Partia de schi de la Gura Humorului face concurenta partiilor din Austria

Elena UdreaSâmbătă am fost în Suceava, la  Gura Humorului unde am inaugurat o pârtie de schi. A fost frig. Şi zăpadă multă. Adică perfect pentru cine vine la inaugurarea unei pârtii de schi si ştie să schieze . Pentru cine încă nu ştie – dar promite că va învăţa – plimbarea cu telescaunul şi standurile gospodarilor bucovineni. Oricum, merită să înduri iarna aspră.

Deschiderea unei pârtii de schi la Gura Humorului înseamnă să gândim turismul în România ca pe o activitate profitabilă tot timpul anului. Dacă Voroneţul atrage turiştii în zonă în perioada călduroasă, pârtia de schi va deveni o atracţie pentru numeroşii turişti care practică sporturile de iarnă. Şi ca dovadă, numai sâmbătă, în prima zi, mai mult de 2.500 de turişti au fost deja pe pârtie.

De asta are nevoie turismul din România – de oameni cu iniţiativă, care dezvoltă ceea ce natura şi istoria le-au dat deja. Care nu gândesc niciodată pe tiparul „lasă că merge şi aşa”.

Şi mai este ceva extrem de important la Gura Humorului. Este un proiect finanţat integral din bani europeni. Asta arată că România poate să atragă banii europeni şi ştie să-i folosească. Va trebui însă să dezvoltăm asemenea proiecte în toate judeţele ţării, dacă vrem să exploatăm într-adevăr lucrurile extraordinare care au fost date României de astre.

Eu cred că, ideea de concurenţă cu Austria, care acum atrage zâmbete ironice, trebuie privită ca un obiectiv posibil de realizat. Dar pentru a-l realiza trebuie să judecăm mai nemţeşte turismul românesc: serios, aplicat şi puşi pe treabă – adică exact cum au făcut cei de la Gura Humorului, care acum au o pârtie de schi care aduce profit.

PS: recunosc că sunt puţin invidioasă pe Sebastian Vlădescu – un foarte bun schior. Promit ca la anul să cobor şi eu pârtia pe schiuri, nu cu telescaunul.

243 thoughts on “Partia de schi de la Gura Humorului face concurenta partiilor din Austria

 1. Mostra de nesimtire de tip PESEDIST-Dl. VALERIU ZGONEA-ce a inteles acest fost strungar,un imbecil fara pic de obraz,despre solidaritatea pesedista,despre doctrina unui partid social democrat.
  iata cam ce a inteles:,citat aprox din dl VALERIU ZGONEA,ride lumea de noi parlamentarii umblam in dacii.
  va rog sa nu se consemneze ce spun acum,oare nu s-ar putea sa se achizitioneze masini mercedes,sa nu mai raminem pe drumuri cu masinile defecte?
  asadar guristul ZGONEA,UN FOST PROLETAR COMUNIST,care astazi se recomanda ca fiind un tinar pesedist din echipa geoana,s-a naravit in rele si vrea nici mai mult nici mai putin…MERCEDESURI.
  cam cu acest neam de ipocriti are de-a face poporul roman.acesti oameni se prezinta pe ecranele tv ca fiind cei mai mari sustinatori ai saracimii din romania,dar,in particular…viseaza la mercedesuri platite de SARACIMEA SI PROSTIMEA ROMANIEI.
  ei cu astia ne luptam si astazi-ASTIA SUNT NESIMTITII CARE ASTAZI PLING PE LA TELEVIZOR.
  astia se dau de ceasul mortii de grija unor pensionarii cu vezi doamne doar 30 DE MILIOANE PENSIE.
  mare nerusinare,mare.

 2. felicitari ministrului apararii G.Oprea !

  “Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat marţi, 9 ianuarie 2010, la şedinţa Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, unde s-a dezbătut un Raport suplimentar comun cu Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 384/2006, privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari.

  În urma discuţiilor din comisie şi a analizării propunerilor, s-a considerat oportună şi necesară introducerea şi modificarea unor articole din textul legii, pentru eliminarea ambiguităţilor existente, în sensul reglementării statutului şi obligaţiilor militare la nivel profesionist al soldaţilor şi gradaţilor voluntari, în acord cu drepturile de care aceştia se cuvine să beneficieze. În prezent, soldaţii şi gradaţii voluntari, deşi îndeplinesc misiuni specifice, atât pe timp de pace, cât şi pe timp de război, inclusiv prin participarea la misiuni de menţinere a păcii în teatrele de operaţii în afara teritoriului statului român, nu pot fi asimilaţi cadrelor militare, în consecinţă nu pot beneficia de unele drepturi acordate acestora, constituind un corp distinct de personal militar, cu statut propriu.

  „Propunerile discutate şi aprobate astăzi, în absolut consens, vin să facă o reparaţie socială. Este vorba despre măsuri menite să corecteze o situaţie cu care această categorie de militari profesionişti se confruntă în prezent.

  Este corect ca această categorie de militari, cea mai numeroasă în cadrul forţelor armate şi care îndeplineşte îndatoririle militare un mare număr de ani, să beneficieze de dispoziţiile legislaţiei privind recunoaşterea vechimii în serviciul militar, pensionarea, acordarea de despăgubiri în caz de accidente produse în timpul pregătirii profesionale sau în îndeplinirea misiunilor în zonele de operaţii. A fost absolută nevoie să facem acest lucru pentru ca aceşti oameni să beneficieze de pensii şi de toate celelalte drepturi, asemenea cadrelor militare. Astfel se face dreptate şi mă bucur că toţi am contribuit la această decizie, fără ca politicul să aibă vreo implicare. Şi mă refer la deputaţii George Scutaru, Eugen Bejinariu, Marian Sârbu, senatorul Cristian Rădulescu, premierul Emil Boc – toţi am fost de acord în susţinerea acestor măsuri”, a apreciat ministrul Gabriel Oprea.

  Potrivit reglementărilor propuse în Raportul comun, pentru îndeplinirea serviciului militar ca soldaţi şi gradaţi voluntari, pot fi recrutaţi şi angajaţi cetăţenii cu vârste între 18 şi 45 de ani, care îndeplinesc normele şi criteriile stabilite de ministerele şi serviciile de resort. Modul de selecţionare, instruire, specialităţile militare şi funcţiile în care aceştia vor fi angajaţi, precum şi modul de ţinere a evidenţei acestora se stabilesc de ministerele şi serviciile de resort.

  Vechimea în serviciu, în calitate de gradat voluntar, este considerată vechime în serviciul militar şi se ia în calcul la stabilirea pensiei, conform prevederilor Legii nr. 164/2001, privind pensiile militare de stat.

  De asemenea, soldaţii şi gradaţii voluntari beneficiază de încadrarea în condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii ale activităţii pe care o desfăşoară sau a locului de muncă unde lucrează, conform legislaţiei aplicabile cadrelor militare în activitate. Perioada în care soldaţii şi gradaţii voluntari participă la misiuni în afara teritoriului statului român se consideră dublu în calculul vechimii în serviciul militar. Stagiul de cotizare realizat în sistemul public de pensii în perioada 24 decembrie 2006 şi până la intrarea în vigoare a Legii constituie vechime în serviciu şi se valorifică la stabilirea pensiei, conform Legii nr. 164/2001, privind pensiile militare de stat.

  Soldaţii şi gradaţii militari care au fost trecuţi în rezervă sau scoşi din evidenţele militare, în baza prevederilor art. 45, alin. (1), lit. a) – e), g), h) şi m) vor beneficia de măsurile de protecţie socială şi reconversie profesională în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru cadrele militare.

  Raportul comun prevede că soldaţii şi gradaţii militari trecuţi în rezervă sau scoşi din evidenţele militare în baza prevederilor art. 45 alin.(1), lit. c) şi d) vor beneficia gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în condiţiile prevăzute la art. 26 din Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare. Cei încadraţi într-un grad de invaliditate, potrivit prevederilor legale, vor beneficia de pensie de invaliditate, conform dispoziţiilor Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat.

  Soldaţii şi gradaţii voluntari sau urmaşii acestora, după caz, vor beneficia de despăgubiri pentru cazurile de invaliditate sau de deces produse ca urmare a unor acţiuni militare, accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul şi din cauza serviciului militar sau a unor misiuni în cadrul forţelor internaţionale destinate menţinerii păcii ori constituite în scopuri umanitare, în condiţiile stabilite de lege pentru cadrele militare în activitate. Despăgubirile vor fi suportate din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

  „Am susţinut în mod deosebit creşterea vârstei maxime de recrutare a soldaţilor şi gradaţilor voluntari de la 40 la 45 de ani şi acordarea de drepturi similare – pensii în sistemul militar şi posibilitatea reconversiei profesionale. Potrivit proiectului legislativ, de la vârsta de 40 de ani la 60 de ani aceste persoane au dreptul la reconversie profesională ca şi celelalte cadre militare. De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale are în vedere şi alte proiecte legislative pentru aceste cadre militare tinere”, a declarat ministrul apărării la sfârşitul şedinţei.”

 3. @ ion adrian
  Să vă spun cum este cu simularea, omul politic mimează că face bine ţării, dar de fapt îl doare în locuri sensibile şi nu are nici o plăcere.

  V-am oferit legile care sunt în vigoare, scrie acolo negru pe alb că pensiile speciale sunt plătite de la Bugetul de stat… Ce se plăteşte de la bugetul de stat astăzi, mâine se va plăti de la Bugetul asigurărilor, adică din Fondul Naţional de Pensii. Care parte nu vreţi să o înţelegeţi, că totul este limpede precum lacrima? Pensia-pensie este una, pentru ea se plătesc contribuţii, dar pensia de serviciu, care se adaugă la pensia-pensia, se plăteşte de la Bugetul de Stat, nu există contribuţii pentru ea.

  Eu vă întreb o chestiune simplă de înţeles, dacă şi armata, şi magistraţii, şi funcţionarii, şi toţi care mai sunt cu legi speciale, primesc pensii de pe urma contribuţiilor, de ce nu a făcut câte un fond de pensii pentru fiecare, de ce este nevoie să-i bage în Fondul Naţional de Pensii. Conform legii pensia poate fi mutată dintr-o parte în alta, poţi să te muţi cu pensia şi în altă ţară. Putea să facă aceiaşi lege pentru toţi, aceleaşi principii pentru toţi şi fonduri diferite. Nu mai avea absolut nimeni nimic de spus. O cale simplă de rezolvare a nodului gordian.

  Nu se poate să facă asta pentru că pensionarii obişnuiţi suportă din contribuţiile lor ce să plăteşte astăzi de la Bugetul de Stat pentru aceste pensii speciale.

  Calculul “ca şi cum ar fi plătit contribuţii” nu rezolvă şi sursa banilor.

  Problema apare la cei catalogaţi drept… perioade asimilate – perioade pentru care nu s-au datorat sau plătit contribuţii de asigurări sociale şi care sunt asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii; sau stagiul de cotizare în specialitate
  Ia citiţi art. 3 de la legea nouă şi veţi vedea exact noţiunile cu care v-am obosit eu de atâta timp când mă contraziceaţi şi îmi spuneaţi că ce intră în Fond trebuie să iasă…

  Nu ştiu dacă observaţi, ar se schimbă şi denumirea eliminând din titulatură termenul de asigurări. Totodată schimbare denumirii dă posibilitatea Guvernului de a schimba pe oricine din Casa de Pensii.

  Cu adevărat de bun-simţ ar fi fost ca noile reguli să se aplice noilor intraţi în sistem, cei care încep acum calitatea de asiguraţi.

  Eu unul sunt exasperat de această profundă lipsă de bun-simţ care s-a generalizat în conducerea statului român. Domnul Boc în acest moment este, strict pentru mine, nu ştiu pentru alţii, cel mai aberant personaj politic, mai aberant şi decât domnul Hoară. Oricât aş dori să nu pun la inimă, să merg mai departe… nu se poate, este prea mult, mai mult decât se poate suporta. Mă simt călcat în picioare şi violat intelectual.

  Acum am observat că domnul Şeitan a ţinut o conferinţă de presă după şedinţa de Guvern.

  Ministrul Muncii, Mihai Şeitan
  Dacă mă refer la magistraţi sau la alte categorii care au fost până acum beneficiarii unor pensii de serviciu care erau formate din două părţi, o parte se baza pe contribuţia pe care o plăteau la sistemul de pensii publice – cum plătim toţi – şi pentru aceea li se acorda o pensie, şi statul acorda în plus o sumă care, împreună cu suma care era plătită de bugetul asigurărilor de pensii, să facă împreună 80% din ultimul salariu. Pensiile acelor persoane vor fi recalculate la nivelul contribuţiei pe care au plătit-o, recalcularea aceea nici nu trebuie făcută, pentru că ea există deja făcută, suma în plus care s-a acordat urmează să fie luată, pentru că este plătită din bugetul de stat şi nu este bazată pe contribuţie. Deci acesta este rezultatul acolo.

  Sper că nu veţi spune că şi domnul Şeitan e dus cu capul şi nu înţelege legea.

  Şi mai spune domnia sa:
  “categoriile care nu au contribuit până acum la pensie, care sunt cele pe care le-aţi menţionat – era vorba despre armată, poliţie, servicii speciale -ele nu au contribuit la sistemul de pensii niciodată. Aceşti oameni sunt recalculaţi – dacă au acum o pensie acum – ca si când ar fi contribuit, ca mine, ca dumneavoastră, ca alţii, deoarece statul le-a plătit în decursul timpului aceşti bani.”

  Vă este acum clar că ce se plătea de la Bugetul de Stat se va lua în noua lege de la Bugetul de Pensii?

 4. @Rasputin ,
  Diversiunea asta nu mai tine mult caci legea va apare si nu or fi toti urechisti mai sunt si printre militari unii care citesc si inteleg. Majoritatea enorma a pensiilor MFA sau Interne nu trec de 30 milioane si voturile alora de peste oricum erau ale ticalosilor de scuristo-comunisti din PSD.

 5. @Biblio,
  Te rog sa ma scuzi ptr ultima propozitie pe care ti-am destinat-o.
  Din doua motive:
  1.Nu cred ca am dreptate in a afirma asa ceva
  2. Si daca as crede si asa ceva nu se spune direct cuiva

  Circumstanta atenuanta este ca ai reusit sa ma scoti din pepeni.
  Exista o singura solutie.
  Nici-o discutie in contradictoriu privind o teorie un concept o metodologie.

  Daca doresti sa-m i cunosti o opinie ma intrebi in mod explicit si punctual in asa fel incat sa pot raspunde : DA, NU, NN STIU

  Cu bine

 6. PS Daca vedeam nu mai scriam postarea de scuze caci cred ca la ora aceea noi doi vazusem respectiva referinta dar numai doua batai strica 🙂

 7. hihihi,bulevardul Barbu Vacarescu este blocat de apa.Apa are peste 30 cm.5 tramvaie sunt blocate iar calatorii nu se pot da jos,pentru ca apa este “adanca”.

 8. Dana Grecu a ramas blocata intr-un tren,in Pitesti si e posibil sa nu mai ajunga la antena 3,la emisiune.hahaha

 9. O precizare se pare ca necesar a fi repetata la legea pensiilor.
  Susa pensiei fiind in CAS -ul celor de azi ptr pensia celor de ieri, este clar ca daca tot sistemul armata-politii servicii vor da CAS acesta va alimenta sistemul de pensii adica tot bugetul ca si pana acum din care se dau salariile acestor categorii dar nu direct si separat , ci prin intermediul CAS , adica daca nu s-ar modifica nici-o pensie din acesta zona ar fi doar aceiasi marie cu alta palarie, lucrul bun fiind doar reducerea pensiilor nejustificate prin corelare cu veniturile realizate intr-o viata, adica cu masura financiara a utilitatii sociale a activitatii, ci cu alte criterii legale dar jegoase(ultima luna etc) .
  Este insa un lucru bun important, castigat contra legii desuchiate , contra inechitatii socialiste. 🙂

 10. Iarna asta seamana cu cea din 1953.A avut ger de ger,4-5 ninsori pana acum,apa din belsug azi si inca nu s-a terminat.

 11. Buna dimineata
  E OK ce s-a intamplat la Gura Humorului ….Insa am citit ceva mesaje aici de la Dne,Dre …mesaje de felicitari si omagii adreste Dnei Udrea in legatura cu partia de schi respectiva…..de parca s-ar fi clonat Silver in lipsa mea…..
  Scrie Dna Udrea ca proiectul a fost realizat integral si exclusiv cu bani europeni …Daca ma informati cand a fost conceput si depus proiectul partiei de schi ,de catre cine (eu banui ca de catre edilii locali din Gura Humorului) care a fost contributia ministerului turismului si respectiv a Dnei Udrea la initiativa,conceperea si depunerea proiectului ..care e real interventia actualelor ministere comasate si conduse de Dna Udrea,implicarea sa in proiectul de la Gura Humorului poate voi avea motive sa felicit si eu sincer pe Dna Udrea si ministerele sale ,si sa-mi fac mea culpa pentru stilul tendentios in care am scris aici…..
  Pentru ca altfel ne intoarcem la epoca heirupismului de pe margine si taiatul panglicilor ….omagii si restul …
  O implicare in proiectul de la Gura Humorului cu bani de la ministerul Dnei Udrea pentru infrastructura din zona si pentru alte activitti conexe din zona…finantari pentru proiecte mici ale locuitorilor din zona ar justifica toate laudele ….
  Altfel …daca imi fac o cabana mai incapatoare la munte va trebui sa vina cineva de la turism sa-mi taie panglica …daca face unul un grajd nou pentru vite vor trebui sa vina de la min agriculturii ,daca imi pun o morisca eoliana pe casa va trebui sa vina Videanu …etc etc…si iata cum se aduna realizarile guvernului Boc ….
  Sa traiti bine…..

 12. @Moro,
  Bine ai venit si este bine daca te mentii la acete intentii bune caci a face misto fin sau mai putin fin este altceva decat a insulta in stilul Augusdre pe care l-am citat undeva mai sus.
  Scuza-ma ca stilul si maniera(e cam pleonasmatic) in care ti-am transmis acestea, trimite poate la un alt bloger de pe aici.

 13. In lipsa titularului:

  GANDIRE POZITIVA

  Sunt recunoscator:
  Sotiei care sforaie toata noaptea, pentru ca doarme acasa cu mine si nu cu altcineva !
  Fiicei mele adolescente care se plange ca trebuie sa spele vasele, pentru ca inseamna ca este acasa si nu pe strazi.
  Impozitelor pe care le platesc, pentru ca inseamna ca sunt angajat.
  Murdariei de curatat dupa o petrecere, pentru ca inseamna ca am fost inconjurat de prieteni.
  Hainelor care sunt putin cam strimte, pentru ca inseamna ca am destul de mincare.
  Umbrei mele care ma insoteste la munca, pentru ca inseamna ca sunt afara la lumina soarelui.
  Podelei care trebuie stearsa si ferestrelor care trebuiesc spalate, pentru ca inseamna ca am o locuinta.
  Tuturor nemultumirilor la adresa guvernului pe care le aud, pentru ca inseamna ca avem libertatea cuvintului.
  Locului de parcare pe care il gasesc tocmai la capatul parcarii, pentru ca inseamna ca pot sa merg si ca am fost binecuvantat cu un mijloc de transport.
  Zgomotului pe care trebuie sa-l suport de la vecini, pentru ca inseamna ca pot auzi.
  Gramezii de rufe de spalat si calcat, pentru ca inseamna ca am haine de imbracat.
  Oboselii si durerilor musculare la sfarsitul unei zile, pentru ca inseamna ca am fost capabil sa muncesc din greu.
  Soneriei care ma trezeste in zorii zilei, pentru ca inseamna ca sunt viu.
  Si , in sfarsit, pentru postarile in care sunt injurat deoarece inseamna ca am prieteni care se gandesc la mine(nota mea: contributia originala 🙂 )

 14. ***Moro – Bună dimineaţa! 😆
  Te rog, fii bun şi adu-mi aici, pe blog, o singură felicitare adresată de mine, doamnei Udrea… Nici măcar de sărbători nu s-a întâmplat pentru că urăsc sărbătorile de iarnă…

  Altceva? A, da… Caută pupincuriştii prin Oltenia… Ei, oltenii excelează în laude şi osanale, reminescenţe ale vechiului regim… Eu – nu! Chiar dacă s-ar părea că am de pierdut… Mânecile de la vestă…

 15. Biblio …Salut…..Bugetul de stat ….Fondul National de Pensii (Bugetul asigurarilor) etc….sunt de fapt felii din tortul PIB ului …pentru ca si fondul de pensii si cel al sindicatelor ,tineretului etc(am adaugat aici ingrediente sindicale si de tineret pentru a tusa rahatul in care ne-au bagat politicienii de la revolutie incoace) ..toate fondurile s-au luat,furat.amestecat la bugetul de stat…tote s-au bagat la un cos…..restul cu administrarea lor si corecta repartitie e gargara…
  Nu avem un fond de pensii …e tot din PIB ….
  De ce nu ar fi valabila o lege unica a pensiilor indiferent de categoriile socio-profesionale din Romania …de ce legi si pensii speciale …..
  Pe timpul activ si a profesarii meseriei persoanele primesc salarii ,sporuri ,prime etc toate speciale ..pe masura muncii si riscurilor ,stresului etc……timp activ in care pot economisi ,achizitiona case ,contracta imprumuturi etc pe masura veniturilor lor ..odata cu pensionarea inceteaza stresul,responsabilitatiile ,pericolul etc……de ce nu ar avea pensii de pana la un anumit barem ..cu 3000 te descurci sa ai o viata decenta si o odihna binemeritata mai ales ca si varsta de pensionare la cei “speciali” difera …..Odata cu pensionarea devii egal cu ceilalti ….ca necesitati ,cos zilnic ,etc etc……mananci aceleasi cantitati …citesti aceleasi ziare,plimbi cainele pe aceleasi alei ,stai pe aceleasi banci in parcuri ….etc etc …..de ce ar fi speciali si dupa pensionare …..?
  Avand salarii mari contributia lor va fi mare deci si pensia mare ..indiferent de cine si de unde plateste contributia lor la pensii ….chiar daca este tot din PIB …chiar daca ii iei din stanga si ii pui in dreapta ……O abureala si o gargara nerusinata …..calcularea punctului de pensie trebuie sa fie unitara ….pentru persoane care au muncit un numar egal de ani …in functie de contributie ..si tinand cont la varsta de pensionare de conditiile de munca …ceea ce ar rasplati riscul celor speciali dar acolo incluzand obligtoriu …privind varsta de pensionare si persoanele cre au muncit in conditii grele (mina,metalurgie etc etc ) pe grupe de munaca etc….
  Si cate si cate….
  Respectele mele

 16. Am primit un document care circulă pe Internet avand si o harta atasata, si fiind in final carmit contra intelectualilor proBasescu si a acestuia, final pe care l-am eliminat pastrand elementele de informatie din care multe sunt adevarate.
  Evident poate fi integrat in teoriile conspirationiste care si ele pleaca de la multe realitati si trag concluziile pe care le doresc.
  Iata textul retinut de mine si dau si o nota in final

  La începutul lunii decembrie 1989, preşedintele României socialiste, Nicolae Ceauşescu, a primit, din partea lui Iulian Vlad, un raport despre discuţiile din Malta dintre celor două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite şi URSS. Raportul vorbeşte despre “un nou echilibru pe continentul european”, respectiv “redefinirea sferelor de influenţă”. Documentul a fost făcut public şi nu insistăm asupra lui. Ceea ce nu se ştie este faptul că, alături de informaţiile mai sus amintite, spionii români care s-au ocupat de operaţiunea “Malta” au mai adus şi o hartă. Acest document a produs, pe plan intern, în timp, demisia unui şef de Mare Stat Major al Armatei Române şi o catastrofă aeronautică: cea de la Baloteşti, din 1995. Pe plan extern, tot ceea ce conţinea la acel moment harta s-a produs sau este pe cale să se producă. Vă prezentam o reproducere a documentului, care se află la Biblioteca din Bucureşti a Mişcării Legionare.

  Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă şef al Marelui Stat Major al Armatei, a anunţat o Conferinţă de Presă ad-hoc, seara tîrziu. El a declarat, spre uluirea asistenţei, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România şi să enclavizeze sudul Olteniei. Adică să constituie o veritabilă “Republică a Olteniei”. Generalul nu a dat alte amanunte. La cîteva ore, în replică, a venit răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Mureşan, care a spus că “se poate vorbi de elemente de crimă organizată, generate de nivelul scăzut de trai, de sărăcie. Este vorba despre recuperatori, traficanţi de droguri şi de cei implicaţi în fenomenul prostituţiei. Dacă nu ţinem sub control fenomenul, în timp, e posibil să devină un pericol”. A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru şi-a dat demisia din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei. Despre ce era vorba? În 1992, William B. Wood, geograf-şef al Departamentului de Stat american (fost ambasador al SUA în Afganistan), dădea publicităţii o hartă cu noile graniţe ale statelor Europei, care ar fi trebuit modificate în virtutea intereselor strategice de după căderea blocului comunist. Adică înţelegerea de la Malta. Pe scurt, se preconiza că: Scoţia devine independentă; o parte a Irlandei de Nord se uneşte cu Republica Irlanda; Bretania se desprinde de Franţa; Ţara Bascilor şi Catalunia se desprind de Spania; Italia se divide în zona de nord şi zona de sud; Belgia se divide în Flandra şi Wallonia; Cehoslovacia se rupe în două; Kaliningrad va fi o zonă autonomă în cadrul Rusiei; Kosovo se alipeşte Albaniei; Transilvania devine parte a Ungariei; actualele judeţe Dolj, Caraş-Severin şi Timiş se desprind de România şi devin o ţară a ţiganilor; partea vestică a Basarabiei revine României; partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin zona autonomă “Dniester” în cadrul Ucrainei.
  Publicaţia franceză “L’evenement de Jeudi” arată harta mai sus menţionată, în octombrie 1992. Peste România de sud-vest scrie “Ţigani”. Un asemenea document primise Ceauşescu şi despre el vorbea şi generalul Chelaru.
  Ce spune harta şi ce s-a întîmplat
  Iată paralele dintre datele hărţii mai sus amintite şi evenimentele de pe bătrînul continent, din 1990 pînă astăzi:
  – În 1993 Cehoslovacia a dispărut de pe harta lumii şi au apărut Cehia şi Slovacia. Paşnic.
  – Divizarea Iugoslaviei, aşa cum vorbea documentul, a fost efectul unui şir de conflicte armate începînd cu 1990, cînd Germania recunoaşte prima independenţa Sloveniei şi Croaţiei. În 1991 începe războiul dintre sîrbi şi croaţi, iar în 1992 cel dintre sîrbi şi bosniaci.
  – În 1996 mafia albaneză preia controlul traficului de droguri din Balcani.
  – În 1999 au loc bombardamentele NATO din Serbia.
  -În februarie 2008 Kosovo îşi declara independenţa faţă de Serbia, cu recunoaşterea UE şi SUA. Este foarte posibil să se unească cu Albania în următoarea perioadă.
  – În noiembrie 2007, premierul regional scoţian Alex Salmond, şeful Partidului Naţional Scoţian (SNP), a vorbit pentru prima oară despre un calendar de separare de Marea Britanie şi a prezis că Scoţia va fi independentă peste 10 ani, respectiv în 2017. Salmond a promis organizarea unui referendum asupra independenţei Scoţiei înainte de alegerile regionale din 2011.
  – În noiembrie 2007, flamanzii din Belgia au aprins scînteia scindării – deputaţii flamanzi au votat o lege care vizează reducerea drepturilor de vot ale francofonilor. Acest lucru s-a întîmplat pentru prima oară de la independenţa Belgiei, în 1830.
  – În vara anului 2009, guvernul Berlusconi a fost zguduit de un scandal care a readus în actualitate ideea secesiunii dintre sudul şi nordul Italiei.
  – “Eliberarea” bretonilor, consideraţi urmaşi ai celţilor veniţi din insulele britanice, de sub “opresiunea franceză”, este susţinută de Armata Revoluţionară Bretonă, care şi-a început activitatea încă de la începutul anilor 1970. Născută ca o copie fidelă a Armatei Republicane Irlandeze (IRA), organizaţia bretonă aparţine aripii extremiste a mişcării naţionaliste Emgann, mişcare al cărei obiectiv este independenţa Bretaniei faţă de Franţa.
  – În anul 2009, locuitorii din mai multe zone ale Cataloniei au participat la un referendum “simbolic” privind independenţa acestei regiuni faţă de Guvernul de la Madrid.
  – “Situaţia din Craiova a scăpat de sub control şi cred că nu mai poate fi stăpînită. Nu mai ai curaj să ieşi seara pe stradă”. Afirmaţia aparţinea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Preoteasa, şi era legată de escaladarea luptelor de stradă între clanurile mafiote din Bănie în ultimele luni ale anului 2007. Au urmat anii 2008 şi 2009, cînd războaiele dintre clanurile de ţigani din Craiova s-au derulat chiar în centrul oraşului, lîngă Tribunalul Judeţean, în plină zi.
  Chelaru: ” Oltenia urma să se desprindă de România în decembrie 2000″
  Generalul Mircea Chelaru: “La vremea respectivă (octombrie 2000) aveam informaţii precise despre enclavizarea sudului Olteniei, şi nu numai, de comunităţi compacte de rromi, cu implicarea unor structuri de tip mafiot. Pe vreme de pace, rolul armatei e acela de a produce starea de descurajare a unor potenţiali agresori. Tocmai în acest sens am convocat acea Conferinţă de Presă, pentru a descuraja, pentru a atrage atenţia acelor structuri că se ştie despre ele şi că există modalităţi de anihilare a lor. Demisia mea a fost legată de acea declaraţie. Regret că am avut dreptate. Fenomenul enclavizării e real. Oltenia urma să se desprindă oficial de România în decembrie 2000, iar Strehaia urma să devină capitala enclavei. Din cîte ştiu, nu s-a renunţat încă la acest plan. În România s-au făcut şi se fac greşeli politice ce intră în categoria erorilor istorice, care, tare mă tem, nu se vor putea spăla decît cu sînge”.
  Generalul Mircea Chelaru, născut în 1949, este doctor în ştiinţe militare şi a absolvit – pe lîngă Şcoala Superioară de Ofiţeri şi Academia Militară din România – Colegiul de Studii Strategice şi Economice de Apărare din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall” din Germania, precum şi cursuri internaţionale de drept militar. În anul 1990 a fost director al Diviziunii III de contraspionaj la Serviciul Român de Informaţii. A fost şeful Marelui Stat Major al Amatei în anul 2000. Din anul 2008 este general cu 4 stele, în rezervă.
  De ce a dispărut Dosarul Baloteşti?
  Din informaţiile pe care le deţinem, spionul român care i-a adus lui Iulian Vlad şi, prin acesta, lui Ceuşescu, acele date de la Malta, în 1989, a decedat în catastrofa aeronautică de la Baloteşti. Cităm declaraţia unei persoane care cunoaşte detalii din interiorul sistemului: “Omul care a adus informaţiile de la Malta în 1989 se afla în Airbusul care s-a prăbuşit la Baloteşti în 1995. Nu a fost un accident aviatic, a fost un act terorist, o execuţie, era vizată chiar persoana care era implicată în acţiunea românească de spionaj de la Malta”. O aeronavă cu destinaţia Bruxelles s-a prăbuşit, la 31 martie 1995, în jurul orelor 9, în apropierea Aeroportului Internaţional Bucureşti – Otopeni, după aproximativ două minute de la decolare. În accident şi-au pierdut viaţa toţi membrii echipajului, cei 49 de pasageri, majoritatea belgieni, inclusiv consulul Ambasadei Belgiei la Bucureşti, dar şi funcţionari ai Comisiei Europene. Aeronava, fabricată în 1987, aparţinea Companiei TAROM şi efectua zboruri regulate pe ruta Bucureşti – Bruxelles.
  Desigur, este greu de crezut că în România am putea asista la o asemenea desfăşurare complexă de forţe, ca în filmele de spionaj, dar… Ce scria presa în 20 mai 2008: “Dosarul celei mai mari catastrofe aviatice din România, accidentul de la Baloteşti, este de negăsit. Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să afle cum au dispărut documentele, înainte ca procurorii să se pronunţe asupra cauzelor care au dus la catastrofa aviatică”. Timp de mai multe luni au fost luate la puricat arhivele Parchetelor Tribunalului şi Curţii de Apel Bucureşti, dar şi cele ale Parchetului Curţii Supreme. Verificările au dus la concluzia că dosarul accidentului aviatic nu a fost soluţionat de nici unul din aceste parchete. Cît despre dosarul în sine, acesta s-a evaporat din arhivele celor trei unităţi de Parchet, care au preluat, pe rînd, frîiele investigaţiei. Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca procurorii să reconstituie documentele care lipsesc. Nu s-a specificat cum să le reconstituie…
  România a scăpat, deocamdată, de liniile noii ordini europene trasate pe această hartă blestemată. Reamintim, însă, o idee aristotelică, conform căreia o comunitate în care dispare Justiţia este pe cale de disoluţie, în contextul în care România este în acest moment cel mai corupt stat din Uniunea Europeană, iar nivelul de trai este în prăbuşire.

  Nota: Dl General Chelaru care pare un patriot ( in zona informativa in care a lucrat trebuie neaparat introdusa sintagma “pare”) a stat in spatele dl Presedinte Basescu la Arcul de Triumf cand a avut loc o dfilare militara, cred ca cu ocazia unor reveniri de trupe din Irak.

 17. SILVER …Sarut mana ….Vorbeam de trecutele postari……Eu imi mentin parerile bune despre Dna Udrea …..sincer si fara rezerve…..doar ca ma enerveaza respectivele si respectivii de mai sus si de aiurea care prin felicitari,laude ,omagii aduc prejudicii tocmai Dnei Udrea..inducand ideea ca mesajul scris si vizual la TV ar fi acela de asumare a meritelor unor realizari locale,ale altora etc..
  de fapt prezenta sa si a altor oficiali fiind si de bonton si utila la aceste evenimente….utila pentru ca obliga la sprijin din partea ministerelor ,guvernului etc…Edilii locali invita si atrag atentia ca exista realizari care trebuie sprijinite …si totul e OK….plus ca merita si edilii o recunoastere publica si festiva a muncii lor …..cine o poate motiva mai bine decat ministrul turismului,finantelor ,membri guvern etc…
  Oful si boala mea e pe cei care ii numesti traditional si artizanal pupincuristi …..care fac deja parte din tezaurul etnofolkloric romanesc …..si care ma ingrijoreaza …daca sunt multi ca ei in Romania nu mai avem sanse apropiate de redresare morala si etica in Romania si implicit politica si economica …pentru ca toate se impletesc “armonios ” in Romania…
  Nu era deci un afront special la adresa ta……recunosc ca te-am folosit si imi cer scuze daca te-ai suparat ….mai ales daca nu mai lauzi exagerat guvernul BOC si restul…….
  O zi buna

 18. Buna ziua,
  nu am mai apucat sa postez la articolul privind reabilitarea apartamentelor asa ca voi posta aici, chiar daca nu are legatura cu subiectul.

  Urmaresc de ceva vreme dezbaterile, daca pot fi numite asa, privind certificarea energetica a imobilelor. M-am interesat cum poate se obtine autorizatie de auditor energetic si surprize-surprize: nu pot urma acest curs decat daca sunt inginer in constructii/instalatii/energetic.
  Eu sunt economist si sunt evaluator atestat.
  Nelamurirea mea este legata de restrictia susmentionata. Un evaluator imobiliar, indiferent daca este inginer, jurist sau economist, poate face evaluarea unui imobil insemnand studiu planuri, masuratori, materiale de constructie, izolatii termice, sisteme de incalzire etc la care se adauga evaluarea zonei in care se afla imobilul respectiv si poate stabili un pret al imobilului.
  Cum se face ca pentru evaluarea energetica, reprezentand doar o parte din evaluarea generala a imobilului, trebuie neaparat sa fie inginer in constructii/instalatii/energetic si abia apoi sa faca un curs de atestare?
  Fara sa neg necesitatea urmarii unui curs de auditor energetic, limitarea la doar cele trei categorii de ingineri mi se pare ilogica, discriminatorie si paguboasa economic.
  Nu face decat sa mai creeze o casta, mult mai restransa decat cele ale notarilor, evaluatorilor si expertilor contabili. Fata de dimensiunile pietei imobiliare (vanzari si inchirieri) numarul acestora va fi infim si va produce doar intarzieri ale lucrarilor si tarife foarte mari, urmate de migrarea majoritatii contractelor de inchiriere (cel putin) catre zona economiei subterane.

  Cursul trebuie sa poata fi urmat de orice persoana cu studii superioare deoarece nu se studiaza focoase nucleare ci materiale de constructii, termopane, polistiren, centrale termice, calorifere, pexal …….. cam ce avem toti prin casa si surubarim toata ziua

 19. ***Moro – din punctul meu de vedere, Doamna Udrea îşi face datoria – conştiincios, cu responsabilitate şi poate, de ce nu? şi cu pasiune, nu ştiu. Pentru că, dacă Doamna Udrea nu-şi face datoria şi nu-şi onorează promisiunile, în 2012 cine şi pentru ce s-o mai aleagă?…

  Deocamdată, părerea mea, e singurul politicien care face ceva, care se străduieşte, în ciuda huielilor necontenite din partea presei şi a colegilor din opoziţie… Or mai fi făcând şi alţii dar eu n-am auzit…

  Crezi tu că un om care-şi face datoria trebuie neapărat felicitat şi aclamat? Eu nu cred… De aceea mă abţin şi adesea mă distrez citind postările gen osanale…

  Cât priveşte guvernul, guvernanţii… N-am ascuns niciodată că sunt susţinător, simpatizant PD-L dar asta nu înseamnă că n-am dezamăgiri… Sigur că e un paradox ca în ţara în care ţi se spune “să trăieşti bine”, ţi se vorbeşte despre adevăr şi dreptate, să nu-ţi ajungă pensia sau salariul de la o lună la alta…

  Adevărul e Moro, că nici ăştia nu vor face nimic pentru omul de rând… Noi rămânem tot cu speranţa că poate va fi bine… La anu’ sau la celălalt an şi contăm numao o dată la 4 ani…
  Sigur că a trebuit să mă conving singură că numai pentru unii ziua are 24 de zile şi că există privigeliaţii – nu mă refer numai la pensionari – care mănâncă la 5 linguri şi 5 farfurii…

  PS: am găsit gem de prune la metro şi mi-am luat două baxuri, 12 borcane… Pot să dau toţi banii pe facturi, că doar numai pentru facturi îmi ajunge pensia, am mâncare pe o perioadă de timp…

 20. @ ion adrian
  Vedeţi, tot revenim la problema “este clar ca daca tot sistemul armata-politii servicii vor da CAS acesta va alimenta sistemul de pensii”. Spunând asta transformaţi calitatea de asigurat în calitatea de asistat. Până la urmă aici este diferenţa între ce spun eu şi ce spuneţi dumneavoastră.

  Şi tot dau exemplu asigurărilor auto, pe care lumea le înţelege mai uşor.
  Dacă eu îmi fac asigurare auto, plătesc o sumă de bani astfel încât dacă eu fac accident firma de asigurări plăteşte. Este o relaţie personală între mine şi firma de asigurări, nu intervine absolut nimeni şi nu depinde asigurarea mea de asigurarea altora. Cum ar fi să spuneţi că în caz de accident îmi plătesc ceilalţi asiguraţi care nu au făcut accident?

  Poate că de acum încolo cei cu legile speciale vor vărsa contribuţiile la fond, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că fondul va plăti unor cetăţeni nişte sume cu care nu s-au asigurat. Credeţi că dacă cineva cu 64 de ani se înscrie la o firmă de pensii privată, va primi pensie integrală la 65 de ani pentru că vor plăti ceilalţi? Păi de ce credeţi că s-a pus condiţia MAXIM 35 de ani pentru pensiile private?

  Observaţi ce spune şi legea:

  Art. 2. – Sistemul public de pensii se organizează şi funcţionează având ca principii de bază:
  c) principiul contributivităţii, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe
  baza contribuţiilor datorate de persoanele fizice şi juridice, participante la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale cuvenindu-se în temeiul contribuţiilor de asigurări sociale plătite;

  Art. 3. (c) contract de asigurare socială – contract încheiat voluntar între persoane fizice şi casele teritoriale de pensii în scopul asigurării în sistemul public de pensii;

  Citiţi legea cu atenţie şi veţi vedea cum este ea schingiuită tocmai ca să facă trecerea de la ce spun eu, adică de la asigurat, la ce spuneţi domnia voastră, adică asistat. Pensia de serviciu nu are nici legătură cu asigurările, este o pensie de tip venit viager.

  Repet, dacă totul este aşa de OK, de ce nu au făcut pentru fiecare lege specială care există acum un fond separat de pensii care să funcţioneze autonom care să susţină pensia de serviciu? Dacă cei care sunt în plată astăzi sunt susţinuţi din contribuţiile celor care vor contribui de acum încolo, fiecare fond separat s-ar fi putut auto susţine. Era foarte simplu, o singură lege, aceleaşi principii, dar fiecare aveau fondurile separate, că nu e nici o problemă în asta.

  Nu se poate să nu vedeţi că aici există o problemă, o forţare a principiilor până la spargerea lor în bucăţi. Nu vorbim despre o recalculare, vorbim despre o adăugare de puncte fără motiv la anumiţi oameni. E drept, oamenii nu au nici o vină că au funcţionat pe legi speciale, nu au nici o vină că au pensii mari, doar le-au obţinut conform legii. Vinovaţi sunt cei care au permis posibilitatea de a ajunge la pensii de sute de milioane.

 21. Dna Udrea,
  o problema importanta ptr pdl ca imagine

  Azi la Rfm conchide moderatorul dupa o discutie telefonica cu Ionut Popescu:
  Dl IP declara ca habar nu are de ce a fost numit in functia de la FP, ceea ce este adevarat eu unul ascultand discutia atat doar ca IP nu a spus “habar nu am” “ci nu stiu de ce”.
  Ce trebuia sa faca IP ca sa fie OK:
  1. Trebuia sa raspunda cum a raspuns adica, ca cei care l-au numit ar tb intrebati adica Mim Fin este cel in masura sa raspunda el neputand-se substitui acestuia
  2. Mai departe a gresit caci nu se raspunde cu “nu stiu” , ci de felul ” eu nu cunosc motivele lor dar presupun ca m-au considerat potrivit , capabil ptr functie” .

  Dna Udrea trebuie multa diplomatie si acesta este un exemplu care poate fi un studiu de caz utilizabil in PDL.

 22. Citez:
  “Vinovaţi sunt cei care au permis posibilitatea de a ajunge la pensii de sute de milioane.”
  Un adevar necontestabil asa cum nu sunt pensii nesimtita sunt nesimtiti cei care chiar si legea proasta au folosita nesimtit si desigur cei care au adoptat-o asia putand fi si tampiti, ceea ce la majoritatea, nu si la un Hrebenciuc, AN, este perfect posibil. 🙂
  Dar raspunsul asta este banal si fara relevanta decat sa ne ferim in viitor de altele asemenea dar problema este rezolvarea efectiva a acestora.

  Asadar ne aflam in plina repetare a scenariului: vinovati sunt teroristii pe care nu-i cunoastem, cei care au dat legi rele care azi nu mai unt pe aici si oricum singura sanctiune contra lor este cea a electoratului.
  Asadar nu tb sa facem nimic, sa nu corectam, sa mergem pe principiul ca orice lege proasta chiar si daca este abolita, efectele ei tb continuate in virtutea unui principiu inteles comunist, asa cum tot comunist se intelege principiul prezumtiei de nevinovatie in sensul ca daca ne-am lua dupa avocatii comunistoizi ai acestuia nu ar mai trebui sa facem nimic ctr infractorilor caci ei sunt protejati de acest principiu care ne leaga pe toti de maini si de picioare.

  Termenul “inteles comunist ” se refera la ceea ce au facut peste tot si mereu in istorie comunistii si anume intelegand sa foloseasca legile principiile, libertatile societatii democratice capitaliste pe care doreau s-o demoleze, in interesul lor si al acestei demolari.

  Mai departe niste oameni seriosi ar stopa discutia si ca nu fie vulgari ar spune: Hai sifon!

  PS. Cum vezi raspund doar la aberatii punctuale si numai acord gratuit consultatii juridice.

 23. @Moro,
  ion adrian says:
  10 February, 2010 at 8:03 pm
  Vad ca ai pareri pe care le si exprimi cu incredere in ele si atunci te intreb: ai citit si ai inteles ce am scris ieri la ion adrian says: 10 February, 2010 at 8:03 pm ?

 24. @ cmoro
  Stimate domn,
  Dacă greşesc, vă rog să mă corectaţi.

  Statul român nu este proprietar pe Fondul Naţional de Pensii, acesta este un fond privat preluat de statul român, “naţionalizat”, aşa cum a făcut şi cu Banca Naţională. Faptul că acest fond intră sub autoritatea statului, faptul că cei de la Guvern şi Parlament hotărăsc politic cât este punctul de pensie în procent şi valoare, este o reminiscenţă a trecutul nostru comunist. Aceste lucruri ar trebui să fie hotărâte de Preşedintele Casei Naţionale în mod independent de politică, chiar dacă acest preşedinte este numit de Guvern. Ca să înţelegeţi mai bine, am să fac o paralelă cu Banca Naţională care este autonomă, deşi este o instituţie publică, Guvernul nu poate interveni peste Mugur Isărescu (probabil că de aceea BNR a mers aşa de bine până acum). Dacă observaţi, tot ce este asigurare de stat are un Buget separat de Bugetul de Stat, tocmai pentru că acesta are un statut special, aparţine asiguraţilor şi nu statului. Banii care vin de la Bugetul de Stat la Bugetul Asigurărilor sunt returnaţi înapoi. Excedentul din Bugetul Asigurărilor nu se duce la Bugetul de Stat, ci în investiţii şi în fondurile de siguranţă.

  Aş vrea să vorbesc acum despre PIB. Toată lumea face referire la PIB, x% din PIB, creşterea PIB-ului… numai că acest PIB nu există real, nu este un purcoi de bani din care se adapă întreaga Românie, aceşti bani nu există fizic, este o valoare înmagazinată în marfă şi servicii. El nu există decât pe hârtie, ca estimare. PIB-ul măsoară cât de mult merge o economie, ca să folosesc un termen mai vechi, câtă plus valoare se creează într-un an. Cu alte cuvinte PIB-ul ar însemna totalul de marfă (marfă în sensul larg al cuvântului) şi servicii dintr-un an.

  Evident că în PIB intră şi asigurările de orice fel, pentru că sunt un serviciu.

  Mai este evident că PIB-ul nu se poate calcula adunând mărfurile şi serviciile, dar se poate echivala prin consum. Cu alte cuvinte PIB-ul reprezintă cheltuielile interne al ţării, investiţiile şi transferul la graniţă (adică exporturi minus importuri). Nu este vorba numai despre ce face statul, ci întreaga ţară.

  Ideea este că PIB-ul nu există efectiv, este doar un parametru al macroeconomiei la care se raportează diferite lucruri. Când economia merge bine, veniturile bugetare (adică banii din care Guvernul face plăţile) au o valoare care abia atinge 40% din PIB. Cu alte cuvinte când se spune 6% din PIB pentru educaţie, înseamnă că 6% din cheltuielile şi investiţiile României merg spre educaţie (atunci când merg, desigur) şi de fapt acei 6% reprezintă 15% din veniturile bugetare. Cum se mai pot traduce aceste venituri “40% din PIB”? Asta înseamnă că onor Guvernul României încasează în fiecare an cam 40% din tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul… În aceşti 40% nu intră asigurările, care sunt “başca” plătite de salariaţi.

  Ca să înţelegeţi exact diferenţa, gândiţi-vă că asociaţia de proprietari din blocul în care locuiţi strânge nişte fond de rulment. Fiecare familie plăteşte o sumă de bani care se strâng într-un fond colectiv. Acest fond de rulment foloseşte în a plăti cheltuielile curente înainte de a încasa întreţinerea. Să mai presupunem că cineva îşi vinde apartamentul şi, atunci când lichidează datoriile faţă de asociaţia de proprietari, îşi ridică, cum este şi firesc, fondul de rulment. Ei bine, cel care cumpără apartamentul va plăti întreţinerea, dar trebuie să plătească şi partea lui din fondul de rulment. Mutarea pe care vrea să o facă domnul Boc este să plătească întreţinerea introducând contribuţia de acum încolo, fără însă să plătească fond de rulment, adică contribuţiile celor care au ar fi trebui plătite istoric.

  Domnul Ion Adrian vorbeşte că ce intră şi iese, adică ce cheltuie Asociaţia de proprietari se plăteşte la întreţinere, dar ignoră total valoarea foarte mare a contribuţiei iniţiale care ar fi trebuit să preia fondul de rulment.

 25. Sa vorbim mereu de cum a fost si de ce ar tb sa fie numai ca sa sabotam ce se poate si tb facut azi.
  Actunea cea mai abjecta de diversiune cand se incerca derutarea celor care au c de facut multe si grele contra cronometru.
  Aceste divertismente filozofice se pot face pe un blog personal unde cine adera la idee sau la discutie se va manifesta dar nu pe un blog politic al unui membru in executiv aica aflat la raspunderea unei executii azi si maine bazat pe un trecut relativ imediat.

 26. Du-te si cauta si tancurile rusesti odata cu celelalte si daca mai gasesti in viata si dintre cei care le-au utilizat ca politie de regim politic, poti sa-i impusti cu aprobarea mea care-i condamn in mod personal la impuscare dupa degradare si anularea oricaror onoruri. 🙂

 27. BIBLIOTECARU-trebuie neaparat sa-ti atrag atentia sa fii mai atent cind emiti pareri cu titlul de Postulate,asa ca voi da imediat un citat din ultima ta postare:,…acesta este un fond privat preluat de statul roman,Nationalizat ,asa cum a facut si cu Banca Nationala’inchieat citatul
  cu ceva timp in urma am avut curiozitatea sa ma documentez vis a vis de istoricul bancar din romania,pt ca ,nu-i asa inveti multe din istoria si greselile inaintasilor.
  sigur as putea sa scriu,multe pagini aici inspirindu-ma din tot felul de lucrari publicate care s-au ocupat de acest subiect.
  nu-i cazul pt ca foarte posibil as devini plictisitor si as putea foarte usor fi ,acuza de plagiat.
  ca idee pot sa spun ca primele vestigii bancare sunt din vremea romanilor,Table gasite intr-o mina aurifera si care atesta ca exista o retea de banci la nivelul perioadei respectve.
  Banca nationala s-a Infiintat in 1880,urmare a unei hotariri a guvernului de atunci care a dat o lege si norme de functionare-a fost considerat ca actul de nastere a perioadei burghezei romane.
  Dar ce trebuie stiut este urmatorul lucru,BANCA NATIONALA, INCA DE LA NASTERE a fost un PROIECT PUBLIC- PRIVAT.
  asadar bibliotecaru,te rog sa fii mai atent cu acest gen de informatii si afirmatii.
  stiu ca esti un tip riguros,meticulos,nu iti atrag atentia pt a-ti demonstra ca sunt mai destept,o fac doar de dragul adevarului istoric.
  si ,asa ca o picanterie s-au pata de culoare,statul a contribuit cu suma de 10 MILIOANE DE LEI,iar din mediul privat suma pusa in joc a fost de 20 milioane de lei.
  asadar NATIONALIZAREA de care vorbesti….a fost cel mult partiala,desi ulterior de-a lungul timpului BANCA NATIONALA,a avut diverse misiuni in dezvoltarea economiei romanesti,in asanarea mediului monetar.
  cel mai intersant moment mi s-a parut perioada de dupa MAREA UNIRE,cind pe teritoriul romaniei mari circulau mai multe monede-UN ADEVARAT ACT DE MAIESTRIE si INGINERIE FINANIARA A REUSIT ATUNCI ROMANIA MARE,dupa un razboi devastator,si dupa…dar nu-i asa nu vreau sa plictisesc cu subiecte de acest gen.

 28. Dupa ce timp de mai bine de 15 ani PSD a transformat romania intr-un stat eminamente functionaresc ,iar in perioada 2007-2008,alaturi de PNL pt multumirea acestuia,ADICA PSD, a impins acest lucru la cote inimaginabile-adica la sfirsitul lui 2008 PNL a lasat aproape 1,5 milioane de bugetari,deci o romanie invadata de clientela POLITICA ,sub anonimatul cuvintului BUGETAR,iata-ne astazi in plina criza economica intr-o situatie imposibila.
  si cum parca n-ar fi fost de ajuns,tot aceste doua PARTIDE,au mai comis inca citeva ticalosii politice-AU INVENTAT PENSIONARII DE LUX,adica slugile care trebuiau recompensate pt serviciile aduse.
  si uite asa astazi ne luptam CU MOSTENIREA lasta de cele doua PARTIDE ORDINARE,care astazi se fac scut in fata reformelor obligatorii din cele doua nise unde statul este principalul actor-BUGETOFAGII SI PENSIONARII.
  amnezici inascuti,aceste doua partide joaca cea mai ipocrita partitura posibila-ISI APARA PUII,si bastarzii obisnuiti sa traiasca din banul public,invocind si pe mama dracului doar ,poate,poate vor intirzia procesul de asanare a statului in cele doua segmente importante ale sale.
  VOCEA DIAVOLULUI-se face auzita in special pe cele doua televiziuni care nu cu mult timp in urma ni-l PREZENTAU PE GEOANA SI PE CELILATI DOI OLOGOFRENI-drept salvatorii natiei.
  taierea PRIVILIGEIILOR,din banul public este o operatie dificila,dar..rezultatele vor fi benefice.
  romania nu trebuie sa incerce scenariul GRECIEI-trebuie sa-l evite in ultimul ceas.cu hotarire si fermitate trebuie sa evitam dezastrul.
  nu putem omrii 22 de milioane de sperante de dragul unor NARAVITI IN RELE.

 29. Dna Udrea,

  Guestbook,
  abia zi l-am observat. O initiativa excelenta care raspunde la o cerere mai veche de a se creea un mod de a interactiona cu cei care au ceva de sezizat. Desigur atunci cand vorbeam de asta, ma gandeam la un fir special, nestiind de acest sistem guestbook, care daca este inventia dvs este de felicitat a doua oara.

 30. @Frank
  fiind tu un declarat anticomunist si pentru pedepsirea crimelor securisto-comuniste doresc sa te intreb:ce opinie ai privin eventuala schimbarea a dlui Marius Oprea de la conducerea institutiei pe care chiar el a infiintat-o si s-a luptat(asa se pare ) sa functioneze cat a putut el de eficient.
  Este oare agent strain cum sustin unii?Sau doar se doreste blocarea activitatii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului?

 31. @Biblio,
  Cred ca fara sa intre in discutii despre sexul ingerilor, Frank ti-a dat indirect un raspuns foarte clar, eu adaugand ca personal te consider in grupul descris de el acolo, adica nu in cele 22 milioane referite.

 32. @ Frank Zapa[King]
  Parteneriat public-privat… Nu înţeleg cu ce anume mă contraziceţi?

  BNR a fost înfiinţată ca societate anonimă cu capital social românesc, din care statul deţinea o treime din acţiuni.

  În concluzie, ce anume am spus eu greşit?

 33. hahahihi,acum pe strada e piscina.Noroc ca avem cizme din cauciuc si nu intra apa.Apa intr-o zona avea si 50 cm.Am incercat-o.
  Un betiv a cazut de 3 ori.Ce-am mai ras.Ce injura!Mai era si stropit de masini ce treceau in viteza prin apa.Era panarama sa il filmez.

 34. @Biblio,
  Ai uitat sa-i explici ceva esential lui MORO ca sa inteleaga el mai bine ce-i cu PIBul si ca sa pui si cireasa pe tort si sa mai afli vre-o cativa noi admiratori dinte cei mai slabi de inger , ai uitat sa ne explici cum e cu teoria plusvalorii incepand cu Teoria valorii a lui Adam Smith si Teoria plusvalorii by Marx.

 35. @Frank,
  dupa foarte multe incercari am ajuns la concluzia ca cu Biblio nu se posta discuta in mod pertinent despre ceva anume, el gliseaza, are obsesia dreptatii si in final discutia este lipsita de sens nimeni nu o urmareste real ii face o parere subiectiva bazata pe sezizarea la interlocutori a unor fraze pe care el le cunoaste.
  De exemplu daca la sugestia glumeata facuta biblio chiar ar intra pe subiect si ar veni cu niste citate mai cunoscute din Marx cei care s-ar uia asa in diagonala ar cadea pe spate in fata eruditiei si daca si subiectiv ar avea o inlinatie spre un anume raspuns la problema adevarul ala care este unul nu mai conteaza.
  In concluzie astfel de discutii, acceptate, sunt deadreptul daunatoare si eu le voi refuza.

 36. Buna ziua tuturor,
  Ma bucur, asa cum am spus zilele trecute, ca se lucreaza la un nou proiect ”prima casa”construita. Spersa fie ceva bun si util pentru cei care-si doresco locuinta construita dupa posibilitati , gusturi si utilitate.

 37. Tovarasul Tolontan e indispus de preluarea evzilei de catre b1!!!
  Comenteaza malitios despre o eventuala politizare a acestui segment media de catre PDL.
  Dar despre media nesimtita patrunata de Voiculescu (felix pc), vantu pnl-psd?/ nimeni nu comenteaza nimic? de ce atata rautate ca simpatizantii pdl ar putea fi consumatori de altfel de media,una curata, impartiala, obiectiva si nu va practica manipularea porceasca pe care o perpetua antenele, realitatea..etc…
  Asta in ipoteza lipsita de probe si argumente precum ca in spatele acestei preluari se situeaza oameni din PDL.!!!!

 38. Nimeni nu vorbeste despre situatia strazilor inundate, blocate, rupte cadupa bombardament….nimeni nu vorbeste despre situatiile reale care privesc direct nevoile, viata cotidiana a cetateanului roman….
  doar basescu, udrea, boc….injurii, comentarii tampe, lipsite de logica cu scopul de a denigra actuala conducere a tarii….
  La nevoile noastre cand va apleca urechea tovarasa media asta ticalosita si independenta?????…fffsssss

 39. Crin dezvolta un mesaj penibil ca si obiectiv al sau…”distrugerea PDL”.!.da multa minte-ti mai trebuie si multi bani mai tre sa bage in tine tov Patriciu,mai nea crinule …ca tare necopt mai esti. Of,,, bunul simt, departe ca si masura dialogului politic . Esti praf mai nea Crin…vai de capul tau.Ce-ai fost si ce nu ai sa ajungi……!