Parteneriat MDRT-RATB pentru obiectivele turistice din apropierea Bucurestiului

Destul de puţin promovate la noi, salba de mănăstiri şi obiective turistice din diverse localităţi din jurul Capitalei reprezintă destinaţia perfectă pentru cei care vor să petreacă un sfârşit de săptămână liniştit, departe de agitaţia din Bucureşti.

Cu bucurie, vă anunţ că ieri s-a semnat un acord între ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti care prevede introducerea unor linii preorăşeneşti care să facă legătura între Capitală şi aceste obiective turistice. E pentru prima dată când se realizează un asemenea proiect în Bucureşti şi, dat fiind preţul mic al biletelor (15 lei), mă aştept ca această iniţiativă să se bucure de succes. Nu toată lumea îşi permite o vacanţă în toată regula, aşa că noile trasee turistice pot fi o alternativă foarte bună.

Ideea este una mai veche, dar nu a putut fi pusă în practică pentru că nu reuşisem să găsim un partener potrivit. E bine că s-a reuşit lansarea acestui parteneriat MDRT-RATB acum pentru ca aceste trasee turistice să poată fi vizitate chiar din această vară. Începând de duminică, bucureştenii pot merge cu RATB-ul spre mănăstirile Căldăruşani, Cernica, Pasărea, Balamuci, Ciorogârla sau spre Parcul Naţional Comana, pentru a da numai câteva exemple. Excursiile vor avea loc numai sâmbăta şi duminica şi de sărbători.

E un prim pas pe care îl facem pe ideea promovării turistice a Bucureştiului şi a zonelor apropiate de Capitală. Nu ne vom opri aici, pentru că, aşa cum vă spuneam şi în urmă cu o săptămână, eu chiar cred că Bucureştiul şi împrejurimile au un potenţial turistic care merită fructificat.

Unul dintre obiectivele principale ale ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului este tocmai acela de a dezvolta infrastructura turistică a ţării, de a pune pe harta obiectivelor turistice cât mai multe localităţi şi de a atrage atenţia potenţialilor turişti asupra unor destinaţii mai puţin cunoscute, dar de multe ori mai pline de substanţă. De altfel, brandul turistic naţional pe care îl vom lansa mâine la Shanghai îşi propune tocmai să promoveze turismul altfel decât s-a făcut până acum în România. Se va pune mai mult accentul pe natura neatinsă şi pe frumuseţile naturale ale României.

25 thoughts on “Parteneriat MDRT-RATB pentru obiectivele turistice din apropierea Bucurestiului

 1. @ Elena Udrea
  Citind titlul, mi-am adus aminte… Ce se mai aude cu legile legate de parteneriatul public-privat?

 2. ohooooooooo,pe cealalata pagina cocoselul de bibilica C.MORO-a gasit o margica de sticla -probabil slefuita de el dintr-un ciob de sticla de votca puturoasa si a inceput sa cirie si sa cotcodaceasca.
  apropoo de media-5 jurnalisti de la realitatea media au fost aruncati in strada-motivul?
  impozitarea drepturilor de autor.
  in tim,p ce conflictul de munca de la money chanell continua…………..vezi cocosel de bibilica,vezi …………..dar e greu sa vezi cind lumea ti se arata printr-un ciob de la sticla de votca naspa sparta in ziua precedenta……….haaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiii
  ei acum e chiar gata………….

 3. Apreciez reintroducerea liniilor pre-orăşeneşti. Evident este un lucru bun în măsura în care va exista şi o cerere spre aceste obiective.

  Am însă o rezervă relativ la “Se va pune mai mult accentul pe natura neatinsă şi pe frumuseţile naturale ale României”. Am o rezervă pentru că suntem în România unde cultura mizeriei pare să se fi înscăunat cu forţă în peisaj. Natura neatinsă, după câteva luni de turism intens, va fi o natură adânc afectată de poluare. Există posibilitatea unui turism verde în “natura neatinsă”, în nici un caz însă nu un turism care să fie efectul unei promovări internaţionale, ci unul exclusivist, “pour le connaisseur”. Dacă încep să crească vile şi pensiuni în natura neatinsă, mi-e teamă că virginitatea naturi nu v-a mai exista.

 4. Stimata doamna ministru, inainte de toate apreciez initiativa dvs.

  Am o intrebare: care este concluzia studiului de impact (pe care sunt sigur ca l-ati efectuat) referitoare la recuperarea costurilor de catre RATB din biletele vandute? Din cate stiu, RATB este o institutie cu activitate intens subventionata. Ar fi regretabil ca banii contribuabililor sa ajunga intr-o noua gaura neagra.

 5. Bine bine doamna Udrea, cum e totusi cu faza aia in care dumneavoastra stiati care este prejudiciul facut de Realitatea TV ,Statului Roman?Cum ati avut dumneavoastra acces la o informatie protejata de legea secretului fiscal?

  Cat despre subiectul dumneavoastra….hmmm, pare o idee buna, o vrabiuta mi-a spus ca in spatele acestui proiect cativa cetateni si-au facut casa, si-au luat masini si si-au deschis(asa…de forma) cateva conturi bancare. Ce coincidenta:)

 6. @ ion adrian

  Unde vom ajunge, domnule Ion Adrian? Se vor bate academicienii cu bastoanele şi se vor înjura de mamă? Demnitarii nu mai sunt legaţi de demnitate, asta mai pot accepta, că de unde nu e… Dar chiar să ajungem în stadiu ca toate spaţiile de comunicare să fie de nefolosit? Sunt bloguri care au un limbaj grosier şi pot fi folosite. Pe blogul unui ministru, unui parlamentar, unui om politic, mă aştept la o minimă decenţă. Am văzut această decenţă minimă coborând din ce în ce ca prag… dar chiar până aici? Este necesar să facem din această metodă de comunicare un fel de galerie de fotbal?

  Am să vă spun o convingere a mea… Eu cred că doamna Udrea nu mai intră LIVE pe aici nu pentru că nu ar avea timp, ci pentru că nu se mai simte bine, pentru că mârlăniile, şi de o parte, şi de cealaltă a suporterilor politici, sunt la tot pasul.

 7. RE Georgescu Ionute says:
  28.07.2010 at 16:43
  “Bine bine doamna Udrea, cum e totusi cu faza aia in care dumneavoastra stiati care este prejudiciul facut de Realitatea TV ,Statului Roman?”

  Să înţeleg stimate domn că infracţiunea nu este a celui ce a prejudiciat Statul Român ci este a doamnei Ministru deoarece avea cunoştinţă de acest prejudiciu! Ciudată întrebare
  …..ciudată ca şi vrăbiuţa!

  Mda, păi atunci hai să vă spun ce mi-a spus un vrăbioi:
  Cică adevăratul motiv al supărării “Nistorescului Cornel” pe fostul Primar general al Capitalei, Adriean Videanu, este neaprobarea PUZ-ului pe locaţia fostei vile pe care Nistorescu a vândut-o înainte de a se muta pe terenul şi în vila pusă la dispoziţie de domnul Vântu (menţionez că vila a fost cedată atunci când era la roşu!) Ciudat este că actualul primar general al Capitalei în ciuda faptului că a fost informat de imposibilitatea legalităţii unei astfel de aprobări, a dat-o fără să clipească din ochi! Hmmmmm…ia să văd dacă tata Nistorescu are curaj să intre aici şi să mă contrazică? Hai Cornele să te văd!

  PS Domnu Bibliotecaru’ sper să nu vă supăraţi pe mine dacă vă atrag atenţia că VIRGINITATEA NATURII VA MAI EXISTA! Este exclus ca “virginitatea naturi nu v-a mai exista”. Adică una-i “va” şi alta-i “v-a”, vai mama ei limbă că tare ne place s-o mai chinuim!

 8. nespalati aia de la ,,MANIPULAREA TV SI ANTENA 3 ,,,o tin cu numai minciuni si acum ca intodeauna,doar le va veni si lor odata rasplata pt toata manipularea facuta.Va anunt ca pe noi romanii din DIASPORA nu ne puteti mintii ,,fraierilor,,

 9. diacone, … eusebiule … daca am convingerea ca unu’ care a spus ca a numit un sef de serviciu secret ca sa faca hatarul nevestei aluia nu ar avea ce cauta in fruntea unei tari inseamna ca sunt “basmutie”? … sau cand? … ca nu stiu ce’i aia “basmutie” … 🙂

 10. georgescu ionute … de ce nu ma mir ca si’n spatele acestui proiect unii si’au facut care si si’au deschis niste conturi? … pai care sa fie rolul unui proiect, daca nu asta? … 🙂

 11. “diaconu Eusebiu says:
  28.07.2010 at 19:08

  RE Georgescu Ionute says:
  28.07.2010 at 16:43
  “Bine bine doamna Udrea, cum e totusi cu faza aia in care dumneavoastra stiati care este prejudiciul facut de Realitatea TV ,Statului Roman?”

  Să înţeleg stimate domn că infracţiunea nu este a celui ce a prejudiciat Statul Român ci este a doamnei Ministru deoarece avea cunoştinţă de acest prejudiciu! Ciudată întrebare
  …..ciudată ca şi vrăbiuţa!..”

  Bai clopotare, ai tu un fix sa faci cate-o borta-n cer , doar, doar te-o crede lumea mai “dastept”, decat esti…Amesteci merele cu barabulele, una-i una si alta-i alta.In primul rand “@Georgescu Ionute” s-a referit strict la faptul ca coana ministreasa a utilizat date nedestinate publicitatii, deci controlul a avut clar legatura cu politicul si in consecinta a fost razbunare politica (pentru ca altfel “madam Turism” n-avea cum si de ce sa cunosaca despre acele cifre; plus ca nu-i la prima abatere, daca-mi aduc aminte de utilizarea datelor si din inregistrarea ilegala din Parlament a comisiei sale de ancheta) si atunci se pune intrebarea cat de corect a fost controlul ala, iar in al doilea rand, daca-i vorba de ilegalitatile facute de Vantu, acolo legea isi va spune cuvantul si n-are treaba cu incalcarea legii de catre blonda cu biletelul roz in san.Ai priceput ? Cred ca binoclandu-te mereu daca a uitat vreunul sa puna virgula, ori apostroful in text, scapi din vedere logica ba si, fara logica degeaba de infoi tu sa demonstrezi care-i schema cu limba romana…
  PS
  Doamna Ministru se scrie totusi corect “doamna ministru” si nu cu majuscula bai, ca doar nu-i Dumnezeu ca sa fie unicat.Asa ca mai pune mana pe carte, savantut inchipuit ce esti.

 12. Nope! Înseamnă că:
  Orice bărbat, oricât de bărbat ar fi,
  tot îl păcăleşte o femeie……. intr-o bună zi!
  😉 😉 😉

 13. erata: case … desi aproape sigur si’au cumparat si cateva “care” … 🙂

 14. rasputin says:
  27.07.2010 at 23:05
  @ionhut
  “ioane, grupul bvb nu are legitimitatea sa conduca pdl “mai draga”, legitimitatea o da voturile, iar cei trei sunt la pamant la acest capitol…hihhiii…cand nu vor mai fi ministri nu mai da nimeni trei parale pe dansii in partid…”

  Rasputinica, daca zici ca „legitimitatea de a conduce o da voturile”, mai draga, i-a explica tu lui nen-tu cam ce legitimitate are acum matrozu si guvernul PDL care au impreuna cam pe la 12% din optiunile populatiei…Nu cumva ar trebui sa se carabaneasca, cu catel, cu purcel, cu…?
  Daca nu, atunci de ce s-ar carabani Blaga, Videanu si Berceanu ?
  Sau chestia cu „legitimitatea” e valabila intr-o situatie, iar in cealalta Ba ?Intreb pentru ca vreau sa aflu din secretele judecatii portocalii, mai draga, sa vad si eu cum pot judeca unii care n-au cap, da au doar mana lunga…

 15. FRANK….Cocosel cu doua creste in care se afla probabil sediul mintii tale ascutite ..ca o creasta …care e problema ca 5 jurnalisti au fost dati afara sau ca ar continua un conflict de munca undeva…?E o chestie de normalitate ..conflict salariat -angajator ..si stii ce mai cred ..ca sa-ti ramana crestele pleostite …ca impozitarea pe drepturi de autor e o chestie corecta ..orice venit trebuie impozitat la sursa sau anual pe declaratii de venit ..ca si idemnizatiile din consiliile de administratie …ca si comisioanele legale care se incaseaza la semnarea contractelor statului de catre functionari publici ,demnitari etc…orice venit trebuie impozitat …sau calculat retroactiv si incasat …
  Cand vor fi impozitati tiganii,interlopii ,manelistii,hartistii,artistii etc pe veniturile care le-au generat averile (vile,masini etc etc)Cand vor fi impozitati toti cetatenii romani pe aceleasi venituri care le-au generat averile si care venituri nu se regasesc inregistrate la fisc cu calculul impozitului aferent…?
  De ce numai jurnalisti ,trusturi de presa etc Frank si nu extinzi la toti romanii..?
  De ce guvernantii fac tam tam pe impozitari normale si nu arata vointa politica sa se ocupe de categoriile de mai sus ..pe impozitari a tuturor averilor care nu au ca sursa de provenienta un venit sau profit declarat si impozitat ,inregistrat in baza de date a Fiscului?
  Multa fasaiala Frank….schimba-ti alimentatia zilnica …

 16. “diaconu Eusebiu says:
  28.07.2010 at 20:03

  Nope! Înseamnă că:
  Orice bărbat, oricât de bărbat ar fi,
  tot îl păcăleşte o femeie……. intr-o bună zi”

  Bai literat inchipuit, pentru ca fraza ta de mai sus sa poata avea un sens cat de cat in limba romana, trebuia sa “bagi” un “Pe”. Adica, “Pe orice barbat, …tot il pacaleste…”
  Sper ca realizezi ca dovedesti ceva agramatism…
  Vezi tu, era simplu cand interveneai cu doua injurii si trei prostii, in schimb e mai dificil cand lungesti textul…Practic nu faci fata.

 17. Nu exista minciuna in politica editoriala a posturilor TV ..nici macar la Realitatea ,la Antena 3 sau la B1TV…….
  Pe orice “minciuna ” produsa si difuzata pe post TV care ar aduce prejudicii unei institutii sau persoane (materiale sau de imagine) poate exista actionarea in justitie ..nu am vazut si nu am auzit de asemenea procese ….
  Ceea ce produc televiziunile pot fi greseli tendentioase prin omisiune,de aici manipularea ..care nu e incriminata in codul penal ..de unde si grija CSAT ului fata de presa..
  poate exista manipulare prin analize si comentarii care sunt simple speculatii jurnalistice..
  Cum o parte din telespectatori pro sau contra putere poate decanta speculatia si manipularea de realitatea pe care o percepe subiectiv ,tot asa si cealalta parte e libera sa decanteze si sa aleaga din emisiuni ceea ce doreste..in functie de sensibilitati politice,educatie,moralitate,inteligenta…Toti de aici si de aiurea speculam ,la fel si jurnalistii ..pe informatii reale sau neverificate ,date ,documente si statistici ..pe declaratii politice ,masuri guvernamentale,legi,ordonante …
  Unde e minciuna? Inconsecventa si incoerenta guvernului in politica guvernamentala..a oricarui guvern poate genera pe plan mediatic dar si in perceptia publica calificativul de minciuna ..care nu e totuna cu speculatiile….sau manipularile…

 18. Doamna m-am saturat sa aud de tine in guvern si de ceilalti ministrii ca si tine care mancati degeaba banii tarii.Spune-mi un lucru bun pe care l-ai facut pentru turismul din Romania,?Ai mancat numai banii din implementarea programelor,pentru ca de implementat nu s-au mai implementat.Ca sa faci turism in Romania trebuie in primul rand sa ai drumuri,pe care noi nu le avem.Cati bani ai luat de la indicatoarele 3D,cele de un milion de euro.As vrea sa stiu pentru brendul de tara care va fi prezentet la Shanghai cati bani veti cheltuii si cu ce va prezentati acolo?

  Administrator:
  Indicatoarele au costat 200.000 euro iar brandul turistic este facut cu bani proveniti de la Uniunea Europeana.

 19. in timp ce basescu traian vrea sa le ia pensionarilor “dreptul la viata” ministerul economiei da unei secretare si unei directoare cate 100.000.000 de lei ca sa’si puna dinti … 🙂

 20. iarasi au inceput sa o intoarca pe doamna ,ELENA UDREA ,,pe toate fetele,rusine nespalatilor de la realitatea tv si antene,escrocilor si derbedeilor,nu va dat contracte cu statul? Sunteti fara pic de decenta fata de o adevarata doamna ce vrea sa faca bine tarii prin initiativele ei.

 21. ,,,TITLUL DE LA REALITATEA TV,,,ELENA UDREA POATE,,DAAAAA poate ca o tine fraierilor,batuti de vant in capul vostru nu e nimic decat minciuna si manipulare

 22. Daca mai sunt fiinte omenesti rele si proaste pe acest pamant, urmariti seara de seara un monstru de femeie, pe nume Oana Stancu!
  Doamna Ministru Elena Udrea, este cosmarul ei, cred ca nu mai exista intro singura femeie atata rau! Si fara banii lui Vantu, tot rea ar fi, ca prostia e de neclintit la ea. Complexele de inferioritate- nu le mai enumar, uratenia interioara isi spun cuvantul…. Si ca o adaptare la o zicala as spune: proasta Oana latra si Doamna Ministru Elena Udrea merge inainte, ignorand zambind si compatimind, spre necazul categoriei amintite!