PSD-ul de azi, ca vechiul PSD si ca cel din totdeauna: impotriva unei schimbari cerute imperativ de romani

Elena UdreaNu au trecut decât 24 de ore de la postarea în care avertizam că singurul lucru important legat de alegerile de sâmbătă noapte de la PSD, este poziţia PSD faţă de temele importante, precum unicameralul şi reducerea parlamentarilor şi iată că PSD s-a confirmat pe sine.

PSD a rămas acelaşi partid învechit în rele, dând cu tifla votului românilor de referendumul pentru Parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari.

Ieri, PSD-ul lui Iliescu, Năstase şi Ponta, alături de PNL-ul revoluţionarului bunului-simţ, Crin Antonescu, s-au opus înfiinţării comisiei pentru modificarea Constituţiei. Adică au pus votul românilor de la referendum la categoria „lucruri deranjante politic, care trebuie amânate, preferabil până se uită de ele”.

În PSD s-a schimbat doar zâmbetul: de la rictusul-bolşevic, la zâmbetul-arogant, de la zâmbetul naiv-diplomatic, la zâmbetul juvenil-complice. În rest, obiceiurile au rămas la fel: PSD este în opoziţie faţă de orice schimbare dorită de români, chiar şi când aceasta este obligatorie, este imperativă prin fundamentul legal pe care se întemeiază.

Tergiversarea pasului legal pentru trecerea la un Parlament unicameral arată clar că PSD rămâne un partid care are un sigur obiectiv: păstrarea legământului făcut faţă de ctitorul Iliescu, pentru protejarea intereselor proprii de putere împotriva dorinţelor românilor.  Ieri s-a produs încă o mică mineriadă, una parlamentară. Singurul lucru care s-a schimbat între bâtele din anii 90 şi mixtura dezlânată de pseudoargumente şi pretexte politice de ieri, este că PSD a învăţat să-şi pună mânuşi. Ca să nu mai lase urme vizibile.

Am să promovez în colegiul meu, lista cu numele parlamentarilor care ieri, în conducerile reunite ale Camerei şi Senatului, au fost împotriva votului pe care românii l-au dat la referendum pentru Parlamentul unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari.

Există căi pentru a transpune în realitate voinţa românilor pentru unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari, iar PDL le va utiliza pe toate, astfel încât rezultatul referendumului să devină realitate. Să fiţi siguri!

202 thoughts on “PSD-ul de azi, ca vechiul PSD si ca cel din totdeauna: impotriva unei schimbari cerute imperativ de romani

  1. Frank,
    Nu cu A.M., nu e cum spui, eu l-am mirosit la un timp dupa ce a aparut pe aici . Am comunicat-o din ce in ce mai direct. El a simtit ca l-am mirosit si de aici aversiunea sa. El ataca usor si apoi linguseste pe unul sau pe altul ptr a-si creea aliati de moment, bazandu-se pe aceste slabiciuni omenesti.
    Cu mine nici nu a incercat, stiind ca se va demasca si mai repede.

  2. PS Cred ca si Cristian Preda si sever Voinescu nu sunt in tabere diferite, ambii sunt langa T.B dar acum o batalie fiind castigata s-au relaxat prea tare si intelectuali fiind, nu de talia celor importanti, au de altfel ca noi toti si slabiciuni si orgolii omenesti care la intelectuali cand ele se ciocnesc capata o amplificare. Eu incerc sa temperez aceste “pustisme”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *