Opriţi golăneala Puterii!

De ceva timp, tot încerc să dau o definiţie tipului de comportament pe care l-a inovat pe scena politică Victor Ponta. Mi-am dat seama că a devenit băiatul care l-a luat pe „ba tu” în braţe, fără argumente, minţind fără să clipească şi contrazicându-i pe absolut toţi oamenii din această ţară care se întâmplă să nu fie de acord cu el. Totul vine din vanitatea şi superficialitatea cu care tratează comunicarea publică, împrumutând, practic, din apucăturile lui Corneliu Vadim Tudor.

Dacă îi spui că minte, el spune „ba tu minţi”. Dacă arăţi că nu înţelege nici acum nimic din economie,  după un an şi jumătate de prim-ministeriat, el îţi răspunde „ba tu nu o înţelegi”. Dacă tu îi spui că face de ruşine România în Europa şi în lume, el îţi replică „ba tu o faci de ruşine”. Dacă îi atragi atenţia că a crescut şomajul, îţi spune că minţi, chiar dacă-i prezinţi datele INS. Dacă îl acuzi că a distrus Oltchimul, îţi răspunde candid „ba tu şi PDL-iştii”. Dacă îi semnalezi că privatizarea CFR Marfă a fost un dezastru, se înfoaie şi spune că „nu eu, Băsescu e de vină”. Dacă îi atragi atenţia că profesorii, doctorii şi studenţii sunt în stradă cerând să-şi respecte promisiunile electorale, el ţipă cât îl ţin plămânii „ba tu eşti de vină pentru situaţia creată”. La el, albul este negru şi negrul este alb, în funcţie de interesele de moment pe care le are. Cum să reacţionezi la aşa ceva?

Victor Ponta a învăţat o lecţie: nu contează ce spui, important este să ţipi mai tare decât adversarul tău. Nu contează ce acuzaţii îţi sunt aduse, ce probe în sprijinul lor, nu contează ce spun oamenii, important este să le poţi acoperi pe toate acestea. Şi cum se poate face asta mai uşor? Aruncând cu jigniri şi minciuni în stânga şi-n dreapta, coborând nivelul dezbaterii publice din România în zona de rigolă. Din cauza lui, astăzi este ceva normal să minţi, să acuzi ştiind că nu este nimic adevărat, să arunci cu noroi în ceilalţi ca să nu se vadă cât eşti tu de murdar.

Cu cât gesturile sunt mai şocante şi vin în contradicţie cu realitatea flagrantă, cu atât ţintele sunt mai sigur atinse, iar strategia este mai de succes. Iar obiectivele sunt aceleaşi mereu în cazul celui care a brevetat acest tip de comportament public în politică, Victor Ponta: să îşi ascundă complexele, incompetenţa, slăbiciunea şi neputinţa.

Îmi pare rău să o spun, pentru că suntem apropiaţi ca vârstă şi am crezut mereu că generaţia noastră va aduce o evoluţie în bine a modului în care se duce dezbaterea publică în România, dar Victor Ponta a introdus golăneala în lupta politică. Şi-a adus alături de el, în Guvern şi-n partid, o mână de tineri băieţi de cartier care sunt foarte iuţi la mânie. Nu se deosebesc cu mult de pistolarul din Militari care a atacat sâmbătă trei oameni: li s-a pus pata pe tine, te-au luat la ochi. Pentru ei, singura lege care contează este cea a străzii. Aşa se guvernează în România lui Victor Ponta. Curând, oamenii decenţi nu vor mai îndrăzni să zică nimic la adresa lor, pentru că se vor jena să fie puşi în situaţia de a fi atacaţi de aceşti golani cocoţaţi în funcţii înalte în stat. Şi atunci vom sta cu toţii în casă, cu uşile incuiate, uitându-ne pe după perdele cum gaşca lui Ponta face ce vrea din această ţară.

Dacă Victor Ponta vrea să încerce să contrazică această realitate, măcar de ochii lumii, trebuie să îşi dea afară pe loc purtătorul de cuvânt. Eu i-am spus asta încă de vineri, dinaintea atacului imund şi josnic la adresa Preşedintelui. I-am atras atenţia că nu se poate merge până într-atât de jos încât să spui orice, mai ales când prezinţi poziţia oficială a Guvernului României. Ce vor fi spunând cancelariile occidentale citind textele cu adevărat inconştiente ale unui personaj care provine din structura de cadre a lui Felix, dar care a devenit purtătorul de vorbe al Premierului român?

26 thoughts on “Opriţi golăneala Puterii!

 1. Bum mesajul, dar cui il adreseaza Elena Udrea? Carlanului, imaturului, incompetentului, plagiatorului, hotului, sustinatorului baronilor penali? Nu se prind astfel de corectii unui individ ca Ponta, el nu accepta critica, ci doar odele asa cum a fost invatat de Ilici si Nastase.
  Observ ca multi se intreaba de ce Ponta sta inca bine in sondaje, desi ne face viata calvar cu noile taxe si impozite, cu hotia pe fata din buzunarul nostru? Si el tot creste!!! Pai cum sa nu creasca daca Opozitia tace sau daca misca ceva este slaba in comunicare, in mesaj. Cum sa maraie Blaga la USL cand el este tot mai prosper in afaceri? De ce credeti ca s=a aliat cu o gasca din PDL care n-a facut nimic pentru partid, in schimb a profitat de el pentru afacerile personale?
  Revin si spun, avem mare noroc cu Elena Udrea, singura voce a Opozitiei demna de luat in seama. Restul este poveste…..

 2. Numai prin unitate o puteti opri si cred ca sondajele sunt relevante.

  Unul mai recent:

  Turul 1:
  Ponta 32%
  Antonescu 25%
  Ungureanu 20%
  Predoiu 9%
  Udrea 8%
  TOTAL: 94%

  Turul 2

  Victor Ponta ar urma sa obtina 58 la suta din voturi, iar Crin Antonescu 42 la suta. Pe Mihai Razvan Ungureanu, premierul l-ar invinge cu un scor de 64 la 36 la suta.

  Concluzii:
  O dreapta unita l-ar bate pe Antonescu in turul unu daca atat votantii azi pentru Predoiu si udrea l-ar vota pe Ungureanu (ai lui Udrea l-ar vota dar nu stiu ce-i cu ai lui Predoiu) iar in turul doi totul este posibil de exemplu poate castiga Antonescu cu Ponta dar si Ungureanu in raport cu oricare din ei caci e greu de crezut ca toti liberalii i-ar da voturile lui Ponta ca sa ajunga la 64 %, cum nu cred nici ca dreapta care in turul unu ar vota cu Ungureanu, l-ar vota majoritar pe Ponta, daca Basescu l-ar indica preferabil pe Antonescu. 🙂

  • Adrian nu stiu daca-i indicat sa faci aici propaganda lui Predoiu sau MRU! Avem in Elena Udrea un posibil candidat, singura care ar reusi sa-i bata pe Ponta-chinezul sau pe Kakarau!
   Poti sa-i promovezi cat de mult doresti, dar nu aici. Pare cam ciudat ceea ce faci!

  • De ce este ciudat ? Era vorba de un sondaj. Mai bine sa-i intarat ca sa se si incaiere daca este posibil si sa fac, facand pe adoratorul unuia jocul USL?

 3. Udrea are 14% in ultimile sondaje aparute acum doua sapamani. Sta cel mai bine dintre toti cei care se cred prezidentiabili, evident din partea dreptei desi ei sunt de stanga 100%
  Predoiu nu are nici 3% in sondajele reale. Nu vorbim aici de sondajul dat de PDL facut printre numai printre membrii lor, nu cu cetateni alesi din toata tara! Atentie mar ela acest aspect pentru ca face diferenta intre Udrea si restul. Sondajul Elenei Udrea este facut la nivel de tara fara sa aiba vreo implicare PDL- Blaga.

  • In realitate, MRU si Predoiu nu au mai mult de 3%. Mai mult de atat nu vor reusi sa scoata la prezidentiale daca vor avea curaj (curaj in sensul ca se vor face de ras) sa candideze.

  • Daca dna Udrea are 20%, atunci foarte bine ma bucur si mut rationamentul facut mai inainte scrind Udrea in locul de Ungureanu dar oricum unitatea lor ramane la fel de necesara, pentru mine care ma gandesc la Romania.

  • Asadar vedem 5 oameni politici;
   Ponta si Antonescu care intradevar reprezinta o putere a golanelii incompetente si arogante si de cealalta parte o Elena Udrea,, un Mihai Razvan Ungureanu (care in seara asta la B1 a explicat de ce nu a fost prezent in ziua motiunii la care cu sprijinul unora din PDL dupa cum a declarat dna Udrea in interviul de la Adevarul si nu cu cei ai lui Oprea a picat guvernul si Romania a fost tarata in catastrofa in care de atunci se afla,, adica pentru ca intersul national ii cerea sa fie la Varsovia ca sa puna in mana chinezilor temele pentru ce urma sa se produca acum la Bucuresti) sau un Catalin Predoiu , trei politicieni care pe unde au fost si-au facut datoria si au lasat ceva consistent in urma lor adica niste profesionisti in ale politicii si nu in ale ticalosiei si josniciei cum sunt cei care azi se dedau la golaneli ieftine.
   D aceea spun eu mai sus ca ei trebuie sa se uneasca ca sa stopeze remanenta acestei ciume sau holere care ni se pregateste si alegeti dvs cum vrei care este ciuma si care holera intre cei doi uslisti cu veleitati de prezidentiabili.

   PS Dna Udrea mai sunt in PDL cei care au contribuit prin tradarea fata de guvernul Ungureanu la tararea tarii in situatia din vara 2012 cand cu incercarea de lovitura de stat si in genere in situatia jalnica in care se adanceste din ce in ce sau au plecat la PSD si PNL sa-si ia cei 30 de arginti binemeritati?

 4. Mai nene Ion Adriane ! De unde ai scos mataluta acest sondaj, l-ai visat azi noapte ? Dar ti se intampla des sa ai astfel de cosmaruri, sau esti platit de MRU, cel insipid, incolor dar odor sa faci propaganda desantata pe-aici ? Nici USL n-ar avea tupeul sa dea astfel de cifre si te-ai gasit tu motz sa inventezi ce de fapt visele au inventat…Stii, ” e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune “…incearca la alte mese si in orice caz schimba instrumentul sau sterge-l de praf !

 5. Asadar:

  Sondaje recente:
  Sondaj CSCI din 7 noiembrie 2013 este cel din care am luat datele prezentate:
  http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/ponta-ar-castiga-detasat-alegerile-prezidentiale-sondaj-csci-1266774

  Alte sondaje:
  http://www.infopolitic.ro/wp-content/uploads/2013/10/Sondaj-CSCI-oct-2013-1-pol.pdf
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-l-a-depasit-pe-antonescu-in-topul-increderii-romanilor-sondaj-csop-1268410

  http://www.inpolitics.ro/sondaj-inscop-psd-are-peste-38-din-voturile-romanilor-art68742.aspx

  Asta de mai sus, este cel mai recent /25 11 2013 si publica rezultate per partide si din el constatam:

  PSD-UNPR 39% si PNL 20% adica USL 59% o valoare apropiata de cea data de suma Ponta ?Antonescu din sondajul prezenta ieri de mine rezultand o buna corelare
  PDL 15% , PMP 5,4%, FC 4%, PNTCD 2% adica in total cca 26-27% in timp ce suma candidatilor potentiali pe dreapta din zona acestor partide era ieri de cca 37% rezultand ca acesti candidati probabil ca atrag voturi si de la alte partide ceea ce este un lucru bun
  PPDD 5%, UDMR 5%, PRM 3%

  Acum nici nu m-am mai referit nominal la candidatii potentiali evaluati in sondaje dinspre partidele din dreapta ci doar la cat aduna ei impreuna caci de fapt asta ma intereseaza in mod esential pentru a evalua efectele unei tactici unitare, dar desigur ca daca pe bloguri si in propaganda cretina de tip microbist se vor lansa mesaje care sa sugereze ca daca candidatul ales pentru dreapta nu va fi preferatul meu X , atunci in nici-un caz nu-l voi vota pe Y sau Z intrucat ori stau acasa ori votez asa de al dracu pe Ponta sau pe Antonescu. Bleaaah!

 6. Nu am crezut ca MM stie ce se petrece pe blogul ei dar acolo desi am intervenit nu s-a intamplat nimic asa ca ma despart de dna Macovei desigur fara injuraturi si vulgaritati abjecte.
  Asadar pre stiinta:

  ion adrian spune:
  Comentariul așteaptă să fie moderat.
  27/11/2013 la 16:12
  Dna Macovei,
  Va apreciez mult dar daca si dvs deveniti antiBasescu, eu care sunt basist nu mai pot posta pe acest blog.
  De ce spun asta?
  Raspunsul se afla mai in spate pe blogul dvs.
  Va urez succes, dar fara mine.
  Sper sa iasa din moderare acest mesaj de despartire.
  Răspunde

 7. Mada,
  Prima oara am postat linkurile complet dar nu a intrat si cum sunt bloguri care modereaza linkurile, dar daca la pui pocite la inceput, ele trec, am incercat si asa , dar repet primul mail reclamat era complet.
  Infine a trecut si asta.

  Administrator:
  Mai mult de 2 linkuri sunt interpretate spam.

  • Si aunci cum sa fac? daca nici pocite, nici corecte dar prea multe nu accepta?Uneori ca in cazul in care “Ingerasul mortal” m-a somat trebuie sa dau mai multe linckuri 🙂

 8. De apreciat modul in care doamna Elena Udrea, in direct, in urma cu cateva minute, a tinut piept tirului intrebarilor si afirmatiilor celor de la Antena 3, ce se situau cu mult sub nivelul minim al bunului simt.

 9. V-a trebuit sa intrati la A3 prin telefon. Nu stiu cui a folosit in afara de faptul ca le-ati crescut ratingul, le-ati dat subiecte noi si alte prilejuri de caterinca si bascalie tip Gadea-Badea-Ursu (Zeu Somnului). Si din care oricum nu s-a inteles mare lucru pentru ca vorbea peste dvs.

 10. Ref: participarea de aseara dnei Udrea de la Turcescu:
  Excelenta prestatia dnei Udrea: echilibrata si fara sa cada in cursele ziarisice care incercau sa o atraga in cotidianul derizoriu si brfa de mahala.
  a evitst aceste curse cu abilitate mentinandu-se hieratic la un nivel supwriorcelui in care doreau s-o aseze interlocutoarii.
  Excelent raspunsul: daca sondajele ma arata ca am sansele cele mai mari in scrutinul prezidential doar atunci as candida( a se subantelege ca in fruntea unei drepte puternic unita caci numai astfel un candidat oricare ar fi el ar putea avea vreo sansa.

  PS Ref A3 ati fost buna dar in fata insultelor evidente cum nu va puteati permite sa spuneti esti un nemernic in viitori daca intrati sa nu acceptai sa vorbiti decat cu moderatorul caci altfel va lovesc in serie si nu puteti face fata la o dubla sau tripla marsavie.
  In viitor cand intrati puneti public conditia ca ti intrat in baza dreptului la replica ca il cereti doar moderatorului si cu ceilalti nu vorbiti si daca moderatorul nu accepta sau nu mai continuati discutia.Punct.

 11. De fapt dl Funeriu sintetizeaza foarte bine ce gandesc si eu dar cred ca si dna Udrea care insa trebuie sa ramana in PDL pentru a fi un element de coagulare a opozitiei in jurul celui mai bine plasat care in opinia lui Funeriu ca si in a mea exprimata pe aici de mai bine de o luna ar putea fi Emil Boc:

  http://www.ziare.com/daniel-funeriu/stiri-daniel-funeriu/daniel-funeriu-fortele-de-dreapta-sa-se-aseze-la-masa-ca-sa-l-convinga-pe-emil-boc-sa-candideze-interviu-1270318?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_102483

 12. chiar daca nu-i convine lui bleaga e.u. va intra in turul doi… hihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  @i.a. udrea va fi candidatul dreptei … mru tradator expirat, predoiu nu-i decat colac de salvare pt “regina” v. bleaga… hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

 13. LA MULTI ANI ROMANIA!

  PS. Dar golaneala ramane golaneala sau chiar mai rau si de 1 decembrie:

  a) Golaneala: trei tovarasi de bine au strigat Jos Basescu evident dupa ce acesta a plecat si cu cateva televiziuni care asteptau si stiau si locul pe faza ca sa poata titra: Basecu huiduit de ziua nationala
  b) Mai rau decat golaneala: senzatia pe care mi-au lasat-o unele interventii de la Romania TV ca acest post cu sau fara Ghita si Ponta, a fost cumparat de Voronin sau de Vocea Rusiei (desi e cam acelasi lucru)
  As prefera sa fie fara Ponta dar am toate motivele sa cred ca in realitate CU.

  🙂 🙂 🙂

 14. golaneala este cea ce face E Udrea,sa barfeasca continu guvernul,daca are atata minte,de ce nu vine cu propuneri concrete pentru bunul mers al societati,ea vrea sa fie la putere,iaca,ca la putere poate va fi,peste vreo 15 ani,daca va mai fi buna de ceva.

 15. elena udrea, mie putin imi pasa de posetele tale, de ex
  . dar ma exasperezi cu chestia asta de postat pe blog, pai mai femeia lui dumnezeu, de ex. – da ma repet, stiu – la pungesti, oameni au mancat bataie, cum naiba faceti voi opozitie, doar pe blog si n parlament?
  as vrea sa vad si eu la b1.ro ca acolo ma uit eu, pe tine sau pe catalin predoiu sau altii, ca apareti si luati pozitie.
  alunecam in totalitarism si voi opozitia ce? eu cred ca ai destui oameni care te asista prin rapoarte sa nu mi spui ca umbli mult prin tara ca faci ca dregi…. dar altfel ce? cumsa puna ochii pe tine mai multi romani daca tu ti controlezi aparitiile si nu demonstrezi o opozitie macar saptamanala la evenimentele dureroase prin care trec romanii, uite mi am adus aminte de oltchim, ieri oameni au intrat in greva foamei… poti fi acuzata de populism? pai mama draga cand ai candidat acum cativa ani cu andrelele la realitatea ai putut nu i asa? acuma ?….. zau asa! eu sunt inspaimantata de avantul comunistilor si seara la tv abia robert turcescu e cel care vorbeste pe limba mea a romanului de rand , ca n rest fasoane .
  0are e greu sa intelegi ca acumm in 2013, sunt tot mai multi romani care asteapta un imbold o incurajare care s au saturat de fitze de salon sau parlament tot una e.
  doamne dar aveti o strategie pdl ul care ma infurie mereu, blaga facce pe grozavul si uite de ieri incoace nimic, au m ancat bataie niste oamenila pungesti, opozitia ? nimic! ce inseamna opozitie, doar luari de pozitie in parlament? dar afara de ce nu se poate la nenea blaga? are rau de aer rece? rusine pdl, imi par erau ca n trecut l am votat, zau asa.
  in viitor am sa votez partide cu oameni tineri, chair daca nu vor castiga locuri in poltica macar ii voi ajuta cu procentul, aia e elenea udrea sunteti moi moi moi, nu tineti cont de nevoile adevarate ale oamenilor, critica asta constata la ponta nu i rea dar de ce nu apari fata frumaosa acolo la pdl mai des sa te vedem ca dai cu pietre nunumai in ponta dar si in nedreptatile regimului, de ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *