Precizari privind nivelul salariilor din MDRT

Am văzut că au apărut în presă intepretări rău-voitoare ale informaţiilor privind veniturile angajaţilor MDRT afişate pe site-ul instituţiei. Mai toate acreditau ideea că la ministerul condus de mine s-ar lua nişte salarii uriaşe fără ca eu să fac ceva să remediez situaţia. Vreau să fac câteva precizări în acest sens.

Nu ministrul stabileşte cât ia un angajat sau altul din minister. De altfel, veniturile acestea sunt aceleaşi ca pe vremea miniştrilor Laszlo Borbely şi Vasile Blaga. Ele au suferit doar o scădere cu 25% (la fel ca toţi bugetarii) începând din iulie anul acesta.

Rezolvarea situaţiei nu se poate face decât în urma aplicării legii unice a salarizării, care ar urma să uniformizeze aceste venituri. Mă număr printre susţinătorii acestei legi şi abia aştept ca ea să poată fi pusă în aplicare.

Personal, cred că unele salarii din minister sunt cam mari şi ar trebui să sufere corecturi. Nu am însă pârghiile necesare pentru a purcede la aceste modificări. Şi aşa sunt primul ministru al Dezvoltării care a făcut reduceri de cheltuieli şi restructurări în instituţie.

În ceea ce priveşte veniturile angajaţilor pe iulie raportate la luna precedentă, trebuie făcute doar două observaţii: o parte dintre ei a beneficiat de sporul de 75% pentru că operează cu fonduri europene; altora li s-au plătit zilele de concediu neefectuate până la data la care s-au încheiat raporturile contractuale cu MDRT (au fost concediaţi sau au plecat ei din minister).

În final, aş face o observaţie generală: ministerul pe care îl conduc se numără printre primele care au afişat pe site veniturile angajaţilor şi printre puţinele care încă o mai fac şi la data actuală. Nu am nimic de ascuns şi, atât timp cât voi fi ministru, voi insista ca aceste venituri să fie la vedere. Singurul lucru pe care îl cer unei părţi a mass media este să dea dovadă de mai puţină rea-credinţă.

102 thoughts on “Precizari privind nivelul salariilor din MDRT

 1. mda,vad ca a aparut si comentariul dv vis a vis de acest subiect delicat,salariile unor functionari din ministerul dv.
  pai permiteti-mi doamna ministru sa va mai fac un repros:
  ati facut cunoscta aceasta stare de lucruri,din mini. dv?nu credeti ca ,noi contribuabili ar fi trebuit sa stim cum sta treaba?adica ca va lipsesc pirghiile necesare pt a putea face ca REGULA,cu salariile bugetarului,functionarului ,inalt,sa poata fi aplicata.
  cu regret va aduc la cunostiinta ca nu ati facut acest lucru,iar motivele pot fi diverse,dar e bine ca ati venit acum cu precizarea,mai ales ca la sfirsitul lunii ati declarat ca ministerul dv a facut REFORMA SI A REDUS CHELTUIELILE.
  pai din cite vad eu,nu prea s-a facut reforma,si cheltuielile,INALTILOR FUNCTIONARI MOSTENITI DE LA VECHII MINISTRII,AU RAMAS CESTIUNII TABUU.
  si atunci de ce sa-l certam doar pe seitan ca a facut numa’ prapastii in ce priveste legea si normele de aplicare pt D.A.?
  nu stiu daca dl PRES. a vrut sa va urecheieze putin,nici nu cred ca are importanta,dar este important pt noi cei care va simpatizam sa stim ca aveti o deschidere totala,ca transparenta este la ea acasa,si ca sunteti un ministru drept si dedicat .
  poate sunt eu intors pe dos,de rezultatul nationalei,dar parca in ultimele zile,ati umblat ca un somnabul politic……………
  gata ca v-am certat destul-PROMIT SA NU MAI FAC LUNA ASTA ASEMENEA RELE……………

 2. …si presedintele a comentat la investitura ministrilor de azi ,ca sunt consilieri care au veniturii mai mari ca ministrul ,ii de rea-credinta Basescu ,s-a inspirat din presa ticalosita ,doamna ministru esti obosita si necajita ,se vede din postari ,mai bine la somn ,noapte-i un sfetnic bun ….

 3. Madalina o noapte faina …..

  Administrator:
  Noapte buna Puiu!

 4. UNDE ESTE RADU BERCEANU ?

  “Berceanu ar fi plecat în mare viteză în străinătate împreună cu mâna sa dreaptă, Adrian Ionescu, director Proiecte Autostrăzi în Compania Naţională a Drumurilor (CNADNR), pentru a-şi închide un cont.

  Adrian Ionescu nu a fost văzut prin minister, ceea ce a alimentat suspiciunile că ar fi plecat din ţără, aşa cum susţine deputatul PSD Cristian Rizea. “Berceanu este plecat în acest moment la Geneva, împreună cu Adrian Ionescu. Banca unde are Ionescu contul se numeşte Clarident Bank, are sediul în Geneva, este o bancă privată eleveţiană micuţă. Pe numele lui Adrian Ionescu este deschis un cont cu câteva zeci de milioane de euro. Nu mi se pare normal ca un bugetar să aibă atâţia bani şi trebuie întrebat de unde îi are”, a declarat Cristian Rizea pentru Jurnalul Naţional. El a adăugat că în acest cont cotizau beneficiarii contractelor mari de lucrări publice pe mandatul lui Radu Berceanu. “(jurnalul national)

 5. Şi eu am observat că preşedintele s-a referit la bani şi a privit, cu înţeles, spre doamna Udrea. De aceea m-a şi enervat gestul domniei sale. Înţelegeam dacă la mijloc era cineva din presă care nu putea înţelege diferenţa dintre salariu şi venit, dar chiar şi preşedintele? Păi ce pretenţie să mai ai la presă, la moguli, la analişti şi la toţi cei care construiesc o vulnerabilitate a securităţii naţionale? Eu am avut impresia că preşedintele a plătit nişte poliţe.

  În curând se vor vedea cu adevărat taberele.

 6. Bbilotecaru,nu in curind,ele se stiu cam de multisor-ai auzit de GHE FALCA?daca da,atunci trebuie sa stii ca el se pare ar conduce asa zisa tabara a reformistilor,dar datorita necazurilor pe care le are cu D.N.A ,sta in culise,ca un regizor si asteapta.
  dar e noapte si tirziu,sa-i lasam pe combatanti sa doarma linistiti…….

 7. P.S.apropoo ca era sa uit-stii cumva BIBLIO-din ce buget s-au platit ,VENITURILE’dragilor de functionari in discutie?
  ti se pare cumva ca au fost platiti din sponsorizarile……………….B.N.R.???????????
  ori din bugetul de stat,defalcat pe ministere?
  ei biblio,mare sulfa esti, din acelasi aluat ca si …………………..P.C.M.

 8. @ Frank Zapa[King]
  Chestiunea este că veniturile nu sunt neapărat lunare. Dacă iei banii de concediu în luna respectivă este nefiresc ca cineva să te raporteze cu salariul pe două luni ca şi când ar fi pe o lună. Eu nu scuz veniturile mari, nu scuz însă nici folosirea ambiguităţii în scopuri propagandistice.

  Cât despre domnul Gheorghe Falcă… M-ar interesa să ştiu care grupare este pro Traian Băsescu şi care este împotriva lui Traian Băsescu. Domnul Gheorghe Falcă mă interesează mai puţin.

  Spuneţi:
  mare sulfa esti
  Puteţi defini ce este aceea “o sulfa”?

 9. @ Bibliotecar…
  Intreab-o pe sotia regretatului Dan Spataru….
  sau pe cel care a mai primit acest epitet, H. Moculescu…
  Franky doar a parafrazat ce-a citit in ziare…
  Dar poate ca tu totusi gasesti in biblioteca ta ceva….
  Hai ca-mi place chestia cu Berceanu si afhiotantul…
  Pune-ti sppisti pe urmele lor…
  SA LE FIE RUSINE SI SA TRAIASCA BINE!

 10. tehnocratii remaniati desconspira presiunile democrat -liberalilor ,tot mai mult se vede ca remanierea asta are un singur scop ,banii mai multi pentru partid si clientela politica ,tehnocratii din partid erau ca un ghimpe-n gatul hraparet al portocaliilor ,acum au cale libera sa-si continue faradelegile ,fara nici-o frica .

 11. Un zâmbet la cafea 😆

  – Domn doctor, nevasta-mea nu mai vrea sa se culce cu mine! se plange un barbat insurat.
  – Vreau sa vorbesc cu sotia dumitale, ii spune doctorul.
  Vine femeia. Doctorul:
  – E adevarat ce mi-a spus sotul Dvs? De ce nu mai vreti sa va culcati cu el?
  – Domnule doctor, sint foarte obosita. Toata ziua lucrez. Dimineata sar intr-un taxi sa ma duc la serviciu. Cind ajung, taximetristul ma intreaba: “Facem socoteala sau…” Ca sa fac o economie, aleg “sau…”
  Ajung la serviciu, seful imi zice: “Iar ai intirziat. Ce facem, iti taiem din salariu sau?…
  Bineinteles, aleg “sau…” Dupa lucru, obosita, ma urc intr-un taxi si acelasi lucru…
  La care doctorul:
  – Ei, si acum, ce parere aveti, ii spunem sotului sau?…

 12. @ Buddywonca
  Eu nu am spus că nu ştiu ce este aceea o şulfă, ba chiar în toate sensurile cuvântului (că sunt destul de multe), nu ştiu însă ce înţelege domnul Frank prin “sulfa”, că s-ar putea să fie două lucruri diferite. De aceea întreb, pentru a fi sigur.

 13. Intermezzo liric, de Heinrich Heine

  I

  M-au chinuit, adesea
  Amar, necrutător,
  Cu dragostea lor, unii,
  Ceilalti cu ura lor.

  Mi-au pus venin pe piine,
  Venin si in urcior,
  Cu dragostea lor unii,
  Ceilalti cu ura lor.

  Dar dintre toti, iubita
  M-a frint cel mai cumplit:
  Nu m-a urit vreodată,
  Dar nici nu m-a iubit.

  II

  Băiatul iubeste o fată,
  Ea pe-altu-l alege din toti.
  Acela iubeste o alta
  Si iată-i sotie si sot.

  De multă mihnire, ea, fata
  Cu-ntiiul ce soarta i-a scos
  In drum se mărită – si gata.
  Băiatul? De jale e ros…

  Ce veche e-această poveste!
  Dar nouă rămine oricind.
  Iar cel ce trăieste povestea,
  Rămine cu sufletul frint.

  Traducere de Mihai Beniuc

 14. Citatul zilei 🙄

  Ar trebui să le fim recunoscători oglinzilor, pentru că reflectă doar exteriorul.
  Samuel Butler

 15. Ar trebui sa dispara sporurile si sa ramana doar salariile…asa pot sa am salariu de 700 lei si spor de 7000 lei.Nu e corect.

 16. Cu tot respectul pentru Doamna E Udrea, cu toată simpatia şi susţinerea dar… M-am străduit dar nu pot înţelege ce e cu acest “brand” de ţară, ce ar trebui să înţeleg ori să simt eu sau străinul care-l priveşte. Frunză care a iscat atâtea şi atâtea discuţii sterile şi inutile care numai bine n-au adus… 🙄

 17. M-am plictisit.Voi nu faceti decat sa ii acuzati pe altii,in loc sa va acuzati pe voi.Ce vor spune urmatorii?”Greaua mostenire”…si chiar e foarte grea.Tara asta nu va mai putea fi guvernata nici peste 10 ani.De cand sunt eu pe lume,anul 2008 pana spre mijloc a fost cel mai bun,nu stiu daca romania a avut perioade mai bune sau nu,ma refer si la facut bani…cine a fost la guvernare atunci?Din 2009 ati distrus tot.L-ati bagat pe pogea,i-ati distrus pe privati,ati distrus economia,ati falimentat aproape 400.000 de firme cu impozitul vostru imbecil si forfetar si in continuare il pastrati,ce vreti sa mai distrugeti?De ce ministrul justitiei nu a fost remaniat?De ce cseke nu a fost remaniat?De ce boc nu a fost schimbat?Il facea basescu boc v-vi?Cat mai e asta?Al catelea boc mai e?Si pe kovesi sunt suparat.Un lucru e clar:magistratii nu sunt bine pregatiti.De ce sunt pusi acolo unde sunt?De ce unii ajung sa aiba functii foarte mari,desi sunt incompetenti?Oare chiar nu avem magistrati competenti?De ce le dam salariile,sporurile si pensiile alea?Sunt banii nostri,nu ai lor.Ne sfideaza,suntem praf in ochii lor,ca ei nu mai e nimeni.I-am vazut in excursiile pe unde am fost cum se comporta.Magistratii ar merita sa castige 1500 lei pe luna,la cat de incompetenti sunt.

 18. Sau care e gandirea?Le dam salarii,sporuri foarte mari,ca sa nu fie cumparati de interlopi.Dar si cu bani foarte multi sunt incompetenti.

 19. Seful sectiei penale de la noi a fost facut de doi interlopi:Austrianu si Parjol…e in arest magistratul si cei doi intelopi sunt liberi.Atunci sa le dam magistratilor 100.000 euro pe luna,ca sa nu fie cumparati de interlopi.Seful sectiei penale ar fi urmat sa primeasca 40000 euro de la interlopi ca sa intervina si sa ii elibereze.Ce a facut?I-a eliberat pe cei doi prin interventia sa,dar a intrat el dupa gratii.Sa le dam magistratilor fara numar,fara numar…

 20. Care e solutia?Sa le dam bani si mai multi magistratilor?Se va gasi un interlop sa dea si hotelul de la mare unui magistrat,ca sa scape de puscarie.

 21. poveste cu vacanta mare:
  iegzista o iexplicatie, costele … com dabitiud … 🙂

 22. Perceptia si comentariile despre remaniere sunt la nivelul si valoarea schimbarilor ,inlocuirilor de ministri….mediocre …pentru ca nu exista in inlocuiri responsabilitate,ratiune ..doar exercitii politice in interiorul PDL…..nimic util in legatura cu cetatenii Romaniei…relansare economica,crearea de locuri de munca ,relaxare fiscala pentru cei din mediul de afaceri ..pentru cetateni nu se creaza nici un orizont de sperante prin aceste inlocuiri de ministri….Singura speranta si realizare posibila de catre noii ministri ar fi simplificarea si clarificarea aplicarii legilor si ordonantelor recente …in legatura cu colectarile de taxe si impozite,cu incadrarea corecta a unor categorii profesionale in interiorul ordonantelor si legilor..etc etc….Nu e relansare economica nu e detensionarea si despovararea societatii de stres si multiple taxe ,impozite pe motiv de solidaritate si austeritate pe acest an si pe anul 2011 cum a cerut si subliniat Basescu….Vom trai in continuare legati la aparatele FMI….la limita decentei si chiar a supravietuirii..marea majoritate a cetatenilor ….
  PDL va trai electoral si el legat la aparatele FMI si poate a fondurilor europene …..

 23. Buna dimineata.
  Nu stiu ce-o fi cu mine, dar ma bag iar in seama. Vreau sa spun ca multi, multi ani am fost bugetar. In majoritatea timpului am lucrat in institutii ce au beneficiat de un sistem de salarizare mai bun comparativ cu al majoritatii. Exceptand faptul ca fiecare ne dorim sa castigam cat mai bine, acum, privind in urma, pot sa gasesc si parti bune si mai putin bune pentru un astfel de sistem. Partea buna este ca venind de la un salariu mic la unul mare, te simti obligat sa muncesti cat mai mult si cat mai bine. Partea mai putin buna este … doua. Prima este ca in astfel de institutii, mai mult de jumatate dintre salariati sunt ai lu’, si ai lu’, iar daca le mai lipseste si bunul simt, nu fac nimic, sau aproape nimic. Fereasca sfantul sa fii sef si sa ai asemenea subalterni; ori muncesti tu si pentru ei, ori pleci. Al doilea aspect negativ este acela ca dupa ce iei o luna, un an, doi ani, acele salarii mari, incepi sa crezi ca ti se cuvin si ca daca statul vrea sa mai muncesti, ar face bine sa “pluseze”.
  Anul acesta s-a incercat o uniformizare a salarizarii. Pe langa “exceptiile” reprezentate de salariile celor care “nu au dreptul sa desfasoare si activitati in afara serviciului” – apropo, imi permit sa il intreb pe domnul ministru al sanatatii, daca nu mai da voie medicilor din spitale sa lucreze dupa program in sistemul privat, le mareste si lor leafa? – s-au strecurat, mai mult nestiute decat in mod voit, o serie de alte “insule” cu salarizare de un nivel inalt.
  Numai ca, nu mentinerea unor salarii mai mari este, zic eu, problema acum. Problema este ca in dorinta de a multumi pe toata lumea, s-a preferat ca restructurarea sa fie partiala (stiu ca voi supara cu aceasta afirmatie), in sensul ca taiem atat la suta din personal peste tot si la cei ramasi le reducem atat la suta leafa. N-a stat nimeni – poate n-a avut timpul necesar, poate nu a avut informatiile necesare – sa vada daca se mai merita sa tinem institutii care, indraznesc sa spun, sunt artificial mentinute “in viata”, institutii care desfasoara chiar si aceeasi activitate cu a altora. Cred ca era incomparabil mai eficient sa iei jumatate din salariatii institutiei X si sa-i muti la ministerul Y. Ma rog, ar fi multe de spus. Vedeti, prima tendinta a noastra este sa aratam cu degetul spre cei care ne conduc. Daca am sta putin sa ne gandim, am realiza ca si ministrii iau decizii pornind de la informatiile pe care i le furnizeaza subordonatii. Adica unii dintre noi.
  Toate cele bune.

 24. Biblio,
  Pungii din care se scot banii, i se flambeaza daca astia se numesc salariu, venit etc. Oricum ea ramane mai usoara si mai sgarcita cu altele. Credeam ca te-ai dezbarat de nominalism marginit.

 25. POVESTE CU CLOVNI,BUFONI SI IDIOTII CARE II APAUDA SCOALA DE VARA T.S.D.

  Daca mai cedam uneori tentatiei de a da cite-va sanse P.S.D.de a se inscrie in orbita partidelor social-democrate europene,astazi dupa ce l-am vazut pe ,MODELUL’SUD-AMERICAN COPIE A LUI HUGO CHAVEZ-RADU MAZARE,daca ne uitam cum victor ponta este sedus de un alt killer sud american,fost locotenent in brigazile mortii a lui FIDEL CASTRO,orice tentatie de crede ca urmasul PCR,se poate redresa din punct de vedere ideologic-URMASII LUI FORIS,NIKLOSKY,DEJ,CEAUSESCU,sunt tinerii pesedisti progeniturile naturale ale fostilor nomenklaturisti comunisti.
  e clar ca acest partid reprezinta un mare pericol pt romania,deoarece comunismul feroce zace in gena tinerilor pesedisti ,care astazi sorb ineptiile dinozaurilor,sorb vorbele unui infractor iesit din comun GEN ADRIAN NASTASE,dar se alimenteaza si cu mizeriile din RETEAUA VOICU-VANGHELIE.
  Sigur de la festinul politic al tinerilor PESEDEI,nu putea lipsi unul ca BOGDAN CHIRIAC-INSTALAT FERM LA MASA COMENDUIRII-TICALOSUL SARPE SECURIST DIN PRESA ROMANEASCA,DEZAVUAT DE BREASLA JURNALISTILOR,EXCLUS DIN RINDUL LOR,UNUL DIN LOCOTENENTII LUI SORIN OVIDIU VINTU.
  Iata ce imagini respingatoarte ne ofera-SCOALA DE VARA UNDE SE PREGATESC VIITORII BANDITI AI ROMANIEI-asa se perverteste tinara generatie,si tot asa recunosc ,CA SE NASTE DIN PISICA[COMUNIST]HOT SE NUMESTE DIN BANUL PUBLIC SI DIN AVEREA ROMANIEI.
  Abia,astept sa-l vad pe NOMENKLATURISTUL SEF,PE ACEST SCARAOTCHII ROSU,ION ILIESCU,cum le va explica el tinerutului bovin pesedist cum sta treaba cu VESNIC SURRINZATOAREA SI FASCINANTA ROMANIE………….

 26. poveste cu nerabdare:
  inca n’a ajuns crivtonencu sef peste directia aia generala de turism nou creata? … hm … io abia astept … sa vezi atunci adevarat profesionist … 🙂

 27. Si pt ca programul de dimineata sa fie cit de cit complet trebuia sa apara si jucausele,dar foarte penibilele,consideratii ale lui C.MORO.SI cind spun penibile trebuie neaparat sa ma raportez la ce scrie distinsul nostru C.MORO mare comunist in gindire si exprimare,pt ca tot ce scrie si sustine se inscrie perfect in logica unui propagandist care isi perora ineptiile intr-un darapanat camin cultural,fost depozit de coceni a unui taran mai instarit.
  dar sa vedem ce ne spune C.MORO,din inaltul gindirii lui comuniste:
  ,Perceptia si comentariile despre remaniere sunt la nivelul si valoarea schimbarilor,inlocuirilor de ministrii-MEDIOCRE………..
  Hopa, iata cum dl C.MORO,urechist propagandist preia rapid discursul tembelilor si-l foloseste dupa propiile posibilitati de exprimare-ZIC EU IN ACEIASI NOTA MEDIOCRA SI RIDICOLA.
  Si acum analiza si explicatia:din cei 6 ministrii noi,doar doi au mai fost ministrii,restul sunt cvasi necunoscuti,desi au C.V. interesante scoliti prin europa etc.
  Apriori,C.MORO,le lipeste acestor oameni eticheta de MEDIOCRII-PE CE TE BAZEZI TOV PROPAGANDIST C. MORO?pe ce ti s-a transmis?s-au ai citit in ghioc,ai citit in boabe de fasole,ai dat in carti si asa ti-a iesit tie,in cafea nu cred ca ai citit,pt ca presupune folosirea UNEI CESTI-ORI TU DRAGULE VII DIN ZONA BLIDULUI,unde mamaliga se taie cu ata si se face BOT,CU MINA.
  MAI DEPARTE-,nimic util pt cetatenii romaniei-hopa,oare ce ar fi trebuit sa fie util pt romania?noii ministrii ar fi trebuit sa vina cu SACII DE BANI DE ACASA,si ,SA VA DEA VOUA POMANAGII,SA VA DEA VOUA CELOR CARE IN AFARA DE A STA CU MINA INTINSA ,PRECUM CERSETORII FUGARITI DIN FRANTA SI U.E,pt ca de altceva nu sunteti in stare.
  VOI CE DATI STATULUI ROMAN?in afara de milogeala mizerabila care curge de dimineata si pina seara pe ecranele celor doi infractori vintu si voiculescu,pe blogguri,in afara de mizeria pe care o aduceti in societatea romaneasca,mai puteti oferii si altceva?
  cind credeti ca o sa iesiti din amorteala ordinara si lenea patologica,intretinuta de tot felul de ajutoare sociale,pensii nemeritate,pensii nesimtite,etc?
  cind vreti sa nu mai fiti perceputi ca paria societatii,ca pegra care toaca banii munciti cu truda de acei romani care inca mai cred ca tara asta mai are un viitor?
  daca as fi un magician si as avea puteri paranormale v-as lasa 1 an de zile in romania doar pe voi,milogii,pomanagii,smecherasii obsnuiti sa traiasca din stimulentele statului,si dupa un an as venii sa vad citi ati mai ramas in urma canibalizarii.
  sunt convins ca as gasi aceiasi imagine ca si in PESTERA URSILOR,de linga oaradea,doar oase albite si o singura MUMIE-CEA A LUI ION ILIESCU,stind in sezut precum ginditorul de la hamangia ,intors cu fata spre EST,privind si asteptind ajutoarele care nu au mai venit dinspre STEPA RUSA………….O IMAGINE PERFECTA A DEBARALEI COMUNISTE-

 28. POVESTI DE IN..SUCCES DIN TARA FAGADUINTEI……….

  cine nu a citit romanul lui dreisser O TRAGEDIE AMERICANA’se poate considera un om sarac spiritual,tocmai de aceea scriu aceste rinduri,PT CAPETELE PATRATE SI FARA CREIER care cu atita nonsalanta isi arata ,NAROZIA’dovedind inca o data ca prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.
  Cind a venit OBAMA pres. in U.S.A.,comunistii romani ascunsi in PSD au jubilat,d’omle de de-al nostru,e un baiat stilat de stinga cu viziuni de stinga etc.
  omul a venit pe un val urias de asteptare pe intreg mapamondul,care mapamond spera din partea JANDARMULUI MONDIAL SA SCOATA LUMEA DIN CRIZA ECONIMICA.
  LA INCEPUTUL LUI 2010,administratia obama spunea ferm-IN ACEST AN VOM CREEA PESTE 500.000 DE LOCURI DE MUNCA,IN PLUS SI VOM REDUCE SOMAJUL.
  in luna septembrie ce se constata de fapt,ca somajul a crescut cu 0,1% punind in spatele contribuabilului american inca vre-o 500.000 de someri.
  MORALA-PT CAPETELE PATRATE SI INDOCTRINATE DE PE BLOGG:
  iesiti din intuneric si prostie,lumea nu merge dupa regulile voastre,dupa dorintele voastre-POVESTILE UNUI RATAT TINAR COMUNIST PRECUM PONTA SUNT POVESTI DE ADORMIT PROSTI SI REDUSI CA VOI.
  COMPARATI-I PE CEI DOI OBAMA SI PONTA-haaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiii
  pai daca OBAMA A RATAT SI A MINTIT,DARAMITE UN BIET GINERE GHIDONAT DE NISTE HOTI MARUNTI PRECUM nastase,iliescu si comp.

 29. wowwwwwwwwwwwww,toti supusii lui ION VISSARINOVICI ILESCU,sunt cu ochii pe tv. neptun SE TRANSMITE TOT PROGRAMUL SCOLII DE VARA A TINERILOR PESEDEII-asa se explica ,LINISTEA’de pe blogg-haaaaaaaaaaaahiiiiiiiiiiiiiiiii
  cenushares ,ce faci iei notite,te adapi de la ,.CUJETARILE LUI MAREAN???????????

  P.S.BIBLIO-inregistrezi biblio,tragi pe stik tot????????????????????????

 30. @ Frank Zapa[King]
  Pe TV Neptun? Nu prind aşa ceva… Sper să existe filmări pe youtube…
  Eu aşteptam să citesc ceva inteligent vis-a-vis de care să am o opinie. De ce nu scrieţi ceva inteligent ca să vedeţi cum reacţionez…

 31. @ Frank Zapa[King]
  Vedeţi? În momentul când am solicitat ceva inteligent de la domnia voastră, brusc sunteţi cel care tace…

 32. @ Frank Zapa[King]
  Domnia voastră prindeţi Neptun TV şi îl ascultaţi pe domnul Vanghelie?…

  Domnule Frank Zapa[King],
  Este aşa de uşor în a fi răuvoitor… Nu necesită nici un fel de efort. Inteligenţa reprezintă un consum, un travaliu.
  Ia încercaţi să fiţi politicos şi încercaţi să scrieţi lucruri inteligente, să vedeţi cât este de greu. Băşcălie poate face şi o surdo-mută, ca să parafrazez o melodie de hip-hop.

 33. Si fiindca stiu ca nu prea mai se citeste in spate, voi repeta niste postari de pe acolo:

  ion adrian says:
  04.09.2010 at 11:14
  In niciun caz nu pot fi optime solutiile placute adversarilor dlui Basescu si PDl chiar daca ei mimeaza o sustinere ptr patronul blogului ca nici nu s-ar putea altfel sa aiba o minima credibilitate.
  Cu aparenta obiectivitatii, misiunea lor este ca in spatele frontului sa puna mine sa dinamiteze etc.

  ion adrian says:
  04.09.2010 at 11:19
  Rasputin,
  Ce sugerezi matale cand te referi la scandalul ca cea mai buna reclama ?

 34. offfffffffff,biblio-esti in ziua ta nefasta-BIBLIO-CU INTELIGENTA TE NASTI DRAGULE,ORI ESTI ,ORI NU ESTI INTELIGENT-,AIASTA,DRAGULE NU SE CISTIGA CU SUDOARE’asadar ai dat o chifla MAREEEEEEEEEEE,CA MAI TOATE CHIFLELE TALE……..
  cum nu poti intelege mai biblio-cestiunea cu salariul si veniturile e povestea LUI COCOSUL ROSU-DRAGULE INTELEGE DOAR IN KOMUNISM SE GINDESTE IN ACESTE COORDONATE-TU, E CLAR NU TE POTI DESPRINDE DE ACEASTA TARA.
  PE NIMENI NU INTERESEAZA CE SALARIU AI SCRIPTIC,INTERESEAZA SUMA PE CARE O RIDICI,ORI ITI INTRA PE CARD IN ZIUA DE PLATA.PUNCT.
  restul sunt jmecherii oltenesti,si de pe malurile dmbovitei,puse in aplicare prin legi de excrocii pesedeii care ne-au aburit timp de 20 de ani.
  cind vei intelege ca ,ORICE VENIT’TREBUIE IMPOZITAT ATUNCI TE POTI CONSIDERA UN CETATEAN CIVILIZAT-pina atunci………………
  cel mult un SMECHERAS ROSU-un mic ciudat cu pretentii,dar fara obligatii-ADICA SA NE DEA SA VI SE DEA ……………

 35. Vai, vai, vai… De necrezut… 😆 “Domnul” Vanghelie e prfesor la scoala de vară a TSD… Oare ce-i învaţi pe tinerii comunişti? Arta ciordelii, a minciunii, a calomnierii?
  Singur a recunoscut că şi-a făcut “studiile” pe bulevard ca un derbedeu… Mi-aş dori să fiu prin preajmă să aud ce scoate pe gură acest tuciuriu al politicii româneşti…
  “Domnul” Vanghelie… Ce mulţi “domni” avem noi, Doamne, doamne! 🙄

 36. @ ion adrian
  Uneori lumea nu vă răspunde la comentarii pentru că nu spun nimic…
  Nu poţi pune mine ca să dinamitezi. Cu minele minezi şi cu dinamita dinamitezi.

  Uite, ca să vă puneţi în valoare gândirea dumneavoastră extraordinare, vă pun o problemă.

  Domnul Boc a preluat o situaţie la pensii cu următoarele puncte de plecare: contribuţiile la pensie erau cele din lege, dar punctul de pensie era mult sub 45% din Salariul mediu brut pe economie, valoarea minimă prevăzută de lege. Teoretic Fondul Naţional de Pensii ar trebui să fie pe excedent, mult pe excedent, pentru că încasările erau conform legii şi plăţilor erau cu mult sub prevederile legii.

  Acum întrebarea, sau situaţia pe care să o explicaţi.
  De când domnul Boc a preluat frâiele guvernării României…
  1. S-a stabilit creşterea vârstei de pensionare (adică mărirea perioadei de contribuţie şi micşorarea perioadei de plată a pensiei, aprecierea veniturilor şi scăderea cheltuielilor în Fondul Naţional)
  2. S-a stabilit îngheţarea punctului de pensie (scăderea cheltuielilor pe seama creşterii veniturilor)
  3. S-a stabilit creşterea domeniului de contribuţie la fondul de pensii (au început să contribuie anumiţi oameni care nu depuneau, în mod tradiţional, contribuţii)
  4. S-au luat măsuri de scădere a pensiilor “nesimţite”.

  Deşi s-au luat patru măsuri importante care aduc un plus la Fondul Naţional de Pensii, domnul Boc pregăteşte şi mărimea procentului care reprezintă contribuţia la Fondul Naţional de Pensii, eventual lărgirea bazei de impozitare excluzând începerea impozitării de la pensiile mai mari de 1000 lei.

 37. INTREBARE-cind pesedeii isi vor imbraca uniformele?si o curiozitate-CE FIRMA PESEDISTA LE FACE ETICHETA CU SECERA SI CIOCANUL-MODELUL RADU MAZARE VAD CA PREZENTAT IN PREMIRA VIITOAREA UNIFORMA.intrebarea continua,avind in vedere datoria de peste 8 milioane lasata de PROSTANACUL GEOANA FOSTUL GIGOLO ROSU,din ce bani platesc astazi pesedeii ,SCOALA DE VARA–ALOOOOOOOOOOOOOOOO, FISCUL,NOUL MINISTRU DE FINANTE,AVETI DE LUCRU,IAR S-AU SMENUIT BANI DIN BUGETUL STATULUI DE BARONII ROSII,PESEDISTI……………..fiscul pe ei d’omle minstru……….
  OFFFFFFFFFF,ar mai fi o intrebare,pe unde ii tin ascunsi pe INSTRCTURII CUBANEZI,trimisi de FRATELE LUI CASTRO,RAUL CASTRO?????????????

 38. @ Frank Zapa[King]
  Nu uitaţi, aveţi de răspuns la o întrebare…
  http://www.elenaudrea.ro/precizari-privind-nivelul-salariilor-din-mdrt.html/comment-page-1#comment-166426

  Dacă eu aş prinde o lună în care domnul Ion Adrian primeşte ceva bani de la pământul retrocedat şi mai primeşte şi nişte bani pe dividentele de la cuponul pe care l-a primit în anii ’90, eventual şi nişte dobânzi din bancă… şi adunat cu pensia pe care domnia sa o ia lunar, să zicem că dă 60 de milioane… Aş putea să zic eu că domnul Ion Adrian are o pensie de 60 de milioane, sau aş fi nesimţit?

  La fel şi cu salariu. Una este să ai ca funcţionar în minister salariu mai mare ca ministru şi alta e să ai venituri (fie ele şi venite tot de la buget) într-o anumită lună mai mare ca salariul ministrului. Păi dacă vă prind pe dumneavoastră tocmai în luna în care luaţi salariu plus banii pe concediu plus o primă, plus nişte suplimente pentru că aţi lucrat peste program şi de noapte… pot spune că acela este salariul domniei voastre, sau sunt nesimţit?

  Aici nu intervine în discuţie ideea de impozit, ci faptul că preşedintele a repetat prostia presei care identifica venitul salarial drept salariu. Altfel puteţi să o suciţi cum vreţi, nu mă impresionează contorsionarea pe care o faceţi.

 39. @ silverstar
  Vă rog să-mi satisfaceţi o curiozitate.
  Ce înţelegeţi domnia voastră prin “şcoală de vară” a unui partid (oricare partid).

 40. Faceţi dovada inteligenţei, arătaţi că în realitate nu sunteţi infantili şi că aveţi habar şi de altceva decât să înjuraţi adversari închipuiţi (ca în manelele cu “duşmanii care mor de ciudă”). Dovediţi că nu sunteţi maneliştii comentatorilor din România.

 41. Este prea greu să gândiţi coerent fără să vă ascundeţi în spatele unui torent de băşcălie fără noimă?

 42. Prostioare pe bloguri scriu şi ciungii, domnule Frank Zapa[King], este momentul să dovediţi că aveţi şi capacitate intelectuale… HAIDEŢI! Acum e momentul!

 43. mi-a placut ce spunea undeva dl ZAHARESCU-ca unii isi folosesc capul pe post de UMBRELA,am considerat atunci ca e gluma zilei.
  il citesc pe biblio-si chiar ca trebuie sa-l parafrazez pe dl zaharescu-BIBLIO-DESCHDETI UMBRELA CA TE PLOUA IN GIT DRAGULE.
  insistenta cu care debitezi narozii imi spune clar-IN VIATA TA,N-AI FACUT NIMIK.
  o singura data,doar o singura data ,daca ai fi platit IMPOZIT LA STAT DINTR-O ACTIVITATE PRODUCTIVA AI FI INTELES CLAR SI CORECT CE SPUN SI SUSTIN.
  ia un exemplu cit se poate de elocvent din companiile transnationale,UNDE VENITURILE SALARIALE FUCTUEAZA ,IN SUS ,DAR SI IN JOC,
  IDEM IN OCCIDENTUL MULT INVOCAT-veniturile salariale NU SUNT UN DAT,UN DREPT-SUNT CONSECINTA MULTOR ALTI ACTORI,FACTORI SI SITUATII.
  NU EXISTA DISCRIMINARI GEN-ANGAJAT LA STAT ORI LA PRIVAT-GUVERNEAZA O SINGURA LEGE PT TOTI-
  in romania inca KOMUNISTA-IN CE PRIVESTE IMPARTIREA ANGAJATILOR IN ANGAJATI LA STAT[BUGETARI
  SI LA PRIVAT]
  este efectul GINDIRII BOLNAVE ,CU FAVORITI SI PRIVILEGIATI,GINDIT DE TICALOSII PESEDEI-codul muncii si legislatia muncii din romania este expresia profilului KOMUNIST AL SINDICATELOR SI AL PESEDEILOR-SI DE AICI TOATA TEVATURA.
  BUGETARII NU REPREZINTA ROMANIA,NU SUNT DECIT O FELIUTA DIN ACEASTA TARA.
  ASA CA…………..inca o data-BIBLITECARU-ESTI UN COMUNIST DIN CRESTET PINA IN VIRFUL UNGHIILOR,ESTI UN PRODUS TIPIC DE INTRETINUT AL STATULUI,POVESTILE TALE AU ATITA DEMAGIOCIE IN ELE,INCIT UNEORI CRED CA TU IL CONSILIEZI PE DAN DIACONESCU IN DIRECT,SUPARAT CA NU ESTI COOPTAT IN STRUCTURILE PESEDISTE.

 44. @ Frank Zapa[King]
  Dovada e mai sus.
  Sunteţi incapabil să spuneţi ceva inteligent. Stilul pe care îl “posedaţi” are această menire… să ascundă că nu puteţi spune ceva inteligent, că nu puteţi face o analiză, că habar nu aveţi de nimic. Aveţi căderea să criticaţi ce nu înţelegeţi? Probabil că da.

 45. @ Frank Zapa[King]
  De bătut câmpii poate oricine… Iată ce bun politician este domnul Mazăre, domnul Vanghelie… şi ei sunt exact la fel ca Frank Zapa[King], băşcălie, râsete, şi nu spun absolut nimic inteligent şi coerent. Cum puteţi să-i condamnaţi pe ei pentru că fac acelaşi lucru ca domnia voastră?

 46. @ Frank Zapa[King]
  Dovediţi-mi că mă înşel, emiteţi măcar un lucru inteligent pe care să-l citesc cu plăcere şi/sau interes. Unul singur.

 47. BIBLIO-esti un vanghelie care zburda pe blogguri-nu esti cu nimik mai breaz decit OMUL GOOAGLE,despre inteligenta miticilor……………
  a si inca ceva,daca prostioare scriu si ciungii,de ce constipatii ca tine n-ar scrie prostiioare,doar nu e nevoie sa gindesti cu capul,o poti face la fel de prost si cu sezutul,lucru pe care tu il faci cu succes.daca e sa tin cont de logica din care rezulta ca omul se dezvolta armonios-ce mi-e sezutul ce mi-e capul………………

 48. @ Frank Zapa[King]
  Spuneţi:
  veniturile salariale NU SUNT UN DAT,UN DREPT-SUNT CONSECINTA MULTOR ALTI ACTORI,FACTORI SI SITUATII.
  Adicălea veniturile salariale nu sunt un drept, sunt luate fără a fi drept, sunt furate de undeva… 😀
  Nici măcar nu vă daţi seama de prostiile pe care le spuneţi. 😀

 49. @ Frank Zapa[King]
  Nu sunteţi în stare, acesta este adevărul… Vă ascundeţi în spatele majusculelor pentru a vă ascunde caracterul minuscul.
  Mă jigniţi şi atât, dar inteligenţa unde vă este?

 50. @ Frank Zapa[King]
  Să înjure ştie orice golan cu 2 clase… asta am văzut la dumneavoastră. Numai ASTA am văzut la dumneavoastră. Aşa vă definiţi?

 51. @ Frank Zapa[King]
  Haideţi, uimiţi-mă cu ceva inteligent, să văd că în spatele logoreei există şi un creier.

 52. Apropo de Mazare, vad ca face referire la atitudinea PSD-istilor dinainte si dupa caderea lui Nastase. V-as fi recunoscator sa ma credeti ca pe vremea cand Nastase ERA, unul dintre colaboratori (potent om de afaceri) imi explica cum o sa-i construiasca un helioport ca sa ajunga mai rapid premierul intr-o zona de vanatoare. In ziua cand Nastase a picat, intamplarea a facut ca televiziunile sa-l prezinte pe acelasi om, de data acesta aflat intr-o postura publica, coborand ostentativ de pe peretele biroului portretul FOSTULUI premier.
  C’est la vie, nu ?!

 53. @ Frank Zapa[King]
  Pozaţi în mare patron plimbat prin Statele Unite… Aşa este un patron de succes? Haaa şi hiiii? Păi ar trebui să avem ţara plină de miliardari în euro, ca dumneavoastră sunt în România cu milioanele.

 54. HEEEEEEEEE,HEEEEEEEEEE-biblio-ai luat-o razna rasu de tot-EU NU SUNT POLITICIAN.
  NU SUNT PLATIT DIN BANUL PUBLIK SA MA FAC DE RIS.
  DACA O FAC,O FAC PE BANII MEI-IAR AI DAT O CHIFLA BIBLIO.
  trezeste-te baiatule,nu mai traii in confuzia asta,ca esti de tot risul.
  nu poti intelege ca esti comic?ca hazul tau e de fapt tragic?

 55. @ Frank Zapa[King]
  Credeţi că “porcărirea” care o faceţi zilnic, peste tot, este o dovadă de altceva decât de o proastă creştere? Aveţi impresia că cei pe blogurile pe care scrieţi vă preţuieşte cineva? Aşa credeţi?

 56. @ Frank Zapa[King]
  Nici eu nu sunt politician, nici eu nu iau nici un ban de la statul român (mai puţin apărarea ţării… căci statul mă apără de rachetele iraniene).

  Credeţi că lungile postări, care nu spun nimic, fac un bine cuiva? Măcar PDL? Măcar le citeşte cineva?

 57. @ Frank Zapa[King]
  Eu nu râd, eu plâng pentru ţara asta în care trăiesc şi în care oameni ca Frank Zapa[King] reprezintă vectori de opinie.

  Asta este măsura inteligenţei de care daţi dovadă? Chiar nu puteţi spune măcar o afirmaţie inteligentă… Măcar silverstar le ia cu copy/paste, tot e un efort de apreciat. Chiar nimic?

 58. @ Frank Zapa[King]
  Spuneţi ceva prin care măcar să dovediţi că sunteţi un cetăţean informat şi nu repetaţi ca un papagal ce auziţi pe la alţii. Arătaţi măcar că aveţi o opinie. Măcar o opinie…

 59. @ Frank Zapa[King]
  Haideţi domnule Frank Zapa[King], nici măcar o opinie personală nu puteţi emite? Una singură.

 60. ***Bibliotecaru – în viaţa mea nu am frecvenentat nici o “şcoală de vară” si nici din alt anotimp a vreunui partid şi nici nu voi face aşa ceva aşa că nu-mi pune mie întrebări dintr-astea şi mulţumeşte-te că n-am intrat peste tine să-ţi pun piedică la gură pentru că te crezi prea “inteligent” şi cu tupeul tău de om needucat, ai jignit până acum doi colegi de pe blog, pe Zapa şi ion adrian şi asta e pentru că ei sunt băieţi finuţi şi nu te scuipă-n faţă cum ai merita.

  Un om inteligent ar avea capacitatea de a se feri sau de a nu aborda subiecte la care nu se pricepe ori pe care nu le stăpâneşte bine… Ori tu exact ca musca te bagi peste tot doar doar reuşeşti să scoţi vreun complimene de la cineva…

 61. @ Frank Zapa[King]
  Aţi pierdut momentul în care puteaţi să fiţi inteligent şi să ne arătaţi tuturor că “pamfletele” ascund o minte ascuţită şi nu una incapabilă să gândească.

  Puteţi reveni la stadiul cu care vă definiţi… am demonstrat ce aveam de demonstrat.

 62. @ silverstar
  Habar nu aveţi ce înseamnă o “şcoală de vară” şi asta “pentru că nu aţi frecventat niciodată una”… dar asta nu vă opreşte să vă exprimaţi asupra conţinutului ei. Nu ar fi mai bine să vă interesaţi înainte de a vă exprima? Zic şi eu, că nu dau cu paru’.

 63. ***Bibliotecaru – ce ai domnule? Nu ţi-e bine? Ce vrei de la mine cu şcoala ta de vară? Am ajuns să nu mai fiu stăpână pe timpul meu că vii tu să-mi spui ce să fac şi cum să-mi trec timpul?
  Controlează-te, domnule! Numai secretara de partid din şcoală ne arunca aşa bazaconii cum faci tu…
  Te pomeneşti că mâine, poimâine o să-mi ceri sau o să-mi impui respect pentru jigodiile comuniste pe care le aperi pe aici şi cărora le faci atâta propagandă…
  Ce bine ar fi să vă sece sămânţa de comunişti ce sunteţi… 👿

 64. Daca toti marginitii care fac pe desteptii, se transforma in experti si examinatori, atmosfera devine irespirabila aca ca-i las sa se examineze intre ei aici iar la productia de oua la AN blog. 🙂

 65. “aca” nu este sefa gastelor lui Nils, ci se citeste “asha” 🙂

 66. Buna ziua tuturor!

  Deschid blogul si ce vad…? Biblio peste tot,in fraze lungi,in fraze scurte,de parca Cenush i-ar fi furat identitatea… 😉 Sa facem un descantec sa-l deposedam pe Biblio de apucaturile lui Cenushares… 🙂 ?

 67. Biblio

  Sa inteleg ca ati gasit dvs.descantecul… 😉 Din pacate nu-l pot accesa…o fi wodoo… 🙂 ?

 68. Dacă nu-l puteţi accesa, înseamnă că nu aveţi QuikTime instalat…
  Copiaţi link-ul şi deschideţi-l cu winamp. Este în winamp o opţiune cu Play URL.
  Dacă nu aveţi Winamp, aveţi cu siguranţă Windows Media Player… puneţi link-ul la Open URL.

 69. Radio Erevan răspunde ascultatorilor 😆

  Un ascultator: Acum, in capitalism, mai poate fi actuala vechea deviza leninista: “Invatati! Invatati! Invatati!”?
  Radio Erevan: Da, dar in forma: “Inhatati! Inhatati! Inhatati!
  *
  Un ascultator: Cine a inventat valsul?
  Radio Erevan: Bineinteles ca Lenin, prin istorica sa lucrare: “Un pas inainte, doi pasi inapoi”.
  *
  Un copil: Cand e timpul cel mai potrivit pentru culegerea merelor?
  Radio Erevan: Cand doarme paznicul.
  *
  Un ascultator: Cine a fost Cristofor Columb?
  Radio Erevan: Primul socialist: nu stia unde merge, habar n-avea unde se afla si toate acestea pe banii contribuabililor.
  *
  Un ascultator: Ce este statistica?
  Radio Erevan: Este ceva asemanator costumului de baie: arata multe, dar ascunde esentialul!
  *
  Un ascultator: Care a fost cel mai nefericit si ghinionist om de pe Glob?
  Radio Erevan: Iuri Gagarin, pentru ca dupa ce a inconjurat globul pamantesc de sapte ori tot in URSS a cazut.
  *
  Un ascultator: De ce Adam si Eva au trait peste 800 de ani, iar astazi omul nu traieste mai mult de 100 de ani?
  Radio Erevan: Deoarece, intre timp, medicina a progresat foarte mult!
  *
  Un tanar logodnic: Care poate fi cea mai mare deceptie a unui logodnic?
  Radio Erevan: Sa ceara mana fetei si sa primeasca piciorul tatalui.
  *
  Un ascultator: Ce poti face cand doctorul iti interzice sa te apropii de votca?
  Radio Erevan: Bei votca de la distanta, cu paiul.
  *
  Un grup de ascultatori: De ce in China femeile merg in urma barbatului, iar in America se intampla mai rar lucrul acesta?
  Radio Erevan: In China , cand o femeie merge in urma sotului inseamna ca-l respecta. In SUA, cand o femeie face acelasi lucru, inseamna ca-l urmareste.
  *
  O tanara ascultatoare, nevinovata si pudica: De ce multe fete se casatoresc cu batrani care innoata in bani?
  Radio Erevan: Fiindca sunt foarte miloase! Vor sa-i salveze de la inec!
  *
  Un ascultator: Cum se trece de la capitailsm la socialism? Si, mai ales, cum se poate trece de la socialism la capitalism?
  Radio Erevan: De la capitalism la socialism se poate trece prin revolutie; iar de la socialism la capitalism cel mai bine se poate trece prin agentiile de turism.
  *
  Un ascultator: Prin ce a ramas celebru Razboiul de 100 de ani?
  Radio Erevan: Prin faptul ca atunci a aparut centura de castitate si meseria de lacatus. mecanic!
  *
  Un ascultator: Exista vreo asemanare intre istorie si sutien?
  Radio Erevan: Desigur! Una foarte mare! Amandoua deformeaza realitatea!
  *
  Un ascultator: Cum se imbraca eschimosii?
  Radio Erevan: Repede!
  *
  Un ascultator: De ce romanele politiste sunt scrise, cu mici exceptii, numai de barbati?
  Radio Erevan: Fiindca femeile nu stiu sa pastreze un secret pana la capat.
  *
  Alt copil: Nene, ce face gaina dupa ce a ouat?
  Radio Erevan: Publicitate!
  *
  Un ascultator: Exista in viata unei femei 10 ani cu adevarat frumosi?
  Radio Erevan: Absolut ! Cei dintre 28 si 30 de ani.
  *
  O ascultatoare: Ce este un corp transparent?
  Radio Erevan: Ceva prin care se poate vedea. Exemplificam: gaura cheii!
  *
  Un ascultator: Ce este un an lumina?
  Radio Erevan: Pe noi nu ne intereseaza, noi platim consumul lunar.
  *
  Un alt copil: Cat poate trai o camila fara sa bea apa?
  Radio Erevan: Pana moare.
  *
  Un ascultator ne intreaba: Zebra este dungata alb cu negru, sau negru cu alb?
  Radio Erevan: Da.
  *
  O bunicuta: Nepotelul meu are 11 ani. Pot sa incep sa-i fac educatie sexuala ?
  Radio Erevan: Puteti, daca vreti sa aflati noutati.
  *
  Un ascultator: Ce poate face o femeie cu sotul ei care se uita tot timpul dupa fuste ?
  Radio Erevan: Va sugeram sa-l trimiteti intr-o vacanta in… Scotia.
  *
  Un ascultator: Cati miliardari sunt in Romania?
  Radio Erevan: Nu stim, dar pana sa va raspundem au mai aparut cativa.
  *
  Un tanar ascultator: Azi ma insor. Puteti sa-mi dati un sfat?
  Radio Erevan: Deja este prea tarziu.

 70. Nici nu ne așteptam, noi românii, să primim adevărata explicație în legătură cu salariile nesimțite de la MDRT. Doar că totul e legal, la vedere și salariile tăiate cu 25 % sunt la fel cu cele netăiate. Adică la fel de nesimțit de mari. Profesorii n-au avut, din păcate, nici o pilă la ministerul finanțelor sau în parlamentul României, care să le facă o lege „beton” în așa fel încât să nu se poată nimeni apropia de salariile lor mizerabile. Și la medici s-a întâmplat la fel. De ministerul educatiei ce să mai vorbim? A stat degeaba 20 de ani. Fiecare ministru venit acolo și-a făcut doar de lucru în loc să lucreze cu adevărat. Sigur că nu era vina lui(așa se lamentau toți) fiindcă nu avea o lege. Și legea nu există nici acum. Așa că de explicații suntem sătui. Întotdeauna zvonurile legate de salarii mari, foarte mari,vor fi rău-voitoare fiindcă deocamdată și în viitorul apropiat sunt/vor fi adevărate. Sperăm, deși nu pentru multă vreme, să trăiți bine, acolo la MDRT! sau cum s-o numi. Pentru că noi aici, jos, suntem cam …jupuiți cu nesimțire (în prezent și în viitorul apropiat, mediu și depărtat) de guvernul din care faceți parte.

 71. Nu ştiu când şi cu ce prilej, Domnul Preşedinte Băsescu ar fi spus: Guvernul a trebuit sa ia masuri nepopulare.” Se poate şi mai nepopulare ca acum? Ce să ni se mai ia? Şi de unde să mai dăm? De ce atâtea scumpiri?

  Vine iarna… Ce-o să facem? În primăvara statul ne ia casele şi ne aruncă în stradă? Şi cui o să le vândă ca să-şi recupereze datoriile? Adică cine o să le cumpere?

  Dar celor care şi-au făcut avere furând de la stat de ce nu li se ia nimic? De ce sunt păsuiţi? De ce românii săraci trebuie să plătească dezmăţul celor bogaţi?

  Îl înţeleg pe Domnul Preşedinte, ştiu că vrea binele României dar nu înţeleg de ce pentru asta sunt scrificaţi românii săraci…

 72. Silverstar,pdl-istii sunt mult mai rai decat pcr-istii.Dar probabil vei fi cu pdl pana la…o sa simti pe pielea ta cine sunt pdl-istii.Remanierea e vrajeala,se mananca intre ei pentru bani,functii,fonduri europene si alte facilitati.Noi suntem cobaii lor.

 73. daca-l intelegi taci si rabada ,mai ridica osanale portocalii ca tara asta merge din rau in mai rau ,poti sa-ti pui ceva bani de-o parte ,pensia s-ar putea se intarzie din ianuarie incolo ,nu se stie niciodata ,colegul tau de liceu nu-i citov la cap ,a bagat zanzanie si-n partidul asta…..

 74. Guvernul boc ii omoara pe seropozitivi ca pe caini.Acestia nu mai gasesc medicamente.Guvernul boc nu le da nicio sansa.

 75. @ silverstar
  Sarut mana.
  Noi nu avem posibilitatea (in sensul de forta economica) sa trecem asa de repede cum am vrea peste criza. Va rog sa ma credeti, ca daca anul acesta la guvernare in locul PDL era PNL, sau PSD, sau oricine altcineva, masurile erau cam aceleasi. Din pacate, cred ca si statul este in situatia multora dintre noi, care pentru ca nu avem de unde sa castigam bani in plus, trebuie sa taiem din cheltuieli. Asta este situatia, oamenii politici o cunosc foarte bine si sunt convins ca se bucura mult la orice stire referitoare la vreo tara europeana care iese din criza. Abia dupa ce vor iesi ceilalti, dupa ce roata economiei globale va incepe sa se invarta din nou cat de cat acceptabil, tari precum Romania sau Bulgaria vor putea si ele sa beneficieze de relansare. Dumneavoastra credeti ca PSD sau PNL chiar vor sa vina ACUM la guvernare ? E mult mai simplu sa stai pe margine si sa arati cu degetul.

 76. Criza mondiala nu ne afecteaza pe noi,la noi e criza politica,politicienii nostri sunt incompetenti.La noi e rau pentru ca politicienii ne-au imprumutat celor mai rai camatari din lume.Aici e problema.De vina e in principal basescu.

 77. Doamna Udrea sunteti cea mai tare politician pe care il are Romania. Ma bucur nespus de mult ca existati si ca va dati silinta pentru a face cel putin o tara europeana din a noastra tara.

 78. Presa face ce stie cel mai bine. Arunca vina asupra dvs in speranta de a mai face putin rating.

 79. Foarte bine ca ati facut aceste precizari. Speram sa ajunga si mai depaprte in mass media aceste argumente.

 80. Romanul se pricepe cel mai bine la datutul cu parerea. Pacat ca tratam lucrurile atat de superficial.

 81. Legea salarizarii unice este intr-adevar o problema pentru rezolvarea acestor probleme. Felicitari pentru activitatea dvs. politica! Sunteti un exemplu de urmat!

 82. ***Nicolae – Bună seara! 😆

  Ştiu că nici un partid nu ar putea face mai mult în situaţia actuală de asta nici nu întind discuţia mai mult pentru că nu are rost. L-am votat, i-am votat, asta e! Să vedem pe mai departe ce va fi. 😳

  Ieşirea României din criză va fi dictată şi aprobată de UE… Şi cum UE nu are nici un interes ca şi la noi să fie bine, aşteptăm.

 83. Tare îmi e frică că după ce au venit ruşii, deşi nu i-a chemat nimeni, după ce americanii nu au venit, deşi i-am tot aşteptat… nu mai rămâne decât să apelăm la chinezi…

 84. @ silverstar
  Ca o gluma: faceti ca mine, data viitoare sa nu-l mai votati !
  Serios vorbind, avem destul de putine optiuni. Sa vedem ce va mai fi si sa speram
  ca va fi bine.
  Sarut mana.

 85. of-topic:
  Eu, citind blog-ul Dv., m-am convins ca daca veti avea o echipa buna, atunci peste 8-9 ani Va voi vota pentru Presedintia tarii noastre, Romania.

  Puteti sa zambitzi,sa radetzi de gandirea mea de perspectiva, dar…eu nu comentez de …2 ori aceeasi idee.

  Va doresc o Zi de Duminica Frumoasa !

 86. Nu cred ca o lege unica de salarizare va putea plati corect si just toate categoriile de angajati. Nu acelasi lucru face soferul unui director al unui parlamentar, al unui director, soferul companieid e transporturi, vis-a vis de soferul militar, politist, pompier, smurd, dar dupa nume fac aceeasi munca, in realitate riscul este diferit, iar dupa lege vor primi aceali salariu.
  In noua lege de salarizare se incearca punerea in aceelasi taler de salarizare mai multe meseri de risc diferit, din domenii diferite, lucru total gresit, pentru ca in acest sens, se da posibilitatea unora sa se compare cu ceilalti si atunci va scadea valoarea individului, vor fi nemultumiri privind doratile, etc.
  Ce trebuie dvs sa faceti sa nu acceptati aceasta prostie, de sorginte comunista (egalitatea in drepturi a tutulor cetatenilor tarii)nn. N Ceausecu Congresul 9-14 al Pcr) Nici degetele de la o mana nu se aseamana intre ele cu atat mai mult meseriile.
  Privind activitatea dvs de ministru nu am ce comenta.