PDL e cel mai mare, cel mai organizat partid, poate câștiga alegerile

Discurs rostit la Lansarea Candidaților PDL, 6 mai 2012:

Bine v-am regăsit dragi PDL-işti, dragi adevăraţi PDL-işiti.

Cât colegii noştri stăteau pe scaun am văzut ce a făcut Bucureştiul, a luat cu asalt podiumul. Asta arată că la Bucureşti suntem pregătiţi, ca în toată ţara, să câştigăm alegerile locale şi după aceea să câştigăm alegerile parlamentare.

Ar trebui să vedeţi ceea ce am văzut eu de 3 ore: sala această plină de pdelişti adevăraţi cred că este dovada că adversarii noştrii s-au înşelat întotdeauna asupra noastră. Când bocitoarele USL-iste tocmai se prefăceau a ne jeli zilele astea pe la televizor 10 000 de pedelişti adevăraţi sărbătoresc începutul bătăliei pe care o vom câştiga în 10 iunie. Sala asta arată azi că partidul acesta are 9 vieţi, astazi PDL-ul nu trebuie să caute soluţii în altă parte soluţia suntem noi înşine. Soluţia este fiecare dintre voi şi cei de acasa, ceilalţi 300 de mii care se uită cu speranţă la noi şi stiu că îi vom duce pe drumul victoriei aşa cum am făcut-o de fiecare dată în ultimii ani. Nu plecarea de la guvernare poate să fie o problemă pentru noi, PDL a câştigat alegeri numai din opoziţie! Lipsa de unitate ar putea să fie o problemă pentru noi şi ei ştiu usl-iştii că dacă ne dezbină au şanse în faţa noastră altfel, suntem de neînvins, un PDL unit este un partid care nu poate fi învins. Asta este mesajul cu care trebuie să plecăm acasă la cei care ne aşteaptă, cei care cred în noi şi sunt gata să se bată din nou pentru partidul acesta.

Am auzit o dată în 2003 de la Adrian Năstase că vrea să desfinţeze PDL-ul; acum auzim de la Antonescu că vrea să desfinţeze PDL-ul. Oamenii ăştia nu pot trăi din cauza noastră, pentru că ei ştiu că nu pot face ce au făcut până acum din cauza PDL şi guvernării pe care PDL a avut-o, a ridicat standardele atât de sus încât în 7 luni românii vor regreta guvernarea Boc! Am făcut parte din guvernul Emil Boc şi este nu numai o onoare, este un moment de referinţă în cariera oricărui politician pentru că de atunci eu pot spune în fiecare moment: am fost în echipa care a salvat România, dar a salvat-o cu sprijinul vostru al tuturor! Toţi şi împreună am reuşit să scoateam România din criză.

Am umblat în toată ţara în 3 ani de mandat, am fost în Bucovina, am fost în Moldova, Muntenia, am fost în Banat, Maramureş, în Constanţa, în Dobrogea… peste tot am făcut echipă şi am făcut reforme. Am reuşit să demonstrăm prin guvernarea Boc şi în scurta guvernare de 78 de zile Ungureanu că PDL ştie ce este interesul naţional şi îl respectă. Am fost singurul partid care şi-a sacrificat voturile, şi-a sacrificat electoratul ca să salveze ţara. De asta trebuie să stăm cu fruntea sus. Nu există nici un motiv dragi colegi PDL-işti să ne fie ruşine de ce am făcut. Dimpotrivă.  Trebuie să avem curajul să afirmăm tot ceea ce partidul democrat liberal a reuşit în 4 ani de guvernare şi, în felul acesta o să demonstrăm că suntem singurii capabil să guverneze în interesul ţării, iar lucrul acesta se poate din nou din noiembrie!

Armata de 55 de mii de oameni cu care am plecat acum la bătălie trebuie să fie unită, trebuie să câştige acest prim război: alegerile locale din 10 iunie şi după aceea făcând o opoziţie adevărată, aratând ce nu este în stare să facă USL-ul arătând că acest guvern care probabil va trece mâine, este un guvern al promisiunilor mincinoase la care au şi renunţat în numai câteva zile după ce au pus mâna pe prezumtiva putere, un guvern al oamenilor cu probleme mari de integritate, un guvern anti-reforma, un guvern care deja anunţă că va stopa toate reformele începute de guvernul Boc! Dacă vom putea şi suntem în stare să facem o opoziţie reală, să vorbim oamenilor, cu siguranţă şansa guvernării României din noiembire 2012 este a PDL şi, ne vom alege cu atenţie partenerii, pentru că este important cu cine pleci la luptă, este important să nu îţi fie teamă că cel din spatele tău te lasă în mijlocul bătăliei. PDL are nevoie acum de o unitate, are nevoie să se bazeze pe fiecare dintre noi şi cred că putem fiecare dintre noi să tragem la această căruţă solidă care este partidul democrat liberal astăzi.

Avem forţa să ducem din nou acest partid la guvernare. Sunt în PDL, aşa cum sunt toţi cei de aici, pentru că am crezut într-un om şi am crezut într-o echipă. Am crezut şi cred într-un om şi într-o echipă aşa cum credeţi şi dumneavoastră. Cred în fiecare dintre cei de aici, cred în cei de acasa, cred că vom putea scoate scorul pe care ni l-am propus şi vom avea minim primarii pe care i-am avut în 2008. Cred că la Bucureşti vom reuşi să arătăm că administraţia din 2000-2004, administraţia locală Traian Băsescu, cu Adrian Videanu aici în sală este cea care poate să facă Bucureştiul un Bucureşti modern şi pentru asta am venit cu un om la capitală care a demonstrat în viaţa lui privată că este capabil să ia o afacere de la zero şi să o ducă pe culmile succesului. Avem oameni noi, avem oameni competenţi la Bucureşti aşa cum sunt în toată ţara şi, chiar dacă de data aceasta victoria se va baza pe victoriile tuturor celor din teritoriu, Bucureştiul va ţine în continuare stindardul. Fiecare dintre noi trebuie să credem în forţa noastră de a câştiga alegerile şi de a face un nou guvern, la fel de responsabil ca cel pe care l-am avut, din noiembrie 2012! Dumneavoastră sunteţi succesul partidului.

Elena Udrea – Președinte PDL București

3 thoughts on “PDL e cel mai mare, cel mai organizat partid, poate câștiga alegerile

  1. Vad ca altii nu isi dau demisia,asteapta sa fie demisi.Se leaga de scaune.
    Amintiri…partidul a fost candva mai mare.Acum a intrat la apa.

  2. Putin cam deplasat titlul… Era un articol interesant in Kamikaze de cum am ajuns multi sa fim pedelisti prin simplul fapt ca nu ii putem suporta deloc pe ceilalti. Grija in campanie, cativa pasi gresiti si ne intoarcem la anii ’90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *