Programul Operational Regional a atras jumatate din fondurile europene intrate in Romania

Am participat astăzi la şedinţa Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional, care s-a desfăşurat la Drobeta Turnu Severin, acolo unde am prezentat stadiul de implementare a proiectelor.

Vestea cea mai bună este că anul acesta urmează să se încheie toate contractările prin POR, urmând ca până în 2015 să se desfăşoare efectiv lucrările şi să se absoarbă banii. Mai mult decât atât, chiar cu întârzierile generate de ineficienţa ministerului în perioada guvernării Tăriceanu, suntem în avans faţă de graficul de desfăşurare al programului, aşa cum a fost el stabilit odată cu intrarea României în UE în 2007. Din acest punct de vedere, Programul Operaţional Regional este cel mai avansat dintre toate cele 7 programe sectoriale. Şi asta în condiţiile în care s-au absorbit prin POR bani cât în toate celelalte 6 programe la un loc.

Faptul că noi terminăm anul acesta contractările nu înseamnă nimic dacă autorităţile publice locale nu-şi fac cum trebuie munca. Punerea în aplicare a proiectului se face de către beneficiari, care, în cazul POR, sunt în majoritate primării şi consilii judeţene.

În discursul meu, am atras încă o dată atenţia asupra stricteţii şi meticulozităţii care trebuie să caracterizeze implementarea proiectelor. Nimeni nu trebuie să se joace cu banii europeni. Accentul trebuie să cadă pe respectarea procedurilor în vigoare şi pe transparenţă. Nu vrem să ne trezim peste doi sau trei ani că nu am putut lua banii de la UE pentru că lucrările nu s-au desfăşurat conform calendarului sau, mai rău, că trebuie daţi înapoi, pentru că procedurile de selecţie şi atribuire a contractelor nu au fost realizate corespunzător.

MDRT a făcut tot ceea ce ţine de el. A modificat legislaţia în sensul limitării numărului contestaţiilor, prin introducerea caietelor de sarcini tip. A oferit ajutor şi consultaţii pentru redactarea proiectelor. A limitat adiţionalele la contractele cu statul. A introdus standarde de cost. Mai mult, am reuşit să facem relocarea unor fonduri de la programe care nu erau accesate la programe care erau foarte cerute şi la care fondurile se epuizaseră. Astfel, s-au alocat mai mulţi pentru reabilitarea de şcoli şi spitale, dar şi pentru IMM-uri. În cazul IMM-urilor, chiar am obţinut aprobarea Comisiei Europene ca acestea să nu mai trebuie să contribuie cu partea de cofinanţare.

Pentru că MDRT a primit foarte multe cereri de a continua programul de reabilitare termică a locuinţelor în formula lui veche, iar fondurile pe care le avem nu ne permit asta, am hotărât să facem o propunere de completare a Programului Operaţional Regional pentru ca şi aceste lucrări să poată fi realizate prin bani europeni. În trei ani, au fost reabilitate 54.000 de apartamente, dar există cereri pentru încă 100.000 şi acestea continuă să vină, în condiţiile în care în România sunt peste 3 milioane de apartamente.

Ca şi concluzie, banii europeni pot fi accesaţi şi există perspective ca, măcar în ceea ce priveşte POR, absorbţia să se apropie de 100%. Românii şi îndeosebi experţii din administraţiile locale au învăţat să scrie proiecte europene. Acum trebuie să arate că sunt şi în stare să le pună în aplicare. De aici încolo, eficienţa absorbţiei fondurilor europene cade în sarcina administraţiilor locale.

 

35 thoughts on “Programul Operational Regional a atras jumatate din fondurile europene intrate in Romania

 1. Pe hartie totul este super.Eu unul nu contest faptul ca dvs nu v-ati facut treaba sau ca ministerul pe care il conduceti nu se misca.
  Ceea ce este deranjant este ca,in continuare, toti guvernantii pareti ca traiti in lumea voastra total rupta de realitate.
  Realitatea este una singura: SARACIE,SOMAJ,INSECURITATE,DROGURI,MITA,POLITICIENI CORUPTI=ROMANIA!

  • Mai nene,ceea ce este deranjant este faptul ca nu intelegi nimic cu atat mai putin economie .Cand cineva vrea sa faca ceva benefic pt tara imediat lovesti fara discernamant folosind lozincile panicarde ale telviziunilor otravite .
   Numai un las ca tine poate sa nu vada mare DISLOCARE A CORUPTIEI INTITUTIONALIZATE demarata cu foarte mare curaj de Presedinte si sutinuta ferm de PDL .
   Nene ,toti vrem ca lucrurile sa se imbunatateasca brusc ,ca totul sa intre in normalitate ,dar nu facem nimic pt acesta .Si noi purtam o mare vina in noi pt lipsa de responsabilitate civica .Daca societatea civila ar fi reactionat de fiecare data la marile derapaje ale politicienilir si functionarilor corupti cu siguranta am fi avut o societate mult mai evoluata si mai sigura .
   Lasitatea tipic romaneasca iese din nou in evidenta .Nu ma mira defel latratul tau de pe margine .E firesc sa nu raspunzi la subiectul cauzei si sa extrapolezi in dicurs politicianist demagogic .De asta traim foarte rau nene,pt ca avem in singe gena lasitatii !!!

  • Mai ***… ,te inspiri din media otravita aratind in mod las catre o anumita persoana chipurile super bogata .Te faci ca nu cunosti nimic despre acei praduitorii, Roscomuisti,care au falimentat tara .Intre Negoita si Nastase (4 case ) este o difernata uriasa .Daca Negoita si a construit prosperitatea pe bani proprii rezultati din inteligenta si munca eficienta ,nu acelasi lucru s a intamplat cu Nastase ( 4 case ) care si a construit averea prin” matusa Tamara ” bagand vartos mana in banii publici si utilizand brutal de functia de premier .
   Ineptiile pe care le debitezi aici dovedeste cat de pronuntate sunt inclinatiile tale in isterie si ura viscerala fara discernamant .

 2. lasa ca vine usl la putere…o sa se distruga si mai rau tara,oare mai e ceva de distrus? Nu ma intereseaza insa…nu ma afecteaza.pdl tot a distrus,sau aproape,mai lasa si usl-ului ceva de distrus.

 3. Dau şi io o sugestie.
  Cred că ar trebui să fie boldat următorul pasaj:

  În discursul meu, am atras încă o dată atenţia asupra stricteţii şi meticulozităţii care trebuie să caracterizeze implementarea proiectelor. Nimeni nu trebuie să se joace cu banii europeni. Accentul trebuie să cadă pe respectarea procedurilor în vigoare şi pe transparenţă. Nu vrem să ne trezim peste doi sau trei ani că nu am putut lua banii de la UE pentru că lucrările nu s-au desfăşurat conform calendarului sau, mai rău, că trebuie daţi înapoi, pentru că procedurile de selecţie şi atribuire a contractelor nu au fost realizate corespunzător.

  Nu de alta dar mâine poimâine când vo fi întrebaţi, diverşi oameni de bine vor spune:
  “NU ŞTIM, NU ŞTIM! NU NE-A SPUS NIMENI!”

 4. Un zâmbet la cafea 😆

  Ora 3 dimineaţa, după aniversarea a 20 de ani de la căsătorie. Ea, veselă, strânge masa, fredonând. El, machit, picoteşte în fotoliu.
  Ea: – Îţi aduci aminte, dragă, de-acum 20 de ani?… Am ieşit din biserică…
  El: – Aha…
  Ea: – Eu am alergat în parc… Tu ai venit după mine…
  El: – Aha…
  Ea: – M-ai ajuns din urmă… M-ai strâns de mijloc…
  El: – Da… Știu… Mai bine te strângeam de gât! Tot 20 de ani luam, da’ măcar acum eram liber…

  • ***ZeV-ule – ăsta-i adevărul despre căsnicie, nu vrăjelile tale cu iubirea şi alte bla bla-uri… În căsniciile de durată cred în respect dar nu în iubire care, la un moment dat, dispare, se împrăştie precum puful de la păpădie…

 5. Citatul zilei 🙄

  Viaţa este oportunitate, foloseşte-o. Viaţa este frumuseţe, admir-o. Viaţa este un vis, realizează-l. Viaţa este o provocare, înfrunt-o. Viaţa este un joc, joacă-l. Viaţa este o promisiune, realizeaz-o. Viaţa este tristeţe, depăşeşte-o. Viaţa este un cântec, cântă-l. Viaţa este o luptă, accept-o. Viaţa este o tragedie, înfrunt-o. Viaţa este o aventură, îndrăzneşte. Viaţa este noroc, fă-ţi-l. Viaţa este viaţă, luptă-te pentru ea.

  Maica Tereza

 6. ***Puiu – să-ţi dau o veste care te va bucura şi vei da din picioruşe precum un nou-născut bine hrănit şi proaspăt schimbat. Sunt cartofi PORTOCALII! Cartofi cu miez portocaliu. Dacă nu mă crezi, aşteaptă să apară articolul. Şi sunt recomandaţi, mai ales, antiPDL-iştilor! 😆

 7. Doamna ministru,
  Am o intrebare:
  daca ministerul pe care il conduceti se numeste si al dezvoltarii regionale, pentru zonele rurale, in afara de sali de sport nu se pot face si alte tipuri de proiecte?
  De exemplu imbunatatirea nivelului de trai a cetatenilor de la sate prin construirea de sisteme de alimentare cu apa a gospodariilor dupa modelul celei subventionate de AS printul Charles, model care si in satele ungare este folosit de ani buni.
  Sau tot pentru dezvoltarea regionala a satelor nu s-ar putea face niste proiecte care sa ajute agricultura prin sisteme de irigatii si chiar crearea unei societati care sa aiba in custodie pentru taranii romani care vor sa-si lucreze pamantul dar n-au bani sa plateasca zilieri si n-au nici cal sau boi sa are cu plugul pamantul -dupa metoda gra si arhaica dupa care inca se lucreaza in tara noastra pamantul, sa aiba motosapatoare, motocositoare etc. pe care sa le inchirieze la preturi modice si dupa un minim instructaj de folosire in fiecare sat cu potential agricol.La fel cum s-a facut programul cu bicicletele la orase.
  Tot pentru dezvoltare regionala s-ar putea crea baze eoliene in zonele unde este greu de instalat curent pe metoda clasica.
  Ar fi niste investitii dar i-ar ajuta si pe taranii mai batrani si pe cei care n-au bani de astfel de scule moderne de lucrat pamantul.
  Poate am reusit sa ma fac inteleasa si Vi se par bune de pus in practica aceste idei ale mele.

  Va doresc O Zi Buna !

 8. Mi-a placut la nebunie ,prestatia dl-ui premier, de aseara. Super.
  Gata,nu ii mai zic Fane 2+1.Eventual Fane 2.Ca oricum pana pe 15 trebuie sa dispara doiul,nu?
  Dar cred ca nici Fane 2 nu ii mai zic.
  Asa s-o fi comportat si Fane 1? Trebuie sa-i gaseasca Ion Oltean o alta ” asemanare”
  si vedem atunci cum o sa-l numesc.

 9. Cu tot respectul ceea ce ne este “vandut” este ori o gluma ori o mare minciuna… Ce sa intelegem noi, populatia, oamenii, persoanele juridice? Ca putem accesa oricand proiectele ministerului dvs? E o gluma oribila si dureroasa! Nimeni nu poate accesa, binenteles cu reusita, banii europeni de care se ocupa mdrt. Banii europeni au fost folositi doar pentru cine s-a vrut. ORICARE societate comerciala nu poate accesa fonduri, datorita faptului ca nu se vrea acest lucru….. Ghidul solicitantului este atat de greoi si alambicat, exact pentru a ramane portite de interpretare in favoarea celor ce le expertizeaza. Masurile se suspenda de pe o zi pe alta, banii vin dar pleaca pe alte masuri ce necesita bani mai multi, realocarile se fac doar pentru cine trebuie, iar tara nu da inainte cu marile proiecte de reabilitare termica si de canalizare. Romania nu cunoaste o dezvoltare pe turism ca nu se vrea, pe afaceri, ca nu se vrea, noi in schimb reabilitam retelele de canalizare(perfect deacord, dar celelalte masuri administrate de mdrt unde sunt). Sa nu mai vorbim despre persoanele responsabile din acest mdrt. Ma buvneste rasul, cand imi apar in ochi tot felul de persoane innebunite dupa promovare, cunoscatoare ale tuturor subiectelor(ec,jur,politic) de care nu mai ai loc, fiecare spunandu-ti baliverne doar sa dai gres, aducandu-si ei proprii firfizoni, care nu vor avea nici o problema in accesarea fondurilor. Doamna Ministru, SUNTETI INCONJURATA DE OAMENI CE VA SAPA SI PE DVS. Imi pare rau sincer ca va ganditi ca lumea e proasta…. Nu e proasta, doar trecatoare cu vederea. Romanul s-a saturat a se bate cu morile de vant……….. O zi buna, tuturor.

 10. Einstein despre America şi americani

  Americanii sunt mai puţin erudiţi decât nemţii, în schimb au mai mult entuziasm, mai multă energie şi asta favorizează răspândirea ideilor în rândurile populaţiei (“New York Times”, 12 iulie 1921)

  Zâmbetul pe faţa oamenilor… este simbolul uneia dintre cele mai mari resurse ale americanilor. Sunt cordiali, optimişti, siguri de ei înşişi şi lipsiţi de invidie (dintr-un interviu acordat lui “Nieuwe Rotterdamsche Courant”, 1921)

  Mai mult decât europenii, americanii trăiesc pentru realizarea propriilor obiective, sunt orientaţi către viitor. Pentru ei viata este mereu în viitor, niciodată în prezent… Sunt mai puţin individualişti decât europenii… pun mai mult accentul pe “noi” decât pe “eu” (dintr-un interviu acordat lui “Nieuwe Rotterdamsche Courant”, 1921)

  Nutresc o admiraţie profundă faţă de institutele de cercetare ştiinţifică americane. Ar fi incorect să atribuim superioritatea lor în creştere exclusiv unei mai mari bogăţii; în succesele lor sunt importante abnegaţia, răbdarea, spiritul de echipă şi de colaborare (dintr-un interviu acordat lui “Nieuwe Rotterdamsche Courant”, 1921)

  În America trebuie să ai mereu o atitudine foarte decisă, altfel nu vei fi nici plătit şi nici măcar respectat (scrisoare către Maurice Solovine, 14 ianuarie 1922)

  Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu respins în mod atât de energic de sexul frumos, sau, cel puţin, niciodată de atâtea reprezentante dintr-o dată (4 ianuarie 1928, legat de o organizaţie feminina americană care protesta impotriva vizitei în Statele Unite a “comunistului” Einstein).

  [i]Există totuşi un punct obscur în perspectiva socială a americanilor. Ideea lor de egalitate şi de demnitate umană este limitată la oamenii cu pielea albă… Cu cât mă simt mai mult american, cu atât mai mult această situaţie mă îndurerează (dintr-un discurs la Lincoln University cu ocazia conferirii titlului de Dr. honoris causa, mai 1946)

  Separarea (între evrei şi ne-evrei) este şi mai pregnantă în America decât a fost şi este în Europa occidentală, incluzând Germania (scrisoare către Hans Muehsam, 24 martie 1948)

  Aproape niciodată nu m-am simţit atât de departe de alte persoane ca acum… Cel mai rău este faptul că nu există nimic, niciunde, cu care să te identifici. Brutalitatea şi minciuna sunt peste tot (scrisoare către Gertrud Warschauer, 15 iulie 1950, legat de maccartism)

  Catastrofa din Germania de acum câţiva ani se repetă; lumea cedează fără să opună rezistenţă forţelor răului (scrisoare către regina Elisabetta a Belgiei, 6 ianuarie 1951, legat de maccartism)

  Faima mea începe în afara Princeton-ului. Cuvântul meu contează puţin la Fine Hill (legat de puţina influenţă pe care Einstein o avea în deciziile luate de Institutul Princeton, 1934-1940)

  Fiind deja o persoană în vârstă, sunt lăsat în afara societăţii de aici (scrisoare către regina Elisabetta a Belgiei, 16 februarie 1935)

  Sunt exilat în Paradis (legat de Princeton, citat de Jamie Sayen în “Einstein în America”)

  Vă surprinde, nu e aşa? Contrastul între faima mea în toată lumea şi… izolarea şi liniştea în care trăiesc aici…Am dorit izolare toată viata şi acum, în sfârşit, am obţinut-o aici la Princeton.

 11. Ma uit amuzat la VICTOR PONTA,cum isi exerseaza ,LUPTA DE CLASA’povestindu-ne de fapt vinzindu-ne niste povestioare tocmai bune de trecut intr-o carte de BASME PT COPII IDIOTI.
  Si pt ca tot se screm uselistii sa scoata tara din CRIZE,TARA PE CARE TOT EI AU IMPINS-O BRUTAL INTR-O PERIOADA ATIT DE NEAGRA,eu vreau sa vin si fara a abuza de cifre,voi incerca sa spun si sa arat,CUM A TRAVERSAT ROMANIA CRIZA………….PE BUCATI,MAI EXACT PE REGIUNI.
  De ce fac acest lucru?pt ca doar o analiza pertinenta si competenta spune ,ce trebuie sa faca romania pt a iesi cit mai repede din subdezvoltarea cronica pe care o reclama de sute de ani,ce trebuie sa faca pt a arde decalujul mare dintre romania si celelate tari europene.
  Este evident ca ,AVEM MAI MULTE ROMANII,care se deplaseaza si se misca cu viteze diferite.
  Avem regiuni active vioaie din punct de vedere economic,care ATENTIE SI IN PLINA CRIZA AU LUCRAT PE PLUS,PRODUCIND BANI LA BUGETUL STATULUI,SI AVEM REGIUNI INTINSE DIN ROMANIA CARE DORM,DORM DOMNILOR SI DOAR CONSUMA DIN BANUL PUBLIC.
  De ce se intimpla acest lucru???????de ce avem cel putin doua romanii?????????
  Cum se face oare ca unele judete LUCREAZA PE PLUS????ACOLO NU TOT GUVERNUL EMIL BOC GUVERNEAZA,ACOLO NU TOT ACELEASI LEGI OPEREAZA????????????
  Explicatia e foarte simpla-OMUL SFIINTESTE LOCUL-si pt ca omul sfiinteste locul trebuie spus ca,JUDETELE CONTROLATE FERM DE USELISTI SUNT CELE MAI SARACE DIN ROMANIA,CU CEI MAI MULTI ASISTATI SOCIALI,CU SERVICII MEDICALE DE PROASTA CALITATE SI UN INVATAMINT DEPLORABIL.
  In replica,insa CORUPTIA ESTE DEVASTATOARE.
  Asadar urmare a datelor oferite de INS,aflam care sunt primele 10 JUDETE DIN TARA CARE AU LUCRAT PE PLUS,SI AU OFERIT LA BUGETUL STATULUI SURSE FINANCIARE PT A PUTEA INTRETINE,ATENTIE INTRETINE,JUDETELE CARE PUR SI SIMPLU REFUZA DEZVOLTAREA SI ACCEPTA CORUPTIA,HOTIA,SMENURILE .
  Este foarte interesant ca,IN JUDETELE CONTROLATE POLITIC DE PESEDEI,PENELISTI ,CORUPTIA SUFOCA ACESTE JUDETE,LA FEL CA SI SARACIA.
  Oare este o simpla intimplare???????????
  Evident ca nu,evident ca acolo unde administratia locala este CONTROLATA DE PESEDEI SI PENELISTI,DEZMATUL,SI SARACIA SUNT LA LOC DE CINSTE.
  Aceasta analiza,a saraciei din romania,A OFERIT UN TABLOU CUTREMURATOR-
  TRANSILVANIA SI BANATUL CU CORONITA,RESTUL ROMANIEI,PRADA CLANURILOR USELISTE SE MISCA INTR-O SARACIE LUCIE.
  Doar bucurestiul si zona limitrofa este in afara acestui tablou,si suceava.
  Este foarte interesant cum in cele mai sarace judete,INFLUENTA PESEDISTA ESTE DEVASTATOARE.
  Lucru stiut,dealtfel ca in aceste judete saracie este ISTORICA VENITA DIN NEGURA TIMPURILOR-sigur s-ar impune o intrebare-de ce?????????,de ce ACESTE INTINSE ZONE ALE ROMANIEI REFUZA SA IASA DE SUB SPECTRUL SARACIEI???
  Este foarte interesant sa vedem ca avem DOUA ROMANII,care se deplaseaza cu VITEZE DIFERITE,pt ca asa vom intelege de ce ACEST MONSTRU POLITIC U.S.L.TRAIESTE SI-SI TRAGE SEVA DIN SARACIA PROGRAMATICA PE CARE O INTRETINE IN ACESTE JUDETE CONTROLATE POLITIC DE ACESTI MONSTRII POLITICI-PESEDEII.
  De aici si intrebarea,DE CE IN JUDETELE PORTOCALII,CRIZA ECONOMICA NU A FACUT RAVAGII??????????,SI CHIAR DACA RITMUL DE CRESTERE A MAI SCAZUT,ACESTE 10 JUDETE AU LUCRAT PE PLUS SI AU ADUS BANI LA BUGETUL STATULUI,IN TIMP CE RESTUL JUDETELOR,controlate brutal de PESEDEI,SARACIA SE ADINCESTE,SI O DATA CU EA DECALAJUL DINTRE DIVERSELE ZONE ALE ROMANIEI. Asa se face ca,AVEM O ROMANIE CARE SE MISCA CEL PUTIN CU DOUA VITEZE…………

 12. Conform studiului TRANSILVANIA SI BANATUL SUNT ZONELE DIN ROMANIA CARE AU SFIDAT CRIZA,I-AU RIS IN NAS SI SI-AU CONTINUAT RITMUL DE DEZVOLTARE,SFIDIND SI RASTURNIND TOATE PROGNOZELE.
  INTIMPLATOR S-AU NU,ACESTE ZONE GEOGRAFICE ALE ROMANIEI SUNT DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC,TRADITIONAL PORTOCALII.IN ACESTE 10 JUDETE SE ADLA NUCLEUL DUR AL PORTOCALICILOR.
  SI MAI TREBUIE SPUS CEVA-CORUPTIA IN ACESTE 10 JUDETE ESTE COMPARABILA CU CEA DIN EUROPA OCCIDENTALA.

  P.S.-am fost tentat sa trintesc UN PAMFLET DESPRE CUM S-AU APROPIAT PROVINCILE ROMANESTI DE EUROPA.Despre modelul IMPUS CU SABIA BOIERILOR ROMANI DE DINCOLO DE CARPATI,PT A-SI RADE BARBILE SI A RENUNTA LA PORTUL ,HAINELE TURCESTI,CARE INCA PREZENTE PE ULITELE BUCRESTIULUI LA SFIRSITUL SEC. 19,TE DUCEAU CU GINDUL LA UNUL DIN CARTIERELE ‘STAMBULUI ,FANAR’.
  N-am s-o fac,cel putin nu acum pt ca nu vreau sa lovesc in sensibilitatile unora,DAR INCA O DATA-OAMENI BUNI,RASUCITI-VA CAPETELE LA 180 DE GRADE SI PRIVITI SPRE VEST,LASATI DRACULUI STEPELE RUSESTI.

  • 1) Un rol hotaritor il are pozitia geografica a zonei.
   E mult mai usor sa faci de acolo tzup! in Ungaria si invers.
   Altfel investesc strainii cind esti aproape de autostrazile vestice ca sa ajungi in capatul Europei in max 2 zile.
   Ca e portocalie sau rosie nu cred ca are asa mare influenta.
   2) Cit de copetitivi crezi ca suntem ca sa ne putem pune cu vestul?
   Suntem atractivi doar pt ca avem forta de munca ieftina.
   A produce valoare inseamna sa iei resurse din tara dindu-le de lucru si altor ramuri din economie.
   Acum majoritatea importa si vind mai departe.
   Astia nu sunt investitori.
   Toate se leaga.

 13. Greutatea cu care Romania atrage fonduri europene este explicabila .Ceausescu a format o administratie rigida si incompetenta din punct de vedere menegerial .Institutile administrative au fost puternic politizate si orientate spre dirijism.
  Libera initiativa si menegementul economic au fost suprimate brutal .
  Accesarea fondurilor europene preuspun priecte menegeriale locale si regioanle de anvergura .Putini sunt cei care sunt capabili sa initieze priecte economoice fezabile pt a atrage fondurile europene .
  Actiunea prezentata de Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea ,este salutara pt ca deschide un nou capitol in abordarea pragmatica menegeriala a administratilor locale si regionale .
  A venit timpul ca cei care ocupa functii de responsabilitate in accesarea fondurilor europene sa se dea la o parte daca sunt incompetenti.Romania NU MAI ARE TIP DE STAGNARE .
  Eu personal cred ca in acest moment ,Ministerul Dezvoltarii ,trebuie sa procedeze la un transfer de menegement in teritoriu ,adica exact acolo unde nu exista personal specializat in intocmirea de proiecte fezabile .
  Nu trebuie sa lasam ca acest proiect demarat la Turnul Severin sa fie singular .

 14. Faptul că noi terminăm anul acesta contractările nu înseamnă nimic….nu se putea zice mai bine, asta e o caracterizare perfecta a politicii romanesti…:-)

 15. De ce era să plângă Elena Udrea la Convenţia Naţională a PDL

  “Mulţi dintre cei care sunt astăzi la PDL n-au lucrat niciodată cu Traian Băsescu, l-au prins direct preşedinte şi nu au trăit neapărat în atmosfera pe care a creat-o în PDL preşedintele de atunci al PD, Traian Băsescu. Şi se spunea că nu mai există acel flux şi emoţie. Ei, aţi văzut ce s-a întâmplat la congres. Noi ne rugam să nu începem să plângem, cei de pe scenă. Şi sala, acolo sigur că doamnele sunt mai sensibile. A fost emoţionant. Momentul era emoţionant şi toată lumea simţea acelaşi lucru, cu siguranţă. După şase ani, cel care a creat acest partid şi l-a adus unde este, primul partid pe scena politică, era acolo din nou în mijlocul lor, după ce îşi luase rămas bun la ultima Convenţie, când Emil Boc a câştigat preşedinţia partidului. Şi acel moment de reîntâlnire culmea este că nu a fost un moment de rămas bun, a fost un moment foarte prezent şi foarte de viitor”, a declarat Elena Udrea.

  Mai mult, aici:
  Sursa: gandul http://www.gandul.info/politica/de-ce-era-sa-planga-elena-udrea-la-conventia-nationala-a-pdl-8289779

 16. @Geta
  Vreți să fiu sincer cu dvs ? Desigur că da, nu-i așa ?
  În fine, referitor la proiectele rurale, după părerea mea, în cazul în care aș locui la țară, aș prefera un teren de fotbal , o subvenție pentru o instalație de tip hidrofor și un sistem de purificare a apei extrase din fântână și totodată, drumuri reabilitate finanțate din bani europeni (program deja demarat)…..decât o aducțiune de apă, costisitoare, urmând ca apoi să-mi pun problema , ca ,,sătean”, din ce bani plătesc apa. 🙂
  Având terenul de fotbal, mi-aș trimite copilul să facă mișcare într-un mod plăcut, în aer liber, în contrast cu realitatea de la orașe, unde tineretul freacă tastaturile cumpărate cu prea multă ușurință de mama și mai ales tata, cu efecte nocive asupra coloanei vertebrale, ponderii grăsimilor toxice în organism și asupra rezistenței fizice, în general. De aceea ajungem să vedem tineri la 25 de ani cu boli de inimă, supraponderali și puturoși, excelenți la capitolul frecăngit menta prin barurile municipiilor, orașelor și satelor patriei.

 17. @Silverstar
  Referitor la căsnicie, nu există un singur adevăr, ci există doar adevăruri particulare.
  În orice caz, îți pot spune, cu maximă sinceritate, că a trăi doar pentru tine ( ,,tine”, în sens generic), constituie, după părerea mea, o existență risipită, un mod de aface umbră pământului de pomană.
  Desigur că există situații, pe care nu ți le dorești, în care viața este crudă cu tine și te lasă singur, împotriva voinței tale. Pentru astfel de cazuri, există credința, în lipsa căreia, trăim doar în ură față de noi înșine, depresie, indiferență și dispreț față de tot și toate. Este și ăsta un mod de a trăi, desigur că împovărător și greu suportabil.

 18. Domnul prim ministru Emil Boc, a avut o prestație excelentă la iRTV:
  ,,Iritat că nu poate purta o dezbatere corectă, cu bune şi rele, Emil Boc a ameninţat că pleacă din emisiune dacă nu este scos anunţul “Breaking News” şi că se va adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru “manipulare grosolană prin scoaterea din context”.
  …………………………………………………………………………………..
  ,,Boc a afirmat că Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al MAI, nu ar fi făcut obiectul unei anchete penale dacă era protejat de regim.”

  COMENTARIUL MEU:

  Foarte bine, domnule prim ministru, ieri, dvs ați impus regula jocului și nu moderatorul preostilizat.
  Aștept de la dvs aceeași fermitate atât în guvern, cât și în partidul în a cărui organigramă figurați ca lider, mai concret, să bateți cu pumnul în masă atunci când trebuie, astfel încât să nu fie nevoie ca altcineva, recte DNA să vă facă treaba în ceea ce privește integritatea și reforma internă.
  Întărirea partidului și schimbarea în sensul dorit a percepției unei bune părți din electoratul nehotărât sau inert, alături de intrarea în zona de vizibilitate a efectelor măsurilor de reformă, sunt condiții sine qua non pentru continuarea guvernării și după 2012.

  • …..Totuși, afirmația că ,,nu ar fi făcut obiectul unei anchete penale dacă era protejat de regim.”, conține o doză de inabilitate comunicațională.
   Se poate înțelege că protecția regimului, indiferent cine este la putere, oferă unui infractor prezumtiv, dar un personaj important pentru partid, o imunitate specială, respectiv, posibilitatea de a eluda legea și a scăpa de răspundere pentru actele comise.
   Se poate înțelege, de asemeni, că pot există ALTE persoane, în afara lui Mironescu, care beneficiază de un statut preferențial.
   Este bine să fim mult mai expliciți când facem referire la zona atât de delicată și difuză a interferenței politicului cu justiția.
   Este totodată și mai bine, ca numirile pe criterii politice să înceteze.

  • ZeV,
   Eu ii bag in …zeii mamii lor pe nemernicii astia care fac pe inchizitorii ptr cate o virgula. Boc trebuia sa-l bage unde trebuia si sa plece din emisiune.Sunt ziaristi prosti si procurori si mai prosti .

 19. Aseara am asitat la o reprezentatie jurnalsitica de cea mai joasa spata. .Protagonistul evenimentului ,nimeni altul decat jurnalistul Striblea.reprezentantul buncarului nazist media rtv .
  Ofiterul SS ,indrituit cu misiunea de al intervieva pe Premierul Boc ,a transformat intalnirea intr o veritabila ANCHETA .
  In stitul bine cunoscut “popandaul paros”cu figura aparent calma dar cu virulenta si sadism in atacarea adversarului, sa crezut pt catva timp ANCHETATOR ,FOLOSIND OBSESIV fixatia demisiilor de tot felul .
  In cadru acestui veritabil interogatoriu ,am sesizat ca acest individ era sustinut din umbra de alti indivizi, care ii furnizau informatii in casca ,semn ca erau implicati in direct in manipularea opiniei publice .O tara intraga, a putut observa cu usurinta ce insemna complicitate din culise ,ce insemna sa vizualizezi tendentioas mesaje in concordanta cu linia impusa de anchetatorul Striblea .
  Primul Ministru si a dat imdeiat seama ca este supus unei regii ordinare ,tocmai pt a fi discreditat ,iar mesajele sale sa fie rastalmacite .
  Stribela a actionat ,ca de fiecare data cu premeditare .Acest produs jurnalsitic a fost promovat de rtv ,tocmai pt calitatile sale perfide in a manipula si denatura .
  Dupa puzderia de intrebari specifice unui anchetator ,canalizate pe o directie draga acestuia ( coruptia din portul Constanta ),Premierul constatase ca interviul nu avea si alte teme de dezbatere .Practic rtv ii aranjase o capcana Premierului,care din fericire a fost dejucata cu multa dibacie .
  Ordinarii de la rtv au impins atat de departe josnicia incat Premierul a fost silit sa anute ca se va retrage elegant din emisiune ca urmare a RASTALMACIRII unor afirmatii facute in cadrul aceleasi emisiuni ,utilizandu se postarea unui titlu tendentios ,denaturat .
  Nesimtirea fara margini a lui Striblea a continuat, dupa ce din casca i s a transmis de cei din culise ca postarea are justificare .Am asitat cu totii la o complicitate vizuala intre Striblea si cei din culisele buncarului .
  Creatia jurnalsitica sinistra a rtv , a devenit extrem de obraznic si insitent ,in acest aranjament ,pt ca urmarea cu insistenta discreditarea Premierului .
  Subiectul controversat nascut in emisiune a fost evident pus pe tapet in urmatoara ora cu iz propagandistic .”Invitatii” de nadejde ai lui Striblea au marjat cum era de asteptat pe asa zisa gafa a Premierului ,fara ca macar sa se deduca ceva plauzibil din acesta .Din dezbatere am retinut un lucru extrem de important .Stribela s a plans ca unele site uri ale ministerelor sunt blocate ,nefunctionale .afrimatie intarita de Cornel Nistorescu ( un trepadus care canta la tambalul rtv de ceva timp).Ceea ce a omis sa spuie Striblea si Nistorescu este faptul ca exact practica pe care o critica este folosita virtos in buncarele nazite rtv si a3 .Chiar pe acest forum se poate vedea ca sectiunea lui pasarlatlungila ( alias Mircea Badea) si Gabriela V Firea sunt blocate ,cum de altfel este blocat de foarte mult timp site ul ofiterului SS,Striblea, Ultima Ora .
  Am dat aceste exemple pt a arata impertineta fara margini ale acetor televiziuni otravite si a slujitorilor lor obedianti care zilnic extermina constiintele cetatenilor,prin cenzura selectiva ,politie politica ,incitare la ura ,manipulare jurnalsitica cu montaje si dezbateri complect dezechilibrate ,pt ca mesajele puterii sa se disipeze sa nu aiba impact la public .
  Cred ca Premierul a avut aseara dovada cea mai elocvanta a modului cum se face jurnalsim la cele doua telviziuni otravite .
  Sper ca opinia publica sa realizeze faptul ca cei care clameaza zilnic practicile discretionare specifice unei dictaturi ,sunt tocmai acea care le folosesc sistematic pt a dezinforma si manipula opinia publica si a duce jurnalsimul la cea mai joasa cota de credibilitate .NU LASATI TELEOPOZITIA COMUNSITA SA VA EXTERMINE CONSTIINTELE !!!

 20. de ce nu vorbiti si de cei din partid care au averi uriase? asta de cand sunt in partid.

 21. Poate guverna Băsescu numai cu DNA şi SRI?

  Sursa: rl http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/poate-guverna-basescu-numai-cu-dna-si-sri-226520.html

  Poate îmi explică şi mie cineva această frază de sfârşit. Sau chiar E Udrea. Care e problema cu concedierile şi de ce 40 000? Numai dacă luăm în discuţie… laşitatea parlamentarilor puterii în frunte cu Udrea de a concedia 9500 de oameni – deşi ar trebui dţi afară vreo 40.000 – şi este suficient pentru a vedea că PDL nu are nici curajul nici dorinţa de a reforma statul.

  • Ți-am explicat succint , în avans, la 02.40.
   Ulterior, putem dezvolta, fără a comenta neapărat ceea ce spun jurnaliștii, întrucât lucrurile evidente le putem vedea cu proprii noștri ochi. Problema e să vrem să vedem, pentru a-i putea trage de mânecă pe politicienii la care ținem sincer, care nu sunt perfecți, ci perfectibili. Dacă ne limităm la osanale, desigur că vor crede că nu mai au nimic de făcut și vor îngheța în propriul proiect. În acest caz nefericit, se vor sparge, ca sticla, în mii de bucățele, în 2012.

 22. Buna ziua.
  Ministrul Traian Igaş taie salariile poliţiştilor: Norma de hrană a fost redusă cu 550 de lei.”
  De la inceput precizez, nu sunt de acord cu taierea salariilor si reducerea normei de hrana, pentruca masurile luate afecteaza pe toti salariatii din politie,indiferent ca unii isi fac sau nu datoria.Deci,sunt niste masuri colectiviste,de natura comunista,bazate pe principiul “unul pentru toti,toti pentru unul”.Astfel masurile sunt nedrepte si schema de personal a politiei ramane in continuare nerezolvata. Ministru Traian Igas,in probleme de personal,saboteaza in mod subtil pe Emil Boc,asa cum au procedat fostii ministri:Vasile Blaga,Adrian Videanu si Radu Bercianu,unde nu a restructurat nicio persoana.
  Am mai scris faptul ca avem in prezent peste 630.000 de bugetari excedentari,din care 26.300 politisti,ce consuma din bugetul aflat deja in suferinta, 4,76 miliarde euro/an. Cu cateva zile in urma legea resrtucturarii politistilor a fost respinsa si de camera deputatilor, for decizional.A fost mare sarbatoare in coalitia u.s.l,ca un adevarat succes national.Eu in calitate de contriboabil de taxe si impozite, sunt mai circumspect decat politicienii ce fac asa zis jocuri politice de cca trei ani,ce se joaca de-a soarecile si pisica,asumare de raspundere si motiuni de cenzura.Matematic din 30 Septembrie 2010,am iesit din recesiune,am intrat intr-o panta ascendenta a produsului intern brut, cu o acceleratie uniform accelerata,relativ modesta.Recesiunea economica s-a declansat la data 1 Iulie 2008,si deci,s-a extins pe 27 de trimestre,respectiv pana 30 Septembrie 2010, si am iregistrat in aceasta perioada un produs intern brut mai mic cu 40 miliarde de euro. INTREBAREA MEA ESTE, vom ajunge sa vedem in secolul XXI,cand se va face o intelegere,alianta intre guvernanti si opozitie,ca toti impreuna sa fie preocupati numai de intersul national si nu de interese inguste de partid ? Sa ma explic.Premierul Calin Popescu Taricianu a refuzat propunerea lui Basescu de-a demisiona din functia de premier, pentru a provoca alegeri anticipate.Din punct de vedere personal refuzul de a demisiona era justificat, pentru ca dupa alegeri sigur nu ar mai fi numit premier.Stim ca a rezistat la guvernare,desi PNL+UDMR insumau 20%, pentru ca in urma unui joc politic stabilit in secret,de urmasii domnului Ion Iliescu,in conditiile de santaj,respectiv marirea bugetarilor cu inca 500.000,aducatoare in 2008, de 2 milioane de voturi suplimentare.Acum suntem oameni “bogati”,avem aproape 1,3 milioane bugetari si am egalat Germania,ce are o populatie de 2,5 ori mai mare. In ziarul Romania libera din 25.5.2011,Dinu Patriciu a declarat ca Emil Boc a reusit sa restructureze deabia 140.000 de birocrati,fata de cei 630.000 bugetari excedentari.Cei doi flacaiesi,Victor Ponta si Crin Antonescu nu trateaza micsorarea schemei de personal din lumea bugetara,chiar tac “CA PORCII IN POPUSOI”. Produsul intern brut nu va creste numai pe baza celor doua lozinci ajunse la saturatie:”JOS GUVERNUL BOC, JOS TRAIAN BASESCU .” In cele 27 de trimeste de secesiune economica(1 IULIE 2008-30 Septembrie 2010),jocurile politice au fost o adevarata catastrofa national, pentru ca am perdut peste 40 miliarde de euro din produsul intern brut.Oare vinovatii nu trebuie sa raspunda in fata tuturor contriboabilor ?
  In concluzie,masurile luate de ministru de interne,Traian Igas,sunt nedemocratice,au caracter temporar si ele trebuie sa fie urmate urgent de restructuraea celor 26300 de politisti excedentari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *