PDL nu isi poate permite jumatati de masura

Cred că trebuie să înţelegem cu toţii că PDL a decis în 2009 să meargă pe un drum dificil pentru noi, dar corect pentru România. Singura cale prin care vom avea succes pe acest drum este dacă refuzăm jumătăţile de măsură. Nu este de ajuns să luăm măsuri de reformă şi să stabilizăm economia românească, dacă în acelaşi timp în Parlament facem erori grave, cum a fost  votul în cazul lui Dan Pasat.

Preşedintele a avut ieri dreptate când a reproşat PDL votul din Parlament. În primul rând, pentru semnalul pe care îl transmitem oamenilor: de partid care nu are întotdeauna voinţa de a face lucrurile care sunt necesare şi pe care altfel ni le asumăm. Nu avem luxul de a fi slabi sau de a părea fără forţă, incapabili să punem în practică ceea ce noi am spus că vom face.

Cred că trebuie să privim mesajele de ieri ale Preşedintelui ca pe un semnal de alarmă. Suntem pe cale să ne stricăm munca pe care am făcut-o în ultimul an, când am luat măsuri de reforme nepopulare, care au reuşit însă stabilizarea economiei. Din punctul meu de vedere, PDL are acum oportunitatea unică de a se defini ca singurul partid de dreapta din România – partidul care şi-a asumat o agendă de reformă: în economie, în politică sau în justiţie. Desigur, vor fi voci nemulţumite, presiuni din partea partidelor de stânga sau a liderilor „socialişti”. Dar, când se va trage linie, esenţial este ca nimeni să nu poată să spună că noi am spus una românilor şi am făcut alta.

PDL trebuie să înţeleagă că nu va fi de ajuns să spunem că suntem mai buni sau mai responsabili decât alianţa de stânga. Că „roşii” şi-au protejat corupţii cu proteste în stradă, că fac promisiuni fără acoperire şi vor doar puterea. Românii vor judeca PDL doar raportându-se la ce am făcut noi, nu la ceea ce nu au făcut PSD şi PNL.

Evaluarea românilor va fi simplă. Aleg dreapta, adică PDL, sau aleg stânga, adică USL. Cei care vor să voteze centru-dreapta, vor vedea dacă PDL a avut forţa de a pune în practică ceea ce a promis. Am spus că vom face reforme şi vom moderniza statul, atunci asta trebuie să continuăm să facem. Am spus că vom lupta contra corupţiei şi că nu vor exista excepţii, atunci nu mai trebuie să facem excepţii.

De aceea, obiectivul PDL pentru următorul an este să arate românilor că are forţa de a nu accepta jumătăţile de măsură, că ia deciziile care sunt bune pentru economie şi pentru ţară, nu acelea care pot părea bune pentru partid.

P.S. Nemulţumirea pe care a afişat-o Preşedintele aseară faţă de PDL este justificată. A girat politic pentru noi. Fără Traian Băsescu, singuri împotriva lui Vântu, Voiculescu sau Patriciu, PDL nu ar fi condus România. Suntem, deci, datori să tratăm cu maximă seriozitate semnalul Preşedintelui şi să schimbăm ceva. Nu vreau să dau sentinţe, dar cred că varianta cea mai bună este acum demisia lui Dan Păsat – o variantă mai bună şi pentru deputatul PDL, dar şi pentru partid.

214 thoughts on “PDL nu isi poate permite jumatati de masura

 1. Un zâmbet 😆

  Sotul pleaca la mare in concediu, urmand ca sotia sa ajunga si ea peste cateva zile. Ajuns la hotel, seara, ii scrie sotiei sale un e-mail dar scrie gresit adresa si mesajul ajunge la vaduva unui preot care decedase cu o zi inainte. Aceasta, dupa ce parcurge speriata e-mailul, scoate un urlet si lesina. Vrand sa afle ce a putut provoca lesinul, rudele se uita si ele pe monitorul calculatorului: “Draga mea sotie, am ajuns cu bine si tocmai m-am cazat. Totul e pregatit pentru sosirea ta de maine. PS: Vai, daca ai sti ce cald e aici!”

 2. ***cmoro at 20:51 – asta ai înţeles tu? Ceea ce ai scris?
  E grav, dragule! E foarte grav.
  O seară bună! 😮

 3. Al Jula cânta acum “Soţia prietenului meu”, pe TVR Iaşi.

 4. Ce e mai avantajos să cumperi: o periuţă de dinţi + încă una gratis, la 4,65 lei ori o periuţă la 2, 30 lei?

 5. Ca să vedeţi ce era să fie: Geoană se vrea 5 (cinci) ani preşedinte la Cotroceni, speră ca asta să se întâmple în următoarele două luni, A Năstase se vrea iar şeful camerei deputaţilor şi Ponta se vrea prim ministru.

 6. Dragul meu Valeriu,ma vad obligat sa-ti atrag atentia ca esti intr-o eroare impardonabila.sunt profesor in cazul C.MORO-dragul meu el nu este o ciudatenie a naturii,asa cum nici cei care il ghidoneaza si-l trag de atisoare nu sunt niste ciudati,aparuti din cauza unor drapaje genetice,ori greseli provocate de MAMA NATURA.
  Nu Valeriu,el este un produs,,GARANTAT ‘al sistemului ticalosit,situat pe nivelul SPALATORILOR DE CADAVRE SI STATUI,avind in responsabilitate,imprastirea de povesti,gargara si pe cit posibil confuzie si manipulare.
  dar ca orice ,OBIECT’ce a iesit pe portile ,COMUNISMULUI’are o gramada de defectiuni si hibe,pt ca nu-i asa ,LUCRUL LA NORMA’dragul meu Valeriu,lucrul la norma a putut sa produca asemenea ,HIBRIZI’mutanzi jumatate oameni jumatate sobolani,ROZALII’dupa chipul si asemanarea lui VIOREL HREBENCIUC,ORI DAN RADU RUSANU.
  ar fi fost inca avantajos pt el sa fie o ciudatenie a naturi,inca,zic inca ,poate ar mai fi avut sansa sa fie recuperat,dar dat fiind faptul ca este produsul unei erori artificiale ,din cauza ca cei care ,L-AU LUCRAT’au fost tot timpul beti si idioti din nastere,l-a condamnat sa ramina pina la sfirsit in postura jalnica si jenanta de spalator de cadavre si statui comuniste.
  aceste erori artificiale,create de sistemul comunist in slujba sistemului ticalosit,functioneaza ca societatile feudale,de tip asiatic,pe caste.
  ori lui C.MORO,asta i-a fost harazit-sa ramina la stadiul de spalator de statui si cadavre comuniste.
  ca, maniera in care lucreaza este deplorabila,si dincolo de nivelul,LUCRU DE MINTUIALA’nu poate trece,este o alta discutie,pe care poate o voi aborda cu alta ocazie.
  dragul meu Valeriu,sper sa nu te simti deranjat pt ca ti-am atras atentia cain cazul c.moro,ai ratat .

 7. De acord. Dar cum schimbam aceasta stare de fapt. Doamna Elena Udrea, lumea nu mai are rabdare. Doreste fapte. Vremea jumatatilor de masura incepe sa apuna. A aparut masa critica de care vorbea ieri Dan Tapalaga.

 8. Buna seara! Parerea dumneavoastra despre ce fac eu este mai putin importanta decat cea despre Legea Capitalei. Este gresit sa va ganditi doar la faptul ca aceasta lege va aduce bugetul orasului intr-un singur loc, nu in sapte cum este acum! si este si mai gresit sa va ganditi ca aceasta schimbare este in rau. In realitate vorbim despre nevoia Bucurestiului de a fi un singur oras, nu sapte, cu o dezvoltare urbanistica unitara, cu posibilitatea de a dezvolta proiecte majore care depasesc granitele unui sector sau altul, cu atat mai mult cu cat numarul locuitorilor va creste spre 7 milioane pana in 2020 si orasul se va extinde spre Ilfov, devenind o adevarata metropola. Este nevoie de servicii publice de calitate si la acelasi nivel in toate sectoarele si de o administratie coerenta, capabila sa raspunda exigentelor din ce in ce mai mari ale populatiei, nu una care sa se blocheze reciproc din motive de apartenenta politica, costisitoare si greu de tras la raspundere pentru ca raspunderea este netransparent impartita si in general vina pentru lucrurile care nu merg se arunca dintr-o parte in alta. Marota asta cu banii care vor fi la dispozitia unui singur om o folosesc cei care de fapt se tem ca nu vor mai avea pe mana lor un buget urias, pentru care nu raspund desi il risipesc si il spaguiesc fara jena, un buget mai mare la sectorul 1 decat cel Capitalei. Nu un om, ci un Consiliu ales uninominal de catre bucuresteni, vor aloca banii pe proiecte relevante pentru intreagul oras si nu pe nimicuri costisitoare dar incarcate de comisioane, nemaistiind cum sa-i toace in timp ce in alte zone ale Bucurestiului nu exista canalizare si asfalt. Si dupa cum chiar dumneavoastra spuneti, nu pot fi banuita ca vreau sa decid eu pe ce se va cheltui viitorul buget desi cred ca am demonstrat ca in mod cert as putea sa o fac mult mai in folosul cetatenilor decat multi pe care de fapt ii citati aici.

 9. @siverstar 20.58
  Abia acum am deschis calculatorul și ce să vezi ?
  ,,“Draga mea sotie, am ajuns cu bine si tocmai m-am cazat. Totul e pregatit pentru sosirea ta de maine. PS: Vai, daca ai sti ce cald e aici!”.
  Prin urmare, nu mi-a rămas altceva de făcut decât să.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 10. @cmoro
  ..,,Am citit si l-am “citit” pe Plesu in linkul tau cu Dilema veche”….
  Pot să cred că l-ai citit, dar mă îndoiesc profund că.. ,,l-ai citit”. 🙂
  Pentru a-l înțelege cu adevărat pe Pleșu, trebuie să îndeplinești ,minimal, patru condiții :
  1. Să nu …urăști 🙂
  2. Să nu fii parșiv.
  3. Să fii inteligent.
  4. Să ai viziune, ceea ce înseamnă să vezi dincolo de lungul nasului, dar să te limitezi la anvergura lui dpdv al bunului simț.

 11. @elena udrea
  Eu aș spune că părerea noastră despre ce faceți dvs, este mai puțin importantă decât ceea ce efectiv faceți. Nu contează că este vorba despre Legea Capitalei, contracte de finanțare din fonduri europene, sau investiții în infrastructură turistică.
  Trăim o epocă, în care oamenii cei mai apreciați de media , sunt ,,trăncănitorii” care chiulesc și nu fac nimic. Prin urmare, aceștia din urmă, nemuncind, nu greșesc niciodată (decât cel mult față de electori, dar ce mai contează aceștia ?? ) și intră în trendul mentalității românești de a obține maximum de profit cu minimum de efort.
  Va trebui cu alte cuvinte să vă purtați crucea în spate, precum Iisus pe dealul Golgotei. Și de va fi să fiți țintuită în piroane, atunci așa să fie. România are nu numai prezent, ci (sper) și viitor…chiar are nevoie de el, ca de aer.
  Dar totuși, fiind un optimist din fire, cred că până la piroanele pregătite de moguli, vor acționa mai repede țepele justiției. 🙂
  Pentru ca partidul ( inclusiv dvs), să treacă cu bine această perioadă de ură irațională care ne condamnă pe toți, în perspectivă, la domnia ,,nimicului”, în care oamenii de bună credință cu greu deosebesc binele de rău, cred că reforma internă trebuie grăbită și trebuie să meargă în profunzimile tuturor organizațiilor, indiferent de nivel, iar atitudinea defensivă trebuie să lase loc combativității argumentate, cu accente de guerillă dacă este nevoie, pentru a pune lichelele la punct în orice context. La televizunile mogulilor, delegați-l doar pe ….Cristi Boureanu, să tăvălească pe jos toate…. ,,firele” . 🙂 Eventual, dacă dorește și pe…. Florin Călinescu, în ciuda strâmbăturilor unora dintre gelatinele blogului. 🙂
  Apreciez comunicatele ferme și coerente pe care le susțin în numele partidului ,domnul Sever Voinescu , respectiv doamna Monica Macovei. Păcat că sunt destul de diluate și restrânse în cadrul spațiului dedicat partidelor politice de pe TVR1, în timp ce derbedeii opoziției au tupeul , cu asistența cameramanilor trusturilor de presă, să vă picheteze sediile doar pentru că justiția își face pur și simplu treaba. Incredibil și inacceptabil ! Călcați-i în picioare dacă vă perturbă activitatea de partid ! Canaliile ! Dacă vor război, atunci așa să fie !
  De asemeni, guvernul ar trebui să lucreze la un departament comunicațional pe probleme specifice. Cu cât mai repede , cu atât mai bine.

 12. @silverstar
  ,,Țopăilă” a spus că nu-l mulțumește o lună (sau patru) de interimat la Cotroceni, ci vrea 5 ani.
  Stimată doamnă Udrea, faceți vă rog o mică diligență pe lângă Președinte, în ideea că personalul care asigură curățenia în toaletele Palatului este incomplet.

 13. @elena udrea-ps
  Pricepeți odată că reprezentanții PDL nu sunt invitați pentru a li se da posibilitatea să spună adevăruri care prin definiție, vor intra în conflict cu dezinformarea de presă. Ei sunt chemați cu două scopuri:
  – să legitimeze aparența de echidistanță pentru a minimiza amenzile la CNA;
  – să bălăcărească partidul și guvernul dvs;
  NU-I VEȚI PUTEA CONTRACARA, ÎNCERCÂND SĂ VĂ ARGUMENTAȚI POZIȚIILE ȘI DECIZIILE, PENTRU CĂ ACOLO, VĂ AFLAȚI ÎNTR-UN SPITAL DE NEBUNI.
  Iar dacă nebunilor le vorbești serios, vor spune că ei sunt normalii.. 🙂
  Acolo merge doar ,stilul Călinescu”.