Romania a primit premiul de excelenta in cadrul targului de turism de la Munchen

Munca depusă de MDRT pentru promovarea României ca destinaţie turistică este mai apreciată în străinătate decât în România. Dovada incontestabilă a acestei realităţi este premiul de excelenţă pe care România l-a primit în cadrul târgului de turism de la Munchen. Germanii au apreciat atât de criticatul în România brand turistic, dar şi felul în care era amenajat standul.
Distincţia care ne-a fost acordată nu este una uzuală, din care se oferă cu zecile la astfel de evenimente. Ea este specială şi acordată destul de rar – ultima dată a fost în 2007. Ceea ce înseamnă că atribuirea premiului de excelenţă României nu este un demers de curtoazie.
Nu sunt surprinsă de această distincţie, tocmai pentru că ştiu cât s-a muncit la brandul turistic. Peste tot pe unde am mers să promovez brandul, mi s-a spus acelaşi lucru: România este printre primele ţări care folosesc o identitate eco pentru brandul turistic, iar asta este ceea ce se caută în turismul actual. Şi prin metodele de promovare (accentul pe internet), dar şi prin reorientarea către produse turistice specifice, România se află acum printre ţările care urmăresc tendinţele din domeniu. Şi rare sunt domeniile în care ţara noastră se află printre primele în Europa.
Timp de aproape un an, o parte a mass media şi absolut toţi adversarii politici au propagat imaginea unui brand turistic „plagiat şi inutil”, făcând confuzii grave (de cele mai multe ori intenţionate) între logo (celebra frunză), brand şi chiar planul de marketing. Iată că sunt oameni mai pricepuţi la turism (nemţii) care apreciază ceea ce a făcut MDRT. E o bucurie să auzi vorbindu-se laudativ despre brandul turistic al României în Germania (la BR – Televiziunea Bavaria), în timp ce, în ţară, aceleaşi teme reprezintă pretextul perfect pentru atacuri la persoană din partea unei părţi a presei. De altfel, deşi premiul a fost acordat acum două zile (pe 23 februarie), nu am văzut foarte multe referiri în presa de la noi.
Ştiu că nimeni nu e profet în ţara lui. Dar, uneori, în iureşul acesta de acuzaţii şi speculaţii răuvoitoare, poate ar trebui să găsim puţin timp pentru a arăta şi lucrurile bune pe care le fac oamenii politici. Cred că românii încep să se plictisească de scandal şi vor să vadă partea plină a paharului. Aşa cum spuneam şi în urmă cu câteva zile, pentru a reveni pe drumul cel bun, avem nevoie de mai multă încredere în noi. Câteodată, gândirea pozitivă face cât jumătate din munca în sine.

31 thoughts on “Romania a primit premiul de excelenta in cadrul targului de turism de la Munchen

 1. Felicitări, doamna Udrea! 😆 Măcar în exterior munca ministerului pe care-l conduceţi, e
  recunoscută. Să ieşiţi pe tv-uri, doamna Udrea, şi să-i înformaţi pe români. Lăsaţi modestia. Lumea în care trăim e prea mârşavă şi dacă n-o faceţi dvs, atunci cine?…
  Ieşiţi pe TV-uri.

 2. Ma alatur si eu celor ce Va felicita inca o data Stimata Doamna Ministru si Va adresez un traditional si clasic, din inima, Felicitari !

 3. Felicitari !!!

  Deci se poate !!!

  ROMANII au frica de MUNCA.

  Au incercat totul din economia de piata dar au neglijat MUNCA.
  Sindicatele incerca trecerea in derizoriu ca in UE este altfel pentru ca este vorba de o democratii consolidate, tarii civilizate, etc.

  Trebuie inceput odata cu INCEPUTUL si anumite persoane sa uite a fi ASISTATEsi NATIUNEA sa uite de serviciile care lasa de dorit.

  Ma refer la bugetari, in privat nu cred ca isi permit patronii a se juca !!!
  Pentru cei care au mandate cu statul sau dirijeaza entreprize de stat, acestia nu pot fi numiti patroni.

  Sunt niste slujitori care se inclina pana la brau pentru a linge mainele ordanatorilor de credite.

  Ce doreste Traian BASESCU, sa ofere MUNCA inaintea ASISTENTEI sociale, noul cod a muncii rezolva acest CANCER a ECONOMIEI ROMANE.
  Un alt aspect al noului Cod a MUNCII este concurenta intre competente in cadrul Resurselor Humane, auditul de calitate profesionala.

  Si pentru a explica DECE ACUM , ceea ce nu s-a facut 20 ani, nu poate fi imputat Presedintelui ROMANIEI din mai multe motive.
  Guvernarea TARICEANU s-a opus MODERNIZARII ROMANIEI, anul de guvernare in concubinajul psd & PDL a franat REFORMA.

  Nu uitati Presedintele a promis foarte multe in campania sa, va asigur ca tot ce a promis se va realiza.

  Cei care au frica de MUNCA si de codul Muncii vor avea CODUL MUNCII propus de CABINETUL Emil BOC si singura sansa de evolua MUNCA !!!

  Inchei,

  “Le capital est seulement le fruit du travail et il n’aurait jamais pu exister si le travail n’avait tout d’abord existé”

  “Capitalul este rodul muncii şi el nu ar fi existat niciodata dacă muncă nu ar fi existat prima”

  Abraham Lincoln

  Cordialement

  NB
  ROMANIA trebuie sa evolueze si sa nu mearga inapoi

 4. Singurul “lucru bun” din tot guvernul e Elena Udrea …care face lucruri bune si concrete pentru turismul romanesc …iata ,apreciate in spatiul european ….Lucruri bune care vor avea efecte pozitive in economie ..in randul populatiei din zonele de interes turistic ale Romaniei …
  Exceptia intareste regula in guvernul actual al Romaniei ….Daca minte si interes nu e,nimic nu e….Ministrul Udrea are atuuri …E isteata,tare si independenta …ceilalti ministri ai guvernului in frunte cu premierul Boc sunt invers …
  Sper ca viitoarele guverne si ministri ai turismului sa nu “ofileasca ” frunzulita premianta sau sa o schimbe ….avand in vedere ca si frunzulita Evei e la locul ei , neschimbata de foarte multa vreme si totusi face mereu succes ….

 5. @cmoro:

  ?!?!!!!!!!!

  Ma uimiti,pe bune !
  Abia acum am obs ca o stimati si dv pe Doamn Ministru Elena Udrea.
  Sper ca pana acum nu am interpretat grasit commenturile dv…
  Abia azi am obs ca II vorbiti Doamnei la persoana a III-a singular.

 6. bravo udrea! se pare ca romanii nu stiu sa-si aprecieze tara si punct. tare ma bucur s-aud ca suntem bine vazuti in afara!

 7. Sincer, nu am știut, deși….nu urmăresc , de regulă, decât televiziunile care informează, respectiv TVR1 și ProTV.
  Poate mi-a scăpat, pentru că un om normal nu petrece mai mult de 3-4 ore pe zi în fața televizorului, oricum am și eu o veste bună : pentru a zecea lună CONSECUTIV, șomajul a scăzut în România, conform datelor DNS pentru luna ianuarie 2011.

 8. @cmoro:
  erata la ” at 15:34 ” :
  – in loc de Doamn se va citi Doamna
  – in loc de grasit se va citi gresit

 9. Doamna Elena,

  Am auzit pe la stirile de la televizor cate ceva despre viitoarea zona/resort de agrement ce va purta numele Paltini ? Parea acea proiectare pe computer incredibil de reusita ca idee/posibila realizare insa eu nu am inteles mai multe chestiuni, ca de exemplu, daca se vor defrisa multe ha de teren forestier sau doar se vor taia cativa copaci -poate prea batrani dar cu radacini adanci (?)- si cam in ce judete va fi -sa nu apara iar altfel de conflicte in timp,daca se descentralizeaza cu timpul,eventual, bugetele judetelor .

  Competitia cu o r i c e p r e t consider ca nu e niciodata un temei pentru ducerea la bun sfarsit a unei idei/unui proiect.

  Teama ar fi ca lipsa copacilor, in timp (20-80-170 de ani) ar putea eroda relieful din acea zona, dar nefiind …schioare -nici macar ca si amatoare- sincera sa fiu…nu ma pricep la partii de schi. 🙁

 10. @cmoro
  …sunt șanse destul de reduse ca tu să apuci, în viață fiind, ,,viitoare guverne și (alți)miniștri ai turismului” , dacă lucrurile evoluează în România , așa cum se poate deja prefigura, iar mormanul de gunoaie politice cu sigla USL continuă să navigheze fără busolă în imaturitate, tembelism și obraznicie retardă.
  Glumițele tale aparent nevinovate despre ,,frunzulițe” traduc un individ jalnic, castrat de timp, care șoșotește ,,binevoitor” pe blog în urechea doamnei ministru ținând în același timp, strâns (de mâner) la spate, pumnalul lui Brutus…..în așteptarea momentului optim. Multe ți-aș spune, dar nu o fac din două motive:
  1. tot ce scriem trece prin filtrul..,,cerberului” Mădălina 🙂
  2. sunt convins că poți anticipa ce gândesc, dacă ești precum cred (cu convingere) că ești: un individ complexat, prizonier al propriei imaginații maladive.

 11. ***ZeV – ce-ar fi ca doamna Udrea să gie numită ministru la toate ministerele? Poate aşa s-ar mişca ceva în ţara asta. Am aflat, cu stupoare, de la un ministru, de la finanţe sau al muncii, dar nu ştiu care, habar nu am, că nu iese, nu vorbeşte, că el nu-i membru PDL. Asta ieri sau alaltăieri. Şi iar mă întreb: de unde au fost ăştia adunaţi şi pe ce criterii?

 12. ***ZeV – am auzit şi eu la ora 14 pm, pe TVR de scăderea şomajului. Încet se fac nişte paşi.
  Şi e bine pentru oameni.

 13. Baaaaaaaaaaaaaanc… 😆

  Traian Basescu il cheama urgent la Cotroceni pe ministrul de finante.
  – Sa-mi scoti de unde stii 2 miliarde de euro pentru modernizarea penitenciarelor si asigurarea celor mai bune condtii de trai puscariasilor.
  – De unde, sefule? Daca am avea banii astia i-am da probabil celor din invatamant.
  – Ba! Tu ai impresia ca, dupa alegeri… eu… ma duc la scoala?

 14. @silver
  Fii mai explicită. Genul de percepție evazivă a informației, condamnă aproape sigur la neînțelegerea evenimentului. Nu poți spune ,,nu știu care” și totodată că ,, ministrul de finanțe (Gheorghe Ialomițianu), sau al muncii (Ioan Botiș) nu sunt membri PDL”…..ei chiar sunt, după eliminarea tehnocraților din guvern, poate cu excepția ministrului justiției, Cătălin Predoiu.
  Deci…cine nu iese, cine nu vorbește ?

 15. @silver
  …Nu te lua după măscărici care ne spune că singurul ministru de valoare din guvern, este numai doamna Elena Udrea, că nu e așa. Personal, îl admir (și) pe Daniel Funeriu și-i stimez pe majoritatea dintre miniștri. Guvernul este un întreg, condus de către un prim ministru onest și decis să ducă reforma până la capăt.

 16. ***ZeV – nu văd ce interes aş avea să mint. Ce câştig?
  Înţelege că eu nu-i cunosc pe guvernanţi. Vreo 4, 5 da, restul, de unde?
  Oricum se vorbea de bani şi locuri de muncă. Nu ştiu. Înseamnă că nu erau miniştri. Dar asta au spus, că nu comentează pentru că nu sunt membri PDL. E tot ce am prins pentru că imediat am schimbat canalul.

 17. ***ZeV – nu mă iau după nimeni. E părerea mea personală. Şi-am spus un adevăr, al meu: nu-i cunosc pe miniştii actualului guvern, cu câteva excepţii. Şi pentru domnul Boc, tot respectul.

 18. ZeV …Si eu iti raspund cu aceeasi atentie si deferenta ..sunt sanse foarte mici,aproape 0 ca tu sa apuci o guvernare de 50 de ani a PDL ului si a unui mandat de presedinte pe acelasi interval de timp …
  Iti recomand Distonocalm pentru a trece cu bine peste iritarile care te cuprind din ce in ce mai des ….Te cuprinde mereu si o gelozie politica atunci cand o laud pe Elena Udrea ceea ce imi demonstreaza limitele exclusiv politice si teama …teama ca PDL nu e chiar PCR si ca Romania de azi nu mai e deloc Romania lui Ceasca …In PDL se detaseaza valori care se individualizeaza in perceptia publica prin activitatea lor si nu e vina mea ca aceste valori sunt de numarat pe degetele de la maini …S-a dus vremea cand populatia alegea un partid in bloc si cand partidul actiona ca un tavalug peste toate constiintele si personalitatile care incercau sa se detaseze de turma politicenilor si activistilor …
  Ceea ce pot sa-ti spun este ca eu ma simt din ce in ce ma bine in timp ce despre tine nu se poate spune acelasi lucru …cred ca te irita “speranta de viata ” a actualei puteri …
  L-am uitat pe Predoiu …despre care cred ca e o persoana onesta si bun profesionist …care nu merita bagat in grupa mica a ministrilor invers decat Elena Udrea ….
  Mai scri si enormitati despre asa zis ministri apolitici si independenti …in PDL sunt multi membri de vaza mult mai independenti decat ministrii actuali ai guvernului Boc ….
  Ministrii tai independenti ne explica cate ceva si dupa aparitia presedintelui Basescu ce declara altceva ,acesti independenti ministri ies imediat cu rectificari …..
  Sincer ,daca s-ar putea rupe o aripa din PDL a carei pana de zbor sa fie Elena Udrea ,sigur ar putea face o alianta cu opozitia la orice ora ….Singura problema care exista in fantezia mea …Elena Udrea este o persoana corecta si onesta fata de Presedintele Basescu ..spre lauda sa …deci inca o lauda la adresa Elenei Udrea fara cel mai micut cutitas al lui Brutus ..in context …
  Inca ceva si gata …majoritatea politicienilor ,activistilor si sustinatorilor fanatici si oportunisti ,cred ca adevarul si realitatea din Romania se opreste in pieptul lor …dupa care pot sa-l distribuie dupa bunul plac romanilor ….majoritatea au doar o spoiala de cultura si spirit speculativ in loc de inteligenta ,care-i fac sa piarda de regula bataliile personale ,orbiti de propria stralucire SF ….singura sansa a acestui gen de politicieni este cea de a fi ridicati din anonimat de lideri veritabili ..pentru a fi folositi …
  ZeV …m-ai dezamagit…..stilul in care mi te-ai adresat si mai ales continutul nu te onoreaza si nici nu te ridica maii sus de cei mentionati anterior …

 19. Ma bucur mult, stimata doamna ministru. Felicitari. Macar strainii sa recunoasca ceea ce ai nostri se incapatineaza sa nege cu inversunare. Din cite imi amintesc, din citi ministri ai turismului a avut tara asta din ’90 incoace, sunteti singura care a facut ceva concret in acest domeniu. A…. a mai fost unul… scuze, dar nu imi mai amintesc cum il chema, care a dat vara o groaza de bani pe niste palmieri care au inghetat iarna la Mamaia… 🙂 Sincer, ma bucur ca in Guvernul Romaniei este o femeie si frumoasa si desteapta, care stie sa se imbrace elegant si care ar putea sta alaturi de alte doamne celebre ale lumii, precum Carla Bruni, fara sa fie eclipsata absolut deloc. Cine a zis ca romancele sunt femei frumoase, nu a mintit… 🙂

 20. Ma numesc Cirstoiu Mariana din Petrila,jud. Hunedoara si am un baiat de 22 ani cu handicap grav suferind de distrofie musculara progresiva forma duchenne si se afla intr-un scaun cu rotile.Acest guvern nenorocit a emis prin ministerul munci un nenorocit de ordin 1739/2011 care intra in vigoare de la 1 martie.Poate intre timp fiului meu iau crescut muschii ca la” Popeye”.O bataie de joc v-a fi,acesti oameni nu mai au scrupule.
  ordinul1739/2011 loveste si in persoanele cu handicap ca fiul meu care are acest defect genetic din nastere.
  daca se doreste cu adevarat curatenie sa se mearga la cei cu handicap dobandit dubios si sa se vada cati din acestia au cu adevarat handicap dobandit si cati nu.Puteti mediatiza pe media sau sa impiedicati ca in urma ordinului1739/2011 sa fie chemate la comisie persoane cu handicap grav nedeplasabili cu grad permanent?

  in legea 448 se face o mare nedreptate persoanelor cu handicap grav din nastere. in aceasta lege se face o confuzie grava intre persoanele cu handicap grav din nastere si persoana cu handicap dobandit.

  exemplu o persoana munceste in campul munci 35 de ani apo iese la pensie pe caz de boala (pensie de invaliditate de la locul de munca) apoi aceasta persoana merge la comisia de handicap si optine si indemnizatie de handicap grav dobandit asfel respectiva persoana cumuleaza doua pensii de invaliditate de la locul de munca si de handicap grav dobandit.

  persoana cu handicap grav din nastere are un singur venit indemnizatia de handicap in valoare de 290 lei si nu se mai vindeca niciodata si nu va putea sa munceasca vreodata.

  datorita liipsei separatiei din lege cei din clasa politica cred ca toate persoanele cu handicap cumuleaza doua pensii si de aceeanu s-a mai marit indemnizatia de 290 lei de 8 ani.

  aici sunt fraudele la categoria persoanelor cu handicap dobandit si aici trebuie facuta curatenienu la cei cu handicap din nastre grav cu ugrad permanent care asa se naste asa moare si nu poate sa munceasca si va depinde toata viata de aceasta indemnizatie de 290 lei.

  va rog din inima mea sa aduceti aceste lucruri la cunostinta tuturor din clasa politica aceste lucruri ministrului botisi poate intelege unde este gresala si nu mai loveste in cei cu handicap grav din nastere cu grad permanent.
  aceasta confuzie trebuie eliminata si trebuie sa se faca ceva pentru ca toti sa inteleaga ca persoana cu handicap nativ cu grad permanet nu are si nu va avea alte venituri in afara de aceasta indemnizatie de 290 lei.
  sa se intelaga ca persoanele cu handicap se impart in doua categori cu handicap grav nativ si cu handicap dobandit.
  de asemenea sa se inteleaga ca cel cu handicap dobandit cumuleaza si alte venituri si nu depinde de indemnizatia de handicap dobandit.
  persoana cu handicap din nastere grav cu grad permanent nu se mai vindeca nu alte alte venituri pentru ca nu o sa poata sa munceasca niciodata si va depinde tot restul vietii de indemnizatia de handicap de 290 lei.
  asaadar doamna alina gorghiu copilul meu este dezavantajat de doua ori foarte grav de aceasta confuzie.
  odata pentru ca este tarat pe la comisie si umilit si inca odata la nivelul venitului si anume la nivelul indemnizatiei de hndicap care nu se mai mareste de ani buni tocmai pentru ca se confunda cele doua categorii si se crede ca toate persodicap au si alte venituri in afara de indemnizatie.
  ceea ce este fals cel cu handicap grav din naastere are ca venit doar indemnizatia de 290 de lei.
  de aceea cred ca trebuie o distinctie si la nivelul indemnizatiei intre persoana cu handicap natv si ceea cu handicap dobandit .
  va rog sa faceti demersurile ca indemnizatia de handicap a persoanei cu handicap din nastere sa se mareasca in raport cu indemnizatia persoanei cu handicap dobandit in situatia in care cel din urma cumuleaza si alte venituri.
  sper ca acest comentariu nu va fi sters de moderator asa cum sper sa gasiti timp doamna elena udrea sa cititi si sa oferiti si un raspuns.

  ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite prezentul ordin.
  Art. 1. — Se aproba Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
  Art. 2. — Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
  Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
  Anexa – Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale
  Procedura-de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.
  Art. 1. — (1) Decizia de reevaluare emisa de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va fi transmisa directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pe baza careia aceasta suspenda dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, pana la incheierea procesului de reevaluare, prin decizie a directorului executiv.
  (2) Modelul deciziei privind suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap este prezentat in anexa nr. 1.
  Art. 2. — (1) In situatia in care in urma reevaluarii se mentine incadrarea in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite decizia privind incetarea suspendarii dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, al carei model este prezentat in anexa nr. 2
  (2) In situatia prevazuta la alin. (1), prin decizie a directorului executiv al directiei generale asistenta sociala si protectia copilului, persoana cu handicap va primi drepturile aferente perioadei suspendarii.
  Art. 3. — In situatia in care in urma reevaluarii se constata ca persoana nu este incadrata in gradul de handicap corespunzator sau, dupa caz, aceasta nu se mai incadreaza in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare apersoanelor adulte cu handicap dispune, prin decizie, incadrarea in gradul de handicap corespunzator ori anularea certificatului de incadrare in grad si tip de handicap si solicita directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului emiterea unei noi decizii pentru stabilirea drepturilor in conditiile noii incadrari in grad de handicap sau, dupa caz, incetarea acestora.
  Art. 4. — (1) Deciziile Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap vor fi transmise in termen de maximum 5 zile atat directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pentru a fi aduse la cunostinta serviciului de evaluare complexa, care va modifica si completa corespunzator planul individual de servicii, dupa caz, cat si persoanelor cu handicap carora le sunt aplicabile.
  (2) Punerea in executare a deciziilor prevazute la art. 2 se face de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului care a dispus acordarea prestatiilor sociale.
  (3) Deciziile directorului executiv al directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului se aduc la cunostinta agentiilor pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si a beneficiarilor, in termen de maximum 5 zile de la emiterea acestora.
  Art. 5. — Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta procedura.
  Puteti consulta Anexele 1 – 2 la Procedura in fisierele atasat
  -de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.

 21. ZeV ..Vei fi mirat ..dar si eu ii stimez pe actualii ministri din guvernul Boc..pe toti ..in viata lor “civila” probabil au fost si sunt onorabili si onesti…in guvern se maculeaza de la murdaria intereselor politice si personale ale unora pe care trebuie sa o doseasca si cu care inevitabil trebuie sa-si murdareasca mainile …la ordin …micutele orgolii si vanitati ii determina sa faca aceste compromisuri cu constiinta si moralitatea lor….
  Dar tu probabil tocmai de aia ii stimezi ca ministri …ordine si disciplina in partid si in guvern ..si mai ales ciocul mic…altfel redevin cetateni obisnuiti …directori in deconcentrate sau chiar mai jos ….daca nu executa intocmai si la timp …
  In guvernele trecute parca ministrii mai aveau ceva personalitate …in acest guvern au personalitate puternica si recunoscuta doar Elena Udrea si Predoiu .. merg vertical fata de ceilalti ministri incovoiati sub povara compromisurilor personale ….
  Te orbeste rau de tot amorul tau nebun dar foarte interesat si lucid , pentru Traian Basescu …..amorul tau de orb fals te face dezagreabil …in rest ai fi un tip OK….

 22. bafta …o fi intrat suedia in UE? o fi devenit si cantemirul o facultate care sa scoata profesionisti hai colega la vremea noastra stii ca voi de la particulare erati porecliti trepadusi ,inteligenti cu explozie intarziata etc. si ce sa ..constat ca prin studiile in informatii cred facute la ff pe baza de pile ajungi sa inteci niste prieteni ai mei care toata viata au lucrat in informatii oameni ca GENERAL CARAMAN,AMIRAL ALEXANDRU,COLONEL C.I. CORUT sunt mirat apropo cat a costat premiul de la nemti?

 23. @Elena 20.22
  Bună seara,
  Sunt în total consens cu dvs atunci când faceți referire la doamna ministru, dar mărturisesc că știu foarte puține despre…Carla Bruni. Întradevăr este frumoasă. 🙂
  În galeria femeilor deștepte și frumoase, aș integra mai multe persoane autohtone , pentru care am o deosebită stimă, chiar dacă nu toate sunt politicieni, cum ar fi, de exemplu, d-na Maria Băsescu.

 24. Reiterez încrederea mea în ministrul educației, domnul Daniel Funeriu, o somitate științifică, un manager aparte, stilat dar ferm , cum rareori s-au perindat prin guvernele României… o personalitate potrivită, la locul potrivit, adică în zona cea mai importantă a dezvoltării și anume educația. Dacă educație nu e, nimic nu e. Ba nu, trebuie să fac un amendament, golul lăsat de carențele educaționale este întotdeauna ocupat de propagandă și manipulare.

 25. A nu se uita Traian Igaș…un fel de Emil Boc care tace și face. Adică restructurează din temelii ministerul de interne. Sper să nu se poticnească pe parcurs.

 26. Romania a primit premiul de excelenta in cadrul targului de turism de la Munchen……

  Felicitări pentru premiu. Pot sa zic că cunosc România şi pot spune că este una dintre destinatiile cele mai bune şi mai frumoase din Europa. Dar am descoperit de multe ori, că nu este lipsa de voinţa poporului sau a guvernului de a oferi un produs bun, ci mai degrabă o lipsă de cunoştinţe. Am fost în numeroase hoteluri 3-5 stele, care sunt frumoase, tot confortul pe care cineva si l-ar putea dori, dar felul in care esti servit si tratat lasa de dorit. În majoritatea cazurilor, in toată casa, nu exista o persoana care sa vorbeasca engleza sau germana în restaurant este lipsă de calitate,profesionalism si de cunoştinţe. Nu este din cauza ca personalul nu isi da silinta, ci pur si simplu nu stiu ce au de facut. In cazul in care pentru o camera platesc acelasi pret ca si in Germania,atunci,astept sa primesc si serviciul ca si in Germania ,de exemplu,intr-un hotel de 5 stele am comandat o prajitura si o cafea pentru care am platit 12 €,iar prajitura mi se aduce pe un servetel pentru bere pe o farfuriuta de la ceasca de cafea,atuncia am o problema. Infrastructura pentru educatie pur si simplu lipseste. Iar românii care au o educaţie bună si experienta in gastronomie nu lucreaza in Romania ci in strainatate, pentru ca acolo castiga de zece ori mai bine sau chiar mai mult.
  Dacă eu pe drumul de la Arad la Brasov de nenumărate ori, fără motiv am fost oprit de poliţie doar pentru că conduc un BMW cu numere de Germania este cu siguranţă foarte neplăcut si enervant,iar la fiecare oprire trebuie sa negociezi cu ei in legatura cu amenda,care pana la urma platesti numai 60-80% dina menda si nu primesti nici chitanta pentru ce ai platit,atunci cu siguranta este o reclama proasta pentru turism si descurajeaza mulţi turişti să vină în România.
  Acesta este în cazul în care ar trebui să creaţi o infrastructură adecvată, deschideti scoli in domeniul gastronomic, oferiti cursuri de limbi străine, accesibile pentru populaţia românească, platite de către stat. Guvernul ar trebui sa mareasca salariul minim pentru ca oameni sa poata sa traiasca din acei bani pentru ca am vorbit de multe ori cu oameni din Romania, dumneavoastra credeti ca acei oameni pot sa traiasca în România din 150 € pe lună? Daca considerati ca preţurile sunt similare ca şi în Germania, atunci inseamna ca numai proprietarii de hotel uri se vor inbogatii iar turistii nu vor mai reveni pentru ca platesc mult prea mult pentru ceea ce primesc.
  Natura frumoasa, ecoturism ,oameni prietenosi si ospitalitate, nu este totul ….
  Imi cer scuze pentru greselile de ortografie si gramatica.

 27. antena lui Felix,si Irealitatea lui Nus se lanseaza foarte tare prin slugile lor,in atacuri la persoana,ma intreb si va intreb si pe cei din guvern,de ce platim noi CNA-ul?,care se face ca nu pricepe si nu vede ce se intampla in aceste haznale tv,OTV-ul a fost inchis cand a lucrat intr-un stil asemanator,si nu sa intamplat nimic,acum de cine va este frica?,de aparatul de represiune preluat si infiltrat de Ilici prin institutiile esentiale ale statului,in special in media si justitie?

 28. <> asa cum comunicatul MDRT spune. E o realizare ce va face o reclama buna României ca brand turistic insa e vorba numai de stand si “frunza”. Dar ce ne facem cu drumurile, cu calitatea proastă a serviciilor din turism si cu modul cum sunt respectate legile chiar de catre cei ce sunt platiti sa le apere (si nu ma refer doar la vamesi)… Probabil ca aceasta reclama se va adresa celor care nu au mai fost in Romania insa si ei dupa prima vizita nu vor mai repeta experienta deoarece au fost mintiti. Nu stiu cum arata standul cu pricina dar sunt sigur ca foarte bine atata timp cat a fost premiat la un astfel de targ. Turismul in România lasa mult de dorit si asta o poate recunoaste orice roman cu bun simt.

 29. In paranteze era chiar comunicatul de presa al MDRT : “Romania a primit ”Premiul de excelenta” in cadrul targului de turism de la Munchen, pentru atractivitatea standului si pentru identitatea vizuala a brandului national de turism”

 30. Doamna Udrea, va rugam sa plecati, sa plecati cu totii si sa ne lasati in pace, in tara noastra saraca si a nimanui.Si va rugam sa nu mai puneti bete in roate pentru a nu se finaliza nicio lucrare in Bucuresti.Cu toata stima, daca iesiti primar al Bucurestiului, eu si familia mea vok emigra, pentru ca stim ca in tara asta numai avem nicio sansa.Va rugam lasati-va de politica ne faceti mult, prea mult rau, noua romanilor, care santem cu frigiderele goale, si cu lacrimile in gat ca nu ne mai putem trimite copii la scoala.Va rugam nu va mai fortati atat sa ne mintiti.

  Cu stima Doamna