Politica pe voturi

Elena UdreaNu stiu exact cum a fost la alegerile de pana in 2004, dar acum va pot spune ca in PD-L, candidaturile se vor stabili dupa credibilitatea fiecaruia, conform procentelor pe care le arata sondajele interne. O regula extrem de importanta in politica, pe care eu am invatat-o de la Traian Basescu, este cea conform careia conteaza cine aduce voturi unui partid. Politica se face pe voturi iar voturile se obtin prin cata incredere inspira un politician electoratului. Deci, ne-am apucat sa facem cercetari sociologice la nivelul organizatiilor judetene, pentru a afla cu cine mergem in batalia electorala din iunie. Mi se pare si un semn de respect fata de electorat, pe langa faptul ca arata realism politic. In alte partide in schimb, se candideaza in functie de interesele diverselor grupari interne, de jocurile de putere ale acestora, fara nicio legatura cu ceea ce crede si doreste electoratul.

Diferenta de abordare a relatiei dintre politicieni, dintre partid si electorat arata stadiul reformei clasei politice in acest moment si cata deschidere au’ partidele catre un’ alt mod de a face politica, unul bazat pe ceea ce isi doresc oamenii, pe ceea ce asteapta electoratul.’ ‘

1,208 thoughts on “Politica pe voturi

 1. O regula extrem de importanta in politica, pe care eu am invatat-o de la Traian Basescu, este cea conform careia conteaza cine aduce voturi unui partid. “

 2. Nu m-as baza numai pe sondaje. Multe optiuni de vot se formeaza in campania electorala, iar sondajele se fac inainte. Ce te faci daca subestimezi adversarul si se dovedeste mai credibil in campanie? Sondajele ar tb sa fie puncte de sprijin, nu hotaritoare.

  Ma uit in urma, la alegerile locale din 2004: cine auzise atunci de Scripcaru, la Brasov? De Darius Valcov, la Slatina? De Boc, la Cluj? Si au fost multe cazuri de tineri necunoscuti, care i-au invins pe “dinozaurii”, unii primari de 2 mandate. Banuies ca sondajele de dinainte de campanie nu-i credita cu multe sanse.
  Cred ca si acum, in 2008, lumea va prefera in multe cazuri candidatii mai tineri, cu ceva scoala si experienta profesionala. Cel putin, eu asta prefer.

  Raspuns Elena Udrea
  Este adevarat ca si alte aspecte sunt importante atunci cand vorbim de competitia electorala. Exemplele pe care la dati se explica prin votul politic. In cazul acelor candidati a functionat increderea alegatorilor fata de partidul care ii propunea, adica PD. Altfel, se presupune ca iti cunosti toti adversarii posibili si apreciezi si in functie de acestia.

 3. Stimata doamna Elena Udrea,
  Recitind cu mare atentie, in aceasta dimineata, articolul
  dumneavoastra , i-am gasit noi si valoroase valente .Ma gandeam
  ca acele sondaje “interne” ,legate de monitorizarea procentelor
  in care viitorii candidati PD-L pentru locale sunt apreciati de
  electorat, ar trebui sa fie coroborate si cu sondajele privind
  intentiile de vot , pe grupe de varsta si categorii socio-
  profesionale ,eventual. Este necesara ,insa, abordarea cu mare
  atentie a acestora stiut fiind faptul ca se pot da publicitatii
  multe astfel de sondaje false, cu scopul de a influenta electoratul.
  Cu toate acestea , putem fi siguri ca gradul de cultura politica
  al sectorului de electorat tanar,dar si a celui din mediul rural,
  este in crestere. Iata de pilda ,luand la intamplare un
  forum de discutii cu sectiune politica, frecventat de tineri,
  “computergames.ro”, care nu ar putea fi banuit nici pe departe
  de manipulare, au rezultat urmatoarele scoruri privind
  intentiile de vot ale tinerei generatii :
  PD-L 45,22 %, PNL 13,91%, PSD 7m83 %, Nu votez 22,61 %, etc.
  Se observa ca si in randul tinerilor exista un procent destul
  de mare de nehotarati care ar trebui atrasi de ogeneroasa oferta
  PD-L .

  Raspuns Elena Udrea
  Aveti dreptate. Tinerii au anumite asteptari de la clasa politica, dupa categoriile de probleme pe care le intalnesc. Ei reprezinta o categorie de votanti importanta si prin numar dar si prin mentalitate. Personal, le acord toata atentia pe care o merita.

 4. M-am lamurit…dialogul merge ca si blogul,0.De ce nu schimba subiectul asta expirat?Nu vrea sa afle cati mai scriu pe blogul asta?

 5. Tinerii in majoritatea cazurilor, vor sa ajunga in Parlament sa se imbogateasca, nu neaparat ca le-ar pasa ce se intampla in tara asta.

 6. cum a raspuns elena udrea pe forum daca era la Happy Hour?

  Raspuns Elena Udrea
  Nu am postat nimic pe Forum. Despre ce este vorba?

 7. La revedere…are dreptate Cristi.E ultimul mesaj si la mine.

  Raspuns Elena Udrea
  Cristi era dezamagit de colegii sai din partid. Mai bine ne-ati spune o parere legata de ceea ce v-am rugat in postarea noua. Ce ziceti?