România a pierdut în decembrie 1,5 miliarde de euro, Ponta şi Teodorovici fiind singurii vinovaţi

Conform datelor oficiale ale Ministerului Fondurilor Europene, la data de 20 decembrie 2013, se semnaseră contracte însumând doar 93% din totalul fondurilor alocate României în exerciţiul bugetar 2007 – 2013 al Uniunii Europene. Deşi le-am atras atenţia în repetate rânduri că la sfârşitul anului trecut trebuia să avem contractările finalizate, Victor Ponta, Eugen Teodorovici şi miniştrii responsabili de autorităţile de management nu au făcut nimic în acest sens.

Practic, din start, România a pierdut 7% din banii alocaţi pe primul exerciţiu bugetar de când ne aflăm în UE. Asta înseamnă 5,95 de miliarde de lei – deci, aproximativ 1,5 miliarde de euro. Şi asta pentru că data limită privind semnarea contractelor nu poate fi prelungită. Asta spre deosebire de momentul final al implementării proiectelor, Preşedintele reuşind să obţină anul trecut amânarea cu un an a datei limită de realizare a proiectelor, ajungându-se cu momentul final la 31 decembrie 2016 (n+3).

În realitate, pierderea de fonduri europene este însă mult mai mare, pentru că sunt programe, precum POR (pe care l-am gestionat în timpul mandatului meu de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului), care au contractat mai mult de 100%, tocmai pentru a fi siguri că vom reuşi într-un final să absorbim cât mai mulţi bani. Eu cred că, obiectiv vorbind, numai din contractări care nu au fost finalizate, s-au pierdut de două ori pe atât: adică 3 miliarde de euro. Dar acest lucru nu poate fi confirmat pentru că datele de pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene nu fac referire şi la situaţia axelor şi subaxelor diverselor programe cu fonduri europene.

Situaţia cea mai gravă se regăsea la 30 noiembrie 2013 la POS Transporturi – mai erau de contractat aproape 5 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro) şi nu a existat o comunicare din partea lui Ponta, altfel degrabă săritor să anunţe veştile bune, că s-ar fi dat drumul la o nouă investiţie majoră. S-a risipit astfel un sfert din banii de autostrăzi aferenţi perioadei 2007 – 2013. Ceea ce mă face să fiu foarte sceptică referitor la capacitatea USL de a duce la îndeplinire planul privind dezvoltarea reţelei de autostrăzi din România.

Dacă la asta adăugăm faptul că este a patra sau a cincea oară când Comisia Europeană critică strategia României privind Acordul de Parteneriat 2014 – 2020, avem imaginea completă a incompetenţei USL când vine vorba de înţelegerea mecanismelor absorbţiei banilor comunitari. În condiţiile acestea, nu pot să nu-mi aduc mainte de tupeul nemărginit al lui Victor Ponta, care se declara nemulţumit că Preşedintele Băsescu a negociat „doar” 40 de miliarde de euro pentru România în următorii 7 ani – el care conduce un Executiv ce nu e în stare nici să spună pe ce îi vor cheltui.

Referitor la creşterea gradului de absorbţie al fondurilor europene, despre care tot vorbeşte Victor Ponta în ieşirile sale publice, acesta este rezultat direct al contractelor semnate în timpul guvernării Boc. Practic, noi am făcut proiectele, le-am aprobat şi semnat, dar acum se implementează şi, implicit, acum vin banii europeni. Asta ca să demontez şi povestea frumoasă a eficienţei USL în atragerea fondurilor comunitare: ei nu au niciun merit, doar se nimeresc la guvernare la momentul potrivit.

În orice ţară normală de pe acest glob, un diletantism precum cel al ministrului Teodorovici, care ne face în mod constant de râs la Bruxelles şi care a ajuns un fel de mascotă a Comisiei Europene, după propunerile strategice aberante privind fondurile aferente perioadei 2014 – 2020, ar trebui răsplătit printr-o demisie imediată. Şi asta pentru că răpeşte României şansa la dezvoltare economică şi românilor oportunitatea unui trai mai bun.

40 thoughts on “România a pierdut în decembrie 1,5 miliarde de euro, Ponta şi Teodorovici fiind singurii vinovaţi

 1. In perioada asta nu ai facut si tu parte dintre persoanele responabile pentru captarea acestor bani?????? Cine a fost ministru la dezvoltare.
  Nu sunt usl ist, am fost membru pdl si m-ati scarbit sunteti mai rai decat dracu.

  • Viorele, confunzi merele cu perele! Reciteste articolul atent cu calm si vei intelege ceea ce a scris Elena Udrea. Mai pe intelesul tau: ea a facut numai bine ca ministru si iata ca astazi se guverneaza NUMAI pe baza investitiilor sale. Azi, USL doar profita de munca depusa la MDRT.

 2. Si inca ceva. Nu uit cum zbiera Ponta din toti bosogii ca Presedintele a negociat prost fondurile pentru Romania si ca, suma 39,8 miliarde de euro pentru urmatorii sapte ani nu-i ajung lui Ponta! De pe atunci spunea si Elena Udrea ca nu va fi in stare sa aduca in tara nici macar 50% din suma totala.
  Citind cu atentie ceea ce a scris Elena Udrea, deduc ca situatia este proasta de tot pentru noi si ca in loc sa crestem economic si cu ajutorul acestor bani, contributia este pe minus si, ca s-a pierdut 7%!
  As vrea sa-i aud parerea lui Ponta despre aceste lucruri.

 3. eu as vrea sa-l aud pe blaga… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…dar blaga tace . firmele ginerelui sau castiga licitatii pe banda rulanta sub guvernarea usl… ihihihiiiiiiiiii… mai este o saptamana si incepe dansul… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiii… vasile va ramane sef fara partid… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 4. Cine pierde si cine castiga daca Elena Udrea va fi demisa din PDL?
  Multi ar spune ca ea, dar fara sa aduca argumente. Se opresc intru-un simplu raspuns banal: Udrea pierde! Dar ce pierde nu spune nimeni!
  Cele mai dese vorbe suna cam asa: Elena Udrea a avut si are numai de pierdut daca mai ramane in PDL, deoarece actuala conducere nu face opozitie cum trebuie; partidul nu creste in sondaje; merg cu un perdant din fasa la prezidentiale; Blaga tace exact cand se intampla cele mai grave situatii legate de statul de drept- atunci dispare ca magaru-n ceata! Pana ieri nu s-a stiut nimic de el! Cum a trecut iuresul cu Ponta, a reaparut, dar nu sa faca opozitie guvernului Ponta, ci s-o critice pe Udrea!
  Este clar, Udrea incomodeaza daca face opozitie, iese din tiparele actuale ale PDL-ului, nu se aliniaza in front si nu spune: “sa traiti d-le Blaga”
  Deci, ce ar avea de castigat Elena Udrea daca ramane in partid? Vreau macar un argument din partea voastra?!
  Inca ceva, orice om normal la cap nu ar merge cu un strain de partid, cu un neica nimeni intr-o batalie asa de grea. Predoiu nu va scoate nici 3% cu indulgenta 4-5% la prezidentiale. Udrea fiind pragmatica si serioasa, nu are cum sa faca un joc politic care nu-i apartine si care nu i-ar aduce puncte.
  De ce sa-si asume un esec provocat de Blaga si Predoiu? De ce sa fie si ea acuzata de alegerea proasta facuta de PDL?
  Toata presa spune cam acelasi lucru despre Predoiu, analistii la fel, lumea de prin tara, electoratul de centru-dreapta n-ar da votul lui Predoiu pentru nimic in lume. Nu-l justifica cu nimic in aceasta alegere, de ce sa fie votat? Nu are electorat, nu are carisma, nu s-a remarcat cu ceva, nu are notorietate si asta nu se capata in cateva luni, ci pe parcursul multor ani de politica. Ori el, de cand este politician?
  Cert este ca, Elena Udrea tine enorm la acest partid, a contribuit la cresterea lui cum putini au mai facut-o. Deci, ea niciodata n-ar parasi partidul si dupa cum vedeti este singura care face Opozitie ca la carte, este singura care ataca guvernul Ponta, este singura care este luata in seama de catre toata mass-media, este ascultata deoarece mesajele ei sunt clare, corecte, dure si totdeauna sustinute cu argumente.
  Mai cred ca opozitia facuta de Udrea ii strica socotelile d-lui Blaga cu prietenii sai buni si parteneri de afaceri, baronii PSD. Ii strica linistea si poate ca si el la randul sau a fost mustruluit de baroni! Cam asta se spune astazi in toata presa! Ca ceva nu-i ok cu Blaga! Oare ce?
  Si atunci, ce are de pierdut Elena Udrea daca este data afara din partid? Ma gandesc la electorat, ea creste in sondaje, Basescu creste in sondaje desi nu mai candideaza, Boc este reevaluat in bine…e clar ca tara nu mai vrea sa auda de PDL in actala forma! Si atunci, care-i vina Elenei Udrea? Ce-i imputa dl Blaga? Ca nu crede in candidatura de paie a lui Predoiu? Pai o tara intreaga nu crede in el, mass-media nu crede in el, Udrea de ce ar crede?
  Ce absurzi sunt, ce ilogici, ce incrancenati, ce orgoliosi, dar pe ce oare? Doamne iarta-ma, dar eu nu-i inteleg!

 5. Eu, dac-aş’ fi Elena Udrea, cu ocazia demiterii din PDL mi-aş cumpăra o rochie nouă ca să crape de necaz toate grasele şi ofticoasele partidului.

  În fond şi la urma-urmei:
  O DATĂ ŞI-O DATĂ TREBUIA SĂ FIE RUPTĂ PISICA-N DOUĂ!

  În mod evident PDL este în vrie şi tot în mod evident PDL nu va putea fi salvat de către actuala conducere (ASTA O SPUN EU CEL CE LA ULTIMILE ALEGERI DIN PARTID AM STRIGAT “HUO UDREA!” PENTRU A-L VEDEA PE TRAIAN BĂSESCU ÎNFRÂNT, DEOARECE, TRĂDÂNDU-ŞI ELECTORATUL TALIBAN TRAIAN BĂSESCU S-A-NĂITAT CU MONICA MACOVEI. DIN ACEASTĂ CAUZĂ EU AM DEVENIT UN ISTERIC ANTI-BĂSIST. NU MAI VREAU SĂ AUD DE EL! PUNCT!)

  Elenei Udrea nu i se poate reproşa nimic.
  A RĂMAS ÎN PDL CHIAR DACĂ A PIERDUT ŞEFIA PARTIDULUI ŞI A CONTINUAT SĂ-I BUMBĂCEASCĂ PE CEI DOI CRAI DE LA RĂSĂRIT: VICTOR PONTA ŞI CRIN ANTONESCU.
  GURA ELENEI UDREA NU A VORBIT FĂRĂ DE MINTE ŞI NICI NU ŞI-A PIERDUT VREMEA LANSÂND ATACURI VENINOS-ŢĂŢĂISTE LA ADRESA COLEGILOR ŞI COLEGELOR DE PARTID.
  A AVUT O ATITUDINE CORECTĂ ŞI ATUNCI CÂND A AVUT DE SPUS CEVA, A SPUS FĂRĂ VEHEMENŢĂ, PUNÂND DEGETUL PE RANĂ!
  Restul sunt vorbe …..

  Şi deoarece de felul meu îmi place să mă amuz băgând băţul prin gard pentru a asmuţii potăile, pun aici o întrebare:

  DOAMNA ANDREEA VASS, NU CREDEŢI CĂ ERA MULT MAI BINE DACĂ NU VĂ CONSUMAŢI ENERGIA LANSÂND PERMANENT ACUZE ÎN DIRECŢIA ELENEI UDREI?
  DOAMNA ANDREEA VASS, NU CREDEŢI CĂ ERA MULT MAI BINE SĂ VĂ CONSUMAŢI ENERGIA ÎNTĂRIND ORGANIZAŢIA PDL SATU MARE?
  Observ că sunteţi mută precum melcu’ pe frunză neavând nimic de spus despre dezastrul de la Satu Mare.
  DACĂ CEILALŢI NĂROZI CARE VĂ APLAUDĂ NU DORESC O EXPLICAŢIE, EU DORESC O EXPLICAŢIE!
  Doamna Andreea Vass, pe mine nu mă interesează faptul că “Bulgarii au aproape de două ori mai multe firme decât românii…..”, să se spele pe cap cu ele!
  MĂ INTERESEAZĂ FAPTUL CĂ LA SATUL MARE MEMBRII PDL AU TRECUT LA MP!
  DE CE AU TRECUT DOAMNA ANDREEA VASS? ….de bine? …. nu prea cred!

  Deci, în concluzie:
  DACĂ VASILE BLAGA INFLUENŢAT DE CEI DIN JURUL SĂU ARE IMPRESIA CĂ PRIN PLECAREA ELENEI UDREA DIN PDL VA REDRESA PARTIDUL, SE ÎNŞEALĂ AMARNIC! ŞI ASTA SE VA VEDEA LA APROPIATELE EURO-PARLAMENTARE.
  NU UITAŢI NICIO CLIPĂ FETIŢELOR CU CODIŢĂ ŞI BĂIEŢILOR CUCUIEŢILOR CĂ LA ORA ACTUALĂ ELENA UDREA ESTE UNA DINTRE CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA (SUNT DOAR TREI!) ŞI ÎN CIUDA FAPTULUI CĂ EU SAU MULŢI ALŢII CU SPUME LA GURĂ ŞI CU OCHII INJECTAŢI DE FURIE ÎL SPURCĂM PE TRAIAN BĂSESCU, ACESTA VĂ FACE ÎN FOI DE VIŢĂ!

  Repostez ceea ce am mai postat:

  Nu ştiu dacă Elena Udrea va candida sau nu, aşa cum, mai mult ca sigur, nici cei ce strigă “Sus Udrea!” sau “Jos Udrea!” (doar ca să se afle-n treabă) nu ştiu. Părerea mea este că doar două persoane din România ştiu dacă Elena Udrea va candida au ba. Una dintre persone este Elena Elena Udrea, cealaltă este ….. ete că n-am chef să spun cine-i, că iar m-apucă furiile!
  Eu gândesc că una dintre cele mai puternice femei din România şi de ce nu, unul dintre cei mai versaţi oameni politici ai României, n-ar trebui să se expună într-o înfruntare fără de rost şi fără de sens.
  Greşelile făcute de PDL, greşelile făcute de Traian Băsescu, greşelile făcute de …. eheeeeee …. nu-i mai numesc aici pe ‘telectualii bardidului că iar mă apucă pandaliile, vor fi decontate electoral (în cazul unei candidaturi) de către Elena Udrea …… şi precum totdeauna am spus, spun şi acum:

  DE CE MĂ, DE CE? DE CE SĂ PLĂTEASCĂ EA PENTRU GREŞELILE VOASTRE?

  – Mi-ar place mult mai mult o Elena Udrea şefă a PDL-ului (îmi pare rău că trebuie să o spun, dar deocamdată, până acum, Vasile Blaga …. hmmmmmm …. nu prea a reuşit să reinvie spiritul portocaliu – candidatura lui Predoi va îngropa PDL-ul).
  – Mi-ar place mai mult o Elena Udrea ministru, sau de ce nu, o Elena Udrea prim-ministru.
  Părerea mea este că soluţia VICTOR PONTA PREŞEDINTE – ELENA UDREA PRIM-MINISTRU, ar împăca şi lupii cei tineri şi ţapii cei bătrâni şi verzele vestejite.
  O astfel de soluţie ar genera în primul rând ECHILIBRUL DE FORŢE ÎN CÂMPUL POLITIC şi ar marca SCHIMBAREA DE GENERAŢII ÎN POLITICA ROMÂNIEI.
  Cei ce gândesc îngust neprivind în viitor, precis vor lua părerea mea drept o ofensă la adresa Elenei Udrea, însă cei ce gândesc pragmatic vor înţelege ce am vrut să spun.
  Atât am avut de spus ……

 6. @Elena Udrea,
  PDL are structuri si deci ar fi pacat sa dispara. Nu cred ca sunt motive ca cineva care ar dori sa fie urma care scapa turma sa plece cu turma.
  Si cred ca Elena Udrea a inteles exact asta. Desigur ca poate fi exclusa dar nu cred ca unele postari care nu-i apartin chiar daca apar pe blogul ei ar fi un motiv de excludere

  • Adrina, sunt fapte reale, declaratii deschise ale lui Blaga. Materialul clientului este la dispozita noastra, deci? Ce nu intelegi? Blaga a declarat clar ca saptamana asta se decide excluderea Elenei Udrea.

 7. Si ma rog care ar fi motivele?
  Pariezi ca nu va fi nici-o excludere chiar daca multi “prieteni” ai dnei Udrea o cauta cu lumanarea.
  Daca gresesc o sa recunosc, dar cat timp Emil Boc ramane in PDL nu cred ca dna Udrea tb sa plece.

  • Hopaaaaaaaaa Penelopaaaaa!
   ADRIANAAAAAAAAAAAAAA!

   Ahaaaaaa, carevasăzică de aia userul “Ion Adrian” este atât de pisălog!
   VRĂJITOARELOR V-AM PRINS!
   VEŢI FI PEDEPSITEEEEEEEEEE!

  • Am inversat din viteza. Am scris AdriNA in loc de AN.
   Eu sunt vinovata, nu Ion AdriAN ca-l sucii

 8. …tot pe baricade …salutare la toti useri vechi ,Zeby raspopitrul ,rasputinovici ,Ion Adrian care si-a facut schimbare de sex ,devenind Adriana si nu in ultimul rand regina lulu …..Madalina mai este ? ,o salut si pe ea ,oriunde se afla ….o sustin pe Elena noastra in tot ce face ,chiar daca azi m-a suparat un pic ,i-a luat apararea ranchiunoasei Porra neni ,nu trebuia ,urata a injurato tot timpul …

  • Puiu! La multi ani cu sanatate si bine ai revenit pe meleagurile minate ale politicii 🙂 🙂
   Nu trebuie sa fii suparat pe reactia Elenei Udrea vis-a-vis de Pora. A fost un gest de solidaritate pe tema linsajului mediatic de care si ea a avut si are parte din plin.
   Calitatea umana, educatia Elenei Udrea sunt net superioare chiar si fata de Pora, dar si fata de toti cei care o ataca nemotivat…de asta a si reactiona. O palma morala nu strica din cand in cand!

  • Hihihihahahuhuhu iote-teeeeeeeee ……. A APĂRUT CARDINALUL VIOLET AL REJINEI PRĂZULII!
   Cardinale hai să te pun în temă:

   1. Mădălina a fugit cu un popă, adică cu mine!
   2. Regina a fugit cu doi popi, adică tot cu mine că io fac cât doi!
   3. Ion Adrian, în ciuda faptului că şi-a făcut schimbare de sex şi îşi dă cu ruj pe buze, n-a fugit cu mine! …. l-am refuzat deoarece este şi urât şi pisălog…. parcă-i soacră!!
   😀 😀 😀

 9. Dna Udrea,
  S-ar putea sa nu mai postez pentru ca dupa cele ce le voi spune orice altceva spus de mine fara a fi direct intrebat si numai pe tema deschisa acum devine lipsit de sens si decadere personala din pozitionarea pe care mi-o afirm acum.
  Evident acest text il voi posta pe unde mai intru schimband doar adresantul.

  Asadar:

  Repet un raspuns pentru un bloger cu nickul Ioan Se, , de fapt un raspuns unui titlu dat de dlui unei postari prea lungi dar mie titlul mi-a fost suficient ca sa spun esentialul din ce am de spus si de fapt dupa acestea cred ca nici nu prea mai am ce sa adaug, fiindca acesta este in rezumat tot programul meu politic si pe care-l recomand celor care au cojones:

  Spune (excelenta concluzie) Ioan Se:

  ROMANII NU MAI IES IN STRADA , FIINDCA IES DIN TARA

  Ce spui tu Ioan Se. confirma ca statul de pe acest teritoriu este in disolutie si atunci cei care tin in spate tara, dar nu vor sa plece, fiind azi minoritari , au dreptul sa uzeze de orice mijloace inclusiv cele violente, pentru a lua ei puterea, dar cu o conditie, sa stie ce sa faca cu ea.Caci puterea nu numai se cucereste dar se si pastreaza si mai ales se exercita si cum am mai spus aicea este piatra de incercare. In 1989 am rasturnat o putere dar nu am stiut ce si cum sa facem, decat asa pe orbecaite,- nu acuz pe nimeni, dar asa a fost.
  Daca un partid de opozitie intelege asta, intelege ca nu poate ajunge la putere cu vot majoritar, caci majoritatea care exploateza o minoritate( exact ca in comunism si cine nu intelege acest “exact” sa intrebe ) oricat de prost ar trai nu-si va schimba votul , atunci acel partid(grupare, alianta etc)trebuie sa declare public ca dat fiind situatia din tara recurge la orice mijloc si atunci probabil ca solutia nonviolenta este ca cei care muncesc sa nu mai plateasca taxe si impozite pentru a pune statul corupt adica cel denumit in Apocalipsa, foarte sugestiv, Marea Prostituata in incapacitate de plata si sa primeasca pasnic puterea altfel tara mergand spre razboi civil, ceva ce Ceausescu sau camarila lui nu a vrut sa produca.

  Dar atunci cel care organizeaza asta si reuseste, daca o face tot pentru gasca lui sau nu stie ce si cum in continuare, tara dispare in razboi civil sau in alte nenorociri.
  Am spus si cine are urechi de auzit sa auda!

  Asa

  • Uliuliuuuuu Ioane, adică cum vine asta cu: “S-ar putea sa nu mai postez ….”?
   FII DOM’LE MAI EXPLICIT CĂ NĂROD CUM MI-S NU PRICEP ALAMBICATUL TĂU COMENTARIU!

   Ca să fac mişto de tine, ia taică nişte versuri:

   Unde eşti, Elohim?
   Lumea din mănile tale-a zburat
   ca porumbul lui Noe.
   Tu poate şi astăzi o mai aştepţi.
   Unde eşti, Elohim?
   Umblam turburaţi şi fără de voie,
   printre stihiile nopţii te iscodim,
   sărutăm în pulbere steaua de sub călcâie
   si-ntrebăm de tine, Elohim!
   Vântul fără de somn il oprim
   Şi te-ncercăm cu nările,
   Elohim!
   Animale străine prin spaţii oprim
   şi le-ntrebăm de tine, Elohim!
   Până în cele din urmă margini privim,
   noi sfinţii, noi apele,
   noi tâlharii, noi pietrele,
   drumul întoarcerii nu-1 mai ştim,
   Elohim, Elohim!

   Mai mult ca sigur, nărod cum eşti, ne vei descoperi şarada din spatele lor …….
   ŞI CHESTIA ASTA MĂ VA AMUZA TERIBIL!

   PS Ilustră doamnă, să nu vă fie cu supărare că iar i-am tras la gioale nărodului ăsta, dar asta asta ni-i misiunea. Datoria ni-i să luminăm jenărațiunile june că-z fără instrucțiune și educățiune, un popor doară e învins astăzi în lupta pentru existență, și cine-i învins, apoi acela dă-l dracului! vorba lăkinească: una salus vickis nullam șperare salukem!

   La Zolfarino ghe vale,
   Mere-un ghenaral călare
   Şi tot strigă-n gura mare:
   – Împarache inaltache!
   Pugne paşe, nu che bache,
   Că-ţi perzi privilegiile toake!
   …und zo waiter …”

  • PS Regret ca mereu sunt confirmat in ce am spus, spun sau voi spune.
   Ca ne petrece doar norocul si ca statul asta este in disolutie se pate constata cu ochiul liber si numai idiotii nu inteleg asta.
   Oricum nu merita sa-mi mai consum timpul de pomana cu acesti contemporani de rahat pe care-i vedem pe mai peste tot.

  • Ioane, ca-ntodeauna, ocolind subiectul precum înţeleptul balega, în loc să arunci norodului o pâine-două îi arunci o pietricică atrăgându-i atenţia că de fapt pietricia nu-i pietricică, ci Piatră Filosofală.
   🙂 🙂 🙂
   Auzi Ioane, p-asta cu “statul în disoluţie” de unde naiba ai mai scos-o? …..că e comică, zău aşa.
   🙂 🙂 🙂
   Hai să mai fac mişto de tine un pic, deci iaca nişte versuri de-a lui Donici:

   Un înţelept odată şedea cu un magnat
   La sfat.
   — Tu, care cunoşti lumea
   Şi-n inime citeşti,
   Te rog să-mi lămureşti
   De ce-n societăţi alese mai anume,
   Nici prinzi de veste când cu oameni te trezeşti
   Nepotriviţi şi seci?
   Aşa pe înţelept magnatul întrebă,
   Iar el răspuns îi dă:
   — Societăţile au soartă potrivită
   Cu o bina din nou mai mult de lemn zidită.
   Spre pildă, eu acum o casă mi-am făcut
   Şi nici nu m-am mutat,
   Iar greierii de mult
   În ea s-au aşezat.
   Cercând cu scumpătate
   A fabulei sujet,
   Găseşti c-avea dreptate
   Acel om înţelept.
   Şi cum să se numească
   Gurliii mădulari,
   Ce nu ştiu să vorbească
   În societăţi mari,
   Dar, prin a lor strigare,
   Împiedică pe alţi,
   Mai ispitiţi bărbaţi,
   Să facă vro lucrare?

   Auzi măi Ioane, tu ştii cum se câştigă un meci în ring?
   SE CÂŞTIGĂ INTRÂND ÎN RING ŞI DEMONSTRÂND CĂ EŞTI MAI BUN CA ADVERSARUL, NU DOAR ÎNJURÂNDU-L ŞI DÂNDU-TE VITEAZ LA PROBA CÂNTARULUI.
   🙂 🙂 🙂

   Hai noapte bună greieraşule …… hihihi ce-mi place să te enervez …….
   🙂 🙂 🙂

 10. Iata cateva pareri ale romanilor despre anuntul facut de Ponta pe FB c-am avea cea mai ieftina benzina din Europa!

  1. De Tata lui Pontta | 18 Ianuarie 2014 22:02

  Copilul meu, Victor Pontta, am fost sa pun benzina. Benzinarul m-a recunoscut si mi-a tras o FLLEGMA direct intre ochi. A zis ca esti un mincinos DEZECHILIBRAT.
  Dupa asta lumea s-a adunat si m-a umplut de scuipati. Te blestem!

  2. De Andy | 18 Ianuarie 2014 22:01

  Avem cele mai mici preturi din Europa, dar si salariile cele mai mici. Putere de cumparare infinit mai mici ca ale europenilor. Singura comparatie permisa cu europenii se rezuma la puterea de cumparare…daca tot vrea tov. prim-ministru sa faca comparatii. Si atunci va constata ca romanii au cea mai scazuta putere de cumparare.
  Sa se duca invartindu-se acest incompetent, mincinos, plagiator…

  3. De Bolsevicul Ponta iar ne jigneste | 18 Ianuarie 2014 22:01

  Pensionarii mor de foame din cauza facturilor imense la intretinere, profesorii la fel abia le mai ajung salariile pt dari si mancare, de benzina nici vorba sa le mai ajunga, ceilalti bugetari la fel, in privat nu-i mai bine, doar in companiile bohgate sau cele straine ce mai sunt salarii cat de cat normale si idiotul asta de Prim Pitit ne spune ca avem benzina cea mai ieftina? Cum isi permite sa ne prosteasca in asa hal? Pai el traieste viata noastra, noi avem salariile europenilor? Noi suntem cei mai saraci, cei mai impovarati, cei mai mintiti si jigniti de catre mafia USL. Rusine mai bolsevicule!!!

  4. De mada | 18 Ianuarie 2014 21:55

  Dar nu este adevarat nimic din ce spune,astea sunt minciuni a fost el prin Europa sa vada preturile si dupa sa vorbeasca,dar cand vorbeste de cele mai mici preturi sa puna in calcul si ceilalti factori de ex salariile,ca pentru un premier este jalnic cum calculeaza dar de ce nu raporteaza preturile la nivelul tari noastre

  5. De Eugen | 18 Ianuarie 2014 21:47

  Ponta mai ai cam 300de zile sa ne plictisesti. Sint multi din PSD care abia asteapta sa scape de tine. Sinteti pe cale de disparitie mai bolsevicilor cu portofelul gros

  6. De un roman mai prost | 18 Ianuarie 2014 21:47

  In lanturi o sa sfirsiti, Puscarie pe viata, Neam de Tilhari de Tara.

  7. De un roman mai prost | 18 Ianuarie 2014 21:45

  INTRUSU ASTA, MASCARICIUL ASTA, SOCIALIST, NU STIE CA, ROMANI GLOBALIZATI, CUNOSC SITUATIA LUMI GLOBALIZATE. SALTIMBACI ASTIA FANARIOTI, CRED CA ROMANI SUNT PROSTI LOR, SI TINE CU INDOCTRINAREA APARATULUI MEDIATIC, AL MAFIEI DE PARTID.

  8. De Ww | 18 Ianuarie 2014 21:40

  Mai fratilor romani eu personal nu fac politici mai comentez si eu din când in când dar va rog Sam Spune-ți si mie la ce bun a adus acest usl mai precis acest premier de paie care minte la tot pasul cu minciuni nu se poate conduce o tara după o vreme si cei care au votat usl vor avea de suferit de ce romanul de rind este mințit si dus cu zăhărelul de aceste jeguri penale au facut praf România toți PSD pdl pnl UDMR Ei o duc bine si poporul da din colț in colț nici un adevărat program de economie de piața totul este politic pana când romani Treziți-vă ,,,,,..

  9. De 46 de ani . 2 copii la liceu . somer. inca 3. luni. . dupa aia …….. | 18 Ianuarie 2014 21:39

  Nimic din ce zice ponta nu poate fi crezut . Asta minte cum respira . Acum imi dau cu pumnii in cap ca am votat usl

  10. De fasolica | 18 Ianuarie 2014 21:28

  Asta cu fraza lui arata ca un soldat sau un puscarias,de perioada de solda e trecut, ramîne puscaria ca freza o are.

  11. De Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie! | 18 Ianuarie 2014 21:26

  Prim-Pontacul tarii! Plagiatorul numarul 1 are tupeu! Plagiatorul sustine Haznaua3 pentru ca e pupat unde nu bate soarele! Serviciu contra serviciu. Tare sunt curios ce face “tinicheaua asta zanganitoare”, dupa mandatul lui Basescu? La fel ca slugile cu credite (aka imprumuturi) la Turnator, vai de ei, de la panarama aia de trust… Condamnatul Voiculescu intra in vacanta probabil… Doamne ajuta, scapa Tu tara asta de lichele!

  12. De Ioana Popescu | 18 Ianuarie 2014 21:24

  Daca o sa le confisam averile si banii din conturi carnatilor precum Voiculescu, Nastase,Videanu ,Rusanu s altii o sa creasca si salariile. E simplu ! Oricum omul traieste ,clar, intr-un univers paralel

  13. De Observer | 18 Ianuarie 2014 21:22

  Ce-mi place la boul asta de Ponta e ca se faulteaza singur. Si o face cu atata insistenta si inconstienta incat chiar ma intreb daca e normal la cap. E limpede ca Ponta este cel mai catastrofal premier pe care l-a avut tara asta in intreaga ei istorie.

  14. De George | 18 Ianuarie 2014 21:09

  Tembelul asta de Plagiator traieste intr-o realitate paralela. Mitomanul are impresia ca toti romanii sunt la fel de idioti ca aia care l-au votat. Eroare. Tov Ponta, matale sa spui si ca in Romania sunt cele mai mici salarii din UE, cu mult mai mici chiar si decat in Polonia, Ungaria, Cehia… Oameni buni, sa-l trimitem acasa pe Mitoman. A venit vremea sa asezam in fruntea guvernului un profesionist, un om onest si harnic. Nu un terchea berchea care nu se pricepe la nimic altceva decat la gargara si injuraturi.

  15. De Ne insulta plagiatorul!!! | 18 Ianuarie 2014 21:04

  Exista un stiudiu european in care anunta ieri ca la noi sunt cele mai mari scumpiri din Europa.
  Pensiile cele mai mici, salariile cele mai mici, nivelul de trai cel mai scazut.
  Cu alte cuvinte plagiatorul mincinos ne-a bagat intr-o saracie de nedescris si el are tupeul sa anunte ca avem cea mai ieftina benzina, crezand ca luma stirea ca pe ceva 100% adevarata si corecta ca termen de comparatie?
  Este o jignire la adresa noastra!!!! Ponta trebui linsat in Piata Publica, pentru astfel de ordinarii pe care ni le face.
  Îmi place · Răspunde · acum câteva secunde

  Vanatorul De Prosti 1. De Bolsevicul Ponta iar ne jigneste | 18 Ianuarie 2014 22:01

  Pensionarii mor de foame din cauza facturilor imense la intretinere, profesorii la fel abia le mai ajung salariile pt dari si mancare, de benzina nici vorba sa le mai ajunga, ceilalti bugetari la fel, in privat nu-i mai bine, doar in companiile bohgate sau cele straine ce mai sunt salarii cat de cat normale si idiotul asta de Prim Pitit ne spune ca avem benzina cea mai ieftina? Cum isi permite sa ne prosteasca in asa hal? Pai el traieste viata noastra, noi avem salariile europenilor? Noi suntem cei mai saraci, cei mai impovarati, cei mai mintiti si jigniti de catre mafia USL. Rusine mai bolsevicule!!!

  1. De kuku | 18 Ianuarie 2014 22:09

  Cred ca tu o sa fii primul premier care va fugii din Romania , bombonel a ratat intentionat , tu nu ve-i rata in mod sigur numai daca nu pierzi avionul!
  Aduti aminte de omnipotenta lu bombonel tovarase pinochio si a cismarului si coboara cu picioarele pe pamant pana nu este prea tarziu! Parerea mea !
  2. De LAUTARU | 18 Ianuarie 2014 22:08

  ba hotilorrrrrrrrrrrrr… pe fata va bateti joc de neamu asta ? patronu petrom –ADRIAN NASTASE –anul trecut ia intrat in conturile straine un miliard de euro profit net petrom … iar tie dintranzactiile TRANS-GAZ o suta de milioane de euro …. pai sa nu ma rog la 25 de dumnezei si la alte oratanii ,,, SA VA IA DRACU DE INBUIBATI ,,, SI TOATE RELELE , BOLILE SI BLESTEMELE LUMII SA SE ABATA SUPRA FAMILIILOR VOASTRE DE SINECURI … TOPOARE COMUNISTO NAZISTE CE SUNTETI …==========TANPIT POPOR DOAMNE =====

  Realitateafaracenzura.Ro
  Cel mai INFECT om de pe pamant este VICTOR VIOREL PONTA
  Reply · Like · Follow Post · 2 minutes ago

  niculaeiacob (signed in using yahoo)
  Bravo ,dle Prim Ministru!Aveti grija la granite ca daca se afla asta ne pot invada tot felul de nemti,suedezi,englezi,finlandezi;de amaericani nu mi e frica –i ar costa drumul prea mult ,slava Domnului!

 11. Am urmarit in seara asta la B1 emisiunea in care invitat a fost Prim-Pititul Romaniei.
  Am vazut o Puscalau, facuta zob de mitoman!
  Am vazut cum Ponta a jignit, facandu-i nebuni pe oamenii lui Basescu si ea n-a reactionat, doar a zambit!
  N-am auzit intrebari clare, raspicate despre Antena 3, despre petitia de demitere a Presedintelui, despre linsajul mediatic, depsre minciunile lui Ponta, despre neguvernarea lui, despre…..ah cate erau de intrebat!!
  N-am auzit critici la nimic mai ales despre tara, ca moare de foame, ca-i impvarata rau! Pana si la subiectul benzina, a inchis-o, dandu-i pretul in euro, iar ea, in loc sa-l combata si sa-i arate clar cu cifre cresterea pretului, a preferat sa zambeasca!
  Am vazut o moderatore cum rar am pomenit si abia acum imi dau seama ce jurnalisti slabi avem noi cei de centru-dreapta.
  Pana si Turcescu bate apa in piua fara sa fie radical, cu mesaje care sa fie intelese si asimilate imediat de catre bobor!
  Si uite asa, imi inchei interventia mea intreband: unde esti tu Banciuleeeeee!
  Vino taica ca avem treba, au navaliti haznelistii peste colegii tai, sunt timorati si intimidati de amenintarile lui Gadea de aseara, sunt niste mamaligi Bancilueeeeeeee!

  • Vorbă multă sărăcia omului.
   Deci scurt şi la obiect:

   PUŞCALĂUUUUUUUUU, DACĂ ERAM ÎN STUDIO, TE ‘PUŞCAM!
   ÎN LOC SĂ DANSEZI PRECUM CÂNTĂ CIOBANUL, TU AI DANSAT PRECUM ŢI-A CÂNTAT CÂRLANUL OAIE BLEAGĂ!

   PS Puşcalău, ce mai face soţiorul drag şi scump? ……. tot pentru Ponta lucrează?

  • Mie imi este rusine sa mai pomenesc numele acestui mitoman care era sa stopeze aseara grupul de padurari care cautau si au gasit victimele spunand intr-o emisiune ca respectivii ar fi fost gasiti.
   Un nemernic care trebuie luat pe faras fara a-i mai pomeni numele

   Dar:

   Regret ca mereu sunt confirmat in ce am spus, spun sau voi spune.
   Ca ne petrece doar norocul si ca statul asta este in disolutie se pate constata cu ochiul liber si numai idiotii nu inteleg asta.
   Oricum nu merita sa-mi mai consum timpul de pomana cu acesti contemporani de rahat pe care-i vedem pe mai peste tot.

 12. dupa accidentul aviatic … va fi cutremuuuuur ! a picat stroe … bulgarele de zapada se rostogoleste !

 13. Astazi este inmormantat Pilotul de exceptie Iovan. Plangem un om nevinovat, care a murit din cauza guv Ponta- un guvern criminal, format din baroni, penali, puscariabili, incompetenti, hoti. Ponta sta pitit ca si atunci cand a venit comisarul american sa salveze Justitia din gheara lui si a lui Voiculescu. Acum, da mesaje de zor pe FB acest infantil nenorocit care ne distruge vietile, familiile, ne fura banutul din buzunar pe taxele noi, birurile tot mai impovaratoare! Romani, daca mai aveti putere, suflet, compasiune pentru victimile lui Ponta, demnitate, TREZITI-VA si nu va mai lasati mintiti, jigniti, terfeliti, de MAFIA USL, DE DOTTORE PONTA, DE LENESUL NATIONAL ANTONESCU. Acesti indivizi ne mananca banii, sanatatea, ne omoara cu zile!

  • Nu ne spune bre, că doamna e fodulă şi secretoasă ………
   NU SE BAGĂ-N SEAMĂ CU NIŞTE GOLANI DE-AL DE NOI!
   🙂 :I 🙂

 14. 1.tragedia din Muntenegru, Ponta juca baschet. nu s-a oprit.

  2. accidentul aviatic de zilele trecute, Ponta participa la o emisiune la B1 TV (facand, printre altele, si afirmatii grav eronate privind localizarea victimelor), in loc sa se afle la Guvern si sa-l coordoneze pe ministrul stroe, de Interne. ba, mai mult, dupa emisiune, pleaca la chermeza cu jurnalistii acreditati, la un restaurant de lux .

  3. cand se instituie pentru prima oara cod rosu in Romania, premierul joaca baschet. din nou.

  lui Ponta i se rupe si recidivele astea spun ceva mai mult si mai grav despre el…hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

 15. Propozitiei incolore si inodore de soiul:

  “O țară întreagă așteaptă demisia lui Ponta”

  eu as spune sa nu mai astepte ci sa puna mana pe matura si pe faras. 🙂

  • Cu ceva vreme in urma – si nu ma refer la perioada comunista – dupa prima zapada, cu mic cu mare coboram in fata blocului la zapada (noi cei mari sa o strangem, cei mici sa se bulgareasca); cu vreo cinci ani in urma, mai fiecare coboram la propria masina din parcarea blocului, pe care o eliberam din zapada (prilej cu care mai faceam o potecuta-doua pentru cei care treceau pe acolo). Acum nu mai coboram niciunul; noi cei de o anumita varsta dam vina pe ani, cei tineri pomenesc in trecere despre prognoze de noi si iminente ninsori.
   Mai e mult pana la primavara ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *