Peste 7 milioane de euro pentru Brasov, in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana

Am parte de un sfârşit de săptămână destul de plin când vine vorba de semnarea de contracte cu fonduri europene. Ieri am fost la Braşov, unde am semnat alături de primarul George Scripcaru un contract de dezvoltare a infrastructurii rutiere de peste 7 milioane de euro, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al municipiului, în valoare totală de 74 de milioane de euro. Durata de implementare a proiectului va fi de 21 de luni.

Practic, se va construi o legătură directă între Estul şi Vestul oraşului, potenţându-se astfel Zona Coresi. Aceasta este una dintre priorităţile Braşovului, proiectul fiind extrem de ambiţios şi ocupând aproape 10% din suprafaţa oraşului. Reţeaua de drumuri astfel realizate va oferi un imbold suplimentar dezvoltării acestei zone.

Drumurile vor lega oraşul şi de Campusul Genius care se construieşte în Braşov şi care aparţine de Universitatea Transilvania. De fapt, primul centru de cercetare al energiilor neconvenţionale. Şi acesta este realizat prin fonduri europene, mai precis Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Am mai anunțat acolo şi că am pornit procedurile pentru reabilitarea bazinului olimpic şi a Sălii Polivalente, două obiective sportive importante pentru braşoveni, dar şi pentru turiștii care vizitează orașul. Cu atât mai mult cu cât urmează să organizeze Festivalul Olimpic al Tineretului European în 2013.

Şi, ca o palmă dată preşedintelui Consiliului Judeţean, penelistul Căncescu, am aprobat şi am demarat procedurile pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean. Mă refer la acest personaj pentru că, în nesimţirea care caracterizează pe unii dintre membrii PNL, a afişat un mash pe faţada spitalului în care mă acuza de nu știu ce lucruri făcute împotriva obiectivului respectiv.

Cu ocazia vizitei la Braşov, am vizitat şi şantierul lucrărilor de extindere a domeniului schiabil din Poiana Brașov, finanţat din fondurile MDRT pentru infrastructura de turism. Este o lucrare impresionantă în urma căreia lungimea pârtiilor de ski va ajunge la 16 kilometri şi vor fi montate instalaţii de producere a zăpezii artificiale.

Din multe puncte de vedere, primarul Scripcaru arată că este unul dintre cei mai buni gospodari din ţară. Oraşul s-a dezvoltat mult în mandatele sale, iar perspectivele sunt în continuare foarte bune. Şi asta pentru că, atunci când bugetul propriu nu i-a mai permis să investească atât cât ar fi dorit, a ştiut să se folosească de fondurile europene.

Faptul că săptămâna trecută am fost la Câmpina, că joi am semnat contracte la Sectorul 2 şi că ieri am fost la Braşov îmi oferă o mulţumire personală. În această atmosferă de negativism perpetuu promovată de teleopoziţie, sunt dovezi concrete că România începe să se mişte, că se întâmplă şi lucruri bune.

 

416 thoughts on “Peste 7 milioane de euro pentru Brasov, in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana

 1. Silvestar,n-am pomenit celelate nume,dintr-un motiv simplu,sunt insignifianti,ca nume,dar si votul lor cintareste la fel de mult si are valoarea unei palme date statului Roman si romanilor.
  Pt ca,DACIANA SIRBU este sotia PRES. PSD,si a executat ordinul venit din Fam. SIRBU-PONTA,sabotati-i pe romani,tradati-i,faceti-le viata grea,nu conteaza daca in joc este puterea pe care ei o doresc atit de mult.
  La fel au procedat si cei 1000 de comunisti in 1944,urcati pe senilele tancurilor rusesti, cedind romania,20 de ani rusilor ,iar basarabia pt 50 de ani.
  La fel au procedat in 13-15 iunie,1990 cind BOLSEVICII LUI Iliescu au bagat romania pe lista statelor care trebuie pedepsite pt ca ,REFUZA DEMOCRATIA OCCIDENTALA’.
  Si la fel a procedat DACIANA SIRBU,NEOCOMUNISTA,acum pedepsindu-i pe romani pt ca partidul ei nu este la putere sa poata praduii mai abitir.

  • ***Zapa – toţi trebuie pomeniţi şi ştiuţi deoarece sunt aleşii noştri, ai românilor. Şi pe cine am ales, pe cine am trimis noi în PE dacă nu pe nişte duşmani?
   Mă întreb, europarlamentarii celorlalte state ce au spus, ce au gândit despre noi, românii? Ce popor îşi poate trimite duşmanii să-i reprezinte şi să-i pună piedici? Mintea mea refuză să accepte acest adevăr…

 2. ZeV…bagi manipulare la greu ,la Zapa ma asteptam sa arunce lozinci ,asta a facut tot timpul ,tu mai spui cateodata si adevarul 😆 ,nu de cei patru celaveci depinde stoparea noastra in spatiul Schengen ,daca vota tot parlamentul european tot nu intram ,trebuie sa voteze parlamentul din fiecare tara membra UE ,sant sigur ca stii asta ,taci malc ,poate -poate prinde la electori 😆 😆

 3. Faptul ca USL este azi in majoritate o adunatura de borfasi combinata cu o coloana a cincia a dusmanului extern nu sufera nicio indoiala. Daca ar fi ei la putere este sigur ca nu lis-ar clinti niciun fir de par jefuitoatilor si criminalilor care din ianuarie 1990 joaca tontoroiul pe plaiul mioritic.
  Dar asta nu inseamna sa cred ca tot ce fac adversarii lor recte PDL este neaparat util si necesar Romaniei.
  Acum vorbesc despre noua impartire administrativ-teritoriala cu minimum opt judete propusa de Basescu/PDL si:
  a) trebuie sa recunosc ca acum o luna daca ma intreba cineva as fi raspuns ca probabil in viitor se va umbla la actuala structura administrativa dar in niciun caz nu as fi avansat acestt an si urmatorul si cred ca nimeni nu facea asta;
  b) daca cineva ar spune ca la fel este si cu Constitutia ii raspund imediat :fals situatiile nu sunt comparabile;
  c) sa zicem totusi ca e bine sa se faca o asemenea reorganizare cat mai repede dar care este solutia cea buna? Eu nu am timp sa ma ocup de acest aspect strict profesionist
  d) desigur ca daca este vorba de un interes politic de etapa si anume pastrarea puterii in 2012 de catre PDL vin si spun:
  d1) sunt sanse reale ca astfel PDL sa ramana la putere?
  d2) noua impartire nu devine in sine un element mai nociv decat daca USL ar castiga alegerile? Acum cinstit spun ca totusi asa cum cred ca in 1990 orice era preferabil decat Iliescu-FSN sa fi castigat alegerile, tot asa poate ca orice de acest soi inclusiv, mai ales o amanare de alegeri posibila daca ar trece aceasta idee de reorganizare administrativa este mai buna decat revenirea kgbistilor la putere.

  Asa ca ZeV si Frank in masura in care puteti si sunteti mai informati explicati de ce ar fi mai buna noua impartire cu 8 judete fata de cea de azi (nu veniti cu spargerea mafiilor ca alea se vor reface primele cat timp inca institutiile statului se vor chiniu sa se adapteze) si nici cu fraze generale lozincarde ci cu argumente serioase pertinente si zau ZeV fata de timpul pe care-l dai pe garla in discutii cu dl Turn, despre sexul ingerilor, de stil Biblio si care dessigur ca-l pasioneaza si pe turn merita se te ostenesti la acest item.

  Va urez succes si va multumesc anticipat daca va incercati fortele cu aceasta tema. 🙂

  d

 4. Ei hai ca ai fost simpatic ADRIENE,si pot spune ca mi-ai provocat neuronul valid pt a incerca cite-va explicatii care ar trebui sa vina in sprijinul idei ca ROMANIA,are o organizare adminitrativ teritoriala,gindita si conceputa impotriva individului,pt ca ii incarca buzunarul cu cheltuieli imense si de loc in beneficiul sau.
  Dintr-o simpla privire asupra actualei organizari teritoriale observam ca avem puzderie de judete,41,care sunt populate atit in administratie cit si in conducerea politica de mii ,de fapt de cite-va zeci de mii de indivizi,care traiesc de pe urma taxelor si impozitelor noastre.
  Reducerea numarului de judete,ar duce implicit si la reducerea numarului exagerat de politruci grobieni si lacomi astfel:
  in loc de 41 de prefecturi am avea sa zsicem doar 10 ,cu tot ce inseamna ele,aparat birocratic,agentii,directii deconcentrate-,in loc de 41 de prefecti am avea 10 si in jos pe verticala tot asa.
  in loc de 41 de pres de consilii judetene,am avea doar 10 si tot ce inseamna structura pe veritcala si oriozontala a acestei institutii politice.
  Deciziile privind viata cetatenilor ar fi tot mai aproape de cetean,prin cresterea de atributii conferite autoritatilor locale.
  Intr-un cuvint,descentralizarea ar fi terminata iar statul ar fi mult mai suplu si ar raspunde cerintelor cetateanului de rind.
  Dar poate cel mai important lucru s-ar realiza in sfera dezvoltarii,pt ca proiectele nu ar fi atit de maruntite in 41 de idei si ambitii,banii ar fi directionati mult mai judiciosi,si ar avea efecte asupra vietii,dezvoltarii si prosperitatii.
  Dupa cum vei observa ION ADRIAN,nu m-am aplecat asupra motivelor pt care comunistii au farimitat tara,pt a puea fi mai usor supravegheata,am lasat trecutul si erorile lui in pace,am folosit doar trei mari beneficii a unei noi reorganizari teritoriale,care sunt vitale pt viitor.

 5. P.S.ION ADRIAN,si ar mai fi un argument-actuala organizare administrativa si-a dovedit limitele,dar mai ales falimentul-ROMANIA ARATA CUM ARATA IN PRIMUL RIND DATORITA NUMARULUI MARE DE PARAZITI,-platiti de noi,dar care praduiesc romania,asa ca obligatoriu,trebuie incercat altceva.

 6. P.S.-vei observa ADRIAN,ca am folosit expresia 10,si stiu de ce,dar deocamdata nu discut despre acesta concesie,care sunt sigur ca va fi facuta.

 7. @puiu
  Prietene, îți sugerez să citești în prealabil, cu atenție și până la capăt ceea ce scriu mințile lucide ale acestui blog. Altfel, te faci de râs în mod invariabil și faci totodată un deserviciu sponsorilor tăi. O știre preluată ca atare și fără comentariu suplimentar , de pe prompterele agențiilor de presă, nu poate fi definită drept ,,lozincă”, dcât dacă reacționezi în vechea manieră comunistă conform căreia nu există adevăr absolut, ci doar adevărul…PCR. 😉
  PS
  Te arunci permanent cu capul înainte întocmai ca regizorul din reclamă care spune ,,Stop” în virtutea inerției, chiar dacă scena este conform cu viziunea sa regizorală. Dar ai circumstanțe atenuante : înțeleg perfect că cele patru nume îți provoacă insomnii și coșmaruri similare cu cele din Elm Street . 🙂 🙂
  De asta ești simpatic și amuzant , ca o petală roșie de trandafir pe care mă feresc să o calc și mi-ar părea tare rău dacă într-o zi vei găsi ușa blogului închisă definitiv. 😉

 8. Mult iubita si stimata doamna Ministru
  Dupa excursia din weekendul trecut nu pot decat sa fiu mandru sa va am in fruntea ministerului. Modul aproape divin in care ati prioritizat turismul romanesc m-a cufundat intr-o stare cvasi orgasmica. Absolut corecta investitia de la Vulcan cu telegondola, pisicna de la Campina s.a. Asta, pentru ca drumul din Apuseni, care ghetarul de la Scarisoara (un obiectiv absolut irevelevant) sau spre pestera Ursilor este intr-o stare impecabila.
  Ca atare, va rog sa nu luati in seama comentariile rautaciosilor si continuati in demerurile dv.

 9. @ ion adrian
  Cum m-am așteptat, de altfel, perspectiva din care privești o temă atât de serioasă, complexă și cu profunde rădăcini istorice, este una aplicată și de maximă responsabilitate.
  Sincer să fiu, nu am citit proiectul de lege al guvernului, a cărui angajare a fost pripit anunțată, cu surle și trâmbițe , de un terchea berchea cunoscut sub numele de Ioan Oltean, ÎNAINTE ca în coaliție să se fi ajuns la un consens. Din start, a fost o eroare majoră de comunicare, fiind necesar un interval de analiză și…cunoaștere la nivelul structurilor de partid, după anunțul oficial al Președintelui. De aceea revin și spun, PDL nu este încă un partid reformat, cu rang de partener egal al șefului statului. Cum ar putea, cu Oltean și Roberta Anastase cocoțați în vârful partidului pe post de steaguri ?
  În fine, am făcut niscaiva săpături și-ți pot spune câteva lucruri tulburătoare legate de istorie, compilând următoarele:
  – Adrian Năstase a avut aceeaşi obsesie când era prim-ministru. Motivul său era că “nu ştiu, împărţirea administrativă este veche, desigur; judeţele astea sunt de la Decebal şi Traian, fireşte”. Sunt prea vechi. Ceea ce nu ştie Năstase este că judeţele provin cam de la 1400 în Ţara Romaneasca şi de la 1500 în Moldova, unde se numeau ţinuturi;
  – Reforma administrativă din 1926 aduce judeţele în toată România (Mare) şi retrasează o parte dintre acestea;
  – În perioada absolutismului carlist, după modelul german din epocă (restructurarea administrativă a landurilor în gau-uri), Carol al II-lea impune o modificare a hărţii administrative după bunul plac. Astfel, ţinuturile reapar, ÎN NUMĂR DE 10, dar de data aceasta nu doar în Moldova şi nici nu înlocuiesc judeţele ci devin o suprastructură între judeţ şi stat, deposedând judeţul de o parte din putere. Nu trebuie uitat faptul că în perioada interbelică mai exista şi plasa, o formă administrativă între judeţ şi comună;
  – Dupa terminarea razboiului si instaurarea regimului comunist, Romania pierde impartirea din perioada democratica, deoarece judetele erau considerate prea vechi . Mai exact, dispar cele 58 de judete ramase dupa razboi, cu tot cu cele 424 de plasi si 6.276 de comune rurale si urbane in favoarea celor 28 de regiuni , compuse din 177 de raioane, 148 de orase si 4.052 de comune;
  – In 1952, prin comasari, in scopul reducerii cheltuielilor cu administratia numarul de regiuni se reduce la 18, aparand ca element de noutate Regiunea Autonoma Maghiara in zona Mures-Harghita-Covasna ;
  – In 1960, se reduce iarasi numarul de regiuni, la 16 , iar Regiunea Autonoma Maghiara devine Regiunea Mures-Autonoma Maghiara;
  – În 1968 se revine la județele tradiționale, primul proiect fiind al al celor 35 de judete. În final, se acceptă o variantă cu 39 de judeţe, destul de asemănătoare cu harta de astăzi, numai ca judeţul Ilfov era foarte extins;
  – În 1981, judeţul Ilfov a fost redimensionat şi i s-a dat numele de “Sectorul Agricol Ilfov”. Au apărut judeţele Giurgiu (moştenitorul vechiului judeţ Vlaşca) şi Călăraşi (complet nou). Ultimul ocupa jumătatea sudică din Ialomiţa şi o bucată din Ilfov, în timp ce Ialomiţa a muşcat şi ea ceva din Iflov;
  – Singura modificare a apărut în 1995, când Sectorul Agricol Ilfov a redevenit judeţ;

  CONCLUZIE : Nu putem să…tragem o concluzie, până când nu vedem un proiect detaliat al noii reorganizări teritoriale.

  • @ion adrian – completare
   …Cert este un lucru : proiectele de infrastructură majore, cu finanțare europeană, exced teritoriului unui singur județ actual, iar UE, impune ca precondiție viitoare a finanțării, o comunitate locală unitară dpdv administrativ de minimum 1.500.000 de oameni.
   Să vedem, adun deocamdată informații, pentru că, un susținător al PDL și al președintelui, trebuie să fie beton la acest capitol, pentru a raționa corect. Sper ca și membrii cu carnet de partid să gândească la fel. 😉
   Important de reținut este că PDL propune comasarea județelor, cu reducerea corespunzătoare a birocrației, pe când USL vizează constituirea unei palier administrativ suplimentar, după modelul francez, numit regiune și înfiinţarea de instituţii noi: Consiliul Regional – Executivul regional condus de un preşedinte ales, transformarea Senatului într-o cameră a puterilor locale şi apariţia Curţilor de Apel regionale.

  • …Pare-se că cel mai mult va avea decâștigat zona metropolitznă a capitalei, care va permite externalizarea zonelor mega comerciale și a campusurilor universitare, descongestionarea centrului istoric care (sper eu) va deveni ,,liber” de automobile, înființarea de ferme mari agricole supertehnologizate de tip ccidental, construirea unui nou aeroport de nivel european, etc.

 10. Aeroportul international Brasov nu este o prioritate. Se pare ca acest aeroport nu va fi construit din bani publici, ci va fi privat. Nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *