PDL a castigat alegerile la Baia de Arama

Acum două săptămâni, presa insista pe hora „electorală” în care m-am prins în localitatea Baia de Aramă. Se pare că a fost de bun augur: candidatul nostru la primărie, domnul Rafael Dunărinţiu, a câştigat alegerile din primul tur de scrutin. Şi nu la limită, ci cu aproape 70% din voturi.

Şi nu este prima dată când PDL câştigă alegeri locale anticipate. S-a întâmplat şi la Râmnicu Vâlcea, dar şi în alte localităţi din ţară. Este dovadă a ceea ce vă spuneam tot în urmă cu două săptămâni: oamenii fac diferenţa între propaganda negativă televizată şi realitate. Ei văd cine le protejează interesele şi cine sunt cei capabili să-i ajute. Mai mult, e o dovadă că avem cadre în interiorul partidului, oameni bine pregătiţi şi convingători.

PDL a fost întotdeauna un partid al primarilor. Forţa noastră este în teritoriu, acolo unde oamenii îşi fac foarte bine munca şi pentru asta sunt respectaţi de comunităţile din rândul cărora provin. Administraţia locală ţine de foarte puţine ori de politică. Acolo se vede dacă un om este capabil să conducă în interesul obştesc. Iar reprezentanţii noştri au arătat că priorităţile lor sunt şi ale oamenilor.

Cei care îşi fac calcule politice de pe acum şi cred că alegerile din 2012 vor fi floare la ureche greşesc amarnic. Aroganţa de care dau dovadă acum se va întoarce împotriva lor. În ciuda a ceea ce spun unii sau alţii, PDL rămâne un partid puternic, cu un obiectiv clar: modernizarea României.

279 thoughts on “PDL a castigat alegerile la Baia de Arama

 1. ZAHARESCU….Daca Basescu e cum il vedeti voi …Il votez,votez PDL ul,ma inscriu in PDL si lipesc afise ..daca :
  -Legea salarizarii unice ii include si pe cei de la Companiile de stat,majoritare minoritare etc..si pe ceilalti cetateni romani fara exceptie pentru vreo categorie socio-profesionala
  -Daca Legea pensiei include toate categoriile profesionale din Romania fara nici o exceptie .
  -Daca se interzice prin ordonanta sau lege primirea oricarui comision la contracte de investitii,achizitii etc fara nici eo exceptie …Daca se interzic idemnizatiile de sedinte pentru toti cei din consiliile de administratie ..de sus pana jos…si orice alt venit colateral salariului primit pentru functia pe care o detine o persoana , orice alt venit provenit din exercitarea functiei si conform fisei postului …
  Poate atunci….

 2. @cmoro
  Hopa…ai spus tablouri ? Trebuie să recunosc că sunt un mare consumator de artă și regret că nu am avut ocazia de a participa la ,,ziua ușilor deschise” din blocul situat pe strada Zambaccian.. 🙂
  PS
  Nu stimate domn, nu mă simt furat de actualii politicieni, pentru că nu cred în suspiciuni perfide induse de ce care au cu adevărat ceva de ascuns (și care trag de timp invocând vicii procedurale sau excepții de neconstituționalitate) , ci în sentințe judecătorești definitive, dar m-aș simți cu adevărat în pericol dacă ar reveni la putere putorile și leprele analfabete cu pantalonii rupți în cur de prin anii ’50 încurajate de tancurile rusești, sau urmașii lor școliți la Moscova în tehnici de manipulare kaghebiste, cărora li se pare perfect normal ca ei și numai ei, să transceadă statului de drept și dictatului legii, transormându-i pe bieții muritori de rând în cățeluși cuminți și neștiutori cu rația zilnică de oscioare asigurată.
  Din fericire, majoritatea dintre susținătorii acestui ,,tip” de societate își cântă (din considerente biologice) ultimul cântec de lebădă…inclusiv pe bloguri. 🙂
  PS1
  Dacă ți-ai folosi mintea din dotare cel puțin la nivelul ,,minimului de avarie” , presupunând că nu ești doar un politruc amărât și expirat, năimit să paraziteze și să mânjească cu muci blogul unei personalități notabile a PDL, atunci ai deduce pe cale logică că o structură politică la putere, într-o perioadă de criză și de tensiuni sociale, nu-și poate permite să fure (ca-n codru, cum sugerați voi), chiar dacă tentația ar exista…pur și simplu din instinct de conservare politică.
  Ca să nu mai spun că ce era de furat în România, s-a furat demult și PE SCARĂ MARE, stimate domn….dar știți cum e…în lipsă de viziune și de respect pentru interesul național, întotdeauna ,,hoții strigă hoții”..ca nu cumva cineva, ANI sau altă instituție a statului să scormonească prin niscaiva conturi secrete…eventual cu sprijinul Interpolului.
  Pentru a găsi acolo rămășișele economiei naționale păpate și c…… la gard.
  Speram că aveți mai multă imaginație, cmoro…jalnică adunătură 🙂

 3. @ silverstar
  Spuneţi pentru a doua oară că am afirmat “că Băsescu a cumpărat voturile românilor din diaspora”.

  Ce anume din afirmaţia mea

  Eu nu am spus că votul românilor din diaspora a fost plătit.

  va dus cu gândul că spun “că Băsescu a cumpărat voturile românilor din diaspora”?

 4. @cmoro 9.55
  Da, cmoro, nu am nimic împotrivă.
  Când te concentrezi, ești serios și postezi idei pertinente, îmi face plăcere să dialogăm.

 5. @ zaharescu valeriu

  Democraţie nu a fost niciodată după revoluţie, poporul nu şi-a expus niciodată opinia politică. România a fost condusă după mintea şi interesul clasei politice şi nu după voinţa poporului suveran. Democraţie înseamnă că cele 22 de milioane ale României să spună politicienilor ce să facă în România iar politicienii, prin soluţii politice specifice doctrinei de partid, să pună în operă dorinţa poporului.

  Partidele politice din România nu au un set de principii care să adune în jurul lor oameni. Asocierea cetăţenilor nu se face în jurul principiilor, a obiectivelor naţionale, ci în jurul liderilor sau a intereselor proprii. Partidele politice nu au doctrine şi ideologii consultabile în 10, 20, 50 de volume, astfel încât să fie clar de unde izvorăşte voinţa politică a partidului şi că aceasta nu serveşte unei persoane sau unui grup de interese (apolitice).

  Trăim într-o lume non-democratică instaurată în numele democraţiei şi cu vocabular democratic (în sensul că justificarea politicii este evident “în numele poporului şi al democraţiei”). Votul cetăţenilor acordat unui partid, fie el aflat în Guvern şi Parlament, fie el aflat doar în Parlament, nu îndreptăţeşte partidul să facă ceea ce doreşte. Votul nu acordă încredere persoanei (asta nu are treabă cu democraţia), ci asupra voinţei politice a persoanei. Cât timp nu există principii pentru un partid, cât timp nu există o doctrină care să definească politica partidului, disfuncţionalitatea societăţii democratice este evidentă. Iată deci că democraţia este de fapt o oligarhie, unde forţa conducătoare este gruparea oamenilor politici constituiţi cu interese de clasă într-o clasă socială distinctă bazată pe interesele politice. Timp de 20 de ani democraţia românească a fost de fapt oligarhie… Dictatura însă smulge puterea de la clasa politică şi o conduce unui grup restrâns de oameni (şi aici nu mă refer la un partid, ci chiar la un grup restrâns de oameni). Pericolul nu este că domnul preşedinte Traian Băsescu doreşte să fie dictator (şi nici nu are foarte mare importanţă dacă domnia sa doreşte sau nu acest lucru), important este că societatea românească nu poate împiedica preşedintele să fie dictator, şi asta nu are legătură cu cine este de fapt preşedinte. Problema nu este ce vrea unul sau altul, ci faptul că societatea românească, care ar trebui să reacţioneze în cazul abuzurilor pe cale democratică şi să le îndrepte, nu mai este capabilă să reacţioneze.

  Spuneţi Numai că atât eu cât și mulți alții (inclusiv Judex), vom găsi întotdeauna ieșirea din labirint, pentru că avem ,,busola” permanent asupra noastră. Chestiunea este că poate dumneavoastră vă salvaţi susţinând puterea sau ce vă arată busola, dar simpli cetăţeni zaharescu valeriu sau Judex sau ceilalţi nenominalizaţi nu vor avea niciodată un cuvânt de spus… cât timp sunt simpli cetăţeni… Or asta nu pare să vă deranjeze.

  “Biblioteca mea”, eu însumi, aşa prost şi iraţional cum spuneţi dumneavoastră că sunt, este o “bibliotecă” care afirmă că democraţia nu înseamnă liderul care conduce, ci liderul care execută. Liderul care dispune cum trăiesc toţi ceilalţi este, fără doar şi poate, un dictator. Asta o spune “biblioteca” mea iraţională. Din punctul meu de vedere, de om prost, dumneavoastră susţineţi nu numai un om sau un partid, sau un program, ci însăşi dictatura într-o formă mai gravă decât este acum. În această lumină, absolut tot ceea ce spuneţi capătă coerenţă, inclusiv incapacitatea de a accepta că există oameni care gândesc diferit şi că ei au dreptul să existe în aceiaşi măsură ca dumneavoastră.

 6. Biblio,
  Pe ziceri ca ale tale in aparentza minunate dar cu cate o virgula interioara ce introducea pe acolo falsul, s-au cocotzat cei mai sinistrii dictatori, cei care au considerat zicerile sau teoriile lor ca pe niste religii, asta au fost totalitarismele toate de stanga, toate de stanga, in ciuda aparentzelor, cu zeii lor umani.

  Dictaturile de dreapta au fost rationale desi nedemocratice vezi Franco, Salazar, etc, etc.

  Poporul? vorba lui Pilat: Ce este poporul?

 7. @ ion adrian
  Dar Pilat din Pont a ascultat de popor şi l-a eliberat pe Baraba.

  38. Pilat I-a zis: Ce este adevărul? Şi zicând aceasta, a ieşit iarăşi la iudei şi le-a zis: Eu nu găsesc în El nici o vină;
  39. Dar este la voi obiceiul ca la Paşti să vă eliberez pe unul. Voiţi deci să vă eliberez pe regele iudeilor?
  40. Deci au strigat iarăşi, zicând: Nu pe Acesta, ci pe Baraba. Iar Baraba era tâlhar.

  (Sfânta Evanghelie după Ioan, Cap. 18)

  Ceea ce nu înţelegeţi domniile voastre este că slujind persoana şi nu principiul, vă furaţi singur căciula. Cu un ochi veţi plânge, pentru că aţi rămas fără căciulă, cu unul veţi râde că aţi dat peste o căciulă nouă.

 8. Desigur ca nimeni din cei platiti sa-si faca numarul distructiv pe aici nu se va converti in urma celor spuse de mine dar cred ca este bine sa profit de ocazie si sa incerc cat pot si eu sa limpezesc niste lucruri:
  a) este fara indoiala ca legea salarizarii unice se adreseaza intreprinderilor bugetare si bugetate, adica celor care sunt subventionate ptr a exista si functiona, de la bugetul de stat sau din alte bugete care concura la bugetul consolidat al statului(de ex al asigurarilor sociale).
  Legea salarizarii unice incearca sa puna ordine in aceasta zona in care totusi nr de salariati excede orice norma europeana sau civilizata(nu si normele comuniste) ia salariul mediu este mai mare decat cel din privat ceea ce este aberant si valabil doar pentru dictaturi.
  Este iarasi fara indoiala ca statul pe langa aceste intreprinderi, are in proprietate si in consecinta administreaza si alte intreprinderi de interes national dar si local care fac parte din categoria celor direct productive sau bancare in zona de interes national(unele fiind evident privatizabile)
  Daca privim lista data in:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Companii_de_stat_din_Rom%C3%A2nia

  vedem aceste aspecte.

  Aceste intreprinderi nu sunt finantate de la buget dar nici lasate sa dea faliment adica la nevoie sunt subventionate.

  In aceste intreprinderi nu are sens sa se aplice legea salarizarii unice ci un sistem de salarzare similar cu cel din privat unde indicatorii de performanta adevarati si nu falsi caci exista si astia unde se exploateaza o resursa naturala unde cat o fi de prost managementul se realizeaza plusvaloare si uneori chiar ridicata.
  Toate astea se pot analiza de la caz la caz de catre manager daca plata acestuia se face dupa
  criteriile economiei de piata.
  Se poate discuta si chiar ar trebui discutat mult acest aspect dar este suficient ce am spus ptr a inlatura obiectiile care c er ca aceste intreprindri sa fie tratate precum cele bugetare.
  b)Cererea ca legea pensiilor sa includa toate categoriile este o cerere de o ipocrizie marsava tipic comunista de fapt profund totalitara, adica ori toti ori nimeni, ori totul ori nimic , de paca nu s-ar sti ca CCR care deocamdata cu voia Constitutiei adica a boborului (aici in acest caz ii spun desigur doar bobor) este stat in stat si categoria magistratilor este exceptata si nu exceptia ma deranjeaza in primul rand nefiind totalitar ci consecinta aberanta ca sa ai o pensie oricat de mare daca in ultima luna castigi enorm. Si aici daca guvernul nu era totalitar in sens invers si plin de prostie(ideologia totalitara este apanajul idiotilor care capata acces sau apetentza spre ideologie) se putea gasi o solutie de compromis care sa recunoasca o deosebire intre puterea de echilibru a statului , unde judecatorul si doar atat, nu si procurorul, de fapt avocat al statului si care ajunge egal sau peste judecator doar in statul totalitar, pot avea un tratament special, dar doar in mod similar cu ce este in statele europene si desigur in proportii romanesti, caci nu pot cere alte proportii, caci de regula, nici nu se poate angaja un judecator cetatean roman ca judecator undeva inafara Romaniei, un medic putand si de aceea fiind mai indreptatit sa ceara comparatie la nivel european si chiar o si face si de aia daca poate si pleaca .
  Deci obiecta de la b se inlatura din oficiu ca fiind stupida in mod evident.

  c) De acord sa se interzica prin ordonanta sau lege primirea oricarui comision la contracte de investitii,achizitii etc fara nici eo exceptie , dar asta nu e suficient caci interdictia fara sanctiune nu are valoare;

  d)Nu pot interzice plata ptr activitati necesare in stat si care exced fisa postului dar le pot deasemeni limita si in orice caz legate de management ca si la manageriDaca se interzic idemnizatiile de sedinte pentru toti cei din consiliile de administratie ..de sus pana jos…si

  e) orice alt venit colateral salariului primit pentru functia pe care o detine o persoana , orice alt venit provenit din exercitarea functiei conform fisei postului nu trebuie desigur sa existe cu exceptia orelor suplimentare sau a altor activitati de exceptie prevazute insa si ca tarif in regula intreprinderii in fisa postului si in contractul de munca.

  Oricum PDL si mai ales Basescu macar prin program si dorintele exprimate se incadereaza in ce scriu mai sus dar totul se face cu oameni, iar Basescu mai mult decat sa spuna sa preseze ppolitic sau sa respinga odata o lege nu are nicio parghie si cu actuala Constitutie niciun presdinte constitutional nu le va avea.

  Textul este lung ,cu posibile greseli, dar nu am chef sa-l recitesc caci este o sarcina impusa si la care ma obliga reaua credintza ce se manifesta “effrontee” permanent, peste tot in media romaneasca.

 9. Fals: Slujesc principiul dar care nu exista in aceasta lume cazuta, duala decat prin persoana.
  Isus s-a intrupat in persoana si doar diavolul propaga impersonalul si lipsa de raspundere individuala.
  Dar desigur o gandire ca asta pe care tu nu o poti afla oricat ai cauta-o prin toate bibliotecile, te depaseste. 🙂

 10. @BIBLIO
  ….,,Democraţie înseamnă că cele 22 de milioane ale României să spună politicienilor ce să facă în România iar politicienii, prin soluţii politice specifice doctrinei de partid, să pună în operă dorinţa poporului”….
  Stimate domn, țața Marghioala cu fața zbârcită de timp și muncă, a zis, prin anii 90 :
  – Dați-mi petecul de pământ de 10 ari înapoi….și i s-a dat.
  Mai târziu, sindicatele au spus:
  -Dați-ne spor de antenă, de zâmbet, de fidelitate, de calculator, de stres, indemnizație de concediu, spor de..întoarcere din concediu, al 13 salar etc,etc…..și li s-a dat.
  Magistrații, parlamentarii, militarii, piloții de aviasane, au spus:
  -Dați-ne salarii speciale, pensii speciale, pentru că noi și ca pensionari, avem nevoi mai mari decât ,,încuiații” în cârje….deh, noi fiind pensionați la 45-50 de ani, ne trebuie bani pentru călătorii, credite bancare, întreținere de case cu etaj, chermeze cu prietenii, doar suntem în putere și trebuie să ne consumăm într-un fel energia…..și li s-a dat.
  Mai recent ,foștii ceapiști, e adevărat, năpăstuiți de soartă și cu bun simț, au spus:
  – MULȚUMIM că ne-ați dat, maică, 350 de lei, că muream de foame…
  A VENIT INEXORABIL CRIZA, iar cetățenii ,contrariați, au spus:
  -Ne luați înapoi un drept căștigat ?? Las’ că vă arătăm noi…și au ieșit în stradă, instigați de beneficiarii de comisioane grase din ce li s-a dat oamenilor….unde bineînțeles au făcut (și vor face) rahatul praf, statul trăgând afară, la vedere, căptușeala buzunarelor goale…

  CONCLUZII
  1. Până acum ,boborul a învățat să spună guvernanților un singur verb : dați-ne !
  2. Pentru ca boborul să spună conducătorilor și ,,ce să facă”, mai trebuie biblio, doar un ,,amănunt” în aparență nesemnificativ :
  .. să se pună cu burta pe carte și pe muncă, cam vreo 2-3 generații…după care vom ajunge cu siguranță și la democrația..de tip elvețian.

 11. PLEVUSCA PESEDISTA-

  In sfirsit ,reusesc sa-mi fac putin timp pt a comenta ceva referitor la iesirea pe sticla la nashul a tinarului bezmetic iresponsabil VICTOR PONTA.
  Primul cuvint care mi-a venit in minte a fost ,PLEVUSCAAAAAAAAAAA’mda,cred ca il defineste cel mai bine acest epitet,pe acest oportunist,extras de ADRIAN NASTASE LA INCEPUTUL ANULUI 2000,SI PROPULSAT IN GUVENUL SAU.
  Asa cum toata lumea stie,atit din tara dar mai ales din afara tarii-PSD,este o organizatie de tip stalinist,care in timp a devenit RAIUL INFRACTORILOR,CORUPTILOR SI AL RETELELOR DE TIP MAFIOT REGIONALE CONSTITUITE DUPA MODELUL ,LA FAMIGLIA’.
  Dar sa revin la interviu,care spune cam urmatorul lucru-REPETENTUL IN ALE POLITICII,DAR MAI ALES IN ITELE INCURCATE A ECONOMIEI,NU PREA A INTELES CURSUL DE ECONOMIE CARE I S-A PREDAT.
  dupa ce l-am urmarit,mi-am adus aminte de o gluma celebra:
  O tarancuta simpatica si frumusica dintr-o familie de BURJUI[CITESTE CHIABURI] la insistentele mamei,care tinea sa o marite cu un catalandru cu singe nobil,ii angajeaza fetitei o guvernanta nemtoiaca.
  guvernanta printre altele ii ofera si lectii de dans,-VALSUL FIIND ATUNCI LA MODA-fircare dans,insa incepea de linga soba din camera unde se tineau lectiile.si uite asa tarancutza nu putea incepe valsul decit de linga soba.
  la prima ei iesire in ,LUME’este remarcata in primul rind pt ca isi ducea partenerii de dans linga soba de unde se pornea dansul.
  intrebata taranctza de ce incepe dansul de linga soba,ea a dat un raspuns naucitor-ORICE DANSATOARE DE VALS,ADEVARATA TRE’ SA INCEAPA FALSUL CU SPATELE LA SOBA.
  ei cam asa s-a intimplat si cu PLEVUSCA PONTA-SCOS DE CITE-VA ORI IN DECOR DE RADU MORARU,BIETUL PONTA S-A IMPIEDICAT SI A CAZUT IN NAS,DOVEDINT CA PROVINE DIN SAMINTA DE IDIOT.
  ce mi-a placut insa e faptul ca toata emisiunea am avut senzatia ca DERBEDEUL DE RADU MORARU SE JOACA CU VICTOR PONTA ,CA IL MENAJEAZA ,CA E CONSTINENT CE MARE ZERO ESTE BIETUL PESEDIST-CA PROVINE DIN PLEVUSCA ,DAR MAI ALES CA DE ACOLO NICI O MINA DIVINA NU-L POATE PROPULSA PE DRUMUL UNUI POLITICIAN PUR SINGE.

 12. @biblio
  PS
  Înțeleg de fapt că cei care au dreptul aproape divin, în calitate de reprezentanți ai celor mulți și care știu mai bine care sunt nevoile oamenilor, de a spune ce e bine și ce e rău, atât guvernanților cât și celor care trebuie să ia aminte (că altfel…ne paște dictatura) , sunt doar elitele luminate perestroikiste….printre care și unii bibliotecari 🙂

 13. @ zaharescu valeriu
  Hmmm…
  Перестройка înseamnă restructurare. Din păcate nu eu sunt cel care vorbeşte despre restructurare. Aţi cam greşit adrisantul… 😀

  Vorbiţi despre pământ, sporuri, salarii, pensii… Acestea nu fac parte dintre cele ce trebuiesc cerute de popor. Dacă citeaţi constituţia cu atenţia, observaţi că…

  ARTICOLUL 74 – Initiativa legislativa
  (2) Nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea.

  Politica nu dă nimic nimănui, pentru că nu vin politicienii de acasă cu banii pe care îi ia “țața Marghioala cu fața zbârcită de timp și muncă”. Românii dau românilor. Statul strânge nişte bani de la români pentru a rezolva problemele comune tuturor românilor. Vi se pare anormal ca românii să ia hotărâri relativ la ce se întâmpla cu banii lor? Cetăţenii trebuie să hotărască politica României şi nu un anumit personaj sau un grup de personaje. Politica trebuie să execute ceea ce poporul spune. Cum anume? Acelaşi probleme au soluţii doctrinare diferite. Aici intervin partidele.

  Problema este că dumneavoastră faceţi o confuzie între politică şi interese. Politica nu are legătură, în mod normal, cu interesele cuiva, ci cu principiile care guvernează societatea. Faptul că în România politica are de-a face cu interesele personale ale cuiva este un lucru greşit şi anti-democratic. Chiar şi argumentele domniei voastre sunt o dovadă că nu înţelegeţi efectiv democraţia.

 14. Andrei Plesu :am citit o informare a lui Basescu catre securitate ,tot ce se intampla pe vapor ,comandantul Traienica consemna si informa secu ….fostul consilier presidential a comentat si plecarea lui de la Cotroceni :Basescu vrea ordonante ,nu consilieri .Are destule ordonante in partidul portocaliu ,vorba lui ,presuri ….asta-i idolul unor aplaudaci portocalii care nu sunt platiti pentru galagia care-o fac pe blog …hihihihi…incepand cu grupa mica ,care posteaza unul dupa altul cate un rand ,urmeaza aplaudacii si latraii grei …hihihihi….

 15. @ puiu
  Veţi vedea cum întreg corul reunit al aplaudacilor îl vor terfeli pe Andrei Pleşu, cum va deveni el omul lui Vântu… 😀

 16. De ce oare CCR a amanat decizia pe legea pensiilor pentru 6 octombrie?
  Cand e mitingul ala mare, parca pe 7 octombrie?
  Eu am mai multe explicatii, dar nu doresc sa avansez nimic.
  Oricum nu este o coincidentza. 🙂

 17. @biblio
  Admițând , prin reducere la absurd, că eu nu înțeleg democrația, rezultă că dvs prin contrast o înțelegeți, sunt de asemeni convins că înțelegeți și realitatea, dar pe aceasta din urmă o ignorați de fapt cu desăvârșire… 🙂 Nu-i așa, prin comparație cu universul dvs interior infinit de vast, lumea înconjurătoare este pur și simplu nesemnificativă.. 🙂

 18. Biblio…posibil si asa ceva ,de la corul asta care canta fals te poti astepta la orice…hihihi…daca nici Plesu nu-i credibil …..putem inchide mustaria ….

 19. hopaaaaaaaaaa,militianul puiu sare la basescu-bey militanule,UN COMANDANT DE NAVA,LA FEL CA ORICE SEF DE UNITATE COMUNISTA INFORMA PERIODIC DESPRE STAREA DE SPIRIT-ASA CA NU-I UN SECRET,SI ERAU INFORMARI CU CARACTER PROFESIONAL.
  da voi ,APARATUL DE BATUT OAMENI ,APARATUL COMUNIST-CU VOI CE AR TREBUI SA FACA ROMANII.
  pt ca voi ati fost mina criminala-RUSINE SA VA FIE MILITIENILOR.
  SI ATI FACUT ACESTE LUCRURI MURDARE PT CRAPELNITA,UNIFORME,UN TELEVIZOR COLOR SI O DACIE AMARITA.
  asta e fost pretul onoarei vostre-DOI LEI.

 20. ….hihihi…starea de spirit …ce logica tampa la istorici …hihihihihi

 21. FOARTE INTERESANT-pina in 2004 BIBLIOTECRU,NU SE TEMEA DE DICTATURA PESEDISTA-BRUSC DE CIND E PRES. TRAIAN BASESCU-BOLSEVICUL BIBLIO-ARE SENSIBILITATI LA DEMOCRATIE SI PROBABIL LA FEL CA FEBLETEA LUI PROGENITURA COMUNISTA,OANA MIZIL SE SIMTE PRIZONIER IN DEMOCRATIE.
  BRAVOS BIBLIO-LOCUL VOSTRU E IN GULAGUL RUSESC-sa va invatati minte.
  ia uite-l pe unul de-al vostru-TURNATORUL GHISE CE VIOI E,VREA PUMNUL IN GURA PRESEI.
  CIND A FOST VORBA DE PRIGOANA,URLAI PE AICI CA NU DESCREIARAT-ACUM TACI,TACI,TACI.
  DE CE????????/esti in cirdasie cu TURNATORII?cam asa ceva,din moment ce esti in echipa cu voiculescu,puiu,iliescu nastase.
  PUIU A AVUT OCHI DOAR PT CE A ZIS PLESU DE BASESCU-DE RESTUL INSA TACE CHITIC-INCA O DATA
  ,SA VA FIE RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,BOLSEVICILOR.
  ma bucur ca v-au fost luate toate privilegiile-asa meritati.

 22. securitatea se ocupa cu starea de spirit …hihihihi….te bateau ca nu erai spiritual …hihihihi….asta-i celavecul din corul aplaudacilor …

 23. Am spus odata ca Plesu este un intelectual rafinat, am spus mereu asta, dar de pe vremea jurnalului de la Paltinis, am constatat ca cu caracterul sta mai prost, avand o tolerantza prea atotcuprinzatoare cel putin aparent, este mai predispus sa dea mana cu un asasin decat este de exemplu Liiceanu. Plesu nu ar fi putut scrie Apelul catre lichele dar a putut sa scrie o angeologie. 🙂
  Intr-un cuvant desi cred ca se vrea occidental %, este de fapt si balcanic si foarte usor si chiar placut(mi-mi place estetic vorbind) putzin sulfa. 🙂
  Totusi nu e cazul sa deformam si cand nu indicam sursa si scoatem din context cele scrise, desigur ca incercam sa manipulam.
  Puisor cu mine pe aici de ce nu renunti la jocul asta care nu-ti face cinste dar daca recunosti ca e doar ptr cantalau nu te mai blochez si te las sa-l bei sanatos 🙂

  Asadar cei care doresc sa cunoasca exact cele spuse si pozitia lui Plesu(adica ce alege el daca chiar este obligat s-o faca) sa citeasca ce urmeaza si atunci poate-l urmeaza toate sulfele ca pe mine m-ar bucura:

  http://tismaneanu.wordpress.com/2009/09/17/andrei-plesu-despre-mediocritatea-resentimentara-intelectualii-lui-gadea-si-intelectualii-lui-basescu/

 24. Zapa,
  Eu il stiu pe Biblio doar din 2007. Era prin acest spatiu din 2004?

 25. @ zaharescu valeriu
  🙂
  Chiar şi argumentele domniei voastre sunt o dovadă că nu înţelegeţi efectiv democraţia.

  Demos-crateo, δῆμος+κρατέω, puterea (forţa, suveranitatea) poporului, nu se poate exprima prin metoda pe care o susţineţi domnia voastră. Fie că vorbim despre democraţie directă, fie că vorbim despre democraţia reprezentativă, voinţa aparţine cetăţenilor şi nu politicienilor.

 26. PS. In schimb o sulfa magna este noul director al RTV. Totusi un intelectual, chiar daca lipsit total de caracter, barfitor si mahala 🙂

 27. WRONG-andrei plesu este un simbol al intelectualitatii romane,cu bunele si relele pe care orice muritor de rind le are.
  pt tot ce a spus plesu in interviu il FELICIT-
  1. a administrat palme hotarite LUI IOIN ILIESCU SI LUI EMIL CONSTANTINESCU,
  2-Daca a avut senzatia ca e tratat ca o ,ORDONANTA’a si avut libertatea sa se retraga-A FOST PERCEPTIA LUI
  3-faptul ca in treacat a vb despre o informare facuta de TRAIAN BASECU,din calitatea de CAPITAN DE VAS-ii este favorabila lui basescu-RELATA BATAIA DINTRE DOI MARINARI,FARA URMARI SI CARE SPUNE CLAR-BASESCU NU A FACUT POLITIE POLITICA,PUNCT.
  4-VOI INSA SUSTINATORI AI TUTNATORILOR SI TORTIONARILOR PT CARE VA ZBATETI ATIT PE BLOGGURI AR TREBUI SA VA FIE RUSINE-SUNTETI PARTE A TICALOSIEI,A SISTEMULUI TICALOSIT-PUNCT.

 28. oane ..este interviul lui Plesu din evz de azi ….oane draga esti tu amicul meu portocaliu ,dar n-am sa-ti cer voie sa postez ceva anume ,postez ce vreau si cred eu ca place amicilor mei portocalii ..hihihihihi….

 29. @ Frank Zapa[King]
  🙂
  Domnul Ghişe are blog? De când? Dacă nu are blog… cum aş putea să-i spun ce cred? Să-i fac o vizită la parlament?
  🙂
  Dumneavoastră unde şi cum l-aţi contracarat?

 30. Din ciclul-,NOI VREM RESPECT,telenovela gindita produsa si promovata de DERBEDEII ANGAJATI DE HOTUL DE GOGOSI SORIN OVIDIUU VINTU-episodul PENSII.
  imi place manipularea,chiar imi place-
  pina la urma legea pensiilor nici este atit de importanta-IMPORTANT ESTE PRECEDENTUL-daca acesta se produce,suntem in fata disolutiei statului de drept.
  disolutie care va pune C.C.R.-PESTE DEMOCRATIE,PESTE VOTUL MAJORITAR DIN PLENUL PARLAMENTULUI.
  ce nu inteleg berbecii este ca precedentul ii va lovii si pe ei-ODATA AJUNSI LA PUTERE VOR AVEA ACELESI DIFICULTATI IN A-SI PROMOVA LEGILE.
  doar daca berbecii pesedisti si-au propus ca in urmatorii 100 de ani sa nu ajunga la putere.

 31. @BIBLIO
  Chiar d-le biblio, pe când un răspuns direct și fără echivoc al domniei voastre referitor la inițiativa ,,democratului” Ghișe ? E adevărat că, momentan , afost dezavuată de către propriul partid.
  Dar…îmi amintesc, domnule Biblio, anul 2005….când după pierderea primăriei capitalei de căre Orban, în favoarea lui Videanu, au început să apară pe sticlă, seară de seară…cine credeți ? ..domnii Antonescu și…Orban, cu atacuri tot mai virulente la adresa domnilor Băsescu și Boc. Vă amintiți ce a replicat Tăriceanu ? Că punctele de vedere exprimate de domnii de mai sus au caracter strict personal și nu reprezintă poziția partidului…până când decizia patriciului de inițiere a rupturii în alianța DA ,a prevalat.
  Așa că, nu ne mai dați lecții, mie, lui Ion Adrian, lui Judex sau lui Zappa, despre democrație și de unde vine pericolul dictaturii că deveniți de-a dreptul hilar .. 🙂

 32. Basescu a atacat presa in CSAT ,siguranta nationala ii in pericol ,bla,bla bla ….atunci ati fost de acord ,Ghise urla si el la luna ,s-a luat dupa Basescu ….

 33. INTERVIUL LUI PLESU -este o lovitura mortala data intelectualitatii COMUNISTE-FIDELA DICTATURII COMUNISTE PT CARE A LUCRAT,SI PE CARE A SUSTINUT-O.
  trebuie sa fii un mare nemernic sa scoti din context o fraza,o constatare si sa spui-UITE CE A ZIS PLESU.
  desi cei care au facut acest lucru pe acilea stiu ca toti am citit interviul,si cu multa atentie,asadar stim si ce crede ANDREI PLESU DE OAMANI CA IILIESCU,NASTASE,VOICULESCU,PATRICIU,PONTA SI ANTONESCU.
  sa incerci sa deturnezi acest interviu si sa-l folosesti in interesul tau dovedeste nu rea credinta,ci MAGARIE CIT INCAPE.
  asa ca repet din nou-SA VA FIE RUSINE MANIPULATIRILOR-SUNTETI DIN SISTEMUL TICALOSIT-in ce ma priveste,pot spune fara nici o reticenta-VA DISPRETUIESCDIN CAZUA VOASTRA RAMIN IN CONTINUARE UN ADVERSAR NEIMPACAT AL COMUNISMULUI SI PESEDISMULUI-
  pt ca voi sa dispareti din peisajul politicii romanesti,pe care il intoxicati nici un efort nu-i prea mare.
  voi reprezentati -MOARTEA DEMOCRATIEI-voi sunteti sida pt sanatatea democratiei.

 34. MI-A PLACUT EXPRESIA LUI PLESU-LUSTRATIA NATURALA-ce zici PUIU?
  HAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIIIIII-despre subiectul asta nu ne povesteti nimik?
  dar despre beciurile unde ii bateati pe romanii care spuneau bancuri politice,cind te hotarasti sa ne vorbesti?
  ar fi niste experiente interesante pt noi,poate asa tinarul BIBLIO-AR INTELEGE MAI BINE CUM STA TREABA CU DICTATURA.

 35. @ Frank Zapa[King]
  Haideţi să vă vând un mic pont…
  Nici nu contează despre ce anume era informarea… important e că ea nu se găseşte într-un dosar la CNSAS. 😉 V-aţi prins? Cei de la CNSAS au spus CĂ NU EXISTĂ NICI UN DOSAR pe numele domnului preşedinte, nici de bine, nici de rău, nici de indiferente ale motive şi motivaţii. Iată că apare o informare de nicăieri. Şi unde şi când apare ea? OUPS!

  Singura şansă ar fi ca această notă informativă să fie o intoxicare, o contrafacere sau să nu existe (caz în care domnul Pleşu să mintă). Dacă este însă adevărată… există o maaaaare problemă, chiar şi dacă nu e menită să fie de tipul poliţiei politice.

  Îmi amintesc că nici în cazul Monei Muscă nu era vorba de poliţie politică… Nu a contat.

 36. Nu basescu a atacat presa-BASESCU I-A ATACAT PE INFRACTORII MOGULI CARE SI-AU PROPUS CA P[RIN INTERMEDIUL PRESEI SA INHATE ROMANIA,SA PUNA EI PRESEDINTI,SA CONTROLEZE PARLAMENTUL PRIN INTERMEDIUL CELOR DOUA PARTIDE PSD SI PNL.
  REAMINTESC CE A DECLARAT VICTOR PONTA;
  PSD ESTE CONTROLAT IN PROPORTIE DE 100% DE SORIN OVIDIU VINTU-PUNCT SI DE LA CAPAT.
  HAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIII-PSD IL ARE CA STAPIN PE INFRACTORUL,HOTUL DE GOGOSI SI DIN HUZANARE VINTU.
  a gresit basescu?NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU-DE LOC

 37. Basescu a zis cu gurita lui ,ca n-a dat nici-o informare la securitate ,Plesu ii arata ca minte cu nerusinare ,dintr-un interviu ,carte ,film…. etc ,iau ce-mi place mie ,sa-l parfrazez pe Basescu ,ce vrea muschiul meu …hihihihi…

 38. Eu aş fi recunoscător dacă toţi cei din conducerea României de dinainte de revoluţie care mai trăiesc şi-ar scrie memoriile în detaliu şi “pe bune”. Am avea o imagine mai exactă a ceea ce s-a întâmplat atunci. Tare mi-e teamă însă că presiunea care se exercită încă, după 20 de ani, nu va insufla prea mult curaj “autorilor” pentru a vedea amănunte din ceea ce s-a întâmplat atunci. Sunt convins că în spatele uşilor închise adevărul era sensibil diferit de ceea ce percepeam noi ca simpli cetăţeni.

 39. HAI SA-TI VIND UN PONT BIBLIO-pt ca tot insisti-INFORMAREA RESPECTIVA A FOST GASITA INTR-O MAPA A UNUI CETATEAN URMARIT DE SECURITATE-haaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiii,nimik nu stii mai biblio,capiscii.
  ei uite vezi de ce esti papagal-DEGEABA INTREBI CALCULATORUL,IN PROBLEMA ASTA NU TE POATE AJUTA.
  dar eu,baiet bun uite te ajut si te scot din ceata-INCA O DATA,ERA VORBA DESPRE O INFORMARE AJUNSA IN DOSARUL UNUI CETATEAN AFLAT IN VIZORUL SECURITATII,IN CALITATE DE URMARIT.asa ca,din nou maninci cu lingura ,cunoscuta in armata ca FIIND POLONIC-SA-TI FIE DE BINE BIBLIO.
  da cum tu biblio-N-AI FACUT ARMATA……………

 40. Biblio …buna si inteleapta constatare ,i-ai ciuruit …..disparitia dosarului de informator….

 41. DIN NOU MINCIUNA-BASESCU A RECUNOSCUT CA IN CALITATE DE CAPITAN DE VAS AVEA OBLIGATIA DE SERVICIU CA LA INTOARCERE DIN CURSA SA DEA INFORMARI SECURITATII-STRICT PROFESIONALE-O ALTA MINCIUNA SI MANIPULARE MARCA MILITIANUL PUIU-
  SI O SINGURA DATA A FACUT ACEST LUCRU-IN CEL PUTIN DOUA OCAZII-IN TIMPUL UNUI INTERVIU LA NAASHUL SI O DATA LA REALITATEA TV.
  SA VA FIE RUSINE MILITIENILOR…….

 42. HAAAAAAAAAAAA,V-AM CALCAT IN PICIOARE-SI DE DATA ASTA MI-AM PUS CIUBOTELE DE BOLSEVIC CAZAC SA MA TINETI MINTE BOLSEVICILOR CA VA CALC CU ARMELE VOASTRE-HAAAAAAAAAAAAAAAAAAHIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 43. Citez din Angajamentul solemn, semnat de Andrei Plesu: “Ma angajez solemn, in fata tovarasilor mei, a partidului si intregului popor sa servesc cu credinta cauza partidului…

  Ma oblig sa indeplinesc fara sovaire insarcinarile date de partid, sa respect in toate imprejurarile programul si statutul Partidului, linia politica generala.

  Ma angajez sa nu intreprind nimic care sa dauneze Partidului – patriei, poporului, sa fac totul pentru intarirea unitatii partidului, pentru cresterea rolului sau conducator.”

  Ce a semnat in formularul sectei: (spicuiri) “Furnizez aceste Informatii de bunavoie, in vederea obtinerii intrevederii care precede instruirea personala… Sunt constient de importanta intalnirilor ulterioare… Sunt intrutotul de acord si ma angajez sa nu dau si sa nu dezvalui nimanui sistemul “Mantra” si nici instructiunile ce-mi vor fi date pentru utilizarea acestui sistem. Sunt, de asemenea, de acord sa nu dezvalui, sa nu instruiesc in tehnica desitatiei, inainte de a fi primit din partea sefului sectei (Maharishi) calificarea de profesor (Guru).”

  Despre Băsescu, Andrei Pleșu spune:

  Această notă de care vă spuneam era însă în cel mai tipic stil Băsescu.

  “În ziua cutare, am făcut cutare, cutare subaltern a sărit la bătaie… S-a întîmplat cutare şi cutare. Chestia m-a plicistit foarte mult. Simplul fapt că acum trebuie să stau să scriu chestia asta mă enervează extraordinar” Era ceva în stilul ăsta al lui, de “băiat de băiat”. Nu era ceva care incrimina politic pe cineva.

  și mai spune:

  Una din primele propuneri pe care i le-am făcut a fost să schimbe şeful de protocol de la Cotroceni. E o meserie grea. I-am propus să mă interesez de cineva de la Externe, despre care ştiam că e bun în domeniu, iar Băsescu mi-a zis: “Două pretenţii am: să fie prezentabil şi când aude imnul sau vede drapelul să ia poziţie de drepţi”. El asta simte: că patria e drapelul, imnul, uniforma.
  NOTA MEA: Băsescu vorbește de două pretenții, iar Pleșu…adaugă uniforma.
  Și eu, ca civil, stau în poziție de drepți când se intonează imnul național.

 44. @ zaharescu valeriu
  Explicaţi-mi şi mie logica.
  1. “.domnii Antonescu și…Orban, cu atacuri tot mai virulente la adresa domnilor Băsescu și Boc. Vă amintiți ce a replicat Tăriceanu ? Că punctele de vedere exprimate de domnii de mai sus au caracter strict personal și nu reprezintă poziția partidulu”
  2. “Așa că, nu ne mai dați lecții, mie, lui Ion Adrian, lui Judex sau lui Zappa, despre democrație și de unde vine pericolul dictaturii că deveniți de-a dreptul hilar”

  Nu înţeleg ce anume din punctul unu mă implică pe mine ca să fie o concluzie punctul 2? Dacă domnii Antonescu, Orban, Băsescu, Boc şi Tăriceanu au făcut ceva acum 5 ani, ce treabă are asta cu ceea ce spun eu astăzi?

 45. …dezimformare ,a zis ca le ducea la serviciul cadre ,biroul personal mai pe inteles ,niciodata n-a zis de securitate ,acum Plesu il deconspira ….numai berbecii si inapoiati mintal pot crede ca Basescu ajungea la Anvers daca nu era omul securitati ….

 46. Puiu, dar tu link nu poti da ca sa inlaturi suspiciunile.
  Asa il dau eu:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/nota-lui-basescu-catre-securitate-vazuta-de-andrei-plesu-907350.html

  Oricum si linkul meu este clar, asa ca va zic din nou, ca tot zice Moro ca ar putea s-o faca 🙂 urmati-l cu incredere pe Plesu, care nu a aflat cele invocate in evz doar alaltaieri adica dupa ce a spus ce v-am prezentat ca a spus in discutia cu Tismaneanu.

  PS Si daca citesti interviul din EVZ, vezi ca Plesu nu da mare importantza si pe buna dreptate celor care pe voi va surexcita sau poate ca va chiar excita 🙂
  Nici mie nu mi se pare ceva ce merita discutat.
  Basescu era logic sa-si faca datoria caci adevaratul informator si pe care el nu-l stia facea rapoarte paralele(ceea ce el desigur ca stia).
  De aceea eu cand il injuram pe Ceausescu, nici nu-mi faceam iluzia si nici nu ma asteptam sa nu fiu turnat, dar era desigur vina mea ca doar injuram constient de asta si de fapt o faceam cu placerea sadica ca injuraturile vor mai parcurge unul doua nivele, unde se vor cu certitudine opri. 🙂

 47. Mai dar repede s-a miscat blogul ca eu citeam interviul si sciam # 14:53;
  Poate ca am dat degeaba linkul desi nimeni din cei care l-au comentat, nu sunt generosi ci zgarcitzi. 🙂

 48. @ Frank Zapa[King]
  Păi este normal să ştiţi aceste lucruri la perfecţie, doar le ştiţi din interior, nu-i aşa? 😀

 49. @ Frank Zapa[King]
  Puteţi să daţi un link spre locul unde a spus domnul Băsescu că era normal să dea informări securităţii?
  😀
  Şi totuşi… de ce nu este un dosar cu aceste informări?

 50. De ce oare CCR a amanat decizia pe legea pensiilor pentru 6 octombrie?
  Cand e mitingul ala mare, parca pe 7 octombrie?
  Eu am mai multe explicatii, dar nu doresc sa avansez nimic.
  Oricum nu este o coincidentza. 🙂

  PS Sa-l lasam pe dl Plesu si pe dl Basescu

 51. oane …da isi facea datoria ,asa cred si eu ,dar unde-i dosarul lui ?,de ce-a disparut ,s-ar putea sa ascunda si alte informari mai grave ,pot crede orice ,nu ?….la cat ii de ranchiunos si razbunator Basescu [,vedem ce face cu toti care ii ies din cuvant ],poate a scris si ceva rau ,nu crezi ?

 52. Puiu,
  Ce sa-ti fac daca atunci cand trebuia, nu mi-ai dat functia de Procuror General, Sef SRI si SIE ?
  🙂 🙂 🙂

 53. …oane ,in toata harababura asta cu CCR tot ce decide ii rau ,1:creaza precedentul ,2:s-ar gira ,o furaciune de forul suprem in dreptate ,grea decizie …

 54. Nici-un cor, ci doar niste dovezi de ce se intampla pe atunci, si care nu au nicio relevantza dle Biblio, desi ai vrea matale asa ceva. 🙂

 55. Puiu,
  1.Daca nu are a se pronunta pe proceduri eu cred ca pe fond articol cu articol legea este constitutionala .
  Daca crede cineva altfel, sa indice articolul neconstitutional
  2. Cred ca pe proceduri nu se poate pronunta doar parlamentul . El hotareste daca a votat sau nu corect. Cred ca nici treaba procuraturii nu este cat ar fi ea de sezizata, ca doar nu i-a scos nimeni cu forta din sala pe PSDNListi si nici nu i-a oprit la vot asa ca chestia asta cu abcul nu e ptr CCR, care o sai bage scurt in zonele lor de origine(pe contestatari)

 56. 🙂
  Colţuri, câte colţuri! Şi câtă lume dă din colţ în colţ…
  😀

  Pe mine nu mă interesează neapărat ce a scris domnul Băsescu în informări, nu prea mă interesează nici dacă a făcut poliţie politică, dar mă amuză cacialmaua în sine… Mă amuză că toţi anti-comuniştii care se înroşeau de furie când condamnau pe domnul Geoană că este comunist deşi a intrat în PSD şi nu FSN şi nici funcţii nu a avut înainte de 1989, trebuie acum să găsească scuze…
  🙂
  Haideţi domnilor… şi doamna silverstar…
  Vreau să vă aud cum întoarceţi totul şi descoperiţi patriotismul… 😀
  Curaj, haideţi că merge… 😀

 57. @biblio
  ,,ce treabă are asta cu ceea ce spun eu astăzi?”
  …Văd că azi aveți un ,,tonus” scăzut .. 🙂
  1. Ghișe inițiază o dezbatere oe un ipotetic proiect de lege, care ar urma să restrângă libertatea presei ;
  2. PNL nu-și însușește oficial ,în acest moment, această inițiativă ;
  3. PNL A MAI PROCEDAT AȘA în 2005, dovedindu-se de fapt că Orban și Antonescu nu vorbeau de capul lor ;
  4. Dvs sunteți aparent echidistant, dar așezat pe mijloc, cu…spatele la Cotroceni și cu fața spre opoziție (mai ales cea de stânga);
  5. Dvs prezumați un potențial pericol de dictatură care ar veni…din spate, iar indiciile converg către un pericol real având sursa…în fața dvs ; MĂ MIR CĂ NU-L VEDEȚI !
  6. Indiciul de la pct.1 vine pe fondul amenințărilor perechii de nebuni cu…suspendarea, fără un rechizitoriu juridic competent și fără avizul (indiferent care ar fi el) al CC !
  Deci, stimate domn, cine are veleități și manifestări dictatoriale, în profund dispreț față de regulile democrației ?
  CINE DĂ ALTORA LECȚII DESPRE DEMOCRAȚIE, DAR PRIVEȘTE CU ÎNGĂDUINȚĂ, GERMENII UNEI DICTATURI POTENȚIALE ? GHICI CINE (ciupercă)…..dvs, domnule Bibliotecar 🙂
  Dar cu noi v-ați găsit ..nashii .. 🙂 🙂

 58. din linkul lui Onu …Plesu despre Basescu 😮 anumita voluptate a conflictului ,nu condamnase comunismul din toata inima ,alternanta de emotivitate lacramoasa si brutalitatea cazona ,l-a citit bine filozoful pe president ….

 59. poveste cu sclavi:
  ce fel de oameni sunteti voi portoacalii si ce fel de principii aparati daca desi stiti sigur ca legea a fost votata de aproximativ 80 de parlamentari in loc de 168 cat era numarul minim necesar si voi sustineti ca totul e in regula? …. numa’ conditia de sclavie consimtita pe care v’ati asumat’o poate explica treaba asta … 🙂

 60. @ zaharescu valeriu
  Dumneavoastră, şi domnul Frank mai sus, aveţi impresia că ceea ce nu vedeţi nu există… sunteţi precum copii mici care închid ochii şi se cred invizibili.

  De exemplu.
  Când doamna Alina Gorghiu a spus…

  Da, e drept ca m-am alaturat unui grup de initiativa, alaturi de colegele mele din Parlament (Lia Olguta Vasilescu, Cristina Pocora, Carmen Moldovan, Lavinia Sandru) pentru realizarea unui Cod de conduita in mediul online. Am intrat in proiectul asta cu un singur gand: un simplu recurs la bun-simt.

  Ce spunea acolo, pe blogul domniei sale doamna Alina Gorghiu (http://www.alinagorghiu.ro/2010/08/25/cod-de-conduita-in-online/) Bibliotecaru? Tăcea oare?

  Bibliotecaru says:
  August 25, 2010 at 11:21 pm

  @ Alina Gorghiu
  Problema este că acest Cod de Conduită va da putere CNA să amendeze pe cei care nu doresc să respecte codul de conduită. Puteţi garanta că din acest Cod de Conduită, care pare mai mult un fel de deontologie a utilizatorului de internet, nu va reieşi o posibilitate de exercitarea unui control asupra ceea ce se scrie pe internet.

  Lumea crede că dacă are blogul pe un server din străinătate este protejată de cenzură… Ei bine nu este aşa. Există posibilitatea tehnică ca statul român să controleze accesul paginilor web din străinătate.

  Doamna Gorghiu,
  Poate cele ce le gândiţi în acest moment nu înseamnă cenzură, se deschide însă o portiţă de care vor putea “beneficia” generaţiile viitoare de politicieni ce vor descinde într-un stat totalitar care astăzi îşi arate primii muguri. Nu permiteţi acest lucru dacă simţiţi cu adevărat liberal. Ceea ce doriţi domnia voastră este deja pe internet, există şi nu mai trebuie reglementat.

  Bibliotecaru says:
  August 26, 2010 at 12:32 pm

  Vă faceţi că nu înţelegeţi. Orice server care permite postarea de site-uri, fie cele statistice, obişnuite, fie cele dinamice, de tip bloguri, sau forum… Are, la înregistrare, un disclaimer, un text care te anunţă că în cazul în care vei abuza de instrumentul numit site, dacă vei încălca legea, dacă vei face pornografie infantilă, dacă… e o listă lungă de “dacă” care permite proprietarului de server să şteargă fizic acel site în cazul în care crede de cuviinţă. De asemenea, şi cel care întreţine şi administrează un site, de orice tip ar fi el, are puterea de a şterge orice comentariu pe care îl consideră nepotrivit. Există şi nişte reguli internaţionale ale internetului, cum ar fi să pui un anunţ de +18 în condiţiile în care site-ul conţine violenţă, pornografie… Pe scurt… NU ESTE NEVOIE DE UN COD, el există deja şi este funcţional. Poate nu ştiţi dumneavoastră de el, poate nu ştiu nici celelalte doamne pe care le enumeraţi mai sus, deşi, având blog, ar fi trebuit să ştiţi. Doamna Olguţa Vasilescu nu vorbeşte despre un Cod de care poţi să iei seama sau poţi să nu iei seama, doamna Olguţa Vasilescu doreşte ca CNA să exercită asupra spaţiului Internet exact aceleaşi prerogative ca asupra spaţiului transmisiilor audio-video, adică radio-televiziune. Faptul că CNA poate să ia decizii împotriva site-urilor, să dea amenzi, să suspende un site, nu are nici o legătură cu Codul despre care vorbiţi. Bănuiesc că nu este atât de greu de înţeles diferenţa. Vă rog din suflet să nu consideraţi că sunt persoana care poate fi dusă cu astfel de ocoliri de realitate, că nu sunt de ieri, de astăzi pe internet.
  Vă mulţumesc.

  Bibliotecaru says:
  August 27, 2010 at 7:50 pm

  @ Alina Gorghiu
  http www legi-internet.ro/legislatie-itc/conventii-internationale/declaratie-privind-libertatea-comunicarii-pe-internet-consiliul-europei.html

 61. @ zaharescu valeriu
  De exemplu, când doamna Carmen Moldovan a spus…
  Am asistat în ultima perioadă de timp la un atac violent din partea Puterii politice împotriva libertății presei din România. Inițiativa de dată recentă a deputatului PD-L Silviu Prigoană de a crea un fel de organism de cenzură al presei scrise și online este doar cea mai celebră dintr-o serie mai lungă de astfel de … (http://www.carmenmoldovan.ro/2010/09/legalizarea-cenzurii/)

  Ce credeţi că a scris Bibliotecaru?

  Bibliotecaru spune:
  14 septembrie 2010 la 21:31

  Despre varianta asemănătoare a doamnei Olguţa Vasilescu, ce părere aveţi?

 62. @ zaharescu valeriu
  Pe blogul domnului Adrian Năstase…

  http://nastase.wordpress.com/2010/08/10/22-in-plus/#comment-101159

  Bibliotecaru spune:
  august 10, 2010 la 9:23 pm

  @ Adrian Năstase

  Domnule Năstase,
  Se aude că doamna Lia Olguţa Vasilescu ar fi spus, în calitatea sa de senator al României, că doreşte iniţierea unei legi care stipulează că patronii de forumuri, site-uri şi agenţii de ştiri (oare ce o însemna acest tip de patronat?) trebuie sa asigure un filtru care să baneze orice comentariu indecent sau să interzică accesul utilizatorilor care înjură sau folosesc cuvinte obscene. Cum poate exista această autoritate a statului asupra spaţiului INTERNET? Ce legătură are CNA cu un spaţiu internaţional? Mai ales, de ce este nevoie de această lege într-o societate democratică?

  Nu sunt adeptul exprimării licenţioase, dar o lege pentru exprimarea pe internet? Ajungem cu cenzura internet ca în Rusia şi China, renunţăm la libertăţi, drepturile omului şi democraţie? Se vor şterge comentarii sau postări care critică guvernul? De ce doreşte doamna Vasilescu să deschidă această portiţă a cenzurii şi de ce PSD nu spune nimic?

  Acest război declarativ între partidele româneşti a ajuns pe culmile absurdului.

  Domnule Năstase,
  Aştept un răspuns. Chiar vreau să ştiu dacă acest proiect este susţinut de PSD. Personal eu voi fi întotdeauna împotriva unui astfel de proiect şi îndemn pe toţi cei care folosesc spaţiu INTERNET să facă acelaşi lucru. O astfel de limitare a conţinutului INTERNET este începutul unei serii de limitări a dreptului de exprimare care nu va avea un sfârşit până ce statul nu va prelua controlul total. Există legi internaţionale ale INTERNET-ului care interzic pedofilia şi alte manifestări invocate ca suport pentru lege prin conţinutul INTERNET-ului se auto reglează, nu este nevoie de o lege specială românească care să permită unui organism guvernamental să interpreteze ce trebuie şi ce nu trebuie să apară pe internet.

 63. Silverstar ai dreptate, PDL nu fura : EBA a fost votata cinstit de sute de mii de romani ca sa ajunga la Bruxelles…..in timp ce Ridzi a platit sute de mii de euro pentru nimic…..

 64. @ zaharescu valeriu

  Pe blogul doamnei Cristina Pocora, Avem nevoie de un Cod de conduită în mediul virtual?,

  http://blog.cristinapocora.ro/?p=2023

  Am luat şi acolo poziţie spunând că…

  # Bibliotecaru Says:
  August 24th, 2010 at 10:29 pm

  Nu cred că mediul virtual ar trebui privit diferit de spaţiul public.

 65. @ zaharescu valeriu
  Domnule zaharescu valeriu, pe mine mă lasă rece ce spuneţi despre mine… Ca şi domnul Frank, când mă acuzaţi de diferite lucruri, eu ştiu că pot oricând să vă dau o replică cumsecade… dar nu cred că meritaţi efortul ăsta, pentru că răutatea nu merită efort.

  Diferenţa este că eu încerc să spun omului în faţă ce gândesc despre el. Dumneavoastră înjuraţi PSD-ul şi PNL pe blogurile cu simpatizaţi PDL. Eu unul nu vreau să fac aşa ceva. Când am ceva de spus, spun în faţă. Când am ceva de spus despre PSD, mă duc acolo. Când am ceva de spus despre PNL, mă duc acolo. Când am ceva de spus despre PDL, merg pe blogurile PDL. De aceea mă şi bucur când oamenii politici îşi fac bloguri şi chiar le pot spune în faţă ce consider eu despre activitatea domniilor lor.

 66. PDL trage de timp în cazul Monica Iacob Ridzi, blocând ancheta procurorilor anticorupţie. De jumătate de an, cererea DNA de percheziţie informatică a fostului ministru al Tineretului a prins praful în sertarul comisiei juridice de la Camera Deputaţilor. Întrebat când s-ar putea afla această solicitare pe ordinea de zi, șeful comisiei, PDL-istul Daniel Buda, s-a declarat ”prea obosit”.

 67. @ zaharescu valeriu
  Apropo, ştiţi ce mi-a răspuns domnul Prigoană când, pe blogul domniei sale, i-am spus… http://www.prigoana.ro/activitate-parlamentara/propuneri-legislative/83-pozitia-deputatului-silviu-prigoana-cu-privire-la-trecerea-presei-de-informare-sub-controlul-cna.html
  Bibliotecaru 15-09-2010 13:48
  @ Silviu Prigoană
  Domnule deputat Prigoană, cred că sunteţi cea mai profundă dezamăgire pe care o am în legătură cu actuala legislatură. Speram că veţi însenina un pic Parlamentul, mă şi bucuram că aţi reuşit să obţineţi mandatul, dar constat că nu v-aţi pregătit deloc pentru acest mandat.

  Multe din problemele pe care le supuneţi atenţiei deja sunt rezolvate.

  Insulta şi calomnia aşteaptă de ani de zile să fie readuse în Codul Penal în urma deciziei CCR.

  Tot în Codul Penal…
  Art. 168(1). – Comunicarea de informatii false – Comunicarea sau rãspândirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, dacã prin aceasta se pune în pericol siguranta statului, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

  Sfatul meu este să lăsaţi deoparte controlul politic asupra presei şi, mai ales, asupra internetului.

  Absolut nimic…

  Cam asta este şi concluzia mea… Părerea cetăţeanului, argumentul… nimic. Politica? Vacs de văcsuit caractere de politicieni.

 68. ZAHARESCU(10.41)….E OK amice…in legatura cu aprobarea pentru postarea mea anterioara …Aliniatele din postarea mea ar elimina “furturile ” care ma deranjeaza…Despre asemenea furturi vorbeam si nu despre cele care au o incadrare juridica la capitolul infractiuni…Ele produc bugetului pagube mult mai mari decat furturile condamnate in codul penal care pot fi despistate si pedepsite ….
  Deci in legatura cu postarea mea precedenta in care vorbeam de furturile celor care detin puterea (oricare ar fi partidul sau partidele) am uitat sa incadrez cuvantul in ghilimele ..
  Era vorba despre “furturile legale”….Si deci ai putea sa-ti ceri scuze pentru iesirea neacademica din postarea ta precedenta celei de la 10.42….Furturile de acest gen ma irita si ma streseaza …pentru ca nu pot fi incadrate penal,nu pot fi stopate deoarece sunt legale iar politicienilor nu putem sa le spunem hoti fara a putea fi acuzati de propaganda,de calomnie etc…Iar dovezile desi exista in actele normative ale guvernului ,in arhivele ministerelor,in documente contabile etc nu se pot numi probe …ci acte legale…
  Daca esti de acord cu postarea mea precedenta trebuie sa fii de acord si cu aceasta postare…Deci putem dialoga …

 69. Ma uit la B1 .
  Credeam ca nu am sa vad o jigodie mai mare decat finul lui Iliescu, unul Nicolae parca, care m-a determinat sa introduc in limba romana un nou cuvant : preaslinos
  Ei bine azi vad una si mai mare: dl Banicioiu.

 70. Biblio,
  Bine a facut ca nu te-a bagat in seama.
  Prigoana este un frust care nu are treaba cu sofistii de trei parale.