Premiera in sectorul lui Vanghelie: excedent bugetar cheltuit acum pe “prestatii exceptionale” in campania electorala


După o iarnă în care Sectorul 5 a fost aproape complet blocat de nămeţii de zăpadă, fără ca administraţia să intervină, după ce, de ani de zile, salubritatea nu a fost asigurată de primăria de sector din „lipsă de fonduri”, PDL Bucureşti a luat astăzi act cu stupoare că în cadrul şedinţei de Consiliul Local de astăzi, Marian Vanghelie a prezentat un excedent bugetar aferent anului 2011 pe care ar dori să-l folosească pentru a acoperi unele cheltuieli pe dezvoltare.

Excedentul bugetar de la Sectorul 5 arată fie incapacitatea primarului în funcţie de a administra finanţele publice, fie faptul că Marian Vanghelie se pregăteşte pentru campania electorală din această vară şi doreşte să se folosească de bugetul primăriei.

Această a doua supoziţie este întărită de faptul că, aşa cum ne-a obişnuit de-a lungul timpului, primarul Vanghelie nu precizează exact despre ce obiective de „dezvoltare” este vorba. În textul deciziei de Consiliu Local al Sectorului 5 se precizează că, prin această rectificare bugetară, excedentul de anul trecut urmează a fi utilizat pentru plata unor „prestaţii financiare excepţionale”.

În acest context, candidatul PDL Bucureşti la Primăria sectorului 5, Mihai Atănăsoaei, îi cere primarului Marian Vanghelie să facă publice imediat locuitorilor din Sectorul 5 informaţiile la care aceştia au dreptul. Şi anume:

1. Care este cuantumul excedentului bugetar pentru 2011 şi de unde provine acesta?

2. Cum va fi acesta folosit în mod concret? Pe ce proiecte de dezvoltare anume se vor cheltui aceşti bani?

3. Ce înseamnă „prestaţii financiare exceptionale”? Cui vor fi alocaţi aceşti bani şi pe ce criterii?

În absenţa unor explicaţii clare din partea Primăriei Sectorului 5, PDL Bucureşti are toate motivele să creadă că aceste sume de bani, nefolosite corespunzător în 2011, vor fi acum cheltuite fie pentru plata unor firme de casă ale PSD în plină campanie electorală, fie pentru a alimenta mita electorală dată unor cetăţeni ai sectorului, înainte de ziua votului.

Departamentul de comunicare al PDL Bucureşti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *