 🙂
  Re Ion:
  Ioane am fost acolo dar e-o brambureală cum numai în Iadul amicului meu Scaraotschi am mai văzut!
  Nu se înţelege bărbat cu femeie, femeie cu bărbat şi drac cu drac!
  Toţi trag unii în alţii de nu mai ştii cine cui i-o trage!
  Curat orgie virtuală!
  🙂 🙂 🙂
  Re Arginţica:
  Dar oare ce te aşteptai Arginţico de la un libidinos precum Elan Schwartzenberg?
  Nu te-ai prins că toţi care o simt mare şi groasă la DOS, pac îşi trag televiziuni şi zbiară din toţi rărunchii că tot ce face Băsescu este greşit şi că Elena Udrea este omul lui Băsescu?
  Brusc devin cârnăţari?
  Tu n-ai văzut că prima lui grijă a fost să sară la beregata Elenei Udrea?
  Oricum stai fără grijă.
  Încornoratul (şi spun încornorat nu că ar fi vreun drac, ci datorită faptului că lu’ ăsta de câte ori i-au pus coarne diversele madame, la un moment dat n-a mai putut să le dea jos şi în frunte i-au rămas) este celebru datorită ţepelor sale!
  S-a dus buhu’ până-n America!
  Ce va fi, VA FI!
  Căci atunci când este să-ţi sară iepuraşul din tufiş drept în cale, nici averile şi nici Eyal Ofer nu te mai scapă!
  Există o lege între golani, pe care dacă o calci, călcat ai să fii.
  În concluzie, meşterul de la Hârlău care strică tot ce-i bun şi face numai rău, o s-o păţească tare rău!
  Că una-i să-i ţăpuieşti nişte românii fraieri şi-un englez scorţos şi alta-i să ţăpuieşti un ruso-americano-franţuzo-italiano-elveţiano (că nici dracu nu mai ştie naţionalitatea domnului R).
  🙂 🙂 🙂

  • ***Mobius – Sănătate şi o săptămână bună! 😆
   Dacă ce ai scris pentru mine mai sus, se referă la postarea mea de la ora 10:06 am, atunci trebuie să-ţi spun că nu are nici o legătură cu Realitatea tv.

   Voiam să demonstrez, a nu ştiu câta oară că, ceea ce numim noi glume, bancuri, anecdote îşi au sorgintea în întâmplări adevărate. Ceea ce povesteşte bancul, am trăit şi eu, pe viu. Incredibil, nu? Citeşte ca să te convingi. Exact ca in banc. 😆

  • Auzi bre Arginţico?
   Da’ ce te bagi?
   Eşti oftalmolog şi crezi că am chiorât?
   Doar am percutat!
   Căci într-adevăr: Relitatea întrece gluma!
   😉 😉 😉

   PS Încă mai bag aţă-n ac fără ochelari!
   Tu o mai poţi băga fără ochelari?
   🙂 🙂 🙂

   La fel doresc zi bună şi fii cu ochi ca pe butelie pe golanul de ZeV!
   🙂 🙂 🙂

  • ***Mobius – de-a lungul anilor, am dovedit eu pe alţii mai răi decât el.
   ştiu eu cum să procedez că doar nu sunt aici să pasc gâşte… 😮

 6. Moment poetic – O ramura intarziata, de Octavian Goga

  Nu ti-a fost dat sa vezi vreodata,
  Cand toamna palida coboara,
  Intr-o gradina despoiata,
  O ramura intarziata
  Ce-a inflorit a doua oara?

  Nu te-ai oprit atunci in cale
  Sa te intrebi: ce taina, oare,
  Ascund intelepciunii tale
  Infriguratele petale,
  Ca maine stinse, fara soare?…

  Si dac-o blanda-nduiosare
  Ti-a frant o clipa-n ochi lumina,
  Cum stai asa, intrebatoare,
  Uitandu-te la biata floare,
  Ai inteles a cui e vina?

  E raza, care toamnei mute
  I-a dat fiorul primaverii,
  Si-n preajma mortii abatute
  A picurat, pe nestiute,
  Un strop din cantecu-nvierii…

 7. Hmmmmm, observ cu o totală neplăcere că Andreea Vass este încă în campanie!
  Şi nu este corect!
  Deocamdată nu comentez, dar nu mi se pare corect algoritmul:
  LIPEŞTE-ŢI POZA LÂNGĂ O POZĂ CA SĂ DEVII O POZĂ!
  Acesta este doar un bobârnac!
  Cu b de la boc!
  Să nu dau cu toată mâna cu m de la marinar!
  Orice asemănare cu personaje reale este absolut întâmplătoare!

  DEX
  BOC interj. Cuvânt care imită zgomotul produs de lovituri repetate ale ciocanului, ale toporului etc.
  MARINÁR subst. Persoană care face parte din echipajul unei nave maritime;

  😀 😀 😀
  (rânjesc)

  • Moment poetic: Poezii Impertinente – Ion Pribeagu.

   În tramvaiul care duce
   Din Lipscani în Ghica Tei
   Plin de lume anonimă
   De bărbaţi şi de femei,
   S-a urcat o cuconiţă
   Cu superbe rotunjimi.
   Trup felin, plin de ispite,
   Dur, rotund şi voinicel
   Parcă ar fi sculptat cu dalta
   Lui Rodin sau Praxitel.
   După ea, se urcă un tânăr –
   Tip donjuan sadea,
   Care nu ştiu din ce pricini
   Se cam îndesa în ea
   Doamna foarte indignată,
   L-a privit cu mult temei,
   Însă tot mai mult măgarul
   Se îndesa în … viaţa ei.
   😉 😉 😉
   (rânjesc din nou)

  • @Mobius. Domnule, prea le iei ad-literam. Spune-i lui Dom’ Cocos ca poate sta linistit caci nimeni nu se va lua de “gainusa” lui. Cu un cerber ca dumneata nu cred ca vor cuteza multi a-si incerca norocul, desi la o adica, uite chiar ca imi pare rau ca nu sunt nitelus mai tanar caci cine stie, probabil ca m-as inscrie si eu in politica si apoi ce mai tura-vura, chiar in partidul dumisale. Nici vorba sa ii doresc flebetii dumitale destinul Genovevei. Am comparat-o cu Genoveva deoarece am vazut demult un film cu acest subiect in care rolul Genovevei era jucat pare-mi-se de catre o frumoasa actrita – Marina Vladi care, in inchipuirea mea, semana izbitor de mult cu flebetea. Asa ca fa bine si ia-o ca pe un compliment si nicidecum sa cazi in pacatul de a crede ca i-as fi pus gand rau. Salutare.

  • ***Turnul de observatie – eşti în afara subiectului, nu despre tine este vorba. Las-o baltă şi nu-ţi mai fă iluzii. Febleţea lui Mobius are un soţ frumos, simpatic, “de gaşcă,” cum spunem noi şi, mai presus de orice, o iubeşte. Şi invers… Şi ea pe el… Punct.
   Aşa că, pentru toţi pofticioşii: strugurii sunt foarte sus şi aaaaacri… 😮

  • Stimate Turn, înţelege naibilii o dată că-mi eşti teribil de simpatic (ştiu io de ce -hă, hă, hă) şi nu le mai lua pe toate ad-literam.
   Oricum ai mare grijă şi nu te da la dom’ Cocoş că te cocoşez!
   Dacă pentru Febleţea dau cu tastele, pentru dom Cocoş aş da oricând cu pumnii, căci dom Cocoş, adică monseur Dorin Cocoş are ceea ce în astă Românie a zilelor noastre nu prea mai au mulţi:
   ARE OBICEIUL CA ATUNCI CÂND BATE PALMA, BĂTUTĂ SĂ RĂMÂNĂ!
   Să nu ei ceea ce spun drept pupincurism, lustru cu peria sau vezi doamne vreo exprimare a unui interes personal de-al meu!
   Io nu prea obişnuiesc să vorbesc din auzenii şi alte bărfenii!
   Şi aici închidem subiectul Cocoş.
   🙂 🙂 🙂

   PS Marina Vladi?
   Waliuuuuu!
   Nevasta lu’ Владимир Высотский?
   Waliuuuuu!
   Ce mere avea în Vrăjitoarea!
   Waliuuuuu!
   Şi ce bale aveam io!
   Waliuuuuu!
   Ce-aş mai fi muşcat din ele!
   🙂 🙂 🙂

  • ***Regiunea Centru – avem ce arăta, locuri unice şi obiceiuri – la fel. Şi mâncare, bună ca a noastră, nu ştiu unde se mai face… Şi-ar fi şi locuri de muncă…

 8. 2
  Elena UDREA

  Cotizatizarea pentru pensie trebuie sa inceapa imediat dupa studiile generale obligatorii pentru cei care urmeaza o scoala profesionala sau nu mai continua scolarizarea si imediat dupa bacalaureat.
  Cotizarea trebuie sa fie modesta ceea ce conduce la continuitatea in activitate si o buna gestiune a resurselor humane.

  Asa se procedeaz in ELVETIA !!!

  Drumul spre PROSPERITATE :

  1. INNOVAREA
  2. IMITAREA
  3. AMELIORAREA

  Cordialement

 9. @
  Mobius

  Nu am inteles ce doriti sa spuneti.

  Nu sunteti de accord cu managementul GOUVERNANCE ?

  Atunci am inteles ca doriti 60 zile pe an vacanta platita salarii de 3000 Eu /luna si 40 zile nelucratoare platite.

  Atunci nu va mai intrebati dece pensiile sunt asa si ca nu s-a ajuns sa traiti civilizat

  • Suspiciosule!
   Am spus că am fost la adresa indicată de tine, adică aici http://www.comunitatearomanilordinelvetia.ch
   şi că este bine ce faci!

   PS Acum văd că al meu comentariu de la 12.19 este total anapoda deci refac:

   Radovene am băgat nasu-n ograda ta, sper să fie:
   TOTDEAUNA AGLOMERATĂ!
   Adică maipe româneşte:
   TRAFIC MARE ŞI MII DE ACCESĂRI ÎŢI DORESC!
   🙂 🙂 🙂

  • eu doream sa-mi comentati cu aceasta cotizare la pensii pentru toti tinerii care au trecut de 18 ani !!!
   Si deasemenea pentru cei care sunt in scolile profesionala chiar si licee de specialitate.

   VOILA, Cher ami.

  • Am să citesc cu atenţie şi diseară comentez!
   Acum îmi pregătesc plutonul de blindade pentru anunţatul atac al lui Zapa!
   🙂 🙂 🙂

  • Cotizarea obligatorie la pensiile private este neconstitutionala . Punct.

 10. Nah ca in mare viteza intru putintel,atit cit sa-i trimit lu’ EUSEBIU O perche de spituri in fund,asa din pretenie.
  n-am avut timpul necesar sa ma delectez cu noul lui MATERIAL,care ma vizeaza,doar pe diagonala si la trap,dar,AMICE DRAG VIRTUAL-asteapta-te la cei mai rau-TE UNG MIINE DIMINEATA PE PIINITA SI TE HALES LA MICUL DEJUN.
  Anunta-ti vecini,amicii,si evident HAREMUL SI AMANTELE,sa faca zid,SA DEVINA O CITADELA INEXPUGNABILA CA LANSEZ ATACUL-si-i voi trece pe toti si toatepe sub senilele ,CALULUI MEU METALIZAT,ARGINTIU……..
  Pina atunci sa nu ma uiti,sa stii ca imi esti tot atit de simpatic pe cit iti sunt eu,si cel mai important,esti singurul care poate aspira sa-mi fie egal,restul…………om mai vedea,si cind spun egal,ma refer la lumea noastra a ,PANTALONARILOR’ nu intra in discutie,SENSIBILITATILE FEMININE’……….

  • Ahaaaaaaaaaaa,bineeeeeeeee că mi-ai spus!
   Intru în dispozitiv!
   🙂 🙂 🙂

 11. Auziţi ce vor senatorii PSD – să se revină la ce, de fapt, nu s-a renunţat niciodată: vânzarea ţigărilor la bucată… 😆
  Oricum, tigarile la bucata se vand zilnic, nu s-a renuntat niciodata la obicei. Toate vanzatoarele din magazinele unde se vand tigari, au in buzunare pachete de tigari desfacute si vand clientilor – persoane cunoscute, desigur, doua, trei sau cinci tigari.

 12. Buna ziua! Am si eu intrebare, ma pricep la economie, nu si la politica: investitiile de la buget au si profit? Cat? Am aflat ca in alte state, ministrii dau urmatorul raport premierului: investesc 4 miliarde de euro de la buget si aduc inapoi 5, altfel nu primesc un ban si raspund penal daca nu recupereaza macar banii investiti. In guvernul dvs. cum este, n-am auzit niciun ministru sa procedeze astfel si nici pe premier. E asa ca un fel de cheltuire non-profit a banului public?

  • Ce profit vrei sa ai la o investitie in scoala de stat gratuita?

 13. D-na Elena Udrea, am accesat pentru prima data blogul dvs. pentru a trage un semnal de alarma asupra DISTRUGERII RIURILOR DE MUNTE DIN MUNTII FAGARAS.
  In numele “energiei ecologice” se distrug frumuseti naturale care nici nu pot fi evaluate in bani, ce are mai frumos Romania. Care este parerea dvs.?
  Imi pare rau ca nu va pot impartasi optimismul.

 14. După ce liderul PNL, Crin Antonescu, a făcut-o pe șefa departamentului de știri a TVR, Rodica Culcer “pensionară nesimțită”, liderul PSD, Victor Ponta, a simțit nevoia să facă completări. “Culcer are 3000 de euro pe lună pentru ca emisiunile de știri să-i aparțină doar lui Traian Băsescu”, a spus Ponta. Antonescu a realuat și ele problema anunțând că nu-şi retrage calificativele de “rataţi de presă” şi de “pensionari nesimtiţi” lansate la adresa unor jurnalişti ai televiziunii publice. Dimpotrivă, liderul liberal a avertizat că, atunci când USL va veni la guvernare, TVR nu va mai fi o televiziune clientelară, în slujba puterii.

  Citiţi mai mult: Antonescu amenință TVR cu epurarea elementelor politice. Ponta: Culcer are 3000 de euro pe lună să-i facă emisiuni lui Băsescu – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-il-completeaza-pe-antonescu-culcer-are-3000-de-euro-pe-luna-sa-i-faca-emisiuni-lui-9519.html#ixzz1cNFrO74U
  EVZ.ro

  • Observaţi cum curg ameninţările USL împotriva instituţiilor statului.

   Nu ştiu cine spunea, cu nişte ani în urmă, că războiul cu presa, nu-l câştigă nimeni.

   Oricum ar fi, jurnaliştii ţin unii cu alţii şi nu ştiu dacă acceptă aşa uşor jignirea adusă unui coleg ori unui grup…

  • Are dreptate Antonescu, când va fi USL la guvernare, TVR îşi va schimba stăpânul, după regula jocului.
   Numai că PDL, cel puţin până în 2016, va tot fi la guvernare aşa că, Ponta şi Antonescu să-şi mai amâne ameninţările…

 15. VA ROG SA APROBATI ACEST MESAJ SI SA TRIMITETI UN CONTROL LA INCD URBAN – INCERC, SA VERIFICATI SALARIILE ENORME ALE CONDUCERII. Stim foarte bine ca ati primit notificari la minister din partea angajatiilor cu toate aceste abuzuri.

  De ce nu va interesati ce se intampla in institutiile pe care le coordonati, oamenii indura frig,jigniri,abuzuri, se conduce si se ameninta unii angajati de contabila sefa a institutiei INCD URBAN INCERC (o pensionara) – ec.Elena Simion.Vom aduce si televiziunea pt ca nu mai rezistam !
  http://www.desprefirme.com/companyForum.php?id=3206

 16. Doamna Ministru Elena Udrea, ma adresez d-vs cu o mare rugaminte care se refera la o promisiune facuta unei persoane tinere pe care am cunoscut-o in China si doresc sa o invit in Romania de ziua nationala si pentru sarbatorile de iarna ,dar am fost la ORI si am dus toate actele necesare invitatiei dar mi sa raspuns ca dureaza 60 de zile dupa care sa trimit invitatia in China .Asa nu vor mai putea veni turistii la noi de sarbatori cu atita birocratie.ESte o persoana tinara care doreste sa cunoasca Romania in vederea promovarii turismului in China.Doresc daca se poate un mic raspuns , multumesc

 17. Sehr wichtig:
  scuze pentru ora tarzie,sper sa citeasca cineva,dar e atat de important incat trebuie sa dau mai departe,chiar daca n-am cerut voie.
  buboiul asta care ne apasa pe toti trbuie sa plesneasca odata.
  http://patrasconiu.ro/?p=11182
  heyo

  • Re Nell

   Hahaha!
   Unul este Valerică a lu’ Emanoil, adică Iepurele.
   Al doilea este Bălăceanu Stolnici boierul, adică Laurenţiu.
   Al treilea este Nicolae Balotă, adică Someşan.
   Al patrulea este GX-ul 32 Ivan Deneş, adică Krauss-Konrad.

   Pe ultimul nu ţi-l mai spun deoarece este inadmisibil ca să faci reclamă aici unui fost student turnător: CRISTIAN PREDA!
   Hast du verstanden?

   Io am impresia că vouă românilor v-a luat Dumnezeu minţile!
   Bre creştinilor de ce căutaţi securişti şi turnătorii în zările albastre, când ei se află sub nasul vostru?
   Păi cum puteşi să spuneţi că MONICA MACOVEI fata lui GHERGHESCU nu este o securistă?
   Bleahhhhhhhhhhhhhh…..

   PS Deoarece mi-e milă de voi şi vă văd atât de fraieri, hai să vă dau firul pentru al “cincilea element”:
   De popa Iosif Ţon baptistul aţi auzit?
   Bleahhhhhhhhhhhhhh…..
   😀 😀 😀

  • Repet aici pentru a nu ştiu câta oară întrebarea:
   MACOVEI GHERGHESCU UNDE ERAI ŞI CE FĂCEAI ÎN TIMPUL EVENIMENTELOR DE LA UNIVERSITATE? RĂSPUNDE!

   PS Dar la asta poţi răspunde MONICA MACOVEI GHERGHESCU?
   “Am fost arestat si predat pentru cercetari doamnei Monica Macovei, care era procuror si care s-a ocupat cu instrumentarea cazului meu. Niciodata nu am fost de acord cu ceea ce imi cereau militienii si doamna Macovei. Am fost tinut in ancheta un an si sase luni, torturat si batut in birourile militiei TF (Transporturi Feroviare) din Giulesti. Doamna procuror s-a purtat cu mine ca un monstru. M-a lovit cu pumnii si picioarele sa recunosc un fapt pe care nu l-am facut. Pe urma m-a intrebat daca am spus bancuri cu Ceausescu si cand am spus ca da, a ordonat sa ma bage in arestul politiei TF. M-a batut cu mana ei patru ore in data de 1 februarie 1986, ca sa recunosc ca am primit bani de la subalterni. Mi-a dat cu pumnii in cap, cu picioarele, m-a batut asa cum bate un boxer un sac”, a mai povestit Popa. (D.E.I.).

  • De nea C în ploaie de Preda mi-e şi silă să mă iau, dar tot vreau să-l întreb ceva:
   De ofiţerul Ion Aramă îţi aduci aminte măi reformistule Cristian Preda?

   Ruşine să vă fie Cristian Preda şi Monica Macovei Gherghescu!
   Cu şuturi în cur ar trebui să fiţi daţi afară din PDL!
   Din păcate PDL-iştii sunt nişte iepuri fricoşi!
   🙂 🙂 🙂

  • ***Mobius – ce faci, domnule? Cum de eşti aşa de activ la 5 dimineaţă, când e somnul mai dulce? 😮

  • Hauliu manamura mea!…doar n-oi vrea să fiu pasiv!
   Că nu cheamă XXXwartzenberg!
   Puşchea pe limba-ţi!
   Treburi Arginţico treburi!
   N-am băgat cornu-n pernă de ieri de pe vremea asta, dar nu-i nimic că recuperez!

   PS Văz că nea ZeV aici nu comentă nimic referitor la ce am spus eu!
   OARE DE CE?
   Ce zici?
   Să dau după el şi aici vreo două incendiare?
   Ca să isterizez buldogu’?
   🙂 🙂 🙂

   HihihihiHahahaha!
   🙂 🙂 🙂

 18. ROMANIA NU ESTE DEPARTE DE GRECIA.

  GRECIA DISPUNE DE TURISM, ROMANIA ESTE DEFICITARA CU AGRICULTURA SI DEPINDE DE UE PRIVIIND EXPORTURILE.

  ROMANII TREBUIE SA INTELEAGA CA FERICIREA SI PROSPERITATEA TRECE PRIN MUNCA !!!

  Le Premier ministre grec Georges Papandréou a annoncé lundi l’organisation d’un referendum en Grèce, afin d’approuver l’accord conclu la semaine dernière lors d’un sommet européen pour effacer une partie de la dette publique du pays. Il compte également organiser un vote de confiance au Parlement.
  “La volonté du peuple grec s’imposera à nous”, a déclaré M. Papandréou au groupe parlementaire socialiste. Les Grecs “veulent-ils l’adoption du nouvel accord ou le rejettent-ils ? Si les Grecs n’en veulent pas, il ne sera pas adopté”, a déclaré le Premier ministre alors que des manifestations se sont déroulées dans tout le pays la semaine dernière contre la politique d’austérité du gouvernement socialiste.

  Un sondage paru le week-end dernier montre qu’une majorité de Grecs jugent les décisions du sommet négatives, 12,6% seulement la jugeant positive.

  Le sondage, mené par l’institut Kapa Research pour le journal To Vima, a été mené auprès de 1009 personnes. M. Papandréou dispose d’une majorité de 153 députés au parlement (sur 300 sièges) mais fait face à une montée des oppositions au sein de son propre parti.

  Jeudi dernier, au terme d’un sommet marathon, les dirigeants européens ont trouvé un accord avec les banques pour effacer une partie de la dette grecque détenue par les banques créancières du pays. L’accord conclu avec les banques porte sur un renoncement de 50% de leurs créances.

  Athènes recevra en outre de nouveaux prêts internationaux de 100 milliards d’euros également d’ici fin 2014, dans le cadre d’un programme qui remplace celui de 109 milliards d’euros décidé en juillet par l’UE et le FMI.

  En échange, le pays doit accepter un vraisemblable renforcement des contrôles sur sa politique budgétaire, jusqu’à présent contrôlée tous les trois mois par une “troika” où sont représentés des membres des trois principaux créanciers du pays:
  – Union européenne,
  – Banque centrale européenne et
  – Fonds monétaire international.

 19. Un zâmbet la cafea 😆

  Un avocat care a scos faţă curată un cunoscut escroc, îi trimite acestuia o notă de plată cam umflată. Escrocul îi scrie înapoi:
  – Domnule avocat, onorariul Dvs este cam ridicat. Se pare că aţi uitat că eu sunt şarlatanul, nu Dvs.

 20. ion adrian a scris pe 31 Octombrie 2011, 09:53 pm

  Cotizarea obligatorie la pensiile private este neconstitutionala . Punct.

  Este punctul dvs de vedere
  Eu m-am referit la cotizarea de pensie normala pentru toti tinerii care au terminat bacalaureatul si sunt la studii.

  De asemenea cei care sunt in scolile profesionala sau liceele de specialitate.

  Pensiile private sunt cele care functioneaza in pilonul 2.

  Stimate ion adrian,

  Romania trebuie sa intre in lumea civilizata !!!

 21. Consttare 😆

  Mă bucur că, ori de câte ori are prilejul, preşedintele Băsescu le aminteşte liberalilor că situaţia de azi a românilor se datorează dezmăţului financiar practicat de guvernul Tăriceanu, în anii 2007 si 2008. Poate aşa vor înţelege tot mai mulţi români cum Tăriceanu şi-a bătut joc, în acea perioadă, nu de bugetul ţării, ci de viaţa românilor, pe termen lung.

 22. Iata cine ne sunt alesii: toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica, lupta pentru blocarea reformei in justitie si a celorlalte legi care nu-i avantajeaza pe ei.
  Nu contează că o lege poate fi bună pentru populaţie, dacă pe politicieni nu-i avantajează ori cred ei ca, in viitorul mai apropiat sau indepartat, le poate aduce lor atingere, atunci nu e bună…

 23. LA SUD DE DUNARE-asa dupa cum probabil nu stiti,in bulgaria s-a transat presedintia,pt ca au avut loc alegeri,alegeri cistigate la pas de fortele de dreapta,si in consecinta-SOCIALISTII ,vor avea placerea ca in urmatorii ani SA FRECE CU TURURILE PANTALONILOR,banca opozitiei.
  Cum a reactionat PRESA NOASTRA CRETINOIDA,REALITATEA TV SORA EI VITREGA SI TRUSTUL TURNATORULUI LA SECURITATE,MAI NOU REGALIST,DAN VOICULESCU CU AL SAU TRUST INTACT????????????????
  Pai cam tot asa cum reactioneaza ION ILIESCU IN CAZUL GEOANA-CAPSTRUL,SI BOTNITA PE BOTICURILE JURNALISTILOR,LACHEILOR SERVITORILOR,pt ca nu-i asa nu da bine la bobor sa stie ca in TARA VECINA SI PRETINA-SOCIALISTII O INCASEAZA,SI CIND?????,PE VREME DE CRIZA,CIND SE PRESUPUNE CA SARACIMEA ,PROSTIMEA,MILOGII ,BUGETARII ,CERSETORII SE MOBILIZEAZA EXMPLAR-SI ATACA URNELE DE VOT.
  Iata un prim raspuns ferm,dat POPULISMULUI,de prietenii nostrii bulgari,iata o atitudine demna de urmat-PE UNDE II PRINDETI STRIVITI-I PE SOCIALISTI,pt ca astia aduc dupa ei si odata cu ei,DEZASTRUL,si lasa in urma lor desertul.
  Aceste lacuste ROSII-CARE IN ROMANIA SUNT USELISTII FLAMIZI,SI GOI,cu tot cu roiurile de lacuste care ii voteaza si-i simpatizeaza,nu trebuie sa ajunga in LANUL DE GRIU-ori pt a nu ajunge,trebuie atacati ,CHIMIC’asa cum intr-o democratie se obisnuieste.
  Ce ma nedumereste ,este ca si de data aceasta,VOCILE PEDELISTE’sunt inexistente,nu PROFITA SI NU INCEARCA SA PUNCTEZE-stau bine mersi pititi,asteptind ca de obicei sa vina,ALTII’sa-i ajute,ei poate cel mult sa mai puna de un smen.
  Pina cind mai pedelistilor veti sta in ASCUNZATORILE VOASTRE??????????? Ce faceti mai oameni toata ziua???????????????cu ce va ocupati,ca nu toti sunteti ministrii,secretari de stat,sefi de agentii?
  La senat nu va prezentati,PUBLIC NU IESITI PT CA SUNTETI FRICOSI SI HABARN AVETI SA COMUNICATI-
  Unde va sunt ,COMUNICATORII’????????????? cum credeti voi ca veti cistiga alegerile,daca stati la ,DOS’ateptind ce?????????????????
  La sud de Dunare socialistii au incasat-o,asa cum peste tot in europa ,unita o incaseaza ,doar in ROMANIA PATRIHARUL ROSU,CRIMINALUL ION ILIESCU IL CHEAMA LA ORDIN PE REBELUL MIRCEA GEOANA,FIUL GENERALUI SECURIST MIRCEA GEOANA-adica ne uitam cum SOCIALISTII ISI IAU GITUL INTRE EI,CUM ISI SAR LA BEREGATA…………….

 24. Merci-Silvestar-doar tu ce ma mai apreciezi,ca in rest……….OFF CE INCASEZ PE BLOGUL LUI Eusebiu,UNDE AZI am lucrat cu spor,fa o vizita,daca ai chef,te vei distra putin si vei zimbi,deh intre noi barbatii,mai o gluma,fara perdea,mai un cap in gura,deh acolo sa fie sa se gaseasca,ca doar suntem latini,zapaciti si……..suntem romani.

  • ***Zapa – dacă-mi dai şi un link sau numele exact al blogului, sigur că intru.
   E păcat să nu văd şi eu de ce sunteţi în stare când vă dezlănţuiţi… 😆

  • Hahaha stai aşa să vezi ce ghiulele îţi trag acum Zapa Baci!
   De-o să se isterizeze ZeV!
   🙂 🙂 🙂

  • ***Mobius – “şăzi ghinişor” că-ţi spun şi de ce: s-a supărat Zev aşa de tare c-a plecat de pe blog. Mi-a transmis să-i cer eu scuze că atunci revine.
   Eu doar i-am spus s-o lase-n pace pe Febleţea ta, din spirit de solidaritate cu tine şi să nu mai pomenească aici despre moaştele A Vass si MM, nimic mai mult… S-o lase-n pace pe Febleţea că acum nu-i timpul de “critică constructivă”, expresia îi aparţine…

  • Hahaha. care “noi bărbaţii”?
   Că trei sferturi dintre cititori sunt doamne!
   😉 😉 😉

 25. Sigur ,mai bine mai tarziu,….Nu cred ca singur,turismul,va salva situatia generala.Dar sa faci parcuri la tara!!!De asfalt,canalizare,apa curenta ar fi nevoie!Sau scoli corespunzatoare!PDL-ul ar trebui sa militeze pentru masuri de solidaritate adevarate,nu sa mentina un parlament mamut,cu buget important,sau directori de agentii nationale,cu salarii nejustificate.Mai nou mai avem un minister!Ar mai fi de comentat!Va doresc realizarea proiectelor care au legatura cu Romania si pentru Romania!

 26. doamna ministru doresc sa va intreb de ce pentru turismul estival nu se face nimic pentru a scoate din anonimat locatia ,,CORBU,, UNDE SE PIERDE FRUMUSETEA MARII NEGRE .A-ti vorbit la inceputul mandatului dumneavoastra despre o statiune dar nu s-a facut nimic ,este pacat pentru ca este o splendoare si in plus eu cred vca vor fi si investitii straine substantiale pentru economia nationala. Astept raspuns ,va multumesc anticipat! O SUSTINATOARE INFLACARATA A PDL.

 27. Sunteti cu siguranta una dintre cele mai frumoase romance, nu neaparat din politica, si cred ca natura v-a dat aceste daruri cu niste intentii. Incep cu asta ca sa intelegeti ca personal va admir ca om, ca imagine. Dar… aveti si o functie publica de ceva vreme, sunteti cea care conduceti un minister important, al turismului si al dezvoltarii. Va spun doar cateva lucruri care vad ca nu se schimba si de care personal imi pare rau si stiu ca dumneavoastra ati putea face ceva – avem cateva statiuni in aceasta tara care de ani de zile stau in paragina, cred ca dumneavoastra le cunoasteti mai bine decat mine, as vrea sa ma duc acolo, nu sa strang bani sau sa fac credit sa merg in afara tarii. Anii s-au adunat de cand mii si mii de romani ne dorim sa mai mergem la Baile Herculane, la Borsec, suntem dispusi sa platim un pret corect , nu vrem reduceri, gratuitati, nimic. Dar vrem sa avem unde sa mergem aici , in tara. Nu mai merg pe litoralul romanesc de ani buni, am trecut doar in interes de serviciu si acum am un baietel de aproape un an pe care nu am curaj sa-l duc la anul in prima lui vacanta de vara intr-una din statiunile romanesti de la mare sau cele cu apa termala. Incercati sa ajungeti la mare sau la Baile Herculane incognito, fara sa stie lumea ca mergeti acolo, mergeti desculta pe o plaja din Eforie Nord sau Mangalia, fara sa stie nimeni ca va duceti dumneavoastra acolo . Mergeti de la Bucuresti pana la Baile Herculane fara escorta, ca simplu cetatean fara o pozitie publica, si ajungeti acolo si incercati sa mancati undeva, dar repet fara sa se stie cine sunteti . Incercati sa mergeti la orice toaleta a unui hotel/ motel sau statie de benzina de renume pe tot acest traseu turistic si sa va imaginati ca aveti un singur copil cu dumneavoastra, incercati sa vedeti cum il schimbati sau cum il duceti la toaleta. Multe parcari de gen popas turistic nu au nici macar cos de gunoi sau un mic acoperis pentru soare sau ploaie. Poti schimba copilul in masina, dar tot trebuie sa deschizi usa, sa arunci undeva un scutec, nu vorbesc de drumuri judetene sau forestiere, ci de drumuri europene, ce sunt si trasee turistice importante.
  Imi doresc ca la anul sa pot merge cu baietelul meu intr-o vacanta in Romania unde sa poata sa ia primele lectii de inot cu noi, sa stea pe o plaja sau la o piscina, sa alerge intr-un loc frumos si fara pericole pentru varsta lui. Repet, vreau sa il duc in Romania. Anul acesta am ales Moieciu de sus,am mers la o pensiune unde niste oameni gospodari si-au amenajat tot ce au nevoie in curte, ar face mai multe, dar e greu cu finantarile si cu infrastructura. Asa ne spun ei de 3 ani. Dar de 3 ani au tot facut cate ceva, treptat, dar e vizibil.

  Va multumesc anticipat, sper din suflet ca la anul sa pot pune poze pe Facebook dintr-o vacanta de vis in Romania .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *