Promovarea turistică a României prin concerte este un lucru bun

Pentru că am văzut că s-a creat oareşce vâlvă referitoare la finanţarea promovării turistice a României în concertele Lady Gaga şi Red Hot Chili Peppers şi au existat declaraţii tendenţioase ale oficialilor puterii, fac următoarele precizări:

•Nu eu am aprobat implicarea ministerului în organizarea acestor evenimente. Până în momentul în care am renunţat la funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, nu a ajuns la mine, personal, nicio solicitare de finanţare în acest sens.

•Oricine poate cere finanţare pentru promovarea turismului românesc la MDRT în orice cuantum. Condiţia este să fie util şi să se aprobe. Iar eu nu am aprobat. La fel cum nu a aprobat nici ministrul Cristian Petrescu.

•Cel care a aprobat o asemenea cerere de finanţare a fost actualul ministru, în data de 3 iulie 2012. Deci, decizia de acordare a banilor îi aparţine în totalitate. El a semnat şi contractul.

•Chiar dacă nu ştiu ce este prevăzut în contractul respectiv, la nivel de principiu, sunt de părere că promovarea brandului turistic în cele două concerte este un lucru pozitiv pentru România. Tocmai de aceea, mă miră încercarea acestuia de a-şi minimaliza rolul, împărţind cu mine meritul acestei acţiuni.

•Îmi pare că ministrul nu înţelege de fapt nici acum atribuţiile funcţiei pe care o deţine şi că nu-şi asumă nici măcar lucrurile pozitive pe care le face. Poate că această teamă vine din obsesia USL de a toca tot ceea ce s-a făcut în turismul românesc în mandatul meu de ministru. Spre deosebire de ei, eu nu cred că a fi în opoziţie înseamnă să ataci şi lucrurile bune care se întamplă. Imaginaţi-vă ce emisiuni aţi fi văzut la Antenele lui Voiculescu dacă banii pentru concert i-aş fi aprobat eu!

120 thoughts on “Promovarea turistică a României prin concerte este un lucru bun

  • Important e ca taximetristii din fata Garii de Nord si cei de la Aeroportul Otopeni sa nu-i mai jefuiasca pe turisti. Am sunat de nenumarate ori la Politie si imi spun sa-i imobilizez pana vine echipa. E posibil sa ceri 600 Ron de la Otopeni pana in Piata Romana sau 100 Ron de la Gara de Nord in Piata Romana? E posibil sa te ascunzi in spatele acestei meserii pentru a jefui oameni ? Soferul e insotit cateodata de o namila care agreseaza clientul daca nu plateste suma ceruta. Nu se pot organiza flagrante ? Am dat bani grei pe frunza iar taximetrii fac ceva pe ea si pe imaginea noastra ca tara. Ei sunt primul contact cu Romania si ei ne fac cartea de vizita “Welcome in Romania”.

 1. Promovarea este buna dar nu stiu cati oameni o sa vina la noi in tara pentru un concert. Eu consider ca avem altceva cu care sa iesim in evidenta. Multe peisaje si altele

  • unii poate vin in Romania , altii poate or sa capete interesul sa vina ….
   va sugerez sa mergeti in zilele de sambata -duminica prin centrul Bucurestiului si daca aveti rabdare , veti vedea nu zeci ci sute de turisti veniti in Romania , Bucuresti .

   din pacate , tin sa readuc aminte Doamnei ministru Udrea ca nu a facut nimic pt a exista toalete publice la fiecare colt de strada sau obligarea unitatilor de comert de ea permite oamenilor sa foloseasca grupurile sanitare .

   am sa ma lupt sa ajung eu ministru al turismului , ca vad ca numai asa pot face ceva ….. daca te rogi de altii risti sa fii ignorat .

 2. sunt absolut de acord cu Rox, Inainte era o singura firma la aeroport si toata lumea era multumita, acuma trag ca cainii de turisti. Este inadmisibil ce se intampla in Bucuresti, La gara de Nord spre exemplu nu este nici un taxiu, sunt numai smecheri cu masini personale.

 3. Nu am numarat dar cred ca cu incalcarile grave ale Constitutiei comise ce Crin antonescu s-a depasit numarul de 10 si cum spuneam daca PDL ar aduna numarul necesar(nu mai are rost) pentru suspendare CCR ar da un aviz de incalcare grava a constitutiei. De fap totul de face ptr a o aduce zilele astea pe Pivniceru la justitie pentru a rade procuratura.

 4. Bravo Traiane,

  “La începutul lunii august, preşedintele Traian Băsescu a declarat că mai mulţi analişti şi jurnalişti din România au urmat instrucţiunile pe care le primesc de la Vocea Rusiei. De asemenea, el a spus că această companie rusă de stat de radio dezinformează publicul românesc. Conducerea companiei Vocea Rusiei l-a invitat pe Traian Băsescu să dea un interviu, pentru a expune personal poziţia sa cu privire la problemele ridicate în diferite publicaţii. Consimţământul a fost obţinut şi redactorul-şef al Redacţiei Mass-Media Internaţionale din cadrul Vocii Rusiei, Serghei Bereţ, s-a întâlnit cu Traian Băsescu la Bucureşti.

  Vocea Rusiei: Excelenţa Voastră, vă mulţumesc pentru posibilitatea oferită de a veni la dumneavoastră şi de a vă putea pune nişte întrebări.

  Traian Băsescu: Eu vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut să veniţi la Bucureşti.

  Vocea Rusiei: Trebuie să vă spun că Ambasada României la Moscova m-a ajutat foarte mult ca să pot veni aici.

  Excelenţa Voastră, unul dintre motivele pentru care vă solicit acest interviu este reacţia dumneavoastră faţă de publicaţiile companiei Vocea Rusiei când aţi spus, îmi permit să citez: „Fac un ultim apel către mass media, încetaţi să induceţi poporul în eroare. Am văzut foarte mulţi analişti, printre care şi profesori, şi mulţi ziarişti care în mod consecvent primesc şi aplică instrucţiunile de la radio Vocea Rusiei”.

  Traian Băsescu: Aşa este. Postul dumneavoastră de radio a dezinformat, cel puţin postul în limba română, şi mai ales, dacă aşa cum mi-aţi spus, sunteţi un post de stat care pe fond ar trebuie să aibă prima grijă legată de corecta informare cred că remarca mea a fost binevenită şi vă dau câteva exemple. Iată ce spuneaţi pe data de 24 iulie: „Vocea Rusiei punctează că preşedintele suspendat ar fi fost susţinut de cancelariile europene deoarece este un exponent al politicilor de austeritate economică promovată de Germania. Tot pe 24 spuneaţi că preşedintele român ar fi slujit cu loialitate intereselor americane. >b>Dintr-o dată două minciuni într-o singură zi. Putem continua: pe date de 31.07 postul de radio afirmă că pactul dintre preşedintele României şi premierul ungar Viktor Orban ar viza acordarea autonomiei teritoriale pentru regiunile locuite de unguri. Este o altă minciună pe care a promovat-o postul dumneavoastră de radio. Altă minciună: PPE este prezentat ca garant al angajamentului de a se acorda această autonomie ţinutului secuiesc. Altă minciună pe 6 august: Vocea Rusiei acuză România de paşaportizarea Republicii Moldova şi induce percepţia că Bucureştiul va acorda cetăţenie moldovenilor în scop electoral şi la presupusa comandă a actualului preşedinte suspendat. Putem continua aici în toate articolele cele spuse de dumneavoastră şi dacă vreţi cred că este corect să-mi acordaţi posibilitatea unui drept la replică pe aceste teme.

  Vocea Rusiei: Exact acest lucru voiam şi noi să-l facem: să ascultăm părerea dumneavoastră faţă de aceste probleme care au fost atinse de noi.

  Traian Băsescu: Vă mulţumesc mult şi vreau să ştiţi foarte clar un lucru: eu fac o clară distincţie între un post de radio, fie el şi de stat, şi guvernul care îl finanţează. Eu nu consider că aceste afirmaţii pot fi măcar gândite de guvernul Federaţiei Ruse. Ele sunt afirmaţii ale unor ziarişti independenţi chiar dacă ei sunt angajaţi la stat. Cu privire la prima afirmaţie, că aş fi exponentul politicii germane de austeritate, vă spun un lucru foarte simplu: în 2010 când noi am luat deciziile legate de măsurile de austeritate, nu aveam bani să plătim integral salariile în tot sectorul bugetar, aveam un deficit uriaş al fondului de pensii care şi acum se menţine şi vă spun că e 3,6 miliarde de euro deficitul la fondul de pensii şi mai aveam o mare problemă: nu puteam împrumuta bani de pe pieţele internaţionale pentru că România avea dezechilibre macroeconomice foarte mari. Şi atunci a trebuit să luăm nişte măsuri interne pe care nu ni le-a cerut nici Germania nici alte ţări, pur şi simplu nu aveam soluţii şi am anunţat populaţia că sunt măsuri temporare şi pe măsură ce vom putea, vom reveni la salarii, la pensii.

  Dar eu pot să vă dau o explicaţie de ce a fost o reacţie europeană atât de puternică şi nu numai europeană, şi americană, şi canadiană, pentru că România s-a angajat să respecte nişte valori democratice, printre care statul de drept este o condiţie elementară pentru a fi partener al ţărilor din Uniunea Europeană şi al ţărilor din NATO. Ori reacţia europeană nu a fost pentru că nu am aplicat măsuri de austeritate, ci a fost rezultatul încălcării normelor statului de drept de către o majoritate parlamentară. A doua chestiune legată de slujirea cu loialitate a intereselor americane: vreau să ştiţi că România a făcut o politică de consolidare a securităţii sale naţionale şi nu împotriva Rusiei. Noi nu putem concepe în momentul de faţă că Federaţia Rusă ar fi un risc de securitate naţională pentru România, în schimb, riscurile majore pe care considerăm că le avem, sunt legate de state care nu respectă normele internaţionale şi ştim foarte bine că în apropierea României în Orientul Mijlociu sunt astfel de state. De asemenea, ştim foarte bine că este o bătălie formidabilă a reţelelor teroriste să aibă acces la tehnologii militare, inclusiv rachete, care pot ameninţa teritoriul României. Ştiţi bine, dacă vă uitaţi pe hartă, ce scurtă e distanţa dintre România şi zona de risc terorist sau apropierea de state care desfăşoară programe nucleare în mod netransparent şi care au depăşit de mult momentul deţinerii de tehnologii pentru rachete cu rază medie şi lungă de acţiune. Noi facem, în primul rând, politica noastră de securitate şi nu a Statelor Unite. Şi aici aş vrea să aşez un mesaj pozitiv: cu aliaţii noştri din NATO şi din Uniunea Europeană căutăm întotdeauna obiectivele comune. Nu toate obiectivele noastre sunt similare cu ale aliaţilor noştri. Dar atunci când le găsim, le punem în aplicare. Şi vă dau un exemplu: poziţia noastră faţă de Kosovo. Ştiţi foarte bine că avem o poziţie total diferită de a aliaţilor noştri. Aş spune că este o poziţie similară cu a Moscovei. Deci, aici nu avem nimic a da nimănui şi nimic a lua de la nimeni. Dar când am găsit un partener care are aceleaşi obiective ca şi noi din punct de vedere de securitate, şi acestea au fost Statele Unite, am fost de acord să instalăm elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul României.

  Vocea Rusiei: Dar aceasta contravine intereselor Rusiei.

  Traian Băsescu: Nu, pentru că Rusia a primit toate garanţiile că nu sunt îndreptate aceste rachete împotriva sa. Îmi permiteţi să vă mai aduc un argument? România va avea pe teritoriul său douăzeci şi patru de rachete antirachetă. Câte rachete are Federaţia Rusă?

  Vocea Rusiei: În Federaţia Rusă sunt mai multe rachete, dar…

  Traian Băsescu: Bun, şi atunci de ce o problemă? Este clar că ne protejăm împotriva unui stat cu potenţial infinit mai mic sau a unei acţiuni teroriste şi nu împotriva Rusiei care are mii de rachete. Ce poţi să faci cu 24 de rachete împotriva arsenalului Federaţiei Ruse? Cărui politician român credeţi că i-ar trece prin cap să se apere cu 24 de rachete împotriva Federaţiei Ruse? Este o copilărie. Nu se susţine tehnic o astfel de suspiciune.

  Vocea Rusiei: România este unul dintre membrii Alianţei Nord Atlantice şi pe teritoriul României sunt amplasate numai anumite elemente antirachetă. În cazul de faţă România este o verigă în cadrul acestui sistem de scut antirachetă şi de aceea Federaţia Rusă priveşte toate acestea în mod complex, adică şi eforturile României, şi ale Poloniei, şi ale Turciei, şi ale altor ţări, de exemplu, Spania.

  Traian Băsescu: Staţi să ne înţelegem. Vorbiţi în numele Federaţiei Ruse sau al dumneavoastră ca ziarist?

  Vocea Rusiei: În numele meu.

  Traian Băsescu: Deci ca ziarist.

  Vocea Rusiei: Eu nu am fost împuternicit să vorbesc în numele Federaţiei Ruse.

  Traian Băsescu: Da, am înţeles. Eu pot vorbi în numele României.

  Vocea Rusiei: De aceea, conducerea rusă, după cum ştiţi, a dorit să primească o garanţie în scris că aceste rachete nu sunt îndreptate împotriva sa. Federaţia Rusă a cerut această garanţie în scris care nu a venit şi consideră că scutul antirachetă este un sistem american. În mod firesc, aceasta serveşte intereselor Statelor Unite. În felul acesta, statele care amplasează pe teritoriul lor elemente ale scutului antirachetă fac aceasta poate şi în interesul lor, dar şi în interesul Statelor Unite.

  Traian Băsescu: Ştiţi foarte bine că eu nu sunt un adversar al Statelor Unite, dimpotrivă, sunt un prieten al Statelor Unite, dar la fel de bine, dacă n-aţi ştiut până acum, trebuie să ştiţi că nu am fost niciodată un adversar al Federaţiei Ruse. Şi mi-aş dori mult, dând la o parte lucrurile în care, să spunem, nu putem coopera, să le găsim pe acelea în care putem coopera. Şi sunt extraordinar de multe zone în care, eu consider, am putea coopera. Ţineţi cont că sunt preşedinte de 8 ani şi firme ruseşti deţin aproape integral producţia de oţel a României, cel puţin producţia de oţeluri speciale este în mâna unor investitori ruşi. Investitori ruşi deţin toată producţia de aluminiu a României. Investitori ruşi deţin rafinării în România. Investitori ruşi deţin perimetre de exploatare a gazelor şi a ţiţeiului în Marea Neagră. Dumneavoastră, ca ziarist, nu vi se pare că este suficient ca să argumentăm că suntem parteneri de bună credinţă ai Federaţiei Ruse atâta timp cât interesele noastre nu sunt afectate? Şi am să mă întorc puţin la răspunsul dumneavoastră cu sistemul antirachetă complex. Oricât aş vrea să privesc din punctul dumneavoastră de vedere lucrurile, îmi este foarte greu să accept varianta că scutul antirachetă ar fi o ameninţare la adresa Federaţiei Ruse. Dumneavoastră puteţi avea o abordare faţă de americani. Este clar că noi avem alta. Dar eu, ca şef al statului român, a trebuit să privesc în primul rând la securitatea României. Iar cele 24 de rachete antirachetă sunt un element de protejare a teritoriului României împotriva oricărui atac terorist sau a unui stat care ar vrea să lovească un stat NATO. De ce este important acest lucru? România are reactoare nucleare, România are companii chimice şi multe alte obiective care, dacă ar fi lovite de o ţară mai mică sau de un grup terorist, ar produce un dezastru. Dar mai spun o dată: niciodată nu ne-a trecut prin cap că ne-am putea apăra de Rusia cu 24 de rachete. Şi vă mai aduc un argument: NATO are un dialog constant cu Federaţia Rusă. Aproape la fiecare summit NATO se desfăşoară şi summit-ul NATO-Federaţia Rusă.

  Vocea Rusiei: În afară de Chicago…

  Traian Băsescu: La Chicago n-a venit domnul preşedinte Putin, dar la Bucureşti a venit şi a fost un summit bun. Iar preşedintele Medvedev a venit la summit-ul de la Lisabona exact când s-a stabilit crearea scutului antirachetă. Preşedintele Medvedev a stat lângă mine, suntem două ţări cu „R”, Rusia şi România, a fost în stânga mea sau eu am fost în dreapta dânsului, dar acolo împreună am discutat. Sigur, n-am avut neapărat un punct de vedere comun şi vă pot spune că diferenţele n-au fost mari. Dar Rusia este un partener al NATO şi nu un duşman al său şi Rusia al NATO.

  Vocea Rusiei: Tocmai de aceea Rusia este uimită că NATO şi România desfăşoară pe teritoriul său sistemul antirachetă.

  Traian Băsescu: Dar nu îndreptat împotriva Rusiei, e prea slab ca să fie suficient împotriva Rusiei. Vorbesc de componentele de pe teritoriul României.

  Vocea Rusiei:Vorbiţi de state teroriste, de organizaţii teroriste, aţi putea să numiţi un stat sau organizaţie care ameninţă NATO şi România?

  Traian Băsescu:Nu, n-am să fac lucrul acesta, dar ştiţi foarte bine că sunt state care dezvoltă capacităţi nucleare, care refuză să se supună controlului Agenţiei de la Viena. Şi în afară de asta, şi vă spun prieteneşte, este greu ca dumneavoastră, ziarist din Federaţia Rusă, să mă convingeţi că nu ştiţi ce înseamnă riscul terorist. Pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost evenimente teroriste majore şi nu vreau să le amintesc, pe teritoriul Statelor Unite au fost acţiuni teroriste grave, pe teritoriul Europei au fost astfel de acţiuni ale grupurilor teroriste. Ce ne-ar putea face pe noi, pe oamenii politici, să nu anticipăm că există riscul ca o grupare teroristă, mai devreme sau mai târziu, să dispună de capabilităţi nucleare. Cine ne garantează nouă, Rusiei, Americii, Europei, că acest lucru nu se va întâmpla niciodată? Dumneavoastră garantaţi?

  Vocea Rusiei: Dumneavoastră preconizaţi că statele şi organizaţiile teroriste vor ataca cu rachete România sau alte state?

  Traian Băsescu: Nu România. O astfel de organizaţie poate ataca un reactor nuclear de la Cernavodă sau pe amândouă sau o uzină chimică, da, cu rachetă. Şi atunci, noi, ca oameni politici, nu avem obligaţia să ne pregătim pentru acest risc? Cine ar fi crezut vreodată că septembrie 11 este posibil în Statele Unite? Şi uite că a fost. Cine ar fi crezut vreodată că este posibil ca terorişti să ia ostatici în Teatrul Bolşoi din Moscova?

  Vocea Rusiei: O rectificare, dacă îmi permiteţi, nu în Teatrul Bolşoi, ci în Centrul Teatral de pe Dubrovka.

  Traian Băsescu: Scuzaţi-mă, cine ar fi crezut? Noi, atunci când ni s-au întâmplat lucrurile nu am crezut că se vor întâmpla şi ele s-au întâmplat. Eu cred că trebuie să fim responsabili, toţi. Şi vreau să ştiţi că în ceea ce priveşte relaţia cu Federaţia Rusă, legat de cele 24 de rachete antirachetă de pe teritoriul României, noi avem conştiinţa împăcată. Noi n-am fost întrebaţi niciodată „de ce” de Moscova. Am fi dat o explicaţie poate mai completă şi mai tehnică decât cea pe care v-o dau astăzi.

  Vocea Rusiei: Deci România ar fi dat o asemenea explicaţie?

  Traian Băsescu: Da, din punctul nostru de vedere, din punctul de vedere al Bucureştiului.

  Vocea Rusiei: Şi cum aţi fi putut explica Rusiei de ce în România există aceste elemente antirachetă?

  Traian Băsescu: Cum v-am explicat dumneavoastră până acum. Dar pot s-o iau de la capăt dacă vreţi.

  Vocea Rusiei: Aş dori să vă pun o altă întrebare.

  Traian Băsescu: Vă rog.

  Vocea Rusiei: South Stream.

  Traian Băsescu: Nu, staţi că mai am eu de dat un răspuns. Din afirmaţiile dumneavoastră că este o înţelegere între preşedintele României şi Viktor Orban, vă întreb mult mai simplu: cum puteţi crede că un preşedinte ales îşi vinde ţara? Cum puteţi crede acest lucru? Asta e cea mai jignitoare afirmaţie pe care aţi putut s-o faceţi. Românii nu-şi puteau alege un preşedinte care să-i trădeze. Cum credeţi că un preşedinte român ar da o bucată din teritoriu în afara Constituţiei să devină autonom sau ce credeţi că-i aici, Transnistria? Nu se poate. Şi cred că măcar pentru această afirmaţie Vocea Rusiei ar trebui să-mi ceară scuze. V-o spun în modul cel mai sincer. E prea mult, chiar şi pentru un ziar liber, pentru un post de radio liber.

  Vocea Rusiei: Vreau să vă întreb deschis, pe dumneavoastră într-adevăr v-a susţinut în timpul referendumului Viktor Orban?

  Traian Băsescu: Afirmaţia lui a părut a fi una în favoarea mea şi tradiţional eu şi Viktor Orban ne susţinem în alegeri. Şi eu am îndemnat românii din Ungaria, cetăţeni ungari de etnie românească să voteze FIDESZ-ul la alegerile trecute. În plus, trebuie să recunosc, cu Viktor Orban am o relaţie şi în afara politicii, adică ţările noastre au avut amândouă probleme în pregătirea intrării în NATO, în pregătirea intrării în Uniunea Europeană şi ne-am sprijinit unii pe alţii. Până la urmă pot să vă mai spun ceva. Indiferent de partidul aflat la guvernare la Budapesta, noi, ca ţări foste comuniste avem cam acelaşi tip de probleme. Aşa că, în mod natural, ne susţinem. Iar eu cu Viktor Orban facem parte şi din aceeaşi familie politică europeană. Dar problema rămâne între mine şi Vocea Rusiei.

  Traian Băsescu: Dar dincolo de orice altă relaţie rămâne o singură realitate: cum aţi putut gândi că un preşedinte ales face nişte aranjamente pentru voturi împotriva intereselor ţării. Aici rămâneţi cu o mare datorie faţă de mine. Asta-i viaţa!

  Vocea Rusiei: Aş vrea să vă întreb despre ceva ce aţi amintit deja – paşapoartele româneşti oferite în Ucraina şi în Moldova? Este adevărat că se acordă aceste paşapoarte cetăţenilor de origine română din Moldova şi Ucraina?

  Traian Băsescu: Da, aşa este. Şi trebuie să vă spun că eu am avut iniţiativa modificării legii cetăţeniei. O să vă spun de ce. Eu consider că cetăţenii Republicii Moldova şi ai României sunt acelaşi popor. Dar suntem acelaşi popor în două state independente. Cetăţenii Republicii Moldova au avut o problemă. Problema lor a fost că nu i-a întrebat nimeni dacă renunţă la cetăţenia română după cel de-al Doilea Război Mondial. Noi avem familii pe cele două maluri ale Prutului. Iar după intrarea noastră în Uniunea Europeană, cetăţenii Republicii Moldova trebuiau să intre cu viză în România. Aduceţi-vă aminte că în timp ce eram şi noi, şi Federaţia Rusă în blocul comunist, cetăţenii Republicii Moldova intrau fără viză în România. Ar fi fost foarte greu pentru noi să nu găsim o soluţie. Şi atunci am modificat legea cetăţeniei şi am spus că toţi cei care şi-au pierdut cetăţenia română fără voia lor, au dreptul s-o redobândească la cerere. Sigur, avem două situaţii. În Republica Moldova este permisă prin Constituţie dubla cetăţenie, în Ucraina nu este permisă. Din acest motiv, din Ucraina aproape că nu avem solicitări, pe când din Republica Moldova aveam mai multe. Dar primul nostru gând să ştiţi că nu a fost în general pentru cetăţenii Republicii Moldova, ci pentru tinerii Republicii Moldova, pentru că, de exemplu, cetăţenii români au dreptul să înveţe în orice universitate de pe teritoriul Uniunii Europene, cu taxe mult mai mici. Şi atunci ne-am spus: de ce generaţia tânără din Republica Moldova să nu beneficieze de acest avantaj? De asemenea, noi am mărit numărul de burse de la 200 la 5000 exact pentru a crea condiţii generaţiei tinere să intre mai repede în Europa. Şi n-au decât să opteze ce vor face mai târziu, dar noi ca ţară-mamă a acestor copii aveam obligaţia morală să le creăm condiţii. Deci nu-i folosim pentru voturi, ci le dăm şanse.

  Vocea Rusiei: Dvs. consideraţi că România şi Moldova trebuie să devină un singur stat?

  Traian Băsescu: Nu. Suntem două state independente şi eu consider că Republica Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene şi atunci graniţele dintre noi nu vor mai avea decât valoare istorică pentru că cetăţenii Uniunii Europene circulă liber dintr-o ţară în alta. Deci obiectivul nostru, şi este un obiectiv afirmat şi consecvent susţinut în interiorul Uniunii Europene, este ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene, dacă ea vrea. N-o obligăm că n-avem cum.

  Vocea Rusiei: Aţi amintit râul Prut şi aţi mai vorbit despre asta înainte. Anul trecut aţi făcut o afirmaţie legată de anul 1941, spunând că dacă ar fi cazul şi acum aţi ordona ca trupele româneşti să treacă râul Prut împreună cu trupele germane.

  Traian Băsescu: Dacă am fi în anul 1941, dar nu mai suntem în anul 1941, suntem în 2012 şi nu mai e posibil aşa ceva.

  Vocea Rusiei: Şi consideraţi că acea decizie a fost corectă?

  Traian Băsescu: Deciziile de atunci le judecă istoria, iar despre istorie fiecare avem câte o părere. Spre exemplu, eu vă pot spune ca persoană care am învăţat istoria ţării mele că mareşalul Antonescu a greşit că nu s-a oprit la Nistru. Şi ştiu foarte bine că asta a fost marea greşeală a României în al Doilea Război Mondial că a trecut Nistrul cum ştiu foarte bine că, atunci când realităţile vieţii ne-au obligat, conducătorii de atunci s-au aliat cu Uniunea Sovietică şi au mers până aproape de Berlin. Deci România a încercat să-şi apere integritatea teritorială în ambele faze ale războiului. În speranţa că-şi va păstra integritatea teritorială şi poate, ca să ne înţelegeţi mai bine, trebuie să priviţi puţin la istoria noastră. Noi suntem o ţară care s-a format, s-a consolidat între trei mari puteri: la răsărit – mama Rusia, la sud – fostul Imperiu Otoman, la vest – fostul Imperiu Austro-Ungar. Toată istoria noastră este marcată de lupta de a ne păstra teritoriul naţional. Şi atunci cred că trebuie să înţelegeţi mai bine abordările româneşti, cum şi noi încercăm să le înţelegem pe cele ale Federaţiei Ruse. Poate nici unii, nici alţii nu ne înţelegem foarte bine aspiraţiile şi atunci, pentru că tot împărţim Marea Neagră, nu este mai bine să discutăm decât să ne închidem fiecare în căsuţa lui, unii la Bucureşti, alţii la Moscova?

  Vocea Rusiei: Excelenţa Voastră, permiteţi-mi să vă pun o întrebare legată de situaţia politică internă din România. Ce credeţi, vă veţi întoarce la palatul prezidenţial?

  Traian Băsescu: Numai Curtea Constituţională decide. Înaintea deciziei Curţii Constituţionale n-aş vrea să fac nicio apreciere pentru că ar putea fi considerată o tentativă de a influenţa decizia Curţii.

  Vocea Rusiei: Dacă veţi rămâne în funcţia de preşedinte, ce se va întâmpla cu oponenţii dvs. politici? Să spunem cu premierul Victor Ponta, cu preşedintele interimar Crin Antonescu?

  Traian Băsescu: Statul român are mecanismul coabitării. Trebuie să vă spun, şi ştiţi cu siguranţă, că eu am mai fost suspendat o dată de aceleaşi partide: socialiştii cu liberalii, în anul 2007. Atunci poate că era prea devreme să învăţăm mecanismul coabitării. Acum însă este nepermis să nu-l utilizăm. Până la urmă chiar forma constituţională pe care o avem, cu preşedintele având un mandat de cinci ani, iar Guvernul cu mandat de patru ani, face greu de conceput că preşedintele va avea tot timpul o majoritate, ceea ce generează obligaţia ca statul român şi politicienii din România să înveţe să gestioneze interesele ţării şi în condiţii de coabitare. Deci eu cred că asta va trebui să se întâmple: coabitarea între un preşedinte de o culoare politică sau provenit dintr-un partid de centru-dreapta cu majoritate parlamentară şi implicit guvernamentală de centru-stânga.

  Vocea Rusiei: Victor Ponta va rămâne prim-ministru dacă vă veţi mai întoarce la preşedinţie?

  Traian Băsescu: Preşedintele poate doar să desemneze prim-ministrul, dar nu-l poate revoca. Revocarea prim-ministrului poate fi făcută doar de Parlament. Deocamdată Victor Ponta are o majoritate în Parlament şi nu cred că Parlamentul îl va revoca.

  Vocea Rusiei: Se spune că ceea ce s-a întâmplat cu fostul prim-ministru, Adrian Năstase, a fost o răfuială politică, o execuţie ritualică.

  Traian Băsescu: Uite vă întreb un lucru simplu: credeţi că în România un şef de stat s-ar compromite cerând judecătorilor o soluţie sau alta? Eu vă asigur că nu. Asta a fost decizia justiţiei şi cred că orice hotărâri definitive ale justiţiei trebuie respectate. Sunt convins că nici în Federaţia Rusă un politician important, fie el prim-ministru sau preşedinte, nu dă instrucţiuni justiţiei. Deci nu există nicio legătură cu execuţiile politice în justiţie în România.

  Vocea Rusiei: Aţi afirmat că dvs. toţi şi colegii dvs., conducătorii ţărilor est-europene, aveţi un trecut comunist. În presa română, eu din păcate nu cunosc limba română şi o citesc prin intermediul limbii engleze, în publicaţiile în engleză din România sunteţi comparat cu Nicolae Ceauşescu. Ce părere aveţi?

  Traian Băsescu: Aşa este. Ştiu şi eu acest lucru. Au fost câţiva ziarişti care au făcut această comparaţie. Nu cred că au fost de cea mai mare bună credinţă, dar vă aduc un argument: Ceauşescu a construit şi a consolidat comunismul, iar eu, în mod oficial, am condamnat comunismul şi l-am declarat ca fiind un regim ilegitim şi criminal. Am făcut-o printr-un raport semnat de mine şi susţinut de mine în Parlament. Asta mă deosebeşte pe mine de Ceauşescu. El a crezut în comunism, iar eu am declarat comunismul un regim ilegitim şi criminal.

  Vocea Rusiei: Au fost publicaţii, între care un american pe nume John Podesta (fostul şef al personalului Casei Albe sub preşedinţia lui Bill Clinton – nota redacţiei), care a declarat că în timpul lui Ceauşescu aţi fi lucrat cu serviciile secrete.

  Traian Băsescu: Nu, n-am avut nicio legătură cu serviciile secrete. N-am avut cum să lucrez. Dar cine e americanul acesta Podesta?

  Vocea Rusiei: O să vă arăt publicaţia.

  Traian Băsescu: De regulă, în România se vorbeşte foarte mult. Şi mulţi îşi dau cu părerea. Nimeni nu arată probe. Vreau să ştiţi că eu sunt şeful de stat care a transferat toata arhiva fostei securităţi, peste 2 milioane de dosare ale fostei securităţi, către o instituţie care le studiază. Mai exact 2 milioane 200 de mii ale fostei securităţi din dispoziţia mea au fost transferate către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Numai că eu am devenit preşedinte în decembrie 2004. Dacă ar fi existat un dosar al meu, ar fi fost scos la lumină din 1990 până în decembrie 2004. Deci despre noi cei care ne-am născut înainte de revoluţie se poate spune orice. Spre exemplu, unul dintre argumentele majore ale celor care spuneau că am fost omul securităţii era legat de faptul că, la o vârstă foarte tânără, comandam cea mai mare navă pe care o avea România. Era un petrolier de 157 de mii de tone.

  Vocea Rusiei: Aveţi în vedere istoria din portul franţuzesc?

  Traian Băsescu: Nu. Aia e neînsemnată. Vreau să vă spun că îmi aduc aminte cu plăcere când mă întâlneam pe Bosfor cu cele două nave ruseşti de aceeaşi mărime. Se numeau Kuzbass şi Krivbass. Erau doar puţin mai mici, nava mea avea 306 metri, cele două nave ruseşti aveau 300 de metri. Iar nava mea era mai rapidă pentru că aveam motor Diesel, iar cele două nave ruseşti erau propulsate cu turbină cu aburi. Şi aveam o relaţie, dacă vreţi, amicală cu cei doi comandanţi ruşi cu care aproape mereu mă întâlneam pe Bosfor. Era cea mai mare navă a noastră şi cele mai mari nave ale Uniunii Sovietice. Ei încărcau mereu la Novorossiisk. Şi de la această poveste mulţi s-au întrebat că dacă nu era omul securităţii, nu putea să comande o asemenea navă. Ori asta este o nebunie prin deducţie. Sau e o nebunie să faci asemenea deducţii pentru că nimeni nu-ţi dădea o navă de asemenea dimensiuni pentru că erai susţinut de securitate. Trebuia să ştii s-o conduci. Eram foarte tânăr, însă navele ca şi avioanele nici în vremea comunismului nu se dădeau pe pile.

  Vocea Rusiei: Unde e petrol, acolo e şi gaz… Aş vrea să vă întreb despre South Stream. Care este poziţia dvs., poziţia României în proiectul South Stream?

  Traian Băsescu: Noi susţinem fără rezerve varianta coridorului sudic, care este o variantă susţinută de Uniunea Europeană şi noi suntem parte a Uniunii Europene. Deci pentru noi proiectul Nabucco este un proiect prioritar. Suntem şi parte a acestui proiect, România are 16% din proiect. Dar niciodată n-o să auziţi că ne împotrivim South Stream-ului. Vă pot spune că atunci când am primit de la autorităţile ruseşti solicitarea să se facă primele prospecţiuni în zona economică a României, răspunsul nostru a fost pozitiv. Dar noi nu putem fi decât parte a politicii energetice europene, atâta timp cât Federaţia Rusă şi acum ne vinde gaze prin intermediari şi nu în mod direct. În condiţiile în care avem o conductă a Gazpromului care trece pe teritoriul nostru. Fireşte, o deschidere a Federaţiei Ruse către parteneriatul cu noi şi noi am oferit Gazpromului posibilitatea să facă depozite de gaze pe teritoriul României în foste saline. Şi întrebarea a venit destul de acut atunci când au fost neînţelegerile cu Ucraina. Ne menţinem opţiunea de a fi un partener al Gazpromului. Când vreţi să aflaţi despre România, vorbiţi direct cu mine, nu luaţi din presă.

 5. Ceva foarte important

  “Este gresit pusa problema ca CCR hotaraste asupra invalidarii cu 5/4 sau 6/3, caci conform f Legii ei de functionare nr 47/1992, republicata in 2010 la art 47 se precizeaza:

  Art.47. – (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
  (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
  (3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

  Adica art 47 din legea 47 a CCR, articol care nu poate fi modificat de Curte, rezolva problema validarii in sensul ca la vot se supune validarea si numai aceasta si nu invalidarea cu o majoritate de 2/3 sau mai mare .
  Deci daca nu se obtine aceasta majoritate pentru validare, nu rezulta nimic altceva decat invalidarea referendumului.

  Pe de alta parte doresc sa subliniez cu toata fermitatea ca nici nulitatea referendumului si nici orice altceva legat de solutia acestuia cum ar fi repetarea , trimiterea la parlament sa decida asupra validitatii(invaliditatii) si orice altceva, nu poate fi supus deciziei CCR conform Constitutiei si legii acesteia de functionare

  Referendumul din punct de vedere al CCR, ori este valid ori este invalid . Tertium non datur.

  Asta trebuie spus apasat si argumentat pana in 21 august, caci desi ieri CCR nu a discutat chestiunea, cel putin oficial, au aparut opinii pe acest subiect in spatiul public.

  Motivele pentru care asa sunt gandite constitutional si legal acestea sunt echilibrul, cerut de Constitutie in cazul tentativei de demiterea a unui presedinte ales, intre o majoritate parlamentara care de regula nu are in spate tot atatea voturi cat presedintele ales si cu siguranta ca cei 256 aduna mai putine voturi decat cele 5 milioane ale presedintelui( voturile din locale sunt la locale si nu privesc pe cei 256 parlamentari) si atunci Constitutia , pentru a demite un presedinte cere pe langa existenta unei majoritati parlamentare care decide suspendarea , si aviz de la CCR, chiar daca doar consultativ, caci se presupune ca el poate deveni orientativ si in caz de divergenta dar si in caz de convergenta cu pozitia parlamentului, pentru participantii la referendum, si mai ales impune in final, la referendum, un cvorum similar cu pragul de la primul tur al alegerilor prezidentiale, subliniind ca numai acest prim tur poate fi invocat in discutia despre cvasisimetria alegerii cu referendumul de demitere , caci primul tur este regula, al doilea tur fiind solutia de avarie pentru a se putea totusi alege cu o majoritate de voturi un presedinte.
  Daca ar fi un singur tur, in mod cert ar fi un cvorum ca si la demitere de jumate plus unu din intregul electorat si apoi nefiind niciun prag, cel cu mai multe voturi ar fi ales presedinte.”

  • Opriti-l pe C.T.P……………

   S-a facut cunoscut in lunile de inceput ale anului 90,dar mai ales dupa mineriada din 13-15 iunie cind prin pixul sau,prin vehementa si ura cu care a scris,BOLSEVICUL CRISTIAN TUDOR POPESCU,UN PERRSONAJ GROBIAN,LACOM ,INTELIGENT DAR EXTREM DE PARSIV,a validat crimele lui ion iliescu,facindu-se complice cu ion iliescu,alaturi de alti asa zisi jurnalisti proaspat iesiti din tenebroasele redectii comuniste,,oferindu-si serviciile ticaloase noi puteri neocumuniste,pe care au decis sa o serveasca.
   De atunci acest personaj machiavelic,de-o uritenieste fizica,dar mai ales morala incredibila,si aici fac o paranteza si reamintesc episodul despre moartea lui DUMITRU TINU,BINEFACATORUL SAU,se afla in prima linie a PROPAGANDEI PESEDISTE CU IZ ILIESCIAN,si cu o abilitate de invidiat,MANIPULEAZA SOCIETATEA ROMANEASCA IN FAVOAREA INFRACTORILOR,AL PRADUITORILOR ,INTR-UN CUVINT AL DERBEDEILOR.
   Dealtfel individul a fost rasplatit regeste de REGIMURILE PESEDISTE,ADUNIND O AVERE IMPRESIONATA,care ii asigura confortul material ,de unde se napusteste asupra statului de drept pe care vrea sa-l zgiltie din temelii.
   Iata de ce cred eu ca strigatul de :

   ,OPRITI-L PE CRISTIAN TUDOR POPESCU,este un act de dreptate,de igieana,pt ca indemnurile saler,minciunile si dezinformarile saleimping statul de drept in prapastia unei dictaturi mizerabile.

  • OPRITI GRUPUL INFRACTIONAL-JUSTITIA ULTIMA REDUTA-

   Grupul infractional,bicefal,condus de cei doi infractori,VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU,DUPA CE AU FOST SPULBERATI DE TOATE STATELE DEMOCRATICE,si facuti terci,ieri au avut iesiri de-a dreptul incredibile,dind pur si simplu ultimatumuri si ordine magistratilor,datorita faptului ca procurorii ancheteaza ,FRAUDELE PUSE LA CALE DE CEI DOI INFRACTORI PONTA SI ANTONESCU,ignorind SEPARATIA PUTERILOR IN STAT,IGONORIND UN CONCEPT SIMPLU SI ELEMENTAR,ECHILIBRUL PUTERILOR IN STATUL DE DREPT.
   Folosind o schema bolsevica,BASTARDUL POLITIC CRIN ANTONESCU,sare in apararea unor cetateni banuiti ca au incalcat legea si au participat la fraude.
   In lipsa oricaror probe care sa vina in sprijinul celor sustinute de INFRACTORUL ANTONESCU,depasindu-si atributiile functiei temporare,infractorul antonescu tine mortis sa-l urmeze pe ADRIAN NASTASE,pt ca infractiounile lui,abuzurile lui si instigarea la haos,nesupunere civica ,si chemarea procurorilor la nesocotirea legii,il plaseaza fara nici un dubiu,in GALERIA SEFILOR DE STAT CARE TREBUIE JUDECATI SI PEDEPSITI……..

 6. Cine poate, alaturi de Ponta sa sustina ca Procuratura ii ancheteaza pe votanti pentru ca au votat si nu pentru ca au votat ilegal?

 7. Felicit CSM,pentru ”nesupunere” fata de indicatiile pretioase date de Antonescu si Ponta.Cel din urma nu se dezminte,pe langa ca este un mincinos,acum manipuleaza electoratul prin declaratiile sale si sperie oamenii care se uita numai la A3.
  Cum vrea sa coabiteze cu Basescu in urma celor declarate azi ?
  Chiar vrea un razboi civil ?

 8. C.C.R. va invalida referendumul… hihhihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… Parlamentul care va trebui sa ia act de decizia C.C.R. NU SE VA INTRUNI ! …hhihiiiiiiiiiiiiiiiiii… lipsa de cvorum pana la parlamentare… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • Ma uit destins si amuzat la nebunia uselista,care a iesit cu pieptul costeliv si rahitic,la o lupta pe fata si deschisa cu ,PUTEREA JUDECATOREASCA’
   uLTIMA LOR GASELNITA DE UN TEMBELISM FEROCE,este ,ca PROCURORII,ar da iama,IN GRUPUL USELIST INFRACTIONAL,asa cum la definit fostul min. de la interne PESEDISTUL IOAN RUS,si ca vezi doamne,PROCURORII AR FI INEBUNIT.
   Va mai aduceti aminte cum ADRIAN NASTASE IA SCOS PE PESEDEI IN STRADA IN APARAREA LUI BIVOLARU???????????
   Dar pe PONTA IN URMA CU DOI ANI CIND A FACUT SCUT IN JURUL BARONULUI PITESTEAN NICOLESCU?
   Iata cum acest PARTID AL INFRACTORILOR,astazi in alianta cu alta organizatie infractionala,pnl+pc,pur si simplu se pregateste de revolte de strada care au roul de a-i proteja pe infractori,apelind la turbulente similare cu cele ale criminalilor din temnitele de maxima siguranta.
   Sunt curios,si astept sa-i vad in strada strigindu-si ura si revolta impotriva procurorilor si a judecatorilor,ABIA ASTEPT SA-I VAD PE GUVERNANTI,MINISTRII,PARLAMENTARI USELISTI CUM VOR STRIGA:
   JOS MAGISTRATII
   JOS D.N.A.
   AFARA CU JUDECATORII
   AFARA CU C.C.R.
   Pina la urma,cred ca ,separarea apelor trebuie sa aibe loc.
   ROMANIA VREA SA FIE UN STAT MAFIOT?????????????BINEEEEEEEE ASA SA FIE……

  • Intrebare:
   de unde nerusinarea lui PONTA SI ANTONESCU,de a se erija in aparatorii a 7,5 milioane de romani.
   I-au solicitat romanii lui ponta si antonescu asa ceva???????
   sI ANTUNCI Cacarau ,cum de isi permite asa ceva?????????
   Pe el l-au votat in 2008 o duzina de romani beti,de aceea a si intrat pe geamul toaletei de la parlament,cum de altfel a ajuns si la cotroceni,printr-o hotie.
   Asa ca sa vorbeasca in numele infractorilor beti care l-au votat……….

 9. In timpul cand Dna Udrea era ministru la Tourism , parca era mai multa vitalitate , tot timpul mai aparea cate o noutate , se mai intampla cate ceva din punct de vedere touristic . Asa ca am aflat cate ceva ce nu as fi stiut nicuodata , ca in Delta Dunarii sau in acea regiune , sunt cai salbateci . Si multe alte lucruri interesante . Daca ar fi dupa mine , si de as avea puterea de decizie autoritara , as aduce pe Dna Elena Udrea inapoi la Tourism si Desvoltare .

 10. Repet o postare importanta dar care nu a avut pana acum efect:

  “Este gresit pusa problema ca CCR hotaraste asupra invalidarii cu 5/4 sau 6/3, caci conform f Legii ei de functionare nr 47/1992, republicata in 2010 la art 47 se precizeaza:

  Art.47. – (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
  (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
  (3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

  Adica art 47 din legea 47 a CCR, articol care nu poate fi modificat de Curte, rezolva problema validarii in sensul ca la vot se supune validarea si numai aceasta si nu invalidarea cu o majoritate de 2/3 sau mai mare .
  Deci daca nu se obtine aceasta majoritate pentru validare, nu rezulta nimic altceva decat invalidarea referendumului.

  Pe de alta parte doresc sa subliniez cu toata fermitatea ca nici nulitatea referendumului si nici orice altceva legat de solutia acestuia cum ar fi repetarea , trimiterea la parlament sa decida asupra validitatii(invaliditatii) si orice altceva, nu poate fi supus deciziei CCR conform Constitutiei si legii acesteia de functionare

  Referendumul din punct de vedere al CCR, ori este valid ori este invalid . Tertium non datur.

  Asta trebuie spus apasat si argumentat pana in 21 august, caci desi ieri CCR nu a discutat chestiunea, cel putin oficial, au aparut opinii pe acest subiect in spatiul public.

  • O precizare:

   Dar este totusi o problema, caci noi vorbim despre validare sau invalidare iar art 47 alin (1), se refera la valabilitate care semantic ar tine de alin. (2) al art 47:
   (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
   Dar cum art 2 exista separat, rezulta ca valabilitatea inseamna validitate adica valabil demis cu 6/3 sau nu .
   Este clar ca referendumul raspunde la intrebarea al carui subiect este demiterea si nu reconfirmarea la Cotroceni.
   reconfirmare care rezulta in consecinta nerealizarii conditiilor necesar pentr demitere.

 11. Dar cum, nu-l sprijina nimeni pe aici de ex Biblio et co, pe dl Relu Fenechiu care pune de o “mineriada” a celor 7,4 milioane de votanti cu DA impotriva procurorilor si a procuraturii.
  Vorba aia adaptata la zi: Noi votam noi nu gandim

  • ,REVOLTA MOSNEGILOR SI A BUNICILOR-OAMENII LUI ION ILIESCU NOMENKLATURISTUL’

   Daca citesti blogul lui ION ILESCU,CU ULTIMUL LUI STRIGAT DE LUPTA CARE SE VREA O REEDITARE A LUPTEI DE CLASA’
   si asmutirea diverselor segmente sociale profesionale si de virsta,unele impotriva altora,nu-ti ramin prea multe optiuni,accepti ca aceasta tara in urmatorii ani ramine captiva in ghearele hoardelor de rezervisti condusi si pregatiti de MIRCEA DOGARU,omul lui DAN VOICULESCU,incerci sa-ti vezi de viata ta si inarmat cu cel putin o viza de U.S.A. ori CANADA,iti faci frumos valijoara,iti iei ramas bun ,DE LA BATRINII SI BUNICII PESEDISTI,SI URA SI LA AEROPORT.
   S-au,mai ai o optiune,nu accepti,te indignezi si-ti propui sa lupti,sa lupti cu aceleasi arme cu care lupta ion iliescu,si sa-i pregatesti cite-va suprize simpatice lui mircea dogaru si ai sai,astfel ca ,niciodata acesti rezervisti,beneficiari ai unor privilegii platite de noi,GENERATIILE CARE NU AM JURAT PE STEAGUL COMUNIST FIDELITATE PINA LA MOARTE PARTIDULUI COMUNIST ROMAN,NU I-AM JURAT CREDINTA VESNICA SECRETARULUI GENERAL NICOLAIE CEAUSESCU,STEJAURUL OLTEAN DIN SCORNICESTI,CIRMACIUL,care are pe constiinta vietile a sute de mii de romani,nenorociti,intemnitati si ucisi.
   Surprize care sa le amineasca acestor rezervisti ,ca ei au fost ,INSTRUMENTE ACTIVE IN MIINILE STATULUI TOTALITAR COMUNIST,SI CA EI ,CA NISTE DETASAMENTE DISCIPLINATE AU ASURPIT ACEST NEAM,SI L-AU TINUT IN INTUNERIC,INCONSTIENTA,DAR MAI ALES IN MIZERIE SI SARACIE.
   Cred ca a venit momentul ca ,sa spunem si sa recunoastem acest adevar dureros,care ascuns atita timp uite unde ne-a adus,si anume,ca,in ROMANIA,GENERATII DE ROMANI,AJUNSI LA BATRINETE,SUNT ,SI AU RAMAS FIDELI IDEOLOGIEI COMUNISTE,LUPTEI DE CLASA ,GATA SA RASTOARNE ,ASA CUM AU MAI FACUT-O SI IN ALTE DATI,ORDINEA DE DREPT,doar pt a-si proteja si apara propiile privilegii,avantaje,doar pt a fi lasati sa stoarca banii din bugetul statului alimentat ,asa cum spuneam,de generatii care nu ,AU JURAT CREDINTA VESNICA PARTIDULUI COMUNIST ROMAN.

 12. In toamna, poate sfarsit de noiembrie sau poate decembrie, in urma alegrilor parlamentare urmeaza sa se formeze o majoritate care sa propuna un guvern. Fac un pariu : guvernul o sa fie format din PSD+PDL. Odata cu intoarcerea lui Basescu la Cotroceni PNL devine istorie, la gropa de gunoi alaturi de PNTCD. Si astfel FSN, divizat in doua partide, o sa ocupe si stanga si dreapta politicii.
  Nu e cazul de comentarii acum…mi-ar place sa vad aceste comentarii in toamana/iarna, nu acum…

 13. ,MISTERELE MICULUI PARIS'(ORASUL DE PE DIMBOVITA’

  Im place la nebunie sa observ,sa studiez,dar mai ales sa analizez si sa inteleg.
  Recunosc,am dat titlul acestei postari,dupa ce am dat peste ultima ,cugetare’ marca Bibliotecaru,care acolo in intimitatea lui,coace cu multa ura si tenacitate revansa.
  Veti spune revansa?????care revansa?????Ei acest individ ,si probabil inca multi ca el,spera intr-o noua,CONFRUNTARE’ intre romani,spera ca un nou razboi romano-roman,ii va da statisfactie,lui si celor ca el.

  In ultima lui postare pe blog,omul isi arunca si ultima picatura de camumflaj si spune cu subiect si predicat,sper ca se coace de o o rivolutie’
  Hmmmmmmmmmm,si uite asa mi-am adus aminte de cartea si filmul,MISTERELE PARISULUI’despre care sociologii spun astazi fara nici o ezitare,a ,INSPIRAT REVOLUTIILE DIN 1848’si a stat si sta la baza ,COMUNISMULUI DE SORGINTE FRANCEZA.
  Im aduc aminte cu aproximatie,de o frintura de text:
  Pe strazile pietruite ale Parisului curgeau valuri ,valuri,toti saracii,orbii schiopii sprijiniti in cirji,cersetorii,iesind din tenebrele si canalele acestui oras care se PRETINDEA ORASUL LUMINII’SI CARE IL GAZDUIESE PE REGELE SOARE.Si toti mergeau cu fete incruntate,inegrite cu dorinta atit de fierbinte,ca in sfirsit,DREPTATEA LOR(???????????????????) acea drepptate al fel de strimba ca si strimbaciunea lor,dar si ca dreptatea celorlati,sa triumfe’……………
  Ce sa intimplat,si ce a urmat………….Unii spun ca dupa ce acest roman fluviu a vazut lumina tiparului si a fost citit de sute de mii de oameni,a aparut ,O NOUA CONSTIINTA’SOCIALA.
  Daca aceasta noua constiinta sociala a fost si este astazi de actualitate,este o alta problema,dar ca inca multi romani cred si spera ca ,CONSTIINTA LOR STRIMBA,NEDREPTA,SI PERVERSA,va reusii sa se impuna,si sa o impuna este limpede ca lumina zilei.
  Asadar,schiopii,cersetorii,lenesii,si milogii,fierb in asteptarea unei noi ,RIVOLUTII’ CARE SPERA EI SE COACE IN LABORATOARELE LUI DAN VOICULESCU TICALOSUL…………..

 14. 1) Orice modificare privind cvorumul la 10 iulie cu exceptia celor decedati pana atunci sau care si-au pierdut sau nu au capatat drepturi electorale(sub 18 ani) cat si a unora care sunt trecuti pe mai multe liste permanente avand acelasi CNP(atentie nu e vorba de frauda electorala ci de eventuale schimbari de domiciliu sau de nume, neoperate pana la 10 iulie)este ilegala si de neaceptat de CCR caci toti cetatenii romani peste 18 ani cu exceptia astora amintiti, au drept de vot si deci oriunde ar fi ei sunt in cvorum
  In acest context CCR de fapt nu ar trebui sa accepte nimic din cele chiar si corecte dar care schimba datele cu care a mers lumea la referendum, caci se schimba retroactiv datele cu care incepe un proces electoral, si nu Basescu este de vina pentru erori, ci chiar puterea care vrea sa-l inlature;
  2) Datele falsificate privind cele de mai sus in consecinta presiunilor de la centru vor fi documentate de PDL si urmarite prin plangeri penale contra celor mai de jos executanti si pana la conspiratorii din guvern: Ponta, Dusa si Stroe;
  3) Oricum CCR cf art 47 nu poate sa demita presedintele decat cu un vot de cel putin sase la trei pentru demitere . Tertium non datur.

  Asta si nu propozitii inutile care sunt usor de rastalmacit trebuie sa spuna si sa repete toti oamenii PDL si toti cei care-l sprijina pe Basescu

 15. 1) Orice modificare privind cvorumul la 10 iulie cu exceptia celor decedati pana atunci sau care si-au pierdut sau nu au capatat drepturi electorale(sub 18 ani) cat si a unora care sunt trecuti pe mai multe liste permanente avand acelasi CNP(atentie nu e vorba de frauda electorala ci de eventuale schimbari de domiciliu sau de nume, neoperate pana la 10 iulie)este ilegala si de neaceptat de CCR caci toti cetatenii romani peste 18 ani cu exceptia astora amintiti, au drept de vot si deci oriunde ar fi ei sunt in cvorum
  In acest context CCR de fapt nu ar trebui sa accepte nimic din cele chiar si corecte dar care schimba datele cu care a mers lumea la referendum, caci se schimba retroactiv datele cu care incepe un proces electoral, si nu Basescu este de vina pentru erori, ci chiar puterea care vrea sa-l inlature;

 16. 2) Datele falsificate privind cele de mai sus in consecinta presiunilor de la centru vor fi documentate de PDL si urmarite prin plangeri penale contra celor mai de jos executanti si pana la conspiratorii din guvern: Ponta, Dusa si Stroe;

 17. 3) Oricum CCR cf art 47 nu poate sa demita presedintele decat cu un vot de cel putin sase la trei pentru demitere . Tertium non datur.

 18. Asta si nu propozitii inutile care sunt usor de rastalmacit si diversionat trebuie sa spuna si sa repete toti oamenii PDL si toti cei care-l sprijina pe Basescu

 19. Buna ziua Doamna Elena! Buna ideea promovarii Romaniei prin concerte.De aici, multi turisti, care au ce sa vada la noi incepand de la Giurgiu, de la Dunare, Cetatea lui Mircea Cel Batran, Marea Neagra, Cimitirul din Sapanta, Castelul Bran, Manastirea Tismana, Piata Operei din Timisoara de unde a inceput Revolutia din 1989, Capitala Romaniei care a fost , este si va fi MICUL PARIS, fie ca vor unii, fie ca nu vor unii, frumoasa Valea Prahovri, Resedinta Regala din jud Arad, orasul Ipotesti din Botosani, care este strans legat de MARELE POET NATIONAL MIHAI EMINESCU, si multe altele.
  Sa dam dracului odata unda verde la DESCOPERA ROMANIA. Sa vina lume, sa vada , sa de-a cu banul , ca avem cu ce sa ne maindrim!
  Astia de la USL nu au facut nimic in sensul acesta. Sa mai indulceasca imaginea Romaniei pe plan extern,
  Numai pt ei sunt, sa se imbogateasca peste noapte!

 20. presedintele Cam. Dep. Valeriu Zgonea este un repeeeetent ! hihihiiiiiiiiiiiiiiii… a terminat facultatea in vreo 8 ani… hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • Ce te miri ? Aceasta tara este cu capul in jos si este sub controlul celor mai jegosi cetateni ai ei ?

 21. Atentie si dupa cele spuse si de dna Macovei,
  Listele care fata de cele de la locale au avut la 10 iulie modificari inseamna ca au fost reactualizate pana la 10 iulie si nu mai trebuiesc actualizate, cf CCR.
  Dar cine verifica asa ceva?

  Administrator:
  Buna ziua. Defectiuni tehnice. V-am recuperat comentariile.
  O zi buna!

 22. Toata harababura politica pleaca de la faptul ca de-a lungul celor 22 de ani de libertate am construit institutii pe negandite. Au rezultat institutii sleampate care mai mult incurca decat descurca (vezi cazul CCR). La asta se mai adauga si pacatul originar al democratiei noastre originale – politizarea excesiva la care au contribuit absolut toate partidele. Oare de ce nu se pot abtine politicienii de a-si baga labele acolo unde nu este cazul?

 23. Mada ,
  I-am dat o replica glumeata lui GHITA CARE DEASEMENI S-A DUS IN SPAM.
  Scuze ptr majuscule dar nu mai rescriu 🙂

  PS Toti patesc acelasi lucru cu frecventa cu care azi mi se intampla mie?

  Administrator:
  Am recuperat-o. Defectiunea nu tine cont de persoana 😀 , se aplica in mod egal tuturor din pacate.

 24. Inseamna ca sunt adorabili ca nu spun nimic. Doar eu ma vaiet. Sa nu mai spun nimic .
  Uite, acum urmeaza ceva important

 25. Va mai precizez ceva pe care de altfel l-am mai spus si inainte :

  Memorandumul trimis de Guvern care nu este o lege dar infine transmite niste cerinte prefectilor care le transmit in continuare primarilor privind precizarea unor date si anume:
  a) numarul decedatilor fara sa se precizeze in ce perioada au survenit decesele si daca acestia nu au fost deja scosi de pe liste, ceea ce este foarte important caci aici se poate realiza marea frauda si ilegallitate cu privire la decese
  b) numrul celor decazuti din dreptul de vot(condamnari, medical, pierdere de cetatenie) cu aceiasi observatie importanta ca mai sus;
  c) persoanele care si-au schimbat domiciliul sau numele ramanand si in vechea lista si in lista de la noul domiciliu, sau aparand cu cele doua nume pentru a fi considerati corect adica o singura data;

  Mentionez ca situatiile de mai sus evidentiate corect ar putea raspunde cerintei CCR care in 14 august a precizat:

  “Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului să comunice numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate (pâna la data de 10 iulie 2012) conform dispoziţiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăsurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, “listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit 18 ani până la ziua alegerilor inclusiv.”
  Acolo unde această operaţiune nu s-a executat, urmează a se realiza în termenul acordat de Curte.”

  subliniind ca de fapt CCR cere confirmarea datelor raportate corect pana in 10 iulie si realizarea actualizarii la nivel de 10 iulie acolo unde nu s-a executat, daca exista astfel de situatii

  Referitor la celelalte cerinte ale Memorandumului respectiv:

  d) Romanii din strainatate cu sau fara domiciliu stabil in tara de resedinta, cei aflati intr-un numar mare la o singura adresa , cei cu buletinul expirat situatia in care se afla nu constituie motiv de decadere din drepturile electorale si deci ei intra in cvorumul definit incaodata in 14 august de CCR asa cum este prezentat mai sus

  Cu alte cuvinte in nici-un caz Stroe nu trebuie sa adune cifrele de la pct a=d ci eventual doar pe cele a-c, mentionand ca daca primarii si-au facut corect treaba (cum a facut dl Boc la Cluj) atunci acest numar nu cred ca depaseste nici pe departe pe cei aproape jumate de milion de care vorbea si Basescu al celor stabiliti in strainatate pe care deasemeni CCR ar trebui sa-l primeasca.

  Astea doream sa le mai adaug la cele spuse pana acum si Doamne ajuta.

  PS Constat insa ca nici CPreda si nici Tapalaga sau Cristoiu nu au priceput ce-i cu acel 6/3 sau 5/4 ceea ce pentru mine este tragic si inadmisibil

 26. Elena Udrea este sosia Iuliei Motoc din CCR sau invers?Prea seamana amandoua una cu cealalta.Iulia Motoc seamana cu Elena Udrea si invers.

 27. Are dreptate Tapalaga cu revolutia borfasilor caci deja ea a reusit pe trei sferturi in sensul ca avem borfasii la guvernare si o majoritate la legiferare.

 28. Cand gura bate c…. putem face un mare rau si fara sa dorim asta.

  Explic imediat publicand si aici atentionarea politicoasa, prea politicoasa pe care i-am adresat-o lui CPreda pe blogul sau:

  cristianpreda.ro/2012/08/19/realitatea-19h15/

  unde deocamdata (sper ca doar deocamdata) postarea mea este in moderare:

  ion adrian { 08.20.12 at 7:15 AM }
  Dle CPreda, chiar si fara sa vrem se poate face un mare rau .
  De ce spun asta?
  Pai uitati-va la ce scrie Redactia de la postul Nasul.Tv la :
  http://www.nasul.tv/2012/08/19/comisia-de-la-venetia-codul-de-bune-practici-in-materie-de-referendum/#comment-156396

  “Potrivit europarlamentarului Cristian Preda, aceasta ar putea sa arbitreze decizia CCR in cazul in care votul ar fi indecis (5-4), pentru validarea sau invalidarea rezultatului referendumului fiind necesare doua treimi din voturile judecatorilor CCR.”

  Am postat si eu acolo in replica:

  Daca ii incurajam astfel pe cei de la CCR, atunci poate vom ajunge la arbitraj, ca doar cred ca CCR doreste cel mai mult sa scape de raspundere.

  Asadar votul de maine al CCR:
  Nu e nevoie de 6/3 pentru invalidare, e suficient doar mai putin de 6/3 pentru validare si asta inseamna invalidare, caci subiectul legal al votului si asta nu se poate intoarce pe dos este cf Art 47 din Legea 47/2003, valabilitatea referendumului.
  Adica este valabil daca cel putin 6/3 spun asta si deci Presedintele este demis sau daca nu se obtine 6/3 este nonvalabil si deci este invalidata demiterea si Presedintele se intoarce la Cotroceni
  Nu suntem la alegeri de Papa .
  Nu suntem la nic-un fel de alegeri ci discutam de o demitere.
  Este al naibii de important ce spun dar toi cei din tabara mea sunt hipnotizati de prostia aia cu 5/4 si nu stiu sa citeasca o lege atat in litera cat mai ales in spiritul ei.

 29. Deci:
  Ponta azi a asezat cireasa pe tort la diversiunea mai corect spus pe lovitura de stat Uslista si anume:

  1) CCR voteaza cu 6/3 invalidarea ceea ce este rasturnarea legii asa cum am aratat din 14 august incoace (vezi si hydepark)fara ca mai nimeni sa inteleaga. Intelegeti asta si va rog lasati Venetia in pace si actionati cu intreg PDL-ul in care aveti functie de conucere;
  2) Se face ca nu stie ca CCR trimite explicit la legea 370 /2004 si considera dlui ca referendumul este in totalitate supus legii 35/2008 a alegerilor parlamentare unde din cauza aparitiei uninominalului, listele permanente s-au modificat fata de cum erau pe vremea adoptarii legii 370/2004 si 3/2000,unde se explica cine au drept de vot la alegerea presedintelui.

  • Desi mi se pare jignitor pentru inteligenta noastra sa discut aspectul celor care au buletinul expirat sau oficial locuiesc 10 intr-o camera(in lagarele de concentrare era si asta posibil) totusi fiind un numar mare, tocmai ca de ei nu s-a ocupt nimeni la actualzarile de pana acum, caci erau (si sunt)cetateni romani cu drepturi electorale depline fiind de drept in liste .
   Chiar si Dusa aseara a recunoscut ca nimeni nu se atinge de dreptul de vot al acestora daca ei exista in realitate si nimeni nu spune ca nu exista.
   Asadar ridicolul si incompetenta lui Stroe o poti constata daca te gandesti ca poate cei cu BI(CI ) expirat poate nu intentionau sa voteze ceea ce era dreptul lor si c deci nu aveau din punct de vedere electoral nici-un motiv de updatare a buletinului. Sigur ca pot exista sanctiuni administrative ptr astfel de neglijente dar care nu au nici-o legatura cu procesul electoral. Asadar daca ii excludem din evaluari atat pe acestia cat si conform CCR, pe cei rezidenti sau domiciliati stabil (dintre acestia cca 450000 ar trebui sa fie adaugati cvorumului) atunci chiar si umbland la date dupa terminarea jocului , dupa terminara procesului, apreciez ca modificarile vor fi neinsemnate, asa ca nu cred ca maine in mod corect, cinstit, conform statutului si atributiilor unui judecator la CCR vreunul dintere acestia noua , poate sa voteze altceva decat cu NU contra validarii

  • Daca ne uitam pe rezultatele din judete pe care le avem in 16 judete vedem ca asa cum remarcam cei mai multi care mobileaza cererile din Memorandum sunt cei cu buletin(CI) expirat sau in unele judete cu inghesuiala la domiciliu adica date de care CCR ar fi ilegal sa tina cont. Ca le-au urmarit este treaba si prostia lui Stroe pe care desigur ca niciodata nu l-a dat afara din casa o minima inteligenta , o minima demnitate, o minima cinste si corectitudine

   http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Listele_electorale_vor_fi_modificate_drastic-_Vezi_aici_cati_cetateni_-dispar-Analiza_pe_judete_0_758324271.html#

 30. Dnilor si dnlor Judecatori ai CCR ,
  Cred ca acum lucrurile sunt clare, adica daca ar fi sa se refaca referendumu,l s-ar scoate din cvorum cateva zeci de mii adica morti, persoane cu interdictie , renuntare la cetatenie si in rest ar trebui adaugati cei aproape jumatate de milion de romani stabiliti definitiv in strainatate si care nu au fost prinsi in cvorumul actual, deci ar irsi un cvorum peste cel de azi .
  Restul sunt prostii si seriozitatea organizatorilor referendumului a fost dovedita in numrul de buletine de vot care au anulat efectiv dreptul de vot pentru cca 3 milioane de romani din strainatate , netrimitandu-se buletinele de vot necesare votului acestora.

  Astept cu incredere decizia si va rog retineti validare cu mai mult sau egal 6/3, pentru orice alt scor solutia fiind invalidare. Cf Constitutiei tertium non datur.
  Succes maine

 31. Adaug ca in textul trimis azi de Guvern care incepe astfel:

  .
  „DOMNULUI AUGUSTIN ZEGREAN
  PRESEDINTELE CURTI I CONSTITlJTIONALE

  La data de 01 august 2012, prin adresa nr. 74618NPD, Ministerul
  Administratiei si Internelor a transrnis Curtii Constitutionale nurnarul persoanelor inscrise In listele electorale permanente.
  In onformitate eu Adresa nr.5432/ 14.08.2012 , Curtea Constitutionala a Romaniei a solicltat Guvernului Rornaniei sa alba In vedere prevederile Legii nr.370/2004 pentru alegerea presedintelui Rornaniei, care stabileste: etc, etc „

  Deci dl Ponta se refera doar la prima adresa trimisa de MAI in 1 august si intocmita de chestorul Manoloiu si uita complet de adresa ulterioada trimisa tot MAI adica compusa de acelasi chestor dar in 2 august 2012 in completarea si de fapt rasturnarea adresei MAI din 1 august referita de dl Ponta , caci in prima adresa dl chestor Manoloiu confirma ca in copiile listelor permanente valabile pentru referendum au fost inscrise 18292514 cetateni cu drept de vot in timp ce a doua zi arunca totul in aer cum stie toata lumea.
  Mentionez ca acest chestor este tocmai din acest motiv urmarit penal conform comunicatului Ministerului Public care afirma textual:

  „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 06.08.2012, începerea urmăririi penale faţă de MANOLOIU CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzută de art.248 raportat la art.2481 Cod penal.”

  Asadar dl Ponta referindu-sedirect la Adresa nr.5432/ 14.08.2012 a CCR arunca raspunderea pe CCR, care uite asa s-a gasit ea sa-i ceara niste date Dumnezeu stie de ce ca nu e treaba lui de Prim Ministru sa controleze Curtea.

  Chiar si acum dl Grebla la B1 arunca raspunderea pe CCR.

  Sa stapanim sanatosi acest guvern de scelerati,

  • Victor ponta,interimar la justitie,sufera de ceea ce medicii numesc,PROCESOMANIA’
   Acest domn ,ne arata cit se poate de limpede ,CUM NU TREBUIE SA FIE UN MIN. AL JUSTITIEI,DAR MAI ALES,CUM NU TREBUIE SA FIE UN PRIM MINISTRU’

   P.S.-oare astazi,C.C.R. va reusi sa treaca dincolo de ,obsesiile useliste???????????/
   Eu cred si sper ca da,nu cred ca se mai poate eschiva.

 32. …hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… si iar au luat-o in bot ! hihhiiiiiiiiiiiii

  • O.K.-mda,CCR,a reusit sa-si infringa angoasele si cu ochii mintii,dar si cu sufletul spre constitutie,cu 6-3,au decis,TRAIAN BASESCU,NU POATE FI DEMIS,PUNCT………
   Restul ,om mai vedea,dar cred ca e momentul sa le promitem uselistilor ca in toamna,,vor avea mari surprize,si hotia,furaciunile,nu vor mai fi posibile.
   Vom sta pe ei,cu ochii ,ca pe butelie.

  • p.s-2-mai pun o intrebare,:
   s-au cheltuit sute de milioane de euro,pt ACEASTA MANOPERA DE DEMITERE-sponsorii,acum au ramas cu ochii in soare si cu procurorii la usa.
   INTREBARE-ce vor face sponsorii ,si grupul infractional????????????

  • Iata ce poate face op lege strimba.
   Asadar CRIN ANTONESCU,care impotriva logicii,a ceea ce inseamna-MAJORITATI,intra de pe locul doi in parlament,deci ANTIDEMOCRATIC,si ajunge parlamentar cu 9000 de voturi in spate.
   In prelungirea aceleiasi logici,46,2% PT DL ANTONESCU,este muuult mai mare,decit 53,8% si in fata sa ,teoria multimilor se intoarce cu fundul in sus.
   In atare conditii,se ridica cu adevarat o problema,oare in acest moment PNL,este unj partid care respecta legile si jocurile democratice,ori se comporta ca un ,TRIB’ AGRESIV SI BRUTAL ,VIOLENT incercind sa intimideze,MAJORITATEA.
   Iata fata hidoasa a celui mai,JEGOS POPULISM.

   Din nou SISTEMUL TICALOSIT NU A FOST URMAT DE MAJORITATEA COVIRSITOARE A ROMANILOR-ACESTIA NU AU DAT CURS INVITATIEI,DE A-L DEMITE PE TRAIAN BASESCU.

   PS-VREAU DEMISIILE ORGANIZATORILOR PUCIULUI…………….

 33. Felicitari dle Presedinte,
  Nu ne-am ostenit degeaba

  Cred insa ca dl Presedinte Basescu ar trebui sa se abtina sa mai faca declaratii, pana la reinstalarea la Cotroceni sau macar pana cand CCR nu emite comunicatul oficial, care am inteles ca se va face maine.

  • De ce Ioane?
   🙂 🙂 🙂
   Mădăăăăă, jos cenzura!
   🙂 🙂 🙂

  • Ghita,
   Din motive de ignorat cacareze(vezi putin mai jos)

 34. kkrau alias k. pogonicy a cazut intre scaune ! hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… si mona pivniceru la fel… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!

  • Bai Rasputin,
   Mona nu tb sa ajunga la justitie inaintea lui Basescu la Cotroceni.
   Asadar asculta ordin la mine!

 35. Dna Udrea,

  Va rog sa raspundeti la aceasta intrebare:

  Cum a fost posibil sa-si bata joc de o tara intreaga cacarezele alea doua?

  Asta nu o pot ierta PDL.si la asta m-am gandit vazand din greseala cateva minute din conferinta lor de presa.

  • PS.Si de acum incolo s-ar putea ca suturile date de Dement sa fie alintaturi pe langa ale mele.

  • Exact la acest lucru m-am gâdit şi eu! Politica se face cu responsabilitate, seriozitate şi inteligenţă… dacă o faci la caterincă şi gargară atunci lasă-ne! Eu ca cetăţean am dreptul să produc “caterincă” , tu NU politicianule! Părerea mea!

 36. Lovitura de stat in masura esentiala a esuat, dar se joaca soarta procuraturii si aici CSM are rolul principal, caci daca este sa fie decapitata procuratura atunci macar sa-si ia raspunderea asta fostul procuror Ponta si nu fostul judecator Pivniceru care nu va sta o clipa pe ganduri.caci ea nu a promis nimic UE, Germaniei si SUA

 37. @i.a.
  mona pivniceru nu va ajunge ministru … hihihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… pretinii stiu di se !

 38. Doamna Udrea,
  Ati avut dreptate, am observat azi ca Antonescu isi vopseste parul. Ce jenant va rog sa insistati sa atrageti opiniei publice despre acest fapt doarece mi se pare un complex pe care il are smiorcaitul si latratorul de laturi. E rusinos sa vezi un om care isi vopseste parul si paridul dupa cum ii dicteaza “coafeza”, si am o banuiala ca o face pentru ca este roscovan si are o culoare la par de cane turbat.

  • ,VOCEA RUSEIEI SI ADEPTII EI’

   Iata-ne la finalul unei batalii,in urma careia,adeptii ordinelor venite din eter tocmai de la Moscova prin postul de radio finantat de guvernul rus,VOCEA RUSIEI’au fost infrinti in mod categoric,rusinos si atentie,acum fac o predictie-DEFINITIV-
   Pe acesti actori,perdanti,care din 2004 o tot incaseaza de la TRAIAN BASESCU pe unde ii prinde,in viitor nu va mai miza nimeni,dar absolut nimeni.
   Cind ai PUTEREA,ATENTIE LA CE SPUN ,CIND AI PUTEREA,GUVERNUL,INSTITUTIILE STATULUI,CIND AI GRAMADA 3 TRUSTURI DE PRESA,CARE ITI CINTA IN STRUNA,TE VOPSESC,TE SPALA,TE PREA MARESC,MINT PT TINE,DEZINFORMEAZA SI MANIPULEAZA SI TOT PIERZI DE CEL PUTIN 5 ORI IN FATA ACELUIASI POLITICIAN, sa fie foarte limpede-VEI FI CONSIDERAT SI TRATAT CA UN RATAT.
   Asadar acesti looseri,ratati,si pshiopati politicieni uselisti,au tocat in 8 ani cite-va sute de milioane de euro pt ce??????????
   SORIN OVIDIU VINTU ESTE IN TEMNITA,ADRIAN NASTASE IN TEMNITA,ALTI USELISTI SUNT IN FATA USII CELULEI CARE LE VA FI REPARTIZATA,IOAN RUS,MINISTRUL DE INTERNE LE SPUNE DE LA OBRAZ,SUNTETI INFRACTORI,VICTOR PAUL DOBRE PENELIST SI MIN AL ADMINISTRATIEI LE SPUNE ACELASI LUCRU,IAR ACUM,O JUDECATOARE DE LA C.C.R. SPUNE ACELASI LUCRU,cred ca a venit momentul ca societatea romaneasca sa-si intre in rol si sa le ceara acestor infractori sa plece acasa,si sa-si rezolve problemele cu justitia.
   Cind ministrii pusi in guvern de U.S.L.cind o judecatoare de la C.C.R. propusa si sustinuta de PSD,spun nelasind loc de echivoc,CA CEI CARE CONDUC ASTAZI ROMANIA SUNT NISTE INFRACTORI DE CARE TREBUIE SA FUGI,singura solutie pt salvarea ROM. ESTE SA LE CEREM FERM-PLECATI ACASA DOMNILOR PONTA SI ANTONESCU-DEMISIILE VOASTRE LE DORIM.

  • N-am rezistat tentatiei si am vizitat mai multe bloguri,controlate de uselisti,unii deghizati,altii declarati .
   Este o adevarata incintare,sa citesti comentariile,pur si simplu simt ca viata are momente de un farmec aparte,si ca lectiile dure aspre ,pe care le aplica unora,sub forma de corecti sunt adevarate premii,oferite generos de viata,dupa o perioada de corvoada si efort.
   Dupa ce termin de trecut in revista aceste bloguri,desi in mod normal ar trebui sa privesc cu multa scirba spre acesti indivizi ,de cea mai joasa speta,din pegra societatii,eu mai spun inca o data,ramin bine dispus,amuzat si dornic de noi senzatii politice tari,si cum in curind vin alegerile parlamentare,nu voi duce lipsa de asa ceva.
   U.S.L.-se autotdevoreaza,se autoflageleaza ,iar cei doi PACALICI,PONTA SI ANTONESCU,sunt in acest moment,DOUA CADAVRE POLITICE,pe care ,tocmai cei care astazi ii pling pe bloguri,in citeva saltamini ii vor devora,asa cum l-au devorat pe ILIESCU,IN 2005,PE NASTASE IN 2004 SI PE GEOANA IN 2010.
   Abia astept sa-l vad pe BARONUL DE VRANCEA CUM II SARE LA BEREGATA LUI VICTOR PONTA,abia astept sa-l vad pe MITREA CUM VINEAZA SCAUNUL DE PRES. A PSD.
   Antonescu va avea o soarta mult mai cruda,pe el il vor exila penel;istii tocmai la isaccea………….

  • Oare de ce nu văd prea mulţi membrii PDL bucurându-se…? Mi se face frică, simt o “lovitură de stat” din partea PDL.

 39. Va spun sincer, acesti oameni nerusinati si mincinosi (ponta si crinzantema), sfideaza inteligenta noastra, a romanilor. Probabil considera ca suntem toti 21 de mil ca cei 5 probabil care i-au votat.
  Plus la asta de fiecare data se leaga doar de cei 7 milioane si nu spun nimic dar abolut nimic de cei 11 care nu au vrut sa paricipe la showul inscenat de ei. Cine nu e cu ei e impotriva lor, frumoasa doctrina pentru o uniune care se vrea salvatoare.

 40. De ce sa ne bucuram , ca am asistat la tararea Romaniei in noroi, de catre doua cacareze de golani de golani, tinuti in brate de infractori participanti la “revolutia borfasilor” din care de exemplu un model emblematic este alt barbugiu care a pus pe butuci CCIR?

 41. Doamnă Merkel ,nu uitaţi că Moldova este o fostă provincie Românească!

  xdangels.com/doamna-merkel-nu-uitati-ca-moldova-este-fosta-provincie-romaneasca/

  • Iata-ne ajunsi acolo unde niciodata ,n-as fi crezut ca vom mai ajunge,la situatii petrecute la inceputul anilor 90,adica puterea ,guvernul,organizeaza ,ACTE DE VANDALISM,OPRIREA CIRCULATIEI IN CENTRUL CAPITALEI ROM. punindu-si servitorii,si slugile sa creeze haos,si sa provoace romanii la violente,incercind prin aceste gesturi sa atraga atentia asupra lor,si sa-i oblige pe europeni sa ia atitudine.
   ACEASTA PERVERSITATE POLITICA,nu mai poate pacalii pe nimeni-EUROPA STIE CINE DEMONSTREAZA IN PIATA,STIE CINE PLATESC ACESTE ABUZURI SI MAI STIE CINE ESTE IN SPATELE ACESTOR MISCARI GROTESTI DE STRADA.
   Dealtfel,dupa ce EUGEN NICOLESCU, a trecut la santaj ,propunind ca parlamentul sa se intruneasca ,doar atunci cind C.S.M.se va intrunii pt a o elibera de ,SARCINI’,dupa sirul nesfirsit-FARA NUMAR DE FARADELEGI COMISE IN CELE 110 ZILE DE GUVERNARE,sunt convins ca majoritatea covirsitoare a romanilor,au inteles in sfirsit ca:
   1.-U.S.L.-este de fapt un PCR,cu unele mici schimbari,dar in esenta,este o organizatie,de tip bolsevic,intesata de cei mai periculosi infractori pe care natia romana ea nascut.
   2.-U.S.L.-este dusmanul statului de DREPT,deoarece este o organizatie infractionala,care usurpeaza institutiile statului de drept,si neaga existewnta celor trei puteri in stat.
   3-U.S.L.-simpatizantii si sustinatorii U.S.L.-in marea lor majoritate,sunt extremisti,proveniti din fostele unelte ale statului totalitar,si din decerebrati care il adulau pe N.C. si care sunt complicii STATULUI CRIMINAL SI TOTALITAR,CONDAMNAT IN DECEMBRIE 2006.

   P.S.-ii intreb pe liderii PD-L,cind il vor chestiona pe primarul SORIN OPRESCU,ca este complice cu demonstrantii,care fac acest lucru fara autorizatie???????????
   Cind il vor intreba pe TOV. DUSA,de ce permite anarhia si haosul pe bulevardele capitalei si incalca legea,punind in pericol siguranta si securitatea oamenilor cinstiti si onesti???????????/
   Ajung deocamdata aceste intrebari,desi imi stau pe buze,aproape sa irumpa cel putin inca o duzina de intrebari .
   Una,de fapt o constatare tot mai fac:
   dle. pedelisti,TREZITI-VA,lasati concediul si statul la soare si intelegeti o data pt totdeauna,ca LENEA asta politica va costat la alegerile locale,vreti sa o incasati si la parlamentare????????

  • ,CINE L-A ARUNCAT IN STRADA DE LA COTROCENI PE CRIN ANTONESCU”

   La aceasta ora,dupa toata tevatura din jurul demiterii,singura concluzie clara este aceasta:
   ,VICTOR PONTA IA APLICAT O LOVITURA FATALA LUI CRIN ANTONESCU-Din materialul trimis la C.C.R. de catre VICTOR PONTA,reiese clar ca nu a fost realizat cvorumul,asadar toata minciuna si mascarada,a fost pina la urma dinamitata de lasitatea lui VICTOR PONTA,care nu a avut curajul sa-si asume-FALSIFICAREA LISTELOR………..
   Asa ca,singurul care trebuie sa dea socoteala ,in fata uselistilor si simpatizantii lor,este VICTOR PONTA LASUL SI PLAGIATORUL.

 42. In partea stanga vi-l prezentam pe marele om,un munte de simpatie,un om care nu are cum sa piarda niciodata un meci,Mircea Badea.Antrenat de Carmen Bruma,de vreo 12 ani….in pat.are 1.84,85 kg,un fizic impresionant.A jucat in “Triughiul mortii”.
  In partea dreapta vi-l prezentam pe mititelul,slutul,karatist cu centura neagra,Cristi Danilet.Mai multe nu va putem spune,poate doar ca are 1.57m si 63 kg.Antrenorul lui este un mare sensei,care practica de peste 40 ani karate.A ajuns la karate printr-o intamplare.
  Lui Cristi Danilet i se mai spune si muschetarul,sau Frankfurt the killer(e in clipul de mai sus).

  PS: Nu mai scriu nimic la ala,(C.D)e ofiter acoperit.

  • @ balbeck

   În Triunghiul Morţii era ceva mai uşor, că nu avea picioare… 😀

   Nu ştiam asta despre Cristi Danileţ, care dintre muschetari este?

  • Iata-ne pt a nu stiu cita oara ,in fata reactiilor primitive ,si barbare a ratatilor de serviciu-USELISTI,DAR MAI ALES,A SIMPATIZANTII LOR,cu mentiunea expresa,a talibanilor uselisti,care ofera pt a nu stiu cita oara,spectacole mizere demonstrind inca o data ca jigodiile si lichelele nu stiu sa piarda,si ca singurul argument pe care il pot lua in considerare este ,BITA,DIVINA BITA MINEREASCA,de care s-au folosit de nenumarate ori pt a ingenunchia firava democratie romaneasca.
   Sigur,emotia infringerii,si obida acestor dobitoace ,fata de TRAIAN BASESCU, in mod firesc urmeaza in scurt timp sa se intoarca spre CAPII LOR,spre sefii infractorilor,care pt a nu stiu a cita oara batuti zdravan de TRAIAN BASESCU,care si la acest referendum a jucat magistral-CALCIND IN PICIOARE PROPAGANDA USELISTA,CONDUSA DIN BUNCARUL LUI DAN BOICULESCU ,TRUSTUL INTACT-acolo unde s-a adunat toata mizeria neamului ,si spre care imbecilii simpatizanti se uita precum musulmanul spre meca.
   Cind virful de lance al uselistilor ,ESTE NOMENKLATURISTUL CRIMINAL ION ILIESCU,UN BOLSEVIC COMUNIST,CIND NONAGENARUL SCLEROZAT ,JUDECATOR LA CURTEA CONSTITUTIONALA,DL PREDESCU,CARE A INVATAT DOAR LEGILE DICTATE DE STATUL COMUNIST SI DERIVATE DIN INTERNATIONALA COMUNISTA,IESITE DIN MINTEA ALTUI DEMENT ,IOSIF VISARIONOVICI STALIN,este de asteptat ca PUCISTII SA FIE DECAPITATI SI DEVORATI DE PROPII LOR TOVARASI.
   Au cheltuit munti de bani,sute de milioane de euro,i-au platit in continuare pe aceiasi mizerabili ,jurnalisti,analisti,oengisti si hoarde de bloggeri,pt???????????????
   Pt ca o femeie de mare caracter,si un alt barbat de caracter,este vorba de IOAN RUS SI ASPAZIA COJOCARU,SA LE PREDEA O LECTIE DE ONOARE,DEMNITATE SI LEGALITATE,acestor lichele,care se poarta mai ordinar si execrabil ca fostii membrii CEPEX.
   Atita jigodism si pupincurism,cit pot produc simpatizantii uselisti,poate doar disciplinatul activ de partid,nord coreean,se mai poate mindrii ca produce,cu care BOLSEVIC COMUNISTII ROMANI,SUNT INCA DIN ANII 70 IN COMPETITIE.

  • Cind ,va fi unsa ministru al justitiei ,MONA TEMNITERU???????
   Si ce legatura area ea cu PIVNICERUL ADRIAN NASTASE????????///

  • MONA PIVNICERU COMISAR BOLSEVICO-COMUNIST?

   La fel ca toata lumea am privit nedumerit la nerabdarea,impinsa dincolo de pragul isteriei cu care ne-a obisnuit CRIN ANTONESCU SI VICTOR PONTA,in numirea la min. justitiei a controversatei MONA PIVNICERU.
   Si de aici,si intrebarea:ce se ascunde in spatele acestei grabe,nejustificate,stiut fiind faptul ca rolul ministrului justitiei este limitat,el fiind de fapt un simplu ordonator de buget,dar cu o singura exceptie:NUMESTE PROCURORUL GENERAL ,SEFUL DNA,ETC.
   Ei si uite cum de fapt ajungem la cei doare pe uselistii controlati brutal de INFRACTPRUL DAN VOICULESCU-JUSTITIA,DE FAPT PROCURORII,care trebuie adusi,de fapt redusi la tacere si inscrisi in atitudinea anilor in care o alta nemernica,RODICA STANOIU,ERA MIN JUSTITIEI.
   Oare,aceasta femeie,MONA PIVNICERU,CU LIMBAJUL EI BOLOVANOS,DE CELE MAI MULTE ORI NACALAIOS,IMBIRLIGAT,,fata in casa voiculescu,va indrazni sa puna ,PUMNUL IN GURA PROCURORILOR SI SA OPREASCA ANCHETELE?
   Are curajul ,ea, sa se ia la trinta cu ,DEMOCRATIA,STATUL DE DREPT ,SERVICIILE,SI SOCIETATEA CIVILA??????
   Pe tembelul FOST MINISTRU,TUDOR CHIOARIU IL STIM,si stim ca este inculpat intr-un dosar.
   I-am observat pe uselisti si simpatizantii lor,AM VAZUT CE VREA BRATUL INARMAT,GUERILA STRADALA,CONDUSA DE MIRCEA DOGARU-DINAMITAREA JUSTITIEI LA COMANDA LUI DAN VOICULESCU-asa ca ramine intrebarea-comisarul bolsevico-comunist,pivniceru va reusi?

 43. Depinde de noi Frank.
  Daca suntem mai slabi decat securistii si turnatorii lui Dogaru, pot sa reuseasca.
  Cred ca MR Ungureanu ar trebui sa organizeze mitinguri, el si nu PDL, in diferite orase mari si chiar mai eficient decat mitinguri marsuri.

  • Din surse oficiale,pe linga cei peste 22 de milioane de euro cheltuiti de guvern,din bani nostrii-REPET DIN BANII ADUNATI DIN BUZUNARELE NOASTRE,U.S.L urmare a desfriului de la referendum,a adunat datorii de sute de mii de euro-LA VEDERE,REPET LA VEDERE,pt ca in adincuri-DOAR FELIX VOICULESCU ,A CHELTUIT CU MINISTERUL SAU DE PROPAGANDA SUTE DE MIL. DE EURO,pt a-l scoate pe TRAIAN BASESCU din joc.
   Acest lucru ma bucura foarte mult,e semnul sanatatii statului de drept-BANII,SINGURI NU POT FACE TOTUL.
   Flasnetele angajate sa manipuleze,sa intoxice,si sa minta,AU CONSUMAT BANII DEGEABA-ORICE MANAGER SANATOS LA MINTE IAR ARUNCA IN STRADA PE ACESTI NATARAI,fara nici o valoare.
   Abia astept sa-i vad milogi,someri,cu mina intinsa …………
   Blogerii uselisti,sunt speriati,de faptul ca ,vor ramine pe drumuri.
   Cel mai speriat e unul de se revendica din meseria de BIBLIOTECAR-e atit de agitat,incit scrie niste articole atit de puerile si idioate,incit,daca eu l-asd p[lati,l-as tine doar cu apa 45 de zile,da si aia,sarata……………

 44. Acest Dogaru nu se opreste din instigari la violenta si la razmerita.
  Cine poate sa comunice ce pensie are acest domn Dogaru ca sa stie si tara cine ii apara pe amarati?

  PS.Si cred ca ar fi bine sa cunoastem veniturile si pentru ceilaolti instigatori.

  • PPS. Cat are azi , ca ce primea de la Ilie Ceausescu pentru propaganda ceausista nu mai intreb.

  • Doua stiri mi-au descretit fruntea si pt mai multe ore am uitat de problemele cotidiene ,care ne asalteaza pe toti,uselisti antiuselisti portocalii.
   Prima are un comic aparte,pt ca il are ca protagonist pe SLUGOIUL ,lui FELIX VARANUL,MIRCEA BADEA,caruia ,POTERA(sesizati,exprimarea in argou) i-a saltat carnetul de conducere ,in conditiile in care slugoiul,care haleste hormoni de crestere pe piine,a demonstrat ca-i greu nu doar de cap ,ci si la talpa,asa ca-MIRCEA BADEA DEVINE PIETON-de unde incep eu sa inteleg de ce SLUGILE LUI VOICULESCU SI-AU PERMIS SA OCUPE CAROSABILUL IN ZONA TEATRULUI NATIONAL-MIRCEA BADEA NU SE MAI DA CU MASINUTZA-HAAAAAAA,HIIIIIII
   A doua stire,este de-a dreptul nebuna-TRACTORISTUL DIN LOCALITATEA DEDA,MIRCEA DUSA,VREMELNIC COCOTAT IN SCAUNUL DE MIN. AL INTERNELOR,cooalizeaza cu haidamacii lui voiculescu,rezervistii militari condusi de politrucul comunist mircea dogaru,si-si ataca subordonatii din jandarmerie,CARE SUNT PLATITI DE NOI,TOTI ROMANII SA NE ASIGURE LINISTEA ,SECURITATEA SI INTEGRITATEA FIZICA.
   Aici deschid o paranteza si ma napustesc asupra PEDELISTILOR,SOCIETATII CIVILE SI TUTUROR ROMANILOR NORMALI,STRIGINDU-LE CU TOATA FORTA IN URECHI:
   Ce faceti mai oameni buni,stati cu miinile incrucisate si va uitati cum un derbedeu,distruge institutiile statului de drept?????????
   Cind o sa va reveniti???????????/CIND O SA VA TREZITI CU MIRCEA DOGARU LA USA CU UN SET DE CATUSE NOI SI LUSTRUITE???????????
   Atunci o sa va meritati soarta………..

  • Traim vremuri ciudate ,dar mai ales absurde,pt ca doar absurd poate fi numit un guvern,care lucreaza cu sirg in a-si pulveriza institutiile din subordine , si a decima celelate puteri ale statului,JUSTITIA.
   Dar si mai imposibil de inteles,este aparitia subita a unui curent nationalist,desantat care se vrea eurosceptic,si este eurosceptic nu pt ca nu cred in valorile ,consacrate europene,nuuuu,ci pt ca IDOLII LOR RIDICOLI SI PENIBILI,au incasat palme zdravene peste bot din partea tuturor politicienilor europeni,populari,dar iata si socialisti,culminind ,cu ,ANULAREA VIZITEI MINISTRULUI DE EXTERNE AL FRANTEI,CARE PUR SI SIMPLU A SPUS-NIET,CU ACESTI INFRACTORI NU MA INTILNESC-si aici deschid o paranteza,aducind aminte tuturor cite mii de ore de emisie au consumat trustul INTACT,REALITATEA TV SI MAI NOU ROMANIA TV. sa ii lamureasca pe romani,ca,TRAIAN BASESCU ESTE IZOLAT PE PLAN INTERNATIONAL,si ca nimeni nu-l primeste,inchid paranteza.
   Ei si ce sa vezi,DIN MAREA IZOLARE DESPRE CARE NE SPUNEAU SERVITORII MOGULILOR,CARE IL PRIVEA PE TRAIAN BASESCU,constatam tocmai contrariul,ba mai mult,aflam ca liderii europeni pur si simplu sterg pe jos cu cei doi comici,ponta si antonescu.
   Ei, in atare situatie, au aparut tot felul de monstrii,virtuali,cretini,si idiotii,care scuipa flegme urit mirositoare,cred ei in capul liderrilor europeni si a celor de peste atlantic,dovedind o slugarnicie incredibila,dar care arata cit se poate de clar,ce DOBITOCII A NASCUT SEDINTELE DE SPALARE A CREIERELOR ORGANIZATE DE CENACLURILE LUI ADRIAN PAUNESCU,si ce timpiti a putut scoate ,CINTAREA ROMANIEI’.
   Astazi putem vedea la lucru,progeniturile fostilor comunisti,ajunsi unii dintre ei,la maturitate ,dar doar ca virsta,pt ca ,din punct de vedere al modului de gindire sunt pur si simplu atit de primitivi,incit oamenii cavernelor par adevarati modernisti.
   Acest balast,,uman,nu poate fi ignorat,si cred eu,ca intreaga societate romaneasca,trebuie sa lucreze pt a-i recupera,chiar si daca doar partial.
   Pe acest JIRINOVSKI DE ETNIE ROMANA,CARE ESTE CRIN ANTONESCU,putem sa-l abordam altfel,intr-o alta cheie,pt ca el doar se foloseste,de imbecilizatii astia,folosindu-i pe post de masa de manevra,pt a-si implinii visul sau cel mai drag.
   Asadar inchei,cu o chemare,adresata tuturor oamenilor normali:
   ,DOMNILOR SI DOAMNELOR,FACETI TOT CE ESTE NECASAR ,PT A SALVA CELE CITE-VA MII DE ROMANI,IMBECIZILATI SI SCAPATI IN LUMEA VIRTUALA,PE POST DE BLOGGERI,chiar daca unii si-au luat nick-uri care intriga gen:BIBLIOTECARU’.
   Este in primul rind un act crestinesc,si abia apoi un act de igiena sociala,de aceea eu as propune sa incepeti cu cea mai veche si eficienta metoda,chemati-i si indemnatii la ,munca.
   Oferiti-le o sapa,o lopata,ustensile si scule,care nu ii vor obliga sa gindeasca prea mult,scutiti-i de un asemenea efort,si procedati asa cum se proceda in ARMATA ROMANA UNDE MIRCEA DOGARU A FOST UN IMPORTANT POLITRUC,adica ce sapa astazi,miine puneti-i sa astupe,si tot asa pina vor da semne de normalitate……….

   p.s.-EVITATI TOTUSI SINDROMUL PITESTI………………inteligentii vor intelege………..

  • ,,OAMENII PRESEDINTELUI’

   N-am nici o indoiala,ca ati vazut acest film american,excelent de altfel,despre care nu intentionez sa vorbesc acum,dar voi dorii,pt ca am un chef nebun de scris[de altfel vedeti ce cearceaf am scris mai sus] sa vorbesc despre OAMENII PRESEDINTELUI INTERIMAR-LAURENTIU VIOREL[CACARAU]CRIN ANTONESCU.

   Care ar fi prima constatare care este un numitor comun ,pt tot ce inseamna astazi stafful,lui Antonescu-TOTI,DAR ABSOLUT TOTI AU LEGATURI CU FOSTA SECURITATE SI FOSTUL ACTIV DE PARTID,adica cu ceea ce astazi noi romanii ,datorita lui TRAIAN BASESCU,NUMIM REGIMUL CRIMINAL COMUNIST.
   Stim ,in mod sigur,PNL-este creatia securitatii romane,care a folosit pe post de schelet-RETELELE VASTE DE TURNATORI LA SECURITATE,,SI ASA PT DELICIUL BLOGGERILOR VOI DA SI CITEVA NUME GRELE DE TURNATORI,DIN VIRFUL PNL,ASTAZI II GASIM IN RINDUL SENIORILOR TURNATORI:
   -MIRCEA IONESCU QUINTUS
   -BALCEANU STOLNICI
   -AMADEUS LAZARESCU-taticutul lui TARICEANU-care isi folosea casa pe post de ,CUIB PT TURNATORI,CASA CONSPIRATIVA.
   Iata de cine a fost ,RECRUTAT CRIN ANTONESCU,PREGATIT,CRESCUT SI ULTERIOR SALTAT IN FRUNTEA PARTIDULUI.
   Ei daca doar astia ar fi fost in discutie,n-ar fi fost mare lucru,am putea zice,bine niste MOSNEGI SENILI,DECRIPTI,CARE SCAPATI FARA PAMPERSI ,VORBESC VRUTE SI NEVRUTE,ei,dar uite ca nu-i asa.
   Si uite asa,il GASIM PE TURNATORUL SORIN ROSCA STANESCU,care incoltit,la inceputul anilor 90 s-a dat singur pe goarna,si a recunoscut ca IN TINERETE A FOST UN TICALOS DE TURNATOR,pe post de consilier si sfatuitor a REPETENTULUI CRIN ANTONESCU.
   Tot linga el,oferindu-si serviciile il gasim pe TOV. TURNATOR DE PROFESIE DL GHISE-unul din cei mei jegosi politicieni romani,un fel de hirtie igienica,pe care o foloseste orice lider el maximo penelist.
   Sigur,as putea sa continui,dar m-am plictisit,si voi incheia,nu inainte de a-l aminti pe TARTORUL LOR AL TUTUROR,STAPINUL CEL CU TESCHEREAUA PLINA DE EUROI ,CARE DE FAPT ESTE ADEVARATUL SEF-DAN MIRCEA FELIX VOICULESCU-
   Ei el ,lucru deja cunoscut,SI-A TURNAT PINA SI PARINTII ,RUDELE ,SI PROBABIL SI-AR FI TURNAT SI COPII,DACA ERAU MATURI,si am fi aflat acest lucru tot de la CNSAS,si in urma unei decizii judecatoresti,care ar fi declarat ca a facut politie politica,si ca este un turnator ordinar si jegos,care ar trebui sa sfirseasca,asa cum au sfirsit si victimele lui,pe care le-a turnat regiomului criminal comunist.
   In aceste conditii,cu un asemenea STAFF-oare la ce ne puteam astepta?????????????
   Oamenii presedintelui interimar CRIN ANTONESCU,intreb si eu,isi merita OARE CETATENIA ROMANA???????????
   Mi-ar placea un referendum pe acest subiect,unde intrebarea ar fi una cit se poate de simpla:
   CREDETI CA DAN VOICULESCU TURNATORUL,MERITA SA FIE CETEAN ROMAN SI SA-SI PASTREZE AVEREA/

   DA——————–NUUUU

   Eu risc un pronostic;99,999999% ar spune nu,pina si copii lui ar spune nu.
   Doar crin antonescu ar spune da………………..

 45. ” CREDETI CA DAN VOICULESCU TURNATORUL,MERITA SA FIE CETEAN ROMAN SI SA-SI PASTREZE AVEREA/
  DA——————–NUUUU ” Huooooooooooo Otelevizatule!
  🙂 🙂 🙂

  • ,SI LA CE LE-A FOLOSIT”?????????

   Oscilez intre o abordare filozofica si una pragmatica,a subiectului care ne-a marcat in toata aceasta primavara si vara,DEMITEREA PRES. TRAIAN BASESCU.
   Si cred ca m-am decis,voi fi pragmatic si la obiect,pt ca inca nu e timp pt. abordari filozofice,deoarece abia spre sfirsitul; anului cercul se va inchide si putem trage linia,si judeca analitic,folozofic,proiectind intrgul spectacol in mersul istoriei ,care priveste acest neam-ROMANII-
   Asadar revin ,SI,LA CE LE-A FOLOSIT CELOR DOI,PONTA SI ANTONESCU,intilnirea cu puterea??????????
   Pai,daca unii erau inca needificati,de analiza ,corecta dealtfel,care ii plasa pe cei doi si anturajele lor in pegra cea mai jegoasa a societatii romanesti,astazi,urmare a modului descalificant in care cei doi si anturajele lor politice au actionat,sunt convins ca dubiile lor au fost spulberate,si crunta realitate i-a izbit cu forta unui tren de mare viteza,care lasa in urma sa in cazul unei coliziuni,doar particule,multe particule..
   Parerea unanima,a lumii civilizate,care cuprinde U.E. de la populari la socialisti,si continentul nord american,este ca aceasta organizatie,INFRACTIONALA,ASA CUM A FOST EA DEFINITA DIN INTERIOR DE UNUL DIN LIDERII IMPORTANTI AI U.S.L,DL IOAN RUS,este ca cei doi domni si anturajele lor,ATENTIE ,NU AU LOC IN LUMEA CIVILIZATA,IN CLUBUL OAMENILOR CU PROFUNDE REFLEXE DEMOCRATICE.
   In sfirsit,,si in plan intern,cei doi si organizatia lor ANIMATA DE SPIRITUL CELOR MAI ORDINARI BORFASI, a reusit uimitoarea performanta,ca in ceva mai mult de 100 de zile,deci foarte putin,sa deceptioneze in asa hal,incit RATATUL EMIL CONSTANTINESCU,poate fi considerat in acest moment un politician de anvergura.
   Erodarea este atit de evidenta,si ea a fost masurata de cei in drept,sociologii,incit primele sondaje da-te publicitatii,vor zguduii din temelii scena politicii romanesti.
   Nu pot trece mai departe,inainte de a arata,ca unul din factorii de presiune care erodeaza in mod galopant procentele ,USELISTE,este agresivitatea TRUSTULUI INTACT,care are darul de a-i aduce in pragul nebuniei,tocmai pe cei mai fideli sustinatori uselisti,care din 29 iulie nu contenesc sa se intrebe:
   ,UNDE SUNT CELE 80% DINTRE ROMANI ,DESPRE CARE EI SPUNEAU INCA DIN 2011,CA IL VOR ACASA PE TRAIAN BASESCU??????????????
   Si dupa ce s-au numarat,au constatat ca in ziua referendumului trebuie sa fure ca in codru,si nici asa cu peste 1,5 milioane voturi furate,nu s-au adunat decit 46%…..
   Si uite asa,fara a mai scormonii in restul mirsaviilor comise de ORGANIZATIA INFRACTIONALA ,U.S.L. cu un zimbet larg instalat pe fata,sugubat,si totusi cinic,ii intreb pe cei doi infractori:
   -VICTOR PONT
   -CRIN ANTONESCU
   ,SIIIIIIIIIII????????SIIIIIIIIIII?,si la ce v-a folosit……

   P.S.-Da-i prostului puterea ,sa vezi cum se sinucide cu ea………..

  • Pe scurt,trebuie sa mai remarc ceva,ca spiritul sinucigas ,nu este apanajul stric al celor doi PONTA-ANTONESCU.
   In egala masura,mai este cineva,care ii concureaza,un ,CINEVA’ care in acest moment nu stim ce este,si cum poate fi definit.
   El zice in anumite momente ca-i JURNALIST CRESCUT INTRE PICIOARELE LUI FEIX MOTANUL,alta data ca-i o banala balega politica,din care partidul care-i poarta numele,PP-DD,se hraneste si exista.
   Ei si acest ,CINEVA, a suferit o grava erodare si la aceasta ora,pot spune cu certitudine,BALEGA POLITICA,se va transforma in celebrul chirpici,si va fi pus la temelia subreda a unei constructii de tot risul din orasul sau natal,care in mod sigur va gazduii ,oamenii strazii,boschetarii si ciini vagabonzi.

 46. Am facut un traseu pe TRANSALPINA. Toate bune si frumoase, un peisaj superb, imagini excelente facute la Baia de Fier, Pestera Muierii, Polovragi. Totul pana aici cand am cautat un loc de cazare in statiunea Ranca. Vile peste vile, pensiuni si cateva hoteluri. Totul ocupat in proportie de 80%. Am gasit ( Uraaa ) o cabana/pensiune la 120 ron/noapte (22 euro , aproximativ ), camera cu doua paturi, grup sanitar pe hol. Instalatia electrica jalnica ( pericol de electrocutare in baie ) de servit masa sau mic dejun inclus..nici sa nu ne gandim. ce mai un confort de o stea. La solicitarea unui bonsau factura..reprosul a venit ca, daca vreau asa ceva sa ma duc la hotel. Ce sa mai zic, preturi mari, servicii mici !
  La 22 euro/noapte, am facut un sejur in Grecia, la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus ! Pentru cine nu crede, am facut fotografii la greu cu aceasta pensiune din statiunea Ranca, pentru a ocoli zona .
  De ce la altii se poate cu preturi mici si servire ireprosabila, iar la noi…viceversa ?

 47. Euro scade si benzina se scumpeste?Se pare ca consiliul concurentei trebuie iar sa se implice….sa le dea amenda de 100 milioane euro,sa nu-si mai faca de cap asa.

  • Ce vorbesti balbeck-iar ai gresit medicatia,
   DA DESPRE TAXA PE MEDICAMENTE CE ZICI??????????nu crezi ca ar trebui sa va stringa nitzel cu usa,ca prea mult furati?????????

 48. Băi Kingo tu nu ai voie să ai certitudini, pentru tine-i interzis… de fapt nici ai avea voie să votezi, eşti mult prea redus. Are dreptate Puiu, de vreo trei ani de când tot mâzgăleşti cearceafuri nimic concret n-ai scris… eşti la fel de puţin ca şi usl-ul, care afară de “jos Băsescu” n-au nimic… ei, exact la fel eşti şi tu numai că pe invers! Hahahahahaaha! Poate din cauza de salsa?
  Ps. Amugeanule tot în costum de adidas Nike umbli? Hahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaha!
  🙂

  • ,AVENTURA DE O NOAPTE’

   As putea citi in aceasta cheie,aventura ,celor doi ratati,PONTA SI ANTONESCU,adica venirea lor intempestiva la putere.
   Statisticile consemneaza,ca ,aventurile de o noapte,in ce le priveste pe nerabdatoarele si nabadaioasele femei,intr-o proportie covirsitoare se sfirsesc prost pt ele,adica ,intr-o exprimare neaosa,nu reusesc sa-i puna pirostriile idotului pe cap si-l sa-l aduca la statutul de ,PROSTUL SATULUI.
   Acest gen de aventuri cu iz de jmecherie ,OLTENEASCA,PRELUATA DIN TRADITIILE TIGANESTI,cind dupa noaptea fatidica,PE FREASTRA ERA ARUNCAT SI AFISAT CEARCEAFUL PATAT DE SINGE SI TOATA COMUNITATEA BEEA PINA ISI PIERDEA CUNOSTIINTA ,le-au fost fatale celor doi prostituati politici,PONTA SI ANTONESCU.
   rEALITATEA A EXPLODAT CU NERVOZITATE SI ,NOI TOTI ROMANII AM VAZUT INCREDIBILA MIZERIE ASCUNSA,sub fustele inflorate ,dominate de un rosu murdar,am vazut jegul,am vazut rezultatele partidelor de amor cu VOICULESCU,AM VAZUT URMELE LASATE DE SECURISTII BICISNICI,dar mai ales ne-am intilnit cu mirosul greu acru,intepator al celor doi prostituati politici,nespalati si plini de jeg,JEGUL RAMAS DUPA NENUMARATELE AVENTURI DE-O ,noapte’.

  • Guvernul Ponta ,si noua taxa clawback,e o adevarata desfatare sa vezi cum PONTA II ZUGRUMA CU MIINILE GOALE ,pe cei ca balbeck…………….
   TINETI APROAPE USELISTI-CA NICI NU STITI CE PIERDETI-

   aRE GRIJA ponta de voi

  • Prin luna mai,,DOAMNA ELENA UDREA spunea un mare adevar pt urechile clapauge,de prostovani,ale USELISTILOR,si anume:

   ,O SA PLINGETI DUPA NOI’

   Au trecut ceva,peste 100 de zile si balbeck este un plingacios cu carnet de USELIST………..

   sPER SA INTELEGI B…K

  • Indrumatorul PNL-in ale constitutiei-PROCURORUL BOLSEVIC,ASTAZI MEMBRU ccr-TUDOREL TOADER-

   Acest domn ,TUDOREL TOADER,membru in CCR,propus in 2006 din partea PNL,merita putina ATENTIEEEEEEEEEE,de fapt zic eu chiar mai multa ,si nu intimplator,pt ca el,TUDOREL TOADER[OBSERVATI,CE NUME CU REPETITIE ARE] este artizanul,ARHITECTUL,INTREGII OPERATIUNI SI MANOPERE,LA CARE AM ASISTAT,INCEPIND CU RADEREA AVOCATULUI POPORULUI SI TERMININD CU REFERENDUMUL DE DEMITERE-esuat,asadar iata-l pe creierul,INFIEBINTAT AL PUCISTILOR…..
   Nascut in satul(????????????TARANOI) VULTURENI ,ATENTIE DIN JUDETUL VRANCEA,IL GASIM DUPA ABSOLVIRE IN 1966 PROCUROR IN STRCTURILE PENALE ALES STATULUI TOTALITAR COMUNIST,SI CRIMINAL PE DEASUPRA-asadar omul isi face ucenicia ,in ale dreptului,de fapt in lipsirea de drepturi la scoala comunista de REPRESIUNE.
   Fuge,dispare din magistratura,isi pierde urma si-l regasim in invatamintul superior……….de unde in 2006…………ajunge la CCR.
   Este din aceiasi gasca,,CA SI MONA PIVNICERU,DE DERBEDEI,din cei care au pe constiinta,MULTE STEGULETE PE JUSTITIE,venind pe o filiera de loc straina cu RELU FENECHIU,SI O CELEBRA CASA DE AVOCATURA DIN IASI,
   Acest domn,are pe constiinta-EROAREA ,MATERIALA ,URMATA APOI DE ERATA,CARE EROARE A FACUT CA LUCRURILE SA TRENEZE……….
   Cred ca acest domn ,de fapt posibil infractor in roba,merita luat la intrebari………….

  • P.S.-sper ca dl dincu sa nu fie suparat,ca,cu mai bine de o ora,am scris si spus ca sunt oaresce sondaje care ii vor pune in mare dificultate pe cei doi sefi ai usl,dar si pe uselisti.
   VICTOR PONTA ARE ,ATENTIE 11%-cind EMIL BOC,AVEA ATITEA PROCENTE,EL VICTOR PONTA FACEA CRIZE DE ISTERIE LA ANTENE SI ROMANIA TV. PT CA EMIL BOC NU PLEACA ACASA.
   Acum eu ii cer:
   VICTOR PONTA,DA-TI DEMISIA SI IA-I CU TINE PE TOTI DERBEDEII CU CARE AI IMPINZIT ROMANIA………….

 49. hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… dupa cum spuneam, pana la alegerile parlamentare nu va fi cvorum in Parlament ! hihihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… USL VA COBORA SUB 40 % … hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

 50. Hhihihihihi,am cerut pe toate blogurile usl-iste sa se faca boicot,hihihi……si l-au facut.hihihihi
  Domnul basescu mai sta in garaj un pic.

 51. Plagiatorul si KKrau dezertori … hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… usl a facut azi primul pas spre pierderea alegerilor parlamentare… basescu inca se distreaza !

  • O noua manifestare a orgoliilor si intereselor majoritatii clasei politice din Romania.
   N-am sa mai zic nimic despre stagnarea/caderea economica, pentru ca iar o sa-mi spuneti ca intai trebuie sa rezolvam problema loviturii de stat. Teama mi-e ca dupa ce om rezolva-o vom constata ca ne-am facut atata rau unii la altii, ca poate nici nu vom mai conta economic, politic, social.

 52. ” Situatiile in care e nevoie de cvorum sunt mentionate in art. 39 din Regulamentul sedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului:

  “Art. 39. – În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului…”

  Niciuna dintre situatiile mentionate in Regulament nu se aplica in cazul citirii deciziei CCR.”

  • Ei cum sa nu rizi de uselisti?????????
   Cum sa nu rid de unul ca balbeck????????//CUMMMMMMMMMMMMMMMMMM????????????
   De aceea imi voi permite sa-l invoc pe guvernatorul Bancii Nationale,din care vreau sa dau un citat de data recenta:
   ,Gura, bate curul’…………..OUPS…………

 53. Mi-a placut o chestie azi.
  Preaslinosul turnator pnlist de Brasov dupa ce ne-a asasinat cu teoriile lui constitutionaliste mai pe toate sticlele posibile chiar si pe cioburi, azi in Parlament dupa ce Zgonea ca sa scape de nebun i-a pus la vot solicitarea care a fost votata doar de douazeci si ceva, a votat cu convingere la urmatorul vot pentru ordinea de zi unde desigur ca propunerile sale sifilitice nu erau. Spun asta pentru ca nu a fost nici-un vot contra ordinei de zi initiale.
  Mare jagardea preaslinoasa si acest neam de codos (asa le spun eu la turnatori). 🙂

  • “Basescu se duce la Cotroceni, este primit de Garda de onoare, “constituita in cinstea venirii dvs…”, “buna ziua, soldati”, “sa traiti”, toti alegatorii minjiti cu un kil de malai de USL isi vor da seama cine este seful si s-a terminat. Mai ales ca acum, orice s-ar intimpla, Basescu are dezlegare la mitinguri pro, dupa ce repetentul a frecat toate scenele posibile cind se afla la cotroceni. Basca sedintele de partid, pe fata. A, sa nu uitam, condamandatul suprem a dezertat, fiind plecat inainte de iesirea din functie, fara a da comanda altcuiva. Tradare pe fata, de manual. Copilul durerii, alde Antonescu, a mai existat un Stirbei dezertor in primul razboi mondial, ai noroc ca nu mai e pedeapsa cu moartea”

   PS. Autor Liviu Iordache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *