Pactul de coabitare sau Constitutia pe intelesul USL

Dupa ce toata lumea s-a agitat si a speculat in ultimele zile legat de protocolul de colaborare institutionala dintre Traian Basescu si Victor Ponta, ieri l-am putut citi cu totii si ne-am dumirit. Sigur, intai l-au aflat cei de la PSD direct de la Premier, care li l-a tradus in punctele neesentiale, de fata cu camerele de filmat. Dar cu voie de la Presedinte, asa cum ne-a anuntat Primul Ministru. Apoi l-a aflat toata lumea de pe site-ul Presedintiei. Si asa am vazut cu totii cum de fapt protocolul acesta este o reiterare a prevederilor Constitutionale referitoare la atributiile sefului statului si ale celorlalte institutii si reprezentantilor lor. Multi s-au declarat dezamagiti si toate scenariile legate de continutul si consecintele documentului au ramas in aer. Altii l-au decretat ca fiind banal si fara sens.
Numai ca, din analiza nu trebuie sa ne scape contextul in care ne aflam. Probabil ca oriunde in alta tara democratica, pare imposibila semnarea unei intelegeri intre Presedinte si Premier prin care acestia sa se angajeze ca vor respecta Constitutia! Dar noi suntem in Romania, unde Premierul tocmai ce a fost in vara in fruntea unei coalitii care a organizat un atac la statul de drept si la Constitutie pentru a-l inlatura pe seful statului. Si aici nu mai incap dubii, pentru ca avem si decizia Comisiei de la Venetia. Deci, prins intre votul popular si experienta cu USL si Ponta, Traian Basescu si-a luat o minima garantie legata de actiunea viitoare a Puterii inainte de a-l desemna Premier pe Ponta: respectarea prevederilor constitutionale,independeta justitiei si a institutiilor, respectarea partenerilor externi ai Romaniei, continuarea unor reforme importante pentru tara noastra etc. Victor Ponta nu avea niciun motiv sa se opuna semnarii documentului pentru ca stia ca oricat de multe voturi a luat USL in alegeri, Europa este cu ochii pe noi si nu isi va mai putea permite un abuz cum a fost cel de asta vara fara sa fie exclus cu totul din elita politica de la Bruxelles, acolo unde doreste foarte tare sa ajunga. De teama lui Voiculescu, Antonescu declara ca el nu a fost de acord cu semnarea, dar nu conteaza ce spune Antonescu pentru ca el nu are treaba cu Europa, treaba lui se termina la sediul Grivco si studiourile Antenelor. Conteaza insa supararea lui Felix pentru punctul 4 al acordului. Adica cel legat de numirile in functiile de conducere a Parchetelor. Altii de la USL incearca sa il minimalizeze neintelegand foarte bine daca este de bine sau de rau pentru ei. Dar fiind ceva ce vine de la Cotroceni, se gandesc ca nu poate fi decat de rau. Si uite cum toata lumea se raporteaza la acest document, care de fapt este unul foarte important pentru ce se va intampla in perioada urmatoare. Daca el va fi respectat si, nu vad cum altfel cat timp a fost semnat de un Presedinte si un Prim Ministru si a ajuns si in marile cancelarii europene, atunci vom avea o perioada de coabitare fireasca, rezonabila, in care puterea executiva se va exercita de fiecare conform Constitutiei. Adica ceea ce cetatenii isi doresc. Ramane ca PDL sa se ocupe real de Opozitie la guvernarea USL.

41 thoughts on “Pactul de coabitare sau Constitutia pe intelesul USL

 1. Lasand la o parte subiectul legat de acel protocol care a scos din minti pe Felix si Crin, mi-a atras atentia fraza de la finalul postarii:
  “Ramane ca PDL sa se ocupe real de Opozitie la guvernarea USL.”
  Eu nu vad pe nimeni din PDL ocupandu-se serios de rolul pe care il are din opozitie, in afara de Elena Udrea!
  Iar daca au mai fost cel putin doua voci PDL-iste pe la tv, au fost anemice si fara mesaj!

  • Şi eu am văzut-o pe doamna Elena Udrea… avea un costum gri din două piese… cum se numeşte?… deux-pièces. 😀 Clasicul nu moare niciodată. Pentru opoziţie la guvernare trebuie să existe mai întâi guvernarea… or văd că se naşte destul de greu această guvernare, asta pentru că domnul Ponta vrea să-i mulţumească pe toţi… şi ministere puţine şi miniştrii mulţi. Multe partide, puţini dictatori… şi totuşi pretenţiile sunt mari.

 2. @ Udrea Elena

  Stimată doamnă,
  Eu aş merge un pic dincolo de conţinutul acestui Acord şi aş medita un pic pe marginea semnăturilor.

  Cazul întâi, am putea avea un acord între cetăţeanul Traian Băsescu şi cetăţeanul Victor Ponta în care se stabileşte cum anume vor exercita funcţia de preşedinte respectiv de premier.

  Cazul al doilea, am putea avea un acord între instituţia prezidenţială şi instituţia premierului.

  Întrebarea mea, dincolo de conţinutul acordului (repet asta pentru că nu sunt deranjat de ceea ce conţine acordul, dimpotrivă), poate exista un astfel de acord? Avem deci fie două persoane care negociază modul în care îşi vor exercita funcţiile în stat, avem apoi, în cealaltă variantă, un acord de natură privată care stabileşte o relaţie între două instituţii ale statului. Cum se poate aşa ceva?

  Ceva nu este în ordine. Eu înţeleg foarte bine ceea ce spuneţi cu Constituţia pe înţelesul USL, numai că această Constituţie nu poate fi predată la şcoala de iarnă de către preşedinte (după cum ştiţi, preşedintele nu poate interpreta oficial Constituţia, poate Parlamentul, poate CCR, poate Tribunalul) şi ştiinţa Constituţie nu poate fi exprimată printr-un acord. Relaţia dintre instituţii se defineşte prin normative şi nu prin acorduri de natură privată între două persoane.

  Oricât aş aprecia o eventuală încheiere a unui prelungit război politic (deşi chiar şi postarea domniei voastre arată că acest război este departe de a se fi încheiat), acest armistiţiu ar fi trebuit construit pe baza unui gentlemen’s agreement şi nu pe seama unui act semnat care mai este distribuit şi pe la “europeni” de ne facem de râsul întregului univers cosmic.

  Doamnă Udrea,
  Problema mea este următoarea… dacă cineva încalcă acest acord… ce se întâmplă? Urmează un proces penal, un proces civil (poate şi cu despăgubiri), urmează “spuse lu’ tovarăşa europeană!”, urmează lovituri de linii la palmă…? Dincolo de un “gentlemen’s agreement”… ce valoare are acest “contract”? Şi dacă nu are o valoare mai mare decât un sfat la timp de seară… ce sens are semnarea lui, nu era îndeajuns o ieşire “în doi” la TV în care cei doi “împricinaţi” anunţau cetăţenii României că s-au înţeles asupra unui moment istoric de neagresivitate?

  PS.
  Dacă “protocolul acesta este o reiterare a prevederilor Constitutionale referitoare la atributiile sefului statului”, atunci vă rog să mă scuzaţi, dar nu reprezintă constituţia pe înţelesul meu (poate pe înţelesul USL, or fi ei mai speciali).

  Constituţia pentru mine spune foarte clar:
  “ARTICOLUL 80 – Rolul Presedintelui
  (1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.”

  După cum vedeţi, în Constituţia la care am eu acces se spune că preşedintele reprezintă statul român şi nu că este şeful acestui stat român.

  Sintagma “şef al statului” există în constituţia din 1965.

  “Art. 71.
  Presedintele Republicii Socialiste Romania este seful statului si reprezinta puterea de stat in relatiile interne si internationale ale Republicii Socialiste Romania.”

  Dacă tot explică cineva altcuiva Constituţia… măcar să o facă corect.

  Ca cetăţean eu mă simt jignit de acest acord şi, mai ales, de distribuirea lui pe la ştabii europenii ca ne mai facă şi de râs pe lângă faptul că ne fac de plâns de atâţia ani.

  • Biblio,

   Ati ales definitia corecta: gentlemen’s agreement. In germana, ein Mann ein Wort. E foarte european, e foarte occidental, e foarte civilizat. Eu nu ma simt jignit. Dimpotriva.

  • @ nimrod

   Cum spuneam, nu e vorba despre acordul în sine (de conţinutul său), ci de faptul că este nevoie de un acord ca între două instituţii româneşti să existe normalitate.

   Aici este problema mea.

   Vorbeam pe acest blog despre diferenţa dintre o “opoziţie” constructivă şi războiul politic.

   Iată, susţin un proiect menit să confere o maximă transparenţă actului de guvernare.

   Mi-aş dori un portal al Ministerului Economiei şi al Ministerului Finanţelor, pe lângă site-ul guvernamental care deja există, care să conţină toate acele informaţii ale statisticii pe care cu greu le găsim în spaţiul internet… dacă le găsim.

   Frumos ar fi ca cele două ministere să publice pe acest blog exerciţiul bugetului pe măsură ce se încheie câte o lună, astfel încât să avem lunar indicatorii principali ai economiei, veniturile şi cheltuielile pe diferitele capitole bugetare (de exemplu ar fi interesant dacă domnul Ponta reuşeşte să nu crească cheltuielile guvernamentale deşi a crescut numărul de ministere… şi, dacă aceste cheltuieli vor creşte, unde anume vor creşte)… eventual şi marile contracte… tot felul de informaţii care să conducă la un act de transparenţă totală cu care să se încheie epoca suspiciunilor.

   Ba aş mai merge şi mai departe. În urma colaborării Ministrului de Finanţe, BNR şi INS… am putea avea pe acest site un spaţiu dedicat datoriei externe la zi şi Balanţa de plăţi şi datoria externă lunară, trimestrială şi pentru 12 luni.

   Datele sunt deja în format digital, server există, operator date există la fiecare minister… nu ar trebui să implice nici un fel de cheltuială suplimentară… doar un pic mai multă muncă.

   Este ceva din care câştigă toată lumea şi, cred eu, acest proiect ar trebui să fie susţinut de întreaga lume. Urmărind banii, mai devreme sau mai târziu se va destructura întreaga structură de firme-căpuşă care devalizează, “pe interese de amiciţie politică”, banii ministerelor şi investiţiile majore ale românilor.

   Întrebarea este totuşi, va fi cineva alături de mine în susţinerea unui astfel de proiect? Este regătit PDL-ul să facă o astfel de “Opoziţie Constructivă”… Cârcoteala nu aduce nimic bun, dar o opoziţie constructivă ne poate ridica pe toţi mai sus… Să am speranţa responsabilităţii politicienilor români?

   Eu mă simt jignit de faptul că în România trebuie să semnezi un acord pentru a respecta legea şi bunul simţ.

 3. Nu stiu ce strategie se aplica, acum, la negocierile politice, dar stiu sigur ca am ajuns la un mic dezgust de toate si de toti, la o deziluzie si amaraciune prin ceea ce vedem ca se intimpla. Dupa atitea furtuni in parlament, discutii involburate si tulburi sper sa nu urmeze un uragan cosmic, asta apropos de apocalipsa care se tot anunta. Dezacordul aparut a luat nastere, probabil, din faptul ca fiecare considera adevarul dintr-un punct diferit de vedere si intelegere asupra problemelor economice, sociale si politice. Cita dreptate avea J. Moliere : “ E grea calea de la proiect la lucru.” Dar sa ne consolam cu vorbele care zic ca un proiect mare pare la inceput nebun. Asta apropos de ezitari, nehotariri, schimbari. Unde este acea unitate si increderea de la inceput ? Raportul de posturi, de functii oferite, cred unii ca nu este echitabil…. Dar nimeni nu ia in considerare si raportul de valoare, raspunderea sociala enorma pe care o vor avea prin ocuparea acelor portofolii, a responsabilitatii infaptuirii prevederilor din programul de guvernare, a impactului avut asupra economiei. Nu se pune problema cine pierde si cine cistiga, ci problema este de a incerca sa se puna de acord programul de guvernare intocmit cu realitatile economice, sociale gasite la preluarea puterii si in straduinta de a le corecta si transforma in realitati durabile, benefice pentru toata lumea.
  In politica, e bine sa te mai intrebi, uneori, atunci cind esti pus a lua la cunostiinta de unele prevederi, a unor pacte incheiate, acorduri : cui folosesc acele prevederi, masuri si mai putin cine le apara in mod direct. Sunt ele benefice pentru toti partenerii politici sau nu ? Sunt ele in interesul general al tarii si al tuturor acordurilor incheiate, pina atunci ? Starea economica, sociala a unei tari nu se schimba odata cu schimbarea clasei politice, prin alegeri electorale. Situatia gasita poate fi imbunatatita, ameliorata sau inrautita prin masurile luate cu pricepere, profesionalism si intelegere de cei ajunsi la guvernare. Prevederile acordurilor incheiate cu diverse organisme internationale ramin in continuare valabile si vor trebui aduse la indeplinire.
  Cred ca ne-ar trebui putina intelepciune chinezeasca.

  • ***balby – stiu, am vazut pe viu, ce e IPad si IPhon, dar
   ce e aceea tableta, termen pe care, in ultimul timp l-am
   auzit destul de des si l-am retinut deoarece spune in reclama,
   ca noaptea e cu acces nelimitat pentru internet. Problema e
   ca eu noaptea dorm, si dorm bine, nu umblu pe internet, decat
   poate in noptile cu lună plină. 😆

 4. Ce diferenta este intre ipad si tableta obisnuita?E cum ai spune ca mananci mere dar vrei sa mananci fructe.Ipad este o tableta mai performanta.E facuta de Apple.
  Iphone(apple) este telefon,dar nu este telefon stift.
  @ Azi 226 de parlamentari usl ar trebui sa fie pusi pe panoul rusinii.Ma refer la cei care au votat impotriva ridicarii imunitatii lui Ion Stan,
  PS: Nu inseamna ca sunt de acord ca Ion Stan sa fie arestat….

  • Ai dreptate Balbeck, dar jigodia de Stan, caci un om care fiind parlamentar minte cu nerusinare asa cum a mintit dlui , nu este altceva decat o jigodie .
   Adica dl Stan a spus: dlor parlamentari dvs azi veti vota sau nu in favoarea arestarii mele bla bla bla.
   O dezinformare grosolana demna de o jigodie, care dupa aceasta minciuna m-a convins ca dovedit sau nu, este un infractor. Ce este dezinformare aici ? Pai fapttul ca in parlament se incuviinta sau nu arestarea dlui de parca Parlamentul este instanta de judecata. De fapt in Parlament se vota doar autorizarea Procuraturii sa ceara Instantei si nu uneia oarecare, ci Inaltei Curti aprobarea arestarii preventive , Curtea putand s-o dea sau nu.

   PS. Ponta in acelasi stil odios duplicitar, mustra cu ipocrizie dupa ce treaba s-a facut deputatii USListi pentru votul lor. De parca liderul lor este altcineva decat el insusi. La fel ca asta vara cand dadea raspunderea doar la parlament, de parca el nu era mana in mana cu uslistii parlamentari.
   Cat de umilit s-o fi simtit azi Basescu sa dea mana cu toti mafiotii care au ajuns la putere in tara asta. Cat de umilitor cred ca este sa dai mana, sa raspunzi la salut daca esti femeie, acestei liote care intro tara normala ar fi inregistrati la categoria de scursura sociala
   Vai de capul tau amarata si decerebrata Romanie .

 5. Silverstar
  Azi e sfarsitul lumii.Ar trebui sa fie pana in 0.00…..e luna plina afara?
  PS: Ce tampiti sunt magistratii chinezi.!Niste chinezi au tot spus ca e sfarsitul lumii.Ei chiar sunt pericol public.Au speriat chinezii prosti.Aia puteau sa faca atac de panica.Cert e ca aproape 100 de chinezi au fost arestati,
  PPS: Un chinez a scris ceva rau despre conducerea care era in China in 1989,De atunci e dupa gratii.

 6. Bravoooo!A picat Monti……a picat guvernul italian.Sper sa nu mai ajunga membrii bilderberg in guvern,
  Monti e membru Bilderberg.

  • Monti nu a picat,si-a dat demisia…avand in vedere ca in februarie se voteaza din nou!…Asa ca nu te bucura de blana ursului din padure pe care nu l-ai vanat inca…:) Cat despre guvernele europene in general,chiar mai ai iluzia ca ele sunt independente fata de finanta mondiala?…De “fiscal compact” ai auzit?…dar despre cele 1600 miliarde de euro cu care EU a sustinut bancile europene in ultimii trei ani.reprezentand 13% din pib-ul aceleiasi EU?(stire proaspata oficiala pe network-urile internationale)…Asa ca,toate cele bune si un nou an cat mai fericit,cu Bilderberg sau fara!…:)

 7. Pai da,dar tot aia e.Il omorau italienii.l ol
  Premier tehnocrat si bilderberg…..nu ii pasa.Unui premier politic i-ar fi pasat.Nu ar fi luat masurile alea imbecile.Ar fi avut de suferit partidul din care face parte….
  Daca Monti nu mai e,atunci nu mai e nici guvern….au picat si nasoii aia de bilderbergi.

 8. Off topic: Nord-coreenii lui Antonescu au exclus-o din partid pe Adriana Săftoiu? Ce mână de fier e Felix… 🙂

 9. O parte din familia mea este in Italia,de prin anii `80.
  In 1990 am fost prima data in Italia.Mi-a placut foarte mult.M-am adaptat imediat.Ma jucam fotbal cu cei de varsta mea.Nu conta faptul ca sunt roman.Am stat 3 saptamani.Invatasem binisor italiana.Dar ne intelegeam si in engleza.Parca vorbeam aceeasi limba.
  In 1991 iar m-am dus in Italia.Ma jucam si atunci cu mingea.Eram cel mai bun la fotbal.
  Am vrut chiar sa raman.Nu vroiam sa mai vin in tara.Mi-am cumparat si apartament in Roma,zona Tiburtina in urma cu cativa ani.Bulevardul e plin de portocali.
  Eu sunt legat de Italia.Pot spune ca e a doua mea tara.

  • 🙂 Au mai ramas bani la capitolul proteste anti-prezidentiale si s-o fi aflat pe surse ?!

  • Ahaaaaa, păi poate trebuie să consume jandarmeria ceea ce a achiziţionat împotriva protestanţilor şi de aceea au mai rămas bani la capitolul proteste anti-prezidenţiale. 😀

   Dar să înveleşti Palatul Cotroceni în sârmă ghimpată de parcă ar fi or lagăr de concentrare or grădină zoologică or spital de nebuni… un semnal neplăcut. E totuşi un simbol, înainte vreme statul înconjura România cu sârmă ghimpată pentru ca nu cumva românii să plece în afara ţării, astăzi instituţia celui mai înalt reprezentant al statului se înconjoară cu sârmă ghimpată ca românii să nu intre înăuntru… Şi în timpul ăsta, domnul preşedinte de plimbă cu săniuţa mecanizată cu protecţie minimă din partea SPP. Mă gândesc că poate sârma ghimpată pregăteşte Palatul Cotroceni pentru dl. Crin Antonescu… 😀 Probabil că “serviciili” se aşteaptă ca domnia sa să enerveze poporul şi mai dihai ca domnul Băsescu… 😀 Războiul popular bate la uşă după “rebelionul 2012-2013”? Unde este răspunsul Administraţiei Prezidenţiale?

  • Mulţumesc purtătorului de cuvânt că a răspuns la problema sârmei ghimpate. Tot nu am înţeles la ce foloseşte, dar măcar am înţeles că nu e de jur împrejur ci doar pe alocuri… Mie, din calcule de deviz, îmi dădea că se pune peste tot, dar se pare că este doar o greşeală de comunicare a lucrării. Dezinformează cineva (habar nu am cine) de nu se vede…

 10. Conducatorul Uruguayului sta intr-o casa demolabila.Are masina fabricata in urma cu 30 ani.Nu a vrut nimic din ce i s-a oferit.Este totusi seful….
  Al nostru le-a dat fetelor sale milioane euro,pe nevasta sa a facut-o amiral si acum se plimba cu o “saniuta” de 12.000 euro.

 11. Domnule Balbeck cred ca aveti mari probleme de logica, ori sunteti foarte tanar si nu aveti inca habar despre lumea asta sau sunteti foarte inaintat in varsta si de asta aveti probleme cu judecata. Altfel nu imi explic postarile pe care le faceti aici!

 12. Ce imi spunea un pensionar?Ca ar vrea sa il vada 300 de ani pe Nastase dupa gratii.De ce?Pe vremea lui Nastase a primit 800 lei pensie,in loc de 19 milioane.El a avut functie mare in armata.
  A venit Tariceanu.I-a dat pensie normala,la care s-au adunat restantele.Boc i-a taiat 5 milioane din pensie.
  A venit Ponta….a primit luna trecuta aproape 60 milioane lei vechi.A primit si pensiile restante.
  PS: Nastase a vandut tara…pe nimic.

 13. -Ponta,ce ai facut pentru tara in ultimele 7 luni?
  -Nimic deosebit,doar ca am dat oamenilor pensiile furate de pdl si Basescu.
  Ce spunea pensionarul ala?
  Vreau sa il vad pe Basescu langa tata.Pe vremea lui Iliescu datoria era de 8 milioane euro.Acum este de peste 100 miliarde euro.
  PS: Pe vremea lui Ceausescu,la final,datoria era 0.

  • ***Balbek – minti si dezinformezi cu bună ştiinta. Ponta
   si “adunatura de banditi” (Andrei Şerban, regizor) adusa
   la guvernare, nu a dat inapoi
   pensia oamenilor. O hotarare a CCR a dat inapoi pensia
   oamenilor si nu Ponta. Minciunile lui Ponta pot fi crezute
   doar de oameni ca el.

 14. Silverstar,pai eu spun ce a spus pensionarul.Daca el a mintit,mint si eu.Dar mi-a aratat banii.Nu are teren,nimic.Doar pensie buna de fost mare militar….

 15. ***balbeck – nu ma refer la ce a spus pensionarul din
  imaginatia ta, 🙄 ci la faptul ca pui in gura lui Ponta ca el
  ar fi dat inapoi pensionarilor ce, ilegal, li s-a luat din
  pensie. Mă deranjeaza minciuna, dezinformarea, manipularea,
  tot ce se practica pe Antene si la Realitati cat sa spele
  creierii romanilor.
  Nu inteleg cum am putut noi, romanii, sa decadem intr-atat
  incat fara scrupule, fara rusine, lipsiti de responsabilitate
  fata de consecintele spuselor noastre, privindu-ne adanc
  in ochi, ne mintim unii pe
  altii, stiind ca o facem deliberat. De ce oare nu mai
  avem onoare. bun simt si rusine?

 16. Silverstar,cine le-a luat pensionarilor “ilegal”?Nu Basescu-Boc?M-am dus la pensionar acasa.Nevasta lui mi-a dat cozonaci.Nu este pensionar imaginar.Pensionarul mi-a dat si o tuica de prune facuta de el.

 17. Legat de ”luat ilegal” .. nu e bun unghiul de abordare… Nimeni nu a luat nimic, a DAT MAI PUȚIN deoarece nu unuia nu i s-a cerut să dea înapoi niște bani primiți deja… Vouă chiar nu vă e greață de șabloanele aruncate în media de Ciutacii lui Felix?

  Problema e alta. S-a spus atunci că e o tăiere temporară pe maximum șase lumi. Așa zicea Boc… Nu murea nimeni dacă era așa.
  Din păcate, unii s-au făcut că plouă. Dar au plătit…. PDL a ajuns aproape la conservă la IML pe raftul unde sunt moaștele Sfântului Terente (mai precis, erau deoarece am înțeles că o curioasă le-a scos din borcan și au putrezit) … gazda noastră, doamna Udrea a trebuit să se facă moldoveancă … 😀 … (si clopoțeii cling clig, cum zicea Conu Iancu) … deh, nota de plată.

  E cam trist, e trist și că în PDL nu se ține cont de performanță … Boc a avut cel mai bun scor la locale … nu e în conducere, doamna Udrea a fost The Best (Cea mai bună, nu bestia cum ar zice unii de pe aici) …
  De aici, de la mine, soluția pentru PDL este o demisie colectivă a întregii conduceri și rapid aleasă alta. Cu Elena Udrea președinte al PDL … Altfel, IML scrie pe PDL …

  Nu-i bai , noi să fim sănătoși … până una alta, citiți asta … poate o să vă placă:
  =Moș Crăciun ne-a adus nouă, crăciunițe-n Parlament …= (e cu gagici :p )
  http://romanicablues.wordpress.com/2012/12/22/mos-craciun-ne-a-adus-noua-craciunite-n-parlament/

 18. Sincer eu cred ca era necesara o schimbare, dar sunt aproape convins ca USL-ul nu va face mai mult decat a facut PDL in aceste vremuri tulburi. Din fericire pentru PDL care are ocazia sa se ridice din nou in ochii electoratului prin actiunile din opozitie. Va urez succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *