Raspunsuri

În contextul actual al presei româneşti, cred că blogul reprezintă unul dintre cele mai bune canale de comunicare pe care le am la îndemână. În ceea ce-i priveşte pe cei care intră pe blogul meu, citesc ce am de spus, poate chiar lasă un comentariu, sunt sigură că mesajul meu nu ajunge la ei distorsionat sau trunchiat, aşa cum se întâmplă de multe ori în media clasice.

Libertatea de exprimare pe blog este cvasitotală, atât timp cât nu se ajunge la invective. Nu veţi găsi numai laude, ci şi multe critici, la adresa mea sau la adresa Guvernului. E normal să existe o diversitate a opiniilor. Cred că s-a reuşit coagularea unei comunităţi în adevăratul sens al cuvântului.

Încă de la început, vreau să subliniez că sunt atentă la tot ceea ce se scrie pe blog. Citesc comentariile voastre pe care în majoritatea lor le consider pertinente. De altfel, în ultima perioadă v-am şi cerut sfaturi cu privire la proiectele pe care le-ar putea întreprinde PDL Bucureşti, pentru a ajuta oraşul şi pentru a recăpăta încrederea pierdută. Am primit o mulţime de idei bune care pot fi puse în practică. Pentru toate acestea, vă mulţumesc.

De acum încolo, voi încerca să răspund mult mai des comentariilor voastre.

Marius, şi mie mi se pare foarte bun programul de închiriere a bicicletelor în Bucureşti. E un mijloc sănătos de a te deplasa şi, de multe ori, chiar mai rapid decât cu maşina. Voi susţine acest demers şi vom vedea în ce măsură se poate atinge magnitudinea proiectului anunţat acum două săptămâni la Londra (6.000 de biciclete).

Bibliotecaru, citesc comentariile de pe blog. Nu trebuie să-ţi faci griji în această privinţă. Apreciez propunerile tale de îmbunătăţire a comunicării PDL cu aleşii locali. La şedinţa de acum două zile a Biroului Permanent Municipal, le-am împărtăşit colegilor ideea referitoare la video-chat-ul pe care l-am putea face cu aleşii locali şi ea a fost foarte bine primită. În momentul în care se va lansa site-ul PDL Bucureşti, cu siguranţă va exista şi această posibilitate. Vom face chiar un calendar pe tematici.

Cetăţeanul NEturmentat, orice proiect este binevenit. El poate fi depus fie la organizaţiile de sector, fie la biroul temporar din Modrogan nr.1 (sediul central), până vor fi încheiate lucrările din Modrogan nr. 22.

Frank Zapa [King], cu siguranţă va exista o poziţie oficială a PDL Bucureşti faţă de felul în care trebuie restructurat RADET-ul şi cum se poate rezolva problema sistemului centralizat de încălzire a Bucureştiului. Încă analizăm că care este cea mai bună metodă de acţiune. Deocamdată, am încercat, ca sistem alternativ, să duc mai departe programul de reabilitare termică a locuinţelor. Pentru că banii erau insuficienţi şi în ritmul actual ar fi durat 120 de ani să anvelopăm toate blocurile, am preferat să plătim noi dobânda pentru toate creditele pe care le-ar lua asociaţiile de proprietari pentru a-şi reabilita termic imobilele. Evident, la fel ca şi la programul „Prima casă”, statul garantează şi aceste credite. E o distribuţie mult mai echitabilă şi mai eficientă a fondurilor cu care statul poate să-i ajute pe cetăţeni în rezolvarea acestei probleme.

Maryland Andrei, sunt de acord că praful din Bucureşti este o reală problemă. Vom încerca să demarăm un proiect de plantare de pomi, pentru că am înţeles că un arbore matur reţine peste 20 de kilograme de praf. „Centura verde a Capitalei” este un proiect care trebuie pus neapărat în practică. Îmi pare rău că a fost tras pe dreapta în ultimii ani.

Straistaru Eugen, reţeaua de cabluri care acoperă cerul Bucureştiului trebuie să dispară. De altfel, am mai vorbit despre asta şi într-una dintre postările mai vechi de pe blog. În niciuna dintre capitalele europene unde am fost nu existau atâtea cabluri suspendate. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are rol de reglementare, într-un proiect legislativ privind urbanismul urmând să existe interdicţii clare privind prezenţa acestor cabluri.

Ştefan, ideea trenului expres regional (TER) e bună. S-a încercat o linie între Gara de Nord şi Otopeni, însă cererea este deocamdată destul de mică. E însă o idee care trebuie avută în vedere pe măsură ce Bucureştiul se dezvoltă pe orizontală.

Aurelio texanu, vom face cât de curând la PDL Bucureşti o întâlnire cu oamenii obişnuiţi. Puteţi veni atunci cu proiectul dumneavoastră şi vă asigur că îi voi acorda toată atenţia cuvenită.

N. G., ştiţi bine că ţelul meu nu este acela de a pune beţe-n roate cuiva. Cu atât mai puţin primarului Oprescu. Am mai spus-o: voi susţine fiecare propunere venită dinspre primar care este în folosul cetăţenilor. Nu voi fi însă de acord cu achiziţia de ceasuri de aur şi aducerea de lebede negre pentru parcurile Capitalei.

Cmoro, vom încerca să facem la PDL Bucureşti ceva asemănător ca pe site-ul Camerei Deputaţilor sau al Senatului: fiecare bucureştean să vadă cum au votat consilierii locali pentru fiecare proiect legislativ în parte. E nevoie de o transparenţă a deciziilor politice şi PDL Bucureşti este dispus să facă acest pas.

451 thoughts on “Raspunsuri

 1. Ce se trancaneste pe aici?Astia vor sa distruga tara,o exploateaza la maxim,fura la maxim.Astia sunt niste infractori,astia nu sunt conducatori,ei fac parte din istoria neagra a romaniei,sper sa nu invete nimeni niciodata despre ei in scoli.Sunt zero barat astia,trebuie sa infunde puscariile,gainarii,violatorii,criminalii,talharii,etc, sa iasa afara,ca sa intre astia.

 2. alice … mi se pare cel putin de prost gust ca dupa tragedia de ieri tu sa exprimi Con Doleanzze<b … nu ma mir ca'l admiri pe unu' ca basescu traian … si'n plus esti si fan otv … 🙂

 3. p.s. celor interesati :
  Mie Imi Place Pasul MoonWalk, pe care, de altfel il execut la Perfectie, kiar shi knd is obo sita… ;;)

 4. Sanatatea ucide.Cat va mai bateti joc de sanatate?Bebelusii aia au murit din cauza voastra,mai bine mor toti,sunt arsi pe 70-80% din suprafata corpului,e un chin foarte mare.Basescu le cere medicilor sa plece din tara,e grozav el…la puscarie.Astia nu e conducator, e pirat,e diavol.De fapt nu el trebuia sa fie conducatorul,dar s-a bagat ca musca in lapte.

 5. Traficul spre Litoral din Moldova se scurge pe scurtatura Râmnicu Sarat-Ianca(jud. Braila)-podul Giurgeni -Constanta.Propun sa mentineti sub control acest traseu plus soseaua Târgu Secuiesc -Focsani care poate prelua o parte din traficul Transilvaniei spre Litoral.

 6. @balbeck:
  Poate nu stiti de ce are un pirat defect minor/neobservabil in tarile civilizate…?
  Pt k se u it pe ….ati ghicit!
  Se uita pe ochean dupa politie sa nu-l prinda frantzujiiiii.si de-atata uitat… ;;)

 7. romania’i o tara de inconstienti … in majoritatea caselor sunt instalatii electrice improvizate … fire taiate si izolate aiurea intinse peste covoare sau pe langa mobila …. fire’nfipte’n priza … inainte vreme cand intram intr’o astfel de casa incercam sa atrag atentia asupra pericolului … acuma n’o mai fac … pentru ca toti, da’ absolut toti, se simt jigniti

 8. Alina,in mare parte poporul e vinovat(cei ce l-au votat acum plang,isi blestema zilele ramase fara medicamente),chiar daca acest pirat nu a castigat alegerile nici in tara,nici in diaspora,dar a furat si a castigat.

 9. Alice of vonderland,te-am botezat nitel,dar zici bine,gandesti bine.
  Astia nu se mai satura,falimenteaza tot,somerii raman si fara somaj,800.000 de oameni pot sa se sinucida,dar sunt mult mai multi de 800.000,foarte multi nici nu sunt in vreo evidenta,acestor nenorociti nu le pasa,Basescu cica e presedintele tuturor romanilor,dar e presedinte pentru udrea,pentru niro,pentru bercea mondialu`,pentru fratele sau ce are monopol in portul constanta,asta e tara.

 10. Erau detectoare de fum in stare de functionare in acea incapere de la maternitatea Giulesti ? Ignorati daca s-a mai intrebat, in media n-am auzit, ei doar acuza pe unii pe nedrept. Ele sant ieftine, mici, sant la baterie obisnuita ce se schimba la unul sau cativa ani. Sant tari in care e obligatoriu sa fie in fiecare camera de hotel in care stau una sau cateva persoane, de obicei adulti capabili sa incerce sa se salveze.

  Similar 8 aug 10 14:22

 11. nae8 … ce spui tu, straine? … la noi nimic nu e ieftin … daca, prin absurd s’ar fi instalat detectoare d’alea de fum ieftine, la noi ar fi ajuns la preturi exorbitante …. pentru ca hydra politica trebuie hranita … 🙂

 12. dupa declaratiile de ieri ale doamnei udrea privind disciplina in partid , emil boc a devenit si mai mic…hihiiiii…

 13. rasputin … cine iubeste si laaaaaaaasa / dumnezeu, sa’i dea pedeaaaaaaaaapsa / taraishu’ sarpeluuuuuuui / si pasu’ gandaculuuuuuuuuuui / vajaitu’ vantuluuuuuuuuuui / pulbereeeeeeeeea pamantuluuuuuuuuui … 🙂

 14. Dovada de incompetenta a fiscului din Romania:

  “Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a fost amendată, luni, cu 10.000 de lei, de comisarii Gărzii Financiare Argeş, după ce reprezentanţii instituţiei au descoperit că la casa de oaspeţi a Mănăstirii Curtea de Argeş nu există casă de marcat electronică, deşi se oferă cazare şi masă contra cost. Totodată, activitatea mănăstirii a fost suspendată până la intrarea în legalitate şi până la achiziţionarea unei case de marcat electronice.”

  O adevarata garda financiara, ar fi calculat veniturile bordelului pe ultimii cinci ani si ar fi aplicat impozitul, care ar fi fost mult mai ridicat decat o simpla amenda. Si uite asa, guvernantii, impreuna cu Presedintele se plang ca nu sunt bani la bugetul tarii…..

 15. s-s-s-sa-ti fi-fi-fi-fie ru-ru-ru-si-si-si-ne-e-e-e-e di-di-di-nu-nu-u-u-u pa-pa-pa-pa-tri-tri-tri-ciu-u-u-u …. 🙂

 16. dedicatie pentru katrina de la “unu’ care stie istoria de la cenaclul flacara” … 🙂
  Unde-i Avram Iancu, sa mai franga rangul,
  Celor ce Ardealul vor pustiu.
  Iata ca rasare, Iancu din oricare,
  E-n puterea fiecarui fiu.

 17. Cenushareasu, Avram Iancu a fost un ceea ce astazi s’ar numi interlop. A dat foc unei mari biblioteci…..

 18. katrina … voi ungurii ati falsificat intotdeauna istoria ca sa va sustineti aberatiile … p’asta cu avram iancu care a dat foc bibliotecii o stii de pe la vreun cenaclu flacara varianta ungureasca? … ca doar n’o sa sustii ca voi nu veti un cenaclu flacara al vostru? … 🙂

 19. cenushareasu, las’o balta, e doar o chestie de nivel de cultura….iar vadimii sau paunestii nu prea intra in sfera mea de interese.

 20. eu cred ca ar trebuie sa avem mai intai piste pentru bicic listi si dupa aceea sa ne gandim cum sa doboram recorduri.

 21. Din câte ştiam eu, lui Iancu i s-a confiscat biblioteca atunci când a fost arestat, în decembrie 1849. Poate că i s-a dat foc bibliotecii lui şi istoria a scris invers… D

 22. @Balbeck:
  ups…iar nu mi-a ieshit litera B…asta e.
  Vroiam sa va spun ca Dl.Presedinte Traian BASESCU este si presedintele meu, chiar daca e o tara ce putea fi minunata si se numeste Romania.

 23. Biblio, doar nu vrei sa spui ca Iancu mai avea si biblioteca….a dat foc bibliotecii colegiului Colegiul Bethlen Gábor……..

 24. katrina, … aveti si voi vadimii si paunestii vostri … popa tokes e unul dintre ei .. si mai sunt si altii … 🙂

 25. @Cenuse….
  Felul cum vorbesti cu si despre Katrina imi lasa un gust amar…eu am invatat pe aici ca dc. vrei sa-ti depasesti adversarul, trebuie in primul rind sa-l respecti….
  personal nu o vad pe katrina un adversar chiar dc ar fi unguroaica…so what…
  Cit despre cenaclul flacara si baietii lui isteti din acea epoca s-o lasam moarta ca nu prea avem cu ce ne lauda….

 26. DAN VOICULESCU,MOGULUL-BITA IN MINA IREDENTISTILOR SI REVANSARZILOR MAGHIARI ,UNEALTA A FASCISTILOR DIN UNGARIA.
  Partidul de extrema dreapta fascist, din ungaria are 3 eurodeputati,iar din primavara aceasta in parlamentul ungar 16,7% din locuri sunt ocupate de partidul JOBBIK,partid fascist iredentist si revansard,care are relatii dintre cele mai periculoase.
  prin cancelariile occidentale se spune pe la colturi ca finantarea acestui partid vine prin stepele rusesti tocmai din pesterile KREMLINULUI.
  Dar sa vedem de ce mogulul turnator ,cel care a facut politie politica s-a transformat in BITA UNGUREASCA,oferind unei organizatii U.D.M.R,sub cupola careia de la extremisti de stinga pina la fascisti gasim de toate.U.D.M.R gindit si creeat la initiativa lui ION ILIESCU.
  odata depusa la 1 iulie la parlament intentia de demitere a pres. TRAIAN BASESCU,MOGULUL TICALOS DAN VOICULESCU a pus in mina iredentistilor o arma deosebit de periculoasa ,arma cu care CELE PESTE 2000 DE ORGANZIATII SI CE OR MAI PE ACOLO ,sub denumireqa de U.D./M.R.vor incerca sa o foloseasca in jocul voturilor care ar putea avea loc,odata cu votul din comisia care va transa cererea MOGULUI INFRACTOR VOICULESCU.
  Iata cum in inconstienta sa acest iresponsabil turnator si infractor,care a facut atit rau romanilor si romaniei,mai comite inca o timpenie,oferind posibilitatea U.D.M.R. sa negocieze de pe pozitii de forta in guvern si parlament si desi are doar 7% este in pzitia ede a santaja si a obtine mult prea multe avantajii de pe urma prostiei unor tradatori gen DAN VOICULESCU.
  Daca ne mai gindim ca eurodeputati maghiari,si-au deschis birouri-de fapt oficcine propagandistice in transilvania,avem tabloul complet al unei situatii care devine greu de gestionat,in conditiile in care COZII DE TOPOR AI FOSTEI SECURITATI ROMANE SUSTINUTI DE PSD IN PARLAMENTUL ROMANIEI IN POZITIA DE VICEPRESEDINTE,IN NEBUNIA LOR SI DORINTA DE RAZBUNARE SUNT DISPUSI SA SFIRTECE ROMANIA,DOAR PT A-SI SATISFACE URA CARE II MACINA.

 27. @ unii sceptici….
  Am fost in ultimul weekend in Ohio la Columbus…care e capitala lui Ohio mi se pare….un oras tipic american cu un centru cu vreo 5 skyscrapers si atit ….dar f curat chiar si downtown si ceva m-a frapat….pe o strada principala High St, care are 2 benzi pe sens…
  prima banda avea din 100 in 100 m imprimat pe asfalt o bicicleta si 2 virfuri de sageata deasupra…exprimind sugestiv ca este banda biciclistilor….si intr-avevar ei mergeau pe mijlocul benzii in traficul destul de aglomerat si toate masinile inclusiv eu ii ocoleam pe banda a doua vara probleme….pe aici lumea circula f ordonat si atent in orase si viteza legala max e 35mile/h in oras dar se merge la max 40-45. Dc. mergi cu mai mult nu ajungi departe….politia iti da amenda si iti ia demerit points si platesti vreo 3 ani in plus la asigurare de te saturi….
  deci nu benzile dedicate biclistilor sunt prioritatea totala , ci respectul in trafic, in primul rind fata de cei mai vulnerabili…..

 28. Alo…ce discutii sunt aici…acum v-ati gasit sa impartiti Ardealul…? Ia vedeti ca imi suparati jumatatile si nu stiu cui sa-i dau dreptate… 😉

 29. Revin
  ca sa ma fac mai bine inteles acea banda dadea prioritate de folosinta biciclistilor iar cind ei nu erau pe ea , este folosita de restul traficului, autobuze, masine, etc. iata o lectie civica….unde ciclistul primeaza….a, sa nu uitam Columbus este un oras cu multe universitati si deci……

 30. @N.G.
  nu cred ca cineva vrea sa imparta Ardealul….nu mai e nimic de impartit….suntem un stat european….asa cum e si Franta….sper sa intelegi paralelismul….prin prisma ultimelor evenimente….

 31. Buddywonca

  Si ajungem din nou la lege si aplicabilitatea ei…Romanii s-au obisnuit cu”las’ca se rezolva…”de aici incapatanarea de a se supune regulilor.Vad foarte des in ultimul timp aplicarea masurii de arest preventiv pentru 29 de zile.Cred ca cine face o magarie si experimenteaza cele 29 ziled de arest preventiv,nu prea mai are chef de recidiva.Unde mai pui ca simplul fapt ca nu mai este asa sigura cercetarea in stare de libertate care era aplicata in mod de neinteles si in unele cazuri grave,are efect printre infractori…ma rog,sper eu ca are efect…

 32. Înţeleg că la 8 ianuarie 1849 este consemnată o distrugere a oraşului Aiud, dar nu am descoperit, până acum, nici o legătură cu Avram Iancu.

 33. @Bibliotecar,
  foloseste Wikipedia, sumarizeaza mai bine …ba mai mult si unguroaicele si-l pot atribui pe Avram Iancu…..

 34. @ N.G.
  cred ca cele 29 de zile reprezinta deja sentinta max….
  asa ca poate merita riscul… si uneori gloria….

 35. Si acum putina politica ,ca nu strica,avind in vedere ca am scapat de canicula pe aici prin mult prea rivnitul ardeal.
  Asadar lucruri de-a dreptul ciudate se petrec pe scena politica romaneasca,si lucruri aparent fara nici o legatura intre ele,se petrec cu multa rapiditate sub ochisorii nostri.
  ieri Victor ponta i-a ,INTRODUS UN PUMN GREU SI VIOLENT IN GITLEJ LUI MIRCEA GEOANA.
  Tot ieri,o declaratie a gazdei noastre ,doamna ministru ELENA UDREA,ne spune clar si foarte transparent-DIN INALTUL OLIMPULUI ZEII AU DECIS-EMIL BOC ESTE PROTEJAT DE SCUTUL CELEST,IAR SABIA CLANULUI UDREA COCOS VA LOVII FARA CRUTARE PE TOTI CEI CARE IL VOR MAI ATACA PE EMIL BOC DIN INTERIORUL PARTIDULUI,DAR SI PRIN INTERPUSI,FOLOSIND TICALOSII LACHEII AI MOGULILOR IMBECILII.
  Asadar aceste doua evenimente puse una linga alta si citite corect arata de fapt un lucru foarte grav pt sistemul TICALOSIT-i se vrea capul,care va trebui prezentat pe scutul celest in ritm de muzica de promenada in sala de primiri de la cotroceni in prezenta MAESTRULUI DE CEREMONII,IN PERSOANA DL TRAIAN BASESCU.
  atacul fara precedent la adresa mogulilor din partea lui victor ponta care le striga cu violenta-LUATI MINA DE PE PSD-a dat semnalul ca toate cele necesare sunt pregatite,astfel incit in toamna asta -SISTEMUL TICALOSIT MOSIT CRESCUT SI INTRETINUT DE ION ILIESCU CU AJUTORUL CELOR TREI MOGULI SI POLITICIENI,GEN TRIPLETA TRADATOARE DIN PD-L B.V.B,va fi vinata fara mila,si alungata in iad.
  ZARURILE AU FOST ARUNCATE SI RUBICONUL A FOST TRECUT-e doar o chestiune de saptamini pina primele capete de BARONI SE VOR ROSTOGOLII PE CALDARIM.
  Apropoo ati mai auzit ceva de …………MAREAN CARE ESTE VANGHELIE?…………..
  HAAAAAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIII-a sa nu uit,printre capetele care se vor rostogolii va fi si cel a lui CRIN ANTONESCU-figura cu BORDELUL DIN BIROUL SAU E DOAR INCEPUTUL…………..
  Vi-l amintiti pe IUBACIOSUL PAUL PACURARU-AMANTUL VIRTUAL A LUI CENSHARES………………HAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIII?
  cine a crezut ca ,canicula i-a toropit pe toti s-a inselat amarnic…………wow ce lumeeeeeeeeee,pffffffffffff ce lumeeeeeeee.

 36. Buddywonca

  Era o gluma…eu sunt jumi-juma motiv pentru care prefer echilibrul si toleranta reciproca,iar discutiile in contradictoriu pe teritorii si istorii demult apuse nu le prea agreez de nicio parte.Toate discutiile in contradictoriu le consider pierderi inutile de energie ce ar putea fi folosita pentru a ne pune capul la contributie pentru viitor pentru ca asta ne priveste pe noi si pe cei ce ne urmeaza…Dar am mai spus asta si nu e frumos sa ma repet…

 37. @ Katrina
  Se pare că evenimentul despre care vorbiţi a existat în ianuarie 1849, a avut legătură cu revoluţia, dar nu cu Avram Iancu, ci cu răscoala ţărănească condusă de Axente Sever şi preotul Prodan Simion. Între 8-17 ianuarie au fost ucişi între 800 şi 1000 de etnici maghiari.

  În noiembrie 1848 este devastat de habsburgic Muzeului Aiud, RARITATUM ET RERUM NATURALIUM MUSEUM, înfiinţat de Benkő Ferencz.

  Constat deci existenţa unui conflict premergător răscoalei ţărăneşti, constat devastarea oraşului şi a colegiului, constat arderea bibliotecii, dar nu de către Avrama Iancu ci de către ţăranii din satele dimprejurul Aiudului.

 38. Biblio

  Vad ca va cramponati mereu de istorie.Pana prin ’95 am crezut orbeste in istoria noastra.Apoi incet observand cate necunoscute avem in istoria noastra recent democratica,cate nuantari convenabile pentru fauritorii acesteia,cate manipulari,am inceput sa ma intreb daca nu cumva istoria noastra in care mereu”dam bine”victoriosi,onesti,luptatori pentru patrie si popor de la Decebal incoace,si in care esecurile noastre ca natiune au fost mereu justificate de intrigi,revolutii,rascoale,asasinate nu este produsul unor buni scenaristi si atat…? Poate parea o interpretare ciudata,dar nu m-am putut abtine sa nu va intreb…

 39. @ N.G.
  Eu nu sunt ca mulţi alţii, eu nu urmăresc ca românii să aibă mereu dreptate. Eu aş vrea să cunosc cât se poate de detaliat adevărul istoric. Dacă cineva aplică o mistificare a istoriei, nu pot învăţa nimic din acel eveniment de peste o sută de ani. M-ar interesa să cunosc istoria aşa cum se poate ea percepe cu maximum de concreteţe.

  Această problemă m-a interesat nu din punct de vedere etnic, ci pentru că nu înţelegeam de ce Avram Iancu ar găsi necesar să ardă o bibliotecă, şi încă una de valoare inestimabilă, o bijuterie a Ardealului, aşa cum era şi oraşul Aiud în acea vreme datorită colegiului mai sus menţionat. Avram Iancu era un intelectual fin şi practic este foarte greu de crezut că un astfel de intelectual ar putea arde o asemenea bibliotecă. Desigur, pentru ţăranii acelei vremi o bibliotecă, un colegiu, aveau cu totul altă semnificaţie decât pentru un intelectual… Răscoalele ţărăneşti sunt caracterizate prin distrugeri, incendieri, ucideri… Reprimările răscoalelor ţărăneşti sunt şi ele la fel de sângeroase…

  Am cercetat un pic şi am găsit explicaţia inadvertenţei, biblioteca a fost arsă, dar nu de Avram Iancu.

  Eu nu mă cramponez de istorie…
  Am urât istoria în liceu pentru cum era ea scrisă, o înşiruire de date fără nici o logică. Am descoperit însă că istoria are legătură mai puţin cu datele cât cu politica, cu natura umană, cu invidia, cu hoţia, cu dorinţa de a stăpâni peste alţi oameni, cu trădarea, cu remuşcarea… O astfel de istorie are alt înţeles decât o înşiruire de date şi locuri. Ea vorbeşte despre oameni care au fost o dată în viaţă cu lacrimi, zâmbet, fiori… despre viaţă. Această istorie vorbeşte şi despre o legătură între Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa şi masa tăcerii a lui Brâncuşi… Sunt subtilităţi tainice, pe care trebuie să le guşti precum zeii ambrozia pentru a prinde viaţă… O astfel de istorie devine cunoaştere fundamentală, rădăcină, sevă vitală a spiritului.

 40. Ministerului sanatatii i s-au alocat 3,6 in loc de 6% cat i-ar fi trebuit….De ce trebuie demis ministrul sanatatii care administreaza cat i se aloca …iar deciziile in privinta alocarii banilor le ia Premierul Boc si conducerea PDL pentru respectarea politicii partidului in administrarea tarii..si tare ma tem ca deciziile in PDL si evident pe cale de consecinta in guvern se iau la Cotroceni ,nu obligatoriu de Basescu ci de consilierii sai care de fapt conduc si fac presiuni de la inalta poarta asupra PDL ului si a guvernului …impreuna cu cativa din PDL care se afla in interiorul PDL dintre care nu lipseste Boc…
  De ce sa demisioneze Ministrul pentru starea deplorabila in care se afla spitalele …de ce sa demisioneze si sa fie anchetati directorul spitalului ,sefii de sectie ,medici ,asistenti etc pentru faptul ca administratorii nu au avut bani pentru inlocuit instalatiile electrice ,renovarea si modernizarea spitalelor …?
  Parintii copilasilor si procuratura din oficiu trebuie sa se indrepte pe calea justitiei impotriva statului roman…care trebuie sa plateasca …politic si material….Nu avem in speta respectiva o situatie de malpraxis…..e o chestiune pur administrativa …
  Jurnalistii facaturi (si secaturi) pun intrebari tendentioase ,si chiar influenteaza ancheta in direct sugerand cretin procurorului sef in ce sens ar trebui sa conduca ancheta si care ar fi vinovatii …acarii Paun…..de genul: asistentele se aflau in camera copilasilor ?….de ce sa se afle acolo dupa savarsirea si terminarea tratamentului medical …aplicarea tratamentelor ,verificarea temperaturilor din incubatoare etc etc…si noii nascuti au nevoie de hrana,tratamente profilactice si de alt gen apoi dorm…si daca asistentele se aflau la momentul exploziei ,incendiului in incapere …erau alte victime …martorul din exterior aflat la fata locului nu a putut intra in incapere din cauza fumului si temperaturii foarte ridicate …ce puteau face asistentele ,infirmierele …Toti de la spitalul respectiv au facut tot ce era omeneste cu putinta pentru a limita efectele incendiului ….cauzat de factori externi actului medical …
  Am vazut la TV intre toate “stirile” si reportajele televiziunilor ,intre toate personajele prezentate un singur roman normal si puternic….care a declarat ca va incerca sa-si sustina sotia sa treaca peste aceasta pierdere ,sa se imbarbateze sa treaca si el peste tragedie si sa aiba grija de celalalt copil pe care-l are…
  El ar trebui sa fie martorul apararii in cazul punerii sub vreo acuzatie cretina a personalului medical de la maternitate …iar personalul medical in cazul cand e pus sub vreo acuzare trebuie sa dea in judecata guvernul Romaniei…sa se indrepte impotriva statului roman care le limiteaza si conditioneaza profesarea meseriei prin restrangeri bugetare si reduceri de cheltuieli …etc etc….
  Nu exista alti vinovati pentru ceea ce s-a intamplat la maternitate ,pentru ceea ce se intampla in domeniul sanatatii in Romania ,in alterarea starii generale de sanatate a populatiei Romaniei decat partidele si guvernele care s-au perindat la putere pana acum…inclusiv cel actual PDL….In invatamant se intampla la fel …in agricultura la fel …in cele trei segmente vitale si de interes national …sanatatea ,educatia si invatamantul si hrana populatiei Romaniei….Economia e mare parte privata …O singura componenta de interes national e alimentata puternic cu bani ..SRI,DNA,ANI etc etc….pe motive de securitate nationala …cine sa ia si ce sa ia din Romania …?Mizeria si criza economica si morala ?In rest totul e privat ….cred ca pe aceste componente SRI si SIE se apara politicienii care vin la putere de ceilalti ,de adversarii politici si de electorat ..supraveghere si control ,monitorizare si verificare a cetatenilor Romaniei …restul nu prea conteaza daca pusculitele de partid si cele personale ale politicienilor se rotunjesc ….ciclic ..cate 4 ani pentru fiecare …echitabil si democratic …

 41. buddywonca … “casa de oaspeţi a Mănăstirii Curtea de Argeş e bordel” … “avram iancu a fost interlop” … dupa ce a facut asemenea afirmatii l’am respectat de prea l’am respectat pe unguru’ katrina … 🙂

 42. buddywonca …. ce i’am spus lui katrina de ti’a lasat un gust amar … ca nu’nteleg … sau oi fi si tu vreun pui de ungur? … spune drept …. 🙂

 43. eu nu am nimic cu ungurii normali … cel mai bun prieten al fiului meu cel mic este jumatate ungur … da’ nici n’o sa’l las nestingherit pe iredentistul katrina sa’si verse laturile p’aici … 🙂

 44. NG…..Istoria istoriei Romaniei se repeta si acum….Toti istoricii la vremea lor au tinut cont in scrierile lor de cei care conduceau la vremea respectiva ..de cei care le plateau pentru scrierile lor…De unde stii ca ceea ce afli acum e real ?Singura sursa de informare sunt tocmai documentele scrise de care vorbeam mai sus …La toate cele de mai sus se adauga un sentiment personal de patriotism care se poate numi si exaltare in situatiile subiective de care depindea libertatea de exprimare si de cercetare ,si chiar viata lor…un sentiment indus pe care istoricii si-l insuseau ca pe o componenta morala personala …o virtute falsa si indusa de vremurile si puterea sub care traiau ,cercetau si scriau …brodand pe adevaruri scrise dar si acelea tot de oameni aflati in aceeasi situatie cu a lor…Fiecare istoric a adaugat la informatiile precursorilor elemente de logica incercand sa descifreze si sa rezolve ecuatii sugerate de altii …De la Neculce si Miron Costin la Tismaneanu …toti au facut istoria si au emis opinii personale dupa cum le dictau interesele …au omis si au adaugat …pentru a iesi o istorie acceptabila si acceptata de puterea vremurilor in care au trait …si traiesc…..convenabila si pentru ei si pentru putere …un compromis moral pe care l-au practicat toti istoricii si literatii din acest domeniu sensibil si fragil al istoriei unei tari…..
  Singurele certitudini pe care ni-l dau scrierile si istoricii sunt cele ce tin de cronologie a evenimentelor importante din istoria Romaniei …si existenta personajelor intrate in istorie ..pozitive sau negative ….negative dupa trecerea lor in anonimat sau in nefiinta ..ca altfel dispareau si scrierile si istoricii ….
  M-am referit si la cei vii de acum ca personaje ce tin de istoria contemporana pentru ca au fost dupa revolutie manuale in care erau dedicate capitole intregi despre “eroii” neamului romanesc …personaje TV ,literati etc …vorbind despre literatura care e o componenta importanta a istoriei neamului alaturi de educatie,invatamant ,sanatate,cercetare ,politica etc …. fara de care nu ar exista o natiune ….
  Cred ca o istorie adevarata a Romaniei ar putea fi realizata cu concursul obligatoriu al istoricilor din tarile cu care Romania a avut contacte diplomatice,economice ,militare ,culturale si cu ajutorul arhivelor tarilor respective …o istorie a Romaniei care sa includa ,sa consemneze punctele de vedere al istoricilor tarilor de care s-a legat si se leaga istoria Romaniei dar si documentele din arhive care sustin aceste puncte de vedere ….Daca ne bazam doar pe opiniile istoricilor romani si pe documentele existente in Romania vom avea o istorie falsa ,rupta de realitatea istorica a vremurilor consemnate ,de contextul istoric,geopolitic,economic si cultural care e cercetat,consemnat de istorici …pentru ca si documentele unor perioade istorice pot fi distruse sau falsificate interesat ….etc etc…..Niciodata romanii nu au dorit un tablou real al Romaniei …mereu ne-am mintit singuri …sau am fost mintiti interesat….O copie fidela a situatiei politice de acum ….Toate partidele care vin la putere sustin ca sunt cele mai bune ,cele mai utile romanilor denigrand si calomniind partidele din opozitie ..laudandu-se cu realizarile lor si falsificand realitatea romaneasca..invocand patriotismul si iubirea de neam..cosmetizand si siliconand economia,starea sociala ,cultura .si actorii acestor scenarii …peste ani ,istoricii vor trebui sa decanteze adevarul de minciuna …dar vor consemna in functie de cine va fi la putere ..adversarii sau urmasii celor de acum ….
  ETC,ETC