Pactul pentru statul de drept iniţiat de PMP

Îngrijoraţi de faptul că procesul de consolidare a statului de drept şi de reformă instituţională nu este încheiat şi este reversibil,

Cunoscând piedicile constante puse în calea funcţionării corecte a Justiţiei şi faptul că s-a creat o inegalitate în faţa legii între parlamentari şi simplii cetăţeni,

Preocupaţi de politizarea exagerată a instituţiilor statului,

Conştienţi de riscurile economice şi sociale pe care le reprezintă corupţia în aparatul de stat,

Noi, Partidul Mişcarea Populară, ne luăm angajamentul ca, în toate acţiunile noastre viitoare legate de funcţionarea statului de drept şi independenţa Justiţiei, să respectăm următoarele principii şi valori asumate prin acest Pact:

1. Garantarea funcţionării corecte a tuturor instituţiilor Justiţiei, fără afectarea lor prin modificări legislative care să le reducă atribuţiile sau competenţele pe care le au în acest moment.

2. Respectarea unor criterii clare de profesionalism, independenţă politică şi transparenţă în numirea tuturor decidenţilor din sistemul de Justiţie românesc.

3. Egalitatea în faţa legii a tuturor românilor, prin asumarea de către partidele politice că nu vor mai vota în Parlament împotriva cererilor venite dinspre instituţiile Justiţiei în cazul fiecărui parlamentar.

4. Respectarea sentinţelor judecătoreşti şi ducerea lor la îndeplinire, printr-un angajament ferm împotriva susţinerii legilor amnistiei şi graţierii pentru persoanele care au comis acte de corupţie sau violente.

5. Depolitizarea instituţiilor statului. În cazul administraţiei centrale, funcţiile politice vor fi doar cele de la nivel de subsecretar de stat în sus, iar la nivelul administraţiilor locale, de la cea de viceprimar.

6. Separarea clară a puterilor în stat, astfel încât Parlamentul să fie singura instituţie capabilă să legifereze. Acest lucru presupune un angajament la eliminarea procedurii Ordonanţelor de Urgenţă

7. Respectarea termenelor de intrare în vigoare a legilor.

8. Continuarea procesului de descentralizare a deciziei alocării fondurilor către administraţiile locale în detrimentul controlului unic de la centru.

9. Accelerarea procesului de integrare în UE prin aderarea la Spaţiul Schengen, adoptarea monedei unice şi participarea la Uniunea Bancară.

10. Asumarea reluării procesului de revizuire a Constituţiei prin consultarea tuturor partidelor politice şi a societăţii civile şi respectarea întocmai a deciziilor luate prin referendum de către români.

11. Transparentizarea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale în care acestea sunt angrenate.

12. O nouă Lege a Sănătăţii şi reorganizarea administrativă a ţării.

13. Accesarea şi utilizarea fondurilor europene devine o prioritate naţională.

14. Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA, prin întărirea cooperării economice, militare, ştiinţifice şi culturale. Considerăm acest Parterneriat ca fiind esenţial pentru securitatea României.

 

 

19 thoughts on “Pactul pentru statul de drept iniţiat de PMP

 1. mru te-a pus blaga sa musti posterioare ? hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… semeni leit cu iliescu, vorbesti ore in sir fara sa spui ceva… hihihiiiiiiiiiiiii… nu ai nimic in comun cu poporul roman , esti un simplu “jucator” de dublu… hihihihiiiiiiiiiiiiii… ia-te de mana cu predoiu, sunteti expirati! hihihihiiiiiiiiiiiiiiii

 2. Se pare că lui moş Cristoiu iar i-a greşit Simona Ioneascu dieta sau, cine ştie? ….. poate vocea dreptei Angela Tocilă nu s-a mai lăsat îngenuncheată. Altfel nu-mi explic cum de, brusc, l-a pălit pe moş damblaua anti-udristă.

  Cum își bate joc Elena Udrea de candidatul PMP, Cristian Diaconescu
  Elena Udrea traversează cred o bulimie mediatică. În săptămîna care a trecut a putut fi văzută la România Tv, la Realitatea Tv, făcînd gimnastică de înviorare după-amiaza, în parc, ținînd discursuri și întocmind scrisori deschise.

  Partidul Mișcarea Populară are drept candidat la Președinție pe Cristian Diaconescu.
  Om serios, Cristian Diaconescu și-a făcut un program de campanie, pe care-l respectă cu sfințenie. Aparițiile sale la tv de pînă acum au confirmat un candidat redutabil, avînd drept punct crucial de Program întărirea statului de drept. Pe fondul bulibășelii care domnește în PNL și PDL, Cristian Diaconescu pare a avea șanse serioase de a intra în turul al doilea.

  Elena Udrea e președinta partidului al cărui candidat se numește Cristian Diaconescu. Așa cum spuneam într-o seară la Realitatea Tv, la Jocuri de putere, intrarea lui Cristian Diaconescu în turul al doilea ar însemna consacrarea Elenei Udrea ca lider de partid.
  În aceste condiții, te-ai fi așteptat ca în zilele din urmă Elena Udrea să folosească aparițiile sale publice pentru a face campanie în favoarea lui Cristian Diaconescu, candidatul PMP.

  Nici vorbă de așa ceva.
  Pentru Elena Udrea, candidatul PMP nu există.
  Mai mult, distinsa a început să facă aluzii la o posibilă candidatură a sa din partea PMP la prezidențiale, întărind astfel zvonurile că nici nu-i trece prin cap să-l lase pe Cristian Diaconescu să candideze pînă la capăt.

  La Constanța, Elena Udrea a vorbit pe larg despre un candidat la Președinție.
  Nu, nu despre candidatul PMP, ci despre candidatul PDL-PNL, anunțînd condițiile în care partidul îl va sprijini în turul al doilea pe Crin Antonescu.

  Să-ţi faci cruce nu alta!
  Liderul unui partid nu poate concepe un alt cîștigător al scrutinului decît candidatul partidului.
  Elena Udrea anunță public de pe acum că propriul candidat nu va intra nici măcar în turul al doilea.

  Vrea Elena Udrea să candideze ea la Președinție?
  Foarte bine!
  Să aibă însă bunul simț și să-i spună și lui Cristian Diaconescu.

  Fostul ministru de Externe și fostul consilier al lui Traian Băsescu nu merită să fie bătaia de joc a nimănui.
  Nici măcar a Elenei Udrea.

  N. B. Să facă asta Elena Udrea cu acceptul lui Traian Băsescu?
  Dvs ce credeți?

  Bre Cristoiule, tu n-ai înţeles nici până acum că eşti un habarnabist care nu poate aşeza piesele unui puzzle pentru a genera imaginea finală?
  DU-TE BĂ ŞI TE PENSIONEAZĂ!
  LASĂ-TE DE ANALIZE ŞI APUCĂ-TE DE ANALISME CĂ PROVOCI DOAR CATA ….. CLISME!

  PS Ioneasco hi-ţi-ar şuncile-n pod, dublează-i doza de extraveral boşorogului că s-agită prea tare şi Doamne fere’ să nu facă stop la inimioară!

 3. Doamna Lenuţa n-aveţi decât să mă-njuraţi căci ion nu poci a mă abţine.
  TREBUIE SĂ COMENTEZ ULTIMUL EVENIMENT!
  ______________

  AULIUUUUUU SĂRIIIIIIIIIIIIŢI!
  A PLECAT PAPAHAGI DIN PARTID!
  SE SCUFUNDĂ PARTIDUUUUUUUUUL!
  SALVAŢI-O PE DOAMNA LENUŢA CĂ RĂMÂN FĂRĂ FEBLEŢE!
  🙂 🙂 🙂

  Bă doamna Lenuţa am descoperit de ce eşti grasă.
  DEOARECE MATALE RÂZI TOATĂ ZIUA!
  În fond şi la urma-urmei să ştii că nu te condamn, deoarece nici eu nu pot să mă abţin a râde când văd turma de pantalonari neputincioşi din jurul matale.
  Oricum, tot răul spre bine: PMP-ul A MAI SCĂPAT DE UN SINECURISTO-MISECUVENIST!

 4. salut demisia dlui papa(lapte)hagi din pmp… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… acest paraleliBiped nu pricepe ca politica inseamna voturi… ihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiii… si foarte multa munca.

 5. De Unguent-MRU nimic?
  Oare aia in Modrogan au comandat creme de calcaie, de ……de fata, de corp? Nu de alta dar se opareste bietul MRU!
  Pe la PDL nu prea sunt bani nici de hartie igienica, si-o aduc de acasa… deh, nu-l vad bine pe unguent, rau imi pare! 🙁

 6. Am găsit asta pe Hot News:

  Teodor Baconschi scrie, marti, pe contul sau de Facebook, ca i s-ar fi cerut 100 de mii de euro in schimbul ocuparii locului 3, considerat eligibil, pe lista de candidati la europarlamentare a Partidului Miscarea Populara. “In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise – la un prim scrutin intern – cap de lista, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi “tolerat” pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa “scot” o asemenea suma…” sustine Baconschi. PMP a obtinut doar doua mandate in Parlamentul European, la alegerile din acest an. Teodor Baconschi a fost ministru de Externe in Guvernul Boc 2, in perioada decembrie 2009 – ianuarie 2012. Baconschi a parasit PDL in favoarea PMP in urma cu un an. El a demisionat din Partidul Miscarea Populara pe 26 iunie.
  Ce a scris marti Teodor Baconschi pe Facebook:
  Precizari pentru cei care sustin ca intelectualii angajati politic “abandoneaza lupta prea usor”
  Am intrat in politica interna la un an dupa ce am devenit ministru de Externe, adica in 2011. Am activat in PDL, in echipa Boc. In 2012, am dorit sa candidez la Bucuresti (de unde sunt) sau intr-un colegiu de diaspora (unde ma stiau bine romanii, dupa ani de lucru in favoarea comunitatilor noastre din Italia, Portugalia si Franta). Am fost insa refuzat si trimis sa candidez la Iasi. Am intrat in batalie in ultima clipa, intr-un oras necunoscut mie, dar dominat 100 % de PSD si PNL. Dupa o luna de campanie grea, fara bani, dar activa mediatic si pe toate strazile cartierelor muncitoresti din colegiu, unde am discutat cu mii de oameni (furiosi pe PDL si fani Antena 3) am primit aproape 10.000 de voturi, adica 21 %, cu 5 procente peste media nationala a ARD. Mi-au lipsit circa 1000 de voturi pentru a intra in Senat.
  Urmatoarea batalie a fost tot in PDL, unde am sustinut motiunea Monicai Macovei. La congresul respectiv, “Reformistii” au pierdut, obtinand doar 5 % din voturi. In preziua analizarii in BPN al PDL a propunerii de excludere a mea din partid, am socotit ca e normal sa demisionez.
  Am continuat insa lupta politica, in calitate de membru fondator al PMP, unde am sperat ca se vor reuni toate – sau cat mai multe dintre personalitatile publice de valoare greu contestabila, care au colaborat in timp pentru agenda reformista a dlui Basescu: un “partid altfel”, partidul asteptat de cel putin 15 % dintre romani. Am alergat cu Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Marian Preda, Daniel Funeriu si altii prin toata tara, facand cheta pentru plinurile de benzina. Am muncit enorm: de la 23 iulie 2013, cand s-au depus actele PMP la tribunal, pana la 29 ianuarie, cand partidul a fost oficializat, construisem 400 de organizatii si aveam 24.000 de membri, cei mai multi oameni care nu mai fusesera implicati in politica. Mii de km parcursi, sute de mitinguri, inteviuri si participari la emisiuni din media locala.
  Organizatia mea, PMP sector 1, construita si ea de la zero, a obtinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe tara (14 %, fata de media nationala de 6,2). Mi-am dorit sa castig un mandat de eurodeputat, fiind convins ca experienta si CV-ul meu m-ar ajuta sa reprezint eficient si onorabil Romania. Nu a fost sa fie: plasat pe locul trei (pentru ca primele doua locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat si acest obiectiv. Dar nu am abandonat lupta ! Am candidat pe un post de vicepresedinte al PMP (adica pe functia detinuta din august 2013) dar nici aici n-a mers: a castigat dl Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminti, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de dna Udrea pentru a candida (desi 90 % dintre participantii la congres nu stiau cine e).
  In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise – la un prim scrutin intern – cap de lista, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi “tolerat” pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa “scot” o asemenea suma… Nu intra nici sutele de mii de injuraturi primite de la cetatenii care, pe buna dreptate iritati, m-au judecat “la pachet” cu toata “clasa politica”, dominata, cum stim, de figuri agramate si/sau interlope.
  Pot spune ca am dus “lupta cea buna” cu o energie considerabila. Mi-am sacrificat trei ani de viata cu sperantele pe care cititorii de buna credinta ai acestor precizari le impartaseau, alaturi de mine. Stiu si admit ca am facut si greseli: greseli de incepator, greseli de idealist, greseli de orgoliu ranit. Imi cer scuze pentru aceste omenesti imperfectiuni. Nu vreau sa acuz pe nimeni. “Asa a fost sa fie” in circumstantele istorice prezente.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17635838-scandal-pmp-teodor-baconschi-sustine-cerut-100-000-euro-pentru-ocupa-locul-3-considerat-eligibil-lista-candidati-pmp-europarlamentare.htm

  Şi asta am gasit pe Face Book:

  Precizari pentru cei care sustin ca intelectualii angajati politic “abandoneaza lupta prea usor”
  Am intrat in politica interna la un an dupa ce am devenit ministru de Externe, adica in 2011. Am activat in PDL, in echipa Boc. In 2012, am dorit sa candidez la Bucuresti (de unde sunt) sau intr-un colegiu de diaspora (unde ma stiau bine romanii, dupa ani de lucru in favoarea comunitatilor noastre din Italia, Portugalia si Franta). Am fost insa refuzat si trimis sa candidez la Iasi. Am intrat in batalie in ultima clipa, intr-un oras necunoscut mie, dar dominat 100 % de PSD si PNL. Dupa o luna de campanie grea, fara bani, dar activa mediatic si pe toate strazile cartierelor muncitoresti din colegiu, unde am discutat cu mii de oameni (furiosi pe PDL si fani Antena 3) am primit aproape 10.000 de voturi, adica 21 %, cu 5 procente peste media nationala a ARD. Mi-au lipsit circa 1000 de voturi pentru a intra in Senat.
  Urmatoarea batalie a fost tot in PDL, unde am sustinut motiunea Monicai Macovei. La congresul respectiv, “Reformistii” au pierdut, obtinand doar 5 % din voturi. In preziua analizarii in BPN al PDL a propunerii de excludere a mea din partid, am socotit ca e normal sa demisionez.
  Am continuat insa lupta politica, in calitate de membru fondator al PMP, unde am sperat ca se vor reuni toate – sau cat mai multe dintre personalitatile publice de valoare greu contestabila, care au colaborat in timp pentru agenda reformista a dlui Basescu: un “partid altfel”, partidul asteptat de cel putin 15 % dintre romani. Am alergat cu Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Marian Preda, Daniel Funeriu si altii prin toata tara, facand cheta pentru plinurile de benzina. Am muncit enorm: de la 23 iulie 2013, cand s-au depus actele PMP la tribunal, pana la 29 ianuarie, cand partidul a fost oficializat, construisem 400 de organizatii si aveam 24.000 de membri, cei mai multi oameni care nu mai fusesera implicati in politica. Mii de km parcursi, sute de mitinguri, inteviuri si participari la emisiuni din media locala.
  Organizatia mea, PMP sector 1, construita si ea de la zero, a obtinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe tara (14 %, fata de media nationala de 6,2). Mi-am dorit sa castig un mandat de eurodeputat, fiind convins ca experienta si CV-ul meu m-ar ajuta sa reprezint eficient si onorabil Romania. Nu a fost sa fie: plasat pe locul trei (pentru ca primele doua locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat si acest obiectiv. Dar nu am abandonat lupta ! Am candidat pe un post de vicepresedinte al PMP (adica pe functia detinuta din august 2013) dar nici aici n-a mers: a castigat dl Vlaston, adus de mine, cu mari rugaminti, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de dna Udrea pentru a candida (desi 90 % dintre participantii la congres nu stiau cine e).
  In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise – la un prim scrutin intern – cap de lista, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi “tolerat” pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde sa “scot” o asemenea suma… Nu intra nici sutele de mii de injuraturi primite de la cetatenii care, pe buna dreptate iritati, m-au judecat “la pachet” cu toata “clasa politica”, dominata, cum stim, de figuri agramate si/sau interlope.
  Pot spune ca am dus “lupta cea buna” cu o energie considerabila. Mi-am sacrificat trei ani de viata cu sperantele pe care cititorii de buna credinta ai acestor precizari le impartaseau, alaturi de mine. Stiu si admit ca am facut si greseli: greseli de incepator, greseli de idealist, greseli de orgoliu ranit. Imi cer scuze pentru aceste omenesti imperfectiuni. Nu vreau sa acuz pe nimeni. “Asa a fost sa fie” in circumstantele istorice prezente.
  https://www.facebook.com/teodor.baconschi.3?fref=ts

  ÎNTREBARE:
  BRE DOAMNA LENUŢA, MATALE NU-ŢI ESTE SCÂRBĂ DE ASTFEL DE ‘TELECTUALI?

  Mie să ştii că-mi este scârbă!

 7. “Stimate d-le Unguent, readuc in constiinta publica urmatoarele…pentru unii poate fi o noutate, pentru cunoscatori, nu ! ” In anul 1993 MRU a sustinut masteratul in Studii Ebraice la Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies din cadrul Universitatii Oxford. Este membru al board-ului stiintific al Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa, Iasi – Bucuresti (1996-1998), membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie (din 1997) si senior Fellow al Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (din 1998). “.

  • ZBANG CU MĂMĂLIGA-N GEAM!
   Ce au Oxfordul şi studiile ebraice cu lipsa de caracter?

   Cât priveşte ” …. este membru al board-ului stiintific alFundatiei Soros pentru o Societate Deschisa, Iasi – Bucuresti (1996-1998)” recomand materialul lui Ghilezan:

   Roşia Montană, George Soros şi reţeaua

   “Întotdeauna este mai usor sã mobilizezi oamenii împotriva a ceva decât pentru ceva,” spune Apostolul Soros către corintenii săi din reţeaua de intelectuali şi nu numai. Omul care a acumulat o avere de 15 miliarde de dolari nu mai atacă monede naţionale pe bursele internaţionale, cum o făcea deunăzi, ci domeniul mineritului.
   Share on printShare on facebookShare on twitterShare on emailMore Sharing Services
   Azi cumpără acţiuni la preţuri joase, mâine le vinde şi iar revine, într-un dans speculativ ce ar face invidioase chiar şi pe fetele de la Căpâlna. Mulţi s-au întrebat pe bună dreptate de ce Fundaţia sa, pompos denumită “pentru o societate deschisă,” cu filiale în toate ţările est-europene încă din anii 1990, nu finanţa burse pentru tinerii din domeniul financiar sau economic, ci doar pentru studioşii în ştiinţele umaniste (din facultăţile de filosofie, drept, jurnalistică, lingvistică, ştiinţe politice etc) Pe deoparte, nu dorea să-şi facă singur concurenţă şi pe de alta, avea nevoie de o reţea de intelectuali care să-i satisfacă la un moment dat interesele speculative. Dar iată o scurtă istorie a legăturilor lui Soros cu Roşia Montană.
   La 17 aprilie 2007, George Soros recomanda printr-o scrisoare adresată directorului companiei Newmont (una dintre companiile acţionare ale Gold Corporation care s-a asociat cu statul român), Wayne Murdy, o atenţie specială acordată unui parteneriat într-un proiect “dubios.”
   La 30 iunie 2007, se deschidea Centrului de Informare Soros de la Roşia Montană. Renate Weber, Principesa Margareta şi Ion Haiduc au anunţat o asociere de lungă durată.
   Ulterior li s-au alăturat şi alte organizaţii, majoritatea neecologiste.Sute de proteste, de procese îndreptate contra companiei care avea licenţa de explorare a zăcămintelor de aur şi de argint. Cine finanţa aceste acţiuni? “Întotdeauna este mai usor sã mobilizezi oamenii împotriva a ceva decât pentru ceva,” păi, nu?
   Revenind la interesele lui Soros, este interesant de urmărit jocul de din afară şi de dinăuntru al acestuia. Regulamentul bursei canadiene, acolo unde sunt listate marile companii miniere ale lumii, este foarte clar. Acţiunile pot fi nominale sau la purtător (fără a se cunoaşte identitatea): Cine are peste 20% trebuie să fie acţionar la vedere.
   Compania româno-canadiană Roşia Montană Gold Corporation este listată de ani buni la bursă, acum având o valoare de piaţă de aproape 2,6 mld de dolari. Şi încă nu s-au început lucrările de exploatare. În martie 2011, miliardarul american îşi vindea toate acţiunile deţinute la Newmont Mining Corp (compania care deţine acum 20% din Gabriel Resources, principalul acţionar la Rosia Montana Gold Corporation), precum şi pe cele de la Caterpillar (producătoare de echipament pentru industria minieră), pentru ca, trei luni mai târziu, în luna iunie 2011, să rascumpere acţiuni la aceleaşi companii şi, în plus, la alte 20 de companii cu profil minier. În aceiaşi perioadă agitaţia ecologistă continua. Acţiunile creşteau şi scădeau. Ceea ce era pe gustul miliardarului care deşi nu recunoaşte că finanţa opoziţia proiectului, reţeaua sa de foşti bursieri era foarte activă. Şi mai este în continuare. “Întotdeauna este mai usor sã mobilizezi oamenii împotriva a ceva decât pentru ceva.” (Soros, dixit)
   Cel mai important exemplu de succes pentru George Soros este Mihai Răzvan Ungureanu care a fost membru al Board-ului ştiinţific al Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă, Iaşi – Bucuresti, în perioada 1996-1998. După această perioadă a urmat ascensiunea fulminantă a personajului, azi ajuns prim ministru. Câţi tineri din generaţia puteau obţine o bursă la “St. Cross College” al “University of Oxford”, să devină “Senior Fellow” la “Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies” din cadrul lui “St. Cross College” (Oxford), cel mai cunoscut centru cu acest profil din lume? Apoi, reprezentantul României în Pactul de Stabilitate, o iniţiativă americană de strângere de granturi pentru Balcani, “senior Reader” la “George C. Marshall Center for Security Studies” de la Garmisch-Partenkirchen (Germania)? ‘
   Mihai Răzvan Ungureanu este doar un exemplu pentru oportunităţile oferite de Fundaţia pentru o Societate Deschisă şi de cum George Soros a reuşit să finanţeze un proiect de viitor. Să mai zică cineva că nu e un mare filantrop…
   Despre ceilalţi din reţea, pe curând. Urmează Renate Weber, azi europarlamentar liberal, mâine, Dumnezeu ştie.
   http://hydepark.ro/articol/articol/rosia-montana-george-soros-si-reteaua-637.html

   Interesant este altceva însă:
   EPISODUL DE LA VIENA!
   (poate ne spune ceva despre acest episod moş Băsescu ……. care de când îl ştiu eu, în afară de Elena Udrea, Dorel Onaca şi doi-trei bărbaţi pe care nu-i pot nominaliza aici, în jurul lui a avut doar lichele şi jigodii)

 8. mihai razvan ungureanu devii penibil pe zi ce trece… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… nu-i juca-n struna lui blaga degeaba, eads il va-ngropa politic… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiii…klaus johannis e scos din carti, chiar crezi ca vei fi sustinut pentru functia de presedinte ? bor nu va sustine niciodata un neortodox… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

 9. Bre doamna Lenuţa, vezi că din cauza lu’ matale, astăzi prin câciumă, iar am alergat cu toporu’ după golanii varanezi! (ca să nu se lase cu mortăciuni patronu’ a chemat’ mascaţii care m-au amendat deoarece toporu’ nu era cât un breloc ci cât barda lui Mihai Viteazul)

  AI DRACULUI GOLANI, CARE E EI NIŞTE GOLANI VARANEZI, ZICEAU CĂ AI SĂRĂCIT!
  ŞI CĂ D-AIA AI ÎMPRUMUTAT ROCHIE DE LA EBA CA SĂ TE DUCI LA SINDROFIE.

  Deci!
  Degrabă şi urjent matale şi madama EBA îmbrăcaţi rochiile în cauză şi fuguţa-fugţa daţi buzna la domnu’ Foto ca să vă fotă.
  DE-A-MPICIOARELEA CA SĂ SE VAZĂ CUM TREBE’ ROCHIILE!
  Şi după aia, ca să moară golanii varanezi de oftică – ZDUP! – cu poza pe Facebook.
  VORBESC SERIOS, HIR-AR EI AI NAIBII DE GOLANI VARANEZI CU VARANU’ LOR CU TOT!!

  • Nici nu trebuie sa se pozeze, au fost la evenimente diferite cu rochii comandate cam in acelasi timp. Daca atata le poate mintea trebuie lasati in plata Domnului sa latre la luna, pardon la prostimea care priveste la Hazanaua 3 luand de bun tot ce varsa aia pe bani buni. Cine are minte nu priveste la Hazna, prefera un film, muzica buna…. sau canale tv serioase.

 10. Miscarea Populara Filiala Franta
  2 ore ·

  Cine este mai periculos pentru dreapta ? Ponta sau Blaga ? Eu zic….Blaga si ai sai !

  Vrei sa devii cineva ? Vrei sa fii citit ca jurnalist ? Vrei sa fii bagat în seama desi esti un politician ratat ? Vrei sa-ti citeasca cineva postarile neinteresante ?
  ATUNCI DA CU TOATA PUTEREA ÎN UDREA SI ÎN PMP .
  A devenit o moda sa ataci femeia Elena Udrea si Miscarea Populara asa cum a devenit o moda sa te dezici de Traian Basescu si sa stergi cu buretele atacurile asupra Justitiei si tentativele de instaurare a unei dictaturi parlamentare conduse de Ponta , Antonescu , Iohannis si Voiculescu .
  Consilierii lui Ponta nici nu visau sa aiba atâtea ajutoare în campania de promovare a lui Ponta . Unii ziaristi de ” dreapta ” , fripturisti precum MRU sau Blaga , oportunisti ofuscati din PMP care nu au reusit sa aiba un dram de putere , postaci de dreapta care arunca cu vitriol au format cu toti ALIANTA ANTI-UDREA facând jocurile faimoasei aliante Anti-Basescu . Si uite asa are loc cernerea opiniilor din politica româneasca . Pe de o parte ciolanistii care îl vor pune pe Ponta în jiltul de la Cotroceni iar pe partea cealalta , Basescu , Cristian Diaconescu , Udrea si cei tratati de ” talibani basisti ” .
  Pentru democratia româneasca , Blaga , MRU , Iohannis si Antonescu sunt cu mult mai periculosi decât Ponta si gashka sa . De ce ? Pentru ca Ponta submineaza economia la vedere în timp ce Blaga and Co o submineaza pe ascuns , fugind dupa oscioarele aruncate de Ponta . Ori atunci când înfuleci constiincios oscioarele de la POnta , nu poti trâmbita ca acelasi Ponta fura , minte sau pur si simplu nu guverneaza asa ca îi ataci pe Basescu , Diaconescu , Udrea si PMP-ul . Pentru ca altfel nu vei mai pupa oscioare , ori ai partidul plin de fomisti care s-au hranit tot timpul de la sânul statului . Asa ca faci un pact cu Ponta unde el poate fura 70% iar tu si acolitii tai poti fura restul . Si poporul în tot acest joc murdar ? Poporul da-l dracului ca oricum este prost si te urmeaza orbeste din ura pentru Basescu sau din ura pentru Udrea , iar dupa ce Ponta va fi presedinte , poporul de dreapta tzepuit de gashka transpartinica USD-PNL-PPDD-PDL si Oportunistii ,se va întreba tâmp cum de a putut crede ca PMP-ul îl vrea pe Ponta presedinte si a ascultat glasul otravitor al sirenelor din Alianta anti – Udrea ; Va fi o experienta durreroasa…….fara vaselina .

 11. Nu ma pot abtine si cand nu ma pot abtine trebuie sa spun. Dupa ce am savurat doua zile la rand prostia crasa emanata dintr-o singura “fiinta umana” vorba lu’ Ilici (Ponta intra la alta categorie) care, accidental sau nu a devenit ministrul Finantelor… vazand la scena deschisa pe aceasta fatuca, nu pot sa n-o asociez cu NEprofesionista Vass. Sunt ca doua picaturi de apa. Ahtiate dupa tot felul de diplome care mai de care mai pompoase ce ascund pe verso nonvaloarea siiiii, etalnd spoiala!
  Nu-i de ras pana la urma, pentru ca e grav. Aceste doua fiinte exista si sunt bolnave dupa functii…insista sa faca politica chiar daca li se spune ca niciodata nu vor deveni asa ceva! Bleahhhh cum naiba scapam de astfel de personaje sinistre? Amandoua paraca-s ca tovarasele alea comuniste cu coc, vorba lu’ Dan Puric! Brrrrr!
  Cand am mai vazut pe saraca finantista ca isi pune poseta Hermes pe covor, si niste picioare pline de grasime, la vedere…. am inghetat, am refuzat sa cred ca ma reprezinta, chiar daca era in rochie 🙂 La fel si Vass, e din topor, oricat ar sta prin Capitala nu se va cizela niciodata, tarana i-a ramas printre degete, dar tot ea face pe “dasteapta”, aroganta, omul de stiinta-exact ca tovarasa Ceausescu! Ptiuuuu ce vremuri, ce femei apar!
  Apropos, da’ unde-i PDL-u’ ala puternic promis de domnu’ Blaga dupa ce Basescu si Udrea au plecat in alt proiect? Parca asa zicea peste tot, ca dupa ce pleaca ei, PDL va fi al doilea bardid dupa PSD!!! Si tovarasa Vass la fel ne informa cu multa emfaza! Ei, unde e bardidu’ undeeee? 🙂 🙂

 12. Daca cineva isi inchipuie ca PNL-PDL-comasate 🙂 vor scoate mai mult 15% la prezidentiale, atunci e prost cu “P” mare, vorba Bunei mele!
  Daca cineva va crede ca electoratul de centru-dreapta va vota cu PUCISTII uniti in cuget si simtiri, atunci este de-o prostie crasa!
  Daca cineva va crede ca noi, popor majoritar ortodox, vom vota un sas evident catolic, este de-o prostie crasa!
  Daca cineva crede ca electoratul de centru-dreapta care-i inteligent si greu de manipulat va da in toamna votul candidatului PNL-PDL crezand ca o sa se repete povestea Iliescu-Vadim, este de-o prosite crasa!
  Mai bine cu bolsevimea pe fata decat cu bolsevimea pe ascuns- astia ascunsi sunt mai periculosi.
  Cine crede ca PMP- Udrea, ori Presedintele sunt ingrijorati deoarece PUCISTII s-au unit pentru scurt timp (nu vor rezista nici cat USL), atunci este de-o prostie crasa!
  Cine nu-si da seama ca fuziunea-absortia PDL-ului in PNL avantajeaza si deschide un culoar bun PMP-ului, atunci este de-o prostie crasa!
  Concluzie: 🙂 🙂

 13. Haideti sa vedem ce are de spus distinsul “comersant” Blaga 🙂 dupa ce o sa citeasca aceste randurele pline de adevar puse pe tapet de Elena Udrea. Adevar care in mod normal ar trebui sa-l determine sa dispara din politica, chiar din tara….de rusine, evident! Dar……cum nu-i ….de unde sa ceri?!

  Elena Udrea
  acum 42 minute
  Vasile Blaga în 23 martie 2013: “Eu nu am fost niciodată în PSD. Nici în PNL. Eu am fost numai în partidul ăsta… Şi de aici o să plec acasă. Nu accept ca cineva să-mi pună la îndoială loialitatea faţă de partid. Trebuie să facem reconstrucţia în jurul nostru a Dreptei româneşti. Dar cum? Cu portocaliu, cu trandafir şi cu Verde înrourat”.

  Vasile Blaga în 14 iulie 2014: “În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal… Pentru că, într-o astfel de negociere, fiecare trebuie să câştige”.

  Se impun trei constatări:
  1. Se vorbeşte despre fuziune şi despre funcţii. Nicăieri despre principii şi valorile pe care le susţine noul partid sau despre ce va face pentru români.
  2. Am avut dreptate anul trecut: cu Vasile Blaga în fruntea sa, PDL a murit. Astăzi, Vasile Blaga a spus “Adio, PDL!”
  3. PMP rămâne singura formaţiune de centru-dreapta din România care îşi asumă protejarea statului de drept, independenţa Justiţiei, depolitizarea instituţiilor statului şi creşterea nivelului de trai al oamenilor.

 14. dupa disparitia pdl in pnl primarii si consilierii (judeteni, locali si municipali) alesi ca membri ai pdl care nu vor sa devina membri ai “noului” pnl isi vor pierde mandatul ?? hihihhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

 15. LA MULTI ANI CU SANATATE GRUPULUI I.C.A. ! HIHIHIHHIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII… haaaaahaaahaaaaaa…

 16. Ce faci bai Andronic? Ti-ai pus târfa să o atace pe doamna Lenuţa?

  Recunosc că mă așteptam ca Elena Udrea să primească un șpiț în coaie de la Traian Băsescu, deși din cât am prins din declarația ei după ce-a ieșit de la consultări am văzut că e mulțumită ca o mâță care-a smântânit oalele. Continuu să susțin că e o cacealma, barem să-mi fie rănile mai ușor de lins, de cârpit și de pansat. Noroc că-s pe cale să devin imună, că nu mai am idoli politici, i-am dat jos de pe soclu pe toți cu excepția președintelui, deși uneori mai că n-aș înșuruba la loc nitul sărit din lăcaș.
  (Angela Tocila)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *